Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2022 18:33

Huskyjanina napsal(a):
Kde je ta hrana? Třeba nejednat na úkor českých obyvatel?

Můžete konkrétně? Ale jako fakt konkrétně, nikoliv dezolátí obecné fráze.
Děkuji.

neverend

27.11.2022 18:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
mno

tak opravdu si myslíš, že rusko chce jednat o tom, že se stáhne na hranice ukrajiny?

však to můžou udělat rovnou a přeskočit ty rakety

nebo že by o tom jednat nechtěli, hmm?

A jak ty víš Bodlinko, co kdo chce a o čem by jednaly? 🙂 A myslíš že jen Ukrajina s RF? Minimálně by tam bylo zastoupeno USA a NATO. A to jsou ti velcí hráči na kterých nakonec vše závisí. Nějaká Ukrajina prosím tě.. Ta jen posloužila zájmům a pak žádné členství v NATO ani EU. Zkusili to, Rusko odpovědělo a konec. Hranice za které už se nesmí jsou jasné vůči Rusku a Ukrajina na "sr*čky*. A my sbohem a šáteček levným surovinám a potažmo blahobytu.😐 A vyhrává kdo? No ČR určitě ne.😀😀 Ta bude bita jak žito. Počkej po zimě až dorazí účty.😐 A doufat ve spojence? Nedodává náhodou USA sobě domů plyn z Ruska a čtyřikrát dráž ho pak prodá nám? Sakra, to máme ale kámoše teda.😀😀

27.11.2022 18:47
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Necítíte tu marnost?

27.11.2022 18:52
27.11.2022 18:56
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Já nejsem ...
Vidím žlutej meloun. (dobře?)

neverend

27.11.2022 19:04
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Necítíte tu marnost?

Bohudík je v ČR ještě dost lidí přirozeně inteligentních a uvědomujících si o co tu vlastně jde.🙂 Přirovnávat Rusko k Hitlerovi je vážně zábavné a samozřejmě pouze hloupá propaganda. Nebo propaganda pro hloupé? 😀 Už deset let před válkou vyšla v USA kniha, pojednávající o nebezpečí vztahů Německa s RF a vida, válka na sebe nenachala dlouho čekat.😐 Ovšem pokud vím, tak Angela M. měla s Putinem celkem dobré vztahy a z nynější situace je nešťastná. Dále si nějak nedovedu vzpomenout, že by Putin vyhrožoval ČR a nebo Německu invazí či něčím podobným? Jak dlouho je to s tím výbucem na plynovodu NS? Už něco víme nového? Sakra, Google nám čumí skoro do talíře a lodě které mají vypnuté signalizace nedovedeme najít? Odkud vypluly a kam zmizely?😀 A nebo nechceme najít? Rusko raději nepřizveme k vyšetřování, ač je to jejich zařízení? Bože můj,některým lidem než něco doteče, tak to už dávno odteče.😀😀

neverend

27.11.2022 19:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Jojo, a pak tady máme rok 68....na kolik let tak zhruba by tedy Ukrajina měla držet zobák, vzdát se a vítat Russáky?

Minimálně do té doby, než Putin natáhne ráfy.😀 A vzpamatujeme se z covidu a jeho následků. Mimo to nezachtělo se Ukrajině, ale hlavně USA. Mrkněte někdy Repto na film Lord of War s Cagem. Ledasco se dozvíte a když budete myslet hlavou, třeba se vám vyjasní i něco o Vrběticích.🙂

27.11.2022 21:11
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Jojo, a pak tady máme rok 68....na kolik let tak zhruba by tedy Ukrajina měla držet zobák, vzdát se a vítat Russáky?

Jojo, ještěže jste na to vzpomněla. Teď už to budou dědíci, kterým máme pomáhat, kteří nás tenkrát obsadili, jako mladíci

27.11.2022 21:27
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Můžete konkrétně? Ale jako fakt konkrétně, nikoliv dezolátí obecné fráze.
Děkuji.

Konkrétně? Jako třeba, že pro naše děti nejsou školky, ale pro ukrajinský jo? Pro ně se najednou dělaj třídy. To samé, že je plno dětí, který potřebujou asistenta na celé vyučovaní, ale jelikož nejsou, tak mají asistenta jen půl dne. A najednou se dočtete, že si vláda musí půjčit na asistenty pro ukrajinské děti. A vůbec, že si vláda musí půjčit, aby mohla ukrajincům pomáhat. Takže na naše seniory a děti se kašle, těm se řekne, že se musí uskromnit, ale musí se pomáhat ukrajincům i když není z čeho? Kdo si myslíte, že tu půjčku bude platit?

27.11.2022 22:41

Vy jste vítala?

27.11.2022 23:13
assil

XXX.XXX.121.3

jako fakt nechápu, jak může jakýkoliv čech povídat o tom, jak "zajistit mír" tak, že se agresorovi odevzdá území.

vždyť to je mnichov hadr, to si nepamatujete z osmé třídy, jak to dopadlo? pejsek na zádíčkách?

Tihle lidi to nechtějí vidět, natož se poučit z minulosti.
A ad vysoké ceny energie, ty by byly stejně, mluvilo se o tom už pěknou dobu před válkou neb hlavní příčiny jsou vypnutý jaderky v Německu a naše dluhy. Holt došlo na splácení a že se jednou budou muset začít splácet bylo snad jasný všem. A splácet dluhy není nikdy žádná sranda a potrvá to dlouho, takže jestli si někdo myslí, že ukončením války na Ukrajině se všechno vrátí zpět, tak je v těžkém omylu.

27.11.2022 23:53

Huskyjanina napsal(a):
Konkrétně? Jako třeba, že pro naše děti nejsou školky, ale pro ukrajinský jo? Pro ně se najednou dělaj třídy. To samé, že je plno dětí, který potřebujou asistenta na celé vyučovaní, ale jelikož nejsou, tak mají asistenta jen půl dne. A najednou se dočtete, že si vláda musí půjčit na asistenty pro ukrajinské děti. A vůbec, že si vláda musí půjčit, aby mohla ukrajincům pomáhat. Takže na naše seniory a děti se kašle, těm se řekne, že se musí uskromnit, ale musí se pomáhat ukrajincům i když není z čeho? Kdo si myslíte, že tu půjčku bude platit?

Promiňte, chápu váš pohled a obavy, ale srovnáváte nesrovnatelné.
Tohle je mimořádná situace a ta si žádá mimořádný přístup.
Takhle to vnímám já.

Závidíte ukrajinské mamince místo ve školce pro její dítě, aby mohla jít do práce a vydělávat na obživu v cizí zemi? Jako fakt??
A závidíte jí i to, že musela prchnout do cizí země, její dům už třeba ani nestojí a manžela má na frontě? Pokud ho tedy ještě vůbec má, a stejně tak i rodiče, prarodiče, přátele?

To nejde oddělovat. Buď chcete "chodit v jejích botách", nebo ne. Ale se vším všudy, nejde z toho vyzobávat jen něco...

28.11.2022 03:30

assil napsal(a):
Tihle lidi to nechtějí vidět, natož se poučit z minulosti.
A ad vysoké ceny energie, ty by byly stejně, mluvilo se o tom už pěknou dobu před válkou neb hlavní příčiny jsou vypnutý jaderky v Německu a naše dluhy. Holt došlo na splácení a že se jednou budou muset začít splácet bylo snad jasný všem. A splácet dluhy není nikdy žádná sranda a potrvá to dlouho, takže jestli si někdo myslí, že ukončením války na Ukrajině se všechno vrátí zpět, tak je v těžkém omylu.

tak tak.

to už si nikdo nepamatuje, že bohemia energy padla minulý rok, tzn. před válkou?

ale vlastně ne. to už se nehodí připomínat.

28.11.2022 04:40

Nabídky k mírovým rozhovorům posílá Russko denně....geniálně vyjádřeno

28.11.2022 05:43

My máme povinnost dávat (za 90 eur to nelze nazvat jinak) elektřinu někam jinam, ne k nám?
BE skončila loni, právě, něm. elekt. taky tak ...tak proč dáváme za 90?
Nejdřív se postarám o dříví doma, pak jdu pomoct sousedům.
Tomu se říká, že závidím?

28.11.2022 10:09
assil

XXX.XXX.121.3

My máme povinnost dávat (za 90 eur to nelze nazvat jinak) elektřinu někam jinam, ne k nám?
BE skončila loni, právě, něm. elekt. taky tak ...tak proč dáváme za 90?
Nejdřív se postarám o dříví doma, pak jdu pomoct sousedům.
Tomu se říká, že závidím?

Protože stát všechny tyhle klíčové firmy - energie, voda, plyn - prodal, takže teď fungují jako normální firma, která chce maximalizovat zisk a to jde jen na burze, kde to tak pěkně zařídili Němci se svým green dealem. Boty vám tady taky nikdo neprodá levněji jen proto, že jinde jsou levnější a vy zrovna nemáte na nový.
Řešením by bylo jedině vykoupit ty firmy zpět státem, jako to udělalo třeba Maďarsko, ale to s našema dluhama asi ještě dlouho nepůjde.
Ono by úplně stačilo, kdyby si Němci neodpojili jaderky, ale plynovky, jenže green deal je mantra svatá a jádro je fujky fujky a teď už si ty plynovky odpojit nemůžou, protože by byli totálně v pytli.
Co se týká celkové inflace, tak klesne, až lidi přestanou utrácet, což se zatím moc neděje, ty covidový úspory jsou asi pořád dost vysoký.

28.11.2022 11:02

assil napsal(a):
Protože stát všechny tyhle klíčové firmy - energie, voda, plyn - prodal, takže teď fungují jako normální firma, která chce maximalizovat zisk a to jde jen na burze, kde to tak pěkně zařídili Němci se svým green dealem. Boty vám tady taky nikdo neprodá levněji jen proto, že jinde jsou levnější a vy zrovna nemáte na nový.
Řešením by bylo jedině vykoupit ty firmy zpět státem, jako to udělalo třeba Maďarsko, ale to s našema dluhama asi ještě dlouho nepůjde.
Ono by úplně stačilo, kdyby si Němci neodpojili jaderky, ale plynovky, jenže green deal je mantra svatá a jádro je fujky fujky a teď už si ty plynovky odpojit nemůžou, protože by byli totálně v pytli.
Co se týká celkové inflace, tak klesne, až lidi přestanou utrácet, což se zatím moc neděje, ty covidový úspory jsou asi pořád dost vysoký.

S dluhy by to úplně normálně šlo - půjčujeme si na krávoviny, můžeme si jednou půjčit na kousek ČEZu :D Za půl roku se dá vymyslet spousta cest.
Tohle se ale nikdy nestane, i kdyby tam teď někdo napochodoval a ty peníze jim dal.
To je to.

Nemůžeme se spoléhat na jiné státy, každý se stará především o sebe, my nikoho nezajímáme, měli by si to uvědomit... možná tohle vzali jako zlaté padáky a spoléhají, že je nikdo nezastřelí, no.

Nakupuje se zběsile, bych před měsícem taky koupila ten moučkový cukr hromadu, kdybych věděla, co se stane :D Peníze na účtech jsou k ničemu, to přece víte.
Kdybych měla co utratit, utratím to za zásoby, domky, pejsky, ...

Taky jsem koukala, že lidé neví, že strop je od ledna, ale některé ceníky od listopadu...

Tady bude ještě veselo.

28.11.2022 11:21

S dluhy by to úplně normálně šlo - půjčujeme si na krávoviny, můžeme si jednou půjčit na kousek ČEZu :D Za půl roku se dá vymyslet spousta cest.
Tohle se ale nikdy nestane, i kdyby tam teď někdo napochodoval a ty peníze jim dal.
To je to.

Nemůžeme se spoléhat na jiné státy, každý se stará především o sebe, my nikoho nezajímáme, měli by si to uvědomit... možná tohle vzali jako zlaté padáky a spoléhají, že je nikdo nezastřelí, no.

Nakupuje se zběsile, bych před měsícem taky koupila ten moučkový cukr hromadu, kdybych věděla, co se stane :D Peníze na účtech jsou k ničemu, to přece víte.
Kdybych měla co utratit, utratím to za zásoby, domky, pejsky, ...

Taky jsem koukala, že lidé neví, že strop je od ledna, ale některé ceníky od listopadu...

Tady bude ještě veselo.

Můžete sem napsat, že 70 je víc než 30, takže ČEZ je vlastně státní podnik.

Ještě perla: Slyšela jsem úplně vážně vyprávět, že na burzu musíme ee dodávat, protože máme z elektráren dráty jen do Německa. Třeba se něco podobného dozvíme i tady.

28.11.2022 11:42

Můžete sem napsat, že 70 je víc než 30, takže ČEZ je vlastně státní podnik.

Ještě perla: Slyšela jsem úplně vážně vyprávět, že na burzu musíme ee dodávat, protože máme z elektráren dráty jen do Německa. Třeba se něco podobného dozvíme i tady.

:-) :-) no tak to ale se nesmí, smažou nás :-) my máme samozřejmě trapné EU dohody, ale ty teď nikdo nedodržuje, že, tak proč my ano? Protože pak Péťa dostane pochvalu? Včera se ho ptali, jak mu zvýšili zálohy... říkal, že jo, ale že neví kolik...

28.11.2022 11:54
assil

XXX.XXX.121.3

:-) :-) no tak to ale se nesmí, smažou nás :-) my máme samozřejmě trapné EU dohody, ale ty teď nikdo nedodržuje, že, tak proč my ano? Protože pak Péťa dostane pochvalu? Včera se ho ptali, jak mu zvýšili zálohy... říkal, že jo, ale že neví kolik...

Tak podle mě nejde o ty dohody, ale o ty dluhy. Holt se teď platí skrz ty firmy, kdyby se to zařízlo, zvednou DPH a daň z příjmu, protože někde ty peníze stát vzít musí. Výsledek by byl úplně stejnej. Jak jsem teď vidělat v tv, schvalujou rozpočet na příští rok a ten schodek už fakt začíná bejt děsivej.

28.11.2022 12:09

assil napsal(a):
Tak podle mě nejde o ty dohody, ale o ty dluhy. Holt se teď platí skrz ty firmy, kdyby se to zařízlo, zvednou DPH a daň z příjmu, protože někde ty peníze stát vzít musí. Výsledek by byl úplně stejnej. Jak jsem teď vidělat v tv, schvalujou rozpočet na příští rok a ten schodek už fakt začíná bejt děsivej.

Pozor, oni se ještě nerozhodli, co udělají s daněmi. Co se jim hodí, schvalují bez přítomnosti novinářů večer a v leg. nouzi.
Absolutně netušíme, co ohlásí zítra ráno.

Oni furt že by byly žaloby kvůli naštvaným obraným 30% akcionářům a že takhle nehospodaří dobrý hospodář... a proč teda letos prodávají pod 100 eur, to je dobrý kšeft, že
Loni nakupovali za nižší ceny, ale letos nám to prodávají za aktuální ceny. No to jsou věci, jsem z toho úplně mimo :D Příští rok teda budu mít el. pod 100 eur, už se těším, to jsem měla asi před dvěma lety.

Jsem četla jinde v diskuzi, že nás vlastní nějaká UK firma a Babiš skrz Nár. banku.
Ono je to fuk. Každý člověk si potřebuje něco určit, kam se vztekat.

28.11.2022 12:21

assil napsal(a):
https://www.visegradsky-jezdec.cz/vlada-pomaha-vic-ukrajincum-nez-nasim/

To byl říjen... ale tak... fakt 17 miliard? Půl milionu lidí pojištění aut, zdravotní, bydlení, dávky, léčení, ...? Nemám v plánu teda trapně hledat všechny zprávy, co kdo platil, ale podle mě to tak není.
Že něco dostane stát zpět od EU, NATO, ... nedostane, nedávno to také někde proběhlo...
Jenže ono je úplně jedno, kolik stojí pomoc potřebným. Půjčíme si. Co jako jiného, teď nic jiného nejde.
Jde o to, že se mi vláda skrz noviny a tv směje do ksich.tu.
Mluví s lidmi hnusně, arogantně, hloupě, povýšenecky, nesrozumitelně... a proto je spousta lidí vytočená. A bohužel se vzteká na lidi, kteří za to nemohou.

28.11.2022 12:58
assil

XXX.XXX.121.3

To byl říjen... ale tak... fakt 17 miliard? Půl milionu lidí pojištění aut, zdravotní, bydlení, dávky, léčení, ...? Nemám v plánu teda trapně hledat všechny zprávy, co kdo platil, ale podle mě to tak není.
Že něco dostane stát zpět od EU, NATO, ... nedostane, nedávno to také někde proběhlo...
Jenže ono je úplně jedno, kolik stojí pomoc potřebným. Půjčíme si. Co jako jiného, teď nic jiného nejde.
Jde o to, že se mi vláda skrz noviny a tv směje do ksich.tu.
Mluví s lidmi hnusně, arogantně, hloupě, povýšenecky, nesrozumitelně... a proto je spousta lidí vytočená. A bohužel se vzteká na lidi, kteří za to nemohou.

Ano, s tím jak vypadá prezentace vládních rozhodnutí, s tím naprosto souhlasím.
Ad Ukrajinci, těch 17 miliard se mi zdá adekvátní, někdy do září prej náklady na zdravotko 1 miliarda, takže 16 miliard na ten zbytek se mi zdá OK, půlka jich pracuje, tak nic moc už nečerpá.
Každopádně je to pakatel.
To, že nám EU ani NATO nic nedají jsem teda nezaznamela, kde to bylo?
Ale asi je to jedno, já pomoc potřebným nikdy neodmítám a co vím, stát nebo EU posílá peníze po světě při každé větší katastrofě, co jsem tak namátkou dohledala, tsunami v Indonésii poslaly státy EU 1,5 milionu eur.

28.11.2022 15:42

assil napsal(a):
https://childrenofwar.gov.ua/

Tohle se mi čte opravdu špatně

neverend

28.11.2022 16:12
neverend

XXX.XXX.213.247

Těch obyčejných Ukrajinců je mi líto, ale na druhou stranu ČR to nespasí a musí myslet taky na své obyvatele. Ti v ČR pracovali a budovali jí pro své děti. Putin pšoukne rakety a my se tady vydáme z posledních peněz? Jak dlouho to bude trvat? Rok,dva,deset? Je mi to líto to takhle napsat, ale pomohli jsme dost a nyní začínáme mít sami problémy. Pokud mohu doporučit Ukrajině nějaké řešení, tak jsou to mírová jednání. Jestli Zelensky odmítá, tak vyměnit Zelenského.😐 Jinak nás válka na Ukrajině zničí všechny.

28.11.2022 17:04
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Promiňte, chápu váš pohled a obavy, ale srovnáváte nesrovnatelné.
Tohle je mimořádná situace a ta si žádá mimořádný přístup.
Takhle to vnímám já.

Závidíte ukrajinské mamince místo ve školce pro její dítě, aby mohla jít do práce a vydělávat na obživu v cizí zemi? Jako fakt??
A závidíte jí i to, že musela prchnout do cizí země, její dům už třeba ani nestojí a manžela má na frontě? Pokud ho tedy ještě vůbec má, a stejně tak i rodiče, prarodiče, přátele?

To nejde oddělovat. Buď chcete "chodit v jejích botách", nebo ne. Ale se vším všudy, nejde z toho vyzobávat jen něco...

Prosím vás, nechte si ty kecy o chození v jiných botách. Já jim rozhodně nic nezávidím....ono je co? Já se nezlobím na Ukrajince, takže co mi předhazujete jejich utrpení. Já se zlobím na naší vládu.

28.11.2022 17:21

neverend napsal(a):
Těch obyčejných Ukrajinců je mi líto, ale na druhou stranu ČR to nespasí a musí myslet taky na své obyvatele. Ti v ČR pracovali a budovali jí pro své děti. Putin pšoukne rakety a my se tady vydáme z posledních peněz? Jak dlouho to bude trvat? Rok,dva,deset? Je mi to líto to takhle napsat, ale pomohli jsme dost a nyní začínáme mít sami problémy. Pokud mohu doporučit Ukrajině nějaké řešení, tak jsou to mírová jednání. Jestli Zelensky odmítá, tak vyměnit Zelenského.😐 Jinak nás válka na Ukrajině zničí všechny.

Těch obyčejných čechoslováků je mi líto, ale na druhou stranu británie to nespasí a musí myslet taky na své obyvatele. Ti v anglii pracovali a budovali jí pro své děti. Hitler pšoukne tanky a my se tady vydáme z posledních peněz? Jak dlouho to bude trvat? Rok,dva,deset? Je mi to líto to takhle napsat, ale pomohli jsme dost a nyní začínáme mít sami problémy. Pokud mohu doporučit československu nějaké řešení, tak jsou to mírová jednání. Jestli beneš odmítá, tak vyměnit beneše.😐 Jinak nás válka v sudetech zničí všechny.

Peluska

28.11.2022 17:59
Peluska

XXX.XXX.6.11

Těch obyčejných čechoslováků je mi líto, ale na druhou stranu británie to nespasí a musí myslet taky na své obyvatele. Ti v anglii pracovali a budovali jí pro své děti. Hitler pšoukne tanky a my se tady vydáme z posledních peněz? Jak dlouho to bude trvat? Rok,dva,deset? Je mi to líto to takhle napsat, ale pomohli jsme dost a nyní začínáme mít sami problémy. Pokud mohu doporučit československu nějaké řešení, tak jsou to mírová jednání. Jestli beneš odmítá, tak vyměnit beneše.😐 Jinak nás válka v sudetech zničí všechny.

srovnávání je na místě

28.11.2022 18:33

Huskyjanina napsal(a):
Prosím vás, nechte si ty kecy o chození v jiných botách. Já jim rozhodně nic nezávidím....ono je co? Já se nezlobím na Ukrajince, takže co mi předhazujete jejich utrpení. Já se zlobím na naší vládu.

Zlobíte se na naši vládu, že kvůli ukrajinským dětem zřizuje školky a platí asistenty ve školách. A že chudáci české děti taková privilegia nemají...
Copak to není to samé?

neverend

28.11.2022 18:40
neverend

XXX.XXX.213.247

Vidíš jaké máme spojence.. Už jednou se na nás vys*ali a my se nepoučíme. Sorry, já z těchto ničím nepodložených Fialovobruselských nesmyslů mám akorát srandu. Putin chtěl Evropu a zasekl se na Ukrajině. Vzal si na to podezřele zastaralou techniku a nepatrnou hrstku vojáků. Strašíte s tím akorát děti a sami kvůli tomu budete za chvilku bydlet v jeskyních.

A nutně potřebuji vysvětlit, jak to to Rusko hodlá udělat s tou invazí k vám? Přijede metrem aby si NATO nevšimlo? Nebo to Putin někde říkal jako ten Hitler? Ten to hlásal do světa celkem ultimátně. Vyhrožoval vám někde Putin? Čili ty Bodlinko budeš raději bez Ruska a trpět nedostatky, na základě toho že myslíš co nikdo nikdy neřekl a neví. A Putin je takový truhlík, že se pustí do přímého konfliktu s NATO. Spíš bych se obával jiné věci a to abyste se neumlátili svou politikou a historickým strachem sami a nakonec se nestalo snadnou kořistí pro vliv někoho jiného. Kdo má zatím všechny sklady plné je snad jasné, ne?

28.11.2022 18:57

neverende, nebojím se ruska a opravdu se nebojím války v čr.

ale pro ukrajince je to rusko úplně stejný element jako byl pro nás hitler, když zabral sudety, akorát teda ukrajinci nedělají pejska ve jménu světového míru, k tvé velké nelibosti, vypadá to.

neverend

28.11.2022 19:16
neverend

XXX.XXX.213.247

neverende, nebojím se ruska a opravdu se nebojím války v čr.

ale pro ukrajince je to rusko úplně stejný element jako byl pro nás hitler, když zabral sudety, akorát teda ukrajinci nedělají pejska ve jménu světového míru, k tvé velké nelibosti, vypadá to.

Ježiš Bodlinko, vždyť na Ukrajině došlo k výměně vlády pučem a nikoli regulérními volbami.🙂 Nedávno jsem někde četl výpověď bývalé poslankyně jak jí vyhrožovali smrtí a jejím dětem také.😐 Nezdá se ti to trochu divné? Rusko tedy udělá v anektovaných oblaste referendum a my ho automaticky neuznáváme a naproti tomu Ukrajinské představitele samozřejmě uznáváme a nějak přehlížíme způsob, jakým byli zvoleni? Normálka,ne? Rusko určitě není svaté, to mi nikdo nemusí říkat, ale vidět takhle černobíle musí být v životě dost obtěžující,ne? USA si přeci také ve svých zájmech dojdou do kterékoli země na světě pro to co chtějí a proč se tedy nebojíte jich? Vždyť pravděpodobně teď momentálně vás defakto činí plně závislými na surovinách z jednoho zdroje a neva? Kdyby alespoň za míň, ale tolikrát dráž? A stačí na vás pouštět bubáky s Ruskem a vy tančíte jak oni hrají?

28.11.2022 20:44

neverend napsal(a):
Ježiš Bodlinko, vždyť na Ukrajině došlo k výměně vlády pučem a nikoli regulérními volbami.🙂 Nedávno jsem někde četl výpověď bývalé poslankyně jak jí vyhrožovali smrtí a jejím dětem také.😐 Nezdá se ti to trochu divné? Rusko tedy udělá v anektovaných oblaste referendum a my ho automaticky neuznáváme a naproti tomu Ukrajinské představitele samozřejmě uznáváme a nějak přehlížíme způsob, jakým byli zvoleni? Normálka,ne? Rusko určitě není svaté, to mi nikdo nemusí říkat, ale vidět takhle černobíle musí být v životě dost obtěžující,ne? USA si přeci také ve svých zájmech dojdou do kterékoli země na světě pro to co chtějí a proč se tedy nebojíte jich? Vždyť pravděpodobně teď momentálně vás defakto činí plně závislými na surovinách z jednoho zdroje a neva? Kdyby alespoň za míň, ale tolikrát dráž? A stačí na vás pouštět bubáky s Ruskem a vy tančíte jak oni hrají?

Dobrej mimoň. Ráno "u nás", večer "u vás".
Jedinej podělanej strachy ste tady vy, a to u nás i u vás.

neverend

28.11.2022 21:06
neverend

XXX.XXX.213.247

Dobrej mimoň. Ráno "u nás", večer "u vás".
Jedinej podělanej strachy ste tady vy, a to u nás i u vás.

Hmm, my bychom spolu mohli mít malé mimoňátka.😀😀 Já jsem mimoň že mám dvě občanství a vy jste mimoň který reaguje mimo téma a nesouvisející reakcí.😀😀

28.11.2022 21:15

neverend napsal(a):
Hmm, my bychom spolu mohli mít malé mimoňátka.😀😀 Já jsem mimoň že mám dvě občanství a vy jste mimoň který reaguje mimo téma a nesouvisející reakcí.😀😀

Se mi úplně udělalo zle.

Co je tam za vládu a koho zavřeli, je teď nesouvisející.

Vojáci, až na výjimky, nesmí mít dvojí občanství, to jste nevěděl, že.
Rychle ty výjimky vygůglit...

Hodně lidí si myslí, že minulost různých vých. států je celkem katastrofa... jenže teď je nám ta vědomost k ničemu.

Ukradli mi slepice a tyhle nové jsou zcela nevychované, ošklivé a zlé, zítra je rozsadím.

neverend

28.11.2022 21:44
neverend

XXX.XXX.213.247

Se mi úplně udělalo zle.

Co je tam za vládu a koho zavřeli, je teď nesouvisející.

Vojáci, až na výjimky, nesmí mít dvojí občanství, to jste nevěděl, že.
Rychle ty výjimky vygůglit...

Hodně lidí si myslí, že minulost různých vých. států je celkem katastrofa... jenže teď je nám ta vědomost k ničemu.

Ukradli mi slepice a tyhle nové jsou zcela nevychované, ošklivé a zlé, zítra je rozsadím.

Nevěděl Megi a třeba P. Lancaster má jak americké, tak ruské.😀😀 Bohužel Megi související je všechno ovšem až v časech nadcházejících. Historie je k ničemu, vždyť okolnosti jsou dnes již zcela jiné. Spíš koukat do blízké budoucnosti a na vlastní národ. Trochu si vzít vzor třeba ve Švýcarsku a sledovat jak oni se chovají diplomaticky a kolika Ukrajincům už poskytli azyl a tak podobně. A další státy, co dělají a jak jsou jednotní v postupu..Co pro koho znamená společný zájem a jestli ten společný zájem není náhodou zájem jedné země akorát vydávaný za společný.🙂

28.11.2022 21:46

Bodlinko, chtělo by to oprášit dějepis. Můžete začít knihou Stanislava Motla: Kam zmizel zlatý poklad republiky a pokračovat další: Válka před válkou.(nebo to můžete otočit)
Tehdy evropský západní svět v čele s USA nepodporoval ČSR, ale Hitlera. Skoro si ho hýčkal v bláhové naději, že půjde na SSSR a je vynechá.

28.11.2022 21:49

Bodlinko, chtělo by to oprášit dějepis. Můžete začít knihou Stanislava Motla: Kam zmizel zlatý poklad republiky a pokračovat další: Válka před válkou.(nebo to můžete otočit)
Tehdy evropský západní svět v čele s USA nepodporoval ČSR, ale Hitlera. Skoro si ho hýčkal v bláhové naději, že půjde na SSSR a je vynechá.

to já samozřejmě dobře vím. prostě pejsek na zádíčkách.

a je teda nechutný, že jsou lidi, co zcela vážně chtějí opakovat tyhle stejné chyby.

28.11.2022 21:55
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):

Protože normální lidi, když viděli jak to referendum probíhalo, tak by ho nemohli uznat ani omylem.
A to už pomíjím ten fakt, že anektovat území, všechny jinak smýšlející zabít nebo vyhnat a pak uspořádat referendum taky není zrovna demokratické.
Ad jednání, poslední děj jak se asi tak jedná s Ruskem
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-odlozili-jednani-40415797

28.11.2022 22:01

neverend napsal(a):
Nevěděl Megi a třeba P. Lancaster má jak americké, tak ruské.😀😀 Bohužel Megi související je všechno ovšem až v časech nadcházejících. Historie je k ničemu, vždyť okolnosti jsou dnes již zcela jiné. Spíš koukat do blízké budoucnosti a na vlastní národ. Trochu si vzít vzor třeba ve Švýcarsku a sledovat jak oni se chovají diplomaticky a kolika Ukrajincům už poskytli azyl a tak podobně. A další státy, co dělají a jak jsou jednotní v postupu..Co pro koho znamená společný zájem a jestli ten společný zájem není náhodou zájem jedné země akorát vydávaný za společný.🙂

Švýcarsko, Rakousko, ... jsou neutrální. Už dlouho. To si musíte prostě ten děják zopakovat.

28.11.2022 22:05

Megy má dvě děti. Nevím, kde vzala to druhé, vždy jsme měli jen jednu gumovou pískací slepici, teď máme dvě, někdy umývá a kojí i Kocourka.
Taky hodí záda, ale jako že škrábej.
Týjo ale to je zajímavé, nikdy jsem žádného svého psa neviděla dělat, co říká bodlinka.

28.11.2022 22:06

to já samozřejmě dobře vím. prostě pejsek na zádíčkách.

a je teda nechutný, že jsou lidi, co zcela vážně chtějí opakovat tyhle stejné chyby.

Ale to nebyl pejsek na zádičkách, to byl pořádný rafan, který si chtěl ukousnout kousek.

neverend

28.11.2022 22:06
neverend

XXX.XXX.213.247

Švýcarsko, Rakousko, ... jsou neutrální. Už dlouho. To si musíte prostě ten děják zopakovat.

Co? Jakej zase děják? Oni nemusí? Co to je za termín neutrální? Čili výhody ze společného mohou a nevýhody ne? Tak to chci taky.

28.11.2022 22:11

neverend napsal(a):
Co? Jakej zase děják? Oni nemusí? Co to je za termín neutrální? Čili výhody ze společného mohou a nevýhody ne? Tak to chci taky.

Tak si založte svůj stát. Stůj, nebo střelím. Se bude jmenovat.
Nebo Neverland a premiér Falkor :D

neverend

28.11.2022 22:24
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Protože normální lidi, když viděli jak to referendum probíhalo, tak by ho nemohli uznat ani omylem.
A to už pomíjím ten fakt, že anektovat území, všechny jinak smýšlející zabít nebo vyhnat a pak uspořádat referendum taky není zrovna demokratické.
Ad jednání, poslední děj jak se asi tak jedná s Ruskem
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-odlozili-jednani-40415797

Oni si tak Ukrajinci s Rusama mají co vyčítat. 😀😀 Místo toho, aby se jednalo když se část Ukrajiny chtěla připojit k RF tak Ukrajinci na ně šli střílet. Co třeba se zajímat proč to chtěli? Neměli by se náhodou lépe než s Ukrajinou?

neverend

28.11.2022 23:02
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak si založte svůj stát. Stůj, nebo střelím. Se bude jmenovat.
Nebo Neverland a premiér Falkor :D

Už třetí občanství? Víte jak by se mi to pletlo? Víte jak, naši, vaši,jejich.😀😀 Stačí mi dvě země a to ještě o tu jedenu mám vážné obavy jak dopadne.😐

29.11.2022 08:45
assil

XXX.XXX.225.195

neverend napsal(a):
Oni si tak Ukrajinci s Rusama mají co vyčítat. 😀😀 Místo toho, aby se jednalo když se část Ukrajiny chtěla připojit k RF tak Ukrajinci na ně šli střílet. Co třeba se zajímat proč to chtěli? Neměli by se náhodou lépe než s Ukrajinou?

Kdy asi se tak část Ukrajiny chtěla připojit k Rusku? Máte na mysli to hlasování se samopalama u hlavy a nebo sčítání prázdných papírů?

29.11.2022 09:27

Koukám,jak se zde diskuse otočila úplně jinam,ale je adventní čas,tak něco jiného.
https://www.youtube.com/watch?v=-b3RqR5DWeo

neverend

29.11.2022 14:40
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Kdy asi se tak část Ukrajiny chtěla připojit k Rusku? Máte na mysli to hlasování se samopalama u hlavy a nebo sčítání prázdných papírů?

Jenže tomu holt věříte vy a na základě zprostředkovaných zpráv. Nepopírám to, ale ani to nepřijímám jako okolnost, která by skutečně ovlivnila můj názor. Každopádně samopaly šermovaly obě strany a byl to majdan vs antimajdan. Můj názor se třeba změní až to uslyším od důvěryhodných osob přímo se toho účastnících. A nebo osobně. Jinak zůstávám neutrální a přeji si jen brzký konec války. Je mi jedno kdo jako "vyhraje". Nejsem ani Rus ani Ukrajinec.

29.11.2022 15:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Jenže tomu holt věříte vy a na základě ...

Já?
Já nevěřím ničemu
a hlavně ne jednostranným! zprávám.

neverend

29.11.2022 16:37
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Jenže tomu holt věříte vy a na základě ...

Já?
Já nevěřím ničemu
a hlavně ne jednostranným! zprávám.

Já vím že vy dovedete zapojit vlastní mysl a rozum.🙂 Nevidíte jen černobíle a stejně jako já víte, že ne vše musí být zásadně a jedině správně když to píšou na Novinkách a vysílají na ČT.🙂

29.11.2022 21:31

rapotacka11 napsal(a):
Tomu taky nevěřím.
Asi nějaký černý humor.

https://protiproud.info/politika/6852-chteji-abychom-zapomneli-nejprve-prevrat-v-rezii-usa-pak-banderovci-zacali-masakrovat-civilisty-na-donbasu-ruska-armada-zachranila-miliony-zivotu-mela-by-odejit-a-nechat-je-vyvrazdit-ma-sanci-primeri-usa-valka-vyhovuje.htm?fbclid=IwAR3rKTmMjUxgz3x4bORY5Mc9cuN1txLxaAWSZSjgil3SaUcwSRNQ-1YHYfA

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-epicentrum/727130/po-zdrazovani-prijde-i-propousteni-neda-se-mu-zabranit-rika-ekonom-kovanda.html?utm_source=facebook&utm_medium=_INT_blesk&utm_campaign=epicentrum&utm_content=lukas_kovanda&fbclid=IwAR3ROFKi-rSL13FvVHgrDHub_ZgTjI2f9ZFm79o4CLiA57DPPpS5jOzVT_I
„Práce, kterou si budou moci najít, nebude zdaleka odpovídat tomu, co dělají nyní,
bude hůře placená a nebude je tak naplňovat,“ uvedl ekonom.
„Budou muset přejít do nějaké práce manuální, a to je nebude moc bavit ...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-znovu-na-dne-pribeh-lekarky-z-ukrajiny-ktera-tu-prisla-o-misto-i-bydleni-219923#utm_content=ribbonnews&utm_term=l%C3%A9ka%C5%99ka%20p%C5%99i%C5%A1la%20o%20pr%C3%A1ci&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
„Neumím si představit, že bych pracovala v jiném oboru, jen ve zdravotnictví.
Protože tomu jsem věnovala celý život.

https://www.facebook.com/margitabalastikova/videos/1209620269631926

Je to strašně dlouhé, to nikdo číst nebude. Tak z toho vytáhnu jen dva odstavce ověřených faktů, na které se jaksi zapomnělo :

Ruská armáda nakonec odhalila přibližně 15 laboratoří pro výzkum biologických zbraní, které pracovaly pro Pentagon. Oznámila, že vydá zabavenou dokumentaci a zničila 320 kontejnerů s patogeny. Spojené státy jsou signatářem Úmluvy OSN o zákazu biologických zbraní (BWC), kterou doma dodržují, ale v zahraničí ji porušují. Dokumenty zveřejnil před dvěma měsíci bulharský novinář. Čínské ministerstvo zahraničí 8. března požádalo Pentagon o vysvětlení 330 biologických laboratoří, které pod různými názvy provozuje ve 30 zemích.

Ministerstvo zahraničí tehdy tuto skutečnost popřelo. Náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nulandová však při slyšení v Senátu připustila, že Pentagon na těchto zahraničních programech spolupracuje a že se obává, že se výzkum dostává do ruských rukou. Když Rusko předložilo záležitost Radě bezpečnosti, Západ obvinil Rusko z přípravy biologického útoku pod falešnou vlajkou a vznesl proti němu obvinění. Světová zdravotnická organizace zase uvedla, že byla varována před ukrajinsko-americkým civilním biologickým výzkumem a požádala Ukrajinu, aby zničila své patogeny a zabránila jejich šíření.

Už je to dávno ! Kdy to bylo ? Na jaře, v létě? Hrozně to letí.

neverend

29.11.2022 22:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Je to strašně dlouhé, to nikdo číst nebude. Tak z toho vytáhnu jen dva odstavce ověřených faktů, na které se jaksi zapomnělo :

Ruská armáda nakonec odhalila přibližně 15 laboratoří pro výzkum biologických zbraní, které pracovaly pro Pentagon. Oznámila, že vydá zabavenou dokumentaci a zničila 320 kontejnerů s patogeny. Spojené státy jsou signatářem Úmluvy OSN o zákazu biologických zbraní (BWC), kterou doma dodržují, ale v zahraničí ji porušují. Dokumenty zveřejnil před dvěma měsíci bulharský novinář. Čínské ministerstvo zahraničí 8. března požádalo Pentagon o vysvětlení 330 biologických laboratoří, které pod různými názvy provozuje ve 30 zemích.

Ministerstvo zahraničí tehdy tuto skutečnost popřelo. Náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nulandová však při slyšení v Senátu připustila, že Pentagon na těchto zahraničních programech spolupracuje a že se obává, že se výzkum dostává do ruských rukou. Když Rusko předložilo záležitost Radě bezpečnosti, Západ obvinil Rusko z přípravy biologického útoku pod falešnou vlajkou a vznesl proti němu obvinění. Světová zdravotnická organizace zase uvedla, že byla varována před ukrajinsko-americkým civilním biologickým výzkumem a požádala Ukrajinu, aby zničila své patogeny a zabránila jejich šíření.

Ono mám takovou teorii, že celý covid, válka na Ukrajině jsou pouze mezistupně něčeho většího. Jako jisté je jedna věc. Lidstvo je ohromě přemnožené a současný stav neudržitelný. Hledá se řešení a zřejmě se našlo. I podle určitých vědců by do roku 2100 měla být lidí na planetě zhruba polovina. Já mám představu asi takovou, že první omezení nastává s odstraněním konzumu ve velkém. Jako příklad bych uvedl elektromobilitu. Energie drahá a samozřejmě zákaz už v roce 2035 spalovacích motorů. Co z toho plyne? Ne každý si bude moci dovolit auto a tím pádem se zdraží výroba s klesajícím objemem výroby. A to kolečko se bude opakovat několikrát.

Covid ve své podstatě byl takový první signál. Válka menších rozměrů druhým a v podstatě bych se nedivil tolik, že v tom má prsty jak USA, tak Rusko. Může být, že došlo k samozřejmě tajné dohodě na setkání o civilizaci jako celku. Já vím, že to zní pro běžné lidi neskutečně či konspiračně, ale lidi skutečně u moci vlastně lidstvo vedou a svým způsobem musí zabránit nějak únosně řekněme katastrofě.

Kdysi jsem četl knihu o jistých kmenech kdesi v Africe a tam se vždycky dva kmenoví vůdci dohodli(samozřejmě tajně), kdy budou spolu kmeny v míru a kdy ve válce. Takhle řešili vlastně nedostatek potravy pro své lidi. V době kdy byla populace na vrcholu počtem lidí se vyprovokoval konflikt a válka se postarala o snížení počtu "obyvatel". Zní to hnusně, ale ten cestovatel to věděl a obyvatelstvo nikoli.🙂

30.11.2022 09:04
assil

XXX.XXX.225.195

No ono to utichlo, protože to není pravda a lži obvykle takhle vyšumí.
https://www.npr.org/2022/03/25/1087910880/biological-weapons-far-right-russia-ukraine

30.11.2022 09:06
assil

XXX.XXX.225.195

neverend napsal(a):
Ono mám takovou teorii, že celý covid, válka na Ukrajině jsou pouze mezistupně něčeho většího. Jako jisté je jedna věc. Lidstvo je ohromě přemnožené a současný stav neudržitelný. Hledá se řešení a zřejmě se našlo. I podle určitých vědců by do roku 2100 měla být lidí na planetě zhruba polovina. Já mám představu asi takovou, že první omezení nastává s odstraněním konzumu ve velkém. Jako příklad bych uvedl elektromobilitu. Energie drahá a samozřejmě zákaz už v roce 2035 spalovacích motorů. Co z toho plyne? Ne každý si bude moci dovolit auto a tím pádem se zdraží výroba s klesajícím objemem výroby. A to kolečko se bude opakovat několikrát.

Covid ve své podstatě byl takový první signál. Válka menších rozměrů druhým a v podstatě bych se nedivil tolik, že v tom má prsty jak USA, tak Rusko. Může být, že došlo k samozřejmě tajné dohodě na setkání o civilizaci jako celku. Já vím, že to zní pro běžné lidi neskutečně či konspiračně, ale lidi skutečně u moci vlastně lidstvo vedou a svým způsobem musí zabránit nějak únosně řekněme katastrofě.

Kdysi jsem četl knihu o jistých kmenech kdesi v Africe a tam se vždycky dva kmenoví vůdci dohodli(samozřejmě tajně), kdy budou spolu kmeny v míru a kdy ve válce. Takhle řešili vlastně nedostatek potravy pro své lidi. V době kdy byla populace na vrcholu počtem lidí se vyprovokoval konflikt a válka se postarala o snížení počtu "obyvatel". Zní to hnusně, ale ten cestovatel to věděl a obyvatelstvo nikoli.🙂

Tak přesně tohle mě taky napadlo.
A taky zavedení digi totality. Každopádně je to zajímavý s Gretou, nejdřív bouří proti konzumu a už to začíná a teď bouří proti kapitalismu a demokracii, takže se to za pár let dá očekávat taky.
Ještě že už jsem ve věku kdy je mi to tak nějak jedno.

30.11.2022 12:40
assil

XXX.XXX.225.195

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/zdenek.stritecky

Bez přihlášení se to neukáže.

30.11.2022 13:01

assil napsal(a):
Tak přesně tohle mě taky napadlo.
A taky zavedení digi totality. Každopádně je to zajímavý s Gretou, nejdřív bouří proti konzumu a už to začíná a teď bouří proti kapitalismu a demokracii, takže se to za pár let dá očekávat taky.
Ještě že už jsem ve věku kdy je mi to tak nějak jedno.

Jojo, Gréta

30.11.2022 13:25
assil

XXX.XXX.225.195

Jojo, Gréta

Tak to je přesný. Někde proběhlo kdo jí platí a že víceméně zneužili jejího autismu, ale to mi bylo jasný, že sama až tak tohle všechno nedokáže a tak nějak mě nezajímá odkud má noty.

30.11.2022 13:29
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

PL
Poslanecká sněmovna v úterý schválila pobyt ukrajinských vojáků na území
České republiky za účelem výcviku.
Podle plánu, který připravila vláda premiéra Petra Fialy (ODS),
výcvik týkající se mechanizovaných jednotek a speciálních profesí
podstoupí ve vojenském prostoru Libavá 800 ukrajinských vojáků
v pěti čtyřtýdenních turnusech.
Českou státní kasu bude výcvik ukrajinských ozbrojených sil stát
téměř miliardu korun.

neverend

30.11.2022 14:42
neverend

XXX.XXX.250.6

rapotacka11 napsal(a):
PL
téměř miliardu korun.

Tak to už je Putinův konec. Až v Kremlu se zastaví. Panenko skákavá, zastavte už toho Fialu někdo.

30.11.2022 15:10

assil napsal(a):
Tak to je přesný. Někde proběhlo kdo jí platí a že víceméně zneužili jejího autismu, ale to mi bylo jasný, že sama až tak tohle všechno nedokáže a tak nějak mě nezajímá odkud má noty.

Přitom kdyby vyrůstala v jiné, laskavější rodině, která by respektovala její potřeby v souvislosti s vrozenými dispozicemi (narozdíl od její matky), bylo by to možná dítě, o kterém by nikdo vlastně nevěděl

30.11.2022 18:50

rapotacka11 napsal(a):
PL
téměř miliardu korun.

Co je PL?
No, v podstatě je mně to jedno, ale vždycky potřebuju nejmíň dva zdroje.
Ja jen, že že prostor Libavé už je k vojenskému výcviku využíván minimálně, spíš vůbec, vedou přes něj turistické i cyklostezky, tak se mně to nějak nezdá.

30.11.2022 19:37

rapotacka11 napsal(a):
PL - známé dezinformační Parlamentní listy
ale i
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-snemovna-schvalila-vycvik-ukrajinskych-vojaku-v-cesku-220325

Blbý no.

30.11.2022 19:53
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Přitom kdyby vyrůstala v jiné, laskavější rodině, která by respektovala její potřeby v souvislosti s vrozenými dispozicemi (narozdíl od její matky), bylo by to možná dítě, o kterém by nikdo vlastně nevěděl

Hlavně by mohla být mnohem šťastnější.
Je mi jí líto, chudák holka.

Paaja

30.11.2022 20:22
Paaja

XXX.XXX.12.198

Varaxi napsal(a):
Hlavně by mohla být mnohem šťastnější.
Je mi jí líto, chudák holka.

Asi taak.

1.12.2022 07:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

"Asperger"?
Neschopnost porozumět emocím
(nedovedou pochopit emotivní projevy druhých lidí)
Vnímání světa pouze ze své vlastní perspektivy
Neschopnost zpracovávat vlastní emoce (což často vede k výbuchům)

Ta G nejspíš šťastná je
v rámci možností .....

S čím zase přijde až jí vystrčí příště?
No nic, uděláme ji šťastnou
ať to stojí co to stojí.

1.12.2022 10:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

rapotacka11 napsal(a):
Tomu taky nevěřím.
Asi nějaký černý humor.

https://protiproud.info/politika/6852-chteji-abychom-zapomneli-nejprve-prevrat-v-rezii-usa-pak-banderovci-zacali-masakrovat-civilisty-na-donbasu-ruska-armada-zachranila-miliony-zivotu-mela-by-odejit-a-nechat-je-vyvrazdit-ma-sanci-primeri-usa-valka-vyhovuje.htm?fbclid=IwAR3rKTmMjUxgz3x4bORY5Mc9cuN1txLxaAWSZSjgil3SaUcwSRNQ-1YHYfA

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-epicentrum/727130/po-zdrazovani-prijde-i-propousteni-neda-se-mu-zabranit-rika-ekonom-kovanda.html?utm_source=facebook&utm_medium=_INT_blesk&utm_campaign=epicentrum&utm_content=lukas_kovanda&fbclid=IwAR3ROFKi-rSL13FvVHgrDHub_ZgTjI2f9ZFm79o4CLiA57DPPpS5jOzVT_I
„Práce, kterou si budou moci najít, nebude zdaleka odpovídat tomu, co dělají nyní,
bude hůře placená a nebude je tak naplňovat,“ uvedl ekonom.
„Budou muset přejít do nějaké práce manuální, a to je nebude moc bavit ...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-znovu-na-dne-pribeh-lekarky-z-ukrajiny-ktera-tu-prisla-o-misto-i-bydleni-219923#utm_content=ribbonnews&utm_term=l%C3%A9ka%C5%99ka%20p%C5%99i%C5%A1la%20o%20pr%C3%A1ci&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
„Neumím si představit, že bych pracovala v jiném oboru, jen ve zdravotnictví.
Protože tomu jsem věnovala celý život.

https://www.facebook.com/margitabalastikova/videos/1209620269631926

z FB
píše nějaký cynik
Z deníku Ukrajinky III - Seznam.cz dnes uveřejnil článek o tom, jak Ukrajinští uprchlíci v ČR trpí. Ano, čtete správně, oni tu trpí !!!
Tak buď je ten srdceryvný článek smyšlený (propaganda jede) a nebo hůř, je to pravda a oni si fakt myslí, že se jim tu pomáhá málo. Píše se že jakmile začaly (na Charkov) dopadat bomby, vzala děti (17 a 6) auto a odjela do ČR. Cestu si nepamatuje, celou jí probrečela (jistě, těžko si pamatovat něco, co se nestalo). To pravé peklo ale začalo až v ČR. Nejdříve potíže s bydlením. Realitky údajně slyšely ukrajinský přízvuk (asi se česky naučila po té cestě) a všechny jí odmítly (nejspíše jsou realitky v ČR proruské). Další problém nastal při hledání zaměstnání. Je údajně doktorka s 20 letou praxí, obeslala tedy svůj životopis do ordinací, nemocnic. Světe div se, ty zlé české nemocnice o ní neměly zájem neboť diplom z Ukrajiny má v ČR váhu asi jako diplom z Plzeňské fakulty. V každých druhých potravinách v Kyjevě za pár dolarů seženete třeba docentský titul. A jinou práci odmítá vykonávat.

(Když emigrovali čeští lékaři, vědci...myli nádobí, uklízeli)
ale k tomu se Ukrajinka ověnčená tituly nesníží. Jedna nemocnice se nakonec ozvala, ovšem chtěla aprobaci v češtině a zkoušky z ČJ. A opět ten zlý stát ČR. Nezorumí prý česky (v realitce ale česky mluvila, jen s UA přízvukem) a najednou připomíná to z tržnice (nerozumym cesky).
To ale zdaleka není vše, to že tomu staršímu odmítla škola přidělit UA asistenku (zlý ředitel, nejspíše Vrábelův sympatizant) by se dalo přejít, ale on tím trpí. I ředitelka školky odmítla UA dítě (není místo, ale to jaksi milá Ukrajinka nechápe, takže i ředitelka školky je proruská).
No a na ůřadech také děs běs. Jak má proboha vyžít s 23.000 korunami na měsíc? To teda budou fakt trpět, 23.000 od státu nestačí. (Možná by se mohla zeptat nějaké české matky samoživitelky, jak na to).
V komentech se jí ptají proč, když má problémy s bydlením nejde na státem dotovaný 3-4 hvězdičkový hotel, to ne, v jedné místnosti nikdy (asi by se měla zajet podívat za hranice, jak jsou ubytování uprchlíci v táborech). Někteří nabízí i zaměstnání (ale ono pracovat rukama prostě nevoní) raději bude trpět.
Takže ano, Ukrajinci tady v ČR trpí.

1.12.2022 10:36
assil

XXX.XXX.121.3

I mezi Ukrajinci se jistě najde pár těch věčných stěžovatelů, kterých je i mezi Čechy dost a dost a každý je zná z dovolených.

1.12.2022 11:27

Ta smlouva... silová za 1,53 Kč https://index.sme.sk/c/23083825/ceny-energii-elektrina-plyn-teplo-domacnosti.html
no, bude je to stát hodně eur, jenže nás mnohonásobně víc - třikrát víc hned a další si radši nepředstavovat

1.12.2022 16:37

Rapotačko, jedná se o 8 měsíců starý článek, vycucaný z prstu s cílem rozeštvávat lidi.

To máte opravdu tak hnusně nudný vlastní život, že jediné vzrušení a uspokojení zažíváte, když sem na diskuzi o koronaviru a všem možném systematicky cpete podobné "informace"?

Nezbyla vám v hlavě už ani jediná zdravá mozková buňka?

O co konkrétně vás nějaký konkrétní občan Ukrajiny v tomto století ochudil? Neváhejte se svěřit.

Žádný občan žádného státu na této planetě za váš osobní pofffraný život nemůže - je tedy úplně zbytečné to házet momentálně na Ukrajince.

1.12.2022 17:19

Rapotačko, jedná se o 8 měsíců starý článek, vycucaný z prstu s cílem rozeštvávat lidi.

To máte opravdu tak hnusně nudný vlastní život, že jediné vzrušení a uspokojení zažíváte, když sem na diskuzi o koronaviru a všem možném systematicky cpete podobné "informace"?

Nezbyla vám v hlavě už ani jediná zdravá mozková buňka?

O co konkrétně vás nějaký konkrétní občan Ukrajiny v tomto století ochudil? Neváhejte se svěřit.

Žádný občan žádného státu na této planetě za váš osobní pofffraný život nemůže - je tedy úplně zbytečné to házet momentálně na Ukrajince.

Rapotacka píše, že to psal nějaký cynik. Pofffraný je to tady díky vládám. Mně to taky vadí. Mám pofffraný život? Máme vládu, co je nemocná na hlavičku, nebo ne? Ukažte mi tam někoho, kdo ví, co dělá; někoho, kdo dělá něco, co sám vymyslel a co má smysl pro náš stát.
Jako když se podíváte, jak moc lidé žijí na netu, tak to mají všichni pofffraný život, že? :-)
A jinak... říkám to furt - na Ukr. nadává teď kde kdo, lidé, od kterých bych to nečekala, ale ne na ty lidi, ale na naši vládu, protože prostě ona jich má plnou hubu.
Já teda ani nevěřím, že chcou UA pomoct, jen se předhání.
Oni by tam nahoře potřebovali nějaké poradce, jak jednat s lidmi. A tohle by se nedělo.
Je to pěkný hnus.
Něco jako když ke staršímu psu přivedete štěně a hrajete si víc s tím štěkanátkem.
Takhle nějak.

Musela jsem utratit slepici. To je pofffraný!

1.12.2022 17:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

O co konkrétně vás nějaký konkrétní občan Ukrajiny v tomto století ochudil?
Neváhejte se svěřit.

Nevěřila byste mi.
Udělal mi "Jak se staví sen".
Kdybych měla - zlatem bych ho vyvážila.

Díky za psychoanalýzu, nemusím k C..

Neregistrovaný uživatel

1.12.2022 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

rapotacka11 napsal(a):
O co konkrétně vás nějaký konkrétní občan Ukrajiny v tomto století ochudil?
Neváhejte se svěřit.

Nevěřila byste mi.
Udělal mi "Jak se staví sen".
Kdybych měla - zlatem bych ho vyvážila.

Díky za psychoanalýzu, nemusím k C..

A víte co je psina? To co me říkají ukrajinci žijící a pracující tu léta nebo desitky let. Jako názor na své spoluobčany, politiku a situaci. A tak papežský jako je tu většina až na megi, orionku a neverenda (koho jsem opomnela sorry) není ani jedinej. Zajimavy.

neverend

1.12.2022 21:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A víte co je psina? To co me říkají ukrajinci žijící a pracující tu léta nebo desitky let. Jako názor na své spoluobčany, politiku a situaci. A tak papežský jako je tu většina až na megi, orionku a neverenda (koho jsem opomnela sorry) není ani jedinej. Zajimavy.

Jako myslíš že patřím mezi špičku na Ifauně? Hned vedle Orionku a Megi? Tak to je pro mě čest nejvyšší.😀

neverend

1.12.2022 21:25
neverend

XXX.XXX.213.247

A tady již tradiční všemi žádané desetiminutové okénko nenávisti.
https://youtu.be/rAPaSZF1ajU

2.12.2022 09:37

rapotacka11 napsal(a):
Rapotačko, jedná se o 8 měsíců starý článek,
z prstu s cílem rozeštvávat lidi.

Myslím, že článek je dost ČERSTVÝ,
jeho cíle netuším.

Tak jsem si ten článek přečetla a protože jsem hnidopich :
Pokládám článek za hodně špatnou novinářskou práci. Možná i vymyšlenou historku.
Podíval se někdo na tu fotku? Vím, že se ukrajinské ženy o sebe pečlivě starají.....o tom žádná. Nicméně lékařce s diplomem, titulem a dvaceti lety praxe by bylo cca 45 let. Podívejte se na tu fotku znovu, nechce nás někdo opít rohlíkem?

2.12.2022 09:57

rapotacka11 napsal(a):
Rapotačko, jedná se o 8 měsíců starý článek,
z prstu s cílem rozeštvávat lidi.

Myslím, že článek je dost ČERSTVÝ,
jeho cíle netuším.

Netušíte cíle?
Cíl je jediný, nebo ne jediný, ale rozhodně důležitý:
Dostat zaplaceno za snadnou ( a mizernou) práci, z tepla kanceláře, možná z tepla domova a možná dokonce z tepla postele. No komu se to povede? Snad ještě mně. Já dostanu zaplaceno už za to, že se probudím.

2.12.2022 10:03

A je jasné, že čím víc bude náš stát v pr....- ekonomicky špatné situaci, tím víc to bude dopadat i na utečence.
A i to je přece důvod, aby se vláda starala o to, aby republika prosperovala - aspoň v mezích možností.
Nebo si snad někdo myslí, že až se tady zhasne, Ukrajincům zůstane svítit, protože si to Z. vydupe ?

neverend

2.12.2022 10:21
neverend

XXX.XXX.213.247

A je jasné, že čím víc bude náš stát v pr....- ekonomicky špatné situaci, tím víc to bude dopadat i na utečence.
A i to je přece důvod, aby se vláda starala o to, aby republika prosperovala - aspoň v mezích možností.
Nebo si snad někdo myslí, že až se tady zhasne, Ukrajincům zůstane svítit, protože si to Z. vydupe ?

Samozřejmě, podpora Ukrajiny celkově je závislá na situaci jejích podporovatelů. Jednoduše,pomáhat se dá jen když je z čeho.Proto mám strach z jara příštího roku. Tam teprve dorazí "vyúčtování" a bude jasné jak a za kolik jsou ruské suroviny nahraditelné a hlavně za kolik. Pravda se ukáže sama a stačí jen počkat. Podle mého se ukážou všechny lži dnešní vlády a našich představitelů. Ovšem pokud to tedy nepůjde bez ruska jak tvrdí někteří odborníci, tak jsem zvědav co s tím kdo udělá?

2.12.2022 10:41

Vlastenci zuří. Ježíšek letos dárky nadělí ukrajinským dětem. České děti dostanou až to, co zbyde

Po brněnském metru zadarmo, vstupu do zoologické zahrady zadarmo, po slevě na hrací automaty a prostitutky tu je další zvýhodnění Ukrajinců. Podle dostupných informací bude Ježíšek letos na Vánoce obdarovávat přednostně ukrajinské děti. To je další rána pro poctivé české občany, kteří celý život pracují a odvádějí daně v dobré víře, že se o ně vláda postará. Pomyslný pohár již přetekl a vlastenci se začínají bouřit.........

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/116377/vlastenci-zuri-jezisek-letos-darky-nadeli-ukrajinskym-detem-ceske-deti-dostanou-az-to-co-zbyde.html

2.12.2022 11:24

Vlastenci zuří. Ježíšek letos dárky nadělí ukrajinským dětem. České děti dostanou až to, co zbyde

Po brněnském metru zadarmo, vstupu do zoologické zahrady zadarmo, po slevě na hrací automaty a prostitutky tu je další zvýhodnění Ukrajinců. Podle dostupných informací bude Ježíšek letos na Vánoce obdarovávat přednostně ukrajinské děti. To je další rána pro poctivé české občany, kteří celý život pracují a odvádějí daně v dobré víře, že se o ně vláda postará. Pomyslný pohár již přetekl a vlastenci se začínají bouřit.........

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/116377/vlastenci-zuri-jezisek-letos-darky-nadeli-ukrajinskym-detem-ceske-deti-dostanou-az-to-co-zbyde.html

Vždyť to také opakují pořád dokola. To s metrem v Brně, zoologickou atd......atd. Vždyť je to pitomá laciná slátanina, která si neoprávněně bere do huby slovo vlastenec.
Hlavně za to dostane zaplaceno a klidně se zlobte, ale je to cílené na primitivy. A navíc vymyšlené, protože neznám blbce, který by argumentoval metrem v Brně. Vtipného na tom také není nic. Nehodné pozornosti, nemá s poctivou novinařinou nic společného
Nebo vy snad věříte, že dárky nosí Ježíšek ?

2.12.2022 11:33

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/janka.stastna.35/videos/437792955043530

Je to silné ! Repta asi žádného syna nemá.......tak ji baví víc divoky-kačer !

2.12.2022 11:49

Písnička je stará, ale nikdy snad nebyla aktuálnější !!!!

Je aktuální i pro Němce ( zvlášť pro ně, oni už jednou na východ pochodovali ) a proto ji oprášili a nazpívali znovu.

2.12.2022 11:54
fikovnice

XXX.XXX.61.91

Popravdě mě nebaví ty desítky, možná stovky odkazů sem vkládaných. Já vím, je svoboda slova, ale stejně se tak nějak domnívám, že ty odkazy čte jen minimum lidí zde.

Z "Koronaviru" se stala politika...a to jsem určitě nechtěla.

2.12.2022 11:57
fikovnice

XXX.XXX.61.91

Ale když už vzpomínky a odkazy, teď někdy jsem se dívala na mjr. Zemana (na pár dílů). To je tak tendenční seriál, byť s vynikajícím obsazením a skvělými herci! A pod tím diskutují lidé, možná mladí, kteří se už vůbec nechytají a píšou tam, jak skvělé ty díly jsou, jak nemají konkurenci, atd.

2.12.2022 12:10
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Já jsem se mrkla na Primě na Policie zasahuje.
To je perfekt.
Jdou na padoucha
jemně, citlivě, trpělivě, psychologicky, s pochopením.

2.12.2022 12:12
fikovnice

XXX.XXX.61.91

rapotacka11 napsal(a):
Já jsem se mrkla na Primě na Policie zasahuje.
To je perfekt.
Jdou na padoucha
jemně, citlivě, trpělivě, psychologicky, s pochopením.

Ironie nebo to myslíte vážně?
TV nemám.

2.12.2022 12:13

fikovnice napsal(a):
Popravdě mě nebaví ty desítky, možná stovky odkazů sem vkládaných. Já vím, je svoboda slova, ale stejně se tak nějak domnívám, že ty odkazy čte jen minimum lidí zde.

Takhle to cítím už dlouho. Z původně dobrého kecacího vlákna se to přetavilo do bitkařského válečného, aby tu zbyl prostor už jen na vkládání odkazů... A tomu říkám zabití vlákna.

Kačer je satira. Podle orionky slátanina nehodná pohledu ctihodného oka. Podle mě (až na výjimky) velmi trefná střelba. A hlásím, že mám syna

2.12.2022 12:15
fikovnice

XXX.XXX.61.91

Takhle to cítím už dlouho. Z původně dobrého kecacího vlákna se to přetavilo do bitkařského válečného, aby tu zbyl prostor už jen na vkládání odkazů... A tomu říkám zabití vlákna.

Kačer je satira. Podle orionky slátanina nehodná pohledu ctihodného oka. Podle mě (až na výjimky) velmi trefná střelba. A hlásím, že mám syna

Jo jo, souhlasím. Také sem chodím už mnohem méně...
Probírali jsme kde co, klidně i moje zuby , ale politika - to fakt ne...
Je to tu jak stranický souboj!

2.12.2022 12:17

Ani ne tak souboj, jako spíš schůze

2.12.2022 12:19
fikovnice

XXX.XXX.61.91

Ani ne tak souboj, jako spíš schůze

Hele, i to bylo v tom mjr. Zemanovi - případ Plánice...

hajek12

2.12.2022 12:27
hajek12

XXX.XXX.47.210

Já jsem sem chtěla dát jen citát ( a zase jsem zabředla ) :

„Třesu se někdy o svou vlast, když pomyslím na to, že Bůh je spravedlivý.“ - Thomas Jefferson

https://aeronet.news/v-cesku-probiha-lgbt-statni-prevrat-jede-v-tom-i-ustavni-soud-proc-se-musi-tradicni-rodina-v-cesku-zlikvidovat-rodice-maji-na-deti-spatny-vliv-symbolika-fialove-barvy-elit-je-k-videni-vsude-pozor/

2.12.2022 12:53
fikovnice

XXX.XXX.133.55

hajek12 napsal(a):
https://aeronet.news/v-cesku-probiha-lgbt-statni-prevrat-jede-v-tom-i-ustavni-soud-proc-se-musi-tradicni-rodina-v-cesku-zlikvidovat-rodice-maji-na-deti-spatny-vliv-symbolika-fialove-barvy-elit-je-k-videni-vsude-pozor/

Škoda, že tu nejde dávat i mínusové body...

2.12.2022 13:07

Slyšeli jste někdy o NOR? Bradavice? VOZ? To je podobnej matroš.

2.12.2022 13:17
Varaxi

XXX.XXX.191.78

fikovnice napsal(a):
Škoda, že tu nejde dávat i mínusové body...

Já jsem naopak ráda, že se sem nedávají. Buďto je to dobrý příspěvek, pak dám palec nahoru. Nebo je příspěvek méně dobrý až nedobrý, pak na něj nereaguji nebo reaguji komentářem. Nebo je příspěvek příšerný a pak ho nahlásím.
Palec dolů tady vůbec nepostrádám, ale kdyby přibyl, budiž, nebude mi to vadit, pokud bude možnost napsat, proč dávám palec dolů.
Občas chodím na jiné fórum, kde se palce dolů dávají - a já se nestačím divit, kolik červených schytají naprosto nevinné komentáře jako sdílení názoru nebo zkušeností.

2.12.2022 13:22

Taky nejsem příznivcem palců dolů. Pamatuju jedno fórum, kde pokud příspěvek nasbíral - teď nevím - ale řekněme 10 palců dolů, jeho obsah byl skryt. A to se mi příčí.

2.12.2022 13:48

fikovnice napsal(a):

https://www.youtube.com/watch?v=1q-Ga3myTP4

Nečtěte odkazy, ale tohle si pusťe. Autor to napsal v roce 1987 ke svým 45 narozeninám, proč to asi nazpívali znovu? ( je to ten bělovlasý pán v pozadí v čase 1:13, a v 4:15 je v přímém záběru ). Je to jen 5 a půl minuty.
Kdo neumí německy, ať si pustí odkaz rapotačky z Fb, tam je překlad.

2.12.2022 14:29

No tak koronavir, ten, co dělá covid, je mrtev, nejste rádi?

Vám to spojím... začít tohle Putinek před covidem, tak za covid může Putinek, a každý, kdo řekne, že ne, je proruský trotl.

Mně třeba vadí, jak v každém vláknu někdo brečí, že je chudák.
Ne že mu odešlo nějaké zvíře, ale že je mimoň. Nedá se to číst dlouho a smysl vůbec nevidím,
sorry za zničení vlákna :-)

2.12.2022 14:33
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Varaxi napsal(a):
Já jsem naopak ráda, že se sem nedávají. Buďto je to dobrý příspěvek, pak dám palec nahoru. Nebo je příspěvek méně dobrý až nedobrý, pak na něj nereaguji nebo reaguji komentářem. Nebo je příspěvek příšerný a pak ho nahlásím.
Palec dolů tady vůbec nepostrádám, ale kdyby přibyl, budiž, nebude mi to vadit, pokud bude možnost napsat, proč dávám palec dolů.
Občas chodím na jiné fórum, kde se palce dolů dávají - a já se nestačím divit, kolik červených schytají naprosto nevinné komentáře jako sdílení názoru nebo zkušeností.

Obecně jsem PROTI mínusovým bodům také!
Šlo o reakci na jakýsi mimoňský příspěvek - LGBT, Putin, státní převrat, atd.

2.12.2022 14:35
fikovnice

XXX.XXX.133.55

No tak koronavir, ten, co dělá covid, je mrtev, nejste rádi?

Vám to spojím... začít tohle Putinek před covidem, tak za covid může Putinek, a každý, kdo řekne, že ne, je proruský trotl.

Mně třeba vadí, jak v každém vláknu někdo brečí, že je chudák.
Ne že mu odešlo nějaké zvíře, ale že je mimoň. Nedá se to číst dlouho a smysl vůbec nevidím,
sorry za zničení vlákna :-)

Koronavirus není mrtev! Bylo by fajn, kdyby byl mrtev, ale prostě není...a nemusíte tomu věřit - ale pořád ještě lidé umírají na COVID. Víte o lockdownech v Číně?

Já měla druhoCOVID celkem nedávno, a úplně bezpříznakově neprobíhal, včetně vykašlávání humussputa.

2.12.2022 14:38

Megi, zrovna vy mě hrozně překvapujete. Vždycky takový člověk s nadhledem, jehož příspěvky jsem měla tuze ráda. A teď je z vás naštvaná, nadávající a taková negativní osoba. Neurazte se, jen můj dojem z písmenek. Celkově se to tu tak nepěkně převrátilo. Nevím, nemám tu z toho už takový dobrý dojem, jako dřívávějc

2.12.2022 14:49

Já nejsu naštvaná, já si z toho dělám legraci. Dokonce i té vládě se směju, jak je naivní.
Ale když někdo někoho uráží, protože ho nechápe, leze mi to na nervy. A to je furt, furt, nechápu proč.
Ale legraci z tupoušků mám furt, takže jsem pořád pozitivní.
On celý internet říká, že jsem ruský šváb nebo tak něco, zajímavé ale je, že ve skutečném životě jsou lidé úplně jiní. Taky ruský švábi :D :D
Tady máte vtip a vůbec mě nezajímá lockdown v Číně, nezajímá mě ani lockdown tady, nic, já mám už Vánoce a tak, nazdar :-)

2.12.2022 14:50

Slyšeli jste někdy o NOR? Bradavice? VOZ? To je podobnej matroš.

Vůbec netuším, o co jde.

2.12.2022 14:52

fikovnice napsal(a):
Koronavirus není mrtev! Bylo by fajn, kdyby byl mrtev, ale prostě není...a nemusíte tomu věřit - ale pořád ještě lidé umírají na COVID. Víte o lockdownech v Číně?

Já měla druhoCOVID celkem nedávno, a úplně bezpříznakově neprobíhal, včetně vykašlávání humussputa.

Jani, ale dnes už tomu dost často říkají i doktoři chřipka.

2.12.2022 14:54

https://www.youtube.com/watch?v=1q-Ga3myTP4

Nečtěte odkazy, ale tohle si pusťe. Autor to napsal v roce 1987 ke svým 45 narozeninám, proč to asi nazpívali znovu? ( je to ten bělovlasý pán v pozadí v čase 1:13, a v 4:15 je v přímém záběru ). Je to jen 5 a půl minuty.
Kdo neumí německy, ať si pustí odkaz rapotačky z Fb, tam je překlad.

Já nejenže neumím německy, ale nerozumím tomu ani nijak jinak.

2.12.2022 15:28

Vůbec netuším, o co jde.

Nic si z toho nedělejte. Bradavice znám, ty s malým b mě naštěstí nikdy nepostihly, v těch svelkým B, tak tam se taky děly věci......Mozkomorové a tak.......

2.12.2022 15:30

Já nejenže neumím německy, ale nerozumím tomu ani nijak jinak.

Vždyť ten odkaz od rapotačky má české titulky.

2.12.2022 15:33

fikovnice napsal(a):

Lukáše Pollerta znáte? Nic proti němu nemáte? Není to ani antivawer, ani ruský šváb?
Tak si najděte jeho vyjádření. Vy spíš než já posoudíte, jestli má pravdu. A z plevelení vlákna si nic nedělejte, tak jich dopadne půlka.

2.12.2022 15:43
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Vždyť ten odkaz od rapotačky má české titulky.

Pokud tedy překonají,
že odkaz dávám já ....

2.12.2022 20:54
fikovnice

XXX.XXX.63.160

Já nejsu naštvaná, já si z toho dělám legraci. Dokonce i té vládě se směju, jak je naivní.
Ale když někdo někoho uráží, protože ho nechápe, leze mi to na nervy. A to je furt, furt, nechápu proč.
Ale legraci z tupoušků mám furt, takže jsem pořád pozitivní.
On celý internet říká, že jsem ruský šváb nebo tak něco, zajímavé ale je, že ve skutečném životě jsou lidé úplně jiní. Taky ruský švábi :D :D
Tady máte vtip a vůbec mě nezajímá lockdown v Číně, nezajímá mě ani lockdown tady, nic, já mám už Vánoce a tak, nazdar :-)

"Ale když někdo někoho uráží, protože ho nechápe, leze mi to na nervy."

Jenže toto byste "Megí" musela nějak víc rozvést, abychom tomu rozuměli. Pokud si jen sedím na vedení, prosím, objasní mi to někdo?

Jako tady (nemyslím zdaleka jen toto vlákno) se dají vysledovat sympatie a antipatie různých osob - taková pěkná sociologická sonda.
I když tu mám přátele, které mám opravdu ráda, a moc, tak pokud s nimi nesouhlasím, napíšu jim to. Snažím se samozřejmě především o slušnost.

Takže třeba jednu osobu zde hodně přispívající, i s těmi odkazy ;-), mám hodně moc ráda, přesto se nezdráhám napsat, že zrovna to politikaření a odkazy mi nejsou po vůli. Pokud tu ale bude pořád dost lidí, které bude toto politické handrkování bavit, no tak proč ne? Máme demokracii, ne?

2.12.2022 20:57
fikovnice

XXX.XXX.63.160

Lukáše Pollerta znáte? Nic proti němu nemáte? Není to ani antivawer, ani ruský šváb?
Tak si najděte jeho vyjádření. Vy spíš než já posoudíte, jestli má pravdu. A z plevelení vlákna si nic nedělejte, tak jich dopadne půlka.

Tak zrovna teď, když jsem jmenovitě oslovena, bych ten odkaz potřebovala.
Zadala jsem si do Googlu Pollerta a vyjelo mi asi milión odkazů...takže netuším, které jeho vyjádření máte na mysli.

2.12.2022 21:08
fikovnice

XXX.XXX.63.160

rapotacka11 napsal(a):
Pokud tedy překonají,
že odkaz dávám já ....

Tak jsem si to přehrála...
Protiválečný protestsong, resp. protestsong proti nedemokratickému vedení (?).
Jenže! Nemělo toto být zpíváno před únorem 2022 Putinovi? Kdyby v sobě měl lidskost a empatii ovšem.

Opakuje se tam "Ne, své syny vám nedám." A já jsem teď trochu zmatená, jak Vy tu písničku pojímáte (?). Umírají ruští synové, umírají samozřejmě i ukrajinští synové (nejen).
Ale, zeptám-li se narovinu: Vy si myslíte, že by se Ukrajina neměla bránit?

2.12.2022 21:26
fikovnice

XXX.XXX.63.160

Jani, ale dnes už tomu dost často říkají i doktoři chřipka.

Fakt???
Tak s tím jsem se ale já nesetkala, opravdu ne.
Já měla druhoCOVID přece nedávno. Pravdou je, že na PCR jsem poslaná nebyla, ale kdybych po tom toužila, tak by mi vyhověli (myslím, že i zazněl dotaz, zda chci jít na PCR test). A byla jsem hned poučená jako při prvním COVIDu. Izolace, to, že nesmím nikam, ani na nákup (což bylo logické), a i mí přátelé opět logicky měli respekt a první dny nákupy probíhaly zase přes pootevřené dveře, pak byla návštěva a já s respirátorem a až když jsem měla negativní test, tak jsme se sešli. Ostatně "musela" jsem se tentokrát vrátit do práce celkem brzo. Hned po té sedmidenní izolaci. Co vím, tak současná mutace by neměla napadat smysly, ale myslím, že od nemoci mám zhoršený čich a vlastně i chuť.

Já vnímám, že média o COVIDu téměř nepíšou...a jsem tomu ráda. Našli si jiné ožehavější téma. Na stranu druhou úplně se vykašlat na COVID - nevím nevím. Ten virus má pořád obrovský potenciál mutovat a mutuje. Ano, očekává se, že na to sám "dojede". Ale - já bych se tedy určité ostražitosti a obezřetnosti tak úplně nevzdávala.

2.12.2022 21:34
fikovnice

XXX.XXX.63.160

Megi, zrovna vy mě hrozně překvapujete. Vždycky takový člověk s nadhledem, jehož příspěvky jsem měla tuze ráda. A teď je z vás naštvaná, nadávající a taková negativní osoba. Neurazte se, jen můj dojem z písmenek. Celkově se to tu tak nepěkně převrátilo. Nevím, nemám tu z toho už takový dobrý dojem, jako dřívávějc

"Espiro", musím Ti pochválit slovo dřívávějc.
Že bychom to tu opět stočili k jazykovému okénku...?

Když začnu , tak já bych řekla dřívějc. Ale možná je to jen Tvůj vlastní a osobní slang.

2.12.2022 21:57

fikovnice napsal(a):
"Espiro", musím Ti pochválit slovo dřívávějc.
Že bychom to tu opět stočili k jazykovému okénku...?

Když začnu , tak já bych řekla dřívějc. Ale možná je to jen Tvůj vlastní a osobní slang.

Je to tak, moje paskvily je třeba brát s rezervou.
Jdu ti vyhledat to nebe a Sarah, buď ráda, že jsi o NOR, VOZ a Bradavici neslyšela. To zabíjí mozkové buňky spolehlivě.

2.12.2022 23:20
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

fikovnice napsal(a):
Jenže! Nemělo toto být zpíváno před únorem 2022 Putinovi? Kdyby v sobě měl lidskost a empatii ovšem.

Opakuje se tam "Ne, své syny vám nedám." A já jsem teď trochu zmatená, jak Vy tu písničku pojímáte (?). Umírají ruští synové, umírají samozřejmě i ukrajinští synové (nejen).

Odmítněme již další eskalaci,
kdy řeky krve do moře se ženou.
Každý den mnohá matka syna ztrácí,
každý den jiná prosí na kolenou.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10228798484378020&set=a.1787628061566

2.12.2022 23:27
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
Tak zrovna teď, když jsem jmenovitě oslovena, bych ten odkaz potřebovala.
Zadala jsem si do Googlu Pollerta a vyjelo mi asi milión odkazů...takže netuším, které jeho vyjádření máte na mysli.

Teď nedávno s ním byl rozhovor na Kupředu do minulosti a byl tam takovej nemastnej neslanej a v podstatě neřekl nic ani proti covidu, úplně to vypadalo jako když změnil názor.

2.12.2022 23:46
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Opakuje se tam "Ne, své syny vám nedám."
A já jsem teď trochu zmatená,
jak Vy tu písničku pojímáte (?).

Jak se dá asi pojímat ....
Nevidím možnost dvojího výkladu.

3.12.2022 11:13

Aeronet. news nečtu. Poslechla jsem si jen Uršulu. Tady je moje odpověď :

Náklady na válku pro Spojené státy[33]

celkem: 2,26 bilionů $, z toho 887 miliard $ bylo určeno na rekonstrukci na projektu pro obnovu Afghánistánu
celkem 20 666 zraněných amerických vojáků
2312 zabitých amerických vojáků
IPPNW, celosvětová skupina 63 národních lékařských organizací, odhaduje, že za deset let trvání války v Afghánistánu zahynulo 220 000 lidí.[8]

Válka v Afghánistánu si za 20 let vyžádala 242 000 životů, z toho přes 40 000 tvořili civilisté a amerických vojáků a jejich spojenců padlo přes 3,5 tisíce (z toho 14 českých vojáků), Tálibánců přes 84 000. Zbytek připadá na afghánskou armádu a policii. Své domovy kvůli válce opustilo přes 5 milionů lidí. Jen Spojené státy stála válka v Afghánistánu odhadem víc než 21 bilionů korun (978 miliard dolarů).[34]

Spojené státy v roce 2009 přiznaly, že používají ve válce v Afghánistánu munici s bílým fosforem. Při útocích proti nepřátelským objektům došlo také k zasažení afghánských civilistů. Podle Ženevských konvencí je použití bílého fosforu proti lidem zakázáno. Bílý fosfor je nebezpečnou chemickou zbraní, která způsobuje strašlivé popáleniny.[35][36]

V roce 2010 prozradil whistleblower mezi vojáky, že skupina amerických vojáků, kteří si říkali Kill Team, zavraždila nejméně tři afghánské civilisty a části jejich těl pak sbírala jako trofeje. Pět vojáků obviněných z vraždy stanulo před vojenským soudem.[37][38]

Při sérii opakovaných útoků americké armády 3. října 2015 v Kundúzu na nemocnici, kterou provozuje organizace Lékaři bez hranic, zahynulo 42 lidí včetně lékařů a nemocničního personálu.[39] Americká armáda útok označila za kombinaci neúmyslných lidských selhání, technických chyb a špatného postupu a zahájila kázeňské řízení s 16 vojáky.[40] Prezident Obama[41] a velitel spojeneckých sil v Afghánistánu John Campbell se za útok omluvili.[40]

Z uniklých dokumentů vyplývá, že při náletech bezpilotních letounů v Afghánistánu tvořili civilisté přibližně 90% obětí.[42] Podle Amnesty International se Spojené státy při útocích bezpilotních letounů dopouštějí válečných zločinů, protože při útocích umírá velké množství neozbrojených civilistů.[43] Útoky bezpilotních letounů označil za porušení mezinárodního práva také vyšetřovatel OSN Ben Emmerson.[44]

V prosinci 2019 deník The Washington Post zveřejnil přes 2000 stran odtajněných dokumentů nazvaných Afghanistan Papers, které jsou srovnávány s Pentagon Papers z dob amerického nasazení ve Vietnamské válce. Z Afghanistan Papers plyne, že američtí generálové, diplomati a politici veřejnosti soustavně lhali o situaci v Afghánistánu, aby zdůvodnili další boje, ač věděli, že válku nelze vyhrát.[45][46]

Není to z žádného "aeronetu", je to z Wikipedie. Určitě podpořím EK ve snaze o zřízení zvláštního soudního tribunálu pro válečné zločiny. Až tam vedle Putina a jeho generálů bude stát Obama, Trump a Biden se svými generály.

3.12.2022 11:30

fikovnice napsal(a):
Ale když už vzpomínky a odkazy, teď někdy jsem se dívala na mjr. Zemana (na pár dílů). To je tak tendenční seriál, byť s vynikajícím obsazením a skvělými herci! A pod tím diskutují lidé, možná mladí, kteří se už vůbec nechytají a píšou tam, jak skvělé ty díly jsou, jak nemají konkurenci, atd.

Mladší ročníky, když se dívají na mjr. Zemana, tak v tom určitě nehledají nějaký politický obsah a snad odkaz (?). Oni vidí kvalitní film, režií i obsazením. Asi jako když se koukají na Chucka Norrise.

hajek12

3.12.2022 12:12
hajek12

XXX.XXX.47.210

hajek12 napsal(a):
https://aeronet.news/sef-ruske-rozvedky-sergej-naryskin-varoval-ze-polsko-chysta-anexi-zapadni-casti-ukrajiny-a-pripravy-jiz-dalece-pokrocily-vcetne-zaukolovani-polskych-medii-pro-ziskani-verejne-podpory-pro-anexi/

https://snanews.de/20221130/russlands-auslandsgeheimdienst-polen-intensiviert-vorbereitung-fuer-annexion-von-westukraine-5918221.html

3.12.2022 17:04

fikovnice napsal(a):

Nevím no, přijde mi to zbytečně patetický, takový věci prostě nemusím. Podle mě ani nemají smysl. Připomíná mi to silně toto https://www.youtube.com/watch?v=VZAZw0xfzYA

Jasný přece je, že válka je vůl a že nikdo ji nechceme.

3.12.2022 17:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

No comment ...
"""""""""""""""""""""""

Opakuje se tam "Ne, své syny vám nedám."

Ostatní text jste přeslechly?

3.12.2022 17:48

Nepřeslechly, ale pro mě je víc vypovídající prostě toto, nemůžu si pomoct:
https://www.youtube.com/watch?v=VJcMXC4m5rM

3.12.2022 17:49

Ale to jsou neskutečné blbky. A ta protiválečná píseň je něco úplně jiného. Škoda, že ten rozdíl nevidíte.

Nikdo ?
https://www.cestyapamatky.cz/cesty/laos-2008/tajna-valka
Je to dlouhé....tak jen kousek :

V letech 1964–1969 bylo shozeno kolem 450 000 tun munice a pokračovalo se až do roku 1972. Na konci bombardování činilo shozené množství kolem 1,9 milionu tun, čili více než půl tuny na každého muže, ženu a dítě žijící v Laosu. V přepočtu na hlavu se tak Laos stal nejbombardovanější zemí v celé historii válečnictví.
V tajné letecké válce se shazovaly i defolianty a herbicidy. V letech 1965 a 1966 bylo použito 200 000 galonů herbicidů; veškerá vegetace zůstala holá, otráveny byly i zemědělské plodiny a vodní systém nebyl použitelný ani k zavlažování, natož k pití. Takzvaný „Agent Orange“ či „žlutý déšť“ je toxická látka, kvůli které dnes mnozí obyvatelé východního Laosu mají zdravotní potíže.

Třeba mi někdo vysvětlí, čím byl Laos pro USA důležitý. Nebo zabíjeli jen pro zabíjení?

3.12.2022 17:54

Měla jsem na mysli nás obyčejný civilisty.
A já vám to určitě nevysvětlím, poněvadž to sama nevím.

3.12.2022 19:16

Měla jsem na mysli nás obyčejný civilisty.
A já vám to určitě nevysvětlím, poněvadž to sama nevím.

Omluva Synkopám.
Chlapci se "vetřeli" mezi můj příspěvek a ty s věnečkama. A tak naskočil jiný citovaný příspěvek.
Synkopy pamatuju, znám a nic proti nim nemám. R.M. je pro mě nový, neznala jsem. A je hodně silný.

Když už si hrajem :-) :

https://www.youtube.com/watch?v=dT4hLudO-is

3.12.2022 19:38

Omluva Synkopám.
Chlapci se "vetřeli" mezi můj příspěvek a ty s věnečkama. A tak naskočil jiný citovaný příspěvek.
Synkopy pamatuju, znám a nic proti nim nemám. R.M. je pro mě nový, neznala jsem. A je hodně silný.

Když už si hrajem :-) :

https://www.youtube.com/watch?v=dT4hLudO-is

Mně to došlo, co myslíte.

neverend

3.12.2022 20:55
neverend

XXX.XXX.213.247

Ale to jsou neskutečné blbky. A ta protiválečná píseň je něco úplně jiného. Škoda, že ten rozdíl nevidíte.

Nikdo ?
https://www.cestyapamatky.cz/cesty/laos-2008/tajna-valka
Je to dlouhé....tak jen kousek :

V letech 1964–1969 bylo shozeno kolem 450 000 tun munice a pokračovalo se až do roku 1972. Na konci bombardování činilo shozené množství kolem 1,9 milionu tun, čili více než půl tuny na každého muže, ženu a dítě žijící v Laosu. V přepočtu na hlavu se tak Laos stal nejbombardovanější zemí v celé historii válečnictví.
V tajné letecké válce se shazovaly i defolianty a herbicidy. V letech 1965 a 1966 bylo použito 200 000 galonů herbicidů; veškerá vegetace zůstala holá, otráveny byly i zemědělské plodiny a vodní systém nebyl použitelný ani k zavlažování, natož k pití. Takzvaný „Agent Orange“ či „žlutý déšť“ je toxická látka, kvůli které dnes mnozí obyvatelé východního Laosu mají zdravotní potíže.

Třeba mi někdo vysvětlí, čím byl Laos pro USA důležitý. Nebo zabíjeli jen pro zabíjení?

Máme zbrojní sklady a jednou za čas se naplní. Tak to někde vyházíme, v kongresu je zase schválen bilion dolarů na zbrojení a všichni jsme happy. Tedy kromě těch kterým jsme sklady vyprázdnili na hlavu.

Je to byznys jako všechno a pošťuchování se s Ruskem je jen hledání nepřítele. Pro lidi naivní s krátkým vedením hájíme demokracii a svobodu té které země. Kdyby se z historie někdo kdy poučil, tak by musel vidět, že všechny konflikty nakonec byly k ničemu a jen to stálo životy a země na cucky. Ukrajina se stala hřištěm pro USA vs Rusko hrátky.

3.12.2022 21:46

Další citát :
Laos je chudá asijská země s minimálními nerostnými zdroji, která těží převážně cín,dřevo a vyváží velké množství elektřiny

Ten scénář je vždycky stejný. Rozeštvou lidi, kteří spolu jakžtakž sounažívali, někde lépe, jinde hůř. Pak jednu skupinu vyzbrojí, vyprovokují občanskou válku a pak tam vletí. Přinesou demokracii. Nakonec pověří protěžovanou skupinu řízením země a jdou "o dům dál". A jak ta dovezená demokracie funguje po jejich odchodu vidíme naposled v Afganistánu.
https://www.denik.cz/ze_sveta/taliban-na-stadionu-zbicoval-dvanact-lidi-vcetne-tri-zen.html

neverend

3.12.2022 22:01
neverend

XXX.XXX.213.247

Další citát :
Laos je chudá asijská země s minimálními nerostnými zdroji, která těží převážně cín,dřevo a vyváží velké množství elektřiny

Ten scénář je vždycky stejný. Rozeštvou lidi, kteří spolu jakžtakž sounažívali, někde lépe, jinde hůř. Pak jednu skupinu vyzbrojí, vyprovokují občanskou válku a pak tam vletí. Přinesou demokracii. Nakonec pověří protěžovanou skupinu řízením země a jdou "o dům dál". A jak ta dovezená demokracie funguje po jejich odchodu vidíme naposled v Afganistánu.
https://www.denik.cz/ze_sveta/taliban-na-stadionu-zbicoval-dvanact-lidi-vcetne-tri-zen.html

Obávám se že tomu nebudou věřit.😀

3.12.2022 22:37
assil

XXX.XXX.121.3

V Laosu to bylo stejný jako ve Vietnamu, občanská válka komunistů s anitkomunistama, kde prostě USA nechtěli nechat komunisty vyhrát. Kdo ví, třeba nebýt jich, vypadalo by to dneska ve Vietnamu i Laosu jako v Rusku.
No poslechněte si třeba tohle, rozhovor s ruskou novinářkou, je to poučný
https://denikn.cz/1022738/studio-n-jak-nasili-a-muceni-drzi-putinuv-rezim-pri-zivote/?ref=list

3.12.2022 22:40

Čemu? Tomu Laosu, scénáři, nebo Talibánu?
Všechno se to dá snadno ověřit. Ta historie i na odtajněných amerických dokumentech
( Laos )

Jen tady jim to nevyšlo :
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-invaze-v-zatoce-svini-selhala-castra-nesvrhla-40357344

3.12.2022 23:21
fikovnice

XXX.XXX.63.160

Nevím no, přijde mi to zbytečně patetický, takový věci prostě nemusím. Podle mě ani nemají smysl. Připomíná mi to silně toto https://www.youtube.com/watch?v=VZAZw0xfzYA

Ali, prosím Tě, co to je za otřesný video? Jak jsi na ně narazila? Já to vůbec nebyla schopná dokoukat...
Ženy s korálemi... Už mi to začíná připomínat něco, jako když "řídí starší pán v klobouku"...

3.12.2022 23:24
fikovnice

XXX.XXX.63.160

assil napsal(a):
V Laosu to bylo stejný jako ve Vietnamu, občanská válka komunistů s anitkomunistama, kde prostě USA nechtěli nechat komunisty vyhrát. Kdo ví, třeba nebýt jich, vypadalo by to dneska ve Vietnamu i Laosu jako v Rusku.
https://denikn.cz/1022738/studio-n-jak-nasili-a-muceni-drzi-putinuv-rezim-pri-zivote/?ref=list

Pravdou je jedna věc, že to vměšování se Amíků do politiky jiných zemí, je trochu chucpe. Kdyby to dnes bylo v Laosu či Vietnamu jako v Rusku, byla by to jejich volba.

4.12.2022 00:16

fikovnice napsal(a):
Pravdou je jedna věc, že to vměšování se Amíků do politiky jiných zemí, je trochu chucpe. Kdyby to dnes bylo v Laosu či Vietnamu jako v Rusku, byla by to jejich volba.

Nevím, co je to chucpe - asi jsem z jiné nářečné oblasti.
Laos je dnes Laoská lidová republika, chudí jsou tam po zákroku USA stejně jako před ním. Jen tam není žádná rodina, která by neměla padlé zásahem USA bomb, nikde na světě není tolik jednonohých, jednorukých......atd. ( Od očitého svědka ) - 1/2 tuny munice na každého občana i občánka Laosu. Nepředstavitelná hromada !!!

Podle jisté diskutující : Kdyby v ČR vyhrála volby KSČM a chystala se sestavit vládu, byl by to pro USA relevantní důvod ustřelit Hradčana?
Pak tedy nevím proč se tolik rozhořčujeme pro rok 1968. Zahrávali jsme si s myšlenkou přidat se ke kapitalistickému západu a SSSR u nás chtěl mít i nadále KSČ a tak ji tanky podpořil. Je to jen opačný konec spektra.

( A nevložte mi do klávesnice, že jsem někdy invazi schválila - neschválila. Jen mě udivuje, že invazi ( daleko drsnější a nelidskou ) schvalují jiní, jen proto, že je na druhém konci světa a na opačném konci politického spektra. )

4.12.2022 05:56
Dája6

XXX.XXX.237.226

neverend napsal(a):
Obávám se že tomu nebudou věřit.😀

Dobrý den pane,
jako obvykle si musíte stálé rypnout 😤? Bez rypani by diskuze nešla?
Dája

4.12.2022 08:26

https://www.youtube.com/watch?v=_xPnQRyTNhI

A ještě staří pánové :
https://www.youtube.com/watch?v=2YkNKh6XqhE

A volný překlad :
Daleko v šampaňském v zeleni letního slunovratu, tam, kde mezi náhrobními kříži kvetou vlčí máky, trávy šeptají a jemně se houpou ve větru, který se jemně převaluje nad pohřebištěm. Nemohu najít tvé jméno na tvém kříži, mrtvý vojáku, jen čísla a někdo namaloval číslo devatenáct set šestnáct a tobě nebylo ani devatenáct let. Ano, také vám lhali, stejně jako nám dodnes. A dal jsi jim všechno – svou sílu, své mládí, svůj život. Mrtvý vojáku, miloval jsi někdy dívku? To určitě ne, protože jen tam, kde je klid, může vzkvétat něha a důvěra. Byl voják, aby zemřel, ne aby byl mladý. Možná sis říkal, že brzy spadnu, přijmi mé potěšení, jak přichází silou. Byl jsi odhodlaný to udělat, ale pak jsi se za sebe styděl a nikdy jsi to neudělal. Ano, také vám lhali... Vojáčku, zemřel jste věřící a dobrovolně? Nebo jste, zoufalí, zahořklí, brutální, až do konce nepoznali svého skutečného nepřítele? Doufám, že máš čistý výstřel. Nebo vám kulka roztrhala končetiny? Křičel jsi pro svou matku do posledního, běhal jsi dál po pahýlech a tvůj hrob, drží víc než nohu, ruku? Ano, lhali i tobě... Jedinou stopou tvého života byl kříž, ale slyš mou přísahu bojovat za mír a být bdělý. Pokud lidstvo znovu propadne lži, může se stát, že brzy nebude nikdo naživu, nikdo, kdo by pohřbil miliardy mrtvých. Ale stále více lidí je již dlouho ochotno této válce zabránit, je na čase. Ano, také vám lhali... že brzy už nikdo nebude žít, nikdo, kdo by pohřbil miliardy mrtvých. Ale stále více lidí je již dlouho ochotno této válce zabránit, je na čase. Ano, také vám lhali... že brzy už nikdo nebude žít, nikdo, kdo by pohřbil miliardy mrtvých. Ale stále více lidí je již dlouho ochotno této válce zabránit, je na čase. Ano, také vám lhali...

4.12.2022 08:42
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Slova nemají smysl.
Kdo by o nich přemýšlel...
Kdyby zpívali brmbrmbrm bylo by to fuk prázdným duším.
Nerozumí ani česky, natož ...

https://www.youtube.com/watch?v=7Zdrw6SKv_s
https://www.youtube.com/watch?v=BmKrefWVXQU
https://www.youtube.com/watch?v=JYcDjz3MJ0E

neverend

4.12.2022 08:49
neverend

XXX.XXX.213.247

Dája6 napsal(a):
Dobrý den pane,
jako obvykle si musíte stálé rypnout 😤? Bez rypani by diskuze nešla?
Dája

Dobrý den Dájo,
proč rýpnutí? Jen předpoklad a asi správný.🙂

neverend

4.12.2022 09:11
neverend

XXX.XXX.213.247

4.12.2022 09:25

4.12.2022 09:35

fikovnice napsal(a):
Ali, prosím Tě, co to je za otřesný video? Jak jsi na ně narazila? Já to vůbec nebyla schopná dokoukat...
Ženy s korálemi... Už mi to začíná připomínat něco, jako když "řídí starší pán v klobouku"...

Jani, myslím, že jednu dobu se to dost probíralo na nějakým diskuzním fóru ale už netuším přesně kde... možná Mimibazar.

neverend

4.12.2022 09:49
neverend

XXX.XXX.213.247

Hezký konec už je na dohled

Slyšel jsem,Putin se prý do jara stáhne z Ukrajiny... Do Polska.

4.12.2022 11:57

neverend napsal(a):
Slyšel jsem,Putin se prý do jara stáhne z Ukrajiny... Do Polska.

Ono se toho povídá a píše. Prý ne Putin do Polska, ale Polsko na Ukrajinu :-)). Čert aby se v tom vyznal.
Taky jsem slyšela, že Ukrajině dochází vojáci :-((. Tak možná už Černochová balí tornistru.
Srandičky, srandičky, ale.......

4.12.2022 12:02

Ještě je jazykové okénko?
Proč používáte slovo "dezolát/n/í" ve spojení s osobou, oslovením a snahou urazit nebo co za tím je?
Víte vůbec, co to slovo znamená?
Víte, že sem tak hojné použití přišlo z vlády Slovenska od lidí, kteří neumí mluvit? Jako Kapitán Danko atp.? Byl to přeřek; použití v úplně mimo situaci... a teď je to u nás teda co, může to někdo vysvětlit?
Předpokládám, že nemyslíte, že ta osoba je ve stavu jako domek, který je na spadnutí.
Nebo to je kvůli Markovi?
Říkalo se tak antivaxerům, antirouškařům a nyní ruským švábům nebo tak něco. Co z toho myslíte, např. Repta to zde použila. ?
To fakt nikomu nevadí, že je to kravina, ale táhne se stádem, tak ok. No to je docela trapas.
https://www.youtube.com/watch?v=4GMpjVCG-tQ&ab_channel=MarkKnopfler

neverend

4.12.2022 12:27
neverend

XXX.XXX.213.247

Ono se toho povídá a píše. Prý ne Putin do Polska, ale Polsko na Ukrajinu :-)). Čert aby se v tom vyznal.
Taky jsem slyšela, že Ukrajině dochází vojáci :-((. Tak možná už Černochová balí tornistru.
Srandičky, srandičky, ale.......

To jsem samozřejmě myslel vtipem. Jinak čerstvé zprávy z bojiště přímo od "aktérů" jsou následující : Dochází munice ráže 152mm, 122mm a pomalu už i pěchotní. Kolega na Ukrajinské straně hlásí že nedostal již munici z armádních skladů, ale musel si zajistit dovoz vlastní. Příští týden to tam balí. Většina jeho kolegů už odjela a Ukrajinci jsou prej "divný". Víc budu vědět až přijede. Čistá zákopovka jak za první světové a pohyb ani jedné ze stran žádný. To je asi vše co mohu zveřejnit.

4.12.2022 13:09

neverend napsal(a):
To jsem samozřejmě myslel vtipem. Jinak čerstvé zprávy z bojiště přímo od "aktérů" jsou následující : Dochází munice ráže 152mm, 122mm a pomalu už i pěchotní. Kolega na Ukrajinské straně hlásí že nedostal již munici z armádních skladů, ale musel si zajistit dovoz vlastní. Příští týden to tam balí. Většina jeho kolegů už odjela a Ukrajinci jsou prej "divný". Víc budu vědět až přijede. Čistá zákopovka jak za první světové a pohyb ani jedné ze stran žádný. To je asi vše co mohu zveřejnit.

Strašně tajné informace už měsíc :D :D
https://www.google.com/search?q=Doch%C3%A1z%C3%AD+munice+r%C3%A1%C5%BEe+152mm%2C&sourceid=chrome&ie=UTF-8

neverend

4.12.2022 13:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Strašně tajné informace už měsíc :D :D
https://www.google.com/search?q=Doch%C3%A1z%C3%AD+munice+r%C3%A1%C5%BEe+152mm%2C&sourceid=chrome&ie=UTF-8

No vidíte Megi a ještě k tomu dochází munice pro tankové kanóny(122mm) a pěchotní munice.🙂 V tom jsou mé informace ucelenější. Mimochodem Rusové mají nyní k dispozici novou velmi účinnou zbraň proti dronům. To už tam nepíše strýček google,že?

4.12.2022 13:27
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Hezký.

Konec školních jídelen.
Buď zaniknou, nebo se změní na školní restaurace.

Článek přeložený do srozumitelné formy. Stravování musí razantně zdražit. Přesně tak, musí se z nich stát restaurace a jako restaurace také dopadnou, většina z nich stejně jako většina restaurací skončí.

Jako ve zdravotnictví.
Žádní pacienti, vždy jen klienti.
Kliente cáluj.

Už by měli zmetci přestat opisovat
od slavného západu.

4.12.2022 13:41
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

assil napsal(a):

Můžete mi vysvětlit větu, že USA nechtěli nechat v Laosu vyhrát komunisty? Podle vás si teda USA můžou vpadnout do nezávislého státu a rozhodovat, jak to tam bude?

Neregistrovaný uživatel

4.12.2022 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Huskyjanina napsal(a):
Můžete mi vysvětlit větu, že USA nechtěli nechat v Laosu vyhrát komunisty? Podle vás si teda USA můžou vpadnout do nezávislého státu a rozhodovat, jak to tam bude?

Ale oni to tak delaj už x let. A rochazi jim to a svět jim tleská. Ze jaou vic hnuj jak Rusko už lidem nejen zde povetsinou nedochazi.

4.12.2022 14:16

neverend napsal(a):
No vidíte Megi a ještě k tomu dochází munice pro tankové kanóny(122mm) a pěchotní munice.🙂 V tom jsou mé informace ucelenější. Mimochodem Rusové mají nyní k dispozici novou velmi účinnou zbraň proti dronům. To už tam nepíše strýček google,že?

Aha, to psali v září a naposledy minulý týden.
Víte o tom, že se je to k smíchu?

4.12.2022 17:39

Mám přání : Ať už konečně dojde munice na obou stranách !

4.12.2022 17:43

Ještě je jazykové okénko?
Proč používáte slovo "dezolát/n/í" ve spojení s osobou, oslovením a snahou urazit nebo co za tím je?
Víte vůbec, co to slovo znamená?
Víte, že sem tak hojné použití přišlo z vlády Slovenska od lidí, kteří neumí mluvit? Jako Kapitán Danko atp.? Byl to přeřek; použití v úplně mimo situaci... a teď je to u nás teda co, může to někdo vysvětlit?
Předpokládám, že nemyslíte, že ta osoba je ve stavu jako domek, který je na spadnutí.
Nebo to je kvůli Markovi?
Říkalo se tak antivaxerům, antirouškařům a nyní ruským švábům nebo tak něco. Co z toho myslíte, např. Repta to zde použila. ?
To fakt nikomu nevadí, že je to kravina, ale táhne se stádem, tak ok. No to je docela trapas.
https://www.youtube.com/watch?v=4GMpjVCG-tQ&ab_channel=MarkKnopfler

Je suis dezolé = omlouvám se.
Podle tohoto "vzoru" by dezolátní fráze byly fráze omluvné? Tak to asi myšleno nebylo.
Ale zpívání je to pěkné.
Třeba se naše písňové vsuvky budou líbit i Fíkovnici :-)

neverend

4.12.2022 17:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Aha, to psali v září a naposledy minulý týden.
Víte o tom, že se je to k smíchu?

Dokonce už v roce 1762.😀😀

4.12.2022 17:57

Je suis dezolé = omlouvám se.
Podle tohoto "vzoru" by dezolátní fráze byly fráze omluvné? Tak to asi myšleno nebylo.
Ale zpívání je to pěkné.
Třeba se naše písňové vsuvky budou líbit i Fíkovnici :-)

Tak je to troska? Bezdomovec; lidská troska? Nebo co to má být? My se teď teda navzájem nazýváme troskami? Ale ty jsou u Jičína. Rumcajs říkal. Nemělo by se psát Rumcajss? To je teď moderní.
Taky mě dojalo neustále opakované slovo agrese, když jsme na tom psím tom,
vždyť tohle napadání se slovně je agrese, to nikomu nevadí?
Někde nějaký trouba něco řekl a stádo opakuje, aniž by si to aspoň vygůglilo nebo se zeptalo mámy.
Si tady stěžujme na zničení mnoha vláken, však normálně se už nedá mluvit skoro o ničem,
buď budu šváb, troll, agresor nebo Fiala.
Jen proto, že opravím historickou nepřesnost.
Žiši, to je tak trapné.

Ale to nic, oni agresoři potřebují politovat, tak já je lituji.
A hele, to by mohlo být ono - omlouvám se; lituji - chudák, co má rád, když ho litují.
Tak já všecky tyhle, co si svou agresivitu neuvědomují, lituji. A hezkou neděli!
:-)

Ee, od Knopflera mě zrovna tato nee, ale tahle dobrá, ne :-)
https://www.youtube.com/watch?v=EMRJT2ebvAk&ab_channel=MarkKnopfler (Dire Straits)

4.12.2022 22:03
assil

XXX.XXX.121.3

Huskyjanina napsal(a):

Byla studená válka pár let po druhé světové válce, v té době se mi to zdá pochopitelný, i studená válka je válka kdo z koho.

4.12.2022 22:05
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):

Rasputica, až zamrzne, zase se to hne.

4.12.2022 23:03

assil napsal(a):
Byla studená válka pár let po druhé světové válce, v té době se mi to zdá pochopitelný, i studená válka je válka kdo z koho.

Vám se zdá pochopitelný, že stát s 331 miliony lidí (USA) rozbombarduje na sr..... a téměř srovná se zemí stát se 7 miliony občanů (Laos), protože kdesi vede někdo studenou válku? Pár (27) let po válce ? :-(( !

5.12.2022 09:41
assil

XXX.XXX.121.3

Vám se zdá pochopitelný, že stát s 331 miliony lidí (USA) rozbombarduje na sr..... a téměř srovná se zemí stát se 7 miliony občanů (Laos), protože kdesi vede někdo studenou válku? Pár (27) let po válce ? :-(( !

Ne kdosi nebo kdesi, ale USA s Ruskem, to je podstatný a bylo to v podstatě skoro současně s kubánskou krizí, takže ano, zdá se mi to pochopitelný.

5.12.2022 09:58
assil

XXX.XXX.121.3

A tak z jiného soudku, jsem zvědavá, kdy mi tohle fakt přijde mailem. Nebo spíš mojí mámě
https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_static_QQ_O/3DXE/prezidentsky_supermail.pdf

5.12.2022 11:03
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

5.12.2022 11:04

assil napsal(a):
A tak z jiného soudku, jsem zvědavá, kdy mi tohle fakt přijde mailem. Nebo spíš mojí mámě
https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_static_QQ_O/3DXE/prezidentsky_supermail.pdf

Že je to kravina, jsem poznala hned po první větě, ale pravda je, že starší člověk by to poznat nemusel.

5.12.2022 12:45

assil napsal(a):
Ne kdosi nebo kdesi, ale USA s Ruskem, to je podstatný a bylo to v podstatě skoro současně s kubánskou krizí, takže ano, zdá se mi to pochopitelný.

Než se začnete trochu dál otírat o starší občany, zopakujte si pojmy jako "pár", "skoro" a tak podobně.
A pak trochu dějepis a zeměpis. Pak se podívejte, kdy byla kubánská krize, kdy válka ve Vietnamu a kdy takzvaná Tajná válka proti Laosu. A taky kde je Kuba a kde je Laos. A co měli nebozí laosané z poloviny negramotní společného s kubánskou krizí.

Vy vlastně těmi svými "pochopitelnými" zjednodušeními obhajujete ruský vpád na Ukrajinu.
"Oni by si chtěli žít jinak, než jak si to představujeme my, tak je rozmlatíme".

5.12.2022 13:08
assil

XXX.XXX.121.3

Než se začnete trochu dál otírat o starší občany, zopakujte si pojmy jako "pár", "skoro" a tak podobně.
A pak trochu dějepis a zeměpis. Pak se podívejte, kdy byla kubánská krize, kdy válka ve Vietnamu a kdy takzvaná Tajná válka proti Laosu. A taky kde je Kuba a kde je Laos. A co měli nebozí laosané z poloviny negramotní společného s kubánskou krizí.

Vy vlastně těmi svými "pochopitelnými" zjednodušeními obhajujete ruský vpád na Ukrajinu.
"Oni by si chtěli žít jinak, než jak si to představujeme my, tak je rozmlatíme".

Tak jestli nevidíte, co měla Kuba a Laos v těch dobách společného, tak to je diskuze zhola zbytečná.
A nic neobhajuju neb dneska už žádná studená válka není. To že Rusko to ještě ani po 30 letech nepochopilo, je jejich věc, ale je jasný, že za ventilaci ven dostanou přes prsty. Éra kolonizace je už pryč, kdyby si teď například Anglie začala nárokovat Indii, dostala by přes prsty úplně stejně.
Svět je už jinde, pochopila to i Čína, ale Rusko pořád ne.
V podstatě je to smutný, protože Rusko má takový potenciál jako málokterá země a házej to všechno do kanálu.
A proto taky mnohem větší problém bude USA-Čína. Rusko to ví a prostě se jen snaží udržet ve hře a nemít jaderky, byli by už teď na úrovní banánistánu. A co se s jaderkama stane až dojde na změnu moci, to se můžeme akorát dohadovat. Jistě je i tam dost lidí, kteří by je rádi střelili za pár melounů.
No chcete-li si zajímavě čísto o geopolitice, doporučuji třeba knihy Tima Marshalla.
A Dějiny Ruska nebo poslech kratší verze na podcastu, je tam hezky vysvětleno, proč je dneska Rusko tam kde je.

5.12.2022 13:41

A nemluvíte o dvou různých věcech? Tajná válka to byla, protože USA potřebovaly odříznout od zásob Vietcong - kvůli válce ve Vietnamu. S Laosem nikdo neválčil.
Pak tam je ale delší věc, tam šlo o komunisty a nevím co už. Královskou rodinu. Nevím. Já v D moc pozor nedávala, mě to nebavilo.
Ale tyhle hnusy jsou u Států už tradice... No a co že se tam nedá žít ani po půl století.
Bylo to jako vždy - taková menší občanská válka, kde velké státy podporují každý jednu stranu. Pro své zájmy.
No a jedna z vás poukazuje na to, že vymlátit Laos bylo úplně ubohé. Jako by teď někdo vymlátil ČR, protože odsud jdou zbraně. Třeba.
Vše to mělo souvislost, jasně, akorát někdy dost úchylné...

5.12.2022 14:01

A nemluvíte o dvou různých věcech? Tajná válka to byla, protože USA potřebovaly odříznout od zásob Vietcong - kvůli válce ve Vietnamu. S Laosem nikdo neválčil.
Pak tam je ale delší věc, tam šlo o komunisty a nevím co už. Královskou rodinu. Nevím. Já v D moc pozor nedávala, mě to nebavilo.
Ale tyhle hnusy jsou u Států už tradice... No a co že se tam nedá žít ani po půl století.
Bylo to jako vždy - taková menší občanská válka, kde velké státy podporují každý jednu stranu. Pro své zájmy.
No a jedna z vás poukazuje na to, že vymlátit Laos bylo úplně ubohé. Jako by teď někdo vymlátil ČR, protože odsud jdou zbraně. Třeba.

Motá to tu někdo jiný. Kubánskou krizi a vietnamskou válku. O Laosu jsem dávala odkaz před pár dny.

neverend

5.12.2022 14:16
neverend

XXX.XXX.213.247

Motá to tu někdo jiný. Kubánskou krizi a vietnamskou válku. O Laosu jsem dávala odkaz před pár dny.

Ono je to jedno o jaké mocenské zájmy šlo,ale lidi umírali a americkou "rukou". Děli se tam strašné věci.Víte Orionko proč to lidé nechtějí vidět? Protože se bojí. Ano,bojí se a raději budou přivírat oči nad barbarskými činy naší strany,než by si připustili, že konáme stejné bezpráví jako ta druhá strana. A proč? Protože jim konzum vyhovuje a bojí se že by o něj přišli. To stejně přijdou.🙂 Čili se prostě bojí změn a ve školách do nich napumpovali "svou" propagandu. Assil kolik vám například je let? Jste mladší než já? Mně je 43.🙂

5.12.2022 14:27
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Ono je to jedno o jaké mocenské zájmy šlo,ale lidi umírali a americkou "rukou". Děli se tam strašné věci.Víte Orionko proč to lidé nechtějí vidět? Protože se bojí. Ano,bojí se a raději budou přivírat oči nad barbarskými činy naší strany,než by si připustili, že konáme stejné bezpráví jako ta druhá strana. A proč? Protože jim konzum vyhovuje a bojí se že by o něj přišli. To stejně přijdou.🙂 Čili se prostě bojí změn a ve školách do nich napumpovali "svou" propagandu. Assil kolik vám například je let? Jste mladší než já? Mně je 43.🙂

Už jsem to tu psala, že jsem zažila komunisty, vy akorát jako dítě, to mnohé vysvětluje.

5.12.2022 14:34
assil

XXX.XXX.121.3

Vždycky někdo někoho podporuje,, například v tom Vietnamu, Laosu dost Australani a i některé asijské státy. Prostě nechtěli mít komunisty za zády.
Kdybychom se mi v 68 bránili, vsadím, že nás by Američani taky podporovali.
Ano, bombardovat Laos bylo ubohé, ale pokud se tam skrývali partyzáni, kteří také neváhali vybíjet civilisty, tak je to dvojznačný.
Ono ostatně se bombil i Vietnam ze stejného důvodu.
Válka je vždycky hnusná, ale konkrétně tuhle válku Američani teda nezačali.
A když máte válku za humny, tak se musíte přiklonit na nějakou stranu, protože s neutralitou je to jak s vůdcem smečky, tím se neuděláte sám, tím vás dělají ostatní.

5.12.2022 15:14

To je zajímavý rozdíl mezi ženskou a chlapečkem.
Ženská si ubírá, nevrendovi bylo před dvěma lety 38, dnes je mu 43.
Vše nejlepší!

Neregistrovaný uživatel

5.12.2022 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.10

assil napsal(a):
Vždycky někdo někoho podporuje,, například v tom Vietnamu, Laosu dost Australani a i některé asijské státy. Prostě nechtěli mít komunisty za zády.
Ano, bombardovat Laos bylo ubohé, ale pokud se tam skrývali partyzáni, kteří také neváhali vybíjet civilisty, tak je to dvojznačný.
Ono ostatně se bombil i Vietnam ze stejného důvodu.
Válka je vždycky hnusná, ale konkrétně tuhle válku Američani teda nezačali.
A když máte válku za humny, tak se musíte přiklonit na nějakou stranu, protože s neutralitou je to jak s vůdcem smečky, tím se neuděláte sám, tím vás dělají ostatní.

Tak jestli vrazdeni civilistu a zverstva z vietnamu schvalujes jako nutnou věc tak masakr. Predne. Nikdo je tam nezval nebyl to jejich stat a nemaj se tam tlco michat. Ukrajine davate pravo vlizt nebo nevlizt do nato ze jim do toho nikdo lecat nesmi a tudiz rusaci delaj zle ale kdyz to samy udelali amici bylonto super? Divody stejny de facto. Nechapu to pokrytectvi

neverend

5.12.2022 17:19
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Už jsem to tu psala, že jsem zažila komunisty, vy akorát jako dítě, to mnohé vysvětluje.

To zažilo mnoho lidí a přesto někteří tak nešílí když se řekne socializmus. Čím to je?

neverend

5.12.2022 17:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak jestli vrazdeni civilistu a zverstva z vietnamu schvalujes jako nutnou věc tak masakr. Predne. Nikdo je tam nezval nebyl to jejich stat a nemaj se tam tlco michat. Ukrajine davate pravo vlizt nebo nevlizt do nato ze jim do toho nikdo lecat nesmi a tudiz rusaci delaj zle ale kdyz to samy udelali amici bylonto super? Divody stejny de facto. Nechapu to pokrytectvi

A hlavně kdo dal právo NATU a USA hrát si na policii světa? A mimochodem Ukrajina chtěla do NATO a EU? Opravdu? Máme nějaké referendum o tom? Opravdu všichni chtěli do EU? Tak všichni až se východ neváhal chopit zbraní a působit proti majdanu odtržením od Ukrajiny. Dnes bych chtěl vidět kolik Ukrajinců je ještě nadšených z majdanu..

5.12.2022 17:55

Já si ještě počkám, až dojdete k třicetileté válce.

5.12.2022 21:00
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

assil napsal(a):

Takže vám tohle teda přijde pochopitelný? Jako fakt?
Jak USA, tak i Severní Vietnam (spolu s Čínou) jednaly v přímém rozporu se ženevskou dohodou z roku 1962, která uznávala neutralitu Laosu a zakazovala přítomnost jakýchkoli cizích vojenských osob.
Do roku 1973 bylo na Laos uskutečněno celkem 580 944 výpadů, v letecké tajné válce se shazovala jedna plná pumovnice bomb v průměru každých osm minut, po 24 hod. denně po dobu devíti let! Americké daňové poplatníky to stálo denně 2 miliony USD.

Takže, USA tam vůbec nemělo co dělat a takhle bombardovat civilisty. Jestli tohle omlouváte, tak na to teda nemám co říct.

5.12.2022 21:23

já teda nechápu, proč do toho pořád cpete ty američany. to jako že američani tohle a tamto, tak rusové můžou srovnat ukrajinu se zemí?

5.12.2022 22:02
assil

XXX.XXX.121.3

Huskyjanina napsal(a):
Takže vám tohle teda přijde pochopitelný? Jako fakt?
Jak USA, tak i Severní Vietnam (spolu s Čínou) jednaly v přímém rozporu se ženevskou dohodou z roku 1962, která uznávala neutralitu Laosu a zakazovala přítomnost jakýchkoli cizích vojenských osob.
Do roku 1973 bylo na Laos uskutečněno celkem 580 944 výpadů, v letecké tajné válce se shazovala jedna plná pumovnice bomb v průměru každých osm minut, po 24 hod. denně po dobu devíti let! Americké daňové poplatníky to stálo denně 2 miliony USD.

Takže, USA tam vůbec nemělo co dělat a takhle bombardovat civilisty. Jestli tohle omlouváte, tak na to teda nemám co říct.

Však chemické zbraně se používají tuším od první světový? I teď Ukrajina dtto.
Já to neschvaluju, jen říkám, že v době docela ostré studené války je to pochopitelný.

5.12.2022 22:03
assil

XXX.XXX.121.3

já teda nechápu, proč do toho pořád cpete ty američany. to jako že američani tohle a tamto, tak rusové můžou srovnat ukrajinu se zemí?

Protože když Franta zabije manželku, tak já můžu taky, to je přece normální.

5.12.2022 22:06
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
To zažilo mnoho lidí a přesto někteří tak nešílí když se řekne socializmus. Čím to je?

Různé zkušenosti, nepochybuju, že i za komárů bylo spousta lidí spokojených, odseděli si svoje na schůzích, na prvního máje zamávali mávátkama, v šuplíku rudá knížka a no problem.
A proto taky teď kráčíme tam kam jdeme.

5.12.2022 22:07

assil napsal(a):
Protože když Franta zabije manželku, tak já můžu taky, to je přece normální.

spíš mi to připadá jako argumentovat, že Franta teda manželku zabít může, protože svojí manželku zabil i Petr a Frantova žena byla beztak hubatá a on jí musel zabít v podstatě v sebeobraně, protože mu určitě zahýbala s Jardou a Jarda by Frantovi určitě rozbil hubu, takže si to zasloužila, děfka jedna.

5.12.2022 22:17
assil

XXX.XXX.121.3

spíš mi to připadá jako argumentovat, že Franta teda manželku zabít může, protože svojí manželku zabil i Petr a Frantova žena byla beztak hubatá a on jí musel zabít v podstatě v sebeobraně, protože mu určitě zahýbala s Jardou a Jarda by Frantovi určitě rozbil hubu, takže si to zasloužila, děfka jedna.

Asi tak nějak.

5.12.2022 22:19
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

assil napsal(a):
Různé zkušenosti, nepochybuju, že i za komárů bylo spousta lidí spokojených, odseděli si svoje na schůzích, na prvního máje zamávali mávátkama, v šuplíku rudá knížka a no problem.

U nás to bylo úplně a zcela jiné než u vás.

5.12.2022 22:20
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Co to melete? Tady se spíš někteří lidi pozastavují nad tím, že jsou tady lidi, kteří odsuzujou ruskou agresi, ale tu americkou omlouvají a mají pro ni pochopení.

5.12.2022 22:21
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

assil napsal(a):

Představte si, že i za komárů byli lidi spokojeni a rozhodně neseděli na schůzích a neměli žádnou rudou knížku v šuplíku.

Janae.

5.12.2022 22:41
Janae.

XXX.XXX.160.6

Protože "A vy věšíte černochy"
Argumentace stále stejná, nic se nezměnilo, demagogický trik se tomu říká.

5.12.2022 23:40

Třeba proto, abychom si ujasnili pojem "teroristický stát", "státní terorismus" atp. ?

6.12.2022 00:13

Můžete přestat přemýšlet o nesmyslech, co se 68 týká ? Nesázejte se, prohrála byste.

1/ Obsadila nás vojska Varšavské smlouvy, to znamená paktu, jehož jsme byli součástí. Ještě cca měsíc před okupací cvičila naše armáda s armádami okupantů na našem území.
Je to asi tak, jako by se chtěla např. Itálie, bránit zbytku NATO.
2/ USA mělo v té době dost starostí s vrcholící a prohrávanou válkou ve Vietnamu a s mírovým hnutím doma.
3/ A v neposlední řadě Brežněv se dotázal, netroufl si zaútočit na ČSSR bez upozornění států NATO, aby nevyvolal globální konflikt se státy NATO. Státy NATO vzaly na vědomí s tím, že spadáme do sféry vlivu SSSR.
4/ Bohužel měl Brežněv tak zvaný zvací dopis, jak nakonec vyšlo najevo.

neverend

6.12.2022 00:58
neverend

XXX.XXX.213.247

No spíš to zní jako že Petr zabije manželku a Franta který zabil už pátou manželku ukazuje a hlasitě útočí na Petra že je vrah.🙂 Prostě mně vadí ta komedie kolem Ruska a Ukrajiny ze strany USA a vlastně celého NATO. Jsou to zkrátka velmoci a ti toto dělají, ale jako sežrat jim propagandu jako malé dítě je k zamyšlení. A to jak tu Ruskou, tak tu "naši".

Jiná otázka je přiznat si, že západu prostě jsme ochotni ledasco prominout jen kvůli svému pohodlí. Vyhovuje mi to, tak holt chudáci lidi v Iráku, Afghanistanu, Vietnemu,Koreji a dalších zemích, kdy je polituji, projevím soucit, ale ve skutečnosti je mi to šumák. Hlavně že mohu na pět dovolených, narvat si panděro, vlastnit tři auta a to celkem dostupně. Pak ovšem stejnou věc udělá Rusko a je to teroristický stát a vrazi a fuj. Pokrytecké podle mě.. O to si myslím nám všem jde. Tedy všem s podobným názorem jako mám já, Orionka, Repotačka a další.

6.12.2022 07:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

z FB
https://www.facebook.com/daniel.svoboda.714/videos/1257354191782209

Jako lidská rodina bychom neměli
investovat své peníze do války a ničení,
ale naučit se řešit konflikt bez násilí.
Válka je jen byznys.

6.12.2022 07:53
assil

XXX.XXX.121.3

Huskyjanina napsal(a):
Představte si, že i za komárů byli lidi spokojeni a rozhodně neseděli na schůzích a neměli žádnou rudou knížku v šuplíku.

Nepochybuju, že spoustě lidí to vyhovovalo, naštěstí já takový neznám.
Jo, takového štěstí ve frontě na banány nebo na džíny nebo na Václaváku tváří tvář obrněným transportérům a samopalům, to už se dneska nevidí.

6.12.2022 07:56
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
Tohle jsem tenkrát nezažila.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-system-pece-o-deti-se-hrouti-rodice-placou-u-ordinaci-ze-je-nema-kdo-vzit-220708#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No ale zase jste se dostala k slušnému doktorovi jen za cenu ne malého úplatku, situace v podstatě shodná, protože dost lidí na to nemělo peníze a známosti.
Zdarma se vám dostalo lékařské péče kvality banánistánu.
Ale nerozporuju, tohle a zubaři, to je ostuda a se obávám, že bude ještě hůř.

6.12.2022 07:59
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
z FB

Jako lidská rodina bychom neměli
investovat své peníze do války a ničení,
ale naučit se řešit konflikt bez násilí.
Válka je jen byznys.

Tohle je utopie, války byly, jsou a budou, protože prostě holt lidský samečky pohání testosteron a dál a vejš je jejich motto a to se nikdy nezmění.

6.12.2022 07:59

rapotacka11 napsal(a):
Tohle jsem tenkrát nezažila.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-system-pece-o-deti-se-hrouti-rodice-placou-u-ordinaci-ze-je-nema-kdo-vzit-220708#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

To je dobře, že jste se zase vrátila ke zdravotnictví.

Tohleto už je ale dlouhodobější problém a nejen u pediatrů, ale třeba u i zubařů. A i s dostupností nemocniční péče třeba. U nás bez problémů seženete praktika a ORL, jinak chir. ambulance je tady na příšerné úrovni, nemocnici zbourali.

6.12.2022 08:01

assil napsal(a):
Jo, takového štěstí ve frontě na banány nebo na džíny nebo na Václaváku tváří tvář obrněným transportérům a samopalům, to už se dneska nevidí.

Džíny nebyly vůbec, jedině v Tuzexu.

6.12.2022 08:01
assil

XXX.XXX.121.3

Můžete přestat přemýšlet o nesmyslech, co se 68 týká ? Nesázejte se, prohrála byste.

1/ Obsadila nás vojska Varšavské smlouvy, to znamená paktu, jehož jsme byli součástí. Ještě cca měsíc před okupací cvičila naše armáda s armádami okupantů na našem území.
Je to asi tak, jako by se chtěla např. Itálie, bránit zbytku NATO.
2/ USA mělo v té době dost starostí s vrcholící a prohrávanou válkou ve Vietnamu a s mírovým hnutím doma.
3/ A v neposlední řadě Brežněv se dotázal, netroufl si zaútočit na ČSSR bez upozornění států NATO, aby nevyvolal globální konflikt se státy NATO. Státy NATO vzaly na vědomí s tím, že spadáme do sféry vlivu SSSR.
4/ Bohužel měl Brežněv tak zvaný zvací dopis, jak nakonec vyšlo najevo.

Souhlasím je se 4, jinak myslím, že kdyby to jen trochu vypadalo k tomu, tak by USA využily příležitosti.

6.12.2022 08:03
assil

XXX.XXX.121.3

Džíny nebyly vůbec, jedině v Tuzexu.

No ale i v tom Tuzexu v Nuslích jste si musela na pár hodin vystát frontu hned jakmile je přivezli, jinak už na vás nezbylo.
Zlatí Vietnamci, kteří je pak koncem osmdesátek začali šít a i nášivky Levis dali.

6.12.2022 08:09
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

assil napsal(a):
Souhlasím je se 4, jinak myslím, že kdyby to jen trochu vypadalo k tomu, tak by USA využily příležitosti.

jako tady

6.12.2022 08:17
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

z FB
MODLÍME SA, ABY SA NEZAČALA TRETIA SVETOVÁ
A PRITOM UŽ V NEJ SME…
Je neuveriteľné, ako sa Američanom v spolupráci s Anglosasmi
podarilo zotročiť a zmanipulovať celú Európu a vohnať proti sebe
do vojny dva najväčšie slovanské národy.
Žasneme, že synovia a vnuci hrdinov Ruska a Ukrajiny,
ktorí v boji proti hitlerovským netvorom bok po boku
spoločne umierali vo Veľkej vlasteneckej vojne,
zabíjajú dnes jeden druhého ako nezmieriteľní nepriatelia.
Ako sa mohlo stať, že zvyšné slovanské štáty
stoja na strane najdesivejšieho predátora sveta USA?

6.12.2022 08:29
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

assil napsal(a):

Teď stojí na dávky.
Běžte se mrknout, jak to tam vypadá.
Bezdomovce jsem tenkrát nikde nepotkala...

Nelze si nevšimnout, kolik zoufalých lidí si poslední dobou sáhlo na život.
Nedokážou žít v novodobé totalitě, ve společnosti v níž je legitimním
nástrojem lež arogance neúcta, kdy média a vláda zrazují
svůj národ a za špinavé prachy slouží cizím mocnostem.
Přibývá lidí, kteří se dusí ve společnosti cyniků, bezbřehé arogance,
drtí je účty za energie, které dvojnásobně převyšují jejich příjem-důchod.

6.12.2022 08:53

assil napsal(a):
No ale i v tom Tuzexu v Nuslích jste si musela na pár hodin vystát frontu hned jakmile je přivezli, jinak už na vás nezbylo.
Zlatí Vietnamci, kteří je pak koncem osmdesátek začali šít a i nášivky Levis dali.

Jj, v Brně taky fronty hned brzy ráno.

6.12.2022 09:34

rapotacka11 napsal(a):
z FB
MODLÍME SA, ABY SA NEZAČALA TRETIA SVETOVÁ
A PRITOM UŽ V NEJ SME…
Je neuveriteľné, ako sa Američanom v spolupráci s Anglosasmi
podarilo zotročiť a zmanipulovať celú Európu a vohnať proti sebe
do vojny dva najväčšie slovanské národy.
Žasneme, že synovia a vnuci hrdinov Ruska a Ukrajiny,
ktorí v boji proti hitlerovským netvorom bok po boku
spoločne umierali vo Veľkej vlasteneckej vojne,
zabíjajú dnes jeden druhého ako nezmieriteľní nepriatelia.
Ako sa mohlo stať, že zvyšné slovanské štáty
stoja na strane najdesivejšieho predátora sveta USA?

Rapotačko, přestaňte už. Máme banány a džíny a dokonce i ty s dírama na kolenou a se skutečnou nášivkou Levis. To nevadí, že snad jediná školka v Liberci má svou kuchyni a co vozí z vývařovny do těch ostatních......znám důvěrně, vozí nám to do podniku. Co na tom, že se jedná o zrušení školních jídelen, protože rodiče na to nemají.
Tak si budou děti nosit rohlíky, ale budou chodit v džínách. Banán si nosit nebudou - na ty už často rodiče nemají. Ale je jich dost.
Co na tom, že mladé holky s gynekologickými problémy chodí od jedné ordinace k druhé a brečí, ať je někdo přijme.
Moje problémy to nejsou.

Propaganda je mocná čarodějka, myslet netřeba. Stačí opakovat.

6.12.2022 09:38

assil napsal(a):

Na váš souhlas nikdo nečeká. To jsou fakta.

6.12.2022 09:43

Jj, v Brně taky fronty hned brzy ráno.

Najděte si fotky z fronty na registraci u zubaře v městě Hejnice. A brali jen prvních 400.
Ale jinak klidně dál argumentujte džínama. Myslíte, že ten na koho se v Tuzexu nedostalo, chodil nahatý. Nevšimla jsem si. ( I já džíny z Tuzexu měla. Bylo to pro nás tenkrát důležité, ale argumentovat tím v dospělém věku..... ?)

6.12.2022 10:12

Najděte si fotky z fronty na registraci u zubaře v městě Hejnice. A brali jen prvních 400.
Ale jinak klidně dál argumentujte džínama. Myslíte, že ten na koho se v Tuzexu nedostalo, chodil nahatý. Nevšimla jsem si. ( I já džíny z Tuzexu měla. Bylo to pro nás tenkrát důležité, ale argumentovat tím v dospělém věku..... ?)

Píšu vejš o doktorech, možná jste si nevšimla.
A džínama neargumentuju, odpovídala jsem assil.

Jinak nechápu, čeho touto diskuzí chcete docílit. Nic proti Vám. Jen si myslím, že to nemá smysl. Myslet si každej můžeme, co chceme, ale vyřešit si svoje existenční či jiný problémy budeme muset stejně sami. A už jdu radši něco dělat, samo se mně to doma neudělá.

6.12.2022 10:58
assil

XXX.XXX.121.3

Na váš souhlas nikdo nečeká. To jsou fakta.

Celá ta debata začala mým "kdybychom se bránili", fakta jak blbě to ve skutečnosti dopadlo každý zná.

6.12.2022 11:02
assil

XXX.XXX.121.3

Dneska si alespoň ti lidi můžou zajet k zubaři třeba do Prahy nebo si zaplatit soukromého, za komárů akorát k přidělenému a když to byl totál alkoholik jako u nás, který radši vytrhnul zub než by se crcal s vrtáním, tak to byl člověk bez zubaře i dobrovolně a žádnou možnost jak to řešit bez známostí a úplatků ani neměl.

6.12.2022 11:22
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

assil napsal(a):
Dneska si alespoň ti lidi můžou zajet k zubaři třeba do Prahy nebo si zaplatit soukromého, za komárů akorát k přidělenému a když to byl totál alkoholik jako u nás, který radši vytrhnul zub než by se crcal s vrtáním, tak to byl člověk bez zubaře i dobrovolně a žádnou možnost jak to řešit bez známostí a úplatků ani neměl.

Žila jsem v Československu.
Vy taky?
Ztrácím se v tom.
Zubař byl podle bydliště (a BYL jistý), ale vzal mě - fakt
klidně i jiný. (ve městě)
Měli jsme "zubárnu" (a máme)
i ve Škodovce. Samozřejmě jsem měla
svého doktora, ale bral i jiný.
Neměl radost z cizího, člověk si počkal a bylo...
Když byl někdo náročnější, dal všimné
a zuby měl hotové dřív než řadový pacient,
taky dostal šetrnější injekci a měla tenkou jehlu.
Za nic se neplatilo, ani za korunku, ani za můstek.
Ne jako teď - plomba 1000 normálka. A nedrží.
Teď je to hnusně drahý i pro děti. A neberou.
Dříve , kdo na to měl si platil. V porodnici si paní
zaplatila primáře, vedle byl komplikovaný porod a primář
byl celou dobu zadarmo u těžkého porodu.
Holky se sešly na pokoji a platící "klientka"
jí řekla. Já si ho zaplatila, byl u Vás.
Dnes bych měla obavy, kde by s angažoval ...

Ještě žijou pamětníci.

neverend

6.12.2022 11:38
neverend

XXX.XXX.95.73

assil napsal(a):
Celá ta debata začala mým "kdybychom se bránili", fakta jak blbě to ve skutečnosti dopadlo každý zná.

A co by se stalo dnes, kdyby RF dejme tomu rozšiřovala své impérium a my se k nim chtěli připojit? Myslíte že by nepřijeli tanky z NATO jako "soudružská" výpomoc? Oni už by nám chlapci vysvětlili co je pro nás dobré. Nebo kdyby čistě náhodou jeden ze států USA chtěl samostatnost či změnu sounáležitosti? Podívejte se co se dnes děje jen kvůli nebezpečí Německo-Ruského přátelství.🙂 Možná kvůli tomu bude třetí světová válka To zlatý tanky v Praze 68.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2022 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.199

Tak o tomhle nemá smysl debatovat, to je výsměch všem obětem těch prasat. I já mám v rodině inteligentního příbuzného, který nepěkně trpěl. https://youtu.be/LtGgzz_DXf8

neverend

6.12.2022 11:56
neverend

XXX.XXX.95.73

assil napsal(a):

Assil to je naprostá blbost co tu povídáte..😐 Dobře si pamatuji, že když jsem ještě jako malý klučina bydlel v HK, tak zubař mě ošetřil na Mělníku zcela bez problémů. Byl jsem totiž na prázdniny u babičky. Zrovna tak když mě vzal zánět středního ucha nebyl problém na pohotovost kde mi to píchli a byl klid. Vše samozřejmě zcela zdarma.

To spíš dnes je malér. Po zubaři z Čech mi musel můj zubař vyndat plombu a předělat. Jo pro všechny co by náhodou trpěli po ošetření zubu stále delší dobu mírnou bolestí a citlivostí zubu, tak je to díky plombě na kterou je alergická půlka populace světa. Dle mého lékaře ve státech. Vyměnil a zub je zcela v pořádku. Na Mělníku v ČR mi to zubní třikrát předělávala a stále zub citlivý. Holt vysoká úroveň zdravotní péče..

6.12.2022 12:47

Tak o tomhle nemá smysl debatovat, to je výsměch všem obětem těch prasat. I já mám v rodině inteligentního příbuzného, který nepěkně trpěl. https://youtu.be/LtGgzz_DXf8

Toto je argument toho, že doba byla zlá. Taky znám pár lidí, kteří byli postiženi. Dokonce jednoho stejného příjmení, jako pán z videa. Ale ten je už po smrti.
Ale neustále dokola argumentovat banány, Tuzexem a texaskami, stejně jako opilým zubařem, mi přijde ubohé. To jim nechybělo nic jiného? A nakonec to zastírá a zlehčuje ty skutečné zločiny. A dehonestuje i ty statečné a poctivé komunisty.

6.12.2022 12:47
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
Žila jsem v Československu.
Vy taky?
Ztrácím se v tom.
Zubař byl podle bydliště (a BYL jistý), ale vzal mě - fakt
klidně i jiný. (ve městě)
Měli jsme "zubárnu" (a máme)
i ve Škodovce. Samozřejmě jsem měla
svého doktora, ale bral i jiný.
Neměl radost z cizího, člověk si počkal a bylo...
Když byl někdo náročnější, dal všimné
a zuby měl hotové dřív než řadový pacient,
taky dostal šetrnější injekci a měla tenkou jehlu.
Za nic se neplatilo, ani za korunku, ani za můstek.
Ne jako teď - plomba 1000 normálka. A nedrží.
Teď je to hnusně drahý i pro děti. A neberou.
Dříve , kdo na to měl si platil. V porodnici si paní
zaplatila primáře, vedle byl komplikovaný porod a primář
byl celou dobu zadarmo u těžkého porodu.
Holky se sešly na pokoji a platící "klientka"
jí řekla. Já si ho zaplatila, byl u Vás.
Dnes bych měla obavy, kde by s angažoval ...

Ještě žijou pamětníci.

U nás striktně všichni doktoři pouze podle bydliště a na škole jen školní kam se chodilo hromadně, jinak jen pohotovost.
Jinde jen po známosti.
Evidentně to bylo co jiný kraj to jiný mrav zdá se.
Ono ostatně to přetrvává i dnes, jo s prací jinde kolikrát jsem si vyslechla jděte podle bydliště, tam vás vzít musej a nebo v lepším případě přineste si potvrzení, že tu pracujete. A nejsou to jen zubaři a není to jen posledních pár let.

6.12.2022 12:50
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Assil to je naprostá blbost co tu povídáte..😐 Dobře si pamatuji, že když jsem ještě jako malý klučina bydlel v HK, tak zubař mě ošetřil na Mělníku zcela bez problémů. Byl jsem totiž na prázdniny u babičky. Zrovna tak když mě vzal zánět středního ucha nebyl problém na pohotovost kde mi to píchli a byl klid. Vše samozřejmě zcela zdarma.

To spíš dnes je malér. Po zubaři z Čech mi musel můj zubař vyndat plombu a předělat. Jo pro všechny co by náhodou trpěli po ošetření zubu stále delší dobu mírnou bolestí a citlivostí zubu, tak je to díky plombě na kterou je alergická půlka populace světa. Dle mého lékaře ve státech. Vyměnil a zub je zcela v pořádku. Na Mělníku v ČR mi to zubní třikrát předělávala a stále zub citlivý. Holt vysoká úroveň zdravotní péče..

A na jaký plomby je konkrétně ta alergie? By mě to fakt zajímalo.
Že je tady zdravotní péče děsná je jasný, proto já radši k doktorům nechodím.
Ale za socíku to bylo ještě horší v tom, že nebyly ani ty moderní přístroje a léky.

6.12.2022 13:20

assil napsal(a):
Ale za socíku to bylo ještě horší v tom, že nebyly ani ty moderní přístroje a léky.

Asi jste žila jinde :
Dětskou obrnu jsme zrušili první na světě. Včetně vyspělé západní Evropy. Novorozeneckou žloutenku jsme začali léčit první modrým světlem.
TBC dobytka, slintavku a kulhavku jsme v chovech zlikvidovali taky jako první.
To jsou jen 3 případy, které mi vytanuly. Nejsem odborník, jen pamětník. Fíkovnice jako odborník určitě doplní. Odborníků je tu víc.
To bylo zas na dlouhou dobu naposled.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2022 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.10

neverend napsal(a):
A co by se stalo dnes, kdyby RF dejme tomu rozšiřovala své impérium a my se k nim chtěli připojit? Myslíte že by nepřijeli tanky z NATO jako "soudružská" výpomoc? Oni už by nám chlapci vysvětlili co je pro nás dobré. Nebo kdyby čistě náhodou jeden ze států USA chtěl samostatnost či změnu sounáležitosti? Podívejte se co se dnes děje jen kvůli nebezpečí Německo-Ruského přátelství.🙂 Možná kvůli tomu bude třetí světová válka To zlatý tanky v Praze 68.

Texas by chtěl ne?

6.12.2022 14:12
assil

XXX.XXX.121.3

Asi jste žila jinde :
Dětskou obrnu jsme zrušili první na světě. Včetně vyspělé západní Evropy. Novorozeneckou žloutenku jsme začali léčit první modrým světlem.
TBC dobytka, slintavku a kulhavku jsme v chovech zlikvidovali taky jako první.
To jsou jen 3 případy, které mi vytanuly. Nejsem odborník, jen pamětník. Fíkovnice jako odborník určitě doplní. Odborníků je tu víc.
To bylo zas na dlouhou dobu naposled.

Žila jsem tam, kde v lékárně bez předpisu na bolest člověk dostal jen aspirin a i na předpis tak maximálně valetol. Díky bohu dneska za ten výběr. A tam kde na maloměstě v nemocnici nejsofistikovanější přístroj byl rentgen.

6.12.2022 14:29
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Algena, alnagon
a další
a účinné.
Někdo má mizernou paměť
nebo je to záměr.
Řečeno "korektně".

6.12.2022 14:29
fikovnice

XXX.XXX.62.128

Nevím, co je to chucpe - asi jsem z jiné nářečné oblasti.
Laos je dnes Laoská lidová republika, chudí jsou tam po zákroku USA stejně jako před ním. Jen tam není žádná rodina, která by neměla padlé zásahem USA bomb, nikde na světě není tolik jednonohých, jednorukých......atd. ( Od očitého svědka ) - 1/2 tuny munice na každého občana i občánka Laosu. Nepředstavitelná hromada !!!

Podle jisté diskutující : Kdyby v ČR vyhrála volby KSČM a chystala se sestavit vládu, byl by to pro USA relevantní důvod ustřelit Hradčana?
Pak tedy nevím proč se tolik rozhořčujeme pro rok 1968. Zahrávali jsme si s myšlenkou přidat se ke kapitalistickému západu a SSSR u nás chtěl mít i nadále KSČ a tak ji tanky podpořil. Je to jen opačný konec spektra.

( A nevložte mi do klávesnice, že jsem někdy invazi schválila - neschválila. Jen mě udivuje, že invazi ( daleko drsnější a nelidskou ) schvalují jiní, jen proto, že je na druhém konci světa a na opačném konci politického spektra. )

Chucpe (hebrejsky, jidiš: חוצפה) je specifický druh drzosti či opovážlivosti, ať v negativním, nebo případně i pozitivním smyslu. Je to výraz ještě silnější než nehoráznost. Slovo pochází z jazyka jidiš (jazyk Židů východní Evropy), kam se dostalo z hebrejštiny. Používáním ve společenském a politickém kontextu nabylo prostřednictvím filmu, literatury a televize širšího významu. Pojem byl do češtiny přejat přes němčinu (die Chuzpe), kolísá mezi středním a ženským rodem.

Vloženo z wiki...

6.12.2022 14:32
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Ještě přidám
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dinyl
aj. aj. - volně prodejné

6.12.2022 14:33
fikovnice

XXX.XXX.62.128

Jani, myslím, že jednu dobu se to dost probíralo na nějakým diskuzním fóru ale už netuším přesně kde... možná Mimibazar.

Jo, tak to by tomu odpovídalo...

A mezitím dámy na Mimibazaru: Četly jste ty nesmysly, co řeší ty kr.vy na iFAUNĚ?

6.12.2022 14:34
fikovnice

XXX.XXX.62.128

rapotacka11 napsal(a):
Ještě přidám
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dinyl
aj. aj. - volně prodejné

Jéé, vy jste to zde posunuly až k Dinylu? To si musím projít, to mě zajímá...

6.12.2022 14:37
fikovnice

XXX.XXX.62.128

rapotacka11 napsal(a):
Algena, alnagon
a další
a účinné.
Někdo má mizernou paměť
nebo je to záměr.
Řečeno "korektně".

Noo, mám Vám k Alnagonu něco napsat?
Jednu dobu nejzneužívanější lék v ČR!!! A to i nitrožilně - toxíci prostě rozpustili tablety a střelili si to do žíly. Byl to 4-komponentní preparát, z něhož 3 složky měly vysoký potenciál vyvolat závislost. Velmi velmi těžkou závislost. Nejméně tři (i více) lidí těžce závislých na Alnagonu jsem znala...

http://www.edukafarm.cz/data/soubory/casopisy/14/farminews_2_alnagon.pdf

6.12.2022 14:39
fikovnice

XXX.XXX.62.128

assil napsal(a):
Žila jsem tam, kde v lékárně bez předpisu na bolest člověk dostal jen aspirin a i na předpis tak maximálně valetol. Díky bohu dneska za ten výběr. A tam kde na maloměstě v nemocnici nejsofistikovanější přístroj byl rentgen.

Valetol je volně prodejný.

6.12.2022 14:41
fikovnice

XXX.XXX.62.128

assil napsal(a):

Zdr. péče tu není děsná. Jen se pomaličku přibližujeme k západnímu módu...

Ale stran odborníků a dostupnosti lék. péče...nevím, nestěžovala bych si.

6.12.2022 14:43
fikovnice

XXX.XXX.62.128

assil napsal(a):

Na žádný, nevěřte tomu. O alergii na kompozit/skloionomer/amalgám jsem prakticky neslyšela...

6.12.2022 14:43
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Trpívala jsem na migrény,
prášky na bolest jsem si kupovala
a byly k dostání, pomohly
a nebyly předražené.
Štve mě, když někdo k..á a zkresluje minulost..
Že byl Alnagon dryák ?
Vím.
Jednou jsem po něm strašně otekla.

6.12.2022 14:46
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
Algena, alnagon
a další
a účinné.
Někdo má mizernou paměť
nebo je to záměr.
Řečeno "korektně".

Vždyť to věčně nebylo, algenu mi musel známej pašovat z Jugošky, rozhodně nebyla úplně běžná, alnagon byl k ničemu stejně jako valetol a podobný. Paměť mi doufám ještě slouží.

6.12.2022 14:46
fikovnice

XXX.XXX.62.128

rapotacka11 napsal(a):
Trpívala jsem na migrény,
prášky na bolest jsem si kupovala
a byly k dostání, pomohly
a nebyly předražené.
Štve mě, když někdo k..á a zkresluje minulost..
Že byl Alnagon dryák ?
Vím.
Jednou jsem po něm strašně otekla.

S Alnagonem to byla skutečně zajímavá historie.
Pro znalé: Obsahoval ASA, kofein, kodein a fenobarbital.
Přesně si to pamatuji (dokonce i gramáže), ptž jsem přednášívala ty strašné závislostní kazuistiky. Byli lidé, kteří jedli 50 a více tbl. denně!!! Ale účinný byl, to jo. I já jej samozřejmě zažila...

6.12.2022 14:48
fikovnice

XXX.XXX.62.128

assil napsal(a):
Vždyť to věčně nebylo, algenu mi musel známej pašovat z Jugošky, rozhodně nebyla úplně běžná, alnagon byl k ničemu stejně jako valetol a podobný. Paměť mi doufám ještě slouží.

Alnagon si pletete... Ten byl ze všech nejsilnější, pak přešel z režimu volného prodeje na recept.

6.12.2022 14:51

fikovnice napsal(a):
Chucpe (hebrejsky, jidiš: חוצפה) je specifický druh drzosti či opovážlivosti, ať v negativním, nebo případně i pozitivním smyslu. Je to výraz ještě silnější než nehoráznost. Slovo pochází z jazyka jidiš (jazyk Židů východní Evropy), kam se dostalo z hebrejštiny. Používáním ve společenském a politickém kontextu nabylo prostřednictvím filmu, literatury a televize širšího významu. Pojem byl do češtiny přejat přes němčinu (die Chuzpe), kolísá mezi středním a ženským rodem.

Vloženo z wiki...

Jste hodná, já ví.......jen mi to přišlo....v té souvistlsti....jak to nazvat....zvláštní (?)

6.12.2022 14:55
fikovnice

XXX.XXX.62.128

Jste hodná, já ví.......jen mi to přišlo....v té souvistlsti....jak to nazvat....zvláštní (?)

Však já taky dlouho váhala, zda mám to slovo použít.

A asi jste chtěla na závěr napsat "chucpe"...

6.12.2022 18:47

My jsme doma proti bolesti mívali Mironal. Možná si ho někdo pamatujete.

6.12.2022 20:56
malea

XXX.XXX.100.2

fikovnice napsal(a):
Alnagon si pletete... Ten byl ze všech nejsilnější, pak přešel z režimu volného prodeje na recept.

Vzpomínáte, že byl bez předpisu i takový Bellaspon? Na něm vznikaly taky závislosti, a silné.

6.12.2022 22:12

malea napsal(a):
Vzpomínáte, že byl bez předpisu i takový Bellaspon? Na něm vznikaly taky závislosti, a silné.

Já se v lécích neorientuji, vím jen, že kdysi kamarád měl alergii buď na Dinyl nebo Valetol, "krásně" se po tom osypal. Využíval, vlastně zneužíval, to na vojně :-)). Také jsem kdysi měla kolegyni, ta přišla do práce 2 prášky, vpoledne 2 prášky, než šla domů další dva. Myslela jsem, že je nemocná. Byla - feťák.
A také nějaké kapky na kašel, volně prodejné, feťáky to ruinovalo, byly dost drahé - když to museli mít na litry.

6.12.2022 22:15
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Já po Valetolu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík