Štěňata německého ovčáka

Prodám Německého ovčáka - Prodám štěňata NO s PP. Otec: Arre Hartis dvakrá...
DohodouNeregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
Mám volný byt v Praze, vychovaní psi by nevadili, ale chystám se ho prodat. Tak jen jestli by Vám to pomohlo cca do letošního podzimu, pak se uvidí. Kolik pokojů by jste si pronajmout chtěla? Lépe napište přes soukromé zprávy.
Teissy
napsal(a):
Hledam pronajem bytu kde by nevadili dva psi v Praze, uz jsem zoufala. Psy mam vychovane ale to nikoho nezajima. Tak uz se obracim na chovatelske stranky s nadeji ze by mi mohl nekdo pomoct nebo poradit. Predem vsem dekuji.
"Psy mam vychovane ale to nikoho nezajima."
Nedivte se. Já už byt nikomu se psem nepronajmu. Prostě špatné zkušenosti.
Teissy
napsal(a):
Jo no to mají všichni :/ prostě jsou lidé kteří si nejsou schopni psy vychovat, kašlou na ně a pak to odskáčeme my se vzornými psy kteří se jim plně věnujeme :(. Já ale to na druhou stanu chápu majetek je majetek... Také bych nechtěla aby mi někdo třeba poškrábal auto apod...
Nejde jen o majetek. Jde třeba i o stížnosti ostatních nájemníků, několikrát mnou rozšlápnutý exkrement na dvoře (po tmě celkem často), stížnosti radnice na venčení na městském pozemku před mým domem atd.
Poškrábané zařízení bytu, a nutná výměny podlahy je samozřejmě to nejpodstatnější.
V domě nebydlím, takže nájemníky bytů nemám na očích.
Každopádně žádný pes už v domě není a nebude.
pan Brouček
napsal(a):
Nejde jen o majetek. Jde třeba i o stížnosti ostatních nájemníků, několikrát mnou rozšlápnutý exkrement na dvoře (po tmě celkem často), stížnosti radnice na venčení na městském pozemku před mým domem atd.
Poškrábané zařízení bytu, a nutná výměny podlahy je samozřejmě to nejpodstatnější.
V domě nebydlím, takže nájemníky bytů nemám na očích.
Každopádně žádný pes už v domě není a nebude.
Se nerozčilujte tady... moji psi vám to neudělali . Já potřebuji pomoct a né kázání.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Teissy
napsal(a):
Jo no to mají všichni :/ prostě jsou lidé kteří si nejsou schopni psy vychovat, kašlou na ně a pak to odskáčeme my se vzornými psy kteří se jim plně věnujeme :(. Já ale to na druhou stanu chápu majetek je majetek... Také bych nechtěla aby mi někdo třeba poškrábal auto apod...
...no na druhou stranu musím na obranu těch, kteří nechtějí pronajímat byt lidem se psy říci, že sama jsem v bytě vychované psy měla a mám - velcí psi leželi vzorně nalepeni na zeď = mastné mapy na nich - časem se udělalo dřevěné lakované obložení...malí i velcí psi na dřevěných podlahách jizvy po drápech = jednou za čas renovace všech dřevěných podlah a ne právě levná + ve zbytku bytu dlažba položená aby se ničení podlah co nejvíce eliminovalo...chlupy z velkých psů všude = každodenní vysávání...prostě pokud je pes v bytě, znamená to provádění velký úprav a denodenní gruntování...navíc do vany pouze malý pes - velký by ji zdrápal - takže sušit z nejhoršího na chodbě před bytem - za předpokladu, že vše po sobě umyju a chlupy zametu...jenomže úpravy bytu stojí docela dost peněz a ne každý je ochoten uklízet před bytem, který má pronajmutý, takže to může ostatní nájemníky časem velmi obtěžovat...závěrem řečeno byť sebelépe vychovaný pes prostě se na bytě podepíše svou přítomností a obtěžovat ostatní nájemníky byť ne štěkotem může...za mně pronájem bytu pejskařům rozhodně NE a to psy miluju a mám je permanentně doma takřka 30 let...
napsal(a):
...no na druhou stranu musím na obranu těch, kteří nechtějí pronajímat byt lidem se psy říci, že sama jsem v bytě vychované psy měla a mám - velcí psi leželi vzorně nalepeni na zeď = mastné mapy na nich - časem se udělalo dřevěné lakované obložení...malí i velcí psi na dřevěných podlahách jizvy po drápech = jednou za čas renovace všech dřevěných podlah a ne právě levná + ve zbytku bytu dlažba položená aby se ničení podlah co nejvíce eliminovalo...chlupy z velkých psů všude = každodenní vysávání...prostě pokud je pes v bytě, znamená to provádění velký úprav a denodenní gruntování...navíc do vany pouze malý pes - velký by ji zdrápal - takže sušit z nejhoršího na chodbě před bytem - za předpokladu, že vše po sobě umyju a chlupy zametu...jenomže úpravy bytu stojí docela dost peněz a ne každý je ochoten uklízet před bytem, který má pronajmutý, takže to může ostatní nájemníky časem velmi obtěžovat...závěrem řečeno byť sebelépe vychovaný pes prostě se na bytě podepíše svou přítomností a obtěžovat ostatní nájemníky byť ne štěkotem může...za mně pronájem bytu pejskařům rozhodně NE a to psy miluju a mám je permanentně doma takřka 30 let...
Nejsem pronajímatelem bytu a jsem za to ráda...
myslím, že není zas až takový problém pronajmout byt majiteli psa, ale jak dopředu odhadnout, zda je pes vychovaný a jestli je jeho majitel zodpovědný a bere ohledy na svoje okolí, takže chápu pronajímatele obzvlášť se špatno zkušeností, zase jako majitelka psů bych byla ráda, abych měla možnost pronajmout si byt, kde psa mít můžu...ale stejně tak můžete pronajmout byt člověku bez psa, který vám může taky "ničit" byt a obtěžovat sousedy, třeba pořádáním bujarých večírků nebo častými nočními partnerskými hádkami nebo tisícem jiných věcí...a nebo máte sice bezproblémového nájemníka, který nemá psa, v bytě vám nic neničí, sousedy neobtěžuje, ale neplatí...a dostat ho z bytu je běh na dlouhou trať...
Je to prostě těžký...
Klidně bych Vám byt pronajala...nebýt na druhém konci republiky. Raději psy než mladý pár s miminem. Takovej bordel co po nic zůstal, by po sobě nenechal ani psí utulek o dvaceti psech...dluhy samozřejmě taky. Ta ženská byla neskutečný prase... pod vanou nastrkané použité vložky a dětské pleny, v kuchyni v lednici plesnive jidlo a ukradený sporák, záchod v životě štětku neviděl, rozbitá vestavěná skříň...
Vypadali jako jako reklama na spokojenou rodinku s krásným dítkem...a psa neměli.
Ale už nikdy víc, teď tam mám už pátým rokem holčinu se dvěma psy a není problém...
Vše je o lidech...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
napsal(a):
Musím říct, že tenhle příspěvek mě dost zvyklal.
Teď si říkám, abych si pak nesnížila cenu prodávaného bytu. Máme tam novou vanu a dřevěné leštěné parkety. Když jsem tam bydlívala, měla jsem vždy psy, ale je pravda, že pobývaly jen v předsíni, chodbě a kuchyni. Na to u nájemníků těžko dohlídnu.
Ono je to těžký - nebavilo mě platit poplatky za prázdný byt, tak jsem tam nechala bydlet skoro za "hubičku" kamarádku. Teď už bývalou. Měla tam fretku a nechala jí volně běhat po bytě.
Fretčí ho... úplně všude i nahoře na skříních a dva dřevěné prahy budeme muset vyměnit, protože na ně s oblibou močila a fakt to nejde odstranit.
Zlatí psi!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
Zdá se mi to, nebo tu nějak zlobí řazení příspěvků?
Reagovala jsem na - Chameleon Hugo - a ono se to vložilo nahoru, vůbec ne podle času.
Dobrý den,
s přítelem hledáme pronájem RD se zahradou v Praze a okolí.
Máme dva psy.
Fenku čivavy, která je s námi v bytě a psa plemene belgický ovčák malinois, který je zvyklý na celoroční pobyt venku v kotci.
Potřebujeme sehnat dům, kde by nevadilo, že bychom na zahradě postavili montovaný kotec ( i za příplatek) a fena by byla v domě.
Pes by po zahradě neběhal, venčení vždy mimo plac.
Děkuji předem.
Cyrus
napsal(a):
Dobrý den,
s přítelem hledáme pronájem RD se zahradou v Praze a okolí.
Máme dva psy.
Fenku čivavy, která je s námi v bytě a psa plemene belgický ovčák malinois, který je zvyklý na celoroční pobyt venku v kotci.
Potřebujeme sehnat dům, kde by nevadilo, že bychom na zahradě postavili montovaný kotec ( i za příplatek) a fena by byla v domě.
Pes by po zahradě neběhal, venčení vždy mimo plac.
Děkuji předem.
...tady si nevyberete?
https://reality.idnes.cz/s/pronajem/domy/praha/
Za priplatek pujde jiste kde co...
Já už bych teda do pronájmu se psem nešla. Ackoliv jsem po psovi vždy vše opravila tak to vždy skončilo stěhováním díky sousedům. Stížnosti na to, že pes hýbe večer s miskou i když jsem ji u krmení držela v ruce nebo stížnosti že pes dupe při hraní i když jsme si hráli zásadně jen na gauči... Nebo když jsem odjela na služební cestu na dva měsíce i se psem a po měsíci stížnosti na pocuranou chodbu... Za to mi to fakt nestojí. Teď jsme ve vlastním a je svatý klid. Lidi se dokonce přestali bát našeho ovčáka a nepřechází na druhý chodník když mají projít kolem našich vrat a je to dobrý.
Cyrus
napsal(a):
To Tedysek: Tak my časem chceme jít taky do “svého”, ale to je výhledově v rozmezí dvou let.
Teď potřebujeme vyřešit situaci s dojížděním,
Jinak ono je to vždy o lidech a o tom, na koho zrovna narazíte
Co mám psa a nejsem u rodičů tak jsem se stěhovala hned několikrát...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Tedysek
napsal(a):
Co mám psa a nejsem u rodičů tak jsem se stěhovala hned několikrát...
Ja to říkám furt - nejlepší soused je ten několik km vzdálenej nebo mrtvej
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musím říct, že tenhle příspěvek mě dost zvyklal.
Teď si říkám, abych si pak nesnížila cenu prodávaného bytu. Máme tam novou vanu a dřevěné leštěné parkety. Když jsem tam bydlívala, měla jsem vždy psy, ale je pravda, že pobývaly jen v předsíni, chodbě a kuchyni. Na to u nájemníků těžko dohlídnu.
Ono je to těžký - nebavilo mě platit poplatky za prázdný byt, tak jsem tam nechala bydlet skoro za "hubičku" kamarádku. Teď už bývalou. Měla tam fretku a nechala jí volně běhat po bytě.
Fretčí ho... úplně všude i nahoře na skříních a dva dřevěné prahy budeme muset vyměnit, protože na ně s oblibou močila a fakt to nejde odstranit.
Zlatí psi!
...napsala jsem to pouze se svého pohledu jak to vidím já...teď mám v bytě tři kočky a papillona...chlupy z koček jsou všude, ale denně luxuju kočky vyčesávám, takže se to dá, ale kočky nic nedrápou, přesto když se honí s papillonem, tak občas stopa po drápcích na parketách ulpí, ale zase jsem ve svém a tak se za rok chystám zrenovovat obě dřevěné podlahy...jinak když jsem měla velké psy, tak do pokoje kde byly parkety prostě nechodil, jinak měl k dispozici celý byt...
Cyrus
napsal(a):
To Victoria: Cenu i se službami za pronájem bychom chtěli max.20 000kč + ochotu moci mít s sebou i ty psy Ale díky
S takovou cenou v Praze pravděpodobně nepochodíte, to je naprosto nereálná cena za pronájem domu se zahradou s možností výstavby kotce.
Spíš se podívejte po přilehlém pražském okolí, klidně i okruh 30 až 50 km, to je na denní dojíždění ještě akceptovatelné, zvlášť na ty dohledné dva roky.
Ale i tam se možná budete muset smířit s vyšší cenou, známý pronajímá menší domek (polovinu dvojdomku, společná malá zahrada) mezi Dobříší a Příbramí za 28 000 Kč/měs.
Bydlela jsem se psem v několika pronájmech, teď už ve vlastním, a je to prostě o tom, vědět, co to v tom bytě udělá. Jakákoliv dřevěná nebo plovoucí podlaha se musí zakrýt kobercem (máme zátěžák) nebo linem, jinak to pes zničí. Zeď v místě, kde pes lehává, se musí zakrýt (třeba přibít kus koberce), jinak se po nějaký době vydrolí omítka klidně až na cihlu. Omyvatelná barva nebo tapety do prostorů, kam dosáhne psí oklepání. Pravidelně vytírat na společný chodbě v blátivým období. A takový srandičky no.
Jsem ráda, že jsem neměla problém sehnat nájem, ale úplně chápu majitele bytů, co do toho nejdou.
Cyrus
napsal(a):
To Victoria: Cenu i se službami za pronájem bychom chtěli max.20 000kč + ochotu moci mít s sebou i ty psy Ale díky
20k je podle mě běžná cena za pronájem velkého bytu v Praze, natož domu. Ta cena 35k mi přijde na Prahu a velký dům dobrá. Ještě hledat být se zahradou, ale těch je fakt málo, ale v Praze jsou opravdu obří nájmy (nedivím se), takze opravdu pochybuji, že seženete barák za dvacku, to maximálně tak někde v malém městě.
My máme druhý pronájem a problém nebyl, vždy jsme byli teda ochotní dát okamžitě kauci, i vyšší a mluvit narovinu. Ale u nás ve městě má psa snad každý, takže pronajímatele nemají moc na výběr. Teď máme super byt, se skvělým majitelem, takže doufám, že už tu zůstaneme do té doby, než půjdeme do svého..což doufám bude takže brzy, přece jen vlastní je vlastní.
Na Srealitách mi vyjely tři inzeráty pod dvacet tisíc, ale to jste se jistě dívala... Jestli akceptují psy, není uvedeno...
https://www.sreality.cz/detail/pronajem/dum/chata/praha-velka-chuchle-/1241407836#img=0&fullscreen=false
https://www.sreality.cz/detail/pronajem/dum/rodinny/praha-komorany-palmetova/3889848668#img=0&fullscreen=false
https://www.sreality.cz/detail/pronajem/dum/rodinny/praha-ujezd-u-pruhonic-/2392678748#img=0&fullscreen=false.
Teissy
napsal(a):
No, víte i vzorní psi línají nebo občas třeba zaškrábou na dveře a ono potom po pejskařovi pronajmout byt nepejskařovi (nebo po někom kdo měl kočky), který je alergický na každý chlup a psy nebo kočky tam cítí třeba ještě po roce - to může být potom problém. Skoro nkdo si nenechá ničit svůj byt (majetek) cizími psy. Takže jsou pronajímatelé, co prostě zvířata ve svém bytě nechtějí a já je plně chápu. Kdo chce mít psy, tak si holt musí pořídit vlastní bydlení - svoboda něco stojí. Mějte si své psy, ale ve svém.
Ve svém okolí znám několik případů, kdy lidé bydlící v nájmu po pořízení psa pod nějakou záminkou dostali výpověď a sehnat nové bydlení, kam vás vezmou se psem, zvlášť pokud je větší, není snadné. Vlastní bydlení by měla být jeddna z věcí, která by měla být podmínkou pro vlastnictví psa. Je smutné dívat se do inzerce, kde se stále častěji objevují inzeráty shánějící nové majitele pro pejska, který nemůže zůstat s původním majitelem.
Cyrus
napsal(a):
To Andryyysek:právě, že se dům i za tuto cenu dá sehnat.Strop je u nás 25 000 se vším všudy, a ty domy jsou.Jen se musí hledat.Takže nepodléhalme pesimismu
Když chce mít psy, tak vzít hypotéku a koupit vlastní byt nebo nemovitost. Pak si tam člověk může mít svoje psy a ještě bydlí ve vlastním.
no.. za 25 měsíčně mám hypotéku celkem rychle splacenou.. dávat to cizím a ještě platit škody po zvířatech ?
když nabídnu 25 tisícovou splátku (mám teda asi dobrou výplatu), nebudu stíhat zvedat telefony s nabídkami
http://www.hledambyt.cz/pronajem/byty/praha/se-zviretem/.
napsal(a):
no.. za 25 měsíčně mám hypotéku celkem rychle splacenou.. dávat to cizím a ještě platit škody po zvířatech ?
když nabídnu 25 tisícovou splátku (mám teda asi dobrou výplatu), nebudu stíhat zvedat telefony s nabídkami
http://www.hledambyt.cz/pronajem/byty/praha/se-zviretem/.
Také si myslím, že při takovém stropu za pronájem (25 tisíc Kč), to už je lepší si vzít hypotéku, a pak bydlet ve vlastním a už tam mohu mít snadno 2 psy. A jak jsem psal nedivím se, že tam nepejskaři nechtějí ve svém bytě, který pronajímají psy a kočky, já bych je v bytě, který bych pronajímal také nechtěl, aby ho neznehodnotili a nezasmradili - pak tam mnohdy nepejkaři po pejskařích do pronájmu nechtějí - je to samí chlup a zvířata tam pak bývají pro nepejkaře cítit, stejnětak bych tam nechtěl kuřáky - po nich je byt také zasmrádlý.
Cyrus
napsal(a):
To Andryyysek:právě, že se dům i za tuto cenu dá sehnat.Strop je u nás 25 000 se vším všudy, a ty domy jsou.Jen se musí hledat.Takže nepodléhalme pesimismu
Tak kde je problém? :)
Mít 20k jen na bydlení, tak jdu teda taky do vlastního, strkat takový peníze někomu cizímu..alee se zpřísněním hypoték a 10-20% částky z nemovitosti, na to taky každý mít nebude. A co vůbec na té Praze je..
Před pát lety jsme sháněli s přítelem byt v Praze, se psem a kočkou. Nakonec to řešila hypotéka a vlastní byt, finančně to vyšlo i levněji než podnájem a byl klid. Jinak jsem vždycky bydlela s kamarády v něčím vlastním bytě, případně v podnájmu trochu punkovějšího charakteru, kde zvířata nic moc zničit nemohla. Úklid a vychovaná zvěř samozřejmě, ale jak píšou další, i tak se to na bytě ukáže.
Máma pronajímá, přestože zvířata měla a ty moje má moc ráda, do podnájmu je nechce v žádném případě. Když si půjčujem na víkend nebo na dovču chalupu, kamarádů zvířata prochází přísnou lustrací a majitelé obdrží seznam zákazů :) Je to těžký no, já kdybych pronajímala, taky budu preferovat nájemníky bez zvířat, je to holt další možná třecí plocha a zdroj problémů. Stejně tak mamka v žádném případě nechce nájemce s malými dětmi, a není to o tom, že nemá ráda děti - je pediatrička - ale prostě a jednoduše, stejně jako u těch zvířat, větší opotřebení, větší bordel, větší hluk.
Když jsem sháněla (spolu)bydlení, dělala jsem to podle kamarádky nápadu - sháněla takhle se psem taky - brala jsem ho s sebou a nenápadně tak prezentovala, jak je vzorný a vychovaný.
Teissy
napsal(a):
No jo neda se nic delat... Pomalu to vzdavam.
...a proč ne vlastní bydlení...
Tedysek
napsal(a):
Já už bych teda do pronájmu se psem nešla. Ackoliv jsem po psovi vždy vše opravila tak to vždy skončilo stěhováním díky sousedům. Stížnosti na to, že pes hýbe večer s miskou i když jsem ji u krmení držela v ruce nebo stížnosti že pes dupe při hraní i když jsme si hráli zásadně jen na gauči... Nebo když jsem odjela na služební cestu na dva měsíce i se psem a po měsíci stížnosti na pocuranou chodbu... Za to mi to fakt nestojí. Teď jsme ve vlastním a je svatý klid. Lidi se dokonce přestali bát našeho ovčáka a nepřechází na druhý chodník když mají projít kolem našich vrat a je to dobrý.
Jelikož už nejsou 100% hypotéky, tak není v dnešní době pro většinu lidí tak jednoduché jít do vlastního.
coinneach
napsal(a):
Lidi, vy jste chytří s hypotékou, ale na tu je potřeba mít dost slušně našetřeno. A kdo má statisíce? Stoprocentní hypotéky už se nedávají. Před pár lety to bylo o dost jednodušší.
Mně nepřijde divný, že když se někdo chce zavázat ke splácení na desítky let, že prokáže jakousi finanční gramotnost + určitou stabilitu tím, že něco našetří.
My jsme ještě chytli 90% hypotéku, takže to bylo o dost jednodušší, ale i kdybysme museli našetřit těch 20%, holt ještě chvíli počkáme a došetříme.
napsal(a):
Mně nepřijde divný, že když se někdo chce zavázat ke splácení na desítky let, že prokáže jakousi finanční gramotnost + určitou stabilitu tím, že něco našetří.
My jsme ještě chytli 90% hypotéku, takže to bylo o dost jednodušší, ale i kdybysme museli našetřit těch 20%, holt ještě chvíli počkáme a došetříme.
Určitá finanční gramotnost jo, ale ono to teď opravdu není jen o tom mít "něco" na straně. Samozřejmě pokud so člověk nekoupí ruinu cenově do milionu, jen aby měl vlastní. V Praze a okolí je hypotéka pro běžného člověka téměř nereálná věc.
existují i jiné produkty než hypotéky
a na ty nepotřebujete nic, kromě výplaty.. a být klientem
i kdybyste hypotéku chtěli, těch pár "tisíc" si můžete půjčit u té stejné banky..když si spočítáte, kolik jim dáte ve výsledku za 20 30 let, tak je to skoro fuk.. že jo.. ta legrační čísílka 4,99 a 3 roky a kouzelné slovíčko není prosím, ale fixace
jako.. vím, že je teď asi moderní, nestarat se o "ten barák", střechu, zahradu, .. nějaký ten servis, pohodlnost, rychlost, free všecko
mám asi nějaký strop.. vyhazovat z okna tak deset měsíčně
a to ani radši nemyslet, když bude potřeba vet nebo fakt cvakat škodu v bytě, který není můj
už pro ten klid v duši.. nebo tak něco.
coinneach
napsal(a):
Určitá finanční gramotnost jo, ale ono to teď opravdu není jen o tom mít "něco" na straně. Samozřejmě pokud so člověk nekoupí ruinu cenově do milionu, jen aby měl vlastní. V Praze a okolí je hypotéka pro běžného člověka téměř nereálná věc.
V Praze nejsem a hypotéku už máme, takže nevím, proč a jak moc nereálné to dneska je.
Jestli se tím myslí, že bez předchozího šetření se hypotéka vzít nedá, pak ok, s tím asi nelze než souhlasit.
Pronájem a hypotéka je obrovský rozdíl.
Pronájem je většinou závazek na 2 měsíce výpovědní doby. Kromě vratné kauce většinou není nic potřeba a nájemník nenese prakticky žádná rizika.
Naproti tomu hypotéka je závazek na několik desetiletí (20tis. na 10 let je tak jen na pěkný zasíťovaný pozemek), a není lehké od ní utéct.
Ze začátku splácení jde z těch vašich 20 tis. třeba 14tis. na úroky (teď jsou sazby příznivější), takže to moc neubývá, a v polovině splácení tak máte splaceno třeba jen 30% jistiny.
Navíc posouzení bonity bankou je často hodně odlišné od představ zákazníka. K tomu je potřeba významná částka vlastních zdrojů, kterou musíte proinvestovat napřed, a když se to bance podle jejích odhadů nebude zdát dost, nařídí vám třeba prostavět další peníze (které ale už nemáte), jinak neuvolní peníze k čerpání.
Přitom veškerá rizika jdou za vámi (jsou věci na které se přijde až během práce), a nakonec i pojištění je vinkuované ve prospěch banky.
Za 10 let můžete být třeba bez práce, bez partnera a ve špatném zdravotním stavu, a co dál?Máte termín kolaudace, ten jde třeba 2x prodloužit, ale potom to může končit nedodržením smlouvy z vaší strany. Pak chce banka vrátit prostředky... zástavní právo bance významně komplikuje případný prodej... propadnutí zástavy... atd.
Určitě je hypotéka lepší než platit nájem, jen je ale dobré vidět vše kolem. Ono se hezky napíše "... za 25 měsíčně mám hypotéku celkem rychle splacenou...", ale tak jednoduché ani rychlé to opravdu není.
A pro konkrétní info - moje první hypotéka na 4.000, - byla na 20 let, a splátka (+poplatky) byla víc než 27.000, - Kč. Tenkrát ale byl úrok nějakých 7, možná i 9%.
A to jsem musel zastavit i jiný dům, protože jsem kupoval kvůli pozemku dům, který jsem potřeboval zbourat. A předmět zástavy bych samozřejmě zbourat nemohl.
ano
za 10 let se stane věcí..
např. se zjistí, že jsme se 10 let někde sekli
co myslíte, jaká bude cena chalupy v okruhu 100km od Pha (to je celá čr, já vím ) za 5 10 let ?
bude hůř ?
já bych to zkusila,3 měsíce podnájem, a pak se uvidí, co se bude brát (diazepam, lexaurin, hypo..téka)
Tedysek
napsal(a):
No tak ony nejsou jen hypo, ale i další produkty. A navíc ne každý barák stojí tři mega.
Pokud chce člověk nějaké slušnější bydlení,3 mega jsou skoro minimum (bavím se pořád o Praze a okolí). Jasně, dá se koupit i levněji, ale většinou zas člověk nacpe spoustu peněz do rekonstrukce. Což není od věci, předělat si dům/byt po svém, jenže na to je zase potřeba čas a v tom čase musí člověk někde přebývat. Prostě jít do vlastního není až tak jednoduché. Kdyby bylo, jsme ve vlastním všichni.
Tedysek
napsal(a):
No tak ony nejsou jen hypo, ale i další produkty. A navíc ne každý barák stojí tři mega.
Na pořízení domu asi moc vhodnějších produktů nebude.
U nás na "lepších vesnicích" stojí síťovaná parcela 8-10 arů běžně 1.2 -1.5 mil. No a za 1,8 mil. se toho moc postavit a zařídit nedá. Snad nějaká papundeklová skládačka. A to nemluvím o garáži terénních úpravách oplocení atd.
Nebudeme snad říkat dům tomuhle, že ne...
https://www.youtube.com/watch?v=HGZwnqS2LYM.
https://www.youtube.com/watch?v=Obt6Dc3E0cY.
pan Brouček
napsal(a):
Pronájem a hypotéka je obrovský rozdíl.
Pronájem je většinou závazek na 2 měsíce výpovědní doby. Kromě vratné kauce většinou není nic potřeba a nájemník nenese prakticky žádná rizika.
Naproti tomu hypotéka je závazek na několik desetiletí (20tis. na 10 let je tak jen na pěkný zasíťovaný pozemek), a není lehké od ní utéct.
Ze začátku splácení jde z těch vašich 20 tis. třeba 14tis. na úroky (teď jsou sazby příznivější), takže to moc neubývá, a v polovině splácení tak máte splaceno třeba jen 30% jistiny.
Navíc posouzení bonity bankou je často hodně odlišné od představ zákazníka. K tomu je potřeba významná částka vlastních zdrojů, kterou musíte proinvestovat napřed, a když se to bance podle jejích odhadů nebude zdát dost, nařídí vám třeba prostavět další peníze (které ale už nemáte), jinak neuvolní peníze k čerpání.
Přitom veškerá rizika jdou za vámi (jsou věci na které se přijde až během práce), a nakonec i pojištění je vinkuované ve prospěch banky.
Za 10 let můžete být třeba bez práce, bez partnera a ve špatném zdravotním stavu, a co dál?Máte termín kolaudace, ten jde třeba 2x prodloužit, ale potom to může končit nedodržením smlouvy z vaší strany. Pak chce banka vrátit prostředky... zástavní právo bance významně komplikuje případný prodej... propadnutí zástavy... atd.
Určitě je hypotéka lepší než platit nájem, jen je ale dobré vidět vše kolem. Ono se hezky napíše "... za 25 měsíčně mám hypotéku celkem rychle splacenou...", ale tak jednoduché ani rychlé to opravdu není.
A pro konkrétní info - moje první hypotéka na 4.000, - byla na 20 let, a splátka (+poplatky) byla víc než 27.000, - Kč. Tenkrát ale byl úrok nějakých 7, možná i 9%.
A to jsem musel zastavit i jiný dům, protože jsem kupoval kvůli pozemku dům, který jsem potřeboval zbourat. A předmět zástavy bych samozřejmě zbourat nemohl.
hypotéka na 4.000, -
4 000 000, - samozřejmě.
coinneach
napsal(a):
Pokud chce člověk nějaké slušnější bydlení,3 mega jsou skoro minimum (bavím se pořád o Praze a okolí). Jasně, dá se koupit i levněji, ale většinou zas člověk nacpe spoustu peněz do rekonstrukce. Což není od věci, předělat si dům/byt po svém, jenže na to je zase potřeba čas a v tom čase musí člověk někde přebývat. Prostě jít do vlastního není až tak jednoduché. Kdyby bylo, jsme ve vlastním všichni.
Nemyslím. My jsme ve vlastním... statek a celkem cca 4tis metrů pozemků pod mega i s nejakejma opravami (nové rozvody elektřiny, vody, odpady, část nového plotu a vybavení včetně nových kamen. A jsme v dojezdove vzdálenosti od Prahy. A nemáme hypo ale nějaký jiný typ úvěru. Jako jde to když se chce. Čeká nás už jen jediná velká investice a to do nové střechy. Ale to bysme se měli vejít do 100tis a stále jsme pod jedním miliónem. Co můžeme si děláme teda sami a nebo seženeme levnější dělníky (známé a pod). Prostě kdo chce tak najde. Kdo nechce tak bude dál platit cizím.
Tedysek
napsal(a):
Nemyslím. My jsme ve vlastním... statek a celkem cca 4tis metrů pozemků pod mega i s nejakejma opravami (nové rozvody elektřiny, vody, odpady, část nového plotu a vybavení včetně nových kamen. A jsme v dojezdove vzdálenosti od Prahy. A nemáme hypo ale nějaký jiný typ úvěru. Jako jde to když se chce. Čeká nás už jen jediná velká investice a to do nové střechy. Ale to bysme se měli vejít do 100tis a stále jsme pod jedním miliónem. Co můžeme si děláme teda sami a nebo seženeme levnější dělníky (známé a pod). Prostě kdo chce tak najde. Kdo nechce tak bude dál platit cizím.
Co je dojezdová vzdálenost?
Tedysek
napsal(a):
Taky by mě moc zajímalo co je "dojezdová vzdálenost". A jaký jiný typ úvěru máte?
napsal(a):
Co je dojezdová vzdálenost?
Autem když to jede hodina na kraj prahy. Autobus je horší díky přestupu. Přítel jezdí do práce do Prahy a v pohodě. :)
A jaký typ úvěru upřímně nevím, protože to vyřizoval přítel v době kdy jsem do toho mluvit nemohla. A díky jeho věku si nechtěl zřizovat hypo. Je to nějaký úvěr na bydlení.
Tedysek
napsal(a):
Autem když to jede hodina na kraj prahy. Autobus je horší díky přestupu. Přítel jezdí do práce do Prahy a v pohodě. :)
A jaký typ úvěru upřímně nevím, protože to vyřizoval přítel v době kdy jsem do toho mluvit nemohla. A díky jeho věku si nechtěl zřizovat hypo. Je to nějaký úvěr na bydlení.
Takže tak 70km, to je dost velká dálka
napsal(a):
Takže tak 70km, to je dost velká dálka
Zkus prejet prahu mdh pod hodinu. To je totez. A to jedes par km. Odsud jezdi víc lidí do Prahy do práce. Část cesty je po dálnici (cca 40km) a to po dálnici která je fakt velmi výjimečně zasekaná nebo se tam neco deje... a ostatni silnice celkem v pohode. Ale takových možností jako jsme měli my je víc a jsou i blíž praze třeba. ;) vzdálenost od velkého města není tak úplně pravidlem pro cenu nemovitosti.
Tedysek
napsal(a):
Zkus prejet prahu mdh pod hodinu. To je totez. A to jedes par km. Odsud jezdi víc lidí do Prahy do práce. Část cesty je po dálnici (cca 40km) a to po dálnici která je fakt velmi výjimečně zasekaná nebo se tam neco deje... a ostatni silnice celkem v pohode. Ale takových možností jako jsme měli my je víc a jsou i blíž praze třeba. ;) vzdálenost od velkého města není tak úplně pravidlem pro cenu nemovitosti.
Právě naopak, čím dále od hlavního města, tím levněji.
Jinak, já už v Praze nějakou dobu žiju, takže si dovolím říct, že čas, který potřebuji na cestu znám moc dobře. Jasně, že po dálnici je cesta rychlejší než po okreskách.
Jinak na podzim se taky budeme s rodinou stěhovat, ale ne tak daleko, cca 15km od Prahy.
napsal(a):
Jinak, já už v Praze nějakou dobu žiju, takže si dovolím říct, že čas, který potřebuji na cestu znám moc dobře. Jasně, že po dálnici je cesta rychlejší než po okreskách.
Jinak na podzim se taky budeme s rodinou stěhovat, ale ne tak daleko, cca 15km od Prahy.
Žila jsem v Praze značnou část svého života a opravdu přejet prahu není otázka půl hodiny.
Když jsme hledali dům ke koupi tak opravdu jsme viděli i levné domy/stavení blíž u prahy.
Tedysek
napsal(a):
Hodina na kraj Prahy, když to jede, to je dost. Co pak cesta po Praze? To je další hodina a už jsou z toho hodiny dvě. To si rovnou můžu hledat něco v Plzeňském kraji, kde mám rodinu ;-) Když mám všechno - práci, studium, cvičáky, figuranta, přátele... v Praze, pak chci něco v dojezdové vzdálenosti, tzn od všeho cca 30 minut. A ne jezdit dvě hodiny, abych se někam dostala. Teď třeba bydlím v Záběhlicích a to je naprosto dokonalá lokalita. Jen ty ceny, no domilionu si tu fakt nic nekoupím.
napsal(a):
tak to úplně není.. najdete, a většinou náhodou, když už se zdá, že veškeré nervy v kýblu ;-)
90km od Prahy, jsem tam za hodinu (až v ikee), vlakem za 2, domy 3 miliony (a to není žádný zázrak), byty to samé (jen zateplený panelák)..ono totiž čím dál od Phy, tím víc "rekreační oblast".. ale dá se najít pod milion a nepadá tomu střecha.. nebo pozemek a srub.. tam si dám 12 argentýn pak, se hrozně těším
stejně, za chvíli budeme všici pěstovat brambory a ovce, protože
Tedysek
napsal(a):
Žila jsem v Praze značnou část svého života a opravdu přejet prahu není otázka půl hodiny.
Když jsme hledali dům ke koupi tak opravdu jsme viděli i levné domy/stavení blíž u prahy.
Kdy jste ten dům hledali? Jak dlouho už v něm bydlíte?
Ano, cesta po Praze je někdy pomalá. Ale tak přemýšlejte. Když budu pracovat v Praze a bydlet 70km od ní, musím dojet nejdřív těch 70km a pak NAVÍC tu cestu po Praze. Takže tím si opravdu nijak nepomůžu. Takhle jezdíme jen po té Praze.
Když budu mít štěstí, tak u nás najdu nějakou "stodolu" za třeba 800 tisíc, ale dostat to do obyvatelné podoby budu potřebovat tak aspoň 1,5 mega. A kdo ví, jestli mi to stejně nespadne na hlavu. Takže při dnešních hypotekách musím mít nějakých skoro půl mega našetřeno a budu mit pastoušku v horní dolní. Není to tak snadné s tím vlastním bydlením.
coinneach
napsal(a):
Kdy jste ten dům hledali? Jak dlouho už v něm bydlíte?
Ano, cesta po Praze je někdy pomalá. Ale tak přemýšlejte. Když budu pracovat v Praze a bydlet 70km od ní, musím dojet nejdřív těch 70km a pak NAVÍC tu cestu po Praze. Takže tím si opravdu nijak nepomůžu. Takhle jezdíme jen po té Praze.
Hledali jsme podzim, zima. Bydlime dvě zimy. Jako fakt se dá najít i blíž. Jen nám ty blíž prostě nevyhovovaly. Buď to byl blbě řešený pozemek nebo vrata do silnice v zatáčce a pod.
Jako podle mě je lepší jet po praze než po okruhu třeba. A taky záleží na tom v kolik hodin jedeš. Přítel jezdí tak, že v 7:15 je v praze na nábřeží. Za hodinu 15min.
Já vím, že pražáci mají potrebu mít vše pod nosem, ale tak to si pak nemůžou kupovat barák kdekoliv mimo Prahu. Mimochodem blízké okolí prahy není žádná výhra. Fakt ne.
Tedysek
napsal(a):
Hledali jsme podzim, zima. Bydlime dvě zimy. Jako fakt se dá najít i blíž. Jen nám ty blíž prostě nevyhovovaly. Buď to byl blbě řešený pozemek nebo vrata do silnice v zatáčce a pod.
Jako podle mě je lepší jet po praze než po okruhu třeba. A taky záleží na tom v kolik hodin jedeš. Přítel jezdí tak, že v 7:15 je v praze na nábřeží. Za hodinu 15min.
Já vím, že pražáci mají potrebu mít vše pod nosem, ale tak to si pak nemůžou kupovat barák kdekoliv mimo Prahu. Mimochodem blízké okolí prahy není žádná výhra. Fakt ne.
Blízké okolí, záleží kde
Andrýsek3
napsal(a):
Když budu mít štěstí, tak u nás najdu nějakou "stodolu" za třeba 800 tisíc, ale dostat to do obyvatelné podoby budu potřebovat tak aspoň 1,5 mega. A kdo ví, jestli mi to stejně nespadne na hlavu. Takže při dnešních hypotekách musím mít nějakých skoro půl mega našetřeno a budu mit pastoušku v horní dolní. Není to tak snadné s tím vlastním bydlením.
Právě, to je přesně to, co píšu... Teď jsem schválně mrkla na bezrealitky.cz na Středočeský kraj. Ano, dají se najít "levné" domy, ale jsou to barabizny, které bych před rozsáhlou rekonstrukcí opravdu obývat nechtěla. Obyvatelný je dům až za 2 mega a i tak je to barák před rekonstrukcí. Domy, ve kterých se dá rovnou bydlet a nějak důstojně žít se v relativní blízkosti Prahy opravdu pohybují až okolo 3 mega.
Jasně... pak si můžu koupit nějaký byt za třeba 500.000 v Horní Dolní v prdelákově. K čemu mi to ale bude, když tam nebude slušná práce, pořádný cvičák a vše, co potřebuji, to nevím.
Statek pod mega i s opravama bych teda chtěl vidět, a nová střecha - do 100 tisíc? Nová střecha? Na statku?
Za 100 tis. se dá koupit cca 200m2 obyčejných tašek. A kde jsou krajovky, hřebenáče, fólie, latě, práce, demontáž a likvidace staré krytiny, klempířina, hromosvod, okap. háky, okapy, svody...
100tis. je tak na zahradní domek. Když teda nebude velký.
Andrýsek3
napsal(a):
Já letos budu stodolu dávat do lepšího stavu kvůli zvířatům... přivést vodu, opravit zdi z venku i ze vnitř, nějaký odvod vody co se tam zaplavuje plus odtok ze stodoly samotné, privod elektriny, nova dvojí fakt velka vrata a podlaha... a vlezu se do 20tis.(mozna i do 10) By me zajimalo kde bereš částku na rekonstrukci...
pan Brouček
napsal(a):
Statek pod mega i s opravama bych teda chtěl vidět, a nová střecha - do 100 tisíc? Nová střecha? Na statku?
Za 100 tis. se dá koupit cca 200m2 obyčejných tašek. A kde jsou krajovky, hřebenáče, fólie, latě, práce, demontáž a likvidace staré krytiny, klempířina, hromosvod, okap. háky, okapy, svody...
100tis. je tak na zahradní domek. Když teda nebude velký.
Náhoda, před cca 30 lety to tu vyhořelo, takže část střechy je nova, my potřebujeme jen nad obydlenou části domu a altanu (altan je stejně velký jako obydlena cast). Střešních krytin je už celkem dost na výběr. A třeba my uvažujeme nad plechem. Jelikož máme levný zdroj a možnost klempire. A i okapy jsou už dávno. A taky nejsou potřeba všude.
coinneach
napsal(a):
Právě, to je přesně to, co píšu... Teď jsem schválně mrkla na bezrealitky.cz na Středočeský kraj. Ano, dají se najít "levné" domy, ale jsou to barabizny, které bych před rozsáhlou rekonstrukcí opravdu obývat nechtěla. Obyvatelný je dům až za 2 mega a i tak je to barák před rekonstrukcí. Domy, ve kterých se dá rovnou bydlet a nějak důstojně žít se v relativní blízkosti Prahy opravdu pohybují až okolo 3 mega.
Jasně... pak si můžu koupit nějaký byt za třeba 500.000 v Horní Dolní v prdelákově. K čemu mi to ale bude, když tam nebude slušná práce, pořádný cvičák a vše, co potřebuji, to nevím.
Čekáš že když se náhodou teď podíváš na jeden server tak tam bude najednou neco co jiní hledají třeba půl roku?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.3.18
I bez nasetrenych penez a s dluhama se da poridit barak za par mega. Viz pripad me rodiny. Mamka(50tis pujcka a prijem v cistem cca 17tis, jedno nezletile dite), jeji kolega s manzelkou prijmy dohromady 46tis a tri nezletile deti plus 400tis a neco pujcek. Ti tri si dohromady brali hypoteku na barak za 4mega a dostali ji a dostali i preklenovaci uver ve vysi chybejici castky (hypo-cena domu). Splaceni na 16let. A maj barak. Takze jo. Jde to i bez nasetrenych penez. Staci se pidit
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
I bez nasetrenych penez a s dluhama se da poridit barak za par mega. Viz pripad me rodiny. Mamka(50tis pujcka a prijem v cistem cca 17tis, jedno nezletile dite), jeji kolega s manzelkou prijmy dohromady 46tis a tri nezletile deti plus 400tis a neco pujcek. Ti tri si dohromady brali hypoteku na barak za 4mega a dostali ji a dostali i preklenovaci uver ve vysi chybejici castky (hypo-cena domu). Splaceni na 16let. A maj barak. Takze jo. Jde to i bez nasetrenych penez. Staci se pidit
Tak toho lichváře, co jim dal hypotéku na dům, bych chtěla vidět. Píšete kdo si vzal hypotéku, ale už ne za jakých podmínek a kdy se tak stalo. Mít barák je jedna věc, druhá je za jakou cenu (a teď nemyslím tu hodnotu 4 milionů).
Tedysek
napsal(a):
Já letos budu stodolu dávat do lepšího stavu kvůli zvířatům... přivést vodu, opravit zdi z venku i ze vnitř, nějaký odvod vody co se tam zaplavuje plus odtok ze stodoly samotné, privod elektriny, nova dvojí fakt velka vrata a podlaha... a vlezu se do 20tis.(mozna i do 10) By me zajimalo kde bereš částku na rekonstrukci...
No tak nějak reálně, co vidím kolem sebe. Pokud koupím opravdu barabiznu, protože nic jiného za těch třeba půl mega až mega neseženu s velkým pozemkem. Tak opravdu mi klidně rozpocitej vaše náklady, protože mě to přijde neuvěřitelné.
Elektrika, voda, topení podlahy, zdi, nějaký to zateplení, okna, dveře, celý vnitřek, střecha, okapy, ploty, terasa, garáž a miliarda dalších věcí, který já ani nevím, protože jsem nikdy nepřestavovala dům, a ta práce taky fest stojí, přítel je bohužel na tyhle věci levý. tak já nevím, ale aby ten dům za něco stal, tak to za těch 1,5 míče vidím i víc.
coinneach
napsal(a):
Tak toho lichváře, co jim dal hypotéku na dům, bych chtěla vidět. Píšete kdo si vzal hypotéku, ale už ne za jakých podmínek a kdy se tak stalo. Mít barák je jedna věc, druhá je za jakou cenu (a teď nemyslím tu hodnotu 4 milionů).
česká spořitelna, např.
a to, že už úvěry měli (a spláceli je), je pro ně jedině +
dva roky zpět bez našetřených peněz, teď tak, že si půjčíte těch pár set tisíc a za ty si ten bydlící úvěr vezmete
ono je to vlastně jednoduché, ale vnitřní nastavení..
buď chci mít psy a klid (když nebudu mít 25 na nájem, tak se stejně budu muset odstěhovat těch 70km od Phy ) anebo.. a s takovým nájmem toho asi moc neušetřím.. něco jiného je člověk sám a 1 pes.
Andrýsek3
napsal(a):
No tak nějak reálně, co vidím kolem sebe. Pokud koupím opravdu barabiznu, protože nic jiného za těch třeba půl mega až mega neseženu s velkým pozemkem. Tak opravdu mi klidně rozpocitej vaše náklady, protože mě to přijde neuvěřitelné.
Elektrika, voda, topení podlahy, zdi, nějaký to zateplení, okna, dveře, celý vnitřek, střecha, okapy, ploty, terasa, garáž a miliarda dalších věcí, který já ani nevím, protože jsem nikdy nepřestavovala dům, a ta práce taky fest stojí, přítel je bohužel na tyhle věci levý. tak já nevím, ale aby ten dům za něco stal, tak to za těch 1,5 míče vidím i víc.
Jsi megaloman. To je v pohodě. Já taky dřív myslela že barák bez 10 mil není možný...
Garáž nepotrebujes pokud nemáš kabrio. Stejně auta z garáže rychleji odchází.
Místo terasy si udělej trávník se sezenim a jezírkem. Podlahy beton a dlažba. Místo top dlažba výběr přímo ve výrobě nějakou pěknou levnou... nebo se zkus vejít do takové které je omezené množství a ovlivnilo to její cenu. Elektrika je drahá pokud nemáš v baraku vůbec proud. Jinak je to víceméně jen o natažení kabelu.
My jsme vodu po baráků natáhli asi za 7tis. Když nepočítám připojení jako takové k trubkam co jsou na ulici. Zateplení je taková osemetna záležitost. Protože barák přestane dýchat a začnou se dělat plisně vlhko a pod. A pokud vyberes barak s poradne tlustyma zdma tak zateplovat nemusis. Okna jsou taky jen otazka nabidky... plot je taky otazka materialu. My jsme delali do zeme pul metru beton pak kb bloky okrasne z obou stran a nové late... kvuli biglovi aby neutekl. Vratka delal klempir za par kacek protoze jsme meli doma material. A zdi... s trochou sikovnosti si je udelas i sama. ;).
Tedysek
napsal(a):
Jo a prvních 18 let života taky někde bydlíš.. tohle už je pritazene za vlasy...
U rodičů, no. Ale ne každý má tu možnost i dál, že? Přítel třeba žil s mamkou v pronajatém bytě. Od doby, co se odstěhoval se musela dvakrát stěhovat do jiného bytu. A tam se řeší tentýž problém s pronájem a psem, že? Není to přitažené za vlasy, vy jen evidentně nechcete vidět jak "méně movití" lidé žijou. Jsou lidi, kteří v nájmu prožijí celý život. Chápete to? Tak kam se pak má člověk vracet, když jeho rodina nemá vlastní nemovitost? Asi si žijete na obláčku, že toto nedokážete pochopit. Tak sestupte mezi běžné lidi a uvidíte, že život funguje i jinak než jednoduše, jak si to představujete ;-).
napsal(a):
česká spořitelna, např.
a to, že už úvěry měli (a spláceli je), je pro ně jedině +
dva roky zpět bez našetřených peněz, teď tak, že si půjčíte těch pár set tisíc a za ty si ten bydlící úvěr vezmete
ono je to vlastně jednoduché, ale vnitřní nastavení..
buď chci mít psy a klid (když nebudu mít 25 na nájem, tak se stejně budu muset odstěhovat těch 70km od Phy ) anebo.. a s takovým nájmem toho asi moc neušetřím.. něco jiného je člověk sám a 1 pes.
Máte pravdu, je to o vitřním nastavení. Ne každý chce žít s dluhy kam se podívá.
coinneach
napsal(a):
U rodičů, no. Ale ne každý má tu možnost i dál, že? Přítel třeba žil s mamkou v pronajatém bytě. Od doby, co se odstěhoval se musela dvakrát stěhovat do jiného bytu. A tam se řeší tentýž problém s pronájem a psem, že? Není to přitažené za vlasy, vy jen evidentně nechcete vidět jak "méně movití" lidé žijou. Jsou lidi, kteří v nájmu prožijí celý život. Chápete to? Tak kam se pak má člověk vracet, když jeho rodina nemá vlastní nemovitost? Asi si žijete na obláčku, že toto nedokážete pochopit. Tak sestupte mezi běžné lidi a uvidíte, že život funguje i jinak než jednoduše, jak si to představujete ;-).
Fakt neziju na oblacku a oprvdu patřím mezi normální smrtelníky. Za posledních 9 let jsem se z nájmu do nájmu i se psem stěhovala asi 12x. Takže to vidím dost reálné.
no tedysku, ale
barabiznu přestavuje ten, kdo to umí sám nebo tak, často s jednou dvěma obyvatelnými místnostmi a chutí "dělat" (což má teda málokdo, a takové to "brácha nahodí strop" hehe brácha nemá čas)
jinak si můžu koupit pozemek a za dva m. to za mě postaví firma, přece
vedle mě je dům za 2,5 milionu (pěkně ošklivý) a 200m na kopci se jeden domek (nová voda, el, podlahy) prodal za 700 tisíc.
napsal(a):
no tedysku, ale
barabiznu přestavuje ten, kdo to umí sám nebo tak, často s jednou dvěma obyvatelnými místnostmi a chutí "dělat" (což má teda málokdo, a takové to "brácha nahodí strop" hehe brácha nemá čas)
jinak si můžu koupit pozemek a za dva m. to za mě postaví firma, přece
vedle mě je dům za 2,5 milionu (pěkně ošklivý) a 200m na kopci se jeden domek (nová voda, el, podlahy) prodal za 700 tisíc.
No Jo, jenže buď chci bydlet ve svém za málo peněz a neco musím udělat nebo mám prachy a nestarat se o nic. Mimochodem nový barák je větší zlo než opravovat starý.
Jo kdybych to měla dělat ja, tak by to nedopadlo dobře. Je pravda, že na vesnici to tak má hodně lidí, většinou si ty rodiny ty baráky postaví samy. Jo, to já nemám, mě to bude muset udělat firma..
Asi jsem moc náročná, když chci aby to bylo hezké a funkční. Takže budu muset žít ještě pár let v nájmu, a to si pište, že mě to štve, ale nedá se svítit.
coinneach
napsal(a):
Máte pravdu, je to o vitřním nastavení. Ne každý chce žít s dluhy kam se podívá.
však říkám, free doba bez závazků
půjčit si na vánoční dárky nebo dovolenou, to fakt ne
ale vlastní bydlení ?
PS: tedysku, přestaňte jim radit, ať si v té Praze zůstanou, prosím
Moji rodiče třeba přestavovali velký barák. Vypadá teď nádherně, ale trvalo to ROKY. Prakticky celé moje dětství až do doby, kdy jsem odcházela na vejšku. Takže cca 15 let. Přestavovalo se vše - veranda, střecha, půda, měnilo se rozložení místností, přidělával kotel. Jako poslední se dělala nová kuchyň. Už je to pár let a stále - za těch teď už 20 let - není hotová například koupelna. Ona to prostě sranda není. A to oni měli tu mega výhodu v tom, že dům byl jejich, takže za nemovitost nedali nic, jen za opravy. I tak to trvalo takhle dlouho, stálo spoustu peněz. A to přesto, že bylo spoustu věcí děláno s přáteli a svépomocí.
Prostě jak říkám, není to sranda, že si člověk jen tak koupí barák. A když už starší, tak ano, ale upíše se k rokům nekonečné práce. Já prakticky celou pubertu nedělala o volnech nic jiného, než jakoukoliv manuální práci na domě. A to i velmi fyzicky náročnou, jako bourání zdí, apod.
napsal(a):
však říkám, free doba bez závazků
půjčit si na vánoční dárky nebo dovolenou, to fakt ne
ale vlastní bydlení ?
PS: tedysku, přestaňte jim radit, ať si v té Praze zůstanou, prosím
Vlastní bydlení, o které může člověk tímto způsobem velmi snadno přijít.
Tedysek
napsal(a):
No Jo, jenže buď chci bydlet ve svém za málo peněz a neco musím udělat nebo mám prachy a nestarat se o nic. Mimochodem nový barák je větší zlo než opravovat starý.
já vím..a mně se staré domy líbí.. genius loci :).
Andrýsek3
napsal(a):
Mě teda každý říká opak. Na starým se pořád něco nového objeví..
Ver mi, jezdila jsem par let po stavbach. Ani byt v novem panelaku neni vyhra. Clovek by rekl ze v novem bude vsechno nove a funkcni ale ono to tak neni. Ale to uz bylk snad v jinem vlakne popsane.
To že tu chcete barák za půl mega na který nechcete sáhnout je prostě utopie. Takový barák neexistuje snad ani v aukcích. Buď je barák levný a musí se neco opravit a to záleží na možnostech a komunikačním umu kupujícího nebo si za šílené prachy koupíte novostavby a pak postupně budete zjišťovat co za tajemství polykacu peněz ukrývá sadrokarton, zateplení duté cihly,20cm zdi a pod.
Jen namátkou se mi třeba líbí toto... https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/mutejovice-mutejovice-/591647068#img=0&fullscreen=false.
Tedysek
napsal(a):
Ver mi, jezdila jsem par let po stavbach. Ani byt v novem panelaku neni vyhra. Clovek by rekl ze v novem bude vsechno nove a funkcni ale ono to tak neni. Ale to uz bylk snad v jinem vlakne popsane.
To že tu chcete barák za půl mega na který nechcete sáhnout je prostě utopie. Takový barák neexistuje snad ani v aukcích. Buď je barák levný a musí se neco opravit a to záleží na možnostech a komunikačním umu kupujícího nebo si za šílené prachy koupíte novostavby a pak postupně budete zjišťovat co za tajemství polykacu peněz ukrývá sadrokarton, zateplení duté cihly,20cm zdi a pod.
Jen namátkou se mi třeba líbí toto... https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/mutejovice-mutejovice-/591647068#img=0&fullscreen=false.
Já chci barák za půl mega bez práce? A kde prosím. Já právě nedokážu pochopit, jak někdo dokáže opravit barák za pár stovek tisíc. A vím moc dobře, že takový dům neexistuje. Proto chci dům, který se bude muset opravit, ale počítám s vyšší částkou jakože aspoň přes milion, aby ten dům vypadal a fungoval, tak jak si představuji. Případně novostavba, ale teda asi ne od těch firem, co tu zmiňujete, ale i tak dva miliony minimálně. Plus pozemky u nás nejsou zrovna levné. A když já bych chtěla ještě ke všemu nějaký veliký, abych mohla mít tu svou vysněnou farmičku.
A to by mě zajímalo, za kolik byste tu ruinu zrekonstruovala a jak by pak vypadala.. asi máme každá rozdílné představy o rodinném domu.
Andrýsek3
napsal(a):
Já chci barák za půl mega bez práce? A kde prosím. Já právě nedokážu pochopit, jak někdo dokáže opravit barák za pár stovek tisíc. A vím moc dobře, že takový dům neexistuje. Proto chci dům, který se bude muset opravit, ale počítám s vyšší částkou jakože aspoň přes milion, aby ten dům vypadal a fungoval, tak jak si představuji. Případně novostavba, ale teda asi ne od těch firem, co tu zmiňujete, ale i tak dva miliony minimálně. Plus pozemky u nás nejsou zrovna levné. A když já bych chtěla ještě ke všemu nějaký veliký, abych mohla mít tu svou vysněnou farmičku.
A to by mě zajímalo, za kolik byste tu ruinu zrekonstruovala a jak by pak vypadala.. asi máme každá rozdílné představy o rodinném domu.
Přesně tak, je to daleko a všechno na zbourání, žádnà výhodná koupě.
Andrýsek3
napsal(a):
No, po mých zkušenostech je priorita funkčnost. S farmou doma si stejně jen tak na terasu nesednes a nebudeš lustit krizovky. Místo do vlastního skrytého bazénu vezmeš psa do rybníka. Místo ohrabavani okrasných záhonů budeš běhat okolo pole s mrkví nebo někomu jinému na farmě budeš pomáhat protože potřebuješ aby on udělal něco pro tebe... Místo nádherné kuchyně s onyxovou přepážkou mezi kuchyni a jídelnou radši budeš nakládat maso aby mohlo být vyuzeny a zvelebovat místo kde budeš skladovat domácí salámy. A místo piglovani spendlikem prach v nejmenších skulinkach budeš vápnit chlevy a běhat do nejbližší školní jídelny pro zbytky z oběda pro vlastní zver... neříkám že nejde kompromis, ale farma doma není žádné lehárko. Vidím to sama a to mám jed dvě kozy a dva králíky. A už teď vstávám v půl páté abych stihla na 6 do práce kterou mám 4 min chůze. Přijdu v poledne a doma je práce tak na tři životy. Z toho ty dva životy jen okolo zvířat. A to si myslím že ani tak žádné z našich zvířat nesidim. Ano pozemky jsou drahé a v čr prakticky pastvin nejsou. Proto spousta lidí má pastvin pronajatou nebo opravdu léta Sceka na příležitost. Jsou i tací co vypasaji zahrady po celé vsi (budu jedna z nich) a spousta dalšího. Jako fakt třeba bazén nebo terasa je třeba to poslední co bych tu potřebovala (ne chtela). Ale víc bych užila větší jezírko, aby mohlo být víc ryb a ty moci pak v kuchyni zpracovat nebo vyměnit za seno nebo obilí pro jiná zvířata co dávají zase něco jiného atd... Jako kdo chce tak se zařídí... Mimochodem název firmy je úplně sumafuk. Záleží na konkrétních lidech co makaji. Ani slovo skanska není třeba záruka kvality práce jednotlivců... A to nemluvě o projektantech, dozorech atd.
A ve starém baraku opravdu příjdeš na to že většina stavební práce je lehká a vůbec ne odborná.
Nebudu to citovat, ale není to právě tím, že je to starý barák, takže proto je tam.prace tak na 3 životy. Nebo mi chceš říct, že dva králíci a 3 kozy sežerou všechen ten čas? Nebo to budování toho starého na relativně nové, postupně, bez větší částky peněz?
Jo, tak myslím, že kompromis existuje, farma pro mě je pár zvířátek na hobby chov, nic zabíjet nebudu. Takže mi chceš říct, že člověk co má dohromady asi 6 zvířat, nemůže mít terasu, bazén, ani pěknou kuchyň a bude žít pořád jak v chlívě, jen proto aby si nevzal tu hypo a pak se tu kasal, že má vlastně čupr barák do milionu? Tak teď už přesně vím, kde je těch mých zmiňovaných 1,5 milionu, já bych prostě v tom žít nemohla a to opravdu nepotřebuju luxus.
Tedysek
napsal(a):
Drahé jako prase a další spousta peněz by se narvala do oprav, aby to bylo alespoň obyvatelné. Krásné to být může, ale finančně velmi náročné. Což vlastně potvrzuje to, co už jsme psali výše.
Andrýsek3
napsal(a):
Nebudu to citovat, ale není to právě tím, že je to starý barák, takže proto je tam.prace tak na 3 životy. Nebo mi chceš říct, že dva králíci a 3 kozy sežerou všechen ten čas? Nebo to budování toho starého na relativně nové, postupně, bez větší částky peněz?
Jo, tak myslím, že kompromis existuje, farma pro mě je pár zvířátek na hobby chov, nic zabíjet nebudu. Takže mi chceš říct, že člověk co má dohromady asi 6 zvířat, nemůže mít terasu, bazén, ani pěknou kuchyň a bude žít pořád jak v chlívě, jen proto aby si nevzal tu hypo a pak se tu kasal, že má vlastně čupr barák do milionu? Tak teď už přesně vím, kde je těch mých zmiňovaných 1,5 milionu, já bych prostě v tom žít nemohla a to opravdu nepotřebuju luxus.
Přesně tak Tady asi dochází k tomu střetu - my si chceme pořídit hezký dům, ve kterém se dá hned žít a dámy barabiznu, kterou budou roky postupně opravovat. Proto se holt nemůžeme shodnout.
Mimochodem, když by člověk nebyl omezen územím (měl třeba práci, která se dá dělat z domu) a nechtěl nutně dům, tak se dá určitě levně pořídit byt a ten relativně levně zrekonstruovat. Jenže byt je byt a člověk se psem tam může řešit stejné problémy se psy jako v nájmu (sousedi).
Mě třeba zaujal tento článek - https://aniesonge.com/komunistickyho-bytu-prosvetlena-spelunka/
Vešli se do 800.000kč s koupí i opravami bytu. Ale to je na konci světa.
Andrýsek3
napsal(a):
A jak vis jak nas barak vypada? Ja jen rikam, ze svou vysnenou onyxovou stenu jsem vymenila za jezirko, za kralikarnu a pod. Kuchyně mám pro jistotu dvě a do altanu jsem místo auta nastěhovala seno. Ano, není takový barák hotovy za 3 měsíce jako dnešní novostavby, ale stojí už 100 let a toho se tvá novostavba nedozije ani při sebelepší vůli. Porid si třeba vilu za 10 mil. Mě je to jedno. Jen já mám kompromis mezi vysnenym rodinným domem a praktickým hospodářstvím. Jo, můžu vzít hypo a mít tu 30 hektarů pastvin a zvířatům jen budu vozit vodu a mít naprosto sterilní dům s luxusní terasu, ručně delanym venkovním nábytkem, bazénem, doma můžu mít třeba moderní panelakovy efekt... jenže na co? Mě to třeba šťastnou fakt neudělá a jsem si jistá, že třeba ty moje kozy budou raději se mnou na zahradě a místo růží jim radši vypestuju salát a mrkev0. Já jsem ráda když mám dvůr a zahradu hezky zatravnenou, můžu zvířatům udělat novou ohradu, novou podlahu ve stodole, kralikum bezpecne výběhy a jezírko se nebude zelenat. Pak si sednu na lavičku na dvorku a ugriluju si vlastního kapra. Letos budu dělat část nové fasády. Zateplovat nemusím a nechci, máme 80cm zdi. Fasádu si nabarvim na barvu jakou chci a jaká se mi líbí. Doma si taky natáhnou perlinku, vystukuju sama a pokud budu chtít odborne vymalovat,
Tak v ulici je malíř a s ním se budu moct určitě rozumně domluvit. Dřevo pro stavbu pro zvířata sháním u lidí z lesa ne z krámu. Beton taky nekupuju hotovy a lity, ale nechám si dovézt písek a cement a zapnu michacku...
Ono jde opravit barák za miliony, ale jde to i levně a poctivě. Jen nesmí být člověk líný, hamoun a na všechny okolo protivný. Některý věci se stejně musí koupit jako spotřebiče a pod. Ale na spoustě věcech jde ušetřit aniž by se to osidilo. A stokrát raději budu koukat na kulaté rohy zdí než na sadrokarton drahé novostavby za kterým bují hromada plisne nebo se za ním nedají opravit nové plastové trubky ať vedou kamkoliv. Takhle si muzu udělat všechno tak jak potřebuju a chci a už můžu myslet i na to, že se čas od času někde něco může stát. A až budeš koukat reálně jak se novostavby staví tak pak napiš jak si představuješ že třeba kominik vyleze ke komínu když strechare nenapadne udělat ani střešní okno. Nebo se zeptej čím se dnes spojují tvarnice... rozebrala bys celý barák jednou rukou. Já tuhle náhražku baráků nechci. Sice To vypadá efektivně, ale je To opravdu drahý efekt s praxí na prd. To si to raději budu 10 let bydlet v baráku co se rekonstruuje.
coinneach
napsal(a):
Přesně tak Tady asi dochází k tomu střetu - my si chceme pořídit hezký dům, ve kterém se dá hned žít a dámy barabiznu, kterou budou roky postupně opravovat. Proto se holt nemůžeme shodnout.
Mimochodem, když by člověk nebyl omezen územím (měl třeba práci, která se dá dělat z domu) a nechtěl nutně dům, tak se dá určitě levně pořídit byt a ten relativně levně zrekonstruovat. Jenže byt je byt a člověk se psem tam může řešit stejné problémy se psy jako v nájmu (sousedi).
Mě třeba zaujal tento článek - https://aniesonge.com/komunistickyho-bytu-prosvetlena-spelunka/
Vešli se do 800.000kč s koupí i opravami bytu. Ale to je na konci světa.
No to uz jsem psala... Vy chcete hotovy opravený barák/novostavby hned a za par kaček. A někomu nevadí koupit starý barák a na něm opravdu makat a je ochotný se naučit kde co. Ale místo penezma platí časem. Takže opravdu nový barak nebo barak po rekonstrukci za půl mega nesezenes a můžeš na net koukat třeba dvacet let.
Tedysek
napsal(a):
A jak vis jak nas barak vypada? Ja jen rikam, ze svou vysnenou onyxovou stenu jsem vymenila za jezirko, za kralikarnu a pod. Kuchyně mám pro jistotu dvě a do altanu jsem místo auta nastěhovala seno. Ano, není takový barák hotovy za 3 měsíce jako dnešní novostavby, ale stojí už 100 let a toho se tvá novostavba nedozije ani při sebelepší vůli. Porid si třeba vilu za 10 mil. Mě je to jedno. Jen já mám kompromis mezi vysnenym rodinným domem a praktickým hospodářstvím. Jo, můžu vzít hypo a mít tu 30 hektarů pastvin a zvířatům jen budu vozit vodu a mít naprosto sterilní dům s luxusní terasu, ručně delanym venkovním nábytkem, bazénem, doma můžu mít třeba moderní panelakovy efekt... jenže na co? Mě to třeba šťastnou fakt neudělá a jsem si jistá, že třeba ty moje kozy budou raději se mnou na zahradě a místo růží jim radši vypestuju salát a mrkev0. Já jsem ráda když mám dvůr a zahradu hezky zatravnenou, můžu zvířatům udělat novou ohradu, novou podlahu ve stodole, kralikum bezpecne výběhy a jezírko se nebude zelenat. Pak si sednu na lavičku na dvorku a ugriluju si vlastního kapra. Letos budu dělat část nové fasády. Zateplovat nemusím a nechci, máme 80cm zdi. Fasádu si nabarvim na barvu jakou chci a jaká se mi líbí. Doma si taky natáhnou perlinku, vystukuju sama a pokud budu chtít odborne vymalovat,
Tak v ulici je malíř a s ním se budu moct určitě rozumně domluvit. Dřevo pro stavbu pro zvířata sháním u lidí z lesa ne z krámu. Beton taky nekupuju hotovy a lity, ale nechám si dovézt písek a cement a zapnu michacku...
Ono jde opravit barák za miliony, ale jde to i levně a poctivě. Jen nesmí být člověk líný, hamoun a na všechny okolo protivný. Některý věci se stejně musí koupit jako spotřebiče a pod. Ale na spoustě věcech jde ušetřit aniž by se to osidilo. A stokrát raději budu koukat na kulaté rohy zdí než na sadrokarton drahé novostavby za kterým bují hromada plisne nebo se za ním nedají opravit nové plastové trubky ať vedou kamkoliv. Takhle si muzu udělat všechno tak jak potřebuju a chci a už můžu myslet i na to, že se čas od času někde něco může stát. A až budeš koukat reálně jak se novostavby staví tak pak napiš jak si představuješ že třeba kominik vyleze ke komínu když strechare nenapadne udělat ani střešní okno. Nebo se zeptej čím se dnes spojují tvarnice... rozebrala bys celý barák jednou rukou. Já tuhle náhražku baráků nechci. Sice To vypadá efektivně, ale je To opravdu drahý efekt s praxí na prd. To si to raději budu 10 let bydlet v baráku co se rekonstruuje.
To je dost ode zdi ke zdi.
Taky máme hospodářství, taky máme starý barák po celkové rekonstrukci a dvě kuchyně, taky máme rybníky a mrkev, ovšem k tomu máme bazén, růže a altán používáme na kafíčko a křížovky a vše chci mít nejen funkční, ale i krásný.
Staré baráky mají svoje kouzlo, miluji je a naopak se mi nelíbí většina novostaveb, ale žít několik let v rekonstrukci a provizoriu bych nedala.
napsal(a):
Taky máme hospodářství, taky máme starý barák po celkové rekonstrukci a dvě kuchyně, taky máme rybníky a mrkev, ovšem k tomu máme bazén, růže a altán používáme na kafíčko a křížovky a vše chci mít nejen funkční, ale i krásný.
Staré baráky mají svoje kouzlo, miluji je a naopak se mi nelíbí většina novostaveb, ale žít několik let v rekonstrukci a provizoriu bych nedala.
A přesně to myslím. Není to jen černo bílé, a každému se samozřejmě líbí něco jiného, dostane mě, když reknuy že bych chtěla zvířata,.tak si můžu nechat zdát o terase nebo bazénu.
Tedysku, nevím.kestli jste to vůbec četla, to co píšu. Nevadí mi zrekonstruovaný barák, ale opravdu zrekonstruovaný, a to fakt za pár šupů neudělám, nejsem nějaký příznivec novostaveb. Je mi to jedno, ale chci hezké, útulné bydlení, ne staveniště (tím nenaražím, já nevím jaké to máte). A právě vůbec jsem nepsala, že to chci za málo peněz, byla by pro mě utopie jít do banky si půjčit 1 milión korun a koupit barák s větším pozemkem a chtít ho ještě zrekonstruovat. To si opravdu radši vezmu tu hypotéku. No a líná nejsem, ale barák sama nepostavím, bohužel.
napsal(a):
Tak já neříkám že to nejde všechno naráz. Ale to si pak vezmi hypo na par milionů. Jen my to zvládám bez hypo jen s "lehkým úvěrem" a mám čas a chuť si tu rekonstrukci zaplatit časem a sadlem. Nemám potřebu navíc platit někomu za něco co zvládnu sama a z levnějších zdrojů avšak neosizene. ;)
Mimochodem provizoria nesnáším a pokud vyloženě nemusím tak je nepraktikuji a určitě z provizoria nedělám konecne stadium.
Andrýsek3
napsal(a):
A přesně to myslím. Není to jen černo bílé, a každému se samozřejmě líbí něco jiného, dostane mě, když reknuy že bych chtěla zvířata,.tak si můžu nechat zdát o terase nebo bazénu.
Tedysku, nevím.kestli jste to vůbec četla, to co píšu. Nevadí mi zrekonstruovaný barák, ale opravdu zrekonstruovaný, a to fakt za pár šupů neudělám, nejsem nějaký příznivec novostaveb. Je mi to jedno, ale chci hezké, útulné bydlení, ne staveniště (tím nenaražím, já nevím jaké to máte). A právě vůbec jsem nepsala, že to chci za málo peněz, byla by pro mě utopie jít do banky si půjčit 1 milión korun a koupit barák s větším pozemkem a chtít ho ještě zrekonstruovat. To si opravdu radši vezmu tu hypotéku. No a líná nejsem, ale barák sama nepostavím, bohužel.
Četla jsem všechno. Vezmi si hypo a buď stastna ;) já jsem šťastná takto. Někdo to umí tak a jiný jinak... A někdo musí zaplatit někoho kdo to co ono umí.
mám čas a chuť si tu rekonstrukci zaplatit časem a sadlem. Nemám potřebu navíc platit někomu za něco co zvládnu sama a z levnějších zdrojů avšak neosizene. ;)
Tohle není rekonstrukce, to je celoživotní fušerské patlání se ve starým baráku, který sežere spoustu času a peněz, a přitom to pořád bude starý barák se spoustou problémů, které k tomu patří, a pořád bydlíte v podstatě na staveništi.
Rekonstrukce nejde dělat nějak "časem" a platit "sádlem". Rekonstrukce potřebuje dělat některé věci naráz, či v nějakém logickém sledu, což často obnáší třeba i dočasnou neobyvatelnost domu atd.
Materiály musíte zaplatit (né sádlem, ale penězma), potřebujete technologie, které nemáte, postupy které neznáte, a dělat věci které neumíte.
Já všechno co stavím, tak dělám s tím, abych na to už já ve svým životě nesáhnul.
Co to je rekonstrukce vím dobře, jednak jsem jednu dělal buldozerem (oficiálně to byla "Nástavba, přístavba a stavební úpravy") a druhou jsem dělal na zděděném domě ve kterém bydlím. A když to chcete udělat dobře a má to být opravdu "rekonstrukce", znamená to nechat prakticky jen svislé a vodorovné konstrukce (pokud jsou zcela v pořádku) a nějakou příčku.
I tak třeba řešení vodorovných hydroizolací byl celkem problém.
pan Brouček
napsal(a):
mám čas a chuť si tu rekonstrukci zaplatit časem a sadlem. Nemám potřebu navíc platit někomu za něco co zvládnu sama a z levnějších zdrojů avšak neosizene. ;)
Tohle není rekonstrukce, to je celoživotní fušerské patlání se ve starým baráku, který sežere spoustu času a peněz, a přitom to pořád bude starý barák se spoustou problémů, které k tomu patří, a pořád bydlíte v podstatě na staveništi.
Rekonstrukce nejde dělat nějak "časem" a platit "sádlem". Rekonstrukce potřebuje dělat některé věci naráz, či v nějakém logickém sledu, což často obnáší třeba i dočasnou neobyvatelnost domu atd.
Materiály musíte zaplatit (né sádlem, ale penězma), potřebujete technologie, které nemáte, postupy které neznáte, a dělat věci které neumíte.
Já všechno co stavím, tak dělám s tím, abych na to už já ve svým životě nesáhnul.
Co to je rekonstrukce vím dobře, jednak jsem jednu dělal buldozerem (oficiálně to byla "Nástavba, přístavba a stavební úpravy") a druhou jsem dělal na zděděném domě ve kterém bydlím. A když to chcete udělat dobře a má to být opravdu "rekonstrukce", znamená to nechat prakticky jen svislé a vodorovné konstrukce (pokud jsou zcela v pořádku) a nějakou příčku.
I tak třeba řešení vodorovných hydroizolací byl celkem problém.
Jo, material ale umím sehnat levněji než přes firmu co by mi dům opravovala. Vidím dost velký rozdíl zaplatit za omítku 150tis a 10 tis. A o tom mluvím. Bourat tu nic nemusím.
Jaké technologie prosím potřebuju a nemám? To by mě zajímalo.
Tedysek
napsal(a):
No to uz jsem psala... Vy chcete hotovy opravený barák/novostavby hned a za par kaček. A někomu nevadí koupit starý barák a na něm opravdu makat a je ochotný se naučit kde co. Ale místo penezma platí časem. Takže opravdu nový barak nebo barak po rekonstrukci za půl mega nesezenes a můžeš na net koukat třeba dvacet let.
Já jsem nikde nenapsala, že chci vše hned hotové za pár kaček. Naopak celou dobu tvrdím, že je to drahé. Zjevně si nerozumíme. Navíc já chci, aby to, co si pořídím bylo alespoň obyvatelné. To jste asi jaksi nepochopila, i když to opakuju pořád dokola. Za 500.000 si člověk koupí opravdu leda barabiznu.
Andrýsek3
napsal(a):
Nevím jestli vůbec má mysl to řešit... Tedysek evidentně absolutně nechápe co se snažíme říct.
coinneach
napsal(a):
Nevím jestli vůbec má mysl to řešit... Tedysek evidentně absolutně nechápe co se snažíme říct.
Nebo je to naopak? Hele psali jste že chcete barák ve kterém se dá hned bydlet. Nechcete podstoupit rekonstrukci za vaši přítomnosti. Tak je to jasný, ne? Prostě vy se bez hypo zjevně neobejdete a prostě pro uspokojení potřebujete koupit dům již hotový.
Tedysek
napsal(a):
To je přímo dům snů!
Teda spíš noční můra!
Tedysek
napsal(a):
Nebo je to naopak? Hele psali jste že chcete barák ve kterém se dá hned bydlet. Nechcete podstoupit rekonstrukci za vaši přítomnosti. Tak je to jasný, ne? Prostě vy se bez hypo zjevně neobejdete a prostě pro uspokojení potřebujete koupit dům již hotový.
Ano, a tím jsem se snažila dobrat k tomu, že pořídit si v dnešní době něco vlastního - ať už dům či byt - není jednoduché Určitě ne v Praze a okolí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.154.206
coinneach
napsal(a):
Hypoteka je od equa banky. Zadny lichvar. Preklenovaci uver od monety. Zcela normalni sazby. Ani nijak vysoke, ani nijak nizke. Jedine co neslo dat delsi dobu splaceni neb mamce je 53, a ostatnim pres 40.
coinneach
napsal(a):
Ano, a tím jsem se snažila dobrat k tomu, že pořídit si v dnešní době něco vlastního - ať už dům či byt - není jednoduché Určitě ne v Praze a okolí.
Dnes asi nikde. V Brně ceny nemovitostí stoupají a i vyložené barabizny se prodávají draho. Levněji seženete na venkově, hlavně tam, kde není práce a dobrá dopravní dostupnost do místa, kde práce je.
napsal(a):
Dnes asi nikde. V Brně ceny nemovitostí stoupají a i vyložené barabizny se prodávají draho. Levněji seženete na venkově, hlavně tam, kde není práce a dobrá dopravní dostupnost do místa, kde práce je.
Přesně jak píšete. Máte pravdu, že to není jen okolí Prahy, ale všech velkých měst. Na konci světa se dá koupit slušné bydlení za pár set tisíc. Jen kdo by tam chtěl bydlet... Mít práci doma, tak jistě. Ale dojíždět za prací třeba dvě hodiny, to se chce asi málokomu.
coinneach
napsal(a):
Přesně jak píšete. Máte pravdu, že to není jen okolí Prahy, ale všech velkých měst. Na konci světa se dá koupit slušné bydlení za pár set tisíc. Jen kdo by tam chtěl bydlet... Mít práci doma, tak jistě. Ale dojíždět za prací třeba dvě hodiny, to se chce asi málokomu.
Není to jen o práci. Ale až přijdou děti tak dojíždění do školky, do školy. Ve stáří k doktorovi... Sice auto to hodně usnadní, ale co když člověk kvůli zdravotním problémům nebo stáří nebude moci řídit? Vím, že lidé žijí i tam, kde lišky dávají dobrou noc, ale není to zdaleka sen všech.
Tedýsek chce být farmář, farmář má práci všude, kde jsou pozemky. Nemusí dojíždět.
V roce 2011 jsme koupili hospodářské stavení s pozemkem 2600 m 80 km od Prahy,6 km od dálničního sjezdu Chotoviny. Překlenovací úvěr ze stavebního spoření, cena 800 000. Za tři roky jsme za dalších 700 000 a kupu vlastní práce byli rámcově se vším hotovi. Přes týden pracovali v Praze o víkendech a dovolených zde. Já jsem ročník 1961 a manžel 1965. Splátka je 8000, úver 1500000. Manžel nyní pracuje v Táboře,13 km, já stále v Praze, ale jen dva dny v týdnu. Práce je i jinde, než v hlavním měste, školy a školky také. Kultura je i zde.Byli jsme např.23.2. monkey bussines v Plané,8.3. Šmoldas a spol v divadle Tábor.18.3. jedeme na Cimrmany. Máme ráj na zemi, jsme soběstační v jídle, žijeme v přírodě. Chováme ovce, králíky, slepice, dva hovawarty, kocoura. Na zahradě vypěstuji vše. Vařím, zavařuji, mrazím, peču chleba. Máme branku do lesa. Ráj na zemi. Narodila jsem se v Praze, ale žít už bych tam nechtěla.
Všechno je otázka priorit. A chuti pracovat, chuti řešit problémy nebo nevidět vše jako problém, ale jako příležitost ke kreativitě.
Mimochodem, máme separační wc, nemáme myčku ani sušičku, nemáme bazén, dobrovolně, máme rybníky.
Tedýska chápu.
Být mladší, koupím si něco v Novohradských horách a farmařím se vším všudy.
Také mne napadá, pokud jsem schopna splácet v budoucnu 20000 mesíčně hypo, tak jsem jistě schopna napr 3 roky to dávat stranou a mám hnedle 720 000.
Tři roky budu žít s partnerem u rodičů, pěkně je poprosím, zaplatím jim jen náklady, jeho plat spořím a můj plat použiji na výdaje. Jak jednoduché, že?
Nikomu neberu, kde chce žít. A jakým způsobem. Ale všichni nechtějí žít spartánsky a spravovat barák kousek po kousku třicet let a za provozu. To není o bazénu a přehnaném luxusu, ale o normálním standardu bydlení.
Tři roky žít s partnerem u rodičů? Odvážná myšlenka. Co když není kde? Co když by to byl jistý poukaz na rozvod? Ale teorie je to krásná.
Píšu o třech letech a ne třiceti . Co si představujete pod pojmem žít spartánsky? Já jen dobré věci.
Věřte, že když chci, tak můžu a když nechci, tak nemusím. To je moje krédo. Hledání výmluv, proč něco nejde, trvá déle, než se pokusit.
Tři roky, co to je. A máte poukázku na hypo. Pokud nejste schopni se shodnout v zájmu dobré věci tři roky, tak nevím, jak to pak dokážete po celý život.
A přemýšlením o tom co bude, až budete stará nemocná si nepomůžete. S takovou by se všichni nastěhovali do okolí nemocnic a domovů pro seniory.
S tím šetřením budoucí splátky hypo jsem vás chtěla trochu popíchnout, přiznávám. Ale proč si nevyzkoušet, co by nás léta čekalo? Měsíc co měsíc se obejít bez určité nemalé částky, srovnat si priority, uskrovnit se. Naučit se vycházet s bližními svými. Pokud to tři roky vydržíte, tak pak uvidíte, zda máte na to chuť. A na konci bude bonus krásně naspořené částky použitelné na cokoliv.
Když to tak tady čtu, tak jsem moc ráda, že to nemusím řešit. Když jsem se vdala, tak jsme postupně během jednoho roku bydleli u obou rodičů. Ani jedno dlouhodobě nešlo, a bydlet tak tři roky, tak jsme rozvedení natotata. Vyřešili jsme to přestěhováním na druhý konec republiky, kde manžel získal práci s bytem. Ani to nebyla žádná díra, kde dávají lišky dobrou noc, ale město s cca deseti tisíci obyvateli. Jenže co tam bylo? Nemocnice, kde nebyly ani všechny obory, gympl, zdravka, SOU. Tečka. Porodnice byla v sousedním městě a bez auta, které jsme tehdy neměli, dost špatně dostupná. Řekli jsme si, že do deseti let budeme zpátky - v Brně. Podařilo se za sedm let. A i když se nám tam moc líbilo, protože krajina lesů a skal je tam excelentní, tak bydlení na okraji města, kde jsou tři velké nemocnice, dvě porodnice s veškerým vybavením, x středních škol, tři univerzity, x obchodů, a přitom do lesa jen skok, je mnohem pohodlnější v každé fázi života.
Ještě k tomu bydlení u rodičů - tři roky jsou poměrně dost dlouhá doba na to, že musí zatnout zuby nejen mladí, ale hlavně rodiče, slevit ze svého způsobu života a pohodlí a klidu. A hlavně - musí všichni zúčastnění chtít a být mimořádně tolerantní.
Tak ono je to o prioritách, pokud člověk zrovna není milionář, aby si mohl dovolit cokoliv, tak obvykle musí volit mezi tím mít všechno pod nosem a nebo klid na tý svý "samotě u lesa". Každý preferuje něco jiného a dohadovat se, co je lepší nemá smysl.
A jinak na malých vesnicích 50-70 km od Prahy se dají pořídit baráčky k bydlení za milion až dva, tedy celkem levně, jen holt pro některý lidi to není dostatečně dost v civilizaci. :D Ale jiným lidem to vyhovuje, naše pidivesnice už se taky díky takovým lidem rozrůstá a prodat tu pozemek nebo barák není problém. A obvykle jde o lidi z Prahy nebo z okolí Prahy, kteří už mají tý civilizace po krk. :D.
No, jsem sice daleko od prahy, ale teoreticky nemusím pachnout z vesnice. Máme tu dva obchody,4 hospody, lékaře pro dospělé i děti, zubaře, zš i ms, knihovnu, sportovní hřiště, lékárnu, lidi co dělají řemesla. Duchodak je kousek, domov pro postižené taky. V dojezdu 15km tu je asi 5 středních škol, kino, divadlo, nemocnice i porodnice, několik velkých marketu a i hrad. To že tu není gucci a podobne obchody mě netrápí. Oblečení si kupuju jednou ročně protože mi to stačí a nákupy jako takové nenávidím. Ka to tak hrozně s dostupností nevidím. Jediné co mi tu chybí je kulečník. Hold si na něj ušetříme a koupíme si ho domů. :)
A taky by mě zajímalo co jsou sparťanské podmínky. :).
napsal(a):
To je přímo dům snů!
Teda spíš noční můra!
Moc velký a já bych to rovnou zbourala, to snad ani není na rekonstrukci.
assil
napsal(a):
Tak ono je to o prioritách, pokud člověk zrovna není milionář, aby si mohl dovolit cokoliv, tak obvykle musí volit mezi tím mít všechno pod nosem a nebo klid na tý svý "samotě u lesa". Každý preferuje něco jiného a dohadovat se, co je lepší nemá smysl.
A jinak na malých vesnicích 50-70 km od Prahy se dají pořídit baráčky k bydlení za milion až dva, tedy celkem levně, jen holt pro některý lidi to není dostatečně dost v civilizaci. :D Ale jiným lidem to vyhovuje, naše pidivesnice už se taky díky takovým lidem rozrůstá a prodat tu pozemek nebo barák není problém. A obvykle jde o lidi z Prahy nebo z okolí Prahy, kteří už mají tý civilizace po krk. :D.
Přesně tak, je to o prioritách. A taky o zkušenostech. My rekonstruovali domek na vesnici z 80tých let a rovnou jsme v něm po dobu rekonstrukce bydleli, ale už bych do toho nešla ani náhodou. Teď cokoliv se má dělat, třeba jen výměna bojleru, tak už mě chytají nervy A i když bydlíme přímo u autobusové zastávky a asi 1 km od města, tak bez auta to prostě nejde.
Na druhou stranu starší domky se mi líbí víc, tedy některé, ty dnešní novostavby, které vypadají jako velkosklady, jsou příšerné a divím se, že se to někomu může líbit. A kdyby aspoň kolem domu byla nějaká úprava, ale to je vidět, že na stavbu baráku všechno padlo, nejsou peníze, tak se to jen obežene obyčejným pletivovým plotem a nechá několik let tak. Za mě teda i dřevostavby vypadají líp a nechápu, proč pro některé to není dům.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.154.206
Tedysek
napsal(a):
No, jsem sice daleko od prahy, ale teoreticky nemusím pachnout z vesnice. Máme tu dva obchody,4 hospody, lékaře pro dospělé i děti, zubaře, zš i ms, knihovnu, sportovní hřiště, lékárnu, lidi co dělají řemesla. Duchodak je kousek, domov pro postižené taky. V dojezdu 15km tu je asi 5 středních škol, kino, divadlo, nemocnice i porodnice, několik velkých marketu a i hrad. To že tu není gucci a podobne obchody mě netrápí. Oblečení si kupuju jednou ročně protože mi to stačí a nákupy jako takové nenávidím. Ka to tak hrozně s dostupností nevidím. Jediné co mi tu chybí je kulečník. Hold si na něj ušetříme a koupíme si ho domů. :)
A taky by mě zajímalo co jsou sparťanské podmínky. :).
Takové to kdyz dik urychlenemu stehovani mate koupelnu s kuchyni v jednom. Vodu na nadobi ohrejvate v rychlovarce. Spite v teplakach, mikinach a cepicich meb neni pripojenej kotel a pidi krbovky v jediny mistnosti obriho baraku to nedaj. Nebo kdyz perete ve stolete romce na dvore pricemz behem prani po tom dvore tu pracku chytate. Kdyz jako wc mate jen maly chemicky a na velkou behate pres celou ves k babicce. Kdyz mate vsecko v krabicich a cokoliv hledate musite jich asi 30prohledat a neb neni kam dat zabiraj celej obyvak a jako bonus neb nebyla dodelana koupelna koupalo se ve skopku na dvorku.
Rekla bych ze neco podobneho zazila jsem nekolikrat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takové to kdyz dik urychlenemu stehovani mate koupelnu s kuchyni v jednom. Vodu na nadobi ohrejvate v rychlovarce. Spite v teplakach, mikinach a cepicich meb neni pripojenej kotel a pidi krbovky v jediny mistnosti obriho baraku to nedaj. Nebo kdyz perete ve stolete romce na dvore pricemz behem prani po tom dvore tu pracku chytate. Kdyz jako wc mate jen maly chemicky a na velkou behate pres celou ves k babicce. Kdyz mate vsecko v krabicich a cokoliv hledate musite jich asi 30prohledat a neb neni kam dat zabiraj celej obyvak a jako bonus neb nebyla dodelana koupelna koupalo se ve skopku na dvorku.
Rekla bych ze neco podobneho zazila jsem nekolikrat.
No tak až takhle brutální to neznám. Jako Jo, byli jsme bez proudu, bez vody, bez odpadu... Ale jen asi měsíc. Prala jsem v ruce. Ale v zimě tu bylo teplo, proud nebyl protože tu nikdo 13 let nebydlel a čez to odstrihl. A chvíli trvalo než se domluvili dva lidi co měli od města povoleno tu přípojku vody a odpadu udělat. Ale mohli jsme v té době bydlet jinde. Ale nechtěli jsme. A všude krabice taky neznám. Ne tu tolik prostoru a nábytku že tohle fakt ne. Ale můžu s klidným svědomím říct že to bylo naše nejšťastnější období. :).
No u rodičů nevim, jak bychom se vešli. K našim panelákový byt 3+1 oba rodiče, a v pokojíčku já přítel, můj bratr a pes a kočka. Nebo k přítelově mamce do 2kk, tam.bychom spali asi na gauči. Nehledě na to, že by nás tam prostě nechtěli. A to pro nás udělají první poslední.
Takže nájmu jsme se opravdu nevyhnuli ani nevyhneme,10tisic celkově za nájem a energie a i tak šetříme, ale jde to pomalu, neb jsem stále na VŠ. Jooo na vesnici u rodičů v baráku bydlí hodně lidí, ale ty vztahy pak.
Spartánské podmínky - pro každého budou znamenat něco jiného. A i v průběhu života se budou měnit. To, co člověku při občasném pobytu na chatě či chalupě připadá romantické, to při každodenním životě bude otravné a později nesnesitelné. Třeba absence koupelny, absence teplé vody, WC suché a nebo i splachovací mimo obytnou budovu (někde na dvoře nebo přes dvůr), atd.
No u rodičů, dejte pokoj, to bych nebydlela ani za nic. Stačilo mi to 2 roky po svatbě u tchánovců. A to bylo v baráku.
Vztahy jsou vždy o účastnících vztahů. Jak se kdo ke komu vztahuje. Vážit si jeden druhého. Ale jak říkám, vše je otázka priorit, otázka toho, zda vím, jak chci prožít svůj život. Máme to ve svých rukou. Opravdu znám i takové rodiny, kde mají společnou kuchyn, jeden pokoj rodiče, jeden pokoj mladí. Dočasně. Všichni vědí, proč to dělají.
Miluji staré domy z duší. Je třeba si užít i cestu nejen cíl. O tom je život, dle mne.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Tedýsek chce být farmář, farmář má práci všude, kde jsou pozemky. Nemusí dojíždět.
V roce 2011 jsme koupili hospodářské stavení s pozemkem 2600 m 80 km od Prahy,6 km od dálničního sjezdu Chotoviny. Překlenovací úvěr ze stavebního spoření, cena 800 000. Za tři roky jsme za dalších 700 000 a kupu vlastní práce byli rámcově se vším hotovi. Přes týden pracovali v Praze o víkendech a dovolených zde. Já jsem ročník 1961 a manžel 1965. Splátka je 8000, úver 1500000. Manžel nyní pracuje v Táboře,13 km, já stále v Praze, ale jen dva dny v týdnu. Práce je i jinde, než v hlavním měste, školy a školky také. Kultura je i zde.Byli jsme např.23.2. monkey bussines v Plané,8.3. Šmoldas a spol v divadle Tábor.18.3. jedeme na Cimrmany. Máme ráj na zemi, jsme soběstační v jídle, žijeme v přírodě. Chováme ovce, králíky, slepice, dva hovawarty, kocoura. Na zahradě vypěstuji vše. Vařím, zavařuji, mrazím, peču chleba. Máme branku do lesa. Ráj na zemi. Narodila jsem se v Praze, ale žít už bych tam nechtěla.
Všechno je otázka priorit. A chuti pracovat, chuti řešit problémy nebo nevidět vše jako problém, ale jako příležitost ke kreativitě.
Mimochodem, máme separační wc, nemáme myčku ani sušičku, nemáme bazén, dobrovolně, máme rybníky.
Tedýska chápu.
Být mladší, koupím si něco v Novohradských horách a farmařím se vším všudy.
Já netvrdím, že Tedýska nechápu. Ale vy asi nedokážete pochopit, že každý chce žít jinak. Já rozhodně nepotřebuji k životu drahou vilu 5km od Prahy. Ani nepotřebuji, aby mé dítě chodilo do školy v Praze. Ale ty možnosti v Praze jsou absolutně jiné než jinde. Ať už co se týče kroužků, práce, vzdělání, zdravotnictví, apod... Vy máte ráj na zemi takový, jaký ho máte. To ale neznamená, že to tak chce každý. Jak jsem psala, v Praze mám momentálně školu, s mým oborem tu budu mít i práci, mám tady přátele, cvičáky kam se psem chodím a jsem spokojená, atd atd. Kultura... no ok, ne každý má rád zrovna ten typ kultury, co vy popisujete.
Nejsem vyloženě městský typ, nevadilo by mi bydlet na vesnici. Ale prostě potřebuji, aby byla v nějaké slušné dojezdové vzdálenosti k Praze. Vyrůstala jsem u Klatov a miluju to tam. Ale tam je to s cenami dost podobné jako v okolí Prahy. Takže i kdybych se tam chtěla vrátit, co se našeho tématu týče, tak žádná velká změna.
A ano, máte pravdu, že je to otázka priorit. Ale vy to popisujete, jak kdyby snad ty vaše priority byly ty jediné správné. Proboha, respektujte, že každý to má jinak a ne každý chce být farmář.
coinneach díky vašemu přístupu k diskuzi i diskutujícím jsem odešla z vaší skupiny. Tady admin (moderátor) naštěstí nejste. To je tak asi vše, co jsem vám chtěla sdělit.
Poměry a podmínky v Praze dobře znám. Vlastním dům o třech patrech se zahradou 900m v Praze Radotíně, pod lesem. Už dvacet let. Dědictví. Ve dvou patrech mají byt moji synové, a v jednom bychom mohli žít i my s manželem. Jsme tam jen zřídka. Nepronajímáme ho. Za venkovské stavení platíme 8000 hypo.
napsal(a):
Spartánské podmínky - pro každého budou znamenat něco jiného. A i v průběhu života se budou měnit. To, co člověku při občasném pobytu na chatě či chalupě připadá romantické, to při každodenním životě bude otravné a později nesnesitelné. Třeba absence koupelny, absence teplé vody, WC suché a nebo i splachovací mimo obytnou budovu (někde na dvoře nebo přes dvůr), atd.
Koupelnu máme samozřejmě, wc separační. Myčku a sušičku nepotřebujeme. Máme elektřinu, teplou vodu, internet, pračku. Podlahová plocha bytu je nyní 76 m + 30m pokoj pro hosty naproti ve výminku. Pokud by bylo třeba, na obytnou část navazuje bývalá konírna s klenutými stropy, nyní dílna,30m. Také je možno vestavět podkroví. To zatím nebylo nutné.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Koupelnu máme samozřejmě, wc separační. Myčku a sušičku nepotřebujeme. Máme elektřinu, teplou vodu, internet, pračku. Podlahová plocha bytu je nyní 76 m + 30m pokoj pro hosty naproti ve výminku. Pokud by bylo třeba, na obytnou část navazuje bývalá konírna s klenutými stropy, nyní dílna,30m. Také je možno vestavět podkroví. To zatím nebylo nutné.
Spartánské podmínky se vztahovaly k rekonstrukci za provozu a k absenci moderních vymožeností, jako je elektřina, voda, koupelna, WC, které opravdu komplikují život.
napsal(a):
Tedy Balu, kdy jste byla v normální rodině na vesnici ? To, co popisujete je realita asi tak 50. let. Žiji v poměrně rozedrané chaloupce, ale koupelnu s teplou vodou, splachovací WC ( dvě - jedno v patře u ložnice ), ústřední topení s elektrickým kotlem, krbová kamna na přitápění, elektr. sporák s varnou deskou...prostě v porovnání s městskou zástavbou - I.kategorie. To je i dnes na vesnici standard.
napsal(a):
Tedy Balu, kdy jste byla v normální rodině na vesnici ? To, co popisujete je realita asi tak 50. let. Žiji v poměrně rozedrané chaloupce, ale koupelnu s teplou vodou, splachovací WC ( dvě - jedno v patře u ložnice ), ústřední topení s elektrickým kotlem, krbová kamna na přitápění, elektr. sporák s varnou deskou...prostě v porovnání s městskou zástavbou - I.kategorie. To je i dnes na vesnici standard.
Nechci vám brát iluze, ale proto abych viděla dům bez koupelny, nemusím nikam jezdit. I v Brně jsou a nejsou to domy na spadnutí, ale řadovky postavené ve třicátých letech. Leckde koupelnu nemají, tehdy se tyto domy tak stavěly. A kdo si ji dodatečně v domě neudělal, nemá ji. A je jedno, jestli je to starší dům na vesnici nebo ve městě.
Když se tu bavíme o lacinějších domech k rekonstrukci, tak právě takové domy, bez koupelen, bez přívodu vody, jsou z těch levnějších. A pokud se kupec rozhodne, že bude rekonstruovat za provozu, tak bude alespoň zpočátku bydlet v těch již zmíněných spartánských podmínkách.
coinneach
napsal(a):
Mimochodem absolutně nechápu o čem to je, se tady dohadovat o blbostech. Slečně, která hledá byt, jsme opravdu moc nepomohli.
Tak to nečtěte, když vám to vadí. V jiném vlákně vadilo, že diskuze už není o psech, tady zase vadí, že už není o pronájmu. Přitom jsem tady nikde v pravidlech nenašla, že by to mělo vadit. A kdyby vadilo, snad by to admin smazal, můžete to nahlásit, tu volbu tady máte. Já nechápu, že pořád někdo musí mít takové ty ambice někomu něco přikazovat a zakazovat. Toho jsme si v minulosti užili až dost.
celá diskuse my připadá, že je hlavně o tom, jak chtějí lidé mít všechno hned a bez toho, aby se alespoň nějakou dobu omezili s vyhlídkou na lepší časy. Pokud slečna chce mít psa teď hned, měla by akceptovat určité ubytovací provizorium. Bratranec koupil v zahrádkářské oblasti u Mělníka chatičku, svépomocí ji předělal na malý domek(ale byt v paneláku je podstatně menší), náklady na pořízení byly asi 250 000 + 250 000 za předělání. Na začátku měl jednu místnost a soc. zařízení a každý rok kus domečku přistavuje. Není to luxus, ale je to řešení.
Na druhou stranu chápu touhu po komfortním bydlení v městě, jenže pokud ho chci a nemám na vlastní, nemůžu mít psa.
Tedysek
napsal(a):
Jo, material ale umím sehnat levněji než přes firmu co by mi dům opravovala. Vidím dost velký rozdíl zaplatit za omítku 150tis a 10 tis. A o tom mluvím. Bourat tu nic nemusím.
Jaké technologie prosím potřebuju a nemám? To by mě zajímalo.
Každé řemeslo má, vzhledem k dnešním materiálům a technologiím, spousta speciálního jednoúčelového vybavení (svářečky, řezačky...). To je zbytečné se o tom bavit.
Jinak cena materiálu v novostavbě se odhadem bere cca 1/2 celkové ceny. U rekonstrukce to může být třeba 1/3. I kdyby jste to udělali samy a zadarmo, a nepočítali cenu energií, poradili si s DPH (to už by legální nebylo), nemůžete se dostat na 1/15 ceny. To je někde problém - nevím jestli výběr firmy, nebo problém s počítáním.
A nebo.., leda že by "sehnat materiál levněji" byla nějaké čórka, nebo ho zaplatí někdo jiný na jiný stavbě.
Možná se ale pletu a jste obchodní génius, a potom nechápu, proč se neživíte obchodem se stavebním materiálem, a dům si nenecháte postavit na klíč, někde na kraji lesa s výhledem třeba na Křivoklát...
Jinak nevím, proč by novostavba, kterou si sám udělám, nevydržela to, co domy před 100 lety.
Co tam odejde, když se 2x za 100 let vymění střecha? Beton v základem namísto kamenů s hlínou? Spirol panely místo trámů a prken? Železobetonový věnec v patře i pod střechou. I dřevěná okna když se o ně budu starat těch 100 let přežijou, jako ta dnes stoletá...
Andrýsek3
napsal(a):
Ale můžu. Určitě se něco objeví, stačí chvíli čekat, u nás už pronajímatelé v podstatě rezignovali, protože měli na výběr sociálně slabé rodiny s x dětmi nebo mladé páry se psem nebo s kočkou. Navíc když jim nabidnete vyšší kauci nebo nájem.
U nás na okresním městě je o byty obrovský zájem. Mám jen dlouhodobé nájemníky, ale občas se třeba někdo stěhuje do vlastního, a při každé výměně nájemníka nemám jediný den výpadek nájemného, a nájemné vždy o 15% zvedám. Stejně bych pronajal každý byt klidně 5x. Většinou mám 2+KK, záchod v koupelně, ale v malém novém domě se zahrádkou. Žádný panelák.
Horší je to s obchody. Měl jsem třeba jeden menší obchod 13 měsíců bez nájemníka. A 15 tis. za měsíc výpadek (x 13) to fakt chybí. Za to jde pořídit spousta zábavy. Naštěstí když toho mám víc, tak nějaký výpadek 1 obchodu příliš nepoznám, a u bytů výpadek nehrozí. Ti nájemníci mi totiž mimo jiné platí i hypotéky
Obchodů je tu prázdných k pronájmu prostě hodně, a až mi někdo skončí, budu uvažovat buď o vlastním provozování něčeho, nebo o rekolaudaci na byt. Nebyly by to zas tak velké úpravy.
"Jinak nevím, proč by novostavba, kterou si sám udělám"
1. že je těch samostavitelů tak moc
2. taky to musí mít samostavitel dobře naprojektováno...
hlavně o novostavbě se mluví jako o skládacím domečku, jenom je větší, barevnější a má víc prasklinek
to cihlu nevidělo ;-)
tohle též ne
a jinak, Pan Brouček, proč se tu pořád snažíte urážet Tedyska ? Protože si umí koupit poctivé tašky na střechu od lidí, kteří je nevyhodili, ale měnili za krásnou červenou lepenku z Obi ? Protože tesařinu umí sami ? Protože střecha na stodole zabere kamarádům víkend a ještě u toho grilují prase, které sami vykrmili domácími brambory ? No jo, účtenka nemá pětimístná čísla. Achjo.
Andrýsek3
napsal(a):
Ale můžu. Určitě se něco objeví, stačí chvíli čekat, u nás už pronajímatelé v podstatě rezignovali, protože měli na výběr sociálně slabé rodiny s x dětmi nebo mladé páry se psem nebo s kočkou. Navíc když jim nabidnete vyšší kauci nebo nájem.
víte, já bych vám moc přála, aby to co tvrdíte byla pravda, ale není to tak snadné, kdyby bylo, vlastně by se toto téma vůbec neobjevilo a v inzerátech by se stále neobjevovali další a další psi, které si jejich majitel nemůže nechat, protože mu v nájmu nedovolí.
napsal(a):
"Jinak nevím, proč by novostavba, kterou si sám udělám"
1. že je těch samostavitelů tak moc
2. taky to musí mít samostavitel dobře naprojektováno...
Udělat si sám u mně znamená, že sám pořídím pozemek, sám dělám zadání projektu (rozměry, dispozice), sám rozhoduji o materiálech a konstrukčních řešeních (po konzultaci s projektantem), sám vybírám dodavatele, sám na to dohlížím (krom projektanta, který dělá ofiko stavební dozor), a sám dělám i některé věci, na které mám firmu.
Nikdy bych nekoupil hotový dům, stavěný z důvodu prodeje, a starý dům jen buď kvůli pozemku (na zbourání), což v širším centru města jinak nejde, a nebo k celkové rekonstrukci.
Nikdy bych nekoupil a ni byt v bytovém domě.
napsal(a):
hlavně o novostavbě se mluví jako o skládacím domečku, jenom je větší, barevnější a má víc prasklinek
to cihlu nevidělo ;-)
tohle též ne
a jinak, Pan Brouček, proč se tu pořád snažíte urážet Tedyska ? Protože si umí koupit poctivé tašky na střechu od lidí, kteří je nevyhodili, ale měnili za krásnou červenou lepenku z Obi ? Protože tesařinu umí sami ? Protože střecha na stodole zabere kamarádům víkend a ještě u toho grilují prase, které sami vykrmili domácími brambory ? No jo, účtenka nemá pětimístná čísla. Achjo.
Nikoho neurážím.
Už jsem pochopil, že jde o vyhořelý statek, a "nová" střecha znamená nějaká oprava malé části vlnitým plechem.
Že nejdou udělat stavební práce svépomocí ve stejné kvalitě a s použitím stejných materiálů za 1/15 ceny, oproti solidní stavební firmě, na tom trvám.
Novostavba z pálené cihly 44 cm,2 podlaží, panely Spirol, Střecha Bramac,240m2 podlahová plocha fakt není žádný skládací domeček.
napsal(a):
víte, já bych vám moc přála, aby to co tvrdíte byla pravda, ale není to tak snadné, kdyby bylo, vlastně by se toto téma vůbec neobjevilo a v inzerátech by se stále neobjevovali další a další psi, které si jejich majitel nemůže nechat, protože mu v nájmu nedovolí.
Neříkám, že to není problém, ale ty psy plný inzerce s tím, že ho do nájmu nevezmou beru z většiny jako výmluvu. Něco jako rodinné důvody, narození dítěte a právě stěhování. Určitě ne u každého, ale pokud člověk se psa nechce vzdát, tak prostě najde.
pan Brouček
napsal(a):
Nikoho neurážím.
Už jsem pochopil, že jde o vyhořelý statek, a "nová" střecha znamená nějaká oprava malé části vlnitým plechem.
Že nejdou udělat stavební práce svépomocí ve stejné kvalitě a s použitím stejných materiálů za 1/15 ceny, oproti solidní stavební firmě, na tom trvám.
Novostavba z pálené cihly 44 cm,2 podlaží, panely Spirol, Střecha Bramac,240m2 podlahová plocha fakt není žádný skládací domeček.
Bože Broučku, část střechy budeme měnit i s tramama. Eternit se vymění za plech. Trámy se vymění za trámy. Techniku tu má člověk se kterým sousedí zahumenka. Ten se nechá určitě omluvit za fajn cenu. Protože bude chtít ty staré trámy a prkna na zatop. Trámy jako takové seženu od lidí co pracují v lese. Ne v krámě za trojnasobnou cenu. Co se nářadí týče tak to mám téměř vše doma. Jelikož partner je řemeslník. A co nemám to mají sousedi.
Fasáda- odečti si cenu izolace a hydroizolace a podobných blbin. Protože je pozemek na splavovani vody připraven už od stavby před 100 lety. Je prostě dobře konstrukčně řešený.
S DPH si lze poradit i legálně!
Material kupuju od výrobce pokud možno ještě se slevou. Nikdy ne v krámě! Zrovna u střechy si na parádu nehraju, protoze chci zachovat dřevěné trámy a tady žije chráněný tesařík co je žere. Jakékoliv namoreni nefunguje. Takže tu celá ves pravidelně měníme střechy.
Dlažba a obklad se dá sehnat z nedaleké výroby. Mají i zbytky v akci. Ne zbytek 2m, ale třeba 50m a na to akci. A když se mi náhodou líbí tak proč ne. Svarovat... pokud jde o kov tak to nám dělá místní automechanik výměnou za naši práci na jeho třech domech v řemesle co dělá přítel a já ve volnu s ním. Vodu do stodoly a do chlivku budu platit opravdu tím prasatkem...
A jestli myslíš, že ukrajinec co je v čechách a na stavbě týden to udělá lépe tak ver že neudělá.
Janinka Bosorka
napsal(a):
coinneach díky vašemu přístupu k diskuzi i diskutujícím jsem odešla z vaší skupiny. Tady admin (moderátor) naštěstí nejste. To je tak asi vše, co jsem vám chtěla sdělit.
Poměry a podmínky v Praze dobře znám. Vlastním dům o třech patrech se zahradou 900m v Praze Radotíně, pod lesem. Už dvacet let. Dědictví. Ve dvou patrech mají byt moji synové, a v jednom bychom mohli žít i my s manželem. Jsme tam jen zřídka. Nepronajímáme ho. Za venkovské stavení platíme 8000 hypo.
A? To sem jako patří, že jste odešla ze skupiny? Ani nevím kdo jste a z jakého důvodu jste odešla, o jakou konkrétní diskusi šlo. Tak co to cpete sem? Zde řešíme pronájem bytu vs. koupi vlastního. Co s tím má společného to, že se vám něco nelíbilo na skupině o hovawartech? To je váš problém, tak se prosím držte tématu a jestli se mnou máte nějaký osobní problém, řešte ho se mnou.
napsal(a):
Tak to nečtěte, když vám to vadí. V jiném vlákně vadilo, že diskuze už není o psech, tady zase vadí, že už není o pronájmu. Přitom jsem tady nikde v pravidlech nenašla, že by to mělo vadit. A kdyby vadilo, snad by to admin smazal, můžete to nahlásit, tu volbu tady máte. Já nechápu, že pořád někdo musí mít takové ty ambice někomu něco přikazovat a zakazovat. Toho jsme si v minulosti užili až dost.
KDE konkrétně jsem ve svých dvou větách o tom, kam se diskuse ubrala, někomu něco zakázala, nebo přikázala? Můžete mě prosím citovat?
Andrýsek3
napsal(a):
Neříkám, že to není problém, ale ty psy plný inzerce s tím, že ho do nájmu nevezmou beru z většiny jako výmluvu. Něco jako rodinné důvody, narození dítěte a právě stěhování. Určitě ne u každého, ale pokud člověk se psa nechce vzdát, tak prostě najde.
Taky si myslím, že v těch inzercích jde spíš o výmluvy. Upřímně neznám nikoho, kdo by se opravdu musel zbavit psa proto, že si s ním nemohl najít bydlení.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Aha, tak už vím kdo jste a proč jste ze skupiny odešla. Nezlobte se na mě, ale já na vás byla vždy milá a kdykoliv jste potřebovala s něčím poradit, byla jsem ochotná. Ostatně takhle se chovám ke všem, dokud člověk nepíše věci, které mohou někomu/něčemu ublížit.
To, že nedokážete unést, když někdo upozorní na to, že máte starší fenku bez PP, to není můj problém. Vždy to bylo v diskusi důležité. Když má někdo dotaz týkající se velikosti, povahy atd.. vztahující se k danému plemeni a vy přijdete dávat za příklad vaši bezpapírovou fenku, která je minimálně velikostně nestandardní (a pokud se dobře pamatuju, tak i co se té povahy týče - než jste odešla, řešilo se to hlídání), tak na to prostě upozorním. Nikdy jsem to nemyslela špatně. Ale člověk, co ten dotaz má a chce radu, to musí vědět. Stejně tak bych upozornila vás, kdyby vám někdo dával neúplné informace.
Nechápu, proč jste na toto téma tak citlivá, dokonce natolik, že teď máte potřebu se ke mně chovat tímto způsobem (shazovat mě). Upřímně jsem o vás měla mnohem lepší mínění. No evidentně jsem se spletla. Jak už jsem ale psala, to sem nepatří a nemyslím si, že je na to někdo zvědavý (ale taky si nechci nechat s*át na hlavu). Takže znovu - pokud máte nějaký problém se mnou, tak ho se mnou řešte. A nevytahujte osobní záležitosti jen proto, že spolu v něčem nesouhlasíme.
Tedysek
napsal(a):
Bože Broučku, část střechy budeme měnit i s tramama. Eternit se vymění za plech. Trámy se vymění za trámy. Techniku tu má člověk se kterým sousedí zahumenka. Ten se nechá určitě omluvit za fajn cenu. Protože bude chtít ty staré trámy a prkna na zatop. Trámy jako takové seženu od lidí co pracují v lese. Ne v krámě za trojnasobnou cenu. Co se nářadí týče tak to mám téměř vše doma. Jelikož partner je řemeslník. A co nemám to mají sousedi.
Fasáda- odečti si cenu izolace a hydroizolace a podobných blbin. Protože je pozemek na splavovani vody připraven už od stavby před 100 lety. Je prostě dobře konstrukčně řešený.
Material kupuju od výrobce pokud možno ještě se slevou. Nikdy ne v krámě! Zrovna u střechy si na parádu nehraju, protoze chci zachovat dřevěné trámy a tady žije chráněný tesařík co je žere. Jakékoliv namoreni nefunguje. Takže tu celá ves pravidelně měníme střechy.
Dlažba a obklad se dá sehnat z nedaleké výroby. Mají i zbytky v akci. Ne zbytek 2m, ale třeba 50m a na to akci. A když se mi náhodou líbí tak proč ne. Svarovat... pokud jde o kov tak to nám dělá místní automechanik výměnou za naši práci na jeho třech domech v řemesle co dělá přítel a já ve volnu s ním. Vodu do stodoly a do chlivku budu platit opravdu tím prasatkem...
A jestli myslíš, že ukrajinec co je v čechách a na stavbě týden to udělá lépe tak ver že neudělá.
Ach jo, ... Koukám moc jste toho zatím nepostavila co?
Ale je to každého věc. Já Vám do hydroizolace a "podobných blbin" mluvit nebudu. Když teda máte už 100 let pozemek dobře konstrukčně vyřešený, a připraven na to splavování.
Fakt nemyslíte, že je lepší (při dnešní ceně peněz) zařídit financování, udělat vše kvalitně a hned, a čas a to vaše "sádlo" upřít na svojí kvalifikovanější a zábavnější práci, aby se vše zaplatilo?
A DPH ani nekomentuji.
coinneach
napsal(a):
KDE konkrétně jsem ve svých dvou větách o tom, kam se diskuse ubrala, někomu něco zakázala, nebo přikázala? Můžete mě prosím citovat?
Píšu NĚKDO, tedy obecně...že jste se v tom našla vy, to už je vaše věc. A jak píšu, můžete to nahlásit, je tu tlačítko, když se vám nelíbí, o čem se diskutuje.
pan Brouček
napsal(a):
Ach jo, ... Koukám moc jste toho zatím nepostavila co?
Ale je to každého věc. Já Vám do hydroizolace a "podobných blbin" mluvit nebudu. Když teda máte už 100 let pozemek dobře konstrukčně vyřešený, a připraven na to splavování.
Fakt nemyslíte, že je lepší (při dnešní ceně peněz) zařídit financování, udělat vše kvalitně a hned, a čas a to vaše "sádlo" upřít na svojí kvalifikovanější a zábavnější práci, aby se vše zaplatilo?
A DPH ani nekomentuji.
Já nevidím důvod proč se v práci udrit k smrti pro to aby někdo mohl být placen za to co zvládnu sama. A to že ty to vidíš jinak neznamená, že já to nemůžu dělat po svém. Takže ne, nemyslím si že je lepší být 12h denne v práci pro to aby někdo cizí delal něco na mem. Já si za ty usetreny peníze radši třeba odjedu na dovolenou.
Kdyby hydroizolace tady byla nutná tak je to vidět už dávno. Není.
A DPH? To, že vy to neumíte neznamená že to nejde.
napsal(a):
Píšu NĚKDO, tedy obecně...že jste se v tom našla vy, to už je vaše věc. A jak píšu, můžete to nahlásit, je tu tlačítko, když se vám nelíbí, o čem se diskutuje.
Nebuďte směšná. Reagujete na můj komentář, tak teď nedělejte, že to nebylo na mě. Nemám důvod cokoliv nahlašovat. Jen jsem s dovolením vyjádřila svůj názor, což se v diskusi může, ne? Že s ním nesouhlasíte je zase vaše věc.
Coinneach z vašich dvou odpovědí je zřejmé, jak milá jste osoba. Na této diskuzi jste na mne reagovala první vy, začala jste mě usmernovat, říkat mi co a jak mám chápat, o čem psát atd. Do toho vám nic není Pohrdavě se vyjadřovat o druhu kultury, kterou jsem zmínila.
Naštěstí nejste ani moje matka ani admin, tak si běžte stěžovat třeba na lampárnu a mně už dejte pokoj.
Jedna moje stará fena papíry nemá, také jsem ji v roce dala vykastrovat, abych zabránila nechtěnému množení.
Druhá je má a je i naprosto zdravá, po všech stránkách.
Tu uchovnit hodlám. Netrpí ani degenerativní myelopatií. a to jsem opravdu ráda. To bych ji neuchovňovala.
Když člověk chce bydlet v Praze a nemá na vlastní byt, je opravdu těžké chovat psy, zvláště ve slušném podnájmu a velké psy. Ale zas jsou tam nemocnice, divadla, lepší práce a školy atd. Narodila jsem se v Praze a prožila tam větší část života a poté, co si tady čtu většinou od lidí, kteří se přestěhovali z venkova, jak ho pomlouvaji, už se těm, a je jich většina, kteří v Praze nežijí, nedivím, že nemají rádi prazaky. Vypadá to, že žít se dá jen v Praze, píšou ponejvíce děti obyvatel venkova.
Všude, i v Praze, je něco dobré a něco špatné. Protože každá mince má dvě strany.
coinneach
napsal(a):
Nebuďte směšná. Reagujete na můj komentář, tak teď nedělejte, že to nebylo na mě. Nemám důvod cokoliv nahlašovat. Jen jsem s dovolením vyjádřila svůj názor, což se v diskusi může, ne? Že s ním nesouhlasíte je zase vaše věc.
Taktéž já můžu reagovat na váš a pokud nejste moderátor, tak nechápu, proč máte neustále potřebu tady někoho vychovávat.
Mimochodem Bosorku neznám, ovšem navážet se do ní kvůli nepapírovému psovi
coinneach
napsal(a):
Já své názory budu vyjadřovat i bez vašeho svolení, když se to v diskuzi může. A že s nimi nesouhlasíte je vaše věc a vaše vlastní slova. Děkuji.
jsem zcela ztracená...
Sarah mám 11 letou fenku hovawarta, otec i matka měli papíry. Chápu, že není čistokrevná, papíry nemá, ale hovawart to je. Je krásná i teď, ve stáří, má dokonalou povahu, nešteka zbytečně, umí vyhodnotit situaci. Je rezervovana není vitaci na cizí.
Druhá dvouletá pp má. Je živější. Pokud vám je ukážu na fotce, nepoznáte, která pp má a která ne.
Ale o té starší se jako o hovawartovi mluvit nesmí. Respektovala jsem to ve skupině na fb a odešla. Ale zde si od coinneach tedy kecat do mých komentu nedám. Nemám na mysli jiné názory, to chápu. Ale co si mám myslet a psát je moje věc.
napsal(a):
Taktéž já můžu reagovat na váš a pokud nejste moderátor, tak nechápu, proč máte neustále potřebu tady někoho vychovávat.
Mimochodem Bosorku neznám, ovšem navážet se do ní kvůli nepapírovému psovi
Nikdo se do ní nikdy v životě nenavážel. Sami máme doma jednoho vořecha a milujeme ji úplně stejně jako bezpapírové psy. To je právě problém, že stačí něco konstatovat a vy nebo Jana v tom hned vidíte navážení se. Přidám screen diskuse, po které Jana odešla. Jestli tam vidíte navážení se, tak mě to mrzí, ale už se s vámi nemám o čem bavit.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Sarah mám 11 letou fenku hovawarta, otec i matka měli papíry. Chápu, že není čistokrevná, papíry nemá, ale hovawart to je. Je krásná i teď, ve stáří, má dokonalou povahu, nešteka zbytečně, umí vyhodnotit situaci. Je rezervovana není vitaci na cizí.
Druhá dvouletá pp má. Je živější. Pokud vám je ukážu na fotce, nepoznáte, která pp má a která ne.
Ale o té starší se jako o hovawartovi mluvit nesmí. Respektovala jsem to ve skupině na fb a odešla. Ale zde si od coinneach tedy kecat do mých komentu nedám. Nemám na mysli jiné názory, to chápu. Ale co si mám myslet a psát je moje věc.
Máte fenku, která nemá povahu jako hovawart a má 50kg. Ale to přece není vůbec důležité. Je to pes, milujete ho a to je vše. Jediné, co jsem se vám vždy snažila říct je, že když nemáte psa s PP, nemůžete ho těm s PP dávat za příklad. Zvlášť když je jiný jak velikostí, tak povahou.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Tedysku máte mé sympatie, ale chráněný tesařik v tramech, a celá ves kvůli němu pravidelně mění krytinu? Fakt?
No Jo, bohužel. Být ještě par km vedle tak uz jsme v chko a bez dvaceti povolení si ani neotevreme okna.
Máme zlaté lidí na úřadě takže veškeré povolení jsou v pohodě. I když jsme měnili okna tak to bylo úřadu takřka sumak. Kdyz jsem jim říkala proč stavíme plot jak v alkatrazu tak taky v pohodě. Ale spolužáka ze školy co bydlí nedaleko už má problém úplně se vším. Pomalu i s výměnou kliky na dveřích.
Naštěstí máme všichni "Predimenzovane " trámy tak to nějakou chvíli vydrží.
coinneach
napsal(a):
Máte fenku, která nemá povahu jako hovawart a má 50kg. Ale to přece není vůbec důležité. Je to pes, milujete ho a to je vše. Jediné, co jsem se vám vždy snažila říct je, že když nemáte psa s PP, nemůžete ho těm s PP dávat za příklad. Zvlášť když je jiný jak velikostí, tak povahou.
Vždyť jste mého psa nikdy ani neviděla! Nikdy jste její chování nemohla posoudit. Povahu má přesně jako hovawart má ve standardu, je prerostla to ano, a co. Dříve byli hovawarti větší a statnejsi než je moderní dnes, to byste měla vědět. Za příklad jsem ji nikdy nedávala, ale já se o ní nemohla ani zmínit. Beze slova jsem to respektovala a z vaší skupiny odešla. Mohla byste už mne nechat na pokoji? Já s vámi o mých fenach mluvit nechci. A vlastně ani o ničem jiném. Pokud tu už něco kopírujete, na mobilu to neprectu, tak byste musela celé vaše diskuze, ne něco vytrhnout z kontextu, ale mně je to vlastně jedno. Tímto vás prosím už mi dejte jednou pro vždy pokoj.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Coinneach z vašich dvou odpovědí je zřejmé, jak milá jste osoba. Na této diskuzi jste na mne reagovala první vy, začala jste mě usmernovat, říkat mi co a jak mám chápat, o čem psát atd. Do toho vám nic není Pohrdavě se vyjadřovat o druhu kultury, kterou jsem zmínila.
Naštěstí nejste ani moje matka ani admin, tak si běžte stěžovat třeba na lampárnu a mně už dejte pokoj.
Jedna moje stará fena papíry nemá, také jsem ji v roce dala vykastrovat, abych zabránila nechtěnému množení.
Druhá je má a je i naprosto zdravá, po všech stránkách.
Tu uchovnit hodlám. Netrpí ani degenerativní myelopatií. a to jsem opravdu ráda. To bych ji neuchovňovala.
Když člověk chce bydlet v Praze a nemá na vlastní byt, je opravdu těžké chovat psy, zvláště ve slušném podnájmu a velké psy. Ale zas jsou tam nemocnice, divadla, lepší práce a školy atd. Narodila jsem se v Praze a prožila tam větší část života a poté, co si tady čtu většinou od lidí, kteří se přestěhovali z venkova, jak ho pomlouvaji, už se těm, a je jich většina, kteří v Praze nežijí, nedivím, že nemají rádi prazaky. Vypadá to, že žít se dá jen v Praze, píšou ponejvíce děti obyvatel venkova.
Všude, i v Praze, je něco dobré a něco špatné. Protože každá mince má dvě strany.
Já vás usměrňovala? To si děláte srandu, ne? Snažila jsem se vám vysvětlit, že každý to má s bydlením jinak a to, že vy jste spokojená nějak neznamená, že ostatní to musí mít stejně. Kde jsem vás usměrňovala? A o druhu kultury jsem se určitě nevyjadřovala pohrdavě. Jen jsem řekla, že každý tento druh kultury nemusí mít rád. To, že jsem vám napsala, že máte respektovat ostatní znamená, že jsem vás usměrňovala? Tak se tedy nerespektujme, vytahujme na sebe osobní věci atd.
Ano, jsem milá osoba. Co ale nemám ráda je, když lidi píšou blbosti a vzájemně se nerespektujou. Já totiž naprosto chápu jak to máte s bydlením vy, Tedysek i ostatní, kdo bydlí na vsi a přestavujou si staré domy. Jen bych ráda, kdyby jste i vy respektovali, že ne každému tento způsobem života nevyhovuje. A není to jen o prioritách. Děláte tady z té diskuse frašku. Diskutovali jsme o bydlení, což i tak bylo mimo otázku slečny, která chtěla najít nájem, ale teď už je to osobní. Mrzí mě, že poté, co jsem se k vám vždycky chovala mile a vždy byla ochotná pomoct a poradit máte vůči mně takovou averzi. Nemusíte mít ráda každého, ale takhle to ventilovat na anonymních diskusích, to je opravdu něco. Zde nikdo neví jak to ve skutečnosti bylo, takže jednoduše otočíte lidi proti mně a to se vám asi líbí, že? Nechápu, kde se ve vás ta zloba bere.
Proč zmiňujete DM nechápu, zase opět... koho to tu zajímá? To je dobře, že je Cita zdravá po všech stránkách. Užívejte si psy a
Jak pořád zmiňujete tu Prahu. Tak já mluvila konkrétně O SOBĚ a o tom, kde chci bydlet a taky jsem vyjmenovala důvody. Ne, že musí být v Praze každý. Já venkov miluju a taky jsem výše psala, že vyloženě měšťák nejsem. Tak zase nevím kdo pomlouvá venkov. Ale hezky umíte vytrhávat text z kontextu, jen co je pravda. Už na vás reagovat nebudu, protože to nemá smysl.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Vždyť jste mého psa nikdy ani neviděla! Nikdy jste její chování nemohla posoudit. Povahu má přesně jako hovawart má ve standardu, je prerostla to ano, a co. Dříve byli hovawarti větší a statnejsi než je moderní dnes, to byste měla vědět. Za příklad jsem ji nikdy nedávala, ale já se o ní nemohla ani zmínit. Beze slova jsem to respektovala a z vaší skupiny odešla. Mohla byste už mne nechat na pokoji? Já s vámi o mých fenach mluvit nechci. A vlastně ani o ničem jiném. Pokud tu už něco kopírujete, na mobilu to neprectu, tak byste musela celé vaše diskuze, ne něco vytrhnout z kontextu, ale mně je to vlastně jedno. Tímto vás prosím už mi dejte jednou pro vždy pokoj.
Opět překrucujete realitu. Ale opravdu to nemá smysl řešit. Povahu jste tam popisovala vy, takže to není žádný můj výmysl. Ostatně jsem nebyla jediná, kdo to s vámi řešil. Děláte, jak kdybych byla strůjcem všech trablů.
Ne, mýlíte se. Hovawarti nebývali statnější. Vždy byli jedinci, kteří měli silnější kostru a pak ti se slabší kostrou.To bylo, je a bude. Rozhodně nemívaly feny 50kg. I pes s 50kg je na hovawarta moc přerostlý. Jsou tací, ale není jich moc.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Tedysku máte mé sympatie, ale chráněný tesařik v tramech, a celá ves kvůli němu pravidelně mění krytinu? Fakt?
no, taky se divím
krovy hlodká tesařík krovový a to je dřevokazný hmyz, na něm snad nic chráněného není, ne ?
se normálně likviduje
"I pes s 50kg je na hovawarta moc přerostlý."
Přerostlý je pes nad 70cm (+3) kohoutkové výšky, nikoliv 50 kg statný samec! I Novák ve své knize uvádí jako průměrnou váhu 12ti měsíčního psa 45 kg, a to je nedodělaný mladý pes.
jenom teda pro pořádek...
zveřejnit její jméno, mj., Vám dovolila, coinneach ?
tohle někdo zkusit na mě, tak mu nezbyde na nájem ani na vsi.
napsal(a):
zveřejnit její jméno, mj., Vám dovolila, coinneach ?
tohle někdo zkusit na mě, tak mu nezbyde na nájem ani na vsi.
jsem si aspoň našla tu mladší feňuli
ale na fotce vypadá hezky...
Tedysek
napsal(a):
teda -nemit za sebou prestavbu chaty na RD tak bych se do toho snad pustila znovu, jak idealne to popisujete
ale to je asi vazne každého věc - i jak o vidi, i co a jak si dokaze zaridit.
Jen jedno me zaujalo :
" Eternit se vymění za plech"
ten eternit taky dokážete - za par korun a vlastní praci - zlikvidovat?
napsal(a):
no, taky se divím
krovy hlodká tesařík krovový a to je dřevokazný hmyz, na něm snad nic chráněného není, ne ?
se normálně likviduje
"I pes s 50kg je na hovawarta moc přerostlý."
Přerostlý je pes nad 70cm (+3) kohoutkové výšky, nikoliv 50 kg statný samec! I Novák ve své knize uvádí jako průměrnou váhu 12ti měsíčního psa 45 kg, a to je nedodělaný mladý pes.
jenom teda pro pořádek...
Kdyby to byl ten tak to není problém. Měli jsme tu několik lidí přes brouka a výsledek je Ten, že prevence Jo, ale je k ničemu. Nějaké cílené hubení? Ani náhodou.
Co můžu udělat s Nemá? Vůbec nic. Max jim nabídnout něco co by zrali. Jenže zase i kdybych se trefila do jejich chuti tak se budou množit a víc škodit. No nic.
coinneach
napsal(a):
Tak se do toho trochu vložím, neznám vás ani jednu, jen co se velikosti HvW týče : Obdivovala jsem toto plemeno a dokonce jsem o něm uvažovala. Zaměřila jsem se na ně na Duocacibu v Brně a když jsem viděla ty obry, upustila jsem od tohoto plemene. A tam rozhodně byli jedinci pouze s PP. Tedy nevážila jsem je, ale odhadem - 50 kilo - žádná váha. Dalo by se říct, že co do velikosti, byli tito jedinci docela nevyrovnaní.
A to, že by HVW neměl být uštěkaný, to je snad taky normální.
coinneach
napsal(a):
Nikdo se do ní nikdy v životě nenavážel. Sami máme doma jednoho vořecha a milujeme ji úplně stejně jako bezpapírové psy. To je právě problém, že stačí něco konstatovat a vy nebo Jana v tom hned vidíte navážení se. Přidám screen diskuse, po které Jana odešla. Jestli tam vidíte navážení se, tak mě to mrzí, ale už se s vámi nemám o čem bavit.
Nebavte, nestojím o to, a smažte laskave ten screen.
napsal(a):
teda -nemit za sebou prestavbu chaty na RD tak bych se do toho snad pustila znovu, jak idealne to popisujete
ale to je asi vazne každého věc - i jak o vidi, i co a jak si dokaze zaridit.
Jen jedno me zaujalo :
" Eternit se vymění za plech"
ten eternit taky dokážete - za par korun a vlastní praci - zlikvidovat?
Vim, že likvidace eternit je dost nákladná, ale něco mě napadne. ;) v prvé řadě se pokusíme toho co nejméně zničit. Pak vím o někom komu ho mohu darovat. A co se zničí... něco vymyslím. Vždycky mě něco napadne.
tak hlavně eternit obsahuje azbest, což je nebezpečná látka, a je to regulováno legislativou.
"teda -nemit za sebou prestavbu chaty na RD "
my jsme trvale a x-ročně před...
krom toho, že se s chlapem snad na ničem neshodnem, a když pominu finance , tak mám neřešitelný problém - co se zvěří?!
Tedysek
napsal(a):
Vim, že likvidace eternit je dost nákladná, ale něco mě napadne. ;) v prvé řadě se pokusíme toho co nejméně zničit. Pak vím o někom komu ho mohu darovat. A co se zničí... něco vymyslím. Vždycky mě něco napadne.
no - jen mozna by zrovna tohle nemelo byt o "vymysleni" - ale mj. o papirech - povolenich a odbornosti.
jinak totiž - jo, taky jsem videla "levne reseni" - eternit vyvezeny na lesni cestu
jsou skládky, které vezmou eternit za 3000/tuna včetně dph.. musí se okamžitě balit, nikam nepokládat, ... kolik váží takový metr vlnovky ?
tapina
napsal(a):
Skládky vezmou. Kdo ho sundá, doveze, tak, jak se má? Není to "formalita".
máme to jen do našeho okresního města KšDpt, tak jsem myslela, když ještě 11 buldočků ?
napsal(a):
no - jen mozna by zrovna tohle nemelo byt o "vymysleni" - ale mj. o papirech - povolenich a odbornosti.
jinak totiž - jo, taky jsem videla "levne reseni" - eternit vyvezeny na lesni cestu
Máme strechare který eternit opravuje novyma deskama. Nejde o vlnovy desky. Takže ten si je určitě rád neposkozene vezme.
Eternit je minimální starost. Horší je sehnat ty trámy co mají 12m délky.
Na lesní cestu nic nevyvezeme to se neboj. Rádi do lesa chodíme a co kde potkáme za bordel to sebereme a vyhodime tam kam to patří. Je tu černá skládka suti, ale někdo šikovný a ochotný to vyhrabe a zpevnuje tím cesty na které obec kašle. Někdo tam vyhazuje i oblazky (kacirek) a o ten se stará celá ves.
napsal(a):
jsou skládky, které vezmou eternit za 3000/tuna včetně dph.. musí se okamžitě balit, nikam nepokládat, ... kolik váží takový metr vlnovky ?
Zvazim šablonu, máme jich pár nepouzitych ve skládku, nových. Vezmu si rukavice a respirator. Nikdo se jich nedotýká. Když jsme porizovali chalupu před sedmi lety jedno z kritérií byla absence eternitove střešní krytiny.
hele, na kůlně máme vlnovky, pracovníci (4ks) sběrného dvora (odtamtud pak vozí na skládku), co odváželi kontajner, mi řekli, že do toho kontajneru (velkoobjemový bordel z baráku) teda eternit ne, ale že jsou tři možnosti:
zaplatit čtyřnásobek, co si bere skládka, jim, že to odborně sundají a odvezou, papíry na to mají, lejstro o likvidaci vydají, zaměstnává je ta firma, co musí vlastnit skládky místo nás, my totiž ani ty odpadky nemůžeme ovládat
nebo že to lidé zakopávají porůznu tam a tady
anebo po troškách rozmlátit a dávat do normální popelnice
a to si jako teď nedělám legraci.
napsal(a):
celá diskuse my připadá, že je hlavně o tom, jak chtějí lidé mít všechno hned a bez toho, aby se alespoň nějakou dobu omezili s vyhlídkou na lepší časy. Pokud slečna chce mít psa teď hned, měla by akceptovat určité ubytovací provizorium. Bratranec koupil v zahrádkářské oblasti u Mělníka chatičku, svépomocí ji předělal na malý domek(ale byt v paneláku je podstatně menší), náklady na pořízení byly asi 250 000 + 250 000 za předělání. Na začátku měl jednu místnost a soc. zařízení a každý rok kus domečku přistavuje. Není to luxus, ale je to řešení.
Na druhou stranu chápu touhu po komfortním bydlení v městě, jenže pokud ho chci a nemám na vlastní, nemůžu mít psa.
Psa jsem si poridila kdyz jsem bydlela na statku jenze zivotni situace se meni a psa jako clena rodiny pryc nedam :) on za to nemuze.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Zvazim šablonu, máme jich pár nepouzitych ve skládku, nových. Vezmu si rukavice a respirator. Nikdo se jich nedotýká. Když jsme porizovali chalupu před sedmi lety jedno z kritérií byla absence eternitove střešní krytiny.
vím, kolik to váží, jenom mi je líto, že to chce někdo sundávat sám..
napsal(a):
vím, kolik to váží, jenom mi je líto, že to chce někdo sundávat sám..
Mě je lito takových věcí... Je zajímavé že na strechu potřebuju papír ale na vyfrezovani/vyndani eternitove vložky komínu nepotřebuješ žádný speciální papír. Já bych to tak nehrotila.
Tedysek
napsal(a):
Mě je lito takových věcí... Je zajímavé že na strechu potřebuju papír ale na vyfrezovani/vyndani eternitove vložky komínu nepotřebuješ žádný speciální papír. Já bych to tak nehrotila.
Hlavně ono to ani do toho komina nepatří. Proto možná se s tím oficialně nepočítá. Ne, fakt ale nejde o ten papír.
Nedá mi to a musím se zastat Janinky Bosorky. Měli jsme fenu hovawarta, ročník nar.2001, v dospělosti měla 42 - 44kg a 64 cm v kohoutku. Byla to mohutná fena v kostře a přesto s typickým fenčím výrazem. Odbonitovaná byla výborně jak co se týče vzhledu, tak i povahy. Od mala jsme ji důsledně socializovali a vedli jako rodinného psa, naším domem procházelo dost lidí, fena si je velmi dobře i po delší době pamatovala a skutečně zbytečně nezaštěkala. Na oko tedy působila jako nehlídací. Realita byla jiná, to jsme poznali, když k nám jednou přišel nezvaný host.
Tak a teď má Teissy o jeden příspěvek totálně mimo téma navíc
Tedysek
napsal(a):
Ano nepatří, ale driv se to tam davalo. A kdo dela novy komin tak nema moc jinych moznosti.
Jistě, protože nebyl dostupný vhodný materiál, zlaté české ručičky a mozečky si poradily a daly tam roury jiného určení to ale přece neznamená, že pokud to zjistíte a chcete to zlikvidovat, že to nemůžete zlikvidovat dle zákona resp. opravdu ani nejde o ty zákiny, papíry, ale tak prostě o nějaká rizika, kterým není dobré se vystavovat.
Tedysek, omlouvám se, jestli to vyznělo nějak blbě, nehádám se s Vámi.
Velký obdiv, jak jste to zvládli levně, x násobně dráž jsem rekonstruovala úplně trapný nebytový prostor, který taky trapně, mám v nájmu souběžně se právě řešil ten azbest, bylo to celkem šílený, ta opatření kolem.
tapina
napsal(a):
Jistě, protože nebyl dostupný vhodný materiál, zlaté české ručičky a mozečky si poradily a daly tam roury jiného určení to ale přece neznamená, že pokud to zjistíte a chcete to zlikvidovat, že to nemůžete zlikvidovat dle zákona resp. opravdu ani nejde o ty zákiny, papíry, ale tak prostě o nějaká rizika, kterým není dobré se vystavovat.
No ja se toho nebojim. Na něco umřít musíme. A já tu nechci být do sta let.
tapina
napsal(a):
Ono jaksi nejde jen o Vás... No, kéž by to tak bylo jedno.
No jasně, může to prasit a pod. Ale tak to je coby kdyby. A kdyby to bylo tak hrozný tak z těch komínů jsme všichni už ko. Ještě lépe když takový komín vyhori. On ten co na to má papír neudělá nic moc extra navíc. Max to něčím zabalí. Což pochybuju při množství šablon co tu máme.
Tedysek
napsal(a):
No jasně, může to prasit a pod. Ale tak to je coby kdyby. A kdyby to bylo tak hrozný tak z těch komínů jsme všichni už ko. Ještě lépe když takový komín vyhori. On ten co na to má papír neudělá nic moc extra navíc. Max to něčím zabalí. Což pochybuju při množství šablon co tu máme.
No, myslím, že motáte několik věcí dohromady... tam nejde asi ani tak o to, že to v tom komínu je, ale podle mě se to při normálním topení asi tolik nedegraduje, jako treba na té střeše atd. Ale jde o tu likvidaci... nevím no, my jsme chodili 2 měsíce přes jakýsi stan s několika vrstvami, odsáváním, zónami, zaizolovaná okna z obou stran... v baráku to asi dělat nebudete, ale tak snad nejaká opatření víc než člověk sám, udělají... Ale tak Vy jste odborník.
manbea
napsal(a):
Nedá mi to a musím se zastat Janinky Bosorky. Měli jsme fenu hovawarta, ročník nar.2001, v dospělosti měla 42 - 44kg a 64 cm v kohoutku. Byla to mohutná fena v kostře a přesto s typickým fenčím výrazem. Odbonitovaná byla výborně jak co se týče vzhledu, tak i povahy. Od mala jsme ji důsledně socializovali a vedli jako rodinného psa, naším domem procházelo dost lidí, fena si je velmi dobře i po delší době pamatovala a skutečně zbytečně nezaštěkala. Na oko tedy působila jako nehlídací. Realita byla jiná, to jsme poznali, když k nám jednou přišel nezvaný host.
Tak a teď má Teissy o jeden příspěvek totálně mimo téma navíc
Děkuji a i všem ostatním. Na přiložené fotce bylo Agnesce čtyři roky. S kotaty šest.
Taky rok 2011 a fakt už poslední, omlouvám se zadavatelce za mimotéma.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Děkuji a i všem ostatním. Na přiložené fotce bylo Agnesce čtyři roky. S kotaty šest.
Krásná!
Teyssi
...podobne jako u "pronajmu domu" tady chybi informace za kolik (na jak dlouho) a jak velky byt hledate... (prip. od kdy).
Účastník diskuze ani nic sám smazat nemůže. Požádala jsem admina aby odstranil mou identitu. Takto to zveřejnovat cizí osobou je nepřípustné. Pokud byste neměla skupinu soukromou, mohla bych tam zkopírovat řadu diskuzí, kde se nenavážíte do psů bez pp, ale do diskutujících, jak jsem i výše psala. Ale nemám na to ani čas ani chuť.
coinneach
napsal(a):
Mazat opravdu nic nebudu, není důvod. Nebo nerada vidíte pravdu, a to tu, že jsem se nikdy do psa bez PP nenavážela? To mě mrzí - váš problém.
To je vaše pravda a vy byste měla respektovat soukromí ostatních diskutujících. Je to od vás podraz. Nejdřív napíšete, že soukromé spory sem tahat nebudete a kdokoliv si to teď přečte, tak vidí, že soukromí sem taháte jen vy. Měla jsem o vás lepší mínění.
Janinka Bosorka - je nádherná. Taky jsem měla bezpapírovou fenku, zlatého retrívra, fotku mám u svého profilu. I chovatelé zlaťáků s PP, kteří ji viděli osobně, mi říkali, jak je krásná. Loni umřela ve 13ti letech.
Sarah01 krásnej zlaťák. Jsou si hodně podobní, plavý hovawart a zlatý retrívr, na první pohled. Říká se, že retrívr je pes vítací a hovík pes hlídací.
Agneska měla pár zdravotních problémů, poslední dva roky, ale ted je naprosto ok. Děsím se okamžiku, kdy nám odejde za duhový most.13 je krásný věk, tuhle v ecanisu bylo, u velkých psů, tři roky štěně, tři roky dospělý pes, tři roky senior, každý rok navíc je výhra. Tak snad také budem mít štěstí jako vy.
Pro zajímavost jsem koukla na standard HVW a opravdu mě udivila váha psa (!) 24-34 kg. To by ho leckterý GR přerostl. Podle mě má být HVW kus psa a taky snad býval. No, standard je standard.
Když se vrátím k zadání : Taky jsem jednu dobu pronajímala byt. Hlásila se mi tam slečna se 3 dobrmany. Já bych jí snad i ten byt pronajala, ale sousedi by ji ve velice krátké době vyštvali. Panelák, poměrně úzké chodby, prostor u výtahu sotva na otevření dveří...Prostě by se sousedi těch velkých psů báli a mohla by je sebevíc přesvědčovat, že jsou hodní. Jen vyhnout se jim, by byl problém.
https://www.hovawart.cz/hovawart/
Ve stavdardu se o váze nehovoří, pouze o výšce a poměru délky k výšce.
Také rozhodčí jsou různého názoru, někteří mají rádi statné psy, jiní drobnější.
Nijak nerozporuji ani jsem nikdy nerozporovala, že Agnes nemá pp, její rodiče jej měli.
Je poněkud přerostlá, a, zřejmě díky kastraci, provedené pro nechtěnou plemenitbu, vypadá spíše jako pes než jako fena.
Povahu má ale hovawartí dokonale. Když jsme hledali rodinného psa v roce 2006, tak kriteria byla, statný pes, který rád žije venku, je na to vybaven, zbytečně neštěká, rozumněj, vyhodnotí, kdy je nutno upozornit pána, že se děje něco, co je třeba zaznamenat, není striktně pes jednoho pána, respektuje rodinu, děti, našli jsme hovawarta.
Ve vilové ulici, kde jsme žili, byla nejvíce oblíbena. Na rozdíl od ovčáků, kříženců a různých malých psů, kteří byli schopni štěkat i hodiny na neznámo proč, Agnes ležela na vyvýšeném místě před vchodem, vše pozorovala a štekala, když se někdo chystal k nám. Celý život chodí bez vodítka do pěti metrů od nás. Poslouchá velmi dobře. Příchozí nevítá obskakováním, neběhá k lidem je očuchat či pro pohlazení, mám na mysli cizí lidi. Útočná není.
I Cita má tuto vlastnost, neštěkat zbytečně, nyní naproti bydlí fena ovčáka, nemá tedy pp, ale jako ovčák vypadá Je strašně štěkavá, hlídá i velký okruh za plotem, není socializovaná. Naše Citka si stoupne za naše vrata, lehce pohybuje ocasem a dívá se na ovčici, mají mezi sebou silnici, dva ploty, ta se může zděsit, Citka nad věcí, jak když se usmívá. Vydrží tam stát pěkně dlouho.
napsal(a):
Pro zajímavost jsem koukla na standard HVW a opravdu mě udivila váha psa (!) 24-34 kg. To by ho leckterý GR přerostl. Podle mě má být HVW kus psa a taky snad býval. No, standard je standard.
orionko, člověče, dej odkaz, kde jsi takový nesmysl vzala...standard to teda jistě nebyl
Janinka Bosorka
napsal(a):
Sarah01 krásnej zlaťák. Jsou si hodně podobní, plavý hovawart a zlatý retrívr, na první pohled. Říká se, že retrívr je pes vítací a hovík pes hlídací.
Agneska měla pár zdravotních problémů, poslední dva roky, ale ted je naprosto ok. Děsím se okamžiku, kdy nám odejde za duhový most.13 je krásný věk, tuhle v ecanisu bylo, u velkých psů, tři roky štěně, tři roky dospělý pes, tři roky senior, každý rok navíc je výhra. Tak snad také budem mít štěstí jako vy.
Jj, přesně tak, byla vítací a jak se s oblibou říkává, kdyby přišli zloději, tak by jim i uvařila kafe
Měla srdeční vadu, takže těch 13 let si myslím, že byl na ty problémy krásný věk.
Pro zajímavost jsem koukla na standard HVW a opravdu mě udivila váha psa (!) 24-34 kg.
Hm, tak to je fakt zvláštní, zlaťák má běžně kolem 30ti kilo a howík je určitě větší, aspoň teda v psí školce, kam jsme chodívali s prckem, byl stejně starý howík o dost větší.
napsal(a):
Když se vrátím k zadání : Taky jsem jednu dobu pronajímala byt. Hlásila se mi tam slečna se 3 dobrmany. Já bych jí snad i ten byt pronajala, ale sousedi by ji ve velice krátké době vyštvali. Panelák, poměrně úzké chodby, prostor u výtahu sotva na otevření dveří...Prostě by se sousedi těch velkých psů báli a mohla by je sebevíc přesvědčovat, že jsou hodní. Jen vyhnout se jim, by byl problém.
Panelák má právě problém sdílené prostory, výtahy, chodby. Psi jsou cítit, já mám tu "vůni"ráda, ale nemajitelé psů jsou často na ni alergičtí. Ve výtahu apod. V zimě či při nepohodě je samozřejmý nepořádek ve společných prostorách. Jak očistit psy před panelákem. Psi často kňučí či štěkají, když majitel není doma. Lidé se bojí i malých psů, někteří. Stále ještě velké množství pejskařů neuklízí exkrementy po svých psech na veřejných prostranstvích. Atd. Je problém, když si psa pořídím do domu a pak se změní situace, to je jasné.
V Praze v dnešní době, kdy je bytů k pronájmu nedostatek, je velký zájem, není důvod si přidělávat problémy. Je to tak, bohužel. Psy mám ráda, život bez nich i jiných zvířat si neumím představit. Zvířata, která chovám na vsi, bych nemohla chovat v Radotíně, sousedé by to nerespektovali. Promyslela jsem jak chci žít.
Chápu, že jiní to mají jinak, toto jsou mé názory.
napsal(a):
orionko, člověče, dej odkaz, kde jsi takový nesmysl vzala...standard to teda jistě nebyl
Omlouvám se převelice! Nebyl to standard, ale jakési HVW stránky. Pardon.
napsal(a):
Nechtělo se mi do této diskuse ani zasahovat, ale nedá mi to. Rozedraná chaloupka určitě nemá patro U nás na Jižní Moravě tedy určitě ne. Babča před 10lety, sice už měla bojler a rozvedenou teplou vodu, ale tu si pustila jen v sobotu na koupání. Na kamnech byl odjakživa hrnec s vodou, takže na něco opláchnout či umytí se v umyvadle před spaním, to stačilo. Splachovací WC na zadní chodbě, asi 20m od obytných místností, nikde se tam netopilo, takže zima jak v jeskyni.
"Babča před 10lety, sice už měla bojler a rozvedenou teplou vodu, ale tu si pustila jen v sobotu na koupání".
Ale to už je jiný problém. Prostě tam tu teplou vodu měla.
Já jsem jako městská holka jezdila v 70. létech ke kamarádce na ves v severním pohraničí - leckomu ve městě se o takové koupelně ani nezdálo.( Vykrmil se býk, prodal, koupil materiál, naběhli chlapi ze vsi a koupelna byla ).
O třeba Litoměřicku - ani nemluvím, tam měli v koupelně i "pozlacené kliky" a když se objevily hezčí dlaždičky - tak se to obouchalo.
Stejně tak i Jižní Morava, bohaté vinařské oblasti...
"Rozedraná chaloupka určitě nemá patro"
Pardon, ložnice tedy není v patře, ale v podkroví, ale na tom splachováku u ložnice trvám - to tam je. Bohužel, jinak je chaloupka stoletá a čeká ji docela rozsáhlá rekonstruce.
napsal(a):
"Babča před 10lety, sice už měla bojler a rozvedenou teplou vodu, ale tu si pustila jen v sobotu na koupání".
Ale to už je jiný problém. Prostě tam tu teplou vodu měla.
Já jsem jako městská holka jezdila v 70. létech ke kamarádce na ves v severním pohraničí - leckomu ve městě se o takové koupelně ani nezdálo.( Vykrmil se býk, prodal, koupil materiál, naběhli chlapi ze vsi a koupelna byla ).
O třeba Litoměřicku - ani nemluvím, tam měli v koupelně i "pozlacené kliky" a když se objevily hezčí dlaždičky - tak se to obouchalo.
Stejně tak i Jižní Morava, bohaté vinařské oblasti...
"Rozedraná chaloupka určitě nemá patro"
Pardon, ložnice tedy není v patře, ale v podkroví, ale na tom splachováku u ložnice trvám - to tam je. Bohužel, jinak je chaloupka stoletá a čeká ji docela rozsáhlá rekonstruce.
Tak ale jelikož je tam už udělané podkroví a splachovací záchod, tak tam nějaká ta rekonstukce už proběhla. U babči se voda a záchod budovala někdy v roce 1980. Nevím to přesně na rok, ale jelikož si to pamatuju, tak tak nějak. A to není jeden domek, můžu vyjmenovat x sousedů, kteří to tak měli či dokonce mají dodnes. Pokud někdo měl vilku(domy stavěné po roce 50 - třeba doktoři, učitelé) měli sice patro, nikoliv na něm splachovací WC. To bylo, když už v domě, tak jen jedno.
Jestli si to dobře vybavuji, tak u vás je dost problém s vodou. No a voda je základ pro splachovací WC.
Mimo : To, jak se u nás splachuje pitnou vodou, pokládám za největší ekologický hřích naší společnosti.
..."Tak ale jelikož je tam už udělané podkroví a splachovací záchod, tak tam nějaká ta rekonstukce už proběhla"...
K tomu můžu jen všem, kteří pořizují vlastní bydlení : Nejblbší je koupit "dům k nastěhování". Díky tomu "k nastěhování" je předražený a stejně musíte opravovat a opravovat.
Lepší buď dům nový, nebo totální havárku na hezkém místě.
napsal(a):
Jestli si to dobře vybavuji, tak u vás je dost problém s vodou. No a voda je základ pro splachovací WC.
Mimo : To, jak se u nás splachuje pitnou vodou, pokládám za největší ekologický hřích naší společnosti.
Přesně tak. A mimoto já za něj považuju i bazény skoro na každé zahradě, udržované převážně chemií, za současných suchých let. A teď mě milovníci domácího cachtání sežerou
napsal(a):
Přesně tak. A mimoto já za něj považuju i bazény skoro na každé zahradě, udržované převážně chemií, za současných suchých let. A teď mě milovníci domácího cachtání sežerou
Já vás nesežeru. Bazén máme, a když se o něj správně pečuje, vodu není třeba měnit. Tady ty zbytečné úniky vody nejsou. Kde se dá v létě koupat? Na přeplněném koupališti, kde do bazénu močí buhví kolik lidí a kde se koupou i lidé, kteří nejsou na hygienu, korektně řečeno, příliš úzkostliví? Nebo v přírodě, kde je spousta přírodních nádrží už začátkem léta nevhodná ke koupání, protože plná sinic?
..."Kde se dá v létě koupat?"... Ve vaně . ( I když do té taky musíte napustit vodu ).
Nevím, jak máte velký bazén, ale když se jdu koupat, chci si uplavat aspoň 500 m. V 50 bazénu je to 10x
napsal(a):
Teyssi
...podobne jako u "pronajmu domu" tady chybi informace za kolik (na jak dlouho) a jak velky byt hledate... (prip. od kdy).
Pardon ano... Hledam byt min 2kk kauce do 40 000 najem do 15 000 vcetne poplatku. Na pul roku az rok by to stacilo ale klidne i dele.
napsal(a):
Problém s vodou u nás nikdy nebyl, jsme pod horama, u pramene. Problém s vodou, je u nás otázka posledních 15let. Za to vděčíme f. Lesy CR a Ministerstvu zemědělství, které toto drancování lesů podporuje
napsal(a):
..."Kde se dá v létě koupat?"... Ve vaně . ( I když do té taky musíte napustit vodu ).
Nevím, jak máte velký bazén, ale když se jdu koupat, chci si uplavat aspoň 500 m. V 50 bazénu je to 10x
To bych chtěla taky. Ale nepolezu kvůli tomu do vody plné sinic. Udělám kompromis mezi vanou a rozlehlou vodní plochou a budu se cachtat v bazéně na zahradě. Člověk nemůže mít všechno.
a my máme řeku (dobrá, říčku), značka ideál, splavy cca 500m, procházka kolem řeky (po obou březích) 95% ve stínu...co víc si může pejskař přát (leda tak psa, co se chce koupat ).
lesnížínka
napsal(a):
Problém s vodou u nás nikdy nebyl, jsme pod horama, u pramene. Problém s vodou, je u nás otázka posledních 15let. Za to vděčíme f. Lesy CR a Ministerstvu zemědělství, které toto drancování lesů podporuje
No, bohužel, je to tak, měla byste vidět ty vydrancovaný lesy tady, hrůza to je
A koukám, že od pronájmu jsme už teda hódně daleko
napsal(a):
a my máme řeku (dobrá, říčku), značka ideál, splavy cca 500m, procházka kolem řeky (po obou březích) 95% ve stínu...co víc si může pejskař přát (leda tak psa, co se chce koupat ).
Také jsme měli, postupně se potok mění v stružku a porost kolem mizí. Nejsem myslím závistivá, spíš přející, ale tohle vám tedy i závidím
napsal(a):
To bych chtěla taky. Ale nepolezu kvůli tomu do vody plné sinic. Udělám kompromis mezi vanou a rozlehlou vodní plochou a budu se cachtat v bazéně na zahradě. Člověk nemůže mít všechno.
Bazén máme, po 5 letech jsme ho vypustili a už nezprovoznili. Byl to (bohužel, kaju se)můj výmysl, protože ráda plavu a nechala jsem si nakecat, že s protiproudem se v tom dá normálně plavat. Ne, dá se v tom jen cachtat a to fakt nemusím, na horko si dám sprchu. Nejbližší možnost k plavání tu máme 20km( na štěrku) ale párkrát za léto si zajedu.
lesnížínka
napsal(a):
Bazén máme, po 5 letech jsme ho vypustili a už nezprovoznili. Byl to (bohužel, kaju se)můj výmysl, protože ráda plavu a nechala jsem si nakecat, že s protiproudem se v tom dá normálně plavat. Ne, dá se v tom jen cachtat a to fakt nemusím, na horko si dám sprchu. Nejbližší možnost k plavání tu máme 20km( na štěrku) ale párkrát za léto si zajedu.
To já se cachtám ráda. A rodina rovněž. Vnučka je jak vydra, ta by z bazénu radši nevylézala vůbec.
Já si teda taky ráda zaplavu, ale kryťáků a různých aquaparků je dnes na každým kroku víc než dost. A já potřebuju aspoň 15 metrů délku, jinak si nezaplavu. Spousta lidí na vesnických zahradách má na namáčení takzvanou kulatou plechovku nebo velký nafukovací bazén, který stejně každý rok vypouští. Za pár let stejně budeme rádi, že budeme mít co pít, a co teprve naše děti a vnoučata.
napsal(a):
Já si teda taky ráda zaplavu, ale kryťáků a různých aquaparků je dnes na každým kroku víc než dost. A já potřebuju aspoň 15 metrů délku, jinak si nezaplavu. Spousta lidí na vesnických zahradách má na namáčení takzvanou kulatou plechovku nebo velký nafukovací bazén, který stejně každý rok vypouští. Za pár let stejně budeme rádi, že budeme mít co pít, a co teprve naše děti a vnoučata.
V bazénu jsem plavala po snad 20letech poprvé vloni. Tchánům jsme dali výlet do slovenského Velkého Medera(kdysi Čalova, kam jezdívali několikrát do roka) jako dárek. Vzali jsme i mou mámu. Jsou to termály, což v horku teda pro mne nebylo ideální. Naštěstí je tam jeden bazén čistě plavecký, se studenou vodou, kde většinu času nikdo nebyl Takže jsem se tam prakticky na celý den nastěhovala, rodina dělala celý den, pytlíky čaje" v těch horkých, muž pobíhal mezi náma a dělal dozor. Ač tedy bazén, přesto jsem si skvěle zaplavala(celkem 1500m)a v takové euforii jsem dlouho nebyla V létě, do klasického vesnického bazénu, kde je tak narváno, že můžete tak akorát stát, bych nestrčila nohu
lesnížínka
napsal(a):
V bazénu jsem plavala po snad 20letech poprvé vloni. Tchánům jsme dali výlet do slovenského Velkého Medera(kdysi Čalova, kam jezdívali několikrát do roka) jako dárek. Vzali jsme i mou mámu. Jsou to termály, což v horku teda pro mne nebylo ideální. Naštěstí je tam jeden bazén čistě plavecký, se studenou vodou, kde většinu času nikdo nebyl Takže jsem se tam prakticky na celý den nastěhovala, rodina dělala celý den, pytlíky čaje" v těch horkých, muž pobíhal mezi náma a dělal dozor. Ač tedy bazén, přesto jsem si skvěle zaplavala(celkem 1500m)a v takové euforii jsem dlouho nebyla V létě, do klasického vesnického bazénu, kde je tak narváno, že můžete tak akorát stát, bych nestrčila nohu
Taky jsme byli několikrát v termálech a je pravda, že děti řádí na skluzavkách a tobogánech a dospělí posedávají v horkých bazéncích, takže plavání si vždycky užiju v poloprázdném bazénu s normálně teplou vodou. Na klasická koupaliště v létě nechodím, to není pro mě, hlavně pokud tam není žádný stín, nesnáším pečení na sluníčku
Na koupaliště bych taky nešla. Od dětství mám na ně nějakou alergii . Nesnáším davy - ve vodě, na břehu, v šatně, na WC,... A nechce se mi do vody, kam močí kde kdo. Jezdívali jsme na jeden poměrně velký rybník, kde se koupalo málo lidí. Ale to už taky není pravda a hlavně, je hned na začátku léta plný sinic. Na přehradě je taky hlava na hlavě...
napsal(a):
A kde je problém? Tu vypuštěnou vodu vrací do koloběhu vody, ta voda se vrátí kam má.
DLe vaší teorie by teda daleko horší bylo se se sprchovat nebo koupat, protože když se to nasčítne, vypustíte během roka do odpadu daleko víc vody než jednou za rok vylejete z bazénu.
Máme zapuštěné cosi, není to na plavání, ale na cachtání dobrý. Já taky ráda plavu a celkem mi vadí absence plavacích bazénu v akvaparcích, rachtat a bublinkovat se můžu doma, ale v zimě si doma nezaplavu.
napsal(a):
A kde je problém? Tu vypuštěnou vodu vrací do koloběhu vody, ta voda se vrátí kam má.
DLe vaší teorie by teda daleko horší bylo se se sprchovat nebo koupat, protože když se to nasčítne, vypustíte během roka do odpadu daleko víc vody než jednou za rok vylejete z bazénu.
Máme zapuštěné cosi, není to na plavání, ale na cachtání dobrý. Já taky ráda plavu a celkem mi vadí absence plavacích bazénu v akvaparcích, rachtat a bublinkovat se můžu doma, ale v zimě si doma nezaplavu.
Voda z bazénů s chemií je koloběh? No, tak to jste mě fakt dostala
No, pokud se celoročně místo sprchování cachtate v bazénu, tak je to OK, to šetřite jak sebe, tak přírodu
Jako fakt na tyhle argumenty nemám co říct, zatímco balu chápu, i když sama to mám jinak. Já ani nepoužívám chemii na úklid domácnosti, ani klasickou kosmetiku.
Ale to už jsem zadavatelku diskuze asi opravdu naštvala, už jsme úplně mimo
napsal(a):
Na koupaliště bych taky nešla. Od dětství mám na ně nějakou alergii . Nesnáším davy - ve vodě, na břehu, v šatně, na WC,... A nechce se mi do vody, kam močí kde kdo. Jezdívali jsme na jeden poměrně velký rybník, kde se koupalo málo lidí. Ale to už taky není pravda a hlavně, je hned na začátku léta plný sinic. Na přehradě je taky hlava na hlavě...
A jak dopadlo to nedávné vápnění přehrady nebo co s tím dělali? Nepomohlo to? Tenkrát si od toho hodně slibovali. Já tam myslím od té doby ani nebyla.
napsal(a):
Voda z bazénů s chemií je koloběh? No, tak to jste mě fakt dostala
No, pokud se celoročně místo sprchování cachtate v bazénu, tak je to OK, to šetřite jak sebe, tak přírodu
Jako fakt na tyhle argumenty nemám co říct, zatímco balu chápu, i když sama to mám jinak. Já ani nepoužívám chemii na úklid domácnosti, ani klasickou kosmetiku.
Ale to už jsem zadavatelku diskuze asi opravdu naštvala, už jsme úplně mimo
Chemie rychle vyprchá, když necháte bazén chvilku stát, můžete vodou i zalívat kytky.