Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

neverend

14.10.2022 12:41
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Jako že Rusko si nepřipojilo nejdřív Krym a když to dobře dopadlo, tak teď další východ Ukrajiny? A kdyby to zas dobře dopadlo, co by přišlo na řadu pak?
Já to chápu, jen jinak než vy, takže mi se holt neshodneme.
To, že USA si udržuje armádu a my, jako EU, ne, to je věc jiná, je to naše blbost a náš fail a pak holt nezbývá než poklonkovat těm s armádou.
Představa, že všechny války už byly a teď tu budeme mít sluníčkový svět bez válek a armád, na kterou najela EU, je mylná, protože vždycky platilo a platit bude, že silnější pes víte co a bude to tak až do doby nějaké sexmise, kdy o chodu světa přestanou rozhodovat chlapi v duchu tohoto rčení, USA to chápou a dekadentní EU se holt rozhodla to hodit za hlavu a radši si užívat a řešit tak akorát blbosti.

Takže to chápete tak, že je horší připojit zemi ke své federaci, než tam vyslat armádu, která rozpoutá v zemi peklo a na základě vítězství potom dosadí svou loajální loutky do vedení země?🙂 Tak to fakt neshodneme. Tak hezké ráno přeji a rád jsem si s vámi popovídal bez zbytečných osobních výpadů. Kéž by toto dovedlo víc lidí.

14.10.2022 13:17
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Takže to chápete tak, že je horší připojit zemi ke své federaci, než tam vyslat armádu, která rozpoutá v zemi peklo a na základě vítězství potom dosadí svou loajální loutky do vedení země?🙂 Tak to fakt neshodneme. Tak hezké ráno přeji a rád jsem si s vámi popovídal bez zbytečných osobních výpadů. Kéž by toto dovedlo víc lidí.

No asi to uzavřeme neb naše názorové postoje jsou pevné. Na závěr jen napíšu, že si myslím, že ani žádné násilné připojení se neobejde bez armády, která tam rozpoutá peklo, tohle je pokaždý stejný a opravdu mi přijde lepší pak mít loutky, které jdou časem odstranit než připojení, to už se rozpojuje pak blbě a obvykle to ani nejde nenásilně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2022 13:33
14.10.2022 14:30
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Dobrej seznam.

Plácají tedy hrozně.
https://cz24.news/vazeni-dezolati-a-prorusti-svabi-vite-jaky-je-rozdil-menove-reformy-mezi-antoninem-zapotockym-a-petrem-fialou/
z FB
Pokud byl někdo na pochybách, zda-li míříme k Orwelovské realitě, tak předsedkyně NZ vlády (globalistka) Jacinda Arden tyto pochyby spolehlivě rozmetala. Parfrázuji z jejího proslovu v UN:
„Svoboda projevu je válečná zbraň. Pokud bude lidem dovoleno tuto zbrań nadále užívat, čeká nás chaos! Je povinností vlád a organizací jako UN nastolit pořádek a to využitím dostupných technologií ke kontrole informací ve veřejném prostoru.“
Neil Oliver dále krátce popisuje historii totalitních kontrolních mechanizmů a jak podle něj bude vypadat ......

14.10.2022 14:42

😀😀😀https://vikend.hn.cz/c1-67125480-lide-kteri-veri-putinovske-propagande-nejsou-schopni-odpovedet-proc-na-dovolenou-nejezdi-do-ruska-rika-pekarova-adamova

neverend

14.10.2022 14:46
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
No asi to uzavřeme neb naše názorové postoje jsou pevné. Na závěr jen napíšu, že si myslím, že ani žádné násilné připojení se neobejde bez armády, která tam rozpoutá peklo, tohle je pokaždý stejný a opravdu mi přijde lepší pak mít loutky, které jdou časem odstranit než připojení, to už se rozpojuje pak blbě a obvykle to ani nejde nenásilně.

Třeba se za čas uvidíme na bojišti.

14.10.2022 15:16

Jako že se po hypotetickém příjezdu na frontu hned Ukrajincům vzdáte?
Tak to jo....

neverend

14.10.2022 15:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jako že se po hypotetickém příjezdu na frontu hned Ukrajincům vzdáte?
Tak to jo....

Jistě že ano vy hrdinko od klávesnice.😀😀

14.10.2022 15:28
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):

Opráším svojí jedničku za střelbu z malorážky a hod granátem ze střední, je vidět, že člověk nikdy neví co se mu ze školy bude hodit.

14.10.2022 15:30

neverend napsal(a):

Za jakou armádu že tam budete? Za tu, co jste tam strašil, když osvobozovali Irák, Afghánistán, Libyi, Jugoslávii, nebo tu, co UA dodávala roky peníze, zbraně a výcvikáře, aby si mohli na východě 8 let pálit i do svých civilistů, nebo naši, co nemáme?

14.10.2022 15:31

Dnešní IDnes zpravodajství😀

Bude zima,
velká nebo malá.
Bude zima, nebude plyn.
Nebude zima, bude plyn.
Vědci uklidňují,
odborníci se rozcházejí.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/meteorologove-evropa-vyhled-zima-plyn.A221014_093233_zahranicni_kha

14.10.2022 15:39
assil

XXX.XXX.121.3

Bude zima,
velká nebo malá.
Bude zima, nebude plyn.
Nebude zima, bude plyn.
Vědci uklidňují,
odborníci se rozcházejí.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/meteorologove-evropa-vyhled-zima-plyn.A221014_093233_zahranicni_kha

https://www.youtube.com/watch?v=i3XSucrNsY0 :D

14.10.2022 15:50

assil napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=i3XSucrNsY0 :D

Tak Rusové mají svoje specifické předpovědi, kterými se řídí kolosy jako Gazprom😀

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/gazprom-zima-zasoby-plyn-export-dodavky-eu-energetika.A211006_112143_eko-zahranicni_jla

neverend

14.10.2022 15:57
neverend

XXX.XXX.213.247

Za jakou armádu že tam budete? Za tu, co jste tam strašil, když osvobozovali Irák, Afghánistán, Libyi, Jugoslávii, nebo tu, co UA dodávala roky peníze, zbraně a výcvikáře, aby si mohli na východě 8 let pálit i do svých civilistů, nebo naši, co nemáme?

Zdarma za žádnou.

14.10.2022 16:09

neverend napsal(a):
Zdarma za žádnou.

Žoldák na penzi kibicuje na Fauně😀

neverend

14.10.2022 16:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Žoldák na penzi kibicuje na Fauně😀

Už mě ten mír unavuje.

14.10.2022 16:53

A že veteráni se do armády nevrací, z pochopitelných důvodu, taktně zamlčím, z pochopitelných důvodů.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2022 17:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

assil napsal(a):
Jako že Rusko si nepřipojilo nejdřív Krym a když to dobře dopadlo, tak teď další východ Ukrajiny? A kdyby to zas dobře dopadlo, co by přišlo na řadu pak?
Já to chápu, jen jinak než vy, takže mi se holt neshodneme.
To, že USA si udržuje armádu a my, jako EU, ne, to je věc jiná, je to naše blbost a náš fail a pak holt nezbývá než poklonkovat těm s armádou.
Představa, že všechny války už byly a teď tu budeme mít sluníčkový svět bez válek a armád, na kterou najela EU, je mylná, protože vždycky platilo a platit bude, že silnější pes víte co a bude to tak až do doby nějaké sexmise, kdy o chodu světa přestanou rozhodovat chlapi v duchu tohoto rčení, USA to chápou a dekadentní EU se holt rozhodla to hodit za hlavu a radši si užívat a řešit tak akorát blbosti.

Echm... Ja teda nevim o tom. Že by Krym byl vždycky ukrajinskej aby na něj měli větší právo než Rusko. Nebo že by z toho byli happy.

neverend

14.10.2022 17:02
neverend

XXX.XXX.213.247

A že veteráni se do armády nevrací, z pochopitelných důvodu, taktně zamlčím, z pochopitelných důvodů.

A kdo vám řekl, že do armády? Jsou i jiná uskupení než pravidelná armáda.🙂 A do Ruska jsem se chtěl podívat už před válkou, tak proč by ne?

neverend

14.10.2022 17:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Echm... Ja teda nevim o tom. Že by Krym byl vždycky ukrajinskej aby na něj měli větší právo než Rusko. Nebo že by z toho byli happy.

Až od roku 1954 kdy jim ho Rusko darovalo. A nedivím se, že obyvatelé Krymu chtějí zpět pod RF. To bych samozřejmě taky chtěl a v referendu by mě k tomu ani nikdo nutit nemusel.Už jen o kolik mají Rusové vyšší důchody než Ukrajinci. O to se měl pan Zelenina starat nejdřív, třeba by mu pak Ukrajina držela pohromadě.😀

14.10.2022 19:03

neverend napsal(a):
Až od roku 1954 kdy jim ho Rusko darovalo. A nedivím se, že obyvatelé Krymu chtějí zpět pod RF. To bych samozřejmě taky chtěl a v referendu by mě k tomu ani nikdo nutit nemusel.Už jen o kolik mají Rusové vyšší důchody než Ukrajinci. O to se měl pan Zelenina starat nejdřív, třeba by mu pak Ukrajina držela pohromadě.😀

Ukrajině Krym nedarovalo Rusko, ale Ukrajinec Chruščov, který byl toho času nejvyšší sovět a řídil celý Svaz. Je zvláštní to měřítko. Všechno, co Chr. udělal, včetně rozmístění raket, včetně mlácení botou v OSN je špatně. Ostatně jako všechno, co se událo za sovětské éry. Jen ten jeden Chr. úkon je chválihodný a v pořádku. Klasický dvojí metr, jak se co hodí.

neverend

14.10.2022 19:33
neverend

XXX.XXX.213.247

Ukrajině Krym nedarovalo Rusko, ale Ukrajinec Chruščov, který byl toho času nejvyšší sovět a řídil celý Svaz. Je zvláštní to měřítko. Všechno, co Chr. udělal, včetně rozmístění raket, včetně mlácení botou v OSN je špatně. Ostatně jako všechno, co se událo za sovětské éry. Jen ten jeden Chr. úkon je chválihodný a v pořádku. Klasický dvojí metr, jak se co hodí.

Tou dobou snad ještě Chruščov neřídil SSSR,ne? Ten zákon snad podepsal Malenko? Tedy alespoň takhle si vzpomínám co říkal o tom otec. Já Rusa ještě neviděl a tak o nich moc nevím. Jen co mám od něho.

neverend

14.10.2022 20:52
neverend

XXX.XXX.213.247

http://dejinyasoucasnost.cz/archiv/2014/10/proc-se-rusko-pred-sedesati-lety-vzdalo-krymu/

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/majdan-ukrajina-exposlankyne-rusko-spojene-staty.A190228_115336_zahranicni_fort

Jílková na Hrad. Jdu jí to napsat.

Tak s paní exposlankyní se shodneme. Ale mě tohle bylo jasné už dávno. Poznám ten "rukopis".

14.10.2022 21:22

Například?
Je toho moc, a tak jen namátkou: otřesný propad životní úrovně. Plyn zdražil o 1 200 procent. Elektřina o 1 000 procent, voda také o 1 000 procent. Potraviny, například zelenina o 500 procent. Hřivna devalvovala více než trojnásobně. Růst platů samozřejmě tomuto nárůstu cen vůbec neodpovídá. Školství a zdravotnictví se doslova rozpadá. Máme nejvyšší nezaměstnanost od vyhlášení nezávislosti v roce 1991. A to navzdory tomu, že ze země uteklo 10 milionů lidí, skoro čtvrtina obyvatel.

Nějak nejsem v obraze, jen jsem to přelítla. Kdeže toto je? V Rusku ?

Edit : Asi ne, když 10 milionů je čtvrtina obyvatel. Že by to bylo o Ukrajině? Za Porošenka? To ale bylo před invazí.

14.10.2022 21:27

neverend napsal(a):
Tou dobou snad ještě Chruščov neřídil SSSR,ne? Ten zákon snad podepsal Malenko? Tedy alespoň takhle si vzpomínám co říkal o tom otec. Já Rusa ještě neviděl a tak o nich moc nevím. Jen co mám od něho.

Ono se tradovalo, co se Malenkova týkalo, že na jistém zasedání vytáhnul Chruščov pistoli první. Tradovalo - nebyla jsem u toho.

Předání Krymu Ukrajinské SSR byl pro Chruščova rovněž politicky užitečný krok v době, kdy se snažil posilovat podporu, již potřeboval v pokračujícím mocenském zápase se sovětským ministerským předsedou Georgijem Malenkovem, jenž se původně v roce 1953 jevil jako hlavní vůdce SSSR po smrti Josifa Stalina.

neverend

14.10.2022 21:30
neverend

XXX.XXX.213.247

Například?
Je toho moc, a tak jen namátkou: otřesný propad životní úrovně. Plyn zdražil o 1 200 procent. Elektřina o 1 000 procent, voda také o 1 000 procent. Potraviny, například zelenina o 500 procent. Hřivna devalvovala více než trojnásobně. Růst platů samozřejmě tomuto nárůstu cen vůbec neodpovídá. Školství a zdravotnictví se doslova rozpadá. Máme nejvyšší nezaměstnanost od vyhlášení nezávislosti v roce 1991. A to navzdory tomu, že ze země uteklo 10 milionů lidí, skoro čtvrtina obyvatel.

Nějak nejsem v obraze, jen jsem to přelítla. Kdeže toto je? V Rusku ?

Edit : Asi ne, když 10 milionů je čtvrtina obyvatel. Že by to bylo o Ukrajině? Za Porošenka? To ale bylo před invazí.

Vždyť Ukrajina je před bankrotem co jsem slyšel.

14.10.2022 21:35

😀😀😀https://vikend.hn.cz/c1-67125480-lide-kteri-veri-putinovske-propagande-nejsou-schopni-odpovedet-proc-na-dovolenou-nejezdi-do-ruska-rika-pekarova-adamova

Nevěřím putinovské propagandě - snažím se dát si dohromady fakta. Ale na dovolenou do Ruska bych jela, bohužel to nějak nefunguje.
A na některé oblasti jsem bohužel stará.

https://www.youtube.com/watch?v=Pzg2SkyaBQo

Odkaz na 1. díl, další si najděte.

neverend

14.10.2022 22:13
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Zdravím.
Vím, že to sem nepatří, takže když bude příspěvek smazán, OK. Narazila jsem na netu na video - z něj jsem udělala Printscreen, který je v příloze, a rozhodně se nejedná o ojedinělé video. O toto mi ale až tak nejde (anebo ano? ). Vím, že sem chodí lidé mající různá povolání, u někoho jsem tipovala i mikrobiologii, u někoho hygienu, veterináři,... Včera jsem se po pár dnech dostala k pročtení situace na netu, a ne nečetla jsem Blesk, Kafíčko či jak se tyto "noviny" jmenují. Dívala jsem se i na zahraniční servery, trochu jsem se snažila dopídit v odborných článcích. Většinově v nich vede panika, hysterie snad ne. Nejvíc mě dostala informace, že v ČR je dohromady 300 infekčních lůžek (tak málo!!!), a to včetně 100 dosud nepoužívaných speciálních lůžek v Těchotíně. Takže 200 používaných infekčních lůžek. Říkala jsem si, že Čína na tom musí být fakt mizerně, pokud žádá o pomoc tak malou zemi jako jsme my. Pak jsem si ale přečetla následující text a taky jsem se poněkud orosila (dle mých info to psal člověk znalý a obeznámený se současnou situací):

Proč se Čína tak bojí a proč české zdravotnictví zkolabuje při pouhých 2 tisíc nakažených tak jak se to stalo v Číně?

Trochu statistiky, matematiky a faktů:

Je za tím obrovský rozdíl v procentu vážných zdravotních komplikací.

Vážná zdravotní komplikace znamená lůžkovou nemocniční péči.

Zatímco u chřipky se jedná zhruba o 0,1%, tak u koronaviru se jedná o 20-30%.

Kapacita volných lůžek na infekčních odděleních v celé ČR je při optimistickém odhadu cca 300 (je započítáno 100 lůžek ve specializované infekční nemocnici Těchotín).

Jednoduchým výpočtem zjistíme, že u nás dojde k vyčerpání volné kapacity lůžek na infekčních odděleních při cca 2 tisících potvrzených případech a následně dojde ke kolapsu zdravotního systému. Tak jak se to děje v Číně.

Oficiální zdroj z číny: https://bnonews.com/index.php/2020/01/the-latest-coronavirus-cases/
+6/0

...Ve virologii se nějak zvlášť neorientuji (snad něco málo). Nicméně, co myslíte - máme se obávat toho, co se děje při této hrozící pandemii (při zasažení všech kontinentů)? Koronaviry nejsou nic nového. Ostatně zmutováním "běžných" koronavirů ve střevě u kočky dochází ke smrtelné FIPce. I tento nový "čínský" kmen koronaviru může ještě zmutovat. A přenosnost lidé vs. zvířata...??? Viz obrázek - dle komentu nešlo jen o recesi.
A připojuji ještě omluvu, pokud někdo vyhodnotíte můj příspěvek jako nevhodný. Prostě mě jen zajímá názor lidí odtud, z nichž si mnohých vážím.

A tady zpravodajství z Ruska od mého krajana.🙂
https://youtu.be/oH1Ny7LeGS0

Neregistrovaný uživatel

15.10.2022 07:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.14

neverend napsal(a):

Zase taková výhra to ani pro obyvatele Krymu nebyla. Z původní turistické destinace se stala v podstatě vojenská základna. Dochází k zabavování majetku katolické a ukrajinské pravoslavné církve. Krymští tataři jsou díky zákonu o "extremismu" obětí násilného útlaku a zastrašování. Rusko proti jejich vůli obsadilo krym v letech 1783, 1944 a 2014. Ukrajina Krym zanedbávala a po připojení k rusku došlo k přílivu financí. Počáteční tok financí ale opadl a zůstali jen vojáci, kteří jsou pro místní přítěží. Referendum o připojení bylo taky pochybné.

15.10.2022 08:26
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

obojí z FB
To nebude Biden
https://www.facebook.com/zuzanamajerova.cz/videos/1231868847595683

Musk nechce platit Ukrajině internet,
Pentagon taky ne ...
Vidím tu velkou příležitost pro ČR.

15.10.2022 09:57

Nevěřím putinovské propagandě - snažím se dát si dohromady fakta. Ale na dovolenou do Ruska bych jela, bohužel to nějak nefunguje.
A na některé oblasti jsem bohužel stará.

https://www.youtube.com/watch?v=Pzg2SkyaBQo

Odkaz na 1. díl, další si najděte.

Nevěřím putinovské propagandě - snažím se dát si dohromady fakta.

Mě to říkat nemusíte, já to vím.

Rusko je krásná země, se svými problémy. Jako každá. A má co nabídnout.
Pekarová Adamová je co je, vizitku si dělá sama. Hospodářské noviny se štvavými názory Honzejka a spol. klesly na úroveň bulváru.
Vládnou zákony masové psychologie. Současnost nepřipouští odpor. Vítězí emocionální reakce.
Dnes jste příznivec Putina už když si dáte ruskou zmrzlinu.

15.10.2022 10:02

rapotacka11 napsal(a):
obojí z FB
To nebude Biden

Pentagon taky ne ...

No šak už počítá, jestli mu to dá. Daně to jistí.

15.10.2022 10:07

neverend napsal(a):
Už mě ten mír unavuje.

Ono se najde nějakých pět kulí.

15.10.2022 10:28

Ono se najde nějakých pět kulí.

Nebylo jich osm ?

15.10.2022 10:39

Nebylo jich osm ?

Vygůgleno. Švejk tvrdil sedm, historické prameny dva, tak je na výběr😀

Neregistrovaný uživatel

15.10.2022 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Nevěřím putinovské propagandě - snažím se dát si dohromady fakta.

Mě to říkat nemusíte, já to vím.

Rusko je krásná země, se svými problémy. Jako každá. A má co nabídnout.
Pekarová Adamová je co je, vizitku si dělá sama. Hospodářské noviny se štvavými názory Honzejka a spol. klesly na úroveň bulváru.
Vládnou zákony masové psychologie. Současnost nepřipouští odpor. Vítězí emocionální reakce.
Dnes jste příznivec Putina už když si dáte ruskou zmrzlinu.

Já už jinou čistě z justu nežeru😂 ty pohledy sou boží.

15.10.2022 14:55

Já si vzpomněla na rčení "osm kulí jako v Sarajevě", ale máte pravdu. Řikalo se sedm - já si jednu přidala:-))

neverend

15.10.2022 15:11
neverend

XXX.XXX.213.247

Srřely ráže .380 auto neboli 9mm Browning. Úšťová rychlost 290 m/s a energie na ústí hlavně 250 j.

neverend

15.10.2022 16:02
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
obojí z FB
To nebude Biden

Pentagon taky ne ...

Já si spíš myslím, že si Musk uvědomil jednu pro něho katastrofickou věc. Rusko pře asi rokem demonstrovalo novou protisatelitní raketu. A kdyby eskaloval konflikt mezi USA a Ruskem, tak první na řadě jsou pravě satelity. Čili vyrazí do boje nejen protisatelitní rakety, ale také stíhací satelity a v neposlední řadě i systémy cílené na satelity pomocí EMP. Čili Musk si uvědomil a nebo se k němu donesly informace o blížícím se konfliktu mezi mocnostmi a to by začalo právě likvidací satelitů a potažmo jeho samého. 🙂 Samozřejmě peníze v tom budou taky.

15.10.2022 16:32

neverend napsal(a):
Já si spíš myslím, že si Musk uvědomil jednu pro něho katastrofickou věc. Rusko pře asi rokem demonstrovalo novou protisatelitní raketu. A kdyby eskaloval konflikt mezi USA a Ruskem, tak první na řadě jsou pravě satelity. Čili vyrazí do boje nejen protisatelitní rakety, ale také stíhací satelity a v neposlední řadě i systémy cílené na satelity pomocí EMP. Čili Musk si uvědomil a nebo se k němu donesly informace o blížícím se konfliktu mezi mocnostmi a to by začalo právě likvidací satelitů a potažmo jeho samého. 🙂 Samozřejmě peníze v tom budou taky.

Také o sobě má zřejmě dost vysoké mínění. Údajně navrhnul (celkem rozumné a určitě nutné ) mírové řešení v několika bodech.
No a bylo mu odpovězeno - obrazně - ať si dá mokrej hadr na hlavu a zaleze. Takové "plať, dávej a drž hubu". Někdo na to slyší, Musk zřejmě ne.

neverend

15.10.2022 17:50
neverend

XXX.XXX.213.247

Také o sobě má zřejmě dost vysoké mínění. Údajně navrhnul (celkem rozumné a určitě nutné ) mírové řešení v několika bodech.
No a bylo mu odpovězeno - obrazně - ať si dá mokrej hadr na hlavu a zaleze. Takové "plať, dávej a drž hubu". Někdo na to slyší, Musk zřejmě ne.

Jj, slyšel jsem to.😀😀 Ono osobně si myslím Orionko, že Ukrajina nevydrží ekonomicky a amatérskou diplomacií si naštve víc subjektů než jen Musk-a. Rusko se činí na ekonomickém poli a získává stále víc spojenců. Naposledy Araby.🙂 V podstatě každý nepřítel USA je přítel Ruska. A že jich je.

15.10.2022 18:23

Takové zvláštní bylo, že Emír letěl z Prahy skoro rovnou do Moskvy. Evropa si fakt koleduje. Takový malý Asijský poloostrov ( stačí pohled na mapu ), v dějinách ublížila celému světu a setrvává ve své koloniální nadutosti.
A jak myslíte, že pohlíží na Českou republiku ?

15.10.2022 22:43
assil

XXX.XXX.121.3

No popravdě je to tak, že Musk navrhnul mírové řešení v podobě toho, že Ukrajina se vzdá a vše přenechá Rusku a jeden ukrajinský velvyslanec ho za to celkem logicky a "obrazně" poslal do háje. (A to ani ne sám, ale i většina dalších diskutujících pod jeho postem). A Musk tuhle rozkopnutou bábovičku neustál a pohrozil Starlinkem.
Ovšem Starlink nedává Ukrajině k dispozici zdarma, ale jak se teď díky tomuto proláklo, většinu nákladů mu proplácí evropské vlády.
Takže Musk díky tomuhle všemu hodil zpátečku a vše je už zas jak bylo.
Takže prosím, pokud to přímo nesledujete na twiteru z první ruky, tak radši nešiřte ty kremelský bludy.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2022 06:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.230

assil napsal(a):
No popravdě je to tak, že Musk navrhnul mírové řešení v podobě toho, že Ukrajina se vzdá a vše přenechá Rusku a jeden ukrajinský velvyslanec ho za to celkem logicky a "obrazně" poslal do háje. (A to ani ne sám, ale i většina dalších diskutujících pod jeho postem). A Musk tuhle rozkopnutou bábovičku neustál a pohrozil Starlinkem.
Ovšem Starlink nedává Ukrajině k dispozici zdarma, ale jak se teď díky tomuto proláklo, většinu nákladů mu proplácí evropské vlády.
Takže prosím, pokud to přímo nesledujete na twiteru z první ruky, tak radši nešiřte ty kremelský bludy.

Musk nepřestává překvapovat, před několika dny taky navrhl, že napětí mezi Čínou a Tchaj-wanem by mohlo být vyřešeno předáním určité kontroly nad Tchaj-wanem Pekingu.

16.10.2022 07:49

Takové zvláštní bylo, že Emír letěl z Prahy skoro rovnou do Moskvy. Evropa si fakt koleduje. Takový malý Asijský poloostrov ( stačí pohled na mapu ), v dějinách ublížila celému světu a setrvává ve své koloniální nadutosti.
A jak myslíte, že pohlíží na Českou republiku ?

No voni retardi vod něj chtěli ropu, plyn, nebo jiné drahé kamení,
ale na ubohý oběd (20 milionů z našich peněz - summit naprosto k ničemu) ho pozvat nemohli,
jak to řekli, sebral se a letěl do UK (to je Británie, prosím).

Na tvytru to proběhlo trochu jinak.
Muskovi napsal občan UA, co "prosí" o pomoc, tohle:
"Fuck off is my very diplomatic reply to you
@elonmusk".

Byla to reakce na tento návrh Muska:
"Ukraine-Russia Peace:
- Redo elections of annexed regions under UN supervision. Russia leaves if that is will of the people.
- Crimea formally part of Russia, as it has been since 1783 (until Khrushchev’s mistake).
- Water supply to Crimea assured.
- Ukraine remains neutral."

Tady trochu česky
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/musk-elon-ukrajina-rusko-valka-invaze-prezident-volodymyr-zelenskyj-spor.A221004_083649_zahranicni_dtt

"drtivá většina z 20 000 terminálů získala úplné nebo částečné financování z vnějších zdrojů, včetně vlády USA, Velká Británie a Polsko, podle dopisu SpaceX Pentagonu"
https://edition.cnn.com/2022/10/13/politics/elon-musk-spacex-starlink-ukraine/index.html

Miluju, když mi někdo řekne - pomoz mi.
Místo - pomůžeš mi, prosím?

16.10.2022 10:18

16.10.2022 10:20

A trochu srandy :

(Nechtěly byste je mít doma ? )

16.10.2022 11:33

Ale dyť to není legrace. Teda jo. Nepoučí se z historie a nepoučí. Už Jirka z PDY věděl, že to neklapne.
To jsem věděla.
Že takových expertů bylo ale tolik, jsem nevěděla:
https://euroskop.cz/evropska-unie/historie-eu/projekty-sjednocene-evropy/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Historie_evropsk%C3%A9_integrace

16.10.2022 13:03

A trochu srandy :

A tak v civilu můžou být úplně normální.

16.10.2022 13:27
Varaxi

XXX.XXX.137.233

.

Parlamentní listy jsou desinformační web? Já si myslela, že to je recese...

16.10.2022 13:33
Varaxi

XXX.XXX.137.233

A trochu srandy :

Úplně klidně. Protože chlap, který na sebe navleče toto a jde mezi lidi a ještě se nechá vyfotit, musí mít koule jako málokdo. Navíc zjevně netrpí předsudky vůči pohlavím a nebude mít znaky toxické maskulinity.
Pokud je alternativou takový fešák, co sem posílal před pár měsíci neverend, tak vůbec neváhám.

neverend

16.10.2022 15:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Musk nepřestává překvapovat, před několika dny taky navrhl, že napětí mezi Čínou a Tchaj-wanem by mohlo být vyřešeno předáním určité kontroly nad Tchaj-wanem Pekingu.

A už mu nevadí že stráví zbytek života v bunkru? 😀 Jsem zvědav, jak dlouho mu to nadšení vydrží. Notabene když by za mě zatáhla třeba EU pomoc Ukrajině, tak si budu klidně taky hrát na hrdinu jak pomáhám..😐 Když to jiný platí to bych se rozdal..😀

16.10.2022 15:43

A nebo to nemá v hlavě v pořádku.
Jestli to navlékne z recese....budiž. Ale jestli to pokládá za normální pánský oděv? Kdybyste šli do společnosti, co byste si oblékla vy, abyste ladili?

16.10.2022 16:10

Já si vzpomněla na rčení "osm kulí jako v Sarajevě", ale máte pravdu. Řikalo se sedm - já si jednu přidala:-))

Já dvě ubrala, nepřemýšlela, paměť je mrška.

Na googlu na mě vyskočilo i pivo
Ferdinand Sedm Kulí 13° - polotmavé
(Sedm Kulí 13° - polotmavý speciál s příchutí bylin), obsah alkoholu 5.50, %,

Tak kdyby se to řídilo historií, byl by název Ferdinand Dvě kule polotmavé 😀.

16.10.2022 16:11

neverend napsal(a):
Srřely ráže .380 auto neboli 9mm Browning. Úšťová rychlost 290 m/s a energie na ústí hlavně 250 j.

To je ono?
poloautomatická pistole Fabrique Nationale FN Model 1910 ráže 9x17 mm se sériovým číslem #19074.

Zbraně jdou mimo mě, vyjma kuchyňského nože😀

16.10.2022 16:12

Já už jinou čistě z justu nežeru😂 ty pohledy sou boží.

U nás není, asi ji nechali rozpustit na sluníčku ..

16.10.2022 16:13

Já dvě ubrala, nepřemýšlela, paměť je mrška.

Na googlu na mě vyskočilo i pivo
Ferdinand Sedm Kulí 13° - polotmavé
(Sedm Kulí 13° - polotmavý speciál s příchutí bylin), obsah alkoholu 5.50, %,

Tak kdyby se to řídilo historií, byl by název Ferdinand Dvě kule polotmavé 😀.

v tom filmu to pouzili u karet
a ta sedmicka je pak jasna - osmicka nebo kral se proste uz jmenuji jinak

16.10.2022 16:13

assil napsal(a):

jeden ukrajinský velvyslanec ho za to celkem logicky a "obrazně" poslal do háje.

…No on už chlapec celkem logicky “dovelvyslancoval” právě díky své nevymáchané papule. Stačil nasejřit svými nejapnými komenty nejen Němce, ale i Poláky a Izraelce bagatelizováním zločinů Stepána Bandery. Je znám odmítavým postojem k jakékoli mírové dohodě na Ukrajině

„Bandera nebyl masovým vrahem Židů a Poláků,“ řekl Melnyk v rozhovoru s německým novinářem pro server Jung und Naiv. Neexistují podle něho pro to důkazy. Antisemitismus Bandery a jím vedené Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) jsou součástí ruského podání dějin, uvedl Melnyk. Na novinářovu otázku týkající se masových vražd polských civilistů Melnyk řekl, že „takové masakry prováděli také Poláci“. Byla to podle Melnyka válka a „Poláci by teď chtěli tento příběh“ zpolitizovat. Novinář se snažil velvyslanci argumentovat historickými důkazy a mimo jiné citoval leták, který Bandera distribuoval a bylo na něm napsáno: „Moskvané, Poláci, Maďaři a Židé jsou vaši nepřátelé, zničte je!“ Melnyk to ale ignoroval.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/velvyslanec-ukrajiny-andrij-melnyk-berlin-banderovci.A220706_124318_zahranicni_imat

16.10.2022 16:15
fikovnice

XXX.XXX.135.222

U nás není, asi ji nechali rozpustit na sluníčku ..

Je fakt, že ruskou zmrzlinu také můžu...

16.10.2022 16:19

Tak to pak je jasný, já nemohla najít odkud to původně vzešlo.

16.10.2022 16:29

A trochu srandy :

Ten outfit s těma rukavicema, do lesa, bych brala, myslivci by prchali a třeba by se daly rukavičky použít jako zásobníky na dřevo do 7cm😀.

16.10.2022 18:05

je to outfit chlapců, kteří nejsou na práci a koule vlastně ani nepotřebují. možná mají už dávno přítele.

prostě nic pro mě, potřebuju chlapa, co má silný ruce (a ne takový tenký nohy, ten by toho moc nezvládl na baráku) a co je na ženy a nepochybuje o svém vlastním pohlaví.

neverend

16.10.2022 18:09
neverend

XXX.XXX.213.247

je to outfit chlapců, kteří nejsou na práci a koule vlastně ani nepotřebují. možná mají už dávno přítele.

prostě nic pro mě, potřebuju chlapa, co má silný ruce (a ne takový tenký nohy, ten by toho moc nezvládl na baráku) a co je na ženy a nepochybuje o svém vlastním pohlaví.

Takovýho chlapa bych bral taky.😀😀

16.10.2022 18:55

Osma ještě snad je. Aspoň podle Hrubína : "Sedma k sedmě, osma k osmě, já teď nesu eso k esu" :-))
Ale možná si to špatně pamatuju.

16.10.2022 19:03

„Moskvané, Poláci, Maďaři a Židé jsou vaši nepřátelé, zničte je!“ Melnyk to ale ignoroval.

Jeho následovníci to "vylepšili" o Čechy ( Český Malín ), Rumuny i Maďary. Jako stakan čistou Ukrajinu chtěli. A jejich metody byly tak šílené, že se od nich distancovali i němečtí fašisté. Nebudu vypisovat, běhá toho po internetu dost i s fotografiemi. A je to hrozné i jen napsané. Já jsem to slyšela vyprávět od pamětnice - a bylo to děsivé.
Ještě existuje knížka Ve znamení trojzubce. Tu starou paní vyděsil právě trojzubec na oblečení ukrajinských dělníků. Docela mě překvapilo, že je to oficiální znak Ukrajiny.

16.10.2022 19:08

Já jsem sem chtěla dát jen citát ( a zase jsem zabředla ) :

„Třesu se někdy o svou vlast, když pomyslím na to, že Bůh je spravedlivý.“ - Thomas Jefferson

17.10.2022 08:37
assil

XXX.XXX.206.172

jeden ukrajinský velvyslanec ho za to celkem logicky a "obrazně" poslal do háje.

…No on už chlapec celkem logicky “dovelvyslancoval” právě díky své nevymáchané papule. Stačil nasejřit svými nejapnými komenty nejen Němce, ale i Poláky a Izraelce bagatelizováním zločinů Stepána Bandery. Je znám odmítavým postojem k jakékoli mírové dohodě na Ukrajině

„Bandera nebyl masovým vrahem Židů a Poláků,“ řekl Melnyk v rozhovoru s německým novinářem pro server Jung und Naiv. Neexistují podle něho pro to důkazy. Antisemitismus Bandery a jím vedené Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) jsou součástí ruského podání dějin, uvedl Melnyk. Na novinářovu otázku týkající se masových vražd polských civilistů Melnyk řekl, že „takové masakry prováděli také Poláci“. Byla to podle Melnyka válka a „Poláci by teď chtěli tento příběh“ zpolitizovat. Novinář se snažil velvyslanci argumentovat historickými důkazy a mimo jiné citoval leták, který Bandera distribuoval a bylo na něm napsáno: „Moskvané, Poláci, Maďaři a Židé jsou vaši nepřátelé, zničte je!“ Melnyk to ale ignoroval.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/velvyslanec-ukrajiny-andrij-melnyk-berlin-banderovci.A220706_124318_zahranicni_imat

Dovelvyslancoval, to je to důležitý. A myslíte, že my u nás takové lidi nemáme a neměli jsme? Kolik je pořád lidí, co obdivují Hitlera? A že jsme holoubci, kteří násilí nejsou schopní? Si dohledejte masakry na konci války, dovedli jsme zmasakrovat děti i ženy úplně běžně.

17.10.2022 08:40

assil napsal(a):
Dovelvyslancoval, to je to důležitý. A myslíte, že my u nás takové lidi nemáme a neměli jsme? Kolik je pořád lidí, co obdivují Hitlera? A že jsme holoubci, kteří násilí nejsou schopní? Si dohledejte masakry na konci války, dovedli jsme zmasakrovat děti i ženy úplně běžně.

Vy jste národnosti německé?

17.10.2022 08:46
assil

XXX.XXX.206.172

Vy jste národnosti německé?

Proč? Nějak nechápu, jako že se počítá jen místní nácek? Co Slováci, ti se svým Tisem jsou OK? Nebo taky náckovský národ? Co taková Itálie? Je lepší než Ukrajina po posledních volbách a nebo se taky bude muset denacifikovat a budete to schvalovat?

17.10.2022 13:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bude zima,
velká nebo malá.
Bude zima, nebude plyn.
Nebude zima, bude plyn.
Vědci uklidňují,
odborníci se rozcházejí.

Vědci uklidňují,
odborníci se rozcházejí.

zapomněl jste na Experty a odborný analytiky, kterými se to ve zprávách na intronétu enem hemží(expert tvrdí, analityk varuje, odborník hrozí a všichí hlavně společně děsí)

..... Je tam jeden pán - co byl exprt na Kovid a opatření, pak na finanční krizi a tetkon na válku. Klobúk dole pred takýmto exprton, čo vie všetkooooooooooooooo. Já jsem zvědavá, kdy z něj bude exprt na gynekologii třeba. Evidentně rozumi úplně všemu.

17.10.2022 13:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A trochu srandy :

No ty kráso!!!! Nikdy bych jako rodič (jímž teda nejsem) neměla problém s tím, že by moje dítě bylo homesexuál, nebo transsexuál, ale tohle by mi rozhodilo sandály určitě teda.

17.10.2022 14:05
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

17.10.2022 14:12
assil

XXX.XXX.206.172

rapotacka11 napsal(a):
Trochu odbočím
https://casopisargument.cz/?p=46050

Jo, to je hezky napsáno.

17.10.2022 16:53

Zrzavci napsal(a):
No ty kráso!!!! Nikdy bych jako rodič (jímž teda nejsem) neměla problém s tím, že by moje dítě bylo homesexuál, nebo transsexuál, ale tohle by mi rozhodilo sandály určitě teda.

To je podle mě jen módní přehlídka a tam jsou extravagance běžný, je to divadlo pro diváky. Normálně takhle oblečený nikdo nechodí, možná tak na maškarní.

neverend

17.10.2022 18:27
neverend

XXX.XXX.213.247

A jak jste připraveni na možnou eskalaci konfliktu mimo Ukrajinu? Máte nějaký plán?

17.10.2022 21:42
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
A jak jste připraveni na možnou eskalaci konfliktu mimo Ukrajinu? Máte nějaký plán?

Jako plán kam zdrhnout? Tak to nemám a ani bych na to neměla prachy. Jaký jiný plán člověk může mít? Soběstačnost by byla, ale zas sebral by mi to první člověk s kvérem.

neverend

18.10.2022 00:30
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Jako plán kam zdrhnout? Tak to nemám a ani bych na to neměla prachy. Jaký jiný plán člověk může mít? Soběstačnost by byla, ale zas sebral by mi to první člověk s kvérem.

Když se nad tím člověk zamyslí, tak je to trochu paradoxní.🙂 Spousty lidí neustále cestovalo pro zábavu a nyní, když možná půjde o život zůstanou sedět doma.😐 Ať vás ani nenapadne si myslet, že se snad někomu vysmívám, to v žádném případě, ale jen tak uvažuji nahlas.🙂 Mně se podařilo sehnat cestu do Ruska a tak máte odemně buď na pořád či na pár měsíců pokoj.😀 Opatrujte se všichni.

18.10.2022 08:10
assil

XXX.XXX.225.195

neverend napsal(a):
Když se nad tím člověk zamyslí, tak je to trochu paradoxní.🙂 Spousty lidí neustále cestovalo pro zábavu a nyní, když možná půjde o život zůstanou sedět doma.😐 Ať vás ani nenapadne si myslet, že se snad někomu vysmívám, to v žádném případě, ale jen tak uvažuji nahlas.🙂 Mně se podařilo sehnat cestu do Ruska a tak máte odemně buď na pořád či na pár měsíců pokoj.😀 Opatrujte se všichni.

Tak já nikam nejezdila, ale mám dojem, že pro většinu lidí je dost podstatný rozdíl dojít do cestovky, kde všechno zařídí a zařídit si to sám. Pozdravujte Putina.

18.10.2022 19:23

neverend napsal(a):

Jojo, vlk taky sliboval....

18.10.2022 20:56
fikovnice

XXX.XXX.132.147

Blíží se Putinova katastrofa...?
https://www.youtube.com/watch?v=6Tx6yH1cXXk

neverend

18.10.2022 21:15
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Blíží se Putinova katastrofa...?
https://www.youtube.com/watch?v=6Tx6yH1cXXk

https://youtu.be/xoTvOxp-RTg

A nebo takhle? Putin neprohraje Fíkovnice. 🙂 Teď se bojuje o Cherson a zatím se Ukrajincům nedaří. Pak bude zimní období a to je nevhodné na jakékoli větší strategické akce. Jenže to vyhovuje Rusku a ne Ukrajině. Zima velmi oslabí Ukrajinské síly a naopak posílí ty Ruské. Rusové zkrátka mají energie a suroviny a o to vše Ukrajince připravili či ještě připraví. Brzy se vloží do konfliktu Bělorusko a to přesně plánovaně na zimu. Ničí se zásobování a infrastruktura nepřítele. To je celkem běžná strategie. Zima bude krutá..😐

Neregistrovaný uživatel

19.10.2022 01:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

neverend napsal(a):

My tam chtěli na dovču 😢😭😭 no zatim smolik.

19.10.2022 12:24
assil

XXX.XXX.225.195

A tak popojedem aneb jak to bylo s Muskem, kopíruju text, kopiruju
"Díky Twitteru se objevuje trochu jiný obraz o konfliktu Elona Muska s ukrajinskou stranou, než to bylo přežvýkáno v médiích.

Zdálo se, že na počátku byl Muskův - dle mého hanebný - tweet, který vypadá jako návrh mírového řešení, ve skutečnosti je to kapitulační návrh stavějící Ukrajinu do role poraženého. Na to se ozvala ukrajinská strana, nejostřeji velvyslanec Melnyk, který Muska poslal do pr...e.

Vzápětí se objevily informace o výpadcích systému Starlink. Musk nejprve tvrdil, že je to čistě technická záležitost a žádná msta Ukrajině. Včera ale oznámil, že už nadále nebude moci SpaceX Ukrajině Starlink platit (k tomu se ještě vrátím). Před dvěma hodinami pak na tweetu odpovídal komentářem, že jde jenom tam, kam ho velvyslanec Melnyk poslal.

Mohlo by se zdát, že si to Ukrajina zaslouží, neboť se nemá kousat ruka, co tě krmí atd. Jenomže novináři mezitím vyhrabali, že do Pentagonu psal už před měsícem. Ta reakce "končíme s podporou Starlinku nad Ukrajinou" není nová, měl to v plánu už dávno.

Tím se dostávám k tomu, co Musk vlastně konkrétně platí. Ano, je potřeba mu naplno přiznat, že jeho úvodní rozhodnutí předčasně aktivovat na jaře Starlink nad Ukrajinou obrovsky pomohlo. Pro bráníci se stranu se stala rychlá konektivita zařízeními klíčovou strategickou výhodou. Současně se ale objevují zprávy o tom, že nějakou formu kompenzací od evropských a USA vlád dostává SpaceX už teď. V tom je trochu zmatek, údaje se tají, pochopil jsem to ale tak, že zadarmo ty satelity netáhne.

Co je ale nejdůležitější, za používání Starlinku Ukrajinci platí jako běžní uživatelé. Velení kupovalo terminály, jednotlivé útvary mají normální účty za užívání. Nadstandard je tak snad jedině v tom předčasném spuštění a v nějaké prémiové údržbě satelitů. Ne, není to pro Muska zadarmo a ano, v klíčovou chvíli mimořádně pomohl.

Stavět to ale tak, že až doteď měli Ukrajinci všechno od SpaceX na stříbrné míse a jsou to parchanti nevděční je taky ale mimo. Musk - jako už po několikáté - nevychází ze svých twitterových eskapád vůbec dobře. Ten jeho úvodní tweet, kde v podstatě navrhuje napadené zemi, aby se vzdala pětiny území, třebaže statečně vzdoruje a poslední dobou se jí daří okupanty vyhánět, to fakt není nevinný mírový návrh. Obzvlášť když se objevují drby, že si volal s Putinem.

Podle CNN byl ten dopis Pentagonu od SpaceX odeslán už 7. září. Píše se tam o financích, které SpaceX doposud dostávala: https://edition.cnn.com/.../elon-musk-spacex.../index.html

Jeden z Ukrajinců organizujících nákup pomoci pro vojáky a dobrovolníky vysvětluje, jak ze svých prostředků kupují Starlink terminály a data: https://twitter.com/dim0kq/status/1580827171903635456 "

neverend

19.10.2022 17:26
neverend

XXX.XXX.213.247

My tam chtěli na dovču 😢😭😭 no zatim smolik.

Tak časem se to uklidní a pak proč by ne? 🙂

neverend

19.10.2022 18:34
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
"Díky Twitteru se objevuje trochu jiný obraz o konfliktu Elona Muska s ukrajinskou stranou, než to bylo přežvýkáno v médiích.

Zdálo se, že na počátku byl Muskův - dle mého hanebný - tweet, který vypadá jako návrh mírového řešení, ve skutečnosti je to kapitulační návrh stavějící Ukrajinu do role poraženého. Na to se ozvala ukrajinská strana, nejostřeji velvyslanec Melnyk, který Muska poslal do pr...e.

Vzápětí se objevily informace o výpadcích systému Starlink. Musk nejprve tvrdil, že je to čistě technická záležitost a žádná msta Ukrajině. Včera ale oznámil, že už nadále nebude moci SpaceX Ukrajině Starlink platit (k tomu se ještě vrátím). Před dvěma hodinami pak na tweetu odpovídal komentářem, že jde jenom tam, kam ho velvyslanec Melnyk poslal.

Mohlo by se zdát, že si to Ukrajina zaslouží, neboť se nemá kousat ruka, co tě krmí atd. Jenomže novináři mezitím vyhrabali, že do Pentagonu psal už před měsícem. Ta reakce "končíme s podporou Starlinku nad Ukrajinou" není nová, měl to v plánu už dávno.

Tím se dostávám k tomu, co Musk vlastně konkrétně platí. Ano, je potřeba mu naplno přiznat, že jeho úvodní rozhodnutí předčasně aktivovat na jaře Starlink nad Ukrajinou obrovsky pomohlo. Pro bráníci se stranu se stala rychlá konektivita zařízeními klíčovou strategickou výhodou. Současně se ale objevují zprávy o tom, že nějakou formu kompenzací od evropských a USA vlád dostává SpaceX už teď. V tom je trochu zmatek, údaje se tají, pochopil jsem to ale tak, že zadarmo ty satelity netáhne.

Co je ale nejdůležitější, za používání Starlinku Ukrajinci platí jako běžní uživatelé. Velení kupovalo terminály, jednotlivé útvary mají normální účty za užívání. Nadstandard je tak snad jedině v tom předčasném spuštění a v nějaké prémiové údržbě satelitů. Ne, není to pro Muska zadarmo a ano, v klíčovou chvíli mimořádně pomohl.

Stavět to ale tak, že až doteď měli Ukrajinci všechno od SpaceX na stříbrné míse a jsou to parchanti nevděční je taky ale mimo. Musk - jako už po několikáté - nevychází ze svých twitterových eskapád vůbec dobře. Ten jeho úvodní tweet, kde v podstatě navrhuje napadené zemi, aby se vzdala pětiny území, třebaže statečně vzdoruje a poslední dobou se jí daří okupanty vyhánět, to fakt není nevinný mírový návrh. Obzvlášť když se objevují drby, že si volal s Putinem.

Podle CNN byl ten dopis Pentagonu od SpaceX odeslán už 7. září. Píše se tam o financích, které SpaceX doposud dostávala: https://edition.cnn.com/.../elon-musk-spacex.../index.html

Jeden z Ukrajinců organizujících nákup pomoci pro vojáky a dobrovolníky vysvětluje, jak ze svých prostředků kupují Starlink terminály a data: https://twitter.com/dim0kq/status/1580827171903635456 "

A teď ještě potřebujeme majora Zemana, aby vyšetřil kdo z nich lže a jestli ne všichni. 😀

20.10.2022 05:55

20.10.2022 06:40

To už není možný a to není mladej člověk. Taky se může stát, že tu rychlou někdy bude potřebovat.
https://1url.cz/3radG

20.10.2022 09:45

Tady ho máte i s "gesichtem" , třeba ho někdo pozná a bude mít ještě větší z ostudy kabát:
https://twitter.com/RMecohen/status/1582720388701646848

Na druhou stranu, byla to prý transportní sanitka, nikoliv urgent - ale to je neověřené info.
To ho samozřejmě nikterak neomlouvá.

20.10.2022 11:03

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/ABJasno/videos/676356253911637

Ryba smrdí od hlavy.

20.10.2022 12:15
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Tady ho máte i s "gesichtem" , třeba ho někdo pozná a bude mít ještě větší z ostudy kabát:

Na druhou stranu, byla to prý transportní sanitka, nikoliv urgent - ale to je neověřené info.

Pravdou je, že transportní sanitka nesmí jezdit na majáky... Nejde-li o urgent.
A bohužel dnes a denně vídám transportní sanitky jezdit s majákem...
Každopádně dotyčný je ignorant a žádný mladík!!!

20.10.2022 12:17
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Mně se ten gesicht nezobrazuje...
Nelze dát obr. sem? V rámci GDPR asi ne, že?

20.10.2022 15:13

Ale prosíííím...
Jak je libo...

20.10.2022 15:23
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Ale prosíííím...
Jak je libo...

21.10.2022 06:52

assil napsal(a):

Nejspíš to ale bylo takhle 😀

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/115702/elon-musk-odjel-teslou-do-ruska-vyjednat-mir-kousek-za-varsavou-mu-dosla-baterka-takze-se-mir-odklada.html

21.10.2022 08:18
assil

XXX.XXX.121.3

Nejspíš to ale bylo takhle 😀

https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/115702/elon-musk-odjel-teslou-do-ruska-vyjednat-mir-kousek-za-varsavou-mu-dosla-baterka-takze-se-mir-odklada.html

kačer nikdy nezklame

21.10.2022 16:13

neverend

21.10.2022 16:39
neverend

XXX.XXX.213.247

A něco málo o Zelenině v předválečném období.
https://youtu.be/l1Q5Jpf9Yok

22.10.2022 06:27

Řada unijních lídrů dnes volala po ráznějším přístupu vůči Pekingu. Podle předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové bude pro evropský blok klíčová nezávislost na čínských technologiích a surovinách.

EU nás k soběstačnosti dovede zkratkou...

22.10.2022 06:33

Německá ekonomika se zřejmě nachází na prahu recese. Hospodářský růst podkopává přetrvávající vysoká inflace i nejistota kolem dodávek a cen energií. Vyplývá to z měsíční zprávy, kterou dnes zveřejnila německá centrální banka. Vysoké náklady na energie by podle zprávy mohly způsobit pokles průmyslové výroby. Propad kupní síly domácností by pak mohl vést ke snížení spotřebitelských výdajů (ČTK)

No spíš bych řekla, že vzhledem k diplomatické strategii EU bude brzy na prahu deprese.

22.10.2022 06:50

A nejen německá…

Hotovost si v týdnu do 21. září zapsala příliv 30,3 miliardy dolarů, zatímco globální akciové fondy zaznamenaly odliv 7,8 miliardy dolarů, uvedla Bank of America s odkazem na údaje EPFR Global. Z dluhopisových fondů se odlilo 6,9 miliard dolarů a ze zlata 400 milionů dolarů.

Nálada investorů je „nepochybně“ nejhorší od krize v roce 2008, přičemž ztráty na státních dluhopisech jsou nejvyšší od roku 1920, uvedli stratégové pod vedením Michaela Hartnetta. Výkonnost dluhopisů a akcií podle nich nadále překonává hotovost, komodity a volatilita. Ukazatel býčí/medvědí nálady Bank of America je rovněž na maximálně medvědím.

22.10.2022 07:19

..S očekávaným snížením spotřebitelských výdajů minimálně v Evropě začnou sílit tendence potřeby dalsi likvidity. Státní rozpočtové schodky nejsou nic jiného než zprostředkované steroidy na podporu chybějící likvidity...
Jednoduchý příklad. Vznikne vám neočekávaný soukromý dluh, budete hledat řešení jak s nim skoncovat, abyste se nedostali do dluhové spirály, zvlášť když sazby rostou do nebes. Skon babičky umožní zpeněžit její domek a umořit dluh. Takto jedná každý smrtelník, který nemá REZERVY. No a vyspělý G7 stát se NECHOVÁ JAKO SMRTELNÍK, prostě financuje dluhy jinými dluhy a vytlouká klíny dalšími klíny a pokladniční poukázky doplňuje instrumenty 20ti letých papirů, později vymysli instrumenty s 50ti letou expiraci atd.apod. Ono se vlastně nic neděje, pokud je inflace v běžné hladině, dekády to tak může fungovat…
Při dnešní inflaci ale hrozí, že ustálení cenové hladiny o 40% nahoru v průběhu jen 2 let bude příliš, aby někteří smrtelníci byli schopni dostát svým závazkům, jelikož nebudou mit dostatečné rezervy, a/nebo o inflaci zvýšené platy. Státy budou stát před volbou ze 2 možností: 1.QE (plošný nepodmíněný příjem, apod.) přiživující inflaci; 2.deflace (černý scénář centrální banky, pak domino, očista). Staci jen 15% rizikových hypoték, aby nastal problém.
Když vezmete v potaz, že plyn jste v 11-2020 pro produkci 2021 nakoupili za 15€/MWh, v 11-2021 jste pro produkci 2022 nakoupili za 60€ (4x) a letos pro 2023 nakoupite za 150€ (10x kumulovane) u elektřiny totéž obdobi za 40€ -> 130€ -> na r.2023 za 400€ (10x kumulovane), potom se musí projevit změna ve výdajích spotřebního koše a dopad na zbytek ekonomiky.
NORSKO. Příjmy z ropy a plynu hromadi do REZERV. Prostě jich je málo a maji NEROSTY, tak nepotřebují zadlužovat erár, resp.jen symbolicky. Saudové, Qatar ..No problem. Zbytek světa = velký problém a Norové Saudové i Qatar se svezou logicky též, nastane-li po inflaci deflace. Nikdo z politiků ani v nejmenším netuší, jak toto nové geopoliticke rozdělení světa založené na emocích v mediálním světě dopadne…

22.10.2022 11:13
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

z FB
NAŠE VLÁDA SI ZNOVU PŮJČÍ, ABY MOHLA TY PENÍZE POSLAT UKRAJINĚ. Kdo to šílenství konečně zarazí ?
V době, kdy náš státní dluh činí téměř 3 BILIONY korun, se naše vláda rozhodla nás zadlužit ještě o něco víc. O dalších 400 milionů EUR! Pro Ukrajinu.
Ale:
NE kvůli rostoucím cenám energií.
NE jako pomoc chudobou ohroženým domácnostem.
NE k navýšení důchodů.
NE na posílení zdravotnictví a personálu v něm.
NE na pomoc krachujícím firmám.
NE .
Na nic z toho ty peníze nepůjdou. Půjčíme si je, abychom mohli pomoci jedné z nejzkorumpovanějších zemí na planetě, kde se polovina všech finančních prostředků ztratí snad ještě dřív, než překročí její hranice.
400 milionů eur, které si vláda na základě změny rozpočtových pravidel projednala 19. října, budou použity výhradně na pomoc Ukrajině a jejím občanům. Doslovně: Cílem celé této naší půjčky od EU je prý pomoc lidem prchajícím před válkou na Ukrajině. O jakou konkrétní pomoc půjde, to se zatím neví, jak dlouho bude pro ty lidi na našem území trvat taky ne, ale nemáme se bát, nás ostatních se to prý netýká a ani ten rozpočet to nijak neovlivní.
Takže máme jako obvykle souhlasně kývat a hloupě se neptat.

22.10.2022 11:31
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

z FB
USA vložily do krvavého převratu na Ukrajině víc jak 50 miliard dolarů a to se nedělá z lásky k demokracii, ale jako investice.
Jejím cílem je vytvořit podmínky pro zabránění spolupráce ekonomik zemí Evropy a Ruska a následně ovládnutí těchto ekonomik.
Je to poslední šance USA jak odvrátit vlastní ekonomický kolaps.
Je jasné, že pro to Američané učiní cokoli a ničeho se nebudou štítit.
Je zřejmé, že tak, jako už v minulosti mnohokrát, dnes osud obyvatel Evropy opět závisí na odhodlání a statečnosti Ruska.
Jen Rusko ve spolupráci s Francií a Německém mohou zachránit Evropu před tímto zločinným plánem!

P.s: Tady fakt nejde o Ukrajinu a její obyvatele.
Tady jde o záchranu americké ekonomiky a dolaru.
Dluh USA už překonal magickou hranici 31 biliónů dolarů a každý američan už dluží 93.482 Dolarů. (2.337.050,-Kč - každý občan USA)

22.10.2022 11:35
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

z FB
Morální úpadek tohoto národa začal tehdy, když jsme zpochybnili význam vlastních předků a své historie...A bodem zlomu se stalo to, když jsme si přestali vážit těch, kteří celý život pracovali rukama a ke své obživě využívali právě jejich umu...Kdy jsme prostě zapomněli na to, co pomáhalo budovat tuto zemi a její krásu a prosperitu...
Často cítím a v mnoha komentářích na sociálních sítích i čtu pohrdání těmi, které nezdobí tituly, ale jen dělnické profese a vyšší věk...Toto pohrdání je o to větší, oč silněji je vyjadřován nesouhlas s něčím, co hlásá současná tzv. liberální elita...
Tehdy se v mnoha případech dočítám o jakési lůze, lopatách, různých cizích kolonách či nějakých dezolátech bez toho, aby se mnozí alespoň trochu zamýšleli nad tím, co je jim vlastně sdělováno... Vrcholem pak bývají takové sprostoty, jakými jsou doporučení týkající se například odejmutí volebního práva...A to už vůbec nezmiňuji odpornosti typu, že by ony "straré lopaty" už měly vymřít, aby mohl nastat konečně ten opravdový ráj na zemi...

22.10.2022 12:27

rapotacko, tyto texty z FB sem vkládáš z jakého důvodu?
Proč je třeba na ně upozornit?

22.10.2022 14:20

rapotacko, tyto texty z FB sem vkládáš z jakého důvodu?
Proč je třeba na ně upozornit?

Aby ti, co to ještě nevědí, pochopili v jaké pr....- situaci jsme se ocitli?

Nebudu to hledat, někde na YT běhá projev Merklové, začala tím, že jen Rusko může Evropu zachránit. A pokračuje v podstatě stejně jako naši dezinformatoři.

neverend

22.10.2022 14:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Aby ti, co to ještě nevědí, pochopili v jaké pr....- situaci jsme se ocitli?

Nebudu to hledat, někde na YT běhá projev Merklové, začala tím, že jen Rusko může Evropu zachránit. A pokračuje v podstatě stejně jako naši dezinformatoři.

Jj, taky jsem jí slyšel.😐 Nadějí jsou republikáni a pokud vyhrají volby do kongresu, zastaví veškerou podporu Ukrajině. Jinak nevím co bude s lidmi nejen v ČR. Válka pokračující na Ukrajině by je mohla uvrhnout o sto let zpátky a mohla by ať už občanská či regulérní propuknout minimálně ve východní části Evropy. To by byl konec všem nadějím na světlejší vyhlídky do budoucna.

neverend

22.10.2022 16:28
neverend

XXX.XXX.213.247

https://hnonline.sk/svet/96046556-bbc-divoky-zapad-ako-ukrajina-vyhrava-vojnu-na-socialnych-sietach?fbclid=IwAR3uFcqxTmb0gzXZOLi7stoR1XEzUbbKLnWjEjWBFHYiMVgEV3i26HWBWxQ

Na ovce to funguje dobře, horší už to je u lidí s vyšším IQ.😀 Ti si dokonce uvědomují existenci propagandy a celého aparátu kolem ní.🙂 A ti nejchytřejší ze všech dokonce chtějí vidět i zprávy z druhé strany a pak porovnávají.🙂 Jsou opatrní ve víře v něco, co nikdy neviděli a z historie se dovedou poučit.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2022 18:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.157

https://hnonline.sk/svet/96046556-bbc-divoky-zapad-ako-ukrajina-vyhrava-vojnu-na-socialnych-sietach?fbclid=IwAR3uFcqxTmb0gzXZOLi7stoR1XEzUbbKLnWjEjWBFHYiMVgEV3i26HWBWxQ

" Tím sa potom pokúsil apelovať na svedomie ruských vojakov tým, že ukazoval obrázky mŕtvych ukrajinských civilistov. Opäť sa zdalo, že ich úsilie nepadlo na úrodnú pôdu. "Uvedomili sme si, že sú na to vlastne hrdí. Vôbec to neodsudzovali," hovorí. "Došlo nám, že to musíme robiť oveľa sofistikovanejším spôsobom," dodáva. "
teď už to budou mít pravděpodobně snazší

ale jo, zajímavý
https://hnonline.sk/svet/23136266-vypnutie-dezinformacnych-webov-je-spravny-krok-na-vysvetlovanie-principov-propagandy-nie-je-cas-rozhovor

neverend

22.10.2022 20:09
neverend

XXX.XXX.213.247

" Tím sa potom pokúsil apelovať na svedomie ruských vojakov tým, že ukazoval obrázky mŕtvych ukrajinských civilistov. Opäť sa zdalo, že ich úsilie nepadlo na úrodnú pôdu. "Uvedomili sme si, že sú na to vlastne hrdí. Vôbec to neodsudzovali," hovorí. "Došlo nám, že to musíme robiť oveľa sofistikovanejším spôsobom," dodáva. "
teď už to budou mít pravděpodobně snazší

ale jo, zajímavý
https://hnonline.sk/svet/23136266-vypnutie-dezinformacnych-webov-je-spravny-krok-na-vysvetlovanie-principov-propagandy-nie-je-cas-rozhovor

My půjdeme ještě dál a vypneme obyvatele.😀

neverend

22.10.2022 22:11
neverend

XXX.XXX.213.247

22.10.2022 22:19
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Jj, taky jsem jí slyšel.😐 Nadějí jsou republikáni a pokud vyhrají volby do kongresu, zastaví veškerou podporu Ukrajině. Jinak nevím co bude s lidmi nejen v ČR. Válka pokračující na Ukrajině by je mohla uvrhnout o sto let zpátky a mohla by ať už občanská či regulérní propuknout minimálně ve východní části Evropy. To by byl konec všem nadějím na světlejší vyhlídky do budoucna.

Slyšela jsem několik zdrojů, že i u republikánů je většina pro pomoc Ukrajině, takže republikání v kongresu OK, konec by nastal akorát jedině po zvolení Trumpa. Prej. Ale zas to tak nesleduju.

neverend

22.10.2022 22:32
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Slyšela jsem několik zdrojů, že i u republikánů je většina pro pomoc Ukrajině, takže republikání v kongresu OK, konec by nastal akorát jedině po zvolení Trumpa. Prej. Ale zas to tak nesleduju.

Je to jejich hlavní "tahák" proti demokratům a Trump rozjel obrovskou kampaň. Ne že by byl Donald nějaké velké vítězství, ale válka musí skončit. Američané nechtějí další Vietnam. Tak je to ve většině případů zde vnímáno.😐

23.10.2022 06:35

…Přemýšlejte, co nakupujete. Přemýšlejte, u koho nakupujete. Přemýšlejte, komu dáváte svoje peníze, zdali domácím či cizím. Dívejte se kolem sebe, hledejte české producenty čehokoliv. Až půjde skutečně do tuhého, nikdo zvenčí vám zdarma nepomůže. Budujte nové vztahy, opravte ty staré, nefunkční. Cesta pospolitosti vždy umožnila našim předkům v těžkých časech vydržet..

https://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi/muzeme-platit-pomoc-ukrajine-sami-nepadnout-na-hubu-ekonom-ma-jasno-pro-fialovu-vladu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=vn16MiD89sn-202210230425&dop_id=18197415

23.10.2022 06:55

Kdykoliv na mě vyskočí reklama "Pomozte hladovějícím dětem" mám neskutečnou zlost. Nejedná se o děti v Africe, ale v ČR. Nepamatuju si na žádného spolužáka, kterému by rodiče nezaplatili obědy. Kam jsme se to dostali?

23.10.2022 07:39
fikovnice

XXX.XXX.20.198

neverend napsal(a):
A něco málo o Zelenině v předválečném období.
https://youtu.be/l1Q5Jpf9Yok

Nemáte být v Rusku...?

23.10.2022 10:19

Kdykoliv na mě vyskočí reklama "Pomozte hladovějícím dětem" mám neskutečnou zlost. Nejedná se o děti v Africe, ale v ČR. Nepamatuju si na žádného spolužáka, kterému by rodiče nezaplatili obědy. Kam jsme se to dostali?

ty rodiče, co nezaplatí dětem obědy, jsou rodiči tak z leknutí, že umí sex.

protože pochybuju, že za cenu porce v jídelně ta ženská dokáže doma uvařit srovnatelné jídlo. z toho vyplývá jediné, na ty děti kašlou. radši koupí kartón cigár.

23.10.2022 10:46

protože pochybuju, že za cenu porce v jídelně ta ženská dokáže doma uvařit srovnatelné jídlo. z toho vyplývá jediné, na ty děti kašlou. radši koupí kartón cigár.

Ne, neuvaři a proto reklama "Pomozte......" a proto je mi z toho špatně. Z vědomí, že v ČR jsou děti, které hladoví.

23.10.2022 11:10

Ne, neuvaři a proto reklama "Pomozte......" a proto je mi z toho špatně. Z vědomí, že v ČR jsou děti, které hladoví.

to asi bylo vždycky. v čr vždycky žili budižkničemové, kteří se akorát množí a ty děcka jsou chudák a vyroste z nich další budižkničemu.

23.10.2022 11:22

Nezlobte se, ale po zkušenostech už tomu moc nevěřím.

23.10.2022 11:23
fikovnice

XXX.XXX.20.198

to asi bylo vždycky. v čr vždycky žili budižkničemové, kteří se akorát množí a ty děcka jsou chudák a vyroste z nich další budižkničemu.

Souhlasím s Vámi...
Zajímalo by mě, zda rodiče, kteří si stěžují, že nemají pro děti na obědy, jsou nekuřáci a abstinenti. Pokud ano, tak takovým lidem bych samozřejmě pomohla! Ale mnohdy vykouří denně dvě tři krabky cigár...a to pak holt nezbývají peníze na jídlo. A já bych všechny ty alkoholy a cigarety ještě mnohem víc zdražila!

neverend

23.10.2022 13:45
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Nemáte být v Rusku...?

V Rusku ještě zcela ne, ale již blízko.🙂

23.10.2022 13:51

Nízkopříjmové skupiny a jejich problémy nejde paušalizovat. Problémy mají samoživitelky, handicapovaní i lidé, kteří ještě nedávno nevěřili, že by se jich něco podobného mohlo týkat.

Poskytuju ubytování samoživitelce. Obědy v jídelně teď oběma dětem neuplatí, vaří doma na víc dní, ale i tak nestíhá. Má práci. Čas jí nezbývá. Jedno dítě vyžaduje péči, kterou pojišťovna nehradí. Není jí co závidět. Dávky čerpá.

23.10.2022 13:57

Kam se teprve dostaneme.

Zmizelo uvědomění, jak jsme závislí.
Zmizela snaha o diplomatická jednání.
Rusko se stalo nežádoucím partnerem bez ohledu na sebezáchovu.
V březnu Fiala hlásal, jak je připraven na odstřižení od zdrojů z Ruska a nenechá nikoho padnout. Příští rok naplno ukáže planost jeho slibů.
Nízkopříjmové skupiny to pociťují už nyní, střední třída to pozná v dalších letech o firmách nemluvě.

V Evropě bylo primárně zdrojem energie uhlí, ale od druhé poloviny 19. století nastal příklon k ropě a ropným produktům. Tím vznikla evropská závislost na externích zdrojích, která trvá dodnes. 
Několik desetiletí těžila Evropa ekonomicky z levných dodávek surovin z Ruska a snadný přístup k nim znamenal ekonomický vzestup. O tuto výsadu Evropa přichází díky sankcím a odklonu od Ruska spolu s destrukcí obchodních vztahů a vazeb.
Bez levných a snadno dostupných surovin bude mít problémy s konkurenceschopností se všemi důsledky s tím souvisejícími.
A závislost nezmizí. Bude stále…

neverend

23.10.2022 14:26
neverend

XXX.XXX.213.247

Nízkopříjmové skupiny a jejich problémy nejde paušalizovat. Problémy mají samoživitelky, handicapovaní i lidé, kteří ještě nedávno nevěřili, že by se jich něco podobného mohlo týkat.

Poskytuju ubytování samoživitelce. Obědy v jídelně teď oběma dětem neuplatí, vaří doma na víc dní, ale i tak nestíhá. Má práci. Čas jí nezbývá. Jedno dítě vyžaduje péči, kterou pojišťovna nehradí. Není jí co závidět. Dávky čerpá.

Zažil jsem když povedený bratranec zanechal rodinu na pospas osudu.😐 Bylo to fakt těžké a to maminka dvou dětí nekouří a o alkoholu ani nemůže být řeč. Já byl už dřív rodinný přítel a tak po jeho "zradě" jsem za bratrance převzal hlavně ty finanční otázky. Dnes už se situace stabilizovala, bratránek se vrátil po dvou letech ze záletů bez sebevědomý, peněz a zcela emocionálně vyčerpaný.😀 Samozřejmě vztah už je jen přátelský mezi nimi, ale vychází spolu v rámci mezí celkem slušně. Tedy ale na ten den co jsem k nim přijel a zcela nepřipraven na to co se stalo nikdy nezapomenu. To bych bratrance v tu chvíli zabil.😐

23.10.2022 15:04

Dítě má oběd od září z 25 na 40 Kč, dojde dom a "co je k obědu".
Ráda bych se na to vybodla, ale je to povinné. Ten oběd.

Že si jdou zvýšit platy, no tak měli je rok dva stejné, ale to není plat
jako naše výplata, je to kapesné.
A to mě točí.
Měli by to okamžitě přejmenovat.
Bereme kapesné čtvrt mega a vy, co na vás všecky kašleme zvysoka, nám platíte krásný život.
Platíme jim dopravu, bydlení, telefon, jídlo, ekologické cesty letadlem na debullní schůzku, co se dá udělat skypem.
Těch čtvrt milionu mají navíc.
My z 20 čistého platíme vše.
Není řešení poslat lidi na socku. Z čeho se plní státní kasa, z čeho tu socku asi lidem vyplatíme,
z čeho důchod? No přece z rekordní půjčky.
Vytáčí mě, že někteří lidé ještě od těch úřadů nedostali např. od července ani korunu.
Běžte si říct o socku.
Na vše je. Na debullní summity, na pomoc nejvíc zkorumpovanému státu,
na důstojný život lidí tady ne.
Nechci od nikoho peníze, chci mouku bez ceny pozlacení a nebát se, jestli budu mít zítra kde spát.

Všechno svést na Rusko, na Babiše, fakt takový problém podepsat smlouvu?
Každý, kdo loni musel do DPI, jim může pomoct. Stačí zvednout telefon, není to těžké. Dodavatel pošle smlouvu,
pošlu zpět datovkou a mám se zas dobře. Ale chápu, že na lidi ve vládě je to vyšší dívčí.
Tak ať táhnou dělat třeba pasáčky hus.
Jé ale to by bylo bez kapesného :-)

neverend

23.10.2022 17:55
neverend

XXX.XXX.213.247

Dítě má oběd od září z 25 na 40 Kč, dojde dom a "co je k obědu".
Ráda bych se na to vybodla, ale je to povinné. Ten oběd.

Že si jdou zvýšit platy, no tak měli je rok dva stejné, ale to není plat
jako naše výplata, je to kapesné.
A to mě točí.
Měli by to okamžitě přejmenovat.
Bereme kapesné čtvrt mega a vy, co na vás všecky kašleme zvysoka, nám platíte krásný život.
Platíme jim dopravu, bydlení, telefon, jídlo, ekologické cesty letadlem na debullní schůzku, co se dá udělat skypem.
Těch čtvrt milionu mají navíc.
My z 20 čistého platíme vše.
Není řešení poslat lidi na socku. Z čeho se plní státní kasa, z čeho tu socku asi lidem vyplatíme,
z čeho důchod? No přece z rekordní půjčky.
Vytáčí mě, že někteří lidé ještě od těch úřadů nedostali např. od července ani korunu.
Běžte si říct o socku.
Na vše je. Na debullní summity, na pomoc nejvíc zkorumpovanému státu,
na důstojný život lidí tady ne.
Nechci od nikoho peníze, chci mouku bez ceny pozlacení a nebát se, jestli budu mít zítra kde spát.

Všechno svést na Rusko, na Babiše, fakt takový problém podepsat smlouvu?
Každý, kdo loni musel do DPI, jim může pomoct. Stačí zvednout telefon, není to těžké. Dodavatel pošle smlouvu,
pošlu zpět datovkou a mám se zas dobře. Ale chápu, že na lidi ve vládě je to vyšší dívčí.
Tak ať táhnou dělat třeba pasáčky hus.
Jé ale to by bylo bez kapesného :-)

Asi měl Putin pravdu když řekl, že Evropa se zbláznila.🙂 A samozřejmě celý Brusel je jen banda darmožroutů a darmošlapů. Bohužel si tam žijí ve svém dětském světě s větrníčky,hřišťátky,cyklosteskami a komunytními centry a realita jim dávno unikla.😐 Teď svou neschopnost a zcela špatnou politiku svádí na válku a Putina. Tak co třeba alespoň zkusit volit někoho jiného? Vy místo do Dallasu posíláte neschopné politiky do EU parlamentu. Doma se tak znemožní,že by to zničilo stranu a tak šup s ním do Bruselu a tam je neschopnost normálním jevem čili se tam další trouba ztratí.😀

23.10.2022 18:51

Nezbývá niž než stesky :-) :-)

neverend

23.10.2022 19:35
neverend

XXX.XXX.213.247

Nezbývá niž než stesky :-) :-)

https://youtu.be/1_N7uI60YJM
A nebo si pojďte taky zahrát tanky.😀

neverend

23.10.2022 21:26
neverend

XXX.XXX.213.247

A tady takové krátké shrnutí několika scénářů co se bude dít v Evropě.
https://youtu.be/reEgSJi1y8Q

23.10.2022 21:55

Ne, nebylo to vždycky. Souška nás seřadila a všichni jsme odkračeli do jídelny na oběd.
A určitě i tenkrát byli rodiče kuřáci a alkači. Ale aby nezaplatili dítěti obědy? To prostě nebylo, asi to nebylo rozhodující vydání.
Sbíralo se na děti v Africe, ale v zemi ve středu Evropy?
A odbýt to řeči o budižkničemu.....

23.10.2022 21:58

Nezlobte se, ale po zkušenostech už tomu moc nevěřím.

Kam podle vašeho tedy ty peníze ze sbírek na ty hladovějící jdou?

23.10.2022 22:30

Víte kam :-)

Joo, za komunistů bylo skvěle.
A já vím o lidech, co dostávali peníze na uhlí. Asi jich teda nebylo tři miliony jako dnes, to jo.
A jsem přemýšlela, jak oni to dělali, že kde brali peníze v kase,
napadla mě taková kravina, jo - nebývaly takové "dobrovolné" brigády? Říkám, kravina, ale to jsou taky prachy ušetřené, že jo.
Pamatuji si, kolik mi matka dávala v první třídě, abych zaplatila obědy - 90 Kčs. To je dost podle mě.
Tenkrát byly vlastně levné jen ty věci, co byly doma. Energie, nájem, jídlo.
Palivo a boty ne. Protože tam bylo nebezpečí, že se sbalíte a odjedete jinam.
A kdo pak bude pracovat zdarma, že.

neverend

23.10.2022 22:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Ne, nebylo to vždycky. Souška nás seřadila a všichni jsme odkračeli do jídelny na oběd.
A určitě i tenkrát byli rodiče kuřáci a alkači. Ale aby nezaplatili dítěti obědy? To prostě nebylo, asi to nebylo rozhodující vydání.
Sbíralo se na děti v Africe, ale v zemi ve středu Evropy?
A odbýt to řeči o budižkničemu.....

Jj,já tou dobou chodil ve Hradci na Judo.🙂 25Kč měsíčně.😀 Tři plus jedna ve Formánkově ulici 354Kč měsíčně. 😀 Čili nevím kolik tam platí lidé dnes, ale pokud dobře počítám, tak desetinásobek by byl 3540Kč to přidej hochu, dvacetinásobek 7080Kč to taky přidej, třicetinásobek 10620 to už asi skoro a tak řekněme nájem se zdražil 35x.😮 Výplaty narostly 35x? To těžko, spíš přibylo mnoho dalšího placení a jsme u jádra pudla.🙂

24.10.2022 06:15

V ČR vím o dvou projektech, které pomáhají dětem, možná jich je víc.

W4W o.p.s. manželů Tykačových, ti pořádají sbírku pro projekt Obědy do škol. Uvádějí, že problémy má každé osmé dítě a pomáhají zajistit obědy zhruba pro 11tis. dětí ročně.

Děti, které se do projektu zapojí vybírá škola, pomocná kritéria jsou:

I když děti nemohou za to, v jaké rodině se narodily, primárně je pomoc určena těm, jejichž rodiče k řešení své životní a finanční situace přistupují aktivněji a pomoci si váží.

Základní kritéria pro výběr:

rodiče se o děti starají, ovšem jejich finanční situace jim nedovoluje, aby zakoupili pro své děti obědy ve školních jídelnách, ač by jinak rádi;

u těchto dětí jsou viditelné i jiné problémy – děti mnohdy do školy nosí velmi skromnou či jednotvárnou svačinu, nemohou se se svými spolužáky účastnit placených třídních či školních aktivit, jako jsou výlety, výstavy, divadlo, atd.; situace je dlouhodobější;

rodiče dětí se školou spolupracují;

dítě přicestovalo z válečného konfliktu na Ukrajině a v České republice pobývá na základě víza za účelem strpění. Jedná se o žáka školy na základě rozhodnutí o přijetí.

A druhý projekt je hrazený z Fondu evropské podpory nejchudším osobám a pod názvem Obědy do škol ho organizuje Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Problém je, že se do něho školy musí samy zapojit, aby bylo možné čerpání. Ve školním roce 2020/2021 bylo podpořeno 10 738 dětí z 985 zapojených škol; ve školním roce 2021/2022 zdarma obědvalo 14 158 dětí z tisícovky škol.
Kritérium pro výběr dětí je čerpání dávek hmotné nouze rodinou dětí po určité období.

24.10.2022 08:20
assil

XXX.XXX.225.195

Víte kam :-)

Joo, za komunistů bylo skvěle.
A já vím o lidech, co dostávali peníze na uhlí. Asi jich teda nebylo tři miliony jako dnes, to jo.
A jsem přemýšlela, jak oni to dělali, že kde brali peníze v kase,
napadla mě taková kravina, jo - nebývaly takové "dobrovolné" brigády? Říkám, kravina, ale to jsou taky prachy ušetřené, že jo.
Pamatuji si, kolik mi matka dávala v první třídě, abych zaplatila obědy - 90 Kčs. To je dost podle mě.
Tenkrát byly vlastně levné jen ty věci, co byly doma. Energie, nájem, jídlo.
Palivo a boty ne. Protože tam bylo nebezpečí, že se sbalíte a odjedete jinam.
A kdo pak bude pracovat zdarma, že.

No já myslím, že na ty obědy pro děti dneska nemaj možná tak matky samoživitelky a nemakačenka a za komoušů matky samoživitelky moc nebyly neb nevzít si otěhotnělou holku byl takovej sociální fail, že se skoro nikdo neodvážil, kdežto dneska je to normálka a všichni museli makat, takže v každé rodině byly dva platy. Tak na obědy i jiný věci bylo.

24.10.2022 08:52
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Za komunistů to bylo peklo.

Všechno bylo jistý.
Jsem šťastná, že jsem v té době žila
a mohla v tom "pekle" vychovávat děti.
I na brigády jsme chodili,
vrátili jsme se spokojeně a vesele
= endorfíny?
Brigády do zemědělství - u Škodovky
přistavili autobusy, nalezli do nich
dělníci po šichtě
a jelo se na sena, na brambory , na řípu.
1x mě máma vzala sebou - seno,
pán mě nechal jezdit koněm s hrablem ,
bylo mi asi 14.
Brambory byly za 80 hal/kg ...
Děti chodily sportovat, do počítač. kroužků
- kluk chodil do všech, co tu byly
neplatili jsme nic-tedy kroužky. Za tenis to byly
pro děti minimální příspěvky, no ale patřily
k tomu brigády.
Děkuji osudu, že jsem žila jak jsem žila.
Zadarmo jsem nikdy nemakala, snad jen doma.

24.10.2022 08:58

Já jsem měla na mysli tu vaši poslední větu, že je Vám špatně "Z vědomí, že v ČR jsou děti, které hladoví." Ale možná proto tomu nevěřím, protože žiju v určité sociální bublině, to přiznávám.

Jinak sbírkám moc nevěřím, vždycky aspoň něco z nich schlamstne ten, kdo je pořádá. Jsem raději přímo pro adresnou pomoc, když už.

24.10.2022 09:03
assil

XXX.XXX.225.195

rapotacka11 napsal(a):

Všechno bylo jistý.
= endorfíny?
dělníci po šichtě
bylo mi asi 14.
k tomu brigády.

Vychovávala v tom pekle děti, když jí bylo 14. Děti chodily do počítačových kroužků
Teda když už někdo vymejšlí takovejhle pamflet, tak by si alespoň měl dát práci s tím to vymyslet správně, ještě pořád žijou pamětníci. :D

24.10.2022 09:16
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Pardon, speciálně pro Assil budu oddělovat odstavce
přehledněji.
Jste mimořádně bystrá,
odhalila jste mně.

24.10.2022 09:17

assil napsal(a):
Vychovávala v tom pekle děti, když jí bylo 14. Děti chodily do počítačových kroužků
Teda když už někdo vymejšlí takovejhle pamflet, tak by si alespoň měl dát práci s tím to vymyslet správně, ještě pořád žijou pamětníci. :D

Já to částečně chápu. Byly jsme děti, tak jsme nemusely řešit, že něco nebylo k sehnání, netrápilo nás to. A vzpomínky na dětství jsou vždycky pěkný, pokud třeba nebyl otec alkoholik nebo nebyli rodiče perzekuovaní kvůli původu.
Horší to bylo, až když jsem si po svatbě zařizovala domácnost...nic nebylo, ani pitomý záclony, ledničku jsme sehnali přes známosti, automatickou pračku vůbec. První počítač jsem viděla na praxi v JZD, byla to obrovská mašina, která zabrala celou jednu místnost, která musela být silně zvukotěsná. Moje děti nar. 1988 a 1989 do žádnýho počítačovýho kroužku nechodily, na vesnicích nic takovýho nebylo.
Nevím no, ale pokrok prostě nejde zastavit, nebylo to dlouhodobě udržitelný, vždyť se to těm komunistům hroutilo pod rukama už. Plná zaměstnanost byla umělá.

24.10.2022 09:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Horší to bylo, až když jsem si po svatbě zařizovala domácnost...nic nebylo, ani pitomý záclony, ledničku jsme sehnali přes známosti, automatickou pračku vůbec.

To bylo, to je fakt.
Ale sehnalo se nakonec všechno, museli jsme se snažit, stály se fronty
a jakou jsme pak měli radost.... všeho jsme si vážili.
Každá doba přináší jiné starosti,
nynější mi připadají děsivé.

U nás byly poč. kroužky na všech školách a zdarma.
Byly i mimo školy - zdarma.
Nevím, kdo je vybavoval.
Stát, město, přispěla fabrika?
Mluvím o počítačových začátcích.

Dnes jsou všechny kroužky finančně náročné.

24.10.2022 09:58

V ČR vím o dvou projektech, které pomáhají dětem, možná jich je víc.

W4W o.p.s. manželů Tykačových, ti pořádají sbírku pro projekt Obědy do škol. Uvádějí, že problémy má každé osmé dítě a pomáhají zajistit obědy zhruba pro 11tis. dětí ročně.

Děti, které se do projektu zapojí vybírá škola, pomocná kritéria jsou:

I když děti nemohou za to, v jaké rodině se narodily, primárně je pomoc určena těm, jejichž rodiče k řešení své životní a finanční situace přistupují aktivněji a pomoci si váží.

Základní kritéria pro výběr:

rodiče se o děti starají, ovšem jejich finanční situace jim nedovoluje, aby zakoupili pro své děti obědy ve školních jídelnách, ač by jinak rádi;

u těchto dětí jsou viditelné i jiné problémy – děti mnohdy do školy nosí velmi skromnou či jednotvárnou svačinu, nemohou se se svými spolužáky účastnit placených třídních či školních aktivit, jako jsou výlety, výstavy, divadlo, atd.; situace je dlouhodobější;

rodiče dětí se školou spolupracují;

dítě přicestovalo z válečného konfliktu na Ukrajině a v České republice pobývá na základě víza za účelem strpění. Jedná se o žáka školy na základě rozhodnutí o přijetí.

A druhý projekt je hrazený z Fondu evropské podpory nejchudším osobám a pod názvem Obědy do škol ho organizuje Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Problém je, že se do něho školy musí samy zapojit, aby bylo možné čerpání. Ve školním roce 2020/2021 bylo podpořeno 10 738 dětí z 985 zapojených škol; ve školním roce 2021/2022 zdarma obědvalo 14 158 dětí z tisícovky škol.
Kritérium pro výběr dětí je čerpání dávek hmotné nouze rodinou dětí po určité období.

Opravuji W4W Obědy dětem.

24.10.2022 10:51

rapotacka11 napsal(a):
Horší to bylo, až když jsem si po svatbě zařizovala domácnost...nic nebylo, ani pitomý záclony, ledničku jsme sehnali přes známosti, automatickou pračku vůbec.

To bylo, to je fakt.

Nevím, kdo je vybavoval.

Já teda musím říct, že jsem většinou nesehnala. Tudíž okna byla dlouhou dobu bez záclon. Lednička byla ruská, Minsk a 2. jakost. No co už, někam jsme to jídlo dávat museli. Tu automatku jsme nesehnali, takže jsem prala v normální vířivce, což si dnes vůbec nedokážu představit, člověk byl u praní uvázanej jak pes u boudy celou sobotu, jindy to nešlo. Jinak já teda fronty nesnáším, fakt ne, a to netuším, co mně vadí víc, jestli to, že mně lidi narušují můj osobní prostor, a nebo ten zbůhdarma promrhanej čas, kterej bych mohla strávit jinde a líp.

24.10.2022 10:52
assil

XXX.XXX.225.195

rapotacka11 napsal(a):

To bylo, to je fakt.

Nevím, kdo je vybavoval.

V 80. žádný počítačový kroužky nebyly, možná pár v Praze, ale skoro nikdo neměl doma ani počítač až na pár nerdů a i tak to bylo tak akorát nějaké Atari, to si asi pletete s devadesátkama, to už pak byly pc win 93. Na gymplu v osmedástkách jsme slavnostně dostali jeden nějaký počítač a nikdo na něj nesměl sáhnout a i v práci v Praze jsme první pc dostali až někdy v půlce devadesátek.
Kroužky za komoušů skoro žádný nebyly, byl jeden dva sporty, obvykle jen fotbal pro kluky, liduška a pionýr. Dnešní nabídka je daleko větší a děti mají na výběr fakt z hodně aktivit i na malých městech.

24.10.2022 10:57

assil napsal(a):
V 80. žádný počítačový kroužky nebyly, možná pár v Praze, ale skoro nikdo neměl doma ani počítač až na pár nerdů a i tak to bylo tak akorát nějaké Atari, to si asi pletete s devadesátkama, to už pak byly pc win 93. Na gymplu v osmedástkách jsme slavnostně dostali jeden nějaký počítač a nikdo na něj nesměl sáhnout a i v práci v Praze jsme první pc dostali až někdy v půlce devadesátek.
Kroužky za komoušů skoro žádný nebyly, byl jeden dva sporty, obvykle jen fotbal pro kluky, liduška a pionýr. Dnešní nabídka je daleko větší a děti mají na výběr fakt z hodně aktivit i na malých městech.

Ale zas musím říct, že pionýr byl super, na vesnicích to byl spíš takový skautský kroužek, naučili jsme se plno užitečných věcí. Hodně se pořádaly brigády na úklid obce, to už i jako svazáci, kdy jsme pořádali i různé diskotéky nebo taneční zábavy. Ale nesměl se moc dělat nepořádek, to nám pak funkcionáři na MNV zatrhli.

24.10.2022 11:06
assil

XXX.XXX.225.195

Ale zas musím říct, že pionýr byl super, na vesnicích to byl spíš takový skautský kroužek, naučili jsme se plno užitečných věcí. Hodně se pořádaly brigády na úklid obce, to už i jako svazáci, kdy jsme pořádali i různé diskotéky nebo taneční zábavy. Ale nesměl se moc dělat nepořádek, to nám pak funkcionáři na MNV zatrhli.

Bývaly Domy dětí a mládeže, někde tam bývaly přírodovědné nebo technické kroužky, ale myslím spíš jen ve větších městech, u nás ne. Pionýr taky u nás nic moc nepořádal, ani svazáci a já tam ani skoro nechodila, já chodila do lidušky na základce i na střední, tak jsem měla výmluvu.
Jinak byl u nás na maloměstě fotbal a pro holky pinpong a to bylo asi tak všechno, co si pamatuju, většina děti do žádného kroužku nechodila, ne jako dneska kde má každé dítě kroužky tři.

24.10.2022 11:24

assil napsal(a):
Bývaly Domy dětí a mládeže, někde tam bývaly přírodovědné nebo technické kroužky, ale myslím spíš jen ve větších městech, u nás ne. Pionýr taky u nás nic moc nepořádal, ani svazáci a já tam ani skoro nechodila, já chodila do lidušky na základce i na střední, tak jsem měla výmluvu.
Jinak byl u nás na maloměstě fotbal a pro holky pinpong a to bylo asi tak všechno, co si pamatuju, většina děti do žádného kroužku nechodila, ne jako dneska kde má každé dítě kroužky tři.

U nás na vesnici taky žádný DDM nebyl, do LŠU se muselo dojíždět, takže jsem nechodila. Jen ten pionýr a následně svazáci. Mám na tu dobu krásné vzpomínky, chodili jsme tam vždycky všichni ze třídy a i když jsme se pak rozešli na různé střední školy a učiliště, tak o víkendech jsme stejně pořádali i po letech akce společně a i dnes po více než 40 letech se pořád setkáváme.

24.10.2022 11:47

rapotacka11 napsal(a):

Všechno bylo jistý.
= endorfíny?
dělníci po šichtě
bylo mi asi 14.
k tomu brigády.

Já Vám něco povím, jo.
Nepamatuji si tu dobu jako dospělá. Ani moc chytrá :-)
Ale to, jak to tu čtu, to je pro mě tohle:
sekta.
A na to mám alergii.
Na klece, na nucení nějaké ideologie, stádo, poslouchej, nebo potáhneš do Jáchymova.
Je tam takový vzoreček, který dost lidí nevidělo a nevidí. Chápu, že se po práci posekalo hřiště a děcka za to mohla zadarmo chodit na nějaký ten sport. Něco za něco, ok. A ten vedoucí kroužku měl za to výplatu, nebo spíše to, že si někdo řekl "on je našemu režimu, naší výchově další generace vymytých mozků prospěšný, dáme mu továrníkovu vilu"?
Takhle to bylo.
Lidé na to špatné zapomněli, je to přirozené pro lidskou paměť.
Mít co jíst, což je v pracovním táboře taky, pro mě není to stejné
jako cítit se dobře a chtít tak vychovávat své dítě.

24.10.2022 11:50

Mě spíše zajímalo, jestli byl takový takový velký dluh, jak jsme na tom byli ekonomicky.
Jestli to nebyla jen bublina. A něco mi říká, že byla.
Jenže dnes toto, co máme; nemáme, je extrém. Chápu, že se to stalo podvodem, který posvětil Rychetský, nebo jak se ten ubožák jmenuje. Jinak by se tam ti, co už tu nejednou vládli, a vše zničili, nedostali. Zas tak retardovaní nejsme.

24.10.2022 12:11

assil napsal(a):
No já myslím, že na ty obědy pro děti dneska nemaj možná tak matky samoživitelky a nemakačenka a za komoušů matky samoživitelky moc nebyly neb nevzít si otěhotnělou holku byl takovej sociální fail, že se skoro nikdo neodvážil, kdežto dneska je to normálka a všichni museli makat, takže v každé rodině byly dva platy. Tak na obědy i jiný věci bylo.

Já jsem se rozhodla na vás nereagovat, i kdybyste psala sebevětší blud. Tak naposled - nepište tak skálopevně o věcech, o kterých nic nevíte. Jste jak moje sousedka z Holandska, která mi skálopevně tvrdí, že u nás je školství placené. Že střední školy neplatí jenom socky. Netuším, kolik je vám let, ale o samozivitelkach za komoušů nevíte nic.

24.10.2022 12:45

Mě spíše zajímalo, jestli byl takový takový velký dluh, jak jsme na tom byli ekonomicky.
Jenže dnes toto, co máme; nemáme, je extrém. Chápu, že se to stalo podvodem, který posvětil Rychetský, nebo jak se ten ubožák jmenuje. Jinak by se tam ti, co už tu nejednou vládli, a vše zničili, nedostali. Zas tak retardovaní nejsme.

Pokud vás to zajímá můžete si přečíst “Velká loupež aneb bourání státu" Františka Nevařila vydané v r. 2004.
Cituji: "V rámci tohoto období byly vybudovány ohromné produkční a nevýrobní kapacity. Tak například instalovaný výkon elektráren v daném období (1948 až 1989) vzrostl z 2.625 MW na 21.670 MW (v rámci toho jaderné elektrárny Jaslovské Bohunice a Dukovany, před dokončením v podstatě byly i JE Mochovce a Temelín o kapacitě 5.760 MW)), těžební kapacity kamenného uhlí z 16.818 tis. t na 25.070 tis. t, hnědého uhlí z 22.579 tis. t na 90.915 tis. t, produkce oceli z 2.621 tis. t na 15.465 tis. t, cementu z 1.658 tis. t na 10.888 tis. t, benzinů z méně než milionu na 3,7 mil. t, automobilů (např. nákladních aut z 7.221 ks na 50.570 ks) obuvi z 64.378 tis. párů na 120.289 tis. párů atd.atd. Navíc byly zavedeny četné zcela nové výroby (niklu, hliníku, umělých hmot všeho druhu a hlavně nejrůznější technicky progresivní strojírenské produkce), resp. celá nová výrobní odvětví (výroba jaderné energetiky, syntetických vláken, elektroniky apod.). Postaveny byly stovky moderních výrobních hal.
Byly vybudovány tisíce kilometrů ropovodů, plynovodů, produktovodů, rekonstruována a rozšířena síť vedení vysokého napětí, rozšířena a rekonstruována silniční a mostní síť a přitom vybudovány stovky kilometrů nových dálnic, železniční síť byla elektrifikována a motorizována, síť autobusových tratí vzrostla 44.047 km na 299.489 km, zahraniční letecká síť byla rozšířena z 18.685 km na 124.327 km a byla postavena nová letiště v Praze a na Slovensku, vyrostla velká flotila námořních lodí, počet telefonních účastnických stanic se zvýšil z 386 tis. na 4.132 tis. V řadě největších měst byla rekonstrována, modernizována a rozšířena městská hromadná doprava. V Praze vyrostlo velmi moderní a výkonné metro. Postaveny byly desítky vodních nádrží a přehrad (včetně vodního díla Gabčíkovo Nagynaros na Slovensku). Takřka z ničeho byla vybudována silná, moderní a efektivní armáda.
Zvlášť rapidně vzrostly kapacity zemědělství a zásadně se změnila a zmodernizovala jeho výrobní základna; bylo v podstatě v té době vybudováno od základů, takřka "na zelené louce". Stav skotu vzrostl z 3.663 tis. kusů na 5.129 tis. kusů, prasat z 3.242 tis. ks na 7.498 tis. ks, produkce obilovin z 4.768 tis. t na 12.042 tis. t. Průmyslová výroba masa v jateční úpravě se zvýšila z 172 tis. t na 1.005 tis. t, mil. l, mléka egalizovaného ze 653 mil. l na 1.049 mil. l, mlékárenského másla ze 22.856 t na 156.183 t, piva ze 816 mil. l na 2.277 mil. l, cigaret z 12.984 mil. ks na 25.428 mil. ks atd. Vyrostly moderní podniky a sklady podniků zemědělského zásobování a nákupu. Hodnota výrobně-technického vybavení na pracovníka v zemědělství (včetně podílu zásob, tj. i stavů základního stáda a porostů) se zvýšila z pouhých 20.615 Kčs na 665 tis. Kčs (tj. více než 32 x). Kromě toho byly zhodnoceny zemědělské i lesní pozemky jejich globálním zcelením a stovky hektarů i melioračními pracemi.
Byly postaveny stovky škol všeho typu, jeslí, poliklinik, nemocnic, kulturních domů, sportovních areálů, obchodních domů, správních budov atd. Počet žáků v mateřských školách vzrostl z 205.416 na 636.622, v základních školách z 1.523 tis. na 1.962 tis, na gymnaziích a středních školách ze 163.050 na 427.477, na vysokých školách ze 62.893 (5,1 % z počtu obyvatel) na 173.547 (11,1 % z počtu obyvatel). Počet divadelních scén ve stálém provozu se zvýšil ze 60 na 88, počet kin z 2.647 na 2.796, vyrobených filmů ze 128 na 1.386 (v tom celovečerních z 19 na 70), výtisků vydaných knih ze 44.176 tis. na 105.739 tis. V rámci péče o památky a reprezentační objekty jich byly stovky významně zrekonstruovány (obnoveny), zejména byl významně kompletizován a rozšířen jejich mobiliář (jakož i uměleckých sbírek desítek muzeí a galerií). Např. v Praze šlo o Národní divadlo, Rudolfinum, budovy Karlovy univerzity a jiných vysokých škol, Obecního domu, Státního archivu atd. Rozhlas (bez rozhlasu po drátě) zvýšil počet vysílacích hodin z méně než 30 tis. na 66 tisíc hodin ročně, televize zahájila vysílání už v roce 1954 a na konec pokrývala celoplošně 2. barevné programy. Televize byla vybudována od základu a na vysoké technické úrovni, rozhlas rovněž rozestavěl nové sídlo. Kapacity zdravotnictví lze vyjádřit poměrem obyvatel na jednoho lékaře, který z původních 1.158 osob klesl na 270 osob (2,3 x), resp. lůžek ve zdravotnických zařízeních na tisíc obyvatel, který se z 8,9 zvýšil na 12,6 (1,4 x).
Už v šedesátých letech byla dokončena elektrifikace obcí, postupně byly vybudovány moderní městské komunikace a veřejná osvětlení, zejména vesnice byly zcela nově komplexně technicky a občansky vybaveny, rodinné domky tu byly z podstatné části opraveny či nově postaveny. Vodovodní síť z 16 tis. km byla rozšířena na 65.655 km (počet obyvatel zásobených vodou z veřejných vodovodů vzrostl z 48,6 % v r. 1960 na 80 % v r. 1989), kanalizační síť z 7.223 km na 26.589 km (počet obyvatel připojených na kanalizační síť vzrostl z 39,2 % v r. 1958 na 64,8 % v r. 1989. Množství čištěných odpadních vod vypouštěných do veřejných kanalizací vzrostlo z 42 mil. m3 na 1.048 mil. m3. Počet odběratelů plynu se z nepatrných začátků zvýšil na 2,7 mil. Za uvedené období bylo postaveno 3,530 tis. nových bytů (z 5,845 tis. celkového počtu bytů jde o 60 %). Průměrná plocha bytu se zvýšila z necelých 40 m2 na 53,3 m2. Maloobchod (obrat) se zvýšil čtyř až pětinásobně.
Byla postavena zcela nová města (Havířov, Most, a v podstatě i Bratislava), a zrenovovány celé územní oblasti (východní a jižní Slovensko). Za dobu 40 let komunismu vzrostl počet obyvatel Československa o 3.300 tis. obyvatel (z toho v ČR o 1.471 tis.), bylo vybudováno 2.330 tis. pracovních míst (v ČR 1.360 tis.), tvorba zdrojů (národního důchodu) se zvýšila 7,2 krát, osobní spotřeba obyvatelstva (bez neplacených služeb zdravotnictví, školství, kultury apod.) vzrostla 4,9 krát. Průměrný věk se zvýšil u mužů ze 61,5 roku na 68 let, u žen z 66,1 na 75,3 let (v ČR).
To všechno bylo vybudováno výhradně z vnitřních zdrojů, z domácí (vlastní) práce a zisků, bez jakéhokoliv zahraničního kapitálu (jak je vidět, v rámci toho hodnota dodatečně "znárodněného" majetku po r. 1948 byla v rámci toho zcela nepodstatná). Nebylo ho potřeba. Všechen majetek, veškeré národní jmění bylo výhradně v domácím vlastnictví (státním, komunálním, družstevním, či osobním). Navíc v tomto období ČSSR v plném rozsahu finančně vypořádala všechny náhrady za majetek znárodněný v poválečných letech (hlavně v roce 1945) zahraničním vlastníkům, takže v tomto směru nebyly už žádné mezistátní dluhy a spory."

24.10.2022 13:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

24.10.2022 13:17

lupus4 napsal(a):
OMG
ještě jste zapomněl na

Až na to, že ten váš odkaz je ideologický blábol a toto jsou reálná čísla. Pokud jsou mylná, dejte relevantní odkaz. A ženský rod😀

24.10.2022 13:21
assil

XXX.XXX.225.195

U nás na vesnici taky žádný DDM nebyl, do LŠU se muselo dojíždět, takže jsem nechodila. Jen ten pionýr a následně svazáci. Mám na tu dobu krásné vzpomínky, chodili jsme tam vždycky všichni ze třídy a i když jsme se pak rozešli na různé střední školy a učiliště, tak o víkendech jsme stejně pořádali i po letech akce společně a i dnes po více než 40 letech se pořád setkáváme.

Tak u nás na vesnici nebyla ani škola, takže stejně všichni dojížděli do školy a ve městě už DDM i LŠU byly.

24.10.2022 13:31
assil

XXX.XXX.225.195

Já jsem se rozhodla na vás nereagovat, i kdybyste psala sebevětší blud. Tak naposled - nepište tak skálopevně o věcech, o kterých nic nevíte. Jste jak moje sousedka z Holandska, která mi skálopevně tvrdí, že u nás je školství placené. Že střední školy neplatí jenom socky. Netuším, kolik je vám let, ale o samozivitelkach za komoušů nevíte nic.

Doporučuji nastudovat třeba tady kapitolu 6, konkrétně to o zdvojnásobení počtu atd, podobný údaje lze najít i jinde, ale škoda času
https://dk.upce.cz/bitstream/handle/10195/71272/MalikovaB_Zivotymatek_LV_2018.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Jo a o samoživitelkách za komoušů toho vím dost, takže si to klidně i můžu psát, ale vy byste v tom neměla číst to co tam není.

24.10.2022 13:36
assil

XXX.XXX.225.195

Nevím, jak to bylo konkrétně s dluhem, ale vím, že docela problém byly dodávky zboží do Ruska a spřátelených zemí zdarma neb jsem dělala v příslušném podniku. Výrobu zadotoval stát a zboží se pak zadarmo lifrovalo za hranice v množství větším než malém ba přímo obrovském.
A my za zboží z Ruska platili. Z ostatních zemí nebo třeba jestli i za ropu nevím.
Osobně myslím že tímhle stylem se to do nekonečna dělat nedá a dřív nebo později to vede ke krachu.

24.10.2022 13:55
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

V 80. žádný počítačový kroužky nebyly,
možná pár v Praze, ale skoro nikdo neměl doma ani počítač
až na pár nerdů
a i tak to bylo tak akorát nějaké Atari,

Za prvé jsem neřekla nic o letopočtu.
A ano, doma PC nebyl, kluk po něm
toužil ... za krátký čas jim do kroužku
pořídili něco lepšího, byl rád, že doma tu
"slabotu" nemá, kroužek doplňovali
- dovybavovali jak jen to šlo, vedli to
zapálení blázni a dětem to kupodivu
hodně dalo.

24.10.2022 14:00

To jsem četla někde... a uran.
A taky to, co se tu vše postavilo... Ale za co?
Export zdarma. Tak kde se braly koruny na to budování? Prodalo se tu dost zboží, aby teda se odněkud ty peníze sypaly? Vždyť všichni říkají, že se vše špatně shánělo.
Já jako chápu, že vyrobím mléko a vyměním ho za mouku.
Ale za panelák? Asi jo.
Bylo to podle mě jenom takové lepení děr. Přesouvání.
Jako když se nepočítá cena lidské práce.
Ale stejně tu něco zůstalo... což pak KP rozpustila... a stále rozpouští... nejnověji Brno :D

24.10.2022 14:03

Až na to, že ten váš odkaz je ideologický blábol a toto jsou reálná čísla. Pokud jsou mylná, dejte relevantní odkaz. A ženský rod😀

Právě že asi fakt reálná, ale taky další fakt, že jsme spoustu věcí darovali... takže nevidím přísun korunek. Asi jsme je tiskli.
To jsme měli ve školce, tiskátka, recepty, plášť jako že dr., všude jsem dávala tiskátka, všude.

24.10.2022 14:14

Právě že asi fakt reálná, ale taky další fakt, že jsme spoustu věcí darovali... takže nevidím přísun korunek. Asi jsme je tiskli.
To jsme měli ve školce, tiskátka, recepty, plášť jako že dr., všude jsem dávala tiskátka, všude.

Tak bylo tam RVHP. Vzájemný ochranářský systém.Výsledkem byla nedostatková ekonomika.

24.10.2022 14:18

neverend

24.10.2022 18:04
neverend

XXX.XXX.213.247

To jsem četla někde... a uran.
A taky to, co se tu vše postavilo... Ale za co?
Export zdarma. Tak kde se braly koruny na to budování? Prodalo se tu dost zboží, aby teda se odněkud ty peníze sypaly? Vždyť všichni říkají, že se vše špatně shánělo.
Já jako chápu, že vyrobím mléko a vyměním ho za mouku.
Ale za panelák? Asi jo.
Bylo to podle mě jenom takové lepení děr. Přesouvání.
Jako když se nepočítá cena lidské práce.
Ale stejně tu něco zůstalo... což pak KP rozpustila... a stále rozpouští... nejnověji Brno :D

Kde se braly korunky Megi? Asi tam kde se berou v Číně.🙂 Všichni pracovali a vytvářeli hodnoty. Dnes v tomto systému? Kolik asi lidí musí vytvářet hodnoty na nakrmení jednoho miliardáře? A kolik lidí dnes skutečně tvoří hodnoty? Nebo-li jak dlouho vytváříme společnost s umělou zaměstnaností? Co je výsledkem práce ústavu pro výzkum míru? Dá se za to něco koupit? Mimochodem moc jim ten výzkum nejde když máme nakonec stejně válku.😀 A tak by se dalo pokračovat hodně dlouho i třeba s pseudo vzděláváním lidí, kteří by dřív jen těžko vydřeli i maturitu.🙂 Dnes i na míchání kávy bychom skoro potřebovali školení a samozřejmě nějakého "chcípáčka" co se tím bude dobře živit.😐 A Megi, státní dluh je věc které většina lidí rozumí, ale víte komu ty peníze dlužíte? 🙂

24.10.2022 21:27

rapotacka11 napsal(a):
V 80. žádný počítačový kroužky nebyly,
možná pár v Praze, ale skoro nikdo neměl doma ani počítač
až na pár nerdů
a i tak to bylo tak akorát nějaké Atari,

Za prvé jsem neřekla nic o letopočtu.
A ano, doma PC nebyl, kluk po něm
toužil ... za krátký čas jim do kroužku
pořídili něco lepšího, byl rád, že doma tu
"slabotu" nemá, kroužek doplňovali
- dovybavovali jak jen to šlo, vedli to
zapálení blázni a dětem to kupodivu
hodně dalo.

A bylo to v 80. letech.

24.10.2022 21:47

A bylo to v 80. letech.

v 80. letech byl počítač veliký sál elektronek, vzácná věc, děcka k tomu nepouštěli.

24.10.2022 21:49

a to říkám jako dítě takovýho nerda, takže stolní počítač doma byl asi od doby jeho dostupnosti v našich končinách. když jsem si hrála s tím prvním, neuměla jsem číst, ale určitě to bylo až po plyšáku.

24.10.2022 22:02

v 80. letech byl počítač veliký sál elektronek, vzácná věc, děcka k tomu nepouštěli.

80. léta je i rok 1984 a 85 a v tom roce chodil kolegův syn do počítačového kroužku při Liberecké Sorboně, brali je do svého RS na tábor a měli tam učebnu se stolními počítači. V roce 88 dostal domů svůj.
Pochopitelně vykoností se s dnešními počítači nemohly měřit.

neverend

24.10.2022 22:07
neverend

XXX.XXX.213.247

80. léta je i rok 1984 a 85 a v tom roce chodil kolegův syn do počítačového kroužku při Liberecké Sorboně, brali je do svého RS na tábor a měli tam učebnu se stolními počítači. V roce 88 dostal domů svůj.

Ale kdepak, první lidový mikropočítač byl představen koncem ledna 1980 a to ZX80 od legendy C. Sinclaira.🙂 Apple 2 byl na trhu ještě dřív.

24.10.2022 22:13

Megí, tenkrát se peníze jen tak netiskly. Najděte si obrázek staré 100. Na každé bylo napsáno "Bankovky sú kryté zlatem a ostatními aktivy státní banky československé." A byly-kryté, aspoň do určité doby. Kdy se to zvrtlo nevím.

24.10.2022 22:18

A zase to není tak úplně pravda. Byl to sál plný....atd. SPŠSE ( liberecká strojárna ) takový sál s počítačem měla a fungoval jako učebna.

neverend

24.10.2022 22:32
neverend

XXX.XXX.213.247

neverend napsal(a):
Ale kdepak, první lidový mikropočítač byl představen koncem ledna 1980 a to ZX80 od legendy C. Sinclaira.🙂 Apple 2 byl na trhu ještě dřív.

Omlouvám se, to patřilo Bodlince.🙂

24.10.2022 22:46

Najděte si třeba Zetor ve světě - severní Evropa.
Fakt jsme vyráběli a prodávali. A dokonce za to i inkasovali. Perpetuum mobile neexistuje.

24.10.2022 22:55

Základní velký problém byl, že do vedení (i) podniků se dosazovali straničtí kádři. Takže ředitele např. Chemičky v Ústí dělal cukrář původním povoláním. (Jeden čas taky otec Reginy Rázlové ).
Podobnost s dneškem čistě náhodná? Jen ty strany jsou jiné.

24.10.2022 23:32

Jste vedle... sál elektronek byl už v roce 1944. Navádění raket např. První, několik pokojů zabírající, stroj u nás byl už v šedesátých letech.
Sinclair nebyl ani náhodou první počítač, to byl ubožák, ale byl první pod sto liber, zatímco IBM s monitorem 30x tolik, jenže IBM byl opravdu použitelný domácí i firemní počítač, normální stolní počítač.
Aspoň otevřít nějakou encyklopedii, nevrend, když o tom nic nevim.
IBM pro Harvard už taky v tu dobu a to bylo fakt jako půl mého obýváku. ENIAC, Enigma, zajímavé věci.
Kolem roku 70 už to nebylo na celý pokoj, protože 71 TI vyrobili mikroprocesor.
Apollo 11 a pak už od roku 81 stolní počítač od IBM rozměrově do půl metru, normální stará televize.
A vždy to bylo kolem armády nebo univerzit.
Ten IBM s DOSem nebylo nic levného, ale také ne jen pro multimilionáře.

76 vyrobil stolní počítač taky Apple - pod HP... to je legrace. Taky jsem někde viděla informaci, že to ani nebyla ta známá jména, ale jakási holka...
Prodával se dost, ale na IBM se to nehrabalo zdaleka.

Strojní-textilní v LBC zmínka o výpoč. středisku už v roce 68, takže pochybuji, že neměli to nejlepší o dvacet let později.

Ono i bez gůglení je to dost uvěřitelné, protože tady nebyly součástky na nic, přesto od nás pochází hromada chytrých lidí, vynálezů,
no a ten LBC, že :-) kolik vynálezů je z tamních škol.
Když jsme u toho viru, nanovlákno, jak průmyslově vyrobit - Technika LBC.

neverend

24.10.2022 23:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Jste vedle... sál elektronek byl už v roce 1944. Navádění raket např. První, několik pokojů zabírající, stroj u nás byl už v šedesátých letech.
Sinclair nebyl ani náhodou první počítač, to byl ubožák, ale byl první pod sto liber, zatímco IBM s monitorem 30x tolik, jenže IBM byl opravdu použitelný domácí i firemní počítač, normální stolní počítač.
Aspoň otevřít nějakou encyklopedii, nevrend, když o tom nic nevim.
IBM pro Harvard už taky v tu dobu a to bylo fakt jako půl mého obýváku. ENIAC, Enigma, zajímavé věci.
Kolem roku 70 už to nebylo na celý pokoj, protože 71 TI vyrobili mikroprocesor.
Apollo 11 a pak už od roku 81 stolní počítač od IBM rozměrově do půl metru, normální stará televize.
A vždy to bylo kolem armády nebo univerzit.
Ten IBM s DOSem nebylo nic levného, ale také ne jen pro multimilionáře.

76 vyrobil stolní počítač taky Apple - pod HP... to je legrace. Taky jsem někde viděla informaci, že to ani nebyla ta známá jména, ale jakási holka...
Prodával se dost, ale na IBM se to nehrabalo zdaleka.

Strojní-textilní v LBC zmínka o výpoč. středisku už v roce 68, takže pochybuji, že neměli to nejlepší o dvacet let později.

Ono i bez gůglení je to dost uvěřitelné, protože tady nebyly součástky na nic, přesto od nás pochází hromada chytrých lidí, vynálezů,
no a ten LBC, že :-) kolik vynálezů je z tamních škol.
Když jsme u toho viru, nanovlákno, jak průmyslově vyrobit - Technika LBC.

No jistě že nebyl prvním počítačem, ale proto píšu "lidový".🙂 Ono to s tím IBM nebylo tak horké. Graficky a vůbec multimediálně to byl neschopný stroj. Hercules měl dvě barvy a to černou a bílou. O zvuku raději nemluvit. To ho v roce 1981 strčil Zx Spectrum do kapsy za zlomek ceny.Nemluvě později o Atari 800 a nebo C64. To byly multimediální bomby. IBM se hlavně nacpalo do kanceláří a tam nikdo z konkurentů necílil. Zcela nepochopitelně tuhle skupinu ignorovali. Ve skutečnosti taková A500 byla mnoho let před PC v době svého vydání.Grafické prostředí, multitask a multimediální schopnosti o kterých se tou dobou PC ani nesnilo.

25.10.2022 00:19

CGA a Perský princ. Gůglete dál.

neverend

25.10.2022 01:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Já negůglím Megi, já si to pamatuji.😀 Princ byl až mnohem později. Rok 89? Jinak CGA byla v roce 81 uvedena a umělo to čtyři barvy v grafickém režimu. Jenže ta cena,že? 😀 Zx v tu dobu a za zlomek ceny uměl barev sedum a to ještě s intenzitou ve dvou rovinách.Čili vlastně čtrnáct barev. Megi a co byl váš první počítač? Tipuji že z éry 90-tek to asi nebylo.🙂

25.10.2022 03:52
fikovnice

XXX.XXX.135.133

Já teda musím říct, že jsem většinou nesehnala. Tudíž okna byla dlouhou dobu bez záclon. Lednička byla ruská, Minsk a 2. jakost. No co už, někam jsme to jídlo dávat museli. Tu automatku jsme nesehnali, takže jsem prala v normální vířivce, což si dnes vůbec nedokážu představit, člověk byl u praní uvázanej jak pes u boudy celou sobotu, jindy to nešlo. Jinak já teda fronty nesnáším, fakt ne, a to netuším, co mně vadí víc, jestli to, že mně lidi narušují můj osobní prostor, a nebo ten zbůhdarma promrhanej čas, kterej bych mohla strávit jinde a líp.

Tak to my měli protekčně záclony z Tylexu v Letovicích (naši a komplet celá famílie jsou (byli) odtud). Jestlipak ještě někomu něco ten název Tylex řekne?

25.10.2022 03:59
fikovnice

XXX.XXX.135.133

Nás jo. Chodila jsem na gympl s počítačovým zaměřením. Takže jsme měli jakousi stáž/praxi v podniku, kde skutečně počítače zabíraly několik místností...
No, pravda je, že jediné, co pro nás v tom podniku udělali, bylo, že nám na pravěké tiskárně na perforovaný papír vytiskli tuším M. Jacksona (a další obrázky) nebo tak něco...samozřejmě černobíle, ty obrázky byly kontury vytvořené pomocí několika písmen.

25.10.2022 04:02
fikovnice

XXX.XXX.135.133

Jo, a ještě si pamatuji program Karel... (Dva kroky vpřed, otočit, krok vzad... ).
A maturovala jsem mj. z programování - tehdy tuším v Pascalu...

25.10.2022 06:26

prince of persia si pamatuju.

pamatuju, takže jsem nemohla být tak malá.

googlím, 1989. Jako dobře, 80. léta, ale. no. asi to nebude to stejné, o čem mluvíme.

25.10.2022 08:16

neverend napsal(a):
Já negůglím Megi, já si to pamatuji.😀 Princ byl až mnohem později. Rok 89? Jinak CGA byla v roce 81 uvedena a umělo to čtyři barvy v grafickém režimu. Jenže ta cena,že? 😀 Zx v tu dobu a za zlomek ceny uměl barev sedum a to ještě s intenzitou ve dvou rovinách.Čili vlastně čtrnáct barev. Megi a co byl váš první počítač? Tipuji že z éry 90-tek to asi nebylo.🙂

4 a 4bit barvy :D CGA měla 16 barev. Má. Ty věci pořád fungují :D
Perského prince jsem napsala, aby byla představa, jak to vypadalo.
ZX80 sice o dost levnější, ale to máme i dnes - výkon za koruny. IBM 3 tisíce s monitorem, kláv., disketovkou, ...4,7 Mhz, 256 Kb, připojení k tv, takže pak už to nebylo tolik drahé. Když k Sinc. připočtu cenu tv, tak už to ta stovka taky neni a prostě to bylo dobré na naučení se. Spectrum už je něco jiného, to jo.

Před Princem bylo samozřejmě plno jiných her.
Levnější IBM bez CGA byly ve firmách, proč ne i ve školách. Byla to 80. léta.

25.10.2022 08:55

5 samyc

neverend

25.10.2022 12:31
neverend

XXX.XXX.213.247

4 a 4bit barvy :D CGA měla 16 barev. Má. Ty věci pořád fungují :D
Perského prince jsem napsala, aby byla představa, jak to vypadalo.
ZX80 sice o dost levnější, ale to máme i dnes - výkon za koruny. IBM 3 tisíce s monitorem, kláv., disketovkou, ...4,7 Mhz, 256 Kb, připojení k tv, takže pak už to nebylo tolik drahé. Když k Sinc. připočtu cenu tv, tak už to ta stovka taky neni a prostě to bylo dobré na naučení se. Spectrum už je něco jiného, to jo.

Před Princem bylo samozřejmě plno jiných her.
Levnější IBM bez CGA byly ve firmách, proč ne i ve školách. Byla to 80. léta.

Trochu nám v tom děláte hokej Megi.😀 Musíte rozlišovat barevnou paletu a současně zobrazitelné barvy na obrazovce.🙂 CGA má 2 na 4 barevnou paletu,ale současně zobrazí právě jen ty 4 barvy. A TV měl každý doma, čímž odpadl nákup drahého monitoru. Zkrátka PC tehdy opravdu nebyl ani zdaleka domácí počítač a byly tu mnohem lepší stroje.

25.10.2022 13:31

neverend napsal(a):
Trochu nám v tom děláte hokej Megi.😀 Musíte rozlišovat barevnou paletu a současně zobrazitelné barvy na obrazovce.🙂 CGA má 2 na 4 barevnou paletu,ale současně zobrazí právě jen ty 4 barvy. A TV měl každý doma, čímž odpadl nákup drahého monitoru. Zkrátka PC tehdy opravdu nebyl ani zdaleka domácí počítač a byly tu mnohem lepší stroje.

Anebo byl černobílý. Neuměl ani obraz a zároveň počítat :-) dyť neměl žádný video čip, zvuk nula. To je jakože počítač, jo? Pustíme si nějaké video?

Barvičky měl až Spectrum, to je jiný "počítač" :-) a bylo jich 7 + K a 15 tónů a dokonce uměl zvuk!
Jednokanálový, ale uměl :-)

Jediná výhoda byla cena. Jinak nic.

25.10.2022 13:47

Žene se k nám vlna covidu a chřipky - pravil Válek.
No toto není možné! Na zimu?

neverend

25.10.2022 14:40
neverend

XXX.XXX.213.247

Anebo byl černobílý. Neuměl ani obraz a zároveň počítat :-) dyť neměl žádný video čip, zvuk nula. To je jakože počítač, jo? Pustíme si nějaké video?

Barvičky měl až Spectrum, to je jiný "počítač" :-) a bylo jich 7 + K a 15 tónů a dokonce uměl zvuk!
Jednokanálový, ale uměl :-)

Jediná výhoda byla cena. Jinak nic.

Mám ještě někde zahrabaný výpis assembleru jak na ZX programovat kanály 3! 🙂 A na Amize šel i osmikanál bez účasti CPU. Čistá Paula.

25.10.2022 15:35

Žene se k nám vlna covidu a chřipky - pravil Válek.
No toto není možné! Na zimu?

A už jste asi taky očkovaná, že jo?

25.10.2022 15:46

neverend napsal(a):

"Válka pokračující na Ukrajině by lidi v ČR uvrhla o sto let zpět?"
Výhledově jistě, pokud by russáci vyhráli.

A proto doporučujete zastavit podporu Ukrajiny a jednat s Putinem?
I vy flastenče.... teď jen která ta vlast je momentálně vlastně vaše, že...

Za domácí úkol se poučte z této zprávy třeba - pokud jste byl na misích pečený vařený a zachraňoval svět , je to i ve vašem jazyce:
https://www.ohchr.org/sites/default/files/2022-10/A-77-533-AUV-EN.pdf

Kdo by to v ČR nechtěl zase zažít na vlastní kůži, že?

25.10.2022 21:34

A už jste asi taky očkovaná, že jo?

Jo, ale loni v říjnu, takže ráno mě musí Megy vzít na veterinu a v prosinci kvůli vzteklině.

neverend

25.10.2022 21:47
neverend

XXX.XXX.213.247

"Válka pokračující na Ukrajině by lidi v ČR uvrhla o sto let zpět?"
Výhledově jistě, pokud by russáci vyhráli.

A proto doporučujete zastavit podporu Ukrajiny a jednat s Putinem?
I vy flastenče.... teď jen která ta vlast je momentálně vlastně vaše, že...

Za domácí úkol se poučte z této zprávy třeba - pokud jste byl na misích pečený vařený a zachraňoval svět , je to i ve vašem jazyce:
https://www.ohchr.org/sites/default/files/2022-10/A-77-533-AUV-EN.pdf

Kdo by to v ČR nechtěl zase zažít na vlastní kůži, že?

Ono už se zřejmě s Putinem jedná a to klidně za zády Ukrajiny.🙂 To vážně věříte, že by Putin po Ukrajině napadl státy NATO? To máte odkud? Notabene už devět měsíců Putin válčí s NATO na Ukrajině.🙂 Ukrajinu samotnou by zvládl za pár týdnů a v Rusku by si nikdo ani nevšiml, že nějaká válka je.Jenže při představě, že válčí s celým NATO vč. USA se mu daří celkem mistrovsky. Kdepak asi má chlapec schované ty zbraně jako Armata a další speciality pro vzdušný prostor? Podle mého si to tam diriguje společně s Ruskem i USA a i Biden řekl, že Putin nepoužije jadernou zbraň na Ukrajině, protože je to regulérní hráč. Opakuji : HRÁČ. Ještě jednou : HRÁČ. 🙂 A takhle to je, oni si kluci jen hrajou na Ukrajině. Velikost účasti armádních celků Ruska tomu jen nasvědčuje. Hrajou si zatím a zbraně skutečných hodnot 21 století se ze skladů ani nehnuly.

25.10.2022 23:24
fikovnice

XXX.XXX.132.34

neverend napsal(a):
Ono už se zřejmě s Putinem jedná a to klidně za zády Ukrajiny.🙂 To vážně věříte, že by Putin po Ukrajině napadl státy NATO? To máte odkud? Notabene už devět měsíců Putin válčí s NATO na Ukrajině.🙂 Ukrajinu samotnou by zvládl za pár týdnů a v Rusku by si nikdo ani nevšiml, že nějaká válka je.Jenže při představě, že válčí s celým NATO vč. USA se mu daří celkem mistrovsky. Kdepak asi má chlapec schované ty zbraně jako Armata a další speciality pro vzdušný prostor? Podle mého si to tam diriguje společně s Ruskem i USA a i Biden řekl, že Putin nepoužije jadernou zbraň na Ukrajině, protože je to regulérní hráč. Opakuji : HRÁČ. Ještě jednou : HRÁČ. 🙂 A takhle to je, oni si kluci jen hrajou na Ukrajině. Velikost účasti armádních celků Ruska tomu jen nasvědčuje. Hrajou si zatím a zbraně skutečných hodnot 21 století se ze skladů ani nehnuly.

Tak spekulace o jaderné katastrofě v JE v Záporoží, o výrobě špinavé bomby, atd. už se opět objevily. A pocházejí od zahraniční inspekční mise, která má mít nad JE dohled. Takže to rozhodně na lehkou váhu neberu.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2022 08:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.19

neverend napsal(a):

Je to hráč. Zkouší co ještě projde. Napochoduje k sousedům, zabere co může, zachřestí jadernými zbraněmi a čeká, že se bude jednat o "míru" a dostane co chtěl. Je to tak zkorumpovaný prohnilý systém, že nic nejde podle plánu, přiznejte si to. Už jen to co předváděli s uniformami pro mobilizované vojáky. Korupce v Rusku je gigantická.

26.10.2022 09:48
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):

Tak všechno už tu bylo, asi stejně jako když si Prušáci a Rakušáci kdysi udělali hřiště u nás. Ale pak když je tu nikdo nechtěl, tak se sebrali a odtáhli a to stejný se očekává od Rusáků.
Himars nejsou zbraně 21.století?

26.10.2022 09:48

Korupce v Rusku je gigantická.

To ale všude, tady taky.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2022 09:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.19

To ale všude, tady taky.

Jistě, ale jsou země kde je větší, nebo tak velká, že to ohrožuje bepečnost. Mezi vyspělými státy je korupce v Rusku jedna z největších.

26.10.2022 09:54
assil

XXX.XXX.121.3

To ale všude, tady taky.

No myslím, že až tolik ne, když v Rusku například dávají mobilizovaným výstroj, oblečení a helmy pomalu z 2.světové nebo si musej přinést vlastní, protože zjistili, že milion kusů výstroje ve skladu chybí, tak to myslím by se u nás asi nestalo.

26.10.2022 11:08

assil napsal(a):
No myslím, že až tolik ne, když v Rusku například dávají mobilizovaným výstroj, oblečení a helmy pomalu z 2.světové nebo si musej přinést vlastní, protože zjistili, že milion kusů výstroje ve skladu chybí, tak to myslím by se u nás asi nestalo.

jo, my aspoň víme, že v těch skladech celkem nic není.

26.10.2022 11:39

assil napsal(a):

Jak píše bodlinka, u nás v těch skladech není nic, ale my to aspoň víme, to zas jo.

26.10.2022 11:40

Jistě, ale jsou země kde je větší, nebo tak velká, že to ohrožuje bepečnost. Mezi vyspělými státy je korupce v Rusku jedna z největších.

Netuším, kdo ty žebříčky dělá a na základě čeho, ale dneska bez známosti a bez toho, že byste někomu něco strčil, nemůžete ani na operaci. Nebo eventuelně nechytil doktora rovnou pod krkem.

26.10.2022 11:46

No u nás se nemá co ztratit, protože pro případ mobilizace, to vybavení prostě nemáme. Ale Černochová opráší plány, kterými se teď 25 let nikdo nezabýval, takže výběr vhodných lidí, výbava a vycvičení bude v pohodě. Kde na to vzít a jak to rychle nastavit bude taky v pohodě.
A opět to, na co mají mnozí dnes kopřivku, v ČLA měli přehled o pobytu, schopnosti služby a odbornosti záložníků,dělala se pravidelná cvičení, bylo jasno, k jakým jednotkám by šli.Dnes nic. Bude se to řešit až v případě ohrožení státu a podle podkladů ze sčítání lidu asi.

26.10.2022 12:35

Ale to byla válka. Sice jenom studená, ale byla. Toto také mohu brát tak, že jsme všichni byli připraveni bránit vlast proti zlému... něčemu vymyšlenému, to je úplně jedno :)
A teď je jaká? Ve válce je jenom naše vláda UA a UA a RF.
(kdo od 2014 financuje válku na UA, mě teď nezajímá, oni to všichni celou dobu ví, proto tam nechtěli žít a zdrhali sem, a že je tam jedna z nej korupcí světa - hned po státech od Mexika dolů a RF, taky nebudeme říkat, protože se to dnes nehodí, hned mě prohlásej za ruského něco, nevím, zmrzlinu třeba, to jsou fakta lehce ověřitelná, s našimi úplatky "králíka za kyčel" to nemá nic, my na ně nemáme)
No, takže vlastně jsem si teď hezky sepsala, že dřív to byla paranoia, moc, sláva a korunky
a dnes je to -||-

Kdyby se náhodou fakt něco začalo dít, tak nevím, koho by povolávali... 2,36 mil. důchodců + 0,4 mil. inv.,
pak jsou tu také nějaká děcka...do 14 let 1,7 mil. a do 18 se taky nebojuje, tuším.
No a potom tu máme - politické, náboženské nebo tak přesvědčení... a hned jste bez vojáčků.

26.10.2022 14:10
assil

XXX.XXX.121.3

Ale to byla válka. Sice jenom studená, ale byla. Toto také mohu brát tak, že jsme všichni byli připraveni bránit vlast proti zlému... něčemu vymyšlenému, to je úplně jedno :)
A teď je jaká? Ve válce je jenom naše vláda UA a UA a RF.
(kdo od 2014 financuje válku na UA, mě teď nezajímá, oni to všichni celou dobu ví, proto tam nechtěli žít a zdrhali sem, a že je tam jedna z nej korupcí světa - hned po státech od Mexika dolů a RF, taky nebudeme říkat, protože se to dnes nehodí, hned mě prohlásej za ruského něco, nevím, zmrzlinu třeba, to jsou fakta lehce ověřitelná, s našimi úplatky "králíka za kyčel" to nemá nic, my na ně nemáme)
No, takže vlastně jsem si teď hezky sepsala, že dřív to byla paranoia, moc, sláva a korunky
a dnes je to -||-

Kdyby se náhodou fakt něco začalo dít, tak nevím, koho by povolávali... 2,36 mil. důchodců + 0,4 mil. inv.,
pak jsou tu také nějaká děcka...do 14 let 1,7 mil. a do 18 se taky nebojuje, tuším.
No a potom tu máme - politické, náboženské nebo tak přesvědčení... a hned jste bez vojáčků.

Vybírat je z čeho
Počet obyvetal 2020
0–14 15–49 50–54 55–59 60–64 65+
1 715 044 4 850 549 688 879 661 768 638 639 2145 276
jen muži
878 593 2 497 928 351 090 332 181 310 615 903 753

neverend

26.10.2022 14:35
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Tak všechno už tu bylo, asi stejně jako když si Prušáci a Rakušáci kdysi udělali hřiště u nás. Ale pak když je tu nikdo nechtěl, tak se sebrali a odtáhli a to stejný se očekává od Rusáků.
Himars nejsou zbraně 21.století?

No právě že M142 je zbraň 21 století, ale ne Ruská. Bohužel Ukrajina pro tyto zbraně a jejich efektivní využití nemá podmínky v ostatních složkách bojových jednotek. Tudíž s tím zachází zcela neefektivně a během pár týdnů vypotřebovali roční produkci USA.🙂 Nyní už je nutnost použít munici "wolframovou", ano tu zakázanou konvencemi a je prázdno. Notabene bez potřebné součinnosti ostatních složek armády, je HIMARS postupně ničen údery ze vzduchu. Jenže ta cena je obrovská a Rusko je ničí neuvěřitelně levně za pomoci Iránských dronů.🙂 Ukrajina nevyhrává Assil a každému kdo jen trochu přičichnul ke strategiím vedení boje to musí být jasné.😐 Válka je bohužel i ekonomická záležitost a Evropa je takřka odzbrojena a co dál? Rusko to moc dobře ví a bude dle toho přizpůsobovat strategii boje. Podle mě to vzdá USA zhruba v prosinci, ale mohu se mýlit a bude to až v lednu.🙂 Blíží se zima a ta mnohé změní nejen na Ukrajině. Už nyní se komunikační kanál mezi Kremlem a Bílým domem značně oživil a o čem myslíte, že si tak asi chlapci povídají? Zelenina už začíná vytahovat sumy potřebné na obnovu Ukrajiny a to něco naznačuje. Biden je nervózní a vy někam zavřete Fialu, ať za vás zase něco neslíbí v Kyjevě.😀

26.10.2022 14:49

assil napsal(a):
Vybírat je z čeho
Počet obyvetal 2020
0–14 15–49 50–54 55–59 60–64 65+
1 715 044 4 850 549 688 879 661 768 638 639 2145 276
jen muži
878 593 2 497 928 351 090 332 181 310 615 903 753

No ale já vzala čísla z prosince 21 a počítám, že důchodci a inv. důchodci a děti opravdu bojovat nepůjdou.
Myslím, že hod granátem a branné dny už byly zrušeny.
A máme tu NATO, že. Má přes 6 mil. vojáků, z toho 300 tisíc schopných okamžitého nasazení.
Říkaly noviny.
Vůbec netuším, proč by kdokoli z obyčejných lidí, kteří nepoznají ani sever a bez aplikace neumí
ani vykonat potřebu, měl jít dělat toto...

Neregistrovaný uživatel

26.10.2022 15:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.45

Netuším, kdo ty žebříčky dělá a na základě čeho, ale dneska bez známosti a bez toho, že byste někomu něco strčil, nemůžete ani na operaci. Nebo eventuelně nechytil doktora rovnou pod krkem.

Tak to je vlastně stav za socialismu, staré dobré "odevzdej úplatek, nebo zemřeš".
Žebříčky vznikají na základě studií.

26.10.2022 15:13
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Kde učej tuhle historii?
Špatný zkušenosti mám až z týhle doby.

neverend

26.10.2022 15:39
neverend

XXX.XXX.213.247

No ale já vzala čísla z prosince 21 a počítám, že důchodci a inv. důchodci a děti opravdu bojovat nepůjdou.
Myslím, že hod granátem a branné dny už byly zrušeny.
A máme tu NATO, že. Má přes 6 mil. vojáků, z toho 300 tisíc schopných okamžitého nasazení.
Říkaly noviny.
Vůbec netuším, proč by kdokoli z obyčejných lidí, kteří nepoznají ani sever a bez aplikace neumí
ani vykonat potřebu, měl jít dělat toto...

No jo, ale mobilizované Rusko má 29 mil. vojáků a copak by asi dělala taková Čína, Indie? 🙂 Určitě by se nepřipojila k Evropě ani USA. Tak by proti nám v eskalovaném konfliktu stálo možná i několik stovek miliónů vojáků. Oni totiž Rusové i Číňani stále mají alespoň základní výcvik a dovedou poznat před střelbou a katastrofou, že mají nasazený nástavec pro střelbu slepými náboji.😀 Nic takového se ale nestane. Střílet se lidi budou spíš nad účty za plyn a energie, po příchodu exekutora a podobně. Na frontě ne.

26.10.2022 17:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

kotys
...v ČLA měli přehled o pobytu, schopnosti služby a odbornosti záložníků,dělala se pravidelná cvičení, bylo jasno, k jakým jednotkám by šli.

vy jste evidentně nebyla na vojně, neb důstojnický sbor "ala černý baroni" byl téměř v každé posádce...

neverend

26.10.2022 17:56
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Kde učej tuhle historii?
Špatný zkušenosti mám až z týhle doby.

Kecaj a kradou všichni třikrát víc než za socíku.😀

neverend

26.10.2022 18:29
neverend

XXX.XXX.213.247

No u nás se nemá co ztratit, protože pro případ mobilizace, to vybavení prostě nemáme. Ale Černochová opráší plány, kterými se teď 25 let nikdo nezabýval, takže výběr vhodných lidí, výbava a vycvičení bude v pohodě. Kde na to vzít a jak to rychle nastavit bude taky v pohodě.
A opět to, na co mají mnozí dnes kopřivku, v ČLA měli přehled o pobytu, schopnosti služby a odbornosti záložníků,dělala se pravidelná cvičení, bylo jasno, k jakým jednotkám by šli.Dnes nic. Bude se to řešit až v případě ohrožení státu a podle podkladů ze sčítání lidu asi.

A to nebudeme uvažovat o reálném stavu dnešních armád. On papír a zprávy jsou jedna věc a reálné nasazení druhá. O tom jsme se konečně přesvědčili v Afghanistanu například. Tekly tam miliardy dolarů do výcviku tamní armády a nakonec se ukázalo, že není schopná účinné obrany a o vybavení ani nemluvím. Kde asi tak ty peníze končili, co myslíte? Armády jsou docela uzavřený celek ve státě a skutečný stav bychom se dozvěděli až na frontě.😐

26.10.2022 18:33

peníze skončily

neverend

26.10.2022 19:39
neverend

XXX.XXX.213.247

peníze skončily

Большо́е спаси́бо! 😀

26.10.2022 20:08

neverend napsal(a):
Большо́е спаси́бо! 😀

Víte, že od vynálezu peněz...

26.10.2022 22:12
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
No právě že M142 je zbraň 21 století, ale ne Ruská. Bohužel Ukrajina pro tyto zbraně a jejich efektivní využití nemá podmínky v ostatních složkách bojových jednotek. Tudíž s tím zachází zcela neefektivně a během pár týdnů vypotřebovali roční produkci USA.🙂 Nyní už je nutnost použít munici "wolframovou", ano tu zakázanou konvencemi a je prázdno. Notabene bez potřebné součinnosti ostatních složek armády, je HIMARS postupně ničen údery ze vzduchu. Jenže ta cena je obrovská a Rusko je ničí neuvěřitelně levně za pomoci Iránských dronů.🙂 Ukrajina nevyhrává Assil a každému kdo jen trochu přičichnul ke strategiím vedení boje to musí být jasné.😐 Válka je bohužel i ekonomická záležitost a Evropa je takřka odzbrojena a co dál? Rusko to moc dobře ví a bude dle toho přizpůsobovat strategii boje. Podle mě to vzdá USA zhruba v prosinci, ale mohu se mýlit a bude to až v lednu.🙂 Blíží se zima a ta mnohé změní nejen na Ukrajině. Už nyní se komunikační kanál mezi Kremlem a Bílým domem značně oživil a o čem myslíte, že si tak asi chlapci povídají? Zelenina už začíná vytahovat sumy potřebné na obnovu Ukrajiny a to něco naznačuje. Biden je nervózní a vy někam zavřete Fialu, ať za vás zase něco neslíbí v Kyjevě.😀

Tak jasně že nejsem vojenský stratég, ale zas čtu, třeba že Izrael vybombil tu výrobnu íránských dronů a Ukrajina ty Íránce na Ukrajině, co je uměli ovládat, takže Rusko s nima operovalo na Ukrajině pár dní a šmytec.
Ale nepopírám, co píšete, sklady ani peníze nejsou bezedný a každá válka je drahá jako prase. Osobně myslím, že se dost rozhodne teď v bitvě o Cherson. Když to Ukrajinci nedaj, západ začne couvat, když daj, možná ještě něco někde vyhrabou.

26.10.2022 22:12

neverend napsal(a):

Wolframové kuličky nejsou kazetová munice.
Ještě jednou: wolframové kuličky nejsou kazetová munice.
Ještě jednou pro neverend - "rádobymisijního" bojovníka: wolframové kuličky nejsou zakázaná kazetová munice.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2022 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.46

neverend napsal(a):
Kecaj a kradou všichni třikrát víc než za socíku.😀

Vždycky se snáz nadává na současný stav, lže a krade se všude a vždycky, režim pro to ale vytváří nejvhodnější podmínky. Tutlání Čenobylu, falešná obvinění vysokoškoláků a nepohodlných, ta divadla co předváděly soudy. Lži a překrucování reality neprospívají tolik tam, kde je svoboda.

neverend

26.10.2022 22:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Ještě jednou pro neverend - "rádobymisijního" bojovníka: wolframové kuličky nejsou zakázaná kazetová munice.

Více než stovka zemí vč. Česka podepsala úmluvu o nepoužívání této kazetové munice. Si to pletete s kazetovou bombou Repto. Tam střela obsahuje další samostatně výbušné segmenty. Kazetová munice obsahuje samostatné nevýbušné segmenty. Ale je to kazetová munice a je proto v mnoha zemích zakázano jí používat. 🙂

neverend

27.10.2022 00:49
neverend

XXX.XXX.213.247

Vždycky se snáz nadává na současný stav, lže a krade se všude a vždycky, režim pro to ale vytváří nejvhodnější podmínky. Tutlání Čenobylu, falešná obvinění vysokoškoláků a nepohodlných, ta divadla co předváděly soudy. Lži a překrucování reality neprospívají tolik tam, kde je svoboda.

Ono o prohřešcích konkrétního režimu se vždy dozvíte až v tom následujícím.🙂 Můj dědeček se účastnil demonstrace s Gottwaldem a četníci ho zbili tak dřevěnými holemi, že tři žebra zlomená a přerazili mu nos.😐 Se šel jen podívat tehdy ze zvědavosti a později ho z neznámých důvodů propustili z práce. Tak se z něho stal komunista do konce života. Ono lidi neoplývají příliš inteligencí na to, aby si dokázali vůbec uvědomit, že tehdejší a dnešní okolnosti se nedají srovnávat. Uvědomit si co to je vývoj a jak vypadal svět po válce. Za jaké peníze se pracovalo a jak se dřelo. Jak se nahlíželo na dělníky a také jak se s nimi zacházelo. Dnes se třeba romanticky vzpomíná na první republiku, ale k smíchu je, že mnoho lidí z dneška by v ní ani nepřežilo.🙂 By umřeli jen při pohledu na dřinu co naši předci vydrželi a u výplaty za to by spáchali sebevraždu.😀 A tak je to vždy když lidé nepochopí relativitu.🙂 Také je asi marné jim vysvětlovat, že jsou i jiné hodnoty než požitky konzumu. Vemte si třeba lidi kteří jsou již dřívějšího datumu narození. Ten má jiný pohled na svět a i jiné potřeby. Už vše nefunguje tak skvěle jako dřív a občas něco bolí. Dovedu se do takové situace vcítit a jsem si vědom, že jednou to čeká i mě. Jenže dnešní systém nedá ani těmto lidem klid, jistoty a ani bezpečí. Pro tyto lidi je nemožné se bránit a často se stávají terčem útoků ať už přepadení či jiných trestných činů. Mimo to, mnohým často vychází finance buď těsně a nebo již nevychází. Drahota je může připravit i o bydlení a poslední jistoty. 😐 Stačí vlastně dnes jen něco opomenout a ze života se jim stane peklo. Naproti tomu za komunistů jsme byli rájem bezpečí, nikdo na vás nic nechystal jak vás obrat o peníze a vlastně existenci a věci které fungovali před dvaceti lety se moc neměnily. U lékaře vše co jste potřeboval bylo opravdu zdarma a pro všechny. Prostě je to těžké hodnotit který systém je lepší. Určitě záleží na tom kdo se na to z jaké pozice dívá. Samozřejmě musíte brát v potaz, že já už myslím dopředu a situace se bude zhoršovat i pro nás mladší. Proto už myslím i na ostatní spoluobčany, kteří zkrátka nemají takové řekněme finanční možnosti jako my a bohužel už si z důvodu finanční situace nemohou dovolit ani léky které by potřebovali.😐 Nevím no, ale mě to štve a mám zkrátka jinou představu o vyspělé společnosti.

27.10.2022 07:07

Máte někdy vlastní neútočný názor nebo je všechno ala tvytr?

Laicky bych řekla, ale může to být jinak, že kazetová munice se skládá z kazety, která obsahuje množství submunice. Podle typu submunice se dělí na výbušnou a nevýbušnou.
Veškerá takto působící munice je ale humanitárně nepřijatelná, ať je výbušná nebo nikoli, následky jsou vždy obrovské. U výbušné navíc s obrovským rizikem nevybuchnutí po dopadu a dlouhodobou kontaminací prostoru, proto dohoda o jejich nepoužívání, kterou ovšem nepodepsalo ani Rusko, ani USA ani Ukrajina.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2022 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.46

neverend napsal(a):
Ono o prohřešcích konkrétního režimu se vždy dozvíte až v tom následujícím.🙂 Můj dědeček se účastnil demonstrace s Gottwaldem a četníci ho zbili tak dřevěnými holemi, že tři žebra zlomená a přerazili mu nos.😐 Se šel jen podívat tehdy ze zvědavosti a později ho z neznámých důvodů propustili z práce. Tak se z něho stal komunista do konce života. Ono lidi neoplývají příliš inteligencí na to, aby si dokázali vůbec uvědomit, že tehdejší a dnešní okolnosti se nedají srovnávat. Uvědomit si co to je vývoj a jak vypadal svět po válce. Za jaké peníze se pracovalo a jak se dřelo. Jak se nahlíželo na dělníky a také jak se s nimi zacházelo. Dnes se třeba romanticky vzpomíná na první republiku, ale k smíchu je, že mnoho lidí z dneška by v ní ani nepřežilo.🙂 By umřeli jen při pohledu na dřinu co naši předci vydrželi a u výplaty za to by spáchali sebevraždu.😀 A tak je to vždy když lidé nepochopí relativitu.🙂 Také je asi marné jim vysvětlovat, že jsou i jiné hodnoty než požitky konzumu. Vemte si třeba lidi kteří jsou již dřívějšího datumu narození. Ten má jiný pohled na svět a i jiné potřeby. Už vše nefunguje tak skvěle jako dřív a občas něco bolí. Dovedu se do takové situace vcítit a jsem si vědom, že jednou to čeká i mě. Jenže dnešní systém nedá ani těmto lidem klid, jistoty a ani bezpečí. Pro tyto lidi je nemožné se bránit a často se stávají terčem útoků ať už přepadení či jiných trestných činů. Mimo to, mnohým často vychází finance buď těsně a nebo již nevychází. Drahota je může připravit i o bydlení a poslední jistoty. 😐 Stačí vlastně dnes jen něco opomenout a ze života se jim stane peklo. Naproti tomu za komunistů jsme byli rájem bezpečí, nikdo na vás nic nechystal jak vás obrat o peníze a vlastně existenci a věci které fungovali před dvaceti lety se moc neměnily. U lékaře vše co jste potřeboval bylo opravdu zdarma a pro všechny. Prostě je to těžké hodnotit který systém je lepší. Určitě záleží na tom kdo se na to z jaké pozice dívá. Samozřejmě musíte brát v potaz, že já už myslím dopředu a situace se bude zhoršovat i pro nás mladší. Proto už myslím i na ostatní spoluobčany, kteří zkrátka nemají takové řekněme finanční možnosti jako my a bohužel už si z důvodu finanční situace nemohou dovolit ani léky které by potřebovali.😐 Nevím no, ale mě to štve a mám zkrátka jinou představu o vyspělé společnosti.

Jde o princip, volíme menší zlo. Komunismus nebo nějakou formu socialismu musí někdo zavést a ten někdo má v důsledku absolutní moc nad všemi. To se prostě vždycky zvrhne a můžete teoretizovat jak chcete. Můžete taky básnit nad nebohými staršími a jinak znevýhodněnými, ale to co by pro jejich blaho vzniklo není objektivně lepší než to co máme nyní. Kapitalismus není dobrý, ale rozhodně je menší zlo. Nezabíjí lidskou individualitu a dává možnost přirozenému vývoji k lepšímu. Podporuje diverzitu, která je zásadní pro stabilitu systému. Všech kteří jsou nyní v nouzi mi je líto.

27.10.2022 09:45
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Nezabíjí lidskou individualitu a dává možnost přirozenému vývoji k lepšímu. Podporuje diverzitu, která je zásadní pro stabilitu systému. Všech kteří jsou nyní v nouzi mi je líto.

Dokonale popsáno.

Individua tu mají dnes zelenou
a stabilita? nebo ?
Bože slituj se . . .

Neregistrovaný uživatel

27.10.2022 10:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.46

rapotacka11 napsal(a):
Nezabíjí lidskou individualitu a dává možnost přirozenému vývoji k lepšímu. Podporuje diverzitu, která je zásadní pro stabilitu systému. Všech kteří jsou nyní v nouzi mi je líto.

Dokonale popsáno.

Individua tu mají dnes zelenou
a stabilita? nebo ?
Bože slituj se . . .

Ano i ta individua tu mají nějaký význam. Pokud budete ochotná a schopná na problém nahlédnout do hloubky a v plné šíři, nebudete se podivovat. Slovo mají všechny strany, pokud jde něco do extrému, existuje hlas, který může věc zvrátit. Například v otázkách životního prostředí, lidských práv a svobod atd. Systém kde je z podstaty diverzita ve společnosti potlačována, způsobí, že dříve či později bude v určité situaci takový hlas chybět. I to, co se ze začátku jeví jako špatné a hodné potlačení, zničení, se později může ukázat být v něčem prospěšné.

27.10.2022 10:45

Pro kotys:
Je přirozené pohybovat se v sociální bublině, se kterou souzníte.
Twitter je způsob komunikace a umožňuje výborné stručné vypíchnutí podstaty sdělení.

Nebo vy snad opravdu čtete např. zde dlouhé bláboloidní příspěvky, kde absentuje alespoň základní členění do odstavců dle účelu a významu sdělovaného?

Ale k té podstatě - wolframová munice zakázaná opravdu není, což by zdejší univerzální voják, špion a žoldák měl jistě vědět.

27.10.2022 12:21
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Dennoc
Například v otázkách
životního prostředí,
lidských práv
a svobod atd.

Co to vymejšlíte? Nevyužívám svobodu
a snažím se bejt korektní
a neposílám vás s těmi kydy někam,
kam tahle sorta patří.

A nebo jo.
Mně o těch bodech nemluvte,
tyhle bláboly si dejte na plakát a přilepte
se někam na kulaťák, kde to pěkně odsejpá.

Takovýhle zázraci budou předělávat svět. brrr
No, jaký si to udělaj ....

27.10.2022 12:32

Jde o princip, volíme menší zlo. Komunismus nebo nějakou formu socialismu musí někdo zavést a ten někdo má v důsledku absolutní moc nad všemi. To se prostě vždycky zvrhne a můžete teoretizovat jak chcete. Můžete taky básnit nad nebohými staršími a jinak znevýhodněnými, ale to co by pro jejich blaho vzniklo není objektivně lepší než to co máme nyní. Kapitalismus není dobrý, ale rozhodně je menší zlo. Nezabíjí lidskou individualitu a dává možnost přirozenému vývoji k lepšímu. Podporuje diverzitu, která je zásadní pro stabilitu systému. Všech kteří jsou nyní v nouzi mi je líto.

No jak se to vezme. Přečtěte si třeba něco o železném zákonu oligarchie. Tak jako tak to vždy k nějaké centralizaci moci vede.

V demokracii existují dva zdroje moci. Jednak je to účast lidí ve volbách. Jeden člověk, jeden hlas. Základem demokracie je myšlenka rovnosti.
Jenže v kapitalismu je tu ještě druhý klíčový zdroj moci – a sice bohatství a peníze. Žijete ve společnosti, kde si ti nejbohatší můžou koupit masivní politické kampaně, PR a vlastní média. Bohatí nemusí být v zásadním rozporu s demokracií. K tomu, aby se dostali k moci, nepotřebují vojáky, mučírny ani násilí. Prostě vládnou pomocí peněz a tu moc nade všemi mají taky. Jen to jaksi není tolik vidět.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2022 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.47

rapotacka11 napsal(a):
Dennoc
Například v otázkách
životního prostředí,
lidských práv
a svobod atd.

Co to vymejšlíte? Nevyužívám svobodu
a snažím se bejt korektní
a neposílám vás s těmi kydy někam,
kam tahle sorta patří.

A nebo jo.
Mně o těch bodech nemluvte,
tyhle bláboly si dejte na plakát a přilepte
se někam na kulaťák, kde to pěkně odsejpá.

Takovýhle zázraci budou předělávat svět. brrr
No, jaký si to udělaj ....

Každý máme jiné priority. Ale zřejmě jste nepochopila o co jde. Pokud nějací zázraci (vymezená skupina), budou předělávat svět, je něco špatně.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2022 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.47

No jak se to vezme. Přečtěte si třeba něco o železném zákonu oligarchie. Tak jako tak to vždy k nějaké centralizaci moci vede.

V demokracii existují dva zdroje moci. Jednak je to účast lidí ve volbách. Jeden člověk, jeden hlas. Základem demokracie je myšlenka rovnosti.
Jenže v kapitalismu je tu ještě druhý klíčový zdroj moci – a sice bohatství a peníze. Žijete ve společnosti, kde si ti nejbohatší můžou koupit masivní politické kampaně, PR a vlastní média. Bohatí nemusí být v zásadním rozporu s demokracií. K tomu, aby se dostali k moci, nepotřebují vojáky, mučírny ani násilí. Prostě vládnou pomocí peněz a tu moc nade všemi mají taky. Jen to jaksi není tolik vidět.

To je jedna z mnoha nevýhod kapitalismu, stále ale nejde o monopol a absolutní moc. Nejen EU se blíží komunismu, možná s vývojem technologií ten pravý komunismus tak jako tak přijde, dobrovolně ho ale volit nebudu.

neverend

27.10.2022 12:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Pro kotys:
Je přirozené pohybovat se v sociální bublině, se kterou souzníte.
Twitter je způsob komunikace a umožňuje výborné stručné vypíchnutí podstaty sdělení.

Nebo vy snad opravdu čtete např. zde dlouhé bláboloidní příspěvky, kde absentuje alespoň základní členění do odstavců dle účelu a významu sdělovaného?

Ale k té podstatě - wolframová munice zakázaná opravdu není, což by zdejší univerzální voják, špion a žoldák měl jistě vědět.

Repto vy opět jen slovíčkaříte. Víte vůbec co tahle munice dělá a proč se dohodlo více jak sto zemí na zákazu používání? Ty wolframové segmenty jsou velmi tvrdé a způsobují nekontrolovatelné odrazy. Skvělá věc na nekontrolovanou likvidaci civilistů a nezúčastněných osob. Proto se dohodl ten zákaz. Pro vás nepoužívání, ale pro nás chápající tvory je to stejné jako zákaz.Když uzavřeme dohodu že vám v boji nevydloubnu oko, tak podle mě mám zakázáno vám ho vydloubnout.😀

neverend

27.10.2022 13:44
neverend

XXX.XXX.213.247

V demokracii bohužel existuje jen jeden zdroj moci a to peníze. Pokud by se u voleb vyskytla strana, která by byla nebezpečná pro režim, tak bude zakázána. Případně se tajné služby postarají o její diskreditaci, či finanční zrujnování. I do politiky nelze jít bez peněz. Zase potřebujete bohaté sponzory a ti sledují politikou opět jen své zájmy. Kdepak přátelé, kdyby měly být nějaké změny, tak krutě poteče krev. Tihle by se nenechali odstavit od moci jako komunisti v 89. Čili budete prostě volit toho, koho vám předhodí u voleb. A vlastně změny budou vždy jen minoritní. Zjednodušeně volíte černou a nebo max šedivou. Nikdy ne bílou.🙂

neverend

27.10.2022 18:01
neverend

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/0A7iYKL1Tyg
Kdo chce ať se podívá a mě do toho netahejte.😀

28.10.2022 05:52
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

z FB
V parlamentní sněmovně se projednal v prvním čtení zákon o státním
rozpočtu na příští rok připravený týmem ministra financí
Stanjury z ODS. Jestliže plánovaný schodek je již
několik let doslova strašidelný, čemuž napomáhal 2 roky covid,
několik let dotací solárním baronům, krmení nenasytných
politických neziskovek a přebujelého státního aparátu, pak ten
současný doplácí na ty samé důvody a přidává se šílené utrácení .
Obhajobu té příšerné díry ve státní pokladně zahájil premiér Fiala
před poslanci tím, že rozpočet na příští rok nazval především válečným.
Vše ostatní, co poté řekl, už bylo nepodstatné.

https://www.facebook.com/%C4%8CESKO-JEDNO-spole%C4%8Dn%C3%A9-SRDCE-115305596973231/

https://www.facebook.com/petr.stepanek.3994/videos/1159327964692369

Neregistrovaný uživatel

28.10.2022 08:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.51

fikovnice napsal(a):

Syndrom vařené žáby:)

neverend

28.10.2022 17:22
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/RaptorTV.cz/videos/1312522886252023

Demonstrace, referenda, to je vše součástí demokracie. Kdo by to chtěl komukoli upírat neuznává hodnoty za které se prý bojuje na Ukrajině.🙂

28.10.2022 17:29
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

neverend

28.10.2022 22:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Zdá se, že už všichni zmrzli.😐 Rip.😀😀😀

neverend

29.10.2022 22:24
neverend

XXX.XXX.213.247