Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčStaffbulik
XXX.XXX.175.32
Dobrý den
Minuli víkend jsme si pořídili štěňátko stafordšírskeho bulteriera... Pejsek je bez pp ale byla jsem ujistena ze je čistokrevný... Rodiče pejska sem vyděla pouze na fotce bohužel ne osobně...
Teď tak nějak brouzdam internetem a začínám se obávat jestli opravdu čistokrevný je... Vím že je to složité poznat takhle uz od malého stěnda ale zajímali by mě i názory ostatních lidí... Štěňátko jsme si už zamilovali takže pokud by se potvrdilo že není čistokrevný i tak by jsme si ho nechali...
Jak se to tu množí ti zoufalí páníčci, co už u čerstvě přivezeného štěněte pochybují. Tak to snad vidím už u "chovatele". A to jste jako neviděla ani matku? To je divný ne?
Když už psa bez pp, tak ale aspoň obhlídnu oba rodiče, vzhled, povahu atd. a počítám s možnými zdravotními problémy. Ale myslím si, že u každého plemene se dá najít chovná stanice s rozumnými cenami a dobrou povahou i zdravotními výsledky.
Staffbulik
XXX.XXX.175.32
Terven
napsal(a):
Já si na rozdíl od janaa myslím, že se stafbulem to něco společného má, ale čistokrevný rozhodně není.
A trochu OT - ten postroj je trochu velký na takové štěně, ne? Fotka sice zkresluje, ale ta zadní část s úchytem na vodítko mu zasahuje až kamsi na bříško, to je blbě.
Postroj je ten nejmenší co jsme kde sehnali.. Velký mu není... Jen byl při pořizování fotky povoleny protože byl pejsek najezeny a tak jak to má klasicky zapnuté tak jsme to nedopli
Staffbulik
napsal(a):
Postroj je ten nejmenší co jsme kde sehnali.. Velký mu není... Jen byl při pořizování fotky povoleny protože byl pejsek najezeny a tak jak to má klasicky zapnuté tak jsme to nedopli
Nemyslela jsem, že by mu to bylo volné, ale spíš dlouhé:-) Prostě vzadu mu to zasahuje někam, kam nemá. To nemá s povolením nebo utažením co dělat. Je to postroj na o dost většího psa.
Určitě existují i menší, běžně vídám v postrojích jorky a čivavy, takže nevěřím, že by na malého skorostafbula nebyly k sehnání.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já v něm tedy vidím čivavu...jinak, jak je starý? Vypadá tak, že mmá max měsíc.
Terven
napsal(a):
Podle tvaru hlavičky mě napadlo totéž , ale bulla tam vidím taky a čivava x bull mi přijde jako opravdu třeskutá kombinace
Možná třeskutá, leč reálná Holt nevýhoda kupovat štěně bez rodokmenu.
Terven
napsal(a):
Podle tvaru hlavičky mě napadlo totéž , ale bulla tam vidím taky a čivava x bull mi přijde jako opravdu třeskutá kombinace
to je pak jasné proč nemohli ukázat matku a otce
postroj jste koupili na dospělého psa a i kolem krku je prostě velký. Chce to koupit malý, ne dle plemeno ale dle rozměrů
napsal(a):
Já v něm tedy vidím čivavu...jinak, jak je starý? Vypadá tak, že mmá max měsíc.
Přesně tak, výraz čívy. To mě napadlo jako první. :)
Stafbulíky znám i jako štěňata a tohle je dost jinde. Lebka, stavba těla...
napsal(a):
Přesně tak, výraz čívy. To mě napadlo jako první. :)
Stafbulíky znám i jako štěňata a tohle je dost jinde. Lebka, stavba těla...
Jj, tohle má do sbt hodně daleko, ale zase bude skladnější
napsal(a):
Jj, tohle má do sbt hodně daleko, ale zase bude skladnější
A nebude jako malý tank. Z toho jsou lidé, kteří si zjistí akorát tak to, že je to rodinný milouš, často rozčarovaní a najednou neví, jak řešit, když jim malé štěně s přehledem pošle k zemi dítě. Z radosti.
Já se právě hned zarazila, jestli to není omyl, jestli to neměl být dotaz na čivavu. No co už, ať mají mrně rádi a nechají si ho. A pro příště se možná poučí.
Nechci sejckovat, ale dle fotky ma fantazie vidi dospelaka = dlouhy mohutny telo na nizkejch nozkach s vypouklejma ockama a kratkym cumackem.
Takovej velkej/malej pes.
Ale kdyz to milujes, neni co resit :)
napsal(a):
Nechci sejckovat, ale dle fotky ma fantazie vidi dospelaka = dlouhy mohutny telo na nizkejch nozkach s vypouklejma ockama a kratkym cumackem.
Takovej velkej/malej pes.
Ale kdyz to milujes, neni co resit :)
ale to snad ne. To by snad každý poznal že jde o dospělého psa- chování, zuby?
Markéta80
napsal(a):
Vážně? Když nekdo věří v cistokrevnost štěněte aniž by viděl aspoň fenu, tak proč by nemohl být dvouletý pes znovu štěnětem 😄
Markéta80
napsal(a):
Aj aj. Ja pisu o tom, ze vidim dospelaka - ...ne na fotce. Ale v budoucnu...
Staffbulik
napsal(a):
Dobrý den
Minuli víkend jsme si pořídili štěňátko stafordšírskeho bulteriera... Pejsek je bez pp ale byla jsem ujistena ze je čistokrevný... Rodiče pejska sem vyděla pouze na fotce bohužel ne osobně...
Teď tak nějak brouzdam internetem a začínám se obávat jestli opravdu čistokrevný je... Vím že je to složité poznat takhle uz od malého stěnda ale zajímali by mě i názory ostatních lidí... Štěňátko jsme si už zamilovali takže pokud by se potvrdilo že není čistokrevný i tak by jsme si ho nechali...
Štěňátko krásné, ale Staffbulla vidělo tak možná na fotce.
Ani se raději neptám, kolik jste za něj dali ... 🤫
Staffbulik
XXX.XXX.139.11
Tak Teda nevím ale myslím si že čivava vypadá úplně jinak... Každopádně děkuji za všechny vaše názory...
Stanatku je v pondělí 8 týdnu a váha je 3.5 kg což jako dle mého čivava opravdu nebude... A nebude to ani dospělí pes je to fakt štěně 🤣 tohle byl dle mého opravdu,, kvalitní,, komentář 🤣
Staffbulik
napsal(a):
Tak Teda nevím ale myslím si že čivava vypadá úplně jinak... Každopádně děkuji za všechny vaše názory...
Stanatku je v pondělí 8 týdnu a váha je 3.5 kg což jako dle mého čivava opravdu nebude... A nebude to ani dospělí pes je to fakt štěně 🤣 tohle byl dle mého opravdu,, kvalitní,, komentář 🤣
To jste ale Victorii špatně pochopila - ona psala, jak vidí Vašeho pejska v dospělosti (jakože co z něj vyroste), a ne že je dospělý teď ... 😉
Janae1
XXX.XXX.160.6
Já v něm stafbulíka vidím, ale taky v něm vidím jezevčíka. Můj typ je, že se už sprsklá fena jakostafbulíka sprskla s vesnickou směskou jezevčíka. A štěně mi přijde hodně mladé, asi se ho chtěli zbavit, dokud je roztomilé.
Staffbulik
napsal(a):
Najděte deset rozdílů
https://www.google.com/search?q= стаффордширский%20бультерьер%20щенок&tbm=isch&hl=ru-cz&hl=ru&tbs=rimg%3ACSIOZXYdHN-ZIkDyEWSeC3ONweGb3gV9yLasaNAsJJcrwqmdvpYMAaC8si5oWNDanM7W1pG2-QyK2HFGzikvPd269m9aIz7-sfLOKhIJ8hFkngtzjcER1ryNyM073ZUqEgnhm94Ffci2rBEgHw1uUvf87yoSCWjQLCSXK8KpEfYYoCmsSlI8KhIJnb6WDAGgvLIRU-_168UgDKkIqEgkuaFjQ2pzO1hFFK6tBRJIPoioSCdaRtvkMithxEfPF5HzdmxMZKhIJRs4pLz3duvYRkUGIsKHH5xkqEglvWiM-_1rHyzhFJE9vd1-W38Q&client=safari&prmd=ivn&ved=0CBMQuIIBahcKEwjAyLqQh-3hAhUAAAAAHQAAAAAQBg&biw=414&bih=719#imgrc=0z7TI1T0RSUQzM
GAELLE
napsal(a):
nekupujte psy bez pp ...............je to marný je to marný je to marný.
Křížence můžete pořídit v útulku a zadarmo. I štěně. Ach jo.............
Ano, je to marný, je to marný, je to marný...
Staffbulik
napsal(a):
Dobrý den
Já to teda neumím posoudit, protože mám jiný plemeno a to vaše teda vůbec neznám, ale jen poznámku...pes bez PP nemůže být nikdy čistokrevný, majitel to ani nemůže jak dokázat a ani nemůže vědět, co se v předcích do krve přimíchalo. Prostě a jednoduše to není možný.
Staffbulik
napsal(a):
Mám fenu SBT, čistokrevnou. V 8 týdnech vážila 4 kg. Ve vašem štěňátku sice stafbulla vidím, ale jako "standardní" SBT prostě nevypadá. Bude tam něco přikříženého. Čert vem vzhled, ale hlavně povaha aby se "povedla". Jestli jste si teda psa pořizovali s tím, že chcete povahu jakou má SBT - to vám teď nikdo nezaručí, jakou povahu bude mít váš pes. Je mi jasné, že psa už teď asi nevrátíte - ono by asi ani "chovatel" (pokud se tomu tak dá říkat) o to nestál, tak vám přeji ať je pes povahově vyrovnaný a zdravý a třeba se poučíte pro příště.
Mohu se zeptat tak ze zvědavosti, kolik jste za štěně zaplatili?
Edit.: na tu cenu se ptám, protože chápu, že někdo prostě nemůže nebo nechce dát za psa 30 000 - což je u SBT běžné (ale najdou se štěnda i za 20). Ale zrovna aktuálně vím třeba o fence (s PP) za 15 000 - jednostranně slyšící - což si myslím v běžném životě psa není problém a pak o ani ne ročním pejskovi za 10 000 (taky s PP). A myslím si, že ten rozdíl mezi těmito částkami a částkou za SBT bez PP už tak velký nebude. Chce to jen hledat a nechtít všechno hned, obzvlášť u psa....
A k tomu, že jste viděla rodiče psa na fotce - opravdu jsou lidi tak naivní? Vždyť to vůbec nemuseli být rodiče těch štěňat, klidně to mohly být stažené fotky někde z internetu. A už jen to, že vám neukázali ani matku svědčí o tom, že asi matka stafbulík nebyla, nebo měla povahový problém.... Protože kdyby to byl "ukázkový" stafbulík, tak proč by vám ho neukázali, že? Kde vám štěně předávali?
marcelaamax
napsal(a):
Mám fenu SBT, čistokrevnou. V 8 týdnech vážila 4 kg. Ve vašem štěňátku sice stafbulla vidím, ale jako "standardní" SBT prostě nevypadá. Bude tam něco přikříženého. Čert vem vzhled, ale hlavně povaha aby se "povedla". Jestli jste si teda psa pořizovali s tím, že chcete povahu jakou má SBT - to vám teď nikdo nezaručí, jakou povahu bude mít váš pes. Je mi jasné, že psa už teď asi nevrátíte - ono by asi ani "chovatel" (pokud se tomu tak dá říkat) o to nestál, tak vám přeji ať je pes povahově vyrovnaný a zdravý a třeba se poučíte pro příště.
Mohu se zeptat tak ze zvědavosti, kolik jste za štěně zaplatili?
Edit.: na tu cenu se ptám, protože chápu, že někdo prostě nemůže nebo nechce dát za psa 30 000 - což je u SBT běžné (ale najdou se štěnda i za 20). Ale zrovna aktuálně vím třeba o fence (s PP) za 15 000 - jednostranně slyšící - což si myslím v běžném životě psa není problém a pak o ani ne ročním pejskovi za 10 000 (taky s PP). A myslím si, že ten rozdíl mezi těmito částkami a částkou za SBT bez PP už tak velký nebude. Chce to jen hledat a nechtít všechno hned, obzvlášť u psa....
A k tomu, že jste viděla rodiče psa na fotce - opravdu jsou lidi tak naivní? Vždyť to vůbec nemuseli být rodiče těch štěňat, klidně to mohly být stažené fotky někde z internetu. A už jen to, že vám neukázali ani matku svědčí o tom, že asi matka stafbulík nebyla, nebo měla povahový problém.... Protože kdyby to byl "ukázkový" stafbulík, tak proč by vám ho neukázali, že? Kde vám štěně předávali?
Ta polohlucha fenka je naprosto nadherna!
Btw. mi prijde, ze ma tohle zihany stene strasne veliky tlapy. 🙈
Ja nepochopim proc kdyz chce nekdo krizence bez pp a za levno nehleda v utulku. I tam jsou casto stenata. Opet zde plati nekupujte levne veci natoz psy. Zadavatelka cenu neprizna protoze uz ted vi ze naletela. Jiste to bylo kolem 10tis. A proc zde vsichni davaji fotky a dotazy az po koupi?proc aspon ne pred koupi?tak snad je to varovani pro priste a pro dalsi ctenare a priste bude hledat psa s pp kde je jistota vzhledu a povahy. Preji steneti zdravi a dlouhy a stastny psi zivot....
GAELLE
napsal(a):
Ja nepochopim proc kdyz chce nekdo krizence bez pp a za levno nehleda v utulku. I tam jsou casto stenata. Opet zde plati nekupujte levne veci natoz psy. Zadavatelka cenu neprizna protoze uz ted vi ze naletela. Jiste to bylo kolem 10tis. A proc zde vsichni davaji fotky a dotazy az po koupi?proc aspon ne pred koupi?tak snad je to varovani pro priste a pro dalsi ctenare a priste bude hledat psa s pp kde je jistota vzhledu a povahy. Preji steneti zdravi a dlouhy a stastny psi zivot....
Já myslím, že hlavním důvodem jsou peníze. A pak se lidi do krve hádají, že pes je čistokrevný a basta a že my jsme sekta PP. Byla jsem toho svědkem na facebooku a fakt jsem koukala, jak není možné tomu člověku rozumně vysvětlit, co že to ten PP je. Prostě kdo nechce, tak to nepochopí. A ještě napíše, že psa měl zdravýho a že příště si taky koupí bez PP, přitom když se podíváte na fotku, tak to plemeno, za který je to vydávaný, to nepřipomíná ani omylem.
napsal(a):
Já myslím, že hlavním důvodem jsou peníze. A pak se lidi do krve hádají, že pes je čistokrevný a basta a že my jsme sekta PP. Byla jsem toho svědkem na facebooku a fakt jsem koukala, jak není možné tomu člověku rozumně vysvětlit, co že to ten PP je. Prostě kdo nechce, tak to nepochopí. A ještě napíše, že psa měl zdravýho a že příště si taky koupí bez PP, přitom když se podíváte na fotku, tak to plemeno, za který je to vydávaný, to nepřipomíná ani omylem.
Jo, přesně tak. Není to tak dlouho co jsem tu psala o známé, která si pořídila bez PP psa, který jako čistokrevný nevypadal a ještě navíc měl zdravotní problémy (viditelné) a první měsíce si místo radosti ze štěněte "užívali" spíše starosti, nervy a stres, o penězích ani nemluvím. A přesto jim to nevysvětlíte. Do budoucna uvažují ještě nad jedním psem - a ejhle, neodradilo je to a bude zase bez PP. Opravdu jsou lidi, kterým tohle nevysvětlíte ani kdyby jste se na hlavu postavili.
A neměli jste si tyhle informace zjišťovat před pořízením štěnda?
Čistokrevného psa nemáte - jste vlastníky roztomilého křížence, ze kterého vyroste jednoduše pes .
Žiju zřejmě v mylné představě, že osvěta je dnes už všude - smích, ale určitě nepadá na živnou půdu, jak je vidno .
Myslím, že mnohem rozumnější bylo vzít si nějakého chudáka z útulku...než se nechat opít rohlíkem a platit za zajíce v pytli.
Janae1
napsal(a):
Já v něm stafbulíka vidím, ale taky v něm vidím jezevčíka. Můj typ je, že se už sprsklá fena jakostafbulíka sprskla s vesnickou směskou jezevčíka. A štěně mi přijde hodně mladé, asi se ho chtěli zbavit, dokud je roztomilé.
My máme podobnou směsku z útulku - něco jako staford, kde co pánbůh ubral na délce noh, přidal na délce těla . A občas slyšíme, že je to štěně pitbula...má cca 7 let .
Hoďte fotku .
fikovnice
napsal(a):
Ha, takže nejsem jediná, kdo v něm vidí čívu!
Jj, sešlo se nás tu víc
...jo takhle si pořídila "čivavu" kamarádka.......no bylo to takové roztomile jezevčíkoidní......a jak mimi rostlo, tak se i natahovalo a dnes je to něco mezi jezevcem, krysaříkem a čivavou ....takřka rok trvalo než přiznala přede všemi, že má prostě vestaje a ne čivavu.......mimochodem štěně dávala docela dost dohromady po zdravotní stránce a ještě jí čeká kastrace, protože pes má obě varlata nesestouplá......
napsal(a):
...jo takhle si pořídila "čivavu" kamarádka.......no bylo to takové roztomile jezevčíkoidní......a jak mimi rostlo, tak se i natahovalo a dnes je to něco mezi jezevcem, krysaříkem a čivavou ....takřka rok trvalo než přiznala přede všemi, že má prostě vestaje a ne čivavu.......mimochodem štěně dávala docela dost dohromady po zdravotní stránce a ještě jí čeká kastrace, protože pes má obě varlata nesestouplá......
A stejně ta osvěta nefunguje a nefunguje!
Co by mohlo být šťastných útulkáčků - najdou se tam všechna "plemena" - od labradorovitých až po čivavoidní!
fikovnice
napsal(a):
A stejně ta osvěta nefunguje a nefunguje!
Co by mohlo být šťastných útulkáčků - najdou se tam všechna "plemena" - od labradorovitých až po čivavoidní!
..prostě je to marný a ztracený........i když občas se zableskne přeci jen, kolega v práci přišel o labinu bez PP a nyní má po půl roce štěně s PP........sám přiznal, že štěně bez PP dávali do roka po zdravotní stránce dohromady a že za ty prachy co do ní vrazili, by měli na papíráky dva..........
Staffbulik
napsal(a):
Dobrý den
Čistokrevná štěňata s PP( CHS Bohemia Staff.) pro srovnání.
Podle fotky to vypadá, že tam SBT bude, ale teď je otázka s čim a na kolik procent z toho vyroste SBT a ne to druhý. Také máme doma Sbt(s papirama) Nebyl jsem ochotnej dát za psa 30-40tis.Tak jsem čekal a hledal. Našel jsem štěňátka 20 km od mého baráku a za 15tis. Podle mě je ta cena úplně super. (Táta-černej - šampion snad všude kde byl, ale mamka-modrá - jen uchovnena) to nám vůbec nevadilo. Nemáme pejska na výstavy, ale jako kamaráda, parťáka, mazlíčka a tak trochu i třetí dítě. Za super peníze máme psa jako ostatní jen levnější o jednou tolik. Jen chci ukázat, že není potřeba utrácet zbytečně balík peněz, ale zas nekoupit na čem je nálepka výprodej nebo tak něco. No jo teď se modlete aby měl dobrou povahu.. To je hlavní.. A pro příště se ponaucite.
Staff99
napsal(a):
Podle fotky to vypadá, že tam SBT bude, ale teď je otázka s čim a na kolik procent z toho vyroste SBT a ne to druhý. Také máme doma Sbt(s papirama) Nebyl jsem ochotnej dát za psa 30-40tis.Tak jsem čekal a hledal. Našel jsem štěňátka 20 km od mého baráku a za 15tis. Podle mě je ta cena úplně super. (Táta-černej - šampion snad všude kde byl, ale mamka-modrá - jen uchovnena) to nám vůbec nevadilo. Nemáme pejska na výstavy, ale jako kamaráda, parťáka, mazlíčka a tak trochu i třetí dítě. Za super peníze máme psa jako ostatní jen levnější o jednou tolik. Jen chci ukázat, že není potřeba utrácet zbytečně balík peněz, ale zas nekoupit na čem je nálepka výprodej nebo tak něco. No jo teď se modlete aby měl dobrou povahu.. To je hlavní.. A pro příště se ponaucite.
A jak to, že byl tak levný? Nešťourám, jen se ptám...
fikovnice
napsal(a):
Tam kde jsem bral štěňátko se tím neživý. Paní je právnička a pán podnikatel(potvrzeno i od paní veterinářky kam chodíme, že jsou to slušný lidé ) mají fenecku (uchovnenou) a chtějí ji jen dopřát to co potřebuje. To bude asi ten důvod. Pak možná to, že nevyhrála žádnou výstavu, ale to nedělá psa psem. viděl jsem matku, otce, podmínky, sourozence, rodokmen atd atd...
fikovnice
napsal(a):
Neni problem sehnat SBT v rozpeti 15-18K. Jen holt musite pocitat s tim, ze ta kvalita bude trochu nize. Pro hobby psa pohoda, pro cloveka s ambicemi do chovu a vystav asi nic moc. Vyjma nedostatku vystav u feny (vystavy jsou, resp. maji byt, o hodnoceni vzhledu a standardu a ne, jestli to dela psa psem...), tam bude dost mozna i absence nadstandardnich zdravotnich vysetreni.
To uz je pak na cloveku, co si vybere, v cem je ochotny ustoupit a v cem ne. A psy od 15K pri trose patrani koupite.
impact
napsal(a):
Neni problem sehnat SBT v rozpeti 15-18K. Jen holt musite pocitat s tim, ze ta kvalita bude trochu nize. Pro hobby psa pohoda, pro cloveka s ambicemi do chovu a vystav asi nic moc. Vyjma nedostatku vystav u feny (vystavy jsou, resp. maji byt, o hodnoceni vzhledu a standardu a ne, jestli to dela psa psem...), tam bude dost mozna i absence nadstandardnich zdravotnich vysetreni.
To uz je pak na cloveku, co si vybere, v cem je ochotny ustoupit a v cem ne. A psy od 15K pri trose patrani koupite.
Pes má veškere zdravotni vyšetření a prostě vše co má mít akorát mu chybí ta medaile či pohár který stejnak ten pes neoceni . Jen majitele feny(mamky) nechtějí jezdit na výstavy stejně jako já. Toť asi vše co k tomu říct. Nehledejte ve všem hned to špatné.
Staff99
napsal(a):
Pes má veškere zdravotni vyšetření a prostě vše co má mít akorát mu chybí ta medaile či pohár který stejnak ten pes neoceni . Jen majitele feny(mamky) nechtějí jezdit na výstavy stejně jako já. Toť asi vše co k tomu říct. Nehledejte ve všem hned to špatné.
Ale no tak. Ja na tom nic špatného nehledám. Jen konstatuji, jak to je.
Ale když už tedy, tak jaká zdravotní vyšetření konkrétně mají?
Staff99
napsal(a):
Nebudem se tu dohadovat a něco si dokazovat že ne? Diky
také je mi divné proč někdo prodává psa (s pp?) který má vše jak má mít tak hluboko pod cenou. a feně "chtít dopřát co potřebuje" ? žádná fena nutně nepotřebuje štěňata za každou cenu. Nějaký háček tam zřejmě bude. Ale tak hlavně ať vám pes dělá radost a je zdravý.
GAELLE
napsal(a):
také je mi divné proč někdo prodává psa (s pp?) který má vše jak má mít tak hluboko pod cenou. a feně "chtít dopřát co potřebuje" ? žádná fena nutně nepotřebuje štěňata za každou cenu. Nějaký háček tam zřejmě bude. Ale tak hlavně ať vám pes dělá radost a je zdravý.
Napriklad preto, ze na stenatach nechcu zarabat?
Modne plemena su o tolko drahsie nez nie modne casto nie preto ze by mali tazsie uchovnenie alebo drahsiu starostlivost, takze urcite je kde ist s cenou dole aj bez toho aby na tom chovatel tratil alebo sidil vysetrenia.
L(phi)
napsal(a):
Napriklad preto, ze na stenatach nechcu zarabat?
Modne plemena su o tolko drahsie nez nie modne casto nie preto ze by mali tazsie uchovnenie alebo drahsiu starostlivost, takze urcite je kde ist s cenou dole aj bez toho aby na tom chovatel tratil alebo sidil vysetrenia.
No, na jednu stranu souhlasím - ceny zrovna u SBT šli rapidně nahoru (s módností a oblíbeností plemene), protože když to jsou lidi ochotní dát, tak proč by tu cenu tak nezvedli, že.
Ale stejně, čistě teoreticky - kdyby jste měla opravdu "exkluzivní" vrh, po nadstandardně vyšetřených rodičích, šampionech na výstavách, nebo úspěšných ve sportu - prodávala by jste hluboko pod cenou jen proto, že na tom nechcete vydělat? Edit.: Ale jo, asi se takoví lidi třeba ještě najdou. Zejména takoví ti, kteří prostě jen chtějí štěně po své feně, pro radost....
marcelaamax
napsal(a):
No, na jednu stranu souhlasím - ceny zrovna u SBT šli rapidně nahoru (s módností a oblíbeností plemene), protože když to jsou lidi ochotní dát, tak proč by tu cenu tak nezvedli, že.
Ale stejně, čistě teoreticky - kdyby jste měla opravdu "exkluzivní" vrh, po nadstandardně vyšetřených rodičích, šampionech na výstavách, nebo úspěšných ve sportu - prodávala by jste hluboko pod cenou jen proto, že na tom nechcete vydělat? Edit.: Ale jo, asi se takoví lidi třeba ještě najdou. Zejména takoví ti, kteří prostě jen chtějí štěně po své feně, pro radost....
no zrovna právníci a podnikatelé nechtějí vydělat? nevěřím sorry jako. To není typ lidí kteří nakryjí fenu pro radost
Janae1
XXX.XXX.160.6
GAELLE
napsal(a):
no zrovna právníci a podnikatelé nechtějí vydělat? nevěřím sorry jako. To není typ lidí kteří nakryjí fenu pro radost
Ať žijí předsudky.
Zrovna jsme v rodině měli štěňata stafbulíku, majitel podnikatel. Prodával je po rodině a po kamarádech za náklady, chtěl mít štěňata poblíž.
Já planuji štěňata příští rok, teda pokud vše vyjde jak má, mám málopočetné plemeno, v ČR doslova pár psů a budu to řešit stejně, rozprodám za náklady po rodině a známých. (mmch taky podnikáme )
GAELLE
napsal(a):
Jo, já to nemyslela konkrétně pro tento případ. Ale myslela jsem lidi, kteří o chovu nic moc neví - pořídili si jednu fenu s PP, chtěli po ní štěně a tak ji uchovnili a ostatní štěňata prodali tak nějak pod cenou - to si myslím, že se děje. Že se v tom neorientují a dělají to vyloženě jen pro radost, pro to jedno štěně co chtějí. A myslím, že by to klidně mohl být případ třeba i podnikatele - to záleží na člověku, ne na "profesi".
A jinak teda - ještě jsem se nesetkala s tím, že někdo, kdo by normálně pracoval, byl zaměstnaný - prodával štěňata levněji než ten, kdo se věnuje jen psům, to je blbost, ne? . "Moje" chovatelka taky normálně pracuje (teď je na mateřské) a její manžel pracuje taky a nemyslím si, že by měli zrovna špatně placenou práci, ale štěňata pod cenou neprodávají.
A jinak teda upřímně? Já kdybych měla vrh štěňat, tak bych ho pod cenou taky neprodávala.
GAELLE
napsal(a):
Proč myslíte? Právě u těch bych předpokládala, že nemusejí tolik řešit každou korunu a mohou si dovolit ledacos jen pro radost.
A není dobré škatulkovat, protože jistě není podnikatel jako podnikatel a právník jako právník
Já osobně bych si nedovolila cokoliv předjímat o komkoliv jen na základě profese.
marcelaamax
napsal(a):
Jo, já to nemyslela konkrétně pro tento případ. Ale myslela jsem lidi, kteří o chovu nic moc neví - pořídili si jednu fenu s PP, chtěli po ní štěně a tak ji uchovnili a ostatní štěňata prodali tak nějak pod cenou - to si myslím, že se děje. Že se v tom neorientují a dělají to vyloženě jen pro radost, pro to jedno štěně co chtějí. A myslím, že by to klidně mohl být případ třeba i podnikatele - to záleží na člověku, ne na "profesi".
A jinak teda - ještě jsem se nesetkala s tím, že někdo, kdo by normálně pracoval, byl zaměstnaný - prodával štěňata levněji než ten, kdo se věnuje jen psům, to je blbost, ne? . "Moje" chovatelka taky normálně pracuje (teď je na mateřské) a její manžel pracuje taky a nemyslím si, že by měli zrovna špatně placenou práci, ale štěňata pod cenou neprodávají.
A jinak teda upřímně? Já kdybych měla vrh štěňat, tak bych ho pod cenou taky neprodávala.
taky si myslím. Prostě tržní cena je nějak daná v tomto případě asi zákon nabídky a poptávky a když se cena pohybuje 25-35 tis. tak nevím proč kdybych byla chovatel (ať podnikatel či ne) bych prodávala štěně za polovinu? Vždyť ty náklady na jedno štěně musí být kolem 10tis. minimálně? A možná ostatní chovatelé z takové ceny taky radost nemají...............i když je to asi ojedinělý případ.
Terven
napsal(a):
Proč myslíte? Právě u těch bych předpokládala, že nemusejí tolik řešit každou korunu a mohou si dovolit ledacos jen pro radost.
A není dobré škatulkovat, protože jistě není podnikatel jako podnikatel a právník jako právník
Já osobně bych si nedovolila cokoliv předjímat o komkoliv jen na základě profese.
no tak z mé zkušenosti ti co mají hodně chtějí vždy víc a víc. Většinou každou korunu neřeší normální lidi a chovatelé kteří "podnikají" srdcem pro plemeno a ne pro výdělek. Ale to je jen můj názor. Třeba zrovna v případě pána je to jinak......
GAELLE
napsal(a):
no tak z mé zkušenosti ti co mají hodně chtějí vždy víc a víc. Většinou každou korunu neřeší normální lidi a chovatelé kteří "podnikají" srdcem pro plemeno a ne pro výdělek. Ale to je jen můj názor. Třeba zrovna v případě pána je to jinak......
Ale tak to není pravidlo, znám taky hodně dobře "zabezpečené" lidi - kteří jsou naprosto pohodoví, peníze neřeší, na nic si nehrají...
Ale prostě osobně nevím, proč bych měla "něco" (ať už je to cokoli) prodávat pod cenou. Ale pokud to někdo dělá, tak je to jen jeho rozhodnutí a proč ne. Já bych se v případě štěňat třeba i bála, aby ho nekoupil nějaký podvodník a pak neprodával dál - vím, že ve smlouvě to je nějak ošetřené, ale i tak...
marcelaamax
napsal(a):
Tu sa ale nebavime o ziadnom exkluzivnom vrhu. Naozaj by som necakala ze niekto co s fenou vybehal sampiona 10 zemi a kryje podobnym psom, tak da stenata za polovicu. Ale ak si chce iba nechat potomka po fene ktora splnila len minimum na uchovnenie tak preco nie? Vysetrenia spravi preto lebo si chce nechat normalne zdrave stena a zvysku vybera majitelov podla toho ako sa mu pacia a nie podla toho kto najviac zaplati.
Nepride mi na tom nic divne.
Je to vtipne - vedla v teme "cena zlateho retrivra" sa place ako tie nenazrane svine predavaju stenata draho.
Tu sa zas place ako ked ich niekto preda za naklady a nie za premrstenu cenu modneho plemena, tak je tam urcite nejaky zasadny problem.
L(phi)
napsal(a):
Tu sa ale nebavime o ziadnom exkluzivnom vrhu. Naozaj by som necakala ze niekto co s fenou vybehal sampiona 10 zemi a kryje podobnym psom, tak da stenata za polovicu. Ale ak si chce iba nechat potomka po fene ktora splnila len minimum na uchovnenie tak preco nie? Vysetrenia spravi preto lebo si chce nechat normalne zdrave stena a zvysku vybera majitelov podla toho ako sa mu pacia a nie podla toho kto najviac zaplati.
Je to vtipne - vedla v teme "cena zlateho retrivra" sa place ako tie nenazrane svine predavaju stenata draho.
Tu sa zas place ako ked ich niekto preda za naklady a nie za premrstenu cenu modneho plemena, tak je tam urcite nejaky zasadny problem.
Já osobně si nemyslím, že by tam musel být zásadní problém. A vůbec mi žíly netrhá, že někdo udělá průměrný vrh na průměrné feně, jen se základem uchovnění a základním povinným vyšetřením. Však je spousta zájemců, kteří nemají ambice chovat a chtějí jen kámoše.
Ale takhle se holt špičky neprodávaj, no.
L(phi)
napsal(a):
Já neříkám, že je na tom něco špatného, že tam nutně musí být nějaký problém, to ne. Ale když se cena štěněte po vyšetřených psech normálně pohybuje dejme tomu za 25 000, tak proč by je měl někdo prodávat za 15 000? Samozřejmě, že je to každého věc, ale prostě se nevidí tak často, že by to někdo dělal "jen" pro radost a "prodělal" 10 000 na štěněti, jen tak.... Vím, že někdo na štěňatech vydělat nechce, ale i tak, když by za štěně mohl dostat 25 000, protože je to běžná cena a lidi jsou ochotni ji dát, tak proč chtít 15 000?
Jak jsem psala, já bych to nedělala už proto, že bych se bála nějakých "překupníků"... Ale když to někdo, jako chovatel, tak chce, tak proč ne, nic proti tomu nemám.
TyVed
napsal(a):
koukám, že módní plemeno se opravdu vyplatí Jen tak pro zajímavost, kolik stojí třeba špičkový pracovní NO? Který bych čekal, že moderní nebude? Nebo třeba malina?
Špičkový pracovní NO nebo malina se pohybují v částkách, co tu ani nejdou napsat - řádech set tisíc až milionu!
... teda pokud se nebavíme o štěněti, protože tam nejde říct, ze je špičkově pracovní, protože ještě nikdo neví, co z toho vyleze (byť má super rodokmen).
Aha, tak tedy abych se vyjádřil přesně. Kolik cca stojí štěně v minimálním věku možného odběru, po těch špičkových pracovních rodičích? Je mi jasné, že tam i přes veškeré předpoklady nakonec nemusí vypadnout perfektní pes, ale zajímá mě, jestli ty špičkové geny s tím potenciálem zdraví a výkonu a pracovní využitelnosti se hodnotí líp, než moderní plemeno nebo prostě exteriérové linie psů.
TyVed
napsal(a):
Aha, tak tedy abych se vyjádřil přesně. Kolik cca stojí štěně v minimálním věku možného odběru, po těch špičkových pracovních rodičích? Je mi jasné, že tam i přes veškeré předpoklady nakonec nemusí vypadnout perfektní pes, ale zajímá mě, jestli ty špičkové geny s tím potenciálem zdraví a výkonu a pracovní využitelnosti se hodnotí líp, než moderní plemeno nebo prostě exteriérové linie psů.
Ne, u pracáků platí ukázaná - štěně má cenu třeba 15 tis (pokud nejde o zahraniční krytí), ale pokud předpoklad potvrdí, tak není problém za ročního psa s čistým rtg dostat 4000 euro a víc
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ne, u pracáků platí ukázaná - štěně má cenu třeba 15 tis (pokud nejde o zahraniční krytí), ale pokud předpoklad potvrdí, tak není problém za ročního psa s čistým rtg dostat 4000 euro a víc
Děkuju za vysvětlení. Takže je to přesně, jak sem čekal, že štěndo s vynikajícím rodokmenem pracovní linie těch ovčáků bude stát u nás 15000. Kdežto moderní pes, nebo tam kde jde o exteriér nějaký potomek šampiona, který se může po hodině klusu zadejchávat nebo ještě něco hůř, ale super vypadá a ještě si umí stoupnout, tak tam dám (tedá já ne ) dvojnásobek nebo i víc.
Ano, chápu, že lidi mají odlišné hodnoty a ne každý chce psa, který uběhne desítky km k tomu skvěle stopuje, kouše a nebo vyhledává kde co, ale prostě mi nějak přijde smutný, že jako ve spoustě jiných věcí, se i tady nějaký potenciál hodnotí velice mizerně ve srovnání s tím, co je moderní.
GAELLE
napsal(a):
naprosto souhlasím. Také jsme si vybrali nemodní plemeno kde je zas potíž štěně sehnat. A cenu si myslím že má každý stejně nějaký strop přes který nepůjde. Já bych tedy za psa přes 25tis. asi nedala i kdyby to byl šampion zeměkoule
Tak ono asi ve všem záleží, jak moc tomu člověk propadne. Co to máte nakonec vybráno? Držím palce, ať se čekání vyplatí.
TyVed
napsal(a):
Tak ono asi ve všem záleží, jak moc tomu člověk propadne. Co to máte nakonec vybráno? Držím palce, ať se čekání vyplatí.
Souhlasím. Ono pokud se člověk zamiluje zrovna do plemena, které je "drahé", ale fakt splňuje všechny požadavky a maximálně vyhovuje, prostě taková ta srdcovka - tak pak je člověk ochotný za neho i zaplatit.
marcelaamax
napsal(a):
Souhlasím. Ono pokud se člověk zamiluje zrovna do plemena, které je "drahé", ale fakt splňuje všechny požadavky a maximálně vyhovuje, prostě taková ta srdcovka - tak pak je člověk ochotný za neho i zaplatit.
tak jasně, že pro někoho, kdo si kupuje vysněné plemeno, bez ohledu na to, jak je momentálně moderní, je ta cena fakt, který musí akceptovat. A ono vlastně cena štěniska je vždycky jen začátek. Pak si někdo třeba musí koupit plot, aby nebyl probírán na nejmenovaném fóru, jako příklad nezodpovědného majitele.
Přesně tak... Velký problem je, že je SBT momentálně moderní.U nás ve městě je pár který má 2 SBT. Jednomu je 8 let a druhému cca 10mesicu.Ten starší stal cca 25 tisíc a ten mladší 40k. Oba jsou přes půl republiky. Když je postavíte vedle toho našeho (jak někteří tady tvrdí ošklivého, nemocného atd atd.) Tak každý zatím řekl, že ten náš je z nich nejhezčí. Důkaz, že když je něco předražené, tak tto neznamená, že je to nejlepší...
marcelaamax
napsal(a):
Já neříkám, že je na tom něco špatného, že tam nutně musí být nějaký problém, to ne. Ale když se cena štěněte po vyšetřených psech normálně pohybuje dejme tomu za 25 000, tak proč by je měl někdo prodávat za 15 000? Samozřejmě, že je to každého věc, ale prostě se nevidí tak často, že by to někdo dělal "jen" pro radost a "prodělal" 10 000 na štěněti, jen tak.... Vím, že někdo na štěňatech vydělat nechce, ale i tak, když by za štěně mohl dostat 25 000, protože je to běžná cena a lidi jsou ochotni ji dát, tak proč chtít 15 000?
Jak jsem psala, já bych to nedělala už proto, že bych se bála nějakých "překupníků"... Ale když to někdo, jako chovatel, tak chce, tak proč ne, nic proti tomu nemám.
No a nemohlo to být tak, že zrovna štěndo pána nebylo to nejlepší z vrhu, tak ho prodali na mazlíka? Co může pán vědět, za kolik šla ostatní štěňata. On se tu jen pochlubil,že to jeho bylo levné.
GAELLE
napsal(a):
díky moc
...a jakou rasu jste nakonec vybrali, nějak mi to uniklo.......
GAELLE
napsal(a):
naprosto souhlasím. Také jsme si vybrali nemodní plemeno kde je zas potíž štěně sehnat. A cenu si myslím že má každý stejně nějaký strop přes který nepůjde. Já bych tedy za psa přes 25tis. asi nedala i kdyby to byl šampion zeměkoule
.....no já abych tak za pět let začala šetřit........dnešnímu mému papillonovi jsou dva roky, je nestandart, ale s PP - tedy cena poloviční, která byla 10 000.......vím, že znovu budu mít a znovu od stejné chovatelky.........a protože vím, že od ní jdou perfektní štěňata po všech stránkách a že řekne jak na to štěně opravdu je - tedy výhled do budoucna, že štěňata jsou v rodině plně socializována, že s nimi celá rodina blbne atd., atd.,.......a že budu mít od ní doživotní servis.....tak prostě ani jinde hledat nebudu......a proto respektuji vyšší cenu, protože ne vždy se zadaří jako s tím naším, tedy kvalitní štěně za poloviční cenu.......počítat tedy do budoucna můžu s 20 - 25 000......ale dám ráda, protože vím za co.........no a pokud budu dávat pár let do hrníčku bokem, tak to ani nepocítím později
sisi58
napsal(a):
No a nemohlo to být tak, že zrovna štěndo pána nebylo to nejlepší z vrhu, tak ho prodali na mazlíka? Co může pán vědět, za kolik šla ostatní štěňata. On se tu jen pochlubil,že to jeho bylo levné.
Jo, samozřejmě to tak být mohlo. Ale to by byl potom pes nevhodný do chovu, s nějakou vadou.
Ale nemusí to tak být. Ono se dá sehnat černé štěně SBT za kolem 18 000 (takže určitě někde i méně), jen je prostě po "průměrných" rodičích, nebo netestovaných.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/103674813/Stafordsirsky-bulterier.php Jinak třeba tady taky nabízí černého psa za 18, po netestovaných rodičích. Nebo jak jsem psala o té polohluché fence - ta byla za 15 a tuším, že po testovaných rodičích, ale nejsem si úplně jistá. V době kdy my jsme sháněli štěně tak byla k odběru třeba trikolor fena - nestandard - po vyšetřených rodičích a ta byla snad za 12... Takže se dá najít levněji - co koukám na SBT bez PP - za některé chtějí i 14 000, to je katastrofa.
Pro Staff - a opravdu bych nesrovnávala chov psů s "chovem" lidí. Nevím proč si to hned vztahujete tolik na sebe, já přeci proti štěňatům po "průměrných" rodičích vůbec nic nemám. Jen píšu, že je to jeden fakt, který může ovlivnit cenu, nic víc.
Já si umím představit že někdo prodá zdravé štěně s PP za cenu pod obvyklou hladinou, a není v tom žádný háček, ale holt asi půjde o velkou náhodu.
Dejme tomu že chovatelé nakryjí jen proto, že si chtějí nechat jedno štěndo od své fenky, a ne pro zisk.
Vyberou si pro sebe nejvhodnější štěně, a co s tím zbytkem?
Pokud jim opravdu nejde o peníze, umím si představit ,že zbylá štěňata dají raději za cenu nákladů, nebo o něco málo vyšší - lidem u kterých si budou jisti že bude mít pes spokojený život a bude se mít dobře... než lidem, kteří by sice zaplatili třeba dvojnásobek, ale chovatelům se prostě jako vhodní majitelé svého odchovu nepozdávají.
napsal(a):
Já si umím představit že někdo prodá zdravé štěně s PP za cenu pod obvyklou hladinou, a není v tom žádný háček, ale holt asi půjde o velkou náhodu.
Dejme tomu že chovatelé nakryjí jen proto, že si chtějí nechat jedno štěndo od své fenky, a ne pro zisk.
Vyberou si pro sebe nejvhodnější štěně, a co s tím zbytkem?
Pokud jim opravdu nejde o peníze, umím si představit ,že zbylá štěňata dají raději za cenu nákladů, nebo o něco málo vyšší - lidem u kterých si budou jisti že bude mít pes spokojený život a bude se mít dobře... než lidem, kteří by sice zaplatili třeba dvojnásobek, ale chovatelům se prostě jako vhodní majitelé svého odchovu nepozdávají.
Tak já myslím, že vhodný majitel se nedá soudit podle peněz. Třeba naše chovatelka taky několik zájemců odmítla, i přesto, že peníze by pro ně nebyly problém, někteří ji pak nabízeli i víc - ale prostě když se ji ten člověk nelíbí, tak mu štěně nedá, ani kdyby ji dal trojnásobek.
Ale jo, jak píšete, asi to bude velká náhoda - ale taky si to umím představit.
Já takhle sehnala několik věcí do bytu/k domu - za naprosto úžasnou cenu nebo i zadarmo, prostě jen proto že to někdo potřeboval dát pryč rychle, nebo ho nebavilo se věnovat rozsáhlejší inzerci atd... prostě na té věci nebylo nic špatného a byl to pro mě "kup století".
To se právě povede jen jednou za čas - ale proč by to tak nemohlo být u zvířat?
Fakt věřím že je možné narazit na levné zdravé zvíře s PP aniž by na něm bylo něco špatného - i když uznávám, že pravděpodobnost, že na něm něco špatného je, je větší
To je ale pak na zájemci aby si získal co nejvíc informací a vytřídil si to...
marcelaamax
napsal(a):
Tak já myslím, že vhodný majitel se nedá soudit podle peněz. Třeba naše chovatelka taky několik zájemců odmítla, i přesto, že peníze by pro ně nebyly problém, někteří ji pak nabízeli i víc - ale prostě když se ji ten člověk nelíbí, tak mu štěně nedá, ani kdyby ji dal trojnásobek.
Znám chovatele, kteří kryjí v zahraničí a stejně si pak na štěněti nepřirazí tolik, aby vydělali, ale budoucí majitele vybírají velice pečlivě. Není to nic neobvyklého, peníze ani nejsou měřítkem, jestli se majitelé budou starat nebo nebudou. Není výjimkou, že i ti majetnější pak psa vrací nebo musí vrátit na základě smlouvy, protože pes skončí někde na dvorku v koutě.
Staff99
napsal(a):
Tam kde jsem bral štěňátko se tím neživý. Paní je právnička a pán podnikatel(potvrzeno i od paní veterinářky kam chodíme, že jsou to slušný lidé ) mají fenecku (uchovnenou) a chtějí ji jen dopřát to co potřebuje. To bude asi ten důvod. Pak možná to, že nevyhrála žádnou výstavu, ale to nedělá psa psem. viděl jsem matku, otce, podmínky, sourozence, rodokmen atd atd...
Díky za odpověď!
Roman3
XXX.XXX.104.5
A na to jste přišla jak,že to nemá nic společnýho se stafbulem.Vidím že je to tu samej rádoby odborník
Driver
XXX.XXX.79.186
Je to jen váš názor a vaše zkušenost.. To však neznamená,že když to neznáte,že se
tak neděje a není možný,že pes bez PP,je naprosto čistokrevný a zdraví. Já sám jsem si pořídil čistokrevného stafordšírskeho bulteriéra bez PP a vyrostl z něj výstavní kus stafordšírskeho bullteriera. (Byť jsem oba rodiče měl možnost vidět na živo,ale jel jsem přes půl republiky a na inzerát..). Tak to jen pro informaci lidem,kteří jsou strašní zastánci koupě psa s papíry a vylučují možnost koupit bez papírů psa,čistokrevného původu... To je omyl.! Každopádně doporučuji,skutečně při koupi psa bez PP,vidět nejlépe oba rodiče pejska na živo. To je největší záruka. Po jsou pro snoby,ty zdravé a krásné pejsky nedělají.
Co já znám psy s PP,tak jsou buď alergický,slepý,hluchý nebo dokonce jsou vegetariány,protože jsou alergický na maso.!(např.anglicky či stafordšírský bulteriér,Bandit,Američan Bull)
Tak se ptám,k čemu že psa s PP? Coze to zaručuje???
Driver
napsal(a):
Je to jen váš názor a vaše zkušenost.. To však neznamená,že když to neznáte,že se
tak neděje a není možný,že pes bez PP,je naprosto čistokrevný a zdraví. Já sám jsem si pořídil čistokrevného stafordšírskeho bulteriéra bez PP a vyrostl z něj výstavní kus stafordšírskeho bullteriera. (Byť jsem oba rodiče měl možnost vidět na živo,ale jel jsem přes půl republiky a na inzerát..). Tak to jen pro informaci lidem,kteří jsou strašní zastánci koupě psa s papíry a vylučují možnost koupit bez papírů psa,čistokrevného původu... To je omyl.! Každopádně doporučuji,skutečně při koupi psa bez PP,vidět nejlépe oba rodiče pejska na živo. To je největší záruka. Po jsou pro snoby,ty zdravé a krásné pejsky nedělají.
Co já znám psy s PP,tak jsou buď alergický,slepý,hluchý nebo dokonce jsou vegetariány,protože jsou alergický na maso.!(např.anglicky či stafordšírský bulteriér,Bandit,Američan Bull)
Zaručuje to ty rodiče. Tečka.
Driver
napsal(a):
"Zejména rodiče i celý původ. U dnešních psů je velmi snadné dohledat webové stránky chovatelských stanic - vlastníků předků - nebo alespoň databáze, ve kterých jsou tito psi zaznamenáni, mnohdy i se zdravotními výsledky, úspěchy a svými dalšími potomky. Zájemce o ‚papírové‘ štěně tak tedy lehce vyhledá vše, co ho zajímá (např. zdravotní výsledky předků). Aby vrh mohl dostat PP, musí rodiče projít uchovněním, jehož náplň stanovil klub plemene, mnoho z nich má jako podmínku také povahové testy a určité zdravotní výsledky. Jedinec, který nesplní podmínku k uchovnění, není připuštěn do chovu. POZOR! Tyto psy majitelé mnohdy používají k reprodukci štěňat bez PP! Nikde již ale neuvedou, že jejich pes nebyl klubem uchovněn kvůli agresivní povaze nebo třeba epilepsii (či jiné genetické chorobě), kterou s velkou pravděpodobností zdědí i štěňata"
Měl jste kliku. Já kdybych chtěla nějakou rasu, tak asi taky s rodokmenem.
Jinak si spíš potrpím na originály a proto mám už třetího vořecha.
Ježíš, to jsou zase kecy.
U PP mám záruku plemene, bez PP si můžu pořídit nějakýho vořecha z útulku a nemusím za něj platit tisíce.
Já doufala, že se na tenhle výkřik nikdo nechytí... stokrát tu zase omílat stokrát omleté.
Driver
napsal(a):
Prosím Vás a jak se to stane, že se z těch snobských, strašně smrtelně nemocných, slepých, hluchých a škaredých psů s PP rodí nádherní a úplně zdraví čistokrevní jedinci bez PP? To mi nějak neštymuje. 🧐 To jako tím, že potomci psů s PP už nemají PP, tak nějakým kouzlem ztratí i ty všechny ošklivé nemoci? 🤣
A to ani nemluvím o tom, že kdyby nebylo těch hnusných sobských chovatelů psů s PP, kteří vytvořili plemeno právě takové, jaké je a jaké je milujeme, tak nemáte ani ty svoje bezpapoše.. 🤣
Huskyjanina
napsal(a):
No ono to občas ani ty rodiče nezaručuje, ale aspoň to plemeno by to zaručit mělo. Jako je plno poctivejch chovatelů, tak je i plno nepoctivejch, kde veřejnost nemá ani tucha.
jen v tom PP chovu ma i tohle reseni.
v bPP ne...
K nám na veterinu přišli lidí s něco jako BOC, ještě že vetka vychází. Hned jak to štěně viděla, hned je hnala z čekárny na karanténu. Štěně měli v tu dobu doma asi 3 dny. Štěně nebylo z množky, ale od hodných lidí, prý čistokrevné štěně. Štěně má parvovirozu. Jak a jestli bojuje, nevím. Je mi ho líto. Prý to není jediný případ, že si někdo koupí štěně bez PP a toto.
Je opravdu důležité přemýšlet a vybírat, odkud si štěně beru, zajímat se, vidět třeba i očkování rodičů.
Huskyjanina
napsal(a):
Pokud se na to přijde, tak ano.
jde kupovat stenata jen po otestovanych rodicich.
i u plemen, kde to zatim neni povinne