Celoroční chov amerického pitbulteriéra venku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2020 19:29
Sklípek

XXX.XXX.99.252

Dobrý den ,
dnes jsem poslouchal rozhovor s jedním kynologem a ten říkal že nejlepší chovní bullové pochází z tvrdých podmínek . Údajně své nejlepší chovné psi získal že srbských hor kde byli chováni na řetězu v blátě . A on je prý má také celý rok venku v kotci ale bere důraz na kvalitní potravu. Ptám se protože se mi líbí americký buldok a tak bych chtěl vědět co si o chovu takových psů bez podsady srsti v mrazu myslíte. Podotýkám že ten pán je přes americké pitbulteriéry opravdová špička v ČR.

19.12.2020 20:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

Podotýkám že ten pán je přes americké pitbulteriéry opravdová špička v ČR.

jestli je takhle vymaštěná " špička", tak což teprve základna

pes bez podsady v mrazu popř. blátě - no to fakt "zoceluje"

19.12.2020 20:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

lupus4 napsal(a):
Podotýkám že ten pán je přes americké pitbulteriéry opravdová špička v ČR.

jestli je takhle vymaštěná " špička", tak což teprve základna

pes bez podsady v mrazu popř. blátě - no to fakt "zoceluje"

No, to mě by zajímalo, jestli pan špičkový chovatel takto zoceluje i sám sebe...?

... asi néé, co?! 🤔

19.12.2020 20:52
Sklípek

XXX.XXX.99.252

Tohle je ten rozhovor , myslím že fakt zajímavý...https://youtu.be/hbYcLl8MsUQ

19.12.2020 21:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Sklípek napsal(a):
Tohle je ten rozhovor , myslím že fakt zajímavý...https://youtu.be/hbYcLl8MsUQ

Toho člověka znám bohužel osobně, a raději to nebudu komentovat. Dříve byl opravdu špička - zejména v chovu černých teriérů, ale pak se to nějak zvrtlo (ale že umí přesvědčivě vykládat kde co, to se musí nechat)

19.12.2020 21:29
impact

XXX.XXX.34.58

Špička.

19.12.2020 21:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Toho člověka znám bohužel osobně, a raději to nebudu komentovat. Dříve byl opravdu špička - zejména v chovu černých teriérů, ale pak se to nějak zvrtlo (ale že umí přesvědčivě vykládat kde co, to se musí nechat)

Já toho člověka neznám osobně, ten rozhovor jsem poslouchala jen tak nějak letmo v práci... Ale musím teda říct, že když se pohybuji mezi "bullařema", tak mezi nimi za špičku považován pořád je. Většina mých známých (kteří chovají APBT) ten rozhovor právě sdílela a Kryštofa vychvalovala do nebes. Fakt mi přijde, že mezi nimi je hodně uznávanej.

19.12.2020 21:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Já toho člověka neznám osobně, ten rozhovor jsem poslouchala jen tak nějak letmo v práci... Ale musím teda říct, že když se pohybuji mezi "bullařema", tak mezi nimi za špičku považován pořád je. Většina mých známých (kteří chovají APBT) ten rozhovor právě sdílela a Kryštofa vychvalovala do nebes. Fakt mi přijde, že mezi nimi je hodně uznávanej.

Máte ode mě SZ

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2020 21:52

On tady totiž nikdo jiný, kde by se našlo tolik psů, není..

Tím ze Srbska bych se moc nechlubila, jsou trochu na hlavu.
A chovat je venku, no to se dělalo právě v dobách zápasů po celém světě, asi tak před sto lety, v Srbsku a tak okolo se to děje pořád. Proč? Protože prachy. Pes mag.r, ale neva.
Na YT je také video "špičkových" psů, kteří se ve třech měsících okusují. Jako navážno. V jednu chvíli jsem měla pocit, že nejedí nějaké maso, ale sebe navzájem.
Nějak jsem to nedala a video nahlásila, nevím, jestli tam ještě je, byl to nějaký Pákistán nebo tam někde.

A kde zůstala druhá špička Anathema? Hádají se o založení chovu dodnes?

Achjo.. vždyť tady nikdo jiný tolik psů neměl, ne, Genetics a Anathema.
A nejvíc mě dojímá inzerce (proč na bazoši, když .. ) se slovy "jediný pravý pitbull v čr" .. (nevím, čí to je).

Špička je to tady všecko. Si tady psa nikdy nekoupím (ne že by to někoho zajímalo).

Nedávno proběhl netem pit, co kouše do lidí, rezavé fleky, hodně veliký, nabízel ho útulek jako "potřebuje pohyb a zkušeného.. ", ale že žere lidi, to už tam nenapsali, lidé v komentářích hned věděli, čí to je pes .. a kennel (tady se přece nemůže říkat chovka) ho zpět nechtěl.. hmm..

Co ten Brba registr, který měl nejdřív slavnostně zástřechu jednoho US registru, ale pak se od nich US nějak záhadně (jako fakt, jsem to přestala sledovat, takže nevím) odpojili.. si doma taky začnu tisknout rodokmeny.. s AST a tak.

19.12.2020 22:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

I Megi a Lupusovi jsem poslala SZ

19.12.2020 22:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem se k tomu chovu venku na úvazech moc nechtěla vyjadřovat, protože já bych takto psy mít nemohla, nechtěla...

Na druhou stranu ale pokud někdo chová APBT, a chová jich víc, tak jak jinak? Buď úvaz, nebo kotec. A v tom už zas takový rozdíl nevidím.

Jo a nebo znám lidi, kteří chovají APBT v bytě, v klecích, protože jinak by se to tam pozabíjelo. To už je mi opravdu snad příjemnější ten úvaz.

No a pak znám třeba člověka, který chová na úvazech. Ale ti psi mají opravdu hooodně pohybu a práce mimo úvaz a on má vždycky některé z nich doma (třeba psa a fenu, ti co se snesou) a bere je tam tak nějak na střídačku. Vždycky některý pes doma, některý venku, prostřídají se všichni. Ani tohle by sice nebyl třeba pro mě ideální stav, ale na druhou stranu se jeho psi mají líp než většina běžně chovaných psů třeba na vesnicích....

19.12.2020 22:08

Jo téma bylo jiné, pardon :-)
Venku ne, protože nemá kožich, no, ten pes má ocelové svaly (ty nehřejí) a ocelové srdce a je nezastavitelný. To z něj dělá toho bojovníka. Koukám, že i ocelové nervy. Bych odešla k sousedům, kdybych takhle musela mrznout. Hlavně ale ten pes chce být s lidmi. Já vím, že se to říká o všech psech.
Ale kdo měl někdy nějakého teriéra, to ví.
Odolnost psa není potřeba takhle pěstovat - mrznutím.
On odolný je.
Problém je, že když máte těch psů hodně, tak se vám do bytu nevejdou, takže musí být venku - odděleni. Doma se to odděluje blbě.
Ale dá se to takhle jako okecat pěstováním odolnosti. Doma bydlet nemohou a trénovat venku, nebo co to má za smysl? Na co je potřebuje v tomto režimu?
Sorry za upřímnost, ale v dnešní době má venku v mini boudě a na řetězu pitbully jen ten, kdo je debull.

19.12.2020 22:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Já jsem se k tomu chovu venku na úvazech moc nechtěla vyjadřovat, protože já bych takto psy mít nemohla, nechtěla...

Na druhou stranu ale pokud někdo chová APBT, a chová jich víc, tak jak jinak? Buď úvaz, nebo kotec. A v tom už zas takový rozdíl nevidím.

Jo a nebo znám lidi, kteří chovají APBT v bytě, v klecích, protože jinak by se to tam pozabíjelo. To už je mi opravdu snad příjemnější ten úvaz.

No a pak znám třeba člověka, který chová na úvazech. Ale ti psi mají opravdu hooodně pohybu a práce mimo úvaz a on má vždycky některé z nich doma (třeba psa a fenu, ti co se snesou) a bere je tam tak nějak na střídačku. Vždycky některý pes doma, některý venku, prostřídají se všichni. Ani tohle by sice nebyl třeba pro mě ideální stav, ale na druhou stranu se jeho psi mají líp než většina běžně chovaných psů třeba na vesnicích....

Tak pokud ten pes bez podsady na úvaze má možnost schovat se před sluncem do stínu, a v zimě má zateplenou boudu, tak ok, ale všichni znalí poměrů ví, že tohle je u těchto lidí sci-fi.

19.12.2020 22:10

I Megi a Lupusovi jsem poslala SZ

Já ji nechci! :-) Já četla pár chvil různé věci a mám toho dost!
:-)

19.12.2020 22:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak pokud ten pes bez podsady na úvaze má možnost schovat se před sluncem do stínu, a v zimě má zateplenou boudu, tak ok, ale všichni znalí poměrů ví, že tohle je u těchto lidí sci-fi.

U těchto lidí? To jako u té špičky? .

Třeba ti psi u známého to tak mají - zateplená bouda je samozřejmost a vedle boudy mají ještě takový přístřešek... Ale je teda pravda, že on to neokecává tím, že tak trénují odolnost . Většinou mu některý z nich doma i spí. Ale má je na sport a je jich víc, tak je musí nějak oddělit.

Já tím vždycky vyhrožuju psovi, když mě zlobí , že je přece pes, a navíc trochu pitbuloidní, takže patří ven, do mrazu na úvaz a jestli mě bude štvát, tak tam půjde . To berte s rezervou, je to podobné asi jako když psům říkám, že půjdou do salámu

20.12.2020 00:11
b.k

XXX.XXX.210.100

Americký buldog/k je něco jiného než apbt - velmi velký rozdíl po všech stránkách...
Nicméně obě plemena můžete v našich podmínkách bez problémú držet i venku. Ano musí mít zázemí - zateplenou boudu .. péči..vyžití.. Nu a kvalitní krmení je snad základ u každého jednoho plemene..

cotel

20.12.2020 04:27
cotel

XXX.XXX.244.76

S dovolením bych se taky vyjádřil. Ten rozhovor znám. Pán tam říká mnoho zajímavého. Je ovšem nutné s tim rozhovorem nakládat jako s každým zdrojem informací. Vyslechnu si to a nějak v hlavě přeberu. Je mi jasné, že to ten pes zvládne (sám takové znám), ale je nutné přemýšlet také, co z toho psa chcete mít. Pokud chci mít vyrovnaného parťáka, nebude to ten správný způsob.
Je lepší naučit psa aspoň na předsíň a pevně mu stanovit kam smí a kam ne. Řešením otazky více psů je kotec, dobře zateplená bouda a spoustu času od chovatele.

20.12.2020 11:39

Skutečnost je, že tyč v zemi je nejlevnější způsob, jak držet víc psů.
Takový kotec se zateplenou boudou - a tady je ta legrace, oni totiž ti psi nebyli chováni v naší zimě s minus 20 - a podlahou je o dost dražší než tyč a řetěz s kukaní.
A kotce musí být pár cm od sebe.

Měli jsme jeden čas hodně psů, někteří spolu doma, jiní v kotcích, pozemek jako půl vesnice,
teď mám psa jednoho, proč?
Je nutné tyto psy chovat tak, jak se to dělalo v dobách zápasů, když už takové psy nepotřebujeme?

To je špičková linie.
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=59415
https://pedigree.gamedogs.cz/details.php?id=281212

20.12.2020 11:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A už se to tady zase hází do jednoho pytle.... Ten kdo chová psy (v případě APBT teda spíše psa) doma, tak je nejlepší a psovi se určitě maximálně věnuje. Ten, kdo chová venku v kotcích, tak taky dobrý, protože má určitě zateplené boudy. Ale ten, který chová na úvazech, tak to už předem musí být katastrofa a určitě zateplené boudy nemá, ale má jen nějakou kukaň. Dobré úvahy .

20.12.2020 12:20

marcelaamax napsal(a):
A už se to tady zase hází do jednoho pytle.... Ten kdo chová psy (v případě APBT teda spíše psa) doma, tak je nejlepší a psovi se určitě maximálně věnuje. Ten, kdo chová venku v kotcích, tak taky dobrý, protože má určitě zateplené boudy. Ale ten, který chová na úvazech, tak to už předem musí být katastrofa a určitě zateplené boudy nemá, ale má jen nějakou kukaň. Dobré úvahy .

Ony ty úvahy ale většinou sedí. Proč musí být pes celý den na řetězu a tahat se za krk? Přijde Vám normální, abyste se tahala za krk?
Proč si ten chovatel psa nevzal zpět?
Je tady pět a půl pitbullů a musí být měsíce v útulku? Proč nemají registrace UKC, proč jsou prodáváni jako jediní a praví APBT, když rodokmeny ukazují AST?
Žádné zvíře nemá být uvázáno za krk, ani doma, ani venku.
Prostě ne. Je mi úplně jedno, k jakému účelu je tak mají, pes uvázaný za krk je hnus.
Dejte si na krk tohle a pak to přijďte napsat znovu:

20.12.2020 12:22

Kam se ztratil web toho špičkového kennelu?
Tady nelze věřit ani slovo.
Je to celé smutné.

20.12.2020 12:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo a všichni ti psi jsou na řetězu celý den. Vy totiž znáte všechny ty lidi, co takhle chovají, byla jste tam, viděla, že mají jen kukaně, že nemají zateplené boudy a znáte jejich režim a víte, že jsou na řetězu celý den, tak to pak jo .

Já se tady nebudu a nechci dohadovat. Jen prostě vím, že i mezi těmi, co mají psy na úvazu se najdou rozumní lidi, kteří tam ty psy rozhodně nemají celý den a naopak jsou většinu času mimo řetěz... Ale vy mi to stejně asi nebudete věřit, takže je to vlastně jedno.

To opravdu nevím, toho chovatele neznám, a taky jsem se k tomu nijak nevyjadřovala, protože si ani nemyslím, že to nějak souvisí s chovem na úvazu...

20.12.2020 13:29

Však ten režim jde dělat stejně, je-li pes v kotci :-)
Ale souvisí vše se vším, pokud něco označím za špičku a plánuji se proto tím řídit, beru jej za vzor, pak je nutné vidět i B, nejen A.
Volím-li úvaz vs sklep, pak je to úvaz, nebo
jak mají sousedé ob pár domů labradora na 3 m vodítku u lavičky, aby nepřeskakoval plot, pak je lepší úvaz, neb tam takto mrzne.
Nikdo mě nepřesvědčí, že tahání za krk, ať půl hodiny, půl dne, je společensky přijatelný, něčím přínosný, způsob chovu.
Naprosto chápu nutnost oddělení, nemusí se však oddělovat za krk.
PETA si brzy vydupe zákaz a bude.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2020 14:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Však ten režim jde dělat stejně, je-li pes v kotci :-)
Ale souvisí vše se vším, pokud něco označím za špičku a plánuji se proto tím řídit, beru jej za vzor, pak je nutné vidět i B, nejen A.
Volím-li úvaz vs sklep, pak je to úvaz, nebo
jak mají sousedé ob pár domů labradora na 3 m vodítku u lavičky, aby nepřeskakoval plot, pak je lepší úvaz, neb tam takto mrzne.
Nikdo mě nepřesvědčí, že tahání za krk, ať půl hodiny, půl dne, je společensky přijatelný, něčím přínosný, způsob chovu.
Naprosto chápu nutnost oddělení, nemusí se však oddělovat za krk.
PETA si brzy vydupe zákaz a bude.

O Pete nemluvte. Slysim to jmeno a vidim rude a jeji představitele mam chut postrilet.

20.12.2020 15:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

marcelaamax napsal(a):
Jo a všichni ti psi jsou na řetězu celý den. Vy totiž znáte všechny ty lidi, co takhle chovají, byla jste tam, viděla, že mají jen kukaně, že nemají zateplené boudy a znáte jejich režim a víte, že jsou na řetězu celý den, tak to pak jo .

Já se tady nebudu a nechci dohadovat. Jen prostě vím, že i mezi těmi, co mají psy na úvazu se najdou rozumní lidi, kteří tam ty psy rozhodně nemají celý den a naopak jsou většinu času mimo řetěz... Ale vy mi to stejně asi nebudete věřit, takže je to vlastně jedno.

To opravdu nevím, toho chovatele neznám, a taky jsem se k tomu nijak nevyjadřovala, protože si ani nemyslím, že to nějak souvisí s chovem na úvazu...

Souhlasím, že se mezi nimi NAJDOU I TAKOVÍ, KTEŘÍ MAJÍ ZATEPLENÉ BOUDY, ale asi obě tušíme, že to rozhodně není běžný standard, a těch druhých je mezi těmi, co mají psy na řetězech víc.

20.12.2020 15:12
Andrýsek3

XXX.XXX.25.12

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
O Pete nemluvte. Slysim to jmeno a vidim rude a jeji představitele mam chut postrilet.

Můžu vědět proč?
Pár let je už sleduji, mají laťky, co se týče týrání zvířat hodně nízko, ale právě díky tomu se pomalu ty věci mění.

20.12.2020 18:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Souhlasím, že se mezi nimi NAJDOU I TAKOVÍ, KTEŘÍ MAJÍ ZATEPLENÉ BOUDY, ale asi obě tušíme, že to rozhodně není běžný standard, a těch druhých je mezi těmi, co mají psy na řetězech víc.

Ale jo , asi máte pravdu. Já jen nemám ráda, když se všichni hází do jednoho pytle. Mrzí to pak o to víc, když vyloženě znáte někoho takového osobně a víte, že by za ty psy dýchal, a že se jeho psi mají lépe než většina běžných psů.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2020 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Andrýsek3 napsal(a):
Můžu vědět proč?
Pár let je už sleduji, mají laťky, co se týče týrání zvířat hodně nízko, ale právě díky tomu se pomalu ty věci mění.

Treba proto ze v nemecku peta komplet chce zrusit chov tera a exot zvirat v soukromych chovech. Zatim jen jejich akteri dosahli zruseni trvalého zrušení burz tera haveti v nekolika nemeckych mestech. A ze nemecko to ma kuwa prisny uz i tak. Ted chtej zakazat jedaky a velkou havet (velky hadi, krokousi, varani) jak jim to projde tam verite ze se nezacnou roztahivat vic a i u nás?

Neregistrovaný uživatel

20.12.2020 18:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Treba proto ze v nemecku peta komplet chce zrusit chov tera a exot zvirat v soukromych chovech. Zatim jen jejich akteri dosahli zruseni trvalého zrušení burz tera haveti v nekolika nemeckych mestech. A ze nemecko to ma kuwa prisny uz i tak. Ted chtej zakazat jedaky a velkou havet (velky hadi, krokousi, varani) jak jim to projde tam verite ze se nezacnou roztahivat vic a i u nás?

A v ty afere ve francii meli prapuvodne pry prsty taky (zprisneni papirovani coz nebylo oznameno vcas za hranice chivatele dovezli zver s puvodni dokumentaci vyhodili je zvirata zabavili narvali do haly bez pece a chovatelr meli smolika)

20.12.2020 20:16
Andrýsek3

XXX.XXX.25.12

Tak asi pro to mají důvod, který je v nejlepším zájmu těch zvířat, ne? A odpověď, jo věřím, že začnou.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2020 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Andrýsek3 napsal(a):
Tak asi pro to mají důvod, který je v nejlepším zájmu těch zvířat, ne? A odpověď, jo věřím, že začnou.

Proboha jakej???? Kdyz si lido nepredaj zvire na burze tak ho poslou buhvijakou prepravni sluzbou nebo si ho oredaj na parkovisti. Na burze clovek musi mit od zvirat (v zahranici) papiry, cotesaky nacipovany. Jsou předepsaný velikosti krabicek a boxu, predepsany druhy podestylek. Neami byt vic zvirat v jedne byt velke krabicce. Na dospela zvirata jsou megarozmery ze to zabere celej vystacmvni stul pomalu atd. Milion a jeden predpis. Chodi poradatele a veterina a vyhazujou prodejce co nesplnujou nebo porusej pozadavek, nebo vystavi zvire ktere se jim nezda zdravotne ok. Co je na tomhle sakra spatne? Jakej maj duvod dle vas? By me. Fakt zajímalo a rusej burzy ne kvuli burzam ale protoze to je prvni krok ke kompletnimu zakazu chovu exotickych zvirat v soukromych chovech. Protoze jim jebe. Ne kazdej ochranar je dobrej. Viz nasi celnici a chudinky z oddeleni citesu. Pindy co po 25letech nerozeznaly druhy papousku a zasadily se o to aby drahy dovoz ze zahranici pochcipal v karantene na letisti.

20.12.2020 21:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

Proboha jakej???? Kdyz si lido nepredaj zvire na burze tak ho poslou buhvijakou prepravni sluzbou nebo si ho oredaj na parkovisti. Na burze clovek musi mit od zvirat (v zahranici) papiry, cotesaky nacipovany. Jsou předepsaný velikosti krabicek a boxu, predepsany druhy podestylek. Neami byt vic zvirat v jedne byt velke krabicce. Na dospela zvirata jsou megarozmery ze to zabere celej vystacmvni stul pomalu atd. Milion a jeden predpis. Chodi poradatele a veterina a vyhazujou prodejce co nesplnujou nebo porusej pozadavek, nebo vystavi zvire ktere se jim nezda zdravotne ok. Co je na tomhle sakra spatne? Jakej maj duvod dle vas? By me. Fakt zajímalo a rusej burzy ne kvuli burzam ale protoze to je prvni krok ke kompletnimu zakazu chovu exotickych zvirat v soukromych chovech. Protoze jim jebe. Ne kazdej ochranar je dobrej. Viz nasi celnici a chudinky z oddeleni citesu. Pindy co po 25letech nerozeznaly druhy papousku a zasadily se o to aby drahy dovoz ze zahranici pochcipal v karantene na letisti.

Otázkou je, jestli je opravdu nutné, aby si každý jouda mohl doma chovat, a svou nevědomostí týrat exotická zvířata - na pár nadšenců, co to mu rozumí připadá hromada nezodpovědných buranů, nad jejichž počínáním neexistuje žádná kontrola. Když někdo týrá psa, nebo hospodářská zvířata, tak to pozornosti okolí neunikne, ale v tichosti chcíplých exotů a plazů může vyhodit na kompost kolik chce, a nikdo nic nezjistí.
Nakonec každý známe určitě řadu těch, kterým chcípl x-tý křeček/morče/andulka/chameleon atd., a rozhodně to nebylo stářím...

20.12.2020 21:27
Andrýsek3

XXX.XXX.25.12

Otázkou je, jestli je opravdu nutné, aby si každý jouda mohl doma chovat, a svou nevědomostí týrat exotická zvířata - na pár nadšenců, co to mu rozumí připadá hromada nezodpovědných buranů, nad jejichž počínáním neexistuje žádná kontrola. Když někdo týrá psa, nebo hospodářská zvířata, tak to pozornosti okolí neunikne, ale v tichosti chcíplých exotů a plazů může vyhodit na kompost kolik chce, a nikdo nic nezjistí.
Nakonec každý známe určitě řadu těch, kterým chcípl x-tý křeček/morče/andulka/chameleon atd., a rozhodně to nebylo stářím...

👍 Tak nějak no. U nás ve městě typek choval pumu v paneláku. 🤷‍♀️

20.12.2020 21:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

Andrýsek3 napsal(a):
👍 Tak nějak no. U nás ve městě typek choval pumu v paneláku. 🤷‍♀️

Jenže ty velký kočky pozornosti okolí taky neuniknou, ale zrovna ta "neviditelná a nehlučná" zvířata, co někoho omrzí pomalu a potichu chcípají v terárkách, a nikdo o nich neví...

Když vidím, jací lidé si pořizují psy, tak si vůbec nedělám iluze, že zrovna exoti a plazi by měli víc štěstí. Jen se o nich prostě neví.

20.12.2020 21:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

hromada nezodpovědných buranů, nad jejichž počínáním neexistuje žádná kontrola. Když někdo týrá psa, nebo hospodářská zvířata, tak to pozornosti okolí neunikne, ale v tichosti chcíplých exotů a plazů může vyhodit na kompost kolik chce, a nikdo nic nezjistí.

přesně tak + spousta bl.bů, co si pořídí do 3B klecí dlouhověkého solo "mluvícího" papoucha, který po čase přestane bavit a ve stresu se sebepoškozuje...zavřenej 24/7 , ale ti alespoň řvou...kdežto plazi jsou utýráváni v naprosté tichosti, což např. u želv trvá i pár let ilustrační fota želv na 1. zdravá ... na 2. "opečovávaná de.bilem" a inzerovaná "jako zdravá" (těsně před smrtí)

20.12.2020 22:02

lupus4 napsal(a):
hromada nezodpovědných buranů, nad jejichž počínáním neexistuje žádná kontrola. Když někdo týrá psa, nebo hospodářská zvířata, tak to pozornosti okolí neunikne, ale v tichosti chcíplých exotů a plazů může vyhodit na kompost kolik chce, a nikdo nic nezjistí.

přesně tak + spousta bl.bů, co si pořídí do 3B klecí dlouhověkého solo "mluvícího" papoucha, který po čase přestane bavit a ve stresu se sebepoškozuje...zavřenej 24/7 , ale ti alespoň řvou...kdežto plazi jsou utýráváni v naprosté tichosti, což např. u želv trvá i pár let ilustrační fota želv na 1. zdravá ... na 2. "opečovávaná de.bilem" a inzerovaná "jako zdravá" (těsně před smrtí)

Docela nechápu, že si můžu pořídit obří dlouhověkou želvu jen tak, nepodléhá CITES,
a dost pochybuji, že má někdo čas kontrolovat, komu se prodaly ty stovky a tisíce kusů a kde ty majitele bude odbor ž.p. hledat (a samozřejmě na to nemá lidi).
Zarazilo mě to u ostruhaté, to je tank půlmetrový s hmotností dvojnásobnou, než má můj pes, žije třeba i déle než lidé.
Vlastně když si ji koupím teď, určitě mě přežije.
Je to zvláštní.
A protože na to fakt nemají armádu kontrolorů, je jednodušší to zakázat.
Určitě lze ale vyprosit potvrzení - povolení k chovu, stejně jako u šelem a tak podobně, asi není, proč omdlévat.

20.12.2020 22:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

No, ono je to hezký, že pro prodejce jsou přísné podmínky, ale k čemu to je, když pak zvířata prodají komukoliv, a ten pak třeba jebne varana v plastové pidikrabici do vymrzlýho auta, a tam už na něj nikdo nevidí...?
Což mi připomíná, že jsem na jedné chovatelské burze byla svědkem rozhovoru mezi prodejcem a zájemcem o achatiny - pán chtěl na chov samce a samičku 😂. A prodejce mu všechno odkýval, a prodal mu 2 ks, aniž by se pozastavil nad tím, že je prodává uplnýmu debilovi, který ani neví, že šnek je hermafrodit. O osudu achatin, si nedělám iluze👎

To je jak s akvarijníma rybičkama - nebudeme si nalhávat, že životní pouť většiny těch ze zveráku nekončí předčasně v záchodové míse..., ačkoliv dopravce i prodejce musel splnit přísné podmínky

20.12.2020 23:17
atamanka

XXX.XXX.232.59

Od výše jmenovaného jsme měli ČRT - naprosto nesocializovaného, špičky uší měl krvavé od omrzlin, nečesaný, nestříhaný. V chovu ČRT měl jen 1 vrh a pouze jeden pes mu dělal tu slávu. Jinak ČRT nechoval. Když jsme si pro něj jeli, měl v kenelce zavřeného pita s tím, že ho musí zavřít, neboť jde i po lidech .....Zbytek psů byl venku na řetězech - v hicu i v mrazu - prý je to zocelí na zápasy......

20.12.2020 23:32

OT: znám pána, co má i boudy vyhřívané....ale myslím, že zejí prázdnotou, psy má doma.

20.12.2020 23:38

No, ono je to hezký, že pro prodejce jsou přísné podmínky, ale k čemu to je, když pak zvířata prodají komukoliv, a ten pak třeba jebne varana v plastové pidikrabici do vymrzlýho auta, a tam už na něj nikdo nevidí...?
Což mi připomíná, že jsem na jedné chovatelské burze byla svědkem rozhovoru mezi prodejcem a zájemcem o achatiny - pán chtěl na chov samce a samičku 😂. A prodejce mu všechno odkýval, a prodal mu 2 ks, aniž by se pozastavil nad tím, že je prodává uplnýmu debilovi, který ani neví, že šnek je hermafrodit. O osudu achatin, si nedělám iluze👎

To je jak s akvarijníma rybičkama - nebudeme si nalhávat, že životní pouť většiny těch ze zveráku nekončí předčasně v záchodové míse..., ačkoliv dopravce i prodejce musel splnit přísné podmínky

Kdysi jsme s maminou achatiny chovali a pár jich mamina dala pro děcka z rodiny, no po čase jsem se dozvěděla, že dotyčnou už asi nebavilo se starat, tak je vyhodila, nebo teda "uklidila" je v malé přenosce ve které je měla, strčila je venku za popelnici a tam je nechala dokud nebylo po nich. Když mi to děcka po delší době řekli, tak jsem tomu nemohla ani věřit. Jak píšete s těma rybičkama, mě je líto každý co mi odešla a když vidím ve zveráku zákazníka co má na pultě naskládáno plno plastových srajd ala dekorace, nejlépe barevný štěrk, pidi akvárko a rovnou ryby v pytlíku, přijde domu nasype, vyleje ryby a do pár dní je po nich, tak je mi úzko. No proč by neprodali, on se ten zákazník vrátí pro nové.

20.12.2020 23:45

Já se tomu nedivím, když ta tera zvířátka nemají u chovatele nebo spíš držitele podmínky pro chov a žijí v plastových bednách...aby jich mohl mít doma co nejvíc....

21.12.2020 00:01

atamanka napsal(a):
Od výše jmenovaného jsme měli ČRT - naprosto nesocializovaného, špičky uší měl krvavé od omrzlin, nečesaný, nestříhaný. V chovu ČRT měl jen 1 vrh a pouze jeden pes mu dělal tu slávu. Jinak ČRT nechoval. Když jsme si pro něj jeli, měl v kenelce zavřeného pita s tím, že ho musí zavřít, neboť jde i po lidech .....Zbytek psů byl venku na řetězech - v hicu i v mrazu - prý je to zocelí na zápasy......

Zbytek psů byl venku na řetězech - v hicu i v mrazu - prý je to zocelí

no to je totiz to, cim tihle chovatele argumentuji.
ze ten pes tak musi byt chovan, aby "neztratil svoje schopnosti"
uvaz je soucast treninku
uvazy jsou i jen tak daleko od sebe, aby se psi vzajemne porad vytaceli a jen se nemohli kousnout atd.
vzpomnela jsem si na to, kdyz jsem cetla o tom blate -to je presne jejich retorika.

ze ted jsou teda chovatele, co by za ty psy dychali - ale me nedava smysl uvaz o samote a zateplena bouda - to uz se daji ti psi chovat i uplne normalne, ne?

21.12.2020 00:16
marcelaamax

XXX.XXX.252.121

Zbytek psů byl venku na řetězech - v hicu i v mrazu - prý je to zocelí

no to je totiz to, cim tihle chovatele argumentuji.
ze ten pes tak musi byt chovan, aby "neztratil svoje schopnosti"
uvaz je soucast treninku
uvazy jsou i jen tak daleko od sebe, aby se psi vzajemne porad vytaceli a jen se nemohli kousnout atd.
vzpomnela jsem si na to, kdyz jsem cetla o tom blate -to je presne jejich retorika.

ze ted jsou teda chovatele, co by za ty psy dychali - ale me nedava smysl uvaz o samote a zateplena bouda - to uz se daji ti psi chovat i uplne normalne, ne?

Jak normálně?

Zrovna ten, o kterém píšu má psů víc, ale nesnesou se. Vždycky jsou někteří s ním doma, třeba dvojice, zbytek na uvazech a tak nějak se všichni prostridaji.

Jo asi by místo toho mohl mít kotce, ale vzhledem k tomu, že ti psi mají opravdu fůru vyžití, tak když zrovna jsou na tom úvaze tak většinou padnou a chrapou. Stejně jako když třeba někdo zavře psa do kotce na noc, nebo když není doma. Ale zase jako nemluvím o člověku, který by těch psů měl třeba 30, 50..

A rozhodně úvazy neodůvodňuje tím, že by tim psy nějak zocelil (když chvíli na to mu chrapou v posteli), ale normálně tím, že je musí oddělit.

21.12.2020 00:21

Mně je z tohoto vlákna úplně zle. Kdo ví, jestli to zadavatel nenačal jen tak, že si s někým vyřizuje účty.
To byl nějaký ČRT, maliňák, pitové, NO, anglický buldok..
Je tam Avantasia Barathea

21.12.2020 00:32

A to je běžné, že se psi od jednoho chovatele (“domácí smečka”) nesnesou? 😳 Je v pořádku pořídit si jich tolik, že jsou, byť u - v tomto směru - problematického plemene, dohromady natolik disfunkční, aby část byla v posteli a část na úvazu...? Nemyslím to ironicky, opravdu to nevím - jak tady asi většina pravidelných přispěvatelů ví, jsem od ohařů... Jen si neumím představit, jak bych psovi vysvětlovala, že do postele smí jen v sudých týdnech, a v těch lichých má k dispozici řetěz na zahradě. Ale mě neposlouchejte, já si totéž myslím i o kennelkách v obýváku...

21.12.2020 00:48
marcelaamax

XXX.XXX.252.121

Většina APBT se prostě v dospělosti se stejným pohlavím nesnese no. A je jedno, jestli jsou nebo nejsou u jednoho člověka.

Jinak buďte v klidu, já si taky nedovedu představit, že bych psy měla v takovém rezimu. Ale ono je taky asi něco jiného, pokud jsou na ten režim psi zvyklí od mala. U mých psů si to fakt neumím představit a nechtěla bych je takhle mít ani náhodou,ale psi, o kterých jsem psala nevypadají, že by s tím měli nejmenší problém.

21.12.2020 00:53

tak když zrovna jsou na tom úvaze tak většinou padnou a chrapou.

fotky z nekterych kennelu ukazovali neco jineho. uvazy jak podle geometrickeho zameru to vypadalo jak narysovane z leteckych map, ty vybehane kruhy, co se -temer -dotykaly.

ale normálně tím, že je musí oddělit

jestli to neni soucasti treninku, neni to o penezich - tak o cem to pak je?
neni to jen ze zvyku? ze to ten pes nejak vydrzi?

vsak mezi pracakama se oddeluje vetsina dospelych psu - velmi striktne oddeluje, nesmi se potkavat. zabavy maji taky hafo, casto jich maji lidi vic - v cem je ten rozdil pak?

21.12.2020 01:01
marcelaamax

XXX.XXX.252.121

tak když zrovna jsou na tom úvaze tak většinou padnou a chrapou.

fotky z nekterych kennelu ukazovali neco jineho. uvazy jak podle geometrickeho zameru to vypadalo jak narysovane z leteckych map, ty vybehane kruhy, co se -temer -dotykaly.

ale normálně tím, že je musí oddělit

jestli to neni soucasti treninku, neni to o penezich - tak o cem to pak je?
neni to jen ze zvyku? ze to ten pes nejak vydrzi?

vsak mezi pracakama se oddeluje vetsina dospelych psu - velmi striktne oddeluje, nesmi se potkavat. zabavy maji taky hafo, casto jich maji lidi vic - v cem je ten rozdil pak?

Jo tak ty velké kennely jsou asi něco jiného. Já mluvím o jednom člověku, který má "pár" psů.

Jak o čem to je? Jak v čem je rozdíl? Asi si nerozumíme 😀. Prostě asi majitel nevidí rozdíl v tom, jestli pes chrápe v zateplené boudě v kotci, nebo jestli ji má na úvaze?

Jinak asi trochu OT, ale. ještě když jsme neměli uzpůsobeny plot tomu, aby pes mohl být na dvoře volně, tak když jsem ho tam chtěla chvíli nechat samotného ,měla jsem dvě možnosti - kotec a nebo jakýsi úvaz (nemeli jsme klasický řetěz, ale ocelové lanko, potažené gumou) a kupodivu psovi vyhovovala víc ta druhá možnost. Ale to bylo jen provizorní a na chvíli, když jsem třeba potřebovala jít na chvíli domu.

21.12.2020 01:23

"Prostě asi majitel nevidí rozdíl v tom, jestli pes chrápe v zateplené boudě v kotci, nebo jestli ji má na úvaze"

njn. a pro me to rozdil je.
celorocni odchov a uvaz na chvilku je pro me ale taky rozdil :-)

nevim no, doby se meni, pohoda zvirat se pomalicku posouva k lepsimu -ale nekde se porad dodrzuje stredovek a me to asi prijde zbytecne.

nebo fakt nevidite rozdil mezi kotcem a uvazem? po cely rok?
zacinam si pripadat, ze jsem zbytecne precitlivela

mraz, dest, stin, vedro, snih, bahno - a porad jen ta jedna "super bouda"?
tak bud muze sedet v ni nebo na strese, to je fakt, ze tam vyber ma.

21.12.2020 01:47
marcelaamax

XXX.XXX.252.121

"Prostě asi majitel nevidí rozdíl v tom, jestli pes chrápe v zateplené boudě v kotci, nebo jestli ji má na úvaze"

njn. a pro me to rozdil je.
celorocni odchov a uvaz na chvilku je pro me ale taky rozdil :-)

nevim no, doby se meni, pohoda zvirat se pomalicku posouva k lepsimu -ale nekde se porad dodrzuje stredovek a me to asi prijde zbytecne.

nebo fakt nevidite rozdil mezi kotcem a uvazem? po cely rok?
zacinam si pripadat, ze jsem zbytecne precitlivela

mraz, dest, stin, vedro, snih, bahno - a porad jen ta jedna "super bouda"?
tak bud muze sedet v ni nebo na strese, to je fakt, ze tam vyber ma.

Prosim já celou dobu řeším jen toho jednoho člověka, kde psi za prvé nejsou na uvazu celé dny a za druhé jsem už na začátku psala, že vedle zateplené boudy má každý pes ještě přístřešek (přirovnala bych to třeba k nějaké zastávce 😀), takže před deštěm, sněhem, bahnem atd. se může schovat.

Možná je to opravdu jediný člověk na světě, který takhle chová na uvazech s ostatní mají jen ty nezateplené kukane, to fakt nevím 😀. Ale věřím, že těch lepších je víc.

Jo a mimochodem - třeba sousedí mají kotec, který není ani z jedné strany chráněny nijak proti větru, dešti. Je malinký a v prostoru na zahradě. Taky je v něm jen nějaká stará bouda, jestli zateplená nevím, ale dost pochybuji.

Jen jsem tím chtěla říct, že věci vždy nejsou jen černé nebo bílé. A tímto bych to uzavřela, nebo tady budu označena za tyrana, který schvaluje a doporučuje chov na řetězu...

21.12.2020 06:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ano, Avantasia je moje černé svědomí, a do smrti si neodpustím, že jsem tomuto pohádkáři prodala štěně.
Tenkrát ale žil ve Španělsku, a tvrdil mi ze chce fenu na chov a výstavy...

21.12.2020 09:28
Sklípek

XXX.XXX.99.252

Mně je z tohoto vlákna úplně zle. Kdo ví, jestli to zadavatel nenačal jen tak, že si s někým vyřizuje účty.
To byl nějaký ČRT, maliňák, pitové, NO, anglický buldok..
Je tam Avantasia Barathea

Nenačančal , jen mě zaujal ten rozhovor kde se pán zmínil že takhle venku chová krátkosrsté psy (teď jsem si uvědomil že říkal že žije ve Španělsku kde je asi tepleji) a tak jsem se na základě toho chtěl zjistit zda by se tady v Česku dál chovat americký buldok celoročně venku v kotci se zateplenou boudou , kotec že dvou stran krytý deskami proti větru .A pes by tam nebyl jen jeden aby mu nebylo smutno, chtěl bych minimálně dva .Dostávali by kvalitní krmivo ,a sportovali by ' .krom zimních měsíců bych je normálně koupal....
Na pitbulteriéra jsem se ptal jen proto protože si myslím že zde má více lidí zkušenosti s Pitbuli než s AB a protože jsem narazil zrovna na tento rozhovor , dle mého názoru obě tyto plemena mají stejnou srst ...

21.12.2020 09:41

V pohodě, sedněte si tam s ním, aby mu nebylo smutno.

21.12.2020 09:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

Sklípek napsal(a):
Nenačančal , jen mě zaujal ten rozhovor kde se pán zmínil že takhle venku chová krátkosrsté psy (teď jsem si uvědomil že říkal že žije ve Španělsku kde je asi tepleji) a tak jsem se na základě toho chtěl zjistit zda by se tady v Česku dál chovat americký buldok celoročně venku v kotci se zateplenou boudou , kotec že dvou stran krytý deskami proti větru .A pes by tam nebyl jen jeden aby mu nebylo smutno, chtěl bych minimálně dva .Dostávali by kvalitní krmivo ,a sportovali by ' .krom zimních měsíců bych je normálně koupal....
Na pitbulteriéra jsem se ptal jen proto protože si myslím že zde má více lidí zkušenosti s Pitbuli než s AB a protože jsem narazil zrovna na tento rozhovor , dle mého názoru obě tyto plemena mají stejnou srst ...

Problém je, že tihle pitbulláři ty psy v tomto režimu chovají i v ČR, tohoto pána než se odstěhoval do Španělska nevyjímaje.

21.12.2020 09:42

Ne proč

21.12.2020 12:07

Hele, v Německu je taky zrušený chov pitbullů :-) Mimo jiné. Musíte mít povolení, jinak psy normálně uspali a kastrovali (ty zas ale mohli zůstat na území jen s povolením) a ti, co je nechtěli mrzačit a zabít, odvezli "neznámo" kam.
Proč by na exoty nemělo být pořádné povolení?
Já si to vyběhám klidně i kvůli tomu psovi, vadit to bude jen příšerným příšerám,
nedávno tak zabavili asi 30 50 asi pitů, páníček to nějak nezvládal, nevím jistě, jestli to bylo u nás nebo Slovensko.

21.12.2020 13:20
elisak

XXX.XXX.194.232

Hele, v Německu je taky zrušený chov pitbullů :-) Mimo jiné. Musíte mít povolení, jinak psy normálně uspali a kastrovali (ty zas ale mohli zůstat na území jen s povolením) a ti, co je nechtěli mrzačit a zabít, odvezli "neznámo" kam.
Proč by na exoty nemělo být pořádné povolení?
Já si to vyběhám klidně i kvůli tomu psovi, vadit to bude jen příšerným příšerám,
nedávno tak zabavili asi 30 50 asi pitů, páníček to nějak nezvládal, nevím jistě, jestli to bylo u nás nebo Slovensko.

Tak proti nutnosti mít povolení nic nemám, sama mám povolení na jedáky a každý rok tu mám kontrolu.
Ale tady jde o úplný zákaz chovu, to se mi teda hodně nelíbí.

neverend

21.12.2020 16:35
neverend

XXX.XXX.213.247

Jsem zásadně proti zbytečným zákazům. Ovšem zvýšil bych osobní zodpovědnost majitelů a případné postihy. A vůbec, vyhnal bych z hlavy obyvatelstvu takové ty "móresy" typu co mi můžou a podobné nesmysly. Do kriminálu by se opravdu nikdo nerad vracel. Já bych jim dal fitko šmejdům.😀

21.12.2020 18:04
Sklípek

XXX.XXX.99.252

Myslím že za těch třicet let od revoluce už jsme si ukrojily a vyhodily do hajzlu pořádný kus svobody a stále ukrajujeme , mám obavy kám tohle povede...

neverend

21.12.2020 19:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Sklípek napsal(a):
Myslím že za těch třicet let od revoluce už jsme si ukrojily a vyhodily do hajzlu pořádný kus svobody a stále ukrajujeme , mám obavy kám tohle povede...

Právě to je ono. Člověk zodpovědný může zůstat svobodný a holt těch pár lidí co má problémy samo se sebou musí být "odstraněno". Je to v pravdě nějaké potrhlé království Vám řeknu.😀 Trestá se tu "plošně" každý kdo by mohl něco udělat a na druhou stranu ten kdo něco skutečně udělá se v mnohém omlouvá a trestu nedojde. Tedy alespoň ne odpovídajícímu trestu. Škoda, takhle bude zákaz následovat zákaz a nakonec budeme vzpomínat na svobodu už jen v dějepise.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2020 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Já se tomu nedivím, když ta tera zvířátka nemají u chovatele nebo spíš držitele podmínky pro chov a žijí v plastových bednách...aby jich mohl mít doma co nejvíc....

Kdyz o tom nic nevitr nenavazejte se do toho. Sama mam pulku hadu v boxech. Had neni papouch neni to pes nebo kocka. Tera zvire ma uplne jine naroky na prostory nez teplokrevni živočichové. Takova mala uzovka vrazena do krasnyho velkyho prirodniho terarka vam pravděpodobně zdechne. To jen tak na okraj k te supr prirozenosti a prostoru.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2020 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

elisak napsal(a):
Tak proti nutnosti mít povolení nic nemám, sama mám povolení na jedáky a každý rok tu mám kontrolu.
Ale tady jde o úplný zákaz chovu, to se mi teda hodně nelíbí.

Jo o tom mluvím. Ja si klidne zas zacnu registrovat velky krajty nebo i blby hroznyse za rozumnej poplatek (ne litr na zvire na rok apod) ale proc to zakazovat uplne? To nechapu. A ty burzy. Je to kedinej zpusob jak aspon trochu kontrolovat prodej a obchod s nimi. Coz treba u psu a kocek absolutne nehrozi, u papousku samo taky ne a o drobnem zvirectvu nemluvím tam je kontrola nula.

21.12.2020 19:57

Myslím, že hodně záleží na tom, jak si člověk tu svobodu představuje.

21.12.2020 20:21
Sklípek

XXX.XXX.99.252

Jen taková zajímavost ,: já jsem Ukrajinu vždy vnímal jako takovou zemi kde se může téměř vše a teď jsem se dočetl že je tam zakázaný chov cca 80 psích plemen v Rusku je to o něco míň , ve Finsku a Dánsku jich pár je a v USA není zakázáno žádné....

21.12.2020 20:39

Sklípek napsal(a):
Jen taková zajímavost ,: já jsem Ukrajinu vždy vnímal jako takovou zemi kde se může téměř vše a teď jsem se dočetl že je tam zakázaný chov cca 80 psích plemen v Rusku je to o něco míň , ve Finsku a Dánsku jich pár je a v USA není zakázáno žádné....

O jakých přesně mluvíte ? Hoďte odkaz.

21.12.2020 20:41

Sklípek napsal(a):

Jenže takhle to není a máte špatné informace.
Seznam USA je docela dlouhý.
Ukrajina a spousta dalších států to má tak, že který pes je na seznamu, ten musí být na krátkém vodítku, náhubek, majitel má pojištění odpovědnosti atp. Zákaz chovat tyto psy není.
Takové seznamy jsou celkem zvláštní, když v Moskvě stvořili středoasiata a zločince jim hlídá kavkazák, tak teď jsou zakázaní :-) a že by v USA nikdo neměl vlčáka, dobrmana, čau čau? Jistě že má. A Irsko zakáže pitbullteriéra, který odtamtud přišel. Měli si tenkrát lépe řešit brambory, nemusel pak dostat americké občanství.
A dostal občanství a stal se národním hrdinou, pitbull! A hodnost seržanta.
A dnes je na seznamu zakázaných plemen, ale každý čtvrtý pes v USA je pit bull!

21.12.2020 21:00

Pravda je někde tam venku.
https://www.sportovni-kynologie.cz/ze-sveta-psu/zajimavosti-ze-sveta-psu/seznam-zakazanych-plemen-v-ruznych-zemich/4/

Tak zrovna ohledně RF, tam si bezpapíráky taky pořizuje kde kdo A že by chodila nějaká kontrola? To fakt ne

21.12.2020 21:10
Sklípek

XXX.XXX.99.252

Pravda je někde tam venku.
https://www.sportovni-kynologie.cz/ze-sveta-psu/zajimavosti-ze-sveta-psu/seznam-zakazanych-plemen-v-ruznych-zemich/4/

To je myslím ono

21.12.2020 21:15

Sklípek napsal(a):
To je myslím ono

Jako nevim tedy, kde vidíte Ukrajinu.

neverend

21.12.2020 21:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Jestli oni trochu "nekecaj". 😀 Znám RTW s hodností Second Lieutenant ,což je poručík. A kde asi byl "ubytovaný", že? Později byl ubytován u svého psovoda i s nárokem na "penzi".

21.12.2020 21:19

Jako nevim tedy, kde vidíte Ukrajinu.

Tady
https://www.sportovni-kynologie.cz/ze-sveta-psu/zajimavosti-ze-sveta-psu/seznam-zakazanych-plemen-v-ruznych-zemich/3/

Ale se to musí číst celé. Zákaz není. Tečka.

21.12.2020 21:22

Pitbullové byli národní hrdinové, sloužili v armádě a byli na plakátech a pitbullové jsou nejlepší.
https://1url.cz/AzbTc

21.12.2020 21:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

Tady
https://www.sportovni-kynologie.cz/ze-sveta-psu/zajimavosti-ze-sveta-psu/seznam-zakazanych-plemen-v-ruznych-zemich/3/

Internet snese všechno, a takových článků tam může načmárat kdo chce, kolik chce - tohle opravdu není žádný seriózní zdroj informací.
.
Tohle má přibližně stejnou informační hodnotu, jako články na serveru Receptář.cz🤫

21.12.2020 21:28

Tady

Aha, tak to jsem přehlédla. Nevím, kdo takové hlouposti vypouští do světa s proč. Jasně, že žádný zákaz není.

21.12.2020 22:22

Aha, tak to jsem přehlédla. Nevím, kdo takové hlouposti vypouští do světa s proč. Jasně, že žádný zákaz není.

No, ale ještě do 23.11. bylo omezení tak, jak píši výš. Hledat přes "BSL in..."
Aktuální platnost je tady, odkazy si projděte sami, hieroglyfy neumím furt, já jdu na slaninu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Breed-specific_legislation#Worldwide
např. USA samozřejmě každý za sebe, dtto Germany, a ne že papír snese vše, amíci to řeší tak, že jedno porušení = pokuta, povinný výcvik atp. a druhé porušení = zabavení psa a utracení (útulky neskladují)
https://www.animallaw.info/article/overview-breed-specific-legislation-bsl-ordinances

21.12.2020 22:30

No, ale ještě do 23.11. bylo omezení tak, jak píši výš. Hledat přes "BSL in..."
Aktuální platnost je tady, odkazy si projděte sami, hieroglyfy neumím furt, já jdu na slaninu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Breed-specific_legislation#Worldwide
např. USA samozřejmě každý za sebe, dtto Germany, a ne že papír snese vše, amíci to řeší tak, že jedno porušení = pokuta, povinný výcvik atp. a druhé porušení = zabavení psa a utracení (útulky neskladují)
https://www.animallaw.info/article/overview-breed-specific-legislation-bsl-ordinances

Meg, díky za snahu, ale já zase moc neovládám angličtinu. Konkrétně čeho se to omezení na ta plemena mělo týkat?

21.12.2020 23:02

Meg, díky za snahu, ale já zase moc neovládám angličtinu. Konkrétně čeho se to omezení na ta plemena mělo týkat?

Na úrovni celostátní na Ukrajině neexistují žádné specifické právní předpisy/omezení týkající se plemen, ani žádný „seznam nebezpečných plemen“; je na každé obci, aby stanovila místní předpisy a omezení. Například 23. ledna 2020 zrušila Městská rada ve Lvově legislativní odkaz na „nebezpečná plemena“, kde dříve uváděla více než 80 plemen, včetně několika druhů bullteriérů, buldoků, psů strážců hospodářských zvířat (pastevců - pozn. překladatelky) + Boxer, Briard, Labrador, Velšteriér, NO a jejich kříženci. Předchozí požadavky na dodržování předpisů zahrnovaly povinné pojištění a mikročip, chůzi na krátkém vodítku, náhubek na veřejných místech a další omezení.
V hlavním městě podle zákonů upravených v roce 1998 zahrnuje seznam plemen zakázaných pro chov a vyžadujících povinnou sterilizaci: (i) kříženci - Akbash, APBT, Presa Canario, Kangal, Rumunský ovčák, Řecký ovčák, Alek Roshhin Doberman, Superdog a Superdog Mainkong (to budou určitě příbuzní Bully Kuta - vlastní rukou já) a 18 dalších uznaných a neuznaných plemen. Kromě povinného pojištění vyžaduje zákon náhubek, krátké vodítko, velmi vysoké licenční poplatky a další opatření.
Podle ukrajinského Kennel Clubu KSU obsahuje seznam nebezpečných plemen více než 20 plemen, jako je AB, Anglická doga (mastif - pozn. překladatelky), argentýna, Bordeaux doga.

30.12.2020 20:42
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Vaše pojetí chovu psů je z mého pohledu nevhodné. Vaše zvířata jsou intenzivně kultivovaná a rozmazlená (naturelně zastřená a enormě fixovaná na konkrétního psovoda). Nejčastěji máte zvířata v mizerné kondici a šetříte zvířata geneticky nekvalitní - To je normální přístup, ale není ani zdaleka vzorný.

Plně animální šelmy jsou na tom mnohem lépe. Jedná se o mnohem lepší výchozí charakter pro selekci, chov a sport. Zvířata ze řetězu jsou velmi často v naprosto elitní kondici a podávají vrcholové, ne-li nepřekonatelné výkony - To je přímým důsledkem kvality materiálu i péče.

30.12.2020 21:10

vetřelec napsal(a):
Vaše pojetí chovu psů je z mého pohledu nevhodné. Vaše zvířata jsou intenzivně kultivovaná a rozmazlená (naturelně zastřená a enormě fixovaná na konkrétního psovoda). Nejčastěji máte zvířata v mizerné kondici a šetříte zvířata geneticky nekvalitní - To je normální přístup, ale není ani zdaleka vzorný.

Plně animální šelmy jsou na tom mnohem lépe. Jedná se o mnohem lepší výchozí charakter pro selekci, chov a sport. Zvířata ze řetězu jsou velmi často v naprosto elitní kondici a podávají vrcholové, ne-li nepřekonatelné výkony - To je přímým důsledkem kvality materiálu i péče.

Tohle je ten špičkový chov?
To je týrání.
https://www.youtube.com/watch?v=ms4QqbJaApg&ab_channel=SouthernTripleJ

30.12.2020 21:23

Néé.. tohle je lepší
https://www.youtube.com/watch?v=WESzgiVtAoQ&ab_channel=SouthernTripleJ
ti psi jsou pěkně oškliví. Fena propadlý hřbet, křivé přední i zadní. To je chovatelova chlouba, štěňata v kotci a fena křivá na řetězu? Bych se musela propadnout do země.
Do té udusané.

30.12.2020 21:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

Tohle je ten špičkový chov?
To je týrání.
https://www.youtube.com/watch?v=ms4QqbJaApg&ab_channel=SouthernTripleJ

Chov psů na řetězech v bečkách - to je nějaký bezďák v zahrádkářské kolonii?
To by mě zajímalo, k čemu je chov takových chudáků dobrý...?

30.12.2020 21:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

vetřelec napsal(a):

K čemu tyhle "animální" šelmy dobré...?
Kvůli pár uchylům, co se ukájí na psích zápasech...?! 🤮

30.12.2020 22:04

Pro vetřelce.
https://pin.it/Md6dwaH

30.12.2020 22:44
vetřelec

XXX.XXX.241.250

K čemu tyhle "animální" šelmy dobré...?
Kvůli pár uchylům, co se ukájí na psích zápasech...?! 🤮

Vy se chcete bavit o smyslu života, jenže já nejsem filosof.
Je to nejodvážnější stvoření na světě. Radost pohledět, ano.

K čemu je dobrý slon? Asi byste řekla že slouží jako výborný zdroj slonoviny a tažné zvíře, ale kdyby tyto vlastnosti ztratil, nebyl by už dobrý k ničemu. Třeba jako hroch, ten člověka jenom ohrožuje na životě a kadí nám do vody...

Americký pitbullterrier má pro člověka obrovský význam.

30.12.2020 22:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

K čemu je dobrý slon? Asi byste řekla že slouží jako výborný zdroj slonoviny a tažné zvíře, ale kdyby tyto vlastnosti ztratil, nebyl by už dobrý k ničemu. Třeba jako hroch, ten člověka jenom ohrožuje na životě a kadí nám do vody...

teď si propadl z "vlastivědy " ale totálně

31.12.2020 06:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

vetřelec napsal(a):

Ne, slon i hroch jsou divoká zvířata, která jsou součástí ekosystému.

Kdyby neexistoval umělé vytvořený APBT, žijící v bečce na řetězu, tak se nestane vůbec nic, protože je to pro planetu i člověka naprosto bezvýznamné zvíře.

31.12.2020 06:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

vetřelec napsal(a):

... a pokud Vám kadí hroch do vody, tak si ho neberte do vany🤭

1.1.2021 16:42
Amykk

XXX.XXX.191.210

Ja celoročný chov pitbulla vonku URČITE NEDOPORUČUJEM

1.1.2021 16:49

A já jako naprostý lajk a neznalec se zeptám, jaký je důvod chovat psa neřku-li piťáka venku na řetězu....není v tom případě lepší nemít žádného psa??

1.1.2021 16:56
Amykk

XXX.XXX.191.210

Väčšinou sa chová pes vonku kvôli stráženiu pozemku. Ale ja som toho názoru, že je to veľmi neetické a v niektorých prípadoch to až hraničí s týraním.

1.1.2021 17:03
vetřelec

XXX.XXX.241.250

A já jako naprostý lajk a neznalec se zeptám, jaký je důvod chovat psa neřku-li piťáka venku na řetězu....není v tom případě lepší nemít žádného psa??

Podívejte se na výsledky takového chovu..

1.1.2021 17:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

vetřelec napsal(a):

A výsledkem je co ?

1.1.2021 17:14

vetřelec napsal(a):

Vidíme. Kouše to na všecky strany a i lidi. Nějaký rozbitý, ne?
Tak snad i slepý vidí, že ti psi jsou uvázáni tak, aby na sebe viděli, ale nemohli se pokousat. Prostě se tam takhle rozčilují celé dny,
aby pak v zápasech měli ten "drive".
Je to úplně stejná krávovina, jako mi říkal nedávno myslivec, že ten pes je v kotci a "v práci" a s nikým si nehraje, protože by byl rozmazlený a nepracoval by.

Musíte sem dát odkaz na nějakou chovku, kde mají lovecké pitbully a chovají je na řetězech.
Aspoň jednu.
Styl "máme psy na řetězech a jsou to šampioni".
Ale ne šampioni v tahání vozíčku, to mě fakt nezajímá.

1.1.2021 17:25

https://www.riverfronttimes.com/stlouis/to-pull-off-the-biggest-pit-bull-fighting-bust-in-us-history-investigators-went-deep-undercover-so-did-their-dogs/Content?oid=2492155

pár obrázků.. píše se tam, že rozbitého psa po zápase zabijí elektrikou - dva dráty a nazdar

hodně lidí argumentuje tím, že na řetězu má pes víc prostoru než v kotci,
tak proč celý pejskařský svět používá kotce,
jen pitbull je na řetězu?

1.1.2021 17:29
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Vidíme. Kouše to na všecky strany a i lidi. Nějaký rozbitý, ne?
Tak snad i slepý vidí, že ti psi jsou uvázáni tak, aby na sebe viděli, ale nemohli se pokousat. Prostě se tam takhle rozčilují celé dny,
aby pak v zápasech měli ten "drive".
Je to úplně stejná krávovina, jako mi říkal nedávno myslivec, že ten pes je v kotci a "v práci" a s nikým si nehraje, protože by byl rozmazlený a nepracoval by.

Musíte sem dát odkaz na nějakou chovku, kde mají lovecké pitbully a chovají je na řetězech.
Aspoň jednu.
Styl "máme psy na řetězech a jsou to šampioni".
Ale ne šampioni v tahání vozíčku, to mě fakt nezajímá.

To jste neuhodla!
Celé plemeno je výsledkem takového chovu. To se nechová ani zdaleka způsobem jaký popisujete. A není na řetězech z důvodů které zmiňujete. (Hlavně že výsledky takového chovu sama užíváte.) Výsledky chovu APBT nemají s tou krávovinou kterou zmiňujete nic společného.

1.1.2021 17:36
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Podívejte se na výsledky takového chovu a porovnejte je s výsledky chovu dalších plemen. Nebo s výsledky Vaší koncepce chovu psů...

1.1.2021 17:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

vetřelec napsal(a):
Podívejte se na výsledky takového chovu a porovnejte je s výsledky chovu dalších plemen. Nebo s výsledky Vaší koncepce chovu psů...

pořád si mi neodpověděl A výsledkem je co ?

1.1.2021 17:40

vetřelec napsal(a):
To jste neuhodla!
Celé plemeno je výsledkem takového chovu. To se nechová ani zdaleka způsobem jaký popisujete. A není na řetězech z důvodů které zmiňujete. (Hlavně že výsledky takového chovu sama užíváte.) Výsledky chovu APBT nemají s tou krávovinou kterou zmiňujete nic společného.

Jednoduše mi odpovězte - proč dnes potřebuji chovat pitbulla na řetězu?
Co mi to má přinést?
Proč se dnes pitbull chová, k jakému účelu?
Potřebuji chov na řetězu, aby lépe lovil divočáky, aby rychleji běhal, plaval, hrál si lépe s dětmi,
nebo proč?
Já to nevím, Vy ano, tak už to vyklopte, myslím, že to zajímá hodně lidí.

1.1.2021 17:46
vetřelec

XXX.XXX.241.250

lupus4 napsal(a):
pořád si mi neodpověděl A výsledkem je co ?

lupus4: A výsledkem je americký pitbullterrier. Rač se prosím důkladně seznámit s americkým pitbullterrierem. Potom můžeš přijít s novou koncepcí jeho chovu. Až přijdeš s dobrým nápadem, dej vědět...

1.1.2021 17:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

vetřelec napsal(a):
lupus4: A výsledkem je americký pitbullterrier. Rač se prosím důkladně seznámit s americkým pitbullterrierem. Potom můžeš přijít s novou koncepcí jeho chovu. Až přijdeš s dobrým nápadem, dej vědět...

kecy v kleci...

buď jednoduše odpověz, nebo nedělej chytrolína...hlavně sem nepiš hesla z plakátů...
rád se dozvím něco nového

neverend

1.1.2021 17:58
neverend

XXX.XXX.213.247

Na řetěz s ním..😀

1.1.2021 18:10

vetřelec napsal(a):

No jestli je k výsledkům ...k tomu, aby pes byl šampion, nutno ho držet na řetězu, tak děkuju pěkně, to raději budu amatér, co doma nemá šampiona, ale má nejlepšího přítele......a to i za cenu toho, že si chudák chrt nikdy neulovil zajíce a to i za cenu toho, že teď nepůjdu, nevzbudím svojí pasteveckou holku, co chrupe vedle na gauči, protože to se pro tohle plemeno nehodí.

Řekla bych to asi takhle....na pastevecké feně, která nepracuje u stáda nebo stádečka, bych nechovala, ale pastevecká fena využívaná jako strážce stáda je myslím si se svými ovečkami spokojená.....je piťák na řetězu taky spokojenej?? Jestli ne, tak je to ze strany člověka prostě v dnešní době barbarství........pes už přeci není věc...

1.1.2021 18:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

lupus4 napsal(a):
kecy v kleci...

buď jednoduše odpověz, nebo nedělej chytrolína...hlavně sem nepiš hesla z plakátů...
rád se dozvím něco nového

Vždyť je to pomatený fetišista - tihle jsou úplně stejně ujetá komunita, jako takoví ti, co si ve 40 myslí, že jsou mimina, psi, nebo se ožení s botama na jehlovým podpatku...

... prostě nemocní lidé 🙄

1.1.2021 18:23

Vždyť je to pomatený fetišista - tihle jsou úplně stejně ujetá komunita, jako takoví ti, co si ve 40 myslí, že jsou mimina, psi, nebo se ožení s botama na jehlovým podpatku...

... prostě nemocní lidé 🙄

Pomatený fetišista - co si mám pod touhle diagnózou představit?

1.1.2021 18:26

Sbírá kalhotky nebo podprsenky? Tak si to aspoň přestavuju já.

1.1.2021 18:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

Pro něj je ten fetiš zápasový APBT, stejně jako pro někoho jiného to můžou být třeba kalhotky Heleny Vondráčkové.

Prostě se na to chorobně upnul, a myslí si že když bez toho nemůže existovat on, tak ani nikdo jiný na planetě, a vůbec nechápe, že to nechápem.

1.1.2021 18:53

Pro něj je ten fetiš zápasový APBT, stejně jako pro někoho jiného to můžou být třeba kalhotky Heleny Vondráčkové.

Prostě se na to chorobně upnul, a myslí si že když bez toho nemůže existovat on, tak ani nikdo jiný na planetě, a vůbec nechápe, že to nechápem.

Aha. To nedokážu posoudit. Ale je fakt, že vetřelcovy příspěvky nepobírám.

1.1.2021 18:58

Musíte si ze všeho dělat legraci,
zas se nic nedovim.

1.1.2021 19:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

Musíte si ze všeho dělat legraci,
zas se nic nedovim.

Já to ale myslela vážně

1.1.2021 19:54
vetřelec

XXX.XXX.241.250

megi-the-dog:
Přinejmenším je nanejvýš vhodné aby chovatelům procházely rukama celé linie, protože s tím jde ruku v ruce diametrálně odlišná znalost jedinců.

sardullah:
Je to Vaše věc, mějte psa jako nejlepšího přítele. Laskavě ale pochopte že existují i jiné přístupy k těmto zvířatům. Lepší přístupy.

Koncepce chovu APBT je jednoznačně elitním přístupem napříč šlechtitelskou kynologií. Podobně je na tom vrcholový chov vybraných plemen chrtů, nebo vybraných plemen saňových psů. Ale i chov poštovních holubů, nebo třeba vybraných plemen bojovných kurů.

Ano podle mého názoru je pitbull na řetězu spokojený, pokud se mu dostává dobré péče a té se mu v dobrých chovech dostává.

1.1.2021 20:05

Bojovných kurů? To ještě existuje?

1.1.2021 20:13

Tahle práce byla potřebná a měla smysl před více než sto lety.
Tehdy se začaly linie formovat, chovy byly opravdu propracované, člověk by řekl "špičkové", vše to mělo jeden účel - bojový pes - peníze.
Jednoho dne začal Colby prodávat psy i veřejnosti, samozřejmě ty nejméně hodnotné.. no a ty máme dnes :-) Ale jestli Vám, vetřelče, vadí, že už to nejsou zabijáci a že už je takto nepotřebujeme chovat, tak si to vyřiďte s ním.

Budete se muset smířit s tím, že lov chycením za krk a zápasy = zákaz.
Pak také můžete párek koupit, chrtů i pitů (a postavte jim, prosím, stáje),
a do chovu pouštět jen kusy, co mají ty vlastnosti, které jsou potřeba.
Zcela na to stačí farma. Tam je potkanů..

1.1.2021 20:16

Bojovných kurů? To ještě existuje?

Právě že tohle všechno ještě existuje. Se prostě nemůžou dívat na závody aut?

neverend

1.1.2021 20:51
neverend

XXX.XXX.213.247

Já osobně tyto lidi považuji za nemocné a potřebují odbornou léčbu. Ať si jdou rozbít hubu sami někde do klece a zvířata nechají napokoji. To je fakt výborná zábava mít psa na to, abych si léčil komplexy jeho utrpením, či utrpením toho druhého. Zrovna tito lidé pak dělají akorát ostudu plemenům jako zmíněný pitbull. Řetěz je samozřejmě to nejlepší co psa může potkat.

1.1.2021 21:01
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Tahle práce byla potřebná a měla smysl před více než sto lety.
Tehdy se začaly linie formovat, chovy byly opravdu propracované, člověk by řekl "špičkové", vše to mělo jeden účel - bojový pes - peníze.
Jednoho dne začal Colby prodávat psy i veřejnosti, samozřejmě ty nejméně hodnotné.. no a ty máme dnes :-) Ale jestli Vám, vetřelče, vadí, že už to nejsou zabijáci a že už je takto nepotřebujeme chovat, tak si to vyřiďte s ním.

Budete se muset smířit s tím, že lov chycením za krk a zápasy = zákaz.
Pak také můžete párek koupit, chrtů i pitů (a postavte jim, prosím, stáje),
a do chovu pouštět jen kusy, co mají ty vlastnosti, které jsou potřeba.
Zcela na to stačí farma. Tam je potkanů..

Já mám na to jiný názor.
Linie se formují v každém čase. Jsou totiž nestabilní a není ani účelné je upevňovat.

Ani ve zbytku příspěvku nemáte podle mého názoru pravdu. V ničem!

Jen ty stáje by skutečně fungovali, hůř než řetěz, ale lepší než nic..

1.1.2021 21:07
vetřelec

XXX.XXX.241.250

neverend napsal(a):
Já osobně tyto lidi považuji za nemocné a potřebují odbornou léčbu. Ať si jdou rozbít hubu sami někde do klece a zvířata nechají napokoji. To je fakt výborná zábava mít psa na to, abych si léčil komplexy jeho utrpením, či utrpením toho druhého. Zrovna tito lidé pak dělají akorát ostudu plemenům jako zmíněný pitbull. Řetěz je samozřejmě to nejlepší co psa může potkat.

Tady se bavíme o historickém managementu APBT, o jeho původu. Nevzešel totiž z mořské pěny, víte? Kolik lidí kteří dělají ostudu tomuto plemeni zhruba znáte? Nejlepší co může psa potkat, jste podle Vašeho názoru zajisté Vy...

1.1.2021 21:19

vetřelec napsal(a):
megi-the-dog:
Přinejmenším je nanejvýš vhodné aby chovatelům procházely rukama celé linie, protože s tím jde ruku v ruce diametrálně odlišná znalost jedinců.

sardullah:
Je to Vaše věc, mějte psa jako nejlepšího přítele. Laskavě ale pochopte že existují i jiné přístupy k těmto zvířatům. Lepší přístupy.

Koncepce chovu APBT je jednoznačně elitním přístupem napříč šlechtitelskou kynologií. Podobně je na tom vrcholový chov vybraných plemen chrtů, nebo vybraných plemen saňových psů. Ale i chov poštovních holubů, nebo třeba vybraných plemen bojovných kurů.

Ano podle mého názoru je pitbull na řetězu spokojený, pokud se mu dostává dobré péče a té se mu v dobrých chovech dostává.

sardullah:

Laskavě nepochopím a ne a ne a ne....a upřímně jsem ráda, že nikoho, kdo má takové názory jako vy neznám osobně.

1.1.2021 21:26

Tak já nevím, pes byl primárně vždy společníkem člověka. Že byly vyšlechtěné různé rasy podle jeho rozmarů, je jasné. Ale k čemu jsou dobré zápasy psů, kurů či jiných zvířat dnes? A už vůbec nechápu, jak to někdo může nazvat lepším přístupem. Někdy si fakt myslím, že by nebyla škoda, kdyby na to přišlo a lidstvo vyhynulo.

1.1.2021 22:05
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Sarah01: To je nedorozumění! Já netvrdím, že zápasy psů jsou lepší přístup - to jsem nikdy nenapsal. Já tvrdím, že psí zápasy byly elitním selekčním tlakem! Lepší přístup je prosím držení psa na řetězu.

S psími zápasy se to má jako s open field coursingem. Zatímco OFC je cestou do duše vybraných plemen chrtů, psí zápasy jsou cestou do duše amerických pitbullterrierů...

1.1.2021 22:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

Protože jeho trvalá přítomnost v domácnosti má zásadní nežádoucí dopady na psovoda, ale především na psa.

? jestli ? někdy dospěješ a přestaneš brát zvíře jako "nářadí", tak ti možná dojde, cos napsal za TOTÁLNÍ KRAVINU

neverend

1.1.2021 22:17
neverend

XXX.XXX.213.247

vetřelec napsal(a):
Tady se bavíme o historickém managementu APBT, o jeho původu. Nevzešel totiž z mořské pěny, víte? Kolik lidí kteří dělají ostudu tomuto plemeni zhruba znáte? Nejlepší co může psa potkat, jste podle Vašeho názoru zajisté Vy...

Tak v prvé řadě psí zápasy jsou již zakázané jak v Evropě tak v USA. Stejné jako by dnes gladiátor s mečem umřel hlady, protože by jaksi nemohl nikomu beztrestně "uťafnout" palici a to ani v aréně.😀 Tomu se říká vyspělá společnost, která ke svému potěšení a zábavě již nutně nepotřebuje utrpení druhých. Jinak bych si občas přečetl noviny, kde se jistě dočtete o "pitomcích" co své psy záměrně štvou na cizí. Myslím že i tady se to již probíralo a pár lidí s těmito "postiženci" již přišlo do kontaktu.

neverend

1.1.2021 22:32
neverend

XXX.XXX.213.247

lupus4 napsal(a):
Protože jeho trvalá přítomnost v domácnosti má zásadní nežádoucí dopady na psovoda, ale především na psa.

? jestli ? někdy dospěješ a přestaneš brát zvíře jako "nářadí", tak ti možná dojde, cos napsal za TOTÁLNÍ KRAVINU

Tohle znám od koní. Kůň je ta věc co patří mezi zem a sedlo.😀 Vše co negativně ovlivní jeho výkony je špatně. Nesmí a musí. Málokdy slyšíte chtěl by.🙂 Pro psa je dobré jen to, co chci já a ve skutečnosti to vyhovuje jen mě. Psa se zásadně neptáme, mohlo by to negativně ovlivnit jak psovoda, tak předně psa samého. Pokud tedy má být ze psa stroj na zabíjení a ne parťák milující svého pána.

1.1.2021 22:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

vetřelec napsal(a):
Sarah01: To je nedorozumění! Já netvrdím, že zápasy psů jsou lepší přístup - to jsem nikdy nenapsal. Já tvrdím, že psí zápasy byly elitním selekčním tlakem! Lepší přístup je prosím držení psa na řetězu.

S psími zápasy se to má jako s open field coursingem. Zatímco OFC je cestou do duše vybraných plemen chrtů, psí zápasy jsou cestou do duše amerických pitbullterrierů...

Zatímco lov a štvaní zvěře je jedna z původních životně důležitých potřeb psovitých šelem, protože bez ní by nepřežilly...

... tak ta Vaše slavná cesta do duše APBT, je naprostý šlechtitelský omyl bandy primitivních pomatenců, protože vytvořila naprosto neživotaschopné plemeno, které jde proti svému vlastnímu druhu, a není schopné normálního fungování ani reprodukce.

A mezitím, co ti chrti, nebo seveřani by i bez člověka dokázali po vypuštění do přírody normálně fungovat, utvářet smečky, lovit, rozmnožovat se, tak ten Váš slavný "elitní" APBT by zrušil sám sebe, a přirozeně by zanikl - to by v té přírodě spíš přežil vesnický vořech, než ty Vaše řetězový superstar...

1.1.2021 22:43
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Vetřelče, ty zcestné bláboly, co tu píšete myslíte skutečně vážně, nebo jen tak z nudy plácáte, aby diskuze nestála?

1.1.2021 22:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.43

Dasvo napsal(a):
Vetřelče, ty zcestné bláboly, co tu píšete myslíte skutečně vážně, nebo jen tak z nudy plácáte, aby diskuze nestála?

Ne, on je nemocný, a opravdu tomu věří.

Však si všimněte, že neodpověděl na jediný věcný a přímý dotaz - pořád jak kafemlejnek mele nějaký blaboly ze 120 let staré příručky psané schwabachem, co našel někde v antikvariátu 🤫

2.1.2021 01:57
molok

XXX.XXX.0.26

vetřelec napsal(a):

Pokud psí zápasy selektují genetickou elitu, tak v publiku se rozhodně zase selektuje lidská spodina. Podle mne půjde o mix různých deprivací až po čistě sexuální úchylky spojené s násilím a krví. Pokud existují dle policie stále mnohé archivy videí z pedofilní tématikou na nejrůznějších dark webech, tak jistě budou na podobných platformách existovat i archivy s různými psími zápasy, top nejlepší videa typu nejdelší zabíjení apod., kde se můžou různí deprivanti přece ukojit. Není k tomu potřeba týrat nová a nová zvířata ani při těch zápasech ani na řetězech ...

2.1.2021 08:50

Tady tohle video popírá vše o elitním (tradičním z přelomu 19. a 20.stol.) chovu :-)
Old family reds pes loví prasata se třemi leopardy, i když podle všeho pitbull by měl sežrat ty psy, a vlastně leopard je také pěkně nebezpečný :-)
Takže máme jednu z nejstarších linií (ale určitě nejslavnější),
psi, co byli tenkrát chováni pro zápas a na řetězu,
ale dnes loví prasata a nenapadají své spoluhráče.
Ale tradice je tradice :-)
Zajímavé je, že původní zaměření jsou krysy, zajíci,.. kdo rozhodl, že pitbull byl a musí být jen bojový pes, původní tradice se nemusí řešit, platí jen ta novější, lépe se hodící do krámu?
Video je úplně blbé, ale je tam pár zabijáckých psů, kteří dělají svou práci a nejí se navzájem.
https://www.youtube.com/watch?v=pK5zI8d8Ck4&ab_channel=SouthernCrossCutGear

2.1.2021 09:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Vetřelče, můžu mít dotaz? Pokud vůbec máte nějakého psa, máte APBT?

2.1.2021 13:16
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Všechno je to jedno velké nedorozumění, to mě moc mrzí že si nerozumíme.

Na moderním chovu APBT není nic odporného. Ani to že nejsou připraveni k reintrodukci do volné přírody. Asi nikdo tady nešlechtí dingo (zrovna tady nešlechtí, v pravém slova smyslu, nikdo vůbec nic).

Co se týká nejmodernějšího přístupu ke psům jakožto k domácím mazlíčkům. Od mazlení není dlouhá cesta k sexuální předehře. Jako sexuální lze tedy označit třeba zrovna Vaše chování. Jiní zdejší mohou mít ke zvířatům vztah spíše rodičovský. A další se s nimi snaží utvořit tlupu. Valná většina zdejších memberů má tedy se psy vztah pudový.

Co se týká řádného mezidruhového chování mezi člověkem a psem neleží podle mého názoru mezi standardním vnitrodruhovým chováním psů, ani standardním vnitrodruhovým chováním člověka. Evolučně se vyvinula zvláštní mezidruhová vazba.

Zvířata na řetězech mají své majitele v hluboké oblibě a majitelé kteří takto svá zvířata drží, mají podle mé zkušenosti svá zvířata v oblibě enormní. Zrovna třeba já mám zvířata v oblibě tak dlouho, že moje paměť tak daleko ani nesahá a mám je v oblibě tak intenzivní, že se jimi vytrvale obklopuji a snažím se jim rozumět lépe než Vy. Ve vší skromnosti musím konstatovat, že se mi to daří.

2.1.2021 13:35

vetřelec napsal(a):

Na moderním chovu APBT není nic odporného. Ani to že nejsou připraveni k reintrodukci do volné přírody. Asi nikdo tady nešlechtí dingo (zrovna tady nešlechtí, v pravém slova smyslu, nikdo vůbec nic).

Co se týká nejmodernějšího přístupu ke psům jakožto k domácím mazlíčkům. Od mazlení není dlouhá cesta k sexuální předehře. Jako sexuální lze tedy označit třeba zrovna Vaše chování. Jiní zdejší mohou mít ke zvířatům vztah spíše rodičovský. A další se s nimi snaží utvořit tlupu. Valná většina zdejších memberů má tedy se psy vztah pudový.

Co se týká řádného mezidruhového chování mezi člověkem a psem neleží podle mého názoru mezi standardním vnitrodruhovým chováním psů, ani standardním vnitrodruhovým chováním člověka. Evolučně se vyvinula zvláštní mezidruhová vazba.

Zvířata na řetězech mají své majitele v hluboké oblibě a majitelé kteří takto svá zvířata drží, mají podle mé zkušenosti svá zvířata v oblibě enormní. Zrovna třeba já mám zvířata v oblibě tak dlouho, že moje paměť tak daleko ani nesahá a mám je v oblibě tak intenzivní, že se jimi vytrvale obklopuji a snažím se jim rozumět lépe než Vy. Ve vší skromnosti musím konstatovat, že se mi to daří.

Znovu prosím - můžete tento příspěvek přeložit do srozumitelné češtiny?

2.1.2021 13:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Znovu prosím - můžete tento příspěvek přeložit do srozumitelné češtiny?

Že jsme uchylové, co tomu nerozumí, a ti co mají pitbully na řetězech jsou renomovaní genetičtí inženýři, a své psy milují, psal... 🤪

2.1.2021 14:02

Že jsme uchylové, co tomu nerozumí, a ti co mají pitbully na řetězech jsou renomovaní genetičtí inženýři, a své psy milují, psal... 🤪

Děkuji. Jste dobrá, že takový slovní průjem dokážete shrnout do dvou řádků.

2.1.2021 14:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Děkuji. Jste dobrá, že takový slovní průjem dokážete shrnout do dvou řádků.

On pán mele furt dokola ty stejný fráze - já si dala tu práci s rozluštěním jeho textů cca před 2 lety, a od té doby žádnou inovaci nevymyslel🤫

2.1.2021 14:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vetřelec napsal(a):

Píšete dost "odborně", nebo spíše tak, že to běžný člověk vůbec nechápe. Dalo by se teda možná i předpokládat, že se o tu "problematiku" zajímáte a máte o tom nějaké znalosti. Ale proč je pro vás tak těžké normálně odpovídat na otázky, které vám položí ostatní diskutující?

2.1.2021 14:32
molok

XXX.XXX.0.26

vetřelec napsal(a):

Teď už tomu nasazujete korunu, na mazlení s vlastními dětmi nebo třeba psem není nic sexuálního, pokud to máte naopak, pak máte zřejmě více problémů než jenom fascinaci vzájemným zabíjením se psů. A ano, inklinace k násilí a fascinace násilím (k tomu uměle vytvořeného prostředí a plemene) je druh deprivace, která se dá léčit či utlumit a jako taková je společností považována za natolik negativní externalitu chování, že je zakázáno provozovat podobné choutky ve všech slušných zemích. Samozřejmě v některých primitivních oblastech stále mají zálibu v tom, že vylámou medvědovi nebo jiné šelmě zuby a pustí je do arény se psy a podobné úchylárny, ale nechutnost tohoto chování a jednání neobhájí žádný balast ve Vašich komentářích.

A aby to nebylo pochopeno zle, za nechutné nepovažuji rozhodně ani chování plemene ani to plemeno ani vytvoření co nejlepších podmínek pro chov těchto psů. Za nechutný považuji Váš slovní balast o animálnosti, duši psa směřující k zabíjení druhých, genetické dokonalosti vytvořenou podmínkami k naplnění původního účelu, který nedokáže nijak zakrýt to, že jste fascinován nelegální a nechutnou činností. A jenom plně doufám, že Vaše choutky končí v plkání nesmyslů na netu a ne v tajném provozování reálné nelegální činnosti...

Víc už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat.

2.1.2021 14:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

v tomhle máš pravdu

ovšem ve výčtu (sex, dítě, tlupa) si zapomněl na extra skupinu "otrokářů" , kteří svoji bezvýznamnost, zakompexovanost si kompenzují absolutní "mocí" nad slabším tvorem...různí tyrani od debilních "mlátičů"...parfosních "výcvikářů"...atd...atd...
já mezi ně řadím i krotitele psů na řetězu ...co v blátě a mrazu "zocelují" psa bez podsady ...

souhlas s Molokem

2.1.2021 14:43

marcelaamax napsal(a):
Píšete dost "odborně", nebo spíše tak, že to běžný člověk vůbec nechápe. Dalo by se teda možná i předpokládat, že se o tu "problematiku" zajímáte a máte o tom nějaké znalosti. Ale proč je pro vás tak těžké normálně odpovídat na otázky, které vám položí ostatní diskutující?

Protože to nedokáže?

2.1.2021 14:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Protože to nedokáže?

No na mě to tak působí. Jakože má asi načtené nebo jinak získané nějaké informace, které píše pořád dokola, ale pokud se to má nějak rozvést, nebo má odpovědět normálně na otázku, třeba i tak primitivní, jestli má psa a jakého, tak to je asi problém.

2.1.2021 15:05

"Zvířata na řetězech mají své majitele v hluboké oblibě a majitelé kteří takto svá zvířata drží, mají podle mé zkušenosti svá zvířata v oblibě enormní."

Znám psa (teda on pak radši umřel, takže znala), kterého páníček denně bral do hospody a ho neustále řezal, ale dost, bylo to slyšet ulicí.
Jednoho dne zas seděl v hospodě, došly mu peníze, psa prodal za 2 (slovy DVĚ) piva, nový majitel si psa odvedl za tu prádelní šňůru, co měl pes na sobě jako každý den, bývalý majitel se doopil, šel domů,
před dveřmi seděl ten prodaný pes.

2.1.2021 16:08
vetřelec

XXX.XXX.241.250

"Zvířata na řetězech mají své majitele v hluboké oblibě a majitelé kteří takto svá zvířata drží, mají podle mé zkušenosti svá zvířata v oblibě enormní."

Znám psa (teda on pak radši umřel, takže znala), kterého páníček denně bral do hospody a ho neustále řezal, ale dost, bylo to slyšet ulicí.
Jednoho dne zas seděl v hospodě, došly mu peníze, psa prodal za 2 (slovy DVĚ) piva, nový majitel si psa odvedl za tu prádelní šňůru, co měl pes na sobě jako každý den, bývalý majitel se doopil, šel domů,
před dveřmi seděl ten prodaný pes.

Kdysi jsem vracel norníka majitelům. Velmi přátelský a dosti loajální k lidem, ale zřejmě také bojovnější a agresivnější pejsek to byl. Když ucítil pach svých majitelů, trnul mi v rukách. Před předáním jsem mu musel nasadit náhubek, aby je nepohryzal. Měli ho vážně celkem rádi, jen norníkům vůbec nerozuměli.

2.1.2021 17:00

vetřelec napsal(a):
Kdysi jsem vracel norníka majitelům. Velmi přátelský a dosti loajální k lidem, ale zřejmě také bojovnější a agresivnější pejsek to byl. Když ucítil pach svých majitelů, trnul mi v rukách. Před předáním jsem mu musel nasadit náhubek, aby je nepohryzal. Měli ho vážně celkem rádi, jen norníkům vůbec nerozuměli.

Chápu.. ale pitbull by je nesnědl, že?
Kdyby to nebylo k pláči, tak se furt dívám na videa zachráněných pit bulls z USA, jak ani fena, co chrání štěkanátka, se po člověku neožene,
je to zajímavé.

Narazila jsem na novinový článek, kde Colbyho pes zabil jeho dvouletého synovce. Na dvoře. Celé to může být vymyšlené. Ale nemusí. On šlechtil. 5 tisíc psů vyprodukoval.
Myslím si, že ti dnešní psi jsou lepší. Pořád jsou schopní v boji zemřít, ale už jim tolik nehrabe.
Vždy si říkám, co to je to "posunování plemene", vždyť je to kravina,
tak tady je to správně. Místo lovce, společníka, sportovce a zabíjecí mašinky máme lovce, společníka a sportovce.
A je to i díky tomu, že ti psi spinkají v postýlkách :-)

2.1.2021 17:39
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Pitbull má skutečně svatozář. Je to ale mezigeneračně nestabilní rovnováha, kterou je prozatím potřeba držet pod intenzivní šlechtitelskou kontrolou.

2.1.2021 17:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

vetřelec napsal(a):
Pitbull má skutečně svatozář. Je to ale mezigeneračně nestabilní rovnováha, kterou je prozatím potřeba držet pod intenzivní šlechtitelskou kontrolou.

na řetězu

2.1.2021 19:04

vetřelec napsal(a):

Nene, máme na výběr, pro jakého psa si kam půjdeme. Proto vznikly ty linie a pořád existují.
Je to úplně stejné jako u jakéhokoli jiného plemene - ten má dobré psy na to a tamten na tamto.
Kontrolovat potřebují právě ti fanatičtí chovatelé, co mají psy na řetězu a udržují zápasem,
mám pocit, že jim každou chvíli rupne cévka, když vidí vyrovnaného krásného psa s rovnýma nohama a bez jizev, co se umí chovat slušně.
Bohužel je jich ještě strašně moc, a těch obdivovatelů, co je v komentářích na YT,
stovky a tisíce.. plemeno dobytčí.
Na videu - tohle dělat moje štěně, tak ho zastřelím.
https://vimeo.com/487849223

2.1.2021 19:52
vetřelec

XXX.XXX.241.250

megi-the-dog: Je mi to moc líto, ale Vaše znalost prastarých linií je bezcenná. Čím hlouběji se pohybujete v rodokmenu, tím méněcennější informace tam na Vás čeká. S ohledem na intenzitu genového driftu (50% mezigeneračně) a s ohledem na selekční diferenciál, si můžete udělat představu o tom, jak je Váš přístup k rodokmenu absurdní.

2.1.2021 19:58

Moje znalost prastarých linií je téměř nulová :-) radši.
Sice odtamtud přišel skvělý pes, ale jinak ti lidé byli mag.ři a jaký pán takový pes.
Pěkné nohy, co? Nebo ten "návnada", taky super.
https://barkpost.com/good/dogfighting-explained/

2.1.2021 19:59

Já teda chápu, že pokud chci psa na práci, tak asi spíš vybírám z nějaké pracovní linie....
Ale prostě nevidím pořád v čem je ta přidaná hodnota držet pita na řetězu...kterouže to pracovní vlastnost tím podporujeme??

A opravdu a upřímně by mě zajímalo, kdo si v dnešní době řekne, že nej štěně je po feně a psu, kteří jsou chováni v tomhle režimu, protože jsou nejlepší....na co že jsou tak nej nej??

Pořád mi nikdo nevysvětlil, co je na tom tak skvělé, že je to jediné správné....a mě by to teda vážně zajímalo...

2.1.2021 20:09
vetřelec

XXX.XXX.241.250

sardullah: Za to já nemůžu, že jste zabedněná.

megi-the-dog: Vaše znalost plemene je téměř nulová.

2.1.2021 20:17

Já teda chápu, že pokud chci psa na práci, tak asi spíš vybírám z nějaké pracovní linie....
Ale prostě nevidím pořád v čem je ta přidaná hodnota držet pita na řetězu...kterouže to pracovní vlastnost tím podporujeme??

A opravdu a upřímně by mě zajímalo, kdo si v dnešní době řekne, že nej štěně je po feně a psu, kteří jsou chováni v tomhle režimu, protože jsou nejlepší....na co že jsou tak nej nej??

Pořád mi nikdo nevysvětlil, co je na tom tak skvělé, že je to jediné správné....a mě by to teda vážně zajímalo...

Už to víte. Jste zabedněná. A já taky.

2.1.2021 20:17

vetřelec napsal(a):
sardullah: Za to já nemůžu, že jste zabedněná.

megi-the-dog: Vaše znalost plemene je téměř nulová.

Ne já nejsem zabedněná, vy jenom neumíte jednoduše odpovědět na to na co se ptám....těžko říct, jestli je to tím, že nechápete psaný text a nebo tím, že prostě na jasnou otázku neumíte dát jasnou a stručnou odpověď a nebo....

2.1.2021 20:19

Ne já nejsem zabedněná, vy jenom neumíte jednoduše odpovědět na to na co se ptám....těžko říct, jestli je to tím, že nechápete psaný text a nebo tím, že prostě na jasnou otázku neumíte dát jasnou a stručnou odpověď a nebo....

Debata s vetřelcem nikam nevede, už jste možná zjistila.

2.1.2021 20:22
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Na tak debilní otázku totiž neexistuje jednoduchá odpověď.

2.1.2021 20:23

Debata s vetřelcem nikam nevede, už jste možná zjistila.

No mě to mrzí, ale mě by to vážně zajímalo......v čem jsou odchovy v tomhle težímu špičkoví šampioni....v které disciplíně??
Jací lidé kupují tyto odchovy, protože tohle štěně má předpoklady, že bude nej....a opět se ptám...v čem nej??

2.1.2021 20:24

vetřelec napsal(a):
Na tak debilní otázku totiž neexistuje jednoduchá odpověď.

Aha takže klasika....neumím odpovědět, došly mi argumenty a tak přijdou na řadu urážky a zesměšňování tázajícího....já vám teda tleskám, jste pašák

2.1.2021 20:26

No mě to mrzí, ale mě by to vážně zajímalo......v čem jsou odchovy v tomhle težímu špičkoví šampioni....v které disciplíně??
Jací lidé kupují tyto odchovy, protože tohle štěně má předpoklady, že bude nej....a opět se ptám...v čem nej??

Jenomže právě to se nedozvíme. Otázky zůstávají bez (smysluplných) odpovědí.

2.1.2021 21:03
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Aha takže klasika....neumím odpovědět, došly mi argumenty a tak přijdou na řadu urážky a zesměšňování tázajícího....já vám teda tleskám, jste pašák

Promiňte, to ode mně nebylo zdvořilé. Četla jste jak se po mě vozila ta kynologická nedochůdčata?! Nemějte mi to za zlé.

2.1.2021 21:09
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Jenomže právě to se nedozvíme. Otázky zůstávají bez (smysluplných) odpovědí.

Přeformulujte dotaz prosím. Nevšiml jsem si, že byste se na něco ptala.

2.1.2021 21:27

vetřelec napsal(a):

Dovolím si přeformulovat já....byla bych třeba vaše známá a chtěla od vás poradit odkud pořídit štěně a vy byste mi řekl...štěně pořiď odtud (styl chovu o kterém se bavíme), protože psa chceš hlavně na .....(doplňte na co) a na to jsou štěňata z tohodle chovu nejlepší....

2.1.2021 21:34

..že to krmíte, vy kynologická nedochůdčata!

2.1.2021 22:04

vetřelec napsal(a):

Ptala jsem se dvakrát. Když jsem chtěla váš elaborát přeložit do češtiny, aby to pochopili i laici.

2.1.2021 23:15
Moyda

XXX.XXX.147.89

Viděla jsem zabavení bojových psů v americkém dokumentu. Ti nebožáci měli řetězy tak silné ze je chlapi sotva zvedli. Prý je to proto, že pěkně posilují krční svaly a pak v aréně když se zakousnou můžou škubat a trhat nekonečně dlouho .

2.1.2021 23:16
Moyda

XXX.XXX.147.89

Vetřelec má správný nick, mě tedy příjde jako z jiné planety.

3.1.2021 00:09
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Dovolím si přeformulovat já....byla bych třeba vaše známá a chtěla od vás poradit odkud pořídit štěně a vy byste mi řekl...štěně pořiď odtud (styl chovu o kterém se bavíme), protože psa chceš hlavně na .....(doplňte na co) a na to jsou štěňata z tohodle chovu nejlepší....

Pokud Vás zajímá šlechtění zvířat, jednoznačně byste neměla přehlédnout APBT bez povšimnutí. Pokud Vás šlechtění nezajímá, plemeno pro Vás není vhodné, protože není ustálené a vyžaduje selekci. Je to šlechtitelská špice!

To v žádném případě neznamená, že by podléhalo psím zápasům do současnosti. Čímž zase nechci říct, že psí zápasy byly globálně vymýceny. Nevím ale o žádném dostupném chovateli, který by je v současnosti skutečně provozoval.

3.1.2021 00:20
Moyda

XXX.XXX.147.89

Smůla dámy, zase se nedozvíte z jakého důvodu je lepší chovat psi na řetězu.

neverend

3.1.2021 00:51
neverend

XXX.XXX.213.247

Opět se nedozvíme proč je pes na řetězu tak skvělý? 😀😀 Tak já třeba být otrokář a mít černocha před domem na řetězu, tak si taky nebudu stěžovat.😀 Ovšem černoch by byl asi jiného názoru,že? Ale toho by se nikdo neptal, protože také má svého černocha doma na řetězu. Nakonec je z toho norma pro jediný správný chov černochů? Chápu to dobře? A jeden člověk z nedalekého ranče má černocha doma si představte. Ten je snad nenormální? Má to špatný vliv na vztah pána a psa. Tedy pardon černocha.

3.1.2021 08:00

Moyda napsal(a):

Prosím, psy. Omlouvám se.

3.1.2021 09:32
Moyda

XXX.XXX.147.89

Samozřejmě, děkuji za opravu.

3.1.2021 09:57

Prosím, psy. Omlouvám se.

Teda já jsem ráda za to, že jste to napsala. Mně je to vždycky trapné, ale popravdě už začínám blbnout a vždy přemýšlím, jak se to vlastně skloňuje.

3.1.2021 10:55
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Ti psi jsou často vnitrodruhově dosti agresivní, víte? Takže v úvahu připadá řetězový úvaz, pojezd, nebo kotec.

Opakuji: Možná preferujete protipudovou převýchovu, chovatelé vyšší úrovně pracovních psů se ovšem shodují, že proti věci přímé instinktivní specializace v podstatě není normálně možná a případné behaviorální bloky, způsobují těžké mentální poruchy a deprese. V některých případech je tedy dalekosáhle vhodnějším přístupem individuální izolace jednotlivých psů. Tento typ držení se týká zejména bulldogů, vybraných norníků i psů podobného zaměření a nemá negativní dopady na zdraví pracovně dochovaných zvířat. Správně nadimenzovaný a sestavený řetězový úvaz a dobrá bouda na vhodném podkladu, je v mnoha ohledech nepřekonatelný setup. Nevzpomenu jistě všechny výhody, ale mezi nejčastěji diskutované patří ve srovnání s běžným kotcem např. promývání podkladu deštěm, výhled a stimulace okolním děním, přístupnost, částečná kondiční zátěž... Naprosto nejzásadnější výhodou využití řetězového úvazu je ale bezpochyby jeho poměr cena/spolehlivost/výkon. My víme, že i poměrně krátký 3m úvaz, převyšuje disponibilní plochu nadprůměrného kotce 5x5m; 4m - 7x7m; 5m - 9x9m; kdo takové kotce prosím má?

Nadále mám za to, že mezi majiteli a psy jež sdílejí domácnost, vznikají často patologické vztahy. To se projevuje oploštěním vztahů vnitrodruhových, což je problém zejména u člověka a navazují na to také zcela zásadní problémy vybraných plemen pracovních psů. Antropomorfická metafora s černochy je zavádějící a vede až k fantastickým výšinám s Hitlerem. Pokud tento názor skutečně zastáváte, pak si prosím nepořizujte zvířata od chovatelů, ale vořechy z náhodného spojení.

3.1.2021 11:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nadále mám za to, že mezi majiteli a psy jež sdílejí domácnost, vznikají často patologické vztahy. To se projevuje oploštěním vztahů vnitrodruhových, což je problém zejména u člověka a navazují na to také zcela zásadní problémy vybraných plemen pracovních plemen psů.

Nevím, jestli vám rozumím správně (je to docela těžké), ale chcete tím říct, že u psů pracovních plemen vzniká problém kvůli tomu, že sdílí s majitelem domácnost? . To je zajímavé, znám spoustu pracovních psů, kteří s majitelem sdílí domácnost, leckdy i gauč a postel, a jsou to psi úspěšní. Na druhou stranu znám pracovní psy, kteří se jen vytáhnou z kotce na cvičák a to je celý koloběh jejich života, sice na cvičáku můžou být úspěšní taky, ale v běžném životě jsou nepoužitelní. A myslím si, že většina z nás chce hlavně psa, který je pohodový v běžném životě.

Ještě bych chtěla dodat, že mám srovnání psa chovaného venku (ale teda volně na zahradě, bez kotce nebo úvazu) a psa chovaného doma a vidím tam ve vztahu člověk x pes obrovský rozdíl, v pozitivním smyslu. A myslím si, že kontakt s člověkem si zaslouží zvíře od chvoatele úplně stejně, jako vořech z náhodného spojení.

A zkusím to ještě jednou - jakého máte psa? A v jakých podmínkách ho chováte?

3.1.2021 11:19

To už tady bylo..
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3330785/stafordsirsky-terier

Nemají se mezi sebou rádi, jistě, někteří, proto je dobré je mít odděleně - kotec a zateplená bouda.
Na řetězu je víc psů jen proto, aby se mohli navzájem rozčilovat.
K jinému rozvoji to nevede - kromě těch noh teda.
Ten, kdo chce psovi dopřát větší plochu na běhání, nemá treadmill a řetěz,
ale bere psa co nejvíce ven. Vycházky se tomu říká.
Podle toho, jak psi z řetězů vypadají, moc pohybu mimo nemají.

Ať si plemeno zachová svou kvalitu, (opakuji se - lze to držet přes lov, sport, v mezích zákona)
ale nemusí se u toho tahat za krk.
Když nemáš na kotec, neměj psa.

3.1.2021 11:20
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Moyda napsal(a):

Tak já slyšela od jedný paní, co je má,, že to má být nejbezpečnější způsob chovu při větším počtu zvířat. Jako logiku to má, ale teda mě vadí takovej pes v mrazu venku......

3.1.2021 11:20
vetřelec

XXX.XXX.241.250

marcelaamax: Nerozumíte úplně správně. Tvrdím že z patologického vztahu, který z takového přístupu často vychází, vzniká problém.

3.1.2021 11:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Huskyjanina napsal(a):
Tak já slyšela od jedný paní, co je má,, že to má být nejbezpečnější způsob chovu při větším počtu zvířat. Jako logiku to má, ale teda mě vadí takovej pes v mrazu venku......

Nechová někdo na úvazech i huskouny? Chápu, že mají úplně jinou srst... Ptám se spíš jen tak ze zajímavosti..

A vlastně krátkosrstí alaskání se tak taky chovají.

To nemyslím nijak špatně, jen že ten způsob chovu vlastně není jen o APBT.

3.1.2021 11:28

Moyda napsal(a):
Samozřejmě, děkuji za opravu.

3.1.2021 11:29

Teda já jsem ráda za to, že jste to napsala. Mně je to vždycky trapné, ale popravdě už začínám blbnout a vždy přemýšlím, jak se to vlastně skloňuje.

Podle vzoru pán. Ti psi (páni) někoho sežrali. Chovám ty psy (pány). Takhle si pomáhám já.

3.1.2021 11:30

Podle vzoru pán. Ti psi (páni) někoho sežrali. Chovám ty psy (pány). Takhle si pomáhám já.

Jenže člověci často říkají "chovám ty králíci"

3.1.2021 11:32

marcelaamax napsal(a):
Nadále mám za to, že mezi majiteli a psy jež sdílejí domácnost, vznikají často patologické vztahy. To se projevuje oploštěním vztahů vnitrodruhových, což je problém zejména u člověka a navazují na to také zcela zásadní problémy vybraných plemen pracovních plemen psů.

Nevím, jestli vám rozumím správně (je to docela těžké), ale chcete tím říct, že u psů pracovních plemen vzniká problém kvůli tomu, že sdílí s majitelem domácnost? . To je zajímavé, znám spoustu pracovních psů, kteří s majitelem sdílí domácnost, leckdy i gauč a postel, a jsou to psi úspěšní. Na druhou stranu znám pracovní psy, kteří se jen vytáhnou z kotce na cvičák a to je celý koloběh jejich života, sice na cvičáku můžou být úspěšní taky, ale v běžném životě jsou nepoužitelní. A myslím si, že většina z nás chce hlavně psa, který je pohodový v běžném životě.

Ještě bych chtěla dodat, že mám srovnání psa chovaného venku (ale teda volně na zahradě, bez kotce nebo úvazu) a psa chovaného doma a vidím tam ve vztahu člověk x pes obrovský rozdíl, v pozitivním smyslu. A myslím si, že kontakt s člověkem si zaslouží zvíře od chvoatele úplně stejně, jako vořech z náhodného spojení.

A zkusím to ještě jednou - jakého máte psa? A v jakých podmínkách ho chováte?

Tuto informaci nemůžeme z vetřelce vypáčit. Je tajemný jako hrad v Karpatech.

3.1.2021 11:34

Jenže člověci často říkají "chovám ty králíci"

Všechny nepřeperu, no.

3.1.2021 12:17

Já si do teď myslela, že čím víc je pes navázaný na pána...psovoda...majitele, tak tím líp. A teda mi přijde, že psa spíš na sebe navážu, když se mnou bude sdílet život než venku na úvazu....
Co je patologické na tom, když pes žije s páníkem a mají se rádi....když to řeknu zjednodušeně.

Snad akorát u pracovních pastevců se klade hlavně důraz na to, aby se navázali na "svoje ovečky".....tak tam je jasný, že je lepší, když pastevec žije se stádem, než doma s pánečkem už z meritu věci...ty ovce z gauče asi nepohlídá.
Ale pokud se jedná o pracovního psa, který má spolupracovat, tak tam si myslím, že čím bližší ten vztah je, tak tím líp.

Nemám ráda ani typické kotcové chovy...
Nerozporuji, že je dobré mít kotec, protože u některých psů je potřeba občas mít psa někam zavřít a to teda asi může splnit asi i dočasný úvaz.
Mě to spíš přijde z mého pohledu divný hlavně v tom, že moji psi doma nenosí obojky....obojek=procházka, opuštění pozemku.....

No dál je pro mě tato debata bezpředmětná.....protože asi svět vnímám jinak a obecně si myslím, že pořizovat si psa, jakéhokoliv, s tím, že ho šoupnu na řetěz k boudě...že ho šoupnu do kotce a vytáhnu ho jen, když s ním jdu něco dělat, tak to už pak není pes, ale cvičební a nebo pracovní náčiní a sice možná využiju na max pracovní potenciál psa, ale pes má i jiné a úžasné vlastnosti a přednosti, o které tímto způsobem chovu přicházím....

Nejsem expert na bll plemena, ale zatím každý takový pes, kterého jsem potkala byl milovníkem lidí nebo minimálně pána a jeho rodiny a když vidíte, jak je ten pes šťastnej, když může být s páníkem.......tak to radši budu mít teda se psem patologický vztah a vedle sebe šťastné psí stvoření.

3.1.2021 12:42
vetřelec

XXX.XXX.241.250

To už tady bylo..
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3330785/stafordsirsky-terier

Nemají se mezi sebou rádi, jistě, někteří, proto je dobré je mít odděleně - kotec a zateplená bouda.
Na řetězu je víc psů jen proto, aby se mohli navzájem rozčilovat.
K jinému rozvoji to nevede - kromě těch noh teda.
Ten, kdo chce psovi dopřát větší plochu na běhání, nemá treadmill a řetěz,
ale bere psa co nejvíce ven. Vycházky se tomu říká.
Podle toho, jak psi z řetězů vypadají, moc pohybu mimo nemají.

Ať si plemeno zachová svou kvalitu, (opakuji se - lze to držet přes lov, sport, v mezích zákona)
ale nemusí se u toho tahat za krk.
Když nemáš na kotec, neměj psa.

Vy si to cucáte z prstu.
Husky bývají na řetězech ze stejného důvodu? Ta volná ramena jsou s největší pravděpodobností důsledkem inbrední deprese a v žádném ohledu se nejedná o žádnou zajebanou návnadu. Ať si plemeno zachová svou kvalitu, to víte že jo! Psi ze řetězu vypadají třeba takto:

3.1.2021 12:43

vetřelec napsal(a):
Vy si to cucáte z prstu.
Husky bývají na řetězech ze stejného důvodu? Ta volná ramena jsou s největší pravděpodobností důsledkem inbrední deprese a v žádném ohledu se nejedná o žádnou zajebanou návnadu. Ať si plemeno zachová svou kvalitu, to víte že jo! Psi ze řetězu vypadají třeba takto:

Takže ten je váš?

3.1.2021 12:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vetřelec napsal(a):
Vy si to cucáte z prstu.

Jenže takhle může vypadat i pes "z postele", a znám takové.

3.1.2021 12:45
vetřelec

XXX.XXX.241.250

marcelaamax: To nepopírám

3.1.2021 12:47

...mne by tedy jenom zajímalo, zda pan Vetřelec takto komunikuje v běžném životě, a zda jeho protějšej je toto schopen pojmout.....a pokud se ho tedy v běžném hovoru někdo optá zda a jakého psa má a v jakych podmínkách ho chová, jak mu tedy vlastně odpoví.....

3.1.2021 12:48

vetřelec napsal(a):
Vy si to cucáte z prstu.

A vy osobně chováte psy na řetězu??... máte pracovní psy, máte nějaké psy/psa??

Žil jste někdy se psem..??

Jaký vztah máte se svými psy......za co považujete především svého psa??

Měl jste někdy psa o kterém můžete říct, že byl vaše spřízněná duše a vy jeho??

3.1.2021 12:50

vetřelec napsal(a):
Vy si to cucáte z prstu.

To je Chinaman tak v půl roce, ne?
Pak taky vypadal takhle + další jeho pes hotový krasavec!
http://www.pedigreedatabase.com/american_pit_bull_terrier/dog.html?id=1587682-garners-earl-jr
https://pedigree.gamedogs.cz/details.php?id=63274

3.1.2021 13:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

...mne by tedy jenom zajímalo, zda pan Vetřelec takto komunikuje v běžném životě, a zda jeho protějšej je toto schopen pojmout.....a pokud se ho tedy v běžném hovoru někdo optá zda a jakého psa má a v jakych podmínkách ho chová, jak mu tedy vlastně odpoví.....

Mě hlavně přijde, že ten text pana Vetřelce je pořád dokola jen kopírován, viz jiné vlákno, které sem vkládala Megí, byl tam úplně totožný text, který psal na tomhle vlákně.

3.1.2021 13:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vetřelec napsal(a):
marcelaamax: To nepopírám

No tak když se do kondice dostane i pes chovaný doma, tak v čem je tedy chov na úvazu tolik lepší?

Jedinej rozumnej důvod vidím fakt v tom, že se ti psi musí nějak oddělit, to beru. Ale i tak je pro mě nutnost, aby takto chovaní piťáci měli pořádnou zateplenou boudu, nějaký přístřešek, a dostatek pohybu a vyžití mimo řetěz. Má to většina takhle chovaných psů?

3.1.2021 13:07
vetřelec

XXX.XXX.241.250

To je plně dospělý Chinaman. Všimněte si že na fotkách na kterých vypadá hůř je už starý. Tady je hrubým odhadem tak 5ti letý:

3.1.2021 13:08
juhaj

XXX.XXX.164.121

vetřelec napsal(a):
Ti psi jsou často vnitrodruhově dosti agresivní, víte? Takže v úvahu připadá řetězový úvaz, pojezd, nebo kotec.

Opakuji: Možná preferujete protipudovou převýchovu, chovatelé vyšší úrovně pracovních psů se ovšem shodují, že proti věci přímé instinktivní specializace v podstatě není normálně možná a případné behaviorální bloky, způsobují těžké mentální poruchy a deprese. V některých případech je tedy dalekosáhle vhodnějším přístupem individuální izolace jednotlivých psů. Tento typ držení se týká zejména bulldogů, vybraných norníků i psů podobného zaměření a nemá negativní dopady na zdraví pracovně dochovaných zvířat. Správně nadimenzovaný a sestavený řetězový úvaz a dobrá bouda na vhodném podkladu, je v mnoha ohledech nepřekonatelný setup. Nevzpomenu jistě všechny výhody, ale mezi nejčastěji diskutované patří ve srovnání s běžným kotcem např. promývání podkladu deštěm, výhled a stimulace okolním děním, přístupnost, částečná kondiční zátěž... Naprosto nejzásadnější výhodou využití řetězového úvazu je ale bezpochyby jeho poměr cena/spolehlivost/výkon. My víme, že i poměrně krátký 3m úvaz, převyšuje disponibilní plochu nadprůměrného kotce 5x5m; 4m - 7x7m; 5m - 9x9m; kdo takové kotce prosím má?

Nadále mám za to, že mezi majiteli a psy jež sdílejí domácnost, vznikají často patologické vztahy. To se projevuje oploštěním vztahů vnitrodruhových, což je problém zejména u člověka a navazují na to také zcela zásadní problémy vybraných plemen pracovních psů. Antropomorfická metafora s černochy je zavádějící a vede až k fantastickým výšinám s Hitlerem. Pokud tento názor skutečně zastáváte, pak si prosím nepořizujte zvířata od chovatelů, ale vořechy z náhodného spojení.

Už to nehul

3.1.2021 13:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A neberu ani ten důvod, že jsou ti psi pak "odolnější" vůči vlivům počasí. Mám psy, kteří nesnáší bahno a déšť, nejradši jsou v posteli pod dekou, nebo u krbu , ale přesto pokud budou mít motivaci, tak venku v bahně a lijáku budou "pracovat". A ta motivace u těchto psů většinou není tak složitá.

Stejně tak znám lovecké psy chované doma, v teple, a venku pak normálně pracují za jakéhokoli počasí. A jako plus vidím to, že ti, co jsou chovaní doma, mají většinou s páníčkem jiný, hlubší vztah.

Myslím ,že je velký rozdíl, pokud má pes v nepříznivém počasí jen tak stát, sedět, ležet sám (třeba na tom řetězu) nebo pokud tam má pracovat.

3.1.2021 13:15

vetřelec napsal(a):
To je plně dospělý Chinaman. Všimněte si že na fotkách na kterých vypadá hůř je už starý. Tady je hrubým odhadem tak 5ti letý:

Je pokousaný stejně jako téměř všichni Garner psi od počátku věků.
Co to má tohleto na krku, zásnubní prstýnek, to jak ho chovatel miluje.
https://pedigree.gamedogs.cz/details.php?id=63279,7
Jinak v pořádku? Tím se elita chlubí, nestydí se.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5012501308790528&id=468821726491865&anchor_composer=false

Tady jde o množství, množení, agresi, peníze, zjednodušit si vše,
prostě namyšlení, arogantní, sobečtí "lidé".

3.1.2021 13:15

marcelaamax napsal(a):
Mě hlavně přijde, že ten text pana Vetřelce je pořád dokola jen kopírován, viz jiné vlákno, které sem vkládala Megí, byl tam úplně totožný text, který psal na tomhle vlákně.

...myslim si to rovněž....

3.1.2021 14:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

vetřelec napsal(a):
Vy si to cucáte z prstu.

No to mi neříkejte, že to panům elitním genetickým inženýrům ujelo, a došli až k inbreedingové depresi... 🤫

3.1.2021 14:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

To je Chinaman tak v půl roce, ne?
Pak taky vypadal takhle + další jeho pes hotový krasavec!
http://www.pedigreedatabase.com/american_pit_bull_terrier/dog.html?id=1587682-garners-earl-jr
https://pedigree.gamedogs.cz/details.php?id=63274

No Vy vole, to jsou trosky😱

Hanba by mě zfackovala do bezvědomí mít psy v takovém stavu🤮

3.1.2021 14:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To z těch fotek na úvazech vypadá, jak když jsou ti psi chovaní někde v lese? Nebo se to zdá jen mě?

3.1.2021 14:26
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

marcelaamax napsal(a):
Nechová někdo na úvazech i huskouny? Chápu, že mají úplně jinou srst... Ptám se spíš jen tak ze zajímavosti..

A vlastně krátkosrstí alaskání se tak taky chovají.

To nemyslím nijak špatně, jen že ten způsob chovu vlastně není jen o APBT.

Ano, někteří musheři je tak mají. Je to vlastně nejlevnější možnost ustájení, než kupovat a stavět kotce. A taky jsem už slyšela, že psi ze řetězu jsou v lepší kondici, než ti z kotce, protože ti na řetězu reagují na každý vzruch a běhají dokolečka na řetězu, zatímco ti v kotci jen lehnou a spí. Tohle neposoudím. Mejch 11 psů bylo pohromadě v kotci a když jsem byla doma, tak volně na zahradě a když manžel odjel do práce, tak i doma v baráčku :D Mě přijde, že ten pes ze řetězu, co reaguje na každej podnět je zmagořenej.

3.1.2021 14:28
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Je pokousaný stejně jako téměř všichni Garner psi od počátku věků.
Co to má tohleto na krku, zásnubní prstýnek, to jak ho chovatel miluje.
https://pedigree.gamedogs.cz/details.php?id=63279,7
Jinak v pořádku? Tím se elita chlubí, nestydí se.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5012501308790528&id=468821726491865&anchor_composer=false

Tady jde o množství, množení, agresi, peníze, zjednodušit si vše,
prostě namyšlení, arogantní, sobečtí "lidé".

To jste mohla říct, že jste apriori proti šlechtitelskému chovu. Povahový profil chovatelů jste tedy opravdu vystihla. V podstatě to nejsou lidé, přinejmenším ne tak dobří jako Vy.

3.1.2021 14:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

vetřelec napsal(a):
To jste mohla říct, že jste apriori proti šlechtitelskému chovu. Povahový profil chovatelů jste tedy opravdu vystihla. V podstatě to nejsou lidé, přinejmenším ne tak dobří jako Vy.

Jako, jestli jsou cílem šlechtění takovéto zdeformované trosky, dohnané až k inbreed. depresi (protože ta rozhodně nebude jen jednom znaku), tak asi někde soudruzi z NDR udělali chybu🤔

3.1.2021 14:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Huskyjanina napsal(a):
Ano, někteří musheři je tak mají. Je to vlastně nejlevnější možnost ustájení, než kupovat a stavět kotce. A taky jsem už slyšela, že psi ze řetězu jsou v lepší kondici, než ti z kotce, protože ti na řetězu reagují na každý vzruch a běhají dokolečka na řetězu, zatímco ti v kotci jen lehnou a spí. Tohle neposoudím. Mejch 11 psů bylo pohromadě v kotci a když jsem byla doma, tak volně na zahradě a když manžel odjel do práce, tak i doma v baráčku :D Mě přijde, že ten pes ze řetězu, co reaguje na každej podnět je zmagořenej.

Já jsem viděla na úvazech ty alaskány - většina (cca 20) byla na úvazech, a asi 10 psů bylo v kotcích.

Neviděla jsem mezi nimi rozdíl, když jsme přišli, tak reagovali všichni stejně - měli radost, snažili se dostat k nám. Když už jsme tam nějakou dobu byli a povídali si, po tom, co jsem je všechny pomazlila, tak se uklidnili. Někteří zalezli do boudy, jiní si sedli na boudu. No pak začali zase vyvádět, když se vzali do ruky postroje, ale tak to je jasné, to už je musher začal jednoho po druhém pouštět z úvazů.

Jo a potom, co je pustil, tak spolu všichni vycházeli, nebyl žádný konflikt. Spíš měli i radost, a hráli si.

3.1.2021 14:43
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

marcelaamax napsal(a):
Já jsem viděla na úvazech ty alaskány - většina (cca 20) byla na úvazech, a asi 10 psů bylo v kotcích.

Neviděla jsem mezi nimi rozdíl, když jsme přišli, tak reagovali všichni stejně - měli radost, snažili se dostat k nám. Když už jsme tam nějakou dobu byli a povídali si, po tom, co jsem je všechny pomazlila, tak se uklidnili. Někteří zalezli do boudy, jiní si sedli na boudu. No pak začali zase vyvádět, když se vzali do ruky postroje, ale tak to je jasné, to už je musher začal jednoho po druhém pouštět z úvazů.

Jo a potom, co je pustil, tak spolu všichni vycházeli, nebyl žádný konflikt. Spíš měli i radost, a hráli si.

Jak říkám, jen jsem to slyšela a to v době mejch začátků s huskyma, což je skoro 30 let, když jsme se rozhodovali a zajímali, jak mít tolik psů ustájených. Nakonec jsme si to udělali podle svého :)

3.1.2021 14:44

vetřelec napsal(a):

Jsem proti chovu v takových podmínkách a proti testování bojem.
Ten obrázek je starý 50 let, to ještě zápasy v některých státech federace nebyly nelegální, přímo tento pes je mezi elitou nazýván legendou, protože ještě v sedmi letech zabíjel psy a kdo má Garnery v rodokmenu, je vysoko ceněný.

Řekněme si upřímně - co dnes s těmito psy?
Můžete je chovat na řetězu, nechat je se pozabíjet, protože tradice elitního chovu..
to není žádné genetické inženýrství, pouze se vezme jeden vítěz a spojí s druhým vítězem.
Tomuto druhu chovu odzvonilo, smiřte se s tím.
Jde to dělat jinak.
Abych mohla vzít psa do města, do vlaku, do obýváku, mezi lidi, aby mi nesežral kočku, druhého psa.

3.1.2021 15:51
vetřelec

XXX.XXX.241.250

megi-the-dog:
Tak primitivní to nebylo...

A já chci chrta, kterej nebude toužit po lovu. Ale musí to být galgo español, protože se mi nelíbí jeho standardní povahový profil.

1) Proč právě APBT? Nebo Jaké vlastnosti APBT jste se tedy milostivě rozhodla zachovat?

2) A uplatníme scater, nebo laskavě povolíte inbreeding?

3) Jakou koncepci šlechtitelského chovu tedy navrhujete? Koncepci chovu SBT, nebo jinou proslulou koncepci chovu domácích mazlíčků?

3.1.2021 16:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

vetřelec napsal(a):
megi-the-dog:
Tak primitivní to nebylo...

A já chci chrta, kterej nebude toužit po lovu. Ale musí to být galgo español, protože se mi nelíbí jeho standardní povahový profil.

1) Proč právě APBT? Nebo Jaké vlastnosti APBT jste se tedy milostivě rozhodla zachovat?

2) A uplatníme scater, nebo laskavě povolíte inbreeding?

3) Jakou koncepci šlechtitelského chovu tedy navrhujete? Koncepci chovu SBT, nebo jinou proslulou koncepci chovu domácích mazlíčků?

Vám bych raději doporučila antikoncepci!

3.1.2021 17:02

APBT....jaké vlastnosti zachovat???

Pes defakto vyšlechtěný na psí zápasy......v dnešní době snad tohle může provádět jen ú.chyl a ve své podstatě chápu, proč je potom naprosto mimo mísu mít "bojového psa" doma, prostě proto, abych k němu náhodou neměla citovou vazbu a aby mi ho nebylo líto, až mi ho potrhá popř. zabije jinej pes na zápase....

Takže tohle asi nemá smysl jako vlastnost plemene udržovat a pokud vůbec zachovat tohle plemeno.....tak si myslím, že by to mělo být pro jeho jiné vlastnosti.....velmi příjemného, oddaného psa milujícího rodinu a temperamentního sportovce tělem i duší.
A takoví psi se přeci na řetězu nechovají.....

3.1.2021 17:19

A tak to právě není, proto máme např. toho dlouhosrstého vipeta.
APBT zuřiví jako z videa na fb - na nich nechovat. Hotovo.
Ona také agrese je vylučující vada dle standardu. Pokud se tedy řídíme standardem. Stejně jako u spousty dalších plemen.
Znamená to, že pes je sice schopný práce, ale ne že útočí na vše, co se hýbe; nemohu s takovým psem projít normálně po ulici.
Jo, fanatickým chovatelům z toho praská cévka, ale v civilizovaném světě s pitem z šedesátých let prostě nelze fungovat.
On ten odklon stafforda nebyl zas tak blbý, i když nechtěně,
ale tím, že někteří ztloustli, už se nehodí na zápas
a tak běhají parkour :-) A sluší jim to.
Nemůžu si pomoct, ale podle mě ten lov psa prověří dostatečně, klidně může dělat coursing nebo podobné, co já vím, co všechno je,
kdysi naši psi (odhození takovými fanatiky) hrozně rádi plavali, tahali náklad, lovili potkany. Jedna fena i hlídala, omylem, ona byla popletená, jak ji furt tloukli do hlavy, ale nic neuhlídala, jen pouštěla hrůzu,
a když se kolemjdoucí vylekal, tak to přišla radostně ohlásit :-)
A bydleli převážně v kotcích.

Ve skutečnosti je ten pes docela univerzální, nemusí bojovat zrovna se psy.

Tak si říkám, barák skoro prázdný, jestli letos otevřou školy, tak i dítě půjde na střední, to máme volné patro, půdu, druhou půdu, kůlnu, verandu,
kolik se jich tam vejde..
A všem dám zlaté řetězy! A pyžamo s jednorožcem. První vrh od A, to máme Amálka, Azor, Astor, Alfréd, Asta
a na počest vyvítekoho Alien :-)

3.1.2021 17:25

Já si do teď myslela, že čím víc je pes navázaný na pána...psovoda...majitele, tak tím líp. A teda mi přijde, že psa spíš na sebe navážu, když se mnou bude sdílet život než venku na úvazu....
Co je patologické na tom, když pes žije s páníkem a mají se rádi....když to řeknu zjednodušeně.

Snad akorát u pracovních pastevců se klade hlavně důraz na to, aby se navázali na "svoje ovečky".....tak tam je jasný, že je lepší, když pastevec žije se stádem, než doma s pánečkem už z meritu věci...ty ovce z gauče asi nepohlídá.
Ale pokud se jedná o pracovního psa, který má spolupracovat, tak tam si myslím, že čím bližší ten vztah je, tak tím líp.

Nemám ráda ani typické kotcové chovy...
Nerozporuji, že je dobré mít kotec, protože u některých psů je potřeba občas mít psa někam zavřít a to teda asi může splnit asi i dočasný úvaz.
Mě to spíš přijde z mého pohledu divný hlavně v tom, že moji psi doma nenosí obojky....obojek=procházka, opuštění pozemku.....

No dál je pro mě tato debata bezpředmětná.....protože asi svět vnímám jinak a obecně si myslím, že pořizovat si psa, jakéhokoliv, s tím, že ho šoupnu na řetěz k boudě...že ho šoupnu do kotce a vytáhnu ho jen, když s ním jdu něco dělat, tak to už pak není pes, ale cvičební a nebo pracovní náčiní a sice možná využiju na max pracovní potenciál psa, ale pes má i jiné a úžasné vlastnosti a přednosti, o které tímto způsobem chovu přicházím....

Nejsem expert na bll plemena, ale zatím každý takový pes, kterého jsem potkala byl milovníkem lidí nebo minimálně pána a jeho rodiny a když vidíte, jak je ten pes šťastnej, když může být s páníkem.......tak to radši budu mít teda se psem patologický vztah a vedle sebe šťastné psí stvoření.

Já si myslím (možná blbě), že i ten pastevec by měl mít kladný vztah ke svému pánikovi, aby ho omylem nesežral.

neverend

3.1.2021 17:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Já už na to kápnul. Pitbull na řetězu vypadá drsně jako třeba určitý druh tetování. Lidi co jsou nějak zajímavý bez tetování ušetří za blbosti a holt ten zbytek ničím nezajímavý si na sebe něco musí "načmárat". S tím Pitbullem to bude podobné. Alespoň jeden z té dvojce je něčím zajímavý a vypadá drsně. Takový kožený obojek s ostny tomu dodá ještě větší šmrnc.😃 No a my ostatní co nemáme tetování, psa "nezdrsněného" řetězem či koženým obojkem s ostny jsme holt nezajímaví pro okolí. Nevím jak ostatní, ale nějak se s tím smíříme, ale hlavně když nám kamarád nenastydne kdesi venku uvázaný na řetězu.🙂

3.1.2021 18:10

neverend napsal(a):
Já už na to kápnul. Pitbull na řetězu vypadá drsně jako třeba určitý druh tetování. Lidi co jsou nějak zajímavý bez tetování ušetří za blbosti a holt ten zbytek ničím nezajímavý si na sebe něco musí "načmárat". S tím Pitbullem to bude podobné. Alespoň jeden z té dvojce je něčím zajímavý a vypadá drsně. Takový kožený obojek s ostny tomu dodá ještě větší šmrnc.😃 No a my ostatní co nemáme tetování, psa "nezdrsněného" řetězem či koženým obojkem s ostny jsme holt nezajímaví pro okolí. Nevím jak ostatní, ale nějak se s tím smíříme, ale hlavně když nám kamarád nenastydne kdesi venku uvázaný na řetězu.🙂

No a když je k tomu černý a má kupírovaný uši...zocelený řetezem...to je teprva pošušňáníčko, to je páneček potom nej drsňák pod sluncem.

3.1.2021 18:15

Já si myslím (možná blbě), že i ten pastevec by měl mít kladný vztah ke svému pánikovi, aby ho omylem nesežral.

No tak musí vědět, kdo je přítel a před kým bránit....já spíš myslela, že štěně vyrůstá s ovečkami, že to není, že půl roku mám pastevce doma na gauči a pak ho šupnu k ovečkám.

A ono i ta štěňata, co bydlí třeba s těmi ovcemi, aby je vzali za své, nějakou tu péči vyžadují, není to...tady budeš bydlet, dvakrát denně ti přinesu jídlo a jinak neuvidíš živáčka a i kolem zvířat je práce a tak se tam ti lidičkové pohybují, takže si ten vztah ke svým lidem udělají.....

Jen mě teď napadlo u toho chovu na řetězu, aby to byl ten správný piťák....to jako člověk přinese štěně a šup s ním na řetěz??

3.1.2021 18:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak potom asi nechci vědět, co si myslejí lidi o mě, pokud se to bere takhle podle vzhledu a podle psa .

Jsem potetovaná, ještě než jsem se začala barvit Hennou, tak jsem roky "nosila" zářivě červený vlasy, většinou nosím černé oblečení, no a chodím se dvěma bull psy, z toho jeden větší, tmavý. Jo a máme i obojek s ostny - běžně ho pes nenosí, přijde mi to nepraktické, ale třeba na focení jsem mu ho dala. Nic z toho teda rozhodně nedělám kvůli tomu, abych na lidi působila drsně, nebo abych byla zajímavá. A v žádném případě jsem si z tohohle důvodu nevybírala psy... Ale jak tak koukám, tak to tak na lidi možná bude působit

3.1.2021 18:29

marcelaamax napsal(a):
Tak potom asi nechci vědět, co si myslejí lidi o mě, pokud se to bere takhle podle vzhledu a podle psa .

Jsem potetovaná, ještě než jsem se začala barvit Hennou, tak jsem roky "nosila" zářivě červený vlasy, většinou nosím černé oblečení, no a chodím se dvěma bull psy, z toho jeden větší, tmavý. Jo a máme i obojek s ostny - běžně ho pes nenosí, přijde mi to nepraktické, ale třeba na focení jsem mu ho dala. Nic z toho teda rozhodně nedělám kvůli tomu, abych na lidi působila drsně, nebo abych byla zajímavá. A v žádném případě jsem si z tohohle důvodu nevybírala psy... Ale jak tak koukám, tak to tak na lidi možná bude působit

Co by si o vás lidi mysleli??...ženský s dvěma "bojovýma bestiema" ....hele já si myslim, že feňule vám tu drsnou image zkazila, takový roztomiloučký usměvavý stvořeníčko

3.1.2021 18:30

Já mám JEN černé oblečení. Ale lepší než žádné.
No ale mám gangsta boty a mikinu s kapucí. Nikdy jsem neměla lepší venčící boty, bahno sklepu před chalupou, nepromokavé, teploučko, celkem i lehké.
Akorát ten pes.. každý den cestou domů z pole se zastavuje s každým člověkem, jako by patřil k němu, já jako že - hele, mohli bychom jít domů,
pes - nemůžu, tady je člověk, co se na mě směje, tak se směju taky a ty běž pryč, já jdu s tímhle domů.
Pak je tam malinký pinč, york, labradorová a labrador, všichni se pozdraví a takhle nenapnuté vodítko by mi teda záviděl i Cesar :-)
Nevíte, jestli se ještě prodávají ty žvýkačky s tetováním? Abych teda zapadla.

3.1.2021 19:13

Já mám JEN černé oblečení. Ale lepší než žádné.
No ale mám gangsta boty a mikinu s kapucí. Nikdy jsem neměla lepší venčící boty, bahno sklepu před chalupou, nepromokavé, teploučko, celkem i lehké.
Akorát ten pes.. každý den cestou domů z pole se zastavuje s každým člověkem, jako by patřil k němu, já jako že - hele, mohli bychom jít domů,
pes - nemůžu, tady je člověk, co se na mě směje, tak se směju taky a ty běž pryč, já jdu s tímhle domů.
Pak je tam malinký pinč, york, labradorová a labrador, všichni se pozdraví a takhle nenapnuté vodítko by mi teda záviděl i Cesar :-)
Nevíte, jestli se ještě prodávají ty žvýkačky s tetováním? Abych teda zapadla.

Žvýkačky nevím, ale to dětský tetování určitě v něčem bude, když ne ve žvýkačce, tak v nějakém plastovém vajíčku a nebo se to bude prodávat jen tak...

Já teda tetování mám, chodím se psema v černém, mám i tu kapucu, ale kazí mi to dvě věci...tetování na místě, které venku neukazuju a obzvlášť teda Ginina vizáž mi na drsnosti nepřidá........jó to se Sárou, to bylo jiný kafe..."jé to je hezkej pejsek? a Sára "COŽÉÉÉÉ " (to teda uměla i jen postojem a pohledem) a bylo jasno, ani jsem nemusela vyhrnovat mikinu a ukazovat to tetování...

3.1.2021 19:43

Moyda napsal(a):
Viděla jsem zabavení bojových psů v americkém dokumentu. Ti nebožáci měli řetězy tak silné ze je chlapi sotva zvedli. Prý je to proto, že pěkně posilují krční svaly a pak v aréně když se zakousnou můžou škubat a trhat nekonečně dlouho .

Víte, prosím, název dokumentu?

3.1.2021 20:26

3.1.2021 20:36

https://www.mojepedro.cz/pedro-zvykacky/

:-) no tak díky, to je masakr, budu mít tetování i s pozitivkou :-)

4.1.2021 07:38
TyVed

XXX.XXX.36.227

No tak musí vědět, kdo je přítel a před kým bránit....já spíš myslela, že štěně vyrůstá s ovečkami, že to není, že půl roku mám pastevce doma na gauči a pak ho šupnu k ovečkám.

A ono i ta štěňata, co bydlí třeba s těmi ovcemi, aby je vzali za své, nějakou tu péči vyžadují, není to...tady budeš bydlet, dvakrát denně ti přinesu jídlo a jinak neuvidíš živáčka a i kolem zvířat je práce a tak se tam ti lidičkové pohybují, takže si ten vztah ke svým lidem udělají.....

Jen mě teď napadlo u toho chovu na řetězu, aby to byl ten správný piťák....to jako člověk přinese štěně a šup s ním na řetěz??

Tenhle přístup, že se pastevecký pes váže výhradně na stádo kontakt s lidmi se minimalizuje se už doufám většinou nepoužívá. Stejně je použitelný jen u těch mírnějších plemen. Jinak se opravdu může stát, že se pak člověk pastevec nepřiblíží ke svému stádu. Kvalitní pes to má prostě v genech a ví co má dělat. Naši psi s hospodářskými zvířaty nevyrůstali a když potkáme někde stádo, tak si lehnou k ohradě a je obrovský problém je dostat pryč, nechápou, že tam to stádo necháme.

4.1.2021 08:48

Moyda napsal(a):

Jsem to tu psala nedavno, ze ten retez je soucasti "treninku" a je to duvod, proc to u pitu pretrvava -krom toho, ze to je nejlevnejsi zpusob drzeni psu

4.1.2021 12:12

TyVed napsal(a):
Tenhle přístup, že se pastevecký pes váže výhradně na stádo kontakt s lidmi se minimalizuje se už doufám většinou nepoužívá. Stejně je použitelný jen u těch mírnějších plemen. Jinak se opravdu může stát, že se pak člověk pastevec nepřiblíží ke svému stádu. Kvalitní pes to má prostě v genech a ví co má dělat. Naši psi s hospodářskými zvířaty nevyrůstali a když potkáme někde stádo, tak si lehnou k ohradě a je obrovský problém je dostat pryč, nechápou, že tam to stádo necháme.

No vidíte, já jak mám pyrenejce, tak co jsem kde vyčetla a slyšela, viděla videa, tak tam jsou pesani v úzkém styku s ovcemi už od štěňat, samozřejmě s tím, že jsou i ve společnosti lidí, protože lidi zase pracujou u zvířat a tak že je přirozeně vezmou za své.
Tak možná, že už to jsou zastaralá infa....zas tak dopodrobna jsem to nestudovala, protože pro mojí holku pasteveckou jsem ovečka já, tak se snažím, aby se navázala na mě a rodinu......ale myslím, že by u stáda taky fungovala...vidím to, když jdeme do zoo a jsou tam kozy, ovce, poníci...hned se jde s nima opusinkovat a kolikrát zalehne vedle ohrady a když jí říkám jdeme, tak ona na to "a kdo tady bude hlídat ty kozy?? "

Zase je fakt, že já mít pastevce k ovcím, tak určitě štěndo budu mít doma v posteli, protože bych myslela, že k těm ovečkám získá vztah přes den, kdy se kolem ovcí budeme motat spolu.

4.1.2021 13:31
vetřelec

XXX.XXX.36.165

A tak to právě není, proto máme např. toho dlouhosrstého vipeta.
APBT zuřiví jako z videa na fb - na nich nechovat. Hotovo.
Ona také agrese je vylučující vada dle standardu. Pokud se tedy řídíme standardem. Stejně jako u spousty dalších plemen.
Znamená to, že pes je sice schopný práce, ale ne že útočí na vše, co se hýbe; nemohu s takovým psem projít normálně po ulici.
Jo, fanatickým chovatelům z toho praská cévka, ale v civilizovaném světě s pitem z šedesátých let prostě nelze fungovat.
On ten odklon stafforda nebyl zas tak blbý, i když nechtěně,
ale tím, že někteří ztloustli, už se nehodí na zápas
a tak běhají parkour :-) A sluší jim to.
Nemůžu si pomoct, ale podle mě ten lov psa prověří dostatečně, klidně může dělat coursing nebo podobné, co já vím, co všechno je,
kdysi naši psi (odhození takovými fanatiky) hrozně rádi plavali, tahali náklad, lovili potkany. Jedna fena i hlídala, omylem, ona byla popletená, jak ji furt tloukli do hlavy, ale nic neuhlídala, jen pouštěla hrůzu,
a když se kolemjdoucí vylekal, tak to přišla radostně ohlásit :-)
A bydleli převážně v kotcích.

Ve skutečnosti je ten pes docela univerzální, nemusí bojovat zrovna se psy.

Tak si říkám, barák skoro prázdný, jestli letos otevřou školy, tak i dítě půjde na střední, to máme volné patro, půdu, druhou půdu, kůlnu, verandu,
kolik se jich tam vejde..
A všem dám zlaté řetězy! A pyžamo s jednorožcem. První vrh od A, to máme Amálka, Azor, Astor, Alfréd, Asta
a na počest vyvítekoho Alien :-)

Zuřiví APBT jsou raritní a chovat se na nich pravděpodobně bude

Standardem se neřídíme. Standard poukazuje na nestandardní vlastnosti. Sledujeme průběžné šlechtitelské cíle. Vy se třeba postavte na hlavu a za cíl si položte standard.

Ve skutečnosti ten pes není o nic univerzálnější, než jakékoli jiné specializované plemeno. APBT je vyhraněný specialista. Nic na tom nemění, že ztratil svůj původní účel. Při lehkomyslném přístupu ztratí i původní vlastnosti, včetně těch mimořádných adaptací, které se slušní chovatelé snaží zachovat na původním levelu a v původní kvalitě (Z těch kterých si váží i úplní ignoranti mohu jmenovat např. odvahu, loajalitu a inteligenci).

Proč by u Vás doma měl hnít zrovna APBT?

4.1.2021 13:52

vetřelec napsal(a):
Zuřiví APBT jsou raritní a chovat se na nich pravděpodobně bude

Standardem se neřídíme. Standard poukazuje na nestandardní vlastnosti. Sledujeme průběžné šlechtitelské cíle. Vy se třeba postavte na hlavu a za cíl si položte standard.

Ve skutečnosti ten pes není o nic univerzálnější, než jakékoli jiné specializované plemeno. APBT je vyhraněný specialista. Nic na tom nemění, že ztratil svůj původní účel. Při lehkomyslném přístupu ztratí i původní vlastnosti, včetně těch mimořádných adaptací, které se slušní chovatelé snaží zachovat na původním levelu a v původní kvalitě (Z těch kterých si váží i úplní ignoranti mohu jmenovat např. odvahu, loajalitu a inteligenci).

Proč by u Vás doma měl hnít zrovna APBT?

APBT je vyhraněný specialista. Nic na tom nemění, že ztratil svůj původní účel.

Vyhraněný specialista na co?? Na psí zápasy??
A jak jsou tyto šlechtitelské cíle prověřovány v praxi??
Ono spouta plemen má k chovnosti potřebnou zkoušku povahy a nebo zkoušku z výkonu a co je tedy tou výkonnostní zkouškou u těch APBT??
Nenapadá mě nic jiného než nechat mezi sebou porvat dva psy, aby se vidělo, že ten pes je tedy vyhraněným specialistou a jako takový je vhodný do chovu.
Jestli to teda správně chápu.
A jestli ano, tak z těch chovatelů a šlechtitelů je mi fakt blivno.
A jací lidé si kupují taková "špičková zvířata" a za jakým účelem??

Každé plemeno má nějaký standard a jedinec tohoto plemene by měl standardu odpovídat, jak exteriérem, tak povahou....je to minimálně vodítko k tomu, že člověk tak nějak ví, co si pořizuje a pokud se v chovu neřídíme standardem, tak o čem to potom je?? A je jedno, co je to za plemeno....

Mě to ve své podstatě může být jedno, protože tohle plemeno není můj šálek kávy, ale je mi teda těch psů líto a komu to přijde normální, tak to je dle mého naprosto regulérní sadista.

4.1.2021 14:39

Jen bych chtěla říct, že je kodex chovatele, kterým se ti slušní řídí. Je v tom samozřejmě i standard a není tam nic o tom, že bychom měli zvířata prověřovat zápasem, nebo jim dávat těžký řetěz.
A když se někdo pídí po "game" psu (zrovna ten Garner), hned se z fóra ozve - a na co toho psa chceš?

Píše se tam např.:
"Vědomě nebudu chovat monorchidy, kryptorchidy, psy se zlými nebo plachými povahami. Nebudu chovat psy s vážnými vadami nebo diskvalifikacemi, které jsou uvedeny v jejich standardech chovu."
https://www.ukcdogs.com/breeders-code-of-ethics

Jak otestovat psa?
Pár činností bodovaných je. Včetně výstav. A nejsou tam zápasy mezi psy, začíná to být divné :-)

4.1.2021 16:24
fikovnice

XXX.XXX.134.44

Máte ode mě SZ

Jéé, to je škoda, že to nepísnete veřejně...ale asi se obáváte, že byste byla rozklíčovatelná (?).
Sice samozřejmě bully nechovám ani se k tomu nechystám, ale kdoví, kdy se může jaké info člověku hodit...

4.1.2021 16:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

fikovnice napsal(a):
Jéé, to je škoda, že to nepísnete veřejně...ale asi se obáváte, že byste byla rozklíčovatelná (?).
Sice samozřejmě bully nechovám ani se k tomu nechystám, ale kdoví, kdy se může jaké info člověku hodit...

Já to o několik příspěvků níž napsala - měl ode mne fenu, a padlo tu i její jméno + megi přidala video.

Rozklíčovatelná jsem snadno, když mám uvedený kompletní chovatelský profil.

4.1.2021 17:01
vetřelec

XXX.XXX.36.165

O týrání zvířat se dlouhodobě zajímám, ani já jej nesnáším, takže máme stejný záměr! Šlechtitelská etika je moje druhá přirozenost!

Testování APBT probíhá v současnosti výhradně alternativní formou. Neexistuje jednotný testovací řád a není předepsaná zkouška z výkonu. Zvířata jsou vychovávána v souladu s vrozenými vlastnostmi. Dědičné vlastnosti jsou mezigeneračně prohlubovány prostřednictvím volné plemenitby, volné kompetice a volné selekce. A protože zápasům už dávno ODZVONILO!!! může být inbrední pes s volnými rameny v kompetici mnohem úspěšnější, než zvířata perfektně stavěná.

APBT je chován v souladu s welfare. Úvazy jsou daleko lepší než kotce! Přiznejte že zvířata šlechtěná v kotcích, nemají ani zdaleka takové pohybové možnosti jako zvířata šlechtěná na řetězu.

4.1.2021 17:23

Psa z kotce vezmete ven úplně stejně často jako z řetězu.
Jestli se spoléháte na to, že se dost proběhne na tom řetězu, tak je to fuj.
Pes často zavřený v kotci je fuj, ale má jedno + proto, že se celé dny netahá za krk.

Jak rychle běhá pes, co má nohy do O?
Úplně to vidím. A chtěla bych vidět výsledky kyčlí, loktů, ramen, očí, uší. To zodpovědný chovatel dělá. Na co si budu kupovat štěně po rodičích s takovou postavou, abych měla jasné problémy do budoucna, nulovou hodnotu pro případné založení chovu?

Jako promiňte, ale tohle je hloupost, je to vlastně jeden z důvodů, proč byl bull & teriér stvořen - buldok nebyl dost obratný a rychlý.

4.1.2021 23:10
vetřelec

XXX.XXX.36.165

No já za to nemůžu, že zápasům už odzvonilo. Není divu, že se do chovu prosazují mutanti.

24.2.2022 13:44
spiderkate

XXX.XXX.52.106

Dobrý den, otevřela jsem toto vlákno, protože zvažuji pořízení APBT a chtěla jsem získat nějaké informace od člověka, který toto plemeno má. Ale vlákno jsem ani nedočetla... Je tady někdo, kdo APBT má/měl a byl by ochotný se podělit o zkušenosti kontruktivně a jasně? Bez ptákovin okolo...

24.2.2022 14:53

spiderkate napsal(a):
Dobrý den, otevřela jsem toto vlákno, protože zvažuji pořízení APBT a chtěla jsem získat nějaké informace od člověka, který toto plemeno má. Ale vlákno jsem ani nedočetla... Je tady někdo, kdo APBT má/měl a byl by ochotný se podělit o zkušenosti kontruktivně a jasně? Bez ptákovin okolo...

Tady žádný chovatel pitbulíků není. Byl tady jeden, ale měl psy na řetězu a já na něj byla ošklivá.
Záleží, na co psa chcete. Pokud jednoho nebo párek na sport, jako společníka atp., je to pes jako každý jiný - sprinter, nevzdávající se teriér se vším, co k němu patří, občas narazíte i na velký lovecký pud, po malé kořisti jde o dost víc. Má extra nesnášenlivost k psům stejného pohlaví.
Jeho chlupy jsou i v neotevřeném jogurtu. Nepohlídá barák. Nepotřebuje 80 km denně, ale potřebuje se vybít fyzicky i duševně, rádi tahají, běhají a přetahují se, jsou ve všem extra rychlí - i v přemýšlení. Zlomek vteřiny a pes je rozhodnutý.
Esi chcete začít chov, na víc kusů budou potřeba oddělené prostory.
Při pořizování koukejte na welfare chovu, odkud psa berete a aby měl papíry UKC nebo ADBA, vyšetření nohy, srdce, to asi vše víte, sporty, co dělají... jinak je to pes jako každý jiný s tím, že odmala se učí věci pro možné budoucí trable... třeba pusť a stůj za všech okolností, všichni ostatní pejskaři Vás budou nenávidět a přecházet na druhý chodník, počítejte s náhubkem, pokud je navolno, kromě luk a polí /když naučíte ovladatelnost u zvěře/.
Do spousty zemí tento pes nesmí, někde je snad zakázán i tranzit.
Když si dáte odmalička záležet - s láskou, pozitivně, ale důsledně, kromě té nesnášenlivosti k jiným stejného pohlaví nebudete mít problém. K lidem naprosto neagresivní, s ostatními dom. zvířaty se dá naučit.
Dospívá dlouho, šašek je až do smrti, hotový pes je ve dvou letech cca, předtím je dobré si nemyslet, že už máme hotovo, docvičeno, dovychováno - nemáme.
Nějaké skupiny APBT jsou na fb, počíst jsem si chodila na fóra jako
https://www.pitbull-chat.com/index.php gopitbull game-dog atp.

24.2.2022 15:06
spiderkate

XXX.XXX.52.106

Tady žádný chovatel pitbulíků není. Byl tady jeden, ale měl psy na řetězu a já na něj byla ošklivá.
Záleží, na co psa chcete. Pokud jednoho nebo párek na sport, jako společníka atp., je to pes jako každý jiný - sprinter, nevzdávající se teriér se vším, co k němu patří, občas narazíte i na velký lovecký pud, po malé kořisti jde o dost víc. Má extra nesnášenlivost k psům stejného pohlaví.
Jeho chlupy jsou i v neotevřeném jogurtu. Nepohlídá barák. Nepotřebuje 80 km denně, ale potřebuje se vybít fyzicky i duševně, rádi tahají, běhají a přetahují se, jsou ve všem extra rychlí - i v přemýšlení. Zlomek vteřiny a pes je rozhodnutý.
Esi chcete začít chov, na víc kusů budou potřeba oddělené prostory.
Při pořizování koukejte na welfare chovu, odkud psa berete a aby měl papíry UKC nebo ADBA, vyšetření nohy, srdce, to asi vše víte, sporty, co dělají... jinak je to pes jako každý jiný s tím, že odmala se učí věci pro možné budoucí trable... třeba pusť a stůj za všech okolností, všichni ostatní pejskaři Vás budou nenávidět a přecházet na druhý chodník, počítejte s náhubkem, pokud je navolno, kromě luk a polí /když naučíte ovladatelnost u zvěře/.
Do spousty zemí tento pes nesmí, někde je snad zakázán i tranzit.
Když si dáte odmalička záležet - s láskou, pozitivně, ale důsledně, kromě té nesnášenlivosti k jiným stejného pohlaví nebudete mít problém. K lidem naprosto neagresivní, s ostatními dom. zvířaty se dá naučit.
Dospívá dlouho, šašek je až do smrti, hotový pes je ve dvou letech cca, předtím je dobré si nemyslet, že už máme hotovo, docvičeno, dovychováno - nemáme.
Nějaké skupiny APBT jsou na fb, počíst jsem si chodila na fóra jako
https://www.pitbull-chat.com/index.php gopitbull game-dog atp.

Konečně výstižná a smysluplná odpověď. Mockrát Vám děkuji a jinak jsem poslala SZ. :)

24.2.2022 15:15

spiderkate napsal(a):
Konečně výstižná a smysluplná odpověď. Mockrát Vám děkuji a jinak jsem poslala SZ. :)

Jo, no, já neřekla to hlavní - on je to pes jako každý jiný, ale má takovou jednu "vtipnou" vlastnost... ten zlomek vteřiny... takový Jekyll & Hyde :-)
Chce to hodně velkou trpělivost s tím psem i s lidmi okolo, s těmi lidmi je to teda horší :-) Je to takové na houby... celý život, ať děláte, co děláte, ať je vycvičen a vychován až do nebes, na veřejnosti uslyšíte věci, co jste ještě neslyšela :D
Je to fakt ale o trpělivosti, důslednosti a podobné psych. poruše jako má ten pes. Musíte k sobě ladit. Sednout si. Jinak to nemá cenu o něm přemýšlet.

24.2.2022 15:22
spiderkate

XXX.XXX.52.106

Jo, no, já neřekla to hlavní - on je to pes jako každý jiný, ale má takovou jednu "vtipnou" vlastnost... ten zlomek vteřiny... takový Jekyll & Hyde :-)
Chce to hodně velkou trpělivost s tím psem i s lidmi okolo, s těmi lidmi je to teda horší :-) Je to takové na houby... celý život, ať děláte, co děláte, ať je vycvičen a vychován až do nebes, na veřejnosti uslyšíte věci, co jste ještě neslyšela :D
Je to fakt ale o trpělivosti, důslednosti a podobné psych. poruše jako má ten pes. Musíte k sobě ladit. Sednout si. Jinak to nemá cenu o něm přemýšlet.

psych. poruše?

Přidejte reakci

Přidat smajlík