Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2020 10:55

dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli má někdo pejska od Křížů z Dlouhopolska - konkrétně Pomeraniana?
děkuji moc

25.9.2020 11:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.3.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli má někdo pejska od Křížů z Dlouhopolska - konkrétně Pomeraniana?
děkuji moc

Jak se jmenuje CHS?

25.9.2020 11:24

právě že to CHS na pomíky není

25.9.2020 11:29

tohle jsme právě četli. a jsme z toho rozhození...na druhou stranu jsem dostala informace odjinud,že mají skutečně čistokrevné pomíky proto opravdu hledám majitele pomiků co mají zkušenosti napřímo ať už špatné či dobré

25.9.2020 11:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.3.18

tohle jsme právě četli. a jsme z toho rozhození...na druhou stranu jsem dostala informace odjinud,že mají skutečně čistokrevné pomíky proto opravdu hledám majitele pomiků co mají zkušenosti napřímo ať už špatné či dobré

Jestli Vám nestačí tyhle informace, a pořád uvažujete o koupi, tak už Vam opravdu není pomoci - chytrému napověz...

25.9.2020 11:49

problém je že jsme tyto informace přečetli až po zaplacení zálohy...proto jsem v patové situaci a zjišťuji jen abych osvětlila proč se zajímám

25.9.2020 11:52

problém je že jsme tyto informace přečetli až po zaplacení zálohy...proto jsem v patové situaci a zjišťuji jen abych osvětlila proč se zajímám

Kolik?

25.9.2020 12:14

10tis.

25.9.2020 12:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.3.18

10tis.

Auvajs😱

25.9.2020 12:25

A to nemáte smlouvu? Nebo smlouvu o smlouvě budoucí? Cokoli, co by bylo právně významné a určovalo to podmínky (ne)vrácení zálohy? Vážně někdo zaplatí zálohu v této výši bez dokladů, jen tak na dobré slovo (nebo souhlasí s její nevratností)? Jsem si vědoma toho, že i ústní smlouva je smlouva, ale je tam zásadní riziko toho, že v případném sporu to bude slovo proti slovu (pokud se transakce neúčastnil nestranný svědek atp.).

25.9.2020 12:27

mám smlouvu ale vím,že mi říkali,že záloha je nevratná pokud si to rozmyslíme...

25.9.2020 12:33

mám smlouvu ale vím,že mi říkali,že záloha je nevratná pokud si to rozmyslíme...

V prvé řadě si přečtěte tu smlouvu, případně ji nechte zkontrolovat právníkem (při městech/obcích bývají i bezplatné právní poradny). Pokud by byla jednostranně výhodná, bylo by to za jistých podmínek napadnutelné a mohla by být zneplatněna.

Poučte se pro příště. Než něco podepíšete, přečtěte si to. A nepřistupujte na takové dohody, pokud s nimi nesouzníte. Myslím si, že u slušného chovatele by neměl být problém dohodnout se alespoň na částečně vratné záloze (s nějakým storno poplatkem jako kompenzací), když už ne zcela vratné (dnes, kdy poptávka výrazně převyšuje nabídku, bych v tom osobně až tak zásadní problém neviděla).

25.9.2020 12:36

tak si tu smlouvu přectete - a nevzpominejte, co rikaly
pokud jste uhradily zálohu - ta vratná je.
Pokud rezervační poplatek -máte smůlu

25.9.2020 12:36

ano je to moje chyba...pejska jsme opravdu chtěli ale až pozdě nás napadlo hledat recenze...
asi jsem v životě přišla o více a co teď slyším není úplně příjemné se s nimi do nějakého sporu pouštět

25.9.2020 12:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.3.18

V prvé řadě si přečtěte tu smlouvu, případně ji nechte zkontrolovat právníkem (při městech/obcích bývají i bezplatné právní poradny). Pokud by byla jednostranně výhodná, bylo by to za jistých podmínek napadnutelné a mohla by být zneplatněna.

Poučte se pro příště. Než něco podepíšete, přečtěte si to. A nepřistupujte na takové dohody, pokud s nimi nesouzníte. Myslím si, že u slušného chovatele by neměl být problém dohodnout se alespoň na částečně vratné záloze (s nějakým storno poplatkem jako kompenzací), když už ne zcela vratné (dnes, kdy poptávka výrazně převyšuje nabídku, bych v tom osobně až tak zásadní problém neviděla).

Ale tady se nejedná o slušného chovatele, nýbrž o množinu.

25.9.2020 12:39

Inspektor Pišišvor napsal(a):

a to bych měla nějakou šanci?

25.9.2020 12:40
GAELLE

XXX.XXX.66.235

ano je to moje chyba...pejska jsme opravdu chtěli ale až pozdě nás napadlo hledat recenze...
asi jsem v životě přišla o více a co teď slyším není úplně příjemné se s nimi do nějakého sporu pouštět

Důvěřuj ale prověřuj. No za blbost se platí. O to víc bych na vašem místě případ zveřejnila a zmedializovala a do sporu bych šla. Co přesně máte v té "smlouvě" ?

25.9.2020 12:41

Však já vím. Myslela jsem to do budoucna, když píši o poučení se - vybrat CHS se slušným chovatelem, který nabídne férové podmínky. Aktuálního stavu se týkal první odstavec.

25.9.2020 12:47

GAELLE napsal(a):
Důvěřuj ale prověřuj. No za blbost se platí. O to víc bych na vašem místě případ zveřejnila a zmedializovala a do sporu bych šla. Co přesně máte v té "smlouvě" ?

nemám ji teď u sebe mrknu na to hned jak přijdu a začnu zjišťovat jak by se to mohlo řešit

25.9.2020 12:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

nemám ji teď u sebe mrknu na to hned jak přijdu a začnu zjišťovat jak by se to mohlo řešit

Tak jak píše Petrahei - pokud je to nazvané jako ZÁLOHA, tak ta je ze zákona vratná, i kdyby k tomu měli připsáno, že je nevratná.
Pokud to ale mají pijmenované jako rezervační poplatek, tak máte smůlu.

25.9.2020 15:41
25.9.2020 19:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

děkuji moc

Před pár dny jste štěně od této "CHS" za ty prachy chtěla a už ho nechcete?
Neříkejte, že jste si nic nezjišťovala. Štěňat je díky coroně málo a o pomeraniany je z pro mne nepochopitelného důvodu obrovský zájem a za štěně se platí desetitisíce.

V čem je ten opravdový problém?

25.9.2020 20:28

Nic jsem nezjišťovala, jelikož jsem o majitelích žádné informace neměla.pejsek se nám líbil,ale potom jsem se dostala do jedné diskuze kde jsem narazila na informace v odkazech nahoře.
Proto jsem se touto cestou snažila zjistit zkušenosti lidí, kteří pejska od nich mají.
To je celé

25.9.2020 20:47
assil

XXX.XXX.122.3

Tak ve smlouvě toto

Záloha je ze zákona vratná, ten poslední odstavec nic neznamená, je nezákonný. Pokud zálohu vrátit nechtějí, nechte je obeslat právníkem, to už se většina lidí lekne. Konečná pak už je asi jedině soud. Tipuju, že tahle množka prodává pomíky levněji, tak na to asi lidi naletí.

25.9.2020 20:51
assil

XXX.XXX.122.3

Hm, koukám má i jorky.

25.9.2020 21:01

assil napsal(a):
Záloha je ze zákona vratná, ten poslední odstavec nic neznamená, je nezákonný. Pokud zálohu vrátit nechtějí, nechte je obeslat právníkem, to už se většina lidí lekne. Konečná pak už je asi jedině soud. Tipuju, že tahle množka prodává pomíky levněji, tak na to asi lidi naletí.

Neustále mi bylo opakováno zaloha nevratná opravdu se nám nezdálo nic špatného, fakt je, že jsme viděli jen štěňátka v jedné místnosti ani ne rodiče a zázemí kde jsou chování-nase chyba, pejska bychom si vzali kdybychom nenašli ty odkazy nahoře a ještě jsem se ptala jiných lidí

25.9.2020 22:39
assil

XXX.XXX.122.3

Neustále mi bylo opakováno zaloha nevratná opravdu se nám nezdálo nic špatného, fakt je, že jsme viděli jen štěňátka v jedné místnosti ani ne rodiče a zázemí kde jsou chování-nase chyba, pejska bychom si vzali kdybychom nenašli ty odkazy nahoře a ještě jsem se ptala jiných lidí

No to vám opakoval oni, žejo. Záloha je při odstoupení od smlouvy vždy vratná. Sepište odstoupení od smlouvy, to jim předejte a požadujte vrácení zálohy. Další krok je dopis od právníka, poslední krok soud. A nebo holt peníze oželte a berte to jako výchovnou lekci, že před koupí čehokoliv dražšího si informace zjišťujeme vždy předem. Stačilo se zeptat na fb ve špicí skupině například, záležitost na pár minut.

25.9.2020 23:20

assil napsal(a):
No to vám opakoval oni, žejo. Záloha je při odstoupení od smlouvy vždy vratná. Sepište odstoupení od smlouvy, to jim předejte a požadujte vrácení zálohy. Další krok je dopis od právníka, poslední krok soud. A nebo holt peníze oželte a berte to jako výchovnou lekci, že před koupí čehokoliv dražšího si informace zjišťujeme vždy předem. Stačilo se zeptat na fb ve špicí skupině například, záležitost na pár minut.

Neměla jsem se na koho zeptat jak jsem psala majitele jsem poznala az v den návštěvy.
Takže asi tak, samozřejmě jinak bych si informace zjistila

26.9.2020 07:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neměla jsem se na koho zeptat jak jsem psala majitele jsem poznala az v den návštěvy.

Tady na diskuzi se omlouvat nemusíte. Při té mediální masáži, že JEN pejsek s PP, vám věřím, že jste nepředpokládala žádný podraz od registrované CHS.
Dámy zde jsou informované, nepřijde jim, že bežný občan až tak informovaný není. Pokud si uděláte průzkum mezi známými, budou na tom stejně, jako Vy.
Množírnu ne, jedině pes s PP. Bohužel je dnes průkaz původu zárukou pouze toho, že budete mít jedince daného plemene. Povaha, zdraví, to už někteří pseudochovatelé neřeší. Peníze až na prvním místě.

26.9.2020 08:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

A Vám se "Vaše" štěně zdálo v pořádku? Čisté, tlusťoučké, voňavé (ano, štěňátka voní), hravé?
Jestli ano, vzala bych si na odběr s sebou někoho, kdo tomu rozumí víc než Vy. Ideálně veterináře, ale ten asi nepojede. A na místě v den odběru bych se rozhodla, jestli psa beru nebo chci vrátit zálohu.

Vůbec nechápu, proč lidi dají tolik peněz za pomeraniana, když německý trpasličí špic je v podstatě to samé za zlomek ceny.

No a k té CHS......nechci číst odkazy a nevím, jestli ke štěňatům vydává PP nebo nevydává PP. Jestli nechcete vystavovat, štěně bude zdravé, hezké a Vy ho za ty prachy chcete.... každého věc, kde, za kolik a jaké štěně/psa si pořídí.

Pořád mi to nějak vrtá hlavou a zdá se mi to prapodivné:
Někdo, kdo pořádně nic neví o problematice chovu psů, najde inzerát štěněte, které je v podstatě momentálně nedostupné, z prapodivné CHS, která není CHS. Zajede tam a bez rozmyšlení zaplatí 10tisíc zálohu, takže ty peníze musel mít u sebe. A teprve potom se ptá a zjišťuje.

26.9.2020 08:41

Fiona.Praha napsal(a):
A Vám se "Vaše" štěně zdálo v pořádku? Čisté, tlusťoučké, voňavé (ano, štěňátka voní), hravé?
Jestli ano, vzala bych si na odběr s sebou někoho, kdo tomu rozumí víc než Vy. Ideálně veterináře, ale ten asi nepojede. A na místě v den odběru bych se rozhodla, jestli psa beru nebo chci vrátit zálohu.

Vůbec nechápu, proč lidi dají tolik peněz za pomeraniana, když německý trpasličí špic je v podstatě to samé za zlomek ceny.

No a k té CHS......nechci číst odkazy a nevím, jestli ke štěňatům vydává PP nebo nevydává PP. Jestli nechcete vystavovat, štěně bude zdravé, hezké a Vy ho za ty prachy chcete.... každého věc, kde, za kolik a jaké štěně/psa si pořídí.

Pořád mi to nějak vrtá hlavou a zdá se mi to prapodivné:
Někdo, kdo pořádně nic neví o problematice chovu psů, najde inzerát štěněte, které je v podstatě momentálně nedostupné, z prapodivné CHS, která není CHS. Zajede tam a bez rozmyšlení zaplatí 10tisíc zálohu, takže ty peníze musel mít u sebe. A teprve potom se ptá a zjišťuje.

úplně hravé nebylo a spíše jen tak leželo,ale to je prý normální,protože nás nezná
vypadalo i malinko jinak než štěňata jiných chovatelů
jak víte,že nevím nic o problematice psů?vím dost informací a jak píšete momentálně nedostupné,proto jsme si vybrali tyto chovatele,nemůžu na jejich vystupování nic říct,bylo tam pár zarážejících momentů,ale prostě některé věci vám dojdou až později a proto jsem otevřela tuto diskuzi abych zjistila informace od ostatních chovatelů a mohla se rozhodnout co dál

26.9.2020 08:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

úplně hravé nebylo a spíše jen tak leželo,ale to je prý normální,protože nás nezná
vypadalo i malinko jinak než štěňata jiných chovatelů
jak víte,že nevím nic o problematice psů?vím dost informací a jak píšete momentálně nedostupné,proto jsme si vybrali tyto chovatele,nemůžu na jejich vystupování nic říct,bylo tam pár zarážejících momentů,ale prostě některé věci vám dojdou až později a proto jsem otevřela tuto diskuzi abych zjistila informace od ostatních chovatelů a mohla se rozhodnout co dál

Vy za to ani tak nemůžete - prostě jste naletěli, ale na rozdíl od většiny jiných Vám blikla ta varovná kontrolka, že je něco špatně.

Pokud štěně vypadalo tak, jak píšete, tak to rozhodně není v pořádku, a je nemocné. I kdybyste nechali propadnout zálohu (což podle zákona opravdu nemusíte), tak ještě ušetříte balík který byste dali za doplatek + naslenou veterinu, a ve finále by Vám štěně stejně uhynulo. Akorát byste nebyli v mínusu 10 tis, ale třeba 40.

26.9.2020 08:58

Pisu to tu porad dokola - ale stene ma byt "vsudezdejsi"
Odpustla bych lecos pri vyberu, ale pres tohle vlak nejede.

Obratte se na pravnika, at napise oficialni zadost o vraceni zalohy.

26.9.2020 11:24

Ten černý je divný. Na takový inz. bych ani nereagovala, natož abych někomu strkala mé těžce vydělané peníze. Telefon odkazuje na každoroční vrhy psů, papoušků, ježků, jiný telefon na morčata..a pak mě to přestalo bavit.....tam přece rozumný člověk ani nezavolá, natož aby se tam tahal. Ale i bez hledání čehokoli - na fotografii je podle mě ošklivé (kdo ví, co mu je) štěně, sorry pejsku.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/125149287/pomeranian-kluci-i-holcicky-s-pp.php

26.9.2020 11:28
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ten černý je divný. Na takový inz. bych ani nereagovala, natož abych někomu strkala mé těžce vydělané peníze. Telefon odkazuje na každoroční vrhy psů, papoušků, ježků, jiný telefon na morčata..a pak mě to přestalo bavit.....tam přece rozumný člověk ani nezavolá, natož aby se tam tahal. Ale i bez hledání čehokoli - na fotografii je podle mě ošklivé (kdo ví, co mu je) štěně, sorry pejsku.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/125149287/pomeranian-kluci-i-holcicky-s-pp.php

prý "luxusní"

26.9.2020 11:33

No on i ten text: “K prodeji nádherný,luxusní(pět generací dozadu čistí pomíčci)v barvě černé a oranžové.” Jak je něco luxusní, tak to nechci. :-))

Ale píší tam, že jsou s PP, to mě zaujalo. Je to pravda? Nebo to je nějaký speciální PP mimo FCI? Prolétla jsem ty odkazy výše a nabyla dojmu, že to není FCI chov.

26.9.2020 11:48

No on i ten text: “K prodeji nádherný,luxusní(pět generací dozadu čistí pomíčci)v barvě černé a oranžové.” Jak je něco luxusní, tak to nechci. :-))

Ale píší tam, že jsou s PP, to mě zaujalo. Je to pravda? Nebo to je nějaký speciální PP mimo FCI? Prolétla jsem ty odkazy výše a nabyla dojmu, že to není FCI chov.

Nemají nic. Kdysi měli psy s IBC (biewer teriéři Německo, jejich asi jediný normální klub), teď už dávají jen očkovák a nazdar.
Jmenovalo se to chs de la Cruz, ale tu ten klub také nezná :-)
https://ibc-e-v.iplace.cz/rubriky/chovatele-v-cr
https://www.facebook.com/SosForPetsOs/posts/808621745932908/

Je to podle mě takový jako podvod, napsat s PP a neříct, že je to passport. A už to je tak .. co já vím, deset let? I kdyby něco s IBC měli, mají to napsat - kde jsou psi registrovaní, to by bylo fér.
Mě třeba zajímá plemeno nebo dvě, která u FCI nejsou, ale sleduji jen jeden určitý klub, ostatní jsou pro mě nějaké ale a takového psa nechci.

26.9.2020 11:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nemají nic. Kdysi měli psy s IBC (biewer teriéři Německo, jejich asi jediný normální klub), teď už dávají jen očkovák a nazdar.

Je to podle mě takový jako podvod, napsat s PP a neříct, že je to passport. A už to je tak .. co já vím, deset let? I kdyby něco s IBC měli, mají to napsat - kde jsou psi registrovaní, to by bylo fér.
Mě třeba zajímá plemeno nebo dvě, která u FCI nejsou, ale sleduji jen jeden určitý klub, ostatní jsou pro mě nějaké ale a takového psa nechci.

IBC je klub barevných jorkšírů, takže pod těmi pomeraniany určitě nechovají, a hlavně kvalitní pomík s PP stojí od 50 tis. nahoru

26.9.2020 11:58

V tom inzerátu, na který jste dala link, je to vypsané: “K prodeji nádherný,luxusní(pět generací dozadu čistí pomíčci)v barvě černé a oranžové.Typová štěňátka pomeranianů s průkazem původu.Štěňátka vyrůstají s náma v domě,jsou zvyklá na běžný denní ruch,děti.2x naočkovaná,načipovaná,pravidelně odčervovaná.Kupní smlouva,výbavička,chovatelský servis samozřejmostí.Více info pouze telefonicky.Na email a sms nereagujeme.Rodiče viz poslední foto u nás k vidění.”

Jestli je ten inzerát fakt jejich. Jinak si ty průkazy původu tedy zřejmě tisknou doma...

Každopádně, mně se zdá podezřelý už ten inzerát. Jestli je to vážně dané plemeno nepoznám, pro mě je to prostě chlupatá kulička, moc se mi nelíbí. Ale inzerát na Bazoši , stylistika jak kdyby to nepsal příčetný dospělý člověk, chyby. Nereagují na e-mail a SMS... Moc mě to tedy nepřesvědčilo.

26.9.2020 12:08

IBC je klub barevných jorkšírů, takže pod těmi pomeraniany určitě nechovají, a hlavně kvalitní pomík s PP stojí od 50 tis. nahoru

Jsem chtěla říct, že kdysi dávno měli psy (biewery), kteří opravdu papíry měli - od IBC,
ale nyní nemají vůbec nic - takže kupce normálně bez ostychu podvádějí. A podváděli by i v případě, že na jakékoli jiné papíry, než je zde zvykem, kupce neupozorní.
On pomík stojí hodně i bez pp.. to lidi asi dost mate. Nejlevnější jsem viděla kolem 30 někde ze Slovenska, a tam ale prodejce jasně napsal, že papíry nemají.
Tady je inz, kde FCI pomeranč stojí skoro 50 tisíc.. tihle se tak draze prodávají pořád.. 50 tisíc za kousek psa :-)

edit.: chs De la Cruz existuje - dokonce pod FCI, ale chovají tam naháče a jsou z Jihlavy.... tak chudák kupec z toho musí být celý zmatený :-)

26.9.2020 21:11
assil

XXX.XXX.122.3

Jsem chtěla říct, že kdysi dávno měli psy (biewery), kteří opravdu papíry měli - od IBC,
ale nyní nemají vůbec nic - takže kupce normálně bez ostychu podvádějí. A podváděli by i v případě, že na jakékoli jiné papíry, než je zde zvykem, kupce neupozorní.
On pomík stojí hodně i bez pp.. to lidi asi dost mate. Nejlevnější jsem viděla kolem 30 někde ze Slovenska, a tam ale prodejce jasně napsal, že papíry nemají.
Tady je inz, kde FCI pomeranč stojí skoro 50 tisíc.. tihle se tak draze prodávají pořád.. 50 tisíc za kousek psa :-)

edit.: chs De la Cruz existuje - dokonce pod FCI, ale chovají tam naháče a jsou z Jihlavy.... tak chudák kupec z toho musí být celý zmatený :-)

Spíš je to tom, že pomíka bez PP nekoupíte, z toho vyroste akorát maximálně trpasličí špic.

from-life

27.9.2020 09:18
from-life

XXX.XXX.243.72

Tak ve smlouvě toto

S kým je uzavřená smlouva (je ve smlouvě jen jméno prodávajícího, nebo i jméno CHS?). Je tam to štěně přesně specifikované? Tedy celé jméno vč. CH (!), datum narození, číslo čipu, prostě nějaký nezpochybnitelný údaj o štěněti?
Pokud ano, tak se obraťte přímo na klub s dotazem, zda je tento vrh v pořádku.

Tak jak tak, pokud to štěně z jakéhokoliv důvodu nechcete, tak se určitě obraťte na právníka a postupujte dle zákona.

27.9.2020 09:21
janaa

XXX.XXX.174.103

A nemají papíry UCI? (dohledávat to nebudu)
Jinak bych trvala na vrácení zálohy, vyřešte si nějaký papír od právníka, a případně pohrozte medializací, myslím,že na to by mohli slyšet. Proč se handrkovat s vámi a riskovat, když se určitě za rohem najde někdo jiný,kdo jim za toho chudáčka zaplatí celou částku

27.9.2020 09:34

Vy za to ani tak nemůžete - prostě jste naletěli, ale na rozdíl od většiny jiných Vám blikla ta varovná kontrolka, že je něco špatně.

Pokud štěně vypadalo tak, jak píšete, tak to rozhodně není v pořádku, a je nemocné. I kdybyste nechali propadnout zálohu (což podle zákona opravdu nemusíte), tak ještě ušetříte balík který byste dali za doplatek + naslenou veterinu, a ve finále by Vám štěně stejně uhynulo. Akorát byste nebyli v mínusu 10 tis, ale třeba 40.

No s tímhle bych se ztotožnila......raději přijít o deset tisíc, než zaplatit podstatně víc peněz za štěně, o případné veterinární péči, ani nemluvím, které nemusí být ok, jak zdravotně, tak původem...
A když nebude zdravotně v pořádku, tak místo aby si člověk užíval, že má doma štěndo, tak lítat po veterinách a koukat, jak místo malého lumpíka, doma leží nemocné štěňátko??...Tak samozřejmě může se stát, že onemocní i štěndo s papírama, co bylo v době odběru viditelně v pořádku, ale odebrat už štěně, které vypadá apaticky.....

To bych raději investovala do vrácení zálohy.

27.9.2020 22:44
assil

XXX.XXX.122.3

No FCI PP určitě nemá, narozená štěňata jsou tady http://www.spic.cz/o-chovu/nove-narozena-stenata/pomeranian-trpaslici-spic
a tohle už mluví samo o sobě, max petpas a nebo nějaký ukrajinský certifikát

9.10.2020 21:20
Terulik4488

XXX.XXX.8.89

Prosímvas ne ne ne ne!!! Jedna velká množirna!!! Zavřeli jim množinu na Dlouhopolsku a teď plánuji množit o 5 km dal!!!
Ruce pryc!!!

10.10.2020 08:30

Terulik4488 napsal(a):
Prosímvas ne ne ne ne!!! Jedna velká množirna!!! Zavřeli jim množinu na Dlouhopolsku a teď plánuji množit o 5 km dal!!!
Ruce pryc!!!

Kdo zavřel? Dostali zákaz chovu, zvířata jim odebrali?
By mě zajímalo, co na to říká finančák atd., cena za štěně 55 tisíc a dělají to roky.
Pokud je někdo potrestat chce, tudy by mohla cesta vést.. za vraždu a třeba týrání není takový trest jako za okrádání státu :-)
Ale na bazoši pořád dva inzeráty, stejný telefon, to by si nepoctivý člověk změnil.....tak asi všecko ok.
55 tisíc. Já včera vydělala.. ani ne na pytel granulí
Dejte sem nějaká fakta, kdo co zavřel, jak.

10.10.2020 09:53
ainu

XXX.XXX.244.3

Kdo zavřel? Dostali zákaz chovu, zvířata jim odebrali?
By mě zajímalo, co na to říká finančák atd., cena za štěně 55 tisíc a dělají to roky.
Pokud je někdo potrestat chce, tudy by mohla cesta vést.. za vraždu a třeba týrání není takový trest jako za okrádání státu :-)
Ale na bazoši pořád dva inzeráty, stejný telefon, to by si nepoctivý člověk změnil.....tak asi všecko ok.
55 tisíc. Já včera vydělala.. ani ne na pytel granulí
Dejte sem nějaká fakta, kdo co zavřel, jak.

Tenhle je veterinar, taky ma pruseru za ty leta, zaplati si par pokut a stejne se mu to vyplati. Proc asi, ze...
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3307846/dalsi-cesky-transport-stenat-zachycen

Lidi maji strach, protoze nase zeme je mala, a taky si rikam, jake mohou mit dusledky nektere me posty. Staci se podivat na pripad Kaji z psiho magazinu, co se ji delo, kdyz zacala vystupovat verejne proti mnozirnam v mediich, s relevantnimi argumenty a pripady...

10.10.2020 11:34

ainu napsal(a):
Tenhle je veterinar, taky ma pruseru za ty leta, zaplati si par pokut a stejne se mu to vyplati. Proc asi, ze...
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3307846/dalsi-cesky-transport-stenat-zachycen

Lidi maji strach, protoze nase zeme je mala, a taky si rikam, jake mohou mit dusledky nektere me posty. Staci se podivat na pripad Kaji z psiho magazinu, co se ji delo, kdyz zacala vystupovat verejne proti mnozirnam v mediich, s relevantnimi argumenty a pripady...

No a to je právě to.. vyplatí.. pokud někdo týrá zvíře (předtím slušný člověk.. no nevím..), tak nějaký citelný trest, a podruhé za mříže.
Furt pokuty dokola? Tak to bude furt stejné.. řekla bych - podruhé a dost.
Veterinář? Sebrat razítko.

A co se stane lidem, co do něčeho rýpali.. moje teorie - prachy z tohohle kšeftu kapou všem od politiků po sestřičku na veterině, takže pokud za sebou slečna nemá nějaký tým, moc dlouho rýpat nebude.
Je to přiblblá teorie? A tak proč tady nic nejde, komu vadí, že by se zvířata měla dobře?
Se pak říká "fanatici záchranáři", ale kdyby se něco hnulo rychleji než za dva roky, tak tam nikdo neleze na vlastní pěst.

10.10.2020 12:02
ainu

XXX.XXX.174.205

No a to je právě to.. vyplatí.. pokud někdo týrá zvíře (předtím slušný člověk.. no nevím..), tak nějaký citelný trest, a podruhé za mříže.
Furt pokuty dokola? Tak to bude furt stejné.. řekla bych - podruhé a dost.
Veterinář? Sebrat razítko.

A co se stane lidem, co do něčeho rýpali.. moje teorie - prachy z tohohle kšeftu kapou všem od politiků po sestřičku na veterině, takže pokud za sebou slečna nemá nějaký tým, moc dlouho rýpat nebude.
Je to přiblblá teorie? A tak proč tady nic nejde, komu vadí, že by se zvířata měla dobře?
Se pak říká "fanatici záchranáři", ale kdyby se něco hnulo rychleji než za dva roky, tak tam nikdo neleze na vlastní pěst.

Spis si rikam "je tohle ta cesta?" Lidi kolem sebe maji tolik negativniho, ze uz ty veci proste blokuji.

Stejne jako pes, kdyz uz tech negativnich veci je prilis, tak utoci automaticky ze strachu.

Osveta jen na zaklade strachu/pocitu viny je nesmysl, zvlaste v teto dobe. Strategie obeti neni dlouhodobe efektivni. Spis k tomu prubezne ukazovat, ze to jde, ale vymyslet zpusob, jak to podat lidem i s cisly z praxe, ze se to vyplati, srozumitelne a pozitivne, tak je ukol pro dobre sehrany tym.

Proto ma takovy uspech Dogpoint. Jsou tam lide, kteri umi, maji strategii, dokazi to podat srozumitelne a zaroven skvelym zpusobem.

10.10.2020 14:12

assil napsal(a):
No FCI PP určitě nemá, narozená štěňata jsou tady http://www.spic.cz/o-chovu/nove-narozena-stenata/pomeranian-trpaslici-spic
a tohle už mluví samo o sobě, max petpas a nebo nějaký ukrajinský certifikát

Můžu se zeptat o jakém ukrajinském certifikátu mluvíte?

10.10.2020 14:24

Tak to teda nevím, kdo tam dělá papíry jako UCI? Ale to byla německá organizace. To byl jen překlep ;-)
Tihle patří do sem
https://www.cytclub.com/vystavy/a14-9-13-stredokluky/
a prostě žádné normální papíry nemají, už ani ty IBC.
A to teda musí být dost hrůza, když už je nechce nikdo :-)
A mohli by mít FCI, v jiných zemích je biewer uznaný, nebo se tam provozuje.
https://www.deborka.cz/alibaba
No a tady je FCI pomeranč z Ukrajiny
http://en.spitz.su/feyerwerk .. ano, i na východ od téhle díry světa mají normální chovatelské stanice, to byl fakt překlep..
Si říkám, co ta paní provedla, že ji nechcou nikde? Asi fakt klecový chov. Má to 4 nohy, tak to rozmnožíme.

10.10.2020 14:39

Tak to teda nevím, kdo tam dělá papíry jako UCI? Ale to byla německá organizace. To byl jen překlep ;-)
Tihle patří do sem
https://www.cytclub.com/vystavy/a14-9-13-stredokluky/
a prostě žádné normální papíry nemají, už ani ty IBC.
A to teda musí být dost hrůza, když už je nechce nikdo :-)
A mohli by mít FCI, v jiných zemích je biewer uznaný, nebo se tam provozuje.
https://www.deborka.cz/alibaba
No a tady je FCI pomeranč z Ukrajiny
http://en.spitz.su/feyerwerk .. ano, i na východ od téhle díry světa mají normální chovatelské stanice, to byl fakt překlep..
Si říkám, co ta paní provedla, že ji nechcou nikde? Asi fakt klecový chov. Má to 4 nohy, tak to rozmnožíme.

I na UA funguje mimo FCI UCI. Nevim, co ona chovatelka provedla, že ji nikde nechtějí, ale málo to asi nebude.
Na UA je spousta kvalitních chovek s pomíky normálně pod FCI.

10.10.2020 21:31
assil

XXX.XXX.122.3

I na UA funguje mimo FCI UCI. Nevim, co ona chovatelka provedla, že ji nikde nechtějí, ale málo to asi nebude.
Na UA je spousta kvalitních chovek s pomíky normálně pod FCI.

Ale stejně jako v Rusku je tam i hodně chovek mimo FCI, takže certifikáty to může mít kdejaký.

10.10.2020 21:32
assil

XXX.XXX.122.3

O tom,co je zmiňován v tom FB postu. Z Ukrajiny je možné cokoliv.

11.10.2020 16:15

assil napsal(a):
O tom,co je zmiňován v tom FB postu. Z Ukrajiny je možné cokoliv.

Já tedy nemám profil na FB, ale v textu z odkazu nevidím ani čárku o tom, že by čubina měla nějaký pochybný certifakát z UA.
Navíc i chovky pod jinými organizacemi vydávají svoje rodokmeny, žádné certifikáty. Ono všude je možné cokoliv

11.10.2020 17:02

Já tedy nemám profil na FB, ale v textu z odkazu nevidím ani čárku o tom, že by čubina měla nějaký pochybný certifakát z UA.
Navíc i chovky pod jinými organizacemi vydávají svoje rodokmeny, žádné certifikáty. Ono všude je možné cokoliv

Píše to tam jeden hloupý kupec - že dostal štěně s ukrajinským certifikátem.
Nechápu teda, proč ukrajinský certifikát je špatnější než český, češi jsou podvodníci, teda chtěla jsem říct vynalézaví, to je známá věc, mně tiskárna jede docela dobře.. Ale tady bych nekoukala na papír, ale na stav těch zvířat. A ta mají parvovirozu a kdo ví co ještě
a kdyby si kupec dal dvě minuty práce s gůglem, tak najde tolik stížností, že prostě není možné, aby si tam pro psa ještě někdo chodil.
Ale asi je, no.

11.10.2020 17:08

Píše to tam jeden hloupý kupec - že dostal štěně s ukrajinským certifikátem.
Nechápu teda, proč ukrajinský certifikát je špatnější než český, češi jsou podvodníci, teda chtěla jsem říct vynalézaví, to je známá věc, mně tiskárna jede docela dobře.. Ale tady bych nekoukala na papír, ale na stav těch zvířat. A ta mají parvovirozu a kdo ví co ještě
a kdyby si kupec dal dvě minuty práce s gůglem, tak najde tolik stížností, že prostě není možné, aby si tam pro psa ještě někdo chodil.
Ale asi je, no.

Souhlas

22.10.2020 08:24

Na tohle jsem včera narazila na FB. To jen příklad, jak jsou ještě lidi blbí.

22.10.2020 12:22

Na tohle jsem včera narazila na FB. To jen příklad, jak jsou ještě lidi blbí.

Víte co je na tom nejsmutnější....čert vem ty prachy, ale přivezete si psí miminko a za 3 dny ho musíte nechat utratit a do té doby máte doma nemocného drobka, kterého se snažíte zachránit....je mi mdlo, jen na to pomyslím

22.10.2020 21:50
assil

XXX.XXX.122.3

Víte co je na tom nejsmutnější....čert vem ty prachy, ale přivezete si psí miminko a za 3 dny ho musíte nechat utratit a do té doby máte doma nemocného drobka, kterého se snažíte zachránit....je mi mdlo, jen na to pomyslím

Nejsmutnější je, že hamižnost lidí odneslo to štěně. Hamižnost množky a hamižnost kupců, kterým se nechtělo dát plnou cenu za pomíka.

Luxuryangelspomini2

9.12.2020 12:08
Luxuryangelspomini2

XXX.XXX.70.128

Delacruz - nyní Luxury Angels pomini zřejmě už bylo na původní název velmi špatné světlo a tak se museli přejmenovat. Sama mám zkušenost špatnou, pomik mi umíral ve třech měsících- vše rada podložim dokumenty. Už nikdy víc

DenisaBlaskova

23.5.2021 21:08
DenisaBlaskova

XXX.XXX.47.68

Áno máme, a je to 100% pomeranian.

23.5.2021 21:21

DenisaBlaskova napsal(a):
Áno máme, a je to 100% pomeranian.

A odpovídáte na co?

Přidejte reakci