Ráda bych požádala o radu. Diskuzí na téma granulí je tu sice spoustu, ale stále jsem se nezorientovala tak, jak potřebuji.
Mohl by mi, někdo laskavý, napsat seznam značek granulí pro mou bíglí fenku (bez ohledu na cenu), se kterými nešlápnu vedle?
Je mi jasné, že každému psovi sedí něco jiného a že je potřeba vyzkoušet, co bude sedět zrovna nám, ale potřebovala bych něco, od čeho se odpíchnu.
Od chovatelů jsme koupili 15kg balení Josera sensi junior, ale z recenzí a složení jsem pochopila, že je to spíš průměr, takže bych ráda přešla na kvalitu.
V tuto chvíli se mi jedná o štěněcí granule - Amy jsou necelé tři měsíce.
Předem Vám velmi děkuji za ochotu a trpělivost a snad můj dotaz pomůže i dalším.
bíglička
napsal(a):
Ráda bych požádala o radu. Diskuzí na téma granulí je tu sice spoustu, ale stále jsem se nezorientovala tak, jak potřebuji.
Mohl by mi, někdo laskavý, napsat seznam značek granulí pro mou bíglí fenku (bez ohledu na cenu), se kterými nešlápnu vedle?
Je mi jasné, že každému psovi sedí něco jiného a že je potřeba vyzkoušet, co bude sedět zrovna nám, ale potřebovala bych něco, od čeho se odpíchnu.
Od chovatelů jsme koupili 15kg balení Josera sensi junior, ale z recenzí a složení jsem pochopila, že je to spíš průměr, takže bych ráda přešla na kvalitu.
V tuto chvíli se mi jedná o štěněcí granule - Amy jsou necelé tři měsíce.
Předem Vám velmi děkuji za ochotu a trpělivost a snad můj dotaz pomůže i dalším.
Zdravím!Možná bychom mohli začít tím, že existují krmiva, která jsou vyvinuta tak, aby byla vhodná pro štěňata, juniory, dospělé psy i seniory(pro takzvané všechny životní fáze psa) a můžete jimi tedy krmit po celý pejskův život. Namátkou-MARP HOLISTIC, FIRSTMATE, TASTE of WILDE. Jsou to velice slušná krmiva. Pokud byste chtěla něco ze světové špičky-AATU, AKELA, EDEN, CARNA4, CANINE CAVIAR, CANAGAN, ORIEN, OVEN-BAKED TRADITION, TIMBERWOLF. Další výborná - ACANA, GENESIS, ESSENTIAL FOODS, WOLWSBLUT, FARMINA N&D a České -CARNILOVE. V současnosti je výběr opravdu velký. Záleží co Vám bude pes baštit a co mu bude vyhovovat. Nejprve vyberte a kupte menší balení na zkoušku a za pár dní uvidíte. Na nové krmivo přecházejte postupně-asi týden až dva.Přeji šťastnou ruku při volbě
Uživatel s deaktivovaným účtem

Forester
napsal(a):
Zdravím!Možná bychom mohli začít tím, že existují krmiva, která jsou vyvinuta tak, aby byla vhodná pro štěňata, juniory, dospělé psy i seniory(pro takzvané všechny životní fáze psa) a můžete jimi tedy krmit po celý pejskův život. Namátkou-MARP HOLISTIC, FIRSTMATE, TASTE of WILDE. Jsou to velice slušná krmiva. Pokud byste chtěla něco ze světové špičky-AATU, AKELA, EDEN, CARNA4, CANINE CAVIAR, CANAGAN, ORIEN, OVEN-BAKED TRADITION, TIMBERWOLF. Další výborná - ACANA, GENESIS, ESSENTIAL FOODS, WOLWSBLUT, FARMINA N&D a České -CARNILOVE. V současnosti je výběr opravdu velký. Záleží co Vám bude pes baštit a co mu bude vyhovovat. Nejprve vyberte a kupte menší balení na zkoušku a za pár dní uvidíte. Na nové krmivo přecházejte postupně-asi týden až dva.Přeji šťastnou ruku při volbě
Mezi "světovou špičku" patří i Acana, Wolfsblut nebo Orijen.

A zde rady, podle čeho vybírat granule
https://www.granule.cz/Clanky/Zajimave-clanky/Jake-granule-jsou-nejlepsi.
napsal(a):
A zde rady, podle čeho vybírat granule
https://www.granule.cz/Clanky/Zajimave-clanky/Jake-granule-jsou-nejlepsi.
Jojo, to už jsem pročítala. Sjížděla jsem i zahraniční weby, pročítala všechny možné diskuze, pořád pitvám jednotlivá složení granulí a problém asi nastal, že jsem se těmi všemi informacemi tak přehltila, že už jsem nebyla schopná vyvodit nějaký závěr. Před třicítkou jsem si splnila životní sen a k dětem a kočkám si pořídila vysněné štěně a asi to strašně prožívám, abych někde neudělala chybu...
Jinak, abych tedy přidala zkušenost zadavatelce: mému psu sedí Purizon, GranataPet a Essential Foods. Nedávno dostala i pár balíčků Wolf of Wilderness, které bych si sama asi nevybrala, nijak extra mě složením nezaujaly, ale i ty jí, kupodivu, seděly a chutnaly a nepřišly mi tak zlé, abych jí je nedala. Ale granule má jen ráno.
Je dalsi biglik na faune :) to mam radost.
Ja mam pro bigla wolfsblut. Radila jsem se tu taky cim krmit a dosli jsme az k temhle.
Pro ovcaka jsem kupovala taky wolfsblut i v jeho stenecim (dorosteneckym) veku a ted taky dospelacke.
Pro budouci stene uz mam taky vybrane od wolfsblut. :).
Atheira
napsal(a):
Může mi někdo vysvětlit, co ve většině výpisů kvalitních granulí, sakra, dělají Taste of the Wild nebo Carnilove? Otočil někdo v poslední době ten balík a přestal koukat na ty pěkný obrázky vpředu?
Dobrý den, budu moc ráda, když mi vysvětlíte, proč myslíte, že nejsou kvalitní. Složení pročítám, ale jak jsem psala, jsem v tom nováček a nejsem tak pevná v kramflecích, abych usoudila, co kvalitní je a co ne.
Tedysek
napsal(a):
Je dalsi biglik na faune :) to mam radost.
Ja mam pro bigla wolfsblut. Radila jsem se tu taky cim krmit a dosli jsme az k temhle.
Pro ovcaka jsem kupovala taky wolfsblut i v jeho stenecim (dorosteneckym) veku a ted taky dospelacke.
Pro budouci stene uz mam taky vybrane od wolfsblut. :).
Zdravím vás, mně se u wolfsblut líbí, že mají ohromnou škálu příchutí (z druhé strany o to větší dilema, co vybrat). Tak uvidíme, co nakonec vyberu. Myslím, že ten můj malej vysavač sní všechno. Vybíravá rozhodně není, zatím...

Atheira
napsal(a):
Může mi někdo vysvětlit, co ve většině výpisů kvalitních granulí, sakra, dělají Taste of the Wild nebo Carnilove? Otočil někdo v poslední době ten balík a přestal koukat na ty pěkný obrázky vpředu?
Stejně jako Firstmate.
napsal(a):
Mezi "světovou špičku" patří i Acana, Wolfsblut nebo Orijen.
Nechci se moc přít, ale ACANA Je krůček pod ORIENEM, i když stejný výrobce. A Wolwsblut je původní receptura TIMBERWOLFU a ten těžce nesl ten"copirait" a přestal do Evropy na čas dovážet. Navíc v některých recepturách je až moc velký obsah kostí a tedy i vápníku(receptura s koninou). Určitě je to výborné krmivo, ale né špičkové, je mi líto...

Forester
napsal(a):
Nechci se moc přít, ale ACANA Je krůček pod ORIENEM, i když stejný výrobce. A Wolwsblut je původní receptura TIMBERWOLFU a ten těžce nesl ten"copirait" a přestal do Evropy na čas dovážet. Navíc v některých recepturách je až moc velký obsah kostí a tedy i vápníku(receptura s koninou). Určitě je to výborné krmivo, ale né špičkové, je mi líto...
Také se nechci přít, ale vím, kdo co vyrábí, myslela jsem, že do slova "světově" je zahrnuta i rozšíření. Mezi "světové" tedy carna4 rozhodně nepatří a stejně tak carnilove mezi výborné. Nevím, dle čeho soudítea tedy zařazujete Vami zmiňovaná jrmiva do Vámi vymyšlených řebŕíčků. Působí to na mne stejně, jako když výrobce napíše na pytel granulí Super nebo ultra premium, což o kvalitě vůbec nic nevypovídá.
Atheira
napsal(a):
A co Vám vadí na CARNILOVE? Ta hrachová bílkovina? Je jí tam 20%-na chlup přesně jako "všemi" do nebe vychvalované N&D a jiní. Nutričně je to naprosto v pořádku, a že někteří psy po tom "trpí"plynatostí... může se zvolit něco jiného. Proto to stojí o 1000KČ méně, než AATU, kde je jen vysoce kvalitní živošná složka(jako zdroj proteinů) A ORIEN jsem uvedl mezi Top, stačí se znovu mrknout. To samé TASTE. Kolem roku 2012 ho všichni blahořečili, dnes hanobí. Já CARNILOVE, ESSENTIAL a TASTE během roku střídám a nemáme jediný problém. A na TASTE jsme nejdéle-7let. Firstmate mě a tehdejšímu psu vytrhl trn z paty, kdy mi ze všeho blinkal a průjmoval, bylo to jediné granulované krmivo které přijímal a béhem pár týdnů všecbny potíže zmizely. Tedy až na kožní potíže, to samozřejmě trvalo o něco déle. A stejnou zkušennost s FIRSTMATE měli i bulíčkáři s bílými psy...
napsal(a):
Také se nechci přít, ale vím, kdo co vyrábí, myslela jsem, že do slova "světově" je zahrnuta i rozšíření. Mezi "světové" tedy carna4 rozhodně nepatří a stejně tak carnilove mezi výborné. Nevím, dle čeho soudítea tedy zařazujete Vami zmiňovaná jrmiva do Vámi vymyšlených řebŕíčků. Působí to na mne stejně, jako když výrobce napíše na pytel granulí Super nebo ultra premium, což o kvalitě vůbec nic nevypovídá.
Kvalita složení krmiva a kvalita použitých surovin nemá se zeměpisem nic společného. CARNILOVE vyrábí VAFO PRAHA a ano škoda té hrachové složky, proto není špiškové, na výborné hodnocení myslím dosáhne. I je to někde černé na bílém

Forester
napsal(a):
A co Vám vadí na CARNILOVE? Ta hrachová bílkovina? Je jí tam 20%-na chlup přesně jako "všemi" do nebe vychvalované N&D a jiní. Nutričně je to naprosto v pořádku, a že někteří psy po tom "trpí"plynatostí... může se zvolit něco jiného. Proto to stojí o 1000KČ méně, než AATU, kde je jen vysoce kvalitní živošná složka(jako zdroj proteinů) A ORIEN jsem uvedl mezi Top, stačí se znovu mrknout. To samé TASTE. Kolem roku 2012 ho všichni blahořečili, dnes hanobí. Já CARNILOVE, ESSENTIAL a TASTE během roku střídám a nemáme jediný problém. A na TASTE jsme nejdéle-7let. Firstmate mě a tehdejšímu psu vytrhl trn z paty, kdy mi ze všeho blinkal a průjmoval, bylo to jediné granulované krmivo které přijímal a béhem pár týdnů všecbny potíže zmizely. Tedy až na kožní potíže, to samozřejmě trvalo o něco déle. A stejnou zkušennost s FIRSTMATE měli i bulíčkáři s bílými psy...
Kromě hrachu hlavně moučky.K tomu TOTW, pochopte, že před 6ti lety tady nebyl takový výběr kvalitních granulí jako dnes, v té době se s nimi krmilo hodně, i já jsem je několikrát doporučovala, ale to bylo tehdy, ne dnes, dnes jsou u nás dostupná mnohem kvalitnější krmiva, viz WB.
napsal(a):
Kromě hrachu hlavně moučky.K tomu TOTW, pochopte, že před 6ti lety tady nebyl takový výběr kvalitních granulí jako dnes, v té době se s nimi krmilo hodně, i já jsem je několikrát doporučovala, ale to bylo tehdy, ne dnes, dnes jsou u nás dostupná mnohem kvalitnější krmiva, viz WB.
Tak samozřejmě vývoj i progres krmiv jde kupředu. Možná to bylo dřív jednodušší, paleta krmiv nebyla tak bohatá a váhaví střelci neměli takové dilema. A když bylo TASTE před šesty lety pro všechny tak vyjímečné, myslím, že o tolik zase nedegradovalo. Pořád je to jedno z krmiv, kde je za málo peněz poměrně hodně muziky a uvedl sem ho hlavně proto, že s ním mám nejdelší a velmi dobrou zkušenost...
Forester
napsal(a):
Už to tu řekla Rájka, ta moučka... Když si mohu vybrat, nevyberu si granule, které jsou prakticky samá moučka a hrách a už vůbec je nezařadím mezi ty nejkvalitnější, co se tu dají sehnat. A TotW? Třeba, že jsou to prakticky kukuřičný kuličky, nemluvě o tom, že od určité doby už bych jim nevěřila ani v případě konzervačních látek. Kdo ví, co do toho cpou.
Atheira
napsal(a):
Už to tu řekla Rájka, ta moučka... Když si mohu vybrat, nevyberu si granule, které jsou prakticky samá moučka a hrách a už vůbec je nezařadím mezi ty nejkvalitnější, co se tu dají sehnat. A TotW? Třeba, že jsou to prakticky kukuřičný kuličky, nemluvě o tom, že od určité doby už bych jim nevěřila ani v případě konzervačních látek. Kdo ví, co do toho cpou.
Masová Moučka může být i vynikající kvality. Vy víte odkud pochàzí a jakou kvalitu má ta u Carnilove? A vyvedu Vás z omylu TASTE ma všechny receptury BEZOBILNÉ! Jsou tam sladké brambory, brambory, trochu hráchu... Stačí si přečíst složení
Markéta80
napsal(a):
Taste jsou jediné granule které nesedí starší fence a ta může jakékoliv takže něco tam muselo být co jí vadilo, u mladší jsme to ani nezkoušela , navíc ve složení šíleně věcí takže těžko poznám co by jí vadilo
Složení Wolfsblutu, který tu často padl v potaz je jednodušší? Jsou to snad"nejpřeplácanější" granule.
Forester
napsal(a):
Masová Moučka může být i vynikající kvality. Vy víte odkud pochàzí a jakou kvalitu má ta u Carnilove? A vyvedu Vás z omylu TASTE ma všechny receptury BEZOBILNÉ! Jsou tam sladké brambory, brambory, trochu hráchu... Stačí si přečíst složení
Právě, že nevím. Vy to víte?
Uznávám, že u těch Tastek jsem si to asi s něčím zaměnila, bohužel to, že některé ze surovin měli konzervováné už od dodavatele kdovíčím, je bohužel pravda, i to sami přiznali a takovými granulemi bych nekrmila, ani kdyby to už dávno nebyla pravda.
Napadlo zadavatelku, že nejlepší "granule" pro psa jsou maso (syrové, vařené), eventuelně samozřejmě maso na kosti, zelenina (syrová, vařená, dušená) a příloha? Doma vlastnoručně připravit ze základních surovin, nasypat do misky a pak už se jen dívat na šťastně žeroucího psa?
Jediný způsob, jak stoprocentně vědět, čím vlastně krmíte...
saola
napsal(a):
Napadlo zadavatelku, že nejlepší "granule" pro psa jsou maso (syrové, vařené), eventuelně samozřejmě maso na kosti, zelenina (syrová, vařená, dušená) a příloha? Doma vlastnoručně připravit ze základních surovin, nasypat do misky a pak už se jen dívat na šťastně žeroucího psa?
přesně tak

Když už je tu znovu řeč o granulích: Platinum ?
Atheira
napsal(a):
Právě, že nevím. Vy to víte?
Uznávám, že u těch Tastek jsem si to asi s něčím zaměnila, bohužel to, že některé ze surovin měli konzervováné už od dodavatele kdovíčím, je bohužel pravda, i to sami přiznali a takovými granulemi bych nekrmila, ani kdyby to už dávno nebyla pravda.
Ano vím, znám paní, co pracuje ve VAFO PRAHA a je tedy přímo u zdroje. Nic ve zlém, ale připadáte mi jako nevěřící Tomáš. Suroviny od dodavatelú nakupuje mnoho značek, a málokterá si vystačí sama. To by nám toho na výběr moc nezbylo...
bíglička
napsal(a):
Zdravím vás, mně se u wolfsblut líbí, že mají ohromnou škálu příchutí (z druhé strany o to větší dilema, co vybrat). Tak uvidíme, co nakonec vyberu. Myslím, že ten můj malej vysavač sní všechno. Vybíravá rozhodně není, zatím...
Protože jeden doporučuje to a druhý ono, napadla mě taková eventualita -Profesionál přes granulovaná krmiva a výživu psů-p. Stanislav Olšar. Doporučí vám krmivo přímo na míru. Kontakt najdete na www.psi mls.cz.
Forester
napsal(a):
Ano vím, znám paní, co pracuje ve VAFO PRAHA a je tedy přímo u zdroje. Nic ve zlém, ale připadáte mi jako nevěřící Tomáš. Suroviny od dodavatelú nakupuje mnoho značek, a málokterá si vystačí sama. To by nám toho na výběr moc nezbylo...
To, že vy znáte nějakou paní, neznamená, že ji znám já. Pro mě je to pořád informace, kterou mi nikdo důvěryhodný nepodložil. Takže ne. Já granule, které se skládají hlavně z moučky, prostě nechci. Nějaká známost na anonymní internetové diskuzi od nějaké paní, co údajně pracuje přímo u zdroje, na tom nemění vůbec nic.

Forester
napsal(a):
Protože jeden doporučuje to a druhý ono, napadla mě taková eventualita -Profesionál přes granulovaná krmiva a výživu psů-p. Stanislav Olšar. Doporučí vám krmivo přímo na míru. Kontakt najdete na www.psi mls.cz.
Tento "profesionál" určitě dozajista nedoporučí žádnou ze značek ze svého obchodu, že?
Atheira
napsal(a):
To, že vy znáte nějakou paní, neznamená, že ji znám já. Pro mě je to pořád informace, kterou mi nikdo důvěryhodný nepodložil. Takže ne. Já granule, které se skládají hlavně z moučky, prostě nechci. Nějaká známost na anonymní internetové diskuzi od nějaké paní, co údajně pracuje přímo u zdroje, na tom nemění vůbec nic.
Samozřejmě každý má právo vybrat si pro své zlatko krmivo podle svého nejlepšího vědomí, svědomí, zkušeností, financí atd. Nebudu tedy nic uvádět, když nebudím důvěru. Ale je tu možnost zkontaktovat přímo výrobce a tam se oficiálně dozvědět, jestli je moučka z Norska, UK, nebo tramtárie...
napsal(a):
Tento "profesionál" určitě dozajista nedoporučí žádnou ze značek ze svého obchodu, že?
A není to jedno? Já mám ty stánky prošmejděné a kvalitní krmení se tam určitě zvolit dá. Jsou to doporučení a jak se kdo rozhodne je jen na něm samém a kde si to objedná rovněž. Děláte problém z něčeho, co problémem není...

Forester
napsal(a):
Samozřejmě každý má právo vybrat si pro své zlatko krmivo podle svého nejlepšího vědomí, svědomí, zkušeností, financí atd. Nebudu tedy nic uvádět, když nebudím důvěru. Ale je tu možnost zkontaktovat přímo výrobce a tam se oficiálně dozvědět, jestli je moučka z Norska, UK, nebo tramtárie...
Ale ikdyby byla z Islandu, tak přírodně konzervovaná nebude

Forester
napsal(a):
A není to jedno? Já mám ty stánky prošmejděné a kvalitní krmení se tam určitě zvolit dá. Jsou to doporučení a jak se kdo rozhodne je jen na něm samém a kde si to objedná rovněž. Děláte problém z něčeho, co problémem není...
Jedno to není, jelikož pan majitel tam moc kvalitních značek nemá, pokud by vybral tyto, tak ty můžeme zadavatelce poradit taky. Nic světoborného. Já žádný problém nevytvářím, jen Vaše "rady" se zdají být nedůvěryhodné.
napsal(a):
Jedno to není, jelikož pan majitel tam moc kvalitních značek nemá, pokud by vybral tyto, tak ty můžeme zadavatelce poradit taky. Nic světoborného. Já žádný problém nevytvářím, jen Vaše "rady" se zdají být nedůvěryhodné.
To je tedy schýza! Co je nedůvěryhodné na p. Olšarovi?Je u výzkumu a vývoje nových krmiv, má informace z první ruky. Zná dopodrobna celý výrobní proces včetně extrudace. Jedná z dodavatelk atd. Než někoho nařknete z nevérohodnosti tak si zjistěte o koho jde, třeba na Granulářích. Vaše uštěpačné připomínky, degradující co napíšu jistě zadavatelce pomůžou více...
saola
napsal(a):
Dobrý den, samozřejmě napadlo. Než jsem si pořídila Amy, předcházel tomu rok a půl intenzivní přípravy a načítání všeho možného. Do BARFu se ale bojím jít. Granule vnímám tak, že pokud jsou kvalitní, je tam všechno, co má být a ve správném poměru. Sama si na to netroufnu. Navíc mám dvě děti, z toho jedno handicapované, takže i časová nenáročnost a pohodlnost granulí mi vyhovuje. To ten čas a energii radši využiju tak, jako teď, že jsme 3x týdně dvě hodiny na cvičáku.
Všichni, co krmíte BARFem, máte můj velký obdiv, ale já bych to nedala.
A dětem dáváte taky granule?
To, co píšete ohledně granulí, jsou všeobecně rozšířené stereotypy, akceptované bez hlubšího zamyšlení, což je samozřejmě špatně.
Pokud vaříte rodině, což asi vaříte, je příprava krmné dávky pro malého psa jako bígl marginální záležitostí. Nemusíte její přípravě obětovat výraznější čas ani denně. Krmení lze připravit na 5 i více dní, maso rozporcovat, zamrazit, pak vždy jen vyndat, přidat zeleninu (párkrát prohnat mixérem syrovou či udělat lehce ovařenou je záležitost na 10 vteřin v mixéru až 5 minut na jednom místě na sporáku), a přílohu můžete mít též v lednici nachystanou na více dní.
Do deseti minut máte hotovou mnohem bohatší a pro psa chutnější krmnou dávku.
Psi se tak krmili dávno předtím, než se tomu honosně začalo říkat BARF a bylo třeba to pečlivě studovat
Pokud byste dělala intenzivně canicros nebo jezdila se spřežením, granule jsou jako přídavek na místě (jako nosič koncentrované energie), ale váš bígl je malé štěně a navíc zatížením gaučový povaleč. Nic, co byste neukrmila ze základních surovin.
saola
napsal(a):
A dětem dáváte taky granule?
To, co píšete ohledně granulí, jsou všeobecně rozšířené stereotypy, akceptované bez hlubšího zamyšlení, což je samozřejmě špatně.
Pokud vaříte rodině, což asi vaříte, je příprava krmné dávky pro malého psa jako bígl marginální záležitostí. Nemusíte její přípravě obětovat výraznější čas ani denně. Krmení lze připravit na 5 i více dní, maso rozporcovat, zamrazit, pak vždy jen vyndat, přidat zeleninu (párkrát prohnat mixérem syrovou či udělat lehce ovařenou je záležitost na 10 vteřin v mixéru až 5 minut na jednom místě na sporáku), a přílohu můžete mít též v lednici nachystanou na více dní.
Do deseti minut máte hotovou mnohem bohatší a pro psa chutnější krmnou dávku.
Psi se tak krmili dávno předtím, než se tomu honosně začalo říkat BARF a bylo třeba to pečlivě studovat
Pokud byste dělala intenzivně canicros nebo jezdila se spřežením, granule jsou jako přídavek na místě (jako nosič koncentrované energie), ale váš bígl je malé štěně a navíc zatížením gaučový povaleč. Nic, co byste neukrmila ze základních surovin.
Časovou nenáročnost a pohodlnost jsem zmiňovala až jako bonus navíc. Z čeho mám největší obavu, jsem uváděla předtím.
Dětem granule nedávám, syn je na speciální dietě a já sama mám lepkovou intoleranci. Ráda bych vás požádala o ohleduplnost k ostatním uživatelům - byla bych moc ráda, aby tato diskuze pomohla i dalším, kteří hledají kvalitní granule. Je to svobodná volba každého, čím bude krmit. Vám může připadat nejlepší BARF, někdo je zase zastáncem granulí, ale je zbytečné se urážet a svůj názor tlačit jako jediný správný. Zkrátka respektovat a být respektován.
Zde žádám o radu a vysvětlení, jaké granule zvolit. Pokud bude někdo potřebovat poradit s BARFem, určitě mu skvěle poradíte.
Děkuji Vám za váš čas.
Nejde o urážky, ale - vzhledem k tomu, že se jedná o diskuzi o psech - o to zvíře. A pro žádné zvíře není lepší průmyslově vyráběná koncentrovaná potrava oproti krmení ze základních surovin, navzdory tomu, co tvrdí výrobci granulí a jejich prodejci.
Diskuze na téma, která značka granulí je lepší, je o ničem. Zdejší víceméně anonymní diskutující vám mohou leda tak v nejlepším případě nabídnout osobní zkušenost s tím, co oni krmí, ale nemáte záruku, zda to bude sedět vašemu psovi, i když zatím žere vše. Dle legislativy jsou výrobci povinni uvádět na balení granulí určité údaje o složení, na kterém místní diskutující bazírují, odvolávají se na ně a podle toho víceméně posuzují. Ale nikdo vám už neřekne, odkud výchozí suroviny pocházejí (a tím nemyslím snad ani tak zemi původu, ale třeba konkrétní loviště ryb, odpad z konkrétní porážky hospodářských zvířat, apod.) což je poměrně důležité, protože nesmíte zapomínat na to, že základní živočišnou surovinou pro výrobu granulí pro psy a kočky je to, co už potravinářský průmysl nedokáže ani se svojí sebevětší vynalézavostí zpracovat do potravin pro lidi.
Omlouvám se, že vás zatěžuji zbytečnými komentáři, i když vám bohužel nemůžu žádnou značku granulí doporučit.
Rozhodně bych vybrala nějaké bezobilné...řada Acana Regionals různé druhy, Orijen, Eden, N&D bezobilné. Orijen vyjde nejdráž, ostatní jsou cenově zhruba nastejno. Všechny máme vyzkoušené, pokud nechcete Orijen kvůli ceně, volila bych Acanu Regionals, kterou krmíme i my + sem tam kombinujeme s Barfem.

Diskuze o granulích je o ničem. Ne, je o granulích.
Ano, je tam odpad. Díkybohu. Plýtvání je hrozné.
Víme, odkud tento odpad pochází. Zabití klokani, koně. Lidé to moc nekupují, koní je moc. I o rybách víme, kde plavaly. Jedna z mála bezpečných vod je totiž u Norska, výrobci na to velice rychle slyší.
Ale to všechno je například v párku, salámu, konzervě, tam máme separát, kůže. Jíme tedy též odpad. A vzhledově neodpovídající vzhledově či mírou kusy masa se prodávat pro lidi nesmí. A tak nemáme les, louku a háj, zasypané zbytky z výroby, využijeme vše. Máme to krásnou planetu. Jsem ráda.
I když krmím psa masem, dostává zbytky. Kosti, zbytek brambor od oběda, šlachy, konce křídel, odkrojky. A jak je pěkný. Krásná pevná..
Forester
napsal(a):
Složení Wolfsblutu, který tu často padl v potaz je jednodušší? Jsou to snad"nejpřeplácanější" granule.
nikde nepíšu že je WB jednoduchý na složení. Starší fena jediné co nesnese byly Taste, mladší fena trpěla na průjmy až moc a např WB jí neseděl vůbec takže ten neberu i když se mě líbí kolik má druhů ale když jí nesedí tak smůla a hledala jsem jiné Starší WB seděl dobře, žádné problémy neměla

..."A pro žádné zvíře není lepší průmyslově vyráběná koncentrovaná potrava oproti krmení ze základních surovin, navzdory tomu, co tvrdí výrobci granulí a jejich prodejci."...
Navážu na vás, i když odbočím :
Už jsem slyšela i názor rodičů, že pro dítě (mimino) je nejleší krmení ze skleničky - nevím, jak se to všechno jmenuje, takové ty masozeleninové příkrmy atd., protože doma nikdy tak kvalitní a vyvážené "krmení" nepřipravíte.
Jak to reklamy buší lidem do hlav...
Jen tak na okraj. Nic proti zadavatelce, taky krmím převážně granulemi. Když ještě nebyly, krmila jsem masem z jatek - taky odpadem.
Ona lenost vládne světu. U nás ve městě instalovali farmáři automaty na čerstvé mléko. Museli skončit, protože kdo by kupoval každý den litr, myslel na to, ještě ho večer pasterizoval...když může koupit balení krabicáků a má ho až do dalšího nájezdu na supáč.

obilí neobilí, je jedno, musí to fungovat dohromady, jdu s dobou tu neplatí.
P. Olšar je náhodou chytrý pán, granulím rozumí, nevymýšlí si pohádky, samozřejmě, že doporučí něco, co prodává, je to obchodník. Také budu doporučovat to, co mě živí, přece.
Carna4, mám velmi malý vzorek zatím, tři psy to prohnalo, ač se snažili přejít pomalu. Nastavení proteinů klíčením se mi nezdá vhodné, pořád jsou to rostlinné proteiny, těch chci co nejméně.
Pane Forester, není mi jasné, podle jakého klíče si určíte, že jsou tyto a tamty granule kvalitní ?
Timberwolf a Wolfsblut jsou dvě zcela odlišná krmiva. TW nepřestal dovážet kvůli kopírování, ale protože nesplnil naše legislativní požadavky. Ani není na žádném seznamu doporučovaných krmiv (ten mě teda moc nenadchl), a to proto, že neudal místo výroby.
Rozdíl je hlavně v surovinách - TW moučky, WB maso. Problém mouček je konzervace. Kontaminace jiným proteinem či nemocí není nijak výjimečná, a to i u nás. Ptal jste se na popel - jednoduše není to povinný údaj mimo EU.
Je vápníku u WB opravdu hodně ? Není.

Forester
napsal(a):
ano, jednodušší. Konina, koňský tuk, brambory, zelenina, ovoce, bylinky. Důležité je, že tam není 5 druhů masa a 4 tuku.

napsal(a):
Když už je tu znovu řeč o granulích: Platinum ?
A zkusila jste ?

Kromě blbých řečí mám i radu
Zdravé krásné štěkanátko. Dám mu to, co můj rozpočet unese (a když ne, tak maso je levnější), všeho s mírou, nedělám z toho vědu. Pár věcí si pamatuji: štěkanátko papá často, má vyšší nároky na energetickou hodnotu krmiva; víc tak nějak všeho, ale v malých dávkách. A pak platí to, co u ostatních : co nejvíce z říše živočišné (maso, tuk), co nejméně škodlivin (moučka, drůbeží tuk, BHT a "antioxidanty povolené EU"), přiměřeně všeho ostatního. Původ zdejší je +, máme přísnější zákony. A vláčet pytel granulí přes oceán mi přijde zbytečné. Toho paliva.. a tak vůbec.
Tip mám též. Simpsons puppy, Wolfsblut puppy, N&D low grain i grain free (kromě Starter a Pumpkin), Purizon adult (kvůli nekvalitnímu tuku v puppy), Essential beginning, Canagan, Barking heads puppy days, Marp holistic.
Simpsons, Essential a Canagan jsou téměř stejná krmiva, není problém je střídat. Ostatní mají na výběr obilné a bezobilné receptury, a nemám tušení, co bíglíkovi sedne. Větší psi mají celkem rádi obilí, malí psi dají i luštěniny dobře. Ale ti střední.. tak brambory

napsal(a):
A zkusila jste ?
Nezkusila, vzorek mám na cestě, jen jsem slyšela chválu.

Tedysek
napsal(a):
Megiii nam zmenila nick
Nech toho a radši řekni, čím se krmí bígl.
Kromě Wolfsblutu ovšem :).
napsal(a):
Kromě blbých řečí mám i radu
Zdravé krásné štěkanátko. Dám mu to, co můj rozpočet unese (a když ne, tak maso je levnější), všeho s mírou, nedělám z toho vědu. Pár věcí si pamatuji: štěkanátko papá často, má vyšší nároky na energetickou hodnotu krmiva; víc tak nějak všeho, ale v malých dávkách. A pak platí to, co u ostatních : co nejvíce z říše živočišné (maso, tuk), co nejméně škodlivin (moučka, drůbeží tuk, BHT a "antioxidanty povolené EU"), přiměřeně všeho ostatního. Původ zdejší je +, máme přísnější zákony. A vláčet pytel granulí přes oceán mi přijde zbytečné. Toho paliva.. a tak vůbec.
Tip mám též. Simpsons puppy, Wolfsblut puppy, N&D low grain i grain free (kromě Starter a Pumpkin), Purizon adult (kvůli nekvalitnímu tuku v puppy), Essential beginning, Canagan, Barking heads puppy days, Marp holistic.
Simpsons, Essential a Canagan jsou téměř stejná krmiva, není problém je střídat. Ostatní mají na výběr obilné a bezobilné receptury, a nemám tušení, co bíglíkovi sedne. Větší psi mají celkem rádi obilí, malí psi dají i luštěniny dobře. Ale ti střední.. tak brambory
Proč ne N&D pumpkin? A co ta řada s quinoou? Měla zatím jen tu s křepelkou a ok a ted právě má rybu s dýní a sedí dobře.
napsal(a):
Nech toho a radši řekni, čím se krmí bígl.
Kromě Wolfsblutu ovšem :).
Bigl se krmi vsim. jeste jsem se nesetkl s biglem alergickym na cokoliv ve zradle.
Ja krmila nynejsiho jako stene Boschem a Britem a Brit carem. K tomu moso na kosti a zeleninu. Kdyz mel malo kosti tak si rekl a prodala jsem mu. Vyrostlo z nej normalni zdravy zvire. Na WB vypada stejne jako na vsem ostatnim. O jeho zkrmenosti to je kapitola jine story. Byl odchovan na arden grande. Bigl je opravdu popelnice. Byvalou biglovou jsme zprvu krmili proplanem a K9 (rok 2000 +). Ta byla ultra nezrava. Pak se kupovalo i zradlo z lidlu. Nasledne jsem si vydupala aspon neco lepsiho... si nevzpomenu ted co to bylo. Neco ve smyslu kanadskych krmiv ale stredni trida. Pak jsme krmili britcare a proplan. Kdyz byla stara po zjisteni nadoru jsme uz krmili jen to co byla ochotna sezrat a co ji chutnalo - frolic. A muzu rict ze na vsech tehle granulich vypadala a vylucovala stejne. A to dokonce i kdyz jsme chvili barfovali a po operacich jsme varili. Takze tolik z mych zkusenosti. Zradlo pro bigla je z velke casti pro dobry pocit majitele.

Markéta80
napsal(a):
Proč ne N&D pumpkin? A co ta řada s quinoou? Měla zatím jen tu s křepelkou a ok a ted právě má rybu s dýní a sedí dobře.
Protože hlavní složka je hrachový škrob, což není škodlivé, ale takové jenom nanic. Když nemáte na výběr, nebudete řešit tuhle věc, samozřejmě. Mám radši brambory, jinak nic, fakt

Tedysek
napsal(a):
Ale jeden poznatek precijen mam. Po WB se zredkovalo celorocni linani nynejsiho bigla asi o 50%. To jsem jeste nezaznamenala u zadnych granuli ani u barfu. Takze tak.
To bude asi kachnou. Když je to ten lovecký pes
Mně všichni říkají - přidat lososový olej, je na srst. Jo, určitě, pes línal jak bernardýn.
napsal(a):
To bude asi kachnou. Když je to ten lovecký pes
Mně všichni říkají - přidat lososový olej, je na srst. Jo, určitě, pes línal jak bernardýn.
Ja taky mám zkušenost, že lososak neměl vubec žádný efekt. Ani jiné oleje. Ale teď se to fakt zlepšilo. :) po asi 5 pytlích WB.
napsal(a):
obilí neobilí, je jedno, musí to fungovat dohromady, jdu s dobou tu neplatí.
P. Olšar je náhodou chytrý pán, granulím rozumí, nevymýšlí si pohádky, samozřejmě, že doporučí něco, co prodává, je to obchodník. Také budu doporučovat to, co mě živí, přece.
Carna4, mám velmi malý vzorek zatím, tři psy to prohnalo, ač se snažili přejít pomalu. Nastavení proteinů klíčením se mi nezdá vhodné, pořád jsou to rostlinné proteiny, těch chci co nejméně.
Pane Forester, není mi jasné, podle jakého klíče si určíte, že jsou tyto a tamty granule kvalitní ?
Timberwolf a Wolfsblut jsou dvě zcela odlišná krmiva. TW nepřestal dovážet kvůli kopírování, ale protože nesplnil naše legislativní požadavky. Ani není na žádném seznamu doporučovaných krmiv (ten mě teda moc nenadchl), a to proto, že neudal místo výroby.
Rozdíl je hlavně v surovinách - TW moučky, WB maso. Problém mouček je konzervace. Kontaminace jiným proteinem či nemocí není nijak výjimečná, a to i u nás. Ptal jste se na popel - jednoduše není to povinný údaj mimo EU.
Je vápníku u WB opravdu hodně ? Není.
Nějaký spešl klíč k určování kvality krmiv nemám. Néjaké osobní zkušenosti, co v minulosti pomohlo, sedělo, nedělalo neplechu. Přečtu si složení, nějaké srovnání, recenze.Myslím, že jsem nezmínil nekvalitní značky. Co se Taste týká krmím s ním dlouho a pes jak buk. O Timberwolwu sem to kdysi někde opravdu četl, ale nevím jestli to tak opravdu bylo. K Wolfsblutu-tou pestrostí jsem myslel tu spoustu bylinek co obsahuje. A vlastně až asi na 3 receptury (myslím losos, jehně, krůta)jsou ostatní také s více druhy mas i tří a i jiný zdroj tuku. Už jsem ho chtěl i zkusit, ale pořád váhám.Když máte takový přehled a znalosti-myslíte, že by to u bulíka(9let)mělo smysl? Děkuji.

Forester
napsal(a):
Nějaký spešl klíč k určování kvality krmiv nemám. Néjaké osobní zkušenosti, co v minulosti pomohlo, sedělo, nedělalo neplechu. Přečtu si složení, nějaké srovnání, recenze.Myslím, že jsem nezmínil nekvalitní značky. Co se Taste týká krmím s ním dlouho a pes jak buk. O Timberwolwu sem to kdysi někde opravdu četl, ale nevím jestli to tak opravdu bylo. K Wolfsblutu-tou pestrostí jsem myslel tu spoustu bylinek co obsahuje. A vlastně až asi na 3 receptury (myslím losos, jehně, krůta)jsou ostatní také s více druhy mas i tří a i jiný zdroj tuku. Už jsem ho chtěl i zkusit, ale pořád váhám.Když máte takový přehled a znalosti-myslíte, že by to u bulíka(9let)mělo smysl? Děkuji.
Jo, to chápu. Předchozímu mému polodobrmánkovi seděl Delikan original junior. Dnes bych to nekoupila.
Ne, u starých psů si myslím, že to smysl nemá. Pokud nemá žádné trable, které by řešilo jídlo, nechám to být. Jestli na stáří pomoct kloubům, doplněk nějaký. Ale už krmivo neměním. Tím teda nechci říct, že..
Ale tak jestli máte psa zvyklého na změnu, tak klidně.
Spousta bylinek, no jo, někteří psi to ani nemají rádi, tu vůni. Myslím, že větší problém je, když je v granulích sůl - a až pak psané bylinky a ovoce. To je fakt divné.
Wild duck lg puppy je určitě jednodruhové, další jsou třeba jen z ryb, některé jehně s lososem a jejich tuk. Nebo se dá klokaní maso a pštrosí tuk, králík a zajíc a koní tuk. Protože se ví, že to funguje.
S těmi kostmi a vápníkem.. kosti se do krmiv nedávají. Ne legálně. Jen v moučce, a to jen v některé. Popel = minerály. I kuřecí řízek má popel. A nemá kosti. Granule s obilím mají méně popela, méně vápníku. Ale v granulích se sladkými brambory je popela a Ca hodně moc. Protože batáty mají 6x více vápníku než obyčejné brambory. A mořské řasy u Wolfsblutu radši nedali vůbec, protože jejich pravé jméno je Vápníkové řasy.
Podívejte se na Markus Muhle. Kukuřice, maso, dokonce obsahují mleté kosti divočáka. A přesto je popela a vápníku jako málo. Rozhoduje využitelnost krmiva.
Vaše Totw mají 3719kcal, vápník 2,1. WB konina vápník 2,3 a kalorie nevíme, spočítáno na 3670.
Kde je víc ? A co krmivo s 4200kcal a 1,6 Ca ? Těch 1,6 vypadá dobře, že ?
Aniž bychom takto složitě počítali, jestli ze psa vychází to, co do něj sypeme..
Myslím, že v granulích toho spousta chybí, ne přebývá.
napsal(a):
Protože hlavní složka je hrachový škrob, což není škodlivé, ale takové jenom nanic. Když nemáte na výběr, nebudete řešit tuhle věc, samozřejmě. Mám radši brambory, jinak nic, fakt
ten tam je no, naštěstí jí sedí. Vzala sjme ted i 800gr balení ryby low grain tak jsme zvědavá na reakci. U N&D moc na výběr nemá když nesmí kuře, ta křepelka jí celkem sedí tak jsem jí vzala i balení s kachnou. Od srpna je bez potíží ale barking už nechce i když s konzervou by to asi sežrala. To jehněčí se bojím zkusit, živočišný tuk může být i kuřecí? To jí pak zbývá jen ta ryba, ty s quinoou jsou dost drahé

Markéta80
napsal(a):
ten tam je no, naštěstí jí sedí. Vzala sjme ted i 800gr balení ryby low grain tak jsme zvědavá na reakci. U N&D moc na výběr nemá když nesmí kuře, ta křepelka jí celkem sedí tak jsem jí vzala i balení s kachnou. Od srpna je bez potíží ale barking už nechce i když s konzervou by to asi sežrala. To jehněčí se bojím zkusit, živočišný tuk může být i kuřecí? To jí pak zbývá jen ta ryba, ty s quinoou jsou dost drahé
rybích granulí je spousta, a ano takovému tuku se raději vyhnout
jen Vás chci upozornit, že pokud si rozhodíte organismus útokem v podobě ovsa, špaldy či jakéhokoli jiného zdroje proteinu, bude trvat i měsíc, než se dá do pořádku, než vše nepřátelské z těla odejde
abyste pak nekoukala, že zase jí rybu a hrách a výsledky špatné, i když víte, že ryba má být ok
nechala bych to radši být a využila toho, že aspoň něco vím, a hledala přesně stejné receptury nebo přikrmila masem, když se jí tohle přejí.
takže to nechám teda starší, ta snese cokoliv. To bych nerada jí rozhodila . Tyhle rybí jí, lososa nechce. Seděl jí barking heads- jehně a kachna ale míchám s konzervou, jinak moc nežere. U mladší raději moc neexperimentovat a jen doufám že nové štěně v tomhle bude ok. A každá bude žrát něco jiného
lupus4
napsal(a):
Nějaký spešl klíč k určování kvality krmiv nemám.
to je snadný
dám psovi 30dkg granulí a vypadne z něj 0,5 kg ekrementů, tak je asi něco špatně
dám mu 1/2 kg masa + přilohu a vypadnou z něj 2 malý šišky
To dávno vím. Před drahně lety jsem jsem svého prvního bula na doporučení veter. začal krmit RC. a opravdu odpadu hromady Přirozená strava je určitě přínosná, ale současný bulík ji bohužel nesnese.
napsal(a):
Jo, to chápu. Předchozímu mému polodobrmánkovi seděl Delikan original junior. Dnes bych to nekoupila.
Ne, u starých psů si myslím, že to smysl nemá. Pokud nemá žádné trable, které by řešilo jídlo, nechám to být. Jestli na stáří pomoct kloubům, doplněk nějaký. Ale už krmivo neměním. Tím teda nechci říct, že..
Ale tak jestli máte psa zvyklého na změnu, tak klidně.
Spousta bylinek, no jo, někteří psi to ani nemají rádi, tu vůni. Myslím, že větší problém je, když je v granulích sůl - a až pak psané bylinky a ovoce. To je fakt divné.
Wild duck lg puppy je určitě jednodruhové, další jsou třeba jen z ryb, některé jehně s lososem a jejich tuk. Nebo se dá klokaní maso a pštrosí tuk, králík a zajíc a koní tuk. Protože se ví, že to funguje.
S těmi kostmi a vápníkem.. kosti se do krmiv nedávají. Ne legálně. Jen v moučce, a to jen v některé. Popel = minerály. I kuřecí řízek má popel. A nemá kosti. Granule s obilím mají méně popela, méně vápníku. Ale v granulích se sladkými brambory je popela a Ca hodně moc. Protože batáty mají 6x více vápníku než obyčejné brambory. A mořské řasy u Wolfsblutu radši nedali vůbec, protože jejich pravé jméno je Vápníkové řasy.
Podívejte se na Markus Muhle. Kukuřice, maso, dokonce obsahují mleté kosti divočáka. A přesto je popela a vápníku jako málo. Rozhoduje využitelnost krmiva.
Vaše Totw mají 3719kcal, vápník 2,1. WB konina vápník 2,3 a kalorie nevíme, spočítáno na 3670.
Kde je víc ? A co krmivo s 4200kcal a 1,6 Ca ? Těch 1,6 vypadá dobře, že ?
Aniž bychom takto složitě počítali, jestli ze psa vychází to, co do něj sypeme..
Myslím, že v granulích toho spousta chybí, ne přebývá.
Děkuji za Váš čas i vstřícnost.No já jsem bula v útlém mládí zkoušel krmit přirozenou stravou, ale opakovaně to nedal, takže granule byly taková z nouze cnost.Jakákoli větší změna je průšvih. Nevadí ovoce, zelenina, kvalitní pamlsky(kousek sušeného masa).Taste mu opravdu sedí, střídáme s Carnilove(já vím taky moučka). Přemýšlel jsem právě nad Wolfsblut nebo Esential, jen se bojím tojo přechodu z mouček na masové varianty krmiv i když vím, že jsou bezpečnější. Pesan je zdráv, jen nějaká prasklá cévka ve slechu...

Forester
napsal(a):
Děkuji za Váš čas i vstřícnost.No já jsem bula v útlém mládí zkoušel krmit přirozenou stravou, ale opakovaně to nedal, takže granule byly taková z nouze cnost.Jakákoli větší změna je průšvih. Nevadí ovoce, zelenina, kvalitní pamlsky(kousek sušeného masa).Taste mu opravdu sedí, střídáme s Carnilove(já vím taky moučka). Přemýšlel jsem právě nad Wolfsblut nebo Esential, jen se bojím tojo přechodu z mouček na masové varianty krmiv i když vím, že jsou bezpečnější. Pesan je zdráv, jen nějaká prasklá cévka ve slechu...
Když to sedí, pes je starší, nezvyklý na změny, fakt nic neměním. Kdo ví, co by mu to provedlo.
V přechodu maso/moučka problém není. Leda u psů, kteří mají alergii třeba, je jasné, že nevyměním rybu za kuře. Vypadá to, že mu sedí hrachové granule, takže Essential nebo Wolfsblut bych ani nezkoušela, to je rýže a brambory. Jinak nijaký rozdíl není, v tuku nebo bílkovině, protože Carnilove i Totw jsou takové směsi. Mám podobného pejska, nejvíc sedí 20% tuku a brambory. Jak je rýže, protestuje. Je zvláštní, kolik psů nemůže maso. Nemůžu přijít na to, proč. Zdědili to od rodičů ?
Divné, s těmi bulíky. Co vím z historie, v tréninku dostali 1kg masa a dva plátky chleba. A mému psu to sedí.
Je možné, že jsme si za těch pár generací vyrobili psy, kteří snesou jen granule ?

Markéta80
napsal(a):
takže to nechám teda starší, ta snese cokoliv. To bych nerada jí rozhodila . Tyhle rybí jí, lososa nechce. Seděl jí barking heads- jehně a kachna ale míchám s konzervou, jinak moc nežere. U mladší raději moc neexperimentovat a jen doufám že nové štěně v tomhle bude ok. A každá bude žrát něco jiného
co to bude, york ? A ono je to jedno. Když donesu nového psa/kočku, vůbec nemyslím na to, že budou trable s jídlem. Koupím maso a dám mu to. Ono jíst bude. Problém je můj přístup. Protože všude útoky, jak tyhle granule jsou nejultraprémiové a megahypoalergenní.
Našla jsem cca 5 týdenní kotě. Postavila jsem jej do talíře s mletým masem, řekla jsem "jez".
Říkal "tak jo, žádný problém".

Forester
napsal(a):
Můžete vysvětlit, v čem Váš pes maso "nedal"? Zajímá mě to, diky.
napsal(a):
co to bude, york ? A ono je to jedno. Když donesu nového psa/kočku, vůbec nemyslím na to, že budou trable s jídlem. Koupím maso a dám mu to. Ono jíst bude. Problém je můj přístup. Protože všude útoky, jak tyhle granule jsou nejultraprémiové a megahypoalergenní.
Našla jsem cca 5 týdenní kotě. Postavila jsem jej do talíře s mletým masem, řekla jsem "jez".
Říkal "tak jo, žádný problém".
ne, další grifonek , ideálně chci zůstat na co bude zvyklá tak snad chovatelka krmí něčím kvalitním. Psů jsme měla dost a jen tahle takovéhle problémy ale od prvního hárání ok, žádný problém a nic se nezjistilo. Kuře jsme vysadila skoro hned a stejně to bylo divné Měla celkem dlouho BH a super tam byla vidět změna během 24h. Ted to má s konzervou a je spokojená, žere ted ND- rybu a dýni a odpadu málo tak jí to sedí.
napsal(a):
Můžete vysvětlit, v čem Váš pes maso "nedal"? Zajímá mě to, diky.
Já myslím, že "běloušek" je celkově citlivější.Napíje se z louže, průjem, vleze do rybníka, kožní problémy. Žíhanému nic z toho nevadilo. Maso miloval, s hovězí"nohou"se vydržel mordovat hodiny. Běloušek opakované průjmy, zvracení, lysinky v srsti...Pokaždé dostal antibiotika, po těch chvilku dobré a potom vše nanovo. Po třetím kolečku onoho, jsem už to nedával a zkoušel granule. Všechny odmítal, i Orien. Pomohlo jediné, zatracovaný FIRSTMATE a za pár týdnů bylo po problému, začal krásně přibírat, trochu déle trvalo srovnání kožních problémů, ale i to se zpravilo.Po pár letech mohl i jiné značky granulí, ale pořád z opatrností. Megi zmínila, že CARNA obsahuje, naklíčená zrna, což je samozřejmě pravda. V nejbližší době prijde na trh od této značky novinka-jakoby sušený barf. Alternativa třeba na cesty... Cena bude ještě o něco výš než stávající CARNA4. Je to jnformace od p. Olšara, třeba by to mohlo nějaké zdejší diskutující zajímat

no, nejste první (a ani poslední), kdo má s krmením bulíka masem problém, a není to jen o barvě.. tohle se stane strašně rychle a strava se možná obviňuje zbytečně - protože např.: štěně a giardie (atd.), už špatná imunita od maminky, ATB na průjem a lysinky, ale měly následovat rozbory trusu, stěr z kůže, krev,.. a eliminační dieta...léky se trávení opakovaně rozhazovalo, ničilo, a tak jste na příčinu nikdy nepřišli ; může za to maso...jasně, že pomohly Firstmate, protože jsou jednoduché a trefili jste náhodou protein (sacharid), který pes dokázal strávit a ne s ním válčit
přijde ještě dražší krmení než Carna4 ?
tak to jsem teda čekala naopak, protože 1600 za 5,9kg a přitom dávkování běžné
co se myslí tím "low glycemic index 41%" ? ...glykemický index nízký u granulí neexistuje, asi mysleli sacharidy
a jako vůbec.. omega 3 potřebné, ano, ale ne arachidonová kyselina - je prozánětlivá, je v kuřeti, krůtě, zpracovaných vejcích a rostlinách...a tyhle granule jsou plné rostlin, kuřete a vajec
nedovolila bych si tím krmit psa normálně, jako pamlsek nebo příloha trošku ano.
napsal(a):
novinka
https://www.psimls.cz/Pure-Dog-Food-Chicken-Delicious-4kg-d11830.htm.
Jakože to má pes o hmotnosti 40 kg na 6 dní? A za 1 600 Kč? To opravdu někdo prodává? Tedy opravuji - to opravdu někdo kupuje? Instatní amarouny?
Líbí se mi ty kecy okolo, např ohledně brambor. Chudáci psi.

saola
napsal(a):
Jakože to má pes o hmotnosti 40 kg na 6 dní? A za 1 600 Kč? To opravdu někdo prodává? Tedy opravuji - to opravdu někdo kupuje? Instatní amarouny?
Líbí se mi ty kecy okolo, např ohledně brambor. Chudáci psi.
spíše to bude na výlet, kdo nechce granule, u stanu třeba, lehčí než konzerva, jeden dva dny
zas, není tam nic špatného, jen prostě instantní polévka - maso, příloha, trochu přidané vitaminy asi
říkají sušení při 60-90°C, to je dobré
běžné granule mají 3500kcal, tohle 4300, takže dávkování bude menší určitě - 40kg pes dostane okolo 2000kcal
ale fakt drahé.. škoda, na to asi nemám
edit.: co je blbě ohledně brambor ? je to jedna z nej příloh.

edit.: co je blbě ohledně brambor ? je to jedna z nej příloh.
Já treba brambory jíst nemůžu, někomu nevadí. A pes je taky možná každej nesnese, naše labradorka po nich šíleně prdí

no dobře, někteří psi zas nemůžou obilí
jako všude u potravin/granulí se povídá o tom, jaké minerály a vitaminy dostaneme z toho a toho.. no tak z luštěnin nedostaneme nic.. ale jinak tam v popisu nevidím nic extra špatně
fakt mě zajímá, proč je pes chudák na mase a bramborech

jenom mi připomnělo:
"Našla jsem cca 5 týdenní kotě. Postavila jsem jej do talíře s mletým masem, řekla jsem "jez".
Říkal "tak jo, žádný problém"."
našlo si mě kotě, cca 2 měsíce, dala jsem maso, říkalo "tak jo, žádný problém" a cpalo se a cpalo...pak (a to v řádu dnů) přešlo jenom na pečené kuře, případně si zoblo kapsičku, pak už jenom kapsičku, a pak se z ní stala 99,5%ní granulářka...no co s tím

klasický majitel kočky, to já asi nejsem jsem tyran
přišel roční kocour - něco tak rozmazleného jsem v životě neviděla.. nejedl jeden a půl dne.. byl zvyklý na kapsičky whiskas a podobné, granule podle nálady, maso neznal vůbec, žil v bytě, kousavý a vůbec
kuře syrové vařené pečené - ne, konzerva hovězí - ne, granule mastné ne, rybičky ne, na zemi v misce na talíři venku na půdě na stole ne ne ne... max vzal něco opatrně zuby a zas položil
po tom 1 a 1/2 dni jsem mu hodila (fakt vytočená už) syrová játra na dvůr
vrhl se na to, asi ani moc nekousal
tak jsem mu nasypala pár granulí, jako že příloha, ok
a během dalších dvou dnů, když říkám "kočky jdeme", tak sedí na svém místě na zídce a čeká na snídani/večeři.. a sní vše
tady se prostě ráno a večer jí - ráno granule, večer maso
poskládají se na zídku na dvoře a jedno křídlo druhé křídlo třetí čtvrté dobrou chuť
ale zas jsou celkem naštvaní, když nedodržím ty časy..