Dobrý večer,
jdu si sem pro radu, protože moc nevim, co mám dělat.
Dnes jsme přivezli na dočasnou péči domu stěně (cca 4 měsíce), problém je v tom, že to štěně je docela hnusny na našeho psa, vrčí na něj a štěká. Strach z nej teda nemá 😂 naopak, náš pes se ho docela bojí, takže je schovaný v ložnici a nechce jít ven k nám. Venku když náš pes chce zahájit hru, tak štěně ho totálně ignoruje.
Máte někdo nějaký rady jak na to, než si toho malého lumpa někdo adoptuje? Upřímně tohle se mi ještě nikdy nestalo, aby štěně bylo takovej ďábel 😂. A mrzí mě to, pac ten náš blbeček mu neumí dominantně dat najevo, kdo je tady doma a kdo tu byl první, ale radši se pakuje. A kouká na nás jako na zrádce.
Jinak štěně je dobrý, ale jak kdyby žarlilo na našeho psa a to nás vůbec nezná a je tu první den 🙄.
Díky všem za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Dnes jsme přivezli na dočasnou péči domu stěně (cca 4 měsíce), problém je v tom, že to štěně je docela hnusny na našeho psa, vrčí na něj a štěká. Strach z nej teda nemá"
bych to spíš viděla tak, že z něj strach naopak má.....
ono se to tak projevuje
" A mrzí mě to, pac ten náš blbeček mu neumí dominantně dat najevo, kdo je tady doma a kdo tu byl první, ale radši se pakuje."
zaplaťpánbůh za rozumného psa
Nikself
napsal(a):
Dobrý večer,
jdu si sem pro radu, protože moc nevim, co mám dělat.
Dnes jsme přivezli na dočasnou péči domu stěně (cca 4 měsíce), problém je v tom, že to štěně je docela hnusny na našeho psa, vrčí na něj a štěká. Strach z nej teda nemá 😂 naopak, náš pes se ho docela bojí, takže je schovaný v ložnici a nechce jít ven k nám. Venku když náš pes chce zahájit hru, tak štěně ho totálně ignoruje.
Máte někdo nějaký rady jak na to, než si toho malého lumpa někdo adoptuje? Upřímně tohle se mi ještě nikdy nestalo, aby štěně bylo takovej ďábel 😂. A mrzí mě to, pac ten náš blbeček mu neumí dominantně dat najevo, kdo je tady doma a kdo tu byl první, ale radši se pakuje. A kouká na nás jako na zrádce.
Jinak štěně je dobrý, ale jak kdyby žarlilo na našeho psa a to nás vůbec nezná a je tu první den 🙄.
Díky všem za rady.
A jak jste je seznamovali? Normálka jste přivezli štěndo a vypustili k Vašemu psovi?

Tak nevím, my si přivezli štěně na doživotní péči...uštěkané teda nebylo, ale uvrčená a vztekací teda jo...navíc jako většina štěňat, když se rozhlédla a viděla psího kámoše, tak si chtěla hrát jako si třeba hrála se sourozenci....pes důchodce pro to neměl moc pochopení a za druhé ta malá otravná koule mu ani nepřišla jakože objekt na hraní vhodná.......
Museli jsme feňuli dost hlídat a převádět pozornost na sebe, aby psa nadměrně neobtěžovala...
Naštěstí se jako malá bála po schodech do sklepa, tak pes, když už mělo toho akčního pometla plný zubiska, tak se sebral a šel si odpočinout do sklepíčka do prádelny.
Dneska je feně 7 měsíců a jak jí pes zbožňuje....a i když je fena ještě furt torpédo a pes se na mě někdy podívá s výrazem "hele, je tohle normální??", tak ale její přítomnost ve své podstatě vyhledává.
Takže rada za mě zní, co nejvíc štěně orientovat na sebe...hry a pod.,nenechat štěndo staršího psa nadměrně otravovat, staršímu psu umožnit si někam zalézt, když už je to na něj moc a s oběma psy praktikovat dohromady příjemné věci, ať už je to prochajda a nebo rozdělování pár piškotků.
A hlavně spravedlivě dělit pozornost...aby si starší pes nepřipadal odstrčený....
napsal(a):
Tak nevím, my si přivezli štěně na doživotní péči...uštěkané teda nebylo, ale uvrčená a vztekací teda jo...navíc jako většina štěňat, když se rozhlédla a viděla psího kámoše, tak si chtěla hrát jako si třeba hrála se sourozenci....pes důchodce pro to neměl moc pochopení a za druhé ta malá otravná koule mu ani nepřišla jakože objekt na hraní vhodná.......
Museli jsme feňuli dost hlídat a převádět pozornost na sebe, aby psa nadměrně neobtěžovala...
Naštěstí se jako malá bála po schodech do sklepa, tak pes, když už mělo toho akčního pometla plný zubiska, tak se sebral a šel si odpočinout do sklepíčka do prádelny.
Dneska je feně 7 měsíců a jak jí pes zbožňuje....a i když je fena ještě furt torpédo a pes se na mě někdy podívá s výrazem "hele, je tohle normální??", tak ale její přítomnost ve své podstatě vyhledává.
Takže rada za mě zní, co nejvíc štěně orientovat na sebe...hry a pod.,nenechat štěndo staršího psa nadměrně otravovat, staršímu psu umožnit si někam zalézt, když už je to na něj moc a s oběma psy praktikovat dohromady příjemné věci, ať už je to prochajda a nebo rozdělování pár piškotků.
A hlavně spravedlivě dělit pozornost...aby si starší pes nepřipadal odstrčený....
Tak to je super číst, že Tvůj psí kluk už není smutný a má Ginu rád!
"štěně je docela hnusny na našeho psa, vrčí na něj a štěká"
A co řeč těla? Co to je "hnusný"? Popis typu "vrčí a štěká" může znamenat mraky věcí. Od výzvy ke hře až po agresi. U čtyřměsního štěněte bych spíš čekal to první.
"Kouká na nás jak na zrádce" Tady bych tipoval, že z přítomnosti štěněte "co je takovej ďábel" není vašemu psovi moc po chuti. Takže asi jediná pomoc je, jak už tu někdo psal, převádět pozornost hyperaktivního štěněte na sebe, hlavně v momentě když začne vašeho psa až příliš otravovat. Na to čeká i váš pes, že jako vůdce smečky zasáhnete. Pak se na vás nebude muset "koukat jako na zrádce". A zároveň vysvětlit štěndu že jsou místa, kde vašeho psa nesmí otravovat. Třeba jeho pelech. Jemně, v klidu ale suveréně a s absolutní důsledností. Pochopí to celkem rychle i dvouměsíční štěně, natož čtyřměsíční.

jako omlouvam se asi za OT - ale jak jste se dostali ke steneti a docasce?
me to moc hlava nebere, jak tohle funguje.
docaska ma stene jen nakrmit a vyvencit a je jedno komu se pes "prideli" a co se tam (ne)nauci ?

napsal(a):
jako omlouvam se asi za OT - ale jak jste se dostali ke steneti a docasce?
me to moc hlava nebere, jak tohle funguje.
docaska ma stene jen nakrmit a vyvencit a je jedno komu se pes "prideli" a co se tam (ne)nauci ?
Co tak vím, je to fuk, dočaskářem může být každý, kdo chce pomoct, dokonce i nezletilý, se souhlasem zákonného zástupce.
Díky všem za reakce, omlouvám se, pokud jsem někoho pobouřila tím, že jsem to napsala tak “debilně”.
Nicméně: štěně vrčí a štěká na našeho psa jen v okamžiku, kdy věnujeme našemu psovi pozornost. Hladíme ho, nebo přijde k nám. Jinak si ho nevšímá.
Našemu psovi je rok a půl, není to důchodce, jen teď byl dost částo nemocný (slinivka, teď urvaný drápek, nějaký zánět v uchu a do toho jako bonus sucha kůže na varlatech), jsem z toho proste už v konci. Děláme co můžeme, ale jakmile je chvilku dobre, přijde další nemoc.
Přiznávám se k jednomu a to: náš pes je náš první pes, přinesli jsme si ho také z útulku, tehdy nemel ani dva měsíce. Takže jsme ho dokrmovali a věnovali mu veškerou péči a lásku. A mě hrozne mrzí to, že teď je odtažený.
Snažíme se aby se do hry zapojili oba. Když trénujeme, tak oba. Nikoho se nesnazime upřednostňovat. Oba stejně.
Dočasku děláme jednomu psímu útulku, který tak funguje. Vy se ujmete dočasně psa, poskytne mu dočasný domov a všechny potřeby. Veterinární návštěvy a vše kolem hradí útulek, který se mu snaží najít staly domov (adopci). Jakmile o nej někdo bude mít zájem, tak malou předáme nové rodině.
Nezlobte se tu na mě a můj zbytečný výkřik. Jen jsem z toho docela zoufalá. Do útulku jsem volala a říkala co se děje a že mě to mrzí, ale dlouhodobě to takhle nepujde. Paní mi na to řeka, že jednoho psa mám dat vedle sebe druhého taky a ať si zvykaj. Venku je dat vedle sebe a ať si zvykaj. Jenže to takhle fakt nejde a nepujde. Nás pes je ve stresu, malá je pak taky nervózní. Když je venku pustíme, tak sice si spolu nehrají, ale nejsou na sebe zlý.
Nevim z jakých poměru malá přišla, ale není to klasické hravé stěně. Je hodně zvědavá, ale spis upřednostňuje naši pozornost než jakoukoliv jinou. Také se boji vycházet ze dveří. Ničeho jiného- reakce na auta- je úžasná, má skvělé hygienické předpoklady. Až na problémy s našim psem, je fakt zlatá. Přeji si, aby si ji někdo adoptoval co nejdříve, protože je i škoda, že budoucí rodina přijde o její štěněcí léta.
Malá je předpokládám mix: jezevčík x něco (věk cca 4 měsíce), fena.
Náš: rok a půl, pes, mix (vzhled malé borderky X teriér), psy venku miluje.

Nikself
napsal(a):
Díky všem za reakce, omlouvám se, pokud jsem někoho pobouřila tím, že jsem to napsala tak “debilně”.
Nicméně: štěně vrčí a štěká na našeho psa jen v okamžiku, kdy věnujeme našemu psovi pozornost. Hladíme ho, nebo přijde k nám. Jinak si ho nevšímá.
Našemu psovi je rok a půl, není to důchodce, jen teď byl dost částo nemocný (slinivka, teď urvaný drápek, nějaký zánět v uchu a do toho jako bonus sucha kůže na varlatech), jsem z toho proste už v konci. Děláme co můžeme, ale jakmile je chvilku dobre, přijde další nemoc.
Přiznávám se k jednomu a to: náš pes je náš první pes, přinesli jsme si ho také z útulku, tehdy nemel ani dva měsíce. Takže jsme ho dokrmovali a věnovali mu veškerou péči a lásku. A mě hrozne mrzí to, že teď je odtažený.
Snažíme se aby se do hry zapojili oba. Když trénujeme, tak oba. Nikoho se nesnazime upřednostňovat. Oba stejně.
Dočasku děláme jednomu psímu útulku, který tak funguje. Vy se ujmete dočasně psa, poskytne mu dočasný domov a všechny potřeby. Veterinární návštěvy a vše kolem hradí útulek, který se mu snaží najít staly domov (adopci). Jakmile o nej někdo bude mít zájem, tak malou předáme nové rodině.
Nezlobte se tu na mě a můj zbytečný výkřik. Jen jsem z toho docela zoufalá. Do útulku jsem volala a říkala co se děje a že mě to mrzí, ale dlouhodobě to takhle nepujde. Paní mi na to řeka, že jednoho psa mám dat vedle sebe druhého taky a ať si zvykaj. Venku je dat vedle sebe a ať si zvykaj. Jenže to takhle fakt nejde a nepujde. Nás pes je ve stresu, malá je pak taky nervózní. Když je venku pustíme, tak sice si spolu nehrají, ale nejsou na sebe zlý.
Nevim z jakých poměru malá přišla, ale není to klasické hravé stěně. Je hodně zvědavá, ale spis upřednostňuje naši pozornost než jakoukoliv jinou. Také se boji vycházet ze dveří. Ničeho jiného- reakce na auta- je úžasná, má skvělé hygienické předpoklady. Až na problémy s našim psem, je fakt zlatá. Přeji si, aby si ji někdo adoptoval co nejdříve, protože je i škoda, že budoucí rodina přijde o její štěněcí léta.
Že děláte dočasku je chválihodné, ale upřímně vám řeknu, že pokud by můj pes měl nějaké zdravotní problémy, tak bych si dalšího psa do domácnosti nebrala.
Domluvte se, jestli by štěndo nešlo umístit jinam.....dobročinnost ano, ale vocamcaď pocamcaď a jestli vám to takhle neklape...pes je na nervy, vy jste na nervy, určitě i štěndo vnímá, že nejste v klidu.....
Tohle dle mého není problém se psem, malá normálně žárlí, je to usurpátorka, která vás chce pro sebe......a je potřeba jí dát na jevo, že má teda holka smolíčka pacholíčka, že vy jste ta, co rozhodujete a to i v případě rozdělování pozornosti.
Klidně bych pořídila ohrádku, pokud nějakou nemáte a prostě pokud by takhle vyváděla, tak šup do ohrádky....když nic jinýho, tak si vás pes v klidu užije.
Nikself
napsal(a):
Přihoďte fotku štěněte a útulek, pro který dočaskujete.
Třeba se najde nový majitel dřív než se z nich zblázníte .
Fiona.Praha
napsal(a):
Přihoďte fotku štěněte a útulek, pro který dočaskujete.
Třeba se najde nový majitel dřív než se z nich zblázníte .
Dočaskuji pro psí štěstí.
Malá je tu už 3 dny, ale oni zatím její fotky a informace o ní nikam nezverejnili, takže nový domov se ji zatím nehledá.
Za to já už jsem z toho poradně v haji.
Paní jsem teď psala, že mě to neskutečně mrzí, ale že psychika a zdraví našeho psa je proste teď v haji. A malá tomu moc nepomáhá.
Tohle je malá.

Nezlobte se tu na mě a můj zbytečný výkřik. Jen jsem z toho docela zoufalá.
to neni zbytecny vykrik, ani se tu na vas nikdo zlobit nebude. nedelate neco spatneho -jen jste si ukousli velke sousto.
nemate vhodne podminky pro docasku - aspon podle me.
nekdy dobre srdce uplne nestaci, no...
najit steneti novou trvalou rodinu v tehle casech by zase nemel byt takovy problem.
nedava mi moc smysl, davat ho do docasky. ale za to vy nemuzete.
preji, at se to vyresi co nejdrive novou rodinou -a ke spokojenosti vsech.
Nikself
napsal(a):
Dočaskuji pro psí štěstí.
Malá je tu už 3 dny, ale oni zatím její fotky a informace o ní nikam nezverejnili, takže nový domov se ji zatím nehledá.
Za to já už jsem z toho poradně v haji.
Paní jsem teď psala, že mě to neskutečně mrzí, ale že psychika a zdraví našeho psa je proste teď v haji. A malá tomu moc nepomáhá.
Tohle je malá.
To je krasava.
Proč ji neinzerují? Ta musí být udatelná okamžitě. Po štěňatech je teď poptávka.
Vy sama ji inzerovat nemůžete? Je spousta FB skupin, kde by bylo mraky zájemců.
Nějak to nechápu.
Já to taky nechápu. Paní jsem psala, každý den ji píšu :D, že to opravdu není dobré a že ji prosím, aby malou už zveřejnili. Řekla mi na to, počkejte za 2-3 dny.
No tak to už je.. a lepší to není, naopak jak už jsem psala nás pes je na tom hůř.
Tak jsem ji dnes napsala zprávu, že ji pro zdraví našeho psa prosím, aby zkusili najít malé dočasku někde jinde, že takhle to ten náš nezvládne. Psala jsem ji to hned první den, kdy se seznámili, ze to vůbec nevypadá dobre. Já už si docela přijdu i trapně.
Nikself
napsal(a):
Já to taky nechápu. Paní jsem psala, každý den ji píšu :D, že to opravdu není dobré a že ji prosím, aby malou už zveřejnili. Řekla mi na to, počkejte za 2-3 dny.
No tak to už je.. a lepší to není, naopak jak už jsem psala nás pes je na tom hůř.
Tak jsem ji dnes napsala zprávu, že ji pro zdraví našeho psa prosím, aby zkusili najít malé dočasku někde jinde, že takhle to ten náš nezvládne. Psala jsem ji to hned první den, kdy se seznámili, ze to vůbec nevypadá dobre. Já už si docela přijdu i trapně.
Tak je už o nic neproste a zavolejte jim, ať si pro ni přijedou.
Proč byste se měla cítit trapně? Je to snad Váš pes a chcete ho někomu hodit na krk? Nebo je to pes, kterého Vám někdo hodil na krk a nechce si ho vzít zpět? Já vím, že jste do toho šla dobrovolně, ale evidentně jste přecenila své síly. Tak proč to prodlužovat?
A jestli se nepletu, tak dočaskáři jsou "odměněni" dobrým pocitem. Spolek platí veterinu a granule. Platí i zničené vybavení bytu?

Dejte ho na bazos a fb a za dvě hodiny je v novém domově.
Nenabízejí ho, protože ho ukradli. Třeba. Jinak by museli být úplně na hlavu, kříženci se prodávají za 10 tisíc
https://www.bazos.cz/search.php?hledat=stene+jezevcik&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano
napsal(a):
Dejte ho na bazos a fb a za dvě hodiny je v novém domově.
Nenabízejí ho, protože ho ukradli. Třeba. Jinak by museli být úplně na hlavu, kříženci se prodávají za 10 tisíc
https://www.bazos.cz/search.php?hledat=stene+jezevcik&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano
Taky mne napadlo, že možná není něco s vlastnictvím v pořádku.
Nevím, jaký mají poplatek za štěně, ale tahle krasavice by měla desítky zájemců.

Nikself
napsal(a):
No tak já bych po téhle zkušenosti s nima přestala spolupracovat.......
Trapně by si snad měli přijít oni...vy nezištně pomáháte a v tomhle případě to prostě nejde....

Oni smlouvu neplní, takže jdu na bazos a dám ho tam za 2000
nebudete stíhat zvedat telefony
no a příště.. to je nápad k nemocnému psovi, chudák pes, nervní lidé, nervní pes, prostředí na nic
čím dřív půjde do stálého domova, tím líp pro všechny

Fiona.Praha
napsal(a):
Taky mne napadlo, že možná není něco s vlastnictvím v pořádku.
Nevím, jaký mají poplatek za štěně, ale tahle krasavice by měla desítky zájemců.
Jestli ono nemá být třeba v karanténě. Ale to by si ho měli nechat v útulku, že :-)
Nenávidím nedodržení dohody. Šla bych tam do té jejich fb stránky a "štěně k adopci" :-) Někteří lidé potřebují probudit.

Oni smlouvu neplní, takže jdu na bazos a dám ho tam za 2000
jste tu smlouvu videla?
pes neni jejich -nemuzou ho predat treti osobe. Stejne se budou muset s tou organizaci nejak domluvit.
Nikself
napsal(a):
Na bazoš ho dat nemůžu určitě, mám s nima smlouvu na dočasnou péči. Adopcni poplatky jsou za 2000,-
No a? Máte ve smlouvě zakázáno inzerovat? Pod pokutou?
Dala bych inzerát na bazoš s telefonním číslem Psího štěstí jako majitele štěněte, ať si zájemci zavolají jim.
Máte někdo představu o tom, co nebo kdo je "Psí štěstí"?
Komunitní organizace? Co to je?
Na jejich stránkách nejsou jména ani ič, jen P.O.Box 38 na Praze 4 a číslo účtu 2101487689/2010 č.účtu, který asi není transparentní.
http://psi-stesti.cz/nazory-a-komentare/
Na justici spolek Psí štěstí neexistuje.
Na FB je telefonní číslo je s předvolbou +421 (+421903000000)
https://www.facebook.com/psistesti.cz/?ref=page_internal

taky jsem googlovala. a ne, neni to zadny ofiko spolek.
na e.canisu je o tom i clanek i diskuze na FB se taky najde dost informaci...

Super. To je slovenské číslo. Takže psi cca z osad bez karantény a tak podobně.
Smlouvu jsem neviděla, ale pokud mám problém, tak snad si toho psa odnesou
a budou mu hledat domov
aktivně
jak píší u sebe na webu
a když nic nedělají a odbývají mě kravinami, tak jim ho odvezu
nebo pošlu o dům dál - zájemci jim klidně ten poplatek mohou poslat na účet.
Takové vyorávání nemám ráda.
napsal(a):
Super. To je slovenské číslo. Takže psi cca z osad bez karantény a tak podobně.
Smlouvu jsem neviděla, ale pokud mám problém, tak snad si toho psa odnesou
a budou mu hledat domov
aktivně
jak píší u sebe na webu
a když nic nedělají a odbývají mě kravinami, tak jim ho odvezu
nebo pošlu o dům dál - zájemci jim klidně ten poplatek mohou poslat na účet.
Takové vyorávání nemám ráda.
Zajímalo by mne, kdo je na smlouvě podepsán a jako kdo/co?
Předseda, starosta, ředitel, ministr nebo prezident? A čeho?

Nikself
napsal(a):
Můžu se zeptat - to je první pes, kterého máte v dočasce, nebo už vám jich domovem pár prošlo?
Nijak jsem Psí štěstí nezkoumala, ale delší dobu ho sleduji a právě to na mě působilo jako super "organizace". Ke psům tam psali hodně informací, říkali věci na rovinu, mají tam dost fotek a přijde mi, že mají fakt snahu ty psy udat. Na jednoho psa jsem se tenkrát u nich i ptala, zajímali se, kam by šel a to hodně, dost si zájemce vybírají.
Hned v úvodu na FB píšou, že nejsou útulek, že jsou pouze tým dobrovolníků.

Nikself
napsal(a):
Bohuzel první pes v dočasce a taky poslední.
Já sem fakt tupon první třídy.
Ne nejste tupoun, jen nezkušená. To ve spolku by měli mít rozum a nestrkat vám domu polodivoké štěně k nemocnému psovi.

Nikself
napsal(a):
Bohuzel první pes v dočasce a taky poslední.
Já sem fakt tupon první třídy.
Já vás chápu, chtěla jste pomoct a říkala jste si, že to zvládnete. Já po zkušenostech, který mám, bych do toho nešla ani za nic. Jednak proto, že člověk k tomu psovi přilne, pokud je to miláček a mazlivec, a nebo naopak, pokud je to potvora a mně se jakž takž daří zvládnout tu jeho příšernou povahu, říkám si, že bych ho nikomu jinýmu dát nemohla, protože by ho nejspíš brzo vrátil.
marcelaamax
napsal(a):
Nijak jsem Psí štěstí nezkoumala, ale delší dobu ho sleduji a právě to na mě působilo jako super "organizace". Ke psům tam psali hodně informací, říkali věci na rovinu, mají tam dost fotek a přijde mi, že mají fakt snahu ty psy udat. Na jednoho psa jsem se tenkrát u nich i ptala, zajímali se, kam by šel a to hodně, dost si zájemce vybírají.
Hned v úvodu na FB píšou, že nejsou útulek, že jsou pouze tým dobrovolníků.
Pouze tým dobrovolníků, který se tváří jako organizace, ale bez adresy, ič, telefonů a nějakých jmen, zato s účtem.
To ty jejich smlouvy musí mít "váhu".
Nikself
napsal(a):
Paní jsem volala, poslala jsem nejdřív zprávu, byla bez reakce X hodin.
Zvedla mi to, ptala jsem se, jestli četla zprávu..
říkala, že prý se snaží dovolat nějaký další dočaskářce, ze prý jakmile se ozve, tak mi dá vědět. Snad to bude brzo.
Tak snad si štěně brzy odvezou a Vy budete mít klid.

Nikself
napsal(a):
Na dalších minimálně 14 let zůstávám už jenom u finančních a hmotných darů pro útulky 😅.
Každý pomáháme dle svých možností....já taky "pouze" přispívám.
Dočasku bych dělat nemohla...jednou jsem si udělala takovou soukromou dočasku a dodnes mě mrzí, že jsem psu, když jsem ho dala dohromady a dala nějakej základní výcvik, našla nový domov. Dodnes to beru jako zradu na té psí duši......prostě i kdybych měla podmínky, tak na to nemám psychicky.

Nikself
napsal(a):
Ano, teď jsme ji akorát odvezli :). Snad se malé dostane u nové paní dočaskářky více pozornosti :).
No pokud jí nabídnou k adopci, tak si myslím, že nebude dloho trvat a bude se s tou "uličnicí" zlobit nový páníček.
V tomhle případě bych jí spíš udávala jako jedináčka, pokud rychle přilne k člověku a na druhého psa žárlí a nebo někomu zkušenějšímu.....no tak té princezně přeju brzo nový milující domov a vám, ať se z toho zážitku s vaším pejskem brzo otřepete