Mops zkušenosti chov fenka a pes

Mops
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2019 22:55
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat zkušených chovatelu...
Mame 5 ti letého pejska a 7 měsíční fenku.

Pejsci se snaseji dobře. Nyní probíhá první hárání (jsou celkem uhlídatelni, az nyní cca 16 den. Pejsek krapet "blbne", ale nijak extra

- jak dlouho je to prosím ještě nebezpečné? U fenky již krvácení nepozoruji asi 4 den, natekla ještě je....

- a jaké máte zkušenosti s odchovem případných štěňátek? Veterinářka mi vzala odvahu,ze prý jsou mopsinky špatne maminky a jejich to prý na měsíční moji dovolenou ? A náročné porody?

- dále veterinářka mluvila o kastraci, pokud nebudu chtít štěňata... ohledne minimalizace zdravotnich rizik, a samozrejme kvuli psovi...
Vhodne mezi 1-2 haranim ? Mate zkusenost?
Je pravda ze fenka boxerky nam na rakovinu nehezky zemřela a kastrovana nebyla...

- asi jako většina mopsich chovatelů Máme psiky jako děti a nerada bych ji ublížila... Zatím se neumim rozhodnout co je pro ni přínosnější... zda kastrace nebo prirozeno - ale co je přirozeno? Prirozeno je i množit se a ja bych štěňátka chtěla max 1x. Není pak větši týrání, aby pes fenu cítil a nemohl k ni? A pokud by nastaly zdravotní komplikace řešit je, když je pes starý a oslabeny nemoci - ? Když tomu lze predejit ...?

Děkuji za nazory a pěkně jarní dny s hafany :-)
Jana

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2019 23:11

Máte mopsy s PP? Máte psa uchovněného? Pokud ano, a bude uchovněná i fenka, a pokud jsou na sebe krevně vhodní, a budou splněny další podmínky příslušného chovatelského klubu, tak je můžete připustit. Ale pokud není a nebude splněna jedna jediná podmínka z výše uvedených, znamená to, že byste množila psy bez PP, a pro to není vůbec žádný důvod. A už vůbec ne ten, že vy chcete aspoň jenou štěňata. Fena je nepotřebuje, to je pouze saturování touhy majitelky.

11.3.2019 23:18
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Doplním - to jsem zapomněla PP nemá ani jeden !
Jinak moje touha mít štěňata není nijak obrovská. ... :-) slo mi spise o fenu, zda jsou pro ni vhodne...

Pořízení druhého pejska nebylo tudíž z důvodu množení, ale aby Toník mel parťáka

Co další body - me otázky?

11.3.2019 23:25

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Jinak moje touha mít štěňata není nijak obrovská. ... :-) slo mi spise o fenu, zda jsou pro ni vhodne...

Pořízení druhého pejska nebylo tudíž z důvodu množení, ale aby Toník mel parťáka

vhodné to není. veterinářka má pravdu, z toho kouká akorát problém a komplikace.

jo, a pozor. že ten pes začíná 16. den blbnout může klidně znamenat, že plodné dny začínají až teď. není na tom nic neobvyklého, když fena barví, tak to bývá začátek říje a kritická doba nastává potom, když už moc krve není.

takže pozor, v sedmi měsících na prvním hárání by to tím císařem skončilo skoro určitě.

11.3.2019 23:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Pro fenu to nijak vhodné není, aby měla štěňata - jako odstrašující případ může sloužit příspěvek o sibiřských husky, co tu byl minulý týden. Tam museli na císaře, a pak nebyli schopní se postarat o fenu ani o štěňata - takto to vypadá, když laikové množí psy (a to je husky na odchov celkem bezproblémové plemeno, což se o mopsovi říct nedá):

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3556533/problemy-s-fenou-po-porodu?from-list=1#a3556598

a pokračování:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3556558/kojna-fena-pro-stenata-huskyho?from-list=1#a3556580

... vzhledem k tomu, že už se zadavatelka neozvala, tak ani nechci domyslet, tak to se štěňatama a s fenou dopadlo

11.3.2019 23:38
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
vhodné to není. veterinářka má pravdu, z toho kouká akorát problém a komplikace.

jo, a pozor. že ten pes začíná 16. den blbnout může klidně znamenat, že plodné dny začínají až teď. není na tom nic neobvyklého, když fena barví, tak to bývá začátek říje a kritická doba nastává potom, když už moc krve není.

takže pozor, v sedmi měsících na prvním hárání by to tím císařem skončilo skoro určitě.

No to určite dáváme bacha! Rozhodne štěňata neplánujeme!
Mela jsem za to ale,ze jsou 2 fáze 1-10 den a pak 11-21 a ke konci tohoto období zájem již opada ? Ale asi nic není pravidlo

Co konkrétne Vam připadá nevhodné? Aby mělo dva mopsi štěňata nebo v tomto veku? (což je samozřejmostí)

11.3.2019 23:41

No to určite dáváme bacha! Rozhodne štěňata neplánujeme!
Mela jsem za to ale,ze jsou 2 fáze 1-10 den a pak 11-21 a ke konci tohoto období zájem již opada ? Ale asi nic není pravidlo

Co konkrétne Vam připadá nevhodné? Aby mělo dva mopsi štěňata nebo v tomto veku? (což je samozřejmostí)

nevhodné mi připadá množení. a fena ke šťastnému životu štěňata opravdu nepotřebuje. jakýkoliv štěňata byste produkovala kvůli sobě a zrovna mops není plemeno proslulé bezproblémovými porody a odchovem.

11.3.2019 23:54
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Děkuji moc za cenne info

Raději štěňátka riskovat nebudeme. když je fenka nepotřebuje, není duvod.

A jaky názor máte na kastraci?

Informace (viz ze fenka by mela mit 1x v životě štěňata ) - asi reálné nejsou

12.3.2019 06:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Děkuji moc za cenne info

Raději štěňátka riskovat nebudeme. když je fenka nepotřebuje, není duvod.

A jaky názor máte na kastraci?

Informace (viz ze fenka by mela mit 1x v životě štěňata ) - asi reálné nejsou

To, že by měla mít fena jednou za život štěňata je stejně zažitá fáma, jako ta, že když pes žere trávu, tak bude pršet .
Štěňata 1x za život nemají ze zdravotního hlediska na fenu žádný pozitivní vliv, a ještě riskujete, že o ní můžete přijít.
U takto přešlechtěných plemen to vážně není, že si fenka porodí v bedýnce, a Vy se budete chodit jen kochat štěňátkama, a měsíc volna je minimum času, co vás ten odchov bude stát. Ona to není náhoda, že spousta lidí i u psů s PP odchová svůj první vrh, a pak už do toho znovu nejde, i když má drahou uchovněnou fenu s PP.

12.3.2019 07:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No souhlasím se vším již výše psaným. A k té kastraci - já osobně bych nekastrovala, pokud to zvládnete uhlídat a pes nějak extra netrpí. Jo, že bude trochu vyvádět to je jasné, ale některý pes na to reaguje víc, jiný méně. Znám spoustu lidí, co mají feny a psy v jedné domácnosti nekastrované a uhlídat se to dá. Někdo to řeší jen oddělením, někdo tak, že jednoho ze psů pošle na "prázdniny".

Ale pokud by to pes nesl fakt špatně, tak pak bych kastrovala. Mám také psa a fenu, zatím nekastrované - uvidím až pak jak na tom pes bude, kdyby to nesl fakt hodně špatně, tak pak dám kastrovat jeho (fena je s PP). Ale pokud to nebude až tak hrozné, tak kastrovat nebudu.

Když jsem měla ještě předešlého psa, tak ten z hárání feny v baráku byl úplně hotový. A to pes byl venku, fena doma a nosila se venčit mimo zahradu. Pes několik nocí proseděl pod okny a vyl, nežral, nedalo se s ním nic dělat. Nechtěl chodit na procházky, celou cestu se ohlížel a táhnul zpátky domů, kdybych ho pustila navolno tak se otočí a běží domů. Nedal se na nic motivovat (přesto, že jinak byl hodně žravý). Už jsem i tam přemýšlela nad kastrací. Naivně jsem si myslela, že čím bude starší, tím to bude lepší, ale ono se to naopak zhoršovalo. A jak byl starší a měl zdravotní problémy tak i ty se s každým háráním zhoršovaly. Nakonec už jsem byla rozhodnuta pro kastraci - jenže v tu dobu onemocněla fena a musela se dát kastrovat ze zdravotních důvodů ona, takže psa už jsem nekastrovala.

Nynější pes je zvyklý v přítomnosti háravky i cvičit. Když hárala matky fena tak z toho taky extra nešílel, ale byl ještě mladý. Uvidíme jak to bude, ale myslím, že tak hrozné jako u předchozího psa ne.

12.3.2019 08:42
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Marcel i Vám velmi děkuji za příspěvek!
Náš pes myslím extra netrpí. Spis spolu litaji a je pak jako spravný mops dychavicny jako astmatik ale je vidět, že by si říct dal. Ovsem fenu nikdy neměl možná ani proto mu to tolik zatim nechybí?

Kastrovat bych nechala fenku a to hlavně k předchozí strasne zkušenosti s rakovinou mléčných žláz. .. A jak čtu ruzne příspěvky ve většině případů ke kastraci ze zdravotních důvodů stejne nekdy dojde. Ja myslím že je lepší dřív, v plném zdraví, než řešit pak akutní případ? Navíc tedy pak řešit cele roky oddělování zvířat a "trapit" je odpiranou sex. Touhou? Navíc naší pejsci jsou na nas velmi fixovani a dat jednoho k babičce je pro ne Velké trápení - nežerou a jsou smutni. .. takže toto reseni vhodne není.

Budu ráda za další příspěvky a názory k tomuto tematu, kastraci. .. vek? Prevence? Jak to fenka snášela

Štěňátka jste mi včera pomohli vyresit. A rozhodne je riskovat nebudu !

12.3.2019 11:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Co se mně týče, já jsem pro preventivní kastraci(a proto taky nemám fenku ) Zažila jsem rakovinu mléčných žláz u feny příbuzných, zažila jsem těžké záněty dělohy u starých fen kamarádů a opravdu riskovat narkózu u 7leté feny dogy nic moc A ještě jedna zkušenost: starší feny, operované(kastrované) pro těžkou pyometru, byly pak z 99% opravdu inkontinentní.

12.3.2019 13:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Co se mně týče, já jsem pro preventivní kastraci(a proto taky nemám fenku ) Zažila jsem rakovinu mléčných žláz u feny příbuzných, zažila jsem těžké záněty dělohy u starých fen kamarádů a opravdu riskovat narkózu u 7leté feny dogy nic moc A ještě jedna zkušenost: starší feny, operované(kastrované) pro těžkou pyometru, byly pak z 99% opravdu inkontinentní.

Já jsem kastrovala fenu po 1. hárání a inkontinentní byla taky.

12.3.2019 14:51

Na štěňata se vykašlete, psy nemáte vyšetřené ani na pately, ani na PDE, takže bych to vůbec neriskovala a fenka bez nich dožije úplně v pohodě.

Co se kastrace týká, já sama v tom jasno nemám. První fena, nikdy štěňata neměla, uzavřená pyometra, díky dalším komplikacím přežila po operaci pouze další 4 měsíce. Další fena, chovná, odchovala jeden vrh, skrytá pyometra bez příznaků, na kterou se přišlo náhodou v jejích deseti letech, po kastraci je v pohodě. Mléčné lišty v pohodě (ťuk ťuk). Třetí fena z množírny, továrna na štěňata, po adopci kastrovaná, po roce nádor mléčné žlázy (nezhoubný)... Kdybych se měla u mladé zdravé feny rozhodovat, tak prostě fakt nevim...
Ve Vašem případě bych možná raději kastrovala psa, protože u samce to není takový zásah, jako operace břicha u feny.

12.3.2019 19:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Děkuji moc. Nactu ještě další diskuze a promluvim si s veterinářkou. ..

13.3.2019 22:44
fikovnice

XXX.XXX.135.146

marcelaamax napsal(a):
No souhlasím se vším již výše psaným. A k té kastraci - já osobně bych nekastrovala, pokud to zvládnete uhlídat a pes nějak extra netrpí. Jo, že bude trochu vyvádět to je jasné, ale některý pes na to reaguje víc, jiný méně. Znám spoustu lidí, co mají feny a psy v jedné domácnosti nekastrované a uhlídat se to dá. Někdo to řeší jen oddělením, někdo tak, že jednoho ze psů pošle na "prázdniny".

Ale pokud by to pes nesl fakt špatně, tak pak bych kastrovala. Mám také psa a fenu, zatím nekastrované - uvidím až pak jak na tom pes bude, kdyby to nesl fakt hodně špatně, tak pak dám kastrovat jeho (fena je s PP). Ale pokud to nebude až tak hrozné, tak kastrovat nebudu.

Když jsem měla ještě předešlého psa, tak ten z hárání feny v baráku byl úplně hotový. A to pes byl venku, fena doma a nosila se venčit mimo zahradu. Pes několik nocí proseděl pod okny a vyl, nežral, nedalo se s ním nic dělat. Nechtěl chodit na procházky, celou cestu se ohlížel a táhnul zpátky domů, kdybych ho pustila navolno tak se otočí a běží domů. Nedal se na nic motivovat (přesto, že jinak byl hodně žravý). Už jsem i tam přemýšlela nad kastrací. Naivně jsem si myslela, že čím bude starší, tím to bude lepší, ale ono se to naopak zhoršovalo. A jak byl starší a měl zdravotní problémy tak i ty se s každým háráním zhoršovaly. Nakonec už jsem byla rozhodnuta pro kastraci - jenže v tu dobu onemocněla fena a musela se dát kastrovat ze zdravotních důvodů ona, takže psa už jsem nekastrovala.

Nynější pes je zvyklý v přítomnosti háravky i cvičit. Když hárala matky fena tak z toho taky extra nešílel, ale byl ještě mladý. Uvidíme jak to bude, ale myslím, že tak hrozné jako u předchozího psa ne.

Mám takový dotaz...možná je to hloupost...ale napadlo mě - šlo by nechtěnému nakrytí zabránit tím, že by fenka nosila hárací kalhotky (po celou "rizikovou" dobu)? Jako takový "pás cudnosti"...? Nebo si nadržený pes poradí i s tímto?

14.3.2019 00:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

poradí a snadno

14.3.2019 07:11

fikovnice napsal(a):
Mám takový dotaz...možná je to hloupost...ale napadlo mě - šlo by nechtěnému nakrytí zabránit tím, že by fenka nosila hárací kalhotky (po celou "rizikovou" dobu)? Jako takový "pás cudnosti"...? Nebo si nadržený pes poradí i s tímto?

....tuším, že velmi lehce...........

14.3.2019 07:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):

Myslím si, že kalhotky by opravdu nebyly problém . Když jsou někteří psi schopní nakrýt přes kotec, rozkousat klec, nebo projít třeba dveřma

14.3.2019 10:43

fikovnice napsal(a):

Zrovna u mopse bych hárací kalhotky nepoužívala ani k jejich původnímu účelu - mopsí feny se totiž nedokáží očistit (vzhledem k fyzické konstituci si tam nedosáhnou) a tudíž jsem se vždy bála zapaření, usazování nečistot, zaschlé krve a podobných problémů.
Nehledě na to, že sundat gaťky si umí samy i bez pomoci psa během pár vteřin

14.3.2019 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zrovna u mopse bych hárací kalhotky nepoužívala ani k jejich původnímu účelu - mopsí feny se totiž nedokáží očistit (vzhledem k fyzické konstituci si tam nedosáhnou) a tudíž jsem se vždy bála zapaření, usazování nečistot, zaschlé krve a podobných problémů.
Nehledě na to, že sundat gaťky si umí samy i bez pomoci psa během pár vteřin

Pokud je to s háráním a čištěním jak píšete...tak tady bych do kastrace šla bez debat. A jinak z mého pohledu...to je katastrofa pes Jako mě se tihle krátkočumákoví líbí, ale tohle je opravdu týrání chovem

14.3.2019 11:19

lesnížínka napsal(a):
Pokud je to s háráním a čištěním jak píšete...tak tady bych do kastrace šla bez debat. A jinak z mého pohledu...to je katastrofa pes Jako mě se tihle krátkočumákoví líbí, ale tohle je opravdu týrání chovem

Toto není záležitost krátkého čumáku, ale širokého hrudníku, přes který se ten pes prostě neohne. Myslím, že stejný problém bude u frbulů a konstitučně podobných psů.

14.3.2019 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Toto není záležitost krátkého čumáku, ale širokého hrudníku, přes který se ten pes prostě neohne. Myslím, že stejný problém bude u frbulů a konstitučně podobných psů.

Ano vím, tam jde o celou konstituci psů. A samozřejmě to není narážka na vás. Myslím to všeobecně.

14.3.2019 11:26

lesnížínka napsal(a):
Ano vím, tam jde o celou konstituci psů. A samozřejmě to není narážka na vás. Myslím to všeobecně.

Neberu to jako narážku na sebe a v podstatě s vámi souhlasím.

14.3.2019 16:13
fikovnice

XXX.XXX.131.20

lupus4 napsal(a):
poradí a snadno

OK, díky za odpověď. Vám i ostatním.

14.3.2019 17:18
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.32.228

lesnížínka napsal(a):

Tak naše Rozi, se čistila dokonale. Nevím, zda tím,že je ještě mladá a nemá tak silnou hruď .. Ale byla šikovná 👍

Je to i o povaze psa...

A že je to katastrofa pes??? No tedy? 😲😀 neznám lepšího tvora ❤ je vidět, že zkušenosti s nim nemate - co je něm špatného? Všichni chovatele co znám z mopsí komunity se k němu vždy vrátili. ..
Také proto máme dva že 😉

Nečekala bych od zdejších "milovníků" psu takové haněni ... 🙊. Pro každého je katastrofa něco jiného a že je to Váš názor neznamená,že je to názor plodný
Myslím, že toto by se dotklo i Vás, kdybych Vám napsala o Vasem psovi, že je katastrofa ... stejně jako každému, když se mu haní jeho milovaní...😍

15.3.2019 07:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak naše Rozi, se čistila dokonale. Nevím, zda tím,že je ještě mladá a nemá tak silnou hruď .. Ale byla šikovná 👍

Je to i o povaze psa...

A že je to katastrofa pes??? No tedy? 😲😀 neznám lepšího tvora ❤ je vidět, že zkušenosti s nim nemate - co je něm špatného? Všichni chovatele co znám z mopsí komunity se k němu vždy vrátili. ..
Také proto máme dva že 😉

Nečekala bych od zdejších "milovníků" psu takové haněni ... 🙊. Pro každého je katastrofa něco jiného a že je to Váš názor neznamená,že je to názor plodný
Myslím, že toto by se dotklo i Vás, kdybych Vám napsala o Vasem psovi, že je katastrofa ... stejně jako každému, když se mu haní jeho milovaní...😍

To katastrofální bylo myšleno vzhledem ke zdraví psa - nejsou schopni sami rodit, feny se nedokáží čistit, mají problémy s dýcháním, s horkem.

Prostě v porovnání s jiným plemenem, které zvládá tak nějak všechno samo a je bez nějaký problémů je mops opravdu chovem "zkažené" plemeno.

A to proti nic nic nemám - vím, že povahově jsou úžasní.

15.3.2019 08:12

Je to i o povaze psa...

Také proto máme dva že 😉

...no ono spíš je to katastrofa kam až některá plemena nechali lidé zajít.....

15.3.2019 10:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
To katastrofální bylo myšleno vzhledem ke zdraví psa - nejsou schopni sami rodit, feny se nedokáží čistit, mají problémy s dýcháním, s horkem.

Prostě v porovnání s jiným plemenem, které zvládá tak nějak všechno samo a je bez nějaký problémů je mops opravdu chovem "zkažené" plemeno.

A to proti nic nic nemám - vím, že povahově jsou úžasní.

Děkuju, ano, přesně tak jsem to myslela a netýká se to jen mopsů, jen tady je řeč o mopsech zrovna.

18.3.2019 23:29
bilusik

XXX.XXX.168.130

lesnížínka napsal(a):
Děkuju, ano, přesně tak jsem to myslela a netýká se to jen mopsů, jen tady je řeč o mopsech zrovna.

Ale to máte stejné nebo ještě horší třeba i u anglických buldoků, francouzských buldočků, grifonků apod. A zrovna třeba angličtí buldoci a francouzští buldočci jsou na tom s porodama ještě hůře než mopsové - u AB a FB končí císařem drtivá většina porodů. Zatímco většina mopsů je schopna porodit a císařem končí u mopsů daleko méně porodů než u buldoků a buldočků. Takže jsou ještě daleko horší plemena než mops. Třeba šarpej - kožní problémy a problémy s očními víčky a by vůbec viděli. Argentinská doga - s bílou barvou nesená hluchota, apod. Takže mops na tom opravdu není nejhůře a má nádhernou nekonfliktní povahu. Takže řekl bych, že u mopse vidí každý jen to co tam vidět chce, kdo je miluje ten vidí i jejich pozitiva.

18.3.2019 23:40

bilusik napsal(a):
Ale to máte stejné nebo ještě horší třeba i u anglických buldoků, francouzských buldočků, grifonků apod. A zrovna třeba angličtí buldoci a francouzští buldočci jsou na tom s porodama ještě hůře než mopsové - u AB a FB končí císařem drtivá většina porodů. Zatímco většina mopsů je schopna porodit a císařem končí u mopsů daleko méně porodů než u buldoků a buldočků. Takže jsou ještě daleko horší plemena než mops. Třeba šarpej - kožní problémy a problémy s očními víčky a by vůbec viděli. Argentinská doga - s bílou barvou nesená hluchota, apod. Takže mops na tom opravdu není nejhůře a má nádhernou nekonfliktní povahu. Takže řekl bych, že u mopse vidí každý jen to co tam vidět chce, kdo je miluje ten vidí i jejich pozitiva.

no tak zrovna hájit zmršeninku tím, že je úžasná a že jiní psi jsou na tom ještě hůř, to přece není argument.

anglický buldok je koneckonců povahově taky zvíře, na které jeho chovatelé nedají dopustit.

kdo chce, měl by hlavně vidět, kam mopse přivedlo šlechtění na extrémní znaky.

viděla jsem i projekt, tuším že v německu, na regeneraci mopsů a jejich návrat do "původního stavu". s delším nosem, aby to mohlo dýchat, bez zatočeného ocasu - a přechodových obratlů v páteři a tak podobně.

18.3.2019 23:51
bilusik

XXX.XXX.168.130

no tak zrovna hájit zmršeninku tím, že je úžasná a že jiní psi jsou na tom ještě hůř, to přece není argument.

anglický buldok je koneckonců povahově taky zvíře, na které jeho chovatelé nedají dopustit.

kdo chce, měl by hlavně vidět, kam mopse přivedlo šlechtění na extrémní znaky.

viděla jsem i projekt, tuším že v německu, na regeneraci mopsů a jejich návrat do "původního stavu". s delším nosem, aby to mohlo dýchat, bez zatočeného ocasu - a přechodových obratlů v páteři a tak podobně.

Tak to je zcela reálný argument, protože jak jsem psal výše, s porodama jsou na tom AB a FB daleko jhůře a s dýcháním jsou na tom stejně. A jak jsem psal, je tu spousta plemen s bílou barvou, kde lítá třeba hluchota nebo slepota a nikdo tu ta plemena tak nepitvá. Takže projekt si můžete strčit do řiti, Německo není země původu, takže tam mohli vymyslet jen křížence různých plemen - tzv - retro mops - což je asi ten jejich slavný projekt - kříženec bez PP nebo s PP UCI a podobných paskvil organizací - ale rozhodně ne s PP FCI. Takže němečtí inženýři ( i ti východo němečtí )by se spíše měli zamýšlet nad svým zparchantělým a přešlechtěným plemenem s kapřím hřbetem - NO, nebo nervní dobrmany (třeba modré - kožní problémy), nebo jejich chrochtavé boxery, kteří na tom nejsou o moc lépe s dýcháním a porody (také časté císaře) než mopsové ... - hlavně ať se nepouští do plemen se kterými nemají historicky nic společného ... Koukám, vy jste také asi jen teoretická odbornice ... Nechte zemi původu, ať si s plemenem poradí, nikdo jiný vzhled a standard měnit svévolně nemůže. A křížence typu retro mops, to opravdu nebude to pravé ořechové, to ať si němci opravdu nechají u nich v Německu a makají na svých nemocných a přešlechtěných plemenech.

Neregistrovaný uživatel

19.3.2019 00:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.136

bilusik napsal(a):
Tak to je zcela reálný argument, protože jak jsem psal výše, s porodama jsou na tom AB a FB daleko jhůře a s dýcháním jsou na tom stejně. A jak jsem psal, je tu spousta plemen s bílou barvou, kde lítá třeba hluchota nebo slepota a nikdo tu ta plemena tak nepitvá. Takže projekt si můžete strčit do řiti, Německo není země původu, takže tam mohli vymyslet jen křížence různých plemen - tzv - retro mops - což je asi ten jejich slavný projekt - kříženec bez PP nebo s PP UCI a podobných paskvil organizací - ale rozhodně ne s PP FCI. Takže němečtí inženýři ( i ti východo němečtí )by se spíše měli zamýšlet nad svým zparchantělým a přešlechtěným plemenem s kapřím hřbetem - NO, nebo nervní dobrmany (třeba modré - kožní problémy), nebo jejich chrochtavé boxery, kteří na tom nejsou o moc lépe s dýcháním a porody (také časté císaře) než mopsové ... - hlavně ať se nepouští do plemen se kterými nemají historicky nic společného ... Koukám, vy jste také asi jen teoretická odbornice ... Nechte zemi původu, ať si s plemenem poradí, nikdo jiný vzhled a standard měnit svévolně nemůže. A křížence typu retro mops, to opravdu nebude to pravé ořechové, to ať si němci opravdu nechají u nich v Německu a makají na svých nemocných a přešlechtěných plemenech.

Kdyby do plemen cehokoli mohla kecat jen zeme puvodu je tady dneska dost mozna cca polovina. U koni vidim krasny priklad v huculovi. Neni to cesky kun a presto ho cesi zachranili jako plemeno. A jen proto ze ostatni delaj neco hur neznamena ze u vas je vse cajk. Neni. I kdyz je jinde hur. To ze u mopse je to taky bida to nezmeni. Nikdo vam nebere ze je to uzasny plemeno. Tim spis byste se ale mela zasazovat o rozvoj pro plemeno prinosny, kort takovy co jim zjednodussi dost veci. A ne si kecat ze je to nahov no bezpapirovy a ze tak jak to delate vy a dalsi kteri dovedli plemeno do tohohle je nej. Neni. Ale hadam ze jste tak zaslepena ze vam to nedojde.

19.3.2019 00:10
bilusik

XXX.XXX.168.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyby do plemen cehokoli mohla kecat jen zeme puvodu je tady dneska dost mozna cca polovina. U koni vidim krasny priklad v huculovi. Neni to cesky kun a presto ho cesi zachranili jako plemeno. A jen proto ze ostatni delaj neco hur neznamena ze u vas je vse cajk. Neni. I kdyz je jinde hur. To ze u mopse je to taky bida to nezmeni. Nikdo vam nebere ze je to uzasny plemeno. Tim spis byste se ale mela zasazovat o rozvoj pro plemeno prinosny, kort takovy co jim zjednodussi dost veci. A ne si kecat ze je to nahov no bezpapirovy a ze tak jak to delate vy a dalsi kteri dovedli plemeno do tohohle je nej. Neni. Ale hadam ze jste tak zaslepena ze vam to nedojde.

Ale prdlajs, nikdo není zaslepený, jen to vidím reálně, že je spousty plemen, co jsou na tom hůře než mops nebo stejně. A zrovna němci, když vidím jak zmršili svoje plemena, tak opravdu projekty na jiná plemena zrovna u němců nejsou na místě - to vidí snad každý - dávat za příklad němce s nějakým projektem, to opravdu není na místě - ať si udělají projekt na ozdravení a záchranu svojich plemen. Takže jak jsem napsal, každý tam vidí co tam chce vidět. Odpůrci, co ho nikdy neměli a nerozumí tomu, tak na toto plemeno budou vždy kydat hnůj a budou třeba slepě vychvalovat německého ovčáka či argentinskou dogu či francouzského buldočka - což také určitě není to pravé ořechové. Takže tyto diskuze je třeba vždy brát s rezervou a nadhledem, vždy budou dva tábory, stejně jako u jiných plemen.

19.3.2019 07:52

Já jsem odpůrce zmršeninek a brachycefalik je zmršeninka. že mezi zmršeninky patří i buldok nebo boxer nic nemění na tom, že tam patří i mops. nebo všichni ostatní psi s extrémními znaky.

19.3.2019 08:21
hn..

XXX.XXX.245.254

Já jsem odpůrce zmršeninek a brachycefalik je zmršeninka. že mezi zmršeninky patří i buldok nebo boxer nic nemění na tom, že tam patří i mops. nebo všichni ostatní psi s extrémními znaky.

mám boxery s PP a naprosto souhlasím. Sice jsou to báječní psi, v mladším věku vhodní ke všemožným sportům, ale o zdravotních problémech bych mohla napsat knihu. A nejde jen o známé problémy se srdcem a nádory.

19.3.2019 10:57
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.35.4

Já myslím, že se tady az moc fanaticky braní "svoje" pravda. Což je chyba, protoze po zlém si ji každý braní i když podvedomne už ví, že to ani pravda není 😊

Já mám třeba zkušenosti opačné : měli jsme 3 boxeři (2 feny a 1 psa) všichni bez PP, bez jakýchkoliv zdravotních problémů. Zemřeli ve věku 11-13 let na nádor.

Ted mám 2 mopsiky, bez papírů / jednomu skoro 6 let, druhOU 7 měsíční .. posuzovat budu jen toho staršího a KLEPU na co mužů bez problémů.

Jediny pes s PP (Kolie - babičky mého muže) - pes nemel ani jedno varle - zemřel v 5 ti letech. JISTĚ, její chyba, že si to nezkontrolovala, ale věřila ze pes s PP bude 100 % ok... nebyla odborník, proto šla na "záruku"

Každý pes (i clovek) věkem stárne a nemoci přichází - bohužel.

Takže myslím, že posuzovat a vše házet do jednoho pytle je nesmysl. Stejně tak vehementně, urážlivě a povýšeně reagovat na dotazy ostatních

11 let jsem na fóru lidi, co máme dvojčátka a nikdo by si tam nedovolil takto vyjadřovat. ... A věřte i tam se lidi stále dokola ptají na to samé ( kojeni, krmení, pleny, vztekani. ..) - pokud nemam náladu nebo co k tomu říct neodpovídam - a už vůbec ne urážlivě, arogantne nebo povýšeně .

Jistě, jste tu odborníci na psy a slušných rad si vážím a vezmu si z nich - ale mnozí by si meli prostudovat základy slušného chování, když chtějí vystupovat "veřejne" ... Pak by se žilo na teto planetě lip zvířatům u lidem 💕

19.3.2019 11:12
janaa

XXX.XXX.35.14

Mopsíci opravdu nejsou zdravé plemeno, a to že na tom jsou jiná plemena ještě hůře, je jen smutné. Ano, jsou povahově úžasní, kašpárci a blbouni, ale co s nima člověk udělal, to je opravdu tragédie. Z mopsích skupin na FB mám dojem, že každý druhý má operované měkké patro, rozšiřované nosní dírky, operované vrásky na čumáku, problémy s očima. Aspoň že na PDE už se dá testovat. Ono opravdu pokud by chtěly chovatelské kluby celosvětově pro plemeno něco udělat, tak se vydat opačným směrem než dosud, k prodloužení čumáku, rozšíření nosních dírek atd. Jinak je to fakt cesta do pekel

19.3.2019 11:28

19.3.2019 15:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus....tak to je naprosto super fór! I když až bolavě pravdivý

Hombrey

2.8.2020 14:56
Hombrey

XXX.XXX.138.141

Vykastrujte sebe a né ty bezbranné bobánky.Pochopím kastraci zdivočelých koček.Ale né pejsků,které jsme si vědomně pořídili

2.8.2020 15:05

Hombrey napsal(a):
Vykastrujte sebe a né ty bezbranné bobánky.Pochopím kastraci zdivočelých koček.Ale né pejsků,které jsme si vědomně pořídili

Ani kastrace ze zdravotních důvodů? Opakované pseudogravidity, kryptorchismus apod.?

3.8.2020 17:44
tero

XXX.XXX.236.121

nevhodné mi připadá množení. a fena ke šťastnému životu štěňata opravdu nepotřebuje. jakýkoliv štěňata byste produkovala kvůli sobě a zrovna mops není plemeno proslulé bezproblémovými porody a odchovem.

Vy jste někdy mopse měla? Naše fenka kdysi byla prvotřídní máma i porod proběhl v pohodě. Samozřejmě s PP.

3.8.2020 19:18
Terven

XXX.XXX.110.191

tero napsal(a):
Vy jste někdy mopse měla? Naše fenka kdysi byla prvotřídní máma i porod proběhl v pohodě. Samozřejmě s PP.

Bodlinka je veterinář, takže si troufám tvrdit, že má k dispozici větší vzorek k posouzení než vy s jednou fenou.

3.8.2020 21:29

Terven napsal(a):
Bodlinka je veterinář, takže si troufám tvrdit, že má k dispozici větší vzorek k posouzení než vy s jednou fenou.

Navíc "kdysi". Ty extrémní deformity, to byla raketová rychlost. Třeba dřív ten nos jenom neměli, ale teď vypadají, že jim dal někdo dělo a vrazil jim ho dovnitř lebky.

3.8.2020 23:42

"Já žádnou nemám. Ani kosti."
V létě taky nefunguje :-) Měli by to zakázat.
https://www.youtube.com/watch?v=mL8NJohR65M

Přidejte reakci

Přidat smajlík