Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice
napsal(a):
Chlácholí nás, že výskyt myo- a perikarditid je typický u mladých mužů. Jako obecně tyto nemoci.
Ale vím, že "Sarah" má syna (syny?) - teď se moc omlouvám, že jsem to trochu pozapomněla - jednoho si pamatuju dobře a dalšího...(?).
Ano, Jani, dva. Tvrdí, že žádné NÚ teď nemají, uvidíme časem.
...by mě tedy zajímalo, jak ještě dlouho na mě na všech možných serverech jako reklama bude vyskakovat tento a podobné obrázky!

Omikron děti ve zvýšené míře nezabíjí.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/specialni-data-z-jar-pro-novinky-omikron-deti-nezabiji-vice-jak-nekteri-varovali-40382595

fikovnice
napsal(a):
Nooo, nadšení mírním...
Bazén nějaký šotek asi v noci zamknul...už jsme prolezly všechny možné vlezy a nic.
Ale v baráku jsme fakt samy, masážní křesla nikdo nezamkl, tak si asi umasážujeme těla...a budeme dopíjet šampaňský, a tak...
Jen si tak moc nelibujte. Taky jsme jednou zůstali v penzionu sami ( dvě ženské a odrůstající kluk ), v noci přišla pravá šumavská bouřka, nejdřív začly lítat popelnice po dvoře, pak ulítnul vikýř. Do toho přijela další rodina, pouštěli jsme je okny. Byli v lepší sestavě. Chlap vysazoval kluky na půdu a ti rozmisťovali lavóry a kýble, kam se dalo.

napsal(a):
Jen si tak moc nelibujte. Taky jsme jednou zůstali v penzionu sami ( dvě ženské a odrůstající kluk ), v noci přišla pravá šumavská bouřka, nejdřív začly lítat popelnice po dvoře, pak ulítnul vikýř. Do toho přijela další rodina, pouštěli jsme je okny. Byli v lepší sestavě. Chlap vysazoval kluky na půdu a ti rozmisťovali lavóry a kýble, kam se dalo.
Teda vy tu pověst černé kroniky fakt nezapřete.

napsal(a):
Omikron děti ve zvýšené míře nezabíjí.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/specialni-data-z-jar-pro-novinky-omikron-deti-nezabiji-vice-jak-nekteri-varovali-40382595
Když jste u omikronu....Také jsem někde zaregistrovala informaci, že od lidí s deltou se nakazily myši, na nich virus zmutoval a vrátil se z myší zpátky na lidi jako omikron.
Četly ( slyšely ) jste o tom?
Možná se to stalo u zdejší hadařky.......( teď nevím, jakého smaila )

napsal(a):
Když jste u omikronu....Také jsem někde zaregistrovala informaci, že od lidí s deltou se nakazily myši, na nich virus zmutoval a vrátil se z myší zpátky na lidi jako omikron.
Četla, ale už nevím kde. Ale myslím si, že tady to nebylo.
Jinak iDnes a Seznam už nečtu, ti snad mají za úkol a zaplaceno za to nás pořádně strašit.
napsal(a):
Tak toto už se asi stát nemůže...i když avizovali, že se sem personál vrátí až 2.1. :-).
Dali nám dva nejluxusnější pokoje (ale tady jsou všechny pokoje hezké, tak je to celkem šumák)z, a ještě vedle sebe. Kamarádka teď pracuje na NTB, což mě tedy ani nenapadne! Tak tu sjíždím iFAUNU (mimo jiné).
Ale ten bazén mě fakt mrzí, no, co už... A přitom jsme byly tak nenápadné - daly jsme do dveří takovou zarážku! A ona zmizela... Plus i dveře k bazénu někdo pozamykal...
napsal(a):
Četla, ale už nevím kde. Ale myslím si, že tady to nebylo.
Jinak iDnes a Seznam už nečtu, ti snad mají za úkol a zaplaceno za to nás pořádně strašit.
Jo, o iDNESu si to myslím taky... Kdyby mě tam nebavilo občas diskutovat (mám tam účet), tak od nich prchám.
fikovnice
napsal(a):
Tak toto už se asi stát nemůže...i když avizovali, že se sem personál vrátí až 2.1. :-).
Dali nám dva nejluxusnější pokoje (ale tady jsou všechny pokoje hezké, tak je to celkem šumák)z, a ještě vedle sebe. Kamarádka teď pracuje na NTB, což mě tedy ani nenapadne! Tak tu sjíždím iFAUNU (mimo jiné).
Ale ten bazén mě fakt mrzí, no, co už... A přitom jsme byly tak nenápadné - daly jsme do dveří takovou zarážku! A ona zmizela... Plus i dveře k bazénu někdo pozamykal...
Jani, to nebude nic proti vám s tím bazénem, ale asi se báli, baby se ožerou a ráno je najdem v bazénu nafouklé
Jo a do tak teplé vody bych nevlezla, kdyby mi platili. Zkoušela jsem v termálech - já v tom nemůžu dýchat

lesnížínka
napsal(a):
Jani, to nebude nic proti vám s tím bazénem, ale asi se báli, baby se ožerou a ráno je najdem v bazénu nafouklé
Jo a do tak teplé vody bych nevlezla, kdyby mi platili. Zkoušela jsem v termálech - já v tom nemůžu dýchat
Jo, přes 30 stupňů už je fakt hodně. To tak jen se namočit do půl pasu.

napsal(a):
Jo, přes 30 stupňů už je fakt hodně. To tak jen se namočit do půl pasu.
Na kondiční plavání je to moc teplé, ale na rochnění tak akorát. Ve vířivkách bývá 37°C😉

napsal(a):
Na kondiční plavání je to moc teplé, ale na rochnění tak akorát. Ve vířivkách bývá 37°C😉
😯 To by bylo po mě.

Vždyť je to cca teplota těla.
Když jen sedíte a nehýbete se, tak je to akorát.

napsal(a):
Vždyť je to cca teplota těla.
Když jen sedíte a nehýbete se, tak je to akorát.
Jo, sedět a nehýbat se, to je přesný. 👍🤣

fikovnice
napsal(a):
Jo a kámoška prej v noci:"Jani a nebudeme se tady bát?" To by mě teda ani ve snu nenapadlo...
Ale teď jak jsem penzión celej prolezla, tak všude tma, pozamykáno - tak doufám, že se dostaneme ven...
A pro "Sarah": Rekonstruovali bazén, proto má těch cca 34 stupňů. Přiznávám, že na mě je to už celkem dost. Už to není moc na plavání, spíš na rochnění!
A Osvícení jste viděla/četla?

napsal(a):
narušení cyklu se už diskutuje zcela veřejně.
moje teorie je taková, že se prostě neví, kde dojde k exprimaci toho spike proteinu. jen v místě vpichu to teda nebude, takže ty lipidový nanočástice si můžou cestovat tělem a vlézt do jakékoliv buňky.
imho teda nebezpečné.
Bodlinko, neměla byste k tomuhle nějaký zdroj, kde bych si o tom mohla přečíst víc? Myslím souvislost s tímhle očkováním a plodností, narušením cyklu apod.?
napsal(a):
Já zase četla že omikron se vyvinul z původní čínské varianty která zmutovala na někom s narušenou imunitou. Uvažovali že to byl někdo HIV pozitivní.
napsal(a):
Bodlinko, neměla byste k tomuhle nějaký zdroj, kde bych si o tom mohla přečíst víc? Myslím souvislost s tímhle očkováním a plodností, narušením cyklu apod.?
No v podstatě to je tak, že zatímco ještě nedávno byly ženy toto tvrdící označeny za hysterky, teď už přiznali, že toto nijak nezkoumali a že teda se to musí začít zkoumat. Těch hlášení už bylo tolik, že to nemohli ignorovat.Tipuju, že výsledky nám sdělí možná za pár let.
https://grants.nih.gov/grants/guide/notice-files/NOT-HD-21-035.html
assil
napsal(a):
No v podstatě to je tak, že zatímco ještě nedávno byly ženy toto tvrdící označeny za hysterky, teď už přiznali, že toto nijak nezkoumali a že teda se to musí začít zkoumat. Těch hlášení už bylo tolik, že to nemohli ignorovat.Tipuju, že výsledky nám sdělí možná za pár let.
Jinak tady dole máte kde hledat další studie
https://www.nichd.nih.gov/newsroom/news/083021-COVID-19-vaccination-menstruation
lesnížínka
napsal(a):
Jo jo, já vím, že je to z bezpečnostních důvodů. Vůbec se na ně nezlobím...
Jinak já zase teplou vodu miluju...ale je fakt, že já si před bazénem dávám ledovou sprchu. No a ten první den po sprše jsem myslela, že do bazénu kvůli horké vodě nevlezu. No a kámoška se šla ještě rochnit do vířivky a ta má snad 39 nebo 40 stupňů (venkovní).
No a termály taky miluju...ale nesmí být teda venku plus 40, to taky nedávám. Ale třeba tady je vířivka venkovní a v zimě je to boží...
napsal(a):
Já zažila fakt 39 (až 40) - tady - a to byla tortura!
A my s kámoškou jak blbky tam seděly, já se ani neponořila, ptž jsem měla pocit, že mě ta voda prostě uvaří, a furt:"Kolik ještě času?" Odpověď:"Ještě 10 min, musíme to vydržet!"
I proto jsem teď do vířivky nešla.
napsal(a):
"Keriton" na předchozí stránce je mnou daná studie, která to popírá... Ale jak jsem psala, nekloním se ani k jednomu. Ono se uvidí. Bohužel nebo bohudík...
fikovnice
napsal(a):
Ne ne, mám si přečíst aspoň recenzi?
Tak jsem teď prolítla zkrácený děj (tuším na wiki) a sranda je, že tam se to hemží alkoholiky, sebevraždami, halucinacemi...a na to se napiju!!!
Jinak já vůůůbec nemohla spát na 1.1., prostě to za boha nešlo. Odpol. jsme daly nějaké ty masáže, pak jsem měla nějaké telefonáty, kecala jsem s kámoškou, a pak jsem upadla do několikahod kómatu...takže teď se cítím velmi svěže a čile!
Jo, a penzión je stále totálně opuštěný, ani noha, kromě nás dvou!
assil
napsal(a):
Myslím, že i Flégr (!) se už vyjádřil k té kumulaci v ovariální tkáni...

assil
napsal(a):
Jinak tady dole máte kde hledat další studie
https://www.nichd.nih.gov/newsroom/news/083021-COVID-19-vaccination-menstruation
Díky

fikovnice
napsal(a):
"Keriton" na předchozí stránce je mnou daná studie, která to popírá... Ale jak jsem psala, nekloním se ani k jednomu. Ono se uvidí. Bohužel nebo bohudík...
Díky, mrknu se na to.
fikovnice
napsal(a):
Tak vliv na moje vaječníky je to poslední, co bych řešila Já už tak nějak sázím na to, že covid zhyne snad dřív, než já na covid Jak se říká: nic netrvá věčně

lesnížínka
napsal(a):
Tak vliv na moje vaječníky je to poslední, co bych řešila Já už tak nějak sázím na to, že covid zhyne snad dřív, než já na covid Jak se říká: nic netrvá věčně
tak ono kdyby se očkovali fakt jen ti v riziku, což jsou starší a staří, tak by to bylo asi celkem fuk
ale pod tlakem se to valí do dětí

napsal(a):
tak ono kdyby se očkovali fakt jen ti v riziku, což jsou starší a staří, tak by to bylo asi celkem fuk
To se mi taky nezamlouvá.
napsal(a):
Já vím a jsem také proti, ač je mi to jinak jedno a děti nemám. Ale valí do dětí...povinné to pro ně není, je to na rodičích.

lesnížínka
napsal(a):
Já vím a jsem také proti, ač je mi to jinak jedno a děti nemám. Ale valí do dětí...povinné to pro ně není, je to na rodičích.
"Povinný" to není pro ledsakoho. Neočkovaný dítě je například každou chvíli v karanténě na distanční výuce, která je oproti loňský distančce o dost chudší.
A já už bych si teď bez očkování ve svojí hlavní práci asi neškrtla, ale povinný to samozřejmě není.

lesnížínka
napsal(a):
valí do dětí... pokud chtějí rodiče, aby to dítě mohlo na nějaký kroužky nebo vůbec nějak rozumně do školy nebo třeba na bazén nebo bruslit
je to povinný, takovým hnusným způsobem že kdyby to opravdu třeba způsobilo neplodnost, tak se všichni odpovědní můžou schovat za to, že to přece... rodiče.
napsal(a):
valí do dětí... pokud chtějí rodiče, aby to dítě mohlo na nějaký kroužky nebo vůbec nějak rozumně do školy nebo třeba na bazén nebo bruslit
je to povinný, takovým hnusným způsobem že kdyby to opravdu třeba způsobilo neplodnost, tak se všichni odpovědní můžou schovat za to, že to přece... rodiče.
Jo, tohle přesně někdo říkal, že kdyby to očko bylo povinný, musel by stát převzít zodpovědnost za odškodnění a proto se tak nějak předpokládá, že u nás to povinný zákonem/vyhláškou asi nikdy nebude a bude se to do lidí tlačit jinak.

assil
napsal(a):
Jo, tohle přesně někdo říkal, že kdyby to očko bylo povinný, musel by stát převzít zodpovědnost za odškodnění a proto se tak nějak předpokládá, že u nás to povinný zákonem/vyhláškou asi nikdy nebude a bude se to do lidí tlačit jinak.
No, ten vliv na cyklus už mně může být fuk, mám 3 děti, ale ty záněty srdečního svalu, to mně jako sranda moc nepřijde. Na to jste někde studie nenašla? Zítra jdu na druhou dávku a teda nevím...
napsal(a):
No, ten vliv na cyklus už mně může být fuk, mám 3 děti, ale ty záněty srdečního svalu, to mně jako sranda moc nepřijde. Na to jste někde studie nenašla? Zítra jdu na druhou dávku a teda nevím...
tak dají se najít různé, které se víceméně shodují, v podstatě nějaké riziko je, vyšší pro mladé muže
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2782900
https://academic.oup.com/ehjcimaging/advance-article/doi/10.1093/ehjci/jeab230/6421640

assil
napsal(a):
tak dají se najít různé, které se víceméně shodují, v podstatě nějaké riziko je, vyšší pro mladé muže
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2782900
https://academic.oup.com/ehjcimaging/advance-article/doi/10.1093/ehjci/jeab230/6421640
Děkuju, zítra na to mrknu.
fikovnice
napsal(a):
...by mě tedy zajímalo, jak ještě dlouho na mě na všech možných serverech jako reklama bude vyskakovat tento a podobné obrázky!
Myslela jsem, že je Vaše,
než jsem si přečetla příspěvek.
Na mě zas vyskakují (na FB) ty katastrofy spojené
s tou slavnou "chorobou" a očkováním.
Nevyskakují asi na každého. Párkrát jsem
to četla u známých a fakt se mi to samo nabízí.
Nevadí mi to, ráda vidím-slyším
i jiné názory, byť někdy děsivé.

napsal(a):
Dneska jsem narazila na tohle a vzpomněla jsem si na vás 😉
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3397498-vedci-jsou-na-stope-toho-proc-nektere-vakciny-mohou-zpusobovat-srdecni-potize
napsal(a):
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3397498-vedci-jsou-na-stope-toho-proc-nektere-vakciny-mohou-zpusobovat-srdecni-potize
Zase...to číslo je tak nízké, že nikdo neví, jestli by tito vesměs mladí muži, nebyli postižení i bez očkování. Kamarád v podobném věku přechodil angínu a dopadnul stejně.

napsal(a):
Tak ale to je hrozné, to je samé nevíme, možná, nebo je to jinak. Ach jo.

lesnížínka
napsal(a):
Zase...to číslo je tak nízké, že nikdo neví, jestli by tito vesměs mladí muži, nebyli postižení i bez očkování. Kamarád v podobném věku přechodil angínu a dopadnul stejně.
Tak přecházet nemoci se nevyplácí a už vůbec ne angínu.

napsal(a):
Tak ale to je hrozné, to je samé nevíme, možná, nebo je to jinak. Ach jo.
Mně se nejvíc jeví jako možné vysvětlení ta poslední teorie.

napsal(a):
Mně se nejvíc jeví jako možné vysvětlení ta poslední teorie.
Že jako ten testosteron?
No k tématu třeba i tady https://www.ahajournals.org/doi/abs/10.1161/circ.144.suppl_1.10712

napsal(a):
Že jako ten testosteron?
Testosteron + nechtěně trefená céva.

Já teda dnes byla na druhé dávce, jak jsem avizovala včera, a musím říct, že při první jsem ten vpich vůbec nezaregistrovala, zatímco teď to bolelo. A píchala to jiná sestra.....Nejsem ale mladý muž, takže snad to přežiju.
napsal(a):
Testosteron + nechtěně trefená céva.
Může to být třeba i o fokusu v těle... Já s ním (ne)utěšeně žiju asi 20 let, občas mi vyrobí sepsi, vyznamenal se tím, že mi střelil do té páteře a v podstatě mi jí kus rozpustil... Ale je pravda, že fokus by spíš vyvolal endokarditidu.
Další věc je i souvislost se steroidy. Nevím, zda se někdo zabýval tím, zda třeba dotyční onemocnělí nezobou...
rapotacka11
napsal(a):
Myslela jsem, že je Vaše,
než jsem si přečetla příspěvek.
Na mě zas vyskakují (na FB) ty katastrofy spojené
s tou slavnou "chorobou" a očkováním.
Nevyskakují asi na každého. Párkrát jsem
to četla u známých a fakt se mi to samo nabízí.
Nevadí mi to, ráda vidím-slyším
i jiné názory, byť někdy děsivé.
Ono, přesně takto vypadá...:-).
Ale jak jsem měsíc procházela inzertní servery, tak si to teď NTB pamatuje a pořád mi předhazuje nová a nová auta a především to moje... .
napsal(a):
Já teda dnes byla na druhé dávce, jak jsem avizovala včera, a musím říct, že při první jsem ten vpich vůbec nezaregistrovala, zatímco teď to bolelo. A píchala to jiná sestra.....Nejsem ale mladý muž, takže snad to přežiju.
Alííí, Ty máš novou profilovku - sluší!!!
Jo, zapomněla jsem napsat poměrně důležitou věc. V penziónu prakticky nechtěli vidět certifikát!!! Tedy já jej slavnostně přinesla a řekla jim, že jsem se vlastně kvůli pobytu u nich nechala naočkovat. Papír jsem třímala v ruce a manažerka:"Tak toho si vážíme, že jste kvůli nám šla na očkování!" Žádná čtečka, žádná kontrola papíru, žádný dotaz, odkdy je platný. Kamarádka přijela jen asi 15min po mně a po té nechtěli vůbec nic. No a kontrola na Silvestra nehrozila, neb podnik byl, jak jsem psala, oficiálně zavřený, a byly jsme tam jen my dvě s kamarádkou. No, co už...

fikovnice
napsal(a):
Jo, zapomněla jsem napsat poměrně důležitou věc. V penziónu prakticky nechtěli vidět certifikát!!! Tedy já jej slavnostně přinesla a řekla jim, že jsem se vlastně kvůli pobytu u nich nechala naočkovat. Papír jsem třímala v ruce a manažerka:"Tak toho si vážíme, že jste kvůli nám šla na očkování!" Žádná čtečka, žádná kontrola papíru, žádný dotaz, odkdy je platný. Kamarádka přijela jen asi 15min po mně a po té nechtěli vůbec nic. No a kontrola na Silvestra nehrozila, neb podnik byl, jak jsem psala, oficiálně zavřený, a byly jsme tam jen my dvě s kamarádkou. No, co už...
Jani, to je tak skoro všude. Případně se jen zeptají: "A certifikát máte?" Já vlastně po té první dávce na žádné testy chodit nemusela, nikdo je po mě nechtěl. Ale syn mi říkal, že v Praze to prý kontrolují poctivě, a právě se divil, jak je to tady benevolentní. A mladší kluk musel i po druhé dávce jít na test a výsledek poslat na koleje, jinak by se musel vystěhovat. A přitom to bylo v době vánočních prázdnin, kdy na kolejích ani nebyl.
Jinak u nás ve firmě se pořád dělá každý týden antigenní test všem, i očkovaným. Holt se nakoupily, tak se musejí spotřebovat.
napsal(a):
Jani, to je tak skoro všude. Případně se jen zeptají: "A certifikát máte?" Já vlastně po té první dávce na žádné testy chodit nemusela, nikdo je po mě nechtěl. Ale syn mi říkal, že v Praze to prý kontrolují poctivě, a právě se divil, jak je to tady benevolentní. A mladší kluk musel i po druhé dávce jít na test a výsledek poslat na koleje, jinak by se musel vystěhovat. A přitom to bylo v době vánočních prázdnin, kdy na kolejích ani nebyl.
Jinak u nás ve firmě se pořád dělá každý týden antigenní test všem, i očkovaným. Holt se nakoupily, tak se musejí spotřebovat.
No, je to síla. V Brně prý někdo udal hospodu, kde certifikáty nekontrolovali...
No a penzión mě maličičko naštval, že do telefonu ciráty, ale kontrola pak žádná... To jsem si fakt mohla půjčit ten od kamarádky...
fikovnice
napsal(a):
No, je to síla. V Brně prý někdo udal hospodu, kde certifikáty nekontrolovali...
No a penzión mě maličičko naštval, že do telefonu ciráty, ale kontrola pak žádná... To jsem si fakt mohla půjčit ten od kamarádky...
Podle mě chtěli, abyste ho měla, ne kvůli sobě, ale kvůli kontrole hygieny.
fikovnice
napsal(a):
Tak co, je tu omikron? Skoro 10 tis. zachycených pozitivit...
Já vím, ono už to lidi moc nezajímá...
No tak jasně, do Prahy se sjelo půl Evropy, to by bylo, aby to tam nedotáhnuli. A zbytek jsme se vesele družili, u nás tedy určitě, tak čekám, co bude. S lidma jsem byla naposled v neděli (potkala jsem venku dávnou známou) tak ještě pár dní v nejistotě bude
lesnížínka
napsal(a):
No tak jasně, do Prahy se sjelo půl Evropy, to by bylo, aby to tam nedotáhnuli. A zbytek jsme se vesele družili, u nás tedy určitě, tak čekám, co bude. S lidma jsem byla naposled v neděli (potkala jsem venku dávnou známou) tak ještě pár dní v nejistotě bude
A třeba už nám dotáhli z Francie i ten novej, my taky musíme mít všechno.

fikovnice
napsal(a):
To je jasné, že se omikronová vlna převalí i přes nás. Jestli je mírnější než delta, tak je to jedině dobře, že ji vytlačí.
Já jsem zvědavá na školy. Zatím je v nich po Vánocích celkem klid...

assil
napsal(a):
A třeba už nám dotáhli z Francie i ten novej, my taky musíme mít všechno.
Jo, kamerunovej. Má prý víc háčků :-)) Čím dál víc mám dojem, že kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu. Nebo opačně?

napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-pracovnice-ockovaciho-centra-pomahaly-s-prodejem-falesnych-certifikatu-184762#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=RtPfRhYQTp4-202201041159&dop_id=184762&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
No, každej si chce nějak pomoct. Proč by měl na koronaviru vydělávat jen Babiš.
Vlastně ten už né, ten už je ze hry........Tak kdo? No baby ze Vsetína :-))
napsal(a):
No, každej si chce nějak pomoct. Proč by měl na koronaviru vydělávat jen Babiš.
Vlastně ten už né, ten už je ze hry........Tak kdo? No baby ze Vsetína :-))
Těch pár tisícovek... Výrobcům vakcín stoupl loni obrat o 100%. Kolik to dělá u výrobců testů netuším, ale myslím, že tam bude ještě větší vejvar. A tady řeší půl melounu, aniž by se zamysleli nad tím, co asi žene ty lidi tohle podnikat.

fikovnice
napsal(a):

napsal(a):
https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/111036/omikronem-se-do-konce-tydne-nakazi-az-dvacet-milionu-cechu-nastinil-dusek-pesimisticky-scenar.html
Přední český covidový scénárista

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-zkraceni-izolace-karanteny-koronavirus-povinne-testovani-zamestnancu.A220105_031652_domaci_kop
U nás ve firmě už včera avizovali, že ty nakoupené antigenní testy se prostě musí spotřebovat.
napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-zkraceni-izolace-karanteny-koronavirus-povinne-testovani-zamestnancu.A220105_031652_domaci_kop
U nás ve firmě už včera avizovali, že ty nakoupené antigenní testy se prostě musí spotřebovat.
Hele,podle mě na ten omikron nefungují. Teď jsem týden marodila, strašlivá rýma, noční pocení,bolest hlavy a svalů-tři antigeny od různých firem,negativní. Soused to samé,kamarádka to samé. Švagrová sousedů to samé,ale protože je zdravotnice,přes tři negativní antigeny šla na pcr a hle,pozitivní.

janaa
napsal(a):
Hele,podle mě na ten omikron nefungují. Teď jsem týden marodila, strašlivá rýma, noční pocení,bolest hlavy a svalů-tři antigeny od různých firem,negativní. Soused to samé,kamarádka to samé. Švagrová sousedů to samé,ale protože je zdravotnice,přes tři negativní antigeny šla na pcr a hle,pozitivní.
JJ, to už se ví všeobecně, že ten omikron nezachytí. Jenže už jsou jednou nakoupený, tak se prostě bude testovat. A kdo prý odmítne, bude nahlášen hygieně.

Ale když vám nařídí karanténu nebo co, tak to není tak hrozné jako nemocenská; zas tolik netrpíte, ne?
Nevím, v jaké fázi je akce covid, na co se teď hraje... ale tak když už to není tak nebezpečná nemoc a nebudu doma zadarmo... a ještě ke všemu se v izolaci nebo co to je může chodit se psem ven... a hodně budete v práci chybět, když čipy jsou, všichni víme kde.
napsal(a):
Ale když vám nařídí karanténu nebo co, tak to není tak hrozné jako nemocenská; zas tolik netrpíte, ne?
Nevím, v jaké fázi je akce covid, na co se teď hraje... ale tak když už to není tak nebezpečná nemoc a nebudu doma zadarmo... a ještě ke všemu se v izolaci nebo co to je může chodit se psem ven... a hodně budete v práci chybět, když čipy jsou, všichni víme kde.
Tak zadarmo ne, ale za míň peněz jo. Jako připadá mi vtipný, co teď vyhlásili, že místo na pcr test se bude chodit do karantény, tak uvidíme, jestli to jen zmršily novinky a nebo je to fakt. A ani nezmiňujou jako dřív jako výjimku lidi na HO.

Upřímně, nějak tu změnu nechápu. Karanténa i izolace zkrácena na 5 dnů bez výstupního testu...
Že prý je omikron rychlejší. Ale co delta? Ta se ze dne na den odstěhuje?

Omikron je rychlejší :-) jak dlouho o něm ví? dva tři měsíce? Vždy jsem věděla, že máme schopné vědce, ale že takhle... :-) A delta není tak znělé jméno.

No tak platit 5 a 14 dní je dost velký rozdíl
https://www.kurzy.cz/zpravy/626721-izolacka--vyse-a-odecet-od-pojistneho-kdo-ma-na-karantenni-prispevek-narok-jaka-je-vyse/

GAELLE
napsal(a):
V případě, že se zkrátí izolace pozitivních osob na 5 dnů, budou tyto osoby vesele infikovat další osoby ve svém okolí. Jakékoliv antigenní i PCR testy pak ztrácejí význam a jsou zcela zbytečné - zachytíte pozitivního a stejně jej pustíte mezi lidi..
OMAR ŠERÝ
Přesně tak, ještě bych to chápala v případě karantény ukončené negativním PCR, ale v případě izolace nakaženého? To je zase kravina👎

GAELLE
napsal(a):
V případě, že se zkrátí izolace pozitivních osob na 5 dnů, budou tyto osoby vesele infikovat další osoby ve svém okolí. Jakékoliv antigenní i PCR testy pak ztrácejí význam a jsou zcela zbytečné - zachytíte pozitivního a stejně jej pustíte mezi lidi..
OMAR ŠERÝ
Ono to tak úplně není..cituji:
... Zaměstnanci, kteří budou mít pozitivní antigenní test na covid, půjdou na pět dnů do karantény, pokud si sami nenechají udělat PCR test, jehož negativní výsledek může předchozí pozitivní antigenní test zvrátit. Jinak se po návratu z pětidenní izolace znovu zaměstnanec zapojí do antigenního testování dvakrát týdně. Osoby, jimž byla karanténa a izolace ukončena, jsou povinné ještě následujících 5 dnů podle Ministerstva zdravotnictví nosit respirátor.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-zkraceni-izolace-karanteny-koronavirus-povinne-testovani-zamestnancu.A220105_031652_domaci_kop
Takže:
pokud Vás zachytí antigenní test, můžete jít na PCR, ale nemusíte. Nicméně automaticky na 5 dní jdete domů. Pokud budete mít příznaky, stejně budete situaci řešit s lékařem nástupem na DPN. Pokud příznaky nemáte, dalších 5 dní v práci v respirátoru považuji za akceptovatelné, mnohem lepší než sedět doma.
Co byste navrhovala vy, jako co s tím?
Tady se teď primárně hraje o zachování chodu společnosti,státu, ekonomiky....nikoliv o lůžka.
Přijde mi to jako rozumné řešení v situaci, kdy správné řešení, uspokojující všechny, neexistuje.

takže když budu potřebovat pět dní volna, použiju trochu kokakoly. dobrý vědět.

napsal(a):
Ono to tak úplně není..cituji:
... Zaměstnanci, kteří budou mít pozitivní antigenní test na covid, půjdou na pět dnů do karantény, pokud si sami nenechají udělat PCR test, jehož negativní výsledek může předchozí pozitivní antigenní test zvrátit. Jinak se po návratu z pětidenní izolace znovu zaměstnanec zapojí do antigenního testování dvakrát týdně. Osoby, jimž byla karanténa a izolace ukončena, jsou povinné ještě následujících 5 dnů podle Ministerstva zdravotnictví nosit respirátor.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-zkraceni-izolace-karanteny-koronavirus-povinne-testovani-zamestnancu.A220105_031652_domaci_kop
Takže:
pokud Vás zachytí antigenní test, můžete jít na PCR, ale nemusíte. Nicméně automaticky na 5 dní jdete domů. Pokud budete mít příznaky, stejně budete situaci řešit s lékařem nástupem na DPN. Pokud příznaky nemáte, dalších 5 dní v práci v respirátoru považuji za akceptovatelné, mnohem lepší než sedět doma.
Co byste navrhovala vy, jako co s tím?
Tady se teď primárně hraje o zachování chodu společnosti,státu, ekonomiky....nikoliv o lůžka.
Přijde mi to jako rozumné řešení v situaci, kdy správné řešení, uspokojující všechny, neexistuje.
Aha, tohle už zní rozumněji.
Nevíte, jak dlouhou má omikron inkubační dobu?
GAELLE
napsal(a):
OMAR ŠERÝ
Už je z toho dokonalá fraška! Nebo spíš tragikomedie!

Válek na echo24 ( mimochodem na fotce vypadá trochu nepříčetně)
Vláda upustila od možnosti, že zavede uznávání protilátek i pro ty, kterým uplyne půl roku po prodělání koronaviru, ale stále protilátky mají. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) je obtížné stanovit hladinu protilátek, namítá také, že zatím není dostatek poznatků o variantě omikron. Válek kvůli omikronu v současnosti nepodpořil ani možnost, že by vláda v současnosti začala uznávat negativní PCR testy do provozoven služeb. Podle něj to však bude vláda zvažovat, „až se přežene vlna omikronu“.
Kdo tedy může do provozoven služeb ? Na co tedy PCR testy jsou?
napsal(a):
Vláda upustila od možnosti, že zavede uznávání protilátek i pro ty, kterým uplyne půl roku po prodělání koronaviru, ale stále protilátky mají. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) je obtížné stanovit hladinu protilátek, namítá také, že zatím není dostatek poznatků o variantě omikron. Válek kvůli omikronu v současnosti nepodpořil ani možnost, že by vláda v současnosti začala uznávat negativní PCR testy do provozoven služeb. Podle něj to však bude vláda zvažovat, „až se přežene vlna omikronu“.
To je neskutečné!
Asi no comment!
napsal(a):
"Kdo tedy může do provozoven služeb ? Na co tedy PCR testy jsou? "
To je jednoduché...očkovaní (kteří však mohou být infekční)!

fikovnice
napsal(a):
3 dny (medián 73hod)...
Díky, jsme opět v očekávání 😁
Manžel včera pomáhal mladým s malováním bytu a před chvílí dcera volala, že jí vyšel pozitivní Ag test...

By mě nikdy nenapadlo věřit tomu jaktomuříkáte ag testu. To bude stejně spolehlivé jako ty respirátory, že jo? Nebo jako "koupim si lakmusový papírek a vim že mám cukrovku". Tak mi to připadá.
A ten PCR prý nebyl určený na tohle testování. Tak já nevim.
Hele a když budu očkovaná, můžu sedět tři hodiny na PČR, když to je podobné PCR bez respirátoru?

fikovnice
napsal(a):
Počkej Ali, KDO bude nahlašovat Hygieně?
Zaměstnavatel. PR oddělení :-)

No jen bych k tomu poznamenala, že když byla ještě minulá vláda, tak všechno bylo opozicí kritizováno a přiznám se, že teda nastoupila nová a nevidím nějaký echt rozdíl, ve své podstatě už se v tom začínám tak nějak ztrácet. Resp. tak nějak mám tucha co můžu já, ale když se mě někdo zeptá jestli nevím......no nevím.

fikovnice
napsal(a):
Povinnost má zaměstnavatel.
Nejsem ale Ali...ale nyní to bude tak.
Jak to budou na hygienách luštit, je věc druhá

fikovnice
napsal(a):
Já bych taky ráda...jenže jak vidíš, budou se utahovat šrouby...
Vlastně, jak Ty to třeba děláš stran kadeřnice?
Hele, já mám sice 3 dávky očko a včera jsem se stejně ostříhala sama. Zjistila jsem, že jsem to v loňském lockdownu natrénovala natolik, že je výsledek lepší, než od kadeřnice 😁
napsal(a):
Díky, jsme opět v očekávání 😁
Manžel včera pomáhal mladým s malováním bytu a před chvílí dcera volala, že jí vyšel pozitivní Ag test...
Fakt???
To je neuvěřitelná smůla!!! Držím pěsti, ať to dopadne dobře, tj. negativně. Počkej, a to ale není doufám ta malá dcerka...?

napsal(a):
No jen bych k tomu poznamenala, že když byla ještě minulá vláda, tak všechno bylo opozicí kritizováno a přiznám se, že teda nastoupila nová a nevidím nějaký echt rozdíl, ve své podstatě už se v tom začínám tak nějak ztrácet. Resp. tak nějak mám tucha co můžu já, ale když se mě někdo zeptá jestli nevím......no nevím.
Oni přišli akorát dojíst, co před 30 lety nedožrali.
A to tady eště žádný covid nebyl. Tak se jich to netýká.

lesnížínka
napsal(a):
Už jsem to takřka přestala sledovat. Dostala jsme se do fáze, kdy už je mi to nějak šumák.
To stejně nechápu, komu to chutnalo. Ale vitacit, tady v konzumu jsem si koupila, protože to je vzpomínka, že jo, týjo takovej hnus :D

fikovnice
napsal(a):
Fakt???
To je neuvěřitelná smůla!!! Držím pěsti, ať to dopadne dobře, tj. negativně. Počkej, a to ale není doufám ta malá dcerka...?
Ne, to je ta dospělá. Ale malá říká, že jestli je to omikron, tak ho chce taky, že se jí hodí do sbírky 😂
napsal(a):
To stejně nechápu, komu to chutnalo. Ale vitacit, tady v konzumu jsem si koupila, protože to je vzpomínka, že jo, týjo takovej hnus :D
Tak vitacit jsme si sypali do dlaní a lízali jej, jako dětičky... A žlutý nebo rudý jazyky po tom zůstávaly. To bylo aspoň promořováníčko, resp. stimulování imunity! Nasypat do dlaně venku někde při hraní si a pak to hodinu olizovat!
napsal(a):
Hele, já mám sice 3 dávky očko a včera jsem se stejně ostříhala sama. Zjistila jsem, že jsem to v loňském lockdownu natrénovala natolik, že je výsledek lepší, než od kadeřnice 😁
No jo, ale toto fakt každej nezvládne... Holt, jsi šikovná! Já si teda vůůůbec neumím představit třeba stříhání na hlavě vzadu, to by dopadlo...

fikovnice
napsal(a):
No jo, ale toto fakt každej nezvládne... Holt, jsi šikovná! Já si teda vůůůbec neumím představit třeba stříhání na hlavě vzadu, to by dopadlo...
Jak se jmenuje ta věc... dávala se do toho žiletka... a nevim ani, na co to mělo sloužit, ale určitě to i stříhalo vlasy. Nebo to byla zbraň z vězení. Ale stříhalo to.
Jsem hrozně zvědavá na ten nový přírůstek, jak se bude jmenovat.
Terminátor.

Břitva tam píší! Děkuji :-)
A to děcka ale snad nemají kyselé buňky, protože prostě jak jsme to mohli takhle jíst ten vitacit? Jsem to ochutnala a hlava se mi otočila kolem dokola.

fikovnice
napsal(a):
Já jsem si k tomu koupila takový udělátka, kterými vyčesané vlasy sepnu a podle hrany zastřihnu. A pak trochu protenčím konce efilačkama a je to😇
Polodlouhé vlasy se zastřihují celkem snadno, krátký účes bych nezvládla. Nejjednodušší to mají dlouhovlásky.

fikovnice
napsal(a):
Jj, je to tak, jak píšou ostatní. Nestíhám dnes nějak.
Jinak co se týká stříhání, mám dlouhé vlasy, ale ty taky potřebují zkracovat a sama to teda neudělám. To je horší než krátké, tam se nějaký zub ztratí.

já už si dva roky stříhám ofinu u zrcadla na šatně drůbežárny. nůžkama, kterýma jinak pitvám slepice (krásné rovné ostré)

napsal(a):
Už jsou na to i vtipy. 🙂
Nová vláda prý musela přejít z růžové na fialovou. 😉

napsal(a):
já už si dva roky stříhám ofinu u zrcadla na šatně drůbežárny. nůžkama, kterýma jinak pitvám slepice (krásné rovné ostré)
To je hrozná představa - pitvat nůžkami.

napsal(a):
Jj, je to tak, jak píšou ostatní. Nestíhám dnes nějak.
Jinak co se týká stříhání, mám dlouhé vlasy, ale ty taky potřebují zkracovat a sama to teda neudělám. To je horší než krátké, tam se nějaký zub ztratí.
S tímhle to jde skoro samo. Creaclip se to jmenuje 😉
https://youtu.be/tGSN12lnuVE

Teď jsem se v tom úplně ztratila : Antigenní ( který má úspěšnost 40% ), když je pozitivní - tak to platí. PCR test ( který je snad přesnější ), když vyjde negativní - tak se to nepočítá.
Dosud jsem si myslela, že negativní PCR test byl "vstupenka" všude. Jeden čas se přece prosazovalo, že ho musí mít i očkovaní!
Všichni žijem v blázinci (napsal Radim Honzák ). A má pravdu.

napsal(a):
To je hrozná představa - pitvat nůžkami.
čím jiným?
fikovnice
napsal(a):
Nevidím, já už ta opatření nečtu, nebaví mě to pořád dokola a mě se to stejně netýká. Kadeřnice? Hlavu jsem si přestala barvit před rokem, neb jsem si odbarvovámím vlasy totálně zničila. Občas vemu nůžky a zastříhnu si ofinu a gumička to jistí. Od jisté doby jsem zjistila, že s rozpuštěnýma(kdysi jsem jinak nechodila) vypadám jak stará čarodějnice Teď stačí přitáhnout gumičku a hodí to pár let k dobru
fikovnice
napsal(a):
To se hluboce předkloníš, hodíš vlasy dopředu pročešeš, srovnáš, chňapneš jako by do culíku a 5cm fikneš. Narovnáš se, koukneš do zrcadla, nepoznáš rozdíl
napsal(a):
Teď jsem se v tom úplně ztratila : Antigenní ( který má úspěšnost 40% ), když je pozitivní - tak to platí. PCR test ( který je snad přesnější ), když vyjde negativní - tak se to nepočítá.
Dosud jsem si myslela, že negativní PCR test byl "vstupenka" všude. Jeden čas se přece prosazovalo, že ho musí mít i očkovaní!
Všichni žijem v blázinci (napsal Radim Honzák ). A má pravdu.
No je to logické na cíl promořit omikron, tím nakažené antigen neodchytí, odchytí deltu a PCR testy nebudou, tudíž většina lidí s omikronem bude free.
Jinak nevím jak jinde, ale u nás v práci nikdo ty samotesty nekontroluje, jen to hlásí každý sám, takže tipuju pozitivní nebude nikdo.

Spíš než promořit omikron bych použila vyjádření nechat omikron volně běžet a zároveň se tvářit, že něco dělám.
Po nakažení je tentokrát pragmaticky předpokládán spíše lehký průběh na horních cestách dýchacích a žádný velký run na zdravotnická zařízení.
5 dní doma a případně poté 5 dní s repirátorem na pracovišti, když mi jen teče z nosu a jinak nic, je akceptovatelné.
Co ale dělat jiného?
V ČR není kapacita na tak masivní (z pohledu četnosti a množství) testování PCR. 2x týdně antigenní testy jsou volbou z nouze, sice s výsledky alá věštění ze zamlžené křišťálové koule, ale vlastně se v zásadě nic neděje - kdo se cítí nemocný, půjde k lékaři a může i na PCR, kdo je bez příznaků, tak strpí 2x týdně testování v zaměstnání - nic smrtelného. Očkování stále běží, kdo chce, může se nechat.
Stýská se snad někomu po distanční výuce ve školách, lockdownech či nočních zákazech vycházení? Mě fakt ne...
"My vlastně očkujeme proti té části S viru a dochází k tomu, že je tato část schopna poměrně intenzivně mutovat, ale vakcína byla nastavena na původní virus, který už tady není. A čím méně je tam antigenních struktur, na které daná vakcína fungovala, tím je horší schopnost navodit jak protilátkovou tak buněčnou odpověď. Nyní už jsme poměrně hodně daleko, to znamená, že omikron není úplně dobře kryt. Neříkám kvůli klinickým průběhům, které jsou stále poměrně slušně pokryty, ale co do schopnosti nakazit se a šířit virus, účinnost už je poměrně velmi malá. Po dvou dávkovém schématu je někde na úrovni 20 procent,"
ROMAN PRYMULA

fikovnice
napsal(a):
A jéje, jak se zdá, rozšíření sbírky mutací u mladší dcery je možné. Reinfekce omikronem měsíc po deltě😲
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-nakaza-testovani-skoly-deti-covid-19-skoly-pcr-ockovani_2201051830_pik

napsal(a):
Spíš než promořit omikron bych použila vyjádření nechat omikron volně běžet a zároveň se tvářit, že něco dělám.
Po nakažení je tentokrát pragmaticky předpokládán spíše lehký průběh na horních cestách dýchacích a žádný velký run na zdravotnická zařízení.
5 dní doma a případně poté 5 dní s repirátorem na pracovišti, když mi jen teče z nosu a jinak nic, je akceptovatelné.
Co ale dělat jiného?
V ČR není kapacita na tak masivní (z pohledu četnosti a množství) testování PCR. 2x týdně antigenní testy jsou volbou z nouze, sice s výsledky alá věštění ze zamlžené křišťálové koule, ale vlastně se v zásadě nic neděje - kdo se cítí nemocný, půjde k lékaři a může i na PCR, kdo je bez příznaků, tak strpí 2x týdně testování v zaměstnání - nic smrtelného. Očkování stále běží, kdo chce, může se nechat.
Stýská se snad někomu po distanční výuce ve školách, lockdownech či nočních zákazech vycházení? Mě fakt ne...
Mně taky ne. A myslím, že ani většině dětí.
assil
napsal(a):
No je to logické na cíl promořit omikron, tím nakažené antigen neodchytí, odchytí deltu a PCR testy nebudou, tudíž většina lidí s omikronem bude free.
Jinak nevím jak jinde, ale u nás v práci nikdo ty samotesty nekontroluje, jen to hlásí každý sám, takže tipuju pozitivní nebude nikdo.
U nás to tak také bylo. Zapisovali jsme do systému výsledek a ještě to upozorňovalo, kolik dní zbývá do vypršení platnosti. Ale teď teda nemám žádné info...a ani žádný test jsem nedostala, tak nevím. Musím se pozeptat. Anebo to možná máme zapisovat bez testů...

fikovnice
napsal(a):
U nás to tak také bylo. Zapisovali jsme do systému výsledek a ještě to upozorňovalo, kolik dní zbývá do vypršení platnosti. Ale teď teda nemám žádné info...a ani žádný test jsem nedostala, tak nevím. Musím se pozeptat. Anebo to možná máme zapisovat bez testů...
A tak vyloženě povinné je to pro základní a střední školy, takže my testujeme jako o život. Zatím všichni negativní.

2x týdně antigenní testy jsou volbou z nouze, sice s výsledky alá věštění ze zamlžené křišťálové koule, ale vlastně se v zásadě nic neděje
Ono se děje to, že to firmy dál poškozuje finančně. A odkud ještě vzít, když už se šetří úplně na všem? Už je na minimum ( spíš pod minimum) stažené i topení na šatnách a v jídelně......Jedině z peněz na mzdy. Odměny, či prémie - co to je?
Kdyby to testování k něčemu bylo.......

napsal(a):
S tímhle to jde skoro samo. Creaclip se to jmenuje 😉
https://youtu.be/tGSN12lnuVE
Díky za tip, ale myslím, že to asi fakt radši nechám na té kadeřnici.

fikovnice
napsal(a):
No jo, výrobci testů jsou nadšení....
A někdo v pozadí s nimi...." My nakoupíme testy jiné, kvalitní".

napsal(a):
Už k vám přišli?
To je dobrý.
Já mám prozatím po očko - zánět a dneska napsaný atb a prej nejdřív 14 dní po dobrání. By mě zajímalo, jak to je, kdyby tohle člověka postihlo v době konce platnosti certifikátu, hnali by ho na očko i se zánětem a atb?

assil
napsal(a):
To je dobrý.
Já mám prozatím po očko - zánět a dneska napsaný atb a prej nejdřív 14 dní po dobrání. By mě zajímalo, jak to je, kdyby tohle člověka postihlo v době konce platnosti certifikátu, hnali by ho na očko i se zánětem a atb?
Asi budete holt pár týdnů bez certifikátu a tím pádem i bez hospody.

napsal(a):
Asi budete holt pár týdnů bez certifikátu a tím pádem i bez hospody.
Třeba by se mohla brát jako rozočkovaná (s testem)😉
Nebo by praktik mohl napsat dočasnou KI k přeočkování.
fikovnice
napsal(a):
Nejsem lesní zinka ,ale jsem ve stejně fázi:-)
Stran kadeřnice to dělám jako kdykoliv předtím tím: jdu tam a ostříha mě, stejně tak masérka, kosmeticka i nehtarka...
Stejně tak ,jako loni v nejtvrdším "lokdáunu"
Asi mam štěstí na normální lidi kolem sebe. Je pravda ,že to nejsou salóny krásy, ale "nebyčejně obyčejné "ženské, které pracují doma.
Tady je pěkný článek a myslím, že pomalu časem dojde,jakým naivnostem spousta uverila.
Neznám ve svém okolí už téměř nikoho, kdo by si myslel nebo aspoň nezaváhal o účinnosti a kvalitě vakcín
Zrovna tento článek potvrzuje , že FIKOVNICE s jednodavkovou akciovou udělala to nejlepší co mohla.
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/111077/vakcinolog-petras-cast-lidi-se-ockuje-spatne-mohli-si-i-uskodit-vice-davek-muze-byt-kontraproduktivni.html
A citace z článku na téma proč nemáme povinné očkování pro všechny:
Ministerstvo zdravotnictví k začátku minulého týdne evidovalo také 21 žádostí o odškodnění za očkování proti covidu-19. Šesti žádostem lidí, kteří měli po vakcinaci zdravotní potíže, ministerstvo nevyhovělo, zbytek ještě prověřuje.
„Dvěma žádostem nebylo vyhověno z důvodu, že poškozený zemřel, přičemž na základě zákona č. 569/2020 Sb. se újma nahrazuje pouze osobě, která se nechala očkovat léčivým přípravkem obsahujícím očkovací látku pro očkování proti onemocnění covid-19, nikoli osobě blízké, jako je tomu u náhrady újmy způsobené povinným očkováním dle zákona č. 116/2020 Sb.,“ uvedl Köppl.
No a jestli dobře rozumím tomuto článku, tak je to odpověď kam nám zmizela chřipka aneb PCR test neumí odlišit covid a chřipku.
https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html

assil
napsal(a):
A citace z článku na téma proč nemáme povinné očkování pro všechny:
Ministerstvo zdravotnictví k začátku minulého týdne evidovalo také 21 žádostí o odškodnění za očkování proti covidu-19. Šesti žádostem lidí, kteří měli po vakcinaci zdravotní potíže, ministerstvo nevyhovělo, zbytek ještě prověřuje.
„Dvěma žádostem nebylo vyhověno z důvodu, že poškozený zemřel, přičemž na základě zákona č. 569/2020 Sb. se újma nahrazuje pouze osobě, která se nechala očkovat léčivým přípravkem obsahujícím očkovací látku pro očkování proti onemocnění covid-19, nikoli osobě blízké, jako je tomu u náhrady újmy způsobené povinným očkováním dle zákona č. 116/2020 Sb.,“ uvedl Köppl.
Aha, takže když člověk umře, tak se to vyřešilo.
Náhrada újmy způsobené očkované osobě léčivým přípravkem obsahujícím očkovací látku pro očkování proti onemocnění COVID-19
Stát nahradí osobě, která se nechala očkovat léčivým přípravkem podle § 1 odst. 1, újmu způsobenou očkováním léčivým přípravkem podle § 1 odst. 1, došlo-li následkem tohoto očkování k zvlášť závažnému ublížení na zdraví očkovaného, vytrpění bolesti, ztrátě na výdělku nebo ztížení společenského uplatnění. Pro posouzení této újmy a rozsah náhrady se použije zákon č. 116/2020 Sb., o náhradě újmy způsobené povinným očkováním, obdobně.
Ovšem ten druhý citovaný zákon obsahuje i tohle:
2) Stát poskytne náhradu osobě blízké očkovanému za duševní útrapy, dojde-li následkem povinného očkování k usmrcení nebo zvlášť závažnému ublížení na zdraví očkovaného.

Ale to se týká povinného očkování.
Jak to dopadlo s hasiči, policisty atp., je to povinné?

napsal(a):
Jo, aha, tak to jsem přehlídla. Takže je problém, že to není povinný, jinak by hradit museli.

napsal(a):
Jo, aha, tak to jsem přehlídla. Takže je problém, že to není povinný, jinak by hradit museli.
Ano. A proto to nikdá povinné nebude :-)

napsal(a):
Ano. A proto to nikdá povinné nebude :-)
No, jasně, bude to prostě pořád nepovinně povinný.
napsal(a):
Aha, takže když člověk umře, tak se to vyřešilo.
Náhrada újmy způsobené očkované osobě léčivým přípravkem obsahujícím očkovací látku pro očkování proti onemocnění COVID-19
Stát nahradí osobě, která se nechala očkovat léčivým přípravkem podle § 1 odst. 1, újmu způsobenou očkováním léčivým přípravkem podle § 1 odst. 1, došlo-li následkem tohoto očkování k zvlášť závažnému ublížení na zdraví očkovaného, vytrpění bolesti, ztrátě na výdělku nebo ztížení společenského uplatnění. Pro posouzení této újmy a rozsah náhrady se použije zákon č. 116/2020 Sb., o náhradě újmy způsobené povinným očkováním, obdobně.
Ovšem ten druhý citovaný zákon obsahuje i tohle:
2) Stát poskytne náhradu osobě blízké očkovanému za duševní útrapy, dojde-li následkem povinného očkování k usmrcení nebo zvlášť závažnému ublížení na zdraví očkovaného.
No a vzhledem k tomu, že i ochrnutí půlky obličeje se nebere ani jako ztížení společenského uplatnění, když paní s tím poslali dopryč, tak tipuju nic než smrt by neuznali a smrt mají vyřešenou. Geniální.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Nejsem lesní zinka ,ale jsem ve stejně fázi:-)
Stran kadeřnice to dělám jako kdykoliv předtím tím: jdu tam a ostříha mě, stejně tak masérka, kosmeticka i nehtarka...
Stejně tak ,jako loni v nejtvrdším "lokdáunu"
Asi mam štěstí na normální lidi kolem sebe. Je pravda ,že to nejsou salóny krásy, ale "nebyčejně obyčejné "ženské, které pracují doma.
Tady je pěkný článek a myslím, že pomalu časem dojde,jakým naivnostem spousta uverila.
Neznám ve svém okolí už téměř nikoho, kdo by si myslel nebo aspoň nezaváhal o účinnosti a kvalitě vakcín
Zrovna tento článek potvrzuje , že FIKOVNICE s jednodavkovou akciovou udělala to nejlepší co mohla.
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/111077/vakcinolog-petras-cast-lidi-se-ockuje-spatne-mohli-si-i-uskodit-vice-davek-muze-byt-kontraproduktivni.html
Popravdě, kdyby šel vrátit čas, nešla bych vůbec...
Ale fakt jsem přečetla a naposlouchala hodiny rozhovorů...a ze všech lidí motajících se kolem toho byznysu (!) mi přišel právě jako nebyznysový, normální a inteligentní prof. Beran. A jeho rada je se po prodělání nemoci neočkovat, a když ano, pouze vakcínou s jednodávkovým schématem... Z mé strany šlo o věc, kterou jsem promýšlela hodně.

Tak můj kamarád skončil v nemocnici. Věk 55 let zdravý, neočkovaný. Potvrzený covid testem před 11 dny. Teploty, stav, že ani nemohl vstát z postele, dnes zhoršení, hospitalizace v nemocnici.
Jeho partnerka, taky neočkovaná po čtyřech dnech už "jen" bolesti kloubů, jinak už docela dobrý.
Je to první, mě takhle blízký člověk, který leží s covidem v nemocnici a modlím se, aby byl v pořádku.
Andrýsek3
napsal(a):
A já mám právě po třetí dávce, tak jsem sama zvědavá na příští dva dny. Oproti minulým dávkám má tato značnou nevýhodu už od začátku, protože z nežádoucích účinků mám tentokrát strach. Že prý bývá třetí horší. Tak uvidíme. :)
Tak Ti držím pěsti, ať to zvládneš bezproblémově!
napsal(a):
Tak můj kamarád skončil v nemocnici. Věk 55 let zdravý, neočkovaný. Potvrzený covid testem před 11 dny. Teploty, stav, že ani nemohl vstát z postele, dnes zhoršení, hospitalizace v nemocnici.
Jeho partnerka, taky neočkovaná po čtyřech dnech už "jen" bolesti kloubů, jinak už docela dobrý.
Je to první, mě takhle blízký člověk, který leží s covidem v nemocnici a modlím se, aby byl v pořádku.
A nevíš Jani typ? Delta? Takto delta semílala moji kamarádku - přesně na její padesátiny. Bývalá vrcholová sportovkyně, úplně zdravá... Měla dost podobný průběh jako já, tj. strašně horečkovala. Teda neměla čtyřicítky, ale ono je pak už tak nějak jedno, jestli má člověk 40 nebo 38.5. A bolesti páteře měla šílený, což já si vůbec nevybavuji... V tom je ten virus zákeřnej, že dělá tak různorodý průběhy... Já už si z toho pamatuji v podstatě "jen" ty nekončící a nesrazitelný horečky, vyčerpanost, nepopsatelnou bolest hlavy, a proklatě nízkou saturaci.

fikovnice
napsal(a):
A nevíš Jani typ? Delta? Takto delta semílala moji kamarádku - přesně na její padesátiny. Bývalá vrcholová sportovkyně, úplně zdravá... Měla dost podobný průběh jako já, tj. strašně horečkovala. Teda neměla čtyřicítky, ale ono je pak už tak nějak jedno, jestli má člověk 40 nebo 38.5. A bolesti páteře měla šílený, což já si vůbec nevybavuji... V tom je ten virus zákeřnej, že dělá tak různorodý průběhy... Já už si z toho pamatuji v podstatě "jen" ty nekončící a nesrazitelný horečky, vyčerpanost, nepopsatelnou bolest hlavy, a proklatě nízkou saturaci.
Jani netuším a nechci se teď vyptávat....psali jsme si, když mi manžel řekl, že ti naši kamarádi ulehli, mezi svátkama...jestli něco nepotřebují, nakoupit jídlo, něco v lékárně a nebo zařídit. A pak teď v lednu pátýho. No a dneska manžel volal tomu kamarádovi, jak na tom je a přijel mi říct do práce, že ještě furt špatně a že se přidal i kašel a asi za hodinu mi volal, že už je v nemocnici.
Andrýsek3
napsal(a):
A já mám právě po třetí dávce, tak jsem sama zvědavá na příští dva dny. Oproti minulým dávkám má tato značnou nevýhodu už od začátku, protože z nežádoucích účinků mám tentokrát strach. Že prý bývá třetí horší. Tak uvidíme. :)
U mě zatím nebyla horší. - byla jsem v pindělí, dva dny jsem normoš tajtrdlíkovala se psama, čistila okna na stavbě a jen chodila o fous dřív spát. Ve středu jsem ovšem došla do útlumu a odpadla jsem v osm hodin a spala až do rána. Ruka bolela až do včerejška. Ale jinak snad dobrý. když pominu, že mi tiká vokooo, levý, tak to je mi fučik. Ale jsem starší než vy, si tak tipuju. Přišlo mi to jako by už tělo vědělo co s tím má udělat.
Zrzavci
napsal(a):
U mě zatím nebyla horší. - byla jsem v pindělí, dva dny jsem normoš tajtrdlíkovala se psama, čistila okna na stavbě a jen chodila o fous dřív spát. Ve středu jsem ovšem došla do útlumu a odpadla jsem v osm hodin a spala až do rána. Ruka bolela až do včerejška. Ale jinak snad dobrý. když pominu, že mi tiká vokooo, levý, tak to je mi fučik. Ale jsem starší než vy, si tak tipuju. Přišlo mi to jako by už tělo vědělo co s tím má udělat.
A ty první dvě jste měla nějaké problémy? Protože celý (starší) zbytek rodiny měl taky třetí bez problémů, ale oni měli i ty první dvě. Ale slyšela jsem, že ti kterým nebylo dobře ani u těch prvních, tak je třetí skolila. Ale ono to bude prostě hrozně individuální.

Andrýsek3
napsal(a):
Andrejko, držím pěsti, aby to bylo v poho
Andrýsek3
napsal(a):
A ty první dvě jste měla nějaké problémy? Protože celý (starší) zbytek rodiny měl taky třetí bez problémů, ale oni měli i ty první dvě. Ale slyšela jsem, že ti kterým nebylo dobře ani u těch prvních, tak je třetí skolila. Ale ono to bude prostě hrozně individuální.
Andrejko já dva a úplně v pohodě, třetí taky v pohodě a bez problému. Manžel tak samo, neměli jsme žáden následek po očkování, ani ta ruka nebolela ( je nám 62let oběma). Tak držím palce, aby jste to měla jak my.
Kamarádka mladší o 10let, dvě odmarodila a to doslova hodně, třetí super ani nevěděla o ní.
Dája
napsal(a):
Vyhláška tu povinnost stanovuje od března. Zatím. Ministr Válek se dal slyšet, že zhruba v půlce února se rozhodne, zda to zruší, upraví, nebo nechají v platnosti.

Dasvo
napsal(a):
Vyhláška tu povinnost stanovuje od března. Zatím. Ministr Válek se dal slyšet, že zhruba v půlce února se rozhodne, zda to zruší, upraví, nebo nechají v platnosti.
Ten má času :-)

Dasvo
napsal(a):
a když to nechá v platnosti, tak jí ústavní soud dříve či později zruší, protože se opírá o zákon o ochraně veřejného zdraví, který má ale k povinnému očkování podmínku, kterou ty vakcíny nesplňují.
Varianta omicron může být více než 10krát nakažlivější než původní virus a přibližně 2,8krát infekčnější než varianta delta. Na základě in silico analýzy bylo odhadnuto, že varianta omicron může až z 88% unikat současným vakcínám (Chen et al., 2022).
OMAR ŠERÝ
Po vyhodnocení všech vzorků z naší laboratoře v Brně ze středy 5.1.2022 máme 15% pozitivních vzorků a z toho 54% omicron pozitivních vzorků. Omicron tedy už od poloviny tohoto týdne převládá mezi pozitivními vzorky v Brně.
napsal(a):
a když to nechá v platnosti, tak jí ústavní soud dříve či později zruší, protože se opírá o zákon o ochraně veřejného zdraví, který má ale k povinnému očkování podmínku, kterou ty vakcíny nesplňují.
Moje žena v to upřímně doufá!
Ty vakcíny nesplňují více podmínek povinného očkování (nejen jednu), ale obávám se, že některým profesím to přesto nakážou.
napsal(a):
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/700439/ceska-vakcina-novavax-dorazi-na-prelomu-ledna-a-unora-funguje-jinak-nez-vsechny-ostatni.html - Bodlinko, prej na ni čeká většina odmítačů současných vakcín, čekáte?

lesnížínka
napsal(a):
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/700439/ceska-vakcina-novavax-dorazi-na-prelomu-ledna-a-unora-funguje-jinak-nez-vsechny-ostatni.html - Bodlinko, prej na ni čeká většina odmítačů současných vakcín, čekáte?
Ne.
čekám na ten omikron, chci ten papír na půl roku

My nečekáme na Valnevu?
Bodlinka čeká na sirupové podání :-)

napsal(a):
My nečekáme na Valnevu?
Bodlinka čeká na sirupové podání :-)
zvládla bych i aplikaci třeba ve spreji
nebo teda nějakou valnevu, ale to zase jen za předpokladu, že byste mě medicínskými argumenty, medicínou založenou na důkazech, přesvědčili, že to utrpení má pro mě smysl.
proti rýmě se 4x do roka nenechám očkovat ani fýzákem.
Andrýsek3
napsal(a):
Hele, klid.... já měla reakci po druhé dávce, přesně 12 hodin v posteli a spala jsem... no a o první a třetí jsem ani nevěděla.... to má každý jinak.

napsal(a):
Andrejko, držím pěsti, aby to bylo v poho
Chce to být v klidu. Strach má velké oči. Já byla i po třetí dávce v pohodě, než jsem si uvědomila, že mě "dnes" píchli. "Já si vlastně musím jít lehnout, já jsem po očkování, mě je asi strašně zle". Pak mě v noci vyděsila křeč v noze - "to je určitě ta trombóza" -
no, nebyla!

Jsem slyšela, že se očkuje fýzákem.
A bude to tak, protože jinak by orionka neměla křeč. (chybí Vám hořčík nebo máte zimu od noh, kdysi mi dr. chtěl dát kofein v prášku a já přitom kafe piju jak vodu)
Jinak teda už nevim, je to loterie s tím, jak se furt mění lhůty - kdy mi vyprší to a tamto, už si připadám jak bez víza.

Andrýsek3
napsal(a):
U mně nebyla.

lesnížínka
napsal(a):
Zrovna dneska večer, když jsem přišla z práce, tak mi manžel ukazoval nějakej článek o Novavax a říkal, že až bude vakcína dostupná, tak že touto se naočkovat nechá.
On teda není typickej odmítač, jakože očkovat se nechci z principu, ani jakože očkovat se nechci, protoýe mě nic nehrozí, ale vakcín, kterýma se momentálně očkuje, se prostě bojí.

Když já se všeobecně bojím všech doktorů a úplně nejvíc nemocnice. Tak jsem se nechala očkovat, protože doufám, že po očkování mi ta nemocnice hrozí přece jen míň.
( Trochu pochybnosti jsem měla ve smyslu, co to udělá s mojí přirozenou imunitou, ale nějak se člověk rozhodnout musel )

Huskyjanina
napsal(a):
Má to každý jinak. Chlápkovi, co máme u něj ustajenyho koně se po očkování rozjela roztroušená skleróza.
Kolik mu je, pokud to smím vědět? Zrovna tento týden jsem dětem o téhle nemoci vyprávěla, není to jenom nemístná zvědavost.

napsal(a):
Zrovna dneska večer, když jsem přišla z práce, tak mi manžel ukazoval nějakej článek o Novavax a říkal, že až bude vakcína dostupná, tak že touto se naočkovat nechá.
On teda není typickej odmítač, jakože očkovat se nechci z principu, ani jakože očkovat se nechci, protoýe mě nic nehrozí, ale vakcín, kterýma se momentálně očkuje, se prostě bojí.
Měla jsem to stejně. A pořád se bojím, co to udělá do budoucna. Ty poruchy cyklu, o nichž se píše, jsou mně už celkem fuk. Ale děsí mě to, že se zpočátku tvrdilo, že vakcíny jsou v pohodě a teď se ukazuje, že to až taková pravda nebyla. Ano, starší lidi říkají, že oni po válce byli taky pokusní králíci. Jenže to nebyly mRNA vakcíny.
Já mám teď v sobě asi týden druhou dávku Pfizera, zatím se akorát cítím hodně unavená, večer lehnu a spím jako zabitá a to fakt doslova. Pro očkování jsem se rozhodla víceméně jen kvůli akcím. Na začátku února je v Brně duoCacib a tam bych bez očko nemohla.
napsal(a):
Kolik mu je, pokud to smím vědět? Zrovna tento týden jsem dětem o téhle nemoci vyprávěla, není to jenom nemístná zvědavost.
Já mám dojem, že teď slavil 55. Jinak to bude těsně nějak kolem tý 55. Je to děsný ho vidět. Chlapa, co před rokem měl 8 noriků a jezdil s nima denně do lesa, tak teď má šílený bolesti a neujde ani skoro 50m do stáje. Sotva udrží rovnováhu. Nevydrží chvilku stát, hned si musí sednout.
Takže teď kor mám odpor k očkování. Protože mám už skoro rok kortikoidy, který jediný mi pomáhaj od bolesti. Podle revmatoložky tam mám něco revmatickýho, zánětlivýho, protože to reaguje na kortikoidy, ale neví v tuto chvíli co, protože veškerý vyšetření jsou čistý. Takže já v tuto chvíli rozhodně na vakcínu nespěchám.
napsal(a):
Měla jsem to stejně. A pořád se bojím, co to udělá do budoucna. Ty poruchy cyklu, o nichž se píše, jsou mně už celkem fuk. Ale děsí mě to, že se zpočátku tvrdilo, že vakcíny jsou v pohodě a teď se ukazuje, že to až taková pravda nebyla. Ano, starší lidi říkají, že oni po válce byli taky pokusní králíci. Jenže to nebyly mRNA vakcíny.
Já mám teď v sobě asi týden druhou dávku Pfizera, zatím se akorát cítím hodně unavená, večer lehnu a spím jako zabitá a to fakt doslova. Pro očkování jsem se rozhodla víceméně jen kvůli akcím. Na začátku února je v Brně duoCacib a tam bych bez očko nemohla.
Jéééé, potkáme se???
GAELLE
napsal(a):
Varianta omicron může být více než 10krát nakažlivější než původní virus a přibližně 2,8krát infekčnější než varianta delta. Na základě in silico analýzy bylo odhadnuto, že varianta omicron může až z 88% unikat současným vakcínám (Chen et al., 2022).
OMAR ŠERÝ
Po vyhodnocení všech vzorků z naší laboratoře v Brně ze středy 5.1.2022 máme 15% pozitivních vzorků a z toho 54% omicron pozitivních vzorků. Omicron tedy už od poloviny tohoto týdne převládá mezi pozitivními vzorky v Brně.
Díky za info!
Hele, ale ani Novavax ani Valneva Ti nezajistí, že nebudeš mít alergickou reakci. S Tvojí anamnézou to očko budeš museš absolvovat v nemocnici... Mmch. i proto mě v očko centru nechtěli naočkovat, ptž jsem na sebe naprášila, že jsem anafylaktickou reakci také měla. Až když jsem řekla, že jsem pylový alergik, že to bylo v dětství, po desenzibilizační vakcíně, atd., tak jsem dr. ukecala... Jinak chtěl po mně také hospitalizaci.
Typ navozené imunity po Valnevě nebo Novavaxu bude komplexnější, v tom vidím výhodu. Nebude to jen proti spike proteinu jako u mRNA vakcín. Ale nejvýhodnější je stejně stále imunita po prodělaném onemocnění. Pořád jsou lidé, co se schválně chtějí nakazit...což ale já osobně určitě neschvaluji.

napsal(a):
Ano, starší lidi říkají, že oni po válce byli taky pokusní králíci. Jenže to nebyly mRNA vakcíny.
Hned mi to připomnělo scénu z pohádky Tři oříšky pro Popelku, jak na plese říká princ králi - "...jenže ty sis bral maminku a mě nutíš samé cizí holky!"
Pokaždé, když se začalo očkovat novou látkou, tak to byly vakcíny nové, stejně jako teď. A protože jde věda pořád dál, tak jsou to dnes mRNA vakcíny. A za čas budou zase jiné.
Jenže tehdy lidi zažívali, viděli, co dokážou pravé neštovice, dětská obrna a další nemoci, a byli rádi, že vakcíny existují a na rozdíl od jiných částí světa jsou u nás dostupné.
napsal(a):
Asi předevčírem jsem o někom takovém četla někde na NETu. Bohužel toho za den člověk přečte tolik, že netuším kde. A bylo tam řečeno, že ano, že očko to spustit může, ale člověk má tu dispozici v sobě a je velmi pravděpodobné, že když ne očkování, spustilo by to něco jiného, stačí je nějaký stres. Ano nebýt očkování, možná by se nemoc rozjela o 10let pozděj, na druhou stranu má pán štěstí, že se mu nerozjela třeba ve třiceti. U tohoto je to prostě loterie.
napsal(a):
Chce to být v klidu. Strach má velké oči. Já byla i po třetí dávce v pohodě, než jsem si uvědomila, že mě "dnes" píchli. "Já si vlastně musím jít lehnout, já jsem po očkování, mě je asi strašně zle". Pak mě v noci vyděsila křeč v noze - "to je určitě ta trombóza" -
no, nebyla!
Psychika je sviňa! Já jak se dohadovala s tím dr. v očko centru a pak jsem tam musela čekat dýl než ostatní, tak mi teda taky nebylo dobře... Ale vím, že to bylo z psychiky. Představila jsem si, že tam zkolabuju, budou volat Rychlou...a už to jelo. Musela jsem se vydýchat a uklidnit.

fikovnice
napsal(a):
Psychika je sviňa! Já jak se dohadovala s tím dr. v očko centru a pak jsem tam musela čekat dýl než ostatní, tak mi teda taky nebylo dobře... Ale vím, že to bylo z psychiky. Představila jsem si, že tam zkolabuju, budou volat Rychlou...a už to jelo. Musela jsem se vydýchat a uklidnit.
Já jsem se taky při první dávce bála, co to se mnou udělá. Čím víc se v tom člověk hrabě, tím víc to pak i podvědomí řeší 😉
napsal(a):
Váš manžel má z mého pohledu správný názor.:-)
Stejny jako já, můj manžel a spousta mých známých (hold vrána, k vráně seda;-)
Taky nejsme odmítáči, myslím, že pravý odmítáč se projevuje opravdu jinak ,než ten , kdo si nechce píchnout vakcínu na covid :-) to by bych byla odmitac ,jen proto, že se nechci co rok očkovat na chripku? Jen proto, že jsem se rozhodla věřit jiným odborníkům , něž se zrovna líbí? .. se zase vyřádila jen média a pár inteligentních politiku a používá výraz o kterém moc neví význam:-)
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Taky nejsme odmítáči, myslím, že pravý odmítáč se projevuje opravdu jinak ,než ten , kdo si nechce píchnout vakcínu na covid :-) to by bych byla odmitac ,jen proto, že se nechci co rok očkovat na chripku? Jen proto, že jsem se rozhodla věřit jiným odborníkům , něž se zrovna líbí? .. se zase vyřádila jen média a pár inteligentních politiku a používá výraz o kterém moc neví význam:-)
Mám to přesně jako Ty. A děsí mě, že ti jiní odborníci jsou upozaďováni, že jsou z YT mazána jejich videa, apod. Mainstreamová média se na celé pandemii podepsala a podepisují nadále - honba za rekordy a honba za strašením lidí. O politicích ani nemluvě...
Dokonce jsem sem včera chtěla napsat "Neverendovi", že já - vždy proti konspiracím - už tak proti těm konspiracím nejsem. Logicky proto, že to, co bylo před měsícem hoax, je dnes realita.
Dala jsem si teď ten čas (teda dělala jsem u toho ještě další věci), ale tak jako podcast jsem si pustila Zákony bohatství a nejen Berana, ale i Pekovou (a další hosty). Ta ženská má za ušima, je podle mě hodně, ale fakt hodně inteligentní...navíc umí problematiku dobře vysvětlit. Ale úplně dobře mi z těch rozhovorů nebylo.
napsal(a):
Já jsem se taky při první dávce bála, co to se mnou udělá. Čím víc se v tom člověk hrabě, tím víc to pak i podvědomí řeší 😉
No, mně dělá i zle být na očích veřejnosti...navíc jsem periferně viděla, že mě ten dr. bedlivě sleduje (chápu ho, že měl strach). A taková slušná panická ataka začala najíždět...
fikovnice
napsal(a):
No, mně dělá i zle být na očích veřejnosti...navíc jsem periferně viděla, že mě ten dr. bedlivě sleduje (chápu ho, že měl strach). A taková slušná panická ataka začala najíždět...
A mohu se Vás zeptat, jak se ta panická ataka u Vás projevila? Já mám jít na třetí dávku a vůbec se mi nechce..po první i druhé dávce mi taky nebylo nejlíp, myslím tedy bezprostředně po očkování, cca po 5 minutách...já to zastavila lexaurinem, ale už jsem se taky viděla, jak kolabuju...u mě to byla konkrétně tachykardie a z toho návaly a divné nepopsatelné pocity, jakože omdlím asi..
eni
napsal(a):
A mohu se Vás zeptat, jak se ta panická ataka u Vás projevila? Já mám jít na třetí dávku a vůbec se mi nechce..po první i druhé dávce mi taky nebylo nejlíp, myslím tedy bezprostředně po očkování, cca po 5 minutách...já to zastavila lexaurinem, ale už jsem se taky viděla, jak kolabuju...u mě to byla konkrétně tachykardie a z toho návaly a divné nepopsatelné pocity, jakože omdlím asi..
No, přesně jak popisujete...
Ale raději to nestudujte, ptž to je nejlepší cesta, že jí fakt propadnete. Věřte, že Vám radím dobře - snažte se myslet na něco jiného a soustřeďte se na dýchání.
fikovnice
napsal(a):
No, přesně jak popisujete...
Ale raději to nestudujte, ptž to je nejlepší cesta, že jí fakt propadnete. Věřte, že Vám radím dobře - snažte se myslet na něco jiného a soustřeďte se na dýchání.
Děkuji, ano, dýchání mi v mnoha situacích pomáhá...ve vypjatých a ve stresu já totiž často zadržuju dech..jinak mě před tou první dávkou dost vystrašila jedna moje příbuzná, vyloženě popírač, přitom VŠ vzdělaná..už nic nečtu, ale stejně půjdu s obavami, to vím..

Huskyjanina
napsal(a):
Já mám dojem, že teď slavil 55. Jinak to bude těsně nějak kolem tý 55. Je to děsný ho vidět. Chlapa, co před rokem měl 8 noriků a jezdil s nima denně do lesa, tak teď má šílený bolesti a neujde ani skoro 50m do stáje. Sotva udrží rovnováhu. Nevydrží chvilku stát, hned si musí sednout.
To není obvyklý věk pro spuštění autoimunitních nemocí. Ale tím netvrdím, že by to tak nemohlo být.

napsal(a):
Ano, starší lidi říkají, že oni po válce byli taky pokusní králíci. Jenže to nebyly mRNA vakcíny.
Hned mi to připomnělo scénu z pohádky Tři oříšky pro Popelku, jak na plese říká princ králi - "...jenže ty sis bral maminku a mě nutíš samé cizí holky!"
Pokaždé, když se začalo očkovat novou látkou, tak to byly vakcíny nové, stejně jako teď. A protože jde věda pořád dál, tak jsou to dnes mRNA vakcíny. A za čas budou zase jiné.
Jenže tehdy lidi zažívali, viděli, co dokážou pravé neštovice, dětská obrna a další nemoci, a byli rádi, že vakcíny existují a na rozdíl od jiných částí světa jsou u nás dostupné.
Jenže mně covid nepřijde totéž co pravé neštovice nebo dětská obrna, co se týče následků. Když to beru podle případů kolem sebe. Já v tom cítím hlavně prachy. Pokud jde o testy nebo vakcíny.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Já chřipku očkovanou taky nemám. Covid jenom proto, abych mohla do hospody nebo divadla. A nelíbí se mi to.

napsal(a):
akorát že co dokážou pravé neštovice prostě kovid ani náhodou, ani omylem, vždyť to kurňa skoro nic není
prostě jo, až bude nebezpečná nemoc tak věřím, že lidi - i já - se půjdou dobrovolně nechat naočkovat
ale teď většina chodí aby dostala propustku do hospody a už vidím, jak dlouho je to bude bavit 4x ročně

napsal(a):
Já chřipku očkovanou taky nemám. Covid jenom proto, abych mohla do hospody nebo divadla. A nelíbí se mi to.
Kdyby se to nelíbilo mně, tak nejdu do hospody a divadla.
(dá se jim přispět jinak)

napsal(a):
nechodím
a nepřispívám, kdo se na tom dobrovolně podílí kontrolou, ten si nezaslouží žádnou mojí účast

napsal(a):
Ale mě ten Hospodský kvíz baví, jsem na něm závislá. A když mě někdo pozve do restaurace - třeba o vánocích můj 91letý otec nebo na maturitách, tak je nechci uvádět do rozpaků kvůli pitomému certifikátu.

eni
napsal(a):
Děkuji, ano, dýchání mi v mnoha situacích pomáhá...ve vypjatých a ve stresu já totiž často zadržuju dech..jinak mě před tou první dávkou dost vystrašila jedna moje příbuzná, vyloženě popírač, přitom VŠ vzdělaná..už nic nečtu, ale stejně půjdu s obavami, to vím..
Však si ten Lexaurin můžete zobnout předem 😉

napsal(a):
Ale mě ten Hospodský kvíz baví, jsem na něm závislá. A když mě někdo pozve do restaurace - třeba o vánocích můj 91letý otec nebo na maturitách, tak je nechci uvádět do rozpaků kvůli pitomému certifikátu.
Tak ten kvíz naprosto chápu!

napsal(a):
Tak ten kvíz naprosto chápu!
Opravdu? Děkuji. Mám vyložený absťák, když není. Teď musím čekat do 17. ledna.

napsal(a):
Však si ten Lexaurin můžete zobnout předem 😉
to bohužel nejde, nesmí se s tím řídit.
napsal(a):
Já tento důvod chápu moc dobře!
Je tak naockovano 90% lidí...
Už jsem xkrat byla před pc , že se teda zaregistruje, ať mohu do divadla nebo na večeři:-)
Vždy mě zastavil manžel, on nepůjde, takže bez něj je mi to očkování stejně k prdku :-)
A chápu naprosto ,ze ukončení maturit nebo kvíz je prostě super a člověk to pro radost ze života potřebuje.... každý máme to svoje
Jako kdyby mě nikde nevzala kadeřnice nebo kosmeticka , tak to už by bylo moc a jdu taky
Já mám štěstí, že se pohybují v kruhu lidi, kteří smýšlejí jako já a tudíž nejsou naockovani tak třeba i to cvičení máme uzpusobeno tak, aby to šlo. Byt třeba online nebo venku v mrazu ... ale věřím, že nás to otuží
Děti taky cvičení neomezuje a mohou. Teď nové i na bruslení můžou v rámci tv, nudou mít celá třída led pro sebe . Takže většinou to jde ...
No a já uvažuji, ze si uděláme soukromé prostreno a budeme zvát 2 páry známých k nám a naopak a tím si vykompenzuji restauraci
A pak ve sklepě vyštracham promítacku a budeme si pouštět na zeď z negativu pohádky místo kina
A manžel za trest , že se nechce očkovat mi nahradi divadelní představení a bude hrát sólo labuti jezero to bude zážitek zvu k nám bude to i zadarmo
Delam si legraci a opravdu porovnávat covid a černé neštovice je mimo. Kdyby tu taková nemoc byla, tak jde věřím každý na očkování... a nebudu koukat na riziko očkování, protože převáží vážnost choroby. jako smrtelné nemocný vyzkouší to, co by zdravý neudělal.
napsal(a):
Byli jsme v prosinci na horách v hospodě.
Nikdo nic nekontroloval, ani jsem na to
nevzpomněla. Bylo to krásný. Den plný pohody,
skvěle jsme se najedli, napili, všechno bylo
jako dřív. Musím říct, že až večer jsem si
vzpomněla na covid.
Snad jsme tam nic nechytli .
Nechytli.
Kéž to tak zůstane.
Očkovat se nedám.
rapotacka11
napsal(a):
Byli jsme v prosinci na horách v hospodě.
Nikdo nic nekontroloval, ani jsem na to
nevzpomněla. Bylo to krásný. Den plný pohody,
skvěle jsme se najedli, napili, všechno bylo
jako dřív. Musím říct, že až večer jsem si
vzpomněla na covid.
Snad jsme tam nic nechytli .
Nechytli.
Kéž to tak zůstane.
Očkovat se nedám.
Ze je to krásné, nechat covid covidem byt :-)
My byli na výletě mezi svátky, dali jsme si polévku, říkám paní hospodský, že nejsme očkování, zda nám to dá do misky (pejskové měli taky svoji ) a sníme si to venku a ona říká, že to u nich neřeší..
Bylo to hezké a člověk si toho váží úplně jinak ,než když to byla obyčejná věc A stejně takhle jsem si v létě užívala kina, divadla a večeři A zase budu

napsal(a):
akorát že co dokážou pravé neštovice prostě kovid ani náhodou, ani omylem, vždyť to kurňa skoro nic není
prostě jo, až bude nebezpečná nemoc tak věřím, že lidi - i já - se půjdou dobrovolně nechat naočkovat
ale teď většina chodí aby dostala propustku do hospody a už vidím, jak dlouho je to bude bavit 4x ročně
Že covid vlastně nic není? To říkejte těm pozůstalým po více jak třiceti tisících mrtvých, a těm, co mají trvalé následky.
Vím, vy a nejen vy, to budete zlehčovat pořád.

napsal(a):
Že covid vlastně nic není? To říkejte těm pozůstalým po více jak třiceti tisících mrtvých, a těm, co mají trvalé následky.
Dyť žádné trvalé následky neexistují, nebo jo?
Není více jak 30 tis., jelikož to je za dva roky a neodečetla jste průměr za posledních deset let např.
Sorry, ale fakta.

napsal(a):
skoro nic není
za ty dva roky, za které počítáte těch 30 tisíc, umřelo kolik že tisíc na rakovinu nebo na srdce?
navíc bůhví jak to počítají, ty "na kovid" a "s kovidem"
prostě ne. nic to není. na chřipku se taky dá krásně umřít a takový halo se kolem toho nikdy nedělalo.

napsal(a):
Není více jak 30 tis., jelikož to je za dva roky a neodečetla jste průměr za posledních deset let např.
Sorry, ale fakta.
Je to víc jak 36 tisíc mrtvých na covid od objevení covidu. Tedy za dva roky. Je to málo? Jaký průměr za deset let? Nejste trochu zmatená?

no hlavně pozor na ty mrazáky v ulicích
počítáme mezi oběti viru i lidi, co si hodili mašli poté, co jim opatření zničilo živobytí?

napsal(a):
skoro nic není
za ty dva roky, za které počítáte těch 30 tisíc, umřelo kolik že tisíc na rakovinu nebo na srdce?
navíc bůhví jak to počítají, ty "na kovid" a "s kovidem"
prostě ne. nic to není. na chřipku se taky dá krásně umřít a takový halo se kolem toho nikdy nedělalo.
Srovnáváte nesrovnatelné, pokud srovnáváte nemoci se zcela jiným mechanismem vzniku - rakovinu, nemoci srdce, s covidem. Ani chřipka, která je též virová, není tak nebezpečná. Copak nevnímáte, co se kolem vás dva roky děje? Nebo tomu, co se děje, nevěříte? Moje sestra na ta covidová oddělení chodí, ti pacoši jsou skuteční. Fakt nechápu, jak to můžete zlehčovat. Jak to může kdokoliv zlehčovat.

napsal(a):
Sorry, ale fakta.
Sorry, ale fakta:
"Za první tři čtvrtletí letošního roku zemřelo v Česku 102 932 lidí, meziročně o pětinu více."
"Počet zemřelých ovlivnilo zejména první čtvrtletí. Od ledna do konce března zemřelo v Česku téměř 47 tisíc lidí. Šlo tak o nejtragičtější čtvrtletí od vzniku samostatné ČR. Ve druhém čtvrtletí letošního roku bylo podle ČSÚ zemřelých 29 850, ve třetím pak 26 291. Podle údajů ministerstva zdravotnictví zemřelo s koronavirem v 1. čtvrtletí 15 105 lidí, ve 2. čtvrtletí 3 318 lidí a ve 3. čtvrtletí 89 lidí.
Nejvíce zemřelých bylo ve věkové skupině 75 až 79 let, zatímco loni bylo ve stejném období nejvíce úmrtí ve skupině 85 až 89 let, uvedli statistici."
Zdroj:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pocet-obyvatel-umrti-rok-2021-treti-ctvrtleti.A211213_100021_domaci_dape

Taky by mě zajímalo, kam se zahrnují lidi, kteří zemřeli na kovidovou nepéči praktiků.
Já jsem podala na praktickou lékařku stížnost na ČLK. Když jsem si četla tu zdravotní dokumentaci, bylo mi zle a nevěřila jsem svým očím. Od první instance mi už přišel dopis, že mojí stížností se budou zabývat a postoupili ji dále. Asi jim to taky nepřišlo normální.

napsal(a):
Je to víc jak 36 tisíc mrtvých na covid od objevení covidu. Tedy za dva roky. Je to málo? Jaký průměr za deset let? Nejste trochu zmatená?
Ne, ani sjetá nejsem (není čím, jsem OSVČ a téměř 1 rok z těch dvou mi zakázali pracovat jako normální lidské bytosti).
Oproti roku 2019 v roce 2020 umřelo o 15 % víc lidí. Na covid 8 %. Takhle už to vypadá jinak, já vím, cynicky. Nemám pochybnosti, že i dalším covid nepomohl. Ale ne všem a ne přímo.
Vraťte se na začátek tohoto vlákna. Náš stát to nezvládl. A pak v tom zmatku my všichni. Lékaři si na to zvykli a neléčí dodnes. Jak jste nejdřív nadávali na mnou zmíněný krizový zákon a pak zas nadávali na to, že někdo si dovolil nemít roušku a že opatření je moc a potom zas málo, běžte se očkovat, nic se vám nestane atd. atp.
Až mě to rouhání dožene, přijdu se nahlásit.

napsal(a):
Srovnáváte nesrovnatelné, pokud srovnáváte nemoci se zcela jiným mechanismem vzniku - rakovinu, nemoci srdce, s covidem. Ani chřipka, která je též virová, není tak nebezpečná. Copak nevnímáte, co se kolem vás dva roky děje? Nebo tomu, co se děje, nevěříte? Moje sestra na ta covidová oddělení chodí, ti pacoši jsou skuteční. Fakt nechápu, jak to můžete zlehčovat. Jak to může kdokoliv zlehčovat.
proč bych nemohla srovnávat? když se bavíme o úhynech, tak kompletně. kam patří člověk, který umře na rakovinu kvůli tomu, že jeho praktik během kovidu nedělá prevenci, nebo protože je ten člověk tak vyděšený kovidem, že k lékaři nejde?
nepopírám, že někdo opravdu čistě na kovid umře. jo, fajn. ale zase taková katastrofa to fakt není, kolik to má smrtnost? procento?
plus rizikové faktory jsou jasně definované.
kvůli tomuhle fakt nemá cenu ničit si život.
právě proto, že vnímám, co se už dva roky děje, samotnou nemoc zlehčuju a zlehčovat budu. "léčba" je v tomto případě mnohem horší než to onemocnění, bavíme-li se na úrovni společnosti.

napsal(a):
Sorry, ale fakta:
"Za první tři čtvrtletí letošního roku zemřelo v Česku 102 932 lidí, meziročně o pětinu více."
"Počet zemřelých ovlivnilo zejména první čtvrtletí. Od ledna do konce března zemřelo v Česku téměř 47 tisíc lidí. Šlo tak o nejtragičtější čtvrtletí od vzniku samostatné ČR. Ve druhém čtvrtletí letošního roku bylo podle ČSÚ zemřelých 29 850, ve třetím pak 26 291. Podle údajů ministerstva zdravotnictví zemřelo s koronavirem v 1. čtvrtletí 15 105 lidí, ve 2. čtvrtletí 3 318 lidí a ve 3. čtvrtletí 89 lidí.
Nejvíce zemřelých bylo ve věkové skupině 75 až 79 let, zatímco loni bylo ve stejném období nejvíce úmrtí ve skupině 85 až 89 let, uvedli statistici."
Zdroj:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pocet-obyvatel-umrti-rok-2021-treti-ctvrtleti.A211213_100021_domaci_dape
I Ty, Brute :D notak, podívejte se na celé roky a na ten ČSÚ a ne nějaké názory idnes, co porovnávají jen některá čvrttletí... je tu víc mrtvých, je to pravda, ale čísla jsou nesmyslná, dokud rok neskončí (dokud nejsou na č.s.ú. všechna data) a dokud někdo neřekne, kolik za to ti, co neléčili, dostanou....
a co si to dovolují napsat např. o LB kraji, že důvod byl covid? Komu patří idnes? To je nějaký vtip?

napsal(a):
I Ty, Brute :D notak, podívejte se na celé roky a na ten ČSÚ a ne nějaké názory idnes, co porovnávají jen některá čvrttletí... je tu víc mrtvých, je to pravda, ale čísla jsou nesmyslná, dokud rok neskončí (dokud nejsou na č.s.ú. všechna data) a dokud někdo neřekne, kolik za to ti, co neléčili, dostanou....
a co si to dovolují napsat např. o LB kraji, že důvod byl covid? Komu patří idnes? To je nějaký vtip?
Koukala jsem.
Rok 2021 ještě není uzavřený, takže lze porovnávat jen statistiky do roku 2020, a je tam viditelný skokový nárůst. Za 2021, až to statistici dopočítají, bude skok pravděpodobně ještě mnohem vyšší.

napsal(a):
Koukala jsem.
Rok 2021 ještě není uzavřený, takže lze porovnávat jen statistiky do roku 2020, a je tam viditelný skokový nárůst. Za 2021, až to statistici dopočítají, bude skok pravděpodobně ještě mnohem vyšší.
Ano, bude vyšší, srovnávám předchozích 10 let od 2020. A je o 15 % víc. Je to strašné, já to neshazuji.
Ale víte třeba, že rok 2020 byl také to, že ČR měla o 7838 obyvatel víc? A porodnost druhá nejvyšší v Evropě.
Pořád je to 15 %. I když je to hrozně moc lidí. Je. Ale také je tu těch 8 %, která se spojují s hlavní příčinou úmrtí covidem.
A pak je tu ta nejhlavnější příčina - nikdo se nepostaral, aby se tohle nestalo. Od lékařů nahoru samé hyeny.
Trochu mimo - před koncem roku měly hospody a další omezenou otevírací dobu. Pro některé to znamená zcela neotevírat, zmatek na konci roku znamenal vyhodit spoustu jídla, peněz, lidí.
Minulá vláda řekla, že zase spustí odškodné - bonus pro OSVČ.
Dnešní vláda řekla, že na peníze se bude čekat... asi týdny, asi měsíce.
A dosud není aplikace pro žádosti přístupná a máme 8.1. + zvýšené zálohy o 15 %, zdražené energie (já mám např. 200 % nahoru).
Ti lidé mají rodiny a ne, nemohou jít na sociálku říct si o vládou opěvovanou mimořádnou pomoc, protože se nám počítá průměr výdělku za nějakou dobu a tím máme nárok na nula korun.
A já šetřila. Celý rok 2020. Ale zásoby na dva roky jsem fakt neměla. A já jsem na tom ještě dobře, nic mi není, mám co jíst a zatím mám i střechu nad hlavou. A internet. Ale okolo? Ti lidé už nemají nic a jsou zoufalí. A je zima, nemůžou všichni na stavby. A když je ta pandemie... nemám nemocenskou a naposledy mi sestra do telefonu řekla, jestli jsem nemocná, ať tam hlavně nechodím. No nešla jsem, ty dva km bych nedala. Ale říkám, nestěžuji si, to jen nastiňuji, jak cca to tady vypadá, a já jsem na tom ještě hodně hodně dobře.
Víte, že skoro jedno procento úmrtí jsou sebevraždy? Procento. Myslela jsem, že nějaké promile, ale ne, je to 0,95 %.

napsal(a):
Ano, bude vyšší, srovnávám předchozích 10 let od 2020. A je o 15 % víc. Je to strašné, já to neshazuji.
Ale víte třeba, že rok 2020 byl také to, že ČR měla o 7838 obyvatel víc? A porodnost druhá nejvyšší v Evropě.
Pořád je to 15 %. I když je to hrozně moc lidí. Je. Ale také je tu těch 8 %, která se spojují s hlavní příčinou úmrtí covidem.
A pak je tu ta nejhlavnější příčina - nikdo se nepostaral, aby se tohle nestalo. Od lékařů nahoru samé hyeny.
Trochu mimo - před koncem roku měly hospody a další omezenou otevírací dobu. Pro některé to znamená zcela neotevírat, zmatek na konci roku znamenal vyhodit spoustu jídla, peněz, lidí.
Minulá vláda řekla, že zase spustí odškodné - bonus pro OSVČ.
Dnešní vláda řekla, že na peníze se bude čekat... asi týdny, asi měsíce.
A dosud není aplikace pro žádosti přístupná a máme 8.1. + zvýšené zálohy o 15 %, zdražené energie (já mám např. 200 % nahoru).
Ti lidé mají rodiny a ne, nemohou jít na sociálku říct si o vládou opěvovanou mimořádnou pomoc, protože se nám počítá průměr výdělku za nějakou dobu a tím máme nárok na nula korun.
A já šetřila. Celý rok 2020. Ale zásoby na dva roky jsem fakt neměla. A já jsem na tom ještě dobře, nic mi není, mám co jíst a zatím mám i střechu nad hlavou. A internet. Ale okolo? Ti lidé už nemají nic a jsou zoufalí. A je zima, nemůžou všichni na stavby. A když je ta pandemie... nemám nemocenskou a naposledy mi sestra do telefonu řekla, jestli jsem nemocná, ať tam hlavně nechodím. No nešla jsem, ty dva km bych nedala. Ale říkám, nestěžuji si, to jen nastiňuji, jak cca to tady vypadá, a já jsem na tom ještě hodně hodně dobře.
Víte, že skoro jedno procento úmrtí jsou sebevraždy? Procento. Myslela jsem, že nějaké promile, ale ne, je to 0,95 %.
Jo, je to hodně. Bývalo ale ještě hůř...
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3411812-pocet-sebevrazd-v-cesku-za-posledni-dekadu-klesal-ani-prvni-rok-pandemie-trend

napsal(a):
Jo, je to hodně. Bývalo ale ještě hůř...
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3411812-pocet-sebevrazd-v-cesku-za-posledni-dekadu-klesal-ani-prvni-rok-pandemie-trend
Koukám sem.. https://www.czso.cz/csu/czso/sebevrazdy_zaj
Překvapil ten závěr - měsíce v roce.
Příčiny úmrtí
https://www.czso.cz/csu/czso/ceska-republika-podle-pohlavi-a-veku-20112020
Covid tam má na rok 2020 počet 10 539 z celkového počtu 129 289. To je 8 %?
A znamená to, že rok 2021 16 tisíc?
Tady něco hrubě nesedí.
napsal(a):
To není obvyklý věk pro spuštění autoimunitních nemocí. Ale tím netvrdím, že by to tak nemohlo být.
Ale není to zas tak vyjímečné, prý právě po 50ti se občas projeví, pokud se nespustí klasicky do těch 30ti.
Můj manžel se s RS léčí a zajímavé je, že celých těch 25 či kolik let mu zakazují jakákoliv očkování ( i tetanus), tak očkování na koronavirus mu lékařka doporučila, prý je dobře snášeno. No nešel, ono se nechce zkoušet jestli atak přijde nebo ne.
Caty
napsal(a):
Ale není to zas tak vyjímečné, prý právě po 50ti se občas projeví, pokud se nespustí klasicky do těch 30ti.
Můj manžel se s RS léčí a zajímavé je, že celých těch 25 či kolik let mu zakazují jakákoliv očkování ( i tetanus), tak očkování na koronavirus mu lékařka doporučila, prý je dobře snášeno. No nešel, ono se nechce zkoušet jestli atak přijde nebo ne.
To je fakt zajímavé
Stejně tak očkování těhotných , přitom na jakémkoliv léku máte varování, v těhotenství jen po domluvě s lékařem. A tady lékař s klidným svědomím řekne, že je to v pořádku (přitom to dle mého vědět ani nemůže)
Četla jsem článek, že TEĎ se začalo zkoumat ,zda očkování nepůsobí na plodnost. Teď, když je naockovano tolik lidí. A děti... dokonce už se zkoumá že se budou očkovat děti ve skupině půl roku-5let
Znám minimum naockovanych děti a z toho dve 13 lete holky dostaly po druhé dávce zánět do prsních žláz a jedna navíc musela na detskou gynekologii kvůli zánětu dělohy
Tak já hlásím, že reakce asi zatím stejná jako při první a druhé dávce. Celý den v posteli, tam je mi celkem fajn, venku maximálně půl hodiny se psem, pak už mi je zle. Jinak klasika zatím zimnice, bolest hlavy, svalů, kloubů, ruky, uzlin v podpaží, ucpaný nos, a velká únava. Teplotu nemám, snad nebude ani v noci. Před vakcínou jsem si vzala zase paralen rovnou.

No pěkné, Andrýsku, tak ať je to brzy pryč!
Proč jste mi někdo neopravil ta čísla? Rok 2020 přes 10 tisíc, takže rok 2021 26 tisíc.
Hloupost.
Jenže kdyby nepsali čísla, tak to není strašidelné.
Roza 300 bodů
a kde je ta Valneva?

napsal(a):
čím jiným?
Protože říznout do mrtvoly je tak nějak ještě ok, ale stříhat mrtvolu? :-) ee ani v kuchyni nemám nůžky, to už je prostě moc.
Teď jsem četla, jak nastoupili do letadla s neg. testem a vystoupili s pozitivním :-) a pak se z letiště rozutíkali :-)

napsal(a):
Protože říznout do mrtvoly je tak nějak ještě ok, ale stříhat mrtvolu? :-) ee ani v kuchyni nemám nůžky, to už je prostě moc.
Teď jsem četla, jak nastoupili do letadla s neg. testem a vystoupili s pozitivním :-) a pak se z letiště rozutíkali :-)
tak si představte tu slepici, to je prostě mnohem lepší rozstříhat než jí pokoušet řezat.
vlastně ze stejnýho důvodu se prodávají nůžky na porcování drůbeže, i když nůž doma každý má.

napsal(a):
tak si představte tu slepici, to je prostě mnohem lepší rozstříhat než jí pokoušet řezat.
vlastně ze stejnýho důvodu se prodávají nůžky na porcování drůbeže, i když nůž doma každý má.
Ne, je to hrozná představa. Říznu mezi klouby a kuře se rozloží a hotovo. Stříhat né, já bych to normálně pak ani nesnědla.
Třeba když je v hororu skalpel a něco odděluje, tak mi to neva, ale když se dělí nějak hulvátsky, tak mám rok noční můry :-)
Vy jste dr., tohle nemůžete pochopit :-)

Tak ten můj kamarád, co leží s covidem v nemocnici, už je na kyslíku...tak se jen modlím, aby to dobře dopadlo a prostě mi to nedá, abych nemyslela na to, co by kdyby....kdyby byl očkovaný, tak to třeba nemuselo takhle dopadnout.
Jen doufám, že se to ještě nezhorší a že se z toho vylíže.

napsal(a):
Nic nezlehčuji, ale ve svém okolí (rodina, kolegové, přátelé, známí) prostě o žádném úmrtí na covid nevím. Trvalý následek jeden.

napsal(a):
Nic nezlehčuji, ale ve svém okolí (rodina, kolegové, přátelé, známí) prostě o žádném úmrtí na covid nevím. Trvalý následek jeden.
Když se to neděje ve vašem okolí, tak to není?

napsal(a):
Tak ten můj kamarád, co leží s covidem v nemocnici, už je na kyslíku...tak se jen modlím, aby to dobře dopadlo a prostě mi to nedá, abych nemyslela na to, co by kdyby....kdyby byl očkovaný, tak to třeba nemuselo takhle dopadnout.
Jen doufám, že se to ještě nezhorší a že se z toho vylíže.
Ajaj, tak mu držím palce spolu s vámi.
napsal(a):
No pěkné, Andrýsku, tak ať je to brzy pryč!
Proč jste mi někdo neopravil ta čísla? Rok 2020 přes 10 tisíc, takže rok 2021 26 tisíc.
Hloupost.
Jenže kdyby nepsali čísla, tak to není strašidelné.
Roza 300 bodů
a kde je ta Valneva?
Snad duben.
Novavax by měl být už přelom ledna-února.
Valneva by měla být lepší.
https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-recommends-nuvaxovid-authorisation-eu

napsal(a):
Když se to neděje ve vašem okolí, tak to není?
Určitě je, ale kolem mě umírají lidi spíš na rakovinu než na covid (jak jsem psala, zatím žádný). Prostě to pro mě není takový strašák.

Rozhodla jsem se s 3. dávkou počkat. Mám ještě pár měsíců, než mi vyprší oficiální doba od 2. dávky, takže do tý doby o tom můžu přemýšlet a sledovat vývoj a popravdě řečeno i to, kam se bude vyvíjet "protekce" očkovaných. Protože do velký míry už bych do 3. dávky šla kvůli práci.
A jinak jako OSVČ mám už téměř 2 roky pozastavenou či bržděnou jednu z mých dvou prací. Kompenzační bonus jsem dostala jen ten první. O druhý jsem naivně nežádala, měla jsem dojem, že tehdejší úlevy na odvodech tu dobu nějak pokryjí. Na další nemám nárok, protože moje druhá práce jede dál. Kdybych se potřebovala uživit, nikdy bych si tohle nemohla dovolit. Jde to jen díky tomu, že manžel vydělává a přechodně to zvládeneme s mým sníženým příjmem. To, že mě to neskutečně se*re a že je to totální bezmoc a každou chvíli přemýšlím, co budu dělat, jestli už to přejde, jestli to bude zase někdy normální a jestli se na to nemám vybodnout a najít si úplně jinou práci .... už k tomu asi patří, no.

napsal(a):
Určitě je, ale kolem mě umírají lidi spíš na rakovinu než na covid (jak jsem psala, zatím žádný). Prostě to pro mě není takový strašák.
Já to mám skoro z první ruky. Moje sestra na covid oddělení chodí pracovně. Krom toho v mém okolí ta úmrtí na covid jsou. I dlouhodobé následky, které se nelepší, takže asi budou trvalé. Naopak nemam kolem sebe nikoho, kdo by měl závažné (za ravazne nepovažuji horečky, průjem, zvracení, bolest ruky, atd) či fatální reakce na očkování.

napsal(a):
Já to mám skoro z první ruky. Moje sestra na covid oddělení chodí pracovně. Krom toho v mém okolí ta úmrtí na covid jsou. I dlouhodobé následky, které se nelepší, takže asi budou trvalé. Naopak nemam kolem sebe nikoho, kdo by měl závažné (za ravazne nepovažuji horečky, průjem, zvracení, bolest ruky, atd) či fatální reakce na očkování.
No vidíte, a já vím o případu ve svém okolí se závažnými následky (jako že skončil ve špitále) po očkování. Ale už jsem to psala, tuším na drůbeži, prostě si nevyberete. Já reagovala hlavně na srovnávání covidu a pravých neštovic. Prostě za mě je to zbytečná hysterie a hlavně obří byznys.

Obří byznys to je a nejhorší jsou ty konspirace, že se jedná o biologickou zbraň. Teď už jen otázka, jestli je úmyslně testovaná a test se vymknul, nebo je to nedopatření od začátku.