Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2022 11:47
fikovnice

XXX.XXX.134.32

assil napsal(a):
Jen částečnou. Ale evidentně se bojí, že se Ukrajinci nezastaví na hranicích.

Já vím, že částečnou, ale je to prostě šílenec!

21.9.2022 11:50
assil

XXX.XXX.206.172

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A Rusové mají hned vyprodané letenky.

No ještě tam má asi dost lidí rozum na to, že vědí, že nechat se zabít na Ukrajině je k ničemu.

21.9.2022 15:38
fikovnice

XXX.XXX.134.32

Přátelé, jen zas píšu, že jsem se od rána cítila jak jura (teda nemyslím druhohory ). Tak dohoda, že vylezeme se sousedkou před barák... No teda to bylo! Ihned nauzea, vertigo a kolapsový stav. Sousedka mě ihned došoupala zpět do bytu. "Pěkně" mě teda nemoc vycucala!

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2022 16:30

fikovnice napsal(a):
Přátelé, jen zas píšu, že jsem se od rána cítila jak jura (teda nemyslím druhohory ). Tak dohoda, že vylezeme se sousedkou před barák... No teda to bylo! Ihned nauzea, vertigo a kolapsový stav. Sousedka mě ihned došoupala zpět do bytu. "Pěkně" mě teda nemoc vycucala!

Jani, pomalu, zvládneš to.

21.9.2022 17:50
fikovnice

XXX.XXX.134.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

21.9.2022 17:54
fikovnice

XXX.XXX.134.32

Akorát Ali, kdybych ležela ve špitále, tak jasně - valili by do mě ATB i.v. Ale já ve špitále vůbec nemůžu spát, vážně ani minutu! Já snad nespím ani při operacích!!! Opravdu se vždy budím už na sále (což je normální), jenže já už pak neusnu a vše si pamatuji. Jsem postrach operatérů, ptž když jsem jim po poslední operaci přesně replikovala, o čem mluvili, byli hooodně zaražení!

neverend

21.9.2022 20:13
neverend

XXX.XXX.213.247

Fíkovnice už se nemohu dočkat, až napíšete že je vám už lépe. Teprve potom to tady bude zase vše jak má být. Vážně moc držím palce a šetřete se ať se z toho brzy "vykřešete".

21.9.2022 21:24

22.9.2022 07:35

fikovnice napsal(a):
Akorát Ali, kdybych ležela ve špitále, tak jasně - valili by do mě ATB i.v. Ale já ve špitále vůbec nemůžu spát, vážně ani minutu! Já snad nespím ani při operacích!!! Opravdu se vždy budím už na sále (což je normální), jenže já už pak neusnu a vše si pamatuji. Jsem postrach operatérů, ptž když jsem jim po poslední operaci přesně replikovala, o čem mluvili, byli hooodně zaražení!

Jani, mám to úplně stejně, v nemocnici se nevyspím. Naposledy jsem hned den po operaci řekla primáři při vizitě, že potřebuju jít domů se pořádně vyspat, tak nakonec svolil. A to jsem pomalu ani nemohla dojít do auta.

22.9.2022 08:17

a já se v nemocnici tak krásně vyspala
oblbovák v kapačce, to byla válecí dovolená

22.9.2022 11:19
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Jani, mám to úplně stejně, v nemocnici se nevyspím. Naposledy jsem hned den po operaci řekla primáři při vizitě, že potřebuju jít domů se pořádně vyspat, tak nakonec svolil. A to jsem pomalu ani nemohla dojít do auta.

Já po poslední operaci byla na JIPce se dvěma magory (mužští). Měla jsem bezkonkurenčně nejtěžší stav, a ti dva celou noc hulákali, povykovali, jeden dokonce sestře sebral nůžky a šermoval s nimi. Ráno jsem řekla primáři, že i za cenu toho, že nebudu na JIPce, chci jít na nadstandard. Byl zřejmě informován, co se tam v noci dělo a vyhověl mi...i když jsem ještě nejméně 3 dny na té JIP měla být... Není nad spánek, říkám to pořád. Tehdy, kdybych tam s těmi dvěma pošuky měla být ještě jednou noc, tak bych to snad nedala. Sestra mi ráno i říkala:"Proboha, Vy jste ani minutu nespala. No, ale nedivím se Vám..."

22.9.2022 15:03
fikovnice

XXX.XXX.134.182

neverend napsal(a):
Fíkovnice už se nemohu dočkat, až napíšete že je vám už lépe. Teprve potom to tady bude zase vše jak má být. Vážně moc držím palce a šetřete se ať se z toho brzy "vykřešete".

Už je čas na ty dobré zprávy?
Mluvila jsem s lékařkou z laboratoře. Mikra je čistá/NEGATIVNÍ!
Moč. sediment byl tragický - silný zákal, záplava baktérií, Leu, Ery, bílkovina, ketolátky...
Dle dr. ale šlo zřejmě už o pochcípané mrchy, zahubené ATB.
Možná jsem měla šťastnou ruku na volbu těch ATB, a to jsem vybírala z asi pěti, co mám doma, a vzala jsem v nouzi dva roky prošlá ATB.
No, ještě něco udělat s tím šíleným CRP...

22.9.2022 15:18

Jsem za Vás ráda

22.9.2022 15:18
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Jsem za Vás ráda

Moc Vám děkuji, moc!

22.9.2022 17:35
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Ale tedy koukám, že Rusové fakt prchají ve velkém! Na iDNES je flight radar... Další migrační vlna do Evropy!

22.9.2022 17:53
fikovnice

XXX.XXX.134.182

rapotacka11 napsal(a):
https://protiproud.info/politika/6724-vladimir-putin-zapad-prave-prekrocil-cervenou-linii-diplomaticke-tanecky-skoncily-castecna-mobilizace-smeruje-jinam-nez-jen-na-ukrajinske-bojiste-fialovym-hordam-jsme-lhostejni-rusko-je-na-jaderny-stret-pripraveno-a-my.htm

Na Protiproud se vykašlete...

22.9.2022 17:55
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Čtu všechno.

22.9.2022 17:57
fikovnice

XXX.XXX.134.182

rapotacka11 napsal(a):
Čtu všechno.

OK.

neverend

22.9.2022 18:08
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Už je čas na ty dobré zprávy?
Mluvila jsem s lékařkou z laboratoře. Mikra je čistá/NEGATIVNÍ!
Moč. sediment byl tragický - silný zákal, záplava baktérií, Leu, Ery, bílkovina, ketolátky...
Dle dr. ale šlo zřejmě už o pochcípané mrchy, zahubené ATB.
Možná jsem měla šťastnou ruku na volbu těch ATB, a to jsem vybírala z asi pěti, co mám doma, a vzala jsem v nouzi dva roky prošlá ATB.
No, ještě něco udělat s tím šíleným CRP...

No ale to je skvělá zpráva Fíkovnice. Jsem moc rád, že už je vám lépe. Nejlepší zpráva dne.

23.9.2022 09:34
fikovnice

XXX.XXX.133.93

neverend napsal(a):
No ale to je skvělá zpráva Fíkovnice. Jsem moc rád, že už je vám lépe. Nejlepší zpráva dne.

Děkuji Vám "Neverende". Je mi opravdu lépe!

23.9.2022 12:00

fikovnice napsal(a):
Děkuji Vám "Neverende". Je mi opravdu lépe!

Výborně, tak teď ještě poctivou rekonvalescenci a pozor na covid, je ho v Brně plno. Mladí nám ho taky dovezli 😷

23.9.2022 16:33
fikovnice

XXX.XXX.133.93

Výborně, tak teď ještě poctivou rekonvalescenci a pozor na covid, je ho v Brně plno. Mladí nám ho taky dovezli 😷

Víš, já si myslím, že kdybych se bývala nechala odvézt Rychlou, tak jsem k té hrůze ve špitále ještě COVID chytla, a to by byl teprve masakr.
Každopádně už mám roupy = nebaví mě se flákat v posteli!

23.9.2022 16:46

fikovnice napsal(a):
Víš, já si myslím, že kdybych se bývala nechala odvézt Rychlou, tak jsem k té hrůze ve špitále ještě COVID chytla, a to by byl teprve masakr.
Každopádně už mám roupy = nebaví mě se flákat v posteli!

Ještě vydrž, tělo ti poděkuje 🌷

24.9.2022 12:09
fikovnice

XXX.XXX.135.166

Ještě vydrž, tělo ti poděkuje 🌷

Snažím se vydržet...ale nejde mi to...
Středeční odběry ukázaly rozhozený KO + diferenciál, CRP 80 a ten šílený biochem. nález moči. Nechci vidět, jaké bylo to vstupní CRP! Toto bylo po cca 4 dnech užívání ATB s už celkem spadenými horečkami...
Ale mám fakt roupy, vždyť mě už šíleně bolí tělo, jak je mám oležené...

Volal mi (opakovaně) ten můj kamarád internista (jak překonal ca jícnu , už ordinuje!!!). Při operaci mu poškodili nerv v hrtanu, tak jen šeptá. Přišlo mi to takové tragikomické, jak mi pošeptal:"Víš, já jsem si byl jistý, že jsi úplně v pr deli!"

26.9.2022 16:51

assil napsal(a):
Němci už se tvrdě připravujou
https://www.focus.de/video/lifestyle/kostet-nur-ein-paar-euro-das-bringt-ein-teelicht-ofen-als-kleine-waermequelle-fuer-daheim_id_147306776.html

Němčina je pro mě španělská vesnice, ale z reálu vím, že Němci zbytečně blbnou.

26.9.2022 18:09

Němčina je pro mě španělská vesnice, ale z reálu vím, že Němci zbytečně blbnou.

To je topení z květináče a čajové svíčky !
( Jinak : klikněte si pravým na to bílé-bez textu, vpravo od něj. Objeví se písmenka a vy kliknete levým na "přeložit do jazyka čeština". Naučila mě Megíí )

Květináče mám, ještě koupit 10000000 čajových svíček, třeba s tím zimu přežiju.......

neverend

27.9.2022 01:00
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak symbolicky ty svíčky sedí.. Jako na pohřbu. 😐

27.9.2022 08:02

To je topení z květináče a čajové svíčky !
( Jinak : klikněte si pravým na to bílé-bez textu, vpravo od něj. Objeví se písmenka a vy kliknete levým na "přeložit do jazyka čeština". Naučila mě Megíí )

Květináče mám, ještě koupit 10000000 čajových svíček, třeba s tím zimu přežiju.......

Tak to je teda bizár, topit si v 21. století svíčkama.

27.9.2022 08:39

rapotacka11 napsal(a):
A chodit pěšky
https://cnn.iprima.cz/kdo-stavi-silnice-seje-auta-jsem-pro-pesi-dopravu-navrhla-sabatova-reseni-pohybu-v-praze-186903

Ale to je něco jinýho. Já teda pěšky chodím hodně, ale na druhou stranu úplně bez auta to prostě nejde. Já mám autobusovou zastávku přímo u domu a i tak nakoupit si na celý týden dopředu a odtahat to jen v taškách a autobusem je fakt nemyslitelný.

27.9.2022 08:54
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Pardon, přehlédla jsem "v Praze".
No uvidíme .... pohonné hmoty a tak ...

27.9.2022 15:38
fikovnice

XXX.XXX.134.233

Milí přátelé ,
včera odběry...
Výsledky strašidelné, ale mám na mysli takové ty chronické...a ty sem psát nebudu...
To je moje ostuda.

Ale CRP spadlo z 80 na 10 nebo na 11, Leu v normě a moč je čistá už i biochemicky!
Já ty ATB fakt trefila...a tu hrůzu snad zažehnala!

27.9.2022 15:45

fikovnice napsal(a):
Milí přátelé ,
včera odběry...
Výsledky strašidelné, ale mám na mysli takové ty chronické...a ty sem psát nebudu...
To je moje ostuda.

Ale CRP spadlo z 80 na 10 nebo na 11, Leu v normě a moč je čistá už i biochemicky!

To jsem moc ráda, Jani, že se ten aktuální stav lepší. A až se naplno uzdravíš, měla bys zamakat i na tom chronickém.

27.9.2022 15:51

paráda, mám radost

Neregistrovaný uživatel

27.9.2022 16:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Tak to je teda bizár, topit si v 21. století svíčkama.

My si tak ovlazovali verandu s mizernejma dverma a bez radiátoru. Je to pristavba jakoby k baraku a na dum tudiz jen 1 stranou. Pomahalo. Nesla nam tam para od pusy aspon a neprimrzly sme prstama ke tkanickam

Neregistrovaný uživatel

27.9.2022 16:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Ale to je něco jinýho. Já teda pěšky chodím hodně, ale na druhou stranu úplně bez auta to prostě nejde. Já mám autobusovou zastávku přímo u domu a i tak nakoupit si na celý týden dopředu a odtahat to jen v taškách a autobusem je fakt nemyslitelný.

Mi povidej. Bydlim tedy jen 6km za mestem. Ale okrajem mesta. V hnusnem počasí nemozno dojet po vlastni ose (kolo skutr pesky) autobusy sem jezdi co 2 3 hodiny kdyz mame kliku. Navic z druhe strany mesta nez je treba. Tudiz do prace nutno autem. Nakupy delame male cestou z prace (projizdime kolem obchodaku) nebo jednou za cca 2 tydny velky spesl (to by busem ani pesky neslo) se zviraty na veterinu taky tezko busem apod. Veterinu mame navic smerem kde zadna doprava neni. Mno a dvakrat rocne do kina nebo na veceri do restaurace to samy. Nez platit taxika....
Plus parkrat rocne jezdím za biologickym tatou z budejek do plzne, ja chlap dite pes a kvanta veci tam i zpet. To same za nevlastnim otcem a tetou do severbich cech, kde chlap ted navic resi prodej obri zasitovane zahrady. Plus ja x krat rocne musim dalky kvuli haveti (morava, slovebsko, liberec apod) a cca nejmene 1x mesicne s haveti nebo kvuli ni jeste na burzu do prahy a jinam.
Do toho barak takze nutbost tahat uhlo drevo a jine kraviny takze 3 ze 4 rodinych aut jsou s kouli. C8 a dva kombiky. Jen mamka ma miniauto. A vyuzivany jsou.
A jo tolik aut proto ze kazdy z nas ma jinak smeny, a jezdit jen pulkou aut by slo ale ve vysledku dvakrat az trikrat draz. Plus je fajn ze kdyz obcas naky nefunguje furt jsme mobilní vsichni. Nedokazu si predstavit mit auto jedno dve a este elektriku treba by neslo

27.9.2022 17:05

My si tak ovlazovali verandu s mizernejma dverma a bez radiátoru. Je to pristavba jakoby k baraku a na dum tudiz jen 1 stranou. Pomahalo. Nesla nam tam para od pusy aspon a neprimrzly sme prstama ke tkanickam

Topit svíčkama určitě jde. Stan vytopí spolehlivě. Strýček v Praze v pavlačovém domě, kde byl záchod na pavlači, topil svíčkou tam, aby nezamrzla voda, přes největší mrazy.
Cca v roce 1960.
Ale zavřít v roce 2022 jaderné elektrárny a chtít takto vytápět byty ? Brzy dojdou čajové svíčky. Fanatismus je holt fanatismus.

neverend

27.9.2022 19:41
neverend

XXX.XXX.213.247

27.9.2022 21:45
fikovnice

XXX.XXX.134.233

fikovnice napsal(a):
Milí přátelé ,
včera odběry...
To je moje ostuda.

Volala jsem ty výsledky té lékařce ze soukromé labiny MEDILA, kde jsem si nechala udělat první odběry a pak s touto dr. opakovaně tel. konzultovala. Strašně moc mi za ten telefonát poděkovala, projevovala fakt upřímnou radost a říkala, že je to pro ni první super zpráva za poslední dny. Tak jsem udělala radost i jí!

Neregistrovaný uživatel

27.9.2022 21:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

neverend napsal(a):
O tohle se musím podělit.
https://youtube.com/shorts/VYhjVbpjvOQ?feature=share

Naši umí pískat, kvákat, mňoukat a krákat😂 co se týče zvirecich zvuku. Pak jeste cvrlikat jako vrabci nebo andulky 😂

neverend

27.9.2022 23:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Naši umí pískat, kvákat, mňoukat a krákat😂 co se týče zvirecich zvuku. Pak jeste cvrlikat jako vrabci nebo andulky 😂

Mně ten Alexandr akorát vrčí.

Neregistrovaný uživatel

28.9.2022 18:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.229

Pozor, trochu drsnější, z Ukrajiny...
https://www.youtube.com/watch?v=q_otmp16YKA

Neregistrovaný uživatel

29.9.2022 17:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.180

V ruské Rjazani se na protest mobilizaci pokusil upálit muž.
https://twitter.com/russiasonfire/status/1574380210795220993?s=42&t=8K3b1Fvp2Y0oGs4FmkyO3w

30.9.2022 15:36
assil

XXX.XXX.121.3

No tak zas něco k válce
@BBCPaulAdams
A woman in Enerhodar explains how the referendum is being conducted in her mum’s street. "Three soldiers knock on your door, armed with machine guns. One is holding a referendum paper asking if you want to leave Ukraine and join Russia."

"You have to answer verbally and the soldier marks the answer on the sheet and keeps it." Similar reports from Kherson. Annecdotal, but guns and ballots usually don't sit well together.

neverend

30.9.2022 20:24
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
No tak zas něco k válce
@BBCPaulAdams
A woman in Enerhodar explains how the referendum is being conducted in her mum’s street. "Three soldiers knock on your door, armed with machine guns. One is holding a referendum paper asking if you want to leave Ukraine and join Russia."

"You have to answer verbally and the soldier marks the answer on the sheet and keeps it." Similar reports from Kherson. Annecdotal, but guns and ballots usually don't sit well together.

Já očekával, že tam bude chodit Putin s balónkama.

Neregistrovaný uživatel

1.10.2022 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.109

neverend napsal(a):
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/472584-lidem-v-cesku-zacaly-chodit-nove-zalohy-duchodkyne-ma-platit-23-tisic

Jo je to psina. Znamej ktereho zivi chov hadu ma zalohy odted místo 9tis 46. A neni jedinej.... Hadam ze mraky chovatelu padne. Ja uz taky rusim nejpocetnejsi cast haveti - hroznyse. Ze 70 je jich pulka

neverend

1.10.2022 15:46
neverend

XXX.XXX.213.247

Jo je to psina. Znamej ktereho zivi chov hadu ma zalohy odted místo 9tis 46. A neni jedinej.... Hadam ze mraky chovatelu padne. Ja uz taky rusim nejpocetnejsi cast haveti - hroznyse. Ze 70 je jich pulka

To je mi moc líto Jani.😐 Hlavně je mi líto těch rozumných lidí jako ty a dalších v republice, kteří tušili ty dopady a uvědomovali si důsledky dopadající přímo na ně. Od začátku to chtělo používat víc rozumu než emocí, ale to víš ty nejlíp jak reagovalo mnoho lidí.🙂 Na druhou stranu prý v chladu funguje lépe mozek, tak je naděje, že mnoha lidem se rozsvítí v "kebuli".

1.10.2022 16:47
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

To asi ne.
Než zmrznou a pojdou hladem,
si řeknou:
"a hrdý buď, žes vytrval
a volil jako dycky".

neverend

1.10.2022 20:18
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
To asi ne.
Než zmrznou a pojdou hladem,
si řeknou:
"a hrdý buď, žes vytrval
a volil jako dycky".

Pokud vůbec nějaké volby ještě budou potřeba.🙂

Neregistrovaný uživatel

2.10.2022 14:59

neverend

2.10.2022 17:10
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Nejspíš trapnej bulvár ...
https://otevrisvoumysl.cz/sabotaz-plynovodu-nord-stream-ze-strany-usa-vse-nasvedcuje-tomu-ze-ano/

Rusko si vyhodí do vzduchu vlastní zařízení, místo toho, aby prostě zavřelo kohout. USA přímo to nebylo, tak hloupí nejsme.🙂

Neregistrovaný uživatel

2.10.2022 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.109

neverend napsal(a):
To je mi moc líto Jani.😐 Hlavně je mi líto těch rozumných lidí jako ty a dalších v republice, kteří tušili ty dopady a uvědomovali si důsledky dopadající přímo na ně. Od začátku to chtělo používat víc rozumu než emocí, ale to víš ty nejlíp jak reagovalo mnoho lidí.🙂 Na druhou stranu prý v chladu funguje lépe mozek, tak je naděje, že mnoha lidem se rozsvítí v "kebuli".

Díky. No holt stalo se no. Hlavne ze je lde sat a co jíst. Ale stve to ne ze ne no. Tech penez a casu a usili a naprd.... Ale co. Uvidime jak bude.

2.10.2022 21:57
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Rusko si vyhodí do vzduchu vlastní zařízení, místo toho, aby prostě zavřelo kohout. USA přímo to nebylo, tak hloupí nejsme.🙂

No tak ani jedním nord streamem momentálně nic neteklo, takže zavření kohoutů už by nemělo ten správný efekt. No jsem zvědavá, jestli se vůbec někdy dozvíme, jak to bylo. Každopádně opravit už to nepůjde.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2022 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.109

assil napsal(a):
No tak ani jedním nord streamem momentálně nic neteklo, takže zavření kohoutů už by nemělo ten správný efekt. No jsem zvědavá, jestli se vůbec někdy dozvíme, jak to bylo. Každopádně opravit už to nepůjde.

Dobře nám tak. Dyt ten plyn nepotřebujem a nechcem ne? Tak nám to má bejt fuk.

neverend

3.10.2022 00:09
neverend

XXX.XXX.213.247

Dobře nám tak. Dyt ten plyn nepotřebujem a nechcem ne? Tak nám to má bejt fuk.

Jj,v následujícím období se dozvíme, kdo nám lhal. Jestli Putin když tvrdil, že Evropa se zbláznila a zmrzne, či naši představitelé kteří tvrdili, že Ruský plyn nepotřebujeme a odstřihnout se můžeme zítra.😐 Také se možná ozřejmí fakt o co vlastně v tomto konfliktu jde. Každopádně vy už jste definitivně nezávislí na levném Ruském plynu a místo toho jste plně závislí na drahém Americkém? Teď se zbývá modlit, co se stane s ropou.

3.10.2022 06:27
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Cyklostezek je plné Česko .
Čert vem ropu.

3.10.2022 07:20

Ropa? Na co? I koloběžky jezdí na elektřinu. Auta taky. Blbé to bude u nás s vlakem. Trať není elektrifikovaná.
A břidlic máme z celé Evropy nejvíc.

3.10.2022 08:21
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):
Jj,v následujícím období se dozvíme, kdo nám lhal. Jestli Putin když tvrdil, že Evropa se zbláznila a zmrzne, či naši představitelé kteří tvrdili, že Ruský plyn nepotřebujeme a odstřihnout se můžeme zítra.😐 Také se možná ozřejmí fakt o co vlastně v tomto konfliktu jde. Každopádně vy už jste definitivně nezávislí na levném Ruském plynu a místo toho jste plně závislí na drahém Americkém? Teď se zbývá modlit, co se stane s ropou.

Osobně si myslím, že ten bod pravdy bude spíš až příští zimu, kterou začneme nejspíš s poloprázdnými zásobníky až se v létě zjistí, že není dost tankerů. Taky jsem si všimla, že o příští zimě všichni nahoře mlčí. Nevím jestli doufají, že příští rok se kohoutky otevřou?

3.10.2022 14:06

assil napsal(a):
Osobně si myslím, že ten bod pravdy bude spíš až příští zimu, kterou začneme nejspíš s poloprázdnými zásobníky až se v létě zjistí, že není dost tankerů. Taky jsem si všimla, že o příští zimě všichni nahoře mlčí. Nevím jestli doufají, že příští rok se kohoutky otevřou?

Spíš nejsou schopni tak daleko myslet.

3.10.2022 14:24
assil

XXX.XXX.206.172

Spíš nejsou schopni tak daleko myslet.

No to je taky možný.

3.10.2022 15:30

assil napsal(a):

Možná už letos vyjde najevo, že zásobníky jsou sice na našem území, vybudovala je naše republika, ale to je tak všechno. V současné době nejsou naše ani zásobníky, ani plyn v nich. Aspoň zlí jazykové tak tvrdí. A že Němcům bude plyn chybět, je skoro jasné. Ale třeba nám ho nechají.

3.10.2022 15:32
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Možná už letos vyjde najevo, že zásobníky jsou sice na našem území, vybudovala je naše republika, ale to je tak všechno. V současné době nejsou naše ani zásobníky, ani plyn v nich. Aspoň zlí jazykové tak tvrdí. A že Němcům bude plyn chybět, je skoro jasné. Ale třeba nám ho nechají.

Tak snad aspoň ty zásobníky naše jsou, ne?

neverend

3.10.2022 15:36
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):

Podle mého by otevření kohoutů a vůbec investice Ruska byla podmíněna pro nás dnes mnoha nepříjemnými požadavky. Třeba uznání anexe oblastí na Ukrajině a tak podobně. Do té doby se nám v Evropě budou pokládat firmy,část odejde do surovinově výhodnějších oblastí, následující propouštění, nepokoje a demonstrace. Samozřejmě nikdo nezůstane ušetřen. Podle mého ani EU nevydrží. Některé země ji opustí a povedou svou vlastní politiku i případné jednání s Ruskem. Pokud bych nahlížel do budoucnosti, tak v podstatě všechny požadavky už válka uspokojila. USA se podařil rozvrat Rusko-Evropských vztahů a Rusko znemožnilo Ukrajině vstup do NATO. USA jasně deklarovalo, že v žádném případě nepřipustí přímou konfrontaci NATO s Ruskem. Což by vstup Ukrajiny do NATO jakýmkoli způsobem znamenal prakticky okamžitě.Proto taky Rusko část území anektovalo a tím zpečetilo nemožnost vstupu.

3.10.2022 15:47

fikovnice napsal(a):
Tak snad aspoň ty zásobníky naše jsou, ne?

Já nevím, to zlí jazykové. Zlí jazykové dále tvrdí, že Znojemské okurky se vyrábějí v Turecku, Mochovská zelenina v Rakousku, šířky Solo Sušice v Indii. Taky se povídá něco o Prazdroji ....
Jak je to se zásobníky určitě dohledáte.
Nedávno jsem u jednoho byla - v Kamýku nad Vltavou. Vede k němu trubka pod v.n. Slapy.

3.10.2022 16:07
assil

XXX.XXX.206.172

Slyšela jsem v nějakým rozhovoru, že Němcům patří třetina.
Ale dohledávat se mi to nechce, ono je to v podstatě jedno, málo bude i to všechno.

3.10.2022 18:46

Vlastníkem zásobníků v ČR je německá RWE, česká Komárkova MND, MGS, slovenské SPP a ruský Gazprom (1/2 MGS).

3.10.2022 21:46
assil

XXX.XXX.121.3

Vlastníkem zásobníků v ČR je německá RWE, česká Komárkova MND, MGS, slovenské SPP a ruský Gazprom (1/2 MGS).

Tak to bude asi ten plyn u RWE, co patří Němcům.

3.10.2022 23:34

"Do té doby se nám v Evropě budou pokládat firmy,část odejde do surovinově výhodnějších oblastí, následující propouštění,"

Jé, to jsou dobré zprávy! Takže se ještě nic nestalo. To mi spad kámen...
Takové pár měsíců vopožděné je máte ale :D
Podniky se zavírají, zmenšují, jiní přestěhovali výrobu k severním sousedům, jiné firmy nechaly lidi doma na 60%.

Říkali mi tu lidé, že skoncovali s ruským plynem, že to nebudou podporovat, válku.
V těch zásobnících je asi český plyn :-) A říkám - a chleba kupujete?

Letos se ukázalo, že jsou lidé opravdu různé.

neverend

4.10.2022 01:37
neverend

XXX.XXX.213.247

"Do té doby se nám v Evropě budou pokládat firmy,část odejde do surovinově výhodnějších oblastí, následující propouštění,"

Jé, to jsou dobré zprávy! Takže se ještě nic nestalo. To mi spad kámen...
Takové pár měsíců vopožděné je máte ale :D
Podniky se zavírají, zmenšují, jiní přestěhovali výrobu k severním sousedům, jiné firmy nechaly lidi doma na 60%.

Říkali mi tu lidé, že skoncovali s ruským plynem, že to nebudou podporovat, válku.
V těch zásobnících je asi český plyn :-) A říkám - a chleba kupujete?

Letos se ukázalo, že jsou lidé opravdu různé.

To nemám opožděné Megi. Významné podniky a firmy se začnou otřásat v základech až nyní. Mám na mysli třeba Škodovku a podobně.

4.10.2022 08:15
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):
To nemám opožděné Megi. Významné podniky a firmy se začnou otřásat v základech až nyní. Mám na mysli třeba Škodovku a podobně.

Třeba to nebude tak horký. V naší firmě jede výroba na plyn, už bylo rozhodnuto, že se to předělá na dusík, jsou na to EU dotace a podmínkou je, že 5 let musí být zachována výroba. Takže vyřešit to určitě v dost případech jde. A podle zpráv další firmy už si nakoupily plyn samy.
O konci montoven u nás a jejich přestěhování dál na výhodnější východ už se mluvilo dávno před válkou, takže to taky může být jen využití situace.

4.10.2022 08:55

Však to říkali, že k moři se přesunou, plyn kupují sami už dávno, ale tak za tuhle cenu to úplně už nejde...řeší jiné pece a novou lakovnu, ale to přece nejde zítra ráno a ve všech městech a zadarmo taky ne... na MB, Kvasiny a Vrch. je napojených dalších nevimkolik hodně podniků, kde se dělají díly... lidi, lidi tam zaměstnávají, to politik, natož podplacený, nikdy neuvidí
10 % HDP

4.10.2022 10:25

Však to říkali, že k moři se přesunou, plyn kupují sami už dávno, ale tak za tuhle cenu to úplně už nejde...řeší jiné pece a novou lakovnu, ale to přece nejde zítra ráno a ve všech městech a zadarmo taky ne... na MB, Kvasiny a Vrch. je napojených dalších nevimkolik hodně podniků, kde se dělají díly... lidi, lidi tam zaměstnávají, to politik, natož podplacený, nikdy neuvidí
10 % HDP

Většina těch velkých subdodavatelů jsou součástí globálních podniků a jelikož tak vyhrocená situace nikde jinde není, tak matky to (zatím) sponzorují. Vím to, pracuji v jednom z nich na controllingu. Nastíněné státní dotace jsou pro podniky naší velikosti spíše výsměchem. Uvidíme, co bude dál.

4.10.2022 14:44

Ono v době, kdy nám nad hlavou "krouží atomovka" ( a na Ukrajině umírají vojáci i civilisté na obou stranách ), tak není na takové srandičky opravdu vhodná doba !
Ať pošle české vojáky do Kaliningradu ? A on půjde první, nebo tam pošle....koho?
Syna, zetě, bráchu? Europosranec a nevidí vážnost situace? Není každý zvědavý na české švejkoviny a v Rusku už vlůbec né !
Ale zas možná, že by se za ně pomodlil. Někdo by mu měl dát přes hubu ( jeho nevymáchanou )

4.10.2022 14:56
assil

XXX.XXX.206.172

Ono v době, kdy nám nad hlavou "krouží atomovka" ( a na Ukrajině umírají vojáci i civilisté na obou stranách ), tak není na takové srandičky opravdu vhodná doba !
Ať pošle české vojáky do Kaliningradu ? A on půjde první, nebo tam pošle....koho?
Syna, zetě, bráchu? Europosranec a nevidí vážnost situace? Není každý zvědavý na české švejkoviny a v Rusku už vlůbec né !
Ale zas možná, že by se za ně pomodlil. Někdo by mu měl dát přes hubu ( jeho nevymáchanou )

Neberte se tak vážně, kdybyste si to přečetla, tak byste věděla, že ten vtip je polský a europoslanec ho jen našel na netu a sdílel a jestli i tohle vám vadí, tak to chce asi hadr na hlavu a nohy v teple.
Lidi si dovedli dělat srandu i za druhý světový, tak proč ne teď? A můžu vás uklidnit, i třeba Němci se umí rozjet.

4.10.2022 15:14

Elon Musk :
Majitel Tesly nabídl čtyři cesty, jak dosáhnout „ukrajinsko-ruského míru“. První z nich je formální uznání Krymského poloostrova jako ruského území (Rusko nelegálně anektovalo oblast od Ukrajiny v roce 2014). Druhá cesta je zajištění stabilního zásobování Krymu vodou. Třetí krok je závazek Ukrajiny, že zůstane neutrální a nevstoupí do NATO a poslední krok je nechat Organizaci spojených národů dohlížet na další kolo referend o připojení k Rusku v několika regionech východní Ukrajiny.

„Třeba opětovně uspořádat volby v anektovaných oblastech pod dohledem OSN. Pokud to bude vůle lidí, Rusko se odtud stáhne. Krym ať se oficiálně stane součástí Ruska, jak to bylo od roku 1783 (až do chyby Nikity Chruščova). Je třeba zajistit zásobování Krymu vodou. Ukrajina zůstane neutrální,“ napsal Musk v pondělí na svůj Twitter.

Zřejmě nechce zbytek života se svým bohatstvím strávit pod zemí. V.Z. mu odpověděl, ať si nechá svá moudra. ( Jen ať pošle prachy ! - dodávám já )

4.10.2022 17:14

assil napsal(a):
Neberte se tak vážně, kdybyste si to přečetla, tak byste věděla, že ten vtip je polský a europoslanec ho jen našel na netu a sdílel a jestli i tohle vám vadí, tak to chce asi hadr na hlavu a nohy v teple.
Lidi si dovedli dělat srandu i za druhý světový, tak proč ne teď? A můžu vás uklidnit, i třeba Němci se umí rozjet.

Přece vůbec nejde o to jak se (to) vážně beru já. Jde o to, jak vážně to berou Rusové. Ano, postrádají náš smysl pro humor. Ale je to jejich chyba?
Ano, vadí mi, že to ná europolanec sdílí, nepřijde mi to ani trochu vtipné. Není to studentík, ale poměrně vysoký politik, který by měl mít rozum. Zvlášť potom, co náš premier opakovaně prohlašuje, že jsme ve válce, co MO hlásá "hoďte na ně atomovku"....., Někdo vyhodí NS1,2 ( je jedno kdo, napětí eskaluje) a pan poslanec sdílí vtip?

4.10.2022 17:21

Nevím, že by v Německu byla velká sranda - jen nevím, jestli je to lůza, nebo lid. A že to umí rozjet.....jo, umí.

https://www.youtube.com/watch?v=4um_9ctdQBA

neverend

4.10.2022 21:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Přece vůbec nejde o to jak se (to) vážně beru já. Jde o to, jak vážně to berou Rusové. Ano, postrádají náš smysl pro humor. Ale je to jejich chyba?
Ano, vadí mi, že to ná europolanec sdílí, nepřijde mi to ani trochu vtipné. Není to studentík, ale poměrně vysoký politik, který by měl mít rozum. Zvlášť potom, co náš premier opakovaně prohlašuje, že jsme ve válce, co MO hlásá "hoďte na ně atomovku"....., Někdo vyhodí NS1,2 ( je jedno kdo, napětí eskaluje) a pan poslanec sdílí vtip?

Bohužel ani mně to vtipné nepřipadá. Belgorod v pohybu neznámo kde a možná aktivace jaderného arzenálu Ruska. Minimálně Rusko vytahuje modernější část arzenálu. To nevypadá dobře..😐

4.10.2022 22:01

neverend napsal(a):
Bohužel ani mně to vtipné nepřipadá. Belgorod v pohybu neznámo kde a možná aktivace jaderného arzenálu Ruska. Minimálně Rusko vytahuje modernější část arzenálu. To nevypadá dobře..😐

Nic se neděje. Titanik vysílá signály a na palubě se tančí.

4.10.2022 22:12
fikovnice

XXX.XXX.132.240

neverend napsal(a):

O tom jádře jsem dnes také četla... Tak dlouho si bude Putin zahrávat, až ten průser vyrobí!

4.10.2022 22:12
assil

XXX.XXX.121.3

To si jako vážně myslíte, že Putina zajímá nějaký český humor? A že kvůli tomu na nás hodí atomovku nebo co? Vtipy na Rusko dělá teď kdekdo, to by mu ty atomovky ani nestačily, je toho plný net včetně youtubu, tak to radši ani nikam nelezte.

4.10.2022 22:19
assil

XXX.XXX.121.3

Elon Musk :
Majitel Tesly nabídl čtyři cesty, jak dosáhnout „ukrajinsko-ruského míru“. První z nich je formální uznání Krymského poloostrova jako ruského území (Rusko nelegálně anektovalo oblast od Ukrajiny v roce 2014). Druhá cesta je zajištění stabilního zásobování Krymu vodou. Třetí krok je závazek Ukrajiny, že zůstane neutrální a nevstoupí do NATO a poslední krok je nechat Organizaci spojených národů dohlížet na další kolo referend o připojení k Rusku v několika regionech východní Ukrajiny.

„Třeba opětovně uspořádat volby v anektovaných oblastech pod dohledem OSN. Pokud to bude vůle lidí, Rusko se odtud stáhne. Krym ať se oficiálně stane součástí Ruska, jak to bylo od roku 1783 (až do chyby Nikity Chruščova). Je třeba zajistit zásobování Krymu vodou. Ukrajina zůstane neutrální,“ napsal Musk v pondělí na svůj Twitter.

Zřejmě nechce zbytek života se svým bohatstvím strávit pod zemí. V.Z. mu odpověděl, ať si nechá svá moudra. ( Jen ať pošle prachy ! - dodávám já )

Jasně, nejlepší je uspořádat volby nebo referendum ve vybombených oblastech, kde všichni proukrajinští už buď utekli a nebo jsou mrtví a kam už Rusové stačili navozit lidi z půlky Sibiře. To pak bude stoprocentně nezávislé rozhodnutí.

4.10.2022 22:20
fikovnice

XXX.XXX.132.240

assil napsal(a):
To si jako vážně myslíte, že Putina zajímá nějaký český humor? A že kvůli tomu na nás hodí atomovku nebo co? Vtipy na Rusko dělá teď kdekdo, to by mu ty atomovky ani nestačily, je toho plný net včetně youtubu, tak to radši ani nikam nelezte.

Nicméně, já se použití jaderných zbraní celkem obávám. Ne asi u nás, ale na UA a v dalších bývalých zemích CCCP. Vždyť Putin je opravdu psychopat a šílenec!

4.10.2022 22:24

assil napsal(a):

On je vtip a vtip. Stačí když zpravodajci ( třeba, nebo automat ) zachytí klíčová slova. A že jich v tom vtipu bylo několik. A že jsou na ČR zaměření potom co hlásáme, jak jsme s nimi ve válce, potom jak se chová naše MO....Tím si buďte jistá.
A je velký rozdíl, jestli pitomé vtipy sdílí Jouda z Horní Dolní, a nebo europoslanec.

neverend

4.10.2022 22:47
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
O tom jádře jsem dnes také četla... Tak dlouho si bude Putin zahrávat, až ten průser vyrobí!

Spíš to použijí jako odstrašující prostředek. Ale samozřejmě menší taktické hlavice by na Ukrajině použity být mohly. 😐

4.10.2022 22:55

fikovnice napsal(a):
Nicméně, já se použití jaderných zbraní celkem obávám. Ne asi u nás, ale na UA a v dalších bývalých zemích CCCP. Vždyť Putin je opravdu psychopat a šílenec!

A proč si myslíte, že ne u nás? Co je to u nás?
Je šílenec a pak je vhodné podstrčit mu "vtip" o obsazení Kaliningradu. To si opravdu někdo myslí, že se v tom pozná?

4.10.2022 23:08

assil napsal(a):

Pamatujete si na redakci Charlie hed bo (možná ten název komolim). Vždyť šlo jen o vtip. A nějaký muslim to za vtip nepovažoval a redakci vystřílel.
Byl to hnusný teroristický skutek, ten muslim vůbec nerozuměl legraci. Jen těm mrtvým už to nebylo nic platné.
A když je na druhé straně vtipu šílenec? ....

neverend

4.10.2022 23:32
neverend

XXX.XXX.213.247

Putin asi spíš nemá co ztratit než že by byl šílenec. Zima změní pravděpodobně mnohé i v podpoře Ukrajiny ze strany Evropy. Suroviny jsou mocnější než jaderné zbraně a západ je zatím zbrojnicí Ukrajiny. Na to bude Putin tlačit seč to půjde. Čili na hodnocení úspěchů a neúspěchů je brzy. Stejně tak na to co Rusko získá či ztratí. To se teprve uvidí a teoreticky pokud dojde ke kolapsu hospodářství třeba jen ve východní Evropě, může nakonec získat víc než si nyní dovedeme představit.

5.10.2022 06:21
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

z FB

EU je dnes nástrojem na deindustrializaci Evropy
Vlády jako je ta naše nebo Německa proti tomu nedělají nic.

Tyhle "repre" krysy v kravatách a oblecích, úslužní výrostci
na transatlantickém žebříčku moci,
jejichž cílem je podprahově přesvědčit spící mezi námi,
aby za nepřátele národa považovali právě ty, kteří se probudili,
otevřeli oči a uvědomili si pravdu.

Obyvatelé Evropy zůstávají se svými problémy sami.
Nikoho za oceánem nezajímá,
že Evropu čeká velmi temná, studená a dlouhá zima....

5.10.2022 08:36
assil

XXX.XXX.206.172

fikovnice napsal(a):

Já se taky obávám. Ale nemyslím si, že na tom něco změní nějaký vtip a naše předpos...í a poklonkování. Vtipkují všichni a ostatně konkrétně s Kaliningradem předvedla Litva nedávno daleko větší točky.
Jinak doporučuju tenhle podcast https://denikn.cz/977466/studio-n-putin-uz-ma-jen-jednu-sanci/?ref=list

5.10.2022 08:38
assil

XXX.XXX.206.172

Pamatujete si na redakci Charlie hed bo (možná ten název komolim). Vždyť šlo jen o vtip. A nějaký muslim to za vtip nepovažoval a redakci vystřílel.
Byl to hnusný teroristický skutek, ten muslim vůbec nerozuměl legraci. Jen těm mrtvým už to nebylo nic platné.
A když je na druhé straně vtipu šílenec? ....

Náboženský fanatismus je úplně o nečem jiném. Putin není šílenec ani fanatik, jen spíš megaloman a psychopat.

Neregistrovaný uživatel

5.10.2022 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

assil napsal(a):
Náboženský fanatismus je úplně o nečem jiném. Putin není šílenec ani fanatik, jen spíš megaloman a psychopat.

Ne. Jen si od usa nenecha sr,at na hlavu.

5.10.2022 10:03
assil

XXX.XXX.206.172

To si jiný státy taky nenechaj, ale nerozmrdaj kvuli tomu jinej stát, potažmo celou planetu.

neverend

5.10.2022 10:39
neverend

XXX.XXX.55.68

Stručně a jasně řečeno.😀 Ale fakt to tak je. Takový Jelcin USA vyhovoval víc. Ten by nechal za flašku vodky dělat Američany a západ s Ruskem co by se jim líbilo.

neverend

5.10.2022 11:00
neverend

XXX.XXX.55.68

assil napsal(a):
To si jiný státy taky nenechaj, ale nerozmrdaj kvuli tomu jinej stát, potažmo celou planetu.

😀😀😀😀 A víte proč? Protože na to nemají sílu. Třeba zkusit nějaké akce u Amerických hranic to by byl ohňostroj.😀

5.10.2022 11:09
fikovnice

XXX.XXX.133.131

neverend napsal(a):
😀😀😀😀 A víte proč? Protože na to nemají sílu. Třeba zkusit nějaké akce u Amerických hranic to by byl ohňostroj.😀

Které státy nemají dostatek síly? USA věřím, že by si nic nenechaly líbit.

5.10.2022 11:39

assil napsal(a):

Jim ani nikdo na hlavu sr.at nemusí. Oni to rozmlatěj preventivně v rámci vývozu demokracie. Kam amík šlápne,100 let tráva neroste. Dodnes se, i po 55 letech, rodí ve Vietnamu děti tu bez ručiček, tu bez......
po jejich Orange. Taky jim vezli demokracii ( rozuměj své zájmy, v rámci kterých je dovoleno cokoliv) Nevím o případu, kdy by si toto dovolil někdo jiný. Mají bezprecedentní náskok.
Ale jestli máte lepší informace - napište je.

5.10.2022 12:59

Tvl oni to v Harrachově fakt zavřeli. Zavřou. 310 let ta sklárna existuje a Fiala to zabije takovou kokotinou.
Ať táhne na frontu, když je ve válce, já nejsem. Podle mě je nesvéprávný a jeho parta taky, měli by změnit prášky a
jako když má někdo rád Rusko, tak je vlastizrádce,
ale když se nechá uplatit Státy a EU, tak všecko cajk?
Ať táhne. Jsem nenásilný typ, ale tomuhle bych normálně jednu flákla.
Jsem zvědavá na sobotu, kolik budou mít bodyguardů. Já mám novou lopatu.

5.10.2022 13:51
assil

XXX.XXX.206.172

Jim ani nikdo na hlavu sr.at nemusí. Oni to rozmlatěj preventivně v rámci vývozu demokracie. Kam amík šlápne,100 let tráva neroste. Dodnes se, i po 55 letech, rodí ve Vietnamu děti tu bez ručiček, tu bez......
po jejich Orange. Taky jim vezli demokracii ( rozuměj své zájmy, v rámci kterých je dovoleno cokoliv) Nevím o případu, kdy by si toto dovolil někdo jiný. Mají bezprecedentní náskok.
Ale jestli máte lepší informace - napište je.

Nemluvím o USA, ale o těch jiných státech, které by mohly vpadat do sousedních zemí a přitom se ohánět jadernýma hlavicema stejně jako Rusko, a to je například Čína, Indie nebo Pákistán, které jsou všechny taky víceméně v konfrontaci s USA a přesto nemají potřebu vraždit a vyhrožovat jako Rusko.

neverend

5.10.2022 13:51
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Které státy nemají dostatek síly? USA věřím, že by si nic nenechaly líbit.

No, vždyť právě proto. Jenže USA poslední dobou jen rozdmýchává konflikty po světě s jasným cílem. Destabilizovat oblast, převzít moc a využít danou oblast ve svůj prospěch. A nikoho se neptá. Vzpomeňme na Irák například a nějaké svolení OSN? USA na žádné svolení čekat nebude a nemusí. Troufne si ho někdo za to potrestat? Netroufne, dostal by lekci na kterou by dlouho nezapomněl. Není to potom stejné jako ten Putin? Putinovi vlezli přímo za hranice a to nejen na Ukrajině. Koukněte na mapu rozmístění základen NATO.😐 A Putin mohl řvát jak chtěl a nikdo ho nechtěl slyšet. Tak udělal co udělal. Mnoho moudrých lidí to kritizovalo a otevřeně se děsili: To chcete válku s Ruskem? Ano Fíkovnice, chtěli a stále chtějí. Rusko má zbraně, o to se nebojte, ale ty mají jiné určení a jiný případ použití. Proto jak dojde jen na návrh přímé konfrontace s Ruskem, tak se USA tomuto vyhne. Né, není to jen kvůli jaderným zbraním. USA se několikrát hluboce zapletla do konfliktu a nikdy to nebylo prospěšné. Dva se perou a třetí se směje? To bude v tomto případě více než příznačné přísloví.

5.10.2022 13:53
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):
No, vždyť právě proto. Jenže USA poslední dobou jen rozdmýchává konflikty po světě s jasným cílem. Destabilizovat oblast, převzít moc a využít danou oblast ve svůj prospěch. A nikoho se neptá. Vzpomeňme na Irák například a nějaké svolení OSN? USA na žádné svolení čekat nebude a nemusí. Troufne si ho někdo za to potrestat? Netroufne, dostal by lekci na kterou by dlouho nezapomněl. Není to potom stejné jako ten Putin? Putinovi vlezli přímo za hranice a to nejen na Ukrajině. Koukněte na mapu rozmístění základen NATO.😐 A Putin mohl řvát jak chtěl a nikdo ho nechtěl slyšet. Tak udělal co udělal. Mnoho moudrých lidí to kritizovalo a otevřeně se děsili: To chcete válku s Ruskem? Ano Fíkovnice, chtěli a stále chtějí. Rusko má zbraně, o to se nebojte, ale ty mají jiné určení a jiný případ použití. Proto jak dojde jen na návrh přímé konfrontace s Ruskem, tak se USA tomuto vyhne. Né, není to jen kvůli jaderným zbraním. USA se několikrát hluboce zapletla do konfliktu a nikdy to nebylo prospěšné. Dva se perou a třetí se směje? To bude v tomto případě více než příznačné přísloví.

Kde konkrétně vlezlo NATO Putinovi přímo za hranice?

5.10.2022 14:13

Asi na Aljašce.

5.10.2022 14:31

neverend

5.10.2022 14:37
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):

https://youtu.be/X6P2tJyn_nA
Tady a hádejte kolik základen má Rusko?

5.10.2022 14:40
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):

Jako sorry, ale prokremelský Foldyna fakt není důvěryhodný zdroj. Zkuste nahodit něco lepšího.

5.10.2022 14:42
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Chytré.

5.10.2022 14:43
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):

No a jako Foldynu fakt nehodlám poslouchat, to je naprostá ztráta času, ale já se neptala na počet základen, ono taky počet základen se odvíjí od počtu peněz, které na to jsou k dispozici, ale kde je NATO za hranicemi u Putina.
Pravda je, že NATO nepřelezlo hranice k Putinovi nikde a jedinej, kdo tady neoprávněně přelézá hranice, je Putin.

5.10.2022 14:45
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Zde hovoří emerikánci.
Zvládnete to?
https://www.facebook.com/michal.rusek.7/videos/1527719790986921

neverend

5.10.2022 14:58
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
No a jako Foldynu fakt nehodlám poslouchat, to je naprostá ztráta času, ale já se neptala na počet základen, ono taky počet základen se odvíjí od počtu peněz, které na to jsou k dispozici, ale kde je NATO za hranicemi u Putina.
Pravda je, že NATO nepřelezlo hranice k Putinovi nikde a jedinej, kdo tady neoprávněně přelézá hranice, je Putin.

Tak Rapotačka už odpověděla za mě,ale najít jak se prstenec stahuje kolem Ruska či aktivitu NATO na Ukrajině dávno před válkou není velký problém. To víte Assil, probruselští se tímhle vytahovat moc nebudou a tak všichni ostatní, co budou mít jiný názor jsou automaticky prokremelští.🙂 Pravda nikdy není tak černobílá.

5.10.2022 15:02
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):
Tak Rapotačka už odpověděla za mě,ale najít jak se prstenec stahuje kolem Ruska či aktivitu NATO na Ukrajině dávno před válkou není velký problém. To víte Assil, probruselští se tímhle vytahovat moc nebudou a tak všichni ostatní, co budou mít jiný názor jsou automaticky prokremelští.🙂 Pravda nikdy není tak černobílá.

Ovšem NATO okolo Ruska není o tom, že přelejzá hranice k Putinovi, to je prostě překroucená dezinformační rétorika bez ohledu na názor a o tom se tady bavím, protože tohle nemám ráda z jakékoliv strany.

neverend

5.10.2022 15:36
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Ovšem NATO okolo Ruska není o tom, že přelejzá hranice k Putinovi, to je prostě překroucená dezinformační rétorika bez ohledu na názor a o tom se tady bavím, protože tohle nemám ráda z jakékoliv strany.

Assil Kuba byla taky v USA? Přesto byla málem třetí světová válka kvůli Ruským základnám. Chápete už?

5.10.2022 15:38

assil napsal(a):

Chytáte za slovo. "Za" je přece z obou stran. Podobně jako když je někdo za dveřmi, nemusí být nutně až v obýváku, stačí když je na chodbě. Takto vysvětlené "za" už jste pochopila?
Neverendovi se omlouvám, že mu do toho skáču.

neverend

5.10.2022 16:00
neverend

XXX.XXX.213.247

Chytáte za slovo. "Za" je přece z obou stran. Podobně jako když je někdo za dveřmi, nemusí být nutně až v obýváku, stačí když je na chodbě. Takto vysvětlené "za" už jste pochopila?

Nemáte se zač omlouvat, od toho je to diskuze.🙂 A navíc je potěšující že dokážete vstřebávat zprávy z obou táborů. Ono tam někde uprostřed totiž bývá schovaná pravda.

5.10.2022 16:55

A po více než sto letech je to zase stejný.

5.10.2022 17:52

Fforme napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=2XkdJNyiIvA

To je hloubka😀

neverend

5.10.2022 21:00
5.10.2022 22:35
assil

XXX.XXX.121.3

Ano, protože slova jsou důležitý. A za hranicí je vždycky jen za, jinak je to před hranicí, hranice nebývají dvoje za sebou jako dveře, aby se mohlo být najednou před i za.

5.10.2022 22:41
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Assil Kuba byla taky v USA? Přesto byla málem třetí světová válka kvůli Ruským základnám. Chápete už?

Za a už není studená válka, za b ruská základna tenkrát na Kubě fungovala bez problémů až do doby než tam navezli jaderné zbraně. Pokud vím, USA žádné jaderné zbraně u hranic s Ruskem nemá. Nebo máte nějaké jiné insider info?
BTW, každopádně to si fakt pomohli, když teď budou mít ZA poměrně velkou hranicí Finsko v NATO. A to si ho do teď vodili na provázku a s tím je teď konec. A zřejmě jim to nevadí, takže ty jejich řeči o jiných hranicích a NATO jso jen kecy.

5.10.2022 23:11

Hranice jsou dvě za sebou... mezi je území nikoho :-)
Zničila jsem psovi pas, je trochu mokrý a ošklivý, dostanu nový? Když tam jsou očkování... Nemůžu kvůli tomu na houby.

neverend

5.10.2022 23:33
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Za a už není studená válka, za b ruská základna tenkrát na Kubě fungovala bez problémů až do doby než tam navezli jaderné zbraně. Pokud vím, USA žádné jaderné zbraně u hranic s Ruskem nemá. Nebo máte nějaké jiné insider info?
BTW, každopádně to si fakt pomohli, když teď budou mít ZA poměrně velkou hranicí Finsko v NATO. A to si ho do teď vodili na provázku a s tím je teď konec. A zřejmě jim to nevadí, takže ty jejich řeči o jiných hranicích a NATO jso jen kecy.

Tam jde přeci o úplně jinou podstatu. Podívejte, USA mělo jaderné zbraně už v Německu a samozřejmě Francii. Což bylo nepoměrně blíž než tehdy SSSR. Nebudeme tady probírat dosah, ale tam šlo hlavně o rychlost jakou hlavici dopravíte na nepřátelské území a v tom naprosto vedlo USA. Zkrátka to bylo z Německa blíž. No a v momentě kdy by SSSR mělo Americký kontinent stejně blízko díky Kubě byl oheň na střeše. Jinak co na Ukrajině mělo NATO a nemělo ( či plánovalo mít) jsou přísně tajné informace. Hlavní paralelou je ovšem fakt, že žádná velmoc na světě nemá ráda nepřátelský pakt za dveřmi. Je to logické z hlediska obrany. A že rétorika vůči Rusku v té době nebyla zrovna přátelská je snadno dohledatelné. Teď už s tím nic neuděláme, ale možná si to málokdo uvědomuje jak by smazala jedna strategická raketa celou ČR z povrchu zemského. A proč? Putin nám vyhrožoval? Napadal nás? Nikoli, nám neudělal nic. A že má plány na dobití Evropy? Je nějaký důkaz tohoto tvrzení? Nebo napadení jiného státu NATO? Podle mého blbost propagandistická. I kdyby to byla pravda, tak za jak dlouho to jako mělo nastat? Jak dlouho bude Putin živ a zdráv? Nebylo méně vhodného načasování než když je Putin u moci. A proč se to stalo? Vždyť stejně nakonec Ukrajinu do NATO nevezmou a tak tedy nebylo vhodnější a v zájmu míru prostě počkat? To by tam ale nesměl být zelený mužík,že? Nikdo mě nepřesvědčí o tom, že náhodou a bez vydatné podpory USA. A USA za to něco vždy chce.

6.10.2022 09:57
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Tam jde přeci o úplně jinou podstatu. Podívejte, USA mělo jaderné zbraně už v Německu a samozřejmě Francii. Což bylo nepoměrně blíž než tehdy SSSR. Nebudeme tady probírat dosah, ale tam šlo hlavně o rychlost jakou hlavici dopravíte na nepřátelské území a v tom naprosto vedlo USA. Zkrátka to bylo z Německa blíž. No a v momentě kdy by SSSR mělo Americký kontinent stejně blízko díky Kubě byl oheň na střeše. Jinak co na Ukrajině mělo NATO a nemělo ( či plánovalo mít) jsou přísně tajné informace. Hlavní paralelou je ovšem fakt, že žádná velmoc na světě nemá ráda nepřátelský pakt za dveřmi. Je to logické z hlediska obrany. A že rétorika vůči Rusku v té době nebyla zrovna přátelská je snadno dohledatelné. Teď už s tím nic neuděláme, ale možná si to málokdo uvědomuje jak by smazala jedna strategická raketa celou ČR z povrchu zemského. A proč? Putin nám vyhrožoval? Napadal nás? Nikoli, nám neudělal nic. A že má plány na dobití Evropy? Je nějaký důkaz tohoto tvrzení? Nebo napadení jiného státu NATO? Podle mého blbost propagandistická. I kdyby to byla pravda, tak za jak dlouho to jako mělo nastat? Jak dlouho bude Putin živ a zdráv? Nebylo méně vhodného načasování než když je Putin u moci. A proč se to stalo? Vždyť stejně nakonec Ukrajinu do NATO nevezmou a tak tedy nebylo vhodnější a v zájmu míru prostě počkat? To by tam ale nesměl být zelený mužík,že? Nikdo mě nepřesvědčí o tom, že náhodou a bez vydatné podpory USA. A USA za to něco vždy chce.

USA a další masivně podporovali už Rudou armádu a co za to tenkrát chtěli? Naopak na tom vydělali Sověti a jen díky tomu dostali po válce to co dostali, včetně nás.
Jakože fakt mám věřit, že Rusům vadily americké věci na Ukrajině až tak, že Ukrajinu napadnou a teď jim nevadí, že totéž budou mít ve Finsku a že mohli čekat, že se toto stane?
Pravda je, že Rusové říkají, jen co se jim hodí na podporu jejich agrese.
Ve Finsku už dostali jednou po tlamě a tak to radši mlčí.
Ruské argumenty jsou prostě tímto nedůvěryhodné, alespoň pro mě.
Že se to celkově hraje další geopolitická hra, to je mi jasný, tak to vždycky bylo a vždycky bude.
V zájmu míru čekat? Na co? Až Rusko obsadí Ukrajinu a začne si brousit zuby na Pobaltí?
Ustupování agresorovi vždycky vede jen k eskalaci agrese, jak v individuálních podmínkách doma, tak i v těch celosvětových státních, je to úplně stejný mechanismus. Hitlerovi západ ustoupil, přenechal mu nás a Polsko, aby jako nebyla válka a kam to vedlo.

6.10.2022 18:27

6.10.2022 20:05

assil napsal(a):
Ano, protože slova jsou důležitý. A za hranicí je vždycky jen za, jinak je to před hranicí, hranice nebývají dvoje za sebou jako dveře, aby se mohlo být najednou před i za.

Asi jste z jiného kraje. Když jde cizí pes na cestě a vy jste na zahradě, tak ten cizí pes je za plotem. Nikde jsem nečetla, že by domácí pes štěkal na psa před plotem. Ale jak píšu, asi jste z jiného kraje.

6.10.2022 20:25

USA a další masivně podporovali už Rudou armádu a co za to tenkrát chtěli? Naopak na tom vydělali Sověti a jen díky tomu dostali po válce to co dostali, včetně nás.

Jestli tohle dokážete napsat......Vy snad máte i na spoďárech hvězdy a pruhy. Nebývám takhle osobní až sprostá, ale na tu větu, jak SSSR na II. sv. vydělal
( asi 20 milionů mrtvých, spálenou zemi až po Ural, pusťte si film Stalingrad - německý 1993 - a podívejte se, jak na 2. sv. vydělávali ) - prostě jste to podělala a já už vám nemám co říct. Užívejte si ty spoďáry !!!!

neverend

6.10.2022 21:21
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Jakože fakt mám věřit, že Rusům vadily americké věci na Ukrajině až tak, že Ukrajinu napadnou a teď jim nevadí, že totéž budou mít ve Finsku a že mohli čekat, že se toto stane?
Pravda je, že Rusové říkají, jen co se jim hodí na podporu jejich agrese.
Ve Finsku už dostali jednou po tlamě a tak to radši mlčí.
Ruské argumenty jsou prostě tímto nedůvěryhodné, alespoň pro mě.
Že se to celkově hraje další geopolitická hra, to je mi jasný, tak to vždycky bylo a vždycky bude.
V zájmu míru čekat? Na co? Až Rusko obsadí Ukrajinu a začne si brousit zuby na Pobaltí?
Ustupování agresorovi vždycky vede jen k eskalaci agrese, jak v individuálních podmínkách doma, tak i v těch celosvětových státních, je to úplně stejný mechanismus. Hitlerovi západ ustoupil, přenechal mu nás a Polsko, aby jako nebyla válka a kam to vedlo.

USA a další masivně podporovali Rusko, ale čekali jak to tam dopadne. Původně tedy přívrženec nacistů jako třeba Henry Ford vesele dodával nacistům. Stalin naléhal na otevření druhé fronty, leč marně. Tohle zrovna platili Rusové krví bohužel.😐 Bez nich by Hitlera západ nikdy neporazil. I tak dostávali spojenci např. v Ardenách na zadek od již oslabeného Wermachtu a Churchill žádal Stalina o urychlení ofenzivy právě z důvodu svízelné situace tam. Čili co jako pro boha měli Rusové ještě dávat USA? Kterou zem zničila válka nejvíc? V SSSR nadělalo Německo strašné hrůzy. Dodnes by se mělo stydět co dovolilo. Rusko zlomilo Němce za strašnou cenu 20 mil. obětí a prakticky celou zničenou zem. Nikdo nezaplatil tak strašnou cenu. K otázce že Rusku se nedá věřit se nebudu víc vyjadřovat. Protože to USA a vlastně nikomu taky ne.

6.10.2022 22:14

neverend

6.10.2022 22:21
neverend

XXX.XXX.213.247

https://www.youtube.com/watch?v=Vclbc_U8Re8

Správně, my inteligentnější to víme dávno,ale teď jak to vysvětlit těm "blbejm".

6.10.2022 22:48

neverend napsal(a):
Správně, my inteligentnější to víme dávno,ale teď jak to vysvětlit těm "blbejm".

Nakonec bude Evropu zachraňovat mírové hnutí v Německu? Možná je to tím, že už jednou v Rusku byli. Třeba sem tam dědeček něco vyprávěl.

6.10.2022 23:02

neverend

7.10.2022 01:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Moc zajímavá dáma : https://www.youtube.com/watch?v=EHpfsZKGW3M

Je to smutné to takhle říct, ale lidi se v tom musí řádně "vykoupat". Paní profesorka se odvážila vzdorovat propagandě.Rusko může za všechno a je vystaráno. Mladí na Ukrajině už jsou stejně totálně v řiti tak už je to jedno. Co je čeká? Rusko jim nic nedá z pochopitelných důvodů a my jim taky nic nedáme, protože sami budeme sotva dýchat. Kde vezmou energie na obnovu a suroviny nevím. Mimochodem brzy Ukrajinu čeká bankrot. Což bude další rána. A už vidím nadšení zemí Evropy s pomocí Ukrajině.😀 Chudému dá krajíc chleba každý kdo má celý pecen, ale rozdělit se o poslední krajíc už dovede jen idiot.😀 Proto přijedu až tak za rok do ČR, protože nechci být u toho dělení o ten poslední krajíc. 😀 Pardon.

7.10.2022 05:26
Dája6

XXX.XXX.236.153

neverend napsal(a):

Dobrý den,
každý človíček má svůj názor a za jeho názor říct o něm, že je blbéj, tak to paromiňte, ale jste velice vulgárni ( aby mě admin nevypnul a vi víte proč tak si dosaďte to správne slovo ode mě).
Pracuji hodně s lidičkama a nikdy bych ani mentálně postiženému neřekla, že je blbéj. Jste nevychovaný spratek a když svámi někdo nesouhlasi tak jste hnusný!!!!!
Každý a opravdu každý myslíci človíček má svůj názor, to Vám snad došlo.
Dája

7.10.2022 06:25
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Ta Anna Hogenová to vysvětluje.

Lidi myslí, jak se po nich žádá.
Četla jsem o debilizaci národa,
jedou pomalu, už od školky a výsledky mají.
Je to dost šílený, ale co už.
Je to nutný, snáší pak vše, co se děje,
lépe, lehce.

Zas ňákej ruskej troll,
co si ti někteří nevymyslí.
https://jaromir-hybner.cz/zamysleni/2022.04.21_Neco_se_muselo_stat.pdf
"""""""""""""""""""""""""""""
Novinky. cz
Putin o použití jaderné zbraně nežertuje, řekl Biden
""
Rusko vyjadřuje podezření, zda řeči o jaderných zbraních
nemají zakrýt přípravu jaderné provokace.

7.10.2022 09:20

Annu Hogenovou sleduju dlouho. Oblíbená filozofka se s pandemií a “Fialovými Pelíšky” stala nepohodlnou a rázem se na ni tahá kdejaká špína. Je mi smutno z téhle doby. Společnost se těžce polarizuje pod taktovkou médií a teprve čas a nadhled ukáže celou absurditu současného dění.
Ekonom Philip Pilkongton předpovídá, že rozhodnutí pustit se do energetické války v roce 2022 bude vnímáno jako jedno z nejhorších v dějinách a přidá se k Versaillské smlouvě a obchodním válkám v 30. letech. Tedy k těm rozhodnutím, o kterých se učí, že se jich státy měly vyvarovat. Otázku, jak jsme se do této situace dostali a proč byla tak špatná rozhodnutí učiněna, nechává ekonom otevřenou pro budoucí historiky, aby ji zodpověděli, až se otevřou archivy.

neverend

7.10.2022 14:40
neverend

XXX.XXX.213.247

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
každý človíček má svůj názor a za jeho názor říct o něm, že je blbéj, tak to paromiňte, ale jste velice vulgárni ( aby mě admin nevypnul a vi víte proč tak si dosaďte to správne slovo ode mě).
Pracuji hodně s lidičkama a nikdy bych ani mentálně postiženému neřekla, že je blbéj. Jste nevychovaný spratek a když svámi někdo nesouhlasi tak jste hnusný!!!!!
Každý a opravdu každý myslíci človíček má svůj názor, to Vám snad došlo.
Dája

Dobrý den Dájo, já ale na rozdíl od vás nikoho nekonkretizoval.

neverend

7.10.2022 15:45
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):

https://cz24.news/ropni-sejci-ukazali-zapadu-dlouhy-nos-a-podporili-putina-v-bruselu-se-politici-zacali-navzajem-obvinovat-ze-zrady/?fbclid=IwAR0QE7bHS-9KpYYXpbMxKXJC5rCVBrnR7vkQsCtxTr2Ln3GlbfpCgrE89XM

https://zmen-svet.webnode.cz/news/karel-gott-se-uz-pred-11-lety-bal-totalitni-svetovlady/

Že by i šejci tušili jak to celé ve skutečnosti je?

7.10.2022 16:44
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Jestli tohle dokážete napsat......Vy snad máte i na spoďárech hvězdy a pruhy. Nebývám takhle osobní až sprostá, ale na tu větu, jak SSSR na II. sv. vydělal
( asi 20 milionů mrtvých, spálenou zemi až po Ural, pusťte si film Stalingrad - německý 1993 - a podívejte se, jak na 2. sv. vydělávali ) - prostě jste to podělala a já už vám nemám co říct. Užívejte si ty spoďáry !!!!

"Orionko", nebudu se tu pouštět do sporů ani osobních útoků. Ale žádný extrém není dobrý. A za extrém považuji hanění národů, včetně USA. Ano, i já jsem v minulosti na Rusy nadávala, ale uznávám, že nelze generalizovat. Ani v případě Rusů, ani v případě Američanů.

7.10.2022 17:55

Esiva by fakt nebylo lepší toto vlákno zrušit. Je to akorát tak na nervy.

7.10.2022 18:27

fikovnice napsal(a):
"Orionko", nebudu se tu pouštět do sporů ani osobních útoků. Ale žádný extrém není dobrý. A za extrém považuji hanění národů, včetně USA. Ano, i já jsem v minulosti na Rusy nadávala, ale uznávám, že nelze generalizovat. Ani v případě Rusů, ani v případě Američanů.

Ve vámi citovaném příspěvku žádný národ ani stát nehaním. V tom příspěvku haním pouze Assil za neskutečnou neznalost historie a mozek vymytý propagandou.
( Jestli tu něco haním na USA tak to určitě nejsou občané toho státu, ale jejich prolhaná a pokrytecká administrativa. Na rozdíl od mých oponentů, pro které " mrtvý russák, dobrý russák" - tak nějak to píší, ne ? Jen tak shrnuto do jednoho sloganu - těch sprosťáren a hanění Ruského národa od Gogola přes Čajkovského po dnešek je něurekom ))

neverend

7.10.2022 18:37
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Já to tak taky beru a proto mi moc vadí ty útoky na Rusko. Dovedu si totiž představit, že v budoucnu by stejné útoky mohli vést i proti mně. Zelenina až se na něj Amíci vykašlou,vykecá co nemá a já pak v ČR budu chodit kanálama,ne? Jestli se tam vůbec dostanu.

7.10.2022 18:45

Klidně to tu nechte, já to vrátím ke koronaviru. S otázkou :
Co si myslíte o krátkodobém nasazení roušky ( např. po dobu jízdy v plné MHD ) u lidí takzvaně nachcípaných. Ať už mají kovid, chřipku, angínu, či nějakou virozu. Když už neleží v posteli a musí do té MHD ( třeba cestují k lékaři ). Jestli v takévém případě je rouška na místě, aby neprskali na ostatní cestující.

7.10.2022 19:07

Co si myslíte o krátkodobém nasazení roušky ( např. po dobu jízdy v plné MHD ) u lidí takzvaně nachcípaných. Ať už mají kovid, chřipku, angínu, či nějakou virozu. Když už neleží v posteli a musí do té MHD ( třeba cestují k lékaři ). Jestli v takévém případě je rouška na místě, aby neprskali na ostatní cestující.

Osobně si myslím, že nachcipani by roušku mít měli nebo by do MHD neměli lézt.

neverend

7.10.2022 21:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak rozumný člověk by si tu roušku určitě vzal když už by nutně musel nemocný vůbec mezi lidi, nejen v MHD.

7.10.2022 22:09
assil

XXX.XXX.121.3

SSSR na 2.světové vydělal územně docela dost, takže ano, dokážu to napsat.
A ta území získal jen díky podpoře ze západu, protože bez té by nebyl schopný zahnat Němce ani za svoje hranice. A mrtví byli všude, já si pustím Stalingrad a vy si pusťte zas něco z Normandie. I když popravdě já mám radši něco o Zimní válce ve Finsku.

7.10.2022 22:13
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
USA a další masivně podporovali Rusko, ale čekali jak to tam dopadne. Původně tedy přívrženec nacistů jako třeba Henry Ford vesele dodával nacistům. Stalin naléhal na otevření druhé fronty, leč marně. Tohle zrovna platili Rusové krví bohužel.😐 Bez nich by Hitlera západ nikdy neporazil. I tak dostávali spojenci např. v Ardenách na zadek od již oslabeného Wermachtu a Churchill žádal Stalina o urychlení ofenzivy právě z důvodu svízelné situace tam. Čili co jako pro boha měli Rusové ještě dávat USA? Kterou zem zničila válka nejvíc? V SSSR nadělalo Německo strašné hrůzy. Dodnes by se mělo stydět co dovolilo. Rusko zlomilo Němce za strašnou cenu 20 mil. obětí a prakticky celou zničenou zem. Nikdo nezaplatil tak strašnou cenu. K otázce že Rusku se nedá věřit se nebudu víc vyjadřovat. Protože to USA a vlastně nikomu taky ne.

Německo nadělalo strašné hrůzy všude, akorát jinde se to tak furt nepřipomíná jako v Rusku. Sověti měli tolik obětí, protože prostě bojovali, a jak vidno na Ukrajině, pořád bojují stylem nas mnogo. I když tím nas mají na mysli, alespoň teď, spíš ty přidružené národy, ne Rusy.

7.10.2022 23:08
fikovnice

XXX.XXX.134.146

Já bych zrušila politiku...
Když jsem to vlákno já zakládala, neměla jsem vůbec úmysl ani ponětí ani touhu ani ambici ani cokoli jiného, aby se z toho stalo téma politické...
Stran koronaviru si myslím, že zde lze nalézt plno, opravdu plno užitečných informací. Už mockrát jsem se zde vracela zpět, je i zajímavé sledovat jak se naše vědomosti o koronaviru a COVIDu posouvaly a měnily v čase. A třeba při mém velmi těžkém průběhu COVIDu mě doslova toto vlákno - tedy diskutéři, kteří do něj přispívali - drželo nad vodou.

Jinak já Ali zastávám názor, že kdo nechce, tak sem do této diskuze nechodí; kdo chce, tak ano.

7.10.2022 23:14
fikovnice

XXX.XXX.134.146

Ve vámi citovaném příspěvku žádný národ ani stát nehaním. V tom příspěvku haním pouze Assil za neskutečnou neznalost historie a mozek vymytý propagandou.
( Jestli tu něco haním na USA tak to určitě nejsou občané toho státu, ale jejich prolhaná a pokrytecká administrativa. Na rozdíl od mých oponentů, pro které " mrtvý russák, dobrý russák" - tak nějak to píší, ne ? Jen tak shrnuto do jednoho sloganu - těch sprosťáren a hanění Ruského národa od Gogola přes Čajkovského po dnešek je něurekom ))

Víte, já to myslela tak nějak všeobecně, ne na ten konkrétní příspěvek. Ono se dá poměrně snadno z této diskuze vyčíst, kdo zastává jaký politický názor. Pozor - to jen konstatuji! A měla jsem pocit, že Vy USA v lásce nemáte... A já vlastně chtěla jen napsat, že žádný extrém není dobrý. Píšete-li o administrativě Států a jejich politice, tak ctím Vaše právo mít na ni názor jaký máte. Ani já si o americké politice nedělám iluze, ale to si nedělám veskrze o politice žádného státu. Nicméně to, co udělalo Rusko (Putin) vpádem na Ukrajinu, je pro mě bezprecedentní sviňárna.
A už budu o té politice opravdu mlčet...

7.10.2022 23:16
fikovnice

XXX.XXX.134.146

neverend napsal(a):
Já to tak taky beru a proto mi moc vadí ty útoky na Rusko. Dovedu si totiž představit, že v budoucnu by stejné útoky mohli vést i proti mně. Zelenina až se na něj Amíci vykašlou,vykecá co nemá a já pak v ČR budu chodit kanálama,ne? Jestli se tam vůbec dostanu.

Vidíte, a hned použijete zkomoleninu jména. To je zbytečné...

7.10.2022 23:22
fikovnice

XXX.XXX.134.146

Ano, myslím si to, co Vy. V takových případech je stopro rouška na místě! Ostatně psala jsem jinde, jak nezodpovědní jsou někteří moji kolegové!

Ono vůbec...nemusí jít ani o ten pitomej COVID, a stejně jsme si nějak navykli tady ty lehčí nemoci přecházet, chodit s tím do práce, na veřejnost. Ale staří, oslabení, nemocní - ti to pak schytají zbytečnou nákazou. Ostatně potkávám teď v rouškách čím dál tím víc lidí - v obchodech, ale i na ulici.

Na druhou stranu včera jsem byla na vyšetření v MOÚ na Žluťáku. Tam jsou logicky nejvíce imunokompromitovaní pacienti, a jen moje dr. měla nasazený respirátor (ostatní lékaři a další zdr. personál ne), já a pak v celkem plné čekárně jen asi další dva lidi.

7.10.2022 23:28

fikovnice napsal(a):
Ano, myslím si to, co Vy. V takových případech je stopro rouška na místě! Ostatně psala jsem jinde, jak nezodpovědní jsou někteří moji kolegové!

Ono vůbec...nemusí jít ani o ten pitomej COVID, a stejně jsme si nějak navykli tady ty lehčí nemoci přecházet, chodit s tím do práce, na veřejnost. Ale staří, oslabení, nemocní - ti to pak schytají zbytečnou nákazou. Ostatně potkávám teď v rouškách čím dál tím víc lidí - v obchodech, ale i na ulici.

Na druhou stranu včera jsem byla na vyšetření v MOÚ na Žluťáku. Tam jsou logicky nejvíce imunokompromitovaní pacienti, a jen moje dr. měla nasazený respirátor (ostatní lékaři a další zdr. personál ne), já a pak v celkem plné čekárně jen asi další dva lidi.

Měla jsem za to,že při návštěvě zdrav. zařízení je rouška vyžadovaná až povinná. Aspoň u nás to stále mají na dveřích - "a roušku máte kde? "

7.10.2022 23:42
fikovnice

XXX.XXX.134.146

Měla jsem za to,že při návštěvě zdrav. zařízení je rouška vyžadovaná až povinná. Aspoň u nás to stále mají na dveřích - "a roušku máte kde? "

Já si to také myslela... Navíc, když jsem šla do onkologického zařízení, tak mi to přišlo prostě i fér a zodpovědné si roušku/respirátor vzít...a ono to tam vypadalo tak, jak jsem popsala.

No a při té mé sepsi a následném nalezení nové praktické dr. mě vyloženě štvala slečna, která se mnou čekala v čekárně. Já se tam tehdy sotva doplahočila s těmi vysokými horečkami, a ona seděla bez roušky, a vytrvale kašlala a smrkala!
Fakt jsem nestála o to chytit k té hrůze ještě COVID nebo jakoukoli jinou virózu.

neverend

7.10.2022 23:46
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Vidíte, a hned použijete zkomoleninu jména. To je zbytečné...

A víte proč mu tak říkám?
https://youtu.be/WqusbEhE8Y4

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 06:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.86

neverend napsal(a):
A víte proč mu tak říkám?
https://youtu.be/WqusbEhE8Y4

Jedná se jen o další překrucování a možná přípravu půdy pro vlastní ruský útok.

Zelensky vyzval k preventivním úderům, aby byla eliminována možnost použití jaderných zbraní Ruskem.

https://twitter.com/search?q=NEW%20-%20Ukraine%27s%20Zelensky%20calls%20on%20NATO%20to%20launch%20%22preemptive%20strikes%22%20against%20Russia%20to%20%22eliminate%20the%20possibility%22%20of%20a%20Russian%20nuclear%20strike.&src=typed_query

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 07:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.83

Zelensky vyzval k preventivním úderům, aby byla eliminována možnost použití jaderných zbraní Ruskem.

https://twitter.com/search?q=NEW%20-%20Ukraine%27s%20Zelensky%20calls%20on%20NATO%20to%20launch%20%22preemptive%20strikes%22%20against%20Russia%20to%20%22eliminate%20the%20possibility%22%20of%20a%20Russian%20nuclear%20strike.&src=typed_query

Jo to je strašně super a cool protože chudinka pan Z. Fuj.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 07:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.86

Jo to je strašně super a cool protože chudinka pan Z. Fuj.

To neříká nikdo, myslím že se to dalo i čekat po výrocích a výzvách některých ruských "odborníků". A jestli bude zbytek světa akceptovat použití jaderných zbraní k dobytí státu nebo jeho části, tak to je super a cool.

8.10.2022 12:38

rapotacka11 napsal(a):
https://www.radiouniversum.cz/vidlak-padouch-nebo-hrdina-aneb-vek-dvojich-metru/

https://www.geopolitan.net/cs/ukrajinsky-prezident-zelenskyj-vyzyva-k-preventivnimu-jadernemu-uderu-proti-rusku?utm_source=article&utm_medium=Geopolitan&fbclid=IwAR3p6u8BhQApEqMiGcxATEq5t_lQFVdZT-x_tPjKM-B_Sk5uXZLb2jQRvuY

https://www.facebook.com/ABJasno/videos/453677580074223

Ten Vidlák to napsal úplně přesně tak, jak to cítím já. 👍

neverend

8.10.2022 12:50
neverend

XXX.XXX.231.71

A jak se preventivní útok jadernými zbraněmi dělá v praxi? 😀 Víte že tím naplníte všechny odstavce Ruské doktríny pro použití jaderného arzenálu? Zelenina se bohužel neustále snaží strhnout do války NATO a západní země. Pro útok si vždy propaganda najde výmluvu. Jenže rozumný člověk přeci nemůže akceptovat řeči typu: Rusko pohrozilo obranou jistých území v krajním případě jadernými zbraněmi a my je kvůli tomu předběhneme a použijeme je dřív.🙂 A co asi tak udělá Rusko při útoku na své území? Absorbuje škody a radiaci s následnou omluvou Ukrajině. 😀 Určitě ne a smaže půlku Evropy jedním vrzem.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 13:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.102

neverend napsal(a):
A jak se preventivní útok jadernými zbraněmi dělá v praxi? 😀 Víte že tím naplníte všechny odstavce Ruské doktríny pro použití jaderného arzenálu? Zelenina se bohužel neustále snaží strhnout do války NATO a západní země. Pro útok si vždy propaganda najde výmluvu. Jenže rozumný člověk přeci nemůže akceptovat řeči typu: Rusko pohrozilo obranou jistých území v krajním případě jadernými zbraněmi a my je kvůli tomu předběhneme a použijeme je dřív.🙂 A co asi tak udělá Rusko při útoku na své území? Absorbuje škody a radiaci s následnou omluvou Ukrajině. 😀 Určitě ne a smaže půlku Evropy jedním vrzem.

To už snad ani nemyslíte vážně o jaderném preventivním útoku Zelensky neřekl ani slovo. To se mu do úst snaží narvat proruská propaganda, aby pak možná mohla obhájit vlastní jaderný útok o kterém v posledních dnech slýcháme od některých ruských "expertů". Takže opakuji a znovu přidávám odkaz. Zelensky vyzval "pouze" k preventivním úderům (obecně), aby byla eliminována možnost použití jaderných zbraní Ruskem. Není ani překvapivé, jak si to Rusko překrucuje tak, jak se to hodí vzhledem k aktuální rétorice, ostatně stejně jako historii a tak dále. https://twitter.com/search?q=NEW%20-%20Ukraine%27s%20Zelensky%20calls%20on%20NATO%20to%20launch%20%22preemptive%20strikes%22%20against%20Russia%20to%20%22eliminate%20the%20possibility%22%20of%20a%20Russian%20nuclear%20strike.&src=typed_query

8.10.2022 13:37

neverend napsal(a):

Ale já jsem slyšela, že šílenec je Putin. Já si totiž myslím, že on žádné jaderné nemá, možná pár starejch atomovek, jinak už by je přece použil.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 13:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.102

Ale já jsem slyšela, že šílenec je Putin. Já si totiž myslím, že on žádné jaderné nemá, možná pár starejch atomovek, jinak už by je přece použil.

To by si moc nepomohl.

8.10.2022 14:55

To už snad ani nemyslíte vážně o jaderném preventivním útoku Zelensky neřekl ani slovo. To se mu do úst snaží narvat proruská propaganda, aby pak možná mohla obhájit vlastní jaderný útok o kterém v posledních dnech slýcháme od některých ruských "expertů". Takže opakuji a znovu přidávám odkaz. Zelensky vyzval "pouze" k preventivním úderům (obecně), aby byla eliminována možnost použití jaderných zbraní Ruskem. Není ani překvapivé, jak si to Rusko překrucuje tak, jak se to hodí vzhledem k aktuální rétorice, ostatně stejně jako historii a tak dále. https://twitter.com/search?q=NEW%20-%20Ukraine%27s%20Zelensky%20calls%20on%20NATO%20to%20launch%20%22preemptive%20strikes%22%20against%20Russia%20to%20%22eliminate%20the%20possibility%22%20of%20a%20Russian%20nuclear%20strike.&src=typed_query

Takže opakuji a znovu přidávám odkaz. Zelensky vyzval "pouze" k preventivním úderům (obecně).

Nezní vám to samotnému divně?
“Pouze” obecný preventivní úder?
Mě tedy ano.

“Je třeba preventivních úderů, aby věděli, co je čeká, pokud jaderné zbraně použijí. Ne naopak čekat na jaderné údery Ruska a pak říkat: ,aha, udělali jste tohle, tak my uděláme tohle‘,“ doporučoval Zelenskyj.

Co tím tedy myslel? Co si vy sám pod tím představujete? Myslíte, že tím myslel ekonomické sankce? Ty evidentně nezabírají. A úder opravdu není sankce. Je to užití síly. K čemu to tedy v souvislosti s jím předpokládanými jadernými útoky Ruska vyzývá?
Preventivní úder totiž v souvislosti s jadernými zbraněmi znamená mimo jiné i právo použít jadernou zbraň jako první.

“USA, podobně jako Rusko, trvají na tom, že právo provést preventivní jaderný úder je nezbytnou taktickou možností”https://www.e15.cz/zahranicni/pentagon-moznost-preventivniho-utoku-jadernou-bombou-si-chceme-zachovat-i-do-budoucna-1323118

8.10.2022 15:20

rapotacka11 napsal(a):
https://kob-forum.eu/2022/10/03/s-mirnym-zpozdenim-k-vyroci-mnichovskeho-ceho-vlastne/?fbclid=IwAR3GaMcfDNZnj8LARYyLc-KI7iIMYAfFz7d75IdHT27qw-kEyNQ9OA9I84k
""""""""""""""""""""""

https://www.facebook.com/milionchvilek/posts/1018550011685810/

Modlitba za pravdu, moc pěkné.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.102

I v případě jaderného útoku Ruska je předpoklad, že západ použije konvenční zbraně, zvlášť u preventivního úderu nedává smysl použití jaderných. Jedná se o možnost, že by Rusko použilo taktické jaderné zbraně, účinek konvenčních zbraní západu bude podobný a dostačující.
I přesto Zelensky svou výzvou západ šokoval, a těžko asi k něčemu takovému dojde. Je to ale docela pochopitelná žádost, protože jde o jejich území a jejich životy, takže čekat až Rusko opravdu jaderné zbraně použije a jednat až pak Ukrajincům moc hezky nezní. Já osobně věřím, že Rusko jaderné zbraně nepoužije, takže pro preventivní úder nejsem:)

8.10.2022 15:30

I v případě jaderného útoku Ruska je předpoklad, že západ použije konvenční zbraně, zvlášť u preventivního úderu nedává smysl použití jaderných. Jedná se o možnost, že by Rusko použilo taktické jaderné zbraně, účinek konvenčních zbraní západu bude podobný a dostačující.
I přesto Zelensky svou výzvou západ šokoval, a těžko asi k něčemu takovému dojde. Je to ale docela pochopitelná žádost, protože jde o jejich území a jejich životy, takže čekat až Rusko opravdu jaderné zbraně použije a jednat až pak Ukrajincům moc hezky nezní. Já osobně věřím, že Rusko jaderné zbraně nepoužije, takže pro preventivní úder nejsem:)

Díky.

8.10.2022 15:59
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Modlitba za pravdu, moc pěkné.

Ani mi nevadilo, kdo to zveřejňuje.
Já čtu všechno a úsudek si dělám sama,
ne jako někdo, hned spustí:
od xy já zásadně nečtu,
bojí se nákazy?
Možná jí zachutná něco od těchto .... fuj,
ale Čapek za to nemůže.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 16:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.102

Díky.

Není za co:) pravděpodobně odkaz na nedávné prohlášení bývalého ředitele CIA, že v případě ruského jaderného útoku by usa pravděpodobně zasáhly - „Bylo by to tak strašné, že musí přijít odpověď - to nemůže zůstat bez odpovědi,“ a " kolektivním úsilím pod vedením NATO při němž by byly zlikvidovány všechny ruské konvenční síly,.. na Ukrajině a také na Krymu, stejně tak každá loď v Černém moři." což by rozpoutalo přímý konflikt Ruska a NATO... těžko by pro tento účel byly použity jaderné zbraně, hovoří se konvenčních, to si můžete dohledat...
https://www. youtube.com/watch?v=IBrbsUn6dqQ

neverend

8.10.2022 17:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Jestli někdo přímo zaútočí na Rusko z NATO, tak odveta bude v rychlém sledu. A je jedno zda to bude útok jadernými zbraněmi či nikoli. Rusko by to oprávnilo k použití těchto zbraní. Naštěstí i Bidenova administrativa byla pobouřena pomatenou výzvou Zeleniny a tak v klidu.🙂 Ale pokud jak tvrdí naše propaganda je Putin šílenec, tak je velmi nebezpečné ho provokovat. Podle mého se zbláznila spíš Evropa než Putin. Hádejte kdo by to z Ruska koupil první a bez možnosti obrany? Jo ale jestli někdo holt věří řečem tuším plukovníka v důchodu o celkovém zničení Ruských jednotek na Ukrajině, tak by to chtělo třeba změřit IQ a moc toho nečekat.😀😀 Ten akorát plácá do médií a vůbec o ničem již nerozhoduje.😀

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 17:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.102

neverend napsal(a):
Jestli někdo přímo zaútočí na Rusko z NATO, tak odveta bude v rychlém sledu. A je jedno zda to bude útok jadernými zbraněmi či nikoli. Rusko by to oprávnilo k použití těchto zbraní. Naštěstí i Bidenova administrativa byla pobouřena pomatenou výzvou Zeleniny a tak v klidu.🙂 Ale pokud jak tvrdí naše propaganda je Putin šílenec, tak je velmi nebezpečné ho provokovat. Podle mého se zbláznila spíš Evropa než Putin. Hádejte kdo by to z Ruska koupil první a bez možnosti obrany? Jo ale jestli někdo holt věří řečem tuším plukovníka v důchodu o celkovém zničení Ruských jednotek na Ukrajině, tak by to chtělo třeba změřit IQ a moc toho nečekat.😀😀 Ten akorát plácá do médií a vůbec o ničem již nerozhoduje.😀

Řekl bych spíš šokováni "zoufalou" výzvou, všichni ale víme jak by to dopadlo. Bývalý generál a šéf CIA o ničem nerozhoduje a již zřejmě není příliš v "obraze" ale to co říká je velmi pravděpodobný scénář

A pochybuji, že by Rusko po zničení okupačních sil sebevražedně na kohokoliv vyslalo jadernou raketu.

neverend

8.10.2022 17:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Řekl bych spíš šokováni "zoufalou" výzvou, všichni ale víme jak by to dopadlo. Bývalý generál a šéf CIA o ničem nerozhoduje a již zřejmě není příliš v "obraze" ale to co říká je velmi pravděpodobný scénář

A pochybuji, že by Rusko po zničení okupačních sil sebevražedně na kohokoliv vyslalo jadernou raketu.

Historie je plná předpokladů, byť v mnoha případech mylných.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2022 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.102

neverend napsal(a):
Historie je plná předpokladů, byť v mnoha případech mylných.

Tak to je, není radno si zahrávat s ohněm. Ani mu ustupovat.

neverend

8.10.2022 18:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak to je, není radno si zahrávat s ohněm. Ani mu ustupovat.

Ale musí na to být dost vody.😀

8.10.2022 22:21
assil

XXX.XXX.121.3

No prozatím se všichni experti shodují v tom, že je má a v dobrém stavu. A že je má i v Kaliningradu a ani kvůli tomu na něho EU nebo Nato nezaútočili, za to Putin se umí pěkně otáčet na domnělém něčím na Ukrajině jako záminkou k agresi.

9.10.2022 08:36

neverend napsal(a):
Ale musí na to být dost vody.😀

Bude, i kdyby nemělo být na pití.
Je to prašť jako uhoď. Válka nemá vítěze.

neverend

9.10.2022 12:11
neverend

XXX.XXX.231.71

Bude, i kdyby nemělo být na pití.
Je to prašť jako uhoď. Válka nemá vítěze.

Tahle válka bohužel už má vítěze i poražené. My jako obyčejní lidé si ve většině případů ani nedovedeme představit, jakou hru ti mocní s námi hrají. Hlavně nesmí člověk být tak hloupý a věřit. Žádná válka není bez příčin a sleduje vždy určité cíle. Všechno ostatní je omáčka pro veřejnost.

10.10.2022 12:45
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Bulvár?
https://www.wochenblick.at/welt/erschiessen-sie-wie-schweine-selenski-regime-macht-jagd-auf-zivilisten/
Lovíme je a střílíme jako prasata“: Těmito slovy cituje Grazer „Tagesstimme“

Neregistrovaný uživatel

10.10.2022 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.176

rapotacka11 napsal(a):
Bulvár?
https://www.wochenblick.at/welt/erschiessen-sie-wie-schweine-selenski-regime-macht-jagd-auf-zivilisten/

"Auf 1", "Report 24" und "Wochenblick": Russische Propaganda aus Oberösterreich ((Údajný zpravodajský kanál Auf 1 dělá každý den jednu věc: Tu se host ve studiu raduje z ruské invaze na Ukrajinu, jindy se nálada zvedne proti údajné „transgender propagandě“, která chce „sex mezi dospělými a dětmi společensky přijatelné“. Průkopníkem byl týdeník Wochenblick založený v roce 2016 a tisková rada varuje před jeho zavádějícím zpravodajstvím.))
Ale čte se to hezky že?

neverend

10.10.2022 19:02
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Bulvár?

Tak oficiální média by se tohle neodvážila zveřejnit a ostatní označíme nálepkou dezinformační. No, to to máme krásně zařízené,že? Vemte si, že bez Ruska bychom se nikdy nedozvěděli, jak nás naši Němečtí kamarádi drbou na plynu. Věděla jste to před válkou? 😀

Neregistrovaný uživatel

10.10.2022 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.165

Tak si aspoň dejte tu práci a sdílejte originál. Ne nadvakrát očesané a přibarvené polopravdy. https://www.dailymail.co.uk/news/article-11284819/How-Ukrainian-intelligence-chiefs-tracking-collaborators-worked-Russians.html

neverend

10.10.2022 20:44
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak si aspoň dejte tu práci a sdílejte originál. Ne nadvakrát očesané a přibarvené polopravdy. https://www.dailymail.co.uk/news/article-11284819/How-Ukrainian-intelligence-chiefs-tracking-collaborators-worked-Russians.html

Pravdu znají akorát účastníci. Jinými slovy "kolaboranti" jsou všude. Co myslíte, potrestáni v duchu honu na kolaboranty opravdu jen ti viníci? Či bude snadné za kolaboranta označit každé "zastřelené prase"? Sakra, ten civil se mi tam připletl.. A stejně to byl určitě kolaborant.😀 No jasně že to tak je, vždyť v náprsní tašce měl při prohledání malou Ruskou vlajku a fotku Putina.😀

10.10.2022 22:00

Pamatujete? Minule jsme se naučili vytápět byt kvetináčema a svíčkama. Tentokrát upečeme na svíčkách chleba :-) :

https://www.youtube.com/watch?v=EhLemIZwVuM

neverend

10.10.2022 22:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Pamatujete? Minule jsme se naučili vytápět byt kvetináčema a svíčkama. Tentokrát upečeme na svíčkách chleba :-) :

https://www.youtube.com/watch?v=EhLemIZwVuM

A to se vyplatí.😀😀 Trouba asi 2kW za hoďku,což máme 12Kč a svíčky za kilo.😀😀 Není to náhodou dezinformační web? 😀😀

11.10.2022 16:18

nevrend, nejste nějaký dopletený? Blackout a elektrická trouba?
Ta svíčka hoří 4 hodiny a stojí 1,19 Kč.
Takže chléb upečen na svíčkách za 8,33 Kč a ještě jim hodina zbyla na svícení.
A můžu jít hledat levnější svíčky, ale se mi nechce.
Dnes jsem zrovna počítala, kolik stojí chléb, co dělám často.
Mouka.. tvl... pod 17 jsem nenašla...sušené kvasnice už beru jen půl až kilové balení, tak ok... jinak 5 Kč sáček na půl kg mouky, mouka 8,50, voda, sůl, kapka oleje, sezam nahoru, elektřina 20 minut do zimy mám cenu 4,50 Kč, takže 2,60 Kč za půlkilový "chléb". A práce.
Eště že jsem koupila novou troubu menší.
Novou cenu od prosince neznám a znát nechci.
Chléb se doma nevyplatí, ať je dělaný v čemkoli, ale nemusím do obchodu...
Poprvé v životě hledám mouku v akci. Jinou než pennyhnus, to je parádní lepidlo, možná tím vezmu spáry na verandě.

neverend

11.10.2022 17:25
neverend

XXX.XXX.213.247

nevrend, nejste nějaký dopletený? Blackout a elektrická trouba?
Ta svíčka hoří 4 hodiny a stojí 1,19 Kč.
Takže chléb upečen na svíčkách za 8,33 Kč a ještě jim hodina zbyla na svícení.
A můžu jít hledat levnější svíčky, ale se mi nechce.
Dnes jsem zrovna počítala, kolik stojí chléb, co dělám často.
Mouka.. tvl... pod 17 jsem nenašla...sušené kvasnice už beru jen půl až kilové balení, tak ok... jinak 5 Kč sáček na půl kg mouky, mouka 8,50, voda, sůl, kapka oleje, sezam nahoru, elektřina 20 minut do zimy mám cenu 4,50 Kč, takže 2,60 Kč za půlkilový "chléb". A práce.
Eště že jsem koupila novou troubu menší.
Novou cenu od prosince neznám a znát nechci.
Chléb se doma nevyplatí, ať je dělaný v čemkoli, ale nemusím do obchodu...
Poprvé v životě hledám mouku v akci. Jinou než pennyhnus, to je parádní lepidlo, možná tím vezmu spáry na verandě.

Tedy svíčku za korunu jsem tedy zvědavý kde? 😀 Při Blackout-u bych volil spíš propan-butan než svíčky. Nějak mi nejde do hlavy, když se chleba kvůli kůrce peče na 200 stupňů a potom dopéká na nižší teplotu, kde by se v těch svíčkách vzalo tolik energie? 😀 Mě to ale netankuje, mám kamna s troubou na dřevo. Jsem se připravil ještě dávno před válkou. Ostatně já vám to říkal že bude válka v Evropě a tak jste se měli připravit taky.

neverend

11.10.2022 20:10
neverend

XXX.XXX.213.247

Kašlem na chleba, tohle je celkem zajímavější.

https://www.kurzy.cz/zpravy/675373-covid-19-vakciny-karta-se-obraci/

11.10.2022 20:24

neverend napsal(a):
Kašlem na chleba, tohle je celkem zajímavější.

https://www.kurzy.cz/zpravy/675373-covid-19-vakciny-karta-se-obraci/

Mezi nejčastější nežádoucí účinky patřila bolest, únava, bolest hlavy a bolest svalů.

Nevím, jestli se tohle dá počítat jako nežádoucí účinek. Neměřitelné.
Otázka : "jak jste se cítila po očkování?" Odpověď: "No, připadala jsem si taková unavenější".
Je to vedlejší účinek? Hrozně subjektivní. Když navíc zafunguje psychika. Já jsem si po 3. dávce vymyslela, že mám trombozu v noze. Vyvedli jste mě z toho, ta by prý sama nepřešla. Tak to byla asi jen křeč, pár dní jsem polykala hořčík - a bylo po tromboze.
Určitě se vedlejší účinky po očkování objevily. Ale snad by se měly počítat ty závažnější než : "Cítila jsem se unavená, radši jsem nešla do školy".

11.10.2022 20:31

neverend napsal(a):
Tedy svíčku za korunu jsem tedy zvědavý kde? 😀 Při Blackout-u bych volil spíš propan-butan než svíčky. Nějak mi nejde do hlavy, když se chleba kvůli kůrce peče na 200 stupňů a potom dopéká na nižší teplotu, kde by se v těch svíčkách vzalo tolik energie? 😀 Mě to ale netankuje, mám kamna s troubou na dřevo. Jsem se připravil ještě dávno před válkou. Ostatně já vám to říkal že bude válka v Evropě a tak jste se měli připravit taky.

Ikea, Bispol, F & F Home, ... Kde by se v plynovém hořáku vzalo tolik energie?
Asi z vohně, ne :D
A to se nestydíte, že neumíte svíčku vyrobit? Chytim tuleně, bla bla, knot.
Mám lihový vařič, tam hoří cokoli... a venku dříví. Plyn. bomby dnes od krámu odvezla dodávka, všecky, od druhého taky a ne, nebyla to výměna, prostě to vykoupili :D V novém srubu budu mít pec.
Válka, no, mě to nezajímá.
Co se mám jako postavit na hlavu...

11.10.2022 20:49
fikovnice

XXX.XXX.135.168

Mezi nejčastější nežádoucí účinky patřila bolest, únava, bolest hlavy a bolest svalů.

Otázka : "jak jste se cítila po očkování?" Odpověď: "No, připadala jsem si taková unavenější".
Je to vedlejší účinek? Hrozně subjektivní. Když navíc zafunguje psychika. Já jsem si po 3. dávce vymyslela, že mám trombozu v noze. Vyvedli jste mě z toho, ta by prý sama nepřešla. Tak to byla asi jen křeč, pár dní jsem polykala hořčík - a bylo po tromboze.
Určitě se vedlejší účinky po očkování objevily. Ale snad by se měly počítat ty závažnější než : "Cítila jsem se unavená, radši jsem nešla do školy".

Ony se NÚ léčiv ale dle závažnosti kategorizují - od těch nejméně závažných po velmi závažné (až fatální).
Ale samozřejmě je v tom subjektivno. Stejně tak, jako nemáme žádný dolorimetr na měření bolesti...a spokojujeme se s údajem na "škále bolesti"....který ale opět určí sám pacient. Někdo by řekl, že má bolest na hodnotě třeba 3, a druhý by tutéž bolest klasifikoval pětkou nebo šestkou.

neverend

11.10.2022 21:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Ikea, Bispol, F & F Home, ... Kde by se v plynovém hořáku vzalo tolik energie?
Asi z vohně, ne :D
A to se nestydíte, že neumíte svíčku vyrobit? Chytim tuleně, bla bla, knot.
Mám lihový vařič, tam hoří cokoli... a venku dříví. Plyn. bomby dnes od krámu odvezla dodávka, všecky, od druhého taky a ne, nebyla to výměna, prostě to vykoupili :D V novém srubu budu mít pec.
Válka, no, mě to nezajímá.
Co se mám jako postavit na hlavu...

Zase na druhou stranu na tomto Německém vynálezu připravíte pravou " svíčkovou". Megi držím palce ať vás ani nikoho z tady přítomných ta situace současná moc nezasáhne a ať se brzy vše vrátí do normálu.

neverend

11.10.2022 22:12
neverend

XXX.XXX.213.247

Je to spíš takový pokus o nějaký veřejně dostupný seznam přímo od obyč. lidí. Mně bohužel po očkování zemřela teta a několik známých vážně onemocnělo. Ta maminka mojí účetní stále jezdí na "chemo" na Homolku a lituje dne kdy se nechala očkovat. Před pár lety jí "vyléčili" rakovinu a do doby před očkováním byla zcela zdravá a kontroly byly bez nálezu. Po pár týdnech kdy se nechala očkovat se její stav rychle zhoršil. I lékaři prý byli překvapeni tou rychlostí jakou se jí to znovu rozjelo. Bohužel moc se to nedaří a teď do toho se u ní vyskytla cukrovka. Ach jo a fakt strašně hodná paní a její dcera ( ta účetní) je jako naschvál zarytá odpůrkyně očkování. Já nejsem odpůrce ani zastánce, ale mám otce " vědátora" a ten řekl: Ať tě to ani nenapadne.😀 Tak jsem zdravý i když neočkovaný.

11.10.2022 22:14
fikovnice

XXX.XXX.135.168

neverend napsal(a):
Zase na druhou stranu na tomto Německém vynálezu připravíte pravou " svíčkovou". Megi držím palce ať vás ani nikoho z tady přítomných ta situace současná moc nezasáhne a ať se brzy vše vrátí do normálu.

Co je to normál...? Já tedy "Neverende" neočekávám návrat do doby řekněme předválečné (UA), a míra inflace je nejvyšší od roku 2008 (jak jsem se dočetla). Takže ceny zboží nadále porostou.

neverend

11.10.2022 22:27
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Co je to normál...? Já tedy "Neverende" neočekávám návrat do doby řekněme předválečné (UA), a míra inflace je nejvyšší od roku 2008 (jak jsem se dočetla). Takže ceny zboží nadále porostou.

No ale bylo by neslušné přát všem ještě horší časy.😀 Ale ono řešení je, jen co padne Biden a jeho administrativa. Vy tomu možná stále nevěříte, ale hlavní vítr vane od "přátel z Bílého domu" bohužel.😐 Donald, ač ho moc nemusím je naděje k ukončení tohoto nesmyslu.

11.10.2022 22:31
fikovnice

XXX.XXX.135.168

neverend napsal(a):
No ale bylo by neslušné přát všem ještě horší časy.😀 Ale ono řešení je, jen co padne Biden a jeho administrativa. Vy tomu možná stále nevěříte, ale hlavní vítr vane od "přátel z Bílého domu" bohužel.😐 Donald, ač ho moc nemusím je naděje k ukončení tohoto nesmyslu.

Jako že by Trump byl znovu zvolen? Mohl by vůbec opět kandidovat?

neverend

11.10.2022 22:42
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

Ano může, ale až v roce 2024 budou volby na prezidenta. Ale zatím by mohl být vyjednavačem o míru. Rozhodně lepším než " Lord of war" Biden.

11.10.2022 22:52

neverend napsal(a):
Je to spíš takový pokus o nějaký veřejně dostupný seznam přímo od obyč. lidí. Mně bohužel po očkování zemřela teta a několik známých vážně onemocnělo. Ta maminka mojí účetní stále jezdí na "chemo" na Homolku a lituje dne kdy se nechala očkovat. Před pár lety jí "vyléčili" rakovinu a do doby před očkováním byla zcela zdravá a kontroly byly bez nálezu. Po pár týdnech kdy se nechala očkovat se její stav rychle zhoršil. I lékaři prý byli překvapeni tou rychlostí jakou se jí to znovu rozjelo. Bohužel moc se to nedaří a teď do toho se u ní vyskytla cukrovka. Ach jo a fakt strašně hodná paní a její dcera ( ta účetní) je jako naschvál zarytá odpůrkyně očkování. Já nejsem odpůrce ani zastánce, ale mám otce " vědátora" a ten řekl: Ať tě to ani nenapadne.😀 Tak jsem zdravý i když neočkovaný.

To je právě to, co je špatně. Učiní počet lidí "bylo mi trochu špatně" a ty závažné následky nikdy nikdo neuzná jako následky očkování.
"Bolela mě ruka" je následek a když se problém objeví po měsíci, po dvou.....Zabývá se tím někdo ?

11.10.2022 23:02

fikovnice napsal(a):

Hodně se očekává od voleb do Sněmovny a Senátu v USA v listopadu.Teď to tam mají Dem. a Rep. 50:50, kdyby Rep. výrazně posílili, možná by se pod Bidenem zhoupla židle od jeho vlastních.
Bidena lze vidět na starších záběrech, je to válečný štváč ode dávna:
"To já jsem navrhnul bombardování, to jsem vymyslel já....." a málem u toho tleská sám sobě.

neverend

11.10.2022 23:04
neverend

XXX.XXX.213.247

To je právě to, co je špatně. Učiní počet lidí "bylo mi trochu špatně" a ty závažné následky nikdy nikdo neuzná jako následky očkování.
"Bolela mě ruka" je následek a když se problém objeví po měsíci, po dvou.....Zabývá se tím někdo ?

Jj, tu mou tetu po měsíci právě začala bolet ruka. Tak u doktora se dozvěděla že jako "namožené", dostala nějaké prášky a mazat. Za týden už nemohla ani spát, tak do nemocnice. Tam kolečka vyšetření, nakonec něco na plicích a než se to dokončilo, potřebovali si vzít vzorek tak teta zemřela. Tak dodnes ani nevím diagnózu.😐

11.10.2022 23:10

Vy tomu možná stále nevěříte, ale hlavní vítr vane od "přátel z Bílého domu" bohužel.

Tak vám naservíruju ještě jedno video ( už mě to moc nebaví ). Nejde o to, jestli ten člověk má pravdu, to nikdo neví. Ale je tam pár momentů, které stojí za zamyšlení. Autentické záběry, povídat může cokoliv.

https://player.odycdn.com/api/v4/streams/free/P%C5%99%C3%AD%C4%8DinyV%C3%A1lkynaUkrajin%C4%9B/0f6f738213a1564240a107efef16b47/bb4308?fbclid=IwAR1uOwhzpm76h-KL4B6UPf-cIYrCTQ5EHvJGSeKa2d7fLgHfV96ycmUgebI

Ale je to dlouhé. Můžete u toho třeba háčkovat (když jsme u toho - potřebovala bych bačkůrky pro mimino)

12.10.2022 04:17
rapotacka11

XXX.XXX.225.105

Tohle mi píšou:
nemohl vyřešit identifikátor URI streamu

12.10.2022 08:27
assil

XXX.XXX.206.172

Nikdo se nezabývá ani bezprostředními následky, natož tímhle. Známej sebou seknul hned na čekačce po očko, ho probrali a poslali domů, tak to nahlásil tam co se to hlásí, prej se tam dává kontakt a nic.
Na tom odkaze je, že 8% mělo tak závažné následky, že muselo k doktorovi a to v USA, kde když jde někdo k doktorovi, tak už fakt musí být na umření, tady v Evropě tipuju takovejch lidí musí být minimálně jednou tolik.

12.10.2022 08:47

rapotacka11 napsal(a):
Tohle mi píšou:
nemohl vyřešit identifikátor URI streamu

Líp to neumím, snad zkopírovat odkaz jinam? Je to "alternativní" pohled na dění, jak ho sestavila italská televize. Komentář není důležitý, důležité jsou dokumenty, které jsou použité. Kdyby takové pásmo sestavila ČT, nemuseli by lidi vyhledávat italské.

12.10.2022 08:57

assil napsal(a):
Nikdo se nezabývá ani bezprostředními následky, natož tímhle. Známej sebou seknul hned na čekačce po očko, ho probrali a poslali domů, tak to nahlásil tam co se to hlásí, prej se tam dává kontakt a nic.
Na tom odkaze je, že 8% mělo tak závažné následky, že muselo k doktorovi a to v USA, kde když jde někdo k doktorovi, tak už fakt musí být na umření, tady v Evropě tipuju takovejch lidí musí být minimálně jednou tolik.

Už je toho zdokumentováno poměrně dost, akorát je tady ten problém, že některé ty nemoci a postižení nemusely být vyvolané očkováním (samozřejmě i mohly, ale to nelze dokázat), takže naše MZ se klasicky snaží toto využít a kompenzace se prostě nevyplácejí. Já už se nedivím ničemu. Ano, máme zdravotnictví, který by nám mohly některé státy závidět, protože bezplatné (skoro) a zatím ještě pořád poměrně hustá síť (i když už se to začíná horšit, hlavně v pohraničí). Ještě je to víceméně pozůstatek minulýho režimu, ale dlouho to už nevydrží. A ještě pořád, pokud se zadrbaný případ nedostane k soudu a nerozmáznou ho sdělovací prostředky, ututlá s tím, že doktor za nic nemůže a každej je za svý zdraví zodpovědný sám.

12.10.2022 09:00

Vy tomu možná stále nevěříte, ale hlavní vítr vane od "přátel z Bílého domu" bohužel.

Tak vám naservíruju ještě jedno video ( už mě to moc nebaví ). Nejde o to, jestli ten člověk má pravdu, to nikdo neví. Ale je tam pár momentů, které stojí za zamyšlení. Autentické záběry, povídat může cokoliv.

https://player.odycdn.com/api/v4/streams/free/P%C5%99%C3%AD%C4%8DinyV%C3%A1lkynaUkrajin%C4%9B/0f6f738213a1564240a107efef16b47/bb4308?fbclid=IwAR1uOwhzpm76h-KL4B6UPf-cIYrCTQ5EHvJGSeKa2d7fLgHfV96ycmUgebI

Ale je to dlouhé. Můžete u toho třeba háčkovat (když jsme u toho - potřebovala bych bačkůrky pro mimino)

Nefunguje to ani po zkopírování. Nemohla byste to třeba dát znovu a vložit zkrácenou adresu? Třeba to pomůže.

12.10.2022 11:25

https://player.odycdn.com/api/v4/streams/free/P%C5%99%C3%AD%C4%8DinyV%C3%A1lkynaUkrajin%C4%9B/0f6f738235961475413a1564240a107efef16b47/bb4308

Když kopírujete odkaz z fb (vidím na konci odkazu fbclick), tak nám fungovat nebude, protože jste se dívali na video v nějaké skupině např. ....
Takže jinak... řeknu jindy, oběd.
No prostě je ten odkaz hrozně dlouhý, takže tam někdo vlez odněkud, co my nemáme... lepší je na video
klik pravou myšou a klik "kopírovat adresu souboru videa"
a to sem ctlr + v

neverend

12.10.2022 15:02
neverend

XXX.XXX.213.247

Já tedy také pořád nevím, na jakých faktech či údajích se zakládá tvrzení, že Putin chce obsadit Evropu? Naproti tomu USA nic už nechce, protože už jí dávno obsadilo.😀 Biden pískne a Evropští lídři vrtí poslušně ocáskem.😀 Ovšem brzy dovrtí..

12.10.2022 17:59

https://player.odycdn.com/api/v4/streams/free/P%C5%99%C3%AD%C4%8DinyV%C3%A1lkynaUkrajin%C4%9B/0f6f738235961475413a1564240a107efef16b47/bb4308

Když kopírujete odkaz z fb (vidím na konci odkazu fbclick), tak nám fungovat nebude, protože jste se dívali na video v nějaké skupině např. ....
Takže jinak... řeknu jindy, oběd.
No prostě je ten odkaz hrozně dlouhý, takže tam někdo vlez odněkud, co my nemáme... lepší je na video
klik pravou myšou a klik "kopírovat adresu souboru videa"
a to sem ctlr + v

megií, vy jste hrozně chytrá :-). Už jsem se od vás naučila přeložit stránku, teď zas kopírovat videa :-). Zkusím to, i když už to funguje od vás.
Ale ono je to tak dlouhé, že si to stejně nikdo nepustí.

12.10.2022 18:26

megií, vy jste hrozně chytrá :-). Už jsem se od vás naučila přeložit stránku, teď zas kopírovat videa :-). Zkusím to, i když už to funguje od vás.

Já se přiznám... mě hrozně nebaví otevírat odkazy a s něčím dlouhým už vůbec.
Radši si přečtu krátký názor diskutéra, komentář, něco... a když připojí, na co reaguje, odkud to vzal, tak se podívám.
Aj tady dlouhé komentáře většinou přeskakuji, čtu ob řádek... nemám tolik času a většinu dne čtu, furt čtu... a když poslouchám, tak neposlouchám, protože mě to ruší, takže mi hraje rádio nebo nějaká stará hudba, co vlastně nevnímám... vypínám okolí... aj psa... někdy mě aj už vzteky chce kousnout :-)

12.10.2022 20:13
fikovnice

XXX.XXX.133.14

assil napsal(a):

A víte přesně JAKÝM způsobem Váš známý NÚ SÚKLu nahlásil? Možností je více...

12.10.2022 20:42

Tak se trochu snažte, orionko, možná se taky vypracujete a nebudete sem dávat neověřené bludy kdekoho:
Massimo Mazzucco je poměrně legrační pán, šířící proruské nesmysly - čtěte, orionko:
https://manipulatori.cz/video-ve-kterem-vystupuje-massimo-mazzucco-je-plne-bludu/

Pokud se chcete pravdivě seznámit s relevantní historií vztahů Polsko x Pobaltí x Ukrajina x Rusko, doporučuji Timothyho Snydera a jeho Krvavé země. Těžko najdete lepší dokumateriál.
https://www.timothysnyder.org/
https://pochopte-dejiny.cz/timothy-snyder-krvave-zeme/
https://www.databazeknih.cz/knihy/krvave-zeme-evropa-mezi-hitlerem-a-stalinem-176769

Existuje i namluvená audiokniha.

Pak sem už možná nebudete opakovaně cpát a šířit odkazy na další a další kremelské propagandistické blitky.
Nebo jste za to fakt placená?

neverend

12.10.2022 21:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak se trochu snažte, orionko, možná se taky vypracujete a nebudete sem dávat neověřené bludy kdekoho:
Massimo Mazzucco je poměrně legrační pán, šířící proruské nesmysly - čtěte, orionko:
https://manipulatori.cz/video-ve-kterem-vystupuje-massimo-mazzucco-je-plne-bludu/

Pokud se chcete pravdivě seznámit s relevantní historií vztahů Polsko x Pobaltí x Ukrajina x Rusko, doporučuji Timothyho Snydera a jeho Krvavé země. Těžko najdete lepší dokumateriál.
https://www.databazeknih.cz/knihy/krvave-zeme-evropa-mezi-hitlerem-a-stalinem-176769

Pak sem už možná nebudete opakovaně cpát a šířit odkazy na další a další kremelské propagandistické blitky.

I podle CNN dokumentu na Ukrajině celkem beztrestně pochodovali "náckové" v ulicích Repto. Tak to byl taky blud či co? Dále, jak víte, že jsou to bludy o vakcínách? Je víc lidí, kteří měli a mají po vakcinaci potíže, či dokonce onemocněli závažně nebo i zemřeli. A to vaše "pravdivě" ohledně vztahů zmíněných zemí je také k smíchu. Vy jste tam byla? Nebo je to zprostředkovaný názor? Jo četla jste..😀😀 Jednu dobu byl i Mein Kampf povinnou literaturou v Německu. 😀Uvědomme si, že stojíme na jedné straně informační války a každá z těch stran má své "pravdy". Orionka jen sdílí jiné informace. Ty "probruselské blitky" máme na každém rohu a tím pádem proč ne chvilku ty "prokremelské". Jak to všechno bylo doopravdy bychom se v budoucnu možná mohli i dozvědět.

12.10.2022 21:35

Takže vlastně říkáte, že se přece nyní ani v budoucnu nemáte dle svého tvrzení šanci dozvědět se cokoliv o čemkoliv vyjma toho, u čeho jste konkrétně osobně byl.....

Ohledně hloubky zde vámi prezentovaných znalostí na témata covid či válka na Ukrajině si nedělám vůbec žádné iluze - to je nezměřitelná černá díra, ale děkuji za vysvětlení, proč to tak s vámi je - prostě jste u toho (jedno u čeho) nebyl.

Zpochybňovat Snydera ve věci dějin střední a východní Evropy chce buď hodně velké ego nebo nezměřitelnou hloupost - doplňte si za sebe, co vám lépe odpovídá .

neverend

12.10.2022 21:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Pro připomenutí.
https://youtu.be/5SBo0akeDMY

12.10.2022 21:48

Poměrně mě nezajímá ten "legrační pán" a jeho komentář. Ale dokážu si v tom najít dokumenty a tak jsem to i prezentovala. Napsaná a natočená fakta nepopřete.
Podle vašeho komentáře jste si to zřejmě pustila.......a třeba vám z toho podprahově v hlavě něco zůstalo. I když se fest bráníte.

neverend

12.10.2022 21:56
neverend

XXX.XXX.213.247

Takže vlastně říkáte, že se přece nyní ani v budoucnu nemáte dle svého tvrzení šanci dozvědět se cokoliv o čemkoliv vyjma toho, u čeho jste konkrétně osobně byl.....

Ohledně hloubky zde vámi prezentovaných znalostí na témata covid či válka na Ukrajině si nedělám vůbec žádné iluze - to je nezměřitelná černá díra, ale děkuji za vysvětlení, proč to tak s vámi je - prostě jste u toho (jedno u čeho) nebyl.

Zpochybňovat Snydera ve věci dějin střední a východní Evropy chce buď hodně velké ego nebo nezměřitelnou hloupost - doplňte si za sebe, co vám lépe odpovídá .

Putin už nám umíral na covid a deset dalších nemocí, Rusko se mělo za měsíc zhroutit pod tíhou sankcí. Stačí? Nebo mám pokračovat? Vždyť to byly bludy šířené těmi oficiálními kanály.😀😀 Ó vy jste tak chytrá..😀 Ne že bych nevěřil, ale ruku do ohně za info které nemohu ověřit nedám. A že USA vždy mluví pravdu? Proč tedy naháněli E.Snowdena po celém světě? Proč tajili Guantanamo? Co se tam ve skutečnosti dělo a kolik takových zařízení je? Je skutečně Bin Ladin po smrti? Proč byl takhle tajně zlikvidován a střelen do obličeje?

12.10.2022 22:27
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Pro připomenutí.
https://youtu.be/5SBo0akeDMY

Asi bychom se teda měli taky nechat denacifikovat
https://euobserver.com/opinion/121856

12.10.2022 22:29
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
A víte přesně JAKÝM způsobem Váš známý NÚ SÚKLu nahlásil? Možností je více...

Už je to přes rok, tak přesně nevím, ale myslím že říkal, že to bylo nějak přes web. Myslel, že se mu nějak ozvou nebo tak něco a nic.

12.10.2022 22:32
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Já tedy také pořád nevím, na jakých faktech či údajích se zakládá tvrzení, že Putin chce obsadit Evropu? Naproti tomu USA nic už nechce, protože už jí dávno obsadilo.😀 Biden pískne a Evropští lídři vrtí poslušně ocáskem.😀 Ovšem brzy dovrtí..

No právě momentálně se snaží obsadit část Evropy, tak není nic divného, že si kdekdo myslí, že kdyby se mu to povedlo, půjde stejně jako Hitler dál a dál. Ono ostatně je vidět i z historie, že tyhle expanzní choutky samy od sebe nevymizí, zmizí až porážkou a následným zhroucením. USA například zas takovouhle expanzi nikdy nedělaly.

neverend

12.10.2022 23:10
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
No právě momentálně se snaží obsadit část Evropy, tak není nic divného, že si kdekdo myslí, že kdyby se mu to povedlo, půjde stejně jako Hitler dál a dál. Ono ostatně je vidět i z historie, že tyhle expanzní choutky samy od sebe nevymizí, zmizí až porážkou a následným zhroucením. USA například zas takovouhle expanzi nikdy nedělaly.

Assil a není náhodou možné, že ty choutky má právě USA na Ukrajině? Nebo nakonec i na Rusko samotné? Scénář plně odpovídá tradicím USA. Musíme nejdřív najít opozici v dané zemi. Tu začneme podporovat a zásobovat dolary. Takhle se destabilizuje země a později podpoříme boje mezi těmito skupinami.Podporovaným lídrům se značně zvedá vliv a v neposední řadě oni budou v budoucnosti rozhodovat o tom kam finance "přerozdělí" a jak to bývá na sebe taky nezapomenou. Samozřejmě USA nikdy nikomu nedává nic zdarma a země bude tvrdě splácet dluh potem a krví. Nebo ropu za směšných podmínek. Jenže s tím už nikdo nic neudělá. Pokračoval bych, ale už mě to nebaví vysvětlovat dospělým lidem, jak fungují velmoci a proč asi jsou velmocemi.🙂

13.10.2022 08:30
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):
Assil a není náhodou možné, že ty choutky má právě USA na Ukrajině? Nebo nakonec i na Rusko samotné? Scénář plně odpovídá tradicím USA. Musíme nejdřív najít opozici v dané zemi. Tu začneme podporovat a zásobovat dolary. Takhle se destabilizuje země a později podpoříme boje mezi těmito skupinami.Podporovaným lídrům se značně zvedá vliv a v neposední řadě oni budou v budoucnosti rozhodovat o tom kam finance "přerozdělí" a jak to bývá na sebe taky nezapomenou. Samozřejmě USA nikdy nikomu nedává nic zdarma a země bude tvrdě splácet dluh potem a krví. Nebo ropu za směšných podmínek. Jenže s tím už nikdo nic neudělá. Pokračoval bych, ale už mě to nebaví vysvětlovat dospělým lidem, jak fungují velmoci a proč asi jsou velmocemi.🙂

To je ale něco jiného, řeč byla o zabírání Evropy, tedy územní expanzi, dříve běžná věc, dnes to provozuje snad už jen Rusko. USA nikdy neválčily s jiným státem za účelem rozšíření území, zatím mi není známo, že by napadli Mexiko nebo Kanadu. To, že velmoci jako USA umí ovlivňovat jiné státy a dělají, je snad známá věc, to už je jen prostě věc možností a nepochybuju, že to dělají i mnohé další státy, nejen USA. Jen u těch USA je to asi markantnější a víc vidět.

13.10.2022 09:49

13.10.2022 10:50

To není podstatné. Kdo si něčím v životě prošel ví, že eskalace konfliktu není řešení a o tom to je. Chyby se ve vyspělé společnosti nenapravují násilím.
Pýcha, egoismus, šovinismus, snaha degradovat a zesměšnit lidi s odlišným názorem bez rozumné argumentace, bez hluboké znalosti. Doba je plytká a k hloubce ji dovede až přestálé utrpení. Co bude, musí být.

13.10.2022 12:49

jen k této větě :

"Kdo si něčím v životě prošel ví, že eskalace konfliktu není řešení a o tom to je."

tedy mne život naučil, že právě eskalace vede k řešení
a dokonce k dobrému
s minimem "ztrát", oproti dlouhodobému plácání se v blátě......

13.10.2022 13:38

jen k této větě :

"Kdo si něčím v životě prošel ví, že eskalace konfliktu není řešení a o tom to je."

tedy mne život naučil, že právě eskalace vede k řešení
a dokonce k dobrému
s minimem "ztrát", oproti dlouhodobému plácání se v blátě......

Ano, pokud neeskalujete násilí. I např. zvíře můžete zlomit, abyste dosáhla svého (místo dialogu), ale za jakou cenu.

neverend

13.10.2022 15:12
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
To je ale něco jiného, řeč byla o zabírání Evropy, tedy územní expanzi, dříve běžná věc, dnes to provozuje snad už jen Rusko. USA nikdy neválčily s jiným státem za účelem rozšíření území, zatím mi není známo, že by napadli Mexiko nebo Kanadu. To, že velmoci jako USA umí ovlivňovat jiné státy a dělají, je snad známá věc, to už je jen prostě věc možností a nepochybuju, že to dělají i mnohé další státy, nejen USA. Jen u těch USA je to asi markantnější a víc vidět.

Assil, Spojené státy válčí prakticky neustále od svého vzniku.😀 Co třeba s poslední doby známý Irák? Žádné zbraně hromadného ničení se nenašly a tudíž to byl stejný vpád do svrchované země jako teď Rusko na Ukrajinu. Osu zla už si najdete sama,ne? O Mexicu a ropě kterou z nich za podivných podmínek USA vycuclo, vám odpoledne najdu dokument. A že USA se tolik zajímalo o Ukrajinu a jejich svobody a práva, když v Mexicu mají hned za hranicemi něco co bych tedy demokratickou a svobodnou zemí nenazýval. 🙂 Rozumíte co tím chci říct? Tolik zemí na světě je zmítáno válkami, násilím a o svobodě leda tak mohou snít a USA jako policie světa si vybere Ukrajinu, která byla proti těmto zemím téměř jak ráj na zemi.😐 Zavlekli jí do zničující války i s "agentem" Zeleným a spol.

Iska

13.10.2022 15:13
Iska

XXX.XXX.122.75

Tak když se vám naučí kluk chodit znásilňovat koně jak to řešila Gritule, nemůže furt ustupovat a domlouvat rodině když ta to má na háku. Nebo jak se řešili kozičky, strašně zraňované a dlouhodobě, pachatel to měl v P*ci. Klukovi rozbijete hubu nebo ho dostanete do novin a škodná se klidí že? Násilí nejde pořád trpět a ustupovat.

neverend

13.10.2022 16:06
neverend

XXX.XXX.213.247

Iska napsal(a):
Tak když se vám naučí kluk chodit znásilňovat koně jak to řešila Gritule, nemůže furt ustupovat a domlouvat rodině když ta to má na háku. Nebo jak se řešili kozičky, strašně zraňované a dlouhodobě, pachatel to měl v P*ci. Klukovi rozbijete hubu nebo ho dostanete do novin a škodná se klidí že? Násilí nejde pořád trpět a ustupovat.

Jo na Gituli si pamatuji z koní i na její otřesný příběh. Holt někdy jedna či dvě dobře mířené vydají za tisíc slov.

13.10.2022 17:18

Iska napsal(a):

Jenže nejde o ústupky a toleranci k úchylce jednotlivce, která je řešitelná pár fackami nebo veřejnou ostudou..

13.10.2022 17:23

Berte to jako jeden z náhledů, já tu nikomu nic vnucovat nechci.

Iska

13.10.2022 18:18
Iska

XXX.XXX.122.75

Někteří primitivové rozumí jen síle a výhrůžkám. V některých případech když někdo leze za meze vést dialog je zbyteční nebo dokonce ke škodě. Vybavuje se mi další příklad ale to by asi nebylo dost korektní. U Gritule nevím jak to vlastně dopadlo. Ten týpek z toho myslím neměl ani žádný problém.

neverend

13.10.2022 18:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Iska napsal(a):
Někteří primitivové rozumí jen síle a výhrůžkám. V některých případech když někdo leze za meze vést dialog je zbyteční nebo dokonce ke škodě. Vybavuje se mi další příklad ale to by asi nebylo dost korektní. U Gritule nevím jak to vlastně dopadlo. Ten týpek z toho myslím neměl ani žádný problém.

Co si vzpomínám, tak se snad ta rodina s tím úchylem odstěhovala.

13.10.2022 22:20
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Assil, Spojené státy válčí prakticky neustále od svého vzniku.😀 Co třeba s poslední doby známý Irák? Žádné zbraně hromadného ničení se nenašly a tudíž to byl stejný vpád do svrchované země jako teď Rusko na Ukrajinu. Osu zla už si najdete sama,ne? O Mexicu a ropě kterou z nich za podivných podmínek USA vycuclo, vám odpoledne najdu dokument. A že USA se tolik zajímalo o Ukrajinu a jejich svobody a práva, když v Mexicu mají hned za hranicemi něco co bych tedy demokratickou a svobodnou zemí nenazýval. 🙂 Rozumíte co tím chci říct? Tolik zemí na světě je zmítáno válkami, násilím a o svobodě leda tak mohou snít a USA jako policie světa si vybere Ukrajinu, která byla proti těmto zemím téměř jak ráj na zemi.😐 Zavlekli jí do zničující války i s "agentem" Zeleným a spol.

Chce to číst pozorněji, já netvrdím, že USA neválčí, jen tvrdím, že neválčí za účelem rozšiřování vlastního území jako Rusko, tomu snad rozumíte? Nebo snad se Irák nebo ty další země staly dalšími státy USA? To asi víte že ne.
Prostě Rusko je teď jediný stát, který válčí za účelem zabrání cizího území a proto se mu to nesmí dovolit, protože historie učí, že tento důvod nikdy sám od sebe nezmizí, naopak expanze vždy pokračuje dál a dál, dokud to někdo nezastaví. A sorry, radši cokoliv než znovu patřit pod Rusko.

13.10.2022 22:31
fikovnice

XXX.XXX.135.38

assil napsal(a):
Už je to přes rok, tak přesně nevím, ale myslím že říkal, že to bylo nějak přes web. Myslel, že se mu nějak ozvou nebo tak něco a nic.

Ono pokud vše nahlásil přes oficiální formulář SÚKLu a vše vyplnil správně, tak ani neměli důvod se mu zpět ozývat. Farmakovigilační komise předpokládám nahlášený NÚ zaevidovala.

13.10.2022 22:34
assil

XXX.XXX.121.3

fikovnice napsal(a):
Ono pokud vše nahlásil přes oficiální formulář SÚKLu a vše vyplnil správně, tak ani neměli důvod se mu zpět ozývat. Farmakovigilační komise předpokládám nahlášený NÚ zaevidovala.

To asi jo, jen prostě normální lidi čekali, že za takhle jasné případy se dočkají třeba nějaké kompenzace, tenkrát teda, dneska už je jasné, že žádné kompenzace za následky nikdy nebudou.

13.10.2022 22:36
fikovnice

XXX.XXX.135.38

assil napsal(a):
To asi jo, jen prostě normální lidi čekali, že za takhle jasné případy se dočkají třeba nějaké kompenzace, tenkrát teda, dneska už je jasné, že žádné kompenzace za následky nikdy nebudou.

Tak kompenzace by se ale musely řešit individuálně, a určitě ne přes SÚKLovský formulář pro hlášení NÚ. Předpokládám, že soudní cestou...

13.10.2022 22:39
fikovnice

XXX.XXX.135.38

assil napsal(a):

Já mám u mého příbuzného, který je už 4 měsíce střídavě na JIP a ARO s velmi raritním těžkým AUTOIMUNITNÍM neurologickým onemocněním podezření na možnou provokaci nemoci vakcínou...
Ale jednak s příbuznými nekomunikuji a druhak - přemýšlím, pokud by je to vůbec napadlo, jak by se ta příčinná souvislost dokázala... On ten příbuzný během uplynulých měsíců de fakto bojoval vyloženě o život. Ale s průkazností korelace mezi jeho nemocí a vakcínou...nevím nevím (i když si o tom já myslím svoje).

neverend

13.10.2022 23:05
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Chce to číst pozorněji, já netvrdím, že USA neválčí, jen tvrdím, že neválčí za účelem rozšiřování vlastního území jako Rusko, tomu snad rozumíte? Nebo snad se Irák nebo ty další země staly dalšími státy USA? To asi víte že ne.
Prostě Rusko je teď jediný stát, který válčí za účelem zabrání cizího území a proto se mu to nesmí dovolit, protože historie učí, že tento důvod nikdy sám od sebe nezmizí, naopak expanze vždy pokračuje dál a dál, dokud to někdo nezastaví. A sorry, radši cokoliv než znovu patřit pod Rusko.

Assil to spíš nechápete trochu vy. Rusko také neválčí proto, aby připojilo Afghanistan k federaci, ale válčí aby udrželo vliv v oblasti a určitých státech. Putin mnohokrát výslovně žádal o neutralitu Ukrajiny. Nikoli o připojení Ukrajiny k Rusku. Takhle se to nedělá že by se jako tvořila velkoříše.🙂 Musíte odstranit opozici vůči vašim zájmům a dosadit loajální vládu k vašim cílům. A když to nejde penězi, tak holt silou. A civilisté jsou přípustné ztráty. Víte kolik civilistů zemřelo třeba v Iráku? A vadí to někomu? Taky si uvědomte, že USA je jedinou zemí, která má stále početně stejnou armádu i výzbroj a potažmo výdaje jako za studené války. Ta lobby má obrovskou sílu a musí se před kongresem obhájit. Nějakou dobu před jedenáctým zářím se množilo volání po snížení vojenského rozpočtu. Možná náhoda, ale ruku do ohně bych za to nedal. Zkrátka když máte plné sklady zbraní, tak musíte válčit. Jinak jsou vám k ničemu a ozvou se hlasy "a na co je máme"?

14.10.2022 10:00
assil

XXX.XXX.121.3

neverend napsal(a):
Assil to spíš nechápete trochu vy. Rusko také neválčí proto, aby připojilo Afghanistan k federaci, ale válčí aby udrželo vliv v oblasti a určitých státech. Putin mnohokrát výslovně žádal o neutralitu Ukrajiny. Nikoli o připojení Ukrajiny k Rusku. Takhle se to nedělá že by se jako tvořila velkoříše.🙂 Musíte odstranit opozici vůči vašim zájmům a dosadit loajální vládu k vašim cílům. A když to nejde penězi, tak holt silou. A civilisté jsou přípustné ztráty. Víte kolik civilistů zemřelo třeba v Iráku? A vadí to někomu? Taky si uvědomte, že USA je jedinou zemí, která má stále početně stejnou armádu i výzbroj a potažmo výdaje jako za studené války. Ta lobby má obrovskou sílu a musí se před kongresem obhájit. Nějakou dobu před jedenáctým zářím se množilo volání po snížení vojenského rozpočtu. Možná náhoda, ale ruku do ohně bych za to nedal. Zkrátka když máte plné sklady zbraní, tak musíte válčit. Jinak jsou vám k ničemu a ozvou se hlasy "a na co je máme"?

Jako že Rusko si nepřipojilo nejdřív Krym a když to dobře dopadlo, tak teď další východ Ukrajiny? A kdyby to zas dobře dopadlo, co by přišlo na řadu pak?
Já to chápu, jen jinak než vy, takže mi se holt neshodneme.
To, že USA si udržuje armádu a my, jako EU, ne, to je věc jiná, je to naše blbost a náš fail a pak holt nezbývá než poklonkovat těm s armádou.
Představa, že všechny války už byly a teď tu budeme mít sluníčkový svět bez válek a armád, na kterou najela EU, je mylná, protože vždycky platilo a platit bude, že silnější pes víte co a bude to tak až do doby nějaké sexmise, kdy o chodu světa přestanou rozhodovat chlapi v duchu tohoto rčení, USA to chápou a dekadentní EU se holt rozhodla to hodit za hlavu a radši si užívat a řešit tak akorát blbosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík