Naše nové přírůstky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2020 20:06
marq

XXX.XXX.160.41

A ta Vaše bobina je prostě Princezna

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2020 20:29

marq napsal(a):
Moje fenka jezevčíka dostala provizorní jméno Dožgara. Za své chování. A co myslíte? Zůstalo jí proviizorně 17 roků

No tak se to provizorium trochu protáhlo

1.6.2020 20:30

Mě by se líbilo jméno Targa, už jsem to navrhovala u Sáriny a neprošlo....teď by to asi prošlo, ale malá je moc roztomilá na takhle "tvrdý" jméno.

1.6.2020 20:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Terezka je pes v mým profilovým obrázku - už nebožka. Ať se té vaší daří - u vás se nebojím

1.6.2020 21:35
domi.t

XXX.XXX.255.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak nakonec jsem feňuli dala jméno Terezka....hlavně proto, že to má hodně obměn a já nejsem zvyklá psům říkat striktně jedním jménem a tady lze zkráceně Terry a zároveň se tam hodně místa pro ty moje zdrobnělinky......

Jinak v PP je Gaelin....

Aj Nefretina maminka je Terezzka,skrátené Terri😉 Pekne meno👍🏼

1.6.2020 22:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

domi.t napsal(a):
Aj Nefretina maminka je Terezzka,skrátené Terri😉 Pekne meno👍🏼

Měli jsme vietnamské prasátko Terezku U nás se Terezce říká zkráceně Terka a mám dojem, že i u vás, jednu Terku máme ve Skalici

2.6.2020 06:52

lesnížínka napsal(a):
Měli jsme vietnamské prasátko Terezku U nás se Terezce říká zkráceně Terka a mám dojem, že i u vás, jednu Terku máme ve Skalici

No tak doufám, že moje Terezka prasátko nebude.......i když včera se pěkně vyválela v záhonu s mulčovací kůrou....no moc jí to slušelo

2.6.2020 07:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No tak doufám, že moje Terezka prasátko nebude.......i když včera se pěkně vyválela v záhonu s mulčovací kůrou....no moc jí to slušelo

A foto by nebylo?

2.6.2020 07:43

Mám vzdálenou neteř Terezku... Psovi bych dala jméno méně lidské v našich zeměpisných šířkách... Asi bych odvodila od PP jména a říkala jí Geri (vím, že je Geri Halliwell, ale toto jméno není zdaleka v ČR tak rozšířené jako Tereza). Jen můj pohled a názor...

2.6.2020 08:48

"i když včera se pěkně vyválela v záhonu s mulčovací kůrou....no moc jí to slušelo"
a jak jí to bude slušet v té jámě, kterou si vyhrabe v tom záhonu s mulčovací kůrou.....

gratuluji k přírůstku, pro mě velké překvapení (když manžel bílého psa nee)
věřím, že z ní bude dobrý pantofel pro psa, ať může být zase šťastný podpantofelník...

2.6.2020 08:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Vážené osazensto Fauny.
Dovoluji si vám představit náš nový přírustek........je to holčička PHP.
Včera jsme si jí přivezli. Zatím se jeví jako samostatná jednotka...jediné, kdy byla v domě bylo v noci, když jsem jí vzala na spaní do postele. V půl šestý ráno se probudila šli jsme na zahradu a vlastně o ní ani nevim....do baráku se jí nechce, i když jsou otevřené dveře, tak teď vařim a vybíhám kontrolovat jestli je v poho a nedělá žádný bejkárny. Navíc žádný štěně, co se může ztrhat, že na něj člověk nadšeně zavolá a sedne si u toho i na bobek....ona je jakože "si nemysli, že když jsi si mě koupila, že si z tebe teď sednu na zadel"...no celej náš chrťák, když jsme si ho přivezli, tak uvidíme, jestli jí ta rezervovanost zůstane, až se pořádně rozkouká.
A jako docela vtipný je, že jsem ze seznamu vhodných plemen vyškrtla kavkazáka, protože od určitého věku už nechtěj bydlet doma....malá doma bejt nechce hned od prvního dne, tak doufám, že se až se otrká, tak se to změní a že jsem si nekoupila "venkovního psa".
A je úžasná....má nás těžce na háku, přitom není bázlivá, jen občas trochu opatrná, když něco zkoumá. Tak doufám, že je to přesně ten pes, jehož lásku si člověk musí opravdu zasloužit.
Je to trapný, ale jméno zatím nemá...to z PP nevyhovuje, myslela jsem, že by to mohla být další Sára, ale manžel nechce a tak jí pracovně říkáme Princezno....snad jí to nezůstane ....a uvidíme jestli si nějaký jméno nevybere sama...
Fotomodelka z ní asi nebude....nějak se mi povedla zatím jedna fotka, kdy se na mě kouká.
Nějaké..."prdelko, kuky na mě...vyletí ptáček"...."no a co, já si tady koušu kostičku a na tvý ptáčky nejsem zvědavá.

Gratuluji k přírůstku , nádherný "medvídek". Přeji, ať se vám spolu daří a užívejte to štěněcí období, je hrozné, jak rychle to uteče...

2.6.2020 09:36
fikovnice

XXX.XXX.134.131

Mám vzdálenou neteř Terezku... Psovi bych dala jméno méně lidské v našich zeměpisných šířkách... Asi bych odvodila od PP jména a říkala jí Geri (vím, že je Geri Halliwell, ale toto jméno není zdaleka v ČR tak rozšířené jako Tereza). Jen můj pohled a názor...

Já také nejsem moc zastánce dávat lidská jména zvířatům...ale jednak je to jedno a druhak Jaňula jí stejně bude říkat "Princezno", "Terri", "Terrino", atd.atd.

Pro "Sardullah": Co je dnes nového? Musí být úžasný teď každičký den, kdy malá poznává své nové prostředí, se vším se seznamuje...a také, jak jsem četla, začíná napodobovat svého velkého bráchu!

2.6.2020 09:46

Také doufám, že naše Terezka ( skorosnacha ) nebude prasátko :-))

2.6.2020 10:49

No tak ono, co si budeme povídat....Sáry se mezi lidmi také množí, resp. dnes již v našich zeměpisných šířkách mnohem častější než bývávalo dřív, když jsem měla ovčandu.

Jako já vím, že je skupina lidí(asi většina), která lidské jméno psům nedává....ale tak jestli na fenu venku budu volat Geri nebo Teri, to vyjde na stejno.... ...no a jestli by se náhodou nějaká matka nějaké Terezky cítila dotčeně, to je mi tak nějak jedno, vybrala jsem jméno, které nemáme v rodině ani v okruhu známých....v hledáčku byla ještě Adélka a Baruška, ale tak nebudu svému psovi dávat stejné jméno jako má dcera mých kamarádů a to né proto, že by se oni cítili dotčeně....myslím, že i lidská Baruška by byla nadšená, že má tak roztomilého jmenovce (já bych bala, ale tak nějak lidi psům jméno "Janička" nedávají), ale to by pak vypadalo, že se se jménem opičím.

Váš názor respektuji

2.6.2020 11:00

Gratuluji k přírůstku, fenečka je krásná a určitě bude dělat jen radost! Nudit se s ní určitě nebudete a myslím, že ani váš pejsek .

Já bych tedy jména neřešila, to by se aktuálně nemohlo dávat nic...naopak i hezká česká jména psům sluší ...co se týká lidí, znám holku, která se jmenuje Mia (češka, rodičům se jméno prostě líbilo....nedávno jsme viděla, že někdo pojmenoval dítě Daenerys...docela chudák )...
Já se jmenuji Andrea, ale všichni mi říkají "Andy" a kamarádka pojmenovala stejně fenu, takže když volá, otočíme se obě a já se vždycky ptám, kterou Andy myslela ...nijak mi to nevadí, akorát pro toho psa je to asi občas matoucí, takže většinou volá "Andyno" ...horší je už to, že ten pes je takovej jednodušší a to si občas dělá srandu, že to má určitě po mně ...

2.6.2020 12:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

U nás je to zase: muž je Tomáš. Neleze to nikomu přes hubu a říkat milému Tomééé, se mi naprosto příčilo. Takže byl od začátku Tomiška, což se postupem času smrsklo na Mišku, Míšu. Synovec dostal jméno Michael, takže od mala je Míša. A Woriček jak míša vypadá, hodně lidí hned napadne, že je jak lední míša, takže většinou na něj taky volám míšo, mišane, mišeno. Přijedou známí mrknout na zahradu, muže neznají, je tu s nima i má mamka. Volám na muže Mišííí, pojď sem prosim tě...a oni znejistí: ježíš, ale není on Tom? A mamka: jo je, ale nikdo mu tak neřekne, tady jsou všichni míša On je míša, pes je míša...

3.6.2020 06:24

lesnížínka napsal(a):
U nás je to zase: muž je Tomáš. Neleze to nikomu přes hubu a říkat milému Tomééé, se mi naprosto příčilo. Takže byl od začátku Tomiška, což se postupem času smrsklo na Mišku, Míšu. Synovec dostal jméno Michael, takže od mala je Míša. A Woriček jak míša vypadá, hodně lidí hned napadne, že je jak lední míša, takže většinou na něj taky volám míšo, mišane, mišeno. Přijedou známí mrknout na zahradu, muže neznají, je tu s nima i má mamka. Volám na muže Mišííí, pojď sem prosim tě...a oni znejistí: ježíš, ale není on Tom? A mamka: jo je, ale nikdo mu tak neřekne, tady jsou všichni míša On je míša, pes je míša...

On je míša, pes je míša...

No nedá mi to....."my jsme všichni go-go"

3.6.2020 07:15
janaa

XXX.XXX.144.59

Jé,to jsem nezaznamenla,a tak hodně štěstí s malinkou, to je přesně tak,jak se říká,že ten pes pro každýho už někde čeká

3.6.2020 07:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

On je míša, pes je míša...

No nedá mi to....."my jsme všichni go-go"

Přesně Jsem to tam sama chtěla napsat

3.6.2020 07:37

No malá se u nás evidentně rozkoukala a z toho hodňoučkého štěňátka, o kterém jsme ani nevěděli je pěkná dračice.....docela často jí oslovujeme "ty vzteklino jedna" :-)).....jinak Terezku jsem si vymyslela sice hezky, ale malá na to "neslyší" a reaguje jen na Princeznu ....tak nevím, jestli už jí to pracovní jméno nenecháme

3.6.2020 08:09

No malá se u nás evidentně rozkoukala a z toho hodňoučkého štěňátka, o kterém jsme ani nevěděli je pěkná dračice.....docela často jí oslovujeme "ty vzteklino jedna" :-)).....jinak Terezku jsem si vymyslela sice hezky, ale malá na to "neslyší" a reaguje jen na Princeznu ....tak nevím, jestli už jí to pracovní jméno nenecháme

... Princezna, Princes, Prim...u nas pes z PP King Kilian, pro jeho všetecnost Kelišová, Keliš....kociur Eda a kočky Kačenka a Bobina....vzdycky jsme měli zvířata s lidskymi jmeny, dcera agamy Huberta a Hedviku.....

3.6.2020 08:14
janaa

XXX.XXX.144.59

Tak leda jí oslovovat Vaše výsosti princezno Terezko a třeba si zvykne na oboje

3.6.2020 08:21

pěkná dračice - tak to je celá Terezka
a Princezna - to byla velice vyrovnaná, samostatná, odvážná a velice mazlivá dáma
samozřejmě obě kočičí....
a oslovení Princ je nádherně znělé

jinak stačí přežít ten divoký štěněcí věk....což jsou slabé 2-3-4 ročky ,a z divočáka bude moudrý a (možná) rozvážný jedinec

3.6.2020 09:13
domi.t

XXX.XXX.131.130

pěkná dračice - tak to je celá Terezka
a Princezna - to byla velice vyrovnaná, samostatná, odvážná a velice mazlivá dáma
samozřejmě obě kočičí....
a oslovení Princ je nádherně znělé

jinak stačí přežít ten divoký štěněcí věk....což jsou slabé 2-3-4 ročky ,a z divočáka bude moudrý a (možná) rozvážný jedinec

Čakám na to ako na spasenie

3.6.2020 10:12

domi.t napsal(a):

U nás náznak rozvážnosti přišel někdy v 9-10 letech, teď ve 12 letech už má i trochu rozum

3.6.2020 14:56

Jo jo svatá pravda .....stačí přežít 2-3 roky a člověk má doma naprosto úžasnou bytost ...

3.6.2020 17:35

No tak ještě změna jména (vzhledem k tomu, že naše princezna stejně ještě na Terezku neslyší, tak je to jedno)....manžel nakonec projevil přání, abychom feňulce říkali Gina (škoda, že až poté, co prohlásil, ať si jí pojmenuju jak chci, ale ať jí dám jméno, že na ní nebude přeci volat Pse pocem)....no myslím, že to je to nejmenší, v čem mu můžu vyjít vstříc...je to to nejmenší, čím mu můžu poděkovat, za to, že moje psy nejen toleruje (už jenom ty chlupy, když pesani línaj by pro někoho byly na mrtvici), ale zároveň je miluje a rozmazluje a tak.

Takže Terezku rušíme a fena bude Gina....a světe div se...na to jméno i reaguje....

3.6.2020 17:41

"Takže Terezku rušíme a fena bude Gina....a světe div se...na to jméno i reaguje...."

á, tak jsme skončili u sestřenice....tentokrát lidské

3.6.2020 17:51

"Takže Terezku rušíme a fena bude Gina....a světe div se...na to jméno i reaguje...."

á, tak jsme skončili u sestřenice....tentokrát lidské

Ne ne....

3.6.2020 18:44
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):

Tak já pro změnu mému milovanému Fidovi říkávám občas "Mišutko". Koukám, že jsme zde všichni dobře hráblí!
A mám to jako Jana - také má každé moje zvíře jedno jméno jako oficiální a pak x dalších ať už zdrobnělin, anebo i úplně jinak znějících....

3.6.2020 18:46
fikovnice

XXX.XXX.135.179

U nás náznak rozvážnosti přišel někdy v 9-10 letech, teď ve 12 letech už má i trochu rozum

Náznak rozvážnosti v 9-10 letech...

3.6.2020 18:47
fikovnice

XXX.XXX.135.179

No tak ještě změna jména (vzhledem k tomu, že naše princezna stejně ještě na Terezku neslyší, tak je to jedno)....manžel nakonec projevil přání, abychom feňulce říkali Gina (škoda, že až poté, co prohlásil, ať si jí pojmenuju jak chci, ale ať jí dám jméno, že na ní nebude přeci volat Pse pocem)....no myslím, že to je to nejmenší, v čem mu můžu vyjít vstříc...je to to nejmenší, čím mu můžu poděkovat, za to, že moje psy nejen toleruje (už jenom ty chlupy, když pesani línaj by pro někoho byly na mrtvici), ale zároveň je miluje a rozmazluje a tak.

Takže Terezku rušíme a fena bude Gina....a světe div se...na to jméno i reaguje....

Škoda, že kluk není Tonda... To by pak byla dobrá dvojka Gina + Tony...

3.6.2020 18:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jé, ta je sladká! Taky se přidávám k zástupu, co přeje jen ty nejkrásnější společné chvíle.
Gina mi připomíná jednu labradorku odsud. Měla chuděra docela nešťastný start - smůla na páníčky, kteří ji nakonec nechali na parcele a odjeli pryč, dům v exekuci. Ale už dávno žije jiný život a jmenuje se Donna.

3.6.2020 18:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Tak já pro změnu mému milovanému Fidovi říkávám občas "Mišutko". Koukám, že jsme zde všichni dobře hráblí!
A mám to jako Jana - také má každé moje zvíře jedno jméno jako oficiální a pak x dalších ať už zdrobnělin, anebo i úplně jinak znějících....

Myslím, že hráblí nejsme jenom tady.
Moje Lara byla úplně původně Kačenka. Jenže já v té době měla šéfovou, které se říkalo Kačko a prostě... V jakékoli formě, pořád je to Kateřina a to se mi straaašně nelíbilo.

Ale k tomu, o čem jsem začala. Lara nebo ne...moje sestra jí říká Kenny...

Ale jinak taky frčí x dalších verzí. Tak různě po příbuzenstvu a kamarádech koluje Larva, Laryngitida, Larůnyje a Krombí.

3.6.2020 19:55
Katka12345

XXX.XXX.37.30

To je hezké si přečíst, že nejsme s těmi jmény divní jediní.
My máme teď doma 11 týdenního Tima a kromě Timka, Timečka, Timulky a Timouška mu říkám taky Timiáne a Prcine nebo Prcínku 😁🤦🏼‍♀️😁
Přítel ten mu zas říká Prdelko 😁

3.6.2020 20:29
Terven

XXX.XXX.110.191

domi.t napsal(a):

Tak ale pozor, dámy hovoří o pastevcích. Máte-li retrívra, počkáte si o něco dýl

3.6.2020 20:46

Jojo, milion jmen pro jednoho psa. Z Ronyho je nejčastěji Piškůtek, Pískle, Šíša (kombinace "šiška" a "žížala") a ironické Tlusťoch a Otesánek (většinou s dovětkem "radši to nejez, co když je to otrávený", když opatrně zkoumá kvalitu nabízeného pamlsku).

4.6.2020 10:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, taky máme pro psy několik jmen - teda hlavně pro psa, pro fenu ani ne. Pes je (byl původně) Cooper, slyší na to a nějaký čas se mu tak fakt říkalo (2-3 roky?), nebo se jméno různě upravovalo - "Kůpe", Kůpíku", "Kůpajz", Kůpí" atd.... až z toho nakonec nějak vzniklo "Kůprosaurus", což bylo hrozně dlouhé, takže se to zkrátilo na "Saurus", "Saur".... No a tohle jméno už mu zůstalo a teď používáme víceméně tohle, Cooper už moc ne. Pes slyší na obojí. Ale z toho "Saura" už se stalo takové oficiální jméno, říkají mu tak i známí a tak, pak má ještě nějaké ty přezdívky . Akorát na závodech vždycky koukají blbě, že pes je zapsanej jako "Cooper" a oslovuji ho "Saure" .

U feny používáme většinou její "oficiální" jméno + zdrobněliny. Ale pak jí taky říkám "čubinko", "čubí", "čubko" a slyší na to úplně stejně jako na jméno. A pak má taky ještě přezdívky, ke kterým fakt ani nevím jak jsme přišli - "tvor", "stvoření", "stvořitel" , "tvoreček" .

A zpátky k tématu, jak se má Gina? Už si to oblíbila i vevnitř v baráku, nebo je pořád radši venku?

4.6.2020 12:14

marcelaamax napsal(a):
Jojo, taky máme pro psy několik jmen - teda hlavně pro psa, pro fenu ani ne. Pes je (byl původně) Cooper, slyší na to a nějaký čas se mu tak fakt říkalo (2-3 roky?), nebo se jméno různě upravovalo - "Kůpe", Kůpíku", "Kůpajz", Kůpí" atd.... až z toho nakonec nějak vzniklo "Kůprosaurus", což bylo hrozně dlouhé, takže se to zkrátilo na "Saurus", "Saur".... No a tohle jméno už mu zůstalo a teď používáme víceméně tohle, Cooper už moc ne. Pes slyší na obojí. Ale z toho "Saura" už se stalo takové oficiální jméno, říkají mu tak i známí a tak, pak má ještě nějaké ty přezdívky . Akorát na závodech vždycky koukají blbě, že pes je zapsanej jako "Cooper" a oslovuji ho "Saure" .

U feny používáme většinou její "oficiální" jméno + zdrobněliny. Ale pak jí taky říkám "čubinko", "čubí", "čubko" a slyší na to úplně stejně jako na jméno. A pak má taky ještě přezdívky, ke kterým fakt ani nevím jak jsme přišli - "tvor", "stvoření", "stvořitel" , "tvoreček" .

A zpátky k tématu, jak se má Gina? Už si to oblíbila i vevnitř v baráku, nebo je pořád radši venku?

Gina, když nespí, tak se věšinou už drží tam, kde jsme my. Dneska jsme se i dost nasmály, protože měla takovej ten "štěněcí" lítací a poskakovací záchvat, tak lítala po obýváku, pes si raději vyskočil na gauč, protože tam malá ještě nevyleze....ale všeho do času, asi to nebude dlouho trvat.
Teď zrovna se asi pejsové vzbudili, takže přišli oba. A záčíná to vypadat na "Ničitelku světů"...zkouší kousat úplně do všeho....stůl, gauč, rve deku....samozřejmě já už jsem pokousaná, podrápaná....takže bych řekla, že teprve teď si začneme užívat to správné štěněcí období

4.6.2020 16:52
fikovnice

XXX.XXX.135.59

marcelaamax napsal(a):

Kůprosaurus je super, já jednomu z mých kocourů říkávala Kocourovec a krabici, v níž spával, Kokokrab...

4.6.2020 16:55
fikovnice

XXX.XXX.135.59

marcelaamax napsal(a):

Ču.ka ....to mi připomíná, že teta jedné ze svých koček kdysi říkala Pinda. A večer šla vždy na humna a na celou vesnici se rozléhalo:"Pindoooo, Pindoooo, kde jsi?"

4.6.2020 16:56
fikovnice

XXX.XXX.135.59

fikovnice napsal(a):
Ču.ka ....to mi připomíná, že teta jedné ze svých koček kdysi říkala Pinda. A večer šla vždy na humna a na celou vesnici se rozléhalo:"Pindoooo, Pindoooo, kde jsi?"

Tak mně to nevzalo slovo čub.a a Tobě jo, asi to umí jen v 1.pádě...

4.6.2020 19:52
domi.t

XXX.XXX.255.210

Terven napsal(a):
Tak ale pozor, dámy hovoří o pastevcích. Máte-li retrívra, počkáte si o něco dýl

Nefret je určite kríženec SAO,nekazte mi radost

10.6.2020 07:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ešte trocha predbieham,ale vhodnejšia téma na toto oznámenie ani nie je Okolo Vianoc by sa mali narodiť šteniatka BSP v chovatelskej stanici Relentless Ranch v Colorade a pevne verím,že medzi nimi bude aj môj vysnívaný princ. A hoci som si mohla vybrať CHS niekde tu v Europe, tak ma to ťahá hentam a pre krpca si zaletím Som cestovateľ, z angličtiny mám štátnice, na dalšieho psa som pripravená fyzicky aj materiálne a psychicky zrejme tiež,kedže som upustila od vyhlásenia,že šteňa už nikdy! Z Nefret bude malá velká ségra a ja budem mať pocit,že sme fakt kompletní a mám doma dve vysnívané plemená. Princ má už dokonca vybrané aj meno

Tak nám držte palce a snád koncom apríla Vám sem hodín fotku trojfarebného pubertiaka

10.6.2020 07:27

domi.t napsal(a):
Ešte trocha predbieham,ale vhodnejšia téma na toto oznámenie ani nie je Okolo Vianoc by sa mali narodiť šteniatka BSP v chovatelskej stanici Relentless Ranch v Colorade a pevne verím,že medzi nimi bude aj môj vysnívaný princ. A hoci som si mohla vybrať CHS niekde tu v Europe, tak ma to ťahá hentam a pre krpca si zaletím Som cestovateľ, z angličtiny mám štátnice, na dalšieho psa som pripravená fyzicky aj materiálne a psychicky zrejme tiež,kedže som upustila od vyhlásenia,že šteňa už nikdy! Z Nefret bude malá velká ségra a ja budem mať pocit,že sme fakt kompletní a mám doma dve vysnívané plemená. Princ má už dokonca vybrané aj meno

Tak nám držte palce a snád koncom apríla Vám sem hodín fotku trojfarebného pubertiaka

Tak palečky držím a moc vám přeju, aby byl mezi štěnďatama, ten váš PRINC.

A můžu se jen tak ze zvědavosti zeptat, proč zrovna tahle chovka?? Je o tolik lepší než evropské...třeba co se zdraví psů týče??

10.6.2020 07:34
domi.t

XXX.XXX.131.130

Tak palečky držím a moc vám přeju, aby byl mezi štěnďatama, ten váš PRINC.

A můžu se jen tak ze zvědavosti zeptat, proč zrovna tahle chovka?? Je o tolik lepší než evropské...třeba co se zdraví psů týče??

Ďakujeme,budeme to potrebovať

To je v podstate dosť obyčajný príbeh. Na Instagrame mi vyskočila fotka chlpatých medvedov odtial,bola to láska na prvý pohlad, pozrela som videa na Youtube, kde často dokumentujú,ako žijú, šteniatka majú natočený denníček po týždňoch...Pani chovateľka žije len tými psami,bývajú na obrovskom ranči v horách a celé mi to príde,že je skutčné,nielen na efekt a na fotky. Každý deň s nimi chodia na dlhé prechádzky po horách, psi bývajú s nimi,majú vlastné jazierko a naozaj príkladne sa o nich starajú.

A samozrejme,aj čo sa týka zdravia, tak sú na to medvedíci lepšie ako ako veľa BSP odtiaľto z Europy. Samozrejme nejde to úplne globalizovať,ale modlím sa,nech ten môj princ je zdravý ako buk.Ak nie,budeme ho milovať rovnako Ale chcem ho uchovniť a mám s ním aj chovateľské plány,tak sa bude hodiť,že je to nepríbuzná krv v Europe.

Pôvodne som myslela,že poletím len na otočku,ale pani že mám pár dní zostať, povodia ma,poukazujú, môžem bývať u nich...dá sa odmietnuť?

10.6.2020 07:42

domi.t napsal(a):

To je v podstate dosť obyčajný príbeh. Na Instagrame mi vyskočila fotka chlpatých medvedov odtial,bola to láska na prvý pohlad, pozrela som videa na Youtube, kde často dokumentujú,ako žijú, šteniatka majú natočený denníček po týždňoch...Pani chovateľka žije len tými psami,bývajú na obrovskom ranči v horách a celé mi to príde,že je skutčné,nielen na efekt a na fotky. Každý deň s nimi chodia na dlhé prechádzky po horách, psi bývajú s nimi,majú vlastné jazierko a naozaj príkladne sa o nich starajú.

A samozrejme,aj čo sa týka zdravia, tak sú na to medvedíci lepšie ako ako veľa BSP odtiaľto z Europy. Samozrejme nejde to úplne globalizovať,ale modlím sa,nech ten môj princ je zdravý ako buk.Ak nie,budeme ho milovať rovnako Ale chcem ho uchovniť a mám s ním aj chovateľské plány,tak sa bude hodiť,že je to nepríbuzná krv v Europe.

Pôvodne som myslela,že poletím len na otočku,ale pani že mám pár dní zostať, povodia ma,poukazujú, môžem bývať u nich...dá sa odmietnuť?

"A samozrejme,aj čo sa týka zdravia, tak sú na to medvedíci lepšie ako ako veľa BSP odtiaľto z Europy."

Jak to víte? Z čeho tak usuzujete?

10.6.2020 07:46

domi.t napsal(a):

No tak to je super....
Nejsem teda chovatel, ale myslím, že nová krev se v chovu vždycky hodí.

Nefret bude určitě ráda, že bude mít doma psího kámoše

10.6.2020 07:46
domi.t

XXX.XXX.131.130

"A samozrejme,aj čo sa týka zdravia, tak sú na to medvedíci lepšie ako ako veľa BSP odtiaľto z Europy."

Jak to víte? Z čeho tak usuzujete?

Hned dalšia veta za tým je, že to nejde úplne globalizovať. Vy tuším musíte stále rýpať,však?

Usudzujem podľa toho, koľko sa dožili predkovia. Je to v priemere 3 roky viac ako veľa psov odtiaľto,tak sa mi to zdá posun k lepšiemu. Samozrejme to netreba globalizovať, ale to dá rozum. Preto som nenapísala AKO VŠETCI BSP odtiaľto,ale ako VEĽA.

10.6.2020 07:53

domi.t napsal(a):
Hned dalšia veta za tým je, že to nejde úplne globalizovať. Vy tuším musíte stále rýpať,však?

Usudzujem podľa toho, koľko sa dožili predkovia. Je to v priemere 3 roky viac ako veľa psov odtiaľto,tak sa mi to zdá posun k lepšiemu. Samozrejme to netreba globalizovať, ale to dá rozum. Preto som nenapísala AKO VŠETCI BSP odtiaľto,ale ako VEĽA.

Proč rýpat? Je to normální dotaz, protože mě zajímá, jak jste k tomu názoru došla. V druhé části vaší odpovědi píšete, že tak usuzujete pouze díky delší době dožití předků. Díky.

10.6.2020 08:00

domi.t napsal(a):

Usudzujem podľa toho, koľko sa dožili predkovia

na ten vek jsem se akorát chtěla zeptat - nejstarsi pes tam ma 6 let totiž, jestli to není fakt malo, na tak pocetnou chovnu, cekala bych tam nejake seniory.

jinak drzim palce, at se prcek zadari !

10.6.2020 22:49
TyVed

XXX.XXX.41.235

Vážené osazensto Fauny.
Dovoluji si vám představit náš nový přírustek........je to holčička PHP.
Včera jsme si jí přivezli. Zatím se jeví jako samostatná jednotka...jediné, kdy byla v domě bylo v noci, když jsem jí vzala na spaní do postele. V půl šestý ráno se probudila šli jsme na zahradu a vlastně o ní ani nevim....do baráku se jí nechce, i když jsou otevřené dveře, tak teď vařim a vybíhám kontrolovat jestli je v poho a nedělá žádný bejkárny. Navíc žádný štěně, co se může ztrhat, že na něj člověk nadšeně zavolá a sedne si u toho i na bobek....ona je jakože "si nemysli, že když jsi si mě koupila, že si z tebe teď sednu na zadel"...no celej náš chrťák, když jsme si ho přivezli, tak uvidíme, jestli jí ta rezervovanost zůstane, až se pořádně rozkouká.
A jako docela vtipný je, že jsem ze seznamu vhodných plemen vyškrtla kavkazáka, protože od určitého věku už nechtěj bydlet doma....malá doma bejt nechce hned od prvního dne, tak doufám, že se až se otrká, tak se to změní a že jsem si nekoupila "venkovního psa".
A je úžasná....má nás těžce na háku, přitom není bázlivá, jen občas trochu opatrná, když něco zkoumá. Tak doufám, že je to přesně ten pes, jehož lásku si člověk musí opravdu zasloužit.
Je to trapný, ale jméno zatím nemá...to z PP nevyhovuje, myslela jsem, že by to mohla být další Sára, ale manžel nechce a tak jí pracovně říkáme Princezno....snad jí to nezůstane ....a uvidíme jestli si nějaký jméno nevybere sama...
Fotomodelka z ní asi nebude....nějak se mi povedla zatím jedna fotka, kdy se na mě kouká.
Nějaké..."prdelko, kuky na mě...vyletí ptáček"...."no a co, já si tady koušu kostičku a na tvý ptáčky nejsem zvědavá.

Jeeee gratuluju. Tak vítejte v klubu :)

11.6.2020 09:38
fikovnice

XXX.XXX.135.203

domi.t napsal(a):

"Bello", gratuluji k potenciálnímu přírůstku a už se těším na fota a seznamování se s "maznáčikem" Nefret!
Jinak, ač nechci "Balu" dělat advokáta, tak též si myslím, že nerýpe. Byl to prostě normální dotaz s tím, že já si myslím, že byste CHS stejné kvality (ba možná i lepší) našla i v Evropě. Ale prosím Vás, to ze mě opravdu nemluví nějaká závist (já už mám své po světě odcestováno ). V mém případě by se mi naopak už cestovat nechtělo...ale Vy jste mladá, tak Vám upřímně přeji, ať tam ten Princ pro Vás bude!

11.6.2020 12:37
domi.t

XXX.XXX.131.130

fikovnice napsal(a):
"Bello", gratuluji k potenciálnímu přírůstku a už se těším na fota a seznamování se s "maznáčikem" Nefret!
Jinak, ač nechci "Balu" dělat advokáta, tak též si myslím, že nerýpe. Byl to prostě normální dotaz s tím, že já si myslím, že byste CHS stejné kvality (ba možná i lepší) našla i v Evropě. Ale prosím Vás, to ze mě opravdu nemluví nějaká závist (já už mám své po světě odcestováno ). V mém případě by se mi naopak už cestovat nechtělo...ale Vy jste mladá, tak Vám upřímně přeji, ať tam ten Princ pro Vás bude!

Ďakujem Vám,cením si to A fotku potom určite pridám,snád všetko dopadne,ako má

23.6.2020 19:09

Tak vážené osazenstvo, trochu jsme povyrostly, tak si dovoluji vložit pár foteček, ze kterých vám doufám bude jasné, že ta moje princezna je strašně pracovitej pes, buď zahradničí a nebo uklízí

Ta fotka za tím křovíčkem je ta potvora přistižena v akci, kdy se snaží přesadit mnou před pár minutami zasazený ibišek....

23.6.2020 19:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak vážené osazenstvo, trochu jsme povyrostly, tak si dovoluji vložit pár foteček, ze kterých vám doufám bude jasné, že ta moje princezna je strašně pracovitej pes, buď zahradničí a nebo uklízí

Ta fotka za tím křovíčkem je ta potvora přistižena v akci, kdy se snaží přesadit mnou před pár minutami zasazený ibišek....

šteňátka velkých pejsů mají tu nevýhodu, že strašně rychle rostou!

23.6.2020 19:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

domi.t napsal(a):
Ďakujem Vám,cením si to A fotku potom určite pridám,snád všetko dopadne,ako má

Belo, díky za tip na chovku, až někdy, snad, budem pořizovat nového berušku, určitě se tam kouknu...

24.6.2020 12:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Boží "medvídek"

A co Jack, jak si spolu sedli? :-)

24.6.2020 14:45

:-) Chcete říct, že tohle ještě poroste?

24.6.2020 14:56

krásné miminko
také se zeptám - jak pes?

24.6.2020 17:27

No pes bych řekla, že za normálních okolností v poho....tím myslím, když malá nemá "záchvat" a neskáče po něm a nekouše ho....ona by si chtěla hrát, ale on na tohle moc není, takže si klidně vrkne, někdy se i důrazně ohradí, ale malá je v tomhle stejná jako Sárina, takže si z něho nic nedělá a ve své podstatě kvituje s nadšením, že toho kliďase donutila k nějaký akci. Takže hlídáme a pokud se do něj takhle pustí, tak jdeme její pozornost převést na nás. Když ho malá štve, tak si pak většinou zaleze do sklepa do prádelny, tam jsou příkré schody a Gina za ním (zatím) nejde.
On si se Sárinou taky hrál, sice ne tak často, ale kolikrát spolu blbnuli, ale byli spolu od narození, stejná váhová kategorie....tak možná jen neví, jak by si s malou hrál a až povyroste......tak pro něj bude zajímavější.
Ale jinak je na něj Gina dost fixovaná a jakmile se Jack hne, tak hned za ním, co on očuchá, tak očuchá taky, pokud se začne pást, tak Ginuš spásá trávu hned vedle. Už spí spolu na chodbě nebo i venku na dvoře ležej vedle sebe....
Ale mise splněna, už z něj není ten apatický ukňouraný pes.

No ale pozor...velkej bonus, venku zase začal poslouchat jak hodinky a to už jsem ho opravdu měla reálně na flexině, co Sárina není....a najednou na první dobrou, takže momentálně si užívám to, že můžu oba psy pustit na volno....jsem zvědavá, jak dlouho nám to vydrží.

24.6.2020 17:28

:-) Chcete říct, že tohle ještě poroste?

No jasně, kupovala jsem anděla strážného a zatím je to jen andílek

24.6.2020 17:42
marcelaamax

XXX.XXX.18.146

No pes bych řekla, že za normálních okolností v poho....tím myslím, když malá nemá "záchvat" a neskáče po něm a nekouše ho....ona by si chtěla hrát, ale on na tohle moc není, takže si klidně vrkne, někdy se i důrazně ohradí, ale malá je v tomhle stejná jako Sárina, takže si z něho nic nedělá a ve své podstatě kvituje s nadšením, že toho kliďase donutila k nějaký akci. Takže hlídáme a pokud se do něj takhle pustí, tak jdeme její pozornost převést na nás. Když ho malá štve, tak si pak většinou zaleze do sklepa do prádelny, tam jsou příkré schody a Gina za ním (zatím) nejde.
On si se Sárinou taky hrál, sice ne tak často, ale kolikrát spolu blbnuli, ale byli spolu od narození, stejná váhová kategorie....tak možná jen neví, jak by si s malou hrál a až povyroste......tak pro něj bude zajímavější.
Ale jinak je na něj Gina dost fixovaná a jakmile se Jack hne, tak hned za ním, co on očuchá, tak očuchá taky, pokud se začne pást, tak Ginuš spásá trávu hned vedle. Už spí spolu na chodbě nebo i venku na dvoře ležej vedle sebe....
Ale mise splněna, už z něj není ten apatický ukňouraný pes.

No ale pozor...velkej bonus, venku zase začal poslouchat jak hodinky a to už jsem ho opravdu měla reálně na flexině, co Sárina není....a najednou na první dobrou, takže momentálně si užívám to, že můžu oba psy pustit na volno....jsem zvědavá, jak dlouho nám to vydrží.

Jo to, ze jeden pes dělá to samé, co druhý, to máme taky tak.

Vždycky se tomu smějeme u oklepavani - jeden pes vyleze z vody, druhý je x metrů daleko a suchý, ale jakmile se začne oklepavat jeden, tak začne i druhý. Nebo když jeden zatrepe hlavou (pes to dělá třeba když má "otočené" ucho), tak druhý hned taky.

31.8.2020 07:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak si mě asi neplánovaně pořídil kocour. Je teda čistě venkovní, chodí do kryté pergoly, ale domů ho i s ohledem na něj nechci. Občas odjíždíme s fenou na docela dlouho a líp mu bude s jinýma kočkama venku, kde se o něj postará děda (jeden pozemek, dělí nás jen chodník) než aby tu byl sám. Navíc bych úplně nedala ruku do ohně za to, že kdybych je tu nechala o samotě, fena by mu neublížila, třeba i nechtěně...
Říkáme mu Ed a nikdo moc nevíme, jak mu vysvětlit, že je kočka. Mám pocit, že to úplně neví nebo je nějak jinak bláznivej. Chodí s námi na procházky. A to ne jenom kousek od zahrady a zpět, ale teď o víkendu běžel 5km a nést v ruce nechtěl. Všimla jsem si, že se vydal za mnou až moc pozdě na to, abych ho vracela domů.

Není to ani týden, co se tady objevil jako zablešená kostřička. Když nás zrovna nepronásleduje, tak se pořád něčím cpe a spí, tak měl asi dost času na to, aby i za tak krátkou dobu zkrásněl a přijde mi, že i fakt povyrostl. Tak jenom doufám, že i v té své oprsklosti bude mít venku štěstí.

Video se zpracovává...

31.8.2020 13:30
Markéta80

XXX.XXX.225.9

Jo je to jedno....volám na ní Princezno ...takže jí je to asi jedno a já doufám, že si zvyknu

to už jí stejně zůstane

31.8.2020 17:22
conie

XXX.XXX.206.202

Taky jsem neplánovaně přišla ke kotěti, našli jsme ho v lese, hladové, vyčerpané, takové placaté. Veterinář zjistil, že má už pár dní dolní zlomenou čelist a je mu tak 5 - 6 týdnů. Takže domů a léčit - ATB a krmit měkkou stravu. Ta mu tedy jde k duhu, za týden u nás přibralo 420 g. No a asi si taky myslí, že je pes, protože ho vychovávají psí holky. Navíc máme raritu - zrzavou kočičku, ač jsou to většinou kocouři.

31.8.2020 17:35
janaa

XXX.XXX.245.237

Psů je pořád málo,tak máme labradorku navíc resp. není nová,ale staronová, vrátil se mi 15měsíční odchov, a protože ani mužskej nemá rozum,a hned že si jí musíme nechat, chudinečku, zůstává doma příští rok zůstane doma štěně, tak už nás je fakt dost. Ještěže barák,obr zahrada a prakticky samota nám to umožňují. Vzpomínám,jak jsem si kdysi říkala,mít tak dva psy a ne jednoho,to by bylo něco

31.8.2020 18:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

conie napsal(a):
Taky jsem neplánovaně přišla ke kotěti, našli jsme ho v lese, hladové, vyčerpané, takové placaté. Veterinář zjistil, že má už pár dní dolní zlomenou čelist a je mu tak 5 - 6 týdnů. Takže domů a léčit - ATB a krmit měkkou stravu. Ta mu tedy jde k duhu, za týden u nás přibralo 420 g. No a asi si taky myslí, že je pes, protože ho vychovávají psí holky. Navíc máme raritu - zrzavou kočičku, ač jsou to většinou kocouři.

Tak ta je ale úplně oranžová!

31.8.2020 18:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Achjo, já jsem sem s fotkou nahrávala i video a ono pořád nic. Prý se pořád zpracovává. No nevim, spíš nedělá nic asi.

31.8.2020 18:05
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Atheira napsal(a):
Achjo, já jsem sem s fotkou nahrávala i video a ono pořád nic. Prý se pořád zpracovává. No nevim, spíš nedělá nic asi.

video se stále nahrává

31.8.2020 21:47

Markéta80 napsal(a):
to už jí stejně zůstane

Tak oslovení "Princezno" jí nezůstalo...nejčastěji Ginušoid, Žeryk a teď nově, a na to dokonce i slyší ,...Groote...pokud tady je někdo fanda filmu Strážci galaxie tak bude vědět....protože někdy mi přijde, že na ní mluvim a jediná odezva od ní je "já jsem Groot, já jsem Groot, já jsem Groot"

Teď nedávno si asi i moje kamarádka musela ťukat na čelo...prej "a jakže se jmenuje" a já "Gina" a vzápětí "Groote, jdeme"

janae1

31.8.2020 21:50
janae1

XXX.XXX.160.6

conie napsal(a):

Je to blbě vyfocené, ale já na té pornografické fotce vidím kocoura.

31.8.2020 22:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

janae1 napsal(a):
Je to blbě vyfocené, ale já na té pornografické fotce vidím kocoura.

Blbej úhel, vlastně těžko říct, ale já bych i z téhle fotky teda tipovala spíš kočku. S tím, že bych se za to teda nevsadila, ale přikláněla bych se ke kočce s větší pravděpodobností než ke kocourovi.

1.9.2020 18:20
conie

XXX.XXX.206.202

Atheira napsal(a):
Blbej úhel, vlastně těžko říct, ale já bych i z téhle fotky teda tipovala spíš kočku. S tím, že bych se za to teda nevsadila, ale přikláněla bych se ke kočce s větší pravděpodobností než ke kocourovi.

Přiznám se, že jsem pejskař co jsem rozum pobrala, kočičky mám ráda, starám se o ně, ale třeba pohlaví u kotěte na 100% nepoznám. Že je to kočička určil dost dobrý a zkušený veterinář.

1.9.2020 18:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

conie napsal(a):
Přiznám se, že jsem pejskař co jsem rozum pobrala, kočičky mám ráda, starám se o ně, ale třeba pohlaví u kotěte na 100% nepoznám. Že je to kočička určil dost dobrý a zkušený veterinář.

Já kočky mám ráda jako jiná zvířata... postarám se, neublížila bych, pohladím... Zlámala bych haksny každýmu, kdo se k nim chová odporně... Ale vlastně je úplně ráda nemám. Vadí mi taková ta typická "kočičina" smradlavá a skládám jim komplimenty jako - no, ale ty seš tady ze všech nejmíň hnusná, ale ty nohy, vidělas někdy, jak jsou křivý?
Ale vyrostla jsem v podstatě mezi kočkama. Čistila rány, dávala antibiotika, malou porodní bábu jsem dělala a i ty kočky a kocoury se nějak musela naučit rozlišovat. Takže u koček to fakt poznám s jistotou. Jen z tohohle prostě těžko říct. Ale takhle se mi na kocoura spíš nezdá...
Ale to zjistíte časem. Asi na tom úplně nějak nelpíte, ne?

5.9.2020 11:49
fikovnice

XXX.XXX.134.163

Tak oslovení "Princezno" jí nezůstalo...nejčastěji Ginušoid, Žeryk a teď nově, a na to dokonce i slyší ,...Groote...pokud tady je někdo fanda filmu Strážci galaxie tak bude vědět....protože někdy mi přijde, že na ní mluvim a jediná odezva od ní je "já jsem Groot, já jsem Groot, já jsem Groot"

Teď nedávno si asi i moje kamarádka musela ťukat na čelo...prej "a jakže se jmenuje" a já "Gina" a vzápětí "Groote, jdeme"

Bombaaaa! Groot je sousedovic pastevec!!!

16.5.2021 22:05

Vážené fauňačky a fauňáci...osud tomu chtěl a já si dovoluji představit všem zdejší "tetám a strejdům" jak lidským, tak těm psím náš nový přírustek do rodiny.

Je to slečna vesnická vořechová kavkazského typu.

Protože jsme zkušení vybírači psích jmen, tak jsme škrtli drsňácký Targa, Tagira a Frreya a to z jednoho prostého důvodu. Jdou z toho blbě udělat zdrobnělinky. Škrtli jsme i jména Tara a Kira a Gira...protože Taruška a Kiruška a Giruška zní podobně jako Ginuška a nakonec jsme dali dle mého jméno profláklé pro psí slečny malých plemen, naprosto neoriginální...Jessinka.

Dcera říklala, že jsme měli dát něco hodně drsnýho....jednou z ní bude třeba temná strana síly, tak proč ne Darth Vader....ale copak můžem, vždyť je to holka.
Ale, aby to dceři nebylo líto, že se nemohla podílet na rodinné poradě ohledně jmen, tak nakonec oficiální jméno zní

Jessie Darth Vaderová

16.5.2021 22:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Vážené fauňačky a fauňáci...osud tomu chtěl a já si dovoluji představit všem zdejší "tetám a strejdům" jak lidským, tak těm psím náš nový přírustek do rodiny.

Protože jsme zkušení vybírači psích jmen, tak jsme škrtli drsňácký Targa, Tagira a Frreya a to z jednoho prostého důvodu. Jdou z toho blbě udělat zdrobnělinky. Škrtli jsme i jména Tara a Kira a Gira...protože Taruška a Kiruška a Giruška zní podobně jako Ginuška a nakonec jsme dali dle mého jméno profláklé pro psí slečny malých plemen, naprosto neoriginální...Jessinka.

Dcera říklala, že jsme měli dát něco hodně drsnýho....jednou z ní bude třeba temná strana síly, tak proč ne Darth Vader....ale copak můžem, vždyť je to holka.
Ale, aby to dceři nebylo líto, že se nemohla podílet na rodinné poradě ohledně jmen, tak nakonec oficiální jméno zní

Jessie Darth Vaderová

No, nene
...nevidět ty fotky, byla bych přesvědčená, že máte minijorka

16.5.2021 22:12

Jessie Darth Vaderová

..to je jak hracka, mimi jedno nadherné ňuňací, muchlací..a ze jste to vydržela tajit a udržela to nebo to byl blesk z čistého nebe?

16.5.2021 22:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No ty jo, čumím jak puk to snad není 14dní co jsi psala, že Gina je střevo a nového psa, až dostane rozum Tak to jí přišel rychle Držím palce, ať se holky sžijí a jsem teda zvědavá, jak to půjde. Však víš, já bych holku ne-e a dvě...ani omylem. Takovíhle puclíci byli sousedovic kavkazská štěnda. Teda...skorokavkazská taky Už je jim...asi i 10

16.5.2021 22:15
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Jessie Darth Vaderová

Ta je krásná . Za pár dní si přivezeme fenku a doma vyhrálo jméno peggy , potřebovala jsme aby to znělo jinak než co máme už doma. V PP má Sierra a dcera hned že by jsme jí mohli říkat Siréna . Z videí slyšet není,ale kouše plyšáky a trhá deky

16.5.2021 22:19

..to je jak hracka, mimi jedno nadherné ňuňací, muchlací..a ze jste to vydržela tajit a udržela to nebo to byl blesk z čistého nebe?

No to je tak, když se jedete jen kouknout do blízké vesnice na štěňátka a po%nufat. Nebyla jsem si moc jistá, dost jsme to doma probírali, štěně jsem chtěla až za rok. Navíc po tom, co jsem tady předvedla za hysterku, když mi odešla Sára, jsem to fakt raději nechala až na dobu, když jí budeme mít opravdu doma....protože zase hlásit vuvu mít štěně a pak zase, já si to rozmyslela.
No prostě opět jako se všemi mými psy...náhoda, osud....

16.5.2021 22:25

lesnížínka napsal(a):
No ty jo, čumím jak puk to snad není 14dní co jsi psala, že Gina je střevo a nového psa, až dostane rozum Tak to jí přišel rychle Držím palce, ať se holky sžijí a jsem teda zvědavá, jak to půjde. Však víš, já bych holku ne-e a dvě...ani omylem. Takovíhle puclíci byli sousedovic kavkazská štěnda. Teda...skorokavkazská taky Už je jim...asi i 10

Jo holka člověk míní pánbůh mění....aneb, jak si z pohodového života s hodnou Ginuškou udělat galeje.
Holt to bude víc práce, protože s Ginou přeci jen musím ještě máknout....včera v parku sebou teda měla mozek a to byla tak úžasná prochajda, tak uvidím zítra jestli ho nechá doma a nebo jak.
No a malou taky budu muset i extra.
Takže s Ginou na delší prochajdy, to malá neuťape, pak s Jessinou na socializační a pak s oběma.....no budu mít asi docela dlouho co se volného času týče vystaráno.

No to je tak, když se jedete jen kouknout do blízké vesnice na štěňátka a po%nufat. Nebyla jsem si moc jistá, dost jsme to doma probírali, štěně jsem chtěla až za rok. Navíc po tom, co jsem tady předvedla za hysterku, když mi odešla Sára, jsem to fakt raději nechala až na dobu, když jí budeme mít opravdu doma....protože zase hlásit vuvu mít štěně a pak zase, já si to rozmyslela.

..no proto ja se zásadně nikam ňuňat za stenaty nejezdím, ostatně ani koťaty a dalšími chlupaci....prostě to tak mělo být, čekalo na vas no...nic jste nepredvaděla, zodpovědně jste ledala a vybírala v době kdy bylo takrka zázrakem sehnat stene....

Markéta80 napsal(a):
Ta je krásná . Za pár dní si přivezeme fenku a doma vyhrálo jméno peggy , potřebovala jsme aby to znělo jinak než co máme už doma. V PP má Sierra a dcera hned že by jsme jí mohli říkat Siréna . Z videí slyšet není,ale kouše plyšáky a trhá deky

Siréna je ale dobrý

16.5.2021 22:30
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Siréna je ale dobrý

doufám že řvát nebude, na videu fakt jak siréna řve pořád ten samý pejsek Naše tam vždy poskakuje a něco trhá . Dcera nadšená že s ní bude legrace Od S je nejstarší takže bylo jasné že musíme vymyslet jiné jméno.

16.5.2021 22:43
fikovnice

XXX.XXX.135.138

Jessie Darth Vaderová

Tak Jani, to je ale šok, ale milý šok!!!
Štěnisko nádherné, přeji mu na startu života hodně zdraví a Tobě a celé Tvojí rodině hodně a hodně radosti se dvěma feňulema. Těším se na různé zkazky, fotky, příběhy...prostě pro mě šok - nečekala jsem, že půjdeš ještě do druhé psiny!

16.5.2021 22:44
fikovnice

XXX.XXX.135.138

No, Jaňula se ukázala jako tajnůstkářka, že jo?
Ale občas něco naznačovala, tak nějak mezi řádky...

16.5.2021 22:46
fikovnice

XXX.XXX.135.138

Markéta80 napsal(a):

Jéé, tak to budeme dvě s Pegynkami, ale já teda jméno nevybírala. Jde o toho psíka (teda feňuli) na půjčování. Ježíš, jak já už se těším!!! I na to, jak sem dám fotky!

16.5.2021 22:49
fikovnice

XXX.XXX.135.138

Jani, já si naopak myslím, že jsi odchod Tvého životního psa (Sárinky) zvládla až obdivuhodně dobře! Teda můžu soudit jen dle příspěvků zde, ale prostě jsi tehdy postupovala velmi pragmaticky a usnadnila jí odchod ze života... A co víš, třeba je teď její duše v Jessince...

16.5.2021 22:52
fikovnice

XXX.XXX.135.138

..no proto ja se zásadně nikam ňuňat za stenaty nejezdím, ostatně ani koťaty a dalšími chlupaci....prostě to tak mělo být, čekalo na vas no...nic jste nepredvaděla, zodpovědně jste ledala a vybírala v době kdy bylo takrka zázrakem sehnat stene....

Tak tak plně souhlasím! Zato teď se fakt se psy trochu roztrhl pytel. I ten dnešní pán odpovídající na můj inzerát na pořízení víkenďáka mi říkal cosi, že mění práci a bude někam dojíždět či co... To všechno jsou věci, které by měl člověk dopředu promyslet...i když třeba pokud někdo dostane někde padáka a musí vzít, co se mu naskytne, tak co zbývá. mmch. je to 10letej jorkšír - ten, co mi byl nabízený dnes...

16.5.2021 22:53

fikovnice napsal(a):
No, Jaňula se ukázala jako tajnůstkářka, že jo?
Ale občas něco naznačovala, tak nějak mezi řádky...

..no já jsem v tomhle trochu tupá.. mně se to musí říct nepřímo...

16.5.2021 22:54

fikovnice napsal(a):
Tak tak plně souhlasím! Zato teď se fakt se psy trochu roztrhl pytel. I ten dnešní pán odpovídající na můj inzerát na pořízení víkenďáka mi říkal cosi, že mění práci a bude někam dojíždět či co... To všechno jsou věci, které by měl člověk dopředu promyslet...i když třeba pokud někdo dostane někde padáka a musí vzít, co se mu naskytne, tak co zbývá. mmch. je to 10letej jorkšír - ten, co mi byl nabízený dnes...

..když ono to je někdy fakt těžké....

16.5.2021 23:02
fikovnice

XXX.XXX.135.138

..když ono to je někdy fakt těžké....

Já vím, nechci soudit...
Ale i když bych za psa dala nevímco, tak jsem vyhodnotila, že to teď prostě nejde...že jedině na ten víkend. Tři kočky, já sama, do práce - z práce, zdraví na prd... Můj sen - pes na důchod!
I když tisíckrát jsem přemýšlela o Tvém motýlovi a jak jej Tvoje kočky tolerují! Některá videa jsou k nezapomenutí!

16.5.2021 23:04

fikovnice napsal(a):
Já vím, nechci soudit...
Ale i když bych za psa dala nevímco, tak jsem vyhodnotila, že to teď prostě nejde...že jedině na ten víkend. Tři kočky, já sama, do práce - z práce, zdraví na prd... Můj sen - pes na důchod!
I když tisíckrát jsem přemýšlela o Tvém motýlovi a jak jej Tvoje kočky tolerují! Některá videa jsou k nezapomenutí!

..no jo, ale kdybych neměla ty podmínky, co mam, tak by to bylo bez motýla...

16.5.2021 23:26
Markéta80

XXX.XXX.227.151

fikovnice napsal(a):
Jéé, tak to budeme dvě s Pegynkami, ale já teda jméno nevybírala. Jde o toho psíka (teda feňuli) na půjčování. Ježíš, jak já už se těším!!! I na to, jak sem dám fotky!

vyšlo Vám to krásně. Půjčit a zase vrátit Dcera chtěla Daisy,ale pak dostala knihu a tam hlavní role mops peggy takže se přidala k mému výběru a bylo vybráno

16.5.2021 23:29

fikovnice napsal(a):
Jani, já si naopak myslím, že jsi odchod Tvého životního psa (Sárinky) zvládla až obdivuhodně dobře! Teda můžu soudit jen dle příspěvků zde, ale prostě jsi tehdy postupovala velmi pragmaticky a usnadnila jí odchod ze života... A co víš, třeba je teď její duše v Jessince...

No zvládala jsem to dokud Sára nevydechla naposledy. Když mě to toiž přepadlo, tak mě ona chudák ještě chodila utěšovat.....takže žádné výlevy než opravdu usnula navždycky....za to pak .....

A doufám, že duše Sáry není v novém štěněti, protože to by byl Jácíček v psím nebi sám a to by nešlo, jen ať na mě hezky počkají spolu.

17.5.2021 06:18

Ať vás síla provází Vítám temnou stranu síly - a přeji, ať jsou obě vaše úžasné holky v harmonii

17.5.2021 07:23

To je překvápko, sardullah!
Malá je krásná. Máte odvahu vzít si dvě feny pastevce věkově blízké. Přeji hodně štěstí a radosti.

17.5.2021 07:33
fikovnice

XXX.XXX.135.138

No zvládala jsem to dokud Sára nevydechla naposledy. Když mě to toiž přepadlo, tak mě ona chudák ještě chodila utěšovat.....takže žádné výlevy než opravdu usnula navždycky....za to pak .....

A doufám, že duše Sáry není v novém štěněti, protože to by byl Jácíček v psím nebi sám a to by nešlo, jen ať na mě hezky počkají spolu.

Tak to máš ale sakra pravdu!
Mně to nedošlo - jejich duše se nesmí oddělit....ledaaa by Sára byla v Gině a psí kluk teď v Jessii...

17.5.2021 07:44
fikovnice

XXX.XXX.135.138

To je překvápko, sardullah!
Malá je krásná. Máte odvahu vzít si dvě feny pastevce věkově blízké. Přeji hodně štěstí a radosti.

Popravdě nad tou odvahou Janči jsem též zauvažovala...
Ale je zkušená, věřím, že vše bude OK.

17.5.2021 08:29

fikovnice napsal(a):
Popravdě nad tou odvahou Janči jsem též zauvažovala...
Ale je zkušená, věřím, že vše bude OK.

To se uvidí za 2 - 3 roky. Až budou obě feny dospělé.

17.5.2021 08:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jee moc gratuluji k nové pastevecké holce a přeji hodně radosti s ní. Když jsem otevírala tohle téma, tak jsem čekala, že nám sem "Fikovnice" dává fotku Pegynky, ale že máte nový přírůstek vy, to mě teda ani nenapadlo ...Jen jsem teda vůbec nepostřehla, co se stalo s Jackem, vím, že měl nějaké problémy, ale myslela jsem, že nakonec to zvládnul. A teď podle posledních příspěvků koukám, že asi ne. Pokud to tak je, tak mě to moooc mrzí .

17.5.2021 08:37

No to není ani tak odvaha, ale prostě přesvědčení, že to bude ok.
Ne nějaké naivní doufání.

Příbuzná mi taky psala, jestli se nebojím......tak to už jsem se naučila, že si musím být vším naprosto jistá v kramflecích. Kdyby mi hlavou bleskla jediná pochybnost, tak do toho nejdu.
Možná to zní nabubřele, ale tak nějak jsem k tomu psychicky dospěla....před časem bych já sama ještě řekla...dvě feny nikdy.

Teda třeba k takové povaze jako byla Sára, bych druhou fenu nepořídila nikdy, ta by při náznaku odmlouvání, při náznaku neochoty se podřídit šla bleskem druhé feně vysvětlit,že ona jediná má pravdu a bude po jejím a pokud by si to druhá fena nenechala líbit, tak by to mohl být masakr, k povaze jako má Ginuš...klidně....a to i přesto, že ještě není dospělá......přeci jen jsou holky rok od sebe....sestry nebo dvě stejně stará štěňata-holky, bych si v životě nelajzla. Teda lajzla, ale to by asi musely být dvě pyrenejky.

Jediné, co teda bude u mě změna, že se dvěma psíma holkama budu muset být důslednější.

Někdo může říct, že jistota není nikdy, že jednou spláču nad výdělkem, že jsem si teď možná do budoucna nakakala do bot a že nikdy neříkej nikdy a pod. a já jim jejich názor brát nebudu, ale pokud bych si něco takového byť jen myšlenkou připustila, tak bych dvě holky neměla.
Tak max můžou být vražedné komando....Gina Bílá smrt, navíc ofigo z Jizerského pekla a Jessie Darth Vaderová.

17.5.2021 08:40

no překvápko!
a také držím velmi palce i pěsti, ať si holky sednou, na pořád.......

17.5.2021 08:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Někdo může říct, že jistota není nikdy, že jednou spláču nad výdělkem, že jsem si teď možná do budoucna nakakala do bot a že nikdy neříkej nikdy a pod.

Kašlete na to, věci jsou, jak mají být a budou, jak budou. Jestli někdo má mít dvě mega štěňata a vychovat z nich normální psy, tak vy.
S touhle logikou by nikdo nemohl dělat nic, protože s jistotou nevíme ani to, co bude zítra. Hodně štěstí s holkama. A hlavně radosti a co nejmíň sežraných růží a stromků.

17.5.2021 08:45

To je super překvápko! Věřím, že Gina ocení pasteveckou kámošku :)
Držím palce, ať to jde jak po másle.

17.5.2021 08:50

marcelaamax napsal(a):
Jee moc gratuluji k nové pastevecké holce a přeji hodně radosti s ní. Když jsem otevírala tohle téma, tak jsem čekala, že nám sem "Fikovnice" dává fotku Pegynky, ale že máte nový přírůstek vy, to mě teda ani nenapadlo ...Jen jsem teda vůbec nepostřehla, co se stalo s Jackem, vím, že měl nějaké problémy, ale myslela jsem, že nakonec to zvládnul. A teď podle posledních příspěvků koukám, že asi ne. Pokud to tak je, tak mě to moooc mrzí .

No Jack měl zápal plic...po vyšetřeních jsme zahájili léčbu...antibiotika, kortikoidy a vypadalo to, že se zlepšuje, ale to relativní zlepšení měly na triku ty kortikoidy....když se opět hodně zhoršil, navíc už měl velký problémy se postavit na nohy, tak jsme frčeli zase k vetovi....znovu rentgen, znovu sono.....takže návrh...odsátí vody, nasazení odvodňovacích léků, další rozbor krve a já nevím co ještě, ale vet mi na rovinu řekl, že ty rentgeny vypadají fakt hrozně....on už i skoro přestal jíst......defakto celej den ležel na chodbě, protože schody do obýváku už nevyšel ani když jsme mu chtěla pomoct, tak max se šel vyvenčit a to už jsem mu pomáhala se zvednout, hodně ztratil svalovou hmotu na nohách, původně jsme šli k vetovi s tím, že jsem myslela, že máme špatné srdíčko.....hodně jsem s ním na té chodbě ležela, aby tam nebyl sám a tu poslední noc jsem s ním na chodbě spala, to už jsem si říkala, že už je to na uspání, ale chtěla jsem mít jistotu, proto ještě jednou vyšetření.......no abych pravdu řekla, teď je mi líto, že jsme ten rentgen a sono dělali, protože mu to vyšetření nebylo příjemný, že jsem ho měla nechat v klidu odejít.

Já jako rozenej optimista jsem byla přesvědčená, že to dáme, ale bohužel moje přesvědčení nestačilo.

17.5.2021 08:54

och, tak tohle člověk nechce číst.....
je mi moc líto, sardulah

17.5.2021 08:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Achjo, tohle je vždycky hrozné. Držte se! . Máte ty holky pastevecké a oni vás v tom nenechají .

17.5.2021 10:01
aluska

XXX.XXX.197.205

Můj přírůstek - jezevčík trpasličí dlouhosrstý, Kashmire Kamey z Pánů louky, pracovně zvaný Mireček

17.5.2021 10:03

marcelaamax napsal(a):
Achjo, tohle je vždycky hrozné. Držte se! . Máte ty holky pastevecké a oni vás v tom nenechají .

No to nenechají....dneska v noci se madam Gina, která odmítala spát se mnou v posteli, rozhodla, že když tam spí štěně, tak ona bude taky. Ale protože měla tendenci k malé ňufat, když se zavrtěla a nebo si přelehávala a budila mi jí tím, tak jsem ležela mezi nima a aby měly holky každá dost místa, tak jsme spaly na štorc...takže bych řekla, že holky se vyspaly skvěle....když nepočítám 2x čůranda v noci a já, která jsem zvyklá se převalovat, trvá mi než se uvelebím a dlouho nevydržím v jedné pozici, jsem v té jedné pozici byla, abych se moc nemlela a nevzbudila si štěně, navíc na štorc je postel krátká a tak mi čouhaly nohy a nebo jsem je musela mít pokrčený.....
No a takhle vyspalá už jsem ráno v pět seděla na zahradě s kafem a holky se honily po dvoře.....no tak alespoň na to štěně nejsem tentokrát sama.

Doufám, že do týdne to spaní v posteli vychytáme tak, aby to bylo pohodlný i pro mě

17.5.2021 10:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No to nenechají....dneska v noci se madam Gina, která odmítala spát se mnou v posteli, rozhodla, že když tam spí štěně, tak ona bude taky. Ale protože měla tendenci k malé ňufat, když se zavrtěla a nebo si přelehávala a budila mi jí tím, tak jsem ležela mezi nima a aby měly holky každá dost místa, tak jsme spaly na štorc...takže bych řekla, že holky se vyspaly skvěle....když nepočítám 2x čůranda v noci a já, která jsem zvyklá se převalovat, trvá mi než se uvelebím a dlouho nevydržím v jedné pozici, jsem v té jedné pozici byla, abych se moc nemlela a nevzbudila si štěně, navíc na štorc je postel krátká a tak mi čouhaly nohy a nebo jsem je musela mít pokrčený.....
No a takhle vyspalá už jsem ráno v pět seděla na zahradě s kafem a holky se honily po dvoře.....no tak alespoň na to štěně nejsem tentokrát sama.

Doufám, že do týdne to spaní v posteli vychytáme tak, aby to bylo pohodlný i pro mě

Bože teď koukám na ten předchozí příspěvek - a taková hrubka ... Mělo tam být ony .

No a jestli vás to potěší, tak problémy se spaním jsme ze začátku měli taky, když jsme dovezli fenu. Pes zvyklej spát v posteli. Prvních pár dní jsem spala v obýváku, štěně na zdi, pak já, pak pes, to byla pohoda. Pak jsme se ale přestěhovali normálně do ložnice, pes v posteli v klidu jen do té doby, než jsem tam přinesla štěně (sama tam ještě nevyskočila). Jakmile jsem vzala štěně do postele tak pes začal bláznit, ňufat, šťouchat a chtěl si hrát. Fena se nenechala dlouho přemlouvat a dopadlo to tak, že mi skákali po hlavě a to se fakt nedalo. Takže jsem to ze začátku řešila tak, že jsem si hned vedle postele přisunula křeslo a fenu nechávala ze začátku spát tam. Po pár dnech jsem fenu začala v noci brát do postele, ale na tajňáka, až když pes tvrdě spal . Vzala jsem ji k sobě pod peřinu a když se uvelebila, tak už jsem se bála i minimálně pohnout, aby pes nepojal nějaké podezření . Časem si to sedlo a fena mohla chodit spát do postele normálně s námi, ale musím teda říct, že pár týdnů to trvalo. No a když nad tím teď přemýšlím, tak si připadám jako blázen, že jsem musela počkat než pes usne a štěně tahat do postele na tajňáka

17.5.2021 10:38

"tak jsme spaly na štorc...takže bych řekla, že holky se vyspaly skvěle....když nepočítám 2x čůranda v noci a já, která jsem zvyklá se převalovat, trvá mi než se uvelebím a dlouho nevydržím v jedné pozici,"

tak tohle důvěrně znám
když byli kluci dva, tak dva psi, každý z jedné strany, a různě koček
nejlepšejší byla tak 15ti cm mezírka mezi hovíkem a pyrenejcem a pár koček na mém boku, to už bylo čistokrevné týrání člověka......

17.5.2021 10:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

nejlepšejší byla tak 15ti cm mezírka mezi hovíkem a pyrenejcem

Já četla mezi hovínkem a pyrenejcem a přemýšlela jsem, jestli je u Vás normální mít exkrement v posteli.
Bože, já už dnes nic číst nebudu.

17.5.2021 12:17

marcelaamax napsal(a):
Bože teď koukám na ten předchozí příspěvek - a taková hrubka ... Mělo tam být ony .

No a jestli vás to potěší, tak problémy se spaním jsme ze začátku měli taky, když jsme dovezli fenu. Pes zvyklej spát v posteli. Prvních pár dní jsem spala v obýváku, štěně na zdi, pak já, pak pes, to byla pohoda. Pak jsme se ale přestěhovali normálně do ložnice, pes v posteli v klidu jen do té doby, než jsem tam přinesla štěně (sama tam ještě nevyskočila). Jakmile jsem vzala štěně do postele tak pes začal bláznit, ňufat, šťouchat a chtěl si hrát. Fena se nenechala dlouho přemlouvat a dopadlo to tak, že mi skákali po hlavě a to se fakt nedalo. Takže jsem to ze začátku řešila tak, že jsem si hned vedle postele přisunula křeslo a fenu nechávala ze začátku spát tam. Po pár dnech jsem fenu začala v noci brát do postele, ale na tajňáka, až když pes tvrdě spal . Vzala jsem ji k sobě pod peřinu a když se uvelebila, tak už jsem se bála i minimálně pohnout, aby pes nepojal nějaké podezření . Časem si to sedlo a fena mohla chodit spát do postele normálně s námi, ale musím teda říct, že pár týdnů to trvalo. No a když nad tím teď přemýšlím, tak si připadám jako blázen, že jsem musela počkat než pes usne a štěně tahat do postele na tajňáka

Tak na tajňáka to u nás nejde, bo Gina je pastevec, ale vopravdickej takže je defakto jako Nick Carter "vždy ve střehu" a navíc je z CHS z Jizerského pekla, takže vlastně čert a čert nikdy nespí.

Berbeři ti měli každý svoje místečko, pěkně jsme všichni zalehli a já měla dost místa pro sebe....teda o něco menší než klasické jednolůžko, ale zjistila jsem, že za ty roky jsem si tak zvykla, že i když jsem měla postel prázdnou, tak jsem si kolikrát musela říct "proč ležíš ty játro jedno na krajíčku postele na třiceti centimetrech, když máš "letiště" sama pro sebe.
Ale už si vůbec nepamatuju, jak to bylo, když byli berbeři štěňata.
A hlavně oni jako štěňata a dvojčata jeli tak nějak ve stejném režimu, takže se nestalo, že by jeden spal a druhej chtěl blbnout.

Ale co teda dneska nepochopim, jak jsem je oba najednou nosila z prvního patra na venčení......po té noci dneska přemýšlím, že vystelu velkou nákupní tašku z globusu, malou vždycky naložím do ní a snesu v tašce....šla jsem krůček po krůčku...schůdeček po schůdečku. Asi už jsem stará a za ty roky mi chybí cvik.

a když se uvelebila, tak už jsem se bála i minimálně pohnout

No a to je další věc....já jsem zvyklá se dost převalovat a dneska v noci štronzo, abych si holky náhodou nevzbudila.

17.5.2021 12:20

"tak jsme spaly na štorc...takže bych řekla, že holky se vyspaly skvěle....když nepočítám 2x čůranda v noci a já, která jsem zvyklá se převalovat, trvá mi než se uvelebím a dlouho nevydržím v jedné pozici,"

tak tohle důvěrně znám
když byli kluci dva, tak dva psi, každý z jedné strany, a různě koček
nejlepšejší byla tak 15ti cm mezírka mezi hovíkem a pyrenejcem a pár koček na mém boku, to už bylo čistokrevné týrání člověka......

No a pak se divíte, že jsme tady na fauně za blázny....kdo by se nechal takhle dobrovolně omezovat "čoklama" a kočkama

A to se kolikrát skoro trumfujeme, kdo je v tomhle větší cvok...
a já si tak nějak nemůžu vybrat, jestli je top 15cm plus kočky a nebo fena pod peřinou na tajňáka, aby to nezjistil pes a panička nehýbající se, aby náhodou pejsánka nevzbudila

17.5.2021 12:21

Varaxi napsal(a):
nejlepšejší byla tak 15ti cm mezírka mezi hovíkem a pyrenejcem

Já četla mezi hovínkem a pyrenejcem a přemýšlela jsem, jestli je u Vás normální mít exkrement v posteli.
Bože, já už dnes nic číst nebudu.

....už dlouho jsem se tak od srdce nezasmála, úplně mě bolí z toho břicho....když jsem si to představila v reálu

17.5.2021 12:40

No a pak se divíte, že jsme tady na fauně za blázny....kdo by se nechal takhle dobrovolně omezovat "čoklama" a kočkama

a já si tak nějak nemůžu vybrat, jestli je top 15cm plus kočky a nebo fena pod peřinou na tajňáka, aby to nezjistil pes a panička nehýbající se, aby náhodou pejsánka nevzbudila

..u nás se kotil kolega mého truhlare, když mi naměrovali novou postel a premyšlelo se nahlas jak velkou aby se tam tři kočky a motylem vešli......no a ja jsem si uvědomila, že usínám pravidelně s jednou z kocek za hlavou a držím se ji při usínání za packu....

17.5.2021 12:44
janaa

XXX.XXX.7.126

Sardullah - moc moc gratuluju,to je tak,když někdo nahlas řekne,neee,určitě teď další pes neeee....vesmír to slyší a lup ho tak krásný společný život

17.5.2021 13:22

Jani, i já se připojuji k velké gratulaci k nové psí slečně a doufám, že budou holky dělat jen radost

17.5.2021 13:39

Jani, i já se připojuji k velké gratulaci k nové psí slečně a doufám, že budou holky dělat jen radost

Jo to budou...zrovna před chvílí ze mě Jessina rvala botu a vrčela u toho jak ďábel.....budu muset pohledat téma "pomoc, mám agresivní štěně"

17.5.2021 14:18
Moyda

XXX.XXX.147.89

Tak já si nikdy nemyslela že jsem normální. Ale teď jsem si vzpomněla na svou první fenu kterou jsem si pořídila když mi bylo třináct. Asi na roce dostala zápal plic, takže se nastěhovala ke mně do pokoje. Hned první noc mě přesvědčila at jí pustím do postele a pak se tam rozvalovala a kopala do mě,že jsem to nevydržela a došla si pro skládací lehátko 🙈. Ale přičítám jí k dobru, že chodila tak dvakrát za noc kontrolovat jestli jsem na svém místě 😁. Nejlepší pes jakého jsem kdy měla.

17.5.2021 14:41
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Jeej Jani, taky jsem nevěděla, že Jack odešel, to mě mrzí, ale už zas pěkně hlídá se Sárou za duhovým mostem. 🌈
A taky přeji hodně štěstí s medvědicema., určitě posilejre víc fotek. A taky věřím, že zrovna vy to zvládnete levou zadní, i kdyby nějaký problém nastal. A

17.5.2021 15:02

Moyda napsal(a):
Tak já si nikdy nemyslela že jsem normální. Ale teď jsem si vzpomněla na svou první fenu kterou jsem si pořídila když mi bylo třináct. Asi na roce dostala zápal plic, takže se nastěhovala ke mně do pokoje. Hned první noc mě přesvědčila at jí pustím do postele a pak se tam rozvalovala a kopala do mě,že jsem to nevydržela a došla si pro skládací lehátko 🙈. Ale přičítám jí k dobru, že chodila tak dvakrát za noc kontrolovat jestli jsem na svém místě 😁. Nejlepší pes jakého jsem kdy měla.

jsem to nevydržela a došla si pro skládací lehátko

Zrovna před chvílí jsem říkala manželovi, že jestli se tam zase holky tak nakýblujou, tak že přemýšlím, že si dám vedle postele matraci a budu spát tam

Ale přičítám jí k dobru, že chodila tak dvakrát za noc kontrolovat jestli jsem na svém místě

No byla to prostě holka šikovná a starostlivá

17.5.2021 15:12

Mně se líbí, jak si sardullah nenápadně plní dávné sny: přivede domů koně a povídá:
"kříženec kavkazského typu je to, je krásný, no ne?" :-)

17.5.2021 16:36

Mně se líbí, jak si sardullah nenápadně plní dávné sny: přivede domů koně a povídá:
"kříženec kavkazského typu je to, je krásný, no ne?" :-)

No a jak mi to dokážete, když nemám PP...aha... Prostě vesnickej vořech a fertig.

17.5.2021 19:00

Jessie Darth Vaderová

Moc gratuluju k přírůstku.
Nějak jsem od včera nestíhala sem nakouknout, měli jsme výcvik, pak hromadné koupání a dnes konečně stříhání a tady vida takové překvápko. Přeju hodně radosti.

18.5.2021 12:02

No původně to mělo být roztomilé video, jak se holky tahají o uzlík, ale než jsem vzala telefon, tak samozřejmě konec akce a ve své podstatě jsem ráda, že se hýbaly...ke konci videa ani to ne

https://www.youtube.com/watch?v=1og_evW0Bc8

18.5.2021 12:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jani...u vás bude zase veselo Možná je úplně nejlíp, že se malá objevila v tuto dobu, Ginuše je ještě mladá, nehlídací, hravá...líp se holky sžijou si myslím A jak Gina kouká...děsně tam vypadá jak Woriček, jen nemá ten výraz až tak zasmušilý

18.5.2021 13:04

lesnížínka napsal(a):
Jani...u vás bude zase veselo Možná je úplně nejlíp, že se malá objevila v tuto dobu, Ginuše je ještě mladá, nehlídací, hravá...líp se holky sžijou si myslím A jak Gina kouká...děsně tam vypadá jak Woriček, jen nemá ten výraz až tak zasmušilý

No veselo bude....málá bude asi pěkná divoška, si myslím, že za pár dní...týdnů, bude tak veselo, že si zase budeme říkat "bože už aby vyrostla, už aby to skončilo"

A Gina....než jsme přivezli štěndo, tak mi připadala takové telátko nevycválané, štěňátkovaté a teď, když na ní koukám a vidím jí s Jessinou, tak mi zase připadá jako dospělá a rozvážná psí dáma....jak kdyby se přes noc z pobertálního střeva stala opravdická pyrenejská horská psice.
Největší strach, když jsme malou přivezli bylo, že jí Gina podupe, nafackuje jí a zasedne, přišlápne....protože vidím venku, jak je moc hrrr na malé pejsky, nekontrolovatelný buldozer, takže jí vůbec k malým psům nemůžu pouštět a musíme si držet odstup na délku tlapajzny......a nejednou je něžná a opatrná. Malou teda asi 2x trochu přišlápla, ale nebyla to její vina...prostě zrovna běžela a malá jí regulérně vlítla pod nohy, takže zakníknutí, naštěstí vše ok, ale přijde mi, že od té doby si na to Gina dává taky pozor.

Já nevím, jestli jsou všechny pyrenejky tak dokonalé, ale Gina prostě je, je naprosto neuvěřitelná resp. začíná být naprosto neuvěřitelná ve všem....už i můj manžel si toho všimnul.

18.5.2021 13:38

No veselo bude....málá bude asi pěkná divoška, si myslím, že za pár dní...týdnů, bude tak veselo, že si zase budeme říkat "bože už aby vyrostla, už aby to skončilo"

A Gina....než jsme přivezli štěndo, tak mi připadala takové telátko nevycválané, štěňátkovaté a teď, když na ní koukám a vidím jí s Jessinou, tak mi zase připadá jako dospělá a rozvážná psí dáma....jak kdyby se přes noc z pobertálního střeva stala opravdická pyrenejská horská psice.
Největší strach, když jsme malou přivezli bylo, že jí Gina podupe, nafackuje jí a zasedne, přišlápne....protože vidím venku, jak je moc hrrr na malé pejsky, nekontrolovatelný buldozer, takže jí vůbec k malým psům nemůžu pouštět a musíme si držet odstup na délku tlapajzny......a nejednou je něžná a opatrná. Malou teda asi 2x trochu přišlápla, ale nebyla to její vina...prostě zrovna běžela a malá jí regulérně vlítla pod nohy, takže zakníknutí, naštěstí vše ok, ale přijde mi, že od té doby si na to Gina dává taky pozor.

Já nevím, jestli jsou všechny pyrenejky tak dokonalé, ale Gina prostě je, je naprosto neuvěřitelná resp. začíná být naprosto neuvěřitelná ve všem....už i můj manžel si toho všimnul.

..na tom videu je naprosto dokonala, noblesa sama...

18.5.2021 13:45

..na tom videu je naprosto dokonala, noblesa sama...

Jo tak teď si to teda zase pokazila, protože naháněla sousedovic kočku....ne teda napřímo, ale za plotem výběhu (oddělená část zahrady, kam pesani mají stále přístup jen s dozorem), ale můj názor na její štěkot byl v tu chvíli naprosto irelevantní.
Syn říkal, že už kočandu viděl i na přístupné části zahrady....tak snad jí Gina nechytne....ploty máme docela dobře pro kočku překonatelný a máme i stromy, tak snad se nezadaří.
To je taky nápad, pořídit si kočku, když vedle bydlí ženská, která má velký čokly.
Když se vedle nás stěhovali, tak prej "my taky plánujeme pejska"....no tak to se teda nějak zvrtlo.
A já, abych měla strach o tu jejich micinu, co se mi courá po pozemku, protože jí fakt nepřeju, aby jí moji psi zlikvidovali.

18.5.2021 13:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo tak teď si to teda zase pokazila, protože naháněla sousedovic kočku....ne teda napřímo, ale za plotem výběhu (oddělená část zahrady, kam pesani mají stále přístup jen s dozorem), ale můj názor na její štěkot byl v tu chvíli naprosto irelevantní.
Syn říkal, že už kočandu viděl i na přístupné části zahrady....tak snad jí Gina nechytne....ploty máme docela dobře pro kočku překonatelný a máme i stromy, tak snad se nezadaří.
To je taky nápad, pořídit si kočku, když vedle bydlí ženská, která má velký čokly.
Když se vedle nás stěhovali, tak prej "my taky plánujeme pejska"....no tak to se teda nějak zvrtlo.
A já, abych měla strach o tu jejich micinu, co se mi courá po pozemku, protože jí fakt nepřeju, aby jí moji psi zlikvidovali.

Třeba jsou v tom ti lidi nevinně. Kočky se rády pořizují samy.
Většina těch kočičích vořechů z ulice je dost chytrá na to, aby se nedala chytit. Jestli si ale sousedi fakt pořídili nějakou doma odchovanou vymazlenou princeznu, tak hodně štěstí, no...

18.5.2021 14:21

Atheira napsal(a):
Třeba jsou v tom ti lidi nevinně. Kočky se rády pořizují samy.
Většina těch kočičích vořechů z ulice je dost chytrá na to, aby se nedala chytit. Jestli si ale sousedi fakt pořídili nějakou doma odchovanou vymazlenou princeznu, tak hodně štěstí, no...

Jo možná v tom nevinně jsou....třeba se jim nějaké kotě prostě připletlo do cesty, není to žádná kočičí šlechtična a hlavně já jim nemám co zakazovat. Jen by mi té kočky bylo líto a hlavně představa, jak jim v náručí nesu zakousnutou kočku....brrrr, raději si nepředstavovat.
Zase na druhou stranu bych nerada našla zakouslou některou z mých sýrorek a nebo vrabčáků, kterých si naopak Gina absolutně nevšímá, neboť to jsou naši ptáčkové...protože panička na ně žvatlá a jak vyleze ze dveří, tak se to začíná slétat, jestli ta ženská nese něco do zobáčku.....když nechá Gina válet na dvoře kus rohlíku, tak jí defakto vrabčáci poskakují kousek před čumákem a jí to vůbec netankuje.

18.5.2021 14:30

..aĺe tak i dokonalost sama ma obcas narok na nějaký ten vrtoch...kočička se .nauci casem vyhýbat, pokud to nebude sebevrah..

Neregistrovaný uživatel

18.5.2021 21:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.87

Větší postel 😁

19.5.2021 07:30
TyVed

XXX.XXX.39.96

Jessie Darth Vaderová

No nééééé :) Jen tedy doufám, že se Vám ta temná strana síly v rámci možností vyhne. Něco jiného je si o tom číst a něco jiného s tím žít. I když chápu, že máte velkou přípravu z Vaší bývalé feny, tak prostě někdy mi vadí ten košík a vodítko a nikdy jinak.

Jinak přeju, ať se holky snášejí a krásně si to užijte.

19.5.2021 10:19

TyVed napsal(a):
No nééééé :) Jen tedy doufám, že se Vám ta temná strana síly v rámci možností vyhne. Něco jiného je si o tom číst a něco jiného s tím žít. I když chápu, že máte velkou přípravu z Vaší bývalé feny, tak prostě někdy mi vadí ten košík a vodítko a nikdy jinak.

Jinak přeju, ať se holky snášejí a krásně si to užijte.

tak prostě někdy mi vadí ten košík a vodítko

No přesně proto jsem uvažovala, že k Gině pořídím berňuchu.....ale osud si řekl, že to bych měla moc jednoduchej život.
Jednoduchej život mám i s Ginou....nemusím být furt ve střehu, vidět až za roh a být tzv. krok před psem.

Jo tréning od Sáry mám......jo a bylo to náročný, ale tak nějak mi to nepřišlo jako vopruz, spíš jako samozřejmost, že mám na vodítku psa a s košem, který v určité situaci může být hodně nebezpečnej. I když je fakt, že tu jsem mohla na normálně tam, kde jsem viděla široko daleko vypustit....Gina je sice hodná, ale pustit na volno nelze.

tak prostě někdy mi vadí ten košík a vodítko a nikdy jinak
Jo, kdyby mi tohle někdo řekl, když jsem měla ovčandu, tak bych si ťukala na čelo, že samozřejmě nej a pohodička je mít psa, který reaguje na myšlenku a bránil by mě taky........na co tedy takovouhle šelmu.

No a taky je možný, že Jessina třeba ani nebude takovej radikál, neboť je stoprocentní poloviční kavkazanda a její máma je kavkaz dle mého s vadou povahy...sice hlídačka, ale jinak hodná, žádnej radikál a táta....no když ho člověk uvidí z dálky za šera a mlhy, tak by se s přivřenýma očima mohl za kavkazáka považovat....ve skutečnosti dle mého velký dlouhosrstý pes, světlý vlkoš molosoidního typu.....ale zase je rezervovanější a pohlazení od návštěvy nepřipadá v úvahu, ale zároveň není nutné ho někam zavírat.
Takže je vůbec otázka, co z malé vyroste a jaká povaha se z ní vyklube.

Momentálně je to hodně kontaktní a radostně spolupracující štěňátko....to se přiznám, že u Giny vůbec neznám. Takže jestli se mnou "nepřestane mluvit", tak jako to udělala Gina, když byla štěndo, tak by s ní, co se výchovy týče mohlo být lehčí pořízení, alespoň v tomto štěněcím období.......protože co si budeme povídat...motivovatelný a spolupracující pes, to je půlka práce hotova.

Jak to říct...po té, co jsem měla chrta a po té, co jsem vypiplala pyrenejku a po té, co jsem měla štěňata i normálních "kulturních" plemen, tak můžu říct, že momentálně se Jessina chová jako "normální" štěně.

19.5.2021 10:40
TyVed

XXX.XXX.39.96

tak prostě někdy mi vadí ten košík a vodítko

No přesně proto jsem uvažovala, že k Gině pořídím berňuchu.....ale osud si řekl, že to bych měla moc jednoduchej život.
Jednoduchej život mám i s Ginou....nemusím být furt ve střehu, vidět až za roh a být tzv. krok před psem.

Jo tréning od Sáry mám......jo a bylo to náročný, ale tak nějak mi to nepřišlo jako vopruz, spíš jako samozřejmost, že mám na vodítku psa a s košem, který v určité situaci může být hodně nebezpečnej. I když je fakt, že tu jsem mohla na normálně tam, kde jsem viděla široko daleko vypustit....Gina je sice hodná, ale pustit na volno nelze.

tak prostě někdy mi vadí ten košík a vodítko a nikdy jinak
Jo, kdyby mi tohle někdo řekl, když jsem měla ovčandu, tak bych si ťukala na čelo, že samozřejmě nej a pohodička je mít psa, který reaguje na myšlenku a bránil by mě taky........na co tedy takovouhle šelmu.

No a taky je možný, že Jessina třeba ani nebude takovej radikál, neboť je stoprocentní poloviční kavkazanda a její máma je kavkaz dle mého s vadou povahy...sice hlídačka, ale jinak hodná, žádnej radikál a táta....no když ho člověk uvidí z dálky za šera a mlhy, tak by se s přivřenýma očima mohl za kavkazáka považovat....ve skutečnosti dle mého velký dlouhosrstý pes, světlý vlkoš molosoidního typu.....ale zase je rezervovanější a pohlazení od návštěvy nepřipadá v úvahu, ale zároveň není nutné ho někam zavírat.
Takže je vůbec otázka, co z malé vyroste a jaká povaha se z ní vyklube.

Momentálně je to hodně kontaktní a radostně spolupracující štěňátko....to se přiznám, že u Giny vůbec neznám. Takže jestli se mnou "nepřestane mluvit", tak jako to udělala Gina, když byla štěndo, tak by s ní, co se výchovy týče mohlo být lehčí pořízení, alespoň v tomto štěněcím období.......protože co si budeme povídat...motivovatelný a spolupracující pes, to je půlka práce hotova.

Jak to říct...po té, co jsem měla chrta a po té, co jsem vypiplala pyrenejku a po té, co jsem měla štěňata i normálních "kulturních" plemen, tak můžu říct, že momentálně se Jessina chová jako "normální" štěně.

Tak ono je sice běžné, že ta spolupráce u pastevců s věkem poněkud upadne, ale pokud je teď "normální", tak je to určitě dobrá zpráva. Naši nebyli normální ani jeden

Pes byl od chvíle kdy jsme ho v 6 týdnech poznali divoké zvíře a fena byla od prvních krůčků stejný radikál jako dneska. Je tedy pravda, že fena je motivovatelná a spolupracuje, ale zas tak výrazně to situaci neulehčuje. Bojí se jí i většina lidí, které má ona ráda. Málokdo kdo, kdo jí viděl a slyšel třeba jen vyletět k plotu, se okolo ní pak cítí bezpečně. Nejvíc se lidi vyděsí když u nich leží na zádech a nastavuje bříško, přičemž najednou vydá příšerný řev a skokem letí něco řešit.

19.5.2021 11:04

TyVed napsal(a):
Tak ono je sice běžné, že ta spolupráce u pastevců s věkem poněkud upadne, ale pokud je teď "normální", tak je to určitě dobrá zpráva. Naši nebyli normální ani jeden

Pes byl od chvíle kdy jsme ho v 6 týdnech poznali divoké zvíře a fena byla od prvních krůčků stejný radikál jako dneska. Je tedy pravda, že fena je motivovatelná a spolupracuje, ale zas tak výrazně to situaci neulehčuje. Bojí se jí i většina lidí, které má ona ráda. Málokdo kdo, kdo jí viděl a slyšel třeba jen vyletět k plotu, se okolo ní pak cítí bezpečně. Nejvíc se lidi vyděsí když u nich leží na zádech a nastavuje bříško, přičemž najednou vydá příšerný řev a skokem letí něco řešit.

Nejvíc se lidi vyděsí když u nich leží na zádech a nastavuje bříško, přičemž najednou vydá příšerný řev a skokem letí něco řešit.

No upřímně, já se ani nedivim......ono i majitel, co svýho psa zná a fakt se ho nebojí, má v něj absolutní důvěru se kolikrát lekne, když jeho pes takhle vyletí, protože doma nemusím nikoho "chránit" před svým psem, tak člověk není ve střehu a to leknutí, alespoň u mě teda občas proběhne.......

Jako vím, že pes se dospíváním mění, ale přiznám se, že jediný pes, u kterého dovršením dvou let došlo k obratu...z nespolehlivé čuby se stala naprosto spolehlivá, s feny z bázlivější povahou se stala sebevědomá a nebojácná a ostrá psí dáma...moje ovčanda.
Jinak všichni psi defakto svoje pravé já projevovali už od štěňat....ať už to byl bázlivka a doživotní mamámek, "agresivní radikálka", pan pes.......

19.5.2021 13:55
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Sardullah, jak vidím Vaše nové miminko, hned bych si pořídila taky druhé, protože ty starší máme věkově velmi podobně. Mě brzdí jen myšlenka, že za pár let přijdou snad miminka nechlupatá a neštěkající a já si tak musím nechat zajít myšlenky na psí smečku. Nehledě na to, že k našemu Panu Psovi by to musela být podržtaška, která mu bude viset na ocase a dělat, co si on usmyslí 😁
Ať Vám dělá radost a přeji pevné nervy při návratu do časů "agresivního štěněte😁". 🙂

19.5.2021 15:10

Katka12345 napsal(a):
Sardullah, jak vidím Vaše nové miminko, hned bych si pořídila taky druhé, protože ty starší máme věkově velmi podobně. Mě brzdí jen myšlenka, že za pár let přijdou snad miminka nechlupatá a neštěkající a já si tak musím nechat zajít myšlenky na psí smečku. Nehledě na to, že k našemu Panu Psovi by to musela být podržtaška, která mu bude viset na ocase a dělat, co si on usmyslí 😁
Ať Vám dělá radost a přeji pevné nervy při návratu do časů "agresivního štěněte😁". 🙂

No tak u nás miminka nehrozí a pokud se náhodou dcera rozhoupe, tak si nemyslíma pořídí mi vnoučátko, tak to nebude problém.....a doufám, že budu ta nej babička se dvěma medvědicema.

20.5.2021 13:21

Tak doufám, že na první fotce vypadá Jessína dost drsně...prostě Darth Vader....musí to chudák zachraňovat už jako štěně, protože Gina teda tu vizáš "drsnýho pastevce" nemá...viz poslední foto...

20.5.2021 13:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak doufám, že na první fotce vypadá Jessína dost drsně...prostě Darth Vader....musí to chudák zachraňovat už jako štěně, protože Gina teda tu vizáš "drsnýho pastevce" nemá...viz poslední foto...

Jé, Vy máte ale velkého králíčka. A jak mu ta mrkvička chutná. :)

20.5.2021 14:38

Varaxi napsal(a):
Jé, Vy máte ale velkého králíčka. A jak mu ta mrkvička chutná. :)

Fotka je momentka....momentálně si mrkvičku držela, nyní se mrkev válí vedle gauče na zemi. Což je situace, ketrá se pravidelně opakuje...Gina vidí, že dělám v kuchyni něco s mrkví, tak si jí "vyžebrá", pak chvilku dělá, že to žužlá, pak jí to nááááhodou upadne s gauče a tam by to zůstane, než to vyhodím....

20.5.2021 15:19

tak pyrenejáci jsou ztělesněný půvab, no...
ale na té první fotce Jessí tvrďákovsky vypadá, to jo....než si to zkazí tím neviňátkem na plyšákovi

no nekřesťansky závidím......

20.5.2021 15:47
TyVed

XXX.XXX.35.36

Fotka je momentka....momentálně si mrkvičku držela, nyní se mrkev válí vedle gauče na zemi. Což je situace, ketrá se pravidelně opakuje...Gina vidí, že dělám v kuchyni něco s mrkví, tak si jí "vyžebrá", pak chvilku dělá, že to žužlá, pak jí to nááááhodou upadne s gauče a tam by to zůstane, než to vyhodím....

Fakt? To naši psi mrkev oba snědí. Pes nejdřív běží, mrkev vyhazuje a zase chytá a následně kolem ní provede oslavný tanec. Pak si lehne a takhle si drží packama a žužlá, dokud mu jí nesežere fena. Pokud vytáhnu ze záhonu mrkví menší otep a mám pro fenu tak deset mrkví, tak pes pak tu jednu stihne.

20.5.2021 15:52

TyVed napsal(a):
Fakt? To naši psi mrkev oba snědí. Pes nejdřív běží, mrkev vyhazuje a zase chytá a následně kolem ní provede oslavný tanec. Pak si lehne a takhle si drží packama a žužlá, dokud mu jí nesežere fena. Pokud vytáhnu ze záhonu mrkví menší otep a mám pro fenu tak deset mrkví, tak pes pak tu jednu stihne.

Ginuška je dáma a má malou pusinku,defakto taková čivavinda, takže mrkvičku občas spapinká, ale jenom, když jí zrovka krájím a ona si přijde, že má zájem...a dostane vždycky kolečko.l.

20.5.2021 16:25
TyVed

XXX.XXX.35.36

Ginuška je dáma a má malou pusinku,defakto taková čivavinda, takže mrkvičku občas spapinká, ale jenom, když jí zrovka krájím a ona si přijde, že má zájem...a dostane vždycky kolečko.l.

máme jednu kočičku a ta si takhle chodí pro okurku. Nejlepší je oloupaná a strouhaná.

20.5.2021 16:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A jste si jistí, že máte psy a kočky? U nás by si takhle zeleninu nevzalo ani jedno jediné ze zvěrstva (dvě kočky a kdysi dva psi) Smíchané s masem to většinou Worick sní, ale samotné? By myslel, že jsem spadla na hlavu Co sní s ošklíbáním, jsou ty tři tablety chlorelly, když jdem na prochajdu, protože to má jako podmínku, aby se šlo A to ještě musí být s proslovem: travičkové kokinka si tuhle vem...ano travičkové, dobré jsou viď? Bože neplivej to, všechny tři spapej!

20.5.2021 16:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No a u nás se oba psi po zelenině můžou utlouct 😀. Mrkev, rajče, okurka, salát, zelí, kedlubny, špenát, paprika a nevím co všechno ještě, sežerou úplně s chutí samotné a olizuji se až za ušima 😄. To samé ovoce.

20.5.2021 16:46

lesnížínka napsal(a):
A jste si jistí, že máte psy a kočky? U nás by si takhle zeleninu nevzalo ani jedno jediné ze zvěrstva (dvě kočky a kdysi dva psi) Smíchané s masem to většinou Worick sní, ale samotné? By myslel, že jsem spadla na hlavu Co sní s ošklíbáním, jsou ty tři tablety chlorelly, když jdem na prochajdu, protože to má jako podmínku, aby se šlo A to ještě musí být s proslovem: travičkové kokinka si tuhle vem...ano travičkové, dobré jsou viď? Bože neplivej to, všechny tři spapej!

No teď když to říkáš, tak ani nevím....ovčanda ani chrťák by se žádné zeleniny, ani ovoce nedotkli ani násadou od koštěte.

20.5.2021 17:06

lesnížínka napsal(a):

.motyl krom cibule a česneku také sežere vse zelené....když dávám mrkev kralikovi předvádí tanec sv. Víta, dokud nedostane také....a když ne, neváhá ji kralikovi vzit.....

20.5.2021 19:23

Náš samojed mrkev miloval. Jeden rok nám vyplenil část záhonu, vyhrabanou mrkev fakt sežral.

20.5.2021 20:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Pinčová miluje veškerou zeleninu - papriky, rajčata, okurky, mrkev...žere to samotné, loudí, když krájím.
Vikina sežere zeleninu v misce, když je na kousky a smíchaná s masem nebo přílohou, jinak jenom výjimečně. Žere tefy mrkev u koní, protože tam to je konkurenční prostředí

20.5.2021 21:02

Terven napsal(a):
Pinčová miluje veškerou zeleninu - papriky, rajčata, okurky, mrkev...žere to samotné, loudí, když krájím.
Vikina sežere zeleninu v misce, když je na kousky a smíchaná s masem nebo přílohou, jinak jenom výjimečně. Žere tefy mrkev u koní, protože tam to je konkurenční prostředí

To třeba Sára byla popelnice, co sežere všechno, ale v paprikách si vybírala....kapie teda jedině žluté a nebo oranživé...

20.5.2021 21:23
elisak

XXX.XXX.194.232

Můj jako štěně žral mrkev, řapíkatej celer a banány. Teď už to nevezme do huby.
Mamky nejmladší jako štěně žrala ledovej salát, ale vzhledem k tomu, že byl většinou mokrej tak ho opatrně vzala do huby, jako by se toho štítila, oklepala ho, a až pak sežrala. Vypadala u toho hrozně vtipně...

20.5.2021 21:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No teď když to říkáš, tak ani nevím....ovčanda ani chrťák by se žádné zeleniny, ani ovoce nedotkli ani násadou od koštěte.

Tak on jak je odjakživa nežravka, tak si musel hodně vybírat, co do té huby veme a kolik energie to hodí..asi Rozhodně se nepotřeboval ,,zalepovat" nejakou nevyužitelnou zeleninou

21.5.2021 07:47
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

To vám přejí tolik radosti po tom roce ,kdy vám odešli oba parťáci do psího nebicka ...

Štěňátko je nádherné, hned bych ho poňuchala i za cenu rozkousaných rukou,nohou i oblečení:-) a ta roztomilost je nakažlivá :-)
Jak mě dřív spolehlivě dojimala a byla jsem popr.. z lidských miminek. Věkem mě lidská mláďátka nechávají celkem chladnou, ale zato ta štěňátka ❤️!!!!!!

Škoda, že tak rychle rostou ... Přijde mi, že je to asi měsíc co byla vaše Gina mimi a ona je to slečna veliká.!!!.. Je jí teď nějak rok, že ?

21.5.2021 08:51

RozaTonda-mopsi napsal(a):
To vám přejí tolik radosti po tom roce ,kdy vám odešli oba parťáci do psího nebicka ...

Štěňátko je nádherné, hned bych ho poňuchala i za cenu rozkousaných rukou,nohou i oblečení:-) a ta roztomilost je nakažlivá :-)
Jak mě dřív spolehlivě dojimala a byla jsem popr.. z lidských miminek. Věkem mě lidská mláďátka nechávají celkem chladnou, ale zato ta štěňátka ❤️!!!!!!

Škoda, že tak rychle rostou ... Přijde mi, že je to asi měsíc co byla vaše Gina mimi a ona je to slečna veliká.!!!.. Je jí teď nějak rok, že ?

Jo Gině je 14 měsíců....ale s tím "škoda, že tak rychle rostou", to bych si dovolila nesouhlasit.....teď to teprve začalo být s Ginou úžasný a tak za rok za dva to už bude úplně dokonalý.....takže už teď si říkám....už aby Jessině bylo alespoň půl roku.
Štěně je strašně roztomiloučké v té svojí batolecí nemotornosti....ale dospělej pes je dospělej pes, jenže než se k tomu člověk dostane, tak holt musí odbatolit štěňátko a vydržet pubertu.

Jessína se zatím poňufat dá.....je to teda velká dračice, ale tím, že máme Ginu, tak defakto nejsme rozkousaní, protože ty "kousací boje" obstará naše bílá medvědice. Takže se s malou morduje...konečně je tady někdo, kdo je neustále ochoten jí nahánět, když má hračku v tlamajzně, akorát to Jessina moc dlouho nevydrží a není dost rychlá, ale když jí Gina uteče a malá ztratí zájem, tak se Ginuša vrátí, mává jí uzlíkem u hlavy a jakmile se malá chytne, tak se zase běhá.

Někdy mi přijde, že už je to moc...že by měla mít Gina taky chvíli klid, tak si vezmu malou stranou a mordujeme plyšáky, ale Gina stejně za chvíli přijde.

Ráno, když mi malá provedla dva exelentní zákusy do lýtka, zákeřné proto, že jsem nám nesla na zahradu kafe, takže jsem se nemohla bránit a když jsem následně položila hrnky na stůl a přišel třetí zákus, tak jsem řekla "auu, to stačí"...a řekla jsem to hodně potichu, protože brzo ráno, tak nebudu sousedům výt pod okny a malou jsem tak lehce odstrčila....v tu ránu přišla Gina kontrolovat, co se děje a když odcházela, tak samozřejmě se štěněcím ocáskem.

Takže zatím mi to přijde tak nějak moc jednoduchý....malá je kontaktní, stačí zavolat a už se řítí........dost změna oproti Gině....když vylezu na zahradu a nevidím Jessie, tak fakt stačí zavolat a ona odněkud přiběhne, to u Giny, tak ta se neobtěžovala, tu jsem opravdu fyzicky musela najít.
V noci se Jessie vyčůrá na povel, s Ginou jsem byla venku třeba půl hodiny, než se vyčůrala a pak když je hotovo, tak zavolám a Jessinka spěchá domu, Ginu jsem musela odchytit.

Takže jediná "práce" je teď prostě to procházkování s každou extra.......

21.5.2021 08:57
Varaxi

XXX.XXX.1.226

sardullah, taky mám tu preferenci dospělých psů. Chtěla jsem vždycky psa, ne štěně. Štěňata jsou omezující a vůbec. Kromě roztomilosti mají samé nevýhody.

21.5.2021 09:38

Varaxi napsal(a):
sardullah, taky mám tu preferenci dospělých psů. Chtěla jsem vždycky psa, ne štěně. Štěňata jsou omezující a vůbec. Kromě roztomilosti mají samé nevýhody.

No musím říct, že já fakt potkávám lidi, co mi říkaj, když mám štěně...."jé to je krásný štěňátko, kdyby to tak zůstalo, viďte??"
A já si říkám...nó fakt super, být nonstop pokousaná, v noci vstávat na čůrání a ani na dlouhou procházku to není.....

Ale tak přiznám se, že se venku nad štěňátkama taky rozplývám nebo když někdo ukazuje fotky, tak patřičně chválím a navíc u těch méně zkušených čerstvých majitelů štěňat dělám chytrou....to víš to je štěňátko, tak to kouše, neposlouchá, čůrá atd atd, ale pořádně si to užij, protože štěndo strašně rychle vyroste a pak ti přijde, že jsi si ho ani neužil.....ale mě samotný se to hrozně vleče.

Zase si myslím, že veškeré investice časové, citové a jiné, které člověk do štěněte investuje jsou takový dobře uložený kapitál, který se zúročí právě u toho dospělce.

21.5.2021 11:24
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Jo, určitě je se štěňátkem více piplani, omezení , než se naučí to a to .. loužičky,noční venčení...
Na dospěláka člověk jen mrkne a on ví, co se po něm chce. Za ty roky je takové krásné společné souznění ..

Ale stejně jako jsem to měla u dětí ,tak i u štěňátek lituji , jak to utíká , užívám si těch prcku ... Ale třeba z toho vyrostu...

Každopádně užívejte všechny etapy 😀

29.5.2021 19:22

"Holky, co tam děláte za brajgl?? "

"my nic , my jsme úplně hodné"

29.5.2021 20:46
Markéta80

XXX.XXX.227.151

"Holky, co tam děláte za brajgl?? "

"my nic , my jsme úplně hodné"

to znám, vždy koukají jak nevinátka. ale teda musím uznat že ted na nové štěně nemají, akční, ničeho se nebojí a už boty jsou schované protože se jí asi vše líbí. Zabrala největší pelech a do pelechu který je pod stolem a chodí tam ostatní tak ten asi považuje z záchod . Holky před ní zdrhají a ona na ně štěká a to jí jsou 2 měsíce První dny teda kníkala tak s ní dcera ležela v pelechu a to byla spokojená a spala,ale jak zjistila že je tam sama tak hned začala ječet

29.5.2021 21:17

Markéta80 napsal(a):
to znám, vždy koukají jak nevinátka. ale teda musím uznat že ted na nové štěně nemají, akční, ničeho se nebojí a už boty jsou schované protože se jí asi vše líbí. Zabrala největší pelech a do pelechu který je pod stolem a chodí tam ostatní tak ten asi považuje z záchod . Holky před ní zdrhají a ona na ně štěká a to jí jsou 2 měsíce První dny teda kníkala tak s ní dcera ležela v pelechu a to byla spokojená a spala,ale jak zjistila že je tam sama tak hned začala ječet

Jo tak boty to Jessina taky tahá....takže jsme všechny v botníku dali o patro výš a tak max může přitáhnout křusky, co mám v zimě na zahradu....bota pomalu větší než štěně. Naštěstí teda není destruktor. Stačí jí, když botu vítězoslavně dotáhne do obýváku a pak už si jí nevšímá.

Jinak je z ní pěkná rošťanda, takže už musím korigovat, aby Ginu furt neotravovala a beru si jí na hraní stranou....nicméně má Ginuš konečně někoho, kdo jí nahání, když si vezme do tlamy hračku. Akorát malá zatím nemá takovou rychlost.
A teda musíme hlídat Ginu, protože je to ještě taky střeštiprdlo a když dostane "lítací" amok, tak odchytit štěně, protože už se jí malá párkrát připletla do cesty a Gina jí přišlápla. Ale musím říct, že Jessina taky není úplně blbá a tak když vidí, že Gina začala lítat, tak se běží schovat do posezení pod židle.

29.5.2021 21:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.53

Markéta80 napsal(a):

To už je 4.?
Nebylo by společné foto?

29.5.2021 21:53
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Fiona.Praha napsal(a):
To už je 4.?
Nebylo by společné foto?

zatím společné nehrozí, holky před ní utíkají. Asi jak skáče tak neví co čekat Starší zavrčí a ona nic honí je dál . Nejstarší ožila, ty skoky do postele . Je doma týden a když spí tak k ní ostatní čuchají tk počítám že už pochopily že asi neodejde

30.5.2021 07:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.53

Markéta80 napsal(a):
zatím společné nehrozí, holky před ní utíkají. Asi jak skáče tak neví co čekat Starší zavrčí a ona nic honí je dál . Nejstarší ožila, ty skoky do postele . Je doma týden a když spí tak k ní ostatní čuchají tk počítám že už pochopily že asi neodejde

Ale to je frbulka, já myslela další grifonek.

Pamatuji si, že jste měli yorkovou (ta už asi není, to jsem nějak nepostřehla).
A k tomu jste si pořídili zrzavou hrubou, černou hrubou a zrzavou hladkou (zase jsem zapomněla ty názvy), takže jste měli všechny varianty. Jen Vám k tomu chyběl opičí pinč Jména jsem už zapomněla.

A teď čtu o další a myslela jsem, že je to zase grifon/brab nebo ten opičí pinč a ona frbulka. Je krásná. Proč ta změna?

Ano, jsem zvědavá, nestydím se za to. Chci být v obraze

30.5.2021 10:49
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Jo yorová umřela, nejspíš otrava . Máme bruselskou- červený grifonek, belgickou- černá s pálením a brabantíka- celočerná. Buldočka už jsme ctěla dřív,ale nakonec vždy jsem vzaadruhého grifonka a pak brabantíka. A pak jsme si řekli že teda časem ještě jednu a já s dcerou navrhly buldočka. manžel že je to tele a ted jí pořád chová a prý jednou by mohla být ještě světlá. nejstarší fena je nemocná tak kdo ví jak tady bude dlouho....nakonec já říkala že uvidíme jak na tom bude a manžel že bud štěně letos do léta nebo hned nová kuchyn a další štěně v dohledné době nebude. Tk jsem zkusila hledat a v jedné CHS čekali štěnátka tak jsem čekala a pak hned volala . Ani jsem moc nečekala že to dopadne, protože ted je celkově nedostatek štěnat Je teda oproti ostatním fakt akční a u všeho musí být . Asi už zůstanu u placatek, ta hladká srst je super na údržbu

30.5.2021 22:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.53

Markéta80 napsal(a):
Jo yorová umřela, nejspíš otrava . Máme bruselskou- červený grifonek, belgickou- černá s pálením a brabantíka- celočerná. Buldočka už jsme ctěla dřív,ale nakonec vždy jsem vzaadruhého grifonka a pak brabantíka. A pak jsme si řekli že teda časem ještě jednu a já s dcerou navrhly buldočka. manžel že je to tele a ted jí pořád chová a prý jednou by mohla být ještě světlá. nejstarší fena je nemocná tak kdo ví jak tady bude dlouho....nakonec já říkala že uvidíme jak na tom bude a manžel že bud štěně letos do léta nebo hned nová kuchyn a další štěně v dohledné době nebude. Tk jsem zkusila hledat a v jedné CHS čekali štěnátka tak jsem čekala a pak hned volala . Ani jsem moc nečekala že to dopadne, protože ted je celkově nedostatek štěnat Je teda oproti ostatním fakt akční a u všeho musí být . Asi už zůstanu u placatek, ta hladká srst je super na údržbu

Díky za osvětlení situace
Jak se holky jmenují? Stačí mi domácí jména, nepotřebuji PP jména.
Mám dojem, že se yorková jmenovala Ája a některá další je Sisi.
Časem si chci pořídit další fenku. Protože jsou většinou PP jména pro mne nepoužitelná, přemýšlím o domácím jméně pro další fenku. Nechci, aby se podobalo žádnému jménu, které už v rodině máme/měli jsme.

1.6.2021 11:50

Fiona.Praha napsal(a):
Časem si chci pořídit další fenku. Protože jsou většinou PP jména pro mne nepoužitelná, přemýšlím o domácím jméně pro další fenku. Nechci, aby se podobalo žádnému jménu, které už v rodině máme/měli jsme.

Tak to chce něco extra - Šťopku nebo Žvejku

My teď tý jedný naší "nový" mopsli říkáme Beuna - ona je Berenika, ale je lehce retardovaná, takže je to prostě Beuna

1.6.2021 12:12
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Fiona.Praha napsal(a):

Nejstarší Sissi, belgická je Zuzanka, brabantice je Eli a nejmladší je Peggy. jen teda asi je křížená s králíkem, venku škube trávu . Taky jsem říkala že musí mít jméno aby se nepletlo. jen brabantice má podobné co je v PP, je od E a chovatelka řekla at vymyslíme jméno a to dá do PP

1.6.2021 18:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.68.21

Tak to chce něco extra - Šťopku nebo Žvejku

My teď tý jedný naší "nový" mopsli říkáme Beuna - ona je Berenika, ale je lehce retardovaná, takže je to prostě Beuna

Jako Beruna?
To bych mohla mít Miuenu, Kaula, Miuka,........

Štopku a Žvejku bych asi nechtěla.

1.6.2021 19:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.68.21

Markéta80 napsal(a):
Nejstarší Sissi, belgická je Zuzanka, brabantice je Eli a nejmladší je Peggy. jen teda asi je křížená s králíkem, venku škube trávu . Taky jsem říkala že musí mít jméno aby se nepletlo. jen brabantice má podobné co je v PP, je od E a chovatelka řekla at vymyslíme jméno a to dá do PP

To je výhoda, když si člověk může vymyslet jméno do PP, to se mi zatím nepovedlo.
A tak potřebuji vymyslet nějaké další, které bude "nepoděděné" po jiné rodinné pese.

22.6.2021 11:09

Tímto se veřejně omlouvám naší "nové" Beuně neboli Berušce za osočení, že je retardovaná. Neb včera jsme zjistili, že je hluchá jak poleno Tak to už máme hluchoňky dvě (ze tří).

22.6.2021 12:03
janaa

XXX.XXX.38.22

Tímto se veřejně omlouvám naší "nové" Beuně neboli Berušce za osočení, že je retardovaná. Neb včera jsme zjistili, že je hluchá jak poleno Tak to už máme hluchoňky dvě (ze tří).

Kolik jí je?

22.6.2021 12:05

janaa napsal(a):
Kolik jí je?

11

22.6.2021 12:08
janaa

XXX.XXX.38.22

11

A to tě to nenapadlooooo?

22.6.2021 12:38
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Fiona.Praha napsal(a):
To je výhoda, když si člověk může vymyslet jméno do PP, to se mi zatím nepovedlo.
A tak potřebuji vymyslet nějaké další, které bude "nepoděděné" po jiné rodinné pese.

To se stalo jen jednou. Ale tohle štěně je teda aktivní. Vždy jsme měli hodné štěně, nekousalo boty, jen dřevo. Ale tahle to je akce- něco spadne a hned s tím utíká, stačil okamžik a už stála v myčce . A včera jsme si řekla že by byl lepší pro ní postroj a ona udělala jeden krk a lehla si a vůbec na nic nereagovala Za 20 minut jsem jí odnesla domů a dala obojek a hned se pak venku vyčůrala A roste hodně rychle, nejmenší z vrhu a už tak pidi nevypadá.

22.6.2021 12:41

janaa napsal(a):
A to tě to nenapadlooooo?

Hele vůbec, sem si ze začátku říkala, že si prostě zvyká a navíc i info od Elišky bylo, ne že je hluchá, ale že je taková pomalejší...

22.6.2021 13:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Jak jste poznali, že neslyší?

22.6.2021 14:21

Terven napsal(a):
Jak jste poznali, že neslyší?

Když spí, lze ji probudit pouze fyzickým kontaktem a to se vždy hrozně lekne - což o to, to mohl být prostě jen tvrdý spánek. Ale včera, když si lehla hlavou ode mě, udělala jsem jednoduchý test - zezadu jsem jí luskala u ucha tak, aby mě neviděla. A vůbec žádná reakce. Ono v tom chumlu ostatních psů to fakt dokázala celkem dlouho maskovat :)

22.6.2021 15:13
Terven

XXX.XXX.110.191

...zezadu jsem jí luskala u ucha tak, aby mě neviděla. A vůbec žádná reakce.

tak v tom případě Vikina taky neslyší

A probudit jí jenom hlasem taky nejde, resp. ona se asi probudí, ale reakce nula nula nic a ráno ji často vynáším z postele jako mrtvolu - prostě se jí nechce

22.6.2021 16:04

Terven napsal(a):
...zezadu jsem jí luskala u ucha tak, aby mě neviděla. A vůbec žádná reakce.

tak v tom případě Vikina taky neslyší

A probudit jí jenom hlasem taky nejde, resp. ona se asi probudí, ale reakce nula nula nic a ráno ji často vynáším z postele jako mrtvolu - prostě se jí nechce

Když zrovna u Beuny to s její povahou nekoresponduje, ona jinak musí všude a všeho bejt

22.6.2021 16:21

Zkoušeli jsme, jestli pes slyší (reakce na jméno, na řev,.. nula) tak, že jeden stál vpředu a na psa mluvil, aby se neotáčel, a druhý stál za psem a u uší mu tlesknul. Pes pohnul uchem asi tak o milimetr, z čehož jsme usoudili, že slyší, ale že dělá "mrtvého". A opravdu za pár dní bylo vše v pořádku. Ale on prostě tím uchem pohnul, sice téměř neznatelně, ale jo.

22.1.2022 20:14

Milí fauňáci, tak vám představuju nového člena naší rodiny....
Sice to není štěně z vrhu, který jsem pečlivě vybrala a ani jsem tentokrát nebyla iniciátorem já, spíš naopak, nechci to tady rozebítrat, ale nebydlím doma sama a tak jsme si ve čtvrtek přivezli psí miminko......fotky jsem ještě nestihla udělat, tak jen foto, co dělala chovatelka....říkáme mu Matýsku a je to pěknej raubíř....

Je to pro mě psychicky hodně těžké mít doma teď štěně, ale tak snažím se, aby to prcek nepocítil....

22.1.2022 20:20

Milí fauňáci, tak vám představuju nového člena naší rodiny....
Sice to není štěně z vrhu, který jsem pečlivě vybrala a ani jsem tentokrát nebyla iniciátorem já, spíš naopak, nechci to tady rozebítrat, ale nebydlím doma sama a tak jsme si ve čtvrtek přivezli psí miminko......fotky jsem ještě nestihla udělat, tak jen foto, co dělala chovatelka....říkáme mu Matýsku a je to pěknej raubíř....

Je to pro mě psychicky hodně těžké mít doma teď štěně, ale tak snažím se, aby to prcek nepocítil....

..to je nádherný štuclik....a má takový filozofický pohled...hodně radosti....

22.1.2022 20:20

Tak to byl fofr. Ať vám dělá jenom radost a Ginušce taky.

Co na něj říká?

22.1.2022 20:46

Tak to byl fofr. Ať vám dělá jenom radost a Ginušce taky.

Co na něj říká?

No první den byl takový spíš rozpačitý, druhá den už v poho. Ale je vidět, že Gina je o rok starší, než když jsme pořizovali Jessinku. Alespoň si myslím, že je to věkem.
Holky neměly problém jíst spolu z jedné misky, pít najednou z jednojo kýble, kousat si svorně jednu kost a to do poslední chvíle...jakmile si jedna někam lehla, tak ta druhá hned k ní a ležely, když ne přitulené, tak alespoň hodně blízko u sebe. Pořád se pusinkovaly a olizovaly a okusovaly.
Na druhou stranu byla Gina jak hrom do police a obzvlášť když chytla lítacího rapla, tak malou Jessinu klidně převálcovala, jak běžela...ta byla naštěstí inteligentní a když viděla, že Gina vystřelila rychlostí blesku do zahrady, tak už za ní naibně neběžela, ale mazala hned mezi židle a nebo na druhou stranu k plotu, aby jí Gina nepřišlápla, až poletí zpátky.

Teď se chová Gina o hodně opatrněji, takže i když hopsá a vyzývá ke hře, i když běhá, tak se žádná přišlápnutí nekonají......ale na druhou stranu už netoleruje žádné lezení do své misky, když jí a taky se nekoná žádné společné okusování kosti...mlaďas prostě musí počkat, až si Gina dokouše a milostivě mu kost přenechá.
Prostě prckovi hned začala nastavovat pravidla chování.

23.1.2022 01:09
Trickyvoo

XXX.XXX.248.31

No první den byl takový spíš rozpačitý, druhá den už v poho. Ale je vidět, že Gina je o rok starší, než když jsme pořizovali Jessinku. Alespoň si myslím, že je to věkem.
Holky neměly problém jíst spolu z jedné misky, pít najednou z jednojo kýble, kousat si svorně jednu kost a to do poslední chvíle...jakmile si jedna někam lehla, tak ta druhá hned k ní a ležely, když ne přitulené, tak alespoň hodně blízko u sebe. Pořád se pusinkovaly a olizovaly a okusovaly.
Na druhou stranu byla Gina jak hrom do police a obzvlášť když chytla lítacího rapla, tak malou Jessinu klidně převálcovala, jak běžela...ta byla naštěstí inteligentní a když viděla, že Gina vystřelila rychlostí blesku do zahrady, tak už za ní naibně neběžela, ale mazala hned mezi židle a nebo na druhou stranu k plotu, aby jí Gina nepřišlápla, až poletí zpátky.

Teď se chová Gina o hodně opatrněji, takže i když hopsá a vyzývá ke hře, i když běhá, tak se žádná přišlápnutí nekonají......ale na druhou stranu už netoleruje žádné lezení do své misky, když jí a taky se nekoná žádné společné okusování kosti...mlaďas prostě musí počkat, až si Gina dokouše a milostivě mu kost přenechá.
Prostě prckovi hned začala nastavovat pravidla chování.

Už se poučila, že si pejska má vychovat hned na začátku a kouká teda pěkně kulišácky

23.1.2022 15:36
domi.t

XXX.XXX.143.185

Sardullah aj ostatní,
odvčera rozmýšlam,či a ako vôbec toto napísať, aby to dávalo nejaký zmysel,aby ste ma pochopili,aby to možno niekomu pomohlo...až teraz ma nejaká vyššia sila vyložene dotlačila zapnúť si notebook,čo cez víkend fakt nikdy nerobím a trošku si zaspomínať na obdobie takmer tri roky dozadu. Vopred sa ospravedlňujem za dlžku príspevku, veď kto nechce,preskočí A za všetky nižšie uvedené stavy som si mohla sama,absolútne na nikoho nezvalujem vinu a ani sa za ne nehanbím. Lebo nikto nežije môj život,nikto si neobúva moje topánky a nejde mojou cestou. Lebo nie vždy je všetko zaliate slnkom a podľa plánu. Len mne troška trvalo prísť na to.Ale lepšie neskôr ako nikdy.

Ked mi zomrela Sawannah, chcela som si do mesiaca kúpiť psa. V tej dobe som platonicky milovala weimarov,v meste máme výbornú chovateľskú stanicu,mala som preňho vybrané aj meno a už som videla,ako spolu beháme či jazdíme na bicykli. Rodina aj okolie ma odhovorili,že šteniatko na jeseň a zimu nieee,mám počkať do jari...ukecali ma. Teraz viem,že to bola chyba. Moja chyba,že som sa nechala,že som si nešla za svojím,lebo som cítila,že to by bolo to ONO. V januári(leden) som doma vytiahla debatu za šteniatko,lebo boli ohlásené jarné vrhy a nechcela som,aby na mňa nejaké štendo "zostalo",chcela som si to svoje vysnívané vybrať sama. Doma sa weimar nestretol s nadšením,aj keď musím uznať,že obaja moji rodičia dali celkom logické argumenty, spomeniem len že by u nás nemal lovecké vyžitie. Haha,teraz sa tomu smejem,lebo keby otec vedel,že teraz bude polroka v polovníckom oblečení lietať po našom revíri... On chcel veľmi dievčatko. Lebo že fenky sú milšie,prítulnejšie,poslušnejšie. Znovu haha Ten hore nás tú zimnú nedelu veľmi pozorne počúval,lebo nám zoslal to,čomu sme sa chceli vyhnúť. Dohodli sme sa teda na fenke. Slúbil,že mi so psom pomôže, že naozaj ma zastúpi počas toho,čo budem v práci. Chcela som ustúpiť teda aj ja,preto tá fenka. A hlavne som vedela,že štendo nemôže byť v lepších rukách než uňho. Nakoniec ma ukecal aj na ďalšieho retrievera,zarezervovali sme si šteniatko. Všetci sa tešili,chodili pozerať na fotky krpcov na internete,ja som nakúpila ružovú výbavičku...a rada by som napísala,že tešila som sa,ale vôbec to tak nebolo. Vovnútri som cítila,že niečo nie je dobre a že to bude prúser,ale snažila som sa tie pocity potlačiť.

Nefret si ma vybrala sama. Nikdy nezabudnem na tú silu,akou odsotila všetkých 8 súrodencov a na to odhodlanie,že ona musí byť u mňa prvá a ja som JEJ. Bola krásna,o tom potom. Len...bola čistý satan. To viete,písala som sem. Teraz sa nad tým usmievam,lebo bola "len" extrémne živé a neunaviteľné šteniatko. Mali sme spolu,od chovateľky prišla chorá,liečila sa takmer mesiac,bolo to nekonečné a doma začala oťažievať atmosféra. Aby ste chápali,mám tých najlepších rodičov na svete. Mali ma veľmi skoro, som ich vytúžené dieťa,máme kamarátsky vzťah, sú moderní,liberálni,empatickí,múdri,vtipní a všetci ich milujú. Žijeme podľa všetkých "rozprávkový" život, v ktorom je všetkého až nadbytok. Len naše názory na Nefret sa radikálne rozchádzali. Otec by jej výchovu poňal extrémne radikálne, mama z nej bola na nervy. Seriozne. No áno, zničila,čo mohla, prekopala jej nádhernú záhradu,zožrala záhradný nábytok, kvôli nej si mamina vytkla členok aj ju seklo...zoznam toho,čo stihlo to psíča urobiť za pár týždňov urobiť,bol nekonečný. Zrazu k nám nikto nechcela robiť,lebo sa hned rozkrílo,že Nefret len hryzie, otravuje a naši boli z toho naozaj nešťastní. Ja tiež,lebo TAKTO som si to naozaj nepredstavovala a nechcela.Ako na potvoru som mala aj ťažké pracovné obdobie...a zrazu som neznášala svoju prácu,ktorú som predtým milovala,v ktorej sa mi darilo,v ktorej som nádherne zarábala. Nič ma nebavilo, celý život sa točil len okolo nezbedného šteňaťa,ktoré nonstop niečo ničilo a ja som sa cítila ako totálne nemožný človek. Ten pocit,že som zlyhala,bol hnusný,zaryl sa do mňa a nepustil. Až keď mala Nefret takmer 4 mesiace a ja som na poli zbadala,že chytila stopu,že seriozne robí,že sa v nej zobudili tie gény,ktoré má po svojom otcovi a za ktoré som neuveriteľne vďačná...som zbadala svetielko na konci tunela. Našla som jej vycvikára, s ktorým začala cvičiť. Ten bol z nej nadšený,lebo že taký talent a chuť do práce dlho nevidel. Otec tiež otočil a bol na ňu megahrdý,lebo napr OVVR zložila v 6 mesiacoch v 1. cene, na plný počet bodov,ako víťaz skúšok. Bola tam najmladšia a išla tak,že nikto nechápal. Zrodila sa hviezda Len ja som ju stále nevedela lúbiť tak naozaj. Tak na život a na smrť,tak,že by som za ňu aj dýchala. Všetci ju milovali,obdivovali,chválili,len ja som mechanicky prikyvovala,že veď dobre,dobre. Navonok usmiata,vovnútri chaos.

Viete,kedy to prišlo? Kedy prišiel ten prvý príval lásky? Až keď mala 13 mesiacov,ležala na operačnom stole a zrazu som si nevedela predstaviť,že by so mnou nebola. Vtedy ešte bola otravná, "nemožná", proste ročné nevycválané tela,ale...bola moja. Počas tých dvoch hodín,čo ju veterinár operoval,som ju držala za labku a vovnútri som mala búrku pocitov. Čo búrku,hurikán! Keď sa prebrala,pozrela na mňa a olízla mi ruku,v ktorej som držala jej labku,som sa rozplakala. Plakala som asi polhodinu, nad sebou, nad ňou,koľko času sme stratili..veterinár z nás musel mať radosť (Nakoniec sa stal aj mojím partnerom,ale to je iný príbeh).

Teraz,s odstupom času,už viem,že sme nič nestratili. Že to nebol premárnený rok. Bol to rok hľadania samej seba. Nefret sa narodila,aby ma zachránila. Aby som prehodnotila svoj doterajší život, ujasnila si priority a vypustila z neho ľudí a veci,ktoré tam nepatria. Narodila sa,aby bola moja a ja jej. Ona to vedela hneď, mne to trvalo trocha dlhšie,ale nakoniec to dobre dopadlo. Ak by to dobre nedopadlo,nebol by to ešte koniec,ved viete Nemusím písať,ako ju teraz milujem,ale keby mi niekto toto povedal ten prvý rok,vysmiala by som ho.

Preto len jemne radím...jemne,lebo nevyžiadané rady všetci neznášajú, že áno Dajte tomu krásnemu berňáčkovi šancu. Dajte mu šancu,aby Vás okúzlil,aby ste si našli k sebe cestu. Z nejakého dôvodu k Vám prišiel, Vy časom prídete na to,prečo. On Vám to povie, stačí mu len načúvať. Tieto šteniatka žijú,aby sme si siahli dovnútra,tam úplne dole...a dali sa psychicky do poriadku. Aby sme sa zmierili sami so sebou. Aby sme si odpustili. Aby sme sa ľúbili.Aby sme s nimi začali písať ďalšiu životnú kapitolu plnú lásky, radosti a šibalstiev. Ako hovorili Nefretine oči: "Daj mi šancu,aby som bola to najlepšie v tvojom živote."

23.1.2022 16:10

Já to věděla s tím veterinářem

23.1.2022 16:41
Dája6

XXX.XXX.70.210

domi.t napsal(a):
Sardullah aj ostatní,
odvčera rozmýšlam,či a ako vôbec toto napísať, aby to dávalo nejaký zmysel,aby ste ma pochopili,aby to možno niekomu pomohlo...až teraz ma nejaká vyššia sila vyložene dotlačila zapnúť si notebook,čo cez víkend fakt nikdy nerobím a trošku si zaspomínať na obdobie takmer tri roky dozadu. Vopred sa ospravedlňujem za dlžku príspevku, veď kto nechce,preskočí A za všetky nižšie uvedené stavy som si mohla sama,absolútne na nikoho nezvalujem vinu a ani sa za ne nehanbím. Lebo nikto nežije môj život,nikto si neobúva moje topánky a nejde mojou cestou. Lebo nie vždy je všetko zaliate slnkom a podľa plánu. Len mne troška trvalo prísť na to.Ale lepšie neskôr ako nikdy.

Ked mi zomrela Sawannah, chcela som si do mesiaca kúpiť psa. V tej dobe som platonicky milovala weimarov,v meste máme výbornú chovateľskú stanicu,mala som preňho vybrané aj meno a už som videla,ako spolu beháme či jazdíme na bicykli. Rodina aj okolie ma odhovorili,že šteniatko na jeseň a zimu nieee,mám počkať do jari...ukecali ma. Teraz viem,že to bola chyba. Moja chyba,že som sa nechala,že som si nešla za svojím,lebo som cítila,že to by bolo to ONO. V januári(leden) som doma vytiahla debatu za šteniatko,lebo boli ohlásené jarné vrhy a nechcela som,aby na mňa nejaké štendo "zostalo",chcela som si to svoje vysnívané vybrať sama. Doma sa weimar nestretol s nadšením,aj keď musím uznať,že obaja moji rodičia dali celkom logické argumenty, spomeniem len že by u nás nemal lovecké vyžitie. Haha,teraz sa tomu smejem,lebo keby otec vedel,že teraz bude polroka v polovníckom oblečení lietať po našom revíri... On chcel veľmi dievčatko. Lebo že fenky sú milšie,prítulnejšie,poslušnejšie. Znovu haha Ten hore nás tú zimnú nedelu veľmi pozorne počúval,lebo nám zoslal to,čomu sme sa chceli vyhnúť. Dohodli sme sa teda na fenke. Slúbil,že mi so psom pomôže, že naozaj ma zastúpi počas toho,čo budem v práci. Chcela som ustúpiť teda aj ja,preto tá fenka. A hlavne som vedela,že štendo nemôže byť v lepších rukách než uňho. Nakoniec ma ukecal aj na ďalšieho retrievera,zarezervovali sme si šteniatko. Všetci sa tešili,chodili pozerať na fotky krpcov na internete,ja som nakúpila ružovú výbavičku...a rada by som napísala,že tešila som sa,ale vôbec to tak nebolo. Vovnútri som cítila,že niečo nie je dobre a že to bude prúser,ale snažila som sa tie pocity potlačiť.

Nefret si ma vybrala sama. Nikdy nezabudnem na tú silu,akou odsotila všetkých 8 súrodencov a na to odhodlanie,že ona musí byť u mňa prvá a ja som JEJ. Bola krásna,o tom potom. Len...bola čistý satan. To viete,písala som sem. Teraz sa nad tým usmievam,lebo bola "len" extrémne živé a neunaviteľné šteniatko. Mali sme spolu,od chovateľky prišla chorá,liečila sa takmer mesiac,bolo to nekonečné a doma začala oťažievať atmosféra. Aby ste chápali,mám tých najlepších rodičov na svete. Mali ma veľmi skoro, som ich vytúžené dieťa,máme kamarátsky vzťah, sú moderní,liberálni,empatickí,múdri,vtipní a všetci ich milujú. Žijeme podľa všetkých "rozprávkový" život, v ktorom je všetkého až nadbytok. Len naše názory na Nefret sa radikálne rozchádzali. Otec by jej výchovu poňal extrémne radikálne, mama z nej bola na nervy. Seriozne. No áno, zničila,čo mohla, prekopala jej nádhernú záhradu,zožrala záhradný nábytok, kvôli nej si mamina vytkla členok aj ju seklo...zoznam toho,čo stihlo to psíča urobiť za pár týždňov urobiť,bol nekonečný. Zrazu k nám nikto nechcela robiť,lebo sa hned rozkrílo,že Nefret len hryzie, otravuje a naši boli z toho naozaj nešťastní. Ja tiež,lebo TAKTO som si to naozaj nepredstavovala a nechcela.Ako na potvoru som mala aj ťažké pracovné obdobie...a zrazu som neznášala svoju prácu,ktorú som predtým milovala,v ktorej sa mi darilo,v ktorej som nádherne zarábala. Nič ma nebavilo, celý život sa točil len okolo nezbedného šteňaťa,ktoré nonstop niečo ničilo a ja som sa cítila ako totálne nemožný človek. Ten pocit,že som zlyhala,bol hnusný,zaryl sa do mňa a nepustil. Až keď mala Nefret takmer 4 mesiace a ja som na poli zbadala,že chytila stopu,že seriozne robí,že sa v nej zobudili tie gény,ktoré má po svojom otcovi a za ktoré som neuveriteľne vďačná...som zbadala svetielko na konci tunela. Našla som jej vycvikára, s ktorým začala cvičiť. Ten bol z nej nadšený,lebo že taký talent a chuť do práce dlho nevidel. Otec tiež otočil a bol na ňu megahrdý,lebo napr OVVR zložila v 6 mesiacoch v 1. cene, na plný počet bodov,ako víťaz skúšok. Bola tam najmladšia a išla tak,že nikto nechápal. Zrodila sa hviezda Len ja som ju stále nevedela lúbiť tak naozaj. Tak na život a na smrť,tak,že by som za ňu aj dýchala. Všetci ju milovali,obdivovali,chválili,len ja som mechanicky prikyvovala,že veď dobre,dobre. Navonok usmiata,vovnútri chaos.

Viete,kedy to prišlo? Kedy prišiel ten prvý príval lásky? Až keď mala 13 mesiacov,ležala na operačnom stole a zrazu som si nevedela predstaviť,že by so mnou nebola. Vtedy ešte bola otravná, "nemožná", proste ročné nevycválané tela,ale...bola moja. Počas tých dvoch hodín,čo ju veterinár operoval,som ju držala za labku a vovnútri som mala búrku pocitov. Čo búrku,hurikán! Keď sa prebrala,pozrela na mňa a olízla mi ruku,v ktorej som držala jej labku,som sa rozplakala. Plakala som asi polhodinu, nad sebou, nad ňou,koľko času sme stratili..veterinár z nás musel mať radosť (Nakoniec sa stal aj mojím partnerom,ale to je iný príbeh).

Teraz,s odstupom času,už viem,že sme nič nestratili. Že to nebol premárnený rok. Bol to rok hľadania samej seba. Nefret sa narodila,aby ma zachránila. Aby som prehodnotila svoj doterajší život, ujasnila si priority a vypustila z neho ľudí a veci,ktoré tam nepatria. Narodila sa,aby bola moja a ja jej. Ona to vedela hneď, mne to trvalo trocha dlhšie,ale nakoniec to dobre dopadlo. Ak by to dobre nedopadlo,nebol by to ešte koniec,ved viete Nemusím písať,ako ju teraz milujem,ale keby mi niekto toto povedal ten prvý rok,vysmiala by som ho.

Preto len jemne radím...jemne,lebo nevyžiadané rady všetci neznášajú, že áno Dajte tomu krásnemu berňáčkovi šancu. Dajte mu šancu,aby Vás okúzlil,aby ste si našli k sebe cestu. Z nejakého dôvodu k Vám prišiel, Vy časom prídete na to,prečo. On Vám to povie, stačí mu len načúvať. Tieto šteniatka žijú,aby sme si siahli dovnútra,tam úplne dole...a dali sa psychicky do poriadku. Aby sme sa zmierili sami so sebou. Aby sme si odpustili. Aby sme sa ľúbili.Aby sme s nimi začali písať ďalšiu životnú kapitolu plnú lásky, radosti a šibalstiev. Ako hovorili Nefretine oči: "Daj mi šancu,aby som bola to najlepšie v tvojom živote."

VAU👍, nádhera i slza zamáčkla😢.
Dája

23.1.2022 17:15

Domi je to dojemné vyprávění a díky, že jste to sem napsala.

O malého berňušku strach mít nemusíte, bude milován a bude to "můj chlapeček" a bude to těžký a už teď vím, že budou chvíle, kdy toho malého uličníka budu mít chuť zakousnout a vím, že jednoho dne si řeknu, že je to ten nejhodnější psí kluk na světě....ale to je samozřejmě ještě daleko, ještě máme před sebou celé štěněcí období a pubertu.
Ono to tady možná vypadá, že ani Ginu nemám tak ráda, jak by si zasloužila, ale není to pravda. Gina je naprosto dokonalá bytost a upřímně pokud chce někdo psa k dětem a má podmínky a nebude mu vadit, že ten pes nebude poslouchat na slovo, tak já můžu pyrenejku vřele doporučit.

Bohužel vím, že TO, co jsem měla se Sárou a TO k čemu se mílovými kroky přibližovala Jessinka, už to nebude a není to vůbec o tom, jaké byly holky jako malé....Sára ten nejhorší poděs na světě a Jessinka likvidační četa...povahově každá úplně jiná.

To, že štěňátko nepřichází v nejvhodnější dobu je jedna věc a to se zvládne, bude to pro mě těžké, ale zvládne.
Druhá věc je pořízení tohodle konkrétního štěňátka a to kvůli zdraví berňáčků obecně. Vybírala jsem chovku hodně dlouho. Nevím jestli je ta nej, nekoukala jsem na počet CACIBů, které psi z této chovky nasbírali, ale ve své podstatě bylo kritérium číslo jedna délka dožití psů ať už přímo v chovce a nebo dohledatelné odchovy a to vypadalo více než dobře.
Tak budu doufat, že i náš Matýsek dostal do vínku zdravíčko....po dohledání dostupných informaxí o co největším počtu psů z rodokmenu, jejich sourozenců a informaxí o chovkách, ze kterých tito psi jsou, to nevypadá na nějaký absolutní průšvih, i některých linií ba právě naopak.

23.1.2022 17:22
domi.t

XXX.XXX.143.185

Domi je to dojemné vyprávění a díky, že jste to sem napsala.

O malého berňušku strach mít nemusíte, bude milován a bude to "můj chlapeček" a bude to těžký a už teď vím, že budou chvíle, kdy toho malého uličníka budu mít chuť zakousnout a vím, že jednoho dne si řeknu, že je to ten nejhodnější psí kluk na světě....ale to je samozřejmě ještě daleko, ještě máme před sebou celé štěněcí období a pubertu.
Ono to tady možná vypadá, že ani Ginu nemám tak ráda, jak by si zasloužila, ale není to pravda. Gina je naprosto dokonalá bytost a upřímně pokud chce někdo psa k dětem a má podmínky a nebude mu vadit, že ten pes nebude poslouchat na slovo, tak já můžu pyrenejku vřele doporučit.

Bohužel vím, že TO, co jsem měla se Sárou a TO k čemu se mílovými kroky přibližovala Jessinka, už to nebude a není to vůbec o tom, jaké byly holky jako malé....Sára ten nejhorší poděs na světě a Jessinka likvidační četa...povahově každá úplně jiná.

To, že štěňátko nepřichází v nejvhodnější dobu je jedna věc a to se zvládne, bude to pro mě těžké, ale zvládne.
Druhá věc je pořízení tohodle konkrétního štěňátka a to kvůli zdraví berňáčků obecně. Vybírala jsem chovku hodně dlouho. Nevím jestli je ta nej, nekoukala jsem na počet CACIBů, které psi z této chovky nasbírali, ale ve své podstatě bylo kritérium číslo jedna délka dožití psů ať už přímo v chovce a nebo dohledatelné odchovy a to vypadalo více než dobře.
Tak budu doufat, že i náš Matýsek dostal do vínku zdravíčko....po dohledání dostupných informaxí o co největším počtu psů z rodokmenu, jejich sourozenců a informaxí o chovkách, ze kterých tito psi jsou, to nevypadá na nějaký absolutní průšvih, i některých linií ba právě naopak.

Všetko bude tak,ako má byť🙏🏻Budem na Vás myslieť,nech je čo najlepšie😊A všetci čakáme fotky malého 🧸,ako rastie😍Užívajte si ho plnými dúškami,šteniatkom bude len chvíľu...možno aj našťastie🤪😉

23.1.2022 18:28

domi.t napsal(a):
Sardullah aj ostatní,

Přečetla jsem až do konce, krásně napsáno, musím otřít slzy

23.1.2022 19:26
domi.t

XXX.XXX.143.185

Dámy,z celého❤️Vám ďakujem za krásne reakcie k môjmu príspevku! To Vy ste dojali mňa😍

23.1.2022 19:52
fikovnice

XXX.XXX.132.159

Přečetla jsem až do konce, krásně napsáno, musím otřít slzy

"Anet", Vy jste zde nedávno psala, že je na tom nějak zdravotně špatně některá Vaše pesule. Myslím, že pak už jste se neozvala nebo jsem to přehlídla. Smím vědět, jak to dopadlo?

24.1.2022 17:40
tetrivek

XXX.XXX.82.5

Náš nový člen rodiny. Ten bílý pelíšek už dneska po měsíci dosloužil. Tam je focená před měsícem. Myslím že po mamince to bude long jezevčice.

24.1.2022 18:38
eli22

XXX.XXX.58.42

Tak tohle je naše nová bedla, je to naše štěně od Elly, jmenuje se Baroushka, 4 měsíce, ale říkáme ji Adéla. Na první fotce leckdo ještě nerozezná teriera, ale na dalších už je to jasné.

24.1.2022 18:42

Tak tady máme jednu špagetku, jednu bedličku...no to je jasný holky, to jsou obě štěnďata určitě k sežrání

24.1.2022 18:43
eli22

XXX.XXX.58.42

tetrivek napsal(a):
Náš nový člen rodiny. Ten bílý pelíšek už dneska po měsíci dosloužil. Tam je focená před měsícem. Myslím že po mamince to bude long jezevčice.

Je nádherná, má krásnou srst.

24.1.2022 18:45

fikovnice napsal(a):
"Anet", Vy jste zde nedávno psala, že je na tom nějak zdravotně špatně některá Vaše pesule. Myslím, že pak už jste se neozvala nebo jsem to přehlídla. Smím vědět, jak to dopadlo?

Ano, teď to čtu. Mám jen jednu, píšete některá. Feně je už fajn, 14 dní byla na ATB a dostala se z toho. Před chvílí jsme přišli z venku. Ale, jak jí to začlo před tím silvestrem, tak byla na tom moc zle, nebyla schopná ani stát. Psala jsem to na-Jak se vysmutnit, Myslela jsem, že je opravdu její konec. Měla prý zánět mízních uzlin. Otekla jí dole zadní noha a otok se sunul nahoru, spodek nohy splaskával a otok byl zase na vnitřním stehně nahoře. Mazalo se to ještě mastí Aphlegmina+ ATB 2x/den. No, zánět byl velký, byla úplně mimo, horečky, injekce na vet, 2x týdně na veterině kontroly, ale dostala se z toho. Už je úplně vpořádku, žere, pije, má náladu si hrát, těší se na procházky. Tak jsem za to ráda a fakt bych nechtěla, aby se toto někdy opakovalo.

24.1.2022 19:09
tetrivek

XXX.XXX.82.5

eli22 napsal(a):
Je nádherná, má krásnou srst.

Děkujeme, máte taky moc pěknou bedlingtonku. Vím jak jsou úžasní a hodně toho dokážou.
Je pravda, že štěně jsme neplánovali. Ale na podzim našel syn inzerát jedné chs. A pořád nás přemlouval...Sice psů máme více, ale lajce je třináct a čuvačce dvanáct. A předloni nás opustila naše milovaná dlouhosrstá červená standardní jezevčice. Ta syna opravdu milovala. Jenže mě se nejvíc líbí krátkosrstý černý s pálením. Nakonec na barvě nezáleží. Ale synovi se zase líbil Brok z filmů ,,za trnkovým keřem´´. Tak jsme usoudili, že v devíti letech nevybral špatně. A naší malou si zamluvili ještě před porodem. Usmálo se na nás štěstí a máme ji doma.

24.1.2022 19:16
eli22

XXX.XXX.58.42

tetrivek napsal(a):
Děkujeme, máte taky moc pěknou bedlingtonku. Vím jak jsou úžasní a hodně toho dokážou.
Je pravda, že štěně jsme neplánovali. Ale na podzim našel syn inzerát jedné chs. A pořád nás přemlouval...Sice psů máme více, ale lajce je třináct a čuvačce dvanáct. A předloni nás opustila naše milovaná dlouhosrstá červená standardní jezevčice. Ta syna opravdu milovala. Jenže mě se nejvíc líbí krátkosrstý černý s pálením. Nakonec na barvě nezáleží. Ale synovi se zase líbil Brok z filmů ,,za trnkovým keřem´´. Tak jsme usoudili, že v devíti letech nevybral špatně. A naší malou si zamluvili ještě před porodem. Usmálo se na nás štěstí a máme ji doma.

Je i barevně krásná. Já kdysi měla králičí fenku černou s pálením, Olinu.

24.1.2022 19:57
aluska

XXX.XXX.168.15

Můj mazlík nedávno oslavil první rok a takhle se z načuřenýho štěněte vyklubal pěknej jezevec

24.1.2022 20:14
šavlozubka

XXX.XXX.197.109

aluska napsal(a):
Můj mazlík nedávno oslavil první rok a takhle se z načuřenýho štěněte vyklubal pěknej jezevec

Bože to je krasavec. Já jsem teda na držky fousatý, ale fakt fešák.

24.1.2022 23:58

Ano, teď to čtu. Mám jen jednu, píšete některá. Feně je už fajn, 14 dní byla na ATB a dostala se z toho. Před chvílí jsme přišli z venku. Ale, jak jí to začlo před tím silvestrem, tak byla na tom moc zle, nebyla schopná ani stát. Psala jsem to na-Jak se vysmutnit, Myslela jsem, že je opravdu její konec. Měla prý zánět mízních uzlin. Otekla jí dole zadní noha a otok se sunul nahoru, spodek nohy splaskával a otok byl zase na vnitřním stehně nahoře. Mazalo se to ještě mastí Aphlegmina+ ATB 2x/den. No, zánět byl velký, byla úplně mimo, horečky, injekce na vet, 2x týdně na veterině kontroly, ale dostala se z toho. Už je úplně vpořádku, žere, pije, má náladu si hrát, těší se na procházky. Tak jsem za to ráda a fakt bych nechtěla, aby se toto někdy opakovalo.

Chci se jen opravit, ne zánět mízních uzlin , ale lymfatických uzlin. A ten otok na té noze byl lymfedem, nebo tak nějak.

25.1.2022 14:05

tak skoro náš brouček maličký je prý trošku opatrnější (tedy co se týká jídla tak ne - je to pěkný macek)... Uvidíme - už se nám to blíží. Skelety a krky v množství větším než malém jsou v mražáku, štěněcí granule na cestě, lehoučké delší vodítko (na čivavy ) jsem si pořídila, svetr taky máme (prý vydrží venku tak čtvrthodinku - pak se začnou klepat)... Těším se - už nebudu sedávat u počítače... už budu socializovat a socializovat a socializovat... a hrát si a rozcapovat a miniprocházkovat...

25.1.2022 14:08

tak skoro náš brouček maličký je prý trošku opatrnější (tedy co se týká jídla tak ne - je to pěkný macek)... Uvidíme - už se nám to blíží. Skelety a krky v množství větším než malém jsou v mražáku, štěněcí granule na cestě, lehoučké delší vodítko (na čivavy ) jsem si pořídila, svetr taky máme (prý vydrží venku tak čtvrthodinku - pak se začnou klepat)... Těším se - už nebudu sedávat u počítače... už budu socializovat a socializovat a socializovat... a hrát si a rozcapovat a miniprocházkovat...

To se těšíte dobře, ale my tady se zas těšíme na krásné fotky dogáčka. Nějak budete muset ten čas vyšetřit :-)

25.1.2022 14:30
barevnalentilka

XXX.XXX.144.81

A jsou malí dogouši vampíři - kousači?

U nás to byl masakr, to jediné bych si u štěníka odpustila :-D

25.1.2022 14:50

barevnalentilka napsal(a):
A jsou malí dogouši vampíři - kousači?

U nás to byl masakr, to jediné bych si u štěníka odpustila :-D

no - určitě to s některými plemeny porovnávat nejde, doga není malina... ale proč se asi tak Betce říkalo Kosatka dravá... nejen kvůli barvě. Kousala nás všechna štěňátka - a navíc v boji používala obří paciny. Měla jsem víc šránů a modřin od tlap, než od zubů. Patří to ke štěněti, hry na válku budou zase...
Vtipná byla Betka, když nás přepadala ze zálohy a třeba se zuby pověsila na kapucu mikiny. Byla mladičká, veselá, pružná... ale měla třeba třicet kilíček (tak na 4 měsících). To byl trénink pozornosti a fyzičky... Night byl starší, když k nám dorazil - už skoro tříměsíční - a taky byl lovec a přepadávač. Ale byl jemnější a opatrnější, než Kosatka.
Tento maličký brouček měl na šesti týdnech 10 kilo - v pátek mu bude osm týdnů - takže očekávám tak 12 - 14 kilíček hodně živé váhy

25.1.2022 14:51

To se těšíte dobře, ale my tady se zas těšíme na krásné fotky dogáčka. Nějak budete muset ten čas vyšetřit :-)

fotky budou - to není moje práce... na to mám lidi Já mám psa, Pepa foťák

25.1.2022 14:53

"Byla mladičká, veselá, pružná... ale měla třeba třicet kilíček"
Dnes ten blížící se přírůstek tedy fakt závidím, zase to na mě nějak padlo

25.1.2022 15:10

ona ta kila (i centimetry) jsou u mamutů dost děsivé - a hlavně neskutečně naskakující. Když si vezmu, že NIght z třičtvrtě kila při porodu to dotáhl na 75 kilo na roce (a to byl opravdu štíhlý až hubený)... tak je to těžko představitelné. V době růstu dělají tak dvě kilíčka za týden. Uleví se mi, až přezubí a největší růst bude za námi bez komplikací růstu.

25.1.2022 15:39
barevnalentilka

XXX.XXX.144.81

Já taky a zároveň moc přeju

Xerxová, budete moct pusinkovat velké paciny. A třicet kilíček, to je už pěkný macíček.

Jo teď jsem si vzpomněla, že cca do roku, roku a půl jsem hafovi říkala "Armagedon"

25.1.2022 15:48

barevnalentilka napsal(a):
Já taky a zároveň moc přeju

Xerxová, budete moct pusinkovat velké paciny. A třicet kilíček, to je už pěkný macíček.

Jo teď jsem si vzpomněla, že cca do roku, roku a půl jsem hafovi říkala "Armagedon"

já na to pusinkování moc nejsem - já se s ním raději poperu To budou zase boje a honičky... a taky troška toho učení (i když raději učím zpracování dat než poslušnost - proto mám snadno vychovatelné plemeno)

25.1.2022 16:54

A my jsme tu napnutý jak struny a jsme v očekávání Vašich (Pepových) záběrů mimíška 😃 moc se těším a taky i často vzpomínám....na černého elegána nejde zapomenout....🐾🌷

25.1.2022 17:55
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

já na to pusinkování moc nejsem - já se s ním raději poperu To budou zase boje a honičky... a taky troška toho učení (i když raději učím zpracování dat než poslušnost - proto mám snadno vychovatelné plemeno)

Přeji vám to štěstíčko z celého srdce, ať zdrav a zažijete krasne, dlouhé roky

Bude to holka nebo kluk a jméno?

Jestli jste psala, omluvám se za slepotu:-)

25.1.2022 18:06

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Přeji vám to štěstíčko z celého srdce, ať zdrav a zažijete krasne, dlouhé roky

Bude to holka nebo kluk a jméno?

Jestli jste psala, omluvám se za slepotu:-)

porušíme střídání pohlaví (Arona-Xerxes-Beta-Night) a bude to opět kluk. Barva plášťová (žíhaní kluci prostě nejsou), jméno Yoda Catley Ranch původem z Moravy...

25.1.2022 18:46

porušíme střídání pohlaví (Arona-Xerxes-Beta-Night) a bude to opět kluk. Barva plášťová (žíhaní kluci prostě nejsou), jméno Yoda Catley Ranch původem z Moravy...

Teď jsem koukala na stránky chovky...na fotky štěňátek a jsou to teda ťuťánci

25.1.2022 20:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Vy mi to nebudete věřit, ale já úplně trpím za vás...mě strašně žere, že nemáte psa

25.1.2022 20:26

Terven napsal(a):
Vy mi to nebudete věřit, ale já úplně trpím za vás...mě strašně žere, že nemáte psa

Jééé, děkuju
Já si většinu dní říkám, že by to teď fakt nešlo, ale prostě jednou za čas se sejde nálada a pak by šel rozum stranou.

25.1.2022 20:29

Jééé, děkuju
Já si většinu dní říkám, že by to teď fakt nešlo, ale prostě jednou za čas se sejde nálada a pak by šel rozum stranou.

..ja si to také myslím a pořád čekám, že ten rozum půjde stranou....

25.1.2022 20:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Jééé, děkuju

https://www.youtube.com/watch?v=guAIg6y-ptQ

Miluju úplnej konec, poslední větu

25.1.2022 22:52

Taky se moc těším na fotky, mě teda se líbí doga žíhaná a žlutá. Zrovna ta, kterou máte v profilovce. Žíhaná je pro mě prostě TOP. Moje známá má černou, před ní modrou. Taky v 9 letech torze a konec. Je to hrozné. Tehle černé, nechala přišít žaludek, je sedmiletá a zatím dobré. Ježíš, jak já bych chtěla taky štěníka, ale N.O. Uvažovala jsem o něm, ale tak nějak jsem to zvážila, že k mojí staré feně by to nebyl asi moc dobrý nápad. Má ráda svůj klid a nevím, jak by to štěněcí řádění nesla. Tak, až odejde, tak snad ještě jeden N.O. bude.
Keriton, vás obdivuju, že to bez psíka tak dlouho vydržíte, já bych to nevydržela, bez psa je smutno. Život by byl zas o něco veselejší, pouvažujte. Já jsem si předevčírem koupila DVD- Gump, včera jsem ho zkoukla a dneska znovu i s bonusama atd. Mě se ten film moc líbí, hrají tam pejsci z útulku, Gumpa hráli celkem 4 od štěnda do dospělosti. Jsou tam i fajn herci, hlas Gumpa namluvil Trojan. No, prostě za mě hezké i slzičky ukáply.

25.1.2022 23:43
elisak

XXX.XXX.194.232

Ve stáji kam jsem chodila jako holka, měl dogu jeden pán, co tam měl ustájenýho nějakýho španělsýho koně (cca 140cm v kohoutku). Byla to vtipná kombinace, moc velkej velikostní rozdíl mezi jeho psem a koněm nebyl...
Keriton taky obdivuji, že vydrží bez psa tak dlouho, já už bych bez psa být nechtěla. Ale zas chapu, že to někdy nejde...
Nový štěndo teď řešila i moje mamka nakonec bude "snad" příští rok. Těsně před Vánoci musela uspat nejstrarší fenku, v tý době měla doma ještě 3-týdenní štěnda, ale už zamluvený a bylo jí blbý to novým majitelům odříct. Navíc by radši chtěla jinou barvu, trikolórní. Jenže letos se v ČR narodili jen 2 trikolórní fenky a takhle narycho by už stejně nesehnala. Ale i tak do poslední chvíle doufala, že to třeba zájemce nakonec odřekne a jedna její červená fenka jí doma zbyde.

26.1.2022 00:43
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

elisak napsal(a):
Ve stáji kam jsem chodila jako holka, měl dogu jeden pán, co tam měl ustájenýho nějakýho španělsýho koně (cca 140cm v kohoutku). Byla to vtipná kombinace, moc velkej velikostní rozdíl mezi jeho psem a koněm nebyl...
Keriton taky obdivuji, že vydrží bez psa tak dlouho, já už bych bez psa být nechtěla. Ale zas chapu, že to někdy nejde...
Nový štěndo teď řešila i moje mamka nakonec bude "snad" příští rok. Těsně před Vánoci musela uspat nejstrarší fenku, v tý době měla doma ještě 3-týdenní štěnda, ale už zamluvený a bylo jí blbý to novým majitelům odříct. Navíc by radši chtěla jinou barvu, trikolórní. Jenže letos se v ČR narodili jen 2 trikolórní fenky a takhle narycho by už stejně nesehnala. Ale i tak do poslední chvíle doufala, že to třeba zájemce nakonec odřekne a jedna její červená fenka jí doma zbyde.

A co má mamka za rasu?

26.1.2022 01:02
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jinak u mě šel taky rozum stranou. Počítala jsem s tím, že až Timík nebude, už si dalšího psa pořizovat nebudeme. Jelikož měl Timík hodně traumatizující minulost a byl velmi bojácný, dost nás to limitovalo. On byl ale ke všemu nenáročný, takže když jsme byli nemocní, tak si žádnou procházku nevynucoval a spokojil se s málem. Když jednou můj táta havaroval s kolem, tak se ho Timík pokoušel zvednout ze země tím, že pod něj strkal hlavu, byl to náš ošetřovatel. To že odejde jsem čekala až třeba za 7 let. Do nového pesjka mě tlačili všichni kolem, táta prodělal vážnou nemoc a Timík byl jeho společník, chodil s ním i na záchod a dost jsem se bála, že to kvůli tomu nedá a zašlo to tak daleko, že nakonec jsme rezignovali i na požadavek "malý střední pes" a máme budoucího velkého středního psa. Teď už si tak jistá nejsem, že tohle je poslední pes. Teď si pohrávám s myšlenkou, že po třech vestajích, bych možná jednou šla do nějakého konkrétního plemene, ale to bych poprvé měla psa, kterého jsem koupila, místo abych ho zachránila nebo se ho ujala. Tak uvidíme, co bude za x let. Doufám, že se s tímhle pejskem budeme mít dobře a on s náma a bude s námi, co nejdýl.

26.1.2022 01:13
elisak

XXX.XXX.194.232

Trickyvoo napsal(a):
A co má mamka za rasu?

Basenji, já je mám taky.
První fenku si pořizovalava v 98, mě tenkrát bylo 10 let. A když jsem před pár lety, po pořízení domku, vybírala plemeno psa, tak jsem si stejně nakonec neuměla představit mít doma cokoliv jinýho než právě basenji...

26.1.2022 06:22

Taky se moc těším na fotky, mě teda se líbí doga žíhaná a žlutá. Zrovna ta, kterou máte v profilovce. Žíhaná je pro mě prostě TOP. Moje známá má černou, před ní modrou. Taky v 9 letech torze a konec. Je to hrozné. Tehle černé, nechala přišít žaludek, je sedmiletá a zatím dobré. Ježíš, jak já bych chtěla taky štěníka, ale N.O. Uvažovala jsem o něm, ale tak nějak jsem to zvážila, že k mojí staré feně by to nebyl asi moc dobrý nápad. Má ráda svůj klid a nevím, jak by to štěněcí řádění nesla. Tak, až odejde, tak snad ještě jeden N.O. bude.
Keriton, vás obdivuju, že to bez psíka tak dlouho vydržíte, já bych to nevydržela, bez psa je smutno. Život by byl zas o něco veselejší, pouvažujte. Já jsem si předevčírem koupila DVD- Gump, včera jsem ho zkoukla a dneska znovu i s bonusama atd. Mě se ten film moc líbí, hrají tam pejsci z útulku, Gumpa hráli celkem 4 od štěnda do dospělosti. Jsou tam i fajn herci, hlas Gumpa namluvil Trojan. No, prostě za mě hezké i slzičky ukáply.

Arona i Xerxes byli žíhaní. Prostě krásní. Beta měla být žíhaný pes... Ale u Bonodů si tenkrát obě nakryté fenky nechtěly kazit léto březostí... a ze slíbených dvou vrhů žlutožíhaných jsme nakonec koupili plášťovou Betu (a nelitovali). Když velmi náhle odešla (během tří dnů od "zdravé" skoroosmileté doguše po uspání), hledala jsem žíhané psy v lehčím typu po celé Evropě. A prostě nebyli. A my spěchali... A tak nakonec jsme jeli až na konec kontinentu pro černého Nighta - měl být štíhlý, po dlouhověkém rodokmenu... Opravdu jsme si s výběrem pohráli. Vyšlo to - Night byl štíhlý, lehký (já vím - 80 kilo měl, na konci i o pár víc)... vlastně na dogu byl i poměrně dlouhověký (do veterána mu nechyběl ani měsíc) a byl skvělý parťák (ale to všechny naše dogy)
Night odešel během hodiny... Dva dny jsem googlila, konzultovala, hledala žíhané psy - našla si pro mé požadavky sympatický žlutožíhaný vrh v Německu - bohužel den před tím bylo zamluveno závazně poslední volné štěně. A tak jsem přestala hledat a sáhla tam, kde vím, že štěníci jsou opečovávaní, socializovaní, a rodiče i rodokmen mě rozhodně neuráží...

Souhlasím - žíhaní jsou nejhezčí - ale zase to bude plášťák - jako byla Kosatka dravá - Beta Black Triumf

26.1.2022 06:36

Je to hezké, jak to tu prožíváte a "povzbuzujete" mě do pejska, jste ovšem tak trošku jediní :) Musím tomu teď nechat trochu volnej průběh a uvidíme, co bude ....

26.1.2022 06:46

Je to hezké, jak to tu prožíváte a "povzbuzujete" mě do pejska, jste ovšem tak trošku jediní :) Musím tomu teď nechat trochu volnej průběh a uvidíme, co bude ....

Je mi Vás líto, jako všech psích - dočasně nepsích lidí - ale máte pravdu, že psa musí doma chtít všichni, kterých se to nějak dotýká. Navíc musí být na psa čas a prostor a chuť... po každičký den psího žití.
Když odešel Night, bylo první, co jsme řešili, jestli ještě jedna doga, nebo už něco menšího a nebo je čas na bezpsí život... Shodli jsme se na tom, že jedeme dál... a že budeme další roky zvládat omezení, která život se psem přináší. Že za tu psí radost nám to stojí.

26.1.2022 07:30

Arona i Xerxes byli žíhaní. Prostě krásní. Beta měla být žíhaný pes... Ale u Bonodů si tenkrát obě nakryté fenky nechtěly kazit léto březostí... a ze slíbených dvou vrhů žlutožíhaných jsme nakonec koupili plášťovou Betu (a nelitovali). Když velmi náhle odešla (během tří dnů od "zdravé" skoroosmileté doguše po uspání), hledala jsem žíhané psy v lehčím typu po celé Evropě. A prostě nebyli. A my spěchali... A tak nakonec jsme jeli až na konec kontinentu pro černého Nighta - měl být štíhlý, po dlouhověkém rodokmenu... Opravdu jsme si s výběrem pohráli. Vyšlo to - Night byl štíhlý, lehký (já vím - 80 kilo měl, na konci i o pár víc)... vlastně na dogu byl i poměrně dlouhověký (do veterána mu nechyběl ani měsíc) a byl skvělý parťák (ale to všechny naše dogy)
Night odešel během hodiny... Dva dny jsem googlila, konzultovala, hledala žíhané psy - našla si pro mé požadavky sympatický žlutožíhaný vrh v Německu - bohužel den před tím bylo zamluveno závazně poslední volné štěně. A tak jsem přestala hledat a sáhla tam, kde vím, že štěníci jsou opečovávaní, socializovaní, a rodiče i rodokmen mě rozhodně neuráží...

Souhlasím - žíhaní jsou nejhezčí - ale zase to bude plášťák - jako byla Kosatka dravá - Beta Black Triumf

Mně se nejvíc líbí žlutí a žíhaní. Jen jsem tak zabrousila do inzerátů zde na ifauně a v Blatné mají žluté, a v Ivančicích žíhané... Ale na ty chovky jste se určitě dívala, protože to na vás vykouklo taky...
Ještě se mi líbí černí, podle Cira, to byla kdysi doga v komiksu.

26.1.2022 08:32

Teď jsem koukala na stránky chovky...na fotky štěňátek a jsou to teda ťuťánci

A ten jejich pes Bodyguard - tak z toho jsem si málem stříkla do textilu

26.1.2022 09:21

Tak já teda dogy nej černá se znaky, černá...takže plášťová by mě rozhodně neurazila, když se to povede, tak se mi tohle zbarvení taky moc líbí.

JInak já třeba afgána chtěla nejraději bílého...no měli jsme černého s pálenm a paní, co měla bílýho psa mi zase říkala, že chtěli černého nebo jako máme my..no a měli bílého.........no to je prostě život.

A pyrenejku jsem taky chtěla nej komplet bílou a když už ne, tak s šedivými fleky, hlavně ne hnědé fleky, to se mi nelíbí fujky fujky a koupili jsme štěndo šedo-flekaté a madam si přesrstila na hnědý flekance a to až tak, že jsme jí pracovně říkali Stračeno.

26.1.2022 09:30

Maďaři se naštěstí dělají jen zrzaví, takže jsem uchráněna rozhodovací paralýzy, jakou barvu vybrat. 😅 Zrovna dogy se mi líbí ve všech barvách, tam by to bylo těžké. Ale vzpomínám si, že jako dítě jsem chtěla harlekýna.

26.1.2022 09:34
janaa

XXX.XXX.2.66

Kromě merle se mi líbí všechny,ale černá nebo plášťová,to je impoznat

26.1.2022 09:44
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Dobrý pes nemá špatnou barvu.
Já jsem se tu v minulosti vyjadřovala nechvalně o zředěných barvách, protože se mi nelíbí růžové sliznice a masové nosy; ale kdyby šel zrovna teď takový pes kolem a hledal nového majitele, tak ho popadnu a nikomu nedám.
Jsem zrovna ve stavu pejskař - dočasný nepejskař, a na rovinu, hrabe mi z toho. Štěně v plánu je, ale zatím se ani nenakrylo, takže to bude ještě dlouhá doba.

26.1.2022 09:51

Jak já Vám, Varaxi, rozumím. Taky mi ten bezpsí život vůbec nedělá dobře. Po všech stránkách. :-(

26.1.2022 09:58

Já měla taky jasno, co se vlkoušů týče. Blonďáka ne-e, šediváka všema deseti. On je teda žíhaný, což se ukáže až po řádném vytrimování (takže nikdy). Nevadil by mi ani skoro černý, jen je blondýn.

O kolik jednodušší to maj ty maďarský

26.1.2022 10:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jak já Vám, Varaxi, rozumím. Taky mi ten bezpsí život vůbec nedělá dobře. Po všech stránkách. :-(

Já požaduji, abychom dostávali psy od pojišťoven v rámci prevence psychických chorob. Pes z útulku bude mít majitele, my budeme mít psy, pojišťovny nám nebudou muset hradit výlohy za psychiatrickou péči, policie nebude muset řešit nahodilé a nečekané krádeže psů... Je to v zájmu všeobecného blaha.
Už je to dva a půl roku (dva a půl roku! nikdy mě nenapadlo, že to bude trvat tak dlouho), a opravdu cítím, že mi chvílemi přeskakuje.
Jsem skoro jak ty ženy, co jim začnou tikat biologické hodiny, a ony chtějí dítě za každou cenu; já se k tomu blížím mílovými kroky. Ještě mi funguje mozek (možná se budeme stěhovat do bytu :/), takže si říkám, že ještě ne, že se budu realizovat na budoucím maminčině štěňátku... Ale mám pocit, že jen čekám a čekám na ten vhodný okamžik, ale ono se nic nemění.
Zatracená stavba domu. Touto dobou jsme měli mít barák, plot a ročního psa.
Ale kupovali jsme auto. Přítelovy podmínky byly jakési inteligentní, jako kolik ccm na motoru, kolik stupňů na převodovce, kolik předchozích majitelů a tak; já měla podmínku jedinou: Do kufru se musí vlézt pes. :)

26.1.2022 10:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Maďaři se naštěstí dělají jen zrzaví, takže jsem uchráněna rozhodovací paralýzy, jakou barvu vybrat. 😅 Zrovna dogy se mi líbí ve všech barvách, tam by to bylo těžké. Ale vzpomínám si, že jako dítě jsem chtěla harlekýna.

No ale - když se potká maďar s francouzem.............vznikne Ti dokonalá černá vižla. A krásná,znám osobně.

26.1.2022 10:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Dobrý pes nemá špatnou barvu.
Já jsem se tu v minulosti vyjadřovala nechvalně o zředěných barvách, protože se mi nelíbí růžové sliznice a masové nosy; ale kdyby šel zrovna teď takový pes kolem a hledal nového majitele, tak ho popadnu a nikomu nedám.
Jsem zrovna ve stavu pejskař - dočasný nepejskař, a na rovinu, hrabe mi z toho. Štěně v plánu je, ale zatím se ani nenakrylo, takže to bude ještě dlouhá doba.

aj - tohle období bez psa je s prominutím na pikaču. Tři roky jsem byla bez psa a bylo to strašný, pak už mi regulérně hrabalo a pokud nechtěla drahá polovina, co psa nechtěla, aby mi jéblo, protože jsem člověk, co se narodil s vodítkem v ruce, musel přistoupit na psa. Tak to přežijte ve zdraví a v těšení se, že už je to někde za rohem.

edit - to štěně, že je někde za rohem, ne to jébnutí

26.1.2022 10:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Já požaduji, abychom dostávali psy od pojišťoven v rámci prevence psychických chorob. Pes z útulku bude mít majitele, my budeme mít psy, pojišťovny nám nebudou muset hradit výlohy za psychiatrickou péči, policie nebude muset řešit nahodilé a nečekané krádeže psů... Je to v zájmu všeobecného blaha.
Už je to dva a půl roku (dva a půl roku! nikdy mě nenapadlo, že to bude trvat tak dlouho), a opravdu cítím, že mi chvílemi přeskakuje.
Jsem skoro jak ty ženy, co jim začnou tikat biologické hodiny, a ony chtějí dítě za každou cenu; já se k tomu blížím mílovými kroky. Ještě mi funguje mozek (možná se budeme stěhovat do bytu :/), takže si říkám, že ještě ne, že se budu realizovat na budoucím maminčině štěňátku... Ale mám pocit, že jen čekám a čekám na ten vhodný okamžik, ale ono se nic nemění.
Zatracená stavba domu. Touto dobou jsme měli mít barák, plot a ročního psa.
Ale kupovali jsme auto. Přítelovy podmínky byly jakési inteligentní, jako kolik ccm na motoru, kolik stupňů na převodovce, kolik předchozích majitelů a tak; já měla podmínku jedinou: Do kufru se musí vlézt pes. :)

Dva, dva psi, páč když máte domek, musíte mít psa x 2.

26.1.2022 10:28

@espiro U vlkoušů to tedy taky nemáte snadné. U sousedů byli kdysi dva, na ostrahu pozemku (já je jako dítě tajně mazlila přes plot, ehm, byli takoví ponechaní osudu, stáli hodně o kontakt). Oba byli šediváci, impozantní zvířata. Ale mně se možná o chlup víc líbí blonďáci, protože vypadají jak pšeničné pole, a to je mi sympatické.

@Varaxi A proč to vlastně nejde? Kvůli financím? Nebo chcete venkovního psa, pro kterého by byl byt event. překážkou? Jinak si neumím představit, proč by měl být byt problém (leda byste dělali dvanáctky proti sobě nebo tak něco).

@Zrzavci To je podvod, to je fraďar!

26.1.2022 10:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

@espiro U vlkoušů to tedy taky nemáte snadné. U sousedů byli kdysi dva, na ostrahu pozemku (já je jako dítě tajně mazlila přes plot, ehm, byli takoví ponechaní osudu, stáli hodně o kontakt). Oba byli šediváci, impozantní zvířata. Ale mně se možná o chlup víc líbí blonďáci, protože vypadají jak pšeničné pole, a to je mi sympatické.

@Varaxi A proč to vlastně nejde? Kvůli financím? Nebo chcete venkovního psa, pro kterého by byl byt event. překážkou? Jinak si neumím představit, proč by měl být byt problém (leda byste dělali dvanáctky proti sobě nebo tak něco).

@Zrzavci To je podvod, to je fraďar!

pomoooooooooooooooooooct Fraďar!! Ty si blbééééé úplně mocinky moc!
Ale je to krásnej podvod. frantík nese tu černou, ale jinak je to dokonalá vižla.

26.1.2022 10:34

Zrzavci napsal(a):

pomoooooooooooooooooooct Fraďar!! Ty si blbééééé úplně mocinky moc!
Ale je to krásnej podvod. frantík nese tu černou, ale jinak je to dokonalá vižla.

A to znáš fraďara z náhodného spojení nebo je to tó… design? Jako labradoodle třeba? Jsem kdysi viděla plavou vizslu, ale ta snad byla PP nestandard. A asi jich bude “pár” dlouhosrstých, když se začalo dobrovolně testovat…

Přidejte reakci

Přidat smajlík