Pražský krysařík s PP FCI

Prodám Pražského krysaříka - Pro naše tři nádherné kluky hledáme tu nejlepš...
Dohodou
Dobrý den,
chtěla bych moc poprosit o radu, kam s dvěma pražskými krysaříky, o které už se maminka kvůli závažné nemoci nemůže postarat, ačkoli je to pro ni představa rozloučení velmi těžká. Jsme z Olomouckého kraje, pejsci jsou očkovaní, čipovaní, ale bohužel ne zrovna vychovaní. Prosím pouze o věcné rady, na koho se obrátit. Děkuji za pomoc a pochopení.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lufie
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych moc poprosit o radu, kam s dvěma pražskými krysaříky, o které už se maminka kvůli závažné nemoci nemůže postarat, ačkoli je to pro ni představa rozloučení velmi těžká. Jsme z Olomouckého kraje, pejsci jsou očkovaní, čipovaní, ale bohužel ne zrovna vychovaní. Prosím pouze o věcné rady, na koho se obrátit. Děkuji za pomoc a pochopení.
Nechte si je vy. Maminka vám bude jistě velice vděčná.
lufie
napsal(a):
Díky, ale raději bych nějakou radu, zda je možné je umístit do nějakého útulku, azylu, apod. Prozatím jsem nenašla žádné místo, kde by přijímali "nechtěné" psy, i kdyby za nějaký příspěvěk na další výdaje... Všude akceptují jen toulavé psy, kteří nemají majitele...
A proč to pro maminku nemůžete udělat - nechat si je na dožití? Jedná se o dva maličké psy zvyklé žít v bytě...
lufie
napsal(a):
Díky, ale raději bych nějakou radu, zda je možné je umístit do nějakého útulku, azylu, apod. Prozatím jsem nenašla žádné místo, kde by přijímali "nechtěné" psy, i kdyby za nějaký příspěvěk na další výdaje... Všude akceptují jen toulavé psy, kteří nemají majitele...
... co se psy nevíte, ale jak naložíte s bytem po mamince už máte určitě spočítaný přesně...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
... co se psy nevíte, ale jak naložíte s bytem po mamince už máte určitě spočítaný přesně...
No.. Velmi jsem váhala, jestli se do nějakého dotazu vůbec pouštět právě kvůli lidem jako jste Vy... Vůbec neznáte naši situaci a soudíte druhé lidi.... Žijte si svůj život a pokud mi nechcete konstrutivně poradit, tak už s dovolením naši vzájemnou komunikaci ukončím. Hezký den.
lufie
napsal(a):
No.. Velmi jsem váhala, jestli se do nějakého dotazu vůbec pouštět právě kvůli lidem jako jste Vy... Vůbec neznáte naši situaci a soudíte druhé lidi.... Žijte si svůj život a pokud mi nechcete konstrutivně poradit, tak už s dovolením naši vzájemnou komunikaci ukončím. Hezký den.
Proč se nemůžete o maminčiny malé pejsky postarat? Důvod je samozřejmě vaše věc, ale pak se nedivte takovým reakcím, jako je ta, co vás rozzlobila. Stejně jak píše Inspektor Pišišvor, i já jsem připravená se postarat o maminčinu fenu... Nedovedu si představit, že bych ji někam dala. A už vůbec si nedovedu představit, jak bych se potom mohla své mamince podívat do očí. Pro nás jsou psi součástí rodiny, a ti se pryč nedávají.
A nemá maminka nějaké kamarádky (bývalé spolužačky, kolegyně z práce, sousedky...), které by se jich mohly ujmout? Případně někoho z širší rodiny (vzdálenější bratranci, sestřenice, tetičky) - prostě někdo, kdo by se dal občas zkontaktovat, aby maminka věděla, že se pejsci mají dobře.
Pokud chodila do nějakého klubu seniorů (netuším věk) , tak se zkusit zeptat třeba i tam, spousta starších lidí nemá energii na štěně, ale dospělé pejsky by si vzali.
lufie
napsal(a):
Dobrý den,
Zkuste se informovat tady https://m.facebook.com/Krysa ř%C3%ADk-v-nouzi-351872888291934/
Terapeutka
napsal(a):
A nemá maminka nějaké kamarádky (bývalé spolužačky, kolegyně z práce, sousedky...), které by se jich mohly ujmout? Případně někoho z širší rodiny (vzdálenější bratranci, sestřenice, tetičky) - prostě někdo, kdo by se dal občas zkontaktovat, aby maminka věděla, že se pejsci mají dobře.
Pokud chodila do nějakého klubu seniorů (netuším věk) , tak se zkusit zeptat třeba i tam, spousta starších lidí nemá energii na štěně, ale dospělé pejsky by si vzali.
Jak jsem psala v původním příspěvku, pejsci jsou nevychovaní a často vykonávají své potřeby přímo v bytě :-( Navíc jsou velmi temperamentní, což se projevuje neustálým štěkáním. Jeden z nich umí i pěkně kousnout. Po umístění maminky do nemocnice se mi nepodařilo je dostat ani na vodítko. Těžko se proto bude hledat někdo, kdo by s nimi dokázal vyjít :-( Hledám řešení této nezvladatelné situace a jsem naprosto bezradná...
lufie
napsal(a):
Jak jsem psala v původním příspěvku, pejsci jsou nevychovaní a často vykonávají své potřeby přímo v bytě :-( Navíc jsou velmi temperamentní, což se projevuje neustálým štěkáním. Jeden z nich umí i pěkně kousnout. Po umístění maminky do nemocnice se mi nepodařilo je dostat ani na vodítko. Těžko se proto bude hledat někdo, kdo by s nimi dokázal vyjít :-( Hledám řešení této nezvladatelné situace a jsem naprosto bezradná...
Jsou to psi vaší maminky - vy jste k ní nechodila? Psi na vás nejsou zvyklí?
Budete pro ně za těchto okolností velice těžko hledat umístění...
napsal(a):
Jsou to psi vaší maminky - vy jste k ní nechodila? Psi na vás nejsou zvyklí?
Budete pro ně za těchto okolností velice těžko hledat umístění...
Ona chodila k nám. Od té doby, co mě jeden z nich kousl jsem odmítla tam dál chodit. Teď je tam chodím krmit a uklízet po nich. Jejich umístění u kohokoli si vůbec nedovedu představit. Nevím, co si počít :-(
lupus4
napsal(a):
troll
Tohle bohužel nebude troll. Tohle je povedená dcerunka. Kdyby to byl NO nebo doga, ale krysaříci?
Byla bych opatrná v odsudcích... (slovo jako "dcerunka "už jako o sobě zní blbě).
Umím si představit, že někde vyrůstají psi- nezvedení parchanti- aniž by dcera mohla do výchovy zasáhnout. Těžko radit na dálku.
Co my (vy) víte, jestli sama zadavateka nemá psy, a jestli se tito psi s těmi od maminky snášejí? Co když psové zadavatelky jsou vychovaní a mohou být ponecháni v bytě sami, na rozdíl od psů od maminky? Co když bydlí zadavatelka v nájemním bytě, své psy má vychované, a nechce si majitele bytu poškorpit, aby si vzala psy, kteří kálejí, kde je napadne, a z bytu udělají v mžiku kůlničku na dříví?... atd... atd...
Dotaz zněl jasně, a i když sama nedokážu poradit, tak neodsuzuju.
A především přemoudřele "neradím".
Když nevím.
Ježišmarja u svatýho pitbulla no tak přišel někdo, kdo nemá rád psy, no.
A všichni bydlí ve vlastním bytě nebo domě, samozřejmě.
Jděte s tím na fb, hledejte třeba příbuzné těch psů. 7 let na mini psa není moc, někdo si je vezme, někde poblíž, aby se mohli ještě někdy i shledat nebo tak.
A než něco najdete, možná se skamarádíte :-)
napsal(a):
Ježišmarja u svatýho pitbulla no tak přišel někdo, kdo nemá rád psy, no.
A všichni bydlí ve vlastním bytě nebo domě, samozřejmě.
Jděte s tím na fb, hledejte třeba příbuzné těch psů. 7 let na mini psa není moc, někdo si je vezme, někde poblíž, aby se mohli ještě někdy i shledat nebo tak.
A než něco najdete, možná se skamarádíte :-)
cože?
Megii, nerozumím řeči vašeho kmene. Ta paní chtěla poradit v určité nelehké životní situaci. Proč by si nevychovaného psa (psy) vzal někdo, kdo má jeho-její bráchu (nebo ségru(?)... Kam se vytratila logika?
Někdy telegrafický formát příspěvku není úplně to pravý ořechový.
Leda, že byste superextra formát a styl považovala za důležitější obsahu.
(l'art pour l'art)
Šarina
napsal(a):
Byla bych opatrná v odsudcích... (slovo jako "dcerunka "už jako o sobě zní blbě).
Umím si představit, že někde vyrůstají psi- nezvedení parchanti- aniž by dcera mohla do výchovy zasáhnout. Těžko radit na dálku.
Co my (vy) víte, jestli sama zadavateka nemá psy, a jestli se tito psi s těmi od maminky snášejí? Co když psové zadavatelky jsou vychovaní a mohou být ponecháni v bytě sami, na rozdíl od psů od maminky? Co když bydlí zadavatelka v nájemním bytě, své psy má vychované, a nechce si majitele bytu poškorpit, aby si vzala psy, kteří kálejí, kde je napadne, a z bytu udělají v mžiku kůlničku na dříví?... atd... atd...
Když nevím.
Přesně totéž mě napadlo. Ano, sama si neumím představit, že bych si mamky nevychovanou feňuli nevzala, kdyby se něco stalo, jenže: já mám na to podmínky. Ne každý je má. Třeba je sama a dělá 12ky a nebo dalších 10 možností. Prostě nejde jen tak šmahem někoho odsoudit, aniž vím něco bližšího...
na druhou stranu pohodlná odkladačka psů, kteří už se z jakýchkoliv důvodů někomu nevejdou do života, prostě neexistuje. útulek je primárně něco jako ztráty a nálezy.
zadavatelka se potřebuje něčeho zbavit, tak nezbývá než darovat, když to asi nikdo nekoupí, ale neexistuje žádné vrakoviště nebo popelnice na nechtěná zvířata.
Šarina
napsal(a):
Když nevím.
Tak to já odsuzovat budu. Nedovedu si představit, že se paní vrátí z nemocnice a psi budou někde.....
A s tou dcerunkou? Jestli napsala, že matku kvůli psům nenavštěvovala. Ona ta starší paní nikdy nepotřebovala pomoct? S něčím, s čímkoliv? Teď konečně vypadla do nemocnice, tak huráá, konečně můžu ty psi zašantročit. Divný vztah.
"Ježišmarja u svatýho pitbulla no tak přišel někdo, kdo nemá rád psy, no."
Nikdo ji nenutí, aby měla ráda psy, ale k matce by nějaký vztah mít mohla. Nebo jsem nepostřehla, že ta paní už je po smrti?
Jestli dceru požádala, ať ti psi zmizí, než se vrátí z nemocnice, ak se paní dceři hluboce omlouvám.
Šarina
napsal(a):
cože?
Megii, nerozumím řeči vašeho kmene. Ta paní chtěla poradit v určité nelehké životní situaci. Proč by si nevychovaného psa (psy) vzal někdo, kdo má jeho-její bráchu (nebo ségru(?)... Kam se vytratila logika?
Někdy telegrafický formát příspěvku není úplně to pravý ořechový.
Leda, že byste superextra formát a styl považovala za důležitější obsahu.
(l'art pour l'art)
Já nevím proč, ale prý to tak chovatelé dělají - postarají se o odchovy. Někdy, někde, tam a takhle, tak praví legenda :)
Napadlo mě totiž, že by byli v rukou odborníka a ne u zcela cizích, podobný nápad jako krysařík v nouzi - mně to znělo logicky.
jahodapavel
napsal(a):
zavezte je před nákupní centrum, pusťte je a zavolejte obecná policii. Nebo je nechte utratit.
A Vy přestaňte pít, nebo se v tomto stavu neslučitelným s vyjadřováním se na veřejnosti alespoň nevyjadřujte. Vím, že jste muž. Ale to Vás neomlouvá.
jahodapavel
napsal(a):
zavezte je před nákupní centrum, pusťte je a zavolejte obecná policii. Nebo je nechte utratit.
A než dojedou měšťáci, něco je přejede - a je po starosti !
jahodapavel
napsal(a):
Ten váš nápad by se dal hezky rozvinout. Třeba, v kterém patře matka bydlí?
jahodapavel
napsal(a):
Zásadní problém vidím v tom, že ona ty psy ani nechytí na vodítko. Ne tak, aby je naložila do auta a někam odvezla..
A to už si vůbec neumím představit, jak je bude chytat někdo, kdo by si je měl vzít. Dvě uječený a agresivní krysky. No děkuju pěkně.
Z některých reakcí mi je opravdu zle....zadavatelku obviňujete a vůbec neznáte její situaci. Co kdyby jste zdědili koně a bydlíte v paneláku??? Jak by jste to řešili??? Naučíte ho chodit po schodech nebo jezdit výtahem? Každý nemá možnosti jednat tak jak si tady na i fauně představují "dokonalé" diskutující.
impact
napsal(a):
Zásadní problém vidím v tom, že ona ty psy ani nechytí na vodítko. Ne tak, aby je naložila do auta a někam odvezla..
A to už si vůbec neumím představit, jak je bude chytat někdo, kdo by si je měl vzít. Dvě uječený a agresivní krysky. No děkuju pěkně.
Přiznám se, že si to nedovedu představit. Když je chodí krmit. Nezvládl by je někdo, kdo to se psy umí, že by paní požádala odborníka.
Ti psíci jsou zavření v bytě, bez možnosti jít ven? Pak jim nezbývá nic jiného, než se venčit doma.
machlena
napsal(a):
Z některých reakcí mi je opravdu zle....zadavatelku obviňujete a vůbec neznáte její situaci. Co kdyby jste zdědili koně a bydlíte v paneláku??? Jak by jste to řešili??? Naučíte ho chodit po schodech nebo jezdit výtahem? Každý nemá možnosti jednat tak jak si tady na i fauně představují "dokonalé" diskutující.
Naučím ho jezdit výtahem, přece!
Tazatelka ale nezdědila koně, ani psa, ani jiné zvíře, její maminka žije. Rady zde nějaké padly. Udat takové psy bude oříšek. Neznám nikoho, kdo by si dobrovolně vzal dva nezvladatelné nečistotné psy...
machlena
napsal(a):
teda, s prominutím, machlena, fakt máš pocit, že toto přirovnání je opravdu relevantní....kůň versus krysařík......? ? ?
napsal(a):
Tazatelka ale nezdědila koně, ani psa, ani jiné zvíře, její maminka žije. Rady zde nějaké padly. Udat takové psy bude oříšek. Neznám nikoho, kdo by si dobrovolně vzal dva nezvladatelné nečistotné psy...
Se ani nedivím, že jí je nikde nechtějí vzít.. V útulku zmrznou a do domácí péče si je vezme jen šílenec.
Jako první by je hlavně měla oddělit, pak je maličká šance, že jim sklapne. A každýmu hledat umístění zvlášť. Ale to, že je maminka v nemocnici a od té doby psy nebyli venku... No, to musej být slušný čuňata.
Ach jo. Je mi jí líto. Ale nenapadá mě nikdo, kdo by si je vzal..
impact
napsal(a):
Se ani nedivím, že jí je nikde nechtějí vzít.. V útulku zmrznou a do domácí péče si je vezme jen šílenec.
Jako první by je hlavně měla oddělit, pak je maličká šance, že jim sklapne. A každýmu hledat umístění zvlášť. Ale to, že je maminka v nemocnici a od té doby psy nebyli venku... No, to musej být slušný čuňata.
Ach jo. Je mi jí líto. Ale nenapadá mě nikdo, kdo by si je vzal..
"Jako první by je hlavně měla oddělit,"
jsou lidi, kteří proste psy nemusi, nerozumi jim a nechteji s nimi cokoliv delat.
a tak si sami zvire neporidi.
nejde davat rady o vychove psu takovym lidem - oni je nedokazou pouzit /vyuzit.
ale zas -oni si psa neporidili tak jim ani nejde vycitat, ze to nechteji delat.
V civilizovanem svete to funguje tak, ze když se tohle stane - zaplati se služba. Tj. objednat jim hotel, poprosit lidi z hotelu at si pro ne i dojedou - a normalne se o ne postarají.
A zatím co se někdo za peníze stara- shani se nahradni majitel /umisteni
Nevím o té rodině nic. Ale takové normální je, že v rodině jsou děti a ve většině rodin babička vypomůže. Však zadavatelka píše, že matka chodila k nim. A babička se stará a také si ty děti ( a leckdy nevychované spratky ) nepořídila. Je to tak?
Tak proč by dcera nemohla posloužit matce ( asi staré ), když je to potřeba? Nemůže si vzít nevychované psy domů? Tak ať se na čas nastěhuje k nim, než jim případně ( se souhlasem matky ) najde nové umístění. Snad se v Blesku nedočteme, že ji roztrhali !
napsal(a):
"Jako první by je hlavně měla oddělit,"
jsou lidi, kteří proste psy nemusi, nerozumi jim a nechteji s nimi cokoliv delat.
a tak si sami zvire neporidi.
nejde davat rady o vychove psu takovym lidem - oni je nedokazou pouzit /vyuzit.
ale zas -oni si psa neporidili tak jim ani nejde vycitat, ze to nechteji delat.
Jenže ona se o ty psy prostě musí postarat, to je ten problém.. Takže se s tím tak jako tak musí nějak poprat. Obávám se, že tohle za ni nikdo neudělá a otevřít dveře na ulici taky nemůže.
impact
napsal(a):
Jenže ona se o ty psy prostě musí postarat, to je ten problém.. Takže se s tím tak jako tak musí nějak poprat. Obávám se, že tohle za ni nikdo neudělá a otevřít dveře na ulici taky nemůže.
nemusi to ale delat osobne.
takhle -kdyby se napr. moje mama "musela" nekdy postarat o moje psy - doctete se o tom v novinach na hlavni strance. zcela urcite.
to je clovek, co absolutne nechape a neumi se starat o zvířata. zadna zvířata.
napsal(a):
nemusi to ale delat osobne.
takhle -kdyby se napr. moje mama "musela" nekdy postarat o moje psy - doctete se o tom v novinach na hlavni strance. zcela urcite.
to je clovek, co absolutne nechape a neumi se starat o zvířata. zadna zvířata.
A jsme zase na začátku. Vaši psi nejsou uječené agresívní krysky, které není možné chytit.
Takže kdo jí reálně pomůže?
napsal(a):
Nevím o té rodině nic. Ale takové normální je, že v rodině jsou děti a ve většině rodin babička vypomůže. Však zadavatelka píše, že matka chodila k nim. A babička se stará a také si ty děti ( a leckdy nevychované spratky ) nepořídila. Je to tak?
Tak proč by dcera nemohla posloužit matce ( asi staré ), když je to potřeba? Nemůže si vzít nevychované psy domů? Tak ať se na čas nastěhuje k nim, než jim případně ( se souhlasem matky ) najde nové umístění. Snad se v Blesku nedočteme, že ji roztrhali !
A co když má zadavatelka sama malé děti a nemůže se ke psům nastěhovat. Psi jsou nevychovaní a jistě by ani nechtěla kontakt dětí se psy....kdoví jak to je .Pro nás všechny neznalé situace není vhodné soudit.....Kdo ví poradí......já opravdu nevím. A držím zadavatelce pěsti ať vše dopadne dobře ke spokojenosti všech.
napsal(a):
To ovšem říká dcera. Ví Bůh, jaké ty feny ve skutečnosti jsou.
Je vhodné hledat pomocnou ruku nejdříve na svém rameni. Pokud zadavatelka není troll, měla by se k problému co nejrychleji postavit čelem.
Směrodatné je, co si přeje její matka, pokud je ještě schopná své přání někomu sdělit - psi jsou její majetek.
Pokud to z nějakého důvodu nejde, vřele zadavatelce doporučuji co nejdříve psy odchytit a odvézt (klidně v přepravce) na veterinu. A když už by na té veterině byli, nechala bych je uspat.
Co s nimi jiného?
Ale kdo na takto společensky nekorektní krok dnes má, že? Podle zdejší diskuze by za to bylo nejmíň trojnásobné doživotí.
A přitom je to mnohem milosrdnější než je vypustit na parkovišti, v lese nebo u silnice, nebo prostě do toho bytu 14 dní nepáchnout a pak jen posbírat mrtvolky.
saola
napsal(a):
Je vhodné hledat pomocnou ruku nejdříve na svém rameni. Pokud zadavatelka není troll, měla by se k problému co nejrychleji postavit čelem.
Směrodatné je, co si přeje její matka, pokud je ještě schopná své přání někomu sdělit - psi jsou její majetek.
Pokud to z nějakého důvodu nejde, vřele zadavatelce doporučuji co nejdříve psy odchytit a odvézt (klidně v přepravce) na veterinu. A když už by na té veterině byli, nechala bych je uspat.
Co s nimi jiného?
Ale kdo na takto společensky nekorektní krok dnes má, že? Podle zdejší diskuze by za to bylo nejmíň trojnásobné doživotí.
A přitom je to mnohem milosrdnější než je vypustit na parkovišti, v lese nebo u silnice, nebo prostě do toho bytu 14 dní nepáchnout a pak jen posbírat mrtvolky.
Zkusila bych ještě tady: https://www.facebook.com/groups/214894782022056/ Skupina "Krisařík v nouzi" na FB
http://www.psisalon-pif.cz/services-view/rad-psiho-hotelu-skolky-pif/
Babice u Olomouce
Stačilo dát do vyhledávače "psí hotel Olomouc". Takže i Olomoucko je civilizovaný
svět.
https://www.ekatalog.cz/o/ubytovani/hotel-pro-psy-psi-hotel/olomouc/
Tady je několik dalších.
Vítejte v civilizovaném světě :-))
saola
napsal(a):
Co s nimi jiného?
Problém je, že vět že zákona nemůže jen tak utratit zdravého psa.
Tím spíš, když ho k tomuto úkonu ani nedoveze jeho majitel, nýbrž jiná osoba
napsal(a):
http://www.psisalon-pif.cz/services-view/rad-psiho-hotelu-skolky-pif/
Babice u Olomouce
Stačilo dát do vyhledávače "psí hotel Olomouc". Takže i Olomoucko je civilizovaný
svět.
Ten psí hotel je boží - za dva psy jednoho majitele pětikilo denně
Pouhých 175 000 Kč ročně? To se vyplatí.
že jsou psi nevychovaní a paničku mají v nemocnici ale není důvod k usmrcení podle zákona.
zděděný kůň se naproti tomu prodat, i když třeba na jatky, dá.
To není vůbec o tom, že každá sranda něco stojí.
Úsměvné je to ve vztahu k tomuhle:
https://www.czso.cz/csu/czso/cri/prumerne-mzdy-3-ctvrtleti-2019
Ten psí hotel nemá s civilizovanou společností, jak tady kdosi srdceryvně psal, vůbec nic společného, je to jen továrna na peníze a nic, co by problém zadavatelky diskuze (možná trolla) řešilo. A takové jsou všechny psí hotely, celodenní psí školičky či venčící služby.
Nic z toho neřeší dva nechtěné nepoužitelné agresivní psy, byť kapesní - jedině uspat, utratit, nic jiného v reálném životě pro ně není...
jo, až na to, že že je pes nechtěný a nepoužitelný není důvodem k usmrcení.
Dobrý večer,
děkuji vřele za těch aspoň málo konstruktivních rad... Chtěla jsem příspěvek nechat už bez komentáře, protože mi spousta reakcí ublížila, ale nebylo by to fér vůči těm, co mě hned neukamenovali.
Není v mých silách a ani nechci reagovat na všechny příspěvky. Slušně jsem poprosila o radu, jak postupovat v této těžké a bolavé situaci. Jestli je pro některé z vás středobod vesmíru váš pejsek, je to naprosto v pořádku. Pro mě je to v současnosti moje maminka, které diagnostikovali leukémii, a jestli se nám vůbec vrátí domů, bude potřeba připravit doma téměř sterilní prostředí, což s pejsky, kteří nezvládají základní věci jako je venčení, není možné.
Dlouho mi trvalo a moc to bolelo, přesvědčit maminku, že její život je teď to nejdůležitější. Pejsci jsou pro ni všechno, ale po konzultacích s lékaři a dalšími pacienty, kteří s nemocí stále bojují, pochopila, že to je jediná možnost. I malé kousnutí, či jen škrábanec pro ni totiž bude po chemoterapii smrtelně nebezpečný, stejně jako bakterie a viry z případných výkalů. Poprosila mě, jestli bych nepozjišťovala, jaké jsou možnosti, což jsem se snažila udělat tady, protože jsem nic podobného nikdy řešit nemusela a nevím si rady.
Neznám nikoho z okolí, kdo by měl o pejsky zájem, což je pochopitelné a je mi jasné, že je to chyba (ne mojí) výchovy. Očekávám, že při popisu jejich charakteru a chování to bude podobné při jejich inzerci. Řešit to ale nějak musím. Sama mám tři malé děti, o které bych měla v přítomnosti pejsků strach. Platit 10 a víc tis. Kč měsíčně za psí hotel je nereálné - je to předražený bysnys, který nemá nic společného s láskou ke zvířatům.
Jak to dopadne, zatím nevím, ale pořád doufám, že se pro ně nějaká naděje najde. Ještě jednou děkuji všem, kdo mi dali šanci. Ostatní se snad příště trochu zamyslí nad okamžitým obviněním a odsouzením neznámého člověka bez znalosti dalších podrobností. Je mi jasné, že tu stále ještě budou tací, které jsem nepřesvědčila o tom, že to je jediná možnost, ale dohadovat se o tom nechci.
saola
napsal(a):
Ten psí hotel nemá s civilizovanou společností, jak tady kdosi srdceryvně psal, vůbec nic společného, je to jen továrna na peníze a nic, co by problém zadavatelky diskuze (možná trolla) řešilo. A takové jsou všechny psí hotely, celodenní psí školičky či venčící služby.
Nic z toho neřeší dva nechtěné nepoužitelné agresivní psy, byť kapesní - jedině uspat, utratit, nic jiného v reálném životě pro ně není...
Nevíte nic o majetkových poměrech paní matky. Třeba byt, kde psi žijí je v jejím vlastnictví a má hodnotu pár milionů. To není v dnešní době nic divného. Také není nic divného, když ta paní má pár set tisíc na účtě. Je to jen na dohodě s ní. Možná může ten roční pobyt svým psíkům předplatit. Možná se tam i srovnají a kdyby se paní už domů nevrátila, mohli by jít do adopce.
Možná, že tak moc agresivní nejsou, to by se musel ozvat ještě někdo jiný než zadavatelka. Třeba jsou agresivní jen na ni.
A divte se, že štěkají, když jsou zavřeni v bytě, bez venčení, bez společnosti. Nechtění jsou (a to ještě jen napůl, majitelka by si je nechala ráda ), ale to ostatní ?
lufie
napsal(a):
Dobrý večer,
děkuji vřele za těch aspoň málo konstruktivních rad... Chtěla jsem příspěvek nechat už bez komentáře, protože mi spousta reakcí ublížila, ale nebylo by to fér vůči těm, co mě hned neukamenovali.
Není v mých silách a ani nechci reagovat na všechny příspěvky. Slušně jsem poprosila o radu, jak postupovat v této těžké a bolavé situaci. Jestli je pro některé z vás středobod vesmíru váš pejsek, je to naprosto v pořádku. Pro mě je to v současnosti moje maminka, které diagnostikovali leukémii, a jestli se nám vůbec vrátí domů, bude potřeba připravit doma téměř sterilní prostředí, což s pejsky, kteří nezvládají základní věci jako je venčení, není možné.
Dlouho mi trvalo a moc to bolelo, přesvědčit maminku, že její život je teď to nejdůležitější. Pejsci jsou pro ni všechno, ale po konzultacích s lékaři a dalšími pacienty, kteří s nemocí stále bojují, pochopila, že to je jediná možnost. I malé kousnutí, či jen škrábanec pro ni totiž bude po chemoterapii smrtelně nebezpečný, stejně jako bakterie a viry z případných výkalů. Poprosila mě, jestli bych nepozjišťovala, jaké jsou možnosti, což jsem se snažila udělat tady, protože jsem nic podobného nikdy řešit nemusela a nevím si rady.
Neznám nikoho z okolí, kdo by měl o pejsky zájem, což je pochopitelné a je mi jasné, že je to chyba (ne mojí) výchovy. Očekávám, že při popisu jejich charakteru a chování to bude podobné při jejich inzerci. Řešit to ale nějak musím. Sama mám tři malé děti, o které bych měla v přítomnosti pejsků strach. Platit 10 a víc tis. Kč měsíčně za psí hotel je nereálné - je to předražený bysnys, který nemá nic společného s láskou ke zvířatům.
Jak to dopadne, zatím nevím, ale pořád doufám, že se pro ně nějaká naděje najde. Ještě jednou děkuji všem, kdo mi dali šanci. Ostatní se snad příště trochu zamyslí nad okamžitým obviněním a odsouzením neznámého člověka bez znalosti dalších podrobností. Je mi jasné, že tu stále ještě budou tací, které jsem nepřesvědčila o tom, že to je jediná možnost, ale dohadovat se o tom nechci.
...zkuste se optat nekoho zde (ale dejte mu vzdy cele info.):
https://www.pesweb.cz/cz/databaze-dobrovolniku?kraj=pardubicky&kraj=jihomoravsky&kraj=olomoucky&kraj=zlinsky&kraj=moravskoslezsky&firma_kategorie=ubytovani&poptavat=1
Prip. nezadavejte kraj (opet vsechny informace) atd.
https://www.pesweb.cz/cz/databaze-dobrovolniku?firma_kategorie=ubytovani&poptavat=1
Hlavne klid.
Dobri lide jeste ziji.
S umistenim, ci prechodnym domovem jiste nekdo rad pomuze.
Pokud ne v kraji ani okoli, napiste soukromou zpravu...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.41
Zkuste napsat do depozitum beruska. Maji fb stránky. Vede ho maminka me kamaradky. Treba by se pejsku jako spolek ujali ci pomohli sehnat nekoho v okoli.
saola
napsal(a):
je to psí HOTEL ne charita - nechápu čemu se divíte?!
V hotelu s plnou penzí pro lidi Vás taky neubytují za 100 kč na noc, a nikomu to nepříjde divný.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.40.41
impact
napsal(a):
A než je tam dá, ať se obrátí na místní KVS a optá se jich, kolikrát už jim dali pokutu.
Vy jste u toho byla ze to vite tak skvele? Ano na udani tam kvs byla vickrat. Holt nekterym lidem vadej. Pokutovany nebyli neb nebylo za co. Lze overit. Znam je x let.
Fascinuje mne, jak zdejší milovnice psů dobře radí. Dokažte že máte srdce a vezměte si dva malé pejsky domů. Radit dovede každý, ale něco udělat málokdo. Nebo se složte na hotel.
Uvědomte si , že když se někdo rozhodne se psa zbavit tak to udělá. Taky jsem byl toho názoru, že nebudu utrácet zdraví zvíře, ale když jsem viděl jak jak některá dopadla, změnil jsem jej. ( ubití rýčem, utopení s kamenem na krku, zastřelení myslivcem atd.) Takže ta euthanasie je způsob při kterém zvíře nejmíň trpí.
Útulky by měly sloužit pro takové případy, ale protože sem tahají některé krávy psy z celé Evropy, není tu pro akutní případy místo.
jahodapavel
napsal(a):
Fascinuje mne, jak zdejší milovnice psů dobře radí. Dokažte že máte srdce a vezměte si dva malé pejsky domů. Radit dovede každý, ale něco udělat málokdo. Nebo se složte na hotel.
Uvědomte si , že když se někdo rozhodne se psa zbavit tak to udělá. Taky jsem byl toho názoru, že nebudu utrácet zdraví zvíře, ale když jsem viděl jak jak některá dopadla, změnil jsem jej. ( ubití rýčem, utopení s kamenem na krku, zastřelení myslivcem atd.) Takže ta euthanasie je způsob při kterém zvíře nejmíň trpí.
Útulky by měly sloužit pro takové případy, ale protože sem tahají některé krávy psy z celé Evropy, není tu pro akutní případy místo.
No, tak je zadavatelce utraťte - to bude pro tu nemocnou paní vyloženě psychická vzpruha, až se vrátí z nemocnice, a zjistí, že její miláčci skončili v kafilérce...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, tak je zadavatelce utraťte - to bude pro tu nemocnou paní vyloženě psychická vzpruha, až se vrátí z nemocnice, a zjistí, že její miláčci skončili v kafilérce...
A proč si je nevemete vy. Jak tu píšete , máte velké pozemky, tam by se klidně 2 malí pejskové vešli.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste u toho byla ze to vite tak skvele? Ano na udani tam kvs byla vickrat. Holt nekterym lidem vadej. Pokutovany nebyli neb nebylo za co. Lze overit. Znam je x let.
Ale byli pokutováni. Lze ověřit na KVS.
O tom, jak kradou psy, bych taky mohla vyprávět...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
impact
napsal(a):
Depozitum Beruška z Kolína krade psy? Haha. Co je to za bl bost? 😂
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
impact
napsal(a):
Tak to sem hodte kdyz teda to vite tak slvele a jiste. Odkaz ci důkaz.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Depozitum Beruška z Kolína krade psy? Haha. Co je to za bl bost? 😂
Uznavam ne kolin primo ale okoli.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
Wendyseklady
napsal(a):
Ten důkaz a odkaz by mě taky velice zajímal 😉😉😉
Jo me taky. Jak o pokutach tak o tech krádežich... Je fakt ze jsem se nasmala. Jo a Lucka o tom vi. Posilam ji screeny 😁
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
Me by taky zajímal dukaz misto plku na netu. Ten toho snese....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
je to psí HOTEL ne charita - nechápu čemu se divíte?!
V hotelu s plnou penzí pro lidi Vás taky neubytují za 100 kč na noc, a nikomu to nepříjde divný.
Myslím, že ani nejsme v zásadě ve při - cele souhlasím, že psí hotely nejsou žádná charita, ale tvrdý podnikatelský záměr, který někdy funguje a někdy holt ne.
Ale rozhodně to není žádná známka civilizované společnosti ve smyslu pěkného vztahu ke zvířatům a dobrého srdce - je to prostě kšeft. Když si najdou své zákazníky, proč ne?
Ale nabízet to zadavatelce s těžce onkologicky nemocnou matkou jako možné řešení situace s nepoužitelnými vořechy mi přijde hodně naivní a odtržené od života při nákladech cca 15 000 Kč měsíčně, když medián mzdy je cca 29 tisíc něco - prostě mě to pobavilo.
Pokud by byla zadavatelka finančně za vodou, jistě není třeba nic řešit, jen najmout psékům chůvu na 24/7 či je třeba poslat na rekondiční pobyt na Seychely.
Wendyseklady
napsal(a):
Stále čekám na informace ohledně tohoto vašeho tvrzení za co byly uděleny pokuty z KVS a jaká částka to byla 😉
A my ostatní čekáme, až už tady i s beruškou vypadnete. Jestli se na vás zakladatelka diskuze obrátí, či nikoliv, je čistě její věc. Jinak si na hádání a dokazování založte zvláštní diskuzi.
Wendyseklady
napsal(a):
Dobrý den je hezké že jste si našla tyto informace ale máte k těmto podkladům i závěr vyšetřování a podobně za mě toto není důkaz a je to opět jedna baba povídala tak že stále čekám ten důkazní materiál že kradou pesany protože jinak je stále šíření pomluv.
Podle toho co je v článku, a podle toho jak se pseudo ochranáři chovají, tomu věřim. A jestli to je pomluva tak jistě předložíte podané trestní oznámení.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
impact
napsal(a):
Já k tomu vypovídala a podávala veškeré důkazy, screeny komunikace, smsek, etc. A je mi úplně u zadku, jestli tomu věříte nebo ne.
Vzhledem k tomu ze ano vysetrovany to bylo a zaver vse cajk a zadne tresty se nedivim ze sem zadnej dukaz dat nechcete. To same kvs a pokuty.
Az sem date nejake dukazni bremeno, zaver soudu, policie, vysledky kontrol kvs budem mozna vase kydani spiny na konkurenci brat vazne.
"Ale rozhodně to není žádná známka civilizované společnosti ve smyslu pěkného vztahu ke zvířatům a dobrého srdce - je to prostě kšeft. Když si najdou své zákazníky, proč ne?"
Ale nikdo při zmínce o hotelu nepsal o vztahu ke zvířatům a dobrotě srdcí. Bylo to od petrahei konstatování, že v civilizované společnostitakové služby existují. A já jsem dodala,že i u nás takové služby existují. Za peníze. Čím jiným se v této společnosti poměřuje?
Pak už je jen na zvážení majitelky, jestli na to má, nebo ne. Však by tam psi nemuseli
( třeba) být rok.
Zas není úplně vyloučené, že by na to neměla. Sice tu většinou nejsme žádní Bakalové, ale mnohé z nás by takové řešení volily. Radši než utracení parťáka.
No tak jsem to tady prolétla a musím říct, že na první dobrou bych reagovala klasicky...jakékoliv zvíře, které by maminka doma měla...nebo třeba dcera, to je jedno, by putovalo ke mě domů, stejně jako já mám zálohy, kdyby se něco stalo, aby moji pesani neskončili v útulku. Ovšem ze dvou krysaříků s chováním, které zadavatelka popisuje to není taková sranda.....já si teda neumím představit, že by moje máma takové psy měla, navštěvuju ji dost často, psy bych znala od štěňat, takže si myslím, že bych byla schopná korigovat i výchovu, jasně rozmazlovat se může, ale zároveň vocamcaď-pocamcaď.......jenže co kdybych byla "psí výchovou nepolíbená" nebo co kdyby si do toho nenechala maminka kecat v nejhorším případě obojí? A už vůbec si neumím představit, že by mě pesani nebrali jako rodinu, jako známého člověka, kterému důvěřují....proč by se ode mne nenechali chytit....
Samozřejmě by bylo nejjednodušší nastěhovat se k mamince a v domácím prostředí nastolit psům režim, pravidla, ale na rovinu...s třema dětma si nic podobného neumím představit. Navíc malá, štěkající, hysterická stvoření v kombinaci s mojí špatnou čitelností malých plemen, no myslím, že i já bych se řádně zapotila a nějakou nápravu bych klidně viděla spíš v řádu měsíců než týdnů.
Navíc pokud by si někdo takové psy vzal třeba jednotlivě, tak to si myslím, že bude spíš klika.
Mě z toho vychází nejjednodušší řešení....pokud najdu někoho, kdo psy uspí, tak nechat uspat..........já se ale přiznám, že to nejjednodušší řešení, by pro mě bylo vzhledem ke vztahu maminky ke psům nepřijatelné, takže i kdyby to bylo těžké, tak bych zabojovala tak, aby pesani mohli u mě zůstat, i kdbych na ty "zmetky" měla zkraje pořídit klece, které nenávidím,nebo minimálně výběh-ohrádku, kde by byli zavřeni po dobu odpočinku, kde by jeden mohl být zavřený a jednomu bych se mohla individuálně věnovat, kde by byli zavření v noci, aby mi náhodou nepokousali dítě, které se půjde napít a samozřejmě, abych do té doby, než se by se mi podařilo udělat z nich "normální" psi, neměla z bytu kůlničku na dříví.
napsal(a):
No tak jsem to tady prolétla a musím říct, že na první dobrou bych reagovala klasicky...jakékoliv zvíře, které by maminka doma měla...nebo třeba dcera, to je jedno, by putovalo ke mě domů, stejně jako já mám zálohy, kdyby se něco stalo, aby moji pesani neskončili v útulku. Ovšem ze dvou krysaříků s chováním, které zadavatelka popisuje to není taková sranda.....já si teda neumím představit, že by moje máma takové psy měla, navštěvuju ji dost často, psy bych znala od štěňat, takže si myslím, že bych byla schopná korigovat i výchovu, jasně rozmazlovat se může, ale zároveň vocamcaď-pocamcaď.......jenže co kdybych byla "psí výchovou nepolíbená" nebo co kdyby si do toho nenechala maminka kecat v nejhorším případě obojí? A už vůbec si neumím představit, že by mě pesani nebrali jako rodinu, jako známého člověka, kterému důvěřují....proč by se ode mne nenechali chytit....
Samozřejmě by bylo nejjednodušší nastěhovat se k mamince a v domácím prostředí nastolit psům režim, pravidla, ale na rovinu...s třema dětma si nic podobného neumím představit. Navíc malá, štěkající, hysterická stvoření v kombinaci s mojí špatnou čitelností malých plemen, no myslím, že i já bych se řádně zapotila a nějakou nápravu bych klidně viděla spíš v řádu měsíců než týdnů.
Navíc pokud by si někdo takové psy vzal třeba jednotlivě, tak to si myslím, že bude spíš klika.
Mě z toho vychází nejjednodušší řešení....pokud najdu někoho, kdo psy uspí, tak nechat uspat..........já se ale přiznám, že to nejjednodušší řešení, by pro mě bylo vzhledem ke vztahu maminky ke psům nepřijatelné, takže i kdyby to bylo těžké, tak bych zabojovala tak, aby pesani mohli u mě zůstat, i kdbych na ty "zmetky" měla zkraje pořídit klece, které nenávidím,nebo minimálně výběh-ohrádku, kde by byli zavřeni po dobu odpočinku, kde by jeden mohl být zavřený a jednomu bych se mohla individuálně věnovat, kde by byli zavření v noci, aby mi náhodou nepokousali dítě, které se půjde napít a samozřejmě, abych do té doby, než se by se mi podařilo udělat z nich "normální" psi, neměla z bytu kůlničku na dříví.
Napsala jste to hezky, tak v klidu. Napíšu něco nesrovnatelného. Možná jen zdánlivě. Kdyby to bylo naopak ( jen ne tak fatální diagnoza ) - dcera v nemocnici, matka by ji přišla navšívit a na dotaz, co děti, by odpověděla - no, co by, jsou v děcáku, fakt s nimi nebylo k vydržení!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
napsal(a):
Napsala jste to hezky, tak v klidu. Napíšu něco nesrovnatelného. Možná jen zdánlivě. Kdyby to bylo naopak ( jen ne tak fatální diagnoza ) - dcera v nemocnici, matka by ji přišla navšívit a na dotaz, co děti, by odpověděla - no, co by, jsou v děcáku, fakt s nimi nebylo k vydržení!
Jako ja mit mamku s takovymi psy a stejnou situaci... Jdou pryc. Bez milosti. Mam dite, dve stovky svych zvirat a ve fabrice taham prescasy abych vsecko uzivila v nejakym aspon zakladnim komfortu. Takze cas a energie na dva nevychovany zmetky by nebyla ani v nejlepsim pripade. A jo ma stavajici zver je pro me vic jak mamino. Dikybohu to mam jednodusi sme v jedbom baraku psiska snesitelny a a stejne je mam pulku tejdne na krku uz ted 😂
napsal(a):
"Ale rozhodně to není žádná známka civilizované společnosti ve smyslu pěkného vztahu ke zvířatům a dobrého srdce - je to prostě kšeft. Když si najdou své zákazníky, proč ne?"
Ale nikdo při zmínce o hotelu nepsal o vztahu ke zvířatům a dobrotě srdcí. Bylo to od petrahei konstatování, že v civilizované společnostitakové služby existují. A já jsem dodala,že i u nás takové služby existují. Za peníze. Čím jiným se v této společnosti poměřuje?
Pak už je jen na zvážení majitelky, jestli na to má, nebo ne. Však by tam psi nemuseli
( třeba) být rok.
Zas není úplně vyloučené, že by na to neměla. Sice tu většinou nejsme žádní Bakalové, ale mnohé z nás by takové řešení volily. Radši než utracení parťáka.
nevím, ale ty feny asi nebudou její parťák . A vy si je můžete vzít domů, jestli máte srdce na pravém místě. Paní vám je určitě věnuje. Kecat o tom co má kdo dělat umí každý.
jahodapavel
napsal(a):
nevím, ale ty feny asi nebudou její parťák . A vy si je můžete vzít domů, jestli máte srdce na pravém místě. Paní vám je určitě věnuje. Kecat o tom co má kdo dělat umí každý.
No vidíte a o tom tahle společnost je - o penězích. Proč by si ty psy měl z dobrého srdce brát někdo cizí? Kdo by měl mít k matce a jejím psům lepší vztah než dcera?
Mě stačí, že jsem si jistá, že bych se o psy v rodině postarala a doufám, že i rodina o psa mého.
A nikde jsem tu o svém srdci nepsala, naopak zcela pragmaticky tu dokola píšu o penězích. Tak mi tu nic nepodsouvejte.
napsal(a):
No děti jsou děti, fakt je nelze úplně srovnávat se psy. Psi jsou pro mě součástí rodiny, ale nejsou na stejné příčce jako děti. Takhle jak to stavíte, to je čistá demagogie.
Po upřesnění tazatelky se už nedivím, že psy potřebuje dát pryč. S malými dětmi si je vzít nemůže, i kdyby nakrásně pořídila pro psy klece. Jenže kde je čas na venčení, převýchovu, a energie na totéž? Otázkou je, KDO si takové psy dobrovolně vezme.
Ty psy nikdo ze zdejší komunity neviděl. Možná by zadavatelce mohlo pomoct, kdyby některá ze zdejších odbornic (to nemyslím ironicky) našla čas a zajela se na pejsky podívat. Jak sama zadavatelka přiznává, nemá psy příliš v lásce a jsou pro ni pouze zdrojem problémů, nedokáže tak objektivně vyhodnotit, jak na tom jsou. Třeba situace s nimi není až tak špatná, zadavatelka to prostě se psy jen neumí. Ti pejsci by pak byli snáz udatelní. Nebo odborník vyhodnotí, že soužití s nimi je nepřijatelné a zadavatelka se bude moct objektivně rozhodnout, co dál.
dnes je velmi moc psů a kdo by mohl či chtěl pomáhat s nechtěnými psy je naprosto zahlcený a při nejlepší vůli obvykle nemá místo. Dřív nebo později se tahle situace bude muset řešit a pravděpodobně utrácením psů. V mém okolí psi obvykle končí špatně - " dají se jednomu pánovi" - což znamená, že jsou po smrti ještě ten den. Má někdo nějaký nápad? Docela ráda bych nějak přispěla k řešení, ale to by znamenalo omezit množení a pořizování psů bez rozmyslu a to je na Nobelovu cenu.
Proto i situace zadavatelky se mi zdá neřešitelná - prostě takové psy není kam dát a těžko si je nekdo vezme.
hn..
napsal(a):
dnes je velmi moc psů a kdo by mohl či chtěl pomáhat s nechtěnými psy je naprosto zahlcený a při nejlepší vůli obvykle nemá místo. Dřív nebo později se tahle situace bude muset řešit a pravděpodobně utrácením psů. V mém okolí psi obvykle končí špatně - " dají se jednomu pánovi" - což znamená, že jsou po smrti ještě ten den. Má někdo nějaký nápad? Docela ráda bych nějak přispěla k řešení, ale to by znamenalo omezit množení a pořizování psů bez rozmyslu a to je na Nobelovu cenu.
Proto i situace zadavatelky se mi zdá neřešitelná - prostě takové psy není kam dát a těžko si je nekdo vezme.
"Dají se jednomu pánovi" - to zní strašně. Ví někdo, jak je "vraždí" ?Silně to zavání týráním. To už je lepší veterinář s jeho injekcí.
K tématu : Nejlepší je nápad Hluchavky. Snad je tu někdo z Olomoucka, Brna. Třeba ti psi nejsou tak hrozní. Že kálí doma? Co asi mají dělat, když jsou tam sami a nikdo je nevenčí? Rafou, protože jsou tumpachoví z toho, že jsou tam sami a když se někdo objeví, čpí z něj strach a nenávist ( teď to nemyslím vůči zadav. zle, lze to pochopit, jen konstatuji )
Třeba by se našel někdo v okolí, kdo by je aspoň nějaký čas chodil venčit.
( Jednoho mého odchovance chodil krmit starosta do kotce vidlema. Až jsme tam dojely s kolegyní a psa pustily na zahradu, aby bylo jasné, že nikoho nesežere. Pak ho tam chodila krmit a pouštět sousedka.)
Osobní zkušenosti ani reference od reálných známých nemám, dnes mě zaujal článek v Respektu.
Takže bych zkusila zavolat sem, být zadavatelkou.
http://www.psicestafrantisek.cz/
lufie
napsal(a):
Dobrý večer,
Hmm, ta diskuze už je hodně dlouhá a je vypjatá. Ale - znám pár lidí, co s leukémií /nebo jiným nádorovým onemocněním) žijí/žili a měli normálně dál psa/psy. Mně to totiž přijde jako blbost - nějaké sterilní prostředí DOMA nevytvoříte nikdy! Pokud ještě situace není vyřešena, asi bych to zkonzultovala i s jinými doktory. Jediné, čeho bych se bála, je to, že maminka nebude zvládat (někdy) s psíky vycházky. Ale opravdu ten důvod, že pes ji škrábne zubem a pro ni to bude tragédie je prostě přehnaný.
fikovnice
napsal(a):
Hmm, ta diskuze už je hodně dlouhá a je vypjatá. Ale - znám pár lidí, co s leukémií /nebo jiným nádorovým onemocněním) žijí/žili a měli normálně dál psa/psy. Mně to totiž přijde jako blbost - nějaké sterilní prostředí DOMA nevytvoříte nikdy! Pokud ještě situace není vyřešena, asi bych to zkonzultovala i s jinými doktory. Jediné, čeho bych se bála, je to, že maminka nebude zvládat (někdy) s psíky vycházky. Ale opravdu ten důvod, že pes ji škrábne zubem a pro ni to bude tragédie je prostě přehnaný.
Navíc víme všichni, jak velkou roli hraje psychika při onemocněních. A mamince najednou při tak vážné nemoci ještě zmizí ze života jí blízké bytosti?
Zdravím po delší době a souhlasím s fikovnici.
Bohužel moje maminka si chemoterapii i ozařováním prošla a pejska jsme tedy měli porad. Naopak lidem nemocným psychicky Hodně pomáhají zvířata. Co vím od spolupacientu mamky, hlazení srsti a kontakt s nimi je moc přínosný...
Nyní je to již skoro 20 let a s pejsky se mamka styka běžné dal.
Daleko větší nebezpečí pro člověka v lecbe i po ni Vidim v případné nákaze od nemocnych lidi. Zejména deti, které jsou ve skolkovem věku spíše nemocné, než zdravé
Chápu strach, který zakladatelku popadl - znam ho a vím že by člověk pro blízkého udělal Všechno. NĚKDY z toho strachu člověk az blbne 😕
Ale vzít v teto vypjate situaci nemocné její životní radost není vhodné. Samozrejme pokud je jiz i stara paní nechce nebo se boji nákazy neni o čem mluvit.
Já bych se osobně ptala maminky co ONA chce. Ne ji nutit do něčeho , co přijde nejlepší vám.
Protoze opravdu psychcicka pohoda je více jak půl vítězství! A maminka bude mit silu a chuť byt pro pejsky co nejdriv fit. Zeptejte se lékařů. Člověk i z rakoviny se vyléči a za pár měsíců zase zije plnohodnotný život 😊
Jistě by šlo po tu dobu s pejsky vyjít , najít řešení, aby se mohla maminka ke svým pejskům vrátit! 😊
A pokud opravdu je nechce nemocna majitelka, Zkuste podávat inzeráty, poptejte se a ptejte všude, kde to jde Verim ze se někdo najde, kdo je vezme
Hlavne se snažte udržet Dobrou pohodu psychickou sobe i mamince! Třeba i za cenu léků.
Ono na začátku to vypadá šílene. ALe dnes se většina lidi vrátí do normalniho života a za půl roku může maminka chodit s pejsky na prochazku ❤
napsal(a):
No děti jsou děti, fakt je nelze úplně srovnávat se psy. Psi jsou pro mě součástí rodiny, ale nejsou na stejné příčce jako děti. Takhle jak to stavíte, to je čistá demagogie.
Po upřesnění tazatelky se už nedivím, že psy potřebuje dát pryč. S malými dětmi si je vzít nemůže, i kdyby nakrásně pořídila pro psy klece. Jenže kde je čas na venčení, převýchovu, a energie na totéž? Otázkou je, KDO si takové psy dobrovolně vezme.
No ono, jak se to vezme.....pro někoho by bylo jednodušší vzít si k sobě dítě z rodiny, pro někoho psa. Já bych se samozřejmě postarala jak o dítě z rodiny, tak o zvíře, ale to dítě by pro mě znamenalo více starostí než ten pes.
Prostě každý jsme v jiné situaci a vnímáme to jinak.....a chápu, že pro někoho může být zátěž pes resp. dva, když k těm zvířatům nemá vztah, spíš naopak a navíc není "psí" člověk..... a ani si neumí představit, jak na to, nikdy žádného psa nevychovával, neumí s ním komunikovat, navíc co si budem povídat, dva psi najednou je ještě vyšší level.........zatímco, při pomyšlení, že bych si třeba musela vzít bratránkovo mimčo, tak to se přiznám, že jdou na mě mdloby, i když vím, že se zvládnu postarat i o mimino a naopak třeba zadavatelka by neměla s miminkem nejmenší problém.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Zdravím po delší době a souhlasím s fikovnici.
Bohužel moje maminka si chemoterapii i ozařováním prošla a pejska jsme tedy měli porad. Naopak lidem nemocným psychicky Hodně pomáhají zvířata. Co vím od spolupacientu mamky, hlazení srsti a kontakt s nimi je moc přínosný...
Nyní je to již skoro 20 let a s pejsky se mamka styka běžné dal.
Daleko větší nebezpečí pro člověka v lecbe i po ni Vidim v případné nákaze od nemocnych lidi. Zejména deti, které jsou ve skolkovem věku spíše nemocné, než zdravé
Chápu strach, který zakladatelku popadl - znam ho a vím že by člověk pro blízkého udělal Všechno. NĚKDY z toho strachu člověk az blbne 😕
Ale vzít v teto vypjate situaci nemocné její životní radost není vhodné. Samozrejme pokud je jiz i stara paní nechce nebo se boji nákazy neni o čem mluvit.
Já bych se osobně ptala maminky co ONA chce. Ne ji nutit do něčeho , co přijde nejlepší vám.
Protoze opravdu psychcicka pohoda je více jak půl vítězství! A maminka bude mit silu a chuť byt pro pejsky co nejdriv fit. Zeptejte se lékařů. Člověk i z rakoviny se vyléči a za pár měsíců zase zije plnohodnotný život 😊
Jistě by šlo po tu dobu s pejsky vyjít , najít řešení, aby se mohla maminka ke svým pejskům vrátit! 😊
A pokud opravdu je nechce nemocna majitelka, Zkuste podávat inzeráty, poptejte se a ptejte všude, kde to jde Verim ze se někdo najde, kdo je vezme
Hlavne se snažte udržet Dobrou pohodu psychickou sobe i mamince! Třeba i za cenu léků.
Ono na začátku to vypadá šílene. ALe dnes se většina lidi vrátí do normalniho života a za půl roku může maminka chodit s pejsky na prochazku ❤
Tak tak...
jahodapavel
napsal(a):
přečtěte si co je to chemoterapie a ozařování.
A jestli to bylo fakt na mě, přečtěte si, prosím, o tom, že již dlouho se ví, že psychoneuroimunologie je obor/obory spolu extrémně úzce související. Maminka se dozví, že její pesani jsou nenávratně pryč...a co na to její psychika...? A jak se to podepíše na somatickém zdraví, klidně třeba i na tom nádorovém onemocnění...? Moc dobře ne.
fikovnice
napsal(a):
A jestli to bylo fakt na mě, přečtěte si, prosím, o tom, že již dlouho se ví, že psychoneuroimunologie je obor/obory spolu extrémně úzce související. Maminka se dozví, že její pesani jsou nenávratně pryč...a co na to její psychika...? A jak se to podepíše na somatickém zdraví, klidně třeba i na tom nádorovém onemocnění...? Moc dobře ne.
Nejsem ze zdravotnictví, jsem vlastně laik, ale vím, že mnohdy se nádorové onemocnění rozjelo po veliké psychické zátěži.
Proto se mi nezdá vhodné, činit na nemocnou paní nátlak, aby se psíků zbavila.......
napsal(a):
Nejsem ze zdravotnictví, jsem vlastně laik, ale vím, že mnohdy se nádorové onemocnění rozjelo po veliké psychické zátěži.
Proto se mi nezdá vhodné, činit na nemocnou paní nátlak, aby se psíků zbavila.......
Ano, přesně to jsem svým příspěvkem chtěla říct.
...ale zadavatelka se jednak už odpojila z diskuze a druhak si myslím, že hned na úvod byla stejně 100% rozhodnutá dát psy pryč. Nekritizuji to, třeba to nakonec je jediné možné řešení, netuším třeba jak dlouho bude maminka v nemocnici.....ale ještě mi to nedá - na západě dokonce leukemickým dětem povolují ve špitále návštěvu jejich psího miláčka. Není to samozřejmě nějak rozšířené, ale vím, že jsou nemocnice, kde to lze. Určitě ne třeba v době, kdy je pacient po transplantaci kostní dřeně, ale pokud je v dobrém stavu, tak ano.
Já jsem tazatelku, tedy rozhodnutí dát psy pryč, zpočátku odsoudila. Ale po tom, co více rozvedla situaci, se jí nedivím.
Bydlí jinde než maminka.
Má tři malé děti.
Nemá ke psům žádný vztah - asi k žádným, ale k těmto obzvlášť, nebo spíš má vztah negativní, protože ji jeden z nich kousl.
Za takových okolností je chodí krmit asi jen s velkým sebezapřením. Ani je nedostane na vodítko, aby jevyvenčila. Nemůže a ani nechce si je vzít domů - k dětem. A já to ani nepovažuji za vhodné, psi nejsou zvyklí na děti a děti na psy. Maminka bude v nemocnici možná dlouho, možná ne, ale rozhodně opakovaně, léčba není otázkou krátké doby, mlže trvat půl roku, rok,... V mezidobí mezi hospitalizacemi může být mamince špatně, že ani nevstane z postele, nebude se moci o psy postarat. A kdo se bude starat? Kde má dcera na to brát čas?
Řešením by mohlo být najmout někoho, kdo by se o psy staral po dobu pobytu maminky v nemocnici, a potom jí v případě potřeby chodil vypomáhat. Ale zase tu narážíme na to, že jsou krysaříci nevychovaní... A na to, koho najmout. Lidi, ochotní se takhle starat, nepostávají na každém rohu...
Jiná situace by byla v případě, jak to mám třeba já - maminčina fena je na mne zvyklá, v podstatě je naše společná, poslechne mne, funguje se mnou, a protože bydlí na zahradě, tak nepotřebuje několikrát denně venčit, a zvládala bych to i při práci i při tom, že bych jezdila často za maminkou do nemocnice.
No jako upřímně - já bych si rodičů dvě feny vzala. Na druhou stranu ale v opačném případě by si rodiče moje psy nevzali - prostě by je jednoduše nezvládli. Nemohli by si vzít ani bráchovu fenu, protože se nesnese s jejich fenou.
Nemyslím si, že každé "dítě" musí být připraveno na to, postarat se o psy rodičů a naopak. Dost bude záležet na tom, jestli má dotyčný vlastní psy, barák nebo byt, kde jsou psi zvyklí, na co jsou zvyklí, jak jsou vychovaní, ale i jaký mají temperament a povahu..... Za mě rozhodně nejde jednoznačně říct - nepostaráš se o psa rodičů, jsi špatný člověk. A když to tak vezmu - kdyby rodiče měli velkého psa (samce), tak bych se o něho taky postarat prostě nemohla, protože by ho nesnesl můj pes. Jo, kdyby to byl pes venkovní, tak by to šlo, ale za předpokladu, že když půjdu ven s mým psem tak toho druhého zavřu do kotce.... Kdyby to byl pes, který by musel být doma - hladkosrstý, krátkosrstý a doma zvyklý - tak by to nešlo....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
Moji milacci by z baraku sli do dvou tydnu. O 160hadu se mi nikdo z rodiny nepostara ani kratkodobe. Jo bejt treba tejden dva v nemocnici zaskok vymysleny mam ale cokoliv delšího by byl nucenej prodej a to hned a vseho. Jedina vyhoda je ze bez zradla chvili vydrzej a bez dalsi pece taky. Mam za to rodinu odsoudit? Ze by se jich zbavila? Ja je poridila ja mam zodpovednost. Ze oni se jich bojej vycitat nemuzu.
Jinak ano leukemici zvirata mivaj ale asi ne zvirata co beumi hygienu a zechcijou a zeserou pul bytu. Jak psala zadavatelka na začátku tam to asi fakt vhodny neni aby clovek s imunitou v haji se brodil v psich hovnech a curankach.
když ono pes nebo kočka má v tomhle tu velkou nevýhodu neprodejnosti. hada, koně, drůbež...prodáte. a spoustu dalších zvířat se dá zase poslat na jatky když se na prodej spěchá, nebo se dá porazit a sníst doma.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moji milacci by z baraku sli do dvou tydnu. O 160hadu se mi nikdo z rodiny nepostara ani kratkodobe. Jo bejt treba tejden dva v nemocnici zaskok vymysleny mam ale cokoliv delšího by byl nucenej prodej a to hned a vseho. Jedina vyhoda je ze bez zradla chvili vydrzej a bez dalsi pece taky. Mam za to rodinu odsoudit? Ze by se jich zbavila? Ja je poridila ja mam zodpovednost. Ze oni se jich bojej vycitat nemuzu.
Jinak ano leukemici zvirata mivaj ale asi ne zvirata co beumi hygienu a zechcijou a zeserou pul bytu. Jak psala zadavatelka na začátku tam to asi fakt vhodny neni aby clovek s imunitou v haji se brodil v psich hovnech a curankach.
Jen k tomu zechcanýmu bytu - pochybuji, že by maminka žila v takovým chlívu, takže v její přítomnosti psi nějaké hygienické návyky určitě měli, a to, že nemají teď jinou možnost, než se venčit v bytě..., tak to rozhodně není jejich vina.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jen k tomu zechcanýmu bytu - pochybuji, že by maminka žila v takovým chlívu, takže v její přítomnosti psi nějaké hygienické návyky určitě měli, a to, že nemají teď jinou možnost, než se venčit v bytě..., tak to rozhodně není jejich vina.
Pani pak pise ze jsou nevychovani a casto potrebu vykonavaji v byte. Ctete. To bych rekla je pro takhle nrmocneho cloveka sakra riziko uz.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pani pak pise ze jsou nevychovani a casto potrebu vykonavaji v byte. Ctete. To bych rekla je pro takhle nrmocneho cloveka sakra riziko uz.
Četla jsem. Samozřejmě, že vykonávají potřebu v bytě - kde jinde by ji tak asi mohli vykonat, když z toho bytu nevystrčí nos …?!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Přesně toto si myslím já. Přece snad v dnešní době, pokud nejde o nějaký extrém, nebude ženská, byť starší, žít jako v chlívě. A též si myslím, že prostě jsou málo venčeni, jsou v šíleném stresu (když si představím dva psy NAJEDNOU ZNIČEHONIC samy doma, tak se mi za ně dělá zle), mimochodem si myslím, že se tím ještě vyostří již tak vypjatá situace s jejich údajnou neovladatelností.
Jak jsem psala, já bych asi vše ještě probrala s ošetřujícími doktory, ono mimo jiné není leukémie jako leukémie. Např. můj dědeček měl leukémii, ale v podstatě do konce života fungoval téměř normálně (a to je mnoho desítek let zpět, kdy např. nějaká biologická léčba, kmenové buňky, atd.atd. vůbec nebyly) a zabil ho až infarkt.
A hlavně si myslím, že my tady všichni máme příliš málo informací. Já jsem jen přidala svůj pohled na věc. Představila jsem si, že kdybych onemocněla tak, že bych musela být na čas v nemocnici, a příbuzní by mezitím dali úplně pryč moje zvířata, tak po návratu ze špitálu bych asi zešílela. Anebo bych se už ani vracet nechtěla. Ale já jsem já. U zadavatelky to může být jinak, u jiných diskutérů to může být jinak a nikomu neberu jeho názor na věc.
fikovnice
napsal(a):
Já???
Pane doktore, já si to opravdu číst nepotřebuji. Pacienty po/při chemo a radio znám, a jak píšu, řada z nich má dál své zvířecí mazlíky...
Tak to tedy pěkně riskují, nejde o to, psi mají nějaké mikroorganismy (jestli se s nimi majitel setká před léčbou, protilátky si vytvoří) ale to, že mohou patogen donést z venku .
Ale tady nejde o to jestli může, nebo ne. Ale o to, že psy nechce, ale neví co s nimi.
Psy asi neudá ( ani se nedivím ), platit hotel několik let asi nemůže, do útulku jí je nevezmou. Potom je jediným řešením je utratit.
bohužel, hlava 22, legálně jí je veterinář neutratí. Docela mě štve, že v útulcích jsou místa zabraná skutečně neudatelnými psy - nebezpečnými, vážně nemocnými apod + tam tahají psy ze zahraničí. Takovéhle dva mrňousy by si třeba jednotivě někdo rád vzal, malých pejsků rozhodně v útulcích moc není. A je rozdíl, když je pes pár dní ze svého obvyklého prostředí, kde si to hájí atd. anebo někde, kde to nezná, tam zkrotne. Vcelku se mi nezdá, že by psíci byli až tak nezvladatelní. Koneckonců donedávna s nimi paní vpohodě žila. I s ohledem na majitelku a její duševní stav, bych osobně kontaktovala útulky, sice můžou mít na stránkách, že mají plno, ale vzhledem k situaci zadavatelky, by po osobním jednání, mohlo převážit lidštější stanovisko. Kdyby majitelka pejsků už nežila, utracení by nejspíš bylo nejjednoduší, ale takhle bych se bála zhoršení psychického stavu a ten je u takové nemoci podstatný.
jahodapavel
napsal(a):
Tak to tedy pěkně riskují, nejde o to, psi mají nějaké mikroorganismy (jestli se s nimi majitel setká před léčbou, protilátky si vytvoří) ale to, že mohou patogen donést z venku .
Ale tady nejde o to jestli může, nebo ne. Ale o to, že psy nechce, ale neví co s nimi.
Psy asi neudá ( ani se nedivím ), platit hotel několik let asi nemůže, do útulku jí je nevezmou. Potom je jediným řešením je utratit.
Já s Vámi souhlasím v tom, že zadavatelčina situace je prekérní a co s tím dělat, nevím...
Ale fakt se upřímně divím, že si myslíte, že onkologičtí pacienti se po nebo při chemo- či radioterapii musí zbavit svých zvířat... Vždyť si vezměte, že někteří žijí třeba téměř osaměle někde na venkově s vícero druhy zvířat a že by je po návratu ze špitálu museli vybít, tak to fakt ne. A o tom, že - jak jsem psala - na západě v některých nemocnicích dokonce doporučují onkologicky nemocným dětem i s imunosupresí návštěvu třeba psa, pokud jej vlastní, se můžete přesvědčit třeba i ve videích na YT. S onkologickými pacienty mám zkušenost, s onkologickým zařízením krajského formátu také (i když ne jako onkoložka) a opravdu se nepřikazuje či nedoporučuje se zbavovat zvířat, které člověk vlastní. A vlastně mi teď vytanul na mysli případ holčičky s leukémií (která skončila bohužel fatálně ), které také rodiče přivezli jejího psa na návštěvu, samozřejmě s dovolením personálu.
Jiná věc je, jak píšete, a s tím s Vámi souhlasím, že u zadavatelky je to záhul na event. finance (psí hotel), a vůbec - kam psy umístit, když si je dcera nemůže vzít, nevím.
Edit: Karel Gott měl tuším retrívra či co to mají za pesana. Předpokládám, že Gottův stav byl delší dobu velmi špatný (jen to nějak neproniklo do médií), a úplně si vybavuji fotky, kde sedí na zahradě s tím pesanem. A jde o fotky z úplně posledního období jeho života, kdy si nedělám iluze, že by jeho imunita fungovala nějak suprově, ba naopak.
Já si vůbec nemyslím, že by lidé, léčící se z onkologických onemocnění, nemohli mít zvíře. Určitě ano, a určitě je psychicky podrží vědomí, že na ně jejich zvířecí miláček doma čeká.
Ale to předpokládá, že doma je někdo, kdo se po dobu nepřítomnosti majitele o zvíře postará. Ale v diskutovaném případě není nikdo, kdo by se postaral. Matka tazatelky žije sama a tazatelka si psy vzít do své domácnosti nemůže a nechce. Jezdit za nimi několikrát denně, aby je vyvenčila, také nemůže. Krom toho, by byli psi, stejně jako teď, v bytě stále sami.
Zde je možná díra na trhu - subjekt, který by nabízel péči o zvířata nemocným lidem při jejich hospitalizaci, a následně při jejich návratu domů a rekonvalescenci. Otázkou by bylo, kde by o svěřená zvířata pečovali, jestli v bytě nemocného, nebo ve vlastní nemovitosti (to ale už dělají psí hotely), a jak by bylo vyřešeno to, že se cizí lidé pohybují v bytě nemocného.
fikovnice
napsal(a):
Ano, přesně to jsem svým příspěvkem chtěla říct.
...ale zadavatelka se jednak už odpojila z diskuze a druhak si myslím, že hned na úvod byla stejně 100% rozhodnutá dát psy pryč. Nekritizuji to, třeba to nakonec je jediné možné řešení, netuším třeba jak dlouho bude maminka v nemocnici.....ale ještě mi to nedá - na západě dokonce leukemickým dětem povolují ve špitále návštěvu jejich psího miláčka. Není to samozřejmě nějak rozšířené, ale vím, že jsou nemocnice, kde to lze. Určitě ne třeba v době, kdy je pacient po transplantaci kostní dřeně, ale pokud je v dobrém stavu, tak ano.
...v Motole dětská onko....tam psi začali fungovat před lety jako asi první.......díky primáři dětské onko, začala tam jeho dcera tehdy studentka medicíny s bostonkem...muselo to splňovat jisté podmínky, ale fungovalo a funguje......já se zvířaty chodila k jednomu pacientovi i na neurologii -JIP......
jahodapavel
napsal(a):
......přeháníte.....musí se zachovávat přísnější hygienické návyky, ale to je tak vše.....kdyby každý onko pacient při léčbě dával psy a kočky pryč, tak by za chvíli byl národ takřka prost těchto zvířat.......tatínkovi onko nemocnému jsme psa dokonce pořizovali - chodíval pravidelně na chemo a pak ozářky a doktor nikdy nic neříkal....k mojí kamarádce jsem se psem v době chemo chodila a další a další......
napsal(a):
Já si vůbec nemyslím, že by lidé, léčící se z onkologických onemocnění, nemohli mít zvíře. Určitě ano, a určitě je psychicky podrží vědomí, že na ně jejich zvířecí miláček doma čeká.
Ale to předpokládá, že doma je někdo, kdo se po dobu nepřítomnosti majitele o zvíře postará. Ale v diskutovaném případě není nikdo, kdo by se postaral. Matka tazatelky žije sama a tazatelka si psy vzít do své domácnosti nemůže a nechce. Jezdit za nimi několikrát denně, aby je vyvenčila, také nemůže. Krom toho, by byli psi, stejně jako teď, v bytě stále sami.
Zde je možná díra na trhu - subjekt, který by nabízel péči o zvířata nemocným lidem při jejich hospitalizaci, a následně při jejich návratu domů a rekonvalescenci. Otázkou by bylo, kde by o svěřená zvířata pečovali, jestli v bytě nemocného, nebo ve vlastní nemovitosti (to ale už dělají psí hotely), a jak by bylo vyřešeno to, že se cizí lidé pohybují v bytě nemocného.
Ano, "Balu", souhlasím s Vámi. Jen mám pocit, že někde ještě ze začátku diskuze zadavatelka psala, že psy nemůžou mít, protože kdyby maminku škrábli nebo kousli, že by to byl velký průšvih. A k tomuto se vztahovaly všechny moje příspěvky... Ale její situace je opravdu nedobrá v tom, že teď jsou psi v bytě sami, z bytu udělají zřejmě chlív, a bála bych se i toho, že budou ještě víc zdivočelí a neovladatelní, možná i agresivní (i když jde o pidipsy). A ano, asi je díra na trhu, protože si myslím, že většina lidí, kteří jsou sami a najednou musí do nemocnice (třeba jen na 2 nebo 3 týdny), tak nemá ty finance na psí hotel. Netřeba asi dodávat, že jsou to často starší lidé - důchodci.
napsal(a):
...v Motole dětská onko....tam psi začali fungovat před lety jako asi první.......díky primáři dětské onko, začala tam jeho dcera tehdy studentka medicíny s bostonkem...muselo to splňovat jisté podmínky, ale fungovalo a funguje......já se zvířaty chodila k jednomu pacientovi i na neurologii -JIP......
napsal(a):
......přeháníte.....musí se zachovávat přísnější hygienické návyky, ale to je tak vše.....kdyby každý onko pacient při léčbě dával psy a kočky pryč, tak by za chvíli byl národ takřka prost těchto zvířat.......tatínkovi onko nemocnému jsme psa dokonce pořizovali - chodíval pravidelně na chemo a pak ozářky a doktor nikdy nic neříkal....k mojí kamarádce jsem se psem v době chemo chodila a další a další......
Dtto...
fikovnice
napsal(a):
Ano, "Balu", souhlasím s Vámi. Jen mám pocit, že někde ještě ze začátku diskuze zadavatelka psala, že psy nemůžou mít, protože kdyby maminku škrábli nebo kousli, že by to byl velký průšvih. A k tomuto se vztahovaly všechny moje příspěvky... Ale její situace je opravdu nedobrá v tom, že teď jsou psi v bytě sami, z bytu udělají zřejmě chlív, a bála bych se i toho, že budou ještě víc zdivočelí a neovladatelní, možná i agresivní (i když jde o pidipsy). A ano, asi je díra na trhu, protože si myslím, že většina lidí, kteří jsou sami a najednou musí do nemocnice (třeba jen na 2 nebo 3 týdny), tak nemá ty finance na psí hotel. Netřeba asi dodávat, že jsou to často starší lidé - důchodci.
A ano, asi je díra na trhu
ze vam do toho vstupuji - ne, není to dira na trhu.
slovo trh totiž predpoklada - platbu.
a jak si to predstavujete - hotel je drahy - tak to se na takove psy bude delat verejna sbirka?
proc?
a i ta snadnost rozhodnuti, ze psy utratit - tolikrat to tu padlo, ze ono je asi dobře, ze to nejde tak snadno.
pes je to spolecenske zvire, dělalo společnost, s tim bylo porizeno a s tim prisla i odpovědnost.
Odpovednost toho člověka, co si ho poridil -ne cele spolecnosti.
a společníka -když se nehodi -utratite ?? To kam jsme se dostali - jako lidstvo ?
nehodi se ne nahle, neprislo to jako blesk z cisteho nebe - ono se to jaksi da předpokládat, ze starsi clovek onemocni.
Osobní odpovědnost za sve ciny lidem chybi. Po pouziti-zahodit
napsal(a):
Tak to já odsuzovat budu. Nedovedu si představit, že se paní vrátí z nemocnice a psi budou někde.....
A s tou dcerunkou? Jestli napsala, že matku kvůli psům nenavštěvovala. Ona ta starší paní nikdy nepotřebovala pomoct? S něčím, s čímkoliv? Teď konečně vypadla do nemocnice, tak huráá, konečně můžu ty psi zašantročit. Divný vztah.
To vás nikoho nenapadlo, že se ta maminka z nemocnice už vrátit nemusí?
No v tomto případě je to už jedno.....ale je to přesně ten případ, kdy dotyčný nemá zajištěno, domluveno..co se psy, kdyby se něco stalo. Pesani by měli být zvyklí minimálně na jednu další osobu, která se o ně v případě nouze může postarat.
Ať si o tom každý myslí co chce, ale pokud nemám nikoho, kdo by se o mého psa postaral, kdyby se něco stalo....kdo by se o mého psa postaral doživotně, kdyby bylo potřeba, člověka, kterému věřím, že se u něj moji pesani budou mít dobře, člověka, který s tím souhlasí, že by si vaše psy vzal, tak si s prominutím žádné psy nepořizuji.
Protože stát se může kdykoliv cokoliv, můžeme jet celá rodina v autě a můžeme se všichni zabít při autonehodě a co potom?? Moje maminka by se o moje pesany postarat nemohla, protože by je fyzicky nezvládla, takže MUSÍM mít zažízeno jinde.
neluše
napsal(a):
To vás nikoho nenapadlo, že se ta maminka z nemocnice už vrátit nemusí?
Na takove závěry je času vždycky dost.
Muze nemusí, ale vědomí ze na vás někdo čeká je velmi motivující a uzdravujici. ..
Nicméně. ...
Padlo tu x návrhu na řešení . X zkusenoští, x pohledů od x lidi ... V tom je ta diskuze přínosná
rozumný člověk se nad nimi zamysli. .. a věřim, že něco, co tu padlo jistě zakladatelce pomohlo.
Jak to vyřeši je již jen na nich
Já přeji, ať jen v tom nejlepším možném pro všechny 💖
napsal(a):
a jak si to predstavujete - hotel je drahy - tak to se na takove psy bude delat verejna sbirka?
proc?
a i ta snadnost rozhodnuti, ze psy utratit - tolikrat to tu padlo, ze ono je asi dobře, ze to nejde tak snadno.
pes je to spolecenske zvire, dělalo společnost, s tim bylo porizeno a s tim prisla i odpovědnost.
a společníka -když se nehodi -utratite ?? To kam jsme se dostali - jako lidstvo ?
nehodi se ne nahle, neprislo to jako blesk z cisteho nebe - ono se to jaksi da předpokládat, ze starsi clovek onemocni.
Nejsem rozhodně nadšená z představy utracení zdravých psů, to nikdo v téhle diskusi i když to tu řada lidí včetně mě jako možnost uvedla. Bohužel, pokud tahle možnost není a chybí varianta umístění psa za rozumný finanční obnos do útulku, skončí nechtěná zvířata, tak, jak to tu už popisoval pan Jahoda. A to ať jim radši píchne veterinář injekci. Řeči o odpovědnosti, no ano dokud nedojde na lámání chleba, může vám naslibovat kdokoli cokoli a v tu danou chvíli má i vůli to splnit, pak přichází realita a ta nebývá pěkná.
napsal(a):
No v tomto případě je to už jedno.....ale je to přesně ten případ, kdy dotyčný nemá zajištěno, domluveno..co se psy, kdyby se něco stalo. Pesani by měli být zvyklí minimálně na jednu další osobu, která se o ně v případě nouze může postarat.
Ať si o tom každý myslí co chce, ale pokud nemám nikoho, kdo by se o mého psa postaral, kdyby se něco stalo....kdo by se o mého psa postaral doživotně, kdyby bylo potřeba, člověka, kterému věřím, že se u něj moji pesani budou mít dobře, člověka, který s tím souhlasí, že by si vaše psy vzal, tak si s prominutím žádné psy nepořizuji.
Protože stát se může kdykoliv cokoliv, můžeme jet celá rodina v autě a můžeme se všichni zabít při autonehodě a co potom?? Moje maminka by se o moje pesany postarat nemohla, protože by je fyzicky nezvládla, takže MUSÍM mít zažízeno jinde.
Tak já teda tohle zařízené nemám....
kdo by se o mého psa postaral doživotně
rodina by se mohla postarat, ale maximálně krátkodobě, doživotně určitě ne. A když si to tak vezmu, tak mého psa by asi jen tak někdo nechtěl, vzhledem k jeho povaze. A i on by si těžko zvykal na nového majitele. U feny vím, že by tohle zařídila chovatelka. Ale u psa by to prostě bylo těžký.
Ano, stát se může cokoli , takový je život. Tak pak se prostě psovi hledá nový domov, no. Nemyslím si, že by si psa mohli pořídit jen ti, kteří mají zajištěno to, že v případě nutnosti by se doživotně postaral někdo jiný. Mít někoho, kdo by mohl pohlídat to jooo, ale doživotně? Myslím, že to spousta lidí zařízeno nemá. Já na takovou situaci připravená nejsem a to nejen co se psů týče....
marcelaamax
napsal(a):
rodina by se mohla postarat, ale maximálně krátkodobě, doživotně určitě ne. A když si to tak vezmu, tak mého psa by asi jen tak někdo nechtěl, vzhledem k jeho povaze. A i on by si těžko zvykal na nového majitele. U feny vím, že by tohle zařídila chovatelka. Ale u psa by to prostě bylo těžký.
Ano, stát se může cokoli , takový je život. Tak pak se prostě psovi hledá nový domov, no. Nemyslím si, že by si psa mohli pořídit jen ti, kteří mají zajištěno to, že v případě nutnosti by se doživotně postaral někdo jiný. Mít někoho, kdo by mohl pohlídat to jooo, ale doživotně? Myslím, že to spousta lidí zařízeno nemá. Já na takovou situaci připravená nejsem a to nejen co se psů týče....
já bych ho chtěla. moc by se nelišil od povahy Arga ve vztahu k ostatním psům. S těma lidma asi horší ale to by koš na veřejnosti vyřešil a myslím že i to tak máš ty ......otázka je zda by chtěl on mne
napsal(a):
proc?
No moment. Pokud vám tedy rozumím, starší člověk si nesmí pořídit živé zvíře, protože může kdykoliv onemocnět a co pak s ním?
Rozhlídněte se kolem sebe. Kolik mladých je nemocných a těžce. A kolik mladých odkládá psa, protože už jim nepasuje. Vidím ,jak se chovají staříci a stařenky, ke svým psům a vidím,jak se chovají někteří mladí lidé, u obou skupin zajisté jsou vyjimky.
Starý člověk drží zvíře do poslední chvíle. Je to jeho,mnohdy jediný, přítel.A navíc má stará generace ještě naučenou zodpovědnost.
Pokud se pak stane to, co se komentuje zde, nejhůře to nese právě majitelka psů.
Myslím, že už není na místě někoho hodnotit.
Pokud víte o někom, jednotlivec či organizace, co se psů ujme, pište přímo zadavatelce, jak jsem to udělala já.
Jinak bych tuto diskuzi považovala za uzavřenou. Navíc, když už se zadavatelka neúčastní.
marcelaamax
napsal(a):
No tohle mám jinak, psi jsou moje soukromé sobecké štěstíčko, jsou to moje splněná přání a nechci žít s vědomím, že kdyby se mi něco stalo, tak budou žít bůhví kde a bůhví u koho, chci aby měli domov u někoho, kdo to má se psy jako já, kdo na ně bude hodnej, kde se budou mít dobře, že najdou domov u někoho, kdo má velké srdce a ty moje potvory se mu tam ještě vejdou a že je nezavře někam do kotce nebo nešoupne do boudy na zahradu, ale že budou moci žít v režimu na který jsou zvyklí a mám teda našetřený nějaký finance, které by tu materiální péči zaplatili.
Nesnesla bych představu, že tvor, kterého jsem k sobě připoutala, který nemá možnost žít jiný život než ten se mnou. A musím mít zařízeno už jen proto, že moji psi nejsou žádní sluníčkoví zlaťáci, ale dost specifické povahy, navíc dneska už i staří psi....kdo by si je vzal?? Kdo by se o ně staral než by se nějaký domov našel?? A jaký domov by to byl.
Tak jasně, když by bylo nejhůř, tak by si je samozřejmě vzala dcera, ona by je nedala, ale do bytu, do centra Plzně??....myslím, že by se kvůli nim přestěhovala na chatu, co mají za Plzní a ona by pak složitě dojížděla do práce.......no to fakt nechci.
marcelaamax
napsal(a):
No, ono je to o odpovědnosti a ta často přichází s věkem, jste ještě mladá, tak uvidíte časem, ale osobně jsem měla vždy domluveno (i teď mám), kdo se o moje zvířata postará, kdyby se něco stalo, ať už jen krátkodobého (v řádu týdnů) nebo definitivně (to zatím nenastalo ).
Mám na to i složku (v tištěné podobě), kde jsou všechny doklady ke zvířatům, a pokyny, jak s nimi zacházet a jak o ně pečovat, čím krmit, apod. Ti lidé, kterých se to týká, mají tyto dokumenty v el. podobě (a klíče), a moje zvířata znají.
Netrvám na tom, aby si je ponechali do konce jejich dnů, ale vím, že o ně budou řádně pečovat a pokud je pošlou dál, tak do zodpovědných rukou, ne nějakého pofidérního útulku či by je snad vyhodili na ulici.
Nemyslím, že tohle je věkem 😉. Jako samozřejmě vím, že rodina by se postarala a našla psum nový domov - dobrý domov. Pomohli by jistě i kamarádi pejskari. Jen prostě nemám vyloženě osobu, která by se o ně postarala doživotně a nemyslím si, že je to nutnost. Ale tak každý na to má jiný názor a nikomu ho neberu...
napsal(a):
K té díře na trhu... Teď jede reklama na pojišťovnu a ta nabízí péči o domácnost a mazlíčky v době hospitalizace... Ale i kdyby jste mě zabili, tak si nevzpomenu která pojišťovna to je.
Samozřejmě situaci zadavatelky to neřeší.
.... "a jak by bylo vyřešeno to, že se cizí lidé pohybují v bytěnemocného"....
Bohužel dnes v době velké nepoctivosti je i velká nedůvěra mezi lidmi. Třeba staré paní v sídlišti to měly vyřešené. Měly od sebe navzájem klíče - kdyby se s nimi něco stalo, t.j. kdyby se ráno neobjevily se psem na procházce do sámošky, po obědě na lavičce.....aby nezůstaly doma bez pomoci. Zároveň když některá musela do nemocnice, nebo jen ležela s chřipkou, ostatní sousedky se o psa postaraly - co jsem byla v sídlišti, vídala jsem to mnohokrát.
A k těm cizím lidem : Cizí lidé se pohybují v bytech, když vyzvedvají děti ze školky, když je hlídají večer, když chodí s dětmi psát úkoly, pečovat o nemocného ( nebo nemohoucího ) člena rodiny, nebo také žehlit košile......Pak musí být byt do jisté míry vstupu cízích osob přizpůsobený a hlavně panovat do jisté míry důvěra.
sisi58
napsal(a):
No moment. Pokud vám tedy rozumím, starší člověk si nesmí pořídit živé zvíře, protože může kdykoliv onemocnět a co pak s ním?
Rozhlídněte se kolem sebe. Kolik mladých je nemocných a těžce. A kolik mladých odkládá psa, protože už jim nepasuje. Vidím ,jak se chovají staříci a stařenky, ke svým psům a vidím,jak se chovají někteří mladí lidé, u obou skupin zajisté jsou vyjimky.
Starý člověk drží zvíře do poslední chvíle. Je to jeho,mnohdy jediný, přítel.A navíc má stará generace ještě naučenou zodpovědnost.
Pokud se pak stane to, co se komentuje zde, nejhůře to nese právě majitelka psů.
Myslím, že už není na místě někoho hodnotit.
Pokud víte o někom, jednotlivec či organizace, co se psů ujme, pište přímo zadavatelce, jak jsem to udělala já.
Jinak bych tuto diskuzi považovala za uzavřenou. Navíc, když už se zadavatelka neúčastní.
"No moment. Pokud vám tedy rozumím, starší člověk si nesmí pořídit živé zvíře, protože může kdykoliv onemocnět a co pak s ním? "
ne, nerozumite.
sisi58
napsal(a):
Tak jak?
Jednoduše - starší člověk může mít zvíře, ale měl by mít i dostatek soudnosti a zodpovědnosti, aby zvíře slušně zaopatřil i pro případ, že nebude.
Což já si teda osobně myslím, že by měl i mladší člověk, zvláště v případě koně...a ono není nutno hned umřít, stačí špitál, úraz...
Terven
napsal(a):
Jednoduše - starší člověk může mít zvíře, ale měl by mít i dostatek soudnosti a zodpovědnosti, aby zvíře slušně zaopatřil i pro případ, že nebude.
Což já si teda osobně myslím, že by měl i mladší člověk, zvláště v případě koně...a ono není nutno hned umřít, stačí špitál, úraz...
Ono to není tak, že jste jeden den mladá a druhý den stará. Mohu si zvíře pořídit v dobré víře, že mám vše, co je potřeba a že těch dalších 20 let budu v pohodě.
A pak vám nějaký kripl podpálí panelák a jste v háji.
Mohu být, při koupě pejska, čamrda, a za 10 let mohu ležet v sádrovém lůžku, protože někdo neodklidí sníh. Přijdu o práci,jsem na vozíku, úspory se vytrácí.
Dnes bydlím dobře a ve svém, za 5 let mohu bydlet pod mostem. Stačí ztracená občanka.
Nikdo a nikdy nemůže zaručit, že mé milované zvíře dožije v pohodě, pokud se se mnou něco stane.
Nejsme v socíku, kde jste věděla, co budete dělat za 10 let touhle dobou.
sisi58
napsal(a):
Ono to není tak, že jste jeden den mladá a druhý den stará. Mohu si zvíře pořídit v dobré víře, že mám vše, co je potřeba a že těch dalších 20 let budu v pohodě.
A pak vám nějaký kripl podpálí panelák a jste v háji.
Mohu být, při koupě pejska, čamrda, a za 10 let mohu ležet v sádrovém lůžku, protože někdo neodklidí sníh. Přijdu o práci,jsem na vozíku, úspory se vytrácí.
Dnes bydlím dobře a ve svém, za 5 let mohu bydlet pod mostem. Stačí ztracená občanka.
Nikdo a nikdy nemůže zaručit, že mé milované zvíře dožije v pohodě, pokud se se mnou něco stane.
Nejsme v socíku, kde jste věděla, co budete dělat za 10 let touhle dobou.
Tak právě proto já osobně jsem pro, aby se sichroval i mladší člověk.
Nicméně, u staršího člověka je ta pravděpodobost, že se s ním něco stane, přecejen trochu jinde. Infarkt, rakovina nebo mrtvice ve stáří je o něco běžnější než panelák v plamenech.
No dobře, ale podle mě stačí, aby měl člověk zajištěného někoho, kdo by v případě nutnosti psovi našel dobrý nový domov. Nemusí mít každý nutně někoho, kdo by se o psa postaral doživotně. Mám hodně přátelů mezi pejskaři, ale nevím o nikom, kdo by měl tohle zařízené. On by se třeba našel nový domov právě mezi těmi pejskaři, ale to by se řešilo prostě až by to přišlo. A ne že si nemůžu pořídit štěně, protože nemám nikoho, kdo by byl ochotný se o něj postaral doživotně v případě, že umřu...
marcelaamax
napsal(a):
No dobře, ale podle mě stačí, aby měl člověk zajištěného někoho, kdo by v případě nutnosti psovi našel dobrý nový domov. Nemusí mít každý nutně někoho, kdo by se o psa postaral doživotně. Mám hodně přátelů mezi pejskaři, ale nevím o nikom, kdo by měl tohle zařízené. On by se třeba našel nový domov právě mezi těmi pejskaři, ale to by se řešilo prostě až by to přišlo. A ne že si nemůžu pořídit štěně, protože nemám nikoho, kdo by byl ochotný se o něj postaral doživotně v případě, že umřu...
Souhlasím.
Já už si třeba nekoupím dalšího koně. To je obrovský závazek. Ale pokud by nám odešel náš starý pes, nového si klidně vezmu.Nikoli psa zvícího 40 kg i s chlupama, ale nějakého menšího šupáčka, co by se vešel kamkoliv.
sisi58
napsal(a):
Souhlasím.
Já už si třeba nekoupím dalšího koně. To je obrovský závazek. Ale pokud by nám odešel náš starý pes, nového si klidně vezmu.Nikoli psa zvícího 40 kg i s chlupama, ale nějakého menšího šupáčka, co by se vešel kamkoliv.
Jasně, taky plánuju dožít se zvířetem po boku, ale s tím, že mu zajistím slušnej život i pro případ, že nebudu.
Není to o tom, mít či nemít zvíře ve stáří. Ale o tom, že mi není fuk, co s ním bude v případě mý nepoužitelnosti nebo smrti.
Ale o tom, že mi není fuk, co s ním bude v případě mý nepoužitelnosti nebo smrti.
nikdo nechce zadny extrémy - jen proste - aspoň trosku - předvídat?
zatím tady ctu - ze jste tady většina v pohode s tim, ze necham zvire utratit - když je jen trošičku! na obtiz.
a pro me je tohle uvazovani uz přes caru .
i u toho kone (porad to je hospodarske zvire) , natoz u společenského zvirete.
Nechci být hnusná, ale bohužel to bývá tak, že když se něco přihodí u mladých, rodiče se postarají. A nějak to nefunguje naopak. Tak nějak se řekne, že to nejde. Mladí mají přece tolik starostí, ale to mají ti starší a staří taky.
Nechci se opakovat, ale u zadavatelky mi přijde hodně divné, že za matkou nechodila, kvůli prtavým psům. Nemusí je milovat, ale nějak by se s nimi při návštěvě snad porovnala.
no já už jenom koukám
napsal(a):
Nechci být hnusná, ale bohužel to bývá tak, že když se něco přihodí u mladých, rodiče se postarají. A nějak to nefunguje naopak. Tak nějak se řekne, že to nejde. Mladí mají přece tolik starostí, ale to mají ti starší a staří taky.
Nechci se opakovat, ale u zadavatelky mi přijde hodně divné, že za matkou nechodila, kvůli prtavým psům. Nemusí je milovat, ale nějak by se s nimi při návštěvě snad porovnala.
"že za matkou nechodila, kvůli prtavým psům"
aneb - dokud se místo dcery starali o spolecnost psi, bylo to OK, mit psy ?
nepatri se asi rozebirat na psim foru tyhle situace - ale jo, je to divne…
napsal(a):
"že za matkou nechodila, kvůli prtavým psům"
aneb - dokud se místo dcery starali o spolecnost psi, bylo to OK, mit psy ?
nepatri se asi rozebirat na psim foru tyhle situace - ale jo, je to divne…
No jo, když nakonec jde o ty psy, kterým docela vážně hrozí utracení.
Takze se vracime opet na zacatek?
Nez si psa, kocku, hada, kone, ovce ... poridim, vzdy vse konzultuji s rodinou?
ANO
Pokud ne s rodinou, tak s nekym, kdo se o zvirata v me nepritomnosti muze postarat.
ANO
Pokud nikoho takoveho nemam "zadarmo, tak za "uplatek".
ANO
Pokud nikoho takoveho nemam ani v rodine a ani za uplatek (poplatek, ci jak je to korektne), nic si neporizuji (o vek nejde), protoze... co kdyby. Noo???
A ja opet odkazuji na dobrovniky na pesweb.cz
A klidne pripomenu i to co tu jiz mam pocit zaznelo, ze pejsky lze odlozit za poplatek i do utulku, ale zpet uz je majitelka proste jen tak nedostane (jednou odlozene do utulku = odlozene na vzdy...).
A ackoli o tohle v tomhle vlaknu (snad) nejde. Nebo snad ano?
...jak nechat psa "co uz nechci" zmizet...
Jinak by zadavatelka davno googlila.
Zadavala inzerce.
Hledala deposita a ptala spis na to, zda udat tam ci onam je ok, kde maji pejsi nejvetsi sanci na novy domov atd. ...
Ale tohle se tady nedeje, ikdyz napoveda byla.
Na mě to celé po odmyšlení omáčky okolo působí, jako by chtěla zadavatelka sdělit jedninou věc:
"vemte si někdo ty dva ha.zly, nebo je nechám utratit"
... pokud je teda někdo odchytí - to je možná jejich jediný štěstí (zatím)
Nenapsala o nich ani v náznaku jediné kladné slovo, které by třeba mohlo pomoct jejich umístění - prostě jsou to pro ni paraziti, kterých je potřeba se zbavit.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Na mě to celé po odmyšlení omáčky okolo působí, jako by chtěla zadavatelka sdělit jedninou věc:
"vemte si někdo ty dva ha.zly, nebo je nechám utratit"
... pokud je teda někdo odchytí - to je možná jejich jediný štěstí (zatím)
Nenapsala o nich ani v náznaku jediné kladné slovo, které by třeba mohlo pomoct jejich umístění - prostě jsou to pro ni paraziti, kterých je potřeba se zbavit.
Napsala jste to tvrdě,ale myslím pravdivě.
Navíc v té rodině bude skřípat nejen vztah dcera x psi, ale i vztah dcera x matka. Protože milující dcera by se snažila udělat vše pro to, aby byla matka co nejvíc v pohodě.
A že tu měla hromadu nápovědy, co udělat.
Ale pohoda nehrozí, když milovaní společníci zmizí.
Je to jen můj pocit z toho, co tu zadavatelka uvedla.
vyvole vy jste tak sprostý, pejskaři
přeji pěkné svátky