Nedá mi to a starou diskuzi nemohu najít.
Po další "masové" stávce našich psů jsem objednala granule. Wolfsblut pro štěně a Marp pro tlouštíka. :) Dostali jsme ještě vzorečky na ochutnání. Jednak jsou to vzorky pár receptur wolfsblut (chutnají až mi je psi málem jedli i s prstama ), ale je tu i jeden vzorek Annamaet Lean. Teoreticky by to měla být lightka
http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/annamaet-lean-2-27-kg/
Pro zajímavost mě zajímá info o nich. :) Dobré/špatné/proč špatné.
Přihazuju složení:
Kuřecí moučka, hrách, cizrna, brambory, tapioka (maniok), kachní moučka, moučka ze sleďů, přírodní aroma, kuřecí tuk (konzervovaný směsí tokoferolů přirozeného původu (vitamín E), menhadenový olej (konzervovaný směsí tokoferolů přirozeného původu (vitamín E), mrkev, celer, petržel, salát, řeřicha, špenát, řasy (zdroj mastných kyselin), lecitin, DL-methionin, L-lysin, brusinky, Lactobacillus Acidophilus – sušený produkt fermentace, oligofruktosa, juka schidigera, chlorid sodný, moučka z mořských řas, vitamín E, vitamín C, niacinamid, biotin, vitamín B1, L-karnitin, D-pantothenan vápenatý, vitamín B2, vitamín B6, vitamín A, vitamín B12, vitamín D3, kyselina listová, cholinchlorid, chlorid draselný, chelát zinku, betain, chelát železa, selenium kvasnice, chelát mědi, chelát manganu, jodičnan vápenatý.
Vitamín A 32.180 m.j., vitamín D3 1.580 m.j., vitamín E 179 m.j., železo 35,7 mg, jód 1,3 mg, měď 5,4 mg, mangan 3,6 mg, zinek 89 mg, selen 0,27 mg.
Díky :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně se tam v první řadě nelíbí "přírodní chuť" (nástřik z kuřecích jater?) a kuřecí tuk.
notregistered

XXX.XXX.211.160
Field peas není hrách, myslím.
Nízkokalorické granule, ano.
Nemají maso.
Přírodní chuť, lidem už to docela vadí, tak proč nenapíšou co to je doopravdy.
Jiní výrobci píší hydrolyz. játra, lososí omáčka, vývar,... tak co teda.
Hlavně, bez rýpání, vadí mi, když už krmit granulemi, proč těmi, co nemají maso aspoň.
Když si odmyslím konzervaci mouček, už tak je to jednou zpracované, pak se to teda zpracuje ještě v granulích, co z té hmoty zbyde.. moc nic.. dosype se uměle.
Až bude III. Světová, dobře.
notregistered

XXX.XXX.211.160
Jo, vzorky, chtěla bych továrnu na vzorky. Ať je v tom balíčku cokoli, hlavně nové, nové, každý den nové, moje moje dejte mi to dárek jééé..
12kg pytel - nechci.
notregistered
napsal(a):
Field peas není hrách, myslím.
Nízkokalorické granule, ano.
Nemají maso.
Přírodní chuť, lidem už to docela vadí, tak proč nenapíšou co to je doopravdy.
Jiní výrobci píší hydrolyz. játra, lososí omáčka, vývar,... tak co teda.
Hlavně, bez rýpání, vadí mi, když už krmit granulemi, proč těmi, co nemají maso aspoň.
Když si odmyslím konzervaci mouček, už tak je to jednou zpracované, pak se to teda zpracuje ještě v granulích, co z té hmoty zbyde.. moc nic.. dosype se uměle.
Až bude III. Světová, dobře.
Díky :) Zkrmím vzorek jako odměny a zahrnu to do hromádky "nepoužitelné". :).
notregistered

XXX.XXX.211.160
Tedysek
napsal(a):
Díky :) Zkrmím vzorek jako odměny a zahrnu to do hromádky "nepoužitelné". :).
Ale tak, neřekla jsem nepoužitelné, jenom prostě, mám na výběr lepší, přijde mi to škoda.
notregistered
napsal(a):
Jo, vzorky, chtěla bych továrnu na vzorky. Ať je v tom balíčku cokoli, hlavně nové, nové, každý den nové, moje moje dejte mi to dárek jééé..
12kg pytel - nechci.
Jo, je takový sport na psích výstavách - sbírání vzorků. Já si objednala několik 2kg pytlíků za hodnotu jednoho velkého pytle a poprosila jsem o vzorky dvou příchutí pokud mají. Abych věděla případně jestli nechutná jen příchuť nebo celá značka. (eshop přihodil sám ještě ten annamaet) Když už tu bylo několikrát zmíněno, že wolfsblut prvně zkusit v malém. :) Takže za 2 týdny tam budu objednávat zjevně 24kg granulek. :)
Ale zas chápu, že když na slepo koupíš velkej pytel granulí za 1500, - a více a pak ti pes na to čučí a raději zdechne hladem, radši příště zvolíš vzorek nebo malé balení granulí. V případě našeho mimina co není popelnice, tam radši koupím nejdřív malý balení nebo dám ochutnat vzorek. V případě tlouštíka co je od doby diety popelnice si můžu dovolit i velký pytel na slepo. Jen by mi to nevycházelo na společnou objednávku pro oba. :).

Tedysek
napsal(a):
Jo, je takový sport na psích výstavách - sbírání vzorků. Já si objednala několik 2kg pytlíků za hodnotu jednoho velkého pytle a poprosila jsem o vzorky dvou příchutí pokud mají. Abych věděla případně jestli nechutná jen příchuť nebo celá značka. (eshop přihodil sám ještě ten annamaet) Když už tu bylo několikrát zmíněno, že wolfsblut prvně zkusit v malém. :) Takže za 2 týdny tam budu objednávat zjevně 24kg granulek. :)
Ale zas chápu, že když na slepo koupíš velkej pytel granulí za 1500, - a více a pak ti pes na to čučí a raději zdechne hladem, radši příště zvolíš vzorek nebo malé balení granulí. V případě našeho mimina co není popelnice, tam radši koupím nejdřív malý balení nebo dám ochutnat vzorek. V případě tlouštíka co je od doby diety popelnice si můžu dovolit i velký pytel na slepo. Jen by mi to nevycházelo na společnou objednávku pro oba. :).
Hlavně plnohodnotný vzorek je tak na tři dny, z toho se pozná aspoň základ. Si pamatuji, jak jsem vybírala ganule, které sednou. Vzorků Marpu a Barking Heads jsem nakoupila pytel.
notregistered

XXX.XXX.211.213
napsal(a):
Hlavně plnohodnotný vzorek je tak na tři dny, z toho se pozná aspoň základ. Si pamatuji, jak jsem vybírala ganule, které sednou. Vzorků Marpu a Barking Heads jsem nakoupila pytel.
Už jste někdy zkusila měsíc krmit jen granulemi ?

notregistered
napsal(a):
Už jste někdy zkusila měsíc krmit jen granulemi ?
Jó, kdysi. Ale pes mi to zavčas zatrhnul.
notregistered

XXX.XXX.211.213
napsal(a):
Jó, kdysi. Ale pes mi to zavčas zatrhnul.
Mám takovou teorii, ale nechci ji ověřovat na svém psu
Jak vypadá pes krmený dlouhodobě granulemi s hrachem, čočkou.
Blbě, že jo ?
notregistered
napsal(a):
Ale tak, neřekla jsem nepoužitelné, jenom prostě, mám na výběr lepší, přijde mi to škoda.
Tak znám první výsledek Marpu není tak pozitivní. Takže předpokládám že sotva tlouštík dozere ty 2 kg. Jaká je ještě možnost kvalitnich granulí pro mého tloustika? Resp. Zjevně mu chutnají wolfsblutky, ale ty moc dietní nebudou, co?
notregistered

XXX.XXX.211.213
Wolfsblut má hodně moc receptur, chce to light kalorie
a vybrat teda to, na co je zvyklý
jaké Marp máte a jste mu dali jednou a blbé ? může si pár dní zvykat..

notregistered
napsal(a):
Mám takovou teorii, ale nechci ji ověřovat na svém psu
Jak vypadá pes krmený dlouhodobě granulemi s hrachem, čočkou.
Blbě, že jo ?
Mám psa aktuálně krmeného hrachem a nevypadá zle, i když to z něj jde ve stejné formě jako dovnitř. Ale vysvětlujte mu, že hrách není ok, když je sezóna a jeho chytá amok, jen vidí lusk, a snaží se loupit v každé zelenině.
to Tedysek
Wolfsblut Wild Duck Senior
Cold River
Polar Night
Dark Forest - měli jsme jako light pamlsky ve vedrech v min. roce a chutnaly. Pak se ochladilo, já začala sušit, tak jsem mu je dala dojíst asi na 3 týdny. Hlad neměl, energie nechyběla. i když tedy o není výhradní granulář.
Tedysek
napsal(a):
Tak znám první výsledek Marpu není tak pozitivní. Takže předpokládám že sotva tlouštík dozere ty 2 kg. Jaká je ještě možnost kvalitnich granulí pro mého tloustika? Resp. Zjevně mu chutnají wolfsblutky, ale ty moc dietní nebudou, co?
Mam seniory na
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wild-pacific-small-breed-2kg/
a http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-grey-peak-15kg/
a super- chutnaji a netloustnou
notregistered
napsal(a):
Wolfsblut má hodně moc receptur, chce to light kalorie
a vybrat teda to, na co je zvyklý
jaké Marp máte a jste mu dali jednou a blbé ? může si pár dní zvykat..
Má tyto: http://www.granule.cz/granule-pro-psy/marp-holistic-turkey-light-senior-12kg/
Byl zvyklý na střední třídu. Takže modrý brit, Ontario, brit care weith loss, trainer sensiobesity. Ale ryby moc nemusí. Jinak měl i tu nejvyšší řadu od vafa. Nevím teď jak se jmenuje. Obecně když tam ale neměl rýži, nějaké obilí nebo tak něco tak měl furt hlad. Když bylo možný krmit ho masem, bylo to super. Hlad neměl a nezral ani rýži ani přílohy. Jen dostával víc zeleniny. Ale s masem vedou doma teď stávku.
Accuracy

XXX.XXX.129.250
napsal(a):
Mám psa aktuálně krmeného hrachem a nevypadá zle, i když to z něj jde ve stejné formě jako dovnitř. Ale vysvětlujte mu, že hrách není ok, když je sezóna a jeho chytá amok, jen vidí lusk, a snaží se loupit v každé zelenině.
to Tedysek
Wolfsblut Wild Duck Senior
Cold River
Polar Night
Dark Forest - měli jsme jako light pamlsky ve vedrech v min. roce a chutnaly. Pak se ochladilo, já začala sušit, tak jsem mu je dala dojíst asi na 3 týdny. Hlad neměl, energie nechyběla. i když tedy o není výhradní granulář.
Tak jestli ten pes jede po luscích, tak žere hrášek (vlastnosti zeleniny) a ne hrách (vlastnosti luštěniny). Na první pohled je to to samé, ale s naprosto rozdílnými důsledky pro psa. Hrášek je OK. Klidně mu ho dopřejte.

Accuracy
napsal(a):
Tak jestli ten pes jede po luscích, tak žere hrášek (vlastnosti zeleniny) a ne hrách (vlastnosti luštěniny). Na první pohled je to to samé, ale s naprosto rozdílnými důsledky pro psa. Hrášek je OK. Klidně mu ho dopřejte.
To byla reakce na složení granulí. Lusky nežere, jen ví, že v nich jsou ty kuličky. Ono je to fuk, stejně jako kukuřice apod. to prostě jen rozkousané projde bez jakékoliv změny. Problémy mu to nedělá.
notregistered

XXX.XXX.211.213
Accuracy
napsal(a):
jo, mluvím o zabití vitaminů a minerálů, podle mě by to na psovi bylo vidět, ale většina krmí aj masem, takže se nic nedovíme.
notregistered

XXX.XXX.211.213
Tedysek
napsal(a):
Má tyto: http://www.granule.cz/granule-pro-psy/marp-holistic-turkey-light-senior-12kg/
Byl zvyklý na střední třídu. Takže modrý brit, Ontario, brit care weith loss, trainer sensiobesity. Ale ryby moc nemusí. Jinak měl i tu nejvyšší řadu od vafa. Nevím teď jak se jmenuje. Obecně když tam ale neměl rýži, nějaké obilí nebo tak něco tak měl furt hlad. Když bylo možný krmit ho masem, bylo to super. Hlad neměl a nezral ani rýži ani přílohy. Jen dostával víc zeleniny. Ale s masem vedou doma teď stávku.
To je teda záhadné krmení. Asi moc brambor. No tak co mu nekoupíte s rýží, bože
Má být na hubnutí.. ale tohle je pytel sacharidů.
Něco málo se využije na rychlou energii, přebytek se uloží jako tuk.
Aby bylo méně sacharidů, musí být více bílkovin atd.
A snížit dávku.
Fakt, prostě nějaké méně tučné granule, ale jen snížit dávku.
My teď 3 dny též nechceme maso. Jenom jak zavolám kočky, už žere.
Nebo to krůtí křídlo zahrabe. Nemám doma moc míst, kam bych běžně dávala krůtí křídla.

notregistered
napsal(a):
jo, mluvím o zabití vitaminů a minerálů, podle mě by to na psovi bylo vidět, ale většina krmí aj masem, takže se nic nedovíme.
Můj pes je asi uvědomělý. Když rozsypu suchou rýži nebo ovesné vločky, okamžitě luxuje. Rýže z ricecookeru je taky hodná pozření, stejně tak vločky bez slévání. Když máma vyvaří trochu rýže v x litrech vody, tak kouká, co s tou tupou bílou hmotou bez chutě má jako dělat.
notregistered
napsal(a):
To je teda záhadné krmení. Asi moc brambor. No tak co mu nekoupíte s rýží, bože
Má být na hubnutí.. ale tohle je pytel sacharidů.
Něco málo se využije na rychlou energii, přebytek se uloží jako tuk.
Aby bylo méně sacharidů, musí být více bílkovin atd.
A snížit dávku.
Fakt, prostě nějaké méně tučné granule, ale jen snížit dávku.
My teď 3 dny též nechceme maso. Jenom jak zavolám kočky, už žere.
Nebo to krůtí křídlo zahrabe. Nemám doma moc míst, kam bych běžně dávala krůtí křídla.
Promiň, nejsem z toho moc moudrá.
Má dávku na 15kg (to je o dost méně než má teď.) Teoreticky by měl zhubnout ráz dva.
Co se Teda dá pro něj použít z wolfsblutek? Pokud vůbec něco. Ta kozí řada nebo seniorka ?
notregistered

XXX.XXX.211.213
Tedysek
napsal(a):
Promiň, nejsem z toho moc moudrá.
Má dávku na 15kg (to je o dost méně než má teď.) Teoreticky by měl zhubnout ráz dva.
Co se Teda dá pro něj použít z wolfsblutek? Pokud vůbec něco. Ta kozí řada nebo seniorka ?
Tak sorry
Dávka pro 15kg psa má pořád 56% sacharidů. To jsou procenta.
Potřebujete normální granule (běžné proteiny cca 25%, méně tuku do 15% cca) a jen snížit dávku oproti běžné.
Range lamb má i tu milovanou rýži. Alaska salmon též.
Lexaurin co píše, také jde. Jen upravíte dávku.
notregistered

XXX.XXX.211.213
napsal(a):
Můj pes je asi uvědomělý. Když rozsypu suchou rýži nebo ovesné vločky, okamžitě luxuje. Rýže z ricecookeru je taky hodná pozření, stejně tak vločky bez slévání. Když máma vyvaří trochu rýže v x litrech vody, tak kouká, co s tou tupou bílou hmotou bez chutě má jako dělat.
Ono se to týká jen některých luštěnin a obilnin
no, takže jo, je chytrý
notregistered
napsal(a):
Tak sorry
Dávka pro 15kg psa má pořád 56% sacharidů. To jsou procenta.
Potřebujete normální granule (běžné proteiny cca 25%, méně tuku do 15% cca) a jen snížit dávku oproti běžné.
Range lamb má i tu milovanou rýži. Alaska salmon též.
Lexaurin co píše, také jde. Jen upravíte dávku.
Ten marp jsi mi doporučila ty. ) ale v pohodě.
Chci ho dostat na 16kg. Tak má dávku na 15kg.
notregistered

XXX.XXX.211.213
Tedysek
napsal(a):
Ten marp jsi mi doporučila ty. ) ale v pohodě.
Chci ho dostat na 16kg. Tak má dávku na 15kg.
No to určitě ne
Marp jsme doporučovaly jehněčí nebo ten druhý, normální, slovo light jsem zakázala.
I ollie a tapina to doporučily, si pamatuju.
oblaček

XXX.XXX.221.68
Opět skvělé rady a znalosti. Nebylo by od věci se konečně něco o složení krmiv naučit a vybírat podle složení. Pak nebudete mít problémy. Snižovat nesmyslně dávku krmiva, aby pes zhubl je "skvělá rada". Co tak udělat celkové opatření a nejdříve posoudit, zda a jak je obézní, jaký má zdravotní stav, fyzičku a pak něco řešit. Dávat psům granule, kde není definována procentně ani jedna složka je odvážné. Podle vzorků rozhodně se nic nepozná. Přizpůsobení trávení psa na nové krmivo trvá min.14 dnů. Krmivo je potřebné vybrat podle stavu psa a navíc se musí měnit postupně (je jedno na jaký druh krmiva).
notregistered

XXX.XXX.211.213
Tedysek dostal radu - vyšetřit psa a pak teprve hledat granule, protože se neví, proč ta váha
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3296606/stitna-zlaza
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3296662/light-granule
procent vidím celkem dost
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-range-lamb-adult-trockenfutter.html
http://www.marppetfood.cz/cs/produkty/marp-holistic/lamb/
a když už teda fakt teď nechce maso, achjo, wolfsblut, marp holistic a podobné jsou nejlepší volbou, takový střed mezi míchanicí, přemrštěným rostlinným proteinem a nesmyslným hubnoucím "light".
On ten pes teď něco jíst musí..
oblaček
napsal(a):
Opět skvělé rady a znalosti. Nebylo by od věci se konečně něco o složení krmiv naučit a vybírat podle složení. Pak nebudete mít problémy. Snižovat nesmyslně dávku krmiva, aby pes zhubl je "skvělá rada". Co tak udělat celkové opatření a nejdříve posoudit, zda a jak je obézní, jaký má zdravotní stav, fyzičku a pak něco řešit. Dávat psům granule, kde není definována procentně ani jedna složka je odvážné. Podle vzorků rozhodně se nic nepozná. Přizpůsobení trávení psa na nové krmivo trvá min.14 dnů. Krmivo je potřebné vybrat podle stavu psa a navíc se musí měnit postupně (je jedno na jaký druh krmiva).
Já bych se něco naučila, ale Netuším na co koukat. To je na další léta studia. A vzhledem k tomu že nemám čas se věnovat jen psímu žrádlu (tedy jeho studiu) tak se zeptam těch chytrejsich.
Co je podle tebe celkové opatření? Proč mám psovi dávat dávku na 24kg když je tlustej a má mít bez top kondice 16kg (v top kondici 18kg na svalech). Tak mu dávám dávku pro 15kg. Omezili jsme mlsky na minimum, na noc se uklidi vše co by mohl sežrat (i kocour je kvůli tomu přes noc bez jídla).
Fyzičku nějakou má, ale ne suprovou. Denně na procházce já nachodim 4km až 8km (podle toho jestli jsem či nejsem v práci) a on tedy mnohokrát víc. Chodí 3x týdně plavat. Po kratších dobách ho držím za plovací vestu na mělčině kde on už nestačí a plave na místě. Celý den jsou oba na zahradě kde několikrát za den si psi hrajou (ano většinu času spí, ale i si hrajou). Mozek zaměstnává cuchanim zvěře a nějakým lehkým trénováním základní poslušnosti. Nemyslím že by byl úplný gaucak.
Podle vzorků poznam dost. Kdyby byl doma sám tak nepoznam nic. Takhle poznam jestli se v tom bude nimrat nebo mi jeden pytel sežere. A když sežere jeden pytel tak už budu mít výsledek jestli sedí nebo ne. A zrovna na tomhle biglovi jsem nikdy nepozorovala kvůli jídlu ani změnu srsti ani nic takového. Jen velikost bobků a pocit hladu.
Abych nezapomněla, někteří psi mají problémy s přechody z jednich na druhé granule, ale někteří ne. A ti co ne u těch není třeba přecházet několik dní, ale klidně že dne na den a je to v pohodě.
A co se týče veteriny, tam jdeme v srpnu a budu vědět i něco "z vnitrku" psa. Takže ještě nějaké doporučení co se denně omyla ve všech petshopech?
To co píše oblaček s tím souhlasím. Já také nejsem odborník na krmiva, ale snažím se něco nastudovat, abych nedělala velké omyly. Čerpala jsem ze zahraniční literatury, ale špatně se shání. Anglicky sice umím, ale je to trochu jiná (odborná) angličtina. To je pak problém. Na českém knižním trhu až donedávna nic nebylo. Vet mi doporučil knihu „Krmiva pro psy – Dr. Scott“. Je tam toho hodně a dobře napsáno. Najdeš tam dost o obezitě, hubnutí, tělesné kondici psa a hlavně o krmivech. Za těch pár kaček to stojí. Jinak k těm vzorkům – předpokládám, že myslíš ty prťavé od výrobců – ne celé pytle. Tak podle těch nepoznáš nic. Vet mi říkal, že každý pes má se změnou krmiva problémy! Jeho trávení se musí adaptovat na jiné krmivo.
notregistered

XXX.XXX.211.238
Kdy přijde sluníčko ?
Ono když chcete psa zhubnout a zároveň aby nespadl z kondice, musíte mu dát kvalitní bílkoviny a i dost (přiměřeně) toho tuku. Sacharidy je to, co můžete omezit. Myslím pokud je to zdravý pes.
I u člověka proč vlastně se řekne omezit tuky a sacharidy tolik ne, sacharidy, ty jdou, ty se spalují rychle, jsou v jinak zdravých potravinách, vláknina tam bývá taky... Tak ty tuky budou ty zlejší. Lidi na tom smaží, dělají z toho nesmysly, spousta těch tučných věcí je sama o sobě nezdravá i kdyby byla i bez tuku. Víte i výživě člověka to není jednoznačné a tohle byl jakýsi konsensus někdy v 70. letech...
U psa je to tak, že on ty sacharidy zas tak moc nepotřebuje. Ale někteří psi jsou na tom s jejich využitím líp. Když je nedostatek tuku, šetří jim ty bílkoviny, aby je nezačali používat jako energetické zdroje. Jenomže -2 věci.
Nacpat granule vlákninou - teď jsem viděla článek - 20%vlákniny - nevím, jestli to někde reálně je. Tak to je na hranici toho, aby vůbec byl schopen využít ty bílkoviny a tuky.
Když není dostatek bílkovin, dochází k zadržování vody, takže ten pes může být i zdánlivě tlustější. Víc vážit, oteklý.
Se zlepšením ten pes strašně rychle zhubne, pak zas nabere, ale svaly, je potřeba to držet nějak rozumně.
Byl tu dotaz, jestli někdo krmil víc jak měsíc psa jen granulemi. Já jo, dokonce nějakými z tohoto pohledu "light" i když to označení bylo jiné. Byla strašně hubená bez ohledu na dávku, se změnou potravy i ještě zhubla, tak to vypadalo hrozně. Tak já věřím, že na tom někdo zhubne, ale za jakou cenu. Byla úplně "zdechlá" i psychicky.
Podle mě je to taky o tom, že některý pes ty sacharidy využívá lépe, že si to jeho tělo řekne, aha, málo tuku, tuk použijme tam, kde ho potřebujeme pro opravu tkání, výstavbu - a pro energii - uložme tuty mraky sacharidů v tuk. To použijeme pak. Myslím si, že i to, že Váš pes vypadá furt stejně svědčí o tom, že to má jeho tělo dobře spočítané ;-)
Omlouvám se, že jsem tam teda nenapsala žádnou značku granulí. Přemýšlela bych nad nějakou úplně jednoduchou recepturou... Megi to bude vědět, byly to rybí granule a měly úplně hnusný průhledný pytel. (Ale teď už to vylepšili).
notregistered

XXX.XXX.211.238
Eden. Dost bílkovin a tuku, méně sacharidů, vláknina běžně, kalorií akorát.
Myslím si, že moc vlákniny se dává do hubících granulí, protože pocit sytosti a i ta nevyužitelnost živin ze stravy výrobcům nahrává. Ne už tolik našim psům.
Použití 5-20 procent není dobré.
Jak píše tapina, znemožní se využití bílkovin, tuku, dokonce i samotných sacharidů.
Prostě hubící granule.
Mohou za to antinutriční látky. Dalo by se říct - vláknina = antinutrienty.
Zvlášť na to pozor u štěňat a mladých psů - jsou k těmto látkám vnímavější.
Ano, i na psychiku mají vliv. Protože ke "štěstí" je potřeba horčík a vápník v rovnováze.
Kyselina fytová (luštěniny, obaly zrní včetně rýžových hodně, olejniny) - nedostatek vápníku, hořčíku, železa, zinku, znesnadní využití bílkovin. Oxaláty. Glukosinoláty (ředkev, kapusta) útok na štítnou žlázu - nedostatek jódu.
V luštěninách jsou ještě oligosacharidy (nadýmání), tanniny (+ čirok, ječmen), saponiny, lektiny.
Dobře nevychází ani pohanka, amarant, špenát, bílá rýže nula od nuly pojde, ta je prostě lepidlo, plnidlo, sama si to cenné zabije.
A nedělejte si iluze, že varem, extruzí, mrazem, máčením, se antinutrienty odstraní. Pouhých 10%.
Nejlépe ze všech plnidel granulí i bezgranulové stravy jsou na tom brambory, řepa, brokolice, mrkev, fenykl.
notregistered
napsal(a):
Eden. Dost bílkovin a tuku, méně sacharidů, vláknina běžně, kalorií akorát.
Myslím si, že moc vlákniny se dává do hubících granulí, protože pocit sytosti a i ta nevyužitelnost živin ze stravy výrobcům nahrává. Ne už tolik našim psům.
Použití 5-20 procent není dobré.
Jak píše tapina, znemožní se využití bílkovin, tuku, dokonce i samotných sacharidů.
Prostě hubící granule.
Mohou za to antinutriční látky. Dalo by se říct - vláknina = antinutrienty.
Zvlášť na to pozor u štěňat a mladých psů - jsou k těmto látkám vnímavější.
Ano, i na psychiku mají vliv. Protože ke "štěstí" je potřeba horčík a vápník v rovnováze.
Kyselina fytová (luštěniny, obaly zrní včetně rýžových hodně, olejniny) - nedostatek vápníku, hořčíku, železa, zinku, znesnadní využití bílkovin. Oxaláty. Glukosinoláty (ředkev, kapusta) útok na štítnou žlázu - nedostatek jódu.
V luštěninách jsou ještě oligosacharidy (nadýmání), tanniny (+ čirok, ječmen), saponiny, lektiny.
Dobře nevychází ani pohanka, amarant, špenát, bílá rýže nula od nuly pojde, ta je prostě lepidlo, plnidlo, sama si to cenné zabije.
A nedělejte si iluze, že varem, extruzí, mrazem, máčením, se antinutrienty odstraní. Pouhých 10%.
Nejlépe ze všech plnidel granulí i bezgranulové stravy jsou na tom brambory, řepa, brokolice, mrkev, fenykl.
V čem je jiná brokolice od kapusty?
notregistered

XXX.XXX.211.238
tapina
napsal(a):
V čem je jiná brokolice od kapusty?
Není tam těch látek tolik + antioxidanty. Ty jsou i jinde. Ale množství.
Vzala jsem to z nějakého shrnutí hodně výzkumů.
Zelí je také blbé. Ale kvašené už ne. Květák.
V řepě je to také blbě, aj brambory mají své mouchy, ale jde o množství a o to, kolik je užitečného vs. kolik antilátek v té potravině.
notregistered
napsal(a):
Není tam těch látek tolik + antioxidanty. Ty jsou i jinde. Ale množství.
Vzala jsem to z nějakého shrnutí hodně výzkumů.
Zelí je také blbé. Ale kvašené už ne. Květák.
V řepě je to také blbě, aj brambory mají své mouchy, ale jde o množství a o to, kolik je užitečného vs. kolik antilátek v té potravině.
Co jablka?
notregistered

XXX.XXX.211.238
tapina
napsal(a):
Co jablka?
rebarbora je úplně nanic (ne pro mě, jestli mi někdo chce upéct něco dobrého), jablka jsou ok
a petržel, protože sice dost oxalátů, ale má i dost vápníku.
notregistered
napsal(a):
rebarbora je úplně nanic (ne pro mě, jestli mi někdo chce upéct něco dobrého), jablka jsou ok
a petržel, protože sice dost oxalátů, ale má i dost vápníku.
A Ty tu zeleninu dáváš kvůli vápníku? kolik petrželí musí sníst, aby to bylo k něčemu?
Co dýně? Hokkaido třeba. Patizóny, cuketa. Lilek ne
Nebo - jeden den klasický mrkvový salát (mrkev, jablko)
druhý den svíčková (na smetaně) - onehdá jsem viděla v mrazáku "svíčková zelenina", kam jsme to dopracovali
P.S. letos už je po rebarboře.
notregistered

XXX.XXX.211.238
tapina
napsal(a):
A Ty tu zeleninu dáváš kvůli vápníku? kolik petrželí musí sníst, aby to bylo k něčemu?
Co dýně? Hokkaido třeba. Patizóny, cuketa. Lilek ne
Nebo - jeden den klasický mrkvový salát (mrkev, jablko)
druhý den svíčková (na smetaně) - onehdá jsem viděla v mrazáku "svíčková zelenina", kam jsme to dopracovali
P.S. letos už je po rebarboře.
Nedávám zeleninu skoro vůbec, téměř vůbec přílohy, málo.
Jen říkám, že jak si myslíme, že psu dáváme vitaminy a minerály, tak ne, protože.
Lilek ne, špatně barva. Dýně dobrá. Hokkaido pro Inu, jinak špatně. Mrkvový je kompot.
Svíčková zelenina, výborná věc, to až vypadne proud, tak tetris.
notregistered

XXX.XXX.211.238
No ale nejvíce se bere v úvahu, nakolik jednotlivá potravina znemožní
vstřebat se živinám z ostatních potravin.
To je nejdůležitější, si myslím.
A ze všeho nejhůře vychází luštěniny, celozrnné věci, otruby, olejniny.
Takže granule s kuřetem a hrachem dopadnou tak, že polovina kuřete se vůbec nevyužije a může za to hrách.
Trapná kyselina fytová se váže (ničí) i na tuk.
"Nejchytřejší" je nasypat psovi lněné a slunečnicové semínko, na srst nebo co.
1. nesmysl
2. zničený i zbytek večeře
Tož tak.
Měla jsem tu napsané něco strašně dlouhého, ale celé se mi to smazalo.
Je to záhada. Samé špatné přílohy.
Přes to všechno si myslím, že takoví ti lepší psi budou v pohodě prosperovat na rohlíku v mlíce, občasných zbytcích atd. furt líp než na čistém naše.
Znala jsem mraky psů, co byli krmení "co dům dal". A dobrý.
Znala jsem taky dva, co byli krmení jen masem - svalovinou a vnitřnostmi. Oba brzo umřeli a i za života byli divní.
To jsem o tom nic moc nevěděla, ale pamatuju si to, protože ti lidi, kapitola sama pro sebe
1 NO - veliký, ale tlustý nebyl, ale byl takový divný, hloupý, nemotorný - vařili mu maso a vnitřnosti, kotle, protože "na to měli" - brambory, knedlíky šly praseti, pes fakt jen to maso, ale vařené.
2. městský jezevčík - "protože je to masožravec" - hovězí, šunčička, všechno libové, kost možná ožužlat, ale zájem o to moc neměl. A já se tam jak blbec zeptala, jestli mu můžu dát piškot. Pamatuju si to taky proto, že mi pak babička vyprávěla, že svojí paničce ukousl nos, z čehož plynulo, že 1. psi se nemají krmit syrovým masem,2. jezevčíci jsou potvory.
Tak nevím.
Možná jsou blbě granule jako takové, to jediné mi z toho vychází, že tam je ještě něco jiného špatně, než ty jednotlivé věci každá za sebe.
notregistered

XXX.XXX.211.194
tapina
napsal(a):
Kdysi tady někdo úplně mimoňský vytáhl něco s glykemickými indexy různých jednotlivých surovin v granulích. Ale tak možná jako celek to je špatně. Nevím, jestli třeba tohle někdo nezkoumal a jak to vlastně funguje u psa...
Ale jestli třeba tohle nebude ta potíž při hubnutí.
Nevím.
U toho jsem asi nebyla, jako že glykemické indexy od lidí se napasovaly na psy nebo co se stalo ?
Co jsem tak četla o sacharidech, řešilo se.. mluví se o cukrovce a hubnutí..
U lidí i u psů.. a jestli se to moc nepřehání, pasovat vše na psy, když oni fungují trochu jinak. A také, každý člověk reaguje na sacharid jinak. Nebude to tak i u psů ?
Různá úprava potraviny a kombinace s různými tuky vyvolá jinou reakci.
Vliv má i stres.
Mrkev - vysoký GI. Ale aby to mělo dopad na glukózu v krvi, muselo by se sníst 0,5kg mrkve. Syrové.
A to platí pro lidi.
Obecné pokyny, doporučení.
Zajímavé je, že u kočky (masožravec hodně) se může vyvinout diabetes II. typu z nadváhy stejně jako u lidí, ale u psa ne.
Kočka a stresová hyperglykemie.
To jsou fakta, déle známá.
Takže si nemyslím, že GI jak platí u lidí (a to jen někdy), se dá MOC pasovat na psy.
Orientačně.
A hlavně, jsem si jistá, že každému psu nefunguje stejná příloha stejně, buldoček má obilí rád, ale hrách, bože.. a tak je to v její rodině tradice.. myslím, že není problém za pár generací vypěstovat psy, kteří budou mít v krmné dávce ne 40 (jako teď v granulích), ale 80 procent příloh.
Teď mi to připomnělo, bobky od koníčků, dobře připravené pro psa, ne ?
notregistered

XXX.XXX.211.194
V některých studiích nemám tušení o čem mluví
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10754666 autoři toho tam mají více
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1665025
a narazila jsem na jeden zajímavý fakt, brambora má GI různý podle toho, jak se vyspala, dokonce i v rámci jedné odrůdy
jisté je, že u psů to rozhodně není stejné a zkoumané vzorky nebyly velké a stále se studie upravují..
Co mě napadá u hubnutí psa.. ne přes granule..
Tak z celé diskuze mám pocit, že
1)nekrmit psa masem
2) nekrmit psa přílohami
3) nekrmit psa granulema
3) nekrmit vařeným
4) nekrmit psa ničím
5) pes musí být krmen
Za doby mě cubiny by to bylo i reálné (ta žila že vzduchu a lásky, z trucu nezrala az mesic), ale u nynějších dvou to reálné není. Takže jak to tedy je?

Já už si s krmením hlavu nelámu, asi teď hodně lidí spadne od kompu pod stůl, ale naší psině to tak vyhovuje...kdo z nás lidí má vyvážený jídelníček, že?
Střídám tak 2-3druhy granulí (nežere jeden druh několik dní po sobě) to má tak na chuť spíš jako přílohu- pamlsek, přílohy s masem totiž přestala žrát úplně(žere jen jablíčka, banán, broskve, meloun, i ty brambory, těstoviny, vařenou rýži- ale pozor zvlášť ne k masu) má jen syrové nebo lehce ovařené do misky (na zítra má ovařené kuř. stehno + vařenou rýži ve zlomkovém množství, mrkev s petrželí, občas mám pocit, že to musím zkusit) Půl rohlíku s Aptoflexem- na to se těší ...když nechce žrát, maso uklidím a nabídnu druhý den, pak zamrazím a donesu smečce do stáje, tam to s nima dožere, tam žere i co doma nežere- konzervy.
Občas velký kloub (technická kost vepřová za 2kč z kaufu) občas ryby(spíš grundle) ale čerstvě chcíplá z rybníka vede(i ta nečerstvá)
...teď jsme byli na chatě, měla k véče kuř. stehno horní- nechtěla, tak jsem ho nabodla na opékáček a trochu jí ho žíhla v ohni- hned bylo k jídlu...
Co se týče váhy - naše erdelka měla 30 kg celý život, tak narostla, před i po kastraci, standart uvádí 22-24kg tuším, manžel mi "vyčítal" že máme prdelteriera a já na to, no, ne každá může být modelka...
notregistered

XXX.XXX.211.194
napsal(a):
Já už si s krmením hlavu nelámu, asi teď hodně lidí spadne od kompu pod stůl, ale naší psině to tak vyhovuje...kdo z nás lidí má vyvážený jídelníček, že?
Střídám tak 2-3druhy granulí (nežere jeden druh několik dní po sobě) to má tak na chuť spíš jako přílohu- pamlsek, přílohy s masem totiž přestala žrát úplně(žere jen jablíčka, banán, broskve, meloun, i ty brambory, těstoviny, vařenou rýži- ale pozor zvlášť ne k masu) má jen syrové nebo lehce ovařené do misky (na zítra má ovařené kuř. stehno + vařenou rýži ve zlomkovém množství, mrkev s petrželí, občas mám pocit, že to musím zkusit) Půl rohlíku s Aptoflexem- na to se těší ...když nechce žrát, maso uklidím a nabídnu druhý den, pak zamrazím a donesu smečce do stáje, tam to s nima dožere, tam žere i co doma nežere- konzervy.
Občas velký kloub (technická kost vepřová za 2kč z kaufu) občas ryby(spíš grundle) ale čerstvě chcíplá z rybníka vede(i ta nečerstvá)
...teď jsme byli na chatě, měla k véče kuř. stehno horní- nechtěla, tak jsem ho nabodla na opékáček a trochu jí ho žíhla v ohni- hned bylo k jídlu...
Co se týče váhy - naše erdelka měla 30 kg celý život, tak narostla, před i po kastraci, standart uvádí 22-24kg tuším, manžel mi "vyčítal" že máme prdelteriera a já na to, no, ne každá může být modelka...
Normální krmení, ne. Těstoviny teda nekrmím, obilí má v granulích, a melouna přestala jíst (dobře pro mě ), aj banány a broskve, ale jinak ten Váš bulík jí jako normální pes.. snad si nemyslíte, že nikdo nedá psovi kousnout koláče, rohlíku..
mladé jsem jednu dobu házela jídlo na dvůr, jinak nejedla.. teď na to též drbe, musím svolat kočky..
Tedysek má ale problém, jeho pes nechce maso a potřebuje zhubnout. Prý. Tak to vymyslete ;-).
napsal(a):
Taky máme ovcouna mimo míry (45kg a 70cm). Ale má docela formu na svůj věk. Za rok tuším že nebude už zizalak a bude mít 50kg na svalech :)
Já bych klidně doma zavedla zdravý vyvážený jídelníček, ale nesměla bych dělat nic jiného než být v kuchyni (vařím jen kvůli příteli, já bych přežila bez problémů na rýži a jogurtech )
Ale s biglem bych chtěla aby byl zas krasavec. Do téhle váhy byl bohužel vykrmen než se doma najelo na informační tok co vše psům nedávat a co dávat v jakém množství. No nic mrknu na ockovak kdy půjdeme k vetovi a hurá spát. :)
Dobrou noc lidi.
notregistered

XXX.XXX.211.194
Tedysek
napsal(a):
Tak z celé diskuze mám pocit, že
1)nekrmit psa masem
2) nekrmit psa přílohami
3) nekrmit psa granulema
3) nekrmit vařeným
4) nekrmit psa ničím
5) pes musí být krmen
Za doby mě cubiny by to bylo i reálné (ta žila že vzduchu a lásky, z trucu nezrala az mesic), ale u nynějších dvou to reálné není. Takže jak to tedy je?
Tak z Vašeho komentáře mám pocit, že
1) nečtete vše, jsou tu vypsané nejlepší přílohy, ne že žádné přílohy a já nevím, která platí na bígla
2) nečtete vše, návody tu jsou napříč ifaunou
3) granule jsou tak složité krmivo, že se dá těžko rozluštit, která složka brání Vašemu psu zhubnout
4) nemusí to dělat jen strava
5) popáté, nekupujte light granule, když už teda musí být granule, ale ty normální
6) sedí mu rýže, tak kupte s rýží
7) za ty 3 měsíce, co jedl maso nebo nejedl maso, a měl jen maso s čím, se nic nezměnilo, váha stejná ?

notregistered
napsal(a):
Normální krmení, ne. Těstoviny teda nekrmím, obilí má v granulích, a melouna přestala jíst (dobře pro mě ), aj banány a broskve, ale jinak ten Váš bulík jí jako normální pes.. snad si nemyslíte, že nikdo nedá psovi kousnout koláče, rohlíku..
mladé jsem jednu dobu házela jídlo na dvůr, jinak nejedla.. teď na to též drbe, musím svolat kočky..
Tedysek má ale problém, jeho pes nechce maso a potřebuje zhubnout. Prý. Tak to vymyslete ;-).
No u nás meloun pořád frčí, blbě pro mě.
Nekompromisní požadavky na odevzdání obilných výrobků ignoruji, páč kdo to má pak čuchat. A po sacharidech navíc špekatí. Strašně rychle.

Zkoušet: krájet, sekat(kuře i s kostma) - jakou velikost masa je pes schopen akceptovat- naše buli spolkne hodně velký kus, aniž by kousala(moc se jí maso kousat nechce, jinak do všeho ostatního kouše statečně), ovařit / uvařit ve slané vodě třeba s mrkví. Ne každý den má náš mlsoun chuť na to či ono maso- no někdy jí na to pěkně kašlu, chceš, nechceš, nazdar. ale ani ň od stolu a když už, tak do misky, (už jsem si řešila krmení z ruky...) masa střídat a já maso kupuju teda v krámě pro lidi (většinou maso ve slevě- ihned spotřebuju, kuřata na akci, droby.
Ať Tedysek zkusí fintu: veme si do práce maso pro psa a když přijde domu v uvítacím rituálu maso psovi dá- jako že byl dobrý lov..., no někdy se chodí s psama ven i po práci, ale snad to přežije...
notregistered

XXX.XXX.211.194
napsal(a):
No u nás meloun pořád frčí, blbě pro mě.
Nekompromisní požadavky na odevzdání obilných výrobků ignoruji, páč kdo to má pak čuchat. A po sacharidech navíc špekatí. Strašně rychle.
No tak to vidíte, sacharidy máte v granulích, a to dost, a jak vypadá, špekatí ? Tlustého basenji si neumím ani představit. Co ostatní téhle rasy, mají to stejně ?
Anebo v Kongu moc obilí nenašel a v podobě špekáčku by dlouho nepřežil..
notregistered
napsal(a):
Tak z Vašeho komentáře mám pocit, že
1) nečtete vše, jsou tu vypsané nejlepší přílohy, ne že žádné přílohy a já nevím, která platí na bígla
2) nečtete vše, návody tu jsou napříč ifaunou
3) granule jsou tak složité krmivo, že se dá těžko rozluštit, která složka brání Vašemu psu zhubnout
4) nemusí to dělat jen strava
5) popáté, nekupujte light granule, když už teda musí být granule, ale ty normální
6) sedí mu rýže, tak kupte s rýží
7) za ty 3 měsíce, co jedl maso nebo nejedl maso, a měl jen maso s čím, se nic nezměnilo, váha stejná ?
Ke zlepšení asi došlo. Nasvalil víc vnitřní stranu zadních nohou a při pohybu zatahuje bříško. Malinko nasvalil i vnější stranu zadních, ale malinko.
Nemá problém s velkými ani malými kusy masa. Jen to přestal prostě zrat. Dostával k tomu salát, mrkev, okurku, řepu, dýní, petržel, papriky... Co Tesco nebo Lídl dál. Vše mixované s Lososový olejem a vajíčkem. Občas jsem přihodila jogurt (žerou jen ty normální že skla nebo pacholika) nebo tvaroh. Nejdřív vyměnil zeleninu za neprane drstky a pak přestal žrát maso a ani kostí s masem nechce. Možná by si dal vařené, ale vařit jim jen tak nebudu. To by musel být nemocný a já ho musela rozkrmovat. Měsíc je nechám na granulkach a zkusím zase zařadit zpět maso. Poučení pro mě - nekupovat plný mrazák masa. :)
Tak to celé večer prectu znovu, možná mě zmatlo jak to tu čtu během práce.

A kouknout do huby? zuby? granule si dá, jo?

Tedysek
napsal(a):
Zuby má v pohodě. Do huby jim koukám celkem často. Granule si dá. S nima po čase (po velkém pytli) udělá taky stávku. Ale to staci jiná příchuť nebo můžu dát zase maso.
Tak je "rozcapenej dacan" jako ta naše, nežere, nech být, taky dieta, jo a myslím, že i pohyb dělá divy, co měla kvůli úrazu naše málo pohybu, prakticky nežrala a já jí honila s miskou(obrazně), teď už zase lítá jako pometlo, ale začala i hárat-poprvé, tak je zase povětšinou omezená vodítkem, ale je to znát, rozežrala se víc.
Nevylucuju jistou míru rozmicanosti. Pokud odejde od misky se žrádlem - severu ji a nabidnu za hodinu. Pokud zas odejde, severu a nabidnu az v další čas krmení. Ale když mu zgrunda v břiše hlady, tak to nedavam a nabidnu něco jiného.
Pohyb nějaký má. Až sezenu postroj na tahání, bude i tahat řetěz a pak pneu. :) tak by měl pak ještě víc nasvalit. Pokud se nepletu tak svaly spalují tuky a čím víc svalů tím rychleji jde tuk dolů. :).
Já jsem tu starou diskusi taky nenašla... Možná to tam všechno bylo, ale, obligátní
nemáte foto psa?
Nechcete z něho mít NO nebo pitbula, ne? ;-)
Teď tu listuju obrázkama a koukám, jak vlastně že ten bígl má správně vypadat a ani šampioni a ani "pracovní" nemají kdovíjak vtažené břicho a strašně vyrýsované svaly...
Hoďte sem foto špekounka.
Vyfotila jste ho ve strašně blbým světle a postoji vypadá tam i dost matně, ale to jistě dělá to světlo.
Tak já nevím, co s tím, co tak mu ty granule tím masem trochu vylepšit, pro začátek, třeba nějakou čistě masovou konzervu, když nemůžete vařit, abyste relativně srazila ty sacharidy.
Zeleninou bych ho taky nepřecpávala, protože pokud hodně vlákniny, vstřebá výborně ten připravený škrob, ale tuky a proteiny Smolík.
Kolik je pejskovi let? A co tyto granule?
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wide-plain-light-15kg/.
Lexaurin
napsal(a):
Kolik je pejskovi let? A co tyto granule?
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wide-plain-light-15kg/.
No jo no, to je pravda, pořád tu visí otázka, jestli je jinak zdravý...
No vezmu ho zítra zase zvážit. Pokud se nic nezmění do konce prvního týdne v srpnu tak půjdeme na veterinu. Očkování má do 24/8 tak půjdeme dřív ať se kdyztak nemíchá očkování do čehokoliv jiného.
Konzervy jsou fajn, ale bojím se že by pak bez ní nezrali samotné granule. Občas dostanou samotnou konzervu. Kupujeme Gran carno nebo rinti. Obojí mi přijde jako super. Dokonce jsem Gran carno i ochutnala. :) stačilo by posolit a kus chleba.
Tedysek
napsal(a):
No vezmu ho zítra zase zvážit. Pokud se nic nezmění do konce prvního týdne v srpnu tak půjdeme na veterinu. Očkování má do 24/8 tak půjdeme dřív ať se kdyztak nemíchá očkování do čehokoliv jiného.
Konzervy jsou fajn, ale bojím se že by pak bez ní nezrali samotné granule. Občas dostanou samotnou konzervu. Kupujeme Gran carno nebo rinti. Obojí mi přijde jako super. Dokonce jsem Gran carno i ochutnala. :) stačilo by posolit a kus chleba.
Ale váha, to nejsou jen špeky, je to voda, svaly, váží i víc. Jak jste psala, je dobré, že teď nasvaluje, tuky půjdou v zápětí. Na vážení bych se fakt vykašlala. Řiďte se pohmatem, je hladký, tak možná i pohled stačí. Žebra, boky, pás, kořen ocasu.
Moje fena ve 2 letech vypadala taky úplně jinak, měla i tenký hrudník.
Teď přes zimu byla mírně váleček, ale už je zas lunt, a to přesto, že se teď skoro nehýbe - neudělá zbytečný pohyb v tom horku v zimě lítala jak štěně. No ale taky to byla furt řepa, brambory, rybí tuček... granule taky celkem dost.
Poslala bych taky foto, jenomže mám samé "vtipné".
P.S. má hezké tlapky.
Pohledem se moc nedá, jeho bílé břicho to dost zkresluje. Jinak nejlépe podle volnosti postroje a obojku. Tak snad. Zvážit dojdu tak či onak. Pan co tam dělá je jeden z mála kdo se našich psů nebojí a klidně je pohladí a stejně chodím venčit okolo.
A když už jsme u toho, nemáte tip na postroj na tahání ? Hledám nějaký který neodre psovi kýty :) je i co tahat, ale není na čem.
notregistered

XXX.XXX.211.133
Nebojíte se příliš namáhat kostru, když má nadváhu, teoreticky ?
notregistered

XXX.XXX.211.133
Ta foto je vážně špatná, vidím to moc černě jako by potřeboval výživu pro nožičky, proteiny a tuk, jinak z čeho má stavět. Do pekla se sacharidy.

A vás by netáhl( vtip samozřejmě ne narážka)?
Mě minulou zimu táhl můj AUO na sáních (a to vážím přes 50kg a fenka jen 24 kg a jak mě utáhla a dost rychle, teď teda budem kupovat kšíry protože měla vodítko připnuté k obojku, no a i na obojku to je možné ale nedopuruju my jsme ji chtěly jen vybít a po ruce kšíry jsme neměly) ale prý existuje takový vozíček na, letní"( či jarní) psi prežení.Ale guma také není špatný nápad až jednou budem mít gumu tak to zkusíme ale tentokrát s kšíry.

napsal(a):
A vás by netáhl( vtip samozřejmě ne narážka)?
Mě minulou zimu táhl můj AUO na sáních (a to vážím přes 50kg a fenka jen 24 kg a jak mě utáhla a dost rychle, teď teda budem kupovat kšíry protože měla vodítko připnuté k obojku, no a i na obojku to je možné ale nedopuruju my jsme ji chtěly jen vybít a po ruce kšíry jsme neměly) ale prý existuje takový vozíček na, letní"( či jarní) psi prežení.Ale guma také není špatný nápad až jednou budem mít gumu tak to zkusíme ale tentokrát s kšíry.
Nemusí na saních, stačí si psa zapřáhnout na jakémkoliv vhodném postrojí a nechat ho tahat - vy mu jen za chůze děláte závaží. Mě takhle tahají skoro všichni nalezenci, než zjistí že mě nikam neodtáhnou. Výborně nasvalí, unaví se, vy si zaposilujete ruce a břišní svaly, samé výhody.

Tedysek
napsal(a):
Pohledem se moc nedá, jeho bílé břicho to dost zkresluje. Jinak nejlépe podle volnosti postroje a obojku. Tak snad. Zvážit dojdu tak či onak. Pan co tam dělá je jeden z mála kdo se našich psů nebojí a klidně je pohladí a stejně chodím venčit okolo.
A když už jsme u toho, nemáte tip na postroj na tahání ? Hledám nějaký který neodre psovi kýty :) je i co tahat, ale není na čem.
Mně tedy bíglík přijde vzhledově na víc než šest let, třeba jen opravdu blbá fotka. Každopádně to není žádný obezitorník, který by měl tahat řetěz či pneu. Zaměřte se teď přes léto na postupné zvyšování psí kondice při plavání, to bude ideál i při současných tropech. Prďte na váhu, jak psal někdo výše, podstatnější je postava - jak nahmátnete žebra, jestli má náznak pasu. Nějaký postroj a tahání, na to je čas na podzim a v zimě.
A hlavně mi přijde pes ani ne tak tlustý, jako spíš zavodněný, či jak to říct, rozblemclý, ale ne tloušťkou? Nechte mu určitě poslechnout řádně srdíčko a udělat rozbory krve, moče. Až pak se shánějte po tahacím postroji.
Také nelze porovnávat dvouletého nedodělaného psa s šestiletým, málokterý vypadá stejně. Je pěkné chtít, aby vypadal jako tenkrát, ale někdy to prostě nejde.
napsal(a):
Mně tedy bíglík přijde vzhledově na víc než šest let, třeba jen opravdu blbá fotka. Každopádně to není žádný obezitorník, který by měl tahat řetěz či pneu. Zaměřte se teď přes léto na postupné zvyšování psí kondice při plavání, to bude ideál i při současných tropech. Prďte na váhu, jak psal někdo výše, podstatnější je postava - jak nahmátnete žebra, jestli má náznak pasu. Nějaký postroj a tahání, na to je čas na podzim a v zimě.
A hlavně mi přijde pes ani ne tak tlustý, jako spíš zavodněný, či jak to říct, rozblemclý, ale ne tloušťkou? Nechte mu určitě poslechnout řádně srdíčko a udělat rozbory krve, moče. Až pak se shánějte po tahacím postroji.
Také nelze porovnávat dvouletého nedodělaného psa s šestiletým, málokterý vypadá stejně. Je pěkné chtít, aby vypadal jako tenkrát, ale někdy to prostě nejde.
Já nechci aby vypadal stejně. Jen nemůžu najít fotku kdy mu byli 3 nebo 4. Vsechno jsem dávala na fb a ten následně smazala. Vypadá starší protože prebarvil. Už dávno nemá černé sedlo a i mu zmizely hnědé fleky z tlamy. A ano, špatné světlo na fotce a rozdíl fotka zrcadlovkou a fotka mobilem. Ale něco vidět trochu je.
Mě by pes tahal, ale na brusle tu není terén a běhat - já nebeham už jen proto že v práci chodím celé dny po schodech tak jsem mnohdy ráda že vůbec procházku ujdu.
Zebra bohužel nenahmatnu a náznak pasu malilinko má.
Plavat chodíme.
Tedysek
napsal(a):
Já bych se něco naučila, ale Netuším na co koukat. To je na další léta studia. A vzhledem k tomu že nemám čas se věnovat jen psímu žrádlu (tedy jeho studiu) tak se zeptam těch chytrejsich.
Co je podle tebe celkové opatření? Proč mám psovi dávat dávku na 24kg když je tlustej a má mít bez top kondice 16kg (v top kondici 18kg na svalech). Tak mu dávám dávku pro 15kg. Omezili jsme mlsky na minimum, na noc se uklidi vše co by mohl sežrat (i kocour je kvůli tomu přes noc bez jídla).
Fyzičku nějakou má, ale ne suprovou. Denně na procházce já nachodim 4km až 8km (podle toho jestli jsem či nejsem v práci) a on tedy mnohokrát víc. Chodí 3x týdně plavat. Po kratších dobách ho držím za plovací vestu na mělčině kde on už nestačí a plave na místě. Celý den jsou oba na zahradě kde několikrát za den si psi hrajou (ano většinu času spí, ale i si hrajou). Mozek zaměstnává cuchanim zvěře a nějakým lehkým trénováním základní poslušnosti. Nemyslím že by byl úplný gaucak.
Podle vzorků poznam dost. Kdyby byl doma sám tak nepoznam nic. Takhle poznam jestli se v tom bude nimrat nebo mi jeden pytel sežere. A když sežere jeden pytel tak už budu mít výsledek jestli sedí nebo ne. A zrovna na tomhle biglovi jsem nikdy nepozorovala kvůli jídlu ani změnu srsti ani nic takového. Jen velikost bobků a pocit hladu.
Abych nezapomněla, někteří psi mají problémy s přechody z jednich na druhé granule, ale někteří ne. A ti co ne u těch není třeba přecházet několik dní, ale klidně že dne na den a je to v pohodě.
A co se týče veteriny, tam jdeme v srpnu a budu vědět i něco "z vnitrku" psa. Takže ještě nějaké doporučení co se denně omyla ve všech petshopech?
Vlezte na stránky společnosti Staz, je z Opavy, tam se o krmení a krmivech naučíte dost. A asi bych přestala s experimenty se zažíváním psa díky krmení vzorků.
notregistered

XXX.XXX.211.133
scylla
napsal(a):
Vlezte na stránky společnosti Staz, je z Opavy, tam se o krmení a krmivech naučíte dost. A asi bych přestala s experimenty se zažíváním psa díky krmení vzorků.
Ale to nejsou experimenty, akorát nelze koupit 15kg pytel bez toho, aniž by pes aspoň ke granulím přičichl, mohlo by se také stát, že ty dva tisíce vyhodíte oknem, protože to prostě jíst nebude.
Jistě, že nezkoušíme každý den jiný vzorek. Vytipuje se 5 vhodných krmiv, psu se dá vzorek, chce nechce, koupí se větší balení.
Tady tohle je zajímavé téma, určitě zajímá spoustu lidí, proč nám něco o krmivech od Stazů nenapíšete sem ?
Třeba:
"Pokud zvíře trpí nadváhou je na místě snížit přísun tuku, bílkovin a fosforu."
Tohle ing. Staz nemyslel vážně, že ne. Výrok hodný osmdesátek. A tam také Firstšmejd patří.
scylla
napsal(a):
Jak myslíte.
Pročetla jsem to a jediný co z toho na mě doslova čpí je prodej prodej prodej.
Mají pár "svých" značek a z toho vybírají. Nevypíchnou z toho ani jedno jediné negativum granulí. Nevypíchnou nic co není napsáno na obale. Nepíšou nikde ani nic o tom, že by něčí pes mohl potřebovat něco co oni nemají. A pokud je potřeba granule něčím doplnit, tak jedině to co udělala jejich laboratoř. Nezmíní nic o konkurenci. To není poradna, ale normální prodejní argumenty. Mě tohle vadí už jen z principu. Protože prodej vecí pro chov domácích mazlíčků je vyjímečný obor v tom, že lze majitele legálně vydírat skrze jejich miláčka. A při nákupu nechci aby mi někdo navozoval černé svědomí, protože krmím granulema značkou A a podle toho onoho prodejce je správně jedině značka B. A značka A se musí řádně pomluvit a schodit a majitele tak označit za de*ila, protože nekrmí značkou B a vpodsstatě svého mazlíčka tím zabíjí.
Takový pocit z toho mám já.
Proto jsem se ptala zde - lidi nejsou prodejci a někteří z místních přispěvovatelů mají i větší přehled o trhu granulí než mnozí prodejci. Nikomu nic nenutí. Napíšou názor - pro a proti, dají na výběr a vše zdůvodní. Pokud myslí že je něco špatně, tak vysvětlí proč je to špatně.
Já nic takového na těch stránkách nevidím. Tak raději budu dál sbírat rady tady než u prodejců.

"Ale váha, to nejsou jen špeky, je to voda, svaly"
po té fotce - třeba voda v břiše...+ nechutenství + úbytek svalové hmoty (ale nečetla jsem diskuzi celou)...bych si nechala proklepnout psa veterinářem, ale pořádně (ne že jenom jukne a "dobrý").
napsal(a):
"Ale váha, to nejsou jen špeky, je to voda, svaly"
po té fotce - třeba voda v břiše...+ nechutenství + úbytek svalové hmoty (ale nečetla jsem diskuzi celou)...bych si nechala proklepnout psa veterinářem, ale pořádně (ne že jenom jukne a "dobrý").
K vetovi se dostaneme a bude dělat víc než jen koukat. :).
Elikk

XXX.XXX.26.165
Tedysek
napsal(a):
Psovi je teď 6 let.
Granule už koupím normální adultky range lamb a zas uvidím. Jestli slovo light je špatně (a že vám tu holky věřím :) tak je vyskrtnu že svého nakupovaciho repertoáru.
Jak dlouho byl vlastne na light-kach?
a to, ze ztraci vybarveni -to je u beaglu normalni?
se priznam, ze mi nepripada tlusty, ale - ze mu chybi ziviny? nevim, jak to napsat, aby to nevyznelo blbe
bud mu něco je nebo je dlouhodobe krmen tak, ze mu to nestaci.
coz třeba modry brit delava...po senior granulich taky takhle chradnou psy ( teda před 10-12ti lety to tak bylo - od te doby to nedavam)
Byt to muj pes, urcite ho v tomhle stavu nijak cilene nebudu zatezovat, posilovat, vyrábět mu svaly.
Elikk

XXX.XXX.26.165
scylla
napsal(a):
Proc je krmeni vzorku experimentovanim se zazivanim psa?
U bylozravcu bych to pochopila, u masozravcu moc ne.
Elikk
napsal(a):
Jak dlouho byl vlastne na light-kach?
a to, ze ztraci vybarveni -to je u beaglu normalni?
se priznam, ze mi nepripada tlusty, ale - ze mu chybi ziviny? nevim, jak to napsat, aby to nevyznelo blbe
bud mu něco je nebo je dlouhodobe krmen tak, ze mu to nestaci.
coz třeba modry brit delava...po senior granulich taky takhle chradnou psy ( teda před 10-12ti lety to tak bylo - od te doby to nedavam)
Byt to muj pes, urcite ho v tomhle stavu nijak cilene nebudu zatezovat, posilovat, vyrábět mu svaly.
U mnohých bíglů je to normální. Když jsem měla bíglinu tak při česání jsem si přišla jak blázen. češu na jednom místě a každých 5 tahů hřebenem tahám jinou barvu chlupů :)
Tenhle přebarvuje od malinka. jako malej byl hodně do černa. Postupně mu to hnědlo až teď má skoro jen náznak černého sedla. :)
Jak dlouho je na lightkach to přesně nevím. Hlavně střídám s masem.
Elikk

XXX.XXX.26.165
Ak to jsem netusila, ze jsou to takovy chameleoni
a on se jinak leskne? jen fotka to zkresluje?
Elikk

XXX.XXX.26.165
OK. tak jen doufam, ze najdete nejake grancle, co mu sednou a budou i chutnat!
Tedysek
napsal(a):
Snad lepší foto.
Takový normální bígl
Otoky, koukala jsem, jak vypadá edém u psa kardiaka, no je pravda, že narozdíl od lidí těm psům málokdy otékají nohy, spíš opravdu oblast břicha. No ale věřím, že byste na něm pozorovala i jiné věci, než tloušťku.
Jiné otoky - no bílkoviny opravdu drží ten objem v oběhu, koukněte na otoky z málo bílkovin...
Spousta dalších. Veterina ví.
Na tahání břemene, bígl, nevím. Volný běh je možná lepší. Když nemůžete Vy, co tak koloběžka, kolo...
Když jsem vyřízená z práce, taky ty naše trasy objedu s nima na kole, pomalu. Ale všude to nejde, no. Já teda z práce nevím, jestli mi dřív upadnou nohy, ruce nebo hlava, tak jsem ráda, když mě někdo chvíli táhne

Tedysek
napsal(a):
Snad lepší foto.
Takový pěkný "rohlíkový typ", ten tůček nad ocáskem...
já bych to neřešila, max. ubrala- stejně má teď dietu sám z vlastní vůle, ale určitě pro 6 letého psa neplánovala posilovnu na vyrýsování svalů. Vemte si že je teoreticky v půlce, to je jako kdyby 40ceti letej člověk začal s kulturistikou- nebudu se hádat že to nejde, ale...(myslím že se to vždycky projeví jinde- odnese to jiná soustava-kosterní, svalová, pajšl).
Díky holky. Rohlikovej typ mě pobavil. ale nezbývá než souhlasit.
Jako mladej byl ucenej na tahání. Tahal mě na bruslích a v lese tahal malé stromky a klacky. Nebyla výjimka kdy "došel s odpadkama" :) tahal by i mě při běhání, ale já to nedám prostě. :( a už není kde bruslit. To ho strašně bavilo. Nešlo o váhu, ale přišel si u toho jako nejdůležitější na světě. kolo bude casem tak to budem víc mobilní :).
Tak dávám zpětnou vazbu. :)
Biglovi je volnější obojek i postroj.
Už před krmením má vtažené bříško! :) je v cca půlce pytle wolfsblut, takže po dozrání pytle by mohl být konečně pod hranicí 20kg. jupiii
Tak jen chci poděkovat všem co mi tu radili a pomáhali.
Jo a to tahání taky nedopadlo tak jak jsem si malovala. Protože jsem nesehnala lepší postroj než máme autopostroj, tak nakonec půlku procházky běhá na volno. Trpělivě ho Teda volám co chvíli, aby toho nabehal na volno fakt aspoň jednou tolik co já nachodim a druhou půlku procházky je na vodítku na postroji a tahá mě takhle. :) někdy se rozjanci tak ho vyprudim že někam moc chce a on pak o to víc tahá a snaží se. Takže mu narostly hezký kejticky
Zmizel skoro špiček nad ocáskem.
Takže díky díky díky a ještě jednou děkuji!
noemi
napsal(a):
A duvod toho nesehnani postroje?
U nas platilo 1...to, co radily holky. Zadne light, ani senior granule. Mensi dávka kvalitnich adultek, k tomu voda s jogurtem, masem, ci dalsi "prichuti", ktera obalamutila zaludek. A pohyb. Fungovalo to skvele.
Důvody 1) nevím jaký, aby nebyl za 2500, -
2) pes hubne a tím mění velikost postroje
3) bez vyzkoušení...

"Důvody 1) nevím jaký, aby nebyl za 2500, -"
třeba
http://www.zerodc.cz/cs/eshop/10_postroje-podsite.
Lexaurin
napsal(a):
Http://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/499046/nesnesitelny-zapach-granuli-na-zlicine-firma-se-jej-chce-zbavit-technologiemi-za-desitky-milionu.
No nevím, jezdím tam tudy denně, občas v okolí pracujem a zápach jsem nikdy nezaznamenala.
napsal(a):
"Důvody 1) nevím jaký, aby nebyl za 2500, -"
třeba
http://www.zerodc.cz/cs/eshop/10_postroje-podsite.
Děkuji :) kluci dostanou tedy k vánocům. Já jsem dostala horolezecký sedak, tak snad to s ním půjde. :).
Nechci zakládat nové téma. Nevíte estli Barkinhg heads měnil receptury? Jiné složení na eshopu a jiné na pytli? Na eshopu píší ve složení oves ale na pytli ne, koukala jsme na net a všude píší oves jen tady taky ve složení neni http://www.petsathome.com/shop/en/pets/barking-heads-fusspot-2kg tak tam je nebo není? Tady píší že je ale na obalu není https://www.spokojenypes.cz/barking-heads-fusspot-2kg/. Nebo změnili recepturu a na českých eshopech to jen nepřepsali?
Tedysek
napsal(a):
Mám dotaz, blíží se zima a já doma momentálně zpracovavam šípky. Můžu je dát i psům? Pokud ano, tak v jaké podobě/formě? Vytvářím marmeládu, sirup a základ na šípkovou omáčku. Tak že bych udělala i pro psy. :) máte zkušenosti?
Někdy někdo psal, že: vybral semínka, zbytek usušil, pomlel na kafemlejnku a po troše sypal na jídlo. Já osobně bych to usušila a pomlela sakumprdum jak to je.
Tedysek
napsal(a):
No semínka se vybírají kvůli chloupkumchloupkum co prý dost dráždí trávicí ústrojí. No vybírat semínka nebudu. Ač mám nekonečnou trpělivost, tak mi to přijde dost časově náročné, to radši vezmu psy ven. Ale třeba protlak, da-li se to tak nazvat, by mohl jít, ne?
S tím drážděním traktu tomu nevěřím, ani u lidí. Znám plno lidí, co děckám tvrdilo(tvrdí?) že nesmí jíst semínka z jablek či bubáka, aby je nechytlo slepé střevo. I to už se vyvrátilo, jako blbost. Myslíte protlak, jako uvařit? Já bych je kvůli ztrátě vitamínů právě nevařila. Jo, jestli jsou vaši psi pažraví, nechutnali by jim raděj přemrzlé, jako jíme my? Ha...teď mne napadlo...a co přemrzlé uměle? Dát je do mražáku, pár vždycky odysypat a namačkat do jídla?
lesnížínka
napsal(a):
S tím drážděním traktu tomu nevěřím, ani u lidí. Znám plno lidí, co děckám tvrdilo(tvrdí?) že nesmí jíst semínka z jablek či bubáka, aby je nechytlo slepé střevo. I to už se vyvrátilo, jako blbost. Myslíte protlak, jako uvařit? Já bych je kvůli ztrátě vitamínů právě nevařila. Jo, jestli jsou vaši psi pažraví, nechutnali by jim raděj přemrzlé, jako jíme my? Ha...teď mne napadlo...a co přemrzlé uměle? Dát je do mražáku, pár vždycky odysypat a namačkat do jídla?
Tak okolo jablek... To jsem nikdy neslysela. Jen je fakt, že ty chloupky koušou do rukou při vybírání.
No, odříznutí bubáka a stopku, rozpulim a chvilku vařím. Sleju přes cedník a šipky trochu mixnu, zaleju vodou a zas povarim a sleju... Takto asi 3x a výsledek je hotov.
Sýrové jim nejedou.
Psi jsou zdraví, jen jestli se s nima o to můžu podělit. ;)
Zkusím ten mrazák a uvidím jestli jim to pojede. :).

Pro koně kupuji tady, je tu nejlevnější...ale taky suším, ale není ho tolik, kolik potřebuju.
http://www.naturway.cz/produkty/sipek-plod-slupky-jemne-mlete-mesh/
http://www.naturway.cz/produkty/sipek-slupky-hrube-bez-semen/.