Pikaluna

XXX.XXX.135.29
Dobré téma:)
Ať si volí kdo chce, koho chce...
Jen se tady opět objevilo to, čeho si všímám na sociálních sítích já: když někdo řekne odlišný názor, než má "tábor dobra", je hned dezinformátor nebo proruský. A při tom se ani nemusí jednat o podporovatele invaze, ale prostě jen jen víc zvyklý pochybovat.
Sleduji mééédia denně od začátku kovidu. To bylo pro mně takové probuzení. Jak "mainstream", tak alternativu. Zároveň mám nějaké vzdělaní (částečně i sociologie, geopolitika), takže si dost věcí dokážu porovnat.
A vychází mi z toho po těch třech letech jedna naprosto nejhorší věc - a to je utlačování svobody slova. Začalo to za Bábika, kdy ke kovidu mohl ofiko mluvit jen někdo. A teď to páně Fiala šperkuje připravovaným zákonem dezinfo a jediným násorem na to, co se děje ve světě.
Průšvih je, že tohle obhajují především lidé, kteří se cítí jako největší demokrati a když má někdo odlišný názor, tak ho nedokáží od argumentovat, řeknou, že jste dezinformátor nebo prorusák. A při tom se může jednat jen a pouze o pragmatika.
Tohle je na všem to nejžalostnější, že se ztrácí prostor pro panel různých názorů ODBORNÍKŮ a ještě jsou za to ostrakizováni.....a ta nejslyšitelnější část společnosti na to ještě kýve. A při tom pluralita názorů je to, na čem stojí demokracie.
Pan Babiš s tím začal a pan Pavel se proti tomu nikdy neohradil, dokonce na základě některých odpovědí by se dalo čekat, že s tím nemá problém.
Nějak jsem to musela říci. Za video s paní Eliškou děkuji, viděli jste to předešlé na stejném kanále? Také hezké.
Jinak přeji všem, ať Vám pejsci jdou
Pikaluna
napsal(a):
Dobré téma:)
Ať si volí kdo chce, koho chce...
Jen se tady opět objevilo to, čeho si všímám na sociálních sítích já: když někdo řekne odlišný názor, než má "tábor dobra", je hned dezinformátor nebo proruský. A při tom se ani nemusí jednat o podporovatele invaze, ale prostě jen jen víc zvyklý pochybovat.
Sleduji mééédia denně od začátku kovidu. To bylo pro mně takové probuzení. Jak "mainstream", tak alternativu. Zároveň mám nějaké vzdělaní (částečně i sociologie, geopolitika), takže si dost věcí dokážu porovnat.
A vychází mi z toho po těch třech letech jedna naprosto nejhorší věc - a to je utlačování svobody slova. Začalo to za Bábika, kdy ke kovidu mohl ofiko mluvit jen někdo. A teď to páně Fiala šperkuje připravovaným zákonem dezinfo a jediným násorem na to, co se děje ve světě.
Průšvih je, že tohle obhajují především lidé, kteří se cítí jako největší demokrati a když má někdo odlišný názor, tak ho nedokáží od argumentovat, řeknou, že jste dezinformátor nebo prorusák. A při tom se může jednat jen a pouze o pragmatika.
Tohle je na všem to nejžalostnější, že se ztrácí prostor pro panel různých názorů ODBORNÍKŮ a ještě jsou za to ostrakizováni.....a ta nejslyšitelnější část společnosti na to ještě kýve. A při tom pluralita názorů je to, na čem stojí demokracie.
Pan Babiš s tím začal a pan Pavel se proti tomu nikdy neohradil, dokonce na základě některých odpovědí by se dalo čekat, že s tím nemá problém.
Nějak jsem to musela říci. Za video s paní Eliškou děkuji, viděli jste to předešlé na stejném kanále? Také hezké.
Jinak přeji všem, ať Vám pejsci jdou
Ono to utlačování svobody slova začali na západě neomarxisti už před lety a už posledních pár let to tam bylo docela tvrdý, bylo jasný, že časem to doleze i k nám, akorát u nás zatím nemají neomarxisti takové slovo, takže se to zvrhlo do politiky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

assil
napsal(a):
My ostatní jsme si to poslechli a nevidíme v tom nic extra a teda ani nemáme potřebu to komentovat.
U vás mě to nepřekvapuje. Chytří lidé vám nemají co říci, máte svoji bublinu.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tady je někdo chytrý,jo? 😀😀 Hele a kolik je jedna a jedna? Stále jsem od těch chytrých nedostal odpověď.🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.228
napsal(a):
Tohle je hodně mimo. Soudíte podle sebe; nebo Vás někdo urazil v podobném smyslu, proto si toto myslíte?
Např. já (ne že by to někoho zajímalo, jen příklad, proč to a tamto) mám mírný (dnes nemluvím sprostě) odpor k "rusky" mluvícím národům. Je to můj trabl z mládí, ani švagr z UA to nezměnil,
ani to, že jich stovky znám, postupné přibližování nepomáhá.
Přesto nemohu schválit pavlika.
Nechcu ani jednoho.
Co mám dělat.
Ten druhý je bobeš.
A já jsem kvůli tomu proruský trotl, kremrole, šváb.
Být na výběr pavlik a někdo jiný než bobeš, ale není.
Ještě to můžu dopoledne vyřešit tak, že si dám jiné občanství.
Ať se zbavím odpovědnosti
a nálepky proruského švába.
A je to teda kvůli bobšovi, jo? Už se v tom ztrácím,
nikomu nevadilo, že máme jako ČR i jako EU levné energie s visačkou RF,
dokud nezačala válka, což teď tomu proruskému bobšovi je vyčítáno.
A stejně sem putuje ropa a plyn původem z RF, jen přes jiné státy.
Hodně krtečků máme.
Je to trochu směšné.
Neurážejte chudáky lidi jako jsem třeba já.
Bude mě stát hodně přemáhání, abych to vůbec hodila někomu. Oba jsou to debullové.
No vidíte to. Oba komouši mě tak točí, že kvůli nim mluvím sprostě.
Závidím těm, co mají pavlika doopravdy rádi, nebo toho bobika, takže jsou v pohodě.
Megi, konkretne jsem jmenovala osobu s nickem Neverend. Vas ne. Pisu svuj dojem, svuj nazor. A tim nekoho (a konkretne VAS) urazim?
A jinak
1) mame SVOBODNE volby. Coz znamena, ze dnes a zitra mate 3 moznosti - volit kandidata A, volit kandidata B, nevolit vubec. Nikomu se z toho nemusite zpovidat, ani se obhajovat.
2) k tomu vaseme 'tvytru' - na socialnich mediich (vcetne Twitteru) tecou stoky ze vsech stran. Kdyz se tam pohrouzim do nejake diskuze (at uz jako ctenar nebo jako prispevatel) a tam to zacne smrdet, mam moznost odejit. Vy jste se v te pachnouci stoce rozhodla zustat (= vase svobodna volba) a ted si stezujete, ze to tam smrdelo?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Megi, konkretne jsem jmenovala osobu s nickem Neverend. Vas ne. Pisu svuj dojem, svuj nazor. A tim nekoho (a konkretne VAS) urazim?
A jinak
1) mame SVOBODNE volby. Coz znamena, ze dnes a zitra mate 3 moznosti - volit kandidata A, volit kandidata B, nevolit vubec. Nikomu se z toho nemusite zpovidat, ani se obhajovat.
2) k tomu vaseme 'tvytru' - na socialnich mediich (vcetne Twitteru) tecou stoky ze vsech stran. Kdyz se tam pohrouzim do nejake diskuze (at uz jako ctenar nebo jako prispevatel) a tam to zacne smrdet, mam moznost odejit. Vy jste se v te pachnouci stoce rozhodla zustat (= vase svobodna volba) a ted si stezujete, ze to tam smrdelo?
Ale vůbec, otevřela jsem to a tyto hnusy jsou navrchu. A zas jsem šla. Asi je to nejsledovanější, tak je to nahoře. Pohružovat, to už bych fakt nedala :-)
Volit A, B, nevolit, sama sebe slyším: a komu tím prospěješ! :D
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jinak
Tak Vám tedy odpovím já.🙂 Kdyby kandidovala Megi, Orionka, Fíkovnice či nějaký jiný slušný člověk, tak vězte, že bych Babiše nevolil.🙂 Jenže generál je pro mě nepřijatelný a nikdo jiný než Babiš tam není.😐
Co se týče mých údajných "proruských" názorů, tak oni nejsou ani tak proruské, jako spíš nestranné. Mě je putna celá Ukrajina a zrovna tak Rusko, ale jako samostatně myslící tvor vím, že Ukrajina nemůže ohrozit bezpečnost celé Evropy, ale Rusko ano.😐 Tím pádem nemám absolutně zájem na pokračování války a pro mě jediná možnost je jednání. Krym Rusko už nikdy nevrátí.Aby taky jo,že? Přístup k Černému moři a surovinám? To by rádi západní spojenci, že jo?🙂 Zfanatizovaná část národa českého zemi v budoucnu jen uškodí. Sankce téměř žádné firmy nedodržují, USA roste obchod s Ruskem a vy s prominutím hlupáci budete štěkat jak poslušný pejsek NATO a USA? Slibuji vám naprosto s jistotou, že vas v tom opět nechají a vy bude čelit Rusku sami.😐
Češi mě fakt baví..😀Celou dobu Rusko dodává suroviny Německu za hubičku a ti jako správní kamarádi vám je vystřílí s židovskou přirážkou? 😀 Potraviny máte pořád humus a v Německu hodují? 😀 A vy bojujete proti Rusku?😀 Tohle někdo jenom zkusit třeba na USA, tak dostane tak po tlamě, že to bude dlouho rozcházet. Ale vy víte že zlo je Rusko.🙂 Garantuji vám, že brzy poznáte kdo je zlo.😐
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.231
neverend
napsal(a):
Tady je někdo chytrý,jo? 😀😀 Hele a kolik je jedna a jedna? Stále jsem od těch chytrých nedostal odpověď.🙂
Meifi nevíš z kterýho filmu je ta hláška :
"Co je víc? Pět 🖐️ nebo 1 👊?"
Zaboha si nemůžu vzpomenout. Myslím že nějakej historickej nebo tak ale bůhví 😁
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Meifi nevíš z kterýho filmu je ta hláška :
"Co je víc? Pět 🖐️ nebo 1 👊?"
Zaboha si nemůžu vzpomenout. Myslím že nějakej historickej nebo tak ale bůhví 😁
Čoveče to nevím, ale je to velmi trefné.😀 Stejně jako matematická anomálie na Ukrajině. V září přiznalo Ukrajinské velení 100 000 padlých vojáků a od té doby už nepadl ani jeden.😀😀 Pořád 100 000.😀 A teď pohádka o karkulce, tedy vlastně o vítězství Ukrajiny do jara.😀 Sám Zelenina to ještě před měsícem hlásal.🙂 Které jaro myslel ale nespecifikoval.🙂 A takhle vás budou krmit ještě roky a roky a vy budete chudnout a chudnout.. Jen USA má nohy v teple a miliardové zbrojní zakázky v kapse. Vzpomeň jak kritizovalo NATO a spojence za nízkou úroveň financování společného zbrojního fondu. Tak i tohle už vyřešili..😐
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.228
neverend
napsal(a):
Tak Vám tedy odpovím já.🙂 Kdyby kandidovala Megi, Orionka, Fíkovnice či nějaký jiný slušný člověk, tak vězte, že bych Babiše nevolil.🙂 Jenže generál je pro mě nepřijatelný a nikdo jiný než Babiš tam není.😐
Co se týče mých údajných "proruských" názorů, tak oni nejsou ani tak proruské, jako spíš nestranné. Mě je putna celá Ukrajina a zrovna tak Rusko, ale jako samostatně myslící tvor vím, že Ukrajina nemůže ohrozit bezpečnost celé Evropy, ale Rusko ano.😐 Tím pádem nemám absolutně zájem na pokračování války a pro mě jediná možnost je jednání. Krym Rusko už nikdy nevrátí.Aby taky jo,že? Přístup k Černému moři a surovinám? To by rádi západní spojenci, že jo?🙂 Zfanatizovaná část národa českého zemi v budoucnu jen uškodí. Sankce téměř žádné firmy nedodržují, USA roste obchod s Ruskem a vy s prominutím hlupáci budete štěkat jak poslušný pejsek NATO a USA? Slibuji vám naprosto s jistotou, že vas v tom opět nechají a vy bude čelit Rusku sami.😐
Češi mě fakt baví..😀Celou dobu Rusko dodává suroviny Německu za hubičku a ti jako správní kamarádi vám je vystřílí s židovskou přirážkou? 😀 Potraviny máte pořád humus a v Německu hodují? 😀 A vy bojujete proti Rusku?😀 Tohle někdo jenom zkusit třeba na USA, tak dostane tak po tlamě, že to bude dlouho rozcházet. Ale vy víte že zlo je Rusko.🙂 Garantuji vám, že brzy poznáte kdo je zlo.😐
Vy nejste nestranny, vy jen zkousite gaslighting a na dost lidi tady vam to evidentne funguje.
I kdyz uznavam, ze v tomhle mate pravdu Ukrajina nemůže ohrozit bezpečnost celé Evropy, ale Rusko ano Presne tak, Ukrajina nikdy nikoho neohrozovala.
A tady jste konecne uznal, o co Rusko pri anexi Krymu slo Krym Rusko už nikdy nevrátí.Aby taky jo,že? Přístup k Černému moři a surovinám? Takze, videno vasim nestrannym pohledem, kdyz se Rusku zachce, muze si vzit, co chce? Jakekoli uzemi, pokud se rozhodne, ze je to pro nej vyhodne?
Az bude Rusko ochotno stahnout se z okupovanych uzemi a dodrzovat to, k cemu se zavazalo podepsanim Budapestskeho memoranda, dejte mi vedet.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy nejste nestranny, vy jen zkousite gaslighting a na dost lidi tady vam to evidentne funguje.
I kdyz uznavam, ze v tomhle mate pravdu Ukrajina nemůže ohrozit bezpečnost celé Evropy, ale Rusko ano Presne tak, Ukrajina nikdy nikoho neohrozovala.
A tady jste konecne uznal, o co Rusko pri anexi Krymu slo Krym Rusko už nikdy nevrátí.Aby taky jo,že? Přístup k Černému moři a surovinám? Takze, videno vasim nestrannym pohledem, kdyz se Rusku zachce, muze si vzit, co chce? Jakekoli uzemi, pokud se rozhodne, ze je to pro nej vyhodne?
Az bude Rusko ochotno stahnout se z okupovanych uzemi a dodrzovat to, k cemu se zavazalo podepsanim Budapestskeho memoranda, dejte mi vedet.
A Rusko vám vyhrožovalo? Kdy prosím?
Snad vám něco říká pojem sféra vlivu..Tak tu má každá velmoc na světě v určité oblasti. Mimochodem USA mnohem větší než Rusko.Ukrajina svým majdanem zasáhla do této řekněme"rovnováhy". Rusko má totiž překvapivě také tajné služby a moc dobře vědělo kdo za majdanem stojí a kdo ho podpořil. A také tušilo, že bude následovat pokus o rozšíření vlivu západu skrze Ukrajinu právě na tom Krymu. Dlouho Putin křičel do světa že Rusko se cítí ohroženo a je třeba dodržovat dohody, které do té doby byly respektovány. Sama Merkelová to nedávno přiznala, že Minské dohody byly jen získání času na vyzbrojení Ukrajiny.😐 Cože? Na jaké vyzbrojení Ukrajiny? A na co? Dnes již víme,že? A dnes nabídky k jednání bude odmítat Ukrajina? Je jedno jaké podmínky tam jsou, ale kdo chce mír, musí jednání zahájit a přijmout nabídku.😮 Nikdy žádné mírové rozhovory nedopadly na první dobrou, ale jejich zahájení dává signál oboum stranám a naději..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.228
neverend
napsal(a):
Snad vám něco říká pojem sféra vlivu..Tak tu má každá velmoc na světě v určité oblasti. Mimochodem USA mnohem větší než Rusko.Ukrajina svým majdanem zasáhla do této řekněme"rovnováhy". Rusko má totiž překvapivě také tajné služby a moc dobře vědělo kdo za majdanem stojí a kdo ho podpořil. A také tušilo, že bude následovat pokus o rozšíření vlivu západu skrze Ukrajinu právě na tom Krymu. Dlouho Putin křičel do světa že Rusko se cítí ohroženo a je třeba dodržovat dohody, které do té doby byly respektovány. Sama Merkelová to nedávno přiznala, že Minské dohody byly jen získání času na vyzbrojení Ukrajiny.😐 Cože? Na jaké vyzbrojení Ukrajiny? A na co? Dnes již víme,že? A dnes nabídky k jednání bude odmítat Ukrajina? Je jedno jaké podmínky tam jsou, ale kdo chce mír, musí jednání zahájit a přijmout nabídku.😮 Nikdy žádné mírové rozhovory nedopadly na první dobrou, ale jejich zahájení dává signál oboum stranám a naději..
Snad vám něco říká pojem sféra vlivu..Tak tu má každá velmoc na světě v určité oblasti. Mimochodem USA mnohem větší než Rusko.
Rika. A radsi budu patrit do zapadni sfery vlivu nez do te ruske. Mala zeme geograficky na rozhrani mezi vychodem a zapadem ma holt na vybranou jen z tech dvou.
Rusko vyhrozuje neustale. A jak jste sam vyse priznal, kdyz neco chce, proste si to vezme (a pokud proti tomu nekdo neco namitne, zacne Putin vyhrozovat jadernou valkou. Bud to vite - a tady se pokousite o gaslighting - nebo to nevite a v tom pripade by to chtelo rozsirit obzory a necist jen proruske platky).
Dlouho Putin křičel do světa že Rusko se cítí ohroženo a je třeba dodržovat dohody, které do té doby byly respektovány.
Vzdyt jste sam vyse uznal, ze Ukrajina nikoho neohrozuje. Rusko dodrzovalo Budapestske memorandum? Ale no tak.
Na jaké vyzbrojení Ukrajiny?
Jakoze podle vas mela Ukrajina poslusne cekat, az se Rusku zachce a vezme si ji?
Je jedno jaké podmínky tam jsou, ale kdo chce mír, musí jednání zahájit a přijmout nabídku.
Prijmout nabidku, ze Rusko prestane ostrelovat Ukrajinu, pokud mu odevzda Krym a Donbas?
Jinak, Ukrajina nikdy v historii nechtela byt satelitem Ruska (tak jako se jim stalo Belorusko), a pokud byste si trochu nastudoval dejiny vztahu mezi Ruskem a Ukrajinou, mozna byste pochopil proc a prestal si vymyslet teorie, jak k tomu osklivy Zapad Ukrajinu s pistoli u hlavy nutil.

neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Snad vám něco říká pojem sféra vlivu..Tak tu má každá velmoc na světě v určité oblasti. Mimochodem USA mnohem větší než Rusko.
Rika. A radsi budu patrit do zapadni sfery vlivu nez do te ruske. Mala zeme geograficky na rozhrani mezi vychodem a zapadem ma holt na vybranou jen z tech dvou.
Rusko vyhrozuje neustale. A jak jste sam vyse priznal, kdyz neco chce, proste si to vezme (a pokud proti tomu nekdo neco namitne, zacne Putin vyhrozovat jadernou valkou. Bud to vite - a tady se pokousite o gaslighting - nebo to nevite a v tom pripade by to chtelo rozsirit obzory a necist jen proruske platky).
Dlouho Putin křičel do světa že Rusko se cítí ohroženo a je třeba dodržovat dohody, které do té doby byly respektovány.
Vzdyt jste sam vyse uznal, ze Ukrajina nikoho neohrozuje. Rusko dodrzovalo Budapestske memorandum? Ale no tak.
Na jaké vyzbrojení Ukrajiny?
Jakoze podle vas mela Ukrajina poslusne cekat, az se Rusku zachce a vezme si ji?
Je jedno jaké podmínky tam jsou, ale kdo chce mír, musí jednání zahájit a přijmout nabídku.
Prijmout nabidku, ze Rusko prestane ostrelovat Ukrajinu, pokud mu odevzda Krym a Donbas?
Jinak, Ukrajina nikdy v historii nechtela byt satelitem Ruska (tak jako se jim stalo Belorusko), a pokud byste si trochu nastudoval dejiny vztahu mezi Ruskem a Ukrajinou, mozna byste pochopil proc a prestal si vymyslet teorie, jak k tomu osklivy Zapad Ukrajinu s pistoli u hlavy nutil.
Tak to jsem se toho dozvěděl.😀 Jen opakování výroků a názorů asi Fialy či koho.😐
Znovu a naposled: Máte někde video s Putinem, kde vyhrožuje ČR obsazením či co vám to kdo nakukal? 😀 Ukrajina má právo být Ukrajinou, to zaprvé a za druhé má právo na referendum a demokratické volby, nikoli puč jakým se dostala stávající garnitura k moci.🙂 Ne nacionalisticko-nacistický převrat.😐 Za třetí: Rusko tolik chtělo válku, že před ní neustále varovalo? 😀 Když chci někoho napadnout, obvykle to nekřičím rok dopředu do světa.😀 Za čtvrté: Jaké budou mít strany konfliktu požadavky se přednáší až na jednání a ne že jedna strana rovnou odmítne s tím, že ví jaké podmínky má ta druhá. Jednání je hledání styčného bodu obou stran. Ovšem to musí jednání začít.
neverend

XXX.XXX.213.247
A tady ještě dodatek k tomu Krymu.🙂
https://youtu.be/PPqWSUEe9Fk
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.228
neverend
napsal(a):
Tak to jsem se toho dozvěděl.😀 Jen opakování výroků a názorů asi Fialy či koho.😐
Znovu a naposled: Máte někde video s Putinem, kde vyhrožuje ČR obsazením či co vám to kdo nakukal? 😀 Ukrajina má právo být Ukrajinou, to zaprvé a za druhé má právo na referendum a demokratické volby, nikoli puč jakým se dostala stávající garnitura k moci.🙂 Ne nacionalisticko-nacistický převrat.😐 Za třetí: Rusko tolik chtělo válku, že před ní neustále varovalo? 😀 Když chci někoho napadnout, obvykle to nekřičím rok dopředu do světa.😀 Za čtvrté: Jaké budou mít strany konfliktu požadavky se přednáší až na jednání a ne že jedna strana rovnou odmítne s tím, že ví jaké podmínky má ta druhá. Jednání je hledání styčného bodu obou stran. Ovšem to musí jednání začít.
Když chci někoho napadnout, obvykle to nekřičím rok dopředu do světa
Rusko kricelo rok dopredu do sveta, ze se chysta napadnout Ukrajinu?
Ja myslela, ze jeste 23. unora 2022 tvrdili, ze maji jen cviceni.
No ale kdyz to rikate vy, tak to urcite bude pravda.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
?????????
To bych taky chtěl takového kamaráda jako je ČR. On by mi to energii dodal a vyrobil a sám za mě ještě více jak dvě třetiny zaplatil .Vč. poplatků a kšeftu zvaného emisenky z kterého se stal výborný artikl pro mafie.🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když chci někoho napadnout, obvykle to nekřičím rok dopředu do světa
Rusko kricelo rok dopredu do sveta, ze se chysta napadnout Ukrajinu?
Ja myslela, ze jeste 23. unora 2022 tvrdili, ze maji jen cviceni.
No ale kdyz to rikate vy, tak to urcite bude pravda.
Pro připomenutí co Putin tvrdil..🙂 Řekl jasně, že bude záležet na akci NATO a jejich snaze se přibližovat k jejich hranicím.
https://youtu.be/pov58_TMIyM

A já myslela, že tam válčí (v menším) od 2013.
To je od té doby, co UA vládě pomohl Azov a jeho náckové byli přijati do Národní gardy. Další trapný důvod pro vpád RF.
A od té doby vyzbrojování a výcvik skrz USA a další státy funguje.
Od začátku bojů na východě začaly ty sankce.
My už tady na to zapomněli.
Jenže každá taková kravina RF naštvala, takový reaktivec to je, chvíli to vrčelo a štěkalo, např. roky na východě a https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/putin-varovani-zapad-sankce_2104211256_pj
až začalo kousat. Chce to pořádně trénovat. Pozitivkou.
Hele, kdyby šlo "jen" o Krym, tak už je dávno po válce, ne.
Krvavé loutkové divadlo. Hnus.
napsal(a):
A já myslela, že tam válčí (v menším) od 2013.
To je od té doby, co UA vládě pomohl Azov a jeho náckové byli přijati do Národní gardy. Další trapný důvod pro vpád RF.
A od té doby vyzbrojování a výcvik skrz USA a další státy funguje.
Od začátku bojů na východě začaly ty sankce.
My už tady na to zapomněli.
Jenže každá taková kravina RF naštvala, takový reaktivec to je, chvíli to vrčelo a štěkalo, např. roky na východě a https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/putin-varovani-zapad-sankce_2104211256_pj
až začalo kousat. Chce to pořádně trénovat. Pozitivkou.
Hele, kdyby šlo "jen" o Krym, tak už je dávno po válce, ne.
Krvavé loutkové divadlo. Hnus.
No pokud se pamatuju, loni, když Rusové postupovali, tak Ukrajina nabízela jednání o dohodě a Putin vždycky odmítl. Teď, když Rusové už nemají pocit, že převálcujou Ukrajinu za 3 dny, tak jedou točky, že Ukrajina nechce dohodu. Vždyť je to k smíchu.
Včera pěkný rozhovor téma míru a války v Deníku N, kdo chce, ten si to najde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.228
neverend
napsal(a):
Pro připomenutí co Putin tvrdil..🙂 Řekl jasně, že bude záležet na akci NATO a jejich snaze se přibližovat k jejich hranicím.
https://youtu.be/pov58_TMIyM
No jo 'NATO slibilo, ze nebude expandovat na vychod', to je oblibena Putinova mantra. A je to lez, poprel to i Gorbacov.
A copak se stalo tak zasadniho mezi 23. prosincem 2021 a 24. unorem 2022? A proc tedy jeste 23. unora 2022 rusti predstavitele tvrdili, ze ti rusti vojaci u ukrajinskych hranic, to je jen cviceni?
Povidejte. Vy evidentne vite vsechno.
https://www.expresfm.cz/ostatni/27-leden-den-kdy-ruda-armada-osvobodila-osvetim/?fbclid=IwAR3TKvsxcFJAHlyLehFKYtPk5AaXBvZBY4Cs3ju4piuHFJYe2xiqPjmyXSw
https://www.youtube.com/watch?v=IQyNKP7SrOs
Jen připomenutí ... bylo to někde?
V TV nebo jinde?
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No jo 'NATO slibilo, ze nebude expandovat na vychod', to je oblibena Putinova mantra. A je to lez, poprel to i Gorbacov.
A copak se stalo tak zasadniho mezi 23. prosincem 2021 a 24. unorem 2022? A proc tedy jeste 23. unora 2022 rusti predstavitele tvrdili, ze ti rusti vojaci u ukrajinskych hranic, to je jen cviceni?
Posud se výklady historiků NATO a Ruska shodují – Genscher to skutečně takto řekl. Jenže Rusové a Němci už zapomínají dodat klíčovou druhou půlku pravdy – že když se prezident Bush doslechl, co vykládá Genscher, okamžitě to rozporoval a začal tlačit na Kohla, že neexpanzi NATO Němci slibovat nemohou. A Kohl to akceptoval a od legálně neoprávněných jednostranných slibů svého koaličního partnera se distancoval.
To nicméně nezabránilo Genscherovi, aby úplně totéž vzápětí prezentoval jako svůj mírový plán jak Gorbačovovi, tak vyjednavači za americkou stranu Jamesi Bakerovi. Bakera s ním oficiálně seznámil 2. února 1990 na jejich bilaterálním setkání:
Čili pokud tedy budeme akceptovat výklady historiků a znovu opakuji historiků, nikoli přímých svědků ,tak slib padl. Později samozřejmě s možností si skutečnost přizpůsobit oběma stranám dle libosti.🙂
Co se událo mezi zmíněným časovým úsekem? No právě že nic, jako léta před tím. NATO si dál dělalo co chtělo a Rusko ignorovalo. Tajné služby Ukrajinu varovali, že Putin tam vletí v únoru a přesto nic nikdo nedělal. Proč by taky dělal když válka s Ruskem byla hlavním cílem celé této operace? Škoda že já nejsem americký prezident.😀 Okamžitě bych letěl do Moskvy a s Putinem jednal. Samozřejmě z Ukrajiny bych stáhl všechno v uniformě i v civilu a mír by světem opět zavládl. Ostatně my američané už máme po světě asi 860 základen v cizích zemích a je nutno riskovat jadernou válku pro jednu další? Tím spíš, když Rusko má asi 15 základen.🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
rapotacka11
napsal(a):
https://www.expresfm.cz/ostatni/27-leden-den-kdy-ruda-armada-osvobodila-osvetim/?fbclid=IwAR3TKvsxcFJAHlyLehFKYtPk5AaXBvZBY4Cs3ju4piuHFJYe2xiqPjmyXSw
https://www.youtube.com/watch?v=IQyNKP7SrOs
Jen připomenutí ... bylo to někde?
V TV nebo jinde?
Čest památce všech padlých a osvoboditelům od nacismu.👍 Rudá armáda odnesla na svých bedrech nejtěžší boje druhé světové války. Na to slušně vychovaný a myslící člověk nikdy nesmí zapomenout.👍
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.228
neverend
napsal(a):
Posud se výklady historiků NATO a Ruska shodují – Genscher to skutečně takto řekl. Jenže Rusové a Němci už zapomínají dodat klíčovou druhou půlku pravdy – že když se prezident Bush doslechl, co vykládá Genscher, okamžitě to rozporoval a začal tlačit na Kohla, že neexpanzi NATO Němci slibovat nemohou. A Kohl to akceptoval a od legálně neoprávněných jednostranných slibů svého koaličního partnera se distancoval.
To nicméně nezabránilo Genscherovi, aby úplně totéž vzápětí prezentoval jako svůj mírový plán jak Gorbačovovi, tak vyjednavači za americkou stranu Jamesi Bakerovi. Bakera s ním oficiálně seznámil 2. února 1990 na jejich bilaterálním setkání:
Čili pokud tedy budeme akceptovat výklady historiků a znovu opakuji historiků, nikoli přímých svědků ,tak slib padl. Později samozřejmě s možností si skutečnost přizpůsobit oběma stranám dle libosti.🙂
Co se událo mezi zmíněným časovým úsekem? No právě že nic, jako léta před tím. NATO si dál dělalo co chtělo a Rusko ignorovalo. Tajné služby Ukrajinu varovali, že Putin tam vletí v únoru a přesto nic nikdo nedělal. Proč by taky dělal když válka s Ruskem byla hlavním cílem celé této operace? Škoda že já nejsem americký prezident.😀 Okamžitě bych letěl do Moskvy a s Putinem jednal. Samozřejmě z Ukrajiny bych stáhl všechno v uniformě i v civilu a mír by světem opět zavládl. Ostatně my američané už máme po světě asi 860 základen v cizích zemích a je nutno riskovat jadernou válku pro jednu další? Tím spíš, když Rusko má asi 15 základen.🙂
Ale vzdyt vy sam uznavate, ze onen 'slib' padl z ust politika, ktery ani nemel mandat neco takoveho slibovat. A Putin to taky dobre vi. Proc lze? Proc by melo NATO plnit neco, k cemu se nikdy nezavazalo?
No právě že nic, jako léta před tím. NATO si dál dělalo co chtělo a Rusko ignorovalo. Tajné služby Ukrajinu varovali, že Putin tam vletí v únoru a přesto nic nikdo nedělal. Proč by taky dělal když válka s Ruskem byla hlavním cílem celé této operace?
Ale vzdyt Biden byl pripraven s Putinem jednat. Clanek publikovany 21. unora 2022 (pokud se vam nelibi CNN, najdete si to jinde, je toho plny net)
https://www.cnn.com/2022/02/20/europe/biden-putin-macron-ukraine/index.html
Lavrov a Blinken se meli sejit 24. unora a dohodnout podrobnosti. Nedoslo k tomu, hadejte proc?

neverend
napsal(a):
Já už na to přišel proč češi volí generála. Oni totiž v životě žádného neviděli.😀 Na vojně z mladších nebyl nikdo a tak prd ví co to je za lidi.A ještě k tomu bývalý "paragán". Ten není zvyklý se s nikým mazat. 😀 Jinak klidně vám mohu vyfotit obě uniformy otce. Československou lidovou armádu ukončil v hodnosti podplukovník, taktéž školen v Moskvě a stran vědy častý návštěvník Kyeva. Ostatně ten hned poznal, že Zelensky mluví jistou směsí ruštiny a ukrajinštiny. Sakra si ale nepamatuji jak to jmenoval.😀
Suržyk
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale vzdyt vy sam uznavate, ze onen 'slib' padl z ust politika, ktery ani nemel mandat neco takoveho slibovat. A Putin to taky dobre vi. Proc lze? Proc by melo NATO plnit neco, k cemu se nikdy nezavazalo?
No právě že nic, jako léta před tím. NATO si dál dělalo co chtělo a Rusko ignorovalo. Tajné služby Ukrajinu varovali, že Putin tam vletí v únoru a přesto nic nikdo nedělal. Proč by taky dělal když válka s Ruskem byla hlavním cílem celé této operace?
Ale vzdyt Biden byl pripraven s Putinem jednat. Clanek publikovany 21. unora 2022 (pokud se vam nelibi CNN, najdete si to jinde, je toho plny net)
https://www.cnn.com/2022/02/20/europe/biden-putin-macron-ukraine/index.html
Lavrov a Blinken se meli sejit 24. unora a dohodnout podrobnosti. Nedoslo k tomu, hadejte proc?
No já tedy nevím, ale.. 🙂
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-rusku-bylo-slibeno-nerozsirovani-nato-na-vychod-potvrzuje-nalezeny-dokument-40387679
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Našla som tento článok:
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-rusku-bylo-slibeno-nerozsirovani-nato-na-vychod-potvrzuje-nalezeny-dokument-40387679
Predbehli ma! :)
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Suržyk
Ano, děkuju za osvěžení paměti.🙂

Ne, bylo to jinak. Podání ruky tady nic neznamená.
Putin to chtěl před touto válkou písemně a všichni se jen smáli. Mělo jít jen o Vých. Německo a "nedávejte tam žádné vojenské věci". Pochybuji, že se dnes tak neděje. Ale jak si najednou všici vzpomněli :D že to nedodržují.
Jestli někdo nevidí souvislost mezi 2013 a 2022, no tak to je samozřejmě možné, já to taky nechci vidět :-) čímž vymýšlím konspiraci, že to je jen díl skládačky.
https://www.idnes.cz/zpravy/nato/rusko-nato-gorbacov-baker-genscher-nemecko-sovet-bush.A220127_064026_zpr_nato_inc
Velmi zajímavé jsou výroky Merklové (ani nevím, jak se to píše) a toho z Francie, oni dva měli nad vším dozor, záruky.
Zapomíná se na to, že RF, Francie, USA, UK a další mají konflikt také v Sýrii např.
Dohoda Hollanda a Putina.
Musí se na to koukat jako na celou planetu. Bylo to něco za něco?
Co Turecko teď s NATO.
Je to fakt zajímavé. Např. tady (ale fakta si ověřím a slovo podvod mažu)
https://www.iportal24.cz/nazory/merkelova-priznala-ze-zapad-rusko-podvedl/
http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky2/Merkelov%C3%A1%20-%20Minsk%C3%A9%20dohody%20nebyly%20pro%20m%C3%ADr,%20ale%20pro%20%C4%8Das%20pro%20vyzbrojen%C3%AD%20Ukrajiny.htm
Vsadil si někdo na bobše?

Celý průzkum je tady, až v polovině stránky je pravda
https://dfens-cz.com/obe-casti-historie-jak-to-bylo-se-sliby-a-smlouvami-rusku-o-nerozsirovani-nato/

Náš život ztrácí smysl. Je neuvěřitelné, jak se Američanům ve spolupráci s Anglosasy podařilo zotročit zmanipulovat celou Evropu a vehnat proti sobě do války dva největší slovanské národy.
Žasneme, že synové a vnuci hrdinů Ruska a Ukrajiny kteří v boji proti hitlerovským zrůdám bok po boku společně ve Velké vlastenecké válce, zabíjí dnes jeden druhého jako nesmiřitelní nepřátelé.
Jak se mohlo stát, že i zbývající slovanské národy stojí na straně nejděsivějšího predátora světa USA a v roli užitečných idiotů eskalují válku zasíláním zbraní a bojové techniky, čímž si kopou vlastní hrob, protože pokud se válka přehoupne přes hranice Ukrajiny, budeme my a další slovanské národy první na ráně.
A Amerika si nad svým zvráceným dílem mne ruce v bezpečné vzdálenosti od válečné zóny.
Válka, v níž umírají Slované přinese USA bohatství, zatímco Češi a další nejen slovanské země budou za Ameriku umírat, v lepším případě zchudnou a stanou se na Americe závislé.
Nikdo jsme dříve nechápali, jak mohl Hitler zmanipulovat k válce celé Německo. Pochopili jsme až dnes, když vidíme, co se to s námi stalo.
Mnozí z nás už máme díky historickým pramenům téměř hmatatelnou jistotu, jak děsivě si je dnešní zmasírovaná společnost podobná bezohledností, nenávistí, cenzurou s tou, která předcházela druhé světové válce. Jen jsme ve své nenávisti místo Židů udělali lovnou zvěř z Rusů.
Ti už se bojí z obavy o svoji bezpečnost někde promluvit.
Všude, kde se co šustne se hodí na Rusy, ruské špiony, agenty a když náhodou na chodníku vyšlápneme hovno, určitě ho tam nastražili Rusové. Vyženeme ruské studenty ze škol, dáme jim výpověď z práce z pronájmu, vyhostíme je, rozbijeme jim výlohy jejich obchodů a také ústa, znemožníme podnikání, vyřadíme je ze sportovních soutěží, uvalíme na ně zdrcující sankce, natlačíme se na jejich hranice, až nakonec Rusko doženeme k použití jaderných zbraní. Je tragikomické, jak se modlíme, aby nezačala třetí světová válka a neuvědomujeme si, že už v ní jsme .
Je úplně jedno jestli fyzicky nebo materiálně, protože zasíláním zbraní do válečného konfliktu se stáváme účastníkem války. Vina za to, co bude následovat v příštích týdnech a měsících padá na USA, Evropu, na nás Čechy.
Jak tady nedávno napsal jeden z účastníků FB: "Nepochopili jsme, že svět ovládli ti nejhorší z nejhorších. Psychopati, sociopati, hadi v oblecích, svině, co si neváží jiného života, než toho svého".
Naučili nás překročit chudáka ležícího na ulici, naučili nás nevnímat problémy druhých, donutili nás zapomenout, že to nejkrásnější a nejdůležitější v životě je přátelství porozumění, ohled, láska a úsměv. Bez toho náš život ztrácí smysl.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Náš život ztrácí smysl. Je neuvěřitelné, jak se Američanům ve spolupráci s Anglosasy podařilo zotročit zmanipulovat celou Evropu a vehnat proti sobě do války dva největší slovanské národy.
Žasneme, že synové a vnuci hrdinů Ruska a Ukrajiny kteří v boji proti hitlerovským zrůdám bok po boku společně ve Velké vlastenecké válce, zabíjí dnes jeden druhého jako nesmiřitelní nepřátelé.
Jak se mohlo stát, že i zbývající slovanské národy stojí na straně nejděsivějšího predátora světa USA a v roli užitečných idiotů eskalují válku zasíláním zbraní a bojové techniky, čímž si kopou vlastní hrob, protože pokud se válka přehoupne přes hranice Ukrajiny, budeme my a další slovanské národy první na ráně.
A Amerika si nad svým zvráceným dílem mne ruce v bezpečné vzdálenosti od válečné zóny.
Válka, v níž umírají Slované přinese USA bohatství, zatímco Češi a další nejen slovanské země budou za Ameriku umírat, v lepším případě zchudnou a stanou se na Americe závislé.
Nikdo jsme dříve nechápali, jak mohl Hitler zmanipulovat k válce celé Německo. Pochopili jsme až dnes, když vidíme, co se to s námi stalo.
Mnozí z nás už máme díky historickým pramenům téměř hmatatelnou jistotu, jak děsivě si je dnešní zmasírovaná společnost podobná bezohledností, nenávistí, cenzurou s tou, která předcházela druhé světové válce. Jen jsme ve své nenávisti místo Židů udělali lovnou zvěř z Rusů.
Ti už se bojí z obavy o svoji bezpečnost někde promluvit.
Všude, kde se co šustne se hodí na Rusy, ruské špiony, agenty a když náhodou na chodníku vyšlápneme hovno, určitě ho tam nastražili Rusové. Vyženeme ruské studenty ze škol, dáme jim výpověď z práce z pronájmu, vyhostíme je, rozbijeme jim výlohy jejich obchodů a také ústa, znemožníme podnikání, vyřadíme je ze sportovních soutěží, uvalíme na ně zdrcující sankce, natlačíme se na jejich hranice, až nakonec Rusko doženeme k použití jaderných zbraní. Je tragikomické, jak se modlíme, aby nezačala třetí světová válka a neuvědomujeme si, že už v ní jsme .
Je úplně jedno jestli fyzicky nebo materiálně, protože zasíláním zbraní do válečného konfliktu se stáváme účastníkem války. Vina za to, co bude následovat v příštích týdnech a měsících padá na USA, Evropu, na nás Čechy.
Jak tady nedávno napsal jeden z účastníků FB: "Nepochopili jsme, že svět ovládli ti nejhorší z nejhorších. Psychopati, sociopati, hadi v oblecích, svině, co si neváží jiného života, než toho svého".
Naučili nás překročit chudáka ležícího na ulici, naučili nás nevnímat problémy druhých, donutili nás zapomenout, že to nejkrásnější a nejdůležitější v životě je přátelství porozumění, ohled, láska a úsměv. Bez toho náš život ztrácí smysl.
One way ticket. 🙂

Tak slavíme, ne?
Pražáci forever:
"Po Havlovi pojmenují letiště, to ještě pochopím, ale že po Pavlovi pojmenují stanici metra ještě dřív, než se vůbec stane prezidentem, to už Pražáci fakt přeháněj."
Na světlou budoucnost
napsal(a):
Tak slavíme, ne?
Pražáci forever:
"Po Havlovi pojmenují letiště, to ještě pochopím, ale že po Pavlovi pojmenují stanici metra ještě dřív, než se vůbec stane prezidentem, to už Pražáci fakt přeháněj."
Na světlou budoucnost
Jako bývalá pražanda mohu říct, že mi pražáci jsme prostě predvídaví. 😉
snas

XXX.XXX.42.21
napsal(a):
Tak slavíme, ne?
Pražáci forever:
Na světlou budoucnost
Není se z čeho. Budeme trpět!
https://twitter.com/MercuryBarbora/status/1619389227510407168?t=Jp7-qQfD-LYvk87L66b1bg&s=19

Něco na odlehčení kdo neviděl.
https://superbrloh.sk/the-secret-life-of-pets-2-2019/

juhaj
napsal(a):
Jako bývalá pražanda mohu říct, že mi pražáci jsme prostě predvídaví. 😉
Upřednostňuji spíš výraz "prosíraví"....
Vzdělanci vědí.....

napsal(a):
Tak slavíme, ne?
Pražáci forever:
Na světlou budoucnost
A co teprv Brňáci, s jejich katedrálou svatého Petra Pavla 😲

Já su věštkyně! Před osmi dny jsem říkala, že lid bude chtít zpátky komunisty, a co se nestalo, pan a paní komu... Smithovi na Hradě, ale nejsou to jen tak obyčejný politr... politici, ale začarovaný, a nežila tam Baba Jaga, ale Vstávej, semínko, o, la, la, bude z tebe...
:-) ;-)
neverend

XXX.XXX.213.247
No co,no. Tak vyhrál Pavel,no.😀😀 Vás s Fialou přestěhujou na Ukrajinu a je po válce.😀 Rusové dobudou Bachmut a za ním Praha. Tak brnknou Putinovi s tím, že už jsou hluboko nad plán a jedou domů.😀
napsal(a):
Tak slavíme, ne?
Pražáci forever:
Na světlou budoucnost
Já jsem dnes ve 13h nastartovala svoji starou herku, která jede jen na tři válce, tudíž jako sekačka, trhavě a vůbec netáhne...a dohrkala jsem se k volební komisi a hodila tam ten lístek Pavlovi. Ač jsem původně nechtěla... Každopádně tak jasné vítězství jsem nečekala!
Ano, a Petrov (katedrála sv. Petra a Pavla) dnes v noci imaginárně září na počest nového Pana prezidenta!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.228
neverend
napsal(a):
No já tedy nevím, ale.. 🙂
Co nevite?
Cetl jste to az do konce, vcetne tech poslednich 2 odstavcu? Co Gorbacov (ktery u toho byl) rekl, pro vas nema zadnou vahu?
Takze shrnuto, sliby pouze od politiku, kteri nemeli mandat neco za NATO dojednavat.
A NATO vlastne az do roku 2014 dodrzovalo neco, k cemu se vubec nezavazalo.
Ted uz myslim jednotky treba v Polsku a v Pobalti maji, ovsem rozmistili je tam az pote, co Rusko anexi Krymu porusilo smlouvy, ktere podepsalo (Budapestske memorandum).
Ja muzu mit vuci Ukrajine i Zelenskemu spoustu vyhrad, a taky mam, a urcite se ve vztahu mezi Ruskem a Zapadem v poslednich 20 letech dala spousta veci udelat jinak a lip.
Coz ovsem nic nemeni na tom, ze za valku na Ukrajine je zodpovedny pouze Putin a jeho nohsledi, nikdo jiny.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co nevite?
Cetl jste to az do konce, vcetne tech poslednich 2 odstavcu? Co Gorbacov (ktery u toho byl) rekl, pro vas nema zadnou vahu?
Takze shrnuto, sliby pouze od politiku, kteri nemeli mandat neco za NATO dojednavat.
A NATO vlastne az do roku 2014 dodrzovalo neco, k cemu se vubec nezavazalo.
Ted uz myslim jednotky treba v Polsku a v Pobalti maji, ovsem rozmistili je tam az pote, co Rusko anexi Krymu porusilo smlouvy, ktere podepsalo (Budapestske memorandum).
Ja muzu mit vuci Ukrajine i Zelenskemu spoustu vyhrad, a taky mam, a urcite se ve vztahu mezi Ruskem a Zapadem v poslednich 20 letech dala spousta veci udelat jinak a lip.
Coz ovsem nic nemeni na tom, ze za valku na Ukrajine je zodpovedny pouze Putin a jeho nohsledi, nikdo jiny.
Rusko tvrdí, že mu to bylo slíbeno,ne? Tak co na tom proboha nechápete? Možná tehdy Rusko nepředpokládalo, že NATO a západ jsou takové zmije slizké a jejich slovo platí.🙂 A vám nestačí ministři Francie, Německa, Británie a USA? Kdo jako tam měl ještě přijet?
Neměli bychom nabízet členství Polsku a dalším.. Co na tom ještě nechápete? Mezi námi "opicemi" přeci právně platí slib ústní stejně jako písemný,ne? A co když už se NATO rozšířilo do Polska,ČR a dalších zemí? Taky slibovali Rusku že to už je fakt naposled? Co myslíte? Jenže ožralovi Jelcinovi to bylo jedno. Ten dostal svou flašku a s Ruskem si dělejte co chcete.😀 Ten by jim dal i Kreml za vodku.
Počkáme chvilku a ona se pravda nakonec ukáže kdo je útočník a kdo se brání. Pamatujte, že pes se taky brání útokem a rozumný člověk mu to nemůže mít za zlé. Naše milé NATO v čele s USA se nedá rozhodně považovat za obrannou alianci. Alespoň podle akcí z posledních desetiletí.😐 Možná to jednou lépe pochopíte, až válku zažijete na vlastní kůži.😐 Poznáte lépe strany konfliktu a třeba zjistíte, že vojáci jsou všichni stejní. Stroje na zabíjení a jedno v které uniformě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.228
neverend
napsal(a):
Rusko tvrdí, že mu to bylo slíbeno,ne? Tak co na tom proboha nechápete? Možná tehdy Rusko nepředpokládalo, že NATO a západ jsou takové zmije slizké a jejich slovo platí.🙂 A vám nestačí ministři Francie, Německa, Británie a USA? Kdo jako tam měl ještě přijet?
Neměli bychom nabízet členství Polsku a dalším.. Co na tom ještě nechápete? Mezi námi "opicemi" přeci právně platí slib ústní stejně jako písemný,ne? A co když už se NATO rozšířilo do Polska,ČR a dalších zemí? Taky slibovali Rusku že to už je fakt naposled? Co myslíte? Jenže ožralovi Jelcinovi to bylo jedno. Ten dostal svou flašku a s Ruskem si dělejte co chcete.😀 Ten by jim dal i Kreml za vodku.
Počkáme chvilku a ona se pravda nakonec ukáže kdo je útočník a kdo se brání. Pamatujte, že pes se taky brání útokem a rozumný člověk mu to nemůže mít za zlé. Naše milé NATO v čele s USA se nedá rozhodně považovat za obrannou alianci. Alespoň podle akcí z posledních desetiletí.😐 Možná to jednou lépe pochopíte, až válku zažijete na vlastní kůži.😐 Poznáte lépe strany konfliktu a třeba zjistíte, že vojáci jsou všichni stejní. Stroje na zabíjení a jedno v které uniformě.
Rusko tvrdí, že mu to bylo slíbeno,ne? Tak co na tom proboha nechápete?
Rusko tvrdi... no jo no.
Tak holt se snad shodneme aspon na tom, ze se neshodneme.
Dobrý den,
konečně 🙏 blázince je za námi.
Mě svou řečí vůbec Babiš nepřesvědčil, že právě on je ten ideál, ale na 100% bych ho hned dala jako premiéra a nebo ministra financí. To je pro něho ten nejlepší. Prezidenta ne, tam jde hlavně jen o reprezentování.
No a Pavla neznamená, ale reprezentace ta nejlepší, hmmm tak koho volit, aby hlas nepropadl. No rztržené lístky šup do urny a příště uvidíme jestli mě Pavel během pěti let přesvědčí svou práci, že on je ten pravý a hlavně ho poznám.
Dája

fikovnice
napsal(a):
Alenko ("Sarah") - na mapě voleb Bruntál září modře se ziskem 60.35% pro Babiše!!! To je téměř nejvíc ze všech okresů... Víc už získal jen v Karviné.
No, bohužel, je tady hodně sociálně slabých a co jsem tak poslouchala, tak lidem hodně vadilo, že PP je voják. Já ale nesdílím názor neverenda. Naopak si vážím těch, kteří nás v minulosti bránili, není voják jako voják.

Tady Pavlik.
A přitom chudý kraj. Kromě mě, já mám slepice.
Ale lid mi řekl, že Bobše potřebují v dalších volbách, že jako prezident jim na chleba nedá, něco v tom smyslu.
A ono to tak je. Taky tam spousta lidí nešla vůbec, protože právě Bobše nechcou jako prezidenta, nýbrž jako premiéra.
Doslova "aby to tam rozstřílel." Beru jako to, že teď by jeho veto neschopové přehlasovali,
mají moc hlasů, ale celou jeho stranu ne a Pavlikovo veto pak nebude k ničemu.
Což chápu.
On by to nemusel být Bobeš, premiér. Ale prostě někdo, kdo je proti této vládě.
Na Bobše se bude muset spojit ne pět, ale dvacet stran, bude to veliká legrace :-)
Fiala je velmi spokojen, sejdeme se v Aspenu, honem make-up,
ale měl by se zamyslet, jestli opravdu je tak šikovný, jak se všude chvástá,
nebo esi těch 2 miliony 400 tisíc hlasů pro Bobše neznamená právě opak.
Celá Evropa se má špatněji než před dvěma lety. To je jasné. Např. mi v zahraničí zdražil kurýr o 17,50 Kč. Ale ocaď pocaď.
On vysílá signály, ale žádné nepřijímá. S výjimkou toho, že reflektory za 3, 2, 1...
Tak jsem si říkala, mohl by se nad tím zamyslet.
Ale asi ne.
Tyto volby byly ale super. Spousta lidí se odkopala. Spolky a společenství, slavní lidé,
koukala jsem jak tele na vrata na fanatickou Jsme fér, že volte jedině Pavla, on naše požadavky vyslyší.
Hodně lidí se zbláznilo. Copak prezident může přehlasovat parlament a senát, kde mají oni většinu? A ještě když on sám je volil?
Takové akce jako volby by se klidně mohly dělat častěji :-) třídí to přátele :D

fikovnice
napsal(a):
Já jsem dnes ve 13h nastartovala svoji starou herku, která jede jen na tři válce, tudíž jako sekačka, trhavě a vůbec netáhne...a dohrkala jsem se k volební komisi a hodila tam ten lístek Pavlovi. Ač jsem původně nechtěla... Každopádně tak jasné vítězství jsem nečekala!
Ano, a Petrov (katedrála sv. Petra a Pavla) dnes v noci imaginárně září na počest nového Pana prezidenta!
A to je krásné!
On je Pavel věřící? Já myslela, že to tenkrát bylo jinak s věřícími.
Nebo to není katolická katedrála?

https://www.youtube.com/watch?v=3U7z9UqRF6M&ab_channel=iRepublika
Kašlat na to, jdu stavět výběh slépkám.
Pikaluna

XXX.XXX.135.143
Fiala je velmi spokojen, sejdeme se v Aspenu, honem make-up,
ale měl by se zamyslet, jestli opravdu je tak šikovný, jak se všude chvástá,
nebo esi těch 2 miliony 400 tisíc hlasů pro Bobše neznamená právě opak.
Fiala je politik s nejmenší sebereflexí, co tady kdy byl.
Já kvetla z Babišovy vlády, ale Fiala bohužel pokračuje úplně v tom samém, akorát to halí do demo hávu. Jeho vláda má ještě větší nedůvěru (cca 25 %) než Babišova za největší krize.
Jeho výrok, že tyhle volby jsou začátek Babišova konce, mě dost pobavil.
Ale co už, hlavně že už je to za námi. Pravda je, že se opravdu kde kdo odkopal, vlastně je dobře, že to takhle proběhlo.
No a teď hurááá do budoucnosti, nějak bylo, nějak bude, na chleba pořád je a lékaři ordinují, tak snad to tak zůstane :) hlavně aby kolem nás zůstali fajn lidé.
neverend

XXX.XXX.231.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rusko tvrdí, že mu to bylo slíbeno,ne? Tak co na tom proboha nechápete?
Rusko tvrdi... no jo no.
Tak holt se snad shodneme aspon na tom, ze se neshodneme.
A NATO tvrdí,že to slíbeno nebylo.🙂
NATO tvrdí...No jo, no.
Neshodneme, ale mám jednu zásadní výhodu. Jsem skoro 6000 mil daleko.😀

fikovnice
napsal(a):
Jste úžasná
Jaké jiné rozhodnutí ale také čekat od vzdělané, moudré a inteligentní ženy jako Vy
Mějte se prima
napsal(a):
Jste úžasná
Jaké jiné rozhodnutí ale také čekat od vzdělané, moudré a inteligentní ženy jako Vy
Mějte se prima
Děkuji, ani nevíte, jak si vážím Vašich slov!
Stran moudrosti a dalších superlativ mám ale co se týká Vás co dohánět! Zcela vážně myšleno a napsáno!
Mám Vás ráda!
Tak co, viděli jste první rozhovor s čerstvě zvoleným prezidentem?
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3561032-v-osm-vecer-ceska-televize-prinese-rozhovor-s-nove-zvolenym-prezidentem
Ache
napsal(a):
Tak co, viděli jste první rozhovor s čerstvě zvoleným prezidentem?
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3561032-v-osm-vecer-ceska-televize-prinese-rozhovor-s-nove-zvolenym-prezidentem
Já ano!
Sledovala jsem online celé ivysílání ČT.
Trochu mi tedy dojem zkazila ta jeho mluvčí, neuvedla se dobře - podle mě...
napsal(a):
Jste úžasná
Mějte se prima
Ještě dodatek: Teď už to odtajním.
V prvním kole jsem volila Pavla Fischera. Velmi si jej vážím!
Škoda, že neměl takový tah na branku, že neměl dobré PR a také škoda, že média diskuze rozdělila na dva tábory. Dle preferencí první tři kandidáty, a pak ten zbytek.
Nicméně, když první kolo dopadlo tak, jak dopadlo, těžko pro mě bylo představit si Babiše na Hradě. Tedy jediná možnost byla - dát hlas generálu Pavlovi!
Dája6
napsal(a):
Já taky a mě zase mluvčí nevadila, prostě to spadlo, vyhrály, jejich práce nepřišla na zmar, tak prostě ukázala emoce.
Dája
Já vím, že to spoustě lidí nevadilo. Ani tu holčinu nechci odsuzovat...ale mně to prostě nesedlo - zrovna k PP. Ale nebudu se nijak hádat, jen můj názor.
neverend

XXX.XXX.213.247
No tak máme po volbách a co teď? Co teď budem řešit,sakra? 😀 Mimochodem Fíkovnice vy hlavně s tím autem nejezděte.🙂 Pokud nepálí jeden válec, strašně tomu motoru dáváte zabrat. A Pavel vám těch 100 000 na opravu určitě nedá.😀

neverend
napsal(a):
No tak máme po volbách a co teď? Co teď budem řešit,sakra? 😀 Mimochodem Fíkovnice vy hlavně s tím autem nejezděte.🙂 Pokud nepálí jeden válec, strašně tomu motoru dáváte zabrat. A Pavel vám těch 100 000 na opravu určitě nedá.😀
Jojo, Barone Neverende, to máte pravdu. Babiš by tu opravu zaplatil. Nepřipadáte si trošku trapně, nebo si vážně myslíte, že tu mají všichni nastláno v hlavě.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jojo, Barone Neverende, to máte pravdu. Babiš by tu opravu zaplatil. Nepřipadáte si trošku trapně, nebo si vážně myslíte, že tu mají všichni nastláno v hlavě.
No, asi tu někdo ale nastláno v té hlavě má a nepochopil pointu.😀 Myšleno totiž tak, že Fíkovnice nemá jezdit k volbám autem v takovém stavu. To by mi byl ukradený jak Babiš, tak generál.😀 Opravu si totiž později zaplatí Fíkovnice sama a když už volila generála,kvůli kterému si "zku*ví" auto, tak proč bych měl psát, že jí má zaplatit opravu Babiš? 😀 Trochu nelogické,ne? Mimochodem Fíkovnice jistě chápe, že to myslím přátelsky a v žádném případě nijak útočně. 🙂

neverend
napsal(a):
No, asi tu někdo ale nastláno v té hlavě má a nepochopil pointu.😀 Myšleno totiž tak, že Fíkovnice nemá jezdit k volbám autem v takovém stavu. To by mi byl ukradený jak Babiš, tak generál.😀 Opravu si totiž později zaplatí Fíkovnice sama a když už volila generála,kvůli kterému si "zku*ví" auto, tak proč bych měl psát, že jí má zaplatit opravu Babiš? 😀 Trochu nelogické,ne? Mimochodem Fíkovnice jistě chápe, že to myslím přátelsky a v žádném případě nijak útočně. 🙂
To auto by si Fíkovnice oddělala kvůli svému rozhodnutí jet volit, jedno koho. Ano Fíkovnice chápe a jistě taky chápe, že ani já nemyslela, že to mělo být od Vás útočný na ní. Tak zas nepodsouvejte .
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To auto by si Fíkovnice oddělala kvůli svému rozhodnutí jet volit, jedno koho. Ano Fíkovnice chápe a jistě taky chápe, že ani já nemyslela, že to mělo být od Vás útočný na ní. Tak zas nepodsouvejte .
Jo, už si rozumíme a nejsem baron.😀

Ještě zdaleka není konec srandy. Ještě si užijeme.....
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nato-ukrajina-valka-rusko-valecna-ekonomika.A230129_145234_zahranicni_jhr
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ještě zdaleka není konec srandy. Ještě si užijeme.....
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nato-ukrajina-valka-rusko-valecna-ekonomika.A230129_145234_zahranicni_jhr
Když tohle ti "kecálkové" omílají už od začátku války.🙂 Nebojte se Orionko, to má jiný důvod. Zbrojní zakázky je ten důvod. A proto jsem přeci říkal, že Petr Pavel je jen další střípek do té "skládačky". Prd si lidi zvolili, ten byl pečlivě vybrán s ohledem na psychologii stáda, tedy lidí.🙂 První věc je, že to musí být charismatický člověk vůdčího tipu. To splnil Pavel beze zbytku. Druhá podmínka je, že musí být loajální k armádě a nejlépe k USA.Splnil. Další kriterium je jeho minulost v moderní politice hlavně ČR. Čistý. No a musí vypadat k světu, aby se líbil babám.😀 Vše splněno.
Teď už je to jedno Orionko. Budete bohužel strkat peníze do armád NATO pod hrozbou Ruska. Jak efektivní to bude bych moc nedoufal. Posledním příkladem budiž ten Afghanistan. Ve skutečnosti se tam víc rozkradlo než nazbrojilo.😀 Rozhodně bych neviděl moc růžově kulturu a zábavy běžné v posledních letech. Na tu nezbyde a jak to nakonec dopadne se uvidí. Euroasijská unie v čele s Ruskem bude nebezpečný nepřítel. Prostě se bude makat a žádný flákání už nebude. Podle mého se časem i Čína otevřeně přidá na stranu Ruska a Indie už vlastně je.
neverend
napsal(a):
To bylo to staré auto...má hodnotu tak...10k...a to možná maximálně. Chtěla jsem je projet, ještě má STK...
napsal(a):
Přesně tak, bylo to moje rozhodnutí... Ono tak už jezdilo v minulosti. Měnily se zapalovací moduly - postupně všechny. Když mi to jednou takto "bouchlo" 40km od Brna, také jsem to dojela. Tam už snad ani není co zničit. (I když vím, že karburátor můžu také odvařit.) Byla jsem po výměně těch modulů ujištěna, že teď to tak deset let nebude zlobit. No, jestli to vydrželo rok, je to moc. Ještě chci dát peníze do opravy a pak je zkusit prodat...no, anebo dát na součástky.
Jinak zajímavé ale je, že na palubovce mi svítí jen to oranžové "prase".
Pikaluna

XXX.XXX.135.39
neverend
napsal(a):
Když tohle ti "kecálkové" omílají už od začátku války.🙂 Nebojte se Orionko, to má jiný důvod. Zbrojní zakázky je ten důvod. A proto jsem přeci říkal, že Petr Pavel je jen další střípek do té "skládačky". Prd si lidi zvolili, ten byl pečlivě vybrán s ohledem na psychologii stáda, tedy lidí.🙂 První věc je, že to musí být charismatický člověk vůdčího tipu. To splnil Pavel beze zbytku. Druhá podmínka je, že musí být loajální k armádě a nejlépe k USA.Splnil. Další kriterium je jeho minulost v moderní politice hlavně ČR. Čistý. No a musí vypadat k světu, aby se líbil babám.😀 Vše splněno.
Teď už je to jedno Orionko. Budete bohužel strkat peníze do armád NATO pod hrozbou Ruska. Jak efektivní to bude bych moc nedoufal. Posledním příkladem budiž ten Afghanistan. Ve skutečnosti se tam víc rozkradlo než nazbrojilo.😀 Rozhodně bych neviděl moc růžově kulturu a zábavy běžné v posledních letech. Na tu nezbyde a jak to nakonec dopadne se uvidí. Euroasijská unie v čele s Ruskem bude nebezpečný nepřítel. Prostě se bude makat a žádný flákání už nebude. Podle mého se časem i Čína otevřeně přidá na stranu Ruska a Indie už vlastně je.
Asi tak.
Tohle nejsou žádné proruské názory, ani konspirační teorie, na tohle všechno člověk přijde, když hodně hledá a hodně čte. Je velmi těžké najít nějaký konsenzus co nejvíce se podobající realitě. V běžných médiích se píše pravdy půl anebo je to totálně překroucené, anebo je tu druhý protiproud, který straší válkou a je úplně totálně ujetý.
No a ta pravda je asi někde mezi. Nejlepší je poslouchat vědátory, kteří se nebojí mluvit. A na věci koukat komplexně, bez toho to nejde.
Osobně se nebojím, že bude třetí světová válka. Ale na základě tvrzení řady vědců a odborníků se to rýsuje asi takto - uvedu jen ty české pro lepší dohledání.
Každá velmoc se chová jako velmoc a nelze ji hodnotit jako dobrou nebo špatnou, jak říkal svého času docent Skokan. Takhle to prostě v molitologii a studiích mezinárodních vztahů nefunguje.
Že končí globalizace a budou se vytvářet mocenské bloky, jak říká pan Robejšek.
Že se nadnárodní korporace snaží ovládat národní státy, hlavně ty menší, jak tvrdí Švihlíková.
Že tenhle mejdan už končí, jak říká Markéta Šichtařová - ono totiž za tu velkou inflaci může především západní zadlužování, tisknutí peněz nepodložených zbožím a službami + green deal.
Co s tím? Prostě se smířit s tím, že na pár let zchudneme a budeme si muset vytvořit vlastní realitu - a i v té může být člověk šťastný - jak tvrdí Cílek. Na tom je skvělé, že i když řekne, jak to asi vypadá (vyhlídky nadějné nejsou), tak i nastíní cestu z toho ven.
Že evropské sankce nás poškozují víc než Rusy, jak říká Drulák.
"Aktuální zpráva BIS (Bezpečnostní informační služby) říká, že jsme zahleděni na problém ve vztahu Ruska k Ukrajině, ale unikají nám některé jiné tendence, které bychom měli také respektovat. Máme také obecnou analýzu toho, jak je Čína schopná svůj vliv uplatňovat, že prorůstání do ekonomiky, různých projektů, které se realizují v rámci inovací, vědy a výzkumu, tak je velice promyšlené a dlouhodobé jednání a má pro Čínu velice pozitivní efekt. Bohužel pro nás naopak negativní." - tolik podle generála Šedivého...
Plus naprosto popsatelná změna společnosti, že společnost je méně a méně tolerantní vůči sobě a o některých věcech se buď hádá nebo mlčí....k tomuto se v poslední době vyjadřuje paní Hogenová.
A mohla bych pokračovat.
A to jsem se opravdu snažila vybrat ty nevyhrocené a žádné ultras, velmi uznávané a ve společnosti přijímané lidi, jejich slovo má váhu.
A nám nezbývá nic jiného, než se s tím naučit žít. Ještě že máme ty naše chlupáče :)
Takže asi tak. A nám nepřide
neverend
napsal(a):
Tohle jsou ale záležitosti vlády a ne prezidenta, o to přece teď vůbec nešlo, tímhle se můžeme bavit za dva roky, to fakt nejspíš půjde o krk. Tohle teď byla jen zábava, ve skutečnosti je fuk, kdo sedí na hradě.
fikovnice
napsal(a):
To bylo to staré auto...má hodnotu tak...10k...a to možná maximálně. Chtěla jsem je projet, ještě má STK...
Btw, na novém autě je špatná baterka, dostává strašný záhul těmi krátkými popojížďkami. Autu se nechce startovat. Takže i to byl důvod, že jsem jela stařičkou herkou...
neverend

XXX.XXX.213.247
Pikaluna
napsal(a):
Asi tak.
Tohle nejsou žádné proruské názory, ani konspirační teorie, na tohle všechno člověk přijde, když hodně hledá a hodně čte. Je velmi těžké najít nějaký konsenzus co nejvíce se podobající realitě. V běžných médiích se píše pravdy půl anebo je to totálně překroucené, anebo je tu druhý protiproud, který straší válkou a je úplně totálně ujetý.
No a ta pravda je asi někde mezi. Nejlepší je poslouchat vědátory, kteří se nebojí mluvit. A na věci koukat komplexně, bez toho to nejde.
Osobně se nebojím, že bude třetí světová válka. Ale na základě tvrzení řady vědců a odborníků se to rýsuje asi takto - uvedu jen ty české pro lepší dohledání.
Každá velmoc se chová jako velmoc a nelze ji hodnotit jako dobrou nebo špatnou, jak říkal svého času docent Skokan. Takhle to prostě v molitologii a studiích mezinárodních vztahů nefunguje.
Že se nadnárodní korporace snaží ovládat národní státy, hlavně ty menší, jak tvrdí Švihlíková.
Že tenhle mejdan už končí, jak říká Markéta Šichtařová - ono totiž za tu velkou inflaci může především západní zadlužování, tisknutí peněz nepodložených zbožím a službami + green deal.
Co s tím? Prostě se smířit s tím, že na pár let zchudneme a budeme si muset vytvořit vlastní realitu - a i v té může být člověk šťastný - jak tvrdí Cílek. Na tom je skvělé, že i když řekne, jak to asi vypadá (vyhlídky nadějné nejsou), tak i nastíní cestu z toho ven.
"Aktuální zpráva BIS (Bezpečnostní informační služby) říká, že jsme zahleděni na problém ve vztahu Ruska k Ukrajině, ale unikají nám některé jiné tendence, které bychom měli také respektovat. Máme také obecnou analýzu toho, jak je Čína schopná svůj vliv uplatňovat, že prorůstání do ekonomiky, různých projektů, které se realizují v rámci inovací, vědy a výzkumu, tak je velice promyšlené a dlouhodobé jednání a má pro Čínu velice pozitivní efekt. Bohužel pro nás naopak negativní." - tolik podle generála Šedivého...
Plus naprosto popsatelná změna společnosti, že společnost je méně a méně tolerantní vůči sobě a o některých věcech se buď hádá nebo mlčí....k tomuto se v poslední době vyjadřuje paní Hogenová.
A mohla bych pokračovat.
A to jsem se opravdu snažila vybrat ty nevyhrocené a žádné ultras, velmi uznávané a ve společnosti přijímané lidi, jejich slovo má váhu.
A nám nezbývá nic jiného, než se s tím naučit žít. Ještě že máme ty naše chlupáče :)
I na ty profesory musí člověk dávat pozor. 🙂
https://youtu.be/kjHU17OcND4
Pikaluna

XXX.XXX.135.39
neverend
napsal(a):
I na ty profesory musí člověk dávat pozor. 🙂
https://youtu.be/kjHU17OcND4
Ale jo. Jenže to, co uvádím, je řečeno i v zahraničí. To není tady něco, co se jen někdo domnívá na českém rybníčku bez jakýchkoli pádných argumentů....a v češtině, jelikož tu ne každý vládne anglickým jazykem.
Takže vám moc dobře rozumím, co chcete říci, ale nemá smysl to někomu cpát. Jáí bych to vlastně taky nechápala, kdyby částečně mým oborem na VŠ nebyly mezinárodní vztahy. Taky by mi všichni tito mnou zmínění lidé přišli jako škarohlídi, škodiči a záměrně vyvolávající konflikt.

neverend
napsal(a):
Kdybyste si to přečetl celé ( a nejen nadpis :-)) ), tak byste se to tam dočetl :
V NATO podle diplomatů probíhá debata ohledně toho, kolik by členské státy měly věnovat na obranu. List Politico uvádí, že země se začínají smiřovat s myšlenkou, že 2 procenta HDP jsou základ. Některé státy, zejména pobaltské, hodlají na obranu vydávat i tři procenta HDP.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nato-ukrajina-valka-rusko-valecna-ekonomika.A230129_145234_zahranicni_jhr
neverend

XXX.XXX.213.247
Pikaluna
napsal(a):
Ale jo. Jenže to, co uvádím, je řečeno i v zahraničí. To není tady něco, co se jen někdo domnívá na českém rybníčku bez jakýchkoli pádných argumentů....a v češtině, jelikož tu ne každý vládne anglickým jazykem.
Takže vám moc dobře rozumím, co chcete říci, ale nemá smysl to někomu cpát. Jáí bych to vlastně taky nechápala, kdyby částečně mým oborem na VŠ nebyly mezinárodní vztahy. Taky by mi všichni tito mnou zmínění lidé přišli jako škarohlídi, škodiči a záměrně vyvolávající konflikt.
Je to tak já vím.🙂 Já nevím proč vás tak "krmí" těmi nesmysly v ČR? A teda asi i ve východní Evropě. Asi v tom bude nějaký záměr.😀 Mnoho lidí má právě nasazené ty klapky na očích a jednoduché uvažování.🙂 Rusko válčí s Ukrajinou a Rusko je ošklivé protože na Ukrajinu vjelo.🙂 Přitom válčí NATO proti Rusku a teď už i Indii a Číně. Že se Putin na tento možný konflikt chystal už deset let nikdo nevnímá. To zahrnovalo samozřejmě i jednání s Čínou,Indií a dalšími třeba Íránem. Dnes proudí zbraně a materiál nejen z Íránu, ale tajně z Indie i Čínského Norinca například.
Druhou stranou přes Indii vesele USA kšeftuje s Ruskem a dbá na dodržování sankcí spojenci.😀 A ještě pro jistotu vyhodí do luftu plynovod NS2.😀
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Kdybyste si to přečetl celé ( a nejen nadpis :-)) ), tak byste se to tam dočetl :
V NATO podle diplomatů probíhá debata ohledně toho, kolik by členské státy měly věnovat na obranu. List Politico uvádí, že země se začínají smiřovat s myšlenkou, že 2 procenta HDP jsou základ. Některé státy, zejména pobaltské, hodlají na obranu vydávat i tři procenta HDP.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nato-ukrajina-valka-rusko-valecna-ekonomika.A230129_145234_zahranicni_jhr
Promiňte Orionko, ale když já tohle vím už dva roky zpátky.🙂 Stačilo si uvědomit, že munice a zbraně se nevyrábí na sklad. Respektive to, že v kongresu se ozývaly hlasy co s tolika zbraněmi? Na co? 🙂 A šup za pár měsíců 11 září a šup Irák a šup Afghanistan a šup Ukrajina. A konečně velký a silný nepřítel Rusko a dvě procenta HDP na zbrojení.🙂 Tedy ono to bude samozřejmě víc..
Válka na Ukrajině možná za pár let skončí, ale s Ruskem bohužel už ne. Nová studená válka, nové geopolitické rozdělení..Při tom se rozpadne EU samozřejmě, což je také jeden z bodů této operace.

Pikaluna
napsal(a):
Asi tak.
A mohla bych pokračovat.
🌷🌷🌷
neverend
napsal(a):
Je to tak já vím.🙂 Já nevím proč vás tak "krmí" těmi nesmysly v ČR? A teda asi i ve východní Evropě. Asi v tom bude nějaký záměr.😀 Mnoho lidí má právě nasazené ty klapky na očích a jednoduché uvažování.🙂 Rusko válčí s Ukrajinou a Rusko je ošklivé protože na Ukrajinu vjelo.🙂 Přitom válčí NATO proti Rusku a teď už i Indii a Číně. Že se Putin na tento možný konflikt chystal už deset let nikdo nevnímá. To zahrnovalo samozřejmě i jednání s Čínou,Indií a dalšími třeba Íránem. Dnes proudí zbraně a materiál nejen z Íránu, ale tajně z Indie i Čínského Norinca například.
Druhou stranou přes Indii vesele USA kšeftuje s Ruskem a dbá na dodržování sankcí spojenci.😀 A ještě pro jistotu vyhodí do luftu plynovod NS2.😀
A zapomněl jste na Severní Koreu.
Já nevím, ale ta vaše chytrá klika tady byla fakt tak naivní, že si myslela, že rozpadem SSSR končí studená válka a všude bude už jen sluníčko a kytičky a mír? To snad ne. Všichni vědí, že to neskončilo, jen se to posunulo a nadále různěposunuje. A jediný, co se změnilo, je, že naše malá zemička změnila strany a já jsem fakt ráda, že většina lidí to vidí stejně, že když jako malá bezvýznamná země musíme někam patřit, tak je lepší být pod USA než pod Ruskem a že byť prezidentská volba je jen volba panáka na hrad a o mnohem víc půjde za dva roky, tak že konečně po 10 letech poslali tu hnusnou proruskou oligarchistickou zemanovobabišovu kliku kam patří. A teď bude alespoň 2 roky klid, než se zase vrátí oknem ten, koho jsme vyhodili dveřmi, ale doufám teda, že minimálně ve Francii budou soudy pracovat rychle.
Hezký článek, co umí i vtipně podat realitu https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-to-u-nas-dobre-zname-rikal-si-slovak-u-ceskych-voleb-a-trochu-zavidel-224711#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest208_reklama_na_4_pozici_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A v čem přesně mají pracovat? Zapomíná se, že ve stejných obchodech jedou politici napříč planetou, to si fakt někdo myslí, že Bobše odsoudí a ostatní ne?
On není nevinen, ale mysleme trochu, přece nezačneme odsuzovat jeden řádek Pandora a Panama papers za druhým. By nám nic nezbylo... od prezidentů po dýlery z Vltavské.
Blaira pošleme sedět? Zelenského, který těsně před vítězstvím poslal hromadu do ofšóru? Jak věděl, že vyhraje, hmm... no to je jedno, tohle se veřejně ví, je tam hrozně moc lidí, i stovky politiků a boháčů z ČR i SR.
Jinak vtipné zprávy po ránu, už řeší daně a důchody, ale když o tom mluví Bobika, tak ten by to jako prezident řešit neměl, nemá nárok :-)
No nemá, ani jeden panák.
Mně nejde o ty dvě postavičky, ale jak slepý je lid. To se jen tak nevidí.
Jde tohle vůbec napsat dohromady? :-)
Nejvíc mě děsí diskuze na Novinkách atp., kolik nenávisti je mezi lidmi nejen pro Bobika,
urážky napřímo, drsné, je to jak "až tě potkám, seš mrtvej". Fakt hustý.
Tradičně problém státní kasy jsou OSVČ, dávají málo.
Aha. Už se někdo díval na svou výplatnici, kolik dává na zdr. a soc. a kolik ten podnikatel, co ho zaměstnává, a porovnal to i jen s minimálními odvody OSVČ?
A ví taky někdo, jaký důchod bude mít OSVČ, který odvádí minimum?
Mimochodem minimum je letos 5666 Kč.
Je to málo? Kolik tam má zaměstnanec?
Já je musím vydělat. Dovolená nula (to se říká, ale já dělám od tmy do tmy i víkendy a svátky, tak si pak prodloužený víkend na severu dám, ale ne přes kafeterii, že), nemocenská v mé režii,
musím vymyslet práci, která mi zaplatí barák, dříví, dítě, zvěř, odvody a chleba.
Ne, nejdu do fabriky, bylo by to 14 a více hodin mimo domov za minimální mzdu, za to můžu dělat doma.
Běžte si pro příspěvky... eště by v tv mohli říct, že OSVČ má automaticky v tabulkách příjem 18900 Kč a zapomněli, že příjem u zaměstnance a nezaměstnaného není to samé jako příjem podnikatele... zisk nikoho nezajímá, tabulka, čau.
A prý nedám účtenku, tak pak neplatím daně. Jasně, protože si přece nic nechci odečíst, dítě a tak.
A na to potřebuji splnit limit výdělku. Takže i když mi zkz řekne, že papír nechce, já si ho do pc dám.
Nechápu tohleto, co si lid myslí, že nepřiznám nic a dostanu od finančáku koruny zpět?
Ježiši.
Mně to takto vyhovuje, radši trochu méně korun než být celý den pryč,
akorát čumím a už teda chápu, jak lid přemýšlí.
Někde něco slyšel a opakuje.
Jak sem chodí hafec lidí, vždy téma politika, covid, Bobika. Ptám se - a co vlastně udělal?
Noo... Čapí hnízdo přece, vy to nevíte?!
Notvl, Megy, hlídej.
Pikaluna

XXX.XXX.13.116
assil
napsal(a):
A zapomněl jste na Severní Koreu.
Já nevím, ale ta vaše chytrá klika tady byla fakt tak naivní, že si myslela, že rozpadem SSSR končí studená válka a všude bude už jen sluníčko a kytičky a mír? To snad ne. Všichni vědí, že to neskončilo, jen se to posunulo a nadále různěposunuje. A jediný, co se změnilo, je, že naše malá zemička změnila strany a já jsem fakt ráda, že většina lidí to vidí stejně, že když jako malá bezvýznamná země musíme někam patřit, tak je lepší být pod USA než pod Ruskem a že byť prezidentská volba je jen volba panáka na hrad a o mnohem víc půjde za dva roky, tak že konečně po 10 letech poslali tu hnusnou proruskou oligarchistickou zemanovobabišovu kliku kam patří. A teď bude alespoň 2 roky klid, než se zase vrátí oknem ten, koho jsme vyhodili dveřmi, ale doufám teda, že minimálně ve Francii budou soudy pracovat rychle.
Milá Assil. Asi je určitě lepší patřit na západ než na východ. Ale i tak lze mít určitou svrchovanost, jako mají jiné malé zeme EU (např. Rakousko). Jenže my o ní postupně přicházíme. Ale nezačal s tím Fiala, ten to jen solidně prohlubuje.
Ale jestli to nevidíte, tak možná výhoda pro Vás, horšího člověka to z Vás nedělá a aspoň máte klidné spaní:) j

napsal(a):
A v čem přesně mají pracovat? Zapomíná se, že ve stejných obchodech jedou politici napříč planetou, to si fakt někdo myslí, že Bobše odsoudí a ostatní ne?
On není nevinen, ale mysleme trochu, přece nezačneme odsuzovat jeden řádek Pandora a Panama papers za druhým. By nám nic nezbylo... od prezidentů po dýlery z Vltavské.
Blaira pošleme sedět? Zelenského, který těsně před vítězstvím poslal hromadu do ofšóru? Jak věděl, že vyhraje, hmm... no to je jedno, tohle se veřejně ví, je tam hrozně moc lidí, i stovky politiků a boháčů z ČR i SR.
Jinak vtipné zprávy po ránu, už řeší daně a důchody, ale když o tom mluví Bobika, tak ten by to jako prezident řešit neměl, nemá nárok :-)
Nejvíc mě děsí diskuze na Novinkách atp., kolik nenávisti je mezi lidmi nejen pro Bobika,
Aha. Už se někdo díval na svou výplatnici, kolik dává na zdr. a soc. a kolik ten podnikatel, co ho zaměstnává, a porovnal to i jen s minimálními odvody OSVČ?
Já je musím vydělat. Dovolená nula (to se říká, ale já dělám od tmy do tmy i víkendy a svátky, tak si pak prodloužený víkend na severu dám, ale ne přes kafeterii, že), nemocenská v mé režii,
musím vymyslet práci, která mi zaplatí barák, dříví, dítě, zvěř, odvody a chleba.
Ne, nejdu do fabriky, bylo by to 14 a více hodin mimo domov za minimální mzdu, za to můžu dělat doma.
Běžte si pro příspěvky... eště by v tv mohli říct, že OSVČ má automaticky v tabulkách příjem 18900 Kč a zapomněli, že příjem u zaměstnance a nezaměstnaného není to samé jako příjem podnikatele... zisk nikoho nezajímá, tabulka, čau.
A prý nedám účtenku, tak pak neplatím daně. Jasně, protože si přece nic nechci odečíst, dítě a tak.
A na to potřebuji splnit limit výdělku. Takže i když mi zkz řekne, že papír nechce, já si ho do pc dám.
Nechápu tohleto, co si lid myslí, že nepřiznám nic a dostanu od finančáku koruny zpět?
Ježiši.
Jak sem chodí hafec lidí, vždy téma politika, covid, Bobika. Ptám se - a co vlastně udělal?
Notvl, Megy, hlídej.
Megii, však nemusíte hned do fabriky. Nenapadlo vás, nechat se zaměstnat a dělat "z domova"? Po epidemii si to dost zaměstnavatelů oblíbilo.

napsal(a):
Ježiši.
Notvl, Megy, hlídej.
Když se zadá á, vyjede bé.
Osobnost se uplatňuje jako absolutní skutečnost ve středu sobě podobných. Ale hlediska těch, kdo se považují za absolutní skutečnost mohou být rozdílná. Pokud se netolerují odlišné názory, začne zraňování jedné bytosti druhou, napětí mezi nimi a nakonec boj, se snahou přemoci odpůrce, jehož hříchem je, že dbá na své vlastní pociťování stejně jako protivník. Tak se ve sféře osobností zvrhá demokracie v právo silnějšího a společnost trpí bojem o moc a její uplatňování. Je to stále stejné.
Pikaluna
napsal(a):
Milá Assil. Asi je určitě lepší patřit na západ než na východ. Ale i tak lze mít určitou svrchovanost, jako mají jiné malé zeme EU (např. Rakousko). Jenže my o ní postupně přicházíme. Ale nezačal s tím Fiala, ten to jen solidně prohlubuje.
Ale jestli to nevidíte, tak možná výhoda pro Vás, horšího člověka to z Vás nedělá a aspoň máte klidné spaní:) j
V čerm je prosím vás Rakousko svrchovanější než my? Ve skutečnosti z Evropy je jakžtakž svrchovaný stát akorát Německo a Francie. Všichni ostatní se jen vezou a poslouchaj.
napsal(a):
Ježiši.
Notvl, Megy, hlídej.
Rozdíl v těch rozkrádačkách je v tom, že na B. Papers přišly v době, kdy už se jelo vyšetřování dotací a to na evropské úrovni, takže to nešlo zahrát do autu. Ti ostatní se prostě jen nenechají takhle blbě chytit.
Pikaluna

XXX.XXX.13.116
assil
napsal(a):
V čerm je prosím vás Rakousko svrchovanější než my? Ve skutečnosti z Evropy je jakžtakž svrchovaný stát akorát Německo a Francie. Všichni ostatní se jen vezou a poslouchaj.
Tak zrovna Rakousko je neutrální stát a pokud se něco nezměnilo, tak neposílají na UA zbraně. Mají vlastní imigrační politiku, stejně tak i energetickou. Vystupují proti plánům EU ohledně omezení plateb v hotovosti....a mohla bych pokračovat.
Myslet si o tom můžete, co chcete, ale jejich přístup se liší. To samé Maďaři, Nizozemci, Poláci, Bulhaři....není pravda, že každý se jen veze, je nutné plnit závazky vůči EU, ale s rozumem. A ne si jenom jezdit pro notičky do Bruselu, jako to dělal Babiš a nyní to dělá Fiala.

...ne jenom Pavel a Babiš..
https://www.youtube.com/watch?v=R0Jj7VPnVH8
Ale to hovoří ta K. Konečná.
Neměla se by se vymazat, šťoura jedna?
https://www.youtube.com/watch?v=7IRrKTIifSU
Že bude vládnout jen jedna skupina?
Falešná představa, vzkázal z ČT Rychetský
Jasný?
Pikaluna
napsal(a):
Tak zrovna Rakousko je neutrální stát a pokud se něco nezměnilo, tak neposílají na UA zbraně. Mají vlastní imigrační politiku, stejně tak i energetickou. Vystupují proti plánům EU ohledně omezení plateb v hotovosti....a mohla bych pokračovat.
Myslet si o tom můžete, co chcete, ale jejich přístup se liší. To samé Maďaři, Nizozemci, Poláci, Bulhaři....není pravda, že každý se jen veze, je nutné plnit závazky vůči EU, ale s rozumem. A ne si jenom jezdit pro notičky do Bruselu, jako to dělal Babiš a nyní to dělá Fiala.
Rakousko dává Ukrajině peníze a ne zrovna málo, ono je úplně fuk co se jim posílá, potřebují oboje.
Jasně a tu samostatnou energetiku, tu si fakt "přáli" https://oenergetice.cz/trh-s-elektrinou/rakousko-pocituje-dusledky-rozdeleni-obchodni-zony-nemeckem-celi-vyssim-cenam-elektriny
Poláci a Pobaltí už věděli o co jde od roku 2014 a zařídili se podle toho, u nás se na to Babiš vykašlal.
A ad notičky, my jsme vždycky byli takoví, bez sebevědomí a vlastního názoru, takže nic nového a je to prostě o tom, že každý národ má takové politiky, jaké si zaslouží, jo, kde vzít lepší když tu nejsou, taky Brusel nemusím, ale pořád lepší Brusel než Moskva.

assil
napsal(a):
Rozdíl v těch rozkrádačkách je v tom, že na B. Papers přišly v době, kdy už se jelo vyšetřování dotací a to na evropské úrovni, takže to nešlo zahrát do autu. Ti ostatní se prostě jen nenechají takhle blbě chytit.
Dyť řekli všichni to samé - pomluva.
Do ztracena bylo víc zajímavějších případů, proč třeba GB nedovolilo vyšetřování, kdo se tam pak stal MF.
Chytit se nechal každý, kdo v těch všech leaks a papers je, ne?
Prezidenti, premiéři.
Na Bobše to pustili před volbami, no kdo by to neudělal.
Ale co ostatní, jsou to fakta, nikdo z nich není souzený.
A že to jsou šílené částky. Ani nevím, jak takové množství peněz vypadá.
Je tam Ikea. Jsou tam zdánlivě nevýznamné společnosti a lidé. Šílené množství. To je přece jasné, dyť Lucembursko nebo kdo to byl
jim dal daně 1 %. Nebo žádné. Nebo Švýcarsko. Už nevím. Bobeš pere peníze. O tom není pochyb.
Byl by kratší seznam osob a firem, kdo tohle neudělal.
Se omlouvám, ale to je prostě kravina.
Pikaluna

XXX.XXX.13.116
assil
napsal(a):
Rakousko dává Ukrajině peníze a ne zrovna málo, ono je úplně fuk co se jim posílá, potřebují oboje.
Jasně a tu samostatnou energetiku, tu si fakt "přáli" https://oenergetice.cz/trh-s-elektrinou/rakousko-pocituje-dusledky-rozdeleni-obchodni-zony-nemeckem-celi-vyssim-cenam-elektriny
Poláci a Pobaltí už věděli o co jde od roku 2014 a zařídili se podle toho, u nás se na to Babiš vykašlal.
A ad notičky, my jsme vždycky byli takoví, bez sebevědomí a vlastního názoru, takže nic nového a je to prostě o tom, že každý národ má takové politiky, jaké si zaslouží, jo, kde vzít lepší když tu nejsou, taky Brusel nemusím, ale pořád lepší Brusel než Moskva.
No tak teď jste jen potvrdila, co jsem napsala a popřela jste, co jste napsala před tim-"že se všichni vezou".
Víte posilat peníze a posílat přímo zbraně je sakra rozdíl. To první totiž není přímé zapojení do válečného konfliktu, to řekne každý voják.
Jinak se o sféře vlivů nepřu, to v mých řádkách nenajdete :))
A jasně že tu naší svrchovanost podělal už Babiš, ale Fiala v tom pokračuje zvesela a dobře nám tak, když nám stačí, aby politik dobře vypadal, hlavně že to není Babiš :D !
Cokoli vymyslí Brusel, tak na to bez řečí skočíme už několik léta ještě za to děkujeme. A tzv. inteligence to ještě schválí s tím, že jsme přece především občané EU a hlavně že jsme na západě, to stačí, hlavně budeme držet ústa a krok, odkejveme sankce beze zbytku, green deal beze zbytku, jen aby nás měli v tom Bruselu rádi.
Tohle mě baví.

To je vono, co říkám, jak za prázdnou kasu tady může OSVČ, protože dává jen 5666 měsíčně do černé díry, zatímco zaměstnanci jsou totálně chudí a vždy lepší,
ale najděte mi nějakou firmu, která tu platí daně, to je prostě pro ty velké. Už ani Seznam.cz není u nás.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_konsorcium_investigativn%C3%ADch_novin%C3%A1%C5%99%C5%AF
Pikaluna
napsal(a):
No tak teď jste jen potvrdila, co jsem napsala a popřela jste, co jste napsala před tim-"že se všichni vezou".
Víte posilat peníze a posílat přímo zbraně je sakra rozdíl. To první totiž není přímé zapojení do válečného konfliktu, to řekne každý voják.
Jinak se o sféře vlivů nepřu, to v mých řádkách nenajdete :))
A jasně že tu naší svrchovanost podělal už Babiš, ale Fiala v tom pokračuje zvesela a dobře nám tak, když nám stačí, aby politik dobře vypadal, hlavně že to není Babiš :D !
Cokoli vymyslí Brusel, tak na to bez řečí skočíme už několik léta ještě za to děkujeme. A tzv. inteligence to ještě schválí s tím, že jsme přece především občané EU a hlavně že jsme na západě, to stačí, hlavně budeme držet ústa a krok, odkejveme sankce beze zbytku, green deal beze zbytku, jen aby nás měli v tom Bruselu rádi.
Tohle mě baví.
Tak vnitrostátní věci si jede každý na svoje triko a my tu holt na rozdíl od Poláků a Pobaltí měli oligarchu, který na všechno kašlal kromě svých kapes a tak ani nestavíme novou JE, ani nemáme ropovod z Norska například a nemáme ani bojeschopnou armádu.
A to poklonkování tu provozujeme mám dojem co republika existuje, takže nic nového, jen se poklonkuje vždycky někde jinde. Však on bába poklonkoval taky, takový green deal byl pro něj mana z nebe, však kdo je největší výrobce adblue, žejo. A podepsal to on.
napsal(a):
Dyť řekli všichni to samé - pomluva.
Do ztracena bylo víc zajímavějších případů, proč třeba GB nedovolilo vyšetřování, kdo se tam pak stal MF.
Chytit se nechal každý, kdo v těch všech leaks a papers je, ne?
Prezidenti, premiéři.
Na Bobše to pustili před volbami, no kdo by to neudělal.
Ale co ostatní, jsou to fakta, nikdo z nich není souzený.
A že to jsou šílené částky. Ani nevím, jak takové množství peněz vypadá.
Je tam Ikea. Jsou tam zdánlivě nevýznamné společnosti a lidé. Šílené množství. To je přece jasné, dyť Lucembursko nebo kdo to byl
jim dal daně 1 %. Nebo žádné. Nebo Švýcarsko. Už nevím. Bobeš pere peníze. O tom není pochyb.
Byl by kratší seznam osob a firem, kdo tohle neudělal.
Se omlouvám, ale to je prostě kravina.
No oni tyhle leaks a paper se někde zjevej, 3 dny se o tom píše a pak na to všichni zapomenou. (proč asi). Jenže B. měl smůlu, že ty 3 dny byly zrovna když se v Bruselu probíraly jeho dotace, takže na rozdíl od ostatních se to připomínalo furt a daleko déle společně s těma dotacema.
A když už si na něj došlápla Evropa, tak proč by se Francie nepřiživila a něco z něj nevymáčkla, že jo.

rapotacka11
napsal(a):
Ale to hovoří ta K. Konečná.
Neměla se by se vymazat, šťoura jedna?
https://www.youtube.com/watch?v=7IRrKTIifSU
Že bude vládnout jen jedna skupina?
Falešná představa, vzkázal z ČT Rychetský
Jasný?
Je to šťoura,co
www.youtube.com/watch?v=qXk_fKNCgaE
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To je vono, co říkám, jak za prázdnou kasu tady může OSVČ, protože dává jen 5666 měsíčně do černé díry, zatímco zaměstnanci jsou totálně chudí a vždy lepší,
ale najděte mi nějakou firmu, která tu platí daně, to je prostě pro ty velké. Už ani Seznam.cz není u nás.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_konsorcium_investigativn%C3%ADch_novin%C3%A1%C5%99%C5%AF
Tak on kapitalismus je nějak tak založený na podnikatelích.😀 Někdy mi připadá, že jsme na rozcestí přestavby hospodářského mechanismu.😀 V tom případě: Proletáři všech zemí spojte se.😀 Co jsem četl, tak státní správa už překonává ohodnocením soukromý sektor? 🙂Uďo, to nejni noumální.😀 Jsem pro se začít tady oslovovat soudruhu a soudružko.😀 Velké korporace se hroutí, malé podnikatele zrušíme na poplatcích a nesmyslných nařízeních.🙂 A nařídíme školení 50x za rok.😀 Ono sice školit bude ten co nic neumí a sotva vylezl ze školy, ale hlavně že budou prachy, které stát rozhází za blbosti a školky stejně nebudou.😀 Pardon,nechal jsem se unést.🙂
Pikaluna

XXX.XXX.13.116
assil
napsal(a):
Tak vnitrostátní věci si jede každý na svoje triko a my tu holt na rozdíl od Poláků a Pobaltí měli oligarchu, který na všechno kašlal kromě svých kapes a tak ani nestavíme novou JE, ani nemáme ropovod z Norska například a nemáme ani bojeschopnou armádu.
A to poklonkování tu provozujeme mám dojem co republika existuje, takže nic nového, jen se poklonkuje vždycky někde jinde. Však on bába poklonkoval taky, takový green deal byl pro něj mana z nebe, však kdo je největší výrobce adblue, žejo. A podepsal to on.
Vy jste děsný antibabiš :)) to je problém dnešního českého mainstreamu, že má na všechno odpověď, že Babiš. A tím končí argumentace, nic hlubšího. Jenže to je pravda půl. On totiž už i Fiala, jenže to značná část nechce vidět, pro ně je jen důležité, že tam už není Babiš, že je ta politika stále stejná, už není důležité!
A to se teprve Fialovy zamlží brejle, Bábika se na chvíli zbavil, ale on ho za chvíli začne školit PP, a to nebude konec Babiše, ale pravděpodobně právě premiéra. Už to, co (ne)dělá prostě bude vidět.
Jinak už jsme si řekly dost, přeji hezký den, jdu vytvářet zas nějaké hodnoty:)

Já nevím, proč se taky pořád říká Fiala teď, celá vláda teď, chudáci to převzali,
ale dluh vlády, ve které byl Fiala poslanec a následně ministr školství (a byli tam i další jako např. Jurečka, ten taky rozumí každý rok jinému ministerstvu, že),
byl 44,9 % HDP.
Tam byl Bobika poslanec, až za Sobotkovy vlády min. fin.
To byl dluh, co, bez Bobše :D
2014 se snížil o 2,7 %. 2015 na 40. A zahraniční padal jak podťatej.
Jéééé
Nene, to nejsou žádní nováčci a u mě přes to, že na sjezdu hlásá
EU je zlo,
a teď jí leze do...
a že dluh své předchozí vlády nevidí,
nejede vláček.
Můžu bobšem pohrdat, jak chci, ale současná vláda je totál neschopná (nikoli pro kamarády).
To jsou fakta.
Když kradu, musím něco dát všem, abych to trochu zakryla.
Přece.

Aby teda to bylo o covidu... parádní dopis sesmolil loni, jak vše zvládli, další vlnu bez restrikcí,
já si ji teda nějak nepamatuji... jak oni začali vládnout, covid utek, ne?
No jo, jsme na něj úplně zapomněli, ale ve wiki to je :D jak jsme podle něj ve válce furt,
to je snad nějaký virus nebo co tohleto.
Pikaluna

XXX.XXX.13.116
rapotacka11
napsal(a):
Pamatuji si, když A. Babiš začínal.
Prvně jsem ho zaregistrovala, když řval
ve sněmovně na "modrý straky".
"Vy jste mě stvořily!"
Nikdy bych do politiky nešel, ale
jdu zastavit vaše tunely a zlodějny.
Asi to sem nepatří, jen se mi to vybavilo ...
Průšvih je, že ho tvoří znova. Děkujeme, pane Fialo.
Jak je vidno z mých příspěvků, tak PF neoslavuji. Stejné sympatie však chovám k Bábikovi.
Jen blázen se může radovat z prohry AB. Je to pro něj vlastně devíza do budoucna. Sešikoval za sebou 40 % voličů, o 10 % víc než má jeho strana. Teď to jen udržet, a máme ho tu za 2 a půl roku zpět- a v politice běží čas velmi rychle.
Tahle prognóza nevyjde, jen když by AB měl zdravotní problémy anebo se PF výrazně zlepšil (čau vtipe:D)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.85
Pro zamyšlení z FB
Kdy už to těm lidem dojde!?
Z České republiky se stala kolonie EU. Musíme jenom poslušně přijímat nesmyslná nařízení z Bruselu. 👎 Evropská komise vede vůči Česku 19 řízení kvůli tomu, že zákonodárci nestíhají v daných termínech schválit legislativu vycházející z evropských směrnic. Státu proto hrozí pokuty teoreticky až v miliardách korun. Tato zpráva v praxi ukazuje, jak hluboko jsme se v Evropské unii dostali do koloniálního postavení vůči Bruselu. Drtivá většina legislativy pochází z EU a náš parlament musí směrnice EU již jen poslušně implementovat, nebo dostaneme pokutu. Musíme se postavit proti diktátu Bruselu, nebo nás EU zničí masovou imigrací, Green Dealem a šílenou klima-hysterickou energetickou politikou a sluníčkářským neomarxismem. ‼
Známý expert na evropskou integraci Michael Bruter z London School of Economics odhadl míru závislosti vnitrostátní legislativy na EU na 85 %. ‼ Bývalý německý prezident Roman Herzog spolu s vedoucím Centra pro evropskou politiku Lüder Gerkenem citovali studii německého ministerstvo spravedlnosti, podle kterých mezi lety 1998 a 2004 84 % legislativy aplikovatelné v Německu pochází z EU, pouze zbývajících 16 % je domácího původu…
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro zamyšlení z FB
Kdy už to těm lidem dojde!?
Z České republiky se stala kolonie EU. Musíme jenom poslušně přijímat nesmyslná nařízení z Bruselu. 👎 Evropská komise vede vůči Česku 19 řízení kvůli tomu, že zákonodárci nestíhají v daných termínech schválit legislativu vycházející z evropských směrnic. Státu proto hrozí pokuty teoreticky až v miliardách korun. Tato zpráva v praxi ukazuje, jak hluboko jsme se v Evropské unii dostali do koloniálního postavení vůči Bruselu. Drtivá většina legislativy pochází z EU a náš parlament musí směrnice EU již jen poslušně implementovat, nebo dostaneme pokutu. Musíme se postavit proti diktátu Bruselu, nebo nás EU zničí masovou imigrací, Green Dealem a šílenou klima-hysterickou energetickou politikou a sluníčkářským neomarxismem. ‼
Známý expert na evropskou integraci Michael Bruter z London School of Economics odhadl míru závislosti vnitrostátní legislativy na EU na 85 %. ‼ Bývalý německý prezident Roman Herzog spolu s vedoucím Centra pro evropskou politiku Lüder Gerkenem citovali studii německého ministerstvo spravedlnosti, podle kterých mezi lety 1998 a 2004 84 % legislativy aplikovatelné v Německu pochází z EU, pouze zbývajících 16 % je domácího původu…
Tohle lidi dávno vědí, jenže si taky chtějí zajet zalyžovat do Itálie nebo do Alp a k moři a bez toho, aby je vopruzovali na xx hranicích a zábava má přednost.
Já jsem jen ráda, že ty volby už jsou za náma. Fakt jsem za to ráda, v podstatě bez ohledu na to, kdo to vyhrál.
Tři, kteří mi přišli nejhorší, dostali nejvíc hlasů. Z nich bych nejvíc brala tu neschopnou paní, která dopadla nejhůř. A pak ti dva šupáci, ti mi přišli jeden jak druhej, to bych mohla jít volit s kloboukem a se zavřenýma očima vytáhnout náhodně jeden lístek a ten hodit do urny.
Volit jsem nešla ani v prvním, ani ve druhém kole. Přišlo mi to naprosto zbytečné.
Dobře jsem udělala, dopadlo by to tak, jak nechci, i bez mého hlasování, a já si aspoň ušetřila nervy.
Ale tím nežehrám na to, kdo to vyhrál - to je prosím pěkně princip svobodných voleb, že rozhoduje většina. Akorát by mi přišlo úplně stejně jedno, i kdyby to vyhrál ten druhý. Nebo ta třetí.
Varaxi
napsal(a):
Já jsem jen ráda, že ty volby už jsou za náma. Fakt jsem za to ráda, v podstatě bez ohledu na to, kdo to vyhrál.
Tři, kteří mi přišli nejhorší, dostali nejvíc hlasů. Z nich bych nejvíc brala tu neschopnou paní, která dopadla nejhůř. A pak ti dva šupáci, ti mi přišli jeden jak druhej, to bych mohla jít volit s kloboukem a se zavřenýma očima vytáhnout náhodně jeden lístek a ten hodit do urny.
Volit jsem nešla ani v prvním, ani ve druhém kole. Přišlo mi to naprosto zbytečné.
Dobře jsem udělala, dopadlo by to tak, jak nechci, i bez mého hlasování, a já si aspoň ušetřila nervy.
Ale tím nežehrám na to, kdo to vyhrál - to je prosím pěkně princip svobodných voleb, že rozhoduje většina. Akorát by mi přišlo úplně stejně jedno, i kdyby to vyhrál ten druhý. Nebo ta třetí.
Mě na těch volbách vadilo, že hned zkraje to média rozdělí na první ligu a odpad a podle toho s nima jednají. Osobně myslím, že tohle by mělo být ošetřeno ve volebním zákoně, že mediálně se má s nima jednat se všema úplně stejně.
Pikaluna

XXX.XXX.13.116
assil
napsal(a):
Mě na těch volbách vadilo, že hned zkraje to média rozdělí na první ligu a odpad a podle toho s nima jednají. Osobně myslím, že tohle by mělo být ošetřeno ve volebním zákoně, že mediálně se má s nima jednat se všema úplně stejně.
Totální souhlas.
Jinak si nemyslím, že volby byly zfalšovány....maximalně tak těmi lepšími demokraty z nás, kteří vyhrožovali rodičům, že neuvidí vnoučata, pokud tam hodí Bábika.

Pozitivní zpráva.
Jsme (druhý) nejlepší (od konce).
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-pomerne-pozitivni-cesko-ma-nejvetsi-ekonomicke-potize-v-eu-224835

Omlouvám se všem, co ho volili, ale toto je výrok choromyslného. Pomáhat, protože je to vlastně bariéra mezi RF a námi atd. ... a teď vůbec neva, že ty dveře otevřeme... aha.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-ukrajina-do-nato-40421652
Kam zmizel covid?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.86
napsal(a):
Omlouvám se všem, co ho volili, ale toto je výrok choromyslného. Pomáhat, protože je to vlastně bariéra mezi RF a námi atd. ... a teď vůbec neva, že ty dveře otevřeme... aha.
Kam zmizel covid?
Koho si naivní mládež zvolila? Smutné! https://www.facebook.com/100000690863281/videos/1200163827542966/
napsal(a):
Kam zmizel covid?
Ne otevřeme, ale zabouchneme, definitivně. Tak by to mělo být, bohužel zatím není.
Covid nám právě upgradeuje Pfizer, tak si musíme počkat, až pustí do oběhu novou verzi
https://echo24.cz/a/H2bb8/zpravy-svet-covid-pfizer-nebezpecny-vyzkum-mutace-ockovani
Myslím, že je tady víc lidí - pedagogů. Máme teď zkouškové a strašně vyhazuji, bohužel.... Máte také zkušenost, že po distanční výuce došlo k jakémusi obratu stran studentstva/žactva? Moji studenti - to je fakt tragédie . A řeklo mi to už více pedagogů...
Za chvíli jdu na dnešní přísun posluchačů, ach jo.
fikovnice
napsal(a):
Myslím, že je tady víc lidí - pedagogů. Máme teď zkouškové a strašně vyhazuji, bohužel.... Máte také zkušenost, že po distanční výuce došlo k jakémusi obratu stran studentstva/žactva? Moji studenti - to je fakt tragédie . A řeklo mi to už více pedagogů...
A to, že vyhazuji, je bohužel i moje vizitka...
Nicméně studenti jako by zapomněli myslet i logicky uvažovat.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Koho si naivní mládež zvolila? Smutné! https://www.facebook.com/100000690863281/videos/1200163827542966/
Jeden šašek bude jezdit na Ukrajinu a druhý provokovat Čínu na Taiwan.😀 Takhle brzy jsem to nečekal ani já. Perfektní pejsek USA a její nové "osy zla".
PL
Když se podíváme na výsledky prezidentských voleb v Evropě:
Generál Petr Pavel 58,32, Andrej Babis, 41,67 procent.
Emanuel Macron 58,55, Marina Le Penová 41,45,
Čaputová 58,41,Maroš Ševčovič 41,59.
Proč jsou tak podobné?
Mimochodem, může do toho nějak zapadat myšlenka
sociologa Petra Hampla o nové aristokracii, která tvoří 10 procent?
Myslím si, že volební výsledky zfalšovány nebyly.
Pokud by to chtěl někdo udělat,
nedělal by to ve všech zemích
podle stejného matematického vzorce.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pomocnici-nejmocnejsich-Keller-po-volbach-odhalil-to-nejvaznejsi-727923
rapotacka11
napsal(a):
PL
Když se podíváme na výsledky prezidentských voleb v Evropě:
Generál Petr Pavel 58,32, Andrej Babis, 41,67 procent.
Emanuel Macron 58,55, Marina Le Penová 41,45,
Čaputová 58,41,Maroš Ševčovič 41,59.
Proč jsou tak podobné?
Mimochodem, může do toho nějak zapadat myšlenka
sociologa Petra Hampla o nové aristokracii, která tvoří 10 procent?
Myslím si, že volební výsledky zfalšovány nebyly.
Pokud by to chtěl někdo udělat,
nedělal by to ve všech zemích
podle stejného matematického vzorce.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pomocnici-nejmocnejsich-Keller-po-volbach-odhalil-to-nejvaznejsi-727923
A protože to ve všech zemích není podle stejného vzorce, tak jsou volby teda určitě zfalšované.

https://www.youtube.com/watch?v=OVGfJyPCKQo
Je to dlouhé, je to zmatené ( poněkud ), opakující se, voják, ale lze si z toho vybrat. A to není první přímý účastník......
87% ztráty ( na životech )............
A toto my podporujeme? A uvažuje se o tom, že by tam poslali naše vojáky?
Pikaluna

XXX.XXX.11.89
napsal(a):
Je to dlouhé, je to zmatené ( poněkud ), opakující se, voják, ale lze si z toho vybrat. A to není první přímý účastník......
Neblbněte, orionko!
Za tyhle antisystémové a protistátní řeči vás zaklekne Vítek a jeho KRIT a provedou s vámi obousměrný dialog!
😂😂😂😂

Pikaluna
napsal(a):
Neblbněte, orionko!
Za tyhle antisystémové a protistátní řeči vás zaklekne Vítek a jeho KRIT a provedou s vámi obousměrný dialog!
😂😂😂😂
Proč se mnou? Snad s Šafaříkem, ne ? :-)) Já úplně mlčím - tak jaképak řeči !

Krit je droga!
Vezmou si syny, dcery, mámy i táty.
Snad jen těm, co to chtěli a volili "to"?
Ti jsou chytří, ti tam patří.
Ti jim to vyhrají.
https://www.youtube.com/watch?v=hTYem7QTicI

Nechte toho.
Tu se zas chválí, jak je schodek takový, protože v lednu vyplatili pomoc s energiemi firmám...
tak hádejte co... nevyplatili ještě ani halíř.
Je zvláštní, že si někdo myslí, že se půjde na vojnu, do války nebo do jakýho čerta.
No nepude.
Protože esi ta hranice mezi námi a RF smaže (vstupem UA do NATO nebo vyslanými profíky),
tak to psychicky nemocného Putina tak vytočí,
že už se jen naposledy koukneme. Jak říkala orionka. Si to pamatuju. Dívejte se.
Se nemá ustupovat, že, ale hádejte se s mag.rem.
Kdyby se to stalo letos, tak mě fakt naštve. Už jsem si našla svůj vysněný srub.
rapotacka11
napsal(a):
Vezmou si syny, dcery, mámy i táty.
Snad jen těm, co to chtěli a volili "to"?
Ti jsou chytří, ti tam patří.
Ti jim to vyhrají.
https://www.youtube.com/watch?v=hTYem7QTicI
Spíš tak, že nikomu a prezident už vůbec ne https://dfens-cz.com/jak-je-to-technicky-a-pravne-s-odvody-mobilizaci-dobrovolnym-prevzetim-a-odeprenim/
fikovnice
napsal(a):
...tak dnes tři áčka, jedno "C" a dvě efka, ale ti to sami položili. Takže opět nic moc...
Pikaluna

XXX.XXX.11.89
fikovnice
napsal(a):
...tak dnes tři áčka, jedno "C" a dvě efka, ale ti to sami položili. Takže opět nic moc...
U nás....cviko determinační znaky v rámci lesnické zoologie.
Druh po druhu včetně důležitých znaků do poznávačky.
Jak byli naštvaní, že jim nedám prezentaci a že si musí druhy najít v atlase:D normálně byli uražení

napsal(a):
?????????????
Něco vám na tom vadí? Vždyť je to pravda, holt nastal čas platit dluhy. A ještě z půlky je to smyšlený kec. Jako bych nesouhlasila s tou migrací, ale pak kouknu na jeho stránky a ejhle, že jo, vono je to trochu jinak. Ty ostatní body už ani kontrolovat nebudu.
napsal(a):
Dyk je to děs.
Poslechl si to někdo?
Úvod je zdlouhavý, popojeďte si kousek dál.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Na-bliti-Plytvani-na-Ukrajine-VIDEO-jako-blesk-Zjistovali-jsme-728032
assil
napsal(a):
Něco vám na tom vadí? Vždyť je to pravda, holt nastal čas platit dluhy. A ještě z půlky je to smyšlený kec. Jako bych nesouhlasila s tou migrací, ale pak kouknu na jeho stránky a ejhle, že jo, vono je to trochu jinak. Ty ostatní body už ani kontrolovat nebudu.
holt nastal čas platit dluhy
Tak plaťte !
Já žádné dluhy nemám a nikdy jsem neměla.
Změna, kterou pocítí každý třetí. Sáhneme na stavebko, potvrdil Stanjura
rapotacka11
napsal(a):
holt nastal čas platit dluhy
Tak plaťte !
Já žádné dluhy nemám a nikdy jsem neměla.
Změna, kterou pocítí každý třetí. Sáhneme na stavebko, potvrdil Stanjura
Ale máte, to že o tom nevíte, neomlouvá.
Při rozpočítání nynějšího státního dluhu by na každého občana ČR připadalo přes 226 tisíc korun.
Stavebko mám taky, ale že by mě ty státní 2 tisíce ročně nějak vytrhly, to fakt ne.
assil
napsal(a):
...nehledě na to, že prakticky na nic z toho nemá prezident pravomoce.

Stejně ho nikdo poslouchat nebude, jenom Pekarová s Fialou :D
Evropa, dokonce EU je rozdělena ploty. Hodně plotů je a plánují se další.
Já teda nějak důvod pro zvýšení daní nevidím.
Držíme se na 11. místě zemí OECD - kdo má nejhnusnější daně.
Na potraviny máme 100% nejvyšší v Evropě. Paliva máme zdaněná dokonce dvakrát. Nikomu to neva...
A rozhodně máme stejné výplaty :-)
Navíc na skoro všech daních vybrali za pololetí 22 o 20 % víc než obvykle. U některých i o 30 40 % více.
Nemaj nárok. Ode mě rozhodně ne.
fikovnice
napsal(a):
...nehledě na to, že prakticky na nic z toho nemá prezident pravomoce.
Je to prostě typická kremelská propaganda, překroucená pravda do lži. A lidi na to furt skáčou, přitom stačí pár minut na ověření. Asi stejně jako na ty podvody se psama, se taky pořád divíme, ale holt gaussova křivka je neúprosná.
napsal(a):
Stejně ho nikdo poslouchat nebude, jenom Pekarová s Fialou :D
Evropa, dokonce EU je rozdělena ploty. Hodně plotů je a plánují se další.
Já teda nějak důvod pro zvýšení daní nevidím.
Držíme se na 11. místě zemí OECD - kdo má nejhnusnější daně.
Na potraviny máme 100% nejvyšší v Evropě. Paliva máme zdaněná dokonce dvakrát. Nikomu to neva...
A rozhodně máme stejné výplaty :-)
Navíc na skoro všech daních vybrali za pololetí 22 o 20 % víc než obvykle. U některých i o 30 40 % více.
Nemaj nárok. Ode mě rozhodně ne.
Jo, jenže taky máme jednu z nejrozbujelejších státních správ v EU a to taky něco stojí a řekla bych, se docela dost. A neměli rušit EET, to byla podle mě chyba.
Taky máme jednu z nejnižších daní na chlast, ale do toho nikdo nepůjde, to radši vyšší tu daň na nemovitosti, holt u nás je lepší chlastat než si pořídit barák.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.135.181
assil
napsal(a):
Jo, jenže taky máme jednu z nejrozbujelejších státních správ v EU a to taky něco stojí a řekla bych, se docela dost. A neměli rušit EET, to byla podle mě chyba.
Taky máme jednu z nejnižších daní na chlast, ale do toho nikdo nepůjde, to radši vyšší tu daň na nemovitosti, holt u nás je lepší chlastat než si pořídit barák.
Šetrný hospodář nejen že zreviduje svoje příjmy, ale i svoje výdaje.
Státní aparát je obrovský a ve výsledku neefektivní. Firmám chybí odborní pracovníci. Zároveň soukromý sektor na ten veřejný vydělává.
Nehledě na to, že na výši inflace stát jen a jen profituje.
Takže - udělat daňovou revizi po pracovním auditu veřejné zprávy. Od nového roku si horní i dolní komora neskutečně přidala peníze. To jsou další náklady.
Bude teď pár let podstatně hubených (na naše poměry), lidé se potřebují vypořádat s novými cenami všeho - a stát ještě zvýší daně, když má absolutně nesmyslný byroaparát a totálně nesmyslnou sociální politiku a stejně jako Babiš sype peníze lidem, kteří to nepotřebují?
Tohle rozhodně není systémové řešení.
Fiala a jeho kabinet je absolutně neschopný jako ten Babišův.

assil
napsal(a):
Je to prostě typická kremelská propaganda, překroucená pravda do lži. A lidi na to furt skáčou, přitom stačí pár minut na ověření. Asi stejně jako na ty podvody se psama, se taky pořád divíme, ale holt gaussova křivka je neúprosná.
Výjimečně s vámi musím souhlasit. I když to každá myslíme jinak.

fikovnice
napsal(a):
Oni už se ani nevymlouvají...
Vždy se jich zeptám, zda s hodnocením souhlasí...a vždy souhlasí. Dokonce se omlouvají, že mě obírají o čas.
Vy ještě zkoušíte? Nejste vůbec pokrokoví. Teď frčí zkoušky on line.

assil
napsal(a):
Jako ano, něco to stojí.
Ale smysl mého sdělení byl, že na tohle; i na tohle
bylo v 22 vybráno o hodně víc než obvykle.
A je v tom započítáno i to, že silniční daň... je to komplet.
EET mi je fuk. Týká se jen hotovosti a já, i když bych hotovost radši (za platbu kartou se dává bance hodně korun + v eshopu platím platební bráně),
jsem hotovosti moc nedostala, málo a málokdy, protože třeba přišel člověk pro něco
a odešel s něčím jiným - dražším - takže platil na účet okamž. platbou.
A o té platbě už finančák samozřejmě neví. Pokud ji já nedám do daní.
A jak jsem říkala dřív, já ji tam dám, protože obvyklé kecy na malé podnikatele jsou prostě kravina, neb si pak nemůžu nic odečíst, že.
S hotovostí je moc práce. Já hotovost musím odnést na účet, bankomat tu není, mám poštu, platím za vklad.
EET je od covidu stopnutá, přesto vidíme v 22 víc korun pro stát.
Provoz (státní) stál skoro půl miliardy. To říkají, já nevím. A zrušili tím 100 úředníků, ale ty samozřejmě pak přesunuli asi na nová ministerstva, která jsme tolik potřebovali.
A vybrali by desetkrát méně, to je spočítané.
Bohužel, u nás (i jinde, všici jsou stejní) neumíme udělat funkční web, databázi, registr, ... za normální peníze.
Už máme ten nový a zbytečný registr pejsků? Připojí ho nakonec k již funkčnímu SVS?

A to bylo s těmi převody u nás, pán vzal mobil, zadal platbu, potvrzení obličejem... s rouškou to nefungovalo :-)
No a co tak vysílají v Rusku v tv ve veřejných debatách?
Ukrajinské děti převychovat, dospělé eliminovat. No copak nám to připomíná?
https://mobile.twitter.com/francis_scarr/status/1613173989311913985
assil
napsal(a):
https://www.5plus2.cz/?e=QD-NYMBURK&d=03.02.2023#strana=12
- obrovské prázdné oči dětí ...
kdybych si svoje vykoukala, takové oči
těch dětí ani dospělých
nevidím.
Asi jsou v Polsku ...
Zrovna dneska jsem viděla jiné oči ...
sebevědomý ,suverénní, drzý pohled poberťačky,
když zdržovala u kasy ...
Naučili mne, nevěřit všemu co slyším, čtu.
assil
napsal(a):
vítězná fotka, i se psem
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-czech-press-photo-vyhral-snimek-masakru-v-buci-40421640#utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Takže?
NEVĚŘÍM ničemu
Nikdo z "diváků" neví, kdo vraždil.
Dezinformátoři k zavražděným psali, že. . .
Tady v tom článku mj. píší:
Vítězný snímek ukazuje zavražděného obyvatele Buče
ležícího na ulici, vedle něj sedí pes.
„Je důležité ukazovat i takto šokující obrazový materiál,
protože lidé mnohdy nevědí, co se tam skutečně stalo.
Oběti byly mučeny, zavražděny a tyto příběhy musí veřejnost vidět,“ řekl
Když ta zvěrstva mají lidi vidět
a myslím, že mají,
pak nechápu proč NĚKDO ohlásil a nechal smazat
video jak ti uk. mlátili a kopali do hlavy
ty 2 holky.
Smazaly jste to, tím ale ta nezapomenutelná zvěrstva nezmizí.
https://search.seznam.cz/?q=V+USA+z+povra%C5%BEd%C4%9Bn%C3%AD+obyvatel+Bu%C4%8Di+obvinili+ukrajinsk%C3%A9+voj%C3%A1ky&aq=-1&ks=1&ms=1020&oq=V+USA+z+povra%C5%BEd%C4%9Bn%C3%AD+obyvatel+Bu%C4%8Di+obvinili+ukrajinsk%C3%A9+voj%C3%A1ky&sourceid=szn-HP
fikovnice
napsal(a):
Prosím, jelikož jsem v řadě věcí, třeba v ekonomice, totální analfabet (rozumějte blb ), vysvětlete mi někdo, jak je to s těmi energiemi. Skutečně máme jednu z nejdražších v Evropě? Vysvětluje to někdo z vlády nějak?
Můj dotaz je psán naprosto vážně.
Jsme asi šestí. Je to dané vysokou inflací, tu máme nejvyšší.
Janae.

XXX.XXX.160.6
https://cs.wikipedia.org/wiki/Scott_RitterTento pán uznal, že za masakr v Buči může ukrajinská armáda.
Tak to jo, to je důvěryhodný pán.
neverend

XXX.XXX.213.247
Janae.
napsal(a):
https://cs.wikipedia.org/wiki/Scott_RitterTento pán uznal, že za masakr v Buči může ukrajinská armáda.
Tak to jo, to je důvěryhodný pán.
Za masakr v Buči může Ukrajinská armáda zcela nepochybně. Flešetová munice a druhá věc je povinnost stáhnout civilní obyvatelstvo mimo dosah nepřítele.Jinak ten odkaz nefunguje.
neverend

XXX.XXX.213.247
A jen tak mimochodem, pravda a skutečný stav už leze na povrch. Co jsem říkal? Dávejte pozor přátelé v té vehementní snaze provokovat Rusko. Od klávesnic by mohlo dojít k činům. 🙂
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-britanie-by-ve-valce-s-ruskem-vzdorovala-jedno-odpoledne-varuje-general-40421927

fikovnice
napsal(a):
Prosím, jelikož jsem v řadě věcí, třeba v ekonomice, totální analfabet (rozumějte blb ), vysvětlete mi někdo, jak je to s těmi energiemi. Skutečně máme jednu z nejdražších v Evropě? Vysvětluje to někdo z vlády nějak?
Dovolím si žebříček upravit, data se totiž vztahují k první polovině 2022, kdy ještě neplatil vládní strop, který mi elek. zdražil na trojnásobek.
Tuto zastropovanou cenu (6,05 Kč za kWh silové el. - bez ostatních složek kWh, což je celková cena 8 - 13 třeba, dle nových ceníků, ale pod 8 se nedostane nikdo kromě lidí, co mají fix)
budeme platit ve vyúčtováních letos a příští rok - někdo má na podzim, já až po Novém roce.
https://www.srovnejto.cz/blog/jake-jsou-ceny-elektriny-v-eu-nejvice-plati-nemci/
V odkaze ano, byli jsme šestí z Evropy, vzhledem k výplatám atd., což je dobrý příměr, tak to má být,
ale v dalších měsících se tu šíleně zvedly životní náklady, takže toto už neplatí.
A s cenami letošními - strop - už ani náhodou, jsme totálně v pytli.
Co k tomu vláda? Nu, nic.
Síkela to svedl na Bohemia E. a že kvůli tomu noví zákazníci jakoby vykoupili levný proud, co byl v zásobě u prodejců.
Ale je tu dobrá zpráva... letos ČEZ prý vyplatí státu sto miliard.
Akorát že loni mu stát musel půjčit na burzu... hodně korun.
Nyní se velcí prodejci předhání, kdo půjde pod šílený vládní strop. Ale nic moc to není.

fikovnice
napsal(a):
Záleží na tom z jakého úhlu pohledu a za jaké období.
Meziročně nám nejvíce STOUPLA v prvním pololetí 2022 cena elektřiny ze všech zemí EU. A to o 62%.
Důvodem byly vysoké náklady, které měli energetici počátkem roku 2022 při nákupu elektřiny na burze za spotové ceny a druhým důvodem tohoto meziročního nárůstu byla liknavost vlády, kdy stropovala později než jiné země EU.
Česká republika nemá sice ceny elektřiny nejvyšší v EU, v tomto ohledu je opravdu až na šestém místě, ale v přepočtu na kupní sílu vychází opět hůře než Dánsko, Belgie, Německo, Španělsko, Itálie.
Je to celkem paradox, když Česko patří k vývozcům elektřiny a skupina ČEZ patří k největším energetickým uskupením v Evropě a v loňském roce vyrobila 55,9 terawatthodin elektřiny.
napsal(a):
Záleží na tom z jakého úhlu pohledu a za jaké období.
Meziročně nám nejvíce STOUPLA v prvním pololetí 2022 cena elektřiny ze všech zemí EU. A to o 62%.
Důvodem byly vysoké náklady, které měli energetici počátkem roku 2022 při nákupu elektřiny na burze za spotové ceny a druhým důvodem tohoto meziročního nárůstu byla liknavost vlády, kdy stropovala později než jiné země EU.
Česká republika nemá sice ceny elektřiny nejvyšší v EU, v tomto ohledu je opravdu až na šestém místě, ale v přepočtu na kupní sílu vychází opět hůře než Dánsko, Belgie, Německo, Španělsko, Itálie.
Je to celkem paradox, když Česko patří k vývozcům elektřiny a skupina ČEZ patří k největším energetickým uskupením v Evropě a v loňském roce vyrobila 55,9 terawatthodin elektřiny.
"Je to celkem paradox, když Česko patří k vývozcům elektřiny a skupina ČEZ patří k největším energetickým uskupením v Evropě a v loňském roce vyrobila 55,9 terawatthodin elektřiny. "
No právě! A zde jsem pochytila, že my energii vyrábíme, vyvážíme a prodáváme řadě zemí a zpětně nakupujeme dráž...? Vina je kde, respektive dá se vůbec označit viník?
Edit: Viník = vláda (viz zmínka o liknavosti)?
Pikaluna

XXX.XXX.19.249
fikovnice
napsal(a):
Děkuji také "megi" a "kotys"!
A nejvyšší inflace - ta je dána čím? Proto, že se bývalá vláda zadlužovala...?
Green deal a tištění hromady peněz v celém západním světě, které nebyly podložené žádnými službami ani zbožím.
Dost o tom mluví Šichtařová a Pikora, hlavně ona a dost polopaticky.

fikovnice
napsal(a):
"Je to celkem paradox, když Česko patří k vývozcům elektřiny a skupina ČEZ patří k největším energetickým uskupením v Evropě a v loňském roce vyrobila 55,9 terawatthodin elektřiny. "
No právě! A zde jsem pochytila, že my energii vyrábíme, vyvážíme a prodáváme řadě zemí a zpětně nakupujeme dráž...? Vina je kde, respektive dá se vůbec označit viník?
Psali jsme si o tom několik stran zpět, no možná hodně stran, když to řešili, tak září říjen asi.
Výrobci (ČEZ) prodávají eletryku rok dva dopředu. Řekněme - rezervačka, objednávka, smlouva.
Potud to vypadá smyl dávající, že jako nemohli vědět, co se stane příští rok, tak prodali levně.
No, jenže oni prodávali i v létě loni za 90 eur, kdy už bylo dávno všem jasné, že je to cena nesmyslná.
Takže já si myslím... co si myslí všichni, ale nepoví. Protože.
Naše vláda nezaspala. Dělá tohle "neděláme nic, nebo jen kraviny" ze stejného důvodu jako ČEZ prodává za takové ceny.
Prostě podvod, tunel, kamarádi.
Jako každá vláda, samozřejmě, od toho tam jsou.
Je to na hlavu, že? Prodávám např. vejce. To se také nedá moc skladovat. Mražená se prodávají špatně :-) A čím se řídím... kolik stojí vyrobit vejce a jaká je cena na trhu.
A s energiemi je to tak, že ČEZ vyrobí pod korunu, cena na burze je taková a maková, svět se o energie bojí, to šroubuje cenu nahoru, ... a co udělá hospodář? Prodá za třetinu :D
Nám potom prodává za mnohonásobek dráž, protože musí vydělávat. A hodně. My potřebujeme proud. On ho má. Může si dělat, co chce.
A taky nesmíme zapomenout, že je ta obří firma rozdělena (zcela oddělena) od svých dětí -
- ČEZ Distribuce, Prodej atp.
A on někdo kontroluje, co se mezi nimi dohaduje?
Loni byl nějaký zátah, ale už nevím proč, co řešili.
Ono to je fuk... hrabivci hrabiví hrabou. Ale teď s tím stropem je problém.
Spadne na nás :-)
Protože prodejce si může říct cokoli a zákazník zaplatí těch od 8 Kč výš za kWh a stát (my všici)
prodejci doplatí rozdíl do ceny, co má v ceníku.
A vygůglete si ceníky na letošní rok. Šílené. Nikdo jim neřekl - doplatíme vám do 10 15 Kč.
Nic.
Bianco šek to je.
No a pak tu máme okolní státy... Německo dalo občanům docela dost peněz, aby se z toho nepo...
Slovensko má strop na 1,50 Kč skrz dohodu s něčím podobným, jako máme my ČEZ,
Francie postupně odkupovala taky něco podobného, takže tam mají také nějaký lepší strop, my máme nejhorší... není to nikde ideální, ale my jsme v hnoji nejvíc :D
Každou zem to bude stát hodně moc peněz, ale nás s "dejte si do ceníku, co chcete, my máme bezednou kasu a kamarádi musí mít nové limuzíny" to bude stát nejvíc - zákazníky i státní kasu.

Tu máte něco podobného - je to mapka z 2021, ale pro představu, kam posíláme a od koho kupujeme (tj. masakr, že dokonce přikupujeme, úplně zbytečně)
https://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-energii/24405-za-kolik-cez-prodava-proud-a-kam-elektrinu-vyvazime-na-spotovem-trhu-ceny-elektriny-klesaji-ale-dodavatele-zdrazuji
Jsou nějaké dohody, jistě se musí plnit.
No u strategické věci a s přijetím signálu našeho divoce gestikulujícího signalisty "jsme ve válce"
nemohu pochopit, proč se nedodá nejdříve občanům a důležitým org. (nemocnice, doprava, firmy zaměstnávající hodně lidí, ...) za nějaké normální peníze a pak až...
To všichni víme, ale co naděláme...
https://archiv.hn.cz/c1-67166920-revolucni-navrh-jak-nastartovat-cesko-zdaneni-prace-snizit-na-tretinu-dane-z-nemovitosti-zvysit-na-petadvacetinasobek
Revoluční návrh, jak nastartovat Česko:
zdanění práce snížit na třetinu,
daně z nemovitostí zvýšit na pětadvacetinásobek
Není to plán, jak udělat z českých vlastníků nemovitostí,
kteří bydlí ve vlastním, žebráky a bezdomovce.
neverend

XXX.XXX.213.247
https://youtu.be/OVGfJyPCKQo
Tak tady si všichni "proukrajinští" zacpěte uši. Hovoří přímý účastník bojů na Ukrajině a můj "kamarád".🙂
assil
napsal(a):
Lidi jsou zrůdní
a umí to na obou frontách, nepochybuji
a nevěřím ...
https://www.facebook.com/watch/?v=498501805747186
https://pravednes.cz/FarionovaIrina.profil

fikovnice
napsal(a):
Megi už to tu dobře popsala, zas jdu s křížkem po …😀, tak už jen doplním.
Liknavost byla zejména v termínu zastropování, stále to odkládali i když burza ukazovala dávno problémy a ostatní stropovali.
Ale že spadne ten strop na nás, je smutná pravda.
Česká elektřina se prodává od roku 2003 skrze Lipskou burzu, ale nemíří na ni zdaleka veškerá produkce, která se v České republice vyrobí. ČEZ prodává elektřinu koncovým zákazníkům a ostatním českým obchodníkům jako je PRE či E.ON a nejen jim i přímo bilaterálně nebo přes elektronickou obchodní platformu. I tyto ceny se ale odvíjejí od burzy.
Někteří obchodníci nakupují napřímo na burze, protože lze dosáhnout lepších cen než při nákupu od tradičních dodavatelů při bilaterálních obchodech a protože lze spekulovat na cenu, lze nakoupenou energii prodat a jindy zase nakoupit a tím vydělávat. Ale když se stane, že elektřina začne být horké zboží, ať už reálně kvůli nedostatku nebo hraje roli faktor strachu, nebo vázáním na ceny plynu (merit order mechanismus-jako první se k uspokojení poptávky využívají ty zdroje, které produkují elektřinu nejlevněji a když je poptávka vyšší, než kolik mohou tyto levné zdroje pokrýt, využívají se dražší a dražší zdroje, dokud není poptávka uspokojena-závěrnými elektrárnami byly v období 2022 plynové) pak její cena letí nahoru a ti, kteří nemají kryté odběry, jsou nuceni kupovat za extrémně draho se všemi důsledky.
A je potřeba zmínit, že nyní podle Drábové až pětinu toho, co platíme za každou kilowatthodinu, mají na svědomí emisní povolenky. Což je v podstatě další daň.
Pak DPH.
Uhradíme regulovanou složku. Tj.poplatky za distribuci, příspěvky na obnovitelné zdroje, operátora atd.
Musel by se tedy změnit princip tvorby ceny, což by znamenalo zrušení otevřeného trhu a další regulace. (Slovensko, Francie prodávají jen přebytky)
A navíc, jak už bylo řečeno, ČEZ je polostátní a akcionáři jsou vlivní.
Bylo by vhodné zrušit emisní povolenky, což nehrozí, ba naopak.

Mně to připadá, jak u blbých na dvorečku : My vyrobíme nejčistší elektřinu a zaplatíme emisní povolenky. Pak ji vyvezeme do Německa ( aby Němci nevyráběli tu špinavou a tudíž neplatili povolenky ), vyvezeme ji levně, aby Němci nestrádali vysokými cenami a pak ji koupíme několikanásobně dráž, než jsme ji vyrobili a ještě nám ji prodraží ty povolenky. Zjednodušeně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.200
napsal(a):
Mně to připadá, jak u blbých na dvorečku : My vyrobíme nejčistší elektřinu a zaplatíme emisní povolenky. Pak ji vyvezeme do Německa ( aby Němci nevyráběli tu špinavou a tudíž neplatili povolenky ), vyvezeme ji levně, aby Němci nestrádali vysokými cenami a pak ji koupíme několikanásobně dráž, než jsme ji vyrobili a ještě nám ji prodraží ty povolenky. Zjednodušeně.
Lidi právě mě přešel humor. Takže eu to v tichosti posvětila. Ještě nenařídila všem ale daleko od toho není....
Seznam pozitivních druhů.... To je masakr.... 90% chovaných zvířat vyjma koček a psů zmizí tímhle tempem... A. Opravdu si myslíte že se brzy nesáhne i na psy a většinu plemen?
Jdu blejt velebnosti.
napsal(a):
Tu máte něco podobného - je to mapka z 2021, ale pro představu, kam posíláme a od koho kupujeme (tj. masakr, že dokonce přikupujeme, úplně zbytečně)
https://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-energii/24405-za-kolik-cez-prodava-proud-a-kam-elektrinu-vyvazime-na-spotovem-trhu-ceny-elektriny-klesaji-ale-dodavatele-zdrazuji
Jsou nějaké dohody, jistě se musí plnit.
No u strategické věci a s přijetím signálu našeho divoce gestikulujícího signalisty "jsme ve válce"
nemohu pochopit, proč se nedodá nejdříve občanům a důležitým org. (nemocnice, doprava, firmy zaměstnávající hodně lidí, ...) za nějaké normální peníze a pak až...
To všichni víme, ale co naděláme...
Díky moc "megi"!
Vím, že se to tu kdysi řešilo, ale jak píšete, už dříve...navíc pro mě je slovo inflace téměř sprosté slovo.
Takže děkuji i za ten předchozí příspěvek, já fakt potřebuji tyto věci vysvětlit co možná nejjednodušeji!
napsal(a):
No to je to (mimo jiné!), co právě nechápu!
napsal(a):
Megi už to tu dobře popsala, zas jdu s křížkem po …😀, tak už jen doplním.
Liknavost byla zejména v termínu zastropování, stále to odkládali i když burza ukazovala dávno problémy a ostatní stropovali.
Ale že spadne ten strop na nás, je smutná pravda.
Česká elektřina se prodává od roku 2003 skrze Lipskou burzu, ale nemíří na ni zdaleka veškerá produkce, která se v České republice vyrobí. ČEZ prodává elektřinu koncovým zákazníkům a ostatním českým obchodníkům jako je PRE či E.ON a nejen jim i přímo bilaterálně nebo přes elektronickou obchodní platformu. I tyto ceny se ale odvíjejí od burzy.
Někteří obchodníci nakupují napřímo na burze, protože lze dosáhnout lepších cen než při nákupu od tradičních dodavatelů při bilaterálních obchodech a protože lze spekulovat na cenu, lze nakoupenou energii prodat a jindy zase nakoupit a tím vydělávat. Ale když se stane, že elektřina začne být horké zboží, ať už reálně kvůli nedostatku nebo hraje roli faktor strachu, nebo vázáním na ceny plynu (merit order mechanismus-jako první se k uspokojení poptávky využívají ty zdroje, které produkují elektřinu nejlevněji a když je poptávka vyšší, než kolik mohou tyto levné zdroje pokrýt, využívají se dražší a dražší zdroje, dokud není poptávka uspokojena-závěrnými elektrárnami byly v období 2022 plynové) pak její cena letí nahoru a ti, kteří nemají kryté odběry, jsou nuceni kupovat za extrémně draho se všemi důsledky.
A je potřeba zmínit, že nyní podle Drábové až pětinu toho, co platíme za každou kilowatthodinu, mají na svědomí emisní povolenky. Což je v podstatě další daň.
Pak DPH.
Uhradíme regulovanou složku. Tj.poplatky za distribuci, příspěvky na obnovitelné zdroje, operátora atd.
Musel by se tedy změnit princip tvorby ceny, což by znamenalo zrušení otevřeného trhu a další regulace. (Slovensko, Francie prodávají jen přebytky)
A navíc, jak už bylo řečeno, ČEZ je polostátní a akcionáři jsou vlivní.
Bylo by vhodné zrušit emisní povolenky, což nehrozí, ba naopak.
I Vám (nebo jsme si možná soukromě potykaly?) moc děkuji!

fikovnice
napsal(a):
No to je to (mimo jiné!), co právě nechápu!
Asi budeme muset pochopit, že jsme u blbých na dvorečku, eventuálně na blbém dvorečku.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidi právě mě přešel humor. Takže eu to v tichosti posvětila. Ještě nenařídila všem ale daleko od toho není....
Seznam pozitivních druhů.... To je masakr.... 90% chovaných zvířat vyjma koček a psů zmizí tímhle tempem... A. Opravdu si myslíte že se brzy nesáhne i na psy a většinu plemen?
Jdu blejt velebnosti.
Co to je?
Psy už zakázali. Mop & spol.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Já to tady ale kdysi říkal, že hrajeme "druhé housle" celé západní Evropě a dostal jsem vynadáno.😀 Tak teď už je to snad zřejmé víc.🙂 A víte proč tomu tak je? Protože jsme prohráli. Celý východní blok prohrál a poražený vždy platí.😐 Dokud tohle nepochopíte, nikdy se nic nezlepší.

Zkasírujeme důchodce
Před pár dny uzavřelo Ministerstvo sociálních věcí Česka (lidojed Marián Jurečka z KDÚ-ČSL) smlouvu za 837 tisíc korun se soukromou firmou. (https://smlouvy.gov.cz/…qe1)
Ta se ministerstvu zavázala (https://smlouvy.gov.cz/…qe1), že zpracuje pro Českou republiku analytický materiál, jak by bylo možné zpoplatnit sociální péči poskytovanou důchodcům v domovech důchodců, místo toho, aby ji musel dotoval stát.
Z příloh smlouvy je evidentní, že Fialová vláda plánuje povinnými platbami za péči o důchodce v domovech důchodců zatížit nejen důchodce samotné, ale protože vláda tuší, že tito důchodci už žádné nadbytečné peníze nemají, tak plánuje zatížit povinnými alimenty příbuzné důchodců. Alimenty se dokonce nemají odvíjet od výše příjmů příbuzných, ale z jejich majetku.
Typicky tak šedesátiletá důchodkyně vlastnící byt bude dostatečně movitá, aby musela platit alimenty za péči o svoji 85 letou matku umístěnou v domově důchodců, ačkoli oběma ženám z jejich důchodů díky drahotě nic nezůstane.
Fialová vláda se tak evidentně chystá zabavovat důchodcům a dalším lidem jejich nemovitosti, na základě jejich neschopnosti platit alimenty za péči o své příbuzné.
V květnu 2021 jsme v Analýze MAP 904 odhalili
(http://www.michalapetr.cz/…hod), že Brusel, Slovák Mario Šefčovič osobně, byl při schvalování španělských plánů na koldůmování důchodců – tedy na jejich hromadné vystěhování z bytů do levných ubytoven, kde se mají starat sami o sebe, aby se ušetřilo.
Nyní je už jasné, že se v Česku chystá obdoba španělského koldůmování důchodců – tzv. jurečkování důchodců. Co obě státní akce spojuje, je nutnost ušetřit miliardy za péči o staré lidi, aby bylo na zbraně, a na placení dluhů.
My jsme o několik měsíců později odhalili, že Česká republika vyplácí obrovské státní dotace francouzským soukromým firmám, které v Česku podnikají v oblasti péče o důchodce.
Podle výsledků vyšetřování evropských novinářů se tato “francouzská péče” o důchodce stala v Evropě zdrojem obrovských zisků pro soukromé investory, vysokých platů pro manažery společností, a naopak ošetřující personál je nucen k práci za minimální mzdy, a důchodci žijí v nevyhovujících
podmínkách.
Cílem prosazeným v Bruselu v roce 2021 Mariem Draghi přitom bylo, převézt – zprivatizovat – veškerou péči o důchodce na soukromé společnosti, a platit ji nejprve z dotací, a potom z poplatků za péči. Jedná se o jeden z největších kšeftů v Evropě, trh za stovky miliard EUR ročně. A rvačka kapitalistů, kdo si na důchodcích namastí kapsu právě dorazila do
Čech...........

jak by bylo možné zpoplatnit sociální péči poskytovanou důchodcům v domovech důchodců, místo toho, aby ji musel dotoval stát.
Co já vím, tak péče v domovech důchodců zpoplatněná je. Jestli máte jiné informace, tak napište.
A to nepíšu o různých penzionech. které jsou sakra drahé.
Na západ od nás ( v těch tradičních demokraciích ) o pobytu starého člověka rozhoduje nejprv sociálka a když se nepodvolí, tak soud a převezou ho i násilím.
Rozhodnou, že už nemůže být sám a rozhodnou, že nemůže být ani v péči rodiny.
Úplně konkrétně to vím o Holandsku.
Četla jsem, že zvažují "mladým" strhávat z platu
a tím přispívat rodičům-důchodcům
až "oni"
ty důchody "upraví".
Staří nemusí být ani v žádném zařízení.
z FB
Až budete za dva roky říkat - to jsme nevěděli,
to jsme nechtěli, to nám nikdo neřekl,
pamatujte: věděli jste to, chtěli jste to, bylo vám to řečeno!
Často.
Ne ovšem v předvolebních slibech.

Ty alimenty na rodiče se už jednou řešily, ne?
A domovy důchodců se platí a opravdu hodně korun. A ta péče nejsou lázně, jak si asi politici myslí.
Je to prostě služba sestry/soc. pracovníka, který někomu donese oběd, někoho to a tamto, v noci čumí na fb samozřejmě.
Státní domovy nešly pod 10 tisíc už v 2019, nyní je denní limit zvednutý na 450...
https://www.mesec.cz/clanky/kolik-stoji-bydleni-v-domove-senioru/
Podle mě šílená cena.
Viděl jste někdo léky u pokladny v supermarketu? Mě to překvapilo v polském lidlu,
je tam pár verzí ibu něčeho, nurofen, ... prostě to tam leží volně.
Tady taky?
V září jsem byla ve stejném obchodě a nebylo to tam.
A taky nemají moc granul pro pejsky.
Takže to tam dali teď někdy. Pro nás :D to je turistické městečko nejblíž hranici.
Granulky nedali.
Oni vydělávají jak sviňa, my... ehm.
Mi to je líto, protože jsem vždy "podpora regionu, domácí, ..."
napsal(a):
Ty alimenty na rodiče se už jednou řešily, ne?
A domovy důchodců se platí a opravdu hodně korun. A ta péče nejsou lázně, jak si asi politici myslí.
Je to prostě služba sestry/soc. pracovníka, který někomu donese oběd, někoho to a tamto, v noci čumí na fb samozřejmě.
Státní domovy nešly pod 10 tisíc už v 2019, nyní je denní limit zvednutý na 450...
https://www.mesec.cz/clanky/kolik-stoji-bydleni-v-domove-senioru/
Podle mě šílená cena.
Viděl jste někdo léky u pokladny v supermarketu? Mě to překvapilo v polském lidlu,
je tam pár verzí ibu něčeho, nurofen, ... prostě to tam leží volně.
Tady taky?
V září jsem byla ve stejném obchodě a nebylo to tam.
A taky nemají moc granul pro pejsky.
Takže to tam dali teď někdy. Pro nás :D to je turistické městečko nejblíž hranici.
Granulky nedali.
Oni vydělávají jak sviňa, my... ehm.
Mi to je líto, protože jsem vždy "podpora regionu, domácí, ..."
Ad ty léky - to je to, o čem jsme se bavily v jiném vlákně. Tzv. vyhrazená léčiva (má-li prodejce příslušný kurz) lze nabízet i mimo lékárny, např. na benzínkách, ale také v supermarketech. Jsou to obvykle léky proti kinetózám, horečce, bolesti - takže lze takto nabízet a prodávat i ten ibuprofen. Typicky moxastin (= Kinedryl) nebo paracetamol (= Paralen).
fikovnice
napsal(a):
Ad ty léky - to je to, o čem jsme se bavily v jiném vlákně. Tzv. vyhrazená léčiva (má-li prodejce příslušný kurz) lze nabízet i mimo lékárny, např. na benzínkách, ale také v supermarketech. Jsou to obvykle léky proti kinetózám, horečce, bolesti - takže lze takto nabízet a prodávat i ten ibuprofen. Typicky moxastin (= Kinedryl) nebo paracetamol (= Paralen).
Označení takových míst - Medipoint.

fikovnice
napsal(a):
Označení takových míst - Medipoint.
Ale to já vím... jen mě překvapilo, že to tak leží u pokladny. Je to v regále u kasy, ne jako tabákové výrobky nad prodavačkou.
A kam chodím já, tam jsou samoobslužné kasy, když kupuji alkohol, tak odkliknu, že mi bylo 18,
u léků jsem to neviděla/nezkoušela, kupila jsem jinde ten gi... něco inosin atd.,
ale jakože mluvím o tom, že by si to asi mohl koupit každý. Dítě.
Vlastně to takhle je i tady v lékárně, že? Teda nevím, já nikam nechodím... ale před dvaceti lety jsem třeba sousedům vyzvedávala léky, pěkné hnusy,
nikdo se na občanku neptal.
On ten blbý "paralen" je na otravu, jak všichni víme,
bych to děcku vůbec do ruk nedala.
Některým dospělým taky ne :D
No přijde mi to divné, že se to dá koupit jako žvýkačky.
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Ale to já vím... jen mě překvapilo, že to tak leží u pokladny. Je to v regále u kasy, ne jako tabákové výrobky nad prodavačkou.
A kam chodím já, tam jsou samoobslužné kasy, když kupuji alkohol, tak odkliknu, že mi bylo 18,
u léků jsem to neviděla/nezkoušela, kupila jsem jinde ten gi... něco inosin atd.,
Vlastně to takhle je i tady v lékárně, že? Teda nevím, já nikam nechodím... ale před dvaceti lety jsem třeba sousedům vyzvedávala léky, pěkné hnusy,
A to tam nemají náboje a bouchačky? To je prd obchoďák teda.😀😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.200
napsal(a):
Co to je?
Psy už zakázali. Mop & spol.
Nizozemskej pozitivni seznam druhů. Část s hlodavci. Čili to co tam smí chovat. Pěkně ne? Rakousko a Německo už na podobných pracují taky. A bude pr del až to dojde i k nám.
napsal(a):
Tak to je pravda...
Že volně ložené by to být nemělo. Cigarety taky vydává pokladní a nejsou v regálech...jak píšete.
napsal(a):
Jinak právě absolventi toho kurzu by měli mít znalosti třeba jak takové léky skladovat, ale také by např. měli umět odpovědět na nějaké základní dotazy od zákazníků. Nevím, nikdy jsem takto léky nekupovala...ale trochu se obávám, zda bych se od těch prodejců dozvěděla validní info.

Fidlovačku napsal J. K. Tyl v roce 1834. Vlastenectví je potřeba si připomínat stále - obzvlášť dnes.
https://www.youtube.com/watch?v=qquywOIr8zI

Nebyl někdo osobně,mně přišly fotky.
Praha - včera u orloje
-Nikde žádná TV nebo novináři, tisk . Zpovzdálí to bedlivě sledují Rakušanovy bezpečností složky... .ale přece jen se někdo odvážil to vyfotit a vyvěsit na síť.
napsal(a):
Praha - včera u orloje
-Nikde žádná TV nebo novináři, tisk . Zpovzdálí to bedlivě sledují Rakušanovy bezpečností složky... .ale přece jen se někdo odvážil to vyfotit a vyvěsit na síť.
Vždyť je to trapné...
Navíc, proč si pořád všichni mysllí, že PP bude mít bůhvíjaké pravomoce. Prezident je u nás kladeč věnců, účastník ceremoniálů...a doufám, že nikdo nevěří, že jako vrchní velitel ozbrojených sil vyhlásí mobilizaci (a ani tady si nejsem jistá, zda by to bylo v jeho pravomoci).

Třeba jen prvních 5 minut :
https://www.youtube.com/watch?v=THvia5VhlIE&t=166s

napsal(a):
Praha - včera u orloje
Je to obrázek z 11/22 a spíše ještě dřív, prostě se používá, kde se hodí
jo, 2011 je na parte
hledejte zdroj obrázku
dívejte tady
https://www.facebook.com/kscmNB/posts/1126862351197835/
https://www.blogovisko.sk/praha-vcera-u-orloje.html
a prvního prosince 2011 publ. https://gastropcatering.blogspot.com/2011/12/blog-post.html?view=snapshot
tady únor 2012
Janae.

XXX.XXX.160.6
Trapného a vtipného je na tom je něco úplně jiného.
Chybí tomu akorát nápis sdílejte než smažou, pak to bude dokonalé.
A ten elaborát o Rakušanových mužích, že by v čase cestovali?

https://jaromir-hybner.cz/o-cem-media-neinformuji/
jen vybírají peníze od chudáků zmatených lidí
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Vždyť je to trapné...
Navíc, proč si pořád všichni mysllí, že PP bude mít bůhvíjaké pravomoce. Prezident je u nás kladeč věnců, účastník ceremoniálů...a doufám, že nikdo nevěří, že jako vrchní velitel ozbrojených sil vyhlásí mobilizaci (a ani tady si nejsem jistá, zda by to bylo v jeho pravomoci).
A kdo jiný Fíkovnice? Vláda a prezident.🙂 To byl jediný důvod, proč jsem chtěl Babiše. S vládou není takový kamarád a je to obchodník, ne voják a bůh ví čí agent dnes.😐
neverend
napsal(a):
A kdo jiný Fíkovnice? Vláda a prezident.🙂 To byl jediný důvod, proč jsem chtěl Babiše. S vládou není takový kamarád a je to obchodník, ne voják a bůh ví čí agent dnes.😐
Holt se už smiřte s tím, že lidi se probrali a nechtějí ani na hradě mafiánského oligarchu. To už i ten voják je lepší varianta. Jo, a nejlepší je pak něco podobného vyčítat Ukrajině.
fikovnice
napsal(a):
Vždyť je to trapné...
Samozřejmě nemá tu pravomoc, jako ostatně skoro žádnou. Vše je věcí vlády a pokud se někomu tahle vláda nelíbí, za 2 roky jsou volby.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Holt se už smiřte s tím, že lidi se probrali a nechtějí ani na hradě mafiánského oligarchu. To už i ten voják je lepší varianta. Jo, a nejlepší je pak něco podobného vyčítat Ukrajině.
Copak já, já se s tím smířím lehce, ale aby vás to nezničilo.🙂 Promiňte Assil, ale chtít poslat na Ukrajinu všechny naše zbraně je podle mého trochu známka počáteční demence.😐 Za prvé pan generál asi neví, že už téměř žádné nemáme a že Čína už montuje na ruské tanky výzbroj. Čili co jako chceme dělat na Ukrajině se starými šroty? Rusko podporované Čínou a Indií? 😀 Tak u toho chci aby byl až je porazí naše vyčerpané a desítky let podfinancované armády.😀
Nikdy vás nechci urazit Assil, ale řeknu to trochu neomaleně. Jste jen civil a do čeho všeho vás takoví lidé jako Pavel mohou zatáhnout vám asi nikdy nedojde.🙂 Čím hrubší a štěkavější politiku vůči Rusku teď budete mít, tím hůř se bude v budoucnu jednat. A že se bude jednat je na sto procent jisté.🙂 Jestli se nakonec Rusko v zádech se spojenci opravdu nerozhodne to neskončit na Ukrajině a pokračovat dál. V tom případě je mi líto lidí, kteří se tomu chtěli vyhnout a obávali se toho. Ostatním přeji bojového ducha a bílou vlajku sebou.😀
neverend
napsal(a):
Copak já, já se s tím smířím lehce, ale aby vás to nezničilo.🙂 Promiňte Assil, ale chtít poslat na Ukrajinu všechny naše zbraně je podle mého trochu známka počáteční demence.😐 Za prvé pan generál asi neví, že už téměř žádné nemáme a že Čína už montuje na ruské tanky výzbroj. Čili co jako chceme dělat na Ukrajině se starými šroty? Rusko podporované Čínou a Indií? 😀 Tak u toho chci aby byl až je porazí naše vyčerpané a desítky let podfinancované armády.😀
Nikdy vás nechci urazit Assil, ale řeknu to trochu neomaleně. Jste jen civil a do čeho všeho vás takoví lidé jako Pavel mohou zatáhnout vám asi nikdy nedojde.🙂 Čím hrubší a štěkavější politiku vůči Rusku teď budete mít, tím hůř se bude v budoucnu jednat. A že se bude jednat je na sto procent jisté.🙂 Jestli se nakonec Rusko v zádech se spojenci opravdu nerozhodne to neskončit na Ukrajině a pokračovat dál. V tom případě je mi líto lidí, kteří se tomu chtěli vyhnout a obávali se toho. Ostatním přeji bojového ducha a bílou vlajku sebou.😀
No mě hlavně dochází, že do ničeho nás nezatáhne prezident, ale když už, tak vláda. Tady nejsme USA. A jak historie ukazuje, u nás je úplně jedno jestli nějaké zbraně máme nebo ne, stejně by nám byly k ničemu, proti Rusku určitě, jsem realista. Pokud se Rusko rohodne neskončit na Ukrajině, tak určitě nebudeme my jediní, přes koho to vezmou, NATO předpokládám by na nás hodilo bobek a jediný,v co bychom mohli doufat, že to alespoň trochu dají Poláci, kteří prostě se už od roku 2014 na to připravují. U nás se na to Babišova vláda vykašlala, tak holt teď tu stojíme s prázdnýma rukama ve všem a můžeme se akorát modlit. Ale taky vím, že ustupovat Rusku se nevyplácí a výsledek by byl pro nás stejný, rozhodně by to nevedlo k nějakému klidu a míru.
Když chybí
pud sebezáchovy,
nezbývá než se modlit.
To pomáhá?
https://www.youtube.com/watch?v=KRAApFXQFMQ
Pikaluna

XXX.XXX.10.100
assil
napsal(a):
No mě hlavně dochází, že do ničeho nás nezatáhne prezident, ale když už, tak vláda. Tady nejsme USA. A jak historie ukazuje, u nás je úplně jedno jestli nějaké zbraně máme nebo ne, stejně by nám byly k ničemu, proti Rusku určitě, jsem realista. Pokud se Rusko rohodne neskončit na Ukrajině, tak určitě nebudeme my jediní, přes koho to vezmou, NATO předpokládám by na nás hodilo bobek a jediný,v co bychom mohli doufat, že to alespoň trochu dají Poláci, kteří prostě se už od roku 2014 na to připravují. U nás se na to Babišova vláda vykašlala, tak holt teď tu stojíme s prázdnýma rukama ve všem a můžeme se akorát modlit. Ale taky vím, že ustupovat Rusku se nevyplácí a výsledek by byl pro nás stejný, rozhodně by to nevedlo k nějakému klidu a míru.
Assil:)) to je přesně to, oč našim současným vůdcům jde, vyvolat v nás obyvatelích strach, že Rusko na UA neskončí a i kdyby ta velká skončila, tak příště můžou vlítnout na nás :D
Pokud byste hledala více informací, tak zjistíte, že Čína přímo válčit nechce a Rusko velkou válku ekonomicky nedá. Nemá ani sílu na to, kdyby chtělo obsadit celou UA-a ani o to evidentně nestojí. To by mimo jiné nenechali běhat na svobodě Zelího.
Dále neverend nepsal o tom, že Pavel vyhlásí válku, ale že říká nebezpečné blbosti pro budoucí koexistenci a s velmocí, kterou máme za zadkem. To není že se jim máme hned podřizovat.
Víte, ona ta velká začala ruskou agresí. Jenže ta byla výsledek něčeho. Když si pustíte 4 dílný popis vývoje UA po rozpadu SSSR od proč. Druláka na radiu Universum, tak dost věcí pochopíte. Ta agrese akorát prostě smyla vinu všech.
V geo/politice není jen černá a bílé: zle Rusko, hodné USA, zlý Zeman, hodný Pavel atd. atd.
Pikaluna
napsal(a):
Assil:)) to je přesně to, oč našim současným vůdcům jde, vyvolat v nás obyvatelích strach, že Rusko na UA neskončí a i kdyby ta velká skončila, tak příště můžou vlítnout na nás :D
Pokud byste hledala více informací, tak zjistíte, že Čína přímo válčit nechce a Rusko velkou válku ekonomicky nedá. Nemá ani sílu na to, kdyby chtělo obsadit celou UA-a ani o to evidentně nestojí. To by mimo jiné nenechali běhat na svobodě Zelího.
Dále neverend nepsal o tom, že Pavel vyhlásí válku, ale že říká nebezpečné blbosti pro budoucí koexistenci a s velmocí, kterou máme za zadkem. To není že se jim máme hned podřizovat.
Víte, ona ta velká začala ruskou agresí. Jenže ta byla výsledek něčeho. Když si pustíte 4 dílný popis vývoje UA po rozpadu SSSR od proč. Druláka na radiu Universum, tak dost věcí pochopíte. Ta agrese akorát prostě smyla vinu všech.
V geo/politice není jen černá a bílé: zle Rusko, hodné USA, zlý Zeman, hodný Pavel atd. atd.
Druláka jsem na Rádiu slyšela a pro mě je to kremlofil a tyhle omlouvací kecy jen ruská propaganda, k pochopení historie jsou podle mě mnohlem lepší knihy od Snydera.
A jak už jsem tu psala, pro mě nic neomlouvá takovouhle agresi a je to pro mě úplně stejný, jako když Hitler obsadil Polsko a nás. NIC tu agresi neomlouvá.
Pikaluna

XXX.XXX.10.100
assil
napsal(a):
Druláka jsem na Rádiu slyšela a pro mě je to kremlofil a tyhle omlouvací kecy jen ruská propaganda, k pochopení historie jsou podle mě mnohlem lepší knihy od Snydera.
A jak už jsem tu psala, pro mě nic neomlouvá takovouhle agresi a je to pro mě úplně stejný, jako když Hitler obsadil Polsko a nás. NIC tu agresi neomlouvá.
Já taky ruskou agresi neomlouvám.
Jen ta válka nezačala v roce 2022, jak se nám snaží nemluvit.
A Drulák říká jen to, co říkají i jiní zahraniční vědci. Rada ho mít nemusíte, já k nemubtaky nelnu, ale rozhodně to není kremloid, ale pragmatik. Ale kdo nechce vidět, nevidí. Jen je zajímavé, že to, co říká, vlastně doposud nikdo argumentačně nerozstřelil.
Mám částečně geopolitické vzdělání, takže mám celkem dobrý radar na opravdové kremloidy, na lidi , kteří říkají to, co chce vláda slyšet a na lidi "mezi.
Pikaluna
napsal(a):
Já taky ruskou agresi neomlouvám.
Jen ta válka nezačala v roce 2022, jak se nám snaží nemluvit.
A Drulák říká jen to, co říkají i jiní zahraniční vědci. Rada ho mít nemusíte, já k nemubtaky nelnu, ale rozhodně to není kremloid, ale pragmatik. Ale kdo nechce vidět, nevidí. Jen je zajímavé, že to, co říká, vlastně doposud nikdo argumentačně nerozstřelil.
Mám částečně geopolitické vzdělání, takže mám celkem dobrý radar na opravdové kremloidy, na lidi , kteří říkají to, co chce vláda slyšet a na lidi "mezi.
No tak to snad všichni vědí, že takhle válka začala už v roce 2014 ne?
Já Druláka slyšela i jinde a mě obecně připadá, že Rusko docela dost omlouvá a polovička toho, co říká, mi tak úplně nesedí.
assil
napsal(a):
No tak to snad všichni vědí, že takhle válka začala už v roce 2014 ne?
Já Druláka slyšela i jinde a mě obecně připadá, že Rusko docela dost omlouvá a polovička toho, co říká, mi tak úplně nesedí.
Ale jinak obecně o Drulákovi souhlasím s tímto https://manipulatori.cz/petr-drulak-zpochybnuje-ruske-valecne-zlociny-na-ukrajine/

assil
napsal(a):
Ale jinak obecně o Drulákovi souhlasím s tímto https://manipulatori.cz/petr-drulak-zpochybnuje-ruske-valecne-zlociny-na-ukrajine/
Tak na mě je zase toto hodně silná káva. Ale Cempera všeobecně nemám ráda.
Pikaluna

XXX.XXX.10.100
:)))
Nojo, manipulátoři:D honci pravdy:)) no jako s člověkem, který věří Cemperovi, se přít nebudu, ten nemá žádné argumenty podložené kvalitními prameny a podporuje zákon o "dezinfo"....to je jen slouha doby, který by stejně fungoval i za soudruhů.
Tímto Vás nechci jakkoli urazet-pokud to tak cítíte, omlouvám se a cítím Vaše právo myslet si cokoli, jen vysvětluji momentální konec této debaty.
Pikaluna
napsal(a):
:)))
Nojo, manipulátoři:D honci pravdy:)) no jako s člověkem, který věří Cemperovi, se přít nebudu, ten nemá žádné argumenty podložené kvalitními prameny a podporuje zákon o "dezinfo"....to je jen slouha doby, který by stejně fungoval i za soudruhů.
Tímto Vás nechci jakkoli urazet-pokud to tak cítíte, omlouvám se a cítím Vaše právo myslet si cokoli, jen vysvětluji momentální konec této debaty.
Já nevěřím Cemperovi, jen to byl příklad první nalezený, dají se najít podobné i od jiných, ty ukázky Druláka jsou pravdivé a souhlasím s jejich výkladem tady, toť vše.
neverend

XXX.XXX.213.247
Pikaluna
napsal(a):
Tak já už zažil to šíření demokracie a svobody na vlastní kůži.😐 Zůstalo za mnou jen několik mrtvých přátel a samozřejmě nepřátel.😐 A k čemu to bylo? Země za kterou někteří pokládali život je ještě v horším stavu než dřív.😐 Skvělé a stejnou paralelu vidím i s Ruskem a Ukrajinou. Ukrajina se pro nic nerozhodla, o tom by muselo být platné referendum a to pokud vím nepřišlo. Jen se pučem ujala moci jistá skupina lidí, která má určité zájmy a názory. Toto pro mě není vůle Ukrajiny jako celku a způsob uzmutí moci s vyhrožováním a násilím nemá s demokracií nic společného. Stejným způsobem se totiž USA vměšovalo do více konfliktů v minulosti.Asi podobnost čistě náhodná.😀
Rusko jsme do role našeho nepřítele postavili my.😐 Zmatení lidé v Rusku dokonce vidí rudou vlajku se srpem a kladivem.😀 IQ kolem stovky možná? 😀 A ta nenávist vůči všemu ruskému na začátku války musí rozumnému člověku prostě zastavit krevní oběh.😐 Dobře, odsoudím agresi, ale je nutné tolik urážet a ponižovat jiný národ? To stačí aby vám někdo ukázal prstem a vy začnete štěkat? 😐 A až velký pejsek zmizí z vašich zad, tak budete dělat co? Až USA uzná, za pro ně výhodné ukončení války, tak oni se s RF domluví, ostatně jako vždy mocný s mocným a vám zbydou leda tak oči pro pláč.Tou dobou ale bude vaše úroveň značně snížena a na start budete potřebovat chtě nechtě Rusko a jejich levné suroviny a zdroje. S vaším postojem bude RF mít pro vás značně zhoršené podmínky.🙂 Zkrátka světem nevládne pravda, láska ani spravedlnost, ale síla a moc.🙂 Ostatně třeba USA má tak co kritizovat RF.😀 Vrah křičí chyťte vraha.😀 Bože můj, kam zmizel zdravý rozum a úsudek.😐

Mně to došlo až teď. Když čtu další zprávu o snížení cen pod strop.
Sice jen o 6 % (o 18, ale pod stropem je to 6), ale je to skok dolů.
A to znamená, že nikdo už nižší strop řešit nebude, protože prodejci jsou tak hodní, ukáznění.
Dobře to vymysleli.
Hustý mi přišlo, jak se vše šíleně zdražilo, ale včetně toaletního papíru, takže až se z toho někdo..., tak i to má drahý.
Dnes je v akci za 12,90... kdybych dělala leták penny nebo tak, napíšu
"dnes se z toho všeho můžete klidně po..." :-)
Pikaluna

XXX.XXX.16.10
neverend
napsal(a):
Tak já už zažil to šíření demokracie a svobody na vlastní kůži.😐 Zůstalo za mnou jen několik mrtvých přátel a samozřejmě nepřátel.😐 A k čemu to bylo? Země za kterou někteří pokládali život je ještě v horším stavu než dřív.😐 Skvělé a stejnou paralelu vidím i s Ruskem a Ukrajinou. Ukrajina se pro nic nerozhodla, o tom by muselo být platné referendum a to pokud vím nepřišlo. Jen se pučem ujala moci jistá skupina lidí, která má určité zájmy a názory. Toto pro mě není vůle Ukrajiny jako celku a způsob uzmutí moci s vyhrožováním a násilím nemá s demokracií nic společného. Stejným způsobem se totiž USA vměšovalo do více konfliktů v minulosti.Asi podobnost čistě náhodná.😀
Rusko jsme do role našeho nepřítele postavili my.😐 Zmatení lidé v Rusku dokonce vidí rudou vlajku se srpem a kladivem.😀 IQ kolem stovky možná? 😀 A ta nenávist vůči všemu ruskému na začátku války musí rozumnému člověku prostě zastavit krevní oběh.😐 Dobře, odsoudím agresi, ale je nutné tolik urážet a ponižovat jiný národ? To stačí aby vám někdo ukázal prstem a vy začnete štěkat? 😐 A až velký pejsek zmizí z vašich zad, tak budete dělat co? Až USA uzná, za pro ně výhodné ukončení války, tak oni se s RF domluví, ostatně jako vždy mocný s mocným a vám zbydou leda tak oči pro pláč.Tou dobou ale bude vaše úroveň značně snížena a na start budete potřebovat chtě nechtě Rusko a jejich levné suroviny a zdroje. S vaším postojem bude RF mít pro vás značně zhoršené podmínky.🙂 Zkrátka světem nevládne pravda, láska ani spravedlnost, ale síla a moc.🙂 Ostatně třeba USA má tak co kritizovat RF.😀 Vrah křičí chyťte vraha.😀 Bože můj, kam zmizel zdravý rozum a úsudek.😐
No nevim no, jestli jste chtěl reagovat zrovna na mne.
Jelikož já tady s vámi s cca z 80ti až 90 % souhlasím.

assil
napsal(a):
Web Manipulátoři si vybral název, který sedí! Tolik překroucenosti a lží a nenávisti se jen tak v jednom článku nenajde.
Jen jeden detail : Ne základnám! Co na tomhle protestu bylo prokremelského - jak to autor článku nazval?. Sotva jsme vyprovodili jednu armádu, sotva se Brdy malinko nadechly, už se sem cpala další cizí armáda. Bohužel za potlesku některých, kterým cosi zatemnilo mozek. Nic prokremelského v tom nebylo. Možná tenkrát ani protiamerického. Jen to byl odpor proti cizí armádě v České republice.
A manipulátor manipuluje. Využitím polopravd a lží.
napsal(a):
Web Manipulátoři si vybral název, který sedí! Tolik překroucenosti a lží a nenávisti se jen tak v jednom článku nenajde.
Jen jeden detail : Ne základnám! Co na tomhle protestu bylo prokremelského - jak to autor článku nazval?. Sotva jsme vyprovodili jednu armádu, sotva se Brdy malinko nadechly, už se sem cpala další cizí armáda. Bohužel za potlesku některých, kterým cosi zatemnilo mozek. Nic prokremelského v tom nebylo. Možná tenkrát ani protiamerického. Jen to byl odpor proti cizí armádě v České republice.
A manipulátor manipuluje. Využitím polopravd a lží.
Jasně, vybrat si starou kauzu základen a pominout ten zbytek nesmyslů, co hlácá, týkající se současnosti. A otočit se na serveru, ačkoliv totéž psali i všude jinde, žejo, jak typické. Takových odkazů vám tady můžu dát klidně 10 z různých zdrojů, protože prostě zrovna Drulák je už docela profláklý. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vyzkumnik-ministerstva-nahrava-ruske-propagande/r~219accc6328a11eda873ac1f6b220ee8/
neverend

XXX.XXX.213.247
Pikaluna
napsal(a):
No nevim no, jestli jste chtěl reagovat zrovna na mne.
Jelikož já tady s vámi s cca z 80ti až 90 % souhlasím.
A proč bych to říkal lidem co se mnou z 90 procent nesouhlasí? 😀 Ne, dělám si srandu, ale raději se bavím s lidmi mírového smýšlení a se zdravým rozumem.🙂
Pikaluna

XXX.XXX.16.10
assil
napsal(a):
Jasně, vybrat si starou kauzu základen a pominout ten zbytek nesmyslů, co hlácá, týkající se současnosti. A otočit se na serveru, ačkoliv totéž psali i všude jinde, žejo, jak typické. Takových odkazů vám tady můžu dát klidně 10 z různých zdrojů, protože prostě zrovna Drulák je už docela profláklý. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vyzkumnik-ministerstva-nahrava-ruske-propagande/r~219accc6328a11eda873ac1f6b220ee8/
Tak tohle je opět manipulativní članek, který absolutně argumentačně nedokáže vyvrátit Cikánů konsenzus-jelikož ten je podložen vědeckými pracemi, narozdíl od agitační článku řadového pisálka.
Já si na Vás vážím, že diskutujete kultivovaně a že jste i prostor tomu, co Vám nesedí, ale ty Vaše zdroje, to fakt není relevantní zdroj.

assil
napsal(a):
Odkaz na "Manipulátory" jsem si vybrala na vaše doporučení - vy jste na ně odkazovala. "Ne základnám" jsem z vašeho odkazu vybrala proto, že je prokazatelně zkreslený - manipulativní. Pak je dobré se zamyslet nad tím, jak pravdivé, či polopravdivé, jsou další vyjádření v odkazu.
Ještě bych doporučila srovnání vzdělání a zkušeností pana Druláka s pisálkem Cemperem. Nebo radši ne. Je to totiž nesrovnatelné.
Pikaluna
napsal(a):
Tak tohle je opět manipulativní članek, který absolutně argumentačně nedokáže vyvrátit Cikánů konsenzus-jelikož ten je podložen vědeckými pracemi, narozdíl od agitační článku řadového pisálka.
Já si na Vás vážím, že diskutujete kultivovaně a že jste i prostor tomu, co Vám nesedí, ale ty Vaše zdroje, to fakt není relevantní zdroj.
A co je pro vás relevantní zdroj? Jistě se to tam najde taky, článků o Drulákovi na podobné téma jsou všude mraky a stejně tak rozhovorů s ním, ty věci, které jsou zmíněny v těhle článcích, říká on sám docela běžně. Takže nakonec je to zase stejně jen o tom čemu chce člověk věřit a jestli říká, s čím člověk souzní a nebo ne a kde to je uvedeno je tak nějak jedno.
Pikaluna

XXX.XXX.13.214
assil
napsal(a):
A co je pro vás relevantní zdroj? Jistě se to tam najde taky, článků o Drulákovi na podobné téma jsou všude mraky a stejně tak rozhovorů s ním, ty věci, které jsou zmíněny v těhle článcích, říká on sám docela běžně. Takže nakonec je to zase stejně jen o tom čemu chce člověk věřit a jestli říká, s čím člověk souzní a nebo ne a kde to je uvedeno je tak nějak jedno.
:) relevantní zdroj je erudovaný, odborný. Čili věda nebo člověk s x letou praxí v oboru. Ne řadový pisálek z Novinek, ten toto fakt nesplňuje. Takže ne že že někdo vezme Drulákova slova a ve světle současné agitky je překroutí.
Drulákova slova se Vám líbit nemusí. Bohužel se s ním shoduje řada jiných odborníků, Švihlíková z VŠE, jirák a Klíma z Metropolitní univerzity, Robejšek atd. atd.
No a pak taky není od věci se podívat do renomovaného zahraničního tisku, tam.jsou informace o UA míň zatížené propagandou, jelikož tam tahle válka není až takové téma jako u nás. Pak zjistíte, že naše mainstream média hrozně lžou, hlavně ta provládní.
Ale to je jedno, každý máme svou víru, i když vážím si toho, že se nad mými slovy zamýšlíte jako já nad Vašimi.
Pikaluna

XXX.XXX.13.214
Resp. pokud bych to měla zjednodušit-abychom se dostali co nejblíže k pravdě, musíme čerpat z relevantních zdrojů. Asi jako když píšete diplomku. A to samé je i s kovidem, platí to na všechno.
Pikaluna
napsal(a):
:) relevantní zdroj je erudovaný, odborný. Čili věda nebo člověk s x letou praxí v oboru. Ne řadový pisálek z Novinek, ten toto fakt nesplňuje. Takže ne že že někdo vezme Drulákova slova a ve světle současné agitky je překroutí.
Drulákova slova se Vám líbit nemusí. Bohužel se s ním shoduje řada jiných odborníků, Švihlíková z VŠE, jirák a Klíma z Metropolitní univerzity, Robejšek atd. atd.
No a pak taky není od věci se podívat do renomovaného zahraničního tisku, tam.jsou informace o UA míň zatížené propagandou, jelikož tam tahle válka není až takové téma jako u nás. Pak zjistíte, že naše mainstream média hrozně lžou, hlavně ta provládní.
Ale to je jedno, každý máme svou víru, i když vážím si toho, že se nad mými slovy zamýšlíte jako já nad Vašimi.
Aha, tak ono je to spíš o tom kdo koho považuje za odborníka.
Každý tábor má ty svý, je to prostě jak za covidu.
Drulákova slova ani překrucovat netřeba, slyšela jsem přímo s ním několik rozhovorů a říká přesně to, co je v těch textech. Pak už jen asi záleží na výkladu.
Pikaluna

XXX.XXX.13.214
assil
napsal(a):
Drulákova slova ani překrucovat netřeba, slyšela jsem přímo s ním několik rozhovorů a říká přesně to, co je v těch textech. Pak už jen asi záleží na výkladu.
To není o tom, kdo koho považuje za odborníka :D Drulák je profesor se zkušeností velvyslance NA ZÁPADĚ a zakládající politologický výzkumný ústav, to jako pod Vás není odborník? :D
To nemyslíte vážně doufám.
Je to o tom, jestli se Vám líbí, co říká nebo ne, to už je na Vás. Posuzování jeho kompetentnosti od lidí, kteří o mezinárodní politice vědí prd, je fakt dost silná káva.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/mimoradne-odmeny-ministerstva-plat-namestci-vedouci_2302070500_vtk
Myslela jsem, že když má někdo tak vysokou funkci, prostě pracuje a má výplatu a nějaký ten 13. plat třeba... ale člověk zodpovědný za plnění krizového plánu dostane odměnu mimořádnou
za to, že dělá svou práci?
A pak nemáte peníze?
assil
napsal(a):
"Assil", fakt obdivuji Vaši výdrž!
Pikaluna

XXX.XXX.13.214
fikovnice
napsal(a):
"Assil", fakt obdivuji Vaši výdrž!
:) jo, to já taky.
Jelikož argumentovat tím, že odbornost si má určovat nevzdělaná/polovzdělaná veřejnost/novináři, to je fakt majstrštyk.
Co je holým faktem, že slova kovidových "dezindormátorů" vědců se dnes vědou potvrzují.
O mezinárodní a politické situaci to nepředpokládám jinak.
A samozřejmě, ať si každý myslí a říká ve výsledků co chce, dokud to jde.
Přeji Vám krásný den všem:)

Zajímavé je podívat se na zpravodajství od nás na západ a nejlépe v USA. Co říkají o situaci, co je od nás na východ.
A jaký důvod k tomu mají?
Odstup.
I když... :D https://eu.usatoday.com/story/news/politics/2023/02/06/hunter-biden-investigation-house-hearing/11162407002/
neverend

XXX.XXX.213.247
Pikaluna
napsal(a):
Jelikož argumentovat tím, že odbornost si má určovat nevzdělaná/polovzdělaná veřejnost/novináři, to je fakt majstrštyk.
Co je holým faktem, že slova kovidových "dezindormátorů" vědců se dnes vědou potvrzují.
Tak ono je ten svět plný náhod.🙂 Nejdřív uprchlická krize, pak náhodou covid a pak náhodou válka na Ukrajině. Vše protkáno mnoha pochybnostmi a "konspiračními" teoriemi. Hezky nám to na sebe navazuje.🙂 USA je EU dlouho trnem v oku, vyšla o tom dokonce kniha. O vyjádření Merkelové ani nemluvě. A lidi? Těm to asi nedojde nikdy o co tady jde. Člověk s tím nic dělat nemůže, ale sám se musí zařídit podle svého uvážení.🙂

Kritické myšlení se neučí.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Kritické myšlení se neučí.
Když ono IQ nesouvisí se vzděláním.🙂 Je spoustu vzdělaných lidí s určitým zaměřením, ale navzdory tomu je obere o poslední úspory s prominutím každý " blbec".😀 Je zkrátka mnoho věcí, které se naučit nedají a komu není z hůry dáno..🙂 Kolikrát by takovou blbost jakou je schopen dnes udělat nejeden člověk s VŠ, neudělal poslední sedlák z vidlákova.😀
Pikaluna
napsal(a):
...a tak COVIDová situace a nastolená diktatura (např. vakcinační) mi také smrděly. Téměř od začátku.
Na stranu druhou ty mrtvé a někdejší zahlcení nemocnic covidovými pacienty prostě nepopřete.