Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2017 12:48
Sári

XXX.XXX.215.221

Dobrý den, máme 9 měsíčního AST a potřebovala bych radu. Od malička má klec, ale bohužel se tam bojí jit.
Přítel byl po operaci, tak s ním trávil dost času doma, a klec šla stranou úplně. Jenže teď jsme se přestěhovali a potřebovala bych ho do klece naučit, už z důvodu ze budeme oba chodit do prace. A nechtěla bych videt tu spoušť tady až by jsme prisli Kdyz mu tam hodím ňaminku nejde tam, bojí se. Nechci ho tam cpát násilím A jeste jeden problem mame, neni zvyklý být sam doma, pořád štěká a kňučí.. Zkouším to s ním v různých intervalech, vždy mu dám pamlsek řeknu ať čeká a odejdu, nekdy chvíli vydrží ale moc nám to nejde ☹️ A z důvodu "skvělých " sousedů si nemuzu dovolit nechat ho tady stekat.
Děkuji za rady.

12.10.2017 12:57
Tedysek

XXX.XXX.43.45

Já se nedivim že nechce do klece. Je v ní málo prostoru. Někteří psi mají hrůzu ze stísněných prostor. Naucte ho raději být normálně doma v klidu. Před odchodem psa utahat, zavést rituál při odchodu. To mu dodá jistotu že zase přijdete. Zkousejte to po chvilkách a pomalu prodlužovat. Trénujte odložení. A časem se to zvládne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2017 13:19

Nacpat zničehož nic devítiměsíčního psa do klece a odejít do práce je nesmysl. Měli jste ho to učit odmala. I když stejně nejsem zastáncem psů v klecích, leda na chvilku, v autě, na výstavě, v hotelu a tak. Nechávat psa v kleci každý den po celou pracovní dobu což je minimálně 8 hodin je týrání zvířat.

12.10.2017 13:27

Já to prostě nechápu...jak je možný, že někdo zvládne normálně nechat psa v bytě nebo v nějaké vyhrazené místnosti a někdo to furt musí cpát do klece...omlouvám se, ale fakt mě to rozčiluje, i naše andulky mají celej den klec otevřenou, protože by mi jich bylo líto, kdyby byly celej den zavřený (a to jsou dvě a klec je k poměru k jejich tělíčkům obrovská)
Psa jste měli učit na samotu už od mala...teď to sice půjde taky, ale bude to na dýl...myslíte, že v kleci štěkat nebude?...jak psala Tedysek, začněte trénovat, nedělejte z odchodu kovbojku, ale rituál...a ten rituál zkuste zatím dodržovat i když budete doma...prochajda a pak odpočinek s tím, že pes bude v místnosti sám...a hlavně začněte trénovat, když bude pes "utahanej", kdy pro něj bude přirozenější odpočívat...a klíďo bych mu dala třeba velkou kost na kousání, aby se sám zabavil...

12.10.2017 13:30
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Tedysek napsal(a):
Já se nedivim že nechce do klece. Je v ní málo prostoru. Někteří psi mají hrůzu ze stísněných prostor. Naucte ho raději být normálně doma v klidu. Před odchodem psa utahat, zavést rituál při odchodu. To mu dodá jistotu že zase přijdete. Zkousejte to po chvilkách a pomalu prodlužovat. Trénujte odložení. A časem se to zvládne.

Utahat je varianta dobrá, však ne účinná

12.10.2017 14:41
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já to prostě nechápu...jak je možný, že někdo zvládne normálně nechat psa v bytě nebo v nějaké vyhrazené místnosti a někdo to furt musí cpát do klece...omlouvám se, ale fakt mě to rozčiluje, i naše andulky mají celej den klec otevřenou, protože by mi jich bylo líto, kdyby byly celej den zavřený (a to jsou dvě a klec je k poměru k jejich tělíčkům obrovská)
Psa jste měli učit na samotu už od mala...teď to sice půjde taky, ale bude to na dýl...myslíte, že v kleci štěkat nebude?...jak psala Tedysek, začněte trénovat, nedělejte z odchodu kovbojku, ale rituál...a ten rituál zkuste zatím dodržovat i když budete doma...prochajda a pak odpočinek s tím, že pes bude v místnosti sám...a hlavně začněte trénovat, když bude pes "utahanej", kdy pro něj bude přirozenější odpočívat...a klíďo bych mu dala třeba velkou kost na kousání, aby se sám zabavil...

No, nevím jak je to u zadavatelky, asi psa na samotu moc nenaučili když štěká a kňučí, ale já třeba vůbec nevím, jak bych to bez klece dělala, když byl pes štěně. Také jsem byla vždycky proti klecím, jenže se současným psem to jinak nešlo. Od prvního dne jsem ho zvykala samotě - zvládal to celkem dobře, jenže pak prostě začal všechno ničit. Vždy jsem ho utahala když jsem odcházela, připravila mu hračky, kosti, něco na zabavení a když jsem se vrátila, stejně byla doma spoušť. A neřekla bych, že to bylo z nudy, někdy to bylo třeba už po hodině co jsem byla pryč. Pořídila jsem teda klec a naučila v ní psa odpočívat - byli jsme třeba na procházce velké, cvičili jsme, když jsme přišli domů, dala jsem psovi něco dobrého do klece, on tam dobrovolně šel, a jak byl utahaný, tak tam padnul a chrápal - v otevřené kleci. Pak se naučil, že vždycky když jsme přišli z venčí, tak šel sám odpočívat do klece - jako do pelíšku. Když jsem odjela do práce klec jsem jen zavřela a pes tam spal. Nechat ho volně pro něho bylo nebezpečné, protože to co rozkousal měl obvykle snahu žrát - zažili jsem si své s tím, když sežral plastovou misku. Nyní už jsme skoro rok bez klece a už to nedělá, ale předtím to opravdu nešlo. Teď když je pes bez klece, tak jsem si ho zkusila i nahrát, co dělá po dobu když jsem v práci a pes celou dobu ležel v posteli v peřině tak, jak jsem ho přikryla když jsem odcházela .Jsem ráda, že už v té kleci být nemusí, ale znám psi, kteří už jsou starší a pořád ničí. Podle mě to tak nějací psi mají. Třeba předchozí pes doma nezničil nic, tam jsem si byla jistá, že ho můžu nechat kdekoli jakkoli dlouho a nic tam neudělá a to jsme to s ním ani netrénovali. Současný pes se mi pustil i do auta. Nejdříve jsem ho tam nechávala volně, po cca hodině lítání na cvičáku s ostatními štěňaty plus cvičení jsem ho nechala 10 minut v autě. Když jsem přišla tak byli rozkousané oba zadní pásy, později zkoušel volant, pak i sedačky. Takže jsem pořídila klec - což tedy stejně na léto byla nutnost, abych mu mohla nechávat otevřený kufr. Kvůli kleci jsem vyndala zadní sedačky takže klec má fakt prostornou. Vím, že kdybych ho dneska nechala v autě volně, tak už tam nic neudělá, ale do toho roka to byl fakt boj.

12.10.2017 16:10

marcelaamax napsal(a):
No, nevím jak je to u zadavatelky, asi psa na samotu moc nenaučili když štěká a kňučí, ale já třeba vůbec nevím, jak bych to bez klece dělala, když byl pes štěně. Také jsem byla vždycky proti klecím, jenže se současným psem to jinak nešlo. Od prvního dne jsem ho zvykala samotě - zvládal to celkem dobře, jenže pak prostě začal všechno ničit. Vždy jsem ho utahala když jsem odcházela, připravila mu hračky, kosti, něco na zabavení a když jsem se vrátila, stejně byla doma spoušť. A neřekla bych, že to bylo z nudy, někdy to bylo třeba už po hodině co jsem byla pryč. Pořídila jsem teda klec a naučila v ní psa odpočívat - byli jsme třeba na procházce velké, cvičili jsme, když jsme přišli domů, dala jsem psovi něco dobrého do klece, on tam dobrovolně šel, a jak byl utahaný, tak tam padnul a chrápal - v otevřené kleci. Pak se naučil, že vždycky když jsme přišli z venčí, tak šel sám odpočívat do klece - jako do pelíšku. Když jsem odjela do práce klec jsem jen zavřela a pes tam spal. Nechat ho volně pro něho bylo nebezpečné, protože to co rozkousal měl obvykle snahu žrát - zažili jsem si své s tím, když sežral plastovou misku. Nyní už jsme skoro rok bez klece a už to nedělá, ale předtím to opravdu nešlo. Teď když je pes bez klece, tak jsem si ho zkusila i nahrát, co dělá po dobu když jsem v práci a pes celou dobu ležel v posteli v peřině tak, jak jsem ho přikryla když jsem odcházela .Jsem ráda, že už v té kleci být nemusí, ale znám psi, kteří už jsou starší a pořád ničí. Podle mě to tak nějací psi mají. Třeba předchozí pes doma nezničil nic, tam jsem si byla jistá, že ho můžu nechat kdekoli jakkoli dlouho a nic tam neudělá a to jsme to s ním ani netrénovali. Současný pes se mi pustil i do auta. Nejdříve jsem ho tam nechávala volně, po cca hodině lítání na cvičáku s ostatními štěňaty plus cvičení jsem ho nechala 10 minut v autě. Když jsem přišla tak byli rozkousané oba zadní pásy, později zkoušel volant, pak i sedačky. Takže jsem pořídila klec - což tedy stejně na léto byla nutnost, abych mu mohla nechávat otevřený kufr. Kvůli kleci jsem vyndala zadní sedačky takže klec má fakt prostornou. Vím, že kdybych ho dneska nechala v autě volně, tak už tam nic neudělá, ale do toho roka to byl fakt boj.

Já si to teda fakt neumím představit...když byl náš chrťák malej, tak měl taky klec...takový to místečko, kam si zaleze, když je unavenej a chce mít "soukromí"...přes klec byla přehozená deka, takže měl takovou noru...dokonce jsem ho v kleci kolikrát i zavřela, když usnul, aby k němu v nestřežené chvíli nevlezla roční dcera...ale neumím si představit, že bych ho v kleci nechala když odejdu, on byl teda pěknej raubíř...co šlo roztrhat a bylo přístupné, tak to bylo na kousky...noviny, polštář, dětské papírové pleny, kapesníčky, no a trochu okousal nohy od stolu, povalil kytku...škoda nula nula prd, ale bordel, spoušť v celým bytě se mu povedla několikrát...možná mám radikální názor na klece proto, že jsem nikdy neměla psa "ničitele světů"...možná, že je to tím, že si nevybírám akční plemena, možná je to jen o štěstí...prostě si nedovedu představit, že psa zavřu na osm hodin (nebo možná déle) do klece...

Současní pesani např doma nezničili nic...zato zahradu vzali útokem a tak tři roky připomínala spíše tankodrom

12.10.2017 16:23
Tedysek

XXX.XXX.43.45

Já si to teda fakt neumím představit...když byl náš chrťák malej, tak měl taky klec...takový to místečko, kam si zaleze, když je unavenej a chce mít "soukromí"...přes klec byla přehozená deka, takže měl takovou noru...dokonce jsem ho v kleci kolikrát i zavřela, když usnul, aby k němu v nestřežené chvíli nevlezla roční dcera...ale neumím si představit, že bych ho v kleci nechala když odejdu, on byl teda pěknej raubíř...co šlo roztrhat a bylo přístupné, tak to bylo na kousky...noviny, polštář, dětské papírové pleny, kapesníčky, no a trochu okousal nohy od stolu, povalil kytku...škoda nula nula prd, ale bordel, spoušť v celým bytě se mu povedla několikrát...možná mám radikální názor na klece proto, že jsem nikdy neměla psa "ničitele světů"...možná, že je to tím, že si nevybírám akční plemena, možná je to jen o štěstí...prostě si nedovedu představit, že psa zavřu na osm hodin (nebo možná déle) do klece...

Současní pesani např doma nezničili nic...zato zahradu vzali útokem a tak tři roky připomínala spíše tankodrom

Já Teda ničitele světa doma mám. Jako štěně okusoval zásuvky, prevracel nízký nábytek a na vysoký nábytek lezl. Klec měl. Byl v ní zavirany na noc, když se učil spát. Přes den měl vyklízenou místnost a schozenou elektriku. Škody ve strašně vysokých částkách. Ale když jsem nebyla doma, nikdy bych ho nezavrela do klece.

12.10.2017 16:48
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

No jo, já si to taky nedokázala představit než jsem měla tohoto psa, teď už to chápu. Ne každý má možnost nechat jednu místnost pro psa. Já tu klec používala v zimě a na podzim, přes léto a jaro jsem psa nechávala v kotci. Škody u nás byli ve vyšších částkách, ale hlavně to bylo pro něho nebezpečné tím, že by všechno sežral...

12.10.2017 17:47
Sári

XXX.XXX.248.81

Máme hodně přátel co mají tyhle psi. Chceme s nim jezdit na závody, a tam jsou pravidla že toho psa nemůžete nechat jen tak na vodítku. Jen jsem chtěla poradit od lidí co tyhle psy mají a nechávají je tam. Neni to pro psa vůbec nic špatného ho nechat v kleci, a jak píše "sardullah" je v novém a potřebuje si zvyknout. Neumim si to bez toho představit. Nebudu ta, která ho tam bude zavírat na 8hodin. Ale musí si ten pes zvyknout že tam bude sám. Až to zvládne v kleci, bude jí mit neustále otevřenou. Problem byl v tom, ze jsme bydleli u rodičů a nemohli jsme si dovolit aby tam pes neustále štěkal a kňučel. Proto to zkoušíme teď ldyž jsme ve svém. Díky.

12.10.2017 18:04

marcelaamax napsal(a):
No jo, já si to taky nedokázala představit než jsem měla tohoto psa, teď už to chápu. Ne každý má možnost nechat jednu místnost pro psa. Já tu klec používala v zimě a na podzim, přes léto a jaro jsem psa nechávala v kotci. Škody u nás byli ve vyšších částkách, ale hlavně to bylo pro něho nebezpečné tím, že by všechno sežral...

Obávám se, že pro mě je to nemyslitelné...já bych to řešila spíše véééélikým kotcem nebo "vymezení části zahrady", no zaplať pánbůh za barák...klec je pro mě psychicky pro psa nepřijatelná...a to bez narážky na vás, vím, že nejste nějaká trapitelka zvířat...

12.10.2017 18:45
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Obávám se, že pro mě je to nemyslitelné...já bych to řešila spíše véééélikým kotcem nebo "vymezení části zahrady", no zaplať pánbůh za barák...klec je pro mě psychicky pro psa nepřijatelná...a to bez narážky na vás, vím, že nejste nějaká trapitelka zvířat...

Jasně, dřív jsem to měla stejný jako vy, takže vám rozumím smajlík. My sice máme zahradu, ale společnou a ani z bezpečnostních důvodu tam pes nemůže být sám. Takže když je teplo tak je venku v kotci, a v zimě se válí teď už doma v posteli. Do roku bohužel v té klecí být musel. Ale také jsem ráda, že ho to přešlo a může tam být volně smajlík

13.10.2017 07:49

Měla sem všechnx psy ničitele, ale prostě se s tím musí počítat. dokud je to nepřešlo, tak prostě ničili, pak se to opravilo. Ono se musí předvídat, všechno co byp ro ně mohlo být nebezpečné odstranit. U současnéno psa jsme měli v místnosti kde o samotě zůstával odpojený i elektrický proud protožem ěl snahu dát se do zásuvek. Předchozí zase neměl pelech a spal pár měsíců na lině protože měl snahu žrát hadry. Všechno se dá když se chce. Zavřít psa do klece je pohodlí majitele, ale pes je podle mě chudák.Kdo chce mít psa měl by si rozmyslet zda má podmínky na to aby ho měl. Pokud chce někdo zvířátko v kleci, existují morčata, králíci a další kteří to snesou.

13.10.2017 08:06

marcelaamax napsal(a):

Mně se líbí ten popis, jak jste ho na klec učila. Díky!

13.10.2017 09:18

Sári napsal(a):
Dobrý den, máme 9 měsíčního AST a potřebovala bych radu. Od malička má klec, ale bohužel se tam bojí jit.
Přítel byl po operaci, tak s ním trávil dost času doma, a klec šla stranou úplně. Jenže teď jsme se přestěhovali a potřebovala bych ho do klece naučit, už z důvodu ze budeme oba chodit do prace. A nechtěla bych videt tu spoušť tady až by jsme prisli Kdyz mu tam hodím ňaminku nejde tam, bojí se. Nechci ho tam cpát násilím A jeste jeden problem mame, neni zvyklý být sam doma, pořád štěká a kňučí.. Zkouším to s ním v různých intervalech, vždy mu dám pamlsek řeknu ať čeká a odejdu, nekdy chvíli vydrží ale moc nám to nejde ☹️ A z důvodu "skvělých " sousedů si nemuzu dovolit nechat ho tady stekat.
Děkuji za rady.

To jako že má pes trávit dobu, co budete v práci, zavřený v kleci? A co kdyby vás někdo na devět hodin zavřel na WC?
Proč si pořizujete psa, když nejste schopni ho vychovat tak, abyste ho mohli bez obav nechat doma v důstojnějších podmínkách?
NECHÁPU!

13.10.2017 09:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Pes v kleci, sám doma
Máme hodně přátel co mají tyhle psi...
- neni zvyklý být sam doma, pořád štěká a kňučí..
☹️ A z důvodu "skvělých " sousedů...

13.10.2017 09:27

V bytě jsem měla postupně tři psy různých plemen. Středního knírače, samojeda a černého ruského teriéra. Všichni mohli do všech místností bytu, a krom samojeda ve štěněcím věku nikdy žádnou škodu neudělali. Nevšímali si odpadkového koše i jakéhokoliv jídla na stole, stolku v obýváku, na lince. Nevyli, nevyštěkávali,... A to knírač a černyš přišli k nám do bytu z kotce a nebyli naučení na život v bytě. Vše se naučili velmi rychle a spolehlivě.
Proč to nejde jinde?
Kdybych měla mít psy v bytě v kleci, tak je radši vůbec nemám.

13.10.2017 09:50
michaela_89

XXX.XXX.23.198

Sári napsal(a):
Děkuji za rady.

Naše štěně také nemá přístup po celém domě, když je samo doma - je to malé plemeno, ale pár věcí už se mu povedlo zlikvidovat i pod naším dohledem

Já myslím, že ve většině bytů to nějak jde - vymezit pejskovi nějaký prostor, aby se nedostal všude, ale nemusel být v kleci.

Švagrová měla při dětech takovou velikou dětskou ohrádku - spíš to byl plůtek přes 3/4 obýváku - sloužila spíš jako odkladiště hraček, aby o ně nezakopávali všude smajlík nicméně něco takového, už je pro mne představitelnější - přehradit pejskovi větší část obýváku, dát tam hodně hraček a deky...třeba by tam byl spokojenější než v kleci a nutkání zničit ohrádku, by nebylo tak silné smajlík)

Když už se naučil štěkat, sám doma - myslím, že potrvá delší dobu, odnaučit jej to. Je blbý, že si zvykl na neustálou přítomnost přítele no.
Odvykání by asi mělo být postupné - vzít si pár dní z práce volno a odcházet během dne jen na chviličku, postupně to prodlužovat...

Ale jak jsem už napsala, nějaká větší ohrádka je pro mě představitelnější než malá klec. Po příchodu domů se dá snadno složit.

13.10.2017 09:54

Malá klec sama o sobě není špatná, naopak nejistí psi mohou mít větší jistotu, když mohou zalézt do "nory"...ale otevřená.

13.10.2017 09:57
michaela_89

XXX.XXX.23.198

Jen doplňuji - ideální je přizpůsobit nějakou místnost / místnosti smajlík

Když odcházíme do práce, má malej v chodbě pelíšek a hračky + otevřeno do dětských pokojíků. Tam žádné větší škody neudělá a ani tam na sebe nemůže nic shodit smajlík

13.10.2017 20:44

Já mám také pro psa vymezený prostor, nikoliv ale klec, kde je max 6 hodin sám.Už jen z důvodu, že je malý a rád skáče na parapet okna, kde mě pak vyhlíží a stalo se, že párkrát uklouznul a spadl z toho parapetu, tak to dělám spíš pro jeho bezpečí a náš klid a řekla bych, že se i tak v přepažené místnosti cítí líp, než když mohl lítat po celém domě, natáčeli jsme ho i na kameru abychom věděli co a jak.Také je hrozně závislý na jeho pelíšku, kam mu dáme pelech, tak tam se hned dobrovolně a s radostí přestěhuje a bylo by mu jedno kam, tedy ne že by jsme to dělaly často ale v zimě je rád s námi blízko u topení.Takže i taková závislost se k něčemu může hodit, že kam chci dostat psa, tak šoupnu pelech a je klid, s pamlskem bych to tak daleko nedotáhla

13.10.2017 21:33
samik49

XXX.XXX.177.4

Klec vůbec nemám, oba psy mám v době nepřítomnosti v části bytu, kde spí, nic neničí (útulkáč a boc). Ale mám známé, kterí mají opravdu psa ničitele a podle mě kdo tohle nezažil nebo neviděl na vlastní oči, nemůže to pochopit :) Do klece se pes dává především pro vlastní bezpečí, ono řešit nonstop zažívací a jiné zdravotní problémy, protože pes je schopný sežrat i věci, u kterých by vás nenapadlo, že to jde, fakt není žádná hitparáda. Pro takového psa považuju prostornou klec za přijatelné řešení. Beztak psi většinu dne v nepřítomnosti pána prospí..

14.10.2017 01:29
Aner

XXX.XXX.49.86

samik49 napsal(a):
Klec vůbec nemám, oba psy mám v době nepřítomnosti v části bytu, kde spí, nic neničí (útulkáč a boc). Ale mám známé, kterí mají opravdu psa ničitele a podle mě kdo tohle nezažil nebo neviděl na vlastní oči, nemůže to pochopit :) Do klece se pes dává především pro vlastní bezpečí, ono řešit nonstop zažívací a jiné zdravotní problémy, protože pes je schopný sežrat i věci, u kterých by vás nenapadlo, že to jde, fakt není žádná hitparáda. Pro takového psa považuju prostornou klec za přijatelné řešení. Beztak psi většinu dne v nepřítomnosti pána prospí..

Ano, nekdy se ta klec da prijatelne pouzit. Ale ne jako zakladatelka. Ze stene soupne do klece, na 8 hodin odjede. Ucit se musi postupne. Zvykat na klec, udelat ji prijemnou. Musi byt dost prostorna. A zvykat na samotu.

14.10.2017 04:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

samik49 napsal(a):

Do klece se pes dává především pro vlastní bezpečí...
"""""""""""""
Opravdu ?

Znám lidi - jedni z prvních měli staforda u nás /dříve než podmínky pro něj/,
ničil jim doma vše, šoupli ho do klece a když přišli z práce,
byl z klece venku. Byli rádi, že demolici klece přežil, že se
mezi drátama neuškrtil, nepřišel o oko...

14.10.2017 09:10
scylla

XXX.XXX.150.32

samik49 napsal(a):

Nebylo by lepší odstranit příčinu problému - strach ze samoty, nudu, nervozitu než psa zavřít do klece a vymalováno? Pro vlastní bezpečí těžko - spíš pro usnadnění pro majitele.

14.10.2017 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám to stejně. Na jednu stranu chápu, že zdemolovat byt si nikdo nechce nechat, na druhou je to pro mne jasný signál, že pes do bytu prostě nepatří. Vím, že určitě by demoloval i zahradu a z toho důvodu by zase pro změnu skončil v kotci... Já to měla tak(a neříkám, že bych je někdy nejradši nezabila ) že jsem dopředu počítala s tím, že dvě štěnda velkých psů, demolovat zahradu budou. Ale nikdy by mne nenapadlo pořídit kotec. S tímto jsem prostě byla srozuměná, zahrada byla jejich, tak jako moje a musela to zkousnout. I když...nebylo toho moc, co zničili, vyblbnuli se většinou spolu Chci tím říct, že než bych dala psa do klece, radši bych byla bez psa.

14.10.2017 12:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

samik49 napsal(a):

Sestřenky labradorka je o dva roky starší, než mí psi, proto jsem byla srozuměná s tím, co ničitel v zahradě dokáže(sežrané veškeré osvětlení, rozkousaný nábytek, obložení na baráku, ploty. V garáži rozkousaná motorka! pytle s granulema, různé nářadí..) Přesto jsem to risknula. Ono jak všichni víme jde o to, že pes nesmí být dlouho sám a nudit se. Jejich fena byla, chodili také do práce. Já jsem doma, takže škody opravdu minimální, většina v době, než jsem já vstala, nebo když já spala a oni ještě ne Nějaké keře, jedny pracovní boty, násada na lopatku, klobouk a pracovní rukavice, roztahaný pytel rašeliny(všechno v podstatě proto, že jsem to neuklidila) vyhrabaný záhonek v zídce. Toť myslím vše

Neregistrovaný uživatel

14.10.2017 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Sestřenky labradorka je o dva roky starší, než mí psi, proto jsem byla srozuměná s tím, co ničitel v zahradě dokáže(sežrané veškeré osvětlení, rozkousaný nábytek, obložení na baráku, ploty. V garáži rozkousaná motorka! pytle s granulema, různé nářadí..) Přesto jsem to risknula. Ono jak všichni víme jde o to, že pes nesmí být dlouho sám a nudit se. Jejich fena byla, chodili také do práce. Já jsem doma, takže škody opravdu minimální, většina v době, než jsem já vstala, nebo když já spala a oni ještě ne Nějaké keře, jedny pracovní boty, násada na lopatku, klobouk a pracovní rukavice, roztahaný pytel rašeliny(všechno v podstatě proto, že jsem to neuklidila) vyhrabaný záhonek v zídce. Toť myslím vše

Tak ono to asi nebylo dřív náhodou, že měli psy jen důchodci, lidi kteří je potřebovali na práci, nebo na vesnicích...
Ta dnešní móda, kdy jsou plný bytovky psů, a plný diskuze dotazů: pomóóóc - pes sám v bytě štěká; ničí byt; štěně nevydrží nečůrat 9 hodin, pes neposlouchá..., je fakt hrozná .
Proč si proboha každej, kdo má do pr... díru myslí, že musí vlastnit psa...?!

14.10.2017 13:37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak ono to asi nebylo dřív náhodou, že měli psy jen důchodci, lidi kteří je potřebovali na práci, nebo na vesnicích...
Ta dnešní móda, kdy jsou plný bytovky psů, a plný diskuze dotazů: pomóóóc - pes sám v bytě štěká; ničí byt; štěně nevydrží nečůrat 9 hodin, pes neposlouchá..., je fakt hrozná .
Proč si proboha každej, kdo má do pr... díru myslí, že musí vlastnit psa...?!

přesně tak.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Anežkaa

20.4.2022 15:12
Anežkaa

XXX.XXX.196.108

Přesně tak, jak tu bylo od někoho už řečeno. Kdo nezažil psa ničitele, tak neví, co to obnáší za nervy a to ne primárně kvůli nábytku, ale kvůli strachu, co se mu při jeho řádění může stát! Dřív jsem měla názor, že pes do klece nepatří, dokonce mi to přišlo odporné. Po debatách na toto téma, kdy bígl od kamarádčiny známe doma sám skákal všude, dokonce i na kuchyňskou linku, až si jednou zapl doma plyn a jsou dodnes rádi, že se mu nic nestalo. A druhý příběh od jedné paní sousedky, se kterou chodíme někdy venčit, kdy se její sestře zabil pes sám doma tím, že vdechl nešikovně část nábytku, který ničil a rozkousal. Ta klec je především pro pejskovo bezpečí! My ačkoliv máme doma francouzskou fuldočku (4 měsíce), tak hned od začátku nám začala vše ničit, kábly, nábytek, atd a já každý den 6h z práce sleduju na kameře a bála se, co se jí může stát (jednou na ni málem spadlo zrcadlo, které máme zavěšené na zdi a které kousala). Takže jsme před 3 týdny koupili klec. Tu jsme koupili ve velikost XXXL. Tudíž v ní dokonce i běhá, má tam hračky, pelíšek, kokyna, misky s jídlem a vodou, její oblíbené spací podložky atd a ona si to tam od prvního dne zamilovala. Bere to jako svoje bezpečné místečko a i když nás třeba zlobí a jsme v kuchyni a my se za ní rozběhneme, tak si běží zalézt do klece a my to bereme tak, že tam na ni nesmíme. Bere to jako svoje bezpečné oblíbené místo. Pak jsme den ode dne začali trénovat zavírání. A teď už tam je od pondělí do pátku 6 h denně než přijdu z práce a celou dobu spí. Žádné utrpení to pro ni není... Sama si do ní chodí lehat i když jsme večer v obyváku a může za námi na gauč! I v ní spí, přesto že může spát v plyšovém domečku, nebo kdekoliv v obyváku... A na závěr, kdo nezažil zlobivé štěně a strach o byt a jeho zdraví, nepochopí :-)

20.4.2022 22:33

Anežkaa napsal(a):
Přesně tak, jak tu bylo od někoho už řečeno. Kdo nezažil psa ničitele, tak neví, co to obnáší za nervy a to ne primárně kvůli nábytku, ale kvůli strachu, co se mu při jeho řádění může stát! Dřív jsem měla názor, že pes do klece nepatří, dokonce mi to přišlo odporné. Po debatách na toto téma, kdy bígl od kamarádčiny známe doma sám skákal všude, dokonce i na kuchyňskou linku, až si jednou zapl doma plyn a jsou dodnes rádi, že se mu nic nestalo. A druhý příběh od jedné paní sousedky, se kterou chodíme někdy venčit, kdy se její sestře zabil pes sám doma tím, že vdechl nešikovně část nábytku, který ničil a rozkousal. Ta klec je především pro pejskovo bezpečí! My ačkoliv máme doma francouzskou fuldočku (4 měsíce), tak hned od začátku nám začala vše ničit, kábly, nábytek, atd a já každý den 6h z práce sleduju na kameře a bála se, co se jí může stát (jednou na ni málem spadlo zrcadlo, které máme zavěšené na zdi a které kousala). Takže jsme před 3 týdny koupili klec. Tu jsme koupili ve velikost XXXL. Tudíž v ní dokonce i běhá, má tam hračky, pelíšek, kokyna, misky s jídlem a vodou, její oblíbené spací podložky atd a ona si to tam od prvního dne zamilovala. Bere to jako svoje bezpečné místečko a i když nás třeba zlobí a jsme v kuchyni a my se za ní rozběhneme, tak si běží zalézt do klece a my to bereme tak, že tam na ni nesmíme. Bere to jako svoje bezpečné oblíbené místo. Pak jsme den ode dne začali trénovat zavírání. A teď už tam je od pondělí do pátku 6 h denně než přijdu z práce a celou dobu spí. Žádné utrpení to pro ni není... Sama si do ní chodí lehat i když jsme večer v obyváku a může za námi na gauč! I v ní spí, přesto že může spát v plyšovém domečku, nebo kdekoliv v obyváku... A na závěr, kdo nezažil zlobivé štěně a strach o byt a jeho zdraví, nepochopí :-)

Klec je kontroverzní téma.........nemám zkušenost s tím, že by dospělý pes nemohl být sám doma a měl přístup všuce a že bych se bála, že něco zničí, potažmo si tím ničením ublíží. U štěňat samozřejmě nějaká omezení jsou, protože štěně je ve své podstatě "blbé a pitomé" a tak není od věci nechat mu k dispozici jednu místnost, kterou člověk dokáže zabezpečit tak, aby třeba štěndo nerozkousalo kabely.

Na jednu stranu je asi výhoda, když je pes na klec zvyklý, protože může nastat situace, že je třeba pejsek po operaci, potřebuje opravdu klidový režim a je to hodně živž pejsek a je sci-fi nechat ho volně v prostoru, protože by lítal, skákal zna gauč a dolu.

Obecně klec je pro mě v běžném životě fujky fujky. Možná, že je to i tím, že mám velké psy a klec, ve které by pes pohodlně trávil několik hodin by byla tak velká, že je pro mě schůdnější přizpůsobit třeba chodbu a nebo oddělit část místnosti.
Peostě neumím si představit, jak hodně XXL by musela být klec, aby velkému psu poskytovala prostor větší než na nějaké postavení a otočení...

21.4.2022 12:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

protože štěně je ve své podstatě "blbé a pitomé" a tak není od věci nechat mu k dispozici jednu místnost, kterou člověk dokáže zabezpečit tak, aby třeba štěndo nerozkousalo kabely.

Jenže takhle "blbí a pitomí" jsou i někteří dospělí psi, u bullů je to celkem časté. A i když mu necháte k dispozici jednu místnost, zabezpečíte kabely atd., tak ti psi si něco najdou - dveře, koberec, podlahu, žaluzie, nábytek, zdi, a to prostě z té místnosti jaksi neodstraníte , no a když ještě do toho pes všechno co rozkouše i žere, tak je to fakt o hubu. Někteří psi z toho vyrostou, ten náš díkybohu taky, ale pak jsou psi, kteří to tak mají celý život...Ale ono se to těžko chápe, když to člověk nezažije....

Já jsem fakt ráda, že u nás s tím pes přestal, a když je sám doma, což je poslední dobou ale fakt minimálně, tak se v klídečku válí v posteli...Nicméně od té doby, co už je to v pohodě, měl dva výlevy - jeden když jsem šla na 15 minut do sprchy - rozkousal notebook.... a pak za pár hodin, co byl sám, rozkousal komplet celou postel, prostě asi po roce, co nic nezničil , naštěstí teda teď už je pár let klid.... No ale pro změnu od včera řešíme sežrané perníčky, zabalené v potravinářské folii

21.4.2022 13:09
elisak

XXX.XXX.194.232

Tohle požírání věcí dělala mamky fena. Ale ne od mala, až tak od 5 let, měla epilepsii, tak jestli nebyla z těch prášků zblblá. A bylo to fakt neštěstí.
Kameny, větve, pvc lišty od lina na to provázek (to byla dost blbá kombinace, přišla o kus střeva), kusy zahradní hadice, jehla... Operovali jí 3x nebo 4x, kvůli tomuhle.

22.4.2022 11:29

marcelaamax napsal(a):
protože štěně je ve své podstatě "blbé a pitomé" a tak není od věci nechat mu k dispozici jednu místnost, kterou člověk dokáže zabezpečit tak, aby třeba štěndo nerozkousalo kabely.

Jenže takhle "blbí a pitomí" jsou i někteří dospělí psi, u bullů je to celkem časté. A i když mu necháte k dispozici jednu místnost, zabezpečíte kabely atd., tak ti psi si něco najdou - dveře, koberec, podlahu, žaluzie, nábytek, zdi, a to prostě z té místnosti jaksi neodstraníte , no a když ještě do toho pes všechno co rozkouše i žere, tak je to fakt o hubu. Někteří psi z toho vyrostou, ten náš díkybohu taky, ale pak jsou psi, kteří to tak mají celý život...Ale ono se to těžko chápe, když to člověk nezažije....

Já jsem fakt ráda, že u nás s tím pes přestal, a když je sám doma, což je poslední dobou ale fakt minimálně, tak se v klídečku válí v posteli...Nicméně od té doby, co už je to v pohodě, měl dva výlevy - jeden když jsem šla na 15 minut do sprchy - rozkousal notebook.... a pak za pár hodin, co byl sám, rozkousal komplet celou postel, prostě asi po roce, co nic nezničil , naštěstí teda teď už je pár let klid.... No ale pro změnu od včera řešíme sežrané perníčky, zabalené v potravinářské folii

Tomu rozumím......jen si prostě neumím představit, že mám velkého psa doma zavřeného třeba 6-8 hodin v kleci.
Navíc jako člověk, co bydlí v baráku se zahradou bych podobného ničitele řešila tím, že postavím na zahradě hodně prostorný bytelný kotec, tak aby tam měl prostor, pohodlí aby na něj nepršelo......ale pořád můžu udělat prostor třeba 2x3 metry nebo i větší.....ale i kdyby byl kotec o fous menší, tak bude větší než klec.

Chápu, že to v bytě udělat nelze......nám slečnu, která bydlí v bytě 1 plus 1, má dva nějaké bull psy a jednu místnost má vyčleněnou pro psy..
Ale ne každý obětuje místnost pro psa ničitele.

No jsem ráda, že nemusím nic takového řešit.....

22.4.2022 11:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tomu rozumím......jen si prostě neumím představit, že mám velkého psa doma zavřeného třeba 6-8 hodin v kleci.
Navíc jako člověk, co bydlí v baráku se zahradou bych podobného ničitele řešila tím, že postavím na zahradě hodně prostorný bytelný kotec, tak aby tam měl prostor, pohodlí aby na něj nepršelo......ale pořád můžu udělat prostor třeba 2x3 metry nebo i větší.....ale i kdyby byl kotec o fous menší, tak bude větší než klec.

Chápu, že to v bytě udělat nelze......nám slečnu, která bydlí v bytě 1 plus 1, má dva nějaké bull psy a jednu místnost má vyčleněnou pro psy..

Já bych tu místnost tenkrát i obětovala, kdybych ji měla.... Být něco takového teď, tak určitě obětuju místnost, ale dříve jsem tu možnost neměla. A i kdybych ji měla, tak ta prázdná místnost ale nic neřešila, protože pes žral podlahu, zdi, kliku od okna, dveře... Je sice hezký, že by měl místnost pro sebe, ale i v holé místnosti by to pro něj bylo nebezpečné. Jako je to asi extrém, ale holt takoví psi jsou....

No a ono už pak moc možností nezbývá .

Kotec jsme tenkrát měli taky... ten jsem využívala na jaře a v létě.... Ale přes zimu by mi pes v kotci zmrznul...

Tak na tom se určitě shodneme, že nejlepší je to nemuset vůbec řešit. Ale bohužel se po zkušenostech umím vžít i do těch, kteří to řešit musí...

22.4.2022 12:10

marcelaamax napsal(a):

Já bych tu místnost tenkrát i obětovala, kdybych ji měla.... Být něco takového teď, tak určitě obětuju místnost, ale dříve jsem tu možnost neměla. A i kdybych ji měla, tak ta prázdná místnost ale nic neřešila, protože pes žral podlahu, zdi, kliku od okna, dveře... Je sice hezký, že by měl místnost pro sebe, ale i v holé místnosti by to pro něj bylo nebezpečné. Jako je to asi extrém, ale holt takoví psi jsou....

No a ono už pak moc možností nezbývá .

Kotec jsme tenkrát měli taky... ten jsem využívala na jaře a v létě.... Ale přes zimu by mi pes v kotci zmrznul...

Tak na tom se určitě shodneme, že nejlepší je to nemuset vůbec řešit. Ale bohužel se po zkušenostech umím vžít i do těch, kteří to řešit musí...

Náhubek?

22.4.2022 12:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Náhubek?

Já bych psu náhubek v mé nepřítomnosti dávala velmi nerada, to mi ta klec přijde teda lepší, pokud je opravdu velká, dostatečná.

22.4.2022 12:22

Zrzavci napsal(a):
Já bych psu náhubek v mé nepřítomnosti dávala velmi nerada, to mi ta klec přijde teda lepší, pokud je opravdu velká, dostatečná.

Proč?

22.4.2022 12:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Proč?

Nevím proč mi to nepřijde úplně bezpečný, no.

22.4.2022 12:34

Zrzavci napsal(a):
Nevím proč mi to nepřijde úplně bezpečný, no.

Mně to přijde nejjednodušší. Než pořizovat klec, tak radši náhubek, pořádný, prostorný, ale tak, aby si ho pes nesundal.

22.4.2022 12:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Mně to přijde nejjednodušší. Než pořizovat klec, tak radši náhubek, pořádný, prostorný, ale tak, aby si ho pes nesundal.

Já bych se právě třeba bála, že si pes v náhubku zasekne packu, dráp, ve snaze si ho sundat. Navíc mi na ležení nepřijde ani úplně pohodlný.

22.4.2022 12:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jako jo, jo máte v tom pravdu, ale cukalo by mi prostě voko mít doma psa samotnýho celej den s náhubkem, protože prostě člověk neví co se může stát.

22.4.2022 12:37

Proč?

Jak se napije? Napije se s košíkem a ten bude mít na sobě celou dobu mokrý. Skočí na dveře, zahákne se za kliku.
Ani klece nejsou bezproblémové, někteří je umí rozložit, někdy uvíznou tlamou mezi mřížemi.
Ale když plánuji psa, plánuji pro něj vhodný prostor.

22.4.2022 12:38

Berte mě jako náhubkovou pannu a proto hloupá otázka:

Napije se pes s košem?

EDIT: Sakra Megí....

22.4.2022 12:39
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jak se napije? Napije se s košíkem a ten bude mít na sobě celou dobu mokrý. Skočí na dveře, zahákne se za kliku.
Ani klece nejsou bezproblémové, někteří je umí rozložit, někdy uvíznou tlamou mezi mřížemi.

A navíc si dobře pamatuju, co uměla Tali s košíkem - servanej čumes do krvava, ne to nechci. A to na košík zvyknutá byla - je, jen prostě se chtěla dostat k tomu co potřebovala a byla ochotná obětovat dost. ne, ne koš na hubě bez mýho dozoru já nikdy.

22.4.2022 12:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Napije se pes s košem?

No napije se, o to ne, a asi bych já třebas ani neřešila , že to bude mokrý, to oschne, ale přesně to co psala megí - zahákne se hubou o kliku, cokoliv, ne, fuj hrozný věci si umím představit.

22.4.2022 12:40

marcelaamax napsal(a):
Já bych se právě třeba bála, že si pes v náhubku zasekne packu, dráp, ve snaze si ho sundat. Navíc mi na ležení nepřijde ani úplně pohodlný.

Záleží na psu. Naši psi byli všichni naučení na náhubky, neměli tendence si je packou sundávat, takže zaseknutí packy (jak by ji do náhubku dostali?) ani drápu nehrozí, ani by nehrozilo.
Ležení s náhubkem je v pohodě, pes si tu polohu najde, stejně jako při dlouhé cestě ve vlaku.

22.4.2022 12:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Záleží na psu. Naši psi byli všichni naučení na náhubky, neměli tendence si je packou sundávat, takže zaseknutí packy (jak by ji do náhubku dostali?) ani drápu nehrozí, ani by nehrozilo.
Ležení s náhubkem je v pohodě, pes si tu polohu najde, stejně jako při dlouhé cestě ve vlaku.

Jenže pes, co máte na mysli, tak krom toho, že je teda zvyklý - což Tali taky je - tak prostě nebude tak vyvádět, jako umí tihle experti pošahaný. V tom to je.

22.4.2022 12:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Napije se pes s košem?

Jak který pes... Můj pes v pohodě, fena ne...

Navíc ještě dodám, pokud pes dělá v místnosti bordel, není úplně v klidu, tak to, že má náhubek, to nejspíš nezmění... Plus furt má ty packy, drápy, no... Kdežto v té kleci se pes většinou naučí odpočívat, vypnout, spát... Ale ono je to těžký.... Nechci se dohadovat, a ani nejsem nějak vyloženě pro klec, v minulosti by mě nikdy dřív nenapadlo, že ji budu někdy potřebovat... Ale řeším fakt ty extrémy....

A k vodě - moji psi teda za celou moji pracovní dobu nepijou (dělám z domu) a dokonce většinou ani nezmění místo spánku , já je teda v polovině beru ven, ale kdybych je nevzala, tak ani nehnou brvou. Minule jsem si "odložila" do klece peřiny - pes si tam hned udělal pelíšek a dobrovolně tam prospal celou mou pracovní dobu. Fena mi klidně leží celou pracovní dobu v pelechu v nohách pod stolem, kde jsou z jedné strany šuplíky, z druhé strany bedny, počítač a moc místa tam není .

22.4.2022 12:46

Nenapadlo mě zkusit, esi by měl pes rád náhubek doma bez mé přítomnosti. Myslím, že ani náhodou.
Ten pátý prstíček měla megý v košíku nejednou... ve vlaku např. a při běhotu.
A jak se na mě dívala! Ty, ty za to můžeš!

22.4.2022 12:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nenapadlo mě zkusit, esi by měl pes rád náhubek doma bez mé přítomnosti. Myslím, že ani náhodou.

co je běhota? znám jen běhnu
Pátej prstik je sviňucha

22.4.2022 12:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jo, taky jsem u feny párkrát řešila část tlapy v košíku... už nevím přesně, asi taky ten pátý prst. No a její reakce byla taková, že lítala jako splašená, div si tu nohu nevykloubila...Nedokážu si představit, že se tohle stane psovi, co je sám doma v náhubku...

Pes je na náhubek zvyklej, ale kdybych mu ho nechala doma bez dozoru, tak upřímně nevím... to je úplně něco jiného, než když ho má venku se mnou. A navíc ti experti, o kterých mluvím, prostě nelehnou a nebudou odpočívat jen kvůli tomu, že mají náhubek, to jim nezabrání dělat bordel dál a právě si třeba strčit prst do náhubku... Já si myslím, že tam je fakt potřeba zabránit tomu mechanicky.

22.4.2022 12:54

Zrzavci napsal(a):
co je běhota? znám jen běhnu
Pátej prstik je sviňucha

:-) by bylo při běhotě nebo běhně
a tam už mám já v hlavě "kde je mněhně"

22.4.2022 12:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

:-) by bylo při běhotě nebo běhně
a tam už mám já v hlavě "kde je mněhně"

Kde je mněhně,
vidim jehně
Po vobědě už
mě nehně.

Omlouvám se, voběd mi vypálil mozek. Netušila jsem, že mi do mističky nandal pan vietnamskej kuchár v naší závodní jídelně vitrijól. Nemůžu ani dýchat, dýchám-li nosem, jde mi z nozder pekelnej oheň, dýchnu-li pusou, shoří monitór.

22.4.2022 13:07
janaa

XXX.XXX.174.216

Klec pro menšího psa, ale dostatečně velká,nějaká xxxxxxxl ohrádka pro velkého. U velkého si dostatečně velkou klec,aby nemusel jen ležet,nedovedu představit. Když se pes naučí,bude v pohodě. Kdo neměl stavebního inženýra,nedovede si představit,co to znamená. Když k nám kdysi kdysi před lety přišla desetiměsíční Baruška, měla demolici jako naučené chování - cvakla klika, otočil se klíč v zámku, jde se na to. Že byla vylítaná do mrtva, k tomu doma další tři psi? Nezájem. Během půl hodiny vybrakovala zamklý skříně a prokopala se na cihlu. Co by udělala,kdyby byla doma dýl než dvě hodiny sama doma,nechci si představovat. Takže se zavedla ohrádka, během chvíle se naučila,že když uslyšela cinknutí rozdělávaný ohrádky,mazala sama dovnitř,zalehla,chrápala. Pevně doufám, že co uměla ona, už nezažiju

22.4.2022 13:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Klec pro menšího psa, ale dostatečně velká,nějaká xxxxxxxl ohrádka pro velkého. U velkého si dostatečně velkou klec,aby nemusel jen ležet,nedovedu představit. Když se pes naučí,bude v pohodě. Kdo neměl stavebního inženýra,nedovede si představit,co to znamená. Když k nám kdysi kdysi před lety přišla desetiměsíční Baruška, měla demolici jako naučené chování - cvakla klika, otočil se klíč v zámku, jde se na to. Že byla vylítaná do mrtva, k tomu doma další tři psi? Nezájem. Během půl hodiny vybrakovala zamklý skříně a prokopala se na cihlu. Co by udělala,kdyby byla doma dýl než dvě hodiny sama doma,nechci si představovat. Takže se zavedla ohrádka, během chvíle se naučila,že když uslyšela cinknutí rozdělávaný ohrádky,mazala sama dovnitř,zalehla,chrápala. Pevně doufám, že co uměla ona, už nezažiju

Neználkův dotaz - z ohrádky se nelze dostat? nesnažila se?

Tohle musí být peklo. Já zatím měla vždy štěstí - pominuli svého prvníh psa, enemže tehdy žádný tyhle věci nikdo nevěděl a pak se divil, proč nemůže otevřít dveře zablokovaný strženýma tapetama

22.4.2022 13:12
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):
Kde je mněhně,
vidim jehně
Po vobědě už
mě nehně.

Omlouvám se, voběd mi vypálil mozek. Netušila jsem, že mi do mističky nandal pan vietnamskej kuchár v naší závodní jídelně vitrijól. Nemůžu ani dýchat, dýchám-li nosem, jde mi z nozder pekelnej oheň, dýchnu-li pusou, shoří monitór.

Vy a Megí jste jak můj synovec.
Říkám mu, pohni trošku, ať maminka na nás nečeká, pohni. A on mi odpoví, já už pohnívám. :)

22.4.2022 13:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Vy a Megí jste jak můj synovec.
Říkám mu, pohni trošku, ať maminka na nás nečeká, pohni. A on mi odpoví, já už pohnívám. :)

Výbornej týpek, berem od party, že jo Megí?

22.4.2022 13:19
janaa

XXX.XXX.174.216

Zrzavci napsal(a):
Neználkův dotaz - z ohrádky se nelze dostat? nesnažila se?

Tohle musí být peklo. Já zatím měla vždy štěstí - pominuli svého prvníh psa, enemže tehdy žádný tyhle věci nikdo nevěděl a pak se divil, proč nemůže otevřít dveře zablokovaný strženýma tapetama

Určitě dá,ale tak to na netu koluje i xx videí jak se experti dostávají z klece
Bára se nesnažila, u ní byla klika,že to fakt měla jako naučený chování, ona nebyla demoliční četa od přirozena, ale byla zkur...bývalými majiteli, kde nic nedělala,nikam nechodila,tudíž se naučila dělat si vlastní zábavu, proto pak taky musela o dům dál. Takže byla naučená,že když jí lidi někam zavřou a odejdou,jde se demolovat, když se zavřela do ohrádky,tak s tím nic spojenýho neměla,a protože byla fakt unavená,tak šla v klidu chrápat.
Každopádně všichni po ní už byli jen slabej čajíček,něco roztrhaný,nějakej okousanej nábytek, to už mi vždycky přišlo jen jako milá zábava

22.4.2022 13:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Určitě dá,ale tak to na netu koluje i xx videí jak se experti dostávají z klece
Bára se nesnažila, u ní byla klika,že to fakt měla jako naučený chování, ona nebyla demoliční četa od přirozena, ale byla zkur...bývalými majiteli, kde nic nedělala,nikam nechodila,tudíž se naučila dělat si vlastní zábavu, proto pak taky musela o dům dál. Takže byla naučená,že když jí lidi někam zavřou a odejdou,jde se demolovat, když se zavřela do ohrádky,tak s tím nic spojenýho neměla,a protože byla fakt unavená,tak šla v klidu chrápat.
Každopádně všichni po ní už byli jen slabej čajíček,něco roztrhaný,nějakej okousanej nábytek, to už mi vždycky přišlo jen jako milá zábava

Jo jasný, já ty klece v akci taky viděla, právě proto se ptám na tu ohrádku, jak jako může být funkční, páč z toho se dostane naprosto v pohodě ne? To přeskočí, ne?

Věřím že demolišn dóg musí být vyloženě výhra.

22.4.2022 14:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zrzavci napsal(a):
Jo jasný, já ty klece v akci taky viděla, právě proto se ptám na tu ohrádku, jak jako může být funkční, páč z toho se dostane naprosto v pohodě ne? To přeskočí, ne?

Věřím že demolišn dóg musí být vyloženě výhra.

Jo tak u nás ohrádka funkční nebyla

Věřím že demolišn dóg musí být vyloženě výhra

Hele ale pak máte takovou radost, když máte "normální" štěně, který občas rozkouše bačkoru, ale prostě nerve dveře, okna, zdi, podlahu .

22.4.2022 14:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Jo tak u nás ohrádka funkční nebyla

Věřím že demolišn dóg musí být vyloženě výhra

Hele ale pak máte takovou radost, když máte "normální" štěně, který občas rozkouše bačkoru, ale prostě nerve dveře, okna, zdi, podlahu .

jak je všechno relativní :-) . Každopádně, než člověk dojde k tomu, že nic nedělá špatně a prostě pes má v sobě něco, co ostatní ne, tak to je trochu frustrující.

Já si právě ohrádku třeba v případě Taliprda neumím představit, že by k něčemu byla Ta fena přišla a běhala nahoře po lince . člověk ji sundal z umyvadla, kde rvala sifon a v tý samý půlvteřině už rvala kohout od topení. Ne, no na tuhle dobu si mi nevzpomíná ani trochu dobře

Ha - teď mi dochází, že v naší nepřítomnosti ale paradoxně ničitel nebyla, ona byla vlastně spíš Mauglí v civilizaci.

22.4.2022 14:45

znala jsem jednu sídlištní demoliční dogu. Panelákovou v pronajatém bytě - odtranila i lino a linku. Majitelé mladí a úplně neschopní, že velký pes nesmí mít jako štěně pohyb... Myslím, že šla rychle o dům dál...
ťuk, ťuk... zaklepám to - ale i když je Yoda docela živel, tak domácnost (stejně jako jeho předchůdci) neničí. Pokud je sám, nemůže zatím do obýváku (spousta kytek) a k Pepovi do pracovny (spousta kabelů). Ale jakmile jsme doma, může všude, aby to znal a nebylo zakázaných komnat, které když se náhodou zapomenou zavřít, tak volají po průzkumu. Většinou kolem půl roku už jsme dveře zavírali jen někdy, a brzy už vůbec.

Jednou si Xerxes bloknul záda (těsně před čtvrtým rokem - byl mladý) a byl nám na Jagi v Brně doporučen měsíční klidový pobyt v kleci. No - dogák dostal k dispozici ložničku pro hosty v přízemí s roztaženým letištěm a puštěnou televizi s MS v hokeji... Chodil na krátké procházky a čučel na hokej - a po 14 dnech jsme vesele chodícímu psisku polevili v režimu a až do smrti žádnou potíž se zády neměl. Klec pro mamuta si představit nedokážu

22.4.2022 14:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

znala jsem jednu sídlištní demoliční dogu. Panelákovou v pronajatém bytě - odtranila i lino a linku. Majitelé mladí a úplně neschopní, že velký pes nesmí mít jako štěně pohyb... Myslím, že šla rychle o dům dál...

Jenže ono to opravdu není vždycky o tom, že by pes měl málo pohybu, nebo málo zaměstnanou hlavu... Jsou to fakt extrémy a věřím, že někteří lidé za celý svůj pejskařský život takového psa mít nebudou... Prostě to nevyjde na všechny , ale fakt jsou psí ničitelé, kteří budou ničit bez ohledu na to, jak moc jsou unavení.

Ale dogu v kleci si teda taky představit nedokážu . Teda ne v té klasické, dneska se dělají interiérové klece na míru, kde si velikost zvolíte sami.

A i si myslím, že jsou plemena, která k tomu mají předpoklady, nebo u kterých je to ničení běžnější.

22.4.2022 15:06

marcelaamax napsal(a):

Jenže ono to opravdu není vždycky o tom, že by pes měl málo pohybu, nebo málo zaměstnanou hlavu... Jsou to fakt extrémy a věřím, že někteří lidé za celý svůj pejskařský život takového psa mít nebudou... Prostě to nevyjde na všechny , ale fakt jsou psí ničitelé, kteří budou ničit bez ohledu na to, jak moc jsou unavení.

Ale dogu v kleci si teda taky představit nedokážu . Teda ne v té klasické, dneska se dělají interiérové klece na míru, kde si velikost zvolíte sami.

A i si myslím, že jsou plemena, která k tomu mají předpoklady, nebo u kterých je to ničení běžnější.

Interiérová klec pro velké plemeno - dogu, a tak podobně - vždyť to musí být jak cela pro zločince. Vůbec si to nedovedu v bytě ani v domě představit a ani nechci. Jsem ráda, že jsem zatím psa ničitele neměla, a doufám, že to vydrží.

22.4.2022 15:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Interiérová klec pro velké plemeno - dogu, a tak podobně - vždyť to musí být jak cela pro zločince. Vůbec si to nedovedu v bytě ani v domě představit a ani nechci. Jsem ráda, že jsem zatím psa ničitele neměla, a doufám, že to vydrží.

Já jsem na živo klec na dogu taky neviděla, jen vím, že se dělají různě velké. A občas zahlédnu na fb obrovskou klec pro menší plemeno. Ale to už je pro toho psa spíš jak kotec v bytě/baráku no .

Taky doufám, že další pes ničitel už nebude .

22.4.2022 15:29

Docela by mě zajímalo, jak ty demoliční sklony vznikají. Asi to nebude vždycky separačka, nebo nuda.
Naše štěnda tedy doma nikdy nic neprovedla, jen výkopové práce na zahradě. Mírný ničitel byl tajtrdlík od mladých, tam mu před odchodem z bytu vyklízeli místnost, ale stejně si většinou něco našel, ale jen drobnosti, zdi a podlahu nežral. Od Vánoc je u nás a neprovedl absolutně nic. Tedy doma, na zahradě provádí terénní úpravy a leze po stromech, to už jsem psala. Jinak pohoda.
Když je nějaká akce, tak je nadšený, když akce není, tak lehne a chrní.
Záhada 🤔

22.4.2022 17:58

ADHD

22.4.2022 18:53
janaa

XXX.XXX.174.216

Docela by mě zajímalo, jak ty demoliční sklony vznikají. Asi to nebude vždycky separačka, nebo nuda.
Naše štěnda tedy doma nikdy nic neprovedla, jen výkopové práce na zahradě. Mírný ničitel byl tajtrdlík od mladých, tam mu před odchodem z bytu vyklízeli místnost, ale stejně si většinou něco našel, ale jen drobnosti, zdi a podlahu nežral. Od Vánoc je u nás a neprovedl absolutně nic. Tedy doma, na zahradě provádí terénní úpravy a leze po stromech, to už jsem psala. Jinak pohoda.
Záhada 🤔

No,já myslím, že až na výjimky je to kombinace temperamentních povah a nepřizpůsobení se jim a následně naučený chování. Co si budeme povídat,většina lidí chodí do práce na osm hodin,k tomu cesta do práce,z práce, to je pro mladýho psa plnýho energie extrémně dlouhá doba na to,aby způsobně ležel a hryzal hračku. I kdyby nakrásno za ním někdo v poledne zašel,tak ho max vyvenčí,určitě nevyblbne do úmoru. To samé ráno před prací, i kdyby hodina, to psa tak nastartuje. Tak se prostě zabaví sám, a když zjistí jak,tak proč by to nedělal. A pak už to má jako denní program - vstane se,jde se ven,dostanu snídani, páníček odchází, jdu se bavit na to ten pes nemusí být ADHD,stačí temperament loveckýho,ovčáckýho plemene

22.4.2022 19:23

Já souhlasím, jen jsem chtěla říct, že by se to u psů mohlo nalézt také - když ir.ma říkala co jiného než nuda a separačka. Asi jsem jednoho dva takové potkala, ne že by to někdo pojmenoval, ale bylo to takové podobné. Zas to ale právě nebudeme říkat o každém druhém.

22.4.2022 19:37
janaa

XXX.XXX.174.216

Já souhlasím, jen jsem chtěla říct, že by se to u psů mohlo nalézt také - když ir.ma říkala co jiného než nuda a separačka. Asi jsem jednoho dva takové potkala, ne že by to někdo pojmenoval, ale bylo to takové podobné. Zas to ale právě nebudeme říkat o každém druhém.

Ona je otázka,do jaké míry je to něco jako ADHD dané jedinci,a do jaké je to právě nenaplněnost plemenné příslušnosti. Já v životě potkala dva takové, na které by nálepka seděla (nevím,jak to měli teda s demolováním doma), a jeden byl jack russel a druhej borderka. Takže si dovedu představit,že v ideálních podmínkách s pracovní náplní jim přirozenou,by to byli normální psi. Nebo taky ne,to se nedozvíme. Ale s pracujícíma páníčkama v Praze to vedlo do pekel

Neregistrovaný uživatel

22.4.2022 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.182

Klece se daj nechat udelat na miru z pevnejsich věci hak dratky na klec pro andulky. Stačí hledat

22.4.2022 20:20

Myslím u štěněte. To jedno snad ani neumělo normálně stát 5 vteřin na místě, skákalo jako antilopa - všecky 4 nahoru. Tam si myslím, že se s tím narodilo. Rodiče jsem neznala.
Jinak je to jasné, jak říkáte. A samozřejmě se s tím dá pracovat. Esi mám ročního, dvouletého tříletého psa ještě pořád v kleci, tak asi moc nepracuji... Ale já už radši nic, protože to úplně vidím, až si pořídím dalšího psa, tak mi ty mé chytré řeči "vynahradí" :-)

22.4.2022 20:26

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Klece se daj nechat udelat na miru z pevnejsich věci hak dratky na klec pro andulky. Stačí hledat

Jaký co hak? viděla jsem psa seklého mezi mřížemi čelistí, někde je video...a není to legrace, jak on se bojí, co mu jdou dělat, když ho jdou vystřihávat
Pokud ten pes není nemocný, tak prací a zábavou musím být schopná ho unavit tak, aby nekousal šňůru od televize, nebo tu šňůru schovám, nebo dám psa do chodby a boty na pověšený botník, no a ta práce není běhot 20 km, pes není tak primitivní tvor, aby mu stačilo běhat, navíc já chci od psa poslušnost úměrnou jeho věku, jsem tyran, ale učí se hrou odmalička.
Už se teda nebudu rouhat :-)

22.4.2022 21:46

Jaký co hak? viděla jsem psa seklého mezi mřížemi čelistí, někde je video...a není to legrace, jak on se bojí, co mu jdou dělat, když ho jdou vystřihávat
Pokud ten pes není nemocný, tak prací a zábavou musím být schopná ho unavit tak, aby nekousal šňůru od televize, nebo tu šňůru schovám, nebo dám psa do chodby a boty na pověšený botník, no a ta práce není běhot 20 km, pes není tak primitivní tvor, aby mu stačilo běhat, navíc já chci od psa poslušnost úměrnou jeho věku, jsem tyran, ale učí se hrou odmalička.
Už se teda nebudu rouhat :-)

Já jsem ho v prvních dnech u nás učila zvládat nudu. On je založením hyperaktivec, kterého právě procházky spíš nakopávají, tak jsem šla vědomě proti tomu. Schovala jsem hračky, venčil se jen na zahradě, zařadila jsem klidnější aktivity (cvičení poslušnosti a sebeovládání, čmuchací kobereček, lízací talířek, jednoduché hlavolamy). Na procházky chodil manžel jen s bígloidem, aby tajtrdlík zůstával chvíli sám, a já jsem do zblbnutí přicházela, odcházela, loučila se a zdravila, chválila a odměňovala za klid🤪
A každé odpoledne po žrádle jsme šli svorně odpočívat, kluci na svých místech, já na gauči. A pochopil to docela rychle.🙊

23.4.2022 09:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Záhada 🤔

Nevím, jak ty sklony vznikají, ale můj pes je celkově "jinej" . Nemyslím si, že by to souviselo jen s temperamentem - třeba z feny si často dělám srandu, že je ADHD, ale doma nezničila nikdy nic, ani jako štěně. Je prostě naučená, že doma se odpočívá, ADHD se probouzí jakmile se jde ven( ale nemá a nikdy neměla ty sklony ničit ani na zahradě - jediné co dělala, že vytahávala všechny netřesky, jinak si kytek ani zahrádky nevšimne) . A to jsem u obou psů učila stejně - přijdeme z venku, jdeš na pelech a odpočívá se, on i ten pes na tom pelechu klidně ležel, když jsem odcházela, demolice začínala později. A bylo jedno, jestli tam zůstal sám přes den a nebo v noci, po opravdu náročném dnu, kdy by jiné štěně padlo a celou noc chrápalo, on celou dobu i v noci ničil. Zajímavé ale bylo, že jakmile se postavil kotec, a pes šel do kotce, tak byl klid. Tam neměl takovou snahu ničit (jo bouchlo tam pár gaučů a křesel, ale to nepočítám). Takže asi přesně jak psala Jana - v místnosti, kde zůstal sám, už to měl naučené, pak byl najednou jinde, a nedělal to. A doma zase jakmile jsem ho naučila na klec, tak to bylo ok - tu klec neměl snahu kousat, neničil ani pelech v ní, prostě spal. A byl to pak obrovský rozdíl, pes byl po mém příchodu odpočatý, vyklidněný... U nás byl asi problém v tom, že on jakmile zůstal sám doma v místnosti, tak neuměl spát, vypnout, odpočívat... v té kleci se to pak naučil. Postupně jsem pak začala zkoušet nechat ho samotného s otevřenou klecí hodinu, dvě...no a nakonec celou dobu a už to bylo ok, pochopil, že když nejsem doma, tak se spí. Jo a ještě v té době, kdy ničil, tak před mým odchodem jsem psa unavovala - venčící procházka, vylítání a hlavně zavaření hlavy - k ničemu.... Pak, co se doma uklidnil, tak se po ránu před prací tvářil jako nejvíc týraný pes, že musí něco dělat, takže jsme s tím postupem času přestali a byla jen venčící procházka, a doma klid .

24.4.2022 06:29
fikovnice

XXX.XXX.134.138

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27686065/
...a řada dalších

Akorát se to jmenuje u psů ADHD-like behaviour.
["Hyperactive and impulsive behaviour has also been observed in dogs, and they could offer a physiologically relevant model for human ADHD."]

24.4.2022 07:18

Mám dva rok a půl staré barzoje, doma jsou od malinka naučení, že jejich místo, je veliká,(ikdyž nízká), ohrádka pro štěňata. Berou ji jako svoje bezpečí a klid. Jak píše Marcelaamax, myslím si, že pokud klec, kotec, ohrádku... umíte použít, je to ku prospěchu věci. Pokud by jsme ji ze začátku nepoužívali, bylo by z domu bojiště - dva bráchové jsou opravdu reaktivní a to naprosto neočekávaně a vzhledem k velikosti, tak i náš sto metrů čtverečních velký obývák mají na dva skoky😁. Cca od půl roku kluci samozřejmě umí ohrádku přeskočit, ale dělají to jen, když se do ní vracejí z venku a zapomenu otevřít. Když jsme tady měli na svátky návštěvu, tak dělali týrané psy, leželi těsně u mříží a házeli po návštěvě prosebné pohledy, hodné národního divadla, byli samozřejmě moc litováni a odmeňováni za hrdinství, jak však vzápětí zkazili návštěvě iluze, když po vylitáni se venku, tak hupsli dovnitř a ani přes lákání nechtěli nejenže ven, ale ani cizáci nebyli vpuštěni dovnitř, je to jejich, umí si pohlídat 🤗. A to zavření nebyli, stejně jako většinou, když jsme doma.

JiřinaD

5.10.2022 22:33
JiřinaD

XXX.XXX.168.201

Dobrý den potřebovala bych radu. Máme doma měsíc, 5 měsíční štěňátko oříška. Nevíme co má za sebou, ale hrozně se boji být sám doma, hodně kňučí i když odejdeme ať na chvíli nebo na déle.
Potřebovala bych radu jak ho naučit vydržet být zavřený v místnosti. Má tam hračky i kost na kousání. Před odchodem vždy vyvenčim, nechám proběhnout, ale nic nepomáhá, tak nevím. Děkuji za každou radu.

6.10.2022 08:21

Rady, které jsou v tomto vlákně, vám nestačí? Které z nich jste zkusili?

6.10.2022 08:31

JiřinaD napsal(a):
Dobrý den potřebovala bych radu. Máme doma měsíc, 5 měsíční štěňátko oříška. Nevíme co má za sebou, ale hrozně se boji být sám doma, hodně kňučí i když odejdeme ať na chvíli nebo na déle.
Potřebovala bych radu jak ho naučit vydržet být zavřený v místnosti. Má tam hračky i kost na kousání. Před odchodem vždy vyvenčim, nechám proběhnout, ale nic nepomáhá, tak nevím. Děkuji za každou radu.

..stačí si přečíst toto vlakno a dohledat zde vlákna obdobná....

6.10.2022 09:01

Rady, které jsou v tomto vlákně, vám nestačí? Které z nich jste zkusili?

a jaké užitečné rady tady v tom vlákně jsou?
konkrétně?
já tady skoro žádné nenašla, krom toho, že tady padla slova jako "naučit" a "rituál"....

6.10.2022 09:22

a jaké užitečné rady tady v tom vlákně jsou?
konkrétně?
já tady skoro žádné nenašla, krom toho, že tady padla slova jako "naučit" a "rituál"....

Tak poradíte lepší?

6.10.2022 09:39

Jestli si dobře vzpomínám, v tomhle vlákně se dost radilo se separačkou: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3835512/utek-psa

Jako odborný zdroj doporučím Malenu DeMartini (bohužel jen v angličtině).

6.10.2022 10:25

Tak poradíte lepší?

Buggyra, "naučit" a "rituál" je zcela správně
jen to potřebuje trošku rozvést, aby to bylo co k čemu
já už to rozvíjela v různých tématech x-krát

6.10.2022 11:56

Mně se zase líbí rada "pomalu navykat" - jinde k tomu zaznělo ještě, že člověk se psovi nesmí vrátit domů, dokud štěně neztichne, aby se odměnilo za klidné čekání, případně odpočívání, a nikoli za kuňkání.

6.10.2022 14:51
M_Misa

XXX.XXX.214.50

Tak já se přidám, a budu za největší tyranku . Mám teď už 10ti měsíční štěně x bull, a do tak cca 6tého měsíce byl andílek. Poté jak když přepne, a stačilo ho doma nechat na 3 minuty při cestě s odpadky, a bylo hotovo. Dokázal zničit vše na co přišel, přesto že měl doma milion hraček, tak všechny přeběhl a běžel kousat gauč. A kdyby jen ten :) ve chvíli kdy to pro něj opravdu začalo být nebezpečné ( elektřina, kabely, sklo, spony co drží látku na gauči) jsem se rozhodla pro XXXL klec do obýváku. Prvních pár dní mi ho bylo líto, přece jen, měl pro sebe celé dva pokoje. No ale teď? Chodí tam i když může být se mnou v posteli, na gauči, kdekoliv, tak chodí sám od sebe chrnět tam, a vůbec mu to nevadí :) Pokud se mu dost věnuju ráno, před zavřením do klece, a odpoledne, po vypuštění, absolutně není problém :)

A mimochodem, chodíme na cvičák, kde trenérka má psy 4. A hádejte co, všechny má naučené úplně stejně :) takže ne, týrání to není, proboha ani to není o lenosti.

A moje rada? asi se to někomu nebude líbit, ale já vždy hodila ňamku, zavřela jsem ho tam, a odešla z bytu. Na 5 minut, na 15.. nejdřív kňučel, to je jasné, nebyl zvyklý. DŮLEŽITÝ je přijít zpátky až když kňučet přestane. No a takhle furt, trávila jsem za dveřmi dost času ale tadá, teď je tam několik hodin v týdnu, a ani si na mě nevzpomene, protože chrní

6.10.2022 15:59

Mně se zase líbí rada "pomalu navykat" - jinde k tomu zaznělo ještě, že člověk se psovi nesmí vrátit domů, dokud štěně neztichne, aby se odměnilo za klidné čekání, případně odpočívání, a nikoli za kuňkání.

to je to učení....

Neregistrovaný uživatel

6.10.2022 16:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.83

M_Misa napsal(a):
Tak já se přidám, a budu za největší tyranku . Mám teď už 10ti měsíční štěně x bull, a do tak cca 6tého měsíce byl andílek. Poté jak když přepne, a stačilo ho doma nechat na 3 minuty při cestě s odpadky, a bylo hotovo. Dokázal zničit vše na co přišel, přesto že měl doma milion hraček, tak všechny přeběhl a běžel kousat gauč. A kdyby jen ten :) ve chvíli kdy to pro něj opravdu začalo být nebezpečné ( elektřina, kabely, sklo, spony co drží látku na gauči) jsem se rozhodla pro XXXL klec do obýváku. Prvních pár dní mi ho bylo líto, přece jen, měl pro sebe celé dva pokoje. No ale teď? Chodí tam i když může být se mnou v posteli, na gauči, kdekoliv, tak chodí sám od sebe chrnět tam, a vůbec mu to nevadí :) Pokud se mu dost věnuju ráno, před zavřením do klece, a odpoledne, po vypuštění, absolutně není problém :)

A mimochodem, chodíme na cvičák, kde trenérka má psy 4. A hádejte co, všechny má naučené úplně stejně :) takže ne, týrání to není, proboha ani to není o lenosti.

A moje rada? asi se to někomu nebude líbit, ale já vždy hodila ňamku, zavřela jsem ho tam, a odešla z bytu. Na 5 minut, na 15.. nejdřív kňučel, to je jasné, nebyl zvyklý. DŮLEŽITÝ je přijít zpátky až když kňučet přestane. No a takhle furt, trávila jsem za dveřmi dost času ale tadá, teď je tam několik hodin v týdnu, a ani si na mě nevzpomene, protože chrní

Fajn dokud nenarazite na psa na kteryho to nejenže fungovat nebude ale dokurvi se na maximum

7.10.2022 13:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

M_Misa napsal(a):

Jak píšu někde výše, taky jsem bohužel u jednoho psa klec musela používat, hlavně z důvodu jeho bezpečnosti. Nicméně nějak hrdá na to nejsem a určitě bych to každému nedoporučovala na potkání, jako první řešení. Jo, jsou psi, kteří jsou fakt ničitelé, bez ohledu na to, jak moc jsou unavení, a kteří si tím ničením dokáží ublížit i v holé místnosti, ale zase jako jsou to extrémy a není takovej každej druhej pes, abych to nějak plošně doporučovala.

A to se na mě nezlobte, ale pokud někdo musí do klece zavírat všechny 4 psy, co má, tak to by byla hodně velká náhoda, kdyby zrovna ti všichni psi byli extrémní ničitelé, tam už mi to fakt zavání spíš pohodlností a leností učit na samotu, nebo tím ,že to někdo dělá prostě preventivně, aby náhodu štěně doma něco nerozkousalo....A to, že je to trenérka taky nevypovídá o ničem...

7.10.2022 14:23

Klec má dnes skoro každý rychlocvičitel, protože je to asi IN, nevím, asi virus.
Že se v 6 měs. tento (asi i spousta dalších psů) "přepne", je zcela normální,
je to období, kdy začínáme cvičit pořádně, o to víc, víc pracovat než jako se štěkanátkem, protože toto už je jedinec, který má šíleně energie, v hlavě guláš a už je to schopné se rozmnožovat; jeho chování ultra moc ovlivňují hormony (chová se jako blázen, ale mně to neva, pro mě je to normální pes), to ale člověk, co si jde koupit psa, ví, že?

7.10.2022 14:35

Vždy je to individuálne - je to môj osobný názor. Naučiť na klietku sa dá a môže to byť v istých prípadoch úplne v pohode - no aj tak si myslím, že pri tej pohode je to u psov, ktorí by dokázali nakoniec v pohode fungovať aj bez tej klietky. V prípade extrémnych ničiteľov je to ale podľa mňa už práca pre profesionála a s neistým výsledkom. Asi som mala šťastie, ale u nás fungovali všetky psiská bez klietok (ono pred xy rokmi sa o takom ani nepočulo) Kým boli šteňatá, tak sa zabezpečil priestor tak, aby sa nebezpečie eliminovalo na najnižšiu možnú mieru. Vždy sme nechali niečo na žuvanie a niečo čo mohli zničiť - podľa individuálnych preferencií - napr. papierové kartóny od vajec. No a postupne sme navykli na samotu - ale to ani neviem vlastne ako - fungovali sme viac-menej bežne od začiatku (iba na prvé dni sme to časovali tak, aby bolo šteňa s niekým, ale keď spalo kľudne sme ho nechávali samé v miestnosti. A ďalej dôsledná výchova od prvého dňa - na stôl sa nechodí, do obývačky sa nechodí, na gauč sa nechodí, nábytok sa nehryzie a pod. A to nikdy je naozaj nikdy dôsledne, stručne, jasne- ani keď sme doma. Ale čo robiť keď už je problém? Ja si myslím, že začať akoby od začiatku - no je to na dlho. A ako sa už písalo v prvom rade dávať pozor na to, aby som "neodmeňovala nevhodné chovanie" - prísť ku skučiacemu, štekajúcemu psovi. Prísť až keď nastane ticho. Prichytiť pri čine - devastovaní a rázne zakázať - odveliť na miesto, pokarhať atď. Žužle si hafan kostičku - pochváliť, pohladkať, tešiť sa . Proste - učiť! Vytrvalo, dlho, stále rovnako

7.10.2022 19:56
dadu

XXX.XXX.33.64

A co zkusit nechat puštěnou telku, nebo rádio? Já nechávám čubince puštěné rádio

Aziz

19.3.2023 13:07
Aziz

XXX.XXX.22.76

Jsou situace, kdy klec s pelíškem, ve kterém má mé tričko, misku s vodou, plínku v době mé nepřítomnosti navodila pocit bezpečí. Pejsek tam byl cca týden před smrtí po mrtvici, (17,5 roku), kdy téměř oslepl, špatně chodil a bloudil, když hledal misku s vodou, tak že se ani nenapil, narážel do nábytku, či se vtěsnal někam, odkud nemohl vylézt. Pejsek v menším prostoru našel pelíšek, vodu a byl spokojený. A když jsem byl doma, tak měl otevřeno a věnoval jsem se mu. Celý život byl volně v bytě a cestoval v autě na dovolené. Když se nepostavil a začali selhávat orgány, musel být pejsek uspán, ale měl pěkný život.

19.3.2023 15:09

Aziz napsal(a):
Jsou situace, kdy klec s pelíškem, ve kterém má mé tričko, misku s vodou, plínku v době mé nepřítomnosti navodila pocit bezpečí. Pejsek tam byl cca týden před smrtí po mrtvici, (17,5 roku), kdy téměř oslepl, špatně chodil a bloudil, když hledal misku s vodou, tak že se ani nenapil, narážel do nábytku, či se vtěsnal někam, odkud nemohl vylézt. Pejsek v menším prostoru našel pelíšek, vodu a byl spokojený. A když jsem byl doma, tak měl otevřeno a věnoval jsem se mu. Celý život byl volně v bytě a cestoval v autě na dovolené. Když se nepostavil a začali selhávat orgány, musel být pejsek uspán, ale měl pěkný život.

V tomhle vlákně se řeší štěně (psí dorostenec), ne senior. To nemůžete srovnávat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík