Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2022 18:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak kolik zlatých dukátků Sherrynka peče? Trefila jsem se?
Pupík má luxusní a všude ji vidím ve stejné poloze "Dobrý den, pupík ven"

A ano, taky mě to háže na poslední stranu po přidání příspěvku.

Pavli, nevím, na rtg jsme nebyli a ještě nejsem rozhodnutá, jestli půjdeme. Chovatelka od Cherry ale tvrdí, že to vypadá na hodně. Ještě zbývá cca 10 dní a bříško se pořád zvětšuje. Cherry už funí jak lokomotiva a sotva se plouží. Je mně jí úplně líto a říkám si, že znovu tak jedině za 3 roky, jestli vůbec.

14.5.2022 19:41
fikovnice

XXX.XXX.133.136

Jani, já se to snažím vidět i z té druhé strany... třeba má depresi a neví, jak to říct, neví co dělat, třeba je to pro ni v cizí zemi fakt těžký a potřebuje pomoc, kterou jí já bohužel poskytnout nemůžu. Dnes jsem zjistila, že má silnou alergii na pyl, takže pomáhat na zahradě mně nemůže, i kdyby chtěla. O to víc mě zaráží přístup paní, která ji přivezla a tvrdila mně, že mě nebude ničím zatěžovat, nechá ji u mě týden a pak se o ní postará. Jsme teda z toho tak nějak rozladěné obě.

No jo, je to těžký - s tím souhlasím. S některými věcmi zase nesouhlasím - však Ty víš... Ale neušla jsem v botech paní ani jednu míli, takže můj příspěvek neměl být o žádném souzení, to ani náhodou.

14.5.2022 19:47

Jani, já se to snažím vidět i z té druhé strany... třeba má depresi a neví, jak to říct, neví co dělat, třeba je to pro ni v cizí zemi fakt těžký a potřebuje pomoc, kterou jí já bohužel poskytnout nemůžu. Dnes jsem zjistila, že má silnou alergii na pyl, takže pomáhat na zahradě mně nemůže, i kdyby chtěla. O to víc mě zaráží přístup paní, která ji přivezla a tvrdila mně, že mě nebude ničím zatěžovat, nechá ji u mě týden a pak se o ní postará. Jsme teda z toho tak nějak rozladěné obě.

Popravdě, když jste zmínila, že ani nechodí ven, tak mne napadlo, že jsou to spíš příznaky deprese, než jen jazyková bariéra. I to odmítání práce s tím muze souviset. Možná by se jí tohle mohlo hodit.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ukrajinska-psycholozka-tavantseva-pomaha-ukrajinskym-obcanum-valka.A220428_171120_domaci_imat

14.5.2022 20:04
fikovnice

XXX.XXX.133.136

Aha, 20k je tady!!!

Dopředu píšu, že nemám žádné svolení k tomuto příspěvku, přesto věřím, že mi za to dotyčná/dotyční nevyčiní. Při 10k příspěvků jsem psala vzpomínku a poctu na zemřelé na COVID. Pevně věřím, že ten je pro současnou chvíli zatlačen někam do roha! V únoru myslím téměř celý svět hleděl s otevřenou pusou a v kapse se obrazně otevírala kudla, když Putin napadl Ukrajinu! Dodnes mám tu noc v živé paměti!

Někdo z vás to téma přinesl do tohoto vlákna a vznikla z toho další diskuze, občas i hádky a rozepře... 99.9% z nás se projevovalo zde, řada z nás přispěla nějakým finančním darem pro napadenou Ukrajinu, sběrem šatstva, potravin apod., zkrátka snažili jsme se pomáhat tak, jak to bylo v našich možnostech a silách.

Ale co vím, TAK JEN JEDNA JEDINÁ Z NÁS - A TO "SARAH" - K SOBĚ NAPROSTO NEZIŠTNĚ PŘIJALA PANÍ Z UKRAJINY I S PESANEM!!! Protože znám "Sarah" i osobně, tak vím, jak dobré srdce má a jak neskutečné gesto učinila!

Alenko, i když vím, že třeba v poslední době Ti to přináší určité trable, NAPROSTO NEVYSLOVITELNĚ SI TĚ ZA TENTO ČIN VÁŽÍM!
[A věřím, že aspoň nějak Ti pomůžu o prázdninách - však víš, co mám na mysli!]

Pak mám úctu ještě k někomu odtud (kdo s touto záležitostí také hodně souvisí, ale tam nemám vůbec právo - alespoň teď - psát o tom veřejně - snad dostanu souhlas, až si ta osoba přečte moji SZ! ).

Alenko, věřím v to, že se jak zlé, tak dobré skutky lidem vrací...a proto mám v sobě víru, že Tvoje dobro se Ti milionkrát vrátí. A jsem vděčná a děkuji za to, že mohu být Tvojí přítelkyní!

neverend

14.5.2022 20:30
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Aha, 20k je tady!!!

Dopředu píšu, že nemám žádné svolení k tomuto příspěvku, přesto věřím, že mi za to dotyčná/dotyční nevyčiní. Při 10k příspěvků jsem psala vzpomínku a poctu na zemřelé na COVID. Pevně věřím, že ten je pro současnou chvíli zatlačen někam do roha! V únoru myslím téměř celý svět hleděl s otevřenou pusou a v kapse se obrazně otevírala kudla, když Putin napadl Ukrajinu! Dodnes mám tu noc v živé paměti!

Někdo z vás to téma přinesl do tohoto vlákna a vznikla z toho další diskuze, občas i hádky a rozepře... 99.9% z nás se projevovalo zde, řada z nás přispěla nějakým finančním darem pro napadenou Ukrajinu, sběrem šatstva, potravin apod., zkrátka snažili jsme se pomáhat tak, jak to bylo v našich možnostech a silách.

Ale co vím, TAK JEN JEDNA JEDINÁ Z NÁS - A TO "SARAH" - K SOBĚ NAPROSTO NEZIŠTNĚ PŘIJALA PANÍ Z UKRAJINY I S PESANEM!!! Protože znám "Sarah" i osobně, tak vím, jak dobré srdce má a jak neskutečné gesto učinila!

Alenko, i když vím, že třeba v poslední době Ti to přináší určité trable, NAPROSTO NEVYSLOVITELNĚ SI TĚ ZA TENTO ČIN VÁŽÍM!

Pak mám úctu ještě k někomu odtud (kdo s touto záležitostí také hodně souvisí, ale tam nemám vůbec právo - alespoň teď - psát o tom veřejně - snad dostanu souhlas, až si ta osoba přečte moji SZ! ).

Alenko, věřím v to, že se jak zlé, tak dobré skutky lidem vrací...a proto mám v sobě víru, že Tvoje dobro se Ti milionkrát vrátí. A jsem vděčná a děkuji za to, že mohu být Tvojí přítelkyní!

Blakopřeji k 20 000 příspěvkům ve "Vašem" vlákně. Tak směle ke "třicítce".

14.5.2022 21:12

fikovnice napsal(a):
Aha, 20k je tady!!!

Jani, já si myslím, že by to tady udělal každej, kdyby o to byl požádán. A poděkování si tady zaslouží víc lidí, vždyť jen díky nim má pejsek od paní u mě granule ještě nejmíň na 3 měsíce. A já nejen tento měsíc zaplacený energie.

chingis - děkuju za ten odkaz, paní o tom nějak citlivě řeknu, doufám, že to vezme v pohodě.

14.5.2022 21:27

Jani, já si myslím, že by to tady udělal každej, kdyby o to byl požádán. A poděkování si tady zaslouží víc lidí, vždyť jen díky nim má pejsek od paní u mě granule ještě nejmíň na 3 měsíce. A já nejen tento měsíc zaplacený energie.

chingis - děkuju za ten odkaz, paní o tom nějak citlivě řeknu, doufám, že to vezme v pohodě.

Věřte neudělal....já když můžu, tak pomůžu, ale domů bych si nikoho cizího nanastěhovala......no teď je bohužel období, kdy jedu na doraz, takže už ani pomáhat nemůžu, ale to sem nepatří, chtěla jsem říct, že vás nesmírně obdivuji, vím, že jste v nelehké životní situaci a i tak pomáháte........klobouk dolu a můj velký respekt.

15.5.2022 00:23
fikovnice

XXX.XXX.133.136

Alenko, neudělal by to každý!!! Věř mi!
Vždyť např. já také žiju v bytě sama!!!

Když jsme tu nedávno psali mj. o té úctě, tak k Tobě já cítím úctu...a to myslím smrtelně vážně! Jsi moc hodný člověk!

15.5.2022 00:27
fikovnice

XXX.XXX.133.136

Já bych právě chtěla poděkovat ještě někomu dalšímu...ale tam chci počkat, zda dostanu souhlas...

U Tebe věřím, že mi odpustíš, že jsem Tě vložila do toho jubilejního příspěvku. Ten nápad mi přišel skutečně ty cca 2 dny zpátky. Říkala jsem si, že buď vůbec nebudu psát (a třeba to vlákno i nějak spontánně zanikne , i když možná by to byla škoda - je to takové kecací vlákno o všem možném), ale pak mě napadlo komu jinému vzdát veřejně hold než Tobě - když už se v této diskuzi stočilo téma na válku na Ukrajině.

15.5.2022 07:55

Na článku je zajímavé to, že otevřeně píše, že tito ukrajinští cikáni jsou ze Zakarpatské Ukrajiny, tedy z oblasti, kde se nebojuje, a je od místa bojů hodně vzdálená. I to, že se stát ani neobtěžoval seznámit místního starostu s tím, že v "jeho" obci budou umístěni běženci...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-nechceme-je-tady-vinarskou-obec-deli-spor-o-ukrajinske-romy-201819#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

15.5.2022 09:25

Na článku je zajímavé to, že otevřeně píše, že tito ukrajinští cikáni jsou ze Zakarpatské Ukrajiny, tedy z oblasti, kde se nebojuje, a je od místa bojů hodně vzdálená. I to, že se stát ani neobtěžoval seznámit místního starostu s tím, že v "jeho" obci budou umístěni běženci...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-nechceme-je-tady-vinarskou-obec-deli-spor-o-ukrajinske-romy-201819#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

je to hrozný. bydlím v podobné vsi a normálně nechávám dům odemčený, protože je to prostě hobitín.

ale když by někdo přivezl třicet cikánů, tak je s tímhle konec.

15.5.2022 09:48

je to hrozný. bydlím v podobné vsi a normálně nechávám dům odemčený, protože je to prostě hobitín.

ale když by někdo přivezl třicet cikánů, tak je s tímhle konec.

My sice bydlíme v Brně, ale na okraji. Je to původně vesnice, připojená k Brnu v roce 1919. Ještě před dvaceti lety jsme domek, kde jsme tehdy bydleli, přes den když jsme byli doma nezamykali, jen na noc. A to jsme měli zvenku kliku, ne kouli. Tak to bývalo zvykem. Ale od té doby se to tu hodně změnilo... I proto máme na zahradě kavkazanku.

15.5.2022 09:56

My sice bydlíme v Brně, ale na okraji. Je to původně vesnice, připojená k Brnu v roce 1919. Ještě před dvaceti lety jsme domek, kde jsme tehdy bydleli, přes den když jsme byli doma nezamykali, jen na noc. A to jsme měli zvenku kliku, ne kouli. Tak to bývalo zvykem. Ale od té doby se to tu hodně změnilo... I proto máme na zahradě kavkazanku.

no tak já mám na zahradě Noru, ale úplně nevím, jestli by v tom případném vloupání nefigurovala jako uvítací výbor.

ale kouli nevedu a nemyslela jsem ani tak zamykání, když jsem doma, to mě ani nenapadlo, spíš prostě vím že můžu prostě odjet nakoupit a nechat všechno tak jak je.

když jsem v práci, tak obvykle zamykám. někdy zapomenu.

15.5.2022 10:00

no tak já mám na zahradě Noru, ale úplně nevím, jestli by v tom případném vloupání nefigurovala jako uvítací výbor.

ale kouli nevedu a nemyslela jsem ani tak zamykání, když jsem doma, to mě ani nenapadlo, spíš prostě vím že můžu prostě odjet nakoupit a nechat všechno tak jak je.

když jsem v práci, tak obvykle zamykám. někdy zapomenu.

Tak tu volnost, důvěru, tu můžu jen závidět. Ale nezávidím, přeji vám to, a ať to ještě dlouho vydrží. Holt kouzlo malé vesnice, kde se všichni znají...

15.5.2022 10:12

Já nezamykám.........resp. za berberů jsem zamykala jen proto, když jsem je potřebovala zavřít doma a Sára si uměla otevřít....teď už nezamykám vůbec, naopak když je teď hezky, tak psům necháme barák dokořán, aby měli přístup jak na zahradu, tak do domu. Ono to teda není z ulice vidět, protože vchod máme do zahrady a navíc jediná schůdná cesta, kudy by k nám mohl někdo vlézt je z ulice, přes branku a už vidím, jak to někdo přelejzá z hlavní ulice, kde ho může každej vidět a přelejzá vstříc pyrenejce, která když si stoupne na zadní, tak je skoro vysoká jak ta branka a určitě se bude snažit vetřelce zahnat, tak si rozhodně nebude brát servítky.

Mít jenom Matese, tak ho zamknu v baráku, aby ho náhodou nikdo neukradl....

15.5.2022 14:49
fikovnice

XXX.XXX.135.167

Já už mám info, že jeden barák na chalupě obsadí Ukrajinci...
Vůbec si to nedovedu představit, pokud nebudou mít auto. Tam není vůbec žádné zázemí - žádný obchod, dokonce ani hospoda ne :-). Spojení do města jen autem...

Teta jen glosovala:"Musíš doufat, že to nebudou Cikáni..."

neverend

15.5.2022 15:41
neverend

XXX.XXX.213.247

Nechci provokovat, ale teprve až se nastěhují vedle Vás, či Vašeho blízkého okolí, naivita a falešný soucit jaksi opadne. Něco mi říká, že do dvou měsíců se z pana Fialy stane štvaná zvěř a Ukrajina se stane sprostým slovem. Vsadíte se? A když tak o kolik?

15.5.2022 16:00
lesnížínka

XXX.XXX.42.42

neverend napsal(a):
Nechci provokovat, ale teprve až se nastěhují vedle Vás, či Vašeho blízkého okolí, naivita a falešný soucit jaksi opadne. Něco mi říká, že do dvou měsíců se z pana Fialy stane štvaná zvěř a Ukrajina se stane sprostým slovem. Vsadíte se? A když tak o kolik?

Tak neprovokujte Falešný soucit? Ten možná u vás, normální lidi mají normální soucit s lidma, kterým doma začala válka, aniž by za to mohli a měli možnost to nějak ovlivnit. Zeptám se já: a co je na Ukrajincích jako jiného? Rusové jsou pro vás super, přitom je to jen banda ožralů a Ukrajinci jsou čím špatní? Mám tady v celé ulici cca 15baráků sousedů a nejmíň na polovině bych našla x věcí, co mi vadí, takže nevím, čím by měli být Ukrajinci jiní, nejspíš to bude totéž. Jednomu řvou děcka, druhý mi tu lítá v neděli se sekačkou, třetí si dal včely k našemu tenisovému kurtu a můžu pokračovat. Totéž jim nejspíš vadí x věcí na mě. Ale jsme Češi, tak je to OK?

15.5.2022 16:28
fikovnice

XXX.XXX.55.3

lesnížínka napsal(a):
Tak neprovokujte Falešný soucit? Ten možná u vás, normální lidi mají normální soucit s lidma, kterým doma začala válka, aniž by za to mohli a měli možnost to nějak ovlivnit. Zeptám se já: a co je na Ukrajincích jako jiného? Rusové jsou pro vás super, přitom je to jen banda ožralů a Ukrajinci jsou čím špatní? Mám tady v celé ulici cca 15baráků sousedů a nejmíň na polovině bych našla x věcí, co mi vadí, takže nevím, čím by měli být Ukrajinci jiní, nejspíš to bude totéž. Jednomu řvou děcka, druhý mi tu lítá v neděli se sekačkou, třetí si dal včely k našemu tenisovému kurtu a můžu pokračovat. Totéž jim nejspíš vadí x věcí na mě. Ale jsme Češi, tak je to OK?

Ač v principu s Tebou souhlasím, invazi Romů vnímám jako problém. Jako VELKÝ problém! Povětšinou neutekli před válkou, ale utekli tam, kde čekají, že dostanou peníze/bydlení/stravu/doplň dle libosti...

15.5.2022 16:31
fikovnice

XXX.XXX.55.3

"Balu", já si donedávna také myslela, že žiju v poměrně klidné části Brna - však Vy víte, kde...
Ale už jsme mezinárodní - odhadem jen v našem paneláku je cca 10 a více různých národnostní (možná i více než 15); češtinu slyšet venku je spíš zázrak. Nic bych proti tomu neměla, kdyby se neobjevily první problémy - hluk, bordel, krádeže v OC...atd.

15.5.2022 17:28

lesnížínka napsal(a):

Mě se "líbí", jak to máte rozdělené. Přitom je to pestrá směsice, někdo je krapitko víc Ukrajinec, jiný krapitko víc Rus. I Zelensky bude pestrá směs. Nebo myslíte, že ta čára něco řeší. A že je tady s UA modrým pasem
Dost Rusů, je taky víc než jasné.

15.5.2022 17:47

ale tak s ukrajincema nemám celkem problém, jsou mezi nimi blbci i vzdělanci, pracovití šikovní i netáhla, svatí i svině jako u čechů, ale kdybych utíkala před válkou tak jsem taky ráda, že mě někde schovají. máme nějaké na faře a fakt to není nejmenší problém

ale cikán v sousedství hůl to ruky.

neverend

15.5.2022 17:57
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):

To v tom máte mírně zmatek. Ono totiž většinou vyrazí na cesty ať už za prací či třeba jako uprchlík takový ten " výběr" společnosti. Je jedno jestli Rus,Ukrajinec či třeba Bělorus. Jsou to většinou lidé víc "odrzlí" nebo jak bych to řekl. Ti slušnější a možná méně " průbojní" zůstávají doma. V dnešním případě s Ukrajinou se obávám, že nyní jsou to převážně ženy s dětmi a lidi starší.Toť se zdá v pořádku z dnešního hlediska. Ovšem později po ukončení konfliktu náhodou nedorazí do Čech jejich zbytek rodiny? Myslím tím muže třeba. Viděla jste někdy lidi kteří prošli válkou? Ne? Tak možná brzy uvidíte a nebudou se Vám líbit. Je jedno zda Rus či Ukrajinec, ale rozhodující je, že jsou to lidi kteří jsou zvyklí zabíjet a byla to součást jejich života někdy i po několik let. Otupí Vás to a případný problém na který běžný člověk reaguje max zvýšeným hlasem, on může vyřešit jak byl zvyklý. Zkrátka dotyčnému sáhne na život. Takových případů z válečných zón po návratu do civilu je mnoho, akorát se o nich moc nemluví. Jenže o čem se nemluví neznamená,že to není problém a že takového člověka nepotkáte v konfliktu s Vámi. A nebo s někým jiným.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2022 18:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.123

neverend napsal(a):
To v tom máte mírně zmatek. Ono totiž většinou vyrazí na cesty ať už za prací či třeba jako uprchlík takový ten " výběr" společnosti. Je jedno jestli Rus,Ukrajinec či třeba Bělorus. Jsou to většinou lidé víc "odrzlí" nebo jak bych to řekl. Ti slušnější a možná méně " průbojní" zůstávají doma. V dnešním případě s Ukrajinou se obávám, že nyní jsou to převážně ženy s dětmi a lidi starší.Toť se zdá v pořádku z dnešního hlediska. Ovšem později po ukončení konfliktu náhodou nedorazí do Čech jejich zbytek rodiny? Myslím tím muže třeba. Viděla jste někdy lidi kteří prošli válkou? Ne? Tak možná brzy uvidíte a nebudou se Vám líbit. Je jedno zda Rus či Ukrajinec, ale rozhodující je, že jsou to lidi kteří jsou zvyklí zabíjet a byla to součást jejich života někdy i po několik let. Otupí Vás to a případný problém na který běžný člověk reaguje max zvýšeným hlasem, on může vyřešit jak byl zvyklý. Zkrátka dotyčnému sáhne na život. Takových případů z válečných zón po návratu do civilu je mnoho, akorát se o nich moc nemluví. Jenže o čem se nemluví neznamená,že to není problém a že takového člověka nepotkáte v konfliktu s Vámi. A nebo s někým jiným.

Tak pro info. K chlapovi do fabriky 20 mladých kluků ukrajincu. Všecko uprchlici věk 23-cca34. U nas z 100 ukrajincu neodjel bojovat jediny. Ke me na linku 1 kluk uprchlik. Na jine linky další takže i chlapi se sem stahujou. Vsak jednodusi řvát že Putin je haj zl než něco dělat.

neverend

15.5.2022 19:57
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak pro info. K chlapovi do fabriky 20 mladých kluků ukrajincu. Všecko uprchlici věk 23-cca34. U nas z 100 ukrajincu neodjel bojovat jediny. Ke me na linku 1 kluk uprchlik. Na jine linky další takže i chlapi se sem stahujou. Vsak jednodusi řvát že Putin je haj zl než něco dělat.

Co k tomu říct,no. A nedostali povolávák? Vždyť u nich je povinná vojna myslím na rok,ne?

Neregistrovaný uživatel

15.5.2022 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.123

neverend napsal(a):
Co k tomu říct,no. A nedostali povolávák? Vždyť u nich je povinná vojna myslím na rok,ne?

Ta stovka jsou kluci 20-35 let. Nevim. Popravdě radši jsem se neptala ale spíš ne.

neverend

15.5.2022 20:20
neverend

XXX.XXX.213.247

Ta stovka jsou kluci 20-35 let. Nevim. Popravdě radši jsem se neptala ale spíš ne.

Třeba se k nim ta novina, že jejich vlast je ve válce nedonesla. Firmy už oznamují hromadné propouštění pracovním úředům a tak třeba narukují dřív než se nadějou. Ukrajinci to teď nemají vůbec lehké. Za co bojují a jak to dopadne nikdo neví a jednou možná ani nebudou moci navštívit svou vlast. Opravdu si myslím, že ta snaha odtrhnout se od vlivu Ruska za to nestojí a nestála.

15.5.2022 21:40

neverend napsal(a):
Třeba se k nim ta novina, že jejich vlast je ve válce nedonesla. Firmy už oznamují hromadné propouštění pracovním úředům a tak třeba narukují dřív než se nadějou. Ukrajinci to teď nemají vůbec lehké. Za co bojují a jak to dopadne nikdo neví a jednou možná ani nebudou moci navštívit svou vlast. Opravdu si myslím, že ta snaha odtrhnout se od vlivu Ruska za to nestojí a nestála.

tak jsou i národy, co mají svou hrdost. ne každej je podělanej a hned se otočí na bříško jako bitý pejsek.

Ivo.

15.5.2022 21:45
Ivo.

XXX.XXX.46.181

Souhlasím

Ivo.

15.5.2022 22:03
Ivo.

XXX.XXX.46.181

neverend napsal(a):

Jsou to srabi.

15.5.2022 22:20
lesnížínka

XXX.XXX.42.42

neverend napsal(a):

Zmatek v tom máte spíše vy, protože mluvíte o lidech, kteří sem PŘED VÁLKOU jezdili za prací a to byli ti oraženější - a co je na tom divného? U Čechů je to naprosto totéž. A že hlavně vy tohle vytahujete Druhým dechem dodáváte, že PŘED VÁLKOU sem utíkají hlavně ženy s dětma a pak začnete strašit veteránama....ha, ha, hlavně vy...to už je skoro vtipné se divím, že na vás si nedávají lidi pozor Půl Ameriky je veteránů z různých konfliktů...tak už víme, proč to tam vypadá, jak vypadá A Ruští veteráni v Rusku nevadí? Ne, ti jsou super, čtšme o to dennodenně, jsou to andělé v podstatě. Baví vás tady pořád sýčkovat, nebo jste za to někde placený? Ne, mě vážně nevyděsíte, já totiž narozdíl od vás znám Rusy

15.5.2022 22:21
lesnížínka

XXX.XXX.42.42

Ivo. napsal(a):
Jsou to srabi.

A vy jste na vojně byl?

15.5.2022 22:27
lesnížínka

XXX.XXX.42.42

Mě se "líbí", jak to máte rozdělené. Přitom je to pestrá směsice, někdo je krapitko víc Ukrajinec, jiný krapitko víc Rus. I Zelensky bude pestrá směs. Nebo myslíte, že ta čára něco řeší. A že je tady s UA modrým pasem
Dost Rusů, je taky víc než jasné.

Já jsem z části určitě Slovenka, protože prabába byla Slováková, tzn. že sem přišli ze Slovenska. Z otcovy strany tam bude spíš nějaký Turek. No a co jako? Všichni jsme směsice, my tady na hranicích Československých, kdysi dávno Rakouskouherských obvzlášť. Nějak nevím, co tím chcete jako říct? Že nesnáším Rusy? Možná někdy potkám takového, co nelže a nechlastá, i když to by se spíš rovnalo zázraku

15.5.2022 22:36
assil

XXX.XXX.121.3

Možná mají malé děti, ti s malýma dětma mají z mobilizace výjimku. Stejně jako ti s 3 a více dětma. Oni ti Ukrajinci zas nejsou takoví nelidové, aby hnali na frontu všechny do jednoho.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2022 22:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.123

assil napsal(a):
Možná mají malé děti, ti s malýma dětma mají z mobilizace výjimku. Stejně jako ti s 3 a více dětma. Oni ti Ukrajinci zas nejsou takoví nelidové, aby hnali na frontu všechny do jednoho.

Ne děti nemá nikdo z nich. Většina ani není ženatá. Sorac.

15.5.2022 22:48
fikovnice

XXX.XXX.135.167

assil napsal(a):

My máme nově mladou Ukrajinku i v Brně v paneláku. Šla jsem v noci pouštět kocoura ven, ona se vracela do baráku a hned se se mnou dala do řeči. No, byla to zajímavá směs česko-rusko-angličtiny! Ukázalo se, že je milovnice koček a že tu má i kočku (to tedy nevím, pokud odněkud prchala, jak ji zvládla evakuovat, ale to je celkem fuk)... Sice trochu mého top kocoura urazila, ptž se mě zeptala:"A u něvó budut máleňkije...?" Tak jsem se jí zas nějak i posunkovou řečí snažila říct, že je to chlap, pravda poněkud po zimě obtloustlejší! Pak mi zas složitě řekla, že si i všimla mé rohožky - mám se symboly dvou koček! No, a poté jsem ji potkala asi dva dny nato za bílého dne a už z dálky ona na mě:"Ahóóój!" A já bych ji za světla ani nepoznala - prostě mladinká holčina...sympatická!

neverend

15.5.2022 23:26
neverend

XXX.XXX.213.247

tak jsou i národy, co mají svou hrdost. ne každej je podělanej a hned se otočí na bříško jako bitý pejsek.

Jenže Bodlinko tohle dávno přesahuje hranice jednoho hrdého národa. Akorát se rozbije celá Evropa a Rusko bude dál stejnou hrozbou. Ukrajina nebo co z ní zbyde se jen demilitarizovat bude tak 20 let. Miny a munice kam se podíváš. Válka bude smrdět ještě dvacet let poté. Jak chtějí vyhrát? A vyhrát co? Bídu a surovinovou chudobu? Rusko už jim nic nedodá a my? My budeme mít jako západní společnost co dělat sami se sebou. Už teď 2 000 000 Britů stojí před problémem, že se každý den nenají. Jak dlouho to vydrží? Ukrajinský konflikt se tudíž netýká jen Ukrajinců. Týká se mnoha zemí a jejich obyvatel. A ptal se jich někdo? Sdělil jim někdo ty následky co je čekají? Bude jim to někdo schopen vysvětlit za rok? Kdy už inflace přesáhne klidně 20 procent? Jde mi o to, že je zde možnost, že se neudržíme my a ne že padne Rusko. NATO strká rypák všude po světě a blafy o obranné alianci bych snesl tak možná po flašce něčeho tvrdšího, ale ne střízlivý. Tedy je ta Ukrajina tak nezbytně nutná pod vlivem západu? I za cenu možná jaderné konfrontace Evropy? Zapojí se USA a zničíme svět? Řeknu jednu věc, která se mnoha lidem líbit nebude, ale USA se nezapojí ve svém zájmu do jaderného konfliktu. Tito dva velcí hráči( Rusko a USA) budou jednat a to velmi rychle. Rusko už jednou bylo podceněno a to když se předpokladalo, že na Ukrajinu nevtrhne. Tak jen doufejme, že ho znovu nepodceníme v dojmu, že nepoužije jadernou zbraň menší tonáže proti Ukrajině. Možná to vypadá, že mám strach, ale ono je to spíš rozum. Tohle není slabý Vietnam či Korea. Tohle je přímé ohrožení jaderné velmoci. A to je zcela nová hrozba s možností nedozírných následků.

16.5.2022 06:59
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Vím, že to tu nikoho nezajímá, ale dnes má přijít na svět moje první neteř.

16.5.2022 07:04

Varaxi napsal(a):

Gratuluji, tetičko!

16.5.2022 07:08
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Gratuluji, tetičko!

No ještě není k čemu. :)
Synovec si dal načas a na svět cestoval celých 38 hodin. Jestli bude jeho sestřička podobná, zítra touto dobou sem budu psát, že ještě nic.
Jsou v porodnici cca od půlnoci. Jsem nervózní a nevrlá. :)

16.5.2022 07:12

Varaxi napsal(a):
No ještě není k čemu. :)
Synovec si dal načas a na svět cestoval celých 38 hodin. Jestli bude jeho sestřička podobná, zítra touto dobou sem budu psát, že ještě nic.
Jsou v porodnici cca od půlnoci. Jsem nervózní a nevrlá. :)

Chápu. Taky jsem rodila dlouho. Tak držím palce, ať je vše v pořádku.

16.5.2022 08:36
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Varaxi napsal(a):

To teda zajímá a moc;-)
Budu držet palce , ať vše proběhne co možná nejrychleji a bez problémů

Dnes je úplněk - tak to bude uplňková zdravá, silná a šťastná holcicka

16.5.2022 08:41
assil

XXX.XXX.121.3

Ne děti nemá nikdo z nich. Většina ani není ženatá. Sorac.

Tak info přímo z ukrajinského zdroje, ve stručnosti, je rozdíl mezi mobilizací a povolávacím rozkazem. To, že se všichni mobilizovaní musí vrátit na Ukrajinu a tam se jako nezaměstnaní čekající na povolávací rozkaz nechat živit vládou, je jen český výmysl. Detaily asi nemá cenu vypisovat.

16.5.2022 08:57

neverend napsal(a):
Jenže Bodlinko tohle dávno přesahuje hranice jednoho hrdého národa. Akorát se rozbije celá Evropa a Rusko bude dál stejnou hrozbou. Ukrajina nebo co z ní zbyde se jen demilitarizovat bude tak 20 let. Miny a munice kam se podíváš. Válka bude smrdět ještě dvacet let poté. Jak chtějí vyhrát? A vyhrát co? Bídu a surovinovou chudobu? Rusko už jim nic nedodá a my? My budeme mít jako západní společnost co dělat sami se sebou. Už teď 2 000 000 Britů stojí před problémem, že se každý den nenají. Jak dlouho to vydrží? Ukrajinský konflikt se tudíž netýká jen Ukrajinců. Týká se mnoha zemí a jejich obyvatel. A ptal se jich někdo? Sdělil jim někdo ty následky co je čekají? Bude jim to někdo schopen vysvětlit za rok? Kdy už inflace přesáhne klidně 20 procent? Jde mi o to, že je zde možnost, že se neudržíme my a ne že padne Rusko. NATO strká rypák všude po světě a blafy o obranné alianci bych snesl tak možná po flašce něčeho tvrdšího, ale ne střízlivý. Tedy je ta Ukrajina tak nezbytně nutná pod vlivem západu? I za cenu možná jaderné konfrontace Evropy? Zapojí se USA a zničíme svět? Řeknu jednu věc, která se mnoha lidem líbit nebude, ale USA se nezapojí ve svém zájmu do jaderného konfliktu. Tito dva velcí hráči( Rusko a USA) budou jednat a to velmi rychle. Rusko už jednou bylo podceněno a to když se předpokladalo, že na Ukrajinu nevtrhne. Tak jen doufejme, že ho znovu nepodceníme v dojmu, že nepoužije jadernou zbraň menší tonáže proti Ukrajině. Možná to vypadá, že mám strach, ale ono je to spíš rozum. Tohle není slabý Vietnam či Korea. Tohle je přímé ohrožení jaderné velmoci. A to je zcela nová hrozba s možností nedozírných následků.

Už teď 2 000 000 Britů stojí před problémem, že se každý den nenají. Jak dlouho to vydrží? Ukrajinský konflikt se tudíž netýká jen Ukrajinců

S tou britanii jste se dost netrefil
Nemuzete argumentovat necim, o cem si ted prectete - jen protoze se vam to zrovna hodi do kramu

Neregistrovaný uživatel

16.5.2022 09:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.123

assil napsal(a):
Tak info přímo z ukrajinského zdroje, ve stručnosti, je rozdíl mezi mobilizací a povolávacím rozkazem. To, že se všichni mobilizovaní musí vrátit na Ukrajinu a tam se jako nezaměstnaní čekající na povolávací rozkaz nechat živit vládou, je jen český výmysl. Detaily asi nemá cenu vypisovat.

Jo tak proto chteli cizi vojaky. Sami nezivit a nehnout prstem at to odse rou jini sorry ne.

16.5.2022 09:39
assil

XXX.XXX.121.3

Jo tak proto chteli cizi vojaky. Sami nezivit a nehnout prstem at to odse rou jini sorry ne.

To už je fakt na diagnozu nebo co. Těch mobilizovaných mají přes 10 milionů a povolávají občas po desítkách tisíc, nebo si fakt myslíte, že ze dne na den mají vojenské vybavení pro 10 milionů lidí? Většina těch chlapů je normálně doma nebo tam kde momentálně žijou a chodí do práce a jen čekají na povolávací rozkaz, který ani nikdy přijít nemusí. Nebo co jste si myslela? Že těch 10 milionů naženou na nějaký místo a tam budou jen tak čekat a živit je bude vláda nebo co?
Máte fakt nějakou pokřivenou představu o tom co to je mobilizace.
A že by chtěli cizí vojáky? To jako kdy a kde? Prosím odkaz.

16.5.2022 10:16
lesnížínka

XXX.XXX.43.235

assil napsal(a):
To už je fakt na diagnozu nebo co. Těch mobilizovaných mají přes 10 milionů a povolávají občas po desítkách tisíc, nebo si fakt myslíte, že ze dne na den mají vojenské vybavení pro 10 milionů lidí? Většina těch chlapů je normálně doma nebo tam kde momentálně žijou a chodí do práce a jen čekají na povolávací rozkaz, který ani nikdy přijít nemusí. Nebo co jste si myslela? Že těch 10 milionů naženou na nějaký místo a tam budou jen tak čekat a živit je bude vláda nebo co?
Máte fakt nějakou pokřivenou představu o tom co to je mobilizace.
A že by chtěli cizí vojáky? To jako kdy a kde? Prosím odkaz.

Zpočátku volali na pomoc všechny, kdo můžou, to je pravda. Nedivím se, volala bych i čertu, jen aby mi pomohl. Zbytek ani nemá cenu komentovat.
Jinak...já se musím smát tomu, jak i v Čechách slyším stesky o tom, jak lidi nebudou mít co žrát. Vzhledem k tomu, že jsme tuším nejobéznější v Evropě...no kéž by...

16.5.2022 10:21
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
Zpočátku volali na pomoc všechny, kdo můžou, to je pravda. Nedivím se, volala bych i čertu, jen aby mi pomohl. Zbytek ani nemá cenu komentovat.
Jinak...já se musím smát tomu, jak i v Čechách slyším stesky o tom, jak lidi nebudou mít co žrát. Vzhledem k tomu, že jsme tuším nejobéznější v Evropě...no kéž by...

Krámy jsou narvaný lidma s plnejma košíkama. Češi jsou prostě přeborníci ve stěžování, ale s realitou to nemá nic společného. Známá dělá u nás v Lidlu a tržby jsou prej pořád stejný.

16.5.2022 10:44

assil napsal(a):
Krámy jsou narvaný lidma s plnejma košíkama. Češi jsou prostě přeborníci ve stěžování, ale s realitou to nemá nic společného. Známá dělá u nás v Lidlu a tržby jsou prej pořád stejný.

A pořád se vyhazuje. Markety většinou zlevní až v den, kdy končí spotřeba a třeba u ovoce a zeleniny už je to na vyhození. Vidím to skoro denně v Bille.
A lidi taky vyhazují, hlavně pečivo. Fakt nemám pocit, že by byl hlad.

16.5.2022 10:59

assil napsal(a):

On ten hlad, tedy spíš nedostatek, přijít může -
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/cena-psenice-po-indickem-zakazu-vyvozu-prudce-roste-40397119#source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A v kombinaci všeobecného zdražování si dokážu představit, že někteří lidé budou trpět hladem. Nelze se řídit tím, co vidíte v supermarketu v koších, protože ti, co opravdu nemají nazbyt, tam ani nakoupit nejdou, nebo si jich nevšimnete, protože na skromný nákup si ani neberou koš.

16.5.2022 11:10
Caty

XXX.XXX.46.169

assil napsal(a):

Z logiky věci, pokud jsou tržby pořád stejné a jídlo podražilo v průměru o 20%, tak asi lidé nenakupují stejně.....

16.5.2022 12:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

U nás u benzinek platí, že čím vyšší cena, tím lidé víc tankuji. Dokonce berou strašně moc do kanystrů... prý, bude ještě víc drahy...

Poslední dva měsíce nepřijedu k benzínce, abych nečekala frontu. To dřív vůbec nebylo, vždy byl nějaký stojan volný.

16.5.2022 12:10

lesnížínka napsal(a):

No ono je to kontraproduktivní, protože paradoxně je nákladnější jíst zdravě, takže si myslím, že když lidi prostě nemají prachy, tak první, co přestanou nakupovat....dle mého, tak je ovoce a zelenina, dražší a kvalitnější maso a tak paradoxně právě ti chudší budou obéznější. To je alespoň můj názor.

16.5.2022 12:24
assil

XXX.XXX.121.3

Caty napsal(a):
Z logiky věci, pokud jsou tržby pořád stejné a jídlo podražilo v průměru o 20%, tak asi lidé nenakupují stejně.....

Vzrostly i náklady, takže stejný tržby = stejný prodeje, máme to tak v práci taky.

16.5.2022 12:24

No ono je to kontraproduktivní, protože paradoxně je nákladnější jíst zdravě, takže si myslím, že když lidi prostě nemají prachy, tak první, co přestanou nakupovat....dle mého, tak je ovoce a zelenina, dražší a kvalitnější maso a tak paradoxně právě ti chudší budou obéznější. To je alespoň můj názor.

Jo, to už tady bylo - místo másla margarín, děti z města mléko nevidět, ovoce, zeleninu jakbysmet. Z rohlíků fakt nezhubnou.

16.5.2022 12:27
assil

XXX.XXX.121.3

On ten hlad, tedy spíš nedostatek, přijít může -
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/cena-psenice-po-indickem-zakazu-vyvozu-prudce-roste-40397119#source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A v kombinaci všeobecného zdražování si dokážu představit, že někteří lidé budou trpět hladem. Nelze se řídit tím, co vidíte v supermarketu v koších, protože ti, co opravdu nemají nazbyt, tam ani nakoupit nejdou, nebo si jich nevšimnete, protože na skromný nákup si ani neberou koš.

To nerozporuju, určitě bude hůř, koncem roku nebo příští rok, ale řeč byla, že lidi si stěžují už teď a zatím nemají proč, lidi nakupují pořád stejně.
Lidi, co neměli nazbyt, tu byli už před Ukrajinou i covidem a budou pořád, ale obecně společnost jako celek zatím na tom nijak výrazně hůř není. Aut jsou pořád plný silnice a lidí plný obchody.

16.5.2022 12:29
Caty

XXX.XXX.46.169

assil napsal(a):
Vzrostly i náklady, takže stejný tržby = stejný prodeje, máme to tak v práci taky.

Nevím co děláte, ale tržby a zisk jsou trochu jiné pojmy....

16.5.2022 12:30

Jíst zdravě zase tak nákladné není, pokud se vaří ze základních surovin a kupuje se převážně sezónní ovoce a zelenina.
Jablka, hrušky, mrkev, celer, zelí, kapusta, dýně... dřív se taky v zimě jedlo jen to, co se dalo uskladnit. Kysané zelí je plné vitamínů, i zelené natě můžete mít v truhlíku na parapetu, naklíčit si semínka, vypěstovat řeřichu na vatě...

Nejhorší poměr cena/ výkon mají polotovary.

16.5.2022 12:49
assil

XXX.XXX.121.3

Caty napsal(a):
Nevím co děláte, ale tržby a zisk jsou trochu jiné pojmy....

Jj, máte pravdu, nemá to být tržba, ale zisk, díky za upozornění. Obecně polopaticky, abych se do toho zas nezamotala, objem prodaného zboží je u nás v Lidlu +- pořád stejný, to je, že lidi nakupují pořád stejně, ani si nedělají zásoby, ani se neomezují.
Ale já se přiznám, já si koupila dvě flašky slunečnicového oleje navíc, pro jistotu.

16.5.2022 12:56

Jíst zdravě zase tak nákladné není, pokud se vaří ze základních surovin a kupuje se převážně sezónní ovoce a zelenina.
Jablka, hrušky, mrkev, celer, zelí, kapusta, dýně... dřív se taky v zimě jedlo jen to, co se dalo uskladnit. Kysané zelí je plné vitamínů, i zelené natě můžete mít v truhlíku na parapetu, naklíčit si semínka, vypěstovat řeřichu na vatě...

Nejhorší poměr cena/ výkon mají polotovary.

Jablka, hrušky, mrkev, celer, zelí, kapusta, dýně... dřív se taky v zimě jedlo jen to, co se dalo uskladnit.

Víte jaké jsou ceny jablek a hrušek? To není jak za socáče, kdy se prodávala jablka za rozumný peníz. Banány, které sem jednou přes půl světa, jsou dnes levnější než jablka a brambory.

16.5.2022 13:08
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Jablka, hrušky, mrkev, celer, zelí, kapusta, dýně... dřív se taky v zimě jedlo jen to, co se dalo uskladnit.

Víte jaké jsou ceny jablek a hrušek? To není jak za socáče, kdy se prodávala jablka za rozumný peníz. Banány, které sem jednou přes půl světa, jsou dnes levnější než jablka a brambory.

Okolo každé cesty (hlavně té méně frekventované) jsou kvanta hrušní, jabloní, ořešáků... Například v Teplicích pod Doubravkou jsou dva velké sady - z jedné strany třešně a z druhé jablka a hrušky. To ovoce z velké většina padá na zem a hnije, protože lidi jsou líní si tam dojít, natrhat a třeba zavařit. Raději si koupí předražené, chemicky ošetřené v marketu, protože je to bez práce.
V Suché Lozi u Uherského Brodu koupíte tam pěstovaná jablka za 10 korun. Sice jsou menší, ale jinak bez vady.
Nepopírám, že ceny potravin se zvyšují, že ceny jablek a hrušek jsou mnohde nehorázně vysoko, protože je nutné je přivézt bůhví odkud. Není ale pravda, že nejsou žádné způsoby, jak pořídit levněji.

16.5.2022 13:37

Dasvo napsal(a):
Okolo každé cesty (hlavně té méně frekventované) jsou kvanta hrušní, jabloní, ořešáků... Například v Teplicích pod Doubravkou jsou dva velké sady - z jedné strany třešně a z druhé jablka a hrušky. To ovoce z velké většina padá na zem a hnije, protože lidi jsou líní si tam dojít, natrhat a třeba zavařit. Raději si koupí předražené, chemicky ošetřené v marketu, protože je to bez práce.
V Suché Lozi u Uherského Brodu koupíte tam pěstovaná jablka za 10 korun. Sice jsou menší, ale jinak bez vady.
Nepopírám, že ceny potravin se zvyšují, že ceny jablek a hrušek jsou mnohde nehorázně vysoko, protože je nutné je přivézt bůhví odkud. Není ale pravda, že nejsou žádné způsoby, jak pořídit levněji.

Určitě žiji v jiné části republiky, protože tady a ani v okolí žádné bezprizorné, tedy bez majitele, sady nejsou. Stromořadí kolem silnic bych vynechala, od tam bych ovoce nechtěla. Dá se sezónní ovoce koupit v sadech, taky kupujeme, za 10 kaček kilo jablek to teda není, ale levnější jsou. Bereme je na uskladnění, protože máme na zahradě výborný sklep. Kdybych byla odkázaná jen na sklep v bytovém domě, nemohla bych vzít na uskladnění nic, protože je sklep teplý a suchý a žádné plodiny tam v dobré kvalitě dlouho nevydrží.
Chodit nebo jezdit po okolí a shánět kde co sebrat či utrhnout, to není pro každého z mnoha důvodů. Ale jistým řešením to určitě je. Ne ovšem univerzálním.

16.5.2022 13:39

Kolik kg jablek a hrušek sníte za měsíc? Aktuálně v akci jablka 19,90 a 23,90. Hrušky 34,90Kč/kg
https://www.kupi.cz/slevy/jablka-a-hrusky

Víte, kolikrát všem od socíku vzrostly příjmy?

16.5.2022 13:40

No co si budem....myslím, že dětem k svačině dají chudší rodiče raději rohlík s uzeninou...a určitě to nebude nějaká kvalitní víceprocentní šunka....a jablko jim k tomu nepřihodí. Jogurt nekoupí.
Polívku udělají z pytlíku.....minule jsem viděla v letáku nějaké instantní polívky "přidej vejce" za deset korun, než aby udělali domácí kuřecí vývar se zeleninou...
A u masa to samé...nekoupí drahé krůtí, ale koupí bůček.

K obědu nebudou podávat kuřecí stejk se zeleninou, ale navaří z nějakého levného masa kotel omáčky a mají minimálně na dva dny...jednou s knedlíkem, jednou s těstovinami. Myslím, že když je hluboko do kapsy, tak se nekouká na nějaké výživové hodnoty, ale spíše na to zasycení.

Dneska je vedro, tak dělám k obědu těstovinovej salát a když to spočítám.....rajčata, papriky, zeleniny dávám hodně, kuřecí maso, no úplně levné to teda není.

16.5.2022 13:49

Kolik kg jablek a hrušek sníte za měsíc? Aktuálně v akci jablka 19,90 a 23,90. Hrušky 34,90Kč/kg
https://www.kupi.cz/slevy/jablka-a-hrusky

Víte, kolikrát všem od socíku vzrostly příjmy?

Nejde o to, kolik kg jablek sníte, ale kde jsou ceny. Poukázala jsem na absurditu ceny jablek a brambor v poměru k ceně banánů. A mimochodem, můžete těch jablek měsíčně sníst poměrně dost, pokud jste milovníkem jablek a i z nich pečete.
Tak, jak stoupají ceny ovoce a zeleniny, tak stoupají ceny všeho. A jak píše sardullah, důležité je, že ovoce a zelenina jsou to první, co při finanční nouzi bude vyhodnoceno jako zbytné.

16.5.2022 13:53
Caty

XXX.XXX.46.169

No co si budem....myslím, že dětem k svačině dají chudší rodiče raději rohlík s uzeninou...a určitě to nebude nějaká kvalitní víceprocentní šunka....a jablko jim k tomu nepřihodí. Jogurt nekoupí.
Polívku udělají z pytlíku.....minule jsem viděla v letáku nějaké instantní polívky "přidej vejce" za deset korun, než aby udělali domácí kuřecí vývar se zeleninou...
A u masa to samé...nekoupí drahé krůtí, ale koupí bůček.

K obědu nebudou podávat kuřecí stejk se zeleninou, ale navaří z nějakého levného masa kotel omáčky a mají minimálně na dva dny...jednou s knedlíkem, jednou s těstovinami. Myslím, že když je hluboko do kapsy, tak se nekouká na nějaké výživové hodnoty, ale spíše na to zasycení.

Dneska je vedro, tak dělám k obědu těstovinovej salát a když to spočítám.....rajčata, papriky, zeleniny dávám hodně, kuřecí maso, no úplně levné to teda není.

Sardullah já s Vaším příspěvkem naprosto souhlasím, ale jen pro pobavení - je znát, že jíte zdravě. Víte kolik dnes stojí bůček?

16.5.2022 13:56
fikovnice

XXX.XXX.132.30

Caty napsal(a):
Sardullah já s Vaším příspěvkem naprosto souhlasím, ale jen pro pobavení - je znát, že jíte zdravě. Víte kolik dnes stojí bůček?

16.5.2022 14:05
fikovnice

XXX.XXX.132.30

Popravdě, když jste zmínila, že ani nechodí ven, tak mne napadlo, že jsou to spíš příznaky deprese, než jen jazyková bariéra. I to odmítání práce s tím muze souviset. Možná by se jí tohle mohlo hodit.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ukrajinska-psycholozka-tavantseva-pomaha-ukrajinskym-obcanum-valka.A220428_171120_domaci_imat

Ježkovy voči, kdo si to zase deaktivoval účet???
V poslední době je těch lidí nějak moc, ne?

16.5.2022 14:05
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Spousta lidí kupuje nějaké sušenky, tyčinky a nesmysly místo ovoce a zeleniny. To nechápu já.
Ale jsou rodiny, kde ovoce či zelenina v ceně 35 Kč/kg jsou prostě moc drahé. Ty rodiny logicky sušenky a tyčinky nekupují, protože na takovou nadbytečnost jednoduše nemají.
Já zjistila, že jsem schopná se najíst poměrně kvalitně za 800 Kč/týden. „Objevila“ jsem vnitřnosti, oproti tomu sýry a uzeniny nekupuju prakticky vůbec. Obojí je v přepočtu skutečně drahá sranda, přítel navíc nemůže laktózu, takže je výběr jednodušší.
Kdo má zahradu, tak na ovoci se ušetřit dá. Co se týče zeleniny, to už musí být koníček, aby se to kompenzovalo; je to práce a práce, osivo je drahé, voda často není - dešťová dojde docela brzo a nemít studnu, tak se na to můžeme zrovna vykašlat. Jako místo posilovny dobré, ale kdo má toho cvičení dost během pracovního dne, tomu se nedivím, že na to peče.
Takže ono to strašně záleží na okolnostech. Někdo dokáže ušetřit, někdo ne, protože lidé žijí v různých podmínkách.
A např. kdo nemá auto, ten pro bedýnku jablek deset km nepůjde, ani kdyby byly zadarmo.

16.5.2022 14:09

fikovnice napsal(a):
Ježkovy voči, kdo si to zase deaktivoval účet???
V poslední době je těch lidí nějak moc, ne?

To je chingis...

16.5.2022 14:25

Caty napsal(a):

Tak zdravě teda nejím, ale přiznám se, že bůček fakt nekupuju, protože děti tlustý maso nemaj rády, takže i vepřové výpečky dělám na půl z krkovice a napůl z plecka. Ale tak nějaksi myslím, že za mých mladých let, to tak bylo.

No dobře...bůček škrtám....takže sekaná Globus, ta stojí pár korun, pěkně na kostičky, osmahnout, přidat trochu kečupu, navařit kotel špaget a zamícháme a za pár korun se nají celá rodina k prasknutí....sice žádná zdravá strava, ale bříška budou mít plná.

Jablka se dají koupit občas i za rozumnou cenu, ale zase...třeba mě jablko nezasytí, naopak mám po něm ještě větší hlad. Takže jablko nepovažuju za jídlo. A pokud by pro mě byla priorita se zasytit, tak jablko určitě nebude to, pro co sáhnu.
To už si dám raději nějaký musli s banánem a jogurtem.....ale vím moc dobře jaký to je nemít ŽÁDNÝ peníze, resp. úplné minimum a pak to jistí rohlík s turistou, brambory 100x jinak a psi chudáci jedli Chappi z marketu......sice to trvalo jenom pár měsíců, ale je to moje noční můra a když vidím, co se děje, tak i když jsem rozený optimista, tak mám strach, že by se to mohlo třeba opakovat.

16.5.2022 14:46

Já si myslím, že pravdu máte svým způsobem všichni. Já mám třeba ráda jogurty, hlavně selský, ten teď ani v akci pod 10 korun nejde a normálně stojí kolem 20. Meruňky jsem dnes viděla za 120 korun/kilo. Nákup za tisícovku jsem dnes odnesla ve dvou taškách, to by se dřív nevešlo. Obyčejná světle zelená paprika z Albánie v akci za 80 korun/kilo, banány a jabka Česká farma shodně 35 korun za kilo, takový ty naleštěný jabka za víc, ale ty já nikdy nekupovala. Ledový salát za 30. Já teda kupuju hlavně zeleninu a ovoce vzhledem k tomu, že nejím přílohy, něco si k tomu masu nebo sýru přidat musím. Uzeniny nekupuju nebo jen výjimečně, když mají přijet děti. A občas mám chuť na hnusnou klobásu s flaksama.
Na druhou stranu, když se některým lidem lidem podíváte do košíku a to fakt nedělám často, tak to jsou energeťáky, několik uzenin, chipsy atd. Já teda nevím ani, kolik to stojí, mně by bylo líto za to vyhodit peníze. Když ráno stojím na zastávce a čekám na autobus, tak zrovna v té době jezdí taky všichni do práce a to je jedno auto a v něm jedna osoba, výjimečně jede lidí víc. Tak si říkám, že asi ten benzín nebo nafta pořád vychází dobře. Ale jsou lidi, kteří auto mají a jezdí do práce autobusem, ovšem jsou to fakt výjimky.
Zrovna dnes jsem četla, jak Tomáš Klus šetří vodu....celá rodina se sprchuje maximálně 3 minuty každej člen a před sprchováním se do sprchy vyčůrají, aby ušetřili za spláchnutí záchodu. Tak si říkám, že spousta lidí by řekla, že je prase.
Takže ono to všechno bude o tom, jaký má kdo priority. Někdo se ani dnes třeba neobejde bez cigaret a pro mě je to teda sakra drahá položka v rodinným rozpočtu a jsem ráda, že jsem se kouřit nikdy nenaučila.

neverend

16.5.2022 14:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Já papám z masa jen ryby. Jinak zeleninky mám spotřebu větší než velkou. Protože je mi ohleduplnost k ostatním vlastní a vždy jsem měl cit pro cizí nedostatek či strádání, tak nikdy nebudu říkat, že lidi jezdí s plnými nákupními košíky a tudíž jim nic nechybí. Je dost takových lidí co už dávno s plnými koši nejezdí,hledají kde ušetřit a vůči nim jsou takové výkřiky do prázdna nehorázná sprostota a drzost. Sytý hladovému nevěří? I zde jsou lidé co nebudou mít či už nemají na rozhazování a příčí se mi je takto urážet.

16.5.2022 15:13

Já si myslím, že pravdu máte svým způsobem všichni. Já mám třeba ráda jogurty, hlavně selský, ten teď ani v akci pod 10 korun nejde a normálně stojí kolem 20. Meruňky jsem dnes viděla za 120 korun/kilo. Nákup za tisícovku jsem dnes odnesla ve dvou taškách, to by se dřív nevešlo. Obyčejná světle zelená paprika z Albánie v akci za 80 korun/kilo, banány a jabka Česká farma shodně 35 korun za kilo, takový ty naleštěný jabka za víc, ale ty já nikdy nekupovala. Ledový salát za 30. Já teda kupuju hlavně zeleninu a ovoce vzhledem k tomu, že nejím přílohy, něco si k tomu masu nebo sýru přidat musím. Uzeniny nekupuju nebo jen výjimečně, když mají přijet děti. A občas mám chuť na hnusnou klobásu s flaksama.
Na druhou stranu, když se některým lidem lidem podíváte do košíku a to fakt nedělám často, tak to jsou energeťáky, několik uzenin, chipsy atd. Já teda nevím ani, kolik to stojí, mně by bylo líto za to vyhodit peníze. Když ráno stojím na zastávce a čekám na autobus, tak zrovna v té době jezdí taky všichni do práce a to je jedno auto a v něm jedna osoba, výjimečně jede lidí víc. Tak si říkám, že asi ten benzín nebo nafta pořád vychází dobře. Ale jsou lidi, kteří auto mají a jezdí do práce autobusem, ovšem jsou to fakt výjimky.
Zrovna dnes jsem četla, jak Tomáš Klus šetří vodu....celá rodina se sprchuje maximálně 3 minuty každej člen a před sprchováním se do sprchy vyčůrají, aby ušetřili za spláchnutí záchodu. Tak si říkám, že spousta lidí by řekla, že je prase.
Takže ono to všechno bude o tom, jaký má kdo priority. Někdo se ani dnes třeba neobejde bez cigaret a pro mě je to teda sakra drahá položka v rodinným rozpočtu a jsem ráda, že jsem se kouřit nikdy nenaučila.

No já jen k těm autům....určitě bych do práce mohla jezdit busem, určitě by mě to vyšlo levněji....ale to jen proto, že mám auto, co hodně žere, kdybych měla nějaký pidiauto se spotřebou 5-6 litrů, tak už by se to nevyplatilo, ale proč jezdím autem?? Protože pokud bych jela busem, tak mi to jede časově tak blbě, že když sečtu dobu, kdy vyrazím z domova do práce a v kolik se domů vrátím, tak autem ušetřím dvě hodiny denně a to už je docela dost.

Jsem kuřák a opravdu lituju, že jsem kdy začala, bohužel nebo spíše bohudík nejsem tak silný kuřák, že když přestanu kouřit, tak to bude úspora v řádu tisíců, ale ráno ke kafíčku a večer na zahradě ke kafíčku...no nebudu lhát, to si dám a samozřejmě pokud začnu mít hluboko do kapsy, tak cigára je to první, co ruším.

Energeťáky nepiju...a brambůrky?? tak nebudu kecat, tak 2x do měsíce je koupím taky a tak 2x do měsíce si koupím i coca-coličku.

Na vodě už neušetřím ani fň, tam si myslím, že je naše rodina na naprostém minimu, třeba právě díky sprchování systémem...namočím, namydlím, spláchnu a jdu. Vanu si napustím tak 2x měsíčně a spíše v zimě, když si chci poležet v horké vodě, moji chlapi se nekoupou vůbec, jen sprchují.
Jedinou úsporou by bylo asi zrušení mých akvárek, což je 130 litrů vody týdně, ale zase v sezóně vodu vylévám do sudu na zahradě a následně s tou vodou zalévám a samozřejmě touhle vodou zalévám doma kytky.

No a co se jogurtů týče, no tak zase začnu dělat domácí a když to dobře dopadne a bude úroda třešní veliká, tak holt udělám marmošky, abychom si ten jogurtík ochutili.

16.5.2022 15:19

Je to těžké. Třeba to auto. Taky jedu do práce autem a jedu sama. Protože MHD by mi to ráno trvalo 40 minut, autem 20. Odpoledne se ty časy trochu vyrovnají, ale bonusem hovořícím pro auto je pohodlí a možnost kamkoliv zajet nakoupit nebo vyřídit a možnost rovnou z práce jet na zahradu. Až na to mít nebudu, bude mi muset stačit MHD. Nekouřím, nepiju, nechodím do kina a do divadla, tak za co bych utrácela, ne? Vždyť by se mi ty prachy zapařily

16.5.2022 15:35

No já jen k těm autům....určitě bych do práce mohla jezdit busem, určitě by mě to vyšlo levněji....ale to jen proto, že mám auto, co hodně žere, kdybych měla nějaký pidiauto se spotřebou 5-6 litrů, tak už by se to nevyplatilo, ale proč jezdím autem?? Protože pokud bych jela busem, tak mi to jede časově tak blbě, že když sečtu dobu, kdy vyrazím z domova do práce a v kolik se domů vrátím, tak autem ušetřím dvě hodiny denně a to už je docela dost.

Jsem kuřák a opravdu lituju, že jsem kdy začala, bohužel nebo spíše bohudík nejsem tak silný kuřák, že když přestanu kouřit, tak to bude úspora v řádu tisíců, ale ráno ke kafíčku a večer na zahradě ke kafíčku...no nebudu lhát, to si dám a samozřejmě pokud začnu mít hluboko do kapsy, tak cigára je to první, co ruším.

Energeťáky nepiju...a brambůrky?? tak nebudu kecat, tak 2x do měsíce je koupím taky a tak 2x do měsíce si koupím i coca-coličku.

Na vodě už neušetřím ani fň, tam si myslím, že je naše rodina na naprostém minimu, třeba právě díky sprchování systémem...namočím, namydlím, spláchnu a jdu. Vanu si napustím tak 2x měsíčně a spíše v zimě, když si chci poležet v horké vodě, moji chlapi se nekoupou vůbec, jen sprchují.
Jedinou úsporou by bylo asi zrušení mých akvárek, což je 130 litrů vody týdně, ale zase v sezóně vodu vylévám do sudu na zahradě a následně s tou vodou zalévám a samozřejmě touhle vodou zalévám doma kytky.

No a co se jogurtů týče, no tak zase začnu dělat domácí a když to dobře dopadne a bude úroda třešní veliká, tak holt udělám marmošky, abychom si ten jogurtík ochutili.

Tak ono to bez toho auta někdy nejde, to je jasný. Hlavně když se musí přestupovat, tak to časově vychází úplně blbě.
Shodou okolností jsem dnes na Seznamu četla článek o tom, jak se loni za doby kovidu zdvojnásobil počet lidí, kteří jezdí po městě na kole. V Praze se tím prý dá směle konkurovat MHD, co se týká rychlosti dopravy do práce. Na druhou stranu ale narostl počet nehod cyklistů, pochopitelně. No, tady u nás si to nějak moc nedokážu představit. Obchvat města v nedohlednu a proplítat se mezi kamionama mně zrovna moc bezpečný nepřijde.

16.5.2022 15:38

"Vždyť by se mi ty prachy zapařily"

😂😂🤣👍

16.5.2022 15:45

Tak ono to bez toho auta někdy nejde, to je jasný. Hlavně když se musí přestupovat, tak to časově vychází úplně blbě.
Shodou okolností jsem dnes na Seznamu četla článek o tom, jak se loni za doby kovidu zdvojnásobil počet lidí, kteří jezdí po městě na kole. V Praze se tím prý dá směle konkurovat MHD, co se týká rychlosti dopravy do práce. Na druhou stranu ale narostl počet nehod cyklistů, pochopitelně. No, tady u nás si to nějak moc nedokážu představit. Obchvat města v nedohlednu a proplítat se mezi kamionama mně zrovna moc bezpečný nepřijde.

Jako já už přemýšlala, že si koupím elektrickou kolobrndu a pokud to počasí dovolí, tak bych mohla jezdit do práce na ní, ale přiznám se, že vzhledem k tomu, že bych tak půl cesty musela absolvovat v provozu mezi auty, tak to se prostě bojím a kolo?? No tak to je to samý v bledě modrým....na kole jsem jezdívala po chodníku a raději slezla, když šel chodec, raději riskovala pokutu, než abych jela po silnici. Na vlastní oči jsem ve svém životě viděla 3 nehody cyklistů a bojim bojim...
Za mlada mi to tak nepřišlo, ale čím jsem starší tím je to horší.
Na silnici se necítím dobře ani v malém autě natož na kole a nebo kolobrndě.

Edith: až nebudu mít psy, tak už mi to bude jedno a klidně budu jezdit busem o ty dvě hoďky dýl, ale teď prostě skončím v práci, sednu do auta a cca za deset minut jsem doma, kdyby jela busem, tak skončím v práci a za cca 70 minut jsem doma.

16.5.2022 15:57
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Jezdím po chodníku, tam, kde nejsou cyklostezky,
jako asi 90% ostatních.
Na Ekole. Tolerují to ...
Na silnici je to o život.

16.5.2022 16:03

rapotacka11 napsal(a):
Jezdím po chodníku, tam, kde nejsou cyklostezky,
jako asi 90% ostatních.
Na Ekole. Tolerují to ...
Na silnici je to o život.

To je ale zase o život pro chodce...

16.5.2022 16:14
lesnížínka

XXX.XXX.43.235

Dasvo napsal(a):

Do Lozi na jablka jezdíme, když nám se neurodí Vy jste odtud někde?

16.5.2022 16:21
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Balu
Někdy jo, ale já nikoho neohrozím ani málo.
Nejsem bláznivej janek
a když jdou lidi, klidně slezu.
Někdy na "svém" úseku nikoho
nepotkám ani nemíjím.
Na tom úseku do silnice nelze.
Šílenej provoz.
Máme skoro všude ve městě ty cyklostezky.
Tam se chodci motají, děcko často
vběhne. Je to půlený, označený chodník.

16.5.2022 16:37
lesnížínka

XXX.XXX.43.235

neverend napsal(a):
Já papám z masa jen ryby. Jinak zeleninky mám spotřebu větší než velkou. Protože je mi ohleduplnost k ostatním vlastní a vždy jsem měl cit pro cizí nedostatek či strádání, tak nikdy nebudu říkat, že lidi jezdí s plnými nákupními košíky a tudíž jim nic nechybí. Je dost takových lidí co už dávno s plnými koši nejezdí,hledají kde ušetřit a vůči nim jsou takové výkřiky do prázdna nehorázná sprostota a drzost. Sytý hladovému nevěří? I zde jsou lidé co nebudou mít či už nemají na rozhazování a příčí se mi je takto urážet.

To bude zřejmě na mě. Kvůli mě si ušetřete tyhle srdceryvné výkřiky, protože moje mamka po celoživotní práci dostala před lety 9 tisíc důchodu. Teď je na 13. A po taťkovi na důchod nárok nemá, protože umřel, když byla ještě moc mladá, ovšem děti už měla dospělé. Zkuste vyjít s velkým barákem a tímto důchodem. Kupoval by ste si i levný kabanos a dojídal jídlo, co jí nosí sousedka pro psa. Nic si nekoupí, ona by i na normální jídlo měla, ale je prostě už tak naučená šetřit.
A hladoví Ukrajinci vám nevadí? Nevadí vám, že Rusáci jim kradou ne jen pšenici, ale i kombajny? Já vím, vám jde především o naše lidi, pak taky hodně o lidi v bývalé Jugoslávii, v Africe a nevím, čím vším se tu rád oháníte(jo, zapomněla jsem na Vietnam ) ale Ukrajinci měli svou zem prostě nechat Putinovi, nechat mu své nerostné bohatství, nechat se na Sibiři převychovat. Jen aby my jsme tady nepocítili žádnou bídu. Ne, trvám si na svém. Vidím tady všude kolem rozežranost a lidi se potřebujou vrátit zpátky na zem. Já peníze mám(zatím) přesto prostě šetřím. Rozebíralo se tady jídlo. Kolik lidí si kupuje hotová jídla, neuvaří si, protože se jim nechce. Děckám se nekoupí vločky s jogurtem, hodím tam banán a oříšky, rozinky, ale sra.ky jménem musli Kolik se jim kupuje mlsků, kdejakých pitíček a nevím čeho, vidím u našich A ano, až lidi nebudou mít na chlast a cigarety, potom se bavme o bídě.

16.5.2022 16:40

rapotacka11 napsal(a):
Balu
Někdy jo, ale já nikoho neohrozím ani málo.
Nejsem bláznivej janek
a když jdou lidi, klidně slezu.
Někdy na "svém" úseku nikoho
nepotkám ani nemíjím.
Na tom úseku do silnice nelze.
Šílenej provoz.
Máme skoro všude ve městě ty cyklostezky.
Tam se chodci motají, děcko často
vběhne. Je to půlený, označený chodník.

Já mám bohužel zkušenost s jezdci na chodníku špatnou.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2022 17:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.123

lesnížínka napsal(a):
To bude zřejmě na mě. Kvůli mě si ušetřete tyhle srdceryvné výkřiky, protože moje mamka po celoživotní práci dostala před lety 9 tisíc důchodu. Teď je na 13. A po taťkovi na důchod nárok nemá, protože umřel, když byla ještě moc mladá, ovšem děti už měla dospělé. Zkuste vyjít s velkým barákem a tímto důchodem. Kupoval by ste si i levný kabanos a dojídal jídlo, co jí nosí sousedka pro psa. Nic si nekoupí, ona by i na normální jídlo měla, ale je prostě už tak naučená šetřit.
A hladoví Ukrajinci vám nevadí? Nevadí vám, že Rusáci jim kradou ne jen pšenici, ale i kombajny? Já vím, vám jde především o naše lidi, pak taky hodně o lidi v bývalé Jugoslávii, v Africe a nevím, čím vším se tu rád oháníte(jo, zapomněla jsem na Vietnam ) ale Ukrajinci měli svou zem prostě nechat Putinovi, nechat mu své nerostné bohatství, nechat se na Sibiři převychovat. Jen aby my jsme tady nepocítili žádnou bídu. Ne, trvám si na svém. Vidím tady všude kolem rozežranost a lidi se potřebujou vrátit zpátky na zem. Já peníze mám(zatím) přesto prostě šetřím. Rozebíralo se tady jídlo. Kolik lidí si kupuje hotová jídla, neuvaří si, protože se jim nechce. Děckám se nekoupí vločky s jogurtem, hodím tam banán a oříšky, rozinky, ale sra.ky jménem musli Kolik se jim kupuje mlsků, kdejakých pitíček a nevím čeho, vidím u našich A ano, až lidi nebudou mít na chlast a cigarety, potom se bavme o bídě.

Tak at proda obri barak a jde do mensiho ne? Taky reseni. Nebo k tobe. Ale neeee. Jednodusi zas tvrdit jak něco nejde😁

16.5.2022 17:41

Tak at proda obri barak a jde do mensiho ne? Taky reseni. Nebo k tobe. Ale neeee. Jednodusi zas tvrdit jak něco nejde😁

No myslím, že je to spíš o tom, že starým lidem se nechce odcházet z domova a drží se zuby nehty.
Moje babča bydlela v bytě.... záchod venku na verandě, koupelna nee, jen umyvadlo se studenou vodou, druhé patro ...barák s vysokými stropy, takže to byla kurňa patra. Když jí postihla mrtvice, tak sice nějakou dobu bydlela s mamkou, ale jak se zmátořila, tak se zase vrátila DOMŮ a k mamce jsme jí nastěhovali opravdu až v momentě kdy už to fakt nešlo a ani tak se jí nechtělo.

neverend

16.5.2022 18:34
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):

To sice nebylo na Vas, ale to je fuk. Mně že není líto Ukrajinců? Je Lesnížínko, ale jsem dost inteligentní na to, abych věděl, že je tady mnohem víc chudých a válkou zmítaných zemí po kterých ani pes neštěkne. A Rusko- Ukrajinský konflikt vnímám zcela jinak než Vy. Vy jednoduše vidíte Rusko jak vtrhlo na Ukrajinu a já vidím i události tomu předcházející. Nemá smysl to tady znovu opakovat, ale není to tak jednobarevné jak se zdá.

16.5.2022 19:20
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Caty napsal(a):

Bůček bez kosti - Kaufland
1 kg - 244, 90,-

16.5.2022 19:24

rapotacka11 napsal(a):
1 kg - 244, 90,-

To jako fakt??

16.5.2022 19:29
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

V sobotu jsem kupovala do sekané
354 g = 8O,-

16.5.2022 19:32

rapotacka11 napsal(a):
1 kg - 244, 90,-

s kosti 79,- kupuju pro psy dost často

16.5.2022 19:37

v životě bych nejedla takový blafy jako špagety s kečupem, vždyť je to hnus.

a úplně levně se dá vyrobit hromadu věcí. třeba kroupy, to stojí pár korun. uzená kost, z toho se udělají dvě plnohodnotná jídla. dušená mrkev. čočka, fazole, zelí, milion receptů z brambor

blbý je, že když jsem dneska šla nakoupit (houby, kroupy, půlka chleba, mlíko, zelný salát, stálo to stopadesát korun) napadlo mě že už příliš nemám kam uhnout, protože minimalizace nákladů na KD u mě byla priorita vždycky.

ale mám doma pokaždý vejce a v mrazáku nějakou drůbež.

16.5.2022 19:40

no a když mi brutálně zdražili sladké pečivo,

tak si prostě doma peču sama.

16.5.2022 19:46

No jo, Kaufland je přeháňkami teď vyhlášený. Trapák.
Bez kosti 100... ale to pak nemám ty části s kostí pro psa :-) :-) a to je maso odsud a ne kdovíodkud.

Ale jsem chtěla říct, že jak sardullah to... "turista s chlebem", tak to zas ne, jelikož
u nás akce 199 :D
Zčehožto jsem došla k tomu, že když koupím tuňáka v konzervě, máslo a cibuli, tak mám boží pomazánku (teoreticky i zdravou). A ten tuník je za... něco do 250/kg.
Většina těch konzerv je ale pěkně hnusná (pardon, až budu mít hlad, tak to říkat nebudu), jedna dobrá je v lidlu. Ani to není slaný. Někdy řeknu megý, že to je slanina, a ona to sežere. Ale jen cm2, na víc blbá není.

Těstoviny s kečupem, to mám za sebou.
Dnes už nejím kečup.

A jinak teda jsem se přišla podívat, co chingis napsala, a ona se deaktivuje :-/
a co tu zbylo, vybarvujeme se pěkně, no, já vim, krize

Ztratila jsem míček za 140 korun. Poučení - místo míčku kilo bůčku.

16.5.2022 19:47

no a když mi brutálně zdražili sladké pečivo,

tak si prostě doma peču sama.

Tak na tom teda neušetřim....sladký pečivo kupuju málokdy a poslední dobou peču minimálně, protože proč?? Protože pak chodím a žeru a žeru a defakto až na pár kousků to sežeru všechno sama. ...no ale co mám dělat, když to mám ták výborný

Takže když je chť na sladké, tak spíš udělám pár palačinek.

16.5.2022 19:48

no jo, ale kam se zminimalizuje obyvatel paneláku

16.5.2022 19:53
Varaxi

XXX.XXX.129.250

To je ale zase o život pro chodce...

Ono to je o život i pro toho e-cyklistu. Stačí si vygooglit rozdíly mezi běžnými zraněními cyklisty bez a s pohonem nebo dát pětiminutový pokec s řidičem sanitky a na e-kolo nesednete.

16.5.2022 20:04
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Varaxi napsal(a):
Ono to je o život i pro toho e-cyklistu. Stačí si vygooglit rozdíly mezi běžnými zraněními cyklisty bez a s pohonem nebo dát pětiminutový pokec s řidičem sanitky a na e-kolo nesednete.

Já už jsem se to (snad) naučila.
Cítím se bezpečně.
(Snad jsem to nezakřikla.)
Vytáhne mi to těžký nákup do kopce.
Zvykla jsem si na to pohodlíčko bez dřiny.
Zkusila jsem zas jednou své milované "obyčejné"kolo.
Mám osobní váhu a vím, že jsem těžká ...
Ale na tom starém jsem teď tedy cítila každý deko
a měla jsem co dělat, abych se utáhla .

16.5.2022 20:10

Tak na tom teda neušetřim....sladký pečivo kupuju málokdy a poslední dobou peču minimálně, protože proč?? Protože pak chodím a žeru a žeru a defakto až na pár kousků to sežeru všechno sama. ...no ale co mám dělat, když to mám ták výborný

Takže když je chť na sladké, tak spíš udělám pár palačinek.

tak to já mám docela spotřebu. hlavně na líhni během přestávky, pekárna je hned za rohem

akorát že jedna kobliha už stojí 14 korun a jedna k svačině nestačí, že.

tak nosím sladký z domova. nebo v krabičce normálně jídlo.

16.5.2022 20:19

tak to já mám docela spotřebu. hlavně na líhni během přestávky, pekárna je hned za rohem

akorát že jedna kobliha už stojí 14 korun a jedna k svačině nestačí, že.

tak nosím sladký z domova. nebo v krabičce normálně jídlo.

No koblihy jsem donedávna kupovala, když byly v akci za 5,90, ale zase to je potom koblih...já, manžel, syn, Gina, Mates , takže co ušetřím na ceně, tak se mi zase prodraží na množství.

16.5.2022 20:22

u nás v koloniále nemají u koblih atp. psané ceny
prostě to vždy risknu
Ale ony se dají lehce smažit doma. Kdybych nebyla líná.
Myslím, že by se ale měla připočítat cena oleje (to hlavně) a energie... a asi to zítra zas risknu.
Koblihy nejsou moc dobrý příklad, ten olej se musí vylejt... Ale koupit menší troubu (umí i jogurty a jiné blbosti, má i horkovzduch a tak) byl parádní nápad.
Jestli teda vydrží třeba těch deset patnáct let jako ta minulá. (hehehe, ve snu)

16.5.2022 20:23

Varaxi napsal(a):

To je strašlivé, co Vy všecko víte o bezpečnosti :-)

16.5.2022 20:27
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Kupovávala jsem tzv. cukrářské koblihy.
Nebyla tam VŮBEC ta mastnota.
Jak je asi dělají?

16.5.2022 20:34

rapotacka11 napsal(a):
Kupovávala jsem tzv. cukrářské koblihy.
Nebyla tam VŮBEC ta mastnota.
Jak je asi dělají?

Tak víte jak... "když nemáš cukr, dej tam mouku" a cena...
Mimochodem dnes u nás cukr pro jistotu neměli vůbec :D (asi došel ten za starou cenu) Do města se ani nechystám, pravděpodobně bych to neunesla.

16.5.2022 20:41

u nás v koloniále nemají u koblih atp. psané ceny
prostě to vždy risknu
Ale ony se dají lehce smažit doma. Kdybych nebyla líná.
Myslím, že by se ale měla připočítat cena oleje (to hlavně) a energie... a asi to zítra zas risknu.
Koblihy nejsou moc dobrý příklad, ten olej se musí vylejt... Ale koupit menší troubu (umí i jogurty a jiné blbosti, má i horkovzduch a tak) byl parádní nápad.
Jestli teda vydrží třeba těch deset patnáct let jako ta minulá. (hehehe, ve snu)

jakýho oleje

koblihy se smaží na sádle :D

16.5.2022 20:43

No koblihy jsem donedávna kupovala, když byly v akci za 5,90, ale zase to je potom koblih...já, manžel, syn, Gina, Mates , takže co ušetřím na ceně, tak se mi zase prodraží na množství.

no, to je koblih, já, zase já, dvakrát já a když je dlouhý líhnutí tak ještě jednou po líhnutí a to je pak rozdíl, jestli ta koblina stojí deset nebo patnáct.

16.5.2022 20:51
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

jakýho oleje

koblihy se smaží na sádle :D

Ty cukrářský mi přišly jakoby nesmažené.
Dříve (kdysi) jsem je dělávala ve friťáku,
byly míň mastné než z oleje na plotně,
ale trochu přece jen byly.
Kupované cukrářské nebyly mastné,
nezdály se mi ošizené, byly VÝBORNÉ.
Mívali je ve Intersparu.

neverend

16.5.2022 20:56
neverend

XXX.XXX.213.247

Ježiš já bych si dal koblihu. Ale domácí, poctivou a ne to vatovité neštěstí z obchoďáku.

16.5.2022 21:11
Varaxi

XXX.XXX.129.250

To je strašlivé, co Vy všecko víte o bezpečnosti :-)

A nechtějte vědět, jak se to rádo samovznítí, rádo to hoří a blbě se to hasí. :)
Stačí youtube a pět minut času.

16.5.2022 21:17
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Jak přítel nemůže laktózu, tak jsou tyto mňaminky celkem těžko k sehnání, protože mléko je téměř všude. Takže jsme riskli veganské donuty z Donuteria Brno a fakt jsou dobré.
Před 14 dny stály jedna kolem 60 Kč (teď podle webu 80, nevím, jestli je to tím webem nebo opravdu zdražili), takže samozřejmě je kupuju k příležitostem místo zákusku nebo dortu. Ale můžu doporučit. Jednu sním celou jen taktak a jsou chuťově super. Vůbec není poznat, že to je veganské.
Mají teda i normální.

16.5.2022 21:35

rapotacka11 napsal(a):
1 kg - 244, 90,-

Penny, vepřová plec 89,90Kč/ kg
Albert, Billa vepřová pečeně bez kosti 99,90Kč/kg

https://www.kupi.cz/slevy/maso-drubez-a-ryby

16.5.2022 21:39

No já jedu s mamkou ve čtvrtek na velkej nákup. Jezdíme tak jednou měsíčně, abych jí udělala zásoby a ona si pak už ty maličkosti dokoupí, tak jsme si řekly, že si z toho uděláme takovou tradici a před nákupem pěkně do cukrárny na dortík a nebo pohár...kafíčko a pak vyrazíme....
Říkala jsem jí, že když jsem byla malá, tak brala do cukrárny ona mě, tak teď zase budu brát do cukrárny já jí.

16.5.2022 21:59
lesnížínka

XXX.XXX.43.235

neverend napsal(a):
To sice nebylo na Vas, ale to je fuk. Mně že není líto Ukrajinců? Je Lesnížínko, ale jsem dost inteligentní na to, abych věděl, že je tady mnohem víc chudých a válkou zmítaných zemí po kterých ani pes neštěkne. A Rusko- Ukrajinský konflikt vnímám zcela jinak než Vy. Vy jednoduše vidíte Rusko jak vtrhlo na Ukrajinu a já vidím i události tomu předcházející. Nemá smysl to tady znovu opakovat, ale není to tak jednobarevné jak se zdá.

Ale nám natvrdlejm to musíte opakovat Nebo vám to zopakuju já. Čím Ukrajina opravdu a tím myslím opravdu, ne Putinovy bláboly ohrožovala Rusko? Události předcházející, tím myslíte anexi Krymu, kterou kdyby jsme řešili, nemuselo vůbec k válce dojít? Já vím, to rozpínající se NATO myslíte Znova opakuju: Putin nemá co komu kecat do toho, koho si do své země pozve, kam se zařadí, kam bude směřovat. Kapišto?

16.5.2022 22:01
lesnížínka

XXX.XXX.43.235

rapotacka11 napsal(a):
1 kg - 244, 90,-

99.90Kč mám před sebou leták.

neverend

16.5.2022 22:39
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Ale nám natvrdlejm to musíte opakovat Nebo vám to zopakuju já. Čím Ukrajina opravdu a tím myslím opravdu, ne Putinovy bláboly ohrožovala Rusko? Události předcházející, tím myslíte anexi Krymu, kterou kdyby jsme řešili, nemuselo vůbec k válce dojít? Já vím, to rozpínající se NATO myslíte Znova opakuju: Putin nemá co komu kecat do toho, koho si do své země pozve, kam se zařadí, kam bude směřovat. Kapišto?

Lesnížínko, vždyť tam vůbec nejde o žádnou Ukrajinu.. Všechny ty předcházející události vč. vzestupu Zelenského není žádná náhoda. Vše se připravovalo dlouho předem a Ukrajinci, hlavně ti nacionalisté se k tomu jen využili. Ať je to jak chce, ale pokud se určité oblasti Ukrajiny chtěli odtrhnout, tak přeci není normální jim zbombardovat školu či pláž s civilisty a dětmi. Tyto oblasti vč. Krymu snad měli referendum,ne? A pokud tedy nebylo důvěryhodné, tak si mohlo OSN požádat o zopakování pod jejich dohledem. Ale řešit to mírovou cestou a ne že tam ty tajtrdlíky necháme po sobě střílet a nakonec ještě mlčíme dlouhé měsíce, než tam Putin vletěl a zpravodajci to věděli. Byl to záměr, bohužel. Evropa se pofackuje s Ruskem, klesne na úroveň o níchž nemá nyní ani potuchy a někdo na tom bude profitovat jak vlivem, tak ekonomicky. Zkuste si někdy hodit na papír a sečíst, komu co konflikt sebere a komu co dá. Já Vám v případě nutnosti pomohu,ano?

17.5.2022 00:40
fikovnice

XXX.XXX.132.168

To je chingis...

Jejda, opět taková veliká škoda!
"Chingis" vraťte se!

17.5.2022 04:27
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

assil napsal(a):

Akorát lidi nakupují a brblají u toho, jak je to drahý. To jsem šla takhle v Kauflandu a celou dobu se tam kolem mě motali tři lidi, kteří u všeho pořád "to je drahý, no to je drahý". Tak asi jo, ale vzhledem k tomu, že dlouhodobě dávám přednost kvalitě před kvantitou, tak jsem si už nějak zvykla, že kupuji dražší potraviny. Mám teda dost kliku, že nemusím jíst x jídel denně a nejím žádný mega porce.

17.5.2022 04:47
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

lesnížínka napsal(a):
99.90Kč mám před sebou leták.

Potřebovala jsem koupit kousek ...
Kupovala jsem v Kaufu u pultu.
Balený neměli.
Fakt, neke ... účet mám.

17.5.2022 08:41

to je legrace, ten rozhovor nevrenda
byl to záměr, spiknutí, všude to píšou, tak dík za novinky
Krym se řešil roky, polovina planety tam cpala peníze, zbraně a vojáky, co teď vidí celý svět, se tam dělo dlouhá léta, akorát ne na tak velkém území a ne s tolika zbraněmi,
občané UA byli pro většinu ti, co přenáší TBC a jsou opilí před panelákem v ČR,
ale jakmile RF vstoupila do vnitrozemí, jsme světci

17.5.2022 08:43

málokdo si drží svůj názor, své zásady, např. balu ano, výjimka... mimochodem vidíte to kulaté číslo na mém profilu? :-)

17.5.2022 08:44
Varaxi

XXX.XXX.150.244

málokdo si drží svůj názor, své zásady, např. balu ano, výjimka... mimochodem vidíte to kulaté číslo na mém profilu? :-)

Než jsem si všimla, dostala jste dva hlasy a už to číslo není kulaté. :)

17.5.2022 09:06
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Lesnížínko, vždyť tam vůbec nejde o žádnou Ukrajinu.. Všechny ty předcházející události vč. vzestupu Zelenského není žádná náhoda. Vše se připravovalo dlouho předem a Ukrajinci, hlavně ti nacionalisté se k tomu jen využili. Ať je to jak chce, ale pokud se určité oblasti Ukrajiny chtěli odtrhnout, tak přeci není normální jim zbombardovat školu či pláž s civilisty a dětmi. Tyto oblasti vč. Krymu snad měli referendum,ne? A pokud tedy nebylo důvěryhodné, tak si mohlo OSN požádat o zopakování pod jejich dohledem. Ale řešit to mírovou cestou a ne že tam ty tajtrdlíky necháme po sobě střílet a nakonec ještě mlčíme dlouhé měsíce, než tam Putin vletěl a zpravodajci to věděli. Byl to záměr, bohužel. Evropa se pofackuje s Ruskem, klesne na úroveň o níchž nemá nyní ani potuchy a někdo na tom bude profitovat jak vlivem, tak ekonomicky. Zkuste si někdy hodit na papír a sečíst, komu co konflikt sebere a komu co dá. Já Vám v případě nutnosti pomohu,ano?

Evropa šla do kelu už dávno před Ukrajinou a Ruskem a dobrovolně a ráda s písní na rtech. Paradoxně tohle celý by Evropě spíš mohlo pomoct, kdyby byla vůle, ale bohužel není, tak jen bude nadále postupovat po již dávno nastoupené trajektorii do prd...e světa. Na to fakt žádný spiknutí ani nebylo potřeba.

17.5.2022 09:08
17.5.2022 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.35.71

neverend napsal(a):

Vše úvahy o celosvětovém spiknutí(proti Rusku samozřejmě) už trochu zavánějí schízou Pořád tady strašíte vlivem USA, tedy tím, jak budem probůh všichni pod jejich vlivem...no díky bohu snad ano. Vy jste nezažil život pod vlivem Ruska. Polovina Německa si ,,pod vlivem" USA žila jak prasata v žitě, my tady spěli do ři.i, ve které je celé Rusko a všechny země pod jeho vlivem. Zkuste si to projít geopoliticky.

17.5.2022 11:08

geopoliticky
kdo to kdy loni slyšel :-)
to není vliv státu, ale firmy - lidí
ty nastrkají lidi do vlád
a esi si někdo myslí, že to je konspirace, tak jo :D ale dá se lehce ověřit, kdo kam patří, komu patří
jediný, kdo to ještě nepochopil, je naše nová vláda, ta si myslí, že Itálie nám prodá italskou ropu, že vůbec nepřijela z RF
a o tom to je, spolupracovat s firmou, ne se státem
a tak teď Indie zakáže vývoz obilí a kupuje, co se dá, ta zaostalá země oproti nám :-)
ale my musíme hlavně dobře vypadat, i když podle mě se nám už musí smát celý svět

17.5.2022 11:43

"Polemiky na sociálních sítích vyvolal snímek torza domácího spotřebiče v troskách ruského vrtulníku sestřeleného na Ukrajině."

Co myslíte? Pračka nebo sušička??😂😇

17.5.2022 12:01

Asi to sem nepatří, ale umřel Josef Abrhám. Popelka už je zase se svým princem.

17.5.2022 12:06

Možná jsou na cestě do Jiljí...

17.5.2022 12:41
eni

XXX.XXX.88.61

Byl to skvělý herec a charismatický chlap, škoda ho...docela mě to vzalo, měla jsem ho ráda..

17.5.2022 12:51
assil

XXX.XXX.121.3

"Polemiky na sociálních sítích vyvolal snímek torza domácího spotřebiče v troskách ruského vrtulníku sestřeleného na Ukrajině."

Co myslíte? Pračka nebo sušička??😂😇

To už proběhlo na twitteru před týdnem a odborníci se shodují, že to není ani pračka, ani susička, ale součást rotoru, byly tam i fotky, jak to vypadá v neporušeném stavu. Ale holt to teď někdo vytáhl jako vtip.

17.5.2022 12:55
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Ano, myslím, že v tomto případě jim přát, že jsou zase spolu.
Pan Abrham poslední rok jen protrpěl

17.5.2022 13:09

assil napsal(a):
To už proběhlo na twitteru před týdnem a odborníci se shodují, že to není ani pračka, ani susička, ale součást rotoru, byly tam i fotky, jak to vypadá v neporušeném stavu. Ale holt to teď někdo vytáhl jako vtip.

Aha, to mi uniklo. Jdu to pohledat😉

17.5.2022 13:16
assil

XXX.XXX.121.3

Aha, to mi uniklo. Jdu to pohledat😉

Už nevím, na kterým to bylo účtu, těch účtů k Ukrajině je tam hafo.

17.5.2022 14:19
lesnížínka

XXX.XXX.35.71

eni napsal(a):
Byl to skvělý herec a charismatický chlap, škoda ho...docela mě to vzalo, měla jsem ho ráda..

Oba Vypadal zle už předtím, takhle je to pro ně lepší

17.5.2022 14:22
lesnížínka

XXX.XXX.35.71

assil napsal(a):

Tohle určitě součást rotoru není, ani omylem. V letectví jsem se pohybovala dost dlouho. Součást rotoru vojenského vrtulníku by nikdy nebyla bílá.

17.5.2022 14:37
Dasvo

XXX.XXX.101.144

lesnížínka napsal(a):
Tohle určitě součást rotoru není, ani omylem. V letectví jsem se pohybovala dost dlouho. Součást rotoru vojenského vrtulníku by nikdy nebyla bílá.

Předběhla jste mě!

17.5.2022 14:37

assil napsal(a):
Už nevím, na kterým to bylo účtu, těch účtů k Ukrajině je tam hafo.

Našla jsem to. Ale podobně jako lesní žínka si myslím, že neodpovídá barva a navíc ani tvar a velikost. Srovnejte si to na obou fotkách velikostně s vrtulí.

17.5.2022 14:39
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já tomu kulový rozumím, ale nemůže to být rotor z osobního letadla? Že by ho ten vojenský vrtulník jen převážel?

17.5.2022 14:46
lesnížínka

XXX.XXX.35.71

Varaxi napsal(a):
Já tomu kulový rozumím, ale nemůže to být rotor z osobního letadla? Že by ho ten vojenský vrtulník jen převážel?

Rotor není hranatá škatule, nikdy.

17.5.2022 14:51
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lesnížínka napsal(a):
Rotor není hranatá škatule, nikdy.

No, google mi ochotně vysvětlil, co to ten rotor je.
https://pivni.info/predstaveni-piv/2535-rotor-tryskac-apa-12-z-kunovic.html
Jsme v ČR, co jsem čekala, že najdu?

17.5.2022 15:04
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Varaxi napsal(a):
No, google mi ochotně vysvětlil, co to ten rotor je.
https://pivni.info/predstaveni-piv/2535-rotor-tryskac-apa-12-z-kunovic.html
Jsme v ČR, co jsem čekala, že najdu?

Tak teď jste mě dostala! Chechtám se nahlas.

17.5.2022 15:12
assil

XXX.XXX.121.3

Našla jsem to. Ale podobně jako lesní žínka si myslím, že neodpovídá barva a navíc ani tvar a velikost. Srovnejte si to na obou fotkách velikostně s vrtulí.

Podle mě velikost může odpovídat, záleží na úhlu focení, na té druhé fotce je to v popředí. A barva by taky mohla být, protože ta tmavá mohla ohořet.
Ale bůhví, fotky ruských náklaďáků plných praček jsou mraky a tam je to nezpochybnitelný.

17.5.2022 15:19
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
A co tohle?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Leti-internetem-Pozor-muzete-se-ocitnout-v-boji-driv-nez-mrknete-Je-to-pry-na-spadnuti-375151?fbclid=IwAR15yYMJNXteEblbx8oRRJ53rvE0oqp8sUUY1M8TUJUfy5YX8Eirr6l3HIs

Branná povinnost žen u nás platí již od doby zrušení povinné vojny pro chlapy, tak si to spočtěte jak asi dlouho, takže klasika článek od těhle předních dezinformátorů plný lží.

17.5.2022 15:22
fikovnice

XXX.XXX.132.168

Možná jsou na cestě do Jiljí...

Také jsem si říkala...
Mimochodem Libuška umřela relativně mladá a nemůžu se ubránit pocitu, že tehdy doktoři něco zvorali... No ale život jí to už nevrátí...

17.5.2022 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.35.71

fikovnice napsal(a):
Také jsem si říkala...
Mimochodem Libuška umřela relativně mladá a nemůžu se ubránit pocitu, že tehdy doktoři něco zvorali... No ale život jí to už nevrátí...

Asi nezvorali Jani, měla rakovinu už dlouho. Ptala jsi se onehdá, jestli nevím, kdy tohle s Putlerem skončí. Můj skromný tip je, že už je odstavený, tak brzo

17.5.2022 16:15

fikovnice napsal(a):
Také jsem si říkala...

Myslím, že nezvorali... Bojovala s rakovinou plic celkem dlouho... Myslím, že jsou takové nepodložené dohady zbytečné.

neverend

17.5.2022 16:44
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Už asi vím, kam neverend na ty zaručené zprávy chodí https://www.forum24.cz/je-to-paranoia-nebo-putin-pekova-uz-mele-to-same-co-ruska-propaganda/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Tak kdyby to byla pravda, tak by se k tomu jistě postavili čelem a omluvili se. Sorry světe, lidí je jak "sra*ek" a my jen nevěděli co s nimi. Tak jsme vyrobili vir a trochu se nám to vymklo z rukou. Ale nebojte se už máme jiné řešení přemnoženosti lidstva a to válku na Ukrajině. Až dostatečně Putina " nas*rem" už nebude jen na Ukrajině,ale i u Vás. Tím konečně vyřešíme nedostatek potravin, prostoru a i ekonomika ozdraví. Jak bude všechno na maděru, tak to se to bude budovat. Čili já si myslím a věřím, že by nám řekli vždy pravdu. Ovšem to bych musel po světě jezdit na koloběžce a na tričku mít nápis "deb*l naivní a hloupej".

17.5.2022 17:26
lesnížínka

XXX.XXX.35.71

neverend napsal(a):
Tak kdyby to byla pravda, tak by se k tomu jistě postavili čelem a omluvili se. Sorry světe, lidí je jak "sra*ek" a my jen nevěděli co s nimi. Tak jsme vyrobili vir a trochu se nám to vymklo z rukou. Ale nebojte se už máme jiné řešení přemnoženosti lidstva a to válku na Ukrajině. Až dostatečně Putina " nas*rem" už nebude jen na Ukrajině,ale i u Vás. Tím konečně vyřešíme nedostatek potravin, prostoru a i ekonomika ozdraví. Jak bude všechno na maděru, tak to se to bude budovat. Čili já si myslím a věřím, že by nám řekli vždy pravdu. Ovšem to bych musel po světě jezdit na koloběžce a na tričku mít nápis "deb*l naivní a hloupej".

Na to, jak jste ten veterán, jste připosr.. strachy Neustále tady děsíte jadernou válkou. K čemu? Když bude, ani si nepr.nem a budem všichni v liši, takže má cenu se nad tím vůbec pozastavovat, když je to v rukách jednoho ma.ora s červeným tlačítkem. Ale jo, udělejte si výlet do Moskvy, padněte na kolena, nabídněte sebe, tatu z USA, ale nás prosím vynechte, mě teda určitě, já už s těma pakama ruskýma nechci nic mít

neverend

17.5.2022 18:54
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Na to, jak jste ten veterán, jste připosr.. strachy Neustále tady děsíte jadernou válkou. K čemu? Když bude, ani si nepr.nem a budem všichni v liši, takže má cenu se nad tím vůbec pozastavovat, když je to v rukách jednoho ma.ora s červeným tlačítkem. Ale jo, udělejte si výlet do Moskvy, padněte na kolena, nabídněte sebe, tatu z USA, ale nás prosím vynechte, mě teda určitě, já už s těma pakama ruskýma nechci nic mít

Jak jsem ten veterán, tak mám spíš rozum než strach. A zbraně nemusí být jaderné a přesto jsou hromadného ničení. Lesnížínko, nic proti Vám, ale víte že tak dlouho se chodí se džbánem k Putinovi až se Putin "na*ere"? Nejsem ani proruský ani probruselský troll, ale pročeský. Jde mi o Vaši bezpečnost a taky mých blízkých. A u štvanice na vše Ruské dáváme Putinovi jen víc síly a jeho národ čím dál víc přesvědčujeme, že totální válka je nevyhnutelná. Rusko má vždy pomalý rozjezd,ale drtivý finiš. Notabene situace v NATO se může po roce dost změnit a nespoléhal bych až tolik na podporu. Pokud by se tohle stalo, tak nemáte absolutně žádnou šanci a defakto si Rusy tou přehnanou snaživostí a rétorikou pozvete domů. Zkráceně není prostě dobré, být na prvním místě nepřátel, když už nemáte ani tanky a jak na tom budete s ekonomikou a surovinami ví taky leda bůh. Pochopila o co mi jde? USA Vás akorát poplácá po zádech jako Ukrajinu, ale umírat a zažívat peklo budete Vy ve své zemi. Oni ne.

17.5.2022 20:59

takže je lepší neverende otočit se na záda jako ten bitý pejsek?

jste nějaký posraný z toho ruska na to, že tvrdíte, že nejste troll.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2022 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.123

Posrany z rusaku jsou tu jini. Ti horujou jak zlej rusak vyvrazdi vse.

17.5.2022 21:22

Posrany z rusaku jsou tu jini. Ti horujou jak zlej rusak vyvrazdi vse.

Teď jste střelila do nohy svoji modlu. Právě on tu hrozí silou Ruska, která smete z povrchu všechno živé, když nebude svět servilně držet ocásek mezi zadníma.

honza.2

17.5.2022 21:25
honza.2

XXX.XXX.9.4

neverend napsal(a):

lidí je jak "sra*ek" a my jen nevěděli co s nimi. Tak jsme vyrobili vir a trochu se nám to vymklo z rukou. Ale nebojte se už máme jiné řešení přemnoženosti lidstva a to válku na Ukrajině.

To je dobrá teorie, chápu to správně že na západě nevěděli jak snížit lidskou populaci, tak se rozhodli popichovat Putina ať vylítne z brlohu a udělá to za ně?

neverend

17.5.2022 21:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Co furt máte s tím bitým pejskem? Kdo Vám pro krista boha nakukal, že Vás někdo chtěl bít? Nikdo přeci neví jak by se choval Putin, kdyby tam NATO nestrkalo čumák a Ruské protesty se brali vážně. NATO strkalo ten čenich příliš blízko Ruska a nikdo prostě Rusko neposlouchal když jasně nesouhlasilo. Co by se asi dělo, kdyby Putin vyrazil do Mexica šířit svoje zájmy? USA by jistě tiše sedělo a oslavilo by s Rusy první máj. Prostě svět tak funguje a je rozdělen na sféry vlivu několika velkých hráčů. Co pořád na tom není jasné? Když by náhodou jeden lezl do zelí druhému a chtěl mít větší bábovičku, tak buď to zvládnou diplomaté a nebo selžou a nastane boj.USA i s NATO to předvedli několikrát a Vy jste teď vyjukaní z Ruska? Napadení suveréních států vidíte poprvé?

Neregistrovaný uživatel

17.5.2022 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.123

Teď jste střelila do nohy svoji modlu. Právě on tu hrozí silou Ruska, která smete z povrchu všechno živé, když nebude svět servilně držet ocásek mezi zadníma.

No nepochopjla jste ale já na to hážu bobek. Nervy mám jen jedny.

17.5.2022 22:05

No tak nějak jsme si všichni zvykli žít v bezpečné Evropě. Od poslední války uplynula dlouhá doba. Když byla válka v Jugoslávii, tak si myslím, že spousta z nás nechápala proč.....tak když nechcete být jedním společným stíátem, tak se prostě v klidu rozejděte jako my se Slovenskem, nemusíte se hned zabíjet.
Myslím, že málokdo z nás si umí představit, jak se lidi, co vedle sebe v pohodě žili, najednou začnou nenávidět.....

Ale obecně jsme si zvykli na pocit bezpečí, protože přeci už nejsme takoví blázni, abychom válčili. Většina evropských států se chytila za ruce a je na jedné lodi..je v EU, takže válčit mezi sebou nebudeme, tak max bude EU vymýšlet bejkárny a my to budeme více či méně (poslední dobou tedy spíš méně) bojkotovat a když se nám to nepovede, tak budeme svorně nadávat.

Já osobně jsem taky získala falešný pocit, že v srdci EU jsem v bezpečí, že hranice EU jsou chráněné...no už dávno vím, že nee a nevím jestli se mám smát a nebo brečet nad svojí naivittou.

Teď je válka na Ukrajině a já žiju v EU, ve státě, které je členem NATO a tudíž máme status...a teď pro si dovolím použít výraz ze seriálu "hvězdná brána - Star Gate"..máme status chráněné planety. To znamená, že by nás neměl nikdo napadnout, protože pak by měl co dělat s NATO a to už je kurňa vojenská síla, takže by pěkně dostal na prd.el...no teoreticky je to opravdu logické a případného ůtočníka by to mělo odradit.

Ale co když k tomu ohrožení, nedejbože napadení dojde...a co když USA řekne "my do toho nejdeme, protože si to nechceme s někým rozházet....co je NATO bez americké armády?? Jsme my ...EU...opravdu bojeschopná, dokázala by se účinně bránit?? , no myslím, že nee.

Já jsem ztratila iluze o tom, že žiju na bezpečném místě...resp. budu žít na bezpečném místě, dokud někdo to bezpečné místo nenapadne.
Putin mě velmi zklamal, není to tak dlouho, co jsem si říkala...ať je jakej je, tak to není magor, naopak jsem ho pokládala za chladného stratéga, který spolu s USA má v rukou světový mír....protože Evropa je na tom voijensky tak, že se k tomu může vyjadřovat, ale to je asi tak všehno.

Prostě jsem se dožila doby..."stát se může cokoliv" a proto se tím nezabývám, nějak bylo nějak bude a budu se moflit, aby to ti mocní moc nepos.rali.

neverend

17.5.2022 22:07
neverend

XXX.XXX.213.247

honza.2 napsal(a):
lidí je jak "sra*ek" a my jen nevěděli co s nimi. Tak jsme vyrobili vir a trochu se nám to vymklo z rukou. Ale nebojte se už máme jiné řešení přemnoženosti lidstva a to válku na Ukrajině.

To je dobrá teorie, chápu to správně že na západě nevěděli jak snížit lidskou populaci, tak se rozhodli popichovat Putina ať vylítne z brlohu a udělá to za ně?

To byla jen trocha teorie, ale možné je vše. Ovšem nikdy by to nikdo nepřiznal a kdo by mluvil, dopadl by jak E. Snowden a mnozí další, o kterých nevíme. Existuje jen Guantánamo? Hlavně o tohle mi šlo, vyvrátit naivní představu, že Rusko jen lže a pravda je výhradně na naší straně. Já zastávám názor, že by člověk měl mít info z obou stran a vyhodnocení by laskavě v demokratické a svobodné zemi mělo být výhradně ponecháno na něm. V opačném případě už naše hodnoty jsou minulostí a bojovat mám tedy za co? Za jinou formu diktátu? Za majetky západních oligarchů? Že bych se na ně nevy*ral.

17.5.2022 22:07
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):

No hlavně nedávno byl rozhovor s Drábovou myslím, která tam pěkně vyvrací představu jaderný apokalypsy s tím, že většina jaderných zbraní je cca jako Hirošima a spol, jako vybombí to možná město a zamoří na chvíli pár km a to je všechno, je to prej jinej druh jádra než třeba Černobyl.

17.5.2022 22:14
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
To byla jen trocha teorie, ale možné je vše. Ovšem nikdy by to nikdo nepřiznal a kdo by mluvil, dopadl by jak E. Snowden a mnozí další, o kterých nevíme. Existuje jen Guantánamo? Hlavně o tohle mi šlo, vyvrátit naivní představu, že Rusko jen lže a pravda je výhradně na naší straně. Já zastávám názor, že by člověk měl mít info z obou stran a vyhodnocení by laskavě v demokratické a svobodné zemi mělo být výhradně ponecháno na něm. V opačném případě už naše hodnoty jsou minulostí a bojovat mám tedy za co? Za jinou formu diktátu? Za majetky západních oligarchů? Že bych se na ně nevy*ral.

Je úplně jedno co je pravda a co je lež v pozadí, jediná pravda, kterou každý vidí je, že Rusko je agresor, který napadl jiný svrchovaný stát a to se prostě neokecá. Není žádný důvod, který by tohle ospravedlňoval, kromě fakt skutečného a faktického napadení státu jinou armádou a to se Rusku nestalo. To se stalo Ukrajině. A proto většina lidí stojí za ní.
Je to úplně stejný jako když chlap zmlátí ženskou. Je úplně jedno, co ho k tomu vedlo, pokud ho zrovna ona nemlátila pánvičkou po hlavě, tak on je jen agresivní hovado.

honza.2

17.5.2022 22:22
honza.2

XXX.XXX.9.4

assil napsal(a):
No hlavně nedávno byl rozhovor s Drábovou myslím, která tam pěkně vyvrací představu jaderný apokalypsy s tím, že většina jaderných zbraní je cca jako Hirošima a spol, jako vybombí to možná město a zamoří na chvíli pár km a to je všechno, je to prej jinej druh jádra než třeba Černobyl.

Je na to spousta podrobných studií a kvalitně to vše zpracoval kanál "Jirka vysvětluje věci". Ten radioaktivní oblak který zabíjí, by podle typu atomovky zasahoval i přes celou republiku, záleželo by kam zrovna bude foukat vítr. Nicméně jde také o to, že by to neskončilo u jedné, ale mohlo by jich být desítky až stovky, Rusko jich má tisíce.

17.5.2022 22:24

mně je teda rusko úplně u řiti

no a vzhledem k tomu, že obsazení ukrajiny se jaksi nepovedlo, obsazení čr je značně nepravděpodobné

i když upřímně, rusové by asi nepřišli s nápadem, že každý, ale úplně každý chovatel potřebuje registraci a schválení státem.

neverend

17.5.2022 22:30
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):

A neříkala že stačí se namazat opalovacím krémem? Assil, p. Drábová jistě neměla na mysli systémy jako Topol M či M2. Jedna by zničila celou Ukrajinu během pár sekund. Jinak ale je pravda, že jsou hlavice i mnohem menší s mnohonásobně menší účinností. A právě proto bych si nebyl tak úplně jistý, že by Rusové toto nepoužili v případě jejich nezdaru na Ukrajině. Do Evropy a k nám by se dostala radiace.. Jj, krásná představa. Hlavně štítná žláza dětí to výborně absorbuje.

neverend

17.5.2022 22:49
neverend

XXX.XXX.213.247

no a vzhledem k tomu, že obsazení ukrajiny se jaksi nepovedlo, obsazení čr je značně nepravděpodobné

i když upřímně, rusové by asi nepřišli s nápadem, že každý, ale úplně každý chovatel potřebuje registraci a schválení státem.

Mně je Rusko s Ukrajinou u zadku, ale ne Čechy a Slovensko. Já se spíš bojím jiných dopadů. Bezpečnost, chudoba a to i surovinová. Teď do toho všeho ještě budou vyžadovány obrovské částky do zbrojního systému NATO. V USA skončí Biden s demokraty v popelnici a nová administrativa klidně může od celé Ukrajiny couvnout. Pak v těch "sra*kách" jsme sami s mnoha nevyřešenými strategickými otázkami. To by bylo šílené.

18.5.2022 00:41
fikovnice

XXX.XXX.135.55

lesnížínka napsal(a):
Asi nezvorali Jani, měla rakovinu už dlouho. Ptala jsi se onehdá, jestli nevím, kdy tohle s Putlerem skončí. Můj skromný tip je, že už je odstavený, tak brzo

Kéž bys s Putlerem měla pravdu!
Jinak ale Libuška byla tehdy přijata k PLÁNOVANÉMU výkonu - u toho se neumírá. A dále jsem četla, že nádor plic měla nezhoubný...no ale četla jsem to v bulváru, resp jakobulváru, tak to nelze brát za bernou minci!

18.5.2022 00:44
fikovnice

XXX.XXX.135.55

Myslím, že nezvorali... Bojovala s rakovinou plic celkem dlouho... Myslím, že jsou takové nepodložené dohady zbytečné.

"Balu", zbytečné-nezbytečné. Ničemu tím snad neškodím - spekuluje se tu o mnohem problematičtějších věcech. A zda měla opravdu ca plic, to nevíme - viz můj příspěvek výše. A hlavně - plánovaný výkon alespoň pro mě tedy neznamená, že se na něj umírá. Ale samozřejmě mohli tehdy mlžit, to neví nikdo z nás tady!

18.5.2022 00:47
fikovnice

XXX.XXX.135.55

assil napsal(a):

Jééé, a mně by se Drábová fakt líbila jako prezidentka!
Škoda, že tuším nechce kandidovat.

18.5.2022 00:52
fikovnice

XXX.XXX.135.55

"obsazení Ukrajiny se jaksi nepovedlo"

...já se bojím, že ale ještě neskončili. Zkoušejí to i na Moldávii, mají okupantské chutě (naštěstí jen verbální) i vůči Polsku, na východě Ukrajiny se pořád ještě bojuje; myslím, že nás bylo víc, kdo jsme hned na začátku tvrdili, že ta válka se potáhne dlouho... A jako další hroznou věc vnímám, jak dlouho následně bude trvat obnova Ukrajiny - tolik míst a měst zničených, rozbombardovaných, ach jo!

18.5.2022 07:08

fikovnice napsal(a):
"Balu", zbytečné-nezbytečné. Ničemu tím snad neškodím - spekuluje se tu o mnohem problematičtějších věcech. A zda měla opravdu ca plic, to nevíme - viz můj příspěvek výše. A hlavně - plánovaný výkon alespoň pro mě tedy neznamená, že se na něj umírá. Ale samozřejmě mohli tehdy mlžit, to neví nikdo z nás tady!

Děláte ve zdravotnictví, tak přece víte, že i při plánovaném zákroku mohou nastat komplikace a pacient nemusí přežít. Podezírat lékaře, že něco zpackali, mi nepřipadá fér. I když se dějí i takové věci.

18.5.2022 07:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

neverend napsal(a):
Co furt máte s tím bitým pejskem? Kdo Vám pro krista boha nakukal, že Vás někdo chtěl bít? Nikdo přeci neví jak by se choval Putin, kdyby tam NATO nestrkalo čumák a Ruské protesty se brali vážně. NATO strkalo ten čenich příliš blízko Ruska a nikdo prostě Rusko neposlouchal když jasně nesouhlasilo. Co by se asi dělo, kdyby Putin vyrazil do Mexica šířit svoje zájmy? USA by jistě tiše sedělo a oslavilo by s Rusy první máj. Prostě svět tak funguje a je rozdělen na sféry vlivu několika velkých hráčů. Co pořád na tom není jasné? Když by náhodou jeden lezl do zelí druhému a chtěl mít větší bábovičku, tak buď to zvládnou diplomaté a nebo selžou a nastane boj.USA i s NATO to předvedli několikrát a Vy jste teď vyjukaní z Ruska? Napadení suveréních států vidíte poprvé?

Tohle jsem si plus mínus říkala, dokud nedošlo na zbraně. Ano, já byla na ruské/putinovské straně - teď už nejsem. Ať dělalo NATO cokoli, ať udělala Ukrajina cokoli, je to naprosto irelevantní. Protože Rusko zaútočilo na svůj spojenecký stát. Nevyprovokovaně. Všechno předtím jsou jen bezvýznamné řečičky. Rusko mohlo uvalit sankce, mohlo omezit obchodování, zdražit plyn a nevímcovšechno, a já bych byla na jeho straně. Ale nemohlo jít do války. To nejde omluvit ani vysvětlit ničím.
Agresor je jasný.
Když to vztáhnu na dnešní situaci, kdy měl kolega nevhodný vtip - tak mu můžu říct, ať to nedělá, ale on v tom může stejně pokračovat. Prostě to je o tom, že moje právo končí tam, kde začíná jeho právo, a pokud chce mít blbé kecy, tak je mít prostě může, i když se mi to nelíbí.
No, a nebo mu můžu rozmlátit hubu cihlou.
Agresor bude taky jasný. A bude to nevyprovokovaná agrese, protože není adekvátní té jakože provokaci.
Já trvala na tom, že pokud se nějaké státy dohodly, že do NATO vstupovat nebudou, tak by to měly dodržet. Jenže tu smlouvu si Putin podkopal sám. Sám řekl, že smlouva o neútočení na Ukrajinu platila s tou Ukrajinou, co byla tenkrát, neplatí pro současnou Ukrajinu, protože změnila hranice. Takže Putin napřed nelegálně změní hranice státu tím, že si ukradne Krym. Pak prohlásí, že tato Ukrajina už není ta předchozí, se kterou měl dohody o míru. A tak ji může napadnout.
Nojo, jenže pokud je nynější Ukrajina jiná, než byla tenkrát, tak neplatí ani dohody o tom, že Ukrajina nevstoupí do NATO, EU, kamkoli jinam. Pak nemá důvod na Ukrajinu útočit, protože k poruše dohody nedošlo.
Mimoto ta dohoda, pokud se nepletu, nebyla s Ukrajinou. Byla mezi NATO a Ruskem o Ukrajině. Takže správně by měla Ukrajina mít možnost bez problémů a výhružek o vstup do NATO zažádat, akorát by teda dle dohody neměla být žádost vyslyšena. Ukrajina nezažádala a NATO teda nemohlo ani žádost přijmout/odmítnout. A klidně by se mohlo stát, že NATO by zas vycouvalo a žádost odmítlo, takže to, co se děje na Ukrajině, se dost dobře děje zbytečně.
Takže ať tak nebo tak, ruští vojáci nemají na Ukrajině co dělat. Ani skutečná vojenská operace nelze ospravedlnit, natožpak bombardování škol, nemocnic a elektráren.

18.5.2022 07:24
Varaxi

XXX.XXX.150.244

neverend napsal(a):
Mně je Rusko s Ukrajinou u zadku, ale ne Čechy a Slovensko. Já se spíš bojím jiných dopadů. Bezpečnost, chudoba a to i surovinová. Teď do toho všeho ještě budou vyžadovány obrovské částky do zbrojního systému NATO. V USA skončí Biden s demokraty v popelnici a nová administrativa klidně může od celé Ukrajiny couvnout. Pak v těch "sra*kách" jsme sami s mnoha nevyřešenými strategickými otázkami. To by bylo šílené.

Mně je Rusko s Ukrajinou u zadku, ale ne Čechy a Slovensko.

Tak to jsem v klidu, do mě vandrovat nebudete, já jsem na Moravě.

18.5.2022 08:00

Varaxi napsal(a):
Tohle jsem si plus mínus říkala, dokud nedošlo na zbraně. Ano, já byla na ruské/putinovské straně - teď už nejsem. Ať dělalo NATO cokoli, ať udělala Ukrajina cokoli, je to naprosto irelevantní. Protože Rusko zaútočilo na svůj spojenecký stát. Nevyprovokovaně. Všechno předtím jsou jen bezvýznamné řečičky. Rusko mohlo uvalit sankce, mohlo omezit obchodování, zdražit plyn a nevímcovšechno, a já bych byla na jeho straně. Ale nemohlo jít do války. To nejde omluvit ani vysvětlit ničím.
Agresor je jasný.
Když to vztáhnu na dnešní situaci, kdy měl kolega nevhodný vtip - tak mu můžu říct, ať to nedělá, ale on v tom může stejně pokračovat. Prostě to je o tom, že moje právo končí tam, kde začíná jeho právo, a pokud chce mít blbé kecy, tak je mít prostě může, i když se mi to nelíbí.
No, a nebo mu můžu rozmlátit hubu cihlou.
Agresor bude taky jasný. A bude to nevyprovokovaná agrese, protože není adekvátní té jakože provokaci.
Já trvala na tom, že pokud se nějaké státy dohodly, že do NATO vstupovat nebudou, tak by to měly dodržet. Jenže tu smlouvu si Putin podkopal sám. Sám řekl, že smlouva o neútočení na Ukrajinu platila s tou Ukrajinou, co byla tenkrát, neplatí pro současnou Ukrajinu, protože změnila hranice. Takže Putin napřed nelegálně změní hranice státu tím, že si ukradne Krym. Pak prohlásí, že tato Ukrajina už není ta předchozí, se kterou měl dohody o míru. A tak ji může napadnout.
Nojo, jenže pokud je nynější Ukrajina jiná, než byla tenkrát, tak neplatí ani dohody o tom, že Ukrajina nevstoupí do NATO, EU, kamkoli jinam. Pak nemá důvod na Ukrajinu útočit, protože k poruše dohody nedošlo.
Mimoto ta dohoda, pokud se nepletu, nebyla s Ukrajinou. Byla mezi NATO a Ruskem o Ukrajině. Takže správně by měla Ukrajina mít možnost bez problémů a výhružek o vstup do NATO zažádat, akorát by teda dle dohody neměla být žádost vyslyšena. Ukrajina nezažádala a NATO teda nemohlo ani žádost přijmout/odmítnout. A klidně by se mohlo stát, že NATO by zas vycouvalo a žádost odmítlo, takže to, co se děje na Ukrajině, se dost dobře děje zbytečně.
Takže ať tak nebo tak, ruští vojáci nemají na Ukrajině co dělat. Ani skutečná vojenská operace nelze ospravedlnit, natožpak bombardování škol, nemocnic a elektráren.

Zbytečně dlouhé. Stačilo napsat : já mám nejkvalitnější výzvědné služby a vím nejvíc. Ale možná s vámi žínka závodí.
A teď radši zase pavouky.

18.5.2022 08:04
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zbytečně dlouhé. Stačilo napsat : já mám nejkvalitnější výzvědné služby a vím nejvíc. Ale možná s vámi žínka závodí.

Je úplně jedno, jaké mám výzvědné služby. Je úplně jedno, co se kde řeklo.
Důležité je, co se dělá. Agresor je zjevný.

Pavouky nene. Ráno se mi jeden spouštěl ze stropu; kolega tvrdí, že byl zneškodněn, ale nějak tomu nemůžu uvěřit.

18.5.2022 08:06
lesnížínka

XXX.XXX.35.162

Ne, ne, to vyhraje vždycky Neverend

18.5.2022 09:11

nevrende, Vy už víte, kde je Slovensko?

18.5.2022 09:27
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
A neříkala že stačí se namazat opalovacím krémem? Assil, p. Drábová jistě neměla na mysli systémy jako Topol M či M2. Jedna by zničila celou Ukrajinu během pár sekund. Jinak ale je pravda, že jsou hlavice i mnohem menší s mnohonásobně menší účinností. A právě proto bych si nebyl tak úplně jistý, že by Rusové toto nepoužili v případě jejich nezdaru na Ukrajině. Do Evropy a k nám by se dostala radiace.. Jj, krásná představa. Hlavně štítná žláza dětí to výborně absorbuje.

No právě tam bylo vysvětleno, že z Ukrajiny by se k nám radiace nedostala, protože na jaderné hlavice se používá jiný radioaktivní materiál než na elektrárny.

18.5.2022 09:29
assil

XXX.XXX.121.3

honza.2 napsal(a):
Je na to spousta podrobných studií a kvalitně to vše zpracoval kanál "Jirka vysvětluje věci". Ten radioaktivní oblak který zabíjí, by podle typu atomovky zasahoval i přes celou republiku, záleželo by kam zrovna bude foukat vítr. Nicméně jde také o to, že by to neskončilo u jedné, ale mohlo by jich být desítky až stovky, Rusko jich má tisíce.

Tak já nepochybuju, že na naší mrňavou republiku by stačilo jedna bombička, jen píšu, že by nenastala jaderná apokalypsa a zničení zeměkoule a tak.
Ostatně teď jsem třeba našla:
Novináři, a nejen oni, používají s oblibou frázi, že „... i část jaderného arzenálu by stačila na zničení naší planety.“ V tomto případě můžete být v klidu. Za tři čtvrtě století existence jaderných zbraní bylo provedeno přes 2 tisíce jaderných výbuchů, přičemž největší měl ráži 50 Mt TNT. Ne, že by to nějak prospělo životnímu prostředí, ale na zničení planety je to opravdu žalostně málo. Všechny státy mají momentálně ve výzbroji zhruba 13 500 jaderných hlavic v rážích od 1 kt do 1Mt TNT, z toho Rusko 6 475.

Mezikontinentální balistické rakety nesou jednu až deset jaderných hlavic. Pokud je jedna, má ráži kolem 1 Mt TNT, pokud je jich více, jsou schopné samostatného manévrování, ale mají menší ráži, jen kolem 100–150 kt TNT. Podobně jsou na tom balistické rakety odpalované z ponorek. Počtem použitých hlavic je možné upravovat dolet, respektive při útocích na vzdálené cíle musí být počet nesených hlavic nižší.

18.5.2022 09:46
assil

XXX.XXX.121.3

No jen tak ze zajímavosti jsem si našla, jak to bylo s Hirošimou po jaderný bombě.
Rekonstrukce města začala už v řádu hodin po svržení bomby. Rozvod vody byl v nezničených oblastech opraven již čtyři dny po výbuchu a o sedm dní později začala fungovat provizorní telefonická linka.
Jen pár týdnů po jaderném útoku však přinesla zkázu příroda. 17. září 1945 se regionem prohnal tajfun, který zlikvidoval provizorně postavené nemocnice a tisíce dřevěných domků, v nichž žili Japonci, které atomová bomba připravila o střechu nad hlavou. Jednu výhodu však měl. Smyl velkou část radiace do moře.
Už v roce 1946 přišly do Hirošimy první jednotky americké armády, která měla Japonsko pod okupační správou do roku 1952.

18.5.2022 10:18

úplně neškodný to je, zachovejte paniku, včera neměli koblihy a dnes také ne
https://nuclearsecrecy.com/nukemap/
naklikat město (Hirosh.), zbraň (Little boy) a zatrhnout všecky kostičky a "detonate" a tak nějak to cca bude. Prahu to zná taky.
Malý otazník vysvětluje, co se děje, když to bouchne vysoko, nebo nízko u země.
A když to dopadne dolů, tak máte velký problém. Teda vlastně už žádné nemáte :-)
Tak na co se tím zabývat.
https://1url.cz/0rrq7

18.5.2022 10:31
assil

XXX.XXX.121.3

úplně neškodný to je, zachovejte paniku, včera neměli koblihy a dnes také ne
https://nuclearsecrecy.com/nukemap/
naklikat město (Hirosh.), zbraň (Little boy) a zatrhnout všecky kostičky a "detonate" a tak nějak to cca bude. Prahu to zná taky.
Malý otazník vysvětluje, co se děje, když to bouchne vysoko, nebo nízko u země.
A když to dopadne dolů, tak máte velký problém. Teda vlastně už žádné nemáte :-)
Tak na co se tím zabývat.
https://1url.cz/0rrq7

A to je dobrý, tak největší ruská bomba na Prahu a u nás rozbitý okna a popáleniny.
Když zvolím ten ruský Topol, tak už jsme úplně mimo a pak už jen záleží jak by zrovna foukal vítr.

18.5.2022 10:41
assil

XXX.XXX.121.3

No ale jinak co jde po twitteru a jinde, lidi obecně předpokládají, že i Putin má nějaký pud sebezáchovy na jaderky, ale spíš se obávájí toho, že se ty moderní zbraně z Ukrajiny dostanou kam nemaj, a to hlavně ty drony schopný nést a shazovat bomby.
Když tak člověk vidí, jak tím bombí ruské zákopy a představí si, jak jednoduchý by bylo poslat takový dron třeba nad vánoční trh, tak to nejsou moc hezký představy. A v kombinaci s tím, jak se to zase začíná mlít na Blízkém východě, tak to už vůbec.

18.5.2022 10:48

assil napsal(a):
A to je dobrý, tak největší ruská bomba na Prahu a u nás rozbitý okna a popáleniny.
Když zvolím ten ruský Topol, tak už jsme úplně mimo a pak už jen záleží jak by zrovna foukal vítr.

To se ví, kam to jde - vždy nahoru, to už se ví od Čern., které země to zachytily.
Ale tak to zlehčujete moc - v okruhu šedesáti km jsou popáleniny 3. stupně. To je při takové hustotě obyvatel konečná - tolik míst v nemocnicích není, personálu atd.
Hustota obyvatel, staveb, ... dyť Praha schytat i menší ránu, máte okamžitě - v jedné minutě - třeba dva miliony lidí víte kde.
To jsou často smrtelné popáleniny a to nemluvíme o ozáření. Druhý den jsou ti lidé mrtví. A budovy, co se rozstřelí na kusy a spadnou na lidi? Tak kdo by ta města jako pak stavěl? Jako jo, Váš pohled je dobrý na uklidnění, uznávám! Ale nerealistický.
Máte pravdu v tom, že nějaká jedna bombička to vše nezlikviduje, jak si někdo představuje. Na to je potřeba stádo bombiček. Ale to ani nikdo nechce; neudělá. Kdyby náhodou, tak to bude jedna jen jako odstrašení.
Cožto jsem viděla dokument o tom Japonsku, že to bylo jinak, než bylo v učebnicích - oni se po tomto nevzdali. Až když SSSR je sundal. Zajímavý dokument to byl na YT, ale název nevím.

18.5.2022 10:48

18.5.2022 11:20

Auto jsem měla žlutý posledních snad 14 dní, ani se to nevyplatilo umýt, druhý den to tam bylo znova. Když jsem si šla na zahradu vypít kafčo a položila si na stůl telefon, tak za chvilku na něm žlutý poprašek.
Ale jak teď trochu sprchlo, tak už je to lepčí.

18.5.2022 11:22
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Vždyť je to vtip. Nebo to fakt někdo myslí vážně?

18.5.2022 11:23
eni

XXX.XXX.88.61

fikovnice napsal(a):
Kéž bys s Putlerem měla pravdu!
Jinak ale Libuška byla tehdy přijata k PLÁNOVANÉMU výkonu - u toho se neumírá. A dále jsem četla, že nádor plic měla nezhoubný...no ale četla jsem to v bulváru, resp jakobulváru, tak to nelze brát za bernou minci!

Přesně tak...šla na plánovaný výkon, na fotkách nevypadala, že by měla umřít...dost mě to tehdy překvapilo...nádor plic měla několik let předtím odoperovaný...právě že ty fotografie před jejím domem, když odjížděla do nemocnice, tak na nich vypadala relativně zdravě..ale kdoví, jak to bylo, to se možná ani rodina nedozvěděla pravdu..

18.5.2022 11:29

Varaxi napsal(a):
Vždyť je to vtip. Nebo to fakt někdo myslí vážně?

Dyť je to vtipný, se tomu směju už půl hodiny :D ale nemůžete dát obrázek, když k tomu nic nenapíšete.

18.5.2022 12:23
assil

XXX.XXX.121.3

To se ví, kam to jde - vždy nahoru, to už se ví od Čern., které země to zachytily.
Ale tak to zlehčujete moc - v okruhu šedesáti km jsou popáleniny 3. stupně. To je při takové hustotě obyvatel konečná - tolik míst v nemocnicích není, personálu atd.
Hustota obyvatel, staveb, ... dyť Praha schytat i menší ránu, máte okamžitě - v jedné minutě - třeba dva miliony lidí víte kde.
To jsou často smrtelné popáleniny a to nemluvíme o ozáření. Druhý den jsou ti lidé mrtví. A budovy, co se rozstřelí na kusy a spadnou na lidi? Tak kdo by ta města jako pak stavěl? Jako jo, Váš pohled je dobrý na uklidnění, uznávám! Ale nerealistický.
Máte pravdu v tom, že nějaká jedna bombička to vše nezlikviduje, jak si někdo představuje. Na to je potřeba stádo bombiček. Ale to ani nikdo nechce; neudělá. Kdyby náhodou, tak to bude jedna jen jako odstrašení.
Cožto jsem viděla dokument o tom Japonsku, že to bylo jinak, než bylo v učebnicích - oni se po tomto nevzdali. Až když SSSR je sundal. Zajímavý dokument to byl na YT, ale název nevím.

Já to nezlehčuju a je mi jasný, že pro zasaženou oblast a okolí docela veliké by to byla katastrofa, jen píšu, že by to nebyla globální katastrofa, zničení lidstva a podobný věci, jaký se v té souvislosti píšou. Už je i dost vědců, kteří zpochybňují následnou jadernou zimu.
Jo a https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/462632-budoucnost-zabezpeceni-potravin-v-ohrozeni-rusove-znicili-genovou-banku

18.5.2022 12:24
assil

XXX.XXX.121.3

eni napsal(a):
Přesně tak...šla na plánovaný výkon, na fotkách nevypadala, že by měla umřít...dost mě to tehdy překvapilo...nádor plic měla několik let předtím odoperovaný...právě že ty fotografie před jejím domem, když odjížděla do nemocnice, tak na nich vypadala relativně zdravě..ale kdoví, jak to bylo, to se možná ani rodina nedozvěděla pravdu..

No takhle před pár lety umřela moje padesátiletá kolegyně pár dní po banální operaci a prý to bylo na nemocniční infekci a prý je to celkem běžný.

18.5.2022 12:25
assil

XXX.XXX.121.3

To je dobrý.
Ale nepochybuju, že to někdo bere vážně, už jsem vážně i slyšela, že se covid rozprašuje z letadel.

Neregistrovaný uživatel

18.5.2022 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

eni napsal(a):

Nerikam kdyby byla no name ale pochybuju že zrovna u ni si nedavali 100x většího majzla jak jindy. Lidi umiraj. Nekdy i na banalni věci. Tak to prostě je. Nehledejte v tom spiknutí.

18.5.2022 12:47
Kymaj

XXX.XXX.82.54

Dobrý den, stačí si najít na Googlu Zdravé Forum. Tak se dozvíte pravdu.

18.5.2022 12:57

assil napsal(a):
To je dobrý.
Ale nepochybuju, že to někdo bere vážně, už jsem vážně i slyšela, že se covid rozprašuje z letadel.

Jistě, zeptejte se třeba Ilony Csákové, ta prohlašovala, že covid shazují z letadla létajícím nad Brnem.

18.5.2022 13:39

Tak mám pro vás novinku... paní z Ukrajiny se ode mě včera odstěhovala blíže k Ostravě, kde bude mít lepší možnosti. Odvezla si ji paní, která ji ke mně tehdy přivezla přímo z polských hranic.
Ještě jednou děkuji všem moc za podporu, moc mně to pomohlo.
A teď bych ještě potřebovala tip, jaký nátěr použít na plíseň na stěnách. Kdysi jste mně tu už radili, ale tehdy to nebylo akutní, tak jsem to neřešila a teď to nemůžu najít. Možná stačí Primalex, ale fakt tomu nerozumím.

18.5.2022 13:48

Plíseň nejdřív oškrábat, vystříkat savem, pak jsem natřela REMAL protiplísňový a pak přetřela normální barvou. Je ale potřeba zjistit příčinu tvorby plísně, jinak se vám vrátí.

18.5.2022 13:49

Se to nemůže natírat, tím plís. nezmizí. Musí se odstranit - záleží na hloubce. Oškrábat, umýt mýdlem/savem, okna dokořán, schnout. Až tam nic nebude, teprve se maluje. Vlhkost pohltí taky sůl, stačí postavit misku se solí do prostoru. Respirátor nutný (ne ten falešný, co jsme teď měli roky na hubách), vysavač a mop, aby se to nevířilo ve vzduchu zbytečně dlouho.

18.5.2022 13:56
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já mám z bio-eko období dobrou zkušenost s biorepelem.

18.5.2022 14:05

Plíseň nejdřív oškrábat, vystříkat savem, pak jsem natřela REMAL protiplísňový a pak přetřela normální barvou. Je ale potřeba zjistit příčinu tvorby plísně, jinak se vám vrátí.

No příčina, prostě v létě, když se netopí, se musí větrat, je to přízemí a celkově je tam vlhko, i když jsou tam odvlhčovače.

18.5.2022 14:07
assil

XXX.XXX.121.3

Tak mám pro vás novinku... paní z Ukrajiny se ode mě včera odstěhovala blíže k Ostravě, kde bude mít lepší možnosti. Odvezla si ji paní, která ji ke mně tehdy přivezla přímo z polských hranic.
A teď bych ještě potřebovala tip, jaký nátěr použít na plíseň na stěnách. Kdysi jste mně tu už radili, ale tehdy to nebylo akutní, tak jsem to neřešila a teď to nemůžu najít. Možná stačí Primalex, ale fakt tomu nerozumím.

Pár mých známých nedá dopustit na tu chytrou houbu. Pak když sežere tu plíseň, tak natřít protiplísňovým nátěrem.

18.5.2022 14:07

No příčina, prostě v létě, když se netopí, se musí větrat, je to přízemí a celkově je tam vlhko, i když jsou tam odvlhčovače.

Mno na to větrání je potřeba myslet no. Pak taky pomůže obkopat barák (pokud to není cizí bytovka) atd...

18.5.2022 14:23

Mno na to větrání je potřeba myslet no. Pak taky pomůže obkopat barák (pokud to není cizí bytovka) atd...

To máme obkopané, máme i nopkovou fólii. Jsme pod kopcem, bývalou sopkou, pod kterou je údajně podzemní jezero. Nevím, ale je tu prostě půda hrozně vlhká a musí se hodně větrat. Já to samozřejmě vím, ale vysvětlujte to někomu jinýmu. Domek je můj, takže si s ním můžu dělat, co chci.

neverend

18.5.2022 14:43
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Já to nezlehčuju a je mi jasný, že pro zasaženou oblast a okolí docela veliké by to byla katastrofa, jen píšu, že by to nebyla globální katastrofa, zničení lidstva a podobný věci, jaký se v té souvislosti píšou. Už je i dost vědců, kteří zpochybňují následnou jadernou zimu.
Jo a https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/462632-budoucnost-zabezpeceni-potravin-v-ohrozeni-rusove-znicili-genovou-banku

A to jim to věříte? Jaderná zbraň je naopak vyvíjena přímo k co největší ničivé síle jak to jen jde. Vážně nelze srovnávat s "Černobylem". Nevím teď zcela přesně, ale např. Topol M obsahuje dvacet jaderných hlavic a to samostatně ovladatelných. Tím že jich má tolik, tak projde větší část obranným systémem a dopadne s plnou účinností na cíl. Podle posledních info co mám, tak Rusko vlastní zhruba 6000 jaderných hlavic různých účinností. Podobně i USA. Tak buďte zcela ubezpečena, že svět by byl zničen několikrát za sebou,kdyby to šlo. Já už tady končím definitivně a budu vždy dělat co mohu, aby to tak nedopadlo.

18.5.2022 14:54

To máme obkopané, máme i nopkovou fólii. Jsme pod kopcem, bývalou sopkou, pod kterou je údajně podzemní jezero. Nevím, ale je tu prostě půda hrozně vlhká a musí se hodně větrat. Já to samozřejmě vím, ale vysvětlujte to někomu jinýmu. Domek je můj, takže si s ním můžu dělat, co chci.

Tak to se vám to bude vracet, ale ten nátěr by měl vždy aspoň pár let vydržet. Ještě máme dobrou zkušenost s odvlhčovačem a pravidelně ho zapínat. My máme už letitou mobilní klimatizaci zn. Clatronic právě s fcí odvlhčování a ta je schopná za noc vycucnout až 20 litrů vody ze vzduchu.

18.5.2022 20:41

Já mám top zkušenost s chytrou houbou. Nevím teda jak to funguje, když se to přemaluje, to jsem nezjišťovala, ale jak se mi někde v baráku plíseň objeví, tak chytrá houba jí vyžere. Naposled mi to vydrželo asi 5 let, než se mi plíseň objevila znovu a musela jsem aplikovat novou houbu.
Jen jsem to tu prolítla, tak nevím, jestli to tady už někdo nedoporučoval.

18.5.2022 20:46

také skalice modrá
na tu plíseň

18.5.2022 22:22

chytrá houba na lidi, na psy, ale že na zdi, to mě nenapadlo :-)
kdyby se někdo nudil, tak sanační omítka

18.5.2022 22:27
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Jak vysoký kvíkvé má chytrá houba? Umí uvařit kafe? spočítá mi průměrnou spotřebu energií a tak?

18.5.2022 23:06

Zrzavci napsal(a):
Jak vysoký kvíkvé má chytrá houba? Umí uvařit kafe? spočítá mi průměrnou spotřebu energií a tak?

průměrnou spotřebu energií vidím ve vyúčtování, ale to kafe...

19.5.2022 08:21

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/watch?v=549126279951050

Čekají až dostanou na hlavu 5 litrů a odkočují jinam - buď do jiného státu pro další dávky, nebo domů na UA. A zjeví se až za měsíc, aby zinkasovali dalších 5 litrů.
Ale snad to už skončí - https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-zprisni-pravidla-pro-uprchliky-z-ukrajiny-40397458#source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

19.5.2022 16:24
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Varaxi napsal(a):

Tak až teď. :)
Dala si načas, holka naše. V pondělí si to rozmyslela, že ještě nee, tak jeli z porodnice domů. A dnes brzo ráno si řekla, že teda půjde na svět. A jak tak šla, tak asi trošku bloudila, protože došla až teď v 16:07 hod.
Tak děkuji všem gratulantům, já se jdu radovat. :)

19.5.2022 16:56

Varaxi napsal(a):
Dala si načas, holka naše. V pondělí si to rozmyslela, že ještě nee, tak jeli z porodnice domů. A dnes brzo ráno si řekla, že teda půjde na svět. A jak tak šla, tak asi trošku bloudila, protože došla až teď v 16:07 hod.

Tak já přeju hlavně hodně zdraví, mamině i miminku

19.5.2022 16:58

Varaxi napsal(a):

Blahopřeji!!
Hodně zdraví mamince i holčičce, a ať roste a sílí a dělá rodičům samou radost.

19.5.2022 17:01

Gratuluju k neteřince a přeju hodně zdravíčka.
Mamka si teda vytrpěla.

19.5.2022 17:59

Varaxi napsal(a):

Teda chuděra mamina, takový porodní maraton.

Ale hlavně, že jsou obě holky v pořádku 🥳

Gratuluji mamince i tetičce 🌷

19.5.2022 20:28
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.106.107

Varaxi napsal(a):

Přidávám se k sudičkám a k výše psanému zdraví a štěstí přeji život prožitý v lásce a s optimisticky laděnou myslí

Mamince a všem blízkým moc gratuluji

19.5.2022 23:03
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Já nejprve četla "aktivuje ve vaginách" místo "ve vagcinách"!

19.5.2022 23:07
fikovnice

XXX.XXX.133.66

eni napsal(a):

No právě...souhlasím s Vámi!
Každopádně, pokud se stalo pochybení, tak ven se to nedostane a Libušce to život nevrátí...
Ale prostě je to moje domněnka, nejmenuji konkrétní lékaře - ani nevím, o jaký zákrok šlo... A co si pamatuji, tak stejný "dojem" (že něco bylo zvoráno) sdíleli tehdy i někteří moji kolegové... Navíc jak jsem psala, třeba šlo o záměrné mlžení...no, bohužel je to ve výsledku jedno. Za mě tedy umřela mladá...

19.5.2022 23:07

Varaxi, nakoukla jsem sem po dlouhé době, a zrovna je tu taková krásná zpráva! Gratuluji a stejně jako ostatní sudičky přeju holčičce i mamince jen to nejlepší.

19.5.2022 23:10
fikovnice

XXX.XXX.133.66

assil napsal(a):
No takhle před pár lety umřela moje padesátiletá kolegyně pár dní po banální operaci a prý to bylo na nemocniční infekci a prý je to celkem běžný.

No, já to sem ani nechtěla dávat...ale když už píšete to, co píšete...umřela také ta znásilněná Nela Moravcová. Chuděra - kolik toho vytrpěla, pak v rámci PTSD skočila z okna, a když se těšila, že třeba i začne chodit...umřela na sepsi.

19.5.2022 23:12
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Jééé, Ali, tak to je dobrá zpráva!
Více můžeme event. soukromě.
Tím nechci paní nějak hanět, ale vím, že na Tebe už toho bylo strašně moc! Ještě jednou před Tebou hluboce smekám!

19.5.2022 23:13
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Varaxi napsal(a):

"Varaxi", také moc a moc a moc gratuluji - tetičko!
A písneš jméno holčičky (nebo nechceš)? Každopádně ať má šťastný život!

19.5.2022 23:16
fikovnice

XXX.XXX.133.66

neverend napsal(a):
A to jim to věříte? Jaderná zbraň je naopak vyvíjena přímo k co největší ničivé síle jak to jen jde. Vážně nelze srovnávat s "Černobylem". Nevím teď zcela přesně, ale např. Topol M obsahuje dvacet jaderných hlavic a to samostatně ovladatelných. Tím že jich má tolik, tak projde větší část obranným systémem a dopadne s plnou účinností na cíl. Podle posledních info co mám, tak Rusko vlastní zhruba 6000 jaderných hlavic různých účinností. Podobně i USA. Tak buďte zcela ubezpečena, že svět by byl zničen několikrát za sebou,kdyby to šlo. Já už tady končím definitivně a budu vždy dělat co mohu, aby to tak nedopadlo.

Téééda, tomu říkám omnipotence!!!
Cítit se na to, že zabráníte jadernému konfliktu...

19.5.2022 23:38
Varaxi

XXX.XXX.129.250

fikovnice napsal(a):
"Varaxi", také moc a moc a moc gratuluji - tetičko!
A písneš jméno holčičky (nebo nechceš)? Každopádně ať má šťastný život!

Natálie. Příjmení má jako já, ale bez toho -ová (Ty tuším mé příjmení znáš).
Ještě byla ve hře Eliška a Zoe. Chlapec by byl Dominik. Má bratra Daniela, tak to k sobě jakž takž jde.
Beruška má 51 cm a 3 890 g. Tmavovlasá, modrooká, baculatá.
Děkuji všem za gratulace, byla dnes důkladně zapita. Pokud nebude zdravá, tak už nevím.

19.5.2022 23:48
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Varaxi napsal(a):
Ještě byla ve hře Eliška a Zoe. Chlapec by byl Dominik. Má bratra Daniela, tak to k sobě jakž takž jde.
Děkuji všem za gratulace, byla dnes důkladně zapita. Pokud nebude zdravá, tak už nevím.

Tak to je síla!
Dcera od sestřenice se jmenuje Daniela a má malinkou holčičku...Natálii!

Jo, a čtu teda, že byla dost velká - skoro 4 kg. I když je tu někdo, kdo překonal mě? 4.30kg?

19.5.2022 23:50
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Varaxi napsal(a):

Jo, a o tomto bychom tu mohli psát...
Ne o válce a jádře...i když se také nechávám strhnout!

neverend

20.5.2022 00:13
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

To jste spíš jen špatně pochopila. Mohu ale určité události v budoucnu ovlivnit jen svým názorem. Pokud si mohu zavěštit Fíkovnice, tak pozorujte vývoj událostí v USA a vliv na válku na Ukrajině. Víc nic k tomu psát nebudu. Za tři roky nashledanou.

20.5.2022 07:10

fikovnice napsal(a):

To je ale proboha úl.....já si na ty ruce prostě ráno nedokážu sednout

Ale všímáte si, zase slíbil, že tady definitivně končí a za tři roky nashledanou....to nám to zase uteče....

20.5.2022 07:24
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
Jo, a o tomto bychom tu mohli psát...
Ne o válce a jádře...i když se také nechávám strhnout!

Jsem pro :-)

Můj strejda měl 5.10 kg ! Narodil se v roce 1937 a říkal vždycky :
no,co dřív to tak bylo normální

Jinak můžeme dát i spodní hranici. Moje děti měly shodně 2kg a jeden 42cm a druhý 43cm , ale zase byly dvě..
na moji výšku 156cm a 50 kg, nechápu jak se mi mohly do břicha vejít

20.5.2022 07:29

Tak mě pojďte trumfnout. Můj prvorozený vážil 5,1 kg a prosím pěkně, nerodila jsem v roce 1937, takže normální to asi nebylo

20.5.2022 07:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Já jsem vážila rovných 5 kg.
Nikdy jsem nebyla drobná, ale
ani tlustá. Tenkrát se děti hýbaly.

20.5.2022 08:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

rapotacka11 napsal(a):
Já jsem vážila rovných 5 kg.
Nikdy jsem nebyla drobná, ale
ani tlustá. Tenkrát se děti hýbaly.

Já jsem prosím měla také pouhé dvě kila, ale hýbala jsem se natolik, že očekávali příchod fotbalově nadaného chlapce a nebo pekelníka nějakýho. To druhý byla skutečnost :D Pospíchala jsem na svět natolik, že jsem se málem narodila na mostě místo v porodnici.

VARAXI GRATULÍRE K NETEŘI, AŤ SE JÍ NA SVĚTĚ DOBŘE VEDE A SUDIČKY JÍ VETKNOU DO NITĚ OSUDU JEN SAMÝ DOBRÝ VĚCI

20.5.2022 09:29

Tak já měla 2,70 kg.......takže jsem rozhodně nebyla baculka....no a teď, o téměř 50 let později, si říkám "kdepak se to pokazilo"

Jinak moje děcka 4,10 a 4,15 kg, tak jsem si myslela, že jsem porodila docela velká mimina a když to tady čtu, tak jsme teda žádnej rekord netrhli

20.5.2022 10:04
lesnížínka

XXX.XXX.34.6

Tak já 2.50, brácha 2,70. Oba malí a drobní celý život (po rodičích) Že se rodily velké děti? No to teda nevím, ale mamka se teď pořád diví, že se rodí taková slůňata a říká, že do těch 3.20 maximálně, že za jejího mládí byly všechny děti takto malé. Ony ani ty matky nebyly 80kg A jestli se i náhodou narodilo velké dítě, tak to nejspíš byla tehdy ještě nezjištěná těhotenská cukrovka, ale i to byla velká vyjímka.
A pardon, jsem skoro zapomněla: gratuluju k přírůstku

20.5.2022 10:12
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Děkuju všem. :)
Já měla 3,15 kg. Brácha 3,10 kg.
Všichni synovci měli kolem 4 kg. Takže Naty nijak nevyčnívá. Jak se říká, že mladé maminky mají děti s „lepší“ (tj. ne moc velkou, ne moc malou) váhou, tak to vůbec nemůžu potvrdit. Dva synovci se narodili mladé mamince (18 a 20 let) a další synovec a neteř spíše starší (32 a 36 let) a ta děcka váží stejně.
Nejmenší dítko, které znám, byla moje sestřenka. Narodila se jako 800g miminko, byla předčasně narozená, k tomu astmatička. Půl roku strávila v inkubátoru. Doktoři měli strach o zrak, o plíce, o mozek... Teď jí je kolem dvaceti a nebýt toho, že si vybila zuby na kole a má náhrady, tak je naprosto zdravá. Nejhezčí holka široko daleko, hloupá taky není.
Takže ony ty kila při porodu sice posouvají tu startovní dráhu blíž nebo dál od cíle, ale samo o sobě to nemusí nic znamenat. A než mít pětikilové dítě za cenu těhotenské cukrovky (taky znám v okolí a byla to pro maminku fakt hrůza), to radši vitální dvě kila.

20.5.2022 10:14
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lesnížínka napsal(a):
Tak já 2.50, brácha 2,70. Oba malí a drobní celý život (po rodičích) Že se rodily velké děti? No to teda nevím, ale mamka se teď pořád diví, že se rodí taková slůňata a říká, že do těch 3.20 maximálně, že za jejího mládí byly všechny děti takto malé. Ony ani ty matky nebyly 80kg A jestli se i náhodou narodilo velké dítě, tak to nejspíš byla tehdy ještě nezjištěná těhotenská cukrovka, ale i to byla velká vyjímka.
A pardon, jsem skoro zapomněla: gratuluju k přírůstku

gratuluju k přírůstku
Děkuji mnohokrát.
Myslíte, že jsem to měla napsat do vlákna Naše nové přírůstky?

20.5.2022 10:18

Varaxi napsal(a):
gratuluju k přírůstku
Děkuji mnohokrát.

20.5.2022 10:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
gratuluju k přírůstku
Děkuji mnohokrát.

Rozhodně, ale tady to nechte taky, plní to funkci optimismu v tom blátě.

20.5.2022 10:19
assil

XXX.XXX.121.3

Varaxi napsal(a):

Taky gratuluju!
Důkladné zapití proběhlo, tak to bude všechno OK.

20.5.2022 10:49
Dája6

XXX.XXX.69.246

Dobrý den,
tak já Vás tady trunfnu, manžel narozený 1960 a vážil 5,20kg. Do peřinky se prý nevešel a sunar měl v pivní flašce.

Hurá, další mimišek a já jí přejí jen a jen pohodový život, hlavně zravíčko, hodně lásky a hlavně chytrost.
Dája

Neregistrovaný uživatel

20.5.2022 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.239

Gratulace k mimču. Je to balzám na duši po těch hnusech co se na nás valí. Mě teď jako teraristu a papouškáře dorazily další výmysly zelených bezmozků z Německa a unie. O jednom se jedná, druhé je pevně dané.

20.5.2022 11:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Připojuji se ke gratulantům. Ať je mimčo zdravé a šťastné.

20.5.2022 12:01

Já jsem byla v inkubátoru, narodila jsem se o měsíc dřív. Ale kolik jsem přesně vážila, už nevím, asi něco kolem 2 kg. Nevím teda, proč jsem na ten svět tak spěchala.

20.5.2022 12:10

fikovnice napsal(a):
Tak to je síla!
Dcera od sestřenice se jmenuje Daniela a má malinkou holčičku...Natálii!

Jo, a čtu teda, že byla dost velká - skoro 4 kg. I když je tu někdo, kdo překonal mě? 4.30kg?

Já byla skoro přesně poloviční 😁
2,20kg / 46cm

20.5.2022 12:11
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

GAELLE napsal(a):
Připojuji se ke gratulantům. Ať je mimčo zdravé a šťastné.

Vás jsem tu už dlouho neviděla... kdepak se touláte?

Smrdici_virus

20.5.2022 13:04
Smrdici_virus

XXX.XXX.41.18

Není to koronáč, ale taky vir. - Opičí neštovice už jsou i v Německu.

20.5.2022 13:18
GAELLE

XXX.XXX.66.235

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Vás jsem tu už dlouho neviděla... kdepak se touláte?

Nebyl čas chuť a nálada. Přivedl mne sem až osud Toníčka. Prima víkend. Všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík