Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2022 20:21

lesnížínka napsal(a):
Takže plodných žen? Ne na holky v budoucnosti?
Zeptám se těch, co tu mají zkušenost...může být tohle Keriton vyjmenované i u těch, co jsou na antikoncepci, když ta antikoncepce cyklus defakto řídí? Nedávno jsem totiž i od kámošky dostala dotaz jak poznám, že jsem v přechodu? Netuším..

Na holky v budoucnosti to asi nikdo lggicky nemůže tušit, nejsou data.
Proč řešit plodnost u někoho, kdo bere hormonální antikoncepci?

28.1.2022 20:52

lesnížínka napsal(a):
No však mi to bylo zrovna divné, dvakrát jsem se mamky ptala, jestli fakt. Radši jsem volala bráchovi. Prdlajz, oprava - volala jim to, nebyla tam!

.aha...

28.1.2022 20:57

"Proč řešit plodnost u někoho, kdo bere hormonální antikoncepci?"
protože to nijak nevylučuje snahu někdy otěhotnět - se prostě ta antikoncepce přestane brát.....

28.1.2022 21:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
protože to nijak nevylučuje snahu někdy otěhotnět - se prostě ta antikoncepce přestane brát.....

Ano.
A otázka na holky, co berou antikoncepci a není jim už ..cet jak se pozná, že jste v přechodu? Zatím cyklus řídí antikoncepce. Přestane?

28.1.2022 21:46
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Dnes jsem si v rozhovoru s jednou lékařkou potvrdila, že další očkování na covid už nepodstoupím. Rizika vzhledem k plodnosti atd. jsou reálná. Kdo by chtěl víc info, sdělím v SZ.

Mě by to zajímalo tedy.
Jestli nechcete rozvest sem, uvítám SZ.
Děkuji

28.1.2022 21:51
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Ano.
A otázka na holky, co berou antikoncepci a není jim už ..cet jak se pozná, že jste v přechodu? Zatím cyklus řídí antikoncepce. Přestane?

Cituji z antikoncepce cz... se přiznám, že jsem taky netušila, i když mi ještě chvilku bude cet a HK neberu nasla jsem toto :?

"Kdy s pilulkami skončit se pozná z hormonálního vyšetření, které je vhodné provést kolem 50 let věku.
Také se pozná vyhasnutí funkce vaječníků podle návalů horka. "

28.1.2022 22:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Cituji z antikoncepce cz... se přiznám, že jsem taky netušila, i když mi ještě chvilku bude cet a HK neberu nasla jsem toto :?

"Kdy s pilulkami skončit se pozná z hormonálního vyšetření, které je vhodné provést kolem 50 let věku.
Také se pozná vyhasnutí funkce vaječníků podle návalů horka. "

Ha, ha, hormonálního vyšetření to je přesně pro mě Jako vím, jak přechod vypadá, to se píše všude, ale právě ta kámoška mi říká: když bereš antikoncepci, tak to asi v přechodu nebudeš...dokud ji bereš. A to jsem nad tím začala teprve dumat
Děkuju moc Zatím mě to nějak netrápí ale prostě mi nasadila brouka do hlavy, budu muset taky někde pohledat

28.1.2022 22:21
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Takže plodných žen? Ne na holky v budoucnosti?
Zeptám se těch, co tu mají zkušenost...může být tohle Keriton vyjmenované i u těch, co jsou na antikoncepci, když ta antikoncepce cyklus defakto řídí? Nedávno jsem totiž i od kámošky dostala dotaz jak poznám, že jsem v přechodu? Netuším..

Přechod není jen ztráta menstruace, takže se to fakt pozná i s HA.

28.1.2022 22:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):
Přechod není jen ztráta menstruace, takže se to fakt pozná i s HA.

Děkuju, chtěla jsem zkušenosti, dík Takže začne i přes to, že se tam ty hormony vlastně pořád hrnou?

28.1.2022 22:45
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Děkuju, chtěla jsem zkušenosti, dík Takže začne i přes to, že se tam ty hormony vlastně pořád hrnou?

Při HAK nástup menopauzy nepoznáte. Nicméně, HAK se nedoporučuje užívat po 45. roce věku z důvodu vyššího onkologickýho rizika, takže až na výjimky není třeba toto řešit.

28.1.2022 22:48

Hormonální antikoncepce je pro budoucí plodnost takový svinstvo, že bych nějaké následky očkování řešila až jako druhotnou věc.

29.1.2022 06:42

lesnížínka napsal(a):
Ano.

Ano, postupně přestane. A objeví se všechny možné příznaky - pocení, návaly, nespavost, deprese...Ale u každé je to jinak.

29.1.2022 07:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hormonální antikoncepce je pro budoucí plodnost takový svinstvo, že bych nějaké následky očkování řešila až jako druhotnou věc.

Promiňte, ale větší blbost jsem ještě neslyšela. Kdyby jste napsala pro tělo, ještě bych to pochopila, ale pro plodnost? Mám hodně sestřenek takže vím, že otěhotněly hned, jak vysadily, jedna dokonce hned v prvním cyklu bez. A taky znám plno bez HA, které bez pomoci neotěhotněly nikdy. Mě se tohle netýká, takže je mi to šumák, ale srovnání mám.

Děkuju všem za odpovědi

29.1.2022 08:16

lesnížínka napsal(a):
Promiňte, ale větší blbost jsem ještě neslyšela. Kdyby jste napsala pro tělo, ještě bych to pochopila, ale pro plodnost? Mám hodně sestřenek takže vím, že otěhotněly hned, jak vysadily, jedna dokonce hned v prvním cyklu bez. A taky znám plno bez HA, které bez pomoci neotěhotněly nikdy. Mě se tohle netýká, takže je mi to šumák, ale srovnání mám.

Děkuju všem za odpovědi

Nepochopila jste. Je to svinstvo celkově pro plodnost lidstva, způsobuje hlavně neplodnost u mužů. O tom jste nikdy neslyšela?
A vlastně už i u některých zvířat.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2022 09:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.106

Nepochopila jste. Je to svinstvo celkově pro plodnost lidstva, způsobuje hlavně neplodnost u mužů. O tom jste nikdy neslyšela?

Jo takze dote nechco ted ale mam se nechat vopichat protoze ho teda nepotrebuju vubec kdyz se ted chráním. Ty voe to je logika teda

29.1.2022 09:56

s tímto pohledem nesouhlasím
troufám si tvrdit, že drtivá většina ještě bezdětných žen HAK užívá (a že se nám ten věk být máma sune někam k důchodu....)
takže jestli je očkování závažným faktorem z hlediska plodnosti, pak prostě nelze tuto skupinu smést ze stolu

"způsobuje hlavně neplodnost u mužů"
ale řeč je o možných důsledcích očkování pro ženy

29.1.2022 10:16

Ano, postupně přestane. A objeví se všechny možné příznaky - pocení, návaly, nespavost, deprese...Ale u každé je to jinak.

....měla jsem obrovské štěstí, že přechod přišel zřejmě v důslddku úrazu ruky v 50 letech, asi ten šok a bylo to bez pocení, navalů, nespavosti a tak všelijak podobně a trvá to už pět let...před tím jsdm byla letita uživatelka HA se zachováním pravidelné menstruace....moje naminka to takhle měla po velké havárii ve čtyřiceti letech..HA neuzivajic....
.

29.1.2022 10:20

lesnížínka napsal(a):

Děkuju všem za odpovědi

Viz Sarah - problém s neplodností u mužů - protože ženy užívající HA ji vyčurají a muži ji posléze vypijí, dříve nebo později. U ryb je už popsán větší výskyt transsexualismu.

29.1.2022 10:21

troufám si tvrdit, že drtivá většina ještě bezdětných žen HAK užívá (a že se nám ten věk být máma sune někam k důchodu....)
takže jestli je očkování závažným faktorem z hlediska plodnosti, pak prostě nelze tuto skupinu smést ze stolu

Keriton asi myslela důsledky HA pro muže, viz výše.

29.1.2022 10:22

....měla jsem obrovské štěstí, že přechod přišel zřejmě v důslddku úrazu ruky v 50 letech, asi ten šok a bylo to bez pocení, navalů, nespavosti a tak všelijak podobně a trvá to už pět let...před tím jsdm byla letita uživatelka HA se zachováním pravidelné menstruace....moje naminka to takhle měla po velké havárii ve čtyřiceti letech..HA neuzivajic....
.

Však jsem psala, že každá to má jinak. Já si to "vyžrala" všechno. Brala jsem HA, ale léčebně, kvůli cystám.

29.1.2022 10:32
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

.

To je zajímavá věc.
Takže v podstatě u Vás i Vaši mamky spustil prechod sres/šok

A veliké štěstí v neštěstí, že jste tu dobu přežila bez obvyklých přechodových potíží!
To bych si přála také

Když nad tím přemýšlím ono ho, ale asi docela dobře, fakt ta nepohoda psychická rozjíždí! Moji mamce zacal po smrti její maminky, do toho šel brácha za rok na vojnu . bylo jí 45-46 let
Mamka tedy HA nebrala nikdy, trpěla hlavně na návaly co si pamatuji a docela dlouho! Klidně třeba ještě dalších 10 let

29.1.2022 10:43

To je zajímavá věc.
Takže v podstatě u Vás i Vaši mamky spustil prechod sres/šok

A veliké štěstí v neštěstí, že jste tu dobu přežila bez obvyklých přechodových potíží!
To bych si přála také

Když nad tím přemýšlím ono ho, ale asi docela dobře, fakt ta nepohoda psychická rozjíždí! Moji mamce zacal po smrti její maminky, do toho šel brácha za rok na vojnu . bylo jí 45-46 let
Mamka tedy HA nebrala nikdy, trpěla hlavně na návaly co si pamatuji a docela dlouho! Klidně třeba ještě dalších 10 let

...no maminka měla štěstí, že vůbec havarii přežila, má doživotní nasledky...no a já také mohla dopadnout hůř.....no když vidím jak přechod prožívá kamarádka, je mi ji lito, ta si to užívá tedy se vším všudy.....

29.1.2022 10:45

Však jsem psala, že každá to má jinak. Já si to "vyžrala" všechno. Brala jsem HA, ale léčebně, kvůli cystám.

....ja vím...no já zase kvůli krvácení na doporučení hematologa......

29.1.2022 11:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Á, jo takhle, tak to se Keriton omlouvám, jestli to vzala až takto zeširoka, o tom samozřejmě vím. Jen tak úplně nevím, v které fázi chlapi pijou moji moč? Vteče do čističky, do moře...jak se odtud dostane zpětně do střední Evropy? Ty jižní národy, co hlavně jí ty hormony nacpané ryby...jsou asi všichni neplodní už?

29.1.2022 11:13

Žínko, držte si svou naivitu, co to jen jde, protože střetnutí s realitou by vás mohlo zabít.
Procestovala jste v mládí svět, ale vůbec se vás to nedotklo - stále nic nevidíte v širších souvislostech, svět pro vas končí zdi vaší zahrady. Co je dál, není podstatné dle vás.

K věci - rezidua mnoha farmak včetně HA procházejí čístírenským procesem na ČOVkách s různou mírou odbouratelnosti, často i v nepozměněné podobě. Tedy co vyčůráte a vykadíte, jde vodním cyklem dál a ovlivňuje vše, s čím se to potká.
Zkuste si třeba taky postudovat endokrinní disruptory...deprese na dlouhé zimní večery.

Dám vám kontrolní otázku - proč je moře slané?

29.1.2022 11:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Žínko, držte si svou naivitu, co to jen jde, protože střetnutí s realitou by vás mohlo zabít.
Procestovala jste v mládí svět, ale vůbec se vás to nedotklo - stále nic nevidíte v širších souvislostech, svět pro vas končí zdi vaší zahrady. Co je dál, není podstatné dle vás.

K věci - rezidua mnoha farmak včetně HA procházejí čístírenským procesem na ČOVkách s různou mírou odbouratelnosti, často i v nepozměněné podobě. Tedy co vyčůráte a vykadíte, jde vodním cyklem dál a ovlivňuje vše, s čím se to potká.
Zkuste si třeba taky postudovat endokrinní disruptory...deprese na dlouhé zimní večery.

Dám vám kontrolní otázku - proč je moře slané?

Nevíte? Ptala se mě mořská panna, proč je v moři voda slaná, co mám na to říci? To jsou slzy, které v dáli, pro svou milou vyplakali smutní námořníci... Protože jsou v něm rozpuštěné minerály, které se neodpaří. Hele, o souvislostech toho vím hodně, ale tím jste neodpověděla na otázku, jak moje moč ovlivní plodnost muže ve střední Evropě. Takže místo chytrých řečí, prostě jednoduše odpovězte, pokud to víte. Jednoduché.

29.1.2022 12:06

Pochopila jsem to tak, že keriton to myslela celkově co se týká plodnosti, ne jen vzhledem k očkování proti koronaviru. A HA berou ženy.

29.1.2022 12:08

Protože pitná voda se vyrábí i z vody povrchové.

Divoženo, proč jste tak omezená? HA se užívá a muži dle vás žijí jen ve střední Evropě?

29.1.2022 12:21

lesnížínka napsal(a):
Á, jo takhle, tak to se Keriton omlouvám, jestli to vzala až takto zeširoka, o tom samozřejmě vím. Jen tak úplně nevím, v které fázi chlapi pijou moji moč? Vteče do čističky, do moře...jak se odtud dostane zpětně do střední Evropy? Ty jižní národy, co hlavně jí ty hormony nacpané ryby...jsou asi všichni neplodní už?

No, on je to na naší zeměkouli trochu všechno uzavřený koloběh. Jak se do těl antarktických tučňáků dostalo DDT?

29.1.2022 12:38

Proč do toho plésti moře. Do Labe na celé jeho cestě republikou odcházejí vody z čističek ( HA a ATB projdou ). Skoro na konci jeho cesty republikou v Ústí nad Labem se přes úpravny bere pitná voda.

neverend

29.1.2022 12:42
neverend

XXX.XXX.231.71

Vy máte téma dneska teda.😄

29.1.2022 12:43

lesnížínka napsal(a):
Nevíte? Ptala se mě mořská panna, proč je v moři voda slaná, co mám na to říci? To jsou slzy, které v dáli, pro svou milou vyplakali smutní námořníci... Protože jsou v něm rozpuštěné minerály, které se neodpaří. Hele, o souvislostech toho vím hodně, ale tím jste neodpověděla na otázku, jak moje moč ovlivní plodnost muže ve střední Evropě. Takže místo chytrých řečí, prostě jednoduše odpovězte, pokud to víte. Jednoduché.

Co tam nechápete? Estrogeny jsou v pitné vodě. Jsou v každé vodě. Potok, řeka, vše.
V Americe a VB je zasažena určitě polovina zdrojů pitné vody. Nárůst kryptorchismu, poruch tvorby spermatu, karcinom varlat prostaty, prsu...Spermie jsou kvůli nim pomalé a snižuje se i jejich počet.

Ani nejmodernější čistička vody to nedokáže odstranit! A lidé i zvířata vodu pijí každý den. 3 litry. Zvířata jsou, zdá se, háklivá víc - rychleji - krátkodobé působení zapříčinilo 50% neplodnost a např. změnu pohlaví.
Zachránit to může voda z hlubin... tam zas není ok plast, takže.
Jednoduše - holčičky mají hodně estrogenu. Chlapečci mají málo. Když budou mít chlapečci hodně, tak nebude mít kdo vyrábět děti.
Už jasné?

29.1.2022 14:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Co tam nechápete? Estrogeny jsou v pitné vodě. Jsou v každé vodě. Potok, řeka, vše.
V Americe a VB je zasažena určitě polovina zdrojů pitné vody. Nárůst kryptorchismu, poruch tvorby spermatu, karcinom varlat prostaty, prsu...Spermie jsou kvůli nim pomalé a snižuje se i jejich počet.

Ani nejmodernější čistička vody to nedokáže odstranit! A lidé i zvířata vodu pijí každý den. 3 litry. Zvířata jsou, zdá se, háklivá víc - rychleji - krátkodobé působení zapříčinilo 50% neplodnost a např. změnu pohlaví.
Zachránit to může voda z hlubin... tam zas není ok plast, takže.
Jednoduše - holčičky mají hodně estrogenu. Chlapečci mají málo. Když budou mít chlapečci hodně, tak nebude mít kdo vyrábět děti.
Už jasné?

Ale jistě, tohle všechno znám, jen otázka zněla: jak se moje moč dostane k muži ve střední Evropě, upřesním - v ČR. Moje moč teče do Moravy, následně do Dunaje a pryč, moji vážně nepijete.
O tom, jak to ovlivňuje plodnost atd, se mluvilo už dávno, zprvu spíš v souvislosti s kuřaty. Ale divoká zvířata? Ty tu vodu cestou pijou, ne, že ne. Zjistil někdo, že by se nerodily srnky, divočáci apod? Nedivila bych se, ale nikdy jsem o tomto problému neslyšela a u divočáků by to všichni i uvítali.

29.1.2022 14:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No, on je to na naší zeměkouli trochu všechno uzavřený koloběh. Jak se do těl antarktických tučňáků dostalo DDT?

No spláchlo se z polí do těch moří, to je jednoduché, o kanystrech od DDT z USA, které tam hezky vyvezli s ostatním bord...ani nemluvím.

29.1.2022 14:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Protože pitná voda se vyrábí i z vody povrchové.

Divoženo, proč jste tak omezená? HA se užívá a muži dle vás žijí jen ve střední Evropě?

Jak kde. Ne, muži jen ve střední Evropě nežijí a na to jsem se vás neptala.

29.1.2022 14:53

lesnížínka napsal(a):
No spláchlo se z polí do těch moří, to je jednoduché, o kanystrech od DDT z USA, které tam hezky vyvezli s ostatním bord...ani nemluvím.

Do Antarktidy vyvezli kanystry od DDT z USA?
Můžete uvést zdroj?

29.1.2022 14:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Proč do toho plésti moře. Do Labe na celé jeho cestě republikou odcházejí vody z čističek ( HA a ATB projdou ). Skoro na konci jeho cesty republikou v Ústí nad Labem se přes úpravny bere pitná voda.

Fakt, opravdu pijete vodu z Labe? A to vám dají pít, i když se to hemží ATB a HA? No fuj, té bych se teda nenapila. Nic ve zlém.
A ATB vidím jako mnohem větší hrozbu naž vliv HA, protože jestli nás vyhubí nějaká odolná bakterie, nebude se mít jaksi kdo množit

29.1.2022 14:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Do Antarktidy vyvezli kanystry od DDT z USA?
Můžete uvést zdroj?

Bože, proč zase do Antarktidy? Nevíte nic o koloběhu vody v oceánech? Viděla jste málo plovoucích ostrovů bord...z USA?

29.1.2022 15:12

lesnížínka napsal(a):
Bože, proč zase do Antarktidy? Nevíte nic o koloběhu vody v oceánech? Viděla jste málo plovoucích ostrovů bord...z USA?

Odpovídala jste kometě ohledně tučňáků, DDT a Antarktidy.

Nemohu tušit, že jedno téma udržíte jen v řádu fs.

Omlouvám se a myslím na medůzy.

29.1.2022 15:12

lesnížínka napsal(a):

Proč z USA?

29.1.2022 15:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Proč z USA?

Protože ho užívali tak nějak nejvíc. Nevím, kde přesně se vyrábělo, to se přiznám, jsem nehledala, ale i do Evropy ho vozili za války amíci. Jasně, vím že se pak hojně užíval i tady, ale je asi netrumfneme a s tím vyvážením odpadu do oceánů už vůbec ne

29.1.2022 15:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Odpovídala jste kometě ohledně tučňáků, DDT a Antarktidy.

Nemohu tušit, že jedno téma udržíte jen v řádu fs.

Omlouvám se a myslím na medůzy.

Myslete, jsou to taky chuděry, co v tom musí plavat

29.1.2022 15:49

lesnížínka napsal(a):
Ale jistě, tohle všechno znám, jen otázka zněla: jak se moje moč dostane k muži ve střední Evropě, upřesním - v ČR. Moje moč teče do Moravy, následně do Dunaje a pryč, moji vážně nepijete.
O tom, jak to ovlivňuje plodnost atd, se mluvilo už dávno, zprvu spíš v souvislosti s kuřaty. Ale divoká zvířata? Ty tu vodu cestou pijou, ne, že ne. Zjistil někdo, že by se nerodily srnky, divočáci apod? Nedivila bych se, ale nikdy jsem o tomto problému neslyšela a u divočáků by to všichni i uvítali.

No jestli nemáte kanalizaci a myslíte si, že Dunaj je 200 m pod zemí, tak moc ne :-) Pitné vody je málo, bere se i z povrchu. Z hloubky je ta minerální např.
U zvířat je to prozkoumané nejvíc. Napsala jsem Vám, že plodnost spadla o 50 %. Oni to ví od zvířat nejdřív právě ;-) Jednoduchý pokus - dvě jezera se stejnými rybami... za rok 50 % pryč, za tři roky vyhynulý druh. Blbý, co. Jo, byly to divoký ryby :D
Ono v přírodě se některé ty látky "odbourají" za pár týdnů. Ale cedulky "divočáci nepít vodu" tam nemají :-)
Hele, když si vezmete, že prý polovina holek má HA, tak to je docela hustý.

29.1.2022 15:57

Prosimvás, DDT je v jídle. Nikdo ho nikam vozit nemusí. Obecně nejvíc ve zvířatech a další super je listová zelenina, ve vodě je také. Aha?! Tak jak se to dostalo k tučníkům, no hodně jednoduše.
Dokáže se díky bakteriím rozložit třeba za 15 let. Ale to jsou takové domněnky s tou odbouratelností, zakázané to bylo poměrně "nedávno", někde se snad i ještě používá nebo co a ony ty bakterie nejsou všemocné a všude... viz čističky, odkud máme vodu.

29.1.2022 16:09

K chudákům tučňákům na návštěvu do Antarktidy DDT šlo po této turistické značce: vzduch, voda, led, voda, žrádlo, chudák tučňák..
I žínka má v sobě DDT, závidět netřeba.

29.1.2022 17:22

Jo tak s tou hormonálkou jsem myslela především na následky na tělo, cyklus a plodnost ženy, ne muže.
To, že někdo zná několik žen, co braly 15-20 let hormony a po vysazení hned otěhotněly, a že zná několik dalších žen, co HA nikdy nebraly a přitom nemůžou otěhotnět, neznamená, že to tak je.
Já nevím, mám hledat nějaký studie, nebo si to ti, které to zajímá, najdou sami? (Samozřejmě asi tušíte, že články od lékařů z reprodukčních center a lékářů, co HA předepisují jako na běžícím páse, budou "velmi důvěryhodné".)

Neregistrovaný uživatel

29.1.2022 17:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.106

No jestli nemáte kanalizaci a myslíte si, že Dunaj je 200 m pod zemí, tak moc ne :-) Pitné vody je málo, bere se i z povrchu. Z hloubky je ta minerální např.
U zvířat je to prozkoumané nejvíc. Napsala jsem Vám, že plodnost spadla o 50 %. Oni to ví od zvířat nejdřív právě ;-) Jednoduchý pokus - dvě jezera se stejnými rybami... za rok 50 % pryč, za tři roky vyhynulý druh. Blbý, co. Jo, byly to divoký ryby :D
Ono v přírodě se některé ty látky "odbourají" za pár týdnů. Ale cedulky "divočáci nepít vodu" tam nemají :-)
Hele, když si vezmete, že prý polovina holek má HA, tak to je docela hustý.

No vono to neni zas psina. Bud drzet celibat, modlit se aby neselhala guma, smirit se s kopou decek nebo brat ha. Ono teliska, kroužky a injekce zdaleka nejsou pro kazdou. Takze holt se zobou prasky no.

29.1.2022 18:27

Jo tak s tou hormonálkou jsem myslela především na následky na tělo, cyklus a plodnost ženy, ne muže.
To, že někdo zná několik žen, co braly 15-20 let hormony a po vysazení hned otěhotněly, a že zná několik dalších žen, co HA nikdy nebraly a přitom nemůžou otěhotnět, neznamená, že to tak je.
Já nevím, mám hledat nějaký studie, nebo si to ti, které to zajímá, najdou sami? (Samozřejmě asi tušíte, že články od lékařů z reprodukčních center a lékářů, co HA předepisují jako na běžícím páse, budou "velmi důvěryhodné".)

Já chápu velmi dobře, ze stejného důvodu ji dávno neberu. A neplodnost znám z velmi blízkého okolí, otázka je, čím je zapříčiněna.
Ale proč nezmínit vliv i na plodnost mužů, všechno souvisí se vším.
Mně tady vyvstává podobnost s granulema. Je to jednoduchý, zobnu si pilulku a nemusím se starat. A moc dopředu na důsledky se nedívat.

29.1.2022 19:00

lesnížínka napsal(a):
Protože ho užívali tak nějak nejvíc. Nevím, kde přesně se vyrábělo, to se přiznám, jsem nehledala, ale i do Evropy ho vozili za války amíci. Jasně, vím že se pak hojně užíval i tady, ale je asi netrumfneme a s tím vyvážením odpadu do oceánů už vůbec ne

To je fuk, kdo ho používal nejvíc. Rozvojové země třeba na likvidaci moskytů kvůli žluté zimnici. Průšvih je, že se moc (či spíš vůbec) biologicky neodbourává a kumuluje se na vrcholu potravního řetězce. Tedy i v nás.

29.1.2022 19:03

Aha, tak já myslela následky na muže. Se zeptejte v reprodukčních centrech, jak se snížily nároky na dárce spermatu.

29.1.2022 20:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To je fuk, kdo ho používal nejvíc. Rozvojové země třeba na likvidaci moskytů kvůli žluté zimnici. Průšvih je, že se moc (či spíš vůbec) biologicky neodbourává a kumuluje se na vrcholu potravního řetězce. Tedy i v nás.

Megíí píše, že snad bakterie(některé) to dokážou za 15let. Takže teoreticky už by tu být nemělo, protože je víc jak 40let zakázané.
A když se bavíme o tom vlivu na reprodukci, zrovna u DDt je popsaný velký, možná větší, než u té HA, neříkám já, píše Wiki.

29.1.2022 20:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Myslím, že na reprodukci bude mít větší vliv ne HA, ale obezita. Podle toho, že dvě holky v rodině nemohly počít, jedna baculatá, jedna vyloženě obézní. Ta jen baculatá nakonec asistovaná reprodukce, té obézní to nešlo ani tak. A...nevím tedy, jak se to tak stalo, jestli jí to konečně někdo řekl, ale najednou hodně zhubnula a má už dvě děti přirozenou cestou. A moc bych za to nedala, že stejný problém budou mít i ti líní opluskaní hoši I když...třeba nám to sádlo roste vlivem té přemíry hormonů....možné to je.

29.1.2022 20:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já chápu velmi dobře, ze stejného důvodu ji dávno neberu. A neplodnost znám z velmi blízkého okolí, otázka je, čím je zapříčiněna.
Ale proč nezmínit vliv i na plodnost mužů, všechno souvisí se vším.
Mně tady vyvstává podobnost s granulema. Je to jednoduchý, zobnu si pilulku a nemusím se starat. A moc dopředu na důsledky se nedívat.

Jo, je to pohodlné, nepopírám. Ale jak už psala Leithian, ani pro mě by nějaká nehoda nebyla akceptovatelná, pro mě teda vůbec. Navíc..měla jsem velmi silné krvácení a na bolesti...ani radši nevzpomínám...pár let jsem se s řevem dva dny svíjela v posteli. HA mě toho zbavila.

29.1.2022 20:28

lesnížínka napsal(a):
Myslím, že na reprodukci bude mít větší vliv ne HA, ale obezita. Podle toho, že dvě holky v rodině nemohly počít, jedna baculatá, jedna vyloženě obézní. Ta jen baculatá nakonec asistovaná reprodukce, té obézní to nešlo ani tak. A...nevím tedy, jak se to tak stalo, jestli jí to konečně někdo řekl, ale najednou hodně zhubnula a má už dvě děti přirozenou cestou. A moc bych za to nedala, že stejný problém budou mít i ti líní opluskaní hoši I když...třeba nám to sádlo roste vlivem té přemíry hormonů....možné to je.

Nic ve zlým, ale váš svět tedy evidentně opravdu končí za plotem vaší zahrady .....

29.1.2022 20:36

lesnížínka napsal(a):
Megíí píše, že snad bakterie(některé) to dokážou za 15let. Takže teoreticky už by tu být nemělo, protože je víc jak 40let zakázané.
A když se bavíme o tom vlivu na reprodukci, zrovna u DDt je popsaný velký, možná větší, než u té HA, neříkám já, píše Wiki.

Ale to i ty věci z HA jsou odbouratelné. Jenže za nějakých podmínek. A něco z nich vzniká. Reagují s něčím a to něco je tu pořád.
V jídle a vodě máme DDT pořád, testuje se to, jak je to možné? Ledovce. Tání.
Ve wiki uvádí rozpad až 20 let, já věděla 15. Ale závisí to na prostředí. No a v zimě se toho moc aktivního nebude...
VB zákaz až 84, Asie a Afrika používá pořád.
Tak já ten zbytek teda opíši...:
Limity
Hygienickými normami jsou kladena velmi přísná kritéria na obsah DDT v potravinách. Například v EU je stanoven přípustný limit DDT v pitné vodě 0,1 μg/l, zatímco Světová zdravotnická organizace (WHO) požaduje 1 μg/l. USA jsou tolerantnější, limit je tam stanoven na 50 μg/l.
Zamoření v Česku
Zamořen DDT je bývalý sklad pesticidů v Lubech u Klatov, které proniká i do povrchové vody na východní straně skladu. Obyvatelům této lokality se nedoporučuje, aby pili vodu z místních studní, a to na základě studie rizik...
A Spolana je čistá? A všecky skladiště a překladiště? Hehehehehehehehe.
Stále vyrábí Čína, Indie a S. Korea.
Čína + USA nás zabije všecky, ale Big grýn dýl vražda všeho normálního obviňuje naše krávy :-)

29.1.2022 20:41

lesnížínka napsal(a):

Někdy to beru od Vás jako legraci, ale tohle je regulérní kok.tina. Tlustý lidi maj děti normálně. Znám hodně hubených, co děti nemaj a nemůžou. Co teď?
Trháte plevel pěkně ručně, přírodně? Čím myjete nádobí, čím perete, co na vlasy?
Si tady můžem povídat do rána :-) Ale lidi si to prostě udělali sami. Hlavně tím, že před pravdou zavíraj oči.

29.1.2022 20:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nic ve zlým, ale váš svět tedy evidentně opravdu končí za plotem vaší zahrady .....

A to jste usoudila jako podle čeho? Že se z toho nehroutím, z vlivu HA na širý svět? Ne, nehroutím. Proč bych měla? Nejsem nejmladší, množit se už nebudu a děti nemám, takže co bude se světem až já tu nebudu...je mi vážně fuk. Vadí mi kácení deštných pralesů, lány u nás od nevidím do nevidím, lidi co hážou kolem sebe bord...kam se hnou. Všem vadí množení lidí v Africe...možná jim tam ty hormony dotečou a je vyřešeno, ne? Vy neberete HA proto, aby jste zachránila svět? Opravdu? Tak to před váma smekám Já zůstanu u třídění odpadu a pokud možno neškodění...i když teď jsem se vlastně dozvěděla, že za neplodnost Evropy tak trochu můžu Se s tím nějak srovnám

29.1.2022 20:43
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Jo, je to pohodlné, nepopírám. Ale jak už psala Leithian, ani pro mě by nějaká nehoda nebyla akceptovatelná, pro mě teda vůbec. Navíc..měla jsem velmi silné krvácení a na bolesti...ani radši nevzpomínám...pár let jsem se s řevem dva dny svíjela v posteli. HA mě toho zbavila.

Žínko, já když vás někdy čtu, říkám si, proč vlastně ti doktoři musejí studovat tolik let, když stačí mít pár sousedů a příbuzných

29.1.2022 20:45

"Ale proč nezmínit vliv i na plodnost mužů"
no, zmínit klidně jo
ale nezabít tím to téma původní a to je možný vliv očkování proti covidu na plodnost ženy
v této době téma jistě zajímavé a možná i závažné
(a pro mě osobně/neosobně násobně závažné)

29.1.2022 20:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Žínko, já když vás někdy čtu, říkám si, proč vlastně ti doktoři musejí studovat tolik let, když stačí mít pár sousedů a příbuzných

No, asi tak. Kdyby nebyli do sebe a své neomylnosti tak zahledění a poslouchali lidi kolem, možná by nemuselo umírat tolik lidí zbytečně. Víte, ono za x let života se toho dozvíte...co ani kolikrát vědět nechcete.

29.1.2022 20:47

Terven napsal(a):

Obdivuji trpělivost...já si spíš říkám:
"...", do čehos to duši dal

Za "..." možno doplňit dle libosti příroda, kterékoliv oblíbené božstvo a tak...

29.1.2022 20:49

" Tlustý lidi maj děti normálně. Znám hodně hubených, co děti nemaj a nemůžou. Co teď?"

Obezita i vychrtlost jsou udávány jako jedny z možných příčin poruch plodnosti

29.1.2022 20:50

no, zmínit klidně jo
ale nezabít tím to téma původní a to je možný vliv očkování proti covidu na plodnost ženy

A co konkrétně chcete vědět?

Očkuje se dva roky....zeptejte se za deset let.

29.1.2022 20:53

A co konkrétně chcete vědět?

Očkuje se dva roky....zeptejte se za deset let.

Radši se zeptám - víš, proč se zde rozjela debata očkování x plodnost?

29.1.2022 21:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Někdy to beru od Vás jako legraci, ale tohle je regulérní kok.tina. Tlustý lidi maj děti normálně. Znám hodně hubených, co děti nemaj a nemůžou. Co teď?
Trháte plevel pěkně ručně, přírodně? Čím myjete nádobí, čím perete, co na vlasy?
Si tady můžem povídat do rána :-) Ale lidi si to prostě udělali sami. Hlavně tím, že před pravdou zavíraj oči.

Megííí, píšu svoje zkušenosti, s čím jsem se setkala já. Pokud vy znáte lidi, kteří to tak vůbec nemají, stačí to napsat, ne? Co teď? Nic, jen máme dva příklady, pro a proti, takže můžem zkonstatovat, že obezitou to nebude? Plevel se snažím opravdu trhat ručně, ale přiznám, že u chodníků jsem po pokusech s horkou vodou a vypalováním...se pokorně vrátila k Roundupu. Vlasy si myju moukou, žádnou chemii už několik let nepoužívám. Tabletu do myčky bio. Na nádobí v ruce klasicky Jar. Nechápu, co tím chcete říct. Píšu: pokud možno neškodění. Ale nejsem fanatik, v potoce mýdlem s jelenem neperu

29.1.2022 21:02

Kvůli jedné odkazované studii o zánětech?

Myslíte opravdu, že dopad očkování proti covidu na plodnost žen či na cokoliv jiného vám bude do hloubky a srozumitelně objasněn na diskuzi o psech?

Kdybych byla jako žíně, tak dám k dobru dva případy z mého okolí, kdy oba 35 let, po třetí dávce očkování čekají v létě druhého potomka a zatím vše dobré, druhá žena v požehnaném věku 43 let neočkovaná, po v loni v listopadu prodělaném covidu na rizikovém těhotenství doma, porodí asi v květnu třetí dítě (s třetím tatínkem, ale to je vedlejší) ...obě matky hubené, ta starší po operaci střev a biologické léčbě....

Ale vážně, na vaši otázku ohledně očkování plodnosti žen si opravdu musíte počkat...zatím nejsou (a ani nemohou být) data.

29.1.2022 21:03

Také ta doktorka povídala: "po očkování by se lidé měli tři měsíce vyhnout početí, takže pokud se bude očkovat co šest měsíců, těch možností razantně ubývá".

To mi přišlo zajímavé, protože mně tu informaci o tom, že bychom se po očkování měli vyhnout početí, nikdo neřekl, a to jsem se snažila i hledat na netu v příbalových letácích těch vakcín.

Nemám žádné studie a důkazy, věřím téhle doktorce a stačí mi to na to, abych už se očkovat proti covidu nenechala. A jasně, pokud si budu chtít udělat výlet třeba do Afriky, budu muset podstoupit fůru očkování, stejně jako uznávám očkování proti tetanu a dalším zlým nemocem i s případnými vedlejšími účinky.

29.1.2022 21:04

lesnížínka napsal(a):

O té obezitě to není fakt pravda. Ze svýho okolí znám víc případů a ti kluci fakt obézní nebyli a nejsou. Ale je fakt, že o tom, že budou mít s plodností problémy, se vědělo defakto už v jejich cca 3 letech.
O bolestech mi povídejte, znám moc dobře. Ovšem když budete mít z HA týden migrénu jak prase, tak tím spíš není o co stát. A to už mně nějaká plodnost taky může být ukradená.
Já mám děti tři a ty děti by taky chtěly děti, takže pochopitelně přemýšlím jinak než vy. Ne že po mě potopa, ale chtěla bych celkem logicky, aby moje děti byly šťastné a spokojené, to tak prostě bývá.

29.1.2022 21:05

" Tlustý lidi maj děti normálně. Znám hodně hubených, co děti nemaj a nemůžou. Co teď?"

Obezita i vychrtlost jsou udávány jako jedny z možných příčin poruch plodnosti

No jo, tuk a estrogen, však ok, ale není to pravidlo a je to léčitelné. Zatímco vakcíny, HA a DDT tady s námi budou navždy. Navěky věků. Amen.

29.1.2022 21:06

Také ta doktorka povídala: "po očkování by se lidé měli tři měsíce vyhnout početí, takže pokud se bude očkovat co šest měsíců, těch možností razantně ubývá".

To mi přišlo zajímavé, protože mně tu informaci o tom, že bychom se po očkování měli vyhnout početí, nikdo neřekl, a to jsem se snažila i hledat na netu v příbalových letácích těch vakcín.

Nemám žádné studie a důkazy, věřím téhle doktorce a stačí mi to na to, abych už se očkovat proti covidu nenechala. A jasně, pokud si budu chtít udělat výlet třeba do Afriky, budu muset podstoupit fůru očkování, stejně jako uznávám očkování proti tetanu a dalším zlým nemocem i s případnými vedlejšími účinky.

A ptala jste se té doktorky, proč to radí?

29.1.2022 21:08

no, zmínit klidně jo

Tak pokud jsem to zabila, tak se omlouvám, protože to rozhodně nebylo mým úmyslem.

29.1.2022 21:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Obdivuji trpělivost...já si spíš říkám:
"...", do čehos to duši dal

Za "..." možno doplňit dle libosti příroda, kterékoliv oblíbené božstvo a tak...

Repto každý, kdo má jiný názor je prostě blb, že jo? Nebo...umíte diskutovat i slušně? Nebudu mít nikdy stejný názor jako většina, protože můj život je od většiny hodně odlišný, tedy i pohledy na něj.

29.1.2022 21:10

Myslím, že ta doktorka prezentovala spíš svůj vlastní pohled, než ověřená fakta 😉

29.1.2022 21:12

A ptala jste se té doktorky, proč to radí?

Nebylo potřeba se ptát, zabývá se plodností už desítky let a průběžně pracuje s destíkama žen. Čili to, že tohle očkování cyklus ovlivňuje, je aktuální pozorování z praxe, nikoliv dohady na téma "mám dvě sestřenice a ty nemají problém".

29.1.2022 21:14

Ale jinak rozhodně nemám v úmyslu tady někoho o něčem přesvědčovat. Jen jsem si říkala, že když tu o tom před časem byla řeč, přidám nově získané info. Toť vše.

29.1.2022 21:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak to je celkem hustá info. A to je o početí. Jsem zvědavá, co tedy budou dělat ti lidi, co dali očkovat děti jen, aby mohli na hory Jistě, v dobré víře. Ale...

29.1.2022 21:15

Já koukala na dva příbaláky a tam je "Údaje o vylučování vakcíny COVID-19
Vaccine Janssen do mateřského mléka nejsou k dispozici."
Další:
"Není známo, zda se vakcína Comirnaty vylučuje do lidského mateřského mléka. "
Nebo třeba:
Interakce s jinými léčivými přípravky a jiné formy interakce:
Nebyly provedeny žádné studie interakcí.

A tím to pro mě skončilo.

29.1.2022 21:17

Nebylo potřeba se ptát, zabývá se plodností už desítky let a průběžně pracuje s destíkama žen. Čili to, že tohle očkování cyklus ovlivňuje, je aktuální pozorování z praxe, nikoliv dohady na téma "mám dvě sestřenice a ty nemají problém".

Jak ovlivňuje očkování proti covidu cyklus? Zkracuje ho? Prodlužuje? Nedochází k ovulaci? Nebo...?

29.1.2022 21:29

Asi tuším, proč 3 měsíce.
a) někam se zpracovaná vakcína vypaří
b) studie na pár desítkách párů obsahovaly testování po týdnu, dvou,... a třech měsících od očkování
b) tak dlouho se tvoří rozmnožovací buňky

29.1.2022 22:46
assil

XXX.XXX.121.3

Jak ovlivňuje očkování proti covidu cyklus? Zkracuje ho? Prodlužuje? Nedochází k ovulaci? Nebo...?

Někde vejš máte odkaz na studii, stručně asi posunuje, prodlužuje, zesiluje.

29.1.2022 23:03
assil

XXX.XXX.121.3

Tady zajímavá tabulka, včetně covidu, ale myslím to neplatí už pro omikron
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_disease_case_fatality_rates

neverend

29.1.2022 23:41
neverend

XXX.XXX.213.247

Místo vakcíny vyvinuli spolehlivou antikoncepci.😄😄 Ono se to tedy dá čekat s těmi rychloběžnými vakcínami. Jinak děkujeme dobrovolným laboratorním myším za prokázanou službu vědě.😄 Tvl ty mě ráno sežerou.😄

30.1.2022 00:06

Neotěhotnět po prodělané jakékoliv nemoci (což můžou být i nezádoucí účinky po očkování na kovid) nám bylo doporučováno už kdysi před cca 20 lety pediatričkou...důvod je že při horečkách, nemoci se mohou poškodit spermie, vajíčka...já se na důvod zeptala a nevím, proč to proč nepoložila doktorce i Keriton a "vytváří" další mýtus jak doktoři "mlží" ohledně očkování...že jako ví víc než obyčejní lidé, což se nesmí pouštět ven.
Antkoncepce a její dlouhodobé používání je velký, obrovský zásah do plodnosti a celkového hormonální profilu ženy a nějaké očkování na kovid je proti tomu s jeho vedlejšími účinky chudý příbuzný. Nevím do jaké míry je prozkoumáno braní antikoncepce a současné očkování, třeba vzhledem třeba k těm trombozám a karcinogením účinkům.

Jinak jak se pozná, že na vás už "leze" přechod? sice antikoncepci neužívám, ale to si takhle myslíte, že už máte ty návaly a noční pocení, že už to přišlo, protože holky v práci už to dávno mají a on je to ve finále omikron.(pravděpodobně) Potvora jedna, takže ty příznaky nočního pocení mohu potvrdit, jinak rýma, trochu zalehlé uši, bez teploty, bez únavy, bolest zad, bolest hlavy ...ale zrovna jsem měla periodu, takže noční pocení před je normální(v mojem věku) bolest hlavy k periodě také, obyčejně trpím na bolení podbřišku, teď bolely záda a holky v práci to potvrdily, že je taky...rozvinul se mi kašel, něco vás pořád lechtá v krku a nemůžete to odkašlat, až se skoro dávíte, pár kolegyň mělo i ATB. Jak se mohou některé příznaky blížícího se přechodu pěkně schovat do příznaků kovidu...

30.1.2022 01:07

lesnížínka napsal(a):
Megííí, píšu svoje zkušenosti, s čím jsem se setkala já. Pokud vy znáte lidi, kteří to tak vůbec nemají, stačí to napsat, ne? Co teď? Nic, jen máme dva příklady, pro a proti, takže můžem zkonstatovat, že obezitou to nebude? Plevel se snažím opravdu trhat ručně, ale přiznám, že u chodníků jsem po pokusech s horkou vodou a vypalováním...se pokorně vrátila k Roundupu. Vlasy si myju moukou, žádnou chemii už několik let nepoužívám. Tabletu do myčky bio. Na nádobí v ruce klasicky Jar. Nechápu, co tím chcete říct. Píšu: pokud možno neškodění. Ale nejsem fanatik, v potoce mýdlem s jelenem neperu

Zabíjíte bakterie, které mohly pomoct s HA a DDT v prostředí. Glyfosát nelze z potravin omýt, zabít vařením, ani mražením. Mají ho v sobě zvířata, lidé, vylučuje se do prostředí a tak pořád dokola. Neplodnost, karcinogen, poškození plodu, autismus a další. Tohle vše děláte a podporujete největšího haj.la Monsanto.

Miriam33

30.1.2022 01:10
Miriam33

XXX.XXX.226.0

neverend napsal(a):
Já bych se s tím zdravotnictvím tady moc nevytahoval nad to v USA.🙂 S ošetřením odpovídajících kvalit mám špatné zkušenosti akorát zde.😄 Nakonec i mojí mamku odoperovala soukromá klinika a ne ta "státní". Kamarádovi vrtala zubní zdravý zub a na Mělníku poslali domů člověka s akutním zánětem slepého střeva domů se "vyprdět" a dát si horkou koupel.😐

To je echt blbá oblast na to dostat se do nemocnice. Těch "vyhlášených" nemocnic je tam víc. Lidi se tam bojí dostat, aby se ještě vrátili živí domů.
Co jsem zpět na Moravě, jsem klidnější, i když i tady se prý poslední roky pohoršili. Zatím koho jsme do nemocnic z rodiny vyslali, byl nám vrácen v lepším stavu (tuk, ťuk).

neverend

30.1.2022 02:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Miriam33 napsal(a):
To je echt blbá oblast na to dostat se do nemocnice. Těch "vyhlášených" nemocnic je tam víc. Lidi se tam bojí dostat, aby se ještě vrátili živí domů.
Co jsem zpět na Moravě, jsem klidnější, i když i tady se prý poslední roky pohoršili. Zatím koho jsme do nemocnic z rodiny vyslali, byl nám vrácen v lepším stavu (tuk, ťuk).

Jj,slyšel jsem od lidí vážně zážitky k neuvěření. No a teď vlastně i zažil.🙂 Docela si lidi chválí Mladou Boleslav. Ostatně tam odvezla záchranka toho člověka co se mu po horké koupeli nepodařilo vyprdět ten slepák.😄

30.1.2022 03:29
malea

XXX.XXX.100.2

neverend napsal(a):
Jj,slyšel jsem od lidí vážně zážitky k neuvěření. No a teď vlastně i zažil.🙂 Docela si lidi chválí Mladou Boleslav. Ostatně tam odvezla záchranka toho člověka co se mu po horké koupeli nepodařilo vyprdět ten slepák.😄

Copak horká voda, to je ještě dobrý. Mně byla na slepak doporučena psychoterapie a jóga 😀😀

30.1.2022 05:20
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Manželova kolegu zrovna odvezli na psychiatrii.
Když tam omdlel - zkolaboval(?)
pak teprve zjistili že je to slepák.

Miriam33

30.1.2022 06:03
Miriam33

XXX.XXX.226.0

Když mne pro bolest kolene poslala středočeská MUDra na sono břicha ( tak zdravé orgány tam prý ještě neviděli) a u slavného Apolináře jsme si musely se spolupacientkou regulovat kapačky a připomínat, že máme dostat léky, gynekoložčina prenatální péče jak ze středověku, ztratila jsem úplně iluze o tamním zdravotnictví. Abych nebyla jen negativní, existují i výjimky...potkala jsem skvělého usaře v Kralupech a dobrou neuroložku v Praze.

30.1.2022 07:16

lesnížínka napsal(a):

Ve vyspělých zemích určitě. Otázka, jak jsou na tom ty rozvojové. DDT je pro ně levné a to může rozhodnout. Ale nemám aktuální informace.

30.1.2022 07:19

lesnížínka napsal(a):

Pod to se podepisuji - křeče, bolesti až mdloby každý měsíc...po tom se mi fakt nestýská.

30.1.2022 07:21

Ale obezita opravdu může být překážkou pro otěhotnění (zabřeznutí) - tukem obalené vaječníky nebo ucpané vejcovody. Platí to u zvířat (krávy, kozy, ovce), zatučnělá slepice může přestat snášet. Tak proč by měla být žena výjimkou?

30.1.2022 07:34

Kometo, mohla byste se kouknout do vlákna Starý pes na můj včerejší příspěvek ve 20:22h?
Stála bych o váš názor na věc.
A o názory dalších taky, víc hlav víc v ví. Děkuji.

30.1.2022 08:15

Kometo, mohla byste se kouknout do vlákna Starý pes na můj včerejší příspěvek ve 20:22h?
Stála bych o váš názor na věc.
A o názory dalších taky, víc hlav víc v ví. Děkuji.

Přečetla, odpověděla.

30.1.2022 08:18
Terven

XXX.XXX.103.178

Já teda na vakcíně taky nenechám nit suchou, ale co se týče vedlejších účinků typu trombóza-embolie, HAK suverěnně vede, tam je to prokàzané a holka po dvacitce s trombózou není žádná vzácnost. Za mýho mládí měly trombózy jenom babičky.
Ale i v případě covid vakcíny rozumnější lékaři nemlží a předepisujou predisponovaným lidem ředění.

30.1.2022 08:24

Terven napsal(a):
Já teda na vakcíně taky nenechám nit suchou, ale co se týče vedlejších účinků typu trombóza-embolie, HAK suverěnně vede, tam je to prokàzané a holka po dvacitce s trombózou není žádná vzácnost. Za mýho mládí měly trombózy jenom babičky.
Ale i v případě covid vakcíny rozumnější lékaři nemlží a předepisujou predisponovaným lidem ředění.

Jo jo, zrovna mám jednu 17letou slečnu marod s embolií. Jestli bere HA, jsem se maminky samozřejmě neptala, jenom předpokládám, že ano. Ale co vím určitě, že kouří. Což je taky další predispozice.

30.1.2022 09:33

No jo, tuk a estrogen, však ok, ale není to pravidlo a je to léčitelné. Zatímco vakcíny, HA a DDT tady s námi budou navždy. Navěky věků. Amen.

ano
a od megí mě zvláště mrzí užití slova "pravidlo", protože jistě ví, že jde o pravděpodobnost

"Kvůli jedné odkazované studii o zánětech?"
nezaznamenala jsem odkaz na studii o zánětech

"Myslíte opravdu, že dopad očkování proti covidu na plodnost žen či na cokoliv jiného vám bude do hloubky a srozumitelně objasněn na diskuzi o psech?"
na této i jiných diskuzích je srozumitelně objasněno mnohé, někdy i do hloubky, a mnohdy je v diskuzích na hloubkové objasnění odkázáno

"Kdybych byla jako žíně, tak dám k dobru dva případy z mého okolí, kdy oba 35 let, po třetí dávce očkování čekají v létě druhého potomka a zatím vše dobré, druhá žena v požehnaném věku 43 let neočkovaná, po v loni v listopadu prodělaném covidu na rizikovém těhotenství doma, porodí asi v květnu třetí dítě (s třetím tatínkem, ale to je vedlejší) ...obě matky hubené, ta starší po operaci střev a biologické léčbě...."
jednotlivé případy jsou takřka o ničem, cenu mají pouze jako vstup do statistiky (min.), výsledkem které bude opět pravděpodobnost

"Ale vážně, na vaši otázku ohledně očkování plodnosti žen si opravdu musíte počkat...zatím nejsou (a ani nemohou být) data."
pokud to je na mne, tak se zajímám z konkrétního důvodu a něco "někdy" mi je u pr.dele
zajímá mě, zda může být očkování dalším relevatním hřebíčkem do rakve mít děti

30.1.2022 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zabíjíte bakterie, které mohly pomoct s HA a DDT v prostředí. Glyfosát nelze z potravin omýt, zabít vařením, ani mražením. Mají ho v sobě zvířata, lidé, vylučuje se do prostředí a tak pořád dokola. Neplodnost, karcinogen, poškození plodu, autismus a další. Tohle vše děláte a podporujete největšího haj.la Monsanto.

Glyfosfátem nestříkám pochopitelně zemědělskou půdu, ale chodníky. Jestli vám to uleví, poslední dobou používám spíš garlon, takže možná monsanto nepodporuju(netuším, kdo tam vyrábí účinné látky) Víc jak tohle moje stříkání, by vás měli zajímat zemědělci, kteří glyfosfát používají k postříkání obilí, aby ho ,,uzráli". Máme z toho všichni mouku.

30.1.2022 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jo jo, zrovna mám jednu 17letou slečnu marod s embolií. Jestli bere HA, jsem se maminky samozřejmě neptala, jenom předpokládám, že ano. Ale co vím určitě, že kouří. Což je taky další predispozice.

K trombózám, jak tu někdo vzpomínal babičky, tak to si dovolím oponovat, trombózy jsou záležitostí spíš mladších lidí a kuřáci...ti jsou k tomu předurčení i bez HA. Příbuzný měl trombozu ve stehně, málem přišel o nohu, kuřák, cca ve 40letech. Můj taťka tromboza v ruce...nekuřák, jenže cukrovka, cca v 45letech, v 50 pak infarkt, fatální. Jo...já jsem zapomněla, ony se tu ty příklady nesmí dávat, kdo někoho takového zná, tak je blb Tu školačku jste taky neměla vzpomínat

30.1.2022 12:21
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

hmn...

Za mě vám to nikdo říct nemůže, ani kdyby chtěl. Fakt se to vědět nemůže.

Proto by si ten dotyčný (předpokládám mladý, zdravý) člověk,.který chce děti ještě mít měl dobre rozmyslet, zda očkování podstoupí... zejmena pokud to podstoupí jen proto, aby mohl tam a tam.

Já svoje děti nedala, nepřišel mi k tomu důvod, ale jsou to "prckove" bude jim 14 let a nic nas k tomu extra nenutilo.

Kamarádka dcery je
bylo ji v tu dobu 13 let - rozjel se jí zánět dělohy a prsních žláz. Brala pak 2 měsíce atb. Bylo to týden po druhé dávce . Zda to bylo tím či něčím jiným? Mě to přišlo varovné, její mámě ne a holka půjde na jaře na dávku třetí.

Ale jiným dětem nic tak hrozneho po očkování nebylo,. Znám jich blíže ockovanych asi 10 .
Já když se mi děti narodily jsem se rozhodla, že je budu očkovat jen proti povinným očkováním a pak těm, které jsou konkrétně nebezpečné pro ně
Což si myslím, že covid momentálně pro ně není.
a proto riskovat případné nežádoucí účinky nebudu

30.1.2022 12:38

"Za mě vám to nikdo říct nemůže, ani kdyby chtěl. Fakt se to vědět nemůže."

RozaTonda, půvabné je to, že jsem se nezapojila do této diskuze s jakýmkoliv dotazem (nabídku keriton o info do sz jsem zaregistrovala a s dovolením využiji), ale s tím, že tato problematika se bude týkat i žen užívající aktuálně HAK.

viz výše......

30.1.2022 12:39
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
K trombózám, jak tu někdo vzpomínal babičky, tak to si dovolím oponovat, trombózy jsou záležitostí spíš mladších lidí a kuřáci...ti jsou k tomu předurčení i bez HA. Příbuzný měl trombozu ve stehně, málem přišel o nohu, kuřák, cca ve 40letech. Můj taťka tromboza v ruce...nekuřák, jenže cukrovka, cca v 45letech, v 50 pak infarkt, fatální. Jo...já jsem zapomněla, ony se tu ty příklady nesmí dávat, kdo někoho takového zná, tak je blb Tu školačku jste taky neměla vzpomínat

Ja jsem na tom asi jako vy a tedy asi stejně omezena jako vy :-(

Myslím, že každý trochu soudný a ohleduplný člověk se snaží přírodě ulevit, nezatěžovat ji, zbytečně ji nezamořovat chemii a sám pro své dobré svědomí se chovat jak nejlíp umí.
Ale necítím se tak mocná, abych zachránila všechny a všechno.

Co se HA týče někdy ve svých plodnych letech ji užívala téměř většina z nás... otěhotněla pak po vysazení snad každá, která o to stala. Někdo dřív, někdo později, ale myslím, že na tom pak se podílí víc skutečnosti než jen HA

Třeba za sebe - spoustu zkušenosti a změn názoru jsem nabrala až věkem, zkušenostmi a co vím nebo řeším teď v 45ti mě vůbec ve dvaceti řešit nenapadlo

30.1.2022 12:42
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

"Za mě vám to nikdo říct nemůže, ani kdyby chtěl. Fakt se to vědět nemůže."

RozaTonda, půvabné je to, že jsem se nezapojila do této diskuze s jakýmkoliv dotazem (nabídku keriton o info do sz jsem zaregistrovala a s dovolením využiji), ale s tím, že tato problematika se bude týkat i žen užívající aktuálně HAK.

viz výše......

Ano, tak půvabné to je zde vždycky, a rozjede se to tak :-)

Taky jsem nabídku keriton ohledně této diskuze využila, protože mě to zajímá.

uvedla jsem Vám příklad, který mi varující přišel.
Vše ostatní uvidíme bohužel až časem

30.1.2022 12:42

lesnížínka napsal(a):
Glyfosfátem nestříkám pochopitelně zemědělskou půdu, ale chodníky. Jestli vám to uleví, poslední dobou používám spíš garlon, takže možná monsanto nepodporuju(netuším, kdo tam vyrábí účinné látky) Víc jak tohle moje stříkání, by vás měli zajímat zemědělci, kteří glyfosfát používají k postříkání obilí, aby ho ,,uzráli". Máme z toho všichni mouku.

Na potravinové plodiny glyfosát nesmí už asi tři roky. Plošný zákaz pro "doma" použití není, protože EU řekla, že toxicita pro vodní org. nevadí a s rakovinou prý to nic nemá :-) povolení plošné je platné do konce roku. Teď záleží, kolik kdo zaplatí za podvodné studie. Před deseti lety např. bylo 50 % spotřebováno na obiloviny. Kdo teda používal tu druhou polovinu z milionu litrů? Jen na chodníček přece... to nemá cenu...
Vy pořád nechápete koloběh vody.

hmn_: reakce byla taková, protože tady někdo dělá, že problém ve vodě neexistuje a může za to obezita, jinak by to bylo napsáno jinak

30.1.2022 12:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Na potravinové plodiny glyfosát nesmí už asi tři roky. Plošný zákaz pro "doma" použití není, protože EU řekla, že toxicita pro vodní org. nevadí a s rakovinou prý to nic nemá :-) povolení plošné je platné do konce roku. Teď záleží, kolik kdo zaplatí za podvodné studie. Před deseti lety např. bylo 50 % spotřebováno na obiloviny. Kdo teda používal tu druhou polovinu z milionu litrů? Jen na chodníček přece... to nemá cenu...
Vy pořád nechápete koloběh vody.

hmn_: reakce byla taková, protože tady někdo dělá, že problém ve vodě neexistuje a může za to obezita, jinak by to bylo napsáno jinak

Megíí, líbí se mi, jak všechno dokážete rozpitvat na prvočísla Ano, projděte se vesnicí a koukněte, kolik je tam u vás zahrádkářů. Při té příležitosti se zeptejte, co používají třeba na obaleče...a přečtěte si příbalový leták. Ano, mezi zahrádkářema se bez mrknutí oka používá a je doporučováno moře chemie. Já ji nepoužívám, jablka mi sežere tudíž obaleč, každoročně. A pořád naivně doufám, že když to tu nevyvraždím, nakonec se najde někdo, kdo ho sežere. Ale vy se celé léto plazíte po chodníčkách a kutáte plevel. Nebo chodník nemáte a tudíž nemáte šajn.

30.1.2022 12:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

hmn...

Za mě vám to nikdo říct nemůže, ani kdyby chtěl. Fakt se to vědět nemůže.

Proto by si ten dotyčný (předpokládám mladý, zdravý) člověk,.který chce děti ještě mít měl dobre rozmyslet, zda očkování podstoupí... zejmena pokud to podstoupí jen proto, aby mohl tam a tam.

Já svoje děti nedala, nepřišel mi k tomu důvod, ale jsou to "prckove" bude jim 14 let a nic nas k tomu extra nenutilo.

Kamarádka dcery je
bylo ji v tu dobu 13 let - rozjel se jí zánět dělohy a prsních žláz. Brala pak 2 měsíce atb. Bylo to týden po druhé dávce . Zda to bylo tím či něčím jiným? Mě to přišlo varovné, její mámě ne a holka půjde na jaře na dávku třetí.

Ale jiným dětem nic tak hrozneho po očkování nebylo,. Znám jich blíže ockovanych asi 10 .
Já když se mi děti narodily jsem se rozhodla, že je budu očkovat jen proti povinným očkováním a pak těm, které jsou konkrétně nebezpečné pro ně
Což si myslím, že covid momentálně pro ně není.
a proto riskovat případné nežádoucí účinky nebudu

Proto, když mi brácha říkal, že uvažují očkovat i malou(8let) jsem si klepala na čelo, proč jako? No jak infekce slábnula, tak vyčkávali, zrušili rezervaci a nakonec neočkovali. Omikron má teď, respektive byla,,nachlazená" jeden den.

30.1.2022 12:59

lesnížínka napsal(a):
Megíí, líbí se mi, jak všechno dokážete rozpitvat na prvočísla Ano, projděte se vesnicí a koukněte, kolik je tam u vás zahrádkářů. Při té příležitosti se zeptejte, co používají třeba na obaleče...a přečtěte si příbalový leták. Ano, mezi zahrádkářema se bez mrknutí oka používá a je doporučováno moře chemie. Já ji nepoužívám, jablka mi sežere tudíž obaleč, každoročně. A pořád naivně doufám, že když to tu nevyvraždím, nakonec se najde někdo, kdo ho sežere. Ale vy se celé léto plazíte po chodníčkách a kutáte plevel. Nebo chodník nemáte a tudíž nemáte šajn.

No já mám tolik, na co stačím. Ano, přiznávám, mám jen jeden chodník a jeden barák, takže to obejdu jednou za čas a po dešti vytrhám. Někdy vezmu i motyčku!

30.1.2022 13:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No já mám tolik, na co stačím. Ano, přiznávám, mám jen jeden chodník a jeden barák, takže to obejdu jednou za čas a po dešti vytrhám. Někdy vezmu i motyčku!

Za 20let možná nebudete stačit ani na to. Mám taky jen jeden barák, mimochodem. A hlavně...vám ho nezávidím Víte, ona teorie je hezká věc, to mi taky jde. Praxe to pak ukáže poněkud jinak

30.1.2022 13:31

lesnížínka napsal(a):
Za 20let možná nebudete stačit ani na to. Mám taky jen jeden barák, mimochodem. A hlavně...vám ho nezávidím Víte, ona teorie je hezká věc, to mi taky jde. Praxe to pak ukáže poněkud jinak

Hele ale mně eště nebylo 40, vybrala jsem si to proto, že na to stačim, práce se nebojim a když to nebude chtít dítě nebo pes s Kocourkem, tak to prodám a koupim byt za 200 tisíc korun českých na Floridě.

30.1.2022 13:33

lesnížínka napsal(a):

Ale my taky chodníky udržujeme ručně, ale nemáme zámkovou dlažbu, která je v tomhle na ho.no.

30.1.2022 13:50

tak to já si ten chodník teda tím roudupem vezmu, a okapový chodníček taky.

ne, stydět se za to nebudu. mám taky jen jeden barák, ale je tady spoustu jiných míst, kde je plevel potřeba plít ručně a spoustu jiné práce.

30.1.2022 14:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale my taky chodníky udržujeme ručně, ale nemáme zámkovou dlažbu, která je v tomhle na ho.no.

Tak a o tom to je. Každý chodník není betonový Taky nemám zámkovku, nevím jestli ,,bohužel"? Mám krásný kostkový, i příjezdovku. Jenže člověku nějak nedojde, že je rozdíl mít tohle v zástavbě uprostřed města, kam se plevel nedostane...možná jeden omylem a mít to uprostřed polí. To je ta praxe, o které mluvím.

30.1.2022 14:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

tak to já si ten chodník teda tím roudupem vezmu, a okapový chodníček taky.

ne, stydět se za to nebudu. mám taky jen jeden barák, ale je tady spoustu jiných míst, kde je plevel potřeba plít ručně a spoustu jiné práce.

Téda Bodlinko, že vy jste líná vzít motyku do ruky, bych si o vás nemyslela..

30.1.2022 14:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hele ale mně eště nebylo 40, vybrala jsem si to proto, že na to stačim, práce se nebojim a když to nebude chtít dítě nebo pes s Kocourkem, tak to prodám a koupim byt za 200 tisíc korun českých na Floridě.

Ty voe, na Floridě jsou byty za 200tisíc? Jako fakt? Ne, že tam bych chtěla, do USA vážně ne, k tomu mám stejný odpor jak k Rusku, ale jinak podobně: až se mi nebude chtít tady dřít a nebude tu mamka, o kterou se budu muset postarat já, tak se seberem a budem bydlet jinde, na 99% v teple. Sranda bude, jestli toho já dožiju, jestli nepůjdu dřív než ta mamka Ale vize dobrá

30.1.2022 14:27

lesnížínka napsal(a):
Ty voe, na Floridě jsou byty za 200tisíc? Jako fakt? Ne, že tam bych chtěla, do USA vážně ne, k tomu mám stejný odpor jak k Rusku, ale jinak podobně: až se mi nebude chtít tady dřít a nebude tu mamka, o kterou se budu muset postarat já, tak se seberem a budem bydlet jinde, na 99% v teple. Sranda bude, jestli toho já dožiju, jestli nepůjdu dřív než ta mamka Ale vize dobrá

Hele, dyť Vás nikdo nenutil dělat chodníček jak naši okresku, že jo :-) Mohla jsem si za stejné peníze koupit dvoutřípatrový dům s pozemkem jak půl vsi, ale co bych s tím právě dělala? A mě nějaká travička u chodníčku nějak netočí. Mezi těmi velkými kostkami jí to i sluší. Teda tak do 5 cm, pak už jde pokosit. Ale mít zahradu jak stadion a muset tam lít břečky, dík, nechci :-) Moje matka vždy jak vidí travičku v chodníčku, tak jde plít, asi závislost, já to nepochopím, co je na tom betonu hezké. Prej jak můžu nechat trávu růst u chodníčku. Asi nejsem normální. Prášky mi na to dejte.

30.1.2022 14:58

lesnížínka napsal(a):
Téda Bodlinko, že vy jste líná vzít motyku do ruky, bych si o vás nemyslela..

to není o lenosti, je to o tom vědět, co je důležité a co není důležité. glyfosát pro mě důležitý není. chodníčky mám dlažbu a to těch spár se motykou nedostanu. po dešti něco někde jde vytrhat ručně, ale jedy jsou jedy a horkou vodou to zalívat nebudu.

a motyku si nechám na pletí záhonů.

30.1.2022 15:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hele, dyť Vás nikdo nenutil dělat chodníček jak naši okresku, že jo :-) Mohla jsem si za stejné peníze koupit dvoutřípatrový dům s pozemkem jak půl vsi, ale co bych s tím právě dělala? A mě nějaká travička u chodníčku nějak netočí. Mezi těmi velkými kostkami jí to i sluší. Teda tak do 5 cm, pak už jde pokosit. Ale mít zahradu jak stadion a muset tam lít břečky, dík, nechci :-) Moje matka vždy jak vidí travičku v chodníčku, tak jde plít, asi závislost, já to nepochopím, co je na tom betonu hezké. Prej jak můžu nechat trávu růst u chodníčku. Asi nejsem normální. Prášky mi na to dejte.

Pardon za výraz, ale ta hňupina s pokosením nás napadla taky, když jsem to odmítnula stříkat. Jenže...milá, hnusná travička se hezky vysemenila ve třech centimetrech, takže teď už je lautr po celé příjezdovce a semínka ve spárách napadané do zásoby na 10let Megíí, někdo má vizi založit si rodinu, postavit domeček a v něm šťastně žít a vychovávat děti až do smrti. Někdo má vizi děti nemít, postavit si dům, založit krásnou zahradu a v ní se v klidu nimrat, vypěstovat si vlastní jídlo a starat se o zvířátka až do smrti. Jak to dopadá, vám asi nemusím říkat, ale málokdy ty představy dopadnou...

30.1.2022 15:34

abych měla čas na to nimrání, je potřeba chodníček polít dominátorem :D

je to v předzahrádce, tam prostě plevel být nemůže. bych tematicky nezapadala do ulice, kde se na předzahrádky prostě hodně hraje.

30.1.2022 15:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

abych měla čas na to nimrání, je potřeba chodníček polít dominátorem :D

je to v předzahrádce, tam prostě plevel být nemůže. bych tematicky nezapadala do ulice, kde se na předzahrádky prostě hodně hraje.

U nás naštěstí ne, to bych byla totálně out Mamka z mojí předzahrádky šílí. Mě je v podstatě jedno, co je za zdí, protože naše ulice je stále ve výstavbě Kopali tu na podzim kanalizaci, poničili mi plot a vybudované parkoviště, cesta před je jak po divokých sviních, každý den Worka chudák ani neví jak jít, aby se nějak dostal od baráku

30.1.2022 16:29

lesnížínka napsal(a):
Tak a o tom to je. Každý chodník není betonový Taky nemám zámkovku, nevím jestli ,,bohužel"? Mám krásný kostkový, i příjezdovku. Jenže člověku nějak nedojde, že je rozdíl mít tohle v zástavbě uprostřed města, kam se plevel nedostane...možná jeden omylem a mít to uprostřed polí. To je ta praxe, o které mluvím.

Netvrdím bohužel, mně se zámkovka nelíbí. 😉

30.1.2022 16:41

Netvrdím bohužel, mně se zámkovka nelíbí. 😉

záleží, dají se vidět i zámkovky, které skoro nevypadají jako zámkovky, ne všechno musí být takový ty betonový kosti (doslova, ve tvaru kosti)

30.1.2022 17:08

záleží, dají se vidět i zámkovky, které skoro nevypadají jako zámkovky, ne všechno musí být takový ty betonový kosti (doslova, ve tvaru kosti)

To je možný, ale v době, kdy jsme chodník dělali, se mně nic nelíbilo a teď to už měnit nebudu. Jinak do vjezdu máme zatravnovaci panely a to se jen poseká, jinak se to nijak udržovat nemusí.

30.1.2022 19:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zpátky ke koronaviru. Historie se možná opakuje???
https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/epidemii-koronaviru-uz-svet-zrejme-zazil-v-roce-1890-40385346#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=3sftn53s05p-202201301831&dop_id=40385346&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Jééé, to je náhoda. Včera(předevčírem?) jak se vytasili s tím dalším koronavirem od netopýrů jsem uvažovala a bavila se o tom s mužem. Moje otázka zněla: od kdy víme, že to, čemu se říkalo chřipka nebyl už náhodou nějaký koronavirus? Od určité doby mají chřipky čísla, ale to je otázka pár desetiletí. Předtím jsme všichni věděli hov... To je jak s těmi čísly tady...nejtíž, když má něco číslo

31.1.2022 12:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jinak hlásím: první barák v ulici - omikron. Mluvila jsem se sousedem. Co děláš doma? Jde ke mě: ty to nevíš, máme covid Tak co ke mě lezeš! Zůstal stát tři metry ode mě(ví, že jsem hluchá) a prý: minulé pondělí pozitivní syn, šesťák, pak dcera, do čtvrté, pak on a od pátku je nemocná žena. Jak je jí? ,,Dobrý, jen trochu nachcípaná, unavená" Máte horečku? ,,Ne, nikdo jsme neměli". Vy jste očkovaní? ,,Jo, my jo a děcka ani nepoznali, že mají covid"

31.1.2022 17:54
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Jinak hlásím: první barák v ulici - omikron. Mluvila jsem se sousedem. Co děláš doma? Jde ke mě: ty to nevíš, máme covid Tak co ke mě lezeš! Zůstal stát tři metry ode mě(ví, že jsem hluchá) a prý: minulé pondělí pozitivní syn, šesťák, pak dcera, do čtvrté, pak on a od pátku je nemocná žena. Jak je jí? ,,Dobrý, jen trochu nachcípaná, unavená" Máte horečku? ,,Ne, nikdo jsme neměli". Vy jste očkovaní? ,,Jo, my jo a děcka ani nepoznali, že mají covid"

Aaaa , koukám, už to jde od nás na Moravu
Mate ve vesnici školu?
Jestli ju ,tak nás to do 2 týdnu sfrnklo jak velká voda

31.1.2022 19:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Aaaa , koukám, už to jde od nás na Moravu
Mate ve vesnici školu?
Jestli ju ,tak nás to do 2 týdnu sfrnklo jak velká voda

My jsme byli celé ty dva roky prakticky bez nakažených, jen pár jedinců. Všude zamořeno, u nás klídek. Až už všichni promoření, celá ČR, u nás začla epidemie Delty a čísla letěla do nebeských výšin. Když začala pomalu klesat konečně, plynule navázal Omikron a zase to frčí. Ano, školy máme, u nás i v přidružené vesnici, ale stav tam neznám(jen tuším ) protože žádné školou povinné děcka v rodině nemáme. Ty co máme, jsou v Praze.

31.1.2022 21:33

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No vono to neni zas psina. Bud drzet celibat, modlit se aby neselhala guma, smirit se s kopou decek nebo brat ha. Ono teliska, kroužky a injekce zdaleka nejsou pro kazdou. Takze holt se zobou prasky no.

No, vidíte a za nás stačil acylpyrin ( jsem pozadu, já vím )

1.2.2022 07:51

Pro dobrou náladu, kovid ať táhne někam. 🤘🤘🤘

https://www.youtube.com/watch?v=7F3eRabNAzI&list=RDIQIUSchuRu8&index=5

1.2.2022 08:35

No, vidíte a za nás stačil acylpyrin ( jsem pozadu, já vím )

Acylpyrin mezi kolena?

1.2.2022 10:15

Acylpyrin mezi kolena?

Já to neřekla :-)).

1.2.2022 10:28
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Acylpyrin mezi kolena?

No, i tato situace se ale dá řešit, že. :-)

1.2.2022 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já to neřekla :-)).

Hmm, tak to jste si to mládí tedy užily

1.2.2022 12:24

Pro dobrou náladu, kovid ať táhne někam. 🤘🤘🤘

https://www.youtube.com/watch?v=7F3eRabNAzI&list=RDIQIUSchuRu8&index=5

Murray, Smith a Gers opět nezklamali, solička fenomenální, silný Dickinsonův hlas k tomu, není co dodat

1.2.2022 12:30

Murray, Smith a Gers opět nezklamali, solička fenomenální, silný Dickinsonův hlas k tomu, není co dodat

Na vás jsem myslela, že se ráda podíváte. Mě tohleto po ránu občas dokáže perfektně nabít.

1.2.2022 12:47

Miriam33 napsal(a):

“Vyhlášených” nemocnic je…
Systémová chyba?

https://www.opojisteni.cz/spektrum/sichtarova-a-vavrusa-mame-nejlepsi-zdravotnictvi-na-svete-jen-zabiji-lidi/c:21711/

1.2.2022 13:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Systémová chyba?

https://www.opojisteni.cz/spektrum/sichtarova-a-vavrusa-mame-nejlepsi-zdravotnictvi-na-svete-jen-zabiji-lidi/c:21711/

Dobré, pravdivé, doufám, že se (u některých ) rozplyne ta iluze o českém zdravotnictví, kterou tu léta někdo vytváří. Jinak z druhé strany. Moje švagrová má tyhle služby jednou měsíčně a zase má v týdnu volné dny. Netvrdím, že je to všude, ale před touhle službou, by dotyčný doktor snad mohl vybírat ten volný den, ne?

1.2.2022 14:27
assil

XXX.XXX.121.3

Systémová chyba?

To je přesně naše nemocnice, člověka hoděj na postel a perou do něj oblbováky, kdo by se namáhal s diagnozou a léčením, známou tak připravili o ledvinu. Bohužel pokud by si člověk volal záchranku, tak skončí tam.

1.2.2022 14:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

assil napsal(a):
To je přesně naše nemocnice, člověka hoděj na postel a perou do něj oblbováky, kdo by se namáhal s diagnozou a léčením, známou tak připravili o ledvinu. Bohužel pokud by si člověk volal záchranku, tak skončí tam.

Vitalita.cz

U omikronu odběry z nosu nestačí
SZÚ také doporučuje provádět vždy odběr z nosu i krku. „V případě infekce variantou omikron se ukazuje odběr z nosu (nosohltanu) jako nedostatečný,“ uvádí ve své zprávě.

V případě přetrvávajících potíží pak doporučuje zopakovat test (například před zahájením léčby), část příznakových pacientů může totiž být pozitivní až druhý až čtvrtý den od nástupu příznaků

jeden negativní PCR neznamená, že jste fakt negativní. A hlavně, můžete být pozitivní az den 9ty ,po vymizení příznaků

1.2.2022 15:00

"jeden negativní PCR neznamená, že jste fakt negativní. A hlavně, můžete být pozitivní az den 9ty ,po vymizení příznaků "

pozitivní automaticky neznamená ani nemocný, ani infekční

1.2.2022 15:02

"jeden negativní PCR neznamená, že jste fakt negativní. A hlavně, můžete být pozitivní az den 9ty ,po vymizení příznaků "

Ale bere se jako infekční, když musí být v karanténě. Nebo je zase nějaká změna? Pes aby se v těch nařízeních vyznal.

1.2.2022 15:12

ale nedělá se, respektive tuším nebude, dělat kontrolní, neb pozitivní můžeš být hoooodně dlouho, aniž by to něco znamenalo

1.2.2022 15:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vitalita.cz

SZÚ také doporučuje provádět vždy odběr z nosu i krku. „V případě infekce variantou omikron se ukazuje odběr z nosu (nosohltanu) jako nedostatečný,“ uvádí ve své zprávě.

V případě přetrvávajících potíží pak doporučuje zopakovat test (například před zahájením léčby), část příznakových pacientů může totiž být pozitivní až druhý až čtvrtý den od nástupu příznaků

jeden negativní PCR neznamená, že jste fakt negativní. A hlavně, můžete být pozitivní az den 9ty ,po vymizení příznaků

U omikronu tvrdili nevím, jestli ještě tvrdí, že se drží právě v nosohltanu, tedy v horních cestách dýchacích, takže pak nechápu, proč tento výtěr nestačí? AG jesrtli vůbec zachytí, tak až už jste v podstatě zdraví, bez příznaků a PCR někdy až na druhý pokus.

1.2.2022 15:33
assil

XXX.XXX.121.3

Vitalita.cz

No jo, jenže do odběrových míst to ještě nestačilo doputovat.

1.2.2022 15:34
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Jenže problém je, že když nám vyšel prvni test (5ty den) negativní mohla jsem si rict, že je to tedy jen rýma a vyslat děti i sebe mezi ostatní, protože jsme negativní a končila nám izolace,.
V ten moment by jsme to přenesli vesele dal.

Málokdo je tak urputný a jde 2x ,s dcerou dokonce 3x

1.2.2022 15:36
assil

XXX.XXX.121.3

Jenže problém je, že když nám vyšel prvni test (5ty den) negativní mohla jsem si rict, že je to tedy jen rýma a vyslat děti i sebe mezi ostatní, protože jsme negativní a končila nám izolace,.
V ten moment by jsme to přenesli vesele dal.

Málokdo je tak urputný a jde 2x ,s dcerou dokonce 3x

No ale vždyť o to jde, promořit co nejvíc lidí, však už se ví, že i ta pětidenní karanténa je moc krátká, ale udělala se tak, aby lidi mohli brzo do práce a přitom zůstala alespoň nějaká jako že se něco dělá.

1.2.2022 15:40

"však už se ví, že i ta pětidenní karanténa je moc krátká,"

VÍ se?
nebo se domnívá?

1.2.2022 15:41

Myslím, že se pořád ví kulový a střílí se od boku.
Prostě se všichni promoříme, jen se to neřekne na plnou hubu.

1.2.2022 15:43

"Vím, že nic nevím" - a ještě to nevím přesně......
To přece řekl někdo chytrý ( tedy bez toho dodatku )

1.2.2022 15:48

"Vím, že nic nevím" - a ještě to nevím přesně......
To přece řekl někdo chytrý ( tedy bez toho dodatku )

Jako autor bývá uváděný Sokrates, ale prý to nikdy neřekl. 😂

1.2.2022 15:51

Včera mě ohledně Ag testů pobavil učitel v ZUŠce. Volal, že dcera bude mít hodinu tentokrát on-line, protože byl právě VYLOSOVÁN jako pozitivní 😂😂

1.2.2022 16:07

https://www.tiktok.com/@babisjekral/video/7054314526560341254?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Toto mi přišlo. K smíchu, nebo k pláči?
( Nevím, jestli to takhle půjde spustit, nejsem internetový magnát. Třeba to Megíí opraví )

1.2.2022 17:47

https://www.tiktok.com/@babisjekral/video/7054314526560341254?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Toto mi přišlo. K smíchu, nebo k pláči?
( Nevím, jestli to takhle půjde spustit, nejsem internetový magnát. Třeba to Megíí opraví )

Ste to sem dala jak profík! :-) ale to je jeden dem.ent vedle druhýho, vůbec netuším, co to říká. Asi nic, že jo?

1.2.2022 21:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Včera mě ohledně Ag testů pobavil učitel v ZUŠce. Volal, že dcera bude mít hodinu tentokrát on-line, protože byl právě VYLOSOVÁN jako pozitivní 😂😂

Tak antigen to je šílenost sama

Náš příběh je také "vtipný "
Muj bracha měl pozitivní antigen 17.1. , příznaky úplně stejné jako my - únava, zvýšená teplota, bolest hlavy, kloubů
PCR negativní 21.1. , jelikož mu stále nebylo dobře, další PCR 26.1. opět negativní.

Jelikoz mu není stále dobře, dnes si ho lékař odvážil prvně pozvat do ordinace ! Odvaha trvala do té doby, než se bratr rozkašlal v čekárně- v tu chvíli se otevřely dveře a sestra ho vykázala domů a ať zavolá z domova pro postup léčby ... další postup je - hádejte? Běžte na další PCR

Bráchovi je 52 let, má za sebou řádné očkování na covid + diagnózu CHOPN, řádně si platí X let zdravotní pojištění a přesto , když potřebuje nema šanci se dostat na vyšetření snad jinak než si snad zavolat rychlou

1.2.2022 21:29

Můžu vám napsat zprávu?

1.2.2022 21:35

Můžu vám napsat zprávu?

Jasně 👍

1.2.2022 22:28
assil

XXX.XXX.121.3

"však už se ví, že i ta pětidenní karanténa je moc krátká,"

VÍ se?
nebo se domnívá?

Ví, těch studií je už víc, tady máte třeba jednu menší z Harvardu, můžete si dohledat izraelské a anglické https://dash.harvard.edu/handle/1/37370587

1.2.2022 22:45

Jasně 👍

Máte tam odpověď.

2.2.2022 23:05
assil

XXX.XXX.121.3

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/soud-pustil-neockovane-do-restauraci-40385872#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=VsTSVx2oVPT-202202021143&dop_id=40385872&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A schválila vláda, co jim taky zbejvalo
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/konec-certifikatu-do-restauraci-a-na-akce-budou-moci-lide-bez-ockovani-9-unora-40385945#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=i6sACZiQerJ-202202022204&dop_id=40385945&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

2.2.2022 23:08

assil napsal(a):
A schválila vláda, co jim taky zbejvalo
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/konec-certifikatu-do-restauraci-a-na-akce-budou-moci-lide-bez-ockovani-9-unora-40385945#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=i6sACZiQerJ-202202022204&dop_id=40385945&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No vida, že já se očkovala.

3.2.2022 03:01
GAELLE

XXX.XXX.66.235

No vida, že já se očkovala.

Přece kvůli zdraví jste se očkovala a ne kvůli hospodě
Kdoví s čím přijdou na podzim.
A ten pandemický zákon to je taky něco.
Konečně vyrazím ke kadeřnici a na podologii. Jupí

3.2.2022 08:09

GAELLE napsal(a):
Přece kvůli zdraví jste se očkovala a ne kvůli hospodě
Kdoví s čím přijdou na podzim.
A ten pandemický zákon to je taky něco.
Konečně vyrazím ke kadeřnici a na podologii. Jupí

..ježíš já napřed přečetla ..a na patologii

3.2.2022 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..ježíš já napřed přečetla ..a na patologii

Tak tam už by mohla taky jen se tam nikdo moc necpe

Hlásím, že omikron už měla minulý týden celá naše ulice(kdo tedy neměl už předtím) Tři baráky co zbývaly, včera pozitivní poslední sousedka, která už jela na test, jestli po té ,,chřipce" může do práce...a má pozitivní Omikron

3.2.2022 10:46

lesnížínka napsal(a):

Hlásím, že omikron už měla minulý týden celá naše ulice(kdo tedy neměl už předtím) Tři baráky co zbývaly, včera pozitivní poslední sousedka, která už jela na test, jestli po té ,,chřipce" může do práce...a má pozitivní Omikron

..no u nás v práci to padá jako zralé hrušky...zítra nastupuju, tak jsem zvědavá jednak zda testem projdu a jednak zda tam nakonec nezůstanu sama jako kůl v plotě...

3.2.2022 11:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..no u nás v práci to padá jako zralé hrušky...zítra nastupuju, tak jsem zvědavá jednak zda testem projdu a jednak zda tam nakonec nezůstanu sama jako kůl v plotě...

Jak mi ráno říkala sousedka na mateřské, která podle všeho byla nemocná už dávno, respektive jsou všichni imrvere: není test, není covid

3.2.2022 11:24

lesnížínka napsal(a):

Omikron je opravdu lehká chřipečka, už to píše i Dr. Štefánek, kterýho sem kdysi dala Terven a kterýho jsem taky začala na FB sledovat. Jeho poslední příspěvek zní:

A jen dodávám, že tím nemyslím Covid zcela ignorovat, jako kdyby neexistoval. Lidé s příznaky respirační infekce, pokud jsou nahraditelní, by měli zůstávat doma a mohou se dobrovolně testovat antigeny, podobně testování na Covid se může provádět u hospitalizovaných pacientů, možností je celá řada... Určitě bude taky vhodné dále studovat mutace a vyvinout novější typ vakcín, které budou moci být eventuálně použité u rizikové populace příští podzim podobně jako to děláme s chřipkou.

Což není nic proti ničemu, s tím souhlasím naprosto, prskající a chrchlající lidi, ať už mají kovida či něco jiného, by měli v rámci možností zůstat doma a nešířit infekci kolem sebe.

3.2.2022 11:46

lesnížínka napsal(a):
Jak mi ráno říkala sousedka na mateřské, která podle všeho byla nemocná už dávno, respektive jsou všichni imrvere: není test, není covid

..no jo no...

3.2.2022 11:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Omikron je opravdu lehká chřipečka, už to píše i Dr. Štefánek, kterýho sem kdysi dala Terven a kterýho jsem taky začala na FB sledovat. Jeho poslední příspěvek zní:

A jen dodávám, že tím nemyslím Covid zcela ignorovat, jako kdyby neexistoval. Lidé s příznaky respirační infekce, pokud jsou nahraditelní, by měli zůstávat doma a mohou se dobrovolně testovat antigeny, podobně testování na Covid se může provádět u hospitalizovaných pacientů, možností je celá řada... Určitě bude taky vhodné dále studovat mutace a vyvinout novější typ vakcín, které budou moci být eventuálně použité u rizikové populace příští podzim podobně jako to děláme s chřipkou.

Což není nic proti ničemu, s tím souhlasím naprosto, prskající a chrchlající lidi, ať už mají kovida či něco jiného, by měli v rámci možností zůstat doma a nešířit infekci kolem sebe.

Ano, omikron je lehčí chřipka,- vetšinou každý, kdo ho prodělal to asi potvrdí.

Prava chřipka byla daleko,.daleko horší.

Snad další mutace budou minimálně stejně přátelské, vyvine se vakcína, která k něčemu bude a svět se poučí, že větru, dešti neporučí (i když o tom pochybuji )

3.2.2022 12:15

Podepíše prezident Pandemic zákon? Za roušku 600 tisíc pokuta :D
Teoreticky při těch cenách nemovitostí, když prodám chalupu, tak na to budu mít :-)
Omezení (ne zavření, to je klíčové) podniků bez odškodnění, karanténa přes sms, žádné žádosti o nouzový stav... oni ho už nepotřebují :-)
35 hodin jednání :-) Místo řešení, že máme tak drahé energie, že už skoro není co jíst. A v Polsku na půl roku 0 DPH na jídlo jako mléko, maso, chleba,... + snížení na energie a třetina Evropy ruší opatření.
O co tady jde? Nechápu. Musíme být nejlepší ve všem. Nejlepší dem.nti třeba taky.

3.2.2022 13:28
assil

XXX.XXX.121.3

Podepíše prezident Pandemic zákon? Za roušku 600 tisíc pokuta :D
Teoreticky při těch cenách nemovitostí, když prodám chalupu, tak na to budu mít :-)
Omezení (ne zavření, to je klíčové) podniků bez odškodnění, karanténa přes sms, žádné žádosti o nouzový stav... oni ho už nepotřebují :-)
35 hodin jednání :-) Místo řešení, že máme tak drahé energie, že už skoro není co jíst. A v Polsku na půl roku 0 DPH na jídlo jako mléko, maso, chleba,... + snížení na energie a třetina Evropy ruší opatření.
O co tady jde? Nechápu. Musíme být nejlepší ve všem. Nejlepší dem.nti třeba taky.

Zvlášť vypečená je ta karanténa přes sms, se ví, že určitě procento sms nikdy nedorazí a operátoři taky doručení sms nijak negarantují, ale když vám sms nedojde, pokutu za nedodržení karantény a ne zrovna malou, dostanete. A to už pomíjím tu skutečnost, že tím vláda nařizuje všem mít telefon a mít ho stále zapnutý.

3.2.2022 15:30

assil napsal(a):
Zvlášť vypečená je ta karanténa přes sms, se ví, že určitě procento sms nikdy nedorazí a operátoři taky doručení sms nijak negarantují, ale když vám sms nedojde, pokutu za nedodržení karantény a ne zrovna malou, dostanete. A to už pomíjím tu skutečnost, že tím vláda nařizuje všem mít telefon a mít ho stále zapnutý.

nedávno mi přišla sms se zprávou, že můj PCR test byl negativní
jako dobrý, ale má to jeden háček - svůj první a zároveň poslední PCR test jsem absolvovala 4.1.2021 a pozitivní

takže sms jsou fakt "výhra"

3.2.2022 18:58
Zrzavci

XXX.XXX.121.191

assil napsal(a):
Ví, těch studií je už víc, tady máte třeba jednu menší z Harvardu, můžete si dohledat izraelské a anglické https://dash.harvard.edu/handle/1/37370587

Souhlas. Za nás teda můžu říct, že krátká je.
Já budu zítra volat doktorce - neschopenku mám do zítra. A vijoláá, dneska se mi to zhoršilo. Resp. během včerejška už bylo jasný, že to nebude úplně bez ztráty kytičky, jak se to tvářilo zpočátku. Bolí krk, dutiny, klouby, takže na odchod do kanclu to v pondělí nevidím. PCR test vyšel pozitivní minulou neděli. Ale musím říct, že u nás běželo všechno naprosto v pohodě. V sobotu v poledne test a neděli už v půl čtvrtý ráno SMS, že jsem si vylosovala pozitivitu (nic mi nebylo). Má drahá půle, která už to jela od středy, resp. od úterka, kdy se sám sobě nezdál a udělal si antigen - negativní - , tak jemu přišla naopak ve stejnou dobu SMS, že je negativní - přes chrchlání, bolest v krku a to, že měl z nosu vodovodní kohoutek. Takže kdyby měl jen týden karanténu a nepřibylo mu k tomu karanténování se mnou, tak to taky nebude dostačující.

4.2.2022 11:01

Tak jsem si plánovala volný víkend a kolegyně onemocněla a test jí vyšel pozitivní, takže si to střihnu nonstop...naštěstí to bylo v době jejího volna, takže nevyřadila celý pracovní kolektiv.
To už fakticky nemohlo přijít v lepší dobu...mám tady na návštěvě dceru, no defakto se vidíme večer, než jdeme spát...rozbilo se mi auto, v pondělí jsem měla jet do servisu, tak teď vůbec nevím, kdy se tam dostanu. Potřebovala bych mamce poshánět nějaký věci...no není kdy a ve finále doma jsou všichni tak trochu načuřelý, protože se o malého štěněcího ďábla musí starat nonstop...a já jsem načuřelá, protože chodit na socializační procházky v noci, kdy nikde není ani noha je tak nějak na nic, zvlášť když přijedu domů v půl osmý večer a to už ani malýho brát nemůžu, protože je čas na večeři a pak už jde spát a na nějaký procházkování se mi krajcvajc.
A to nemluvím o tom, že ho potřebuju jet naočkovat...

4.2.2022 17:32

tralala konečně jsem se dočkala

4.2.2022 18:00
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Omikronu nebo rozvolněni ?

4.2.2022 18:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Omikronu nejspíš, už ho fakt měli asi všichni, i ti(my) co jsme o tom nevěděli

Miriam33

4.2.2022 18:30
Miriam33

XXX.XXX.226.0

Na ja, taky v něm jedem. Vzhledem k tomu, že v okolí jsou města a vesnice oficiálně ze třetin nakažené, v reálu to bude víc, tak už asi člověk ani pomalu nemá koho ohrozit... U nás každý člověk v domácnosti má jiný průběh. Zajímavé.

4.2.2022 19:03

koronavirózy, písmenko nevím. no prostě těch pěti dní volna :o

4.2.2022 21:35
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):

U nás v rodině pořád nic, tak buď to proběhlo tajně nebo nevím.

5.2.2022 04:46
Dája6

XXX.XXX.237.15

lesnížínka napsal(a):

Tak u nás nic, žáden omikrón. Nikdo z blízké rodiny jsme ho zatím neměli. Manžel a já prodělaný kovid před rokem a 3x očkování, syn prodělaný kovid s celou rodinkou před rokem a jsou neočkovaní. My i syn neustále testování a nic ani karanténa, že by jsme se jako s někým potkali a to všichni chodíme do práce.
Já opravdu zatím nikoho neznám kdo měl a má omikrón.
Dája

5.2.2022 07:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dája6 napsal(a):
Tak u nás nic, žáden omikrón. Nikdo z blízké rodiny jsme ho zatím neměli. Manžel a já prodělaný kovid před rokem a 3x očkování, syn prodělaný kovid s celou rodinkou před rokem a jsou neočkovaní. My i syn neustále testování a nic ani karanténa, že by jsme se jako s někým potkali a to všichni chodíme do práce.
Já opravdu zatím nikoho neznám kdo měl a má omikrón.
Dája

Pokud vám tam přešla vlna covidu, delty či čeho, omikron mít nemusíte. U nás nepřešla a teď mají všichni omikron.

5.2.2022 07:47

lesnížínka napsal(a):
Pokud vám tam přešla vlna covidu, delty či čeho, omikron mít nemusíte. U nás nepřešla a teď mají všichni omikron.

Kolem mě přešlo všechno (děti ve škole) a zatím nic.

5.2.2022 08:04
Dája6

XXX.XXX.237.15

lesnížínka napsal(a):

Asi si myslím, že tady v Havířově a okolí byl ten pravý covid, ještě nebyly roznesene odnože.

5.2.2022 12:10

Tak nevím : Je to klaun ? Nebo je to ta připravenost nové vlády ? Za nás se říkalo : Hoďte na něj síť !

5.2.2022 12:47

Tak nevím : Je to klaun ? Nebo je to ta připravenost nové vlády ? Za nás se říkalo : Hoďte na něj síť !

Jako fakt? Jako, pivo so natočit umím, vlastně i něco uvařit, ale...v restauraci jsou snad nějaké hygienické předpisy, ne?

Neregistrovaný uživatel

5.2.2022 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.77

Jako fakt? Jako, pivo so natočit umím, vlastně i něco uvařit, ale...v restauraci jsou snad nějaké hygienické předpisy, ne?

Tak co se tyce piva je fajn Pub. Tam clovek sedi u stolu s pipou a točí si sám i běžne 😁

5.2.2022 15:28

Ne, je to vtip. Žádný takový článek neexistuje 😉

5.2.2022 17:15
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Ne, je to vtip. Žádný takový článek neexistuje 😉

To se mi ulevilo.
Už jsem di představovala pracovní Karanténu lékaře

"Krev by si pacienti odebírali běžně sami a uvažovali jsme i nad menšími operačními zákroky- jako slepák žlučník, kýlu by pacient taky mohl zvládnout sám

5.2.2022 18:42

A co teprve zubní lékařství....
Mohly by se nabízet sady na doma - Zaplombuj si sám - akumulátorová minivrtačka, malý kompresůrek, malá špachtlička, amalgám rozehřát nad svíčkou a k tomu dvě deci lékárnického lihu pro citlivky

5.2.2022 18:47

To se mi ulevilo.

"Krev by si pacienti odebírali běžně sami a uvažovali jsme i nad menšími operačními zákroky- jako slepák žlučník, kýlu by pacient taky mohl zvládnout sám

Něco podobného už tady bylo - jak ušetřit práci policistům, záchranářům a pohřebákům, aby nemuseli jezdit k nehodám. Že kromě běžné lékárničky bychom vozili i krumpáč, lopatu a černý pytel, abychom přejetého rovnou zakopali.

5.2.2022 19:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To se mi ulevilo.

Tak k tomuto naše zdravotnictví spěje

5.2.2022 19:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mohly by se nabízet sady na doma - Zaplombuj si sám - akumulátorová minivrtačka, malý kompresůrek, malá špachtlička, amalgám rozehřát nad svíčkou a k tomu dvě deci lékárnického lihu pro citlivky

Tak to by jste se divila, ale jsou už takoví koumesové...můj bývalý soused si sám vrtá a cementuje zuby sám už léta. Je fakt, že on moc nemluví, takže výsledek jsem nikdy neviděla jen tuším, že už tam nejspíš žádné nemá, protože co se nepovedlo, to si vytrhnul...dle slov jeho ženy

5.2.2022 22:07
GAELLE

XXX.XXX.66.235

No teď už je to celkem k prdu a jedno když od 9.2. se vše ruší

5.2.2022 22:22
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Krásná dárková sada pod stromeček

5.2.2022 22:23
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Něco podobného už tady bylo - jak ušetřit práci policistům, záchranářům a pohřebákům, aby nemuseli jezdit k nehodám. Že kromě běžné lékárničky bychom vozili i krumpáč, lopatu a černý pytel, abychom přejetého rovnou zakopali.

Čistá práce

5.2.2022 22:36
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

GAELLE napsal(a):

Jooooo, bodlinka je nemoderní a jde s křížkem po funuse

Ale i my, když už máme konecně tečku, vyšli jsme si s mužem minulou sobotu do jedné restaurace, včera do druhé, s dětma na bazén, holky na bruslení... nutím všude aktivně tečku, zda chtějí vidět, že ji MÁME a nikoho to už nezajímá...

Taky jsme se teď nasmály s dcerou a jeji kamarádkou... dcera neočkovaná po prodelani se ted nemusí testovat a kamarádka očkovaná tak musí, protože neprobělala a to prý se očkovala, aby nemusela

Fakt akorát tak fraška

6.2.2022 06:54

GAELLE napsal(a):

tak Bodlince asi slo o ty dny volna v karantene ted

6.2.2022 15:40
GAELLE

XXX.XXX.66.235

tak Bodlince asi slo o ty dny volna v karantene ted

Tak to potom jo. Mně jde o kadeřnici a bazén. A hospodu

Miriam33

6.2.2022 18:02
Miriam33

XXX.XXX.226.0

Jak málo někdy stačí ke štěstí. Blbá zelená nesmyslná privilegujicí tečka.
Toho Omikrona jsme nejspíš měli všichni, ale oficiálně potvrzeného mám jen já. Všechny děti stihly odmarodit před testem a vyšly negativně. Kdyby ty odporné restrikce nezrušili, tak si na zimní sporty a veškeré kulturní akce můžem zase nechat zajít s dětma chuť. Ne, že bych musela všude, ale aspoň sem tam nějaký koncert, kino, bruslak, lyže, ples, pro malou bazén nebo maškarní, ..... Loni jsem nevzala kvůli "Tečce" děti ani na oslavu svátku do cukrárny. Nikdy jsem se necítila tak poníženě, jako loni, kvůli názorům, které by byly dřív brány maximálně jako opatrnost.
Z radosti že máme proděláno, jsem začala zjišťovat programy kin...

6.2.2022 19:14
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Miriam33 napsal(a):
Jak málo někdy stačí ke štěstí. Blbá zelená nesmyslná privilegujicí tečka.
Toho Omikrona jsme nejspíš měli všichni, ale oficiálně potvrzeného mám jen já. Všechny děti stihly odmarodit před testem a vyšly negativně. Kdyby ty odporné restrikce nezrušili, tak si na zimní sporty a veškeré kulturní akce můžem zase nechat zajít s dětma chuť. Ne, že bych musela všude, ale aspoň sem tam nějaký koncert, kino, bruslak, lyže, ples, pro malou bazén nebo maškarní, ..... Loni jsem nevzala kvůli "Tečce" děti ani na oslavu svátku do cukrárny. Nikdy jsem se necítila tak poníženě, jako loni, kvůli názorům, které by byly dřív brány maximálně jako opatrnost.
Z radosti že máme proděláno, jsem začala zjišťovat programy kin...

Ano, opravdu "málo" stačí pak ke štěstí... i když ono to "málo" je pro běžný život strašně moc

Měli jsme to stejně
Jen s tím rozdílem že jsme PCR podstoupili vícekrát, než nám vyšel konecně pozitivní.
Nebylo možné,aby jsme byl někdo se stejnými příznaky negativní , a chtěli jsme mít tečku. Která teď už nikoho nezajímá

Berme to tak, že člověk pak prožije neskonalý pocit štěstí i za to, že může na bazén, na večeři a ta slast co nás čeká příští týden v kině

Ale smutne je na tom to, že očkování bylo v tuto chvíli pro VĚTŠINU lidí k prdku, že roznášeli očkovaní stejně jako neočkovani ,omikronem se nakazili naprosto stejně, se stejnými příznaky... že diskriminace neockovanych byla ze zdravotního pohledu úplně zbytečná a byl to jen obyčejný, sprostý nátlak donutit co nejvíce lidí se naockovat něčím, o čem toho nikdo moc neví, že se lhalo a lže se doposud
Že se dělalo z nepovinného očkování povinné, ale když se mělo skutečně stát povinné pěkně se z toho vycouvalo, protože co kdyby z toho ty následky někdy byly, že... tak zodpovědnost padá na občana, jeho svobodne rozhodnutí to bylo, nikdo ho do toho nenutil
Zajímalo by mě kolik politiků je skutečně naockovaných

6.2.2022 19:33

ta slast co nás čeká příští týden v kině

Neberte to jako rýpání, jsem zvědavá zcela upřímně : Na co se chystáte ?

6.2.2022 19:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A já to tak v klidu pročítám a nechává mě to zcela chladnou kosmetika, kadeřník, pedikůra...nic, nevyužívám. Kino, bazén, restaurace...tu nemáme, takže nic. Nelyžuju, necestuju. Takže protikoronová opatření mi byla jedno, zrušená opatření...jsou mi zase jedno

6.2.2022 19:40

Spider-man!

6.2.2022 19:47

lesnížínka napsal(a):
A já to tak v klidu pročítám a nechává mě to zcela chladnou kosmetika, kadeřník, pedikůra...nic, nevyužívám. Kino, bazén, restaurace...tu nemáme, takže nic. Nelyžuju, necestuju. Takže protikoronová opatření mi byla jedno, zrušená opatření...jsou mi zase jedno

Mám to podobně, ale u mě je to tím, že jsem stará a líná, možná taky mlsná a spořivá........
Než riskovat nedobrou drahou večeři - to si radši uvařím. Daleko víc než opatření mi vadí letošní divná zima.

6.2.2022 19:48

Spider-man!

To fakt někde hrají, není to strašně staré?

6.2.2022 19:59

To fakt někde hrají, není to strašně staré?

strašně staré... ne. dobře, premiéra už to není, ale pořád ho dávají.

6.2.2022 20:22

Miriam33

6.2.2022 20:28
Miriam33

XXX.XXX.226.0

Ano, taktéž, dcera na Spidermana touží jít (já chtěla na Dunu)... a já se na to klidně kouknu doma na tv a zaplavu si hygieničtěji ve vaně a stejně nakonec stejně stojím pod svahem a vedle ledu a jen na dětičky koukám při lyžování a bruslení, ale jich je mi líto, protože tak rychle rostou a spousta radostí jim nesmyslně utekla. Kluk přišel o závěrečný ples v ZŠ(budiž, to se ještě o covidu moc nevědělo), dcera o kroužek kytary, přestala zpívat, přišla o sportovní kroužky... Vyděsila mne ta nejmladší, když si onehdy zkoušela roušku a v jednom obchodě se prodavačka ptala, kolik jí je, že by ho měla mít. Má čerstvě tři. Doufala jsem, že už doba roušková bude pryč.

6.2.2022 21:47

lesnížínka napsal(a):

A kam teda chodíte? Nechci rejpat, ale já si nějak neumím představit být jen doma nebo na zahradě, jsem docela společenský člověk. Nepotřebuju denně hospodu, ale třeba konkrétně pro mě je důležité setkávání s přáteli pejskaři, takže výstavy, výcvik, cokoliv. Kdybych neměla psy, tak asi bych i do kina a na bazén ráda zašla. Na kosmetiku jsem nikdy nechodila, na pedikúru taky ne, to si dělám sama, kadeřnice jednou za rok mi stačí.

6.2.2022 21:52
GAELLE

XXX.XXX.66.235

A kam teda chodíte? Nechci rejpat, ale já si nějak neumím představit být jen doma nebo na zahradě, jsem docela společenský člověk. Nepotřebuju denně hospodu, ale třeba konkrétně pro mě je důležité setkávání s přáteli pejskaři, takže výstavy, výcvik, cokoliv. Kdybych neměla psy, tak asi bych i do kina a na bazén ráda zašla. Na kosmetiku jsem nikdy nechodila, na pedikúru taky ne, to si dělám sama, kadeřnice jednou za rok mi stačí.

Přesně. Nejvíc mi chybí setkání s přáteli a kamarádkami. Kafe, pivo, víno. V kině jsem nebyla roky, bazén potřebuju pro problémy s páteří a koleny. Na kosmetice jsem nebyla nikdy, kadeřnici vzhledem ke krátkým obarveným vlasům potřebuji.
Podologie není tak úplně jen pedikura.
To dvouleté sezení doma leze pěkně na mozek a neumím si představit žít v tom dobrovolně.
Rádi jsme jezdili i na dovolené a výlety a s tím teď byl taky konec.
Stačil mi lékař mimo město a musela jsem jídlo jíst venku na lavičce jak bezďák.
Doufám že už to všechno konečně skončí.

6.2.2022 22:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Né v poho, já nejsem absolutně společenský člověk, jediné co mi jde, je teda žvanění, ale to až po letech mlčení, protože jsem vlastně těžký introvert Stačí mi projít se po vsi, pokecat s tím, koho potkám, ráda mluvím se staršíma lidma, protože ti vypadají, že je to potěší. Mám velkou rodinu, kopu příbuzenstva, jsme celkem semknutí, takže stačí zvednout telefon a zavolat sestřenkám...Pár kamarádů, které vždycky ráda vidím, no ano a pejskaři hlavně, ale s těma se potkáváme, nebo za nima zajdu do zveráče. Kino už dávno ne, to si to radši pustím na telce doma, protože jak špatně slyším, vadí mi zesílené ruchy. Bez restaurace se obejdu, vařit umím a mám na to čas. V hospodě, jako v horpodě jsem nebyla nikdy...krom nějaké oslavy, na kterou jsem byla pozvaná. Nepiju.

6.2.2022 23:08
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):

My se chystáme/děti na UNCHARTED.

Já chápu, že někoho to nechává chladnym ,ale nas ne. Nedokážu si představit, nevyjit mezi lidi. Já bych zešílela. Ale chápu, že někdo to k životu nepotřebuje.

My rádi na bazén, děti na brusle, s mužem jdeme rádi do kina, divadla nebo i jen tak na kávu, večeři.
Predrazena asi je, ale já si rada pochutnam a beru to jako fajn zážitek:-) vařit taky umím,ale ráda si pochutnam někde jinde a od někoho jiného

S detma rádi na výlet, proste já lidi kolem sebe potřebuji

Kdybych neměla kadeřnici a masérku, které mě vzaly "na cerno i bez tečky" tak tohle by mě jediné donutilo se očkovat... mám kratší mikádo a potřebuji co 2 měsíce pristrihnout

6.2.2022 23:12

GAELLE napsal(a):
Přesně. Nejvíc mi chybí setkání s přáteli a kamarádkami. Kafe, pivo, víno. V kině jsem nebyla roky, bazén potřebuju pro problémy s páteří a koleny. Na kosmetice jsem nebyla nikdy, kadeřnici vzhledem ke krátkým obarveným vlasům potřebuji.
Podologie není tak úplně jen pedikura.
To dvouleté sezení doma leze pěkně na mozek a neumím si představit žít v tom dobrovolně.
Rádi jsme jezdili i na dovolené a výlety a s tím teď byl taky konec.
Stačil mi lékař mimo město a musela jsem jídlo jíst venku na lavičce jak bezďák.
Doufám že už to všechno konečně skončí.

S kamarádkou se scházíme doma, na výlety s kamarádkami jezdíme celou dobu, krátkou dovolenou v soukr. malém penzionu jsme stihly. Na procházkách s psicí mě nikdo neomezoval. Jen zahraniční dovolené jsem vynechala, to jsem nechtěla riskovat změny pravidel - a ty mi chybí, čas mi utíká a je ještě dost míst, kam bych se chtěla podívat.
A na výletě mi stačí tatranka a jabko do kapsy. Ani si nepřipadám jako bezďák.

6.2.2022 23:21
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

S kamarádkou se scházíme doma, na výlety s kamarádkami jezdíme celou dobu, krátkou dovolenou v soukr. malém penzionu jsme stihly. Na procházkách s psicí mě nikdo neomezoval. Jen zahraniční dovolené jsem vynechala, to jsem nechtěla riskovat změny pravidel - a ty mi chybí, čas mi utíká a je ještě dost míst, kam bych se chtěla podívat.
A na výletě mi stačí tatranka a jabko do kapsy. Ani si nepřipadám jako bezďák.

Jasně, že se dá všechno nahradit alternativně.

Ale kdyby třeba vaše děti, kdyz byly malé nemohly tam a tam jen proto ,že nejsou naockovane něčím, co nepotřebuji ,navíc když nevíte co jim to způsobí do budoucna .... třeba by Vás to taky štvalo.

Kdyby jste s nima nemohla do muzea nebo na film, výstavu, která je zajímá..

Nevím , třeba neštvalo mě ano.

Samozřejmě v dějinách a na světě jsou daleko horší situace, války, nemoce, které lidi ochromi a znemožní jim žití... ale i mě utíká čas ,kdy jsou děti malé a ráda bych jim dala co mohu, dokud mohu... nikdo neví co přijde další den

6.2.2022 23:39

Jasně, děti doplácely hodně. Kamarádky vnučka za 1. a 2. třídu odchodila 5 měsíců - místo 20. To je asi nejhorší. Ale děti jsou tvárné a doženou to.
Vnučka chodila na podzim do tanečních - a to jim tedy kovid zkazil, Věneček už se nekonal.

7.2.2022 07:18
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Jasně, děti doplácely hodně. Kamarádky vnučka za 1. a 2. třídu odchodila 5 měsíců - místo 20. To je asi nejhorší. Ale děti jsou tvárné a doženou to.
Vnučka chodila na podzim do tanečních - a to jim tedy kovid zkazil, Věneček už se nekonal.

A to je škoda , takové ty akce, na které člověk vzpomíná celý život. Různé závěrečné , Věneček , neteř zase přišla o maturak.

7.2.2022 07:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A to je škoda , takové ty akce, na které člověk vzpomíná celý život. Různé závěrečné , Věneček , neteř zase přišla o maturak.

O to to mám jednodušší, nemám děti, nemusím nikomu vymýšlet zábavu, Woruška už dojde kilometr a ten jsme mohli celou dobu. Do auta už bych ho teď nedostala, tedy vzít a hodit ho tam ano, šlo by, ale nemá to moc rád, tak bych mu to neudělala. Takže jsem měla hodně věcí jednoduchých. Do restaurace jsem taky občas zašla(mimo covid) ale prostě jdyž to nejde, nemám s tím problém.

7.2.2022 09:08

"A kam teda chodíte? "

no se psem

7.2.2022 12:31

Je to tak nějak, jak si to kdo udělá. Třeba Xerxovi si myslím, že měli i kovidový život docela pestrý :-))

7.2.2022 12:59

Je to tak nějak, jak si to kdo udělá. Třeba Xerxovi si myslím, že měli i kovidový život docela pestrý :-))

Tak určitě, každý to má jinak.
Já vzhledem k tomu, že i chodím do práce, tak nejsem zvyklá sedět doma a jen chodit po dědině, ráda prostě vypadnu i někam mimo.

7.2.2022 13:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já vzhledem k tomu, že i chodím do práce, tak nejsem zvyklá sedět doma a jen chodit po dědině, ráda prostě vypadnu i někam mimo.

A já když se mám někam vykopat, tak z toho mám trauma tři dny Néé, teď když se nikam nejezdí, tak se i těším, že třeba někam do Olympie, jenže po celodenním trajdání po obchodech jsem absolutně znechucená, mlátím se do hlavy, proč jsem si tohle vymyslela a co jsem si doprčic myslela...a vracím se zpátky na zem. Vždycky je to stejné jsem akorát vzteklá a otrávená

7.2.2022 13:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak třeba já jsem to zase nebrala vyloženě tak, že se musí sedět doma. Jo odpadly třeba ty hospody, no tak jsme se s kamarády nebo rodinou sházeli doma, jednou u nás, jednou u nich. Nejezdili jsme na večeře, zvládli jsme si nějakou "lepší večeři" udělat právě třeba takhle s kamarády doma. Ven se chodit mohlo, takže výlety, procházky - pořád při starým (krom teda období, kdy se nesměl opustit okres), a nebylo to jen o tom chodit po dědině, ale vypadli jsme klidně i někam jinam.

Co mě ale chybělo byly závody, kterých bylo spoustu zrušených kvůli nejistotě, co a jak bude. Takže lidi, z daleka, se kterými jsme se vídali třeba právě na závodech, tak ty jsem neviděla dlouho. A pak mi třeba chyběly koncerty, které se taky hojně rušily.

Jinak třeba s celodenním chozením po obchodech to mám stejně jako žínka - nebaví mě to, vyloženě mě to s.e.r.e. . Stejně tak ani moc nevysedávám s kamarádkami po kavárnách - jo občas zajdeme, fakt minimálně, ale jinak se spíš scházíme právě na to kafe u nás. Už roky se barvím doma, takže kadeřnice mi nechyběla, stříhá mě kamarádka doma... Kosmetika, pedikůra, masáže atd - to jsem neřešila nikdy.

7.2.2022 14:12

marcelaamax napsal(a):
Tak třeba já jsem to zase nebrala vyloženě tak, že se musí sedět doma. Jo odpadly třeba ty hospody, no tak jsme se s kamarády nebo rodinou sházeli doma, jednou u nás, jednou u nich. Nejezdili jsme na večeře, zvládli jsme si nějakou "lepší večeři" udělat právě třeba takhle s kamarády doma. Ven se chodit mohlo, takže výlety, procházky - pořád při starým (krom teda období, kdy se nesměl opustit okres), a nebylo to jen o tom chodit po dědině, ale vypadli jsme klidně i někam jinam.

Co mě ale chybělo byly závody, kterých bylo spoustu zrušených kvůli nejistotě, co a jak bude. Takže lidi, z daleka, se kterými jsme se vídali třeba právě na závodech, tak ty jsem neviděla dlouho. A pak mi třeba chyběly koncerty, které se taky hojně rušily.

Jinak třeba s celodenním chozením po obchodech to mám stejně jako žínka - nebaví mě to, vyloženě mě to s.e.r.e. . Stejně tak ani moc nevysedávám s kamarádkami po kavárnách - jo občas zajdeme, fakt minimálně, ale jinak se spíš scházíme právě na to kafe u nás. Už roky se barvím doma, takže kadeřnice mi nechyběla, stříhá mě kamarádka doma... Kosmetika, pedikůra, masáže atd - to jsem neřešila nikdy.

Ale tak přesně takhle jsem to myslela. Venku a na výletech jsme samozřejmě byli skoro pořád, to jsme i normálně. Ale třeba v létě mně ty hospody už docela chyběly, to naštěstí byly už otevřené zahrádky a tam testy tehdy nikdo nekontroloval. Jako ne že bych potřebovala v létě denně do hospody, ale když jsme si právě někam vyjeli, tak já většinou s sebou svačiny netahám, ale zajdeme si rádi někam na oběd.
Mně docela chyběly ty výstavy a výcvik, ale je fakt, že v zimě je to celkově takové víc mrtvé, začne se pořádně až na jaře a to už se moc těším, spoustu lidí jsem neviděla od podzimu, některé teda teď v Brně na výstavě.

Jinak s nákupy to mám stejně jak vy, nakupuju nerada a nejradši přes internet, abych do těch nákupáků nemusela jezdit. Když něco potřebuju, mám to tady do Takka kousek pod kopec, ale stejně tam moc nechodím.

8.2.2022 19:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jen technická: ví někdo něco o Fíkovnici?

8.2.2022 19:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):

Ano, psala mi v neděli

8.2.2022 19:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ano, psala mi v neděli

Aha, super díky Uvědomila jsem si, že se tu dlouho neobjevila, nebo jsem si alespoň nevšimnula.

8.2.2022 19:34

lesnížínka napsal(a):

Včera mně volala, je v pořádku.

8.2.2022 20:08

Ano, psala mi v neděli

Se mnou je taky v kontaktu.

8.2.2022 21:31
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Hm tak moji zprávu neotevřela od 27. ledna.

9.2.2022 10:55

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-pasy-pokuty-ockovani-tecka-certifikat.A220208_195436_domaci_wes?zdroj=top

A očkovat se už nikdo nemusí.

Pokud se ovšem někdo nechystá třeba na pracovní cestu do zahraničí

9.2.2022 11:00

Pokud se ovšem někdo nechystá třeba na pracovní cestu do zahraničí

Tak u nás ve firmě se aktuálně ven nedostanou ani ti očkovaní, všechno zrušeno, ba zakázáno.

A podle všeho se bude dále rozvolňovat. Včera jsem jela autobusem a roušku jsem měla jenom já, už to nikdo nenosí.
Přitom tento týden jsem až do pátku na homeoffice, protože u nás ve firmě ve velkém řádí omikron. I když to vlastně už nic moc není.

9.2.2022 12:40

Omikron má, zvlášť u dětí, lehký průběh. ( Nemusí to tak být vždy ). Problémy dělají neukáznění bl.bci. V neděli večer vrátili rodiče na intr pozitivního frekventanta. V pondělí ráno si dalších 5 rodičů jelo pro děti, které s ním přišly do styku. A 5 rodin má problém, kdo s dítětem bude - a mám pocit, že karantény se neplatí.

9.2.2022 14:56
assil

XXX.XXX.121.3

Omikron má, zvlášť u dětí, lehký průběh. ( Nemusí to tak být vždy ). Problémy dělají neukáznění bl.bci. V neděli večer vrátili rodiče na intr pozitivního frekventanta. V pondělí ráno si dalších 5 rodičů jelo pro děti, které s ním přišly do styku. A 5 rodin má problém, kdo s dítětem bude - a mám pocit, že karantény se neplatí.

Platí se to jako pracovní neschopnost, takže v případě dítěte asi normálně ošetřovačka.

neverend

9.2.2022 15:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak jsem si taky pořídil omicron. Všichni už ho kolem mě měli a tak tedy abych se nevymykal standardu.😄 První den mírně teplota, druhý den nic a teď třetí den už se nudím. Jen druhý den začal bolet zub moudrosti,ale to jsem vyřešil během pár minut svépomocí.🙂 Zubaře jsem totiž nesehnal,moje lékařka má covid a až na Kladno se mi nechtělo. Ošetření Rambo stylem akorát v hubě.😄

9.2.2022 15:08
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tak povídejte, jak se máte, jak se cítíte, jestli poctivě berete roušku, když mluvíte s Norou... :)

9.2.2022 15:12

Varaxi napsal(a):
Tak povídejte, jak se máte, jak se cítíte, jestli poctivě berete roušku, když mluvíte s Norou... :)

udělala jsem, co bylo potřeba udělat, odpočinula jsem si a teď mám trochu nudu a ještě zítra furt neschopenku

na zahradní práce je to ještě mokré a studené.

9.2.2022 15:19
Varaxi

XXX.XXX.150.244

udělala jsem, co bylo potřeba udělat, odpočinula jsem si a teď mám trochu nudu a ještě zítra furt neschopenku

na zahradní práce je to ještě mokré a studené.

Tak šup, šup, vypracovat osevní plán, zkontrolovat semínka, vysít papriky, lilky a mochyně, a jedem.
A okna, ta máte umytá? A vydrhnuté koberce? Čisté boty v botníku? Zkontrolovanou a vydesinfikovanou líheň?
Upeč třeba chleba, postav třeba zeď...
Kdybyste se nudila i pak, dejte vědět, já Vám náplň vymyslím.

9.2.2022 15:29

Varaxi napsal(a):
Tak šup, šup, vypracovat osevní plán, zkontrolovat semínka, vysít papriky, lilky a mochyně, a jedem.
A okna, ta máte umytá? A vydrhnuté koberce? Čisté boty v botníku? Zkontrolovanou a vydesinfikovanou líheň?
Upeč třeba chleba, postav třeba zeď...
Kdybyste se nudila i pak, dejte vědět, já Vám náplň vymyslím.

okna jsou právě umytý :D

koberce nevedu, neblbněte, chodí mi tady Nora. Vzhledem k počasí nemá cenu se s tou podlahou nijak stresovat, včera jsem vytřela a teď budu zase pár dní jen zametat a nazdar. Boty v botníku... mám jeden pár na procházky se psem, jeden pár zimní, co nosím, jedny tenisky a jedny sandály.

Letos líhnout nebudu, takže líheň je zabalená ve skříni

No a na semínka moc nejsem. Nemám to pořádně kam dát (jako kam to schovat, aby to nezničily kočky jako většinu pokojových rostlin) a skleník nebo foliovník (zatím) nevedu.

9.2.2022 17:54
Dasvo

XXX.XXX.72.213

neverend napsal(a):
Tak jsem si taky pořídil omicron. Všichni už ho kolem mě měli a tak tedy abych se nevymykal standardu.😄 První den mírně teplota, druhý den nic a teď třetí den už se nudím. Jen druhý den začal bolet zub moudrosti,ale to jsem vyřešil během pár minut svépomocí.🙂 Zubaře jsem totiž nesehnal,moje lékařka má covid a až na Kladno se mi nechtělo. Ošetření Rambo stylem akorát v hubě.😄

Hodně moc bych chtěl vidět, jak jste vyřešil osmičku svépomocí. (Pokud se teda nebavíme o zubu tak viklavém, že ho vyrazí větší průvan.) S tou má mnohdy problém i zubař vybavený odpovídajícími nástroji a dobrým světlem.

9.2.2022 18:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dasvo napsal(a):
Hodně moc bych chtěl vidět, jak jste vyřešil osmičku svépomocí. (Pokud se teda nebavíme o zubu tak viklavém, že ho vyrazí větší průvan.) S tou má mnohdy problém i zubař vybavený odpovídajícími nástroji a dobrým světlem.

Není pravidlem. Horní osmička, přípravy velké, trvaly asi třikrát tak dlouho, jak samotné trhání zubu(rentgen, umrtvení, čekání než zabere) vytrhnutí zubu v řádu sekund, ani jsem nevěděla, že už to je Začne vás to bolet, tady máte recept na Aulin...nezačalo, vůbec, ani za x hodin jsem nepoznala, že mi někdo trhal zub - krom tedy pocitu, že mám mrtvici Náš bývalý soused (je mu kolem 60ky) si vyplnil i vytrhal všechny zuby, myslím, že u zubaře nikdy nebyl

9.2.2022 18:24

lesnížínka napsal(a):
Není pravidlem. Horní osmička, přípravy velké, trvaly asi třikrát tak dlouho, jak samotné trhání zubu(rentgen, umrtvení, čekání než zabere) vytrhnutí zubu v řádu sekund, ani jsem nevěděla, že už to je Začne vás to bolet, tady máte recept na Aulin...nezačalo, vůbec, ani za x hodin jsem nepoznala, že mi někdo trhal zub - krom tedy pocitu, že mám mrtvici Náš bývalý soused (je mu kolem 60ky) si vyplnil i vytrhal všechny zuby, myslím, že u zubaře nikdy nebyl

A mně tahal a posléze páčil zubař osmičku 40 minut, dolní. Kořeny až kamsi a ještě zakřivené...

9.2.2022 18:28

A mně tahal a posléze páčil zubař osmičku 40 minut, dolní. Kořeny až kamsi a ještě zakřivené...

Mám velmi podobnou zkušenost. A velmi bolestivou, protože tam už byl zánět. A ověřila jsem si, že v zanícené tkáni anestetikum opravdu nepůsobí.

neverend

9.2.2022 18:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Dasvo napsal(a):

Zase takový blázen nejsem abych ho trhal. Byl tam jen zánět a mně bohužel tenhle jeden neprorostl tkáňí ven. Zůstal pod ní a jednou za pár let trochu pozlobí. Musel jsem to jen mírně otevřít a vyčistit. Ostatní tři zuby mi tedy operovali na sále ještě kdysi "doma".🙂 Normálně chirurgie zubní.

9.2.2022 18:56

Přidejte reakci

Přidat smajlík