Golddust yorkshire terrier

Prodám Jorkširského teriéra - CHS od Moravské Sázavy nabízí dva chlapečky G...
30000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
fanynka
napsal(a):
Děkuji tedy za rady,mam ještě jednoho jorka,ale ji už je 13,také jsme ouška stavěli.Chovatelka to nedělala,je to na nas,bude ted mít dva měsíce.ano neni s PP., ani ten druhy.jen jsem chtěla, aby ji ouška také staly..
Musíte ouška vystříhat a vylepovat.
fanynka
napsal(a):
Děkuji tedy za rady,mam ještě jednoho jorka,ale ji už je 13,také jsme ouška stavěli.Chovatelka to nedělala,je to na nas,bude ted mít dva měsíce.ano neni s PP., ani ten druhy.jen jsem chtěla, aby ji ouška také staly..
Víte, co je to kupírování uší? To jde pes na veterinu, uspí se, veterinář mu ustřihne velkou část ucha (mám na mysli tu živou část) do požadovaného tvaru a pak zbytek ucha zašije.
To je vážně smutný, že máte už druhého jorkmuta a neznáte základní věci. Jojo, tak hlavně, že nepotřebujete chovatele.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Musíte ouška vystříhat a vylepovat.
Není to čistý york, tak se to možná stejně nepodaří.
Nevadí, že není s PP, ale vadí, že nemá uši správně. Trochu paradox :)
fanynka
napsal(a):
Ano i to je možné,můj první jorksir taky není s PP a ma krasne usi.jenom neni PP .Jde mi jen o to,jak postupovat,jak dlouho nechat ouska lepené,nikde to není psané,kdo máte zkušenost,můžete mi poradit.?mě nevadí,že není s pp.je krásný jork i tak.
Přihoďte fotku štěněte, ať je vidět, jaké má uši. Jestli má vůbec cenu se s tím mordovat.
fanynka
napsal(a):
tak uši neřešte. Já si brala štěně a uši měla postavené 100% od 6 týdnů. uši hlavně vyholit ,ale jestli v genech má uši klopené tak neuděláte nic
fanynka
napsal(a):
Ano i to je možné,můj první jorksir taky není s PP a ma krasne usi.jenom neni PP .Jde mi jen o to,jak postupovat,jak dlouho nechat ouska lepené,nikde to není psané,kdo máte zkušenost,můžete mi poradit.?mě nevadí,že není s pp.je krásný jork i tak.
http://www.chinesecrested.cz/stranky/p_usi.htm
Nejsou to sice jorkšíři, ale systém je stejný
fanynka
napsal(a):
Posílám foto,
To ale určitě není jork, aspoň teda mně se nezdá.
fanynka
napsal(a):
Takove posuzovani ,presne jsem cekala,byla jsem u chovatelky,videla rodice,krasni jorksiri,ale podle Vas vsech asi jezevcik.asi jste vsichni hodne zkuseni,mate jorky s papirama ,koncim tuhle diskuzi ....
..prostě voříšek no.....proč se zlobite...podivdjte se do atlasu plemen a pak porovnejte s tim svým....
fanynka
napsal(a):
Takove posuzovani ,presne jsem cekala,byla jsem u chovatelky,videla rodice,krasni jorksiri,ale podle Vas vsech asi jezevcik.asi jste vsichni hodne zkuseni,mate jorky s papirama ,koncim tuhle diskuzi ....
Chápu, že se zlobíte.. Chtěla jste zaručeně pravého Jorkšíra ale bez pp Co na to napsat.. Ukázat Vám může každý co chce.. Vždyť jde jen o peníze , nebo byl zdarma?
Já v tom čumáčku vidím jezevčíka. :)
Se nečertěte, taky mám labradora bez pp, a fakt z něj labrador nevyrostl, je to krizenecek, jak vyšitý. Důležitý je mít ho rád a uvědomit si, že podporovat chov bez pp je špatně. Já si to uvědomila. Vzhled je jedno, ale štve mě, že je nemocný - srdce, epilepsie, alergie, uši... Tak hlavně ať je ten váš zdravý. Už jen s PP nebo z útulku. O:)
fanynka
napsal(a):
Tak pořídila jste si psa bez PP, takže vám asi bylo jedno, jak bude pes vypadat, ne?
Jako pardon, ale tohle fakt nikdy nepochopím. Měla jsem několik osvojených psů, jejichž původ jsem neznala, a fakt by mě nenapadlo řešit uši nebo cokoliv jiného.
fanynka
napsal(a):
jaká chovatelka? Něco tam bude co má větší uši. Jork má malé špičaté uši a ne takové plachty. To se prostě nemá šanci postavit a ten čumák jako jork taky nemá. Ale když jste koupila bez PP tak neřešíte určité plemeno. Naše měla při odběru uši takhle . Z Vaší fotky je vidět že ty uši jsou velké a to ani lepení nepomůže. Většina jorků bez PP má uši dolů,ale to mají i ti rodiče.
fanynka
napsal(a):
Ona to není žádná dojmologie - vzhled psa a typické povahové znaky jsou uvedeny v příslušném standardu. U yorka to máte i s ilustrací, a i kdyby člověk přivřel oči, minimálně na těch uších vidíte, že nemají s yorkem nic moc společného. A to nemyslím zle, to jsou jen fakta... Pejskovi přeji hodně zdraví, uši neuši.
https://www.cmku.cz/data/plemena_popisy/97_yorksirsky_terier.doc
Uši nahoru, uši dolu...vždyť je to jedno, tak bude mít pejsek plachtičky, hlavně ať je zdravej a ať se máte rádi....
fanynka
napsal(a):
No můžete se zlobit, jak chcete. Ale pokud ani nevíte, jak se řeší ouška u jorka, tak jsem dost na pochybách, že jste schopna odborným okem zhodnotit to, jak moc byli rodiče štěněte podobní plemeni.
Stačí mi u našeho plemene, kolik lidí se dokáže do krve pohádat, že je ten jejich flekatej vořech čistokrevnej russell.
jo, hlavně chodníkoví jorci a raslové mají takovou početní převahu, že prostě běžná osoba nemá příležitost nakoukat, jak že to má vypadat.
Ale zase dle fotky chápu ten dotaz na kupírování, takhle velké ucho nemá šanci se postavit. Ale i vzhled rodičů by dost napověděl. S jorkem to moc společného nemá, třeba to bude ta střední velikost. Pokud si koupím bez PP tak neřeším vzhled, tam může být mixnuto cokoliv a dle uší tam bude něco s větším uchem. I dle váhy v 8tt se dá usuzovat velikost . Bohužel díky všem jorkům bez pp v okolí lidi ani neví jak má jork vypadat
fanynka
napsal(a):
Proč se zlobíte? Nemáte PP, nemáte yorkšíra. Asi ani nevíte, jak by měl podle standardu vypadat. To nic nemění na tom, že je psík hezký a že ho máte ráda. Netrapte ho zbytečným vylepováním.
Ale je to štěně, co bude dál, se uvidí. Já měla kříženku z útulku, měla tedy pak 30 kg, ale ušiska jak plachty, ještě hodně po stranách hlavy. V těch necelých 4 měsících se jí plandali jak plácačky. V půl roce najednou byli poloklopený, do roka se jedno krásně postavilo, druhé po roce, to občas spadlo, ale věkem stálo fest i ono. Škoda že nemám fotky, jen staré na papíře, to byli fakt ušiska. A stáli pěkně, ale holt jim to trvalo.
Přiznám se, že já čistokrevnýho jorka nepoznám....pokud to má jorkšíří velikost a silně to jorka připomíná, tak nevím.
Teď vlastně znám jen jednoho, o kterém vím že je s papírama...ale ani to nemůžu brát jako měřítko k porovnávání ostatních, protože to je jorkšíří dáma v srsti a většina jorků a asijorků je ostříhaných a to ten pes prostě vypadá jinak.
Zadavatelko, možná to tady vypadá, že se zdejší osazenstvo pouští do každého, kdo má psa bez PP a že hned hledá s čím je dotyčný pes křížený....je jasný, že si říkáte "to jsem přesně čekala, že když dám fotku, tak se do mě všichni pustí"
No ono skutečně můžete mít čistokrevného psa bez PP, ale po rodičích, kteří třeba nemají chovnost, protože nejsou standardní....o tom, jak dobře se znáte s PANÍ CHOVATELKOU, že tedy věříte, že to co vám řekla je pravda, o tom ani nechci diskutovat. Jen si teda myslím, že pokud jsou takové plachtičky na jorkšří štěňátko velké, že by dle standardu měla být ouška menší neřku-li malá, tak proč vás na to chovatelka neupozornila, že je to nestandard a že se mu ty uši asi nepostaví a nedala vám na takové štěně slevu.....což bych pokládala za samozřejmost, kdybych brala štěně z chovky, kterou bych si vybrala...nebo nechala poradit.
Protože i v chovu s PP se může narodit štěndo, které není úplně dokonalé a takové pak prodávají většinou "na mazla" jako nestandard se slevou.
Nejsem žádný PP fanatik, měla jsem psy bez PP, s PP a i křížence ale nepochopím, když si někdo pořídí psa bez PP, takže jistota, že pes je čistokrevný se většinou rovná nule a pak, když mu někdo řekne, že pejsek není šistej, tak se durdí.
U toho šistokrevného psa byste nám totiž o hlavu omlátila jeho PP.
Vždyť je to jedno, že vám pár čarodějnic z fauny řeklo, že je to kříženeček...stejně budete všem co potkáte říkat, že je tohle čistokrevný jorkšír a lidi jako já, co nemají tohle plemeno nakoukané, lidi co na to nemají oko, vám to budou věřit
Fiona.Praha
napsal(a):
Já bych ruku do ohně za to, že se uši nepostaví, nedala.
Je klidně možné, že se postaví. Vylepováním to můžete podpořit, ale pokud nemají stát, nebudou.
Dobře vylepované uši by se postavily i u tohoto psa, ale nevidim v tom žádný smysl - u psa bez PP je úplně jedno jak má uši.
fanynka
napsal(a):
,vim ,ze nemam jorka s PP ,ani jsme nechteli,mam jeste jednoho,ma 13.let,je to krasny jorksir,mini,ma 2,kg,usi jsme take lepily.a do ted nemel zadne nemoci.take nema papiry.
Nerozumím. Jak víte, že je to jork, když nemáte papíry?
fanynka
napsal(a):
,vim ,ze nemam jorka s PP ,ani jsme nechteli,mam jeste jednoho,ma 13.let,je to krasny jorksir,mini,ma 2,kg,usi jsme take lepily.a do ted nemel zadne nemoci.take nema papiry.
A mini jork oficiálně neexistuje.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Dobře vylepované uši by se postavily i u tohoto psa, ale nevidim v tom žádný smysl - u psa bez PP je úplně jedno jak má uši.
Třeba jenom proto, že se to zadavatelce líbí.
Ani u psa bez PP není majiteli jedno, jak jeho pes vypadá.
Kdyby zadavatelka napsala, že ho má z útulku, všichni by se tu přetrhli poradit, jak uši vylepit. Ale je to pes bez PP a hned je to fujky vořech, u kterého je jedno, jak bude vypadat.
napsal(a):
A mini jork oficiálně neexistuje.
Nemáte pravdu. U plemene 'jork - co dům dal' alias 'jork sídlištní', jehož produkci nezastřešuje žádná diktátorská kynologická organizace, existuje mnoho velikostních rázů. Kromě mini, středního a maxi jsem byla nedávno poučena, že to tele velikosti irského teriéra je gigant, že se teď chovají kvůli lepšímu zdraví. Nebyla jsem na to schopna nic říct, jen jsem koukala, jako kdyby přede mě spadla z oblakov Majka z Gurunu.
Fiona.Praha
napsal(a):
Kdyby zadavatelka napsala, že ho má z útulku, všichni by se tu přetrhli poradit, jak uši vylepit. Ale je to pes bez PP a hned je to fujky vořech, u kterého je jedno, jak bude vypadat.
To si fakt nemyslím. U útulkáče totiž většinou člověk neřeší vzhled, maximálně tak problémy s povahou a čistotou. Měla jsem 3 osvojence, tak vím. Jedna fenka dokonce měla ucho způlky ukousnutý, protože ji napadla rotvajlerka. A nenapadlo mě teda řešit vzhled ucha, ale hlavně to, aby jí neuhnilo celé a dobře se zhojilo. Jestli jsou uši postavený nebo ne, mně fakt bylo naprosto šumák.
napsal(a):
Nemáte pravdu. U plemene 'jork - co dům dal' alias 'jork sídlištní', jehož produkci nezastřešuje žádná diktátorská kynologická organizace, existuje mnoho velikostních rázů. Kromě mini, středního a maxi jsem byla nedávno poučena, že to tele velikosti irského teriéra je gigant, že se teď chovají kvůli lepšímu zdraví. Nebyla jsem na to schopna nic říct, jen jsem koukala, jako kdyby přede mě spadla z oblakov Majka z Gurunu.
spadla z oblakov Majka z Gurunu.
Jé tak to jste mi připomněla....ten seriál si pamatuju, jako dítko jsem to fakt žrala...
Fiona.Praha
napsal(a):
Kdyby měla psa z útulku, tak by jí asi těžko napadlo vylepovat uši. Zadavatelka si koupila údajného jorka, tak jde jen o sobecké přání, aby vypadal jako jork. Stejně už to léta není pro okolí atraktivní plemeno vč. těch pseudo.
Máme tady fenku, co vypadá jako hrubosrstý JRT, jen má trošku kratší nožky a delší uši. Jedno trčí nahoru, druhé "zlomené". Já bych jí tedy nechtěla, nedá se ani v klidu vyvenčit, jak se z ní 90 % kolemjdoucích doslova hroutí, jak je nádherná. Můj pes tak 50 % pozornosti, pomíci 20, jorků a čivav už si nikdo nevšimne.
Fiona.Praha
napsal(a):
Ale já ji napsala, že i u takového psa jde uši lepením postavit, ale on nebude s klapatýma ošklivější nebo hezčí, na výstavy ani do chovu nemůže, takže je to jedno.
napsal(a):
To si fakt nemyslím. U útulkáče totiž většinou člověk neřeší vzhled, maximálně tak problémy s povahou a čistotou. Měla jsem 3 osvojence, tak vím. Jedna fenka dokonce měla ucho způlky ukousnutý, protože ji napadla rotvajlerka. A nenapadlo mě teda řešit vzhled ucha, ale hlavně to, aby jí neuhnilo celé a dobře se zhojilo. Jestli jsou uši postavený nebo ne, mně fakt bylo naprosto šumák.
Nesouhlasím.
Dospělého útulkáče si člověk vybere podle vzhledu. Neznám nikoho, kdo by si vzal "ošklivého" psa z útulku, tedy pro něj ošklivého.
U štěněte, kterému by mohla stát ouška, si majitel přeje, aby mu stála nebo nestála obě. Nestojí o jedno ucho sem, druhé tam.
U chundelatých koulí se majitelé také snaží z koule "vystříhat" nějakého psa (pudla, yorka, knírače).
Prostě každý chce mít hezkého psa, ať s PP K, bez PP, útulkáče nebo přiznanou křižovatku.
Fiona.Praha
napsal(a):
To si nemyslím, že pokud by zadavatelka "nahlásila" že pes je z útulku, že by všichni radili, jak vylepovat.
Jde prostě o to, že vylepovat ucho, které stát evidentně nebude ( a tohle tak vypadá) prostě nemá smysl a je to zbytečné trápení psa.
A že se to zadavatele líbí? No právě proto si měla pořídit psa s PP jestli stala o "jorčí" uši.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ale já ji napsala, že i u takového psa jde uši lepením postavit, ale on nebude s klapatýma ošklivější nebo hezčí, na výstavy ani do chovu nemůže, takže je to jedno.
Je to jedno Vám, ale zadavatelce ne.
Naprosto ji chápu a nevidím důvod jí odrazovat. I ona chce mít hezkého psa. Co je na tom k nepochopení?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Je chov a "chov" a kdo ví, jestli jde pouze o subjektivní pocity ze vzhledu psa. Když dá zadavatelka do inzerátu nabídku psa na krytí, tak s ušima dolů se jí toho asi moc neozve.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nesouhlasím.
Dospělého útulkáče si člověk vybere podle vzhledu. Neznám nikoho, kdo by si vzal "ošklivého" psa z útulku, tedy pro něj ošklivého.
U štěněte, kterému by mohla stát ouška, si majitel přeje, aby mu stála nebo nestála obě. Nestojí o jedno ucho sem, druhé tam.
U chundelatých koulí se majitelé také snaží z koule "vystříhat" nějakého psa (pudla, yorka, knírače).
Prostě každý chce mít hezkého psa, ať s PP K, bez PP, útulkáče nebo přiznanou křižovatku.
Jenže pokud jdu do útulku a chci psa, kterému budou uši stát, tak si ho vyberu. Nevezmu si jezevčíka a cestou domů nekoupím pět rolí lepenky.
Já si pořídila křižovatku - matka plemeno s ušima nahoru, otec dolů. Upřímně řečeno by se mi libily uši "po tátovi" a všechny ostatní štěňata je samozřejmě podědila. Jen ta moje vopice se vyvrbila po mamince a fakt jsem ji uši lepit nezkoušela.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nesouhlasím.
No, já teda fenku s ukousnutým uchem do útulku nevrátila a že to teda nevypadalo moc hezky. Mně to bylo fuk, hlavně, že byla zdravá.
A mám kamarádku, která má z útulku kříženku amstaffa, ucho má každý jinam, k tomu navíc těžkou epilepsii a fakt si ji nechá, to vím na beton.
Ono totiž je otázka, co je hezký pes, že jo. Mně se líbit může, ostatní ho můžou považovat za ošklivého.
Fiona.Praha
napsal(a):
Naprosto ji chápu a nevidím důvod jí odrazovat. I ona chce mít hezkého psa. Co je na tom k nepochopení?
ale vždyť tihle chodníkoví jorci jsou stejně hezký s ušima nahoru i s ušima dolů. o tom to fakt není.
Fiona.Praha
napsal(a):
Není to fujky vořech, ale jakojork, u kterého ty uši stejně možná držet nebudou. Myslím, že stejné odpovědi by byly i u psa z útulku, kde by se rovněž předpokládal voříšek.
napsal(a):
Majka z Gurunu. Spřízněná generace!
MajkaP
napsal(a):
Jenže pokud jdu do útulku a chci psa, kterému budou uši stát, tak si ho vyberu. Nevezmu si jezevčíka a cestou domů nekoupím pět rolí lepenky.
Já si pořídila křižovatku - matka plemeno s ušima nahoru, otec dolů. Upřímně řečeno by se mi libily uši "po tátovi" a všechny ostatní štěňata je samozřejmě podědila. Jen ta moje vopice se vyvrbila po mamince a fakt jsem ji uši lepit nezkoušela.
Ty bláho, uši jak podengo, je nádherná.
MajkaP
napsal(a):
To může přijímat ty signály z vesmíru.
Fiona.Praha
napsal(a):
A on je na té fotce snad ošklivý? Tak má uši dole, takových přece je, hezký je i tak.
napsal(a):
Vida, na podenga jsem si nevzpomněla. Jako by mu z "ucha" vypad.
napsal(a):
Někdy mám pocit, že by na nich mohla plachtit 🤣
MajkaP
napsal(a):
Někdy mám pocit, že by na nich mohla plachtit 🤣
Tady kouká jak basenžík, není jím řízlá?
Fiona.Praha
napsal(a):
Zadavatelce by to mělo být také jedno. Krásné štěně, hodně zdraví mu přeji. Odrazovat ji od úmyslu tomuto štěněti vylepovat uši je chválihodné, protože hezké bude i tak. Plachty postojí jen v protivětru. Jinak se štěně bude trápit a snažit se ťapičkami sundávat něco z hlavy třeba pár měsíců. A až přezubí, tak mu to buchne i tak.
Teda lidi! Vy jste opravdu velcí kreténi! S velkým K! Běžte ven na vzduch a okysličte si člověk. Malý štěňátko za nic nemůže. Veterinář paní rekne to, ze má uši vylepit jako kazdemu. Takže si okysličte mozek. Zdar
napsal(a):
Teda lidi! Vy jste opravdu velcí kreténi! S velkým K! Běžte ven na vzduch a okysličte si člověk. Malý štěňátko za nic nemůže. Veterinář paní rekne to, ze má uši vylepit jako kazdemu. Takže si okysličte mozek. Zdar
Škoda, že jste Fanynka dle IP. Na tlf to asi nevidíte. Za kreténa lze považovat vás. Od 21. hodiny je zákaz vycházení, ale s tím vaším skorojorkem můžete i 500 metrů popojít, třeba si mozek okysličíte vy, bylo by to zapotřebí.
Jsem její dcera ANO! :D a nenechám si, aby mi nekdo mluvil do psa. Mamka se jen zeptala, jak dlouho to má trvat a ne aby jste se tady do ni pustili jako nevim co. Mate nudný život.
napsal(a):
proč by veterinář doporučoval lepení takových plachtiček?
navíc z veterinárního hlediska je úplně buřt, jestli ty uši budou nahoru, dolů nebo každé jinak.
fanynka
napsal(a):
Stoji Vam to za to,takhle psát o malém štěněti ,to jste všichni takový znalci....
jak, psát?
to ho jako nějak uráží, když to vypadá, že stojací uši z toho nebudou a řekne se to nahlas?
napsal(a):
Jsem její dcera ANO! :D a nenechám si, aby mi nekdo mluvil do psa. Mamka se jen zeptala, jak dlouho to má trvat a ne aby jste se tady do ni pustili jako nevim co. Mate nudný život.
To od tebe není hezké házet dotaz hned na mamku.
Mamka by asi pochopila, že je zbytečné trápit to štěně s lepením uší.
fanynka
napsal(a):
Stoji Vam to za to,takhle psát o malém štěněti ,to jste všichni takový znalci....
A co? Tady vetsina právě píše, že je to hezké štěňátko, ať má uši jak chce. Ty vy hodláte štěně trápit lepením, aby mu to "slušelo". Je sto jiných věcí, kterými v tomhle věku štěněti můžete víc prospět, než holení a lepení uší.
Ale nenechte si tady s dcerou, tetou a tchýní mluvit do psa a dělejte si co chcete.😉
napsal(a):
Přesně tak, štěňátko za své majitele nemůže, tak proč ho mučit vylepováním...
napsal(a):
Fanynko tobě asi nikdo neřekl, že se u příspěvků zobrazuje IP adresa pisatele, viď?
Tak několik lidí vám tady štěňátko pochválilo s tím, že mu budou slušet i plachtičky a nemysleli to ve zlém. Spíš, že tady bude několik lidí, kteří se prostě nehroutí z nějakého exteriérového nedostatku pejska a svoje psy máme prostě rádi ať už mají ušiska nahoru a nebo dolů, když to řeknu zjednodušeně a kdyby měli takové štěně jako vy, tak by se na nějaký vylepování krajcvajc a tak to prostě napsali jako svůj názor.
Ano! Strašná fanynka jsem. Jsem její dcera, proto pisu ze stejné IP adresy vy chytroušci. Děkuji vám za “vstřícné” odpovědi pro mou mamku. Krásný Silvestr🙂asi hodně nudný.
napsal(a):
Ano! Strašná fanynka jsem. Jsem její dcera, proto pisu ze stejné IP adresy vy chytroušci. Děkuji vám za “vstřícné” odpovědi pro mou mamku. Krásný Silvestr🙂asi hodně nudný.
Se aspoň usmějte, když už nám sem máte potřebu dávat svou fotku - jste tam v křeči, jak kdybyste měla tetanus🤫
No já se rozhodně nenudím. Celý den jedu jak fretka a konečně mám klid i na komunikaci s přáteli a mrknout i na faunu. Ani zlato neotravuje, po silvestrovském coursingu a pár h tour de Dejvice až na Babu, což obsáhlo půl dne, je šťastná mrtvolka.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Se aspoň usmějte, když už nám sem máte potřebu dávat svou fotku - jste tam v křeči, jak kdybyste měla tetanus🤫
Dobré a veselé ránko,
nene to není po nemoci, to je po nepodařeném botoxu😂.
Pane jo to je fakt strašný škleb🤫, já fosil se umím přírodně usmát.
Štěňátko v náručí je o proti tomuto nádherné.
A jsem střízlivá Dája
Dája6
napsal(a):
Dobré a veselé ránko,
nene to není po nemoci, to je po nepodařeném botoxu😂.
Pane jo to je fakt strašný škleb🤫, já fosil se umím přírodně usmát.
Štěňátko v náručí je o proti tomuto nádherné.
A jsem střízlivá Dája
Dobré novoroční rano,
taky jsem trapně střízlivá, a na všech fotkách vypadám jak z "Jedličkárny", a proto raději fotím a ukazuju psy😉
Andrýsek3
napsal(a):
Dámy ifauňácký budou držet tradici jedovatosti i v novém roce. Ubohé se navážet někomu do vzhledu.
na to se hodí jako odpověď takové anglické přísloví
if you can't stand the heat, get out of the kitchen
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Dobré novoroční rano,
taky jsem trapně střízlivá, a na všech fotkách vypadám jak z "Jedličkárny", a proto raději fotím a ukazuju psy😉
..no já ač střízlivá, tvářim se a vypadám na kazdé fotce ja chovanec ústavu sociální péče...lét mám tak z focení trauma, takže na odiv pouze fotim zvířata.....
Andrýsek3
napsal(a):
Dámy ifauňácký budou držet tradici jedovatosti i v novém roce. Ubohé se navážet někomu do vzhledu.
Pokud někdo vylepí na psí fórum svoji fotku (pes tam vidět není), tak to dělá protože že chce, aby jeho vzhled lidé hodnotili - proč by ji tam jinak dával, že ano🤔
... a my chtěly jen úsměv.
Ale houby, chtěli jste foto, abyste se měli čemu smát, bylo jasné, že zadavatelka na to skočí, neb nemá moc vysoké IQ, ale oni i ti extra chytří, ale nezkušení v jedovatosti, toto neprohlédnou.
Máte z toho legraci, myšleno - proč upravovat psa, když majitelka určitě také není dokonalá, ale utahovat si ze vzhledu prostě ubohost je.
Fernando
napsal(a):
Když se někdo takhle čílí za pravdu, tak už to i ta legrace může být.. Do toho 2 jména a stejné ip..
Tak je jasné, že není nejrychlejší a tím spíš si z něj nebudu utahovat, ne?
napsal(a):
Ale houby, chtěli jste foto, abyste se měli čemu smát, bylo jasné, že zadavatelka na to skočí, neb nemá moc vysoké IQ, ale oni i ti extra chytří, ale nezkušení v jedovatosti, toto neprohlédnou.
Máte z toho legraci, myšleno - proč upravovat psa, když majitelka určitě také není dokonalá, ale utahovat si ze vzhledu prostě ubohost je.
No teď jste to spravila - nás drbete za to, že jí nechválíme úsměv, a nahoru k tomu přidáte, že je úplně blbá... 😂
napsal(a):
Ale houby.
Nikdo není dokonalý.
Ani její pejsátko, ale ani ona, ani my.
Třeba jí to dojde.
a žádné pejsátko není, fotky staženy z netu.....
třeba
napsal(a):
..no já ač střízlivá, tvářim se a vypadám na kazdé fotce ja chovanec ústavu sociální péče...lét mám tak z focení trauma, takže na odiv pouze fotim zvířata.....
Moje řeč. Celý svůj život tvrdím, že jdu radši k zubaři než k fotografovi. Nedávno jsem se musela fotit na novou občanku - děs!
napsal(a):
Moje řeč. Celý svůj život tvrdím, že jdu radši k zubaři než k fotografovi. Nedávno jsem se musela fotit na novou občanku - děs!
Fotky na občanky obecně na doklady mi ani nepřipomínejte....byla jedna jediná, na který jsem nevypadala jako blbeček. Bylo to na starý občance, takový tý zelený, kde byla barevná fotka.....tam mi přišlo, že jsem se naopak mimořádně vyvedla a pak přišla éra těch malých kartiček a jako první u mě přišel na řadu řidičák a že teda já nejsem nějaká, co se hroutí, když nevypadá na fotce jako mňaudáma, tak tady se mi chtělo brečet, protože jsem vypadala jak devadesátiletá stařena........no občankdy s hezkou fotkou jsem se musela vloni vzdát a mám tu novou kartičkovou a přísahám, že na fotku na ní jsem se ještě ani nekoukla.
Jinak obecně musím říct, že když ještě nefotily foťáky tak kvalitně....to je molion pixelů tam a milion pixelů sem, rozlišení pomalu jak pod mikroskopem a musím říct, že dřív, hlavně za doby kdy se běžně fotilo na film, tak byly fotky nedokonalé, ale zároveň milosrdnější a na fotce všechno vypadalo tak trochu líp než realita.
napsal(a):
Fotky na občanky obecně na doklady mi ani nepřipomínejte....byla jedna jediná, na který jsem nevypadala jako blbeček. Bylo to na starý občance, takový tý zelený, kde byla barevná fotka.....tam mi přišlo, že jsem se naopak mimořádně vyvedla a pak přišla éra těch malých kartiček a jako první u mě přišel na řadu řidičák a že teda já nejsem nějaká, co se hroutí, když nevypadá na fotce jako mňaudáma, tak tady se mi chtělo brečet, protože jsem vypadala jak devadesátiletá stařena........no občankdy s hezkou fotkou jsem se musela vloni vzdát a mám tu novou kartičkovou a přísahám, že na fotku na ní jsem se ještě ani nekoukla.
Jinak obecně musím říct, že když ještě nefotily foťáky tak kvalitně....to je molion pixelů tam a milion pixelů sem, rozlišení pomalu jak pod mikroskopem a musím říct, že dřív, hlavně za doby kdy se běžně fotilo na film, tak byly fotky nedokonalé, ale zároveň milosrdnější a na fotce všechno vypadalo tak trochu líp než realita.
O OP mi ani nemluvte. Vyřizovala jsem si ho letos už jako 3 měsíce prošlý kvůli kovidu, vůbec na fotce nejsem já, ale snad moje babička.
napsal(a):
O OP mi ani nemluvte. Vyřizovala jsem si ho letos už jako 3 měsíce prošlý kvůli kovidu, vůbec na fotce nejsem já, ale snad moje babička.
Já teda, že nikomu nic zlýho nepřeju, ale jsem ráda, že nejsem sama
fotky do občanky, ježiš, vod tý doby, co to nefotí fotograf, ale ta bába rovnou u vokýnka
a mojí poslední občance je fotka nějaký mařeny, ještě že to člověk ukazuje tak maximálně dopravákům
napsal(a):
Tak to jsme tam asi byly spolu, ale mně dali tu babičku (ještě je všemu cizí) na řidičák - vypadám tam jak ropucha 🐸
Jo a jinak jsem zjistila, že na fotkách nevypadám tak hrozně.....když jsou focený z dálky a v noci a je tam ještě objekt, co odvádí pozornost
napsal(a):
Jo a jinak jsem zjistila, že na fotkách nevypadám tak hrozně.....když jsou focený z dálky a v noci a je tam ještě objekt, co odvádí pozornost
Jj, po tmě jsme všechny krasavice 👻
... tak mě napadá - můžeme se vlastně smát sami sobě, nebo za to taky dostaneme vyhubováno?
napsal(a):
Však doklady jsou na deset let, proto jsou focený nadčasově.
Imho já byla kdysi u fotografa pro fotky na občanku a on mi je podává, položil je na pult, přejel po nich dlaní a tak pyšně mi říká: Jsem Vám to lehce přemáz, ať to trochu vypadá. To byla moje poslední hezká fotka na občance.
impact
napsal(a):
Však doklady jsou na deset let, proto jsou focený nadčasově.
Imho já byla kdysi u fotografa pro fotky na občanku a on mi je podává, položil je na pult, přejel po nich dlaní a tak pyšně mi říká: Jsem Vám to lehce přemáz, ať to trochu vypadá. To byla moje poslední hezká fotka na občance.
No jo, ale takhle nebudu vypadat ani za těch 10 let.
Manžel má v telefonu aplikaci....se vyfotíte a ona z vás udělá dědka a nebo babku...a prej...chceš vyfotit, abys viděla, jak budeš vypadat, až budeš stará??
Nechci....já už takovou fotku mám...na řidičáku
napsal(a):
Manžel má v telefonu aplikaci....se vyfotíte a ona z vás udělá dědka a nebo babku...a prej...chceš vyfotit, abys viděla, jak budeš vypadat, až budeš stará??
Tak to je stejné. Na posledním řidičáku vypadám starší jak moje mamka Já jsem nikdy na fotkách nevypadala jak zrůda a myslím, že líp jak ve skutečnosti tohle když jsem viděla - málem to se mnou seklo, jsem nevěděla jestli se smát, nebo brečet. Mamka na to v autě koukne že: proboha, běž to té babě vrátit! A já říkám: mamko ku.va, jestli my už tak dávno nevypadáme, jen v hlavě máme zafixovaný úplně jiný ksicht! Teďka, když někoho potkám a mluvím s ním jak diblík, protože to mám taky navždy v hlavě, tak mi po chvíli před nos vyskočí ta fotka a říkám si: bacha čůzo, ty už nejsi žádná holčička, takto tě teď lidi vidí! Sklopím uši a táhnu domů..
napsal(a):
Jestli voni to taky nefotí přes tu aplikaci 🤪
lesnížínka
napsal(a):
Tak to je stejné. Na posledním řidičáku vypadám starší jak moje mamka Já jsem nikdy na fotkách nevypadala jak zrůda a myslím, že líp jak ve skutečnosti tohle když jsem viděla - málem to se mnou seklo, jsem nevěděla jestli se smát, nebo brečet. Mamka na to v autě koukne že: proboha, běž to té babě vrátit! A já říkám: mamko ku.va, jestli my už tak dávno nevypadáme, jen v hlavě máme zafixovaný úplně jiný ksicht! Teďka, když někoho potkám a mluvím s ním jak diblík, protože to mám taky navždy v hlavě, tak mi po chvíli před nos vyskočí ta fotka a říkám si: bacha čůzo, ty už nejsi žádná holčička, takto tě teď lidi vidí! Sklopím uši a táhnu domů..
Hele mám to úplně stejně
rapotacka11
napsal(a):
Mám letos novou občanku
a ta "pindruše" si dala opravdu záležet.
Víc mě přiblížit, zvětšit každý pór
a vůbec každý detail a nedostatek, už nešlo.
A nejvíc mě dostane, jak vyfotí asi 4 fotky a prej....tak si vyberte
Jedna fotka horší než druhá...
Teď mi manžel říká "čemu se směješ" a já že probíráme fotky na občankách a jak je to děs a běs a on na to, tak běž a nech si udělat novou občanku, ať tě vyfotí znova...
Tak to určitě nepůjdu, lepší by to určitě nebylo, tak max to může být horší....
No tak hlavně, že se ta hrůza vejde do peněženky a nemusím tahat doklady extra, ale to že už je nechci vytahovat vůbec
Dčív, když mě policajti zastavili, tak jsem jim občanku strkala pod nos hnedka a bez vyzvání a dneska, to abych se jich pomalu zeptala, jestli to myslej vážně a jestli jsou na tu hrůzu psychicky připravení
napsal(a):
A nejvíc mě dostane, jak vyfotí asi 4 fotky a prej....tak si vyberte
Jedna fotka horší než druhá...
Teď mi manžel říká "čemu se směješ" a já že probíráme fotky na občankách a jak je to děs a běs a on na to, tak běž a nech si udělat novou občanku, ať tě vyfotí znova...
Tak to určitě nepůjdu, lepší by to určitě nebylo, tak max to může být horší....
No tak hlavně, že se ta hrůza vejde do peněženky a nemusím tahat doklady extra, ale to že už je nechci vytahovat vůbec
Dčív, když mě policajti zastavili, tak jsem jim občanku strkala pod nos hnedka a bez vyzvání a dneska, to abych se jich pomalu zeptala, jestli to myslej vážně a jestli jsou na tu hrůzu psychicky připravení
Přesně! Vyberte si, když není z čeho.
To máte ještě dobré. U nás na úřadě vyfotí jednu, a ta - se slovy "No... lepší už to stejně nebude..." - putuje na doklad.
napsal(a):
To máte ještě dobré. U nás na úřadě vyfotí jednu, a ta - se slovy "No... lepší už to stejně nebude..." - putuje na doklad.
napsal(a):
ale tak jde vidět, že mají zkušenosti
napsal(a):
Jenže u mě by to lepší stejně nebylo.
napsal(a):
ale tak jde vidět, že mají zkušenosti
Tohle přesně jsem chtěla napsat