Německý ovčák - štěňátka s PP

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Adnyr Bohemia nabízí k prodej...
DohodouLovedogs12
XXX.XXX.233.248
Dobrý den, vím že je to divná otázka ale chtěla bych se zeptat zda je možné s německým ovčákem dělat agility. Pokud ano v jakém roce nejlíp začít?
Lovedogs12
napsal(a):
Dobrý den, vím že je to divná otázka ale chtěla bych se zeptat zda je možné s německým ovčákem dělat agility. Pokud ano v jakém roce nejlíp začít?
Záleží na konkrétním psovi - pokud je to lehčí fenka z pracovní linie, a nemyslíte na vrcholové soutěže, tak proč ne.
Ale jestli je to exterierák, co sotva plete nohama, tak těžko.
Lovedogs12
napsal(a):
Samozdřejmě s ním můžete dělat agility,jako s ním můžete dělat spoustu jiných věcí .
Se štěnětem se dá začít v raném věku ,ale nestresovat.
Na "plno" asi tak v roce,pokud má nějakou předchozí průpravu.
Nepředpokládám,že máte exteriáka co sotva plete nohama - neb v naší ČR se takový ani nevyskytují. Chvála bohu a chvála chovatelům.
Uživatel s deaktivovaným účtem
b.k
napsal(a):
Samozdřejmě s ním můžete dělat agility,jako s ním můžete dělat spoustu jiných věcí .
Nepředpokládám,že máte exteriáka co sotva plete nohama - neb v naší ČR se takový ani nevyskytují. Chvála bohu a chvála chovatelům.
Ale vyskytují. Po hodně letech znovu pes, při venčení štěněte jsem potkala fenku NO. V družné komunikaci jsem se se soucitným výrazem zeptala, co se jí stalo s páteří, jestli není týraná adopťačka... Konec pokecu, smrtelně naštvaná majitelka zahlásila, že nic, holka je interšampionka, že asi chovu vůbec nerozumím, a odkráčela. Ani jsem neměla šanci se omluvit. Fena tahala zadek po zemi i ve chvíli, kdy jásavě běžela za tím mým troubou.
b.k
napsal(a):
Ten poslední odstavec jste myslela z legrace, viďte 🤪
Nepředpokládám,že máte exteriáka co sotva plete nohama - neb v naší ČR se takový ani nevyskytují.
to musí bejt sranda, nebo paní žije někde na "uzavřeném oddělení" ...
jen dneska jsem potkal dva "vánočkáře" - byli vezeni až na cvičák(zákazem vjezdu), neb po 700m chůze, kterou absolvují ostatní (od hlavní), by jim asi na výcvik již nezbylo sil
Na uzavřeném oddělení nežiji.Daří se mě dobře.
Nic lepšího nemáte ?
V chovu pracovních NO jsme byli a jsme špička. Opisuje od nás celý svět.
Vážně neznám Českého chovatele,který hrotí exterier..
Možná jsou,ale bude to 0,1 %
Jiná věc je samozdřejmě co dělají někteří "chovatelé" ve světě.
A proč to dělají? Nevím. Zeptejte se hlavounů FCI případně rozhodčích..
Prvotní dotaz byl zda agility s NO možné je či nikoliv..
b.k
napsal(a):
Nic lepšího nemáte ?
Tady byla ale řeč i EXTERIÉROVÉ linii - je vidět, že čtení a chápání textu není Vaše silná stránka 🤔
_Fifinka
XXX.XXX.110.35
b.k
napsal(a):
Nic lepšího nemáte ?
Já už to nevydržím...
Když chcete, aby Vás lidé brali vážně, je samozDřejmostí nedělat prvňácké chyby.
https://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=samoz%C5%99ejm%C4%9B
Díky.
_Fifinka
napsal(a):
Já už to nevydržím...
Když chcete, aby Vás lidé brali vážně, je samozDřejmostí nedělat prvňácké chyby.
https://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=samoz%C5%99ejm%C4%9B
Díky.
Fifinko, ale to není tím, že by si myslela, že se píše samozdřejmě, ale na klávesnici umáčkla dvě klávesy najednou a nevšimnula si. Mě se to stane v textu x krát, protože mám jeden palec bez nervů po úraze a ostatní prsty tak upracované, že víceméně necitlivé. Když pozorně neopravuju, blbě vidím, či prostě jen spěchám, mám tam taky pěkné bláboly
_Fifinka
XXX.XXX.110.35
lesnížínka
napsal(a):
Fifinko, ale to není tím, že by si myslela, že se píše samozdřejmě, ale na klávesnici umáčkla dvě klávesy najednou a nevšimnula si. Mě se to stane v textu x krát, protože mám jeden palec bez nervů po úraze a ostatní prsty tak upracované, že víceméně necitlivé. Když pozorně neopravuju, blbě vidím, či prostě jen spěchám, mám tam taky pěkné bláboly
Žínko, pláčete pěkně, ale na špatném hrobě. b.k tuhle školáckou chybu opakuje pořád dokola minimálně rok
možné je všelicos
otázka je, zda je to vzhledem k velikosti, hmotnosti, pohybovému aparátu vhodné, a případně v jaké míře vhodné.....
_Fifinka
napsal(a):
Žínko, pláčete pěkně, ale na špatném hrobě. b.k tuhle školáckou chybu opakuje pořád dokola minimálně rok
Ježíš, tak mě ani nenapadne studovat pořád dokola něčí příspěvky, vlastně je vždycky jen tak proletím, někdy i blbě přečtu a pak odpovídám od věci, ale tak třeba se u nich tak mluví. Tohle fakt není k řešení. Tady jde spíš o ty šmatlavé NO, které já moc nevidím, protože papírového NO tu má snad jen jeden člověk a ještě on cvičí pracáky, tak tam je to lepší. Šmatlavky vídím spíš v telce. Nebo na NETu na fotkách.
tak co už nenavštěvuji cvičáky tak vídám NO v podstatě pouze exteriérové šmatlavky, v menší či větší míře. Ale samozřejmě netuším, kdo má či nemá PP. Ale co jsem, ještě na cvičáku, viděla "top exklusivní" šmatlavku, tak ta byla s PP, stopro.
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš, tak mě ani nenapadne studovat pořád dokola něčí příspěvky, vlastně je vždycky jen tak proletím, někdy i blbě přečtu a pak odpovídám od věci, ale tak třeba se u nich tak mluví. Tohle fakt není k řešení. Tady jde spíš o ty šmatlavé NO, které já moc nevidím, protože papírového NO tu má snad jen jeden člověk a ještě on cvičí pracáky, tak tam je to lepší. Šmatlavky vídím spíš v telce. Nebo na NETu na fotkách.
To mě by nenapadlo taky, ale konkrétně samozDřejmě je taková častá obecně rozšířená hrubka - a fakt to není umáčknutí omylem.
Já se snažím hodnotit u příspěvků spíš obsah než formu, ale někdy je to těžký, no...chápu, že občas někdo nevydrží
Terven
napsal(a):
To mě by nenapadlo taky, ale konkrétně samozDřejmě je taková častá obecně rozšířená hrubka - a fakt to není umáčknutí omylem.
Já se snažím hodnotit u příspěvků spíš obsah než formu, ale někdy je to těžký, no...chápu, že občas někdo nevydrží
Vidíte a já si toho ještě nevšimnula, ani jsem nikdy neslyšela, že by to někdo používal. Nevím, tady v našich končinách se tak nemluví.
lesnížínka
napsal(a):
Vidíte a já si toho ještě nevšimnula, ani jsem nikdy neslyšela, že by to někdo používal. Nevím, tady v našich končinách se tak nemluví.
také to tady čtu/slyším poprvé......
SamozDřejmě je něco jako by jsme a by jste?... Mně to v samozDřejmě připadalo jako překlep.
Toto _Fifince nevadí?
Jakou značku granulí dávat yorkšírovy?
napsal(a):
Toto _Fifince nevadí?
Jakou značku granulí dávat yorkšírovy?
Jak Fifince nevím, ale mně to vadí.
Akorát kdybych měla opravovat každou hrubku, kterou kdy kdo napíše, tak nedělám nic jiného. Běžné chyby jsem zvyklá přejít a texty, které tahají za oko až moc, prostě nečtu. :)
Varaxi
napsal(a):
Jak Fifince nevím, ale mně to vadí.
Akorát kdybych měla opravovat každou hrubku, kterou kdy kdo napíše, tak nedělám nic jiného. Běžné chyby jsem zvyklá přejít a texty, které tahají za oko až moc, prostě nečtu. :)
Mně to taky vadí. A někdy jsou ty chyby fakt výživné.
OT: to si budu muset dávat sakra pozor, no, každý nemá buňky na český jazyk....
b.k
napsal(a):
Lupus potkal hned dva,Olli jednoho,inspektor žádného.
A tak hned víme,že všichni pp NO jsou vlastně špatně... Hmm
Tak řekněte na rovinu - NO s pp nekupovat.
Fakt vám to není blbé ?
Potkala jsem jich mraky, když jsem začala vystavovat. Tohle bylo první setkání s tím zoufalstvím, pak už jsem věděla. Dřív bez info, my tady máme v první řadě nejmódnější kreatury bez nosů a miniatury, aktuálně pomíky, čivavy už moc neletí. Ale v podstatě to neva, slečny na metrových podpatcích běhají ještě hůř než jejich psi a na bar si je dovezou autem. A když má takový pomík nestandardně povoleno běhat po zemi a z auta tomu mému přistane před čumákem, tak pak na omluvy, že můj si myslel, že je to střapeček, potažmo kůžička (ani kluky neřeší, prostě jen instinktivně loví malou chlupatou kouli), ječí jak sirény, že jeho pokus o chňapnutí z metru na vodítku prcka psychicky poznamenalo na celý život.
Velice často si při čtení na internetu říkám, jak je možné, že pisatel dělá takové hrubky. Bývají čím dál častěji i v článcích, které píšou profi novináři, ale nejtragičtější situace je v diskuzích. Jako by pisatelé neabsolvovali ani základní školní docházku. Český pravopis je učivo základní školy. Vím, že jsou lidi s různými dys- , ale není jich zdaleka tolik, jak by se zdálo z počtu pravopisných chyb. U ostatních lidí, plodících texty s hrubkami, je to pohodlnost přemýšlet, je jim jedno mě - mně, my - mi, s - z, příčestí minulé neřeší. Někdo se tím ještě i chlubí, a považuje za normální, že mimo školu píše bez ohledu na pravopis. Někdy je chybným pravopisem dokonce změněn význam textu. Je mi z toho dost smutno, protože čeština je nádherný jazyk, který si nezaslouží prznění.
Jiná věc je, když se člověk uklepne. Ale to je poznat, že je to úklep a ne neznalost.
Nemyslím si o sobě, že jsem neomylná, i mně se chybka podaří, ale snažím se.
Tak ono je třeba, aby lidi četli. Pasivně jsem se naučila většinu pravopisu, obvykle nemusím přemýšlet, jaké i/y napsat, nemusím si to odůvodňovat, prostě to automaticky napíšu správně.
Pamatuju si takové ty hrubky z neznalosti u slov, která jsou vzácnější, např. pýchavka, tu jsem kdysi psávala s měkkým, protože jsem to slovo do té doby napsané neviděla a musela jsem si to odvodit a odvodila jsem si to od slova píchat. Taky si pamatuju jednu památnou hrubku - v dětství jsme kupovali jednu mast vyrobenou na Slovensku, takže byla popsaná slovensky. Byla to masť na nechty. Měla jsem to tak zafixované, že jsem ještě po letech psávala nechty místo nehty a doteď se musím někdy zamyslet, jak to vlastně je správně.
Dosud mi dělají problém některé čárky, např. jestli psát čárku po slově mimochodem, jestli oddělovat slovo sakra čárkami apod. Problematická jsou pro mě některá velká písmena jako jsou názvy kostelů nebo třeba nemocnic. Utěšovat se můžu leda tím, že často ani lidé, co tam pracují, přesně nevědí, jak se ten název správně píše.
Ale stále se snažím. Hlavně si přečtu, co jsem napsala, než to odešlu. Ale čím víc si to čtu, tím míň těch chyb najdu.
U diskuzí mi chyby sice vadí, ale protože neznám diskutující, snažím se to neřešit. Dokud je text pochopitelný, tak ho beru. Ovšem u článků, televize, komunikace s prodejcem nebo třeba dotazníků očekávám pravopisnou korektnost. A to nemluvím o knížkách - Harryho Pottera jsem v češtině nedočetla právě proto, že tam pořád byli smrtijedi psaní s velkým S.
Taky nesnáším, když někdo neskloňuje (čtu Harry Pottera vs. čtu Harryho Pottera) nebo užívá špatný slovosled (Katky knížka vs. knížka Katky) a podobně.
Katky knížka (nepřirozené, divné) - knížka Katky (má svůj význam) - versus Katčina knížka (tak bych to řekla i napsala já).
Varaxi
napsal(a):
Tak ono je třeba, aby lidi četli. Pasivně jsem se naučila většinu pravopisu, obvykle nemusím přemýšlet, jaké i/y napsat, nemusím si to odůvodňovat, prostě to automaticky napíšu správně.
Pamatuju si takové ty hrubky z neznalosti u slov, která jsou vzácnější, např. pýchavka, tu jsem kdysi psávala s měkkým, protože jsem to slovo do té doby napsané neviděla a musela jsem si to odvodit a odvodila jsem si to od slova píchat. Taky si pamatuju jednu památnou hrubku - v dětství jsme kupovali jednu mast vyrobenou na Slovensku, takže byla popsaná slovensky. Byla to masť na nechty. Měla jsem to tak zafixované, že jsem ještě po letech psávala nechty místo nehty a doteď se musím někdy zamyslet, jak to vlastně je správně.
Dosud mi dělají problém některé čárky, např. jestli psát čárku po slově mimochodem, jestli oddělovat slovo sakra čárkami apod. Problematická jsou pro mě některá velká písmena jako jsou názvy kostelů nebo třeba nemocnic. Utěšovat se můžu leda tím, že často ani lidé, co tam pracují, přesně nevědí, jak se ten název správně píše.
Ale stále se snažím. Hlavně si přečtu, co jsem napsala, než to odešlu. Ale čím víc si to čtu, tím míň těch chyb najdu.
U diskuzí mi chyby sice vadí, ale protože neznám diskutující, snažím se to neřešit. Dokud je text pochopitelný, tak ho beru. Ovšem u článků, televize, komunikace s prodejcem nebo třeba dotazníků očekávám pravopisnou korektnost. A to nemluvím o knížkách - Harryho Pottera jsem v češtině nedočetla právě proto, že tam pořád byli smrtijedi psaní s velkým S.
Taky nesnáším, když někdo neskloňuje (čtu Harry Pottera vs. čtu Harryho Pottera) nebo užívá špatný slovosled (Katky knížka vs. knížka Katky) a podobně.
Tak tak, spisovný český jazyk mizí z médií - psaných i mluvených. Už jsem jednou zmiňovala - svého času jsem vedla korespondnci s advokátní kanceláři. V jednom mailu od pana Mgr. XY byly ve třech větách 4(!) hrubky. Když jsem ho ukázala kolegyni češtinářce, jenom hluboce povzdechla.
napsal(a):
Tak tak, spisovný český jazyk mizí z médií - psaných i mluvených. Už jsem jednou zmiňovala - svého času jsem vedla korespondnci s advokátní kanceláři. V jednom mailu od pana Mgr. XY byly ve třech větách 4(!) hrubky. Když jsem ho ukázala kolegyni češtinářce, jenom hluboce povzdechla.
Svého času jsem si dopisovala s manželovou advokátkou ve věci rozvodu, no, spíš si ona dopisovala se mnou. Paní JUDr. měla v každém dopise tolik hrubek, že jsem jednou neodolala, červeně jsem jí chyby opravila a dopis poslala zpět. Mrzí mě, že jsem neviděla, jak se tvářila, když rozbalila poštu .
napsal(a):
Katky knížka (nepřirozené, divné) - knížka Katky (má svůj význam) - versus Katčina knížka (tak bych to řekla i napsala já).
Tak já asi ten cit pro češtinu taky nemám - přijde mi v pohodě i Katky knížka....
A ještě k těm dys... jak jste psala výše, že jich moc není. Já teda nevím, ale jen z mého okolí jich znám dost. A tam je ten psaný styl textu opravdu šílený....
No ale pak znám i lidi, kteří nejsou vyloženě hloupí, ale čeština jim už od školy dělá problém. Měla jsem takhle kamarádku na základce a později tu samou i na střední - zatímco já jsem diktáty psala bez nějaké velkého přemýšlení automaticky, tak ona se na ně doma učila, připravovala, u každého y/i , ě/e, čárek atd. přemýšlela a stejně diktát nikdy bezchybně nenapsala. Ale zase třeba psala krásné slohy - bylo tomu rozumět, měla prostě pěkné věty a hezky se to četlo, ale byly v tom hrubky no. Nevím no, tak někomu nejde třeba matika, někomu zase čeština...
Jinak taky tady občas udělám hrubku, které si všimnu až potom, co už to okomentoval někdo další, a tudíž už to nejde opravit
napsal(a):
Přesně tak, Katčina knížka je nejsprávnější, knížka Katky je také ještě korektní. Katky knížka je špatně a pro mě osobně úplně hrozné. :)
Já jsem zrovna to češtinářské trdlo, které tu češtinu na základce sotva prolezlo a nějaký podnět a přísudek, či co tu bylo ještě zmiňováno ani netuším, co je. Ne, nechválím se tím, spíš konstatuju a trochu mou češtinu omlouvám. Ale jsem to já, koho se můj muž s vysokou školou ptá, jaké i/y. Pokud se tady chcete vztekat nad každou hrubkou(jasně, i já se pozastavím nad nějakýma šílenýma, co jsou tu k vidění) tak za chvíli by jste musely vyletět z kůže. A nemá to smysl, když školama proleze to, co proleze. Synovec má dvě vysoké školy(ano, je i JUDr) a přesto, když něco pošle písemně, myslela bych, že nemá základku. Má cenu se rozčilovat? A proč se chytá za hlavu češtinářka? Oni přece nechají ta děcka vystudovat s takovýma znalostma...
A ještě k té češtině. Každý jazyk se vyvíjí a čeština se změnila natolik, že staročeštině málokdo rozumí. I ona se zřejmě zjednoduší, jinak by nové generace nerozuměly už vůbec ničemu. Třeba i/y, které mi dělá z češtiny problémy nejmíň, by tam vůbec nemuselo být. Na co? A Katky knížka či knížka Katky, či jak ještě...s tím žádný problém nemám. Tady stejně mluvíme nářečím, takže i to, co a jak je správně česky mi kolikrát problém dělá..Ale jestli něco chci, je udržet si tady to nářečí a schválně tak mluvím, snažím se vzpomínat, jak to říkal můj děda.
lesnížínka
napsal(a):
A ještě k té češtině. Každý jazyk se vyvíjí a čeština se změnila natolik, že staročeštině málokdo rozumí. I ona se zřejmě zjednoduší, jinak by nové generace nerozuměly už vůbec ničemu. Třeba i/y, které mi dělá z češtiny problémy nejmíň, by tam vůbec nemuselo být. Na co? A Katky knížka či knížka Katky, či jak ještě...s tím žádný problém nemám. Tady stejně mluvíme nářečím, takže i to, co a jak je správně česky mi kolikrát problém dělá..Ale jestli něco chci, je udržet si tady to nářečí a schválně tak mluvím, snažím se vzpomínat, jak to říkal můj děda.
Kouzlo češtiny je ale i v tom i/y, mně/mě, s/z, v příčestí minulém, kterým rozlišujeme rody a v mužském rodě i životné/neživotné. Zjednodušování podle mě není na místě.
Udržet nářečí je pěkná věc a já jsem pro všemi deseti, ale udržet bychom si měli současně i spisovnou češtinu, protože právě od ní se odvozují ta nářečí. Bez ní by to už nebylo ono.
lesnížínka
napsal(a):
Ale já s váma souhlasím, jen si nemyslím, že to bude udržitelné. Naše nářečí se od spisovné češtiny neodvozuje, to určitě ne, tu by tam pohledal. Spíše má blíž ke slovenštině. A darmo vám to ríkat
Ale já jsem nemyslela zrovna to vaše nářečí. Ale nářečí obecně. Ta se vyvíjela po staletí, a z některých čerpala spisovná čeština.