Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2022 06:20

neverend napsal(a):
1872..😀😀 Evropa se fakt asi zbláznila?
https://youtu.be/qsVsxOc1hxY

Pusťte si Klause v Míčovně na setkání Svazu bojovníků za svobodu. Pikantní je, že po něm mluvila K.K. Na YT.

neverend

30.10.2022 15:24
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pusťte si Klause v Míčovně na setkání Svazu bojovníků za svobodu. Pikantní je, že po něm mluvila K.K. Na YT.

Děkuji, všimla jste si, že v podstatě všichni političtí "veteráni" a ti co byli u listopadových změn se nějak vymykají standardu Bruselsko-Amerického boje proti Rusku?

30.10.2022 18:05

neverend napsal(a):
Zdá se, že už všichni zmrzli.😐 Rip.😀😀😀

Rabinovič telefonuje do Oděsy: „Áron, co se tam u vás děje?“
„Ále, Rusko tady válčí s NATO.“
„Nějaký ztráty?“
„Jo, Rusko přišlo o válečnej křižník, stovky letadel a vrtulníků, přes tisíc tanků, hromadu zbraní, asi pětadvacet tisíc vojáků…“
„A NATO?“
„NATO ještě nepřijelo….“

citováno s radostí z Neviditelného psa

neverend

30.10.2022 18:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Rabinovič telefonuje do Oděsy: „Áron, co se tam u vás děje?“
„Ále, Rusko tady válčí s NATO.“
„Nějaký ztráty?“
„Jo, Rusko přišlo o válečnej křižník, stovky letadel a vrtulníků, přes tisíc tanků, hromadu zbraní, asi pětadvacet tisíc vojáků…“
„A NATO?“
„NATO ještě nepřijelo….“

citováno s radostí z Neviditelného psa

NATO už nepřijede, nemá čím.😀😀😀

30.10.2022 18:42
fikovnice

XXX.XXX.20.198

neverend napsal(a):
NATO už nepřijede, nemá čím.😀😀😀

Na to jste prosím přišel jak?

neverend

30.10.2022 19:16
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Na to jsem přišel tak, že jsem voják.😀 Už i USA musí objednávat zbraňové systémy a sáhlo už i na mobilizační zálohy. Jiné státy jako Německo a Francie jsou v podstatě vyčerpané. Fíkovnice to už nejsou miliardy dolarů, to mimochodem stojí jedno moderní vozidlo bojové pěchoty.🙂 Ostatně nyní u Chersonu se přesvědčíme, jak dalece je vyčerpáno Rusko. Jejich taktika se změnila a podle mého čeká na Ukrajince past.

30.10.2022 19:26

fikovnice napsal(a):

Protože nejsem voják, počkám na americké volby ( nebudu vypisovat kam všude ), tuším, že 9.11. ( Lupus mě když tak opraví ). Oni už toho válčení i Američani mají plné zuby ( že by syndrom Vietnamu a Afganistánu ? ).

neverend

30.10.2022 21:58
neverend

XXX.XXX.213.247

Protože nejsem voják, počkám na americké volby ( nebudu vypisovat kam všude ), tuším, že 9.11. ( Lupus mě když tak opraví ). Oni už toho válčení i Američani mají plné zuby ( že by syndrom Vietnamu a Afganistánu ? ).

On je to i syndrom prázdných peněženek. Situace v USA je napjatá víc než se dostane ven.😐 Válka je enormně drahá a Zelenina ještě chce asi tak bilion dolarů.Jistě, my natisknem a pošlem ňoumo.😀😀

31.10.2022 11:20
fikovnice

XXX.XXX.20.198

neverend napsal(a):
Na to jsem přišel tak, že jsem voják.😀 Už i USA musí objednávat zbraňové systémy a sáhlo už i na mobilizační zálohy. Jiné státy jako Německo a Francie jsou v podstatě vyčerpané. Fíkovnice to už nejsou miliardy dolarů, to mimochodem stojí jedno moderní vozidlo bojové pěchoty.🙂 Ostatně nyní u Chersonu se přesvědčíme, jak dalece je vyčerpáno Rusko. Jejich taktika se změnila a podle mého čeká na Ukrajince past.

Mně to přijde, jako byste to Ukrajině přál (ta zmínka o pasti). Pokud se mýlím, tak se Vám omlouvám.

neverend

31.10.2022 18:02
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Mně to přijde, jako byste to Ukrajině přál (ta zmínka o pasti). Pokud se mýlím, tak se Vám omlouvám.

To je na dlouhý rozhovor a ten už tady nelze vést.🙂

31.10.2022 18:25

Informace o korona viru v EU :

https://www.youtube.com/watch?v=vvK741AIDKM&t=1052s

Je to dlouhé, stihla jsem jen část, třeba to bude někoho zajímat. Zdravím Lupuse :-)

Neregistrovaný uživatel

31.10.2022 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

neverend napsal(a):
To je na dlouhý rozhovor a ten už tady nelze vést.🙂

Škoda. Já bych si to celkem i ráda přečetla.

neverend

31.10.2022 22:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Škoda. Já bych si to celkem i ráda přečetla.

Tak myslím, že zrovna tobě není třeba vysvětlovat okolnosti za kterých válka může skončit.🙂 Víš, je mi moc líto těch obyčejných lidí na Ukrajině. Je to tam takové paradoxní celé. Jedna část se chtěla vymanit z vlivu Ruska a druhá se chtěla vymanit z vlivu Ukrajiny.🙂 Nakonec jim Rusko zničilo zatím půl země a oni sláva.😀 Na tu obnovu jsem tedy zvědav. To fakt chci vidět, jak se udrží proukrajinské vlády tady na "západě" u moci. 🙂 Obyvatelé ve třech svetrech i v obyváku a sláva Ukrajině.😀 To fakt nevidím reálně nikde.

Neregistrovaný uživatel

1.11.2022 01:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

neverend napsal(a):
Tak myslím, že zrovna tobě není třeba vysvětlovat okolnosti za kterých válka může skončit.🙂 Víš, je mi moc líto těch obyčejných lidí na Ukrajině. Je to tam takové paradoxní celé. Jedna část se chtěla vymanit z vlivu Ruska a druhá se chtěla vymanit z vlivu Ukrajiny.🙂 Nakonec jim Rusko zničilo zatím půl země a oni sláva.😀 Na tu obnovu jsem tedy zvědav. To fakt chci vidět, jak se udrží proukrajinské vlády tady na "západě" u moci. 🙂 Obyvatelé ve třech svetrech i v obyváku a sláva Ukrajině.😀 To fakt nevidím reálně nikde.

Ja myslela že nějaké nové info. Toto známo je každému soudnému člověku.
Pravda.

1.11.2022 05:20
Dája6

XXX.XXX.71.66

neverend napsal(a):

Dobré ránko,
nevrle už jsem Vám chtěla dát prst nahoru, ale za rýpnuti si do lidiček, když mají jiný názor..... hm máte smolíka #wink
Vy a ostatní tady ( někteří ) opravdu nechápete, že můžou být i jiné názory? A jak je vidět vedete v diskuzy .
Dája

Neregistrovaný uživatel

1.11.2022 07:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko,
nevrle už jsem Vám chtěla dát prst nahoru, ale za rýpnuti si do lidiček, když mají jiný názor..... hm máte smolíka #wink
Vy a ostatní tady ( někteří ) opravdu nechápete, že můžou být i jiné názory? A jak je vidět vedete v diskuzy .
Dája

Do něj i do mě za zo rejou furt a dobrý a my nesmíme? Ale no tak. Rovnost 😁

1.11.2022 08:09

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko,
Dája

Dájo, to není věc názoru, ale hospodářské situace. V Evropě, v USA a na Ukrajině.

1.11.2022 11:11
Dája6

XXX.XXX.71.39

Dájo, to není věc názoru, ale hospodářské situace. V Evropě, v USA a na Ukrajině.

Dobrý den,
Orinoko já to chápu, chápu, že je diskuse, chápu, že má každý svůj názor, ale abych stále si jen rýpla i jen slovíčkem....hm tak to není normální. Co ukončení to rýpnuti.
I já mám svůj názor, řeknu si ho, ale nikoho neodsuzují za to že má jiné myšlenky a názor🤫.
Dája

1.11.2022 11:16
Dája6

XXX.XXX.71.39

Do něj i do mě za zo rejou furt a dobrý a my nesmíme? Ale no tak. Rovnost 😁

Dobrý den,
leithian no tak😤, vysvětletemi kdo tady DO Vás neustále rýpe i kdyby jen podprahově? Pokud máte s někým diskuzi, tak se hot bavíte,dále nikdo a tvrdí, že opravdu nikdo tady stále se nenaváži do lidiček co jiný mají názor.
Dája

1.11.2022 12:11

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
leithian no tak😤, vysvětletemi kdo tady DO Vás neustále rýpe i kdyby jen podprahově? Pokud máte s někým diskuzi, tak se hot bavíte,dále nikdo a tvrdí, že opravdu nikdo tady stále se nenaváži do lidiček co jiný mají názor.
Dája

Dájo, málo čtete. Já už jsem tu byla napadena, že jsem placená ruskou stranou ( nevím tedy kým, jestli agenty, velvyslanectvím, Čukem a Gekem.......nevím jestli v rublech ? ) A Neverend to nebyl. Stačí, že se mi např. nelíbil Putin v pytli vedle naší vlajky na náš svátek = hanobení státního symbolu.

1.11.2022 12:15

fikovnice napsal(a):

Jeden reportér vysvětloval : Jestliže řadí za sebou fakta, taková jaká jsou, nejedná se ani o jeho názor ani o jeho souhlas ani o jeho přání. Netřeba ho proto za to peskovat.

Možná to s tou pastí je podobné? Není to přání (si ), ale holé pojmenování situace?
Třeba to neverend vysvětlí sám.

1.11.2022 12:52
1.11.2022 13:31
fikovnice

XXX.XXX.134.215

Jeden reportér vysvětloval : Jestliže řadí za sebou fakta, taková jaká jsou, nejedná se ani o jeho názor ani o jeho souhlas ani o jeho přání. Netřeba ho proto za to peskovat.

Možná to s tou pastí je podobné? Není to přání (si ), ale holé pojmenování situace?

"Orionko", já ale "Neverenda" nepeskovala. A to ani v minulosti! Vyslovila jsem nějakou hypotézu, a dodala jsem, že pokud se mýlím, tak se omlouvám. Nepsala jsem "Neverendovi" nijak kontroverzně ani zle...prostě jen můj dojem/hypotéza/spekulace.

1.11.2022 13:58
fikovnice

XXX.XXX.134.215

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko,
Dája

Souhlasím s Vámi "Dájo", ale zároveň mě pobavilo Vaše "dát PRST nahoru"...

1.11.2022 14:28

fikovnice napsal(a):
"Orionko", já ale "Neverenda" nepeskovala. A to ani v minulosti! Vyslovila jsem nějakou hypotézu, a dodala jsem, že pokud se mýlím, tak se omlouvám. Nepsala jsem "Neverendovi" nijak kontroverzně ani zle...prostě jen můj dojem/hypotéza/spekulace.

Ale to peskování patřilo k prvnímu odstavci, kde byla řeč o reportérovi ! Rozhodně se netýkalo vás a Neverenda.
Věta o Neverendovi byla oddělená dvojím řádkováním !

1.11.2022 14:30

Megí, vy si zahráváte, takhle budete brzy potřebovat Rajchla :-))

1.11.2022 14:55
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Vždyť jste chtěla vědět, jaké jiné hlavy "v pytli"
kolují na fb, tak?

1.11.2022 15:15

rapotacka11 napsal(a):
Vždyť jste chtěla vědět, jaké jiné hlavy "v pytli"
kolují na fb, tak?

Já ? Fakt ?

1.11.2022 15:19
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Nenene, blbnu na kvadrát ....
Ach jo, omlouvám se.
Už jsem i tušila, že to není jenom zrakem ... .

1.11.2022 15:27

rapotacka11 napsal(a):
Ach jo, omlouvám se.

V poho, vždyť je to sranda. ( Tedy do té doby než Megííí předvedou :-)) )

1.11.2022 16:21
Dája6

XXX.XXX.71.82

Holky zlaté, ten pytel je podle mě už hodně za hranou a tohle by opravdu nemělo být. Rakušan přestřelil na celé čáře a ještě to musíme zaplatit my.
Dája

1.11.2022 16:27
Dája6

XXX.XXX.71.82

Dájo, málo čtete. Já už jsem tu byla napadena, že jsem placená ruskou stranou ( nevím tedy kým, jestli agenty, velvyslanectvím, Čukem a Gekem.......nevím jestli v rublech ? ) A Neverend to nebyl. Stačí, že se mi např. nelíbil Putin v pytli vedle naší vlajky na náš svátek = hanobení státního symbolu.

Tohle ani mě se nelíbí, tohle nemá být. Prostě máte svůj názor a já svůj, ale určitě Vás nebudu ponižovat a vymýšlet různé přirovnání.
Prostě máme své názory a basta👍
Dája

neverend

1.11.2022 16:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Megiiii!!😂😂😂😂 Víte co by mě spíš zajímalo? Kdo a kolik za tuhle zakázku inkasoval? Předpokládám, že tam nelezl Rakušan s Fialou.😀

1.11.2022 17:08

Za jakou zakázku? Já to zkoušela v Affinity Photo (takový fotošop, ale antimonopolní) a
asi tak 8 minut práce.
Zaplatili mu 50 tisíc Kč z našich (vašich taky) peněz.
Instalace na naši budovu samozřejmě v ceně není.

Tak já to dělám schválně, že, čekám, kdy mě přijdou předvést.

Si ze svetrů děláme legraci doma každý den :-) ale třeba když někdo dělá vtip - Pekarová je pí - tak to pro mě není vtipné, to je ubohé.
Stejně jako ty obrázky, co jsem sem dala. A to, co udělal R., to je podle mě ne jen za hranou, nepovedený vtip, ale tak jako docela trestné.
To mají děti hezký vzor - když ministři mohou tohle, tak je to asi správné!
Pojďme děckám z béčka a sousedovi a dědovi přát smrt.

Navíc vnitro, že. Spravedlnost, právo a pořádek. Takže váleční zločinci už se nesoudí, ale věší na ministerskou zeď.
No hustý tady.
Esi to bouchne a Rakušan s Fialou a spol. poběží do jejich ultra tajného bunkru v Pze, osobně s Megy tam počkám u výtahu a podrazim jim nohy a Megy je kousne. A pak se zebleje.
Ne, neudělám to, protože nejsem ko.ot jako oni. A nechci, aby se mi zeblil pés.

Jako mi někdo řekněte, že té vládě nejeblo, že něco neberou.

neverend

1.11.2022 17:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Vysvětlení je celkem prosté. Jak jsem usiloval o vstup do RF, tak jsem kontaktoval určité lidi s vazbou na východní sektor. Ti mě spojili s lidmi z české republiky a USA bojujícími v řadách RF a tak jsem se dozvěděl nějaké informace. A také přítomnost bývalých členů Afghánské armády. Tak už se mi tam nechce.😀 Děkovné ovace ať si vyzvedne někdo jiný.😀 Ale alespoň mám info o situaci v Chersonu.🙂

neverend

1.11.2022 18:02
neverend

XXX.XXX.213.247

Za jakou zakázku? Já to zkoušela v Affinity Photo (takový fotošop, ale antimonopolní) a
asi tak 8 minut práce.
Zaplatili mu 50 tisíc Kč z našich (vašich taky) peněz.
Instalace na naši budovu samozřejmě v ceně není.

Tak já to dělám schválně, že, čekám, kdy mě přijdou předvést.

Si ze svetrů děláme legraci doma každý den :-) ale třeba když někdo dělá vtip - Pekarová je pí - tak to pro mě není vtipné, to je ubohé.
Stejně jako ty obrázky, co jsem sem dala. A to, co udělal R., to je podle mě ne jen za hranou, nepovedený vtip, ale tak jako docela trestné.
To mají děti hezký vzor - když ministři mohou tohle, tak je to asi správné!
Pojďme děckám z béčka a sousedovi a dědovi přát smrt.

Navíc vnitro, že. Spravedlnost, právo a pořádek. Takže váleční zločinci už se nesoudí, ale věší na ministerskou zeď.
No hustý tady.
Esi to bouchne a Rakušan s Fialou a spol. poběží do jejich ultra tajného bunkru v Pze, osobně s Megy tam počkám u výtahu a podrazim jim nohy a Megy je kousne. A pak se zebleje.
Ne, neudělám to, protože nejsem ko.ot jako oni. A nechci, aby se mi zeblil pés.

Jako mi někdo řekněte, že té vládě nejeblo, že něco neberou.

Tam v podstatě člověk vidí, ten intelektuální stav mysli našich představitelů.😐 Ani puberťák by se za to nemusel stydět. Putina nikdo nikdy soudit nebude. To jsou jen plané výkřiky. Země Evropy budou čím dál víc své jednání směřovat sami za sebe. Ten kdo vyjedná levné suroviny bere vše. 🙂 Myslíte že Putin po těch našich hysterických výkřicích bude ochoten jednat? Nebude to spíš Německo či třeba Maďarsko? Ač mně to celkem mrzet moc nemusí, tak nerad vidím ČR v této pozici. Co si asi tak o nás musí myslet Rusové? Malý pes nejvíc štěká? Co třeba si jednou vzít za vzor třeba řekněme Švýcarsko? Taky není velké a přesto neštěká a nevrtí ocáskem jak EU a USA píská. Prostě koukat trochu na výhody co z určité situace plynou pro mě a pokud neplynou, tak mlčeti zlato. V žádném případě nechci aby to vyznělo jako posměch obyvatelům ČR. To v žádném případě, ale spíš takové konstatování holého faktu a stavu do kterého se Češi vždy elegantně dostanou.

neverend

1.11.2022 22:51
neverend

XXX.XXX.213.247

Ještě abych nezapomněl, tak podle mých info se Bělorusko brzy zapojí do války..😐 Uvidíme jestli mám info lepší než rádoby vojenští experti z ČT.😀😀

2.11.2022 13:07
fikovnice

XXX.XXX.133.55

rapotacka11 napsal(a):
Ach jo, omlouvám se.

To jsem chtěla vědět já, přiznávám se...

2.11.2022 13:26
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Megí, máš SZ. :)

2.11.2022 15:18

Varaxi napsal(a):
Megí, máš SZ. :)

Mám

2.11.2022 16:27

fikovnice napsal(a):
Souhlasím s Vámi "Dájo", ale zároveň mě pobavilo Vaše "dát PRST nahoru"...

I já souhlasím. A pobavilo mě to ještě víc, neb jsem napoprvé v rychlosti četla, že Dája už už chtěla dát nahoru PRS, nikoli PRST.😂😂

neverend

2.11.2022 16:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Jsem koukal ze zvědavosti na komentáře na novinkách.cz.😀😀 Panenko skákavá, to je výběr do zoo a ještě spíš jako krmivo. Sprostí, uráží se navzájem a vůbec ten mozek většině nějak nefunguje.😀 To jsme tady ještě všichni úplně normální a chováme se k sobě hodně slušně i přes rozdílné pohledy na situaci. To i Repta je ztělesněný anděl a že někdy když má své dny...😂😂 Ale určitě mi odpustí to malé přátelské "rejpnutí".😗

2.11.2022 18:30
fikovnice

XXX.XXX.133.159

I já souhlasím. A pobavilo mě to ještě víc, neb jsem napoprvé v rychlosti četla, že Dája už už chtěla dát nahoru PRS, nikoli PRST.😂😂

Ono se i nabízí se zeptat, který že to prst chtěla dát "Dája" nahoru...

2.11.2022 18:33
fikovnice

XXX.XXX.133.159

neverend napsal(a):
Jsem koukal ze zvědavosti na komentáře na novinkách.cz.😀😀 Panenko skákavá, to je výběr do zoo a ještě spíš jako krmivo. Sprostí, uráží se navzájem a vůbec ten mozek většině nějak nefunguje.😀 To jsme tady ještě všichni úplně normální a chováme se k sobě hodně slušně i přes rozdílné pohledy na situaci. To i Repta je ztělesněný anděl a že někdy když má své dny...😂😂 Ale určitě mi odpustí to malé přátelské "rejpnutí".😗

Tak skalní jádro "Novinkářů" jsou komunisti. Do toho, když se tam přimotají oponenti, tak se to začne v diskuzi mydlit. I proto na "Novinky" chodím málo (tedy ne že by "iDNES" byl výrazně lepší... ).

2.11.2022 18:52
Dája6

XXX.XXX.68.213

fikovnice napsal(a):
Ono se i nabízí se zeptat, který že to prst chtěla dát "Dája" nahoru...

Dobrý večer,
hmmm...odpovím, asi ten který mi mašina v prací uřízla, což je ukazováček na levé ruce👍.
Dája

2.11.2022 18:55

fikovnice napsal(a):
Tak skalní jádro "Novinkářů" jsou komunisti. Do toho, když se tam přimotají oponenti, tak se to začne v diskuzi mydlit. I proto na "Novinky" chodím málo (tedy ne že by "iDNES" byl výrazně lepší... ).

Novinky normálně nečtu, po iFauně a pod. už není jaksi čas. Tak jsem ze zvědavosti koukla na jednu z diskuzí, byla jsem zvědavá na ty názory komunistů :

https://www.novinky.cz/diskuze/valka-na-ukrajine-bud-smrt-nebo-vezeni-vlast-nam-nepomaha-tvrdi-rusove-kteri-se-museli-stahnout-z-fronty-40413391

Tak nevím.......

neverend

2.11.2022 20:49
neverend

XXX.XXX.213.247

Novinky normálně nečtu, po iFauně a pod. už není jaksi čas. Tak jsem ze zvědavosti koukla na jednu z diskuzí, byla jsem zvědavá na ty názory komunistů :

https://www.novinky.cz/diskuze/valka-na-ukrajine-bud-smrt-nebo-vezeni-vlast-nam-nepomaha-tvrdi-rusove-kteri-se-museli-stahnout-z-fronty-40413391

Tak nevím.......

Já tedy nevím, ale taky jsem moc komunistických názorů nezaznamenal.😀 Spíš by Hitler si počet a s velkou radostí.😀 Podle mého jsou novinky silně prorežimní "plátek". Aničko a kdo je to Putin? Vrah paní učitelko. Správně. Pepíčku a Spojené státy jsou náš co? Hrob paní učitelko. Vypadni ty prokremelská špíno.😂😂 Děti pamatujte si jedno pravidlo, USA osvobozuje a Rusko anektuje.😂 Je to jednoduché na zapamatování a když se náhodou změní režim, tak jen prohodíte Rusko s USA a zase máte pravdu.😂 Sorry, musel jsem.😀

3.11.2022 10:07
fikovnice

XXX.XXX.133.91

neverend napsal(a):
Já tedy nevím, ale taky jsem moc komunistických názorů nezaznamenal.😀 Spíš by Hitler si počet a s velkou radostí.😀 Podle mého jsou novinky silně prorežimní "plátek". Aničko a kdo je to Putin? Vrah paní učitelko. Správně. Pepíčku a Spojené státy jsou náš co? Hrob paní učitelko. Vypadni ty prokremelská špíno.😂😂 Děti pamatujte si jedno pravidlo, USA osvobozuje a Rusko anektuje.😂 Je to jednoduché na zapamatování a když se náhodou změní režim, tak jen prohodíte Rusko s USA a zase máte pravdu.😂 Sorry, musel jsem.😀

"Novinky" jsou e-verze někdejšího Rudého Práva.

3.11.2022 12:03

fikovnice napsal(a):

Co prosím? :D Jakože redaktoři z doby soc. tam teď píší články? Novinky patří Seznamu a pod Právo (soc-dem), je to obyčejný bulvární plátek.
Tady máte komoušské noviny
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%B3_noviny

3.11.2022 12:38

fikovnice napsal(a):

I kdyby, ve vašem minulém příspěvku byla řeč o diskutujících....a to jsou jedním slovem.....každé by systém vymazal.

3.11.2022 12:43

Co prosím? :D Jakože redaktoři z doby soc. tam teď píší články? Novinky patří Seznamu a pod Právo (soc-dem), je to obyčejný bulvární plátek.
Tady máte komoušské noviny
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%B3_noviny

Ale ten už není. Mají jiný - týdeník. Právo, nebo Pravda se jmenuje.

neverend

3.11.2022 14:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Tohle by na novinky nedali.🙂
https://youtu.be/j3nOMQBurWA

3.11.2022 14:53
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Tohle by na novinky nedali.🙂
https://youtu.be/j3nOMQBurWA

Asi něco jako tohle?
https://observers.france24.com/en/europe/20221012-ukrainian-general-swastika-bracelet-debunked

neverend

3.11.2022 17:23
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Asi něco jako tohle?
https://observers.france24.com/en/europe/20221012-ukrainian-general-swastika-bracelet-debunked

Tak ta vlajka má přeci jen vyšší rozlišení.🙂 Notabene určitě je nyní vše Ruské špatné a kdyby generál skutečně nosil ten prsten, vždy se najde způsob jak to vyvrátit a zkrátka své ovečky pasáček vždy musí něčím ukonejšit. Nacistů bylo na Ukrajině vždy dost a pokud jste viděla CNN reportáž, tak tu už lze jen těžko popřít. Podívejte se třeba na Nord stream a vyšetřování " havárie"? Je objektivní nedovolit Rusku se ho zúčastnit? A už tedy vyšetřili kdo to udělal? Rusko jistojistě a proto mu znemožníme vyšetřování. Ne, mně tohle nestačí a nevěřím v korektní průběh a výsledek vyšetřování. Až tam bude někdo i za Rusko tak ano. O biologických laboratořích na Ukrajině je to to samé. Důkazy Ruska nebyly považovány za dostatečné? Tak za prvé bych je chtěl znát také a za druhé mi to připomíná Irák s jadernými zbraněmi a hurá na ně. Rozsekat zemi na kusy a pak bohužel jaderné zbraně sice neměli, ale určitě si je přáli.😀

neverend

3.11.2022 18:12
neverend

XXX.XXX.213.247

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pluk_Azov
https://cs.wikipedia.org/wiki/No%C4%8Dn%C3%AD_vlci
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kotlebovci_%E2%80%93_%C4%BDudov%C3%A1_strana_Na%C5%A1e_Slovensko
https://en.wikipedia.org/wiki/Giorgia_Meloni#Relationship_with_fascism
https://denikn.cz/minuta/950185/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Svoboda_a_p%C5%99%C3%ADm%C3%A1_demokracie

Jako že když "nácky" mají jinde, tak proč ne na Ukrajině v ozbrojených složkách? No to je dost nebezpečná myšlenka Megi.😐 Zvlášť když mají v rukách zbraně .

neverend

3.11.2022 19:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Asi je to past...
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-asi-je-to-past-ukrajincum-se-zda-ruske-stahovani-z-chersonu-podezrele-40413498

Je to past.😐

neverend

3.11.2022 22:26
neverend

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/MC5JMM8DFJo

Hele tohle je přesně problém o kterém mluvil col.MacGregor. Howitzer a ani nezaujal pozici.

4.11.2022 09:56
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Tak ta vlajka má přeci jen vyšší rozlišení.🙂 Notabene určitě je nyní vše Ruské špatné a kdyby generál skutečně nosil ten prsten, vždy se najde způsob jak to vyvrátit a zkrátka své ovečky pasáček vždy musí něčím ukonejšit. Nacistů bylo na Ukrajině vždy dost a pokud jste viděla CNN reportáž, tak tu už lze jen těžko popřít. Podívejte se třeba na Nord stream a vyšetřování " havárie"? Je objektivní nedovolit Rusku se ho zúčastnit? A už tedy vyšetřili kdo to udělal? Rusko jistojistě a proto mu znemožníme vyšetřování. Ne, mně tohle nestačí a nevěřím v korektní průběh a výsledek vyšetřování. Až tam bude někdo i za Rusko tak ano. O biologických laboratořích na Ukrajině je to to samé. Důkazy Ruska nebyly považovány za dostatečné? Tak za prvé bych je chtěl znát také a za druhé mi to připomíná Irák s jadernými zbraněmi a hurá na ně. Rozsekat zemi na kusy a pak bohužel jaderné zbraně sice neměli, ale určitě si je přáli.😀

Jako byste nevěděl, že každé video i fotka se dá upravit. Nacisti jsou všude, i u nás, takže Rusko může jako jít denacifikovat každého a je to podle vás OK? Jediný rozdíl je v tom, že v EU se oficiálně nesmí projevovat, tak nejsou tak vidět. Že se Rusko nesmí zúčastnit vyšetřování NS je podle mě v pořádku neb Rusko je agresor a lhář a v žádných nezávislých komisích a vyšetřováních nemá co dělat. Lžou vlastním občanům i navenek, však to už je úplně mem, že co prohlásí Rusko, nastane pravý opak.

neverend

4.11.2022 13:32
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Jako byste nevěděl, že každé video i fotka se dá upravit. Nacisti jsou všude, i u nás, takže Rusko může jako jít denacifikovat každého a je to podle vás OK? Jediný rozdíl je v tom, že v EU se oficiálně nesmí projevovat, tak nejsou tak vidět. Že se Rusko nesmí zúčastnit vyšetřování NS je podle mě v pořádku neb Rusko je agresor a lhář a v žádných nezávislých komisích a vyšetřováních nemá co dělat. Lžou vlastním občanům i navenek, však to už je úplně mem, že co prohlásí Rusko, nastane pravý opak.

Nacisti jsou sice všude, ale většina vyspělých států dává pozor, aby se jim nedostávali do ozbrojených složek. A v neposlední řadě žádný stát nepodporuje nácky v beztrestném pochodování ulicemi měst.😐 Mimo jiné také naši nacisti neútočí za podpory státu na vlastní obyvatele.😐 Minimálně tím dávali záminku Putinovi aby tam vletěl.

4.11.2022 13:54
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Nacisti jsou sice všude, ale většina vyspělých států dává pozor, aby se jim nedostávali do ozbrojených složek. A v neposlední řadě žádný stát nepodporuje nácky v beztrestném pochodování ulicemi měst.😐 Mimo jiné také naši nacisti neútočí za podpory státu na vlastní obyvatele.😐 Minimálně tím dávali záminku Putinovi aby tam vletěl.

Ona to neni zas tak pravda, že nikde nic, že jo https://www.youtube.com/watch?v=bGvi_R6jDSo co se děje na území jednoho státu, je to věc toho státu a nikdo jim nemá právo do toho kecat, natož tam vletět. Pokud by okolní státy vletěly na každou náckovskou akci k sousedům, tak bychom tu akorát šli z války do války všichni proti všem.
Jo, máte pravdu, byla to jen záminka a to ještě naprosto de..í záminka, je prostě vidět, že se ani nenamáhal vymyslet něco uvěřitelného, kdyby Putin řekl na férovku jak to je, že prostě chce to jejich území, alespoň by byl víc důvěryhodnější.

neverend

4.11.2022 14:06
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Ona to neni zas tak pravda, že nikde nic, že jo https://www.youtube.com/watch?v=bGvi_R6jDSo co se děje na území jednoho státu, je to věc toho státu a nikdo jim nemá právo do toho kecat, natož tam vletět. Pokud by okolní státy vletěly na každou náckovskou akci k sousedům, tak bychom tu akorát šli z války do války všichni proti všem.
Jo, máte pravdu, byla to jen záminka a to ještě naprosto de..í záminka, je prostě vidět, že se ani nenamáhal vymyslet něco uvěřitelného, kdyby Putin řekl na férovku jak to je, že prostě chce to jejich území, alespoň by byl víc důvěryhodnější.

Assil, tohle co se stalo na Ukrajině je zcela jiných rozměrů.😐 Vy byste chtěla aby vám v ČR pochodovaly oddíly SA v ulicích ozbrojeni holemi a palcáty? Nebo kdyby se Morava rozhodla připojit se ke Slovensku, tak byste na ně poslala nácky? Nebo na ně zaútočila armádou? Možná by spíš chtělo zjistit proč chtějí ke Slovensku a jednat.

neverend

4.11.2022 18:59
neverend

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/jiBXmbkwiSw
Dětské tábory po vzoru A Hitlera.😐

4.11.2022 19:50

neverend napsal(a):

Nemáte až tak docela pravdu, už to tady fakt nemůžu číst. V Německu jsou nackové dost tolerovaní a nepochybuju o tom, že se dostanou i do Bundeswehru. Ono se pořád argumentuje, že Německo bylo denacifikovano, ale je to pěkná blbost. Docela byste se divil, jak se například projevují potomci některých odsunutých, a to o tom vědí jen z vyprávění a z dějepisu.

neverend

4.11.2022 20:10
neverend

XXX.XXX.213.247

Nemáte až tak docela pravdu, už to tady fakt nemůžu číst. V Německu jsou nackové dost tolerovaní a nepochybuju o tom, že se dostanou i do Bundeswehru. Ono se pořád argumentuje, že Německo bylo denacifikovano, ale je to pěkná blbost. Docela byste se divil, jak se například projevují potomci některých odsunutých, a to o tom vědí jen z vyprávění a z dějepisu.

V Německu ať si dělají co chtějí, ale na Ukrajině možná vyvolají světový konflikt. A to by mně "sra*o". A vás asi taky.😀

4.11.2022 20:16

neverend napsal(a):
V Německu ať si dělají co chtějí, ale na Ukrajině možná vyvolají světový konflikt. A to by mně "sra*o". A vás asi taky.😀

🤦
Vy jste z těch PC her úplně zblbnul. Běžte taky někdy ven na čerstvej vzduch, pročistí se vám hlava.

neverend

4.11.2022 20:33
neverend

XXX.XXX.213.247

🤦
Vy jste z těch PC her úplně zblbnul. Běžte taky někdy ven na čerstvej vzduch, pročistí se vám hlava.

Tak děkujeme za názor.😀

4.11.2022 21:11
4.11.2022 21:43
molok

XXX.XXX.160.142

neverend napsal(a):

Na Ukrajině Rusové světový konflikt nevyvolají. Dostali se do naprosté světové izolace, jejich prašivou válku podporují max. Severní Korea, Bělorusko a Irán. To mluví samo za sebe.

neverend

4.11.2022 22:06
neverend

XXX.XXX.213.247

molok napsal(a):
Na Ukrajině Rusové světový konflikt nevyvolají. Dostali se do naprosté světové izolace, jejich prašivou válku podporují max. Severní Korea, Bělorusko a Irán. To mluví samo za sebe.

To přidejte v tom počtu spřátelených zemí Ruska. Čína, Indie. Putin se činí v získávání nepřátel USA na svou stranu. Jinak snad světový konflikt nebude, ale to už záleží na okolnostech vývoje konfliktu. Stačila by jedna provokace ze stran kohokoli a ráno už nebude.

4.11.2022 23:11
molok

XXX.XXX.160.142

neverend napsal(a):
To přidejte v tom počtu spřátelených zemí Ruska. Čína, Indie. Putin se činí v získávání nepřátel USA na svou stranu. Jinak snad světový konflikt nebude, ale to už záleží na okolnostech vývoje konfliktu. Stačila by jedna provokace ze stran kohokoli a ráno už nebude.

Pro Čínu a Indii je ten konflikt pouze osinou v zadku, protože jim akorát zhoršuje ceny energií a ekonomický výhled. Nemají žádný důvod Putina v tomto konfliktu podporovat (kromě nějaké ukázky, že teda nejsou ani se západem) a už mu to několikrát také dali najevo. Navíc jeho neschopnost si podmanit mnohem menší stát snižila reputaci Ruska jako nějaké velmoci jak u Číny tak u Indie. Čína tak nějak tuší, že kdyby na to přišlo, přejede vojensky zaostalé Rusko raz dva.

neverend

5.11.2022 01:02
neverend

XXX.XXX.213.247

molok napsal(a):
Pro Čínu a Indii je ten konflikt pouze osinou v zadku, protože jim akorát zhoršuje ceny energií a ekonomický výhled. Nemají žádný důvod Putina v tomto konfliktu podporovat (kromě nějaké ukázky, že teda nejsou ani se západem) a už mu to několikrát také dali najevo. Navíc jeho neschopnost si podmanit mnohem menší stát snižila reputaci Ruska jako nějaké velmoci jak u Číny tak u Indie. Čína tak nějak tuší, že kdyby na to přišlo, přejede vojensky zaostalé Rusko raz dva.

Rusko nebojuje proti relativně malému státu, ale proti celému NATO a USA. Relativně s jedním procentem mobilizační síly je to obdivuhodný výkon. Čína zrovna s USA téměř ve válce o Taiwan o sankcích ani nemluvě.To bych až tak nedoufal ve spojenectví s Evropou a USA. Saudové uzavřeli dohodu s Ruskem o zbraních. Dokonce požádali Rusko o ochranu.

Tady se pořád řeší Ruská ropa a plyn a co třeba uran? O tom je ticho po pěšině? Copak naleziště uranu nejsou takový problém, ale konverze do plynného skupenství a následné obohacení je malér.Na světě existují pouze čtyři "závody" na komerční konverzi uranu.Ftancie, Kanada, Čína a Rusko.Posledně jmenovaná země má čtyřiceti procentní světovou konverzní kapacitu.Podobně je na tom také s kapacitami pro obohacování uranu. Proto nejsou zatím žádná omezení dovozu a vývozu této suroviny z Ruska. Ovšem Rusko jako nepřítel...Víte jak by to mohlo dopadnout. Drahý plyn, drahá ropa, drahý uran. No potěš nás koště tedy.

5.11.2022 03:27
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Je zapotřebí kousek popojet.
https://www.youtube.com/watch?v=Cw6kRatNM-o

5.11.2022 10:05
molok

XXX.XXX.160.141

neverend napsal(a):
Rusko nebojuje proti relativně malému státu, ale proti celému NATO a USA. Relativně s jedním procentem mobilizační síly je to obdivuhodný výkon. Čína zrovna s USA téměř ve válce o Taiwan o sankcích ani nemluvě.To bych až tak nedoufal ve spojenectví s Evropou a USA. Saudové uzavřeli dohodu s Ruskem o zbraních. Dokonce požádali Rusko o ochranu.

Tady se pořád řeší Ruská ropa a plyn a co třeba uran? O tom je ticho po pěšině? Copak naleziště uranu nejsou takový problém, ale konverze do plynného skupenství a následné obohacení je malér.Na světě existují pouze čtyři "závody" na komerční konverzi uranu.Ftancie, Kanada, Čína a Rusko.Posledně jmenovaná země má čtyřiceti procentní světovou konverzní kapacitu.Podobně je na tom také s kapacitami pro obohacování uranu. Proto nejsou zatím žádná omezení dovozu a vývozu této suroviny z Ruska. Ovšem Rusko jako nepřítel...Víte jak by to mohlo dopadnout. Drahý plyn, drahá ropa, drahý uran. No potěš nás koště tedy.

Tak Ukrajinu bojovala nějakou dobu sama a díky tomu, jak se byla schopná bránit, přesvědčila nakonec západ, že má cenu jí pomoci dodávkami zbraňové techniky. S tímto Rusko vůbec nepočítalo, počítalo, že během pár dní obsadí Kyjev, vyvraždí ty politiky, kteří ještě nezdrhli a dosadí loutkovou vládu. Ve své aroganci a utvrzeni vlastními lži nepočítali ani s tím, že by ti zbabělí "nacističtí" politici nezdrhli ani, že by je Ukrajina dokázala takto zastavit. Samozřejmě se některé země jako Maďarsko a spol. snažilo zachránit reputaci toho válečného zločince z Kremlu a sabotovat pomoc, ale to se jim nepovedlo a veřejné mínění v zemích Evropy nakonec donutilo věčně kompromisní a do střetu se nehrnoucí politiky západu se postavit za Ukrajinu.

Co se týče ropy a plynu, bůh žehnej dni, kdy se naplno zbavíme závislosti na tak nestabilním a agresivním vyděrači, jako je Rusko. To byl další skvělý tah senilního stratéga z Kremlu, protože k tomu Evropa směřuje velmi rychle. Co se týče uranu, nově vyrobené jaderné palivo z obohaceného uranu se podílí na ceně jaderné energii asi ze dvou procent. Ani drastické navýšení ceny jaderného paliva nijak nezamává s cenou energie z jádra. Tohle to si z kolonky strašení můžete škrtnout hned. Dnes už nefunguje ani "Musíme tomu Rusku tu Ukrajinu nechat zničit, co ten plyn a ropa? Chcete zmrznout?", nas.at, nenecháme, táhněte z cizího území Ivani, ukončete válku, plaťte reparace za to co jste zničili a modlete se, že Vás svět vezme někdy na milost a začne s Vámi opět jednat a obchodovat někdy v budoucnu jako s lidmi.

neverend

5.11.2022 12:18
neverend

XXX.XXX.231.71

molok napsal(a):
Tak Ukrajinu bojovala nějakou dobu sama a díky tomu, jak se byla schopná bránit, přesvědčila nakonec západ, že má cenu jí pomoci dodávkami zbraňové techniky. S tímto Rusko vůbec nepočítalo, počítalo, že během pár dní obsadí Kyjev, vyvraždí ty politiky, kteří ještě nezdrhli a dosadí loutkovou vládu. Ve své aroganci a utvrzeni vlastními lži nepočítali ani s tím, že by ti zbabělí "nacističtí" politici nezdrhli ani, že by je Ukrajina dokázala takto zastavit. Samozřejmě se některé země jako Maďarsko a spol. snažilo zachránit reputaci toho válečného zločince z Kremlu a sabotovat pomoc, ale to se jim nepovedlo a veřejné mínění v zemích Evropy nakonec donutilo věčně kompromisní a do střetu se nehrnoucí politiky západu se postavit za Ukrajinu.

Co se týče ropy a plynu, bůh žehnej dni, kdy se naplno zbavíme závislosti na tak nestabilním a agresivním vyděrači, jako je Rusko. To byl další skvělý tah senilního stratéga z Kremlu, protože k tomu Evropa směřuje velmi rychle. Co se týče uranu, nově vyrobené jaderné palivo z obohaceného uranu se podílí na ceně jaderné energii asi ze dvou procent. Ani drastické navýšení ceny jaderného paliva nijak nezamává s cenou energie z jádra. Tohle to si z kolonky strašení můžete škrtnout hned. Dnes už nefunguje ani "Musíme tomu Rusku tu Ukrajinu nechat zničit, co ten plyn a ropa? Chcete zmrznout?", nas.at, nenecháme, táhněte z cizího území Ivani, ukončete válku, plaťte reparace za to co jste zničili a modlete se, že Vás svět vezme někdy na milost a začne s Vámi opět jednat a obchodovat někdy v budoucnu jako s lidmi.

Jen heslovitě: Máte zdroj informace o té ceně paliva a vlivu na cenu energie?

Vy to s tím Ruskem máte opravdu jednoduché.🙂 No počkáme jestli to bude pravda a mnoho lidí se nedostane do existenčních problémů hned po první zimě.

Mimo jiné mě baví jak všichni vědí, co by udělalo Rusko kdyby..😀 Čas vám ukáže pravdu a moc bych nespoléhal na politiky v EU. Ti svou politikou právě ten stav zavinili.

5.11.2022 14:15
molok

XXX.XXX.160.141

neverend napsal(a):
Jen heslovitě: Máte zdroj informace o té ceně paliva a vlivu na cenu energie?

Vy to s tím Ruskem máte opravdu jednoduché.🙂 No počkáme jestli to bude pravda a mnoho lidí se nedostane do existenčních problémů hned po první zimě.

Mimo jiné mě baví jak všichni vědí, co by udělalo Rusko kdyby..😀 Čas vám ukáže pravdu a moc bych nespoléhal na politiky v EU. Ti svou politikou právě ten stav zavinili.

Ten dvouprocentní vliv je ze studie MIT, například tady: https://www.enviweb.cz/83953
Každopádně, ikdyby studie University MIT byla vztažena na celosvětový průměr a v ČR byla ta voltaita mezi cenou obohaceného Uranu a cenou jaderné energie větší i ČEZ předpokládá, že když vzroste cena Uranu 10x, což se nestane, cena jaderné energie vzroste max. 2x. Například zde https://www.cez.cz/cs/o-cez/vyrobni-zdroje/jaderna-energetika/jaderna-energetika-v-ceske-republice/realita-a-myty-o-jaderne-energii.

Cena jaderné energie je prostě podstatně méně závislá na vstupních surovinách než ceny z elektráren závislých na fosilních palivech, kde je ta závislost ceny a vstupní suroviny prakticky skoro 1:1.

A ano, od doby napadení Ukrajiny pod vylhanou záminkou, neustálého lhaní ruských představitelů, proč je potřeba zabíjet, znásilňovat a ničit ukrajinská města, to mám s Ruskem jednoduché. Dřív jsem se tak rychle s Kremlem hotov nebyl, ale v tomto nehledám žádná ospravedlnění, žádná totiž neexistují, Ukrajina je svobodný stát, který má právo na svou vlastní zahraniční, surovinovou i bezpečnostní politiku a nepatří Putinovi a nikdy nebude.

5.11.2022 14:24
fikovnice

XXX.XXX.135.141

molok napsal(a):
Ten dvouprocentní vliv je ze studie MIT, například tady: https://www.enviweb.cz/83953
Každopádně, ikdyby studie University MIT byla vztažena na celosvětový průměr a v ČR byla ta voltaita mezi cenou obohaceného Uranu a cenou jaderné energie větší i ČEZ předpokládá, že když vzroste cena Uranu 10x, což se nestane, cena jaderné energie vzroste max. 2x. Například zde https://www.cez.cz/cs/o-cez/vyrobni-zdroje/jaderna-energetika/jaderna-energetika-v-ceske-republice/realita-a-myty-o-jaderne-energii.

Cena jaderné energie je prostě podstatně méně závislá na vstupních surovinách než ceny z elektráren závislých na fosilních palivech, kde je ta závislost ceny a vstupní suroviny prakticky skoro 1:1.

A ano, od doby napadení Ukrajiny pod vylhanou záminkou, neustálého lhaní ruských představitelů, proč je potřeba zabíjet, znásilňovat a ničit ukrajinská města, to mám s Ruskem jednoduché. Dřív jsem se tak rychle s Kremlem hotov nebyl, ale v tomto nehledám žádná ospravedlnění, žádná totiž neexistují, Ukrajina je svobodný stát, který má právo na svou vlastní zahraniční, surovinovou i bezpečnostní politiku a nepatří Putinovi a nikdy nebude.

...za Vaši výdrž a snahu oponovat někomu, kdo příliš naslouchat jiným argumentům nechce!

5.11.2022 16:11

molok napsal(a):

Ale houby. USA poslaly první “várku” vojenské pomoci Ukrajině JIŽ 20.ledna 2022. Byla to součást balíčku vojenské pomoci v hodnotě 200 milionů dolarů, kterou Washington schválil v PROSINCI 2021 s odůvodněním, že„Spojené státy budou pokračovat v poskytování pomoci na podporu ukrajinských ozbrojených sil v jejich snaze o obranu suverenity a územní celistvosti,“ jak uvedla ambasáda na facebooku. Pomoc dorazila jen několik dní poté, co ukrajinskou metropoli navštívil americký ministr zahraničí Antony Blinken.
Ukrajinu se uvolily podpořit i další státy. Británie oznámila, že zemi poskytne protitankové zbraně, Kanada malý kontingent speciálních jednotek. Poskytnout rakety a další zbraně plánují i pobaltské státy.
Prosím pěkně před invazí.

Najděte si v tisku.

5.11.2022 17:20
molok

XXX.XXX.160.141

Ale houby. USA poslaly první “várku” vojenské pomoci Ukrajině JIŽ 20.ledna 2022. Byla to součást balíčku vojenské pomoci v hodnotě 200 milionů dolarů, kterou Washington schválil v PROSINCI 2021 s odůvodněním, že„Spojené státy budou pokračovat v poskytování pomoci na podporu ukrajinských ozbrojených sil v jejich snaze o obranu suverenity a územní celistvosti,“ jak uvedla ambasáda na facebooku. Pomoc dorazila jen několik dní poté, co ukrajinskou metropoli navštívil americký ministr zahraničí Antony Blinken.
Ukrajinu se uvolily podpořit i další státy. Británie oznámila, že zemi poskytne protitankové zbraně, Kanada malý kontingent speciálních jednotek. Poskytnout rakety a další zbraně plánují i pobaltské státy.

Najděte si v tisku.

No a možná tušíte, že přesně na podobných kořenech pak vznikají fake news. Vezme se něco, co se dá dohledat a vytvoří se z toho obrázek, který je úplně jiný. Pominu to, že jste nechtěně nebo záměrně zamlčel fakt, že na té návštěvě Blinken Ukrajinu varoval, že se Rusko chystá Ukrajinu vojensky napadnout, což byly jasné zprávy amerických zpravodajských služeb a což ještě pár dnů před invazí Rusko lživě popíralo jako nesmysl a i plno prokremelsky orientovaných lidí zde v ČR se tomu smálo jako americké pohádce. No nebyl to nesmysl, bylo to chirurgicky přesné a trvalo pár týdnů, než pátá ruská kolona znovu vylezla z kanálů na diskuze s notičkama, proč bylo "nacisty" nutné napadnout.

Pomoc ve výši 200 miliónů dolarů je ale především (stačí mít alespoň základní představu o cenách vojenských technik) čistě symbolická podpora státu, který už před invazí čelil neustálemu ruskému tlaku na jejich území celistvost a který jim kradl území již od roku 2014. Pro srovnání jenom samotné Česko dodalo do dnešního dne Ukrajině vojenský materiál za podstatně větší částku než 200 mil. dolarů, natož celý západní svět. Ano, za tu tehdejší částku 200 mil od USA si Ukrajina třeba mohla koupit tak 1.4 celé stihačky F-15X, ale narativ, že někdo tou jednou stihačkou drtivě vyzbrojoval Ukrajinu proti Rusku, nevytvoříte. Z houna se bič prostě neuplete, reálná vojenská pomoc došla Ukrajině až pár týdnů po invazi, co se ubránila prvnímu pokusu a obsazení její země agresorem.

neverend

5.11.2022 17:55
neverend

XXX.XXX.213.247

Najděte si v tisku.

Prvním balíkem poslali v roce 2014 Zelenského.😀 Za ním pak prachy na majdan s dopisem. První Rusko, druhé Německo a pak ten zbytek.😀

Ještě jen dodám pro Moloka, že nejde o cenu uranu jako suroviny, ale o cenu hotového paliva a tam je právě ten problém, že Rusko je největším producentem. Takto upravuje i uran z Kazachstánu. Kdyby to nebyl takový problém, tak by jistě byly sankce už dávno zavedeny na palivo z Ruska.🙂 Dám odkaz, ale jsem dnes zaneprázdněn úklidem.😀

5.11.2022 18:10

molok napsal(a):
No a možná tušíte, že přesně na podobných kořenech pak vznikají fake news. Vezme se něco, co se dá dohledat a vytvoří se z toho obrázek, který je úplně jiný. Pominu to, že jste nechtěně nebo záměrně zamlčel fakt, že na té návštěvě Blinken Ukrajinu varoval, že se Rusko chystá Ukrajinu vojensky napadnout, což byly jasné zprávy amerických zpravodajských služeb a což ještě pár dnů před invazí Rusko lživě popíralo jako nesmysl a i plno prokremelsky orientovaných lidí zde v ČR se tomu smálo jako americké pohádce. No nebyl to nesmysl, bylo to chirurgicky přesné a trvalo pár týdnů, než pátá ruská kolona znovu vylezla z kanálů na diskuze s notičkama, proč bylo "nacisty" nutné napadnout.

Pomoc ve výši 200 miliónů dolarů je ale především (stačí mít alespoň základní představu o cenách vojenských technik) čistě symbolická podpora státu, který už před invazí čelil neustálemu ruskému tlaku na jejich území celistvost a který jim kradl území již od roku 2014. Pro srovnání jenom samotné Česko dodalo do dnešního dne Ukrajině vojenský materiál za podstatně větší částku než 200 mil. dolarů, natož celý západní svět. Ano, za tu tehdejší částku 200 mil od USA si Ukrajina třeba mohla koupit tak 1.4 celé stihačky F-15X, ale narativ, že někdo tou jednou stihačkou drtivě vyzbrojoval Ukrajinu proti Rusku, nevytvoříte. Z houna se bič prostě neuplete, reálná vojenská pomoc došla Ukrajině až pár týdnů po invazi, co se ubránila prvnímu pokusu a obsazení její země agresorem.

Žádný obrázek.
Fakta.
Ničím nebarvená, žádné urážky.
Obrázek jste si vytvořil vy, podle toho, jak chcete vnímat.
Každá mince má dvě strany.

5.11.2022 18:48

akorát že na jedné straně té mince je agresor, který napadl sousední stát a páchá tam genocidu.

to fakt máte někdo žaludek na to, hledat "polehčující okolnosti", nebo důvody, proč tomu agresorovi lézt do zadku?

5.11.2022 18:54
fikovnice

XXX.XXX.135.141

akorát že na jedné straně té mince je agresor, který napadl sousední stát a páchá tam genocidu.

to fakt máte někdo žaludek na to, hledat "polehčující okolnosti", nebo důvody, proč tomu agresorovi lézt do zadku?

Evidentně ano...

Téměř nic na světě není černobílé a migrační vlna s sebou přinesla a přinese mnoho problémů. Ale to, že Putin napadl samostatný, svrchovaný stát, tak za to by prostě měl jít jednoznačně před mezinárodní tribunál... Navíc to jeho permanentní zahrávání si s jádrem (ať už hrozba vyloženě jaderným útokem nebo havárie JE v Záporoží) - vždyť to je neskutečně podpásové a nezodpovědné chování!

Neregistrovaný uživatel

5.11.2022 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

fikovnice napsal(a):
Evidentně ano...

Téměř nic na světě není černobílé a migrační vlna s sebou přinesla a přinese mnoho problémů. Ale to, že Putin napadl samostatný, svrchovaný stát, tak za to by prostě měl jít jednoznačně před mezinárodní tribunál... Navíc to jeho permanentní zahrávání si s jádrem (ať už hrozba vyloženě jaderným útokem nebo havárie JE v Záporoží) - vždyť to je neskutečně podpásové a nezodpovědné chování!

Az za to půjdou před tribunál ti před ním pak tomu zatleskam. Zatim to všem prošlo takže jo. Projde to i jemu a klidně se vztekněte.

5.11.2022 20:16

Nevím proč mám nemám hledat nějaké polehčující okolnosti.
Že je RF plná psychopatů, nikdo nezpochybňuje.
Myslela jsem, že je řeč o tom, kdo tam co poslal, jak UA bojovala sama...
My jsme tam něco poslali, než ten konflikt začal být takto velký,
nebo to byly 8 let Státy?
Vlastně za pár dní 9 let. Jo, nějaká autíčka bojová jsme jim dali. Jinak to celou dobu tahají USA.
Už jsme to tu probírali 200 stran zpět, jsou tam i zdroje. Ale to přece není žádné tajemství, jací instruktoři tam byli, jak pak, když se ukázalo, že je část Nár. gardy náckovská, amíci přerušili spolupráci, pak zas, že nic, tak všecko v pohodě, financování pokračuje... taky jak se s tím na východě nikdo nepáral, teď je prostě tahle katastrofa, ale předtím tam umřely tisíce lidí, často skrz kazetovou munici - z obou stran.
Tím, že si tu plácáme fakty, nikoho nepodporujeme. Teda já ne. Já su neutrál. Všecky nenávidím stejně.

5.11.2022 20:20

A nevrend si zvopákne děják! Začalo to v listopadu 2013.

Hele a víte někdo, proč prostě toho P. někdo nezastřelí? Bojíme se, kdo by to převzal?

neverend

5.11.2022 20:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Hele a víte někdo, proč prostě toho P. někdo nezastřelí? Bojíme se, kdo by to převzal?

"Nezovopákne", Zelenina a prachy šly až to bylo jistý.😀

neverend

5.11.2022 21:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Az za to půjdou před tribunál ti před ním pak tomu zatleskam. Zatim to všem prošlo takže jo. Projde to i jemu a klidně se vztekněte.

Tohle mi právě taky není nějak jasný. Rusko udělá tu stejnou věc, kterou USA s NATO praktikuje už mnoho let a Putin je vrah? Nepřipadá ti to Jano jako že potrefená husa nejvíc kejhá? Co děti v Afghánistánu? Iráku? Vždyť tam umírali nejen raketami a bombami, ale později zimou a hlady. Ty děti se neumí usmívat. Jen koukají jakoby zkrze vás. Maminka mrtvá, tatínek mrtvý, na světě je úplně sama. A jen kvůli tomu, že Ameriku už Afghánistán nevoněl, nedávno zemřela hlady. To je v pořádku jako? A tady pořád Putin a Putin.. Lidi jste tak hloupí a pokritečtí, že už vám ty slzy co vás čekají snad i přeji. Kdo jest bez viny ať hodí kamenem. Jsou ti co nejvíc křičí a burcují svět k odporu opravdu nevinný? A je ten fakt normální, že v Íránských dronech jsou součástky z USA, Polska a dalších zemí?

neverend

5.11.2022 22:13
neverend

XXX.XXX.213.247

Tady se podívejte co jsme udělali my. A zcela bez varování a bez důkazů, bez souhlasu OSN a na základě čeho? Údajně na základě podezření z jaderných zbraní na jejich území. Je to daleko, co? A nevysílají to desetkrát denně v TV. Jenže utrpení je to stejné, jen skryté před očima veřejnosti.
https://youtu.be/HbxNHFk1qTA

5.11.2022 22:25
assil

XXX.XXX.121.3

Slyšela jsem nějakého vojenského analytika říkat, že pro USA by to nebyl problém, ale že je to nepsaná dohoda, že státníci se nevraždí a byl by to blbej precedens.

5.11.2022 22:46
molok

XXX.XXX.160.141

neverend napsal(a):
Tohle mi právě taky není nějak jasný. Rusko udělá tu stejnou věc, kterou USA s NATO praktikuje už mnoho let a Putin je vrah? Nepřipadá ti to Jano jako že potrefená husa nejvíc kejhá? Co děti v Afghánistánu? Iráku? Vždyť tam umírali nejen raketami a bombami, ale později zimou a hlady. Ty děti se neumí usmívat. Jen koukají jakoby zkrze vás. Maminka mrtvá, tatínek mrtvý, na světě je úplně sama. A jen kvůli tomu, že Ameriku už Afghánistán nevoněl, nedávno zemřela hlady. To je v pořádku jako? A tady pořád Putin a Putin.. Lidi jste tak hloupí a pokritečtí, že už vám ty slzy co vás čekají snad i přeji. Kdo jest bez viny ať hodí kamenem. Jsou ti co nejvíc křičí a burcují svět k odporu opravdu nevinný? A je ten fakt normální, že v Íránských dronech jsou součástky z USA, Polska a dalších zemí?

Já už jsem k tomu, co jsem chtěl, řekl, ale ještě teda úplně naposledy. Nemám zas takovou potřebu ty americké invaze relativizovat, ikdyžtam je maličký rozdíl v tom, že USA si ty území nekrade a nepřipojuje k sobě. Protože naprosto vůbec by mně nevadilo, kdyby vrcholní republikáni v čele s Džordžínou Bush mladší stanuli před tribunálem, protože následky jejich vylhaného důvodu invaze ve smyslu zbraní hromadného ničení v Iráku, si neseme v podobě migrační krize dodnes (ISIL a jím rozpoutané peklo na arabském poloostrově není nic jiného než popel bývalé irácké armády). A nejsem zdaleka sám, kdo byl proti těmto invazím, protože je to právě veřejné mínění v USA a na západě, které ukončuje tyto (nejčastěji republikánské) nápady z minulosti se montovat do cizích zemí. V tom je teda podstatný rozdíl s ruskou veřejností, protože ta vypadá, že ji na zabíjení lidí na území, které jí nepatří, znepokojuje max. to, když začnou prohrávat. Často mám upřímně ale i problém věřit mnohým krokodýlí slzy nad mrtvými dětmi z Iráku, protože ten průnik s těmi, co by naopak klidně potápěli lodě s dětmi z té samé oblasti, bývá dost silný. I vy se pohybujete v kontextu "Lidi, ta afgánská maminka a tatínek jsou mrtví, že vám fakt není stydno" až po "No jen počkejte, když neustoupíme Putinovi v jeho maskrech, tak si to vyžerete na účtech, ale mě vás líto nebude" .... tedy určitém pokryteckém vybíráním si, co se Vám zrovna hodí.

Teďka hlavně ale neprobíhá Irák ani Afgánistán, ale zločiny na Ukrajině. Proto kritizuju zločince Putina. A můžu Vám docela odpřísáhnout, že kdyby mně někdo řekl, že lze zastavit umírání iráckých dětí, ale bude to prostě trochu drahší na fakturách za energie, tak bych se styděl mávat těmi cáry papíru a byl bych klidně pro, ať je to drahší. A proto je mi uplně ale opravdu lhostejně naprosto jedno, kolik vypláznu, když se pár stovek km od nás děje takové bezpráví.

neverend

5.11.2022 23:25
neverend

XXX.XXX.213.247

molok napsal(a):
Já už jsem k tomu, co jsem chtěl, řekl, ale ještě teda úplně naposledy. Nemám zas takovou potřebu ty americké invaze relativizovat, ikdyžtam je maličký rozdíl v tom, že USA si ty území nekrade a nepřipojuje k sobě. Protože naprosto vůbec by mně nevadilo, kdyby vrcholní republikáni v čele s Džordžínou Bush mladší stanuli před tribunálem, protože následky jejich vylhaného důvodu invaze ve smyslu zbraní hromadného ničení v Iráku, si neseme v podobě migrační krize dodnes (ISIL a jím rozpoutané peklo na arabském poloostrově není nic jiného než popel bývalé irácké armády). A nejsem zdaleka sám, kdo byl proti těmto invazím, protože je to právě veřejné mínění v USA a na západě, které ukončuje tyto (nejčastěji republikánské) nápady z minulosti se montovat do cizích zemí. V tom je teda podstatný rozdíl s ruskou veřejností, protože ta vypadá, že ji na zabíjení lidí na území, které jí nepatří, znepokojuje max. to, když začnou prohrávat. Často mám upřímně ale i problém věřit mnohým krokodýlí slzy nad mrtvými dětmi z Iráku, protože ten průnik s těmi, co by naopak klidně potápěli lodě s dětmi z té samé oblasti, bývá dost silný. I vy se pohybujete v kontextu "Lidi, ta afgánská maminka a tatínek jsou mrtví, že vám fakt není stydno" až po "No jen počkejte, když neustoupíme Putinovi v jeho maskrech, tak si to vyžerete na účtech, ale mě vás líto nebude" .... tedy určitém pokryteckém vybíráním si, co se Vám zrovna hodí.

Teďka hlavně ale neprobíhá Irák ani Afgánistán, ale zločiny na Ukrajině. Proto kritizuju zločince Putina. A můžu Vám docela odpřísáhnout, že kdyby mně někdo řekl, že lze zastavit umírání iráckých dětí, ale bude to prostě trochu drahší na fakturách za energie, tak bych se styděl mávat těmi cáry papíru a byl bych klidně pro, ať je to drahší. A proto je mi uplně ale opravdu lhostejně naprosto jedno, kolik vypláznu, když se pár stovek km od nás děje takové bezpráví.

Ta to sorry, ale mám jiný názor.🙂 Pro mě je válka jako válka a je jedno jak daleko a kdo ji vede. Soudit bychom měli všechny, ale bohužel slyším jen Putin,Putin. Až vedle něho usednou i lidé z Bílého domu na lavici obžalovaných, pak jsem ochoten věřit ve spravedlnost. Jinak je to jen "potrava" propagandy pro ovečky a vrtění ocáskem jak někdo zrovna pískne. Notabene zatím ještě nikdo neví co za tím vším na Ukrajině bylo a je a jaká špína jednou může vylézt na povrch. Nemám dostatek informací na soudy kdo a za co může. Válka a násilí už jsou jen následkem.

neverend

6.11.2022 00:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Nevím proč mám nemám hledat nějaké polehčující okolnosti.
Že je RF plná psychopatů, nikdo nezpochybňuje.
Myslela jsem, že je řeč o tom, kdo tam co poslal, jak UA bojovala sama...
My jsme tam něco poslali, než ten konflikt začal být takto velký,
nebo to byly 8 let Státy?
Vlastně za pár dní 9 let. Jo, nějaká autíčka bojová jsme jim dali. Jinak to celou dobu tahají USA.
Už jsme to tu probírali 200 stran zpět, jsou tam i zdroje. Ale to přece není žádné tajemství, jací instruktoři tam byli, jak pak, když se ukázalo, že je část Nár. gardy náckovská, amíci přerušili spolupráci, pak zas, že nic, tak všecko v pohodě, financování pokračuje... taky jak se s tím na východě nikdo nepáral, teď je prostě tahle katastrofa, ale předtím tam umřely tisíce lidí, často skrz kazetovou munici - z obou stran.
Tím, že si tu plácáme fakty, nikoho nepodporujeme. Teda já ne. Já su neutrál. Všecky nenávidím stejně.

A víte že máte pravdu Megi. Ať si tady budeme plácat co chceme, nic to nezmění. Do Ruska se teď nikdo asi nechystá a na frontu už vůbec ne. Volby jsou za dveřmi a ten "blázinec" brzy snad poleví. Mně osobně je ukradený jak Rusko, tak Ukrajina, ale záleží mi na ČR a vás lidech v ní. Válka prostě nesmí přerůst hranice Ukrajiny. To by byl konec a tomu musíme za každou cenu zabránit. Abychom nakonec nebránili Ukrajinu a sami nešli do záhuby. Už teď to bude stačit. Firmy propouští, některé končí, lidé bez práce a s dluhy..Energie drahé a vlastně všechno drahé. Držte se Megi a opravdu si jen přeji, aby jste byli v bezpečí a mohli znovu normálně žít. Tehdy ještě na koních si ze mě dělali srandu když jsem říkal, že plamínek války v Evropě byl zažehnut na Ukrajině. Dnes je vidět,že se to skutečně povedlo. Držte se Megi a já vážně jedu do RF.🙂 Povedlo a pozvánka byla schválena.Jestli mě Putin nesežere, tak za měsíc nashledanou.

6.11.2022 05:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

z FB
Když chceš páchat dobročinnost,
dělej to za své.
Kdo chce být dobročinný na úkor jiných,
není nic jiného, než sprostý zloděj.

6.11.2022 05:37

Pohádky patří dětem. Představa, co je dobré a co zlé vychází z duálního vnímání, které je v samé podstatě iluzí, vytvořenou lidskou myslí na základě získaných vnějších podnětů.

Kam až se hrocením ve jménu čehokoli zajde, takové následky se ponesou.

Je jedno, na jaké straně kdo bude, platí to pro všechny. Dvě strany jedné mince.

To, čemu se chcete vyvarovat, se tím spíš stane a ne nutně tak , jak je očekáváno. Tlak, protitlak.

Princip rovnováhy a harmonie funguje sám a v zájmu CELKU.

Lidskost pro všechny.
Ale k tomu jsme ještě nedospěli a stále mocensky uchopujeme, co je neuchopitelné.

https://m.youtube.com/watch?v=GdH6xl6YN6E

neverend

6.11.2022 12:33
neverend

XXX.XXX.231.71

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko,
nikdy nic nedávam sem s odkazem, ale dnes poruším a dám jeden článek.

https://udalosti.instory.cz/komentare/528-komentar-osvobozeni-ukrajiny-prinasi-i-desiva-odhaleni-v-lese-jsou-ukryty-stovky-hrobu-mucenych-lidi.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Víte Dájo, musela byste do války jako voják a účastnit se pár bojů abyste pochopila co se honí vojákům v hlavě a jaký je to stres.😐 Nevím jestli to dovedu vysvětlit, ale na Ukrajině bylo tou dobou jedno jestli bojují vojáci či civilisté. Smrt jste mohla očekávat za každým rohem a to od lidí v uniformě či bez ní.😐

Před hodinou na vaši jednotku zaútočili " partyzáni" a zabili dva z vašich přátel. Bez uniformy a označení. Začnete za eventuální nebezpečí považovat všechny i civilisty. Domy se prohledávají a hledají se zbraně a munice. Najdete zbraně ukryté pod podlahou či jinde a ten člověk je ihned podezřelý. Stačí jedna pistole či třeba granát. Nesmíte koukat tolik na filmy, realita je krutá a dostat z toho člověka pozici či napojení na odbojové skupiny není nic pro slabé povahy.😐

Nikdo z nás v místě těch bojů nebyl a řeknu vám, že stačí pár hrdinů a odnesou to i neviní lidé. Civilisté tam totiž už dávno neměli být a povinnost to zabezpečit byla na straně Ukrajiny. Místo toho civilisté bojovali i s loveckými zbraněmi mimo pravidelné armády. Jenže to se na vás nevztahují žádná ustanovení a jste nepřátelskou armádou považováni za teroristu. 😐 Notabene válka je o zabíjení lidí, jiný účel nemá. První je problém, další už méně a méně.😐

6.11.2022 16:04

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko,
nikdy nic nedávam sem s odkazem, ale dnes poruším a dám jeden článek.

https://udalosti.instory.cz/komentare/528-komentar-osvobozeni-ukrajiny-prinasi-i-desiva-odhaleni-v-lese-jsou-ukryty-stovky-hrobu-mucenych-lidi.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Mechanismus spuštění násilí je dobře popsaný v Zimbardově knížce Luciferův efekt, aneb jak se z lidí dobrých, stávají lidé zlí.
Je to mechanismus obecně platný v jakékoli válce a na jakékoli straně.

6.11.2022 18:47
Dája6

XXX.XXX.69.144

Dobrý večer,
neverle a kotys jsem dcera, žena, manželka, matka a babička s toho vyplývá i můj pohled na tento svět. Proto nebudu a nechci s Vámi na toto téma diskutovat🤫. Byla by mezi námi hádka, já nechápu pochod myšlenky mužů a vy nechápete myšlenkové pochody žen😉.
Dája

neverend

6.11.2022 19:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Dája6 napsal(a):
Dobrý večer,
neverle a kotys jsem dcera, žena, manželka, matka a babička s toho vyplývá i můj pohled na tento svět. Proto nebudu a nechci s Vámi na toto téma diskutovat🤫. Byla by mezi námi hádka, já nechápu pochod myšlenky mužů a vy nechápete myšlenkové pochody žen😉.
Dája

Je to jen rozdílný pohled na svět a určité životní zkušenosti. Já např. manželkou,dcerou ani babičkou nikdy nebyl.😀😀 Doufám že to pochopíte s humorem a hezký den i vám.

neverend

6.11.2022 19:51
neverend

XXX.XXX.213.247

A tady jen pro zajímavost ruský supermarket po 8-mi měsících sankcí.🙂
https://youtu.be/Q-6ceO1DcHw

6.11.2022 22:59
fikovnice

XXX.XXX.133.124

Tak obracím list...a druhé kolo COVIDu (u mě)...

7.11.2022 05:18

Dája6 napsal(a):
Dobrý večer,
Dája

Dobré ráno Dájo, jsem totéž co vy, váš pohled na svět respektuji i vaše rozhodnutí. Ať se vám daří.

7.11.2022 05:19
Dája6

XXX.XXX.70.115

fikovnice napsal(a):

Dobrý den,
a do prd.le, vau....tak snad bude průběh lehčí než minule. Držím všechny tlapky doma.
Dája

7.11.2022 05:45

Fialovo na všechno připraven.
Německo má například podepsanou dohodu s Dánskem a Rakouskem, Estonsko se dohodlo s Litvou, Slovinsko s Itálii a podobně. Avšak nejohroženější Česko žádnou podepsanou smlouvu nemá. Teprve před několika měsíci začalo rokovat o možné dohodě s Německem a jednání stále trvají.

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/zemni-plyn-solidarita-zasobniky-cesko-eu.A221104_145946_ekonomika_maz

https://byznys.hn.cz/c1-67134480-americti-tezari-vydelali-na-valce-na-ukrajine-uz-200-miliard-dolaru-biden-pred-volbami-zuri

7.11.2022 06:44

fikovnice napsal(a):

Proboha, Jani, kde jsi to zase chytla?

7.11.2022 10:33
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):

Tak držím palce na mírný průběh a rychlé uzdravení.
Řádí to teď hodně, v mý bublině jsem už skoro poslední dinosaurus, co to ještě nechyt.

7.11.2022 10:55

Kam na ten covid pořád chodíte, Jani?

Ach jo, přeji, brzké zlepšení zdravotního stavu a vlídnější mysl. Tehdy hluboký smutek za Fločka, teď rozlady se sousedkou a starosti o kočky - přeji, ať je brzo lépe

Asi taky dost málo spíte, že? Podle času příspěvků....

Co vás těší? Je na to teď ten pravý čas...

7.11.2022 11:09

rapotacka11 napsal(a):
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Safrovo-forum-cituje-britskou-odbornici-Neni-potreba-se-sprchovat-Vubec-719628

diskuse
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Safrovo-forum-cituje-britskou-odbornici-Neni-potreba-se-sprchovat-Vubec-719628/diskuse/predplatitelu?p=3

Tak to je masakr teda. Ještě loni jsme se museli umývat jak pitomci desinfekčními přípravky a větrat. Naráz se nemusíme umývat vůbec a větrat je zakázáno. Potěš koště, ten smrad v MHD bude šílenej.
Dnes jsem byla v Bille a divím se teda, že ty prodavačky to vydrží, mně byla i v bundě zima, a to už je co říct, vždycky dřív jsem se v supermarketech musela vysvlékat. A do práce už chodím až od úterka, to už je po víkendu roztopeno, v 18 stupních se u vsedě u PC pracovat fakt nedá.

7.11.2022 11:18
fikovnice

XXX.XXX.135.23

Proboha, Jani, kde jsi to zase chytla?

Ali, tipla bych si, že z toho vypětí min. týden. Ve čt jsem se vrátila v 0.30h z přednášení (dnes mi mj. napsal šéf firmy, který nás tam vezl autem, že prý "má něco podobného"), pak se stala ta věc s magorkou, já nespala a v pá jsem učila devítihodinovku... Mmch včera zase rozsáhlý mail od dotyčné...

Příznaky: Opět šííílená bolest hlavy, v nose, v krku, kašel s vykašláváním humusu, vys. horečky zatím ne. Jo a tentokrát ztráta chuti a čichu.

7.11.2022 11:26
fikovnice

XXX.XXX.135.23

Kam na ten covid pořád chodíte, Jani?

Ach jo, přeji, brzké zlepšení zdravotního stavu a vlídnější mysl. Tehdy hluboký smutek za Fločka, teď rozlady se sousedkou a starosti o kočky - přeji, ať je brzo lépe

Asi taky dost málo spíte, že? Podle času příspěvků....

Co vás těší? Je na to teď ten pravý čas...

Děkuji moc "Repto", i ostatním, kteří na mě event. myslí. Je to můj druhý COVID, to ještě není nějaká trága, ale musela jsem narychlo večer přeorganizovávat plno věcí...

Vlídnější mysl snad budu mít - s tou osobou nemá smysl už dále jakkoli komunikovat, natož válčit. Vlézt bez mého vědomí do mého bytu vzít si tam (byť svoje) klíče a nic mi neříct, to je pro mě strašně silná káva...a toto já fakt nikdy neskousnu.

Stran toho, co mě těší - např. moji studenti. V pátek mi donesli do výuky napečené cukroví, byli prostě jedním slovem skvělí. Takže zvažuji, kdyby to šlo, že bych od středy nebo od čtvrtka učila online. No a jinak "sjíždím" filmy, všeho druhu, hlavně české, ev. československé. I poměrně stupidní staré kriminálky, teď jsem se dívala na "Černou punčochu"...

Ale napadá mě dotaz na Vás: Vykašlávám humus. Sestřenice (lék. ARO) i můj kamarád internista mi chtěli nasadit ATB. U praktické dr. to chodí tak, že vše telef. vyřizuje sestra. S tou jsem volala, vypsala mi PN, ani mě neposlala na PCR (to mi nijak nevadí). Ale žádné léky... Ne, že by mi to extra vadilo, ostatně ATB jsem za poslední asi 4 měsíce měla 2x. Ale nemám přece jen jít do azithromycinu? Co myslíte?

7.11.2022 11:35
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Já tohleto dělala celkem běžně - vlezla jsem do cizího domu pro své klíče, když jsem si je zapomněla - ale to byla naprosto jiná situace. Naše klíče schraňovala teta, se kterou jsme od mého narození bydleli v jednom dvojdomku, máme společné zahrady, jako děcka jsme já, bratr, bratranec a sestřenice běhali z jednoho domu do druhého často bez vědomí rodičů, zadní vchody do domů bývaly odemčené...
Nedovedu si představit, že bych vlezla do cizího domu bez svolení a vědomí obyvatele. Teď žiju v podnájmu a ta představa, že si majitelka domu dojde k nám něco zařídit, ať už z jakéhokoli důvodu, a neřekne nám o tom předem, je naprosto nemyslitelná.

7.11.2022 11:37
fikovnice

XXX.XXX.135.23

Varaxi napsal(a):
Já tohleto dělala celkem běžně - vlezla jsem do cizího domu pro své klíče, když jsem si je zapomněla - ale to byla naprosto jiná situace. Naše klíče schraňovala teta, se kterou jsme od mého narození bydleli v jednom dvojdomku, máme společné zahrady, jako děcka jsme já, bratr, bratranec a sestřenice běhali z jednoho domu do druhého často bez vědomí rodičů, zadní vchody do domů bývaly odemčené...
Nedovedu si představit, že bych vlezla do cizího domu bez svolení a vědomí obyvatele. Teď žiju v podnájmu a ta představa, že si majitelka domu dojde k nám něco zařídit, ať už z jakéhokoli důvodu, a neřekne nám o tom předem, je naprosto nemyslitelná.

Jo jo, je to taková specifická situace. Popisovala jsem na "Kočkách". Nemá smysl se tou osobou dále už zaobírat...

7.11.2022 11:44
Varaxi

XXX.XXX.191.78

fikovnice napsal(a):
Jo jo, je to taková specifická situace. Popisovala jsem na "Kočkách". Nemá smysl se tou osobou dále už zaobírat...

Nojo, předpokládám, že na Třetím víčku. Já tam od té doby, co umřel chudáček Woruška, nechodím. Ale to je taky taková situace, kterou nemá smysl se už dál zaobírat...
Je něco, co pro Tebe můžu udělat?
Kamarádka říkala, že jí pomohl eukalyptus. Že jí to opravdu začalo rozpouštět hleny mnohem rychleji a sice dva dny opravdu hodně kašlala, ale vyčistily se jí dýchací cesty a dutiny a bylo jí mnohem lépe. Vždycky si udělala horkou vanu a silici do toho nalila.
Tak jestli to stojí za vyzkoušení?

neverend

7.11.2022 14:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Fíkovnice opět marodí? Je mi to opravdu moc líto a budu držet palce ať to rychle překoná a nemoc odezní. Když tolik lidí drží palce, tak není možné aby se ten previt nějak dlouho držel. Máme vás tu moc rádi všichni.

7.11.2022 15:31
fikovnice

XXX.XXX.135.23

Varaxi napsal(a):
Nojo, předpokládám, že na Třetím víčku. Já tam od té doby, co umřel chudáček Woruška, nechodím. Ale to je taky taková situace, kterou nemá smysl se už dál zaobírat...
Kamarádka říkala, že jí pomohl eukalyptus. Že jí to opravdu začalo rozpouštět hleny mnohem rychleji a sice dva dny opravdu hodně kašlala, ale vyčistily se jí dýchací cesty a dutiny a bylo jí mnohem lépe. Vždycky si udělala horkou vanu a silici do toho nalila.

"Varaxi", jsi zlatá, už mi i lidé odtud píšou s nabídkou pomoci SZ. Já vás mám fakt strašně moc ráda, všechny!

Jo, a dostala jsem tip spíše na lichořeřišnici.

7.11.2022 15:33
fikovnice

XXX.XXX.135.23

neverend napsal(a):
Fíkovnice opět marodí? Je mi to opravdu moc líto a budu držet palce ať to rychle překoná a nemoc odezní. Když tolik lidí drží palce, tak není možné aby se ten previt nějak dlouho držel. Máme vás tu moc rádi všichni.

Jé, "Neverende", přísahám Bohu, že jsem nečetla Váš příspěvek, když jsem teď psala ten svůj...

Však Vy víte... Obsahově s Vámi mnohdy nesouhlasím...ale vždy se budu snažit o korektnost v diskuzi (ne vždy se to povede ).

A moc Vám děkuji!

7.11.2022 15:36
fikovnice

XXX.XXX.135.23

Varaxi napsal(a):

Jinak dusivý kašel se dnes trochu zmírnil, také už nemám tak šíleně ucpaný nos a takovou bolest v krku...jen kdyby ta palice mě zas tak strašlivě nebolela! Už ji mám plnou kaveren , tak nevím, co mě tam pořád tak bolí...

7.11.2022 15:40
Varaxi

XXX.XXX.191.78

fikovnice napsal(a):
"Varaxi", jsi zlatá, už mi i lidé odtud píšou s nabídkou pomoci SZ. Já vás mám fakt strašně moc ráda, všechny!

Jo, a dostala jsem tip spíše na lichořeřišnici.

Lichořeřišnice, česnek, cibule, citrusy, med, propolis, zázvor, křen, kurkuma, skořice a další koření, echinacea, rýmovník a další. Jj, přírodní antibiotika. A za pokus nic nedáš, žejo.
Držím palce.

neverend

7.11.2022 16:02
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Jé, "Neverende", přísahám Bohu, že jsem nečetla Váš příspěvek, když jsem teď psala ten svůj...

Však Vy víte... Obsahově s Vámi mnohdy nesouhlasím...ale vždy se budu snažit o korektnost v diskuzi (ne vždy se to povede ).

A moc Vám děkuji!

Tak přeci funguje svoboda slova. Kolik lidí, tolik názorů, ale to není nic proč by se neměli respektovat a slušně se jeden ke druhému chovat. Děkuju Fíkovnice a co nejdřív se uzdravte. Mimochodem zkuste Oregáno třeba kapičky či normálně sušené. Hlavně pokud jste v minulosti užívala dost ATB, tak Oregáno pomáhá zbavit se různých plísní a to i ve střevech.

7.11.2022 17:28

Varaxi napsal(a):
Lichořeřišnice, česnek, cibule, citrusy, med, propolis, zázvor, křen, kurkuma, skořice a další koření, echinacea, rýmovník a další. Jj, přírodní antibiotika. A za pokus nic nedáš, žejo.
Držím palce.

Taky se přimlouvám za česnek, cibuli a křen.

7.11.2022 18:23

Mně pomohla slivovice, ale byla to taková rychlá pomoc už v začátku.
Já myslím, že tady svoji roli sehrál i stres a nevyspání, Jani, že to na tebe zase skočilo. Držím palce, ať se z toho brzo dostaneš a hlavně ať to má lehčí průběh, když už.

7.11.2022 19:10

Podle SUKLu měl výpadek....ale i tak, jen tak na blind?

Mé vnitřní oko na stovky km nevidí ohledně Vašeho stavu bohužel nic , ale doufám, že to bude jen lepší...držte se.

I když - kdo jsem já po čtyřech dávkách, abych Vám radila? Možná už nejsem z tohoto světa Ani kafe mi za odměnu nedali.

7.11.2022 20:45
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

fikovnice napsal(a):
Ali, tipla bych si, že z toho vypětí min. týden. Ve čt jsem se vrátila v 0.30h z přednášení (dnes mi mj. napsal šéf firmy, který nás tam vezl autem, že prý "má něco podobného"), pak se stala ta věc s magorkou, já nespala a v pá jsem učila devítihodinovku... Mmch včera zase rozsáhlý mail od dotyčné...

Příznaky: Opět šííílená bolest hlavy, v nose, v krku, kašel s vykašláváním humusu, vys. horečky zatím ne. Jo a tentokrát ztráta chuti a čichu.

Fikovnice, přeju vám, ať je průběh o hodně mírnější, než jste měla minule. U mě to aspoň tak fungovalo. Ten první byl dost naprd, hlavně u mě byl problém s krví a v podstatě jsem odpadla na tři týdny. Ten druhý byl, jako když mám zánět dutin. Ucpanej nos a taková tupá bolest hlavy, takže jsem do sebe valila česnek, brala tu lichořeřišnici, jak vám doporučili a ještě jsem si dělala výplach nosu lehce slanou převařenou vodou. A po týdnu to bylo pryč, jen jsem byla ještě unavená. Tak moc držím palečky, ať to zvládnete v pohodě.

7.11.2022 21:10
fikovnice

XXX.XXX.133.75

Podle SUKLu měl výpadek....ale i tak, jen tak na blind?

Mé vnitřní oko na stovky km nevidí ohledně Vašeho stavu bohužel nic , ale doufám, že to bude jen lepší...držte se.

I když - kdo jsem já po čtyřech dávkách, abych Vám radila? Možná už nejsem z tohoto světa Ani kafe mi za odměnu nedali.

Inu, však víte, že v září jsem na blind nasadila cefuroxim, a ještě k tomu dva roky expirovaný...a možná mi zachránil život!

Já mám dokonce někde zpracovaný DPP u chřipky, nachlazení a COVIDu, jen nějak nemám sílu to hledat a už vůbec ne si vzpomenout...

Ono, pokud bych azithromycin (či jiné ATB) nasadila, buď jak buď, by to bylo na blind.
Ale, ťukám na dřevo - dnes stav lepší než včera. Včera ta bolest hlavy děsivá, bolest v krku, v nose, dutin (úplně huhlavě jsem mluvila) a strašně dráždivý kašel. Dnes - bolest hlavy, kašel poloproduktivní, chrapot (prý je to teď typický příznak) a začíná celkem fest únava. No a nechutenství a tady ty nespecifické příznaky. AKTUÁLNĚ je nejhorší ta bolest hlavy. A to jsem měla i u prvoCOVIDu.

7.11.2022 21:18
fikovnice

XXX.XXX.133.75

Huskyjanina napsal(a):
Fikovnice, přeju vám, ať je průběh o hodně mírnější, než jste měla minule. U mě to aspoň tak fungovalo. Ten první byl dost naprd, hlavně u mě byl problém s krví a v podstatě jsem odpadla na tři týdny. Ten druhý byl, jako když mám zánět dutin. Ucpanej nos a taková tupá bolest hlavy, takže jsem do sebe valila česnek, brala tu lichořeřišnici, jak vám doporučili a ještě jsem si dělala výplach nosu lehce slanou převařenou vodou. A po týdnu to bylo pryč, jen jsem byla ještě unavená. Tak moc držím palečky, ať to zvládnete v pohodě.

Jani, MOC děkuji!!
No, možná si vzpomínáte - já tehdy odpadla řádově na měsíce...a fakt to byl šílený boj. Na "Kočkách" jsem dnes psala, že nad vodou jste mě kromě přátel drželi vy - iFAUŇÁCI. Jsem tu již hodně dlouho a mám pocit, že i když se občas poštěkáme, tak je tu skvělá parta lidí. Já bych třeba i ráda zmínila ty, co mi píšou SZ a všelijak pomáhají...ale nevím, jestli bez svolení můžu... A tak jo, třeba k dnešku:"ir.ma" mi krom rad posílá léčivý balíček a třeba "espiro" se mnou, chudák, tráví prostřednictvím SZ snad hodiny... Řešíme jiné věci, ale já si opravdu vážím takovéto ochoty a snahy pomoci.

Teď jsem popsala můj stav v minulém příspěvku a koukám, že je to podobné Vašim příznakům. Jen ta bolest hlavy není ani tupá ani ostrá, je prostě příšerná! Musím prozkoumat, co ten pitomej virus s tou palicí vlastně dělá...
Jo, a dnes se mi stav jeví jako lepší než včera, jen fakt nic nezakřiknout. Všichni mi radí: Ležet, ležet. No, tak se snažím a válím se. Jen kočky poněkud protestují.

7.11.2022 21:20
fikovnice

XXX.XXX.133.75

Vlastně ještě bych se tak do pléna zeptala: prosím vás, těm, kterým vzal COVID chuť a čich, za jak dlouho se vám vrátil? Při prvním COVIDu jsem nic takového neměla.

7.11.2022 21:41

fikovnice napsal(a):
Vlastně ještě bych se tak do pléna zeptala: prosím vás, těm, kterým vzal COVID chuť a čich, za jak dlouho se vám vrátil? Při prvním COVIDu jsem nic takového neměla.

Jani, u mě to trvalo hodně dlouho, aspoň mně to tak přišlo, a zhubla jsem během chvíle 5 nebo 6 kilo. Odhaduju, že cca 2 až 3 týdny.

7.11.2022 22:30
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

fikovnice napsal(a):

Já měla covid v únoru a čich nemám pořádně doteď. Cítím to, že do toho musím zabořit nos, jinak takhle kolem sebe ne, když se třeba vytírá, tak to necítím.

8.11.2022 08:07
Varaxi

XXX.XXX.191.78

fikovnice napsal(a):

Chuť se mi začala vracet za pár dní (a byl to dost bizár - ráno mi chutnaly věci jinak než večer :D), během týdne byla zpátky.
Čich je na tom hůř - jsem po kovidu už rok a mám stále pocit, že to není ono. Možná je to jen dojem, nevím. Jsou pachy, které cítím, až když mě na ně někdo upozorní. Nikdy jsem neměla čich nějak výjimečně dobrý, ale teď mi přijde, že je opravdu utlumený. Jistá si ale nejsem.

8.11.2022 08:11

Při ztrátě čichu a chuti trval návrat k normě asi dva týdny s tím, že první týden jsem opravdu necítila vůbec nic. Pachy ani chutě, naprostá nula. Po týdnu lehký náznak návratu obou smyslů, v normě do 14 dní.

8.11.2022 11:21

Chuť se mi začala vracet asi po 4 dnech, ale šlo to přes pachuť kovu a aspartamu. Do 10 dní v normě. Čichu to trvalo o něco déle a mám pocit, že stále ještě nejsem na 100% předcovidového stavu. Covid jsem chytla koncem září.

8.11.2022 13:02
fikovnice

XXX.XXX.62.77

Chuť se mi začala vracet asi po 4 dnech, ale šlo to přes pachuť kovu a aspartamu. Do 10 dní v normě. Čichu to trvalo o něco déle a mám pocit, že stále ještě nejsem na 100% předcovidového stavu. Covid jsem chytla koncem září.

Aspartamu?
No, děvčata nepotěšila jste mě... Vždy jsem říkávala, že mám všechny smysly odejité vyjma čichu - měla jsem fakt skvělý čich.
Jo, a taky se dostavilo fest nechutenství, ale to může být tím chyběním chuti (a čichu).

8.11.2022 13:12

Souvisí to velmi. Když mi nefungovaly chuťové buňky, vůbec jsem neměla náladu na jídlo. Vařit a jíst cokoliv složitějšího na přípravu mi přišlo jako vyhazování peněz, když to nejsem schopná náležitě ocenit. Takže jsem ten týden přežila opravdu jen okusováním suchých housek.

8.11.2022 13:52

Souvisí to velmi. Když mi nefungovaly chuťové buňky, vůbec jsem neměla náladu na jídlo. Vařit a jíst cokoliv složitějšího na přípravu mi přišlo jako vyhazování peněz, když to nejsem schopná náležitě ocenit. Takže jsem ten týden přežila opravdu jen okusováním suchých housek.

Jj, já zhubla 5 kilo.

8.11.2022 15:34

fikovnice napsal(a):

Ztratila jsem chut a cich taky az pri druhem nakazeni.
Ale bohuzel, jeste porad je to nevratilo, citim jen velmi, velmi omezene - ted to je 2 roky

8.11.2022 19:40
fikovnice

XXX.XXX.61.106

Jo jo, já dostala chuť na čokoládu, kousnu do ní...a nic!
Asi můžu být ráda, že (zatím) necítím nějaké pachy a nemám ty divné příchutě jako měli někteří z vás nebo i z mých známých. Ale ještě mám přidruženo nechutenství jako takové, s nauzeou.

8.11.2022 19:41
fikovnice

XXX.XXX.61.106

Jj, já zhubla 5 kilo.

Co bych za to dala!
Jenže ono tady to hubnutí při nemoci není dobré.
A nabrala jsi pak kila zpátky? Ty jsi drobná...

8.11.2022 19:44
fikovnice

XXX.XXX.61.106

Ztratila jsem chut a cich taky az pri druhem nakazeni.
Ale bohuzel, jeste porad je to nevratilo, citim jen velmi, velmi omezene - ted to je 2 roky

Ježiš, Vy mě děsíte...
Já mám ty dva průběhy také totálně a absolutně odlišné. Stejná je jen strašná bolest hlavy. Dusivý kašel se teď zmírnil, ale vykašlávám hnusoty. Jinak fakt diametrálně odlišné průběhy. Teď mi to vlastně začalo totálně ucpaným nosem (ale ne rýmou, nýbrž otokem sliznice) a strašnou bolestí právě nosu - té sliznice. Kvůli tomu jsem huhňavě mluvila. No a ta bolest hlavy a ta je tedy vytrvalá...

8.11.2022 19:49
fikovnice

XXX.XXX.61.106

Mimochodem psychosomatika dělá fakt divy! Já onemocněla skutečně po té rozepři s dotyčnou osobou a následně probdělou nocí. Jinak si myslím, že jsem odolávala, ptž kolem mě měl COVID kdekdo a studentstvo obzvlášť.

Ale ještě mě tedy fascinoval současný postup mé praktické dr. V podstatě nevím, kdo to je, protože tam léčí sestra!! Zavolala jsem na příslušné číslo, vzala to ona, já jí řekla, že mám pozitivní antigen a příznaky, nikam mě neposlala, jen mi dala jakési poučení a vypsala elektronickou PN. Prostě mi věřila... Tak jsem si říkala, že kdyby se někdo chtěl hodit marod, tak tady by to šlo úplně jednoduše.

8.11.2022 20:00

tak hodit se marod bylo jednoduché asi vždycky, ale těch 60% platu...

8.11.2022 20:04
fikovnice

XXX.XXX.61.106

tak hodit se marod bylo jednoduché asi vždycky, ale těch 60% platu...

Já vím...však mi také peníze budou chybět...

Ale až tak jednoduché to nebylo, pokud jste tedy neměla praktičku svoji známou (já ano). Myslím, že po telefonu říct diagnózu a říct si o PN až tak snadné nebylo.

8.11.2022 20:48

fikovnice napsal(a):
Co bych za to dala!
Jenže ono tady to hubnutí při nemoci není dobré.
A nabrala jsi pak kila zpátky? Ty jsi drobná...

Ne, Jani, naštěstí ne.

8.11.2022 22:01
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
Já vím...však mi také peníze budou chybět...

Ale až tak jednoduché to nebylo, pokud jste tedy neměla praktičku svoji známou (já ano). Myslím, že po telefonu říct diagnózu a říct si o PN až tak snadné nebylo.

No to jde až teď když je elektronická PN, dřív holt musel člověk naklusat pro papír, ale jinak to bylo stejný, stačilo říct, že je člověku blbě nebo ho bolí záda.

9.11.2022 08:59
assil

XXX.XXX.225.195

Inzerát, kterým Rusko v podstatě prodává ukradené ukrajinské děti ruským občanům.
Oficiálně v ruských koncetrácích + takto prodaných dětí už je dohromady cca 3,9 milionu Ukrajinců.
https://web.archive.org/web/20220823070140/https://uvsd.ru/news/info/339-malyshi-iz-mariupolja-ishhut-novye-semi.html

9.11.2022 09:13
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Nebyly to ty opuštěné děti na prodej, z "té" ukrajinské porodnice,
už porozené na kšeft?

9.11.2022 10:52
assil

XXX.XXX.225.195

rapotacka11 napsal(a):
už porozené na kšeft?

Ne, konkrétně v tomto inzerátu jde o skoro 1500 kojenců z Mariupolu, které tam Rusové ukradli po dobytí tohoto města. Dělají to v každém dobytém městě a těch dětí poslaných do Ruska na poruštění už jsou desetitisíce, větší děti a dospělí jdou do tzv. kempů na Sachalinu.
Se obávám, že tihle všichni lidi nemají moc šanci vrátit se domů ani až válka skončí, o těch dětech, které už jsou někde v ruských rodinách, ani nemluvě.

9.11.2022 13:00
fikovnice

XXX.XXX.61.248

assil napsal(a):
Ne, konkrétně v tomto inzerátu jde o skoro 1500 kojenců z Mariupolu, které tam Rusové ukradli po dobytí tohoto města. Dělají to v každém dobytém městě a těch dětí poslaných do Ruska na poruštění už jsou desetitisíce, větší děti a dospělí jdou do tzv. kempů na Sachalinu.
Se obávám, že tihle všichni lidi nemají moc šanci vrátit se domů ani až válka skončí, o těch dětech, které už jsou někde v ruských rodinách, ani nemluvě.

Fakt?? Tato hrůza mi unikla! Tak to je už fakt jak nacistické Německo...

Janae.

9.11.2022 13:03
Janae.

XXX.XXX.160.6

rapotacka11 napsal(a):
už porozené na kšeft?

Jasně, 3,9 mil dětí na prodej a zachráněné Ruskem. Někdy se sem chodím bavit, fakt to tu nezklame.

9.11.2022 13:05
fikovnice

XXX.XXX.61.248

Janae. napsal(a):
Jasně, 3,9 mil dětí na prodej a zachráněné Ruskem. Někdy se sem chodím bavit, fakt to tu nezklame.

Je-li to, co píše "assil" pravda, tak to není k pobavení, to je fakt čirá hrůza! Fašismus jak vyšitý.

9.11.2022 13:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Nevěřím těm ani těm.

Janae.

9.11.2022 13:19
Janae.

XXX.XXX.160.6

fikovnice napsal(a):
Je-li to, co píše "assil" pravda, tak to není k pobavení, to je fakt čirá hrůza! Fašismus jak vyšitý.

To není k pobavení, to je k pláči.
Ale znáte to, nic není černobílé přeci a za vše může NATO a USA, to už je k smíchu.

MMCHD, pokud rapotačka narážela na náhradní mateřství, tak vězte, že to je celkem běžné i v ČR a počet takových dětí stoupá.

9.11.2022 13:22
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Taky tak nějak nevěřím nikomu, ale věřím, že se to děje, ať už z toho obviníme kohokoli. Krásné bílé děti, často modrooké a blonďaté - to stojí statisíce.
Jako studentka jsem měla možnost si přivydělat darováním svých vajíček, a že jsem přírodní blond a víceméně zdravá, nabízela mi jedna německá rodina půl milionu korun. Kdybych to nezažila, taky tomu neuvěřím. A to to byla oficiální cesta. Černý trh s bílým masem, to nejsou jen ženy z Thajska, to mohou být i děti, které měly obrovskou smůlu. A nevěřím, že si je koupí milující rodina, to je spíš nějaký pedofil zavře do sklepa - a je úplně jedno, jestli v Rusku, v Kazachstánu nebo v USA.
Děje se to, ne že ne. Děje se to i tady, ale tam, kde válka znesnadňuje jakoukoli evidenci a vyšetřování, se to bude dít mnohem víc. A ti prodejci klidně můžou být Rusové stejně jako Ukrajinci, zlo se neváže na národ, je všelidské. A nebýt té proklaté války, tak se to stát nemuselo, ne v takové míře.

9.11.2022 13:47
assil

XXX.XXX.225.195

fikovnice napsal(a):

Je to pravda, netají se tím ani Rusové a je to běžně na ruském telegramu nebo ruské vládní tv, jen je to samozřejmě podané tak, že je všechny zachrańují před nacisty a že jdou do Ruska dobrovolně. Nahánějí je do autobusů vojáci se samopalama, dětí se samo nikdo neptá. I ty počty uvádějí Rusové, vyloženě se tím chlubí.
Tenhle inzerát byl normálně na vládním ruském účtu, jen ho stáhli poté, co se na to upozornilo tady na západě a proto zůstal už jen v archivu.

9.11.2022 13:50
assil

XXX.XXX.225.195

Varaxi napsal(a):
Taky tak nějak nevěřím nikomu, ale věřím, že se to děje, ať už z toho obviníme kohokoli. Krásné bílé děti, často modrooké a blonďaté - to stojí statisíce.
Jako studentka jsem měla možnost si přivydělat darováním svých vajíček, a že jsem přírodní blond a víceméně zdravá, nabízela mi jedna německá rodina půl milionu korun. Kdybych to nezažila, taky tomu neuvěřím. A to to byla oficiální cesta. Černý trh s bílým masem, to nejsou jen ženy z Thajska, to mohou být i děti, které měly obrovskou smůlu. A nevěřím, že si je koupí milující rodina, to je spíš nějaký pedofil zavře do sklepa - a je úplně jedno, jestli v Rusku, v Kazachstánu nebo v USA.
Děje se to, ne že ne. Děje se to i tady, ale tam, kde válka znesnadňuje jakoukoli evidenci a vyšetřování, se to bude dít mnohem víc. A ti prodejci klidně můžou být Rusové stejně jako Ukrajinci, zlo se neváže na národ, je všelidské. A nebýt té proklaté války, tak se to stát nemuselo, ne v takové míře.

V tomhle případě jde o to, že ruská vláda platí lidem za to, že si vezmou ukradené a do Ruska odvezené ukrajinské dítě. A nebo často odvezou do Ruska celou rodinu a děti jim tam pak vezmou a rodiče pošlou do "kempu".

9.11.2022 14:40

Janae. napsal(a):

Špatně čtete. 3,9 mil Ukrajinců v táborech a 1500 detí internováno do ruských rodin (za úplatu od státu).

9.11.2022 15:09
assil

XXX.XXX.225.195

Špatně čtete. 3,9 mil Ukrajinců v táborech a 1500 detí internováno do ruských rodin (za úplatu od státu).

1500 dětí z Mariupolu. Z ostatních měst se moc neví kolik bylo dětí a kolik dospělých.

9.11.2022 17:13
fikovnice

XXX.XXX.61.248

Janae. napsal(a):
To není k pobavení, to je k pláči.
Ale znáte to, nic není černobílé přeci a za vše může NATO a USA, to už je k smíchu.

MMCHD, pokud rapotačka narážela na náhradní mateřství, tak vězte, že to je celkem běžné i v ČR a počet takových dětí stoupá.

Tak o náhradním mateřství něco vím...

9.11.2022 17:14
fikovnice

XXX.XXX.61.248

assil napsal(a):
Je to pravda, netají se tím ani Rusové a je to běžně na ruském telegramu nebo ruské vládní tv, jen je to samozřejmě podané tak, že je všechny zachrańují před nacisty a že jdou do Ruska dobrovolně. Nahánějí je do autobusů vojáci se samopalama, dětí se samo nikdo neptá. I ty počty uvádějí Rusové, vyloženě se tím chlubí.
Tenhle inzerát byl normálně na vládním ruském účtu, jen ho stáhli poté, co se na to upozornilo tady na západě a proto zůstal už jen v archivu.

To je tedy opravdu otřesné!
Mmch. přátelé viděli jste film "Lidice"?

9.11.2022 17:21
fikovnice

XXX.XXX.61.248

Zpět ke COVIDu, písnu veřejně, co jsem teď pár lidem psala soukromě.
Dnes jsem si dělala znovu Ag test, a vyšel jasně negativně! Hurá! Jenže....teď jej jdu vyhodit a koukám - rozplizlá pozitivní čárka tam TEĎ je! Výsledek se nemá odečítat po uplynutí 30min, já jej šla vyhodit už nejm. po 2 hodinách. Tak jsem usoudila - po prvotním nadšení - že ještě v sobě virus mám, ale snad už jen malou nálož...

Bohužel se situace poněkud komplikuje a dr. mi poslal Rp. na ATB. Včera zase posílal Rp. na Fraxiparine.

Edit: Aby toho nebylo málo, můj prostřední kocour se mi cca před hodinou přišel vymočit do postele; resp. on stříká, takže na zeď vedle postele. V životě toto neudělal!

neverend

12.11.2022 22:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak jak je Fíkovnice?

12.11.2022 23:35
fikovnice

XXX.XXX.60.122

neverend napsal(a):
Tak jak je Fíkovnice?

Děkuji za optání.
Už po mně nesnesitelně touží v práci a já slíbila brzký návrat. Bojím se to ale zakřiknout... Co mě ale celkem trápí, je šílené nechutenství. Kámoška mi potvrdila, že trpěla nechutenstvím také, snad prý nejméně měsíc...a došlo to u ní až k tomu, že se nutila do pití Nutridrinků, aby do sebe dostala aspoň něco.

neverend

13.11.2022 17:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak to rád slyším a určitě i ostatní,Fíkovnice.🙂 To nechutenství mělo spoustu mých přátel a po nějaké době odeznělo. Tak snad i u vás tomu tak bude.Hlavně tomu dejte čas a do práce opatrně. Je jasné že vás mají studenti rádi, tomu se nelze divit. Ovšem zdraví máte jen jedno a rekonvalescense je u virových onemocnění důležitá.

13.11.2022 18:23

neverend

13.11.2022 22:16
neverend

XXX.XXX.213.247

https://www.youtube.com/watch?v=OoZiL9mjotw

Tak my jsme to věděli od počátku, že celý covid je hlavně byznys.🙂 A vy jste odolala očkování nebo vás zmasakroval dav a propaganda?

14.11.2022 11:27
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

fikovnice napsal(a):

To bude dobré Jani, taky máme čerstvé za sebou druhé kolo covidu a zůstalo to všem jen u rýmy. Bez teplot.

U očkovaných kolegu byla u toho plus velká bolest v krku, tu jsme my neměli.

Buď brzy fit

17.11.2022 00:43
fikovnice

XXX.XXX.20.198

neverend napsal(a):
Tak to rád slyším a určitě i ostatní,Fíkovnice.🙂 To nechutenství mělo spoustu mých přátel a po nějaké době odeznělo. Tak snad i u vás tomu tak bude.Hlavně tomu dejte čas a do práce opatrně. Je jasné že vás mají studenti rádi, tomu se nelze divit. Ovšem zdraví máte jen jedno a rekonvalescense je u virových onemocnění důležitá.

Děkuji "Neverende" , nicméně u nás na pracovišti vztahy nejsou ideální, a já už jsem se skutečně do výuky vrátila. Bohužel od pondělka jsem měla 3 dny celodenní výuky - návraty domů až kolem 21.h a možná i kvůli nemoci jsem byla grogy. Asi i proto po mně mí kolegové toužili - že teď mám výuku až pozdě do večera!
Ale u mě je to i naopak - mě studenti nabíjí a vyloženě mi dobíjí baterky.

Nechutenství trvá, jinak celkem OK. Ale myslela jsem, že ten čich a chuť jsem nakonec nějak neztratila, no, a dnes jsem vezla v autě kámošku s dcerkou. A obě, že tu jízdu nevydrží, prý "jestli mám v autě chcíplou lišku"? Malá se pak vyjádřila, že jí načichlo vše, počínaje oblečením, konče vlasy.
A já jen vezla syrečky a Romadury...a v autě necítila žádný zápach.

17.11.2022 00:46
fikovnice

XXX.XXX.20.198

RozaTonda-mopsi napsal(a):
To bude dobré Jani, taky máme čerstvé za sebou druhé kolo covidu a zůstalo to všem jen u rýmy. Bez teplot.

U očkovaných kolegu byla u toho plus velká bolest v krku, tu jsme my neměli.

Buď brzy fit

Jani, zdravím Tě a děkuji! A ráda čtu, že u vás druhé kolo mělo mírný průběh. Já nějaké komplikace měla - vykašlávání sputa, ale jak píšeš, naštěstí jsem nehorečkovala! Jako celkem blbě mi bylo tak asi 3 dny, pak to podivně varírovalo - jeden den jsem se cítila úplně zdravá, a další den zas zhoršení. Ale zaklepávám - žádná hrůza!

17.11.2022 12:03
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Tak teď má kovid bráška. Zvrací, má teploty, je unavený. A chodí to ve vlnách - jeden den problémy, další den mu je lépe, pak úplně dobře, k večeru se mu přitíží a další den zas problémy. A tak dokola.
Takže úplně jiný průběh, než byl předchozí kovid a než byl můj kovid. Zajímavé.

17.11.2022 12:15
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Varaxi napsal(a):
Tak teď má kovid bráška. Zvrací, má teploty, je unavený. A chodí to ve vlnách - jeden den problémy, další den mu je lépe, pak úplně dobře, k večeru se mu přitíží a další den zas problémy. A tak dokola.
Takže úplně jiný průběh, než byl předchozí kovid a než byl můj kovid. Zajímavé.

Jj, to přesně mi dělalo také - hned v pondělí jsem se cítila úplně zdravá a další den blbě, a tak se to opakovalo...

Bude to dobré, držím pěsti!

neverend

17.11.2022 14:25
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Děkuji "Neverende" , nicméně u nás na pracovišti vztahy nejsou ideální, a já už jsem se skutečně do výuky vrátila. Bohužel od pondělka jsem měla 3 dny celodenní výuky - návraty domů až kolem 21.h a možná i kvůli nemoci jsem byla grogy. Asi i proto po mně mí kolegové toužili - že teď mám výuku až pozdě do večera!
Ale u mě je to i naopak - mě studenti nabíjí a vyloženě mi dobíjí baterky.

Nechutenství trvá, jinak celkem OK. Ale myslela jsem, že ten čich a chuť jsem nakonec nějak neztratila, no, a dnes jsem vezla v autě kámošku s dcerkou. A obě, že tu jízdu nevydrží, prý "jestli mám v autě chcíplou lišku"? Malá se pak vyjádřila, že jí načichlo vše, počínaje oblečením, konče vlasy.
A já jen vezla syrečky a Romadury...a v autě necítila žádný zápach.

Nebudu předstírat, že jsem to tak nějak netušil.😀 Jak se vám udělá lépe tak šup do práce a ještě takové "šichty".🙂 Vy být moje máma, tak budete odpočívat ještě minimálně týden a to rozkazem a bez diskuzí.😀

Co se týče toho čichu, tak když jsem byl ještě u koní, tak v mém autě by se vám vrátil čich stoprocentně.😀 Přímo koně jsem tam nevozil, ale když tam zapomenete deky od dvou koní a ráno vezete kolegy do práce?😀😀 Těm se i ponožky srolovaly.😂

24.11.2022 14:11
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

https://www.litterate.cz/proc-nereknete-rovnou-ze-dochazeji-ukrajinci/?fbclid=IwAR3TLsqd5dqwXdpLPQqPCwyl7yTTAX19oV0T-rUmqSHPxQ8OJdxHI4tHKLY
z FB
Náš nový náčelník generálního štábu Karel Řehka se stihl velmi rychle proslavit. Zajisté jste zaregistrovali, jak vysvětloval národu, že se naše armáda musí připravovat na velkou válku, jak je třeba se připravit na dobrovolně povinné mobilizace a pořádně se vyzbrojit, protože bude hůř. Vedle něj stáli další protagonisté naší vládní pětikolky a tvářili se tak bojovně a odhodlaně, že mi z toho začalo být opravdu úzko.

24.11.2022 14:39
eni

XXX.XXX.162.229

rapotacka11 napsal(a):
https://www.litterate.cz/proc-nereknete-rovnou-ze-dochazeji-ukrajinci/?fbclid=IwAR3TLsqd5dqwXdpLPQqPCwyl7yTTAX19oV0T-rUmqSHPxQ8OJdxHI4tHKLY
z FB
Náš nový náčelník generálního štábu Karel Řehka se stihl velmi rychle proslavit. Zajisté jste zaregistrovali, jak vysvětloval národu, že se naše armáda musí připravovat na velkou válku, jak je třeba se připravit na dobrovolně povinné mobilizace a pořádně se vyzbrojit, protože bude hůř. Vedle něj stáli další protagonisté naší vládní pětikolky a tvářili se tak bojovně a odhodlaně, že mi z toho začalo být opravdu úzko.

Je to tak...já už je nemůžu v tý televizi ani vidět

25.11.2022 05:01

rapotacka11 napsal(a):
z FB

Tahle vláda a jí dosazení jsou pouze hloupí. Těm nevysvětlíte, ani nepochopí.

Cit. Moudrostí se obvykle rozumí shrnující a praktické rozumění světu i člověku, zároveň svrchované i taktně skromné, jež dává jistotu v rozhodování a jednání. K moudrosti nutně patří rozvaha, zkušenost a odstup od bezprostředních podnětů a okolností.

Nikoho takového tam bohužel nevidím…

25.11.2022 09:15
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Tahle vláda a jí dosazení jsou pouze hloupí.
Těm nevysvětlíte, ani nepochopí.

Pochybuji ...

25.11.2022 10:52

https://www.denik.cz/ze_sveta/taliban-na-stadionu-zbicoval-dvanact-lidi-vcetne-tri-zen.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Za toto padli i naši vojáci ?

Vždyť tam přece USA přivezlo demokracii.

Válka v Afghánistánu si za 20 let vyžádala 242 000 životů, z toho přes 40 000 tvořili civilisté a amerických vojáků a jejich spojenců padlo přes 3,5 tisíce (z toho 14 českých vojáků), Tálibánců přes 84 000. Zbytek připadá na afghánskou armádu a policii. Své domovy kvůli válce opustilo přes 5 milionů lidí.

Kam odešli? Kolik jich je v Evropě a co do ní přinesli ?

25.11.2022 12:28
assil

XXX.XXX.121.3

https://www.denik.cz/ze_sveta/taliban-na-stadionu-zbicoval-dvanact-lidi-vcetne-tri-zen.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Válka v Afghánistánu si za 20 let vyžádala 242 000 životů, z toho přes 40 000 tvořili civilisté a amerických vojáků a jejich spojenců padlo přes 3,5 tisíce (z toho 14 českých vojáků), Tálibánců přes 84 000. Zbytek připadá na afghánskou armádu a policii. Své domovy kvůli válce opustilo přes 5 milionů lidí.

Většina jich odešla do Pákistánu a Íránu.

neverend

25.11.2022 13:17
neverend

XXX.XXX.153.23

Vojáci které vycvičila americká armáda teď končí v Rusku.Samozřejmě, Putin nabízí mnohem víc než bídu v Pákistánu za dolar.😐

25.11.2022 14:42

Někde mě objevila historie Iráku. Je to dlouhé, tak jsem zvýraznila jen pár vět o Saddámovi :
Upřesněte, ruku do ohně za to nedám.

1963 - Američané aktivně pomáhají straně v Iráku zničit všechny komunisty v zemi. Mimochodem, s pomocí CIA se Saddám Husajn dostal k moci a pak bojoval s Amerikou nenáviděným Íránem.

1980 - Vojenská pomoc Iráku kvůli destabilizaci nového protiamerického režimu Íránu. Válka trvala 10 let a počet obětí se odhaduje na jeden milion. Amerika protestuje, když OSN se snaží odsoudit iráckou agresi. Navíc Spojené státy odstraní Irák ze seznamu „zemí, které podporují terorismus“. Současně Amerika tajně posílá Íránu zbraně přes Izrael v naději, že se uskuteční pro-americký převrat.

1984 - Američané sestřelili dvě íránská letadla.

1986 - 1987 – „Válka tankerů“ mezi Irákem a Íránem. - Útoky letectva a námořních sil válčících stran na ropná pole a tankery. Spojené státy vytvořily mezinárodními síly k ochraně komunikace v Perském zálivu. Tohle bylo začátkem stálé přítomnosti amerického námořnictva v Perském zálivu. Nevyprovokovaný útok USA na íránskou loď v mezinárodních vodách, zničení íránských ropných plošin.

1987 - 1988 - USA pomáhají Iráku v jeho válce proti Íránu nejen zbraněmi, ale i bombardováním. Navíc Spojené státy a Británie poskytly Iráku zbraně hromadného ničení, včetně smrtícího plynu, kterým bylo otráveno 6 000 civilistů v kurdské vesnici Halabja. Právě tento případ citoval Bush v předválečné rétorice v ospravedlnění americké agrese v roce 2003. O skutečnosti, že chemické zbraně byly poskytnuty Amerikou, která chtěla změnit antiamerický režim v Íránu se samozřejmě nějak „zapomněl“ zmínit. Zde můžete prohlédnout fotky z obětí plynového útoku

1988 - Loď USS „Vincennes“, která v Perském zálivu sestřelila raketou íránské letadlo s 290 cestujícími na palubě, včetně 57 dětí. Letadlo právě vzlétlo a nebylo ani v mezinárodním prostoru, ale nad íránskými teritoriálními vodami.

1990 - Začíná námořní blokáda Iráku.

1991 - Rozsáhlé vojenské akce proti Iráku, na které se podílí 450 000 vojáků a několik tisíc kusů moderní techniky. Bylo zabito nejméně 150 tisíc civilistů. Úmyslné bombardování civilních objektů pro zastrašení obyvatelstva Iráku. Pro první invazi do Iráku Amerika použila následující výmluvy:

Tvrzení vlády USA:

1) Irák napadl nezávislý stát Kuvajt

2) Husajn vyrábí jaderné zbraně použije ho proti Americe

3) Irák nechtěl začít mírové rozhovory a stáhnout vojáky

4) zvěrstva irácké armády v Kuvajtu

5) použití zbraní hromadného ničení iráckou armádou

6) Irák se chystal zaútočit na Saúdskou Arábii

7) V Iráku není demokracie

Pravda:

1) Kuvajt byl po staletí části Iráku a britští imperialisté ho odtrhli pomocí síly ve 20. letech 20. století kvůli politice „rozděl a panuj“. Žádná země v regionu neuznala tento stát.

2) Plány na výrobu jaderných zbraní byly v počáteční fázi, pod touto záminkou můžeme bombardovat většinu světa. Jeho záměr zaútočit na Ameriku byl samozřejmě čirým výmyslem.

3) Když Amerika napadla Irák, mírová jednání byla již v plném proudu a irácká armáda opouštěla Kuvajt.

4) Nejhorší zvěrstva typu vražd novorozeňat popsaných výše byla vymýšlená americkou propagandou.

5) Amerika sama poskytla Husajnovi tyto zbraně

6) Důkazy doposud nejsou.

7) Američané sami dosadili Husajna k moci.

1994 - 1996 - Irák. Pokus svržení Husajna pomocí destabilizace země. Ani na den se nezastavilo bombardování, lidé umírali hladem a nemocemi kvůli sankcím, stále probíhaly výbuchy na veřejných místech. Za tímto účelem Američane používali teroristickou organizaci Irácký národní kongres (INA). Docházelo dokonce k ozbrojeným střetům se silami Husajna, jelikož Američané slíbili podporu Národnímu kongresu ze vzduchu. Nicméně podpora nepřišla. Teroristické útoky byly namířeny proti civilistům, Američané doufali, že tím vyvolávají hněv lidí na režim Saddáma Husajna,

který umožňuje vše. Režim to však dlouho netrpěl a v roce 1996 byla zničena většina INA. Do nové irácké vlády INA také nikdo nepustil.

2003 - Irák.

24. června Pentagon oznámil, že možná zničili Saddáma Husajna nebo jeho nejstaršího syna Udaye. Podle vedoucího americké armády, dron Predator zasáhl podezřelou konvoj.
A Husajnův konec chybí. Ten všichni známe.

Skoro by se měl někdo začít bát.

25.11.2022 15:09
assil

XXX.XXX.121.3

Někde mě objevila historie Iráku. Je to dlouhé, tak jsem zvýraznila jen pár vět o Saddámovi :
Upřesněte, ruku do ohně za to nedám.

1963 - Američané aktivně pomáhají straně v Iráku zničit všechny komunisty v zemi. Mimochodem, s pomocí CIA se Saddám Husajn dostal k moci a pak bojoval s Amerikou nenáviděným Íránem.

1980 - Vojenská pomoc Iráku kvůli destabilizaci nového protiamerického režimu Íránu. Válka trvala 10 let a počet obětí se odhaduje na jeden milion. Amerika protestuje, když OSN se snaží odsoudit iráckou agresi. Navíc Spojené státy odstraní Irák ze seznamu „zemí, které podporují terorismus“. Současně Amerika tajně posílá Íránu zbraně přes Izrael v naději, že se uskuteční pro-americký převrat.

1984 - Američané sestřelili dvě íránská letadla.

1986 - 1987 – „Válka tankerů“ mezi Irákem a Íránem. - Útoky letectva a námořních sil válčících stran na ropná pole a tankery. Spojené státy vytvořily mezinárodními síly k ochraně komunikace v Perském zálivu. Tohle bylo začátkem stálé přítomnosti amerického námořnictva v Perském zálivu. Nevyprovokovaný útok USA na íránskou loď v mezinárodních vodách, zničení íránských ropných plošin.

1987 - 1988 - USA pomáhají Iráku v jeho válce proti Íránu nejen zbraněmi, ale i bombardováním. Navíc Spojené státy a Británie poskytly Iráku zbraně hromadného ničení, včetně smrtícího plynu, kterým bylo otráveno 6 000 civilistů v kurdské vesnici Halabja. Právě tento případ citoval Bush v předválečné rétorice v ospravedlnění americké agrese v roce 2003. O skutečnosti, že chemické zbraně byly poskytnuty Amerikou, která chtěla změnit antiamerický režim v Íránu se samozřejmě nějak „zapomněl“ zmínit. Zde můžete prohlédnout fotky z obětí plynového útoku

1988 - Loď USS „Vincennes“, která v Perském zálivu sestřelila raketou íránské letadlo s 290 cestujícími na palubě, včetně 57 dětí. Letadlo právě vzlétlo a nebylo ani v mezinárodním prostoru, ale nad íránskými teritoriálními vodami.

1990 - Začíná námořní blokáda Iráku.

1991 - Rozsáhlé vojenské akce proti Iráku, na které se podílí 450 000 vojáků a několik tisíc kusů moderní techniky. Bylo zabito nejméně 150 tisíc civilistů. Úmyslné bombardování civilních objektů pro zastrašení obyvatelstva Iráku. Pro první invazi do Iráku Amerika použila následující výmluvy:

Tvrzení vlády USA:

1) Irák napadl nezávislý stát Kuvajt

2) Husajn vyrábí jaderné zbraně použije ho proti Americe

3) Irák nechtěl začít mírové rozhovory a stáhnout vojáky

4) zvěrstva irácké armády v Kuvajtu

5) použití zbraní hromadného ničení iráckou armádou

6) Irák se chystal zaútočit na Saúdskou Arábii

7) V Iráku není demokracie

Pravda:

1) Kuvajt byl po staletí části Iráku a britští imperialisté ho odtrhli pomocí síly ve 20. letech 20. století kvůli politice „rozděl a panuj“. Žádná země v regionu neuznala tento stát.

2) Plány na výrobu jaderných zbraní byly v počáteční fázi, pod touto záminkou můžeme bombardovat většinu světa. Jeho záměr zaútočit na Ameriku byl samozřejmě čirým výmyslem.

3) Když Amerika napadla Irák, mírová jednání byla již v plném proudu a irácká armáda opouštěla Kuvajt.

4) Nejhorší zvěrstva typu vražd novorozeňat popsaných výše byla vymýšlená americkou propagandou.

5) Amerika sama poskytla Husajnovi tyto zbraně

6) Důkazy doposud nejsou.

7) Američané sami dosadili Husajna k moci.

1994 - 1996 - Irák. Pokus svržení Husajna pomocí destabilizace země. Ani na den se nezastavilo bombardování, lidé umírali hladem a nemocemi kvůli sankcím, stále probíhaly výbuchy na veřejných místech. Za tímto účelem Američane používali teroristickou organizaci Irácký národní kongres (INA). Docházelo dokonce k ozbrojeným střetům se silami Husajna, jelikož Američané slíbili podporu Národnímu kongresu ze vzduchu. Nicméně podpora nepřišla. Teroristické útoky byly namířeny proti civilistům, Američané doufali, že tím vyvolávají hněv lidí na režim Saddáma Husajna,

který umožňuje vše. Režim to však dlouho netrpěl a v roce 1996 byla zničena většina INA. Do nové irácké vlády INA také nikdo nepustil.

2003 - Irák.

24. června Pentagon oznámil, že možná zničili Saddáma Husajna nebo jeho nejstaršího syna Udaye. Podle vedoucího americké armády, dron Predator zasáhl podezřelou konvoj.
A Husajnův konec chybí. Ten všichni známe.

Skoro by se měl někdo začít bát.

Mininálně to o Kuvajtu je lež, chybí tam taky zmínky o tom, jak si zabombili do Saudské Arábie a Izraele, takže těžko věřit všemu ostatnímu. A teda ta argumentace před 60 lety Kuvajt patřil k nim, tak mají právo si ho vojensky vzít, jako sorry takže k nám můžou bez obav vtrhnout Rakušani a Finsko by měli obsadit Švédové a vůbec by se toho po světě našlo.
Tohle je typická kremelská propaganda, překroucená pravda pro ty, kteří tomi chtějí věřit nehledě na fakta.
Ad sestřelení letadla, to má Kreml taky máslo na hlavě, že jo
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nizozemsky-soud-civilni-letoun-sestreleni-vychodni-ukrajina-ruska-raketa-buk.A210608_144441_zahranicni_misl

25.11.2022 15:27

Ale tam nešlo o žádné "nikdo stát neuznal, vezmeme si ho zpět", ale o ropu - všem stranám.
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1lka_v_Z%C3%A1livu
Nejlepší je tam odstaveček 10.října, myslel jsem, že vidím... a vono tam nic nebylo, že, navíc na to použili/zneužili děcko.
Tady v Evropě máme jediné štěstí, že tu není nijak závratné množství ropy, jinak byste viděli.

25.11.2022 16:39

Ale tam nešlo o žádné "nikdo stát neuznal, vezmeme si ho zpět", ale o ropu - všem stranám.
Nejlepší je tam odstaveček 10.října, myslel jsem, že vidím... a vono tam nic nebylo, že, navíc na to použili/zneužili děcko.
Tady v Evropě máme jediné štěstí, že tu není nijak závratné množství ropy, jinak byste viděli.

Mě vůbec nešlo o Kuvajt ani o pomyslnou spravedlnost, mě šlo čistě o osobu Saddáma.
Vybrali, použili, zneužili, zahodili.

25.11.2022 16:45

Jo, 10. října byl ten správný den na válku :

10. října ve slyšení před Kongresem Spojených států vystoupila patnáctiletá dívka, která popisovala událost, při které měli iráčtí vojáci vtrhnout do kuvajtské nemocnice, kde tato dívka měla pracovat, a zabíjet novorozence v inkubátorech. Svědectví mělo vliv na veřejné mínění, představitele Senátu i následné schválení vojenského zásahu. Až v září 1992 vyšlo najevo, že se jednalo o nepravdivé informace. Dívka byla dcerou kuvajtského ambasadora, v té době v Kuvajtu nebyla a své vystoupení před Kongresem konzultovala s experty na public relations.[4][5]

25.11.2022 19:24
fikovnice

XXX.XXX.62.143

Tahle vláda a jí dosazení jsou pouze hloupí. Těm nevysvětlíte, ani nepochopí.

Cit. Moudrostí se obvykle rozumí shrnující a praktické rozumění světu i člověku, zároveň svrchované i taktně skromné, jež dává jistotu v rozhodování a jednání. K moudrosti nutně patří rozvaha, zkušenost a odstup od bezprostředních podnětů a okolností.

Nikoho takového tam bohužel nevidím…

Tak rozhodně nejsem současnou vládou a její politikou nadšená. Opravdu ne. Ale oproti jiným předchozím vládám bych o bývalém rektorovi a univ. profesorovi - současném premiérovi - netvrdila, že je hloupý! Můžete tam dosadit, že třeba málo soucítí se sociálně ohroženými skupinami českých lidí...ale z hlouposti bych jej nevinila. Což nevylučuje, že přece jen jsou ve vládě i tací, jejichž IQ není kdovíjak horentně vysoké.

25.11.2022 19:59

Hloupí fakt nejsou. Akorát vychc... jak díra do sněhu.
Už tady nejedenkrát byli, ale lid si nedá říct a nedá, tak to máte, no, jste se chtěli zbavit Babiše,
hlavně že současná vláda v minulé řvala, jak mají na vše plán a že Babiš dává málo, teď řvou, že Babiš dával moc :D
Ne, žádný soucit, to od něj nikdo nečekal, dávno se ví, že umí lid jen do bídy potápět a nemá páteř, on loutka nejdřív, aby se dostal do čela zlodějských ODS, řekl, že EU je špatná, teď plní jen to, co mu zadá. Jo, nesmím zapomenout na "minoritní" akcionáře ČEZ, ti se musí také poslouchat (BlackRock, JPMorgan, že, co oni nevlastní, celou planetu).
Hloupý by šel proti přece.
Takže ne, není hloupý, je to obyčejný úplatný ubožák, hodně dobře si to spočítal.
Blbé je, že se jich 3 roky nezbavíme.
Chtělo by to, aby byl prezident Babiš, a esi není blbý, tak premiérovi nabídne výměnu. Ten po tom skočí, protože prostě to jeho ego, to se jen tak nevidí :D Jako prezident nám moc škodit nebude. Pane Bože, ať mu to výherce dá.

25.11.2022 20:17

Pane Bože, ať mu to výherce dá.

Jenže to nejsou šachy a taková rošáda nejde. Jedině, že by to pan Rychetský posvětil.
@Fíkovnice - kdyby byl hloupý, byla by to možná výhra. On to bude záměr od všehoschopného člověka (lidí).

Jen tak : O Nerudové si také myslíte, že je chytrá? Také má titul.

25.11.2022 20:23

Můžete tam dosadit, že třeba málo soucítí se sociálně ohroženými skupinami českých lidí...ale z hlouposti bych jej nevinila.

Ohrožení jsme všichni. A někteří i sociálně.

25.11.2022 20:33
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Jedině, že by to pan Rychetský posvětil.

25.11.2022 20:41

Orionko a rapotačko, dávejte si pozor na ty chemické reakce.
Stále nejste dost opatrné.

26.11.2022 06:28

fikovnice napsal(a):
Tak rozhodně nejsem současnou vládou a její politikou nadšená. Opravdu ne. Ale oproti jiným předchozím vládám bych o bývalém rektorovi a univ. profesorovi - současném premiérovi - netvrdila, že je hloupý! Můžete tam dosadit, že třeba málo soucítí se sociálně ohroženými skupinami českých lidí...ale z hlouposti bych jej nevinila. Což nevylučuje, že přece jen jsou ve vládě i tací, jejichž IQ není kdovíjak horentně vysoké.

Je to otázka osobní představy a definice.

Podle Immanuela Kanta je hloupost nedostatkem soudnosti. Hloupost je také dávána do souvislosti s nevědomostí a nedbalostí.

Ne, tahle vláda dle mého není soudná, není ani vědomá v pravém smyslu toho slova a nedbalá byla dosud ve svých rozhodnutích, zejména ekonomických, ale i zahraničně-politických.

Titul a funkce není rozhodně znakem praktické politické schopnosti, natožpak moudrosti. A moudrost je to, co vytváří stabilitu v těžké době, jako je tato. Jen hloupý leze tam, kde nemá co dělat.

Bezradná ve vedení státu, schovává se za nebezpečná gesta. A až dojde na lámání chleba hodí to na každého, kdo bude jako vhodná oběť kolem.

Izraelský politik Abba Eban řekl, že „lidé i národy jednají moudře, až když vyčerpali všechny ostatní možnosti“.

26.11.2022 11:08

https://www.youtube.com/watch?v=w16bYZ-4nmE

Asi si to budete umět stáhnou celé, tak si to pusťte.

26.11.2022 11:13
fikovnice

XXX.XXX.61.51

Pane Bože, ať mu to výherce dá.

Jenže to nejsou šachy a taková rošáda nejde. Jedině, že by to pan Rychetský posvětil.
@Fíkovnice - kdyby byl hloupý, byla by to možná výhra. On to bude záměr od všehoschopného člověka (lidí).

Jen tak : O Nerudové si také myslíte, že je chytrá? Také má titul.

Nevím, Nerudovou nemám "prozkoumanou", naposlouchanou, atd. Ne každý kdo má titul je samozřejmě chytrý.

26.11.2022 12:02
fikovnice

XXX.XXX.61.51

Můžete tam dosadit, že třeba málo soucítí se sociálně ohroženými skupinami českých lidí...ale z hlouposti bych jej nevinila.

Ohrožení jsme všichni. A někteří i sociálně.

Tak popravdě já už mám dluhy...
Např. zubař po mně chce zálohu 8 tis. Kč (mmch. ví někdo, zda má vůbec nárok chtít po mně zálohu?? V životě jsem nebyla dlužnice a vždy mu vše zaplatila včas, ale tu osmičku po mně chce před výplatou, a to fakt nedám...).

Jenže "orionko" a další, drahotu přinesla současná (mezinárodní) situace, za kterou Fiala a spol. nemůžou. Nemluvilo se o zdražování a krizi ještě za Báby? Že on rozhazoval peníze, dělal politiku na dluh budoucí generace, dával paušálně důchodcům, to se vám líbilo? Proč to bylo paušálně? Nerozumím tomu.

26.11.2022 12:05
fikovnice

XXX.XXX.61.51

Ta "moje" sousedka byla čerstvě v důchodu a velmi se divila, když jí přistály peníze od Babiše na účtu. Je prduch, překladatelka, nouzi rozhodně nemá. Asi by byla ale blbá, kdyby ty peníze tehdy nepřijala. Nebo nevím... Mohla je dát potřebnějším. Ale to asi udělal málokdo.

26.11.2022 12:49

fikovnice napsal(a):
Tak popravdě já už mám dluhy...
Např. zubař po mně chce zálohu 8 tis. Kč (mmch. ví někdo, zda má vůbec nárok chtít po mně zálohu?? V životě jsem nebyla dlužnice a vždy mu vše zaplatila včas, ale tu osmičku po mně chce před výplatou, a to fakt nedám...).

Jenže "orionko" a další, drahotu přinesla současná (mezinárodní) situace, za kterou Fiala a spol. nemůžou. Nemluvilo se o zdražování a krizi ještě za Báby? Že on rozhazoval peníze, dělal politiku na dluh budoucí generace, dával paušálně důchodcům, to se vám líbilo? Proč to bylo paušálně? Nerozumím tomu.

Jani, ale to v podstatě dělá skoro každá vláda, protože s cílenou podporou je moc práce, moc papírování. Fiala třeba teď taky dal rodinám s dětmi na každý děcko do 18 let 5 tisíc a příjmy se nezkoumaly. A taky mně to přijde nespravedlivý. Proč třeba nedal i chudším dětem, co studují VŠ? Fakt si myslím, že rodina, kde tatínek dělá manažera ve firmě a vydělává měsíčně cca 80 tis. čistýho, to nepotřebuje. Ale budiž, já nikdy nebyla nějaký notorický řvoun, nějak se zařídím a poradím si.
Účet za vodu už mně přišel, naštěstí jsem doplácela jen asi 500 za letošek. Za elektřinu přijde v lednu, zatím jsem na elektroměr nekoukala, ale co je paní z Ukrajiny pryč, tak už nemusím vytápět všechny místnosti.

Ale fikovnice, vidíte to celé? Současná vláda na Babiše furt že dává málo, tak na co si teď stěžují?
A opravdu je nutný strop ceny pro nás koncové zákazníky a stát ať doplatí prodejci, cokoli si řekne,
nebo měl zastropovat cenu u výrobce?
Tenhle kousek, to se nedá ani odhadnout, kolik bude stát.
Že si půjčuje miliardy pro cizí stát, to už je jen detail, ale lid hodně točí, to taky nebyl dobrý krok, ale v těch desítkách a možná už stovkách miliard se to ztratí...
A teď srovnejte ty energie, kde já zaplatím 6 Kč a v ceníku je 13 Kč a stát doplácí ten rozdíl + kolik lidí musí na pracák pro příspěvek na bydlení, protože ani těch 6 není málo - oproti jednorázovému příspěvku důchodcům + odškodné firmám za covidu.
Pro důchodce to samozřejmě byla strategie, stejně jako teď před volbami toto.

A ještě jsme neskončili, na to nezapomínejme.

Pamatuji si, jak jsme se o tom tady bavili, že je to nejhorší, co se může stát pro stát - nahnat lidi do takové bídy, že naskáčou na pracák a peníze, které tam dostanou, utratí v jiném státě.

Prodejci energií dostanou částky, které si ani neumím představit, stát od nich žádnou přivátou daň nevybere, protože se to prostě rychle přepíše na Kypr, případně se nakoupí cokoli, tím pádem nemám zisk...

A komu to pomohlo?

Zas vymýšlí další vylepšení jako víc peněz na pohotovosti, vyšší daně, odvody, odchod do důchodu až po smrti, ale
já teda nevím, že by obyčejní lidé měli bezedné kapsy.

Docela se divím, kde vláda bere tu odvahu.

fikovnice napsal(a):
Ta "moje" sousedka byla čerstvě v důchodu a velmi se divila, když jí přistály peníze od Babiše na účtu. Je prduch, překladatelka, nouzi rozhodně nemá. Asi by byla ale blbá, kdyby ty peníze tehdy nepřijala. Nebo nevím... Mohla je dát potřebnějším. Ale to asi udělal málokdo.

Znám důchodce, kteří to dali vnoučatům, protože to nepotřebovali.

26.11.2022 13:07

ano, vláda za současnou krizi "nemůže"

na druhou stranu o tom, jak moc je vše závislé na ruském plynu a jak z toho jednou kouká parádní krize jsem četla já už asi před pěti lety v časopise, takže, mno

a že za něco nemůžete ještě není bianco šek na neschopnost to řešit. vlastně vláda je tady od toho, aby byla schopná něco řešit a zatím mě pánové teda nepřesvědčili, spíš naopak. a netahejme do toho babiše, neptám se, jak by to řešil či neřešil on, to je zcela irelevantní, stejně jako volání, že on tohle a tamto. ne, to mě nezajímá.

26.11.2022 15:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

fikovnice napsal(a):

https://cnn.iprima.cz/duchod-13-tisic-zalohy-na-elektrinu-19-seniorku-z-varu-drti-krize-kotel-vypnula-193990

neverend

26.11.2022 20:06
neverend

XXX.XXX.213.247

Jsem zvědavý kdo tentokrát ČR zachrání.😀 USA asi těžko, Rusko moc pravděpodobně taky nevypadá, tak já bych tipnul Čínu.🙂

26.11.2022 20:19

neverend napsal(a):
Jsem zvědavý kdo tentokrát ČR zachrání.😀 USA asi těžko, Rusko moc pravděpodobně taky nevypadá, tak já bych tipnul Čínu.🙂

to je vtip?

jinak tahle země nepotřebuje zachraňovat, stačilo by, kdyby jí pořád někdo nerozjebával.

26.11.2022 21:28

Na co mobilizaci? Ministryně vypustí tank z kabelky!

neverend

26.11.2022 21:49
neverend

XXX.XXX.213.247

Není to vtip, Čína už vyhrála souboj o plyn a tak proč by vlastně nepokračovala? 🙂 Jinak tahle země je samorozjebávací takže moc práce jí rozjebat nikomu nedá.😀 Už jsem na vlastní oči viděl ty sankce, které drtí Putina.😀😀 Ve skutečnosti normálně koupíte Iphony v obchodech a dokonce mírně levněji než v ČR. Je to marný, ale tahle válka nemá zničit Rusko, ale Evropu a Ukrajinu.😐

26.11.2022 22:35

neverend napsal(a):
Není to vtip, Čína už vyhrála souboj o plyn a tak proč by vlastně nepokračovala? 🙂 Jinak tahle země je samorozjebávací takže moc práce jí rozjebat nikomu nedá.😀 Už jsem na vlastní oči viděl ty sankce, které drtí Putina.😀😀 Ve skutečnosti normálně koupíte Iphony v obchodech a dokonce mírně levněji než v ČR. Je to marný, ale tahle válka nemá zničit Rusko, ale Evropu a Ukrajinu.😐

čína má sice ambice, ale obrovské strukturální problémy jak populační, tak finanční. takže nestahovat gatě, i když to je takový tvůj přístup k životu, neverende, že?

s tímhle tvým přístupem pejsek se otočí na záda, protože nic nemá cenu, s takovým se z lidí stávají otroci.

neverend

27.11.2022 00:18
neverend

XXX.XXX.213.247

čína má sice ambice, ale obrovské strukturální problémy jak populační, tak finanční. takže nestahovat gatě, i když to je takový tvůj přístup k životu, neverende, že?

s tímhle tvým přístupem pejsek se otočí na záda, protože nic nemá cenu, s takovým se z lidí stávají otroci.

A ono USA a Evropa nemá problémy? Celkem bych řekl že velké.🙂 Myslíš že to svým přístupem zachráníš? Víš Bodlinko, všichni ti mocní, ať už politici, magnáti a vlivní lidé vždy zdrhnou včas a těm obyčejným kážou z bezpečí jak a co mají dělat.A to včas a s předstihem než se tedy něco po*ere.🙂 Máš jen dvě možnosti a ty nesouvisí s tvou odvahou. První je doufat a stát( nedoporučuji) a druhá předpokládat.Mám nějaké životní zkušenosti a vím dobře co tyto události dnes mohou přinést pro zítřek. Otroci se stávají z lidí na špatném místě v nesprávném čase. Nikoli jejich osobním hrdinstvím.

27.11.2022 06:36

Záda už jsme myslím hodili všichni volbou této vlády a nejen touhle, dlouhodobě všichni tolerujeme šlendrián, až už není cesta zpátky.

Čeká nás možná další rozdělování společnosti a další destrukce díky špatné politice, prospěch ekonomický pro dodavatelské země a ztráty zemí odběratelských, které si nemohou diktovat vůbec nic, následné bohatnutí na straně jedné a chudnutí na straně druhé.
Dosaďte si co chcete podle svého a nebo si myslete cokoli jiného, všechno je OK..

Jen jedna věc je důležitá. Žádný přístup, který podporuje válku není správný. A můžu si sebevíc myslet, že jsem v právu a bojuju za “svobodu a pravdu”. Jsem pak na úplně stejné úrovni jako protivník a stává se ze mě automaticky to samé zvíře, dříve nebo později schopné všeho pro svou ideu.

Svoji cestu popisuje Thich Nath Hanh, nositel Nobelovy ceny za mír v knížce Mír v nás. A nebyla ani snadná ani vzdávající se. Jen ryze lidská.

Víc nemám co říct, tak hezký advent a ať se vám všem daří.

27.11.2022 06:58

"Žádný přístup, který podporuje válku není správný"

Takže pokud se někdo rozhodne, že vás vymaže z mapy, nejlépe rovnou mírově spáchat sebevraždu?

co je tohle probůh za přístup?

blbý přístup.

27.11.2022 08:06

Pochopitelný přístup v případě, kdy jste se ztotožnila s tím, že se narodíte znovu, a znovu, a znovu...dokud nedosáhnete osvícení

Osobně se držím jednoduššího principu - slabším se má pomáhat a agresor má vždy nést za své odporné chování následky.

27.11.2022 09:31

Záda už jsme myslím hodili všichni volbou této vlády a nejen touhle, dlouhodobě všichni tolerujeme šlendrián, až už není cesta zpátky.

Čeká nás možná další rozdělování společnosti a další destrukce díky špatné politice, prospěch ekonomický pro dodavatelské země a ztráty zemí odběratelských, které si nemohou diktovat vůbec nic, následné bohatnutí na straně jedné a chudnutí na straně druhé.
Dosaďte si co chcete podle svého a nebo si myslete cokoli jiného, všechno je OK..

Jen jedna věc je důležitá. Žádný přístup, který podporuje válku není správný. A můžu si sebevíc myslet, že jsem v právu a bojuju za “svobodu a pravdu”. Jsem pak na úplně stejné úrovni jako protivník a stává se ze mě automaticky to samé zvíře, dříve nebo později schopné všeho pro svou ideu.

Svoji cestu popisuje Thich Nath Hanh, nositel Nobelovy ceny za mír v knížce Mír v nás. A nebyla ani snadná ani vzdávající se. Jen ryze lidská.

Víc nemám co říct, tak hezký advent a ať se vám všem daří.

Kotys, též vám přeji pěkný adventní čas.

Jen taková vsuvka:
"...rozdělování společnosti a další destrukce díky špatné politice, prospěch ekonomický pro dodavatelské země a ztráty zemí odběratelských, které si nemohou diktovat vůbec nic, následné bohatnutí na straně jedné a chudnutí na straně druhé" - tyto procesy probíhají po celou lidskou historii, nic ve zlém ani nic nového.
Pokud je ale vše OK, ať si myslí kdokoliv cokoliv, není třeba přece nic řešit, ne?

Jen příklad: Když vašemu sousedovi do domu vpadne horda násilníků, všechno ničí a chovají se tam jako doma, protože tvrdí, že je to jejich dům, pomůžete sousedovi v těžké chvíli?
Nebo nebudete stranit ani jemu ani agresivní hordě, abyste nepodporovala konflikt, a spíš začnete naopak nestranně pomáhat jak jemu, tak i primitivní hordě, co se mu domů nastěhovala?
Kdo vás pak přizabije dřív - soused nebo agresivní horda?
Čemu svou nestranností prospějete, když jejím následkem bude vaše smrt a zabrání i vašeho domu?

Filosofie je krásná věc, ale uvádět ji do praxe bývá někdy v podstatě nemožné

neverend

27.11.2022 09:43
neverend

XXX.XXX.213.247

"Žádný přístup, který podporuje válku není správný"

Takže pokud se někdo rozhodne, že vás vymaže z mapy, nejlépe rovnou mírově spáchat sebevraždu?

co je tohle probůh za přístup?

blbý přístup.

A on se někdo rozhodl vás vymazat z mapy?🙂 O tom nevím a kde se to vzalo? Rusko? Rusko je bubák kterým se straší malé děti.😀😀 Určitě by Rusko přijelo do ČR tanky a vyvěsilo rudé vlajky a opěvovalo Lenina.😀😀 Takhle s tím sice straší hloupé lidi, ale samozřejmě to má svůj účel a důvod. Ve skutečnosti i kdyby tedy Rusko získalo vliv nad východní Evropou, tak by to byl pouze vliv. Rozhodně kapitalista jako je dnes Rusko by neopěvoval Stalina.😀

A proto mě ani nepřipadá válka jako řešení a už vůbec ne správné. Za co chceme bojovat? Za to abychom vybojovali co? Mír? Jaký a pro koho? Nebo válkou vybojujeme katastrofu obřích rozměrů? Pořád jsem názoru že se mělo jednat a Putina brát vážně. Tajné služby v prosinci věděli, že Putin na Ukrajinu vlítne.. Nic a nechali to být.😐 A teď Ukrajina z půlky na maděru, dochází zbraně,energetika a základní životní podmínky v prachu.😐 Jednat se mělo a ne válčit. Putin byl ochoten a stačilo neroztahovat NATO na Ukrajinu. Ukrajina nakonec rozjebaná na kusy a do NATO tak či tak nemůže. Stálo to tedy za to ty lidské životy,utrpení a celkový stav Ukrajiny? Nestálo a výsledek žádný. Putin má na milost a nemilost celou Ukrajinu.😐 A bohužel v zimě dostane po čuni i minimálně východ Evropy. Čili nestahuji gatě, ale může mi někdo říct, za co tedy budu bojovat? Za západní oligarchy proti těm v Rusku? Nebo za vliv USA místo Ruska? Drahý plyn? Drahé suroviny a potažmo ochabnutí hospodářství?

27.11.2022 09:59
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Kotys, též vám přeji pěkný adventní čas.

Jen taková vsuvka:
"...rozdělování společnosti a další destrukce díky špatné politice, prospěch ekonomický pro dodavatelské země a ztráty zemí odběratelských, které si nemohou diktovat vůbec nic, následné bohatnutí na straně jedné a chudnutí na straně druhé" - tyto procesy probíhají po celou lidskou historii, nic ve zlém ani nic nového.
Pokud je ale vše OK, ať si myslí kdokoliv cokoliv, není třeba přece nic řešit, ne?

Jen příklad: Když vašemu sousedovi do domu vpadne horda násilníků, všechno ničí a chovají se tam jako doma, protože tvrdí, že je to jejich dům, pomůžete sousedovi v těžké chvíli?
Nebo nebudete stranit ani jemu ani agresivní hordě, abyste nepodporovala konflikt, a spíš začnete naopak nestranně pomáhat jak jemu, tak i primitivní hordě, co se mu domů nastěhovala?
Kdo vás pak přizabije dřív - soused nebo agresivní horda?
Čemu svou nestranností prospějete, když jejím následkem bude vaše smrt a zabrání i vašeho domu?

Filosofie je krásná věc, ale uvádět ji do praxe bývá někdy v podstatě nemožné

Noooo, to je hezký přirovnání.
Takže si to vemte. Jste jeden malej človíček v domečku. A jak píšete, souseda, kterej má ohromnej barák a je ho celá velká rodina přepadne horda násilníků. A to mi chcete namluvit, že vy jeden malej človíček naběhnete na tu hordu. Dobře, vy určitě napíšete, že jo. Takže dostanete stejně po tlamě, jako ten soused. A absolutně to nic nevyřeší a ničemu to nepomůže. Já, když to uvidím, tak zavolám někomu silnějšímu, teda policajty, protože mi je jasný, že proti hordě násilníků nic nezmůžu. Jediný, co zmůžu, tak ošetřit a ubytovat sousedovu rodinu, ale i to má své meze, jelikož nemám tolik materiálu k ošetření a mám jen jednu místnost. A opět rozhodování. Buď sehnat pro všechny větší domek, nakoupit materiál k ošetření a zadlužit se a nebo ošetřím to nejnutnější, co zvládnu, ubytuju u sebe jeho děti. A pro zbytek zavolam silnějšímu a to do nemocnice.

Jsem rozhodně pro to těm Ukrajincům pomoct. Ale to, co předvádí naše vláda je už za hranou.

27.11.2022 10:17

S domečkem je to záměrně zjednodušený příklad, ale to, co píšete, se přece děje.

Okolní blízcí i vzdálení sousedi se domluvili a intenzivně pomáhají postiženému sousedovi, nikoliv přece nestranně oběma (hordě i agresorovi) dle výše kotysem předloženého postupu Thich Nath Hanha (nic proti němu, jeho některé knihy,např. Jsme tady a teď a Každý dech znamená pokoj se moc pěkně čtou).

Agresor u souseda sice škodí už méně, ale na jeho území stále neoprávněně pobývá, dál lže, nedodržuje smlouvy - nikdo soudný z ostatních sousedů ale taky nepočítal, že se konflikt podaří vyřešit v řádu měsíců.

Kde je dle vás hrana, za kterou v poskytování pomoci nelze ze strany naší současné vlády už zajít?

neverend

27.11.2022 10:30
neverend

XXX.XXX.213.247

S domečkem je to záměrně zjednodušený příklad, ale to, co píšete, se přece děje.

Okolní blízcí i vzdálení sousedi se domluvili a intenzivně pomáhají postiženému sousedovi, nikoliv přece nestranně oběma (hordě i agresorovi) dle výše kotysem předloženého postupu Thich Nath Hanha (nic proti němu, jeho některé knihy,např. Jsme tady a teď a Každý dech znamená pokoj se moc pěkně čtou).

Agresor u souseda sice škodí už méně, ale na jeho území stále neoprávněně pobývá, dál lže, nedodržuje smlouvy - nikdo soudný z ostatních sousedů ale taky nepočítal, že se konflikt podaří vyřešit v řádu měsíců.

Kde je dle vás hrana, za kterou v poskytování pomoci nelze ze strany naší současné vlády už zajít?

Repto a kdo je vůbec ten agresor? Dám vám příklad: Jsem velký soused a můj menší soused s kterým jsem do součastnosti vycházel celkem dobře, začne domů zvát rodinu, která se ke mě nechovala nikdy přátelsky a ať jsem udělal cokoli bylo to vždy špatně. Vlastně mé nepřátele. Mám dokonce informace, že společně proti mě získávají v mé těsné blízkosti další mé do té doby neutrální spoluobčany a chtějí po nich vstup do jistého spolku. Mám strach, vždyť oni už mají po celém okolí 853 "základen" a já jen 17.😐 Začnu protestovat, že se cítím ohrožen a nikdo nechce nic slyšet..Došlo to až tak daleko, že jsem nucen pohrozit válkou. Zase nic a nezbývá nic jiného, než ukázat zuby natvrdo.

27.11.2022 12:44
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Znám důchodce, kteří to dali vnoučatům, protože to nepotřebovali.

Já to ale myslela jinak. Prostě se toho státního příspěvku vzdát úplně... Celkem by mě zajímalo, zda se takoví lidé našli...

27.11.2022 12:49
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Btw, nevíte náhodou někdo, jak je to s tím zubařem? Mám jít na otisk, poté se bude v laboratoři zhotovovat korunka. Oba zákroky dělí 14 dní. No a hned na tu první návštěvu, kde se bude dělat ten otisk, mi volali z ordinace, že si mám přinést těch 8 tis. Kč - jako zálohu. Nevíte, zda je to oprávněný požadavek? Blbý je, že mi to vychází přesně týden před výplatou.

27.11.2022 12:54

neverend napsal(a):
Repto a kdo je vůbec ten agresor? Dám vám příklad: Jsem velký soused a můj menší soused s kterým jsem do součastnosti vycházel celkem dobře, začne domů zvát rodinu, která se ke mě nechovala nikdy přátelsky a ať jsem udělal cokoli bylo to vždy špatně. Vlastně mé nepřátele. Mám dokonce informace, že společně proti mě získávají v mé těsné blízkosti další mé do té doby neutrální spoluobčany a chtějí po nich vstup do jistého spolku. Mám strach, vždyť oni už mají po celém okolí 853 "základen" a já jen 17.😐 Začnu protestovat, že se cítím ohrožen a nikdo nechce nic slyšet..Došlo to až tak daleko, že jsem nucen pohrozit válkou. Zase nic a nezbývá nic jiného, než ukázat zuby natvrdo.

genocida v sebeobraně?

on i hitler chudák se jen hodně bál židů, víme

27.11.2022 13:04

"A opravdu je nutný strop ceny pro nás koncové zákazníky a stát ať doplatí prodejci, cokoli si řekne,
nebo měl zastropovat cenu u výrobce?"

zastropovat u výrobce a prodejce ať si prodává za co chce?

by to chtělo, tu myšlenku, rozvinout.......na celý ten řetězec od vstupů do výroby až po zásuvku doma

27.11.2022 13:23

fikovnice napsal(a):
Btw, nevíte náhodou někdo, jak je to s tím zubařem? Mám jít na otisk, poté se bude v laboratoři zhotovovat korunka. Oba zákroky dělí 14 dní. No a hned na tu první návštěvu, kde se bude dělat ten otisk, mi volali z ordinace, že si mám přinést těch 8 tis. Kč - jako zálohu. Nevíte, zda je to oprávněný požadavek? Blbý je, že mi to vychází přesně týden před výplatou.

Samozřejmě zálohu chtít může, proč by ne? A dobře dělá. Jistota je jistota. To nemá s Vámi co dělat. Také jsem k tomu musela přistoupit, protože mám také své výdaje a stát mě neživí.
Není moc veselé, když Vám práci každý druhý nezaplatí v termínu, případně vůbec, protože
"museli jsme koupit brambory".
Já přece jíst nemusím :D

27.11.2022 13:32

fikovnice napsal(a):

tak ono materiál se začne spotřebovávat už od okamžiku otisku.

27.11.2022 13:34

"A opravdu je nutný strop ceny pro nás koncové zákazníky a stát ať doplatí prodejci, cokoli si řekne,
nebo měl zastropovat cenu u výrobce?"

zastropovat u výrobce a prodejce ať si prodává za co chce?

by to chtělo, tu myšlenku, rozvinout.......na celý ten řetězec od vstupů do výroby až po zásuvku doma

To by teda chtělo dokončit myšlenku, to máte pravdu :-) Ale tady někdo nemyslel vůbec; nemohu se zbavit dojmu, že to snad nějaký úplatek, nevím, blázinec, krávovina, chce se mi říct "zbláznili jste se?".
Já už teda vím, jak to bude - u mě. Jsem dostala nový ceník, zdražení asi o 500 na cca 4600, v pohodě, čekala jsem víc. A teď jsem dostala oznámení o stropu a nový ceník. 10446 Kč.
Tak good luck, ČR.
O tom mluvím - horší varianta asi provést nešla. Takto prostě se prodejci proplatí cokoli, to je přece šílené.
Nutné říct, že to, co navrhovali jiní - 2 Kč - to je zas krávovina. Takže teď se nemohu rozhodnout, kdo je větší úl :D Ale asi vyhrává to proplácení rozdílu, obřího rozdílu.

neverend

27.11.2022 13:42
neverend

XXX.XXX.213.247

genocida v sebeobraně?

Víš Boldlinko, musela bys vědět co je to třeba "flešetová" munice a kde se používá a co dělá. Mám info přímo z inkriminovaných oblastí a ve skladech obou armád jich bylo a stále je mraky. Území je těmi "šipkami" doslova poseté. V každém domě jich je zaražených stovky a tisíce.😐 Je to munice z dob studené války a používají jí ve velkém obě strany. Dochází ti už jak to tam vypadá? A jak to ve skutečnosti je s tou tvojí genocidou? Vím už ze svých zdrojů, že mrtví z inkriminovaných oblastí mají v sobě těchto "flešet" desítky i stovky. Jenže vám se to vysvětlí jinak a správně protirusky. 😐 Notabene válka je prostě válka a vojáci jsou časem stroje na zabíjení. Bohužel nyní už ta akce skutečně přerostla ve válku a to i s ničením všech strategických cílů země. Tam bude ještě mnohem víc civilních obětí. Co s tím? Sakra RF je ochotna jednat a Zelensky ne? Znovu opakuji, JEDNAT. Nemusí se dohodnout, ale kriste pane JEDNAT.

27.11.2022 13:43

To by teda chtělo dokončit myšlenku, to máte pravdu :-) Ale tady někdo nemyslel vůbec; nemohu se zbavit dojmu, že to snad nějaký úplatek, nevím, blázinec, krávovina, chce se mi říct "zbláznili jste se?".
Já už teda vím, jak to bude - u mě. Jsem dostala nový ceník, zdražení asi o 500 na cca 4600, v pohodě, čekala jsem víc. A teď jsem dostala oznámení o stropu a nový ceník. 10446 Kč.
Tak good luck, ČR.
O tom mluvím - horší varianta asi provést nešla. Takto prostě se prodejci proplatí cokoli, to je přece šílené.
Nutné říct, že to, co navrhovali jiní - 2 Kč - to je zas krávovina. Takže teď se nemohu rozhodnout, kdo je větší úl :D Ale asi vyhrává to proplácení rozdílu, obřího rozdílu.

jj, mám úplně ten stejný pocit. v říjnu (!) nový ceník, zdražení, řekla jsem si oukej. teď, e-mail, zdražení. na strop. u všech tarifů, nízký vysoký proud - to už je snad nějaká komedie.

a ty kecy okolo, jak jim je líto, že mi nemohli dát lepší nabídku (než oproti "starému" tři měsíce novému ceníku o polovinu vyšší) a dokonce si dali tu práci vycucat si z prstu ceny "bez stropu, abych viděla, kolik "ušetřím"

27.11.2022 13:45

neverend napsal(a):
Víš Boldlinko, musela bys vědět co je to třeba "flešetová" munice a kde se používá a co dělá. Mám info přímo z inkriminovaných oblastí a ve skladech obou armád jich bylo a stále je mraky. Území je těmi "šipkami" doslova poseté. V každém domě jich je zaražených stovky a tisíce.😐 Je to munice z dob studené války a používají jí ve velkém obě strany. Dochází ti už jak to tam vypadá? A jak to ve skutečnosti je s tou tvojí genocidou? Vím už ze svých zdrojů, že mrtví z inkriminovaných oblastí mají v sobě těchto "flešet" desítky i stovky. Jenže vám se to vysvětlí jinak a správně protirusky. 😐 Notabene válka je prostě válka a vojáci jsou časem stroje na zabíjení. Bohužel nyní už ta akce skutečně přerostla ve válku a to i s ničením všech strategických cílů země. Tam bude ještě mnohem víc civilních obětí. Co s tím? Sakra RF je ochotna jednat a Zelensky ne? Znovu opakuji, JEDNAT. Nemusí se dohodnout, ale kriste pane JEDNAT.

je to definice genocidy a je úplně jedno, jak si to okecáš.

a jednání - rusko hodlá jednat jen a pouze o kapitulaci ukrajiny. takže ne, prostě

hele četls třeba mnichovskou dohodu? to jsou samá slovíčka o míru.

27.11.2022 13:59

fikovnice napsal(a):
Já to ale myslela jinak. Prostě se toho státního příspěvku vzdát úplně... Celkem by mě zajímalo, zda se takoví lidé našli...

Moc tomu nevěřím. V případě, že by se muselo žádat, vyplňovat papíry, tak jo, protože někdo zapomene, někomu se nechce. Ale pokud je to plošně a bez dokazování příjmu, tak proč by si to nevzali.

27.11.2022 14:06

jj, mám úplně ten stejný pocit. v říjnu (!) nový ceník, zdražení, řekla jsem si oukej. teď, e-mail, zdražení. na strop. u všech tarifů, nízký vysoký proud - to už je snad nějaká komedie.

a ty kecy okolo, jak jim je líto, že mi nemohli dát lepší nabídku (než oproti "starému" tři měsíce novému ceníku o polovinu vyšší) a dokonce si dali tu práci vycucat si z prstu ceny "bez stropu, abych viděla, kolik "ušetřím"

Včera mi kdosi volal, vlastně, kdo to byl, vůbec nevím. Nabízeli mi solární panely, prý jsou na ně dotace 50%, asi nevědí, že ani to na ně nemám. Prý ochrana životního prostředí a bla bla bla, paní jela jak gramofonova feska, a to doslova, naprosto odosobněna. Hovor jsem típla.

27.11.2022 14:33

a jednání - rusko hodlá jednat jen a pouze o kapitulaci ukrajiny. takže ne, prostě

" Ne, prostě ne."

Jasně, do posledního Ukrajince. A až dojdou.....asi se vás bude týkat mobilizace.

27.11.2022 14:46

fikovnice napsal(a):

Váš nápad je ale úplně protitržne postavený na hlavu. Nebo se snad domníváte, že by ten rozhazovačný stát najednou s tím vráceným příspěvkem nakládal smysluplné a zodpovědně? Asi ne, nejspíš by ho hodil do jiné černé díry.

27.11.2022 14:53
Varaxi

XXX.XXX.137.233

genocida v sebeobraně?

O tom jsem četla hodně, fakt hodně. A nejspíš to tak skutečně bylo - Hitler byl pravděpodobně jen zcela obyčejný chudák žijící částečně v bludu a neschopný unést realitu a odpovědnost za své činy, který si zasloužil pěknou svěrací kazajku a čistou vypolstrovanou místnost s útulným rohem, kde by se mohl kývat od rána do noci.
Že se dostal k moci, byl důvod a příčina nejstrašnější války v dějinách. Nebýt toho, buďto by se mu dostalo odborné péče, nebo by spokojeně spáchal sebevraždu nějakým hnusným způsobem; tak jako tak by po něm pes neštěkl.
Nikdy ničeho nedosáhl sám, vždycky potřeboval někoho, kdo za něj udělal skutečnou práci. Jediné, v čem bohužel vynikal, byla údajně schopnost řečnictví. No nevím, poslechla jsem si pár jeho projevů a kromě pár gest na něm nebylo lautr nic zajímavého. Sdělení buďto bezobsažné, nebo naprosto nelogické.
Prostě podprůměrný člověk s mindráky a traumaty s absolutní mocí - jak to mohlo dopadnout jinak?

27.11.2022 15:01

Kdybyste tomu někdo nerozuměl, stejně jako já, tak tady to ego nejvyšší, král pomazaný
vysvětluje
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126672097-otazky-vaclava-moravce/222411030501127/

27.11.2022 15:34

neverend

27.11.2022 16:13
neverend

XXX.XXX.213.247

Bodlinko a kdo ti řekl, že RF chce jednat o kapitulaci Ukrajiny? Pokud já vím, tak celé tyto raketové útoky Ruska jsou jen kvůli donucení Ukrajiny souhlasit s jednáním. Opakuji znovu, JEDNÁNÍ. Není přímo stanoveno o čem a na čem se dohodnou, ale jednat je první známka snahy o mír. Dokonce i USA vyzvalo Ukrajinu k jednání. Křivdy a škody co si napáchalo Rusko s Ukrajinou už nikdo nevymaže, ale jak dlouho chceš aby se tam válčilo? A jak dlouho to vydržíte vy? Spousta konfliktů trvala roky až desítky let. Fakt chceš žít v hrozbě eskalace tak dlouho? A podívej jak blízko jsme tomu byli teď v Polsku. Ukrajina či Rusko fakticky napadla členský stát NATO. Co se stane při dalším omylu? Pozor na to, jsme katastrofě blizoučko až to hezké není. 😐

27.11.2022 17:49
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Kde je ta hrana? Třeba nejednat na úkor českých obyvatel?

27.11.2022 17:57

Huskyjanina napsal(a):
Kde je ta hrana? Třeba nejednat na úkor českých obyvatel?

Ale oni si přece na to půjčili :D

Ubohost level 15875, další věc - mezi lidmi je docela nenávist vůči lidem z UA.
To teda nevím, esi jim došlo.

27.11.2022 18:04

neverend napsal(a):
Bodlinko a kdo ti řekl, že RF chce jednat o kapitulaci Ukrajiny? Pokud já vím, tak celé tyto raketové útoky Ruska jsou jen kvůli donucení Ukrajiny souhlasit s jednáním. Opakuji znovu, JEDNÁNÍ. Není přímo stanoveno o čem a na čem se dohodnou, ale jednat je první známka snahy o mír. Dokonce i USA vyzvalo Ukrajinu k jednání. Křivdy a škody co si napáchalo Rusko s Ukrajinou už nikdo nevymaže, ale jak dlouho chceš aby se tam válčilo? A jak dlouho to vydržíte vy? Spousta konfliktů trvala roky až desítky let. Fakt chceš žít v hrozbě eskalace tak dlouho? A podívej jak blízko jsme tomu byli teď v Polsku. Ukrajina či Rusko fakticky napadla členský stát NATO. Co se stane při dalším omylu? Pozor na to, jsme katastrofě blizoučko až to hezké není. 😐

mno

tak opravdu si myslíš, že rusko chce jednat o tom, že se stáhne na hranice ukrajiny?

však to můžou udělat rovnou a přeskočit ty rakety

nebo že by o tom jednat nechtěli, hmm?

27.11.2022 18:05

jako fakt nechápu, jak může jakýkoliv čech povídat o tom, jak "zajistit mír" tak, že se agresorovi odevzdá území.

vždyť to je mnichov hadr, to si nepamatujete z osmé třídy, jak to dopadlo? pejsek na zádíčkách?

27.11.2022 18:32

Jojo, a pak tady máme rok 68....na kolik let tak zhruba by tedy Ukrajina měla držet zobák, vzdát se a vítat Russáky?

Přidejte reakci

Přidat smajlík