čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 Kč
Poradíte někdo o přibližné váze v dospělosti včera 8.2. měl 3 měsíce a váží 1000–1050 g.
Kupoval přítel k Valentýnu a měla to být čivava, ale dnes mi bylo řečeno, že jako čivava nevypadá a že bude určitě větší.
Uživatel s deaktivovaným účtem
...to na vás váš přitel pěkně šetří, navic podpořil hnusný obchod s množením štěňat...podivejte se na jakýkoli dokument na toto téma ať vidíte jak žije matka vašeho mimiska...navic váš pritel touto koupí uvolnil misto pro mnození dalsich štěňat a prohloubení utrpeni oné feny....
Tak čivava to bohužel opravdu není, je to kříženec, ale váha by měla být snad okolo 3kg.
Jestli má ve třech měsících kilo, tak zase až tak extrémně plus size nebude...
Jinak už se ta číva objevila ve více vláknech, k PP se už taky mnozí vyjádřili...
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3784759/pricina-smrti#a3786170
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3703860/ustekana-civava#a3786172
Kremenovateri
napsal(a):
Myslíte že šetřil když dál 8000? To mi nepřijde málo no nic
Papíroví psi se dnes prodávají za cca 3x tolik. Vaše cena vypadá jako cena za tzv. čivavu bezPP, čemuž by odpovídalo i foto.
Kremenovateri
napsal(a):
Osm tisíc se mi zdá jako poměrně velká finanční ztráta, pokud bych toužila po čivavě, a z vytouženého štěněte by mi vyrostl třeba čivavčík nebo stonožka... O etické stránce věci raději pomlčím.
Kremenovateri
napsal(a):
..jistě, počastovat mně partner takovým voříškem, tak by šli z baráku oba.....
Kremenovateri
napsal(a):
Někteří množitelé jsou vydřiduši - za psa bez PP je to nehorázná cena.
Ale čistokrevná čivava by stála výrazně víc.
Nejde ani tak o šetření, dárky nejsou o ceně.
Blbý je, že podpořil množitele, podpořil živoření fen, které žijou v otřesných podmínkách a fungujou prakticky jenom jako továrna na štěňata.
A nedejte se mýlit tím, že štěňátko si třeba převzal někde v bytě, či prostě v pěkném prostředí. Jsou to běžné praktiky množitelů.
Vaše štěně je kříženec a slušný chovatel by ho jako křížence prodal. Pokud ho vydával za čivavu, je to množitel.
Terven
napsal(a):
Tak on přítel nemusí bohužel mít ani páru, že nějací množitelé existují. Kdo se o psy nezajímá, neví. Já bych ho z domu nevyhodila, ale poučila
...tak v dnešni době když už se o množirnach mluvi v mediich čim dàl castěji, tak si myslim, ze se to musí do podvědomí dostat kazdému...navic když chci určité plemeno, tak si o něm něco přečtu, najdu si stranky o tom daném plemennu a tam je informaci dostatek, vcetně odkazů na chovatele....tady to vypada na odflaknuty darek....drahá chtěla civavu, tak juknu na bazoš a vezmu prvni co vidim bez premýsleni....mně tohle fakt neskutecně štve...
napsal(a):
...tak v dnešni době když už se o množirnach mluvi v mediich čim dàl castěji, tak si myslim, ze se to musí do podvědomí dostat kazdému...navic když chci určité plemeno, tak si o něm něco přečtu, najdu si stranky o tom daném plemennu a tam je informaci dostatek, vcetně odkazů na chovatele....tady to vypada na odflaknuty darek....drahá chtěla civavu, tak juknu na bazoš a vezmu prvni co vidim bez premýsleni....mně tohle fakt neskutecně štve...
Jenže laik si pod pojmem množírna představí ty klece ve stodole.
A pak dojede pro štěně, k vidění je i "maminka s PP", štěně je vykoupané a většinou "poslední z vrhu" = pospěšte si s placením, nebo na vás nezbude.
Je to podraz a množitelé přesně vědí, jak člověka oblbnout.
napsal(a):
Tak, jak píšete, bych to udělala já nebo vy.
Mladej kluk, kterej se v tom absolutně neorientuje, jde na bazoš, protože netuší, proč by neměl.
A netroufala bych si tvrdit, že dárek odfláknul.
Mě to taky štve, no...ale vidím třeba svý kolegyně v práci, inteligentní ženský a o tomhle taky nemají tušení.
Terven
napsal(a):
Tak, jak píšete, bych to udělala já nebo vy.
Mladej kluk, kterej se v tom absolutně neorientuje, jde na bazoš, protože netuší, proč by neměl.
A netroufala bych si tvrdit, že dárek odfláknul.
Mě to taky štve, no...ale vidím třeba svý kolegyně v práci, inteligentní ženský a o tomhle taky nemají tušení.
Je to tak, spousta lidí pořád netuší. A to nejsou hloupí. Znám taky takové.
..ja nevim, je to bezmoc....ja prostě když chtěla štěně urciteho pleme, hledala jsem v knížkách, casem pak na netu, ale jednalo se vždy o psy z chovatelskych stanic a to jsem o množkach takrka nic nevěděla, jen jsem viděla chodit po sidlišti jakojorky, jakočivavy, jakopudly a nikdy jsem prostě nechtěla takové sprskaniny......
...když vidím jak si někdo chce koupit mobil, kednici, pračku, cte si o tom vyrobku kde co, pta se znamych, cte si recenze atd., atd....proč to prostě nejde u psů, koček a dalšich....
...proč se nejde sem do diskuze pred koupí, proč až potom....ach jo....
napsal(a):
..ja nevim, je to bezmoc....ja prostě když chtěla štěně urciteho pleme, hledala jsem v knížkách, casem pak na netu, ale jednalo se vždy o psy z chovatelskych stanic a to jsem o množkach takrka nic nevěděla, jen jsem viděla chodit po sidlišti jakojorky, jakočivavy, jakopudly a nikdy jsem prostě nechtěla takové sprskaniny......
...když vidím jak si někdo chce koupit mobil, kednici, pračku, cte si o tom vyrobku kde co, pta se znamych, cte si recenze atd., atd....proč to prostě nejde u psů, koček a dalšich....
...proč se nejde sem do diskuze pred koupí, proč až potom....ach jo....
Já mám dojem, že v tomto případě jakočivava nevadí. Aspoň dle jiného vlákna, kde se to řešilo. Možná to byl trochu impulzivní dárek, přítel chtěl rychle obstarat nějaké štěně, co vypadá jako čivava, a ne řešit chovky a čekat v pořadníku na vrh.
Terven
napsal(a):
proč se nejde sem do diskuze pred koupí, proč až potom....ach jo....
Oni sem někteří chodí před koupí ...a dostanou obvykle taky poj.e.b, zas od někoho jiného.
Takže se šprajcnou a zařídí po svým.
....no já nevim, když někdo napíše, že v zivotě jsem neměl psa, chci přitelkyni koupit cicavu, poraďte prosim jak postupovat, kam se obrátit, nebo tak nějak podobně, myslím ze by tady rady našel....
napsal(a):
....no já nevim, když někdo napíše, že v zivotě jsem neměl psa, chci přitelkyni koupit cicavu, poraďte prosim jak postupovat, kam se obrátit, nebo tak nějak podobně, myslím ze by tady rady našel....
Taky jde o to, proč by měl považovat fórum na ifauně za seriózní zdroj informací
napsal(a):
Já mám dojem, že v tomto případě jakočivava nevadí. Aspoň dle jiného vlákna, kde se to řešilo. Možná to byl trochu impulzivní dárek, přítel chtěl rychle obstarat nějaké štěně, co vypadá jako čivava, a ne řešit chovky a čekat v pořadníku na vrh.
....no jo no, asi jsem buba, já už se raději k tomu vyjadřovat nebudu, jen když koukám na ty záběry v televizi kde ukazují záběry z množek, chce se mi vzdycky dílem brečet a dílem zvracet....a to už je to poslední, co jsem tady k tomuhle tématu napsala, protože to je marný a ztracený....
Terven
napsal(a):
Taky jde o to, proč by měl považovat fórum na ifauně za seriózní zdroj informací
...ja nevim, ale treba díky vam vsem mně přešel blbej nápad pořídit si bocku a sla jsem do motýla...
napsal(a):
...ja nevim, ale treba díky vam vsem mně přešel blbej nápad pořídit si bocku a sla jsem do motýla...
Já jsem tu taky dostala dost dobrých tipů, ale až po létech. Když jsem sem poprvé vlezla, byla jsem jenom zvědavá...a netušila jsem, kdo je kdo. Netušila jsem, kdo se fakt vyzná a kdo jenom machruje, naprosto bych si netroufla zařídit se podle nějaký anonymní rady
Teď třeba už vím, že přes motýly jste vy, přes retrívry sarah, přes krmení megí...
Terven
napsal(a):
proč se nejde sem do diskuze pred koupí, proč až potom....ach jo....
Oni sem někteří chodí před koupí ...a dostanou obvykle taky poj.e.b, zas od někoho jiného.
Takže se šprajcnou a zařídí po svým.
Tak ti, co sem chodí před koupí, mi unikli. Nebo ti napálení jsou víc vidět.
Terven
napsal(a):
Já jsem tu taky dostala dost dobrých tipů, ale až po létech. Když jsem sem poprvé vlezla, byla jsem jenom zvědavá...a netušila jsem, kdo je kdo. Netušila jsem, kdo se fakt vyzná a kdo jenom machruje, naprosto bych si netroufla zařídit se podle nějaký anonymní rady
Teď třeba už vím, že přes motýly jste vy, přes retrívry sarah, přes krmení megí...
To máte pravdu. Ono chvíli trvá, než se člověk v jednotlivých přispěvatelích (nejen na psech) zorientuje a sám pro sebe si vyselektuje ty se zkušenostmi a rozumnými názory.
Terven
napsal(a):
....mně jste tady všichni několikrát pomohli ani nevíte jak, i když jsem přímo dotaz nezadávala.....dost tady cerpám z diskuzí....no vlastně barfování motyla je jenom díky vám vsem, kteří tady barfujete......ale samozrejmě i v mnohém dalším a strašně ráda sem chodim a poznala jsem tady lidi, kteři opravdu své psy milují a dokáži s nimi úžasné věci ..
napsal(a):
Tak ti, co sem chodí před koupí, mi unikli. Nebo ti napálení jsou víc vidět.
Vždyť se tu pořád někdo ptá na chovky (a bývá odkazován na poradce chovu apod.) a kolik stojí jednotlivá plemena a tipy, kde sehnat.
A jaké plemeno je pro mě vhodné- to je ifaunovskej folklór
Terven
napsal(a):
Vždyť se tu pořád někdo ptá na chovky (a bývá odkazován na poradce chovu apod.) a kolik stojí jednotlivá plemena a tipy, kde sehnat.
A jaké plemeno je pro mě vhodné- to je ifaunovskej folklór
Vlastně máte pravdu.
napsal(a):
....no jo no, asi jsem buba, já už se raději k tomu vyjadřovat nebudu, jen když koukám na ty záběry v televizi kde ukazují záběry z množek, chce se mi vzdycky dílem brečet a dílem zvracet....a to už je to poslední, co jsem tady k tomuhle tématu napsala, protože to je marný a ztracený....
Jenže, jak u jsem psala výše, většina lidí má pojem množírna spojený s klecemi ve stodole. A chce se jim dílem brečet a dílem zvracet stejně, jako vám, když to vidí v televizi.
A pak zareagují na inzerát a vidí čistou fenu s PP a roztomilé čisté štěňátko v čistém obýváku...
Prostě jim to nesepne, neprokouknou to.
napsal(a):
Jenže, jak u jsem psala výše, většina lidí má pojem množírna spojený s klecemi ve stodole. A chce se jim dílem brečet a dílem zvracet stejně, jako vám, když to vidí v televizi.
A pak zareagují na inzerát a vidí čistou fenu s PP a roztomilé čisté štěňátko v čistém obýváku...
....máte pravdu....
napsal(a):
Máte naprostou pravdu. Včera jsem vysvětlovala kamarádce, která je doktorantka, proč můj bezPP labrador s nemocným srdcem a epilepsií nebude mít nikdy štěňátka. O psi se prostě vůbec nezajímá, samozřejmě ji trklo to zdraví, ale říkala, že je pěknej, a že by měl malý hezky štěňátka, ktery bych prodala. Nu, a tota slečna fakt není hloupá nebo tak něco. Věřím, že by si klidně koupila štěně bez pp.