Jak si na sebe zvyknou dvě fenky

Čivava
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2021 18:20
Jevenia

XXX.XXX.168.75

Zdravím, dnes jsem adoptovala 5ti letou čivavu k mé fence dalmatina.
Jak docílit toho, aby se zkamarádili?
Dalmatinka nemá problém,je ji 6,5 let, ale je to zlatíčko, čivavě se ale zatím moc nezalíbila a jakmile se k ní přiblíží, tak se ohání. Musí být vystrašená, také v novém prostředí, proto bych ráda věděla, jak se nejlépe chovat….

17.7.2021 20:12
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Ani se nedivím, ta velikost je prostě velká a moc rozumné to nebylo

17.7.2021 22:10
Jevenia

XXX.XXX.168.75

Holky si rozumí. Byli jsme na procházce a vrtěly obě ocasem. Teď doma za sebou pořád chodí.
Šlo mi spíš o to, že to pro 5ti letou čivavu musí být šok a jak ji to co nejvíc zpříjemnit, aby si na nás zvykla. Jedla granulky i pila. Je moc šikovná. Jen chodí často ke dveřím a chtěla by odvézt zpět. Zajímali mě vaše zkušenosti s adopcí staršího pejska….

17.7.2021 22:28
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Nedopadne to dobře, neuhlídáte to.
Proč to tý čívě děláte?
Velký váhový rozdíl !
Může být nebezpečný.
Vy vůbec netušíte ...

Vrtěly ocasem?
Vidíte ten svět hodně jednoduše.
Buďte opatrná, obezřetná!
Dvě feny mohou být problém
a je jasné, kdo to nepřežije a číva to ví.
Respektujte ji a nenuťte ji
do blízkosti.
Kdo mohl dát malou fenku
do bytu k velké feně??!!
Hlupák, blázen?
A kdo si ji vzal?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3840700/nas-pes-zabil-psa?from-list=1#a3841072

18.7.2021 06:03
impact

XXX.XXX.59.98

rapotacka11 napsal(a):
Proč to tý čívě děláte?
Velký váhový rozdíl !
Může být nebezpečný.
Vy vůbec netušíte ...

Vrtěly ocasem?
do blízkosti.
Kdo mohl dát malou fenku
do bytu k velké feně??!!
Hlupák, blázen?
A kdo si ji vzal?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3840700/nas-pes-zabil-psa?from-list=1#a3841072

Proboha to je teda výkřik... 🤦🏻‍♀️

18.7.2021 09:58
Nellska

XXX.XXX.58.45

rapotacka11 napsal(a):
Proč to tý čívě děláte?
Velký váhový rozdíl !
Může být nebezpečný.
Vy vůbec netušíte ...

Vrtěly ocasem?
do blízkosti.
Kdo mohl dát malou fenku
do bytu k velké feně??!!
Hlupák, blázen?
A kdo si ji vzal?

Zas tak nemožné to není. Feny si zvyknou, jako vždycky tady je i možnost že si nezvyknou, ale nemusí to být zrovna dalmatin a čivava. Tohle se může stát každému psovi.
"Je jasné, kdo to nepřežije a číva to ví." To chcete říct, že dalmatinka tu čivavu zabije?

18.7.2021 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nellska napsal(a):
Zas tak nemožné to není. Feny si zvyknou, jako vždycky tady je i možnost že si nezvyknou, ale nemusí to být zrovna dalmatin a čivava. Tohle se může stát každému psovi.
"Je jasné, kdo to nepřežije a číva to ví." To chcete říct, že dalmatinka tu čivavu zabije?

Chce tím říct že za a) když se začnou nesnášet feny, jde o život. Za b) v případě konfliktu to bude rychlé, díky váhovému rozdílu. V odkazu na jinou diskusi máte, že stačilo jen napomenutí velkého psa a malej to nerozchodil

18.7.2021 11:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A tak ono to nemusí být zas tak tragické. Záleží hodně na povaze obou fen, a taky na tom, jak je větší fena "empatická" k malým psům. Někteří psi jsou opravdu k malým psům něžní, opatrní... Taky jsme takové psa měli. A ten by do konfliktu nešel, s malým psem už vůbec. A když si s malým psem hrál, tak opravdu opatrně. Stejně tak mají teď rodiče 35 kg mladou fenu, a 3 kg 14ti letou fenu a není mezi nimi jediný problém, a to si větší fenu brali ze špatných podmínek a jako dospělou.

Samozřejmě, že riziko tam je, to je vždycky. Pak při nějakém konfliktu stačí málo. Já bych se snažila dát fenám čas a prostor, a předcházet tomu, aby číva po dalmatince startovala. Pokud je to venku lepší, tak bych s nimi trávila hodně času venku...

Jako znám hodně dalších rodin, kde soužití malých a velkých fen funguje (a to je někdy ten rozdíl ještě větší), a taky v mnoha případech tomu velí ta malá fena . A možná je to náhoda, ale osobně znám právě víc fungujících fen, kdy jedna je malá a druhá velká, než fen stejně nebo podobně velkých.

Ne, nechci tady říkat, že všechno bude naprosto v pohodě a sluníčkové, ani nemůžu, protože to nevím. Ale klidně to tak být může.

Jen jako velkou chybu vidím to, že si nejdřív k feně pořídím druhou fenu a pak řeším, jak si na sebe zvyknou dvě fenky... to se mělo řešit nejdřív. Ale držím palce, ať je to všechno ok.

18.7.2021 15:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já jsem měla taky něžné psy, kteří dávali velký pozor na prcky a neublížili by mouše. Ale za jedno to byli kluci a u těch tu opatrnost vídám častěj a za druhé jsem je to od mala cíleně učila, protože všude kolem byli hlavně malí pejsci, od mala chodili k malému starému Alfíkovi, na kterého museli být už jako puboši opatrní. Ale jak už jsme několikrát psala, kamarádky berňucha zabil jorka v zápalu hry, kdy lítali a on ho trefil otevřenou tlamou, špičákem do hlavy, když se jen ohlédl. Prorazil mu tu měkkou část..prostě hrozná náhoda, ale u psů podobné váhové kategorie se tohle právě nestane. A o to hlavně jde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík