Zdravím, plánuji koupit nějaký GPS lokator pro naši fenku, na přivolání poslechne.
Akorát na procházce se nám rozběhne po zajíci apod. tak bych si ji chtěla pojistit.
Máte nějaké zkušenosti s nějakými třeba do 2–3 tisic? Prosím.
Anoušek183
napsal(a):
Zdravím, plánuji koupit nějaký GPS lokator pro naši fenku, na přivolání poslechne.
Akorát na procházce se nám rozběhne po zajíci apod. tak bych si ji chtěla pojistit.
On Vám ji brzy "pojistí" nějaký myslivec nebo auto...
Snad se kvůli vaší blbosti někdo v tom autě nezabije🙄
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
On Vám ji brzy "pojistí" nějaký myslivec nebo auto...
Snad se kvůli vaší blbosti někdo v tom autě nezabije🙄
Prosím? Tady se jedná pouze o pojistku psa, abych věděla kde je zatoulana. Radši to řeším dopředu než něco takového nastane, nevystavuji ji zbytečnému nebezpečí. Nemám s těmito přístroji zkušenosti tak se tu ptám abych nekoupila nějaký aušus, a zase za to nechci dát desítky tisíc, prostě neco cenově přijatelného.
Anoušek183
napsal(a):
Prosím? Tady se jedná pouze o pojistku psa, abych věděla kde je zatoulana. Radši to řeším dopředu než něco takového nastane, nevystavuji ji zbytečnému nebezpečí. Nemám s těmito přístroji zkušenosti tak se tu ptám abych nekoupila nějaký aušus, a zase za to nechci dát desítky tisíc, prostě neco cenově přijatelného.
Pokud ji nechcete vystavovat zbytečnému nebezpečí, nenechejte ji se svévolně toulat. Jednoduché, že? Všichni to normálně děláme. Jinak reálně hrozí, že ji nějaký myslivec zastřelí a nebo ji přejede auto. V tom lepším případě. V tom horším ještě někoho v autě zabije a půjdete sedět.
Anoušek183
napsal(a):
Majitel si musi psa zajistit tak, aby mu NEUTEKL.
Až ta vase huska na útěku někomu zabije psa, vyraždí ovce nebo způsobí dopravní nehodu, tak vám ten gps lokátor bude k ničemu.
... mimochodem jsem nedávno psům dokrmila chovnou ovci, kterou nám zadávil husky podobně zodpovědné majitelky!
impact
napsal(a):
Pojistěte si ji na způsobenou škodu, to bude lepší. Viz Inspektor.
Nebo si ji pojistěte stopovačkou či výcvikovým obojkem.
Myslím pojistit jako obrazně .... na stopovačce takzvaně. ,,vyrostla,, od štěněte je učena na 10metrovce.
Pes je neustále pod dohledem je to 8mesicni štěně které ze stopovacky nepustim minimálně do 2 let a nebo dokud si nebudu jistá a na vhodném prostředí. Píšete tu jako bych s ní běhala a pouštěla ji na silnici I. Třídy.
Když se rozběhla po zajíci, jednalo se o polní cestu kde není silnic široko daleko a byla na STOPOVAČCE, zachytila jsem ji včas.
Tady chce člověk něco dělat aby pes byl se vším seznámen a zvykl si na rušné prostředí od mala a hned je tu považován za nezodpovědnyho, kdybych se neptala a bylo mi to ukradené co můj pes dělá tak neříkám pul slova , ale já se o svého psa starám a chci aby jsme chodili k rušivým elementům , jedině tak se to naučí , ale tady se odpovědi k mé otázce asi nedočkám
impact
napsal(a):
Budu se vyjadřovat k tomu, co uznám za vhodné.
K nezodpovědným majitelům psů obzvláště.
Popište moji nezodpovědnost.
Pes je na vodítku kde je to za potřebi( děláte jako by jste své nepustila nikdy )
Je seznamován postupně s různými zvířaty, bez toho aby nějaké zvíře přišlo k úhone
Pes je pravidelně socializovan a trénován v kynologickem klubu s cvicitelem s vybornym výsledkem
Se psem se pracuje a cviči, zejména s aktivitama které budeme praktikovat a které ho baví
impact
napsal(a):
Budu se vyjadřovat k tomu, co uznám za vhodné.
K nezodpovědným majitelům psů obzvláště.
Koukám že se zabýváte pejskama , buďte tak laskavý/a a věnujte se jim , podle mě je nezodpovědné aby jste tu komentovali a dohadovali se o věcech které nebyly vůbec zmíněný
Asi neumíte číst....L O K A T O R Y... o to se zajímám tak tady nespamujte a nevyhledavejte konflikty na portálech !
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Zkušenost nemáme - nám se psi bezprizorně nikde nepiflakují, takže tyhle věci nepotřebujeme.
Nám se taky nepoflakuje.... ale je zodpovědne do výbavy psa investovat , může se klidně stat že se pes vyvlekne , nebo vlastně vy jste tak bezchybni ze vam se toto stát nemůže
Anoušek183
napsal(a):
GPS lokator je absolutně k ničemu. Vy musíte zabránit útěku psa, ne ho s pomocí obojku najít. Protože pak už můžete najít i jen zastřelenýho psa. Takže místo GPS dál trénujte na stopovačce klid před zvěří a až bude tak na 95% na stopce poslušná, tak si kupte klasický výcvikový elektronický obojek a s jeho pomocí přivolání dopilujte, aby houska zjistila, že musí poslouchat i když je úplně navolno. Pak ji nebudete muset hledat.
Anoušek183
napsal(a):
Nám se taky nepoflakuje.... ale je zodpovědne do výbavy psa investovat , může se klidně stat že se pes vyvlekne , nebo vlastně vy jste tak bezchybni ze vam se toto stát nemůže
Kdyby pes způsobil nehodu, může se stát,
že se nedoplatíte.
Zkuste být taky "bezchybná".
Huskyjanina
napsal(a):
GPS lokator je absolutně k ničemu. Vy musíte zabránit útěku psa, ne ho s pomocí obojku najít. Protože pak už můžete najít i jen zastřelenýho psa. Takže místo GPS dál trénujte na stopovačce klid před zvěří a až bude tak na 95% na stopce poslušná, tak si kupte klasický výcvikový elektronický obojek a s jeho pomocí přivolání dopilujte, aby houska zjistila, že musí poslouchat i když je úplně navolno. Pak ji nebudete muset hledat.
Děkuji za odpověď a vysvětlení
Uživatel s deaktivovaným účtem

GPS lokátor se hodí pro jednoho jedinýho konkrétního člověka, a to je myslivec, jehož pes pracuje na volno v lese, což je v podstatě jen během honu.
Pro všechny ostatní je to na nic, protože ten pes by opravdu opravdu opravdu neměl utíkat tak, aby vůbec bylo potřeba hledat ho s GPS lokátorem
Protože ono vopravdu když vběhne do té silnice a zruší se kvůli němu o strom pětičlenná rodina, tak vám bude na houby, že jste na mobilu viděla, kde je.
Anoušek183
napsal(a):
Koukám že se zabýváte pejskama , buďte tak laskavý/a a věnujte se jim , podle mě je nezodpovědné aby jste tu komentovali a dohadovali se o věcech které nebyly vůbec zmíněný
Asi neumíte číst....L O K A T O R Y... o to se zajímám tak tady nespamujte a nevyhledavejte konflikty na portálech !
Chodím s 10+ psama na procházky v polích na volno a tradáááá nikdo neutíká.
Pokud nejste schopná chodit se psem na volno, voďte ho
N A Š Ň Ů Ř E ! ! !
Jak jednoduché.
Říká tomu Z O D P O V Ě D N O S T!

Anoušek183
napsal(a):
Přečte si to celé, na šňůře je vedena
tak jde je problém?
proč potřebujete cokoliv dalšího?
Anoušek183
napsal(a):
Dobrá tedy, jaky mate názor na elektrické výcvikové obojky ? Nepoužíváme, jen mě zajímá názor, cvičíme proste s klidem důsledně bez ostnatych, stahovacích a elektro obojku.
Snad na dotaz nesklidim další negace
Proti správně použitému EO vůbec nic nemám, protože na něm je pes pod vlivem psovoda a není nebezpečný sobě i svému okolí.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Proti správně použitému EO vůbec nic nemám, protože na něm je pes pod vlivem psovoda a není nebezpečný sobě i svému okolí.
Četla jsem si ostatní příspěvky na tomto portále, a odpovídal/a jste tam také, zrovna na téma GPS a psi... na nezmiňovanem příspěvků se dotyčnému dostalo úplně normálních odpvedi ,
Proc se vytváří jména na postroje a obojky, proč se dávají adresáře, aby se pes našel kdyby se nechtic zatoulal...a ano, patří mezi ně i GPS. Toto byla moje obyčejná otázka, ale musela jsem si odpovědi dočíst jinde.
Jak psali jiní...máme psa aktivního který do budoucna bude chtít stejně jako my žít aktivně ne pejska na gauč.( nemám nic proti žádné rase psa)
Anoušek183
napsal(a):
Četla jsem si ostatní příspěvky na tomto portále, a odpovídal/a jste tam také, zrovna na téma GPS a psi... na nezmiňovanem příspěvků se dotyčnému dostalo úplně normálních odpvedi ,
Proc se vytváří jména na postroje a obojky, proč se dávají adresáře, aby se pes našel kdyby se nechtic zatoulal...a ano, patří mezi ně i GPS. Toto byla moje obyčejná otázka, ale musela jsem si odpovědi dočíst jinde.
Jak psali jiní...máme psa aktivního který do budoucna bude chtít stejně jako my žít aktivně ne pejska na gauč.( nemám nic proti žádné rase psa)
Pořídili jste si psa plemene s extremnm loveckým pudem (což už teď ukazuje), takže pravděpodobnost, že vám bude venku zdrhat je velmi vysoká.
Tohle není o tom, že se jinak poslušný pejsek na ulici lekne hozené petardy a uteče - na tohle slouží ta známka s telefonem pro jistotu. Vy ale přímo počítáte s tím, ze budete hledat neovladatelného LOVÍCÍHO psa a to je dost rozdíl.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pořídili jste si psa plemene s extremnm loveckým pudem (což už teď ukazuje), takže pravděpodobnost, že vám bude venku zdrhat je velmi vysoká.
Tohle není o tom, že se jinak poslušný pejsek na ulici lekne hozené petardy a uteče - na tohle slouží ta známka s telefonem pro jistotu. Vy ale přímo počítáte s tím, ze budete hledat neovladatelného LOVÍCÍHO psa a to je dost rozdíl.
Ukažte mě psa ktery se nerozebehne za nějakou potvorou a nebo to aspoň nezkusi. Proto je na té couračce vidím v dali kočku, hned reaguji na reakci psa... prostě a pouze ta GPS by byla jen pomůcka. Není problemova nesnazj se utíkat nic , cvičíme ji , samozrejme pudy nezastaví nikdo ale ovladatelnost ovlivnit můžeme.
děkuji za všechny odpovědi.
Anoušek183
napsal(a):
Ukažte mě psa ktery se nerozebehne za nějakou potvorou a nebo to aspoň nezkusi. Proto je na té couračce vidím v dali kočku, hned reaguji na reakci psa... prostě a pouze ta GPS by byla jen pomůcka. Není problemova nesnazj se utíkat nic , cvičíme ji , samozrejme pudy nezastaví nikdo ale ovladatelnost ovlivnit můžeme.
GPS není žádná pomůcka - je to jen prostředek k nalezení psa.
Pokud psovi nevěříte, což u husky chápu, tak si nechte pořádně vysvětlit zacházení s EO a psa mějte pod kontrolou.
A psů, co se nerozeběhnou za nějakou potvorou (mimochodem i ta "potvora" má právo žít) vám klidně ukážu hromadu - ne každé plemeno má silný lovecký pud a problematickou cvičitelnost jako husky.
Anoušek183
napsal(a):
Přijeďte k nám, můžu Vám ukázat rovnou 2, co se za žádnou potvorou nerozběhnou. Když vidí jakékoliv zvíře nebo člověka, tak jeden běží hned za mnou a druhý zůstane stát a čeká na povel. Ovšem tohle bych si s SH netroufla ani omylem. Kamarád ji má a jinak než s vodítkem u obojku je nepotkám. Ví, co má na druhém konci.
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/8207/sibirsky-husky/#Je+to+rozhodn%C4%9B+i%C2%A0lovec
Je to rozhodně i lovec
Není to pes pro každého!
Jeho lovecký pud je velmi silný a je nutné s tím dopředu počítat.
Jít s ním do přírody bez vodítka je velmi odvážné.
Zvěř je schopen pronásledovat dlouhé kilometry a šance na odvolání je nulová. Lákadlem pro něj nejsou jen zajíci, ale i ptactvo, a až na výjimky
veškerá divoká zvěř a drobná hospodářská zvířata.
Jeho nejoblíbenější kořistí jsou slepice. Na kočku je většina jedinců schopna si zvyknout, ale pouze za předpokladu cíleného přivykání ve štěněcím věku, kdy bude kočku považovat za člena smečky.