Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2018 14:39
Lucccca

XXX.XXX.141.19

Dobrý den, bydlím na vesnici se zahradou, mám 2 pejsky, staffa a yorka. Můj problem je v tom, ze lidi, kteří chodi okolo, mají tendenci strkat ruce přes plot a stafíka hladit. Vubec jim nevadi, ze se druhy muze ustekat k smrti. Kdyz jsem venku a vidim, te to někdo děla, zavolam si psy k sobe. Staff je kontaktní štěňátko, mazlici vyděrač, kdyz někdo jde, sam k plotu utika. Prosim, jak ho to odnaucit? A jak odnaucit lidi z okoli, aby nestrkali ruce, kam nemaji? Problem je v tom, ze to převážně dělají matky s dětmi a tim je to uci. Co kdyz se to jednou přestane jednomu z pejsku libit a někoho kousnou? To bude taky moje vina? Plot je zabezpeceny, pejsci za nej nemuzou, neutikaji. Mame kombinaci planěk, kterými čumák neprostrci a pletiva, na které jsme kvuli lidem museli dat tkaninu, porad u plotu někdo stal, strkal k nam ruce a mazlil si psa. Chapu, ze je roztomilej, ale nedavno jsme se nastěhovali a me by v životě nenapadlo, strkat někomu za plot ruce. Myslite, ze pomuze, kdyz udelame ceduli s nápisem ,,hlazení pejsku přes plot pouze na vlastní odpovednost? Nechci byt za histerku, ale co kdyz, ne ted, ale třeba za rok, az vyroste, někoho vszne pokoušet?

20.9.2018 14:53
assil

XXX.XXX.84.76

No minimálně ta cedule by vám u případného soudu dost přitížila, podobné cedule se berou jako důkaz, že víte o tom, že váš pes je nebezpečný a místo pořádného zabezpečení jen vyvěsíte ceduli. BTW, váš pes nesmí nikoho pokousat ani na vašem pozemku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2018 15:01

Ceduli nedávejte, metr před nynější plot dejte metr od sebe kůly a natáhněte metrové králičí pletivo, tak aby se psi nedostali až k nynějšímu plotu.

20.9.2018 15:35
Domik047

XXX.XXX.183.19

pardon, že neporadim, ale to je děsný, že člověk už nemůže mít vklidu psa ani u sebe na zahradě

20.9.2018 16:45

Já jsem plot "zabednila" úplně, aby ale u mě se jedná jen o branku a bránu, co vedou do ulice...Dřívávějc, když někdo strčil ruku ke psovi a pes ho rafnul, tak si za to mohl dotyčný sám....a na vrata se běžně dávalo "pozor zlý pes".....někdo argumentuje i tím, že pes musí být zabezpečený, protože co když ke psu strčí ruku dítě a bude pokousáno.....já když jsem byla malá, tak co zahrada to většinou hlídací pes a když nějaké z děcek strčilo skrz plot ruku a pes rafnul, tak ještě dostalo od rodičů "přidáno", že strká ruce kam nemá..........

20.9.2018 18:27
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem plot "zabednila" úplně, aby ale u mě se jedná jen o branku a bránu, co vedou do ulice...Dřívávějc, když někdo strčil ruku ke psovi a pes ho rafnul, tak si za to mohl dotyčný sám....a na vrata se běžně dávalo "pozor zlý pes".....někdo argumentuje i tím, že pes musí být zabezpečený, protože co když ke psu strčí ruku dítě a bude pokousáno.....já když jsem byla malá, tak co zahrada to většinou hlídací pes a když nějaké z děcek strčilo skrz plot ruku a pes rafnul, tak ještě dostalo od rodičů "přidáno", že strká ruce kam nemá..........

Dnes je jiná doba, dnes se celá společnost tak nějak "korektně" přizpůsobuje idiotům. Za chvíli bude normálním lidem zakázáno kdeco, aby se při tom idiotům nic nestalo. To platí i v resortech, kde by to člověk nečekal, třeba školství ...

20.9.2018 19:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nepomohl by živý plot? Tento roste hodně rychle. http://www.zivyplot.cz/

20.9.2018 20:48
conie

XXX.XXX.206.202

Cedule vám pomůže, jen musí být správně formulovaná - např. Objekt střežen psem. Nic o zlém psovi apod. Pozemek mi hlídají 2 pastevci, cedule jsem probrala s právníkem, máme tam obrázek našich psů a uvedený nápis, cedule umístěné po cca 3 - 4 m na plotě v různé výšce - obr. pro případné negramotné, různá výšky . kdyby k nám zavítal trpaslík.

20.9.2018 21:46
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

conie napsal(a):
Cedule vám pomůže, jen musí být správně formulovaná - např. Objekt střežen psem. Nic o zlém psovi apod. Pozemek mi hlídají 2 pastevci, cedule jsem probrala s právníkem, máme tam obrázek našich psů a uvedený nápis, cedule umístěné po cca 3 - 4 m na plotě v různé výšce - obr. pro případné negramotné, různá výšky . kdyby k nám zavítal trpaslík.

V čem vám konkrétně řekl ten právník, že vám cedule pomůže?Když tam vleze dítě pro míč (strčí tam ruku), a pastevci ho potrhají, k čemu myslíte, že ta cedule bude?
Žádná cedule nemůže nahradit škodu (na zdraví či životě nevyjímaje), kvůli nedostatečnému zabezpečení psa. A můžete je mít klidně metr od sebe a v několika výškách.

20.9.2018 23:02

...pro naivky - pane Broucku... - prosim o vysvetleni Vaseho prispevku.
Psa mate zabezpeceneho - je za plotem na Vasem pozemku. Na plotu jsou cedule. Nekdo tam preci jen strci prst a pes ho kousne (nedovolene vniknuti?). Myslite si, ze ten nekdo bude realne volat policii? Pokud ano a policie prijede (predpokladam mestska), tak udela co? Sepise se protokol. Dostanete predvolani. Podate vysvetleni (pujde s Vami pravnik). Pes je ockovany. Pokuta? Konec.
Nebo kam myslite, ze renonc onoho "hladice" zajde?
Zakony jsou u nas mozna zvlastni, ale (alespon u takovychto zabomysich valek) vetsinou vitezi zdravy rozum.
Aj pardon - tedy pokud v tom nejede na strane vinika neziskovka - to je pak jina... To jiste ano.

Pro zadavetelku - ono mozna neni od veci na tu policii zavolat a zeptat se primo jich, co s timto problemem delat.... jen at to tam v zaznamech maji.

21.9.2018 08:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

pan Brouček napsal(a):
V čem vám konkrétně řekl ten právník, že vám cedule pomůže?Když tam vleze dítě pro míč (strčí tam ruku), a pastevci ho potrhají, k čemu myslíte, že ta cedule bude?
Žádná cedule nemůže nahradit škodu (na zdraví či životě nevyjímaje), kvůli nedostatečnému zabezpečení psa. A můžete je mít klidně metr od sebe a v několika výškách.

Byly doby, kdy by cedule opravdu nepomohly. Dnes už, naštěstí, stále více soudců uznává, že můj pozemek,je můj pozemek a nikdo tam nemá co dělat. Ty cedule jsou nutností. Máte-li zabezpečeno plotem a příslušná varování/cedule, právo je na vaší straně. Pokud tedy nenarazíte na soudce idiota nebo na zakomplexovanou ženskou, která si chce udělat renomé na kauze s ochranou "vdov a sirotků", jakože zadavatelce strkají prstíky dětičky v doprovodu maminek.

21.9.2018 08:26
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

...pro naivky - pane Broucku... - prosim o vysvetleni Vaseho prispevku.
Psa mate zabezpeceneho - je za plotem na Vasem pozemku. Na plotu jsou cedule. Nekdo tam preci jen strci prst a pes ho kousne (nedovolene vniknuti?). Myslite si, ze ten nekdo bude realne volat policii? Pokud ano a policie prijede (predpokladam mestska), tak udela co? Sepise se protokol. Dostanete predvolani. Podate vysvetleni (pujde s Vami pravnik). Pes je ockovany. Pokuta? Konec.
Nebo kam myslite, ze renonc onoho "hladice" zajde?
Zakony jsou u nas mozna zvlastni, ale (alespon u takovychto zabomysich valek) vetsinou vitezi zdravy rozum.
Aj pardon - tedy pokud v tom nejede na strane vinika neziskovka - to je pak jina... To jiste ano.

Pro zadavetelku - ono mozna neni od veci na tu policii zavolat a zeptat se primo jich, co s timto problemem delat.... jen at to tam v zaznamech maji.

Já se ptal v čem konkrétně ta cedule pomůže!
Na tom není nic k vysvětlování, to je jasně formulovaná otázka, a čekám jasnou odpověď.
A nevím kdo je tady naivka.Když ke psům strčí ruku dítě, a ti ho potrhají (u velkých psů a dítěte to snadno může být na trvalé následky či amputaci), rozhodně to nebude řešit Městská Policie. Pokud se tohle stane, pes dostatečně zabezpečen nebyl, a majitel odejde od soudu nejspíš s podmínkou, a hrazením škody v 7 ciferných částkách.
Ty vaše cedule soud možná jen proformu zmíní, že to není způsob zabezpečení psa atd. Ony také ty cedule ve vztahu ke psu nic nezabezpečují, že ...
Zodpovědnosti, kterou máte ze zákona, vás žádné cedule nezbaví. To je stejné, jako když si dám na auto ceduli: "Nedávám přednost zprava".

21.9.2018 08:27
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

sisi58 napsal(a):
Byly doby, kdy by cedule opravdu nepomohly. Dnes už, naštěstí, stále více soudců uznává, že můj pozemek,je můj pozemek a nikdo tam nemá co dělat. Ty cedule jsou nutností. Máte-li zabezpečeno plotem a příslušná varování/cedule, právo je na vaší straně. Pokud tedy nenarazíte na soudce idiota nebo na zakomplexovanou ženskou, která si chce udělat renomé na kauze s ochranou "vdov a sirotků", jakože zadavatelce strkají prstíky dětičky v doprovodu maminek.

Bohužel, pořád na seznamu.

21.9.2018 09:45
Čajda

XXX.XXX.44.117

pan Brouček napsal(a):
Na tom není nic k vysvětlování, to je jasně formulovaná otázka, a čekám jasnou odpověď.
A nevím kdo je tady naivka.Když ke psům strčí ruku dítě, a ti ho potrhají (u velkých psů a dítěte to snadno může být na trvalé následky či amputaci), rozhodně to nebude řešit Městská Policie. Pokud se tohle stane, pes dostatečně zabezpečen nebyl, a majitel odejde od soudu nejspíš s podmínkou, a hrazením škody v 7 ciferných částkách.
Ty vaše cedule soud možná jen proformu zmíní, že to není způsob zabezpečení psa atd. Ony také ty cedule ve vztahu ke psu nic nezabezpečují, že ...
Zodpovědnosti, kterou máte ze zákona, vás žádné cedule nezbaví. To je stejné, jako když si dám na auto ceduli: "Nedávám přednost zprava".

Bohužel Vaše přirovnání s autem pokulhává. Nikdo se tady nebaví o veřejném prostranství, kde by pobíhali nezabezpečení psi. Tady je řeč o zahradě za plotem, tedy jasně daný soukromý pozemek. A na takovém si můžete s autem třeba skákat překážky a dávat přednost zleva, to Vám nemůže nikdo nic

Pokud by pes prostrkoval hlavu a okusoval procházející děti, pak není o čem. Ale pokud se pes drží ZA plotem a lidi schválně šahají přes/skrz plot, pak Vás trochu schopný právník z této kauzy vyseká (máme tak nějak v rodině přeprávníkováno).

21.9.2018 13:13
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Čajda napsal(a):
Bohužel Vaše přirovnání s autem pokulhává. Nikdo se tady nebaví o veřejném prostranství, kde by pobíhali nezabezpečení psi. Tady je řeč o zahradě za plotem, tedy jasně daný soukromý pozemek. A na takovém si můžete s autem třeba skákat překážky a dávat přednost zleva, to Vám nemůže nikdo nic

Pokud by pes prostrkoval hlavu a okusoval procházející děti, pak není o čem. Ale pokud se pes drží ZA plotem a lidi schválně šahají přes/skrz plot, pak Vás trochu schopný právník z této kauzy vyseká (máme tak nějak v rodině přeprávníkováno).

Nic nepokulhává. Řeč je o cedulích !!! Já se bavím o zbavení odpovědnosti ze zákona jakoukoliv cedulí, tzn. o principu, který nefunguje.
---
To dítě je na veřejném prostranství, a zmrzačil ho váš pes. I kdyby to dítě tam tu ruku dalo ze soukromého pozemku souseda, nic se nemění.
To že tam dítě mohlo strčit ruku a pes ho vážně zranil znamená, že pes není dostatečně zajištěn.
Došlo ke škodě na zdraví.
A kdo je odpovědný říká zákon jasně. Cedule na tom nic nemění.
---
P.S. Mimochodem, zákon o pozemních komunikacích platí i na účelových komunikacích, které jsou v uzavřeném prostoru nebo objektu, a nejsou veřejně přístupné. Takové komunikace většinou jsou na soukromém pozemku. I já sám několik cest vlastním, a na všech platí přednost zprava.
Ale přednost zleva dávat můžete, to vám nikdo opravdu nezakáže.

21.9.2018 13:23

nebo jiný příklad, když dám do šatny ceduli "za vnesené věci nezodpovídáme", taky mě to nezbavuje odpovědnosti, když je něco odcizeno.

21.9.2018 13:50
Čajda

XXX.XXX.44.117

pan Brouček napsal(a):
Nic nepokulhává. Řeč je o cedulích !!! Já se bavím o zbavení odpovědnosti ze zákona jakoukoliv cedulí, tzn. o principu, který nefunguje.
---
To dítě je na veřejném prostranství, a zmrzačil ho váš pes. I kdyby to dítě tam tu ruku dalo ze soukromého pozemku souseda, nic se nemění.
To že tam dítě mohlo strčit ruku a pes ho vážně zranil znamená, že pes není dostatečně zajištěn.
Došlo ke škodě na zdraví.
A kdo je odpovědný říká zákon jasně. Cedule na tom nic nemění.
---
P.S. Mimochodem, zákon o pozemních komunikacích platí i na účelových komunikacích, které jsou v uzavřeném prostoru nebo objektu, a nejsou veřejně přístupné. Takové komunikace většinou jsou na soukromém pozemku. I já sám několik cest vlastním, a na všech platí přednost zprava.
Ale přednost zleva dávat můžete, to vám nikdo opravdu nezakáže.

Ale tady se odpovědnosti nikdo nezbavuje!! Tady už jen někdo neví, jak bojovat s lidskou blbostí!! Tak si říká, že třeba když napíše ceduli, že si nepřeje, aby někdo psy hladil ,tak to třeba maminky přestanou dělat... Zadavatelka píše: "Plot je zabezpeceny, pejsci za nej nemuzou, neutikaji. Mame kombinaci
planěk, kterými čumák neprostrci a pletiva, na které jsme kvuli lidem
museli dat tkaninu" .

Je toto nezabezpečený pes? Když mi nějaká maminka nakloní dítě horem přes plot, aby si pohladilo pejska, protože ti zlí majitelé dětem znemožnili psa hladit skrz plot (proč tedy píšete, že dítě tam může strčit ruku??), taky to bude moje vina, protože nemám plot vysoký dva metry? A když tedy postavím plot vysoký dva metry a sousedovic dítě si stoupne na popelnici a přeleze, taky za to budu moci já, protože plot není nepřekonatelný? Kde to proboha žiju...

Ne, prostě nikdy nebudu stát na straně těch, kteří vědomě porušují pravidla. Hlazení cizích psů celkově, přes plot tuplem, je porušování pravidel, přes to vlak nejede.
A k Vašemu P.S. Nikde nepíšu o komunikacích. Píšu o ZAHRADĚ. A na té si opravdu můžete tvořit pravidla jen vy sám.

21.9.2018 16:26
juhaj

XXX.XXX.11.12

Pokud mám děravý plot a nezamčené dveře, je to moje chyba a budu volána k zodpovědnosti, pokud pes někoho zraní. Ale pokud mám plné zabrzpečení, tedy zamknuto, pevný plot, kudy pes neprostrčí čumák a přesto tam dítě narve ruku, pak nastane jistě nepříjemná situace, která mi znepříjemní život, ale odpovědný je ten, kdo má dítě na starosti a má předvídat, co se může stát, tedy zodpovědná osoba.

22.9.2018 07:24
conie

XXX.XXX.206.202

juhaj napsal(a):
Pokud mám děravý plot a nezamčené dveře, je to moje chyba a budu volána k zodpovědnosti, pokud pes někoho zraní. Ale pokud mám plné zabrzpečení, tedy zamknuto, pevný plot, kudy pes neprostrčí čumák a přesto tam dítě narve ruku, pak nastane jistě nepříjemná situace, která mi znepříjemní život, ale odpovědný je ten, kdo má dítě na starosti a má předvídat, co se může stát, tedy zodpovědná osoba.

Přesně tak, existuje totiž taky osoba, která je zodpovědná za dítě! A cedule nejsou sice zabezpečení, ale prokazují právě zodpovědnost majitele pozemku i v případě nějakých problémů.

22.9.2018 17:04

pan Brouček napsal(a):

...nevim, co presne tim Conie myslela...
Ale vseobecne - ploty, druhe ploty, zive ploty, plotove zasteny, cedule, kamery - jsou vetsinou rady pojistoven (jejich pravniku), jak "se" chranit proti zlounum ci hlupakum.
Pokud splnite co vam doporucili, pokuta at uz jakakoli nepujde za vami, ale za pojistovnou (pokud je tedy clovek pojisten, jinak je to na nem a umu jeho pravnika... - jasne).
A pojistovny (i pravnici) asi moc dobre vedi, proc totoc jako "obrany" mechaniznus po lidech chteji.

Btw. "Zodpovednost, kterou ze zakona mate"... To jste tuknul hrebicek na hlavicku.
Mate ji vy - za psa, ale i druha strana - nema co delat na soukromem oplocenem pozemku bez vedomi majitele (pokud se tedy bavime o matkach, detech atd.).

22.9.2018 22:40
assil

XXX.XXX.120.14

Stačí se podívat na judikáty, jestli pes pokouše někoho na veřejném nebo soukromém pozemku je úplně jedno, vždycky je vinen majitel psa.

23.9.2018 21:18
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

assil napsal(a):
Stačí se podívat na judikáty, jestli pes pokouše někoho na veřejném nebo soukromém pozemku je úplně jedno, vždycky je vinen majitel psa.

Konečně někdo kdo je v obraze.Posledních pár příspěvků je úplně mimo.

24.9.2018 22:52

O tom se nikdo nepre. Prave proto je tu snad debata "jak zabezpecit", ne?
Takze pokud mam napr. "Pojisteni odpovednosti" a dodrzim podminky:

Majitel psa je povinen zabezpečit zvíře tak, aby neohrozilo okolí a ostatní osoby (oplocení pozemku, na kterém se pes nachází, upozornění na přítomnost psa u všech vstupů na pozemek).

Ale stejne se najde chytrak, co si to kousnuti "vynuti", tak uz to proste bude resit pojistovna. Prip. pravnik, kterej to asi bude stavet na stejnejch bodech "obhajoby", jako ta pojistovna.

25.9.2018 15:27
juhaj

XXX.XXX.11.22

Takže ještě jednou podle součastné platné legislativy nesmí být cedule typu pozor zlý pes, ale může být např. objekt hlídán psem.
Pokud dospělý vnikne neoprávněně na zabezpečený pozemek, nebo podnikne pokus tam vniknout a je pokousán psem, jde to na jeho vrub, ať tam cedule je nebo ne. Pokud totéž udělá dítě, jde to na úkor rodiče nebo pověřené osoby. Majitel psa je povinnen pouze doložit platné očkování proti vzteklině.

25.9.2018 16:32
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

juhaj napsal(a):
Takže ještě jednou podle součastné platné legislativy nesmí být cedule typu pozor zlý pes, ale může být např. objekt hlídán psem.
Pokud dospělý vnikne neoprávněně na zabezpečený pozemek, nebo podnikne pokus tam vniknout a je pokousán psem, jde to na jeho vrub, ať tam cedule je nebo ne. Pokud totéž udělá dítě, jde to na úkor rodiče nebo pověřené osoby. Majitel psa je povinnen pouze doložit platné očkování proti vzteklině.

Teď jsem si poprskal oříškama monitor, ale děkuji přesto za pobavení.
Ještě prosím jako třešničku na dortu třeba odkázat na konkrétní zákon a paragraf, který zakazuje ty cedule "typu pozor zlý pes".
Děkuji
P.S. já samozřejmě vím že je to trolling. Ono tvrzení že: "pokousané dítě jde na vrub rodičů, a majitel psa jen doloží platné očkování", už je moc průhledné.

25.9.2018 16:52
juhaj

XXX.XXX.11.22

Pane Broučku, zaspal jste nám dobu dlouhým zimním spánkem. Tak vyčistit monitor od sušenek a pohledat, šup šup, ať jste v obraze.

25.9.2018 17:34

25.9.2018 17:40

Chtěla jsem vložit odpověď právničky na toto téma,ale zkopírovavý příspěvek mně nejde vložit

25.9.2018 17:42
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Kdysi dávno někde psala paní případ, že její pes někoho přes plot pokousal. A že měla cedule Pozor zlý pes. A policie to brala jako přitěžující okolnost, že ví o tom, že má zlého psa a pořádně ho nezabezpečila. A právník jí pak řekl, že má mít ceduli, že je pozemek střežený volně pohybujícím psem, žádná zmínka o tom, že je pes nebezpečný, ale přesně formulované, že je navolno. Protože, kdyby prý měla jen Pozemek střežen psem, tak by si to mohl dotyčný vysvětlit, jako že je pes jen v nějaké části, nebo zavřený.

25.9.2018 19:30
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

juhaj napsal(a):
Pane Broučku, zaspal jste nám dobu dlouhým zimním spánkem. Tak vyčistit monitor od sušenek a pohledat, šup šup, ať jste v obraze.

Já to hledat nebudu, já vím, že nic takového není.

26.9.2018 08:58

26.9.2018 08:59

26.9.2018 09:08
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Přestaňte s tím zápasit, vyjádření nějaké právničky nemá žádnou váhu.Jisté jsou jedině ty judikáty, jak psal assil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík