Uživatel s deaktivovaným účtem

O tohle se s vámi musím podělit. Nevím, kam s tím. Tak třeba sem :
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/do-domu-na-novem-zelandu-se-vloudil-lachtan-zpusobil-trauma-kocce-a-zabral-pohovku-40406338#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
napsal(a):
O tohle se s vámi musím podělit. Nevím, kam s tím. Tak třeba sem :
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/do-domu-na-novem-zelandu-se-vloudil-lachtan-zpusobil-trauma-kocce-a-zabral-pohovku-40406338#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
Jj, také jsem to četla!

Já jsem se smála už u titulku.

Zase zpět ke koronaviru:
Lockdown zabil více lidí než covid, naznačují statistiky
https://echo24.cz/a/STVFR/lockdown-umrti-covd-koronavirus-vice?consent=CPeKPUAPeKPUAD3ACCCSCdCgAAAAAAAAAATIAAAAAAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=BWxhODI1NjA3MDw2NTY0MDI3MzAxNjx5cTg0MzM0NzAwPTEyKzYxNnlxYDg0MzM0NzMxPTM2Kzw3NHlmODI8PTBENzAyMkM1QzxGQDUwND0zNTYwMEY8NkMwNUc8&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context
GAELLE
napsal(a):
Pokaždé mi právě umřely. Tenhle jediný přežil a kvete.
krásný pozdrav od pejska
Moc na náhody nevěřím, spíš na signály... a buď si jich všímáme nebo ne .
Každopádně vás to muselo zahřát u srdíčka
Jinak mě primulky kvetou (v zemi) skoro celoročně. Vždycky něco odkvete a začne nanovo.
A ke koronáči další level, sice jde o chřipku, ale to je asi prašť jako uhoď
https://resetheus.org/co-opravdu-zpusobuje-chripku/
napsal(a):
Zase zpět ke koronaviru:
Lockdown zabil více lidí než covid, naznačují statistiky
https://echo24.cz/a/STVFR/lockdown-umrti-covd-koronavirus-vice?consent=CPeKPUAPeKPUAD3ACCCSCdCgAAAAAAAAAATIAAAAAAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=BWxhODI1NjA3MDw2NTY0MDI3MzAxNjx5cTg0MzM0NzAwPTEyKzYxNnlxYDg0MzM0NzMxPTM2Kzw3NHlmODI8PTBENzAyMkM1QzxGQDUwND0zNTYwMEY8NkMwNUc8&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context
Nepletu-li se, něco podobného jsme my dva říkali už tak před rokem a půl.

Zajímavé počtení, kéž by měl pravdu a válka se chýlila ke konci.🙏
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/americky-general-ukrajina-prebira-iniciativu-rusove-nedokazo/r~4e56297a23a011ed8b4e0cc47ab5f122/?consent=CPaTDAAPaTDAAD3ACCCSCcCgAAAAAAAAAATIAAAAAAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=DWRpMDw8OzQ1Oz08PTk_OTQ_NTo6Pjo9cXkwPDs5Pz8-Oz09OiM6OT1xeWgwPDs7PD44PTw1OCM1PDpxbjBPPTs7P0xISU88O0k-Pjo4PTRIPklOTkxITkk_NUxMSQ&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=XenigIGQCk6-202208241412&dop_id=17559209

napsal(a):
Zajímavé počtení, kéž by měl pravdu a válka se chýlila ke konci.🙏
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/americky-general-ukrajina-prebira-iniciativu-rusove-nedokazo/r~4e56297a23a011ed8b4e0cc47ab5f122/?consent=CPaTDAAPaTDAAD3ACCCSCcCgAAAAAAAAAATIAAAAAAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=DWRpMDw8OzQ1Oz08PTk_OTQ_NTo6Pjo9cXkwPDs5Pz8-Oz09OiM6OT1xeWgwPDs7PD44PTw1OCM1PDpxbjBPPTs7P0xISU88O0k-Pjo4PTRIPklOTkxITkk_NUxMSQ&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=XenigIGQCk6-202208241412&dop_id=17559209
Těžko.Čím víc se oheň rozdmýchává, tím víc hoří.
Až bude snaha naslouchat a dohodnout se, pak teprve bude cesta k míru.
Do té doby budou umírat nevinní a Evropa a nejen ona, bude těžce ekonomicky krvácet. A bude to trvat, protože ega většiny u moci, berou dialog jako prohru. Víra naší vlády v to, že dva svetry ohrozí Putina, je jak ze špatného televizního večerníčku.
Všichni ve válce jsou poražení. Všichni budou platit. Někdo více, někdo méně.
napsal(a):
Těžko.Čím víc se oheň rozdmýchává, tím víc hoří.
Až bude snaha naslouchat a dohodnout se, pak teprve bude cesta k míru.
Do té doby budou umírat nevinní a Evropa a nejen ona, bude těžce ekonomicky krvácet. A bude to trvat, protože ega většiny u moci, berou dialog jako prohru. Víra naší vlády v to, že dva svetry ohrozí Putina, je jak ze špatného televizního večerníčku.
Všichni ve válce jsou poražení. Všichni budou platit. Někdo více, někdo méně.
Asi by měl někdo vymyslet, jak donutit Putina, aby se chtěl dohodnout.
Jinak jsou tohle jen kecy, protože na dohodu musej bejt vždycky dva.

assil
napsal(a):
Můžete se čílit jak chcete, stejně dojde na to, že bude nutné vést dialog a dělat kompromisy. Jen těch ztrát bude více, čím déle bude konflikt a nevůle na OBOU stranách trvat.
napsal(a):
Můžete se čílit jak chcete, stejně dojde na to, že bude nutné vést dialog a dělat kompromisy. Jen těch ztrát bude více, čím déle bude konflikt a nevůle na OBOU stranách trvat.
Já se nečílím, jen konstatuju. Dohoda je vždy o kompromisech a zatím Rusko žádné kompromisy nechce, tudíž ani dohodu, takže řeči o dohodě a konci války jsou prostě jen plky.

assil
napsal(a):
Já se nečílím, jen konstatuju. Dohoda je vždy o kompromisech a zatím Rusko žádné kompromisy nechce, tudíž ani dohodu, takže řeči o dohodě a konci války jsou prostě jen plky.
PPP. Plků plná politika
Putin kompromisy nechce. Západ kompromisy nechce. Ukrajina kompromisy nechce. Tak si každý pojede po své linii.
A jsme tam, kde jsme byli.
Řeči o agresi jsou k ničemu. Jen zvyšují bojechtivost obyčejných lidí a rozdělenost napříč světem, což ničemu nepomohlo. Každý vidí jen to, co chce vidět. Jen to ruinuje vztahy, ekonomiky, o přírodě ani nemluvím.
Enstein řekl, že problém se nikdy nevyřeší na stejné úrovni na jaké vznikl.
Budu doufat v zájmu nás všech, že někdo z politiků dostane rozum a bude v jeho zájmu mírové řešení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.194
Otázka je, jestli z dlouhodobého hlediska není nějaký kompromis větší zlo.

Já bych se vrátila k tématu. Je to normální, že kluk, který byl naposled nemocný ve školce, má teď v 21 během léta měsíc po angíně chřipku? Je 2x očkovaný, musel kvůli pobytu na kolejích, jinak by tam nemohl být.
napsal(a):
Já bych se vrátila k tématu. Je to normální, že kluk, který byl naposled nemocný ve školce, má teď v 21 během léta měsíc po angíně chřipku? Je 2x očkovaný, musel kvůli pobytu na kolejích, jinak by tam nemohl být.
Ano, takových lidí je, po 2 letech nošení náhubku je holt imunita v háji. Proto se na podzim očekává docela hiphop.
napsal(a):
PPP. Plků plná politika
Putin kompromisy nechce. Západ kompromisy nechce. Ukrajina kompromisy nechce. Tak si každý pojede po své linii.
A jsme tam, kde jsme byli.
Řeči o agresi jsou k ničemu. Jen zvyšují bojechtivost obyčejných lidí a rozdělenost napříč světem, což ničemu nepomohlo. Každý vidí jen to, co chce vidět. Jen to ruinuje vztahy, ekonomiky, o přírodě ani nemluvím.
Enstein řekl, že problém se nikdy nevyřeší na stejné úrovni na jaké vznikl.
Budu doufat v zájmu nás všech, že někdo z politiků dostane rozum a bude v jeho zájmu mírové řešení.
Já myslím, že je dost politiků, kteří rozum mají, ale bohužel rozum pouze na jedné straně nefunguje a k ničemu nevede a k míru už vůbec ne. Míč je holt na straně Ruska.

assil
napsal(a):
Já myslím, že je dost politiků, kteří rozum mají, ale bohužel rozum pouze na jedné straně nefunguje a k ničemu nevede a k míru už vůbec ne. Míč je holt na straně Ruska.
Míč je na straně Ukrajiny. Ukrajině umírají chlapci a muži.
Když se vás někdo zeptá "peníze nebo život" - zvolíte peníze?
Zelensky ano, o jeho život nejde!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Otázka je, jestli z dlouhodobého hlediska není nějaký kompromis větší zlo.
To je otázka.
Všeobecně, nabízím ke zvážení. Jestliže na ostatní kladete pouze nároky, něco po nich požadujete a podléháte stereotypům, nikdy nenajdete společnou řeč. Podaří se vám navázat jenom povrchní komunikaci a často se opět dostanete do defenzívy nebo do střetu.
Pokud jste přístupný, zapojíte se do dialogu a vnímáte přátele i nepřátele, kreativitu i konflikt nezaujatě, pak jste ochotný naslouchat. Nemusíte s protistranou nutně souhlasit a zahodit vlastní hranice. Znamená to zájem porozumět protistraně, její situaci a názorům a hledat bod, od kterého lze vést konstruktivní dialog. Kompromis by pak měl zajistit výsledek, na který jsou ochotny přistoupit všechny zúčastněné strany, tedy výsledek, který jsou ochotny akceptovat, aniž by kterákoli z nich nesla výrazně větší nevýhody než ostatní.
Pokud podléhá kdokoli stereotypu, že jen vše co je na opačné straně barikády je špatné, pak kompromis bude hledat těžko.
Nechci tu dál plevelit, díky za diskuzi a přeji hezký víkend.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.161
napsal(a):
To je otázka.
Všeobecně, nabízím ke zvážení. Jestliže na ostatní kladete pouze nároky, něco po nich požadujete a podléháte stereotypům, nikdy nenajdete společnou řeč. Podaří se vám navázat jenom povrchní komunikaci a často se opět dostanete do defenzívy nebo do střetu.
Pokud jste přístupný, zapojíte se do dialogu a vnímáte přátele i nepřátele, kreativitu i konflikt nezaujatě, pak jste ochotný naslouchat. Nemusíte s protistranou nutně souhlasit a zahodit vlastní hranice. Znamená to zájem porozumět protistraně, její situaci a názorům a hledat bod, od kterého lze vést konstruktivní dialog. Kompromis by pak měl zajistit výsledek, na který jsou ochotny přistoupit všechny zúčastněné strany, tedy výsledek, který jsou ochotny akceptovat, aniž by kterákoli z nich nesla výrazně větší nevýhody než ostatní.
Pokud podléhá kdokoli stereotypu, že jen vše co je na opačné straně barikády je špatné, pak kompromis bude hledat těžko.
Nechci tu dál plevelit, díky za diskuzi a přeji hezký víkend.
Pěkně jste popsala jak by se měl správně vést dialog. Člověk musí být pružný a otevřený, protože nikdo není vševědoucí, každý se může mýlit. Není důvod, proč bych zrovna já, měl mít ve všem, o čem jsem přesvědčený, pravdu. Je potřeba vždy počítat s možností, že se mýlím, i když jsem vnitřně přesvědčen, že to přece jinak (cokoliv) být nemůže.
Pak jsou ale věci, kde je prostě potřeba být tvrdý, tam, kde víme třeba již z minulosti jak fungují, k čemu vedou, nebo jaké potenciální nebezpečí představují (asi víte na co narážím;).
No, a také jsou hranice za které by jednotlivec nebo celý stát neměl zacházet a není omluva pro jejich překročení. Pak nastávají situace, kdy kompromis nenajdete a ani není dobré ho hledat. Například zločince necháte zavřít, nebudete s ním debatovat.
To co jste popsala je způsob, který mají, trochu upravený, v oblibě různé náboženské sekty a komunisté. Dělat kompromisy. Je to jediný způsob, jak obhájit neobhajitelné a prosadit něco, co nefunguje. V praxi to znamená včlenit se do kolektivu, být osobní, chápavý, nad věcí, udělat dojem, ve "férovém" dialogu občas nadhodit střípek toho, co by jako celek většina (zdravých lidí) nikdy nepřijala. Odváděním pozornosti k nesouvisejícímu rozředit a rozptýlit veškeré nálady, které vaší (ne konkrétně vaší, ale obecně;) ideologii škodí. Vyprávět velmi osobní příběhy, kde představitel vaší ideologie vychází jako ten nejférovější dobrotivec a nejlépe jako mučedník. Okolí postupně zpracovávat k obrazu svému, zdlouhavě, nenápadně s mnoha ústupky, neustále ukazovat jak jste lidský, obětavý a otevřený. Být ten, kdo dělá pro druhé tolik, že se mu každý jeden za něco cítí dlužný. Zároveň neustále poukazovat na to, jak je okolí nefér a kdo všechno trpí, stavět jakési slabé rozmatlané obměny slaměných panáků pro podporu svého přesvědčení. Tohle je jediná cesta jak prosadit něco, co na papíře možná vypadá hezky, bohužel v realitě to nikdy hezké nebude. Proč tohle vše dělat? Většinou pro nějakou krásnou představu, jako z pohádky, a pro tuto představu pak člověk přehlíží odvrácenou stranu. Ta "většina" ji zná a vnímá, proto vypadají jako ovce, protože se shodují v základních morálních hodnotách, nebo si jsou vědomi stejné hrozby, nebo naopak cítí v něčem hodnotu a tak dále. Jsou situace, kdy je potřeba tahat za jeden provaz.
Já se bavím se všemi, nesoudím, hledám společnou řeč, ale otázky, ve kterých vím, že to "křeše" prostě neotevírám.
Co to vysílá
s těmi prackami?
https://www.facebook.com/cnnprima/videos/2235033480000034
napsal(a):
Míč je na straně Ukrajiny. Ukrajině umírají chlapci a muži.
Když se vás někdo zeptá "peníze nebo život" - zvolíte peníze?
Zelensky ano, o jeho život nejde!
Jenže tohle není peníze nebo život, kdy dáte zloději peníze a on zmizí, ale spíš Vypadni ze svýho baráku, teď tady budu bydlet já. A myslím, že většina lidí by svůj barák bránila a těch, co by se sebrali a radši odešli, moc nebude.

Pro fanoušky Pána prstenů - vidíte to podobně?
Chybí mi tam Maďarsko - holt spíše padouch, no.
Česko jako Gimli je ale dost lichotivé.

Trochu propagandy :
https://www.youtube.com/watch?v=Xs6wF5jXRYs
Chtěla jsem to dát do zajímavých videí, ale to vlákno začíná tak hezky.

assil
napsal(a):
Jenže tohle není peníze nebo život, kdy dáte zloději peníze a on zmizí, ale spíš Vypadni ze svýho baráku, teď tady budu bydlet já. A myslím, že většina lidí by svůj barák bránila a těch, co by se sebrali a radši odešli, moc nebude.
Normální lidi chtějí hlavně spokojeně žít. A je jim jedno, jestli ti bohatí nahoře budou nakloněni Americe, nebo Rusku. Nikdo je z domovů nevyhání. Jen jejich synové a muži umírají. Chtějí chodit do práce, vydělávat, děti posílat do školy, mluvit, jak jim zobák narostl : tu ukrajinsky, tu rusky.
Nebo vaše představa je ta, že Ukrajince někdo vyžene ? Vyháněla je bída.
Odcházeli za živobytím dávno před válkou, vlastně od 90. let.

A ještě něco od nás :
https://www.novinky.cz/diskuze/domaci-v-prazske-skolce-davali-detem-jidlo-v-odpadkovych-pytlech-40407004
Není dnes apríla? Nějak si to nedovedu představit !

napsal(a):
Teď jsem si uvědomila, že některé vlajky vůbec neznám. Ostuda.
Proč Litva Legolas a Německo Boromir? Hm.

napsal(a):
Gimli ??? ....jo tak to beru..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.122
Větší kokotinu jsem nevidela. Tolkien si nikdy nepřál tahani valek a politiky do sveho díla a jako fanda to ctim. Takže tohle odpad a vtipné ani příhodné to není

assil
napsal(a):
Rozhodně to nepodpoří atentáty na ruském území!
Nevím, jak daleko je vyšetřování smrti D. Duginové, ale musím se znovu ptát: Komu to slouží?
Kdo potřebuje neustále rozdmychávat nenávist mezi Rusy a Ukrajinci? Prodlužovat konflikt a umírání na obou stranách? Kdo má zájem na tom, aby tyto dvě strany nikdy k jednacímu stolu nezasedly!
napsal(a):
Nevím, jak daleko je vyšetřování smrti D. Duginové, ale musím se znovu ptát: Komu to slouží?
Kdo potřebuje neustále rozdmychávat nenávist mezi Rusy a Ukrajinci? Prodlužovat konflikt a umírání na obou stranách? Kdo má zájem na tom, aby tyto dvě strany nikdy k jednacímu stolu nezasedly!
Souhlasím s Vámi, že atentáty jsou svinstvo, tečka!!!
Ale po pravdě zrovna u Duginy se pak objevilo plno spekulací - stran pohřbu, atd. Je to citlivé....asi to dál nebudu rozebírat (možná o určitých rozporech někdo v médiích četl).
fikovnice
napsal(a):
Souhlasím s Vámi, že atentáty jsou svinstvo, tečka!!!
Ale po pravdě zrovna u Duginy se pak objevilo plno spekulací - stran pohřbu, atd. Je to citlivé....asi to dál nebudu rozebírat (možná o určitých rozporech někdo v médiích četl).
Dobrý večer,
četla a hned než jsem přečetla tak fotka mrtvé v rakvi mě hodně zaskočila.
Dája
napsal(a):
Normální lidi chtějí hlavně spokojeně žít. A je jim jedno, jestli ti bohatí nahoře budou nakloněni Americe, nebo Rusku. Nikdo je z domovů nevyhání. Jen jejich synové a muži umírají. Chtějí chodit do práce, vydělávat, děti posílat do školy, mluvit, jak jim zobák narostl : tu ukrajinsky, tu rusky.
Nebo vaše představa je ta, že Ukrajince někdo vyžene ? Vyháněla je bída.
Odcházeli za živobytím dávno před válkou, vlastně od 90. let.
O vyhánění přece vůbec nejde, hlavně nechtějí žít pod notičkama z Moskvy. Asi jako vy byste nechtěla žít pod notičkama někoho, kdo by se vám násilím vlámal do baráku.
napsal(a):
A tak víceméně i na ruských zdrojích už je shoda na tom, že je to práce ruské FSB a už se jen spekuluje o tom, jestli je to vzkaz Putinovi a nebo Ukrajincům. Shoda je tak nějak i o tom, že to je vzkaz neb jinak by zabili přímo Dugina.

fikovnice
napsal(a):
Ano, přesně toto jsem měla na mysli...
Jak píšu, je to citlivé, tak to asi rozebírat nebudu...ale zároveň je to velmi podezřelé.
Ale no tak
Zadejte si do strejdy gůgla třeba Carlo Acutis.
napsal(a):
Ale no tak
Zadejte si do strejdy gůgla třeba Carlo Acutis.
Neznala jsem, zadala jsem, pročetla jsem.
Eucharistický zázrak...?
Četla jsem to na Wikipedii a tuším, že v tomtéž odkazu též byla věta:
"Například blahoslavená Anna Kateřina Emmerichová posledních 12 let života nepřijímala jinou stravu, než svaté přijímání."
Zajímavé! Ale asi jde o to, v jakém množství přijímala Ježíšovo tělo a Ježíšovu krev. Každopádně ta strava a pití musely být hodně jednotvárné a Anna Kateřina byla zřejmě neustále sťatá...
fikovnice
napsal(a):
Eucharistický zázrak...?
"Například blahoslavená Anna Kateřina Emmerichová posledních 12 let života nepřijímala jinou stravu, než svaté přijímání."
Zajímavé! Ale asi jde o to, v jakém množství přijímala Ježíšovo tělo a Ježíšovu krev. Každopádně ta strava a pití musely být hodně jednotvárné a Anna Kateřina byla zřejmě neustále sťatá...
No a jak tak koukám, taky asi proto umřela celkem mladá na člověka co nijak těžce nebo nebezpečně nepracoval.

fikovnice
napsal(a):
Eucharistický zázrak...?
Chtěla jsem jen spíše říct, že případě hlavy Duginové v rakvi v tom divném televizním studiu věřím spíš na vosk a barvičky než na Ducha Svatého.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pěkně jste popsala jak by se měl správně vést dialog. Člověk musí být pružný a otevřený, protože nikdo není vševědoucí, každý se může mýlit. Není důvod, proč bych zrovna já, měl mít ve všem, o čem jsem přesvědčený, pravdu. Je potřeba vždy počítat s možností, že se mýlím, i když jsem vnitřně přesvědčen, že to přece jinak (cokoliv) být nemůže.
Pak jsou ale věci, kde je prostě potřeba být tvrdý, tam, kde víme třeba již z minulosti jak fungují, k čemu vedou, nebo jaké potenciální nebezpečí představují (asi víte na co narážím;).
No, a také jsou hranice za které by jednotlivec nebo celý stát neměl zacházet a není omluva pro jejich překročení. Pak nastávají situace, kdy kompromis nenajdete a ani není dobré ho hledat. Například zločince necháte zavřít, nebudete s ním debatovat.
To co jste popsala je způsob, který mají, trochu upravený, v oblibě různé náboženské sekty a komunisté. Dělat kompromisy. Je to jediný způsob, jak obhájit neobhajitelné a prosadit něco, co nefunguje. V praxi to znamená včlenit se do kolektivu, být osobní, chápavý, nad věcí, udělat dojem, ve "férovém" dialogu občas nadhodit střípek toho, co by jako celek většina (zdravých lidí) nikdy nepřijala. Odváděním pozornosti k nesouvisejícímu rozředit a rozptýlit veškeré nálady, které vaší (ne konkrétně vaší, ale obecně;) ideologii škodí. Vyprávět velmi osobní příběhy, kde představitel vaší ideologie vychází jako ten nejférovější dobrotivec a nejlépe jako mučedník. Okolí postupně zpracovávat k obrazu svému, zdlouhavě, nenápadně s mnoha ústupky, neustále ukazovat jak jste lidský, obětavý a otevřený. Být ten, kdo dělá pro druhé tolik, že se mu každý jeden za něco cítí dlužný. Zároveň neustále poukazovat na to, jak je okolí nefér a kdo všechno trpí, stavět jakési slabé rozmatlané obměny slaměných panáků pro podporu svého přesvědčení. Tohle je jediná cesta jak prosadit něco, co na papíře možná vypadá hezky, bohužel v realitě to nikdy hezké nebude. Proč tohle vše dělat? Většinou pro nějakou krásnou představu, jako z pohádky, a pro tuto představu pak člověk přehlíží odvrácenou stranu. Ta "většina" ji zná a vnímá, proto vypadají jako ovce, protože se shodují v základních morálních hodnotách, nebo si jsou vědomi stejné hrozby, nebo naopak cítí v něčem hodnotu a tak dále. Jsou situace, kdy je potřeba tahat za jeden provaz.
Já se bavím se všemi, nesoudím, hledám společnou řeč, ale otázky, ve kterých vím, že to "křeše" prostě neotevírám.
No jejda, to jste mi zavařil 😃,
upřímnou komunikaci a hledání řešení kompromisem, označujete za těžkou manipulaci a patologické ovládání s touhou po moci.
Tak to nechme být, každý máme své vidění světa.

assil
napsal(a):
O vyhánění přece vůbec nejde, hlavně nechtějí žít pod notičkama z Moskvy. Asi jako vy byste nechtěla žít pod notičkama někoho, kdo by se vám násilím vlámal do baráku.
No tak my tu žijem pod notičkama Německa a Bruselu. Chtěla byste radši být mrtvá i se svými bližními, potažmo psem ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.169
napsal(a):
No jejda, to jste mi zavařil 😃,
upřímnou komunikaci a hledání řešení kompromisem, označujete za těžkou manipulaci a patologické ovládání s touhou po moci.
Tak to nechme být, každý máme své vidění světa.
Chtěl jsem pod to napsat ještě omluvu, že takhle plácám a odbočuji, ale myslím, že se není za co omlouvat. Zavařit jsem Vám ani nikomu jinému nechtěl. Stejně to všichni svým způsobem myslíme dobře.
napsal(a):
No tak my tu žijem pod notičkama Německa a Bruselu. Chtěla byste radši být mrtvá i se svými bližními, potažmo psem ?
Ne, právě,že bych nechtěla být mrtvá, tak mi notičky z Německa nebo Bruselu přijdou pořád lepší než notičky z Mosky, viz 50.léta, 1968 atd. a momentálně jako na Ukrajině cílené bombardování civilních cílů nebo odvlékání Ukrajinců na Sibiř a dětí na převýchovu tady taky nechci. Takže čím víc se Moskva bude držet na uzdě, tím líp.
napsal(a):
Chtěla jsem jen spíše říct, že případě hlavy Duginové v rakvi v tom divném televizním studiu věřím spíš na vosk a barvičky než na Ducha Svatého.
No jsou spekulace, že tím jak měla bombu pod zadkem, tak že jí to hlavu urvalo a odhodilo, takže teoreticky mohla zůstat celkem nepoškozená, na rozdíl od těla, které to schytalo jako první, takže i odhozené bylo napadrť. Ale nejsem fakt odborník na výbušniny a myslím, že už se to ani nedozvíme jak to bylo a asi je to celkem jedno.

assil
napsal(a):
Ne, právě,že bych nechtěla být mrtvá, tak mi notičky z Německa nebo Bruselu přijdou pořád lepší než notičky z Mosky, viz 50.léta, 1968 atd. a momentálně jako na Ukrajině cílené bombardování civilních cílů nebo odvlékání Ukrajinců na Sibiř a dětí na převýchovu tady taky nechci. Takže čím víc se Moskva bude držet na uzdě, tím líp.
Určitě to myslíte dobře, jen ti chytřejší než jsme my vám řeknou, že Evropa nikdy nebyla tak blízko jadernému konci jako je nyní.
A až se vypaříme, pak bude pozdě na to se ptát, kdo to spustil první a proč.
Takže za mne, čím dřív začne kulatý stůl, tím líp.
napsal(a):
Určitě to myslíte dobře, jen ti chytřejší než jsme my vám řeknou, že Evropa nikdy nebyla tak blízko jadernému konci jako je nyní.
Myslím, že v obdobě kubánské krize ještě zdaleka nejsme.
napsal(a):
Jo ták...
Já to brala od Vás jako recesi!
Každopádně fakt ne vše jde zamaskovat - mám s tím mnoho zkušeností, bohužel (včetně např. jasně viditelné strangulační rýhy mé blízké příbuzné; či zapečetěné rakve mého bratrance po autonehodě a další a další, které už ani vypisovat nechci... ). Takže se mi to prostě jaksi nezdá...
assil
napsal(a):
No jsou spekulace, že tím jak měla bombu pod zadkem, tak že jí to hlavu urvalo a odhodilo, takže teoreticky mohla zůstat celkem nepoškozená, na rozdíl od těla, které to schytalo jako první, takže i odhozené bylo napadrť. Ale nejsem fakt odborník na výbušniny a myslím, že už se to ani nedozvíme jak to bylo a asi je to celkem jedno.
Uf, tak to nemusím psát já...když jste to už napsala za mě.
Přesně toto jsem měla na mysli v těch mých dřívějších příspěvcích.
Každopádně je to hrozné (a na Twitteru jsou bohužel snímky - klikla jsem na nevinně se tvářící odkaz ), a toto odsuzuji. Je jedno, kdo to udělal, je to odporný čin.
napsal(a):
Ano, jaderná katastrofa v Evropě je skutečně zřejmě nejblíže v historii.
Pokud by se tak stalo, zůstaly by zřejmě dvě velmoci - Čína a USA...a nám by to vše už mohlo být jedno.
V tomto kontextu, co provádějí Rusové v Záporoží, je neomluvitelné!!!
"Hrají si" s Ďáblem. A mně se to jeví jako naprosto a totálně nepochopitelné!
Teď někdy jsem se dívala na dokument o Černobylu (ne ten film) a byly tam i autentické záběry... Výbuch se stal tuším v noci, a až druhý den začal rozhlas hlásit nařízení evakuace, že si lidé mají vzít jen nejnutnější věci...byly tam záběry maminek s kočárky, jak jdou po ulici a zastavují se a poslouchají to hlášení. Prostě příšerné!
fikovnice
napsal(a):
Ano, jaderná katastrofa v Evropě je skutečně zřejmě nejblíže v historii.
Pokud by se tak stalo, zůstaly by zřejmě dvě velmoci - Čína a USA...a nám by to vše už mohlo být jedno.
V tomto kontextu, co provádějí Rusové v Záporoží, je neomluvitelné!!!
"Hrají si" s Ďáblem. A mně se to jeví jako naprosto a totálně nepochopitelné!
Teď někdy jsem se dívala na dokument o Černobylu (ne ten film) a byly tam i autentické záběry... Výbuch se stal tuším v noci, a až druhý den začal rozhlas hlásit nařízení evakuace, že si lidé mají vzít jen nejnutnější věci...byly tam záběry maminek s kočárky, jak jdou po ulici a zastavují se a poslouchají to hlášení. Prostě příšerné!
Nedávno jsem slyšela rozhovor s Drábovou, kde porovnávala Černobyl a případný rozbombardování Záporoží z hlediska úniku radiace a prej Černobyl by to nebyl ani zdaleka, nějak to tam vysvětlovala, ale já tomu moc nerozumím. V kombinaci s umístěním by to víc odneslo Rusko než Evropa.

fikovnice
napsal(a):
Jo ták...
Já to brala od Vás jako recesi!
Každopádně fakt ne vše jde zamaskovat - mám s tím mnoho zkušeností, bohužel (včetně např. jasně viditelné strangulační rýhy mé blízké příbuzné; či zapečetěné rakve mého bratrance po autonehodě a další a další, které už ani vypisovat nechci... ). Takže se mi to prostě jaksi nezdá...
Myslím, že si pořád úplně nerozumíme.
Pokud máte k dispozici lebku (nebo v případě historicky cenného artefaktu její kopii), lze tvář rekonstruovat tak, že je za vhodného nasvícení k nerozeznání od originálu.
Pokud nemáte ani tu lebku, postavíte "modýlek" holt celý.
V rakvi je vidět část tváře jen z jednoho úhlu, oči jsou zavřené - nic neřešitelného.
Navíc v Rusku - jedni z nejlepších specialistů - viz nevinný odkaz o rekonstrukci podoby věstonické šamanky.
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-v-brne-predstavili-tvar-samanky-z-vestonic-40033425
napsal(a):
Pokud máte k dispozici lebku (nebo v případě historicky cenného artefaktu její kopii), lze tvář rekonstruovat tak, že je za vhodného nasvícení k nerozeznání od originálu.
V rakvi je vidět část tváře jen z jednoho úhlu, oči jsou zavřené - nic neřešitelného.
Navíc v Rusku - jedni z nejlepších specialistů - viz nevinný odkaz o rekonstrukci podoby věstonické šamanky.
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-v-brne-predstavili-tvar-samanky-z-vestonic-40033425
Mě jen napadlo, že ten pohřeb byl celkem rychle, tak jestli by se nějaká ta modelařina vůbec stihla. Ale nemám tušení jak dlouho to trvá a dneska s 3D tiskárnama jde asi všechno rychle.

Asi vám "dámy" nepřipadá, že jste nechutné ?
napsal(a):
Takových nechutných lidí potom je, probírá se to všude možně, protože je to prostě divný.
A popravdě viděla jsem mnohem nechutnější věci, většinou díky Rusům, válka prostě je nechutná, ale OK, jestli si tu někteří nepřejí realitu a radši chtějí jen sluníčkové věci, tak nemám nic proti.
https://www.youtube.com/watch?v=ussGIcZzgVw

napsal(a):
Co konkrétně vám, orionko, přijde nechutné?
Rekonstrukce tváří mrtvých - ať už na pc nebo na modelu - je obdivuhodný proces, který může přinést klid do duše živým. Když vám nepomůže analýza DNA, je vrácení tváře mrtvému další střípek, který může pomoci s identifikací.
Lze jej ale samozřejmě zneužít i k mediální maškarádě - viz propíraný atentát zde.
Jen jeden příklad z těch užitečných- kosterní pozůstatky této dámy byly nalezeny v květnu 2009 (ne samozřejmě u nás, ale v zemi, patřící do západní civilizace už dlouho). Nikdo ji zatím bohužel neidentifikoval. Je ale dobře, že ta možnost stále existuje, než aby její spis ze soudního jen ležel v archivu.
assil
napsal(a):
Tohle je fakt mazec! Heeej a co Německo? Proč furt lidi říkaj fuj, fuj Rusko. To tenkrát v šedesátom osmom.......Při okupaci Ruskem bylo 137 mrtvých. A teď se podíváme na okupaci Německem.....téměř 360 000 obětí. Na každém rohu jsou památníky umučených německými nacisty. Běžte se podívat do koncentráků, podívejte se na Ležáky, Lidice a další. Hlavně, že Rusko je fuj. To je furt rok 1968.....a na rok 1939 jste zapomněli?

napsal(a):
Mně to nechutné nepřipadá. Ale já jsem profesionálně deformovaná, učím patologii.

napsal(a):
Mně to nechutné nepřipadá. Ale já jsem profesionálně deformovaná, učím patologii.
Mně nepřijde nechutná patologie, mně přijdou nechutné ty spekulace v tomhle konkrétním případě. Ale asi jsem divná.
assil
napsal(a):
Nedávno jsem slyšela rozhovor s Drábovou, kde porovnávala Černobyl a případný rozbombardování Záporoží z hlediska úniku radiace a prej Černobyl by to nebyl ani zdaleka, nějak to tam vysvětlovala, ale já tomu moc nerozumím. V kombinaci s umístěním by to víc odneslo Rusko než Evropa.
Jo jo, Drábovou já VELMI uznávám, a asi jsem ten rozhovor též slyšela, ptž se snažím, aby mi od ní nic neuniklo...
Kdyby Rusové rozbombardovali JE v Záporoží, tak skutečně věřím, že Černobylu by se to nevyrovnalo... Ale i tak. Plus je zde stále a stále ve "hře" přímo konflikt s použitím jaderných zbraní.
napsal(a):
Já myslím, že jsem Vám tentokrát porozuměla... Tedy pokud si definitivně nesedím na vedení!
Jen tedy ne do takových detailů. Vím, že specialisté v pohřebnictví (a asi i v jiných oborech - maskérství, atp.) dokážou zřejmě nevídané.
Psala jsem o mých zkušenostech, kdy se bohužel domnívám, že naopak svoji práci odflákli. Ale tak nešlo o společensky významné osoby, že...
napsal(a):
Co konkrétně vám, orionko, přijde nechutné?
Rekonstrukce tváří mrtvých - ať už na pc nebo na modelu - je obdivuhodný proces, který může přinést klid do duše živým. Když vám nepomůže analýza DNA, je vrácení tváře mrtvému další střípek, který může pomoci s identifikací.
Lze jej ale samozřejmě zneužít i k mediální maškarádě - viz propíraný atentát zde.
Jen jeden příklad z těch užitečných- kosterní pozůstatky této dámy byly nalezeny v květnu 2009 (ne samozřejmě u nás, ale v zemi, patřící do západní civilizace už dlouho). Nikdo ji zatím bohužel neidentifikoval. Je ale dobře, že ta možnost stále existuje, než aby její spis ze soudního jen ležel v archivu.
Stejně by mě v tomto případě zajímalo, pokud byly k dispozici JEN kosterní pozůstatky, jak se mohl sestavit až takto "podrobný identikit".
Třeba nos = nejvýraznější prvek v lidské tváři. Resp. nos prostě velmi výrazně určuje, jak člověk v tváři vypadá. Ale jak známo, část nosu je chrupavčitá, tudíž na pozůstatcích už nebude...a dotyčná mohla mít s prominutím nosík jak knoflíček nebo naopak vyloženě orlí skobu.
eni
napsal(a):
Každá máme ty hranice někde jinde, no....úplně se bojím už toto téma otevírat, co tady bude ...
Třeba brzy zase koronavirus... V mém okolí je opravdu značné množství nakažených (vč. příznakových - i mladých lidí) a jedna brněnská nemocnice je tak zacovidovaná, že jen z mých známých a příbuzných tam ihned byli nakaženi tři lidé.
Dnes jsem zkoušela a moje přísedící přišla s rouškou. Tak jsem se jí zeptala, co se děje a prý byla včera v kontaktu s pozitivní osobou. Záhy jsem přísedící poslala pryč (stejně jsme byly domluvené, že vždy přijde, jen když by nastala nějaká sporná situace). Každopádně ani mi to nedala dopředu vědět - možná bych zvažovala použití roušky u sebe.

Máte soukromou zprávu.
Huskyjanina
napsal(a):
Tohle je fakt mazec! Heeej a co Německo? Proč furt lidi říkaj fuj, fuj Rusko. To tenkrát v šedesátom osmom.......Při okupaci Ruskem bylo 137 mrtvých. A teď se podíváme na okupaci Německem.....téměř 360 000 obětí. Na každém rohu jsou památníky umučených německými nacisty. Běžte se podívat do koncentráků, podívejte se na Ležáky, Lidice a další. Hlavně, že Rusko je fuj. To je furt rok 1968.....a na rok 1939 jste zapomněli?
No to můžu i zvolat Heeej a co Švédové? A Francouzi? Atd.
Hitler a Stalin byli jeden jak druhej. Ale teď už jsme jaksi jinde, jen to Rusko zamrzlo v minulosti a nikdo o to tady nestojí.
Huskyjanina
napsal(a):
Současné Německo je (doufejme) na hony vzdálené tehdejšímu; ještě loni touto dobou bych totéž tvrdila i o Rusku, teď už to říkat nemůžu.

Varaxi
napsal(a):
Současné Německo je (doufejme) na hony vzdálené tehdejšímu; ještě loni touto dobou bych totéž tvrdila i o Rusku, teď už to říkat nemůžu.
Současné Německo je stejně náchylné k fanatismu, jako bylo vždycky (zelené šílenství, K. May....)

napsal(a):
Současné Německo je stejně náchylné k fanatismu, jako bylo vždycky (zelené šílenství, K. May....)
No v dnešním světě bych se nedivila ničemu.....
Vkastně nevím, proč to furt dokola řešíme, možná že máte jiný názor, ale já to vidím tak, že jsme malá a ne moc významná zemička, i když mi národní hrdost našeptává, že my Češi jsme nej...Moravu nevyjímaje.
A jako malá zemička jsme vždycky k někomu přilepeni buď nedobrovolně za dobách komunismu k SSSR a nebo teď dobrovolně k Německu...ano záměrně neříkám k EU, protože Němci si myslím, že mají hlavní slovo, no a diktují nám zase oni.
A my tady určitě profitujeme z toho, když se německu daří, ale zároveň si společně s Německem odneseme jejich eventuální špatná rozhodnutí ohledně nějaké energetické politiky a samozřejmě i to ekologické šílenství.
napsal(a):
Sklony k fanatismu jsou všelidské. Takže ano, i Němci je mají, jako každý jiný národ.
To je stejné jako s tou Ukrajinou a denacifikací. Byli na Ukrajině nacisti? Samozřejmě že ano, jsou všude a ve všech státech; a která vláda tvrdí, že u nich nacisti nejsou, ta je z nich přímo složená.
Je to důvod k invazi?
Není to o tom, jestli nějaký národ má prvky fanatismu/nacismu/rasismu/xenofobie/ekoterorismu (/...), protože ty prvky má úplně každý národ; jde o to, jak se k tomu ten národ staví, kolik lidí se k tomu hlásí (veřejně, neveřejně) a jak se ty prvky projevují.
Xenofobie je třeba nesednout si ve vlaku vedle cizince - stejně jako toho cizince zmlátit, poplivat a vyhodit za jízdy z vlaku. Obojí je to xenofobie, ale zatímco to první považuju za problém jedince (jsem xenofob, nechci si sednout vedle cizince, tak holt zůstanu stát), to druhé je problém společnosti.
Mimochodem, May je čajíček oproti fanatismu kolem Doyla nebo Marxe. A v současnosti je fanouškovský fanatismus spíš normou než výjimkou (viz Stmívání, Harry Potter, Avengers, Hra o trůny a tisíc dalších projektů, které v podstatě stojí na nekritickém obdivu). Ostatně nějaká PC hra byla důvodem k demonstraci mladých lidí v Rusku proti invazi - kvůli restrikcím se nedovážela a mladé nadšené obdivovatele té hry to motivovalo k tomu, aby vyšli do ulic proti své vládě.
Fanatismus kolem Maye není jiný než fanatismus kolem Elden Ringu (nebo třeba kolem Ewy Farné). A jestli se to děje tady nebo támhle, je irelevantní.
neverend

XXX.XXX.213.247
Scénář vývoje situace je následující: Rozpad EU, Evropa návrat o dobrých padesát let zpět, totální závislost na USA bez možnosti něco měnit.. Povedlo se, gratuluji.😐 Tedy ne Vám, ale Spojeným státům. Teď už jen co Čína, kde na Tchaiwanu praktikují stejný scénář jako na Ukrajině.

assil
napsal(a):
No to můžu i zvolat Heeej a co Švédové? A Francouzi? Atd.
Hitler a Stalin byli jeden jak druhej. Ale teď už jsme jaksi jinde, jen to Rusko zamrzlo v minulosti a nikdo o to tady nestojí.
Ó, odpusť, poutníče,
jenž neseš tuto zprávu,
že pláči !
Já vím, že nejsou v právu.
Odpusť!
Ty spěcháš v domovinu,
zatím co já zde v cele bídné
svou marně hledám vinu,
za niž mám na smrt jít,
za niž již nesmím žít,
za vinu, která není.
Ó, Bože, přijde rozednění ?
Ó, poutníče, přijď mi říct, jak daří se mé mámě !
Zda ještě pláče, zda zšedivěl jí vlas.....
Napsal v cele před popravou, bylo mu 17. Za co? Zmuchlal stránku z časopisu a hodil ji do koše. Spolu s ním popravili jeho otce a ředitele školy.
Heeej, je to tak dávno !!!

Ještě trochu současnosti a budoucnosti :
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ujel-nam-vlak-My-karame-Rusko-a-Cina-se-cini-Vratil-se-z-Afriky-a-prinesl-zvesti-712757
Ale je to dlouhé.
Varaxi
napsal(a):
Sklony k fanatismu jsou všelidské. Takže ano, i Němci je mají, jako každý jiný národ.
To je stejné jako s tou Ukrajinou a denacifikací. Byli na Ukrajině nacisti? Samozřejmě že ano, jsou všude a ve všech státech; a která vláda tvrdí, že u nich nacisti nejsou, ta je z nich přímo složená.
Je to důvod k invazi?
Není to o tom, jestli nějaký národ má prvky fanatismu/nacismu/rasismu/xenofobie/ekoterorismu (/...), protože ty prvky má úplně každý národ; jde o to, jak se k tomu ten národ staví, kolik lidí se k tomu hlásí (veřejně, neveřejně) a jak se ty prvky projevují.
Xenofobie je třeba nesednout si ve vlaku vedle cizince - stejně jako toho cizince zmlátit, poplivat a vyhodit za jízdy z vlaku. Obojí je to xenofobie, ale zatímco to první považuju za problém jedince (jsem xenofob, nechci si sednout vedle cizince, tak holt zůstanu stát), to druhé je problém společnosti.
Mimochodem, May je čajíček oproti fanatismu kolem Doyla nebo Marxe. A v současnosti je fanouškovský fanatismus spíš normou než výjimkou (viz Stmívání, Harry Potter, Avengers, Hra o trůny a tisíc dalších projektů, které v podstatě stojí na nekritickém obdivu). Ostatně nějaká PC hra byla důvodem k demonstraci mladých lidí v Rusku proti invazi - kvůli restrikcím se nedovážela a mladé nadšené obdivovatele té hry to motivovalo k tomu, aby vyšli do ulic proti své vládě.
Fanatismus kolem Maye není jiný než fanatismus kolem Elden Ringu (nebo třeba kolem Ewy Farné). A jestli se to děje tady nebo támhle, je irelevantní.
Až na to, že fanatismus kolem K.Maye není nic jiného než novinářská kachna, stačí se podívat na zdroj. A tak je to s většinou věcí.
napsal(a):
Ó, odpusť, poutníče,
jenž neseš tuto zprávu,
že pláči !
Já vím, že nejsou v právu.
Odpusť!
Ty spěcháš v domovinu,
zatím co já zde v cele bídné
svou marně hledám vinu,
za niž mám na smrt jít,
za niž již nesmím žít,
za vinu, která není.
Ó, Bože, přijde rozednění ?
Ó, poutníče, přijď mi říct, jak daří se mé mámě !
Zda ještě pláče, zda zšedivěl jí vlas.....
Napsal v cele před popravou, bylo mu 17. Za co? Zmuchlal stránku z časopisu a hodil ji do koše. Spolu s ním popravili jeho otce a ředitele školy.
Heeej, je to tak dávno !!!
Ano, je to dávno, ale v Rusku se to děje i dnes. V civilizovaným světě už ne. A o tom to je.

assil
napsal(a):
Ano, je to dávno, ale v Rusku se to děje i dnes. V civilizovaným světě už ne. A o tom to je.
Vražda M. Kaddáfího v přímém přenosu byla v civilizovaném ?

Vražda Kásima Sulejmání byla v civilizovaném ?

assil
napsal(a):
Vy určitě znáte několik takových zdokumentovaných případů. Nebo, že by jen výkřik a propaganda ?

assil
napsal(a):
A ten příběh A.S. ( a mnoha dalších ) zdokumentován je. Pro vás je to dávno a přece ještě žijí pamětníci té doby.
Z trochu jiného soudku: Dnes jsem opět obdržela zprávu o distanční výuce na VŠ (nebo možná na všech typech škol...?). Začínáme semestr nebývale brzy (vlastně je to nejvíce brzký termín za 26 let, co tam působím). A ta info je, že prezenčně se bude učit do doby, než se nějak prudce ochladí...a už by byl problém vytopit kampus. No a jarní semestr má snad začínat zase až v březnu, do té doby online výuka... Je to jen info, které jsem obdržela od jedné osoby...a pevně doufám, že budeme učit a přednášet prezenčně.
fikovnice
napsal(a):
Z trochu jiného soudku: Dnes jsem opět obdržela zprávu o distanční výuce na VŠ (nebo možná na všech typech škol...?). Začínáme semestr nebývale brzy (vlastně je to nejvíce brzký termín za 26 let, co tam působím). A ta info je, že prezenčně se bude učit do doby, než se nějak prudce ochladí...a už by byl problém vytopit kampus. No a jarní semestr má snad začínat zase až v březnu, do té doby online výuka... Je to jen info, které jsem obdržela od jedné osoby...a pevně doufám, že budeme učit a přednášet prezenčně.
Jestli by se nejvíc neušetřilo, kdyby se studovalo korespondenčně .
Chjó...
Dnes bolest hlavy, v krku (ta poměrně děsná) a hlavně páteř asi o dvě stě procent horší než jindy. Jak jsem psala, příseděla mi u zkoušení kolegyně, která byla v kontaktu s pozitivním člověkem. Měla sice roušku, ale i tak...
Volala jsem jiné kolegyni (ta je teď doma s COVIDem), volala jsem kvůli něčemu jinému...a pak mě napadlo se jí zeptat jaké má příznaky a popsat ty moje. Zmínila jsem tu bolest v krku a ona naprosto ihned:"Ano, to je teď naprosto typické - bolest v krku, "chycený" nosohltan, teploty..."

fikovnice
napsal(a):
Chjó...
Dnes bolest hlavy, v krku (ta poměrně děsná) a hlavně páteř asi o dvě stě procent horší než jindy. Jak jsem psala, příseděla mi u zkoušení kolegyně, která byla v kontaktu s pozitivním člověkem. Měla sice roušku, ale i tak...
Volala jsem jiné kolegyni (ta je teď doma s COVIDem), volala jsem kvůli něčemu jinému...a pak mě napadlo se jí zeptat jaké má příznaky a popsat ty moje. Zmínila jsem tu bolest v krku a ona naprosto ihned:"Ano, to je teď naprosto typické - bolest v krku, "chycený" nosohltan, teploty..."
Ať to není hnusák. Pokud je, co nejmírnější průběh a rychlé uzdravení přeji!

Jani, snad nebude nějaká svině a budeš brzy pohodě.

fikovnice
napsal(a):
Chjó...
Nevím jak v Brně, ale u nás na severu se poměrně ochladilo, lidé to moc nevzali na vědomí a to, co popisujete, je poměrně normální pro toto roční období. I když většinou přichází později. Ale zase předchozí vedra byla extrémní. Tak ať je to normální virozka.
napsal(a):
Nevím jak v Brně, ale u nás na severu se poměrně ochladilo, lidé to moc nevzali na vědomí a to, co popisujete, je poměrně normální pro toto roční období. I když většinou přichází později. Ale zase předchozí vedra byla extrémní. Tak ať je to normální virozka.
Kéž by...
Test zatím nemám. Možná by mě COVID ani nenapadl nebýt dvou dnů kontaktu s osobou, která byla sama v kontaktu s pozitivním člověkem. A pak také nebýt toho, že kolegyně, která je s COVIDem na PN mě ani nenechala domluvit a hned, že pro stávající mutaci jsou bolesti v krku typické.
Bylo by to nemilé ještě z jednoho důvodu - já jsem včera dozkoušela až večer, u domu jsem se potkala se sousedkou a šly jsme si sednout na lavičku a plkaly jsme. Vtom šla kolem jiná sousedka, a jestli si k nám může přisednout. Ukázala se jako extrémně užvaněná :-), no a takto jsme tam seděly snad dvě hodiny... Takže by bylo riziko, že jsem je nakazila (i když - byly jsme venku). A pak je taky varianta, že jsem se na té lavičce úplně obyčejně nachladila, ono mi snad i trochu kosa bylo... Jsem každopádně i šíleně unavená a spala jsem snad 11h (!!!), což vůbec netuším, kdy se mi toto stalo naposledy...
fikovnice
napsal(a):
Kéž by...
Test zatím nemám. Možná by mě COVID ani nenapadl nebýt dvou dnů kontaktu s osobou, která byla sama v kontaktu s pozitivním člověkem. A pak také nebýt toho, že kolegyně, která je s COVIDem na PN mě ani nenechala domluvit a hned, že pro stávající mutaci jsou bolesti v krku typické.
Bylo by to nemilé ještě z jednoho důvodu - já jsem včera dozkoušela až večer, u domu jsem se potkala se sousedkou a šly jsme si sednout na lavičku a plkaly jsme. Vtom šla kolem jiná sousedka, a jestli si k nám může přisednout. Ukázala se jako extrémně užvaněná :-), no a takto jsme tam seděly snad dvě hodiny... Takže by bylo riziko, že jsem je nakazila (i když - byly jsme venku). A pak je taky varianta, že jsem se na té lavičce úplně obyčejně nachladila, ono mi snad i trochu kosa bylo... Jsem každopádně i šíleně unavená a spala jsem snad 11h (!!!), což vůbec netuším, kdy se mi toto stalo naposledy...
Co vidím teď kolem, tak hlavní příznaky mírného průběhu covidu je bolest v krku a teplota.
napsal(a):
Vy určitě znáte několik takových zdokumentovaných případů. Nebo, že by jen výkřik a propaganda ?
Ale jistě, lidi zavřený v Rusku za to, že si dovolili veřejně říct, že na Ukrajině je válka a ne speciální operace a to vy srovnáváte se zabitím masových vrahů. No já ne.
Důkazy najdete normálně v ruské státní televizi a jiných médiích, nijak se tím netají, spíš naopak, chtějí, aby to všichni věděli. Taky to bylo spíš na začátku války, teď už se nikdo neodváží.
A ta náhlá nešťastná úmrtí ruských oligarchů, kteří si dovolili kritizovat válku na Ukrajině, ty jsou taky jen náhoda.
Ale to je jedno, můj postoj prostě vždycky byl, je a bude, že se nikdy nezastávám agresora a to ani když řve, že si za to oběť může sama, protože provokovala atd. A je mi úplně fuk, jestli jde o chlapa mlátícího manželku a nebo Rusko mlátící Ukrajinu.
assil
napsal(a):
Ale jistě, lidi zavřený v Rusku za to, že si dovolili veřejně říct, že na Ukrajině je válka a ne speciální operace a to vy srovnáváte se zabitím masových vrahů. No já ne.
Důkazy najdete normálně v ruské státní televizi a jiných médiích, nijak se tím netají, spíš naopak, chtějí, aby to všichni věděli. Taky to bylo spíš na začátku války, teď už se nikdo neodváží.
A ta náhlá nešťastná úmrtí ruských oligarchů, kteří si dovolili kritizovat válku na Ukrajině, ty jsou taky jen náhoda.
Ale to je jedno, můj postoj prostě vždycky byl, je a bude, že se nikdy nezastávám agresora a to ani když řve, že si za to oběť může sama, protože provokovala atd. A je mi úplně fuk, jestli jde o chlapa mlátícího manželku a nebo Rusko mlátící Ukrajinu.
Dnes jsem četla, že to začalo ještě víc vřít v Moldavsku...mám na mysli výhrůžky Ruska Moldavii...

to vy srovnáváte se zabitím masových vrahů. No já ne.
Jednak nic nesrovnávám.
Za druhé : Vražda je vražda. V civilizovaném světě ( jak vy ho nazýváte ) je pořadí : zatčení, soud, rozsudek.
Když někdo odpráskne představitele jiného státu, na území státu okupovaného, tak je to vražda.
napsal(a):
to vy srovnáváte se zabitím masových vrahů. No já ne.
Jednak nic nesrovnávám.
Za druhé : Vražda je vražda. V civilizovaném světě ( jak vy ho nazýváte ) je pořadí : zatčení, soud, rozsudek.
Když někdo odpráskne představitele jiného státu, na území státu okupovaného, tak je to vražda.
I v civilizovaném světě se stávají věci jako zabití pachatele při zatčení, když klade odpor. A konkrétně na Kaddafiho byl vydán zatykač a to že se dřív dostal do rukou lidem, kterým masakroval rodiny, než mohl být zatčen a dopraven před mezinárodní soud, to už je karma.

Manžel taky leží znovu s COVIDem, ačkoliv jsme ho oba prodělali před 3 měsíci. Já jsem s ním od pondělí doma a zatím jsem to nechytla, mně asi imunita drží. V práci lehá jeden za druhým, zajímavá je tentokrát velmi krátká inkubační doba, jen asi dva dny. Ale průběhy mírné, trochu teploty, bolesti zad a kloubů, bolest v krku, kašel.

No těbůh !
https://www.youtube.com/watch?v=dJMiCLEqwyw

Otázka na fíkovnici : Vy ho asi znáte osobně ?
Vzal to z jedné vody na čisto a nic veselého to není !

Pro orionka - vydržela jsem 6:50 min z Vámi vloženého videa, víc nedávám
Pan Turánek třeba taky zde:
https://manipulatori.cz/profesor-jaroslav-turanek-a-rozhovor-pro-svedomi-naroda/

napsal(a):
Pro orionka - vydržela jsem 6:50 min z Vámi vloženého videa, víc nedávám
Pan Turánek třeba taky zde:
https://manipulatori.cz/profesor-jaroslav-turanek-a-rozhovor-pro-svedomi-naroda/
Ja neříkám, že má Turánek pravdu, já nevím........Kdo má pravdu?
Tak ještě jedno :
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=zrisyIt74zI

napsal(a):
Manžel taky leží znovu s COVIDem, ačkoliv jsme ho oba prodělali před 3 měsíci. Já jsem s ním od pondělí doma a zatím jsem to nechytla, mně asi imunita drží. V práci lehá jeden za druhým, zajímavá je tentokrát velmi krátká inkubační doba, jen asi dva dny. Ale průběhy mírné, trochu teploty, bolesti zad a kloubů, bolest v krku, kašel.
Možná to tu bylo, ale zeptám se :
Jste nebo nejste očkovaní ? Já jo, tak jen, co můžu čekat.
Ještě mě dohonil návod na zvýšení imunity, přirozené:
Odvar z jeřábu ( klacky, listy, plody ). V září do vany a koupel. 4x - interval týden.
Jeřáby stříhejte s citem.

napsal(a):
Odvar z jeřábu ( klacky, listy, plody ). V září do vany a koupel. 4x - interval týden.
Poslední očkování jsme měli v červenci r. 2021. Pak jsme chtěli jít na booster v květnu, ale zrovna ten den jsme lehli s covidem.

napsal(a):
Ja neříkám, že má Turánek pravdu, já nevím........Kdo má pravdu?
Tak ještě jedno :
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=zrisyIt74zI
Tak proč to zde veřejně ventilujete a dál šíříte, když na to nemáte žádný názor a nedokážete to nijak posoudit?
napsal(a):
No ono se ukazuje, že očkovaní chytají covid častěji, ale asi mají lehčí průběh
https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky

napsal(a):
Tak proč to zde veřejně ventilujete a dál šíříte, když na to nemáte žádný názor a nedokážete to nijak posoudit?
No přece, abyste to posoudili vy chytřejší a mně otevřeli oči, abych si ujasnila, zda jít na 4.

napsal(a):
Klidně napište, že T. kecá, že pravdu má Flegr (kterého jsem měla za blázna), Válek (který vypadá jako druhý).
Já jsem jen otevřela diskuzi - potřebuji informace před 4. dávkou.
A asi si špatně pamatuji, ale mám pocit, že zrovna vy očkování nefandíte.

napsal(a):
Jinak se tomu říká "otevření diskuze". Ano na ožehavé téma. A dokonce( skoro výjimečně ) podle původního zadání.

assil
napsal(a):
No ono se ukazuje, že očkovaní chytají covid častěji, ale asi mají lehčí průběh
https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky
To by potom potvrzovalo teorii, že očkování potlačuje
(snižuje, omezuje) přirozenou imunitu.
napsal(a):
Otázka na fíkovnici : Vy ho asi znáte osobně ?
Vzal to z jedné vody na čisto a nic veselého to není !
Ne ne, Turánka znám jen jako osobnost, přímo osobně ne, byť pracujeme vlastně ve stejné budově...pokud se vyskytuje v kampusu. Ale přece jen je RNDr.
No a v mém okolí to teda také jede, i v práci i mimo práci. Poměrně síla... Ten test, co jsem si koupila, tak jsem se ptala v lékárně na podrobnosti. Řekli, že mi nabízejí ten nejpřesnější, a že snad tento antigenní dělají teď lékaři...namísto posílání na PCR testy. Ale to se mi zdálo nějak přitažené za vlasy, nicméně nevím. Možná budete mít někdo lepší info. Lékárnice mi prostě sdělila, že lékaři teď na PCR testy lidi neposílají (??).

Třeba se jen přelaďujete z léta do podzimu....
Přece jen - noci i rána jsou už chladnější, teplota v bytě taky trochu jistě poklesla...hned bych covid za každým rohem úplně neviděla.
napsal(a):
Třeba se jen přelaďujete z léta do podzimu....
Přece jen - noci i rána jsou už chladnější, teplota v bytě taky trochu jistě poklesla...hned bych covid za každým rohem úplně neviděla.
Víte, ono já fakt zkoušela teď 3 dny denně kolem 6 - 7 hodin. Byl to skok z dovolenkového provozu, byla jsem rozlámaná, vyšťavená. A ten večer předevčírem jsme se sousedkami plkaly snad do 21h venku na lavičce - a tam jsem se asi nachladila. Nicméně kolem mě COVID fakt teď střílí hodně. A jak píše "assil", tak já tedy vím také vlastně jen o samých naočkovaných...ale to může být náhoda...nebo holt nevím o těch nenaočkovaných.
fikovnice
napsal(a):
No a v mém okolí to teda také jede, i v práci i mimo práci. Poměrně síla... Ten test, co jsem si koupila, tak jsem se ptala v lékárně na podrobnosti. Řekli, že mi nabízejí ten nejpřesnější, a že snad tento antigenní dělají teď lékaři...namísto posílání na PCR testy. Ale to se mi zdálo nějak přitažené za vlasy, nicméně nevím. Možná budete mít někdo lepší info. Lékárnice mi prostě sdělila, že lékaři teď na PCR testy lidi neposílají (??).
Co vím, moc neposílají a lidi ani nechtějí na pcr test, protože nechtějí do karantény.
U nás v práci to taky běhá kolem dokola a já pořád nic a to už od června jezdím do práce vlakem a busem, no uvidíme na podzim.
assil
napsal(a):
Co vím, moc neposílají a lidi ani nechtějí na pcr test, protože nechtějí do karantény.
U nás v práci to taky běhá kolem dokola a já pořád nic a to už od června jezdím do práce vlakem a busem, no uvidíme na podzim.
Buďte ráda...
Já ten virus považuji za nevyzpytatelný, i mírné mutace. Nikdy nevíte, zda by nepřišel postc. syndrom, nějaké komplikace atd.
Btw, jste očkovaná? Tedy pokud to chcete napsat...

napsal(a):
A nakonec, ve veřejném prostoru jsem na to narazila, ani na tom nebylo upozornění, že je to "škodlivá dezinformace", tak nechápu, proč mě okřikujete, proč bych to sem nemohla vložit.
Nevím, proč by zrovna "manipulatori.cz" měli být věrohodnější. Asi byste to měla vysvětlit.
Protesty.
Některým vadí zimní otužování, někteří si myslí,
že cena za el. je přehnaná.
Chtěli by to jako dřív.
Lidi jsou fakt hrozný.
Myslím, že pochválí úroveň školství a vlastně všechno.
https://necenzurovanapravda.cz/2022/09/politika-ktera-ma-za-cil-zcela-znicit-evropske-zeme/?fbclid=IwAR05H0lPoxNBfu6wk7WIe9BZUGa3loiSLOrU8e58-BXetcqXxi6jdtWTQqs
https://www.facebook.com/spdliberecky/videos/1067951280504472
https://www.facebook.com/oldo.spacek/videos/646597907036134
Je rozkošná
https://www.facebook.com/XTV.CZ/videos/1211897259660352

fikovnice
napsal(a):
Buďte ráda...
Já ten virus považuji za nevyzpytatelný, i mírné mutace. Nikdy nevíte, zda by nepřišel postc. syndrom, nějaké komplikace atd.
Btw, jste očkovaná? Tedy pokud to chcete napsat...
Jsem. V dubnu třetí dávka. A na další se nepohrnu, neb v tom nevidím smysl, spíše nátlak a rozličné zájmy.

rapotacka11
napsal(a):
Doufám, že dnes nejdete nikdo na Václavák
mezi ty ...
Kdybych to neměla z ruky, byla bych zvědavá, co se bude dít a jak to dopadne. Na 1. máje v 68 jsem přišla pod tribunou o všechny knoflíky na kabátě, večer jsem si u Máchy zlomila nuhu.... :-)).
No 3. 9. 2022 tam budu chybět.

fikovnice
napsal(a):
Tak já mám toho jednoho "vynuceného" Janssena...
...a včera večer test - NEGATIVNÍ!
Něco mi teda je, ale třeba/snad jen nějaké nachlazení...
Už jsem Jani psala, že mladej teď v létě měsíc po angíně chřipku. Test jsme teda nedělali, ale byl to nejspíš zánět dutin, tekl mu hnis z nosu. Já to nechytla. Na další očkování nejdeme ani jeden, máme oba dvě dávky a litujeme, že jsme do toho šli.
rapotacka11
napsal(a):
Protesty.
Chtěli by to jako dřív.
Lidi jsou fakt hrozný.
https://necenzurovanapravda.cz/2022/09/politika-ktera-ma-za-cil-zcela-znicit-evropske-zeme/?fbclid=IwAR05H0lPoxNBfu6wk7WIe9BZUGa3loiSLOrU8e58-BXetcqXxi6jdtWTQqs
Je rozkošná
A Vy si myslíte, že ty ceny za energie jsou v pořádku? Že je tady v ČR vše v pohodě? Já si to nemyslím...nicméně na Václavák nejdu, nesnáším davy lidí a raději půjdu odpoledne s mužem na kolo.....

Je opravdu "rozkošná".
Svetry jsou staré. Viděli jste "sanitky v mlze na náledí"? To byla teprve síla !

Tak jsem ty sanitky našla, nemusíte to poslouchat celé. ale ty sanitky jsou !!
https://www.youtube.com/watch?v=5n2EHJ1dDpk

rapotacka11
napsal(a):
Protesty.
Chtěli by to jako dřív.
Lidi jsou fakt hrozný.
Je rozkošná
Václavák je plný.
https://www.facebook.com/david.carny2021/videos/399113465501703/

Podle vyjádření Fialy, samý proruský troll 😀. Větší dezinformací vypustit nemohl.

Jela tam spousta známých a proruští teda nejsou, nejsou prostě spokojeni s touto vládou.

napsal(a):
Václavák je plný.
https://www.facebook.com/david.carny2021/videos/399113465501703/
No, věřím, že počty mobilní operátoři uvedou ještě na pravou míru - pražští vědí, že dolní půlka náměstí je nyní v podstatě uzavřené staveniště, takže bych těch nasáčkovaných 70 000 osob od koně po Jindřišskou/Vodičkovu opradu chtěla vidět.
Divím se, že PČR na místě nekoná - trička s Putinem a propagace Ruska? Nechápu, co to má společného s demostrací "prý" proti vládě, která je od 1989 tak leda to nejlepší, co mohlo ČR potkat.

napsal(a):
No, věřím, že počty mobilní operátoři uvedou ještě na pravou míru - pražští vědí, že dolní půlka náměstí je nyní v podstatě uzavřené staveniště, takže bych těch nasáčkovaných 70 000 osob od koně po Jindřišskou/Vodičkovu opradu chtěla vidět.
Divím se, že PČR na místě nekoná - trička s Putinem a propagace Ruska? Nechápu, co to má společného s demostrací "prý" proti vládě, která je od 1989 tak leda to nejlepší, co mohlo ČR potkat.
Co je dobrého na premiérovi (předsedajícím), když se nechá od řadového europoslance z mrňavé Belgie seřvat jako školáček? Kdyby to šlo, tak se schoval pod
lavici.

Ministr školství přišel s nápadem: škola od devíti. Podle Prahy, tam jezdí MHD celý den. Všude jinde by museli překopat jízdní řády - vlaků i busů. Ti vidláci taky chtějí posílat děti do školy.

napsal(a):
Ministr školství přišel s nápadem: škola od devíti. Podle Prahy, tam jezdí MHD celý den. Všude jinde by museli překopat jízdní řády - vlaků i busů. Ti vidláci taky chtějí posílat děti do školy.
A taky pominul fakt, že pak budou žáci ve škole do pěti. Aspoň u nás by byli.

napsal(a):
A rodiče, kteří vozí děcka do školy autem, budou taky asi jezdit na devátou.

Asi vychází z pracovní discipliny na ministerstvu.
napsal(a):
Se školou to skutečně bude bůhvíjak.
Já to bohužel na tu distančku (v zimě) vidím - alespoň určité typy škol (VŠ)...
napsal(a):
"Kometo", nám cca před třemi lety tak rozkopali rozvrh, že jsem s některými mými kruhy končila v 19.30h. O začátcích přednášek kolem 18.h ani nemluvě... Tak to trvá doteď a i tento semestr mám skupinu končící v 19.30h...
Podle mě je na vině i to, že s prominutím snad každý musí mít VŠ! Proč?! Proč musí mít fyzioterapeuti, por. asistentky, embryologové, dentální hygienistky, ortoptici, optometři, všeobecné sestry, radiol. asistenti,....VŠ? To jsem jen namátkou vyjmenovala, které bakalářské obory učím. Na řadu jsem beztak zapomněla. I proto učíme a přednášíme prakticky permanentně.
A např. výše uvedení optometři a ortoptici jsou skutečně DVA rozdílné bakal. směry, takže na každý je potřeba mít přednášející a cvičící.
neverend

XXX.XXX.213.247
Já Vám to říkal co nás čeká. Rusko Evropě může šeredně zatopit. Tedy vlastně nezatopit.😐 Nejsem si zcela jist, jestli s tímhle vůbec někdo ještě může něco udělat. Myslím jako jiná vláda a tak podobně. Jsme ve válce a očekávám, že dojde k úplnému zastavení dodávek plynu, ropy a dalších surovin do Evropy. Putin bezpochyb využije zimy..
neverend
napsal(a):
Já Vám to říkal co nás čeká. Rusko Evropě může šeredně zatopit. Tedy vlastně nezatopit.😐 Nejsem si zcela jist, jestli s tímhle vůbec někdo ještě může něco udělat. Myslím jako jiná vláda a tak podobně. Jsme ve válce a očekávám, že dojde k úplnému zastavení dodávek plynu, ropy a dalších surovin do Evropy. Putin bezpochyb využije zimy..
A tak to jsme snad tušili téměř všichni - jak a že vůbec nás válka poměrně hodně zasáhne...
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
A tak to jsme snad tušili téměř všichni - jak a že vůbec nás válka poměrně hodně zasáhne...
Vy možná ano, ale to už jste zapomněla na ty zaslepence s ústy plnými nenávisti proti čemukoli Ruskému? Ti si to ani představit nedokázali.😐 Blíží se zima a mráz teprve přijde z Kremlu. Tak uvidíme jak jsme připraveni a co vydržíme. Putin bezesporu využije zimu k oslabení jak Ukrajiny samotné, tak její podpory z Evropy .
neverend
napsal(a):
Vy možná ano, ale to už jste zapomněla na ty zaslepence s ústy plnými nenávisti proti čemukoli Ruskému? Ti si to ani představit nedokázali.😐 Blíží se zima a mráz teprve přijde z Kremlu. Tak uvidíme jak jsme připraveni a co vydržíme. Putin bezesporu využije zimu k oslabení jak Ukrajiny samotné, tak její podpory z Evropy .
Hlavně co všem jde je vyvolávat paniku. V bytě 18 stupňů, umrzneme! Přitom to jen znamená, že si člověk holt na tričko musí vzít ještě mikinu a teplý ponožky, fakt to není žádná tragédie a vono to jako celkově lidstvu neuškodí se takhle trošku otužit.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Hlavně co všem jde je vyvolávat paniku. V bytě 18 stupňů, umrzneme! Přitom to jen znamená, že si člověk holt na tričko musí vzít ještě mikinu a teplý ponožky, fakt to není žádná tragédie a vono to jako celkově lidstvu neuškodí se takhle trošku otužit.
Kdyby šlo jen o to topení.😐
assil
napsal(a):
Tak stran mě - jsem studenomilná a troufám si tvrdit, že i otužilá.
Já se bojím jiné věci, mám-li fakt mluvit za sebe, a to, že to (energie) neutáhnu finančně...spolu s dalším zdražováním i všeho dalšího sortimentu.
Btw, i teď po ochlazení a mém nachlazení (nebo co to je) spím při otevřeném balkóně (pravda, hlavně kvůli kočkám... ).
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Já se bojím jiné věci, mám-li fakt mluvit za sebe, a to, že to (energie) neutáhnu finančně...spolu s dalším zdražováním i všeho dalšího sortimentu.
Btw, i teď po ochlazení a mém nachlazení (nebo co to je) spím při otevřeném balkóně (pravda, hlavně kvůli kočkám... ).
Přesně tak Fíkovnice.. Při nedostatku jedné energie vystřelí ceny ostatních. Notabene většina z nich je nenahraditelná pro průmysl, výrobu či třeba dopravu. Ve válce musí být prvně zabezpečen týl a zásobování. Když začala válka na Ukrajině, tak jsem se popravdě zhrozil jak se k tomu většina Evropských politiků (a našich) postavila. Jen hlupák mohl tehdy věřit jak Putina vyřídí sankce do měsíce.😐 Kecy, Putin se na možný konflikt s NATO připravoval deset let. Takhle Rusko nikdy nepadne. Nutné je jednání Ruska s USA.Tihle dva hráči mohou něco změnit a zastavit tu šílenost.
neverend
napsal(a):
Přesně tak Fíkovnice.. Při nedostatku jedné energie vystřelí ceny ostatních. Notabene většina z nich je nenahraditelná pro průmysl, výrobu či třeba dopravu. Ve válce musí být prvně zabezpečen týl a zásobování. Když začala válka na Ukrajině, tak jsem se popravdě zhrozil jak se k tomu většina Evropských politiků (a našich) postavila. Jen hlupák mohl tehdy věřit jak Putina vyřídí sankce do měsíce.😐 Kecy, Putin se na možný konflikt s NATO připravoval deset let. Takhle Rusko nikdy nepadne. Nutné je jednání Ruska s USA.Tihle dva hráči mohou něco změnit a zastavit tu šílenost.
Tak Vy víte, že já nesdílím Vaše politické názory...
Myslím, že určitým řešením je odstavit Putina od moci (snad i atentátem, i když je jinak neschvaluji). Ale ví Bůh, kdo by nastoupil po něm... Změna Ruska, jeho politických i občanských postojů je zřejmě záležitostí na velmi dlouhou dobu.
fikovnice
napsal(a):
Dnes větší nákup a řada zboží (které jsem dříve kupovávala) je zdraženo o 100%. Např. cca ze 120,- Kč na 250,- Kč, apod. A to je možná teprve začátek. Radost nemám, ale asi s tím nejde nic dělat.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Myslím, že určitým řešením je odstavit Putina od moci (snad i atentátem, i když je jinak neschvaluji). Ale ví Bůh, kdo by nastoupil po něm... Změna Ruska, jeho politických i občanských postojů je zřejmě záležitostí na velmi dlouhou dobu.
Já sám nevím jaké mám vlastně politické názory.😀 Putin už měl být dávno mrtvý skrze ty nemoce co mu "odborníci" diagnostikovali zkrze internet,ne? 😀 Stejně tak to je i s tím atentátem na něho.. Jen zbožné přání a lži. Vemte si, že ani Stalina nikdo neodstranil a že to byla sakra "kujva".🙂 Kdepak, s Ruskem se budeme muset naučit žít a jednat. Já doufám, že letošní facka bude alespoň některým státům stačit aby se jim rozsvítilo v palicích. Budeme se tady likvidovat s Ruskem navzájem a třetí se bude smát.🙂 Snad chápete koho myslím.
fikovnice
napsal(a):
Tak já už nedávám ani otevřenou ventilačku. Jak se ochladilo, tak jsem se 2x probudila s bolavým krkem a chrapotem. Tak už jí na noc zavíram a dobrý.
Já říkám, že jsem panelákovej odchov. Rodiče celkem přetápěli (tak 24-25). Já jsem zvyklá na 23 a 22 v noci a jak mi jde teplota na pár dní níž, tak do pár dní ulehnu.

fikovnice
napsal(a):
Co kdybyste nechali národy (státy), ať si žijí po svém. Ať si každý stát zametá svůj práh.
Kdo je oprávněn měnit režimy?
Co pořád Putin, Putin......copak nějaký stát dělá jeden člověk.
Kdo vám natloukl do hlavy, že co dělá USA - dobře dělá.
Ti tam mají tolik problémů - ať si je řeší. Nikde na světě, v žádném státě nebudou spokojeni všichni. A tak ty nespokojené vyzbrojime a hurá na vládu!? Tak to bylo tam, kde USA zasáhly.
Teď to tedy zasáhne nás. Tak hvězdy a pruhy a mávejte.
elisak
napsal(a):
Tak já už nedávám ani otevřenou ventilačku. Jak se ochladilo, tak jsem se 2x probudila s bolavým krkem a chrapotem. Tak už jí na noc zavíram a dobrý.
Já říkám, že jsem panelákovej odchov. Rodiče celkem přetápěli (tak 24-25). Já jsem zvyklá na 23 a 22 v noci a jak mi jde teplota na pár dní níž, tak do pár dní ulehnu.
To jsme jiné typy . Teda já žiju také v paneláku, ale mám studený odchov z chalupy... Spávala jsem tam v zimě i při počáteční teplotě plus jeden stupeň Celsia!
Ale jak stárnu, tak se teda mnohem snáze nachladím - viz současná situace (kdy jsem měla i obavy z COVIDu). No, a bolest v krku - dost děsná - to bylo právě teď, a zlepšilo se to. Ale zůstala teda zhoršená bolest páteře a vůbec dalších kloubů. Holt věk nezastavím.
napsal(a):
Co kdybyste nechali národy (státy), ať si žijí po svém. Ať si každý stát zametá svůj práh.
Kdo je oprávněn měnit režimy?
Co pořád Putin, Putin......copak nějaký stát dělá jeden člověk.
Kdo vám natloukl do hlavy, že co dělá USA - dobře dělá.
Ti tam mají tolik problémů - ať si je řeší. Nikde na světě, v žádném státě nebudou spokojeni všichni. A tak ty nespokojené vyzbrojime a hurá na vládu!? Tak to bylo tam, kde USA zasáhly.
Teď to tedy zasáhne nás. Tak hvězdy a pruhy a mávejte.
"Orionko", ani spolu se politicky neshodneme.
Nebyla jste to Vy, kdo psal, že jsme na veřejné diskuzi a že pluralita názorů je normální a přípustná...? Tedy jinými slovy, ale to bych musela vykopírovávat z dřívějška, kdy jste reagovala na "Reptu".
Změna režimu v Rusku by byla jen a jen výhrou pro obyčejné Rusy, nemyslíte? Tedy pokud už řada z nich není zfanatizovaná jejich vůdcem. Kdo je oprávněn měnit režimy? No lid přece... Bohužel u nich ale svobodné volby nejsou. Snad aspoň tomuto věříte. My to tu zažili od "Vítězného února" do 89. roku...a já už také celkem dost pamatuji.
USA rozhodně neadoruji. Ani jsem to zde snad nikdy v minulosti nedělala. A u jiných zde jsem si toho také všimla poskrovnu. Obvykle jste to Vy, kdo vytáhne na scénu USA. Ostatně - já ve svém příspěvku (příspěvcích) USA vůbec nezmiňovala. To vše Vám nepíšu ve zlém, snažím se psát tak, jak to cítím a jak si pamatuji zdejší názory.
assil
napsal(a):
Kdo chce ať netopí.
Proč nebude mít možnost se ohřát ten,
kdo to potřebuje?
Já např. při nízké teplotě zchromnu úplně.
Můžu vás ujistit, že svetry nepomůžou.
Ani deky, ani peřiny, doma hůř než venku ...
Manžel byl na montážích a odešel mi kotel.
V baráku děs.
Radit někomu ať šetří planetu, bojuje s Rusem
tím, že odmítne plyn, který zoufale potřebuje
otužuje se je ubohost.
Bojujte bojovníci, spěte třeba na sněhu,
ale ostatním dejte pokoj.

fikovnice
napsal(a):
Nebyla jste to Vy, kdo psal, že jsme na veřejné diskuzi a že pluralita názorů je normální a přípustná...? Tedy jinými slovy, ale to bych musela vykopírovávat z dřívějška, kdy jste reagovala na "Reptu".
Změna režimu v Rusku by byla jen a jen výhrou pro obyčejné Rusy, nemyslíte? Tedy pokud už řada z nich není zfanatizovaná jejich vůdcem. Kdo je oprávněn měnit režimy? No lid přece... Bohužel u nich ale svobodné volby nejsou. Snad aspoň tomuto věříte. My to tu zažili od "Vítězného února" do 89. roku...a já už také celkem dost pamatuji.
USA rozhodně neadoruji. Ani jsem to zde snad nikdy v minulosti nedělala. A u jiných zde jsem si toho také všimla poskrovnu. Obvykle jste to Vy, kdo vytáhne na scénu USA. Ostatně - já ve svém příspěvku (příspěvcích) USA vůbec nezmiňovala. To vše Vám nepíšu ve zlém, snažím se psát tak, jak to cítím a jak si pamatuji zdejší názory.
https://www.youtube.com/watch?v=_1qqFvEQ42o

assil
napsal(a):
Přece vůbec. Nejde o topení v domácnostech. Liberecký pekař (cca od roku 92, velký pekař) má problémy. TUL oznamuje zkrácení semestru a povinnou dovolenou pro všechny zaměstnance v únoru. Elektrifikované tratě uvažují o omezení spojů....
Těm všem asi svetr a teplé ponožky....

rapotacka11
napsal(a):
Tomu neuvěří nikdo.
https://www.pokec24.cz/politika/senator-black-je-nam-jedno-kolik-ukrajincu-zemre-je-to-jako-skvely-fotbal-a-my-chceme-vyhrat/
Bůhví kdo to přeložil a co si vymyslel. Já tedy neumím anglicky, ale domnívám se, že říká něco jiného. To co psáno by žádný důležitý Američan neřekl.
z FB
Logickým důsledkem dnešní demonstrace
bude ještě větší semknutí části voličů kolem této tragické vlády.
Hrůza z toho, co by ji mohlo nahradit, bude znamenat,
že ji budou podporovat do poslední koruny, posledního dechu
. Majetní se budou bát o své statky,
intelektuálové se děsí davu a jeho názorů
a ten zbytek si prostě nepřizná chybu.

rapotacka11
napsal(a):
z FB
Logickým důsledkem dnešní demonstrace
bude ještě větší semknutí části voličů kolem této tragické vlády.
Hrůza z toho, co by ji mohlo nahradit, bude znamenat,
že ji budou podporovat do poslední koruny, posledního dechu
. Majetní se budou bát o své statky,
intelektuálové se děsí davu a jeho názorů
a ten zbytek si prostě nepřizná chybu.
To je jedna myšlenka z FB. Takové "nedá se nic dělat".
V 07/89 jsme byli v Lipsku. Pohoda, klídek. Nic nenasvědčovalo tomu, že mají situace plné zuby. A na podzim přijely Trabanty. A to šlo o změnu režimu, dnes jde jen o změnu vlády. Kdyby nebyli umanutí a vyslechli chytřejší....

fikovnice
napsal(a):
Určitě jsem vás nechtěla v názorech a jejich projevech omezovat. Byl to jen údiv. Možná špatně vyjádřený a špatně pochopený.

"Změna režimu v Rusku...atd"
Ne nutně. Jelcin nikomu ze západu nevadil, zvali ho, opíjeli, plácali po ramenou.
Až dovedl Rusko na pokraj ekonomického krachu. Do stejné ekonomické situace, v kterém bylo Rusko na konci 2. světové.
Přišel Putin a Rusko vstalo z popela.( jsem skoro básník) Oni ho snad opravdu volí. Nebylo by se čemu divit. Nežijete tam ani vy, ani já.
Jak tu často píšete "až prochodíte jejich boty, tak je suďte".

fikovnice
napsal(a):
"Kometo", nám cca před třemi lety tak rozkopali rozvrh, že jsem s některými mými kruhy končila v 19.30h. O začátcích přednášek kolem 18.h ani nemluvě... Tak to trvá doteď a i tento semestr mám skupinu končící v 19.30h...
Podle mě je na vině i to, že s prominutím snad každý musí mít VŠ! Proč?! Proč musí mít fyzioterapeuti, por. asistentky, embryologové, dentální hygienistky, ortoptici, optometři, všeobecné sestry, radiol. asistenti,....VŠ? To jsem jen namátkou vyjmenovala, které bakalářské obory učím. Na řadu jsem beztak zapomněla. I proto učíme a přednášíme prakticky permanentně.
A např. výše uvedení optometři a ortoptici jsou skutečně DVA rozdílné bakal. směry, takže na každý je potřeba mít přednášející a cvičící.
Dobrá otázka, PROČ? Taky se mi tenhle systém nelíbí. Že maturitu musí mít i kadeřnice a kosmetičky (tím se jich vůbec nechci dotknout, moje kamarádka má "jenom" učňák a je to šikovná inteligentní ženská. A vlastně jedna naše kuchařka si udělala státní maturitu jenom proto, aby si dokázala, že na to má).
Mě osobně nezajímá až tak titul, ale jestli ten dotyčný něco umí. Hlavou nebo rukama. Případně obojím.

"Vy možná ano, ale to už jste zapomněla na ty zaslepence s ústy plnými nenávisti proti čemukoli Ruskému? Ti si to ani představit nedokázali"
teda nevím, ale není zrovna tohle skupina, která si dokáže, ze strany Ruska, představit zcela cokoliv?

fikovnice
napsal(a):
O tomto nic nevím...čímž to nepopírám.
Je, prosím, nějaký odkaz na video?
Odkaz vám nedám, ale na YT do vyhledávače Verhofstadt (snad jsem to jméno nezkomolila).
Chce to původní znění s titulky, tlumočnice ruší.

fikovnice
napsal(a):
A teď si představte chudáka studenta, který má třeba 14 dnů v kuse turnus laboratoří od 7:30, končí okolo 16. hodiny, za tu dobu si sedl jen na obědě nebo krátce výjimečně na nepohodlné laboratorní stoličce, když si potřeboval něco zapsat, a na to mu plynule ještě některé dny v týdnu navazuje tříhodinovka jednoho z těch těžších předmětů....
Distanční studium je v českých podmínkách cesta do pekla - nelze jím v žádném případě alespoň vzdáleně plnohodnotně nahradit prezenční formu studia.
Na druhou stranu rozumím tomu, že ne každá VŠ sedí v moderní budově s nízkými nároky na vytápění.
18°C v místnosti je ale jen nepohodlí, nikoliv problém.

napsal(a):
Dobrá otázka, PROČ? Taky se mi tenhle systém nelíbí. Že maturitu musí mít i kadeřnice a kosmetičky (tím se jich vůbec nechci dotknout, moje kamarádka má "jenom" učňák a je to šikovná inteligentní ženská. A vlastně jedna naše kuchařka si udělala státní maturitu jenom proto, aby si dokázala, že na to má).
Mě osobně nezajímá až tak titul, ale jestli ten dotyčný něco umí. Hlavou nebo rukama. Případně obojím.
Kadeřnici stále stačí výuční list a absolvování 3 letého učebního oboru - viz Národní soustava povolání.
https://nsp.cz/odborny-smer/sluzby-provozni-a-osobni
Ono je to taky o tom, že stále přežívá názor (bohužel podporovaný také legislativou danými nároky u pracovních pozic, kde je to úplně zbytečné), že maturita je oproti pouhému výučnímu listu NĚCO, takže i rodiče někdy tlačí na to, aby dítě hlavně mělo tu maturitu, i když jde na obor, kde je základem rukodělná dovednost.

Když rodiče své dítě znaji, je to někdy pochopitelné. Lump s barevnými vlasy a cigarem ( myšleny výchovné problémy) ve 14. se může v 19.probrat a zatoužit po vzdělání. Pak se maturita může hodit, je na co navázat.
Tím nechci podceňovat dobré řemeslníky. Stále platí, že řemeslo má zlaté dno. Dnes víc než dřív.

Pro orionku:
Vysvětlit se dá všechno, ale bohužel v žádném případě ne každému.
To je hluboká pravda, nikoliv laciný bonmot.
Dáváte sem odkazy či uvádíte tvrzení (ponejvíce extrémní bizár ) s vlastními dovětky "Já nevím, kdo má pravdu..kdo tedy má pravdu?"
Jste na diskuzi, tak samozřejmě můžete, no.
Nevím ale, proč to děláte - rozhodně tím diskuzi nekultivujete. Možná máte jen strašlivý strach z budoucnosti, což je možná omluvitelné, lidsky pochopitelné asi jistě. O to víc byste se pak měla hlouběji zajímat.
Na vaši základní otázku "Já nevím, kdo má pravdu..kdo tedy má pravdu?" - ať už se jedná o energetickou situaci, covid či třeba recept na linecký koláč - si můžete za sebe odpovědět jen vy sama, nikdo další to za vás neudělá - tedy zapojit vlastní kritické myšlení, zvážit argumenty všech stran v diskuzi na základě vlastních (tedy vašich) znalostí a dovedností, sbírat informace a dávat si je do souvislostí, které dávají smysl. Nevytrhávat jiná tvrzení z kontextu, nevybírat si jednu událost a následně ji předkládat jako výhradně vypovídající o celé problematice.
Je to ale práce, námaha, čas a obětování vlastního sádla - nic pro líný, dobře voditelný dav.

Děkuji za přečtení mého ega z věštecké koule!
Nechci doma nosit svetr ani teplé fusekle, chci si topit podle svého...kdo se chce otužovat, ať se otužuje, ale ať nikdo nenutí mě, jak mám mít vytopený barák. A co děti ve školách, ve školkách, staří lidé v domovech důchodců, v nemocnicích...docela je mi jich líto. My si doma kotel nastavíme, jak chceme ( zaplatíme sice mnohonásobně víc, to je pravda, ale mrznout doma opravdu nechci ), ale co lidé v paneláku? Kdo má kotel na tuhá paliva, bude topit vším možným, to je snad jasné, aby ušetřil...to bude tedy super vzduch na dýchání:-(, opravdu už mě ta vláda neskutečně s.....

"opravdu už mě ta vláda neskutečně s....."
prosím konkrétně čím? v kontextu toho příspěvku ?

napsal(a):
Děkuji za přečtení mého ega z věštecké koule!
Rozumím. Omlouvám se vám, podcenila jsem situaci.
Zatím tedy začněte s chápáním psaného textu, obtížnost zvyšujte jen pomalu a postupně.
Slova, v jejichž významu se dosud neorientuejte, si dohledejte, a pokuste se je správně v kontextu dosadit do jednotlivých vět.
Konec legrace
napsal(a):
"opravdu už mě ta vláda neskutečně s....."
prosím konkrétně čím? v kontextu toho příspěvku ?
Tím, že není schopná lidem této země zajistit levné energie, například...to v kontextu mého příspěvku.
A dále spoustou jiných věcí, ale ty snad nemusím zde vyjmenovávat, to asi každý vidíme, jak se máme čím dál tím lépe...

Jak byste to chtěla udělat?
Víte např., jak funguje Evropská energetická burza v Lipsku?
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
"Vy možná ano, ale to už jste zapomněla na ty zaslepence s ústy plnými nenávisti proti čemukoli Ruskému? Ti si to ani představit nedokázali"
teda nevím, ale není zrovna tohle skupina, která si dokáže, ze strany Ruska, představit zcela cokoliv?
Pořád si to nedokáží představit, čeho všeho se to bude týkat.🙂 Zatím se řeší jen svetr a chlad, ale kéž by to bylo tak jednoduché. Příští rok si možná ještě o tom popovídáme. 🙂 Pokud ovšem nenastanou zásadní změny v systému a surovinovém a energetickém zásobování.
napsal(a):
S tou inkubační dobou souhlasím. Bráchovi i tchýni se to projevilo už za dva dny od nakažení. Brácha to měl hodně mírný, tchýně takovou chřipku, horečka a únava

napsal(a):
Rozumím. Omlouvám se vám, podcenila jsem situaci.
Zatím tedy začněte s chápáním psaného textu, obtížnost zvyšujte jen pomalu a postupně.
Slova, v jejichž významu se dosud neorientuejte, si dohledejte, a pokuste se je správně v kontextu dosadit do jednotlivých vět.
Konec legrace
Neomlouvejte se. Pobavila jste.
napsal(a):
A teď si představte chudáka studenta, který má třeba 14 dnů v kuse turnus laboratoří od 7:30, končí okolo 16. hodiny, za tu dobu si sedl jen na obědě nebo krátce výjimečně na nepohodlné laboratorní stoličce, když si potřeboval něco zapsat, a na to mu plynule ještě některé dny v týdnu navazuje tříhodinovka jednoho z těch těžších předmětů....
Distanční studium je v českých podmínkách cesta do pekla - nelze jím v žádném případě alespoň vzdáleně plnohodnotně nahradit prezenční formu studia.
Na druhou stranu rozumím tomu, že ne každá VŠ sedí v moderní budově s nízkými nároky na vytápění.
18°C v místnosti je ale jen nepohodlí, nikoliv problém.
Souhlasím - distanční výuka je naprosto nevyhovující, viděla jsem to na znalostech studentů, kteří ji absolvovali. Smutné je to, že se jim to zalíbilo. Požadují, aby se opět streamovalo nebo dělaly nahrávky z přednášek a ty se jim poskytly. Na jednu stranu to chápu, na stranu druhou by to de fakto znamenalo zánik klasických přednášek.
Stalo se mně či kolegům, že na přednášku přišli např. 2 studenti z ročníku, kde jich je kolem 250. Pokud se dostavilo např. 20 lidí, bylo to bráno již jako velmi solidní účast. Smutné...
Tím vlastně chci i říct, že studentstvo např. na ty přednášky dost kašle. Nahrávky už mezi studenty jsou z COVIDové doby. I kdyby se rozhodlo, že se teď poskytovat nebudou, myslím, že si snadno obstarají loňské. Tím pádem více vytížení jsme asi my než studenti (i když přednášku pro 2 lidi jsem tuším zrušila). Ale zase ta moje skupina, která má mít cvičení do půl osmé do večera, to je fakt nářez - pro obě strany. Já totiž budu začínat ráno s jiným směrem.
napsal(a):
Kadeřnici stále stačí výuční list a absolvování 3 letého učebního oboru - viz Národní soustava povolání.
https://nsp.cz/odborny-smer/sluzby-provozni-a-osobni
Ono je to taky o tom, že stále přežívá názor (bohužel podporovaný také legislativou danými nároky u pracovních pozic, kde je to úplně zbytečné), že maturita je oproti pouhému výučnímu listu NĚCO, takže i rodiče někdy tlačí na to, aby dítě hlavně mělo tu maturitu, i když jde na obor, kde je základem rukodělná dovednost.
No, před lety, když jsem zrovna měla pod svojí patronací všeobecné sestry, a pak je i zkoušela, tak jsem si připadala téměř trapně. Byla jsem o generaci mladší, měla jsem zkoušet 50+ dámy, které byly ze zkoušky totálně vyjukané a ztrémované. Některé jsem znala z dřívějška ze špitálů, tak jsem se ptala, proč si tedy toho Bc. (a následně Mgr.!) dělají. Tehdejší odpověď byla, že je do toho tlačí vedení nemocnic.

fikovnice
napsal(a):
No, před lety, když jsem zrovna měla pod svojí patronací všeobecné sestry, a pak je i zkoušela, tak jsem si připadala téměř trapně. Byla jsem o generaci mladší, měla jsem zkoušet 50+ dámy, které byly ze zkoušky totálně vyjukané a ztrémované. Některé jsem znala z dřívějška ze špitálů, tak jsem se ptala, proč si tedy toho Bc. (a následně Mgr.!) dělají. Tehdejší odpověď byla, že je do toho tlačí vedení nemocnic.
Přesně o tom to bohužel je - ty dámy budou mít jen formální titul a personalista si odškrtne "Splněno".
Za půl roku po absolutoriu stejně nebudou z učiva vědět nic - nikoho to ale naštěstí nebude zajímat.
Studium jim nepřinese ani další bonusy - v jejich věku už se nepředpokládá jakýkoliv posun jinam/výš, nebudou mít ani kontakty či vazby na spolužáky z prezenční formy - co si budeme povídat, to je jeden z důležitých bonusů VŠ studia, stejně tak vztah s vyučujícími, přetrvávající zakončení studia, žádný vřelý nebude, kdyby snad chtěly řešit nějaký speciální problém, protože vyučující věděli, co mají od těch z kombinovaného studia čekat a co dámy ke studiu vede - tedy většinou ne zájem o obor, ale formální buzerace vedení.
Prostě z většiny úhlu pohledu celé špatně, no.
napsal(a):
Jak byste to chtěla udělat?
Víte např., jak funguje Evropská energetická burza v Lipsku?
Začít třeba to, co dělají ostatní státy pro své lidi? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-slevy-na-dopravu-a-danove-ulevy-nemecko-chysta-protiinflacni-balik-213204#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Huskyjanina
napsal(a):
Začít třeba to, co dělají ostatní státy pro své lidi? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-slevy-na-dopravu-a-danove-ulevy-nemecko-chysta-protiinflacni-balik-213204#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Sry, to mělo být pro hmn

Žít trvale v 18 stupních se dá, ale komfort to není. Kupte si teplé ponožky.
Po rozhodnutí o zastropování cen ropy možná dojde na krtečka.
https://fb.watch/faLo2WnMt8/
Mimochodem vyrobeno pro děti v roce 1974, ale podle některých to bude určitě současná proruská propaganda😀
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Žít trvale v 18 stupních se dá, ale komfort to není. Kupte si teplé ponožky.
Po rozhodnutí o zastropování cen ropy možná dojde na krtečka.
https://fb.watch/faLo2WnMt8/
Mimochodem vyrobeno pro děti v roce 1974, ale podle některých to bude určitě současná proruská propaganda😀
😀😀😀 Nebo se odstěhovat k Putinovi. Představte si ten blahobyt: Tepla co hrdlo ráčí a benzín za hubičku.😀😀 Něco mi říká, že teplé oblečení výrazně na podzim zdraží a bude nedostupné.😀😀
napsal(a):
Přesně o tom to bohužel je - ty dámy budou mít jen formální titul a personalista si odškrtne "Splněno".
Za půl roku po absolutoriu stejně nebudou z učiva vědět nic - nikoho to ale naštěstí nebude zajímat.
Studium jim nepřinese ani další bonusy - v jejich věku už se nepředpokládá jakýkoliv posun jinam/výš, nebudou mít ani kontakty či vazby na spolužáky z prezenční formy - co si budeme povídat, to je jeden z důležitých bonusů VŠ studia, stejně tak vztah s vyučujícími, přetrvávající zakončení studia, žádný vřelý nebude, kdyby snad chtěly řešit nějaký speciální problém, protože vyučující věděli, co mají od těch z kombinovaného studia čekat a co dámy ke studiu vede - tedy většinou ne zájem o obor, ale formální buzerace vedení.
Prostě z většiny úhlu pohledu celé špatně, no.
Ano, přesně takto to je. Bohužel...
Huskyjanina
napsal(a):
No ono ostatní státy nemají tu naši babišovskou inflaci. A bohužel, jediná cesta jak z inflace ven je, že lidi přestanou nakupovat. Což se stane, když se jim seberou prachy vysokými cenami za bydlení a jídlo.

Neverende, já myslela, že už jste rezignoval😀
Zdraží všechno napříč státy, někde násobně víc, někde míň, je v tom mnoho faktorů, i zdroje, ale dominový efekt funguje spolehlivě. Z pádivé inflace se snadno stane hyperinflace. Firmy neutáhnou náklady a budou propouštět. Lidi neutáhnou náklady a budou žádat dávky od státu. Co jim stát dá, bude almužna. Stát se bude dále zadlužovat. Díky vysoké inflaci se budou státům sice rychleji umořovat dluhy, ale životní úroveň lidí bude dál výrazně klesat. Pokud některá vláda na úkor svých občanů a firem neúměrně zvyšuje státní dluh a dělá spoustu špatných politických rozhodnutí, může dojít i k bankrotu státu. Jasně, všechno víme, ale nic měnit nebudeme, protože jinak jsme proruští…
Co takhle neutralita a důraz na větší soběstačnost.
Lipská energetická burza funguje jako každá jiná burza a efekt strachu způsobuje obrovskou rozkolísanost cen. Cena se neurčuje pouze a jen reálnou nabídkou a poptávkou. A proto teď ochota přistoupit k regulaci, protože pouhý efekt strachu ze zastavení dodávek plynu Ruskem vyšrouboval ihned spotovou cenu do nereálné výše přes 1000eur za megawatthodinu. Nemá to nic společného s realitou. O dva dny později se strašákem regulace, ceny klesly o třetinu. Takže burzou hýbe strach.
Veškerá elektřina v ČR není obchodovaná burzou, ale jejími cenami se řídí. Naše ceny elektřiny tedy také řídí mimo jiné strach.
A tak je to teď v mnoha dalších oblastech. Ceny rostou díky strachu výrobců, obchodníků atd., současná inflace je silně živená obavami.

A proč babišovská inflace? Jako jo, chápu, že minulá vláda nás za kovidu šíleně zadlužila, ale ještě mám v dobré paměti, jak opozice řvala, že vláda občany a hlavně podnikatele a živnostníky málo podporuje. Takže kdyby byla u vlády ona, dělala by to líp? Nevím no, ale přijde mně, že už je to takovej folklór nadávat na vlády předchozí. A to jsem ANO nevolila a nikdy nebudu. Na současné vládě vidím zatím jedno pozitivum, a to že nemusíme, zatím, nosit náhubky a nikdo nás nenutí do očkování. A jo, je to pro mě důležitý, protože tuhle šaškárnu už fakt nechci zažít.
No kdyby někoho zajímalo jak je to s cenou elektřiny atd., tak je to vcelku srozumitelně vysvětleno tady
https://www.visegradsky-jezdec.cz/proc-mame-drahou-elektrinu/

napsal(a):
A proč babišovská inflace? Jako jo, chápu, že minulá vláda nás za kovidu šíleně zadlužila, ale ještě mám v dobré paměti, jak opozice řvala, že vláda občany a hlavně podnikatele a živnostníky málo podporuje. Takže kdyby byla u vlády ona, dělala by to líp? Nevím no, ale přijde mně, že už je to takovej folklór nadávat na vlády předchozí. A to jsem ANO nevolila a nikdy nebudu. Na současné vládě vidím zatím jedno pozitivum, a to že nemusíme, zatím, nosit náhubky a nikdo nás nenutí do očkování. A jo, je to pro mě důležitý, protože tuhle šaškárnu už fakt nechci zažít.
Na současné vládě vidím zatím jedno pozitivum, a to že nemusíme, zatím, nosit náhubky
No upřímně si myslím, že kdyby tato vláda byla v covidu, místo Babiše tak by to zavedla taky. A nechci nic přivolávat, ale myslím, že pokud by teď nastala nějaká mutace covidu, co by vyvolávala těžké průběhy, plnila nemocnice a měla větší smrtnost, tak by i tato vláda zavedla ty povinné roušky.
No a obecně ta povinnost nebyla jen nás...
Prostě to možná vypadá jako pozitivum v době, kdy současná covidová mutace není strašák a není potřeba to nějak řešit.
Ale jinak narostý souhlas...vždycky je to..."to my nic, za to může předchozí vláda"
a "za to můžou oni, my bychom to udělali jinak a výsledek by byl lepší"....no po bitvě každý generál.
No a malýmu bezvýznamným človíčkovi nezbývá en sedět a čekat jak to dopadne.

assil
napsal(a):
No kdyby někoho zajímalo jak je to s cenou elektřiny atd., tak je to vcelku srozumitelně vysvětleno tady
To je dobré pro obecné ujasnění principu fungování a pak je k tomu dobré sledovat burzu samotnou a to jak se chová trh v době jako je tato.
https://www.kurzy.cz/zpravy/668380-elektrina-v-pondeli-za-1050-a-dnes-uz-jen-za-486-eur-mwh-plyn-ve-ctvrtek-kolem-244-eur-mwh-ek/
napsal(a):
Babiškovská inflace proto, že jeho vláda pustila mezi lidi v době covidu nekryté natištěné peníze, které neměli kde utratit, což bohužel vždy vede k inflaci a inflace skončí, až lidi o ty peníze přijdou.
Jinde mají menší inflaci, protože neměli až takový souběh nekrytých peněz a trvdého lockdownu.
Celkem polopatické vysvětlení třeba tady https://dfens-cz.com/od-inflace-k-inflacnim-tlakum-panickemu-nakupovani-sazce-na-dluhy-a-prasknuti-bubliny/
napsal(a):
To je dobré pro obecné ujasnění principu fungování a pak je k tomu dobré sledovat burzu samotnou a to jak se chová trh v době jako je tato.
https://www.kurzy.cz/zpravy/668380-elektrina-v-pondeli-za-1050-a-dnes-uz-jen-za-486-eur-mwh-plyn-ve-ctvrtek-kolem-244-eur-mwh-ek/
No jenže obyčejné lidi nezajímají takovéhle detaily jako ceny na burze, protože tyhle denní výkyvy se jim nijak na účtu neprojeví.
A celkem dost lidí má obavu, že ceny už zůstanou vysoké bez ohledu na burzu, holt to je dlouhodobá zkušenost, že zlevňovat se pak už žádným obchodníkům nechce.
Ale jak jsem zjistila, fakt dost lidí nemá vůbec představu jak ta burza funguje a mají spíš představu, že to funguje jako trh - nabízím za tolik a tolik a buď prodám nebo neprodám.

assil
napsal(a):
No jenže obyčejné lidi nezajímají takovéhle detaily jako ceny na burze, protože tyhle denní výkyvy se jim nijak na účtu neprojeví.
A celkem dost lidí má obavu, že ceny už zůstanou vysoké bez ohledu na burzu, holt to je dlouhodobá zkušenost, že zlevňovat se pak už žádným obchodníkům nechce.
Ale jak jsem zjistila, fakt dost lidí nemá vůbec představu jak ta burza funguje a mají spíš představu, že to funguje jako trh - nabízím za tolik a tolik a buď prodám nebo neprodám.
To není až tak pravda, protože podle ERÚ má v ČR každá dvacátá domácnost takzvaný spotový tarif. A každý takovýhle skok na burze pocítí na své peněžence prakticky okamžitě. Smlouvy na tyto tarify se uzavíraly ještě před tím, než ceny elektřiny začaly dělat kotrmelce a nebo ho lidé mají, protože tomu nerozumí a podepsali něco, o čem moc nevědí.
napsal(a):
To není až tak pravda, protože podle ERÚ má v ČR každá dvacátá domácnost takzvaný spotový tarif. A každý takovýhle skok na burze pocítí na své peněžence prakticky okamžitě. Smlouvy na tyto tarify se uzavíraly ještě před tím, než ceny elektřiny začaly dělat kotrmelce a nebo ho lidé mají, protože tomu nerozumí a podepsali něco, o čem moc nevědí.
Tak 1 z 20 není moc, ono co vidím kolem sebe například, většina lidí jede na ty dlouhodobý smlouvy, i bez fixace, a zatím pořád za stejný zálohy a jen v nervech očekávají výsledné vyúčtování a nebo dopis o navýšení záloh.

napsal(a):
Na současné vládě vidím zatím jedno pozitivum, a to že nemusíme, zatím, nosit náhubky
No upřímně si myslím, že kdyby tato vláda byla v covidu, místo Babiše tak by to zavedla taky. A nechci nic přivolávat, ale myslím, že pokud by teď nastala nějaká mutace covidu, co by vyvolávala těžké průběhy, plnila nemocnice a měla větší smrtnost, tak by i tato vláda zavedla ty povinné roušky.
No a obecně ta povinnost nebyla jen nás...
Prostě to možná vypadá jako pozitivum v době, kdy současná covidová mutace není strašák a není potřeba to nějak řešit.
Ale jinak narostý souhlas...vždycky je to..."to my nic, za to může předchozí vláda"
a "za to můžou oni, my bychom to udělali jinak a výsledek by byl lepší"....no po bitvě každý generál.
No a malýmu bezvýznamným človíčkovi nezbývá en sedět a čekat jak to dopadne.
Jj, proto píšu zatím. A fakt se modlím, aby k tomu nedošlo. Protože dnes na to vzpomínám jako na noční můru, kdy člověk musel čelit občas i nevybíravým útokům a třeba tři hodiny se nemohl ve vlaku pořádně nadechnout.
Na FB jsem byla členem skupiny Vedlejší účinky očkování (už nejsem, protože to bylo něco) a pořád výtky od lidí, kteří se toho bojí jak čert kříže, např. se jedna chronicky nemocná paní rozčilovala, že lidi chodí do supermarketu bez roušek a ona chudák by mohla něco chytit nebo další zase argumentovala tím, že lidi můžou být bezpříznakově nemocní a klidně to roznášet. To už mně fakt přišlo jak paranoia.

assil
napsal(a):
Babiškovská inflace proto, že jeho vláda pustila mezi lidi v době covidu nekryté natištěné peníze, které neměli kde utratit, což bohužel vždy vede k inflaci a inflace skončí, až lidi o ty peníze přijdou.
Jinde mají menší inflaci, protože neměli až takový souběh nekrytých peněz a trvdého lockdownu.
Celkem polopatické vysvětlení třeba tady https://dfens-cz.com/od-inflace-k-inflacnim-tlakum-panickemu-nakupovani-sazce-na-dluhy-a-prasknuti-bubliny/
Ale jo, já to chápu, ačkoliv ty vámi uváděné zdroje moc nemusím.
Tak 1 z 20 není moc, ono co vidím kolem sebe například, většina lidí jede na ty dlouhodobý smlouvy, i bez fixace, a zatím pořád za stejný zálohy a jen v nervech očekávají výsledné vyúčtování a nebo dopis o navýšení záloh.
Bohužel je to tak. Co tak ale vím, tak lidi, kteří byli u BE a museli přejít k DPI, tak mají ty zálohy často úplně likvidační a prd je utěší, že jim třeba ve vyúčtování něco vrátí. Hlavně teda důchodci. A co si budeme povídat, ta podpora od státu, jakkoliv se to pořád zdůrazňuje, že nenecháme vás padnout atd. atd., tak stejně ve výsledku se ukáže, že jsou to jen řeči.
Jinak já teda budu nadále topit dřevem a dřevěnýma briketama, tam na žádnou podporu ani nemám nárok. A prodejci dřeva taky ceny pěkně navýšili a teda nevím, jestli je to tím, že je dřeva málo nebo se chtějí taky napakovat. Mně teď ve středu přivezou další dvě palety briket, dopravné mně bude stát 3600, takovou pálku za dopravu a ještě po mě chtěli, abych si to z auta vyskládala sama nebo si někoho sehnala, protože prý nemají ruku. Tak to jsem teda s nimi byla hned hotová, za tu cenu to prostě vyskládat musejí.

Bohužel je to tak. Co tak ale vím, tak lidi, kteří byli u BE a museli přejít k DPI, tak mají ty zálohy často úplně likvidační a prd je utěší, že jim třeba ve vyúčtování něco vrátí. Hlavně teda důchodci
Z osobní zkušenosti, prošla jsem si tím. Po písemné žádosti obvykle zálohy sníží. Uvedla jsem, že navýšení není adekvátní vzhledem ke spotřebě a přeplatku a zálohu jsem požadovala stejnou jako dosud. Přistoupili na to. Jinak bych na zálohách zaplatila o 90tis.. navíc.

napsal(a):
Bohužel je to tak. Co tak ale vím, tak lidi, kteří byli u BE a museli přejít k DPI, tak mají ty zálohy často úplně likvidační a prd je utěší, že jim třeba ve vyúčtování něco vrátí. Hlavně teda důchodci
Z osobní zkušenosti, prošla jsem si tím. Po písemné žádosti obvykle zálohy sníží. Uvedla jsem, že navýšení není adekvátní vzhledem ke spotřebě a přeplatku a zálohu jsem požadovala stejnou jako dosud. Přistoupili na to. Jinak bych na zálohách zaplatila o 90tis.. navíc.
Jj, normálně člověk asi zkusí, co se dá. Ale důchodci se kolikrát neodváží vůbec odporovat a zaplatí i za cenu toho, že budou hladovět a nebudou mít třeba na léky. Mám to v rodině, mamce musela cenu vyhádat vnučka. A třeba co se týká účtu, vůbec nevěděla, že jeho vedení může mít zdarma a pořád platila zbytečné poplatky, ačkoliv klientem banky byla snad víc než 30 let.

S tím účtem, bereš mi to z klávesnice. Mám tetu, je jí 75 a už několikrát jsem se ji snažila přesvědčit, ať změní banku. Že vedení účtu bez poplatků je už dneska skoro normou, kdežto to, co si strhává ČS je naprosto zbytečné. Nechce. Je tam už odnepaměti, problém nemá, tak proč by to měnila?

napsal(a):
Jj, normálně člověk asi zkusí, co se dá. Ale důchodci se kolikrát neodváží vůbec odporovat a zaplatí i za cenu toho, že budou hladovět a nebudou mít třeba na léky. Mám to v rodině, mamce musela cenu vyhádat vnučka. A třeba co se týká účtu, vůbec nevěděla, že jeho vedení může mít zdarma a pořád platila zbytečné poplatky, ačkoliv klientem banky byla snad víc než 30 let.
S tím tak nějak, podle mého, počítají.
A po každém vyúčtování, které pošlou, znovu navýší zálohy bez ohledu na skutečnost o 100%. Takže je to stále dokola.
napsal(a):
S tím účtem, bereš mi to z klávesnice. Mám tetu, je jí 75 a už několikrát jsem se ji snažila přesvědčit, ať změní banku. Že vedení účtu bez poplatků je už dneska skoro normou, kdežto to, co si strhává ČS je naprosto zbytečné. Nechce. Je tam už odnepaměti, problém nemá, tak proč by to měnila?
ČS má taky účet bez poplatků, chce to jen si ho nechat změnit na pobočce, mě to normálka změnili.
https://www.csas.cz/cs/osobni-finance/ucty-karty/ucet-online
A kdyby mi to nezměnili, tak bych si ho normálně založila online a ten starý došla zrušit.

napsal(a):
Jj, přesně tak. A co jsem se do ní namluvila, než aspoň do té ČS zašla. Ona i ČS má už účet bez poplatků, ale musí se k tomu dostrkat tzv. osobní bankéř. Naopak mně pořád říkala, že jsem klientem u nových nespolehlivých bank a abych o ty peníze nepřišla.

Ještě ke dřevu. Také jím topím. Kupuju mokré a nechávám vysychat.
Loni v listopadu mě stál kubík volně loženého tvrdého dřeva, směs dub, jasan, buk ve štěpinách 1000Kč. V březnu letošního už totéž dřevo od téhož dodavatele stálo 1590 a nyní stojí 1950 s dodávkou v lednu 2023, protože nestíhají vykrýt objednávky.
Je mi jasné, že to není záměr cenzora.
On ví, že pravdu neumlčí.
Nevíte, proč to nejde otevřít?
https://www.parlamentnilisty.cz/

assil
napsal(a):
ČS má taky účet bez poplatků, chce to jen si ho nechat změnit na pobočce, mě to normálka změnili.
A kdyby mi to nezměnili, tak bych si ho normálně založila online a ten starý došla zrušit.
Díky za info. Trochu problém je s tou pobočkou, kterou nemá v dosahu. Já osobně mám problém právě s tou nutnou osobní přítomností, což v dnešní elektronické době je tak trochu přežitek a nadbytečná zátěž právě třeba pro důchodce, co maj pobočku 20 km od domova.
Není to tak dlouho, co se moje banka sloučila s ČS. Takové to "o vás bez vás". Aneb je nám jedno, co chcete, my z vás uděláme klienty ČS. No jéje, jak rychle já od nich utekla...
assil
napsal(a):
Někoho to možná zajímá, mne to nijak neobohatilo,
jen tak lehce, abych byla v obraze, info o cenách sleduji.
Dokonce jsem si přečetla i to co zveřejnil ten
visegradsky jezdec.
Sledovala jsem ho už když začala aféra s návalem musl. "uprchlíků"
do Evropy. Byl aktivní (zdál se mi hloupý, možná je chytrý,
osobně ho neznám)
Neznám ani tento spolek, ale četla jsem jejich vyjádření, kde se
od KP , který používá jejich označení visegradsky-jezdec,
veřejně distancují.
https://search.seznam.cz/?q=vysegrad%C5%A1t%C3%AD+jezdci&oq=vysegrad%C5%A1t%C3%AD+jezdci&aq=-1&sourceid=szn-HP&ks=18&ms=13254&sgId=MC4yMTE1MzIyODUxMjczNDA0NiAxNjYyMzc5NjY4LjMzMg%3D%3D&hpplaceholder=%22Jezy+v+%C4%8CR%22
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Neverende, já myslela, že už jste rezignoval😀
Zdraží všechno napříč státy, někde násobně víc, někde míň, je v tom mnoho faktorů, i zdroje, ale dominový efekt funguje spolehlivě. Z pádivé inflace se snadno stane hyperinflace. Firmy neutáhnou náklady a budou propouštět. Lidi neutáhnou náklady a budou žádat dávky od státu. Co jim stát dá, bude almužna. Stát se bude dále zadlužovat. Díky vysoké inflaci se budou státům sice rychleji umořovat dluhy, ale životní úroveň lidí bude dál výrazně klesat. Pokud některá vláda na úkor svých občanů a firem neúměrně zvyšuje státní dluh a dělá spoustu špatných politických rozhodnutí, může dojít i k bankrotu státu. Jasně, všechno víme, ale nic měnit nebudeme, protože jinak jsme proruští…
Co takhle neutralita a důraz na větší soběstačnost.
Lipská energetická burza funguje jako každá jiná burza a efekt strachu způsobuje obrovskou rozkolísanost cen. Cena se neurčuje pouze a jen reálnou nabídkou a poptávkou. A proto teď ochota přistoupit k regulaci, protože pouhý efekt strachu ze zastavení dodávek plynu Ruskem vyšrouboval ihned spotovou cenu do nereálné výše přes 1000eur za megawatthodinu. Nemá to nic společného s realitou. O dva dny později se strašákem regulace, ceny klesly o třetinu. Takže burzou hýbe strach.
Veškerá elektřina v ČR není obchodovaná burzou, ale jejími cenami se řídí. Naše ceny elektřiny tedy také řídí mimo jiné strach.
A tak je to teď v mnoha dalších oblastech. Ceny rostou díky strachu výrobců, obchodníků atd., současná inflace je silně živená obavami.
Ani ne tak rezignoval, jako spíš přesunul.😀
Popravdě si osobně myslím, že lidi zaspali dobu a stále nechápou, co se to kolem nich děje. Spoléhají na politiky..😀😀 Nikdo z těch co dnes představují reprezentaci to nevyřeší. Požár většinou neuhasí ten kdo ho založil. Bezpochyb nás čekají velké změny, o kterých ještě nyní nemáme ani představu a dnes by ještě zněly pro většinu bláhově a neuvěřitelně. Čili to nemá cenu ani nikomu vysvětlovat a raději se připravit sám.😀
rapotacka11
napsal(a):
Někoho to možná zajímá, mne to nijak neobohatilo,
jen tak lehce, abych byla v obraze, info o cenách sleduji.
Dokonce jsem si přečetla i to co zveřejnil ten
visegradsky jezdec.
Sledovala jsem ho už když začala aféra s návalem musl. "uprchlíků"
do Evropy. Byl aktivní (zdál se mi hloupý, možná je chytrý,
osobně ho neznám)
Neznám ani tento spolek, ale četla jsem jejich vyjádření, kde se
od KP , který používá jejich označení visegradsky-jezdec,
veřejně distancují.
https://search.seznam.cz/?q=vysegrad%C5%A1t%C3%AD+jezdci&oq=vysegrad%C5%A1t%C3%AD+jezdci&aq=-1&sourceid=szn-HP&ks=18&ms=13254&sgId=MC4yMTE1MzIyODUxMjczNDA0NiAxNjYyMzc5NjY4LjMzMg%3D%3D&hpplaceholder=%22Jezy+v+%C4%8CR%22
Já o tom blogu nic nevím a ani jsem tam nic jiného nečetla, ale článek o cenách elektřiny mi přijde dostatečně blbuvzdorný, takže užitečný.
napsal(a):
Já jsem taky stará...konzerva ...a také u ČS.
Ale měla jsem sraz se svým bankéřem a ten mi to (poplatky) přenastavil na 0,- Kč.
assil
napsal(a):
...koukám, že už jste to psala Vy.
Jinak já tyto věci nevěděla...a vše přenastavil právě bankéř...platila jsem i za výběr z bankomatu atd. A on se na to podíval a všechny poplatky, co šly, zrušil.
assil
napsal(a):
No ono ostatní státy nemají tu naši babišovskou inflaci. A bohužel, jediná cesta jak z inflace ven je, že lidi přestanou nakupovat. Což se stane, když se jim seberou prachy vysokými cenami za bydlení a jídlo.
Přestaňte už neschopnost týhle vlády svalovat na Babiše. Koukám, že jste asi ten článek vůbec nečetla. Jak je možný, že v Německu státní pomoc a úlevy lidem iflaci snižují, ale nám ji to bude zvyšovat? Jo vlastně, oni se nemůžou vymlouvat na Babiše
Slyšela nebo četla jsem zajímavý názor.
A to, že Fiala by byl dobrý prezident, což si stran reprezentativnosti také myslím...
No a jako premiéra zřejmě někoho méně "akademického", více pragmatického, přece jen více zaměřeného na naše lidi, než na zahraničí (UA).
Možná mě budete kamenovat, ale mně se ten názor celkem líbil...pravda je, že je to stejně utopie - Fiala kandidovat na prezidenta nebude...

fikovnice
napsal(a):
A to, že Fiala by byl dobrý prezident, což si stran reprezentativnosti také myslím...
No a jako premiéra zřejmě někoho méně "akademického", více pragmatického, přece jen více zaměřeného na naše lidi, než na zahraničí (UA).
Možná mě budete kamenovat, ale mně se ten názor celkem líbil...pravda je, že je to stejně utopie - Fiala kandidovat na prezidenta nebude...
.

fikovnice
napsal(a):
Úplně se nechytám...ale mám dost šílený den...
Nevím ta událost z r. 2015 - kde to je?
To je plot proti uprchlíkům na maďarsko-chorvatské hranici…
fikovnice
A to, že Fiala by byl dobrý prezident,
což si stran reprezentativnosti také myslím...
https://www.litterate.cz/lokaj-na-koberecku/
rapotacka11
napsal(a):
fikovnice
Aha, to je ten odkaz, co jsem sháněla...děkuji!
Psala jsem na Kočkách - dnes je smutný den. Můj známý dnes umřel, asi na COVID. A můj příbuzný už je skoro 2 měsíce hospit. s podivnou dg. (hlavně v jeho věku) a dnes se musel podrobit akutní operaci - akutní břicho! Ve středu má být reoperace... Oba se koronavirem nakazili v nemocnici... Oba přes 80 let, i tak je to moc smutné, moc...
Tak tady diskutuji, ale úplně mi to nemyslí.
Huskyjanina
napsal(a):
Přestaňte už neschopnost týhle vlády svalovat na Babiše. Koukám, že jste asi ten článek vůbec nečetla. Jak je možný, že v Německu státní pomoc a úlevy lidem iflaci snižují, ale nám ji to bude zvyšovat? Jo vlastně, oni se nemůžou vymlouvat na Babiše
V Německu státní pomoc inflaci nesnižuje, oni a většina EU států mají prostě inflaci nižší z důvodů, které jsem psala, protože za covidu nerozhazovali peníze všem bez rozdílu.
Jinak samo existují i další důvody, články na toto si každý může vyhledat, ale toto je prostě jeden z těch hlavních.
Z Forbesu o míře inflace u nás
Samostatnou kapitolou zůstává proticovidová politika minulé vlády. Zavedla plošné podpory ve stejné výši pro jednotlivé segmenty bez ohledu na jejich výdělek, zatímco v Německu nasadili systém kompenzace ušlého zisku.
Roli sehrálo i vysoké navýšení platů státních zaměstnanců, jednorázové příspěvky důchodcům a historicky extrémní schodek státního rozpočtu pod heslem „proinvestovat se z krize“.

assil
napsal(a):
Tak jsem si přečetla.....a potvrdilo mi to......máme drahou elektřinu proto, aby ji Německo mohlo mít levnou. My vyrábíme v levných elektrárnách = nalevo od závěrné a máme jí dost. Němci si nechali jen plynové = nejdražší a tu naši levnou potřebují a její cenu na burze zvedají jejich plynovky.
Vyrábíme nejlevnější ee a platíme nejvíc.
Ale třeba špatně chápu.
rapotacka11
napsal(a):
fikovnice
Tak jsem si to seřvání premiéra pustila...
Nejsem žádná fanynka Fialy, ale mám pocit, že ta scénka mnohem víc vypovídá o tom úředníkovi (Belgičan či kdo) - to je hystericko-fanatický výstup. A asi je jen dobře, že Fiala neoplácel stejnou mincí.
napsal(a):
Tak jsem si přečetla.....a potvrdilo mi to......máme drahou elektřinu proto, aby ji Německo mohlo mít levnou. My vyrábíme v levných elektrárnách = nalevo od závěrné a máme jí dost. Němci si nechali jen plynové = nejdražší a tu naši levnou potřebují a její cenu na burze zvedají jejich plynovky.
Vyrábíme nejlevnější ee a platíme nejvíc.
Ale třeba špatně chápu.
V podstatě ano, je to prostě průšvih Green Dealu, který prosazuje hlavně Německo a Německo si zvolilo jako stabilní zdroj k obnovitelným zdrojům plynovky. Co jsem četla, očekává se teď trochu zlepšení, protože ve Francii by se měly teď spouštět ty jaderky odstavené kvůli údržbě, ale nakolik to pomůže netuším. Nebýt toho zeleného blouznění Německa, toto by nebylo.

nenene
chápete to špatně
bo za TO (jako všechno) přeci může současná vláda a Fiala zejména!
howgh

Fialová vláda může za to, že vyhodila 74 miliard a že není schopná se tomu německému šílenství bránit. My je jaderkami zachraňujeme a ještě platíme - povolenky a drahou ee.

fikovnice
napsal(a):
Tak jsem si to seřvání premiéra pustila...
Nejsem žádná fanynka Fialy, ale mám pocit, že ta scénka mnohem víc vypovídá o tom úředníkovi (Belgičan či kdo) - to je hystericko-fanatický výstup. A asi je jen dobře, že Fiala neoplácel stejnou mincí.
Však nikdo nežádá stejné štěkání. Ale ten Verhofstadt hrubě zasahoval do vn.zál. a náš prem. měl reagovat. Gestem, ráznou odpovědí....
Jaké vážnosti požívá v Bruselu?
Pusťte si jeho projev. Předsedající mluví k sálu plnému z 1/4 a ti přítomní a jejich výraz....a zájem...

assil
napsal(a):
V Německu státní pomoc inflaci nesnižuje, oni a většina EU států mají prostě inflaci nižší z důvodů, které jsem psala, protože za covidu nerozhazovali peníze všem bez rozdílu.
Jinak samo existují i další důvody, články na toto si každý může vyhledat, ale toto je prostě jeden z těch hlavních.
Z Forbesu o míře inflace u nás
Samostatnou kapitolou zůstává proticovidová politika minulé vlády. Zavedla plošné podpory ve stejné výši pro jednotlivé segmenty bez ohledu na jejich výdělek, zatímco v Německu nasadili systém kompenzace ušlého zisku.
Roli sehrálo i vysoké navýšení platů státních zaměstnanců, jednorázové příspěvky důchodcům a historicky extrémní schodek státního rozpočtu pod heslem „proinvestovat se z krize“.
Přesto zůstává Evropa, co se zadlužení týká, daleko před námi (nebo za námi? Podle toho z které strany)
Třeba "statistikaamy".

rapotacka11
napsal(a):
https://www.litterate.cz/peto-mel-bys/
https://www.facebook.com/tomio.cz/photos/pcb.5934878963189536/5934878896522876
Ten pan Šimoník je viditelně demokrat. Jen nevím proč je na stránkach Okamury. On s Šimonikem má něco společného?
( Nejsem volič SPD a nejsem na Fb)

rapotacka11
napsal(a):
https://www.litterate.cz/peto-mel-bys/
https://www.facebook.com/tomio.cz/photos/pcb.5934878963189536/5934878896522876
Tak to je teda hnusný. Nejsem sice z lidí, kteří by šli demonstrovat, ale toto právo je zakotveno v ústavě. Samozřejmě, kdo tyto demonstrace svolával a organizoval, to už je jiná. Ale to často lidi, kteří tam jedou, ani nevědí.
napsal(a):
Přesto zůstává Evropa, co se zadlužení týká, daleko před námi (nebo za námi? Podle toho z které strany)
Třeba "statistikaamy".
To ale není o zadlužení státu, ale hlavně o tom, že se mezi lidi dostalo hodně nekrytých peněz. U nás se dávaly peníze lidem, kteří o ně vůbec díky covidu nepřišli, viz ti důchodci třeba.
Laicky řečeno, natisknout si peníze a rozhodit je z vrtulníku mezi lidi jistojistě zvedne inflaci. Až lidem tyhle peníze dojdou a přestanou utrácet, inflace klesne. Zatím se to tak moc neděje, takže inflace zůstává.

Dluhy všech států jsou ničím nekryté peníze. Inflaci nezastaví, když lidí přestanou utrácet. Když lidí přestanou utrácet=nakupovat, klesne výroba, když klesne výroba, stoupne nezaměstnanost
Když stoupne nezamestnanost, stoupne vyplácení soc.davek=peněz nekrytých prací.
Nejjistější způsob jak zastavit inflaci=měnová reforma. Bože chraň (bohužel jsem nevěřící). Kdo má úspory, radím investovat - když máte do čeho. Kdo úspory nemá, vyhrává.

neverend
napsal(a):
Ani ne tak rezignoval, jako spíš přesunul.😀
Popravdě si osobně myslím, že lidi zaspali dobu a stále nechápou, co se to kolem nich děje. Spoléhají na politiky..😀😀 Nikdo z těch co dnes představují reprezentaci to nevyřeší. Požár většinou neuhasí ten kdo ho založil. Bezpochyb nás čekají velké změny, o kterých ještě nyní nemáme ani představu a dnes by ještě zněly pro většinu bláhově a neuvěřitelně. Čili to nemá cenu ani nikomu vysvětlovat a raději se připravit sám.😀
Tak ať se daří🙂
napsal(a):
Dluhy všech států jsou ničím nekryté peníze. Inflaci nezastaví, když lidí přestanou utrácet. Když lidí přestanou utrácet=nakupovat, klesne výroba, když klesne výroba, stoupne nezaměstnanost
Když stoupne nezamestnanost, stoupne vyplácení soc.davek=peněz nekrytých prací.
Nejjistější způsob jak zastavit inflaci=měnová reforma. Bože chraň (bohužel jsem nevěřící). Kdo má úspory, radím investovat - když máte do čeho. Kdo úspory nemá, vyhrává.
Dluhy států jsou kryté dluhopisy. Sociální dávky jsou peníze z daní, tedy kryté prací daňových poplatníků. Když lidi přestanou utrácet, výrobci musí zlevnit, tedy klesnou ceny a lidé už pak bez nadměrných zásob peněz utrácí rozumně a příjmy a výdaje se dostanou do rovnováhy a bude po inflaci.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak ať se daří🙂
Vám také.🙂