Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ane.zka

2.6.2022 15:46
ane.zka

XXX.XXX.9.63

To je logické že se zpochybňování takových zločinů a katastrof nenechává ve společnosti prokvétat, aby se neopakovaly. Protesty proti invazi probíhaly v USA stejně jako kdekoliv jinde, to že nebyly úspěšné je věc druhá. Podle průzkumu 5 % populace ve Spojených státech protestovalo nebo se proti válce veřejně postavilo, naopak bohužel celých 21 % slyšelo na násilné řešení a invazi podporovalo, nebo pro podporu války veřejně vystoupili.

2.6.2022 16:09
lesnížínka

XXX.XXX.44.155

Neverende, chtěla jsem vám napsat že nemusím být ing.stavař, abych věděla, že ta letadla byla plná paliva a to způsobilo kolaps budovy. Zkusila jsem si pád dvojčat zadat a tenhle pán vám to tady vysvětluje taktéž...pokud nevěříte mně. https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/svedek-11-zari-vim-presne-proc-newyorska-dvojcata-spadla_211832.html

ane.zka

2.6.2022 16:31
ane.zka

XXX.XXX.9.63

Ještě dodám, ačkoliv v USA byly vlažnější, Gallup Polls uvádí že od léta 2005 odpůrci války mají tendenci převyšovat počet příznivců. Většina Američanů věří, že válka byla chyba.

neverend

2.6.2022 16:32
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro L.ž. :
i když jen třeba Vaška Klausů, nejaktivnějšího proruského trolla.

L.ž. nevím, jestli jste už měli v roce 1992 volební právo. Pokud ano, koho jste volili ?

Nejmenovalo se to OF? Očekávám funkci?

neverend

2.6.2022 17:01
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Neverende, chtěla jsem vám napsat že nemusím být ing.stavař, abych věděla, že ta letadla byla plná paliva a to způsobilo kolaps budovy. Zkusila jsem si pád dvojčat zadat a tenhle pán vám to tady vysvětluje taktéž...pokud nevěříte mně. https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/svedek-11-zari-vim-presne-proc-newyorska-dvojcata-spadla_211832.html

A nebo takhle?
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/383385-zaplatte-nebo-odhalime-pravdu-o-11-zari-hrozi-skupina-hackeru

ane.zka

2.6.2022 17:08
ane.zka

XXX.XXX.9.63

neverend napsal(a):
A nebo takhle?
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/383385-zaplatte-nebo-odhalime-pravdu-o-11-zari-hrozi-skupina-hackeru

A jakpak to dopadlo? Není to jen další součást laciné propagandy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.6.2022 17:10

lesnížínka napsal(a):
Ty jo, ráda bych vám odpověděla, ale nemám šajn. Kdo tam byl? Havel ne? Tak Havla samozřejmě.

Havla jste asi nevolila, to byste musela být poslankyní. První prezident volený přímou volbou byl a je M.Z.

2.6.2022 17:43
lesnížínka

XXX.XXX.44.155

Havla jste asi nevolila, to byste musela být poslankyní. První prezident volený přímou volbou byl a je M.Z.

Píšu, že fakt nevím, jako mladé tele, jsem se absolutně o politiku nezajímala, ani nevím, jestli jsem vůbec volila tipuju, že ne. Pokud tvrdíte, že Havla, tudíž OF, tak vám věřím.

2.6.2022 18:02

lesnížínka napsal(a):
Píšu, že fakt nevím, jako mladé tele, jsem se absolutně o politiku nezajímala, ani nevím, jestli jsem vůbec volila tipuju, že ne. Pokud tvrdíte, že Havla, tudíž OF, tak vám věřím.

Já tvrdím, že Havla ne. To nebylo technicky možné.

Neregistrovaný uživatel

2.6.2022 18:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

lesnížínka napsal(a):
Ty jo, ráda bych vám odpověděla, ale nemám šajn. Kdo tam byl? Havel ne? Tak Havla samozřejmě.

No to ste tomu pomohli teda.

2.6.2022 19:44

ane.zka napsal(a):
"USA udělalo chybu"

To nebyla chyba, to byl zločin, dopředu úmyslně, s vědomím lží, připravovaný zločin se 130 000 mrtvých civilistů.

Jak jste zmínila to rozhodování tisíců lidí, to je nějak mimo.

2.6.2022 20:03

To je pro ane.zku : ( jinak to asi znáte )
Je to dlouhé, ale poučné.

https://www.youtube.com/watch?v=m3LTf-T5x_A

neverend

2.6.2022 20:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Jen informace: Cena natural 95 v Rusku po přepočtu na CZK 12,60. Info přímo z Ruska.

ane.zka

2.6.2022 20:31
ane.zka

XXX.XXX.9.63

Obilí a kombajny tam teď budou mít taky levnější

2.6.2022 20:38

lesnížínka napsal(a):

V roce 1992 spíš asi ODS, ta byla založena 1991. OF už nebylo, dávno se rozpadlo.

2.6.2022 20:40

Vážení, dnes mi telefonoval Václav Klaus.

Co to tady vaříte, děcka?

neverend

2.6.2022 20:45
neverend

XXX.XXX.213.247

Nazdar Vašku.

2.6.2022 21:06
fikovnice

XXX.XXX.132.49

neverend napsal(a):
Ale prd leda. Já mluvím o USA a ne Londýn či Jižní Amerika. Zpochybňování útoku na "dvojčata" odskákala skupina inženýrů, kteří spočítali konstrukci budov a hlavně pevnost nosníků na daleko větší náraz než dopravní letadlo a hlavně odolnost proti žáru. Ani nevím kolik dostali a kde to odseděli. Vlastně nikdo ani neví jestli žijí. Možná Guantanamo není jediné kde se může někdo ztratit? Jinak je to trestné v USA zpochybňovat jak útok jedenáctého tak konflikty ve kterých bojovala US army.

Popravdě, teď asi půjdu proti všem...ALE: Ani já si nejsem jistá, že zhroucení WTC (a dalšího mrakodrapu) způsobily nárazy letadel. Ten pád vypadal řízeně.
To, že tam ale letadla narazily, zpochybnit samozřejmě nelze!

2.6.2022 21:19
fikovnice

XXX.XXX.132.49

ane.zka napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=gw2x8ZXj6VA

Ten Pochod Židů mi dělá husí kůži - bez ohledu na ostatní NEBESKÁ hudba!

2.6.2022 21:57
fikovnice

XXX.XXX.132.49

assil napsal(a):
Jo, jenže stejně jako teď v Rusku, se k těm zahraničním novinám a Svobodný Evropě 90% lidí nedostalo ani smykem.

Tak u nás jel každej večer Hlas Ameriky! Děsně mě to štvalo (tehdy mně politika byla šumák), ptž táta prostě MUSEL poslouchat (a následně nadávat na naše komunisty) a muselo být naprostý ticho, konec jakékoli zábavy, a takto dennodenně...a stejně rušičky skutečně jely a jely, takže v tom šumělo, skřípalo, vrčelo... Jo, jo to byla doba...

2.6.2022 21:58
fikovnice

XXX.XXX.132.49

ane.zka napsal(a):
To je logické že se zpochybňování takových zločinů a katastrof nenechává ve společnosti prokvétat, aby se neopakovaly. Protesty proti invazi probíhaly v USA stejně jako kdekoliv jinde, to že nebyly úspěšné je věc druhá. Podle průzkumu 5 % populace ve Spojených státech protestovalo nebo se proti válce veřejně postavilo, naopak bohužel celých 21 % slyšelo na násilné řešení a invazi podporovalo, nebo pro podporu války veřejně vystoupili.

Máte k tomu prosím zdroj?

2.6.2022 22:04

fikovnice napsal(a):

Ten Pochod Židů mi dělá husí kůži - bez ohledu na ostatní NEBESKÁ hudba!

https://www.youtube.com/watch?v=aexYVT2kZnk

Lepší? Když tam neťapkaj.

neverend

2.6.2022 22:09
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Popravdě, teď asi půjdu proti všem...ALE: Ani já si nejsem jistá, že zhroucení WTC (a dalšího mrakodrapu) způsobily nárazy letadel. Ten pád vypadal řízeně.
To, že tam ale letadla narazily, zpochybnit samozřejmě nelze!

Moc podivných okolností tomu předcházelo a vlastně i následovalo. Myslím si o tom své, ale nijak to nechci ventilovat.

2.6.2022 22:11
fikovnice

XXX.XXX.132.49

A víte, že jsem před malou chvilkou vygůglila přesně tento sbor a vyslechla si to? Nádhera!!!

2.6.2022 22:12

fikovnice napsal(a):
Tak u nás jel každej večer Hlas Ameriky! Děsně mě to štvalo (tehdy mně politika byla šumák), ptž táta prostě MUSEL poslouchat (a následně nadávat na naše komunisty) a muselo být naprostý ticho, konec jakékoli zábavy, a takto dennodenně...a stejně rušičky skutečně jely a jely, takže v tom šumělo, skřípalo, vrčelo... Jo, jo to byla doba...

To poslouchala většina lidí, i kovaní komunisti, určitě ne jen 10% populace.

2.6.2022 22:13
fikovnice

XXX.XXX.132.49

neverend napsal(a):
Moc podivných okolností tomu předcházelo a vlastně i následovalo. Myslím si o tom své, ale nijak to nechci ventilovat.

Tak já si o tom také myslím své, ventilovat to klidně můžu :-) - ale k čemu? WTC to znovu nepostaví, a hlavně - kde je pravda...? To se, obávám se, nikdy nedozvíme - my, normální smrtelníci.

2.6.2022 22:13

fikovnice napsal(a):
Máte k tomu prosím zdroj?

Nevím, jaký má ane=zka zdroj pro své tvrzení, ale poté, co Condoleezza vyslovila, že nad hlavami Američanů vyroste hřib, dost jich uvěřilo.
Ostatně, udělejte si čas a pusťte si to.Možná nebudete věřit vlastním uším. A ten konec? Vesele se baví na tiskovce nad tím, že to byl všechno podvod. 130 000 mrtvých civilistů. Ale je to dávno, daleko a byla to jen taková chyba.

2.6.2022 22:15
fikovnice

XXX.XXX.132.49

Já mám pocit, že víc lidí frčelo na Svobodné Evropě. U nás byl in Hlas Ameriky! Ani nevíš, jak mě to tehdy jako adolescenta a vlastně ještě předtím dítě štvalo! Už před devátou večer se taťka usadil k rádiu a nesměl být slyšet špendlík spadnout!

2.6.2022 22:19
fikovnice

XXX.XXX.132.49

fikovnice napsal(a):
Tak já si o tom také myslím své, ventilovat to klidně můžu :-) - ale k čemu? WTC to znovu nepostaví, a hlavně - kde je pravda...? To se, obávám se, nikdy nedozvíme - my, normální smrtelníci.

A jsem ráda za to, že jsem ještě měla možnost WTC vidět a být nahoře a vnímat v tom 110. patře na vyhlídce jak šíleně tam foukal vítr i jak to věží vibrovalo! Ty fotky opatruji jako klenot... Byla jsem tam tehdy sama, ale byla tam skupinka Poláků, tak jsme se dali do jakési česko-polštiny :-) a já je logicky poprosila o foto.

2.6.2022 22:22
fikovnice

XXX.XXX.132.49

...poslouchám to potřetí v řadě a "zimomriavky"...

2.6.2022 22:26
fikovnice

XXX.XXX.132.49

Teď si uvědomuju, že u nás bývaly i hádky mezi našima:"Víťo, prosím Tě...." "Tichóóó!" "Já bych jen potřebovala..." "Já jsem řekl, že tady bude absolutní klid a Ty kocoure (= já) vypadni k sobě a obě budete naprosto potichu!"

No, a padala i ostřejší slovíčka...

2.6.2022 22:31

fikovnice napsal(a):
A víte, že jsem před malou chvilkou vygůglila přesně tento sbor a vyslechla si to? Nádhera!!!

https://www.youtube.com/watch?v=JVdxqovI7wo

A tady? 1:27:46

neverend

2.6.2022 22:35
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Tatík mi kdysi o tomhle jen řekl jednu věc. Pohodlnější lež je pro většinu vždy přijatelnější než bolestivá pravda. A to platí i pro nynější situaci. Lidský život je lehce nahraditelný,ale ropa a suroviny ne. Mám obavy, že o to jde i v nynějším konfliktu. Test sil a strategických možností Ruska v přímé konfrontaci s NATO a USA v budoucí možné válce o suroviny.

2.6.2022 22:38
fikovnice

XXX.XXX.132.49

https://www.youtube.com/watch?v=JVdxqovI7wo

A tady? 1:27:46

To je téměř nepřekonatelné...

2.6.2022 22:40
fikovnice

XXX.XXX.132.49

neverend napsal(a):
Tatík mi kdysi o tomhle jen řekl jednu věc. Pohodlnější lež je pro většinu vždy přijatelnější než bolestivá pravda. A to platí i pro nynější situaci. Lidský život je lehce nahraditelný,ale ropa a suroviny ne. Mám obavy, že o to jde i v nynějším konfliktu. Test sil a strategických možností Ruska v přímé konfrontaci s NATO a USA v budoucí možné válce o suroviny.

Tak já to beru tak, že boj o suroviny, následné zdražování, atd. je až důsledek invaze Rusů na UA! Jako ano, zdražovalo by se tak jako tak, ale přesto by asi nehrozila taková krize, jako hrozí teď. A za to skutečně nese odpovědnost Putin, nikoli USA. Můj názor...

2.6.2022 22:44
fikovnice

XXX.XXX.132.49

fikovnice napsal(a):

Jo, a v TV jsme dobře chytali Vídeň - Zeit im bild (tuším matně)...
A i to mě štvalo, neb na rozdíl od našich jsem německy neuměla téměř nic!

2.6.2022 22:55

fikovnice napsal(a):
Tak já to beru tak, že boj o suroviny, následné zdražování, atd. je až důsledek invaze Rusů na UA! Jako ano, zdražovalo by se tak jako tak, ale přesto by asi nehrozila taková krize, jako hrozí teď. A za to skutečně nese odpovědnost Putin, nikoli USA. Můj názor...

Zdražování je až to poslední, co koho zajímá ( tedy kromě mne a vás ). Když si pustíte video o Iráku, tak tam zazní to, že Američané ( určití konkrétní ) vždy na válce, každé válve vydělávají těžké peníze. A Ukrajině jdou dodávky zadarmo tak akorát od nás.
Jak myslíte že budou splácet americkou finanční pomoc? Surovinami.
Taková perla nakonec. Británie splácela Americe pomoc ve II.sv. 61 let. ( Neověřené, účty jsem neviděla )

Neregistrovaný uživatel

2.6.2022 22:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

To byla ale super knížka 😊 Frýbová byla génius.

2.6.2022 23:00

fikovnice napsal(a):

A jak jsme tu řešili naivní-blbý.....M.G. určitě nebyl hloupý a přesto byl naivní, když uvěřil ujištěním a slibům.
Byl naivní a odvedl sov. armádu z Československa a dopomohl ke zbourání zdi a sloučení. V bláhovém domnění, že tím skončí studená válka a zvýší se bezpečnost.

2.6.2022 23:05
fikovnice

XXX.XXX.132.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To byla ale super knížka 😊 Frýbová byla génius.

A četlas od Frýbové takovou tu krimi podle vraha Papeže, jak v kině ubodal toho klučíka? Tuším Připravte operační sál? To jsem četla snad 3x, šíleně napínavý to pro mě tehdy bylo! Ale případ tedy otřesnej!

2.6.2022 23:07
fikovnice

XXX.XXX.132.49

A jak jsme tu řešili naivní-blbý.....M.G. určitě nebyl hloupý a přesto byl naivní, když uvěřil ujištěním a slibům.
Byl naivní a odvedl sov. armádu z Československa a dopomohl ke zbourání zdi a sloučení. V bláhovém domnění, že tím skončí studená válka a zvýší se bezpečnost.

Teď se nechci vyjadřovat k M.G.
Ale já psala něco ve smyslu, že naivní OBVYKLE znamená úplně blbý...

A ano, M.G. rozhodně hloupý nebyl, tehdy už jsem politiku vnímala...a jej jsem vnímala jako naději!

neverend

2.6.2022 23:11
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Tak to nakonec celkem brzy uvidíme o co tam jde. Zatím USA prodlužuje konflikt a jakékoli snahy o náznak mírových rozhovorů okamžitě utluče dodávkou zbraní. Karty ale budou muset vyložit už brzy.

2.6.2022 23:17
fikovnice

XXX.XXX.132.49

neverend napsal(a):
Tak to nakonec celkem brzy uvidíme o co tam jde. Zatím USA prodlužuje konflikt a jakékoli snahy o náznak mírových rozhovorů okamžitě utluče dodávkou zbraní. Karty ale budou muset vyložit už brzy.

Jak "USA prodlužuje konflikt"? Tomu jaksi nerozumím! Konflikt vyvolali Rusové...a ukončit jej mohou opět...Rusové. Když se stáhnou ze všech okupovaných oblastí. Navíc hrozili i Polsku, Pobaltí, Podněstří, je toho hodně, co by zřejmě chtěli...

2.6.2022 23:27
2.6.2022 23:39
fikovnice

XXX.XXX.132.49

https://www.youtube.com/watch?v=BQsxfXAkQOw

Tak to je taky moje oblíbená...hltala jsem Nohavicu, ale to jsem byla teenager.
"Orionko", do zákulisí nevidí nikdo z nás, kdo je tady... ale to, že invazi začali Rusové, že bombardovali civilní cíle, že znásilňují ženy, děti, babičky...to je, alespoň pro mě, neospravedlnitelné.

Neregistrovaný uživatel

2.6.2022 23:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

fikovnice napsal(a):
Tak to je taky moje oblíbená...hltala jsem Nohavicu, ale to jsem byla teenager.
"Orionko", do zákulisí nevidí nikdo z nás, kdo je tady... ale to, že invazi začali Rusové, že bombardovali civilní cíle, že znásilňují ženy, děti, babičky...to je, alespoň pro mě, neospravedlnitelné.

Jojo a žerou pejsky a grilujou kočičky.

2.6.2022 23:45

že znásilňují ženy, děti, babičky...

tak tohle už "dementoval" sám Zelenský tím, že odvolal tu blbku, které zahraniční novináři dokázali, že si to vymýšlela. Čekám, kdy se omluví občanům čt, že to od ní přebírala a šířila. Ale to asi čekám moc.
(Stejně tak nevím, jestli se čt omluvila za tu fotku z tornáda použitou u bojů na Ukrajině.)

neverend

3.6.2022 00:01
neverend

XXX.XXX.213.247

To není tak jak to vypadá pro Vás civilisty,Fíkovnice. To už je vojenská strategie. Podívejte, Rusko buď zítra či další dny ještě přitvrdí na ofenzívě v reakci na Americké dodávky raketových systémů delšího dosahu.Rusko bude chtít odsunout frontovou linii dál od svých hranic, mimo dostřel těchto systémů. Čili Vám se zdá, že jde o zábor území a to samozřejmě také, ale hlavním cílem je dosažení cílové linie nárazníkové zóny. Zatím je to spíš teoretické, ale podle mých odhadů Čína už dodává Rusku zbraně vzdušné podpory přes "někoho" a prioritním cílem budou Americké HIMARS. Ukrajinští vojáci budou potřebovat min. měsíc jen na výcvik s těmito systémy. A to jen základní obsluha. Zkušenosti tak po dvou-třech měsících.

ane.zka

3.6.2022 07:35
ane.zka

XXX.XXX.9.63

že znásilňují ženy, děti, babičky...

tak tohle už "dementoval" sám Zelenský tím, že odvolal tu blbku, které zahraniční novináři dokázali, že si to vymýšlela. Čekám, kdy se omluví občanům čt, že to od ní přebírala a šířila. Ale to asi čekám moc.
(Stejně tak nevím, jestli se čt omluvila za tu fotku z tornáda použitou u bojů na Ukrajině.)

Ona si to nevymýšlela, přibarvovala detaily a to i necitlivě k obětem.

Fíkovnice: Máte k tomu prosím zdroj?
https://news.gallup.com/poll/8077/war-makes-americans-confident-sad.aspx
https://web.archive.org/web/20070213210656/http://www.aei.org/docLib/200701121_roody2.pdf

3.6.2022 08:27

ane.zka napsal(a):
Ona si to nevymýšlela, přibarvovala detaily a to i necitlivě k obětem.

Fíkovnice: Máte k tomu prosím zdroj?
https://news.gallup.com/poll/8077/war-makes-americans-confident-sad.aspx
https://web.archive.org/web/20070213210656/http://www.aei.org/docLib/200701121_roody2.pdf

Ty průzkumy jsou hezké, ale je to celé "na vodě", protože celé založeno na lži, podvodu a oklamání veřejnosti.
Proč myslíte, že je tolik vzbuzovaná nenávist k Rusku? Aby veřejnost "věděla" a radostně mávala.
"Červený šátečku kolem se toč........."
Za 20, 30 let se dozvíte pravdu. Jestli tu ještě budete.
( Nevím, jaká bude a kdo ji má dnes. Ale po různých odtajněních nevěřím americké administrativě ani "dobrý den" )

3.6.2022 09:04
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
To není tak jak to vypadá pro Vás civilisty,Fíkovnice. To už je vojenská strategie. Podívejte, Rusko buď zítra či další dny ještě přitvrdí na ofenzívě v reakci na Americké dodávky raketových systémů delšího dosahu.Rusko bude chtít odsunout frontovou linii dál od svých hranic, mimo dostřel těchto systémů. Čili Vám se zdá, že jde o zábor území a to samozřejmě také, ale hlavním cílem je dosažení cílové linie nárazníkové zóny. Zatím je to spíš teoretické, ale podle mých odhadů Čína už dodává Rusku zbraně vzdušné podpory přes "někoho" a prioritním cílem budou Americké HIMARS. Ukrajinští vojáci budou potřebovat min. měsíc jen na výcvik s těmito systémy. A to jen základní obsluha. Zkušenosti tak po dvou-třech měsících.

Proběhlo, že už vycvičení jsou, že už od března byli na výcviku v Anglii a v USA.

3.6.2022 09:19

Oni nás do té světovky dotlačí.

3.6.2022 09:29
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Dělají pro to vše.

A stádo u brány jatek
tupě čeká, přihlíží
a souhlasí.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2022 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

rapotacka11 napsal(a):
Dělají pro to vše.

A stádo u brány jatek
tupě čeká, přihlíží
a souhlasí.

A ještě tomu tleská.

3.6.2022 09:52
assil

XXX.XXX.121.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A ještě tomu tleská.

A není to snad jedno? Stádo se může stavět třeba na hlavu, stejně nic nezmůže.
A že se něco bude dít, protože stejným směrem už to dál nešlo, je jasný už tak 10 let, akorát holt mnozí mysleli, že koronáčem to skončí.

3.6.2022 09:59

assil napsal(a):
A není to snad jedno? Stádo se může stavět třeba na hlavu, stejně nic nezmůže.
A že se něco bude dít, protože stejným směrem už to dál nešlo, je jasný už tak 10 let, akorát holt mnozí mysleli, že koronáčem to skončí.

Ne, není to jedno, proto si v USA dali před Irákem tolik práce, aby stádo tleskalo a nestavělo se na zadní.
Proto teď válčí na cizím území, za cizí životy. Jejich stádo se totiž na zadní umí stavět docela dost a už toho umírání měli dost. Jen si najděte vietnamské kříže - a co z toho?
Irák, Afganistán.....Teď konečně válka podle jejich gusta.
( Ale pardon, já jsem jen troll )

3.6.2022 10:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

DEBILIZACE dorůstajících pokolení ve státech, které se měly stát a nevratně zůstat pod kontrolou USA v průběhu globalizace
podle biblické koncepce a rozrůstání Pax Americana, jehož zformováním
měla být zakončena, je vzhledem k řešení tohoto úkolu velmi racionálním krokem, neboť umožňuje zbavit se mnoha problémů, které musí nevyhnutelně nastat,
jestliže nová pokolení budou vstupovat do života nezmrzačená mravně a intelektuálně a se zdravou smyslovou soustavou[2].
[1] Kniha byla napsána na konci roku 1998 a vysvětluje mnohé s ohledem na ty události, ke kterým od té doby došlo v různých regionech planety,
a v podstatě se v ní Spojené státy samy přiznaly, že se dopouštěly zločinů
proti Svobodě a Lidskosti.
[Nejcennějším zdrojem v podmínkách tržní ekonomiky je hlupák:
«Mně se velice líbila fráze mého kolegy, který položil studentům následující otázku: „Jaký zdroj je v podmínkách tržní ekonomiky nejcennější?“
Studenti se začali překřikovat, že je to země, pracovní síla, kapitál
a tak podobně.
A jejich učitel jim odpověděl, že tím nejcennějším zdrojem je hlupák.
No a vzhledem k tomu, že příroda je produkuje velice zřídkakdy,
pouhé zlomky procenta, je nutné spustit výrobní linku produkující hlupáky.
Dnes práce této výrobní linky začíná již ve školce.

Mezinárodní vztahy, 1998 (Brzezinski Z. «The Grand Chessboard. American Primacy and Its Geostrategic Imperatives». Basic Books). Je možné ji nalézt na internetu.

3.6.2022 10:16

Vietnam Veterans Memorial. Na černých mramorových deskách jsou uvedena jména skoro 60 tisíc amerických vojáků, kteří v této válce padli nebo následně zemřeli na zranění. V roce 1982 vzniklo další sousoší 3 vojáků z války ve Vietnamu (důstojníka, psovoda a černocha a v roce 1993 se zvětšil ještě o sochu ženy jako poděkování všem zdravotním sestrám. Naproti vietnamskému památku se nachází památník obětem korejské války 1950-1953. Je to skupina amerických vojáků oblečených do ponča, jak postupuje ve střehu proti nepříteli.

3.6.2022 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.44.145

Tvl jen zírám, co tady z dam padá. Moc se mi to nechce komentovat, řeči o stádu jsou směšné, ale můžete klidně jít mávat ruskýma vlajkama na náměstí, aby ste vyjádřily svůj názor. Šíření nenávisti vůči Rusku? Doteď bylo Rusko celé této generaci(ne té naší, té se dotklo) úplně u zadele, ale svými činy dokázalo, jak je ,,skvělé" a otevřelo oči i těm, co ještě váhali, kam jej zařadit. Ti, co Adolfa milovali, se také nejspíš přesvědčit nedali, ani těmi miliony mrtvých etnik...

3.6.2022 10:43
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Je neskutečné, jak různě si lidi vyloží větu.

Necpěte mi ruský vlajky do ruky.
Nechci ani ukrajinský.
K debilizaci. Netušila jsem, že je možný,
že si někdo nevšimne, co se děje se školstvím.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2022 11:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

lesnížínka napsal(a):
Tvl jen zírám, co tady z dam padá. Moc se mi to nechce komentovat, řeči o stádu jsou směšné, ale můžete klidně jít mávat ruskýma vlajkama na náměstí, aby ste vyjádřily svůj názor. Šíření nenávisti vůči Rusku? Doteď bylo Rusko celé této generaci(ne té naší, té se dotklo) úplně u zadele, ale svými činy dokázalo, jak je ,,skvělé" a otevřelo oči i těm, co ještě váhali, kam jej zařadit. Ti, co Adolfa milovali, se také nejspíš přesvědčit nedali, ani těmi miliony mrtvých etnik...

Odstehuj se do ty skvely USA nebo se zahrab na zahradce a tleskej se zbytkem stáda když ti to vyhovuje. Nevnucuj to ale ostatním.

3.6.2022 12:34
assil

XXX.XXX.121.3

Vietnam Veterans Memorial. Na černých mramorových deskách jsou uvedena jména skoro 60 tisíc amerických vojáků, kteří v této válce padli nebo následně zemřeli na zranění. V roce 1982 vzniklo další sousoší 3 vojáků z války ve Vietnamu (důstojníka, psovoda a černocha a v roce 1993 se zvětšil ještě o sochu ženy jako poděkování všem zdravotním sestrám. Naproti vietnamskému památku se nachází památník obětem korejské války 1950-1953. Je to skupina amerických vojáků oblečených do ponča, jak postupuje ve střehu proti nepříteli.

A za 2.světové války měli 400 tisíc mrtvých a nebýt jich, byla celá Evropa Hitlerova.
Z minulosti se dá vždycky vyzobnout něco co se člověku hodí k jeho světonázoru.

3.6.2022 13:24

assil napsal(a):
A za 2.světové války měli 400 tisíc mrtvých a nebýt jich, byla celá Evropa Hitlerova.
Z minulosti se dá vždycky vyzobnout něco co se člověku hodí k jeho světonázoru.

Za 2. sv. mělo 400000 mrtvých i malé Československo.
Nic nezobu, jen jsem vybrala, proč lidi v Americe těm válkám nefandí a mohli by se vzbouřit, kdyby měli umírat v nějaké další. A ta zmínka o Evropě a Hitlerovi snad ani není úsměvná.
A o mém světonázoru víte kulový, tak ho nechte stranou.

3.6.2022 13:27

Zírám, jak se to tu vyprofilovalo... A kolik nenávisti z některých kape, jako z hadích jedových zubů...
Zírám, jak někdo může zpochybňovat vinu Ruska... A tolik nenávidět USA... To musí bavit...

3.6.2022 13:45

Zírám, jak se to tu vyprofilovalo... A kolik nenávisti z některých kape, jako z hadích jedových zubů...
Zírám, jak někdo může zpochybňovat vinu Ruska... A tolik nenávidět USA... To musí bavit...

Rozhodně nenávidím USA méně než L.ž. ( a mnohé další ) Rusko. Vůbec se nedá říct, že nenávidím USA. Mám ráda např. jejich filmy ( i když Vlasy ? Jsou jejich nebo naše? ). Ale co dělá jejich administrativa? Děs, běs. A neztrácí to váhu, protože Rusko napadlo Ukrajinu. Není kvůli tomu třeba v Iráku mrtvých méně.

neverend

3.6.2022 14:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Nikdo tady přeci vinu Ruska nezpochybňuje. Jen je průměrně inteligentnímu člověku jasné, že vina není celá na Rusku. Lze vyčítat psovi obranu útokem? Rusko varovalo dostatečně, Putin se veřejně ptal jestli chceme válku Rusko vs NATO. NATO s USA nemělo vojensky na Ukrajině co dělat. Není to členský stát a operace za hranicemi velmoci je fakt výborný nápad, jak upevnit světový mír. USA má přes 800 základen po světě a kolik Rusko? Za administrativu současnou se stydí už většina Ameriky a co nejdřív se to pokusí změnit. Rusko s novou administrativou USA zasedne k jednacímu stolu a dojde k dohodě. Šílenství musí být zastaveno, než bude ze všech stran zničena Evropa.

3.6.2022 15:01
assil

XXX.XXX.121.3

Za 2. sv. mělo 400000 mrtvých i malé Československo.
Nic nezobu, jen jsem vybrala, proč lidi v Americe těm válkám nefandí a mohli by se vzbouřit, kdyby měli umírat v nějaké další. A ta zmínka o Evropě a Hitlerovi snad ani není úsměvná.
A o mém světonázoru víte kulový, tak ho nechte stranou.

Zdá se vám úsměvné to, že USA za 2.světové dodávalo zbraně Rudé armádě a bez toho by si Rusko ani moc neškrtlo? A srovnáváte mrtvé u nás na bojišti se zemí, kde v podstatě žádná válka nebyla a že USA nemuseli mít skoro žádné mrtvé, kdyby prostě jen seděli na zadku a jen se dívali jak se to tady v Evropě mydlí? (Tichomoří atd. pomíjím, to bylo oproti Evropě marginální).

3.6.2022 15:01

lesnížínka napsal(a):

Milá lesní žínko, názor odlišný od vašeho ve vás zjevně vyvolává emoce. Proč? Nemají jiní právo mít názor, který se neztotožňuje s vaším? Proč myslíte, že máte ve všem pravdu? Protože začala válka za humny a začali ji Rusové? Že se tam chovají lidé stejně jako v každé jiné válce? Že máte svoji subjektivní zkušenost? Tím je veškerá vina daná? To ve vás vyvolává tolik emocí?
Já to tak nevidím a protivná kvůli tomu na vás nebudu 😀

Proč neřešíte tak emotivně třeba Tibet nebo Ujgury? Útlak který je skutečně jednostranný a dosud ze strany Číny neskončil? Kde jsou odpovídající sankce, pomoc a mediální hysterie? Nejsou strategicky zajímaví?

Za pravdu je různá sazba. Jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz - Borovský

Co se týká stáda, už Čapek říkal „Děsím se davu, je nejkrutější a nejhloupější ze všech přírodních živlů.”

Měla bych si dál sedět na rukou.
Ale před lidmi, kteří nepodlehli mediální emoční manipulaci, neurážejí a přemýšlí a rozumně argumentují, ať na jakékoli straně spektra, smekám.

A jedno inflační videjko pro zlé časy.
Kdyby něco. Držte si klobouky.

https://youtu.be/lYxOEiBqaKs

Rusko se dle mého jen tak nestáhne a už vůbec ne na základě sankcí a Biden to moc dobře ví, nebo už neví, demence je mrcha, ale ten, kdo tahá za nitky ano. Přemýšlejí do konce?
Čína, Indie, Rusko a další také vědí jak toho využít, uvidí se, kdo bude časem komu diktovat. Domýšlí si každý podle svého gusta.

Třetí světová až tak cíl není, jasný pane.My v USA už se totiž války už aktivně účastnit nechceme. Tak třeba tu Ukrajinu už časem tolik podporovat nebudem, za dolárky pomůžem. Kdo ví, čas napoví.

Jsem se dočetla, že Warren Buffet a obecně známá finanční strategie je výmyslem proruské trollí kampaně. Hmhm.
Evropa vskutku pod sankcemi vzkvétá.
A Rus mezitím vyváží násobně do Indie a Číny, rubl dále zpevňuje.

Kdopak tě zachrání matičko zem?

Ještě štěstí, že máme Péťu Fialu a jeho duchaplné projevy:

3.6.2022 15:05
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Nikdo tady přeci vinu Ruska nezpochybňuje. Jen je průměrně inteligentnímu člověku jasné, že vina není celá na Rusku. Lze vyčítat psovi obranu útokem? Rusko varovalo dostatečně, Putin se veřejně ptal jestli chceme válku Rusko vs NATO. NATO s USA nemělo vojensky na Ukrajině co dělat. Není to členský stát a operace za hranicemi velmoci je fakt výborný nápad, jak upevnit světový mír. USA má přes 800 základen po světě a kolik Rusko? Za administrativu současnou se stydí už většina Ameriky a co nejdřív se to pokusí změnit. Rusko s novou administrativou USA zasedne k jednacímu stolu a dojde k dohodě. Šílenství musí být zastaveno, než bude ze všech stran zničena Evropa.

My průměrně inteligentní to chápeme, jen prostě nejedeme v módu Vona ho provokovala, tak si těch pár facek zasloužila. A myslíme, že toto platí nejen v mezilidských vztazích, ale i v těch mezinárodních státotvorných. Snad rozumíte.

neverend

3.6.2022 15:10
neverend

XXX.XXX.213.247

Jo jo, Rusko se jen brání... a teď tu o Karkulce, jo?

Tohle je taky dostatečně ilustrativní -
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cernobyl-ukrajina-elektrarna-software-radiace-rusko-valka-kradez-rabovani.A220603_112744_zahranicni_jhr?utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Balu, Vy mně vyčítáte pohádku o Karkulce a sama sem pak fláknete druhou "Z mechu a kapradí". To že USA si zabere celou zem a válečnou kořistí je ropa a suroviny té země nevadí? Nyní jak se bude situace zhoršovat v Evropě a u Vás, tak mnoho lidí přivede ke kritičtějšímu myšlení. Horké hlavy vychladnou a probudí se do kruté reality. I pravda o soběstačnosti bez Ruska vezmou za své a mnoho lidí pozná na vlastní kůži, že politický magorismus zcela vytlačil zdravý rozum a technické možnosti. A já budu takový parchant, že se Vám tady budu vysmívat nad Vaší naivitou a slepou důvěřivostí.

3.6.2022 15:20

kotys: a kde jsou nějaké signály?!

3.6.2022 15:24
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Balu, Vy mně vyčítáte pohádku o Karkulce a sama sem pak fláknete druhou "Z mechu a kapradí". To že USA si zabere celou zem a válečnou kořistí je ropa a suroviny té země nevadí? Nyní jak se bude situace zhoršovat v Evropě a u Vás, tak mnoho lidí přivede ke kritičtějšímu myšlení. Horké hlavy vychladnou a probudí se do kruté reality. I pravda o soběstačnosti bez Ruska vezmou za své a mnoho lidí pozná na vlastní kůži, že politický magorismus zcela vytlačil zdravý rozum a technické možnosti. A já budu takový parchant, že se Vám tady budu vysmívat nad Vaší naivitou a slepou důvěřivostí.

Krutá realita Evropy začala už s green dealem a tohle celý to jen urychlilo. I bez války na Ukrajině by na tom byla Evropa za pár let stejně. Každý, kdo není slepý, musel vidět už x let, že Evropa je v úpadku, konkurenceschopnost ve světe nulová, prostě sešup dolů a že to bude mít ekonomické i jiné následky, to bylo jasné už dřív.
Jen se v podstatě čekalo kdy to přijde.

3.6.2022 15:34

neverend napsal(a):

Vy se z toho porovnávání Rusko versus USA nejspíš zblázníte. Jakmile někdo poukáže na to, co páchají Rusáci na Ukrajině, už píšete, co spáchaly USA někde jinde.

A já budu takový parchant, že se Vám tady budu vysmívat nad Vaší naivitou a slepou důvěřivostí.
Tak teď nevím jak to myslíte - budete se vysmívat jenom mně? Na to by ukazovala velká písmena ve slovech "Vám" a "Vaší". Nebo se budete vysmívat tady nám všem? V tom případě máte mezery ve znalosti pravidel českého pravopisu.

3.6.2022 15:51

Dámy, proč ho pořád krmíte?
Dalo se tu dřív poměrně věcně diskutovat. Teď je to opravdu žumpa, ze které se občas ojediněle vynoří rozumný názor.

Navíc - co tady vlastně dělá na diskuzním fóru zvířatomilů? Mimo usilovného cpaní mrkve do koní nikdy ničím ohledně chovu, výcviku, výchovy či pouhého pozorování zvířat nepřispěl.

3.6.2022 16:01

Dámy, proč ho pořád krmíte?
Dalo se tu dřív poměrně věcně diskutovat. Teď je to opravdu žumpa, ze které se občas ojediněle vynoří rozumný názor.

Navíc - co tady vlastně dělá na diskuzním fóru zvířatomilů? Mimo usilovného cpaní mrkve do koní nikdy ničím ohledně chovu, výcviku, výchovy či pouhého pozorování zvířat nepřispěl.

Máte pravdu. Člověk by se neměl nechat zbytečně unést, což se mi stalo.

3.6.2022 16:08
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Stejně jako každá ves má svého místního hlupáka, o kterého se stará, tak i každé fórum má mít svého, ehm, trolla, kterého bude tolerovat a sem tam na něj reagovat, aby nepošel na oubytě.
Tak my máme meifiho.
Dokud mele o mrkvi nebo stěhování, tak mi to nevadí; poslední dobou se začíná víc a víc navážet do ostatních a projevuje se jeho manipulační stránka, to mě vyloženě obtěžuje a tolerovat to nehodlém. Ale jeho ostatní kecy - no když on to nemá komu říct, tak to aspoň napíše na faunu... Je to můj projev solidarity s člověkem, kterému nebylo shůry dáno. Se stane, no.

neverend

3.6.2022 17:00
neverend

XXX.XXX.213.247

Vy se z toho porovnávání Rusko versus USA nejspíš zblázníte. Jakmile někdo poukáže na to, co páchají Rusáci na Ukrajině, už píšete, co spáchaly USA někde jinde.

A já budu takový parchant, že se Vám tady budu vysmívat nad Vaší naivitou a slepou důvěřivostí.
Tak teď nevím jak to myslíte - budete se vysmívat jenom mně? Na to by ukazovala velká písmena ve slovech "Vám" a "Vaší". Nebo se budete vysmívat tady nám všem? V tom případě máte mezery ve znalosti pravidel českého pravopisu.

Samozřejmě všem. Ehm, kromě lidem co jim neutekl zdravý rozum a byli schopni vidět souvislosti.Také se dokázali ohlédnout a jejich paměť funguje i druhým směrem. Tak těm přeji, ať se jich nepěkná situace dotkne co nejméně. Ostatní ať si ten pohár hořkosti vypijí až do dna. A taky je mi líto obyč. Ukrajinců, co za nic nemohou. Naprosto předvídatelné události, před kterými varovali odborníci už osum let dopředu se nakonec stali skutečností. Spoustu jich je v Rusku a ať je to jak chce, jsou uchráněni zbytečného dalšího utrpení na další roky. Rusko je sice agresor, ale pokud vím, tak do doby než se dostala k moci současná garnitura, s Ruskem až tak vyhrocené vztahy neměli. Minimálně tam po sobě neházeli bomby.

3.6.2022 17:14
lesnížínka

XXX.XXX.44.145

neverend napsal(a):
Samozřejmě všem. Ehm, kromě lidem co jim neutekl zdravý rozum a byli schopni vidět souvislosti.Také se dokázali ohlédnout a jejich paměť funguje i druhým směrem. Tak těm přeji, ať se jich nepěkná situace dotkne co nejméně. Ostatní ať si ten pohár hořkosti vypijí až do dna. A taky je mi líto obyč. Ukrajinců, co za nic nemohou. Naprosto předvídatelné události, před kterými varovali odborníci už osum let dopředu se nakonec stali skutečností. Spoustu jich je v Rusku a ať je to jak chce, jsou uchráněni zbytečného dalšího utrpení na další roky. Rusko je sice agresor, ale pokud vím, tak do doby než se dostala k moci současná garnitura, s Ruskem až tak vyhrocené vztahy neměli. Minimálně tam po sobě neházeli bomby.

Ano, dokážu se ohlédnout, jenže já za sebou, na rozdíl od vás, vidím jen Rusy a bord.l, co po sobě zanechali. Materiální i duševní, koukám.
To mluvíte o ukrajinské garnituře? Jo, jo, dokud tam byli ,,prezidenti" dodávaní Ruskem, bylo Rusko naprosto spokojené. Ve chvíli, kdy se tam začala rodit demokracie, začala rusákům blikat výstražná světla, že?

neverend

3.6.2022 17:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):
Stejně jako každá ves má svého místního hlupáka, o kterého se stará, tak i každé fórum má mít svého, ehm, trolla, kterého bude tolerovat a sem tam na něj reagovat, aby nepošel na oubytě.
Tak my máme meifiho.
Dokud mele o mrkvi nebo stěhování, tak mi to nevadí; poslední dobou se začíná víc a víc navážet do ostatních a projevuje se jeho manipulační stránka, to mě vyloženě obtěžuje a tolerovat to nehodlém. Ale jeho ostatní kecy - no když on to nemá komu říct, tak to aspoň napíše na faunu... Je to můj projev solidarity s člověkem, kterému nebylo shůry dáno. Se stane, no.

Tak jste se vykecala a co dál? Teď už budou mít všichni levný benzín, plyn a elektřinu. Varaxi hlupák jste Vy i s Reptou. Každou chvíli tu tvrdíte, jak už na mě nebudete reagovat a děláte úplně přesný opak Milionkrát? To jste ještě za ty roky vy dvě nic nepochopili? Že třeba na vaše názory z vysoka kašlu a nezajímají mě? Nebo že vás považuji za ovečky co jim kdo nakuká, to bečí dál? Poraďte hlavně sobě a starejte se o vaše problémy. Nebojte se, budete jich mít víc než já.

3.6.2022 17:32

Varaxi, kde jste se toulala? Já se vás dovolávala v kednom vlákně, kde by Atheira potřebovala přednášku o nepřijatelnosti společenského tlaku na štíhlou postavu!

neverend

3.6.2022 17:36
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Ano, dokážu se ohlédnout, jenže já za sebou, na rozdíl od vás, vidím jen Rusy a bord.l, co po sobě zanechali. Materiální i duševní, koukám.
To mluvíte o ukrajinské garnituře? Jo, jo, dokud tam byli ,,prezidenti" dodávaní Ruskem, bylo Rusko naprosto spokojené. Ve chvíli, kdy se tam začala rodit demokracie, začala rusákům blikat výstražná světla, že?

Samozřejmě to chápu, ale Lesnížínko válka je daleko horší. Ty lidi čeká možná deset let utrpení. Rusko je sice zlé, ale co je jim to platné. Ani je nedokázali evakuovat a přitom Ukrajina je dost velká a boje zdaleka nejsou všude. Tak proč sakra nikdo tohle nevidí? Civilisti ve válečné zóně? Na západ od fronty je přeci Ukrajinské území a samozřejmě civilisty je nutné evakuovat dřív než dorazí ofenzíva nepřítele? Co tam kriste pane vyvádějí?

3.6.2022 17:38
lesnížínka

XXX.XXX.44.145

neverend napsal(a):
Tak jste se vykecala a co dál? Teď už budou mít všichni levný benzín, plyn a elektřinu. Varaxi hlupák jste Vy i s Reptou. Každou chvíli tu tvrdíte, jak už na mě nebudete reagovat a děláte úplně přesný opak Milionkrát? To jste ještě za ty roky vy dvě nic nepochopili? Že třeba na vaše názory z vysoka kašlu a nezajímají mě? Nebo že vás považuji za ovečky co jim kdo nakuká, to bečí dál? Poraďte hlavně sobě a starejte se o vaše problémy. Nebojte se, budete jich mít víc než já.

Neverende, nebylo to sice na mě ale: o naše problémy se tu staráte hlavně Vy. Aniž by to po Vás někdo chtěl, neustále nás na střídačku litujete, na střídačku vyhrožujete...Já jsem ani nepípnula o problémech s plynem, benzínem či elektřinou a neustále poslouchám, jak jsme naprostí chudáci, co mají padnout na kolena a toho Vladimírka odprosit, že už to nikdy neuděláme a budeme dál poslušně krmit tu jeho hydru..

3.6.2022 17:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Během pár měsíců jsme se změnili z jedné z nejbezpečnějších
zemí na světě
v zemi, které reálně hrozí útok. …
Není důvod, abychom byli kvůli Ukrajině v ohrožení.

3.6.2022 17:52
lesnížínka

XXX.XXX.44.145

rapotacka11 napsal(a):
Během pár měsíců jsme se změnili z jedné z nejbezpečnějších
zemí na světě
v zemi, které reálně hrozí útok. …
Není důvod, abychom byli kvůli Ukrajině v ohrožení.

Není důvod? Jako, že se vys...na ty tisíce mrtvých civilistů na Ukrajině? Nebo co tím chcete vlastně říct? Dám hypotetický(hodně ) příklad. Kdyby si nás, jako střed Evropy vybral k nájezdu Islámský stát, ostatní kolem by jen opevnili hranice a dělali mrtvé brouky, že jich se to vlastně netýká, ať si to vybojujem, napsala by ste totéž?

3.6.2022 17:53

nevrende, Varaxi se ale nebaví s vámi, ale s námi.
Vy prostě nestojíte ani za jedno písmenko.
My se tím bavíme. Teda já.
Jste jak malej Jarda.
Chlapečky to většinou po padesátce přejde.
Tak ještě vydržte ;-)

3.6.2022 18:04

Pro Varaxi:
Touché

nebo taky: Zásah, potopeno (kéž by)

3.6.2022 18:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

lesnížínka napsal(a):
Není důvod? Jako, že se vys...na ty tisíce mrtvých civilistů na Ukrajině? Nebo co tím chcete vlastně říct? Dám hypotetický(hodně ) příklad. Kdyby si nás, jako střed Evropy vybral k nájezdu Islámský stát, ostatní kolem by jen opevnili hranice a dělali mrtvé brouky, že jich se to vlastně netýká, ať si to vybojujem, napsala by ste totéž?

Kdo si opevnil hranice?
Jak těm mrtvým pomůžete?

neverend

3.6.2022 18:09
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Neverende, nebylo to sice na mě ale: o naše problémy se tu staráte hlavně Vy. Aniž by to po Vás někdo chtěl, neustále nás na střídačku litujete, na střídačku vyhrožujete...Já jsem ani nepípnula o problémech s plynem, benzínem či elektřinou a neustále poslouchám, jak jsme naprostí chudáci, co mají padnout na kolena a toho Vladimírka odprosit, že už to nikdy neuděláme a budeme dál poslušně krmit tu jeho hydru..

Ale prosím Vás, žádného Vladimírka odprošovat nemusíte. Čechy jsou také má vlast Lesnížínko a pokud se bez Ruských surovin tedy neobejdeme v reálu, tak co bude s lidmi? Kolik bude stát benzín, plyn,elektřina? Co průmysl? Západ dodá omezené množství a za kolik a jak dlouho? Dále mi vadí, že Češi jsou opět rudější než rudí a nejhlasitěji volají do světa cizí hesla. Až se ocitnou na seznamu nepřátel Ruska buď číslo jedna či dvě. Pokud vím, tak ČR je jediná země, kde si Ukrajinskou vlajku malují někteří snad i na "pr*el". Proč to nedělají třeba Němci, Švýcaři a další? Proč zase jenom vy? Ta vaše vehemence se zase pomalu obrátí proti vám. Teď jste se ještě odzbrojili skoro dobrovolně. A co až z toho USA pomalu vycouvá a ty méně vehementní země taky začnou mírnit sankce, tak co Vy? Hlásné trouby co bylo slyšet snad až v Indii? Němci vám celou dobu krásně prodávali Ruský plyn s vysokohorskou přirážkou a i ropu a budou zase? Nebo Putin podmíní dodávku do Německa tím, že Čechům nic?

3.6.2022 18:14

kotys: a kde jsou nějaké signály?!

Megi signály čeho? Vysiké inflace? Pádivá inflace už tu je. Energie, paliva, potažmo výrobní náklady atd. násobně rostou a riziko stagflace výhled nezlepšuje. Michl nově v čele ČNB s holubiččí strategií tomu nepřidává. Ukrajina a vývoj na ní bude dál zásadně míchat ekonomickými kartami. Kam se to až pohne, nedokážu předpovídat.

Jamie Dimon varoval investory, aby se připravili na ekonomický „hurikán“, když ekonomika bojuje s bezprecedentní kombinací problému, jako je utahování měnové politiky a ruské invaze na Ukrajinu. "Ten hurikán je přímo tam dole na cestě k nám," řekl generální ředitel JPMorgan na středeční konferenci. "Nevíme, jestli je menší anebo je to superbouře Sandy. Raději se připravte." Minulý měsíc řekl, že nad americkou ekonomikou se rýsují „bouřkové mraky“, ale řekl, že od té doby tuto prognózu aktualizoval s ohledem na výzvy, kterým čelí Fed ve snaze zmírnit inflaci.

neverend

3.6.2022 18:24
neverend

XXX.XXX.213.247

nevrende, Varaxi se ale nebaví s vámi, ale s námi.
Vy prostě nestojíte ani za jedno písmenko.
My se tím bavíme. Teda já.
Jste jak malej Jarda.
Chlapečky to většinou po padesátce přejde.
Tak ještě vydržte ;-)

Tak ať laskavě vynechá mou přezdívku. A Vy se starejte o svůj krámek s použitou elektronikou, jeho budoucnost je v ohrožení. Jo jsem na Vás hnusný, ale Vy mě do toho tlačíte. Ostatně paralela s Putinovým Ruskem. Tak dlouho do mě budete rýpat, až Vám tlamu rozbiju. Doufám že jste pobrala tu "obraznost". Mimochodem tady na diskuzi se ani nic jiného dělat nedá, než se tím bavit. Putina asi z Ukrajiny takhle nevyženem.

3.6.2022 19:05
lesnížínka

XXX.XXX.44.145

neverend napsal(a):
Tak ať laskavě vynechá mou přezdívku. A Vy se starejte o svůj krámek s použitou elektronikou, jeho budoucnost je v ohrožení. Jo jsem na Vás hnusný, ale Vy mě do toho tlačíte. Ostatně paralela s Putinovým Ruskem. Tak dlouho do mě budete rýpat, až Vám tlamu rozbiju. Doufám že jste pobrala tu "obraznost". Mimochodem tady na diskuzi se ani nic jiného dělat nedá, než se tím bavit. Putina asi z Ukrajiny takhle nevyženem.

Nevím sice, co má Megííí za krámek, ale jestli s použitou elektronikou, tak je proti nám vysmátá...bude dodávat do Ruska

3.6.2022 19:19
lesnížínka

XXX.XXX.44.145

neverend napsal(a):
Ale prosím Vás, žádného Vladimírka odprošovat nemusíte. Čechy jsou také má vlast Lesnížínko a pokud se bez Ruských surovin tedy neobejdeme v reálu, tak co bude s lidmi? Kolik bude stát benzín, plyn,elektřina? Co průmysl? Západ dodá omezené množství a za kolik a jak dlouho? Dále mi vadí, že Češi jsou opět rudější než rudí a nejhlasitěji volají do světa cizí hesla. Až se ocitnou na seznamu nepřátel Ruska buď číslo jedna či dvě. Pokud vím, tak ČR je jediná země, kde si Ukrajinskou vlajku malují někteří snad i na "pr*el". Proč to nedělají třeba Němci, Švýcaři a další? Proč zase jenom vy? Ta vaše vehemence se zase pomalu obrátí proti vám. Teď jste se ještě odzbrojili skoro dobrovolně. A co až z toho USA pomalu vycouvá a ty méně vehementní země taky začnou mírnit sankce, tak co Vy? Hlásné trouby co bylo slyšet snad až v Indii? Němci vám celou dobu krásně prodávali Ruský plyn s vysokohorskou přirážkou a i ropu a budou zase? Nebo Putin podmíní dodávku do Německa tím, že Čechům nic?

Naše-vaše...všechno se vám v hlavě plete.... Hned je to Vaše vlast, ale vzal ste pro jistotu raděj nohy na ramena, protože udatný USA voják, co nesnáší jejich války, ví o všech všechno, ale ty ruské mu nevadí, ty jsou OK. Doma v Nevadě nás lituje, jak tady bídně zhyneme na chlad a hlad. Češi jsou zase nejrudější? Prosím...a kdy to bylo před tím? Myslím, že je to poprvé, kdy se národ zvednul a postavil agresi.
Němci vám celou dobu krásně prodávali Ruský plyn s vysokohorskou přirážkou a i ropu a budou zase? - a Vy ste byl v tu dobu kde? Že ste tedy proti tomu nebojoval už dávno? Asi jako všichni, teplíčko, plyn teče, no tak ho zaplatíme 3x(mimochodem, ty ceny šponovalo už několik let Rusko) hlavně žádné násilí, co na tom, že jsou rusáci na kusu Ukrajiny, budem dělat, že to prostě nevidíme. Tak jsme dělali. Tohle je jen výsledek. A mimochodem, co tedy radíte, když Vladimírka odprošovat nemusíme? Za to mu skoro musím tleskat. Jedna země dostala do sra.ek celou Evropu. Bude nám zle? No, nejspíš hodně, ale nutno dodat, že jsme si to zasloužili

neverend

3.6.2022 19:20
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Nevím sice, co má Megííí za krámek, ale jestli s použitou elektronikou, tak je proti nám vysmátá...bude dodávat do Ruska

Noo, to asi bude muset mít lepší ceny než Číňani.

3.6.2022 19:28

https://www.weforum.org/agenda/2022/05/kissinger-these-are-the-main-geopolitical-challenges-facing-the-world-right-now/

Dovolte mi načrtnout problémy. Nejživější je v tuto chvíli válka na Ukrajině a výsledek této války, jak ve vojenském, tak politickém smyslu, ovlivní vztahy mezi uskupeními zemí, o kterých se zmíním v minutě. A výsledek jakékoli války a mírového urovnání a povaha tohoto mírového urovnání – to určí, zda bojovníci zůstanou stálými protivníky, nebo zda je možné je zasadit do mezinárodního rámce.
......
ideálním výsledkem by bylo, kdyby se Ukrajina mohla konstituovat jako neutrální druh státu, jako most mezi Ruskem a Evropou. .
......
Podle mého názoru musí v příštích dvou měsících začít směřování k jednání a jednání o míru, aby mohl být nastíněn výsledek války. Než by to však mohlo způsobit otřesy a napětí, které bude stále těžší překonat
.......
V ideálním případě by dělicí čára měla vrátit status quo ante.
.......
Z dlouhodobého hlediska bylo Rusko 400 let nezbytnou součástí Evropy a evropskou politiku v tomto období zásadně ovlivnilo jeho evropské hodnocení role Ruska.

3.6.2022 19:34

L.ž. : Češi jsou zase nejrudější?

Vždycinky. V padesátkách. Nikde neznárodnili každého ševce, tak jako u nás.
V devadesátkách. Nikde nezprivatizovali a neprodali i strategický průmysl,
tak jako u nás. Nikde neprobíhají restituce ještě po 30. letech.
V současnosti. Nikde nevisí tolik ukrajinských vlajek. Ostatně sám premier
se chlubí tím, že jsme nejlepší.

3.6.2022 19:35

Krámek :D servis :D jo jo a chytrá k tomu jak rádio
jeden obor by byl velmi špatný nápad
a teď si váš koupim všecky!

kotys: přece Fialovy signály, co vydává rukama nohama ušima :-) abychom lépe slyšeli asi

neverend

3.6.2022 19:44
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Naše-vaše...všechno se vám v hlavě plete.... Hned je to Vaše vlast, ale vzal ste pro jistotu raděj nohy na ramena, protože udatný USA voják, co nesnáší jejich války, ví o všech všechno, ale ty ruské mu nevadí, ty jsou OK. Doma v Nevadě nás lituje, jak tady bídně zhyneme na chlad a hlad. Češi jsou zase nejrudější? Prosím...a kdy to bylo před tím? Myslím, že je to poprvé, kdy se národ zvednul a postavil agresi.
Němci vám celou dobu krásně prodávali Ruský plyn s vysokohorskou přirážkou a i ropu a budou zase? - a Vy ste byl v tu dobu kde? Že ste tedy proti tomu nebojoval už dávno? Asi jako všichni, teplíčko, plyn teče, no tak ho zaplatíme 3x(mimochodem, ty ceny šponovalo už několik let Rusko) hlavně žádné násilí, co na tom, že jsou rusáci na kusu Ukrajiny, budem dělat, že to prostě nevidíme. Tak jsme dělali. Tohle je jen výsledek. A mimochodem, co tedy radíte, když Vladimírka odprošovat nemusíme? Za to mu skoro musím tleskat. Jedna země dostala do sra.ek celou Evropu. Bude nám zle? No, nejspíš hodně, ale nutno dodat, že jsme si to zasloužili

Paní Radko a proč to říkáte mě? Já v tom žít nebudu a ani nehodlám. Holt jsem se na tuto situaci připravil v době, kdy si "inteligenti" z toho dělali jen srandu. Teď už je pozdě na rady a vše bude záležet na jiných mimo vaše území a moc. Každému rozumnému člověku musí docházet, že Rusko je největší zemí světa, že se na možný konflikt připravilo, že s Čínou měli předběžnou dohodu a možná s dalšími státy regionu a že svět není jen Evropa a USA. Svět je na prahu nového geopolitického rozdělení a kdo ke komu nakonec bude patřit ví možná jen pár zasvěcených. Rozhodně teď jen blázen bude papat všechny ty hesla propagandy ať už Ruska či západu. Já zmizel tak nějak co nejdál to šlo a nikomu radit už nehodlám. Jen zkrátka bych se rád ještě do ČR vrátil v míru. A nenašel zemi v rozkladu a zmítanou nepokoji a chudobou. Zaručíte to?

3.6.2022 19:54
Varaxi

XXX.XXX.129.250

neverend napsal(a):

Já někdy tvrdila, že na Vás nebudu reagovat? Přečtěte si ještě jednou, co jsem napsala. Kdybyste nebyl tak sebestředný, všiml byste si, že já Vás neurazila - napsala jsem, že jste troll, což je objektivní fakt, ne že jste hlupák. Občas se tak, pravda, projevujete, ale ani já nejsem tak arogantní, abych si dovolila člověka soudit za pár písmenek na diskuzi.
A nebojte, většina ostatních Vašich dojmů je vzájemná. :)

3.6.2022 20:05
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Varaxi, kde jste se toulala? Já se vás dovolávala v kednom vlákně, kde by Atheira potřebovala přednášku o nepřijatelnosti společenského tlaku na štíhlou postavu!

Kdepak? Nic nevím, ušlo to mé ctěné pozornosti.
Každopádně, Atheiro, jste krásná, sympatická, dokonalá ve své svébytnosti. Ideál krásy, nebo lépe řečeno to, co je společností předkládáno jako ideál krásy, je bezvýznamný společenský konstrukt. Jsou národy, které adorují ženy vysoké, široké, malé, baculaté, fyzicky silné i s chlapeckými rysy. Ať jste cokoli z toho, jste nádherná a jedinečná.
Soustřeďte se na své zdraví, zaskočte k lékaři a zkontrolujte, jestli máte vůbec problém s postavou. A až podle toho jednejte. Ptejte se na objektivní fakta, nikoli na názor společnosti. I kdybyste z racionálních důvodů hubnout potřebovala, zbavit se zbytečných a nesmyslných komplexů Vám v tom jedině pomůže.
Nikdy dřív nebyly ženy (i muži) podrobeni takovému tlaku na fyzický vzhled. Minulost v podstatě dělila ženy na upravené (a tudíž krásné) a neupravené (a tudíž nehezké), možná ještě tak byla kategorie žen nemocných, případně chudých (a tudíž nehezkých, ale nikoli vlastní vinou).
Pokud chcete změnit svou vizáž, máte na to samozřejmě plné právo; nicméně nedělejte to proto, že to někdo jiný říká a že si to přeje. Pomněte Fanóša, jak se mu teď krásně žije, nožkama se mu líp chytají mouchy a i espiro doznala, že jim to klape. :)

3.6.2022 20:16

Krámek :D servis :D jo jo a chytrá k tomu jak rádio
jeden obor by byl velmi špatný nápad
a teď si váš koupim všecky!

kotys: přece Fialovy signály, co vydává rukama nohama ušima :-) abychom lépe slyšeli asi

Jj stačí neverbální komunikace 😃

neverend

3.6.2022 20:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):
Já někdy tvrdila, že na Vás nebudu reagovat? Přečtěte si ještě jednou, co jsem napsala. Kdybyste nebyl tak sebestředný, všiml byste si, že já Vás neurazila - napsala jsem, že jste troll, což je objektivní fakt, ne že jste hlupák. Občas se tak, pravda, projevujete, ale ani já nejsem tak arogantní, abych si dovolila člověka soudit za pár písmenek na diskuzi.
A nebojte, většina ostatních Vašich dojmů je vzájemná. :)

Nevykecávat se prosím. Vím co jste psala a Vy taky. Snažte se příště chovat slušně. Neřešit kdo to píše, ale co píše. Pokud se Vám to zdá hloupé, tak vězte, že tady nejste sama a jiní mohou mít podobný názor. Děkuji a hezký den.

3.6.2022 21:13
Varaxi

XXX.XXX.129.250

neverend napsal(a):
Nevykecávat se prosím. Vím co jste psala a Vy taky. Snažte se příště chovat slušně. Neřešit kdo to píše, ale co píše. Pokud se Vám to zdá hloupé, tak vězte, že tady nejste sama a jiní mohou mít podobný názor. Děkuji a hezký den.

Ale já si můžu vykecávat, kde jen budu chtít. O tom to je, že já Vám právo na psaní neupírám, ale Vy mě ano.
A jestli jste si nevšiml, já se celou dobu chovám slušně; to Vy tady urážíte. Tvrdíte, že víte, co jsem napsala - pak je ale Vaše reakce naprosto zcestná.
Nemáte zač, protože Vašimi dobrodušnými radami se stejně řídit nehodlám.
Buďte té dobroty a přihlaste se, ať si to můžeme vyříkat v soukromých zprávách a neplevelíme to tu.

3.6.2022 21:13

Varaxi, jednak palec hore za přednášku, ale omlouvám se... směju se tu jako blázen...prosím, koukněte do vlákna Jak se vám dnes venčí 2

3.6.2022 21:15
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Varaxi, jednak palec hore za přednášku, ale omlouvám se... směju se tu jako blázen...prosím, koukněte do vlákna Jak se vám dnes venčí 2

Dík, tak teď už se směju taky. :D
Na morčata se to samozřejmě vztahuje obdobě, že jo. :D

neverend

3.6.2022 21:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):
Ale já si můžu vykecávat, kde jen budu chtít. O tom to je, že já Vám právo na psaní neupírám, ale Vy mě ano.
A jestli jste si nevšiml, já se celou dobu chovám slušně; to Vy tady urážíte. Tvrdíte, že víte, co jsem napsala - pak je ale Vaše reakce naprosto zcestná.
Nemáte zač, protože Vašimi dobrodušnými radami se stejně řídit nehodlám.
Buďte té dobroty a přihlaste se, ať si to můžeme vyříkat v soukromých zprávách a neplevelíme to tu.

A oni si ostatní se mnou berou servítky? Tak se musíte přidat a ještě mě přirovnávat k vesnickému hlupákovi? Já Vám právo na psaní neupírám, ale mě ostatní ano. Nikdy nikoho nenapadám bezdůvodně a vždy je to jen jeho reakcí na mou osobu. Samozřejmě se občas chovám trochu výstředně ale nikdy jsem v minulosti nikoho nechtěl urážet. Jenže ono je to nakonec vnímáno jako slabost asi a tak mírně přitvrdíme.

3.6.2022 22:22
Varaxi

XXX.XXX.129.250

neverend napsal(a):
A oni si ostatní se mnou berou servítky? Tak se musíte přidat a ještě mě přirovnávat k vesnickému hlupákovi? Já Vám právo na psaní neupírám, ale mě ostatní ano. Nikdy nikoho nenapadám bezdůvodně a vždy je to jen jeho reakcí na mou osobu. Samozřejmě se občas chovám trochu výstředně ale nikdy jsem v minulosti nikoho nechtěl urážet. Jenže ono je to nakonec vnímáno jako slabost asi a tak mírně přitvrdíme.

Máte pocit, že Vás přirovnávám k vesnickému hlupákovi? Tak znova a naposled, přečtěte si to ještě jednou a vnímejte ten komentář v kontextu.

A oni si ostatní se mnou berou servítky?
Na to už jste si odpověděl sám:
Neřešit kdo to píše, ale co píše
No, tak se tím řiďte.
Pochopte, mně nezajímají ostatní. Bavím se o tom, co jsme si řekli my dva. Ostatní jsou irelevantní.
Neřešte se mnou, kdo všechno Vám co vyčetl, za to přece nemůžu nést odpovědnost. Mně můžete vyčítat jen to, co jsem napsala já.

Nikdy nikoho nenapadám bezdůvodně a vždy je to jen jeho reakcí na mou osobu
Já Vás nepodezírám z napadání, já říkám, že nadáváte a manipulujete. A to prostě děláte, to je fakt. Jestli Vás to uráží, s tím nemohu nic dělat. Byla bych radši, kdybyste se toho vyvaroval a vrátil se k mrkvi. Udělat to samozřejmě nemusíte, ale nemůžete se divit, že když Vaše manipulační proslovy přerostou přes únosnou mez, tak se ozvu. A ozvu se sama za sebe, vážně bych nerada, kdybyste moje komentáře vkládal do úst jiným diskutujícím.
Už jsem Vám to psala, myslím, že máte na víc, než jak se tady prezentujete. Tak se vzchopte.

Já Vám právo na psaní neupírám
Nevykecávat se prosím

Musím říct, že nejste zrovna konzistentní osoba.

nikdy jsem v minulosti nikoho nechtěl urážet
Varaxi hlupák jste Vy i s Reptou
Jenže ono je to nakonec vnímáno jako slabost asi a tak mírně přitvrdíme

Aha. Dík, teď jste mi to objasnil. Nadáváte, i když nechcete. Píšete, „přitvrdíme“, takže jste minimálně dva. Jeden nadává, druhý nadávat nechce.
Nebo jak si to mám vysvětlit?
O pár řádků výš píšu, že se máte vzchopit, ne začít lidi kolem sebe urážet; to si pletete, to není vzchopení ani přitvrzení, to je právě ten projev slabosti; všimněte si, nejvíc kolem sebe kopou právě ti slabí - ať už skutečně slabí, nebo ti, co si to o sobě jen myslí.

Neregistrovaný uživatel

3.6.2022 22:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

Varaxi napsal(a):
Máte pocit, že Vás přirovnávám k vesnickému hlupákovi? Tak znova a naposled, přečtěte si to ještě jednou a vnímejte ten komentář v kontextu.

No, tak se tím řiďte.
Pochopte, mně nezajímají ostatní. Bavím se o tom, co jsme si řekli my dva. Ostatní jsou irelevantní.
Neřešte se mnou, kdo všechno Vám co vyčetl, za to přece nemůžu nést odpovědnost. Mně můžete vyčítat jen to, co jsem napsala já.

Já Vás nepodezírám z napadání, já říkám, že nadáváte a manipulujete. A to prostě děláte, to je fakt. Jestli Vás to uráží, s tím nemohu nic dělat. Byla bych radši, kdybyste se toho vyvaroval a vrátil se k mrkvi. Udělat to samozřejmě nemusíte, ale nemůžete se divit, že když Vaše manipulační proslovy přerostou přes únosnou mez, tak se ozvu. A ozvu se sama za sebe, vážně bych nerada, kdybyste moje komentáře vkládal do úst jiným diskutujícím.
Už jsem Vám to psala, myslím, že máte na víc, než jak se tady prezentujete. Tak se vzchopte.

Nevykecávat se prosím

Aha. Dík, teď jste mi to objasnil. Nadáváte, i když nechcete. Píšete, „přitvrdíme“, takže jste minimálně dva. Jeden nadává, druhý nadávat nechce.
O pár řádků výš píšu, že se máte vzchopit, ne začít lidi kolem sebe urážet; to si pletete, to není vzchopení ani přitvrzení, to je právě ten projev slabosti; všimněte si, nejvíc kolem sebe kopou právě ti slabí - ať už skutečně slabí, nebo ti, co si to o sobě jen myslí.

Děláš teď ale to samý de facto. Když vás tu baví hádat se o kravinach.....

neverend

3.6.2022 23:01
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):

No, tak se tím řiďte.

Nevykecávat se prosím

Varaxi, Vy tak krásně vytrháváte z kontextu a hlavně už neuvádíte ve vašem "rozboru", co kterým reakcím odemně předcházelo. To už jsou pouze mé obranné reakce. Pokud na mé území někdo vyšle raketu, není tak nenormální, že v zápětí bude palba opětována. Vždyť ani Vám bych nic špatného nepsal, kdybyste vynechala toho "vesnického hlupáka" a nepoužila to v situaci, kdy je na mě vedena soustředěná palba ze všech směrů. A bydlím v ČR na vesnici a uráží mě proto to "přirovnání".

neverend

3.6.2022 23:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Prosím vás, koukat jen kdo to snese,jo? Ne že zase dostanu vynadáno já.

https://youtu.be/s5H1Vt1S8uw

3.6.2022 23:52
Varaxi

XXX.XXX.129.250

neverend napsal(a):
Varaxi, Vy tak krásně vytrháváte z kontextu a hlavně už neuvádíte ve vašem "rozboru", co kterým reakcím odemně předcházelo. To už jsou pouze mé obranné reakce. Pokud na mé území někdo vyšle raketu, není tak nenormální, že v zápětí bude palba opětována. Vždyť ani Vám bych nic špatného nepsal, kdybyste vynechala toho "vesnického hlupáka" a nepoužila to v situaci, kdy je na mě vedena soustředěná palba ze všech směrů. A bydlím v ČR na vesnici a uráží mě proto to "přirovnání".

Ale já žádnou raketu nevyslala. Ani jsem o Vás neřekla, že jste hloupý, to jste řekl Vy o mně. To zjevně nejste schopen nebo ochoten akceptovat. Vy jste urazil mě, nikoli já Vás, to je prostě fakt. A ještě se vymlouváte na to, že jste mi napsal urážku mou vinou. To je ta manipulace, o které mluvím. Vy jste mi napsal urážku svou vlastní vinou, tak se pochlapte a převezměte za své činy a svá slova odpovědnost.
Taky bydlím v ČR na vesnici. Moje přirovnání mě neuráží, protože není urážlivé. Vesnice se o své občany často staraly, a to včetně místních hlupáků. Jestli Vás tohle uráží, pánbůh s Vámi, to musíte mít opravdu těžký život.
Kdo všechno po Vás střílel, není můj problém. Dnes v práci šéf řval čtvrt hodiny v kuse - co z toho plyne pro Vás? Nic. A proto Vám to nepředhazuju ani to neuvádím jako důvod či příčinu svého psaní Vám. To být ani nemůže, protože můj cholerický šéf řve dvakrát do týdne, přesto si píšu s Vámi jen dnes.
Takže si jako příčinu dovoluji uvést, že jsem byla Vámi nařčena z toho, že jsem napsala, že na Vás nebudu reagovat. Tak se snažím Vám ukázat nejen slovy, ale i činy, že to není pravda.
A plně uznávám, že to tu nikoho nezajímá; tak se holt přihlaste, klidně pod jiným nickem, jestli se bojíte o soukromí, a napište mi, ať si to vyříkáme. Já jsem diskrétní, slibuju a čestně prohlašuju, že nic, co mi napíšete, neposkytnu žádné třetí straně.

neverend

4.6.2022 00:06
neverend

XXX.XXX.213.247

A tady něco od Patrika.

https://youtu.be/9EjqnCo060k

neverend

4.6.2022 00:56
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):
Ale já žádnou raketu nevyslala. Ani jsem o Vás neřekla, že jste hloupý, to jste řekl Vy o mně. To zjevně nejste schopen nebo ochoten akceptovat. Vy jste urazil mě, nikoli já Vás, to je prostě fakt. A ještě se vymlouváte na to, že jste mi napsal urážku mou vinou. To je ta manipulace, o které mluvím. Vy jste mi napsal urážku svou vlastní vinou, tak se pochlapte a převezměte za své činy a svá slova odpovědnost.
Taky bydlím v ČR na vesnici. Moje přirovnání mě neuráží, protože není urážlivé. Vesnice se o své občany často staraly, a to včetně místních hlupáků. Jestli Vás tohle uráží, pánbůh s Vámi, to musíte mít opravdu těžký život.
Kdo všechno po Vás střílel, není můj problém. Dnes v práci šéf řval čtvrt hodiny v kuse - co z toho plyne pro Vás? Nic. A proto Vám to nepředhazuju ani to neuvádím jako důvod či příčinu svého psaní Vám. To být ani nemůže, protože můj cholerický šéf řve dvakrát do týdne, přesto si píšu s Vámi jen dnes.
Takže si jako příčinu dovoluji uvést, že jsem byla Vámi nařčena z toho, že jsem napsala, že na Vás nebudu reagovat. Tak se snažím Vám ukázat nejen slovy, ale i činy, že to není pravda.
A plně uznávám, že to tu nikoho nezajímá; tak se holt přihlaste, klidně pod jiným nickem, jestli se bojíte o soukromí, a napište mi, ať si to vyříkáme. Já jsem diskrétní, slibuju a čestně prohlašuju, že nic, co mi napíšete, neposkytnu žádné třetí straně.

Varaxi, teď jsem koukal na posloupnost příspěvků prosím Vás Za celý den jste se tu neukázala a najednou "Každá vesnice má svého hlupáka a my máme Meifiho" To ehm, trolla to moc nevylepšilo. Dáme reset a je klid.

Ovšem pokud mohu poprosit, tak když mi napíšete třeba " Čus Neverende", tak určitě nedojde k takovým zbytečným nedorozuměním. O koních se bohužel nechci bavit, jednoho jsem zanechal v ČR a musím na to myslet.Vlastně i přítelkyně co vlastní tu stáj byla z mého odjezdu zklamaná a nepochopila to. Čili já mám taky své bolístky a ještě ani otce kvůli kterému jsem přijel nemám doma. A nevím kdy se vrátí a kdy zase já budu moci tím pádem odejet. Omlouvám se, ale tak když jste se svěřila Vy se šéfem, tak já zase Vám se svými problémy.

4.6.2022 07:43
lesnížínka

XXX.XXX.44.94

Kotys, pardon na vás jsem zapomněla. Nebudu to celé kopírovat, tak jen odstavec ke mně:

Milá lesní žínko, názor odlišný od vašeho ve vás zjevně vyvolává emoce. Proč? Nemají jiní právo mít názor, který se neztotožňuje s vaším? Proč myslíte, že máte ve všem pravdu? Protože začala válka za humny a začali ji Rusové? Že se tam chovají lidé stejně jako v každé jiné válce? Že máte svoji subjektivní zkušenost? Tím je veškerá vina daná? To ve vás vyvolává tolik emocí?
Já to tak nevidím a protivná kvůli tomu na vás nebudu.
- Lidé mají právo na názor, já mám právo ho neakceptovat. Všichni mají právo na všechno? Asi ano. Adolf měl názor, že Židy je třeba vyhladit z povrchu zemského, asi to většina akceptovala, podle toho, jak to dopadlo. Já jsem u toho tehdy nebyla. Totéž nyní praktikuje Putler na Ukrajince a tento jeho názor se mi nelíbí, ani názor těch, kteří s tím souhlasí, jen to tak nějak nenápadně maskují. Ujgurové? Ale není pravda, že by se svět nezajímal, ale máte pravdu, že ne dostatečně. Je to bohužel možná tím, že se jedná o etnikum na území Číny, nedá se to jaksi srovnat z válečným vpádem na území jiného svrchovaného státu. Můžeme jen doufat, že po Ukrajině, se začne řešit a vymetou se všichni švábi i jinde ve světě.

ane.zka

4.6.2022 10:49
ane.zka

XXX.XXX.36.111

omgRusko přesunulo do Chersonské oblasti atomová děla

...Rusko se snaží upevnit svou vládu nad okupovanými oblastmi, kde pokračují protesty obyvatel.

Každý den se ve městě objevují ukrajinské vlajky a různé nápisy odsuzující okupaci. V některých částech Chersonské oblasti operují i partyzáni.

„Okupanti se obávají rostoucího odporu mezi místním obyvatelstvem Chersonské oblasti,“ uvedlo ukrajinské velitelství Jih.

„Vedení okupačních úřadů se přesunuje jen za doprovodu velkého počtu strážců v neprůstřelných vestách a obrněných vozidlech...

Proto byla do oblasti přesunuta možná až čtyři děla Pion...
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-presunulo-do-chersonske-oblasti-atomova-dela-40399084#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

neverend

4.6.2022 14:02
neverend

XXX.XXX.213.247

ane.zka napsal(a):
omgRusko přesunulo do Chersonské oblasti atomová děla

...Rusko se snaží upevnit svou vládu nad okupovanými oblastmi, kde pokračují protesty obyvatel.

Každý den se ve městě objevují ukrajinské vlajky a různé nápisy odsuzující okupaci. V některých částech Chersonské oblasti operují i partyzáni.

„Okupanti se obávají rostoucího odporu mezi místním obyvatelstvem Chersonské oblasti,“ uvedlo ukrajinské velitelství Jih.

„Vedení okupačních úřadů se přesunuje jen za doprovodu velkého počtu strážců v neprůstřelných vestách a obrněných vozidlech...

Proto byla do oblasti přesunuta možná až čtyři děla Pion...
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-presunulo-do-chersonske-oblasti-atomova-dela-40399084#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

USA bububu s raketovými systémy a Rusko bububu s velkorážnými houfnicemi, které mohou střílet i jaderné střely. Mohou.. Mezi tím už USA jedná bez Ukrajinců.. Už se pomalu naplňují mé předpoklady.

4.6.2022 14:54
fikovnice

XXX.XXX.135.240

neverend napsal(a):
USA bububu s raketovými systémy a Rusko bububu s velkorážnými houfnicemi, které mohou střílet i jaderné střely. Mohou.. Mezi tím už USA jedná bez Ukrajinců.. Už se pomalu naplňují mé předpoklady.

Zdroj, prosím...?

neverend

4.6.2022 15:23
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Zdroj, prosím...?

Rapotačka11 byla rychlejší.

4.6.2022 18:36

Poslanec za Babišovo ANO ukončil válku na Ukrajině. Ruská vojska se stáhla a Putin spolykal prášky

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/113528/poslanec-za-babisovo-ano-ukoncil-valku-na-ukrajine-ruska-vojska-se-stahla-a-putin-spolykal-prasky.html

4.6.2022 19:09

Poslanec za Babišovo ANO ukončil válku na Ukrajině. Ruská vojska se stáhla a Putin spolykal prášky

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/113528/poslanec-za-babisovo-ano-ukoncil-valku-na-ukrajine-ruska-vojska-se-stahla-a-putin-spolykal-prasky.html

Kačera jako fakt můžu

4.6.2022 19:13
lesnížínka

XXX.XXX.44.94

4.6.2022 19:25

Kačera jako fakt můžu

Nelze ho nemilovat

Leteckou přehlídku v Moskvě na poslední chvíli zrušili. Na obzoru byl zahlédnut ukrajinský traktor

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/113080/leteckou-prehlidku-v-moskve-na-posledni-chvili-zrusili-na-obzoru-byl-zahlednut-ukrajinsky-traktor.html

4.6.2022 19:37

Nelze ho nemilovat

Leteckou přehlídku v Moskvě na poslední chvíli zrušili. Na obzoru byl zahlédnut ukrajinský traktor

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/113080/leteckou-prehlidku-v-moskve-na-posledni-chvili-zrusili-na-obzoru-byl-zahlednut-ukrajinsky-traktor.html

A co teprve detraktorizace Ukrajiny

4.6.2022 19:49
Varaxi

XXX.XXX.129.250

neverend napsal(a):
Varaxi, teď jsem koukal na posloupnost příspěvků prosím Vás Za celý den jste se tu neukázala a najednou "Každá vesnice má svého hlupáka a my máme Meifiho" To ehm, trolla to moc nevylepšilo. Dáme reset a je klid.

Ovšem pokud mohu poprosit, tak když mi napíšete třeba " Čus Neverende", tak určitě nedojde k takovým zbytečným nedorozuměním. O koních se bohužel nechci bavit, jednoho jsem zanechal v ČR a musím na to myslet.Vlastně i přítelkyně co vlastní tu stáj byla z mého odjezdu zklamaná a nepochopila to. Čili já mám taky své bolístky a ještě ani otce kvůli kterému jsem přijel nemám doma. A nevím kdy se vrátí a kdy zase já budu moci tím pádem odejet. Omlouvám se, ale tak když jste se svěřila Vy se šéfem, tak já zase Vám se svými problémy.

Omlouvám se

Děkuji, omluva přijata.
Konečně si Vás zas můžu vážit. Je to dobrý pocit. Doufám, že vzájemný.

4.6.2022 19:55

A co teprve detraktorizace Ukrajiny

Toho bohdá nebude

4.6.2022 20:09
lesnížínka

XXX.XXX.44.94

Jak tak čtu, není tohle Neverend? Jak by mu pan Bystroň z huby vypadl...https://www.forum24.cz/na-zapade-vsechno-spatne-pise-expert-extremista-logika-a-fakta-jsou-prezitek-ktery-se-do-dnesni-mfd-nehodi/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

neverend

4.6.2022 20:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):
Omlouvám se

Děkuji, omluva přijata.
Konečně si Vás zas můžu vážit. Je to dobrý pocit. Doufám, že vzájemný.

Taky moc pozdravuji.

neverend

4.6.2022 21:15
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Jak tak čtu, není tohle Neverend? Jak by mu pan Bystroň z huby vypadl...https://www.forum24.cz/na-zapade-vsechno-spatne-pise-expert-extremista-logika-a-fakta-jsou-prezitek-ktery-se-do-dnesni-mfd-nehodi/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

No na Vás nemáme ani jeden.

neverend

4.6.2022 21:35
neverend

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/YrNQi1z-nqM

Tady něco k tomu, že nejen Ruské granáty zabíjí civilisty.

ane.zka

4.6.2022 21:54
ane.zka

XXX.XXX.36.111

neverend napsal(a):
Taky moc pozdravuji.

Pozor jsem detektiff

neverend

4.6.2022 22:01
neverend

XXX.XXX.213.247

ane.zka napsal(a):
Pozor jsem detektiff

S tím jsem počítal. Jen jsem chtěl mluvit s Megi.

4.6.2022 22:23
lesnížínka

XXX.XXX.44.94

neverend napsal(a):
No na Vás nemáme ani jeden.

Koukám, že i Anežka vás odhalila

neverend

4.6.2022 22:40
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Koukám, že i Anežka vás odhalila

Jsem odhalen, jsem Rus a jedu si pro Vás.

4.6.2022 22:49
lesnížínka

XXX.XXX.44.94

neverend napsal(a):
Jsem odhalen, jsem Rus a jedu si pro Vás.

Já jsem tu měla Rusy nasáčkované několikrát, takže jsem ta poslední, co by se Rusa bál. Ale Vy jste se ztratil jak pára nad hrncem ve chvíli, kdy Vláďa začal vyhrožovat. Škoda, mohl jste si ověřit, jak rychle se jejich ,,Slované spolu až na věky" vytratí

4.6.2022 23:04
fikovnice

XXX.XXX.134.153

lesnížínka napsal(a):
Já jsem tu měla Rusy nasáčkované několikrát, takže jsem ta poslední, co by se Rusa bál. Ale Vy jste se ztratil jak pára nad hrncem ve chvíli, kdy Vláďa začal vyhrožovat. Škoda, mohl jste si ověřit, jak rychle se jejich ,,Slované spolu až na věky" vytratí

Raduš, u "Neverenda" přece nikdy nikdo nevíme, kde vlastně je...
Tak jaképak "ztratil se jak pára nad hrncem..."

neverend

4.6.2022 23:19
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):

Vždyť já si jen dělám legraci. To jste proti mně ve výhodě, já Rusa viděl naposledy ještě ve Hradci u otce v práci. A tedy pokud nepočítám spoluhráče WOT.

neverend

5.6.2022 00:03
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Raduš, u "Neverenda" přece nikdy nikdo nevíme, kde vlastně je...
Tak jaképak "ztratil se jak pára nad hrncem..."

To je pravda, ale v Rusku fakt ne. I když jsem se tam chtěl podívat. Napadlo mě i třeba zkontaktovat Lancastera a vzít to druhou stranou. Teoreticky USA není ve válečném konfliktu s Ruskem, ale kašlu na to. Moje válka to není a je to zbytečné.

5.6.2022 09:40

neverend napsal(a):
Vždyť já si jen dělám legraci. To jste proti mně ve výhodě, já Rusa viděl naposledy ještě ve Hradci u otce v práci. A tedy pokud nepočítám spoluhráče WOT.

Mě jen tak mimochodem napadá, kdy už konečně od toho tatínka odstřihnete tu pupeční šňůru.

5.6.2022 11:32

To byl parník.
Potopeno.

ane.zka

5.6.2022 11:58
ane.zka

XXX.XXX.35.119

neverend napsal(a):
S tím jsem počítal. Jen jsem chtěl mluvit s Megi.

Příště radši screenshot z nějakého videa, to už jen tak dohledat nedá

ane.zka

5.6.2022 12:50
ane.zka

XXX.XXX.43.144

*se

5.6.2022 13:28

lesnížínka napsal(a):
Kotys, pardon na vás jsem zapomněla. Nebudu to celé kopírovat, tak jen odstavec ke mně:

Já to tak nevidím a protivná kvůli tomu na vás nebudu.
- Lidé mají právo na názor, já mám právo ho neakceptovat. Všichni mají právo na všechno? Asi ano. Adolf měl názor, že Židy je třeba vyhladit z povrchu zemského, asi to většina akceptovala, podle toho, jak to dopadlo. Já jsem u toho tehdy nebyla. Totéž nyní praktikuje Putler na Ukrajince a tento jeho názor se mi nelíbí, ani názor těch, kteří s tím souhlasí, jen to tak nějak nenápadně maskují. Ujgurové? Ale není pravda, že by se svět nezajímal, ale máte pravdu, že ne dostatečně. Je to bohužel možná tím, že se jedná o etnikum na území Číny, nedá se to jaksi srovnat z válečným vpádem na území jiného svrchovaného státu. Můžeme jen doufat, že po Ukrajině, se začne řešit a vymetou se všichni švábi i jinde ve světě.

Lesní žínko, akceptovat budete muset jiný názor a hranice každého člověka, pokud je to v rámci celospolečenských norem, zastřelit ho nemůžete:). Můžete sdělit svůj názor, což jste udělala, s mým můžete zcela svobodně nesouhlasit, můžete mě onálepkovat, ignorovat mě, ale víc s tím neuděláte. A já jsem s tím v pohodě. Každý si neseme důsledky svého smýšlení a jednání.Musím a budu akceptovat váš názor a vaše rozhodnutí i když s ním třeba nesouzním.
Ale nemusíme kreslit hadovi nohy.
V jádru jsme všichni stejní.
V každém člověku je primární já a to nemá potřebu komukoli cokoli dokazovat a s kýmkoli bojovat protože ví, že vše je součást celku, přírody a vše je správné tak, jak to je. Je to přirozené bytí, jednota.
Ale pak je mentalita, duální bytí, naučený způsob myšlení podle výchovy, tradic, společenských podmínek, která nám velí chovat se určitým způsobem.
Pravda je v oku toho, kdo se dívá. Ale jen toho, kdo se dívá bez posuzování a škatulkování, kdo se dívá okem dítěte, bez jakéhokoli mentálního zatížení. Pravda je pak odrazem skutečnosti. Jako odraz v zrcadle. Ale naše vnímání to tak nemá. Každý může vnímat věc ze svého úhlu pohledu a nemusí proto být prevít. Není to o necitelnosti vůči trpícím. Není to o souhlasu s bezprávím. Není to o souhlasu s válkou. Jen … vidí určitou věc jinak.
Hezký den!

PS Opomenula jste Tibet. Tam se o vpád jednalo a okupace trvá 70 let.

ane.zka

5.6.2022 14:00
ane.zka

XXX.XXX.43.144

Kyjev zase ožil, zavládl klid a mír a oni tam musí poslat rakety. proč? aby se na ně nezapomnělo a protože teď přece můžou.

neverend

5.6.2022 15:12
neverend

XXX.XXX.213.247

ane.zka napsal(a):
Příště radši screenshot z nějakého videa, to už jen tak dohledat nedá

Ale to záleží s jakým cílem jsem obrázek vkládal. Jako byste mě neznaly děvčata. Jen jsem myslel že se chytí Megi a ne Vy. Troufnu si říct, že v oblasti IT jsem na tom tady asi nejlépe a tak bych musel být fakt hloupý jak roura od kamen a myslet si, že nikdo nedovede vyhledat veřejně dostupný JPG-éčko.

neverend

5.6.2022 22:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Jste tu mrtvolky?

neverend

7.6.2022 15:50
neverend

XXX.XXX.255.9

Zdá se, že nepřítel se stáhl. Asi už přišlo většině vyúčtování za elektriku a plyn.

7.6.2022 18:16

Bez ohledu na nev....uštěpačnou poznámku si to poslechněte. Je to jen půlhodina.....
(té holčině to moc nesluší, ale k její profesi přiměřené )

https://www.youtube.com/watch?v=XXu1taajHlw

neverend

7.6.2022 21:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak za ten rádoby výsměch se omlouvám, ale nebylo to myšleno nijak zle. Nějak jste tu umřeli a probrat vás k životu jinak nešlo.

7.6.2022 21:30

neverend napsal(a):
Tak za ten rádoby výsměch se omlouvám, ale nebylo to myšleno nijak zle. Nějak jste tu umřeli a probrat vás k životu jinak nešlo.

Nemám-li co říci, mlčím. Když jsem našla zajímavý rozhovor, podělila jsem se.
(Třeba si to stejně nikdo nepustí )

neverend

8.6.2022 14:59
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/100015207282955/videos/489117962967777

Svět se nyní rozdělí a konečně nastane rovnováha, která tu dlouhou dobu chyběla. Zhruba půlku své moci titi lidé již ztrácí.

Ane.zka

8.6.2022 20:47
Ane.zka

XXX.XXX.145.10

Je to opravdu takhle jednoduché.

A zastřené ubohou pohádkou o ublíženosti a že za to můžou jiní.

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/analyza-o-co-vlastne-rusku-jde-ukrajina-ma-ohromne-zasoby-plynu-40399497
ANALÝZA: O co vlastně Rusku jde? Ukrajina má ohromné zásoby plynu

8.6.2022 22:00
assil

XXX.XXX.121.3

No kdyby to někoho zajímalo, tak Deník N má audio Dějiny Ukrajiny, je to docela zajímavý, zatím 2 díly
https://denikn.cz/podcast-studio-n/

8.6.2022 23:23
fikovnice

XXX.XXX.20.198

assil napsal(a):
No kdyby to někoho zajímalo, tak Deník N má audio Dějiny Ukrajiny, je to docela zajímavý, zatím 2 díly
https://denikn.cz/podcast-studio-n/

Vidíte "Assil", a je tam to v jiném vlákně kritizované slovo "podcast"...

8.6.2022 23:26
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Ane.zka napsal(a):
Je to opravdu takhle jednoduché.

A zastřené ubohou pohádkou o ublíženosti a že za to můžou jiní.

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/analyza-o-co-vlastne-rusku-jde-ukrajina-ma-ohromne-zasoby-plynu-40399497
ANALÝZA: O co vlastně Rusku jde? Ukrajina má ohromné zásoby plynu

"Ane.zko", trochu jsem o Vás přemýšlela (ne víc, než by bylo zdrávo ), a to v tom kontextu, jak si člověk na zvířecím fóru najde politickou diskuzi...a zapojuje se jen do ní.
A to ne, že bych s Vámi ve spoustě Vašich názorů nesouhlasila... Jen mě zajímá ta geneze Vašeho ocitnutí se zde. Pokud Vám tedy můj dotaz nevadí.

9.6.2022 10:05
assil

XXX.XXX.234.22

fikovnice napsal(a):
Vidíte "Assil", a je tam to v jiném vlákně kritizované slovo "podcast"...

No jo, někdo z toho má osypky.

9.6.2022 21:51

Proč kritizovat anglický výraz, který jsme trapně nepočeštili, taky jednou, naštěstí.
Říkáte audiovysílání, videovysílání? To nebudou česká slova, audio, video :-)
Pojďme nahradit slovo notebook.
První návrhce ode mě dostane 100 g granulí.

9.6.2022 21:54
Varaxi

XXX.XXX.129.250

notebook = kufříkový počítač :D To už dávno dávníčko existuje. Takže nevím, kdo je šťastný výherce, pravděpodobně někdo, kdo to vymyslel plus mínus v době, kdy jsem se já narodila.

9.6.2022 21:56

Proč kritizovat anglický výraz, který jsme trapně nepočeštili, taky jednou, naštěstí.
Říkáte audiovysílání, videovysílání? To nebudou česká slova, audio, video :-)
Pojďme nahradit slovo notebook.
První návrhce ode mě dostane 100 g granulí.

Poznámková kniha na baterky.

9.6.2022 22:02

Varaxi napsal(a):
notebook = kufříkový počítač :D To už dávno dávníčko existuje. Takže nevím, kdo je šťastný výherce, pravděpodobně někdo, kdo to vymyslel plus mínus v době, kdy jsem se já narodila.

:-) První počítač v kufříku je starší než Vy. I než já. Takže hodně starý :D
Vynalezla ženská, ale na veletrhu se k mikrofonu dostal dřív chlap.
Tak já nevím... sušenou plíci?

9.6.2022 22:03
Varaxi

XXX.XXX.129.250

:-) První počítač v kufříku je starší než Vy. I než já. Takže hodně starý :D
Vynalezla ženská, ale na veletrhu se k mikrofonu dostal dřív chlap.
Tak já nevím... sušenou plíci?

Dám si. Však víte, že já sežeru vcelku všechno. Kromě žampionů a koriandru.

9.6.2022 22:06

Repto, co ty baterky, přišly z Řípu? :-)

9.6.2022 22:08

Varaxi napsal(a):
Dám si. Však víte, že já sežeru vcelku všechno. Kromě žampionů a koriandru.

Si dělejte legraci, Vám to připomenu ;-)
Už máte sbaleno?

9.6.2022 22:12

Repto, co ty baterky, přišly z Řípu? :-)

Od Saši Volty?
Sedmého dítěte, co do sedmi let nemluvilo?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Alessandro_Volta

9.6.2022 22:30

Od Saši Volty?

Hustý! Na co mluvit, když okolí netuší, o čem mluvíte.

10.6.2022 08:11
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Od Saši Volty?

Nejspíš nebyl důvod ke stížnostem. :-) Smím-li tedy připomenout mistra Wericha.

10.6.2022 10:00

Jestli stále jde o ten podcast - z čeho soudíte, že je z angličtiny? Aspoň google překladač ho v angličtině nezná.

Ale jak víte, anglicky neumím. Proto to hledám.

10.6.2022 10:06

Jestli stále jde o ten podcast - z čeho soudíte, že je z angličtiny? Aspoň google překladač ho v angličtině nezná.

Ale jak víte, anglicky neumím. Proto to hledám.

Je to anglická složenina z AJ. Ne naše.
iPod (to je ta mptrojka předražená, křáp jeden) + broadcasting (vysílání).
Není to počeštěné slovo, je to čistě in English.
Nemáme náhradu. Ne krátkou a ne čistě českou.
Rádio :-) Video :-) No nemáme prostě.
Klíďo řeknu - záznam. Mně je to fuk. Akorát že toto je už tak dlouho všude zažrané,
že budu muset dodat další větu, aby se vědělo, vo co de.
Nemusíte to používat, já to taky neříkám, nepotřebuji.
Ale víkend říkáme ;-)

10.6.2022 10:27

Je to anglická složenina z AJ. Ne naše.
iPod (to je ta mptrojka předražená, křáp jeden) + broadcasting (vysílání).
Není to počeštěné slovo, je to čistě in English.
Nemáme náhradu. Ne krátkou a ne čistě českou.
Rádio :-) Video :-) No nemáme prostě.
Klíďo řeknu - záznam. Mně je to fuk. Akorát že toto je už tak dlouho všude zažrané,
že budu muset dodat další větu, aby se vědělo, vo co de.
Nemusíte to používat, já to taky neříkám, nepotřebuji.
Ale víkend říkáme ;-)

Repta už mi podala dokonalé vysvětlení. Já jen namítnu ( stejně jako tam ), že takhle si to málokdo vysvětluje a že to cpou (moderátoři i novináři) všude a tam mnohdy o nějakém stažení, nemůže být řeči. Prostě každé psané i mluvené slovo je podcast, i když o žádný záznam nejde.

10.6.2022 11:23

Repta už mi podala dokonalé vysvětlení. Já jen namítnu ( stejně jako tam ), že takhle si to málokdo vysvětluje a že to cpou (moderátoři i novináři) všude a tam mnohdy o nějakém stažení, nemůže být řeči. Prostě každé psané i mluvené slovo je podcast, i když o žádný záznam nejde.

Jasné, toto se mi též nelíbí. Je to škoda.
Svět je zrychlený.

10.6.2022 13:30

Fejeton ( Nerudovy fejetony ), sloupek, glosa, kurzívka ( mistrem kurzívky byl Jan Skácel, posléze také vycházely knižně ), črta, interview....... Všechno je zjednodušené pod pojem podcast.

10.6.2022 13:35

Fejeton ( Nerudovy fejetony ), sloupek, glosa, kurzívka ( mistrem kurzívky byl Jan Skácel, posléze také vycházely knižně ), črta, interview....... Všechno je zjednodušené pod pojem podcast.

Ale “podcast” není nějaké souhrnné označení literárních útvarů. Je to zastřešující pojmenování “rozhlasových” pořadů (zvukových nahrávek), jejichž součástí může a nemusí být i videozáznam. 🤷‍♀️

Edit: Český ekvivalent je zřejmě “mluvené slovo”.

10.6.2022 13:41

Ale “podcast” není nějaké souhrnné označení literárních útvarů. Je to zastřešující pojmenování “rozhlasových” pořadů (zvukových nahrávek), jejichž součástí může a nemusí být i videozáznam. 🤷‍♀️

To jsem pochopila. Chápu, když je pod pořadem napsáno "můžete sledovat i jako podcast", ale nechápu to označení čehokoliv v mediálním prostoru výrazem podcast.
A zase, ne každou zvukovou nahrávku označíme slovem podcast. Zvukové nahrávky byly, nebyly počítače, nebyly podcasty.

10.6.2022 13:41

Tak. Je to vysílání. Digitální.
Ne literatura.

On tam mate ten "pod". Jako pod něčím. Pod čarou. Ale tak to není. Prostě si pod tím představte
mluvené slovo, mluvené slovo s kamerou.

Kurzívka je docela pitominka. Malý font (to dělám schválně, orionko :D) v novinách,
taková osmička, a oni to plácnou kurzívou. No nápad století.

Někdy je ten krok kupředu správně.

10.6.2022 13:43

To jsem pochopila. Chápu, když je pod pořadem napsáno "můžete sledovat i jako podcast", ale nechápu to označení čehokoliv v mediálním prostoru výrazem podcast.
A zase, ne každou zvukovou nahrávku označíme slovem podcast. Zvukové nahrávky byly, nebyly počítače, nebyly podcasty.

Protože existují tzv. podcastové aplikace, které fungují jako knihovna/přehrávače těchto audiopořadů. Můžete se v nich stát odběratelem daného pořadu.

10.6.2022 13:46

Je to jazyk spíše mladších ročníků, ano. Klidně se mu vyhněme.
Jenže. Počítač je i magnetofon. Je tam mikroprocesor.
Je to bordel, no :-)

Mluvené slovo, rozhovor, to můžete označit slovem podcast.

Jestli tak někdo označuje cokoli, co má zvuk, tak to dělá jen proto, aby měl zvuk.
Těm lidem se dá vyhnout ;-)

10.6.2022 14:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Mluvené slovo nemusí být seriál. A podcast je taky o sdílení informací, případně názorů. Tj. z podstaty věci to nemůže být třeba pohádka.
Ale jinak je to nejpodobnější.

10.6.2022 15:55

Protože existují tzv. podcastové aplikace, které fungují jako knihovna/přehrávače těchto audiopořadů. Můžete se v nich stát odběratelem daného pořadu.

Potom, co jsem si přečetla Wiki a vysvětlení od Megí, tak souhlasím. Ale mám za to, že podcast je "propojený" s internetem. To je - vysílaný pořad sám o sobě není podcast, ale podcastem je až jeho podoba dohledatelná na internetu. Ať se jedná o psané, či mluvené.
Netvrdím, že by se to slovo nemělo používat. Ale nemůže být všechno nazvané podcastem.
Nebo jsem teď právě napsala podcast? :-))

10.6.2022 17:49
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Potom, co jsem si přečetla Wiki a vysvětlení od Megí, tak souhlasím. Ale mám za to, že podcast je "propojený" s internetem. To je - vysílaný pořad sám o sobě není podcast, ale podcastem je až jeho podoba dohledatelná na internetu. Ať se jedná o psané, či mluvené.
Netvrdím, že by se to slovo nemělo používat. Ale nemůže být všechno nazvané podcastem.
Nebo jsem teď právě napsala podcast? :-))

Já myslím, že podcast ASI nemusí být jen internetový. Ale třeba mě zkušenější opraví.

10.6.2022 17:53
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Dovolím si dát do placu něco jiného, co jsme tu již probírali - auta!
Tedy to moje. Vím, že se k tomu vyjadřoval "Dasvo" a dle servismanů byl asi jeho názor naprosto v souladu s tím, jak to ve skutečnosti je.
Mně totiž nejde do hlavy, PROČ se tedy vyrábí motor, který je relativně nadupaný (150 koní není málo), pro relativně těžké SUV auto (pomalu ke 2 tunám), ale jen s obsahem 1.4 (proč neudělali tuto verzi 1.6)?
To pak fakt dává smysl, že to bude "žrát" hodně. Nebo se na to nedá odpovědět - prostě záležitost výrobce a hotovo 20...?

Edit: I tak mám to auto ráda!

10.6.2022 22:00
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že podcast ASI nemusí být jen internetový. Ale třeba mě zkušenější opraví.

Ale jo, o ten internet právě jde.
Na Wikipedii se dočteme, že jde o zvukový záznam na internetu, který se dá poslouchat zdarma. Dál se ještě povídá, že slovo podcast vzniklo spojením slov iPod a broadcast. MP3 přehrávač od Applu stál u začátku úspěchů podcastů a broadcast je vysílání (rozhlasu, televize, prostě informací). Podcasty vlastně takové vysílání jsou. Jak si je ale můžete představit?

Podcast [podkást] je jako takový seriál, který můžete poslouchat online a zdarma. Dal by se přirovnat i k rádiu, jen s tím rozdílem, že v rádiu si obsah nevybíráte vy. U podcastu ano.

Podcast je tedy audio pořad na pokračování – většinou vychází týdně, měsíčně. Některé vycházejí dokonce několikrát denně.

11.6.2022 15:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Že by?
Největší restituční kauza historie:
Lukrativní pozemky se mají vrátit státu (Seznam)

Že by ?
https://www.youtube.com/watch?v=5WsGLDUReyo

Vláda nic?
Ne, ne, maká. Řeší manželství pro všechny. Ostatní počká.

neverend

12.6.2022 22:06
neverend

XXX.XXX.213.247

To tady ale chcíplo od doby kdy se Rusku daří a na Evropu začínají dopadat sankce.

12.6.2022 22:27
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
To tady ale chcíplo od doby kdy se Rusku daří a na Evropu začínají dopadat sankce.

Spíš je to pořád stejný, tak už není o čem psát. Žádný dopad sankcí zatím teda nevidím, obchody pořád narvaný lidma a zácpy na silnicích jsou pořád taky.

12.6.2022 22:27
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):

A nebo taky je hezky žejo, tak kdo by seděl u kompu, všichni jsou někde venku u vody a na sluníčku.

12.6.2022 22:56

neverend napsal(a):

No, my tady totiž úplně normálně žijeme, víte?

neverend

13.6.2022 00:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak to mě těší .

13.6.2022 08:36
13.6.2022 16:18
fikovnice

XXX.XXX.132.157

neverend napsal(a):

To je sranda, jak to tu chcete rozproudit a lidi se moc nechytají!

Jako jo, je inflace, je drahota a bude drahota, ale co my s tím...? Nic, prostě nic s tím nenaděláme, stejně tak, jako nic nenaděláme s tím, když někomu rupne v kouli a rozpoutá válečný konflikt v jiném, samostatném a svrchovaném státu.

13.6.2022 16:20
fikovnice

XXX.XXX.132.157

....a po mém dotazu už zmizela i "ane.zka"...

neverend

13.6.2022 19:40
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
To je sranda, jak to tu chcete rozproudit a lidi se moc nechytají!

Jako jo, je inflace, je drahota a bude drahota, ale co my s tím...? Nic, prostě nic s tím nenaděláme, stejně tak, jako nic nenaděláme s tím, když někomu rupne v kouli a rozpoutá válečný konflikt v jiném, samostatném a svrchovaném státu.

Bez sarkasmu přeji hodně štěstí.

15.6.2022 18:20

No, my tady totiž úplně normálně žijeme, víte?

Tak já už do téhle diskuze zase budu načuhovat....fotka štěněcího kulíška ...když tady byla dcera, tak jsem jí ukazovala skvrnu ve tvaru srdíčka, to je prostě boží.

No a pak Megíí....teda asi si myslela, že sem vložila něco vtipného, ale tohle je teda not funny, to je moje realita..........akorát jsem nevěděla, že bych si měla nasadit na palici diadém

15.6.2022 18:28

ale to jsem já, takhle si povídám sama pro sebe,
vždy jak jdu sežrat bílého flinta!

15.6.2022 18:35

ale to jsem já, takhle si povídám sama pro sebe,
vždy jak jdu sežrat bílého flinta!

17.6.2022 21:34

Tak mě zase něco našlo. Koukněte a okomentujte, vy co tomu rozumíte :

https://gloria.tv/post/9h3PcGevJKHL2MgDGaT8gDPaa#40

A můžete mi poradit, zda jít na 4. dávku. :-))

18.6.2022 07:27

Dokud mě nepřinutí, nepůjdu.

18.6.2022 08:37
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Ani já ne, ale nemám žádnou, takže muj nazor je pro Vás asi nepodstatný .

Jinak spousta mých známých nešla už ani do třetí dávky... jsem zvědavá co nám podzim donese

18.6.2022 09:51

Na odkaz jsem se nedívala.

Proti covidu mám tři dávky, druhá hlava ani jiný orgán mi nenarostly a ani jsem neutrpěla očkováním žádnou újmu. Jestli a kdy půjdu na čtvrtou bude záležet na aktuálních okolnostech.

18.6.2022 10:11
Semirah

XXX.XXX.240.56

Trochu odbočím od vojny, covidu - keďže toto vlákno je asi na všetko. Má niekto praktické skúsenosti s odstraňovaním/ odstránením fallopie/kridlatky? Ďakujem za všetky rady.
Viem, čo by 100% pomohlo - ale neviem zohnať :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Aphalara_itadori

18.6.2022 10:52

Křídlatka se mohutně odstraňovala kolem toků v Libereckém kraji před cca 10-15 lety.
Porosty se stříkaly - mám pocit že roundupem.
Následně se porosty sekaly a pálily. Krátce na to se počítalo s výsadbou původních rychlerostoucích dřevin, aby nivy potoků a říček obsadily a křídlatku už nepustily.
Ne všude se zadařilo a místy je křídlatka zpátky. Aby takový zásah byl účinný, musela by být péče trvalá.
Hodně záleží na tom, jak velkou plochu chcete od křídlatky očistit.

18.6.2022 11:23
Semirah

XXX.XXX.240.56

Křídlatka se mohutně odstraňovala kolem toků v Libereckém kraji před cca 10-15 lety.
Porosty se stříkaly - mám pocit že roundupem.
Následně se porosty sekaly a pálily. Krátce na to se počítalo s výsadbou původních rychlerostoucích dřevin, aby nivy potoků a říček obsadily a křídlatku už nepustily.
Ne všude se zadařilo a místy je křídlatka zpátky. Aby takový zásah byl účinný, musela by být péče trvalá.
Hodně záleží na tom, jak velkou plochu chcete od křídlatky očistit.

Ďakujem za odpoveď. Mám na pozemku, už ju od kúpy pozemku (2017) ničím sekaním/kosením a roundupom - priamo do rastliny, nie postrek, ale cítim sa ako Sizyfos :(

18.6.2022 11:58

Postřik se dělá na podzim. Vykopat (metr i dva hluboko), nikam nenosit, nijak nemanipulovat, nechat na místě a spálit, místo vypálit. Herbicidů se nebojte, pomáháte krajině.

18.6.2022 11:58

Semirah napsal(a):
Ďakujem za odpoveď. Mám na pozemku, už ju od kúpy pozemku (2017) ničím sekaním/kosením a roundupom - priamo do rastliny, nie postrek, ale cítim sa ako Sizyfos :(

Např. tady : https://www.mesto-frydlant.cz/cs/obcan/archiv/archiv-2020/frydlant-monitoruje-a-likviduje-invazivni-kridlatku-japonskou.html

Nebo nehubit a konzumovat :-))

https://www.rybarskyrozcestnik.cz/atlasy/kridlatky-uporny-plevel-zelenina-i-lecivka/
No toto !! Pořád nás straší, že bude bída........ :

https://www.zkvaseno.cz/kridlatka-japonskasachalinska-i-ceska

18.6.2022 14:01
Semirah

XXX.XXX.240.56

Např. tady : https://www.mesto-frydlant.cz/cs/obcan/archiv/archiv-2020/frydlant-monitoruje-a-likviduje-invazivni-kridlatku-japonskou.html

Nebo nehubit a konzumovat :-))

https://www.rybarskyrozcestnik.cz/atlasy/kridlatky-uporny-plevel-zelenina-i-lecivka/
No toto !! Pořád nás straší, že bude bída........ :

https://www.zkvaseno.cz/kridlatka-japonskasachalinska-i-ceska

Ďakujem za články, nad jedením som už uvažovala :)
Aj tak by som najradšej zohnala ten hmyz, čo ju požiera, lebo nie je len na mojom pozemku, ale aj v okolí, tak nech sa kompletne vykántri.

18.6.2022 16:41

O hmyzu nic nevim, ale můžete zkusit i kozu. Z hmyzu bych měla obavy. Jste si jistá, že je uzce specializovaný na křídlatku?

18.6.2022 17:08
fikovnice

XXX.XXX.133.156

Tak jsem si musela vygooglit, co je křídlatka...

18.6.2022 17:27
Semirah

XXX.XXX.240.56

O hmyzu nic nevim, ale můžete zkusit i kozu. Z hmyzu bych měla obavy. Jste si jistá, že je uzce specializovaný na křídlatku?

Keďže pozemok mám 80 km od miesta, kde bývam, nemôžem tam mať kozy ani ovce. O tom hmyze som našla dosť článkov, napr https://blueirislandscapes.co.uk/japanese-knotweed-vs-psyllid-aphalara-itadori/

https://www.nvwa.nl/documenten/dier/dieren-in-de-natuur/exoten/risicobeoordelingen/pest-risk-assessment-aphalara-itadori-for-north-western-europe

Podľa týchto informácií, nejde na iné rastliny, v Británii už povolili použiť ako biologickú ochranu a žiada to aj Holandsko.

https://www.koppert.com/news/koppert-participates-in-promising-biological-weed-control-research/

18.6.2022 17:28
Semirah

XXX.XXX.240.56

fikovnice napsal(a):
Tak jsem si musela vygooglit, co je křídlatka...

Je fajn, že s ňou nemáte osobnú skúsenosť, je to nezmar ☹️

18.6.2022 18:03

Semirah napsal(a):
Trochu odbočím od vojny, covidu - keďže toto vlákno je asi na všetko. Má niekto praktické skúsenosti s odstraňovaním/ odstránením fallopie/kridlatky? Ďakujem za všetky rady.
Viem, čo by 100% pomohlo - ale neviem zohnať :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Aphalara_itadori

http://www.casopisveronica.cz/clanek.php?id=1903

2 postřiky herbicidem s odstupem 14 dnů AŽ NA PODZIM PO ODKVĚTU, pak si stáhne postřik i do kořenů.😉

18.6.2022 19:10
Semirah

XXX.XXX.240.56

http://www.casopisveronica.cz/clanek.php?id=1903

2 postřiky herbicidem s odstupem 14 dnů AŽ NA PODZIM PO ODKVĚTU, pak si stáhne postřik i do kořenů.😉

Ďakujem veľmi pekne, vyskúšam.

19.6.2022 09:28

Nepůjdu ani na třetí.

19.6.2022 10:17
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Nepůjdu ani na třetí.

já ani na první

21.6.2022 20:16

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Profesor-zboural-co-se-rika-o-Putinovi-Zadne-dukazy-ze-si-tohle-myslel-Popsal-jak-to-skutecne-bylo-706083

Je to dlouhé. Tak snad jen závěr. ( Neříkám já, říká americký profesor John J. Mearsheimer z Univerzty v Chicagu ve čtvrtek 16. června v italském Centru pro pokročilá studia Roberta Schumana )

„Jak jsem již řekl na začátku, konflikt na Ukrajině je katastrofa kolosálních rozměrů. A lidé po celém světě budou hledat jeho příčiny. Ti, kteří věří ve fakta a logiku, velmi rychle zjistí, že Spojené státy a jejich spojenci jsou z nejvíce zodpovědní za tento karambol. Rozhodnutí z dubna 2008 vzít Ukrajinu a Gruzii do NATO zákonitě vedlo ke konfliktu s Ruskem. Bushova vláda byla hlavním architektem tohoto osudového rozhodnutí. Ale Obamova, Trumpova a Bidenova vláda pak přidávaly plyn kdykoliv mohly. A spojenci Ameriky ji poslušně následovaly. I když ruští představitelé dali jasně najevo, že Ukrajina v NATO je překročením všech čar v písku, USA odmítly brát ohled na ruské nejhlubší obavy o bezpečnost a místo toho neúnavně pracovaly na tom, aby z Ukrajiny učinily západní výspu na ruských hranicích,“ shrnul John Mearsheimer.

„Tragédií je, že pokud by Západ netrval na rozšiřování NATO, je nepravděpodobné, že by na dnešní Ukrajině byla válka a Krym by stále byl součástí Ukrajiny. Washington hrál hlavní roli v přivedení Ukrajiny ke zničení. Historie bude soudit USA a jejich spojence velice tvrdě,“ zakončil svou přednášku profesor.

Já vím, otravuju.

21.6.2022 20:21

Snad ještě toto :

Ukrajinské vojenské a územní ztráty v bitvě o Donbas narůstají, a tak čím déle bude Bidenova administrativa a její spojenci v NATO otálet s přesvědčováním Ukrajiny k vyjednání mírové dohody s Ruskem, tím slabší bude její vyjednávací pozice, varuje americký vojenský expert David Pyne a předkládá návrh 15 bodů, které by mohly být přijatelné pro obě strany.

Nevím, jestli je to pravda, ale těch 15 bodů je v každém případě zajímavých. Ale ty kopírovat nebudu. Jen odkaz :

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Zbynek-Fiala-Patnact-podminek-miru-706221

21.6.2022 22:08
assil

XXX.XXX.121.3

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Profesor-zboural-co-se-rika-o-Putinovi-Zadne-dukazy-ze-si-tohle-myslel-Popsal-jak-to-skutecne-bylo-706083

Je to dlouhé. Tak snad jen závěr. ( Neříkám já, říká americký profesor John J. Mearsheimer z Univerzty v Chicagu ve čtvrtek 16. června v italském Centru pro pokročilá studia Roberta Schumana )

„Jak jsem již řekl na začátku, konflikt na Ukrajině je katastrofa kolosálních rozměrů. A lidé po celém světě budou hledat jeho příčiny. Ti, kteří věří ve fakta a logiku, velmi rychle zjistí, že Spojené státy a jejich spojenci jsou z nejvíce zodpovědní za tento karambol. Rozhodnutí z dubna 2008 vzít Ukrajinu a Gruzii do NATO zákonitě vedlo ke konfliktu s Ruskem. Bushova vláda byla hlavním architektem tohoto osudového rozhodnutí. Ale Obamova, Trumpova a Bidenova vláda pak přidávaly plyn kdykoliv mohly. A spojenci Ameriky ji poslušně následovaly. I když ruští představitelé dali jasně najevo, že Ukrajina v NATO je překročením všech čar v písku, USA odmítly brát ohled na ruské nejhlubší obavy o bezpečnost a místo toho neúnavně pracovaly na tom, aby z Ukrajiny učinily západní výspu na ruských hranicích,“ shrnul John Mearsheimer.

„Tragédií je, že pokud by Západ netrval na rozšiřování NATO, je nepravděpodobné, že by na dnešní Ukrajině byla válka a Krym by stále byl součástí Ukrajiny. Washington hrál hlavní roli v přivedení Ukrajiny ke zničení. Historie bude soudit USA a jejich spojence velice tvrdě,“ zakončil svou přednášku profesor.

Já vím, otravuju.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Parlamentn%C3%AD_listy
https://www.respekt.cz/special/2017/dezinformace/most-na-druhy-breh

21.6.2022 22:26

Neustále na mě někde vyskakují články, fotky, reportáže v televizi, kde je vidět ten válečný zmar...rozbombardovaná města......hrůza.
Zajímalo mě, jak tu válku tohle vnímá zbytek Ukrajiny, jak žijí lidé tam, kde se neválčí, jak válka ovlivňuje jejich životy??........ale nejsem schopná vůbec nic dohledat...asi moje hledací neschopnost.

21.6.2022 23:09

Neustále na mě někde vyskakují články, fotky, reportáže v televizi, kde je vidět ten válečný zmar...rozbombardovaná města......hrůza.
Zajímalo mě, jak tu válku tohle vnímá zbytek Ukrajiny, jak žijí lidé tam, kde se neválčí, jak válka ovlivňuje jejich životy??........ale nejsem schopná vůbec nic dohledat...asi moje hledací neschopnost.

O tom nemůžete nic dohledat, protože se válčí na celé Ukrajině.
( Nebo je to dezinformace?)
Nedávno jsem vyslechla rozhovor - starší Ukrajinec, otec pěti dětí - nevztahuje se na něj braná povinnost - jezdí na Ukrajinu a přiváží lidem to, co tam ve spěchu nechali, třeba auto z garáže.
Ale je to jpp. I když - není šprochu....

21.6.2022 23:12

Jak se jim může žít, když už před válkou tam byla veliká bída. Něco k dočtení i poslechu má Opavská diecéze. Z doby před válkou i za války.

22.6.2022 05:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Já jsem nic nedohledávala
a vyskočily na mně záběry z rozbité "Ukrajiny".
Druhý den v nějakým dezinformačním plátku
byly ty samé fotky a ono to bylo po tornádu z JM.
Snad jsem ty zprávy v TV neviděla sama.
Hodí se všechno.

22.6.2022 08:03
assil

XXX.XXX.206.172

No minimálně je ovlivňuje to, že se jim tam přestěhovalo cca 7 milionu Ukrajinců z těch nejhorších oblastí. Ale slyšela jsem teď nedávno rozhovor s nějakým zpravodajem z Oděsy a ten tam říkal, že lidi si zvykli, že každých pár minut je letecký poplach, už ani neutíkají do krytů a prostě tak nějak normálně žijou, protože nic jiného dělat nemůžou. Města a vesnice víc na východ u fronty že jsou totál zničený, nic tam nefunguje, takže tam ti lidi prý tráví čas sháněním jídla a vody.

22.6.2022 12:16

rapotacka11 napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=3tSgJjXBuZU&t=6s

My tu ale strašně otravujeme :

https://www.youtube.com/watch?v=hpY9rOAX5fs

( Já to znám jen od J.B. Určitě se informace dají dohledat v jinojazyčných médiích - kdo si dá tu práci, může klidně upravit, či upřesnit )

22.6.2022 13:29

assil napsal(a):
No minimálně je ovlivňuje to, že se jim tam přestěhovalo cca 7 milionu Ukrajinců z těch nejhorších oblastí. Ale slyšela jsem teď nedávno rozhovor s nějakým zpravodajem z Oděsy a ten tam říkal, že lidi si zvykli, že každých pár minut je letecký poplach, už ani neutíkají do krytů a prostě tak nějak normálně žijou, protože nic jiného dělat nemůžou. Města a vesnice víc na východ u fronty že jsou totál zničený, nic tam nefunguje, takže tam ti lidi prý tráví čas sháněním jídla a vody.

Já teda nechci, aby mě někdo blbě pochopil, že popírám válku nebo tak.....spíš mě to zajímalo opravdu z pohledu lidí na Ukrajině, kteří nežijí v oblasti, kde se aktuálně válčí(teda pokud válka na celé Ukrajině, tak ale snad není celá Ukrajina totál vybombardovaná a snad nejsou všichni lidi ve sklepeních).....prostě tam, kde chodí lidi do práce a děti do školy, kde fungují obchody.....jestli teda vůbec takhle někde fungují.

22.6.2022 14:06

Já teda nechci, aby mě někdo blbě pochopil, že popírám válku nebo tak.....spíš mě to zajímalo opravdu z pohledu lidí na Ukrajině, kteří nežijí v oblasti, kde se aktuálně válčí(teda pokud válka na celé Ukrajině, tak ale snad není celá Ukrajina totál vybombardovaná a snad nejsou všichni lidi ve sklepeních).....prostě tam, kde chodí lidi do práce a děti do školy, kde fungují obchody.....jestli teda vůbec takhle někde fungují.

Asi někde fungují. Když se i v Kijevě produciruje jeden politik za druhým. Naposledy tuším Johnson.

22.6.2022 18:43

Sardullah, můžu Vám to přiblížit, v oblastech, kde aktuálně neprobíhají aktivní boje se žije dost téžce, spousta lidi, hlavně žen, se ve svém volném čase věnuje aktivni podpoře ЗСУ, připravují jidlo, pečou chléb a posílají to všechno “klukům” na ПЕРЕДОВУЮ. Ceny v obchodech jsou trojnásobné a hysterie a strach lidi zapříčinila vykupovaní různých potravin, napr momentálně soli.. Školky a školy zatim funguji, měly by se otevírat i normálně v září.

Neregistrovaný uživatel

22.6.2022 18:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.32

Sardullah, můžu Vám to přiblížit, v oblastech, kde aktuálně neprobíhají aktivní boje se žije dost téžce, spousta lidi, hlavně žen, se ve svém volném čase věnuje aktivni podpoře ЗСУ, připravují jidlo, pečou chléb a posílají to všechno “klukům” na ПЕРЕДОВУЮ. Ceny v obchodech jsou trojnásobné a hysterie a strach lidi zapříčinila vykupovaní různých potravin, napr momentálně soli.. Školky a školy zatim funguji, měly by se otevírat i normálně v září.

No talze jak kdyz u nas zacal covid. Cili zadnej duvod k migraci milionu

22.6.2022 19:32

Díky....mě prostě jen tak přišlo, že se staráme, což je v pořádku, hlavně o uprchlíky, mediálně je samozřejmě "atraktivnější" ukazovat to nejhorší, co se děje, ale nějak o tom, jak se žije lidem, co zůstali......jsem si tak říkala, kdyby to bylo u nás...třeba na Moravě válka (omlouvám se Moravákům) a já bydlím "hned vedle" a já si sedím...zatím v relativním bezpečí na českém severu, ale pořád s vědomím, že třeba taky budu muset utíkat....
Jasně oni lidi po nějaké počáteční hrůze asi otupí a tak nějak se s tím naučí žít, ale na psychiku to musí být nápor.

22.6.2022 20:13

Nechci snižovat utrpení lidí ve sklepích, pod raketama, z rozbitých domovů., zraněných, pozůstalých......
Ale přicházela jsem do styku s docela vysokým počtem Ukrajinců ( nejvyšší počet byl asi 78 za den ). A zodpovědně můžu prohlásit, že je mezi nimi dost rozdíl. A nejsem úplně blbá a umím se dívat a vidím. Poznám maminu s bleďoučkým dítětem, na kterém jsou jen oči a poznám ty druhé.
A jak už jsem psala, jsou oblasti na Ukrajině, kde byly pro nás nepředstavitelná bída už tři, pět let před válkou. Jak to tam musí vypadat teď? Nedivím se, že odtamtud utíkají, i když se tam nebojuje.

22.6.2022 20:45

Orionko, myslím, že Vám přestavivost a empatie příliš nefungují.

Ono to není jen o padajících bombách, schovávání do sklepů apod.
Dle OSN uprchlo na Ukrajině ze svých domovů 13 milionů lidí - to je víc, než má Česko
Z toho do sousedních zemí uprchlo 5 milionů.

Rusáci bohužel dobře vědí, co dělají - sice jako vojáci stojí za prd, ale rozvracejí infrastrukturu země, což je v důsledku horší než mrtví ve zprávách.
Destrukce ukrajinských energetických sítí, vnitřního zásobování, rozvodů vody, plynu apod. a blokáda vývozu surovin - vše se pak v důsledku přelévá dál do Evropy a do světa.

O obilí jste jistě slyšela i vy, ale třeba taková prkotina jako sůl - ruská invaze a zastavení a výpadky těžby a zpracování v největším ukrajinském solném dole Artěmsol razantně okamžitě zdražily sůl u ostatních evropských producentů včetně Němců.

To není jen o tom, že si holt neosolíte polévku, ale taky třeba o tom, že si neupravíte vodu (regenerační sůl nevylisujete, když není z čeho), nevyrobíte spoustu chemických látek (plasty, lepidla.....), které budou v dalším zpracovatelském procesu hodně chybět, jako třeba chlornan sodný apod.

Ale právě proto nelze rusákovi ustupovat.

Poslechněte si třeba tohle - ze včerejška, tedy z 21.6., takže čerstvé info:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/obili-ukrajina-valka-zbrane-smatana-szantopodcast-vinohradska-12_2206210600_mkl#transkripce

22.6.2022 21:09

Já se jen zeptám : Těch 13 milionů uteklo za poslední 4 měsíce, nebo od roku 1992 ?

22.6.2022 21:22
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

To není jen o tom, že si holt neosolíte polévku, ale taky třeba o tom, že si neupravíte vodu (regenerační sůl nevylisujete, když není z čeho), nevyrobíte spoustu chemických látek (plasty, lepidla.....), které budou v dalším zpracovatelském procesu hodně chybět, jako třeba chlornan sodný apod.
Ale právě proto nelze rusákovi ustupovat.

NEJSTE SAMA.
Je vás víc ....takových ...
NA ŇÉÉÉ,
to bude tóčo

Inspektor německého vojenského letectva
generálporučík Ingo Gerhartz
na mezinárodním sympoziu Seapowers ve městě Kiel řekl:
„NATO se musí včas připravit na použití jaderných zbraní,
protože mimořádná situace může nastat kdykoliv.
Rusko může použít jaderné zbraně ve válce na Ukrajině.
Pro věrohodné odstrašení musíme mít jak prostředky ničení,
tak i politickou vůli k použití jaderného odstrašujícího prostředku.

22.6.2022 21:23

Já se jen zeptám : Těch 13 milionů uteklo za poslední 4 měsíce, nebo od roku 1992 ?

To si ten odkaz ani neposlechnete?

23.6.2022 12:04
fikovnice

XXX.XXX.133.99

Tak já jsem včera opět zkoušela. Jako prvního nesmírně šikovného kluka, učila jsem jej na cvikách. Vytáhl si nic moc otázky...ale začal povídat fakt úplný nesmysly. Párkrát jsem jej upozornila (mírně), ať se vzpamatuje, pak jsem mu řekla, že už je jeho výkon téměř katastrofální... A pak mu říkám:"Pavle, já Vás znám, co se s Vámi proboha děje?" A on se slzami v očích:"Válka na Ukrajině..." Vůbec nevím, co to mělo znamenat - zda jej ta politická situace skutečně tak strašně vzala...nebo prostě...nevím. Musela jsem jej vyhodit, jinak to nešlo, ale doteď mi to leží v hlavě...
Jeden z nejšikovnějších studentů...

23.6.2022 12:39
fikovnice

XXX.XXX.133.99

fikovnice napsal(a):
Tak já jsem včera opět zkoušela. Jako prvního nesmírně šikovného kluka, učila jsem jej na cvikách. Vytáhl si nic moc otázky...ale začal povídat fakt úplný nesmysly. Párkrát jsem jej upozornila (mírně), ať se vzpamatuje, pak jsem mu řekla, že už je jeho výkon téměř katastrofální... A pak mu říkám:"Pavle, já Vás znám, co se s Vámi proboha děje?" A on se slzami v očích:"Válka na Ukrajině..." Vůbec nevím, co to mělo znamenat - zda jej ta politická situace skutečně tak strašně vzala...nebo prostě...nevím. Musela jsem jej vyhodit, jinak to nešlo, ale doteď mi to leží v hlavě...
Jeden z nejšikovnějších studentů...

Ještě se k tomu vracím, ptž tu situaci nemůžu dostat z hlavy...
Před zkouškou u mě je test a ten onen student napsal naprosto perfektně...
Pořád si říkám, zda jsem jednala dostatečně empaticky...ale ono to fakt nešlo - pustit jej dál.

23.6.2022 13:23

fikovnice napsal(a):
Pořád si říkám, zda jsem jednala dostatečně empaticky...ale ono to fakt nešlo - pustit jej dál.

Jedna věc je emapatie a myslím, že jejím nedostatkem netrpíš. Druhá věc je, když máš dát zápočet nebo známku někomu, kdo ti u zkoušky nic neřekne a má prázdno. To asi fakt nejde. Ono vždycky se najde něco hrozného, co se děje. Dá se to zohlednit, ale upřímně, to bych mohla proplout všema zápočtama a zkouškama, odkazujíc se třeba na hladomor v Africe.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2022 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215

Jestli si jen nevymýšlel aby zakryl to že neumí tak bych takovému člověku zcela vážně doporučila návštěvu psychologa nebo psychiatra protože nechat se takhle vykolejit fakt není normální.

23.6.2022 14:51

fikovnice napsal(a):

Jani, a on má na Ukrajině příbuzné? Jinak mě to moc hlava nebere a připadá mi to spíš jako výmluva. Oni někteří studenti umí být i pěkni herci.

23.6.2022 18:46

Jestli se nepletu, tak on chce být lékařem? To si tedy musí hodně utužit nervovou soustavu.
Ale je možné, že se ho něco dotklo osobně. Ale pak se měl omluvit předem, asi byste ho neukousla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík