Pes nemůže šlápnout na nohu a kulhá na ní.

Jorkširský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2018 17:55
Lukáš55555

XXX.XXX.122.116

Dobrý den, dneska asi před půl hodinou jsem byl ve vedlejší místnosti a najednou jsem uslyšet zakňučení, hodně velký zakňučení, tak jsem rychle běžel se podívat co se našemu 7 letému jorkširkovi stalo to, že nemohl šlápnout na nohu a kulhal na ní (nebo kulhá..) Nemůže na ní šlápnout a když si jí vezmu do ruky tak se jí její zadní pravá noha klepe.. Nevím co to může být, protože tady nemáme nic takového o co by se píchla a nebo spadla z výšky.. Poraďte co to může být. Děkuji

7.3.2018 18:04
saola

XXX.XXX.142.149

Jak dlouho chcete čekat, než vám někdo vyvěští z křišťálové koule, k čemu došlo? Jeďte na veterinu.

Osobně bych si tipla na luxaci čéšky, ale nejsem vet ani bystrozraká.

Jeďte na veterinu.

7.3.2018 18:18
scylla

XXX.XXX.150.32

Lukáš55555 napsal(a):
Dobrý den, dneska asi před půl hodinou jsem byl ve vedlejší místnosti a najednou jsem uslyšet zakňučení, hodně velký zakňučení, tak jsem rychle běžel se podívat co se našemu 7 letému jorkširkovi stalo to, že nemohl šlápnout na nohu a kulhal na ní (nebo kulhá..) Nemůže na ní šlápnout a když si jí vezmu do ruky tak se jí její zadní pravá noha klepe.. Nevím co to může být, protože tady nemáme nic takového o co by se píchla a nebo spadla z výšky.. Poraďte co to může být. Děkuji

Veterinární pohotovost s rtg a znalostmi z neurologie, psa nechte v klidu a moc ho netahejte, jeďte hned.

7.3.2018 22:05
conie

XXX.XXX.206.202

Lukáš55555 napsal(a):

Budu tu za exota, ale po 30 letech zkušeností to neřeším hned. Počkala bych tak 2-4 dny, může to být chybné došlápnutí apod. S tím, že moji psi mají kvalitní výživu i péči. Pak konzultace s mým vetem, který psa zná od mimina a případně další řešení - RTG, nadstandardní doplňky výživy atd. Hlavně - nepanikařím, psa sleduji, případně si zapisuji projevy. Pak používám selský rozum - domluvím se s mým rozumným vetem a pokračuji dál.

8.3.2018 06:43
scylla

XXX.XXX.150.32

conie napsal(a):
Budu tu za exota, ale po 30 letech zkušeností to neřeším hned. Počkala bych tak 2-4 dny, může to být chybné došlápnutí apod. S tím, že moji psi mají kvalitní výživu i péči. Pak konzultace s mým vetem, který psa zná od mimina a případně další řešení - RTG, nadstandardní doplňky výživy atd. Hlavně - nepanikařím, psa sleduji, případně si zapisuji projevy. Pak používám selský rozum - domluvím se s mým rozumným vetem a pokračuji dál.

V žádném případě na nic nečekat, pes má bolesti a nemůže chodit a není důvod jeho utrpení prodlužovat pro nějaké hloupé rady. Vyseristický přístup ke psovi nechte spolkům, vy jste majitel, tak jednejte.

Sledování psa a zapisování je určitě velice platné, pokud si pes vykloubí nebo zlomí nohu a vy máte určitě oči jako soudruh rentgeněnko, že víte, že nemusíte nic řešit....

8.3.2018 07:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

conie napsal(a):

Já souhlasím. Po možná 5denním nedošlapávání psa na přední nohu jsem na naléhání kamarádů i kritice na fóru jela se psem na veterinu, Vet prohmatal, poctivě poprohlížel, zrentgenoval - našel silnou artrozu s tím, že asi ta způsobuje tu bolest. Dostal sirup od bolesti a chondra. Za další tuším dva dny mu prasknul polštářek a vyletěl centimetrový trn z trnky. Hnisu snad deci. Takže teď psa po veterině určitě netahám hned, když se něco takového, co není život ohrožující objeví.
U pejska zadavatelky by to mohl být křížový vaz, měli jsme u starého psa.

8.3.2018 07:59
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Já souhlasím. Po možná 5denním nedošlapávání psa na přední nohu jsem na naléhání kamarádů i kritice na fóru jela se psem na veterinu, Vet prohmatal, poctivě poprohlížel, zrentgenoval - našel silnou artrozu s tím, že asi ta způsobuje tu bolest. Dostal sirup od bolesti a chondra. Za další tuším dva dny mu prasknul polštářek a vyletěl centimetrový trn z trnky. Hnisu snad deci. Takže teď psa po veterině určitě netahám hned, když se něco takového, co není život ohrožující objeví.
U pejska zadavatelky by to mohl být křížový vaz, měli jsme u starého psa.

Já se psem chodím na veterinu, když má zdravotní problém, nebudu ho trápit, když mu může veterinář pomoct. A nebudu nikomu doporučovat, aby byl ke svému psovi bezohledný.

8.3.2018 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Já se psem chodím na veterinu, když má zdravotní problém, nebudu ho trápit, když mu může veterinář pomoct. A nebudu nikomu doporučovat, aby byl ke svému psovi bezohledný.

Nezlobte se na mne, ale když blbě šlápnete a vymknete si kotník, hned letíte k doktorovi? To jste dle mne hypochondr. Normální člověk si na to dá led, octan a čeká, jestli se to zlepší. Já to nikdy neměla, ale můj chlap na to celkem trpí, asi má nějaké volnější vazy. Je to chlap, takže je na sebe háklivý(rýma je smrtelná nemoc) ale tohle taky řeší stejně a doktor vám to nevyřeší jinak. Jo, nechá sestru, aby vám to stáhnula obinadlem

8.3.2018 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lukáš55555 napsal(a):

Jak to dneska vypadá, co pejsa? Omlouvám se, původně jsem psala zadavatelka...ony sem přispívají hlavně baby

8.3.2018 10:51
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Asi to závisí od situácie, ak by som videla že pes spadol, prípadne na nohu vôbec nedošlapuje, odmieta pohyb, žrádlo, je apatický, alebo sa mi zdá že má naozaj veľké bolesti tak na tú veterinu bežím hneď. No pokiaľ zbadám krívanie bez zjavnej príčiny tak určite tiež chvíľu počkám a sleduje či sa to nezlepší, prípadne to skonzultujem s veterinárom po telefóne. Platí pravidlo, že ak pes/kôň/čokoľvek živé u nás začne krívať tak dostane kľudový režim na 2 dni a potom sa uvidí.. po 20 rokoch pri zvieratách už tiež nebežím na veterinu s každou kravinou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2018 11:51

katkaa1 napsal(a):
Asi to závisí od situácie, ak by som videla že pes spadol, prípadne na nohu vôbec nedošlapuje, odmieta pohyb, žrádlo, je apatický, alebo sa mi zdá že má naozaj veľké bolesti tak na tú veterinu bežím hneď. No pokiaľ zbadám krívanie bez zjavnej príčiny tak určite tiež chvíľu počkám a sleduje či sa to nezlepší, prípadne to skonzultujem s veterinárom po telefóne. Platí pravidlo, že ak pes/kôň/čokoľvek živé u nás začne krívať tak dostane kľudový režim na 2 dni a potom sa uvidí.. po 20 rokoch pri zvieratách už tiež nebežím na veterinu s každou kravinou.

klidový režim v případě kulhání lehkého, ano. pokud zvíře na končetinu vůbec nedošlapuje, je to úplně jiná situace. buď ho něco fakt bolí v pacičce a je potřeba prohlédnout drápky, meziprstí, případné cizí těleso a pod. nebo má vážný problém s kostmi, vazy.

nebo jinak, čekala byste doma v klidovém režimu, kdybyste se vůbec nemohla postavit na nohu? ani trochu?

8.3.2018 12:18
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Nezlobte se na mne, ale když blbě šlápnete a vymknete si kotník, hned letíte k doktorovi? To jste dle mne hypochondr. Normální člověk si na to dá led, octan a čeká, jestli se to zlepší. Já to nikdy neměla, ale můj chlap na to celkem trpí, asi má nějaké volnější vazy. Je to chlap, takže je na sebe háklivý(rýma je smrtelná nemoc) ale tohle taky řeší stejně a doktor vám to nevyřeší jinak. Jo, nechá sestru, aby vám to stáhnula obinadlem

Já ale nepsala o sobě, ale o psech možná vám to uniklo?

8.3.2018 12:26

počkám dva dny, jestli na tu nohu začne šlapat
tady je legrace
pes mi řekne, kde přesně to bolí, jak moc, přetrhl jsem si šlachu, to počká.. jenže nejsem dr., takže co si to doma namlouvám ? takhle bezohlední můžete být jedině k sobě, ne k dětem, zvířatům
já si vezmu kouzelnou tabletku, co dám psovi ? paralen ?
děláte, jako že pes nemůže cítit bolest
ale fuj.

8.3.2018 12:32
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Nevím jestli bych čekala 5 dní. Ale zkušenost mám takovou - blbnula jsem se psem na zahradě, pes běžel a z ničeho nic šíleně vyjeknul a podlomila se mu noha. Odkulhal kousek dál a tam si lehnul. Což je u něj fakt divný. Šla jsem se na packu podívat, jestli tam nemá něco vraženého. Nic jsem nenašla, ale tlapa byla citlivá i na dotek - a to není pes žádná citlivka. Vůbec na ní nedošlapoval. Byla jsem bez auta, volala jsem vetovi s tím, že odpoledne hned jak budu mít auto přijedu. Ani ne za hodinu přijel otec s tím, že mi půjčí auto - a jak ho pes viděl, zvednul se a běžel ho přivítat a po kulhání ani známka. Takže jsme nejeli nikam. Nevím, mě se taky občas stane, že blbě stoupnu a bolí mě třeba noha v kotníku a kulhám. Taky neběžím hned k doktorovi, ono je to většinou do pár dní v pohodě... Ale samozřejmě pokud je to pro psa hodně bolestivé a nelepší se to, tak bych asi jela.

8.3.2018 13:32

Tak my jsme už taky měli kulhání z různých důvodů...jednou to byl ten osteosarkom, u druhé fenky se na rtg poprvé nenašlo nic, to chlap říkal, že je vyčůraná a chce domů do tepla smajlík, ovšem podruhé už to byla artróza. Takže já bych to nechala na odborníkovi a jela bych.

8.3.2018 13:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky se hlásím mezi exoty, ono existuje takové pořekadlo, že dětskej pláč a psí kulhání nemá dlouhý trvání - a x krát se mi to potvrdilo. A troufám si tvrdit, že poznám, kdy můj pes trpí a co zavání průserem.
U kulhání 4. stupně, tj. pes by na nohu nedošlapoval vůbec, bych teda asi nečekala 2-4 dny, ale určitě bych nejela hned. Moje bývalá fena jednou blbě skočila z obrubníku, výška cca 10 cm a rázem skákala o třech. Jelikož byl pátek odpoledne a celkem mě vyděsilo, že na tlapu opravdu vůbec nedošlápne, jely jsme skoro hned. Ona byla nalezenec a měla šílenou hrůzu z ordinací, v čekárně bylo narváno, takže než na nás došla řada, celkem úspěšně to rozchodila za velkého pobavení ostatních majitelů. Vet na ní pochoptelně nic neshledal, píchnul tedy alespoň analgetika...pro mě poučení. Jak už jsem psala, myslím, že na svém vlastním psu jsem schopná rozpoznat, kdy trpí a vím jistě, že tahle fena trpívala hlavně v čekárně u veta. A kdyby si sama mohla vybrat trpění a "trpění" radši se bude doma v pelechu válet s bolavou tlapou.

nebo jinak, čekala byste doma v klidovém režimu, kdybyste se vůbec nemohla postavit na nohu? ani trochu?

...k tomuhle, já jsem asi opravdu velkej exot, ale když se mi přesně toto stalo, čekala jsem . Jednou jsem o dovolené na Šumavě kopla psovi míč, luplo mi ve svalu, šílená bolest a na nohu jsem nemohla došlápnout ani špičkou, skákala jsem o jedné. Bolelo to fakt hodně, ale neřekla bych, že jsem trpěla, resp. trpěla jsem spíš při představě, že se budu muset vypravit někam k doktoru. Takže jsem se hodila do klidu, trpělivě skákala a druhej den už to trošičku šlo a pořád se to lepšilo...no a dneska chodím.
Fence bych určitě prohlídla tu tlapku, pokud zakňučela, mohla se zachytit drápkem třeba o koberec, případně si ho zatrhnout, mám zkušenost, že moje fena často zaječí hlavně z leknutí, pokud se jí nějaká část těla někde zachytí. Koukám, že dotaz je psaný už včera- možná už je vyřešeno...připojuju se k lesnížínce- jak to dopadlo?

8.3.2018 14:58
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak my jsme už taky měli kulhání z různých důvodů...jednou to byl ten osteosarkom, u druhé fenky se na rtg poprvé nenašlo nic, to chlap říkal, že je vyčůraná a chce domů do tepla smajlík, ovšem podruhé už to byla artróza. Takže já bych to nechala na odborníkovi a jela bych.

Jenom dotaz: byla to artroza...a řešilo se to u veta jak?

8.3.2018 16:31

lesnížínka napsal(a):
Jenom dotaz: byla to artroza...a řešilo se to u veta jak?

Vím, že ten rtg tenkrát vypadal hrozně, prasklinky v kosti a tak podobně, ona byla pes, ktery bolest nikdy nedal najevo, tak jsme nějak nepředpokládali, ze by to mohlo být tak špatný. Myslím, že jsme tenkrát dávali jen Alavis, hned vzápětí nato přišla rakovina mléčných žláz, přestala chodit úplně, tak jsme ji nechali uspat, měla 10 let, kříženka labradora. Manžel už nechtěl, aby se trápila.

8.3.2018 18:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já se ptala proto, že nám řekli, že kromě chondra a nějaké té, zlatéů injekce(či jak se tomu říká) se s tím nedá nic dělat. Tak jestli se třeba v léčbě něco nezměnilo. Prosím Bodlinku: je ještě nějaká jiná možnost(u nás artroza v zápěstí a prstů) Nám to tedy řekl přímo ortoped.

8.3.2018 18:47

léčí se symptomy - takže odstranit bolest a zánět carprofen a spol. nebo operace
když nic, tak pohyb přiměřeně, cvičit, pak teprve vyběhnout, suché teplo, celadrin a tak
co že se to samojedovi stalo ?

8.3.2018 19:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

léčí se symptomy - takže odstranit bolest a zánět carprofen a spol. nebo operace
když nic, tak pohyb přiměřeně, cvičit, pak teprve vyběhnout, suché teplo, celadrin a tak
co že se to samojedovi stalo ?

No, on má ty tlapky na houby, byl nedochůdče, podvýživa, ani ouška se mu nepostavila a teď má prošlapy jako prase už a diagnostikovanou tu artrozu asi tři roky zpět. Jak začal kulhat na střídačku levá pravá, tak jsme nasadili chondra, po nich začal krásně běhat a už je tedy bude brát do konce života. Jenže...ono je to zrádné. Ta složka od bolesti mu dá falešný pocit, že je junák a může zase lítat jak blázen. Stačí, že nějak blbě šlápne a zase na nohu x dní nechodí. Minule to byla levá, teď zase pravá.

8.3.2018 19:24

lesnížínka napsal(a):
No, on má ty tlapky na houby, byl nedochůdče, podvýživa, ani ouška se mu nepostavila a teď má prošlapy jako prase už a diagnostikovanou tu artrozu asi tři roky zpět. Jak začal kulhat na střídačku levá pravá, tak jsme nasadili chondra, po nich začal krásně běhat a už je tedy bude brát do konce života. Jenže...ono je to zrádné. Ta složka od bolesti mu dá falešný pocit, že je junák a může zase lítat jak blázen. Stačí, že nějak blbě šlápne a zase na nohu x dní nechodí. Minule to byla levá, teď zase pravá.

a moc nejí.. a to já psovi řeknu: tu přední nohu budeš jíst, že se budeš divit, rozumíš !
četla jste třeba tohle ?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3085035/previcox-versus-meloxicam#a3345681
povídají si tam doktorky, ale jinak je to bezva vlákno smajlík

8.3.2018 19:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

a moc nejí.. a to já psovi řeknu: tu přední nohu budeš jíst, že se budeš divit, rozumíš !
četla jste třeba tohle ?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3085035/previcox-versus-meloxicam#a3345681
povídají si tam doktorky, ale jinak je to bezva vlákno smajlík

Díky, jo, mám ho v merku, jak doberem alavis, tak ho vyzkoušíme.

8.3.2018 20:01

..loni v létě na chalupě jsem byla s naším štěnětem papillona...večer jsem byla zalévat na zadní zahradě a ono se tam motalo, najednou vyjeklo a začalo kulhat...celu nohu jsem prohlédla, prohmatala a nikde nic zaraženého nijak se nevzpínalo ani nebrečelo i kulhat přestalo...nicméně ráno začalo honit kocoura a pak najednou zase pláč a kulhání, tak jsem to nevydržela jeli jsme do vedlejšího města na veterinu...tam nás zrentgenovali a zhodnotili jako naraženinu a propustili s doporučením klidového režimu domů...z auta už štěně vylítlo jak čamrda a byl klid...před cca 14 dny si večer vlezlo na kočičí válec ze sedačky, je poměrně vysoký, najednou nevím co ho to popadlo, místo aby odešel stejnou cestou, tak bez rozmyšlení skočilo na podlahu - tvrdé parkety ve mně by se krve nedořezalo, řev jak kdyby se přepůlilo...už jsem viděla jak ženeme na pohotovost, opatrně jsem ho vzala do náručí a začala prohledávat nožku - kde nic, tu nic poté uzřelo kocoura, vylítlo mi z náručí a jalo se s kocourem rvát až chlupy lítali, na nohu si ani nevzpomnělo...jenom já si šla nalít panáka abych se z toho vzpamatovala

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík