Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Názor
záznam v 8.30 hod
https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/dvojka/2021-03-30
Ještěže tu máme takové chytráky, kteří bez zodpovědnosti smelou páté přes deváté.
A ještě ničím nepodložené chytrosti, které omílá kdekdo.

Do zahraničí se vesele jezdí dál, odlety na Mallorku a jinam z Německa, my tady nemůžeme přejet do okresu.

napsal(a):
Do zahraničí se vesele jezdí dál, odlety na Mallorku a jinam z Německa, my tady nemůžeme přejet do okresu.
Klidně ať lítaj. Hlavně, ať je zavřou do karantény, až se budou vracet.

rapotacka11
napsal(a):
Názor
záznam v 8.30 hod
https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/dvojka/2021-03-30
Ten můj like byl omyl, špatně jsem chytla telefon.

napsal(a):
Asi to s tou karanténou nebude tak přísný, navíc to nikdo nekontroluje, prostě tomu moc nevěřím, když už je tady ta jihoafrická mutace. Ale vypadá to, že snad konečně začnou ta čísla klesat. Možná vlivem toho, že se konečně oteplilo.

rapotacka11
napsal(a):
Taky se mi to stává.
Nechápu, proč , když už se ten omyl stane to nelze
opravit - zrušit.
Taky tuhle možnost postrádám. Příspěvek můžu upravit nebo smazat.

napsal(a):
Jenže to zatím nefunguje.

napsal(a):
Jenže to zatím nefunguje.
Protože jsme měkký. Jinde to funguje. Buď hotel nebo náramek, jak kde. Klidně ať si
vezmou 14 dní dovolené na Zanzibaru, je to jejich svoboda. Ale pak ať si vezmou dalších 14 dnů dovolené v izolaci - řízené, to je zas moje svoboda. Ne, že jedinci budou lítat, dotáhnou bůhví jaké mutace a všichni budeme dál zavření.
Názor
záznam v 8.30 hod
https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/dvojka/2021-03-30 ´
Nemluvil blbě - můj názor.
napsal(a):
Taky tuhle možnost postrádám. Příspěvek můžu upravit nebo smazat.
Brala bych i nějaký jednoduchý způsob, jak slušně označit, že se mi příspěvek nelíbí. Vlastně ve všech, mě známých diskuzích, je možno volit palec nahoru-palec dolů. Jen na iFauně ne.

"je možno volit palec nahoru-palec dolů. Jen na iFauně ne"
i zde to tak bylo

napsal(a):
"je možno volit palec nahoru-palec dolů. Jen na iFauně ne"
i zde to tak bylo
Bylo, ale jen poměrně krátce. Pak na základě protestů nevím koho se to zrušilo.

rapotacka11
napsal(a):
Názor
záznam v 8.30 hod
https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/dvojka/2021-03-30´
Nemluvil blbě - můj názor.
Nezaznamenala jsem, že by řekl něco objevného. Jen opakoval 100x řečené ze všech stran. Bylo by dobře, kdyby si Z. S. vymyslela jiné téma než koronavirus. Snad už toho bylo dost a vyjádřil se k tomu každý, kdo má do p.d.

Potřebuji zkusit, jestli mě pustí cenzura.
Fuck covid.
edit.: jo, ok. Fuck covid.

napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/hlava-na-hlave-kelimky-s-pivem-a-zadne-rousky-teple-pocasi-vytahlo-ven-davy-prazanu-22114?fbclid=IwAR0mOhFt72zwhm6j4XL53Mr5NKpS07dSZHPDmXeW3tl0fFXMjHCtWqUZNJc
V Praze to mají evidentně na salámu.
No tak kdyby táhli jen na Náplavku, ale já je tu mám nonstop okres neokres a se čtyřkolkami, nevychovanými psy a .. vypadá to na tři školky. Fakt jsme si s megý užily vycházku jak sviňa.
Tuším je do konce týdne někdo postřílí, jsou tam srny, dravci, zajíci a ti psi .. dokonce i myši se schovaly. Já už nemám kam, nechala jsem jim všechna hřiště a louky, lesy, obec centrum, jen tu jednu louku se zvěří ..
V zimě nevidím, že by někdo vlez do přírody a krmil zvířátka, nebo v dešti, jejda, to jsme venku sirotkové, ale jak vyleze slunce, konec, můžu zůstat doma, místo odpočinku mě bolí hlava.
A že mezi nimi běhá můj bojový pes, nikomu nevadí :-) no tak mně taky ne..

Další fotky z těchto teplých dní v Praze.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/foto-lide-bez-respiratoru/r~97cc2f46925b11ebb98b0cc47ab5f122/r~d5eaade6925811eb9a61ac1f6b220ee8/

napsal(a):
Další fotky z těchto teplých dní v Praze.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/foto-lide-bez-respiratoru/r~97cc2f46925b11ebb98b0cc47ab5f122/r~d5eaade6925811eb9a61ac1f6b220ee8/
Velmi podobně to vypadá na některých místech i u nás.
Mimochodem v týdnu jsem si musela zaskočit na antigenní testy, kvůli následné pracovní cestě, a bez problémů jsem našla termín ještě na týž den. O to větší překvápko, když hledám termín kvůli další cestě příští týden, a najednou obrovský problém, nejsou termíny....

Co konkrétně vám všem, co se tak pohoršujete nad fotkami z náplavky apod., vadí?
Navíc - některé z vás jsou po očkování, některé covid prodělaly.. a přesto máte takovéhle hlášky?
Je krásně, u řeky hezky proudí vzduch, každý se může konečně naplno nadechnout bez náhubku, a pokud se cítíte ohrožené, tak si klidně i ty trojkové respirátory noste kdekoliv, kdykoliv a nejlépe pořád. Je to vaše ochrana, vaše volba udělat pro sebe maximum. Nikdo vám je z čenichů strhávat nebude. Udělejte pro sebe, co uznáte za vhodné, co se týče osobní antivirové ochrany.
Nechoďte na náplavky, do přírody, mezi lidi, vylezte holt z díry, jen když už opravdu musíte, a celou dobu se hlavně bojte, kde na vás ta ježatá koule zase skočí - to je nejméně polovina jejího úspěchu
Ale přestaňte bu*ze*ro*vat ostatní.
Za vůbec jen pouhý nápad omezovat šíření respirační nemoci, která u drtivé většiny populace proběhne bezpříznakově a zhruba třetina lidí už jí stejně prošla, standardním nošením respirátorů ve volné přírodě, volném prostoru, při korzování u řeky apod. by vás jako studenta každý zkoušející vyrazil ve smyslu "píšu pět a lépe příště" (na VŠ spíše tedy ve smyslu "milý kolego, sejdeme za čtrnáct dní, a zkuste se problému hlouběji pověnovat, je mi jasné, že epidemiologie je taková Popelka, nicméně alespoň ty základy, že....")

napsal(a):
Velmi podobně to vypadá na některých místech i u nás.
Mimochodem v týdnu jsem si musela zaskočit na antigenní testy, kvůli následné pracovní cestě, a bez problémů jsem našla termín ještě na týž den. O to větší překvápko, když hledám termín kvůli další cestě příští týden, a najednou obrovský problém, nejsou termíny....
Nejsou termíny, protože nejsou testy.

napsal(a):
Co konkrétně vám všem, co se tak pohoršujete nad fotkami z náplavky apod., vadí?
Navíc - některé z vás jsou po očkování, některé covid prodělaly.. a přesto máte takovéhle hlášky?
Je krásně, u řeky hezky proudí vzduch, každý se může konečně naplno nadechnout bez náhubku, a pokud se cítíte ohrožené, tak si klidně i ty trojkové respirátory noste kdekoliv, kdykoliv a nejlépe pořád. Je to vaše ochrana, vaše volba udělat pro sebe maximum. Nikdo vám je z čenichů strhávat nebude. Udělejte pro sebe, co uznáte za vhodné, co se týče osobní antivirové ochrany.
Nechoďte na náplavky, do přírody, mezi lidi, vylezte holt z díry, jen když už opravdu musíte, a celou dobu se hlavně bojte, kde na vás ta ježatá koule zase skočí - to je nejméně polovina jejího úspěchu
Za vůbec jen pouhý nápad omezovat šíření respirační nemoci, která u drtivé většiny populace proběhne bezpříznakově a zhruba třetina lidí už jí stejně prošla, standardním nošením respirátorů ve volné přírodě, volném prostoru, při korzování u řeky apod. by vás jako studenta každý zkoušející vyrazil ve smyslu "píšu pět a lépe příště" (na VŠ spíše tedy ve smyslu "milý kolego, sejdeme za čtrnáct dní, a zkuste se problému hlouběji pověnovat, je mi jasné, že epidemiologie je taková Popelka, nicméně alespoň ty základy, že....")
Nepohoršuju se, ani nebuzeruju a ani jsem si nevšimla, že by to tady vůbec kdo dělal. Já se bavím.
napsal(a):
Dobrý den,
Repto víte co běžte už fakt do prd*le a to doslovně.
Pokud sama nevidíte proč člověk na tohle poukazuje, tak si nevidíte ani na konec špičku nosu. Skrz těhle lidiček nemůžeme nic ani na tu blbou chalupu. Tohle mě serinka. Kdyby aspoň měli roušku, tak je to v pohodě, pokud tolik lidiček se potká. Pokud budou sami, klidně dolů náhubek.
Dája
napsal(a):
Souhlasím, hlavně nevím, kam má ten milion lidí jít, když jaou zavření v Praze. To mají být doma? To nikdo nečekal, že jakmile se zavře okres, tak lidi budou nacpaní hlava na hlavě v městských parcích apod.? Kdyby rozvolnily okresy, tak někteří pojedou na chaty, jiní na výlety, naplavka sice bude furt plná, ale nikdo nenutí nikoho tam chodit.
Taky jsem byla celé teplé tři dny venku s přáteli v městském parku, měli jsme vlastní deku, několik metrů od ostatních, respiratory jen když někdo šel mimo. Půlka nařízení je fakt absurdnich.
Andrýsek3
napsal(a):
Souhlasím, hlavně nevím, kam má ten milion lidí jít, když jaou zavření v Praze. To mají být doma? To nikdo nečekal, že jakmile se zavře okres, tak lidi budou nacpaní hlava na hlavě v městských parcích apod.? Kdyby rozvolnily okresy, tak někteří pojedou na chaty, jiní na výlety, naplavka sice bude furt plná, ale nikdo nenutí nikoho tam chodit.
Taky jsem byla celé teplé tři dny venku s přáteli v městském parku, měli jsme vlastní deku, několik metrů od ostatních, respiratory jen když někdo šel mimo. Půlka nařízení je fakt absurdnich.
Přesně. Přiznám se, že národní sport "kopneme si do Pražáků" už mě přestává bavit. Z celorepublikového hlediska je na tom Praha od zimy celkem dobře, ale stejně se pořád najdou lidi, co tvrdí jak jim to Pražáci roznáší po vsi. To že na vsích se opatření neopatření slejzají celé široké rodiny, sousedi na oslavách a pod. (a pak lehne celé široké okolí) na to nikdo nepoukáže. A média i politici tohle rozeštvávání ještě podporují (viz opakovaně zamítnutá žádost o propojení Prahy s Prahou východ a západ po vzoru Brna a argumenty, že by jeden brečel). Jenže když ten milion a čtvrt lidí zavřete na málem prostoru, tak se logicky budou kumulovat v městských parcích a lesích a na té naplavce, které nejsou nafukovací a při hustotě zalidnění přes 2000 obyvatel (celorepublikový průměr he asi 134 os/km² pro představu) na kilometr čtvereční budou přeplněné. A že se lidi taky chtějí a potřebují volně nadechnout, projít se a zasportovat je taky fakt. A tím, že bude vrchnost akorát vyhrožovat už taky lidi jedině naštve a hodí jim na to, co osobně považují za nesmysl bobek. Na prázdné ulici se jim na roušku/respirátor vybodne i ten největší poctivec. Já už treba s dítětem chodím na procházky jedině dopoledne. Odpolene naštěstí můžeme na zahradu. Ale co ti chudáci z paneláků, co tuhle možnost nemají. Těm nezabývá než opět jít do přeplněného parku. Psa venčíme v ulicích protože jindy pustý park praská ve švech. Za jednu procházku teď potkám lidí víc než normálně za měsíc. Přesto v Praze čísla klesají...
Jenže když ten milion a čtvrt lidí zavřete na málem prostoru, tak se logicky budou kumulovat v městských parcích a lesích a na té naplavce, které nejsou nafukovací a při hustotě zalidnění přes 2000 obyvatel (celorepublikový průměr he asi 134 os/km²
""""""""""""""""""""""""""
Park u nás vypadal jak kdesi v Číně na fotkách, přeplněné koupaliště,
kterým každou chvíli přefrčí nečekaně za zadkem, peloton ať dospělých
nebo děcek.
Pak vylezu nahoru do města a tam PRÁZDNO.
Připadalo mi to jak nějaké cičení neboli nácvik .....

Tak hlavně se udělalo hezky a očekávat, že lidi budou sedět doma na zadku, je absurdní. Logicky ti Pražáci jdou tam, kam teda můžou. Při takové hustotě zalidnění to nemohlo dopadnout jinak.
Akorát nám teda z toho Blatný zase šílí a místo toho, aby ty okresy konečně uvolnil, tak to zůstane tak, jak to je. 🤦 Takže jakmile se zase oteplí, bude situace naprosto stejná.
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
Pokud sama nevidíte proč člověk na tohle poukazuje, tak si nevidíte ani na konec špičku nosu. Skrz těhle lidiček nemůžeme nic ani na tu blbou chalupu. Tohle mě serinka. Kdyby aspoň měli roušku, tak je to v pohodě, pokud tolik lidiček se potká. Pokud budou sami, klidně dolů náhubek.
Dája
"Dájo", jenže ono je pravda, že drtivá většina nákaz se neděje venku, ale uvnitř budov (rodiny, zaměstnání...), navíc delším kontaktem s nakaženou osobou. A pak také nasazením respirátoru skutečně chráníte hlavně sebe... Takže pokud by se člověk dostal někde do davu lidí a chtěl mít aspoň nějakou jistotu, že se nenakazí, tak nechť si ten respirátor nasadí...
A jinak, jsem proti používání vulgarismů v diskuzích, i když Vás mám ráda.
fikovnice
Dobré odpoledne,
víte co? Ani mě už to nebaví, mám už toho dost, celý rok jak s okovy, ale pokud se nezlepší situace stále budeme jak v kleci. Slibovaly " jen na tři týdny" a šup zase je vše jinak. Už fakt nevěřím, ale co naděláme? Očkována jsem, bacilem jsem prošla, FFP2 dodržují a je mi to vše na prd, ani nádech volně nesmíse. Proto jsem se těšila na chalupu, že ten týden si užijí a zase nic.
A že jsem vulgární? Jsem, protože mi už fakt praskne cévka a budu tahat nohu za sebou.
A končím s řečí okolo bacilu a politiky, nemá to cenu, každý máme svůj názor.
Dája
Dája6
napsal(a):
fikovnice
Dobré odpoledne,
víte co? Ani mě už to nebaví, mám už toho dost, celý rok jak s okovy, ale pokud se nezlepší situace stále budeme jak v kleci. Slibovaly " jen na tři týdny" a šup zase je vše jinak. Už fakt nevěřím, ale co naděláme? Očkována jsem, bacilem jsem prošla, FFP2 dodržují a je mi to vše na prd, ani nádech volně nesmíse. Proto jsem se těšila na chalupu, že ten týden si užijí a zase nic.
A že jsem vulgární? Jsem, protože mi už fakt praskne cévka a budu tahat nohu za sebou.
A končím s řečí okolo bacilu a politiky, nemá to cenu, každý máme svůj názor.
Dája
Nechci se Vás dotknout. Jen jsem napsala zase svůj názor, od toho diskuze je. Všem už z toho hrabe, mně třeba i z těch nařízení, která se pořád mění, něco se vyžaduje, něco ne, dnes platí něco, co nebude platit zítra, atd. Prostě vše už trvá moc dlouho. Ale už je to nejméně týden, co jsem psala, že se domnívám, že u nás už je nákaza na ústupu...já prostě věřím, že už jsme za peakem epidemie.
Jinak sestřenice je kontrolovaná každý den ráno, když jede do práce. Nemocnice je v jiném okresu než bydlí. A včera jí ruply nervy a zeptala se policajtů, jestli je to baví ji denně zastavovat, když už její auto znají a ví, že jede na ARO, kde pracuje. Cajti se jí prý omluvili... Prostě nervozita je už na obou stranách "barikády".
Btw dnešní názor sestřenice: nechápe, proč jsou na očkování zvaní ti, co COVID prokazatelně prodělali... S dodatkem, že pak budou chybět vakcíny pro lidi, kteří nemoc neprodělali. Něco na tom je. Známá byla povolána k očkování DVA MĚSÍCE po těžkém COVIDu. A taky první dávku těžce odnesla - horečka přes 40, zle, ruka nateklá... Nechci vidět, co s ní udělá druhá dávka, u níž bývá reakce větší než u první.

fikovnice
napsal(a):
Btw dnešní názor sestřenice: nechápe, proč jsou na očkování zvaní ti, co COVID prokazatelně prodělali... S dodatkem, že pak budou chybět vakcíny pro lidi, kteří nemoc neprodělali. Něco na tom je. Známá byla povolána k očkování DVA MĚSÍCE po těžkém COVIDu. A taky první dávku těžce odnesla - horečka přes 40, zle, ruka nateklá... Nechci vidět, co s ní udělá druhá dávka, u níž bývá reakce větší než u první.
Dobré odpoledne. Ono se jedná o to, kde byla na očkování. Očkovací centrum nebude propojené s obvoďákem a ještě den předem se může z očkování odhlásit. A těch informací o prodělaném covidu je taky dost. Tak ať si aspoň druhou dávku posune. Mluví se i o šesti týdnech, místo tří.

napsal(a):
Dobré odpoledne. Ono se jedná o to, kde byla na očkování. Očkovací centrum nebude propojené s obvoďákem a ještě den předem se může z očkování odhlásit. A těch informací o prodělaném covidu je taky dost. Tak ať si aspoň druhou dávku posune. Mluví se i o šesti týdnech, místo tří.
U nás obvoďák dává druhou dávku (standardně) po třech měsících...
neverend

XXX.XXX.213.247
Musel jsem domů na nějaký čas a tak mě minula situace tady v ČR. Je to už lepší? Co očkování, funguje a je vakcín dostatek? Já po testech negativní což se divím po té době tady v ČR. A samozřejmě všechny zdravím.🙂
napsal(a):
Zdravím Vás "Orionko"!
Jde o vesnici/maloměsto, na očkování byla u své PL. Myslím, že druhou dávku má posunutou až za řádově několik týdnů, tak snad to bude OK.
Děkuji za reakci na můj příspěvek.
neverend
napsal(a):
Musel jsem domů na nějaký čas a tak mě minula situace tady v ČR. Je to už lepší? Co očkování, funguje a je vakcín dostatek? Já po testech negativní což se divím po té době tady v ČR. A samozřejmě všechny zdravím.🙂
No, jestli očkování funguje, a hlavně jak dlouho, zatím nevíme...
S dodávkami vakcín je to všelijaké. Našli se mocipáni, co si uzmuli vakcíny pro sebe a své rodiny, aniž by na to měli nárok!
A situace zde s vlastní nemocí a přeplněnosté nemocnic byla až hrozivá, ale věřím, že nejhorší máme za sebou...

Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
Dája
Pozor na tu cévku...ve Vašem věku..
Neomlouvejte se za vulgarismy, Vaše rozpoložení chápu, a rozumím i tomu, že si potřebujete plivnout.
Musí to být doopravdy frustrující - už je to rok, a i když co se Vám řekne, to dodržujete, na testy jste chodila pilně, covid jste prodělala Vy i manžel (je to tak, že?), očkovaná jste a přesto platí pro Vás úplně stejná přitroublá nařízení jako pro ty "vandaly" na náplavce?
Covid pas nikde, návrat k normálnímu životu nikde, i když "epidemie" sama odchází... je to smutné, no.
Úlevu by vám možná přinesla trocha přemýšlení nad situací, ale to se nedá nikomu vnutit.
Tak hodně zdraví a dál pevné nervy přeji
napsal(a):
U nás obvoďák dává druhou dávku (standardně) po třech měsících...
Ano, takto to má teta...a ta je ze stejného města jako paní, o níž jsem psala. Co jsem se také dnes dozvěděla, že vakcíny od různých firem jsou snad rozdělovány dle krajů/okresů. Takže Svitavsko - prý Pfizer. Teta je v sousedním okrese a Astra Zeneca. Už má asi měsíc po první dávce a na druhou má jít tuším někdy v květnu.
Ale vzpomínáte si, že ty první várky vypadaly tak, že se přeočkovávalo už po dvou týdnech?

napsal(a):
Pozor na tu cévku...ve Vašem věku..
Neomlouvejte se za vulgarismy, Vaše rozpoložení chápu, a rozumím i tomu, že si potřebujete plivnout.
Musí to být doopravdy frustrující - už je to rok, a i když co se Vám řekne, to dodržujete, na testy jste chodila pilně, covid jste prodělala Vy i manžel (je to tak, že?), očkovaná jste a přesto platí pro Vás úplně stejná přitroublá nařízení jako pro ty "vandaly" na náplavce?
Covid pas nikde, návrat k normálnímu životu nikde, i když "epidemie" sama odchází... je to smutné, no.
Úlevu by vám možná přinesla trocha přemýšlení nad situací, ale to se nedá nikomu vnutit.
Tak hodně zdraví a dál pevné nervy přeji
Jo, chudáci Pražáci. Já bych z našeho vidlákova taky ráda jela do Prahy, jenže to nikoho nezajímá a nikdo to netočí. Nařízení musíme dodržovat všichni, jen Pražáci se bouří - nejvíc. Jestli to nebude tím, že je to elita ?( nebo jelita ? ) Jedno písmenko a jakou udělá paseku !
A ten přihlouplý argument, že nejvíc lidí se nakazí v zaměstnání......A do toho zaměstnání to asi přiletí otevřeným oknem? Ne, přinesou to tam týpci z mejdanu........

Já chci taky do Phy! Na náplavku. Pěkně stát na betóně. Sedět na betóně a kejvat nohama.
Udělám asi už cokoli (ale nesmí to vymyslet Repta), jen ať si ty čtyřkolky odplahočí zpět na náplavku a plavou si tam s plavými hlavami nad vodou..

Tak já nevim. Riegrovy sady. Zase. Jsou to docela veliké prostory, jenže oni se musí shlučit do hloučku dvaceti lidí s pivem v ruce, možná to dělají schválně, abychom my tupci měli o čem číst, ne? Nikdo neříkal, že se má sejít parta kamarádů na metru čtverečním. Tady je místa..
https://lhmp.cz/mestske-lesy/prazske-lesy/
ale jsou to chudáci, moc lidí na km2, to naše ves má 1 osobu na kilometr, akorát že koleje, skály a domy :D
Jediný důvod, proč jsou naplavení na náplavce bez ochrany huby, je, protože chcou. Tečka.
napsal(a):
Jo, chudáci Pražáci. Já bych z našeho vidlákova taky ráda jela do Prahy, jenže to nikoho nezajímá a nikdo to netočí. Nařízení musíme dodržovat všichni, jen Pražáci se bouří - nejvíc. Jestli to nebude tím, že je to elita ?( nebo jelita ? ) Jedno písmenko a jakou udělá paseku !
A ten přihlouplý argument, že nejvíc lidí se nakazí v zaměstnání......A do toho zaměstnání to asi přiletí otevřeným oknem? Ne, přinesou to tam týpci z mejdanu........
Nedomnívám se, že můj názor, že se lidi nakazí v zaměstnání, je přihlouplý.
Pokud použiju stejnou rétoriku, domnívám se, že názor, že se lidi nakazí na Náplavce, je přihlouplý.
Pokud bude mejdan bytový a týpci tam stráví x hodin, bude mezi nimi infekční osoba, pak ano - pak takovéto vnitřní akce považuji za rizikové a hloupé.

fikovnice
napsal(a):
Nedomnívám se, že můj názor, že se lidi nakazí v zaměstnání, je přihlouplý.
Pokud použiju stejnou rétoriku, domnívám se, že názor, že se lidi nakazí na Náplavce, je přihlouplý.
Pokud bude mejdan bytový a týpci tam stráví x hodin, bude mezi nimi infekční osoba, pak ano - pak takovéto vnitřní akce považuji za rizikové a hloupé.
Asi jsem byla moc stručná. Ano, nakazí se v zaměstnání - to nechci popírat, ale do toho zaměstnání to někdo donese. Nějaký chytrák, co musí lézt na mejdan do bytu, na chalupu, do garáže a nebo ke stánku s další stovkou lidí - pěkně do fronty, bez zábrany proti prskání.
Vždyť jsou jako ti pijáci bezdomovci, kteří se slétají k supáčům, kde můžou něco ukrást. Tak Pražáci se shlukují tam, kde je stánek s pivem a možná buřtem. Musí na nábřeží. Proč někdo nenatočí Krčský, Klánovický, Ládví, Šárku, Jezerku.....třeba v 8 ráno ? Dělají, jak kdyby Praha byla jen Karlův most a Kampa. A vemte třeba rozsáhlé Vinohradské hřbitovy - tolik zeleně k procházkám a ještě by tam mládež našla poučení......tolik slavných lidí tam má svá místa.
napsal(a):
Asi jsem byla moc stručná. Ano, nakazí se v zaměstnání - to nechci popírat, ale do toho zaměstnání to někdo donese. Nějaký chytrák, co musí lézt na mejdan do bytu, na chalupu, do garáže a nebo ke stánku s další stovkou lidí - pěkně do fronty, bez zábrany proti prskání.
Vždyť jsou jako ti pijáci bezdomovci, kteří se slétají k supáčům, kde můžou něco ukrást. Tak Pražáci se shlukují tam, kde je stánek s pivem a možná buřtem. Musí na nábřeží. Proč někdo nenatočí Krčský, Klánovický, Ládví, Šárku, Jezerku.....třeba v 8 ráno ? Dělají, jak kdyby Praha byla jen Karlův most a Kampa. A vemte třeba rozsáhlé Vinohradské hřbitovy - tolik zeleně k procházkám a ještě by tam mládež našla poučení......tolik slavných lidí tam má svá místa.
V osm ráno většina lidí krom matek na mateřské, důchodců a nezaměstnaných pracuje, takže si těžko odskočí do lesa. A odpoledne nebo o víkendu vám garantuju, že v Krčáku, Prokopáku a dalších pražských lesích bude hlava na hlavě. Paradoxně je volněji v ulicích vilových čtvrtí než v zeleni.
A jak přesně se člověk nakazí, když odjede svým autem na svou chatu a celý víkend obstarává svoji zahrádku a pak se zase svým autem vrátí?

šavlozubka
napsal(a):
V osm ráno většina lidí krom matek na mateřské, důchodců a nezaměstnaných pracuje, takže si těžko odskočí do lesa. A odpoledne nebo o víkendu vám garantuju, že v Krčáku, Prokopáku a dalších pražských lesích bude hlava na hlavě. Paradoxně je volněji v ulicích vilových čtvrtí než v zeleni.
A jak přesně se člověk nakazí, když odjede svým autem na svou chatu a celý víkend obstarává svoji zahrádku a pak se zase svým autem vrátí?
Už vidím ty mlaďochy, co se povalovali v Riegrových sadech, jak pracují na zahrádce.
Jinak s vámi pochopitelně souhlasím, že když dojedete na zahrádku a tam si popracujete, tak se nic nestane.
Nevím, jak to dělají "naši" Pražáci, ale je jich plná ves. Většinou se drží na svých zahradách - co taky jiného, u nás "chcípl pes" a lišky tu dávají dobrou noc.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
No, jestli očkování funguje, a hlavně jak dlouho, zatím nevíme...
S dodávkami vakcín je to všelijaké. Našli se mocipáni, co si uzmuli vakcíny pro sebe a své rodiny, aniž by na to měli nárok!
A situace zde s vlastní nemocí a přeplněnosté nemocnic byla až hrozivá, ale věřím, že nejhorší máme za sebou...
Tak se držte všichni a já zase padám.🙂
Jo, ono se vám to kecá, když máte barák na vesnici se zahradou. Ono být mladý člověk přes rok zavřený v bytě ve velkoměstě, tak prostě ven jdete. A jo, jdete na pivo do těch pár kousků zeleně co tu je. Když se bojíte, že vás takový člověk nakazí, tak zůstaňte zavření doma a omladinu si domů nepouštějte. :) Vy se opravdu přes rok nestýkáte s přáteli? Nebo jen v respiratoru?
Dobrý den 😜,
Andrísku já nemám strach o sebe, já se bojím o svoje klienty, abych jím opravdu něco nezatáhla. Moc by mě mrzelo, kdyby bylo něco, že jsem přitáhla já a skrzeva mě je v domovech průser. Já mám imunitu výbornou. Proto uvažuji tak jak uvažuji 🤫 a ne, že nepřemýšlím jak podotkla Repta.
Dája
napsal(a):
Ano, bytové "sedánky" já také rozhodně neschvaluji, v tom jsme ve shodě!

Kloboučku, hop! :-)
https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/belgicky-gent-posunul-bezpecne-rozestupy-na-novou-uroven-40355804
U nás to bude trvat rok, stát 3 miliardy, protože dvakrát se předělávat, když první pokus skončí něčím jako olympijské kruhy.
Hlásím naočkování druhou dávkou vakcíny Moderna. A snad bude průběh mírnější nebo aspoň stejný jak minule.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/arenberger-jede-za-zemanem-podle-ocekavani-bude-novym-sefem-zdravotnictvi-40356207#dop_ab_variant=444120&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=iXxZrDPvNvf-202104071022&dop_id=40356207&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Mamka v pondělí naočkovaná druhou dávkou moderny....a úplně v pohodě, jen trochu večer bolela ruka.
Andrýsek3
napsal(a):
Jo, ono se vám to kecá, když máte barák na vesnici se zahradou. Ono být mladý člověk přes rok zavřený v bytě ve velkoměstě, tak prostě ven jdete. A jo, jdete na pivo do těch pár kousků zeleně co tu je. Když se bojíte, že vás takový člověk nakazí, tak zůstaňte zavření doma a omladinu si domů nepouštějte. :) Vy se opravdu přes rok nestýkáte s přáteli? Nebo jen v respiratoru?
Souhlasím. Za sebe musím říct, že já být např. středoškolák v "divokých" letech a někdo mě zavřel na několik měsíců do bytu jen s rodiči, aniž bych se mohla vídat s přáteli, věnovat se koníčkům, sportům, které jsem do té doby dělala... asi bych se regulérně zbláznila. Roky, kdy si chce člověk užívat, randit, poznávat nové lidi... a nepřišlo by mi to jako pár měsíců, ale jako nekončící věčnost. Jenže na nějakou psychiku se v téhle době moc nehraje a na "mlaďochy" se raději nadává... Osobně je fakt lituju.

hanelbi
napsal(a):
Souhlasím. Za sebe musím říct, že já být např. středoškolák v "divokých" letech a někdo mě zavřel na několik měsíců do bytu jen s rodiči, aniž bych se mohla vídat s přáteli, věnovat se koníčkům, sportům, které jsem do té doby dělala... asi bych se regulérně zbláznila. Roky, kdy si chce člověk užívat, randit, poznávat nové lidi... a nepřišlo by mi to jako pár měsíců, ale jako nekončící věčnost. Jenže na nějakou psychiku se v téhle době moc nehraje a na "mlaďochy" se raději nadává... Osobně je fakt lituju.
Jednak mlaďoši mají možností dost - jen chtít a trochu se snažit. U nás holčina 16 let, před distančkou si dojela tramvají pod "kopec", snowboard vynesla nahoru, sjela si sjezdovku a ještě stihla první hodinu. Kopce zavřené nejsou, jen lanovky a vleky.
Jo, všude to nejde, ale všude je něco, nemusí pít po bytech a náplavkách.
Mě je víc líto těch opravdu starých. Možná prožívají své poslední jaro.......a myslíte, že nemají žádné touhy?
Já si tu spokojeně hniju na vesnici, prakticky nikdo a nic mne neomezuje, roušky víceméně nikdo nekontroluje(alespoň zatím se mi nestalo) já město nesnáším, proto jsem si tenhle život vybrala. Teď vidím, kolik dalších netušených výhod to má
Chudáci puberťáci, mlaďoši, co mají po životě...? No..dva roky v pr....Jo, je to blbé, ale jsou děcka těžce nemocná, která to třeba ani nezvládnou, další generace svá pubertální léta prožila ve válce. Takže probůh ne, litovat je nebudu, možná jim to přeci jen do života přinese i něco pozitivního, třeba si trochu poupraví hodnoty.
Mně tedy těch dětí, co se třeba věnovaly nějakému sportu, ale mají tu smůlu, že to není pod profi organizací, ale třeba v rámci DDM líto je. Jistě pořád mohou nějakým omezeným způsobem sportovat s rodinou (ale mají na to rodiče kapacitu, když třeba řeší to, že přišli o práci doma x dětí na online výuce atd.?), ale ten kolektiv a pravidelnost jim to nenahradí. Stejně tak je mi líto starých lidí, kteří x měsíců neviděli rodinu. Jenže zatímco o dopadech na staré, živnostníky atd. se průběžně poukazuje, tak na dopady na psychickou i fyzickou kondici dětí se taktně zapomínalo. Pár článků se objevilo až v poslední době. A pak jsou tu další skupiny, které už vůbec nikoho nezajímají, protože nikoho nezajímají tak nějak obecně i bez covidu. Třeba samoživitelé. Nebo lidi s psychickým onemocněním. Obecně dopady na psychiku nikoho nezajímají. Dostupnost psychologické péče je v ČR i za normálních okolností dost tristní a během lockdownu, kdy soukromí psychologové a psychoterapeuti mají zakázanou činnost, se to ještě zhoršilo. A ne každému pomůže on-line konzultace.
A hrozně se mi nelíbí to přirovnání k válce. Protože to nejde srovnat. To nebezpečí je jiné. Hrozba úmrtí/jiné újmy kvůli válce je mnohem hmatatelnější řekla bych. Když řekněte "jestli nezatemníš okna, spadne ti na dům bomba", tak je to mnohem konkrétnější než když řeknete "když půjdeš s kamarádem na pivo, chytíš vir možná onemocníš a možná umřeš". To je prostě hrozně abstraktní. Obzvlášť pokud ten, komu to říkáte nezná nikoho, kdo by třeba skončil ve špitále. Nebo pokud jsou pro dotyčného dopady opatření horší než jeho zkušenost s nemocí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
rapotacka11
napsal(a):
První očkování "Astra", před 3 týdny, švagr - dnes tromboza.
Už vyšlo naky prohlášení od EMA ze to souvisi trombozy atd s astrou... A furt se tim lidi ockujou

rapotacka11
napsal(a):
První očkování "Astra", před 3 týdny, švagr - dnes tromboza.
....a mě se všichni divili, když jsem říkala, že Astru nechci, že jsou to sice jednotky případů v tom množství očkovaných, ale o trombózách se v souvislosti s jinými vakcínami nemluví....
rapotacka11
napsal(a):
Nevěřím ani těm ostatním.
(dopady Pfizeru jsou nejasné a výrobce za ně nenese odpovědnost,
očkovaný podepisuje reverz)
Genetická léčiva Pfizer, Moderna a Johnson and Johnson jsou v EU schválená?
Nedostala místo řádných testů výjimku v Bruselu a od SÚKLu?
Jsou schválená ve zrychleném řízení. Co tyhle genetické vakcíny udělají za pár let nikdo neví, na ten hromadný dopis lékářů s dotazama ohledně bezpečnosti mám dojem EMA nikdy neodpověděla.
je to banda všehoschopnejch kret...ů.
jde jen o kšeft a všemožný "malý domů"
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dalsi-studie-antigennich-testu-ty-do-skol-dopadly-nejhure-149611#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=QFBvAiKngMQ-202104072015&dop_id=149611&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
lesnížínka
napsal(a):
Já si tu spokojeně hniju na vesnici, prakticky nikdo a nic mne neomezuje, roušky víceméně nikdo nekontroluje(alespoň zatím se mi nestalo) já město nesnáším, proto jsem si tenhle život vybrala. Teď vidím, kolik dalších netušených výhod to má
Chudáci puberťáci, mlaďoši, co mají po životě...? No..dva roky v pr....Jo, je to blbé, ale jsou děcka těžce nemocná, která to třeba ani nezvládnou, další generace svá pubertální léta prožila ve válce. Takže probůh ne, litovat je nebudu, možná jim to přeci jen do života přinese i něco pozitivního, třeba si trochu poupraví hodnoty.
Tak vám to přijde jako "dva roky, ale co no", no pro někoho to jsou dva roky střední školy ze čtyř, případně půlka studia na vysoké škole, to pro mi rozhodně zanedbatelné nepřijde a nikdo jim tohle období nevrátí. Sociální kontakt úplně na nule. Samozřejmě neříkám, že separovaní staří lidé trpí méně, i to je hrozně špatně, stejně tak živnostníci, majitelé zavřených provozoven. Ale troška empatie by neuškodila ani u téhle skupiny, na kterou se najednou úplně zapomíná, a ještě se na ní nadává... Navíc tohle srovnávání s válkou a s tím, že tamti se mají hůř, mi nepřijde fér. To by se nesměl mít blbě vlastně nikdy nikdo, protože vždycky se najde někdo, kdo na tom byl ještě blbějc.
Každopádně souhlasím s Lupusem - jo. Vládne nám banda všehoschopnejch kr....u, která tenhle marast svoji nekončící neschopností akorát prodlužuje.

hanelbi
napsal(a):
Tak vám to přijde jako "dva roky, ale co no", no pro někoho to jsou dva roky střední školy ze čtyř, případně půlka studia na vysoké škole, to pro mi rozhodně zanedbatelné nepřijde a nikdo jim tohle období nevrátí. Sociální kontakt úplně na nule. Samozřejmě neříkám, že separovaní staří lidé trpí méně, i to je hrozně špatně, stejně tak živnostníci, majitelé zavřených provozoven. Ale troška empatie by neuškodila ani u téhle skupiny, na kterou se najednou úplně zapomíná, a ještě se na ní nadává... Navíc tohle srovnávání s válkou a s tím, že tamti se mají hůř, mi nepřijde fér. To by se nesměl mít blbě vlastně nikdy nikdo, protože vždycky se najde někdo, kdo na tom byl ještě blbějc.
Každopádně souhlasím s Lupusem - jo. Vládne nám banda všehoschopnejch kr....u, která tenhle marast svoji nekončící neschopností akorát prodlužuje.
Já si nemyslím, že mladí mají sociální kontakt na nule. Jasně, chybí jim každodenní kontakty ve škole, v kroužcích, sport, ale díky sociálním sítím jsou v kontaktu s kamarády v podstatě pořád. Nebo mohou být. Krom toho, mladými venku se to celkem hemží, a nejen venku...
Bohužel to je to zlehčování. Však mají sociální sítě, tak se přece nic neděje. Vždyť jim chybí jen škola a kroužky. Mě by zajímalo jestli, ti co tohle tvrdí mají ve svém okolí děti školního věku. Pamatujete si, jaké to bylo, když jste byli děti? Vaše pocity a prožívání? Protože od svých známých, co mají děti ve školním věku slyším jak se za ten rok z veselých motivovaných dětí staly apatické bytosti. S mužem vedeme dětský oddíl. Když před Vánoci uvolnili, měli jsme dvě schůzky. Myslíte, že ty děti, co se v době před covidem pravidelně vídaly každý týden, některé častěji ve škole, se sešly venku navzdory opatřením? Ne. Viděly se po dvou měsících poprvé. A když jsme se s nimi před Vánoci loučili, ani jsme jim nemohli slíbit, kdy se znova uvidí. Kdy bude nějaký výlet. A ne on-line komunikace vám opravdový mezilidský kontakt nenahradí. Proč myslíte, že vztahy na dálku většině lidí nefungují? Co to udělá se zdravím dětí, když je přikováte na celý den k obrazovce, o tom ani nemluvím. Ať se vám to líbí nebo ne, tak u nás se děti prostě hodily přes palubu. A ať se vám to líbí nebo ne, tak ony jsou naše budoucnost.

"když je přikováte na celý den k obrazovce, o tom ani nemluvím".
Ale tohle po nich nikdo nechce. Jestli nebude ( někde ) potíž v tom, že jsou k obrazovce přikovaní rodiče. Tak jako jdete vy ( i já ) ven se psem, tak můžou jít rodiče s dětma.

Pamatuji si, když jsem byla dítě. Celé dny (odpoledne po příchodu ze školy) jsme lítali venku. To dnešní děti nedělaly ani před covidem. Možná na vesnici, kde se žije přece jen ještě jinak než ve městech. Lítali jsme po venku, hráli vybíjenou, fotbal, jezdili na kole, koloběžce, budovali bunkr, v zimě sáňkovali, bruslili na řece,... A to vše bez rodičů. Dnes (v době předcovidové)? Máte strach dítě vypustit samotné ven. Nejsem odtržená od reality ani slepá, mám neteř, vnučku, vím, jak jim kolektiv chybí. Apatická není ani jedna. A opravdu nepřeceňuji sociální sítě. Představte si ale, že by nebyly. To by teprv byla izolace. Že se děti nesešly v době, když nemohly do školy? Některé ne, některé ano. Ta opatření, to snížení mobility, je ale přece proto, aby se zabránilo přenosu covidu. Snad je zbytečné sem vypisovat důvody.
Jako já bych si to jako dítě užila. V mladším školním věku bych přečetla celou naši knihovnu, jako starší bych procajdala celé dny se psem a kamarádkou venku.
Na vesnici se ty děti setkávají úplně normálně (alespoň tady u nás - nevím o jediné vesnici v okolí, kde by děti neběhaly po venku), protože jim stačí vyjít před dům. Tady to nikdo neřeší, jestli se děti setkávají nebo mají roušku. Ale chápu, že těch dětí, které uvízly samy doma, je většina, protože ve městech to asi není tak jednoduché.
Problém to je, ne že ne. Že žádné následky nepociťuji já osobně, neznamená, že žádné následky nejsou.
Hlavně nechápu ty školy a školky. Ty se podle mě vůbec neměly zavírat.
Jo město a vesnice je problém. A to my máme výhodu, že máme zahradu a na zahradě malé hřiště, takže děti z rodiny se můžou vyřadit tam. Navic jsou malé a ten kolektiv ještě nepostrádají tolik. Ale takové štěstí většina městských dětí nemá. Ve všední dny se s rodiči dostanou ven až pozdě odpoledne, kvůli škole/práci, a to většina mých známých s dětmi chodí ven opravdu poctivě. Takže zbývají víkendy. A z mé sociální bubliny se lidi fakt snaží dodržovat, takže nějaké slejzání s kamarády se nekoná nebo jen ve velmi omezené míře. A samotné tu děti ven prostě nepustíte. I u nás v klidné vilové čtvrti, kde jsem jako malá mohla jezdit sama na kole mezi baráčky, teď je 1-2 auta na bytovou jednotku a bezohledných řidičů, co se ulicí řítí hlava nehlava houfem přibývá. Takže pro děti nic moc.

Je to zajímavé. Socializace psů ano, to má pejskař ve slovníku zcela furt, až je mi to slovo protivné, ale socializace dětí ne.
Pusťme pejskům televizi, zapněme Skype for dogs, no ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
Tak moji dceri je 11. Ze vsi se bavi s dvema detma, se zbytkem party az tak moc ne protoze si nesednou. Kamarady ma ze skoly. Kazdy nebo kazda bydli jinde. Ja ji i jejim. Kamaradum nabizela ze Terku odvezu k nim nebo dotycneho k nam a zpet. No jaksi nikdo moc nechce. Takze jo, moj3 dite je bez kamaradu dlouho uz dost a volani pres skype a whats app a psani pres messenger to faaakt nenahradí. Takze uz se doma slusne hryze nudou a to jame doma ctsri dospeli co se ji snazime venovat kdykoli sme doma. Nestačí to, naopak uz ji lezeme krkem jak sme spolu "furt".
napsal(a):
Pamatuji si, když jsem byla dítě. Celé dny (odpoledne po příchodu ze školy) jsme lítali venku. To dnešní děti nedělaly ani před covidem. Možná na vesnici, kde se žije přece jen ještě jinak než ve městech. Lítali jsme po venku, hráli vybíjenou, fotbal, jezdili na kole, koloběžce, budovali bunkr, v zimě sáňkovali, bruslili na řece,... A to vše bez rodičů. Dnes (v době předcovidové)? Máte strach dítě vypustit samotné ven. Nejsem odtržená od reality ani slepá, mám neteř, vnučku, vím, jak jim kolektiv chybí. Apatická není ani jedna. A opravdu nepřeceňuji sociální sítě. Představte si ale, že by nebyly. To by teprv byla izolace. Že se děti nesešly v době, když nemohly do školy? Některé ne, některé ano. Ta opatření, to snížení mobility, je ale přece proto, aby se zabránilo přenosu covidu. Snad je zbytečné sem vypisovat důvody.
Přesně. Byla jsem dítě, co doma nikdy není.
Tak blízko děti, abych viděla, jak jim kolektiv chybí či ne...nemám. Ale vím, co dělali bratránkovi kluci, puberťáci, v době před covidem. Přišli ze školy, čučeli do founu nebo hrály počítačové hry. Mladší šel někdy s klukama začutat fotbal. Starší prakticky nevylezl z baráku, alespoň jsem o tom nikdy neslyšela.
Empatii...myslím, že mám, ale nebudu jí plýtvat na puboše a vymýšlet jim zábavu. Brácha je v Praze. Malé je 7. S kamarádkama ze školy se scházejí v parku, jistě, v Praze je nutné, aby se domluvily maminky, že tam s nima a kdy zajdou. Do školy nechodí, tedy mohli zůstat na Moravě, kdy jí babička dělá zábavu od rána do večera. Ne, chtěli jet zpátky do Prahy. Tak co radit...

lesnížínka
napsal(a):
Ale to přijde...
Pointa byla jinde..
napsal(a):
Pointa byla jinde..
Ale já to snad pochopila...že o děti se nikdo nezajímá, nevadí, že jim to všechno chybí. Ne, mě ne, děti nemám, takže je mi to tak nějak jedno. O vyžití svých dětí, se mají starat a zajímat především rodiče. Pro mě jsou vždycky za blaho svých dětí zodpovědní rodiče. I tedy za průšvihy svých dětí.

lesnížínka
napsal(a):
Ale já to snad pochopila...že o děti se nikdo nezajímá, nevadí, že jim to všechno chybí. Ne, mě ne, děti nemám, takže je mi to tak nějak jedno. O vyžití svých dětí, se mají starat a zajímat především rodiče. Pro mě jsou vždycky za blaho svých dětí zodpovědní rodiče. I tedy za průšvihy svých dětí.
Jak budete v tomto stavu (nouzový bez nouze) socializovat děti? Přes Skype?
Furt slyšim ze všech stran - socializovat psa. Děti to nepotřebují? Jako fakt přes kameru a facebook plný pedofilů?

napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/ovcaci-prezidenta-bidena-jsou-zpet-v-bilem-dome-major-podstoupil-vychovny-trenink-21785
To je děsně vtipné :-) chudák ovčák už tam požral kdekoho, neví, co hlídat a co ne, kdekdo by si dal práci s tím, aby ho seznámil s novým bydlením, režimem,
ale bohatý si to zaplatí :-) podle mě to nebude fungovat.
napsal(a):
Jak budete v tomto stavu (nouzový bez nouze) socializovat děti? Přes Skype?
Furt slyšim ze všech stran - socializovat psa. Děti to nepotřebují? Jako fakt přes kameru a facebook plný pedofilů?
A co se přes ty sítě domluvit a děcka se někde sejdou...jako, že u nás se to normálně děje, party dětí 12+ potkávám běžně.
lesnížínka
napsal(a):
A co se přes ty sítě domluvit a děcka se někde sejdou...jako, že u nás se to normálně děje, party dětí 12+ potkávám běžně.
U nás taky a hloučky mladejch vídám i ve městě, mám mlaďochy i v rodině a ti si to naopak pochvalujou, že mají na kámoše víc času když nemusí dojíždět do školy, sporty mají tréninky online a domlouvají se a chodí normálně na hriště i na stadion. Ofiko to není, ale neofiko všechno běží dál.
assil
napsal(a):
U nás taky a hloučky mladejch vídám i ve městě, mám mlaďochy i v rodině a ti si to naopak pochvalujou, že mají na kámoše víc času když nemusí dojíždět do školy, sporty mají tréninky online a domlouvají se a chodí normálně na hriště i na stadion. Ofiko to není, ale neofiko všechno běží dál.
No jo, zapomněla jsem ještě na ty sporty. Kámoš trénuje mladé tenisty, jeho dcera je v tenise dobrá, jsou neustále po turnajích. Teď nejspíš ne, na to jsme se nezeptali. Ale muž zprovoznil kurt a zavolal ho na tenis(když bylo to hezké počasí) Muž nehrál asi půl roku kvůli zádům tak nadával, že už ani neumí chytit raketu. A že ho kámoš vyklepnul, protože ,,sviňáci" v hale normálně hrají Stejně tak trénují děcka.
Jen taková perlička z návratu děti do škol.
Dnes jsem rodiče informovala o podmínkách návratu dětí do naší MŠ, testování dvakrat týdně apod. Chvíli na to mi volal přítel od jedné naší maminky, že pokud v pondělí nepustím jejich dítě do MŠ bez testu, tak mě bude žalovat, že už má připraveného právníka. 🙈 🤔
Přesvědčování, že to není tak úplně můj výmysl jaksi nezabralo. 😃
šavlozubka
napsal(a):
Bohužel to je to zlehčování. Však mají sociální sítě, tak se přece nic neděje. Vždyť jim chybí jen škola a kroužky. Mě by zajímalo jestli, ti co tohle tvrdí mají ve svém okolí děti školního věku. Pamatujete si, jaké to bylo, když jste byli děti? Vaše pocity a prožívání? Protože od svých známých, co mají děti ve školním věku slyším jak se za ten rok z veselých motivovaných dětí staly apatické bytosti. S mužem vedeme dětský oddíl. Když před Vánoci uvolnili, měli jsme dvě schůzky. Myslíte, že ty děti, co se v době před covidem pravidelně vídaly každý týden, některé častěji ve škole, se sešly venku navzdory opatřením? Ne. Viděly se po dvou měsících poprvé. A když jsme se s nimi před Vánoci loučili, ani jsme jim nemohli slíbit, kdy se znova uvidí. Kdy bude nějaký výlet. A ne on-line komunikace vám opravdový mezilidský kontakt nenahradí. Proč myslíte, že vztahy na dálku většině lidí nefungují? Co to udělá se zdravím dětí, když je přikováte na celý den k obrazovce, o tom ani nemluvím. Ať se vám to líbí nebo ne, tak u nás se děti prostě hodily přes palubu. A ať se vám to líbí nebo ne, tak ony jsou naše budoucnost.
Ale tohle se nedá házet na epidemii. Ty děti, když by chtěly kontakt, tak si ho najdou. Pokud by chtěly, tak klidně se můžou domluvit s kamarádama a vyběhnout ven. Že neni trénink fotbalu? No a co? Tak vezmu mičudu a jdu si zakopat na hřiště. Je fakt, že na vesnici to je jiný, tam je nikdo nijak moc nekontroluje, ale těm městskejm zase nic nebrání sednout na kolo a s kámošema někam vyjet. Já mám dvě děcka školou povinný a v jediném čem vidím problém je výuka. Holka ta je v pohodě, ale klukovi prostě chybí ten výklad od učitelky. Jinak je doma skoro nevidim, jsou pořád s kamarádama venku. Holka u koní a kluk buď někde na kole, nebo na skejtu, kluk se byl dokonce už minulej tejden s kámošema koupat v rybníku :D Ono je problém těch kroužků, že odnaučuje děti bejt samy sebou. To je škola, kde maj nařízený, co mají dělat a pak hromada kroužků, kde mají zase nařízeno co mají dělat. A když přijdou domů, tak zapadnou do pokojíku s mobilem v ruce. Nikdo je nenechal si hrát a vymýšlet zábavu, vždycky to někdo dělal za ně. Pak se ale není čemu divit, že v době pandemie se jim nic nechce.......ale pandemie za to nemůže.

Andrýsek3
napsal(a):
Dnes jsem rodiče informovala o podmínkách návratu dětí do naší MŠ, testování dvakrat týdně apod. Chvíli na to mi volal přítel od jedné naší maminky, že pokud v pondělí nepustím jejich dítě do MŠ bez testu, tak mě bude žalovat, že už má připraveného právníka. 🙈 🤔
Krásný
To je pěkné, že trénují. Oni u nás na hřišti taky třeba nějací fotbalisti trénují. Jak to mají posychrovaný je asi jejich věc. Ale třeba my do loděnice smíme jen dospělý. Běda jak by nás tam někdo chytil s děckama. To si fakt nikdo zodpovědnej na triko nevezme. A doma děti vlastní lodě jaksi nemají. Ony jsou totiž i sporty, co se takhle v parku za baráky pokoutně (a s rizikem, že je někdo udá) fakt dělat nedají. Děti, co plavou, mají taky smolíka. Takže prostě čekáme, až nám činnost zase povolí a doufáme, že se o tom dozvíme včas a že to zas nebude na dva týdny.
šavlozubka
napsal(a):
To je pěkné, že trénují. Oni u nás na hřišti taky třeba nějací fotbalisti trénují. Jak to mají posychrovaný je asi jejich věc. Ale třeba my do loděnice smíme jen dospělý. Běda jak by nás tam někdo chytil s děckama. To si fakt nikdo zodpovědnej na triko nevezme. A doma děti vlastní lodě jaksi nemají. Ony jsou totiž i sporty, co se takhle v parku za baráky pokoutně (a s rizikem, že je někdo udá) fakt dělat nedají. Děti, co plavou, mají taky smolíka. Takže prostě čekáme, až nám činnost zase povolí a doufáme, že se o tom dozvíme včas a že to zas nebude na dva týdny.
Ale to není, že trénují. Žádnej dospělej s nima nikde není. To si jen děti samy našly zábavu a hrají si. To jen k tomu, jak jsou děti bez sociálního kontaktu. No ono, jak který. Buď teda můžou čekat, až se jim otevřou kroužky a nebo se můžou scházet a vymýšlet si zábavu jinou :)
A ve velkým městě vážně člověk nepustí dítě, aby si někam vyjelo samo na kole. Taky nesouhlasím s tím, aby mělo dítě každý den jeden až dva kroužky (ano znám i takové), ale organizované volnočasové aktivity samy o sobě za to, že se děti neumí zabavit samy nemohou. To jde za rodiči. Pozoruju to už u malých batolat, kde jim některé (zdaleka ne všechny) maminky plní den od rána do večera organizovanou zábavou a nenechá to dítě se chvíli nudit, aby si hru vymyslelo samo. A ano městské děti asi mají víc kroužků než děti ze vsi, ale to je dáno tím, že takové dítě třeba z Vinohrad úplně v klidu nenecháte poflakovat jen tak po ulici.

my se desetiletí scházeli, i bez kroužků.....

rapotacka11
napsal(a):
Huskyjanina
Buď teda můžou čekat, až se jim otevřou kroužky a nebo
se můžou scházet a vymýšlet si zábavu jinou
Aha. Desetiletí
a sejdou se třeba u Labe.
Byla jsem hrozná matka. Synek běhal venku s dětmi ve čtyřech. Bývalo jich plné sídliště. Fakt je, že Labe u nás neteče. Ale desetileté dítě už by za sebe mělo zodpovídat. Pak by se o třicátnících neříkalo "chlapci" či "mladíci".
napsal(a):
my se desetiletí scházeli, i bez kroužků.....
A jaký byl za vašeho dětství provoz? Měla tehdy každá rodina 1-2 auta? Asi ne že... Ani za mého a to tu určitě patřím k těm mladším. Tehdy nás naši mohli v klidu vypustit na ulici. Teď to pořádně nejde.

Já se teda desetiletá nescházela, jsem introvert a strachu z lidí jsem se pracně odnaučovala až ve věku dospělém... To jsem teda ráda, že mě distanční výuka minula, to by pak bylo ještě těžší.
Mám ale třeba v okolí lidi, kteří zvažují, že svoje dítě nepošlou do 1. třídy, ale vezmou na ten rok na domácí školu. Protože už teď museli řešit "distanční výuku" v povinným předškolním roce, a někdo prostě nechce, aby 5-6leté dítě sedělo u PC.

šavlozubka
napsal(a):
A jaký byl za vašeho dětství provoz? Měla tehdy každá rodina 1-2 auta? Asi ne že... Ani za mého a to tu určitě patřím k těm mladším. Tehdy nás naši mohli v klidu vypustit na ulici. Teď to pořádně nejde.
to máš pravdu, i když v podstatě irelevantní
nicméně mohu pouze zaměnit sebe za své děti, a to už včetně toho autoprovozu.....a bez mobilů
My jsme se scházeli a dřív než v deseti letech.
Měli jsme totiž kde.
Lesopark, tam bylo možností.
Tenis, koupák a zimák, koně, sokolovna, letní cvičiště.
Před 2 lety jsem byla u dcery, šly jsme se projít k Labi.
U vody jsem viděla bandu dětí, dle mého soudu
riskovaly, ale je fakt, že na Nově ve zprávách
o nich nehovořili. Nemyslím, že naši jsou debílkové,
ale u řeky nemají v tomto věku, bez rodičů
co dělat.
šavlozubka
napsal(a):
A ve velkým městě vážně člověk nepustí dítě, aby si někam vyjelo samo na kole. Taky nesouhlasím s tím, aby mělo dítě každý den jeden až dva kroužky (ano znám i takové), ale organizované volnočasové aktivity samy o sobě za to, že se děti neumí zabavit samy nemohou. To jde za rodiči. Pozoruju to už u malých batolat, kde jim některé (zdaleka ne všechny) maminky plní den od rána do večera organizovanou zábavou a nenechá to dítě se chvíli nudit, aby si hru vymyslelo samo. A ano městské děti asi mají víc kroužků než děti ze vsi, ale to je dáno tím, že takové dítě třeba z Vinohrad úplně v klidu nenecháte poflakovat jen tak po ulici.
V tom s vámi souhlasím, že za vše můžou rodiče.

Můj názor je ten, že i dnes jsou relativně v bezpečí, pokud jich je parta. A jen se prodlužuje doba, po kterou si nevědí rady a nenaučí se zodpovídat samy za sebe.
Fakt je, že pamatuju, že za mého dětství bývali na hřišti ( v Praze ) a v parku ( v Ústí )
hlídači. Třeba by se rodiče ve městech mohli brát za něco podobného. Jen nevím, jestli by na to dnes stačil děda s holí a placatou čepicí.
Fakt je, že za mého dětství tolik hezkých hřišť nebylo.
lesnížínka
napsal(a):
No jo, ale co ti menší? O děti 12+ nemám takové obavy jako o prvňáky, druháky, třeťáky.
Stejně jako psala "Balu", tak já byla jako dítě - a to samozřejmě i pod tou hranicí 12 let - pořád venku. Zakládali jsme party, tu jsme byli Rychlé šípy, tu Čtyřlístek, apod. Dennodenně nějaké dobrodružství, desítky her, ale ne jako dnes - digitálních. Třeba stopovaná - super hra. Půlka party šla napřed, křídou kreslila šipky, druhá půlka cestou měla dělat různé úkoly a cílem bylo najít "poklad" - třeba sáček Vitacitu! Ježkovy voči, co my zažili zábavy a srandy!!! No a tady ti nejmenší prcci by se právě kontaktem ve škole i po škole měli učit té socializaci... Stran toho "po škole" to někteří dělají, někteří ne (třeba z důvodu příliš úzkostlivých rodičů, kteří ale nedohlédnou ty následky...).
Jinak my už učíme opět prezenčně, ale o socializaci "mých dětí" starost nemám!
Jo a když se vrátím ještě k dětství, a venku bylo hnusně a pršelo, tak jsme s oblibou v paneláku hráli hru na honěnou výtahy. Výtahy máme dva - jeden sudý, druhý lichý. Dospělí nadávali jak špačci...a já se samozřejmě dnes nedivím!

Tak řeknu upřímně, že jsem ráda, že doba covidová na mě nedolehla, když byly obě moje děti školou povinné......neumím si představit, že bych měla děti doma takhle dlouho a hlavně samozřejmě při distanční výuce mají dle mého rodiče více práce s vysvětlováním, probíráním učiva atd. v závislosti na kvalitě té výuky a na tom, jak je dítě schopné.
Za sebe řeknu, že kdyby se něco podobného událo, když jsem chodila na střední školu, tak jsem v zadeli, jak Baťa s dřevákama a bylo by úplně jedno v jakém by to bylo ročníku...studovala jsem na elektrotechnické průmyslovce obor výpočetní technika a vzhledem k tomu, že nejsem úplný Einstein, tak bych to distančně určo nedala a to nemluvím o praktických částech.......maturitu bych neměla určitě.....resp. tu teoretickou z češtiny a fyziky asi jo, na tom není co zkazit, ale odborná teorie a praxe....nee.

fikovnice
napsal(a):
No jo, ale co ti menší? O děti 12+ nemám takové obavy jako o prvňáky, druháky, třeťáky.
Stejně jako psala "Balu", tak já byla jako dítě - a to samozřejmě i pod tou hranicí 12 let - pořád venku. Zakládali jsme party, tu jsme byli Rychlé šípy, tu Čtyřlístek, apod. Dennodenně nějaké dobrodružství, desítky her, ale ne jako dnes - digitálních. Třeba stopovaná - super hra. Půlka party šla napřed, křídou kreslila šipky, druhá půlka cestou měla dělat různé úkoly a cílem bylo najít "poklad" - třeba sáček Vitacitu! Ježkovy voči, co my zažili zábavy a srandy!!! No a tady ti nejmenší prcci by se právě kontaktem ve škole i po škole měli učit té socializaci... Stran toho "po škole" to někteří dělají, někteří ne (třeba z důvodu příliš úzkostlivých rodičů, kteří ale nedohlédnou ty následky...).
Jo a když se vrátím ještě k dětství, a venku bylo hnusně a pršelo, tak jsme s oblibou v paneláku hráli hru na honěnou výtahy. Výtahy máme dva - jeden sudý, druhý lichý. Dospělí nadávali jak špačci...a já se samozřejmě dnes nedivím!
Když jste u výtahů : Když bylo synovi asi 12, přišel mi nadšeně oznámit, že jezdili stavebním výtahem na věžáku. To je takový ten venkovní na stavbě. Nejdřív jsem zelenala já, pak dělníci ze stavby, kteří výtah nezajistili a nakonec rodiče kamarádů.
fikovnice
napsal(a):
Tak moje děti mohly samy ven až když jim bylo 10. Do tý doby jsem jim zábavu obstarávala já. Takže sem vzala batoh s proviantem, psa a děti a šli jsme si hrát na Beara Gryllse Vždy jsem vybrala zajímavou lokalitu, kde byly skály, voda, stromy na lezení. Tam se děcka vyblbly, pak jsme udělali ohýnek, něco opekli a šlo/jelo se domů. Někdy si domluvily kamarády, tak jsme je vzali taky a někdy se k nám přidala i kamarádova mamka. V zimě se třeba domluvily s děckama ze školy. To se jich u nás sešlo třeba šest a šlo se bobovat za ves na kopec. Tairo je mezitím na střídačku tahal na sáňkách a zbytek si jezdil z kopce. Pes šťastnej, děti šťastný a já šťastná, že všichni jsou šťastný Nebo jsme se domluvily s nějakou maminou a šly s děckama na hřiště. A myslím, že tohle by šlo i v době covidu....
Taky menší děti přece nemusí jít ven samotné. Mají třeba staršího sourozence, kamaráda, děcko od sousedů. Já tahala bráchu všude sebou už od jeho tří let(mě bylo 7) teda myslím, že i dřív, protože mi vlezl do kočáru pro panu(na nic jiného, než vození bráchy jsem ho neměla ) Prostě jsem dostala bráchu na starost a hotovo, byl všude se mnou, dokud nebyl dostatečně starý, aby mohl jít někam sám, se svými kamarády. A všichni jsme tak venku byli, s kamarády, sousedy, někdy třeba spolužáky.

lesnížínka
napsal(a):
Taky menší děti přece nemusí jít ven samotné. Mají třeba staršího sourozence, kamaráda, děcko od sousedů. Já tahala bráchu všude sebou už od jeho tří let(mě bylo 7) teda myslím, že i dřív, protože mi vlezl do kočáru pro panu(na nic jiného, než vození bráchy jsem ho neměla ) Prostě jsem dostala bráchu na starost a hotovo, byl všude se mnou, dokud nebyl dostatečně starý, aby mohl jít někam sám, se svými kamarády. A všichni jsme tak venku byli, s kamarády, sousedy, někdy třeba spolužáky.
Také jsem měla bratra na starost. Jednou jsem ho nechala v kopřivách, to jsem dostala vařečkou, pak jsem ho nechala na stromě..
Ono jde zařídit i dnes, aby se děti hejbaly, ale co tak vidím kolem, nechce se těm rodičům. Většinou jsou zvyklý vzít děti na výlet za nějakou atrakcí a nebo na kolo, nic víc. Vzít je na procházku a tam jim vymejšlet zábavu nebo si jít s nima zakopat nebo zahrát blbou pinkanou je vopruz a akorát skuhraj, že děti musej sedět u počítače.

Tak ale ona se doba pohnula jaksi dopředu. Teda jako na západ.. moderní doba. Na tom není nic špatného, jenom se musím umět přizpůsobit změnám, to kdybychom se vrátili k petrolejce, no a mně by to teda vůbec nevadilo, pokud budu mít co číst.
Jsou teď příměstské tábory, super nadupané třítýdenní tábory plné akce, soustředění v zahraničí, výměnné pobyty a ne jen v SSSR, zahraniční školní výlety, zábavní parky od lezení po skalách po luxusní aquaparky.. a tyhle věci živí spoustu lidí, dětem, lidem,.. to rozšiřuje obzory, vzdělává je to, nabízí lepší práci a tak dále,
prostě jsme se pohnuli dál, nemusí to být přece nutně špatně.
A on to někdo ze dne na den (občas nám tu vyhlásili různé zákazy i z hodiny na hodinu) vypnul a ti rodičové co, 12 hodin v práci a pak vymýšlet zábavu, když jsou unavení.. a proč, však týden se to nějak vydrží, říkali vládci, že to pak zas rozvolní.. a ono nic, máme tu roční výročí :-)
Já jsem z toho teda unavená. Nejsem superman. Malinko mě ta nepřetržitá nejistota ubíjí.
A dcera řekla, že bude kuchařka. No však v pohodě, hospod je všude, nebo ráno nějakou otevřu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
assil
napsal(a):
Ono jde zařídit i dnes, aby se děti hejbaly, ale co tak vidím kolem, nechce se těm rodičům. Většinou jsou zvyklý vzít děti na výlet za nějakou atrakcí a nebo na kolo, nic víc. Vzít je na procházku a tam jim vymejšlet zábavu nebo si jít s nima zakopat nebo zahrát blbou pinkanou je vopruz a akorát skuhraj, že děti musej sedět u počítače.
Fajn muzete si to se mnou jit prohodit. Jit na nocni, stihnout se vyspat obstaraz desitky zvirat uklidit, uvarit a pak jeste mezitim vymyslet zabavu venku s dítětem aspoň ty tri hodiny. Chci vas videt jak to budete stíhat. Fakt ze jo. A este se s nim mimo jine ucit. Eventuelne stihat i nakup. Jste superman? Ja teda ne
neverend

XXX.XXX.213.247
Když tady všichni pořád uvažují v tom současném světě a on již brzy bude minulostí.🙂 Jak to jednoduše vysvětlit? Nejjednodušeji asi takto: Do dnešních dnů jsme byli zvyklí měnit okolí ke svým potřebám,zábavě a pohodlí.Nyní nás čeká jev opačný. My se budeme přizpůsobovat a nikdo se nás nebude ptát. Toť vše asi a zařídit se holt musí každý dle svých možností a dovedností. Co myslíte? Sundáme si ještě někdy roušky? Nebo spíš na delší období? Bude jen covid či snad něco dalšího a tvrdšího?
Kdyby tu někdo napsal, že nemá čas psovi vymýšlet zábavu, tak mu je řečeno, že si ho nemá pořizovat. :)
Já souhlasím s assil. Samozřejmě všeho s mírou, ale taky nejsem úplně fanda toho, kdy má dítě pouze řízenou zábavu (3 kroužky a paknjednou týdně fancy aquapark) a teď rodiče nevědí, co s nimi dělat, natož když zavřeli dětská hřiště..když řeknete, že se dá jit s dětmi do přírody, tak nevědí, co tam s nimi dělat. Nejsem proti kroužkum, ani proti super atrakcim a parkum apod, je to boží, ale za mě je čas travený venku s rodinou plnohodnotnější.
napsal(a):
Také jsem měla bratra na starost. Jednou jsem ho nechala v kopřivách, to jsem dostala vařečkou, pak jsem ho nechala na stromě..
No když ještě žil můj táta, ten by mohl vyprávět! Dostával na starost mladší sestru. Byli dva bráši, jen rok od sebe a sestra byla o 7, resp. 8 let mladší. To je ta moje teta, o které tu občas píšu. No a jednou se tátovi nějak podařilo se sestrou v kočáru najet do roje včel. Malá dostala x žihadel, dnes si myslím, že mohlo jít i o život. Kluci to samozřejmě zatajili a babička (jejich matka) se prý jen divila, jak to, že malá ten den pořád spí. Akorát mi není jasné, jak to, že neotekla nebo jak to, že ty bodance nebyly vidět. Ale prý to tenkrát fakt zatajili.

Když mi bylo asi 5 ( určitě jsem nechodila do školy ) poslala mě babička v Praze na Pankráci k zelináři pro kopr. Bylo to po jednom chodníku za roh, pak asi 6 činžáků a na rohu "bulhar". Vzala jsem s sebou copatou Helenku ( stejně starou ). Bulhar kopr neměl, ale tam kousek dál "je přece zahradnictví, chodíme kolem cestou na hřbitov", zahradník kopr neměl, ale věděl, kde určitě mají....Přivedla nás hlídka SNB na služebnu.
Jezdila jsem z Ústí k babičce do Prahy vlakem, ještě mi nedosáhly nohy z lavice na zem. Když mi bylo 10, už na mě babička ani nečekala na nádraží. Před nádražím 13 a vystoupila jsem na Pankráci.
Nebylo ani auto, ani čas, aby mě tam někdo vozil.

napsal(a):
Když mi bylo asi 5 ( určitě jsem nechodila do školy ) poslala mě babička v Praze na Pankráci k zelináři pro kopr. Bylo to po jednom chodníku za roh, pak asi 6 činžáků a na rohu "bulhar". Vzala jsem s sebou copatou Helenku ( stejně starou ). Bulhar kopr neměl, ale tam kousek dál "je přece zahradnictví, chodíme kolem cestou na hřbitov", zahradník kopr neměl, ale věděl, kde určitě mají....Přivedla nás hlídka SNB na služebnu.
Jezdila jsem z Ústí k babičce do Prahy vlakem, ještě mi nedosáhly nohy z lavice na zem. Když mi bylo 10, už na mě babička ani nečekala na nádraží. Před nádražím 13 a vystoupila jsem na Pankráci.
Nebylo ani auto, ani čas, aby mě tam někdo vozil.
To dnes není možný. Dcera jen vyšla z baráku, zastavilo auto a v něm ú@yl, co si ho honil a přitom se dětí ptal na cestu.
Ú@yl nejde napsat, je to vulgarismus, kráva ne.

napsal(a):
To dnes není možný. Dcera jen vyšla z baráku, zastavilo auto a v něm ú@yl, co si ho honil a přitom se dětí ptal na cestu.
Ú@yl nejde napsat, je to vulgarismus, kráva ne.
My jsme měli krásné dětství.
Blbé je, že s u@ylama nikdo nic nedělá. Ve venčícím lesíku se vyskytovali často ( já je tedy nikdy neviděla, "bodejď by ho ukazoval těm tvým trhačům" říkávali kolegové z venčení :-)). Ale proháněl tam mladé holky s malými psy, služebna VB v sídlišti -
"a on vám něco udělal ? my ho tam honit nepůjdem, kde je mu konec"
Hlavně dneska poslat pětileté dítě do sámošky (nejbližší máme cca kilometr a přes frekventovanou hlavní), když pominu riziko, že ho smete nějakej blbeček, kterýmu padesátka nebo třicítka na značce nic neříká (a že tu pár pomníčků už máme, tomu poslednímu bylo devět), tak si rodiče budou koledovat o opletačky se sociálkou.
Ono se bohužel posunulo vnímání společnosti. Není to tak dávno, kdy nám v kempu začaly nějaký dvě ženský nadávat, co že děti necháme zoracovávat dřevo. Celé generace bylo normální, že se táborový děcka zapojovaly do chodu tábora, pomáhaly se dřevem, vařením, rozdělávaly oheň. Ale teď to někteří dospělí považují pomalu za zločin. A nejsou to jen mladí. Těmhle dvěma dámám bylo kolem padesátky. Fakt ale je, že doba je jiná. Mně by se taky líbilo, abych mohla kluka, až bude starší, s klidem pustit ven na kolo nebo kolobrdnu, ať si jezdí mezi vilkama, ať už sám nebo s kamarády, jako jsme mohli my. Ale půjde to? Nebudu trnout, že mi ho tu nějakej šílenec za volantem sejme? A to si nemyslím, že bych byla úzkostná nebo protektivní matka.

Vrátím se k tématu.
Od pondělí se vrací děti z 1. stupně do škol, rotačně, v rouškách a s podmínkou testování 2x týdně.
Předškoláci do školek bez rotace, bez roušek, s podmínkou testování 2x týdně.
A Zušky prezenčně individuální výuka (žáci jsou ve věku 5-19let), bez nutnosti testování a při zpěvu či hře na dechové nástroje bez roušek...
Přijde vám to OK?
Andrýsek3
napsal(a):
Včera mi kolegyně ukázala facebookové stránky jejich města. Skupina matek odmítá poslat děti do školy, pokud budou muset mít test, s argumentem, že nikdo nemá právo znát zdravotní stav jejich dítěte, jedna tam přímo psala, že kdyby bylo dítě pozitivní, oni by museli do karantény a to tedy v žádném případě.
Dalším zase připadalo, že test je nebezpečný, protože například při strčení tyčinky do nosu by mohl do dítěte někdo "drknout" a ono by se zranilo.
No nevím, no, bych se skoro bála být učitelkou a dát děcku do ruky kružítko...

napsal(a):
Vrátím se k tématu.
Od pondělí se vrací děti z 1. stupně do škol, rotačně, v rouškách a s podmínkou testování 2x týdně.
A Zušky prezenčně individuální výuka (žáci jsou ve věku 5-19let), bez nutnosti testování a při zpěvu či hře na dechové nástroje bez roušek...
Přijde vám to OK?
Nepřijde. Hlavně mi to přijde nelogické. Jinak samozřejmě chápu, že školkové děti v rouškách to jde asi dost blbě a na ZUŠ hrát na dechový nástroj s rouškou taky.

whasabi
napsal(a):
Včera mi kolegyně ukázala facebookové stránky jejich města. Skupina matek odmítá poslat děti do školy, pokud budou muset mít test, s argumentem, že nikdo nemá právo znát zdravotní stav jejich dítěte, jedna tam přímo psala, že kdyby bylo dítě pozitivní, oni by museli do karantény a to tedy v žádném případě.
Dalším zase připadalo, že test je nebezpečný, protože například při strčení tyčinky do nosu by mohl do dítěte někdo "drknout" a ono by se zranilo.
No nevím, no, bych se skoro bála být učitelkou a dát děcku do ruky kružítko...
To jste sem neměla psát, s tím kružítkem, někdo se toho chytne a kružnice se bude dělat podle hrnku již navždy.
Myslím, že tyhle žaloby podivné neklapnou, teď Štrasburk (vyšší asi není) rozhodl, že školky mohou odmítnout děti, které nemají povinné očkování, a žádné příkoří to není.
Nevím, jak to je teď, ale za nás bylo, že nárok na školku je pro předškolní děti, tak tam by se dalo polemizovat, jinak je to prostě jen šíření nebezpečné nemoci, ohrožení všech, kam to povede, do .. uzavření zas všeho, no ani náhodou, jestli to někdo řekne přede mnou.. to tu nebudu publikovat.

napsal(a):
To jste sem neměla psát, s tím kružítkem, někdo se toho chytne a kružnice se bude dělat podle hrnku již navždy.
Myslím, že tyhle žaloby podivné neklapnou, teď Štrasburk (vyšší asi není) rozhodl, že školky mohou odmítnout děti, které nemají povinné očkování, a žádné příkoří to není.
Nevím, jak to je teď, ale za nás bylo, že nárok na školku je pro předškolní děti, tak tam by se dalo polemizovat, jinak je to prostě jen šíření nebezpečné nemoci, ohrožení všech, kam to povede, do .. uzavření zas všeho, no ani náhodou, jestli to někdo řekne přede mnou.. to tu nebudu publikovat.
Ale tak to je v pořádku ne? Proč by měly být ostatní naočkované děti ohrožené těmi nenaočkovanými jen proto, že jejich matky očkovat nechtějí? Ano, chápu, jsou i děti, kterým může očkování ublížit, ale tak si prostě matka bude muset sehnat školku, které to vadit nebude a nebo se zařídit jinak.
Za mě je největší problém, že ty testy mají nejhorší výsledky, co se týče pravdivosti (nebo jak to říct) toho výsledku. Pak chápu ty rodiče, že jim to na důvěře úplně nepřidá.
Na druhou stranu ty testy se zavádí 2,5 cm do nosu, to prostě není nic, co by běžné dítě nezvládlo, a pokud to znamená, že děti budou moct chodit do škol, tak proč ne.
U nás je problém, že našim dětem se to nedá vysvětlit, takže se to bude dělat na sílu, 2 drží, jeden dělá výtěr a děti prostě budou řvát a plakat. Rodiče z toho budou ještě nervoznější.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nejvyssi-spravni-soud-navrh-zamitnuti-opatreni-testovani-covid-firmy_2104081437_tzr?fbclid=IwAR1JEeUcsPT4GinVbTzBTBZYAWhayig7Lni_QgZvCI8eSSdeUpir0lorzGw
Výtěr z nosní dutiny, který je nejvíce invazivní formou antigenního testování ...

napsal(a):
Nepřijde. Hlavně mi to přijde nelogické. Jinak samozřejmě chápu, že školkové děti v rouškách to jde asi dost blbě a na ZUŠ hrát na dechový nástroj s rouškou taky.
Tak to je jasné, že se něco v roušce dělat nedá. Ale jednoduše mohly tyto činnosti pokračovat ještě chvíli distančně, když to nejde v roušce. Nebo testovat.
A zrovna zpěv a hra na dechový nástroj jsou činnosti, kdy se do okolí "prská" pod tlakem.
Je to dost v nepoměru k těm ostatním opatřením.

napsal(a):
Tak to je jasné, že se něco v roušce dělat nedá. Ale jednoduše mohly tyto činnosti pokračovat ještě chvíli distančně, když to nejde v roušce. Nebo testovat.
A zrovna zpěv a hra na dechový nástroj jsou činnosti, kdy se do okolí "prská" pod tlakem.
Je to dost v nepoměru k těm ostatním opatřením.
Ano, přesně tak jsem to myslela. Pokud jsou v jedné rodině děti, kterých se toto všechno týká, tak ta opatření na 1. stupni jsou prostě zbytečná.
Jinak já jsem fakt ráda, že už nemám školou povinné děti a nemusím řešit jak domácí výuku, tak nějaké testování a vůbec všechno kolem. Přijde mi to náročné jak pro rodiče, tak pro učitele, i když jich je teď spousta terčem nadávek od rodičů, že nic nedělají a berou peníze. Já to neumím posoudit, proto to nechci hodnotit. Ale zodpovědný rodič z toho musí být fakt na palici. Náš nejmladší se sice taky učí doma přes Teams, ale už je na VŠ, tak je to všechno na něm, já už do toho nezasahuju.
Andrýsek3
napsal(a):
Za mě je největší problém, že ty testy mají nejhorší výsledky, co se týče pravdivosti (nebo jak to říct) toho výsledku. Pak chápu ty rodiče, že jim to na důvěře úplně nepřidá.
Na druhou stranu ty testy se zavádí 2,5 cm do nosu, to prostě není nic, co by běžné dítě nezvládlo, a pokud to znamená, že děti budou moct chodit do škol, tak proč ne.
U nás je problém, že našim dětem se to nedá vysvětlit, takže se to bude dělat na sílu, 2 drží, jeden dělá výtěr a děti prostě budou řvát a plakat. Rodiče z toho budou ještě nervoznější.
2,5 cm? To možná tak centimetr, víc ne.
Máme ty samé testy tady v práci a opravdu to je tak blbuvzdorné a bezpečné, jak jen to může být. I po chemické stránce je ta štětička bezpečná - zjišťovali jsme, čím je to napuštěné, protože tu byly jakési obavy v tomto směru.
Druhá věc je, že to skoro nefunguje a je to prakticky k ničemu. Ale samotný odběr lze zvládnout celkem v klidu, pokud děti nejsou vyhysterčené z domova. Opravdu, ten odběr je na tom to nejmenší.
napsal(a):
Vrátím se k tématu.
Přijde vám to OK?
No mě se hlavně nezdá OK, že se poměrně dost rozvolňuje v horší situaci než byla na konci prosince. A co následovalo potom všichni víme. Asi spoléhají na počasí nebo fakt nechápu, když očkovaných je pořád málo. Podle mě se měly poslat děti do školy a s ostatním počkat.
Varaxi
napsal(a):
2,5 cm? To možná tak centimetr, víc ne.
Máme ty samé testy tady v práci a opravdu to je tak blbuvzdorné a bezpečné, jak jen to může být. I po chemické stránce je ta štětička bezpečná - zjišťovali jsme, čím je to napuštěné, protože tu byly jakési obavy v tomto směru.
Druhá věc je, že to skoro nefunguje a je to prakticky k ničemu. Ale samotný odběr lze zvládnout celkem v klidu, pokud děti nejsou vyhysterčené z domova. Opravdu, ten odběr je na tom to nejmenší.
My máme v manuálu 2,5 cm. Ale to ne fuk, je to v podstatě opravdu nic, oproti těm, které se strkaji až do hlavy.
rapotacka11
napsal(a):
Vyhysterčené z domova?
To vnuk (6) skutečně nebyl. Oba kluci "to" dostali už v září. Dcera po nich, zeťák
za 1/4 roku. Výtěrama = testama si prošli bohatě a v klidu
než ho kravka, vytěračka důůkladná, snaživá poranila. Krev
a bolelo ho to zbytek dne.
Ale to byly ty, co se strkaji dozadu do nosu, ne?
To tyhle opravdu zdaleka nejsou. Je to jen na krajíček nosu. Ale chápu, že to dítě bude po špatném zážitku vystrašené i z těchto. Ale po prvním zjistí, že se mu nic neděje.
My máme Lepu Medical, které se běžně používají ve školách. A těmi se zranit prakticky nedá, leda by ta paní při odběru byla výjimečně neschopná nebo by chlapeček měl tu sliznici už předtím podrážděnou. Co je v návodu napsané, nevím, ale zdravotní sestry, které odběr provádějí, rozhodně nestrkají tu štětičku dva a půl cm hluboko, opravdu je to kolem jednoho cm.

napsal(a):
Ale tak to je v pořádku ne? Proč by měly být ostatní naočkované děti ohrožené těmi nenaočkovanými jen proto, že jejich matky očkovat nechtějí? Ano, chápu, jsou i děti, kterým může očkování ublížit, ale tak si prostě matka bude muset sehnat školku, které to vadit nebude a nebo se zařídit jinak.
Já tomu už dlouho nerozumím. Naočkované dítě je přece chráněné, tak jak ho může to nenaočkované ohrozit? Něco mi uniká.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak ono těch testů bude vic, ale tyhle máme my a manuál je od MŠMT.
Jo, já vím.
Já psala, že máme ty samé testy, ale myslela jsem tím, že máme takové, jaké se používají na školách, ne že máme ten konkrétní typ. Napsala jsem to blbě, no.
Poposedla jsem si, snad to pomůže. :)

napsal(a):
Já tomu už dlouho nerozumím. Naočkované dítě je přece chráněné, tak jak ho může to nenaočkované ohrozit? Něco mi uniká.
Ok, tak třeba naopak, očkované může ohrozit nenaočkovane? A rodiče těch nenaočkovanych spoléhají na to, že většina je naočkovaných? Nevím, nejsem doktor, ale tak nějak věřím tomu, že povinné očkování proti obrně nebo černému kašli či neštovicím má opodstatnění.
Ale určitě se najde školka, které to vadit nebude a i nenaočkovane dítě vezme.

napsal(a):
Jde o proočkovanost a vymýcení těch nebezpečných nemocí. Ony tu nejsou (výjimky jsou, občas někde ve škole černý kašel atp.) a nejsou tu proto, protože máme takový systém povinného očkování. Když si tohle, že očkovaného neohrozí, řekne každý rodič, že většina je očkovaná, tak další generace vlastně už očkovaná/proočkovaná nebude :-) Hromadná imunita je od 3/4 naočkovaných, tak když si každý druhý rodič řekne, že dítě očkovat nebude..

Před rokem se psalo : na Děčínsku první nakažení.
A dnes: na Děčínsku brazilská mutace.
Právě včas, otevíráme!
Modleme se. Ochraň nás fuck covid od všeho fuck covid zlého, pošli nám nějaké neškodné vakcíny a nenech mě mluvit sprostě, není to hezké.

První injekce, kterou mimino dostávalo, byla tuším TBC. Nějaký čas se od toho upustilo, že vlastně jsme země tubery prostá....a ejhle, byla tu zpátky. V dnešní době může mít neočkované dítě jen blázen a spoléhat na proočkovanost. Při té migraci lidí -
ať už legální nebo nelegální.

napsal(a):
Ok, tak třeba naopak, očkované může ohrozit nenaočkovane? A rodiče těch nenaočkovanych spoléhají na to, že většina je naočkovaných? Nevím, nejsem doktor, ale tak nějak věřím tomu, že povinné očkování proti obrně nebo černému kašli či neštovicím má opodstatnění.
Ale určitě se najde školka, které to vadit nebude a i nenaočkovane dítě vezme.
Takhle to dává smysl.

napsal(a):
Jde o proočkovanost a vymýcení těch nebezpečných nemocí. Ony tu nejsou (výjimky jsou, občas někde ve škole černý kašel atp.) a nejsou tu proto, protože máme takový systém povinného očkování. Když si tohle, že očkovaného neohrozí, řekne každý rodič, že většina je očkovaná, tak další generace vlastně už očkovaná/proočkovaná nebude :-) Hromadná imunita je od 3/4 naočkovaných, tak když si každý druhý rodič řekne, že dítě očkovat nebude..
Takhle taky.

Moyda
napsal(a):
Mělo by to být tak že očkování většiny dětí chrání ty které se skrz zdravotní stav očkovat nemohou.
Rozumím.
napsal(a):
Můžete zároveň koupí nanoroušky podpořit zoo a udělat tak dobrý skutek:
https://eshop.zoopraha.cz/obleceni.html
Tento nanomateriál je v pohodě a certifikátem můžete samozřejmě "umlátit" ochranku v supermarketu, až zas třeba budou dělat chytré, že rouška není respirátor.
Mám koupeno. S papouškem.

...na dnešek v noci zemrel po měsici hospitalizace můj bratranec 53 let na komplikace po covidu....

napsal(a):
...na dnešek v noci zemrel po měsici hospitalizace můj bratranec 53 let na komplikace po covidu....
Upřímnou soustrast.

napsal(a):
Upřímnou soustrast.
..děkuji.....vůbec nevím jak to teta přežije, jediný syn.....maminka ji zemřela v 17, její první manzel otec Honzíka odešel v 35 letech na akutní leukemii, druhy její manžel Honzíka poznal jako malého a vychoval, zemřel před třemi lety na Ca prostaty, teď Honzik...jako bonus tetě predc14 dny našli nádor prsu...covid zas.raný....

GAELLE
napsal(a):
To je mi moc líto ..................
..děkuji....
napsal(a):
..děkuji.....vůbec nevím jak to teta přežije, jediný syn.....maminka ji zemřela v 17, její první manzel otec Honzíka odešel v 35 letech na akutní leukemii, druhy její manžel Honzíka poznal jako malého a vychoval, zemřel před třemi lety na Ca prostaty, teď Honzik...jako bonus tetě predc14 dny našli nádor prsu...covid zas.raný....
To je mi moc líto Někdy mi nejde do hlavy, proč se tohle sype na jednoho člověka....
napsal(a):
Evinko, drž se a přijmi upřímnou soustrast!
Je to sviňská nemoc!!! Stále si píchám Fraxiparine do břicha. Stále se motám jak motovidlo a chce se mi zvracet.

lesnížínka
napsal(a):
To je mi moc líto Někdy mi nejde do hlavy, proč se tohle sype na jednoho člověka....
...diky...

fikovnice
napsal(a):
Evinko, drž se a přijmi upřímnou soustrast!
Je to sviňská nemoc!!! Stále si píchám Fraxiparine do břicha. Stále se motám jak motovidlo a chce se mi zvracet.
...diky moc....ja ted vůbec nejsem schopna psát vic, nějak mi to pomalu dochází....

napsal(a):
Hodně sil. Je to hrozné.

napsal(a):
To je mi moc líto, upřímnou soustrast.
Držím tetě palce, aby v sobě našla sílu bojovat. Ještě, že má vás, širší rodinu.

rapotacka11
napsal(a):
Strašné.
Upřímnou soustrast.
..děkuji...

napsal(a):
Držím tetě palce, aby v sobě našla sílu bojovat. Ještě, že má vás, širší rodinu.
..děkuji....

napsal(a):
napsal(a):
Jen musí ta širší rodina táhnout za jeden provaz, což se v případě "ChameleonaHugo" neobávám...
Já se jedu dnes rozloučit s tou mojí pseudorodinou... Zůstane teta, navždy - dokud nás smrt nerozdělí.
Před pár dny jsem telefonovala s kamarádkou, která se o mě v době mého těžkého COVIDu asi starala nejvíc. Neřídí, tudíž jezdila MHD denně z druhého konce Brna, později brávala i malou dcerku, protože neměla hlídání.
Když jsem jí řekla, že vlastně více než polovina lidí z té mé divné rodiny byla denně v Brně autem (pracují tu), vyjádřila se o nich velmi nehezky, z toho, co můžu publikovat - řekla, že je jí z nich fyzicky nevolno, neb by mě nechali "pojít jak prašivého psa".
Když už za celou dobu nenapsali ani jednu jedinou SMS, co by jim to udělalo zařídit mi v době mé krize nákupy, nechat za dveřmi, já bych za dveřmi nechala peníze... Nic, radikální řez...ale bude mi smutno!

napsal(a):
Nebyl to váš bratranec?
https://cnn.iprima.cz/velka-ztrata-mel-obrovske-srdce-straznik-zachranil-desitky-psu-ted-zemrel-na-covid-23211?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=z0Agkel33mp-202104160836&dop_id=11294647
..ne..
fikovnice
napsal(a):
Před pár dny jsem telefonovala s kamarádkou, která se o mě v době mého těžkého COVIDu asi starala nejvíc. Neřídí, tudíž jezdila MHD denně z druhého konce Brna, později brávala i malou dcerku, protože neměla hlídání.
Když jsem jí řekla, že vlastně více než polovina lidí z té mé divné rodiny byla denně v Brně autem (pracují tu), vyjádřila se o nich velmi nehezky, z toho, co můžu publikovat - řekla, že je jí z nich fyzicky nevolno, neb by mě nechali "pojít jak prašivého psa".
Když už za celou dobu nenapsali ani jednu jedinou SMS, co by jim to udělalo zařídit mi v době mé krize nákupy, nechat za dveřmi, já bych za dveřmi nechala peníze... Nic, radikální řez...ale bude mi smutno!
no, pořád platí staré ..."v nouzi poznáš přítele"
a zrovna tak už v "nové době" - "krev není voda" v mnoha případech NEplatí

fikovnice
napsal(a):
Jen musí ta širší rodina táhnout za jeden provaz, což se v případě "ChameleonaHugo" neobávám...
Já se jedu dnes rozloučit s tou mojí pseudorodinou... Zůstane teta, navždy - dokud nás smrt nerozdělí.
...máma je s tetou cely den, jen na noc jezdi domů, teta je nesmírně statečná ač pod silnými prášky, jinak se ta hrůza asi přežít neda, ja tam pojedu po turnusu, snad by I teta přišla ke mně za psem, ty miluje.....je to taková hrůza že se to snad ani nedá popsat....

lupus4
napsal(a):
Mnohdy platí - "po přízni řízni".

napsal(a):
Mnohdy platí - "po přízni řízni".
A pro dobrotu na žebrotu.
lupus4
napsal(a):
Ano, máš pravdu...a dnešní zkušenost/zážitek z venkova od "nich" je strašný .
Je konec, nechci se s nimi dále stýkat...
Ale hlavně, že štěně jakoBOC umí dávat pac (první, co jej naučili!) a že oni zkratku BOC nikdy neslyšeli... Jak může někdo prodat psa někomu, kdo si o něm vůbec nic nenastuduje, o krmení radši ani nemluvě!!!
napsal(a):
...máma je s tetou cely den, jen na noc jezdi domů, teta je nesmírně statečná ač pod silnými prášky, jinak se ta hrůza asi přežít neda, ja tam pojedu po turnusu, snad by I teta přišla ke mně za psem, ty miluje.....je to taková hrůza že se to snad ani nedá popsat....
Vidíš, Evi...a na vašem případu je krásně vidět fungující a soudržná rodina!!!
Protože se my dvě známe, věděla jsem, že to tak u vás bude. Ono to TEĎ tu strašnou bolest nezmírní...ale věř, že čas to aspoň trochu otupí... Věř mi, opravdu - pohřbila jsem už všechny své nejbližší - však znáš můj životní příběh.
Moc a moc na Tebe myslím a kdybys kdykoli chtěla (klidně ve dvě ráno!), zavolej. Mám sice mobil poněkud na nic, ale hned jej jdu dát do nabíječky, aby se aspoň na pár procent nabil, víc se bohužel nenabíjí. Takže kdyby cokoli, ozvi se...nebo i tu - SZ.
Mám Tě ráda!

Já megý taky první naučila pac. Ale říkáme tomu placák, takže se to nepočítá :-)
S lidmi je to na houby, lepší je pes. A kočka. Nebo ..kupte si medvídka mývala! Anebo kočku a mývala, tahle dvojka má obrovskou výhodu - když se kočka zatoulá, mýval přinese.
napsal(a):
Já megý taky první naučila pac. Ale říkáme tomu placák, takže se to nepočítá :-)
S lidmi je to na houby, lepší je pes. A kočka. Nebo ..kupte si medvídka mývala! Anebo kočku a mývala, tahle dvojka má obrovskou výhodu - když se kočka zatoulá, mýval přinese.
Tak, že jsou zvířata mnohem lepší než (někteří) lidi, vím už dlouho. Jen jsem nějak nečekala takové odkopnutí... "Lupus" má naprostou pravdu! V našem případě krev JE voda.
Učit pac - ok, ale stejně si myslím, že by měli psa učit chodit na vodítku, učit přivolání, atd.atd. Ale už to není (bohužel) moje starost...

No, bohužel, jak se to vezme, o zvíře bych se s nikým dělit nechtěla. To už tady jednou bylo a nedopadlo to úplně nejlépe, nejradši bych vrátila čas a udělala to jinak, ale říkám si to jen půl vteřiny, protože všechno zlé je k něčemu dobré a co tě nezabije, to tě posílí, a já už mám teda sil na pět životů :-) ale tak nějak si toho cením jako zkušeností, ty jsou přece k nezaplacení.
napsal(a):
No, bohužel, jak se to vezme, o zvíře bych se s nikým dělit nechtěla. To už tady jednou bylo a nedopadlo to úplně nejlépe, nejradši bych vrátila čas a udělala to jinak, ale říkám si to jen půl vteřiny, protože všechno zlé je k něčemu dobré a co tě nezabije, to tě posílí, a já už mám teda sil na pět životů :-) ale tak nějak si toho cením jako zkušeností, ty jsou přece k nezaplacení.
No, tak to máte Vy. Já (a tehdy i zbytek "rodiny") jsme to měli jinak - fungovali jsme skoro 13 let s dělením psa úplně v pohodě...
Byl to prostě rodinný pes, občas neposlušný, ale všechny měl rád a všichni měli rádi jeho.
Vy jste měla někdy s někým psa "napůl"?

fikovnice
napsal(a):
Protože se my dvě známe, věděla jsem, že to tak u vás bude. Ono to TEĎ tu strašnou bolest nezmírní...ale věř, že čas to aspoň trochu otupí... Věř mi, opravdu - pohřbila jsem už všechny své nejbližší - však znáš můj životní příběh.
Moc a moc na Tebe myslím a kdybys kdykoli chtěla (klidně ve dvě ráno!), zavolej. Mám sice mobil poněkud na nic, ale hned jej jdu dát do nabíječky, aby se aspoň na pár procent nabil, víc se bohužel nenabíjí. Takže kdyby cokoli, ozvi se...nebo i tu - SZ.
Mám Tě ráda!
..diky Janinko....

fikovnice
napsal(a):
Ano, máš pravdu...a dnešní zkušenost/zážitek z venkova od "nich" je strašný .
Je konec, nechci se s nimi dále stýkat...
Ale hlavně, že štěně jakoBOC umí dávat pac (první, co jej naučili!) a že oni zkratku BOC nikdy neslyšeli... Jak může někdo prodat psa někomu, kdo si o něm vůbec nic nenastuduje, o krmení radši ani nemluvě!!!
To je mně moc líto, Jani. Bohužel rodinu si nevybíráme.
Drž se.

fikovnice
napsal(a):
Mám Tě ráda!
..Jani podivej se prosím do SZ...

@chameleonHugo
teď jsem se tady prokousala příspěvkama.....nikdy nevím, co bych na takové neštěstí měla říct, vždycky mi přijde, že ať řeknu, co řeknu, tak to nikdy nevyjádří to, co bych chtěla......když se jedná o někoho blízkého, tak většinou nemluvím a dotyčného obejmu, "nastavím rameno", aby se mohl vyplakat, ulevit si. Protože někdy je to jednodušší než s nejbližšími, tak musí být člověk někdy naopak ten "hrdina", ta skála, kde se můžou vybrečet ostatní.
Upřímnou soustrast a držte se......a posílám tedy alespoň virtuální objetí na dálku.

fikovnice
napsal(a):
Janinko....tohle je hodně smutný....někdy mi přijde, že osud nejvíc nakládá hodným lidem.
Příbuzné si člověk holt nevybírá, ale vybrat si může přátele a myslím, že ty máš kolem sebe lidí, kterým na tobě záleží hodně....určitě minmálně my tady na fauně tě máme moc rádi.
Drž se se holka....tolik bych ti přála, abys mohla mít alespoň toho pejska, protože to je často ten nej balzám na dušičku, když se zadaří a pejsek je ten pravý. Že se k tomu pejskovi člověk tak nějak může schovat "před ošklivými lidmi".

napsal(a):
@chameleonHugo
teď jsem se tady prokousala příspěvkama.....nikdy nevím, co bych na takové neštěstí měla říct, vždycky mi přijde, že ať řeknu, co řeknu, tak to nikdy nevyjádří to, co bych chtěla......když se jedná o někoho blízkého, tak většinou nemluvím a dotyčného obejmu, "nastavím rameno", aby se mohl vyplakat, ulevit si. Protože někdy je to jednodušší než s nejbližšími, tak musí být člověk někdy naopak ten "hrdina", ta skála, kde se můžou vybrečet ostatní.
Upřímnou soustrast a držte se......a posílám tedy alespoň virtuální objetí na dálku.
...děkuji moc, jste zlatá....všichni jste mně moc pomohly, ja se omlouvám, že jsem na slova vas vsech tady odpovídala dost kuse, ale byl to hrozny sok....ono to objetí, rameno a slova moc a moc pomůžou....
napsal(a):
To je mně moc líto, Jani. Bohužel rodinu si nevybíráme.
Drž se.
Alenko, děkuji Ti mockrát!
Víš, já už delší dobu věděla, že jsou s jakoukoli empatií na štíru, ale jak se ne nadarmo říká - COVID je opravdu nemoc, která prověří vztahy. Tedy samozřejmě nejen COVID, ale jak psal "Vlk" jakákoli nouze.
Je mi moc smutno, moc. Ale vím, že "chameleonHugo" je na tom teď ještě mnohem hůř. Moc na ni myslím.
napsal(a):
Janinko....tohle je hodně smutný....někdy mi přijde, že osud nejvíc nakládá hodným lidem.
Příbuzné si člověk holt nevybírá, ale vybrat si může přátele a myslím, že ty máš kolem sebe lidí, kterým na tobě záleží hodně....určitě minmálně my tady na fauně tě máme moc rádi.
Drž se se holka....tolik bych ti přála, abys mohla mít alespoň toho pejska, protože to je často ten nej balzám na dušičku, když se zadaří a pejsek je ten pravý. Že se k tomu pejskovi člověk tak nějak může schovat "před ošklivými lidmi".
Janinko, Tvoje slova mě pohladila po duši - a je mi líp, opravdu je mi líp, takže Ti moc děkuji . Já poněkud neurvale napíšu, že vím, že mě zde lidi asi mají rádi (samozřejmě zdaleka ne všichni - to by ani nebylo normální ) ;možná to vzniklo i proto, že já mám strašně moc ráda vás - jak už jsem jednou psala, nemůžu psát jmenovitě, abych na někoho nezapomněla. Prostě tady mám opravdovou rodinu! Ať si kdo chce co chce říká, že jde jen o virtuální realitu, vím, že zde prakticky vždy najdu oporu v těžkých chvílích.
Jani, ještě jednou Ti děkuji, nedávno jsi mi posílala pusinu od Giny, tak já posílám laskavé olíznutí od Elsy, která mi přes rameno hledí do PC, co že to píšu!
A jinak, plně souhlasím, že psík by "vyřešil" řadu mých problémů. Nechci napsat, že jsem to úplně zavrhla, ale chci to fakt promyslet. Protože představa, že budu mít psíka třeba 3 měsíce a zjistím, že to nezvládám, i přes zde nabízenou pomoc dobrých lidí, a musela bych jej dát pryč, tak takováto představa mě úplně drásá.

fikovnice
napsal(a):
To říkávala, "Balu", moje máma ještě když žila. Ale v legraci. Asi by se dnešní situaci u nás divila...anebo třeba ne. Nevím, ale je mi z toho všeho moc smutno.
Tak já mám v tomto směru praktické zkušenosti. Ale nebudu to zde rozebírat.

och, chameleonhugo, upřímnou soustrast......

napsal(a):
och, chameleonhugo, upřímnou soustrast......
..děkuji moc...

fikovnice
napsal(a):
Janinko, Tvoje slova mě pohladila po duši - a je mi líp, opravdu je mi líp, takže Ti moc děkuji . Já poněkud neurvale napíšu, že vím, že mě zde lidi asi mají rádi (samozřejmě zdaleka ne všichni - to by ani nebylo normální ) ;možná to vzniklo i proto, že já mám strašně moc ráda vás - jak už jsem jednou psala, nemůžu psát jmenovitě, abych na někoho nezapomněla. Prostě tady mám opravdovou rodinu! Ať si kdo chce co chce říká, že jde jen o virtuální realitu, vím, že zde prakticky vždy najdu oporu v těžkých chvílích.
Jani, ještě jednou Ti děkuji, nedávno jsi mi posílala pusinu od Giny, tak já posílám laskavé olíznutí od Elsy, která mi přes rameno hledí do PC, co že to píšu!
A jinak, plně souhlasím, že psík by "vyřešil" řadu mých problémů. Nechci napsat, že jsem to úplně zavrhla, ale chci to fakt promyslet. Protože představa, že budu mít psíka třeba 3 měsíce a zjistím, že to nezvládám, i přes zde nabízenou pomoc dobrých lidí, a musela bych jej dát pryč, tak takováto představa mě úplně drásá.
Zdravím, fíkovnice
Váhala jsem, zda to napsat sem nebo do SZ...ale toto nakonec asi sem - na Vašem místě bych si psa nevzdory doporučením některých zdejších diskutérů fakt nepořizovala.
Máte doma kočky, pracujete a nemáte rutinně každodenně po ruce někoho, kdo by v péči o psa zaskočil.
Venčení minimálně 3x denně, z toho alespoň jedna procházka opravdu delší než půl hodiny Vám na příštích deset patnáct let řádně časově nabourá stávající životní režim. A to je skutečně časové minimum, které by leckteré zdejší psí fanatičky stejně považovaly za nedostatečné a za týrání zvířete.
Navíc o tenhle čas budete okrádat své kočky, se psem prostě budete muset být venku mimo domov denně delší dobu než dosud, a budete mít možná opravdu honičku, abyste všem tvorům, které jste si k sobě připoutala, poskytla odpovídající péči.
Nešla bych do toho.
Co se týče venčení cizích psů nebo mění (strašné slovo, nevím, jestli existuje, spíš jsem je asi právě vymyslela) psa s někým napůl, tak tím si asi prošel leckdo, když ještě nebo už neměl vlastního psa, jako dítě spousta ze současných majitelů psů chodila venčit psy cizí, hlavně proto, aby s nějakým psem byla, nicméně praktikovat toto v dospělosti je taky možné, ale chce to se nějak konstruktivně domluvit. Mě se to jedno životní období dařilo, i když fena bydlela se svým majitelem (velmi pracovně vytíženým), byla nadšená, když mohla jít se mnou ven, vycházely jsme spolu hezky, i když dnes by asi patřila do kategorie bojových plemen (kříženec nějakých pitbulů či co), ale šlapala jak hodinky, poslušná, velmi hravá, a pokud si člověk dal pozor ohledně cizích psů, tak vše bylo bez problémů. Ráda jsem ji venčila, bylo to fajn.
I s cizím psem si vždycky uděláte vlastní vztah, můžete ho rozmazlovat, naučit vlastní komunikaci a bude fungovat, jen se musíte přenést přes to, že jej nevlastníte a že některé věci prostě ve Vaší moci nebudou - jako třeba budoucí možný prodej psa apod. Do toho prostě mluvit nemůžete, ale tomu psovi je to nakonec jedno,komu právně patří, podstatné pro něj je, s kým a kde se cítí dobře.
Takže jestli máte okolo sebe někoho, kdo má spíše bezproblémového psa (samozřejmě ne nějakého přitroublého labila), zkuste vysondovat, zda by tam nebyla pro vás cesta, jak se psem trávit čas bez toho, abyste k němu byla každodenně vázána povinnostmi, se kterými vám nikdo nepomůže.
napsal(a):
Zdravím, fíkovnice
Váhala jsem, zda to napsat sem nebo do SZ...ale toto nakonec asi sem - na Vašem místě bych si psa nevzdory doporučením některých zdejších diskutérů fakt nepořizovala.
Máte doma kočky, pracujete a nemáte rutinně každodenně po ruce někoho, kdo by v péči o psa zaskočil.
Venčení minimálně 3x denně, z toho alespoň jedna procházka opravdu delší než půl hodiny Vám na příštích deset patnáct let řádně časově nabourá stávající životní režim. A to je skutečně časové minimum, které by leckteré zdejší psí fanatičky stejně považovaly za nedostatečné a za týrání zvířete.
Navíc o tenhle čas budete okrádat své kočky, se psem prostě budete muset být venku mimo domov denně delší dobu než dosud, a budete mít možná opravdu honičku, abyste všem tvorům, které jste si k sobě připoutala, poskytla odpovídající péči.
Nešla bych do toho.
Co se týče venčení cizích psů nebo mění (strašné slovo, nevím, jestli existuje, spíš jsem je asi právě vymyslela) psa s někým napůl, tak tím si asi prošel leckdo, když ještě nebo už neměl vlastního psa, jako dítě spousta ze současných majitelů psů chodila venčit psy cizí, hlavně proto, aby s nějakým psem byla, nicméně praktikovat toto v dospělosti je taky možné, ale chce to se nějak konstruktivně domluvit. Mě se to jedno životní období dařilo, i když fena bydlela se svým majitelem (velmi pracovně vytíženým), byla nadšená, když mohla jít se mnou ven, vycházely jsme spolu hezky, i když dnes by asi patřila do kategorie bojových plemen (kříženec nějakých pitbulů či co), ale šlapala jak hodinky, poslušná, velmi hravá, a pokud si člověk dal pozor ohledně cizích psů, tak vše bylo bez problémů. Ráda jsem ji venčila, bylo to fajn.
I s cizím psem si vždycky uděláte vlastní vztah, můžete ho rozmazlovat, naučit vlastní komunikaci a bude fungovat, jen se musíte přenést přes to, že jej nevlastníte a že některé věci prostě ve Vaší moci nebudou - jako třeba budoucí možný prodej psa apod. Do toho prostě mluvit nemůžete, ale tomu psovi je to nakonec jedno,komu právně patří, podstatné pro něj je, s kým a kde se cítí dobře.
Takže jestli máte okolo sebe někoho, kdo má spíše bezproblémového psa (samozřejmě ne nějakého přitroublého labila), zkuste vysondovat, zda by tam nebyla pro vás cesta, jak se psem trávit čas bez toho, abyste k němu byla každodenně vázána povinnostmi, se kterými vám nikdo nepomůže.
To je dobré napsala jste, jen tedy mnohem obsáhleji to, co jsem vedle Janě napsala já. Sdílím váš názor.

lesnížínka
napsal(a):
To je dobré napsala jste, jen tedy mnohem obsáhleji to, co jsem vedle Janě napsala já. Sdílím váš názor.
Já k tomu připíšu ještě jeden pohled.
Fikovnice touží po vlastním psovi, on je fakt rozdíl vlastní X půjčovaný (nemyslím sdílený, tam je to trochu jinak). Nikdo nemládneme, zdravotní problémy se taky budou spíš stupňovat. Takže to rozhodování psa ano/ne už může být definitivní. Vlastně je to rozhodování mezi psa teď nebo už nikdy.
A z tohoto úhlu pohledu si zas já myslím, že je lepší hledat způsoby, jak by to bylo možné, a splnit si ten sen. A jasně, že ne štěně, ale taky ne psího stařečka, jakkoliv je to záslužné. Vzhledem k tomu, jak těžko nese Fikovnice odchody milovaných bytostí, by to pro ni nebyla radost, ale strach, kdy už to přijde...
Pokud by se povedlo najít nějakého šikovného psíka, ne moc velkého, nepříliš náročného na pohyb, ideálně zvyklého na kočky a věkově už dospělého, mentálně vyspělého (tak 4-5 let), myslím, že by to jít mohlo. Ale je to jako hledat jehlu v kupce sena a blíží se to zázraku. Já na ně věřím.

sleduje tady někdo politiku, zprávy? Vylezl na mě titulek o nějakých manévrech, co je, začíná třetí světová nebo co? Já jestli mám koupit konzervy.
napsal(a):
sleduje tady někdo politiku, zprávy? Vylezl na mě titulek o nějakých manévrech, co je, začíná třetí světová nebo co? Já jestli mám koupit konzervy.
Nóó jistě...je veselo, velmi. Normálně bych řekla, že chlapci spadli z višně, když se děsně diví ruským agentům a vlivu...a mají je nasáčkované na hradě Tím pádem vyvstává otázka: proč se to vytáhnulo právě teď a co to má zakrýt??

jojo
myšlenku na konzervy hodil můj muž ráno, ale u nás to nejde
všechno, co máme doma, sežereme.....
napsal(a):
Nestačím se divit a taky čekám válku.
Zeman se vyjádří za týden, vtipálek.. Mě už tady asi nic nepřekvapí, nejprve se poradí s Putinem..
Tak nějak si představím, že hlava státu by jaksi měla vystoupit hned a hájit zájmy naší země a našich občanů...

"Tak nějak si představím, že hlava státu by jaksi měla vystoupit hned a hájit zájmy naší země a našich občanů..."
a my nějakou máme? tu hlavu?
ať přemýšlím jak přemýšlím.......ne, nikde nikdo
napsal(a):
"Tak nějak si představím, že hlava státu by jaksi měla vystoupit hned a hájit zájmy naší země a našich občanů..."
Nemáme no..
Když si vezmu jak "podporoval" stát v době pandemie je mi na blití. Teď je po dlouhé době nejvíc slyšet kvůli Sputniku a Dukovanam..
Čekám, že za týden vystoupí a omluví se za BIS, že to spletli. A dál bude lézt Rusku a Číně do zadku. Vlastizrada jak vyšita.

napsal(a):
Do muničního skladu Imex Group ve Vrběticích dva ruští špioni (asi) v roce 2014 umístili skrytý nástražný výbušný systém, který nevědomky iniciovali dva pracovníci Imexu v rámci svých běžných povinností. Zemřeli na místě plus samozřejmě došlo k fatální devastaci okolí a uložené munice. Druhý výbuch následoval cca za dva měsíce.
Zahraniční rozvědky zveřejnily propojení těch ruských špionů s otravou v Salisbury.
Důvodem umístění nástražného systému bylo zabránění prodeje munice obchodníkovi z Bulharska, který dodával zbraně dále např. do Sýrie.
Verzí se vyrojí jistě hodně, všech možných, na válku bych to zatím neviděla, ale tak co - skončil covid, tak je zas o čem psát....hamajdovi fakt nezávidím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.130
Andrýsek3
napsal(a):
Nemáme no..
Když si vezmu jak "podporoval" stát v době pandemie je mi na blití. Teď je po dlouhé době nejvíc slyšet kvůli Sputniku a Dukovanam..
Čekám, že za týden vystoupí a omluví se za BIS, že to spletli. A dál bude lézt Rusku a Číně do zadku. Vlastizrada jak vyšita.
A lezeni do pr dele bruselu a usa neni vlastizrada? Ze vam vsem vadi jen cina a rusaci
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A lezeni do pr dele bruselu a usa neni vlastizrada? Ze vam vsem vadi jen cina a rusaci
Až nám tu bude odpalovat muniční sklady někdo z Bruselu, tak na ně budu nadávat taky. A taky nebudu chtít, aby nám ta země stavěla část jaderné elektrárny. A jo, stokrát radši budu tihnout k západu, než ke komunistům z východu. Ale to už je prostě jen o preferencích každého z nás. Navíc být součástí unie jsme si sami zvolili, tak to lezení do zadku bruselu dává docela smysl a za vlastizradu bych to úplně nepovažovala.

No nějaký sklad.. ale když už se přesouvají válečné lodě a vyhazují lidé z ambasád, čmáře se po jejich zdech
a hlavně kdo stojí na druhé straně, dyť (a jestli se neozvu zítra, tak mě našli)
co je nebezpečnější než ego (chlapské), to vytočíte jen nějakou průpovídkou a už mačká čudlíky od jaderných zbraní.. a že tohle ego je jedno z nej na planetě.
Tak teď ještě nezapomenout, kam že to přemístili obrněnce USA loni na jaře (jo, ti nás vlastně mají chránit, já zapomněla, ale my jsme bezvýznamný státeček stateček, doba České spojky je dávno pryč), když svět měl novou starost - sars-cov2. Jak se tihle začnou hádat..
A kdo je mezi západem a východem? Malinká zemička bez armády a silné osobnosti ve vedení. My.
Jdu pro konzervy.

napsal(a):
Upřímnou soustrast a tetě hodně sil . Po dvou dnech jsem se dostala na faunu, tak jsem to zpětně trochu pročetla, no z těch některých příspěvků(Fikovnice atd) je mi moc smutno.

napsal(a):
Upřímnou soustrast a tetě hodně sil . Po dvou dnech jsem se dostala na faunu, tak jsem to zpětně trochu pročetla, no z těch některých příspěvků(Fikovnice atd) je mi moc smutno.
..děkuji moc...

Všimli jste si? Koronavirus už není hlavním tématem sdělovacích prostředků. Kampak nám najednou zmizel?
napsal(a):
Všimli jste si? Koronavirus už není hlavním tématem sdělovacích prostředků. Kampak nám najednou zmizel?
Tak on celkem zmizel, vzhledem k počtu nakažených...stejně jako vloni. Teplo, očkovaní...O to více mrzí ti, kteří se nakazili a nezvládli to Mamka byla na první dávku ve čtvrtek. Pfizerem, jen ji bolela ruka(rameno) v noci a druhý den ještě trochu, no nic hrozného.

lesnížínka
napsal(a):
Tak on celkem zmizel, vzhledem k počtu nakažených...stejně jako vloni. Teplo, očkovaní...O to více mrzí ti, kteří se nakazili a nezvládli to Mamka byla na první dávku ve čtvrtek. Pfizerem, jen ji bolela ruka(rameno) v noci a druhý den ještě trochu, no nic hrozného.
Já si myslím, že je dobře, že měla reakci. Už to tuším vysvětloval nějaký Dr, že je to lepší, než když žádná reakce není.

napsal(a):
A my máme nějakou zemi ? Nějaký stát ?
Andrýsek3
napsal(a):
Nestačím se divit a taky čekám válku.
Zeman se vyjádří za týden, vtipálek.. Mě už tady asi nic nepřekvapí, nejprve se poradí s Putinem..
Tak nějak si představím, že hlava státu by jaksi měla vystoupit hned a hájit zájmy naší země a našich občanů...
Tak nějak si představím, že hlava státu by jaksi měla vystoupit hned a hájit zájmy
naší země a našich občanů...
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Takže není důkaz, že Čuk a Gek byli ve Vrběticích.
Miloš Zeman veřejně "prásknul", že prozatím nejsou důkazy,
prozradil utajované informace a ohrozil bezpečnost země
Čím? Že nemohou teď tvrdit, že důkazy jsou jasné?
Že byli usvědčeni ze lži?
V řeči těchto ubožáků je lež pravda a pravda lež.
Suverenita je závislost a poddanství,
nezávislost je tyranie.

Bez emocí bych vám doporučila francouzský dokument Největší lži historie, díl 8 - Irák. Vysílala Prima ZOOM 20.4. a opakovala 23.4. Nevím, jestli se to dá někde najít.
Krásný příklad propagandistické manipulace veřejným míněním.
Nevím, kde je pravda v případě Vrbětic, neví to ani nikdo z vás. Ale vykřikovat v téhle nevědomosti "Hrrr na ně", je hodně nebezpečné.
https://www.youtube.com/watch?v=BQsxfXAkQOw

Na YT je to "historie dezinformací" z tv Spektrum.
Vypadá to, jako by posláním každého nového prezidenta za oceánem bylo "pomoct" nějaké zemičce. Všude, kam tihle přišli pomoct, sto let tráva neroste, války skončily, ale konflikt ne, to je děsivě zajímavé,
za rohem máme cvičící army z druhé strany,
podezírám všechny tyhle velké, co potřebují být ještě větší, že se nudí,
nemohli by prostě zase řešit sars-cov2?

Tak už se pár týdnů odhodlávám naházet nějaký to oblečení do košíku na eshopu a pak to kdyžtak zase všechno poslat zpátky, když mi to nebude.... A furt se nemůžu odhodlat a furt doufám, že ty obchody otevřou....

napsal(a):
Tak už se pár týdnů odhodlávám naházet nějaký to oblečení do košíku na eshopu a pak to kdyžtak zase všechno poslat zpátky, když mi to nebude.... A furt se nemůžu odhodlat a furt doufám, že ty obchody otevřou....
Copak oblečení....Já už vracela dvoje boty :-((. Ale holiny jsem trefila akorát :-).

napsal(a):
Copak oblečení....Já už vracela dvoje boty :-((. Ale holiny jsem trefila akorát :-).
Já zjistila, že některý shopy mají vrácení zdarma přes zásilkovnu, tak to mi přijde paráda. Ale některý věci bych si prostě nejradši oběhala osobně a vyzkoušela. Nakupování oděvů není moje parketa, potřebuju k tomu ideálně kamarádku na pomoc... Tak jsem z toho teď docela rozmrzelá :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109
napsal(a):
Maxihit. Prijdes vyzkousis cestou napises smsku na cislo dany prodejny treba objednavam 5tery trika damske. Dojdes k pokladne zaplatis a je to. A dalsi vietnamci tak fungujou taky z drtive vetsiny.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Maxihit. Prijdes vyzkousis cestou napises smsku na cislo dany prodejny treba objednavam 5tery trika damske. Dojdes k pokladne zaplatis a je to. A dalsi vietnamci tak fungujou taky z drtive vetsiny.
My máme v kobercích velmi podobný systém, jak si u nás může zákazník nakoupit....akorát, že sms posílá než vstoupí do prodejny, popř. telefonicky.

Neotevřou. Čekají, až chcípneme. Zůstanou jen ti velcí, kteří mají krám v každé zemi Evropy, takže tady vůbec otevření být nemusí, ale dali úplatky.
Jak to, že platím odvody, když nesmím mít otevřeno? Však nepracuji.
Á, no jasně, nedávám úplatky.

Od středy prý bude spuštěno přihlašování k očkování pro lidi 50+
neverend

XXX.XXX.213.247

Lidi, jak jste na tom s očkováním? Firma na mě začíná nenápadně tlačit, zatím odolávám.

napsal(a):
Lidi, jak jste na tom s očkováním? Firma na mě začíná nenápadně tlačit, zatím odolávám.
No tak já jsem z těch, co se očkovat chtějí....ode dneška se mohli registrovat 45 a výš, takže registraci mám, termín ještě nee.
napsal(a):
No tak já jsem z těch, co se očkovat chtějí....ode dneška se mohli registrovat 45 a výš, takže registraci mám, termín ještě nee.
No tak já jsem z těch, co se očkovat nechtějí, být donucená stát se nedobrovolně pokusným králíkem se mi krajně nelíbí, ale registraci mám taky, protože prostě ten vopruz pro neočkovaný bude časem tak velikej, že to nestojí za to. Navíc už začínají tlačit firmy a to se bude určitě taky stupňovat.

napsal(a):
Taky se očkovat chci a zapíšu se, jakmile to půjde.

napsal(a):
Taky se očkovat chci a zapíšu se, jakmile to půjde.
My jdeme zítra.

assil
napsal(a):
No tak já jsem z těch, co se očkovat nechtějí, být donucená stát se nedobrovolně pokusným králíkem se mi krajně nelíbí, ale registraci mám taky, protože prostě ten vopruz pro neočkovaný bude časem tak velikej, že to nestojí za to. Navíc už začínají tlačit firmy a to se bude určitě taky stupňovat.
No mě by se taky nelíbilo, kdyby mě zaměstnavatel tlačil do něčeho, co mi přijde rizikové.
Jsem zvědavá jestli podobné trendy budou i v naší firmě...od příštího týdne bude snad registrace pro všechny. Samozřejmě to pro zaměstnavatele asi výhodné je, mít očkované zaměstnance. Minimálně v tom, že takový člověk nemusí do karantény, když se setká s infikovaným....alespoň myslím. Myslím, že očkovaný člověk se taky nebude muset testovat, takže firma ušetří za testy. Je méně pravděpodobné, že se takový člověk nakazí a bude ve stavu nemocných a s tím souvisí, že je méně pravděpodobné, že by nakazil ostaní kolegy a skončili v karanténě všichni.
Otázkou je, pokud nebude očkováno určité procento populace, tak jak to bude vypadat na podzim...další vlna, další lockdown...kdo to zaplatí....
Navíc třeba já mám doma syna, který se ze zdravotních důvodů nemůže nechat očkovat...není očkovaný ani proti běžným nemocem, které se dětem očkují od čtyř let......a před těmi nemocemi ho chrání to, že většina populace očkovaná je, že je málo pravděpodobné, že se s touto nemocí setká.
Jako nejsem člověk, který by agitoval, aby se lidi dali očkovat proti covidu, ale zároveň doufám, že těch očkovaných bude dost na to, aby "ochránili" lidi, kteří by se rádi očkovat nechali, ale kvůli zdravotnímu stavu nemohou.
Já si třeba jako pokusný králík nepřipadám, vzhledem k tomu, kolik miliónů lidí bylo doposud naočkováno.
Moje kolegyně...je o něco starší než já, tak ta se očkovat taky nechtěla, ale nakonec jde, už má termín a to z jednoho prostého důvodu, protože ráda cestuje a vypadá to, že s očkováním to bude prostě jednodušší.
Tímhle nechci rozpoutat debatu, jestli očkování ano a nebo ne...myslím, že je to zbytečné.....ale i když patřím do tábora "chci být očkovaná" a jen kvůli mojí bezpečnosti a mojí rodiny, tak si myslím to co vy, že očkovaný člověk bude mít alespoň teď v dohledné době jednodušší život.
assil
napsal(a):
Dobrý den 😜,
já i manžel očkování jsme. Já hlavně protože jezdím po domovech a nechtěla bych se dožit toho, že něco zavleču ,něco někam a skrzeva mě by byl průser. Dokonce jsem se už setkala s klienty co začali mít covida. Nechala jsem se 2x testovat s odstupem a jsem v pořádku, nikde nic se nerozneslo.
Manžel proto očkován,že dělal na covidovém oddělení a to je človíček co říkal, že on se nenechá a už je.
Kdybych bydlela někde na samotě, do obchodu jednou za čas, tak asi uvažuji, že se nenechám, ale jsem každý den mezi mnoha lidičkami a proto já jo. Určitě jako těhulka taky ne a moc bych uvažovala nad očkováním pokud bych plánovala rodinu.
Toď můj názor a jako pokusný králik se necítím, prostě někdo musí být první, že jo😜.
Dája

Já právě spadám do kategorie lidí, kteří buď sedí doma, a nebo chodí jen do přírody. V zaměstnání máme pořád homeoffice, doma nikoho neohrožuju, nikdo neohrožuje mě, na dovolenou se nechystám ani v tuzemsku, ani do zahraničí. Očkovaní se nemusejí testovat, ale pořád se neprokázalo, že se nenakazí nebo nejsou přenašeči. Tak si říkám, že počkám, jak se to vyvrbí, stejně se bude muset očkovat každoročně a už teď je tolik mutací, které to očkování vůbec neobsáhne.
Do očkování se mi jako alergikovi na léky vůbec nechce. Ale už jsem se objednala na imunologii. Štve mne že k zubaři a na zubní hygienu žádný test potřeba nebyl a na zahrádku na pivo a ke kadeřnici bude vyžadován. Postrádám logiku.
A cestování a další myslím hodně lidí donutí.
Otázka je zda má mít očkovaný výhody když se může nakazit a nemoc dál přenášet.
Tomu taky moc nerozumím.
Uvidíme jak to bude na podzim, kolik lidí se nakonec naočkovat nechá a zda to na mutace bude co platné. Možná pak bude i výběr vakcíny, třeba do AZ bych určitě nešla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.120
Dája6
napsal(a):
Dobrý den 😜,
já i manžel očkování jsme. Já hlavně protože jezdím po domovech a nechtěla bych se dožit toho, že něco zavleču ,něco někam a skrzeva mě by byl průser. Dokonce jsem se už setkala s klienty co začali mít covida. Nechala jsem se 2x testovat s odstupem a jsem v pořádku, nikde nic se nerozneslo.
Manžel proto očkován,že dělal na covidovém oddělení a to je človíček co říkal, že on se nenechá a už je.
Kdybych bydlela někde na samotě, do obchodu jednou za čas, tak asi uvažuji, že se nenechám, ale jsem každý den mezi mnoha lidičkami a proto já jo. Určitě jako těhulka taky ne a moc bych uvažovala nad očkováním pokud bych plánovala rodinu.
Toď můj názor a jako pokusný králik se necítím, prostě někdo musí být první, že jo😜.
Dája
Tak roznyst to muzete i tak. Ze jste ockovana přece neznamena ze nejste prenasec takze v tomhle smyslu je to pro vas minus neb sance ze to nepoznate na sobe je dost vysoka

GAELLE
napsal(a):
Do očkování se mi jako alergikovi na léky vůbec nechce. Ale už jsem se objednala na imunologii. Štve mne že k zubaři a na zubní hygienu žádný test potřeba nebyl a na zahrádku na pivo a ke kadeřnici bude vyžadován. Postrádám logiku.
Tomu taky moc nerozumím.
Uvidíme jak to bude na podzim, kolik lidí se nakonec naočkovat nechá a zda to na mutace bude co platné. Možná pak bude i výběr vakcíny, třeba do AZ bych určitě nešla.
Výběr vakcíny je možný už teď. Vyberete si očkovací centrum, které používá vámi zvolenou vakcínu a je to. Pokud by konkrétní centrum mělo skladem více druhů vakcín, při registraci si vyberete termín ve frontě na tu vaši. Už to není tak, že vám píchnou, co mají po ruce.😉

GAELLE
napsal(a):
Tomu taky moc nerozumím.
No my se teď vrátily s Ginou z prochajdy...byly jsme jenom "kolem komína" v přilehlém multifunkčním parku, kde je i restaurace. A co my teda řijde vtipný, jak se strašně řeší režim při otevření zahrádek u restaurací....tahle restaurace má svojí zahrádku zavřenou, posezení omotané páskami a prodává z okýnka. V těsné blízkosti restaurace je pár dlouhých stolů s lavicemi....nepatří to k restauraci, je to součást parku a tam lidi vesele sedí i po osmi lidech u stolu a vesele popíjejí, baví se.....
Tak si říkám, co to má za smysl, když v zahrádkách budou zřejmě platit přísná pravidla, ale někde mimo, kde jsou vytvořená posezení si lidi můžou donést občerstvení a nikdo jim nic neřekne, protože zakázaný to není.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak roznyst to muzete i tak. Ze jste ockovana přece neznamena ze nejste prenasec takze v tomhle smyslu je to pro vas minus neb sance ze to nepoznate na sobe je dost vysoka
Máte pravdu, ale i tak se můžu nechávat testovat, což i tohle dodržují, asi tak. Některé domovy test i tak vyžadují a já se nebráním, mám aspoň nějakou jistotu. A vakcína i k tomu pomáhá.
Já když měla covida tak jsem byla bezpříznákova a manžel vedle mě byl v takovém stavu, že jsem se moc o něho bála a má doteď problémy.
Dája

napsal(a):
No my se teď vrátily s Ginou z prochajdy...byly jsme jenom "kolem komína" v přilehlém multifunkčním parku, kde je i restaurace. A co my teda řijde vtipný, jak se strašně řeší režim při otevření zahrádek u restaurací....tahle restaurace má svojí zahrádku zavřenou, posezení omotané páskami a prodává z okýnka. V těsné blízkosti restaurace je pár dlouhých stolů s lavicemi....nepatří to k restauraci, je to součást parku a tam lidi vesele sedí i po osmi lidech u stolu a vesele popíjejí, baví se.....
Tak si říkám, co to má za smysl, když v zahrádkách budou zřejmě platit přísná pravidla, ale někde mimo, kde jsou vytvořená posezení si lidi můžou donést občerstvení a nikdo jim nic neřekne, protože zakázaný to není.
U nás to samé, výdej piva z okýnka, zahrádka neotevřena, ale vedle, kde okýnko otevřeno nebylo a zahrádka je tam zastřešená celoročně, ani to neuklízejí, tak úplně plná a lidi ještě různě kolem na lavičkách.

napsal(a):
Já očkovaná jsem. Hlavním důvodem bylo, že se budu podílet na kolektivní imunitě a tak snad tenhle roční blbákov už brzy skončí. Chci učit děti normálně ve škole a chybí mi hospodský kvíz.

Máme oba s manželem zatím první dávku. Chtěli jsme se nechat naočkovat hned, jakmile to bude možné, protože rádi cestujeme a už rok sedíme doma na zadku. Vloni jsme místo do Peru jeli do pr*čic, ani ne do Prčic Tak to chceme dohnat, jakmile to bude možné, a bez očkování by to bylo komplikované.
napsal(a):
Výběr vakcíny je možný už teď. Vyberete si očkovací centrum, které používá vámi zvolenou vakcínu a je to. Pokud by konkrétní centrum mělo skladem více druhů vakcín, při registraci si vyberete termín ve frontě na tu vaši. Už to není tak, že vám píchnou, co mají po ruce.😉
Jak to poznáte? Teď jsem si registrovala termín, na místě kde používají dvě vakcíny, nabízelo mi to jen 3 dny a teda info o tom, čím se v tyto dny očkuje, tam nebylo. Takže jo, píchnou mi, co budou mít zrovna po ruce. Vadí mi to. A vadí mi, že na druhý termín se člověk ani nemůže vybrat jinou hodinu nebo nějaký den +-, protože fakt za další měsíc se mi už ten termín první dávky nehodí.
neverend

XXX.XXX.213.247
Jel bych letos na dovču do Ruska, ale ty Vrbětice... 😀 Tak letos zase nikam, pokud tedy nepřijedou Rusové sem bez pozvánky.😀

Možná bude brzy volné místo ministra zdr.
Zakázky testování léků (několik desítek milionů kč) přesunoval z Vinohrad do svého soukromého zařízení, tyto příjmy, jakož i několik hodně vlastněných nemovitostí a peníze z nich, nepřiznal; přiznal po tom, co to novináři vypustili do světa.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ministr-arenberger-po-reportazich-nahle-zbohatl-priznal-domy-i-miliony-154141
Repto, třetí šance, nepromarněte ji!

neverend
napsal(a):
Jel bych letos na dovču do Ruska, ale ty Vrbětice... 😀 Tak letos zase nikam, pokud tedy nepřijedou Rusové sem bez pozvánky.😀
Jéžiši, nestrašte! Já to zažila, tu invazi v osmašedesátém a tohle mě fakt nenechává v klidu. Měli jsme to z první ruky, protože jsem byla s rodiči na dovolené v Krkonoších. Celou noc letadla přes hranici, pak jsme dostali železnou zásobu jídla na tři dny a vypakovali nás na cestu domů. Cestou tanky, hořící náklaďáky, 80 kilometrů jsme jeli 2 dny. Doma babička pytel mouky, protože čekala třetí světovou. No a na náměstí přes 20 pomníčků za mrtvé. Nikdy se nepřestanu obávat ruské rozpínavosti, tak jako generace před námi té německé ...
Omlouvám se za OT
EmaEmailova
Nikdy se nepřestanu obávat ruské rozpínavosti ...
Jó, jó, armádu maj rozlezlou po celým světě.
Eště že nás kocábka zachránil.
Ten je hnal.
Teď chce na hrad a řeporyjec bude prémie r
nebo snad dreďák?
https://dnes.zivot.org/1lide-sazeji-na-to-ze-pavel-novotny-bude-novym-premierem-politicky-potencial-mam-velky-rika-starosta-reporyj/?fbclid=IwAR2XcyG1EBZ2k0ghgxfw9vw6G-sTFugNBx6bRnL8qVvveSk1pJYpVufEovM

Já tak nějak neverendovi nevěřím, že chtěl jet na dovolenou do Ruska.

Právě že nemají. Mají vojenský základny na svých bývalých územích z éry SSSR a do budoucna mají v úmyslu expandovat do Venezuely, Nikaragui, na Kubu a do Vietnamu, odkud se po rozpadu SSSR stáhli. Přítomni jsou v Sýrii, ale základnu tam nemají. Nejspíš ale právě proto, že chtějí expandovat, mají všude hafo agentů. Američani mají ve světě 737 vojenských základen.

napsal(a):
Já tak nějak neverendovi nevěřím, že chtěl jet na dovolenou do Ruska.
To protože jste tam nebyla! A naši novináři ve vás vzbuzují dojmy, že tam skáčou po stromech. Nedávo šel v televizi třídílný film o Amuru! Tam se zas pro změnu po stromech skáče - tolik nedotčené přírody jen tak někde nevidíte. Kdysi jsem toužila vidět Niagaru. Ale ve věžovém hotelu nad vodopády ?

napsal(a):
To protože jste tam nebyla! A naši novináři ve vás vzbuzují dojmy, že tam skáčou po stromech. Nedávo šel v televizi třídílný film o Amuru! Tam se zas pro změnu po stromech skáče - tolik nedotčené přírody jen tak někde nevidíte. Kdysi jsem toužila vidět Niagaru. Ale ve věžovém hotelu nad vodopády ?
Nerozumím reakci. Proč si myslíte, že jsem tam nebyla?
Jinak já měla na mysli spíš, že reverend do Ruska neměl v úmyslu jet, ale chtěl tady vyprovokovat diskuzi. Úplně nesmyslnou.

napsal(a):
Právě že nemají. Mají vojenský základny na svých bývalých územích z éry SSSR a do budoucna mají v úmyslu expandovat do Venezuely, Nikaragui, na Kubu a do Vietnamu, odkud se po rozpadu SSSR stáhli. Přítomni jsou v Sýrii, ale základnu tam nemají. Nejspíš ale právě proto, že chtějí expandovat, mají všude hafo agentů. Američani mají ve světě 737 vojenských základen.
No vidíte - a o Čechách ani zmínka! A zato Amíci by k nám moc chtěli a Vondra s Kocábem je vytrvale zvou.