malea
napsal(a):
Vzpomínáte, že byl bez předpisu i takový Bellaspon? Na něm vznikaly taky závislosti, a silné.
Ano ano, vzpomínám.
No to taky bylo něco! A mám i pocit, že jej trochu sjížděla mamka . Prostě si z dětství pamatuji, že doma býval...
Mamka dokonce na nízký tlak užívala tuším derivát amfetaminu (něco jako dnešní pervitin). Zaboha si teď nemůžu vybavit firemní název...a štve mě to.
Asi to byl Pedrolon a obsahoval hydroxyamfetamin (??).
Ovšem tato skoro 70 let stará publikace mi teď udělala radost (hledala jsem ten Pedrolon):
https://is.muni.cz/el/1423/podzim2005/TEST/um/test.pdf
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Tohle jsem tenkrát nezažila.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-system-pece-o-deti-se-hrouti-rodice-placou-u-ordinaci-ze-je-nema-kdo-vzit-220708#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Z diskuze pod článkem :
Dalo by se tomu předcházet, kdyby se trochu uvolnila legislativa a mohli děti léčit třeba i zvěrolékaři nebo ošetřovatelé v zoo. Přetíženým pediatrům by to pomohlo a rodičům by se ulevilo. Těžká doba si žádá nestandardní řešení.

rapotacka11
napsal(a):
Já po Valetolu.
Já taky.

rapotacka11
napsal(a):
Sakra, smázla jsem to omylem ....
No vet ze ZOO,
možná, snad. .
Myslíte, že berou?
Navrhnu to.
Otázka je, jestli by rodič s dítětem přicházející na ošetření, platil vstupné. A vzhledem k tomu, že veterináři nemají smlouvy s pojišťovnami, platilo by se za ošetření dítěte stejně jako za ošetření psa?
Bude to chtít ještě poměrně dlouhou legislativní cestu.
Ale zas vzhledem k tomu, že už se psi adoptují, lidé kupují "holčičku" nebo "chlapečka".......je to na dobré cestě.

https://www.youtube.com/watch?v=BApNKlwAgRo
Není co dodat.
fikovnice
napsal(a):
Ano ano, vzpomínám.
No to taky bylo něco! A mám i pocit, že jej trochu sjížděla mamka . Prostě si z dětství pamatuji, že doma býval...
Mamka dokonce na nízký tlak užívala tuším derivát amfetaminu (něco jako dnešní pervitin). Zaboha si teď nemůžu vybavit firemní název...a štve mě to.
Asi to byl Pedrolon a obsahoval hydroxyamfetamin (??).
Ovšem tato skoro 70 let stará publikace mi teď udělala radost (hledala jsem ten Pedrolon):
https://is.muni.cz/el/1423/podzim2005/TEST/um/test.pdf
No, to já taky. Bellaspon, zapít Calabronem, a za 4 roky na odvykačku. Už je to téměř 28 let...
Ach jo, rozumíte tomu?
https://www.facebook.com/RaptorTV.cz/videos/655559216354917
fikovnice
napsal(a):
Fakt jste zažila detox?
Jo a Calabron též pamatuji.
Ještě byl šílenej dryják na spaní Noxyron.
No jo. Byla jsem v léčebně. Převládali tam alkoholici, po nich narkomani, s práškama jsme tam byly dvě. Jsou to už skoro 3 dekády, nevím, jestli se ty poměry nějak změnily.
malea
napsal(a):
No jo. Byla jsem v léčebně. Převládali tam alkoholici, po nich narkomani, s práškama jsme tam byly dvě. Jsou to už skoro 3 dekády, nevím, jestli se ty poměry nějak změnily.
Jste dobrá, že jste to napsala a hlavně zvládla!!!
V mém okolí je více žen závislých na lécích - je to typické pro ženy. Nejotřesnější kazuistiky, které přednášívám jsou o abúzu cca 80 tbl. Hypnogenu (= Stilnox) denně!!! Ale ta paní ani nevím, zda ještě žije...
A s Alnagonem tedy zápolilo hooodně lidí...a je klidně možné, že jsem též měla trochu našlápnuto. Pak mu zrušili registraci a to bylo to nejlepší, co mohli udělat!
No a nemluvě o Rohypnolu (též zvaný např. Rohatej ) - ten způsobil hodně neštěstí - např. tzv. holky - Rohypnolky sypaly tbl. do nápojů sexuchtivým turistům. Naštěstí už je zakázanej - doufám - všude.

fikovnice
napsal(a):
V mém okolí je více žen závislých na lécích - je to typické pro ženy. Nejotřesnější kazuistiky, které přednášívám jsou o abúzu cca 80 tbl. Hypnogenu (= Stilnox) denně!!! Ale ta paní ani nevím, zda ještě žije...
A s Alnagonem tedy zápolilo hooodně lidí...a je klidně možné, že jsem též měla trochu našlápnuto. Pak mu zrušili registraci a to bylo to nejlepší, co mohli udělat!
No a nemluvě o Rohypnolu (též zvaný např. Rohatej ) - ten způsobil hodně neštěstí - např. tzv. holky - Rohypnolky sypaly tbl. do nápojů sexuchtivým turistům. Naštěstí už je zakázanej - doufám - všude.
Ještě taky Sedolor - tak se to jmenovalo?
Díky. Je to už fakt dlouho, ale já si pořád musím dávat pozor. Nesmím brát nic návykového, nikdy nepiju a vyhýbám se všemu, co by mohlo způsobit závislost. Po úraze jsem brala Palgotal a musela jsem ho dát do úschovy partnerovi, protože jsem byla na hraně. Celoživotní boj, no. Závislost je fakt blbá nemoc.

Fikovnice - Jani, zapomněla jsem ti odpovědět, tak dodatečně k tomu, že doktoři už kovid víceméně nazývají chřipkou. Někdo sem dával odkaz na tohoto lékaře, tak už ho delší dobu mám ve sledování a sama si myslím, že se na to dívá dost střízlivě.
https://www.facebook.com/Stefajir
z FB
ŠMUCLEROVA RADA NAD ZLATO ANEB KAPITALISMUS
V TÉ NEJCYNIČTĚJŠÍ PODOBĚ
Ptali se prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera,
co s nedostatkem zubařů v regionech.
Odpověděl, jak se dalo očekávat.
Češi si musí zvyknout za služby platit a dojíždět za nimi.
Stomatologické ordinace v malých městech jsou zbytečný přepych,
který je ve světě raritou.
Velká stomatologická centra ve městech, která nabízí veškerý komfort.
Tam bychom měli směrovat.

rapotacka11
napsal(a):
z FB
ŠMUCLEROVA RADA NAD ZLATO ANEB KAPITALISMUS
V TÉ NEJCYNIČTĚJŠÍ PODOBĚ
Ptali se prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera,
co s nedostatkem zubařů v regionech.
Odpověděl, jak se dalo očekávat.
Češi si musí zvyknout za služby platit a dojíždět za nimi.
Stomatologické ordinace v malých městech jsou zbytečný přepych,
který je ve světě raritou.
Velká stomatologická centra ve městech, která nabízí veškerý komfort.
Tam bychom měli směrovat.
Tak dlouho jsme toužebně vzhlíželi na západ....tak teď máme, co jsme chtěli.
Ono těch rarit k odbourání je víc: nejdelší mateřská dovolená, školní jídelny....
Ale konečně je dost banánů.
napsal(a):
Ono těch rarit k odbourání je víc: nejdelší mateřská dovolená, školní jídelny....
Akorát celej problém je v tom, že Šmucler kecá neb chce nahnat lidi do svých estetických ordinací. Ono na tom západě mají i ty jídelny, dlouhou mateřskou i považte i ty zubaře na malých městech. Takže ano, spousta z nás toužebně vhlíží na západ, jak jim to tam pěkně funguje a u nás smolík. Holt asi platí, že národ má takový politiky, jaký si zaslouží.
Viz dneska teď články o placení na gyndě, přitom řešení je jednoduchý a jinde funkční a u nás...
neverend

XXX.XXX.95.73
napsal(a):
Naše výhody zrušíme a zavedeme negativa ze západu.😀 A to jsme teprve na začátku. Samozřejmosti na které jsme byli zvyklí již samozřejmostí nebudou. Pravděpodobně to systém neustojí, první náznaky lze vidět v Německu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.119
assil
napsal(a):
Akorát celej problém je v tom, že Šmucler kecá neb chce nahnat lidi do svých estetických ordinací. Ono na tom západě mají i ty jídelny, dlouhou mateřskou i považte i ty zubaře na malých městech. Takže ano, spousta z nás toužebně vhlíží na západ, jak jim to tam pěkně funguje a u nás smolík. Holt asi platí, že národ má takový politiky, jaký si zaslouží.
Viz dneska teď články o placení na gyndě, přitom řešení je jednoduchý a jinde funkční a u nás...
A prosim kde to funguje tak pekne jako jeste donedavna u nas? Co vim tak bez obnosu v penezence si neskrtnete. A dite z nejakeho rodicaku taky neutahnete.

assil
napsal(a):
Akorát kecy v kleci a vaše nekonkrétní představy.
Fakta, fakta si hledejte :
Mateřská ČR 28 týdnů, SRN 14 týdnů, Fr. 16.
Rodičovská ČR 208, SRN 156, Fr. dtto.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A prosim kde to funguje tak pekne jako jeste donedavna u nas? Co vim tak bez obnosu v penezence si neskrtnete. A dite z nejakeho rodicaku taky neutahnete.
Jen co já vím tak v Německu, Rakousku, Holandsku, celé Skandinávii, taky v Anglii a nejspíš i jinde. A rodičák není od toho, aby živil dítě, od toho má to dítě dva rodiče.
Německo
ékařsky nezbytná konzervativní a chirurgická stomatologická léčba je plně hrazena pojišťovnou.
Co se týče nákladů na ortodontickou léčbu (prevenci a nápravu zarovnání chrupu a dásní), příspěvek pojištěnci činí 20 %. Částka ve výši 20 % je pojištěnci proplacena pojišťovnou až po ukončení léčby. Plně je hrazena nutná ortodontická léčba pro pojištěnce mladší 18 let (v určitých případech i pro starší osoby).
Pojištěnci obdrží paušální příspěvek vztahující se k diagnóze na zubní protézy a korunky, který odpovídá 50 % nákladů standardní paušální péče, tzv. standardní přídavek (Regelleistung). Paušální příspěvek se zvyšuje při doložení pravidelných preventivních prohlídek. Pojištěnci s příjmy nižšími než stanovený limit mají nárok na stejnou výši příspěvku a na standardní přídavek aniž by museli platit nepřiměřené výdaje.

fikovnice
napsal(a):
Uff, tak koukám, že se svým Nimesilem 1-2x týdně jsem asi hodně v pohodě...
neverend

XXX.XXX.213.247
Fiala určitě taky něco zobe.😀 Ten pocit kdy můžeš rozdávat cizí majetek a je ti to jedno..😀😀

Jen co já vím tak v Německu, Rakousku, Holandsku, celé Skandinávii, taky v Anglii a nejspíš i jinde.
Tu rodičovskou dovolenou? To moc nevíte. Zase jen chiméry !
Fakta, fakta si přečtěte ! Na grafy se podívejte.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/391233-takhle-se-nemaji-jinde-v-evrope-ceska-rodicovska-je-unikat
napsal(a):
Jen co já vím tak v Německu, Rakousku, Holandsku, celé Skandinávii, taky v Anglii a nejspíš i jinde.
Tu rodičovskou dovolenou? To moc nevíte. Zase jen chiméry !
Fakta, fakta si přečtěte ! Na grafy se podívejte.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/391233-takhle-se-nemaji-jinde-v-evrope-ceska-rodicovska-je-unikat
Naprostá většina ženských v mým okolí je doma max 3 roky, protože chtějí zpět svoje místo a tři roky má více států. A taky samo volí 3 roky kvůli penězům. Ty 4 roky jsou spíš jen pro nemakačenka a nebo pro ženský trvale v domácnosti. Jen to hezky vypadá na papíře.
A najděte si výzkumy jak porovnávají prvňáky i starší děti, je to pro dítě blbě, že je tak dlouho mimo kolektiv, takže ani ty 3 roky žádná výhra nejsou.
Doufám, že už se brzo rozhoupou a zkrátěj to minimálně na polovinu, pomůže to těm dětem i těm ženským.
prof. PhDr. Zdeněk Matějček, CSc.
byl světově uznávaný dětský psycholog
Jednalo se o moderního reformátora péče o děti, který zdůrazňoval nezastupitelnou úlohu rodiny.
Vlivem knihy a filmu začala institucionální výchova v Československu slábnout.[2] Měly i přičinění na prodloužení mateřské dovolené v 60. a 70. letech – na poměry tehdejšího světa unikátních tří až čtyř let.[3]
Chápu, že se o něm nemluví, chápu.
Kdyby mohl, nedovolil by kdejakýmu valachovy rušit
pomocné školy a ostatní výdobytky.

assil
napsal(a):
Naprostá většina ženských v mým okolí je doma max 3 roky, protože chtějí zpět svoje místo a tři roky má více států. A taky samo volí 3 roky kvůli penězům. Ty 4 roky jsou spíš jen pro nemakačenka a nebo pro ženský trvale v domácnosti. Jen to hezky vypadá na papíře.
A najděte si výzkumy jak porovnávají prvňáky i starší děti, je to pro dítě blbě, že je tak dlouho mimo kolektiv, takže ani ty 3 roky žádná výhra nejsou.
Doufám, že už se brzo rozhoupou a zkrátěj to minimálně na polovinu, pomůže to těm dětem i těm ženským.
Zas jen kecy. Tady už lze uplatnit jen pravidlo dvou minut.
napsal(a):
Ještě taky Sedolor - tak se to jmenovalo?
Ano, ano, i Sedolor byl...
Tak tady těmi vzpomínkami se mi vybavuje, že jsme teda doma také měli kdeco...
A s tím Alnagonem: Můj táta (univ. prof.) se vracíval pozdě večer domů, unavený a s bolestí hlavy. Byl skoroabstinent...ale jeho slova mojí mámě:"Dej mi Alnagon a uvař mi čaj s rumem na zapití", tak ta si pamatuji...a nepadla jednou.
malea
napsal(a):
Díky. Je to už fakt dlouho, ale já si pořád musím dávat pozor. Nesmím brát nic návykového, nikdy nepiju a vyhýbám se všemu, co by mohlo způsobit závislost. Po úraze jsem brala Palgotal a musela jsem ho dát do úschovy partnerovi, protože jsem byla na hraně. Celoživotní boj, no. Závislost je fakt blbá nemoc.
To je ono! Že je to opravdu nemoc, to už dnes jasně víme. Bohužel řada lidí se na závislé dívá jako na slabochy. Přitom já třeba před Vámi smekám (mám na mysli přiznání si závislosti a úspěšnou léčbu a následnou abstinenci)!
napsal(a):
Uff, tak koukám, že se svým Nimesilem 1-2x týdně jsem asi hodně v pohodě...
To víte, že ano .
Ten je fakt nenávykový (i když se někdy říká, že závislost se dá vypěstovat prakticky na čemkoli).
Jen pozor: V jednom cyklu užívání se nimesulid (účinná látka Nimesilu) smí užívat max. 14 dní (je hepatotoxický).
...nicméně mně jej můj dr. z Centra pro léčbu bolesti píše už dlouhé roky (ale také mám elevované JT, bohužel ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
assil
napsal(a):
A kde ta ženská jako bude makat? Vis ony jaksi nejsou tuny školek, ani hafo zaměstnání kde zensky dovoli prijit na 8 a odejit v 15h, 16h. To je utopie....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
Jinak mam ted 13letou dceru. Výběr. Lidl, albert kaufland nebo fabrika na směny. Mit ted druhy treba 2lety kdyz jsou skolky preplneny fakt by me zajimalo kam bych podle tebe mela nastoupit. Polovicni uvazky nejsou. Hodinove priznove zamestnani taky ne. Prober se

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A kde ta ženská jako bude makat? Vis ony jaksi nejsou tuny školek, ani hafo zaměstnání kde zensky dovoli prijit na 8 a odejit v 15h, 16h. To je utopie....
Třeba školství? Živočišná výroba? Tam si pamatuji, jak si manželé brali protisměny. Právě proto, aby byl vždycky s dětmi někdo doma. Než trochu povyrostou. + dneska už existuje práce z domova. + máme 8hodinovou pracovní dobu a to vychází.
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Třeba školství? Živočišná výroba? Tam si pamatuji, jak si manželé brali protisměny. Právě proto, aby byl vždycky s dětmi někdo doma. Než trochu povyrostou. + dneska už existuje práce z domova. + máme 8hodinovou pracovní dobu a to vychází.
Všichni půjdeme do školství a živočišný.
Mám rok a půl staré dítě a neumím si představit ho poslat do instituce, neumím so představit tam poslat ani dvouletý a jsem moc šťastná, že tam nemusím poslat ani tříletý
Dle mého chtějí docílit toho, aby ženský nějaký čas zůstávaly na péči do sedmi let a stát ušetřil na sociálním.
O tom jak se neustále přidává důchodcům psát nebudu, neb je tu důchodců hodně a mohla by nějakému prasknout žilka.

Janae.
napsal(a):
Mám rok a půl staré dítě a neumím si představit ho poslat do instituce, neumím so představit tam poslat ani dvouletý a jsem moc šťastná, že tam nemusím poslat ani tříletý
Dle mého chtějí docílit toho, aby ženský nějaký čas zůstávaly na péči do sedmi let a stát ušetřil na sociálním.
O tom jak se neustále přidává důchodcům psát nebudu, neb je tu důchodců hodně a mohla by nějakému prasknout žilka.
Jen jestli vy nejste nemakačenko? To ne já, to assil si myslí, že do 4 let doma a vyčerpat plnou mateřskou....
O důchodce se nebojte, že by měli příliš, brzy důchody zdaní. Všechno k tomu spěje.
Jsem důchodce - pracující. Tak třeba svými platbami, byť nevysokými z nevysokého platů, přispívám maminkám na mateřskou. Nevyčítám, přeju. Přej a bude ti přáno.

Janae.
napsal(a):
Jako, že žena, která prací nepřispívá do státního rozpočtu, je pro stát výhodnější?
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Jako, že žena, která prací nepřispívá do státního rozpočtu, je pro stát výhodnější?
Ta žena porodila dost budoucích přispěvatelů a tím i myslí na svoje budoucí zajištění.
A nebojte, čerpá pouze rodičák, na nic jiného nemá nárok nebo by ji hanba fackovala žádat a její muž odvede do rozpočtu dost i za ni a tím, že je doma mu vytvoří zázemí a umožní mu odvádět tolik peněz.
Janae.
napsal(a):
Jojo milá zlatá... ani nevíte o co se otírate a píšete bludy.
Ty důchodci, když byly ve vašém věku makali a neměli ani to co máte VY dnes. Ženské na mateřské půl rok a šup do práce, dítě jesle, babička nebo hodná teta na hlídání, většinou jesle a školka. No a teď s práce pro děti pak obchod a šup domu, začíná druhá směna až do večera, pak si mladá může sednout vytasit nohy nahoru a spočnout.
Daně se odvádělo pořádně vysoké aby bylo na důchod až půjdu. Teď pokud důchodce nepracuje a nemá přilepšení k důchodu tak těžko i po přidávání vyžije. Spočítejte si žít ze +- 14000kč.
Jsem důchodce, cévka mi nepraskla, ale spomeňte si až budete jednou stará o co jste se otírala, je mi s vás .....
Dája

Janae.
napsal(a):
Ta žena porodila dost budoucích přispěvatelů a tím i myslí na svoje budoucí zajištění.
A nebojte, čerpá pouze rodičák, na nic jiného nemá nárok nebo by ji hanba fackovala žádat a její muž odvede do rozpočtu dost i za ni a tím, že je doma mu vytvoří zázemí a umožní mu odvádět tolik peněz.
Já se nebojím. Jenom jsem váš příspěvek vůbec nepochopila. Má to být ironie?
Dája6
napsal(a):
Jojo milá zlatá... ani nevíte o co se otírate a píšete bludy.
Ty důchodci, když byly ve vašém věku makali a neměli ani to co máte VY dnes. Ženské na mateřské půl rok a šup do práce, dítě jesle, babička nebo hodná teta na hlídání, většinou jesle a školka. No a teď s práce pro děti pak obchod a šup domu, začíná druhá směna až do večera, pak si mladá může sednout vytasit nohy nahoru a spočnout.
Daně se odvádělo pořádně vysoké aby bylo na důchod až půjdu. Teď pokud důchodce nepracuje a nemá přilepšení k důchodu tak těžko i po přidávání vyžije. Spočítejte si žít ze +- 14000kč.
Jsem důchodce, cévka mi nepraskla, ale spomeňte si až budete jednou stará o co jste se otírala, je mi s vás .....
Dája
"Dájo", klid, držte se, mám Vás ráda.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jen jestli vy nejste nemakačenko? To ne já, to assil si myslí, že do 4 let doma a vyčerpat plnou mateřskou....
O důchodce se nebojte, že by měli příliš, brzy důchody zdaní. Všechno k tomu spěje.
Jsem důchodce - pracující. Tak třeba svými platbami, byť nevysokými z nevysokého platů, přispívám maminkám na mateřskou. Nevyčítám, přeju. Přej a bude ti přáno.
Co pořád mají ti lidé s těmi důchodci? Půlka z nich by bez rodičů v důchodu ani nevyšla a navážet se do nich pak budou na fórech? Hněv lidu je třeba usměrnit správným směrem. Co třeba poslanci a lidi na ministerstvech? Za prvé si pro jistotu přidali na platech aby nemuseli plést svetry a z Harachova vykopli ze své rekreační chaty i Ukrajince. Sehnali jim sice ubytování o sto metrů dál či co, ale neměli by zrovna oni jít příkladem? Já tedy osobně mít na chatě ubytované lidi postižené válkou, tak bych se hambou propadl jim říct, že se chci rekreovat ať táhnou jinam.😐 Pijeme víno, kážem vodu? A na ministerstvech je dovolená celoročně proti dřině co musí kolikrát podstupovat obyčejní lidé aby uživili sebe a rodinu. Tak bez dovolené a tím pádem na co chatu? 😀

s důchodci se to má tak, že hostina skončila a ten 30 let neřešený problém průběžného neufinancovatelného důchodového systému se hroutí v přímém přenosu.
čím zuřivěji se bude valorizovat, tím větší to bude jízda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.60
A z jiného soudku. Aneb jak nešibe jen vládě a politikům ale už i vedení ifauny.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A z jiného soudku. Aneb jak nešibe jen vládě a politikům ale už i vedení ifauny.
Hezký večer,
vzhledem k tomu, že tento příspěvek má samostatné vlákno, prosíme, než jen vytrhnout z kontextu první příspěvek, raději o sdílení odkazu, aby si všichni mohli rovnou přečíst také vyjádření od nás.
Případnou debatu můžete tak situovat pod ten původní příspěvek.
Zde je link:
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/diskuse/detail/4004737/zakaz-inzerovani-krmnych-hlodavcu-na-ifaune?a=4004792#a4004792
Děkujeme.
S pozdravem
redakce webu iFauna.cz

Hněv lidu je třeba usměrnit správným směrem.
To je jenom příprava ke zdanění důchodů. V tomto případě bych ráda byla špatným prorokem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy asi nechápete, že ty zařízení pro menší děti nebo dětské domácí skupiny jak jsou běžné v zahraničí, zkrácené úvazky apod. tu nejsou právě kvůli té dlouhé mateřské. Teď to není potřeba.
Ale už se o tom mluví a tipuju za pár let se vše zavede a bude to dobře.
rapotacka11
napsal(a):
prof. PhDr. Zdeněk Matějček, CSc.
byl světově uznávaný dětský psycholog
Jednalo se o moderního reformátora péče o děti, který zdůrazňoval nezastupitelnou úlohu rodiny.
Vlivem knihy a filmu začala institucionální výchova v Československu slábnout.[2] Měly i přičinění na prodloužení mateřské dovolené v 60. a 70. letech – na poměry tehdejšího světa unikátních tří až čtyř let.[3]
Chápu, že se o něm nemluví, chápu.
Kdyby mohl, nedovolil by kdejakýmu valachovy rušit
pomocné školy a ostatní výdobytky.
Ano, nezastupitelná úloha rodiny oproti ústavní výchově. A to měl celkem pravdu, i když dnes víme, že ne vždycky je to pravda a některé rodiny jsou horší než ústav.
Školka a spol. není ústavní výchova, to se snad shodneme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.154
iFauna
napsal(a):
Hezký večer,
vzhledem k tomu, že tento příspěvek má samostatné vlákno, prosíme, než jen vytrhnout z kontextu první příspěvek, raději o sdílení odkazu, aby si všichni mohli rovnou přečíst také vyjádření od nás.
Případnou debatu můžete tak situovat pod ten původní příspěvek.
Zde je link:
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/diskuse/detail/4004737/zakaz-inzerovani-krmnych-hlodavcu-na-ifaune?a=4004792#a4004792
Děkujeme.
S pozdravem
redakce webu iFauna.cz
Promiňte mi, že odbočuji někam zase úplně jinam, kdyžtak to prosím smažte, ale nebylo by možné zprovoznit palce dolů? Myslím, že by to v mnoha ohledech bylo přínosem. Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.154
iFauna
napsal(a):
Navrhneme při dalších změnách, zda by to nepřidali 🙂
S pozdravem
redakce webu iFauna.cz
Děkuji. Rozšíření slouží k možnosti vyjádření souhlasu i nesouhlasu. Připadné odůvodnění hodnocení slovně lze dodat také, nicméně like/dislike je jasným vyjadřením názoru. Osobně budu dávat mínus výjimečně u některých výkřiků do tmy a v případě extremního trollení,, ta možnost mi chybí.

Stojí za přečtení a zamyšlení.
Vite, co je Meyrinkovo pravidlo? 😎
"Položím vám otázku, kterou dostávají studenti 1. semestru finančnictví na Sorbonně
v přednášce o politické ekonomii. Víte, jak lze legálně okrást obyvatelstvo o veškeré majetky, movité i nemovité, aniž by si všimli, že jsou okrádáni?
Většina studentů na tuto otázku poprvé nikdy nedovede odpovědět.
Odpověď je přitom jednoduchá:
Legálně lze obyvatelstvo okrást pomocí inflace, kterou rozpoutáte rozhazováním peněz
pod nějakou záminkou, v době nějaké krize. Potom stačí jenom inflaci nechat běžet a dívat se.
Neochota současných vlád zakročit proti inflaci v Evropě je součástí bouracího kladiva
Komise 300, která vydala pokyn zbavit obyvatelstvo západních zemí majetků, ale tak,
aby se lidé nechtěli bouřit.
Meyrinkovo pravidlo inflačního tunelu, ze kterého obyvatelstvo vyleze odrbané úplně o všechen majetek a úspory. Nelze ty majetky sebrat dekretem, ani znárodnit, to by vypukly nepokoje.
Ty majetky se prostě lidem odeberou legálně, tedy obrovskou inflací, kterou politici záměrně prohlubují, třeba sankcemi proti Rusku, o kterých ví dopředu moc dobře, že dopadnou právě
na vlastní lidi a prohloubí dramaticky domácí inflaci. Lidé projdou inflačním tunelem zbaveni při průchodu o veškeré své majetky a úspory.
To je tzv. Meyrinkovo pravidlo. Inflace veškeré úspory znehodnotí, celoživotní práce a dřina lidí zmizí v luftu. Všechno zdraží, což vyčerpá zdroje domácností. Na konci vyčerpání domácnosti sáhnou nakonec na své nemovitosti a začnou je masově prodávat, ale jejich cena bude klesat, protože nebude nikdo, kdo by si je mohl dovolit koupit."
A můj dovětek: pak přijde nabídka těch super bohatých elit, které úmyslně způsobily inflaci,
že odkoupí náš majetek doslova za pusinku, a my budeme rádi, protože lepší vrabec v hrsti
než holub na střeše.
To je jejich cíl, jak přijít zadarmo k dalšímu a dalšímu majetku a my budeme šťastni,
že to vůbec někdo koupil!
Tak, jak se píše výše: oberou nás o majetky, aniž by se obávaly nepokojů,
a my jim ještě za to budeme vděčni! )
A kvůli nepoučitelností lidí se historie pořád dokola dokolečka opakuje
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Stojí za přečtení a zamyšlení.
Vite, co je Meyrinkovo pravidlo? 😎
"Položím vám otázku, kterou dostávají studenti 1. semestru finančnictví na Sorbonně
v přednášce o politické ekonomii. Víte, jak lze legálně okrást obyvatelstvo o veškeré majetky, movité i nemovité, aniž by si všimli, že jsou okrádáni?
Většina studentů na tuto otázku poprvé nikdy nedovede odpovědět.
Odpověď je přitom jednoduchá:
Legálně lze obyvatelstvo okrást pomocí inflace, kterou rozpoutáte rozhazováním peněz
pod nějakou záminkou, v době nějaké krize. Potom stačí jenom inflaci nechat běžet a dívat se.
Neochota současných vlád zakročit proti inflaci v Evropě je součástí bouracího kladiva
Komise 300, která vydala pokyn zbavit obyvatelstvo západních zemí majetků, ale tak,
aby se lidé nechtěli bouřit.
Meyrinkovo pravidlo inflačního tunelu, ze kterého obyvatelstvo vyleze odrbané úplně o všechen majetek a úspory. Nelze ty majetky sebrat dekretem, ani znárodnit, to by vypukly nepokoje.
Ty majetky se prostě lidem odeberou legálně, tedy obrovskou inflací, kterou politici záměrně prohlubují, třeba sankcemi proti Rusku, o kterých ví dopředu moc dobře, že dopadnou právě
na vlastní lidi a prohloubí dramaticky domácí inflaci. Lidé projdou inflačním tunelem zbaveni při průchodu o veškeré své majetky a úspory.
To je tzv. Meyrinkovo pravidlo. Inflace veškeré úspory znehodnotí, celoživotní práce a dřina lidí zmizí v luftu. Všechno zdraží, což vyčerpá zdroje domácností. Na konci vyčerpání domácnosti sáhnou nakonec na své nemovitosti a začnou je masově prodávat, ale jejich cena bude klesat, protože nebude nikdo, kdo by si je mohl dovolit koupit."
A můj dovětek: pak přijde nabídka těch super bohatých elit, které úmyslně způsobily inflaci,
že odkoupí náš majetek doslova za pusinku, a my budeme rádi, protože lepší vrabec v hrsti
než holub na střeše.
To je jejich cíl, jak přijít zadarmo k dalšímu a dalšímu majetku a my budeme šťastni,
že to vůbec někdo koupil!
Tak, jak se píše výše: oberou nás o majetky, aniž by se obávaly nepokojů,
a my jim ještě za to budeme vděčni! )
A kvůli nepoučitelností lidí se historie pořád dokola dokolečka opakuje
To by mě zajímalo, jestli takové pravidlo vůbec Meyrink vyslovil, prej na Sorboně se to učí.
Spíš bych to viděla na kecy Vrábelovců z Václaváku.

Autor je Staněk - https://cs.wikipedia.org/wiki/Peter_Stan%C4%9Bk
Něco o tom ví :-) ale pak se zbláznil.
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Autor je Staněk - https://cs.wikipedia.org/wiki/Peter_Stan%C4%9Bk
Něco o tom ví :-) ale pak se zbláznil.
Tenhle Staněk?
https://voda235.webnode.cz/prof-ing-peter-stanek-csc/
https://manipulatori.cz/video-peter-stanek-a-jeho-tvrzeni-o-rusku-a-ukrajine/
Tož to je fakt k zamyšlení.

Janae.
napsal(a):
Tenhle Staněk?
https://voda235.webnode.cz/prof-ing-peter-stanek-csc/
https://manipulatori.cz/video-peter-stanek-a-jeho-tvrzeni-o-rusku-a-ukrajine/
Tož to je fakt k zamyšlení.
Jo, ale vše, co řekl na začátku tohoto bordelu, se teď ukázalo jako pravda... no tak byl u zdroje... energie, průmysl, ... tamty teorie, no, říkám, hráblo mu.
Varaxi
napsal(a):
Tyjo, koukám, že jsem se narodila ve špatné době - mohla jsem se sjet, legálně a za státní peníze. :D
Nene, jsem ráda, že se to opravdu dost omezilo; třeba takové USA, kde jedou léky proti bolesti ve velkém, jsou na tom se závislostmi mnohem hůř.
Tam je už nějakou dobu fentanylová krize (nejen).
A dostává se to i k nám...
iFauna
napsal(a):
Navrhneme při dalších změnách, zda by to nepřidali 🙂
S pozdravem
redakce webu iFauna.cz
Ještě k tomuto jednu věc: Doba není dobrá, vztahy jsou napjaté - ty reálné i ty virtuální. Myslím, že jsme tu velmi dobrá parta a že většina by dávala disliky za názor, s nímž nesouhlasí nebo je prostě obecně nesprávný. Ale nevylučuji, že by tím mohl někdo řešit i vzájemné antipatie. Vždyť zrovna zde, kde se to zvrtlo v politickou debatu, se to občas přestřelkami jen hemží.
Za mě přidávat palec dolů - NE!
rapotacka11
napsal(a):
Pamatuji jeho přednášky.
Dítě do 3 let má a potřebuje být
s mámou.
Některé i o rok déle.
Souhlas s Orionkou - tady už lze uplatnit jen pravidlo dvou minut.
Ovšem toto tvrzení neměl podložený ničím, byl to pouze jeho názor. Zato dnes máte studie z několika zemí, který běžely spoustu let a sledovaly ty děti do dospělosti a ty se jako zcela určitě mýlí. Tak jo.
Milá redakce iFAUNy. Vím, že jste zde nechtěli příspěvky, které výše dávala "leithian".
Ale sem chodí dle mě nejvíce lidí a já bych chtěla vyjádřit nesouhlas se zákazem inzerce hlodavců ke zkrmování pro plazy. A dalších a dalších pet a zároveň krmných zvířat, které se tedy budou moct inzerovat pouze jako na mazla!
fikovnice
napsal(a):
Milá redakce iFAUNy. Vím, že jste zde nechtěli příspěvky, které výše dávala "leithian".
Ale sem chodí dle mě nejvíce lidí a já bych chtěla vyjádřit nesouhlas se zákazem inzerce hlodavců ke zkrmování pro plazy. A dalších a dalších pet a zároveň krmných zvířat, které se tedy budou moct inzerovat pouze jako na mazla!
Nové heslo zabij hada, zachráníš myš.
Mládež už nám holt blbne. Maso pro psy a kočky se taky nebude smět tady inzerovat?
A co se chystá dále? Začátek jako vždy v Anglii
Stručný výtah - rozdělit města do zón, kde lze kamkoli dojít nebo dojet na kole do patnácti minut, v té zóně budete žít, na její opuštění bude třeba povolení, pohyb bude samozřejmě monitorován kamerami a AI atd., pokud svou zónu opustíte příliš často, budete platit pokutu… V Oxfordu to zatím zkusmo chystají na rok 2024.
Jj, až se tohle dostane do vyšších pater, ještě si užijeme.
https://www.youtube.com/watch?v=rUUWMK9FBko
assil
napsal(a):
Nové heslo zabij hada, zachráníš myš.
Mládež už nám holt blbne. Maso pro psy a kočky se taky nebude smět tady inzerovat?
A co se chystá dále? Začátek jako vždy v Anglii
Stručný výtah - rozdělit města do zón, kde lze kamkoli dojít nebo dojet na kole do patnácti minut, v té zóně budete žít, na její opuštění bude třeba povolení, pohyb bude samozřejmě monitorován kamerami a AI atd., pokud svou zónu opustíte příliš často, budete platit pokutu… V Oxfordu to zatím zkusmo chystají na rok 2024.
Jj, až se tohle dostane do vyšších pater, ještě si užijeme.
https://www.youtube.com/watch?v=rUUWMK9FBko
Orwell v 21. století...
A Big Brother! Všude!
fikovnice
napsal(a):
Btw, hady nemám ráda, a potkana jsem před lety chovala právě jako pet zvíře.
Takže rozhodně nehájím své zájmy, jen mi ta filozofie přijde úplně na hlavu postavená! Odháníte z vašich stránek potencionální zájemce. Nechápu...
Merkelová:
Minské dohody nebyly pro mír,
ale pro čas na vyzbrojení Ukrajiny
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/merkelova-minske-dohody-nebyly-pro-mir-ale-pro-cas-na-vyzbrojeni-ukrajiny/?fbclid=IwAR0aizTYhQgKLqWLYZkB1fuWkO0YAu6ZcHnnUF25-jKmvUbxmaSERU8Aiko
Pokud se, redakce iFAUNy, budete vůbec zabývat problematikou zákazu inzerce hlodavců (aj.) za účelem zkrmení jinými živočišnými druhy, můžu vás poprosit ještě o něco?
Opět se mi nezobrazují emotikony. Ne, že by na nich stál a padal svět. Ale dá se určit, kde je chyba? Na mé straně? Používám Mozzilu Firefox. Děkuji za případnou odpověď.
Přilepenému aktivistovi už chtěli řezat ruku,
nakonec mu v ní zůstal kus asfaltu.
Nevíte proč ho tam nenechali?
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-prilepenemu-aktivistovi-uz-chteli-rezat-ruku-nakonec-mu-v-ni-zustal-kus-asfaltu-40417203#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

rapotacka11
napsal(a):
Merkelová:
Minské dohody nebyly pro mír,
ale pro čas na vyzbrojení Ukrajiny
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/merkelova-minske-dohody-nebyly-pro-mir-ale-pro-cas-na-vyzbrojeni-ukrajiny/?fbclid=IwAR0aizTYhQgKLqWLYZkB1fuWkO0YAu6ZcHnnUF25-jKmvUbxmaSERU8Aiko
Nějak se mi to nezdá. Prolhaný je přece Putin. Jestli ona s ním nemá Merkelová nějaké techtle či mechtle.
Nebo je to fake ? ( Česky nekecá někdo ? ) Nebyl by odkaz přímo na ten rozhovor ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.152
fikovnice
napsal(a):
Pokud se, redakce iFAUNy, budete vůbec zabývat problematikou zákazu inzerce hlodavců (aj.) za účelem zkrmení jinými živočišnými druhy, můžu vás poprosit ještě o něco?
Opět se mi nezobrazují emotikony. Ne, že by na nich stál a padal svět. Ale dá se určit, kde je chyba? Na mé straně? Používám Mozzilu Firefox. Děkuji za případnou odpověď.
Emoji to nepřijímá
fikovnice
napsal(a):
Dobrý den.
Mělo by pomoci promazat cache pamět počítače.
Posíláme odkaz, který by vás měl navést ve vašem prohlížeči.
https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-vymazat-mezipamet
Kdybyste potřebovala ještě pomoci, pište případně prosím soukromou zprávu.
Děkuji a přeji krásný večer.
Admin
iFauna
napsal(a):
Dobrý den.
Mělo by pomoci promazat cache pamět počítače.
Posíláme odkaz, který by vás měl navést ve vašem prohlížeči.
https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-vymazat-mezipamet
Kdybyste potřebovala ještě pomoci, pište případně prosím soukromou zprávu.
Děkuji a přeji krásný večer.
Admin
Děkuji moc!
Pomohlo to!
No a fakt nezměníte názor stran zákazu inzerce zvířat, která jsou určena MIMO JINÉ ke zkrmení jinými živočišnými druhy?? Vždyť je to přirozený koloběh života. V přírodě by si had hlodavce stejně ulovil.
fikovnice
napsal(a):
Děkuji moc!
Pomohlo to!
No a fakt nezměníte názor stran zákazu inzerce zvířat, která jsou určena MIMO JINÉ ke zkrmení jinými živočišnými druhy?? Vždyť je to přirozený koloběh života. V přírodě by si had hlodavce stejně ulovil.
Dobrý den,
po změně majitelů neleží rozhodnutí na samotné redakci iFauny. Veškeré podněty jsem předala vedení Pet Media Group, která nyní iFaunu vlastní a ještě o tom budeme jednat.
V principu ale nejde o to, že by zkrmování myší bylo něco špatného, ale weby patřící pod PMG se tímto segmentem nezabývají. Prosím o trpělivost, jakmile bude něco nového, budu informovat v původním vláknu.
Zdraví
Šárka Štíchová
manažer webu iFauna.cz

iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
po změně majitelů neleží rozhodnutí na samotné redakci iFauny. Veškeré podněty jsem předala vedení Pet Media Group, která nyní iFaunu vlastní a ještě o tom budeme jednat.
V principu ale nejde o to, že by zkrmování myší bylo něco špatného, ale weby patřící pod PMG se tímto segmentem nezabývají. Prosím o trpělivost, jakmile bude něco nového, budu informovat v původním vláknu.
Zdraví
Šárka Štíchová
manažer webu iFauna.cz
A tak něčím se nezabývat a něco zakázat je snad rozdíl, nebo ne? Ale budeme trpěliví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.60
napsal(a):
A tak něčím se nezabývat a něco zakázat je snad rozdíl, nebo ne? Ale budeme trpěliví.
Tak proč kupovali ifaunu??? 😂 Snad si zjiatim čím se zabývá to co kupuju než z toho udělám desátý sluníčkový web stejný jak předchozí

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak proč kupovali ifaunu??? 😂 Snad si zjiatim čím se zabývá to co kupuju než z toho udělám desátý sluníčkový web stejný jak předchozí
Třeba kvůli likvidaci konkurence? I takové věci se dějí...
Koukám kupujou podobný servery ve více zemích https://petmediagroup.com/

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě by spíš zajímalo, PROČ jim to prodali.

napsal(a):
Třeba kvůli likvidaci konkurence? I takové věci se dějí...
Nebo je za tím Greta? Asi jsem už paranoidní.

assil
napsal(a):
Koukám kupujou podobný servery ve více zemích https://petmediagroup.com/
Jasně, 700 000 odběratelů každý měsíc, to už je důvod ke koupi. Ale až jim odejdou opravdoví chovatelé a zbudou jenom petkaři, budou se divit.
Nikdy by mě nenapadlo, že se něčeho takového dožiju.
Tak švédský start-up fungující 3-4 roky, to se tady máme na co těšit.
Chcete-li napsat jednomu ze dvou zakladatelů, tak prosím :D Druhýho už se mi hledat nechce
https://rocketreach.co/axel-lagercrantz-email_19547610
assil
napsal(a):
Tak švédský start-up fungující 3-4 roky, to se tady máme na co těšit.
Chcete-li napsat jednomu ze dvou zakladatelů, tak prosím :D Druhýho už se mi hledat nechce
https://rocketreach.co/axel-lagercrantz-email_19547610
Jo, založeno 2018, 7 zaměstnanců, z toho dva majitelé, jak typické, takhle se dneska vydělávají peníze
https://rocketreach.co/pet-media-group-inc-profile_b4015a87fff5609c

rapotacka11
napsal(a):
Svět se musí vyčistit,
bude radostný, šťastný, sluníčkový.
Fakt cenzura pomůže?
Určitě jo, je to vyzkoušený.
Někdy přijdou stejné situace zpátky do našeho života, aby znovu vyzkoušely, jestli jsme stále stejní jako v minulosti...
Suiside

XXX.XXX.189.172
Šrouby se utahují Veterináři zakázali v celém Česku venkovní chov drůbeže.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-veterinari-zakazali-venkovni-chov-drubeze-40417316#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.119
Ještě že andule jsou ve vyklenku a tudiz mi nemuze rict nikdo nic. Uf. A na zimu jeste za pur panelama

A ony andulky jsou drůbež?
Holubů se to netýká, tak proč andul?
Panika z nevědomosti?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím, že na tom nezáleží. Jestli věděli nebo nevěděli, co kupují. Protože si portál stejně hodlají upravit k obrazu svému.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.119
napsal(a):
Myslím, že na tom nezáleží. Jestli věděli nebo nevěděli, co kupují. Protože si portál stejně hodlají upravit k obrazu svému.
Tím chcipne a zbude jen bazos. Kde jsou ty casy kde to frcelo přes fb
Tenhle taky ...
zas přehání
https://www.facebook.com/tomio.cz/videos/845343326717948
neverend

XXX.XXX.213.247
Bůh ví co brzy budeme žrát my..😀 Prej budoucnost je ve hmyzu. 😀 Ty si měl k obědu pavouka? Ty hajzle rozmlsanej, já jen dvě mouchy.😀😀

Tak sušené červy už se pokoušeli mi vnutit. Nezchroupala jsem je.
A toto je co ? ( tedy kdo ) Ty první věty.........
https://www.youtube.com/watch?v=bjS8GTVYbak
Mýlí se ...
https://www.youtube.com/watch?v=fCTDZsAymBg
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak sušené červy už se pokoušeli mi vnutit. Nezchroupala jsem je.
A toto je co ? ( tedy kdo ) Ty první věty.........
https://www.youtube.com/watch?v=bjS8GTVYbak
Si pusťte někdy CNN a další Americká média. Tam i ministr obrany mluví celkem otevřeně o skutečné situaci na Ukrajině. Víte kolik lidí zná pravdu o válce na Ukrajině a její příčině a následkům? Nedávno jeden Admirál již ve výslužbě celkem bez ostychu v TV pronesl, že Ukrajina je jen předehra..
Člověk si musí uvědomit, že Američanům je válka kdesi na východě Evropy celkem jedno. Vždy se hledaly konflikty dostatečně vzdálené od USA a ani nyní tomu není jinak.😐 Zkrátka pokud je válka prospěšná pro USA a je dostatečně vzdálená, tak bude. Možná Orionko ve skutečnosti Rusko v blízké budoucnosti zabrání světové válce právě díky včasnému zásahu na Ukrajině. Ovšem vysvětlovat to proč a jak Fialovým tajtrdlíkům fakt nehodlám.😀 To byla reakce jen směrem k vám a vaši otevřené mysli a očím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.151
rapotacka11
napsal(a):
Mýlí se ...
https://www.youtube.com/watch?v=fCTDZsAymBg
V čem?

neverend
napsal(a):
Si pusťte někdy CNN a další Americká média. Tam i ministr obrany mluví celkem otevřeně o skutečné situaci na Ukrajině. Víte kolik lidí zná pravdu o válce na Ukrajině a její příčině a následkům? Nedávno jeden Admirál již ve výslužbě celkem bez ostychu v TV pronesl, že Ukrajina je jen předehra..
Člověk si musí uvědomit, že Američanům je válka kdesi na východě Evropy celkem jedno. Vždy se hledaly konflikty dostatečně vzdálené od USA a ani nyní tomu není jinak.😐 Zkrátka pokud je válka prospěšná pro USA a je dostatečně vzdálená, tak bude. Možná Orionko ve skutečnosti Rusko v blízké budoucnosti zabrání světové válce právě díky včasnému zásahu na Ukrajině. Ovšem vysvětlovat to proč a jak Fialovým tajtrdlíkům fakt nehodlám.😀 To byla reakce jen směrem k vám a vaši otevřené mysli a očím.
Mě jen zajímalo, kdo to je a jakou váhu má v USA. Stojí před vlajkou....a co?
Dobrý den, přinášíme slíbené vyjádření ohledně zrušení kategorie zvířat na zkrmení a souvisejících dotazů.
V prvé řadě platí, že si vážíme jakékoliv zpětné vazby a každým podnětem se i nadále budeme zabývat.
iFauna by měla být především bezpečným a funkčním prostorem, propojujícím zvířata potřebující nový domov s lidmi, kteří hledají zvířecího kamaráda, který bude členem jejich rodiny, tedy prostorem zaměřeným na domácí mazlíčky.
Dobré životní podmínky zvířat jsou pro nás velmi důležité a chceme své zkušenosti a energii zaměřit tam, kde věříme, že mohou mít nejefektivnější dopad.
Plánujeme pokračovat v úzké spolupráci s útulky a záchrannými centry a být důvěryhodným a bezpečným prostorem pro zvířata a jejich lidské rodiny.
Děkujeme a přejeme krásné svátky.
Vaše iFauna

A zohledňuje se v opěvovaném welfare fakt, že by ta zvířata-kamarádi měla/i v tom bezpečném a důvěryhodném prostoru taky co žrát?
Některým druhům opravdu granule a strouhaná mrkev nestačí - potřebují obratlovčí tělo, a někdy i živé - to je prostě příroda.

iFauna
napsal(a):
Dobrý den, přinášíme slíbené vyjádření ohledně zrušení kategorie zvířat na zkrmení a souvisejících dotazů.
V prvé řadě platí, že si vážíme jakékoliv zpětné vazby a každým podnětem se i nadále budeme zabývat.
iFauna by měla být především bezpečným a funkčním prostorem, propojujícím zvířata potřebující nový domov s lidmi, kteří hledají zvířecího kamaráda, který bude členem jejich rodiny, tedy prostorem zaměřeným na domácí mazlíčky.
Dobré životní podmínky zvířat jsou pro nás velmi důležité a chceme své zkušenosti a energii zaměřit tam, kde věříme, že mohou mít nejefektivnější dopad.
Plánujeme pokračovat v úzké spolupráci s útulky a záchrannými centry a být důvěryhodným a bezpečným prostorem pro zvířata a jejich lidské rodiny.
Děkujeme a přejeme krásné svátky.
Vaše iFauna
Takže, jestli tomu dobře rozumím, z ifauny se stane sluníčkový web, jak už to tady někdo napsal. Čili žádní hlodavci na krmení pro hady. Žádní králíci na krmení pro lidi.
Promiňte, ale tuhle formulaci jste vymysleli sami nebo je ze Švédska?

rapotacka11
napsal(a):
Ano, ano, konečně!
Už bylo na čase.
Jistě to rozšíří lidem slovní zásobu.
Budou přemýšlet jak věty formulovat,
jaká slova používat. Skvělé.
Dříve se taky často muselo číst mezi řádky.
Ale jo, lidi si zvyknou
a vůbec, bude to bezva.
No právě.

rapotacka11
napsal(a):
Češtinář to ocení.
Já spíš obdivuji, že někdo dokáže vyplodit takový bezobsažný text. Za mě je to svým způsobem umění.

Dobré životní podmínky zvířat jsou pro nás velmi důležité
propojujícím zvířata potřebující nový domov s lidmi, kteří hledají zvířecího kamaráda, který bude členem jejich rodiny, tedy prostorem zaměřeným na domácí mazlíčky.
Máte tedy pocit, že dobré životní podmínky ostatních zvířat ( prasat, ovcí, koz, skotu, drůbeže ) nejsou tak důležité ? Jen proto, že si je lidi ( většinou ) neberou do postele?
neverend

XXX.XXX.213.247
Já jsem z vás tady asi nesluníčkovatější a tak můj názor je v této věci asi jasný. Na koních jsem celkem proslulý. Dostihy a jatky, to bylo moje.. Je štěstí že na diskuzi nemůže téct krev. Pokud vztek zkracuje život, tak na koních jsem o rok připravil půlku tamního osazenstva.

rapotacka11
napsal(a):
Někdy mám pocit, že výše jmenované nechají
dožít a šlus.
Nenecháme si zaprdět planetu !
Dokonce mi přijdou sekce ovce,kozy, drůbež,včely skoro důležitější. O mazlících toho lze najít víc. A vlastně přes kozy a drůbež jsem ifaunu kdysi objevila.
Já jsem ji objevila hned, jak začala vycházet tištěná.
Hltala jsem všechno, psy, koně, kočky,
ptáky - ráda jsem četla pana Víta aj.
Prostě všechno. Ovce, kozy - rady zkušených...
jejich mizení ... hezky psala Hehe Helena,
všechno tak rychle uteklo, svět se zbláznil
a my jsme se dočkali bláznivé, pomatené doby
a jejích pomatených dětí,
no co, je to už jejich svět.
Ten náš byl zdravý. O ekologii jsme nekecali,
my jsme ekologicky žili.
má to holka vymyšlený
https://www.facebook.com/tomio.cz/videos/1200397173891236
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
má to holka vymyšlený
https://www.facebook.com/tomio.cz/videos/1200397173891236
Myšlení je zrovna obor který jí nejde.😀 Joo,pole se musí vždy nejdřív pohnojit a zorat ,aby mohlo později "rodit". Teď jsme ve fázi hnojení a na to je současná garnitura nejlepší co jsme mohli sehnat. 😀
a tohohle vola fakt někdo volí ?
https://www.facebook.com/Daniel.Docekal/videos/841790903702598

Pro orionku mám nové slovo - copywriter. Tj. ten, co poskládá spoustu písmenek do věty. Odstavce, A4, ba i celé knihy. A tyto kupy debullit vynikají tím, že jsou zcela prázdné.
Je to práce. Taky třeba kreativec. Znáte Pažouta, co mu Stašová řekla: "Pažoute, ty mi š.xxx dceru!".
A pak přišel pingl a povídá: "Co si dáte?"
Stašová: "Máte diazepam?"
To bylo z toho filmu jediné vtipné.
Už se tu neprodávají štěkanátka z množíren? Je u psů, koček, ... psáno papírový, látkový,
Canis servis, F servis nebo co to bylo za množírny inzerující zde po dlouhá desetiletí plné kamiony chcípajících psů, ti tu jsou stále?
Jsem říkala, ifauna by byla slavná a bohatá, kdyby se o tyhle ubožárny postarala. To bazoš je trapák, tam jde jen o peníze.
Tady jde o zvířata, že ano?
A za ten nápad mi zaplatíte!

Zajímavý rozhovor. Lze při něm klidně vykrajovat perníčky.
https://www.youtube.com/watch?v=0DIQfuGMT60
Kdybyste nevykrajovali perníčky, pusťte si posledních 5 minut.

Četli jste? Masakr...😢
..."Po uvolnění koronavirových opatření se v Číně zaplňují nemocnice. Čelí největšímu nárůstu výskytu koronaviru na světě. Podle čínských zdravotníků by se mohlo v příštích několika měsících nakazit až 800 milionů lidí. Několik modelů předpovídá, že by mohlo zemřít více než půl milionu lidí.
Vědci z Čínské národní zdravotnické komise nyní odhadují, že v současné době je v Číně R číslo 16. „To je opravdu vysoká úroveň přenosnosti,“ sdělil Cowling.
Dodal také, že minulou zimu se v USA počet případů zdvojnásoboval zhruba každé tři dny. V Číně se počet případů zdvojnásobuje každých několik hodin.
Epidemiolog Eric Feigl-Ding na svém twitterovém účtu zveřejnil videa se záběry z plných čínských nemocnic. Podle něj je současná situace jen začátkem následných kolabujících nemocnic.
Z postoje vládnoucí komunistické strany Číny mrazí: „Ať se nakazí, kdo potřebuje, ať zemře, kdo potřebuje,“ cituje epidemiolog postoj Pekingu ve svém tweetu.
Na záběrech jdou vidět přeplněné nemocniční chodby, na kterých jsou těla mrtvých lidí přikrytá dekami...."
https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Ministr-Valek-CR-uz-poslala-na-Ukrajinu-deset-kamionu-leciv-za-desitky-milionu-719212?fbclid=IwAR0Y-We_urmA2BgSrbprRd05ksopbzrKCV3qVgHcJ_Ldv34JtcSq_pHBvGg
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/730697/v-cesku-nejsou-potrebne-leky-vedle-sirupu-chybi-i-cipky-cim-detem-srazit-horecku.html

napsal(a):
Četli jste? Masakr...😢
..."Po uvolnění koronavirových opatření se v Číně zaplňují nemocnice. Čelí největšímu nárůstu výskytu koronaviru na světě. Podle čínských zdravotníků by se mohlo v příštích několika měsících nakazit až 800 milionů lidí. Několik modelů předpovídá, že by mohlo zemřít více než půl milionu lidí.
Vědci z Čínské národní zdravotnické komise nyní odhadují, že v současné době je v Číně R číslo 16. „To je opravdu vysoká úroveň přenosnosti,“ sdělil Cowling.
Dodal také, že minulou zimu se v USA počet případů zdvojnásoboval zhruba každé tři dny. V Číně se počet případů zdvojnásobuje každých několik hodin.
Epidemiolog Eric Feigl-Ding na svém twitterovém účtu zveřejnil videa se záběry z plných čínských nemocnic. Podle něj je současná situace jen začátkem následných kolabujících nemocnic.
Z postoje vládnoucí komunistické strany Číny mrazí: „Ať se nakazí, kdo potřebuje, ať zemře, kdo potřebuje,“ cituje epidemiolog postoj Pekingu ve svém tweetu.
Na záběrech jdou vidět přeplněné nemocniční chodby, na kterých jsou těla mrtvých lidí přikrytá dekami...."
Čínská vláda má zásadní problém. Ekonomický. Kolaps realitního trhu v podstatě odložila tím, že dotčené obrovské podniky zasanovala. Náklady na nulový kovid byly ale obrovské a to tak, že dlouhodobě neudržitelné
k tomu přidejte ty protesty, které začaly kvůli lidem, co uhořeli, protože byli zavření v baráku v katanténě, a přehouply se v masivní protivládní protesty
takže využili situace a zero kovid změkčili s tím, že a) možná to bude ekonomicky udržitelné b) pokud to bude průser, můžou to hodit na někoho jiného, = protestující. něco na způsob vy jste to tak chtěli.
napsal(a):
Četli jste? Masakr...😢
Důsledek politiky nulového covidu a zřejmě nefunkčních vakcín. Ostatně to samý jsme tu po tom prvotním lockdownu měli taky, best in covid kdo si pamatuje, jen holt v miliardový Číně a v těch jejich mnohamilionových městech je to v jiným měřítku.

a jak to je teď s cestováním, když tam mají takové haló, naše vláda zakázala vstup od tam?
napsal(a):
a jak to je teď s cestováním, když tam mají takové haló, naše vláda zakázala vstup od tam?
http://cz.china-embassy.gov.cn/cze/lsyw/202108/t20210826_9013896.htm
A více info tady, navíc i píšou, že po příletu je nutná karanténa + ty sledovací aplikace, myslím, že nikdo příčetný by tam ani nejel
https://www.mzv.cz/beijing/cz/konzularni_informace/aktuality/povinnost_hlaseni_navratu_do_ceske.html
Tak četli jste doufám dneska a těšíte se na nové příští zítřky.
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/116668/prijdou-vam-energie-drahe-v-bruselu-maji-asi-jiny-nazor.html?utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

napsal(a):
Grýn dýl :D
Větrníky? Pozor, pozor, to už brzy bude přežitek.
https://youtu.be/d_-0IsO-8Ps

Ache
napsal(a):
Větrníky? Pozor, pozor, to už brzy bude přežitek.
https://youtu.be/d_-0IsO-8Ps
Jen aby do té doby nevytvořily ze střední Evropy Saharu.
neverend

XXX.XXX.153.84
Dneska koukám na ČT a vy jste dostali tank? Jeden teda.. Předem se omlouvám,ale ta švejkárna kolem toho v televizi mě pobavila. Ještě ke všemu starýho Leoparda sotva konkurujícího T72. Nejdřív vám poškou starý máslo a teď starý tank. A vaši představitelé si ani neuvědomují jaký jsou šašci. Kdyby raději drželi hubu a moc to netroubili do světa. Jeden tank.. Putin se zblázní strachy.

neverend
napsal(a):
Dneska koukám na ČT a vy jste dostali tank? Jeden teda.. Předem se omlouvám,ale ta švejkárna kolem toho v televizi mě pobavila. Ještě ke všemu starýho Leoparda sotva konkurujícího T72. Nejdřív vám poškou starý máslo a teď starý tank. A vaši představitelé si ani neuvědomují jaký jsou šašci. Kdyby raději drželi hubu a moc to netroubili do světa. Jeden tank.. Putin se zblázní strachy.
Ten přijde na Smíchov. Místo růžového T34 (?).
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ten přijde na Smíchov. Místo růžového T34 (?).
Na modro-žluto by být nemohl?

neverend
napsal(a):
Na modro-žluto by být nemohl?
On už D. Černý něco patřičného vymyslí.
stojí za to si to poslechnout ¨
https://youtu.be/r5wHrqwHllU
Jen pro zajímavost, a stočím téma zase od politiky. Jak už to u mě bývá, opět před svátky "veselo". Mám po dalším šíleném zákroku (zákrocích) se zubem. Došlo u mě k fraktuře dolní šestky, včetně kořenu. Dost děsivý tříhodinový zákrok, dr. mi snášel nejen dáseň, ale i kost. Skalpelem a kyretami, skoro jsem omdlívala bolestí... Návštěvy u dr. byly zatím dvě, uprosila jsem jej skoro na kolenou, ať zkusí přece jen zachránit kořeny.
A teď se dostávám k meritu věci: V hubě mám asi šest stehů a IHNED nasadit ATB! To mi opakovaně zdůrazňovala i přednostka Stomatol. kliniky, která mi stále volala a volá. No jo, já bych ráda...ale v tomto státě nejsou už ani základní antibiotika!!! Dr. mi řekl, že u mě mají obavy ze sepse a že ATB nasadit musím!!! Nakonec kámoška úplně náhodně sehnala poslední balení Augmentinu na periferii Brna. Jinak nemají ani v nemocničních lékárnách. Tak to sem píšu, ani ne tak kvůli těm hrozným bolestem, které stále trvají, ale abych se vypsala z frustrace, že chybí základní léky.
Např. v Polsku a dalších okolních státech prý léky jsou, tak to poněkud nechápu...
Nakonec kámoška úplně náhodně sehnala poslední balení Augmentinu na periferii Brna. Jinak nemají ani v nemocničních lékárnách. Tak to sem píšu, ani ne tak kvůli těm hrozným bolestem, které stále trvají, ale abych se vypsala z frustrace, že chybí základní léky.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Jen pro zajímavost, a stočím téma zase od politiky. Jak už to u mě bývá, opět před svátky "veselo". Mám po dalším šíleném zákroku (zákrocích) se zubem. Došlo u mě k fraktuře dolní šestky, včetně kořenu. Dost děsivý tříhodinový zákrok, dr. mi snášel nejen dáseň, ale i kost. Skalpelem a kyretami, skoro jsem omdlívala bolestí... Návštěvy u dr. byly zatím dvě, uprosila jsem jej skoro na kolenou, ať zkusí přece jen zachránit kořeny.
A teď se dostávám k meritu věci: V hubě mám asi šest stehů a IHNED nasadit ATB! To mi opakovaně zdůrazňovala i přednostka Stomatol. kliniky, která mi stále volala a volá. No jo, já bych ráda...ale v tomto státě nejsou už ani základní antibiotika!!! Dr. mi řekl, že u mě mají obavy ze sepse a že ATB nasadit musím!!! Nakonec kámoška úplně náhodně sehnala poslední balení Augmentinu na periferii Brna. Jinak nemají ani v nemocničních lékárnách. Tak to sem píšu, ani ne tak kvůli těm hrozným bolestem, které stále trvají, ale abych se vypsala z frustrace, že chybí základní léky.
Např. v Polsku a dalších okolních státech prý léky jsou, tak to poněkud nechápu...
Víte Fíkovnice, dopady té katastrofy co vznikla na východě jsem si dobře vědom již od začátku. Někteří zde také tuší a tušili a že "trpět s Ukrajinou"byla doteď jen slova. Nyní přechází v realitu. A jsem zvědavý, který omezenec mi napíše, že antibiotika nesouvisí s válkou.😀😀 Ten bohužel nic nepochopil a má hlavu jen na to, aby mu nepršelo do krku.😀 Válka musí skončit do léta. V opačném případě teprve uvidíme co to znamená trpět.😐 Dotkne se to všech odvětví, protože zkrátka východ bude nefunkční a my odtamtud obchodovali nejen plyn,ale mnoho dalšího zboží. Váznout bude zkrátka mnoho druhů zboží, služeb a bůh ví čeho ještě.
Válka pro nás právě začíná. Válka kterou nikdo nevyhlásil, ani nás nikdo nenapadl, nikdo nám nevyhrožoval a přesto válka a vše co k ní patří. Tak snad jste na ni všichni připraveni nejen slovně.🙂

Zase jste si přišel pofňukat a pohodit něco jakobyvěštění, která jste posbíral ve veřejném mediálním prostoru?
Válku na Ukrajině zahájilo Rusko 24.2.2022 sprostým a bezprecedentním napadením sousedního státu.
Jsme součástí NATO a podporujeme Ukrajinu - tedy jsme ve válce, účastníme se.
ČR jako samostatný stát podporuje Ukrajinu i mimo své závazky v NATO - tedy jsme ve válce, účastníme se.
Mnoho lidí v ČR podporuje (personálně, finančně, materiálně) ukrajinské vojáky a civilisty - účastní se (včetně mne).
Co děláte vy - mimo kňourání a prezentování rádobyprofesionálních "odborných" útržků, které jsou ale veřejně dostupné i v mainstreamových médiích?
Povídejte.....
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Zase jste si přišel pofňukat a pohodit něco jakobyvěštění, která jste posbíral ve veřejném mediálním prostoru?
Válku na Ukrajině zahájilo Rusko 24.2.2022 sprostým a bezprecedentním napadením sousedního státu.
ČR jako samostatný stát podporuje Ukrajinu i mimo své závazky v NATO - tedy jsme ve válce, účastníme se.
Mnoho lidí v ČR podporuje (personálně, finančně, materiálně) ukrajinské vojáky a civilisty - účastní se (včetně mne).
Co děláte vy - mimo kňourání a prezentování rádobyprofesionálních "odborných" útržků, které jsou ale veřejně dostupné i v mainstreamových médiích?
Povídejte.....
Na vás Repto je škoda munice.😀😀 Když něco nechcete vidět, tak to prostě nevidíte,že? Trochu pštros.😀😀
Čili když někomu dám pěstí je to vždy útok? 😀 Fakt? Nic co se dělo předtím vás nezajímá? Chtěla vstoupit Ukrajina do NATO nebo NATO na Ukrajinu? A proč tam chtělo? Snad nevěříte těm pohádkám o svobodě a demokracii? 😀 Je tolik zemí které jsou zmítány konflikty a ona ta Ukrajina je nejdůležitější na světě a je třeba ji srovnat se zemí, pardon osvobodit.😀
Repto,vy tomu opravdu věříte,že Putin chtěl táhnout na Evropu a Ukrajina je překážkou či za nás bojuje? 😀😀 Že nejste tak hloupá,že ne? 😀😀

neverende, je spíše chybou automaticky předpokládat, že protějšek v diskuzi oplývá shodnými vlastnostmi, inteligencí, empatií či ve vašem případě naivitou na stejné úrovni, jako to máte vy.
Nepředpokládám, že russáci přejdou přes Ukrajinu dál na západ. Jsou slabí a nepříliš schopní už pár km za hranicemi své "velké matičky"...
Je úplně tedy zbytečné mi obavy z napadení ČR rádobyvtipně podsouvat...haha
Naopak pevně věřím tomu, že Ukrajina jako suverénní stát klidně o vstup do NATO či EU žádat může svobodně jako každý jiný uchazeč.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
A já měla snahu téma stočit aspoň trochu od politiky...
Politika je prodloužená ruka byznysu a farma-průmysl je byznys.🙂 Čili vše se točí kolem politiky a potažmo byznysu.😐
Jinak jako obvykle vám moc moc přeji uzdravení a jsem smutný,že zrovna vy máte taková trápení.😐 Opravdu se ale netrapte našimi politickými "diskuzemi". Ve skutečnosti v žádném případě necítím (alespoň já tedy) k nikomu tady nějakou zášť kvůli jinému pohledu na věc.🙂 Proč taky? 🙂 Vždyť jestli bude nová studená válka, tak bude a my se jen povezem. A byla byste překvapená kolik podporovatelů Ukrajiny otočí kabát po větru jen z důvodu sobě prospěšných. Takový Petr Pavel by byl jak kordule.😀😀

fikovnice
napsal(a):
Moc nechápu, v Brně není pro takovéto zákroky oddělení v nemocnici, kde by zákrok udělali v celkové anestezii? Kamarád byl na jednodušším zákroku v nemocnici.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
neverende, je spíše chybou automaticky předpokládat, že protějšek v diskuzi oplývá shodnými vlastnostmi, inteligencí, empatií či ve vašem případě naivitou na stejné úrovni, jako to máte vy.
Nepředpokládám, že russáci přejdou přes Ukrajinu dál na západ. Jsou slabí a nepříliš schopní už pár km za hranicemi své "velké matičky"...
Je úplně tedy zbytečné mi obavy z napadení ČR rádobyvtipně podsouvat...haha
Naopak pevně věřím tomu, že Ukrajina jako suverénní stát klidně o vstup do NATO či EU žádat může svobodně jako každý jiný uchazeč.
A on východ Ukrajiny chtěl do NATO? 😀 A samozvaná Ukrajinská vláda má jaký mandát? Myslíte ten se zastrašováním opozice smrtí jejich a jejich dětí? 😐 Majdan a antimajdan na východě. A co teď získala Ukrajina? Znepřátelená velmoc za hranicemi, zničená zem, členství v NATO tak leda snem a EU členství tak možná za padesát let.😐 Eskalace konfliktu v dalších zemích je na spadnutí a konec v nedohlednu. Hezký, to za to fakt stojí tahle hloupost.😐 Pro mě by byl signálem jen přímý útok či alespoň vyhrožování ze strany Ruska členskému státu NATO. Ukrajina není členem a ani se svým "stavem" nemůže být. Rusko dosáhlo svého a zbytečně tam už umírají lidé na obou stranách.😐 Mimochodem hned jak uvidím na bojišti jisté ruské zbraně, tak pak teprve budu souhlasit, že Rusko je slabé a vyčerpané.😀 Rusko je totiž tak slabé, že celé NATO se bojí tam strčit nos a i bezletovou zónu odmítlo zřídit.😀 Tak slabé je to Rusko..😀 Tak trochu myslete místo čtení těch blábolů na "novinkách".😀
fikovnice
napsal(a):
A já měla snahu téma stočit aspoň trochu od politiky...
Jedná se o tom, jak plánované příplatky za nadstandard zlegalizovat.
Doposud totiž jejich zavedení bránila Listina základních práv a svobod.
Ta jednoznačně říká, že má každý právo na bezplatnou zdravotní péči
– a to za podmínek, které stanoví zákon.
Podle Policara je proto na čase uvažovat o její novelizaci."
Válek tiše sepisuje, zač si pacient připlatí.
Už ke čtyřiceti častým diagnozám mají experti manuál
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/ministr-zdravotnictvi-valek-nadstandardy-komercni-pripojisteni-pacient-priplati.A221227_200720_ln_domov_vag?utm_source=facebook&utm_medium=sharecm
napsal(a):
Moc nechápu, v Brně není pro takovéto zákroky oddělení v nemocnici, kde by zákrok udělali v celkové anestezii? Kamarád byl na jednodušším zákroku v nemocnici.
No, popravdě z CA já mám celkem obavy. Po fraktuře zubu se nevědělo, kam až lomná linie sahá. RTG to úplně neodhalil. Pak už dr. jen snášel gingivu a kost níž a níž - bylo to prasklý až na kořen. Blbý je, že mám dobraná ATB a bolí to jak čert!
napsal(a):
Jinak jak jsem už mnohokrát psala, já svému zubaři plně důvěřuji. Možná kdybych mu řekla, že chci zákrok v nemocnici, vypsal by mi žádanku... Je ale také pravda, že tentokrát jsem mu v průběhu zákroku 3x říkala o dopíchnutí lokálního anestetika, prostě mi nefungovalo. Pak jsem mu řekla rovnou o mandibulárku a světe div se - ani ta bolest neutlumila. Je to trápení se zuby...

fikovnice
napsal(a):
Jinak jak jsem už mnohokrát psala, já svému zubaři plně důvěřuji. Možná kdybych mu řekla, že chci zákrok v nemocnici, vypsal by mi žádanku... Je ale také pravda, že tentokrát jsem mu v průběhu zákroku 3x říkala o dopíchnutí lokálního anestetika, prostě mi nefungovalo. Pak jsem mu řekla rovnou o mandibulárku a světe div se - ani ta bolest neutlumila. Je to trápení se zuby...
Už jsem to taky psala - trhání zanícené osmičky. Od té doby můžu směle potvrdit, že lokální anestézie nefunguje.
napsal(a):
Už jsem to taky psala - trhání zanícené osmičky. Od té doby můžu směle potvrdit, že lokální anestézie nefunguje.
Já tam ale neměla zánět. Ono mandibulárka je trochu sázka do loterie. Někdy mi sedne, někdy ne. Tentokrát ne. Jindy mi drží třeba 6 hodin...
fikovnice
napsal(a):
Já tam ale neměla zánět. Ono mandibulárka je trochu sázka do loterie. Někdy mi sedne, někdy ne. Tentokrát ne. Jindy mi drží třeba 6 hodin...
Měla jsem na mysli, že umět píchnout dobře mandibulárku je kumšt + se přidávají další faktory, jestli anestézie dobře sedne nebo ne.
napsal(a):
Četli jste? Masakr...😢
Vzpomínáš/vzpomínáte na úplný začátek COVIDu? Tehdy byla v médiích videa, jak lidi z plného vědomí padnou na zem jak podťatí. Pak se ukázalo, že šlo o podvrhy, resp. nešlo o lidi nakažené koronavirem.
"Z postoje vládnoucí komunistické strany Číny mrazí: „Ať se nakazí, kdo potřebuje, ať zemře, kdo potřebuje,“ cituje epidemiolog postoj Pekingu ve svém tweetu.
V Číně je bohužel možné téměř vše , ale že by zrovna oni si nechali epidemii takto rozjet, že by dovolili, aby se pro ně nelichotivé záběry dostaly do světa...tomu se nějak zdráhám uvěřit.

V Číně je bohužel možné téměř vše
V Číně téměř, na internetu úplně !

Osvěžující J. K., to i Fíkovnici přestanou bolet zuby :
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-Keller-je-prekvapen-ze-jsme-se-vubec-dozili-letosnich-Vanoc-U-Fialy-pochybuje-o-soudnosti-724057
napsal(a):
Osvěžující J. K., to i Fíkovnici přestanou bolet zuby :
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-Keller-je-prekvapen-ze-jsme-se-vubec-dozili-letosnich-Vanoc-U-Fialy-pochybuje-o-soudnosti-724057
...ale že to teda dnes bolí pekelně...

napsal(a):
Kotys, též vám přeji pěkný adventní čas.
Jen taková vsuvka:
"...rozdělování společnosti a další destrukce díky špatné politice, prospěch ekonomický pro dodavatelské země a ztráty zemí odběratelských, které si nemohou diktovat vůbec nic, následné bohatnutí na straně jedné a chudnutí na straně druhé" - tyto procesy probíhají po celou lidskou historii, nic ve zlém ani nic nového.
Pokud je ale vše OK, ať si myslí kdokoliv cokoliv, není třeba přece nic řešit, ne?
Jen příklad: Když vašemu sousedovi do domu vpadne horda násilníků, všechno ničí a chovají se tam jako doma, protože tvrdí, že je to jejich dům, pomůžete sousedovi v těžké chvíli?
Nebo nebudete stranit ani jemu ani agresivní hordě, abyste nepodporovala konflikt, a spíš začnete naopak nestranně pomáhat jak jemu, tak i primitivní hordě, co se mu domů nastěhovala?
Kdo vás pak přizabije dřív - soused nebo agresivní horda?
Čemu svou nestranností prospějete, když jejím následkem bude vaše smrt a zabrání i vašeho domu?
Filosofie je krásná věc, ale uvádět ji do praxe bývá někdy v podstatě nemožné
Repto děkuji, prokousala jsem se diskuzí k této reakci, advent minul, svátky taky, mám čas na odpověď.
Pokud s vámi nebo kýmkoli jiným nesouzní, je to v pořádku.
Tyto procesy probíhají i v rámci změn v územních uspořádáních v celé lidské historii. Nic ve zlém, ani nic nového.
Vaše přirovnání je váš způsob vnímání, pokud se oprostíte od konceptů a emocí, je to stále stejné, co svět světem stojí. Charakteristická nemoc společenství lidí. A tragikomické je to, že každý jedinec, rvavostí uchvácený, by si přál být absolutně chráněn před rvavostí lidí jiných. A všichni mají pocit, že jsou morální. Všichni se rvou přece za pravdu. Tu svou..
Nestojíte-li na neutrálním stanovisku, nemůže být správný žádný posudek. Vždy budete pod vlivem vědomí já, svého smyslu pro službu osobnosti a vnějších dojmů, které si každý jedinec vykládá v souladu se svou zkušeností a nastavením. Nevnímáte, že budete v konečném důsledku a v globálním měřítku jen přispívat k pnutí, vedoucímu k dalším konfliktům.
Pravdu “v pojmech” vidí každý jinak. Pod vlivem zvnějšku nabytých, často subjektivně zprostředkovaných dojmů se zachová váš sympatizant stejně jako vámi označovaný agresor, možná jiným způsobem, ale se stejným důsledkem a bude vám to připadat v pořádku, pokud vám k tomu postaví vhodné kulisy…a bude to třeba dostatečně daleko…
Pravda je jen zrcadlo a není černá ani bílá. Pokud to nepojmete, jste stále jen nástroj té které ideologie, v jejíž bublině se nacházíte.
A také oběť vykonstruovaného strachu.
Filozofie je pro toho, kdo se chce posunout jinam a ne opakovat stále stejné chyby.
Násilí plodí násilí. A zjevně nejsme stále tak daleko, abychom to pochopili, hledali cestu a vymanili se z toho.
Je zbytečné ukazovat, sám si každý musí najít, chtít pochopit a realizovat. Jinak bude stále hledat hůl.
MUDr. S. Peková - 2. část.
https://www.youtube.com/watch?v=1lrD25Ms4pY

napsal(a):
Povídejte.....
Černochová bojuje tankem na klíček na psacím stole a svými "miláčky" na střelnici. A taky infantilními culíky v tričku s vulgárním nápisem. A nesmyslně utápí naše peníze v zabíjení na Ukrajině.
Ze svého nedala nic, jen si hraje na vojandu.

A když nahlédnete do diskuzí na Seznamu, nevesele v naší republice bují fašismus s požehnáním státních orgánů.

Kotys, pokud - hypoteticky - si část občanů suverénního státu ČR, žijící toho času v oblasti bývalých Sudet, rozhodne projevovat hlasitě svůj názor a přát si veřejně připojení k Německu (nešť, ale jako příklad dobré), Německo vzápětí zahájí speciální vojenskou operaci a jeho armádní jednotky překročí hranice ČR, kde zbraněmi likvidují infrastrukturu, zabíjejí civilisty, mučí děti, oběti z řad domácího obyvatelstva pohřbívají v hromadných hrobech, a německé rakety dopadají i na Prahu - pořád pak ještě zastáváte názor, že ozbrojená i jiná možná pomoc spojenců ČR proti bezprecedentnímu agresorovi je neakceptovatelné násilí, které přece nic neřeší?
Kolik pravd proboha v takové situaci vidíte?
Furt se jim něco nelíbí.
https://www.youtube.com/watch?v=0vN-Fcgci4Y
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.153
napsal(a):
Černochová bojuje tankem na klíček na psacím stole a svými "miláčky" na střelnici. A taky infantilními culíky v tričku s vulgárním nápisem. A nesmyslně utápí naše peníze v zabíjení na Ukrajině.
Ze svého nedala nic, jen si hraje na vojandu.
Ta sebranka by měla letět z okna jako kdysi, kdy už se dočkáme?

napsal(a):
A když nahlédnete do diskuzí na Seznamu, nevesele v naší republice bují fašismus s požehnáním státních orgánů.
Nejen na Seznamu. Na FB je německých nacistických skupin několik a když to nahlásíte, přijde vyjádření, že nic nenašli. Zatímco když je nahlášena nějaká pejskařská skupina, tak se náhodou přijde na to, že se tam nabízejí k prodeji zvířata a je hned zablokováno. Svět se fakt v pr@el obrací.

Pohlazení pro duši ❤️.
https://youtu.be/ldzEcmoQi4o
Doroh

XXX.XXX.7.107
koronavirus - zas Itálíe, no nazdar
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-letadlo-v-italii-bylo-plne-nakazenych-cinanu-40418584#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=3BAmPnxihz6-202212291801&dop_id=40418584&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest205_redesign_feedu_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

napsal(a):
Kotys, pokud - hypoteticky - si část občanů suverénního státu ČR, žijící toho času v oblasti bývalých Sudet, rozhodne projevovat hlasitě svůj názor a přát si veřejně připojení k Německu (nešť, ale jako příklad dobré), Německo vzápětí zahájí speciální vojenskou operaci a jeho armádní jednotky překročí hranice ČR, kde zbraněmi likvidují infrastrukturu, zabíjejí civilisty, mučí děti, oběti z řad domácího obyvatelstva pohřbívají v hromadných hrobech, a německé rakety dopadají i na Prahu - pořád pak ještě zastáváte názor, že ozbrojená i jiná možná pomoc spojenců ČR proti bezprecedentnímu agresorovi je neakceptovatelné násilí, které přece nic neřeší?
Sudety jsou velmi oblíbené téma pro srovnání. Když se seznámíte se situací v Sudetech před 2. sv., tak zjistíte, že Němci tam stále byli privilegovanou skupinou, nikdo jim nezakázal jazyk, měli německé školy, základní i střední, měli zastupitelstva, měli starosty..... A jestli někdo někoho pronásledoval a řezal, tak to byli Němci vůči Čechům. Nikdo jim nevykládal, že Češi chtějí ČSR jako "stakan" čistou.
A historicky to byla česká území, která patřila do vzniklé Československé republiky. A Němci se nemohli smířit s tím, že už nebudou nadřazeni Čechům.
Kdyby Slovensko zakázalo na jihu Maďarům maďarštinu - to byste viděli ten mazec.
A na té Ukrajině je to složitější o to, co nevím ani já, ani vy. Ale něco o tom ví v Americe, něco o tom ví Merklová, něco o tom ví ti informovanější, než jsme my.
A nikdo mě nepřesvědčí, že je třeba bojovat "do posledního Ukrajince".

napsal(a):
Nejen na Seznamu. Na FB je německých nacistických skupin několik a když to nahlásíte, přijde vyjádření, že nic nenašli. Zatímco když je nahlášena nějaká pejskařská skupina, tak se náhodou přijde na to, že se tam nabízejí k prodeji zvířata a je hned zablokováno. Svět se fakt v pr@el obrací.
Asi máte pravdu, já na FB nechodím. Jenomže já jsem nemluvila o německých skupinách, ale o českých fašizujících se jednotlivcích ( zatím ). On žádný národ není vůči fašizmu imunní.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Repto tam jde přeci o úplně něco jiného..NATO skrze Ukrajinu hledalo cestu jak se co nejvíc přiblížit Rusku k hranicím. NATO několikrát slibovalo, že se nebude rozšiřovat dál na východ a nedodrželo to nikdy.
Kdyby Ukrajina ležela např. v Africe,tak po ní ani pes neštěkne.🙂 Že nám zrovna ta Ukrajina a její svoboda tolik ležela v hlavě? Je tolik jiných států s daleko horšími podmínkami a ani by se kvůli jejich situaci neriskovala WW3 a přesto je ta Ukrajina takový chudáček..🙂 Je to bohužel tak Repto, že skrze Ukrajinu se bojuje s Ruskem. Putin válku nechtěl, ale tlačili jsme příliš. Normální zcela předpokládatelné chování velmoci.
Válka je jen pokračování politiky jinými prostředky. Rusko dávno dosáhlo svého cíle a část Ukrajiny dostane.Vsaďte se o cokoli chcete. Jak si USA vzpomene,že už válka skončí, tak skončí a Ukrajiny se na to ptát nebude.🙂 Uvidíte...
Tak dnes diskutuji s kamarádkou problém nedostatku léků... Nejsou ani v Německu - tam zas chybí jiné...např. pantoprazol, omeprazol,...
Důvod - změna geopolitické situace; většina léků se dnes vyrábí v Indii nebo v Číně. I COVID samozřejmě udělal své. Jsou problémy s transportem léků...mimo jiné.
fikovnice
napsal(a):
Tak dnes diskutuji s kamarádkou problém nedostatku léků... Nejsou ani v Německu - tam zas chybí jiné...např. pantoprazol, omeprazol,...
Důvod - změna geopolitické situace; většina léků se dnes vyrábí v Indii nebo v Číně. I COVID samozřejmě udělal své. Jsou problémy s transportem léků...mimo jiné.
Tedy - primárně důvodem NENÍ válka na UA.
neverend
napsal(a):
Repto tam jde přeci o úplně něco jiného..NATO skrze Ukrajinu hledalo cestu jak se co nejvíc přiblížit Rusku k hranicím. NATO několikrát slibovalo, že se nebude rozšiřovat dál na východ a nedodrželo to nikdy.
Kdyby Ukrajina ležela např. v Africe,tak po ní ani pes neštěkne.🙂 Že nám zrovna ta Ukrajina a její svoboda tolik ležela v hlavě? Je tolik jiných států s daleko horšími podmínkami a ani by se kvůli jejich situaci neriskovala WW3 a přesto je ta Ukrajina takový chudáček..🙂 Je to bohužel tak Repto, že skrze Ukrajinu se bojuje s Ruskem. Putin válku nechtěl, ale tlačili jsme příliš. Normální zcela předpokládatelné chování velmoci.
Válka je jen pokračování politiky jinými prostředky. Rusko dávno dosáhlo svého cíle a část Ukrajiny dostane.Vsaďte se o cokoli chcete. Jak si USA vzpomene,že už válka skončí, tak skončí a Ukrajiny se na to ptát nebude.🙂 Uvidíte...
"Putin válku nechtěl, ale tlačili jsme příliš."
Víte, že se snažím diskutovat vždy slušně...ale toto nemyslíte vážně, že ne?
I kdyby nakrásně v tom byly jakékoli zájmy NATO, to opravňuje Putina zahájit vojenskou operaci (= VÁLKU) vůči samostatnému svrchovanému státu?!
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
I kdyby nakrásně v tom byly jakékoli zájmy NATO, to opravňuje Putina zahájit vojenskou operaci (= VÁLKU) vůči samostatnému svrchovanému státu?!
😀😀😀😀 Vy věříte v politice velmocí na právo?😀😀😀 Fíkovniceeee😀😀😀 USA nikdy nevkročilo na cizí území svrchovaného státu? Jeho letectvo a dělostřelectvo nebombardovalo civilisty? Tady Fíkovnice platí právo silnějšího. Nad tímhle nesmíte přemýšlet jako obyčejná a milá Fíkovnice. Tak vůdci nepřemýšlí a je jedno v které mocnosti na světě jsou.Ničeho není tolik jako lidí a je to snadno obnovitelný zdroj.😐 Nesmí vám ale dojít v půlce války, to jste potom prohrála.😀 Nějak pořád nechápu, proč pořád lidi nějak pobuřuje akce Ruska proti Ukrajině a třeba Irák jako by nic? To je přeci stejný,ne? I Afghanistan a mnoho dalších bylo stejné. Tedy nebylo, za Ukrajinou stojí celé NATO a USA.

fikovnice
napsal(a):
Tedy - primárně důvodem NENÍ válka na UA.
nedostatek byl uz nez zacala valka na UA.
presun do Indie a Ciny je fakt -v evrope firmy nebyly schopny -nebo nechteli -plnit mj. "zelene" normy .
proto prestehovaly vyrobu

fikovnice
napsal(a):
Fíkovnice, opravdu jste nikde nazaslechla o tom, že Putin jenom předešel v útoku Ukrajinu ( NATO) ?
Mluvil o tom Paul Roberts, něco zmínila Merklová.......Myslíte si fakt, že když USA mají CIA, že Rusko nemá reciproční výzvědné služby ? Že mají jen Pata a Mata, co řádili v ČR ?
Pořád tu někdo vtlouká do hlav, že Putiun je celý Hitler......To jste nikdy neviděli Hitlerovy projevy plné řevu a hajlování. Neviděli jste Putinovy projevy od půlky února. Jen opakujete. Neměl vstoupit - zaútočit na Ukrajinu ! Ale co když musel? Co když nemohl déle čekat?
Když se dnes dozvídáme, že "západ" - budeme mu tak říkat, valil na Ukrajinu zbraně dávno před Putinovým útokem - což odporuje všem mezinárodním úmluvám, protože dodával zbraně do občanské války - ostatně jako i jinde ve světě !
V té válce vůbec nejde o Ukrajinu. V té válce jde o rozparcelování Ruska ! Nakonec už o tom mluvila i Madeleine Albrightová v roce 1,2, t.j. před lety.
Všechno je to jen velké divadlo, stejně jako výcvik ukrajinských vojáků se schválením Parlamentem. Když už tu byli měsíc před tím - se povídá kolem Libavé.
Už mě to nebaví - jen se opakuji.

napsal(a):
nedostatek byl uz nez zacala valka na UA.
presun do Indie a Ciny je fakt -v evrope firmy nebyly schopny -nebo nechteli -plnit mj. "zelene" normy .
proto prestehovaly vyrobu
Jak pitomci stěhujeme všechnu výrobu do Asie - je to levnější. Pak stačí, když Asie
( jedno jestli Indie nebo Čína ) nevyrobí, nedodá a celý vyspělý "západ" je nahraný.
Neměli už by konečně ti evropští paňáci jít od toho ?
A zničit ( ochromit ) zezelenat Evropu, která produkuje jen malý dílek nezeleného hnusu, to má nějaký význam? V Holandsku vybijí krávy a budou dovážet mléko a hovězí přes půl světa z Argentiny ? Asi v Argentině krávy neprdí! Nebo "oplotíme" atmosféru nad Evropou? Nebo celá zeměkoule nemá jednu atmosféru?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jak pitomci stěhujeme všechnu výrobu do Asie - je to levnější. Pak stačí, když Asie
( jedno jestli Indie nebo Čína ) nevyrobí, nedodá a celý vyspělý "západ" je nahraný.
A zničit ( ochromit ) zezelenat Evropu, která produkuje jen malý dílek nezeleného hnusu, to má nějaký význam? V Holandsku vybijí krávy a budou dovážet mléko a hovězí přes půl světa z Argentiny ? Asi v Argentině krávy neprdí! Nebo "oplotíme" atmosféru nad Evropou? Nebo celá zeměkoule nemá jednu atmosféru?
Evropě se nechce "tahat" a zatím to vycházelo.😀 Nyní se časy změní..🙂 Teprve se probouzíme ze "zeleného" snu do tvrdé reality. Zjišťujeme co všechno už nemáme a co teprve nebudeme mít. Ve své podstatě jsme doteď "obírali" chudší svět a na jejich chudobě stavěli svůj blahobyt. Podle mého to Evropa nezvládne a nejdřív dojde k obrovskému propadu a potom teprve k návratu k výrobě a hospodářství uvnitř Evropských států. Změny to budou obrovské a proto je třeba se připravit.

https://www.o2tv.cz/tv/porad/34784921/prehrat/
Mám lepší nápad, komu jde pustit televize zpětně, včera v 9,15 :-))
napsal(a):
Asi není jedno jestli Čína nebo Indie, poslouchala jsem nějakého odborníka a prý dokud byla většina výroby v Číně, bylo vše OK, ale kvůli covidu se toho dost přestěhovalo do Indie a tam mají problémy s kvalitou, takže každou chvíli kontroly zastaví výrobu. I bych tomu věřila, Čína když chce, umí vyrábět kvalitně dost.

fikovnice
napsal(a):
Když už se z toho stalo politické vlákno, z čehož radost nemám, tak co vy a volba prezidenta/prezidentky? Také se tu "rozhádáme"?
Nebo si chcete nechat svého favorita pro sebe a nesvěřovat se?
Jen citát :
K volbám nakonec půjdu, i když se čím dál více domnívám, že by naší zemi slušelo, pokud by obsazování funkce prezidenta na nějakou dobu pozastavila. Přiznali bychom tím sami sobě, že je v podstatě pokrytectvím slavnostně volit hlavu státu, který postrádá ekonomickou, politickou, diplomatickou i vojenskou suverenitu. K volbám půjdu jen proto, abych si nemusel vyčítat, že nesu také svoji miliontinu viny za to, že se na Hrad dostane buď muž, který je schopen vydávat nestydatost a hroší kůži za mimořádnou psychickou odolnost, anebo žena, která zatím stihla jen neosvědčit se v řadě nižších funkcí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.62
Kdopak narážel na patrnou účelovost threadu, zastrašování a splnění tohoto účelu? Já si to totiž myslím také!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.119
fikovnice
napsal(a):
Když už se z toho stalo politické vlákno, z čehož radost nemám, tak co vy a volba prezidenta/prezidentky? Také se tu "rozhádáme"?
Hele klidně se priznam. V prvním kole Středulu. Důvodů mám víc ale hodim ten nejblbejsi. Jsem v odborech
Ve výboru naší firmy tak budu loajální k "šéfovi" 😁😁😁
Druhé kolo. Nechci spoléhat na odhady ale pokud by tam byl kdokoli z tria Babiš, Nerudová, Pavel bude to ten poslední jmenovaný. V případě jiných variant těžko říct.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.119
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hele klidně se priznam. V prvním kole Středulu. Důvodů mám víc ale hodim ten nejblbejsi. Jsem v odborech
Ve výboru naší firmy tak budu loajální k "šéfovi" 😁😁😁
Druhé kolo. Nechci spoléhat na odhady ale pokud by tam byl kdokoli z tria Babiš, Nerudová, Pavel bude to ten poslední jmenovaný. V případě jiných variant těžko říct.
Dodávám že mi naplno nevyhovuje nikdo.

fikovnice
napsal(a):
Popravdě byla jsem hrozně na vážkách, jestli tam vůbec chodit. Ale po debatě s politologem půjdu a volit budu generála. V rodině to radši nikomu neříkám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.119
Hele. Kdo nevolí ať pak nebrečí. Kdo volí ať kohokolo. Alespoň se snažil. Respektuji každého.
neverend

XXX.XXX.213.247
Jako prezident by mi vyhovoval asi nejvíc Babiš. Jenže volby určitě nestihnu.🙂 Ovšem jestli si tam zvolíte Petra Pavla, tak dobře vám tak.😀😀
neverend
napsal(a):
Jako prezident by mi vyhovoval asi nejvíc Babiš. Jenže volby určitě nestihnu.🙂 Ovšem jestli si tam zvolíte Petra Pavla, tak dobře vám tak.😀😀
Pohodový nový rok,
neverend VY se mi určitě "zdáte".
Samozřejmě jsi musíte zase a jako obvykle rýpnout "tak dobře vám tak" proč?
Dva příspěvky nad Váma slušná, konstruktivní odpověď bez rýpani.
Už jsem Vám psala, že jsme lidí myslící a každý človíček má nárok na svůj názor, jen vý to nevíte, nechápete, nechcete znát.
Holky + fíkovnice vše bez rypani napsali jen neverend si musí rýpnout. Zaplaťte si kurz sebeovládání, mé doporučení pro Vás.
Dája

Dája6
napsal(a):
Pohodový nový rok,
neverend VY se mi určitě "zdáte".
Samozřejmě jsi musíte zase a jako obvykle rýpnout "tak dobře vám tak" proč?
Dva příspěvky nad Váma slušná, konstruktivní odpověď bez rýpani.
Už jsem Vám psala, že jsme lidí myslící a každý človíček má nárok na svůj názor, jen vý to nevíte, nechápete, nechcete znát.
Holky + fíkovnice vše bez rypani napsali jen neverend si musí rýpnout. Zaplaťte si kurz sebeovládání, mé doporučení pro Vás.
Dája
Neverend je tím profláklý už z koní. Jeho příspěvky nečtu. Nijak by mě neobohatily.
Rozhodně.
Já taky sleduju jen ČT.
Cenzura nikdy nesloužila k potlačení lži!
Vždy sloužila k potlačení pravdy!
Ti co nám lhali o kovidu nám lžou i o současné situaci!
Vláda a její vládnutí mě baví .
Snad je budoucí prezident nějak neohrozí
nebo neomezí.
Snad nemají obavy z Pavla nebo Nerudový.
Ti jsou všemi deseti pro mír.
Doufám, že potáhnou gríndýlově za 1 provaz
a s těma nespokojenýma bláznama
konečně zametou.

Přišlo mně toto,jen kopíruji:
To se nedá komentovat. Holt toto si zvolil lid.14.prosince 2022Česká republika bude ručit majetkem za Ukrajinský dluh soukromým bankám, a bude po dobu několika let místo Ukrajiny splácet úroky z tohoto ukrajinského dluhu soukromým západním bankám. Tento závazek podepsala před pár dny v Bruselu Fialova vláda, a její ministr financí Zbyněk Stanjura byl za tento čin dokonce odměněn portrétní fotografií na čelní straně bruselského oznámení o půjčce 18 miliard EUR (450 miliard CZK) Ukrajině. Slováci mají smůlu, jejich vláda to podepsala také. V dnešní analýze si celou půjčku Ukrajině, u které budeme splácet úroky, a ručit, že ji Ukrajina splatí, podrobně rozebereme.Ukrajina potřebuje 5 miliard EUR měsíčně, aby se nezhroutila, proto potřebuje značné půjčky. Jenže úvěrový rating Ukrajiny je CC (Fitch), což znamená: vysoké úvěrové riziko, pravděpodobně dojde k nesplacení dluhu, a při tomto ratingu žádná soukromá západní banka Ukrajině nepůjčí ani vindru. Aby se Ukrajina nezhroutila, vymysleli Brusel a Stanjura následující fintu – země EU se za splácení Ukrajinské půjčky u bankéřů písemně zaručí, a budou za Ukrajinu splácet také úroky z půjčky. Bankéři tak nenesou žádné riziko, a 18 miliard EUR Ukrajině rádi půjčí, a protože se těší na mastné úroky i z českých a slovenských kapes, a mají také jistotu, že v případě nutnosti, když jim Ukrajina dluh nesplatí, zabaví také české (slovenské) lesy, elektrárny, nemocnice a další zbylý státní majetek, a prodají ho v dražbě. Pro bankéře je to skvělý obchod, pro Čechy a Slováky katastrofa!
https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/12/10/council-adopts-18-billion-assistance-to-ukraine/
https://tradingeconomics.com/ukraine/rating
https://www.fitchratings.com/products/rating-definitions
https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-15727-2022-INIT/en/pdf

Titanik jménem Česká republika
Jindřich Rajchl
(PROSÍM ČTĚTE POZORNĚ!!!)
Níže nabízím přehlednou rekapitulaci současného stavu v oblasti energetiky pro ty, kterým doposud nedochází, v jak dramatické situaci se aktuálně naše země nachází a jak devastující efekt bude mít ekonomická sebevražda páchaná naší vládou na naše občany a naše veřejné finance:
1) Nejpalčivější je aktuálně situace v oblasti cen elektřiny - od ledna bude drtivá většina domácností a malých podnikatelů na Fialově stropu - tedy zaplatí v koncové ceně cca 11,50 Kč za kWh. Což bude pro osoby patřící do střední vrstvy značně zatěžující, pro ekonomiku většiny podnikatelů zničující a pro osoby v nižší příjmové skupině (senioři, samoživitelé, mladé rodiny) zcela likvidační.
2) reálná koncová cena však tento strop přesahuje a bude přesahovat i nadále. Aktuálně je někde kolem 14 Kč/kWh s předpokladem dalšího růstu. Tento rozdíl znovu doplatí pouze a jedině naši občané, a to ve formě zvýšených daní v kombinaci s inflací. Je pak už jen otázkou času, kdy politici pod tlakem rostoucího zadlužování sáhnou i k dramatickému zvýšení daně z nemovitostí, což bude další morovou ranou zejména pro naše seniory. Realita je tudíž taková, že 11,50 Kč budeme platit z kapsy pravé a ten zbytek z kapsy levé. Onen "strop" je jen iluzí, která má ošálit zrak našich lidí a ochránit tuto zoufalou vládu před jejím pádem. Respektive prodloužit čas před tím, než k tomuto nevyhnutelnému konci vlády národní zkázy definitivně dojde.
3) celkový efekt pro naše veřejné finance se ani zdaleka nebude blížit oněm Stanjurovým vybájeným 180 miliardám. Zastropování u domácností a malých podnikatelů přijde náš rozpočet na 320-350 miliard Kč. Zastropování u velkých firem si pak vyžádá na výdajích 300-700 miliard (dle vývoje ceny na spotu). Při nejlepším tak za příští rok nasypeme výrobcům a zejména obchodníkům s energiemi z našich kapes půl bilionu. Při nejhorším to bude zhruba bilion. To samozřejmě bude znamenat naprostý rozvrat našich veřejných rozpočtů, jakož i zásadní znehodnocení naší měny. Mimochodem - kdybychom odkoupili oněch 30% akcií ČEZ, což by nám umožnilo okamžitě snížit cenu elektřiny pro všechny subjekty v ČR zhruba na pětinu současné hodnoty, tak by nás to nestálo ani třetinu toho, co příští rok vyhodíme v rámci kompenzace za zastropování cen doslova z okna.
Jedním slovem NEPOCHOPITELNÉ.
(P.S.: Může mi někdo prosím vysvětlit mechanismus toho, jak přesně přispěje okradení našich podnikatelů a obyčejných lidí ve formě přesunu jejich těžce vydělaných peněz do kapes energetických gigantů k vítězství Ukrajiny nad Ruskem? Mně to nějak pořád uniká.)
4) až většině lidí přijde na jaře konečné vyúčtování spotřeby elektřiny za rok 2022, tak se teprve rozjede pořádné rodeo. Většina z nich si totiž stále ještě myslí, že ty zálohy budou na pokrytí jejich celkových nákladů stačit. Chyba lávky. Opravdu bych nechtěl být u toho, až tyto nízkopříjmové skupiny budou onu obálku od svých dodavatelů energií otvírat. Myslím, že si budou myslet, že v rámci tisku faktury došlo k chybě v podobě umístění desetinné čárky. Bohužel tomu tak nebude.
5) v kombinaci s klesajícími zásobami plynu (ve středečním videu jsem zmiňoval, že jsme na 91%, v době, kdy tento příspěvek píšu, už je to jen 87%), jež nám při průměrné denní spotřebě v zimním období vystačí sotva na 70 dnů, bude tento stav znamenat naprostou devastaci rodinného rozpočtu většiny obyvatel v nižší a střední příjmové skupině. A to bychom se ještě měli modlit, aby letošní zima nebyla příliš tuhá a dlouhá. Jinak tady na konci února už nebudeme mít ani kubík.
6) po 5.2.2023, až vstoupí v platnost celoevropské embargo na dovoz ropných derivátů z ruské produkce, se budu patrně muset omluvit za mou predikci, že litr nafty bude stát na pumpě 100 Kč. Bude to totiž daleko víc. To, že nyní cena klesá, je pouhým krátkodobým efektem skutečnosti, že se všichni snaží nakoupit z Ruska co se dá ještě před tím, než nastane účinnost tohoto embarga. Benzín a nafta budou buď stát naprosto astronomické sumy, nebo prostě nebudou k dostání vůbec.
Dámy a pánové, je zcela nabíledni, že se vezeme na Titaniku, jenž v podpalubí nabírá každý den hektolitry vody a ti chudší už se začínají dole topit. Nahoře na palubě se však stále ještě tančí a kapela jménem Česká televize vyhrává k tomuto tanci oslavné ódy.
Cestující z první třídy vášnivě debatují o tom, že je naší povinností vyslat pomoc pasažérům jiného parníku kamsi na východ od nás, aniž by si ve svém nekonečném farizejství uvědomovali, že jde naše loď ke dnu a že bychom se v tuto chvíli měli soustředit už pouze na záchranu našich námořníků, kteří kdesi o 5 pater níže dýchají z posledních sil. Když je na tuto skutečnost někdo upozorní, tak dotyčného okamžitě začnou pomlouvat, kamenovat a označovat za jakéhosi agenta cizích námořních sil. A u kormidla stojí kapitán, jenž sice vůbec netuší, co se děje, ale všem na palubě vysílá signály, že se nemají čeho bát a že již brzy budeme bezpečně v přístavu.
Chtěl bych vás všechny moc poprosit o maximální sdílení tohoto příspěvku.
Nejen v rámci FB, ale i formou mailu či fyzických výtisků. Čím více lidí na téhle naší potápějící se lodi dokážeme probudit, tím větší je šance, že se nakonec všichni neutopíme.
A především, že ještě stihneme zachránit ty, kteří už teď nabírají vodu do plic.
Moc vám za to všem děkuji!
neverend
napsal(a):
Jako prezident by mi vyhovoval asi nejvíc Babiš
OMG, tak to, co to o vás vypovídá mi úplně stačí...
možná byste si mohl přečíst trilogii Kmotr Mrázek od J. Kmenta , ale to bych chtěl asi moc
tím vůbec neříkám, že je rozvědčík charakterově lepší
neverend

XXX.XXX.213.247
lupus4
napsal(a):
možná byste si mohl přečíst trilogii Kmotr Mrázek od J. Kmenta , ale to bych chtěl asi moc
Lupus, všichni do jednoho tam nejdou řešit problémy naše,ale svoje.🙂 Petr Pavel je mi znám víc než se zdá. A takový to byl velký straník tehdy..😀 Otec kdysi v Praze měl tu čest ho poznat.😐 Babiš není ideální, ale co vám tam nabídli za kandidáty? Ono je to tedy stejně jedno, prezident nemá moc něco zásadně měnit. Osobně čekám až na volby do sněmovny či revoluci. Uvidíme co bude dřív.
Konečně.
https://globe24.cz/domov/vrcholnym-politikum-vzrostou-od-ledna-platy-o-zhruba-12-7-procenta.87e8676e
Dnes je 1.leden. /z FB/
Víte že ode dneška má Fiala zvýšení platu o 31.000 korun měsíčně na 274.800 korun měsíčně. Pekarová a Vystrčil si odhlasovali také zvýšení o 31.000 na 274.800 korun měsíčně. Rakušanovi a ostatním ministrům se zvyšuje měsíční výplata o 22.100 korun na 195.300. Místopředsedům vlády se zvedne měsíční gáže o 26.600 korun na 236.000 korun.
S platy dneškem rostou i paušální náhrady. Fiala plus dalších 35.100 korun měsíčně, cestovní náhrady až 56.900 korun, Pekarové a Vystrčilovi se paušál zvedne o dalších 55.000 korun.
Huš-kuš a plať
Lidovky: Ministerstvo zdravotnictví v tichosti skládá manuál, na co má mít pacient do budoucna bezplatný nárok. Všechno ostatní už bude nadstandart, na který si lidé přispějí ze svého.

lupus4
napsal(a):
Říká se, že kdo byl na vojně, generála volit nemůže. Nahoru salutuje a dolů řve. Já na vojně nebyla.

rapotacka11
napsal(a):
Známí teď přijeli z Phy,
ON má bilbordy na každém kroku
a nespustil z nich oči.
Kdo?

assil
napsal(a):
Asi jak kde, já teda v Praze žádný jeho bilboard neviděla. Zato zas Babiše jo.
Nebyla jste tady ?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Praha_(okres_Lu%C4%8Denec)

rapotacka11
napsal(a):
Byli na hradě a na památkách.
Prý je pořád sledoval očima.
Když se k němu blížili i když ho míjeli .
Asi byli v jeho rajónu.
To je ale u portrétu, pokud se člověk dívá přímo do objektivu, normální.
neverend

XXX.XXX.213.247
Mě spíš než prezident trápí starost o Fíkovnici "naší".🙂 Jste v pořádku? Pokud smím být tedy tak smělý?
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
Díváte se někdy (teď) na
Nikdo není dokonalý?
Tam člověk vidí a pochopí mnohé,
i ty volby.
Jj,občas jsem koukal.😀 Ale musím říct, že češi mě s tím Petrem Pavlem překvapují. Takového kariéristu kam vítr tam plášť a oni ho snad ještě budou chtít za prezidenta? 😀 To bude výborná loutka NATO a USA.😐
rapotacka11
napsal(a):
Díváte se někdy (teď) na
Nikdo není dokonalý?
Tam člověk vidí a pochopí mnohé,
i ty volby.
To ještě nic není, teď nedávno jsem viděla na yt něco podobného v USA a odpovědi na otázky kolik má země měsíců a s kým sousedí USA mě tak rozsekaly, že už jsem ani konec neviděla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.119
neverend
napsal(a):
Jj,občas jsem koukal.😀 Ale musím říct, že češi mě s tím Petrem Pavlem překvapují. Takového kariéristu kam vítr tam plášť a oni ho snad ještě budou chtít za prezidenta? 😀 To bude výborná loutka NATO a USA.😐
To bude každej. Nedělám si iluze
napsal(a):
Titanik jménem Česká republika
Jindřich Rajchl
(PROSÍM ČTĚTE POZORNĚ!!!)
Níže nabízím přehlednou rekapitulaci současného stavu v oblasti energetiky pro ty, kterým doposud nedochází, v jak dramatické situaci se aktuálně naše země nachází a jak devastující efekt bude mít ekonomická sebevražda páchaná naší vládou na naše občany a naše veřejné finance:
1) Nejpalčivější je aktuálně situace v oblasti cen elektřiny - od ledna bude drtivá většina domácností a malých podnikatelů na Fialově stropu - tedy zaplatí v koncové ceně cca 11,50 Kč za kWh. Což bude pro osoby patřící do střední vrstvy značně zatěžující, pro ekonomiku většiny podnikatelů zničující a pro osoby v nižší příjmové skupině (senioři, samoživitelé, mladé rodiny) zcela likvidační.
2) reálná koncová cena však tento strop přesahuje a bude přesahovat i nadále. Aktuálně je někde kolem 14 Kč/kWh s předpokladem dalšího růstu. Tento rozdíl znovu doplatí pouze a jedině naši občané, a to ve formě zvýšených daní v kombinaci s inflací. Je pak už jen otázkou času, kdy politici pod tlakem rostoucího zadlužování sáhnou i k dramatickému zvýšení daně z nemovitostí, což bude další morovou ranou zejména pro naše seniory. Realita je tudíž taková, že 11,50 Kč budeme platit z kapsy pravé a ten zbytek z kapsy levé. Onen "strop" je jen iluzí, která má ošálit zrak našich lidí a ochránit tuto zoufalou vládu před jejím pádem. Respektive prodloužit čas před tím, než k tomuto nevyhnutelnému konci vlády národní zkázy definitivně dojde.
3) celkový efekt pro naše veřejné finance se ani zdaleka nebude blížit oněm Stanjurovým vybájeným 180 miliardám. Zastropování u domácností a malých podnikatelů přijde náš rozpočet na 320-350 miliard Kč. Zastropování u velkých firem si pak vyžádá na výdajích 300-700 miliard (dle vývoje ceny na spotu). Při nejlepším tak za příští rok nasypeme výrobcům a zejména obchodníkům s energiemi z našich kapes půl bilionu. Při nejhorším to bude zhruba bilion. To samozřejmě bude znamenat naprostý rozvrat našich veřejných rozpočtů, jakož i zásadní znehodnocení naší měny. Mimochodem - kdybychom odkoupili oněch 30% akcií ČEZ, což by nám umožnilo okamžitě snížit cenu elektřiny pro všechny subjekty v ČR zhruba na pětinu současné hodnoty, tak by nás to nestálo ani třetinu toho, co příští rok vyhodíme v rámci kompenzace za zastropování cen doslova z okna.
Jedním slovem NEPOCHOPITELNÉ.
(P.S.: Může mi někdo prosím vysvětlit mechanismus toho, jak přesně přispěje okradení našich podnikatelů a obyčejných lidí ve formě přesunu jejich těžce vydělaných peněz do kapes energetických gigantů k vítězství Ukrajiny nad Ruskem? Mně to nějak pořád uniká.)
4) až většině lidí přijde na jaře konečné vyúčtování spotřeby elektřiny za rok 2022, tak se teprve rozjede pořádné rodeo. Většina z nich si totiž stále ještě myslí, že ty zálohy budou na pokrytí jejich celkových nákladů stačit. Chyba lávky. Opravdu bych nechtěl být u toho, až tyto nízkopříjmové skupiny budou onu obálku od svých dodavatelů energií otvírat. Myslím, že si budou myslet, že v rámci tisku faktury došlo k chybě v podobě umístění desetinné čárky. Bohužel tomu tak nebude.
5) v kombinaci s klesajícími zásobami plynu (ve středečním videu jsem zmiňoval, že jsme na 91%, v době, kdy tento příspěvek píšu, už je to jen 87%), jež nám při průměrné denní spotřebě v zimním období vystačí sotva na 70 dnů, bude tento stav znamenat naprostou devastaci rodinného rozpočtu většiny obyvatel v nižší a střední příjmové skupině. A to bychom se ještě měli modlit, aby letošní zima nebyla příliš tuhá a dlouhá. Jinak tady na konci února už nebudeme mít ani kubík.
6) po 5.2.2023, až vstoupí v platnost celoevropské embargo na dovoz ropných derivátů z ruské produkce, se budu patrně muset omluvit za mou predikci, že litr nafty bude stát na pumpě 100 Kč. Bude to totiž daleko víc. To, že nyní cena klesá, je pouhým krátkodobým efektem skutečnosti, že se všichni snaží nakoupit z Ruska co se dá ještě před tím, než nastane účinnost tohoto embarga. Benzín a nafta budou buď stát naprosto astronomické sumy, nebo prostě nebudou k dostání vůbec.
Dámy a pánové, je zcela nabíledni, že se vezeme na Titaniku, jenž v podpalubí nabírá každý den hektolitry vody a ti chudší už se začínají dole topit. Nahoře na palubě se však stále ještě tančí a kapela jménem Česká televize vyhrává k tomuto tanci oslavné ódy.
Cestující z první třídy vášnivě debatují o tom, že je naší povinností vyslat pomoc pasažérům jiného parníku kamsi na východ od nás, aniž by si ve svém nekonečném farizejství uvědomovali, že jde naše loď ke dnu a že bychom se v tuto chvíli měli soustředit už pouze na záchranu našich námořníků, kteří kdesi o 5 pater níže dýchají z posledních sil. Když je na tuto skutečnost někdo upozorní, tak dotyčného okamžitě začnou pomlouvat, kamenovat a označovat za jakéhosi agenta cizích námořních sil. A u kormidla stojí kapitán, jenž sice vůbec netuší, co se děje, ale všem na palubě vysílá signály, že se nemají čeho bát a že již brzy budeme bezpečně v přístavu.
Chtěl bych vás všechny moc poprosit o maximální sdílení tohoto příspěvku.
Nejen v rámci FB, ale i formou mailu či fyzických výtisků. Čím více lidí na téhle naší potápějící se lodi dokážeme probudit, tím větší je šance, že se nakonec všichni neutopíme.
A především, že ještě stihneme zachránit ty, kteří už teď nabírají vodu do plic.
Moc vám za to všem děkuji!
Já se naučila od "Bodlinky" novou zkratku: TL;DR
Omlouvám se...
Janae.

XXX.XXX.160.6
fikovnice
napsal(a):
Já se naučila od "Bodlinky" novou zkratku: TL;DR
Omlouvám se...
Nemusíte číst, stačí vyhledat jméno pisatele a je jasno, že mrhat časem na ten výplod nemá cenu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jind%C5%99ich_Rajchl
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Ano, jsem tady...
Zuby bolí a také se snažím nepropadat internetové závislosti ještě víc, než jsem jí už propadla.
Zuby jsou holt potvory.😐 Taky jsem po vytrhnutí "moudráku" trpěl a čtrnáct dní vyplachoval Šalvjejí a zásoboval tělo vitamínem C a "béčkem". To celkem pomáhalo.
neverend

XXX.XXX.231.71
fikovnice
napsal(a):
Možná by mi pomohla šalvěj divotvorná...
To by vás sice zuby bolely dál,ale bylo by vám to jedno.😀

Je to na posr..í. Není Endiaron ! :-((
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Je to na posr..í. Není Endiaron ! :-((
To mi psala včera mamča, že prý už šest měsíců není dostupný. Co vím,tak nějaká složka je prý z Ruska a výrobce nemá náhradu.

eni, vy máte tak jednoduchý život - nejsou léky, může za to tahle vláda a tahle země.
Jako myslíte ta vláda, která je u nás u vládnutí zhruba rok?
Ta může za to, že se farmaceutická výroba systematicky dlouhodobě přesouvá více na východ, do Asie a podobných končin?
Že nejsou momentálně farm. suroviny úplně v přebytku a že více hapruje dodržování výrobních standardů?
Že válka na Ukrajině sahá plíživě i do oblastí, kde byste to na první dobrou úplně nečekala?
Tak to jo, no...
Lidstvo přežilo bez Endiaronu tisíce let - zkuste se zamyslet a nepofrat se z toho

Já bych řekla, že za to můžou trpaslíci. Ti vám vlezou všude.
neverend

XXX.XXX.213.247
eni
napsal(a):
Tak hlavně někdo z ministerstva zdravotnictví má mít na starosti a přehled o tom, aby občané této země, ve které vládnou, měli dostatek léků...ale tam se vždycky někdo probudí až když už jsou prázdné regály v lékárnách...jinak jednoduchý život moc nemám, to se Vám asi zdá...
Repta mě fakt někdy baví..😀😀 Co všechno ještě lidstvo nepotřebovalo tisíce let a dnes je z toho skoro nutnost? Kdyby chyběl jen ten Endiaron, ale ono je těch léků mnohem víc.😐 Už ani léky pro děti na chřipku téměř nejsou. Penicilin také ne a dle info od Fíkovnice i širokospektrá antibiotika pokulhávají s dostupností. My obyčejní občané se nebudeme starat o co se má starat stát a zmíněná struktura ministerstva.Za co tu cházku jinak královsky platíme?