Jak se vám dnes venčí 2.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2022 08:54
aluska

XXX.XXX.197.205

Včera jsme e s Mirďou zúčastnili zkoušek z bezkontaktního norování a Mirda obstál s počtem bodů 78. Byl to jediný dlouhosrstý trpaslík mezi samými drsnosrstými, jagteriéry a velšteriéry. Je to můj šikulka

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2022 09:00

aluska napsal(a):
Včera jsme e s Mirďou zúčastnili zkoušek z bezkontaktního norování a Mirda obstál s počtem bodů 78. Byl to jediný dlouhosrstý trpaslík mezi samými drsnosrstými, jagteriéry a velšteriéry. Je to můj šikulka

Moc gratuluju.

A dodatečně i Kelišovi od chameleonHugo.

24.10.2022 09:25
aluska

XXX.XXX.197.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moc gratuluju.

Díky, před třemi týdny tvrdil, že by do toho vlez jen deb..il a ještě aby u toho štěkal

24.10.2022 10:25

aluska napsal(a):

..veliká gratulace, já pořád říkám, že ti naši trpaslíci mají mezi ěmi velkými "chlapy" jisté kouzlo a navíc jim směle konkurují.....

24.10.2022 10:28

Moc gratuluju.

..diky....

24.10.2022 17:31

...dneska Keliš splnil zkoušku IGBH1 za 80 bodů, sice byla ráno mlha, ale po desáté se udělalo nádherně....

Čtu až teď, Evi moc gratuluju Keliškovi ke splněné zkoušce a to morče je taky boží, takový krásný váleček. Teda tobě ty zvířátka dělají jen samou radost A Mirečkovi taky velká gratulace. Teda lidi, venku je v přírodě tak krásně, barevně jak já vám to venčení závidím. Miluju podzim, ty barevné stromy a jaro, když se příroda probouzí. Xerxová, vaše fotky jsou zase nádherné.

24.10.2022 18:05

Božínku, to je krásná dvojka 😍 a velká gratulace Keliškovi! 🍀

24.10.2022 18:05

Čtu až teď, Evi moc gratuluju Keliškovi ke splněné zkoušce a to morče je taky boží, takový krásný váleček. Teda tobě ty zvířátka dělají jen samou radost A Mirečkovi taky velká gratulace. Teda lidi, venku je v přírodě tak krásně, barevně jak já vám to venčení závidím. Miluju podzim, ty barevné stromy a jaro, když se příroda probouzí. Xerxová, vaše fotky jsou zase nádherné.

v smutném čase bezpsím se stále dá chodit ven. Je to smutné, je to jiné - ale jde to.

24.10.2022 18:12

Zrzavci & chrochtáci

Super 👍 všem zúčastněným to mooc sluší 😉

24.10.2022 19:10

v smutném čase bezpsím se stále dá chodit ven. Je to smutné, je to jiné - ale jde to.

Já vím, byli jsme s manželem v lese, ale fakt je to úplně jiné, člověk furt pokukuje, kde je pes. Psa určitě chci, pes je múj život, ale kdy to bude, co to bude, ještě nevím. Nechám tomu volný průběh. CHtěla bych si splnit naposled svůj sen a pořídit si vzhledem k mému už ne mladému věku, posledního N.O. vlkošedka z pracovní linie. Exterieráka už opravdu ne. Ale, kde a jak ho hledat, vybrat potom nějakou solidní chovku-nevím, jelikož jsem se 11 let o to nezajímala. Nebo útulkáčka, nějakou Ťapku, uvidím, co mi osud nadělí

24.10.2022 19:23

Já vím, byli jsme s manželem v lese, ale fakt je to úplně jiné, člověk furt pokukuje, kde je pes. Psa určitě chci, pes je múj život, ale kdy to bude, co to bude, ještě nevím. Nechám tomu volný průběh. CHtěla bych si splnit naposled svůj sen a pořídit si vzhledem k mému už ne mladému věku, posledního N.O. vlkošedka z pracovní linie. Exterieráka už opravdu ne. Ale, kde a jak ho hledat, vybrat potom nějakou solidní chovku-nevím, jelikož jsem se 11 let o to nezajímala. Nebo útulkáčka, nějakou Ťapku, uvidím, co mi osud nadělí

Já myslím, že jsou tady lidi, kteří by vám mohli poradit....inspektor nebo petrahei určitě.

24.10.2022 19:23

já bez psa nikdy nevydržela dlouho. Snažím se držet přehled o chovu (ale už to až tak nehrotím), když mi nevyšla žíhaná štěňata z Německa, volila jsem tuzemskou "starou dobrou" chovku a moc nevybírala... Ono u dog je to stejně sázka do loterie...
Sny se mají plnit - však se nějaký ten šedáček ovčáček najde.

24.10.2022 19:55

Sarah01, petrahei nevím, nikdy jsem s ní o ničem nekomunikovala, ale pišišvor si myslím, že by věděla. Jednou jsem s ní něco řešila v SZ a opravdu jsem žasla, jaký ona má přehled o chovech, výcviku a vůbec všeobecně. Fakt, klobouk dolů. Xerxová,
Ono u dog je to stejně sázka do loterie.....
N.O. je to zrovna tak, ale snad ti pracovní jsou na tom o chlup lépe se zdravím, než exterieráci. Já nepotřebuju krásného psa do kruhu na výstavy, ale aby to bylo trochu zdravé, mělo to dobrý kyčle, lokty, nebylo to hrbatý a dobrý v povaze. Sama jsem zvědavá, co bude, jak se to všechno vyvrbí.

25.10.2022 00:15

..diky moc

25.10.2022 00:18

Božínku, to je krásná dvojka 😍 a velká gratulace Keliškovi! 🍀

..diky moc

25.10.2022 03:47
fikovnice

XXX.XXX.135.133

Na Poustevníkův kámen u Hejnic si půjdeme zašustit ve čtvrtek... Máme tu vnučku (a zítra večer dorazí i vnuk - už je na gymplu a má jinak prázdniny, než ta malá) a tak je "rozpis akciček" na každý den. Dneska vodopády na Jedlové... Čerpám dovolenou a užívám si to. Pes si to taky užívá. Je zcela mrtev, neb u všeho musí asistovat.

Ježkovy voči...zašustit...?

Pardon...

25.10.2022 07:13

fikovnice napsal(a):
Ježkovy voči...zašustit...?

Pardon...

vždyť jen plním zadání od Ouška4

" a šustila jsem si tím listím" 😁😁😁

To je tak krásný. 😂😂😂

Kdo jste si ještě pošustil, dávejte fotky, ať se můžu kochat 😍

šustit, pošustit, zašustit se v těchto dnech dá ledaskde - a je to úžasné

25.10.2022 07:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zrzavci & chrochtáci

Heh, se divím, že se jich tam tolik podařilo dostat, v to jsem ani nedoufala
A holky jsoooou božíííí, ňuňuňůůůů a mudlací a přesně skvělý mopslata. A Šakalína je ftipná .....a ščastlivá. Já si vždycky říkám, jak se těm psům musí ulevit, když si pak všechno sedne a oni zjistí, že JSOU DOMA, že je má někdo opravdu rád, že mají svůj teplej pelíšek a žijou život normálního čoklida.

25.10.2022 07:32

Zrzavci napsal(a):
Heh, se divím, že se jich tam tolik podařilo dostat, v to jsem ani nedoufala
A holky jsoooou božíííí, ňuňuňůůůů a mudlací a přesně skvělý mopslata. A Šakalína je ftipná .....a ščastlivá. Já si vždycky říkám, jak se těm psům musí ulevit, když si pak všechno sedne a oni zjistí, že JSOU DOMA, že je má někdo opravdu rád, že mají svůj teplej pelíšek a žijou život normálního čoklida.

Škoda, že madam Ščopka se nám na to vyščopla a Pan Mops lítal bůhví kde, to by bylo fotó! Bylo to supr, děkujeme za návščevu!

25.10.2022 07:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Anet - přeju hodně síly

A pokud by měl osud nadělovat pesana z těch, kteří domov hledají, tak jestliže třeba neznáte pesweb, kde je asi největší koncentrace nabídek psů v nouzi, /kamarádka kupříkladu neznala a tak se jí špatně hledalo, proto to tady zmiňuji, rozhodně ne že bych chtěla přesvědčovat, navíc sama vím, že je to brzo/ tak do budoucna můžete pak za čas hledat tady - dá se tam právě dát i konkrétní plemeno.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000106&link-utulek=

Držte se. Mojí kamarádce teď odešla psí babička, tak to člověku, jak je to blízké, připomene všechny ty vlastní, co odešli, tak to mám takový čerstvý. Přeju ať čas je milosrdný.

25.10.2022 07:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Škoda, že madam Ščopka se nám na to vyščopla a Pan Mops lítal bůhví kde, to by bylo fotó! Bylo to supr, děkujeme za návščevu!

No von by možná nelítal třeba až tak někam do kšá, kdyby se do něj Rumouš nezamiloval, že jo

My taky moc děkujeme, bylo to suprový.

25.10.2022 10:28
janaa

XXX.XXX.144.185

Přidávám taky jednu podzimní, normálně nefotím,ale nový mobil se musí vyzkoušet

25.10.2022 10:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

ach!

1. ach za ty čokle krásný, hodný, vzorovaný
2. ach za tu fotku

25.10.2022 11:00

janaa napsal(a):

Tééda nádhera 😍 kdybych Vaše fotky neznala už chvíli, tak bych asi měla pochyby, zda tohle štronzo není koláž 🙈 ale není jáá víím, to jsou prostě vychovaní, usměvaví, nádherní psi z iFauny. 👏

25.10.2022 11:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tééda nádhera 😍 kdybych Vaše fotky neznala už chvíli, tak bych asi měla pochyby, zda tohle štronzo není koláž 🙈 ale není jáá víím, to jsou prostě vychovaní, usměvaví, nádherní psi z iFauny. 👏

Nejen psi, já tam vidím i jednoho čunika!

25.10.2022 11:07
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):

Není to montáž?
Mně teda taky pěkně pózujou, ale mám jich 3x míň

Tady jsme šustily podél Úpy

25.10.2022 11:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Není to montáž?
Mně teda taky pěkně pózujou, ale mám jich 3x míň

Tady jsme šustily podél Úpy

Jééé, moje milůvaná Úpa. Tam jsem nebyla už......... asi tři roky. No vlastně od koviďáka blbýho. Kde jste bydlela?

25.10.2022 11:13
janaa

XXX.XXX.174.242

Bych to uvedla na pravou míru. Chvíli potom vlítly kravky do bahnitýho potoka a udělaly ze sebe prasopsy, pak v roští vyhnaly cosi na strom (asi veverku) a nechtěly jít dál (mámo,pojď jí sundat) a po cestě zpátky se důchodkyně vyválela v nějakým echt hnusu Asi budu dělat fotky před a po a fotka je samozřejmě asi jedna z deseti,protože odložení sice mají,ale vychytat fotku,kde všichni čumí, nikdo nemá zavřený oči,neotáčí se stranou,případně nemá jazyk až mezi očima,je někdy docela problém
Ale jinak samozřejmě děkujeme

25.10.2022 11:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Jééé, moje milůvaná Úpa. Tam jsem nebyla už......... asi tři roky. No vlastně od koviďáka blbýho. Kde jste bydlela?

Éhmm...byla jsem v Úpici u zubaře, mám to trochu z ruky

25.10.2022 11:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Bych to uvedla na pravou míru. Chvíli potom vlítly kravky do bahnitýho potoka a udělaly ze sebe prasopsy, pak v roští vyhnaly cosi na strom (asi veverku) a nechtěly jít dál (mámo,pojď jí sundat) a po cestě zpátky se důchodkyně vyválela v nějakým echt hnusu Asi budu dělat fotky před a po a fotka je samozřejmě asi jedna z deseti,protože odložení sice mají,ale vychytat fotku,kde všichni čumí, nikdo nemá zavřený oči,neotáčí se stranou,případně nemá jazyk až mezi očima,je někdy docela problém
Ale jinak samozřejmě děkujeme

ach, to se mi ulevilo!!!
Já si zrovna říkala, že teď jak byli o víkendu fšicí v úplně novým prostředí, a už jsou to místo městských psů buráci ,a navíc díky rekonstrukci je to trénování všeho takový omezený - tak se tam chovali jak idioti?? Fšicí? I ten moudrej Rumouš??? Bylo to tudíž trošku takový jako náročnější a tak jsem si při pohledu na Vaši fotku říkala se slzou v oku, že jsme nýmandi a jak Vy to asi děláte, když jich máte šest a já jsem ze tří "zničená"

25.10.2022 11:28

Zrzavci napsal(a):
ach, to se mi ulevilo!!!
Já si zrovna říkala, že teď jak byli o víkendu fšicí v úplně novým prostředí, a už jsou to místo městských psů buráci ,a navíc díky rekonstrukci je to trénování všeho takový omezený - tak se tam chovali jak idioti?? Fšicí? I ten moudrej Rumouš??? Bylo to tudíž trošku takový jako náročnější a tak jsem si při pohledu na Vaši fotku říkala se slzou v oku, že jsme nýmandi a jak Vy to asi děláte, když jich máte šest a já jsem ze tří "zničená"

Kecáte! Byli fšickni ňuňu a hodní a na mopsle ohleduplní!

25.10.2022 11:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No Bubrdle překvapila, já si říkala, ešivá nebude chtít dělat ředitelku zeměgule - když byla u nás návštěvou Fatia, tak měla tendence, že by jako Boubeles upozornila na to, že TADY JE PANI DOMU BUBRDLE , což jsem ji bleskurychle výrazně vysvětlila. Přeci jen o ní člověk ještě za ty čtyři měsíce tolik neví a tak jsem si říkala, že aby nebyla na mopsliště protivná - i když ano je na cizím území. A dobrý to bylo. Tali by taky byla v pohodě, a kdyby byla mopsidla mladší, tak bych ji pak taky mohla odcvaknout z vodítka, ale jistota je kulomet, kdyby se rozparádila , tak by je převálcovala.
Ale třeba v tý kavárně? Já z nich měla ujímání. Jsem zvyklá, že se přijde do restaurace, psi se uloží a leží. A tam??? Horší, než s sebou vzít bandu z Brtniků na křižovatce (je tam domov pro mentálně retardovaný). Venku na tý prochajdě, byli zase fšicí navíc pádivý a člověk je musel svolávat furt - nejvíc pádila důchodkyně, ta to rvala neustále dopředu a dělala, že psi uši nemají....... jsem zvyklá, že se už naučila chodit hlásit a měla jsem strach, aby nezmizela, nezná to tam. Tak šly pak obě čůzy na vodítku, ešče sme zabloudili trošánek jako na těch holinách, páč se nebylo čeho chytit, vypadá to fšade stejně................. no a pak jsem se podřízla

25.10.2022 12:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Éhmm...byla jsem v Úpici u zubaře, mám to trochu z ruky

No to jo teda. Já kdysi jezdila za gynekoložkou z Prahé až do Veselí nad Lužnicí, ale Vy trumfujete - máte to, jestli dobře odahaduju napříč republikou . ale ! za dobrým zubařem se to vyplatí.

25.10.2022 12:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
No to jo teda. Já kdysi jezdila za gynekoložkou z Prahé až do Veselí nad Lužnicí, ale Vy trumfujete - máte to, jestli dobře odahaduju napříč republikou . ale ! za dobrým zubařem se to vyplatí.

Jojo, napříč republikou, ale je to jaksi v rodině, no...

25.10.2022 12:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Jojo, napříč republikou, ale je to jaksi v rodině, no...

Tak to vůbec není co řešit. A pokud není tvrdej zásah do dutiny ústní, je z toho pak i fajn výlet s čoklema. Já se tehdy smála, že Murphy je jedinej pes v Prahé, co se jede venčit do Veselí nad Lužnicí, páč my to měli vždycky na otočku.

25.10.2022 14:14

Sarah01, petrahei nevím, nikdy jsem s ní o ničem nekomunikovala, ale pišišvor si myslím, že by věděla. Jednou jsem s ní něco řešila v SZ a opravdu jsem žasla, jaký ona má přehled o chovech, výcviku a vůbec všeobecně. Fakt, klobouk dolů. Xerxová,
Ono u dog je to stejně sázka do loterie.....
N.O. je to zrovna tak, ale snad ti pracovní jsou na tom o chlup lépe se zdravím, než exterieráci. Já nepotřebuju krásného psa do kruhu na výstavy, ale aby to bylo trochu zdravé, mělo to dobrý kyčle, lokty, nebylo to hrbatý a dobrý v povaze. Sama jsem zvědavá, co bude, jak se to všechno vyvrbí.

Pracovniho ovcaka vyberete

Nedovolim si doporucovat.
Delam sportovku s canikama a jinde nez mezi pracakama to jaksi delat nejde.

Vovcaka jsem si ted ale nechala "pridelit" od chovatelky.
Zatim dela jen radost - dlouhosrsty pracak.

25.10.2022 15:43
fikovnice

XXX.XXX.132.34

vždyť jen plním zadání od Ouška4

" a šustila jsem si tím listím" 😁😁😁

To je tak krásný. 😂😂😂

Kdo jste si ještě pošustil, dávejte fotky, ať se můžu kochat 😍

šustit, pošustit, zašustit se v těchto dnech dá ledaskde - a je to úžasné

28.10.2022 01:31
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dneska jsme se Malinou vypravily na malý výlet. Jely jsme kousek autobusem, pak šly překrásným údolím, kde jsme téměř nikoho nepotkaly a pak chtěli jet znova autobusem domů v jiné vesnici. Byla sranda, že jsme stály na zastávce a najednou jel kolem brácha autem, který zas usoudil, že je hezky a pojede na autovýlet, jak jsme to dělávali s našima a pak prý kouká, že vidí psa, jako je naše Malina a pak teprve si všiml mě. Oba jsme měli v podstatě vyjímečný nápad, já tam šla na výlet takhle s Malinou s autobusovou vsuvkou úplně poprvé a ani on nemá tyhle nápady ve zvyku .
Malina byla drtivou většinu procházky vzorňas až nadstadartní, vidí člověka, tak sama běžela ke mně a nechala se odvolat, i když viděla psa, no a někdy ke mě běžela jen proto, aby do mě ňufla, že jsem měla as dobrý nápad.
No a dneska jsme se fakt zasmáli, že mi trochu kouká na televizi jsem si všimla, ale ona dneska sledovala skoro celý dokument o Africe, když viděla hyeny, tak kňučela, jinak sledovala pečlivě rodinku lvů. Snad to nedělala jen proto, aby okoukla jak loví lvi, protože to jak skolili buvola, sledovala hodně napjatě.
A pak mě ještě pobavila. Ona ráda kouše kostičky lega, což se nám samozřejmě nelíbí, tak jí to bereme a dneska koukám, že zas něco žužlá, tak se hrnu k ní na kontrolu a ona žužlá svou hračku, bylo mi to divný. Ukázalo se, že dvě kostčiky lega měla schované pod tlapkama. Ona je snad už tak mazaná, že předstírá, že žužlá něco jiného, když jí přijdu zkontrolovat . Je teda fakt, že jsem se jí dívala pod tlapky poprvé, protože jsem na dálku viděla, že ta hračka to nebyla kvůli čemu jsem se na ní šla podívat. No a teď mě napadlo, že většinou odjedu s tím, že je to něco jejího, tak kdo ví, jak dlouho to takhle maskuje .

28.10.2022 10:54

Trickyvoo napsal(a):
Dneska jsme se Malinou vypravily na malý výlet. Jely jsme kousek autobusem, pak šly překrásným údolím, kde jsme téměř nikoho nepotkaly a pak chtěli jet znova autobusem domů v jiné vesnici. Byla sranda, že jsme stály na zastávce a najednou jel kolem brácha autem, který zas usoudil, že je hezky a pojede na autovýlet, jak jsme to dělávali s našima a pak prý kouká, že vidí psa, jako je naše Malina a pak teprve si všiml mě. Oba jsme měli v podstatě vyjímečný nápad, já tam šla na výlet takhle s Malinou s autobusovou vsuvkou úplně poprvé a ani on nemá tyhle nápady ve zvyku .
Malina byla drtivou většinu procházky vzorňas až nadstadartní, vidí člověka, tak sama běžela ke mně a nechala se odvolat, i když viděla psa, no a někdy ke mě běžela jen proto, aby do mě ňufla, že jsem měla as dobrý nápad.
No a dneska jsme se fakt zasmáli, že mi trochu kouká na televizi jsem si všimla, ale ona dneska sledovala skoro celý dokument o Africe, když viděla hyeny, tak kňučela, jinak sledovala pečlivě rodinku lvů. Snad to nedělala jen proto, aby okoukla jak loví lvi, protože to jak skolili buvola, sledovala hodně napjatě.
A pak mě ještě pobavila. Ona ráda kouše kostičky lega, což se nám samozřejmě nelíbí, tak jí to bereme a dneska koukám, že zas něco žužlá, tak se hrnu k ní na kontrolu a ona žužlá svou hračku, bylo mi to divný. Ukázalo se, že dvě kostčiky lega měla schované pod tlapkama. Ona je snad už tak mazaná, že předstírá, že žužlá něco jiného, když jí přijdu zkontrolovat . Je teda fakt, že jsem se jí dívala pod tlapky poprvé, protože jsem na dálku viděla, že ta hračka to nebyla kvůli čemu jsem se na ní šla podívat. No a teď mě napadlo, že většinou odjedu s tím, že je to něco jejího, tak kdo ví, jak dlouho to takhle maskuje .

Můj afgán taky rád koukal na televizi, když tak byla zvířata. Já mu zapla v telce animal planet a on ležel na gauči a koukal. A jeho nejoblíbenější pořad byl “Buď já nebo pes”. Já si myslím, že mít psa, co se vydrží koukat na něco v televizi je velká výhoda….pejsek mojí dcery chytil psincový kašel a bohužel ne průběh na který stačí jitrocelový sirup .Jako nacpali do něj z kraje kortikoidy, teď bere antibiotika a samozřejmě mají dodržovat klidový režim a nesmí k ostatním pejskům….takže jeho hlavní a top aktivita lítání a hraní si s pejsky padá. Snažíme se vymýšlet nějakou klidovou zábavu na zaměstnání hlavinky…. no a jak by to bylo jednoduchý, kdyby mu zapnula televizi a pesan by koukal.

A ta finta s těma kostičkama, upřímně tohle je vlastnost, kterou já na psech obdivuji úplně nejvíc, moje Sára v tomto byla naprostý mistr… Škoda, že Gina taková není, ta je taková přímější, když si bude chtít žužlat něco co nesmí, tak by s tím asi zalazla do ložnice a Mates, tak ten bude hodně podobnej trouba jako byl Jack, žužlá to na férovku přede mnou a pak tak to smutně kouká když mu to vezmu.
Takže za mě gratulace, myslím, že když feňule něco takovýho vymyslí, tak to svědčí o tom, že jedla vtipnou kaši a asi si šla i přidat.

28.10.2022 15:26
elisak

XXX.XXX.194.232

Včerejší večerní procházka. Cestou zpátky začala hodně rychle padat mlha, ale taky to má něco do sebe. Jen jsme zase dorazili skoro za tmy, tyhle krátký dny nemám ráda a po víkendu bude hůř...

29.10.2022 10:35

Ve čtvrtek jsem navštívila dvě holčičky ze svého odchovu. Obě se mají královsky a jsou moc šikovné, krásně aportují a poslouchají. ♥️

29.10.2022 11:22
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Ve čtvrtek jsem navštívila dvě holčičky ze svého odchovu. Obě se mají královsky a jsou moc šikovné, krásně aportují a poslouchají. ♥️

29.10.2022 16:52

A dnes wellness. 💦 Zítra možná budou i fotky z venku, od včera je tady příšerně.

29.10.2022 17:01

Výlet na Lichnici...a nádherný den 🌞

29.10.2022 18:49

od sobotu jsme tu měli vnučku, v úterý večer dorazil i vnuk. Takže bylo dost výletění, psisko si muselo zvykat na novou psovodku (byl báječný). Občas smutnil, neb do bazénu se jak známo chodí bez psa... a odchod celé smečky lidské je horší, než standardní režim s obchodem okoukaných již nezajímavých páníků...
Včera jsme děti odvezli - a dneska vyrazili do Jizerek - ale ty vywebím až za chvíli - neb by se ani nevešly... Moc hezky se totiž venčilo tento týden

29.10.2022 19:00

Více takových usměvavých dýní!

29.10.2022 19:07
fikovnice

XXX.XXX.20.198

A dnes wellness. 💦 Zítra možná budou i fotky z venku, od včera je tady příšerně.

Ali, Ty se máš!
Kdepak a s kýmpak že si užíváš???

29.10.2022 19:11

Více takových usměvavých dýní!

Yoda jim krade "čepičky"... Musím je hájit, nevadí mu ani když je uvnitř svíčka... jde jen po těch vršcích.
Jinak děti chtěly veselé ksichtíky - předkreslily si to, Vilém si ji udělal komplet, Fanče jsem musela pomoct, protože byly dýně letos extrémně tvrdé.

29.10.2022 20:17

no a ten dnešek - já vím, že sem cpu moc fotek - ale když ten dnešní Oldřichovský Špičák z Albrechtic přes Kančí vrch byl tak hezký...

29.10.2022 20:45
kalypes

XXX.XXX.85.84

29.10.2022 21:08

Medvědí kluci zdraví osazenstvo

A malinko se pochlubím, jedna slečna mi udělala krásný letáček kryciho psa, jsem na svého pana krále pyšná, že je zdravy, krásný představitel plemene

29.10.2022 22:20

A malinko se pochlubím, jedna slečna mi udělala krásný letáček kryciho psa, jsem na svého pana krále pyšná, že je zdravy, krásný představitel plemene

Jako vždy nádhera a ten západ slunce 😍👍
Doufám, že Pan Král bude mít hodně krásných potomků, je to dokonalý krasavec...

29.10.2022 22:36

Krásný letáček, krásný pes.

29.10.2022 22:47

Jsem si na vás vzpomněla v týdnu. Když jsme se vraceli z hub, potkali jsme pod Ještědem pána. Na vodítku měl dvě tibetské krasavice postaršího věku, jedna černá a druhá černá s pálením, či jak se tomu u nich říká. Dali jsme se do řeči a byl to moc příjemný rozhovor, pán měl první vrh v roce 2003, teď už nechová.

30.10.2022 06:20

.......včera krásný slunečný den na cvičáku ve Vlašimi, úžasná atmosféra, výborné pohoštění a Kelišových příjemných 94 bodů a třetí misto.....

30.10.2022 08:35

Velká gratulace Kelisovi i Vám

30.10.2022 08:52

.......včera krásný slunečný den na cvičáku ve Vlašimi, úžasná atmosféra, výborné pohoštění a Kelišových příjemných 94 bodů a třetí misto.....

To je vždycky tak hezká fotka!

30.10.2022 12:41

To je vždycky tak hezká fotka!

....děkuji....

30.10.2022 12:44

Velká gratulace Kelisovi i Vám

..děkuji, já mu to vyřídím

30.10.2022 19:19

Keliškovi velká gratulace , já už nevím, co k tomu napsat, tohle je prostě supr dvojka fauny

30.10.2022 19:50

Keliškovi velká gratulace , já už nevím, co k tomu napsat, tohle je prostě supr dvojka fauny

...diky moc, ale ty nás dost přeceňuješ

30.10.2022 20:32

Tak já bohužel nemám žádný čupr fotky s podzimními panorámaty a ani nejsme vyfocený nikde na bedně....gratulace Keliškovi, mě vždycky pobaví, jak stoji na stupních vítězů dva "normální psi" a motýl...to je prostě boží🥰

Ale chci se podělit o radost z toho, jak mi Gina krásně chodí na vodítku. Já vím, že spoustě z vás to bude připadat jako samozřejmost, ale pro mě venku s naprosto nekontaktní umanutou samostatnou jednotkou, bych toto s přehledem označila jako můj životní kynologickej úspěch. Potom, co jsem si s ní v pubertě několik měsíců užila, kdy opravdu bylo sci-fí někam spořádaně dojít i třeba blbých cca 250 metrů do parčíku, kdy jsme se na začátku prochajdy nebyly štonc dohodnout, kdo koho povede a prostě když měla své umíněné a trucovité dny, tak jsem i třeba po dvaceti minutách vzdala a šly jsme zpátky domů...jít pěšmo na návštěvu k mamce, tak to bylo o nervy. Divadlo, co byla schopná ztropit, když viděla psa ...je to prostě radost, když už prochajda není souboj vůlí, kdy se člověk snaží zůstat v klidu, i když by jí nejraději překousnul vejpůl, ale jsou radost a relax....ve který jsem po takové době snad ani nedoufala. A připadá mi to jako zázrak.
Spíš to vypadalo, že s ní budu chodit v noci a kanálama. Jsem na sebe pyšná, že jsem nerezignovala, když se dlouho nedostavovaly žádné výsledky, ale že jsem s čubou makala dál. Jasně ještě to má nějaké mouchy, třeba její reakce na hystericky štěkající psy, ale to jsme nakonec vyřešily tím, že jí bafnu za obojek a těch pár metrů než pejska mineme jí vedu takhle..,sice kluše jako kůň na přehlídce, ale dá se to zvládnout na pohodu i v úzkém prostoru, kde nemám šanci udržet nějaký vzdálenostní distanc.

Takže "jak se vám dnes venčí?" .....no nám skvěle

30.10.2022 21:08

Tak já bohužel nemám žádný čupr fotky s podzimními panorámaty a ani nejsme vyfocený nikde na bedně....gratulace Keliškovi, mě vždycky pobaví, jak stoji na stupních vítězů dva "normální psi" a motýl...to je prostě boží🥰

Ale chci se podělit o radost z toho, jak mi Gina krásně chodí na vodítku. Já vím, že spoustě z vás to bude připadat jako samozřejmost, ale pro mě venku s naprosto nekontaktní umanutou samostatnou jednotkou, bych toto s přehledem označila jako můj životní kynologickej úspěch. Potom, co jsem si s ní v pubertě několik měsíců užila, kdy opravdu bylo sci-fí někam spořádaně dojít i třeba blbých cca 250 metrů do parčíku, kdy jsme se na začátku prochajdy nebyly štonc dohodnout, kdo koho povede a prostě když měla své umíněné a trucovité dny, tak jsem i třeba po dvaceti minutách vzdala a šly jsme zpátky domů...jít pěšmo na návštěvu k mamce, tak to bylo o nervy. Divadlo, co byla schopná ztropit, když viděla psa ...je to prostě radost, když už prochajda není souboj vůlí, kdy se člověk snaží zůstat v klidu, i když by jí nejraději překousnul vejpůl, ale jsou radost a relax....ve který jsem po takové době snad ani nedoufala. A připadá mi to jako zázrak.
Spíš to vypadalo, že s ní budu chodit v noci a kanálama. Jsem na sebe pyšná, že jsem nerezignovala, když se dlouho nedostavovaly žádné výsledky, ale že jsem s čubou makala dál. Jasně ještě to má nějaké mouchy, třeba její reakce na hystericky štěkající psy, ale to jsme nakonec vyřešily tím, že jí bafnu za obojek a těch pár metrů než pejska mineme jí vedu takhle..,sice kluše jako kůň na přehlídce, ale dá se to zvládnout na pohodu i v úzkém prostoru, kde nemám šanci udržet nějaký vzdálenostní distanc.

..no ale zase píšete úžasné příspěvky, plně opravdového citu, lásky a pochopení I nesnadné psi duše a povahy......dokážete velmi dobře poradit a přitom nejste nikdy zlá nebo ironická, vždy se snažíte i při sebezvlástnějším dotazu poradit....a psy vychovat k provozní poslušnosti umíte velmi dobře,, klobouk dolů před vámi.....no tentokrát to byla opravdu iegrace, když v řadě německých ovčáků, maliňáků, jednoho RTW, erdela a australáka přistál motýl......

30.10.2022 21:30

..no ale zase píšete úžasné příspěvky, plně opravdového citu, lásky a pochopení I nesnadné psi duše a povahy......dokážete velmi dobře poradit a přitom nejste nikdy zlá nebo ironická, vždy se snažíte i při sebezvlástnějším dotazu poradit....a psy vychovat k provozní poslušnosti umíte velmi dobře,, klobouk dolů před vámi.....no tentokrát to byla opravdu iegrace, když v řadě německých ovčáků, maliňáků, jednoho RTW, erdela a australáka přistál motýl......

Děkuji..i když i já mám pomníček v podobě Jessinky, ale tam to bohužel totálně ztroskotalo na lidech...holt mi to jde asi líp se psy A je mi to dodnes moc líto, protože Jessinka byla prostě úžasná a když už jsme se dostaly do fáze, kdy mi holky začaly konečně fungovat, pokud jsem s nimi byla doma sama, tak cekově v rodině jsem to nezvládla...ale to už je dneska jedno, zbylo mi jen zlomené srdce, stesk a pořád i po těch deseti měsících, co už Jessinku nemám, i pláč a velká bolest.

Ale teď z veselejšího soudku...normálně si tak říkám, jak se asi cítí majitel nějakého služebního plemene, který asi zkraje nevidí motýla jako konkurenci, spíš bych řekla jako roztomilou a úsměvnou raritku, když je pak Kelišek vyklepne.
Pro mě jste opravdu s Keliškem zářný příklad toho, co všechno se dá s takovým stvořeníčkem dokázat...když se chce

31.10.2022 01:59
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jo tak tohle naprosto asi chápu. Po hárání a falešce Malina všechno zapomněla. Jsem ráda, že jakžtaž netahá na vodítku a pak minulý víkend jdeme venčit ještě s dcerou. Byla to čirá hrůza, pes tahal tak, že jsem čekala namožené ruce nebo uškrceného psa, zastavovala jsem snad každý metr a Malina pořád totálně nechápavá. Akcelerace v případě, že uviděla něco zajímavého, byla taková, že jsem si gratulovala k její velikosti, protože být větší, tak běží pes a za sebou táhne mojí urvanou ruku. Prostě bylo to zoufalství. No a pak jdeme v pondělí už zas sami dvě, nejen že Malina netahala, šla na prověšeném vodítku a ještě po mě každou chvíli švihla okem, jestli jsem spokojená. Skoro jakoby v noci přemýšlela, co bylo o víkendu špatně. Svou dokonalost pak dotáhla na tom pěším výletu ve štředu, kdy vidíc lidi sama běžela ke mně, aby se nechala připnout na vodítko, vidíc auto, hnala ke kraji, dokonce i když viděla psa, nechala se v pohodě odvolat a připnout na vodítko. Vím, že to byl jen záchvěv a zase budou horší dny, ale i tak jsem z toho byla úplně v extázi, jaký je vzorňas.

31.10.2022 09:15

Děkuji..i když i já mám pomníček v podobě Jessinky, ale tam to bohužel totálně ztroskotalo na lidech...holt mi to jde asi líp se psy A je mi to dodnes moc líto, protože Jessinka byla prostě úžasná a když už jsme se dostaly do fáze, kdy mi holky začaly konečně fungovat, pokud jsem s nimi byla doma sama, tak cekově v rodině jsem to nezvládla...ale to už je dneska jedno, zbylo mi jen zlomené srdce, stesk a pořád i po těch deseti měsících, co už Jessinku nemám, i pláč a velká bolest.

Ale teď z veselejšího soudku...normálně si tak říkám, jak se asi cítí majitel nějakého služebního plemene, který asi zkraje nevidí motýla jako konkurenci, spíš bych řekla jako roztomilou a úsměvnou raritku, když je pak Kelišek vyklepne.
Pro mě jste opravdu s Keliškem zářný příklad toho, co všechno se dá s takovým stvořeníčkem dokázat...když se chce

....ale Vy jste se zachovala jak by se zachovat dokázal málokdo....upozadila jste vlastní lásku k ni a našla ji nádherný domov.....milovat psa tak jako vy Jeseníku, musíte být vnitřně velmi silný a krásný člověk, že jste ji pustila dál......jo jo, oni berou motýla jako hračku a pak je legrace když ho vidí na place.....navíc jsou natočený jeho obrany - obihani makety, vystěkávání figuranta a kousání do klinku nebo peška, takže teď to dával k dobru ve Vlašimi figurant, na kterého Keliš u nás na cvičáku kouše a on byl ve Vlašimi na závodech také.....jeho přítelkyně Kelise natáčela a tak to tam ukazovala, což já ani nevěděla.....

31.10.2022 10:00

aluska napsal(a):
Mirďovo děti

....ty jsou úžasný.....nádherné nadělení já bych chtěla takové mimi moc a moc, ale Keliš by hrubě nesouhlasil....

31.10.2022 10:10
aluska

XXX.XXX.197.205

....ty jsou úžasný.....nádherné nadělení já bych chtěla takové mimi moc a moc, ale Keliš by hrubě nesouhlasil....

No já jsem úplně mimo z toho pejska s ridgem na nose, ale zatím mám stop stav. A taky mám ještě nějaké plány s Mirďou. Ale za 2 roky, kdyby se Mirdovi zase povedl takovýhle kluk, tak už pojede ke mě

31.10.2022 11:32
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Ty jsi Jani pro mě pravá "psí máma" v tom nejlepším slova smyslu!

31.10.2022 13:01

Bohužel, někdy se věci tak sejdou. Já si naopak myslím, že za dané situace ses zachovala jako frajer a za cenu vlastní bolesti situaci vyřešila co nejlépe pro tvoje pejsky a potažmo rodinnou pohodu.
A i špatná zkušenost je zkušenost.

31.10.2022 13:56

Kelišovi taky opět moc gratuluju. 👍🏆🎉

Jinak lidičky, u nás je 25. 😜

31.10.2022 14:07
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Stupňů, nebo psů?

31.10.2022 14:18

..že děkuje

31.10.2022 15:12

aluska napsal(a):
Mirďovo děti

Ježíšku na křížku..miminečka roztomiloučká

1.11.2022 13:34
fikovnice

XXX.XXX.134.215

Varaxi napsal(a):
Stupňů, nebo psů?

Vrh B...

1.11.2022 13:35

Varaxi napsal(a):
Stupňů, nebo psů?

Stupňů.
A dnes návrat to tvrdé reality.

1.11.2022 13:55
fikovnice

XXX.XXX.134.215

Stupňů.
A dnes návrat to tvrdé reality.

Ali, já včera jela domů v naprosto šíííílené mlze...

1.11.2022 14:43

O víkendu jsem se byla venčit trochu dál od domova, a zatímco u nás azuro, tam taky mlha.
Malý kvíz ?

1.11.2022 14:51
Zrzavci

XXX.XXX.115.157

1.11.2022 15:00

Zrzavci napsal(a):
Má vencíme na Baskervila

Tvl, dvoup*delovej pec!!!

1.11.2022 15:01

u nás krásně - ještě slůňo svítí. Teď jsme dorazili z lesa - dokonce ještě podhříbky rostou. A dneska si našplhal Yoda - vyšvihnul dokonalé přivolání od houbaře, na kterého jsme nečekaně narazili

1.11.2022 15:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tvl, dvoup*delovej pec!!!

Taky už se díky tomu poslední dobou nikdo na "MOJE" louky neodváží chodit!

1.11.2022 20:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Včera u nás taky bylo asi 20°C...uvažovala jsem, že půjdu ven v sandálech.
Dneska už to bylo míň a bez sluníčka.
Ale zas mi ten den rozzářila Vikina, poněvadž v areálu zemědělskýho družstva složila svou první jedničkovou zkoušku v noseworku
Tentokrát mám pocit, že to bylo fakt zasloužený, už to nebyla taková trivka jako zetkový zkoušky.

1.11.2022 21:44

Terven napsal(a):
Včera u nás taky bylo asi 20°C...uvažovala jsem, že půjdu ven v sandálech.
Dneska už to bylo míň a bez sluníčka.
Ale zas mi ten den rozzářila Vikina, poněvadž v areálu zemědělskýho družstva složila svou první jedničkovou zkoušku v noseworku
Tentokrát mám pocit, že to bylo fakt zasloužený, už to nebyla taková trivka jako zetkový zkoušky.

....obrovská gratulace

1.11.2022 21:49
Terven

XXX.XXX.110.191

....obrovská gratulace

Děkujem :-)

1.11.2022 22:12
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

My zas byly s Malinou šustit v lese. Mlha u nás nebyla, ale sluníčko taky ne. Byla i docela poslušná, ale nejhůře jí jde nástup do auta, když z lesa odjíždíme, to dělá, že mě nejen neslyší, ale ani nezná.

2.11.2022 18:37
fikovnice

XXX.XXX.133.159

u nás krásně - ještě slůňo svítí. Teď jsme dorazili z lesa - dokonce ještě podhříbky rostou. A dneska si našplhal Yoda - vyšvihnul dokonalé přivolání od houbaře, na kterého jsme nečekaně narazili

Jééé, jste mě navnadila... Já letos ty houby vůbec časově nestíhala. Tak to asi zkusím o konečně volném blížícím se víkendu ještě vyrazit do lesa!

2.11.2022 20:48

Tak jste mě navnadili a byli jsme taky šustit.

2.11.2022 21:24

fikovnice napsal(a):
Jééé, jste mě navnadila... Já letos ty houby vůbec časově nestíhala. Tak to asi zkusím o konečně volném blížícím se víkendu ještě vyrazit do lesa!

Ale to musíte došustit někam do smrků či borovic. Z listí už koukají jen velké, staré,
mokré, shnilé. ( Aspoň u nás )

4.11.2022 08:32

dneska mám dovolenou - a tak mělo psisko netradiční venčení. Páník nás z auta vysadil u muzea a my čtvrtí úžasných vil a zahrad a parků prochodili spoustu ulic a uliček. Všude byla dítka spěchající do škol, spousta venčičů s psisky, auta, koloběžky, kočárky... Já se kochala čtvrtí, kde jsem vyrůstala a chodila do školy. Hodně se toho změnilo, zpustlé zahrady našeho dětství jsou zpátky krásnými zahradami, většina vil je dokonale opravená včetně soch a věžiček a slunečních hodin a ozdobných štuků a říms, a taky spousta kamenů zmizelých přibylo do chodníků... Jen fotky nebudou - foťák s námi nebyl...
Po 45 minutách trošku vypnul pes - asi ho to zmohlo víc, než jsem čekala (jinak byl skvělý). Najednou začal nevnímat - dokonce chtěl vstoupit do vozovky i když jelo auto (na nepejskařský povel "co blbneš" zastavil na fleku - byl na vodítku, ani jsem ho nemusel extra brzdit) a tak jsem to vzali nejkratší cestou domů. Stejně začalo mžít... Vypil kus zahradního jezírka, padnul na pelech a spí. A já jdu šít potahy na jeho polštáře... a uklízet... když je ten pátek...

4.11.2022 13:27

dneska mám dovolenou - a tak mělo psisko netradiční venčení. Páník nás z auta vysadil u muzea a my čtvrtí úžasných vil a zahrad a parků prochodili spoustu ulic a uliček. Všude byla dítka spěchající do škol, spousta venčičů s psisky, auta, koloběžky, kočárky... Já se kochala čtvrtí, kde jsem vyrůstala a chodila do školy. Hodně se toho změnilo, zpustlé zahrady našeho dětství jsou zpátky krásnými zahradami, většina vil je dokonale opravená včetně soch a věžiček a slunečních hodin a ozdobných štuků a říms, a taky spousta kamenů zmizelých přibylo do chodníků... Jen fotky nebudou - foťák s námi nebyl...
Po 45 minutách trošku vypnul pes - asi ho to zmohlo víc, než jsem čekala (jinak byl skvělý). Najednou začal nevnímat - dokonce chtěl vstoupit do vozovky i když jelo auto (na nepejskařský povel "co blbneš" zastavil na fleku - byl na vodítku, ani jsem ho nemusel extra brzdit) a tak jsem to vzali nejkratší cestou domů. Stejně začalo mžít... Vypil kus zahradního jezírka, padnul na pelech a spí. A já jdu šít potahy na jeho polštáře... a uklízet... když je ten pátek...

Tam je to moc krásné a úplně vidím, jak se tam ten majestátní dogouš hodí

4.11.2022 14:21

Tam je to moc krásné a úplně vidím, jak se tam ten majestátní dogouš hodí

majestátní dementík právě vyhrabal bažinu pod přepadem vody z okapu do nádržky... neb leje. A vytváření rybníčků a bahnišť je jeho vášní. Tahle voda mu rozhodně nevadí - je zas...aný jak prase z bažiny a navíc zcela mokrý... Nezabila jsem ho - vysušila, nožky omyla... ještě že ještě není vytříno

4.11.2022 15:21

majestátní dementík právě vyhrabal bažinu pod přepadem vody z okapu do nádržky... neb leje. A vytváření rybníčků a bahnišť je jeho vášní. Tahle voda mu rozhodně nevadí - je zas...aný jak prase z bažiny a navíc zcela mokrý... Nezabila jsem ho - vysušila, nožky omyla... ještě že ještě není vytříno

Co jiného byste taky dělala, když jste jeho služka?

4.11.2022 19:29

Dnes u nás také celý den prší a chrťata jsou nadšení, protože můžou lítat vzduchem a není jim vedro, jsou zabahnění, urousaní a taaak spokojení. Nevím nevím, když chtějí, umí být za šlechtice, problém je, že chtějí fakt výjimečně 😀

4.11.2022 21:53

Dnes u nás také celý den prší a chrťata jsou nadšení, protože můžou lítat vzduchem a není jim vedro, jsou zabahnění, urousaní a taaak spokojení. Nevím nevím, když chtějí, umí být za šlechtice, problém je, že chtějí fakt výjimečně 😀

Och, barzojkové nádherní

5.11.2022 09:56

Fotky ze středy, to ještě bylo hezky, teď už začaly podzimní plískanice. :-(

5.11.2022 15:53
fikovnice

XXX.XXX.135.141

Ale to musíte došustit někam do smrků či borovic. Z listí už koukají jen velké, staré,
mokré, shnilé. ( Aspoň u nás )

"Orionko", já vždy houbařím v jehličnatých lesech . V listnatých jsem obvykle nacházela s prominutím prd, kdežto v jehličnatých kdeco.

Bohužel, po dost hrozném prac. vypětí a i nepříjemné osobní anabázi, se cítím mizerně - myšleno ucpaný nos, bolest v krku a kašel. Tak asi zase šustit nebo jehličit nebudu...

5.11.2022 15:54
fikovnice

XXX.XXX.135.141

Fotky ze středy, to ještě bylo hezky, teď už začaly podzimní plískanice. :-(

Jééé Ali, můj oblíbený kostelík - nádhera!
A co, ještě i nějaké houby jsi našla? Já jsem bohužel fest nachcípaná...

5.11.2022 16:25

fikovnice napsal(a):

To chce zázvor !

5.11.2022 16:48
fikovnice

XXX.XXX.135.141

To chce zázvor !

5.11.2022 19:18

a je tu listopad. Počasí se včera skokem změnilo... dneska už to byl sychravý mokrý podzim. Jo a ta raslinka se vůbec nevzdávala ležíc na zádíčkách... lítala jak motorová myš a v listí dělala neskutečné přemety. Vždy skončila let u Yody pod tlapama. Já i její panička jsme byly dost ve střehu - ale ona si toho mamuta užívala...

5.11.2022 21:29

Ach bože můj chrtí sen a dokonce 2x

5.11.2022 21:34

Ach bože můj chrtí sen a dokonce 2x

sardullah, sny se mají plnit, tak proč si barzojka nepořídíte?

5.11.2022 21:41

sardullah, sny se mají plnit, tak proč si barzojka nepořídíte?

Protože pro mě je barzoj symbolem krásy a pro manžela je to ošklivej "hrbatej" pes a je proti pořízení takového psa a jelikož doma nebydlím sama, tak holt i v psech musím dělat kompromisy. Navíc už jsme chrta měli a zatímco já jsem chrtí člověk, tak manžel měl sice afgána rád, ale chrtí povaha mu nesedla, takže i ten vztah nebyl tak intenzivní jako má s našimi ostatními psy. Takže barzoj holt bude takový ten pomníček, přání, co se nikdy nesplní.....

5.11.2022 22:41

Protože pro mě je barzoj symbolem krásy a pro manžela je to ošklivej "hrbatej" pes a je proti pořízení takového psa a jelikož doma nebydlím sama, tak holt i v psech musím dělat kompromisy. Navíc už jsme chrta měli a zatímco já jsem chrtí člověk, tak manžel měl sice afgána rád, ale chrtí povaha mu nesedla, takže i ten vztah nebyl tak intenzivní jako má s našimi ostatními psy. Takže barzoj holt bude takový ten pomníček, přání, co se nikdy nesplní.....

A, tak to jo. Vidíte, já jsem měla celý život N.O. a jednou jsem vyjímku udělala a štěndo barzojka jsem si pořídila ke 3 leté ovčandě. Ta ji vychovala i když rozdílnost plemen byla obrovská. Fungovaly spolu skvěle. Mě i když se barzoj líbí, už bych si ho nepořídila.Třeba mě mrzelo, že ovčanda si běhala na volno, měla tak nějak více svobody a barzoj musel být častěji na vodítku. Co si budem povídat, přivolání chrta, kor, když něco viděl, nebylo nikdy 100% jisté. A vůbec, byla to madam, princezna, která nikdy nebude skákat, jak pán píská. Prostě chrt.

5.11.2022 22:47

A, tak to jo. Vidíte, já jsem měla celý život N.O. a jednou jsem vyjímku udělala a štěndo barzojka jsem si pořídila ke 3 leté ovčandě. Ta ji vychovala i když rozdílnost plemen byla obrovská. Fungovaly spolu skvěle. Mě i když se barzoj líbí, už bych si ho nepořídila.Třeba mě mrzelo, že ovčanda si běhala na volno, měla tak nějak více svobody a barzoj musel být častěji na vodítku. Co si budem povídat, přivolání chrta, kor, když něco viděl, nebylo nikdy 100% jisté. A vůbec, byla to madam, princezna, která nikdy nebude skákat, jak pán píská. Prostě chrt.

No tak já to mám teď extrémější...pyrenejku nelze vypustit nikde. Takže je na vodítku nonstop a druhý pes,..ať už to byl berber nebo kavkazanda a nebo teď berňucha jdou na volno. Tak to zlatej chrťák...ten měl přivolání vlastně na pohodu, jen bylo potřeba mít kolem sebe dostatek místa, aby byl čas ho bezpečně přivolat.

Ale tak jasně,..,když porovnám mojí ovčandu s afgánem, tsk je to nebe a dudy. Ale i tak mi chrt vyhovoval víc.

6.11.2022 09:01
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Tak jsme si dnes ráno pošustili, a místy už šustění vystřídalo křupání. Dnes do rána poprvé mrzlo tak, že koním ve výbězích zamrzla voda.
Nebudeme chodit šustit, budeme chodit křupat 😁

6.11.2022 09:11
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Ach, barzojové ❤️
To je pro mě úplně nejvíc nejnádhernější pes.
Bohužel, stejně jako sadrullah, mýmu chlapovi se chrti bohužel vůbec nelíbí.
Proto i pro mě (z více důvodů) chrt zůstane jako nikdy nesplněnej sen. Ale pokaždé, když ho někde vidím, moje srdce poskočí a oči zvlhnou 😁

Krátkosrstá kolie je vlastně takový kompromis mezi chrtem a catahoulou.
Obě ty plemena miluju, ale ani na jedno nikdy nebudu mít podmínky, proto zůstávají v kategorii toho nesplněného snu ❤️

6.11.2022 09:28

Ouško4 napsal(a):
Tak jsme si dnes ráno pošustili, a místy už šustění vystřídalo křupání. Dnes do rána poprvé mrzlo tak, že koním ve výbězích zamrzla voda.
Nebudeme chodit šustit, budeme chodit křupat 😁

Pěkní hafani a krásné oblečky na ranní podzimní mrazíky🍁🍂

6.11.2022 09:52
Ouško4

XXX.XXX.65.123

Pěkní hafani a krásné oblečky na ranní podzimní mrazíky🍁🍂

Kolie moc děkují ❤️

6.11.2022 10:59

taky jsme ráno na zahradě křupali, hvězdičky svítily... a tak jsme vyjeli na kopec, že bude výhled na mlžné nížiny. Klíč nezklamal - jen tedy mlha byla tak vysoko, že z bílého zvlněného moře pod námi žádný jiný vrcholek nevylezl. Žádný Bezděz, Ralsko, Luž, Ještěd... nic - jen bílé moře všude kolem. Cestou všude mlha jako mlíko - ale už jsme doma a na sluníčku

6.11.2022 13:52

Ouško4 napsal(a):
Ach, barzojové ❤️
To je pro mě úplně nejvíc nejnádhernější pes.
Bohužel, stejně jako sadrullah, mýmu chlapovi se chrti bohužel vůbec nelíbí.
Proto i pro mě (z více důvodů) chrt zůstane jako nikdy nesplněnej sen. Ale pokaždé, když ho někde vidím, moje srdce poskočí a oči zvlhnou 😁

Krátkosrstá kolie je vlastně takový kompromis mezi chrtem a catahoulou.
Obě ty plemena miluju, ale ani na jedno nikdy nebudu mít podmínky, proto zůstávají v kategorii toho nesplněného snu ❤️

Manžel také nebyl chrtí, ale kluci si ho získali . No, měli to jednoduché, má rád, jak říká, zvířata s osobností 😀. I když možná nemáme barzoje, ale dlouhosrsté kolie, když lumpačí, tj často, tak mají uši nahoru a to potom slyší chválu - jé, to jsou krásný kolie 😂😂😂

6.11.2022 14:03
Mln

XXX.XXX.244.229

Dneska ráno už bylo i u nás mrazivo a mlhavo. Takový ten správný listopad. Ale procházku jsme si užili.

6.11.2022 20:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Pár foteček a postřehů z uplynulého týdne od nás...bylo to hektické
V úterý Vikina složila Nw - U1 zkoušku, ve středu byla třetí v supr čupr adrenalinovým závodě Ať žijí duchové II. Při vyhlášení byla dokonce pochválena před nastoupenou jednotkou, že v jednom z terénů byla suverénně nejlepší.
V mezičase jsem fungovala jako veterinární sestra
Konečně se nám tedy podařilo změnit - a najít úžasnou veterinu, překvapivě tři minuty od domu
A chronický problémy pinčový už se konečně smysluplně řeší, má za sebou konečně neodfláknutý sono a náběry, jejichž výsledkům věřím. A vypadá to, že problém bude mít i název...a co je nejlepší - vet bere ohled na moje přání krmi domácí stravou.
Do toho marodí morčák - od středy do včerejška byl na infuzích, měl kanylu, dokrmovala jsem ho instantním senem...včera jsem kanylu vyndala, už žere, ale pořád jede na třičtvrtě plynu.
Bohužel něco jako OČR na zvířátka zatím neexistuje, takže ten týden mě poněkud vyčerpal.

6.11.2022 20:49

Terven napsal(a):
Pár foteček a postřehů z uplynulého týdne od nás...bylo to hektické
V úterý Vikina složila Nw - U1 zkoušku, ve středu byla třetí v supr čupr adrenalinovým závodě Ať žijí duchové II. Při vyhlášení byla dokonce pochválena před nastoupenou jednotkou, že v jednom z terénů byla suverénně nejlepší.
V mezičase jsem fungovala jako veterinární sestra
Konečně se nám tedy podařilo změnit - a najít úžasnou veterinu, překvapivě tři minuty od domu
A chronický problémy pinčový už se konečně smysluplně řeší, má za sebou konečně neodfláknutý sono a náběry, jejichž výsledkům věřím. A vypadá to, že problém bude mít i název...a co je nejlepší - vet bere ohled na moje přání krmi domácí stravou.
Do toho marodí morčák - od středy do včerejška byl na infuzích, měl kanylu, dokrmovala jsem ho instantním senem...včera jsem kanylu vyndala, už žere, ale pořád jede na třičtvrtě plynu.
Bohužel něco jako OČR na zvířátka zatím neexistuje, takže ten týden mě poněkud vyčerpal.

.....veliká převeliká gratulace a morčíkovi držím palce

6.11.2022 20:53
janaa

XXX.XXX.174.242

A co je tedy pinčový?

6.11.2022 20:53
Terven

XXX.XXX.110.191

.....veliká převeliká gratulace a morčíkovi držím palce

Děkujeme

6.11.2022 21:06
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
A co je tedy pinčový?

Všechno nasvědčuje zatím tomu, že je to nespecifickej střevní zánět.

7.11.2022 06:50

fikovnice napsal(a):

Nenašla, já na houbách nebyla.

7.11.2022 10:03
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven napsal(a):
Všechno nasvědčuje zatím tomu, že je to nespecifickej střevní zánět.

A jak to budou kurýrovat?

Jinak u nás mlha,vlhko, po venčení je potřeba udělat valnou hromadu

7.11.2022 10:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ježiš, ty jsou nádherní!! Kousek od mojí práce chodí paní a má tři. Bože to je nádhera. chrt je krásný stvoření, radost na něj pohledět - a to i když je jako prase.

7.11.2022 10:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

twl! Jak je tam v utajení!!! to je jak kvíz s názvem najdi jednu nesrovnalost

U nás doslova tak, že by psa nevyhnal, jak se udělala mlha, hodně se ochladilo a nikdo nechtěl ven. Důchodkyně dokonce pánikovi vzala kramle domů ´. I můj statečnej Rumoušek koukal, že tohle přece nemůže nikdo myslet vážně.

7.11.2022 10:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mln napsal(a):
Dneska ráno už bylo i u nás mrazivo a mlhavo. Takový ten správný listopad. Ale procházku jsme si užili.

Jé hele - flekatíno!

7.11.2022 10:21
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
twl! Jak je tam v utajení!!! to je jak kvíz s názvem najdi jednu nesrovnalost

U nás doslova tak, že by psa nevyhnal, jak se udělala mlha, hodně se ochladilo a nikdo nechtěl ven. Důchodkyně dokonce pánikovi vzala kramle domů ´. I můj statečnej Rumoušek koukal, že tohle přece nemůže nikdo myslet vážně.

Jj,maskovat se umí oba

7.11.2022 10:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

hílf míír, hilf mííír!! To jsou bomba fotos. Na tý druhý je to splynutí dokonalý

7.11.2022 10:26
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
hílf míír, hilf mííír!! To jsou bomba fotos. Na tý druhý je to splynutí dokonalý

Tajný agenti Kevin je pažravej, a když se krmí štěňata xkrát denně,tak mumůže rupnout cévka. Ta fotka je dělaná,když už byla půlka vrhu v novým domově,tak si chlapeček myslel,že už se nedopočítám

7.11.2022 10:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tajný agenti Kevin je pažravej, a když se krmí štěňata xkrát denně,tak mumůže rupnout cévka. Ta fotka je dělaná,když už byla půlka vrhu v novým domově,tak si chlapeček myslel,že už se nedopočítám

já se tu směju fakt nahlas, nekecám. Dík za vylepšení dne. To je vůůůl

7.11.2022 10:47
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):

Zatím dostává čtvrtku Entizolu ráno a večer plus má za sebou pětidenní odčervení Panacurem.
Famosan jsme na radu veta vysadili. Na předchozí veterině mi tvrdili, že aby bylo dosaženo účinku, musí ho brát měsíc minimálně, což se mi nezdálo. Tady vet říkal, že Famosan je lék, kterej si člověk vezme proti pálení žáhy a očekává, že žáha ho pálit přestane. Pokud už ho tedy bereme 14 dní a výsledek nula nula nic, klidně můžeme přestat.
Hned po prvním dni léčby jsem měla pocit, že mi někdo vyměnil psa. Nepase se, bobky ok, zklidnila se, zmizely její obvyklý neurózy, který jsem přičítala jejímu naturelu a traumatu z pobytu v útulku.
Kontrolu máme v pátek, diagnóza zatím není tutovka, ale zatím tomu všechno nasvědčuje.

7.11.2022 10:49
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven napsal(a):
Zatím dostává čtvrtku Entizolu ráno a večer plus má za sebou pětidenní odčervení Panacurem.
Famosan jsme na radu veta vysadili. Na předchozí veterině mi tvrdili, že aby bylo dosaženo účinku, musí ho brát měsíc minimálně, což se mi nezdálo. Tady vet říkal, že Famosan je lék, kterej si člověk vezme proti pálení žáhy a očekává, že žáha ho pálit přestane. Pokud už ho tedy bereme 14 dní a výsledek nula nula nic, klidně můžeme přestat.
Hned po prvním dni léčby jsem měla pocit, že mi někdo vyměnil psa. Nepase se, bobky ok, zklidnila se, zmizely její obvyklý neurózy, který jsem přičítala jejímu naturelu a traumatu z pobytu v útulku.
Kontrolu máme v pátek, diagnóza zatím není tutovka, ale zatím tomu všechno nasvědčuje.

Tak moc držím palce,ať je v pohodě

7.11.2022 13:41
aluska

XXX.XXX.197.205

Krásný fotky z lesa, taky si vždycky říkám, že ty mý jezevčouny vyfotím, ale oni jsou pořád někde v pééérdeli , radši ani nebudu psát jak dlouho je někdy hledám.... , třeba včera jsem se vrátila z lesa jenom s dvouma. Přehodila jsem kola na autě za zimáky a šla hledat zbytek gangu

7.11.2022 13:56

"Na předchozí veterině mi tvrdili, že aby bylo dosaženo účinku, musí ho brát měsíc minimálně, což se mi nezdálo."

jako tak to je, ale záleží na příčině
já beru pilule na snížení tvorby žal. kyseliny a ano, ta délka užívání je k nějakému dlouhodobějšímu účinku nutná

7.11.2022 14:35
Terven

XXX.XXX.110.191

"Na předchozí veterině mi tvrdili, že aby bylo dosaženo účinku, musí ho brát měsíc minimálně, což se mi nezdálo."

jako tak to je, ale záleží na příčině
já beru pilule na snížení tvorby žal. kyseliny a ano, ta délka užívání je k nějakému dlouhodobějšímu účinku nutná

Jasný, pokud by bylo účelem třeba vyhojení vředu, tak pár tablet nestačí. Ale ona to dostala vyloženě na zmírnění akutních obtíží. Famosan mi dávali na předchozí veterině ke každé té "gastroenteritidě" s tím, že ho má brát, pokud jí bude blbě.
V popisu má Famosan přímo tohle
Famosan 10 mg se užívá ke zmírnění příznaků pálení žáhy, žaludečního překyselení a žaludeční nevolnosti. z www.gigalekarna.cz
Naposledy se ale vet vyjádřil, že pokud ho bere teprve 14 dní, nemůžu chtít vidět zlepšení.

7.11.2022 15:08

vředy nemám, zánět ano

7.11.2022 17:41
fikovnice

XXX.XXX.133.224

Nádherní "anet"!

7.11.2022 18:44

fikovnice napsal(a):
Nádherní "anet"!

Děkuji fikovnice, už je to dávno, byly obě holky fajn. Barzojka byla od boží chovatelky a i v té době, se takoví chovatelé viděli málo.Po celý její život jsme byli s chovatelkou v kontaktu, vídali jsme se na výstavách a ona byla celý život zdravá, jak řípa, Veta potřebovala jen na očkování. Dožila se přes 14 let. Ta fotka je focená ještě normálním foťákem, jak se dával potom do fotolabu vyvolat film. No, já jsem se byla teď v sobotu podívat na výstavě N.O. v CB a ani jsem nečekala, že tam bude tolik pracovních. Myslela jsem, že to bude sam exterierák a ono milé překvapení. Vlkošedků a celočerných docela dost. Mohla jsem na nich oči nechat, byla jsem jak v jiříčkově vidění, moc se mi líbili

8.11.2022 20:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak jsme dnes po pár měsících potkali 1 zajíce (srn jak máku)

8.11.2022 22:57

lupus4 napsal(a):
tak jsme dnes po pár měsících potkali 1 zajíce (srn jak máku)

U nás v okolí už jsem zajíce neviděla léta...přitom za éry mého chrťáka to nebyla žádná vzácnost...srny potvrzuju, těch je hafec..je jich tolik, že už po nich psy ani zvědavě nekoukají, už to není zvíře pozornosti hodné, ale je to prostě součást louky, inventář. Víc mě překvapí, když žádné srny nepotkáme...když běží přes louku a Gina zachytí ten pohyb, tak se tím směrem instinktivně podívá a jak kdyby si v tu chvíli řekla "ahá, to je jenom srnka" tak dál už jí to nezajímá.

8.11.2022 23:10
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

U nás v okolí už jsem zajíce neviděla léta...přitom za éry mého chrťáka to nebyla žádná vzácnost...srny potvrzuju, těch je hafec..je jich tolik, že už po nich psy ani zvědavě nekoukají, už to není zvíře pozornosti hodné, ale je to prostě součást louky, inventář. Víc mě překvapí, když žádné srny nepotkáme...když běží přes louku a Gina zachytí ten pohyb, tak se tím směrem instinktivně podívá a jak kdyby si v tu chvíli řekla "ahá, to je jenom srnka" tak dál už jí to nezajímá.

Tak u nás teda zající jsou, ale vidět moc ne, to je fakt. Jeden třeba bydlel ve školce, říkali mu Karel a bylo celkem běžné ho tam potkat a nedávno Malina jednoho vyšťárala v mlází. Jdeme si tak lesem, ona pobíhá kolem mě, já spokojená, jak se nám to jde a najednou Malina skočí šipku do příkopu a vyběhne zajíc a Malina za ním, no vběhnou do mlází a zajíc se pomalu zas vrací, asi mrtvej smíchy, jak jí přečůral a zalezl zase do houští a za chvíli kolem běží ten můj černej démon přímo kolem toho zajíce a ani si ho nevšimla, nejspíš celá spokojená, že ho zahnala fakt daleko.
Včera na psí louce se producírovaly slepice, přemýšlela jsem, jestli je to dárek pro ty psy, nebo jak je to myšleno, ale nechtěla jsem zkoušet, co s tím dárkem udělá Malina, tak jsem jí raději připla na vodítko. Nicméně tohlě mě docela vadí, že někdo venčí slepice na psí louce. Malina aspoň na tom vodítku lovila myši, což mě docela překvapilo, že i hned dvě chytla. Myslela jsem si celou dobu, že jen tak dělá, že chytá myši. Myši nežere, což jsem ráda. I když první pes se s nima barfoval celkem často a nevypadalo to, že by mu činily nějaké potíže.
Tuhle mi teta posílala, že jí rozkvetly kosatce a já nyní objevila, že mi kvete koniklec.

9.11.2022 07:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):
Tak u nás teda zající jsou, ale vidět moc ne, to je fakt. Jeden třeba bydlel ve školce, říkali mu Karel a bylo celkem běžné ho tam potkat a nedávno Malina jednoho vyšťárala v mlází. Jdeme si tak lesem, ona pobíhá kolem mě, já spokojená, jak se nám to jde a najednou Malina skočí šipku do příkopu a vyběhne zajíc a Malina za ním, no vběhnou do mlází a zajíc se pomalu zas vrací, asi mrtvej smíchy, jak jí přečůral a zalezl zase do houští a za chvíli kolem běží ten můj černej démon přímo kolem toho zajíce a ani si ho nevšimla, nejspíš celá spokojená, že ho zahnala fakt daleko.
Včera na psí louce se producírovaly slepice, přemýšlela jsem, jestli je to dárek pro ty psy, nebo jak je to myšleno, ale nechtěla jsem zkoušet, co s tím dárkem udělá Malina, tak jsem jí raději připla na vodítko. Nicméně tohlě mě docela vadí, že někdo venčí slepice na psí louce. Malina aspoň na tom vodítku lovila myši, což mě docela překvapilo, že i hned dvě chytla. Myslela jsem si celou dobu, že jen tak dělá, že chytá myši. Myši nežere, což jsem ráda. I když první pes se s nima barfoval celkem často a nevypadalo to, že by mu činily nějaké potíže.
Tuhle mi teta posílala, že jí rozkvetly kosatce a já nyní objevila, že mi kvete koniklec.

Koniklec?????????????? Příroda se zbláznila!

Můžu malou radu poradu? Pokud Vám záleží na tom, aby Malina nelovila - tak já nenechávám lovit ani ty myše. Počítat a zkoumat ďurky je povoleno, lov a hrabošení ne, protože ten pes pak nerozlišuje, že tohle lovit může a tamto ne. Ale to je jen taková nevyžádaná rada (ono i ty myši mají habakůk chorob, i proto bych psa nenechávala) Každopádně, je to pochopitelně každého věc, to já jen, že to lidi třeba nenapadne to s tím lovením.

9.11.2022 08:59

právě jsme dorazili po dvouhodinovce lesní domů. Hned se bude líp učit (mám do šesti večer)... když jsem dokonale okysličená a oslintaná a ruce mám od přetahování jak orangutan... U nás za humny je zvěře relativně málo. Zajíci byli vždy vzácní (na horách moc nejsou), srnčího výrazně ubylo a jeleni letos ještě neslezli z hor. Navíc mají zimovací obůrku, kam je vždy nalákají a zavřou až do jara (aby se snížili škody okusem). Takže dnes spíš potkáme lišku, než kopytnatce. Psisko je vylítané a momentálně brečí pod lojovými koulemi, že by mohly uzrát a spadnout ze stromu dolů

9.11.2022 09:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):

Můžu malou radu poradu? Pokud Vám záleží na tom, aby Malina nelovila - tak já nenechávám lovit ani ty myše. Počítat a zkoumat ďurky je povoleno, lov a hrabošení ne, protože ten pes pak nerozlišuje, že tohle lovit může a tamto ne. Ale to je jen taková nevyžádaná rada (ono i ty myši mají habakůk chorob, i proto bych psa nenechávala) Každopádně, je to pochopitelně každého věc, to já jen, že to lidi třeba nenapadne to s tím lovením.

Tohleje téma k zamyšlení...ty myši jsou samozřejmě naše máslo
ale nejsem si jistá, že u echt lovce pomůžezabránit štvaní zvěře, když když nesmí lovit myši.
Protože ono je to spíš tak, že některej pes to v sobě má a jinej ne anebo ne tolik. U ohaře s tím možná uspějete, ten nebyl primárně šlechtěn k zabíjení. Čili si možná vystačí s kontrolou děr a nebere to jako újmu. Stejně tak u něj může pěkně fungovat takovéto "stopujeme a koukáme spolu na srnku". U jiných plemen tohle nemusí klapnout nikdy.
Pinč je specialista na lov hlodavců, jezevčík je samostatnej norník. Moje feny lov myší milujou, tak jim ho občas dopřeju. Samozřejmě, že jenom tam, kde nepředpokládám trávení hlodavců anebo zemědělskou chemii. Pinčová beztak jenom hrabe, uloví naprosto vzácně. Vikina hrabe míň, uloví častěji.
Nemyslím si, že se tím zhoršuje i jejich touha štvát zvěř, spíš naopak. Pes dokáže moc dobře rozlišit, že může hrabat díru, když panička stojí vedle a souhlasí, zatímco vyrazit za zajícem prostě neprojde. Potlačovat loveckej pud u echt lovců jde blbě, je to jejich největší přirozenost a pokud nechcete mít frustrovanýho psa s nenaplněnejma potřebama, stejně mu musíte najít nějakou náhradní činnost. Jinak si jí najde sám...pokud například Vikině opakovaně zatrhnu vyrazit po stopě, začne frustrovaně lovit třeba padající žaludy. Překotně je bere do tlamy, už jednou se jí podařilo spolknout - děkuju pěkně, to nechci, to je o život.
To jí radši nechám chvilku na vycházce myškovat, maximálně pak mají káňata a volavky o myš míň a já mám spokojenýho psa, kterej chápe, že lov není něco, co lze provozovat kdykoli a kdekoli a opravdu potom líp poslouchá a snáší různý omezení z mý strany. Ony si při tom čistí hlavu.
A jak píšu, spousta psů zákazem lovu myší neutrpí újmu, protože mají i jiný závislosti - třeba míček nebo hru s kamarády. To ty moje ne. Jsou nekamarádivý a nehravý. Resp. Vikina hravá je, ale jenom v jistých situacích.

9.11.2022 09:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Tohleje téma k zamyšlení...ty myši jsou samozřejmě naše máslo
ale nejsem si jistá, že u echt lovce pomůžezabránit štvaní zvěře, když když nesmí lovit myši.
Protože ono je to spíš tak, že některej pes to v sobě má a jinej ne anebo ne tolik. U ohaře s tím možná uspějete, ten nebyl primárně šlechtěn k zabíjení. Čili si možná vystačí s kontrolou děr a nebere to jako újmu. Stejně tak u něj může pěkně fungovat takovéto "stopujeme a koukáme spolu na srnku". U jiných plemen tohle nemusí klapnout nikdy.
Pinč je specialista na lov hlodavců, jezevčík je samostatnej norník. Moje feny lov myší milujou, tak jim ho občas dopřeju. Samozřejmě, že jenom tam, kde nepředpokládám trávení hlodavců anebo zemědělskou chemii. Pinčová beztak jenom hrabe, uloví naprosto vzácně. Vikina hrabe míň, uloví častěji.
Nemyslím si, že se tím zhoršuje i jejich touha štvát zvěř, spíš naopak. Pes dokáže moc dobře rozlišit, že může hrabat díru, když panička stojí vedle a souhlasí, zatímco vyrazit za zajícem prostě neprojde. Potlačovat loveckej pud u echt lovců jde blbě, je to jejich největší přirozenost a pokud nechcete mít frustrovanýho psa s nenaplněnejma potřebama, stejně mu musíte najít nějakou náhradní činnost. Jinak si jí najde sám...pokud například Vikině opakovaně zatrhnu vyrazit po stopě, začne frustrovaně lovit třeba padající žaludy. Překotně je bere do tlamy, už jednou se jí podařilo spolknout - děkuju pěkně, to nechci, to je o život.
To jí radši nechám chvilku na vycházce myškovat, maximálně pak mají káňata a volavky o myš míň a já mám spokojenýho psa, kterej chápe, že lov není něco, co lze provozovat kdykoli a kdekoli a opravdu potom líp poslouchá a snáší různý omezení z mý strany. Ony si při tom čistí hlavu.
A jak píšu, spousta psů zákazem lovu myší neutrpí újmu, protože mají i jiný závislosti - třeba míček nebo hru s kamarády. To ty moje ne. Jsou nekamarádivý a nehravý. Resp. Vikina hravá je, ale jenom v jistých situacích.

Já to říkala z toho titulu, že Malina je ještě mladá a pokud Trickiwoo to nelovení třeba řešit chce, šla bych touhle cestou. Ten lov přeci mohu dodat psu do života jinak, aby právě nebyl frustrován. Ale neříkám, že mám svatou a absolutní pravdu. Prostě lovit nedovolím, dám jinou náplń. Podle mého- čistě osobního názoru je to podobné jako, že se psem, který loví, nebo má tendece lovit, nebo ho v lovení nechci podporovat, tak s ním nejdu na coursing do té doby, dokud nemáme ovladatelnost. Pak klidně jo, ale je to lov umělý. Kdežto lov myši a lov malýho zajíce, bažanta.... tam nějaký rozdíl já osobně nevidím.

9.11.2022 13:48
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):

Jako byla jsem z toho koniklece hodně vykulená a přemýšlela, co se stalo, že si dal letos repete.
K tomu lovu, já nevím. První pes lovil myši jako o život, ale za vysokou nebo zajícem se mi nikdy nevydal, tak asi proto jsem neměla pocit, že je lovení myší a lov vysoké to samé. Druhý jako mladý myši nelovil, ale za srnkou by se vydal hned. Malina to má zas jinak. Ty myši teda loví aniž by musela hrabat, jdeme po cestě a ona hned hups do trávy a myš má v tlamě a za chvíli to samé znova. Myš zahodila po povelu "nežer to". Jako o vaší připomínce budu určitě přemýšlet. Jen mě teda napadlo, co vlastně by Malina mohla od těch myší takhle chytnout a proč to třeba u koček nevadí? Neberte to prosím tak, že pochybuji o vašich slovech, jen mě to zajímá.

9.11.2022 13:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Jako byla jsem z toho koniklece hodně vykulená a přemýšlela, co se stalo, že si dal letos repete.
K tomu lovu, já nevím. První pes lovil myši jako o život, ale za vysokou nebo zajícem se mi nikdy nevydal, tak asi proto jsem neměla pocit, že je lovení myší a lov vysoké to samé. Druhý jako mladý myši nelovil, ale za srnkou by se vydal hned. Malina to má zas jinak. Ty myši teda loví aniž by musela hrabat, jdeme po cestě a ona hned hups do trávy a myš má v tlamě a za chvíli to samé znova. Myš zahodila po povelu "nežer to". Jako o vaší připomínce budu určitě přemýšlet. Jen mě teda napadlo, co vlastně by Malina mohla od těch myší takhle chytnout a proč to třeba u koček nevadí? Neberte to prosím tak, že pochybuji o vašich slovech, jen mě to zajímá.

Žraním myší může přijít k tasemnici, proti ostatním hnusům by měla být očkovaná. Na tasemnici dobře funguje běžné odčervení, ale je fakt, že myšožrouty je třeba někdy odčervovat častěji.
Jinak samozřejmě nenechávám žrát myši nikde v zástavbě, kde je riziko, že je někdo tráví. Stejně tak ne na zemědělsky obdělávaných plochách, pokud to není ekozemědělství.
JInak je to docela dobrej barf, jak napsal kdysi lupus.

9.11.2022 14:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Já to říkala z toho titulu, že Malina je ještě mladá a pokud Trickiwoo to nelovení třeba řešit chce, šla bych touhle cestou. Ten lov přeci mohu dodat psu do života jinak, aby právě nebyl frustrován. Ale neříkám, že mám svatou a absolutní pravdu. Prostě lovit nedovolím, dám jinou náplń. Podle mého- čistě osobního názoru je to podobné jako, že se psem, který loví, nebo má tendece lovit, nebo ho v lovení nechci podporovat, tak s ním nejdu na coursing do té doby, dokud nemáme ovladatelnost. Pak klidně jo, ale je to lov umělý. Kdežto lov myši a lov malýho zajíce, bažanta.... tam nějaký rozdíl já osobně nevidím.

Kdežto lov myši a lov malýho zajíce, bažanta.... tam nějaký rozdíl já osobně nevidím.

Tak já tam vidím jeden hodně praktickej rozdíl, a sice, že když loví myši, nikam nezdrhají mimo můj vliv, mám je vedle sebe pod kontrolou.
A jo, já se taky snažím dávat jinou náplň. Trávení volnýho času se psy je moje životní vášeň, takže do toho dávám maximum a furt se snažím to vylepšovat. Trénujem nosework, schovávám pamlsky, hračky s pamlskama, cvičíme, blbneme...Vikina to miluje, ale jak píšete, je to lov umělý. Jenom náhražka.
Došla jsem k poznání, že strašně záleží na naturelu psa a jsou mezi jejich potřebami propastný rozdíly. Máte třeba psy, kteří na procházkách běhají čistě pro radost z pohybu. Prostě to milujou. To jsou typy, které bez újmy zvládnou třeba běh u kola. Pinčová by s tím asi neměla problém, Vikinu bych psychicky odrovnala (časem asi i fyzicky). Jezevčíkoid potřebuje samostatnou práci a není primárně běžec a turista. Ne, že by Vikina nerada běhala, ale běhá čistě účelově.
Často si říkám, že kdybych měla dva pinče, byť labilní a hyperaktivní, měla bych půl práce a půl starostí a spoustu věcí zadara.
Vikina mě toho za těch 7 let fůru naučila, ale není to jednoduchej pes. Není to pes typu "hujer" jako třeba pinč nebo ohař. Co tak čtu postřehy holek, nejblíž má asi k pastevci
Za jistých okolností se umí i chovat hujerovitě, ale to si musím jako majitel zasloužit. Nejde to vynutit, není to samozřejmost.
Já bych ve svý podstatě asi taky byla radši, aby mí psi byli v míru se vším živým. Ale zkušenosti mě naučily, že nikoho nesoudím, pokud jsem neušla míli v jeho botách nebo nežila rok s jeho psem.
Vikina miluje spoustu věcí, který jsou z lidskýho pohledu nevhodný. Ta myš je asi tak to nejmenší, co jí z toho můžu občas dovolit, aby se cítila být sama sebou.

9.11.2022 14:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Kdežto lov myši a lov malýho zajíce, bažanta.... tam nějaký rozdíl já osobně nevidím.

Tak já tam vidím jeden hodně praktickej rozdíl, a sice, že když loví myši, nikam nezdrhají mimo můj vliv, mám je vedle sebe pod kontrolou.
A jo, já se taky snažím dávat jinou náplň. Trávení volnýho času se psy je moje životní vášeň, takže do toho dávám maximum a furt se snažím to vylepšovat. Trénujem nosework, schovávám pamlsky, hračky s pamlskama, cvičíme, blbneme...Vikina to miluje, ale jak píšete, je to lov umělý. Jenom náhražka.
Došla jsem k poznání, že strašně záleží na naturelu psa a jsou mezi jejich potřebami propastný rozdíly. Máte třeba psy, kteří na procházkách běhají čistě pro radost z pohybu. Prostě to milujou. To jsou typy, které bez újmy zvládnou třeba běh u kola. Pinčová by s tím asi neměla problém, Vikinu bych psychicky odrovnala (časem asi i fyzicky). Jezevčíkoid potřebuje samostatnou práci a není primárně běžec a turista. Ne, že by Vikina nerada běhala, ale běhá čistě účelově.
Často si říkám, že kdybych měla dva pinče, byť labilní a hyperaktivní, měla bych půl práce a půl starostí a spoustu věcí zadara.
Vikina mě toho za těch 7 let fůru naučila, ale není to jednoduchej pes. Není to pes typu "hujer" jako třeba pinč nebo ohař. Co tak čtu postřehy holek, nejblíž má asi k pastevci
Za jistých okolností se umí i chovat hujerovitě, ale to si musím jako majitel zasloužit. Nejde to vynutit, není to samozřejmost.
Já bych ve svý podstatě asi taky byla radši, aby mí psi byli v míru se vším živým. Ale zkušenosti mě naučily, že nikoho nesoudím, pokud jsem neušla míli v jeho botách nebo nežila rok s jeho psem.
Vikina miluje spoustu věcí, který jsou z lidskýho pohledu nevhodný. Ta myš je asi tak to nejmenší, co jí z toho můžu občas dovolit, aby se cítila být sama sebou.

Terven - ne, já nesoudím, to bych nerada, aby to tak vyznělo. Já už taky za ty roky pozjistila, že nelze paušalizovat - to byl jen námět pro Trickywoo k případnýmu zamyšlení se, jak to chce- nechce mít.

Ad ty rozdílné potřeby - dááávno tomu, jsem tady někomu radila, když byl neščastnej z toho, že jeho psina, která je jinak skvělá a poslušná ,se o nic nezajímá, že jen tak postává, čučí a čmuchá si, zatímco ten druhý pes je aktivista a může s ním pořád něco podnikat a ten druhej pes se za nima jen tak vleče a.....a...., tak jsem jí psala, že nemůže čekat, že budou mít oba stejné potřeby, a ať to té první dopřeje, když ji nebaví dělat aportování a triky a já nevím co, že se prostě ráda kochá a to je její náplní a že pak bude spokojená ona i pes. Psala mi po čase, že je to vlastně supr, že si s ní třeba sedne na lavičku, dá jí ten její prostor a mezitím si něco ´kutí s tím druhým psem a že psina je spokojená. Takže jasný, každý pes to má jinak. Taliprdová si ráda krouží svoje obří oblouky a pak si počítá myše, cvičit s ní je - řekněme náročný, ale čas od času to provozovat musíme z praktických důvodů, neb ona pak dojde k myšlence, že se nic nemusí, kdyby poslouchala dobře, nebudu ji do toho zapojovat a nechám jí to její soužití s námi, protože je to cvičení povětšinou pro obě z nás takový malý trápení, ať už proto, že je otrávená a nebo proto, že pro ten den je přemotivovaná. Je to blázen a s tím halt nic dělat nejde. Takže jo, to je mi jasný, že nelze nastrkat vše do jedný škatule a to ani v rámci plemene. Tož opravdu nesoudím a pokud to pro psa není špatně, tak ať si každý dělá, jak jim dvěma libo.

9.11.2022 14:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):

Hele- jak jsem psala, je to jen můj osobní názor, že ten lov nenechám rozhořet vůbec. A jak si to kdo povede, je jeho věc. Kočka je nějako víc odolná vůči těm myším humusům. Vím o zvířeti, který i přes očkování - byl to berňák - umřel na leptospirózu . Takže u nás myši prostě nenenene. A když je dotáhne kocour, je u nás okamžitě cvičení v tom duchu, že se k němu čokle ani nepřiblížej. Já to prostě tak mám, no. Z toho si nic nikdo dělat nemusí, byla to jen případná inspirace.

9.11.2022 17:15

Nemyslím si, že se tím zhoršuje i jejich touha štvát zvěř, spíš naopak.

Asi tak. Nebude to i velikostí a plemenem psa? Lišku taky nenapadne štvát srnu.
Aspoň jsem o tom nikdy neslyšela. Zatím co myškovat už jsem lišku viděla.

9.11.2022 18:01

......dneska jsme byli ba chalupě vypouštět vodu a zazimovat, Keliš byl štěstím bez sebe a řádil na zahradě a v krtincich...domů jsme vezli šedivé čuně protkané spadaným listím...

9.11.2022 18:15

......dneska jsme byli ba chalupě vypouštět vodu a zazimovat, Keliš byl štěstím bez sebe a řádil na zahradě a v krtincich...domů jsme vezli šedivé čuně protkané spadaným listím...

Pes je bílý a krásně vám to kvete - v listopadu.

9.11.2022 18:19
fikovnice

XXX.XXX.61.248

Keliš je úžasný...a strašně komický! Vždy mám úsměv na tváři, jak jej vidím!

9.11.2022 18:31
Terven

XXX.XXX.103.178

Nemyslím si, že se tím zhoršuje i jejich touha štvát zvěř, spíš naopak.

Asi tak. Nebude to i velikostí a plemenem psa? Lišku taky nenapadne štvát srnu.
Aspoň jsem o tom nikdy neslyšela. Zatím co myškovat už jsem lišku viděla.

To si tak úplně nemyslím. Obě moje feny by neměly problém štvát srnu, kdyby směly a to jsou menší než liška.
Vikina poprvé zmizela za srnou coby pětiměsíční chlupatá kulička.
Předchozí fena byla taková tříbarevná liška i velikostí a srny pro ni byly lákadlo č.1.

9.11.2022 18:55

Terven napsal(a):
To si tak úplně nemyslím. Obě moje feny by neměly problém štvát srnu, kdyby směly a to jsou menší než liška.
Vikina poprvé zmizela za srnou coby pětiměsíční chlupatá kulička.
Předchozí fena byla taková tříbarevná liška i velikostí a srny pro ni byly lákadlo č.1.

Máte pravdu, naše borderterierka si srnu taky prožene. Ale to je lovec a ač je mrňavá, za mlada měla i šanci.
Jenže vaše Vikina...srna by nevěděla, jestli běží nebo couvá :-). ( Bez urážky, hlava x záď ).

9.11.2022 19:18

Pes je bílý a krásně vám to kvete - v listopadu.

......to bylo před návštěvou krtincú....diky, vyřídím mamče.....

9.11.2022 19:20

......to bylo před návštěvou krtincú....diky, vyřídím mamče.....

A svatému Petrovi :-))

9.11.2022 19:23

fikovnice napsal(a):
Keliš je úžasný...a strašně komický! Vždy mám úsměv na tváři, jak jej vidím!

Díky Jani, škoda, že za ním psi víno už opadalo, bylo by šustěni a vypadalo by to moc hezky. ..

9.11.2022 22:48
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):
Hele- jak jsem psala, je to jen můj osobní názor, že ten lov nenechám rozhořet vůbec. A jak si to kdo povede, je jeho věc. Kočka je nějako víc odolná vůči těm myším humusům. Vím o zvířeti, který i přes očkování - byl to berňák - umřel na leptospirózu . Takže u nás myši prostě nenenene. A když je dotáhne kocour, je u nás okamžitě cvičení v tom duchu, že se k němu čokle ani nepřiblížej. Já to prostě tak mám, no. Z toho si nic nikdo dělat nemusí, byla to jen případná inspirace.

Nevím no, zatím nevypadá, že by měla tedence lovit, tedy zabíjet něco většího než je ta myš a i u té myši mi přijde, že spíš než o to zabití, jí jde o chycení, když myš neběhá, tak je smutná, že si už nechce hrát. Tak je vlastně možné, že ani silný lovecký pud nemá, možná by jí stačil pejsek stejné velikosti, který by si s ní chtěl třeba hrát, protože už mám vyzkoušené, že z velkých psů bývá nakonec i trochu nešťastná. Uvídíme, zda se v něčem změní po té kastraci, třeba jestli se zmenší její chuť si hrát. Zatím je to dost hrůza, aspoň pro mě. Nyní totiž nevečníme vůbec, dneska ráno jen byla čůrat a večer u veterináře, když jsem na ní šáhla, tak kňučela, což je u ní celkem málo používaný zvuk, tím mi chtěla dát najevo, že prostě trpí. Přihnala jsem se z práce, že půjdeme ven a ona ležela a nechtěla se hnout, vypila misku vody a když jsem jí chtěla pomoct vstát, tak rovnou kvílela, přišla mi horká, tak jsem nakonec vyrazila na veterinu. Dostala "svetr", něco na bolest a antibiotika, veterinář mě ujistil, že se to hojí dobře, po ceste od veterináře se aspoň Malina vyčůrala, doma jsem jí nakrmila z ruky, ona furt ležela a pak, když se postavila, tvářila se nešťastně, tak jsem jí odnesla do pelíšku a když jsem se blížila k pelíšku, tak zavrtěla ocáskem, že jsem trefila co chce. Můj muž povídal "jestli pak nám ten pes odpustí, co jsme mu provedli" a já na to" nám? já jí odvedla na veterinu ke zlému panu veterináři, který jí narval injekci do zadku, pak s ní dělal hrozné věci a když se začala probouzet, ty jsi se přířítil, bafl si psa do náruče a odnesl pryč, ty jsi pro ní zachránce" a mužskej na to "a jo vlastně" a hned se sebral a dal Malině pamlsek, aby si pozici toho hodného upevnil

10.11.2022 09:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):
Nevím no, zatím nevypadá, že by měla tedence lovit, tedy zabíjet něco většího než je ta myš a i u té myši mi přijde, že spíš než o to zabití, jí jde o chycení, když myš neběhá, tak je smutná, že si už nechce hrát. Tak je vlastně možné, že ani silný lovecký pud nemá, možná by jí stačil pejsek stejné velikosti, který by si s ní chtěl třeba hrát, protože už mám vyzkoušené, že z velkých psů bývá nakonec i trochu nešťastná. Uvídíme, zda se v něčem změní po té kastraci, třeba jestli se zmenší její chuť si hrát. Zatím je to dost hrůza, aspoň pro mě. Nyní totiž nevečníme vůbec, dneska ráno jen byla čůrat a večer u veterináře, když jsem na ní šáhla, tak kňučela, což je u ní celkem málo používaný zvuk, tím mi chtěla dát najevo, že prostě trpí. Přihnala jsem se z práce, že půjdeme ven a ona ležela a nechtěla se hnout, vypila misku vody a když jsem jí chtěla pomoct vstát, tak rovnou kvílela, přišla mi horká, tak jsem nakonec vyrazila na veterinu. Dostala "svetr", něco na bolest a antibiotika, veterinář mě ujistil, že se to hojí dobře, po ceste od veterináře se aspoň Malina vyčůrala, doma jsem jí nakrmila z ruky, ona furt ležela a pak, když se postavila, tvářila se nešťastně, tak jsem jí odnesla do pelíšku a když jsem se blížila k pelíšku, tak zavrtěla ocáskem, že jsem trefila co chce. Můj muž povídal "jestli pak nám ten pes odpustí, co jsme mu provedli" a já na to" nám? já jí odvedla na veterinu ke zlému panu veterináři, který jí narval injekci do zadku, pak s ní dělal hrozné věci a když se začala probouzet, ty jsi se přířítil, bafl si psa do náruče a odnesl pryč, ty jsi pro ní zachránce" a mužskej na to "a jo vlastně" a hned se sebral a dal Malině pamlsek, aby si pozici toho hodného upevnil

No ale..psala jste, že vám vylítla za zajícem , nebo si to s někým pletu? Ono pak člověk může být překvapený, ale jak říkám, je to čistě každého volba.
Kolik dní je to od té kastrace?

10.11.2022 12:57
fikovnice

XXX.XXX.60.152

Díky Jani, škoda, že za ním psi víno už opadalo, bylo by šustěni a vypadalo by to moc hezky. ..

Teda holky, vy s tím "šustěním" nedáte a nedáte pokoj...

10.11.2022 14:06
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):
No ale..psala jste, že vám vylítla za zajícem , nebo si to s někým pletu? Ono pak člověk může být překvapený, ale jak říkám, je to čistě každého volba.
Kolik dní je to od té kastrace?

To bohužel vylítla, spíš jsem to myslela tak, že asi víc než ten lov jí zajímá ta "honitba" a myši jsou snadný cíl, ale kdyby neběhala, asi by pro ní zajímavá nebyla a asi pokud by měla kámoše na výběhání, tak by asi nestrádala nemožností lovit. Jen teda zrovna hrabání mi přijde jako hodně psí přirozenost bez ohledu jestli rád loví nebo ne. Nebo se pletu?
Kastrovaná byla v úterý v půl jedné. Dneska jsme už spolu byly na 15 nebo 10 ti minutové procházce, domů šla bez reptání, na procházce byla čilá. Líbilo se mi, jak pokaždé, když se jí posunul oblek, se zastavila, abych jí ho spravila

10.11.2022 14:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):
To bohužel vylítla, spíš jsem to myslela tak, že asi víc než ten lov jí zajímá ta "honitba" a myši jsou snadný cíl, ale kdyby neběhala, asi by pro ní zajímavá nebyla a asi pokud by měla kámoše na výběhání, tak by asi nestrádala nemožností lovit. Jen teda zrovna hrabání mi přijde jako hodně psí přirozenost bez ohledu jestli rád loví nebo ne. Nebo se pletu?
Kastrovaná byla v úterý v půl jedné. Dneska jsme už spolu byly na 15 nebo 10 ti minutové procházce, domů šla bez reptání, na procházce byla čilá. Líbilo se mi, jak pokaždé, když se jí posunul oblek, se zastavila, abych jí ho spravila

Já nechci bejt hnidopich, ale vylítla - tedy lovila, opravdu bych se neklonila k tomu, že pejsek si chce se zajícem poběhat. To, že ho neuloví, je věc jiná, jednou se jí to podařít může a pes co už zná výsledek je něco, co úplně nechcete. Co se lovení týče jsem zkrátka já osobně tvrdej preventista a kočíruju úplně všechno, co se lovu týče. Ale to je opravdu jen na vysvětlení, neb je na každým z nás, jak to vidí, jak to vnímá, jak to pojme. Pro mě je priorita, nemuset mít psa na šňůře, mít ho zvládnutýho a jít si s rukama v kapsách /páč stopka, zima, mokro-to pro mě není dobrá kombinace/, takže proto sama za sebe - nulová tolerance , ani množství menší, než větší, nebo ešče menší, nebo jak to bylo.

edit - zapomněla jsem napsat, že je supr, že už se to po operaci zklidňuje. Jsou to vždycky nervy, když jde pes pod nůž.

10.11.2022 14:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Já nechci bejt hnidopich, ale vylítla - tedy lovila, opravdu bych se neklonila k tomu, že pejsek si chce se zajícem poběhat. To, že ho neuloví, je věc jiná, jednou se jí to podařít může a pes co už zná výsledek je něco, co úplně nechcete. Co se lovení týče jsem zkrátka já osobně tvrdej preventista a kočíruju úplně všechno, co se lovu týče. Ale to je opravdu jen na vysvětlení, neb je na každým z nás, jak to vidí, jak to vnímá, jak to pojme. Pro mě je priorita, nemuset mít psa na šňůře, mít ho zvládnutýho a jít si s rukama v kapsách /páč stopka, zima, mokro-to pro mě není dobrá kombinace/, takže proto sama za sebe - nulová tolerance , ani množství menší, než větší, nebo ešče menší, nebo jak to bylo.

edit - zapomněla jsem napsat, že je supr, že už se to po operaci zklidňuje. Jsou to vždycky nervy, když jde pes pod nůž.

Moje feny by třeba srnu a nejspíš ani zajíce neulovily, přesto to nechci. Jednak kvůli té ztrátě kontroly nad nima a pak je blbý i to štvaní samotný, i když neuloví - vůči té zvěři.
Je fakt, že jsou typy psů, kteří vystřelí jen tak ze zvědavosti, pro radost z pohybu a nemají ten tah na bránu. To může být Maliny případ, ale taky se může stát, že se to Malině zalíbí a teprve se rozloví.
Takže to vybíhání za zvěří bych se snažila zarazit hned v prvopočátku, dokud si ještě nevyzkoušela loveckou slast v plný parádě. U psa, kterej už to zažil, je odnaučování mnohem těžší a s nejistým výsledkem.

10.11.2022 14:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No já si nemyslím úplně, že to vybíhán je o radosti z pohybu. Je to něco, co příroda naimplantovala jako návod pro lov malý kořisti - proto je horší odnačit psa honit zajíce, než srnu. Protože pro lov velké kořisti není jednoduchý vzorec jako o u malé - tedy vidím pohyb, vyrážím, odchytávám, ale musí tam to zvíře použít taktiku. Tu ho musí naučit rodič. U malé kořisti, kde je spouštěčem ten samotný pohyb a taktiky netřeba, je to implantováno přírodou napřímo, není to žádná složitost, spustí to ten pohyb samotný. U myši zajíce a spol netřeba přemýšlet ale jednat,proto jednají a proto se to odnaučuje hůř než ta velká kořist.

10.11.2022 14:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
No já si nemyslím úplně, že to vybíhán je o radosti z pohybu. Je to něco, co příroda naimplantovala jako návod pro lov malý kořisti - proto je horší odnačit psa honit zajíce, než srnu. Protože pro lov velké kořisti není jednoduchý vzorec jako o u malé - tedy vidím pohyb, vyrážím, odchytávám, ale musí tam to zvíře použít taktiku. Tu ho musí naučit rodič. U malé kořisti, kde je spouštěčem ten samotný pohyb a taktiky netřeba, je to implantováno přírodou napřímo, není to žádná složitost, spustí to ten pohyb samotný. U myši zajíce a spol netřeba přemýšlet ale jednat,proto jednají a proto se to odnaučuje hůř než ta velká kořist.

Chtěla jsem tím říct, že někteří psi nemají ten tah na bránu a stačí jim, že vystřelí a pak třeba udělají kolečko k majiteli...jde jim spíš o ten pohyb než o lov. Jasně, že prapůvod v loveckým chování to má taky. To má třeba i třepání hračkama - to vlastně pes láme plyšákovi vaz, žejo.
S tou velkou a malou kořistí už jste to několikrát psala - já tomu moc nevěřím. Jak už jsem psala, mně Vikina zdrhla za srnou v pěti měsících, naprosto suverénně a matka jí to určitě neučila.
Psů, kteří zdrhají za srnama jsou mraky a pochybuju, že některé z nich to učili rodiče. A mám pocit, že to funguje přesně tak, že spatří srnu a vyráží.
Většina jich možná neuloví, ale tady jde hlavně o ten běh a ztrátu kontroly.

10.11.2022 15:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Chtěla jsem tím říct, že někteří psi nemají ten tah na bránu a stačí jim, že vystřelí a pak třeba udělají kolečko k majiteli...jde jim spíš o ten pohyb než o lov. Jasně, že prapůvod v loveckým chování to má taky. To má třeba i třepání hračkama - to vlastně pes láme plyšákovi vaz, žejo.
S tou velkou a malou kořistí už jste to několikrát psala - já tomu moc nevěřím. Jak už jsem psala, mně Vikina zdrhla za srnou v pěti měsících, naprosto suverénně a matka jí to určitě neučila.
Psů, kteří zdrhají za srnama jsou mraky a pochybuju, že některé z nich to učili rodiče. A mám pocit, že to funguje přesně tak, že spatří srnu a vyráží.
Většina jich možná neuloví, ale tady jde hlavně o ten běh a ztrátu kontroly.

Já jsem ale psala o tom, že je snažší to odnaučit ten lov velký kořisti. Ne, že ten pes ji honí míň oproti zajícům. Stejně jako je dobré učit psa nelovení tím, že začnu na bažantech - ten sedí hrozně dlouho, do poslední chvíle, než se zvedne a motivuje psa k tomu, aby vyrazil. A dává to tak člověku prostor ukázat tomu psu, že po něm chci klid u tý zvěře. Že mi nevadí že ji najde, naopak jsem za to ráda, ale že žádoucí je zůstat stát. Zajíc oproti němu vyrazí o hodně dřív.

10.11.2022 15:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Já jsem ale psala o tom, že je snažší to odnaučit ten lov velký kořisti. Ne, že ten pes ji honí míň oproti zajícům. Stejně jako je dobré učit psa nelovení tím, že začnu na bažantech - ten sedí hrozně dlouho, do poslední chvíle, než se zvedne a motivuje psa k tomu, aby vyrazil. A dává to tak člověku prostor ukázat tomu psu, že po něm chci klid u tý zvěře. Že mi nevadí že ji najde, naopak jsem za to ráda, ale že žádoucí je zůstat stát. Zajíc oproti němu vyrazí o hodně dřív.

Jako, učit na bažantech hezký, ale já bych na to asi potřebovala tréninkovou bažantnici
Já tu zvěř nepotkávám předvídatelně a pravidelně, nýbrž nahodile a abych šla někam na jistotu, že tam bude bažant vhodnej k tréninku, to ani omylem. Momentálně jich tu moc nemáme, zato srny jo a zajíce i kolem paneláku. Ale když se rozhodnu, že jdu odnaučovat lovení, klidně 14 dní na žádnýho nenarazíme.
Klid u zvěře, no...možná naivně si myslím, že třeba zrovna pro ohaře může být to stopování a následný vystavení zvěře skoro plnohodnotná náhražka lovu, protože k něčemu podobnýmu byl šlechtěn. Zatímco chrta byste tím moc neuctila.
Já jsem se kdysi, před léty, hodně upínala k vašemu textu Lovím, lovíš, lovíme. A i jsem ho hodně lidem doporučila. Jenže nám to prostě nešlo. Vyčítala jsem si, že jsem neschopná, že mám vadnýho psa, atakdále.
Až s odstupem času mi došlo, že to není šablona, která jde napasovat na každýho psa. Vikina moc dobře ví, že po ní chci klid u zvěře, to jí nemusím ukazovat. Jenže ona ho nechce, pro ni to není adekvátní náhrada. Musela bych jí nabídnout něco, co by ji uspokojilo minimálně stejně a nic takovýho nemám. Takže pokud nechci použít EO, musím jít cestou, že tomu fyzicky zamezím - prostě je to moje hranice a nejede přes to vlak. A snažím se jí to vynahradit jinak.
Moc hezkej text o úskalí odnaučování lovení napsal Robert Zlocha.
https://www.psitrenink.cz/loveni-zvere/

10.11.2022 17:00

K tomu, co vymyslela Zrzavci, jsem si já přidala náhradní vyvztekání se - přetahování, chycení jiné kořisti (klacík, míček kopnutý po zemi, ...), nevím, jak dlouho to trvalo, ale už tu náhradu nepotřebuje.
Tu metodu já pochopila tak, že pes nemá zakázanou zvěř... a to je podle mě to nejlepší, co se dá. Není tam jen zákaz, je tam nějaký úkol, je to spolehlivější.

Jestli chcete zábavné venčení, potkejte veverku

10.11.2022 17:36

dneska jsem šla k mamce. Cesta kus lesopark, kus civilizace, kus louky za pavlovickým cvičákem... cca 35 minut. Bohužel jsme šli snad v nejhorší čas - spousta lidí, aut, koloběžek a psů. A já spěchala. Yoda nespěchal - chtěl číst, čmuchat, čenichat a s každým psem se kámošit. Takže občas jsem myslela, že ho přetrhnu a šli jsme to poctivě o deset minut dýl.
Potkali jsme soustu hezkých psů - čtyřměsíční kolii, desetiměsíčního pudlíka aprikota, belgičáka, dva uječené westíky... A vychutnala jsem si jednoho pána - jeho boxer si dost nevybíravě "hrál" s malou střapatou fenkou a její panička pána prosila, ať si psa odvolá (fenku měla na vodítku !!). A on jí sdělil, že si to psi vyříkají sami a že se nic neděje. A v tom spatřil nás - a boxer taky pohlédl našim směrem, napřímil se a pán začal hysterčit "stůj, ke mně, nesmíš" ... a protože jsem viděla, že boxer poslechl a nechal se připnout, tak jsem drze pravila, jestli mám svého psa pustit, aby si to taky vyříkali... Odešel svižně bez komentáře, paní mi poděkovala... Ještě že dotyčný neví, že by se Yoda rozjetého boxéra bál...

10.11.2022 19:37

O víkendu jsem se byla venčit trochu dál od domova, a zatímco u nás azuro, tam taky mlha.
Malý kvíz ?

Jo jo, u nás je krásně....

11.11.2022 01:51
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):

Jen klidně buďte hnidopich. Nicméně, kdyby se zajíc ani nehnul, tak asi do něj bude Malina šťouchat packou, ať běhá. Jinak myslím, že Malina toho zajíce prostě nedoběhne, nemá tu rychlost a on jí přečůrá jako nic. Dvojka tu rychlost měl a když prohnal kočku na zahradě a doběhl ji, tak prostě přibrzdil. Nicméně, je to činnost, kterou nechci, aby dělala. Jen jsem jaksi nečekala zajíce na psí louce, to asi asi řekl, že si jde zas z nějakýho čokla udělat dobrý den.

Dneska jsme nakonec zvládili 5 kraťoučkých procházek. Už i měla trochu zájem o okolí, ale nedaří se jí jít na velkou. Dneska ani včera nekadila. Kadí normálně každý den tak 2x až třikrát. Včera jsme šli k jinému veterináři, než normálně chodíme a celkem mě pobavil, jak hezky s Malinou rozmlouval,šišlal na ni, až se ho přestala bát a nechala si od něj všechno líbit. Tak aspoň vím, kam se s důvěrou obrátím ,až ten náš veterinář zas nebude moct.

11.11.2022 07:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):
Jen klidně buďte hnidopich. Nicméně, kdyby se zajíc ani nehnul, tak asi do něj bude Malina šťouchat packou, ať běhá. Jinak myslím, že Malina toho zajíce prostě nedoběhne, nemá tu rychlost a on jí přečůrá jako nic. Dvojka tu rychlost měl a když prohnal kočku na zahradě a doběhl ji, tak prostě přibrzdil. Nicméně, je to činnost, kterou nechci, aby dělala. Jen jsem jaksi nečekala zajíce na psí louce, to asi asi řekl, že si jde zas z nějakýho čokla udělat dobrý den.

Dneska jsme nakonec zvládili 5 kraťoučkých procházek. Už i měla trochu zájem o okolí, ale nedaří se jí jít na velkou. Dneska ani včera nekadila. Kadí normálně každý den tak 2x až třikrát. Včera jsme šli k jinému veterináři, než normálně chodíme a celkem mě pobavil, jak hezky s Malinou rozmlouval,šišlal na ni, až se ho přestala bát a nechala si od něj všechno líbit. Tak aspoň vím, kam se s důvěrou obrátím ,až ten náš veterinář zas nebude moct.

Jenže on se ten zajíc hne :-) a když tam nebude dospělý zajíc, který ty kramle vezme, ale bude tam ležet odložený mládě, bude to o něčem jiným. A i toho dospěláka má šanci doběhnout, když on udělá chybu. To prosím, neberte jako kritiku, nebo že dělám chytrou - to jsou reálný zkušenosti, to jen, že jsme to téma rozvedli - tedy rozvedly - od těch myší a proč tedy já ani ty myši ne.

Čím krmíte teď v současnosti - znám případy, kdy tohle dělalo problémy, dáváte něco co se snadno tráví? Ono přeci jen je to zásah do vnitřku.

edit - po operaci jsem dávala rozmasakrovaný dobře uvařený kuřecí, s br kaší a rozmixovanou vařenou mrkví. po malých dávkách jsem rozkrmovala.

11.11.2022 07:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Jako, učit na bažantech hezký, ale já bych na to asi potřebovala tréninkovou bažantnici
Já tu zvěř nepotkávám předvídatelně a pravidelně, nýbrž nahodile a abych šla někam na jistotu, že tam bude bažant vhodnej k tréninku, to ani omylem. Momentálně jich tu moc nemáme, zato srny jo a zajíce i kolem paneláku. Ale když se rozhodnu, že jdu odnaučovat lovení, klidně 14 dní na žádnýho nenarazíme.
Klid u zvěře, no...možná naivně si myslím, že třeba zrovna pro ohaře může být to stopování a následný vystavení zvěře skoro plnohodnotná náhražka lovu, protože k něčemu podobnýmu byl šlechtěn. Zatímco chrta byste tím moc neuctila.
Já jsem se kdysi, před léty, hodně upínala k vašemu textu Lovím, lovíš, lovíme. A i jsem ho hodně lidem doporučila. Jenže nám to prostě nešlo. Vyčítala jsem si, že jsem neschopná, že mám vadnýho psa, atakdále.
Až s odstupem času mi došlo, že to není šablona, která jde napasovat na každýho psa. Vikina moc dobře ví, že po ní chci klid u zvěře, to jí nemusím ukazovat. Jenže ona ho nechce, pro ni to není adekvátní náhrada. Musela bych jí nabídnout něco, co by ji uspokojilo minimálně stejně a nic takovýho nemám. Takže pokud nechci použít EO, musím jít cestou, že tomu fyzicky zamezím - prostě je to moje hranice a nejede přes to vlak. A snažím se jí to vynahradit jinak.
Moc hezkej text o úskalí odnaučování lovení napsal Robert Zlocha.
https://www.psitrenink.cz/loveni-zvere/

Terven - já vás nenutím, abyste trénovala na bažantech, jen jsem dovysvětlovala co a jak a proč a že je dobrý a proč začít na těch bažantech, protože vám to dá spoooustu času, než ten pes vyrazí.

Jasně, že ohař je v učení něco jinýho, než jiná plemena, ale ten princip - viz výše - jak psala Megí - tu odměnu přizpůsobila svém psu a jeho naturelu. je to cvik jako každý jiný. Celý je to klasiciký řetězec lovu, který je někde přerušený, jinde ho má přerušený ohař, jinde bordera. ano ten chrt je specifický, stejně jako bígl, každopádně ten tréninik je alespoň v něčem záchytným bodem.
Jistě, že nic není šablona, každý jsme jiný, stejně tak i ten pes . V rychlosti jsem nakoukla do odkazu, ale myslím, že se s panem Zlochou úplně tak nelišíme. Má to , dle mého na stejném principu postavené jako já. Musím mít psa ovladatelného v běžných povelech a pak trénuju - on zmiňuje reálný pach, to jsem k dispozici neměla, chodím prostě se psem za zvěří. S Tali jsem holt začínala na sídlišti s holubama. Ta neměla v sobě vůbec žádný povel, měla deset měsíců, neuměla vystavit , byla a je svým naturelem, spíš obrovský bígl, tvrdě jsem si to odpracovávala, na holubech jsem ji naučila se zastavit, spolehlivě stát, nechat mě dojít k ní a pak dále povelovat.

11.11.2022 09:57

Máte pravdu, každý pes je jiný a u nás je to i psovodem 😁. Puberťáci barzojíci jsou tak závislí na pánečkovi, že běžící cokoliv je pro ně méně zajímavé než on. Ale také to nechci pokoušet coursingem, i když by se jim moc líbil. Prostě bojím se, že umělá návnada by mohl být impuls k tomu, že ostatní zvířata už nejsou kámoši, ale žrádlo 😁
Prostě jak výše psáno, cokoliv honit je absolutní tabu - vlastně s jedinou výjimkou a tou je jiný barzoj.

11.11.2022 10:37

Přidejte reakci

Přidat smajlík