Jak se vám dnes venčí 2.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2022 12:47

My letos u nás v Ralsku taky pozorujeme úbytek turistů. Před 2-3 lety byla plná odstavná parkoviště, teď nejsou plná ani z poloviny. Zdá se mi, že lidi letos vyrážejí spíše do zahraničí.

10.8.2022 12:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):
Tak to mě taky točí, když někdo v lese nechává odpadky. Už i má šestiletá dcera ví, že se to nedělá. Když pak člověk někde jde, kde je vyšší koncentrace těhlech tupounů, tak si tu procházku fakt člověk neužije.

Přesně. Tuhle mi vyprávěla paní uklízečka, že se kvůli tomu málem její muž popral . klasická rodinka silně nalíčená matinka, vystajlovanej tatík a uřvaný spratci. každej z nich v pohodičce odhodil HYGIENICKEJ KAPESNÍK, CO SE ROZPADNE AŽ ZA DVĚSTĚ LET a už to dneska ví každej. Tak nejdřív začal slušně a pak to dopadlo málem bitkou. Nedivím se mu a v těchhle momentech lituju, že nejsem dvousetkilovej chlap, protože bych to zatloukla pěstí do asfaltu.

10.8.2022 12:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My letos u nás v Ralsku taky pozorujeme úbytek turistů. Před 2-3 lety byla plná odstavná parkoviště, teď nejsou plná ani z poloviny. Zdá se mi, že lidi letos vyrážejí spíše do zahraničí.

Že by? já vím, že pro vás je to jiná zpráva, než pro nás, ale zas na druhou stranu, když zůstanou jen ti normální, bude to snad lepší venkoncem pro všechny. Protože věřím, že pak mít plný barák těch ehmeeeeehmmmmmm, tak to taky asi nepotěší.?

10.8.2022 13:31

Zrzavci napsal(a):
Od Žofína ke Ktiši to miluju! Já to tam miluju celý, vůbec. my jezdíme do takovýho skromnýho penzionu v Děkanských skalinách-Mlýn u dubu, člověk musí být trošku nenáročný, Je to ale na samotě, s čoklima tam nemají problém, voda na ráchání teče pod penzionem, protože je to bývalý mlýn, se psem se může člověk v pohodě proťapat kolem a pak si vyrazit do Kaplice.

Tip na výlet se psinou - nebo samostatně? My s čoklema chodíme třeba i do Rakous - supr je právě od Lesovny na Nebelstein- kde se i dobře člověk nahoře nají, zase s čoklidem nemají problém, ale to už by asi na čubinku bylo moc? Nebo z Pohorský vsi do Karlstiftu, kde se dá taky i s čoklidem najíst dole v restauraci (my tam totiž vyrážíme , abychom oprášili tu trochu germánštiny, co jsme se naučili, nicméně ta cesta tam je moc pěkná, není nutno pochopitelně dojít až tam)
Doporučím vypravit se do Pohoří na Šumavě (co na Šumavě vlastně není). už jen cesta tam je moc hezká, můžete se pocourat po různě dlouhých trasách a hlavně v Pohoří samotném je krásný zaniklý a takový svým způsobem tajuplný kostel . Vnímal to i manžel. A mojí šéfce se tam stala hodně zvláštní věc - a to je člověk kurnik pragmatický.
Kraví hora, Kuní hora - obojí start v Hojné vodě- to by možná i s čubís šlo? V Hojné vodě necháte na parkovišti auto, než vyrazíte osvěžíte se tam v restauraci /penzion je to zároveň a až se pak vrátíte, tak pokud tam stále ještě vaří Pepe - tak si dáte pravý italský těstovinky...
Nebo courání kolem penzionu Baronův most (taky není problém najíst se a i ubytovat s čoklidem), odkud můžete vyrazit a trasu uzpůsobit zase čubís -tam to není ani žádná rasovina, hezky si ťapete v lesích a trasu si upravujete (v tomhle je chytrej telefén s mapama můj přítel, jinak ne, že mi najde trasy v lese kudy se můžu vydat, zkrátit, prodloužit a jen tak courat a dejchat v tichosti lesa.

Moc děkuju za tipy, právě po té lesní cestě z Lesovny na Nebelstein jsme šli, no a pak jsme z ní sešli k tomu rybníčku Zlatá ktiš, cesta vedla dále. V Pohoří na Šumavě jsme taky už byli, v Hojné Vodě, okolo Dobré Vody, v Pohorské vsi jsme parkovali, když jsme šli na Kamenec. V Novohradkách je fakt krásně, líbí se mi tam proto, že je tam minimum lidí. A nebojte, co se reklamy týká, tam se moc lidi nehrnou, protože tam není takový servis pro turisty, jako jinde. Lidi z regálů by se tam nudili, Nikde nic, jen příroda, stromy, lesy a pro ně nuda. Já třeba nechápu, jak může někdo jít na Sněžku. Když jsem v telce viděla ten mumraj tam, tak ani náhodou. Lidi se chovají hrozně, vždycky se říká, chovají se, jak zvířata,.Kéž by, to by bylo na světě dobře. Do Novohradek se zajedeme podívat ještě asi koncem srpna, nemáme to tak daleko, tak vymyslím něco z vašich tipů.

10.8.2022 13:34

Zrzavci napsal(a):
Že by? já vím, že pro vás je to jiná zpráva, než pro nás, ale zas na druhou stranu, když zůstanou jen ti normální, bude to snad lepší venkoncem pro všechny. Protože věřím, že pak mít plný barák těch ehmeeeeehmmmmmm, tak to taky asi nepotěší.?

Tak jasně. My naštěstí máme (kupodivu) i tak stále plno a lidi i , co k nám jezdí, jsou zatím fajn

10.8.2022 13:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Moc děkuju za tipy, právě po té lesní cestě z Lesovny na Nebelstein jsme šli, no a pak jsme z ní sešli k tomu rybníčku Zlatá ktiš, cesta vedla dále. V Pohoří na Šumavě jsme taky už byli, v Hojné Vodě, okolo Dobré Vody, v Pohorské vsi jsme parkovali, když jsme šli na Kamenec. V Novohradkách je fakt krásně, líbí se mi tam proto, že je tam minimum lidí. A nebojte, co se reklamy týká, tam se moc lidi nehrnou, protože tam není takový servis pro turisty, jako jinde. Lidi z regálů by se tam nudili, Nikde nic, jen příroda, stromy, lesy a pro ně nuda. Já třeba nechápu, jak může někdo jít na Sněžku. Když jsem v telce viděla ten mumraj tam, tak ani náhodou. Lidi se chovají hrozně, vždycky se říká, chovají se, jak zvířata,.Kéž by, to by bylo na světě dobře. Do Novohradek se zajedeme podívat ještě asi koncem srpna, nemáme to tak daleko, tak vymyslím něco z vašich tipů.

Moc a moc tam pozdravujte a že se tam vrátím :-) . Podél Lužnice ke Kapelunku, už jste šli? Já si teď na spoustu věcí nemůžu vzpomenout, ale třeba ještě něco vyšťárám.
Třebaas Z Leopoldova k Uhlířskýmu rybníku a od něj cestou lesama (která je vlastně souběžná se vzdálenou silnicí-to jen pro orientaci), dojít na úroveň Baronova mostu a prosmýknout se lesem, neznačenejma lesníma cestama právě k Baronovi a tam se nažraaat obřího řizku s jejich zajímavým a dobrým salátem :-) Tam musíte jít, pokud to pro čubinu není moc dlouhý, je to taková řekla bych pohodová nenáročná terénem procházka.
Kuwa já vám závidim ale,to je hrozný. :-)

10.8.2022 13:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak jasně. My naštěstí máme (kupodivu) i tak stále plno a lidi i , co k nám jezdí, jsou zatím fajn

Tak hurá, další místo, kde je svět ještě v pořádku. Kdyby to s podzimem vyšlo, zkusím se ozvat, ale nedělám plány, vůbec. tuhle srpnovou dovču jsme museli zrušit, jak to bude dál nevím, ale zatraceně ji už potřebujeme.

10.8.2022 14:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Já bych řekla, že chození do přírody začalo být in i pro zcela nepřírodní konzumní typy lidí.
Ale téměř výhradně navštěvujou místa, kde je hustá síť turistických atrakcí - restaurace, kavárny, zmrzlina, lanový centra, stezky korunama stromů, dětský hřiště.
Pokudmožno super výhledy, monumentální útvary či úkazy...prostě aby bylo něco na selfíčka a na Instáč a aby bylo vidět, kde jsme byli a co jsme zdolali.
Obyčejný lesní cesty moc atraktivní nejsou.

10.8.2022 14:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Já bych řekla, že chození do přírody začalo být in i pro zcela nepřírodní konzumní typy lidí.
Ale téměř výhradně navštěvujou místa, kde je hustá síť turistických atrakcí - restaurace, kavárny, zmrzlina, lanový centra, stezky korunama stromů, dětský hřiště.
Pokudmožno super výhledy, monumentální útvary či úkazy...prostě aby bylo něco na selfíčka a na Instáč a aby bylo vidět, kde jsme byli a co jsme zdolali.

No, to je právě to. Je to IN. a podle toho se na to nabalí kdejakej vohnout. ale dobře, budiž, je dobře, že se lidi hýbou, ale proč se nutně musej chovat jako hovadááá!! No já vim, vim to, netřeba odpovídat, ale když mně se zvyšujícím se věkem neskutečně irituje lidská blbost, neohleduplnost a debilitnost. To se zkrátka nedá zpracovat a už rozumím svýmu otci, protože ten s tím měl taky problém. Bože co budu dělat, až budu fakt stará? Chodit a mlátit lidi holí? Hrozivá představa.

10.8.2022 14:43

Terven napsal(a):

To si vzpomínám, že kdysi před cca 5 lety jsem jela do Prahy na koncert Kiss a chtěla jsem od Pražáků poradit, kam se jít odpoledne před koncertem projít, kromě tradičních profláknutých míst. Sama jsem si našla na mapy.cz nějaký parky a lesy a ptala jsem se na Klánovický a kdosi mi napsal, že je to "jen" les a nic jinýho tam neuvidím.

10.8.2022 14:48

Terven napsal(a):

No a to je přesně ono, to je právě ta NUDA, chybí jim ten servis a cvrkot okolo. já to nenávidím. Instáč ani jiné soc. sítě nesleduju, jediné moje čtení je fauna a to sem ani nějak moc nepřispívám.

10.8.2022 14:51

Terven napsal(a):

Ale to my tu všechno máme (až na DOBRÝ restaurace, to uznávám), jenže jsme naštěstí stále zapomenutý kout naší země, takže davy se tu moc nevyskytují. I když před těma 2-3 lety jsem byla překvapená, jaký Václavák se konal na cyklostezce kolem Hradčanských stěn, tenkrát mě to fakt skoro šokovalo.

10.8.2022 16:38

Ale to my tu všechno máme (až na DOBRÝ restaurace, to uznávám), jenže jsme naštěstí stále zapomenutý kout naší země, takže davy se tu moc nevyskytují. I když před těma 2-3 lety jsem byla překvapená, jaký Václavák se konal na cyklostezce kolem Hradčanských stěn, tenkrát mě to fakt skoro šokovalo.

u vás je krásně - až zase zasněžej Jizerky, tak budete cílem našich procházek. Protože v "Rusku" sněhu moc nebývá... a krásně je tam všude. Máme to tam solidně prolezlé

hele - reklamu jsem vám dělala už před spoustou let - a je tam i 30 fotek z vašeho "doma" https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/doga-na-vylete-v-ralsku.A180325_104305_p_zviretnik_kosa

10.8.2022 17:58

Byli jsme v té části Novohradek kolem Pohoří v 1992. Jen tak se potoulat. Úžasné.
Už tam nebyli pohraničníci. Kostel v Phoří ještě stál. Žádné cyklostezky, žádné značené cesty, žádné rozcestníky a hlavně žadní lidé. Ale žádní. Myslivna na Baronově mostě ještě prázdná. Rybník Kapelník - nádhera. Nějaká policie, jestli místní, či co, to tam bylo. Párkrát nás legitimovali, když jsme se motali úplně na hranici. Chodit sem tam, kudy tudy - to se ještě nemohlo. Všechny ty bývalé vesnice ještě prázdné, myslím, že v Janově Huti byla krásná stodola, v té se dalo přespat, ale spali jsme různě venku, ale ve stodole jsme usušili pytel hub ( stůj, šlápneš na hřiba, kde? všude! ). Úzasná dovolená to byla, psi byli pochopitelně s námi. Pak jsme tam byli jetě jednou, ale to první objevení toho kraje, to nemá obdoby.

10.8.2022 18:06

Klánovický a kdosi mi napsal, že je to "jen" les a nic jinýho tam neuvidím.

Neměli pravdu, lehko tam můžete potkat toho v kabátě a bez kalhot :-((.
Nejsem Pražák, ale příměstské lesy jsou tím pověstné.

10.8.2022 18:09

No a to je přesně ono, to je právě ta NUDA, chybí jim ten servis a cvrkot okolo. já to nenávidím. Instáč ani jiné soc. sítě nesleduju, jediné moje čtení je fauna a to sem ani nějak moc nepřispívám.

Tuhle určitě znáte :

https://www.youtube.com/watch?v=Ac3a_k9nSiM

10.8.2022 18:11

Musíme se modlit. Armáda ( zatím česká ) to chce zpátky.

10.8.2022 18:26

Jako úchyla?

10.8.2022 18:33

Jako úchyla?

To je to slovo. Nebyla jsem si jistá, co na to admin :-))

10.8.2022 19:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

To je to slovo. Nebyla jsem si jistá, co na to admin :-))

Admin to podle všeho neuznává jen v prvním pádě, nebo dřív to tak určitě bylo, jednou jsem se tu o jednom rozepsala a byla jsem označena za vulgární.

10.8.2022 19:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jinak si všímám, že léto už nám pomaličku odchází. Koupačky už nejsou od rána do večera. Lara není ten typ psa, co by se koupal i v zimě, má to ráda jen v opravdickým létě a jinak to nevyhledává, tak jsme teď pár dnů už prošly kolem vody, aniž by si po ní jen vzdechla...
Ale dneska to ještě šlo a vyšli jsme se psy ještě na zmrzlinu, na Dragouše je to daleko, tak se vezl...

10.8.2022 19:38

Tuhle určitě znáte :

https://www.youtube.com/watch?v=Ac3a_k9nSiM

Neznám tu písničku, ale je dobrá, přesně vystihuje to, co jsem myslela.

10.8.2022 20:02
Terven

XXX.XXX.110.191

Fakt? Mně se to za sto let brázdění příměstských lesů ještě nestalo.
Leda jednou ve městě v podchodu...

10.8.2022 20:04
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Jinak si všímám, že léto už nám pomaličku odchází. Koupačky už nejsou od rána do večera. Lara není ten typ psa, co by se koupal i v zimě, má to ráda jen v opravdickým létě a jinak to nevyhledává, tak jsme teď pár dnů už prošly kolem vody, aniž by si po ní jen vzdechla...
Ale dneska to ještě šlo a vyšli jsme se psy ještě na zmrzlinu, na Dragouše je to daleko, tak se vezl...

No vidíte a mě se dneska poprvé Malina odhodlala do té vody vstoupit. Celé léto jí záměrně tahám k potokům, ona si akorát trochu lízla a nic. Dneska šla k potoku a než se napila, tak se na mě podívala, zda je to schválený zdroj osvěžení, když jsem to odsouhlasila, tak se tedy napila a pak zas na mě koukla, tak jsem odtušila a povídám jí "jo klidně si namoč nožičky" , tak do toho vlezla. Já pak hloubala proč až do teď ne? Protože jsem jí v tom celou zimu bránila? Tak měla za to, že to se přeci nedělá?

10.8.2022 20:07
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):

Tak určitě máte z části pravdu, ale zase na druhou stranu, co je špatného na tom, chtít vidět nějaký výhledy, monumentární útravy či úkazy? A třeba si tam vyfotit i selfíčko a ten výhled? I třeba na instáč, ale hlavně na památku?
Miluju přírodu, ale je dechberoucí, když i krásně vypadá. Ne, obyč lesní cesta mi nepřijde úplně nudná, i na obyč dědině v lese to dovede být krásný, ale se zrcadlovkou se tam denně nepotáhnu, kdežto na nějaký ten výhled ji povleču určitě. Mám ráda krásná místa, mám ráda hezké fotky z takových míst. Myslím, že to tak má i řada lidí na tom instagramu a nepřijde mi úplně fér takto lidem křivdit jenom proto, že mají sociální sítě a takové fotky tam dávaj.
Samozřejmě to neznamená, že se neděje to, co popisujete, ale vidím velký rozdíl v sortě lidí, které "zdolává" cíle lanovkou, frčí do restaurace a na zmrzku a skupinou lidí, která skutečně chodí do přírody za přírodou.

10.8.2022 20:13

Terven napsal(a):
Fakt? Mně se to za sto let brázdění příměstských lesů ještě nestalo.
Leda jednou ve městě v podchodu...

Takhle jsem si taky jednou postěžovala. Všechny už ho viděly, jen já ne ( v našem příměstském lesíku se vyskytovali pravidelně ). Odpověděly mi : "Ty s tvejma trhačema nemáš nárok !" Třeba to máte taky tak.
Fakt je, že mí trhači ke mě nikoho nepustili. ( Někdo takovým jedincům říká kazi....- to už je zas silné slovo ). Jednou pes zahnal dokonce policajty do auta. Byli tam, kde neměli co dělat - tenkrát jsem měla strach, aby ho nestřelili. Oni zas měli strach, že byli přistiženi - asi. Pes se vrátil, policie odjela.
To by mohlo pasovat do těch vylomenin !

10.8.2022 20:17

Musíme se modlit. Armáda ( zatím česká ) to chce zpátky.

To sice ano, ale zprovoznit to by stálo takový miliardy, že tomu žádná vláda jen tak souhlas nedá.

10.8.2022 20:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
No vidíte a mě se dneska poprvé Malina odhodlala do té vody vstoupit. Celé léto jí záměrně tahám k potokům, ona si akorát trochu lízla a nic. Dneska šla k potoku a než se napila, tak se na mě podívala, zda je to schválený zdroj osvěžení, když jsem to odsouhlasila, tak se tedy napila a pak zas na mě koukla, tak jsem odtušila a povídám jí "jo klidně si namoč nožičky" , tak do toho vlezla. Já pak hloubala proč až do teď ne? Protože jsem jí v tom celou zimu bránila? Tak měla za to, že to se přeci nedělá?

Třeba si nebyla jistá? Máme povahově určitě úplně jiný psy, tak těžko říct, ale myslím, že Lara by nebyla taková potáplice, kdybych tam tenkrát nelezla s ní. Pro ní jsem se obětovala a lezla do rybníka a i jsem se já sama přestala tak moc hystericky té přírodní vody bát. Ona byla jako malá hodně posránek (jako lekavá je pořád, ale to asi nejde vymazat.) Sama od sebe by se tam zřejmě chodit nenaučila.
A teď skáče kufry v takové strašidelné vodě, kam zas já bych se neodvážila. (Máme tu v lese potok, kde jsou v určitých místech tůně, o kterých vím, že jsou pro skok bezpečné a dostatečně hluboké, ale voda, co není křišťálová a kde není všude vidět úplně až na samotný dno, mě znepokojuje ) Vrchol mého odhodlání byl místní rybník, který znám odjakživa a velkou část roku v něm skoro není voda, takže ho mám obhlínutý a vím, že v něm příšery dlouhodobě nežijí. Předloni se stal zázrak, byl plný a krásně čistý, tak jsme chodili v létě tam a koupali se všichni, ale jinak... Já se ani v písníku nevzdálím dál než kde mám vodu po pás a Laru jsem tam naprosto úzkostlivě měla na dlouhý šňůře, na který plavala, protože jsem chytala hysterák z toho, jak nás všechny naráz sežere obří sumec nebo nějaká příšera.
Pak jsem ji teda z té šňůry pustila, ale byla jsem z tý vody tak v nervu, že jsem se radši pro příště zas přesunula k našemu ověřenému potoku.

10.8.2022 20:41

To sice ano, ale zprovoznit to by stálo takový miliardy, že tomu žádná vláda jen tak souhlas nedá.

Zatím se docela vlažně brání kraj. Je ta nouze někdy k něčemu dobrá. Jen aby tam nechtěla některá z mocností zainvestovat. Zahraničním investicím byly ( bohužel ) zatím všechny vlády nakloněny - napříč politickým spektrem ( jak se říká ). Modleme se i nadále.
Nevím, co pamatujete. My tam projížděli docela často. Bylo tam místo, kde tankodrom mířil kolmo na silnici. Když na vás "mířil" tank v plné rychlosti, nešlo to ustát v klidu. I když jsem věděla, že pár metrů před silnicí ostře zahne a pojede podél. Stačilo to. Opakovat se to nemusí.

10.8.2022 20:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Tak určitě máte z části pravdu, ale zase na druhou stranu, co je špatného na tom, chtít vidět nějaký výhledy, monumentární útravy či úkazy? A třeba si tam vyfotit i selfíčko a ten výhled? I třeba na instáč, ale hlavně na památku?
Miluju přírodu, ale je dechberoucí, když i krásně vypadá. Ne, obyč lesní cesta mi nepřijde úplně nudná, i na obyč dědině v lese to dovede být krásný, ale se zrcadlovkou se tam denně nepotáhnu, kdežto na nějaký ten výhled ji povleču určitě. Mám ráda krásná místa, mám ráda hezké fotky z takových míst. Myslím, že to tak má i řada lidí na tom instagramu a nepřijde mi úplně fér takto lidem křivdit jenom proto, že mají sociální sítě a takové fotky tam dávaj.
Samozřejmě to neznamená, že se neděje to, co popisujete, ale vidím velký rozdíl v sortě lidí, které "zdolává" cíle lanovkou, frčí do restaurace a na zmrzku a skupinou lidí, která skutečně chodí do přírody za přírodou.

To já přece neříkám, že to nemá nic do sebe. Taky takový místa navštěvuju, ba i lezu do těch hospod. A většinou i něco fotím.
Měla jsem na mysli fakt, že masňáčtí rádobyturisti vyhledávají téměř výhradně takovéto lokality, zatímco v bohem zapomenutých krajích bez občerstvení a atrakcí je prakticky nepotkáte.
A není nic špatnýho na tom, vyvěsit fotky z výletu na síť. Jen prostě, některý lidi si ten výlet neužívají ani tak v reálu, jako spíš doma při počítání lajků.

10.8.2022 20:59

V červenci jsem nebyla sice v Ralsku, ale na Ralsku a tam jsme nepotkaly celou cestu nahoru ani nohu - šly jsme z Vranova, přes skály. Úplný klid. Až nahoře pár lidí, kteří přišli z Novin. Za to jsem tam objevila opravdu zázračnou houbu, kterou jsem neznala.

10.8.2022 21:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
To já přece neříkám, že to nemá nic do sebe. Taky takový místa navštěvuju, ba i lezu do těch hospod. A většinou i něco fotím.
Měla jsem na mysli fakt, že masňáčtí rádobyturisti vyhledávají téměř výhradně takovéto lokality, zatímco v bohem zapomenutých krajích bez občerstvení a atrakcí je prakticky nepotkáte.
A není nic špatnýho na tom, vyvěsit fotky z výletu na síť. Jen prostě, některý lidi si ten výlet neužívají ani tak v reálu, jako spíš doma při počítání lajků.

Tak to už je jejich problém. Hlavně si myslím, že tohle je stav pomíjivý, stejně jako je teď drží popularita hezkých fotek z přírody, za chvíli je chytne něco jiného. Ono totiž, po přírodě je potřeba dost chodit, zvlášť pokud takový sběrač lajků chce fotky, kde není tlačenice z lidí, tak si popojít stejně musí. A když to člověka nebaví, omrzí ho to. Radši se vrtne pohodlnějším směrem. A pak tu jsou určitě tací, které přesně tohle baví - lanovky, stánky s občerstvením, hospůdky u vyhlídky. Třeba za tím konzumem jezdí záměrně, protože je to ten konzum, co maj rádi. Oni tací do přírody moc nenachodí a mají celkově úplně jinou představu o tom, co je to "výlet do přírody". Nemusí za tím být móda takového počínání, prostě to takhle maj.

Já mám v poslední době pocit, že se ze všeho viní sociální sítě... Ta moje reakce není ani tak úplně o vás, ale spíš jsem se chtěla vyjádřit a zjistit, jestli to vidí někdo podobně nebo ne. Totiž to je pořád někde, že kvůli selfíčkům tohle, tamto, mám z toho místy pocit až výsměchu sociálním sítím obecně. Přitom si myslím, že kdyby předchozí generace žily v našem světě, ve stejný pohodě, kdy se maj prostě dobře, tak ta selfíčka fotí taky a běhaj s těma mobilama a fotí a točí úplně stejně.

10.8.2022 21:10

Máte skoro pravdu. Neběhali jsme s telefonama, nefotili na sim kartu. Běhali jsme s foťákama, fotili na dijáky. Lepší na tom bylo to, že jsme fotky nesdíleli, ale na podzim jsme se slézali, promítali, děti mnohdy usnuly pod stolem, něco se u toho popilo, hodně povykládalo.
Teď je to takové - nasdílím to, sice hned z dovolené, ale tím to končí. Nebo ne?
Fakt je, že za hezkou fotkou jsme taky lezli bůhví kde. Já dokonce pasažérům v letadle na klín, tu z jedné, tu z druhé strany. Letěli jsme nad Kavkazem a byl vidět Elbrus.

10.8.2022 21:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Tak to už je jejich problém. Hlavně si myslím, že tohle je stav pomíjivý, stejně jako je teď drží popularita hezkých fotek z přírody, za chvíli je chytne něco jiného. Ono totiž, po přírodě je potřeba dost chodit, zvlášť pokud takový sběrač lajků chce fotky, kde není tlačenice z lidí, tak si popojít stejně musí. A když to člověka nebaví, omrzí ho to. Radši se vrtne pohodlnějším směrem. A pak tu jsou určitě tací, které přesně tohle baví - lanovky, stánky s občerstvením, hospůdky u vyhlídky. Třeba za tím konzumem jezdí záměrně, protože je to ten konzum, co maj rádi. Oni tací do přírody moc nenachodí a mají celkově úplně jinou představu o tom, co je to "výlet do přírody". Nemusí za tím být móda takového počínání, prostě to takhle maj.

Já mám v poslední době pocit, že se ze všeho viní sociální sítě... Ta moje reakce není ani tak úplně o vás, ale spíš jsem se chtěla vyjádřit a zjistit, jestli to vidí někdo podobně nebo ne. Totiž to je pořád někde, že kvůli selfíčkům tohle, tamto, mám z toho místy pocit až výsměchu sociálním sítím obecně. Přitom si myslím, že kdyby předchozí generace žily v našem světě, ve stejný pohodě, kdy se maj prostě dobře, tak ta selfíčka fotí taky a běhaj s těma mobilama a fotí a točí úplně stejně.

Jasný, se sociálníma sítěma je to jako se vším. Dobrý sluha, zlý pán.
Pro mě osobně jsou v mnoha ohledech užitečný. O většině akcí, o něž mám zájem, se dozvím z fb. Kdybych hledala o nich zmínky na plakátových plochách po ulicích, asi bych se načekala.
Pokud má člověk nějaké hobby, fb a jiné sítě jsou fakt užiteční pomocníci.
Na druhou stranu- měla jsem nedávno cca tři neděle komp mimo provoz. Kontakt se světem jsem udržovala pomocí mobilu, takže úplně mimo jsem nebyla. Ale zas to nebylo na veliký vyskakování, psaní na mobilu nesnáším. A přečetla jsem po večerech několik knížek na balkóně, poslouchaje při tom hvízdání rorýsů...prostě člověk díky internetu i o dost přichází.

10.8.2022 21:14

Za všechno se platí. Lidi mají větší možnost cestovat, mají víc volného času. Ale já se už na Sněžku nepodívám......Do Adršpachu taky ne. Aspoň ten Ještěd, že mi zbývá.

10.8.2022 21:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Máte skoro pravdu. Neběhali jsme s telefonama, nefotili na sim kartu. Běhali jsme s foťákama, fotili na dijáky. Lepší na tom bylo to, že jsme fotky nesdíleli, ale na podzim jsme se slézali, promítali, děti mnohdy usnuly pod stolem, něco se u toho popilo, hodně povykládalo.
Teď je to takové - nasdílím to, sice hned z dovolené, ale tím to končí. Nebo ne?
Fakt je, že za hezkou fotkou jsme taky lezli bůhví kde. Já dokonce pasažérům v letadle na klín, tu z jedné, tu z druhé strany. Letěli jsme nad Kavkazem a byl vidět Elbrus.

No takže jste ty fotky taky sdíleli. No ne? Když si pozvete lidi, že budete promítat fotky z dovči, tak ty fotky sdílíte. Je to podobný princip jako ty dnešní sociální sítě. Naživo, ano, ale s partou přátel se přece nemusíte scházet jen proto, že jim chcete ukázat, kde jste byli na dovolené. Když se lidi vidět chtějí, tak se domluví a popijí a povykládají i bez fotek.
Podle mě to je taková normální lidská vlastnost, pořídit fotky a chtít je ukázat. (To samé třeba verze tiktoku a reels na instagramu - pořad natoč to v devadesátých letech byl víceméně to samé) Dnešní doba se liší tím, že máte možnost mít virtuální prostor, kde je můžete ukázat taky a neotravujete tím lidi, které nezajímá, kde jste byli, ale neví jak vám říct, že je vaše promítání nezajímá, to ale neznamená, že to tím končí. Lidi dnes fotky stále vyvolávají, není pravda, že ne. Jako výhodu tohohle instantního sdílení na internet (popravdě nikdy jsem ty fotky, o které mi šlo, nesdílela přímo z místa, to většinou až doma, když na to byl čas a vím, že to tak dělá velké množství lidí) vidím to, že se občas dáte do řeči s lidmi, se kterými byste se třeba jinak ani do té řeči nedali - i když virtuálně, jako my tady... a co? Máte ve světě mezi lidma větší záběr. Já takhle potkala pár skvělých lidí, kteří mají velmi důležité místo v mém životě a nebýt internetu, tak nemáme šanci se vůbec potkat - teď se už dlouhé roky samozřejmě známe osobně, nejsme pro sebe písmenka. Někdy zjistíte, že ten cizí člověk není úplně špatný, i když to na žádný extra kamarádění není, můžete spolu sdílet tipy na zajímavá místa, protože vás baví a líbí se vám stejné věci atd.

10.8.2022 21:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Jasný, se sociálníma sítěma je to jako se vším. Dobrý sluha, zlý pán.
Pro mě osobně jsou v mnoha ohledech užitečný. O většině akcí, o něž mám zájem, se dozvím z fb. Kdybych hledala o nich zmínky na plakátových plochách po ulicích, asi bych se načekala.
Pokud má člověk nějaké hobby, fb a jiné sítě jsou fakt užiteční pomocníci.
Na druhou stranu- měla jsem nedávno cca tři neděle komp mimo provoz. Kontakt se světem jsem udržovala pomocí mobilu, takže úplně mimo jsem nebyla. Ale zas to nebylo na veliký vyskakování, psaní na mobilu nesnáším. A přečetla jsem po večerech několik knížek na balkóně, poslouchaje při tom hvízdání rorýsů...prostě člověk díky internetu i o dost přichází.

.prostě člověk díky internetu i o dost přichází.

Ano, to je ten zlý pán... Však nikde nemáme vyhlášku, že s fungujícím připojením na internet nesmíme číst knihy na balkoně.

11.8.2022 01:31
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já jsem byla to děcko, co u toho usnulo pod stolem, takže mi to zas tak zábavné nepřišlo . Musím, ale uznat, že promítání diáčku byla teda kouzelná disciplína. Můj strejda u toho měl vždycky něco jako přednášku, myslím, že jsem přestala vnímat už u toho jak mluvil.
Já to sdílení fotek na sociálních v současné době vnímám spíš pozitivně. Když si prohlédnu třeba fotky z míst, kde jsem nikde nebyla a nikdy se tam nejspíš ani nepodívám. Nebo tady na Fauně se podívám, kde jste byli a na fotky vašich pejsků. Nebo, že někdo, koho nemám možnost během roku moc vidět, tak co zrovna dělá a kde byl.
Jinak největší selfíčkáře jsem viděla nyní ve Vídní v Schönbrunnu. Několik muslimek s dětma se fotily nejdřív v Zoo, ale co ty se u toho nakroutili a našpulili do toho fotoaparátu, docela jsem pochybovala, že vůbec vnímají, co vidí. Evidentně pro ně byly důležité jen ty fotky. To samé pak v parku, děti nahnaly k fontáně mezi kytky, i když tam všude byly cedule, že se tam nesmí a zas se špulily do fotoaparátů a fotily jak zběsilé. Fascinovaly mě dvě věci, víra, co se řídí hlavně zákazy, pak ignoruje zákazy v jiné zemi a neskutečná marnivost těch ženských, navíc odhadem kolem třicítky, byly jak puberťačky.

11.8.2022 01:40
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Třeba si nebyla jistá? Máme povahově určitě úplně jiný psy, tak těžko říct, ale myslím, že Lara by nebyla taková potáplice, kdybych tam tenkrát nelezla s ní. Pro ní jsem se obětovala a lezla do rybníka a i jsem se já sama přestala tak moc hystericky té přírodní vody bát. Ona byla jako malá hodně posránek (jako lekavá je pořád, ale to asi nejde vymazat.) Sama od sebe by se tam zřejmě chodit nenaučila.
A teď skáče kufry v takové strašidelné vodě, kam zas já bych se neodvážila. (Máme tu v lese potok, kde jsou v určitých místech tůně, o kterých vím, že jsou pro skok bezpečné a dostatečně hluboké, ale voda, co není křišťálová a kde není všude vidět úplně až na samotný dno, mě znepokojuje ) Vrchol mého odhodlání byl místní rybník, který znám odjakživa a velkou část roku v něm skoro není voda, takže ho mám obhlínutý a vím, že v něm příšery dlouhodobě nežijí. Předloni se stal zázrak, byl plný a krásně čistý, tak jsme chodili v létě tam a koupali se všichni, ale jinak... Já se ani v písníku nevzdálím dál než kde mám vodu po pás a Laru jsem tam naprosto úzkostlivě měla na dlouhý šňůře, na který plavala, protože jsem chytala hysterák z toho, jak nás všechny naráz sežere obří sumec nebo nějaká příšera.
Pak jsem ji teda z té šňůry pustila, ale byla jsem z tý vody tak v nervu, že jsem se radši pro příště zas přesunula k našemu ověřenému potoku.

Tak už vím, že si nebyla jistá, ale jen proto, protože si myslela, že já to nechci. Brácha říkal, že když jí bere do lesa on, tak dokonce v potoce běhá a dovádí. Já si dodneška myslela, že nesnáší vodu.
Jo, ale taky mě jen tak něco nedonutí vlézt do přírodní vody, měla jsem už několikrát vyrážku, tak jsem opatrná.

11.8.2022 10:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já se s velkou slávou vydala fotit ty srnky, co jsou teď víc nebezpečný než zdrhající. No a nikde nic, žejo. Vyfotila jsem jenom nějakou pindruši z větvový chýše.

11.8.2022 10:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Já se s velkou slávou vydala fotit ty srnky, co jsou teď víc nebezpečný než zdrhající. No a nikde nic, žejo. Vyfotila jsem jenom nějakou pindruši z větvový chýše.

Pindruše z chýše větvový,
nikdo se o ní nedoví.
Ušiska jak radary má,
všechno slyší, před vším se ukrývá.

11.8.2022 12:06

Ja som tak rada že máme hneď za domom lúky lesy a výhľad na Tatry, kde okrem kravičiek a niekedy pár srniek nestretáme nikoho. Psisko sa prebehne bez obmedzenia (neodbieha ďalej ako na dohľad) a neloví, ja sa kochám. Včera som pri brúzdaní lúkami a kochaní sa západom slnka našla pod elektrickým vedením zraneného sokola červenonohého - tak som večer robila záchranárku. Po dlhom pátraní komu to hlásiť som sa dopátrala a dnes ráno ho už odviezli ochranári Dúfam, že to chudák prežije

11.8.2022 12:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ja som tak rada že máme hneď za domom lúky lesy a výhľad na Tatry, kde okrem kravičiek a niekedy pár srniek nestretáme nikoho. Psisko sa prebehne bez obmedzenia (neodbieha ďalej ako na dohľad) a neloví, ja sa kochám. Včera som pri brúzdaní lúkami a kochaní sa západom slnka našla pod elektrickým vedením zraneného sokola červenonohého - tak som večer robila záchranárku. Po dlhom pátraní komu to hlásiť som sa dopátrala a dnes ráno ho už odviezli ochranári Dúfam, že to chudák prežije

Taková sokolí tortilla! Držím palce, ať to zvládne.

11.8.2022 14:05
Terven

XXX.XXX.103.178

Včerejší venčení kolem rybníka - psi se nekoupali, dívali se, jak se koupu já 😆

11.8.2022 14:49
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já myslím, že přežije. Jen asi nebude už nikdy lítat a zůstaně v nějakém zařízení pro invalidy. Na té druhé fotce má tak dokonalý výraz "Co se mnou bude teď?".

11.8.2022 14:53

Terven napsal(a):
Včerejší venčení kolem rybníka - psi se nekoupali, dívali se, jak se koupu já 😆

Změř mi to!
Víš, kolik udělá Šesták?

11.8.2022 15:01
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

My dneska zkrátili venčení. Původně jsem měla v hlavě delší procházku, ale bylo neuvěřitelně dusno a Malina se po mě pořád otáčela, což mi přijde, že dělá, když není spokojená. Dneska zase byla slečna vzorná, na psí louce jsem jí vypustila a na ke mně, přišla bez otálení. Na vodítku vůbec netahala, když jí tu flexinu povolím, tak jí natáhne na nejdelší dýlku a pak zas jde, aniž by tahala. Přemýšlela jsem, jak odhadne tu vzdálenost, podle toho jak dupu? Když jdu ale s mužem nebo dítětem, tak takhle hodná není, to tahá celkem dost a musím pořád zastavovat.
Zase jsme potkali psa, který na ní děsně štěkal a ona jen stála a koukala. Pořád přemýšlím, jestli jí ta láska ke psům zůstane a bude pořád tak nekonfliktní? První pes často odpovídal štěkotem na ty, kteří na něj štěkali, pes číslo dvě štěkal na všechny psy. Malina nereagovala, ani když jí včera nějaký malý pes vystartoval po krku, normálně jsem cítila ve vodítku, že jí cvakl do zubama do obojku a ta naše tam stála a s klidem na něj hleděla a pak teda na mou výzvu "tak pojď, ten si hrát nebude" šla. Nicméně už jednou na psa vystartovala, když se hárala. Očuchával jí, když zrovna žrala granule a najednou na něj tak ostře vystartovala, až jsem se divila, stačilo jen říct "Malino, to stačí" a bylo po rvačce. Akorát ten druhý pes pak si šel lehnout do koupelny a hrozně nešťastně odtamtud koukal.

11.8.2022 16:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Očuchával jí, když zrovna žrala granule a najednou na něj tak ostře vystartovala, až jsem se divila, stačilo jen říct "Malino, to stačí" a bylo po rvačce. Akorát ten druhý pes pak si šel lehnout do koupelny a hrozně nešťastně odtamtud koukal.

Oni by se v téhle situaci pravděpodobně doopravdy neporvali. Ona by po něm vylítla, on by se stáhnul a zřejmě by to nikam neeskalovalo ani bez napomenutí. U hárání je tohle při nevyžádaných vometácích úplně běžné. Pes, co není magor, na to zareaguje tím, že dá pokoj a smutně kouká. Zároveň, stejně jako on dá pokoj a rvačka z toho není, normální fena ho nezačne honit a snažit se zabít. To popravdě nedělá ani ta moje, co má tendenci tvářit se na ostatní spíš jak hrdlořez.

11.8.2022 17:30
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Očuchával jí, když zrovna žrala granule a najednou na něj tak ostře vystartovala, až jsem se divila, stačilo jen říct "Malino, to stačí" a bylo po rvačce. Akorát ten druhý pes pak si šel lehnout do koupelny a hrozně nešťastně odtamtud koukal.

Oni by se v téhle situaci pravděpodobně doopravdy neporvali. Ona by po něm vylítla, on by se stáhnul a zřejmě by to nikam neeskalovalo ani bez napomenutí. U hárání je tohle při nevyžádaných vometácích úplně běžné. Pes, co není magor, na to zareaguje tím, že dá pokoj a smutně kouká. Zároveň, stejně jako on dá pokoj a rvačka z toho není, normální fena ho nezačne honit a snažit se zabít. To popravdě nedělá ani ta moje, co má tendenci tvářit se na ostatní spíš jak hrdlořez.

Tak ani jsem nemyslela, že by ho zabít chtěla. Tam už bylo překvapující, že cenila zuby a ostře na něj vrčela a se i trochu jakoby prali. Takové to ujasňování, ale moc jsem nepřemýšlela, kam až to zajde a ano, je možné, že by to skončilo přesně v té chvíli, kdy jsem řekla, to stačí tak jako tak.

11.8.2022 21:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Změř mi to!
Víš, kolik udělá Šesták?

Tohle miluju
Je strašná sranda pozorovat ty dvě na břehu, když plavu, hlavně pinčovou. Jakmile se vzdaluju, zračí se jí v očích hrůza, tělo napjatý. Sotva se stočím zpátky, je na ní vidět šílená úleva, celá se rozvrtí radostí, svět je najednou úžasný místo
A tak se to střídá, jak si tam plavu kruhy, a když pak vylezu na břeh, vítají mne, jak kdybych se vrátila domů po měsíci

11.8.2022 22:35

Máte dobré, že vás sledují ze břehu. Stejné obavy měla naše fena o nás, ale ta se nás snažila z vody všemožně vyhnat. Spolu s námi do vody nemohla, protože drápala. Sama se přitom vody nebála, plavala dobře a třeba pro klacky s chutí.

12.8.2022 10:10

Najnovšie správy o našom sokolíkovi - podtatranská rarita to vraj je - včera ho chudáka operovali v žiline Hrozne moc mu držím palce, aby to zvládol.

12.8.2022 11:59
domi.t

XXX.XXX.199.149

Zdravíme vás zo Záhoria!

Už klasicky máme azuro a teplo,užívame si lesy,lúky,polia,známe aj neznáme trasy. Je to boží! Vyrážame vždy skoro ráno,poobede jej veličenstvo spí a potom máme hodinu plávania. V preklade sa s Nefret pretekáme,ktorá v bazéne upláva viac. No...vyhrala som raz, retriever je retriever,darmo Ale tá hrdosť,ked ju vidím,s akou radosťou skáče do vody a ako ľahko pláva...pomamila sa,tiež som celý život "potápka".

V týždni sme mali rozkošnú návštevu-prišli nás pozrieť známi s takmer trojmesačným šteniatkom pomeriana. Doviezli ho z Francúzska a bude z neho chovný pes,ak všetko dobre dopadne. Taký plyšiačik na baterky,prikladám foto.

13.8.2022 20:35

a je tu další sobota - Yodovi je osm a půl měsíců. Začal zvedal občas nohu, už je to velký kluk

14.8.2022 20:44
Terven

XXX.XXX.110.191

a je tu další sobota - Yodovi je osm a půl měsíců. Začal zvedal občas nohu, už je to velký kluk

Kousek pejska
Zajímalo by mě, co by na něj ty moje říkaly. Jestli by Vikina oněmněla úžasem nebo by se pokoušela vychovávat...
Dneska se zase dívaly, jak se koupe panička a jestli vydrží dýl než Šesták a pak pózovaly s Hurvajzem.

14.8.2022 20:51
domi.t

XXX.XXX.199.149

Koľko ďalších kontrolórov kvality🍅🍅 tu máme? 😎🤭

15.8.2022 06:37

Terven napsal(a):
Kousek pejska
Zajímalo by mě, co by na něj ty moje říkaly. Jestli by Vikina oněmněla úžasem nebo by se pokoušela vychovávat...
Dneska se zase dívaly, jak se koupe panička a jestli vydrží dýl než Šesták a pak pózovaly s Hurvajzem.

On by se rád kamarádil - ale byl by celej přikrčenej a podlejzavej... prostě uctivé malé štěňátko... Malé čubiny reagují různě - některé ho vybízejí ke hře, jiné ho seřvou a mají radost, jak mu to nandaly...

15.8.2022 10:54
elisak

XXX.XXX.194.232

Já si chvílema přijdu co se týče svých psů slušně paranoidní.
Včera jsem byla s Efíkem na procházce, něco koumal v trávě a najednou uskočil, ani nezakníknul. Koukám a tam malej had tak max 50 cm. Já nejdřív zděšená, že ho ťafla zmije, ale jak si toho hada chvilku prohlížim, tak se uklidním, že dobrý, to je užovka, nejspíš podplamatá. Hady chovám a jsem si celkem jistá, že zmiji od užovky rozeznám. Pro jistotu psa prohlídnu, nikde nic. Zkonzultuju svůj odhad druhu s googlem, podle obrázků jsem se trefila. Tak pokračujem dom.

Ale doma mi začal hlodat červíček, že jsem zas tolik času na prohlídnutí neměla a jestli jsem se nesekla. Efíkovi samozřejmně nic nebylo, ale stejně jsem se moc nevyspala a každý jeho převalení mě budilo.

15.8.2022 11:03
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

elisak napsal(a):
Já si chvílema přijdu co se týče svých psů slušně paranoidní.
Včera jsem byla s Efíkem na procházce, něco koumal v trávě a najednou uskočil, ani nezakníknul. Koukám a tam malej had tak max 50 cm. Já nejdřív zděšená, že ho ťafla zmije, ale jak si toho hada chvilku prohlížim, tak se uklidním, že dobrý, to je užovka, nejspíš podplamatá. Hady chovám a jsem si celkem jistá, že zmiji od užovky rozeznám. Pro jistotu psa prohlídnu, nikde nic. Zkonzultuju svůj odhad druhu s googlem, podle obrázků jsem se trefila. Tak pokračujem dom.

Ale doma mi začal hlodat červíček, že jsem zas tolik času na prohlídnutí neměla a jestli jsem se nesekla. Efíkovi samozřejmně nic nebylo, ale stejně jsem se moc nevyspala a každý jeho převalení mě budilo.

Příště si vzpomenout hada vyfotit. Až pak bude hlodat červíček, tak se přesvědčíte, že jste se nespletla. Taky mi dělá problém uvěřit, že jsem situaci vyhodnotila správně a mám problém s "červíčky" .

15.8.2022 11:08
elisak

XXX.XXX.194.232

Trickyvoo napsal(a):
Příště si vzpomenout hada vyfotit. Až pak bude hlodat červíček, tak se přesvědčíte, že jste se nespletla. Taky mi dělá problém uvěřit, že jsem situaci vyhodnotila správně a mám problém s "červíčky" .

To jsem nestihla. Chvíli jsem si ho prohlížela a ve chvíli, kdy mi došlo, co to je zač, tak zmizel v trávě. Ještě jsem přemýšlela, že ho odchytím, ale ani to jsem nestihla.

15.8.2022 11:24

elisak napsal(a):
To jsem nestihla. Chvíli jsem si ho prohlížela a ve chvíli, kdy mi došlo, co to je zač, tak zmizel v trávě. Ještě jsem přemýšlela, že ho odchytím, ale ani to jsem nestihla.

Asi vás nepotěším, ale v případě skutečného uštknutí by se to neprojevilo až během noci , ale mnohem dříve - z nějakého důvodu jsou psi a kočky vůči živočišným toxinům velmi vnímaví/ jedním z faktorů bude samozřejmě mnohem nižší váha zvířete oproti člověku

15.8.2022 11:27
elisak

XXX.XXX.194.232

Asi vás nepotěším, ale v případě skutečného uštknutí by se to neprojevilo až během noci , ale mnohem dříve - z nějakého důvodu jsou psi a kočky vůči živočišným toxinům velmi vnímaví/ jedním z faktorů bude samozřejmě mnohem nižší váha zvířete oproti člověku

Já vím to jsem taky dohledala, že reakce jsou spíš v řádu minut než hodin, trošku mě to uklidnilo, ale nestačilo to.

15.8.2022 12:14

domi.t napsal(a):
Koľko ďalších kontrolórov kvality🍅🍅 tu máme? 😎🤭

Nefretka, to je šikovné dievča 🐾🌷

15.8.2022 12:16

Tak oni jedovatí hadi umí i ' dry bite' - suché kousnutí, s minimem jedu aplikovaného do vkusu

15.8.2022 12:20

Terven napsal(a):
Kousek pejska

Ty Vaše modelky krásný byly u Hurvínka na mole jo....😃 postoj i posed jsou na 1.místo🎖👍
to se tak rády fotí nebo jste to prostě stihla zmáčknout? Bělouš se fotit moc nechce....spíš zdrhá 😄

15.8.2022 12:50
elisak

XXX.XXX.194.232

Tak oni jedovatí hadi umí i ' dry bite' - suché kousnutí, s minimem jedu aplikovaného do vkusu

Já vím. Mám i jedáky, takže nastudováno mám. Jen jsem moc nestudovala účinky jedu u psů.

15.8.2022 20:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Ty Vaše modelky krásný byly u Hurvínka na mole jo....😃 postoj i posed jsou na 1.místo🎖👍
to se tak rády fotí nebo jste to prostě stihla zmáčknout? Bělouš se fotit moc nechce....spíš zdrhá 😄

Dobře se fotí, jsou zvyklý. Mají pózování jako cvik, v podstatě je to odložení, je za to odměna
Jedinej problém je, že Vikina se nerada dívá do objektivu.

16.8.2022 07:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lara našla kus šunky.
Dřív než Lara ji našly vosy.
Říkala jsem, ať je nechá být, ale nedala si říct.
Prý to ale stálo za to...

16.8.2022 09:23
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Lara našla kus šunky.

No nevypadá, že by si tohle myslela. Její výraz spíše říká, že jste měla pravdu . Tak hlavně že není alergická.

16.8.2022 09:37

Atheira napsal(a):
Lara našla kus šunky.

Chuděra Lara, má pysk jako havajská domovnice...bolí to dost, možná si už dnes nic nedá malinká...😔
bělouš dostal onehdy do stehýnka a pár hodin nechtěl vylézt z pelíšku a koukal s výrazem "udělej něco paničko, bolí to" měl tam žihadlo včely ještě s kusem prdelky a já slepoňa myslela, že je to klíště, tak jsem vzala kleštičky a ještě jsem mu tam ten jed pravděpodobně domáčkla, takže to bolelo víc...no móóc šikovná 🤦‍♀️ a jsem poučená pro příště, že si mám vzít na to brýle...těch vos tam bylo víc? A jak je Laře teď? 🌷🐾

16.8.2022 09:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Atheira napsal(a):
Lara našla kus šunky.

Taky už jsme měli tu čest

16.8.2022 09:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Chuděra Lara, má pysk jako havajská domovnice...bolí to dost, možná si už dnes nic nedá malinká...😔
bělouš dostal onehdy do stehýnka a pár hodin nechtěl vylézt z pelíšku a koukal s výrazem "udělej něco paničko, bolí to" měl tam žihadlo včely ještě s kusem prdelky a já slepoňa myslela, že je to klíště, tak jsem vzala kleštičky a ještě jsem mu tam ten jed pravděpodobně domáčkla, takže to bolelo víc...no móóc šikovná 🤦‍♀️ a jsem poučená pro příště, že si mám vzít na to brýle...těch vos tam bylo víc? A jak je Laře teď? 🌷🐾

Bylo to včera večer, vos tam bylo asi pět. Hádala se tam s nima o to jak děti ve školce o barbie jednorožce a byla v ten moment fakt jak smyslů zbavená a neposlušná.

Párkrát zaryla držkou v zemi a fungovala dál. Na politování a chudinkování nemá nárok. Pravidelně jí chytání vos zakazuju. Ví moc dobře, jak se má kolem bzučícího hmyzu chovat. Jestli si potřebovala ověřit, z jakýho důvodu ji pořád prudím s tím, aby si jich nevšímala, tak si to ověřila a jestli není úplně blbá, příště už se bude chovat, jak má. Je to jednoduchý.

16.8.2022 09:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Taky už jsme měli tu čest

Přesně na druhý straně.
Když si nedaj říct a potřebujou si to vyzkoušet...

amstafron

16.8.2022 12:32
amstafron

XXX.XXX.35.25

Stalo se nám to, když jsem měla rotvíka. Chodil pořád za mnou s nateklou tlamou a já, jak špatně vidím, mu říkám : Ty jsi šikovnej pejsek, ty máš balonek. Po dost dlouhé době mi teprve přišlo divné, že má pořád balonek, když jim moc nefandil. Když jsem se na něj pořádně podívala, uviděla jsem žihadlo. Pak už jsem ho jen ládovala zmrzlým párkem, což kupodivu celkem pomohlo.

16.8.2022 13:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Bylo to včera večer, vos tam bylo asi pět. Hádala se tam s nima o to jak děti ve školce o barbie jednorožce a byla v ten moment fakt jak smyslů zbavená a neposlušná.

Párkrát zaryla držkou v zemi a fungovala dál. Na politování a chudinkování nemá nárok. Pravidelně jí chytání vos zakazuju. Ví moc dobře, jak se má kolem bzučícího hmyzu chovat. Jestli si potřebovala ověřit, z jakýho důvodu ji pořád prudím s tím, aby si jich nevšímala, tak si to ověřila a jestli není úplně blbá, příště už se bude chovat, jak má. Je to jednoduchý.

Já si právěže myslím, jestli to není opačně. Že psi, kteří už dostali žihadlo, se přesvědčili, že vosa je nepřítel, protože kouše, a nepřítele je nutno zničit.
Nebožka Terina byla na vosy vysazená, tvrdě po nich šla a u mrtvý vosy pak ležela jako lvice Elsa.
Vím jistě, že pár žihadel v životě schytala.
Současnejm jsou vosy zatím naštěstí ukradený, ačkoliv jinak je málo živočichů, který by neměly snahu lovit

16.8.2022 14:00

"Já si právěže myslím, jestli to není opačně. Že psi, kteří už dostali žihadlo, se přesvědčili, že vosa je nepřítel, protože kouše, a nepřítele je nutno zničit."

můj pes to má přesně takto

16.8.2022 17:52

Můj pes je, co se týká hmyzu, úplnej posera, zdrhá.

16.8.2022 21:01
Terven

XXX.XXX.110.191

Tohle mi dneska při venčení donesla Vikina. Usoudila jsem, že to nebude dobrý na slinivku a sebrala jsem jí to
Pokud to není poznat, je to samozřejmě suchej krunýř, ne živej rak.
A momentálně jsem zděšená z toho, že je 21. 00 a tma

17.8.2022 00:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Tohle mi dneska při venčení donesla Vikina. Usoudila jsem, že to nebude dobrý na slinivku a sebrala jsem jí to
Pokud to není poznat, je to samozřejmě suchej krunýř, ne živej rak.
A momentálně jsem zděšená z toho, že je 21. 00 a tma

Myslím, že je od ní rozumné, že si to přišla nejdřív nechat schválit .

No jo, už to začíná být znát, že se tám dny krátí .

17.8.2022 09:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Já si právěže myslím, jestli to není opačně. Že psi, kteří už dostali žihadlo, se přesvědčili, že vosa je nepřítel, protože kouše, a nepřítele je nutno zničit.
Nebožka Terina byla na vosy vysazená, tvrdě po nich šla a u mrtvý vosy pak ležela jako lvice Elsa.
Vím jistě, že pár žihadel v životě schytala.
Současnejm jsou vosy zatím naštěstí ukradený, ačkoliv jinak je málo živočichů, který by neměly snahu lovit

Ona už žihadlo dostala. Ale právě že ne do ksichtu, ale někam do noh a do zadku. Od té doby nesnesla všechno, co bzučí, včetně motorek. Takže jsem jí učila je ignorovat na projíždějící motorku a takový ty prdítka babetový máme označení čmelák, aby věděla, že pojede kolem.

No, musím říct, že jí tahle nepovedená verze na botox jedině prospěla. Konečně se chová příkladně, aniž bych jí musela něco říkat a připomínat.

17.8.2022 09:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Atheira napsal(a):
Ona už žihadlo dostala. Ale právě že ne do ksichtu, ale někam do noh a do zadku. Od té doby nesnesla všechno, co bzučí, včetně motorek. Takže jsem jí učila je ignorovat na projíždějící motorku a takový ty prdítka babetový máme označení čmelák, aby věděla, že pojede kolem.

No, musím říct, že jí tahle nepovedená verze na botox jedině prospěla. Konečně se chová příkladně, aniž bych jí musela něco říkat a připomínat.

Tak u nás to teda žádný efekt nemělo .

Fena prostě loví všechen hmyz lezoucí po zemi, nebo kolem ní létající a bzučící , a ani po tom bodnutí se to nezměnilo, ani nezhoršilo, je to stejný.

17.8.2022 12:17

Dnes som sa znovu zaradovala - našla som správu o našom sokolíkovi - už sa zotavuje v Zázrivej tak hádam to vybojuje s takou super pomocou

17.8.2022 17:10

Dnes som sa znovu zaradovala - našla som správu o našom sokolíkovi - už sa zotavuje v Zázrivej tak hádam to vybojuje s takou super pomocou

Je krásný a vy máte velkou hvězdičku.

17.8.2022 20:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Další tropickej den za námi, už mi pomalu to sucho začíná připomínat rok 2015 (či kterej to byl) - tenkrát to bylo nekonečně depresivní, přestala jsem věřit, že ještě někdy bude pršet.
Dneska jsme naštěstí měly nw trénink a čucháme v budově, kde je skoro zima, ačkoliv tam není klimatizace
A oproti minule jsem z toho měla mimořádně dobrej pocit. Vikina konečně vzala na milost i pomeranč a spolehlivě ho značila - potřebuje 2. vzorek na jedničkový zkoušky.
A moc hezky jí šly i řady, což je takovej náš bubák ve skříni a ještě nemáme ani zkoušky základní
A pinčová se tvářila, že ji najednou něco osvítilo a čuchala jak starej mazák. Ale u ní je to podle toho, jak se vyspí a podle vlivu geomagnetickýho pole - je mi jasný, že přijdou dny, kdy bude zase zresetovaná

17.8.2022 22:55

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným......psi i fungují chvilku ráno, kdy vylítají energii z nočního spánku a pak ožijí večer až tak kolem půl desátý, to potom řádí jak černá ruka, ale taky ne moc dlouho, jinak se přes den povětšinou placatí ve sklepě v prádelně, tam je opravdu příjemně, tak se jim ani nedivím.

Já že miluju léto, ale už jsem z toho taky uondaná.

A to sucho, raději nemluvit.

Vžsycky, když jsme jezdili na dovolenou do Chorvatska, tak že može miluju, ale říkala jsem, že bydlet bych tam nechtěla, že miluju, jak je u nás všechno zelený.....no tak letos ani omylem. Trávníky komplet žlutý, dokonce i u mámy před barákem, kde je trávník povětšinu dne ve stínu a vždycky byl zelenej, tak je komplet uschlej.
Na podzim jsem chtěla udělat nový trávník v přední části zahrady, kde je to zrychtovaný od psů...už to ani nezalévám, protože to přijde všechno vykopat. A když to tak vidím, tak nevím, jestli se do toho vůbec pouštět, jestli tam nenasázet nějaká menší křovíčka a jinak jen oblázky.

18.8.2022 07:26
domi.t

XXX.XXX.131.130

U nás je tie extrémne teplo a sucho. Odjakživa som milovník leta, ale po tomto roku z toho upúšťam...od piatkovej noci tu má pršať,čakáme na to ako na spasenie

Nefret ide svoj "kráľovský mood",či je plus 40 aleo mínus 10,tej je jedno.

18.8.2022 07:48

my se právě vrátili z lesa - po ránu to ještě jde...(hezkých 21 stupňů). Takže proběhnu sprchou a otočím se v práci. Psisko už padlo na pelech do haly, kde je nejchladněji a pravil, že se jde dospat.

18.8.2022 07:48

Je to masakr i tady v podhůří Jeseníků, kde vždycky bylo příjemně. Dnes v noci se ani nedalo spát, tak teplou noc za celé léto nepamatuju. Už ani ty pranostiky neplatí, kdepak svatá Anna, chladna zrána.

18.8.2022 08:01

jsem se musela zvednout a jít zkontrolovat trávu.....je zelená
sud pod okapem (ne svodem, jen okapem) plný, ale zas nejsem velkopěstitel a prd zalívám
i řeka zatím teče, bývaly roky, kdy byly části bez vody
ale les vyschlý

18.8.2022 09:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Takovej zážiteček z ranního venčení - už podruhý jsme potkaly staršího pána s grifonkem, takový chlupatý torpédo navolno, evidentně štěně. Pejsek lítá od psa ke psu, od člověka k člověku, samozřejmě milej, přátelskej.
On je takovej kamarád z povolání, komentoval to pán. Poznamenala jsem, že já teda kamarády z povolání určitě nemám a kolik že je pejskovi? Jestli to nebude spíš věkem?
Tak prý 11 měsíců. Tak jsem pána ujistila, že v 11 měsících byla Vikina taky kamarádka z povolání. I když grifonkovi to možná vydrží.
Musím Vikinu pochválit, pejska nesežrala ani nebyla nijak výrazně hnusná. Rejdily s pinčovou po plácku, kde to voní po myších, ale ještě nikdy tam žádnou neulovily, tak jsem je nechala, ať se potěší. To chlupatý torpédo kolem nich kroužilo, doráželo, krom symbolickýho výpadu Vikina neudělala nic.
Pak si pejsek našel novej objekt zájmu, šel tam chlap s bullem na vodítku - hned pelášil za nima. Jeho páník to komentoval "on tady už zná všechny psy" a "je se všema kamarád".
Pán od bulla to nejspíš neviděl tak sluníčkově. Snažil se svýho psa od malýho otravy odtáhnout, bylo vidět, že je nervózní. Bull byl našponovanej, zježenej, ale držel se statečně.
Odhodlaly jsme se k odchodu, grifonek usoudil, že půjde s námi. V tu chvíli se majitel rozhodl, že ho odloví a ejhle, ono to nešlo.
Přemejšlím, jak dlouho bude trvat než mu toho kamaráda z povolání někdo překousne.

18.8.2022 10:12

Terven napsal(a):
Takovej zážiteček z ranního venčení - už podruhý jsme potkaly staršího pána s grifonkem, takový chlupatý torpédo navolno, evidentně štěně. Pejsek lítá od psa ke psu, od člověka k člověku, samozřejmě milej, přátelskej.
On je takovej kamarád z povolání, komentoval to pán. Poznamenala jsem, že já teda kamarády z povolání určitě nemám a kolik že je pejskovi? Jestli to nebude spíš věkem?
Tak prý 11 měsíců. Tak jsem pána ujistila, že v 11 měsících byla Vikina taky kamarádka z povolání. I když grifonkovi to možná vydrží.
Musím Vikinu pochválit, pejska nesežrala ani nebyla nijak výrazně hnusná. Rejdily s pinčovou po plácku, kde to voní po myších, ale ještě nikdy tam žádnou neulovily, tak jsem je nechala, ať se potěší. To chlupatý torpédo kolem nich kroužilo, doráželo, krom symbolickýho výpadu Vikina neudělala nic.
Pak si pejsek našel novej objekt zájmu, šel tam chlap s bullem na vodítku - hned pelášil za nima. Jeho páník to komentoval "on tady už zná všechny psy" a "je se všema kamarád".
Pán od bulla to nejspíš neviděl tak sluníčkově. Snažil se svýho psa od malýho otravy odtáhnout, bylo vidět, že je nervózní. Bull byl našponovanej, zježenej, ale držel se statečně.
Odhodlaly jsme se k odchodu, grifonek usoudil, že půjde s námi. V tu chvíli se majitel rozhodl, že ho odloví a ejhle, ono to nešlo.
Přemejšlím, jak dlouho bude trvat než mu toho kamaráda z povolání někdo překousne.

Měli jsme v minulém bydlišti takovou bostonku, zásadně se držela alespoň 500 m před paničkou. Hrozně mě to vytáčelo, ona navíc psovi vždy objala předními packami hlavu a okusovala mu ji. Můj pes ji tedy nikdy nepřekousl (já bych ji tedy překousla, čůzu jednu). Naučila jsem se ji nabrat na nárt a prostě ji odhodit o kus dál, samozřejmě tak, abych jí neublížila. Jednou jsem hodně spěchala, tak jsem nečekala, až si pro ni milostivá dojde a odchytí si ji, a ta čůza s námi odešla asi 2 km daleko. Od té doby, když mě paní viděla, dávala si ji na vodítko, zřejmě ji pak po zbytek odpoledne hledala a naháněla po všech čertech. Předchozí snahy o domluvu byly liché…

18.8.2022 12:05

....tak my jsme s Kelišem, kočičinami, morčaty a osmáky celý srpen na chalupě....spojila jsem covid s dovolenou, tak pěkně to vyšlo....teď je tu vnuk a Keliš má o práci postaráno, co klukovi upadne,co podá, nosí mu boty, leží u něj když si hraje nebo maluje.....večer už okolo desáté čeká u postele, že se jde spát a spí opravdu tvrdě spolu s vnuka, navíc se nám do postele nastěhuji na noc kočky a občas morčata nebo osmáci na chvilku, moje maminka to včera viděla a beze slov odešla, ona má všude čisto jak na operačním sále a s námi si pokaždé sáhne na hodně hluboké dno....

18.8.2022 12:53

Tak aj u nás je horúco - tak sme sa boli venčiť a kúpať

18.8.2022 13:34
domi.t

XXX.XXX.131.130

Tak aj u nás je horúco - tak sme sa boli venčiť a kúpať

Tá druhá fotka je svetová! Bok po boku,tak to má byť

18.8.2022 15:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ten rybník aktuálně ohromně závidím. Taky jsme v tom našem předloni takhle plavali...
No, letos takhle.

18.8.2022 16:07

Atheira napsal(a):
Ten rybník aktuálně ohromně závidím. Taky jsme v tom našem předloni takhle plavali...
No, letos takhle.

A to mě zajímá, co to tam máte za ptáka, prdelkou k nám ?

18.8.2022 16:09
Atheira

XXX.XXX.235.75

A to mě zajímá, co to tam máte za ptáka, prdelkou k nám ?

To jsou slípky zelenonohé. Většina letošní, tak ještě nemají dospělé opeření.

18.8.2022 16:33

Atheira napsal(a):
To jsou slípky zelenonohé. Většina letošní, tak ještě nemají dospělé opeření.

Dík, evidentně se jim v bahně dobře daří.

18.8.2022 16:37

My jsme fotili záhadu ( pro nás tedy záhadu ) mezi kachnami na Mácháči.

18.8.2022 16:49

My jsme fotili záhadu ( pro nás tedy záhadu ) mezi kachnami na Mácháči.

to jsou husice nilské - šíří se rychle - my je fotili na Příšovických pískovnách, na Kristýně jsou už relativně dlouho (dva roky minimálně)

18.8.2022 17:08

to jsou husice nilské - šíří se rychle - my je fotili na Příšovických pískovnách, na Kristýně jsou už relativně dlouho (dva roky minimálně)

Já už jsem to taky zjistila :-)). Jen jsem vám chtěla dát možnost......všem tedy. Našla jsem dokonce fotku z toho samého místa s mladými, někdy z roku 2018. My jsme měli za to, že tam s "husami" jsou kachny, teď z fotky už nepoznám, jestli to nejsou mladé, to co tam leží.

18.8.2022 17:12

10.8. jsem dávala fotku ještě jedné "záhady". Tak ještě jednou specielně pro vás :-)
( já už vím, ale dalo to fušku )

18.8.2022 17:16
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jsou sice vedra, ale deštíky jsou občas taky. Zem je vypálená, o tom žádná, ale vody ve studni máme pořád dost. To byly roky, kdy jsme si říkali, že nám tam asi už dojde a nebude čím zalévat. Dokonce, když odjedu na týden, tak kytky na zahrádce v pohodě přežijí, protože prostě ty hice obvykle nachvíli vystřídá pořádný slejváček.
Malina včera nečekaně pookřála. Na procházce dokonce dováděla, což po týdnech naprosté nechuti cokoliv dělat, mě překvapilo. Šla na flexině parkem a záměrně omotávala stromy a já ji vždy vybídla, ať se odmotá a ona se odmotala a zas běžela oběhnout a omotat další strom a takhle lítala ze strany na stranu a bylo vidět, že žertuje. Jestli nás někdo viděl, myslel si, že se mi zbláznil pes.
Dneska mě zatáhla k potoku a vlezla tam po břicho, zdálo se mi, že slyším syčení páry . U toho mě pořád kontrolovala, jestli to schvaluji, aby stála v té vodě. Jsem ráda, že jsme si to ujasnily, že s mým svolením do potoka může. Brácha sice měl teorii, že ten pes přece nejlíp pozná, kdy je ta voda pro ní přínosem. Já jsem toho názoru, že ten pes není schopen odhadnout, že půjdeme ještě hodinu v pěti stupních a taky by mohla nastydnout.
Slíbila jsem jí procházku večer, tak uvidím, jak se jí bude chtít. Včera jsme šli v půl jedenácté vyzvednout dceru z letního kina a to jak Malina viděla davy proudících dětí, tak se mi stavěla na zadní, jakou z nich měla radost. Timík by mě vláčel pryč, naprosto zděšený. Tohle si prostě užívám. Kolikrát vycvičená z bojácného psa slyším nějakou ránu, hluk, zahřmění a kouknu na Malinu, co ona na to a většinou tomu nevěnuje pozornost. Jo ale tuhle jsem si říkala, že možná slyší hůř než ti dva předešlí psi. Na psí louce jsem na ní volala a na ní bylo vidět, že mě neslyší rozhlížela se, kde jsem a vypadalo to, že neslyší, jak na ní volám. Až když jsem zavolala silněji, tak se rozběhla teprve mým směrem.

18.8.2022 17:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dík, evidentně se jim v bahně dobře daří.

Mně přijde, že už taky nejsou úplně spokojené. Celé léto je ten rybník spíš takový žabožbluňk, ale pořád tam byla aspoň nějaká voda. Libovaly si v tom, jak byla vykvetlá, jedly ty řasy a tak, ale teď už to není žádná hitparáda. Bývaly fakt šťastnější. Snad jim zaprší, aby tam bylo aspoň něco.
Měl tu být někdo kvůli labutím a přemisťovat je, slípky tu zůstaly, tak to snad pro ně nepředstavuje problém.

18.8.2022 17:30

Atheira napsal(a):
Mně přijde, že už taky nejsou úplně spokojené. Celé léto je ten rybník spíš takový žabožbluňk, ale pořád tam byla aspoň nějaká voda. Libovaly si v tom, jak byla vykvetlá, jedly ty řasy a tak, ale teď už to není žádná hitparáda. Bývaly fakt šťastnější. Snad jim zaprší, aby tam bylo aspoň něco.
Měl tu být někdo kvůli labutím a přemisťovat je, slípky tu zůstaly, tak to snad pro ně nepředstavuje problém.

Přemisťovat labutě? Ty si snad odletěly, nebo ne?

18.8.2022 17:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Přemisťovat labutě? Ty si snad odletěly, nebo ne?

Neodletěly, měly tam mladé, které ještě nelítají, rybníky v okolí taky bez vody. Jedna z těch malých byla už nějaká divná. Prý se to v horku a bahně může stát. Nevím, viděla jsem to poprvé v životě. Do té doby jsem vídala, že labutě, dokud mladé nelítaj, prostě přejdou jinam.

18.8.2022 17:36

Atheira napsal(a):
Neodletěly, měly tam mladé, které ještě nelítají, rybníky v okolí taky bez vody. Jedna z těch malých byla už nějaká divná. Prý se to v horku a bahně může stát. Nevím, viděla jsem to poprvé v životě. Do té doby jsem vídala, že labutě, dokud mladé nelítaj, prostě přejdou jinam.

Už i ti ptáci jsou z toho počasí vedle.
U nás opustili čápi mládě a odstěhovali se na jiný komín. To uhynulo po té, nebo ho opouštěli už mrtvé - nikdo neví.

18.8.2022 17:43
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Už i ti ptáci jsou z toho počasí vedle.
U nás opustili čápi mládě a odstěhovali se na jiný komín. To uhynulo po té, nebo ho opouštěli už mrtvé - nikdo neví.

Spíš bych tipla, že uhynulo a proto se přestěhovali na jiný komín. U babičky hnízdili čápi každoročně, pak se jedno mládě na tom komíně napíchlo na anténu, krmili ho až do podzima, pak dokonce jeden z rodičů zůstával do dlouhého podzima a snažil se krmit, pak už musel odletět a trvalo spoustu let, než se na ten komín zpátky vrátili.

18.8.2022 19:15
fikovnice

XXX.XXX.134.67

Opět poněkud OT : Jaké je kde u vás počasí?
V Brně před malou chvílí začal vichr, že mi práskly všechny okna a dveře a zřejmě se něco žene.

18.8.2022 19:26

Podještědí : Zataženo, bezvětří, v našem chladném údolí 25°, nad námi na pastvinách bude určitě 30.

18.8.2022 19:32
fikovnice

XXX.XXX.134.67

Podještědí : Zataženo, bezvětří, v našem chladném údolí 25°, nad námi na pastvinách bude určitě 30.

A tady se fakt ohejbají vzrostlé smrky... Plus temně zataženo.
25 st. závidím!

18.8.2022 19:38

fikovnice napsal(a):
A tady se fakt ohejbají vzrostlé smrky... Plus temně zataženo.
25 st. závidím!

Protože mám kolem chalupy tři potenciálně nebezpečné stromy : smrk, modřín a břízu - všechny až do nebe, jsem ráda, že se neohýbají.

18.8.2022 19:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tady... bezvětří, ticho, dusno... my tomu souhrnně říkáme sloní pr. tomuhle počasí. edit: a teda ještě teď je tu 33 a to už se udělalo líp.

18.8.2022 22:12

Mně aktuálně nefunguje venkovní teploměr, byli jsme cvičit na rybníku a domů jsem přišla v 9, v baráku je 27. To bude zase spaní.

19.8.2022 00:09
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Mně aktuálně nefunguje venkovní teploměr, byli jsme cvičit na rybníku a domů jsem přišla v 9, v baráku je 27. To bude zase spaní.

Venku nevím, na tepoloměr nevidím, ale uvnitř máme 28 v obyváku, v ložnici 25. O víkendu se má ochladit a jedeme pod stan, tak to snad už bude lepší

19.8.2022 10:22

Teprv teď koukám, že jsme sousedky

19.8.2022 15:00

Chomutov zataženo, dusno. Včera večer trochu sprchlo...prý tedy i 2x přes den, ale to jsem nebyla doma, tak nevím.
Teď to momentálně na žádný deštík nevypadá.

19.8.2022 16:07

Tady je dnes zataženo už podruhé, v baráku nechutných 29 a furt neprší.

19.8.2022 16:43
fikovnice

XXX.XXX.135.118

Protože mám kolem chalupy tři potenciálně nebezpečné stromy : smrk, modřín a břízu - všechny až do nebe, jsem ráda, že se neohýbají.

Já je mám bohužel na chalupě...ale to už jsem psala...
Smrk, břízu, borovici a obrlípu, a také až do nebe... Náklon je nad střechu chalupy.

19.8.2022 16:44
fikovnice

XXX.XXX.135.118

Tady je dnes zataženo už podruhé, v baráku nechutných 29 a furt neprší.

Ali, tady spadá opakovaně vždy tak pět kapek, ale jinak TOTÁLNÍ prádelna!!! Mně je úplně zle, raději, ať pořádně leje než toto!

19.8.2022 19:23

fikovnice napsal(a):
Ali, tady spadá opakovaně vždy tak pět kapek, ale jinak TOTÁLNÍ prádelna!!! Mně je úplně zle, raději, ať pořádně leje než toto!

Taky prádelna, ale líp snesitelná

19.8.2022 20:24
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás aktuálně lijáček (Plzeň).

19.8.2022 21:16

U nás nakonec o půl osmé bouřka, konečně.

19.8.2022 22:36
Trickyvoo

XXX.XXX.173.132

Ráno bylo teda děsné dusno, ale Malina přesto měla spousta energie. Lítala mi na louce jak urvaná z řetězu. Takže se potvrzuje to, co jste mi tu psali, že měla jen falešku. Moje veselá Malina je zpět.
Na víkend jsme jeli do Polska pod stan. Koupili jsme si nový a měli jsme takovou touhu ho vyzkoušet, že nás neodradila nepřízeň počasí. Taky jsme chtěli Malinu zasvětit do tajů kempování. Stan jsme stavěli za světla, ale v dešti. Teď už neprší a je krásná letní noc. Zítra se chystáme do Vratislavi. Malina má svůj pelíšek, mám deku a ručník pro ni a jsem na to celkem zvědavá, jak to zvládne. Hlídání bysme na ní měli, ale v rámci socializace jsme jí rádi vzali sebou.
Tady v kempu jsme potkali i kočku na vodítku, tak to mě hodně zaujalo, to jsem asi ještě neviděla.

20.8.2022 07:31
GAELLE

XXX.XXX.66.235

V baráku 22 setrvale celé léto. Venku 20. Nespadla u nás ani kapka. Větší teplo bylo myslím v létě 2015 a taky 2018.

20.8.2022 08:39

GAELLE napsal(a):
V baráku 22 setrvale celé léto. Venku 20. Nespadla u nás ani kapka. Větší teplo bylo myslím v létě 2015 a taky 2018.

To chci taky.

20.8.2022 09:56
Trickyvoo

XXX.XXX.173.132

GAELLE napsal(a):

Jo, tohle mají tchýňoví na chalupě. Tedy by mohli mít, kdyby neměli neustálou potřebu mít neustále rozvalené okna a dveře. Vyhřeje se to tam pak na 24. Kdyby větrali jen přes noc, tak tam možná nemají ani těch 22, ale i těch 24 je pro mě balzám.

20.8.2022 09:59

Tak u nás jižní Čechy dnes okolo 20°C, vysoká vlhkost, tipla bych 75%, jemně prší, konečně. Ve čtvrtek bylo na padnutí 34°C vedro. Sarah lituju, nedovedu si představit v baráku 29°. Mě stačí, když doma stoupne teplota na 24, zapínáme klimu a prochlazujeme na 22. Já vedra nesnáším. Zajímavé v létě, když je doma 24, je mi to už nepříjemné v zimě je 25° super teplo. Člověk to vnímá v zimě jinak.

20.8.2022 10:36

Tak u nás jižní Čechy dnes okolo 20°C, vysoká vlhkost, tipla bych 75%, jemně prší, konečně. Ve čtvrtek bylo na padnutí 34°C vedro. Sarah lituju, nedovedu si představit v baráku 29°. Mě stačí, když doma stoupne teplota na 24, zapínáme klimu a prochlazujeme na 22. Já vedra nesnáším. Zajímavé v létě, když je doma 24, je mi to už nepříjemné v zimě je 25° super teplo. Člověk to vnímá v zimě jinak.

..zdravím z Vlkova nad Lužnicí.....včera nám večer krásně zapršelo a teď je pod mrakem 19 stupňů, běží se u nás závod o betonového muže/ženu, tak pokud nebude pršet, tak docela slušné počasí....

20.8.2022 11:05

V J.Hradci pršet přestalo, včera večer ani kapka, ale v noci trochu sprchlo. Ten závod, jsem se dívala je triatlon, takže budou dnes i plavat? Jako na plavání to teda dneska moc není. Na veselské pískovně jsme se byli loni koupat, na mě je tam příliš moc lidí.

20.8.2022 11:36

V J.Hradci pršet přestalo, včera večer ani kapka, ale v noci trochu sprchlo. Ten závod, jsem se dívala je triatlon, takže budou dnes i plavat? Jako na plavání to teda dneska moc není. Na veselské pískovně jsme se byli loni koupat, na mě je tam příliš moc lidí.

ANO všechno najednou - běh, plavání a jízda na kole, má to letitou tradici.....no ony ty piskovny jsou tři v blízkosti u sebe, nesmí se na hlavní pláž, tam je narváno, chodím buď okolo, kde jsou malé plážičky a je tam I prima vstup pro psa anebo na ty dvě ostatní, kam krom rybářů skoro nikdo nechodí.....

20.8.2022 12:21

ANO všechno najednou - běh, plavání a jízda na kole, má to letitou tradici.....no ony ty piskovny jsou tři v blízkosti u sebe, nesmí se na hlavní pláž, tam je narváno, chodím buď okolo, kde jsou malé plážičky a je tam I prima vstup pro psa anebo na ty dvě ostatní, kam krom rybářů skoro nikdo nechodí.....

Máte SZ

20.8.2022 13:00

Máte SZ

..kouknu....

20.8.2022 13:36
fikovnice

XXX.XXX.135.118

Taky prádelna, ale líp snesitelná

20.8.2022 13:38
fikovnice

XXX.XXX.135.118

No, já mívám v pracovně i 35 st., děs!!! Vše klimatizované, ovšem kromě pracoven!
A v bytě obdoba...

20.8.2022 14:48
GAELLE

XXX.XXX.66.235

To chci taky.

V zimě byste se mnou neměnila. Starý barák. Okna a dveře památkáři nedovolí vyměnit takže všude táhne. Kotel plynový starý 22 let každou zimu se modlím aby vydržel. Z 8 radiátorů topím pouze v kuchyni, koupelně, ložnici, obyváku na 16 ve dne a 18 večer. Topím, platím a mrznu. Kdybych topila víc neměla bych na jaře na doplatek. Na žádný příspěvek nedosáhnu. Letošní zimy se opravdu děsím.

20.8.2022 15:00

fikovnice napsal(a):
No, já mívám v pracovně i 35 st., děs!!! Vše klimatizované, ovšem kromě pracoven!
A v bytě obdoba...

35°? Pane bože-amen, to by byl můj konec.

20.8.2022 15:52

GAELLE napsal(a):
V zimě byste se mnou neměnila. Starý barák. Okna a dveře památkáři nedovolí vyměnit takže všude táhne. Kotel plynový starý 22 let každou zimu se modlím aby vydržel. Z 8 radiátorů topím pouze v kuchyni, koupelně, ložnici, obyváku na 16 ve dne a 18 večer. Topím, platím a mrznu. Kdybych topila víc neměla bych na jaře na doplatek. Na žádný příspěvek nedosáhnu. Letošní zimy se opravdu děsím.

Taky máme starý barák, dovedu si tohle živě představit. U nás měli památkáři taky problém s oknama, prděli jsme na ně. I novou fasádu, jak jsme dělali, musely být zachovány takové ty ozdoby okolo oken, nevím už, jak se to jmenuje. Památkáři, nepamátkáři, okna jsme vyměnili, novou fasádu taky dali, ozdoby zachovali. Starý kotel jsme vyměnili za krbová kamna s výměníkem, takže voda jde i do radiátorů do ostatních místností. Krbovky jsou v obýváčku vedle kuchyně, kde se pohybujeme nejvíc a je to paráda, hned je z nich krásně teplo, lázničky u telky v zimě 25-26° V druhém obýváku, kde přes den nikdo není, netopíme vůbec, teplo tam jde z ložnice, tu vytápíme na cca 20° Topíme jen dřevem(tvrdé-buk), za zimu spálíme asi 10 m. Zatápíme až odpoledne, dopoledne, pokud je zima zapneme panely na zdi. Gaelle, vždyť to není k životu, v zimě mít doma 16. Já bych plynový kotel zrušila. Radši bych pořídila obyčejné kamna a měla bych TEPLO-22-25° aspoň v jedné místnosti, kde by se dalo ohřát. Nemusí se vytápět celý barák. Takhle máte zimu a jěště to stojí spoustu peněz

20.8.2022 15:59
fikovnice

XXX.XXX.134.181

35°? Pane bože-amen, to by byl můj konec.

Já tio také nedávám, fakt ne...
Jsem studenomilná...

20.8.2022 19:17

tady stále jen pár kapek včera, dneska občas mží... dohromady napršelo 1.9 mm... pod stromy sucho.
V týdnu vedro - ale chodili jsme do lesa brzičko ráno a to se dalo vydržet. Psík se tvářil spokojeně

20.8.2022 19:40

Teda Xerxová, vy tam máte opravdu MOOC KRÁSNĚ, já se těma vašima obrázkama fakt kochám. Dogouš už je pěkný chlapík, krásně vyrostl

20.8.2022 20:12

Teda Xerxová, vy tam máte opravdu MOOC KRÁSNĚ, já se těma vašima obrázkama fakt kochám. Dogouš už je pěkný chlapík, krásně vyrostl

dík - mám kliku - oba dva jsme stejně praštění. Já všude vláčím psa, Pepa foťáky a objektivy. Na posilování to vyjde skoro stejně. A v těch vedrech nám nevadí vstát před šestou, a protože autem popojíždíme k lesu "za humna" jen 10 minut, jsme v půl sedmé v lese a stihneme před tím i snídani. V půl deváté jsme doma, proletíme sprchou, převlékneme se "za lidi" a v devět jsme v práci... (máme oba zcela volnou pracovní dobu - akademická půda má výhody)
A i ty víkendové Jizerky (kde není pro cyklisty a turisty o prázdninách kam šlápnout) se dají za svítání zvládnout bez lidí - odjíždíme z parkoviště domů, když "normální" lidi přijíždějí...

20.8.2022 20:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Taky máme starý barák, dovedu si tohle živě představit. U nás měli památkáři taky problém s oknama, prděli jsme na ně. I novou fasádu, jak jsme dělali, musely být zachovány takové ty ozdoby okolo oken, nevím už, jak se to jmenuje. Památkáři, nepamátkáři, okna jsme vyměnili, novou fasádu taky dali, ozdoby zachovali. Starý kotel jsme vyměnili za krbová kamna s výměníkem, takže voda jde i do radiátorů do ostatních místností. Krbovky jsou v obýváčku vedle kuchyně, kde se pohybujeme nejvíc a je to paráda, hned je z nich krásně teplo, lázničky u telky v zimě 25-26° V druhém obýváku, kde přes den nikdo není, netopíme vůbec, teplo tam jde z ložnice, tu vytápíme na cca 20° Topíme jen dřevem(tvrdé-buk), za zimu spálíme asi 10 m. Zatápíme až odpoledne, dopoledne, pokud je zima zapneme panely na zdi. Gaelle, vždyť to není k životu, v zimě mít doma 16. Já bych plynový kotel zrušila. Radši bych pořídila obyčejné kamna a měla bych TEPLO-22-25° aspoň v jedné místnosti, kde by se dalo ohřát. Nemusí se vytápět celý barák. Takhle máte zimu a jěště to stojí spoustu peněz

No to opravdu nejde. Dům nemá žádný pozemek ani půdu ani sklep. Dřevo ani uhlí není kde uskladnit. A komín taky není. Jen ten vyvložkovaný od kotle.
Ty okna jste as nedali plast že? Já měla problém i se střešními okny protože neměly totožný rozměr.
O břizolitu z roku 1986 řekli že je historicky cenný.
Na pokutu fakt nemám.

21.8.2022 07:06

konečně trochu od noci prší (do večera sucho) . Já vím, že řada zdejších lidí má teď vody asi až moc, ale já jsem ráda, že doprší voda na zalévání.
Rozlomila se nám v noci blůma... bude jednodušší sklizeň (třetina stromu je na zemi a zbytek bude muset jít taky dolů), ale konec velkých sladkých krásných plodů... Měla svůj věk, ale stejně mě to mrzí

21.8.2022 10:20

GAELLE napsal(a):
No to opravdu nejde. Dům nemá žádný pozemek ani půdu ani sklep. Dřevo ani uhlí není kde uskladnit. A komín taky není. Jen ten vyvložkovaný od kotle.
Ty okna jste as nedali plast že? Já měla problém i se střešními okny protože neměly totožný rozměr.
O břizolitu z roku 1986 řekli že je historicky cenný.
Na pokutu fakt nemám.

Jejda, tak to je teda problém. Dům nemá půdu? Taky nemáme sklep, jen malý na brambory a tak. Dřevo na tuto zimu máme v kůlně, zbytek na příští 2-3 zimy v hranici na zahradě. No, nevím, jak bych tohle řešila. Letos s tím už nic neuděláte, ale přemýšlela bych buď o výměně, starého plyn. kotle, nebo postavit nový komín na kamna, zase není kde uskladnit dřevo, to je problém, fakt nevím. Ještě k tomu to stojí moc peněz, všechny tyhle rekonstrukce. Kde na to vzít a nekrást?

O břizolitu z roku 1986 řekli že je historicky cenný?

21.8.2022 12:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vím, že jsme se tu naposled tak nějak kolektivně nedohodly, ale kam zmizela lesnížínka? Už tu o ní dlouho nebylo slyšet, nebo se pletu?

21.8.2022 12:28

21.8.2022 13:44

Atheira napsal(a):
Vím, že jsme se tu naposled tak nějak kolektivně nedohodly, ale kam zmizela lesnížínka? Už tu o ní dlouho nebylo slyšet, nebo se pletu?

Na kočkách funguje.

21.8.2022 13:59
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jejda, tak to je teda problém. Dům nemá půdu? Taky nemáme sklep, jen malý na brambory a tak. Dřevo na tuto zimu máme v kůlně, zbytek na příští 2-3 zimy v hranici na zahradě. No, nevím, jak bych tohle řešila. Letos s tím už nic neuděláte, ale přemýšlela bych buď o výměně, starého plyn. kotle, nebo postavit nový komín na kamna, zase není kde uskladnit dřevo, to je problém, fakt nevím. Ještě k tomu to stojí moc peněz, všechny tyhle rekonstrukce. Kde na to vzít a nekrást?

O břizolitu z roku 1986 řekli že je historicky cenný?

Ano ten paradox že socialistický březolit je podle nich historicky cenný.
Bohužel dům nemá žádný pozemek, zahradu, dvůr, sklep, půdu, nic. Je to vlastně byt ve tvaru malého domečku.
No z důchodu už se toho moc nedá, stále mám ještě dluhy kdy jsem musela vyplatit bývalého.
Asi nějaký kondenzační kotel na plyn nejlépe z druhé ruky pokud se jich budou teď lidi zbavovat. A zas prý musí být nová jiná vložka do komína. Neskutečný.
Na čerpadlo ani na soláry nemám a stejně by to památkáři nepovolili opět.
Takže jsem víte kde
Aspoň mám "natrénováno" na tu ruskou zimu. A že čekám letos bude zrovna krutá.
Lidi co vykřikují jak se z 24 omezí na 18 neví o čem mluví. Bude jim ku*evská zima.
Hlavně večer když se v zimě sedí u PC a u televize.

21.8.2022 14:34

Atheira napsal(a):

vždyť jste/ony ji ze psů dost nevybíravě vyštvaly
tak žádný div

21.8.2022 14:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

vždyť jste/ony ji ze psů dost nevybíravě vyštvaly
tak žádný div

Jako víte co, kdo jste bez viny, hoďte kamenem, že... Jako lesnížínka je lesnížínka, občas doporučovala hrozný kraviny a neříkám, že jsem se s ní ve všem vždycky shodla, ale že bych ji nějak šikanovala a účastnila se nějakýho jejího vyštvávání, o tom fakt nevím.
Vím, že se řešila péče o starýho psa, která měla být popsaná někde snad na těch kočkách a která řadu lidí tady zvedla ze židle. Když se tady udá něco, co se více lidem jeví jako při nejmenším zvláštní, taky se tu těch více lidí vyjádří.

Měla jsem za to, že tu i po tomhle incidentu normálně psala. O ničem jiném totiž nevím. Tak mě napadlo, jestli není něco se psem, že zmizela. Že se přestěhovala jinam na fauně, to netuším, ale prostě mě zarazilo, že tu bývala často a už tu není, to je celé.

21.8.2022 15:10
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Atheira napsal(a):
Jako víte co, kdo jste bez viny, hoďte kamenem, že... Jako lesnížínka je lesnížínka, občas doporučovala hrozný kraviny a neříkám, že jsem se s ní ve všem vždycky shodla, ale že bych ji nějak šikanovala a účastnila se nějakýho jejího vyštvávání, o tom fakt nevím.
Vím, že se řešila péče o starýho psa, která měla být popsaná někde snad na těch kočkách a která řadu lidí tady zvedla ze židle. Když se tady udá něco, co se více lidem jeví jako při nejmenším zvláštní, taky se tu těch více lidí vyjádří.

Měla jsem za to, že tu i po tomhle incidentu normálně psala. O ničem jiném totiž nevím. Tak mě napadlo, jestli není něco se psem, že zmizela. Že se přestěhovala jinam na fauně, to netuším, ale prostě mě zarazilo, že tu bývala často a už tu není, to je celé.

Souhlasím s Vámi, "Atheiro".
A nevím, zda doporučovat na "Kočky" chodit...

21.8.2022 15:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Já jsem včera na popud z jinýho vlákna na ty kočky koukla a i to málo, co jsem si přečetla, je s prominutím k zblití.
Psychopat želvounek si aspoň mlátí slámu jenom v tom svým vlákně a nerozdává veterinární rady napříč ifaunou

21.8.2022 15:47
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Terven napsal(a):
Já jsem včera na popud z jinýho vlákna na ty kočky koukla a i to málo, co jsem si přečetla, je s prominutím k zblití.
Psychopat želvounek si aspoň mlátí slámu jenom v tom svým vlákně a nerozdává veterinární rady napříč ifaunou

Mně tedy vadí i to paušalizování humánní medicíny...
Víc se do toho asi zaplétat nechci.

21.8.2022 15:49

GAELLE napsal(a):
Bohužel dům nemá žádný pozemek, zahradu, dvůr, sklep, půdu, nic. Je to vlastně byt ve tvaru malého domečku.
No z důchodu už se toho moc nedá, stále mám ještě dluhy kdy jsem musela vyplatit bývalého.
Asi nějaký kondenzační kotel na plyn nejlépe z druhé ruky pokud se jich budou teď lidi zbavovat. A zas prý musí být nová jiná vložka do komína. Neskutečný.
Takže jsem víte kde
Lidi co vykřikují jak se z 24 omezí na 18 neví o čem mluví. Bude jim ku*evská zima.

..ja si vyžádala od rodiny k letošním podzimním narozeninám silný spacák abych měla večer k televizi a pod stromeček nějakou hezkou stolní lampičku abych nemusela svítit lustrem, kde jsou čtyři žárovky a ušetřila elektřinu....

21.8.2022 15:52
fikovnice

XXX.XXX.20.198

..ja si vyžádala od rodiny k letošním podzimním narozeninám silný spacák abych měla večer k televizi a pod stromeček nějakou hezkou stolní lampičku abych nemusela svítit lustrem, kde jsou čtyři žárovky a ušetřila elektřinu....

No a nám normálně na páteční schůzi bylo řečeno, že už se zase uvažuje o online výuce v zimě.
Že se při nastávajících cenách nevytopí budovy kampusu. Síla!!!

21.8.2022 16:09

fikovnice napsal(a):
No a nám normálně na páteční schůzi bylo řečeno, že už se zase uvažuje o online výuce v zimě.

....obávám se, že to je teprve začátek....

21.8.2022 16:18

GAELLE napsal(a):
Takže jsem víte kde

Jo,jo přesně tak, to bude. Něco jiného je 18 v paneláku a ŮPLNĚ JINÉHO na staré chalupě. Co se čerpadla týká, nevím, neporadím, spíš můj manžel, ten se o tuhle problematiku dost zajímá, ale bavili jsme se o tom doma a říkal, že to zas až tak výhra není. Kromě čerpadla, které bere nějak ze země. Byli jsme na Šumavě v malém rodinném penzionku, kde právě měli to tep. čerpadlo ze země a moc si chválili. Jenže, velké ALE. Kopat díry bagrem, hrozná práce okolo, Cena, dali cca 700000. Co se týká solárních panelů, taky to není levná záležitost, ale řekla bych, lepší investice, než čerpadlo. Panely jsme s památkářema vůbec neřešili. Manžel je takový šetřil, nekupuje zbytečné věci a pořád jen vymýšlí, jak ušetřit. Začlo to panelama na ohřev vody-termika. Dobře, byla termika. Pak tak za 2 roky přišel s fotovoltaikou, jo, brblala jsem, protože to stálo majlant. No, nic, trochu se to uklidnilo. Za další asi 2 roky, že dokoupíme ještě další panely+ baterky, že prý jsou na to dotace, zelená úsporám atd. byla jsem z něho na mrtvici, jsem takový bezpečák, když jdu spát, všechno kontroluju. Mám furt strach, aby se něco nestalo, aby jsme nevyhořeli atd... V chodbě na zdi nám to bliká, jak u kolotočů, zelený, modrý, oranžový světýlka, no, já jsem z toho div,živ. Ale, on se vyzná, v PC i na mobilu si kontroluje spotřebu energie, kolik vyrobí, kolik prodá, když chci třeba prát, řekne teď ne, per za půl hodiny, budeš prát zadarmo,atd. No, je to na palici. Kdyby prý se mu něco stalo, byl v nemocnici apod. tak bych se o nic nestarala, je to automat, ale jeho to baví a vyžívá se v tom. Už jsme si fotovoltaiku pořizovali dříve, ne teď, no a jsem za to ráda, snad se nic nestane. Jsou k tomu takové velké baterky PylonTech, ty se přes den nabijou a večer telka, lednička, mrazák prostě elektrospotřebiče jedou zadara. To samé infra panely doma na zdi, vypadá to jako obraz, dala jsem si tam fotku psů a přírody-les. S těma přitápíme. Jako jo, při dnešních cenách energií to pomůže hodně, min. měsíc jsme platili 250 kč, před tím asi 400. To, ale není záloha za energie, ale přímo to vyúčtování, co jsme spotřebovali. Je dobré i to, že když vypli proud, vy ho doma máte. Ale, kde má na to dnešní obyč. člověk vzít? Nebyla to zrovna malá investice i když jsme dostali dotace. myslela jsem, že mě šlehne, chlap do toho dal skoro všechny naše úspory. Držím moc palce, aby jste to nějak vyřešila i když je to hodně těžké. Taky jsme obyčejní lidi, moc vyskakovat si nemůžeme a musíme žít podle toho, na co máme. Je fakt, že oproti jiným lidem co tak vidím, žijeme dost skromně. Zaplevelily jsme tady vlákno, které nemá s venčením nic společného.

21.8.2022 16:34

Anet, vy bydlíte s mým mužem? (taky jsme pořídili fotovoltaiku a koukám, že ti chlapi jsou všichni stejní)

21.8.2022 17:00

Anet, vy bydlíte s mým mužem? (taky jsme pořídili fotovoltaiku a koukám, že ti chlapi jsou všichni stejní)

jsem se chtěla zeptat, jestli s mým strejdou...

21.8.2022 18:35

fikovnice napsal(a):

Já už online výuku nechci!!

21.8.2022 19:11
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Já už online výuku nechci!!

Já taky ne!!! Asi ani za milión... No, za ten možná...
A jak si to jako představujou? Kampus vypnou, zavřou a já budu při svíčkách streamovat či co?!?

21.8.2022 19:13
fikovnice

XXX.XXX.20.198

....obávám se, že to je teprve začátek....

Evi, jsem na poslední krátké D. S kamarádkou to tu probíráme a je nám z toho všeho zle. Bože, co nás čeká...?
Včera kamarádka omylem nechala svítit, hned jsem ji zprdla!

21.8.2022 19:24

fikovnice napsal(a):
Evi, jsem na poslední krátké D. S kamarádkou to tu probíráme a je nám z toho všeho zle. Bože, co nás čeká...?
Včera kamarádka omylem nechala svítit, hned jsem ji zprdla!

.....Jani, věřím, že to zvládneme, prostě musíme i když to bude těžké...ja mám doma vše na plyn.....takže vaření, topení a ohřev vody....víš vždy si vzpomenu na loňského Ježíška, kdy u mně byla tradičně mamka s bráchou, bylo teplo,ja se ještě ráno sprchovala, vařila jsem několik chodů a pekla záviny....teď si říkám jaká to byla pohoda a štěstí, takove normální vánoce......

21.8.2022 20:28
fikovnice

XXX.XXX.20.198

.....Jani, věřím, že to zvládneme, prostě musíme i když to bude těžké...ja mám doma vše na plyn.....takže vaření, topení a ohřev vody....víš vždy si vzpomenu na loňského Ježíška, kdy u mně byla tradičně mamka s bráchou, bylo teplo,ja se ještě ráno sprchovala, vařila jsem několik chodů a pekla záviny....teď si říkám jaká to byla pohoda a štěstí, takove normální vánoce......

No jo, na Vánoce také vždy myslím, že by mi bylo snad úplně vše fuk, třeba je slavit pod mostem...ale mít tam ty rodiče!

21.8.2022 20:41
janaa

XXX.XXX.174.242

Na tepelko jdou čerpat dotace do 80%pořizovačky,a dávají je i předem, ale upřímně vyplatilo se před deseti lety. Teď při těch cenách elektriky je to katastrofa. My jsme ho pořídili a děsím se zimy, jinou alternativu topení nemáme. Jinak si myslím,že tam bych se památkářů nebála,jde to schovat kamkoli,stavebko na to nepotřebujete...

21.8.2022 20:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Ve vší úctě- asi bych nepanikařila tolik. Určitě se ceny energií zvednou, někdo to pocítí víc, někdo míň. Možná budou jistá omezení...ale nostalgicky vzpomínat, jak jsem se vloni na Štědrej den sprchovala, to by mě nenapadlo.
Krásně se teď ukazuje - a to není konkrétně na vás, je to na nás všechny- jak jsme jako západní civilizace rozmazlení léty blahobytu a některý věci si prostě nárokujeme a považujeme je za samozřejmost, ačkoliv samozřejmostí nejsou.
Naši předkové si užívali svátky i bez teplý sprchy a jiných vymožeností, o tom to opravdu není.
Stačilo jim, že jsou živí, zdraví, spolu...
Pořád si myslím, že se tu máme jako prasata v žitě, jen holt jsme si zvykli, že toho žita je neomezeně.

21.8.2022 21:02

Terven napsal(a):
Ve vší úctě- asi bych nepanikařila tolik. Určitě se ceny energií zvednou, někdo to pocítí víc, někdo míň. Možná budou jistá omezení...ale nostalgicky vzpomínat, jak jsem se vloni na Štědrej den sprchovala, to by mě nenapadlo.
Krásně se teď ukazuje - a to není konkrétně na vás, je to na nás všechny- jak jsme jako západní civilizace rozmazlení léty blahobytu a některý věci si prostě nárokujeme a považujeme je za samozřejmost, ačkoliv samozřejmostí nejsou.
Naši předkové si užívali svátky i bez teplý sprchy a jiných vymožeností, o tom to opravdu není.
Stačilo jim, že jsou živí, zdraví, spolu...
Pořád si myslím, že se tu máme jako prasata v žitě, jen holt jsme si zvykli, že toho žita je neomezeně.

...no já to myslela tak, že to všechno bylo tak nějak automaticky, zatímco teď bude muset člověk dost přemýšlet...

21.8.2022 21:15
Terven

XXX.XXX.110.191

...no já to myslela tak, že to všechno bylo tak nějak automaticky, zatímco teď bude muset člověk dost přemýšlet...

To asi jo...to já už přemejšlím, že barf byl levnější, zatímco vařená pankreatická dieta se prodraží
Taky vařím na plynu...

21.8.2022 21:17
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jo,jo přesně tak, to bude. Něco jiného je 18 v paneláku a ŮPLNĚ JINÉHO na staré chalupě. Co se čerpadla týká, nevím, neporadím, spíš můj manžel, ten se o tuhle problematiku dost zajímá, ale bavili jsme se o tom doma a říkal, že to zas až tak výhra není. Kromě čerpadla, které bere nějak ze země. Byli jsme na Šumavě v malém rodinném penzionku, kde právě měli to tep. čerpadlo ze země a moc si chválili. Jenže, velké ALE. Kopat díry bagrem, hrozná práce okolo, Cena, dali cca 700000. Co se týká solárních panelů, taky to není levná záležitost, ale řekla bych, lepší investice, než čerpadlo. Panely jsme s památkářema vůbec neřešili. Manžel je takový šetřil, nekupuje zbytečné věci a pořád jen vymýšlí, jak ušetřit. Začlo to panelama na ohřev vody-termika. Dobře, byla termika. Pak tak za 2 roky přišel s fotovoltaikou, jo, brblala jsem, protože to stálo majlant. No, nic, trochu se to uklidnilo. Za další asi 2 roky, že dokoupíme ještě další panely+ baterky, že prý jsou na to dotace, zelená úsporám atd. byla jsem z něho na mrtvici, jsem takový bezpečák, když jdu spát, všechno kontroluju. Mám furt strach, aby se něco nestalo, aby jsme nevyhořeli atd... V chodbě na zdi nám to bliká, jak u kolotočů, zelený, modrý, oranžový světýlka, no, já jsem z toho div,živ. Ale, on se vyzná, v PC i na mobilu si kontroluje spotřebu energie, kolik vyrobí, kolik prodá, když chci třeba prát, řekne teď ne, per za půl hodiny, budeš prát zadarmo,atd. No, je to na palici. Kdyby prý se mu něco stalo, byl v nemocnici apod. tak bych se o nic nestarala, je to automat, ale jeho to baví a vyžívá se v tom. Už jsme si fotovoltaiku pořizovali dříve, ne teď, no a jsem za to ráda, snad se nic nestane. Jsou k tomu takové velké baterky PylonTech, ty se přes den nabijou a večer telka, lednička, mrazák prostě elektrospotřebiče jedou zadara. To samé infra panely doma na zdi, vypadá to jako obraz, dala jsem si tam fotku psů a přírody-les. S těma přitápíme. Jako jo, při dnešních cenách energií to pomůže hodně, min. měsíc jsme platili 250 kč, před tím asi 400. To, ale není záloha za energie, ale přímo to vyúčtování, co jsme spotřebovali. Je dobré i to, že když vypli proud, vy ho doma máte. Ale, kde má na to dnešní obyč. člověk vzít? Nebyla to zrovna malá investice i když jsme dostali dotace. myslela jsem, že mě šlehne, chlap do toho dal skoro všechny naše úspory. Držím moc palce, aby jste to nějak vyřešila i když je to hodně těžké. Taky jsme obyčejní lidi, moc vyskakovat si nemůžeme a musíme žít podle toho, na co máme. Je fakt, že oproti jiným lidem co tak vidím, žijeme dost skromně. Zaplevelily jsme tady vlákno, které nemá s venčením nic společného.

Nic z toho nepřipadá u mne v úvahu i kdybych na to nakrásně měla jakože nemám.
Střecha je pidi a v ní dvě Velux okna. Panely není kam dát a stejně by to neprošlo.
Už tak je problém že mám na střeše Alukryt a ne tašky.
A tím že nemám žádný pozemek (dvůr, zahrada, sklep, půda) není kam to čerpadlo dát.
Do ulice na fasádě ani omylem. A prý je to navíc dost hlučné.
Musely by se měnit i radiátory atd. To je prostě investice v řádu statisíců a sci-fi.
Kor když člověk žije sám z invalidního důchodu.
Snad ty ceny trochu klesnou a hlavně ta šílená inflace.
No líp už bylo co si budem.
Hlavně aby ten plyn vůbec byl....

21.8.2022 21:48

Pamatujete někdo uhelné prázdniny? I 3 týdny jeden rok byly. No tak budou plynový.
Domácnosti a školy přežijeme. Horší je průmysl a zemědělci.
Pamatujete v Chalupářích, jaký byl poplach, když vypadla Ee u kuřat? U selat je to prý podobné. Třeba nám o tom "bodlinka" napíše.

21.8.2022 21:51

fikovnice napsal(a):
Já taky ne!!! Asi ani za milión... No, za ten možná...
A jak si to jako představujou? Kampus vypnou, zavřou a já budu při svíčkách streamovat či co?!?

On line? Vždyť budou mít doma taky zimu! Strávíme zimu pod peřinou. Třeba z toho bude populační exploze!
Jinak už jsem slyšela, že se bude učit venku a děti se pohybem zahřejí
To už je skoro o venčení.

21.8.2022 21:57

Dávám odkaz na aktuální článek - z 18.8.22, nemyslím, že je třeba stahovat kalhoty...i když měsíční zálohy na plyn mne též otrávily - vaření a topení - skok z 1100 přes 1950 na od září 2510 Kč.

https://www.prehledne24.cz/domaci/vlada-nenecha-nikoho-padnout-plynu-na-zimu-bude-dost-vzkazal-obcanum-premier-fiala/

Zatím to jde.

22.8.2022 00:47
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):

Já tu jsem sice "nováček", ale taky si už hodně dlouho říkám, kam zmizela. Myslela jsem, že odešel pejsek, tak sem přestala chodit, aby si ho nepřipomínala. Sice jsem zaregistrovala nějakou názorovou neshodu, ale nenapadlo mě, že by to bylo tak zlé. Je to škoda.

22.8.2022 00:52
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
No jo, na Vánoce také vždy myslím, že by mi bylo snad úplně vše fuk, třeba je slavit pod mostem...ale mít tam ty rodiče!

Tohle mi vehnalo slzy do očí. Máte pravdu .

Neregistrovaný uživatel

22.8.2022 00:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.154

Trickyvoo napsal(a):
Já tu jsem sice "nováček", ale taky si už hodně dlouho říkám, kam zmizela. Myslela jsem, že odešel pejsek, tak sem přestala chodit, aby si ho nepřipomínala. Sice jsem zaregistrovala nějakou názorovou neshodu, ale nenapadlo mě, že by to bylo tak zlé. Je to škoda.

Proctete si co dela s Workou na kočkách a pochopite proc sem nejde. Jsme tu na ni totiz všichni zli a hnusni a neprejicni a vime prd a nic nechapeme.

22.8.2022 07:58

fikovnice napsal(a):

...Jani taťka už s námi není od roku 2000 a pořád to moc bolí, maminka se zatím drží skvělé, ale až nebude, tak už nic nebude, ja si to vůbec nedokážu a ani nechci představit... pak ty Vánoce fakt zruším

22.8.2022 08:13

Pamatujete někdo uhelné prázdniny? I 3 týdny jeden rok byly. No tak budou plynový.
Domácnosti a školy přežijeme. Horší je průmysl a zemědělci.
Pamatujete v Chalupářích, jaký byl poplach, když vypadla Ee u kuřat? U selat je to prý podobné. Třeba nám o tom "bodlinka" napíše.

Uhelné prázdniny pamatuji. I ty třítýdenní. Kvůli nim se nejelo na lyžařský kurz. Pro mě naštěstí.

Jo a selata po porodu potřebují přitápět na 30 stupňů. Jinak uhynou. Proto mají podlážky nebo infralampy.

22.8.2022 09:44

GAELLE napsal(a):
Nic z toho nepřipadá u mne v úvahu i kdybych na to nakrásně měla jakože nemám.
Střecha je pidi a v ní dvě Velux okna. Panely není kam dát a stejně by to neprošlo.
Už tak je problém že mám na střeše Alukryt a ne tašky.
A tím že nemám žádný pozemek (dvůr, zahrada, sklep, půda) není kam to čerpadlo dát.
Do ulice na fasádě ani omylem. A prý je to navíc dost hlučné.
Musely by se měnit i radiátory atd. To je prostě investice v řádu statisíců a sci-fi.
Kor když člověk žije sám z invalidního důchodu.
Snad ty ceny trochu klesnou a hlavně ta šílená inflace.
No líp už bylo co si budem.
Hlavně aby ten plyn vůbec byl....

Hele a nebylo by lepší barák prostě prodat a koupit nějakou garzonku nebo 1 plus 1.
Jako vidím jak vzrostly náklady na bydlení mojí mamce......její o 100% je sakum rdum elektřina, plyn, topení, voda...1100,- a to hlavně díky tomu, že musela kvůli krachu původního dodavatele energie přejít k novému.

Už třeba u toho plynu....u mamky je zvýšení o 100% 250,- měsíčně, u mě v baráku je to 5000,- a už teď se děsím doby, až nám skončí fixace, neboť si momentálně myslím, že ceny plynu nějak extrémně klesat nebudou, když nebudeme brát od rusáků a budeme dovážet zkapalnělý....mám pocit, že ten je dražší.

Jo budoucnosti se bojím ne že ne, ale na druhou stranu si pamatuju, když jsem byla malá, tak jsme s maminkou bydlely v jednom bytě s babičkou, nemocným dědou, prababičkou, tetou a strejdou.......hodně času se trávilo v kuchyni, protože tam se vařilo a tak se topilo celý den v kamnech, tam bylo teploučko, ale vedle v místnosti byla zima, tam se zatopilo večer, když se koukalo na televizi a než se šlo spát, ráno už zase zima, neměli jsme koupelnu, to se přinesla z verandy plechová vany, záchody byly taky na verandě.......no a taky jsme žili.

22.8.2022 10:38

Včera jsme byli s Dráčkem na zkouškách vodních prací, první jsme sice nebyli, ale i tak jsme skončili bodově v I. ceně. Skoro celý den pršelo, já teda ráno děsně mrzla, v průběhu dne to pak už bylo lepší, ale pes si to vyloženě užíval.

22.8.2022 11:38
fikovnice

XXX.XXX.20.198

...Jani taťka už s námi není od roku 2000 a pořád to moc bolí, maminka se zatím drží skvělé, ale až nebude, tak už nic nebude, ja si to vůbec nedokážu a ani nechci představit... pak ty Vánoce fakt zruším

Evi, rodiče jsou opravdu strašně moc, kór třeba pro bezdětné lidi. Tátu mám pryč od r. 2005, mamku od r. 2014...a pořád se mi po nich stýská, a hodně!

22.8.2022 11:38
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Včera jsme byli s Dráčkem na zkouškách vodních prací, první jsme sice nebyli, ale i tak jsme skončili bodově v I. ceně. Skoro celý den pršelo, já teda ráno děsně mrzla, v průběhu dne to pak už bylo lepší, ale pes si to vyloženě užíval.

22.8.2022 11:56

fikovnice napsal(a):
Evi, rodiče jsou opravdu strašně moc, kór třeba pro bezdětné lidi. Tátu mám pryč od r. 2005, mamku od r. 2014...a pořád se mi po nich stýská, a hodně!

22.8.2022 12:18

Moc Vám gratuluji! Dráček kolem sebe rozdává radost, je v tom dobrej a ještě na to má papír...pohlazení šampiónovi....mého srdce rozhodmě 👏🙂🌷

22.8.2022 15:27
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):

Já si pak říkám, jestli už nejsem pro muže otravná. S našima jsme hodně cestovali. Buď s cestovkou po Evropě a nebo naším autem po ČR. Ani jeden neměl řidičák, ale hrozně rádi se ode mně nechali vozit a skoro nikdy nereptali, nikam nespěchali a nic nebyl problém. Třeba teď o víkendu jsme byli v Polsku a ve Vratislavi a v Klodsku v Minieurolandu. O Vratislavi jsem netušila, že je to tak hezké město a v Minieurolandu to bylo taky moc hezké a já na obouch místech musela vzpomínat na naše, jak by se jim tam hrozně líbilo a že mě nikdy nenapadlo je tam vzít a přitom to není od nás daleko a takhle to mám letos prostě všude.

22.8.2022 17:36
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Uhelné prázdniny pamatuji. I ty třítýdenní. Kvůli nim se nejelo na lyžařský kurz. Pro mě naštěstí.

Jo a selata po porodu potřebují přitápět na 30 stupňů. Jinak uhynou. Proto mají podlážky nebo infralampy.

Já také uhelňáky pamatuji! Jéé, to byla vždy radost, když se vyhlásily!
Ale také pamatuji, a onehdá jsme na to se sousedkou vzpomínaly, pracovní soboty. Za mě sice byly jen občas, ale vopruz!

22.8.2022 18:22

+ odpolední škola

22.8.2022 18:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

+ odpolední škola

odpolední vyučování už není?? Odkdy?

22.8.2022 19:26

Atheira napsal(a):
odpolední vyučování už není?? Odkdy?

základky jedou na dvě směny?
jeden týden ranní, druhý odpolední?

22.8.2022 19:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jo, já tak chodila do druhé třídy. Chodilo se na dvě směny. Vyučování bylo nějaký krátký, už si ale nepamatuji detaily. Asi se ráno chodilo brzy, bylo krátké vyučování.

22.8.2022 20:03
Atheira

XXX.XXX.254.5

O tom nic nevím, odpolední vyučování pro mě znamená volnou hodinu kolem oběda a pokračování vyučování třeba do čtyř nebo pěti hodin.

22.8.2022 20:36
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
O tom nic nevím, odpolední vyučování pro mě znamená volnou hodinu kolem oběda a pokračování vyučování třeba do čtyř nebo pěti hodin.

Pro mě taky a to jsem zřejmě o nějakej pátek starší, základku jsem studovala 74-82 minulýho století.
Odpolední vyučování znamenalo, že se prostě jeden den v týdnu učily i dvě hodiny po obědě.
Že některý základky jely "na dvě směny" je možný, že já jsem to nezažila, o ničem nevypovídá

22.8.2022 20:43

"Odpolední vyučování znamenalo, že se prostě jeden den v týdnu učily i dvě hodiny po obědě."
nene
odpolední vyučování začínalo odpoledne, dopoledne jsme byli jako malí caparti sami doma a hezky jsme se báli.....
ranní vyučování začínalo ráno

22.8.2022 20:50
Terven

XXX.XXX.110.191

"Odpolední vyučování znamenalo, že se prostě jeden den v týdnu učily i dvě hodiny po obědě."
nene
odpolední vyučování začínalo odpoledne, dopoledne jsme byli jako malí caparti sami doma a hezky jsme se báli.....
ranní vyučování začínalo ráno

Tak to jsem nezažila ani jsem o tom neslyšela...někde na malých školách na vsi, kde bylo málo učitelů?
Jinak odpolední vyučování u nás mělo význam takový, jaký jsem psala já a Atheira. Nebylo to u nejnižších ročníků, ale asi až od 4. třídy (nevím jistě).
Moje máma byla učitelka a troufla bych si tvrdit, že na žádné plzeňské škole se tohle nepraktikovalo.

22.8.2022 20:52

".někde na malých školách na vsi, kde bylo málo učitelů?"
Ostrava
bylo moc dětí

22.8.2022 21:29

Terven napsal(a):
Tak to jsem nezažila ani jsem o tom neslyšela...někde na malých školách na vsi, kde bylo málo učitelů?
Jinak odpolední vyučování u nás mělo význam takový, jaký jsem psala já a Atheira. Nebylo to u nejnižších ročníků, ale asi až od 4. třídy (nevím jistě).
Moje máma byla učitelka a troufla bych si tvrdit, že na žádné plzeňské škole se tohle nepraktikovalo.

zazila jsem to na prvnim stupni.
a ano, velka mesta to tak resila.
male obce jeli naopak-jednotridky tj. nekolik rocniku v jedne tride se ucilo soucasne

22.8.2022 21:48
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):

Já žila a žiji ve městě s 10 tisíci obyvateli a když jsem šla do druhé třídy, tak bylo málo učitelů a ve druhé třídě se to řešilo, že se chodilo na směny. Dopoledne jsme byli ve družinkách. Ve vyšších ročnících se to řešilo totálně přeplněnýma třídama. A ještě mě ve druhé třídě učila slečna, co na to neměla kvalifikaci. Dokonce jen snad nějakou nástavbu, tvrdilo se, že právě vyšla gymnázium a na pedadogickou chtěla jít. Byla to však nejlepší učitelka, kterou jsem za ty roky měla. Později jsem jí potkala v osmičce už po pedadogické a učila nás na dílny, což bylo totální promrhání jejího talentu. K malým dětem byla skvělá. Všichni jsme se mohli přetrhnout, abysme se jí zavděčili.

22.8.2022 22:45
fikovnice

XXX.XXX.20.198

+ odpolední škola

Tak na to vzpomínala sousedka - že mívali školu na směny. Ale mě teda toto už nepotkalo. Ale uhelňáky jo!

22.8.2022 22:47
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Atheira napsal(a):

Jak psaly dámy nade mnou, tak sousedka mi říkala, že byli nějak hodně početný ročník(y), takže část chodila na ráno, druhá na odpoledne; a třeba po týdnu se to zas otočilo.

22.8.2022 23:25

zazila jsem to na prvnim stupni.
a ano, velka mesta to tak resila.
male obce jeli naopak-jednotridky tj. nekolik rocniku v jedne tride se ucilo soucasne

Přesně tak. Směnovala jsem ve druhé a třetí třídě. V Brně. Základku jsem absolvovala ve stejných letech jako Terven. Pamatuji samozřejmě I dvoje uhelné prázdniny. To se ještě v naší škole topilo uhlím. A v kotelně na sídlišti mazutem. Teď se jak ve škole, tak v kotelně, topí plynem.

23.8.2022 01:20
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Víkend v Polsku pod stanem jsme zvládli s Malinou v pohodě. Tím, jak se jí snažíme všede brát sebou se zdá, že stačí umístit do stanu její pelíšek, do toho ona zapluje a tím to pro ní hasne. V sobotu jsme byli ve Vratislavi, mělo pršet, což se stalo až večer, přes den byl ale hic. Ukázalo se, že Malina snáší mnohem lépe hice než chození v dešti. Jak začalo pršet, tak mizela pod každou stříškou, tahala nás do každého vchodu, jakože se tam můžeme schovat a přešla jí chuť s náma chodit. Večer v kempu jsem jí vzala vyvenčit, v noci pak přišel hrozný déšt a Malina šla ráno čůrat až skoro v deset a pak zase rychle do stanu. No pak kolem dvanácté přestalo pršet a jelikož se kemp vylidnil, vypustili jsme Malinu ven. Najednou vzala čáru a začala štěkat na nějakého asiata, který se snažil převléknout nenápadně u svého auta. Malina to vyhodnotila jako krajně podezřelou činnost a obíhala auto a jeho a blafala a pokaždé, když se předklonil, aby si nátáhnul kalhoty, tak to vypadalo, jakobyho chtěla kousnout do pozadí. Běžela jsem zachránit situaci a protože Malina dělala, že mě nezná, tak jsem se jí snažila chytit, takže kolem pána v trenkách už neobíhala jen naše Malina, ale i já. Byl vidět, že pokud mi předtím situace byla jen nepříjemná, nyní by nejraději někam zmizel, rozpačitě se usmíval, na mé omluvy reagoval shovívavým úsměvem. Zlatá to nátura. Byl to děsný trapas. Malinu to pak naštěstí přestalo bavit a šla zpět k našemu stanu. Tak jsme jí pak už rovnou naložili do auta, aby nemusela být na vodítku a ležet na mokré trávě mezitím než sbalíme stan. V Minieurolandu byla pak už docela vzorná. V restauracích většinou o ní ani nevíme. Jen na fotky mi v takhle početné sestavě, tedy muž, dítě a já, nechce pózovat.
Dneska pak byla naprosto skvělá procházka, bylo po dešti, 16 stupńů, Malina měla spoustu energie, tak jí opravdu jen ubíjelo to vedro a asi ta faleška. Když jí na psí louce vypustím, tak vystřelí jako bych jí pustila z krminálu. Skáče, běhá jak smyslů zbavená. Asi v půlce naší vycházky jsem teda viděla ještě podivnější věc, než kočka na vodítku v kempu a to auto, co venčilo dva psy. Prostě jelo chvíli úplně pomalu a psi běhali kolem. Skoro jsem přemýšela, jestli mám pokračovat jejich směrem. Na tu dálku nebyla poznat rasa, byli dva a pán je asi měl těžko nějak pod kontrolou. Navíc šílený pán, šílení psi. Nakonec jsem pomalu pokračovala jejich směrem, protože se pohybovali pryč ode mě a zatím co Malina je registrovala, oni nás ne.

23.8.2022 01:57
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Že by?
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/sikela-pokud-nebude-plyn-je-v-zajmu-kazdeho-udrzet-ekonomiku/2244034?utm_source=rss&utm_medium=feed

Ne, ne, proč by nebyl?
https://www.prehledne24.cz/domaci/vlada-nenecha-nikoho-padnout-plynu-na-zimu-bude-dost-vzkazal-obcanum-premier-fiala/

z FB
Jak tomu mám rozumět? Co tedy platí? Já to nechápu. Platí to, že pro domácnosti bude vždy plynu dost, nebo platí to, že domácnosti budou mít plynu méně? Argument o tom, že je třeba udržet ekonomiku v chodu, chápu, je logický. Logické je ale i to, že pokud sem nepoteče plyn a budou mít plyn v průmyslu, nebude ho časem dost pro domácnosti. Nalijme si čistého vína. Prostě nejde mít za daných okolností plyn pro všechny.
Politici nemají sílu říct, že plyn bude na příděl?

23.8.2022 07:06

rapotacka11 napsal(a):
Že by?
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/sikela-pokud-nebude-plyn-je-v-zajmu-kazdeho-udrzet-ekonomiku/2244034?utm_source=rss&utm_medium=feed

Ne, ne, proč by nebyl?

z FB
Jak tomu mám rozumět? Co tedy platí? Já to nechápu. Platí to, že pro domácnosti bude vždy plynu dost, nebo platí to, že domácnosti budou mít plynu méně? Argument o tom, že je třeba udržet ekonomiku v chodu, chápu, je logický. Logické je ale i to, že pokud sem nepoteče plyn a budou mít plyn v průmyslu, nebude ho časem dost pro domácnosti. Nalijme si čistého vína. Prostě nejde mít za daných okolností plyn pro všechny.

Co sílu, odvahu a koule nemají. Jen plácají hubou a doporučují obléct druhý svetr. Bratrstvo fialové pracky nám byl čert dlužen. A to nevíme, co nás ještě čeká. Teď budou volby, třetina senátu se obnoví, tak snad lidi vezmou rozum do hrsti.

23.8.2022 08:00
Katka12345

XXX.XXX.50.135

Trickyvoo napsal(a):
Víkend v Polsku pod stanem jsme zvládli s Malinou v pohodě. Tím, jak se jí snažíme všede brát sebou se zdá, že stačí umístit do stanu její pelíšek, do toho ona zapluje a tím to pro ní hasne. V sobotu jsme byli ve Vratislavi, mělo pršet, což se stalo až večer, přes den byl ale hic. Ukázalo se, že Malina snáší mnohem lépe hice než chození v dešti. Jak začalo pršet, tak mizela pod každou stříškou, tahala nás do každého vchodu, jakože se tam můžeme schovat a přešla jí chuť s náma chodit. Večer v kempu jsem jí vzala vyvenčit, v noci pak přišel hrozný déšt a Malina šla ráno čůrat až skoro v deset a pak zase rychle do stanu. No pak kolem dvanácté přestalo pršet a jelikož se kemp vylidnil, vypustili jsme Malinu ven. Najednou vzala čáru a začala štěkat na nějakého asiata, který se snažil převléknout nenápadně u svého auta. Malina to vyhodnotila jako krajně podezřelou činnost a obíhala auto a jeho a blafala a pokaždé, když se předklonil, aby si nátáhnul kalhoty, tak to vypadalo, jakobyho chtěla kousnout do pozadí. Běžela jsem zachránit situaci a protože Malina dělala, že mě nezná, tak jsem se jí snažila chytit, takže kolem pána v trenkách už neobíhala jen naše Malina, ale i já. Byl vidět, že pokud mi předtím situace byla jen nepříjemná, nyní by nejraději někam zmizel, rozpačitě se usmíval, na mé omluvy reagoval shovívavým úsměvem. Zlatá to nátura. Byl to děsný trapas. Malinu to pak naštěstí přestalo bavit a šla zpět k našemu stanu. Tak jsme jí pak už rovnou naložili do auta, aby nemusela být na vodítku a ležet na mokré trávě mezitím než sbalíme stan. V Minieurolandu byla pak už docela vzorná. V restauracích většinou o ní ani nevíme. Jen na fotky mi v takhle početné sestavě, tedy muž, dítě a já, nechce pózovat.
Dneska pak byla naprosto skvělá procházka, bylo po dešti, 16 stupńů, Malina měla spoustu energie, tak jí opravdu jen ubíjelo to vedro a asi ta faleška. Když jí na psí louce vypustím, tak vystřelí jako bych jí pustila z krminálu. Skáče, běhá jak smyslů zbavená. Asi v půlce naší vycházky jsem teda viděla ještě podivnější věc, než kočka na vodítku v kempu a to auto, co venčilo dva psy. Prostě jelo chvíli úplně pomalu a psi běhali kolem. Skoro jsem přemýšela, jestli mám pokračovat jejich směrem. Na tu dálku nebyla poznat rasa, byli dva a pán je asi měl těžko nějak pod kontrolou. Navíc šílený pán, šílení psi. Nakonec jsem pomalu pokračovala jejich směrem, protože se pohybovali pryč ode mě a zatím co Malina je registrovala, oni nás ne.

Na té první fotce vypadá Malina jako malé štěňátko 🤍
Je moc pěkná, originální a svá.

23.8.2022 08:04

"doporučují obléct druhý svetr."
se zeptám, co je na tom divného?
to je snad logické - nepřetápět = šetřit energií
a to chceme, ne?
nehledě na to, že tak to je ve světě normální, a normální to je i bez srovnání s kýmkoliv.....

23.8.2022 08:07
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Pro mě taky a to jsem zřejmě o nějakej pátek starší, základku jsem studovala 74-82 minulýho století.
Odpolední vyučování znamenalo, že se prostě jeden den v týdnu učily i dvě hodiny po obědě.
Že některý základky jely "na dvě směny" je možný, že já jsem to nezažila, o ničem nevypovídá

Já základku vycházela 2009, to je, pravda, pár pátků někde jinde , nicméně nevím o tom od nikoho z rodiny, čtu to poprvé až tady. Ale je pravda, že já snad nemám v rodině z předků nikoho, kdo by vyrůstal v početnějším městě, spíš měli problém opačný, že dětí bylo málo, jedna škola vystačila na několik přilehlých vesnic a i tak měli blízko školu jen pro první stupeň a do vyšších ročníků už pak chodili do školy vzdálenější, protože tady taková pro tři a půl lidí neměla prostě smysl.

23.8.2022 08:13

Co sílu, odvahu a koule nemají. Jen plácají hubou a doporučují obléct druhý svetr. Bratrstvo fialové pracky nám byl čert dlužen. A to nevíme, co nás ještě čeká. Teď budou volby, třetina senátu se obnoví, tak snad lidi vezmou rozum do hrsti.

Když vezmu rozum do hrsti, ta zbývá otázka KOHO budu volit? Nějak nevidím rozumnou alternativu

23.8.2022 08:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nerada se pouštím do politických debat, ale vy myslíte, že s tím předchozím šaškem by to bylo nějak lepší? Vzkázal by nám beztak něco jako "oblečte svetre, spolu to zvládnem" a vesele by dál zadlužoval lidi na x let dopředu.

23.8.2022 08:25

"doporučují obléct druhý svetr."
se zeptám, co je na tom divného?
to je snad logické - nepřetápět = šetřit energií
a to chceme, ne?
nehledě na to, že tak to je ve světě normální, a normální to je i bez srovnání s kýmkoliv.....

Tak já teda nevím, ale vždycky jsem měla termostat nastavený na 20,5 a teď, když topím dřevem, tak se to bohužel těžko reguluje, ale i tak mám v obýváku nejvíc 23, kvůli psům to ani jinak nejde, to by mně umřeli horkem. A fakt si nemyslím, že 23 je nějak moc, v podprdě a spoďárech doma fakt nechodím. Co ale předvádí některý sdělovací prostředky, to už je teda fakt mimo, namátkou třeba
https://www.forum24.cz/tak-se-zase-uklidnime-petadvacet-stupnu-v-lednovem-byte-neni-lidske-pravo/?fbclid=IwAR0ummKf8RMXS8ctiuX5ouMu_-PxDqRQXN2sJagwKed-jlX3OIls9xjWSBQ
Jinde jsem zase četla o podpoře vlády těm lidem, kteří už to teď nezvládají finančně, taktéž to byl komentář nějakého redaktora a ten se pozastavoval nad tím, proč vláda podporuje hypotékáře. Podle něj si hypotéku mohou dovolit jen bohatí a ti žádnou podporu nepotřebují. Taky názor, ale úplně blbej. Hypotéku mají lidi proto, že si chtěli pořídit vlastní bydlení a necpát peníze do nájmu, který kolikrát stojí i víc, než měsíčně ta hypotéka. Podle mě by ta pomoc neměla být plošná, ale adresná. Jenže s tím by měli úředníci moc práce, že jo.

23.8.2022 08:48

"A fakt si nemyslím, že 23 je nějak moc, v podprdě a spoďárech doma fakt nechodím. "
tak když to vezmu jako "já", respektive konkrétní "my", tak při 23st.C už začínáme doma lapat po dechu.....
(a mmch topení dřevem nikdo nijak nereguluje a regulovat nebude)

"Co ale předvádí některý sdělovací prostředky, to už je teda fakt mimo, namátkou třeba
https://www.forum24.cz/tak-se-zase-uklidnime-petadvacet-stupnu-v-lednovem-byte-neni-lidske-pravo/?fbclid=IwAR0ummKf8RMXS8ctiuX5ouMu_-PxDqRQXN2sJagwKed-jlX3OIls9xjWSBQ "

se zeptám, co konkrétně je na tom článku špatně?
jako formu neřeším, je to "fórum 24" .....a upřímně mě překvapilo, jak je ten článek - na ně - střízlivý

není dobré začít respektovat současný stav?
včetně toho, že jsme krutě spotřební společnost?
a že i to je součást problému?

23.8.2022 08:57

Atheira napsal(a):
Nerada se pouštím do politických debat, ale vy myslíte, že s tím předchozím šaškem by to bylo nějak lepší? Vzkázal by nám beztak něco jako "oblečte svetre, spolu to zvládnem" a vesele by dál zadlužoval lidi na x let dopředu.

Nevím, jak by se k současné situaci postavila minulá vláda, nemám křišťálovou kouli, můžu jen věřit, že líp.
K zadlužování - dokud nepřišel covid, tak se státní dluh Babišově vládě dařilo snižovat. Jako jediné vládě prozatím. Pak peníze jen letěly, nejen u nás, ale v celé Evropě stála různá opatření a kompenzace majlant. Opozice, dnes bratrstvo fialové pracky, vládě jenom okopávala kotníky aniž by měla snahu pomoci, požadovala další a další a současně jedním dechem kritizovala stoupající zadlužení. A mají to v hubě pořád, protože je to jejich jediný volební a vládní program - "Antibabiš".

23.8.2022 08:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

"A fakt si nemyslím, že 23 je nějak moc, v podprdě a spoďárech doma fakt nechodím. "
tak když to vezmu jako "já", respektive konkrétní "my", tak při 23st.C už začínáme doma lapat po dechu.....

"Co ale předvádí některý sdělovací prostředky, to už je teda fakt mimo, namátkou třeba
https://www.forum24.cz/tak-se-zase-uklidnime-petadvacet-stupnu-v-lednovem-byte-neni-lidske-pravo/?fbclid=IwAR0ummKf8RMXS8ctiuX5ouMu_-PxDqRQXN2sJagwKed-jlX3OIls9xjWSBQ "

jako formu neřeším, je to "fórum 24" .....a upřímně mě překvapilo, jak je ten článek - na ně - střízlivý

Mě docela fascinuje, že pořád ještě ve společnosti žije generace, která zažila ne úplně pohodlnou dobu. Ale je to právě ta, která zpohodlněla tak nějak nejvíc, chtěla by všechno a ideálně zadarmo. Popravdě jsem (třeba jen ve své bublině, i to je možné) neslyšela nikoho z mé generace, aby křičel, že nemá co jíst, chce mít doma na trenky a že za babiše bylo líp...
Mně a lidem, co znám, třeba vadí i kolektivní přístup našich prarodičů, kteří půjdou a budou volit Babiše proto, že jim přijde jako milý pán a přidá jim k důchodu, ale že stát nemá peníze a budeme na tom biti jednou my, jejich vnoučata, to je jim ukradené, nezajímá je to. Stejně jako je nezajímá, že ten milý pán lže a vůbec mu o ně nejde.

Já pořád říkám, že žijem v nejlepší době, v jaký můžem, i na dost dobrým místě a to, že jednou budem muset ze svých zajetých standardů ubrat, není žádný sci-fi, ale prostě se to stane.

23.8.2022 09:16

"Mě docela fascinuje, že pořád ještě ve společnosti žije generace, která zažila ne úplně pohodlnou dobu."
tohle překvapující není, při nějakém standardním věku dožití
a skoro bych řekla generace v čísle množném, taky bych se tam asi mohla počítat

"Ale je to právě ta, která zpohodlněla tak nějak nejvíc, chtěla by všechno a ideálně zadarmo. Popravdě jsem (třeba jen ve své bublině, i to je možné) neslyšela nikoho z mé generace, aby křičel, že nemá co jíst, chce mít doma na trenky a že za babiše bylo líp... "
to je zcela nepřípustné paušalizace, až urážlivá
tohle má souvis s něčím jiným

23.8.2022 09:16

23 stupňů je tak akorát na ten svetr a hodně teplé ponožky. Když se člověk nehýbe, hodiny sedí u počítače, třeba když pracuje z domova. Ona ta pocitová teplota se liší podle činnosti, kterou člověk zrovna provozuje. A taky se značně liší podle toho, na co je člověk zvyklý, i podle toho, jak je člověk založen. Někdo je teplomilný, někdo má radši chladno.
Bydlím v bytě napojeném na centrální vytápění teplárnami města. Jsem hodně zvědavá, jak budou v sezóně topit. Ačkoliv nejsem závistivá, docela teď závidím těm, co mají rodinné domky, a budou si moci zatopit podle svého - pocitu i kapsy. A asi na tuhle topnou sezónu to vyhráli ti, co ještě nevyhodili kamna na uhlí a dřevo. Já se chystám "oprášit" starší elektrický konvektor a budu si v případě potřeby přitápět elektřinou. Nehodlám mrznout a to je jediná možnost...

Respektovat současný stav musíme všichni z donucení... Nebylo by tak zle, kdyby se u nás vyrobená elektřina prodávala přednostně u nás a za ceny jen o něco vyšší než výrobní, a teprve přebytek by se prodával na burze. Jenže to by EON a spol nevydělali. Elektřinu, vodu a plyn neměl stát nikdy prodávat, moc nad těmito komoditami měla zůstat ve státních rukou. Nebyli bychom teď, my občané, rukojmími.

23.8.2022 09:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

"Mě docela fascinuje, že pořád ještě ve společnosti žije generace, která zažila ne úplně pohodlnou dobu."
tohle překvapující není, při nějakém standardním věku dožití
a skoro bych řekla generace v čísle množném, taky bych se tam asi mohla počítat

"Ale je to právě ta, která zpohodlněla tak nějak nejvíc, chtěla by všechno a ideálně zadarmo. Popravdě jsem (třeba jen ve své bublině, i to je možné) neslyšela nikoho z mé generace, aby křičel, že nemá co jíst, chce mít doma na trenky a že za babiše bylo líp... "
to je zcela nepřípustné paušalizace, až urážlivá
tohle má souvis s něčím jiným

Ty dvě věty patří dohromady, nepřekvapuje mě, že ty lidi žijí, což je z toho textu jasně patrné.

23.8.2022 09:21

cit: Mně a lidem, co znám, třeba vadí i kolektivní přístup našich prarodičů, kteří půjdou a budou volit Babiše proto, že jim přijde jako milý pán a přidá jim k důchodu, ale že stát nemá peníze a budeme na tom biti jednou my, jejich vnoučata, to je jim ukradené, nezajímá je to. Stejně jako je nezajímá, že ten milý pán lže a vůbec mu o ně nejde.

Jsme s manželem 60+, tudíž většina našich kamarádů jsou také důchodci nebo skorodůchodci. Neříkám že všichni, ale pro velkou část z nás je ten "milý pán" hlavně stbák (pro naší generaci má to slovo skutečný význam), lhář a podvodník. Vždycky si říkáme, že vlastně volíme proti svým zájmům, ale pro naše děti a praděti. Navíc pro mě má mít politický představitel nejen ekonomické schopnosti, ale taky morální hodnotu. Proto je mi nepochopitelné, jak si mohli moji spoluobčané zvolit za své představitele lidi jako je "ten milý pán" nebo naše současná hlava státu. Howgh

23.8.2022 09:27

Atheira napsal(a):
Mě docela fascinuje, že pořád ještě ve společnosti žije generace, která zažila ne úplně pohodlnou dobu. Ale je to právě ta, která zpohodlněla tak nějak nejvíc, chtěla by všechno a ideálně zadarmo. Popravdě jsem (třeba jen ve své bublině, i to je možné) neslyšela nikoho z mé generace, aby křičel, že nemá co jíst, chce mít doma na trenky a že za babiše bylo líp...
Mně a lidem, co znám, třeba vadí i kolektivní přístup našich prarodičů, kteří půjdou a budou volit Babiše proto, že jim přijde jako milý pán a přidá jim k důchodu, ale že stát nemá peníze a budeme na tom biti jednou my, jejich vnoučata, to je jim ukradené, nezajímá je to. Stejně jako je nezajímá, že ten milý pán lže a vůbec mu o ně nejde.

Já pořád říkám, že žijem v nejlepší době, v jaký můžem, i na dost dobrým místě a to, že jednou budem muset ze svých zajetých standardů ubrat, není žádný sci-fi, ale prostě se to stane.

Líp už bylo, to je jasné.
Kolik že je vám let? Máte rodiče v důchodovém věku? Víte, jak jsou vysoké důchody? Jak jsou vysoké nájmy?

Já jsem nikdy neslyšela nikoho říct, že "chce mít doma na trenky", kór z generace dnešních důchodců. To spíš mladí nevědí, co by. Ale znám dost lidí v důchodu, kteří už dnes (a i před rokem) musí počítat každou korunu a uvažovat, co si koupí na jídlo, aby vůbec vyšli. A to se ještě do nákladů nepromítly rostoucí ceny energií. Rostou ceny všeho. A vy jim v této situaci závidíte, že dostanou přidáno?

23.8.2022 09:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

cit: Mně a lidem, co znám, třeba vadí i kolektivní přístup našich prarodičů, kteří půjdou a budou volit Babiše proto, že jim přijde jako milý pán a přidá jim k důchodu, ale že stát nemá peníze a budeme na tom biti jednou my, jejich vnoučata, to je jim ukradené, nezajímá je to. Stejně jako je nezajímá, že ten milý pán lže a vůbec mu o ně nejde.

Jsme s manželem 60+, tudíž většina našich kamarádů jsou také důchodci nebo skorodůchodci. Neříkám že všichni, ale pro velkou část z nás je ten "milý pán" hlavně stbák (pro naší generaci má to slovo skutečný význam), lhář a podvodník. Vždycky si říkáme, že vlastně volíme proti svým zájmům, ale pro naše děti a praděti. Navíc pro mě má mít politický představitel nejen ekonomické schopnosti, ale taky morální hodnotu. Proto je mi nepochopitelné, jak si mohli moji spoluobčané zvolit za své představitele lidi jako je "ten milý pán" nebo naše současná hlava státu. Howgh

Já ráda čtu, že to tak někde je, ale přímou zkušenost ve svém okolí mám prostě fakt bohužel jinou.

23.8.2022 09:37

Ono je to těžké. Na jedné straně stál Babiš, na druhé straně účelový slepenec stran, které neměly a nemají nic společného kromě programu "antibabiš". A tím volby vyhrály. Kdyby se nesloučily do bratrstva fialové pracky, a šly každá strana za sebe, nikdy by volebního vítězství nedosáhly.
Taky mám děti, ale to, co teď vládne, pro mě není zárukou lepší budoucnosti.

23.8.2022 09:47

Ono je to těžké. Na jedné straně stál Babiš, na druhé straně účelový slepenec stran, které neměly a nemají nic společného kromě programu "antibabiš". A tím volby vyhrály. Kdyby se nesloučily do bratrstva fialové pracky, a šly každá strana za sebe, nikdy by volebního vítězství nedosáhly.
Taky mám děti, ale to, co teď vládne, pro mě není zárukou lepší budoucnosti.

Souhlasím s tím, že líp už bylo, bohužel. Pravdou je, že strany pětikoalice by samostatně volby nevyhrály, ale na druhou stranu voliči už před volbami věděli, jaká koalice bude případně po volbách vládnout. Zatímco Babišovi se po volbách nepodařilo sestavit většinovou vládu a vládl s tichou podporou komunistů. Jsem přesvědčená, že by se spaktoval s kýmkoliv, aby udržel vládu ve svých rukou, a s tím po volbách už jako volič nic neuděláte.
S tou zárukou lepší budoucnosti máte pravdu , proto jsem už nahoře psala, že nevím, koho na podzim do senátek volit, fakt nevím ...

23.8.2022 09:55

"23 stupňů je tak akorát na ten svetr a hodně teplé ponožky. Když se člověk nehýbe, hodiny sedí u počítače, třeba když pracuje z domova."

23 st.C je tak na ty trenky

v kanceláři jsem seděla u PC roky, v topné sezóně, při 18-20ti st., díky obr velkým a netěsným kovovým oknům
po výměně oken a zateplení byla teplota plus mínus 20 st.C, díky regulaci vytápění ředitelem
Když mi byla zima, vzala jsem si zimní vestu.

Teď pracuji většinou z domu také posez u PC), v zimě - dopoledne - teplota 16-18st.C, a kupodivu mi to nevadí, a když vadí, tak stará dobrá zimní vesta, čaj je taky fajn věc. Na 20-22st.C zvyšuji až po procházce se psem, tedy odpoledne.
a jo, jde to, a dokonce jsem se zbavila chronické rýmy

23.8.2022 09:59

Atheira napsal(a):
Ty dvě věty patří dohromady, nepřekvapuje mě, že ty lidi žijí, což je z toho textu jasně patrné.

Atheira, já to chápu.....
jen jsem to rozdělila, zcela úmyslně za účelem potencování významu, na části shodnou a neshodnou

23.8.2022 10:05

Tak to je pochopitelně hodně individuální. Někomu přijde normálních těch 25 a po dechu taky nelapá. Já chodím hodně pěšky, venku v zimě chodím se psy cca 2 hodiny v mrazech a navíc si i v těch mrazech denně musím naštípat a nachystat dřevo na to topení. Takže doma potom mrznout fakt nehodlám. No, to mám teda štěstí, že když topím dřevem, tak po mě regulaci nikdo chtít nebude.

A jo, ten článek je fakt hodně blbě napsanej, hodně. A jsem zvědavá, jak to vláda bude kontrolovat, jestli lidi tu doporučenou či nařízenou teplotu doma mají.
Jinak na takový kázání jsem zrovna já dost alergická. Přijde mi to už úplně to samý, jak mi moje známá - veganka kázala o tom, že dělám pro přírodu pořád málo a že bych měla u nás na vesnici pořádat osvětový přednášky. A naposled členka rodiny, která mi vytýkala, že jsem málo samostatná, když nejezdím vlastním autem, ale vyhledávám dost často spolujízdu.

23.8.2022 10:07

"23 stupňů je tak akorát na ten svetr a hodně teplé ponožky. Když se člověk nehýbe, hodiny sedí u počítače, třeba když pracuje z domova."

v kanceláři jsem seděla u PC roky, v topné sezóně, při 18-20ti st., díky obr velkým a netěsným kovovým oknům
po výměně oken a zateplení byla teplota plus mínus 20 st.C, díky regulaci vytápění ředitelem

Teď pracuji většinou z domu také posez u PC), v zimě - dopoledne - teplota 16-18st.C, a kupodivu mi to nevadí, a když vadí, tak stará dobrá zimní vesta, čaj je taky fajn věc. Na 20-22st.C zvyšuji až po procházce se psem, tedy odpoledne.

Jde toho spousta. Člověk se dokáže uskromnit když musí. Jenže nemusel by, kdyby...
Vám vámi uváděné teploty vyhovují. Někomu jinému vyhovovat nebudou a bude pořád nemocný. Mně vyhovovat nebudou, takže budu přitápět elektřinou a budu doufat, že to neodnesu zdravotně.

23.8.2022 10:13
elisak

XXX.XXX.194.232

My doma topíme na tečh 23, v ložnici 22. Funguju v teplých ponožkách, teplých teplákách a když si sednu k tv nebo k pc tak i v mikině. Při 20 mi nepomůže ani několik vrstev, prostě jak se nehýbu tak mrznu

6 let jsem bydlela v baráku, kde jsme v pracovně vytáhli teplotu max na 21. Byla jsem navlečená ve dvojích ponožkách a 2 mikinách, pod stolem u nohou přímotop a stejně jsem mrzla. Výsledkem bylo, že jsem defakto celou zimu promarodila. 14 dní jsem ležela, 1-2 týdny jsem byla ok, a pak jsem ulehla znovu. A ani za těch 6 let jsem si nezvykla.

Ve vlastním domku jsme 3 roky, topíme na těch 23 a konečně marodím jen 1x za celou zimu. Topíme kotlem na elektřinu, ale máme i krb. Loni jsme celkem fungovali s tím, že se večer zatopilo v krbu a topit na elektriku bylo třeba až druhý den odpoledne. Teď se povedlo zprovoznit i rozvod tepla z krbu, takže krb ohřeje vodu a tou pak půjde topit. Dřevo je objednaný, takže zimu snad přežijem ve zdraví.

23.8.2022 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jojo, to vnímání tepla je hodně individuální. My topíme dřevem, a doma nám to pod 25 neklesne (máme třeba i 26,27), krom ložnice teda. A to je pro mě taková příjemná teplota. A večer když si lehnu na gauč, tak se i tak přikryju dekou . Když jedeme třeba na návštěvu, kde je 21 stupňů, tak tam mrznu. A nepomůže mi ani oblečení, prostě se necítím pohodlně. Fakt je, že ono pocitově je to teplo z topení dřevem úplně jiné, než třeba z topení plynem. No a na druhou stranu k nám jezdí třeba kamarádka, která má doma právě kolem 20, a ta se hned svléká a je jí vedro . U mě je to asi tím, že takhle podobně se topilo už u našich, a jsem na to prostě zvyklá. Plus teda celkově jsem "zmrzlá", a když přijdu v zimě z venku, tak potřebuju fakt teplo.

23.8.2022 10:21

elisak napsal(a):
My doma topíme na tečh 23, v ložnici 22. Funguju v teplých ponožkách, teplých teplákách a když si sednu k tv nebo k pc tak i v mikině. Při 20 mi nepomůže ani několik vrstev, prostě jak se nehýbu tak mrznu

6 let jsem bydlela v baráku, kde jsme v pracovně vytáhli teplotu max na 21. Byla jsem navlečená ve dvojích ponožkách a 2 mikinách, pod stolem u nohou přímotop a stejně jsem mrzla. Výsledkem bylo, že jsem defakto celou zimu promarodila. 14 dní jsem ležela, 1-2 týdny jsem byla ok, a pak jsem ulehla znovu. A ani za těch 6 let jsem si nezvykla.

Ve vlastním domku jsme 3 roky, topíme na těch 23 a konečně marodím jen 1x za celou zimu. Topíme kotlem na elektřinu, ale máme i krb. Loni jsme celkem fungovali s tím, že se večer zatopilo v krbu a topit na elektriku bylo třeba až druhý den odpoledne. Teď se povedlo zprovoznit i rozvod tepla z krbu, takže krb ohřeje vodu a tou pak půjde topit. Dřevo je objednaný, takže zimu snad přežijem ve zdraví.

Není to úplně o teplotě - u počítače člověk věnuje pozornost plně zařízení a ustávají ty mikropohyby, které tělo zahřívají na provozní teplotu.. u tv trochu lepší, ale ne moc

23.8.2022 10:22

Ono je to hodně i o celkovém zdravotním stavu. Pokud se vám nedokrvují končetiny, máte nízký krevní tlak, tak prostě při 20 budete mrznout tak jako tak.

23.8.2022 10:26
elisak

XXX.XXX.194.232

Jen bych ještě dodala, že i záleží jak je vyhřatý dům obecně, hlavně asi podlahy. Teď v létě doma kolikrát mám 22 - 23 a jsem schopná fungovat i v kraťasech asi jak je dům vyhřatý tak je to vnímání tepla jinde, než v zimě kdy jsou chladné i podlahy.

23.8.2022 10:31

jenomže tohle není o tom, jak jsme kdo zhýčkaní, zvyklí či objektivně zimomřiví,(a proto existují nějaké normy a legislativa) ale o potencionálním nedostatku topného média

23.8.2022 10:42

jenomže tohle není o tom, jak jsme kdo zhýčkaní, zvyklí či objektivně zimomřiví,(a proto existují nějaké normy a legislativa) ale o potencionálním nedostatku topného média

No, já jsem ještě taky moc zvědavá, jak se budou omezovat ti nahoře.

23.8.2022 10:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

elisak napsal(a):
Jen bych ještě dodala, že i záleží jak je vyhřatý dům obecně, hlavně asi podlahy. Teď v létě doma kolikrát mám 22 - 23 a jsem schopná fungovat i v kraťasech asi jak je dům vyhřatý tak je to vnímání tepla jinde, než v zimě kdy jsou chladné i podlahy.

To není jen podlahama, podle mě člověk prostě tu teplotu vnímá úplně jinak v zimě a úplně jinak v létě. Máme tady v létě max. 24 stupňů - a to fakt když je venku přes 35, jinak je tu třeba 22 a v létě tu v kraťasech a tričku nemrznu, je tu fajn, příjemně . V zimě by mi při těch 22 stupních byla kosa. Máme dlažbu, která je studená v létě stejně jako v zimě, takže tím to není.

V létě je vedro venku a domů se chodím chladit, a v zimě je venku kosa a domů se chodím ohřát .

23.8.2022 10:50
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

z FB
30. červen  ·
DŮKAZ, ŽE FIALA VČERA NESTYDATĚ A DRZE NÁRODU LHAL!!
Kritika Fialových slov zaznívá i z odborných kruhů. Ivana Kerlesová, předsedkyně spolku Pro dostavbu JETE premiéra zkritizovala především za jeho slova o energetice.
„Proč neříkáte ohledně cen energií pravdu, pane premiére?“ ptá se a pokračuje:
„Není pravda, jak uvádíte, že stát nemůže nic dělat s rostoucími cenami energie. Pravdou je, že stát (vláda) může bránit rostoucím cenám energií a navíc musí! A to okamžitě. Pokud je pro ČEZ jako polostátní podnik problematické vystoupení z burzy, nechť to učiní samotný stát!“
„Jste pokrytec, když tvrdíte, že naším hlavním cílem musí být energeticky suverénní Česká republika,“ nebere si servítky Kerlesová.
„Pravdou je, že energeticky soběstační jsme už nyní! Takže pro zvyšování cen energií není jediný objektivní důvod. V republice máme dostatek elektřiny a v širším slova smyslu i energie. V její výrobě jsme soběstační. Elektřinu nám zdražuje obchodování na německé burze, emisní povolenky a přenosová soustava. Jednu kilowatthodinu si vyrobíme za 25 haléřů. Přes energetickou burzu v Lipsku ji překupujeme za 16 korun.
Opravdu si myslíte, že Češi jsou tak naivní, aby vám věřili, když veřejně prohlašujete, že stát nemá dostatek peněz na to, aby plošně tento nárůst kompenzoval v plné výši a všem. Žádný evropský stát to podle vás nedělá.
Pravdou je, že například Francie cenu elektřiny pro občany a firmy reguluje. Odběratelé za ni platí v přepočtu 2 koruny (za kWh). Proč se tak nechová ČR?“ pokračuje předsedkyně Spolku pro dostavbu JETE.
„A ještě něco, pane premiére, ve svém dnešním projevu jste zapomněl připomenout, že obchodování na burze prosadil tehdejší šéf ČEZ Martin Roman s podporou ministerstva průmyslu, vedeného vaším stranickým kolegou Martinem Římanem (ODS). Od tohoto okamžiku může ČEZ tvrdit: ‚My neurčujeme cenu elektřiny, vytváří ji poměr nabídky a poptávky na burze.‘
Stejně, jako to dnes říkáte občanům vy. Styďte se!“  uzavřela předsedkyně Spolku pro dostavbu JETE.

23.8.2022 10:52

No, já jsem ještě taky moc zvědavá, jak se budou omezovat ti nahoře.

No to se přece nedozvíme. Ale jistě tušíme jak... Jestlipak ty dvě ženské, Pekarová s Adamovou, už začaly plést svetry?

23.8.2022 10:53

A jsme u vlády, která ho nedokáže zajistit.

23.8.2022 10:58

No to se přece nedozvíme. Ale jistě tušíme jak... Jestlipak ty dvě ženské, Pekarová s Adamovou, už začaly plést svetry?

Proč by měly plést svetry zrova ony dvě?

23.8.2022 11:04

Proč by měly plést svetry zrova ony dvě?

Ona je to jedna osoba.

23.8.2022 11:06

Jde toho spousta. Člověk se dokáže uskromnit když musí. Jenže nemusel by, kdyby...
Vám vámi uváděné teploty vyhovují. Někomu jinému vyhovovat nebudou a bude pořád nemocný. Mně vyhovovat nebudou, takže budu přitápět elektřinou a budu doufat, že to neodnesu zdravotně.

Nemusel by, kdyby CO?
Ale prosím o přesnou odpověď, co jste konkrétně těmi třemi tečkami myslela. Děkuji.

Zásobníky na plyn jsou nyní plné v ČR z víc jak 80% procent, v EU z víc jak 70%.

Premiér ohledně nadcházející zimy a energií situaci donekonečna vysvětluje, dokola stále opakuje, že nikdo nebude lidem kontrolovat teplotu v obýváku, že s plynem vystačíme do jara, ale je to marné, je to marné, je to marné....

Opravdu tady fňukají a kácí se v hysterickém oblouku k smrti vyděšené sněhové vločky, třesoucí se z představy, že v zimě nebudou doma chodit v kraťasech a budou si možná muset obléknout svetr?

balu, čekám napjatě na vaši odpověď. Děkuji.

23.8.2022 11:08

Ona je to jedna osoba.

Podle Balu jsou dvě (tuším, jak to myslela, a zdá se mi to s prominutím hloupé).

23.8.2022 11:15

Podle Balu jsou dvě (tuším, jak to myslela, a zdá se mi to s prominutím hloupé).

Aha, tak to jsem asi blbě pochopila. Mně je jedno, kdo bude plést svetr a kdo ne. Popravdě nekonečné debaty a vtípky o svetrech na FB už mně jsou protivné. Poznámky o trenýrkové teplotě mně ale přijdou stejně blbé.

23.8.2022 12:03

Je to jedna osoba, Pekarová Adamová. Připomíná mi to dvouhlavou saň. Mně se to zdá s neprominutím vtipné.

Tyto dvě ženské v jednom přece prohlásily, že když se bude topit na těch 18 stupňů a lidem bude zima, že si mají vzít další svetr.

23.8.2022 12:24

Nemusel by, kdyby CO?
Ale prosím o přesnou odpověď, co jste konkrétně těmi třemi tečkami myslela. Děkuji.

Zásobníky na plyn jsou nyní plné v ČR z víc jak 80% procent, v EU z víc jak 70%.

Premiér ohledně nadcházející zimy a energií situaci donekonečna vysvětluje, dokola stále opakuje, že nikdo nebude lidem kontrolovat teplotu v obýváku, že s plynem vystačíme do jara, ale je to marné, je to marné, je to marné....

Opravdu tady fňukají a kácí se v hysterickém oblouku k smrti vyděšené sněhové vločky, třesoucí se z představy, že v zimě nebudou doma chodit v kraťasech a budou si možná muset obléknout svetr?

balu, čekám napjatě na vaši odpověď. Děkuji.

Pozor ať neprasknete, když jste tak napjatá.

...třeba kdyby k této situaci nikdy nedošlo
...nebo třeba kdyby se tak strašně v posledních letech neprosazoval plyn, výměna kotlů na tuhá paliva na kotle na plyn,...
Teď jsme, a nejen my, ČR, rukojmími Putina.

Vidím, že jste se svezla na vlně demagogie. Kdybyste líp a pozorněji četla, věděla byste, že tu nikdo " nefňuká a nekácí se v hysterickém oblouku k smrti vyděšené sněhové vločky, třesoucí se z představy, že v zimě nebudou doma chodit v kraťasech a budou si možná muset obléknout svetr?", ale úplně normálně diskutujeme o situaci, která některé trápí víc, některé míň a někoho vůbec.

23.8.2022 12:30

"...třeba kdyby k této situaci nikdy nedošlo
...nebo třeba kdyby se tak strašně v posledních letech neprosazoval plyn, výměna kotlů na tuhá paliva na kotle na plyn,...
Teď jsme, a nejen my, ČR, rukojmími Putina."

....nebo třeba kdyby se znalo slovo "diverzifikace" - diverzifikace rizik-zdrojů, v tom nejširším slova smyslu.....třeba

a za to může tato vláda?

23.8.2022 12:40

"...třeba kdyby k této situaci nikdy nedošlo
Teď jsme, a nejen my, ČR, rukojmími Putina."

....nebo třeba kdyby se znalo slovo "diverzifikace" - diverzifikace rizik-zdrojů, v tom nejširším slova smyslu.....třeba

a za to může tato vláda?

Já jsem ale nikde nepsala, že za tohle může současná vláda.
Napsala jsem, že bychom se nemuseli uskromňovat, kdyby...
Oč vám jde, zdá se vám naše současná vláda dobrá?

23.8.2022 12:41

Terven napsal(a):

U nás v Karviné taky bylo, pamatuji se. Nešlo o nedostatek učitelů, ale nadbytek dětí. Prostě by se do školy fyzicky nevešly.

23.8.2022 12:45

Já jsem ale nikde nepsala, že za tohle může současná vláda.
Napsala jsem, že bychom se nemuseli uskromňovat, kdyby...
Oč vám jde, zdá se vám naše současná vláda dobrá?

"A jsme u vlády, která ho nedokáže zajistit."

a mně připadá, že to spolu tak trošku souvisí......

23.8.2022 12:52

Je to jedna osoba, Pekarová Adamová. Připomíná mi to dvouhlavou saň. Mně se to zdá s neprominutím vtipné.

Tyto dvě ženské v jednom přece prohlásily, že když se bude topit na těch 18 stupňů a lidem bude zima, že si mají vzít další svetr.

Co Vám připadá jako dvouhlavá saň? Že má někdo v souladu s legislativou dvě příjmení?

23.8.2022 12:56

"A jsme u vlády, která ho nedokáže zajistit."

a mně připadá, že to spolu tak trošku souvisí......

To jistě souvisí. A zajistila vláda dostatek plynu? Ne. Informace o tom, na jak dlouho zásoby plynu vystačí, se různí. Krom toho, zásobníky nejsou ve státních rukou, ale v soukromých. Je tu nebezpečí, že soukromá firma prodá plyn někomu jinému, někam jinam? Podle mě ano. Za to ale nemůže současná vláda, ale předchozí vlády, myslím, že ODS, kdy se privatizovalo jak o život.
Tím nechci říct, že by to předchozí vláda jistě zvládla zajistit líp. Nevím to a neví to nikdo.

23.8.2022 12:57

Co Vám připadá jako dvouhlavá saň? Že má někdo v souladu s legislativou dvě příjmení?

Ne, Ona osoba, Pekarová Adamová.

23.8.2022 13:10

U nás v Karviné taky bylo, pamatuji se. Nešlo o nedostatek učitelů, ale nadbytek dětí. Prostě by se do školy fyzicky nevešly.

My jsme vždycky byli ve třídě spojené s jiným ročníkem, protože nás bylo v ročníku jen 10. Uhelné prázdniny pamatuju jen jedny, a to na přelomu let 1977 a 1978. A byly docela dlouhé, tuším měsíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík