Štěňata s PP - pejsci Biewer a Goldust

Prodám Jorkširského teriéra - Nabízím volná štěňátka s PP - už jen pejsky -...
Dohodou
Dobrý večer,
rozhodli jsme se pro koupi fenky jorkšíra na mazlíčka. Chov ani výstavy neplánujeme, fenku chceme, protože bývají klidnější, vždy jsme prostě měli fenu. S PP chceme, protože nechceme podporovat množírny, kdybych znala někoho, kdo má jorka, kde se stala jen "nehoda", nevadilo by nám bez PP, ale bohužel. To by bylo o štěstí. Kontaktovala jsem asi 2 CHS, čtu inzeráty a ty ceny jorků mi připadají šílené. Cca 25.000 - 39.000 To prostě nechci dát. Argumenty, že pes pak stojí klidně taky takové peníze na veterině atd. beru, taky ty peníze k dispozici máme, ale nějak se mi nechce tolik peněz investovat do pořízení štěněte. Jsou teď takové ceny běžné, nebo jsme zatím jen narazili na nějaké superšampiony ? Kdo se v tom vyznáte, prosím podělte se o informace. Děkuji
A musí to být zrovna jorkšír? Je to módní plemeno. Zdá se, že všichni uvažují,jako vy.
Nezkoušeli jste kouknout, zda by se vám nelíbilo i něco jiného?
Při koupi psa s PP máte jistotu,že budete mít to, co chcete,to je to ale jediná jistota, jinak si budete muset pohlídat úplně všechno.
Dobře vybírejte, shánějte reference.Nahlédněte do skupin, kde se sdružují majitelé jorků. Ať nenarazíte na vypulírovanou množku psů s PP. Kde jim jde jen o peníze. Je tu na iFauně hodně diskuzí na toto téma.
Zní to hnusně, ale ani chov psů s PP nemusí být sluníčkový.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Erinne
napsal(a):
Dobrý večer,
rozhodli jsme se pro koupi fenky jorkšíra na mazlíčka. Chov ani výstavy neplánujeme, fenku chceme, protože bývají klidnější, vždy jsme prostě měli fenu. S PP chceme, protože nechceme podporovat množírny, kdybych znala někoho, kdo má jorka, kde se stala jen "nehoda", nevadilo by nám bez PP, ale bohužel. To by bylo o štěstí. Kontaktovala jsem asi 2 CHS, čtu inzeráty a ty ceny jorků mi připadají šílené. Cca 25.000 - 39.000 To prostě nechci dát. Argumenty, že pes pak stojí klidně taky takové peníze na veterině atd. beru, taky ty peníze k dispozici máme, ale nějak se mi nechce tolik peněz investovat do pořízení štěněte. Jsou teď takové ceny běžné, nebo jsme zatím jen narazili na nějaké superšampiony ? Kdo se v tom vyznáte, prosím podělte se o informace. Děkuji
Já to napíšu asi takhle....psy mám na mazlíky a hlídače...v jorkšírech se nevyznám, nejsem PP fanatik, za určitých okolností bych klidně koupila psa bez PP, přiznaného křížence vhodných plemen klidně taky.....
Nakonec mám štěně s PP...... nakonec jsem i v rámci plemene štěně s PP koupila to, které stálo o deset tisíc víc, protože se mi to levnější moc nezdálo...tedy myslím chovka a info, co jsem o ní dohledala.......takže asi tak.
Co teda vím stoprocentně je, že pokud chci opravdu plemeno, tak kupuju jedině s PP, protože ne vždycky má člověk to štěstí, že se u známých stala nehoda a že se jedná o dva papírový rodiče, takže štěndo bude čistokrevné, ale........zatímco mě by bylo tak nějak šuma fuk, že mi vyroste kříženec, pokud bude medvědoidního typu a hlídací, tak to splnilo účel, ale rádoby jorků vídám plno a je otázka, jestli vy chcete toho opravdovýho a nebo se spokojíte s pejskem, který jorkšírka připomíná.
Navíc u jorků a jiných malých atraktivních plemen se opravdu může stát, že podpoříte množitele....
Ty ceny jsou šílené.. a york, který k uchovnění nepotřebuje nic cenově a časově náročného.... cena je daná současnou poptávkou, zkouška, jestli na to lidé přistoupí. Osobně bych to nechala na jaro, možná hledat jinde, déle..
https://www.olx.pl/oferta/yorkshire-terrier-szczecin-CID103-IDFISwJ.html#1817a73172
inz. jsem nepitvala, jen vím, že se tam obecně dá koupit pes levněji, ale sledovat FCI stanice..
Aby někdo dělal bezpapíráky yorků, to už ti rodiče musí být vážně velký průšvih.
Janae1
XXX.XXX.160.6
Erinne
napsal(a):
Dobrý večer,
Vybrala jste na pořízení psa špatnou dobu a modní plemeno.
Chovatel by byl hloupý, kdyby prodal levněji.
Já být na vašem místě, tak počkám do příštího roku, však ony klesnou i ceny jorkšírů.
Nebo teď jsem se zamilovala do tohoto.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123676556/odis-ukrajinske-plemeno-rodinny-pohodar.php
"Chovatel by byl hloupý, kdyby prodal levněji."
ano, a proto tímto chytrým způsobem podporuje/jí chov bez PP
zadavatelko, taky to může být přiměřený "čistokrevný" kříženec
(ono výše uvedené přirovnání chovu s PP k ferari je bohužel poněkud nepřiměřené, pokud to nemělo být pouze cenou a ne kvalitou)
napsal(a):
(ono výše uvedené přirovnání chovu s PP k ferari je bohužel poněkud nepřiměřené, pokud to nemělo být pouze cenou a ne kvalitou)
Stupidni tvrzeni. To je jako rict, ze vyrobci luxusnich kabelek podporuji vysokou cenou vyrobu padelku.
Vzdy je moznost adopce (radobyjorku k adopci je dost), anebo vyber jineho maleho plemene, pockani na vhodnejsi dobu atd atd
napsal(a):
Co je to za termín - "přiměřený "čistokrevný" kříženec"?
ainu, stupidní klidně
ale realita!
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Já nechápu, proč prodávat pod cenou.
Ceny bezpapíráků se vyhouply na cenu papíráků před koronou, je logické, že chovatelé s PP budou také reagovat a cenu navýší.
Sundejme růžové brejle, chovatelé s PP jsou kromě jiného i obchodníci.
"Já nechápu, proč prodávat pod cenou."
pod cenou?
a ta cena je tvořena jak?
"Sundejme růžové brejle, chovatelé s PP jsou kromě jiného i obchodníci."
no jistěže
jenom moc nevím, proč se pak brečí nad tím, jak jedou ti bezpapíráci
napsal(a):
"Já nechápu, proč prodávat pod cenou."
pod cenou?
a ta cena je tvořena jak?
"Sundejme růžové brejle, chovatelé s PP jsou kromě jiného i obchodníci."
no jistěže
jenom moc nevím, proč se pak brečí nad tím, jak jedou ti bezpapíráci
Cena je výsledkem nabídky a poptávky. Když je vyšší poptávka než nabídka, cena roste.
Děkuji za reakce. Přímo jorkšír není podmínkou, ale chtěli bychom malého pejska (bydlíme v bytě) a kterému se srst stříhá. Ještě jsme uvažovali nad pudlem trpasličím, ale tam jsou ceny stejné, ne-li ještě vyšší. Kříženec by nám samozřejmě nevadil, možná naopak, ale zase prostě nebudeme schopni rozeznat množírnu a "nehodu", tak proto hledáme s PP. Nerozumím tomu, že za tuto cenu se dá normálně prodávat. Asi máte pravdu, budeme muset počkat.
napsal(a):
Cena je výsledkem nabídky a poptávky. Když je vyšší poptávka než nabídka, cena roste.
ale jistě
pravidlo obchodu
a tudíž mohou zvednout i ti bPP
to je taky ekonomika, základ
napsal(a):
ale jistě
pravidlo obchodu
a tudíž mohou zvednout i ti bPP
to je taky ekonomika, základ
Dokud budou lidi ochotní ty vyšší ceny platit...
Mně se dnešní ceny taky nelíbí a mám hranici, nad jakou bych výše nešla i kdyby to mělo znamenat kompromis ve volbě plemena. Popravdě se divím, kolik jsou lidi ochotni a schopni za psa zaplatit, a je jedno, jestli za s PP nebo křížence (tím myslím i ty deklarované jako čistokrevné bez PP). Je vidět, kolik mají lidi peněz.
GAELLE
napsal(a):
nákup psa bych odložila. nebo vybrala jiné malé plemeno které není právě v módě. I v útulku se občas vyskytnou štěnátka malých plemen.
V tuto chvíli sehnat malého mladého psa je prakticky nemožné. Kamarád sháněl psa, malého, do 10 kg, utulkace, vorecha max 2 roky. A absolutně nebyla šance najít. Jakmile se něco objevilo, do hodiny to bylo udane. Dokonce i bezpapiraci za desetitisíce jsou udani skoro hned.
Nakonec si dneska jede pro 7 týdenní fenu, která se narodila omylem, mým známým co žijí na polosamotě, psů mají víc a neuhlidali. Štěňata mají tři a chtějí za ně jen náklady na čip a očkování. Ale i o ta tři štěňata byl nadměrný zájem, a to ani neinzerovali, udali je po známých.
Ten zájem o psy je šílený.
"Ten zájem o psy je šílený."
jo, to je zajímavé
proč?
lesnížínka
napsal(a):
Lidi pracují z domu a tak pojali nápad, že by nebylo špatné, mít toho pejska, když to konečně teď jde, je na něj čas. Otázkou je, co bude s pejskem, až tohle skončí(jestli někdy ) a pojede se ve starých kolejích. Ale o tom se tak dalece nepřemýšlí...
Taky jsem zvědavá kam tohle impulsivní nakupování psů povede. Mi teda víc volna pasovalo taky, protože jsme taky dovezli štěně, nicméně to bylo v plánu mnohem dřív než vůbec nastala ta "krize". Ale obávám se že do roka do dvou budou útulky narvane k prasknutí ne vychovanými cokly na které najednou nebyl čas...
Chce to fakt hledat. ale jaká cena je pro Vás přijatelná? společenská plemena kolem těch 20 000 prostě jsou. ale těch stanic zrovna jorků je hodně takže se dá najít levnější a i si klidně počkat. nebo vzít někde relativně malé štěně křížženců, ale pokud chcete opravdu jorka a aby až vyroste vypadal jak má tak jedině s PP našla ybch si klub jorků a napsala do víc stanic, poptala bych se jestli plánují v dohledné době štěnata a kolik cca cena
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.47.196
Erinne
napsal(a):
Děkuji za reakce. Přímo jorkšír není podmínkou, ale chtěli bychom malého pejska (bydlíme v bytě) a kterému se srst stříhá. Ještě jsme uvažovali nad pudlem trpasličím, ale tam jsou ceny stejné, ne-li ještě vyšší. Kříženec by nám samozřejmě nevadil, možná naopak, ale zase prostě nebudeme schopni rozeznat množírnu a "nehodu", tak proto hledáme s PP. Nerozumím tomu, že za tuto cenu se dá normálně prodávat. Asi máte pravdu, budeme muset počkat.
Poptavejte se po ruznych chovkach
Obcas se da najit pejsek levnejsi s tim ze mu chybi zoubek, nebo nema sestoupla varlata apod. A takovi jdou pak za ceny opravdu příznivé. Ale cjce to ptat se hledat a rikat ne stylem nechcem dat tolik ale chcem kamose na mazlíčka, nevadí nam drobme vady, případná kastrace neni problem... Muzete najit
Tak jsem koukla na inzerci psů. A málem mě jeblo!
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123707237/pomeranian-kluk-a-holcicka-k-prodeji-s-pp-fci.php
Cena Fena 55.000,- Kč Pes 50.000,- Kč. Opravdu dá někdo tolik peněz za psa? Tedy za psa. Ono je to spíše módní doplněk.A ještě prťavej.
Je to šílené.
Erinne
napsal(a):
Dobrý večer,
Koukněte třeba na toto:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123411048/odysse-hleda-novou-rodinu.php
Nechci tu dělat pejskům od Impact reklamu, ale tahle fenka je opravdu kouzelná.
Erinne
napsal(a):
a k proč jorka stříhat? ten chlupy přece nepouští, stačí udržovat a ne ho oškubat jako kuře Proč by se neprodával když se za tu cenu prodá
Balboo1
napsal(a):
A proč yorksir na.mazleni s pp? My máme doma fenecku bez pp za 5.000kc je zdravá, krásná...jak papirova
Protože asi chtějí opravdového yorka, ne napodobeninu.
kololol123
XXX.XXX.96.72
Markéta80
napsal(a):
Chce to fakt hledat. ale jaká cena je pro Vás přijatelná? společenská plemena kolem těch 20 000 prostě jsou. ale těch stanic zrovna jorků je hodně takže se dá najít levnější a i si klidně počkat. nebo vzít někde relativně malé štěně křížženců, ale pokud chcete opravdu jorka a aby až vyroste vypadal jak má tak jedině s PP našla ybch si klub jorků a napsala do víc stanic, poptala bych se jestli plánují v dohledné době štěnata a kolik cca cena
To už snad nemyslíte vážne?pořád tady protřepáváte jak je PP záruka čistokrevnosti,jak potom vysvětlíte případy,kdy rodiče oba malincí,oba PP,predci také malí a šteně doroste do 11 kg,,uši klapatý a paspárky všude,a paní bylo řečeno ,že psa překrmovala.To že se podstrčí feně s PP bezpapíráci a zakamufluje se to jako že sou to její štenata je jaksi běžná praxe,akorád ty mobl chovky si ty bezpapírový množení nedelají doma,ale u svých známých nebo skrátka placenych odchovávatelek.Už se na to několikrát přišlo a proto někdo požaduje i testy DNA,ž jde opravdu o štěně těchto rodičů.Papíry vám v dnešní době,kd jde o peníze až na 1. místě nezaručí naprosto nic,jen vám pročešou peněženku ,od těch žvástů,že PP zaručuje i zdraví už se upustilo,tet to zaručuje udajně jen čistokrevnost.....
kololol123
napsal(a):
To už snad nemyslíte vážne?pořád tady protřepáváte jak je PP záruka čistokrevnosti,jak potom vysvětlíte případy,kdy rodiče oba malincí,oba PP,predci také malí a šteně doroste do 11 kg,,uši klapatý a paspárky všude,a paní bylo řečeno ,že psa překrmovala.To že se podstrčí feně s PP bezpapíráci a zakamufluje se to jako že sou to její štenata je jaksi běžná praxe,akorád ty mobl chovky si ty bezpapírový množení nedelají doma,ale u svých známých nebo skrátka placenych odchovávatelek.Už se na to několikrát přišlo a proto někdo požaduje i testy DNA,ž jde opravdu o štěně těchto rodičů.Papíry vám v dnešní době,kd jde o peníze až na 1. místě nezaručí naprosto nic,jen vám pročešou peněženku ,od těch žvástů,že PP zaručuje i zdraví už se upustilo,tet to zaručuje udajně jen čistokrevnost.....
Á, odborník.
Balboo1
napsal(a):
Odpověď k popukani, určitě doma žádnou napodobeninou nemáme.
Pokud máte psa bez PP, tak máte.
Janae1
napsal(a):
Vybrala jste na pořízení psa špatnou dobu a modní plemeno.
Chovatel by byl hloupý, kdyby prodal levněji.
Já být na vašem místě, tak počkám do příštího roku, však ony klesnou i ceny jorkšírů.
Nebo teď jsem se zamilovala do tohoto.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123676556/odis-ukrajinske-plemeno-rodinny-pohodar.php
Tak to je teda pálka, Odise bych si tady a hlavně takhle draze nekoupila
sisi58
napsal(a):
Tak jsem koukla na inzerci psů. A málem mě jeblo!
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123707237/pomeranian-kluk-a-holcicka-k-prodeji-s-pp-fci.php
Cena Fena 55.000,- Kč Pes 50.000,- Kč. Opravdu dá někdo tolik peněz za psa? Tedy za psa. Ono je to spíše módní doplněk.A ještě prťavej.
Je to šílené.
Ano, dá a dá i víc. Jsou v "kurzu" a nejsou k sehnání.
sisi58
napsal(a):
Pokud chcete být vulgární, běžte na FB či Twitter.
My se tu sice občas taky nemilujeme, ale píšeme si to slušně a s noblesou. Ženská, která používá takové výrazy, jako vy, sem určitě nezapadne.
Nepotřebuji zapadnout😉tady nějaké si myslí, že pes bez pp je něco podradnejsiho, přitom opak je pravdou.Na co mi bude preslechteny papirak, který nic nevydrží.Takze ať tu neurazi psy bez pp, kteří jsou daleko odolnější
Upraveno Adminem, 9.8.2020, 22:12, vulgarity
sisi58
napsal(a):
Hm, a pak jednou zakopnete a máte po 50000,- penězích.
Asi máte pravdu. Kdo je chce, zaplatí.
Aby nedošlo k mýlce - já bych takového psa nechtěla ani zadarmo
Znám jedny, co sháněli shodou okolností při koroně. Odešel jim pes stářím a nutně potřebovali nového a rovnou "nesehnatelného". Sehnali, protože přeplatili jiné zájemce.
Balboo1
napsal(a):
Nepotřebuji zapadnout😉tady nějaké si myslí, že pes bez pp je něco podradnejsiho, přitom opak je pravdou.Na co mi bude preslechteny papirak, který nic nevydrží.Takze ať tu neurazi psy bez pp, kteří jsou daleko odolnější
Z jakých rodičů se rodí ti bezpapíráci, co myslíte?
Balboo1
napsal(a):
Ale pokud chcete štěně psa, který má být dle standardu plemene, v tomto případě Jorkšírský teriér, prostě musíte koupit s PP.
Ujišťuji vás, že ne všechny CHS vlastní podvodníci a vydřiduši.
Jen to chce trochu pátrání, starání a času, aby si člověk našel kvalitního pejska.
Nepopírám, že i mezi voříšky jsou pejsci krásní, milí a zdraví. Ale u štěněte prostě nepoznáte, co z něj vyroste.
sisi58
napsal(a):
Ale pokud chcete štěně psa, který má být dle standardu plemene, v tomto případě Jorkšírský teriér, prostě musíte koupit s PP.
Ujišťuji vás, že ne všechny CHS vlastní podvodníci a vydřiduši.
Jen to chce trochu pátrání, starání a času, aby si člověk našel kvalitního pejska.
Nepopírám, že i mezi voříšky jsou pejsci krásní, milí a zdraví. Ale u štěněte prostě nepoznáte, co z něj vyroste.
No vsak pani psala,že by se nebránila ani bez pp, tak jsem reagovala, že zrovna my máme super pejska bez pp za dobrou cenu.a dočkala jsem se jen urážek tipů skorojork a vorech apod...
Balboo1
napsal(a):
No tak vidíte a přišla jste na to úplně sama?😄
Ze psů s PP, kteří z nějakého důvodu nezískali chovnost. Buď špatná povaha, nebo exteriér, nebo oboje. Takže podle vás se z přešlechtěných jedinců s PP narodí zdraví nepřešlechtění psi bez PP?
Balboo1
napsal(a):
No vsak pani psala,že by se nebránila ani bez pp, tak jsem reagovala, že zrovna my máme super pejska bez pp za dobrou cenu.a dočkala jsem se jen urážek tipů skorojork a vorech apod...
To nejsou urážky. Vy opravdu nemáte Jorkšírského teriéra. Vy máte psa, který jako jork vypadá.
To máte stejné, jako když si na tržnici koupíte kabelku značky Louis Vuitton. Kabelka vypadá jako Louis Vuitton, bude vám sloužit jako kabelka od L.V. neználek si bude myslet, že je to L.V.(protože napodobeniny jsou čím dál zdařilejší, ale odborník VÍ, že máte imitaci.
Takže vy máte doma imitaci Jorkšírského teriéra.
napsal(a):
Ze psů s PP, kteří z nějakého důvodu nezískali chovnost. Buď špatná povaha, nebo exteriér, nebo oboje. Takže podle vás se z přešlechtěných jedinců s PP narodí zdraví nepřešlechtění psi bez PP?
Och, znám dost případů, že psi s papíry měli skryté vady, ale zas nikdy bych nenapsala někomu že to je vorech, či nějaký mrzak, či napodobenina.Jde o štěstí. Pouze a jak jsem už psala víš, ze máme super,zdravého pejska za 5.000 a bylo to pro paní zadavatelku, která psala že ani bez pp by se nebránila pořídit
Balboo1
napsal(a):
Och, znám dost případů, že psi s papíry měli skryté vady, ale zas nikdy bych nenapsala někomu že to je vorech, či nějaký mrzak, či napodobenina.Jde o štěstí. Pouze a jak jsem už psala víš, ze máme super,zdravého pejska za 5.000 a bylo to pro paní zadavatelku, která psala že ani bez pp by se nebránila pořídit
Ale to je o původu, o prokázaném původu. O tom, že pes s PP je opravdu jedinec deklarovaného plemene. Zatímco pes bez PP je de facto kříženec, protože jeho původ nelze prokázat. I psi s PP mohou mít vady, být netypičtī, jsou to živé bytosti, ne výrobky.
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Pravděpodobnější je, že majitelé byli líní je uchovnit.
Mám a vždy jsem měla papíráky, ale nějak bych si netroufla tvrdit, že vše bez PP je vořech a všichni rodiče takového štěněte nejsou uchovnění z důvodu nějaké vady.
Rajko, mě naopak ta cena v době korony až mile překvapila. Vždyť 7tis stojí přiznaný vořech, 15 tis pes bezPP, cena papíráku je až astronomická.
Já bych asi 20tis. za odise dala.
Teda vidím ho porvé a moc se mi líbí.
sisi58
napsal(a):
To nejsou urážky. Vy opravdu nemáte Jorkšírského teriéra. Vy máte psa, který jako jork vypadá.
To máte stejné, jako když si na tržnici koupíte kabelku značky Louis Vuitton. Kabelka vypadá jako Louis Vuitton, bude vám sloužit jako kabelka od L.V. neználek si bude myslet, že je to L.V.(protože napodobeniny jsou čím dál zdařilejší, ale odborník VÍ, že máte imitaci.
Takže vy máte doma imitaci Jorkšírského teriéra.
Ale mě je fakt jedno , co mám doma😄je to skvělý pejsek a je mi víte, kde, že to poznají nejaci odbornici, že je bez pp🤣a vidím že odborníků tu je až až .Koně mám s pp furt nemocný, furt do něj vrazim. Nebudu až tak hogo fooogo, že bych si pořídila i jorka s papiry😄ten můj za 5.000 mi stačí a už je tu s námi 7 let, to je co 😄
Balboo1
napsal(a):
Ale mě je fakt jedno , co mám doma😄je to skvělý pejsek a je mi víte, kde, že to poznají nejaci odbornici, že je bez pp🤣a vidím že odborníků tu je až až .Koně mám s pp furt nemocný, furt do něj vrazim. Nebudu až tak hogo fooogo, že bych si pořídila i jorka s papiry😄ten můj za 5.000 mi stačí a už je tu s námi 7 let, to je co 😄
PP ale není záruka zdraví, jen příslušnost k plemeni, určité povahove rysy, kvůli kterým to dané plemeno člověk chce.
Mám PP kone i psy a nemám problém ani s jedním. Známá má středního vorecha neco jako NO a je to pořád něco, špatný skus, kyčle v háji... A je úplně jedno jestli má nebo nemá PP. Ten vám zdraví nepřidá.
napsal(a):
PP ale není záruka zdraví, jen příslušnost k plemeni, určité povahove rysy, kvůli kterým to dané plemeno člověk chce.
Mám PP kone i psy a nemám problém ani s jedním. Známá má středního vorecha neco jako NO a je to pořád něco, špatný skus, kyčle v háji... A je úplně jedno jestli má nebo nemá PP. Ten vám zdraví nepřidá.
Vsak ja jsem nikdy nenapsala ,ze papiry jsou záruka zdraví....nekdy je to spíš obráceně 😌 je to o štěstí, ale je to fakt smůla,když si někdo pořídí jorka za 30.000 a po nějaké te záruční době, pojde...proto bych spíš vybírala mezi krizenci, ale každý to má jinak, ať si každý pořídí, co chce😄já mám nějaké zvitectvo s pp, nějaké bez..
Balboo1
napsal(a):
Víte, co je na tom úplně nejhorší...ne to, že máte doma bezpapíráka, dokonce to nemusí být ani nutně vořech, třeba je to opravdu jork, protože jeho rodiče měli papíry (pokud už oni PP neměli, tak to už bych takové štěně fakty zařadila do kategorie kříženečků více či méně připomínající dané plemeno)
Ale tak když ti rodiče měli papíry, tak váš jorkšírek je také ten "přešlechtěný" jedinec...
Nejhorší je na tom to, že vy všem budete doporučovat jorkšírka bez papírů, protože ten váš je ůžasný a zdravý a za zlomek ceny papíráka, ale za prvé si myslím, že dneska za pět tisíc nepořídíte ani toho bez PP a za druhé je velká pravděpodobnost, že štěně bude pocházet z množírny.
A co mě teda nejvíc pobavilo je, že nebudete hogo fogo, abyste si pořídila psa s papírama........no tak to jsem netušila, že já jsem teď hogo fogo......a že jsem defakto hogo fogo na střídačku...pes bez PP, pes s PP, kříženci a teď zase s PP....tak jsem hogo fogo a nebo ne??
My bychom nic neměli ani proti jorkovi, který tak jenom vypadá , jediné přání je, aby pes byl zdravý. A to je fakt, že PP nezaručí. Je to jenom o štěstí. Minulá fenka s PP nás opustila v šesti letech. Měla rakovinu. Takže já už bezpečně vím, že PP zdraví nezaručí. Klidně bychom bralii i křížence nějakých malých plemen. Jenže prostě ne z množírny, a to nemáme šanci prověřit. Takže proto s PP.
napsal(a):
Víte, co je na tom úplně nejhorší...ne to, že máte doma bezpapíráka, dokonce to nemusí být ani nutně vořech, třeba je to opravdu jork, protože jeho rodiče měli papíry (pokud už oni PP neměli, tak to už bych takové štěně fakty zařadila do kategorie kříženečků více či méně připomínající dané plemeno)
Ale tak když ti rodiče měli papíry, tak váš jorkšírek je také ten "přešlechtěný" jedinec...
Nejhorší je na tom to, že vy všem budete doporučovat jorkšírka bez papírů, protože ten váš je ůžasný a zdravý a za zlomek ceny papíráka, ale za prvé si myslím, že dneska za pět tisíc nepořídíte ani toho bez PP a za druhé je velká pravděpodobnost, že štěně bude pocházet z množírny.
A co mě teda nejvíc pobavilo je, že nebudete hogo fogo, abyste si pořídila psa s papírama........no tak to jsem netušila, že já jsem teď hogo fogo......a že jsem defakto hogo fogo na střídačku...pes bez PP, pes s PP, kříženci a teď zase s PP....tak jsem hogo fogo a nebo ne??
Ježíš, chytate se kazdeho slova.Psala jsem že koně mám s pp a že nebudu až tak hogo fogo abych si pořídila i psa s pp, nejsem milionář.Kazdy ať si pořídí, co chce, ale nikdy bych živého tvora nenazvala napodobeninou není to věc. A jak paní psala taky je ji to jedno, ale dává spíš přednost s pp
napsal(a):
Jednou hogo, podruhé fogo
Erinne
napsal(a):
My bychom nic neměli ani proti jorkovi, který tak jenom vypadá , jediné přání je, aby pes byl zdravý. A to je fakt, že PP nezaručí. Je to jenom o štěstí. Minulá fenka s PP nás opustila v šesti letech. Měla rakovinu. Takže já už bezpečně vím, že PP zdraví nezaručí. Klidně bychom bralii i křížence nějakých malých plemen. Jenže prostě ne z množírny, a to nemáme šanci prověřit. Takže proto s PP.
PP Vám zaručí jen to, že york bude vypadat jako york podle standardu. Nebude to 10ti kilová parodie ve tvaru čtverce, neurčité barvy s plandajícíma ušima.
Máte "nakoukáno", abyste 100% rozeznala štěně yorka od štěněte křížence? Až si uvědomíte, že Vás prodejce napálil a dala jste nekřesťanské peníze za nehezkého křížence, mobil bude nedostupný a Vám zbyde jenom vztek, že jste se nechala napálit.
Janae1
napsal(a):
Pravděpodobnější je, že majitelé byli líní je uchovnit.
Mám a vždy jsem měla papíráky, ale nějak bych si netroufla tvrdit, že vše bez PP je vořech a všichni rodiče takového štěněte nejsou uchovnění z důvodu nějaké vady.
Rajko, mě naopak ta cena v době korony až mile překvapila. Vždyť 7tis stojí přiznaný vořech, 15 tis pes bezPP, cena papíráku je až astronomická.
Já bych asi 20tis. za odise dala.
Teda vidím ho porvé a moc se mi líbí.
No, je pravda, že v dnešní době a na našem trhu je cena ještě nízká, já jak jsem tu nějaký čas nebyla, lehce jsem ztratila přehled. “Zůstala jsem myšlenkami na Ukrajině, kde Odis stojí méně jak polovinu z 20tis.”
Ještě jednou tady napíšu a paní zadavatelko nezabivejte se komenty lidma bez mozku😉Když koupíte jorka od slušného člověka , nebude to žádná krabice 10kg a podobně žvásty.Mam jorksirskeho teriera za 5.000, zdravého, krásného.Kamoska má papíraka a jsou k nerozeznání. Pokud nechcete jezdit na výstavy a chcete mazlíčka vůbec bych se nebala bez pp. Jen je nejlepší proste prověřeny člověk, koho vám třeba známí doporučí.Pokud chcete s pp , samozřejmě to samé, ale podle mě je zbytečné vyhazovat 30.000 za takovou malou mys🐭
Jsem fakt zvědavá, jak zadavatelka bude prověřovat, že jí psa bez PP prodává slušný člověk.
Balboo1
napsal(a):
Ježíš, chytate se kazdeho slova.Psala jsem že koně mám s pp a že nebudu až tak hogo fogo abych si pořídila i psa s pp, nejsem milionář.Kazdy ať si pořídí, co chce, ale nikdy bych živého tvora nenazvala napodobeninou není to věc. A jak paní psala taky je ji to jedno, ale dává spíš přednost s pp
No tak to spíš byla taková vsuvka na odlehčení.
Opravdu nejsem žádný PP fanatik. Ve své podstatě, kdyby byl k mání nějaký vhodný kříženec, když jsme teď sháněli štěně, tak je možný, že bych štěně s PP neměla........
Víte u některé plemeno bych si nepořídila ani s PP, natož bez.....PP opravdu není zárukou ničeho, jen plemenné příslušnosti......a třeba takoví exteriéroví NO..papíry nepapíry, za takové zprznění plemene, to by snad mělo být trestné, nad některými jedinci se mi chce brečet.
Prostě jsem defakto chtěla zdůraznit, že malé atraktivní plemeno ani bez toho PP nebude úplně za hubičku, protože ceny štěňat bez PP prostě kopírují ty s papírama a hlavně, že se opravdu může stát, že to bude štěně z množky, že to ani kupující nemusí poznat, protože štěndo bude prezentované jako vymazlenec z obýváku, ale jeho máma může žít v hrozných podmínkách jako stroj na produkci štěňat........
A ono ani když to není množírna a máte štěně od známých, od vymazlené feny, které vybrali ženicha, tak to nemusí být vždycky košér...
zažila ženskou, co má modrou čubu staforda, dovezenou od někud z ukrajiny samozřejmě s papírama, které ale nemá, protože je nemůže s chovatelky dostat a samozřejmě nakryla, s tím, že doufala, že se narodí převaha modrých štěňat...ty se dají prodat dráž.....no, ale třeba o ataxii ani neslyšela, takže samozřejmě ani fena ani pes žádné testy neměli.......tohle by se u štěňat s PP stát nemohlo, protože testy jsou povinné.
Já vím, že už jsem zase napsala romám, ani nevím, jestli se všichni dočtou na konec, ale jde mi o to, aby lidi přemýšleli, že i u štěněte s PP je potřeba vybírat, minimálně si zjistit info o chovce, dají se dohledat nějaké odchovy, třeba i nějaké diskuze, někdo štěně z téhle chovky má, takže třeba i na facebooku.....a u psa bez PP by se o to člověk měl zajímat dvojnásob, ale tam je ta dohledatelnost podstatně těžší, takže kupovat takové štěně od někoho anonymního přes inzerát je dle mého dost na uváženou.
Věřte, že taky nejsem milionář....nemám ani na to, abych si pořídila koně, resp. na jeho "provoz" bych neměla. Nebudu tady dupat a říkat...psa jedině s PP a když není s PP, tak je to pes vořech (bohužel se stává že je, ale nemusí to být pravidlo), jde mi o to, aby lidi přemýšleli....ano pes je živý tvor, není to věc, takže u toho se musí přemýšlet dvojnásob a z vašeho příspěvku to bohužel necítím....měla jste štěstí, máte doma jorka bez PP typického představitele plemene, zdravého a asi se super povahou....ale ostatní to štěstí mít nemusí....
napsal(a):
Jsem fakt zvědavá, jak zadavatelka bude prověřovat, že jí psa bez PP prodává slušný člověk.
Čtěte vůbec pořádně? Psala jsem, že ať dá na doporučení dobrých známých v tom jsem se ještě nikdy nespalila a člověk taky vidí v jakých podmínkách stěně roste.Proste být trochu akční a nečekat že pes spadne do klína.
Balboo1
napsal(a):
Čtěte vůbec pořádně? Psala jsem, že ať dá na doporučení dobrých známých v tom jsem se ještě nikdy nespalila a člověk taky vidí v jakých podmínkách stěně roste.Proste být trochu akční a nečekat že pes spadne do klína.
Prověřený člověk, který prodává bezpapíráky?
Kde takového najdu?
Také bych chtěla yorka za 5, který vypadá jako york podle standardu.
Nikdo z mých známých takového yorka bez PP nemá a sídlištní parodii nechci.
Fiona.Praha
napsal(a):
Prověřený člověk, který prodává bezpapíráky?
Kde takového najdu?
Také bych chtěla yorka za 5, který vypadá jako york podle standardu.
Nikdo z mých známých takového yorka bez PP nemá a sídlištní parodii nechci.
Existují takový lidé jen se musí čekat a hledat.Me paní doporučila známá, že má asi 3 štěňata , od fenecky která měla štěňata poprvé a naposled, jsme furt v kontaktu, žádná množina.Myslim , že plno lidí tady vyskakuje, protože za prvé je štve, že jsme takového jorka vůbec sehnali a nebo si myslí, že podporují množiny .To v žádném případě .Paní jorky miluje, dala nám ke stenatku i celou vybavicku, proste normal slušný člověk.Ale jsem z Moravy, tady je to na trochu jiné úrovni , dá se tu najít spoustu poctivých lidí.Nekde u Prahy bych jorkaa asi nehledala😄Teď hlavně Prazandy klid jo🤣
Balboo1
napsal(a):
A vy čtete pořádně? Jak prověřím doporučení dobrých známých? A jak prověřím skutečné podmínky, v kterých štěně roste? Vy, člověče s mozkem. Já nepatřím k lidem, kteří uvěří všemu, co jim kdo, i kdyby velice dobrý známý, nakuká. A tipuju, že zadavatelka taky ne.
Jo, a z Prahy nejsem ani náhodou. A moc dobře vím, jak to tady na Moravě chodí.
napsal(a):
A vy čtete pořádně? Jak prověřím doporučení dobrých známých? A jak prověřím skutečné podmínky, v kterých štěně roste? Vy, člověče s mozkem. Já nepatřím k lidem, kteří uvěří všemu, co jim kdo, i kdyby velice dobrý známý, nakuká. A tipuju, že zadavatelka taky ne.
Jo, a z Prahy nejsem ani náhodou. A moc dobře vím, jak to tady na Moravě chodí.
Jejda nechci se hádat.To samé vás může vypect člověk, co prodává papiraky😄Ale to jsme tady fakt už v bludném kruhu.Chudak paní ta si nakonec neporidi raděj nic🤪Já třeba u paní několikrát byla, ale to je jedno.Jak už jsem psala je to každého věc, co si pořídí.
Balboo1
napsal(a):
Jejda nechci se hádat.To samé vás může vypect člověk, co prodává papiraky😄Ale to jsme tady fakt už v bludném kruhu.Chudak paní ta si nakonec neporidi raděj nic🤪Já třeba u paní několikrát byla, ale to je jedno.Jak už jsem psala je to každého věc, co si pořídí.
Jak Vás může vypéct člověk, co prodává papíráky?
U chovu s PP přece existují určitá pravidla a proto...když si koupíte psa s PP, má vzhled i povahu podle standardu. Samozřejmě i mezi PP se narodí nějaký jedinec s vadou, nejsou to stroje.
Když je někomu jedno, jak bude pes vypadat a jakou bude mít povahu, zdá se mi celkem škoda peněz za psa bez PP, když je to stejná loterie jako u nějakého štěněte za pár stovek z útulku, za odvoz na inzertním serveru nebo v hospodě od souseda za pár piv.
Fiona.Praha
napsal(a):
Jak Vás může vypéct člověk, co prodává papíráky?
U chovu s PP přece existují určitá pravidla a proto...když si koupíte psa s PP, má vzhled i povahu podle standardu. Samozřejmě i mezi PP se narodí nějaký jedinec s vadou, nejsou to stroje.
Když je někomu jedno, jak bude pes vypadat a jakou bude mít povahu, zdá se mi celkem škoda peněz za psa bez PP, když je to stejná loterie jako u nějakého štěněte za pár stovek z útulku, za odvoz na inzertním serveru nebo v hospodě od souseda za pár piv.
No vzhled, povahu jo,ale zdravotní stav můžou zatajit.Prostě je to všecko dá se říct o štěstí a na koho člověk natrefi..
Balboo1
napsal(a):
No vzhled, povahu jo,ale zdravotní stav můžou zatajit.Prostě je to všecko dá se říct o štěstí a na koho člověk natrefi..
Ale PP není o záruce zdraví.
PP je záruka rodokmenu, tzn. že všichni předci byli podle standardu FCI, takže např. vypadali a chovali se jako yorci, proto byli uchovnění a mají PP štěňata, která budou vypadat v dospělosti stejně.
Ani u sídlištní parodie yorků nemáte jistotu zdraví a o vzhledu už jsem psala.
Konkrétně "měljsembýtyork" potkávám mraky a když se zeptám, tak se dozvím, že PP nepotřebují a na výstavy chodit nechtějí. Chtěli toho mini se stojícíma ušima a on trošku přerostl, takže mají toho většího a ještě s těma spadlýma ušima. Ani si nepamatují, kde pro něj byli. O povaze ani nemluvím, hysteričtí neurotici na flexinách. A závěr je vždy: ale nám to nevadí, máme ho rádi a všichni říkají, že je hezčí než ten s PP V té chvíli mi dojde dech a na zdraví se už neptám.
Všichni byli napáleni - byla jim prodána parodie na plemeno, vydávaná za čistokrevného psa po rodičích s PP, za pár tisíc. Samozřejmě, že ho nepůjdou vrátit, mají ho rádi a hlavně, není komu vrátit.
Nejsem PP fanatik, taky jsem měla psa bez PP, ale bylo to v jiné době. Fenka (nar. 2001) byla zástupcem plemene z obývákového odchovu psů s PP, aby měla "Fifinka" na radu veterináře jednou za život štěňátka. A my ji měli "z druhé ruky", když ji původní rodina po pár měsících nechtěla.
whasabi
napsal(a):
Jen ze zvědavosti, dotaz pro ty, co mají zaručeně čistokrevného psa, jenom nemá ty zbytečné papíry.
Co tedy podle vás určuje čistokrevnost psa?
Takových diskusí jsou tu mraky.
Taky mi vadí, že každý pes bez PP, je tu označován za wořecha.
Čistokrevnost štěňat přece u dvou psů s PP neuchovněných (uchovněného +neuchovněného) nezmizí, jen není možné ji prokázat bez testu paternity. A je jedno, jestli je jeden rodič nebo oba neuchovnění z důvodu vady, lenosti nebo nezájmu majitele. Štěňata mají krev příslušného plemene, takže jsou čistokrevná.
To samozřejmě u štěněte z inzertního serveru není nikdo schopný před koupí ověřit.
Fiona.Praha
napsal(a):
Takových diskusí jsou tu mraky.
Taky mi vadí, že každý pes bez PP, je tu označován za wořecha.
Čistokrevnost štěňat přece u dvou psů s PP neuchovněných (uchovněného +neuchovněného) nezmizí, jen není možné ji prokázat bez testu paternity. A je jedno, jestli je jeden rodič nebo oba neuchovnění z důvodu vady, lenosti nebo nezájmu majitele. Štěňata mají krev příslušného plemene, takže jsou čistokrevná.
To samozřejmě u štěněte z inzertního serveru není nikdo schopný před koupí ověřit.
No ano, ale většina nezná rodiče svého psa, respektive často lidi vykládají, že to je štěně po "šampionech" a tak, ale reálně vidí maximálně matku. A i kdyby byl kupci předložen nějaký PP, jak ověří, že patří rodičům štěněte.
A i kdyby bylo štěně reálně po rodičích s PP, co další generace? Kolik dalších generací bude čistokrevných? A bude někdo kontrolovat vady vzhledu nebo povahy? Co když o pár generací dále už se bude vzhled nebo povaha lišit od standardu? Stále budou čistokrevní, protože jejich předci měli PP a koluje tam tedy krev daného plemene?
Nebo to bude třeba jako u slepic, čistokrevnost určuje vzhled a basta ?
whasabi
napsal(a):
No ano, ale většina nezná rodiče svého psa, respektive často lidi vykládají, že to je štěně po "šampionech" a tak, ale reálně vidí maximálně matku. A i kdyby byl kupci předložen nějaký PP, jak ověří, že patří rodičům štěněte.
A i kdyby bylo štěně reálně po rodičích s PP, co další generace? Kolik dalších generací bude čistokrevných? A bude někdo kontrolovat vady vzhledu nebo povahy? Co když o pár generací dále už se bude vzhled nebo povaha lišit od standardu? Stále budou čistokrevní, protože jejich předci měli PP a koluje tam tedy krev daného plemene?
Nebo to bude třeba jako u slepic, čistokrevnost určuje vzhled a basta ?
Čistokrevné generace budou do té doby, dokud budou štěňata po dvou čistokrevných rodičích bez ohledu na PP.
Proč to dřív šlo? Protože to nebyl byznys.
Odpovídala jsem na otázku: Podle čeho se určuje čistokrevnost. To vyplývá ze samotného slova čistokrevnost - čistá krev.
Něco jiného je realita na sídlištích (asi i vesnicích, nevím) a inzeráty na inzertních serverech. Jde v první řadě o prachy a jak se říkalo dřív - papír snese všechno, nečervená se. A jak jsem psala, těžko kupující něco ověří před koupí psa bez PP na inzerát od neznámého člověka.
Nejsem ani PP fanatikem, ani odpůrcem bez PP nebo kříženců.
Jen mi vadí označení každého psa bez PP za wořecha a na druhou stranu "boj" majitelů psů bez PP za jejich psa, ať hezkého nebo parodie, že ti bez PP jsou lepší než ti přešlechtění s PP. A hlavně...všichni říkají, že ten jejich vypadá jako PP nebo je dokonce hezčí než ti PP.
"Čistokrevné generace budou do té doby, dokud budou štěňata po dvou čistokrevných rodičích bez ohledu na PP.
Odpovídala jsem na otázku: Podle čeho se určuje čistokrevnost. To vyplývá ze samotného slova čistokrevnost - čistá krev."
Ale jak to ověříme, tu čistou krev? Třeba v páté generaci bez PP, kde se bude chovat na čemkoli si lidé zamanou.
Ti psi často úplně vzhledem nebo povahou neodpovídají, ale kdo určí, jestli je to dané chovem na netypických jedincích, nebo jestli se tam něco mixlo.
whasabi
napsal(a):
"Čistokrevné generace budou do té doby, dokud budou štěňata po dvou čistokrevných rodičích bez ohledu na PP.
Odpovídala jsem na otázku: Podle čeho se určuje čistokrevnost. To vyplývá ze samotného slova čistokrevnost - čistá krev."
Ale jak to ověříme, tu čistou krev? Třeba v páté generaci bez PP, kde se bude chovat na čemkoli si lidé zamanou.
Ti psi často úplně vzhledem nebo povahou neodpovídají, ale kdo určí, jestli je to dané chovem na netypických jedincích, nebo jestli se tam něco mixlo.
Nijak.
Právě proto se vede plemenná kniha, vydávají průkazy původu, jsou stanoveny podmínky chovnosti, a nechová se na všem, co má průkaz původu, protože ne každý jedinec ty podmínky chovnosti splňuje. A proto je možné za čistokrevné označit jen jedince, kteří mají prokázaný původ, tedy průkaz původu.
Fiona.Praha
napsal(a):
Ale PP není o záruce zdraví.
PP je záruka rodokmenu, tzn. že všichni předci byli podle standardu FCI, takže např. vypadali a chovali se jako yorci, proto byli uchovnění a mají PP štěňata, která budou vypadat v dospělosti stejně.
Ani u sídlištní parodie yorků nemáte jistotu zdraví a o vzhledu už jsem psala.
Konkrétně "měljsembýtyork" potkávám mraky a když se zeptám, tak se dozvím, že PP nepotřebují a na výstavy chodit nechtějí. Chtěli toho mini se stojícíma ušima a on trošku přerostl, takže mají toho většího a ještě s těma spadlýma ušima. Ani si nepamatují, kde pro něj byli. O povaze ani nemluvím, hysteričtí neurotici na flexinách. A závěr je vždy: ale nám to nevadí, máme ho rádi a všichni říkají, že je hezčí než ten s PP V té chvíli mi dojde dech a na zdraví se už neptám.
Všichni byli napáleni - byla jim prodána parodie na plemeno, vydávaná za čistokrevného psa po rodičích s PP, za pár tisíc. Samozřejmě, že ho nepůjdou vrátit, mají ho rádi a hlavně, není komu vrátit.
Nejsem PP fanatik, taky jsem měla psa bez PP, ale bylo to v jiné době. Fenka (nar. 2001) byla zástupcem plemene z obývákového odchovu psů s PP, aby měla "Fifinka" na radu veterináře jednou za život štěňátka. A my ji měli "z druhé ruky", když ji původní rodina po pár měsících nechtěla.
To mi připomnělo vtipnou příhodu před pár lety - před námi vystajlovaná růžovka, vrávorala na 10 cm šteklích, přes rameno doslova bágl na psa, nějaký pseudo Gucci design. Vedle ní cupitala psí holka, taková střapatá jezevčíkoidní, hlava podobná čivavě, ale měla tak 8 kg minimálně. Říkám si, že slečna asi zachránila z útulku/množírny, zrovna to frčelo mezi bulvárními týpky. Když ale viděla, jak mě k ní hormon táhne, okamžitě psa do náruče a do báglu, až jí to na těch chůdách rozhodilo rovnováhu, měla co dělat. Koukám jak zjara a říkám, že oká, že ten můj holky rozhodně nežere. Slečna jen odvětila, že radši ne, že ty čivavky jsou hrozné citlivky. No... A přitom měla tu maxi. Evidentně nezachraňovala, nýbrž totálně nalítla a ještě ze psa vyráběla chudáka asociála.
whasabi
napsal(a):
Jedna o voze, druhá o koze?
Odpovídala jsem na otázku, podle čeho se určuje čistokrevnost.
Pokud si těch 5 generací psů bez PP za pomoci neuchovněných psů s PP někdo udělá doma v obýváku na svých psech, čistokrevnost se nikam neztratí.
Pokud se 5 generací psů vytvoří mezi lidmi, kterým je jedno, jestli Fifinka je stejné plemeno jako Bobík, stačí že si jsou trošku podobní a nutně potřebují štěňata (dle Vás budou lidi chovat na čemkoli, co si zamanou), tak to je o něčem jiném. Je snad jasné, že stačí jeden pes jiného plemena a o čistokrevném příslušníkovi nějakého plemene se mluvit nedá. Nicméně čistá krev se ztratí až s krytím prvním psem jiného plemene. Takových tu je plné sídliště
Je to jen a jen o lidech.
Myslela jsem, že jste pointu pochopila hned na poprvé, tak snad teď jsem to lépe vysvětlila. Neznamená, že každý pes bez PP je 100 procentně wořech, tedy nečistokrevný.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.47.196
Balboo1
napsal(a):
Pridávám fotecku te našii Fifinky, prosím komenty typu, že je to napodobenina, nebo že má usi dole si ušetříte a raděj taky posílejte fotecky svých york miláčku s pp či bez😌
Přiložená fotografie byla na základě opakovaných žádostí uživatelky odstraněna Adminem, 13.8.2020 17:22
No ma. To barvu jako jork ale. Z tyhle fotky se vix urcit neda. Kolik vazi? Zen střih je prisernej. A usi taky sileny. Uz jen kvuli nim je vidět ze to fakt peknej jork neni.
Balboo1
napsal(a):
Pridávám fotecku te našii Fifinky, prosím komenty typu, že je to napodobenina, nebo že má usi dole si ušetříte a raděj taky posílejte fotecky svých york miláčku s pp či bez😌
Přiložená fotografie byla na základě opakovaných žádostí uživatelky odstraněna Adminem, 13.8.2020 17:22
A kdy sem dáte fotku té krásné, zdravé fenky bez PP za 5000, co vypadá jako papírová?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ma. To barvu jako jork ale. Z tyhle fotky se vix urcit neda. Kolik vazi? Zen střih je prisernej. A usi taky sileny. Uz jen kvuli nim je vidět ze to fakt peknej jork neni.
Má 4kg.jinak ten střih to je na me doporučení 😄mám kamarádku, co stříhá a taky to vždy rozdychava😄v zimě.ma normální střih ale.na léto ji nechávám úplně vystříhat, nožičky, hlavičku.Lita celý den po zahradě, často ji koupu a ať ji není horko, takže s důvodu praktickych🙂
Balboo1
napsal(a):
jo - vořech jakojork
Balboo1
napsal(a):
Trošku ze standardu yorkšírského teriéra (podle ČMKU, FCI-standard N*86)):
Uši: Malé, tvaru písmene V, nesené vztyčené, ne příliš daleko od sebe nasazené, pokryté krátkou srstí; jejich zbarvení je stejnoměrné, intenzivně tříslové.
Barva: Tmavě ocelově modrá (ne stříbřitě modrá), dosahující od týlního hrbolu ke kořeni ocasu, nikdy není smíchaná se žlutými, bronzovými ani tmavými chlupy. Srst na hrudi je intenzivně tříslová. Veškerá tříslová srst je tmavší u kořínků než uprostřed a nejsvětlejší je na konci.
Hmotnost: Hmotnost do 3,2 kg
Fiona.Praha
napsal(a):
Trošku ze standardu yorkšírského teriéra (podle ČMKU, FCI-standard N*86)):
Uši: Malé, tvaru písmene V, nesené vztyčené, ne příliš daleko od sebe nasazené, pokryté krátkou srstí; jejich zbarvení je stejnoměrné, intenzivně tříslové.
Barva: Tmavě ocelově modrá (ne stříbřitě modrá), dosahující od týlního hrbolu ke kořeni ocasu, nikdy není smíchaná se žlutými, bronzovými ani tmavými chlupy. Srst na hrudi je intenzivně tříslová. Veškerá tříslová srst je tmavší u kořínků než uprostřed a nejsvětlejší je na konci.
Hmotnost: Hmotnost do 3,2 kg
Ano to je celá naše fifinka, má 4kg protože ji tatínek hodně doprava😄Na nějaká standardy se vás nikdo neptal, ty mám víte kde😄
Balboo1
napsal(a):
Nepridas taky fotku toho svého vorecha?😄místo blbejch pind😄
komu tykáš ??? vořecha přidám ráda. už je bohužel po smrti.
čistokrevný kříženec vlkodava a NO.
myš typu jork není pro mne pes
GAELLE
napsal(a):
Tak pardooon, no je tam nějaký vlk v autě, ale nejde mi to přiblížit.Nooo tak přikládám fotku našeho druhého psa s pp,ano opravdu s PP🤣tady se to musí zdůrazňovat totiz😄Jestlipak poznate,co je to za psa😉
Já moc nerozumím tomu, že pyšně tvrdíte, že máte psa podle standardu a když vám popravdě někdo napíše, že bohužel není, tak máte všechny standardy u zadele. Tak si aspoň stujte na svém.
PS. Mám dvě tibetské dogy s PP, zdravé a odpovídající standardu plemene.
Balboo1
napsal(a):
Voříšek, kříženec, rozhodně nevypadá jako york. Je mi líto.
Balboo1
napsal(a):
Tak pardooon, no je tam nějaký vlk v autě, ale nejde mi to přiblížit.Nooo tak přikládám fotku našeho druhého psa s pp,ano opravdu s PP🤣tady se to musí zdůrazňovat totiz😄Jestlipak poznate,co je to za psa😉
Akita inu.
napsal(a):
Já moc nerozumím tomu, že pyšně tvrdíte, že máte psa podle standardu a když vám popravdě někdo napíše, že bohužel není, tak máte všechny standardy u zadele. Tak si aspoň stujte na svém.
PS. Mám dvě tibetské dogy s PP, zdravé a odpovídající standardu plemene.
Teď nevím o kterém ze psů mluvite🙂jestli myslíte yorka, tak prostě jsem jen psala, že vypadá stejně jak kamoscin papírový, proste pro.me to yorksir je jinak mu nikdy ani nebudu rikat😉že nemá uši nahoře, co jako😄uši bych ani nahoře nechtěla mít vypadá to strasne🤪
Balboo1
napsal(a):
Teď nevím o kterém ze psů mluvite🙂jestli myslíte yorka, tak prostě jsem jen psala, že vypadá stejně jak kamoscin papírový, proste pro.me to yorksir je jinak mu nikdy ani nebudu rikat😉že nemá uši nahoře, co jako😄uši bych ani nahoře nechtěla mít vypadá to strasne🤪
S vámi je teda legrace!
Balboo1
napsal(a):
Mě je to taky líto, ale pro mě to york proste je,ne papírový ale.je😉
Klidně tomu křīženci york říkejte, jemu je to jedno.
Balboo1
napsal(a):
Já nevim, proč to tak hrotíte...
Máte krásnou, zdravou psí holku, určitě se máte rády, určitě byste za ní dýchala a feňulka vás určitě miluje.....
Pro vás je to ta nejkrásnější psí holka na světě.....
A je jedno jestli s PP nebo bez, je jedno, jestli jí tady někdo nazve voříškem a nebo vám napíše...tak tohle jork dle standardu není.....normálně bych se tomu tak max pousmála a řekla Fifince "to jsou ale Jitky na tý fauně, ty jsi ten nejkrásnější jorkšírek na světě, ať si říkaj co chtěj" .....a Fifinka by řekla "máš recht, tak se s nima nehádej a pojď dělat něco užitečnějšího...třeba se můžeme mazlindat a nebo jít ven "
Myslím, že tady nejsme nějací PP fanatici, vždyť spousta z nás má nebo měla vořechy nebo křížence. Jen jsme se snažili poukázat na to, že když chce mít člověk jistotu, že kupuje dané plemeno, tak by měl sáhnout po štěněti s PP.
Jak já říkám...nemám problém koupit psa bez PP, ale opravdu jen za určitých podmínek......měla jsem "vlčandu" bez PP....a budu se rozčilovat, když mi tady někdo napíše...měla jste vořecha??..No to fakt nebudu..... Byla to ta nej německá ovčanda na světě...moje zlatá holka
Balboo1
napsal(a):
Ješte posilam fotku meho koně. At me nekamenujete, ze mam nedokonale zvirata😄Prosim takhle by měl vypadat 30 lety kůň, opravdu je mu necelých 30
Balboo1
napsal(a):
Mě je to taky líto, ale pro mě to york proste je,ne papírový ale.je😉
Ještě by se "hodilo" dupnout nožkou
Přesně u takových "pro mě to york prostě je" se ztrácí ta čistokrevnost plemene. A je to na nich i vidět. A majitelé reagují naprosto stejně - je a je a je to york, říkal to prodejce, o kterém naprosto nic nevím. Že mu nestojí uši, nám nevadí, je hezčí a lepší než ti přešlechtění s PP.
Evidentně je celá osvěta k ničemu.
napsal(a):
Já nevim, proč to tak hrotíte...
Máte krásnou, zdravou psí holku, určitě se máte rády, určitě byste za ní dýchala a feňulka vás určitě miluje.....
Pro vás je to ta nejkrásnější psí holka na světě.....
A je jedno jestli s PP nebo bez, je jedno, jestli jí tady někdo nazve voříškem a nebo vám napíše...tak tohle jork dle standardu není.....normálně bych se tomu tak max pousmála a řekla Fifince "to jsou ale Jitky na tý fauně, ty jsi ten nejkrásnější jorkšírek na světě, ať si říkaj co chtěj" .....a Fifinka by řekla "máš recht, tak se s nima nehádej a pojď dělat něco užitečnějšího...třeba se můžeme mazlindat a nebo jít ven "
Myslím, že tady nejsme nějací PP fanatici, vždyť spousta z nás má nebo měla vořechy nebo křížence. Jen jsme se snažili poukázat na to, že když chce mít člověk jistotu, že kupuje dané plemeno, tak by měl sáhnout po štěněti s PP.
Jak já říkám...nemám problém koupit psa bez PP, ale opravdu jen za určitých podmínek......měla jsem "vlčandu" bez PP....a budu se rozčilovat, když mi tady někdo napíše...měla jste vořecha??..No to fakt nebudu..... Byla to ta nej německá ovčanda na světě...moje zlatá holka
Ale já se tu nehadam🙂taky mi to přijde úsměvné....číst dokola nějaké standardy🤪
Fiona.Praha
napsal(a):
Ještě by se "hodilo" dupnout nožkou
Přesně u takových "pro mě to york prostě je" se ztrácí ta čistokrevnost plemene. A je to na nich i vidět. A majitelé reagují naprosto stejně - je a je a je to york, říkal to prodejce, o kterém naprosto nic nevím. Že mu nestojí uši, nám nevadí, je hezčí a lepší než ti přešlechtění s PP.
Evidentně je celá osvěta k ničemu.
A proč to furt dokola resite?😄kdyby jste raděj poslala nějakou fotku zvířátka, a ne furt dokola psát to samé, neeee to york neni🤪apod
Fiona.Praha
napsal(a):
Jedna o voze, druhá o koze?
Odpovídala jsem na otázku, podle čeho se určuje čistokrevnost.
Pokud si těch 5 generací psů bez PP za pomoci neuchovněných psů s PP někdo udělá doma v obýváku na svých psech, čistokrevnost se nikam neztratí.
Pokud se 5 generací psů vytvoří mezi lidmi, kterým je jedno, jestli Fifinka je stejné plemeno jako Bobík, stačí že si jsou trošku podobní a nutně potřebují štěňata (dle Vás budou lidi chovat na čemkoli, co si zamanou), tak to je o něčem jiném. Je snad jasné, že stačí jeden pes jiného plemena a o čistokrevném příslušníkovi nějakého plemene se mluvit nedá. Nicméně čistá krev se ztratí až s krytím prvním psem jiného plemene. Takových tu je plné sídliště
Je to jen a jen o lidech.
Myslela jsem, že jste pointu pochopila hned na poprvé, tak snad teď jsem to lépe vysvětlila. Neznamená, že každý pes bez PP je 100 procentně wořech, tedy nečistokrevný.
Pointu jsem asi nepochopila stále. Pro mě je čistokrevný pes pouze pes s rodokmenem, protože tam jde ta čistokrevnost doložit. Ono proto ty rodokmeny vznikly, už kdysi se zjistilo, že bez nich je to neukočírovatelné.
A množit pět generací v obýváku od neuchovněných psů s PP? To si v praxi vůbec neumím představit. To by jako množili v druhé generaci na sebe sourozence, nebo si pokaždé dokoupili dalšího nepříbuzného psa s PP, aby měli jistotu, že jejich bezpapíráci budou čistokrevní? To je pro mě velká utopie.
Ono možná i na tom sídlišti budou nemixlí šestikiloví klapouší jorkové, protože se prostě chová na jedincích vyřazených z chovu, třeba právě přerostlých. Nicméně dokázat se to nedá, to už zpětně nikdo nezjistí, proto je ta čistokrevnost minimálně sporná.
PS. Já si stejně myslím, že naprostá většina majitelů bezpapíráků neřeší nic jiného než vzhled. A to často i bez znalosti standardu. Prostě mají nějakou přibližnou představu plemene, a když to vypadá aspoň trochu jako labrador, tak je to labrador, bo co jiného by to bylo, že ano.
Balboo1
napsal(a):
Má 4kg.jinak ten střih to je na me doporučení 😄mám kamarádku, co stříhá a taky to vždy rozdychava😄v zimě.ma normální střih ale.na léto ji nechávám úplně vystříhat, nožičky, hlavičku.Lita celý den po zahradě, často ji koupu a ať ji není horko, takže s důvodu praktickych🙂
Vy jste nikdy neslyšela o tom, že psy srst chrání nejen před zimou, ale i před horkem?
http://www.prvnipomocpropsy.cz/jak-spravne-chladit-psa-a-jak-je-to-se-strihanim-srsti/
sisi58
napsal(a):
Vy jste nikdy neslyšela o tom, že psy srst chrání nejen před zimou, ale i před horkem?
http://www.prvnipomocpropsy.cz/jak-spravne-chladit-psa-a-jak-je-to-se-strihanim-srsti/
Mila slečno, nebo paní ponechte si těch rad nejsem zacatecnik😉Jestli se pořádně podíváte na fotku, tak zjistíte, že kozisku má furt dost, psi kadernici nejsou idi....i a nevyholi pejska úplně dohola😉jen to má na léto kratší, ono je normální totiž letní a zimní strih😉
Balboo1
napsal(a):
No jork to prostě není, to musíte vidět sama, jestli jste někdy potkala čistokrevného. A dost dobře nechápu, proč okolo toho děláte takové divadlo a řešíte to. Normální lidé si psy pořizují kvůli povaze a vzhled bývá mezi kritérii až za zdravím apod. Tak jestli vám z toho vyrostla holka, která je z vašeho pohledu prima a je zdravá, tak buďte ráda a neřešte plemeno. A jestli jste koňák, o to víc se divím, že se tím vůbec zabýváte. Prostě jste koupila bezpapíráka a jork z toho holt není, tak se s tím smiřte a možná budete klidně spát a ne tady takhle hloupě prskat.
Balboo1
napsal(a):
Mila slečno, nebo paní ponechte si těch rad nejsem zacatecnik😉Jestli se pořádně podíváte na fotku, tak zjistíte, že kozisku má furt dost, psi kadernici nejsou idi....i a nevyholi pejska úplně dohola😉jen to má na léto kratší, ono je normální totiž letní a zimní strih😉
Jsou různé střihy. Souhlas. Nesouhlas s touto vaší větou,že je na léto ostříhaná: "... ať ji není horko, takže s důvodu praktických."
O kvalitách psích kadeřníků nic nevím.Vždy jsme měli psa se srstí, která se nijak nestříhá.
Balboo1
napsal(a):
A proč to furt dokola resite?😄kdyby jste raděj poslala nějakou fotku zvířátka, a ne furt dokola psát to samé, neeee to york neni🤪apod
Proč bych sem dávala fotku svého psa?
Nevíte, jak má vypadat Váš pes, co asi poznáte na mém?
Nic neřeším, Vaše parodie na yorka je mi stejně ukradená, jako Vám standardy plemene yorkšírského teriéra.
sisi58
napsal(a):
Jsou různé střihy. Souhlas. Nesouhlas s touto vaší větou,že je na léto ostříhaná: "... ať ji není horko, takže s důvodu praktických."
O kvalitách psích kadeřníků nic nevím.Vždy jsme měli psa se srstí, která se nijak nestříhá.
No tak teď už to víte, na léto se psi strihaji vic😉
napsal(a):
No jork to prostě není, to musíte vidět sama, jestli jste někdy potkala čistokrevného. A dost dobře nechápu, proč okolo toho děláte takové divadlo a řešíte to. Normální lidé si psy pořizují kvůli povaze a vzhled bývá mezi kritérii až za zdravím apod. Tak jestli vám z toho vyrostla holka, která je z vašeho pohledu prima a je zdravá, tak buďte ráda a neřešte plemeno. A jestli jste koňák, o to víc se divím, že se tím vůbec zabýváte. Prostě jste koupila bezpapíráka a jork z toho holt není, tak se s tím smiřte a možná budete klidně spát a ne tady takhle hloupě prskat.
Ale já jsem ho koupila záměrně, jorksirskeho trenéra bez pp😉tak se s tím smirte😉a neprskejte😉
Balboo1
napsal(a):
Ale já jsem ho koupila záměrně, jorksirskeho trenéra bez pp😉tak se s tím smirte😉a neprskejte😉
Už aby byl konec prázdnin a vy jste mazala do školy.
GAELLE
napsal(a):
ale, no tak...to už jsme hluboko klesli, když došlo na urážení psů. Kdyby šlo o majitele, neřeknu...
Máme v rodině taky myš typu jork, mívala jsem jí dlouhodobě ve střídavé péči. Přesvědčila mě, že pes opravdu je, teriéra v sobě nezapřela a k tomu super povaha.
Že pro vás pes je pes až od určitého počtu cm, je váš problém.
Terven
napsal(a):
ale, no tak...to už jsme hluboko klesli, když došlo na urážení psů. Kdyby šlo o majitele, neřeknu...
Máme v rodině taky myš typu jork, mívala jsem jí dlouhodobě ve střídavé péči. Přesvědčila mě, že pes opravdu je, teriéra v sobě nezapřela a k tomu super povaha.
Že pro vás pes je pes až od určitého počtu cm, je váš problém.
No vsak jo ty ženské jsou tu jak potrefene husy, budou kejhat a kejhat, než je někdo podrizne😄
Balboo1
napsal(a):
Já fakt nevím, jak u jorků, ale u plemen, které nejsou vyšlechtění ke stříhání (což jork pokud vím, snad není, nebo jo?) při stříhání dochází k tomu, že podsada (taková ta nechtěná vata), která roste rychleji na úkor té tvrdší svrchní srsti, kvalitu srsti výrazně zhoršuje, srst měkne a vatovatí, plstnatí, je náchylná ke snadnějšímu zašpinění, což majitel pak řeší častějším koupáním a dalším stříháním.... pro ochranu psa před vedrem to není nic moc, protože taková srst nevětrá a nechrání samotnou kůži před přehřátím. Pokud si myslíte, že v salónu pracují jenom odborníci, kteří tohle vědí a u plemene, nevhodného ke střihu, toto zákazníkovi vysvětlí - a tím přijdou o kšeft - tak asi žijete na jiné planetě. Fakt vám s radostí sídlištního jakojorka rádi ostříhají, páč to je živí.
sisi58
napsal(a):
Sisi, já psa s podobným typem srsti mám. A zkušenost mě přesvědčila, že oblíbené tvrzení o tom, jak srst krom zimy chrání i před vedrem, je spíše urban legend.
Ona ta srst prostě izoluje, tudíž stejně jako brání před zimou, brání i ochlazování. Lehne-li si ostříhaný pes ve vedru na studenou dlažbu, chladí se okamžitě, chlupatý až po určité době. Stejně tak je to s proudem větru...mojí feně je v létě rozhodně líp bez chlupů. A ona má po shih tzu i jakous takous trochu podsadu, oproti tomu srst yorka jsou opravdu jen "vlasy", u té nehledejte vůbec žádné funkční vlastnosti ve smyslu termoizolace. V zimě nehřeje, psa je nutno oblíkat, v létě klidně může být ostříhán. Pokud to není pes na výstavy, na procházky do přírody či na sport je mu líp.
Šarina
napsal(a):
Já fakt nevím, jak u jorků, ale u plemen, které nejsou vyšlechtění ke stříhání (což jork pokud vím, snad není, nebo jo?) při stříhání dochází k tomu, že podsada (taková ta nechtěná vata), která roste rychleji na úkor té tvrdší svrchní srsti, kvalitu srsti výrazně zhoršuje, srst měkne a vatovatí, plstnatí, je náchylná ke snadnějšímu zašpinění, což majitel pak řeší častějším koupáním a dalším stříháním.... pro ochranu psa před vedrem to není nic moc, protože taková srst nevětrá a nechrání samotnou kůži před přehřátím. Pokud si myslíte, že v salónu pracují jenom odborníci, kteří tohle vědí a u plemene, nevhodného ke střihu, toto zákazníkovi vysvětlí - a tím přijdou o kšeft - tak asi žijete na jiné planetě. Fakt vám s radostí sídlištního jakojorka rádi ostříhají, páč to je živí.
York nemá podsadu.
Šarina
napsal(a):
Vážně nepotřebuji rady , vím jak psa strihar😉stříhá mi ho kamarádka co má salon a nebudu to psát furt dokola😉a nebojte ví jak se správně yorksirsky terier striha😉jako holatko fakt neni😉a koupu ho co 2-3 měsíce, před kadernikem😉
Terven
napsal(a):
Sisi, já psa s podobným typem srsti mám. A zkušenost mě přesvědčila, že oblíbené tvrzení o tom, jak srst krom zimy chrání i před vedrem, je spíše urban legend.
Ona ta srst prostě izoluje, tudíž stejně jako brání před zimou, brání i ochlazování. Lehne-li si ostříhaný pes ve vedru na studenou dlažbu, chladí se okamžitě, chlupatý až po určité době. Stejně tak je to s proudem větru...mojí feně je v létě rozhodně líp bez chlupů. A ona má po shih tzu i jakous takous trochu podsadu, oproti tomu srst yorka jsou opravdu jen "vlasy", u té nehledejte vůbec žádné funkční vlastnosti ve smyslu termoizolace. V zimě nehřeje, psa je nutno oblíkat, v létě klidně může být ostříhán. Pokud to není pes na výstavy, na procházky do přírody či na sport je mu líp.
Někde před časem proběhly snímky se psem, který má delší srst. Velkou část těla mu oholili, nechali ho na sluníčku a vzali thermo kamerou. Teplota povrchu těla oholené části byla nesrovnatelně vyšší.
napsal(a):
Někde před časem proběhly snímky se psem, který má delší srst. Velkou část těla mu oholili, nechali ho na sluníčku a vzali thermo kamerou. Teplota povrchu těla oholené části byla nesrovnatelně vyšší.
Ti pejsci nejsou hloupy , pokud jsou prez den napr.na zahradě, když pali slunicko, tak si zalezou do stinu, nebo vstupem do baráku.Na přímém sluníčku se samozřejmě přehřívají, ale normal člověk je nebude někde v tom paraku tahat
napsal(a):
Ale jo, jasně, vždyť to píšu a na to snad ani není třeba dělat výzkum - to je logický.
Ale stejně, jako srst izoluje proti vedru, pomaleji propouští chlad.
Takže když ve vedru zafouká vítr, kterej příjemně ochladí, ostříhanýho psa ochladí prakticky ihned. Ostříhanej pes se chladí při běhu proudícím vzduchem, lehne-li si na studené, je mu to příjemné dřív.
A mně stačí mojí fenu pozorovat s chlupama a bez a mám celkem jasno
Doporučuju
https://dogfitness.cz/strihat-ci-nestrihat/
Terven
napsal(a):
Ale jo, jasně, vždyť to píšu a na to snad ani není třeba dělat výzkum - to je logický.
Ale stejně, jako srst izoluje proti vedru, pomaleji propouští chlad.
Takže když ve vedru zafouká vítr, kterej příjemně ochladí, ostříhanýho psa ochladí prakticky ihned. Ostříhanej pes se chladí při běhu proudícím vzduchem, lehne-li si na studené, je mu to příjemné dřív.
A mně stačí mojí fenu pozorovat s chlupama a bez a mám celkem jasno
Ale jo, to je jasné. Jen se prostě musí upravit režim. Sousedka, co chová bobtaily, má všechny po výstavní kariéře v létě taky dohola. A pak se všichni ptají, co je to za plemeno...
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Ale jo, to je jasné. Jen se prostě musí upravit režim. Sousedka, co chová bobtaily, má všechny po výstavní kariéře v létě taky dohola. A pak se všichni ptají, co je to za plemeno...
Oholenýho bobtaila jsem viděla před pár dny v čekárně u veta, také jsem netušila.
Ale oholený vypadal impozantně, moc jim to sluší.
Balboo,nezlobte se na mě, já mám doma směsku zvířat s PP, bez PP i kříženců, nejsem PP šílenec, klidně koupím i bezapíráka.
Ale toto není jork, teda jork to možná je dle lidové terminologie, jorkšírský teriér terier to není.
Janae1
napsal(a):
Oholenýho bobtaila jsem viděla před pár dny v čekárně u veta, také jsem netušila.
Balboo,nezlobte se na mě, já mám doma směsku zvířat s PP, bez PP i kříženců, nejsem PP šílenec, klidně koupím i bezapíráka.
Ale toto není jork, teda jork to možná je dle lidové terminologie, jorkšírský teriér terier to není.
Mně vždycky přijdou jako óbr pudlové.
Balboo1
napsal(a):
Vážně nepotřebuji rady , vím jak psa strihar😉stříhá mi ho kamarádka co má salon a nebudu to psát furt dokola😉a nebojte ví jak se správně yorksirsky terier striha😉jako holatko fakt neni😉a koupu ho co 2-3 měsíce, před kadernikem😉
A jak se má správně jork stříhat? Já měla za to, že toto plemeno se nestříhá vůbec, ani mu to nesluší a že ma vypadat takto.
napsal(a):
Jediného bobtaila, kterého jsem viděla na živo, měli v Libni. Stříhali ho na krátko a taky jsem si nejdřív myslela, že je to divně barevný královský pudl. Je to skoro 30 let. Tenhle Bob byl takový samorost, občas se coural Libní a párkrát nastoupil na Palmovce do metra a odfrčel
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
No právě, obřík, ta barva a pudl to není, musela jsem se zeptat.
Fakt mu to slušelo.
Já mám teď oholenou peršanku, na lvíčka, lidi se ptají, co je to za zvíře, kolikrát je nenapadne, že je to kočka.
Terven
napsal(a):
Doporučuju
https://dogfitness.cz/strihat-ci-nestrihat/
Já v tom odkaze vidím pořád to, co si myslím (třeba si to jen přeji, že :-) ) - psi bez podsady se nestříhají, psům s podsadou je na slunci lépe než těm ostříhaným. A o to mi v létě jde. Tedy mně, protože můj pes nemá podsadu, řeším to hřebenem. Je hodně podobný tomu na koně, kdo ví, jestli není od koní, jsem ho našla na půdě spolu s nějakými ultra těžkými gumáky. Jak je to u koní? Někteří mají také podsadu, teda si to myslím, vypadají tak, tak se mi nesmějte :-) Jak se to u nich řeší? Někteří jsou chlupatí, a ti, co je chci domů, mají to... ponožky, závoje!
S tím proudícím vzduchem.. jako jo, je to logické.. taky ale není podsada jako podsada, myslím, že nejde říct, že tomuhle psovi bude líp... V otevřeném prostoru s agresivním sluncem, co máme nad hlavou, mám na sobě pořád raději bavlněnou košili a kalhoty. Proti slunci mi ochrana přijde lepší. Proti obecně vysoké teplotě, kterou tu máme dnes v noci, je lepší to proudění vzduchu.
Tak nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně, doufám, že to nebude skoro nikdo číst :-)
Balboo1
napsal(a):
...správný jork se ale nestříhà, pouze se vyholuji usi a stříhá nebo zkracuje culik....
napsal(a):
A jak se má správně jork stříhat? Já měla za to, že toto plemeno se nestříhá vůbec, ani mu to nesluší a že ma vypadat takto.
Jaaj úplně normal se stříhání, ten na fotce je nějaký výstavní.ten náš zahradní, co se neustále valí v kunich hovnech se stříhat musi😄
Terven
napsal(a):
York nemá podsadu.
však jsem psala, že nevím, jak je to u jorka...
já ale obecně to stříhání z pohodlnosti nemám ráda.... jorka nemám, ale kdybych měla,na balíčkování bych byla líná, byl by to prostě sportovní teriér se srstí přirozeně urousanou, ale takové to stříhání všech těch jakojorků, co jich dneska všude je... pro mě to jsou voříšci nějakého jorkšířího typu, ať si je majitelé spánembohem stříhají... ale to s plemenem nemá nic společného a zaplaťbůh za ty chovatele, co se snaží to plemeno udržet tak, jak to má být.
Když budu psa stříhat nějak často, nezhoustne ta podsada tak, že už bude úplně nepropustná? Nevím, jak často. Mě to tak napadlo, třeba kravina, co já vím, ale že s vlasy se to tak říká.
Janae1
napsal(a):
Nebudem tady slovickarit😉je to jorksirsky terier bez pp😉
Balboo1
napsal(a):
Culik🤣to možná nějaký výstavní.jak jsem psala ten náš zahradní, co se furt někde valí se stříhá normalne😉
Hele, jů, neděle, york se nestříhá, on totiž nemá podsadu, která to teplo nenechá prostoupit na kůži. Jiní psi mají štíty dva, york má jen jeden.
Má jen vrchní kabát, který slouží slunci jako zrcadlo. Odrazí slunce/horko pryč od psa.
A když yorkovi ostříháte ty dlouhé chlupy, tak zůstane zcela bez ochrany.
A všichni víme, co se pak stane. A že někdy je to fakt průšvih.
Ale vy můžete být zcela v klidu, váš pes se neuvaří z ostříhání, protože yorka nemáte.
Super, ne?
Balboo1
napsal(a):
Culik🤣to možná nějaký výstavní.jak jsem psala ten náš zahradní, co se furt někde valí se stříhá normalne😉
..no náš na vystavy nechodil, ale lital po lese, plaval a chodil s nami vsude, i v těch onych se občas vyválel, srst byla kvalitní a stacila chvilka na rozcesani...
Šarina
napsal(a):
já ale obecně to stříhání z pohodlnosti nemám ráda.... jorka nemám, ale kdybych měla,na balíčkování bych byla líná, byl by to prostě sportovní teriér se srstí přirozeně urousanou, ale takové to stříhání všech těch jakojorků, co jich dneska všude je... pro mě to jsou voříšci nějakého jorkšířího typu, ať si je majitelé spánembohem stříhají... ale to s plemenem nemá nic společného a zaplaťbůh za ty chovatele, co se snaží to plemeno udržet tak, jak to má být.
Jsem na to taky líná, a když jsem tu péči viděla na výstavách... A to tam není vidět to čančání před. A proto bylo jedno z kritérií "bezúdržbový pes". A to se mi ten afgán odjakživa ták strašně líbil...
Šarina
napsal(a):
....nemusíte balickovat, srst dosahne jenom k zemi zbytek se pri lítani obrousi....
Janae1
XXX.XXX.160.6
Balboo1
napsal(a):
Nebudem tady slovickarit😉je to jorksirsky terier bez pp😉
To není slovíčkaření, jorkšírský terier vypadá jinak a je jedno jestli má nebo nemá PP.
Ale lidi za jorka vydavaj kdeco, to je jiná pohádka.
Ale malé to je, hezké to je, jorkovi podobné, za 5000 proč ne.
K nám na cvičák chodí merle čivava za 5tis. z bazoše. Normální čupakabra z krásného štěněte vyrostla. Takový pinč s merle barvou a obča s dlouhým chlupem, možná se na to podílel nějaký naháč. Vtipný pes, ale 5tis bych za něj nedala.
To je riziko psů bez PP.
napsal(a):
Hele, jů, neděle, york se nestříhá, on totiž nemá podsadu, která to teplo nenechá prostoupit na kůži. Jiní psi mají štíty dva, york má jen jeden.
Má jen vrchní kabát, který slouží slunci jako zrcadlo. Odrazí slunce/horko pryč od psa.
A když yorkovi ostříháte ty dlouhé chlupy, tak zůstane zcela bez ochrany.
A všichni víme, co se pak stane. A že někdy je to fakt průšvih.
Ale vy můžete být zcela v klidu, váš pes se neuvaří z ostříhání, protože yorka nemáte.
Super, ne?
Ale samozřejmě, že mám jorksirskeho teriera bez pp😉a kdo nestriha jorka ať si ho nestíhá jeho vec😉
Janae1
napsal(a):
To není slovíčkaření, jorkšírský terier vypadá jinak a je jedno jestli má nebo nemá PP.
K nám na cvičák chodí merle čivava za 5tis. z bazoše. Normální čupakabra z krásného štěněte vyrostla. Takový pinč s merle barvou a obča s dlouhým chlupem, možná se na to podílel nějaký naháč. Vtipný pes, ale 5tis bych za něj nedala.
To je riziko psů bez PP.
Jj malá, miloucka to je, umazlena😊mysicka nase😊
Šarina
napsal(a):
Když ono je to fakt pohodlnější i pro toho psa. Pokud to není vyloženě gaučák, ale pohybuje se často v přírodě, dlouhá srst je za trest. Dřív jsem mívala fenu mnohem víc v srsti než teď.
Jsme denně v lese, v přírodě, u koní. Věčně si z pacek vykusovala bodláčky, větvičky v lese byly peklo. Občas se jí nějaká zamotala mezi zadní nohy tak, že skoro nemohla chodit. Je přízemní, takže od dlouhé srsti imrvére mokrý břicho na gauči, asfaltu nebo anglickým trávníku se to pochopitelně nestane.
Téměř po každé procházce byla nutná vana.
Teď stříháme každé dva měsíce a oboustranná spokojenost.
Janae1
napsal(a):
To je riziko psů bez PP.
To jsem taky znala, bydleli vedle kanclu, jen stál daleko víc. Pseudo čivava - miniatura (to jediné, co jim vyšlo), trčelo z ní pár chlupů, vypelichaná, oči venku z hlavy, zuby děs. Kolena v čudu, za 15 tis. odoperovali nohu, na rehabku se vykašlali, takže jí nenarovnal, na druhou už neměli. Děs běs, zvíře pomalu na utracení, a to ho měli v plánu nabízet ke krytí.
napsal(a):
Já v tom odkaze vidím pořád to, co si myslím (třeba si to jen přeji, že :-) ) - psi bez podsady se nestříhají, psům s podsadou je na slunci lépe než těm ostříhaným. A o to mi v létě jde. Tedy mně, protože můj pes nemá podsadu, řeším to hřebenem. Je hodně podobný tomu na koně, kdo ví, jestli není od koní, jsem ho našla na půdě spolu s nějakými ultra těžkými gumáky. Jak je to u koní? Někteří mají také podsadu, teda si to myslím, vypadají tak, tak se mi nesmějte :-) Jak se to u nich řeší? Někteří jsou chlupatí, a ti, co je chci domů, mají to... ponožky, závoje!
S tím proudícím vzduchem.. jako jo, je to logické.. taky ale není podsada jako podsada, myslím, že nejde říct, že tomuhle psovi bude líp... V otevřeném prostoru s agresivním sluncem, co máme nad hlavou, mám na sobě pořád raději bavlněnou košili a kalhoty. Proti slunci mi ochrana přijde lepší. Proti obecně vysoké teplotě, kterou tu máme dnes v noci, je lepší to proudění vzduchu.
Tak nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně, doufám, že to nebude skoro nikdo číst :-)
Koně mají výrazně odlišnou zimní a letní srst. Každý podzim a každé jaro přelínávají. Zimní srst je různě kvalitní dle plemene, věku, možná i podle prostředí. Ale má vždy podsadu a delší pesíky.
Letní srst je krátká, hladká, bez podsady.
Balboo1
napsal(a):
Jinak, co jsem se divala na tu fotku vise, toho vystavniho s dlouhou srstí, tohle bych fakt nechtěla, přijde mi to takový pojizdny mop🤣sice podle standardu ale toto fakt ne, bych se ho bala pustit na zahradu😄 a pak česat a cesat🤪
Jorkové se nedělí na výstavní a zahradní, jork je jen jeden. Ale vám to může být jedno, to řešte, až dospějete a jorka si pořídíte.
Terven
napsal(a):
Koně mají výrazně odlišnou zimní a letní srst. Každý podzim a každé jaro přelínávají. Zimní srst je různě kvalitní dle plemene, věku, možná i podle prostředí. Ale má vždy podsadu a delší pesíky.
Jak u koho... U nás se na podsadu nehraje, ale jsou tací, kteří se časem přizpůsobí. Holt primitiv přežije všude. A dokonce se najde extrém, který si myslí, že žije v Austrálii, asi. Takže já aktuálně přestávám mít shibu a vracím se do normálu. Letní srst na zimu ideál, ostatně má pomalu větší a dražší šatník než já,
napsal(a):
Jak u koho... U nás se na podsadu nehraje, ale jsou tací, kteří se časem přizpůsobí. Holt primitiv přežije všude. A dokonce se najde extrém, který si myslí, že žije v Austrálii, asi. Takže já aktuálně přestávám mít shibu a vracím se do normálu. Letní srst na zimu ideál, ostatně má pomalu větší a dražší šatník než já,
To bylo o koních na dotaz megí
Terven
napsal(a):
To bylo o koních na dotaz megí
Jo no jo, koně. Ale tak u psů (a nejen u nich), to platí taky.
Blboo1: koukejte, tady je zakladatel plemene, york z léta páně 1870:
http://ingrus.net/york/pics/medium/812/med_4bf17fae3f3db.jpg
Tenkrát lovil krysy i jiná zvířata, lišky, jezevce, a furt měl dlouhou srst, dokonce i přes oči.
Takže dnes se ostříhá, protože loví víc. Aha?!
Terven
napsal(a):
Takže v létě ta podsada úplně vypadá, že je pak každý koník york teda?
A proč jako nemáme tohleto u psů? :-) Taková vychytávka!
Jsme to zkazili, že jo? My jsme fakt hrozný :-)
výstavní a zahradní york
tj. trpaslík
ti jsou nejhorší..
napsal(a):
Blboo1: koukejte, tady je zakladatel plemene, york z léta páně 1870:
http://ingrus.net/york/pics/medium/812/med_4bf17fae3f3db.jpg
Tenkrát lovil krysy i jiná zvířata, lišky, jezevce, a furt měl dlouhou srst, dokonce i přes oči.
Takže dnes se ostříhá, protože loví víc. Aha?!
Mila paní, ale už nejsou žádné léta páně 🙂to je na každém jestli chce nebo nechce stříhat svého psa😉jak jsem psala ten náš zahradní yorksir věčně od kunich hoven, od hliny, se proste stříhat a koupat musí, aspoň co toho čtvrt roku😉
Balboo1
napsal(a):
Mila paní, ale už nejsou žádné léta páně 🙂to je na každém jestli chce nebo nechce stříhat svého psa😉jak jsem psala ten náš zahradní yorksir věčně od kunich hoven, od hliny, se proste stříhat a koupat musí, aspoň co toho čtvrt roku😉
Máte v pojmech hrozný nepořádek!
LP jsou pořád. A dokonce nemají konce. My, lidé na Zemi nestříhající yorky, totiž používáme roky/léta (oboje označení časového i ročního období, ani v jednom se york nestříhá) počítáním roků/let od narození Krista. Kristovy roky. Roky Páně. Léta Páně. Latinsky AD - Anno Domini, anglicky CE - Common Era, opakem je BC - before Christ (před Kristem). Letos je to léta Páně 2020.
Je a je a je!
napsal(a):
Máte v pojmech hrozný nepořádek!
LP jsou pořád. A dokonce nemají konce. My, lidé na Zemi nestříhající yorky, totiž používáme roky/léta (oboje označení časového i ročního období, ani v jednom se york nestříhá) počítáním roků/let od narození Krista. Kristovy roky. Roky Páně. Léta Páně. Latinsky AD - Anno Domini, anglicky CE - Common Era, opakem je BC - before Christ (před Kristem). Letos je to léta Páně 2020.
Je a je a je!
Nebo lidé, co spadli z marsu😄léta páně jaaajj připadám si jako bych mluvila s babičkou, ale tak možná jo, možná jste babicka😊tak to k vám budu uctiva😉
Balboo1
napsal(a):
Ha, vy jste mi otevřela netušené obzory!
Ale rozhodně se psi nestříhají proto, aby jim nebylo horko.
Vy si vždy vyberete z příspěvků jen to, co vám pasuje. Ale musí se vám nechat, že jste vytrvalá. Máte svou pravdu a tu hájíte.
napsal(a):
Takže v létě ta podsada úplně vypadá, že je pak každý koník york teda?
A proč jako nemáme tohleto u psů? :-) Taková vychytávka!
Jsme to zkazili, že jo? My jsme fakt hrozný :-)
Myslím, že psi s původní funkční srstí typu vlk mají taky zimní a letní variantu. I moje předchozí fena to tak měla a ta byla dlouhosrstťák s podsadou, typ šeltie.
napsal(a):
Koně mění srst 2 x do roka, začnou s tím vždy po slunovratu, aby to stihli. Ovšem na rozdíl od psů, jim na léto roste srst kratičká a na zimu, to ale podle místa původu, srst buď delší nebo rovnou dlouhá.
Arabský kůň nebude chlupatý, ani když bude celou zimu venku. Bude mít srst krátkou, ale hustou. A koník na fotce, pro lepší komunikaci, fjord, tak tomu opravdu naroste na zimu kožich, i s podsadou.Na prvních dvou fotkách je tentýž kůň. V Norsku holt mají velkou zimu. Tam by s krátkým,byť hustým kožichem, umrzl.
K těm rousům. Ty chrání koni spěnky.Primárně. Ale mohou být i znakem příslušnosti k plemeni.Ovšem mohou být i velkým problémem, pokud je sníh mokrý.
Ale i koně se stříhají. Ovšem drtivá většina koní ne.https://strihani-koni.estranky.cz/clanky/typy-strihu/
Balboo1
napsal(a):
Jinak, co jsem se divala na tu fotku vise, toho vystavniho s dlouhou srstí, tohle bych fakt nechtěla, přijde mi to takový pojizdny mop🤣sice podle standardu ale toto fakt ne, bych se ho bala pustit na zahradu😄 a pak česat a cesat🤪
Proto máte křížence, přece.
napsal(a):
výstavní a zahradní york
tj. trpaslík
ti jsou nejhorší..
To vůbec jork není, to už mně spíš připadá malilinko podobnej na shi-tzu, ale kdoví kolik plemen v tom je. Je to takovej roztomilej voříšek.
Šarina
napsal(a):
Nejstrašnější je, když se nějaký střihač snaží, udělat těm jakojorkům "fazónku". Zdá se, že u toho "sportovního" střihu mají být na nohách směrem ven, nějaké rousy. A teď si představte tu hrůzu, když má pejsek 5 chlupů 6 řadami a je takto ostříhán.
sisi58
napsal(a):
Nejstrašnější je, když se nějaký střihač snaží, udělat těm jakojorkům "fazónku". Zdá se, že u toho "sportovního" střihu mají být na nohách směrem ven, nějaké rousy. A teď si představte tu hrůzu, když má pejsek 5 chlupů 6 řadami a je takto ostříhán.
Jen taková poznámka: mně osobně se mnohem víc líbí yorci ostříhaní (ale odborně!) než s dlouhou srstí.
sisi58
napsal(a):
Takhle (jako na první fotografii) ostříhali moji sousedi kavalírka. Akorát má jiné uši, a na špičce ocasu má jakousi “bambuli”.
fikovnice
napsal(a):
Jen taková poznámka: mně osobně se mnohem víc líbí yorci ostříhaní (ale odborně!) než s dlouhou srstí.
Jak to je - odborně? York, aby vypadal jako york, by měl být upraven dle standardu.
fikovnice
napsal(a):
Pokud chci teriéra se sportovním střihem, volím jiného, než Jorkšírského. Tyto pejsky by si měli kupovat majitelé, kteří souhlasí s úpravou srsti, jorkům přináležící.
Border teriér. Norvičský teriér. JRT.
Tak jako já afgána stříhala.....chlupy až na zem v terénu, to fakt nic moc...to je dvě hodiny procházka a další minimálně půl hodiny vyčesávání bodláků, takových těch lepivých kuliček, suchého listí, větviček...a to všechno 3x denně.
Takže holt nebyl to impozantní zvíře se závoji až na zem, ale zkráceno tak na 15-20cm délky....co se týče funkce myslím, že zůstala zachována a ano bylo to stříhání z pohodlnosti
Oni dost casto i chovatele vyse zminenych dlouhosrstych plemen nektere sve kousky, ktere uz maji vystavni karieru za sebou, nechaji sportovne ostrihat, "aby si uzili zivota".
Takovy shih tzu ve vystavni srsti je opravdu chudak, coz uznavaji i nekteri chovatele- schvalne si vygooglete obrazek. Vychazky do prirody v obdobi vystav neexistujou... tusim, ze u yorku to bude podobne.
Teda tady se to zase rozjelo . Já bych si psa se srstí jako já YT nepořídila, mám radši psy s krátkou, hladkou srstí.
Ale třeba rodiče jorkšírku mají, a stříhají ji. V zimě ji to nechávají delší (nevím, co je pravdy na tom, že ta srst působ u nich jako nějaká termoregulace, před teplem i zimou, ale pravdou je to, že když ji v zimě ostříhají na krátko, tak se klepe zimou). Na jaře ji stříhají hlavně z toho důvodu, že většinu dne lítá po zahradě, je to praktičtější. Nepořizovali si ji rovnou s tím, že ji budou stříhat, ale časem přišli na to, že v srsti prostě po zahradě lítat půl dne moc nejde. Jinak teda fena to bývala aktivní, za mlada ještě nachodila x km v horách, bez nějakého nošení...
Jo a je taky bez PP, takže je to "jakojork". Ale tady to bylo opravdu trochu jinak - štěně bylo od známých, ti měli fenu s PP a i chovnou - jenže ten chov, výstavy atd. obstarával v rodině manžel, potom se rozvedli a fena šla s manželkou, paní. No a po nějaké době ji nechali nakrýt, psem s PP (ale asi neuchovněným) a byly z toho štěňata bPP, protože paní tomu prostě nerozuměla a nevěděla, co je třeba, "jen" chtěla štěně. A vlastně to, že měl pes PP to taky nevím nějak s jistotou, to vím jen u feny. Tím to nechci nijak obhajovat, to vůbec.
Ale měli štěstí, feně z tohohle spojení je 13, myslím, že jí táhne na 14 a je vzhledem k věku zdravá, nějaké problémy jsou, ale přiměřeně k tomu věku. Není ani přerostlá, myslím, že má tak 2,5 kg, jestli vůbec. Jak moc odpovídá standardu neposoudím, protože se v jorkách zas tak nevyznám a taky dost dělá ta srst... Ale rodiče vám budou tvrdit, že mají čistokrevného YT, protože ho tak koupili, protože oba rodiče jsou YT (i když vůbec neví, kdo je otec) , protože vypaá jako YT a prostě to tak je . A nevysvětlíte jim nic, je to marný.
Jinak třeba u předešlého psa, koupeného jako zlatého retrívra - tam rodiče uznali, že to opravdu GR nebyl, ani povahově a ni ne úplně vzhledově. Povahově byl hodně do HW, což se nakonec tátovi líbilo a když pak sháněl dalšího psa, tak by šel klidně do HW. Ale je to ten typ člověka, co prostě za psa 20 000 nedá, ani náhodou. Tak se mi alespoň podařilo ho přesvědčit, ať dá domov nějakému psovi, který to potřebuje, místo toho aby dal tisíce (dneska spíš desetitisíce) za psa bez PP, ze kterého vyroste bůh ví co...
sisi58
napsal(a):
Toho asi stříhala nějaká "odbornice", která ví, jak má správný zahradní york vypadat
napsal(a):
Tak jako já afgána stříhala.....chlupy až na zem v terénu, to fakt nic moc...to je dvě hodiny procházka a další minimálně půl hodiny vyčesávání bodláků, takových těch lepivých kuliček, suchého listí, větviček...a to všechno 3x denně.
Takže holt nebyl to impozantní zvíře se závoji až na zem, ale zkráceno tak na 15-20cm délky....co se týče funkce myslím, že zůstala zachována a ano bylo to stříhání z pohodlnosti
Viděla jsem afgána nedávno na výstavní přípravě a měl culíky po celým těle, vypadalo to zajímavě.
napsal(a):
To je presne ono...ta dlouha splyvava srst pro psa zadny vyznam nema, je to esteticka zalezitost. Pokud ma nejakou funkci, zkracenim ji urcite neztrati.
napsal(a):
Viděla jsem afgána nedávno na výstavní přípravě a měl culíky po celým těle, vypadalo to zajímavě.
No tak culíkovat se mi nechtělo....držela jsem ho ve výstavní srsti asi 4 nebo 5 let, ač jsme na výstavy nejezdili a v našem režimu procházek to byl očistec pro obě strany
napsal(a):
No tak culíkovat se mi nechtělo....držela jsem ho ve výstavní srsti asi 4 nebo 5 let, ač jsme na výstavy nejezdili a v našem režimu procházek to byl očistec pro obě strany
Tomu věřím, mně stačí tři goldeni.
Ale ten pohyb, na ten se pokaždý nemůžu vynadívat, to je elegance sama.
Milá reklama s pejsky. A s tím afgánem v pohybu.
https://www.youtube.com/watch?v=HgK7eN6ieq4
Jinak já si nemyslím, že pokud má dlouhosrstý pes, rozumněno bez podsady, zkrácenou srst...ne vyholenou, tak že by to mělo nějak významně vadit. Ano jork s dlouhou srstí je fešák, jorkové se nestříhají....ale ruku na srdce, pokud pejsek nebude mít chlupy až na zem, tak to bude praktičtější.
U mojí mamky na sídlišti vídám jednu paní, co chodí s neostříhaným jorkem, ano je to krasavec...jestli je s PP nevím, ale mým laickým pohledem vypadá jako jork, ale...ten pejsek chodí na vodítku po chodníku a tak max do posekanýho trávníku, kam až mu flexina dovolí. Otázkou je, jak by vypadal po procházce podzimním lesem, spadané listy, jehličí, větévky, kolem pole z bodláčím a nějaký to mokro a bahýnko.....
sisi58
napsal(a):
Milá reklama s pejsky. A s tím afgánem v pohybu.
https://www.youtube.com/watch?v=HgK7eN6ieq4
No to je totiž psí víla, ale vopravdická... Takhle nějak to vypadá, když afgána vykoupete, pak ho hódně dlouho fénujete a pak se kolem vás vznáší takovéhle stvoření
napsal(a):
No to je totiž psí víla, ale vopravdická... Takhle nějak to vypadá, když afgána vykoupete, pak ho hódně dlouho fénujete a pak se kolem vás vznáší takovéhle stvoření
Je to nádhera. Takoví psi byli dřív majetkem lidí, co si nejspíš k psům drželi i "otroky", co jim je takto vystajlovali.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.47.196
Tak specielne pro hysterku nasi voresi. Co nas stali vsici ctyri dohromady o litr min jak vase fena. Vsici puvod az do.... K pp jorkum s nestandart barvou. Vsici naprosto bez vad vyjma toho na treti fotce co nemel sestoupla varlata. Cili tri ze ctyr overeni v chovu s vystavnim potomstvem. 😁
A s klidem jim reknu voresi neb vim ze fci je zatim neuznava i kdyz původem nejsou o nic horsi nez klasik york. Vsici pozadovany vzhled, váhu zdrave klouby a plny chrup a dobrym skusem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak specielne pro hysterku nasi voresi. Co nas stali vsici ctyri dohromady o litr min jak vase fena. Vsici puvod az do.... K pp jorkum s nestandart barvou. Vsici naprosto bez vad vyjma toho na treti fotce co nemel sestoupla varlata. Cili tri ze ctyr overeni v chovu s vystavnim potomstvem. 😁
A s klidem jim reknu voresi neb vim ze fci je zatim neuznava i kdyz původem nejsou o nic horsi nez klasik york. Vsici pozadovany vzhled, váhu zdrave klouby a plny chrup a dobrym skusem.
Ten na té poslední fotce je snad jedinej york, kterej se mi kdy líbil.
To mají všichni nestandardní barvu?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.47.196
Jsou to bieweri. Vyjma blue merle vsici pod ibc. Chovatele se snazi dostat biewery pod fci ale jde to pomalu. Za me by to bylo jedine dobre. Pro vsechny strany.
Barvy maji spravne
1. Chocolate sable
2. Blue merle
3. Golddust
4. Biewer
Jedine cim se lisi papirovi bieweri od jorku je barva. Jinak jsou pozadavky na vzhled a vahi a vse zcela shodne.
Posledni uz jde do stredniho veku. Je mu 9 a zuby ma zatim na jorka ruk tuk tuk vsecky.
Ja vim ze vymysleni nových plemen bezhlave je blbost ale na vytvoreni barevneho jorka pod fci a ne jako barevny raz ale samostatne plemeno nevidim nic spatneho. Naopak.
Puvodne mel byt jen jeden jako spolecnik k patemu jiz seniorovi klasickeho vzhledu ktery neni na fotkach a tak nejak.... Se to zvrhlo 😁
Holky nechte už toho
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nerada bych se do téhle debaty nějak více montovala, navíc nechci být zla, ale z Vašich fotek nevypadá jako čistokrevny york ani jeden, mozna ten první se tak tvari. Pokud chovatele chtějí s těmihle psy pod Fci, tak je čeká jeste velmi dlouhá doba. To není nic proti Vám.
napsal(a):
Nerada bych se do téhle debaty nějak více montovala, navíc nechci být zla, ale z Vašich fotek nevypadá jako čistokrevny york ani jeden, mozna ten první se tak tvari. Pokud chovatele chtějí s těmihle psy pod Fci, tak je čeká jeste velmi dlouhá doba. To není nic proti Vám.
Bohuzel se neni co divit, co jsem slysela od majitelek psu s pp, uchovnen je prakticky kazdej. Tudiz i yorci s pp mohou vypadat hodne ruzne, casto k nerozeznani od jorkmutu.
napsal(a):
nestříhá. Bohužel většina lidi to oškube jak slepici. Ten pes vypadá prostě příšerně, nikdy už mu pak ta srst nemá šanci narůst v té kvalitě. Já zastřihávala jen konce a stačilo pročesat 1x týdně,ale srst měla hodně kvalitní. U těch jako jorků je to snad i jedno. ty se snad už rodí s takovou zvláštní srstí
Vím, že jste měla jorka s pp v srsti - asi fenku - nebo možná ještě máte. Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s údržbou dlouhé srsti v případě, že pes chodí normálně ven, do lesa, běhá ve vysoké trávě, koupe se, válí se ...já jsem tu dlouhou srst nějak nedala a fena trpěla taky. Od doby, co stříhám, je spokojenost na obou stranách. Byla bych ráda, kdyby mi někdo vyvrátil podezření, že krásně upravení psi v srsti žijou jenom na zahradách a venčí se výhradě po cestách nebo po asfaltu.
Edit. - je to reakce na Markétu
Terven
napsal(a):
Vím, že jste měla jorka s pp v srsti - asi fenku - nebo možná ještě máte. Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s údržbou dlouhé srsti v případě, že pes chodí normálně ven, do lesa, běhá ve vysoké trávě, koupe se, válí se ...já jsem tu dlouhou srst nějak nedala a fena trpěla taky. Od doby, co stříhám, je spokojenost na obou stranách. Byla bych ráda, kdyby mi někdo vyvrátil podezření, že krásně upravení psi v srsti žijou jenom na zahradách a venčí se výhradě po cestách nebo po asfaltu.
Já si teda upřímně taky moc nedokážu představit chodit se psem typu YT v srsti na procházky, na které chodíme teď. Ale tak mě ve všech směrech vyhovuje hladká srst, kde maximálně sundám rukou jeden bodlák a tím to končí .
Byla bych ráda, kdyby mi někdo vyvrátil podezření, že krásně upravení psi v srsti žijou jenom na zahradách a venčí se výhradě po cestách nebo po asfaltu.
Rodiče jorka v srsti chvíli měli a nebylo to nic moc ani na tenhle režim . Po půl dni na zahradě měla v srsti namotané kde co.. Z procházky, i když jen venčící kousek po chodníku, přišla taky total obalená. Chloupy u čumáku měla taky pořád umatlané od jídla.
Kámoška zase měla shi-tzu, taky v srsti. Ta to vydržela docela dlouho, ale pak už to taky vzdala. Pes taky trávil dost času na zahradě, chodili na louky, do lesa atd.
Nevím no, já si myslím, že to jde snad jedině s tím balíčkováním a nebo když se pes na ven možná nějak obléká? Případně někde ve městě, kde se psem chodí jen po sídlištích nebo upravených parcích?
Tzv. "smetáka" jsem měla jednou a právě proto, že úprava srsti byla hrozná, tak bych si podobné plemeno už nepořídila. Ostříhaní se mně nelíbí. Ale chápu, že někdo takového malého psa chce kvůli povaze a kvůli běžnýmu provozu ho stříhá. Dcera má havaňáka a taky stříhá. A taky mně to přijde děsný. :-)
Ostříhaný něco jako jork mi nevadí. Myslím, že by mi nevadil ani ostříhaný york, když to není výstavák. Nevím vlastně, jestli se všichni ti havaňáci, boloňáci, shitzu a nevím co ještě stříhat mají, nebo ne, ale většina lidí stříhá...co tak vidím, i když jsem si tedy jistá, že papíry nemá ani jeden. Před pár dny mi mamka hlásila u jedněch sousedů štěňátko Odise. Takže uvidíme, jestli bude či ne stříhaná, kdysi měli mopse a tohle je dost rozdíl Po tom, co mi vet doporučil ať ostříhám samojeda, se už nedivím ničemu..
lesnížínka
napsal(a):
Ostříhaný něco jako jork mi nevadí. Myslím, že by mi nevadil ani ostříhaný york, když to není výstavák. Nevím vlastně, jestli se všichni ti havaňáci, boloňáci, shitzu a nevím co ještě stříhat mají, nebo ne, ale většina lidí stříhá...co tak vidím, i když jsem si tedy jistá, že papíry nemá ani jeden. Před pár dny mi mamka hlásila u jedněch sousedů štěňátko Odise. Takže uvidíme, jestli bude či ne stříhaná, kdysi měli mopse a tohle je dost rozdíl Po tom, co mi vet doporučil ať ostříhám samojeda, se už nedivím ničemu..
Proboha, co je to za veta?
lesnížínka
napsal(a):
Ostříhanýho samojeda si vůbec neumím představit.
napsal(a):
Tzv. "smetáka" jsem měla jednou a právě proto, že úprava srsti byla hrozná, tak bych si podobné plemeno už nepořídila. Ostříhaní se mně nelíbí. Ale chápu, že někdo takového malého psa chce kvůli povaze a kvůli běžnýmu provozu ho stříhá. Dcera má havaňáka a taky stříhá. A taky mně to přijde děsný. :-)
Řekla bych, že to bude jak píšete...kvůli povaze. Už se tu o tom psalo vícekrát, bohužel většina malých společenských plemen nenáročných na pohyb a výchovu, je dlouhosrstá.
Pokud tedy člověk nechce placatku anebo miniaturu typu čivava, což já bych třeba nechtěla.
Takže lidi pořizujou havaňáky, boloňáky, maltézáky, bišony, yorky...a stříhají. Případně tu dlouhou srst opravdu nechtějí a pořídí JRT, kterej má tu smůlu, že má krátkou srst a ideální malou velikost- a přitom vypadá jako pes. Bohužel ta povaha většinu majitelů toužících po malém rodinném společníkovi zaskočí. Ti psi pak končí jako nesocializovaná hystericky řvoucí monstra na flexinách - to už mi fakt přijde tisíckrát lepší varianta pořídit maltézáka a ostříhat ho.
Já mám třeba pinče a jsem maximálně spokojená, - krátká srst, ideální velikost - ale není to nenáročné společenské plemeno, nýbrž akční sporťáček a lovec.
napsal(a):
Ostříhanýho samojeda si vůbec neumím představit.
Znala jsem stříhané malé špicky (už nežijí). Byly oholené, jen hlavu měly takovou "do kulata" jako u stříhaných yorků. Byly to sportovní fenky, tak měly letní sportovní střihy. Bylo k nepoznání, co je to za plemeno, ale slušelo jim to.
Samojed by asi vypadal podobně.
Dobrý den,
tak přidám i já trochu fotek psů v delší až výstavní srsti. Celý den strávený na záhradě, výlety do lesů, koupání všude možně .......atd.
Vyčesávání 2x max týdně, koupu podle potřeby, ale před stříháním musím vykoupat a vyfenovat. Kulíšci už jsou zvyklí a během hodiny a půl oba připravení. Teď mám dva, byli tři a nikdy jsem neměla problém i výstavy jsme zvládali.
Hnědý je Ruská barevná boloňská a druhý je Bišonek.
Dája
Tak zlehka navrácení k tématu: koukla jsem na bazoš a hned první PP jorkšír za 20.000
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/123837903/jorksirsky-terier-s-pp-pejsek.php
lesnížínka
napsal(a):
Starší pán na klinice ve městě. Prý je pes starý a je mu vedro a bylo by mu líp, kdybych ho vystříhala. Já už fakt nevím, třeba jo, jenže by chudák vypadal jak ovce
Já češu, češu, češu. Narostla jí tak hrozně hustá podsada, takový kožich nemá ani v zimě. A ona se drbe a drbe.
napsal(a):
Já češu, češu, češu. Narostla jí tak hrozně hustá podsada, takový kožich nemá ani v zimě. A ona se drbe a drbe.
No však se taky snažím, češem denně, podsada je skoro všude pryč. Drží mu jen na krku, odtud prakticky nepustí pořádně nikdy. A břicho má vyholené po ultrazvuku.
Psice má taky nejhustší límec ( obrana proti útoku jiného psa? ) a ona pak ještě stehna a zadek - asi aby ji při posedávání u stáda nestudilo :-))
Terven
napsal(a):
No do lesa nechodila to je fakt . Ted tady v okolí je roční fenka jorka a taky v srsti . Chodila normálně na procházky,ale šla max do trávy. Ona ani nešla přes louži . Pročesat, 1x 1-2 jsem jí vykoupala . mne se jork jak se ostříhá prostě nelíbí, hlavně ten jejich výraz vypadá divně. Já jí to zastřihla aby chlupy neměla až na zem a ok Ti výstavní se balíčkují a ty pak lítají kam chtějí. Já nebalíčkovala ale právě ta delší srst jorka dělá jorkem
L3ntil
XXX.XXX.70.136
Využiji tématu, když už se stočilo stejně jiným směrem. Zatím se mě to netýká, mám momentálně nové štěně, ale do blízké budoucnosti (3-4 roky) přemýšlím nad pořízením jorkšíra. Móda pidi psů se mi nelíbí, mám radši velikost alespoň 5kg, ale jako malá holka jsem venčila nádherného bezpapírového jorkšíra, naprosto skvělého psa a do té povahy jsem se zamilovala. Možná se tady někdo tomuhle plemeni věnuje a vyzná se v něm, chci to zkusit nejprve tady než na skupinách na facebooku (určitě by se tam strhla větší debata než tady, i když to vůbec není mým cílem - ale přeci jen napsat milovníkům plemene, že se mi vlastně jejich psi až tak nelíbí a jen někteří ano, to zní jako úmyslná provokace ať se to napíše jakkoliv). Byl to bezpapírák, ale povahu měl přesně podle plemene, vzhled, ten nevím. Nedokážu posoudit, plemeni se nijak zvlášť nevěnuji a navíc je to spousta let. Nikdy jsem totiž malého psa nechtěla, ale srdce mě k dalšímu psu táhne a druhého velkého psa nechci (to štěně je tedy středního plemene, ale prostě bude "velká"). A jorkšír bylo dlouhou dobu moje vysněné plemeno. Ptám se takhle dopředu proto, abych se zbytečně 4 roky nezabývala zjišťováním informací o jorkšírech a pak nezjistila, že budu muset koupit jiné plemeno/křížence. Omáčku okolo píši, abych se vyhla nějaké přílišné kritice, i když tuším, že nevyhnu.
Moje otázka souvisí se vzhledem papírových jorků (FCI, s jinými papíry bych nepořídila, bez diskuze). Přikládám fotku obrazovky z videa na youtube, pejska, který vypadá, pokud paměť neklame, snad 100% jako ten, kterého jsem venčila. Prohlídla jsem si i papírové psy na skupině pp jorků na facebooku a tam jich se stejnou barvou bylo také několik (jenže netuším, jestli opravdu PP mají, lidé tam píší i přesto, že mají bezpapíráky, protože ten jejich je přeci "čistokrevný" i když je na facebooku spousta skupin pro bezpapíráky, nechápu to...). Jde mi o to, že bych moc chtěla tuhle barvu (velmi světlá šedá s vybledlou hnědou) a netuším, jestli to jde poznat na štěněti a jestli se taková barva vůbec u PP odchovu může vyskytnout. Není to tak (aby si někdo nerýpnul...), že bych štěně neměla ráda, kdyby tu barvu nakonec nemělo. Vůbec ne. I teď mi doma běhají dva psi s barvami jinými, než jsem původně chtěla. Ale i když se mi líbí tak nějak všichni papíroví jorci (tvarem těla, obličeje, vším, většinou ten vzhled v mých očích kazí právě ta barva - nikdy se mi u nich nelíbily syté barvy a černá/šedá barva v obličeji, a tedy často ten střih, podle mě jim sluší delší srst na hlavě), tohle je prostě můj pes snů od dětství. Řekla bych, že 99% jorků s PP (pokud opravdu s pp byli...) se mi líbí, jen nejsou to "top".
Pokud to jde poznat u štěněte a u PP vrhů se to vyskytuje, tak bych prostě dala všechnu energii do výběru štěněte (i podle zdraví předků atd, ne jen barva!) a modlila se. Psa bych milovala tak jako tak. Ale pokud to poznat nejde, nebo se to u čistokrevných vrhů nevyskytuje, asi bych od plemene opustila, a nebo ne, nevím. To si budu muset v sobě porovnat sama.
A jak byste se ke mně postavili, jako chovatelé, kdybych řekla, že toužím po této barvě? Odsoudili byste mě, že podle vzhledu se nevybírá a štěně byste mi nechtěli dát? Nebo byste koukali hlavně na to, co se psem chci dělat za aktivity, jaké mám zkušenost, atd a nevadilo by vám, že vybírám podle vzhledu? (Jen tedy mimo tohle téma, tak bych vybírala i podle konkrétního štěněte, jak by se chovalo, jak aktivní by bylo atd, nejsem začátečník ani žádná panička co chce módní doplněk). Nevím totiž, jestli tohle před chovatelem případně vůbec zmiňovat. Děkuji všem
Vyskytnout se může cokoli.. od toho jsou slova standard a nestandard.. to video nebo fotografie by nebyly?
Někteří jsou světlejší a říká se, že věkem ještě blednou. Neviděla jsem.
Mi tihle nepřijdou tmaví, ani výrazní:
https://stranky-v-dolakova-york-terrier.estranky.cz/fotoalbum/b7-....vrh-ch----giuliette-cerna-hriva-nar.-1.7.2020/
http://www.zlutareka.cz/
L3ntil
XXX.XXX.70.136
Zapomnněla jsem, omlouvám se! (Když si zadáte na youtube "grooming a yorkie" tak po chvíli narazíte i na video, má podobný úvodní obrázek)
Ta první stránka mi přijde, že má hodně tmavé s šedou/černou i v obličeji. Ta druhá má světlejší, ale ne tak jak se mi to nejvíce líbí...
L3ntil
napsal(a):
Zapomnněla jsem, omlouvám se! (Když si zadáte na youtube "grooming a yorkie" tak po chvíli narazíte i na video, má podobný úvodní obrázek)
Ta první stránka mi přijde, že má hodně tmavé s šedou/černou i v obličeji. Ta druhá má světlejší, ale ne tak jak se mi to nejvíce líbí...
jako štěně je černé ale věkem zesvětlá . jen ta váha neodpovídá, trošku větší je silky teriér, je hodně podobný yorkovi ale je o něco větší a trošku jiný čumák.
L3ntil
XXX.XXX.70.136
Markéta80
napsal(a):
jako štěně je černé ale věkem zesvětlá . jen ta váha neodpovídá, trošku větší je silky teriér, je hodně podobný yorkovi ale je o něco větší a trošku jiný čumák.
Myslela jsem rodiče
Váhově bych raději většího psa, jenže vzhledem i povahou mi jorkšíři přijdou skvělí. Jen ta barva, no..
Každý jork fakt zesvětlá, štěně prostě černé bude. Až tak kolem 2 roku začne světlat. mne by se víc líbilo kdyby srst zůstala černá . Ale váhově počítat kolem 3kg. ten silky by se k 5kg skoro dostal https://www.hellosandy.cz/australsky-silky-terier/
Já celou diskusi nečetla, ale pokud jsou jorci takhle vysoko, co zkusit třea trpasličího jezevčíka? Hezcí, malí chytří psíci a cena daleka není tak našponovaná, tohle jsem jen namátkou našla na stránkách klubu
10.08.2020
Nabízíme štěně jezevčíka trpasličího, králičího dlouhosrstého v barvě červená s příměsí černé jménem Tolkien. Hledáme milující rodinu která bude mít pejska jako rodinného parťáka ne jako součást domu nebo zahrady či dvorku. Hledáme někoho, kdo zajistí dlouhý pohodový společný život plný procházek, výletů a her. Vyžadujeme stálý kontakt po celý život psa. Chovatelský servis je samozřejmností. Tolkien je vhodný k výstavám, chovu, velmi vyrovnaná klidnější povaha... ale hlavně jako parťák. Je naučen čistotě a potřebu vykonává na podložku. Plně socializován na pejsky, lidi, děti. Odchován v domácím prostředí. Pejsek je několikrát odčerven, jedenkrát vakcinován, tetování v obou uších, mikročip a Euro pas vystaven. Pejsek dostane startovací balíček do začátku. Návštěva u nás před odběrem je nutností, chceme poznat osobně novou rodinu. Odběr ihned. Veškěré informace najdete na našich webovkách https://alfa-samuel.webnode.cz/ Prosím jen vážní zajemci volejte tel: 608 36 00 33 email: alfasamuel@post.cz
06.07.2020
Prodám pejska od výborných rodičích s púvodem prúkazu od zavedené chovné stanice z Radotínský strání.cena 13 000k.č. E-mail: lbardotka@seznam.cz Tel: 731 258 314
silky je hezčí.. celý Jonatán
L3ntil
XXX.XXX.70.136
Markéta80
napsal(a):
Každý jork fakt zesvětlá, štěně prostě černé bude. Až tak kolem 2 roku začne světlat. mne by se víc líbilo kdyby srst zůstala černá . Ale váhově počítat kolem 3kg. ten silky by se k 5kg skoro dostal https://www.hellosandy.cz/australsky-silky-terier/
Já vím, že štěňata se rodí černá Jde mi o to, jestli jde poznat jak syté a tmavé barvy bude mít jako dospělý - například u chodských psů to trochu poznat jde, když se srst štěněti rozhrne, že pod černou začínají růst světlejší chlupy (a nebo jsou už od mala velmi světlí) a sytost hnědé barvy je na nich poznat už od štěněte také. Tak světlí jorkové, jako jsem sem dala fotku, většinou nejsou. (Ale několik jsem jich už na té PP skupině viděla) Mají buď sytou zrzatou/hnědou, nebo tmavou šedou/černou a nebo kombinaci. A některým asi zůstávají semtam tmavé, šedé chlupy v obličejí, nebo to jsou možná ještě mladí jedinci. Silky moc hezcí nejsou, kvůli tomu dlouhému čumáku A tam je stejný problém s barvou... Ale děkuji za nápad
L3ntil
napsal(a):
Já vím, že štěňata se rodí černá Jde mi o to, jestli jde poznat jak syté a tmavé barvy bude mít jako dospělý - například u chodských psů to trochu poznat jde, když se srst štěněti rozhrne, že pod černou začínají růst světlejší chlupy (a nebo jsou už od mala velmi světlí) a sytost hnědé barvy je na nich poznat už od štěněte také. Tak světlí jorkové, jako jsem sem dala fotku, většinou nejsou. (Ale několik jsem jich už na té PP skupině viděla) Mají buď sytou zrzatou/hnědou, nebo tmavou šedou/černou a nebo kombinaci. A některým asi zůstávají semtam tmavé, šedé chlupy v obličejí, nebo to jsou možná ještě mladí jedinci. Silky moc hezcí nejsou, kvůli tomu dlouhému čumáku A tam je stejný problém s barvou... Ale děkuji za nápad
prostě zesvětlá, to je prostě jistota . tady na fotce je vidět že už černá není a na druhé fotce máma jejího otce
L3ntil
XXX.XXX.70.136
Markéta80
napsal(a):
prostě zesvětlá, to je prostě jistota . tady na fotce je vidět že už černá není a na druhé fotce máma jejího otce
Vaše fenka mi na fotce přijde, že má hezkou světlou barvu na hlavě, ale trochu tmavší šedou než bych ideálně chtěla, ale podle fotky je moc pěkná. A na druhé fotce je právě vidět to zbarvení, které se mi nelíbí. Sice má fenka světlejší šedou než ta vaše, ale má tu hlavu velmi intenzivní sytě hnědou/rezatou. I když to, v tomto konkrétním případě, samozřejmě může dělat i úprava fotky, ale na živo jsem takhle sytě zbarvené jorkšíry viděla také.
Posílám ještě dvě fotky, ten světlý je právě ta barva, která se mi moc líbí - světlá hnědá i světlá šedá. Ten druhý má tu sytou zrzatou barvu, která se mi nelíbí (a moc doufám, že tento příspěvek jeho majitelka neobjeví ) a tmavou černou na zbytku těla
L3ntil
napsal(a):
Vaše fenka mi na fotce přijde, že má hezkou světlou barvu na hlavě, ale trochu tmavší šedou než bych ideálně chtěla, ale podle fotky je moc pěkná. A na druhé fotce je právě vidět to zbarvení, které se mi nelíbí. Sice má fenka světlejší šedou než ta vaše, ale má tu hlavu velmi intenzivní sytě hnědou/rezatou. I když to, v tomto konkrétním případě, samozřejmě může dělat i úprava fotky, ale na živo jsem takhle sytě zbarvené jorkšíry viděla také.
Posílám ještě dvě fotky, ten světlý je právě ta barva, která se mi moc líbí - světlá hnědá i světlá šedá. Ten druhý má tu sytou zrzatou barvu, která se mi nelíbí (a moc doufám, že tento příspěvek jeho majitelka neobjeví ) a tmavou černou na zbytku těla
No, jenže ta světlá přichází se strojkem :-) Ostříhejte yorka a bude takhle šedý na zádech. Stříhejte déle a slunce Vám to vytmaví. Teda vysvětlí.
Myslím, že ten ostříhaný je ještě ke všemu Silky :-)
To, že york zesvětlá, způsobuje jeden gen, myslíte, že přestane působit v určitém věku? Já nevím. Mně přijde, že čím starší pes, tím světlejší. Víc slunce :-) Austrálie to jistí.
Ještě se může hodně světlý pejsek narodit, když má dvě kopie tohoto genu.. ale velmi brzy kvůli tomu umře. Takže..
napsal(a):
No, jenže ta světlá přichází se strojkem :-) Ostříhejte yorka a bude takhle šedý na zádech. Stříhejte déle a slunce Vám to vytmaví. Teda vysvětlí.
To, že york zesvětlá, způsobuje jeden gen, myslíte, že přestane působit v určitém věku? Já nevím. Mně přijde, že čím starší pes, tím světlejší. Víc slunce :-) Austrálie to jistí.
Ještě se může hodně světlý pejsek narodit, když má dvě kopie tohoto genu.. ale velmi brzy kvůli tomu umře. Takže..
Také jsem si všimla, že ostříhaní působí světlejší , ale ne vždy. Myslím si, že to platí co se týká té šedé - ta vypadá na krátko světleji, ale ta sytá hnědá barva podle délky srsti sytost nemění. Třeba ten nahoře na první fotce, co se mi jeví jako naprostý ideál krásy, co se barvy týče, má celkem dost dlouhou srst a velmi vybledlou téměř béžovou, nebo jak tu barvu popsat. (ten ostříhaný by silky být neměl, všechny fotky beru ze skupiny jorkšírů s pp na facebooku, ale třeba je to bezpapírák)
Tady je další fotka toho sytého hnědého zbarvení na krátce ostříhaném, ta prostě zahalit ostříháním nejde. I ten výstavní dlouhosrstý výše má tu sytě hnědou hned u tlamky (a pak i po celé délce).
Při hledání fotek jsem si všimla, že mi nevadí tmavší šedá na zádech psa pokud má tu vybledlou hnědou na hlavě, ale toho sytě zrzatého, hnědého bych opravdu nechtěla... Z okolí znám další jorkšíry, bezpapírové, z nichž má jeden (a jen ten jeden) právě tenhle odstín a jako jediného bych ho označila za... nepěkného. I když tím tyto psy nechci urazit, není to tak, že by se mi zdáli oškliví, o žádném psovi bych to neřekla, ale tahle barva mi velmi vadí, netuším proč
napsal(a):
https://megiyork.pl/yorkshire-terrier/gal/jedrek13_m.jpg
Tenhle vypadá, že je hezky světlý, ale zrz tam u čumáku vidím a myslím si, že na lepší fotce by byl sytě "hnědý"...
Ale překvapili jste mě tím celoživotním světláním. Já jsem celý život žila v domnění, že prostě jen přesrstí z černých štěňat do dospělácké barvy a tím změna končí. Nenapadlo by mě, že i dále světlají (kromě klasického stárnutí a šedivění) a nikdy jsem to ani nehledala. Vím jen, že ten zrzatý jako-jork z okolí byl s jedním dalším světlejším stejně starý, takže v jeho případě rozdíl v sytosti barev to stáří nedělalo, jen jejich geny. Ale ti nejsou s PP, takže bůhvíco v nich vůbec za ty geny je.
neverend
XXX.XXX.213.247
Já u pejsků nějak spíš hledám jiné kvality než barvu.🙂 Tak trochu barvu mění téměř každý pes i člověk s přibývajícím věkem. Tedy alespoň co člověk měl fotky svých pesanů za mlada a potom v pozdějším věku.
neverend
napsal(a):
Já u pejsků nějak spíš hledám jiné kvality než barvu.🙂 Tak trochu barvu mění téměř každý pes i člověk s přibývajícím věkem. Tedy alespoň co člověk měl fotky svých pesanů za mlada a potom v pozdějším věku.
To je sice hrozně ušlechtilý názor, ale upřímně, proč si budu pořizovat psa, který se mi nelíbí? Lidé vyšlechtili psy.. hodně různých psů.. pro práci, pro společnost, pro okrasu taky. Něco kolem 350 plemen? Kdysi jsem měla knihu, kde jich bylo 312. Každý si může vybrat, a když ne, jsou designoví psi.. vlastně dost plemen dnes je "obrázek", počínaje první psí výstavou.. LP 1859 :-) Pes v držení šlechty vypadal jinak než pes žijící v doku. Ale stejné plemeno. A řekla bych, že spousta poddaných chtěla, aby ten jejich pes vypadal jako vítěz výstavy nebo "královna Victoria má učesaného psa takto, tak já taky". Tak nějak se z funkčního psa stala okrasa.
Mně se líbí hladcí světlí teriéři ze starobylých obrazů, takže když si jdu vybrat štěně, tak tam, kde mají světlé, ještě lépe flekaté jako kravičky a velikost pod kolena mě zas tak moc nebere. Až pak si je roztřídím na "tak tuhle švihlou fenku fakt ne". A když nenajdu to, co mě na první pohled "chytne", hledám dál. Připadám si docela normálně :-)
napsal(a):
Treba u koni je bezna vec, ze barva se s vekem meni. Neverila byste, kolikrat, ze je to tentyz kun. Starokladrubsti belousi se rodi cerni.
U psu to nebude tak caste, ale urcite to existuje, bavili jsme se o tom kdysi na cvicaku. Vikina cim je starsi, tim ji pribyva vic stribrnych chlupu vsude po tele... lidi rikaji 'ona sedivi' ale ja si to nemyslim. Treba na cumaku se ji neobjevujou vubec... a tam sediveni obvykle zacina.
Terven
napsal(a):
Treba u koni je bezna vec, ze barva se s vekem meni. Neverila byste, kolikrat, ze je to tentyz kun. Starokladrubsti belousi se rodi cerni.
U psu to nebude tak caste, ale urcite to existuje, bavili jsme se o tom kdysi na cvicaku. Vikina cim je starsi, tim ji pribyva vic stribrnych chlupu vsude po tele... lidi rikaji 'ona sedivi' ale ja si to nemyslim. Treba na cumaku se ji neobjevujou vubec... a tam sediveni obvykle zacina.
Já se nedivím :-) Oni jsou pak yorci jaksi modří a ne šedí, děje se to až klidně kolem druhého roku, tak to opravdu nebude stářím. Dalmatin je zas bílý a do podobného věku jako u yorka se objevují tečky. Shih Tzu také věkem mění barvu, opravdu barvu, ne že chlupy šediví stářím. Tady jsou i obrázky
http://www.allshihtzu.com/shih-tzu-color
Akorát jsem už nečetla nikde dál, proč, k čemu se to děje.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.47.196
napsal(a):
Ale překvapili jste mě tím celoživotním světláním. Já jsem celý život žila v domnění, že prostě jen přesrstí z černých štěňat do dospělácké barvy a tím změna končí. Nenapadlo by mě, že i dále světlají (kromě klasického stárnutí a šedivění) a nikdy jsem to ani nehledala. Vím jen, že ten zrzatý jako-jork z okolí byl s jedním dalším světlejším stejně starý, takže v jeho případě rozdíl v sytosti barev to stáří nedělalo, jen jejich geny. Ale ti nejsou s PP, takže bůhvíco v nich vůbec za ty geny je.
Neco takoveho hledate? Pokud ano mozna by pro vas bylo lepsi zabrousit mezi chovatele bieweru a vybirat ze stenat "klasicke" barvy ktera se obcas vyskytnou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.47.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neco takoveho hledate? Pokud ano mozna by pro vas bylo lepsi zabrousit mezi chovatele bieweru a vybirat ze stenat "klasicke" barvy ktera se obcas vyskytnou.
Preci jen kolikrat maj nejaky skryty gen pro neco a hadam ze to v barve vzhledu byt klasické muze udelat zmeny.
Kdyz to prirovnam u hadu konkretne barevnych hroznysu jsou nektere recesicni mutace ktere se nicmene byt jsou "skryté" projevi i tak na vzhledu zmenou odstínu nebo kresby.
napsal(a):
Já se nedivím :-) Oni jsou pak yorci jaksi modří a ne šedí, děje se to až klidně kolem druhého roku, tak to opravdu nebude stářím. Dalmatin je zas bílý a do podobného věku jako u yorka se objevují tečky. Shih Tzu také věkem mění barvu, opravdu barvu, ne že chlupy šediví stářím. Tady jsou i obrázky
http://www.allshihtzu.com/shih-tzu-color
Akorát jsem už nečetla nikde dál, proč, k čemu se to děje.
Dekuji za odkaz, takze to mam potvrzeno, Vikina zraje 😜
Jenže to na štěněti nepoznáte jakou bude mít hlavu. chce to zajít na nějakou výstavu a rozhlédnout se, pokud Vám povaha vyhovuje tak vybírat a sledovat i předky. jistota je že nebude černý jako dospělý. Ti bez pp mne přijdou strašně světlí a to stříhání tomu nějak napomáhá. ještě jsme v okolí neviděla ostříhaného jorka co by byl tmavý, všichni strašně zesvětlení. nebo hledat jiné plemeno,le jaké to neporadím. Já přesedlala na grifonky a brabantíky. jejich povaha mne vyhovuje na maximum
Terven
napsal(a):
Dekuji za odkaz, takze to mam potvrzeno, Vikina zraje 😜
Já už vím! Tučnák to je! Malý tučňák je celý tmavý, a jak zraje :-) tak zbělá a ukáže se kresba a tak vůbec. Labutě a holubi také. Ošklivé kačátko. Když už ale mohou do vody, v době, kdy mají peří vyměněné za dospělácké, tak je břicho bílé kvůli vodní hladině (jako když proti rozsvícené žárovce neuvidím nic, neb mě oslepí, takže tučník je těžko zpozorovatelný a může hezky lovit) a záda tmavá, protože se tak lépe ohřejí.
Mladé zvířátko je chráněné proti predátorům, dospělé má výhodu v lovu a tak.
Teda to jsem nyní tak rozhodla já. Pravdu nevím a znát nechci, protože mám ze svého objevu radost :-)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je přesně to, co hledám, nádherní pejsani! Myslíte, že u štěňat "klasických" barev po bieweřích rodičích je tedy větší šance na tohle světlounké zbarvení?
napsal(a):
To je přesně to, co hledám, nádherní pejsani! Myslíte, že u štěňat "klasických" barev po bieweřích rodičích je tedy větší šance na tohle světlounké zbarvení?
Biewři nejsou pod FCI a ohledně barev mají úplně jiný standard. "Klasické" FCI zbarvení srsti tam nehledejte, to je jak sbírání hub v zimě.
napsal(a):
Biewři nejsou pod FCI a ohledně barev mají úplně jiný standard. "Klasické" FCI zbarvení srsti tam nehledejte, to je jak sbírání hub v zimě.
Aha, tak to nic. Pejska budu chtít určitě jen s PP od FCI. Ty jiné organizace mi pak přijdou srovnatelné s pořízením předraženého bezpapíráka i když pravda může být jiná, ale FCI mi přijde nejserióznější ač to u módních plemen v ledasčem pokulhává...
Terven
napsal(a):
Náš vestaj (černý s pálením) právě na čumáku začal měnit barvu (je mu 12 let). Ale ne, že by šedivěl, nýbrž to pálení na čumáku prostě zesvětlalo - je takové okrovo - béžové.
Veru10
XXX.XXX.173.130
Ano, ceny jsou ted přemrštěné, ale jen díky zvýšené poptávce jak už tady někdo zmiňoval, "byli by blbý kdyby cenu nezvedli"..
Sama teď sháním psa a narazila jsem už i na jorkšíra za 40 tis. Horší než cena je ale se k takovému pejsku vůbec dostat.. Chovatelé (ne všichni) vyžadují pomalu 3 stránkový sloh o tom jak jste úžasní a jak se pejsci budou mít jako v bavlnce, dále už mi bylo řečeno, že na štěně se čeká i rok dva, že se mám naučit rody plemene, načíst si kompletně vše o plemeni, jezdit na výstavy a srazy chovatelů a pak možná teda dostanu psa.. Také mi bylo řečeno, že se rozhodli mi pejska nedát, protože nemáme děti a tudíž si nemají s kým hrát..
Omlouvám se, respektuji, že chtějí dát pejska do opravdu dobrých rukou, ale přijde mi, že pořídit si v dnešní době psa je složitější než adoptovat dítě.
Veru10
napsal(a):
Ano, ceny jsou ted přemrštěné, ale jen díky zvýšené poptávce jak už tady někdo zmiňoval, "byli by blbý kdyby cenu nezvedli"..
Sama teď sháním psa a narazila jsem už i na jorkšíra za 40 tis. Horší než cena je ale se k takovému pejsku vůbec dostat.. Chovatelé (ne všichni) vyžadují pomalu 3 stránkový sloh o tom jak jste úžasní a jak se pejsci budou mít jako v bavlnce, dále už mi bylo řečeno, že na štěně se čeká i rok dva, že se mám naučit rody plemene, načíst si kompletně vše o plemeni, jezdit na výstavy a srazy chovatelů a pak možná teda dostanu psa.. Také mi bylo řečeno, že se rozhodli mi pejska nedát, protože nemáme děti a tudíž si nemají s kým hrát..
Omlouvám se, respektuji, že chtějí dát pejska do opravdu dobrých rukou, ale přijde mi, že pořídit si v dnešní době psa je složitější než adoptovat dítě.
Už i u PP?
Já myslela, že je to jen u pseudozáchranářek různých spolků a depozit.