Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2022 13:27
assil

XXX.XXX.206.172

Německá AfD streamovala svoji akci na tiktoku. Bohužel zapomněli potom vypnout mikrofon, takže se nechali nahrát, jak doufají, že zima bude pro Německo co nejhorší.

https://twitter.com/JoSteiniger/status/1567254991190065158

neverend

7.9.2022 20:54
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Německá AfD streamovala svoji akci na tiktoku. Bohužel zapomněli potom vypnout mikrofon, takže se nechali nahrát, jak doufají, že zima bude pro Německo co nejhorší.

https://twitter.com/JoSteiniger/status/1567254991190065158

Mám takové neblahé tušení, že se jim to přání ohledně Německa v "prde**" vyplní a kdyby jen Německa.😀

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2022 22:25

neverend napsal(a):
Mám takové neblahé tušení, že se jim to přání ohledně Německa v "prde**" vyplní a kdyby jen Německa.😀

Tak Němci si nechali zakázat spuštění Nord....2 ještě před napadením Ukrajiny Ruskem. Blbé je, že my si to vyžereme s nima.

neverend

7.9.2022 23:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak Němci si nechali zakázat spuštění Nord....2 ještě před napadením Ukrajiny Ruskem. Blbé je, že my si to vyžereme s nima.

Jj, vyžereme..
https://youtu.be/n2b_0gfV_4E

8.9.2022 03:19
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

z FB
Pane Kobzo, teď jsem četla články zahraničních odborníků,
kteří před snižováním teploty jak vody tak i v budovách, varují.
Co se týká ponížení teploty vody...je to ideální prostředí ke množení
bakterie Legionella.
Co se týká vytápění objektů, hrozí výskyt plísní a jejich prorůstání jak
do zdí budov tak i do kompletního zařízení.
Likvidace těchto plísní je pak velice nákladná a mnohdy neúspěšná.
Ohledně vlivu na zdraví člověka popisovali tyto faktory jako mnohem horší a zdraví ohrožující víc nežli byl celý kovid, včetně dalších nedozírných následků.
Neměli by se tímto tématem začít zabývat také
čeští odborníci a politici ???
Na naší půdě to zatím ani z jedné strany nezaznamenávám.

8.9.2022 08:27

"Co se týká vytápění objektů, hrozí výskyt plísní a jejich prorůstání jak
do zdí budov tak i do kompletního zařízení.
Likvidace těchto plísní je pak velice nákladná a mnohdy neúspěšná."

tak to prosím mohu zodpovědět
růst plísní zcela jistě při nedostatečném vytápění hrozí (jako prorůstání do zdí? jako dovnitř cihly, třeba? ), ony ty budovy (tedy dle stáří) jsou projektovány na teplotu vnitřního vzduchu 20 st.C.
a není vše zatepleno, a když je zatepleno, tak ne vše je zatepleno dostatečně

Likvidace plísní prosím náročná být vůbec nemusí, je třeba nenechat plíseň plošně rozlézt, a co objevím, to zlikviduji pomocí skalice modré. A to na dlouho předlouho, ne-li na furt.

8.9.2022 08:44

a není vše zatepleno, a když je zatepleno, tak ne vše je zatepleno dostatečně

A nebo taky zatepleno blbě.

8.9.2022 09:34
assil

XXX.XXX.206.172

Ti Číňani vědí něco co my ne nebo jinak mi tohle nedává smysl.
https://edition.cnn.com/2022/09/05/china/china-covid-lockdown-74-cities-intl-hnk/index.html

8.9.2022 14:10
fikovnice

XXX.XXX.134.96

assil napsal(a):
Ti Číňani vědí něco co my ne nebo jinak mi tohle nedává smysl.
https://edition.cnn.com/2022/09/05/china/china-covid-lockdown-74-cities-intl-hnk/index.html

Také jsem to četla a nebylo mi z toho úplně dobře...

Navíc kdesi zavřeli dav lidí v obchoďáku nebo metru nebo kde to bylo...

8.9.2022 15:02
assil

XXX.XXX.206.172

fikovnice napsal(a):
Také jsem to četla a nebylo mi z toho úplně dobře...

Navíc kdesi zavřeli dav lidí v obchoďáku nebo metru nebo kde to bylo...

No hlavně tam píšou přes 300 milionů zavřených lidí, to je skoro půlka Evropy.
V kontextu toho, co víme o covidu my, je to fakt přehnaný.

8.9.2022 15:07

Tak manžel s covidem ležel tři dny, trochu teploty a kašel, jinak nic. A já to od něj nechytla, ačkoliv jsem s ním byla celý týden doma.

8.9.2022 16:44

Něco si tu jen odložím, třeba se to někomu, kdo umí číst, bude hodit:

Jozef Síkela - info o plynu a jiné:
https://twitter.com/JozefSikela

Petr Fiala - doplňující info o situaci ohledně energií i jiné:
https://twitter.com/P_Fiala

A jedno anomrzení pro legraci nakonec - padá místopředsedkyně PS, něco si přej
https://twitter.com/NEOVLIVNICZ

Jojo, jak praví klasik, svatba často bývá začátek konce.

9.9.2022 01:51
fikovnice

XXX.XXX.133.223

assil napsal(a):
No hlavně tam píšou přes 300 milionů zavřených lidí, to je skoro půlka Evropy.
V kontextu toho, co víme o covidu my, je to fakt přehnaný.

Bojím se, že je ve hře i ta varianta, kterou jste psala předtím: Že ví něco, co my ne.

9.9.2022 07:21
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.42.93

Tak manžel s covidem ležel tři dny, trochu teploty a kašel, jinak nic. A já to od něj nechytla, ačkoliv jsem s ním byla celý týden doma.

U nás v okolí se opět rozjíždí.
Ve skole 2 spolužáci, i s třídním učitelem
.
Moje kolegyně nemocného, dospělého syna.

Všichni průběh jako viroza

Nějak jsem to přestala sledovat- karantény již nejsou ?

Kolegyně zůstala preventivne doma (sefova se bála) , ale lékař ji odmítl vypsat neschopenku... takže se z covidu momentálně opravdu stala obyčejná, sezónní nemoc ?

9.9.2022 07:26

RozaTonda-mopsi napsal(a):
.

Kolegyně zůstala preventivne doma (sefova se bála) , ale lékař ji odmítl vypsat neschopenku... takže se z covidu momentálně opravdu stala obyčejná, sezónní nemoc ?

Karanténa pro nemocného je stále 7 dnů. Ale ne pro rodinné příslušníky, já s ním byla doma z opatrnosti.

9.9.2022 08:49
assil

XXX.XXX.121.3

.

Karanténa je pořád po pcr testu, ale doktoři už nechtěj na testy moc posílat a lidi ani na ně nechtěj chodit, takže jo, řeší se už jen jako normální nachlazení.

9.9.2022 10:52
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Karanténa pro nemocného je stále 7 dnů. Ale ne pro rodinné příslušníky, já s ním byla doma z opatrnosti.

A u nás v práci se prevence vyplatila!!!

Kolegyně volala dneska, že ji není dobře. (5 dní od příznaků jejího syna)

9.9.2022 11:33

U nemocného se tomu říká IZOLACE.
Karantény pro zdravé s rizikovým kontaktem jsou aktuálně zrušeny.

Včera jsem si to zjišťovala z více zdrojů, protože večer psala dceři spolužačka, že má covid. Ještě dopoledne spolu seděly v lavici...

Myslím, že se to zase rozjede ve velkém, stejně jako loni.

9.9.2022 12:00
assil

XXX.XXX.121.3

U nemocného se tomu říká IZOLACE.
Karantény pro zdravé s rizikovým kontaktem jsou aktuálně zrušeny.

Včera jsem si to zjišťovala z více zdrojů, protože večer psala dceři spolužačka, že má covid. Ještě dopoledne spolu seděly v lavici...

Myslím, že se to zase rozjede ve velkém, stejně jako loni.

No v nemocnicích to zatím nestoupá, takže je šance, že se to sice rozjede a skončí to s půlkou národa na neschopence, ale v nemocnicích moc lidí nebude.

11.9.2022 21:47
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Zase a pořád "hrátky" se záporožskou JE!
Provoz úplně zastaven, chlazení reaktorů nyní zajišťuje záložní vedení elektřiny.

12.9.2022 22:27

Na co se bude nadávat teď?
Nějaký návrh?

https://twitter.com/market_a/status/1569411699194699776

neverend

13.9.2022 00:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Nějaký návrh?

Pro zasmání dobrý jako vtip.😀😀

13.9.2022 08:04
fikovnice

XXX.XXX.134.196

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-covid-19-pandemie-cisla-nakaza-zari.A220913_065639_domaci_vajo

A už zase "pěkně" rostou počty nakažených. No a můj známý, co měl včera pohřeb, přispěl do statistiky zemřelých na COVID.

13.9.2022 08:09
assil

XXX.XXX.206.172

fikovnice napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-covid-19-pandemie-cisla-nakaza-zari.A220913_065639_domaci_vajo

A už zase "pěkně" rostou počty nakažených. No a můj známý, co měl včera pohřeb, přispěl do statistiky zemřelých na COVID.

V reálu jich je mnohonásobně víc, kolem mě to lehá, ale je to většinou jak normální nachlazení a skoro nikdo nejde na pcr a co jsem slyšela, už ani doktoři nechtějí dávat žádanky. Takže ty statistiky dost zkreslujou.

13.9.2022 08:11
fikovnice

XXX.XXX.134.196

assil napsal(a):
V reálu jich je mnohonásobně víc, kolem mě to lehá, ale je to většinou jak normální nachlazení a skoro nikdo nejde na pcr a co jsem slyšela, už ani doktoři nechtějí dávat žádanky. Takže ty statistiky dost zkreslujou.

Jj, mně je jasný, že realita je třeba o řád jinde...u nás v práci je také xy lidí pozitivních, i příznakových.
Doufejme, že nenastanou nějaké větší restrikce.

13.9.2022 08:30
assil

XXX.XXX.206.172

fikovnice napsal(a):
Jj, mně je jasný, že realita je třeba o řád jinde...u nás v práci je také xy lidí pozitivních, i příznakových.
Doufejme, že nenastanou nějaké větší restrikce.

Já myslím, že pokud to nezačne stoupat v nemocnicích, což asi ne, tak nikdo nic dělat nebude. Doufám teda.

13.9.2022 09:09

Nějaký návrh?

Toto ale je lež.
To tak normálně řeknu. Oni se na něčem dohodli, ale nikdo ještě nic neschválil
a samozřejmě se budou řídit Evr. komisí, takže konečná podoba může být jiná.
A když by náhodou cenu silové elek. určili na těch 6 korun, co ostatní poplatky, budeme
asi na 10 korunách, že?
Loni jsem měla účet za rok za 20 tisíc (včetně akumulaček,, vaření, bojleru, ...) a teď to budu mít
za 80.
Ne, už nemám kde ušetřit, rady vlády - žárovky, svetry, ... to dělám posledních 10 let určitě. Na čerpadlo nebo solární el. fakt nemám, ani s dotací, stále mi 300 tisíc chybí, protože jsem ty našetřené peníze dala za zálohy na energie a chleba.
Letošní zdražení všeho mě stálo všechny úspory. Neflákám se, neznám dovolenou, mám několik prací/oborů a někdy spím 4 hodiny a jedu dál a ty peníze mi nestačí, i když se vaří polévky a žádné vymoženosti jako paušál na telefon, oběd v restauraci, auto, ... neprovozuji.
A mám si jít pro příspěvek na bydlení? Jsem podnikatel, u mě se bere, že vydělávám - ZISK - každý měsíc 18900 Kč, ať vydělám, nebo ne. Takže nemám nárok.
Pracuji, živím se poctivě a nemám na základní věci.
Toto je úžasná změna.

Oni tam nahoře vůbec netuší. Milion lidí na hranici chudoby tu byl vždy, to se nemění 30 let. Teď budou dva.
Abych loni měla na novou pračku "kdykoli" a mohla si dát jeden den volno, ale teď přemýšlela, jak zaplatím zálohu na elektřinu? Kolik chleba? 54 korun za Šumavu ježiši. Ne, nemohu si ho upéct doma, když mouka a energie vyjde na víc.
Tady nejde o nějaké vyskakování si silnou žárovkou a dovolenou, ale o základní potřeby!
To jsou rady... výsměch, pohrdání, arogance, tupost.
Nemáš na chleba - upeč si koláče.

13.9.2022 09:19

assil, víte proč ČR nehradila firmám ušlý zisk, ale jen k ničemu plošný příspěvek?
Protože kdyby mi měli zaplatit ušlý zisk, tak se nedoplatí.

13.9.2022 12:16

Nějaký návrh?

Akorát tak další kecy MPA.
Nenechají nikoho padnout ? A co jim rozdají ? Zase jen jejich peníze, pokud ještě budou mít zaměstnání a budou mít z čeho platit daně! Nebo snad stát ( vláda ) má nějaké svoje ? Myslím, že zrovna vám je toto jasné. A proto nad odkazem od vás velký údiv !
Př. Na zahradě mám jabloň. Sklidím jablka ( téměř nulový náklad - ne tak úplně ), odvezu je do Globusu ( budu tak pitomá, že si nenechám ani kilo na štrůdl, natož bedýnku na zimu ) a zítra si je půjdu do Globusu koupit za 34,--. A protože momentálně nemám, tak si vypůjčím u souseda, kterému jsem 3 bedýnky dala zadara, protože jsme přece sousedi.

13.9.2022 13:52
assil

XXX.XXX.206.172

assil, víte proč ČR nehradila firmám ušlý zisk, ale jen k ničemu plošný příspěvek?
Protože kdyby mi měli zaplatit ušlý zisk, tak se nedoplatí.

Doplatili by se asi tak jako všude jinde.

13.9.2022 13:59
assil

XXX.XXX.206.172

Akorát tak další kecy MPA.
Nenechají nikoho padnout ? A co jim rozdají ? Zase jen jejich peníze, pokud ještě budou mít zaměstnání a budou mít z čeho platit daně! Nebo snad stát ( vláda ) má nějaké svoje ? Myslím, že zrovna vám je toto jasné. A proto nad odkazem od vás velký údiv !
Př. Na zahradě mám jabloň. Sklidím jablka ( téměř nulový náklad - ne tak úplně ), odvezu je do Globusu ( budu tak pitomá, že si nenechám ani kilo na štrůdl, natož bedýnku na zimu ) a zítra si je půjdu do Globusu koupit za 34,--. A protože momentálně nemám, tak si vypůjčím u souseda, kterému jsem 3 bedýnky dala zadara, protože jsme přece sousedi.

Příklad s jabloněma je úplně mimo, protože srovnává doslova jablka s hruškama - věci jednotlivé a skladovatelné s de facto "imaginární silou", kterou nelze vzít do ruky, skladovat, nic.
Stejně tak jabloň je vaše a ne provázaná se všema sousedama kolem, je to prostě blbej příklad.
A tím tu burzu neobhajuju, možná by to šlo nějak vymyslet, co já vím, zas tak tomu nerozumím.

13.9.2022 14:35

assil napsal(a):
Doplatili by se asi tak jako všude jinde.

Všude jinde... vidíme :-)

13.9.2022 14:40

Nečekaně :D :D 😂
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-jak-proti-drahym-energiim-evropska-komise-ustupuje-od-zastropovani-cen-plynu-214105

EU, prosím, můžu si zlevnit svou vlastní elektriku?

S daní víme, jak to dopadne... pořídím pár nemovitostí, autí (ty pololegální věci nechám být, to nebude potřeba)... a kde mám zisk, který mi by danili...

neverend

13.9.2022 15:10
neverend

XXX.XXX.213.247

Bohužel reálně nám může pomoci jen jeden nutný krok. Jednání s Ruskem. Pokud ne, tak jak dlouho vydrží stát sponzorovat sám sebe? Firmy už nyní zvažují přesun do oblastí levnějších surovin a zdrojů. Rusko s Čínou pořádají společná vojenská cvičení, teď se sejde Putin s čínským prezidentem a vůbec to nevypadá, že by tyto dva státy byly nepřátelé. Rusko do nás nyní udeří kvůli podpoře Ukrajiny mnohem silněji než jsme předpokládali. USA to ustojí s jistými šrámy, ale Evropa dostane strašnou "bídu". Rusko jen zavře kohouty a bude sledovat jak nás devastuje. Už vyhrožují zastavením dodávek obilí, Polsko má po uhlí a asi bysme ten seznam dalších možností tady probírali dlouho. Já sám budu volit v ČR toho, kdo bude mírnější v plamenné rétorice vůči Rusku a také bude ochoten otevřít dialog s Ruskem. Nehodlám totiž přihlížet devastaci mé rodné země politickým nesmyslem bez uvážení reálných možností. Mám moc velké obavy o naše "spojence", že až půjde do tuhého, tak v zájmu sebezáchovy nás opět opustí. 😐 Čili bych rád v čele viděl někoho mírně neutrálního a myslícího hlavně na svou vlast a národ.

13.9.2022 15:15
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Bohužel reálně nám může pomoci jen jeden nutný krok.

Hahaha.
Nám už reálně nepomůže nic.
Vůbec nic.

neverend

13.9.2022 15:43
neverend

XXX.XXX.213.247

rapotacka11 napsal(a):
Bohužel reálně nám může pomoci jen jeden nutný krok.

Hahaha.
Nám už reálně nepomůže nic.
Vůbec nic.

Ale tak to snad ještě tak zlé nebude. Neberte to prosím nijak zle, ale Putin ani Rusko nemá žádný zájem zničit Českou republiku. Tam se bojuje proti rozšíření vlivu NATO potažmo USA. Vtáhli jsme se do toho sami s naší "pošetilou" vládou a bohužel jak je u nás zvykem nejvíc nahlas. Vzhledem k naší velikosti a vlivu určitě.😀😀 Holt nová vláda bude mít co žehlit a napravovat. Rusko sankcemi poškodit sice můžeme, ale za cenu skoro sebezáhuby. Což je blbý kšeft a dlouhodobě neudržitelný. Naštěstí toto si už ti bystřejší všimli a nenápadně mění rétoriku. Hele ještě se u vás nosí tolik modro-žlutá? 😀 Mám info že výrazně méně.😀

13.9.2022 17:07
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Konkrétně u nás snad už málo.
Viděla jsem to na škole.
Pohybují se tu ale poměrně hustě
něco jako černí šerifové ...

13.9.2022 18:18

assil napsal(a):
Příklad s jabloněma je úplně mimo, protože srovnává doslova jablka s hruškama - věci jednotlivé a skladovatelné s de facto "imaginární silou", kterou nelze vzít do ruky, skladovat, nic.
Stejně tak jabloň je vaše a ne provázaná se všema sousedama kolem, je to prostě blbej příklad.
A tím tu burzu neobhajuju, možná by to šlo nějak vymyslet, co já vím, zas tak tomu nerozumím.

On ten příklad s jabloní až tak úplně mimo není
Pokud si nechám jabka pro sebe a prodám do Globusu jen přebytek.
Stejně tak s ee. Na burzu pošlu jen to, co mám navíc a
prodám za námi určenou cenu. Ne že to tam pošlu, smícháme s dráhou německou, která cenu navýší a pak si koupím drahou.
My máme ee dost, Němcům zachraňujeme zadek a ještě platíme pokuty(povolenky) za to, že pro ně tu ee vyrábíme.
Ať někdo řekne, že to není na palici!!!

13.9.2022 18:24

neverend napsal(a):
Ale tak to snad ještě tak zlé nebude. Neberte to prosím nijak zle, ale Putin ani Rusko nemá žádný zájem zničit Českou republiku. Tam se bojuje proti rozšíření vlivu NATO potažmo USA. Vtáhli jsme se do toho sami s naší "pošetilou" vládou a bohužel jak je u nás zvykem nejvíc nahlas. Vzhledem k naší velikosti a vlivu určitě.😀😀 Holt nová vláda bude mít co žehlit a napravovat. Rusko sankcemi poškodit sice můžeme, ale za cenu skoro sebezáhuby. Což je blbý kšeft a dlouhodobě neudržitelný. Naštěstí toto si už ti bystřejší všimli a nenápadně mění rétoriku. Hele ještě se u vás nosí tolik modro-žlutá? 😀 Mám info že výrazně méně.😀

Nebude to tak jednoduché. Čili je daleko hůř. Kdybychom si snad s Ruskem dohodli dodávky napří
mo, tak nám kohout zavře kámoš Zel.
Nevím o tom, že by náš plynovod vedl jinudy.

13.9.2022 18:28

rapotacka11 napsal(a):
Konkrétně u nás snad už málo.
Viděla jsem to na škole.
Pohybují se tu ale poměrně hustě
něco jako černí šerifové ...

Ať nám o modrožluté poví Pražáci. Visí z Letné místo Stalina. A druhá vlaje na kyvadle. Jak příznačné. Odpočítává nám čas!

13.9.2022 19:32

Na využití mimořádně vysokých zisků firem, jež vyrábějí elektřinu z levnějších zdrojů, tedy z jádra, uhlí a obnovitelných zdrojů, ale ne z plynu, který je nyní extrémně drahý, se zástupci jednotlivých států dohodli už v pátek.

Tak my jim budem levně prodávat ee, platit za to pokutu ( povolenky) a ještě nám seberou nadměrný zisk a přerozdělí ho !!!
A to je ta sláva, kterou předesílal Síkela?
Když padl návrh zdanit ČEZ pro nadměrné zisky, tak to nešlo. A sebrat zisky výrobcům, ale do balíku pro EU, to jde ?

Jsem úplně blbá já, protože nějak nechápu?

13.9.2022 19:41

No, orionko, jistě jen řečnická otázka, odpověděla jste si přesto sama

Posílám vám za odměnu obrázek pro klidnější mysl

13.9.2022 19:55

Babiše si klidně schovejte. Ten mě nebere. Já vzhlížím podstatně výš. Konečná je můj favorit.

13.9.2022 21:53
assil

XXX.XXX.121.3

On ten příklad s jabloní až tak úplně mimo není
Pokud si nechám jabka pro sebe a prodám do Globusu jen přebytek.
Stejně tak s ee. Na burzu pošlu jen to, co mám navíc a
prodám za námi určenou cenu. Ne že to tam pošlu, smícháme s dráhou německou, která cenu navýší a pak si koupím drahou.
My máme ee dost, Němcům zachraňujeme zadek a ještě platíme pokuty(povolenky) za to, že pro ně tu ee vyrábíme.
Ať někdo řekne, že to není na palici!!!

Jenže ono to není tak jednoduchý, jabka, který neprodáte, si dáte do sklepa, el. ne. Jaderky vyrobí víc než spotřebujeme a skladovat se to jako jabka nedá. Elektřiny je dost a pokud bychom to udělali jak říkáte, tak taky by na burze mohli říct sorry, my tu vaší nechceme, když si jedete na vlastní triko, tak se vším všudy. A pak bychom museli jaderky zavřít a být totálně závislý na dovozu. Což nikdo nechce.

13.9.2022 22:11

assil napsal(a):
Jenže ono to není tak jednoduchý, jabka, který neprodáte, si dáte do sklepa, el. ne. Jaderky vyrobí víc než spotřebujeme a skladovat se to jako jabka nedá. Elektřiny je dost a pokud bychom to udělali jak říkáte, tak taky by na burze mohli říct sorry, my tu vaší nechceme, když si jedete na vlastní triko, tak se vším všudy. A pak bychom museli jaderky zavřít a být totálně závislý na dovozu. Což nikdo nechce.

Německo neřekne nechci, protože jinou alternativu dostatku ee nemá. Takže přebytky na burzu a povolenky zrušit, ale to bychom museli mít.......

13.9.2022 22:18
fikovnice

XXX.XXX.133.13

Babiše si klidně schovejte. Ten mě nebere. Já vzhlížím podstatně výš. Konečná je můj favorit.

Neeee, děláte si legraci, že jo? A mně to vlastně ani srandovní nepřipadá... Ale je pravda, že už se zde nějak nevyznám v těch sarkasmech a ironiích.

neverend

13.9.2022 22:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Nebude to tak jednoduché. Čili je daleko hůř. Kdybychom si snad s Ruskem dohodli dodávky napří
mo, tak nám kohout zavře kámoš Zel.
Nevím o tom, že by náš plynovod vedl jinudy.

Tak je ještě NS 2,ale hlavně se sílícími protesty v Evropě jaké šance má Ukrajina proti Rusku? Ani s celým NATO a USA za zády s výzbrojí to není žádná sláva a to Rusko doma ještě pořád tají, že je válka. 😀 Také bych mírnil nadšení z úspěchů ofenzívy z posledních dnů. Koukněte na mapu a hlavně na prostor co nyní budou mít Ukrajinci v týlu.

13.9.2022 23:20

Kdybyste byl vojákem doopravdy a nikoliv jen na těch internetech, tak by vám bylo jasné, proč ukrajinští vojáci ženou ruSSáky intenzivně zpět.
I když je příčin ruské porážky víc, stěžejní jsou základní principy vojenské strategie, platné po staletí.

Jako skutečný voják byste asi taky věděl, že s agresorem, ani teroristou se nevyjednává.

neverend

14.9.2022 00:27
neverend

XXX.XXX.213.247

Kdybyste byl vojákem doopravdy a nikoliv jen na těch internetech, tak by vám bylo jasné, proč ukrajinští vojáci ženou ruSSáky intenzivně zpět.
I když je příčin ruské porážky víc, stěžejní jsou základní principy vojenské strategie, platné po staletí.

Jako skutečný voják byste asi taky věděl, že s agresorem, ani teroristou se nevyjednává.

To byste asi koukala kolikrát se s teroristou a agresorem vyjednávalo.😀😀 A prej porážky..😀😀 Repto, říkali v televizi a psali na netu,že? Do týdne zahájí zase Rusko svou ofenzivu a Ukrajina přejde do defenzivy. A takhle pořád dokola až nám dojde plyn a další suroviny.😀 Ať do vás propaganda hustí cokoli, tak Ukrajina nic už vyhrát nemůže. Putin už couvnout nemůže a došlo by na mobilizaci. V tom případě bůh ochraňuj Ukrajinu.

14.9.2022 06:29
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Četla jsem další dezinfo na FB,
neověřovala jsem.
Na Ukrajině je  válka Rusko versus NATO.
Ty nejmodernější zbraňové systémy dle odposlechů,
obsluhují a řídí vojáci USA, Británie a Polska. . .
Tak snad v té naší válce zvítězíme ... a konečně
se spojíme
i ve školství a nejen .

https://www.facebook.com/RaptorTV.cz/videos/1292897644813894

14.9.2022 08:25
assil

XXX.XXX.206.172

Německo neřekne nechci, protože jinou alternativu dostatku ee nemá. Takže přebytky na burzu a povolenky zrušit, ale to bychom museli mít.......

Ale má, Francie už spustila všechny ty utlumený jaderky, maj je opravený a dodávat do Němec no problem dalších xx let. Elektřiny je dost, nikdo nikde škemrat nemusí a my si na našem malém hřišti samotní jet nemůžem, elektřina funguje jen na velkých provázaných soustavách, kde se liší peaky a dá se přposílat tam a sem. Prostě dokud někdo nevymyslí, jak elektřinu skladovat, tak jsme na evropské soustavě závislí a hodit do toho vidle nikdo příčetný neudělá.

14.9.2022 08:29

Nemáte náhodou odřený nos? Vám každý strop bude nízký.

14.9.2022 08:54

assil napsal(a):
Ale má, Francie už spustila všechny ty utlumený jaderky, maj je opravený a dodávat do Němec no problem dalších xx let. Elektřiny je dost, nikdo nikde škemrat nemusí a my si na našem malém hřišti samotní jet nemůžem, elektřina funguje jen na velkých provázaných soustavách, kde se liší peaky a dá se přposílat tam a sem. Prostě dokud někdo nevymyslí, jak elektřinu skladovat, tak jsme na evropské soustavě závislí a hodit do toho vidle nikdo příčetný neudělá.

Myslíte, že dá Německu někdo tak levně elektriku jako my?
Všichni jsme věděli, kdo se postaví proti včera na jednání EK.
Snad je každému jasné, proč se zdržuje.
Je to jen trapná dohoda.
Ale vracíme se zpět o půl roku - mít hodně lidí na pracáku nikomu nepomůže.
Takže by si měli zas tajně sednout na chatě a říct - hele, necháme to chvíli ležet, úplatky pojedem zas za půl roku, ať nám to nepochcípá všecko.

14.9.2022 08:57

fikovnice napsal(a):
Neeee, děláte si legraci, že jo? A mně to vlastně ani srandovní nepřipadá... Ale je pravda, že už se zde nějak nevyznám v těch sarkasmech a ironiích.

Možná se jako já dívala na debatu předvolební a to teda byl pytel sr... kromě komunistky tam totiž nikdo neřekl jediné srozumitelné slovo.
A lidé v tom stavu, v jakém nyní jsou, půjdou za tím, kdo bude mluvit jasně, k věci, jednoduše.
Bude to jako s Ádou.

14.9.2022 09:11
assil

XXX.XXX.206.172

Myslíte, že dá Německu někdo tak levně elektriku jako my?
Všichni jsme věděli, kdo se postaví proti včera na jednání EK.
Snad je každému jasné, proč se zdržuje.
Je to jen trapná dohoda.
Ale vracíme se zpět o půl roku - mít hodně lidí na pracáku nikomu nepomůže.
Takže by si měli zas tajně sednout na chatě a říct - hele, necháme to chvíli ležet, úplatky pojedem zas za půl roku, ať nám to nepochcípá všecko.

To jako vážně? I Německo nakupuje na burze a vůbec http://www.cena-pradu.pl/electricity-price.html

14.9.2022 09:15
assil

XXX.XXX.206.172

assil napsal(a):
To jako vážně? I Německo nakupuje na burze a vůbec http://www.cena-pradu.pl/electricity-price.html

A doporučuju kliknout dole na to video, víc polopaticky už to myslím nejde.

14.9.2022 09:19

14.9.2022 09:34

Mě nemusí zajímat, že cena v Německu je pro ně o třetinu vyšší než u nás.
Protože se bavíme o jiné mzdě.
Ne?

"postavíme temelín a budeme mít levnou elektriku"
ježiši

to je taková blbě uzavřená dohoda... my si vypneme zlé elektrárny, vy nám toho vyrobíte dost... a až přijde nějaká krize, tak vás hodíme přes palubu :D

nevím, jestli jim to už někdo řekl... ale z průšvihu nevede cesta "miliony lidí na sociálce"

14.9.2022 09:55
assil

XXX.XXX.206.172

Mě nemusí zajímat, že cena v Německu je pro ně o třetinu vyšší než u nás.
Protože se bavíme o jiné mzdě.
Ne?

"postavíme temelín a budeme mít levnou elektriku"
ježiši

to je taková blbě uzavřená dohoda... my si vypneme zlé elektrárny, vy nám toho vyrobíte dost... a až přijde nějaká krize, tak vás hodíme přes palubu :D

nevím, jestli jim to už někdo řekl... ale z průšvihu nevede cesta "miliony lidí na sociálce"

Ceny elektřiny ale jaksi neurčují mzdy a to že máme nízký mzdy, za to můžeme poděkovat všem minulým vládám od revoluce a tím pádem v poměru ke mzdě mají všechno v Německu levnější, ne jen elektřinu, takže co, budeme požadovat i levnější chleba a boty?
Taky je potřeba si uvědomit, že polovina je jen mediální humbuk a strašení a realita je jinde.
S ropou to bylo to samý, když vyletěly ceny a nakonec akorát splaskla mediální bublina a jinak všude klid a silnice pořád přecpaný.

14.9.2022 10:05

assil napsal(a):
Ceny elektřiny ale jaksi neurčují mzdy a to že máme nízký mzdy, za to můžeme poděkovat všem minulým vládám od revoluce a tím pádem v poměru ke mzdě mají všechno v Německu levnější, ne jen elektřinu, takže co, budeme požadovat i levnější chleba a boty?
Taky je potřeba si uvědomit, že polovina je jen mediální humbuk a strašení a realita je jinde.
S ropou to bylo to samý, když vyletěly ceny a nakonec akorát splaskla mediální bublina a jinak všude klid a silnice pořád přecpaný.

K těm silnicím... tankujeme v Polsku a nejezdíme zbytečně. Jezdila jsem často vlakem, jenže už stojí tolik, že to nemá smysl. Auto si bere do 5 l nafty (v tom PL 37 Kč i méně).
Jízdenka bus pro jednoho 5 km = 25 Kč. To je třeba na nákup dnes. Zpět dalších 25 Kč.
Jo, někde se měsíční lístek vyplatí, někde to nevychází časově a nebo ta cena.

No, ano, chci levnější chleba i boty, protože máme malou výplatu :-)
Jo, my jsme měli vždy drahé vše - byty, telefon, energie... vzhledem k platům.
Ale tohle už vážně nejde.

Já jen koukala, za kolik ČEZ prodal el. na letošní rok a na příští rok - má rozprodáno i na část 2024.
Lehce přes 90 eur.
Já teď taky prodávám za málo korun, ale já neprodávám elektriku.
Ale měla bych začít :D

14.9.2022 10:06

assil napsal(a):

Prosím vás můžete mi dát relevantní odkaz na to, že Francie má opravené utlumené jaderné elektrárny a jedou zas na plný výkon? Zajímá mě to. Měla jsem za to, že z technických důvodů nebo kvůli údržbě nyní aktuálně nefunguje 32 z 56 reaktorů společnosti EDF. Díky.

14.9.2022 10:13

A teď mi naložíte, že na burze musí být složené zálohy v miliardách a toto a tamto...
Jo, ale já mám jabka, všecky je prodám za korunu a pak v zimě půjdu do tesca a koupím jabka za 40.
Že jo, orionko :-)

14.9.2022 10:17

Možná se jako já dívala na debatu předvolební a to teda byl pytel sr... kromě komunistky tam totiž nikdo neřekl jediné srozumitelné slovo.
A lidé v tom stavu, v jakém nyní jsou, půjdou za tím, kdo bude mluvit jasně, k věci, jednoduše.
Bude to jako s Ádou.

Nedívala. Na televizi už nekoukám dost dlouho. Co se tam dozvím ? Kecy, kecy.

Je to dlouhé, složité, ale stojí to za to, si to poslechnout a přebrat :

https://www.youtube.com/watch?v=biOW79DdAw0

14.9.2022 10:27
assil

XXX.XXX.206.172

Prosím vás můžete mi dát relevantní odkaz na to, že Francie má opravené utlumené jaderné elektrárny a jedou zas na plný výkon? Zajímá mě to. Měla jsem za to, že z technických důvodů nebo kvůli údržbě nyní aktuálně nefunguje 32 z 56 reaktorů společnosti EDF. Díky.

Psali to u nás, ale máte pravdu, když dohledám francouzské zdroje, teď ještě nejsou, ale budou víceméně v provozu do zimy, takže to na věci nic nemění, protože až půjde do tuhého, tak už pojedou.
Ale díky za upozornění, příště si líp ověřovat.
https://www.bfmtv.com/economie/entreprises/energie/nucleaire-edf-confirme-la-remise-en-service-de-28-reacteurs-avant-la-fin-2022-puis-5-debut-2023_AV-202209020582.html

14.9.2022 10:32
assil

XXX.XXX.206.172

A teď mi naložíte, že na burze musí být složené zálohy v miliardách a toto a tamto...
Jo, ale já mám jabka, všecky je prodám za korunu a pak v zimě půjdu do tesca a koupím jabka za 40.
Že jo, orionko :-)

Spíš je to tak, že dneska si za korunu koupíte jabka, která vyrostou příští rok, takže když příští rok budou stát 40, tak si budete mnout ruce a spokojeně se krmit jabkama za korunu a když holt budou za 10 halířů, tak vy budete polykat hořká jabka za korunu.

14.9.2022 10:42

assil napsal(a):
Spíš je to tak, že dneska si za korunu koupíte jabka, která vyrostou příští rok, takže když příští rok budou stát 40, tak si budete mnout ruce a spokojeně se krmit jabkama za korunu a když holt budou za 10 halířů, tak vy budete polykat hořká jabka za korunu.

Ale my všici už dlouho víme, že za 10 haléřů nebudou ;-)

14.9.2022 10:53

Francie se již před nějakým časem z vývozce stala dovozcem. A ten stav zatím trvá. Po dobu odstávky a oprav a čas ukáže, jak budou dlouhé, odebírá elektřinu především z elektráren v Bavorsku, což ztěžuje situaci i na německém energetickém trhu. Francie dováží i z Velké Británie, která čelí vlastní energetické krizi…

14.9.2022 10:57

Francie se již před nějakým časem z vývozce stala dovozcem. A ten stav zatím trvá. Po dobu odstávky a oprav a čas ukáže, jak budou dlouhé, odebírá elektřinu především z elektráren v Bavorsku, což ztěžuje situaci i na německém energetickém trhu. Francie dováží i z Velké Británie, která čelí vlastní energetické krizi…

A proto prodám za 90 eur, že?
Už tomu rozumím :-)

14.9.2022 11:06

https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791819

Jak do zelené dohody zapadá frakování/LNG?
Lodičky přes oceán. Ptám se půl roku, nikdo mi nic neodpoví.
Kromě "hlavně že nepodporujeme válku".
Vymleto. Komplet.

14.9.2022 11:28
assil

XXX.XXX.206.172

https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791819

Jak do zelené dohody zapadá frakování/LNG?
Lodičky přes oceán. Ptám se půl roku, nikdo mi nic neodpoví.
Kromě "hlavně že nepodporujeme válku".
Vymleto. Komplet.

No tak, že v zelené Evropě se nefrakuje, ač tu zásoby plynu velké jsou.
Jinak jde zelená dohoda podle plánu, ne? Však primárním cílem je omezení konzumu a turismu přemnoženého lidstva a toho bude zchudnutím dosaženo celkem rychle.

14.9.2022 11:36

assil napsal(a):
Jinak jde zelená dohoda podle plánu, ne? Však primárním cílem je omezení konzumu a turismu přemnoženého lidstva a toho bude zchudnutím dosaženo celkem rychle.

Myslela jsem nákup plynu od státu, kde se frakuje. A dovoz sem.
Ale jinak to jde podle plánu, to jo :-)
Bude hodně domečků v aukcích a méně psů.

14.9.2022 11:50

Nemáte náhodou odřený nos? Vám každý strop bude nízký.

No jéje - není žebřík, na který bych nevylezla

Pro megí: Opravdu máte problém s nákupem obyčejného chleba? Promiňte, ale nevěřím.

Zvýšení záloh na energie v některých případech naopak může být průšvih - to bohužel někteří dodavatelé zneužili skutečně nemravně.
Jste u stejného dodavatele desítky let? Nebo jste přešla jinam po krachu/pádu jiného či z vlastní volby?
Moje zkušenost s elektřinou po letošním vyúčtování je taková, že zálohy byly sníženy (přeplatek), u plynu naopak (nedoplatek). Zatím ale nic dramatického.
Zkusila jste se ohledně výše záloh domluvit?

Bydlíte v domě se zahradou, jak jsem pochopila - cesta k úsporám jistě je.

14.9.2022 11:57

Pro orionku a rapotačku:

Odkaz vede na stránky Českého rozhlasu a velmi zajímavý článek (sice delší, ale zkuste si jej přečíst):
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/dezinformace-google-ockovani-proti-dezinformacim_2209140916_pj

Hlavně si pusťte ta videa. Videa máte obě rády, ne?

14.9.2022 11:58

Jaká? Kromě pěstování zeleniny.

14.9.2022 12:06

Jaká? Kromě pěstování zeleniny.

Vyhrabat si brloh pod zemí a odpojit se od energií.

14.9.2022 12:08

Skleník/foliovník, brambory, venkovní pícka na chleba (a pizzu - můžu se pozvat? něco sladkého přivezu ), slepice, králíci či tolik oblíbené husy , morčata na maso....pronajmutí části domu nebo naopak bydlení a vytápění v méně místnostech....

to prostě v paneláku nedáte....

neverend

14.9.2022 12:19
neverend

XXX.XXX.231.71

Když ona většina těch nových domů na vesnici nemá pořádně ani místo na skladování dřeva.🙂 Je ale samozřejmě na vesnici lepší předpoklad k ušetření alespoň části nákladů oproti městu. Tam jsou odkázáni zcela na dodávky a ceny energií. I když kdo ví k čemu situace lidi dožene:😀😀
https://youtu.be/zl--PCPEIWI

14.9.2022 12:21

Já nevím, jak to vysvětlit.
Zálohy mám přesně takové podle loňské a předloňské spotřeby.
Chtěli mi napálit asi 9 tisíc, já řekla - pomátli jste se, nejsem zdroj bezúročných půjček - a je to za 4.
A to přesně odpovídá tomu, že bych v lednu teda neměla nic doplácet. Snad.
Nemám už co vypnout :D
Jednoduše - cena se zdvojnásobila loni na podzim.

Předchozí roky, když tu byly ceny ještě jakžtakž ok, jsem vyměnila vše doma od podlah po spotřebiče za lepší, úspornější a s delší zárukou. Na zahradu jsem neměla čas, protože práce. Teda dala jsem nějakým zázrakem dohromady dvě švestky... je tam místo tak na dva tři záhonečky, to jsem letos nedala, sa nedalo. Bylinky atd. mám.
Teď jsem koupila slepičky, což byl dárek, ne kvůli vajcům.
Ale koupím jich víc, jasně, podle mě jim tam bude zima, když jsou jen dvě.
No tak taky se za něco musí koupit, že, pořád ještě nekradu :-)
Dítě bus, obědy (loni 520, letos 780 a za měsíc prý zdražení ještě), učebnice samozřejmě nekupuji v krámě za 700 na jeden předmět.
Moje zahrada je malinká, moc se toho tu nevymyslí,
ale jako já pracuji dost... spíše přemýšlím o prodeji a žití jinde.
Tzv. na jaře už nezaseju.

Já nevím, jestli to říkám nějak blbě... pracující člověk by měl mít na vše a nezešedivět mu u toho vlasy.
Vaří se mi polívka.

14.9.2022 12:27

Berte tento a příští rok jako takový výkyv - ano, je to na houby a hodně jinak, než jste celý život zvyklá, ale věřím, že to nebude navěky.
Neprodávejte, pokud Vás nenutí nic jiného vyrazně podstatnějšího než jen současný blbý pocit.

14.9.2022 12:29
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Pro orionku a rapotačku:

Odkaz vede na stránky Českého rozhlasu a velmi zajímavý článek (sice delší, ale zkuste si jej přečíst):
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/dezinformace-google-ockovani-proti-dezinformacim_2209140916_pj

Videa?
Moc pěkné, poučné líbilo .
Stejně jako Přemluv bábu = dokonalé

Tohle je bída
https://www.facebook.com/ABJasno/videos/415037840706527

14.9.2022 12:32

assil napsal(a):

Prosím vás, na Evropě přece vůbec nezáleží. Je to jen malý poloostrov Asie. A klima se mění celosvětově. Ničemu nepomůže, když Evropa lehne hladem a zimou. To si jen myslí ve své nabubřelosti, vycházející z minulých století.
Poslechněte si, jak dopadla ekologická výroba hliníku na Slovensku a hlavně, kdo ji nahradí. A tak je to se vším.
Evropané omezí turistiku (turismus je rusizmus :-)) ) a zaplaví nás turisté z Asie. Praha, Krumlov jsou toho dostatečným důkazem.
A hlavní turismus vede z Afriky do Evropy. Myslíte, že se zastaví, když se v Evropě nebude topit? Takovou kulišárnu jsme na ně vymysleli?

14.9.2022 12:37

Na brambory tu není místo... mám domek uprostřed rušné vsi, na křižovatce hl. silnice. Brambory mám za spravení notebooku paní zemědělské z druhého konce.
Nesmíte vytápět jen některé místnosti, protože ledové ty místnosti... mám z krbu vzduch do zbytku baráku, funguje to i bez dalšího zdroje energie, samotíž... to jsem vymyslela sama, prosím :D už kdysi, protože já takhle plánuji - co kdyby někdy něco.
No a ten krb a pícka na pizzu potřebují dříví :-)

Vím, že si hodně lidí myslí, že půjdu do lesa vezmu si vše do 5 7 cm v průměru... ne.. nedávno jsem viděla v tv reportáž, jak si levně koupit dříví na samotěžbu... jsem se nemohla přestat smát a už zas se směju, no tak všecko dobré :-)

Budovala jsem to bez cizí pomoci od nuly. Úplné nuly.
Nevidím důvod, proč bych měla řešit takové věci.
Jdu se stát poslankyní.

14.9.2022 12:41

Skleník/foliovník, brambory, venkovní pícka na chleba (a pizzu - můžu se pozvat? něco sladkého přivezu ), slepice, králíci či tolik oblíbené husy , morčata na maso....pronajmutí části domu nebo naopak bydlení a vytápění v méně místnostech....

To abych dala v práci výpověď.

14.9.2022 12:42

Ten průměr je nějaký divný. Prosím opravit.

14.9.2022 12:47

A zaměstnance, který za ní bude dělat tu živnost. Docela by mě zajímalo, jestli jste si to někdy zkusila.
Nebo rozumy z paneláku?

14.9.2022 12:47

Pro orionku a rapotačku:

To je jak pro děcka ze školky.

14.9.2022 12:48
assil

XXX.XXX.206.172

Prosím vás, na Evropě přece vůbec nezáleží. Je to jen malý poloostrov Asie. A klima se mění celosvětově. Ničemu nepomůže, když Evropa lehne hladem a zimou. To si jen myslí ve své nabubřelosti, vycházející z minulých století.
Poslechněte si, jak dopadla ekologická výroba hliníku na Slovensku a hlavně, kdo ji nahradí. A tak je to se vším.
Evropané omezí turistiku (turismus je rusizmus :-)) ) a zaplaví nás turisté z Asie. Praha, Krumlov jsou toho dostatečným důkazem.
A hlavní turismus vede z Afriky do Evropy. Myslíte, že se zastaví, když se v Evropě nebude topit? Takovou kulišárnu jsme na ně vymysleli?

Tou výrobou hliníku myslíte tu fabriku, která zavřela, aby se napakovala na cenách za ee?
Doporučuji zaměřit se na teorii, že současné oteplení je předzvěstí velké doby ledové, to člověka uklidní, že tady bude ledovec a ne migranti a vysoké ceny ee.
To chce klid a nohy v teple a myslet na to, že nic se nejí tak horký jak se uvaří.
A doporučuju poslechnout tohle, pak poznáte, že přese všechno se pořád máme a budeme mít jak prasata v žitě
https://www.mujrozhlas.cz/leonardo-plus/chudoba-cti-netrati

14.9.2022 12:48

Knížecí rady. Z prdu kuličku neuděláte.

14.9.2022 12:54

Pro orionku a rapotačku:

Mám dotaz - kdo je vytvořil a kdo je zaplatil a z čeho.
Dost podstatné.
Stejně jako objednávka, jak řešit energetickou krizi, zadaná kamsi.... vláda má málo náměstků, poradců....,že musí práci zadávat.
Stejně jako reklama na pomocnou ruku státu. Kolik stála a kdo to dostal? Kamarád, synek, nebo švagr. Já na bráchu, brácha na mne. Nikdy to neskončí?

14.9.2022 13:15

Ale ne, však nápady jsou to dobré. Zahrada a tak.
Teď stejně nic jiného nezbyde :-) když nemají lidé peníze, tak já je od nich taky nedostanu, takže času budu mít fůru :-)
Já taky vždy čumím, když si lidé stěžují, že nemají peníze, ale pro mlíko musí autem, telefon, vařit nechcou, vyhazují jídlo, netflix, líní jak veš...

14.9.2022 13:18

To je jak pro děcka ze školky.

Když si uvědomíte, kdo je cílová skupina, tak je to naprosto adekvátně zvolený level.

14.9.2022 13:25
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Tam se pohybujete
a podle toho vypadají příspěvky.
Ale každému, co jeho jest.

14.9.2022 13:30
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

assil napsal(a):
Tou výrobou hliníku myslíte tu fabriku, která zavřela, aby se napakovala na cenách za ee?
Doporučuji zaměřit se na teorii, že současné oteplení je předzvěstí velké doby ledové, to člověka uklidní, že tady bude ledovec a ne migranti a vysoké ceny ee.
To chce klid a nohy v teple a myslet na to, že nic se nejí tak horký jak se uvaří.
A doporučuju poslechnout tohle, pak poznáte, že přese všechno se pořád máme a budeme mít jak prasata v žitě
https://www.mujrozhlas.cz/leonardo-plus/chudoba-cti-netrati

Milé dítě, když se  začal v médiích
objevovat Kchárl  Schwarzenberg
poslouchala jsem ho v rádiu.
Reportérek, snaživý klučík, mimo jiné
zamutoval: chudoba cti netratí
div neřekl "žé"?
Kadel mu odpověděl:
chudoba cti netratí,
se.ou na ni bohatí. Odporný  bezcitný,
arogantní asociál
s tváří laskavého dědy.

Viděla jsem příspěvek o klimatu.
Odborník se domníval, že každému
děcku ze ZŠ je jasné, že o klimatu hlásají
"Gréty" bláboly. Vědci určili věk Země na 4,54 miliardy roků, 
proto měření za 200 - 400 let je zcela
k prdu
nebo snad k ničemu?
Až na to narazím, přidám to sem, hledat to nebudu.

neverend

14.9.2022 14:00
neverend

XXX.XXX.213.247

Od klávesnic na pole. To chci vidět.😀😀😀

14.9.2022 15:00

neverend napsal(a):
Od klávesnic na pole. To chci vidět.😀😀😀

Pochybuju, že dnes mají lidi u baráku pole. Já mám jen sad se stromy a zatravněný dvorek a na práci je toho až až.

neverend

14.9.2022 17:11
neverend

XXX.XXX.213.247

Pochybuju, že dnes mají lidi u baráku pole. Já mám jen sad se stromy a zatravněný dvorek a na práci je toho až až.

Si dělám jen srandu.😀 Na vesnici je dnes potíž sehnat i traktor s válníkem třeba na odvoz dřeva z lesa. Ale naštěstí jsem byl prozíravý před odjezdem z ČR a dřeva mám v metrech na topení kolem sta metrů. Tak mamča by mi tam zmrznout neměla.😀 Větší zahradu tam sice máme, ale to jako nevím kdo by tam něco pěstoval. Naposledy jsem tam měl mrkev pro koně.🙂 A nebýt toho, že se dalo zavlažovat z vlastní studny, tak při ceně z řádu, by si tu mrkev člověk mohl rovnou koupit.😀

14.9.2022 22:19
fikovnice

XXX.XXX.132.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hmm zajímavé, byl nějaký podobný průzkum i u nás? Jen tak... https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-pruzkum-slovaci-fandi-spis-rusku-40408722#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Pochybuji...
A v případě Slováků to tak nějak i očekávám, ani nevím proč... Mluvila jsem na začátku války s Východniary a na UA nadávali. Ale byl to samozřejmě malý vzorek lidí.

neverend

14.9.2022 22:54
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Pochybuji...
A v případě Slováků to tak nějak i očekávám, ani nevím proč... Mluvila jsem na začátku války s Východniary a na UA nadávali. Ale byl to samozřejmě malý vzorek lidí.

To přeci záleží na tom, s jakou skupinou se kdo potkává. Zcela nepochybuji, že Ukrajinský právník či lékař bude utvářet jiný dojem, než bandy ožralých "dělníků" dělajících po nocích bordel třeba v MB. Já co potkal Ukrajince na stavbách, tak skoro každý si pořád chtěl dávat "páku". Když jsem se ptal proč furt s tím otravuje jednoho, tak prostě oni se tak "sortují". Nechápu to dodnes a popravdě mě to ani dál nezajímalo.🙂 A pokud jste někdy přišla do styku s jejich "kápošema" tak víte, že ti tedy vladnou železnou rukou bez servítek. Problémový jedinec se na druhý den dostavil s pár modřinami ve tváři a napravenou morálkou. Ani se nedivím, že Ukrajina je nejzkorumpovanější zemí Evropy.😐 Čili já se Slovákům moc nedivím.

15.9.2022 05:59

Ale ne, však nápady jsou to dobré. Zahrada a tak.
Teď stejně nic jiného nezbyde :-) když nemají lidé peníze, tak já je od nich taky nedostanu, takže času budu mít fůru :-)
Já taky vždy čumím, když si lidé stěžují, že nemají peníze, ale pro mlíko musí autem, telefon, vařit nechcou, vyhazují jídlo, netflix, líní jak veš...

Tak jednak, když se vrátím k Reptinu moudru, ohledně úspor

To sice nedáte, ale…V paneláku máte obvykle o dost nižší náklady na energie a služby.
Údržbu platíte do fondu oprav, což je minimum oproti údržbě baráku.
Už to jsou velké úspory. Všechno má svý.
Čímž neříkám, že v realitní bublině, která právě splaskává, je dobré prodávat dům. Jen nevidím výhodu ušetření byt versus dům, kde navíc občas člověk padá na hubu, protože neví, co dřív. V bytě umyjete okna, vyluxujete a můžete v klidu udílet druhým moudra, jak v baráku ušetřit.

A pokud máte malou zahrádku i k minimální potravinové soběstačnosti máte na míle daleko a dva záhony vám v sezóně příjemně zpestří jídelníček, pokud otočíte víc plodin a nesežerou vám je slimáci. Ovocné stromy jsou fajn, zavaříte, zamrazíte, je to levnější. Na to ty malý současný zahrádky u domů byly, na ozdobu a mít něco zdravého jen na mls a aby to nedalo moc práce, protože vydělává něco jiného.. k obživě to ale není.
Fóliák něco stojí, není k zahození, ale ten čas je potřeba. Venkovní pec než roztopíte k pečení chleba, to trvá dvě hodiny, pak cca.40 min. pečete. Pokud nepečete pro víc lidí a nepojmete to navíc i jako prima párty pro Reptu, moc na tom nevyděláte, každá práce je od hodiny lépe placená i když úplně pominu zadělávání, kynutí chleba a “údržbu” kvásku a soustředím se jen na pečení. Když už chleba doma, tak do Remosky s příkonem 500W a dělat mezi tím něco výdělečnějšího, než topení v peci. Z půl kila mouky a půl kila rozkvasu pak máte pořádný chleba do 40Kč.
A drůbež a ostatní zvěř v hobby chovu mě vždycky víc stála než z ní mám, když spočítám zázemí, krmení a práci, kráva jediná vysoce vydělávala, ale tu na zahrádku pořídit nelze. Morčata na maso? To mi fakt nestojí za to.

Spíš to člověk celé bere jako koníčka s bonusem, že jí zdravěji, než že by ušetřil nebo vydělal.
Pro mě jsou Reptiny rady úsměvné, podobně jako dva svetry od Pekarové.

Výměnný obchod je prima.

15.9.2022 06:48
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

https://www.facebook.com/chytra.zdenek?comment_id=Y29tbWVudDo1MzUyODkyODk0ODA5NjM1XzQ1MjMwMjQ2MzYxOTY0OQ%3D%3D

https://www.facebook.com/search/top?q=cnn%20prima%20news
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Repta-a-repta napsal(a):
Pro orionku a rapotačku:

Vaše jsou fakt lepší, Repto.
Taková konejšivá ... .
.

15.9.2022 07:20

Tak já si s dovolením přihodím. Úplně nejradši mám, když se popisuje, co je na baráku práce a na kolik přijde jeho údržba. No, asi je potřeba si uvědomit, že není každý dům polorozpadlá ruina, kde majitel potí krev od úsvitu do soumraku, aby mu stavba nespadla na hlavu. Jsou takové, ano, ale řekla bych, že poměrně dost domů je v takovém stavu, že zmiňovanou údržbu, kde měsíčně vynakládáte horentní sumy, jaksi nepotřebuje. Určitě ne takovou, aby přišla na cca 2000 Kč měsíčně, což je například příspěvek do fondu oprav na jeden byt v bytovém domě, který zateploval a měnil balkony.

Takže ano, já v baráku umyju okna, vyluxuju a můžu přemýšlet nad tím, jak ušetřit. A jsem si skoro jistá, že takhle to má velká spousta lidí. Dobrovolné zahradničení a zvířátkování na zahradách nezmiňuji.

15.9.2022 08:06

Tak já si s dovolením přihodím. Úplně nejradši mám, když se popisuje, co je na baráku práce a na kolik přijde jeho údržba. No, asi je potřeba si uvědomit, že není každý dům polorozpadlá ruina, kde majitel potí krev od úsvitu do soumraku, aby mu stavba nespadla na hlavu. Jsou takové, ano, ale řekla bych, že poměrně dost domů je v takovém stavu, že zmiňovanou údržbu, kde měsíčně vynakládáte horentní sumy, jaksi nepotřebuje. Určitě ne takovou, aby přišla na cca 2000 Kč měsíčně, což je například příspěvek do fondu oprav na jeden byt v bytovém domě, který zateploval a měnil balkony.

Takže ano, já v baráku umyju okna, vyluxuju a můžu přemýšlet nad tím, jak ušetřit. A jsem si skoro jistá, že takhle to má velká spousta lidí. Dobrovolné zahradničení a zvířátkování na zahradách nezmiňuji.

Já bych řekla, že je to barák od baráku...někdo má prakticky novostavbu a nemusí kromě běžné údržby nic. Horší to je, když koupíš barák z 80-tek, kdy se neřešilo skoro nic a stavělo se svépomocí, jak kdo uměl, a někdy to tak i vypadá. Výběr stavebního materiálu ani nebyl takový jak dnes, člověk byl rád, když něco vůbec sehnal. Jo, později mohl rekonstruovat, ale jsou věci, který prostě už nevyměníš. Jinak máš pravdu, že 2 tis. měsíčně to není, někdy nedáš nic, ale pak zase, když se do něčeho pustíš, tak peníze jen lítají a jsou to desetitisíce. A taky je rozdíl domek ve městě a domek na malé vesnici, kde není kanalizace ani plyn. Každopádně já bych neměnila, bydlení v paneláku jsem si taky vyzkoušela a už nikdy, není to pro mě.

15.9.2022 08:12

Tak jo, taky přidám názor baráčníka. Postavili jsme si bungalov před 20 lety - dá se říct skoro nový moderní domeček, který vlastně žádnou údržbu nepotřebuje. U domu jsem založila tzv. "bezúdržbovou" zahradu. Záměrně v uvozovkách, protože bezúdržbová zahrada stejně jako bezúdržbový dům dle mého názoru neexistuje. Jasně že nedřeme na domě a kolem domu do úpadu, jezdíme na dovolené, na kolo, na lyže ..., ale odjedete a kolem domu/na zahradě vám stojí práce.
A co se investic týká? Jen letos byla jedna větší investice (fotovoltaika) za cca 200 tis., to máte příspěvky do fondu oprav na cca 8,3 roku. Vloni jsme stavěli altán u ohniště - za to by taky byla docela pěkná dovolená . "Drobné" několikatisícové náklady (nátěrové hmoty na dřevo, sem tam nějaká rostlina do zahrady, hnojiva a postřiky, nová sekačka, nové čerpadlo do studny atd. atd.) vůbec nepočítám.
Ale ani já bych neměnila ....

15.9.2022 08:24

Emo, já souhlasím. Tyhle nárazové investice jsou, o tom žádná. Bydlíte vlastně skoro jako já, jen domek mám asi o 4 roky mladší

Ale víte, třebas ta fotovoltaika, beru ji, jako zateplení oné bytovky. Cílem bylo snížení nákladů na bydlení, výměnou za raketu na investici. A věřte, že na té bytovce nebude zaplaceno za 8,5 roku.

Altán, rostliny, hnojiva, postřiky - věc zbytná. Naopak sekačka a čerpadlo - nezbytná. Všechno to beru a máte pravdu.

Nicméně sama píšete, že dům jako takový údržbu nepotřebuje, o tom mluvím. Že tu nestojí jen domy z osmdesátek, které zmiňuje Sarah, ale i domy mladší, nebo starší, ale lépe postavené, nevyžadující soustavnou údržbu.

Je to prostě taková obezlička: Víš, co je na baráku práce? Tam práce nikdy nekončí. Barák je požírač peněz. Jéje, kolikrát já to už slyšela?

15.9.2022 08:26
assil

XXX.XXX.206.172

Jako baráčník musím říct, že pokud nemáte zrovna novej barák, tak se vždycky něco vyvrbí, i třeba blbosti za pár tisíc, ale za rok se to obvykle nastřádá na slušnou částku. Ale tak zase třeba ty vlastní vajíčka mi za to stojí když nemusím kupovat ty smradlavý supermarketový.

15.9.2022 08:36

Repta radí z okna paneláku. Na ceník krmiv nedohlédne.
Zvířata v malochovu - zdroj kvalitních potravin. Vnoučata pila místo bílé vody z krabice kvalitní mléko.
Zadní zahrada se nemusela sekat, byla spasená, ale náklady a praci nepočítat. Když chcete ze zvířete mít, musíte do něj dát.
Ale z paneláku to vypadá - ono to samo.

15.9.2022 08:45

assil napsal(a):
Jako baráčník musím říct, že pokud nemáte zrovna novej barák, tak se vždycky něco vyvrbí, i třeba blbosti za pár tisíc, ale za rok se to obvykle nastřádá na slušnou částku. Ale tak zase třeba ty vlastní vajíčka mi za to stojí když nemusím kupovat ty smradlavý supermarketový.

Jestli sledujete náklady - za kolik "uděláte" vajíčko?
Soused tvrdí, že za 5,-- ( už před 5 lety ).
To je to, co píšu - není to o ušetření, ale o kvalitě.
( Já slepice nemám, já mám lišky ).

15.9.2022 08:46

Dům je mnohem náročnější na čas a finance. Peníze do fondu oprav jsou kapka v moři. Ruinu opravdu nemám😀, běžná údržba, nátěry, údržba čistírny, studny, revize, nepočítám žádná zhodnocení, převyšuje násobně fond oprav, ze kterého se, jen tak mimochodem, často hradí i ta zhodnocení na té bytovce.

15.9.2022 08:53

Já jen Reptě ještě dodám. Z domečku a ze zahrádky se ve velké většině do práce dojíždí. V 5-6 tam, v 6-8 zpátky. Když v práci zrovna nesedíte na zadku.... ráda vezmete vidle, pilu, sekeru......a jdete na to.

15.9.2022 08:55
assil

XXX.XXX.206.172

Jestli sledujete náklady - za kolik "uděláte" vajíčko?
Soused tvrdí, že za 5,-- ( už před 5 lety ).
To je to, co píšu - není to o ušetření, ale o kvalitě.
( Já slepice nemám, já mám lišky ).

To popravdě vůbec netuším na kolik to jedno vejce vyjde, ale tak zase nějaký prodám a ještě mi z nich vypadnou čas od času kuřata, ono taky záleží myslím na způsobu chovu, někde v malým výběhu padne hodně peněz na krmení, já je mám napůl volně, takže už se víceméně jen tak dokrmujou a tím se ušetří.

15.9.2022 08:57

Hnojiva, postřiky - věc nezbytná. Pokud chcete výnos a ne jen parádu.

neverend

15.9.2022 11:18
neverend

XXX.XXX.255.9

assil napsal(a):
To popravdě vůbec netuším na kolik to jedno vejce vyjde, ale tak zase nějaký prodám a ještě mi z nich vypadnou čas od času kuřata, ono taky záleží myslím na způsobu chovu, někde v malým výběhu padne hodně peněz na krmení, já je mám napůl volně, takže už se víceméně jen tak dokrmujou a tím se ušetří.

Tyhle činnosti se zatím fakt moc nevyplatí. Ovšem za současné situace. Prý už nám hrozí i potravinové nedostatky a to může situaci značně změnit. Ale u toho bydlení na vesnici strašně záleží co jste schopna udělat vlastními silami. Já třeba mám vodu z vlastní studny a to vychází místo šedesáti korun za m3 tak zhruba pět korun. Ovšem pokud bych si nechal montovat firmou vodárnu a nebyl schopen repasovat např. čerpadlo, tak by to zase tak moc rentabilní nebylo. Stejně tak když máte prostředky a schopnost např. sám si nadělat dřevo a ne ho kupovat naštípané. To prostě topíte skoro zadarmo. Ale je to práce a ne pro lidi co se strachy rozklepou při pohledu na "kolíbku". 😀 Čili s určitou zručností a dovednostmi můžete na vesnici žít s mnohem menšími náklady než ve městě.

15.9.2022 11:59
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):
Tyhle činnosti se zatím fakt moc nevyplatí. Ovšem za současné situace. Prý už nám hrozí i potravinové nedostatky a to může situaci značně změnit. Ale u toho bydlení na vesnici strašně záleží co jste schopna udělat vlastními silami. Já třeba mám vodu z vlastní studny a to vychází místo šedesáti korun za m3 tak zhruba pět korun. Ovšem pokud bych si nechal montovat firmou vodárnu a nebyl schopen repasovat např. čerpadlo, tak by to zase tak moc rentabilní nebylo. Stejně tak když máte prostředky a schopnost např. sám si nadělat dřevo a ne ho kupovat naštípané. To prostě topíte skoro zadarmo. Ale je to práce a ne pro lidi co se strachy rozklepou při pohledu na "kolíbku". 😀 Čili s určitou zručností a dovednostmi můžete na vesnici žít s mnohem menšími náklady než ve městě.

No k těm dovednostem je potřeba mít ještě čas a nebo se smířit s tím, že veškerý volný čas strávím péčí o barák, což už dneska moc běžný není, i lidi na vesnici chtějí provozovat koníčky a ne pořád jen makat. Ano, dá se tam žít levně, ale není to moc k žití.
Proto ty náklady na vesnici teď jsou spíš vyšší, ovšem v případě apokalypsy vlastní studna s pumpou a nějaký ten trávníček, který půjde překopat a zasadit brambory, dost obrátí situaci.

15.9.2022 12:01

Říkal mi kominík a řidič toho... co vyváží septik... že sem jezdí jen kvůli mně :D
cca obrazně
Někdo na vše kašle, já jako to... se snažím poctivě. Taky aby mi to tu neshořelo a tak.
Kolik stojí vajíčko... no, to opravdu hodně korun, ale jsou to moji pejskové.
Hnojit se bude pouze hnojem, jinak nic nepěstuji, to nepotřebuji, to je v tescu.
Když už nebudu nakupovat jídlo a ostatní v ČR, tak to bude ok.
Jinak teda na balkoně je místo na stejný počet pytlů s rajčaty, brambory atp. jako mám já tady na zahradě.

neverend

15.9.2022 13:15
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
No k těm dovednostem je potřeba mít ještě čas a nebo se smířit s tím, že veškerý volný čas strávím péčí o barák, což už dneska moc běžný není, i lidi na vesnici chtějí provozovat koníčky a ne pořád jen makat. Ano, dá se tam žít levně, ale není to moc k žití.
Proto ty náklady na vesnici teď jsou spíš vyšší, ovšem v případě apokalypsy vlastní studna s pumpou a nějaký ten trávníček, který půjde překopat a zasadit brambory, dost obrátí situaci.

Já tedy nevím jak vy, ale nějak mě nenapadá co bych tak zásadního měl na baráku dělat, aby mi sežral veškerý volný čas? Co máte na mysli?

15.9.2022 13:20

neverend napsal(a):
Já tedy nevím jak vy, ale nějak mě nenapadá co bych tak zásadního měl na baráku dělat, aby mi sežral veškerý volný čas? Co máte na mysli?

Přece záleží na tom, kolik toho volného času máte. Když někdo do zaměstnání dojíždí, má 2 - 3 zaměstnání ( podle doporučení vlády a některých chytrých).....

15.9.2022 13:43
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Co máte na mysli?

Stačí dojíždění, rodina, menší děti ... a má co dělat

neverend

15.9.2022 13:52
neverend

XXX.XXX.213.247

Přece záleží na tom, kolik toho volného času máte. Když někdo do zaměstnání dojíždí, má 2 - 3 zaměstnání ( podle doporučení vlády a některých chytrých).....

No tři zaměstnání to by nespal, ale pokud má holt dvě a umí si spočítat zda se to vyplatí, tak potom holt musí vše zaplatit. Ovšem to je potom fakt jedno, jestli bydlí na vesnici či ve městě. Jsem pojal život na vesnici spíš blíž klasice než té moderně.Vše zabetonujeme se zámkovkou, pozemek nepotřebujeme protože hodláme žít na vesnici stylem stejným jako ve městě. Tak to ale není žití na vesnici a už vůbec nemůžete nic "nahradit" nebo se na něco připravit.

15.9.2022 14:02
assil

XXX.XXX.206.172

neverend napsal(a):

Dělat to, co mi minimalizuje náklady na život, myslela jsem, že o tom se bavíme a pokud máte nějaké zvířectvo a zahradu tak velkou, že se to už vyplatí, tak to sežere moře času.
Tím neříkám, že to mám já, mě úplně stačí, že každej tejden ty latifundie hodiny sekám, na zbytek mám výpomoc.
U nás třeba už to zvířectvo nebo záhonky mají jen důchodci, pracující lidi už ten čas obětovat nechtějí, když to není nutný jako za komoušů.
Ale ty latifundie mám a jak říkám, kdyby přišla apokalypsa, tak myslím, že by mě to uživilo.

15.9.2022 14:36

To jsou ryby?

15.9.2022 14:55

To jsou ryby?

Asi myslíte latimérie. Pochybuju, že je Assil chová, ale třebas překvapí a na latifundiích má nádrže s latimériemi.

15.9.2022 16:48
fikovnice

XXX.XXX.135.58

Tak zas z jiného soudku: Od včerejška 40 horečka, nejde srazit, nespala jsem ani vteřinu. Plus šílená bolest hlavy...a kloubů (páteř, nohy...). Jinak nic - jako nějaký kašel, výrazná bolest v krku, chycený nosohltan - to ne. Teda zatím.
Ale teda ta horečka mě pořádně sžírá, a hlava opět bolí na skočení z okna!

Zítra PCR test, uvidím...

15.9.2022 17:09

fikovnice napsal(a):
Tak zas z jiného soudku: Od včerejška 40 horečka, nejde srazit, nespala jsem ani vteřinu. Plus šílená bolest hlavy...a kloubů (páteř, nohy...). Jinak nic - jako nějaký kašel, výrazná bolest v krku, chycený nosohltan - to ne. Teda zatím.

Jejda!

15.9.2022 17:14

assil napsal(a):
Dělat to, co mi minimalizuje náklady na život, myslela jsem, že o tom se bavíme a pokud máte nějaké zvířectvo a zahradu tak velkou, že se to už vyplatí, tak to sežere moře času.
Tím neříkám, že to mám já, mě úplně stačí, že každej tejden ty latifundie hodiny sekám, na zbytek mám výpomoc.
U nás třeba už to zvířectvo nebo záhonky mají jen důchodci, pracující lidi už ten čas obětovat nechtějí, když to není nutný jako za komoušů.
Ale ty latifundie mám a jak říkám, kdyby přišla apokalypsa, tak myslím, že by mě to uživilo.

Vy si s těma komoušema nedáte pokoj. Za komoušu jednak byla i na vsi práce a tolik se nedojiždělo, za další bylo daleko víc škol na vsi a děti se tolik nevozily, další na sena přijeli z fabriky a JZD jelo do stanového do Bulharska, na řepu a na brambory školy. Nejvíc cavyků bylo s potr

15.9.2022 17:17

Vy si s těma komoušema nedáte pokoj. Za komoušu jednak byla i na vsi práce a tolik se nedojiždělo, za další bylo daleko víc škol na vsi a děti se tolik nevozily, další na sena přijeli z fabriky a JZD jelo do stanového do Bulharska, na řepu a na brambory školy. Nejvíc cavyků bylo s potrestanýma, ti museli mít oběd, školákům stačil čaj, svačinu měly svou.

15.9.2022 17:22

fikovnice napsal(a):

Tak držím palce!!! A kromě pcr testu vyšetření? Klíště? Není jen koronavirus.

neverend

15.9.2022 17:32
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):

Tak ono spíš než tu oblíbenou zahradu kterou si hodně lidí spojuje s vesnicí, jsem já řešil ty mnohem objemnější výdaje. A to právě třeba ta voda a topení. Dnes topení na sezónu může představovat i 200 000 a když si člověk uvědomí, že za tři soboty a neděle mám vyřešeno topení, tak to by ty např slepice museli snášet vejce jak kulomet. Voda sice tak drahá zatím není, ale za pár desítek metrů PE trubky a vodárny získané skoro zdarma ta úspora ročně činí také rozhodně víc než deset tisíc. No a práce na dva dny i s kávou. Pěstění či chovatelství v malém a bez dotací je nesmysl a provozováno být může jen pro lepší kvalitu výsledných produktů.

15.9.2022 18:15
fikovnice

XXX.XXX.135.58

Tak držím palce!!! A kromě pcr testu vyšetření? Klíště? Není jen koronavirus.

Já vím, je mi to jasné - může to být cokoli...
A MOC Vám děkuji!

neverend

15.9.2022 18:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Fíkovnice, přeji Vám z celého srdce ať to není nic vážného a brzké uzdravení.

15.9.2022 18:48

fikovnice napsal(a):

Moje dcera dneska volala....defakto má to samý co ty. Tak dle doktora prej buď angína a nebo covid, takže čeká na výsledek PCR testu. Když bude negativní, tak má recept na antibiotika, když bude pozitivní....

Takže taky čekám, až dá vědět, jak dopadl test.

15.9.2022 19:10

fikovnice napsal(a):

A doprčic, co tě zase semlelo? Myslíš, že covid?
Držím palce, ať je to brzy líp!

neverend

15.9.2022 20:08
neverend

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/LJ96WFBMz6w

Tak Francie, teď už i Německo..🙂 Kdo se odváží tipnout kolik měsíců zbývá Ukrajině s podporou západu? Ruské sankce jsou koukám mnohem účinnější než ty naše.😀 Vsaďte se, že Zelensky to za nedlouho ještě k tomu diplomaticky "podělá" .🙂 Něco mi říká, že toho jeho "požadujeme" bude mít brzy celá Evropa plné zuby. Čili teď už jen Biden z kola ven a nebezpečí WW3 zažehnáno.

neverend

15.9.2022 20:27
neverend

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/P0OjGoS-k4s

Jestli je to fakt pravda, tak to už nemá opravdu obdoby.😀😀

15.9.2022 21:04

Demokrat z Občanské demokratické strany. A co na to premier? Ani signal nevyslal ke svému soukmenovci.

neverend

15.9.2022 21:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Demokrat z Občanské demokratické strany. A co na to premier? Ani signal nevyslal ke svému soukmenovci.

Možná bude mít brzy příležitost říct to těm "mr*kám" do očí.🙂

15.9.2022 21:53
assil

XXX.XXX.121.3

Asi myslíte latimérie. Pochybuju, že je Assil chová, ale třebas překvapí a na latifundiích má nádrže s latimériemi.

To nee, latimérie je docela vošklivá ryby, to bych doma nechtěla.

15.9.2022 21:57
assil

XXX.XXX.121.3

Vy si s těma komoušema nedáte pokoj. Za komoušu jednak byla i na vsi práce a tolik se nedojiždělo, za další bylo daleko víc škol na vsi a děti se tolik nevozily, další na sena přijeli z fabriky a JZD jelo do stanového do Bulharska, na řepu a na brambory školy. Nejvíc cavyků bylo s potrestanýma, ti museli mít oběd, školákům stačil čaj, svačinu měly svou.

Za komoušů mělo na vsi pár lidí práci v JZD a zbytek stejně dojížděl do nejbližšího města. Ale všichni měli nejen záhonky, ale i slepice a králíky a docela dost lidí i prase, protože bez známostí se sehnat slušný maso nedalo. Na řepu a brambory chodili otroci ze školy, protože nebyla technika, která je dnes.
Dneska má pár lidí slepice, králíky už skoro nikdo a prase v chlívku a zabijačku už jsem neviděla léta, protože prostě už to není potřeba. Asi tak.

16.9.2022 05:57

assil napsal(a):
Za komoušů mělo na vsi pár lidí práci v JZD a zbytek stejně dojížděl do nejbližšího města. Ale všichni měli nejen záhonky, ale i slepice a králíky a docela dost lidí i prase, protože bez známostí se sehnat slušný maso nedalo. Na řepu a brambory chodili otroci ze školy, protože nebyla technika, která je dnes.
Dneska má pár lidí slepice, králíky už skoro nikdo a prase v chlívku a zabijačku už jsem neviděla léta, protože prostě už to není potřeba. Asi tak.

Já pamatuju narvaný autobusy z okolních vesnic do Brna, autem tehdy skoro nikdo nejezdil. Jezdila jsem takhle do práce ještě v osmým měsíci těhotná a bylo to strašný.
Jinak taky je třeba říct, že ta zaměstnanost byla stejně uměle vytvořená.

16.9.2022 06:49
fikovnice

XXX.XXX.135.58

A doprčic, co tě zase semlelo? Myslíš, že covid?
Držím palce, ať je to brzy líp!

Ahoj, myslím, že ne...že to COVID nebude.
Antigenní test negativní, ale pro jistotu jdu na PCR (pokud se tam budu schopná dopravit).
Bojím se něčeho jiného, absence jakýchkoli nosohltanových příznaků mi spíš vadí než uklidňuje. Druhá noc čtyřicítky a šílená zimnice, třásla jsem se tak, že kočky měly děs, co to dělám...a nespaní.
Takže já mám "jen" vysokou horečku, zimnici a šílenou bolest hlavy (a páteře).

16.9.2022 06:50
fikovnice

XXX.XXX.135.58

Moje dcera dneska volala....defakto má to samý co ty. Tak dle doktora prej buď angína a nebo covid, takže čeká na výsledek PCR testu. Když bude negativní, tak má recept na antibiotika, když bude pozitivní....

Takže taky čekám, až dá vědět, jak dopadl test.

Tak držím pěsti dcerce!

16.9.2022 06:51
fikovnice

XXX.XXX.135.58

neverend napsal(a):
Fíkovnice, přeji Vám z celého srdce ať to není nic vážného a brzké uzdravení.

16.9.2022 07:30

Tady na vsi jsme měli, někde ještě máme (všeho do času, kdo tu eletryku zaplatí :D) textilky.
Ty plínky, co jste měli všichni, byly odsud.
Ve vsi byl zubař, školka, hospoda, obchod. Kromě masa a pomerančů tam měli vše. Taky žlutý limonády!
Králíky bych brala, jenže tady všem chcípají. Prasátko taky chci.
Problém je, že nevím, kdo by to zabil. Bych to ani nejedla pak.
Eště kozu koupim.

16.9.2022 08:43

Megí, že všem chcípají neznamená, že chcípnou králíci i vám. Trocha snahy, očkování a nebála bych se toho. Ovšem vyvstává pak obdobný problém, jako s prasetem. Kdo to zabije? Tímhle problémem trpím, jako vy. Až na to, že to pak bez problémů jím, ale zabít ne.

16.9.2022 09:08
assil

XXX.XXX.121.3

Tady na vsi jsme měli, někde ještě máme (všeho do času, kdo tu eletryku zaplatí :D) textilky.
Ty plínky, co jste měli všichni, byly odsud.
Ve vsi byl zubař, školka, hospoda, obchod. Kromě masa a pomerančů tam měli vše. Taky žlutý limonády!
Králíky bych brala, jenže tady všem chcípají. Prasátko taky chci.
Problém je, že nevím, kdo by to zabil. Bych to ani nejedla pak.
Eště kozu koupim.

Prase zabije řezník, problém je, že dneska ho vykrmit, to by asi člověk musel být milionář. Chcípají obvykle králici krmení čerstvou trávou, základ je krmit jen senem, což je práce navíc, tak se moc lidem nechce. Ale pak se nemusí zas očkovat.
Já nezabiju ani slepici, natož něco, co má chlupy, jak králík.

16.9.2022 09:12

No nevím, Assil. Krmím zeleným, neočkuju a nic mi nechcípá. Je to zpravidla o hygieně chovu a o zdravém rozumu, jako koneckonců při chovu čehokoliv. V tom Megiině "tady to chcípá všem" bych viděla spíš mor nebo myxu. Občas to ve vlnách padá i po očkování.

16.9.2022 09:38
assil

XXX.XXX.121.3

No nevím, Assil. Krmím zeleným, neočkuju a nic mi nechcípá. Je to zpravidla o hygieně chovu a o zdravém rozumu, jako koneckonců při chovu čehokoliv. V tom Megiině "tady to chcípá všem" bych viděla spíš mor nebo myxu. Občas to ve vlnách padá i po očkování.

No, moje zkušenost je jiná, všichni známí, co kdysi přešli na seno, chcípání ustalo, i mě. A očkování už není potřeba. Dřív klidně vychcípal celý chov i po očkování. A bylo to tenkrát na doporučení veta a zabralo to, prej z tý trávy chytají něco od zajíců, i když je to tráva ze zahrady, tak možná to závisí na promoření místních zajíců, nevím, kažodpádně trávou už nekrmím roky, neočkuju a od tý doby mi nechcíp ani jeden.

16.9.2022 10:40

assil napsal(a):
No, moje zkušenost je jiná, všichni známí, co kdysi přešli na seno, chcípání ustalo, i mě. A očkování už není potřeba. Dřív klidně vychcípal celý chov i po očkování. A bylo to tenkrát na doporučení veta a zabralo to, prej z tý trávy chytají něco od zajíců, i když je to tráva ze zahrady, tak možná to závisí na promoření místních zajíců, nevím, kažodpádně trávou už nekrmím roky, neočkuju a od tý doby mi nechcíp ani jeden.

To mohla být možná kokcidióza. Ale nejsem odborník.
Staroušci kdysi na horách taky krmili králíky jen senem. Proč, nevím.

16.9.2022 10:43

Megí, že všem chcípají neznamená, že chcípnou králíci i vám. Trocha snahy, očkování a nebála bych se toho. Ovšem vyvstává pak obdobný problém, jako s prasetem. Kdo to zabije? Tímhle problémem trpím, jako vy. Až na to, že to pak bez problémů jím, ale zabít ne.

Je to hrozná práce, mně stačilo, když se kdysi u tchánovců zabíjely kačeny a krůty, to fakt není můj koníček. A jako zabít to je fakt to nejmenší, horší to ostatní. Možná zním cynicky, ale nejsem vegan, takže k tomu přistupuju čistě pragmaticky.

16.9.2022 10:45

fikovnice napsal(a):
Antigenní test negativní, ale pro jistotu jdu na PCR (pokud se tam budu schopná dopravit).
Bojím se něčeho jiného, absence jakýchkoli nosohltanových příznaků mi spíš vadí než uklidňuje. Druhá noc čtyřicítky a šílená zimnice, třásla jsem se tak, že kočky měly děs, co to dělám...a nespaní.

Ach jo, tak přeju, ať je to i nejmenší průšvih. Ty na ty horečky dost trpíš, viď? Nemůže to mít souvislost ještě s tím zubem?

16.9.2022 10:47

fikovnice napsal(a):

Jani, čtu to až teď. Hlavně ať jsi brzy v pořádku a prosím, informuj nás tady.

16.9.2022 10:50

Je to hrozná práce, mně stačilo, když se kdysi u tchánovců zabíjely kačeny a krůty, to fakt není můj koníček. A jako zabít to je fakt to nejmenší, horší to ostatní. Možná zním cynicky, ale nejsem vegan, takže k tomu přistupuju čistě pragmaticky.

Vidíš, a "to ostatní" mi zrovna vůbec nevadí. Ale nazbiju nic.

16.9.2022 12:11

Vidíš, a "to ostatní" mi zrovna vůbec nevadí. Ale nazbiju nic.

Víceméně jde jen o poprvé, pak už to člověk bere věcně.

16.9.2022 12:16

Víceméně jde jen o poprvé, pak už to člověk bere věcně.

Kdepak, já to věcně beru, v tom problém není. Nefňukám, když přijde čas porážky, neloučím se, ani si králíky nijak extra nemazlím. Ale prostě nedokážu to zvíře zabít. Bojím se, že to udělám špatně, že bude trpět. Taky nutno říct, že je zabíjet nemusím, na to mám pány kluky, aneb choť si vytáhl kratší sirku.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2022 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.186

assil napsal(a):
Prase zabije řezník, problém je, že dneska ho vykrmit, to by asi člověk musel být milionář. Chcípají obvykle králici krmení čerstvou trávou, základ je krmit jen senem, což je práce navíc, tak se moc lidem nechce. Ale pak se nemusí zas očkovat.
Já nezabiju ani slepici, natož něco, co má chlupy, jak králík.

Proti. Mixomatoze se musi tak jako tak

16.9.2022 17:18
fikovnice

XXX.XXX.135.58

Ach jo, tak přeju, ať je to i nejmenší průšvih. Ty na ty horečky dost trpíš, viď? Nemůže to mít souvislost ještě s tím zubem?

Mám strach ze sepse...
Ale ze zubu ne...

16.9.2022 17:19
fikovnice

XXX.XXX.135.58

Jani, čtu to až teď. Hlavně ať jsi brzy v pořádku a prosím, informuj nás tady.

Děkuji Alenko...a budu.

Mám za sebou problouzněný odpolední spánek - strašlivý šílený nepopsatelný humus!!! Takové šílenosti, co se mi zdály, nebo haluze nebo co to bylo...

16.9.2022 17:26
fikovnice

XXX.XXX.135.58

Jo a moc děkuji!

16.9.2022 18:00
fikovnice

XXX.XXX.135.58

Já mámjen ty latifundie...
Alespoň exšéfová to stále zdůrazňovala, "že ta N. vlastní takové latifundie!"

16.9.2022 19:18

fikovnice napsal(a):

Děkuji Alenko...a budu.

Mám za sebou problouzněný odpolední spánek - strašlivý šílený nepopsatelný humus!!! Takové šílenosti, co se mi zdály, nebo haluze nebo co to bylo...

Neměla byste být v nemocnici a nebo aspoň pod dohledem?
Jsou i horší nemoci než covid. Držím palce.

16.9.2022 20:06
fikovnice

XXX.XXX.135.75

Neměla byste být v nemocnici a nebo aspoň pod dohledem?
Jsou i horší nemoci než covid. Držím palce.

"Orionko", už mě znáte...
Nenávidím nemocnice, přesto věřím, že poznám, že je hodně zle a tu Rychlou bych si zavolala. Zatím je to tak, že mi píšou a volají přátelé (pseudorodina ani náhodou, i když to ví) a musím se jim hlásit...

A opět moc děkuji za držení palců!

...a vlastně se hlásím i zde...

16.9.2022 21:28
fikovnice

XXX.XXX.135.75

fikovnice napsal(a):
"Orionko", už mě znáte...
Nenávidím nemocnice, přesto věřím, že poznám, že je hodně zle a tu Rychlou bych si zavolala. Zatím je to tak, že mi píšou a volají přátelé (pseudorodina ani náhodou, i když to ví) a musím se jim hlásit...

A opět moc děkuji za držení palců!

...a vlastně se hlásím i zde...

Btw, po tom halucinogenním (opravdu naprosto hororovém) spánku, kdy si celé to "snění" do detailu pamatuji , se mi udělalo lépe. Tak snad...

Nicméně bylo to fakt zvláštní - naprosto se mi tam prolínala realita do toho halucinování - měla jsem tu horečku a bylo mi šíleně zle, jela jsem ke kamarádce, s níž jsem měla mít dnes sraz, a dokonce jsem tam někomu diktovala přesně její telefonní číslo. Teda to byla jen jedna pasáž, pak už fakt začal horor. Zajímavé, co mozek vyprodukuje...i ve snění či polobdění.

neverend

17.9.2022 22:00
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak jak se cítíte Fíkovnice? 🙂 Je už alespoň trochu lépe? 😐

17.9.2022 22:33

neverend napsal(a):
To přeci záleží na tom, s jakou skupinou se kdo potkává. Zcela nepochybuji, že Ukrajinský právník či lékař bude utvářet jiný dojem, než bandy ožralých "dělníků" dělajících po nocích bordel třeba v MB. Já co potkal Ukrajince na stavbách, tak skoro každý si pořád chtěl dávat "páku". Když jsem se ptal proč furt s tím otravuje jednoho, tak prostě oni se tak "sortují". Nechápu to dodnes a popravdě mě to ani dál nezajímalo.🙂 A pokud jste někdy přišla do styku s jejich "kápošema" tak víte, že ti tedy vladnou železnou rukou bez servítek. Problémový jedinec se na druhý den dostavil s pár modřinami ve tváři a napravenou morálkou. Ani se nedivím, že Ukrajina je nejzkorumpovanější zemí Evropy.😐 Čili já se Slovákům moc nedivím.

Nechci se Vás nijak dotknout, ale metody, které uvádíte, jako “napravování problémových jedinců”, byly používány tak max v 90.letech

neverend

18.9.2022 00:55
neverend

XXX.XXX.213.247

Nechci se Vás nijak dotknout, ale metody, které uvádíte, jako “napravování problémových jedinců”, byly používány tak max v 90.letech

Má osobní zkušenost z posledních let. Nic víc.

18.9.2022 01:28
fikovnice

XXX.XXX.134.166

neverend napsal(a):
Tak jak se cítíte Fíkovnice? 🙂 Je už alespoň trochu lépe? 😐

Bohužel ne, "Neverende". Děkuji každopádně za Váš zájem.

18.9.2022 07:42

Za mě na neverenda lépe nereagovat. Znám(e) ještě jako meifi na koních.

18.9.2022 08:05
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Indiskrétnost je nutná?

Každý si tu může plácat co chce ...

18.9.2022 10:36

fikovnice napsal(a):
Bohužel ne, "Neverende". Děkuji každopádně za Váš zájem.

Já se opět hlásím se svým katastrogickým scénářem : Známá měla přesně stejné příznaky, vysokou horečku a nesnesitelnou bolest hlavy. Poslali ji na pcr test. Její partner řekl : "s.eru na test" a odvezl ji do nemocnice. Nevím, jestli zali odběrem krve a co je vedlo k tomu, že pokračovali lumbální punkcí. Potvrdila se klíšťová. Okamžitě nasadili léčbu v kapačkách ( asi atb ), je úplně v pořádku, bez následků !
Viděl vás aspoň doktor? Všechno se doma zvládnout nedá.

18.9.2022 15:14
fikovnice

XXX.XXX.133.60

Já se opět hlásím se svým katastrogickým scénářem : Známá měla přesně stejné příznaky, vysokou horečku a nesnesitelnou bolest hlavy. Poslali ji na pcr test. Její partner řekl : "s.eru na test" a odvezl ji do nemocnice. Nevím, jestli zali odběrem krve a co je vedlo k tomu, že pokračovali lumbální punkcí. Potvrdila se klíšťová. Okamžitě nasadili léčbu v kapačkách ( asi atb ), je úplně v pořádku, bez následků !

Já vím "Orionko". Zítra jedu do nemocnice. Bohužel tyto stavy znám...
Myslím, že jde o septické špičky - horečka vyletí na 39 - 40, pak spadne, za hodinu dvě opět vyletí, atd. Je to typické a zažila jsem to v životě již asi 5x.
Nasadila jsem ATB. COVID to na 99% není.
Mám určité podezření, kde to zase "bouchlo".
A jinak:

18.9.2022 15:16

rapotacka11 napsal(a):
Indiskrétnost je nutná?

Každý si tu může plácat co chce ...

Neverend alias meifi je profláklý dost, to není žádná indiskrétnost. Si myslím.

18.9.2022 15:19
fikovnice

XXX.XXX.133.60

Klíště jsem anamnesticky neměla, ale vytahovala jsem Fidovi, to je pravda...
Bohužel na septické stavy trpím, právě od jednoho šíleného průšvihu, který mi vyrobili v nemocnici. Tehdy to byl holý boj o život, sepse gynekol. původu. Ležela jsem ve špitále cca 2 měsíce - na gynekologii - a za celou dobu mě ani jednou jedinkrát gynekologicky nevyšetřili!!! Ne že bych po tom prahla, ale je to ukázka toho, jak někdy i na špičkovém pracovišti lékaři "léčí". Dávali mi dohromady cca osmero ATB, a ve finále mi způsobili útlum kostní dřeně.
No a pak už se to vezlo - přišla ta spondylodiscitida - baktérie střelila do páteře, a opět cca 4 měsíce zpoždění, než byla stanovena správná dg. Honili mě po všech čertech, měla jsem řadu roztodivných dg., vč. např. TBC, apod.
Pak jsem to vybojovala doma...

18.9.2022 15:24
fikovnice

XXX.XXX.133.60

A jak už to tak bývá, tak problémy nastaly přesně v den odjezdu mé sousedky na dovolenou...
Klíče od mého bytu má ona, a pak ještě kamarádka, která má patologický strach z COVIDu - ta by ke mně, resp. ke kočkám asi ani nepáchla...

18.9.2022 15:24

fikovnice napsal(a):
Klíště jsem anamnesticky neměla, ale vytahovala jsem Fidovi, to je pravda...
Bohužel na septické stavy trpím, právě od jednoho šíleného průšvihu, který mi vyrobili v nemocnici. Tehdy to byl holý boj o život, sepse gynekol. původu. Ležela jsem ve špitále cca 2 měsíce - na gynekologii - a za celou dobu mě ani jednou jedinkrát gynekologicky nevyšetřili!!! Ne že bych po tom prahla, ale je to ukázka toho, jak někdy i na špičkovém pracovišti lékaři "léčí". Dávali mi dohromady cca osmero ATB, a ve finále mi způsobili útlum kostní dřeně.
No a pak už se to vezlo - přišla ta spondylodiscitida - baktérie střelila do páteře, a opět cca 4 měsíce zpoždění, než byla stanovena správná dg. Honili mě po všech čertech, měla jsem řadu roztodivných dg., vč. např. TBC, apod.
Pak jsem to vybojovala doma...

Máte lékařské vzdělání, tak se nebojte být asertivní.

18.9.2022 15:31
fikovnice

XXX.XXX.133.60

Máte lékařské vzdělání, tak se nebojte být asertivní.

Já vím, já vím...
Včera jsem se snažila telefonicky, u kamaráda - známého internisty, ten svolil, že v po předepíše ATB. Do po jsem ale čekat nemohla... Takže jsem je nasadila sama.
Víc asi teď dělat nemůžu. Krom té hospitalizace. Jednám s přáteli co by bylo s kočkami.

18.9.2022 15:38
fikovnice

XXX.XXX.133.60

S klíšťovkou jste mi ale nasadila brouka do hlavy...

18.9.2022 15:51
fikovnice

XXX.XXX.133.60

A jen taková "zajímavost", pokud jsem ji již nepsala. Moje praktická dr. odešla do důchodu, její ordinace se zrušila...a to vše, aniž by mi dala vědět. Stran praktika jsem tedy v podstatě bezprizorní, což jsem zjistila až teď při nemoci. Jinak jsem neměla důvod ji kontaktovat.

18.9.2022 16:02

fikovnice napsal(a):
A jen taková "zajímavost", pokud jsem ji již nepsala. Moje praktická dr. odešla do důchodu, její ordinace se zrušila...a to vše, aniž by mi dala vědět. Stran praktika jsem tedy v podstatě bezprizorní, což jsem zjistila až teď při nemoci. Jinak jsem neměla důvod ji kontaktovat.

To není žádná výjimka. U nás to udělalo doktorů několik, včetně zubařů. Nakonec to udělal i můj dávný známý ( jinde ), byl velmi žádaný a oblíbený zubař, jak stárnul hledal, komu by ordinaci předal. Pacoši ho vždycky přemluvili, pokračoval, až už to nešlo, zavřel. Prostě doktoři nejsou. ( Tedy podle Šmuclera jich máme nadbytek )

18.9.2022 16:20
fikovnice

XXX.XXX.133.60

Dovolím si napsat jednu věc: Ke mně se "Neverend" vždy choval hezky. A to i přesto, že jsem jasně napsala, že se politicky nikdy neshodneme...
Co se dělo na "Koních", pravda, nevím. Ale přišlo mi fér toto napsat.

18.9.2022 16:22
fikovnice

XXX.XXX.133.60

To není žádná výjimka. U nás to udělalo doktorů několik, včetně zubařů. Nakonec to udělal i můj dávný známý ( jinde ), byl velmi žádaný a oblíbený zubař, jak stárnul hledal, komu by ordinaci předal. Pacoši ho vždycky přemluvili, pokračoval, až už to nešlo, zavřel. Prostě doktoři nejsou. ( Tedy podle Šmuclera jich máme nadbytek )

Já bych tedy ale očekávala, že mi dá moje dr. vědět. Já přece nejsem povinna zjišťovat, zda ordinuje nebo ne. Navíc prostě ordinace byla zrušena, využita na něco jiného, a žádný zástup neexistuje. To mi fakt přijde divné.

No a zubařů je velký nedostatek, to vím.

18.9.2022 17:06

fikovnice napsal(a):
Dovolím si napsat jednu věc: Ke mně se "Neverend" vždy choval hezky. A to i přesto, že jsem jasně napsala, že se politicky nikdy neshodneme...

Já vím. V pořádku. Co bylo na koních, vím zase já. Nekonečný příběh o mrkvi. Ale v zásadě neškodný, jenom plevelující.

18.9.2022 18:22

A jak to tedy je : Koně nesmí mrkev? My jsme ji koňům vždycky nosili ( se souhlasem koňáků ), když děcka jezdila.

18.9.2022 18:39

fikovnice napsal(a):

https://www.youtube.com/watch?v=R0Jj7VPnVH8&t=8s

Probůh, nepoutějte si to celé, jen 9,10 minutu, téměř konec. Není chyba v lidech, kteří hlasovali, chyba je v těch, co diskutovali.
Kdyby diskutovali smysluplně, lidi se od nich něco dozvěděli, hlasovali by jinak.

18.9.2022 18:40

A jak to tedy je : Koně nesmí mrkev? My jsme ji koňům vždycky nosili ( se souhlasem koňáků ), když děcka jezdila.

Mrkev samozřejmě můžou. Rozhodně lepší než jablka. U meifiho šlo o něco jiného. To byste musela zažít, teda číst.

18.9.2022 18:43

https://www.youtube.com/watch?v=R0Jj7VPnVH8&t=8s

Probůh, nepoutějte si to celé, jen 9,10 minutu, téměř konec. Není chyba v lidech, kteří hlasovali, chyba je v těch, co diskutovali.
Kdyby diskutovali smysluplně, lidi se od nich něco dozvěděli, hlasovali by jinak.

Chtěla jsem to editovat, Kometa byla hrozně rychlá :
Nemusíte si to vůbec pouštět, stačí se podívat na obrázek.

neverend

18.9.2022 18:52
neverend

XXX.XXX.213.247

Koním se dávat mrkev smí, ale nesmí se to psát do diskuze.😀 Také se nesmí zavlažovat pastvina v dobách sucha a mnoho dalšího.Víte co vám tady na psech řeknu o osazenstvu "koňodiskuze"? Dnes už ani nepochybuji, že jen málo lidí tam má ty koně opravdu rádo.🙂 A hlavně už je mi zcela jedno, co tam dělají a kdo kde šíří moudra.😀

18.9.2022 19:48

zahájila jsem topnou sezonu, jako šťastlivec co prozíravě nakoupil hromadu dřeva už v létě můžu z hecu topit klidně na těch pětadvacet.

spížka je taky plná.

18.9.2022 20:07
fikovnice

XXX.XXX.133.60

Další Ag test (dělaný jen pro jistotu): Opět jasně negativní...
Vše potvrzuje moje spekulace.
Přátelé mi nakoupili, skákli do lékárny, půjčili peníze... Sestřenice, s níž jako jedinou jsem ještě byla v kontaktu, se od čtvrtku neozvala...

Myslím, že má smysl pustit z hlavy i ji.

18.9.2022 20:28

Chtěla jsem to editovat, Kometa byla hrozně rychlá :
Nemusíte si to vůbec pouštět, stačí se podívat na obrázek.

Já se ztratila a nechápu. V čem jsem byla hrozně rychlá? Tuto dovednost zrovna neovládám.

18.9.2022 20:44

Já se ztratila a nechápu. V čem jsem byla hrozně rychlá? Tuto dovednost zrovna neovládám.

je možné editovat už publikovaný příspěvek, ale jen pokud po něm už nenásleduje žádný další.

18.9.2022 21:01

zahájila jsem topnou sezonu, jako šťastlivec co prozíravě nakoupil hromadu dřeva už v létě můžu z hecu topit klidně na těch pětadvacet.

spížka je taky plná.

Hlavně jste šťastlivec, že u vás ( na Moravě ? ) dřevo je. U nás je blízko do Němec a tak jede vlak za vlakem tam. Dřevo mám, na zimu stačí, ale není to takové jak bych si představovala. Taky přitápím. Ráno u nás 7°C a prý se objeví sníh :-((
Ale podle zvěstí přitápí i paneláky.

18.9.2022 21:05

Hlavně jste šťastlivec, že u vás ( na Moravě ? ) dřevo je. U nás je blízko do Němec a tak jede vlak za vlakem tam. Dřevo mám, na zimu stačí, ale není to takové jak bych si představovala. Taky přitápím. Ráno u nás 7°C a prý se objeví sníh :-((

tak je a není. kupovala jsem už na konci jara a bylo to tak tak, jen za dvojnásobek oproti minulému roku.

18.9.2022 21:09

tak je a není. kupovala jsem už na konci jara a bylo to tak tak, jen za dvojnásobek oproti minulému roku.

Já objednávala v dubnu, aby mi bylo v září sděleno, že se na mě nedostane. Nakonec mám nejhnusnější kůrovcový smrk - 10000 za 8 sypaných.

18.9.2022 21:12

Já objednávala v dubnu, aby mi bylo v září sděleno, že se na mě nedostane. Nakonec mám nejhnusnější kůrovcový smrk - 10000 za 8 sypaných.

tak to naštve

já mám hromadu dřevěných briket a polínka z tvrdýho dřeva. plus zbytek ořešáku z předminulého roku.

ale kdybych chtěla dřevo teď, tak asi jedině jet ukrást do lesa.

18.9.2022 21:13

Jé, Kometo, když jste tady, opravte si ty roky u "Hárání" :-))

18.9.2022 21:15
elisak

XXX.XXX.194.232

Taky od včera přitápíme v krbu. Už jsem byla zmrzlá, teplota mi doma padla na 22 a po ránu jsem dost pokašlávala. Zatím stačí přitopit jen večer. Dneska jsem mluvila s mamkou a v paneláku jim ještě netopí, maj tam zimu a vlhko.

18.9.2022 21:18

elisak napsal(a):
Taky od včera přitápíme v krbu. Už jsem byla zmrzlá, teplota mi doma padla na 22 a po ránu jsem dost pokašlávala. Zatím stačí přitopit jen večer. Dneska jsem mluvila s mamkou a v paneláku jim ještě netopí, maj tam zimu a vlhko.

Vy mě bavíte ! Já přitápím, když teplota dole klesne na 16 a přijede návštěva.
Asi bych měla chtít od MPA pochvalu.

18.9.2022 21:31

Vy mě bavíte ! Já přitápím, když teplota dole klesne na 16 a přijede návštěva.
Asi bych měla chtít od MPA pochvalu.

tak já jsem měla v sobotu ráno v obýváku asi 17 a takové to lezavo. navíc jsem si v týdnu odněkad přivezla rýmu, tak jsem vytáhla dřevo spíš než mikinu.

i trochu na truc.

18.9.2022 21:49
elisak

XXX.XXX.194.232

tak já jsem měla v sobotu ráno v obýváku asi 17 a takové to lezavo. navíc jsem si v týdnu odněkad přivezla rýmu, tak jsem vytáhla dřevo spíš než mikinu.

i trochu na truc.

Nejdřiv jsem začala dost omezovat větrání. Pak vytáhla tepláky a teplý ponožky, následně mikinu. A když ani ta mikina nepomohla tak se zatopilo.

18.9.2022 21:54

elisak napsal(a):
Nejdřiv jsem začala dost omezovat větrání. Pak vytáhla tepláky a teplý ponožky, následně mikinu. A když ani ta mikina nepomohla tak se zatopilo.

S tím se dá jedině souhlasit. Až na to větrání. Větrání neomezuji, to fakt radši zatopím.
Ale pochvalu od MPA tedy nedostanete, chybí vám tam svetr.

neverend

18.9.2022 22:14
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

A vždycky se k vám hezky chovat budu. 🙂 Právě toho, že máme rozdílné názory na politiku a přesto se ke mně chováte slušně si nejvíc vážím.🙂 Popravdě zabývat se politikou je jen ztrátou času, který lze vynaložit mnohem efektivněji. 😀 Nyní ale bohužel nemáme krizi politickou ani ekonomickou. Špatné rozhodnutí může vést k nevratným poškození na mnoho let.

Neregistrovaný uživatel

18.9.2022 23:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.165

neverend napsal(a):
A vždycky se k vám hezky chovat budu. 🙂 Právě toho, že máme rozdílné názory na politiku a přesto se ke mně chováte slušně si nejvíc vážím.🙂 Popravdě zabývat se politikou je jen ztrátou času, který lze vynaložit mnohem efektivněji. 😀 Nyní ale bohužel nemáme krizi politickou ani ekonomickou. Špatné rozhodnutí může vést k nevratným poškození na mnoho let.

Tak nevratné poškození už je celkem jisté bych řekla ne? :-) jinak vítej zpět 😊

19.9.2022 00:01
fikovnice

XXX.XXX.133.60

neverend napsal(a):

Děkuji "Neverende". Já vím, že tu spoustu lidí asi štvete, a lhala bych, kdybych psala, že mi některé Vaše výroky nevadí. Ale stejně to máte asi Vy u mě.
Nadále Vám budu rozporovat to, s čím budu bytostně nesouhlasit, ale budu se nadále snažit to dělat slušnou formou (i když jsem někdy ujela; ale to Vy také ).
A už se mi zobrazují emotikony, tak tady jedna pro Vás:

19.9.2022 00:54
Varaxi

XXX.XXX.137.233

spížka je taky plná.

Vaši taktiku vytápění chápu a oceňuji: Zvěř si sama vydýchá a jen tak mimochodem to vyhřeje i Vám. K tomu již kdysi dávno zmiňované výhody línání (když to neuklidíte, zadarmo Vám to zateplí gauč, oblečení i podlahu) a fakt, že láska hřeje, způsobí, že zimy se bát netřeba.
Nojo, ale co my, co chováme toliko přítele, který nelíná a ani nijak zvlášť nehřeje, zato veškeré chlupy ihned uklízí, tady prostě výhřevnost lásky nestačí. Já se jara nedožiju, nebo co.

19.9.2022 03:33

Varaxi napsal(a):
Vaši taktiku vytápění chápu a oceňuji: Zvěř si sama vydýchá a jen tak mimochodem to vyhřeje i Vám. K tomu již kdysi dávno zmiňované výhody línání (když to neuklidíte, zadarmo Vám to zateplí gauč, oblečení i podlahu) a fakt, že láska hřeje, způsobí, že zimy se bát netřeba.
Nojo, ale co my, co chováme toliko přítele, který nelíná a ani nijak zvlášť nehřeje, zato veškeré chlupy ihned uklízí, tady prostě výhřevnost lásky nestačí. Já se jara nedožiju, nebo co.

ty jo,

tak to já mám zateplíno až na půdu, hlavně Nora je na tohle expert

přítele buď vyměnit nebo k němu přidat něco dalšího?

19.9.2022 11:17

assil napsal(a):
Tak nevím kam s tím a tady bejvá dost lidí
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/471775-bejby-nebude-sedet-v-koute-chovateli-v-praze-utekla-nebezpecna-selma?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Takové chuďátko malé ve veliké Praze :-)). I když za 4 dny už může být na Šumavě :-)) - třeba

19.9.2022 12:53
assil

XXX.XXX.206.172

Takové chuďátko malé ve veliké Praze :-)). I když za 4 dny už může být na Šumavě :-)) - třeba

No hlavně mu musí bejt dost kosa. Doufám tedy, že se ho podaří brzo odchytit.

19.9.2022 13:07

Jé, Kometo, když jste tady, opravte si ty roky u "Hárání" :-))

Jejda! Opraveno.

19.9.2022 14:17

19.9.2022 15:23

fikovnice: jak jste na tom? Držím palce

19.9.2022 15:51
fikovnice

XXX.XXX.134.89

fikovnice: jak jste na tom? Držím palce

Moc děkuji za optání a držení palců!
Dnes jsem řídila - musela jsem dojet na ten PCR a pak jsem se snažila zajistit si zákl. odběry ve špitále - samoplátcovsky. No, neuspěla jsem... Biochemka velmi ochotná (mám tam známé), ale na interně se nenašla jediná sestra, která by mi odebrala krev...a to jsem fakt chtěla zaplatit. Toto nechápu!
Nicméně včera večer se konečně ozvala sestřenice, potvrdila moji spekulaci, co mi je (já vím, pořád je to spekulace) a dnes jsem sehnala asi praktickou dr. Do tel. velmi příjemná, mladý hlas. Při popisu mých příznaků vyslovila do třetice stejnou hypotézu jako já a sestřenice . Ve špitále jsem měla aspoň od kamaráda dr. Rp. na nová ATB. No a zítra jdu k té nové dr. na odběry, tedy pokud tam dojedu. Dnes po návratu domů jsem úúúplně kaput a teplota opět vyšplhala a šplhá dál...

Edit: Ale zatím ne nad 39!!!

19.9.2022 15:54
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Ze špitálu jsem ale fakt znechucená. Laborantka z biochemky volala na několik míst, na nízkoprahový příjem, říkala, že jsem v dost děsném stavu...a prostě ne!!! Kdyby mi to umožnili, odebrala bych si tu krev sama!

19.9.2022 15:59
fikovnice

XXX.XXX.134.89

...no a kdybych nebyla nemocná, čekal by mě další pohřeb... Nějak teď kolem mě umírají lidé. Nyní otec mé někdejší nejlepší kamarádky. Nicméně ona na stáří své rodiče rozdělila, otce šoupla do nějakého DD, s matkou žijí v jednom bytě. Měla jsem a mám jí to moc za zlé... Moje kamarádka (jiná) dělá domácí péči a říkala mi, že mohli zažádat, že dokonce chodila do okolí jejich bydliště a stará se také o nemohoucí pacienty. A starý pán nejméně 3 roky přežíval oddělený od manželky, jako ležák. Byl to kamarád mého táty, univ. prof. - hrozný konec.
Na pohřeb kvůli nemoci jít nemůžu.

19.9.2022 16:04

fikovnice napsal(a):
Moc děkuji za optání a držení palců!
Dnes jsem řídila - musela jsem dojet na ten PCR a pak jsem se snažila zajistit si zákl. odběry ve špitále - samoplátcovsky. No, neuspěla jsem... Biochemka velmi ochotná (mám tam známé), ale na interně se nenašla jediná sestra, která by mi odebrala krev...a to jsem fakt chtěla zaplatit. Toto nechápu!
Nicméně včera večer se konečně ozvala sestřenice, potvrdila moji spekulaci, co mi je (já vím, pořád je to spekulace) a dnes jsem sehnala asi praktickou dr. Do tel. velmi příjemná, mladý hlas. Při popisu mých příznaků vyslovila do třetice stejnou hypotézu jako já a sestřenice . Ve špitále jsem měla aspoň od kamaráda dr. Rp. na nová ATB. No a zítra jdu k té nové dr. na odběry, tedy pokud tam dojedu. Dnes po návratu domů jsem úúúplně kaput a teplota opět vyšplhala a šplhá dál...

Edit: Ale zatím ne nad 39!!!

Zajistěte si na ráno rovnou terénní sestru, ať Vám odběry udělá doma. Ale potřebujete žádanku... Zkuste to ještě přes tu novou prakt.dr.

19.9.2022 16:08
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Zajistěte si na ráno rovnou terénní sestru, ať Vám odběry udělá doma. Ale potřebujete žádanku... Zkuste to ještě přes tu novou prakt.dr.

To mě nenapadlo. A ani mi to nenabídli...já byla ráda, že jsem sehnala tu dr.
Strašně strašně se bojím to zakřiknout, ale ATB už možná zabírají!
To by sedělo, do 3 dnů, pokud jsem tedy chytila citlivost... Nasazovala jsem je v sobotu odpoledne, kdy mi začalo být už téměř úplně jasné, že to COVID není.

19.9.2022 16:13

fikovnice napsal(a):
To mě nenapadlo. A ani mi to nenabídli...já byla ráda, že jsem sehnala tu dr.
Strašně strašně se bojím to zakřiknout, ale ATB už možná zabírají!
To by sedělo, do 3 dnů, pokud jsem tedy chytila citlivost... Nasazovala jsem je v sobotu odpoledne, kdy mi začalo být už téměř úplně jasné, že to COVID není.

To bych Vám moc přála. My terénní sestry využívali hodně a velká spokojenost, dokonce uměli nabrat i nenabratelného manžela

19.9.2022 16:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.25.249

Jani a proc nejdeš na pohotovost, když je ti tak zle a nemáš obvodní ?
Není to nebezpečné čekat doma, zda se rozjede sepse ?

19.9.2022 17:02
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Ona už se rozjela, tedy septikémie určitě. Ale všechny předchozí sepse jsem zvládla doma. Já mám averzi k nemocnicím, nemůžu si pomoct. Vůbec bych tam nespala, nejedla, atd. Jednu jedinou sepsi jsem léčila ve špitále, byla jsem tam dva měsíce, a jak jsem psala, vyrobili mi tam útlum kostní dřeně...a domů jsem se vrátila totálně zrychtovaná.

Ale hlavně - já mám dnes fakt pocit, že ATB začínají zabírat (a hned to zaklepávám :-)).

19.9.2022 17:03
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Jo a praktickou dr. už mám. Psala jsem výše - zítra k ní mám jet.

19.9.2022 17:40
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Milí přátelé!
Zase se mi kupí hromady SZ od vás, snažím se na všechny odpovídat! Jako obvykle jste zlatí a moc si Vašeho zájmu vážím!!!
Bojuji!!! A dnešek se mi opravdu zdá být lepší.

Bohužel opět nemám emotikony, tak květinu vám všem, co se o mě zajímate (ale i ostatním) posílám aspoň takto slovně.

A velké, velké poděkování!

19.9.2022 17:42

Já nechápu, jak můžete s horečkou 39 40 a bolestí hlavy atd. koukat do displeje a psát bez překlepů.
Zkoušela jsem to, nepodařilo se mi najít počítač a pak se mi zavřely oči.

19.9.2022 17:48
fikovnice

XXX.XXX.134.89

To bych Vám moc přála. My terénní sestry využívali hodně a velká spokojenost, dokonce uměli nabrat i nenabratelného manžela

O mě teď pečuje právě asi nej kámoška, co dělá tu domácí péči. Pečuje ve smyslu nákupu, lékáren, půjčky peněz, apod. Jinak základní obsluhu (hygienu, atd.) udělám.

Psala jsem někomu soukromě, tak to písnu i sem. Včera jsem usnula a vybil se mi mobil. Kámoška se nemohla dovolat, volala dalším mým přátelům, a nikdo o mně nic nevěděl... No a dnes mi řekla, že už měli (s manželem) vše promyšlené. Pokud bych se do určité hodiny neozvala, chystali se ke mně s Policií a Hasiči. A měli vše promyšlené, s tím, že cestou se rovnou chtěli stavit v BAUHAUSu a koupit nový zámek. Počítali, že Hasiči mi vyrazí dveře a Jirka (manžel) že by mi po jejich odjezdu namontoval nový zámek, aby byt nezůstal otevřený. Jsou zlatí... Ale naštěstí jsem se zavčas probudila, strčila mobil do nabíječky a když jsem tam viděla kvanta zmešk. hovorů, tak jsem se stala telefonní ústřednou...:-) a přátele obvolávala.

19.9.2022 17:48
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Já nechápu, jak můžete s horečkou 39 40 a bolestí hlavy atd. koukat do displeje a psát bez překlepů.

Víte, nakolikrát to píšu...? :-)))))

19.9.2022 17:53
fikovnice

XXX.XXX.134.89

A také....já jsem bohužel fakt horečkový typ, jsem už na to tak nějak zvyklá. Navíc, jak nastoupily ty septické špičky, tak jsem byla ráda, že se převalím z boku na bok, a to jsem sem nepsala. Takže např., když sem píšu teď, považuji to za dobré znamení! Čili teď je teplota OK, neříkám, že úplně v poho, ale 38 už beru jako přijatelné.

Nicméně smsky přátelům stály za to! :-) Volali mi, že vůbec nemůžou vyluštit, co že mi to mají nakoupit. Bylo tam třeba 20dkg...ale chybělo čeho, pak další perla - "zelené granule kočkám, ale značku si teď vůbec nevybavím", apod.

Ještě edit: I to dnešní řízení (na PCR a do nemocnice) bylo v pohodě. Ještě včera bych toho nebyla schopná.

19.9.2022 18:00
fikovnice

XXX.XXX.134.89

A ještě jedna poznámka: Já s noťasem spím :-)...mám veeelmi širokou postel, takže hledání nehrozí. A v momentě, když ta horečka spadne, tak právě jediné, co jsem schopna dělat, je čumět do NTB. Dokonce mi to ani nezhoršovalo tu bolest hlavy.

Je to i autosugesce, ale prostě jsem si řekla, že ATB zabrala nebo spíš začínají zabírat!

20.9.2022 13:00
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Píšu jen info, které jsem očekávala: PCR negativní

A nikdy dřív bych asi neřekla, že to budu brát jako špatnou zprávu...

20.9.2022 13:02

fikovnice napsal(a):
Píšu jen info, které jsem očekávala: PCR negativní

A nikdy dřív bych asi neřekla, že to budu brát jako špatnou zprávu...

A co ty Vaše odběry?

20.9.2022 13:05
fikovnice

XXX.XXX.134.89

A co ty Vaše odběry?

Já jsem brzy ráno volala dr., že nejsem schopná tam dojet - je to na druhém konci města. A kolem desáté jsem vynaložila veškeré úsilí a zajela asi 5min od baráku do soukr. labiny. Peníze už vem čert... Takže jsem se tam nechala odebrat, s tím, že jsem málem poprvé v životě zkolabovala při odběru. Můj organismus už moc nemůže.

Ale teploty jsou spadené a teď asi sklízím následky toho boje s nějakou hnusnou baktérií.

20.9.2022 14:09

Přikáže se školám méně větrat ve třídách. Předtím přikazovali větrat více kvůli covidu.
Tzn. covid již neexistuje, protože musíme bojovat méně intenzivním topením/větráním proti Putinovi.
Musím sama sebe pochválit, co jsem právě sesmolila, a jdu to odfaxovat na vládu. To budou koukat, že má ještě někdo jiný takové skvělé myšlenky, že?
A teď mi do toho nezapadá ten svetr.

20.9.2022 15:09

Přikáže se školám méně větrat ve třídách. Předtím přikazovali větrat více kvůli covidu.
Tzn. covid již neexistuje, protože musíme bojovat méně intenzivním topením/větráním proti Putinovi.
Musím sama sebe pochválit, co jsem právě sesmolila, a jdu to odfaxovat na vládu. To budou koukat, že má ještě někdo jiný takové skvělé myšlenky, že?
A teď mi do toho nezapadá ten svetr.

To už napadl i "admirál" Prymula. Jak se v tom nevětraném bude covidu dařit. Podle mých informací je ho spousta tam, kde je více lidí pohromadě. Rehabil. ústavy, lázně, ale i zájezdy do ciziny. Jeden to doveze a v jídelnách se to spolehlivě roztahá.
Naštěstí, co vím, tak lehké průběhy, taková normální virozka.

20.9.2022 15:15
Varaxi

XXX.XXX.137.233

ty jo,

tak to já mám zateplíno až na půdu, hlavně Nora je na tohle expert

přítele buď vyměnit nebo k němu přidat něco dalšího?

Jsem v podnájmu v bytě. :/ Tady můžu chovat leda tak leguána...
Přítel je fajn, ale nehřeje, no. Nevím, jestli bych si výměnou pomohla - je pravda, že někteří muži zejména na hlavě línají, ale jak dolínají, tak znovu neobrostou.
Asi si pořídím něco jiného, ale opravdu hřejivého. Čokoládu s čili, například. :D

20.9.2022 15:22

Na obnovu porostu a tedy i následného línání muže lze doporučiti Bierhanzelovu mast!

20.9.2022 15:35

Morčátko. Víc morčátek vedle sebe. Hodně morčátek.

20.9.2022 15:47

Varaxi napsal(a):
Jsem v podnájmu v bytě. :/ Tady můžu chovat leda tak leguána...
Přítel je fajn, ale nehřeje, no. Nevím, jestli bych si výměnou pomohla - je pravda, že někteří muži zejména na hlavě línají, ale jak dolínají, tak znovu neobrostou.
Asi si pořídím něco jiného, ale opravdu hřejivého. Čokoládu s čili, například. :D

Například můj muž hřeje docela hezky, ale zase na druhou stranu není volný, no ...

20.9.2022 15:48

Morčátko. Víc morčátek vedle sebe. Hodně morčátek.

Nemůžu si pomoct, mě na morčatech nejvíce zaujalo, že můžou být k jídlu (Všem mazlíčkům se omlouvám).

20.9.2022 15:49

Například můj muž hřeje docela hezky, ale zase na druhou stranu není volný, no ...

Můj muž hřeje tak, že se od něj po minutě odtahuju, protože to se nedá

20.9.2022 17:35
fikovnice

XXX.XXX.132.236

Nejvíc teď hřeju já, já můžu dělat přímotop hned 3 domácnostem.

20.9.2022 20:08

Můj muž hřeje tak, že se od něj po minutě odtahuju, protože to se nedá

Já na to vzpomínám veskrze pozitivně. Nechci psát s láskou, aby to nevyznělo blbě. Ale moc mně to chybí, i po tom roce. Asi jdu s kůží na trh, ale jsem si toho vědoma.

20.9.2022 20:09

fikovnice napsal(a):
Nejvíc teď hřeju já, já můžu dělat přímotop hned 3 domácnostem.

Jani, jsem ráda, že to bereš s humorem, v tom jsme zajedno. Ale stejně se o tebe bojím.

21.9.2022 08:00
fikovnice

XXX.XXX.134.32

Jani, jsem ráda, že to bereš s humorem, v tom jsme zajedno. Ale stejně se o tebe bojím.

Ali, potvrdily se moje předpoklady. Je to sepse. Tak bojuji, co mi také jiného zbývá.

21.9.2022 08:01
fikovnice

XXX.XXX.134.32

Však kámoška, co se o mě také stará, hned řekla, že je krize a jak začne ještě větší zima, bere si mě domů, kde jim budu vytápět byt!

21.9.2022 08:03
fikovnice

XXX.XXX.134.32

A stran manželských párů hřála moje exšéfová. Ona se tím chlubila...
Při pokusu o nějaké hrátky s manželem tento prý na ni:"Slez. Hřeješ!"

21.9.2022 09:02
fikovnice

XXX.XXX.134.32

Putin vyhlásil mobilizaci.

21.9.2022 10:44
assil

XXX.XXX.206.172

fikovnice napsal(a):
Putin vyhlásil mobilizaci.

Jen částečnou. Ale evidentně se bojí, že se Ukrajinci nezastaví na hranicích.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2022 11:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.202

A Rusové mají hned vyprodané letenky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík