Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčSimi40
XXX.XXX.32.209
Dobrý den,obracím se na Vás s naším problémem.
Máme stafordku-není čistá myslím že rodič byl pitbull ale nejsem si jistá.Napadá nám fenky ,vždy je to taková blbá náhoda. Např.jde někdo na návštevu je ve výtahu fenka a ona má mety než se zavře výtah je v ní.My jsme z toho nešťastní jelikož bydlíme v pronájmu a mohli bychom o bydlení přijít.Nemáme ji od mala.Jako štěně byla týraná jsme se dozvěděli,ani jméno ji nedali :(.Je velmi uvítací,hodná,vděčná,psy jako zlý miluje,Má ráda lidi a děti i kočičky.Myslíte že by nám mohl pomoci cvičák nebo psí psycholog?
Děkuji s úctou za odpověď.
Simi
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nechcete si koupit vodítko?
a psa
tohle není možné, nebo jo?
bojové hovado běhá po paneláku bez vodítka a náhubku
to jsem si dobře zkazila ráno, já kráva vodím fenu po vsi na vodítku
a vůbec celá první strana diskuzí je nějaká mimozemská, už aby byly psychotesty na držení psů
....víte jaká je a stejně se jí povede někoho napadnout. Moje fena defakto psy nesnáší na téměř každého by s gustem hupsla, ale to přeci není důvod, aby se tak také stalo, tohle přece já jako majitel nemůžu dopustit. Za celý život jsme měli pouze 2 "nehody"...fena pražského krysaříka, která na ní "zaútočila" a dostala se hodně blízko k její tlamě-feně bylo 8 měsíců a byla to moje chyba....do té doby se mi nic podobného nestalo, ale to není omluva, byť jsem měla fenu na vodítku a "napadl" nás cizí pes......no naštěstí, když jsem jí vypáčila krysařici z tlamajzny, tak bylo to stvořeníčko jen otřesené a oslintané.
No a pak když se mi chytla se stafordkou....opět moje chyba, nepohlídala jsem si, jestli není někdo za rohem.....no a vyšlo to tak blbě, že na sebe holky rovnou hupsly, když to beru zpětně, tak asi spíš z překvapení........taky se nic nestalo.
To bylo před několika lety a od té doby nic.........
Je na vás, abyste svojí fenu zabezpečily tak, aby se nic podobného NIKDY neopakovalo. Vy jste od toho, aby se blbý náhody nestaly.
A co se týče těch cvičáků..........nevím zda tam půjde nacvičit takováhle modelová situace na chodbě, ale řeknu vám jedno, zkuste cvičit sami...vodítko, košík...hlavně vy se musíte uklidnit, být sebevědomí a věřit na milion procent, že to zvládnete...nesmí tam být stín pochybnosti, že by se mohlo něco přihodit a fenu učte "klid"....ale i tak bych jí už nezabezpečenou nenechávala.
napsal(a):
a psa
tohle není možné, nebo jo?
bojové hovado běhá po paneláku bez vodítka a náhubku
to jsem si dobře zkazila ráno, já kráva vodím fenu po vsi na vodítku
a vůbec celá první strana diskuzí je nějaká mimozemská, už aby byly psychotesty na držení psů
Bojové hovado? Kde je vaše láska ke psům?
Je to zřejmě nevycválané, radostné psisko, které dělá vše na 100%. Miluje lidi a "nenávidí" feny.
Navíc neradíte, ale majitelku peskujete. Každý není v držení psa tak dobrý,jako vy. Příště se nebude ptát, koupí ostnáč nebo EO a bude.
sisi58
napsal(a):
Je to zřejmě nevycválané, radostné psisko, které dělá vše na 100%. Miluje lidi a "nenávidí" feny.
Navíc neradíte, ale majitelku peskujete. Každý není v držení psa tak dobrý,jako vy. Příště se nebude ptát, koupí ostnáč nebo EO a bude.
tak tady stačí, kdyby zadavatelka nebyla blbá a opravu koupila to vodítko a koš... když má zvíře, které napadá jiná zvířata a občas prostě ta jiná zvířata potkává, tak musí mít psa zabezpečenýho.
plus když má pitbula nebo něco takovýho, tak může být ráda, že to zvíře snáší psy opačnýho pohlaví a nedumat nad psychologem.
Simi40
napsal(a):
Dobrý den,obracím se na Vás s naším problémem.
Máme stafordku-není čistá myslím že rodič byl pitbull ale nejsem si jistá.Napadá nám fenky ,vždy je to taková blbá náhoda. Např.jde někdo na návštevu je ve výtahu fenka a ona má mety než se zavře výtah je v ní.My jsme z toho nešťastní jelikož bydlíme v pronájmu a mohli bychom o bydlení přijít.Nemáme ji od mala.Jako štěně byla týraná jsme se dozvěděli,ani jméno ji nedali :(.Je velmi uvítací,hodná,vděčná,psy jako zlý miluje,Má ráda lidi a děti i kočičky.Myslíte že by nám mohl pomoci cvičák nebo psí psycholog?
Děkuji s úctou za odpověď.
Simi
Zadny psycholog ani cvicak vam nepomuze, mate proste mix bull plemen a tam je proste napadani jinych psu v genech.
Nicmene cesta, jak to vyresit, je velmi jednoducha. Kupte pevny siroky obojek, pevne voditko a prostorny kovovy nahubek a vzdy, kdyz se budete doma obouvat a chystat ven, NAPRED tohle fene vsechno nasadte a AZ POTOM otevrete dvere od bytu.
Tohle udelat me a vbehnout mi tak do vytahu na psa, tak Vam ji vratim stazenou z kuze, to mi muzete verit.
Dnešní ráno je celé takové bojové...konečně se mi vyplnila moje noční můra. Blízko nás bydlí fena, jakejsi mixbul- hlava jako bulteriér, tělo spíš jako pit. Majitelka jí vodí zásadně na flexině, ale fena pokud vidí tu moji, začne se vždycky nepříčetně zmítat a řvát a to i na vzdálenost, na kterou na sebe psi obvykle ještě nereagujou. Vikina si jí nijak nevšímá (doteď teda nevšímala), spíš je z tý nenávisti udivená.
Ke cti té majitelce slouží, že si uvědomuje potenciální nebezpečí a snaží se jít jinudy, když nás spatří. Částečně si myslím, že je to tím, že se bojí, že neudrží.
Už dlouho mě děsí představa, že jejich vodítko nevydrží, protože prostě při té extrémní zátěži jednou povolit musí a moje fena bude tím pádem mrtvá. Dneska na to konečně došlo, páska na flexině se přervala, mixbulfena se přiřítila přes silnici k Vikině (která byla na vodítku) a pustila se do ní. Po chvíli se mi zadařilo zvednout Vikinu do náruče a do cizí feny kopnout, ještě jsem ji v afektu neslušně otitulovala, což se majitelky dotklo. Ale zvládla ji odchytit a zatímco smolila uzlík na pásce, fena se zběsile snažila dostat se zpátky ke své oběti.
Jako-ženská je relativně slušná, byl to pro ni taky šok. Občas holt jenom slušnost nestačí, chce to taky použít mozek. Když mám psa, kterýho nezvládám a není to zrovna plyšák, musím si koupit lepší vodítko než za dvě stovky z Kauflandu a čas od času ho obměnit, protože ten matroš nevydrží věčně, zvlášť v případě takovýho hovada.
A fakt se těm malejm psům nedivím, že řvou.
Cvičák nepomůže.
Hlavně že každej dneska musí mít bull psa.
Náhubek je sprostý slovo.
"Ona jde po vašem psovi, protože ... (svítí sluníčko, nesvítí sluníčko, chce si hrát, nemá ráda černý psy, nemá ráda psy s náhubkem, nemá ráda .... )"
Ideální výbava pro takový psy? Látkovej obojek s plastovou přezkou a flexina?
Pořiďte si na ni pořádnej koženej obojek, náhubek, a pevný vodítko.
Cvičák pomůže. Už jen tím, že naučí základy práce se psem. A každá chvíle, kdy se majitelé psovi intenzivně věnují, se počítá. Vzhledem k dotazu majitelka není schopná si něco nastudovat nebo pochopit sama, zřejmě ji musí někdo vést, říct, jak se má chovat, že má psovi nasadit vodítko a košík, že nemá psa co napadá jiné pouštět k jiným psům bez kontroly. A je jedno, jestli jí to řekne tzv. psí psycholog nebo instruktor na cvičáku.
A vodítko a koš není všechno. Vidím denně, jak z procházek s nevychovaným psem majitelé nemají radost. Pes tahá, neumí na vodítku chodit, neumí se zabavit sám, čeká na zábavu od pána. Pak z toho vychází jen krátké venčící procházky, protože přece doma je pes miliónový, ale venku... Ale když se naučí spolupracovat, hrát si, pes si vybije energii, zaměstná mozek, je ten život s ním mnohem příjemnější nejen doma, ale i venku.
sisi58
napsal(a):
promiňte, na tyhle lidi jiný slovník neplatí, a to se držím dost při zemi bohužel
hovado není sprosté slovo, je to jiný výraz pro dobytek.. dokonce v té vymyšlené knize z kostela se říká "boží hovado"
mému psovi říkám "prasátko pojď sem" a je to z lásky ;-)
jsem poradila - vodítko
na tom vodítku by pak mohli dojít na cvičák a nechat si ukázat základní věci
ale nevím, jestli se tam lidem ukazuje základní slušné vychování...jako ohleduplnost k okolí a
miluj bližního svého (toho psa někdo zabije, jestli se majitelé budou chovat takhle) nějaká zodpovědnost, pud sebezáchovy, ty jsou kde?
to se netýká jen psů, na psa si je potřeba pak, na sedni lehni, něco přečíst či shlédnout, natrénovat -
dítě také nenechám rozbíjet výlohy a tlouct spolužáky
a když chci jezdit autem, musím mít nějaké papíry, schopnosti, musím mít zapnutá světla a nejezdit prostředkem komunikace (nevím, neumím.. a proto také nemám auto..)
a když mám psa, tak ho nechám běhat po baráku, kde bydlí dalších 500 lidí a 200 psů?
a i kdyby jeden jediný další obyvatel....ohleduplnost ještě nikoho nezabila
sisi58
napsal(a):
Takové "radostné" psisko v kombinaci s křupanem majitelem bych Vám přála mít za souseda🤔
mě to strašně rozčiluje, ta nezodpovědnost
brzy se připojíme k zemím, kde jsou tito psi zakázaní
a co pak budu dělat, já nechci vlčáka.. nic proti vlčákům
a bez legrace, až tento zákon projde, bude se týkat mnohem více plemen, než jen těchto notoricky známých
http://www.dovolenasepsem.unas.cz/more-evropa/pravidla-pro-pobyt-se-psem-v-zahrani-i.html
https://www.hellosandy.cz/magazin/ktera-bojova-plemena-psu-jsou-v-zahranici-zakazana-13346/
Terven
napsal(a):
Dnešní ráno je celé takové bojové...konečně se mi vyplnila moje noční můra. Blízko nás bydlí fena, jakejsi mixbul- hlava jako bulteriér, tělo spíš jako pit. Majitelka jí vodí zásadně na flexině, ale fena pokud vidí tu moji, začne se vždycky nepříčetně zmítat a řvát a to i na vzdálenost, na kterou na sebe psi obvykle ještě nereagujou. Vikina si jí nijak nevšímá (doteď teda nevšímala), spíš je z tý nenávisti udivená.
Ke cti té majitelce slouží, že si uvědomuje potenciální nebezpečí a snaží se jít jinudy, když nás spatří. Částečně si myslím, že je to tím, že se bojí, že neudrží.
Už dlouho mě děsí představa, že jejich vodítko nevydrží, protože prostě při té extrémní zátěži jednou povolit musí a moje fena bude tím pádem mrtvá. Dneska na to konečně došlo, páska na flexině se přervala, mixbulfena se přiřítila přes silnici k Vikině (která byla na vodítku) a pustila se do ní. Po chvíli se mi zadařilo zvednout Vikinu do náruče a do cizí feny kopnout, ještě jsem ji v afektu neslušně otitulovala, což se majitelky dotklo. Ale zvládla ji odchytit a zatímco smolila uzlík na pásce, fena se zběsile snažila dostat se zpátky ke své oběti.
Jako-ženská je relativně slušná, byl to pro ni taky šok. Občas holt jenom slušnost nestačí, chce to taky použít mozek. Když mám psa, kterýho nezvládám a není to zrovna plyšák, musím si koupit lepší vodítko než za dvě stovky z Kauflandu a čas od času ho obměnit, protože ten matroš nevydrží věčně, zvlášť v případě takovýho hovada.
A co vaše feňule....je v pořádku??
Terven
napsal(a):
Na to existuje takova finta. Jednou rukou ve vterine chytit bulla za obojek, druhou rukou za slabinu (na strane dal od Vas), psa jednim svihem zvednout na hlavu a druhym svihem s nim riznout o zem.
napsal(a):
A co vaše feňule....je v pořádku??
Vypadá to, že jo, stopy po zubech jsem nenašla, v chlupech se to blbě hledá.
Vím, že zvedat psa do náruče se nedoporučuje, ale upřímně, v tu chvíli mi to přišlo jako jediný logický, příště bych to asi udělala zas. Kdyby mě cizí pes byť jenom škrábnul zubem, okamžitě vytáčím městskou policii a hlásím, že jsem byla napadena psem.
Nakonec jsem snad i ráda, že se to stalo a má to relativně dobrej konec, protože ženská není žádné ignorantské hovado a tohle pro ni zřejmě byla hodně nepříjemná lekce. Každopádně ji to donutí koupit nové vodítko, takže by mohl být na čas pokoj
Akorát, že momentálně mám dost práce s odnaučováním prevventivního vyřvávání na jisté typy psů a docela už se dařilo, tak teď budeme zase na začátku.
impact
napsal(a):
Na to existuje takova finta. Jednou rukou ve vterine chytit bulla za obojek, druhou rukou za slabinu (na strane dal od Vas), psa jednim svihem zvednout na hlavu a druhym svihem s nim riznout o zem.
To věřím, že funguje, ale chce to asi trochu cviku. Neexistujou někde kurzy sebeobrany pro majitele psů?
Terven
napsal(a):
Vypadá to, že jo, stopy po zubech jsem nenašla, v chlupech se to blbě hledá.
Vím, že zvedat psa do náruče se nedoporučuje, ale upřímně, v tu chvíli mi to přišlo jako jediný logický, příště bych to asi udělala zas. Kdyby mě cizí pes byť jenom škrábnul zubem, okamžitě vytáčím městskou policii a hlásím, že jsem byla napadena psem.
Nakonec jsem snad i ráda, že se to stalo a má to relativně dobrej konec, protože ženská není žádné ignorantské hovado a tohle pro ni zřejmě byla hodně nepříjemná lekce. Každopádně ji to donutí koupit nové vodítko, takže by mohl být na čas pokoj
Akorát, že momentálně mám dost práce s odnaučováním prevventivního vyřvávání na jisté typy psů a docela už se dařilo, tak teď budeme zase na začátku.
No tak ještě, že to tak dopadlo....
No jestli je ženská normální, tak si určitě ponaučení vezme.
Když mi feňule chytla pražskou krysařici...byť ona byla na vodítku a krysařice na volno....přeci jen to byla moje chyba.....mám předvídat i nepředvídatelné....
Nicméně už jsem už nikdy nedovolila malému psovi, aby se přiblížil do dosahu tlamy mé feny a to ani, když má košík.....pár malých "sebevrahů" jsem prostě odchytla, než doběhli feně pod čumák a zvedla....raději ať pinďa pokouše mě (zatím jsem bez úrazu), než aby ho eventuelně zvalchovala a usměrnila moje fena....
To, že začínáte od začátku je blbý......tak přeju, aby to netrvalo dlouho, než se zase "srovnáte"
Terven
napsal(a):
To věřím, že funguje, ale chce to asi trochu cviku. Neexistujou někde kurzy sebeobrany pro majitele psů?
Netuším, jestli bych v tu chvíli na toho psa dokázala vůbec sáhnout....
napsal(a):
Je to zvláštní, ale ve chvíli, kdy cizí pes napadá mýho, reaguju jako matka bránící dítě a o nějakém nebezpečí vůbec nepřemejšlím. Možná je to blbě, ale jiná už nebudu.
Já si spíš myslím, že by to díky mé nešikovnosti mohlo dopadnout úplně jinak než jsem zamýšlela.
myslím, že pokud toho útočníka nezlikviduji dost, a to zas tolik ublížit nechci, dopadne to fakt zle, sežere i mě
je to blbý, lidi dělaj blbosti, a pak musíme mlátit psy
napsal(a):
No oni ti bullove maj docela typicky zakusy. Vetsinou si psa naroluji pod sebe a skubaji ho. Takze timto chmatem mate dost vysokou sanci, protoze stojite nad nimi. Navic je to pulsekundova akce a ten pes bude tak prekvapeny, ze nezmuze nic. Mam teda na mysli vetsinu takovych bullvorechu, kteri jsou spis agresivni tupci nez ze by byli vylozene zkuseni zapasnici.
Terven
napsal(a):
Je to zvláštní, ale ve chvíli, kdy cizí pes napadá mýho, reaguju jako matka bránící dítě a o nějakém nebezpečí vůbec nepřemejšlím. Možná je to blbě, ale jiná už nebudu.
Já si spíš myslím, že by to díky mé nešikovnosti mohlo dopadnout úplně jinak než jsem zamýšlela.
No ono to chce od majitele urcite jistou davku pohotovosti, brinku a poradne nasranosti. Adrenalin dela svoje.
napsal(a):
tak tady stačí, kdyby zadavatelka nebyla blbá a opravu koupila to vodítko a koš... když má zvíře, které napadá jiná zvířata a občas prostě ta jiná zvířata potkává, tak musí mít psa zabezpečenýho.
plus když má pitbula nebo něco takovýho, tak může být ráda, že to zvíře snáší psy opačnýho pohlaví a nedumat nad psychologem.
Já to nerozporuji. Já souhlasím.
Prostě jen na hloupě položenou otázku od laika, dám správnou odpověď,jako profesionál. Mě to nic neudělá a je možné,že i neznalý člověk se chytne a udělá, co má.
Pokud ho vypeskuji, jen se nakrkne a vykašle se na to. A odskáče to pes.
Pokud by se mě ptal hlupák na jízdu na kole, tak to neřeším. Tohle mě zajímá, protože právě neznalý člověk a pes, který není pro začátečníky.
Terven
napsal(a):
..řešila jsem dvakrát, před nějakým časem se sousedovic pitbulem, či co to je, který všeobecně nesnáší psy/feny jakýchkoli velikostí, takže je neustále připoután k pánovi na dlouhé lonži, no nevěděla jsem a pes byl odložený na chodníku, zatímco jeho pán si povídal s někým ve vchodu, můj motýl na vodítku a onen pes vylítnul, v té chvíli v hlavě prázdno jsem našeho motýla vytáhla na vodítku nad hlavu a to ani nevím jak, motýl sice měl poslintaný zadek, ale byl živ a zdráv, od té chvíle onoho psa pozná na míle a vždy začne poštěkávat - ostatní psi ho nechávají klidným.........po druhé před týdnem, opět s naším motýlem na vodítku a proti nám NO - nádherný pes, pár metrů před námi se přikrčil a vyrazil, motýla jsem opět vytáhla nahoru k sobě, pes lítal okolo nás - přivolání nula.......slečna k nám přiběhla a začala se omlouvat, že se to stalo poprvé, nicméně psa nechytla a ten odkvačil kamsi dál...........v obou případech jsem odhalila svoje břicho a bylo to o úraz, nicméně v představách jak mého motýla jeden nebo druhý pes nahrnou pod sebe, budou se do něj zakusovat a on bude řvát a nebude mít sebemenší šanci se svými třemi kily živé váhy, to bych fakt neustála, byla by to moje noční můra a nevím jak bych jí ustála........
impact
napsal(a):
No, zažila jsem několik rvaček bullů a tohle si teda fakt nedokážu představit, že bych to dokázala. Nedokážu si představit, že bych třeba s mým 30 kg bullem a jeho sílou dokázala v klidu doma - prostě ho zvednout nad hlavu a říznout s ním o zem, natož v té situaci . Ale pravda, nikdy jsem to nezkoušela .
marcelaamax
napsal(a):
No, zažila jsem několik rvaček bullů a tohle si teda fakt nedokážu představit, že bych to dokázala. Nedokážu si představit, že bych třeba s mým 30 kg bullem a jeho sílou dokázala v klidu doma - prostě ho zvednout nad hlavu a říznout s ním o zem, natož v té situaci . Ale pravda, nikdy jsem to nezkoušela .
Taky to vidím na čirou teorii. Navíc pit se otočí při chytu za slabinu tak rychle, že si nedovedu představit člověka, který by ho stihl zdvihnout a praštit s ním. Ani se nepočítá s tím, že pit okamžitě vystřelí znovu. Slečna má asi reakce supermana.
Určitě nikomu z naší planety něco takového udělat s pitem bez náhubku nedoporučuji!
marcelaamax
napsal(a):
V té rvačne nevím, jenže adrenalin dokáže věci.
Měla jsem psa, basseta, který dost intenivně reagoval na včelí žihadlo. Neměl nějakou alergickou reakci, jen padl na bok a začal nepříčetně ječet. Jednou jsem šla na procházku s mou sestrou, která tuhle psí reakci neznala. A vedla zrovna toho psa na vodítku. No a pes šlápl na včelu, následovala klasická hysterická scéna. No a moje sestra popadla cca 35 kg psa do náruče a utíkala (!) s ním k domovu. Uběhla tak 200 m :-) Pak mi říkala, že myslela, že psa uštkla zmije.
Tak jako taky si dokážu představit, že kdyby se mému psovi někde něco stalo, tak ho donesu domů. Ale to v té rvačce je úplně něco jiného, a ještě u bullů, to je otázka vteřiny ani ne, než se pes zakousne. A aby jste 30 kg silného psa zvedla na hlavu a švihla s ním o zem - tak na to potřebujete opravdu velkou sílu a podle mě to průměrný člověk nedokáže. To za prvé. A za druhé když je to cizí pes, kterého neznáte - je možné, že se vám zakousne do ruky už ve chvíli, kdy mu sáhnete na slabinu nebo na obojek.
Já normálně na cizí psy nesahám. Jenže ve chvíli, kdy přibíhá útočník nějak ztrácím pud sebezáchovy. Jednou mi ve městě vyběhl nějaký bull kříženec (docela malý, asi jako staff) na mé bassety. Pes byl na volno, majitel podroušený, moji psy na vodítku. Pes nás uviděl a rovnou na nás, nedělal takové ty běžné věci, co většinou přibíhající psi dělají, byl spíš strnulý. Celkově se mi ta situace moc nelíbila. Své psy jsem zastavila za sebou a přibíhajícího chytla za obojek. Sice dost vrčel, ale zíral na mé psy a mě ignoroval. Za chvíli se připotácel jeho majitel a připnul si ho na vodítko. Asi jsem měla kliku. Ale v tu chvíli mě nic lepšího nenapadlo, i když ta představa, jak ho házím majiteli na hlavu... :-)
Tak nevím, jak vypadá útočící bul, naštěstí jsem to nikdy nemusela zažít. Ale věřte tomu, že pokud by došlo k brutálnímu napadení vašeho psa, tak adrenalin dokáže divy. Možná nezvednete 30 kg bula až nad hlavu, ale věřím tomu, že i drobnější dáma ho dokáže lehce zvednout aspoň do takové míry, že má všechny čtyři nad zemí.
Mám to zažité ve dvou jiných případech, druhý byl, když má třicetikilová fena, tehdy roční, napadla a to dost fest kocoura, protože se domnívala, že na žrádlo u mně může čekat jen ona. Aniž jsem jakkoli přemýšlela, najednou jsem ji držela za kůži na krku a na zádech snad metr nad zemí a třepala s ní, dokud jí kocour z tý huby nevypadl. pak jsem jí odhodila za dveře a zabouchla. Celou dobu jsem měla pocit, že v rukou držím tak 10 deka, že nic neváží, ačkoli normálně jsem ji nezvedla
LájošM
napsal(a):
Taky to vidím na čirou teorii. Navíc pit se otočí při chytu za slabinu tak rychle, že si nedovedu představit člověka, který by ho stihl zdvihnout a praštit s ním. Ani se nepočítá s tím, že pit okamžitě vystřelí znovu. Slečna má asi reakce supermana.
Určitě nikomu z naší planety něco takového udělat s pitem bez náhubku nedoporučuji!
Nezahazovala jsem pitta, ale boxerku. Bez obojku, bez vodítka. Skočila mi na fenu
( tu, co už tu není ), povalila ji na záda, přilehla si ji a vrčela jí do čumáku. Moje fena ztuhla a jak jsem viděla její pohled, popadla jsem boxerku za kůži na krku a za pr.del a zahodila jsem ji dostatečně daleko. Věděla jsem, že když na ni sáhnu, musí letět - jinak by mi fenu zakousla. Její majitel akorát řekl, to jí nedělejte, mohla by vás kousnout. Když boxerka vstávala, zařvala jsem na ni ať se klidí z cesty - a klidila se.
Bohužel, už je to dost let a dnes nemám ani polovinu síly......a tak nosím pepřák.
LájošM
napsal(a):
Tak ze jste teoretik Vy jeste neznamena, ze je teoretik kazdej, zeano. 🤦♀️
marcelaamax
napsal(a):
Tak jako taky si dokážu představit, že kdyby se mému psovi někde něco stalo, tak ho donesu domů. Ale to v té rvačce je úplně něco jiného, a ještě u bullů, to je otázka vteřiny ani ne, než se pes zakousne. A aby jste 30 kg silného psa zvedla na hlavu a švihla s ním o zem - tak na to potřebujete opravdu velkou sílu a podle mě to průměrný člověk nedokáže. To za prvé. A za druhé když je to cizí pes, kterého neznáte - je možné, že se vám zakousne do ruky už ve chvíli, kdy mu sáhnete na slabinu nebo na obojek.
Tohle je teorie. Praxe je proste nekde uplne jinde. Ale chapu, ze si to teoretik predstavit nedokaze. Do ruky se nezakousne, protoze ma na starosti vaseho psa. A v druhe polovine sekundy uz leti.
Nemam duvod si jaksi vymyslet a prijde mi dost hloupe me tu osocovat teorie, kdyz evidentne sami nemate vyzkouseno. Cele je to otazka pulvteriny a ten utocici pes fakt nestihne nic.
impact
napsal(a):
Tohle je teorie. Praxe je proste nekde uplne jinde. Ale chapu, ze si to teoretik predstavit nedokaze. Do ruky se nezakousne, protoze ma na starosti vaseho psa. A v druhe polovine sekundy uz leti.
Nemam duvod si jaksi vymyslet a prijde mi dost hloupe me tu osocovat teorie, kdyz evidentne sami nemate vyzkouseno. Cele je to otazka pulvteriny a ten utocici pes fakt nestihne nic.
Ja jsem nepsala, ze vam to nevěřím, jen to, že si to moc nedokážu představit a ze průměrný člověk to asi nezvládne 😉. Netvrdím, ze to nejde, jen to chce zachovat chladnou hlavu, dost síly a vědět jak na to.
Takže - asi to jde, jen si fakt nedokážu představit, jak bych to stihla, asi záleží i na konkrétní sitaci a konkrétním psovi, věřím, ze některý pes je schopen se ohnat i po té ruce, v afektu.
To byste viděla, jak byste byla znalá, silná a rychlá, kdyby šlo o vašeho psa.
impact
napsal(a):
a ta páčidla, co se prodavaji k pitum - neb nejdou odtrhnout - to je jen tak na ozdobu?
napsal(a):
a ta páčidla, co se prodavaji k pitum - neb nejdou odtrhnout - to je jen tak na ozdobu?
Breakstick funguje taky fajn, ale ne kazdej ho holt nosi v kapse. Navic funguje spis na takovy ty klidne zakousnuty psy. Na psa, kterej kolem sebe cvaka jak de*ent to moc fungovat nebude. Nebo bude nekdo o par prstu kratsi.
marcelaamax
napsal(a):
Ja jsem nepsala, ze vam to nevěřím, jen to, že si to moc nedokážu představit a ze průměrný člověk to asi nezvládne 😉. Netvrdím, ze to nejde, jen to chce zachovat chladnou hlavu, dost síly a vědět jak na to.
Takže - asi to jde, jen si fakt nedokážu představit, jak bych to stihla, asi záleží i na konkrétní sitaci a konkrétním psovi, věřím, ze některý pes je schopen se ohnat i po té ruce, v afektu.
Ne, fakt nejsem superman. Mozna tam funguje taky kineticka energie. U psu do tech cca 30-35 kg naprosto bez probemu. Pokud teda nemate 30kg i s posteli. A ten pes se po te ruce fakt ohnat nestihne, protoze to je, opakuji se snad po desate, otazka pul vteriny.. Nekdy fakt nekonecne dlouhe.
impact
napsal(a):
Breakstick funguje taky fajn, ale ne kazdej ho holt nosi v kapse. Navic funguje spis na takovy ty klidne zakousnuty psy. Na psa, kterej kolem sebe cvaka jak de*ent to moc fungovat nebude. Nebo bude nekdo o par prstu kratsi.
No vždyť ti bullové jsou přece právě ti, kteří jsou většinou klidně zakousnutí a necvakají kolem sebe jak de*enti. A obecně toho psa co cvaká stihnu odchytit, odtáhnout, nakopnout, odšoupnout atd.... Ale toho co je zakouslý? Tam už fakt nezbývá nic jiného než ho vyškrtit nebo mu psa z tlamy vypáčit a pak pevně držet, aby se nezakousl znovu. A možná teda někdo stihne toho psa zahodit ještě v těch setinách vteřiny než se zakousne, já bych to nedokázala.
impact
napsal(a):
Vzdávám se. 🤣 Jako bych v prvním mém komentáři vubec nic nenapsala. 🙏
Teď to čtu - No oni ti bullove maj docela typicky zakusy. Vetsinou si psa naroluji pod sebe a skubaji ho. Takze timto chmatem mate dost vysokou sanci, protoze stojite nad nimi. Navic je to pulsekundova akce a ten pes bude tak prekvapeny, ze nezmuze nic. Mam teda na mysli vetsinu takovych bullvorechu, kteri jsou spis agresivni tupci nez ze by byli vylozene zkuseni zapasnici. .
Tak to se omlouvám, to jsem nějak úplně přehlédla .
Já viděla právě spíš ty rvačky (a jednoho takového rváče mám doma), kdy se pes zakousne do jednoho místa a drží a drží..... Tak to je pak něco jiného.
impact
napsal(a):
Tak ze jste teoretik Vy jeste neznamena, ze je teoretik kazdej, zeano. 🤦♀️
Nejsem jen teoretik. Řešil jsem za víc jak 30 let v kynologii hodně psích rvaček. Ale fakt bych chtěl vidět, jak ženská chytne bojujícího pita za slabiny a zvedá ho do výšky, aniž by z toho vyšla bez zranění. A jak to zvládne za půl vteřiny. Toto radit je podle mne prostě blbost, a jen doufejte, že to někdo nezkusí na základě vaší rady.
LájošM
napsal(a):
Nejsem jen teoretik. Řešil jsem za víc jak 30 let v kynologii hodně psích rvaček. Ale fakt bych chtěl vidět, jak ženská chytne bojujícího pita za slabiny a zvedá ho do výšky, aniž by z toho vyšla bez zranění. A jak to zvládne za půl vteřiny. Toto radit je podle mne prostě blbost, a jen doufejte, že to někdo nezkusí na základě vaší rady.
Ono to máte jedno. Když vám vašeho psa bude rvát jiný, něco udělat musíte. Když rváče zkusíte nakopnout, ukousne vám nohu a ještě to nebude mít žádný účinek.
Když ho zkusíte popadnout a zahodit, možná se vrátí a ukousne vám ruku.
LájošM
napsal(a):
Jejda, jsem si nevšimla, že máte patent na zkušenosti v kynologii. Tak to pardon teda. 🤣🤣🤣
Chycení za krk a slabinu jsem asi dvakrát praktikovala u psa, který už měl druhého psa pod sebou, ale zvednout a zahodit tak útočníka si neumím představit. Stačilo to škubnutí za vzdálenější slabinu, útočník automaticky vyplivl druhého psa a ohnal se po ruce. Jak je člověk z druhé strany, tak se mi nestalo, že by mě kousnul (a hlavně 90 % psů útočí jen na psy a ne na lidi, takže už při tom ohnání se mu rozsvítí a útok nedokončí). Ale vyžaduje to, aby majitel aspoň jevil snahu si útočníka současně odchytit.
jazzinka
napsal(a):
Chycení za krk a slabinu jsem asi dvakrát praktikovala u psa, který už měl druhého psa pod sebou, ale zvednout a zahodit tak útočníka si neumím představit. Stačilo to škubnutí za vzdálenější slabinu, útočník automaticky vyplivl druhého psa a ohnal se po ruce. Jak je člověk z druhé strany, tak se mi nestalo, že by mě kousnul (a hlavně 90 % psů útočí jen na psy a ne na lidi, takže už při tom ohnání se mu rozsvítí a útok nedokončí). Ale vyžaduje to, aby majitel aspoň jevil snahu si útočníka současně odchytit.
Tak na "normální" psy to asi třeba fungovat bude, ale většině bullu je nějaké tahání za slabiny, v případě že už je zakously do psa, uuuulplne jedno.
jazzinka
napsal(a):
Mě to přijde, že to celé stojí jen na tom, že ten pes dotyčného člověka kousnout nechce. Jinak reakční rychlost má prostě mnohem vyšší a obratnost takovou, že by se určitě dokázal otočit a kousnout. Navíc to vyžaduje na tom krku chytit buď obojek nebo kůži a udržet, pokud se pes pokusí otočit a to si nedovedu představit, že zvládnete z jiného důvodu, než ten pes má blok člověku něco udělat. Rozhodně mi to tedy nepřijde vhodná rada pro běžnou populaci. Ale ono je to asi jedno, tady v diskusi se běžně zahánějí obtěžující toulající se saoši kopancem, takže kdo chce přijít k úrazu, ten to vždycky nějak dokáže.
jazzinka
napsal(a):
..kamarád radil, strčit mu prst do pudele, že je pes tak překvapen, že toho pod sebou na chvíli nechá a to stačí k záchraně toho nebožáka pod ním........no nevím........
napsal(a):
..kamarád radil, strčit mu prst do pudele, že je pes tak překvapen, že toho pod sebou na chvíli nechá a to stačí k záchraně toho nebožáka pod ním........no nevím........
Jo, tohle jsem taky slyšela, že je to prý účinné, nebo pak ještě pokud je to pes, tak zatahat za kule, ale nikdy jsem to nezkoušela .
marcelaamax
napsal(a):
Jo, tohle jsem taky slyšela, že je to prý účinné, nebo pak ještě pokud je to pes, tak zatahat za kule, ale nikdy jsem to nezkoušela .
..já také ne naštěstí jsem vždy psa vyškubla na vodítku od hlavy útočícího psa do výšky........a vlastně před léty s jorkšírkou se mi stalo, ale ještě teď z toho mám zlé sny, že jsme byly spolu na táboře, byly jsme ve společenské místnosti a dívčina tam měla svého vodícího psa NO x ČSV, který jí ležel bohužel bez vodítka pod židlí, naše okolo něj proházela na druhý konec místnosti aniž by si ho vůbec všimla, on bleskurychle vyrazil a sebral jí do tlamy, tak jsem ho, ani nevím jak, začala do té makovice třískat a pomáhala mi i kamarádka, pes nějakým zázrakem otevřel hubu - zřejmě si chtěl jorkšírku nadhodit a dokousnout, ale mně se jí podařilo uzmout - jak jsem to dokázala nevím, měla jsem v hlavě úplně prázdno.......byla z toho zlomená pánev a hematom od krku až k ocásku......já jsem tenkrát vypila půl lahve vodky, ale byla jsem pořád při vědomí, jen jsem zvracela a měla klepavku, ty sny pak bych nikomu nepřála, neustále jsem v nich viděla tu hrůzu a důsledky jaké také mohly být.........fenku tenkrát možná zachránilo, že byla dost nasvalená a byla v plné srsti, takže pes asi nestačil dokousnout - ty chlupy byly opravdu dlouhé a husté a zřejmě stačily na tu chvilku utlumit stisk čelistí.....
Tahání psa za "koule" už mám taky za sebou. Držel psa za ucho, majitel nikde, majitel napadeného řval "prašť ho do "koulí", tak jsem mu po nich hrábla, byl to fofr, jak psa pustil, okamžitě a otočil se - nekousl. Takže funguje to, jen jestli vám jiný pes neurve ruku. Výhoda byla, že měl kupírovaný ocas.
napsal(a):
..já také ne naštěstí jsem vždy psa vyškubla na vodítku od hlavy útočícího psa do výšky........a vlastně před léty s jorkšírkou se mi stalo, ale ještě teď z toho mám zlé sny, že jsme byly spolu na táboře, byly jsme ve společenské místnosti a dívčina tam měla svého vodícího psa NO x ČSV, který jí ležel bohužel bez vodítka pod židlí, naše okolo něj proházela na druhý konec místnosti aniž by si ho vůbec všimla, on bleskurychle vyrazil a sebral jí do tlamy, tak jsem ho, ani nevím jak, začala do té makovice třískat a pomáhala mi i kamarádka, pes nějakým zázrakem otevřel hubu - zřejmě si chtěl jorkšírku nadhodit a dokousnout, ale mně se jí podařilo uzmout - jak jsem to dokázala nevím, měla jsem v hlavě úplně prázdno.......byla z toho zlomená pánev a hematom od krku až k ocásku......já jsem tenkrát vypila půl lahve vodky, ale byla jsem pořád při vědomí, jen jsem zvracela a měla klepavku, ty sny pak bych nikomu nepřála, neustále jsem v nich viděla tu hrůzu a důsledky jaké také mohly být.........fenku tenkrát možná zachránilo, že byla dost nasvalená a byla v plné srsti, takže pes asi nestačil dokousnout - ty chlupy byly opravdu dlouhé a husté a zřejmě stačily na tu chvilku utlumit stisk čelistí.....
Teda, to věřím, že to byl fakt hrozný zážitek.
No já jsem to řešila z té "druhé" strany - dvakrát tak, že se nám servali psi při venčení, naši psi - tedy můj a druhého "venčitele". Jednou se svým bratrem (můj pes s jeho bratrem), to bylo poprvé, a hrozně jsme zmatkovali, za psy tahali, čímž jsme to akorát zhoršili, no trvalo nám docela dlouho, než jsme je oddělili. Oba dva pevně drželi za jedno místo a nechtěli pustit. Pak to bylo s kamarádčiným křížencem, toho můj pes držel a její pes do něho kousal všude kolem sebe. Tam už jsem věděla jak na to, byla relativně v klidu a dopadlo to líp. Ale v obou případech hrozně krve a nebyl to pěkný pohled.
Od té doby už měl při kontaktu se psy můj pes košík. Jenže - pak jsem byla u rodičů a šla jsem jen pro něco na zahradu - mají za dvorkem ještě velkou neoplocenou zahradu. Pes šel se mnou a přiřítil se k nám labrador od "ob"souseda. Semlelo se to rychle a můj pes už ho držel, druhý pes se vůbec nebránil, páníček stál opodál a volal na mě, že je to v pohodě, že si za to jeho pes může sám, že ví, že tam nemá líst a ať ho nechám, ať mu dá co proto. No, svého psa jsem vyškrtila a ten druhý naštěstí utekl. Volala jsem na souseda ať se na něho podívá, jestli mu něco není. Mávnul rukou.
A poslední a doufám, že opravdu poslední případ - opět u sousedů na zahradě - o pár metrů dál je kavkazák, za takovým tím pletivem na ovce, s velkýma okama. Šla jsem na zahradu s peškem, že ho psovi zavěsím na strom, chodili jsme tam takhle blbnout často. Psa jsem měla na flexině. Pes moc dobře ví, že tam ten KAO je, nikdy ho neřešil, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy - než jsem stihla vyndat peška tak psovi jakoby přeskočilo a vypálil přes pole přímo k tomu KAO, flexi mi vytrhnul z ruky. Byly to nervy, takhle rychle jsem snad nikdy neběžela. Doběhla jsem tam - můj pes držel KAO pod krkem, přes plot. KAO se k mému udivení ani moc nebránil. Snažila jsem se zachovat klid, psa popadnout za obojek a vyškrtit. Zkoušela jsem i tahat za slabiny na zadních nohou.Přiběhla majitelka psa s motyčkou, nebo co to měla - a začala tím mého psa třískat po hlavě - chápala jsem ji, ale snažila jsem se ji vysvětlit, že tím tu situaci zhoršuje, ale ona měla prostě záchvat. Naštěstí teda přestala, možná už spíš nemohla a já psa odtáhla. Samozřejmě jsem si hned začala sypat popel na hlavu, bylo mi hrozně. Stokrát jsem se omlouvala a ptala se paní, jestli je pes v pořádku, nechtěla se mnou vůbec mluvit. Odvedla jsem tedy svého psa k rodičům a vrátila se bez psa, znovu se omluvit. Paní už se trošku uklidnila a říkala, že pes snad dobrý. Ještě jsem ji dala kontakt, kdyby něco.. Po pár dnech paní přijela, psovi se tam udělala "kapsa". Dostal ATB a byl v pohodě. Ale nic příjemného to nebylo, pro obě strany...
Dejte adresu, ať víme, které vsi se vyhnout.
marcelaamax
napsal(a):
Teda, to věřím, že to byl fakt hrozný zážitek.
No já jsem to řešila z té "druhé" strany - dvakrát tak, že se nám servali psi při venčení, naši psi - tedy můj a druhého "venčitele". Jednou se svým bratrem (můj pes s jeho bratrem), to bylo poprvé, a hrozně jsme zmatkovali, za psy tahali, čímž jsme to akorát zhoršili, no trvalo nám docela dlouho, než jsme je oddělili. Oba dva pevně drželi za jedno místo a nechtěli pustit. Pak to bylo s kamarádčiným křížencem, toho můj pes držel a její pes do něho kousal všude kolem sebe. Tam už jsem věděla jak na to, byla relativně v klidu a dopadlo to líp. Ale v obou případech hrozně krve a nebyl to pěkný pohled.
Od té doby už měl při kontaktu se psy můj pes košík. Jenže - pak jsem byla u rodičů a šla jsem jen pro něco na zahradu - mají za dvorkem ještě velkou neoplocenou zahradu. Pes šel se mnou a přiřítil se k nám labrador od "ob"souseda. Semlelo se to rychle a můj pes už ho držel, druhý pes se vůbec nebránil, páníček stál opodál a volal na mě, že je to v pohodě, že si za to jeho pes může sám, že ví, že tam nemá líst a ať ho nechám, ať mu dá co proto. No, svého psa jsem vyškrtila a ten druhý naštěstí utekl. Volala jsem na souseda ať se na něho podívá, jestli mu něco není. Mávnul rukou.
A poslední a doufám, že opravdu poslední případ - opět u sousedů na zahradě - o pár metrů dál je kavkazák, za takovým tím pletivem na ovce, s velkýma okama. Šla jsem na zahradu s peškem, že ho psovi zavěsím na strom, chodili jsme tam takhle blbnout často. Psa jsem měla na flexině. Pes moc dobře ví, že tam ten KAO je, nikdy ho neřešil, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy - než jsem stihla vyndat peška tak psovi jakoby přeskočilo a vypálil přes pole přímo k tomu KAO, flexi mi vytrhnul z ruky. Byly to nervy, takhle rychle jsem snad nikdy neběžela. Doběhla jsem tam - můj pes držel KAO pod krkem, přes plot. KAO se k mému udivení ani moc nebránil. Snažila jsem se zachovat klid, psa popadnout za obojek a vyškrtit. Zkoušela jsem i tahat za slabiny na zadních nohou.Přiběhla majitelka psa s motyčkou, nebo co to měla - a začala tím mého psa třískat po hlavě - chápala jsem ji, ale snažila jsem se ji vysvětlit, že tím tu situaci zhoršuje, ale ona měla prostě záchvat. Naštěstí teda přestala, možná už spíš nemohla a já psa odtáhla. Samozřejmě jsem si hned začala sypat popel na hlavu, bylo mi hrozně. Stokrát jsem se omlouvala a ptala se paní, jestli je pes v pořádku, nechtěla se mnou vůbec mluvit. Odvedla jsem tedy svého psa k rodičům a vrátila se bez psa, znovu se omluvit. Paní už se trošku uklidnila a říkala, že pes snad dobrý. Ještě jsem ji dala kontakt, kdyby něco.. Po pár dnech paní přijela, psovi se tam udělala "kapsa". Dostal ATB a byl v pohodě. Ale nic příjemného to nebylo, pro obě strany...
...já tohle zvládám psychicky čím dál hůř, hlavně pak pořád domýšlím coby kdyby....měl jsem obrovské štěstí, že když jsem měla NO a BOM, tak nikdy žádný malér a to chodili zásadně na volno - přivolání bezchybné, nikoho si nevšímali, takže klid a pohoda......jen kdysi tehdy ještě nedospělý BOM si šel čuchnout k fence a přiřítil se k němu staford - fenka k němu nepatřila, a napadnul ho, jenomže malina byla rychlá a vzteklá a tak jel staf na šití - malina mu zatančil na hřbetě a štípnul ucho - pravdou je, že pán se nám tenkrát moc omlouval.......ale pak už nikdy nic......je fakt, že v těch chvílích, kdy jsem zachraňovala jorkšírku i motýla si vždy nadávám, že nemám velkého psa......teď se navíc na psí louce rozmohl nešvar, že někdo z přihlížejících páníčků začne házet nesourodé smečce psů balónek, marně vysvětluju, že z toho bude malér - náš pes je na něj ujetej a tak se pro něj bez bázně a hany do klubka psů dozajista vrhne, raději nedomýšlím, co bych z toho klubka psů mohla za zbytky papillona vytáhnout......jenomže je to marný a tak když tyhle hry začnou zbaběle odcházím.........
napsal(a):
....to už je pár let - pes už bude na pravdě boží.......údajně takhle startoval několikrát do roka po malém psu - bez jakéhokoli důvodu velkých se bál........po takovém excesu pak byl od něj nějakou dobu klid, než zase vypálil po dalším mrněti.........o to smutnější, že to byl pes vodící, jinak strašně fajn, ale tohle bylo fakt strašné......
napsal(a):
No, ono moje vina to bylo pouze v tom posledním případě. V prvních dvou případech to byla spíš taková naše blbost...
Jinak pes teď samozřejmě chodí všude s košem. Vzala jsem si z toho ponaučení a koš sundávám až potom, kdy pes už vidí balonek, střapec, když začínáme cvičit atd. - v těch případech jsem si jistá, že ho nic jiného nezajímá. Krom těchto případů chodí taky i na vodítku nebo šňůře...
Jezdíme normálně do města, na výlety, atd... A z tohoto popisu byste toho psa ani nepoznala, protože se tam chová naprosto normálně a psi ignoruje, dost jsme na tom od té doby taky pracovali...
napsal(a):
..omlouvám se, ono to bylo na marcelu.......
Ještě abych to upřesnila - ty dvě první situace byly když byl pes ještě štěně a do té doby vycházel se všemi psy bez rozdílu v pohodě. To s tím labradorem bylo cca nějak chvilku potom. A to s tím KAO může být tak rok zpátky. To se mi stalo prostě poprvé, že by pes takhle vypálil za psem a vyrval mi vodítko, ten KAO tam pořád štěkal, tak možná to psa štvalo a ruply mu nervy, nevím, to mě samozřejmě neomlouvá.
Ale jinak ten pes psy, kteří si ho nevšímají vůbec neřeší. Malí psi taky ne. I pokud na něj některý pes poštěkává tak kolem něho projdeme v klidu, je zvyklý fungovat mezi psy na cvičáku, na trénincích, závodech, akcích, ve městech, ve vlaku, v restauraci... Ale nesnáší, když se k němu cizí pes přiřítí se seznamovat...
Jinými slovy je to bull jako většina jiných bullů . Znám i horší.