Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2022 09:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vy jste příušnice a plané neštovice v dětství neměla? Za mě ani za dětství mých dětí na tyto nemoci vakcíny nebyly. A tak jsme je prodělali.

To vůbec netuším, musela bych se zeptat mamky. Ale mám pocit, že příušnice ne, že je měla jen sestra a já je od ní nechytla.

24.1.2022 09:55
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já taky nejsem očkovaná proti žádné z nemocí, které uvádí bodlinka, tedy proti chřipce, příušnicím, planým neštovicím, rakovině děložního čípku. Když já jsem byla dítě, tak to povinný nebylo, vlastně tehdy snad ani nebyla vakcína, co tak vím. Proti chřipce se neočkuju, protože to u mě bylo vždycky kontraproduktivní, po očkování jsem vždycky něco chytila, zatímco bez očkování jsem bez chřipky už víc jak 10 let.
Jinak nejčastějším následkem příušnic bývá zánět varlat, hluchota velmi vzácně.

No, tak buďto jsem výrazně mladší než bodlinka (já myslela, že jsme plus mínus vrstevnice), nebo si to s něčím pletu. Ale fakt jsem myslela, že mít očkování proti příušnicím je normální standard, kterému se dá uniknout leda ze zdravotních důvodů, životem v cizině a tak.
Plané neštovice jsem měla, pár dní jsem se drbala a pak to přešlo.

24.1.2022 10:17

Varaxi napsal(a):
No, tak buďto jsem výrazně mladší než bodlinka (já myslela, že jsme plus mínus vrstevnice), nebo si to s něčím pletu. Ale fakt jsem myslela, že mít očkování proti příušnicím je normální standard, kterému se dá uniknout leda ze zdravotních důvodů, životem v cizině a tak.
Plané neštovice jsem měla, pár dní jsem se drbala a pak to přešlo.

Příušnice od 87 povinně, bylo v kombinaci se spalničkami, pak i se zarděnkami, pl. neštovice nepovinně.

24.1.2022 10:23

Příušnice od 87 povinně, bylo v kombinaci se spalničkami, pak i se zarděnkami, pl. neštovice nepovinně.

Mám pocit, že zarděnky jsou povinné jen pro holky....

24.1.2022 10:27

Mám pocit, že zarděnky jsou povinné jen pro holky....

Tak to nevím, je to v povinných a o pohlaví tam nepíší... ale na virus příušnic vakcína zafungovala
http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie/Infekce_zakladni_informace/Priusnice.pdf
Ty pravé, domluva zněla, že je budou mít jen dvě laboratoře - USA + RF. Haha. Už by nám nic nepomohlo.

24.1.2022 10:34

Teď jste mne znejistěla. Budu muset vyhledat očkováky synů...

24.1.2022 10:51
assil

XXX.XXX.121.3

Teď jste mne znejistěla. Budu muset vyhledat očkováky synů...

Příušnice taky očkování nemám a nikdy jsem je neměla, ono zase nebyly tak rozšířené jako plané neštovice, aby je měl kdekdo. Znám pár lidí v mým věku, který se nechali očkovat proti příušnicím jako dospělí, ono prodělat je v dospělosti moc následků asi nezanechá, ale průběh je prý docela masakr.

24.1.2022 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Z jmenovaného jsem prodělala zarděnky a byla jsem nakonec proti nim i očkovaná, někdy ve 13letech. Z ostatního nic, ani očkování. A hluchá jsem přesto, že jsem žádné příušnice neměla zato to máme dědičné.

24.1.2022 10:55
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Asi to tak bude.
Jsem ročník 78 ,neštovice a priusnice jsem prodelala kolem toho 10 roku

A na zardenky nebo spalničky nás asi v 8tride očkovali ve skole, dělal se ten test ,zda máme protilátky. To mohlo být v roce 1992

Teď.koukam ze spalnicky uz i v prvnim roce ?

24.1.2022 10:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

K tomu: můžete dát příklad někoho neočkovaného, koho vytáhnuli na JIP hrobníkovi z lopaty? Dám já. Minulý týden byla v telce reportáž s paní, která ho přežila jen zázrakem. Nebyla očkovaná, protože tehdy ještě nespadala do kategorie těch, co se mohli očkovat. O tom dost pochybuju, protože v té reportáži měla paní dobrých 100, tipla bych spíš 120kg. Jestli se tak vyžrala ze samé radosti, že covid přežila nevím, ale jsem si říkala: proboha, kolik teda vážila před těžkým covidem, když každý zhubnul nejmíň 10kg?!? Takže obvoďák by jí nějaké doporučení, proč musí být mladá očkovaná...určitě napsal. Teď má prý následky, projevila se u ní cukrovka. Dost pochybuju, že ji neměla už před covidem. A jestli ne, 100% by jí dostala i bez covidu

24.1.2022 11:03
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
K tomu: můžete dát příklad někoho neočkovaného, koho vytáhnuli na JIP hrobníkovi z lopaty? Dám já. Minulý týden byla v telce reportáž s paní, která ho přežila jen zázrakem. Nebyla očkovaná, protože tehdy ještě nespadala do kategorie těch, co se mohli očkovat. O tom dost pochybuju, protože v té reportáži měla paní dobrých 100, tipla bych spíš 120kg. Jestli se tak vyžrala ze samé radosti, že covid přežila nevím, ale jsem si říkala: proboha, kolik teda vážila před těžkým covidem, když každý zhubnul nejmíň 10kg?!? Takže obvoďák by jí nějaké doporučení, proč musí být mladá očkovaná...určitě napsal. Teď má prý následky, projevila se u ní cukrovka. Dost pochybuju, že ji neměla už před covidem. A jestli ne, 100% by jí dostala i bez covidu

No ty výjimky, při kterých se člověk mohl očkovat dřív, byly poměrně strikně daný a tuším obezita mezi nimi nebyla. A jestli paní měří 180 a je jí přes 50, tak 100 kg není zas až tak nic extra.

24.1.2022 11:07

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Asi to tak bude.
Jsem ročník 78 ,neštovice a priusnice jsem prodelala kolem toho 10 roku

A na zardenky nebo spalničky nás asi v 8tride očkovali ve skole, dělal se ten test ,zda máme protilátky. To mohlo být v roce 1992

Teď.koukam ze spalnicky uz i v prvnim roce ?

http://www.szu.cz/spalnicky-historie-vakcinace
je tam i ta kombinace a oni to nějak furt posouvají nebo co

příušnice v dospělosti - neplodnost
zánět mozku u dětí, ta hluchota byla vzácná
mělo se nějak očkování posunout, protože nedávná epidemie postihla starší děti

A jo, téma je covid... tak dnes musím asi po měsíci do krámu, nemáme co jíst, teda já klidně brambory s máslem, ale dítě protestuje. No a se mi tam nechce, protože od 2020 se tam všichni chovají jak dobytci.
Na JIP je 31 lidí celorepublikově, tak už to asi odpískáme, ne?

24.1.2022 11:21
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Vy jste jak černá kronika. Budete pro vyrovnanost citovat taky někoho neočkovaného, kdo dostal covid a sotva utekl hrobníkovi z lopaty za mohutné pomoci JIP?

Proč černá kronika. Jsou to fakta která se bohužel nikde moc nezveřejňují. Paní byla fanatická vaxerka, už po dvou dávkách měla potíže přesto šla na třetí.
Nevidím jako šťastné aby si lidi sami rozhodovali jak si vakcíny nakombinují.
Není to zmrzlina v cukrárně.
A nikoho takového jak píšete vy neznám.
Mám kamaráda 64 obézního, cukrovka, vysoký tlak cholesterol měl to jen jako rýmičku.
Druhý sportovec 45let zemřel. V březnu 2020 kdy vakcíny byly jen pro seniory zemřela ve stejný den ve stejné nemocnici má kamarádka a nejlepší kamarád.
Další po vakcíně podzim 2021 dostal plicní embolii a zkolabovaly mu plíce. Bez kyslíku se sotva pohne po bytě. Třetí už mu lékař nedoporučil přestože již byl registrovaný.
Kolem vás asi nikdo žádné problémy neměl buďte ráda.

24.1.2022 11:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
No ty výjimky, při kterých se člověk mohl očkovat dřív, byly poměrně strikně daný a tuším obezita mezi nimi nebyla. A jestli paní měří 180 a je jí přes 50, tak 100 kg není zas až tak nic extra.

Přes 50 určitě měla, tak 55 bych jí tipnula. Ale výšku tak normální, do 170. A jedno stehno měla jak já člověka Myslím, že ta obezita jako indikace byla, protože můj švagr byl naočkovaný. Jo, má vysoký tlak, ale to tahle paní 100% taky.

24.1.2022 11:34
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

GAELLE napsal(a):
Proč černá kronika. Jsou to fakta která se bohužel nikde moc nezveřejňují. Paní byla fanatická vaxerka, už po dvou dávkách měla potíže přesto šla na třetí.
Mám kamaráda 64 obézního, cukrovka, vysoký tlak cholesterol měl to jen jako rýmičku.
Druhý sportovec 45let zemřel. V březnu 2020 kdy vakcíny byly jen pro seniory zemřela ve stejný den ve stejné nemocnici má kamarádka a nejlepší kamarád.
Další po vakcíně podzim 2021 dostal plicní embolii a zkolabovaly mu plíce. Bez kyslíku se sotva pohne po bytě. Třetí už mu lékař nedoporučil přestože již byl registrovaný.

Ano, tento pohled se totiž nehodí a nezveřejní.

Zato když zemřela chudák paní Horká, zaplnila ta informace celý svět:-(

Každý máme svůj pohled a své zkušenosti a dle nich se rozhodujeme... přeji všem, ať svého rozhodnutí nelitujeme

24.1.2022 11:54

Příušníce jsem neměla, očkovaná nejsem a tu orchitidu s dovolením risknu. Něco mi říká, že riziko je prakticky nulové.

24.1.2022 11:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Příušníce jsem neměla, očkovaná nejsem a tu orchitidu s dovolením risknu. Něco mi říká, že riziko je prakticky nulové.

:D

24.1.2022 12:12
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Přes 50 určitě měla, tak 55 bych jí tipnula. Ale výšku tak normální, do 170. A jedno stehno měla jak já člověka Myslím, že ta obezita jako indikace byla, protože můj švagr byl naočkovaný. Jo, má vysoký tlak, ale to tahle paní 100% taky.

Tak jsem to našla, indikací pro očko byla jen obezita BMI vyšší než 35, což je cca 115 kg. A musel to napsat obezitolog, tudíž se s tím už člověk musel léčit. Kolem 100 kg má hodně lidí, ale ti měli smolíka.

neverend

24.1.2022 12:13
neverend

XXX.XXX.213.247

GAELLE napsal(a):

Maminka mé účetní již bohužel také není mezi námi.😐 Jenže se teď nenosí zveřejňovat počet lidí, u kterých očkovací látky způsobily víc škody než užitku.U ní došlo po pár týdnech po poslední dávce k rychlému rozvoji onkologického onemocnění, které asi před dvěma lety úspěšně "vyléčili".Proto bych si moc přál aby rozhodování zůstalo na každém z nás a nikdo nikomu nic nenařizoval. Základem svobody je vždy možnost volby a pokud tomu tak není, říká se tomu totalita.🙂

24.1.2022 12:43
malea

XXX.XXX.100.2

No, já měla z příušnic zánět mozkových blan a slinivky. Následky dodnes. Ale kdo chce kam...

24.1.2022 13:50

https://fakta24.cz/informace-o-ockovani-proti-covid-19-je-duverna-rozhodl-ustavni-soud-1690/

Zajímavá informace. Bez záruky. Možná to tu už bylo. Nestíhám.

24.1.2022 13:51

Vy jste jak černá kronika. Budete pro vyrovnanost citovat taky někoho neočkovaného, kdo dostal covid a sotva utekl hrobníkovi z lopaty za mohutné pomoci JIP?

Ne, ne černá kronika jsem já.

24.1.2022 14:14
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Vy jste příušnice a plané neštovice v dětství neměla? Za mě ani za dětství mých dětí na tyto nemoci vakcíny nebyly. A tak jsme je prodělali.

Neměla jsem ani příušnice ani plané neštovice ani spalničky a další dětské nemoci. Na chřipku jsem se nikdy neočkovala ani ji neměla. Vakcínu na klíště mi obvoďák nedoporučil. očkování proti rakovině děložního čípku bohužel tehdy nebylo. Takže jsem nález měla.

24.1.2022 14:53

GAELLE napsal(a):

Jsou to smutné příběhy, také bohužel o jednom vím. Po očkování nastoupilo agresivní onkologické onemocnění, mnoho času už nezbývá. Operace nebyla úspěšná, bohužel. Jde o velmi mladého člověka, který má rodinu. Strašný...jak jsem jinak optimista, tohle mě úplně rozložilo....nejde pomoci..
Asi by ta onkologie asi stejně přišla, ale dost možná mnohem později....

24.1.2022 15:47
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jsou to smutné příběhy, také bohužel o jednom vím. Po očkování nastoupilo agresivní onkologické onemocnění, mnoho času už nezbývá. Operace nebyla úspěšná, bohužel. Jde o velmi mladého člověka, který má rodinu. Strašný...jak jsem jinak optimista, tohle mě úplně rozložilo....nejde pomoci..

Těch případů je více. Kamarádky mamka rakovina prsu, třetí dávku bude konzultovat s onkologem. Jezdí na chemo do VFN v Praze. Operace snad duben Motol.
Zda souvislost s očkováním těžko říct.
Bude také hodně případů zanedbané prevence - lékaři buď neordinují nebo se lidi do nemocnic bojí.
Kamarádky mamka upadla na schodech zlomila si kotník. Rychlá měla jedinou starost zda nemá covid zda je očkovaná a dcera jí musela nasadit respirátor okamžitě ačkoliv ve stresu chudák sotva dýchala. očkovaná 2x po očkování problémy s viděním na třetí nepůjde. Už je naštěstí z nemocnice doma.

24.1.2022 16:04

GAELLE napsal(a):
Těch případů je více. Kamarádky mamka rakovina prsu, třetí dávku bude konzultovat s onkologem. Jezdí na chemo do VFN v Praze. Operace snad duben Motol.
Zda souvislost s očkováním těžko říct.
Bude také hodně případů zanedbané prevence - lékaři buď neordinují nebo se lidi do nemocnic bojí.
Kamarádky mamka upadla na schodech zlomila si kotník. Rychlá měla jedinou starost zda nemá covid zda je očkovaná a dcera jí musela nasadit respirátor okamžitě ačkoliv ve stresu chudák sotva dýchala. očkovaná 2x po očkování problémy s viděním na třetí nepůjde. Už je naštěstí z nemocnice doma.

Kamarádky mamka upadla na schodech zlomila si kotník. Rychlá měla jedinou starost zda nemá covid zda je očkovaná a dcera jí musela nasadit respirátor okamžitě ačkoliv ve stresu chudák sotva dýchala.

To se nedivte, kdyby covid měla, tak by museli všichni ti zdravotníci do karantény, kdyby v tom případě nepřijeli v těch skafandrech. A to by asi bylo dost blbé kvůli kotníku, to nebyla žádná extra akutka s ohrožením života.

24.1.2022 16:08

Někteří lidé připisují očkování všechny zdravotní problémy, které se u nich poté objeví. I když na onko onemocnění měli založeno dávno dřív, zrak se jim horšil už v době, kdy ještě covid ani nebyl, a tak dál.
Máme to v širší rodině, a přesvědčit je nejde...

24.1.2022 16:14

Víte, co je hloupé?
Přijde mi, že od určité doby se lidi rozdělili na 2 tábory. PRO očko a PROTI očko.
A každý tábor se utvrzuje o své pravdě a preferuje argumenty, které jeho názor potvrzují.

Pak jsou tady nějaké studie a hlavně statistiky, které ukazují objektivní pravdu, ale ty jsou "zmanipulované".

Já jsem otevřeně pro očkování, tím se netajím, ale ani nikoho nenutím. Ať se každý rozhodne sám za sebe.

Ale strašně mě štve ta antivakcinační skorokampaň, ve kterou se zvrhlo tohle vlákno. Všímáte si, že to jsou poslední dobou hlavně neočkovaní, kterým furt něco vadí a něčím straší?
Nemůžete se taky hodit do klidu a postoje, ať se každý rozhodne sám za sebe?

24.1.2022 16:17

Víte, co je hloupé?
Přijde mi, že od určité doby se lidi rozdělili na 2 tábory. PRO očko a PROTI očko.
A každý tábor se utvrzuje o své pravdě a preferuje argumenty, které jeho názor potvrzují.

Pak jsou tady nějaké studie a hlavně statistiky, které ukazují objektivní pravdu, ale ty jsou "zmanipulované".

Já jsem otevřeně pro očkování, tím se netajím, ale ani nikoho nenutím. Ať se každý rozhodne sám za sebe.

Ale strašně mě štve ta antivakcinační skorokampaň, ve kterou se zvrhlo tohle vlákno. Všímáte si, že to jsou poslední dobou hlavně neočkovaní, kterým furt něco vadí a něčím straší?

problém je v tom, že když se svobodně rozhodnete "špatně", tak vás stát výrazným způsobem omezuje.

takže každý se úplně sám za sebe rozhodnou nemůže

a přitom to omezování nedává smysl, protože že vakcína pouze snižuje individuální riziko a na šíření nemá žádný vliv už se snad může říkat úplně normálně nahlas

24.1.2022 16:18

Víte, co je hloupé?

Ale strašně mě štve ta antivakcinační skorokampaň, ve kterou se zvrhlo tohle vlákno. Všímáte si, že to jsou hlavně neočkovaní, kterým furt něco vadí?

Ano.

24.1.2022 16:21

problém je v tom, že když se svobodně rozhodnete "špatně", tak vás stát výrazným způsobem omezuje.

takže každý se úplně sám za sebe rozhodnou nemůže

a přitom to omezování nedává smysl, protože že vakcína pouze snižuje individuální riziko a na šíření nemá žádný vliv už se snad může říkat úplně normálně nahlas

To jste trochu zaspala dobu. V tuto chvíli stát nijak výrazně nerozlišuje, zda jste očko, neočko, nebo s protilátkami. Aspoň tedy, co se karantény týče, jdou do ní všichni bez výjimky.
Jak je to aktuálně s hospodami nevím, tam moc nechodím.

24.1.2022 16:31

To jste trochu zaspala dobu. V tuto chvíli stát nijak výrazně nerozlišuje, zda jste očko, neočko, nebo s protilátkami. Aspoň tedy, co se karantény týče, jdou do ní všichni bez výjimky.

no, to právě jediný, co se změnilo je, že se testujeme v práci jak trotli všichni

ale jinak faktický lockdown pro neočkované trvá.

24.1.2022 16:48
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Očkovaní i neočkovaní se mohou nakazit.
Očkovaní i neočkovaní virus dále šíří takže žádná kolektivní imunita není a nebude.
očkovaní 5 testů do měsíce zdarma, neočkovaní ač platí stejné zdravotní pojištění si ten test musí platit.
Slibováno bylo po druhé "tečce" platnost kodu do roku 2025.
nyní kdo nepůjde na třetí už je též "antivaxer" tečka jim zčervená a nemůžou taky nikam.
Bez té zas/rané tečky nemůžu do hospody, ke kadeřnici, na podologii, do bazénu, sportovat, lyžovat, do lázní.
očkovaný byť nakažený může všude. Zdravý nemůže nikam.
Tak hlavně že je to "dobrovolné".
Kamarádka měla deltu, vysoké protilátky. Teď manžel dcera i syn omikron - téměř bez příznaků. Ona to od nich nechytla.
Chtějí jet v březnu na hory. Jen tady v ČR. očkovat se nechce mrna vakcínou. Protilátky jí nikdo neuzná.
za jak dlouho řeknou že třetí tečka je jen na 3 měsíce (půl roku)?
Půjdete fakt všichni na čtvrtou na pátou?
Kolik lidí z vašeho okolí se očkovalo kvůli penzionu, hospodě (jako třeba fíkovnice) a kolik věří tomu že kvůli zdraví? Nikoho ve svém okolí nechrání, chrání možná jen sami sebe.
Bylo řečeno že očkovaní se na jip nedostanou. Proč ve statistikách jsou?
Proč se dál očkuje "posilovací dávkou" proti původnímu wuhanskému viru který s omikronem nemá nc společného?
Znám dvě rodiny všichni mají tři dávky a jsou aktuálně nakaženi a jejich stav není žádný vynikající.
Aspoň že Válek zrušil tu trapnou vyhlášku. Buď všichni 18+ nebo nikdo.
Uvidíme jak se to bude vyvíjet v Rakousku.
Irsko a Anglie ruší všechna opatření.
A ano souhlasím že lidi jsou rozdělení na dvě skupiny jako snad ještě nikdy.

24.1.2022 16:53
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

no, to právě jediný, co se změnilo je, že se testujeme v práci jak trotli všichni

ale jinak faktický lockdown pro neočkované trvá.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10217009874118482&set=gm.2088882694609467

24.1.2022 17:04

Kamarádky mamka upadla na schodech zlomila si kotník. Rychlá měla jedinou starost zda nemá covid zda je očkovaná a dcera jí musela nasadit respirátor okamžitě ačkoliv ve stresu chudák sotva dýchala.

To se nedivte, kdyby covid měla, tak by museli všichni ti zdravotníci do karantény, kdyby v tom případě nepřijeli v těch skafandrech. A to by asi bylo dost blbé kvůli kotníku, to nebyla žádná extra akutka s ohrožením života.

Na co ty skafandry? Nějak to nechápu, když je to respirační choroba. Ale je to je takový zamyšlení, nerýpu, je mně to prostě přijde divný.

24.1.2022 17:14

Víte, co je hloupé?

Já si to nemyslím, že by tady probíhala nějaká antivakcinační kampaň. Mám za sebou dvě dávky, protože bych nikam nemohla. Ale o tom, že je očkování nějakým zdravotním přínosem, přesvědčená nejsem. Vadí mně toho hodně a určitě nestraším. Aspoň o ničem nevím.

neverend

24.1.2022 17:37
neverend

XXX.XXX.213.247

To že lidi vždy něco rozděluje je asi normální. Záleží na pohádce co jim kdo navypráví.🙂 Nebo má z nás někdo přístup a data přímo z výzkumu? Nemá, ale víme jistě,že ta naše pravda je jedině správně.🙂 Protože to řekli v televizi.😄 Jako třeba zpravodajství z války ve vietnamu kdy vojáci nestačili koukat kde nakonec byla pravda.Či snad v Iráku jsou tutově jaderné zbraně a proto hurá na ně a nějaké OSN nás nezajímá. Afghánská armáda je již připravena sama udržet prozápadní režim a my můžeme odjet.😄 Radeon RX 6500xt je pro těžaře nezajímavý a bude dostupný skladem.😄 Vše jsou to zprávy oficiální, ale vždy relativní v čase.🙂 Kdysi pravda a později lež? Či snad pochybení? Čili na žádné tábory nehraju, ale počkám co se dozvíme v budoucnu. Pokud bude u vakcín prokázán vedlejší účinek v dlouhodobém horizontu, tak to se nedozvíme teď,ale možná až za pár let.

24.1.2022 17:37

Víte, co je hloupé?

Tak já už sem ani nepíšu, když nejsem jednoznačně pro očkování.
Max jednou za čas, když o tom zrovna přemýšlím nebo když mě to zrovna nějak víc štve.
A jo, prostě mě to štve, že jestli půjdu do 3. dávky, bude to kvůli tomu, abych mohla do práce apod. Určitě ne kvůli sobě a svýmu zdraví.

24.1.2022 17:45

Už nejde editovat, tak cituji sama sebe, protože považuji za důležité doplnit, že jsem jen konstatovala smutný příběh, ale nejsem proti očkování. Jsem čerstvě očkovaná 3. dávkou, protože patřím do rizikové skupiny a nechci případně skončit s těžkým průběhem v nemocnici- v tom vidím smysl a pozitivum očkování. Ovšem, druhá strana mince toho očkování je fakt, že ačkoli už bylo v tom popsaném příběhu určitě onko onemocnění "založeno", jak píše balu, tak jsem přesvědčená o tom, že očkování toho mladého člověka připravuje o kus života....určitě se nemoc u něj projevila dřív, a to záhy po očkování. Všechno má své pro a proti....

24.1.2022 18:03

neverend napsal(a):
Maminka mé účetní již bohužel také není mezi námi.😐 Jenže se teď nenosí zveřejňovat počet lidí, u kterých očkovací látky způsobily víc škody než užitku.U ní došlo po pár týdnech po poslední dávce k rychlému rozvoji onkologického onemocnění, které asi před dvěma lety úspěšně "vyléčili".Proto bych si moc přál aby rozhodování zůstalo na každém z nás a nikdo nikomu nic nenařizoval. Základem svobody je vždy možnost volby a pokud tomu tak není, říká se tomu totalita.🙂

Můj blízký příbuzný po druhé dávce Moderny extrémně rychlý rozvoj rakoviny plic. Měl rakovinu na ledvině v roce 2012, zaléčeno. Vše OK. Kvůli potížím s chronickou bronchitidou chodil na rtg. plic. Před očkováním měl plíce bez nálezu. Nyní v domácí paliativní péči, doktoři už jen odsávají vodu, blíží se terminální stádium….
S očkováním ať jdou do p.dele.

24.1.2022 18:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Můj blízký příbuzný po druhé dávce Moderny extrémně rychlý rozvoj rakoviny plic. Měl rakovinu na ledvině v roce 2012, zaléčeno. Vše OK. Kvůli potížím s chronickou bronchitidou chodil na rtg. plic. Před očkováním měl plíce bez nálezu. Nyní v domácí paliativní péči, doktoři už jen odsávají vodu, blíží se terminální stádium….

Nijak se nechci zastávat očkování, sama nejsem a být nehodlám. Ale: pokud už někdo měl rakovinu čehokoliv,,zaléčenou", v určitém stadiu, je otázkou času, kdy se objeví jinde. Strejdovi našli tumor tlustého střeva po první covid vlně. Blázinec kolem covidu s tímto neměl nic společného, on neřekl, že mu něco je. Po roce chema mu teď našli tumor na střevě o kus dál A očkovaný není, protože bral k tomu bio léčbu a očkovat se nemohl.

24.1.2022 18:14
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Tak u nás po roce opět covid. Dcera mi přišla v neděli 16.1. taková divná, že se jí lesknou oči, Tak si změřila teplotu a 37,8. Následně antigen pozitvní. S tím, že už jí v sobotu a v neděli byla zima a od pátku měla plnej nos. Já ještě v sobotu po ní dojídala jídlo. Takže děcka 17.1. na PCR, protože syn měl taky menší rýmu. Dcera pozitivní a syn negativní. Já čekala na 100%, že to dostanu, když jsem po ní dojedla jídlo a už v podstatě měla příznaky. Manžel očkovanej a já s dětma ne. Takže nakonec jedinej, kdo to měl byla dcera a ta měla dva dny zvýšenou teplotu a týden rýmu. Já byla na PCR ve čtvrtek a nic, antigeny doma taky nic. Syn byl ještě na PCR včera a taky nic a manžel taky nic. Tak snad jsme si to zas na rok odbyli.

24.1.2022 18:22
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Huskyjanina napsal(a):
Tak u nás po roce opět covid. Dcera mi přišla v neděli 16.1. taková divná, že se jí lesknou oči, Tak si změřila teplotu a 37,8. Následně antigen pozitvní. S tím, že už jí v sobotu a v neděli byla zima a od pátku měla plnej nos. Já ještě v sobotu po ní dojídala jídlo. Takže děcka 17.1. na PCR, protože syn měl taky menší rýmu. Dcera pozitivní a syn negativní. Já čekala na 100%, že to dostanu, když jsem po ní dojedla jídlo a už v podstatě měla příznaky. Manžel očkovanej a já s dětma ne. Takže nakonec jedinej, kdo to měl byla dcera a ta měla dva dny zvýšenou teplotu a týden rýmu. Já byla na PCR ve čtvrtek a nic, antigeny doma taky nic. Syn byl ještě na PCR včera a taky nic a manžel taky nic. Tak snad jsme si to zas na rok odbyli.

Pokud jste měla Příznaky šla bych znovu na PCR

Mně i synovi vyšel až druhý, 6tý den od příznaků, kdy už jemu vůbec nic nebylo a i mě bylo celkem dobře.
Antigen po celou dobu negativní

neverend

24.1.2022 18:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Kotys tak to je mi moc líto.😐 Já už mám ve svém okolí čtyři mrtvé a dva od toho nejsou daleko. Ale víte jak, vždy se to dá svést na náhodu. Sic všichni víme jak to ve skutečnosti s vakcínou a jejím vývojem je.🙂 Znáte ten pocit kdy víte že musíte něco udělat, ale nevíte jak a co? Tak to je přesně ten stav ve kterém se nacházíme. Zpětně toho víme málo a budoucí vývoj covidu nezná nikdo. Čili to budou do lidí píchat každý půl rok a mezitím buď covid zmizí nebo se změní v bestii co vyhladí čtyřicet procent lidstva. Beztak je tohle poslední století tak jak si civilizaci představujeme dnes.🙂

24.1.2022 18:24
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Fakt? Tak to jste trochu zaspala dobu vy. Zkuste si neočkovaná jít na jídlo do restaurace, nebo do bazénu, ke kadeřnici, na solárko atd. Neočkovaný nesmí absolutně nikam. Jen do práce a nakoupit. Pořád vám přijde, že to stát neozlišuje?

24.1.2022 18:31

Mně i synovi vyšel až druhý, 6tý den od příznaků, kdy už jemu vůbec nic nebylo a i mě bylo celkem dobře.

Proč vlastně jít na PCR? Když to vezmu takhle - někdo měl rýmu, den dva teplotu, prostě “normální” virózka, teď už mu nic není. Proč má jít na test, jestli to zrovna náhodou byl covid?

24.1.2022 18:34
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Proč vlastně jít na PCR? Když to vezmu takhle - někdo měl rýmu, den dva teplotu, prostě “normální” virózka, teď už mu nic není. Proč má jít na test, jestli to zrovna náhodou byl covid?

Protože pokud to covid byl a neni očkovanej, tak má aspoň půl roku úlevu od lockdownu.

24.1.2022 18:35
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Neměla jsem příznaky. Příznaky měla dcera, blbě jsem to napsala :)

24.1.2022 19:10

Huskyjanina napsal(a):
Fakt? Tak to jste trochu zaspala dobu vy. Zkuste si neočkovaná jít na jídlo do restaurace, nebo do bazénu, ke kadeřnici, na solárko atd. Neočkovaný nesmí absolutně nikam. Jen do práce a nakoupit. Pořád vám přijde, že to stát neozlišuje?

Já myslela, že i v tomto se pravidla upravila, když už se má všeobecně za to, že omikronem se můžou nakazit všichni.
Takže pardon, tahle stránka věci mi unikla.

24.1.2022 19:11

No mě dostávají ty černé kroniky, co se komu stalo a jakým způsobem, co mělo na to a to vliv....ano může se stát, ale jak si to lidé dál po svém předávají bez základních znalostí způsobu a působení třeba té pli. embolie je naprd, protože to úplně vyzní dost nevěrohodně, pro někoho senzačně, čemuž pak skálopevně věří a šíří dál. Přitom se očkování vůbec nemuselo na tom podílet (embolii člověk má a ani o ní nemusí vědět).

24.1.2022 19:12

Huskyjanina napsal(a):
Protože pokud to covid byl a neni očkovanej, tak má aspoň půl roku úlevu od lockdownu.

Jo, tak to je jedinej důvod, co mě napadl.

24.1.2022 19:14

Hodí se to vědět. Třeba kvůli plánování případného očkování časem...
Nebo při výskytu postvovidových komplikací...

24.1.2022 19:21

Já myslela, že i v tomto se pravidla upravila, když už se má všeobecně za to, že omikronem se můžou nakazit všichni.
Takže pardon, tahle stránka věci mi unikla.

Ne, můžu potvrdit, že se nezměnilo nic. Já se nechala naočkovat jen kvůli tomu, abych mohla se psy na výstavy. Jinak by mě tam nepustili, je to uvedeno v propozicích.
Hospody a restaurace bez očkování pustí jen některé, některé to pečlivě kontrolují. To jsem zjistila před Vánoci, kdy jsme s dětmi byli slavit moje narozeniny.

24.1.2022 19:24

Huskyjanina napsal(a):

A to jsme docela břídilové, oproti okolním státům, tam už je třeba do hospody třetí dávka. Myslím, že se do zahraníčí málokdo podívá a to už není ovlivněno naším státem. To už jsou pravidla jiné moštárny.

24.1.2022 19:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Když je člověk neočkovanej a proděla covid, má půl roku povolenku, což je teda pro mě mega důležitý, když už jsem onemocněla

Jinak je to asi jedno,
max mohu si říkat,že teď třeba mám nějakou protilátku, a já si teď třeba dám pohov od přemýšlení, zda očkovat a uvidím co tu bude na podzim

24.1.2022 19:43
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

No mě dostávají ty černé kroniky, co se komu stalo a jakým způsobem, co mělo na to a to vliv....ano může se stát, ale jak si to lidé dál po svém předávají bez základních znalostí způsobu a působení třeba té pli. embolie je naprd, protože to úplně vyzní dost nevěrohodně, pro někoho senzačně, čemuž pak skálopevně věří a šíří dál. Přitom se očkování vůbec nemuselo na tom podílet (embolii člověk má a ani o ní nemusí vědět).

Víte, ony ty černé kroniky se vedou daleko, daleko víc k zastrašování a ovládání neočkovaných.... denně je toho ve zprávách a na netu dost a dost.
Vy si taky stojíte za svým, absolutně nemůžete vědět, zda je očkování to nejlepší a pravé,zda nezpusobi to a to, protoze to neví nikdo...
když někdo vyjádří pochyby, nesouhlas i když je to odborník je to dezinformator....

vaše hláška: Přitom se očkování vůbec nemuselo na tom podílet ( embolii člověk má a ani o ní nemusí vědět) .

Se dá úplně stejně otočit, že ani ten covid se na tom nemusel podílet.... ale to ne, to se bere jako tutovka, umřel na potíže způsobené na covid.

Chápu, že pro vás je očkování správná věc, ale není tak pro každého. A jak jsem už psala, přeji všem,aby se rozhodli správně a svého rozhodnutí nikdy nemuseli litovat....

24.1.2022 20:37

Jé, Vy tady pořádáte tábory? Já hrozně ráda tábořím.
Ale jednou mě nutili být na ve stanu s tím... ne podezdívka, ta prkna dokola... strašlivá zima. Lepší to bylo každoročně v Bělči, tam byly chatky a rybník, měli jsme kanoe a pramice a dost často jsem na pádlo nabrala potkana, závodili jsme taky v přeplavání rybníka, což dnes nechápu :-) no a naposledy nás trochu sebrala velká voda 97.
Seděli jsme dva na hlídce u ohně, furt poprchávalo, hladina rybníka se nějak přibližovala, až jsme najednou seděli ve vodě :-) Ale dopadlo to dobře, malé děti jsme odnesli nad hlavami do lesa, akorát pak nikdo nevěděl do kterého.
Musím být vždy mimo, takže jsem v táboře "tohle není očkování" a
potřebuji vysvětlit, proč se ČR nepřipojila k nákupu Valnevy?

24.1.2022 21:07

Ať vám ten optimismus a víra vydrží.

24.1.2022 22:37
assil

XXX.XXX.121.3

Jé, Vy tady pořádáte tábory? Já hrozně ráda tábořím.
Ale jednou mě nutili být na ve stanu s tím... ne podezdívka, ta prkna dokola... strašlivá zima. Lepší to bylo každoročně v Bělči, tam byly chatky a rybník, měli jsme kanoe a pramice a dost často jsem na pádlo nabrala potkana, závodili jsme taky v přeplavání rybníka, což dnes nechápu :-) no a naposledy nás trochu sebrala velká voda 97.
Seděli jsme dva na hlídce u ohně, furt poprchávalo, hladina rybníka se nějak přibližovala, až jsme najednou seděli ve vodě :-) Ale dopadlo to dobře, malé děti jsme odnesli nad hlavami do lesa, akorát pak nikdo nevěděl do kterého.
Musím být vždy mimo, takže jsem v táboře "tohle není očkování" a
potřebuji vysvětlit, proč se ČR nepřipojila k nákupu Valnevy?

Protože Novavax přišel dřív.

24.1.2022 22:40

assil napsal(a):
Protože Novavax přišel dřív.

Ale dyť to je furt blbá verze, proto nechápu.

24.1.2022 22:42

Ale dyť to je furt blbá verze, proto nechápu.

Ale i Valneva je stavěná na původní verzi.

24.1.2022 22:46
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ale i Valneva je stavěná na původní verzi.

Valneva je na celý vir.
Novavax pouze na spike protein stejně jako mrna.
Válek sliboval všechny vakcíny.
Pokud nebude tady zajedem tam kde bude.

24.1.2022 22:52

GAELLE napsal(a):
Valneva je na celý vir.

I lidé po prodělání nemoci chytají covid opakovaně. Ti také přišli do kontaktu s celým virem, navíc i na sliznicích... A stejně to na nové varianty nestačí.

24.1.2022 22:54

Už vím proč. Třetí dávka po Novavax bude totiž zase Pf.
Náhoda :D
VLA2101 by neměla být na původní vir. A už má funkčnost jinou, jediná dává smysl... jenže když bude v dubnu, tak už zas já čekám na podzim...
Má to mít nějaké posilující látky.
„Česká republika se k nákupu očkovací látky Valneva nepřipojila, stejně tak jako řada dalších států. Smlouva s výrobcem byla uzavírána jako poslední, v okamžiku, kdy již ČR má závazně objednáno dostatečné množství vakcín, mezi nimi i tradiční proteinové vakcíny Novavax a Sanofi,“ uvedla na dotaz iDNES.cz Martina Čovbanová z tiskového odboru ministerstva zdravotnictví.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/valena-ockovani-ema-koronavirus-covid-19.A211202_154855_domaci_knn
Zapomněli říct, že mají miliony a miliony dávek ještě jiné firmy, žejo. Fakt ubohost.

24.1.2022 23:35
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Už vím proč. Třetí dávka po Novavax bude totiž zase Pf.
Náhoda :D
VLA2101 by neměla být na původní vir. A už má funkčnost jinou, jediná dává smysl... jenže když bude v dubnu, tak už zas já čekám na podzim...
Má to mít nějaké posilující látky.
„Česká republika se k nákupu očkovací látky Valneva nepřipojila, stejně tak jako řada dalších států. Smlouva s výrobcem byla uzavírána jako poslední, v okamžiku, kdy již ČR má závazně objednáno dostatečné množství vakcín, mezi nimi i tradiční proteinové vakcíny Novavax a Sanofi,“ uvedla na dotaz iDNES.cz Martina Čovbanová z tiskového odboru ministerstva zdravotnictví.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/valena-ockovani-ema-koronavirus-covid-19.A211202_154855_domaci_knn
Zapomněli říct, že mají miliony a miliony dávek ještě jiné firmy, žejo. Fakt ubohost.

Přesně tak. Booster na Novavax opět Pfizer.
Smysl má se očkovat před zimou a ne v létě to je jasné.
Akorát že bez té zasra*né tečky se nedá normálně žít.
Uvidíme. Zatím pořád čekám.
Známá se stěhuje do Německa dá nám echo.
Článek je z prosince. Máme nového ministra.

24.1.2022 23:48

Víte, ony ty černé kroniky se vedou daleko, daleko víc k zastrašování a ovládání neočkovaných.... denně je toho ve zprávách a na netu dost a dost.
Vy si taky stojíte za svým, absolutně nemůžete vědět, zda je očkování to nejlepší a pravé,zda nezpusobi to a to, protoze to neví nikdo...
když někdo vyjádří pochyby, nesouhlas i když je to odborník je to dezinformator....

vaše hláška: Přitom se očkování vůbec nemuselo na tom podílet ( embolii člověk má a ani o ní nemusí vědět) .

Se dá úplně stejně otočit, že ani ten covid se na tom nemusel podílet.... ale to ne, to se bere jako tutovka, umřel na potíže způsobené na covid.

Chápu, že pro vás je očkování správná věc, ale není tak pro každého. A jak jsem už psala, přeji všem,aby se rozhodli správně a svého rozhodnutí nikdy nemuseli litovat....

mě je to buřt, já jsem se zařídila, jak jsem uznala, ale když pak slyším vyprávět kamarádku ty nesmysly .... opravdu nesmysly o čipování a spol...
pak jsou ty typu, mojí známé zemřel známý a bylo to takto....ze zdravotního hlediska hloupost....
pak v mojí blízkosti, soused, a po paneláku se povídá....asi , možná, každej si něco přidá.....tak co tedy?
vše je to o záporech , jak vakcína ubližuje. ano jsou i studie(lepší, horší), nečetla jsem, že vakcína má vedlejší účinky... má, co nemá. i obyč. voda má, po požití musíte jít na záchod.
A pochválil někdo tu vakcínu, i když má vedlejší účinky, které ale, jak je vidět jsou obdobné jako u nemoci samotné(aby ne) ale lidé z naočkování dokáží profitovat i přes ne 100% účinnost. což není u vakcín nic neobvyklého. Takové kroniky tu nejsou... není to divný? To ocení a dokáží posoudit jen lékaři, kteří se o covidové pacienty starají, odborník bez praxe je stále jen teoretik, pohybující se v padesát na padesát (v lepším případě) .

Dokážete si představit, kdyby žádná (ani ta co je teď) vakcína nebyla a šli by jsme se do kostela pocákat svěcenou vodou? Pár apokalyptických flmů je, ale já nejsem tohoto žánru přítel, tak neporadím. Myslím, že by jsme všichni, jak tu jsme, někoho blízkého ztratily, možná ne jednoho.

25.1.2022 07:03

GAELLE napsal(a):
Valneva je na celý vir.

Vy do té valnevy vkládáte takové velké naděje... abyste nebyla zklamaná...

Těžko to bude něco zázračného... a stejně jako ostatní vakcíny bude mít i valneva nežádoucí účinky, budou na ni reakce...

25.1.2022 08:45

Těžko to bude něco zázračného... a stejně jako ostatní vakcíny bude mít i valneva nežádoucí účinky, budou na ni reakce...

a bude fungovat stejně blbě

akorát že případné nežádoucí reakce jsou známé, takže když člověk chce riskovat život kvůli tečce, tak aspoň s riziky známými a ne s riziky neznámými.

25.1.2022 08:51

a bude fungovat stejně blbě

akorát že případné nežádoucí reakce jsou známé, takže když člověk chce riskovat život kvůli tečce, tak aspoň s riziky známými a ne s riziky neznámými.

Je to nová vakcína, i když na "starém" principu. Takže nežádoucí reakce mohou být předpokládané, ale ne známé. Oproti vakcínám, kterými se už víc jak rok očkuje, a kde jsou známy nežádoucí reakce již z praxe a rutinního očkování.

25.1.2022 10:24

Je to nová vakcína, i když na "starém" principu. Takže nežádoucí reakce mohou být předpokládané, ale ne známé. Oproti vakcínám, kterými se už víc jak rok očkuje, a kde jsou známy nežádoucí reakce již z praxe a rutinního očkování.

to celkem není pravda.

respektive ten starý princip mi říká, jaké mohou nastat nežádoucí reakce ze strany anafylaxe nebo reakcí na adjuvanty (ty staré a prověřené) atd

za ten rok používání mra vakcín víte co o dlouhodobých nežádoucích účincích? kulové.

viz třeba ten zánět srdečního svalu. co víme o tom, u kolika lidí bylo třeba bezpříznakové a projeví se jako kardiomyopatie po deseti letech?

co víme o dlouhodobých následcích na rozmnožovací soustavu?

nic.

25.1.2022 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Akorát, že ti lidi, co na ,,něco" umřeli pár dnů týdnů po očkování, ať je to infarkt, mrtvice, zmiňovaná embolie nebo jak si tady někteří myslí - rakovina...se nikam nezaznamenávají. Protože prostě umřeli na embolii, pořád někdo umírá na embolii. Tím netvrdím, že s tím měla něco společná vakcína, ale prostě se to ani nezjišťuje a zřejmě by se ani nezjistilo.

25.1.2022 10:30
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Akorát, že ti lidi, co na ,,něco" umřeli pár dnů týdnů po očkování, ať je to infarkt, mrtvice, zmiňovaná embolie nebo jak si tady někteří myslí - rakovina...se nikam nezaznamenávají. Protože prostě umřeli na embolii, pořád někdo umírá na embolii. Tím netvrdím, že s tím měla něco společná vakcína, ale prostě se to ani nezjišťuje a zřejmě by se ani nezjistilo.

Jo, s covidem se používá, ač to nikdo taky nijak nezkoumal, ale s vakcínou, to nee.

25.1.2022 10:33
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):

Ale jo, ono se to asi někam zaznamená, i se zmínkou o vakcíně. Ale jelikož se souvislost prostě nedá prokázat, nic se z toho nevyvodí a nikde se to nevytrubuje. Na stránkách SÚKLu jde najít, kolik je podezření na úmrtí v souvislosti s vakcínou.

25.1.2022 10:36
assil

XXX.XXX.121.3

mě je to buřt, já jsem se zařídila, jak jsem uznala, ale když pak slyším vyprávět kamarádku ty nesmysly .... opravdu nesmysly o čipování a spol...
pak jsou ty typu, mojí známé zemřel známý a bylo to takto....ze zdravotního hlediska hloupost....
pak v mojí blízkosti, soused, a po paneláku se povídá....asi , možná, každej si něco přidá.....tak co tedy?
vše je to o záporech , jak vakcína ubližuje. ano jsou i studie(lepší, horší), nečetla jsem, že vakcína má vedlejší účinky... má, co nemá. i obyč. voda má, po požití musíte jít na záchod.
A pochválil někdo tu vakcínu, i když má vedlejší účinky, které ale, jak je vidět jsou obdobné jako u nemoci samotné(aby ne) ale lidé z naočkování dokáží profitovat i přes ne 100% účinnost. což není u vakcín nic neobvyklého. Takové kroniky tu nejsou... není to divný? To ocení a dokáží posoudit jen lékaři, kteří se o covidové pacienty starají, odborník bez praxe je stále jen teoretik, pohybující se v padesát na padesát (v lepším případě) .

Dokážete si představit, kdyby žádná (ani ta co je teď) vakcína nebyla a šli by jsme se do kostela pocákat svěcenou vodou? Pár apokalyptických flmů je, ale já nejsem tohoto žánru přítel, tak neporadím. Myslím, že by jsme všichni, jak tu jsme, někoho blízkého ztratily, možná ne jednoho.

Takovou smrtnost covid nemá. Mě třeba před pár lety umřela padesátiletá kolegyně na chřipku, ale na covid nikdo, ať už očkovaný nebo neočkovaný. Vakcíny vedlejší dlouhodobé účinky mají, už to z nich leze jak z chlupaté deky a co lidem nejvíc vadí, že se to narovinu nepřizná a radši se vypustí do médií plk o tom, že si ty vedlejší účinky lidi sugerují. Znám pár lidí, kterým vadí víc tohle mlžení a lhaní než samotná vakcína, kdyby řekli pravdu a převzali zodpovědnost, tak věřím, že by to spoustu dalších lidí pohnulo k očkování.

25.1.2022 10:45

Nepustí vás nejen do hospody, ale ani do divadla, bazénu, na kosmetiku, fitka nebo welness pobyt. Já teda výrazné rozlišení vidím.

25.1.2022 10:48

to celkem není pravda.

respektive ten starý princip mi říká, jaké mohou nastat nežádoucí reakce ze strany anafylaxe nebo reakcí na adjuvanty (ty staré a prověřené) atd

za ten rok používání mra vakcín víte co o dlouhodobých nežádoucích účincích? kulové.

viz třeba ten zánět srdečního svalu. co víme o tom, u kolika lidí bylo třeba bezpříznakové a projeví se jako kardiomyopatie po deseti letech?

co víme o dlouhodobých následcích na rozmnožovací soustavu?

nic.

Když byly nové vakcíny proti jiným nemocem, a tudíž nemohly být známé dlouhodobé nežádoucí účinky, přesto se očkovalo, a ty informace se sbíraly postupně, stejně jako teď. Jestli se někomu rozjede kardiomyopatie po deseti letech od očkování, stejně nebude možné s jistotou říct, že je to působením vakcíny, píchnuté před deseti lety. Bude k dispozici srovnávací vzorek - tedy dvojče toho člověka, žijící zcela stejným způsobem, akorát neočkovaného proti covidu? Nebude. Stejně tak při potížích s otěhotněním. Už dávno před covidem narůstal a pořád narůstá počet neplodných párů, takže říct za pět, deset let, že je to následek očkování proti covidu, asi nebude možné.

25.1.2022 10:57
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):
Takovou smrtnost covid nemá. Mě třeba před pár lety umřela padesátiletá kolegyně na chřipku, ale na covid nikdo, ať už očkovaný nebo neočkovaný. Vakcíny vedlejší dlouhodobé účinky mají, už to z nich leze jak z chlupaté deky a co lidem nejvíc vadí, že se to narovinu nepřizná a radši se vypustí do médií plk o tom, že si ty vedlejší účinky lidi sugerují. Znám pár lidí, kterým vadí víc tohle mlžení a lhaní než samotná vakcína, kdyby řekli pravdu a převzali zodpovědnost, tak věřím, že by to spoustu dalších lidí pohnulo k očkování.

Ano, přesně. Já nejsem anivaxer, z toho mě nemůže snad nikdo podezírat, jelikož mám tři dávky.
Ale vadí mi to mlžení, popírání nežádoucích účinků - věřím, že spousta lidí by měla lepší vztah k očkování, pokud by nebylo uvaleno embargo na cokoliv, co vakcínu nevynáší do nebes.
Nežádoucí účinky přitom nejsou nic, co by bylo nutno tajit, pokud přínos očkování převažuje. Jak psala verun, každá vakcína dokáže udělat průšvih, nejenom ta proticovidová, není to žádná novina.
Znám několik vzdělaných lidí, kteří si jsou možných nežádoucích účinků vědomi, přesto se po důkladném zvážení pro a proti rozhodli, že vakcína je pro ně menší riziko a očkovat se nechali.
A tak mi to přijde správné.
Bohužel se to do lidí valí hlava nehlava v nákupních centrech bez znalosti anamnézy. "Odborníci", kteří do toho mají co mluvit, tvrdí, že prakticky neexistuje kontraindikace.
Běžně jsem svědkem toho, že se lidi nechávají očkovat s příznaky nachlazení nebo po prodělané viróze a i v případě, že to uvedou, očkování je jim doporučeno.
Je chyba lidem tvrdit, že nic horšího než únava a bolest ramene je nemůže potkat...protože může.

25.1.2022 11:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Když byly nové vakcíny proti jiným nemocem, a tudíž nemohly být známé dlouhodobé nežádoucí účinky, přesto se očkovalo, a ty informace se sbíraly postupně, stejně jako teď. Jestli se někomu rozjede kardiomyopatie po deseti letech od očkování, stejně nebude možné s jistotou říct, že je to působením vakcíny, píchnuté před deseti lety. Bude k dispozici srovnávací vzorek - tedy dvojče toho člověka, žijící zcela stejným způsobem, akorát neočkovaného proti covidu? Nebude. Stejně tak při potížích s otěhotněním. Už dávno před covidem narůstal a pořád narůstá počet neplodných párů, takže říct za pět, deset let, že je to následek očkování proti covidu, asi nebude možné.

Protože u těch nemocí byla vysoká smrtnost, takže lidi řešili jak přežít. A za druhé: o nežádoucích účincích se tehdy nevědělo takřka nic. Nejspíš se i nějaké objevily, ale pořád převládaly silně pozitiva, nad negativy.

25.1.2022 11:26

Nepustí vás nejen do hospody, ale ani do divadla, bazénu, na kosmetiku, fitka nebo welness pobyt. Já teda výrazné rozlišení vidím.

Jo, už to vím taky. Myslela jsem, že se to změnilo od 17.1. s dalšími věcmi...

25.1.2022 11:35

A není to jen na papíře ? Tedy s těmi hospodami ? Už 27. 12. jsme byly s kamarádkou na obědě ( tedy ne ve městě, na výletě ), parkoviště plné, hospoda plná a nikdo nic neřešil. Ani rozestupy, ani roušky, ani tečky. Trochu jsme se plížily - kamarádka očkovaná není - ale v pohodě.

25.1.2022 11:43

Mně to vadí i na papíře :-) a vadí mi časově neomezený a vypatlaný pandemický zákon (zavírat zoo a jiné bláboly). Je pandemie, není pandemie?

25.1.2022 11:45
Terven

XXX.XXX.110.191

A není to jen na papíře ? Tedy s těmi hospodami ? Už 27. 12. jsme byly s kamarádkou na obědě ( tedy ne ve městě, na výletě ), parkoviště plné, hospoda plná a nikdo nic neřešil. Ani rozestupy, ani roušky, ani tečky. Trochu jsme se plížily - kamarádka očkovaná není - ale v pohodě.

Jak kde...zažila jsem všechny varianty - že neřešili vůbec ve smyslu, že nekontrolovali anebo kontrolovali a nad hříšníkem zamhouřili oko.
A někde to naopak berou fakt poctivě, takže bez očkování neprojdete.
Takže jo, najíst v hospodě se jako neočkovaná můžete, ale ne všude.
A co jsem slyšela, tak v bazénu to kontrolovali fakt pečlivě.

25.1.2022 11:45

Tak si říkám, že se blíží jaro a že se do té doby přežene omikron, počty lidí na JIP taky nejsou nijak dramatické, tak snad se to pak trochu uvolní.
Já teda jako očkovaná po třetí dávce můžu všude, ale pořád nechápu smysl, proč teda nejsou uznávány alespoň PCR testy, aby i neočkovaní měli alespoň možnost legálně jít tam, kam to mají momentálně zapovězeno.

Tak nějak mi přijde, že nynější vládnoucí bývalá opozice pořád všechno kritizovala a teď ale nějak nevidím velký rozdíl. Myslím, že kdyby omikron byl agresivnější a nemocnice přeplněné, tak by dělali to samí, co se dělo vloni.

25.1.2022 12:28

Nevím, co se to děje v USA. Mají tam snad jiný omikron? Možná na ty plné nemocnice u nás ještě dojde🙁
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-jsme-zavaleni-lide-cekaji-na-luzko-i-nekolik-dni-rika-ceska-sestra-v-usa-186598#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=KaRYIjuN67U-202201251105&dop_id=186598&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

To zase straší novináři. Nedělala bych závěry předem, uvidíme.

25.1.2022 12:40

https://rumble.com/vo036z-editel-motolsk-nemocnice-miloslav-ludvk.html

Nevím, co praví, já to neposlouchala. Tak nevím, jestli podpoří očko nebo anti :-))

25.1.2022 12:42

Já bych bazén stejně vynechala. Přijde mi, že bych šla zbytečně naproti.

25.1.2022 12:54

Novela pandemického zákona v současné podobě je na žalobu k Ústavnímu soudu.

Jen krátce vypíchnuto:
...Restrikce budou moci podle předlohy zahrnout širší okruh činností než teď a úřady budou moci nařídit testování například podnikatelů, studentů, žáků a předškoláků, nejen zaměstnanců a jiných pracovníků.
Nařízení izolace nebo karantény budou moci orgány ochrany veřejného zdraví ze zákona oznamovat lidem i telefonicky nebo krátkou textovou zprávou. Opatření budou moci vydávat pro své resorty také ministerstva obrany a vnitra....

Přidat hygienám pravomoci? Nechápu, koho to mohlo napadnout.

Už teď je jejich jednání na pováženou:
https://plus.rozhlas.cz/karantena-s-omikronem-staci-polibek-podani-ruky-a-je-povazovano-za-jednorazovy-8667435

Bez logiky a jakékoliv funkčnosti - kdosi pozitivní oznámí, že si se mnou podal ruku, a já jdu bez pardonu do karantény? Kde to jsme?
Do karantény snad chodí jen nemocní, ne?

25.1.2022 12:54
assil

XXX.XXX.121.3

Nevím, co se to děje v USA. Mají tam snad jiný omikron? Možná na ty plné nemocnice u nás ještě dojde🙁
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-jsme-zavaleni-lide-cekaji-na-luzko-i-nekolik-dni-rika-ceska-sestra-v-usa-186598#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=KaRYIjuN67U-202201251105&dop_id=186598&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

V USA je úplně jiný zdravotnický systém a tyhle problémy mívají státní nemocnice v chudých oblastech, kde je většina lidí bez pojištění a jinam jít nemůžou, si lidi dělali srandu už dřív, že tam se zlomenou nohou čekáte na ošetření 3 dny.

25.1.2022 12:57
assil

XXX.XXX.121.3

Jen krátce vypíchnuto:
...Restrikce budou moci podle předlohy zahrnout širší okruh činností než teď a úřady budou moci nařídit testování například podnikatelů, studentů, žáků a předškoláků, nejen zaměstnanců a jiných pracovníků.
Nařízení izolace nebo karantény budou moci orgány ochrany veřejného zdraví ze zákona oznamovat lidem i telefonicky nebo krátkou textovou zprávou. Opatření budou moci vydávat pro své resorty také ministerstva obrany a vnitra....

https://plus.rozhlas.cz/karantena-s-omikronem-staci-polibek-podani-ruky-a-je-povazovano-za-jednorazovy-8667435

Bez logiky a jakékoliv funkčnosti - kdosi pozitivní oznámí, že si se mnou podal ruku, a já jdu bez pardonu do karantény? Kde to jsme?

S tímhle schváleným ani nebudete muset mít kontakt, v podstatě i kdyby covid zmizel, prostě vám přijde sms, že máte jít do karantény a půjdete bez odmlouvání. Zavírání lidí do domácího vězení bez soudu, hnus.

25.1.2022 12:59
assil

XXX.XXX.121.3

Kdyby někdo věřil na petice a chtěl to podepsat https://www.petice.com/vyzva_veejnemu_ochranci_prav_ohledn_opateni_proti_covid-19

25.1.2022 13:01
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Já ale nic zázračného nečekám. Pokud se vůbec nechám očkovat tak jen kvůli certifikátu abych někam mohla (bazén, podolog, restaurace, lázně atd.).
Třeba to do té doby zruší. Anglie a Irsko už opatření ruší.
A když ne tak je to pořád vakcína na starém principu a vedlejší účinky jsou předvídatelné.
měla jsem velkou reakci i na zcela běžně používaný tetanus. I z toho důvodu mi obvoďák nedoporučil klíště. u covidu najednou vůbec neváhal.
A ano konzultovala jsem to s alergologem, ve dvou prestižních pražských nemocnicích. Ani tam nebyla shoda s postupem. Tak jsem se na to vybodla.
A hlavně když se v létě v Izraeli ukázalo že to vůbec nefunguje tak jak mělo. A začala se tu do lidí pod tlakem prát třetí dávka a už se mluví o čtvrté. Nechci mrna vakcínu a nejsem sama. I lidi kolem mne 2x očkovaní na třetí nepůjdou.
Těch problémů vidím kolem sebe dost i je čtu.
Stále je to DOBROVOLNÉ ! Ovšem dobrovolně povinné že.
Neočkovaný nemůže vůbec nic. Jen chodit do práce a do obchodu. Ve FR už nepouští ani do vlaku a MHD. A Rakousko je bez komentáře.
Uvidíme jak se to bude vyvíjet.
Kamarádka myslela že půjde na Novavax prý tam jsou nějaké saponiny (možná "bodlinka" vysvětlí) no a nepůjde. Navíc třetí po Novavaxu má být opět Pfizer.
Nelíbí se mi že je očkováním podmiňováno fungování běžného života.
U žádné z předešlých vakcín to tak nebylo že?

25.1.2022 13:03

Mají v USA málo nemocnic.
Porovnejme u nás případů za 28 dní na počet obyvatel a USA.
Mají 329,5 mil. obyvatel a počet případů 18 849 427.
My máme 10,7 a 316 042.
Jsou na tom líp, ne? Akorát mají přiblblé zdravotnictví.

25.1.2022 13:05
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Já bych bazén stejně vynechala. Přijde mi, že bych šla zbytečně naproti.

jaký je rozdíl mezi bazenem a seděním v hospodě (kině, divadle)?
A čeho se vlastně ti 3x očkovaní pořád bojí?

25.1.2022 13:07

Pand. zákon furt řeší soud, ale tak co budou chtít nastolit, to nastolí rychle. Rušit se bude případně až někdy... jestli.
Jinak se tady i normální zákony porušují běžně, jak jsme zjistili např. u protilátek a sdělování os. údajů kdovíkomu.
Jo, data mám odsud
https://www.arcgis.com/apps/dashboards/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

25.1.2022 13:09

Jen krátce vypíchnuto:

Do karantény chodí zatím zdraví, kteří se potkali s nemocnou osobou. Nemocní jdou do izolace.

25.1.2022 13:34

Nepovažuji za akceptovatelné, aby byl zaveden systém, kdy vám přijde sms od hygieny a zavře vás bez mrknutí oka doma, balu. Jen proto, že vám někdo někde podal roku či vás objal. To je hygepid nesmysl.

Nebo že se bába na hygieně rozhodne, a regionálně zavře na půl roku kadeřnictví či fitko ve městě, protože bude moci.
Mám dobrou představu, co jsou dámy (většinou jsou to ženy zralých tvarů a věku, včetně rozvážného pracovního tempa s velkým důrazem na zjednodušování vlastních úkolů) na hygienách zač, jak jsou erudované, iniciativní a orientované v problematice.

Pokud je připravován speciální zákon s poměrně prasáckými dopady ve smyslu omezováním svobody, je vhodné o tom mluvit.

25.1.2022 13:37
tetrivek

XXX.XXX.82.5

Tak jsem v prosinci absolvovala třetí dávku, nechali jsme naočkovat i syna. A jsme pozitivní. Ale tak dobře jako v listopadu 2020,bez očkování nám není. Syn to přinesl že školy, to byl pouze desátý den po druhé dávce. Takže dostal dvojitou nálož. Horečky přes 39, malátnost, blouznil, bolesti hlavy,svalů a kloubů. Rýma a škrábání v krku. Syn už je v pohodě, jen má kruhy pod očima. Ale já se z toho nějak nemůžu vyhrabat,ještě když mám jiné chronické onemocnění. Například dnes jsem zaspala do půl desáté. Takže oběd vařím později, i učení se nám protáhne. Ale štve mě to, že nedávám normálně obvyklé věci. Takže se držte. Přeji všem hodně zdraví.

neverend

25.1.2022 13:41
neverend

XXX.XXX.213.247

Já bych se s tím zdravotnictvím tady moc nevytahoval nad to v USA.🙂 S ošetřením odpovídajících kvalit mám špatné zkušenosti akorát zde.😄 Nakonec i mojí mamku odoperovala soukromá klinika a ne ta "státní". Kamarádovi vrtala zubní zdravý zub a na Mělníku poslali domů člověka s akutním zánětem slepého střeva domů se "vyprdět" a dát si horkou koupel.😐

25.1.2022 13:45

OT: Mně zmizela venčící diskuze a nemůžu ji najít. Máte to vy ostatní stejně?

25.1.2022 13:52

Jenže my máme téměř všechny nemocnice soukromé, víte :D Akorát že i v těch máme péči zdarma. Za zlaté zuby teda platíme, to jo. Zatímco v USA nebýt Obamy, tak tam teď není 200 % nad limit nemocnic, ale 1000 % :D No není to k smíchu, to není.
Jediné, co se nestane - nenechají vás vykrvácet, jinak naval prachy.
Povinně platíme zdr. pojištění (někteří nemusí - je jich spousta od mateřské po ... no mraky... přesto mají péči zdarma, což v USA nefunguje a nikdy nebude), ale je to malá část a nevybíráme si práci podle "a dáte mi i pojištění?" a podobné blbosti.
A jak jsme minule zjistili, ani všichni veteráni podvedeni v Iráku, Sýrii, Afg., Lybii, býv. Jug. atp. nemají zdravotní pojištění v těch slavných USA. To se nestydí?
Naši ho mají všichni!
No a samozřejmě usáčtí lékaři jsou neomylní, to my tady dobře víme, nikdo na ně nemá.

25.1.2022 13:53

OT: Mně zmizela venčící diskuze a nemůžu ji najít. Máte to vy ostatní stejně?

Zkuste https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3646650/jak-se-vam-dnes-venci/strana/21#a3906394
esi se neposunula na další stranu

25.1.2022 13:55

Zkuste https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3646650/jak-se-vam-dnes-venci/strana/21#a3906394
esi se neposunula na další stranu

Děkuju, nějakým záhadným způsobem se mně dostala do blokovaných.

25.1.2022 13:56

Nepovažuji za akceptovatelné, aby byl zaveden systém, kdy vám přijde sms od hygieny a zavře vás bez mrknutí oka doma, balu. Jen proto, že vám někdo někde podal roku či vás objal. To je hygepid nesmysl.

Nebo že se bába na hygieně rozhodne, a regionálně zavře na půl roku kadeřnictví či fitko ve městě, protože bude moci.
Mám dobrou představu, co jsou dámy (většinou jsou to ženy zralých tvarů a věku, včetně rozvážného pracovního tempa s velkým důrazem na zjednodušování vlastních úkolů) na hygienách zač, jak jsou erudované, iniciativní a orientované v problematice.

Pokud je připravován speciální zákon s poměrně prasáckými dopady ve smyslu omezováním svobody, je vhodné o tom mluvit.

Když už mě zmiňujete - já ten zákon neobhajuji.
Reagovala jsem - se smajlíkem - jen na tu terminologii - karanténa/izolace.

25.1.2022 13:59

GAELLE napsal(a):
jaký je rozdíl mezi bazenem a seděním v hospodě (kině, divadle)?
A čeho se vlastně ti 3x očkovaní pořád bojí?

Nebojím se, žiju. Ač 3x očkovaná, nevěřím moc, že to k něčemu je. Vím, že na 100% nechci skončit ve špitále. Zvlášť náš má moc "dobrou" pověst.
Mezi hospodou a bazénem vidím velký rozdíl.

25.1.2022 14:01

Nebojím se, žiju. Ač 3x očkovaná, nevěřím moc, že to k něčemu je. Vím, že na 100% nechci skončit ve špitále. Zvlášť náš má moc "dobrou" pověst.

Náš taky ne. Ale tam bych za žádnou cenu nešla.

25.1.2022 14:04

Jenže my máme téměř všechny nemocnice soukromé, víte :D Akorát že i v těch máme péči zdarma. Za zlaté zuby teda platíme, to jo. Zatímco v USA nebýt Obamy, tak tam teď není 200 % nad limit nemocnic, ale 1000 % :D No není to k smíchu, to není.
Povinně platíme zdr. pojištění (někteří nemusí - je jich spousta od mateřské po ... no mraky... přesto mají péči zdarma, což v USA nefunguje a nikdy nebude), ale je to malá část a nevybíráme si práci podle "a dáte mi i pojištění?" a podobné blbosti.
A jak jsme minule zjistili, ani všichni veteráni podvedeni v Iráku, Sýrii, Afg., Lybii, býv. Jug. atp. nemají zdravotní pojištění v těch slavných USA. To se nestydí?
Naši ho mají všichni!
No a samozřejmě usáčtí lékaři jsou neomylní, to my tady dobře víme, nikdo na ně nemá.

Dr. House je vede!

25.1.2022 14:04
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

tetrivek napsal(a):
Tak jsem v prosinci absolvovala třetí dávku, nechali jsme naočkovat i syna. A jsme pozitivní. Ale tak dobře jako v listopadu 2020,bez očkování nám není. Syn to přinesl že školy, to byl pouze desátý den po druhé dávce. Takže dostal dvojitou nálož. Horečky přes 39, malátnost, blouznil, bolesti hlavy,svalů a kloubů. Rýma a škrábání v krku. Syn už je v pohodě, jen má kruhy pod očima. Ale já se z toho nějak nemůžu vyhrabat,ještě když mám jiné chronické onemocnění. Například dnes jsem zaspala do půl desáté. Takže oběd vařím později, i učení se nám protáhne. Ale štve mě to, že nedávám normálně obvyklé věci. Takže se držte. Přeji všem hodně zdraví.

Tak hlavně, že to má syn za sebou
Ještě pár dní odpočinku a zmizí i kruhy ... kolik je synovi ?

Přeji brzkou úzdravu i Vám... je to nepříjemné

Ps: pejsek je úžasný , přímo si říká o pomazleni

25.1.2022 14:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Děkuju, nějakým záhadným způsobem se mně dostala do blokovaných.

Taky se mi to už párkrát stalo.
Říkala jsem si, že jsem asi omylem klikla, kam jsem neměla

25.1.2022 14:09
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Chápu, já teď sice budu moct kamkoliv, když jsme to prodělali.
Ale taky se zatím nepohrneme do kin, divadel, center , aspoň... počkáme,až přejde ta největší vlna ...

S manželem půjdeme na večeři teda ted po izolaci

A objednala jsem nám na velikonoce ubytování u Marianskych lázní a to se těšíme moc :-)

25.1.2022 14:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Já do bazénů už léta nelezu z úplně jiných důvodů než je covid.

25.1.2022 14:13
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Gaelle ,
ty lázně by jste s PCR nemohla absolvovat ? Není to jako zdravotní péče?

Mě přišla do mailu pozvánka do Poděbrad a byla tam možnost ubytovat se s PCR.

A teď jsem si vzpomněla, že i jedna neočkovaná klientka byla v lázních.

25.1.2022 14:13

Dr. House je vede!

Tss na toho jsem koukala náhodou! A vzpomínám si, že tam neustále řešili žaloby na nemocnici.
No ale fakt bych nechtěla žít v zemi, kde důchodce nemá pojištění. To je vizitka

25.1.2022 14:14

Terven napsal(a):
Já do bazénů už léta nelezu z úplně jiných důvodů než je covid.

Protože to je společná vana, že jo? :-)

25.1.2022 14:15
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

A jsou tam bradavice

25.1.2022 14:21
Terven

XXX.XXX.110.191

Asi tak, no...je to společná vana
na bradavice netrpím, ale hodně mi vadí chlór. Vždycky jsem po návštěvě bazénu mívala fleky po ksichtě.
Já teda nemusím ani ty soukromý zahradní...pokud mi na návštěvě řeknou "a nechceš se vykoupat?" ...tak ne, nechci.
Zato do tekoucí vlezu skoro vždycky

25.1.2022 14:23

Terven napsal(a):
Asi tak, no...je to společná vana
na bradavice netrpím, ale hodně mi vadí chlór. Vždycky jsem po návštěvě bazénu mívala fleky po ksichtě.
Já teda nemusím ani ty soukromý zahradní...pokud mi na návštěvě řeknou "a nechceš se vykoupat?" ...tak ne, nechci.
Zato do tekoucí vlezu skoro vždycky

Mám to stejně. Ale mám pocit, že bazény s mořskou vodou (asi jakože mořskou) jsou bez chlóru, ne? Aspoň jsem ho tam nikdy necítila a taky jsem z té vody žádný fleky neměla.

25.1.2022 14:28

Mám to stejně. Ale mám pocit, že bazény s mořskou vodou (asi jakože mořskou) jsou bez chlóru, ne? Aspoň jsem ho tam nikdy necítila a taky jsem z té vody žádný fleky neměla.

Ale furt je to společná vana :-) fuj prostě. Proč se mám máchat v tom, v čem se ti lidé právě umyli? To už radši můj pes. Týjo a jak lidi naberou vodu do pusy a dělají fontánu :-)

25.1.2022 14:29
tetrivek

XXX.XXX.82.5

Tak hlavně, že to má syn za sebou
Ještě pár dní odpočinku a zmizí i kruhy ... kolik je synovi ?

Přeji brzkou úzdravu i Vám... je to nepříjemné

Ps: pejsek je úžasný , přímo si říká o pomazleni

Synovi bylo devět let. Hodně jsem u něj očkování zvažovala. Ale naše dětská doktorka mě přesvědčila. Asi teď máme jinou variantu a možná díky očkování jsme neskončili v nemocnici.
Děkuji, to je náš miláček a to že jsme doma, si s ní užíváme. Je mazlící. Ale když se rozdovádí, popadne plyšovou lišku a probíhá umělohmotnou rourou. To má jako domácí umělou noru.

25.1.2022 14:40

tetrivek napsal(a):

Jejda, další. Držte se a ať jste z toho brzo venku🌷

25.1.2022 14:48
assil

XXX.XXX.121.3

Gaelle ,

No nevím,známá teď byla v Kladrubech na rehabilitaci,, měla tam být 2 měsíce, po týdnu covid, chytla ho tam a dali jí na výběr, buď izolace v jednom pokoji tam s dalšíma 10 covid pozitivníma lidma a nebo domů. Tak je doma.

neverend

25.1.2022 14:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Naši ho mají všichni!

Zdarma? 😄 To jistě.🙂 Bohužel Megi mám jiné zkušenosti. Mohu uvést svoji zkušenost s výsluhou a lékařskou péčí jako veterán? 🙂 Možná to bude cennější info než to Vaše "četla jsem".😄 Čili celkem jako "výsluhu" dostávám vč. příspěvku na rehabilitaci asi 3000 dolarů. Nemocnici jsem nikdy řešit nemusel a neznám ve svém okolí nikoho kdo by musel. Můj kolega co přišel o nohy je zabezpečen velmi dobře a ve veteránské nemocnici dostává stále plnou péči i bohužel s tou psychiatrickou. Jinak je doma a armáda zajišťuje veškerou jeho dopravu i asistenci kdykoli je to nutné. Víte, USA je široký pojem a zrovna tak různí lidé. Svoboda je totiž i to, jak se kdo rozhodne kde žít. Jsou lidé kteří zkrátka žijí život jinak a ti se ale potom dobrovolně vzdávají výhod které přináší ten "nudnější" styl života. Ovšem fakt jsem se s tou "super" péčí setkal až tady u Vás. Takový jak bych to řekl? Nic moc je nezajímá, oni si své splní a padej? 😄 Stejně mi za tebe nikdo nic navíc nedá.😄

25.1.2022 15:12
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Zdarma? 😄 To jistě.🙂 Bohužel Megi mám jiné zkušenosti. Mohu uvést svoji zkušenost s výsluhou a lékařskou péčí jako veterán? 🙂 Možná to bude cennější info než to Vaše "četla jsem".😄 Čili celkem jako "výsluhu" dostávám vč. příspěvku na rehabilitaci asi 3000 dolarů. Nemocnici jsem nikdy řešit nemusel a neznám ve svém okolí nikoho kdo by musel. Můj kolega co přišel o nohy je zabezpečen velmi dobře a ve veteránské nemocnici dostává stále plnou péči i bohužel s tou psychiatrickou. Jinak je doma a armáda zajišťuje veškerou jeho dopravu i asistenci kdykoli je to nutné. Víte, USA je široký pojem a zrovna tak různí lidé. Svoboda je totiž i to, jak se kdo rozhodne kde žít. Jsou lidé kteří zkrátka žijí život jinak a ti se ale potom dobrovolně vzdávají výhod které přináší ten "nudnější" styl života. Ovšem fakt jsem se s tou "super" péčí setkal až tady u Vás. Takový jak bych to řekl? Nic moc je nezajímá, oni si své splní a padej? 😄 Stejně mi za tebe nikdo nic navíc nedá.😄

No v USA má skvělou péči ten kdo má komerční pojištění, kdo ne, tak si ani neodváží zavolat sanitku, protože by to nezaplatil. Je to tam ode zdi ke zdi a u nás se holt jede šedý průměr pro všechny.

25.1.2022 15:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Gaelle ,

Já mám nárok na ty lázně křížkové. Nebyla jsem od roku 2018 :(
Zatím jsem nezkoumala podmínky ale na druhou stranu se tam nakazit nechci a pak místo procedur dřepět za 15 litrů na pokoji nebo odjet domů.
Kamarádka se loni na jaře v Třeboni nakazila nic moc průběh. Doteď není v pohodě.

25.1.2022 15:28

neverend napsal(a):

Zájem vzbudíte pamlskem …. bez ironie

25.1.2022 15:32

tak další osoba se kterou jsem byla v kontaktu je pozitivní. tak třeba... potřebuju nějaké volno. už 2x to nevyšlo, tak třeba napotřetí.

25.1.2022 15:34
GAELLE

XXX.XXX.66.235

tak další osoba se kterou jsem byla v kontaktu je pozitivní. tak třeba... potřebuju nějaké volno. už 2x to nevyšlo, tak třeba napotřetí.

Máte určitě od neustálého styku se zvířaty imunitu. Myslím že to nedostanete.

25.1.2022 15:40

GAELLE napsal(a):
Máte určitě od neustálého styku se zvířaty imunitu. Myslím že to nedostanete.

kurňa chci volno

a lejstro na půl roku

25.1.2022 15:42

ale máte asi pravdu.

beztak to nachlazení o vánocích 2019 už bylo ono a od tý doby se těmi styky jen boostruju aktuální terénní verzí.

25.1.2022 15:48
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

GAELLE napsal(a):
Já mám nárok na ty lázně křížkové. Nebyla jsem od roku 2018 :(
Zatím jsem nezkoumala podmínky ale na druhou stranu se tam nakazit nechci a pak místo procedur dřepět za 15 litrů na pokoji nebo odjet domů.
Kamarádka se loni na jaře v Třeboni nakazila nic moc průběh. Doteď není v pohodě.

To je pravda, nedomyslela jsem tu možnou nákazu :-(

Do jara je chvíle. Bude menší riziko i hezčí počasí pak si vde vynahradite

25.1.2022 15:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

assil napsal(a):
No nevím,známá teď byla v Kladrubech na rehabilitaci,, měla tam být 2 měsíce, po týdnu covid, chytla ho tam a dali jí na výběr, buď izolace v jednom pokoji tam s dalšíma 10 covid pozitivníma lidma a nebo domů. Tak je doma.

Pěkná volba !

Nebylo těžké se rozhodnout

25.1.2022 15:53
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

tetrivek napsal(a):
Synovi bylo devět let. Hodně jsem u něj očkování zvažovala. Ale naše dětská doktorka mě přesvědčila. Asi teď máme jinou variantu a možná díky očkování jsme neskončili v nemocnici.
Děkuji, to je náš miláček a to že jsme doma, si s ní užíváme. Je mazlící. Ale když se rozdovádí, popadne plyšovou lišku a probíhá umělohmotnou rourou. To má jako domácí umělou noru.

Neřekla vam laboratoř variantu?
Je to pech, jasně nikdy nevíte co by kdyby

25.1.2022 16:01
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

kurňa chci volno

a lejstro na půl roku

Lejstro chápu ,

ale to volno s nemocí, nic moc...
Vezměte radši dovču

25.1.2022 16:03

Lejstro chápu ,

ale to volno s nemocí, nic moc...
Vezměte radši dovču

tak při pozitivním testu člověk do práce nechodí, ne?

dovči já zase tolik nemám

25.1.2022 16:12

Nerouhejte se !

25.1.2022 16:14

tak při pozitivním testu člověk do práce nechodí, ne?

dovči já zase tolik nemám

Jak kdo, někteří chodí i pozitivní. Třeba by se vám to taky "povedlo".

25.1.2022 16:16

A objednala jsem nám na velikonoce ubytování u Marianskych lázní a to se těšíme moc :-)

V Mariánkách jsme byli v malém klidném hotelu na okraji. Pelikán se tuším jmenoval.
Byli jsme spokojeni po všech stránkách. Ale byli jsme bez psa.

25.1.2022 16:25

Jak kdo, někteří chodí i pozitivní. Třeba by se vám to taky "povedlo".

tak testy už jsou 2x do týdne

ale ne, je to jen takové přání co kdyby, něco jak když si vsadíte sportku a pak přemýšlíte, co byste všechno pořídili no pak podle očekávání zase nic.

25.1.2022 16:30

Já vím. Jen některé profese mají oficiální povolení, chodit pozitivní do práce. Někde kolem mě taková informace prošla.

25.1.2022 16:35

Já vím. Jen některé profese mají oficiální povolení, chodit pozitivní do práce. Někde kolem mě taková informace prošla.

pracovní karanténa

to už snad zase zrušili, ne?

nebo já už nevím. je v tom bordel.

25.1.2022 16:36

Tři tisíce dolarů je na 6 vytržených zubů :D ale tady se za to žije dobře, co :-)
Jednoho us veterána mám souseda, začal tady sbírat veterány autíčka (dodge a tak, nechce mi ani jedno dát), protože vlastně ani neví, co s těmi penězi - u nás. Jinde by se rozkutálely jak nic.
Což pořád nic nemění na tom, že těch chudáků je kolem 50 tisíc bez domova a cca 40 milionů občanů USA nemá pojištění naprosto žádné.
Jo a 3000 dolarů je podpora v nezaměstnanosti v Rakousku.
Ale před deseti lety :-)
Amíci jsou prostě špička! Nepostarají se o své vysloužilce a už jdou vyrábět nové.

25.1.2022 16:41

Tak já taky nevim, co teď platí :-)
Zajímavý je bonus pro osvč, už funguje, akorát ho prej skoro nikdo nedostane :D ale když mi někdo teda pošle tu sms, že jdu do karantény, nebo dokonce si ji vyhlásím sama, tak dostanu peníze (když si platím nemoc. p.),
ale když vyplním porovnání příjmů, tak nic nedostanu.
Protože to chytře nastavili na podzim 2021, kdy už krize byla, že jo :D

25.1.2022 16:41

Jednoho us veterána mám souseda

Třeba je to neverend :-))

25.1.2022 17:49
Andrýsek3

XXX.XXX.115.65

Ale fuj takové rouhání.

neverend

25.1.2022 18:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Tři tisíce dolarů je na 6 vytržených zubů :D ale tady se za to žije dobře, co :-)
Jednoho us veterána mám souseda, začal tady sbírat veterány autíčka (dodge a tak, nechce mi ani jedno dát), protože vlastně ani neví, co s těmi penězi - u nás. Jinde by se rozkutálely jak nic.
Což pořád nic nemění na tom, že těch chudáků je kolem 50 tisíc bez domova a cca 40 milionů občanů USA nemá pojištění naprosto žádné.
Jo a 3000 dolarů je podpora v nezaměstnanosti v Rakousku.
Ale před deseti lety :-)
Amíci jsou prostě špička! Nepostarají se o své vysloužilce a už jdou vyrábět nové.

Vidíte Megi a mně tady připadá dráž než u nás doma.😄 Když jsem nějakou dobu nebydlel u otce, musel jsem sehnat své bydlení. Za čtyři stovky na měsíc dvě místnosti a ještě jsem to měl napůl se stravou.🙂 Jsou tam obrovské rozdíly v závislosti na státu a oblasti kde se nacházíte. Ostatně já mohu klidně bydlet v kasárnách kdekoli na území spojených států.🙂 Se zeptejte souseda a uvidíte jak hnusně se o nás armáda postarala.🙂

neverend

25.1.2022 18:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Zájem vzbudíte pamlskem …. bez ironie

Jsem ani nezkoušel a jeli jsme rovnou do Prahy na soukromou kliniku. Tak cena fakt byla zanedbatelná. První vyšetření a následná první operace byla asi 4000 kč a potom ještě s odstupem asi tři další po 2000 kč. Vše v naprostém klidu,pohodě a operace měkým laserem. Téměř bezbolestně a to co tady v nemocnici ten "patlal" ku*vil dva roky, oni napravili za měsíc a trvale. 😐 Co jen mamča utratila za všemožné čípky,masti, colonfity a všemožné další léky dalece převyšovaly částku co jsme zaplatili za operaci. Mamče do té doby bylo fakt zle a mě by ani ve snu nenapadlo že doktor je tele a co hemeroidy dovedou. Na té klinice jí objevili další problém s konečníkem, který také vyřešili a zjistili dále že má delší střevo či co. Fakt neskutečné co tady dva roky nevěděli a tam během pár hodin bylo na stole.😐

25.1.2022 19:03

ale máte asi pravdu.

beztak to nachlazení o vánocích 2019 už bylo ono a od tý doby se těmi styky jen boostruju aktuální terénní verzí.

A mně imunizují děti ve škole.

25.1.2022 19:03

neverend napsal(a):
Vidíte Megi a mně tady připadá dráž než u nás doma.😄 Když jsem nějakou dobu nebydlel u otce, musel jsem sehnat své bydlení. Za čtyři stovky na měsíc dvě místnosti a ještě jsem to měl napůl se stravou.🙂 Jsou tam obrovské rozdíly v závislosti na státu a oblasti kde se nacházíte. Ostatně já mohu klidně bydlet v kasárnách kdekoli na území spojených států.🙂 Se zeptejte souseda a uvidíte jak hnusně se o nás armáda postarala.🙂

No to je další - my si tady baráky můžeme dovolit dokonce koupit a provoz není tak drahý, nemáme tak šílený daňový bordel. A z cihel máme barák :D
400 je kolik z výplaty prodavačky? A hlavně ať nechodí k zubaři, jinak nebydlí. O to jde. Jo, jo, stát od státu se to liší. Nejvíc bezdomovců je v Kalifornii. Protože je tam teplejc. Vy spíše netušíte, co je realita. Ale vono je to někdy lepší.

25.1.2022 19:05

A mně imunizují děti ve škole.

A MĚ imunizují děti, už mě to nepustilo opravit.

25.1.2022 19:09
Dasvo

XXX.XXX.72.213

A MĚ imunizují děti, už mě to nepustilo opravit.

Mě to ani do oka nepraštilo, protože obě ty věty dávají smysl. :-)

25.1.2022 19:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No to je další - my si tady baráky můžeme dovolit dokonce koupit a provoz není tak drahý, nemáme tak šílený daňový bordel. A z cihel máme barák :D
400 je kolik z výplaty prodavačky? A hlavně ať nechodí k zubaři, jinak nebydlí. O to jde. Jo, jo, stát od státu se to liší. Nejvíc bezdomovců je v Kalifornii. Protože je tam teplejc. Vy spíše netušíte, co je realita. Ale vono je to někdy lepší.

No...v USA jsou baráky pořád velmi levné. Za 200 tisíc koupíte velmi slušný barák, samozřejmě i s pozemkem. Ano, papundeklový, ale tam to tak prostě je, nepotřebujou cihlové. Zase když potřebujete něco změnit...brnkačka za pár korun. Tady...jistě, můžete si barák koupit, ale počítejte, jak dlouho na něj budete šetřit, či jak dlouho ho budete splácet. Nebudu řešit bezdomovce, protože je mezi nima velmi málo těch, kteří si za to nemůžou sami. Tady i tam.

25.1.2022 19:35

lesnížínka napsal(a):
No...v USA jsou baráky pořád velmi levné. Za 200 tisíc koupíte velmi slušný barák, samozřejmě i s pozemkem. Ano, papundeklový, ale tam to tak prostě je, nepotřebujou cihlové. Zase když potřebujete něco změnit...brnkačka za pár korun. Tady...jistě, můžete si barák koupit, ale počítejte, jak dlouho na něj budete šetřit, či jak dlouho ho budete splácet. Nebudu řešit bezdomovce, protože je mezi nima velmi málo těch, kteří si za to nemůžou sami. Tady i tam.

Jo, v aukci. Hele, my nemáme tornáda. Teda většinou. Navíc co platíte Vy jako majitel nemovitosti? Jednou ročně daň a popelnice.
Porovnejte výplatu běžného člověka - servírka, prodavačka, náklady na život a pak se koukněte, kolik zbyde a co za to má.
Koupit si papírový domeček není vše. Dyť po všech poplatcích nemá na doktora. No a pak daně a jde to zas do aukce.

neverend

25.1.2022 19:35
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):

Ono Megi asi připadá dům za osum miliónů dostupný.🙂 Jinak patřím ke šťastlivcům co mají taky zděný dům a to v USA.😄 Dokonce i soused má zděný dům a také vlastní.. A to je jen v pojišťovně zaměstnancem.😄 Ale k zubaři chodí zásadně jen k těm, co mají laserovou vrtačku.😄 Srab jeden.😄 Je to novinka, ale i v USA mají lidé normálně zdravotní pojištění.🙂 Bez něj samozřejmě hází pacienty z oken nemocnic.😄

25.1.2022 20:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jo, v aukci. Hele, my nemáme tornáda. Teda většinou. Navíc co platíte Vy jako majitel nemovitosti? Jednou ročně daň a popelnice.
Porovnejte výplatu běžného člověka - servírka, prodavačka, náklady na život a pak se koukněte, kolik zbyde a co za to má.
Koupit si papírový domeček není vše. Dyť po všech poplatcích nemá na doktora. No a pak daně a jde to zas do aukce.

Stočné, někdo i vodné a energie, energie, které jsou s bytem dost neporovnatelné. Údržbu, žádný společný fond, hezky všechno za své. Takže našetřit si na novou střechu, pokud koupíte starší dům taky není bůhví co. Každý barák má taky nějaký, byť třeba jen malý pozemek, který se taky nějak udržovat musí. Neberu dle sebe, u nás je všechno mega, ale třeba podle mamky.

25.1.2022 22:08

Když do mne v pravěku tloukli vývojové diagramy, neexistovalo pod trestem smrti, že by šipky mezi jednotlivými kroky byly jiné než svislé či vodorovné s výhradně pravoúhlým křížením - vidím, že doba velmi pokročila.

Bacha na podávání ruky, objetí či dokonce polibek.

Nejlepší je to modré okénko vlevo dole, že záleží na hygienicích - to by mne zajímalo, jak to budou indivindi luštit

25.1.2022 22:39

Mě by zajímala jiná věc.

Manžel je aktuálně covid+
Já i dcera jsme v karanténě.
Pokud se jedna z nás nakazí, druhé poběží nová 5 denní karanténa. Ale co manžel? Bude mít těsně po izolaci, ale vlastně nový rizikový kontakt v domácnosti. 180 denní hájení po prodělání už neplatí, půjde tedy do karantény?

A jestli se pak nakazí i ta druhá z nás, tak zase další karanténa???🤣

25.1.2022 22:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mě by zajímala jiná věc.

Manžel je aktuálně covid+
Já i dcera jsme v karanténě.
Pokud se jedna z nás nakazí, druhé poběží nová 5 denní karanténa. Ale co manžel? Bude mít těsně po izolaci, ale vlastně nový rizikový kontakt v domácnosti. 180 denní hájení po prodělání už neplatí, půjde tedy do karantény?

A jestli se pak nakazí i ta druhá z nás, tak zase další karanténa???🤣

Netuším, ale to by pak každá rodina chodila do karantény x krát dokola?

25.1.2022 22:51

lesnížínka napsal(a):
Netuším, ale to by pak každá rodina chodila do karantény x krát dokola?

No asi dokud se v té covidové štafetě všichni nevystřídají 😂

Zítra jdeme s dcerou na test, tak jsem zvědavá...

25.1.2022 22:52
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Já myslím že už se na to dost kašle. Mám na mysli ty karantény.

25.1.2022 23:34

neverend napsal(a):
Ono Megi asi připadá dům za osum miliónů dostupný.🙂 Jinak patřím ke šťastlivcům co mají taky zděný dům a to v USA.😄 Dokonce i soused má zděný dům a také vlastní.. A to je jen v pojišťovně zaměstnancem.😄 Ale k zubaři chodí zásadně jen k těm, co mají laserovou vrtačku.😄 Srab jeden.😄 Je to novinka, ale i v USA mají lidé normálně zdravotní pojištění.🙂 Bez něj samozřejmě hází pacienty z oken nemocnic.😄

Nechci vám do toho moc vstupovat, taky pocházím z Brd, tak vím prd......
Není tohle v USA?
https://newsvoice.se/2021/09/streets-of-philadelphia/

25.1.2022 23:48

assil napsal(a):

A myslíte, že ta smrtnost by byla stejná, kdyby všichni byli neočkovaní? Je to procento lidí, které podlehlo nákaze z lidí nemocných kovidem.
Manželovi padl koutek a oko- pstupně se to týden zhoršovalo, po očko byl půl roku, ale zároveň byl 14 dní po úrazu hlavy s hospitalizací, když vynechám tu hlavu, může za to vakcína....to je jasný, lidi takové případy uvádějí, no jo, ale nemá to vážně od té hlavy? taky měl klíště a opar no a jak si dává tu ruku s hodinkama pod hlavu(utlačení nervu), nemá to z toho? V dnešní době kovidové a očkovací si lidi nejsnáze vyberou ...má to po očkování. Todle zase sejří mě, všechno na kovid a očkování, jiná příčina být nemůže,protože vakcína má vedlejší účinky. Dle vás i dlouhodobé.
Už to rozcvičil.

neverend

26.1.2022 01:13
neverend

XXX.XXX.213.247

Nechci vám do toho moc vstupovat, taky pocházím z Brd, tak vím prd......
Není tohle v USA?
https://newsvoice.se/2021/09/streets-of-philadelphia/

Když já tam byl naposled před deseti lety.🙂 Myslím Philadelphii .Celkem teď bohužel vlastně jediný kontakt s "domovem" je otec. Se zeptám jestli náhodou neví,jo? Spíš bych řekl fejk,ale tak člověk nikdy neví.🙂

26.1.2022 06:48
Terven

XXX.XXX.110.191

A myslíte, že ta smrtnost by byla stejná, kdyby všichni byli neočkovaní? Je to procento lidí, které podlehlo nákaze z lidí nemocných kovidem.
Manželovi padl koutek a oko- pstupně se to týden zhoršovalo, po očko byl půl roku, ale zároveň byl 14 dní po úrazu hlavy s hospitalizací, když vynechám tu hlavu, může za to vakcína....to je jasný, lidi takové případy uvádějí, no jo, ale nemá to vážně od té hlavy? taky měl klíště a opar no a jak si dává tu ruku s hodinkama pod hlavu(utlačení nervu), nemá to z toho? V dnešní době kovidové a očkovací si lidi nejsnáze vyberou ...má to po očkování. Todle zase sejří mě, všechno na kovid a očkování, jiná příčina být nemůže,protože vakcína má vedlejší účinky. Dle vás i dlouhodobé.
Už to rozcvičil.

Samozřejmě, že za všechno, co se lidem přihodí po vakcinaci, nemůže vakcína. Jenomže bohužel - evidentně se jí nepodaří přišít na vrub ani ty věci, za který může, protože ta souvislost se prostě neprokáže.

26.1.2022 07:56

Terven napsal(a):
Samozřejmě, že za všechno, co se lidem přihodí po vakcinaci, nemůže vakcína. Jenomže bohužel - evidentně se jí nepodaří přišít na vrub ani ty věci, za který může, protože ta souvislost se prostě neprokáže.

Taky si myslím. Zrovna tak jak o kovidu, tak i o tom očkování se podle mě ví zatím hodně málo. A jaksi se nemůžeme divit, že když se o tom všude píše, jak ve sdělovacích prostředcích, tak na sociálních sítích, že někteří lidi jsou vystrašeni už ze všeho. To je to samé, jak výš dala odkaz tuším ir.ma, že v USA se plní nemocnice a jestli to přijde i sem, tak....To pak samozřejmě lidi, když si přečtou, co někdo měl po očkování za reakci, začnou taky hledat a přemejšlet, jestli jejich zdravotní problémy taky nepramení z očko.
Mně třeba teď po očkování začalo dost mravenčit v rukou. Ale očkování to nepřisuzuju, mám dlouhodobě hodně nízký tlak, včera jsem si naměřila 96/65. Kávy vypiju 4 denně, ráno štamprli nemůžu, chodím do práce. Ale už sakra nevím, co s tím, šíleně mě to otravuje.

26.1.2022 08:01
tetrivek

XXX.XXX.82.5

Neřekla vam laboratoř variantu?
Je to pech, jasně nikdy nevíte co by kdyby

Ne, jen poslali sms, že jsme pozitivní. Ale když všude píšou, že z devadesáti procent je omikron. Tak si myslím že ho máme.

26.1.2022 08:41

Dasvo napsal(a):

Smysl dávají, ale ta první je gramaticky nesprávně. A když tady opravuji ostatní, tak přece musím jít příkladem.

26.1.2022 09:49

Smysl dávají, ale ta první je gramaticky nesprávně. A když tady opravuji ostatní, tak přece musím jít příkladem.

Však proč by Vám děti nemohly imunizovat? Někdo je imunizuje. Nebo ta děcka provádí nějakou činnost, kterou pro dnešek nazveme imunizací :-) Vzor "štěká mi pes - štěká mně pes".

26.1.2022 09:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Však proč by Vám děti nemohly imunizovat? Někdo je imunizuje. Nebo ta děcka provádí nějakou činnost, kterou pro dnešek nazveme imunizací :-) Vzor "štěká mi pes - štěká mně pes".

Ano! a je jen dobře že kometě ta děcka imunizují, protože aspoň má kdo imunizovat.

26.1.2022 10:00

A u nás to vypadá, že se předává covidová štafeta. Já a prvovržený jsme si to švihli před vánoci, včera měli pozitivní antigen choť a druhovržený. Tož jsem je nechala zachrchlat, vykloktat a čekám na výsledky PCR.

26.1.2022 10:13
assil

XXX.XXX.121.3

Už to rozcvičil.

Ano, myslím, deltu jsme přežili víceméně nenaočkovaní, teď je tu omikron, který je fakt jak chřipka, kdyby se přestalo testovat nebo alespoň uveřejňovat počty nakažených, nikdo by si ani nevšiml, že tu nějaký covid je, prostě chřipková zimní sezóna jako vždycky.
A lidí, kterým nic nebylo a do měsíce po očko je a nebo kterým to zhoršilo stávající zdravotní stav, je dost, stačí se o to zajímat. Ofiko přiznané záněty srdce a problémy s menstruací, máte snad dojem, že jiné vakcíny něco takového způsobují taky? Zhoršení artrozy nebo RS u spousty lidí, ale to se zametá pod koberec a to je to co je blbě. Vhodnost vakcíny by se měla posuzovat individuálně i následně podle reakcí na jednotlivé dávky a ne to dát šmahem s tím že jako no tak vy s RS holt skončíte na pár dní na kapačkách.
Špatně nejsou ty vakcíny, špatně je celý ten přístup jak se to cpe do lidí bez ohledu na cokoliv, takhle necpe člověk vakcínu ani do psa.

26.1.2022 10:21
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já si nemyslím, že smrtnost je největší problém u koronaviru. Spíš jsem se vždycky bála dlouhodobých a doživotních následků.

26.1.2022 10:24

Varaxi napsal(a):
Já si nemyslím, že smrtnost je největší problém u koronaviru. Spíš jsem se vždycky bála dlouhodobých a doživotních následků.

a víme, že současné vakcíny tomu dokáží zabránit?

26.1.2022 11:08
Varaxi

XXX.XXX.150.244

a víme, že současné vakcíny tomu dokáží zabránit?

Nemám šajnu. Už to neřeším.
Ale jde mi o to, že se všude řeší smrtnost (vakcíny, viru), přitom to je přesně ta věc, která mě nikdy nijak moc netrápila. Protože se ukazuje už docela dlouho, že ten virus (nebo vakcína) sice zabít umí, ale opravdu to nedělá často.
Já bych řešila dlouhodobé a trvalé následky a zmrzačení. Což taky umí jak virus, tak vakcína. Ale já se jich bojím teda mnohem víc. Ale hůř se mi dohledávají informace.
Čímž neříkám, že mám pravdu, můj názor je objektivní nebo tak něco. Ale já sama za sebe to tak vnímám.
Těch, kteří mají měsíce po kovidu nějaké následky, je mnohonásobně víc, než těch, kteří na kovid umřeli, a to bez ohledu na případná očkování. Co já vím, tak ten poměr je 1 mrtvá ku 36 známým s následky (od méně závažných, např. únava, po silné a nevratné poškození plic).
A s těmi vakcínami samotnými to vidím velmi podobně - že nikdo v mém okolí na vakcínu nezemřel, neznamená, že nikdo nemá následky, naopak těch lidí s následky je opravdu dost, akorát ty následky jsou častěji nervového charakteru a méně často respiračního.

26.1.2022 11:36

Varaxi napsal(a):
Nemám šajnu. Už to neřeším.
Ale jde mi o to, že se všude řeší smrtnost (vakcíny, viru), přitom to je přesně ta věc, která mě nikdy nijak moc netrápila. Protože se ukazuje už docela dlouho, že ten virus (nebo vakcína) sice zabít umí, ale opravdu to nedělá často.
Já bych řešila dlouhodobé a trvalé následky a zmrzačení. Což taky umí jak virus, tak vakcína. Ale já se jich bojím teda mnohem víc. Ale hůř se mi dohledávají informace.
Čímž neříkám, že mám pravdu, můj názor je objektivní nebo tak něco. Ale já sama za sebe to tak vnímám.
Těch, kteří mají měsíce po kovidu nějaké následky, je mnohonásobně víc, než těch, kteří na kovid umřeli, a to bez ohledu na případná očkování. Co já vím, tak ten poměr je 1 mrtvá ku 36 známým s následky (od méně závažných, např. únava, po silné a nevratné poškození plic).
A s těmi vakcínami samotnými to vidím velmi podobně - že nikdo v mém okolí na vakcínu nezemřel, neznamená, že nikdo nemá následky, naopak těch lidí s následky je opravdu dost, akorát ty následky jsou častěji nervového charakteru a méně často respiračního.

Je zajímavé, jak se pohledy liší, a jak se liší zkušenosti našeho okolí.
Naše rodina očkovaná, od maminky 76 po neteř 21 let. Reakce po očkování nevýznamné, tedy pouze reakce, ale žádné dlouhodobé následky. Ani v širší rodině a okolí, tedy mezi známými a kamarády nemám nikoho, kdo by měl nějaké dlouhodobé následky.
Na covid zemřel známý - cca 55 let, ještě v době, kdy se neočkovalo. Sestra našeho známého prodělala poměrně težký covid, a má postižené plíce. Věk cca 50 let.
Další úmrtí na covid - maminčin kamarád, vrstevník, očkovaný, ale s kardiostimulátorem a dalšími onemocněními.

26.1.2022 12:23
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

tetrivek napsal(a):
Ne, jen poslali sms, že jsme pozitivní. Ale když všude píšou, že z devadesáti procent je omikron. Tak si myslím že ho máme.

Na přišel i výsledek do mailu ,kde.byla určena mutace
Negativní delta
Pozitivní omikron

Mě to zajímalo, když jste měli blbější průběh, který u Omikronu nebývá...

Hlavně buďte fit:-)

26.1.2022 12:31
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Je zajímavé, jak se pohledy liší, a jak se liší zkušenosti našeho okolí.
Naše rodina očkovaná, od maminky 76 po neteř 21 let. Reakce po očkování nevýznamné, tedy pouze reakce, ale žádné dlouhodobé následky. Ani v širší rodině a okolí, tedy mezi známými a kamarády nemám nikoho, kdo by měl nějaké dlouhodobé následky.
Na covid zemřel známý - cca 55 let, ještě v době, kdy se neočkovalo. Sestra našeho známého prodělala poměrně težký covid, a má postižené plíce. Věk cca 50 let.
Další úmrtí na covid - maminčin kamarád, vrstevník, očkovaný, ale s kardiostimulátorem a dalšími onemocněními.

To je právě ono ,člověk pak jedná podle svých zkušeností, které ho ovlivní v rozhodnutí...

Kdyby mamka nezemřela do měsíce po očkování na srdce, kdyby tatka týden po očkování neměl zánět žil a nerozjela se mu festově demence třeba bych byla taky uz očkovaná.

Kdyby kamarádce nezemřel na covid tatinek , třeba by nebyla naočkovaná ona ani jeji děti

Třeba je to vše náhoda, moji rodiče i její tatka už byli ve věku +- 80 let, třeba by se to vše stalo tak jako tak... ale člověka to prostě ovlivní, ať chce nebo ne ...

26.1.2022 12:33

neverend napsal(a):
Jsem ani nezkoušel a jeli jsme rovnou do Prahy na soukromou kliniku. Tak cena fakt byla zanedbatelná. První vyšetření a následná první operace byla asi 4000 kč a potom ještě s odstupem asi tři další po 2000 kč. Vše v naprostém klidu,pohodě a operace měkým laserem. Téměř bezbolestně a to co tady v nemocnici ten "patlal" ku*vil dva roky, oni napravili za měsíc a trvale. 😐 Co jen mamča utratila za všemožné čípky,masti, colonfity a všemožné další léky dalece převyšovaly částku co jsme zaplatili za operaci. Mamče do té doby bylo fakt zle a mě by ani ve snu nenapadlo že doktor je tele a co hemeroidy dovedou. Na té klinice jí objevili další problém s konečníkem, který také vyřešili a zjistili dále že má delší střevo či co. Fakt neskutečné co tady dva roky nevěděli a tam během pár hodin bylo na stole.😐

Věřím, protože mám z poslední doby spoustu podobných zkušeností. Vypisovat je tady nebudu, už jsem z toho všeho unavená.
Známí, kvalitní soukromá a občas je nutné “zaplatit” , co by mělo být samozřejmé.
A abych nebyla jen negativní.
Mile mě překvapila emergency v Hradci. Přístup doktora lidský, všechna vyšetření, přemýšlel, jak by se dalo pomoci, netvářil se, že ho neskutečně obtěžuje celý svět, nesnažil se mít každého šmahem z krku, pacient nebyl jen kufr k odbavení. Díky za takové, dávají mi naději, že nestojí všechno úplně za h…

26.1.2022 13:18

No vidíte, tenhle význam věty mně unikl.

neverend

26.1.2022 14:33
neverend

XXX.XXX.213.247

Věřím, protože mám z poslední doby spoustu podobných zkušeností. Vypisovat je tady nebudu, už jsem z toho všeho unavená.
Známí, kvalitní soukromá a občas je nutné “zaplatit” , co by mělo být samozřejmé.
A abych nebyla jen negativní.
Mile mě překvapila emergency v Hradci. Přístup doktora lidský, všechna vyšetření, přemýšlel, jak by se dalo pomoci, netvářil se, že ho neskutečně obtěžuje celý svět, nesnažil se mít každého šmahem z krku, pacient nebyl jen kufr k odbavení. Díky za takové, dávají mi naději, že nestojí všechno úplně za h…

S pistolí u hlavy se i ten doktor bude víc snažit.😄 Pane doktore snažte se, jde nám o život oběma.😄

26.1.2022 23:06
assil

XXX.XXX.121.3

Skoro rok stará věc a v médiích o tom ticho po pěšině.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7941620/

26.1.2022 23:23

"Opatření jsme se rozhodli zavést od 15. února z toho důvodu, že chceme ještě jednou ty, kteří by mohli dostat posilující dávku vyzvat, aby přišli, abychom jim umožnili normálně fungovat na území Evropské unie, aby mohli normálně cestovat,“
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-vlada-zmenila-delku-platnosti-ockovaciho-certifikatu-186801

27.1.2022 03:57

assil napsal(a):
Skoro rok stará věc a v médiích o tom ticho po pěšině.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7941620/

zlatej hliník

27.1.2022 04:37
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Ne, ne černá kronika jsem já.

27.1.2022 04:45
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Tak to je moc smutné...

Jinak já jsem opět v období dost hrozného pracovního zápřahu, tak nestíhám. S "Ir.mou" se přátelím, za mnohé jsem jí neskonale vděčná , ale fakt tady v tomto vlákně nepozoruji, že by "antivaxeři" vyvolávali nějaké hádky, neshody, apod. Můj názor zde je také znám. Současná vakcína nesplňuje definici vakcíny.

27.1.2022 04:52
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Jinak tedy na ca ledviny mi odešel táta. Ono je těch typů hodně, můj táta měl karcinosarkom, neskutečně agresívní. První příznak - metastáza ve femuru, i tu metku diagnostikovali řádově měsíce - neskutečné diletantství, když si na to vzpomenu! Měl dg. typu natažený sval, svalový úpon, diabetickou polyneuropatii, dokonce mu to rozcvičovali na RHB...a on měl přitom díru ve stehenní kosti! Lékaři se tehdy chovali jedním slovem hrozně, když se na to konečně přišlo. Ptala jsem se, zda mi tátu pustí z nemocnice na Vánoce domů. Odpověď:"Ano, vždyť jsou to jeho poslední Vánoce!" Zůstala jsem jak opařená! Měli pravdu, zemřel 17.12., nedlouho po svých sedmdesátinách... Plný metastáz...
Takže "kotys", krom toho, že Vás zdravím , tak Váš příbuzný měl s ca ledviny ještě štěstí, že jej to nesemlelo do roka jako mého tátu. Nicméně vím, že je to na prd, ach jo...

27.1.2022 04:58
fikovnice

XXX.XXX.132.203

GAELLE napsal(a):
Valneva je na celý vir.

Nechci Ti brát iluze, ale myslím, že to nebude až tak jednoduché...pokud myslíš zahraničí. Vždyť už jen vycestovat jako neočkovaná nebudeš moct. A to Ti tu novou vakcínu přeju! Spíš se fakt bojím, že se k ní nedostaneš.

27.1.2022 05:03
fikovnice

XXX.XXX.132.203

assil napsal(a):

Zodpovědnost převzít nechtějí, ptž by finančně nezvládli odškodňovat...

27.1.2022 05:16
fikovnice

XXX.XXX.132.203

neverend napsal(a):

"...setkal až tady u Vás."

Toto mi vadí. Podle Vašich příspěvků tu napůl žijete, o zdr. péči (třeba pro Vaše příbuzné) tu také občas píšete. A zároveň zmiňujete, že to je "u Vás"? Kde jste tedy doma?

27.1.2022 05:19
fikovnice

XXX.XXX.132.203

ale máte asi pravdu.

Nenechala jste si nikdy stanovit protilátky?

Jej, teď mi dochází, že Vy nedáváte ty píchance, že?

Jinak, nevím, no, nechtěla bych se záměrně nakažovat. Ač očkování je podivnost, vakcína není vakcína v pravém slova smyslu, tak COVID je fakt mrcha. Může probíhat tak variabilně, až se z toho točí hlava. Já především centrální příznaky...ale tak u sebe jsem ten těžký průběh i očekávala. Ale jak jsem psala, měla jsem před Vánoci a na Vánoce strach o moji kamarádku. Extra štíhlá, bývalá vrcholová gymnastka, a mlelo ji to šíleným způsobem. Teď nemůže vůbec spát - mám od ní SMS, že jí byla nasazena antidepresiva - Trittico + ještě jí dali zolpidem, fakt nic moc... Já zase titubuju jak opilec, a když si vzpomenu na tu kognitivní dysfunkci - jak jsem musela/musím opisovat slova, ptž si na některá nemůžu vzpomenout - hnus. No a cca 3 měsíce po prodělání jsem byla totálně vedle z toho, co se začalo dít s vlasy. Není to srovnatelné s chemoškou, ale přísahám, že jsem se budila s tím, že na polštáři byly všude jen vlasy, po umytí vlasů vždy ucpaná úplně síťka ve vaně, kadeřnice se zděsila, ptž znala moje vlasy před nemocí.
Fakt to "Bodlinko" nechtějte. Vím, že jste ještě mladá a zdatná - tedy předpokládám to ;-), ale jak píšu, může se to zvrtnout i u lidí, kde bych to vůbec nečekala...

27.1.2022 05:31
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Dasvo napsal(a):

Mně imunizují děti...to mi smysl nedává... (myslíte komu - mně?)

Čtu Vaše vysvětlení, ale tahají mě za uši, vlastně mě z nich bolí oči!

27.1.2022 05:36
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Už to rozcvičil.

Paréza n. facialis (?)...řešili dr. nějak příčinu?

27.1.2022 05:58
fikovnice

XXX.XXX.132.203

assil napsal(a):
Ano, myslím, deltu jsme přežili víceméně nenaočkovaní, teď je tu omikron, který je fakt jak chřipka, kdyby se přestalo testovat nebo alespoň uveřejňovat počty nakažených, nikdo by si ani nevšiml, že tu nějaký covid je, prostě chřipková zimní sezóna jako vždycky.
A lidí, kterým nic nebylo a do měsíce po očko je a nebo kterým to zhoršilo stávající zdravotní stav, je dost, stačí se o to zajímat. Ofiko přiznané záněty srdce a problémy s menstruací, máte snad dojem, že jiné vakcíny něco takového způsobují taky? Zhoršení artrozy nebo RS u spousty lidí, ale to se zametá pod koberec a to je to co je blbě. Vhodnost vakcíny by se měla posuzovat individuálně i následně podle reakcí na jednotlivé dávky a ne to dát šmahem s tím že jako no tak vy s RS holt skončíte na pár dní na kapačkách.
Špatně nejsou ty vakcíny, špatně je celý ten přístup jak se to cpe do lidí bez ohledu na cokoliv, takhle necpe člověk vakcínu ani do psa.

Já jsem předevčírem přednášela respirační infekce, mimo LF. Musela jsem si to zas zopáknout, sestudovat...a troufám si tvrdit, že chřipka má tedy horší příznaky než omikron.

A bylo zajímavé na té přednášce zařadit slidy ze začátku r. 2020, kde jsme věděli o Covidu úplný prd, něco jsme predikovali...a v čem jsme se trefili a v čem jsme byli totálně vedle.

Na jednom slidu mám např. napsáno "zatím nemutuje". Dále "původ jasný - netopýři". Pak "globální pandemie je sice možná, ale nepravděpodobná"!

Ale taky tam mám slide, kde mám uvedeno, že "celosvětově je potvrzeno zatím 427 úmrtí". A pak úžasná, přímo fatalistická, replika:"první vakcíny by měly být dokončeny do konce března a plošně dostupné na konci léta…bude ale koho očkovat…???"

27.1.2022 06:09
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Úplné OT, a pokud se ptám na hloupost, tak mi to prosím promiňte: Lze mít stejné tel. číslo na dva mobily? Tj. duplikovat SIMku, nebo tak něco? Můj mobil už fakt umírá (dobíjení), asi budu mít možnost získat (zatím) nějaký starší mobil....ale vlastně to je nesmysl - při zavolání by zvonily oba mobily, to stejné SMS ...no, tak jsem si asi zodpověděla sama.

27.1.2022 06:43
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Hmmm, přes 54 tis. nových pozitivních...
Asi se to dalo čekat, ale až tak vysoké číslo...nevím. Když ještě vezmu v potaz, že řada lidí se na nějaké PCR testy vykváknou... Třeba (kéž by!) bude fakt omikron konec epidemie - tím, že se promoří úplně všichni.

27.1.2022 07:04

Pozoruji u sebe naprostou nechuť se tím vším ještě zabývat.
Bohužel se tím asi zabývají úplně všichni a neustále o tom někdo mluví a navíc mi to stále narušuje práci.

27.1.2022 08:38

fikovnice napsal(a):
Tak to je moc smutné...

Jinak já jsem opět v období dost hrozného pracovního zápřahu, tak nestíhám. S "Ir.mou" se přátelím, za mnohé jsem jí neskonale vděčná , ale fakt tady v tomto vlákně nepozoruji, že by "antivaxeři" vyvolávali nějaké hádky, neshody, apod. Můj názor zde je také znám. Současná vakcína nesplňuje definici vakcíny.

V pohodě, můžeme mít jiný názor. Na mě už z těch výčtů coby, kdyby, a přisuzování všech zdravotních problémů vakcinaci začala padat depka. Korelace není kauzalita.
Ale chápu, že je to vyprovokováno jednostranným tlakem oficiální strategie a uplatňuje se zde zákon akce a reakce😉

Jinak hlásím, že očko přece jen k něčemu bude, manžela jeden den pobolívala hlava a tím u něj covid skončil, nikdo další se od něj nenakazil, před chvílí dorazily výsledky PCR 👍

27.1.2022 08:47

V pohodě, můžeme mít jiný názor. Na mě už z těch výčtů coby, kdyby, a přisuzování všech zdravotních problémů vakcinaci začala padat depka. Korelace není kauzalita.
Ale chápu, že je to vyprovokováno jednostranným tlakem oficiální strategie a uplatňuje se zde zákon akce a reakce😉

Jinak hlásím, že očko přece jen k něčemu bude, manžela jeden den pobolívala hlava a tím u něj covid skončil, nikdo další se od něj nenakazil, před chvílí dorazily výsledky PCR 👍

To ale lze vysvětlit i tím, že omikron je sice nakažlivější, ale má mírnější průběh.

27.1.2022 09:02
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Pozoruji u sebe naprostou nechuť se tím vším ještě zabývat.
Bohužel se tím asi zabývají úplně všichni a neustále o tom někdo mluví a navíc mi to stále narušuje práci.

...tak jedině se na to vyprdnout a nečíst to... Jiná rada asi neexistuje.

"narušuje práci" - ?, my to teda v práci téměř neřešíme, Vy se tomu nemůžete vyhnout?

27.1.2022 09:14

fikovnice napsal(a):
Úplné OT, a pokud se ptám na hloupost, tak mi to prosím promiňte: Lze mít stejné tel. číslo na dva mobily? Tj. duplikovat SIMku, nebo tak něco? Můj mobil už fakt umírá (dobíjení), asi budu mít možnost získat (zatím) nějaký starší mobil....ale vlastně to je nesmysl - při zavolání by zvonily oba mobily, to stejné SMS ...no, tak jsem si asi zodpověděla sama.

Dvě sim karty na stejné číslo mít můžete, ale jen jeden může být zapnutý. T-mobil je dává zadarmo, O2 za druhou chce 102,- Kč měsíčně.

27.1.2022 09:20

fikovnice napsal(a):
Hmmm, přes 54 tis. nových pozitivních...
Asi se to dalo čekat, ale až tak vysoké číslo...nevím. Když ještě vezmu v potaz, že řada lidí se na nějaké PCR testy vykváknou... Třeba (kéž by!) bude fakt omikron konec epidemie - tím, že se promoří úplně všichni.

Dotaz.
Proč se teď ve statistikách rozdělují nově nakažení a reinfekce? K čemu je to dobré?

Za včerejšek přibylo celkem 59.630 pozitivních, z toho 54.685 nových infekcí a 4.945 reinfekcí.

27.1.2022 09:20

fikovnice napsal(a):
...tak jedině se na to vyprdnout a nečíst to... Jiná rada asi neexistuje.

"narušuje práci" - ?, my to teda v práci téměř neřešíme, Vy se tomu nemůžete vyhnout?

Jsem částečně něco jako externí pracovník ve školství, takže to šílenství, co se teď děje ve školách, nepřímo (teda bohužel dost přímo) zasahuje moji práci

27.1.2022 09:21

Dotaz.
Proč se teď ve statistikách rozdělují nově nakažení a reinfekce? K čemu je to dobré?

Za včerejšek přibylo celkem 59.630 pozitivních, z toho 54.685 nových infekcí a 4.945 reinfekcí.

Můžu hádat? - protože se novináři (nebo ještě někdo další) nudí a přijde jim to zajímavé.

27.1.2022 09:23

Můžu hádat? - protože se novináři (nebo ještě někdo další) nudí a přijde jim to zajímavé.

Dobrá teorie, ale zdrojem je ÚZIS😁

27.1.2022 09:24

Dobrá teorie, ale zdrojem je ÚZIS😁

To je ten někdo další
Já kdybych dělala statistiky a měla čas, taky budu vytvářet různý další údaje pro zajímavost

27.1.2022 09:28
assil

XXX.XXX.121.3

No to očko jak u koho, zrovna včera jsem se dozvěděla, že moje zdravá třicetiletá skoro neteř, 3x očko, je s covidem v nemocnici. Ono mám spíš dojem, že někoho to semele a někoho ne bez ohledu na cokoliv.

27.1.2022 09:30
assil

XXX.XXX.121.3

Dotaz.

Možná proto, že se mělo za to, že reinfekce jsou celkem vzácné, tak aby se to potvrdilo nebo vyvrátilo, no a novináři to jen opíšou.

27.1.2022 09:32

fikovnice napsal(a):
Mně imunizují děti...to mi smysl nedává... (myslíte komu - mně?)

Čtu Vaše vysvětlení, ale tahají mě za uši, vlastně mě z nich bolí oči!

Asi by větší smysl dávalo - Mně se imunizují děti. Ale to jsme trochu odbočili.

27.1.2022 09:35

Jsem částečně něco jako externí pracovník ve školství, takže to šílenství, co se teď děje ve školách, nepřímo (teda bohužel dost přímo) zasahuje moji práci

Já jsem interní pracovník ve školství a taky se mě to velmi dotýká. Hlavně těch dětí. Jaký smysl má karanténa na 1 den?

27.1.2022 09:39

Já nejsem vůbec pracovník ve školství, ale dost mě to už se.re. Zejména to, že zase nařídili roušky/respirátory po celou dobu výuky.

27.1.2022 09:48

Já jsem interní pracovník ve školství a taky se mě to velmi dotýká. Hlavně těch dětí. Jaký smysl má karanténa na 1 den?

To byl asi omyl. Tento týden nefunguje systém, sms chodí o pár dní později. Určitě stál několik miliard :D

27.1.2022 09:52

A právě se dočítám, že roušky/respirátory při výuce povinné nejsou. Tak jo, uznávám, že už asi neumím chápat psaný text. V opatření v jednom odstavci vypíšou, jak všichni žáci po celou dobu výuky musí mít ochranu dýchacích cest. Následně o několik odstavců níže je noticka, že na žáky se opatření nevztahuje. Prase aby se v tom vyznalo.

Prosím vy školští, máte nějaké smysluplné instrukce?

27.1.2022 09:54

To byl asi omyl. Tento týden nefunguje systém, sms chodí o pár dní později. Určitě stál několik miliard :D

Náhodou, systém funguje! Třída jede na lyžák, jeden z účastníků má potom o víkendu příznaky, jde na test, to přeci jen trvá, než se člověk dostane na test, atd ... Výsledky se škola dozví ve středu ráno, hned pošle zbytek třídy do karantény a ve čtvrtek opět mohou do školy

27.1.2022 09:56

A právě se dočítám, že roušky/respirátory při výuce povinné nejsou. Tak jo, uznávám, že už asi neumím chápat psaný text. V opatření v jednom odstavci vypíšou, jak všichni žáci po celou dobu výuky musí mít ochranu dýchacích cest. Následně o několik odstavců níže je noticka, že na žáky se opatření nevztahuje. Prase aby se v tom vyznalo.

Přijde mi, že je to škola od školy, dle výkladu a toho, jak to kdo stíhá ne/řešit.

27.1.2022 09:57

Tak, vnučka kvůli pozitivnímu testu u spolužáka dostala karanténu v pátek na sobotu a neděli, kdy měla docela dlouho plánované zájmové akce. V pondělí mohla do školy. Očkovaná. Neskutečně naštvaná a smutná.

27.1.2022 11:24

U nás ve škole je to tak, že s nošením respirátorů při výuce museli souhlasit rodiče. Při výskytu covidu ve třídě odcházejí do karantény pouze děti, které roušku/respirátor neměly.

27.1.2022 11:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

To je dobře, že jste vyvázli vy i manžel tak lehce

27.1.2022 11:53
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Přijde mi, že je to škola od školy, dle výkladu a toho, jak to kdo stíhá ne/řešit.

U nás měly děti mít respirator , měla se dnes vrátit trida po karanténě do školy ..

Nakonec škola na tyden poslala žáky druhého stupně na distančku.

Již nemá kdo učit. Nějak se to u nás rozjelo

27.1.2022 11:58

Po pondělním testování odešlo několik mých kolegů domů, šli si pro pozitivně testnuté dítě a nastoupili karanténu. Všechna ta dítka byla totiž potvrzena následně jako pozitivní PCR.
Po dnešním testování v práci odešli další dva pozitivci. Rozjíždí se to pěkně a asi všude.

27.1.2022 12:09

Po pondělním testování odešlo několik mých kolegů domů, šli si pro pozitivně testnuté dítě a nastoupili karanténu. Všechna ta dítka byla totiž potvrzena následně jako pozitivní PCR.
Po dnešním testování v práci odešli další dva pozitivci. Rozjíždí se to pěkně a asi všude.

No a kolik z těch, co jsou pozitivní, má větší problémy než "rýmičku", se kterou by jinak zůstali doma maximálně jeden den .... ?
To je trochu řečnická otázka a nejen k vašim případům, ale obecně.

27.1.2022 12:13
Terven

XXX.XXX.110.191

No a kolik z těch, co jsou pozitivní, má větší problémy než "rýmičku", se kterou by jinak zůstali doma maximálně jeden den .... ?

Spíš by s tím lidi normálně nezůstali doma vůbec. U nás v práci je několik pozitivních (mimochodem se třema dávkama) a nic víc než rýmičku nemají.

lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jsem jim chtěla napsat: bože, co zas, už toho nechte!

Odpovím, že nevím. Jsem ošklivá a o zdravotní stav dítek svých kolegů se pramálo zajímám

Nicméně moji dva chlapi, malinkatý a choť, hucají. Choť opravdu hodně a moc, má bolehlav a je mu bídně. Synátor pokašlává, jinak vůbec nic. A výsledky PCR pořád nemáme.

27.1.2022 12:47

Terven napsal(a):
Spíš by s tím lidi normálně nezůstali doma vůbec. U nás v práci je několik pozitivních (mimochodem se třema dávkama) a nic víc než rýmičku nemají.

Však jo, manžel má taky 3 dávky a nakazil se. Ale přisuzuji očkování ten extralehký průběh. Možná i menší nakažlivost, když jsme to od něj nikdo nechytli.😉

27.1.2022 13:09

No na mé straně zase nic

27.1.2022 14:29
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Však jo, manžel má taky 3 dávky a nakazil se. Ale přisuzuji očkování ten extralehký průběh. Možná i menší nakažlivost, když jsme to od něj nikdo nechytli.😉

Je to dobře, kéž by to tak měli všichni očkování..

Jen bacha na tu negativu, my byli 2x něž pcr vyšel pozitivně, dcera 3x ...

Ale když vám nic není, není důvod se opakovaně testovat

27.1.2022 15:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Četl jste někdo? Ať nemusíte louskat celé, vypichuju zajímavý odstavec...aby se vědělo, proč lidi na ,,covid" umírali

Už rok na této klinice nenosí personál k těžce nemocným s covidem-19 ochranné kombinézy a obleky. „Důvodem je ochrana našich pacientů před přenosem bakterií na rukávech obleků. Na naše oddělení jsme si začali přivážet nemocné s velmi odolnými bakteriemi. A v určité fázi se nám zvýšila úmrtnost pacientů až o 8 %. Ve chvíli, kdy byl náš personál naočkovaný a promořený, se úmrtnost zase snížila. Nebojíme se covidu, jako právě bakterií, plísní a jiných virů, které ho provázejí,“ říká přednosta kliniky doc. MUDr. Jan Bláha.

27.1.2022 17:02

lesnížínka napsal(a):
Četl jste někdo? Ať nemusíte louskat celé, vypichuju zajímavý odstavec...aby se vědělo, proč lidi na ,,covid" umírali

Už rok na této klinice nenosí personál k těžce nemocným s covidem-19 ochranné kombinézy a obleky. „Důvodem je ochrana našich pacientů před přenosem bakterií na rukávech obleků. Na naše oddělení jsme si začali přivážet nemocné s velmi odolnými bakteriemi. A v určité fázi se nám zvýšila úmrtnost pacientů až o 8 %. Ve chvíli, kdy byl náš personál naočkovaný a promořený, se úmrtnost zase snížila. Nebojíme se covidu, jako právě bakterií, plísní a jiných virů, které ho provázejí,“ říká přednosta kliniky doc. MUDr. Jan Bláha.

Źínko, pokud citujete, je vhodné dát odkaz na zdroj, i když Blesk si to nezaslouží, to je pravda.
Ulevilo se mi, že je už jasné, na co těch 40 000 lidí navíc umřelo.
Dle vás asi na rukávy.

Pokud někdo chce poslouchat, tak toto je jeden z těch v maximální možné míře důvěryhodných poradců současného ministra zdravotnictví:
https://plus.rozhlas.cz/marek-vacha-vakcina-uz-je-dost-vyzkousena-chapu-ze-kvuli-spolecenske-soudrznosti-8656248

27.1.2022 17:28
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

U nás ve školce taky, kolegyně dnes odešla s pozitivním testem domů a na PCR test. Uvidíme, ale vzhledem k tomu jak vypadala si myslím, že i ten bude pozitivní. Což by pro nás znamenalo karanténu celé školky. Kamarádka zrovna hlásila ať k ní nejezdím, že je taky pozitivní.

27.1.2022 17:32

Náhodou, systém funguje! Třída jede na lyžák, jeden z účastníků má potom o víkendu příznaky, jde na test, to přeci jen trvá, než se člověk dostane na test, atd ... Výsledky se škola dozví ve středu ráno, hned pošle zbytek třídy do karantény a ve čtvrtek opět mohou do školy

Přesně tak to bylo u nás.

27.1.2022 17:33

Hlavně jedno opatření stíhá druhé, takže se v tom už nikdo nevyzná.

27.1.2022 18:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Źínko, pokud citujete, je vhodné dát odkaz na zdroj, i když Blesk si to nezaslouží, to je pravda.
Ulevilo se mi, že je už jasné, na co těch 40 000 lidí navíc umřelo.
Dle vás asi na rukávy.

Pokud někdo chce poslouchat, tak toto je jeden z těch v maximální možné míře důvěryhodných poradců současného ministra zdravotnictví:
https://plus.rozhlas.cz/marek-vacha-vakcina-uz-je-dost-vyzkousena-chapu-ze-kvuli-spolecenske-soudrznosti-8656248

Dle mě ne, dle přednosty kliniky MUDr. Bláhy a je jedno, jestli to říkal Blesku či někomu jinému.

27.1.2022 18:38

Hlavně jedno opatření stíhá druhé, takže se v tom už nikdo nevyzná.

Ne, tak to bylo za minulé vlády. Teď už je to v pohodě. Vyzná se v tom každý, t.j. každý si dělá co chce.

27.1.2022 19:51

Ne, tak to bylo za minulé vlády. Teď už je to v pohodě. Vyzná se v tom každý, t.j. každý si dělá co chce.

U nás se sekretářka opravdu snaží pročítat aktuální opatření a komunikovat s hygienou, aby to bylo správně. Já bych na jejím místě už dávno skončila na uzavřeném oddělení s vypolštářovanými stěnami.

neverend

28.1.2022 11:12
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"...setkal až tady u Vás."

Toto mi vadí. Podle Vašich příspěvků tu napůl žijete, o zdr. péči (třeba pro Vaše příbuzné) tu také občas píšete. A zároveň zmiňujete, že to je "u Vás"? Kde jste tedy doma?

To si tak neberte, já jen nevím jak to napsat.😄 Tak u Vás je tady v Čr a u "nás" je menší město v Nevadě.🙂 Otec se hodně stěhoval díky své práci a tak jsem takový "všude zdejší". 😄 Služba byla taky hodně o pobytu každou chvíli jinde a tak jsem na to zvyklý.

28.1.2022 15:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

neverend napsal(a):
To si tak neberte, já jen nevím jak to napsat.😄 Tak u Vás je tady v Čr a u "nás" je menší město v Nevadě.🙂 Otec se hodně stěhoval díky své práci a tak jsem takový "všude zdejší". 😄 Služba byla taky hodně o pobytu každou chvíli jinde a tak jsem na to zvyklý.

Naprosto chápu.

28.1.2022 15:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ke covidu....máme v rodině prvního pozitivního 8letá neteř v Praze. Rýma, teplota 37.6 - prý je asi nachlazená. No já jsem nepochybovala. Přišlo jim: pozitivní na omikron. Očkovaná není a už na druhý den, ještě před výsledkem testu, už jí nic nebylo. Mamka ani malý bráška to zatím nemají. A pozor: prý tam u nich! byla paní z Hygieny dala jim doporučení nedotýkat se, mít svůj hrníček atd.

28.1.2022 16:47

lesnížínka napsal(a):
Ke covidu....máme v rodině prvního pozitivního 8letá neteř v Praze. Rýma, teplota 37.6 - prý je asi nachlazená. No já jsem nepochybovala. Přišlo jim: pozitivní na omikron. Očkovaná není a už na druhý den, ještě před výsledkem testu, už jí nic nebylo. Mamka ani malý bráška to zatím nemají. A pozor: prý tam u nich! byla paní z Hygieny dala jim doporučení nedotýkat se, mít svůj hrníček atd.

Jako paní z hygieny osobně?? To ony takhle chodí?? To jsem netušila, myslela jsem, že ani nestíhají posílat sms.

28.1.2022 16:58

Jako paní z hygieny osobně?? To ony takhle chodí?? To jsem netušila, myslela jsem, že ani nestíhají posílat sms.

..taky se divím, slyším poprvé....

28.1.2022 19:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..taky se divím, slyším poprvé....

No však mi to bylo zrovna divné, dvakrát jsem se mamky ptala, jestli fakt. Radši jsem volala bráchovi. Prdlajz, oprava - volala jim to, nebyla tam!

28.1.2022 19:46

Dnes jsem si v rozhovoru s jednou lékařkou potvrdila, že další očkování na covid už nepodstoupím. Rizika vzhledem k plodnosti atd. jsou reálná. Kdo by chtěl víc info, sdělím v SZ.

28.1.2022 20:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dnes jsem si v rozhovoru s jednou lékařkou potvrdila, že další očkování na covid už nepodstoupím. Rizika vzhledem k plodnosti atd. jsou reálná. Kdo by chtěl víc info, sdělím v SZ.

Tak teď jste někoho možná dost vyděsila Proč to nehodíte sem? Jsem ráda, že brácha si očkování malé rozmysleli...jsem jim říkala, na co očkovat zdravé děcko, které to přejde, ani neví jak.

28.1.2022 20:08

lesnížínka napsal(a):
Tak teď jste někoho možná dost vyděsila Proč to nehodíte sem? Jsem ráda, že brácha si očkování malé rozmysleli...jsem jim říkala, na co očkovat zdravé děcko, které to přejde, ani neví jak.

Stručně - záněty, poruchy cyklů, doporučují se tomuto očkování vyhnout. Řekla mi to Dr., která se plodností zabývá a pracuje s desítkami žen.

28.1.2022 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Stručně - záněty, poruchy cyklů, doporučují se tomuto očkování vyhnout. Řekla mi to Dr., která se plodností zabývá a pracuje s desítkami žen.

Takže plodných žen? Ne na holky v budoucnosti?
Zeptám se těch, co tu mají zkušenost...může být tohle Keriton vyjmenované i u těch, co jsou na antikoncepci, když ta antikoncepce cyklus defakto řídí? Nedávno jsem totiž i od kámošky dostala dotaz jak poznám, že jsem v přechodu? Netuším..

Přidejte reakci

Přidat smajlík