Čivava s PP k rezervaci

Prodám Čivavu - Chs. Full Moon dog (fci) Nabízí k rezervaci krátkosrstou ro...
Dohodou
Zdravím, dnes jsem adoptovala 5ti letou čivavu k mé fence dalmatina.
Jak docílit toho, aby se zkamarádili?
Dalmatinka nemá problém,je ji 6,5 let, ale je to zlatíčko, čivavě se ale zatím moc nezalíbila a jakmile se k ní přiblíží, tak se ohání. Musí být vystrašená, také v novém prostředí, proto bych ráda věděla, jak se nejlépe chovat….
Holky si rozumí. Byli jsme na procházce a vrtěly obě ocasem. Teď doma za sebou pořád chodí.
Šlo mi spíš o to, že to pro 5ti letou čivavu musí být šok a jak ji to co nejvíc zpříjemnit, aby si na nás zvykla. Jedla granulky i pila. Je moc šikovná. Jen chodí často ke dveřím a chtěla by odvézt zpět. Zajímali mě vaše zkušenosti s adopcí staršího pejska….
Nedopadne to dobře, neuhlídáte to.
Proč to tý čívě děláte?
Velký váhový rozdíl !
Může být nebezpečný.
Vy vůbec netušíte ...
Vrtěly ocasem?
Vidíte ten svět hodně jednoduše.
Buďte opatrná, obezřetná!
Dvě feny mohou být problém
a je jasné, kdo to nepřežije a číva to ví.
Respektujte ji a nenuťte ji
do blízkosti.
Kdo mohl dát malou fenku
do bytu k velké feně??!!
Hlupák, blázen?
A kdo si ji vzal?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3840700/nas-pes-zabil-psa?from-list=1#a3841072
rapotacka11
napsal(a):
Proč to tý čívě děláte?
Velký váhový rozdíl !
Může být nebezpečný.
Vy vůbec netušíte ...
Vrtěly ocasem?
do blízkosti.
Kdo mohl dát malou fenku
do bytu k velké feně??!!
Hlupák, blázen?
A kdo si ji vzal?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3840700/nas-pes-zabil-psa?from-list=1#a3841072
Proboha to je teda výkřik... 🤦🏻♀️
rapotacka11
napsal(a):
Proč to tý čívě děláte?
Velký váhový rozdíl !
Může být nebezpečný.
Vy vůbec netušíte ...
Vrtěly ocasem?
do blízkosti.
Kdo mohl dát malou fenku
do bytu k velké feně??!!
Hlupák, blázen?
A kdo si ji vzal?
Zas tak nemožné to není. Feny si zvyknou, jako vždycky tady je i možnost že si nezvyknou, ale nemusí to být zrovna dalmatin a čivava. Tohle se může stát každému psovi.
"Je jasné, kdo to nepřežije a číva to ví." To chcete říct, že dalmatinka tu čivavu zabije?
Nellska
napsal(a):
Zas tak nemožné to není. Feny si zvyknou, jako vždycky tady je i možnost že si nezvyknou, ale nemusí to být zrovna dalmatin a čivava. Tohle se může stát každému psovi.
"Je jasné, kdo to nepřežije a číva to ví." To chcete říct, že dalmatinka tu čivavu zabije?
Chce tím říct že za a) když se začnou nesnášet feny, jde o život. Za b) v případě konfliktu to bude rychlé, díky váhovému rozdílu. V odkazu na jinou diskusi máte, že stačilo jen napomenutí velkého psa a malej to nerozchodil
A tak ono to nemusí být zas tak tragické. Záleží hodně na povaze obou fen, a taky na tom, jak je větší fena "empatická" k malým psům. Někteří psi jsou opravdu k malým psům něžní, opatrní... Taky jsme takové psa měli. A ten by do konfliktu nešel, s malým psem už vůbec. A když si s malým psem hrál, tak opravdu opatrně. Stejně tak mají teď rodiče 35 kg mladou fenu, a 3 kg 14ti letou fenu a není mezi nimi jediný problém, a to si větší fenu brali ze špatných podmínek a jako dospělou.
Samozřejmě, že riziko tam je, to je vždycky. Pak při nějakém konfliktu stačí málo. Já bych se snažila dát fenám čas a prostor, a předcházet tomu, aby číva po dalmatince startovala. Pokud je to venku lepší, tak bych s nimi trávila hodně času venku...
Jako znám hodně dalších rodin, kde soužití malých a velkých fen funguje (a to je někdy ten rozdíl ještě větší), a taky v mnoha případech tomu velí ta malá fena . A možná je to náhoda, ale osobně znám právě víc fungujících fen, kdy jedna je malá a druhá velká, než fen stejně nebo podobně velkých.
Ne, nechci tady říkat, že všechno bude naprosto v pohodě a sluníčkové, ani nemůžu, protože to nevím. Ale klidně to tak být může.
Jen jako velkou chybu vidím to, že si nejdřív k feně pořídím druhou fenu a pak řeším, jak si na sebe zvyknou dvě fenky... to se mělo řešit nejdřív. Ale držím palce, ať je to všechno ok.
Já jsem měla taky něžné psy, kteří dávali velký pozor na prcky a neublížili by mouše. Ale za jedno to byli kluci a u těch tu opatrnost vídám častěj a za druhé jsem je to od mala cíleně učila, protože všude kolem byli hlavně malí pejsci, od mala chodili k malému starému Alfíkovi, na kterého museli být už jako puboši opatrní. Ale jak už jsme několikrát psala, kamarádky berňucha zabil jorka v zápalu hry, kdy lítali a on ho trefil otevřenou tlamou, špičákem do hlavy, když se jen ohlédl. Prorazil mu tu měkkou část..prostě hrozná náhoda, ale u psů podobné váhové kategorie se tohle právě nestane. A o to hlavně jde.