Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2018 11:25
piotr007

XXX.XXX.138.12

Ahoj som tu novy a za par tyzdnov planujem kupit francuzskeho buldocka. Zijem sam v byte a preto by som od vas potreboval par rad.

Hned ako ho prinesiem domov budem 3 tyzdne doma (1 tyzden home office + 2 tyzdne dovolenka), potom bude pes doma sam tak 8h, nebudem mat moznost odbehnut z prace. Preto ho chcem uz od prveho pripadne druheho dna zacat ucit na "samotu", odist na 5 min a vratit sa potom postupne ten cas predlzovat. Je to takto spravne? Pracujem Pondelok - Piatok cez vikend volno a obcas par krat do mesiaca mam moznost pracovat z domu.

Dalsia vec co by som potreboval vediet ci ho mam hned od zaciatku ucit na plenu alebo to uplne vynechat a 3 tyzdne chodit v intervaloch cca 1-2h pravidelne von? Myslite ze je pes schopny sa to naucit za 3 tyzdne?

Doma bude v chodbe kde nemam ziadny koberec ani nic podobne, tak ak by sa aj pocural pripadne spravil bobek nebude to moc narocne na upratovanie.

A mozno este radu ci psa s PP alebo bez, cena bez PP je 50% a bude stacit ak mi ukazu matku a bude vidiet ze o psov je dobre postarane?

Diky

Dakujem za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2018 12:09

měli jsme kamaráda buldočka, bez papírů, byl levnější no
už s námi chodit nemůže, protože nejdříve ho zradilo srdce a pak mu museli operovat obě přední, majitelé vysolili 20 tisíc za nožičky, speciální strava kvůli alergiím měsíčně cca 4x tolik než dám já pro 3x většího psa, léky,.. ale to jsou jen peníze, jenže, ten pes trpí, neskutečně moc
když pořídíte netestovaného psa, neprověřeného
kupujete PSÍ NEŠTĚSTÍ

jak rychle se naučí, to každý pejsek jinak, ale do 5 měsíců to ani dost možné na 100% není (není vše fyzicky plně vyvinuto)
je lepší dát podložku (ke dveřím a dál od misky), když nemá možnost jít ven (ale zkuste zajistit rychlé vyvenčení), nechodí se po 1-2 hodinách..ale pokaždé, když si psík dohraje, vzbudí se, a chvilku po krmení a pití.. někdy je to pěkně poznat, štěkanátko se na půl vteřiny zastaví, koukne jako do prázdna.. a podlaha plave smajlík

24.4.2018 13:12
Forester

XXX.XXX.42.201

Zdravím! Přesně jak píše megi štěndo určitě po testovaných rodičích na nemoci zatěžující toto plemeno. Šetřit pár tisíc při prvotní investici(koupě štěněte)se nevyplácí. Za celý jeho život budete muset investovat mnohem víc. To navykání na samotu bych nechal až za pár dní, až si u Vás zvykne, zabydlí. V prvním dni je to velká změna už tak(cesta, nové prostředí, člověk...)Buďte trpělivý a netlačte na pilu, bude to štěněcí batole a každý návyk, činnost chce svůj čas. Venčit choďte po každém probuzení, jídle, pití, hře. Když to todržíte i v noci(sice se 3,4dny nevyspíte), ale dosáhnete toho, že se vám co nejméněkrát vyprázdní v bytě, přijde pesan na to, že se to dělá jen venku.Já mimina vynesl VŽDY, na trávník oni si to vtisknou a za nějaký čas se jinde než na trávě nevyprázdní. Výhoda třeba ve městě na náměstí .Ale jsem z dědiny a záleží na vašich podmínkách.

24.4.2018 13:17
inusanka

XXX.XXX.98.58

Na plenu neučte, raději vytřete, rychleji se naučí, že se chodí venku. Štěndo to asi 8 hodin nevydrží, můžete mu nějakou podložku dát, ale určitě ne cíleně.
Přesně tohle je plemeno, kde bych hledala podle zdraví a ne podle krásy a výstavních výsledků.

24.4.2018 13:19
Forester

XXX.XXX.42.201

Forester napsal(a):
Zdravím! Přesně jak píše megi štěndo určitě po testovaných rodičích na nemoci zatěžující toto plemeno. Šetřit pár tisíc při prvotní investici(koupě štěněte)se nevyplácí. Za celý jeho život budete muset investovat mnohem víc. To navykání na samotu bych nechal až za pár dní, až si u Vás zvykne, zabydlí. V prvním dni je to velká změna už tak(cesta, nové prostředí, člověk...)Buďte trpělivý a netlačte na pilu, bude to štěněcí batole a každý návyk, činnost chce svůj čas. Venčit choďte po každém probuzení, jídle, pití, hře. Když to todržíte i v noci(sice se 3,4dny nevyspíte), ale dosáhnete toho, že se vám co nejméněkrát vyprázdní v bytě, přijde pesan na to, že se to dělá jen venku.Já mimina vynesl VŽDY, na trávník oni si to vtisknou a za nějaký čas se jinde než na trávě nevyprázdní. Výhoda třeba ve městě na náměstí .Ale jsem z dědiny a záleží na vašich podmínkách.

A ještě bych dodal, že,8 hodin vydržet bez venčení několikaměsíční štěně, junior nedokáže. Třeba by vypomohl někdo ochotný ze sousedství a v koho máte důvěru...

24.4.2018 14:35
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Taky známé buldočka bez PP, bere měsíčně léky za 3500 Kč, kvůli alergii, aby nemusel být na kortikoidech.

24.4.2018 14:57
piotr007

XXX.XXX.138.12

Ahoj dakujem za rady.

Aky mate nazor na inzerat typu:
Prodám stenatka fr.buldocku bez pp po rodičích s pp.Oba rodiče u nás uvidíte...

Da sa nejak overit ze obaja rodicia maju PP? Ja sa v tom moc nevyznam tak mozno preto taka "debilna" otazka.

Dakujem.

24.4.2018 15:12

nedá se ověřit nic.. přijďte k nám, moje megí teď myje kotě a koliák, co bydlí na náměstí, vypadá jako ten, co to zpískal
každý pes musí splnit nějaké podmínky, aby ho mohli zařadit do chovu
třeba barva, povaha, zdravotní testy, pracovní zkouška
a u některých plemen jde jen o jeden test, který stojí 1000kč a zabere 20 vteřin
tak proč jej neudělali, nedosáhli tím na podmínky vydání papírů pro štěňata a obrali se o deset tisíc na každém štěníkovi ?
že by ti rodiče nebyli zas tak v pořádku ?

24.4.2018 15:23
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

piotr007 napsal(a):
Ahoj dakujem za rady.

Aky mate nazor na inzerat typu:
Prodám stenatka fr.buldocku bez pp po rodičích s pp.Oba rodiče u nás uvidíte...

Da sa nejak overit ze obaja rodicia maju PP? Ja sa v tom moc nevyznam tak mozno preto taka "debilna" otazka.

Dakujem.

To je taková ohraná věta v inzerátu, většinou je to kec. Pokud ne, a ukáží vám PP rodičů, tak bych byla o to opatrnější, protože asi nejsou úplně vhodný do chovu, tudíž nemají štěňata s PP.
Můj krásný příklad, ten fešák u mě na profilu je štěně s PP za 3 tisíce, udělala jsem chybu, psíka miluju, ale má vrozenou vadu srdce, alergie, kvůli kterým má záněty uší, a na jedno z nich špatně slyší, navíc jako plemeno zase tak úplně nevypadá. :) Kupujte s PP.

24.4.2018 15:32
piotr007

XXX.XXX.138.12

Andrýsek3 napsal(a):
To je taková ohraná věta v inzerátu, většinou je to kec. Pokud ne, a ukáží vám PP rodičů, tak bych byla o to opatrnější, protože asi nejsou úplně vhodný do chovu, tudíž nemají štěňata s PP.
Můj krásný příklad, ten fešák u mě na profilu je štěně s PP za 3 tisíce, udělala jsem chybu, psíka miluju, ale má vrozenou vadu srdce, alergie, kvůli kterým má záněty uší, a na jedno z nich špatně slyší, navíc jako plemeno zase tak úplně nevypadá. :) Kupujte s PP.

Dobry den

Pisete ze "ten fešák u mě na profilu je štěně s PP za 3 tisíce, udělala jsem chybu, "

Tak ze ste ho kupili s PP za 3tisice a aj tak ma taketo problemy? Ktore by som skor predpokladal u psov bez PP?

Alebo som to zle pochopil?

24.4.2018 15:43
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

piotr007 napsal(a):
Dobry den

Pisete ze "ten fešák u mě na profilu je štěně s PP za 3 tisíce, udělala jsem chybu, "

Tak ze ste ho kupili s PP za 3tisice a aj tak ma taketo problemy? Ktore by som skor predpokladal u psov bez PP?

Pardon překlep. Bez PP.

24.4.2018 15:56
piotr007

XXX.XXX.138.12

Dakujem za upresnenie

A co v pripade ze kupim psa s PP a za nejaky cas sa zisti ze ma vrodenu vadu? Je to nejak osetrene v kupnej zmluve? Lebo dat za psa 20 tisic neje zrovna malo..

Dakujem.

24.4.2018 15:59
Forester

XXX.XXX.42.201

piotr007 napsal(a):
Dobry den

Ja myslím, že majitelka fešáka byla seznámena s jeho zdravotním problémem(vrozenou vadou srdce) a přesto do toho šla, akceptovala onu skutečnost? Proto tak nízká fešákova cena. Dnes už by to myslím neudělala. To že pseudochovatel tvrdí, že štěně bez pp má oba rodiče s pp je ohraný trik. Často je tam nějaký důvod, proč šťěňata pp nemají. Když jsou oba skuteční rodiče zdraví, splňují standard plemene, chovnost, bonitaci, mají v pořádku krycí list, není důvod proč by pp štěňata nezískala. Je v tom háček, ledabylost množitele. Nebudí to důvěru. Poohlédněte se po zavedené, seriózní chovatelské stanici Fran. Buldočků tam Vám podají všechny informace ke konkrétní rase, domluvíte návštěvu vrhu i opakovanou, jak štěnda porostou a dostanete jako bonus i pozdější chovatelský "servis". Pes je nejlepší přítel člověka a čím více mu dáte, tím více Vám to vrátí

24.4.2018 16:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Forester napsal(a):
Ja myslím, že majitelka fešáka byla seznámena s jeho zdravotním problémem(vrozenou vadou srdce) a přesto do toho šla, akceptovala onu skutečnost? Proto tak nízká fešákova cena. Dnes už by to myslím neudělala. To že pseudochovatel tvrdí, že štěně bez pp má oba rodiče s pp je ohraný trik. Často je tam nějaký důvod, proč šťěňata pp nemají. Když jsou oba skuteční rodiče zdraví, splňují standard plemene, chovnost, bonitaci, mají v pořádku krycí list, není důvod proč by pp štěňata nezískala. Je v tom háček, ledabylost množitele. Nebudí to důvěru. Poohlédněte se po zavedené, seriózní chovatelské stanici Fran. Buldočků tam Vám podají všechny informace ke konkrétní rase, domluvíte návštěvu vrhu i opakovanou, jak štěnda porostou a dostanete jako bonus i pozdější chovatelský "servis". Pes je nejlepší přítel člověka a čím více mu dáte, tím více Vám to vrátí

Háček je možná i v tom, že se nechce majitelům psy uchovňovat. Nechci nikoho omlouvat, protože pokud se mi nechce uchovňovat, tak prostě nechovám(jako jsem to udělala já) ale i tohle je možnost. Na druhou stranu: koupím drahé psy s PP, fenu i psa? a pak jsem líná uchovnit a tedy na nich práskám bezpapíráky? Divné, asi fakt blbost...

Neregistrovaný uživatel

24.4.2018 16:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

lesnížínka napsal(a):
Háček je možná i v tom, že se nechce majitelům psy uchovňovat. Nechci nikoho omlouvat, protože pokud se mi nechce uchovňovat, tak prostě nechovám(jako jsem to udělala já) ale i tohle je možnost. Na druhou stranu: koupím drahé psy s PP, fenu i psa? a pak jsem líná uchovnit a tedy na nich práskám bezpapíráky? Divné, asi fakt blbost...

No až tak úplná blbost to není. Já jsem dovezla drahý chovný pár málopočetného plemene s PP a když zjišťuji jaká je atmosféra kolem chovu "papíráků", nepřátelství, závist, pomlouvání...
Nemusí to být o lenosti, já jsem s nima udělala všechny dostupná vyšetření i ta nepovinná s tím nejlepším výsledkem. Takže spolu dají kvalitní, zdravá štěňata, ale vážně uvažuji, jestli jít s nima do chovu s PP, protože někteří lidi kolem chovu jsou fakt dost hnusní.

24.4.2018 17:00

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No až tak úplná blbost to není. Já jsem dovezla drahý chovný pár málopočetného plemene s PP a když zjišťuji jaká je atmosféra kolem chovu "papíráků", nepřátelství, závist, pomlouvání...
Nemusí to být o lenosti, já jsem s nima udělala všechny dostupná vyšetření i ta nepovinná s tím nejlepším výsledkem. Takže spolu dají kvalitní, zdravá štěňata, ale vážně uvažuji, jestli jít s nima do chovu s PP, protože někteří lidi kolem chovu jsou fakt dost hnusní.

...tomu nějak nerozumím, tak dovezete si drahý chovný pár, vše na odchovy štěňat s PP máte splněno a přesto by jste šla do štěňat bez PP?...pokud máte chovný pár, tak snad není třeba řešit lidi kolem chovu ne?

24.4.2018 17:04
Forester

XXX.XXX.42.201

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Ale Váš případ příadného přístupu, i když možná bez chovnosti bude myslím vyjímka. Je to jen můj ázor, ale větší procento lidí co produkují štěňata bez pp s tvrzením, že oba dva rodiče jsou s pp budou vyčůránci a to bych moc nepodporoval...

24.4.2018 18:25
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Forester napsal(a):

Nene fešák je bez PP, jsem se do toho zamotala a ani nevím, že jsem to napsala špatně. Seznámena jsem samozřejmě nebyla, ale moje chyba, že jsem koupila psa bez PP.

24.4.2018 18:34
Forester

XXX.XXX.42.201

Andrýsek3 napsal(a):
Nene fešák je bez PP, jsem se do toho zamotala a ani nevím, že jsem to napsala špatně. Seznámena jsem samozřejmě nebyla, ale moje chyba, že jsem koupila psa bez PP.

Děkuji za upřesnění, já si to kvůli té chybce vyložil tak jak jsem si to vyložil.Ale vše zlé je k něčemu dobré, člověk už je poučen myslím apořád...

24.4.2018 21:16
noemi

XXX.XXX.64.236

Adoptujte.
Nebude to sice roztomile stendo, ale dospely pes, ktery bude vdecny za poskytnuty domov.

24.4.2018 22:39

piotr007 napsal(a):
Dakujem za upresnenie

A co v pripade ze kupim psa s PP a za nejaky cas sa zisti ze ma vrodenu vadu? Je to nejak osetrene v kupnej zmluve? Lebo dat za psa 20 tisic neje zrovna malo..

Dakujem.

Jestli přemýšlíte nad 10 000 Kč navíc, tak si rozmyslete jeho pořízení. S velkou pravděpodobností vydáte za veterináře víc peněz než majitelé standardně vypadajících psů. Kožní problémy, uši, oči, v létě možné komplikace z přehřátí... Náklady mohou být vysoké, počítejte s tím. Jako extrémní brachycefalik může potřebovat operační zákrok. Pořiďte psa samozřejmě s PP, nicméně od zmíněných problémů vás to neochrání, ty jsou dány plemennými znaky.

25.4.2018 06:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli přemýšlíte nad 10 000 Kč navíc, tak si rozmyslete jeho pořízení. S velkou pravděpodobností vydáte za veterináře víc peněz než majitelé standardně vypadajících psů. Kožní problémy, uši, oči, v létě možné komplikace z přehřátí... Náklady mohou být vysoké, počítejte s tím. Jako extrémní brachycefalik může potřebovat operační zákrok. Pořiďte psa samozřejmě s PP, nicméně od zmíněných problémů vás to neochrání, ty jsou dány plemennými znaky.

Přesně tak. Taky jsem měla chuť to napsat.

25.4.2018 07:52
burunduk

XXX.XXX.202.146

piotr007 napsal(a):
Dakujem za upresnenie

Dakujem.

Průkaz původu není zárukou zdraví.
To byste si měl uvědomit. Je to záruka PŮVODU, povahy dané rasy a fyz. znaků plemene (vyjma nestandardních štěňat, která se občas narodí).
K zdraví - samozřejmě u zvířete s PP je díky testování předků vyšší předpoklad na zdravého jedince než u koupě zvířete bez PP.
Záruku na štěně máte od chovatele šest týdnů.
Že se v roce objeví nějaká vada (byť vrozená), to už chovatele nemusí zajímat (a většinou nezajímá).
Lze ošetřit ve smlouvě tyto věci.
Každopádně chovatel nemůže ručit za to, že Vám patnáct let pes neonemocní, nebo když ano, že Vám bude vracet peníze atp. To nebývá v praxi zvykem.
Určitě jděte do štěněte s PP, z prověřeného chovu, kde testují.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2018 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

burunduk napsal(a):
Průkaz původu není zárukou zdraví.
To byste si měl uvědomit. Je to záruka PŮVODU, povahy dané rasy a fyz. znaků plemene (vyjma nestandardních štěňat, která se občas narodí).
K zdraví - samozřejmě u zvířete s PP je díky testování předků vyšší předpoklad na zdravého jedince než u koupě zvířete bez PP.
Záruku na štěně máte od chovatele šest týdnů.
Že se v roce objeví nějaká vada (byť vrozená), to už chovatele nemusí zajímat (a většinou nezajímá).
Lze ošetřit ve smlouvě tyto věci.
Každopádně chovatel nemůže ručit za to, že Vám patnáct let pes neonemocní, nebo když ano, že Vám bude vracet peníze atp. To nebývá v praxi zvykem.
Určitě jděte do štěněte s PP, z prověřeného chovu, kde testují.

V mnohém máte pravdu, ale ne s tou záruční lhůtou. Žádných šest týdnů! Od novely občanského zákoníků je i na zvíře záruka dva roky. Pokud se vada vyskytne šest měsíců od nabytí má se ze zákona za to, že daná vada byla přítomna ve chvíli koupě a kupující nemusí nic prokazovat. Po uplynutí těchto šesti měsíců je na kupujícím, aby prokázal, že vada byla přítomna od začátku. Ale záruka je dva roky!

Neregistrovaný uživatel

25.4.2018 15:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

A ještě jedna věc - smlouva není nadřazena zákonu!

26.4.2018 09:27
burunduk

XXX.XXX.202.146

Ano, smlouva samozřejmě není nadřazena zákonu. To snad je jasné každému.
Ale díky, že jste to zmínil. Někteří to neví.
S těmi novelami jsem to nevěděla.
Každopádně (pokud chováte) - tak víte, jak to v praxi dopadá tyto soudní tahanice.

26.4.2018 10:24
piotr007

XXX.XXX.138.12

Dakujem vsetkym za nazory a pomoc.

Ak to teda zrhniem tak mam toto info:

- Urcite brat psa s PP.
- Pes si na samotu tych 8 hodin zvykne ale treba zacinat na kratkych casovych intervaloch a potm to predlzovat
- pocitat s vydajom na veterinara
- vencit pravidelne po kazdom prebudeni, hre a jedle

Furt ale nevem ci ucit psa na plenu alebo vonku lebo ak bude sam doma 8h tak to urcite nevydrzi. V tom pripade mi pride logickejsia volba plena ale zas potom si na nu zvykne a bude problem ho naucit von. Znama mi poradila plen/noviny dat smerom k dveram a hned jak vidim ze chce curat dat ho na plenu potom vychvalit a plenu postupne posuvat az k dveram s tym ze finalne plena nebude a ak bude potrebovat curat tak by mal stat u dveri.

Co myslite?

Dakujem.

26.4.2018 10:38
assil

XXX.XXX.72.105

piotr007 napsal(a):
Dakujem vsetkym za nazory a pomoc.

Ak to teda zrhniem tak mam toto info:

- Urcite brat psa s PP.
- Pes si na samotu tych 8 hodin zvykne ale treba zacinat na kratkych casovych intervaloch a potm to predlzovat
- pocitat s vydajom na veterinara
- vencit pravidelne po kazdom prebudeni, hre a jedle

Furt ale nevem ci ucit psa na plenu alebo vonku lebo ak bude sam doma 8h tak to urcite nevydrzi. V tom pripade mi pride logickejsia volba plena ale zas potom si na nu zvykne a bude problem ho naucit von. Znama mi poradila plen/noviny dat smerom k dveram a hned jak vidim ze chce curat dat ho na plenu potom vychvalit a plenu postupne posuvat az k dveram s tym ze finalne plena nebude a ak bude potrebovat curat tak by mal stat u dveri.

Co myslite?

Dakujem.

Známá vám radí blbě, to akorát tak pes vám bude čůrat u dveří, taky se naučí čůrat na látku a riskujete, že to bude dělat po zbytek života a nebude rozlišovat plenu, koberec, postel. Vy chcete psa naučit čůrat venku, musíte s ním tedy běhat ven a venku chválit. Doma jistě malé štěně 8 hodin nevydrží, takže nechat ho někde, kde to nevadí a dá se to dobře uklidit, klidně mu tam tu plenu nechte, když se zadaří, tak dobře, ale rozhodně ho na ní neučte cíleně. Akorát byste tu byl zpátky za půl roku z dotazem, co dělat, že se pes venku nevyvenčí, ale doma na koberci za květináčem jo.

26.4.2018 10:57
piotr007

XXX.XXX.138.12

Mam otazku a co bobek? Ak sa pes nauci curat von tak automaticky to bude mat spojene s tym ze von moze spravit bobek ale v byte to vydrzi?

Dakujem.

26.4.2018 11:09
assil

XXX.XXX.72.105

Ne, bobek se musi ucit taky venku, ale tim ze stene nebobkuje tak casto jako cura, tak se to obvykle nauci snadneji a driv vydrzi doma nebobkovat. Každopádně základní rada - nikdy neučte štěně nic, co nechcete aby dělal jako dospělý pes. Jestli nechcete, aby se vám venčil v bytě, tak to neučte štěně, přeučování je pak daleko horší a někdy i nemožný.

26.4.2018 13:20
Forester

XXX.XXX.42.201

piotr007 napsal(a):
Mam otazku a co bobek? Ak sa pes nauci curat von tak automaticky to bude mat spojene s tym ze von moze spravit bobek ale v byte to vydrzi?

Dakujem.

Pokud možno tak komplet vyprazdňování co nejvíce VENKU! Na bobek si prostě déle počkáte. A po zadaření hoodně chválit.

26.4.2018 22:26

Já bych to s tou plenou tak nehrotila. Můj to taky přežil bez následků. Bydlím ve druhém patře, a než bych k ránu seběhla dolů, tak by mi to pustil už po cestě. Po ránu jsem ho z postele vyšoupla na plenu, vyčůral se a vydržel ještě hoďku, než jsem se zprovoznila do civilizace. Při hře taky udělal louži kdekoliv, to neměl čas řešit. Čůrání mimo ignorovat a utřít, na plenu př. pohladit, venku ihned narvat pamlsek, aby si to spojil. Normální pes, který je psychicky v pohodě, není čuně a stejně jako si nebude čůrat do pelíšku, vynechá i byt.

26.4.2018 23:12
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já se tedy taky přiznám, že můj ultravořech byl cca do 6 měsíců na plíně (ven chodil jenom občas). Ze začátku z důvodu pooperačního (oboustranná tříselná a šourková kýla)... nemohla jsem ho tahat v náručí. Zpožděné první očkování (až cca v těch 4 měsících). A pak zase z důvodu nemožnosti s ním po každé vyběhnout, neboť jsem měla velmi malé dítě (pes u mne "přistál" jenom na ošetřování a posléze mi prostě "zbyl"). Vyřešila jsem to podložkou umístěnou v ohrádce... prostě si zalezl do ohrádky. Dalo by se říct, že se naučil čůrat na povel. Takže potom nebyl problém převést venčení ven... taky na povel. Dodnes praktikujeme běžné venčení jako vyběhnutí na louku, vymočení a vykálení se na malém plácku. Pes neměl nikdy tendence značkovat. Sporadicky značkuje pouze na velké procházce.

A nebyl to můj první ani poslední pes/fena, kterou jsem to takhle učila. Ono se mi to pak hodilo... že pes chápe, kdy se může vyčůrat doma na plenu... v pooperačních stavech. Třeba u feny po mrtvici, kdy sotva chodila.

27.4.2018 07:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

piotr007 napsal(a):
Dakujem za upresnenie

Dakujem.

Chovatelé, kterým záleží na jejich dobrém jméně, vám v takovém případě vyjdou vstříc. Jak, to už je na dohodě. Ale aby takové problémy nebyly, od toho je právě to, že kupujete štěně od rodičů, kteří jsou zdraví.
Může být problém, štěně je živý tvor, ale riziko je několikanásobně nižší, než u pejsků bez PP.
Máte pravdu v tom, že pes za cca 20000, - je drahý, ale jak psala Andryseeek3 taky pak můžete za levné štěně dávat tisíce měsíčně za léky.

Neregistrovaný uživatel

27.4.2018 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Kolik já už koupila za svůj život štěňat s PP od známých chovatelů těžko bych spočítala!
Ale když nastal problém, tak ti chovatelé až na jednu výjimku dali od problému ruce pryč. A že to byly prokazatelně vrozené vady! Musela bych se soudit. Ale soudit se kvůli dvaceti tisícům nemá fakt cenu a podle mě to chovatelé vědí. Však i tady probíraná moje kauza s královským pudlem, který taky nestál zrovna málo a paní mi ho prodala a musela vědět, že mu nefungují ledviny, anebo s kolií s těžkou oční vadou. Dále z poslední doby - australský ovčák, kde chovatelka (hodně známá a vychvalovaná) záměrně vyrobila štěňata s mutací MDR1 a kupujícímu toto ani nesdělila, aby si dal pozor. Není to jenom u nás, mám i dovezené psy v ceně třicet a padesát tisíc s řádnou smlouvou a u obou se projevil vrozený problém a od té doby chovatelé neberou telefony.
Fr. buldoček je nemocný každý a pokud tazatel chce psa zdravého ať hledá mezi plemeny zdravými. Samozřejmě s PP, protože opravdu je větší šance na zdravého psa, ale u hodně plemen jenom "o chlup".
Fr. buldoček netrpí jenom brachycefalickým syndromem, ale i problémy s páteří a to opravdu hodně. Souvisí to s požadavkem ve stadnardu na morbidně znetvořený ocásek. Jenže ocas to je páteř. Standard se tvořil v době, kdy ty znalosti takové nebyly. Jenže dneska se to už ví, tak proč se do prčic, s tím něco neudělá?

27.4.2018 09:44

kdo by s tím co dělal. jak byl nedávno v tv ten spot o brachycefalickém syndromu, tak chovatelé těchto potvůrek obvinili veterináře, že žádné problémy nejsou a že jsou podplacení či to dělají proto, aby se lépe prodávali jejich štěňata jiných plemen.

prostě chovatelé nevidí to týrání chovem.

zadavateli, nechcete radši bostonka? ten je na tom zdravotně milionkrát lépe, i když taky může mít svoje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík