Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2018 06:13
Tara BOM

XXX.XXX.213.64

Dobry den.
Nevite jestli je vubec mozne sehnat v CR nebo SR stribrnou malinu?Dekuji P.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2018 08:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.136

Tara BOM napsal(a):
Dobry den.
Nevite jestli je vubec mozne sehnat v CR nebo SR stribrnou malinu?Dekuji P.

Někdy se stane, ze se narodí nestandard v barvě modrá (několik jich bylo po Jaguarovi de Alphaville), to byste si musela kontaktovat asi poradce chovu, aby vám dal vědět, kdyby se nějaký takový štěně narodilo. Je to ale nestandardní barva.
Ale štěně takové vlkošedé barvy, jako je na fotkách se taky sem tam narodí, ale taky to není žádoucí (takový psi se rodili v CHS z Hückelovy vily).

23.6.2018 08:39
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Inspektorko, nerika se u BO tehle barve gris? Nebo to je jen u dlouhosrstek? :).

Neregistrovaný uživatel

23.6.2018 08:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.136

Tedysek napsal(a):
Inspektorko, nerika se u BO tehle barve gris? Nebo to je jen u dlouhosrstek? :).

Gris je jen u tervů, i když ti na fotce zadavatelky (krom posledního) by se grisem nazvat dali. Modrý ale není gris - modrý je zředěná barva (ti nemají takovou černou masku).
Jako i takový psi se semtam narodí, ale takový zvire není do chovu.

23.6.2018 10:23
Tedysek

XXX.XXX.48.168

A maji takove nestandard barvy i kudrnaci? Tech v cr moc neni co?

23.6.2018 11:11
Tara BOM

XXX.XXX.141.121

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Někdy se stane, ze se narodí nestandard v barvě modrá (několik jich bylo po Jaguarovi de Alphaville), to byste si musela kontaktovat asi poradce chovu, aby vám dal vědět, kdyby se nějaký takový štěně narodilo. Je to ale nestandardní barva.
Ale štěně takové vlkošedé barvy, jako je na fotkách se taky sem tam narodí, ale taky to není žádoucí (takový psi se rodili v CHS z Hückelovy vily).

Dekuju zkusim dopatrat.Nasla sem nekde v Kansasu nejbliz

23.6.2018 11:16
Tara BOM

XXX.XXX.141.121

Uz jedno zlato mam.Chci jen rozsirit smecku.Tak pokud nesezenu, pujdu do holandana.

23.6.2018 13:36
Tara BOM

XXX.XXX.213.5

A volala sem do CHS z H.V. a pan teda o tom, ze by sem jim takova stenata nekdy narodily nevi...

Neregistrovaný uživatel

23.6.2018 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.42

Tara BOM napsal(a):
A volala sem do CHS z H.V. a pan teda o tom, ze by sem jim takova stenata nekdy narodily nevi...

Tím se nikdo moc nechlubí, ale kdo se mezi BOM pohybuje déle jistě nejednoho takovýho "Hückeláka" viděl. Dokonce se jim narodila i jedna černo-znakatá fena (jako NO) - až budu mít čas a k dispozici Wi-Fi, tak vam ty zvířata dohledám

Neregistrovaný uživatel

23.6.2018 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.42

Tara BOM napsal(a):

V jednom vrhu měli dokonce 3 vlkošedý zvířata, a dost se diskutovalo o tom, jestli tam není příšmrncnutý NO, ale paternita se jim nedělala, tak čert ví...

23.6.2018 20:25
Tara BOM

XXX.XXX.213.65

Tím se nikdo moc nechlubí, ale kdo se mezi BOM pohybuje déle jistě nejednoho takovýho "Hückeláka" viděl. Dokonce se jim narodila i jedna černo-znakatá fena (jako NO) - až budu mít čas a k dispozici Wi-Fi, tak vam ty zvířata dohledám

Je pravda, ze mi docela odsek kdyz sem se ptala..A ukoncil hovor tim ze je na zavodech.Pani z CHS B.A byla moc mila a hodne sme povidali, ale taky si neni vedoma, ze by tu nejaci primo takove barvy byli..Ti jsou opravdu jen asi Amerika atd.No tak pujdem do prouzku, pry budou brzy stenatka

23.6.2018 21:48
Tara BOM

XXX.XXX.213.65

Tedysek napsal(a):
http://kchbo.com/genealogie/genealogie.php?gPage=1&topMenu=14&cat=14&action=home&strana=1&gSearch=&gCmku=1&sortBy=Jmeno&gNameT=1&gName=H%C3%BCckelovy%20vily&gBarva=16&gAct=detail&ID=42615

Tady je ta jako NO - PORTIA z Hückelovy vily.

Kamaradka ma přesně takove barvy NO akorat teda, tady je stavba tela BO.Tak priroda umi kouzlit

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.6.2018 11:25

jestli jsi na FB -tak skupina kchbo - klub chovatelů belgických ovčáků v čr
přes vyhledavac gris nebo sable a vyjede jak zajimave cteni, tak i chovky a jedinci v cr.

25.6.2018 13:35

Není náhodou Forny ze Soutoku Sázavy Honzy Bohma v modré barvě? Nevím, v belgičácích se nevyznám, ale vím, že občas je třeba v časopise jeho fotka a tam napsáno modrák.

25.6.2018 13:44
Tara BOM

XXX.XXX.213.209

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není náhodou Forny ze Soutoku Sázavy Honzy Bohma v modré barvě? Nevím, v belgičácích se nevyznám, ale vím, že občas je třeba v časopise jeho fotka a tam napsáno modrák.

Ty blue maliny jsou jen bledejsi lehce do seda a nektere maji modre oci..ale mozna se mylim.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2018 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Jj je.

25.6.2018 13:50
Tara BOM

XXX.XXX.213.209

Mam dojem ze shanim silver sable zbarveni.Ale pomalu se loucim s tim, ze sezenu.Volala sem uz asi do peti chovek a nevi.. Tak pujdem do holandacka.

25.6.2018 14:45
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Proc zrovna tuhle barvu?
Kdybych porizovala malinu, tedy psa co "k necemu velkemu" bude, tak koukam i na to, aby se dala uchovnit. Nebo ne?

25.6.2018 15:27

Tara BOM napsal(a):
Mam dojem ze shanim silver sable zbarveni.Ale pomalu se loucim s tim, ze sezenu.Volala sem uz asi do peti chovek a nevi.. Tak pujdem do holandacka.

"Ale pomalu se loucim s tim, ze sezenu"

tak je to nestandard, no...

tohle si myslim, ze je maximum, co tady lze najit a ještě se veslo do pravidel:

http://www.regina.websnadno.cz/Sia.html?fotka=20#foto.

25.6.2018 15:30
Tara BOM

XXX.XXX.213.209

Tedysek napsal(a):
Proc zrovna tuhle barvu?
Kdybych porizovala malinu, tedy psa co "k necemu velkemu" bude, tak koukam i na to, aby se dala uchovnit. Nebo ne?

Treba proto ze se mi libi?Nebo ze chceme dalsiho partaka?.Malinacka co mam, ma krasny rodokmen, jen je jeste mladoch a makame.Pardon, ale vyznelo to jako, ze pes co nema papiry patri do burtu..

25.6.2018 15:37
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Tara BOM napsal(a):
Treba proto ze se mi libi?Nebo ze chceme dalsiho partaka?.Malinacka co mam, ma krasny rodokmen, jen je jeste mladoch a makame.Pardon, ale vyznelo to jako, ze pes co nema papiry patri do burtu..

Vubec jsem nechtela zadneho psa strkat do burtu nebo jinych uzenin. :) jen to moc nepobiram u plemen kde je uz vyberem plemene trosku predurceno dosahovat vysokych cilu. A mit psa co zvlada spickove nejaky sport nebo tak neco by byla skoda nepouzit v chovu. (Tedy pominuli zdravotni stranku). A nejak si nedovedu predstavit mit puvose malinu a k tomu vzit jeste stene. Ale tak treba na to mas. :) nebo ja z malin delam perpetum mobile. :D.

25.6.2018 15:37
Tara BOM

XXX.XXX.213.209

"Ale pomalu se loucim s tim, ze sezenu"

tak je to nestandard, no...

tohle si myslim, ze je maximum, co tady lze najit a ještě se veslo do pravidel:

http://www.regina.websnadno.cz/Sia.html?fotka=20#foto.

Moc dekuju, zavolam tam.Asi sem zapomnela dodat v prvnim dotazu, ze nelpim na tom aby pes byl mozny uchovnit.Jen se snazim jit po CHS aby to nebyla nejaka mnozka atd :).

25.6.2018 15:44

Tara BOM napsal(a):
Moc dekuju, zavolam tam.Asi sem zapomnela dodat v prvnim dotazu, ze nelpim na tom aby pes byl mozny uchovnit.Jen se snazim jit po CHS aby to nebyla nejaka mnozka atd :).

to byl jen priklad barvy dostupne v CR, fena se narodila v r.2005 - ta uz mit stenata nebude...

25.6.2018 15:45
Tara BOM

XXX.XXX.213.209

Tedysek napsal(a):
Vubec jsem nechtela zadneho psa strkat do burtu nebo jinych uzenin. :) jen to moc nepobiram u plemen kde je uz vyberem plemene trosku predurceno dosahovat vysokych cilu. A mit psa co zvlada spickove nejaky sport nebo tak neco by byla skoda nepouzit v chovu. (Tedy pominuli zdravotni stranku). A nejak si nedovedu predstavit mit puvose malinu a k tomu vzit jeste stene. Ale tak treba na to mas. :) nebo ja z malin delam perpetum mobile. :D.

chapu.Mela sem vzdycky NO, ale BOM si me ziskal na plne care.. Nechci porizovat dalsi stene hned zitra.Prave, ze pomalu pokukuju, a tohle me moc zaujalo.A ano mam ultra pubose a hrozne me bavi jeden nebo tri, stejne to musim vsechno uklidit a zahrabat

Neregistrovaný uživatel

25.6.2018 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tara BOM napsal(a):

Vyloženě gris maliňáka tady neseženete - i ti modří nebo vlkosedí Hückeláci nejsou celý stříbrní (ti vlkošedi mají nohy do žluta jak NO)
A přiznám se, že tenhle váš požadavek na barvu u BOM nechápu, a moc s ním nesoucítím, protože tyhle módní obsese už poslali do kytek většinu plemen

25.6.2018 15:53

Tara BOM napsal(a):
chapu.Mela sem vzdycky NO, ale BOM si me ziskal na plne care.. Nechci porizovat dalsi stene hned zitra.Prave, ze pomalu pokukuju, a tohle me moc zaujalo.A ano mam ultra pubose a hrozne me bavi jeden nebo tri, stejne to musim vsechno uklidit a zahrabat

"ale BOM si me ziskal na plne care"

a tak si poridim holandaka?
ale asi nemusim rozumět vsemu, no :-D

Neregistrovaný uživatel

25.6.2018 15:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

to byl jen priklad barvy dostupne v CR, fena se narodila v r.2005 - ta uz mit stenata nebude...

Já znám takového psa i teď - má půl roku, ale narodil je z nežádoucího krytí matka x syn...

25.6.2018 15:56
Tara BOM

XXX.XXX.213.209

"ale BOM si me ziskal na plne care"

a tak si poridim holandaka?
ale asi nemusim rozumět vsemu, no :-D

Nemusite koukam ze každá diskuze tady konci ukamenovanim

25.6.2018 16:03

Já znám takového psa i teď - má půl roku, ale narodil je z nežádoucího krytí matka x syn...

tak to ja jich nasla vic a i z ofiko spojeni.
jen k nim nemam takove fotky, aby to bylo poradne videt.
a priznam se, ze třeba na uplne malych stenatech bych to uz vůbec nepoznala, kam se to zabarveni zvrtne - to když jsem koukala na vrhy, ze kterých to bylo.

a ta zluta je tam porad patrna.
asi nastesti

25.6.2018 16:04

Tara BOM napsal(a):
Nemusite koukam ze každá diskuze tady konci ukamenovanim

kamenovani je podiveni nad tim, ze v jedne vete je napsano "jsem nadsena z BOM a tak si poridim jiné plemeno? "

vasi psi, vase rozhodnuti - jen tomu proste nerozumim..

25.6.2018 16:18
Tara BOM

XXX.XXX.213.209

kamenovani je podiveni nad tim, ze v jedne vete je napsano "jsem nadsena z BOM a tak si poridim jiné plemeno? "

vasi psi, vase rozhodnuti - jen tomu proste nerozumim..

Jsou to podobne povahy (spatne sem se vyjadrila).mam dojem ze to bylo kdysi davno bylo jedno plemeno.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2018 17:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

a priznam se, ze třeba na uplne malych stenatech bych to uz vůbec nepoznala, kam se to zabarveni zvrtne - to když jsem koukala na vrhy, ze kterých to bylo.

asi nastesti

Já právě nikde nemůžu najít fotku z inzerátu na štěňata z HV, kde byli 3 takový vlkošedý - je to už pár let zpátky, a už si právě nepamatuju, co to bylo za vrh, ale bylo to před rokem 2012, protože ještě nebyla povinná paternita, a tady jsme čekali jestli do toho někdo hrábne

Neregistrovaný uživatel

25.6.2018 17:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

asi nastesti

Třeba tahle exterierem moc maliňák není

Neregistrovaný uživatel

25.6.2018 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Tara BOM napsal(a):
Jsou to podobne povahy (spatne sem se vyjadrila).mam dojem ze to bylo kdysi davno bylo jedno plemeno.

Nejen podobné povahy, ale vlastně i exteriér. Liší se hlavně barvou. Ano, máte pravdu, bývalo to jedno plemeno.
Dovolím si ještě doporučení - dost se povahově liší holanďani ze země původu od těch ostatních. Hlavně Němci, nebo Američani mají holanďany jako tvrdé pracovní psy. Tam se skutečně skoro od malin neliší. Naproti tomu - v zemi původu je chtějí mít klidnější, spíš jako dobrý parťák na sport a společník plus pasení.
Teď cvičím zrovna jednoho holandského holanďana jako psa vodícího a jde to. Pevný pes, který se ničeho nebojí, výborně a ochotně se učí a touží po spolupráci s člověkem. V bytě je z něj klidný mazlík. Před tím jsem toto nevěděla a první holanďan, který nebyl z holandské linie začal být nekompromisní hlídač a na tuto práci použít nešel.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2018 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Jinak ten modrý sable je fakt nádherný! Nedivím se, že Vám učaroval.

25.6.2018 20:57
Tara BOM

XXX.XXX.213.138

Jinak ten modrý sable je fakt nádherný! Nedivím se, že Vám učaroval.

Dekuju, za hezkou odpoved.Tady aby se clovek bal neco napsat.. Ano jsou nadherni, nechapu, ze jsou vyrazeni z chovu.V Americe je toto i cerna uplne v poradku.. ale tak nemam v planu to nejak mnozit..slo mi ciste jen o porizeni dalsiho pritele do party.

25.6.2018 21:06
Tara BOM

XXX.XXX.213.138

Nejen podobné povahy, ale vlastně i exteriér. Liší se hlavně barvou. Ano, máte pravdu, bývalo to jedno plemeno.
Dovolím si ještě doporučení - dost se povahově liší holanďani ze země původu od těch ostatních. Hlavně Němci, nebo Američani mají holanďany jako tvrdé pracovní psy. Tam se skutečně skoro od malin neliší. Naproti tomu - v zemi původu je chtějí mít klidnější, spíš jako dobrý parťák na sport a společník plus pasení.
Teď cvičím zrovna jednoho holandského holanďana jako psa vodícího a jde to. Pevný pes, který se ničeho nebojí, výborně a ochotně se učí a touží po spolupráci s člověkem. V bytě je z něj klidný mazlík. Před tím jsem toto nevěděla a první holanďan, který nebyl z holandské linie začal být nekompromisní hlídač a na tuto práci použít nešel.

Nez sem poridila moji malinku, hodne sem vahala jestli BO nebo HO.pritel uz malinu mel tak me presvedcil.Pokud nesezenu BOM, určitě jdu do holandana (prouzka)..Taky jsou krasni.

25.6.2018 22:19
keissa

XXX.XXX.155.174

To je ale blábol... v zemi puvodu chtěji mít klidnější holandáky... , než něco takového napíšete tak si alespon něco zjistěte a nepište takove bludy.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2018 23:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

keissa napsal(a):
To je ale blábol... v zemi puvodu chtěji mít klidnější holandáky... , než něco takového napíšete tak si alespon něco zjistěte a nepište takove bludy.

Ale já mám tyto, jak píšete - bludy - přímo od poradkyně chovu holanďanů. Pomáhala mi sehnat psa přímo na práci psa vodícího a toto mi vysvětlila. Nevím, kde jinde by mi měli lépe poradit.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 06:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Ale já mám tyto, jak píšete - bludy - přímo od poradkyně chovu holanďanů. Pomáhala mi sehnat psa přímo na práci psa vodícího a toto mi vysvětlila. Nevím, kde jinde by mi měli lépe poradit.

Předpokládám, že to byla česká poradkyně chovu - tam se jede jenom na exterier, a propaguje se pouze "klidnější" výstavní linie - pracák je pro ně skoro sprosté slovo, a donedávna dělali majitelům pracovních HO slušný peklo (předchůdkyně současné PCH).

26.6.2018 07:00
Tara BOM

XXX.XXX.213.138

Vubec to neberte jako rypani, ale je pravda, ze kdyz sem mluvila s pani co chova HO i BO, tak mi rikala ze jezdi kryt prave Holansko a jine zeme, aby udrzovala pracovni krev :) Ale asi taky zalezi jaka je to CHS a kam cíli.

26.6.2018 10:47
keissa

XXX.XXX.155.174

Tara BOM napsal(a):
Vubec to neberte jako rypani, ale je pravda, ze kdyz sem mluvila s pani co chova HO i BO, tak mi rikala ze jezdi kryt prave Holansko a jine zeme, aby udrzovala pracovni krev :) Ale asi taky zalezi jaka je to CHS a kam cíli.

U holandáku tu u nás právě není moc pracovní krve, tu jsou spíše exterierové linie, takže tvrzení FLIP je opravdu docela zavádějící.V zemi puvodu jsou pracovní holandáci srovnatelní s pracovní malinou a i velikostí, typem a silou.Tu co jsem viděla tak jsou převážně takové lištičky spíš srovnatelné s našima exterierovýma malinama.

26.6.2018 12:39
L(phi)

XXX.XXX.114.133

Tedysek napsal(a):

Preco by spickovy sport mal implikovat uchovnenie?
Bavi ma so psom sportovat, robit to spravne a dotiahnut to co najdalej. Ale zeby ma automaticky malo bavit kvoli tomu aj chovat?

Ked budem vyberat naj stena do sportu, zoberiem radsej lepsiu povahu aj za cenu vylucujucej vady.

26.6.2018 12:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Exteriérová malina - to by měl být oxymóron!

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):

Bohužel není

26.6.2018 13:24
keissa

XXX.XXX.155.174

Varaxi napsal(a):

no prostě tu máme exterierové maliny, ovčáky, holandáky, borderky a spoustu pracovních plemen.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 13:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
no prostě tu máme exterierové maliny, ovčáky, holandáky, borderky a spoustu pracovních plemen.

Exteriérových malin je naštěstí jen málo (nikdo normální to nechce), ale exteriérových holanďáků je bohužel v ČR většina, protože klub propaguje pouze výstaváky, a pracákům dost háže klacky pod nohy

Neregistrovaný uživatel

26.6.2018 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Předpokládám, že to byla česká poradkyně chovu - tam se jede jenom na exterier, a propaguje se pouze "klidnější" výstavní linie - pracák je pro ně skoro sprosté slovo, a donedávna dělali majitelům pracovních HO slušný peklo (předchůdkyně současné PCH).

Ano, věřím Vám to! Já se radila, samozřejmě, s českou poradkyní. Bylo mi vysvětleno, že v zemi původu je holanďan spíš rodinný pes, než pracák.
Takže jsem "prodávalá jak jsem nakoupila".
Víc do zákulisí nevidím a popravdě ani nechci. Šarvátky mezi chovateli nemám ráda.
Cvičila jsem jenom dva holanďany, maliňáka žádného, jen dva křížence malina x NO, takže rozhodně nejsem odborník na tato plemena.

27.6.2018 07:45
Tara BOM

XXX.XXX.213.202

Ano, věřím Vám to! Já se radila, samozřejmě, s českou poradkyní. Bylo mi vysvětleno, že v zemi původu je holanďan spíš rodinný pes, než pracák.
Takže jsem "prodávalá jak jsem nakoupila".
Víc do zákulisí nevidím a popravdě ani nechci. Šarvátky mezi chovateli nemám ráda.
Cvičila jsem jenom dva holanďany, maliňáka žádného, jen dva křížence malina x NO, takže rozhodně nejsem odborník na tato plemena.

Presne jak pisete..Cim vic se zajimam o veci kolem psu vycviku atp.tak me az zarazi, jake maji vztahy a chovaji se lide co se v tom pohybuji(ne vsichni samozrejme)..Ja si poridila psa pro radost, jako partaka ne jako robota.Beru to tak, ze pokud bude sikovny, za nejaky uspech budu rada..kdyz ne mam milujiciho psa.

28.6.2018 08:59
jezicek

XXX.XXX.94.7

Exteriérových malin je naštěstí jen málo (nikdo normální to nechce), ale exteriérových holanďáků je bohužel v ČR většina, protože klub propaguje pouze výstaváky, a pracákům dost háže klacky pod nohy

Jeste stesti, ze BOM nemaji jako podminku pro uchovneni vystavu a jeste vetsi stesti je, ze vystavni BOM jsou naprosto na okaraji zajmu a sned se tedy nebude opakovat obdoba toho, ze NO se de facto rozdelily na dve plemena s naprosto odlisnym exterierem, povahou a vyuzitim.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

jezicek napsal(a):
Jeste stesti, ze BOM nemaji jako podminku pro uchovneni vystavu a jeste vetsi stesti je, ze vystavni BOM jsou naprosto na okaraji zajmu a sned se tedy nebude opakovat obdoba toho, ze NO se de facto rozdelily na dve plemena s naprosto odlisnym exterierem, povahou a vyuzitim.

Když si to tak vezmete, tak exteriérový maliny chovají víceméně jen funkcionáři KCHBO, ale ani přes docela sprosté protlačování svých odchovů a krycích psů, se jim nepovedlo přesvědčit veřejnost, že právě jejich cesta je ta pravá

28.6.2018 10:14
Santinan

XXX.XXX.146.31

Zrovna nedavno jsem v Praze jednoho psa potkala a ptala jsem se majitelky prave, protoze vzhledove moc pekny zvire.. noo, ze je to z linie zaměřené na exterier, ze nechtela pracovni plemeno... Ja si v duchu tukala na celo proc si teda takovy clovek porizuje malinu.. Nu pak jsem si preslapla z nohy na nohu a malinak me malem sezral, protože se bal... Panicka mi vysvetlila, ze je to normalni ze on se boji v podstate i vlastniho stinu... Je skoda, ze BOM a nejen toto plemeno doplácejí na to, ze jsou libiva...

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Santinan napsal(a):
Zrovna nedavno jsem v Praze jednoho psa potkala a ptala jsem se majitelky prave, protoze vzhledove moc pekny zvire.. noo, ze je to z linie zaměřené na exterier, ze nechtela pracovni plemeno... Ja si v duchu tukala na celo proc si teda takovy clovek porizuje malinu.. Nu pak jsem si preslapla z nohy na nohu a malinak me malem sezral, protože se bal... Panicka mi vysvetlila, ze je to normalni ze on se boji v podstate i vlastniho stinu... Je skoda, ze BOM a nejen toto plemeno doplácejí na to, ze jsou libiva...

Však oni si nedávno pro výstaváky zrušili i povahový test (který z chovu nevyřazoval - měl jen informativní hodnotu), aby lidi veřejně neviděli, co je to za hrůzu v povahách. Teď už stačí vzít exteriéráka jen na výstavu, kam nikdo krom nich nechodí, a je chovný, aniž by bylo vidět jak je na tom s povahou, jestli se nebojí lidí, střelby, nebo má nějaký vlohy pro aport...

28.6.2018 12:01
keissa

XXX.XXX.155.174

Však oni si nedávno pro výstaváky zrušili i povahový test (který z chovu nevyřazoval - měl jen informativní hodnotu), aby lidi veřejně neviděli, co je to za hrůzu v povahách. Teď už stačí vzít exteriéráka jen na výstavu, kam nikdo krom nich nechodí, a je chovný, aniž by bylo vidět jak je na tom s povahou, jestli se nebojí lidí, střelby, nebo má nějaký vlohy pro aport...

Vlohy pro aport...:D jak mužou posoudi vlohy pro aport když vlastně ani neví co posuzují.Zažila jsem na jedne akci psa který pomalou chuzí vyšel pro aport..tedy předmět psovoda a ten štítivě jedním zubem pomalým krokem donesl i s předsednutím a dostal plné počet za vlohy a pak další pes co kvuli odloženému balonku málem zbořil stánek, lezl i po stole..a dostal za vlohy 4 body.Který pes má lepší vlohy ?

28.6.2018 12:07

kapku OT - to mi připomnělo, na bonitaci HW - se testuje zájem o hru s psovodem - temperamentní pes skákal po majitelce dychtiv, kdy už už vytáhne míček, po hodu vystřelil jak střela...i bylo vytknuto, že po ní skákal...při povahovém testu! ne cviku!

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
Vlohy pro aport...:D jak mužou posoudi vlohy pro aport když vlastně ani neví co posuzují.Zažila jsem na jedne akci psa který pomalou chuzí vyšel pro aport..tedy předmět psovoda a ten štítivě jedním zubem pomalým krokem donesl i s předsednutím a dostal plné počet za vlohy a pak další pes co kvuli odloženému balonku málem zbořil stánek, lezl i po stole..a dostal za vlohy 4 body.Který pes má lepší vlohy ?

A nebylo to teď v Ratenicich?
Jako to, jakým stylem se to hodnotí, komentovat nebudu, ale už to že člověk má možnost ta zvířata vidět a udělat si vlastní obrázek vidím jako veliký plus - papír snese všechno, ať už jde o zkoušky, výstavy, nebo bonitace, ale ta možnost vidět to je k nezaplacení

28.6.2018 13:08
keissa

XXX.XXX.155.174

A nebylo to teď v Ratenicich?
Jako to, jakým stylem se to hodnotí, komentovat nebudu, ale už to že člověk má možnost ta zvířata vidět a udělat si vlastní obrázek vidím jako veliký plus - papír snese všechno, ať už jde o zkoušky, výstavy, nebo bonitace, ale ta možnost vidět to je k nezaplacení

Ne v Horce...a pokud bylo v Ratenicich něco podobného tak to je docela mazec...

28.6.2018 13:11
keissa

XXX.XXX.155.174

kapku OT - to mi připomnělo, na bonitaci HW - se testuje zájem o hru s psovodem - temperamentní pes skákal po majitelce dychtiv, kdy už už vytáhne míček, po hodu vystřelil jak střela...i bylo vytknuto, že po ní skákal...při povahovém testu! ne cviku!

..povahu u pracovních plemen prostě nemuže hodnotit člověk co nikdy necvičil a v podstatě pracovního psa nikdy ani neměl.To co oni chcou a hodnotí to jsou de fakto rodinní mazlíci nikoliv pracovní pes s vlohama pro práci, Vlohy u výstavního nebo rodinného psa jsou spíše naobtíž...je to škoda a díky tomu jde spousta pracovních plemen do háje.

28.6.2018 13:21
keissa

XXX.XXX.155.174

Třeba tahle exterierem moc maliňák není

Jo tak tento je uplně jinačí..překvapil mě už při bonitaci kde byl uchovněn, myslela jsem že se jedná o uplně jine plemeno.

A zbarvení... ono nikdy nejde poznat jak se barva změní.a poslední fotku zatím nemám ale díky charbonáži už je skoro vlkošedá...

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
..povahu u pracovních plemen prostě nemuže hodnotit člověk co nikdy necvičil a v podstatě pracovního psa nikdy ani neměl.To co oni chcou a hodnotí to jsou de fakto rodinní mazlíci nikoliv pracovní pes s vlohama pro práci, Vlohy u výstavního nebo rodinného psa jsou spíše naobtíž...je to škoda a díky tomu jde spousta pracovních plemen do háje.

A kdo tam byl jako rozhodčí pro povahu?
Samozřejmě s vámi souhlasím, ale pořád beru možnost vidět a porovnat zvířata na PT jako velikou přednost, a to že si u výstaváků odsouhlasili, že není nutné předvést psa na bonitaci s PT (ať uz je jakýkoliv), beru jako jejich velký akt zoufalství...

28.6.2018 13:24

keissa napsal(a):

keissa, povahový test hodnotí rozhodčí z výkonu
editnu - to k tomu PT u HW
nechť se to neplete.

28.6.2018 13:25
keissa

XXX.XXX.155.174

nechť se to neplete.

no nazdar...

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

nechť se to neplete.

Měl by, ale u BO to neplatí.

28.6.2018 13:29
keissa

XXX.XXX.155.174

A kdo tam byl jako rozhodčí pro povahu?
Samozřejmě s vámi souhlasím, ale pořád beru možnost vidět a porovnat zvířata na PT jako velikou přednost, a to že si u výstaváků odsouhlasili, že není nutné předvést psa na bonitaci s PT (ať uz je jakýkoliv), beru jako jejich velký akt zoufalství...

Ano jasné ale to by musel být rozhodčí který fakt rozpozná vlohy a umí a cítí to zvíře...a ne že temperament, nebo chtivost či dokonce dominaci hodnotí jako nedostatek...
V podstatě tady na bonitaci snáze projde bázlivý pes s reakci na střelbu.který se nechá změřit a nějak se předvede v kruhu, ale pes který je temperamentní s chtivostí a možná díky tomu neukázněny či zdravě agresivní je vyhozen.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 13:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
Ano jasné ale to by musel být rozhodčí který fakt rozpozná vlohy a umí a cítí to zvíře...a ne že temperament, nebo chtivost či dokonce dominaci hodnotí jako nedostatek...
V podstatě tady na bonitaci snáze projde bázlivý pes s reakci na střelbu.který se nechá změřit a nějak se předvede v kruhu, ale pes který je temperamentní s chtivostí a možná díky tomu neukázněny či zdravě agresivní je vyhozen.

Bonitací projde každý pes, co se nechá změřit a nikoho nenapadne - na povaháči ze z jinýho důvodu nevyřazuje.
Ani pes, co skáče majiteli po hlavě, nebo se bojí střelby není vyhozen, jen to bude poznat na bodech.
Nicméně normální pes s normálním sociálem to dá i bez treninku na 95 a víc bodů, a pokud jde majitel na bonitaci, tak se předpokládá, že umí pes chodit na vodítku, nechá na sebe v přítomnosti majitele sáhnout, a po puštění z vodítka jde přivolat, pokud ne, tak je majitel hloupej, a psovi zbytečně kazí hodnocení
Já jsem nikdy na situace z PT žádnýho psa netrénovala - vždycky jsem tam přišla s ani ne 1,5 roku starým zvířetem, a všichni prošli s perfektním výsledkem (a to jsem pro funkcionáře spíš vyvrhel a potížista ).

28.6.2018 15:12
Tara BOM

XXX.XXX.134.145

keissa napsal(a):

Vyhozen!?ja mam presne takoveho pracaka..je ostrejsi, chce pracovat, pro micek se pretrhne..vzdyt presne o to jde ne?to sem si mohla poridit kocku..

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 15:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tara BOM napsal(a):
Vyhozen!?ja mam presne takoveho pracaka..je ostrejsi, chce pracovat, pro micek se pretrhne..vzdyt presne o to jde ne?to sem si mohla poridit kocku..

Na bonitaci projde i ostřejší pes (navíc máme 2 kluby, a v CMCse jede vyloženě na práci), ale musí být svým psovodem ovladatelný a pod kontrolou - i ostrý služební pes musí snést v přítomnosti pána zákrok u veterináře, nebo být schopný fungovat mezi lidmi. Pokud je ale pes pako, co bezdůvodně napadá všechny okolo, a majitel není schopen ho usměrnit, pak ho vyhodí i v CMC, kde jsou jinak sebevědomým psům nakloněni, a ledacos jim i odpustí.

28.6.2018 16:06
Tara BOM

XXX.XXX.134.145

Na bonitaci projde i ostřejší pes (navíc máme 2 kluby, a v CMCse jede vyloženě na práci), ale musí být svým psovodem ovladatelný a pod kontrolou - i ostrý služební pes musí snést v přítomnosti pána zákrok u veterináře, nebo být schopný fungovat mezi lidmi. Pokud je ale pes pako, co bezdůvodně napadá všechny okolo, a majitel není schopen ho usměrnit, pak ho vyhodí i v CMC, kde jsou jinak sebevědomým psům nakloněni, a ledacos jim i odpustí.

Bezduvodne nikoho nenapada, ale do tlamy si sahnout nenecha si myslim.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tara BOM napsal(a):
Bezduvodne nikoho nenapada, ale do tlamy si sahnout nenecha si myslim.

Tak to zkuste doma natrénovat - však stačí aby na bonitaci zuby ukázal - oni mu tam sami dobrovolně hrabat nebudou, když uvidí, že je trochu ostřejší, ale ukázat je bohužel musí

28.6.2018 17:12
Tara BOM

XXX.XXX.134.145

Tak to zkuste doma natrénovat - však stačí aby na bonitaci zuby ukázal - oni mu tam sami dobrovolně hrabat nebudou, když uvidí, že je trochu ostřejší, ale ukázat je bohužel musí

Pokusim se sem v tomhle novacek.Takze se ucim i ja.Prijde mi skoda s nim neco nezkusit kdyz je sikovny.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tara BOM napsal(a):
Pokusim se sem v tomhle novacek.Takze se ucim i ja.Prijde mi skoda s nim neco nezkusit kdyz je sikovny.

Bude to i pro vaše dobro v běžným životě - přecejen by i ostrý pes měl být ovladatelný natolik, aby s ním mohl majitel manipulovat třeba na veterině, a čím dřív s navykáním začněte, tím míň budete mít v budoucnu problémů. Tohle platí u "hustějšího" psa dvojnásob, protože jak ještě trochu psychicky naroste, tak budete mít problém

28.6.2018 18:11
Tara BOM

XXX.XXX.134.145

Bude to i pro vaše dobro v běžným životě - přecejen by i ostrý pes měl být ovladatelný natolik, aby s ním mohl majitel manipulovat třeba na veterině, a čím dřív s navykáním začněte, tím míň budete mít v budoucnu problémů. Tohle platí u "hustějšího" psa dvojnásob, protože jak ještě trochu psychicky naroste, tak budete mít problém

To je mi jasne, proto makame.

28.6.2018 18:53
jezicek

XXX.XXX.94.7

Tu tlamu otvira posuzujici nebo psovod?

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.112

jezicek napsal(a):
Tu tlamu otvira posuzujici nebo psovod?

Rozhodčí si ji u malin většinou nechá otevřít majitelem - zvlášť když vidí, ze pes trochu blbě čumí. Oni ti rozhodčí taky nestojí o to být pokousaní

28.6.2018 22:11
Tara BOM

XXX.XXX.213.83

Rozhodčí si ji u malin většinou nechá otevřít majitelem - zvlášť když vidí, ze pes trochu blbě čumí. Oni ti rozhodčí taky nestojí o to být pokousaní

Tak to je super, pak by sme to meli zvladnout v pohode

7.7.2018 22:20
ruru29

XXX.XXX.175.78

Několik modrých BO jsem ted videla v chs Bohemia Colbri.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

ruru29 napsal(a):
Několik modrých BO jsem ted videla v chs Bohemia Colbri.

jj, ti to teď s těma nesatndardama docela schytali - měli jich 5!

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Nojo, myslím, že se z toho ale nehroutí!
Já přesně nevím, jak je to u nestandardů u tohoto plemene, ale za to vím, jak je třeba finančně ceněný barevný nestandard u flat coated retrievrů. Tedy FCR žlutý. Jeho cena mnohonásobně převyšuje cenu za standardní štěně! Proč taky ne? Je to normální jedinec, příslušník daného plemene po vyšetřených rodičích. A spousta lidí chce mít něco jiného, zvláštního a rádi si připlatí.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Nojo, myslím, že se z toho ale nehroutí!
Já přesně nevím, jak je to u nestandardů u tohoto plemene, ale za to vím, jak je třeba finančně ceněný barevný nestandard u flat coated retrievrů. Tedy FCR žlutý. Jeho cena mnohonásobně převyšuje cenu za standardní štěně! Proč taky ne? Je to normální jedinec, příslušník daného plemene po vyšetřených rodičích. A spousta lidí chce mít něco jiného, zvláštního a rádi si připlatí.

Ja se na to dívám spíš jako chovatel - to by nepotěšilo nikoho, a nestandardní BOM si nikdo za majlatnt nekoupi, protože se nechovají kvůli vzhledu.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 20:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Je fajn, že jsou ještě plemena u kterých není vzhled na prvním místě

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Je fajn, že jsou ještě plemena u kterých není vzhled na prvním místě

To rozhodně, ale to, že rodiče nesou dilute gen nepotěší žádného chovatele.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Ano, dilute gen je vlastně mutace a recesivně se může přenášet po mnoho generací, aniž by si toho někdo všimnul. Až když dojde náhodně ke spojení dvou jedinců, kteří tuto mutaci mají. Dá se ovšem laboratorně testovat.
Jsou ale horší mutace, tahle mě moc neděsí . Ale já nejsem chovatel.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Ano, dilute gen je vlastně mutace a recesivně se může přenášet po mnoho generací, aniž by si toho někdo všimnul. Až když dojde náhodně ke spojení dvou jedinců, kteří tuto mutaci mají. Dá se ovšem laboratorně testovat.
Jsou ale horší mutace, tahle mě moc neděsí . Ale já nejsem chovatel.

Testovat se samozřejmě dá, a dá se tak vyhnout spojení dvou přenašečů, ale ten kdo chce dál chovat, tak se takovým jedincům raději vyhne, stejně jako krycímu psovi s dilute genem, pokud to není nějaký superpes typu Jaguar nebo Chortoryiski.
Z hledisa psa ho to v ničem nelimituje.

8.7.2018 22:58

Testovat se samozřejmě dá, a dá se tak vyhnout spojení dvou přenašečů, ale ten kdo chce dál chovat, tak se takovým jedincům raději vyhne, stejně jako krycímu psovi s dilute genem, pokud to není nějaký superpes typu Jaguar nebo Chortoryiski.
Z hledisa psa ho to v ničem nelimituje.

a dá se tak vyhnout spojení dvou přenašečů,

tak ale tady u toho spojeni tusili, ze to tak muze dopadnout a volili mensi zlo -"jen " spatnou barvou, ze to dopadne.
stenda jsou pry hlavne na praci a tak to nevadi tolik...

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 23:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

a dá se tak vyhnout spojení dvou přenašečů,

tak ale tady u toho spojeni tusili, ze to tak muze dopadnout a volili mensi zlo -"jen " spatnou barvou, ze to dopadne.
stenda jsou pry hlavne na praci a tak to nevadi tolik...

Však to je věc a zodpovědnost každýho chovatele - je fakt, že kdybych něco takovýho tušila já, tak si pro jistotu nechám udělat test na barvu.

8.7.2018 23:21

Však to je věc a zodpovědnost každýho chovatele - je fakt, že kdybych něco takovýho tušila já, tak si pro jistotu nechám udělat test na barvu.

delali ho, ale pozde prisel výsledek.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2018 23:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

delali ho, ale pozde prisel výsledek.

Tak to fakt naštve

9.7.2018 07:46
jezicek

XXX.XXX.94.7

hm, nekteri vypadaji fakt velice modre

Vrh G, m. Bona Kofr o. Criminal bohemia Col-Bri.

9.7.2018 11:01
impact

XXX.XXX.195.92

A modrá je přece dobrá.

9.7.2018 12:07

impact napsal(a):
A modrá je přece dobrá.

..pořád přemýšlím, proč člověk musí mít něco extra - nehledě zda to chovu nebo samotným zvířatům nějak prospívá... u kočkařů už nestačí Peršanka se spláclým ňufákem - líbí se extrém- tedy takřka žádný ňufák, že kočka nemůže pomalu dýchat to už nikdo neřeší, vyhledávají se kočky bez ocasu, klapouché, krátkonohé...už to přestává být kočka a začíná to být parodie na kočku...u BOM mně na první pohled zaujala ta překrásná černá maska na zrzavém psu - modrák už prostě není to co maliňáka dělá maliňákem - tedy po exteriérové stránce...ale je to jen a jen můj názor - nebo spíše zamyšlení...

9.7.2018 12:42
Moyda

XXX.XXX.74.8

Jasně ale nestandartni zbarvení je ten nejmíň nebezpečný a život ohrožující požadavek na něco extra. Že to neodpovídá standardu a chovatele kteří milují sve plemeno takové jake je to nemaji rádi také chápu, mě třeba přijde nepřirozená strakata A1/1.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2018 12:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Moyda napsal(a):
Jasně ale nestandartni zbarvení je ten nejmíň nebezpečný a život ohrožující požadavek na něco extra. Že to neodpovídá standardu a chovatele kteří milují sve plemeno takové jake je to nemaji rádi také chápu, mě třeba přijde nepřirozená strakata A1/1.

Bohužel to, že chce někdo něco "extra" pokud jde o barvu, je nebezpečné úplně stejně, jako u jiných extrémů, protože jak je vidět u jiných plemen, tak honba za netradiční barvou nastartovala naprosto bezohledné množení jedinců jen kvůli barvě, a nějaké zdraví, povahy, příbuznost apod. šly úplně stranou...
Tohle byla vždycky pro plemena čehokoliv cesta do pekla

9.7.2018 13:49

Bohužel to, že chce někdo něco "extra" pokud jde o barvu, je nebezpečné úplně stejně, jako u jiných extrémů, protože jak je vidět u jiných plemen, tak honba za netradiční barvou nastartovala naprosto bezohledné množení jedinců jen kvůli barvě, a nějaké zdraví, povahy, příbuznost apod. šly úplně stranou...

"honba za netradiční barvou nastartovala naprosto bezohledné množení jedinců jen kvůli barvě, a nějaké zdraví, povahy, příbuznost apod. šly úplně stranou"

presne.

a ještě jsme samo zase u tech DNA testu - jsou plemena, kde není povinne nic a pak se bez obav nakryje i jinym plemenem, aby se objevila "hezka barvička"
papiry to dostane i tak.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2018 14:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

"honba za netradiční barvou nastartovala naprosto bezohledné množení jedinců jen kvůli barvě, a nějaké zdraví, povahy, příbuznost apod. šly úplně stranou"

presne.

a ještě jsme samo zase u tech DNA testu - jsou plemena, kde není povinne nic a pak se bez obav nakryje i jinym plemenem, aby se objevila "hezka barvička"
papiry to dostane i tak.

no, mezi námi děvčaty - on ten dillute gen na maliňáky taky nespadl z nebe ( … i když tam to byl spíš nechtěný "vedlejší produkt")

9.7.2018 14:29
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak jasně, pokud někdo vědomě šlechti nějaký gen přestože vi že to nese zdravotní riziko je to špatně. Já to spíš myslím tak ze se někdo jako zadavatelka cíleně zajímá o barvu o které vi ze se může u daného plemene vyskytnout, líbí se ji i přestože pes nebude uchovnitelny a chovat na něm nechce a prostě tu raritu chce mít doma.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2018 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Moyda napsal(a):
Tak jasně, pokud někdo vědomě šlechti nějaký gen přestože vi že to nese zdravotní riziko je to špatně. Já to spíš myslím tak ze se někdo jako zadavatelka cíleně zajímá o barvu o které vi ze se může u daného plemene vyskytnout, líbí se ji i přestože pes nebude uchovnitelny a chovat na něm nechce a prostě tu raritu chce mít doma.

no, a to je přesně to, o čem píšu - v momentě, kdy někdo začne nazývat vadu raritou, začne ten kolotoč, který už semlel mnoho plemen

9.7.2018 15:04

no, a to je přesně to, o čem píšu - v momentě, kdy někdo začne nazývat vadu raritou, začne ten kolotoč, který už semlel mnoho plemen

9.7.2018 15:44
impact

XXX.XXX.195.92

Ano, tak jsem to měla na mysli.. Ostatně zadavatel vlákna je toho docela hezkým příkladem...

9.7.2018 16:28
Moyda

XXX.XXX.74.8

No tak v tom případě aby se žádné rarity nevyskytly bude se to muset udělat jako dřív a všechna nestandartni štěňata zavčas utratit. Kde nebude nikdo vědět že je taková barva možná nebude ani poptávka a zadavatelka by se poohlidla po jiném plemeni s požadovanou barvou.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2018 16:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Moyda napsal(a):
No tak v tom případě aby se žádné rarity nevyskytly bude se to muset udělat jako dřív a všechna nestandartni štěňata zavčas utratit. Kde nebude nikdo vědět že je taková barva možná nebude ani poptávka a zadavatelka by se poohlidla po jiném plemeni s požadovanou barvou.

No, ono na modrým maliňákovi naštěstí není nic pěknýho, po čem by davy šílely, protože nemá ani černou masku.
Je to smutný, ale mě už příjde jako rarita spíš vidět opravdu pěknýho maliňáka v syté oranžové barvě, střední výšky, kvadratického rámce, co nemá uši jak fenek, a který to má ještě v hlavě v pořádku - to je to, co by lidi od plemene měli chtít.

9.7.2018 16:51
Moyda

XXX.XXX.74.8

Ja vám rozumím, jsem zatížena na NO, ráda projíždim inzerce a vybírám budoucího psa. Buď je to běs a hrůza, nebo jsou to extra pracaci a to tak úplně není pro mě. I psi co potkám tak s přimhouřením jednoho oka je to jeden z dvaceti.

9.7.2018 22:28

I defektní geny musí být v plemeni zachovány aby byla zajištěna variabilita...proto jsou recesivní.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2018 23:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

I defektní geny musí být v plemeni zachovány aby byla zajištěna variabilita...proto jsou recesivní.

To sice jo, ale taky by recesivními měly zůstat

10.7.2018 19:56
TaK1

XXX.XXX.67.182

Teda, teda Já se nestačím těm dezinformacím divit.
Ty funkcionáři k KCHBO by mě tůze zajímali z šesti lidí má jedna ½ exteriéráky, jinak nikdo. Ve výboru nikdo.. Tak by mě ta jména docela zajímala
A k povaháčům se taky docela bavím, hlavně nad povahami.. Škoda jen, že se taky nezmíní jedna fenka (pracovní BOM), která při odběru DNA pokousala paní veterinářku tak, že paní doktorka má trvalé následky a z laboratoře na odběry DNA odmítají jezdit a teďka to musí dělat „ty funkcionáři, kteří dle některých tak propagují hlavně výstavní BOM“ no jsem zvědavá kdo bude odebírat DNA až zase nějaký pejsek spapá i je…
Jinak podle výsledků té zjednodušené bonitace bez PT tam je daleko víc účastníků z pracovních BOM nebo ½ pracáků, než exteriéráků a proč teda ty exteriéráci na ní nejsou, když tvrdíte, že to bylo dělaný kvůli nim? Jinak nejvíc disků na měření tam mají psi z Deabei a to jsou tervíci, jak jistě víte.
Vloni bylona zjednodušené bonitce 8x AUO - mohou bonitovat i v druhém klubu bez PT úplně, takže co tím získají?
Pak 4x BOG - prošli všichni
7x BOT – 2x Deabei nezměřeni
5x pracáci BOM,3x ½ pracáci (z toho jedna třeba IPO3, takže v rámci koukání na svět typu, že IPO prověří povahy by přece neměla mít problém jít na PT) a 2 výstaváci. Na měření rupnul jeden s agresivitou - kterou ovšem zde oslavujete a opěvujete, takže to je asi v pořádku. No a pak rupli někteří, co neudělali výsledek z výstavy - jen pracovní BOM
Dívali jste se na ty výsledky vůbec? Nebo si to tady někdo cucá jen tak z prstu?
A ty výstavy jsou taky vtipný Protože když se podívám co za pracáky jezdí na výstavy (a že u malin jich na výstavách je fakt požehnaně) tak je vídám všude ve třídách, krom třídy pracovní Ta je paradoxně nejvíc obsazena právě ex.zvířatama..

BTW. Sama mam exteriérové tervíky co chodí na povaháč, zrovna moje poslední čuba :D Asi fakt lůzr, ale 99/netradiční aport (a ne fakt vlažným krokem pro něj nešla )

Tak se tak musím ptát, ty super pracovní maliny, proč většina nepředvede obranu na tom PT? Když jsou to ty super echt pracovní zvířata? ;-) např. z posledních Ratenic, téměř 20 pracovních BOM z toho 3 disky, a 4 obrany.. Docela málo na varietu, která se prezentuje jako nejlepší ne? Bych čekala, že tam ty obrany budou luskat jedna za druhou…

Neregistrovaný uživatel

11.7.2018 00:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

TaK1 napsal(a):
Teda, teda Já se nestačím těm dezinformacím divit.
Ty funkcionáři k KCHBO by mě tůze zajímali z šesti lidí má jedna ½ exteriéráky, jinak nikdo. Ve výboru nikdo.. Tak by mě ta jména docela zajímala
A k povaháčům se taky docela bavím, hlavně nad povahami.. Škoda jen, že se taky nezmíní jedna fenka (pracovní BOM), která při odběru DNA pokousala paní veterinářku tak, že paní doktorka má trvalé následky a z laboratoře na odběry DNA odmítají jezdit a teďka to musí dělat „ty funkcionáři, kteří dle některých tak propagují hlavně výstavní BOM“ no jsem zvědavá kdo bude odebírat DNA až zase nějaký pejsek spapá i je…
Jinak podle výsledků té zjednodušené bonitace bez PT tam je daleko víc účastníků z pracovních BOM nebo ½ pracáků, než exteriéráků a proč teda ty exteriéráci na ní nejsou, když tvrdíte, že to bylo dělaný kvůli nim? Jinak nejvíc disků na měření tam mají psi z Deabei a to jsou tervíci, jak jistě víte.
Vloni bylona zjednodušené bonitce 8x AUO - mohou bonitovat i v druhém klubu bez PT úplně, takže co tím získají?
Pak 4x BOG - prošli všichni
7x BOT – 2x Deabei nezměřeni
5x pracáci BOM,3x ½ pracáci (z toho jedna třeba IPO3, takže v rámci koukání na svět typu, že IPO prověří povahy by přece neměla mít problém jít na PT) a 2 výstaváci. Na měření rupnul jeden s agresivitou - kterou ovšem zde oslavujete a opěvujete, takže to je asi v pořádku. No a pak rupli někteří, co neudělali výsledek z výstavy - jen pracovní BOM
Dívali jste se na ty výsledky vůbec? Nebo si to tady někdo cucá jen tak z prstu?
A ty výstavy jsou taky vtipný Protože když se podívám co za pracáky jezdí na výstavy (a že u malin jich na výstavách je fakt požehnaně) tak je vídám všude ve třídách, krom třídy pracovní Ta je paradoxně nejvíc obsazena právě ex.zvířatama..

BTW. Sama mam exteriérové tervíky co chodí na povaháč, zrovna moje poslední čuba :D Asi fakt lůzr, ale 99/netradiční aport (a ne fakt vlažným krokem pro něj nešla )

Tak se tak musím ptát, ty super pracovní maliny, proč většina nepředvede obranu na tom PT? Když jsou to ty super echt pracovní zvířata? ;-) např. z posledních Ratenic, téměř 20 pracovních BOM z toho 3 disky, a 4 obrany.. Docela málo na varietu, která se prezentuje jako nejlepší ne? Bych čekala, že tam ty obrany budou luskat jedna za druhou…

Bavím se o varietě malinois, a tam měla čisté exterieráky (mimochodem povahově naprosto katastrofální), původní poradkyně chovu Mrňáková - ta si svoje zvířata a exterierový chov prosazovala naprosto sprostě a nekompromisně - tohle nemůže nikdo zpochybnit! Po ní nastoupila do funkce p. Hurábová, která má rovněž chov založený za zvířatech od Mrňákové (ta se ale na rozdíl od ní chovala vždycky korektně, a všechno měla ve vzorném pořádku), pak se tam zase nakýblovala Mrňáková, a peklo pro normální lidi začalo nanovo, a teď když podruhé opustila funkci, a zanechala po sobě nehorázný bordel a hnůj, tak byla zvolená holčina, která chová zase exterieráky na zvířatech od Mrňákové! To, že použila jednoho pracovního psa, který dává povahy a drží exterier nepovažuju za polopracovní chov, ale budiž jí přičteno ke cti, že se pokusila pracovním psem zachránit katastrofální povahu, kterou se pyšní zvířata značky Kwanah .
Nicméně i nadále do chovu poměrně výrazně zasahuje pí. Mrňáková, a pokud jste byla v Ratenicích a nejen tam, tak jste viděla kdo ve skutečnosti posuzoval exterier v prvním kruhu, a že delegovaná rozhodčí to rozhodně nebyla - ta tam stála jak tvrdý Y, a dělala jí podrždesky .

Mimochodem, u zvířat Kwanah není žádná vyjímka, že jsou diskvalifikováni z výstav pro agresivitu (i když tam jde o strachovou agresi)

To, že jde někdo ze zoufalství uchovnit pracáka na výstavu je podle mě spíš tím, že kapacita rozšířené bonitace je naplněná už 2 dny po spuštění přihlášek.
A abysme si rozuměly - já jsem nikde nepsala, že nezvladatelná agresivita je známka dobré povahy, tak by bylo fajn, kdybyste to nepřekrucovala

Další věc je, že uplácat IPO3 někde doma, s odřenýma ušima, na svýho figuranta, není zase takový hrdinství - papír snese všechno, a pokud pes nebyl nikde veřejně vidět na závodech, tak je potřeba ty zkoušky brát s rezervou.

ad. kousání na bonitaci - nezlobte se na mě, ale na ty figuranty, co jsou na bonitaci bych až na vyjímky nepustila ani svého 11 letého psa, protože to je naprostá tragédie! Zrovna ten vlasatej pán v těch Ratenicích byl z hodně slabého soudku - to už mohla rovnou ta Mrňáková i odfigurovat, když se tam do všeho montovala, a vyšlo by to nastejno . Poslat na něj rychlejšího psa, tak je po pánovi i po psovi - tohle nemá nikdo se slušným, nebo mladým rozpracovaným zvířetem zapotřebí.

ad. pracovní maliny - je jich hodně, a je tam i hodně odpadu, nicméně že je to bezkonkurenčně nejlepší pracovní plemeno můžete jen těžko zpochybnit, protože výsledky mluví naprosto jasně.

K výsledku na povaháči Vám upřímně gratuluju

13.7.2018 12:45
TaK1

XXX.XXX.54.41

Víte já bych Vám doporučila se podívat do té DTB co Vám ten "ošklivý" KCHBO poskytuje zdarma. Jaksi by jste zjistila, že Simona nikdy na psech z Kwanah nechovala, nikdy by s nima ani nekryla To jen tak pro info, které Vám taky trochu asi uniká.
Asi v té DTB umíte hledat, jen to co se Vám hodí do krámu.
Kdyby jste se totiž dívala pořádně, zjistila by jste, že její první fena byla dcerou účastníka MČR v IPO a úspěšné záchranářky a že Simona H. sama odchovala pouze vrh A + B Kawai Kaito a vrh E z Vandalky.
Se Zuzanou nemá lautr nic společného (to jen tak na okraj) k té propagaci údajných Kwanah jedinců.

Dál pokud by jste se dívala pořádně, zjistila by jste, že Zuzana v Ratenicích jeden den hospitovala. Nebyla tam druhý den, nebyla v loni ani v Horce ani ve Vrbičanech. Co skončila jako PCH tak Ratenice byly první bonitace klubu, kde vůbec byla přítomna

Máte tak trošku zkreslené info které nevím tedy odkud berete..

Že je to nejlepší prac. nezpochybňuji, jen jaksi se mi líbí, že se vždycky vytahuje jen to hezké a ono to tak růžové až tak není že..

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

TaK1 napsal(a):
Víte já bych Vám doporučila se podívat do té DTB co Vám ten "ošklivý" KCHBO poskytuje zdarma. Jaksi by jste zjistila, že Simona nikdy na psech z Kwanah nechovala, nikdy by s nima ani nekryla To jen tak pro info, které Vám taky trochu asi uniká.
Asi v té DTB umíte hledat, jen to co se Vám hodí do krámu.
Kdyby jste se totiž dívala pořádně, zjistila by jste, že její první fena byla dcerou účastníka MČR v IPO a úspěšné záchranářky a že Simona H. sama odchovala pouze vrh A + B Kawai Kaito a vrh E z Vandalky.
Se Zuzanou nemá lautr nic společného (to jen tak na okraj) k té propagaci údajných Kwanah jedinců.

Dál pokud by jste se dívala pořádně, zjistila by jste, že Zuzana v Ratenicích jeden den hospitovala. Nebyla tam druhý den, nebyla v loni ani v Horce ani ve Vrbičanech. Co skončila jako PCH tak Ratenice byly první bonitace klubu, kde vůbec byla přítomna

Máte tak trošku zkreslené info které nevím tedy odkud berete..

Že je to nejlepší prac. nezpochybňuji, jen jaksi se mi líbí, že se vždycky vytahuje jen to hezké a ono to tak růžové až tak není že..

Ano, u Simony máte pravdu - chtěla jsem napsat Alké (čistý exterierový chov). Achal byl sice kvalitní pes, ale bohužel exterieroví BOM jsou na tom s povahama tak špatně, že to jeden pracák v rodokmenu těžko zachrání.

Mimochodem, kdybyste diskuzi četla pořádně, tak byste věděla, že já nevystupuju proti KCHBO a jejich klasickým bonitacím jako takovým, a vždycky jsem tvrdila, že PT má svůj význam a vypovídající hodnotu.
Ad. Mrňáková vs. Ratenice:
první den byl taková utajená akce, o které v podstatě nikdo nevěděl, a bylo tam jen několik psů (malinoisi snad 2), ale na druhý den, který byl plný maliňáků Mrňáková posuzovala za rozhodčí - naprosto regulérně, a dokonce když rozhodčí diktovala posudek, tak do toho zasahovala a měnila ho. A tohle už se dělo dřív - když skončila ve funkci poprvé, tak předváděla na bonitacích to stejné.
Jako omlouvám se, že mě pohoršuje, že někdo, kdo měl takový bordel v dokumentaci k vrhům, že plemenka jestě v loni dubnu (!) neobdržela žádné podklady k vrhům v tom roce, přestože majitelé všechno řádně poslali, si pak příjde na bonitaci a posuzuje těm stejným lidem psy, a ještě zpochybňuje hodnocení delegovaného rozhodčího! Mimochodem, mé feně taky ve 4 letech přepisovali bonitační posudek, po té co jí tam neoprávněně napsali poznámku, díky které po mě pak prskala při výběru krycího psa (tuhle zkušenost s ní má hodně chovatelů, jen se všichni bojí něco říct, a nadávají za rohem)

Nemyslím si, že vytahuju jen to hezké - i mezi pracákama je hodně šrotu, protože je jich hodně a lidi u krytí moc nemyslí, ale stejně mimo mi příjde plivat po pracovních psech, a tvářit se, že ti zakrslí exterieráci, co se bojí i sami sebe jsou to jediný správný. Každý extrém je špatně.

14.7.2018 10:48
Santinan

XXX.XXX.22.161

No, ono na modrým maliňákovi naštěstí není nic pěknýho, po čem by davy šílely, protože nemá ani černou masku.
Je to smutný, ale mě už příjde jako rarita spíš vidět opravdu pěknýho maliňáka v syté oranžové barvě, střední výšky, kvadratického rámce, co nemá uši jak fenek, a který to má ještě v hlavě v pořádku - to je to, co by lidi od plemene měli chtít.

Sice neni uplnej standard a pada nam ucho, ktere dokaze postavit ale i tak, porad je to malina a porad nas zastavuji policajti u nas a ptaji se zda je s PP a od koho je...

Přidejte reakci

Přidat smajlík