Jak se vám dnes venčí 2.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2022 08:57

Zdravím všechny a protože se už zřejmě na toto téma nedostanu, dovolila jsem si pokračovat v tomto tématu takto....pokud to bude jakkoli vadit, nechám pokračování uzamknout.
Včera jsme si v rámci venčení střihli zkoušku ZZO1, hodnocení 92 bodů ze 100...pan rozhodčí vyzdvihl, že se mu to moc líbilo a že se na tu poslušnost moc hezky koukalo...jedině při cviku vstaň se musel jít podívat blíž neb tráva na ploše byla trochu vyšší a Keliš trochu nižší..a že jsem mu to víceméně kazila já .nakonec při hodnocení všichni tleskali a já to tak trochu obulela....a co mně naplnilo hrdosti na to malé skřítě, mělo druhou nejlepší poslušnost ze všech 16 psů

9.5.2022 09:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím všechny a protože se už zřejmě na toto téma nedostanu, dovolila jsem si pokračovat v tomto tématu takto....pokud to bude jakkoli vadit, nechám pokračování uzamknout.
Včera jsme si v rámci venčení střihli zkoušku ZZO1, hodnocení 92 bodů ze 100...pan rozhodčí vyzdvihl, že se mu to moc líbilo a že se na tu poslušnost moc hezky koukalo...jedině při cviku vstaň se musel jít podívat blíž neb tráva na ploše byla trochu vyšší a Keliš trochu nižší..a že jsem mu to víceméně kazila já .nakonec při hodnocení všichni tleskali a já to tak trochu obulela....a co mně naplnilo hrdosti na to malé skřítě, mělo druhou nejlepší poslušnost ze všech 16 psů

Kelišovi velká gratulace ....a vy se holt musíte polepšit, ať mu to nekazíte

9.5.2022 09:49

Gratuluju moc , tuto zkoušku bych chtěla se psem taky zkusit. Ale nejdřív se chystáme na KZVP.

9.5.2022 10:06
fikovnice

XXX.XXX.132.82

Evi, jen technická - snad se to adminům podaří nějak "opravit", aby ses dostala do původního vlákna!

9.5.2022 11:27

Tráva trochu vyšší a Keliš trochu nižší A krásná fotka - vypadá tak důstojně a důležitě.

9.5.2022 11:33
Mí

XXX.XXX.236.237

Gratuluji.Než jsem dočetla, měla jsem za to, že máte nějaké služební plemeno a on to motýl.Jsou úžasní...

9.5.2022 11:39
janaa

XXX.XXX.174.216

Jste hvězdy, smekám klobouk, s prckem takové krásné úspěchy
Já už radši nic nepíšu,opět máme doma čubu z rozřízlou tlapou,tentokrát už jsem ukecala vetku,aby se to pokusila sešít,tři stehy,prostřední hned rupl,snad alespoň ty dva vydrží a nebude to opět na pět týdnů

9.5.2022 11:50

janaa napsal(a):
Já už radši nic nepíšu,opět máme doma čubu z rozřízlou tlapou,tentokrát už jsem ukecala vetku,aby se to pokusila sešít,tři stehy,prostřední hned rupl,snad alespoň ty dva vydrží a nebude to opět na pět týdnů

Já už jsem to četla na FB, vy máte letos hroznou smůlu.
Už radši nic nepřeju, ať to nezakřiknu.

9.5.2022 12:13

janaa napsal(a):

Tak já už myslela, že máte vybráno...neuvěřitelná smůla. ...tak ať se to co nejrychleji zahojí.

9.5.2022 13:02

janaa napsal(a):

néééé - to snad není pravda. Asi je třeba začít vyrábět pohodlné a vzdušné kevlarové botky proti prořezu. Chůdě čubina - to vlastně ani do vody nemůže...

9.5.2022 13:18
janaa

XXX.XXX.174.216

néééé - to snad není pravda. Asi je třeba začít vyrábět pohodlné a vzdušné kevlarové botky proti prořezu. Chůdě čubina - to vlastně ani do vody nemůže...

Nemůže nic, má polštářek rozpůlenej a rozřízlej do skoby Nějakej kret.. si do lesa vyvezl věci z půdy,těch skleněnejch flašek je tam milion, přitom je to na místě,kam chodíme,takže vím 100%, že to není nějaká stará skládka

9.5.2022 14:23

janaa napsal(a):
Nemůže nic, má polštářek rozpůlenej a rozřízlej do skoby Nějakej kret.. si do lesa vyvezl věci z půdy,těch skleněnejch flašek je tam milion, přitom je to na místě,kam chodíme,takže vím 100%, že to není nějaká stará skládka

Tohle mě naprosto fascinuje....my minule v lese našli nějaký vyhozený matrace a harampádí....poměrně daleko od civilizace. Bych vraždila, když už to někdo naloží a někam veze, tak proč ne na městskou skládku, kde to může zadarmo vyhodit. Né, to to raději vyklopím někde v lese.

No a s tím sklem, tak to je tak vzít ty flašky a omlátit mu je o hlavu, ať se dotyčnému rozsvítí...hlavně, že jsou všude kontejnery na sklo, ale ono je to do té přírody takové jednodušší, člověk si udělá výlet, je na čerstvém vzduchu.
Fakticky bych v těchto případech chtěla umět čarovat "čáry, máry, fuk" a dotyčný by to měl zpátky na zahradě, v bytě, před dveřmi.....

9.5.2022 14:55

Gratulujeme, já a žížala. Keliš nás inspiruje - moje kraťandí žížala už se po vzoru Keliše naučila obíhačky (kamion tu nemáme, ale dává běh kolem 10 balíků sena na louce), tak teď další meta před námi ...

9.5.2022 18:21

Já jsem nikdy šikovnějšího papilonka neviděla, myslím, že jaký pán, takový pes. Velká gratulace. Je to asi váš nejlepší psík v životě, prostě jste si sedli. Šikula je to veliká

9.5.2022 18:49

@chameleonHugo Kili je nejlepší, a Vy jste skvělá, že se mu věnujete naplno.

9.5.2022 20:26
aluska

XXX.XXX.168.15

chameleon hugo moc gratuluji, já byla s Mirečkem ve Starém Plzenci na oblastní klubové výstavě jezevčíků a dovezli jsem Výborná 1, vítěz třídy mladých, CCJ ( to je kandidát na klubového šampiona mladých) a z malého Mirečka je velký Mirda - kandidát chovu

9.5.2022 20:42

Kelišovi velká gratulace ....a vy se holt musíte polepšit, ať mu to nekazíte

..moc a moc děkujeme...ja vím a pracuji na tom

9.5.2022 20:42

Gratuluju moc , tuto zkoušku bych chtěla se psem taky zkusit. Ale nejdřív se chystáme na KZVP.

..stoprocentně ji dáte....

9.5.2022 20:43

fikovnice napsal(a):
Evi, jen technická - snad se to adminům podaří nějak "opravit", aby ses dostala do původního vlákna!

...no stále doufám...nedostanu se už ani na koronu.....

9.5.2022 20:47

Tráva trochu vyšší a Keliš trochu nižší A krásná fotka - vypadá tak důstojně a důležitě.

..děkujeme....to on tedy dokáže to tváření se....mi to připomnělo film Světáci, ta kultovní scénka kdy se ptají Janžurky.. Ty stojiš? Ne, já sedím....nebo jak to bylo?

9.5.2022 20:48

Mí napsal(a):
Gratuluji.Než jsem dočetla, měla jsem za to, že máte nějaké služební plemeno a on to motýl.Jsou úžasní...

.....ne ne....motýle je skvělé plemeno, škoda, že se s nimi nedělá víc....

9.5.2022 20:49

janaa napsal(a):

.....ne ne....motýle je skvělé plemeno, škoda, že se s nimi nedělá víc....

9.5.2022 20:52

aluska napsal(a):
chameleon hugo moc gratuluji, já byla s Mirečkem ve Starém Plzenci na oblastní klubové výstavě jezevčíků a dovezli jsem Výborná 1, vítěz třídy mladých, CCJ ( to je kandidát na klubového šampiona mladých) a z malého Mirečka je velký Mirda - kandidát chovu

Tak koukám tady co pejsek, to šampion......takže taky velká gratulace.

9.5.2022 20:53

janaa napsal(a):

..diky moc..ježíš to mně strašně moc mrzí.. moc mně mrzí, že takhle znova....ja bych ty neřady..ani raději nepíšu co....moc držím palce aby packa byla co nejdříve dobrá....

9.5.2022 20:55

janaa napsal(a):

..to je k zblaznění....

9.5.2022 20:57

Gratulujeme, já a žížala. Keliš nás inspiruje - moje kraťandí žížala už se po vzoru Keliše naučila obíhačky (kamion tu nemáme, ale dává běh kolem 10 balíků sena na louce), tak teď další meta před námi ...

.díky moc....to mně .oč těší....budu držet palce aby Vám to vyšlo ....

9.5.2022 21:02

Já jsem nikdy šikovnějšího papilonka neviděla, myslím, že jaký pán, takový pes. Velká gratulace. Je to asi váš nejlepší psík v životě, prostě jste si sedli. Šikula je to veliká

..diky....no je to asi nejlepší pes mého života....jenom už mu jde na šestý rok....právě tady na fauně jsme se inspirovali že i s malým psem jde ledacos dělat....ja jsem do doby corony dělala s Kelišem jenom canis a cvičila ho jako asistenčnho psa.....pak přišla corona a canis skončila....tak mně napadlo pustit se touhle cestou....

9.5.2022 21:03

@chameleonHugo Kili je nejlepší, a Vy jste skvělá, že se mu věnujete naplno.

..ó děkujeme....

9.5.2022 21:07

aluska napsal(a):

..děkujeme a moc gratulujeme...ať se daří....nas bohužel omezuje pár bílých chlupů v uchu z výstavní činnosti, ale Kelušova sestra je velmi úspěšná ....je nádherný, fascinuje mně ten dlouhý ňufák......

9.5.2022 21:36
Terven

XXX.XXX.110.191

..diky....no je to asi nejlepší pes mého života....jenom už mu jde na šestý rok....právě tady na fauně jsme se inspirovali že i s malým psem jde ledacos dělat....ja jsem do doby corony dělala s Kelišem jenom canis a cvičila ho jako asistenčnho psa.....pak přišla corona a canis skončila....tak mně napadlo pustit se touhle cestou....

Už mu jde na šestý rok...to přece není u takovýho prcka žádnej věk. Vikině je šest a půl, pinčovej osm a půl, pořád mám pocit, že toho máme fůru před sebou, že vlastně teprve začínáme
Vikina dělá nosework od tří let a teprve poslední rok mám pocit, že to najednou má grády, že má, jak se říká, tah na bránu. Hodně se zlepšila, nedělá chyby, nevypíná se.
Ještě teď v květnu ji čekají závody a zkoušky. S pinčovou jsem původně taky chtěla zkusit zetka urbany nebo přírodu, nakonec to necháme až na podzim. U ní je to o štěstí a jak se zrovna cítí...nemáme kam spěchat. A o nic nejde

9.5.2022 22:29
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

janaa napsal(a):

Tohle nechápu, copak jinde nejsou sběrné dvory? U nás manžel tam zajede, pán mu řekne jak roztřídit a on všude zajede autem a vyhodí to kam je třeba. To těm lidem fakt nevadí pak koukat na ten bordel v přírodě? U toho psa to člověk zjistí a ošetří majitel, když tedy opomenu, že je to fakt zbytečné zranění, ale co lesní zvířata? Takovým lidem by pak patřilo, aby se ráno probudili a zjistili, že ten bordel mají zpátky na zahradě a ještě se zdvojnásobil a pokaždé, kdyby to odvezli, byl by tam ráno zas a zase dvojnásobný. Škoda, že to nelze.

10.5.2022 05:58

Trickyvoo napsal(a):
Tohle nechápu, copak jinde nejsou sběrné dvory? U nás manžel tam zajede, pán mu řekne jak roztřídit a on všude zajede autem a vyhodí to kam je třeba. To těm lidem fakt nevadí pak koukat na ten bordel v přírodě? U toho psa to člověk zjistí a ošetří majitel, když tedy opomenu, že je to fakt zbytečné zranění, ale co lesní zvířata? Takovým lidem by pak patřilo, aby se ráno probudili a zjistili, že ten bordel mají zpátky na zahradě a ještě se zdvojnásobil a pokaždé, kdyby to odvezli, byl by tam ráno zas a zase dvojnásobný. Škoda, že to nelze.

Bohužel, to jsou lidi, který nevidí dál než k plotu svojí zahrady. Co je za něm, je nezajímá. A bohužel je dnes takových stále ještě hodně. U nás v obci a v okolí se to ale v poslední době hodně zlepšilo. Náš Obecní úřad 2x do roka organizuje odvoz nepotřebného velkoobjemového a nebezpečného odpadu, vždycky na jaře a na podzim, a fakt není tolik skládek po lesích a různě kolem silnic. Poházené flašky bývají nejvíc kolem rybníků a Slezské Harty, taky jsme si loni odsud odnesli rozříznutou blánu mezi prsty, naštěstí nic velkého to nebylo.

10.5.2022 06:50

Terven napsal(a):
Už mu jde na šestý rok...to přece není u takovýho prcka žádnej věk. Vikině je šest a půl, pinčovej osm a půl, pořád mám pocit, že toho máme fůru před sebou, že vlastně teprve začínáme
Vikina dělá nosework od tří let a teprve poslední rok mám pocit, že to najednou má grády, že má, jak se říká, tah na bránu. Hodně se zlepšila, nedělá chyby, nevypíná se.
Ještě teď v květnu ji čekají závody a zkoušky. S pinčovou jsem původně taky chtěla zkusit zetka urbany nebo přírodu, nakonec to necháme až na podzim. U ní je to o štěstí a jak se zrovna cítí...nemáme kam spěchat. A o nic nejde

..jo jo já vím, jen, že jsme si s tou sportovkou mohli vzpomenout o trochu dříve...v NS nás ještě čekají řady a voda, ale teď jsem to na chvíli opustila neb name v rodině zdravotní malér a nějak jsem se na tohle nedokázala soustředit, navíc trenérka sama zkoušky nepořádá a je vždycky velký problém se na ně dostat k někomu jinému protože přednost mají členové vlastní což je pochopitelné, tak zkusíme na podzim....

10.5.2022 08:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Trickyvoo napsal(a):

Tohle nechápu, copak jinde nejsou sběrné dvory?

Opravdu sběrné dvory všude nejsou, u nás zrovna ne . Dvakrát do roka je v obci velkoobjemový odpad, nebezpečný odpad a sběr železa. Ale klasický sběrný dvůr, kam bychom mohli něco odvést kdykoli, ten prostě není. No a co si budeme, někdy je to fakt potřeba. Musíme buď do sběrného dvora do jiné obce, kde se platí, a nebo se to dá vyřešit přes někoho příbuzného, kamaráda, který je z města, kde sběrný dvůr mají, jede se tam s ním a na jeho občanku .

Samozřejmě nic nikde v lese nebo v přírodě nevyhazujeme, to jen spíš pro zajímavost, že opravdu ten sběrný dvůr není všude.

10.5.2022 08:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Omlouvám se za dotaz, který úplně nesouvisí s tématem, ale většinou se tady řeší všechno, tak snad nevadí .

Nemáte někdo tip, jak vyhnat kočku (nebo spíš kocoura) ze zahrady? Nastěhoval se nám sem nejspíš kocour, už v zimě. Byl v kůlně, tak jsme mu tam znemožnili přístup, ale pořád jsme ho vídali. Rozesílala jsem fotku starostce, ptala se v okolí, nikomu neschází. Přitom je ale dobře živený, a i ochočený, možná mu všude dají jen najíst a pohladí ho.

Poslední dny je ale snad pořád u nás.. Vůbec se nebojí, nevadí mu ani psi. Už moc dobře vypozoroval, že máme zahradu rozdělenou a z jaké části se na něj psi do jiné části nedostanou, takže se prostě jen pohybuje v bezpečné vzdálenosti. Dvakrát jsem na něj zkusila fenu pustit (když byl daleko a věděla jsem, že uteče) aby ho vyhnala, zdrhnul, ale za chvíli byl zpátky. Pes se může zbláznit... A to nemluvím o tom, že kocour tady všude se*e, mám to ve všech záhonkách, skalkách, psi to chtějí žrát ... V životě jsme ho tady nenakrmili, jak ho vidím, hned se ho snažím vyhnat, ale on se tady pořád drží .

Je mi jasný, že kočce prostě nedomluvím, aby sem nechodila, ale neexistuje nějaká babská rada, něco co by ho trochu odradilo? Jinak mám v plánu ještě znovu obejít okolí, jestli fakt nikoho není, a jestli ne, tak ho nabídnout a zkusit mu najít nový domov. Protože sice je chytrej a ví, kde jsou psi, ale už se párkrát stalo, že to měl před psy jen tak tak, když je pouštím třeba z domu, a myslím, že je otázka času, kdy mu to nevyjde. Vždycky tady v okolí byli kočky, ale nikdy ne jedna a ta samá tak dlouho, tak blízko, a tak často

10.5.2022 10:05

..děkujeme....to on tedy dokáže to tváření se....mi to připomnělo film Světáci, ta kultovní scénka kdy se ptají Janžurky.. Ty stojiš? Ne, já sedím....nebo jak to bylo?

Tak nějak. "Proč stojíš? Já sedím." Skvělý film, neokouká se.

10.5.2022 10:20

marcelaamax napsal(a):
Omlouvám se za dotaz, který úplně nesouvisí s tématem, ale většinou se tady řeší všechno, tak snad nevadí .

Nemáte někdo tip, jak vyhnat kočku (nebo spíš kocoura) ze zahrady? Nastěhoval se nám sem nejspíš kocour, už v zimě. Byl v kůlně, tak jsme mu tam znemožnili přístup, ale pořád jsme ho vídali. Rozesílala jsem fotku starostce, ptala se v okolí, nikomu neschází. Přitom je ale dobře živený, a i ochočený, možná mu všude dají jen najíst a pohladí ho.

Poslední dny je ale snad pořád u nás.. Vůbec se nebojí, nevadí mu ani psi. Už moc dobře vypozoroval, že máme zahradu rozdělenou a z jaké části se na něj psi do jiné části nedostanou, takže se prostě jen pohybuje v bezpečné vzdálenosti. Dvakrát jsem na něj zkusila fenu pustit (když byl daleko a věděla jsem, že uteče) aby ho vyhnala, zdrhnul, ale za chvíli byl zpátky. Pes se může zbláznit... A to nemluvím o tom, že kocour tady všude se*e, mám to ve všech záhonkách, skalkách, psi to chtějí žrát ... V životě jsme ho tady nenakrmili, jak ho vidím, hned se ho snažím vyhnat, ale on se tady pořád drží .

Je mi jasný, že kočce prostě nedomluvím, aby sem nechodila, ale neexistuje nějaká babská rada, něco co by ho trochu odradilo? Jinak mám v plánu ještě znovu obejít okolí, jestli fakt nikoho není, a jestli ne, tak ho nabídnout a zkusit mu najít nový domov. Protože sice je chytrej a ví, kde jsou psi, ale už se párkrát stalo, že to měl před psy jen tak tak, když je pouštím třeba z domu, a myslím, že je otázka času, kdy mu to nevyjde. Vždycky tady v okolí byli kočky, ale nikdy ne jedna a ta samá tak dlouho, tak blízko, a tak často

Marci, babský rady zde:
https://www.ireceptar.cz/zvirata/vypudit-kocky-30000815.html
K nám kočky kvůli psům nelezou, naštěstí. Jen na některý místa před plotem kvůli tomu, aby tam nekálely, jsem dala nějaký prášek a funguje to, nese.rou tam ani psi.

10.5.2022 10:23

Tak nějak. "Proč stojíš? Já sedím." Skvělý film, neokouká se.

.ten film opravdu nemá chybu...

10.5.2022 10:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Marci, babský rady zde:
https://www.ireceptar.cz/zvirata/vypudit-kocky-30000815.html
K nám kočky kvůli psům nelezou, naštěstí. Jen na některý místa před plotem kvůli tomu, aby tam nekálely, jsem dala nějaký prášek a funguje to, nese.rou tam ani psi.

Díky, mrknu. No sem občas chodily kočky přes zimu, kdy psi nejsou tolik venku, ale to se tu spíš občas nějaká mihla. Jakmile začali být psi venku, tak dobrý. Ale tenhle kocour je nějakej odolnej . A i pokud někomu patří, tak většinu dne tráví u nás. Já bych mu fakt nejradši našla nový domov, někde daleko od nás , pro jeho bezpečí, ale zase bych nerada někomu takhle odvezla kocoura, pokud někomu tady patří. Takže se ještě pořádně poptám, a pokud se nikdo nenajde, tak zkusím najít nový domov....

Já mám takovej tip, že ten kocour pochází od jednoho pána, kterému se ve vesnici nekontrolovatelně množí kočky, má jich fakt mraky. Ale extra se o ně nestará, myslím, že ani neví, jaké všechny kočky jsou jeho... Ty všechny jsou plaché, hodně plaché. Ale můj tip právě je, že ten kocour pochází od něho, ale ochočili ho lidi, ke kterým chodí na "návštěvu" .

10.5.2022 10:48
Terven

XXX.XXX.110.191

..jo jo já vím, jen, že jsme si s tou sportovkou mohli vzpomenout o trochu dříve...v NS nás ještě čekají řady a voda, ale teď jsem to na chvíli opustila neb name v rodině zdravotní malér a nějak jsem se na tohle nedokázala soustředit, navíc trenérka sama zkoušky nepořádá a je vždycky velký problém se na ně dostat k někomu jinému protože přednost mají členové vlastní což je pochopitelné, tak zkusíme na podzim....

Jo, je pravda, že pokud by ty zkoušky a závody nepořádal náš cvičák, asi bych se taky nikam nehrnula.
Přijeďte na podzim k nám

10.5.2022 11:39

Terven napsal(a):
Jo, je pravda, že pokud by ty zkoušky a závody nepořádal náš cvičák, asi bych se taky nikam nehrnula.
Přijeďte na podzim k nám

...děkuji.a kampak by to bylo..

10.5.2022 11:59
Terven

XXX.XXX.110.191

...děkuji.a kampak by to bylo..

Nevím přesně, kde to bude na podzim, ale míváme to na Plzni - severu.

10.5.2022 12:11

Terven napsal(a):
Nevím přesně, kde to bude na podzim, ale míváme to na Plzni - severu.

....tak to je bohužel je moc daleko, ale diky moc za nabídku....

10.5.2022 13:16
domi.t

XXX.XXX.248.9

My vás všetkých dvojnohych aj štvornohých zdravime z letného Záhoria!
Celé dni sme vonku,internet moc neotváram,ale to je len a len dobre😉

Víťazom aj šampiónom zo celého srdca gratulujeme k takým významným úspechom,ste úžasní! 👏🏻😍
Pacientom držíme palce aj labky,nech sú čím skôr fit🍀🙏🏻
Tiež som rozmýšľala nad sobotnou klubovkou,ale Nefret že by radšej išla na golf odpáliť pár úderov a skontrolovať kvalitu greenu,tak ja že dobre 😎

10.5.2022 13:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Marcel, normálně se prodávají odpuzovače koček ve spreji. Podobný jako odpuzovače kun a tak. Nevím, z čeho to je, nikdy jsem se o to nezajímala, ale známá měla problém se sousedovic kočkama, co jí pravidelně chcali do bot, co měla přede dveřma. Koupila sprej a prý má klid.

10.5.2022 21:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Taky mám dotaz, když je tu taková všehochuť
Dcera plánovala zítra jít s kamarádkou venčit a dle kamarádky v plánované lokalitě má být hon. Trochu mě překvapil hon v květnu, ale možná se černá zvěř loví celoročně?
Nedaří se mi nic stran toho na netu dohledat a ani nevím, zda lze dohledat (nebo jak zjistit) kde a kdy se koná hon.

10.5.2022 22:33

Terven napsal(a):
Taky mám dotaz, když je tu taková všehochuť
Dcera plánovala zítra jít s kamarádkou venčit a dle kamarádky v plánované lokalitě má být hon. Trochu mě překvapil hon v květnu, ale možná se černá zvěř loví celoročně?
Nedaří se mi nic stran toho na netu dohledat a ani nevím, zda lze dohledat (nebo jak zjistit) kde a kdy se koná hon.

Dočetla jsem se, že na jaře bývají někde tradiční parforsní hony.
Logicky mně taky přijde, že jinak je na jaře hon nesmysl, když zvěř má mladé. Ale třeba nám napíše janaa něco bližšího, jako myslivec se určitě vyzná.

11.5.2022 07:28
janaa

XXX.XXX.174.196

V květnu hon? Jasný, prasata se sice loví celoročně,ale naháňky se dělají od podzimu do jara....to bude nějaký nedorozumění

11.5.2022 09:13
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

marcelaamax napsal(a):
Tohle nechápu, copak jinde nejsou sběrné dvory?

Opravdu sběrné dvory všude nejsou, u nás zrovna ne . Dvakrát do roka je v obci velkoobjemový odpad, nebezpečný odpad a sběr železa. Ale klasický sběrný dvůr, kam bychom mohli něco odvést kdykoli, ten prostě není. No a co si budeme, někdy je to fakt potřeba. Musíme buď do sběrného dvora do jiné obce, kde se platí, a nebo se to dá vyřešit přes někoho příbuzného, kamaráda, který je z města, kde sběrný dvůr mají, jede se tam s ním a na jeho občanku .

Samozřejmě nic nikde v lese nebo v přírodě nevyhazujeme, to jen spíš pro zajímavost, že opravdu ten sběrný dvůr není všude.

No jo, já jsem holka z města, tak to neznám. Měla jsem za to, že se třeba ta obec může nějak domluvit (zaplatit) spolupráci s jinou blízkou obcí. Mělo by to být v jejich zájmu. No a když se jede do jiného města na ten mega nákup, tak cestou tam vzít ten bordel....

11.5.2022 09:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
No jo, já jsem holka z města, tak to neznám. Měla jsem za to, že se třeba ta obec může nějak domluvit (zaplatit) spolupráci s jinou blízkou obcí. Mělo by to být v jejich zájmu. No a když se jede do jiného města na ten mega nákup, tak cestou tam vzít ten bordel....

Ona tam ta snaha je. Dělají se ty plánované svozy, které se vyhlásí. Elektronika a železný šrot se strčí před branku v ten daný datum a čas a po vesnici si to posbírá vůz. Nebo velkoobjemový a nebezpečný odpad se sveze z náměstí nebo nějakého středu té obce. Takže když je kapacita to těch pár měsíců mít někde uskladněné, dá se tak fungovat. Jenže s tím, jak se už i na vesnicích rozdělují normální zahrady na čtyři, staví se tam ty králíkárničky nalepené jedna na druhou, s dvorečkem, který se zacpe trampolínou a hovadinama, jsou ty dva tři svozy do roka v některých místech nedostačující.

11.5.2022 10:01
elisak

XXX.XXX.194.232

My jsme na konci obce, za námi je asi 400m slepý silnice. Chodíme tam na rychlovenčení. Nějaká mládež tam jezdí chlastat, kolikrát je tam po nich slušnej bordel, flašky od chlastu, zbytky jídla. A občas se tam i někdo zbavuje odpadu, posledně to vypadalo na rozštípanou celou kuchyňskou linku nebo obývákovou stěnu včetně 2 prosklených dveří, sklo se samozřejmně vysypalo. Starosta to nechal do 2 dnů uklidit, ale něco málo střepů tam stejně zůstalo. Objeví se to tam vždy přes noc asi aby je nikdo neviděl.
V obci sběrný dvůr nemáme, ale starosta je ochotný zařídit kontejner, třeba když někdo rekonstruuje. Stačí mu jen zavolat a domluvit se.

11.5.2022 11:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Atheira napsal(a):
Ona tam ta snaha je. Dělají se ty plánované svozy, které se vyhlásí. Elektronika a železný šrot se strčí před branku v ten daný datum a čas a po vesnici si to posbírá vůz. Nebo velkoobjemový a nebezpečný odpad se sveze z náměstí nebo nějakého středu té obce. Takže když je kapacita to těch pár měsíců mít někde uskladněné, dá se tak fungovat. Jenže s tím, jak se už i na vesnicích rozdělují normální zahrady na čtyři, staví se tam ty králíkárničky nalepené jedna na druhou, s dvorečkem, který se zacpe trampolínou a hovadinama, jsou ty dva tři svozy do roka v některých místech nedostačující.

Tak my mame sice zahradu velkou, prostoru dost, ale proste když třeba vyhodim starý nábytek, tak ho nechci mít půl roku vystaveny na zahradě 😀. Takže nejdřív zkousim, jestli to někdo nechce za odvoz, a když ne, tak řešíme tak, jak jswm psala. A nám to jako naschvál samozřejmě většinou vyjde chvíli po tom, co byl ten svoz nebo kontejner na odpad 😀Ty menší veci se někde schovají, to jo, ale i tak mě to štve, já bych nejradši všechno nepotřebné odvezla hned; nemám rada hromadění toho 😀

11.5.2022 11:24
janaa

XXX.XXX.174.196

KOČIČÍ TÉMA
Jasný,mohla bych na kočičí diskuzi,ale jsem zvyklá tady a vím,že jsou tady i kočkaři. Sousedy si adoptovala kočka. Je to starší dospělá kočka,ale velikosti odrostlého kotěte. Díky své velikosti dostávala od všech na prdku, bylo to takový vyhublý kůtě. No a v zimě zjistila,že u sousedů zmizel pes, a tak dlouho je přesvědčovala,že kočka je nej,až se jí sousedce zželelo a začala jí krmit. Takže jim teď spí na zápraží a je tam "doma". Už se nechá venku i pohladit. Sousedka si naivně myslela,že zase zmizí,ale proč by měnila dobré bidlo,že. Každopádně kočka je březí, od kdy samozřejmě nevíme, ale už jsou vidět pohyby. A teď k dotazům, kočka není určitě ani očkovaná,odčervovaná. Kdy se odčervuje,očkuje vzhledem k březosti a odchovu? Vím,jak je to u psů, a samozřejmě moje čubky jsou ošetřované pravidelně,takže jiná situace. A hlavně, kdy se po porodu může kočka kastrovat? Jasný,zeptáme se i na veterině,ale takovéto základní info od kočkoznalců by bodlo

Jinak k tématu výše, u nás sběrný dvůr je,ale jen 40kg zdarma. Takže strže,škarpy plný bordelu

11.5.2022 11:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Tak my mame sice zahradu velkou, prostoru dost, ale proste když třeba vyhodim starý nábytek, tak ho nechci mít půl roku vystaveny na zahradě 😀. Takže nejdřív zkousim, jestli to někdo nechce za odvoz, a když ne, tak řešíme tak, jak jswm psala. A nám to jako naschvál samozřejmě většinou vyjde chvíli po tom, co byl ten svoz nebo kontejner na odpad 😀Ty menší veci se někde schovají, to jo, ale i tak mě to štve, já bych nejradši všechno nepotřebné odvezla hned; nemám rada hromadění toho 😀

Já nemyslím vystavený na zahradě, ale když je zahrada dost velká, většinou je na ní místo i na zahradní domky nebo jiné technické prostory, odkladové prostory a tak.
Taky bych nechtěla mít třeba starou ledničku na zahradě, nicméně je kam ji dát, abych ji pak mohla jen vystrčit před branku, až pro elektroodpad pojedou.

11.5.2022 11:31
Terven

XXX.XXX.103.178

janaa napsal(a):
V květnu hon? Jasný, prasata se sice loví celoročně,ale naháňky se dělají od podzimu do jara....to bude nějaký nedorozumění

Asi bude...ale je to jedno stejně nakonec šly jinam 😀

11.5.2022 11:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Atheira napsal(a):
Já nemyslím vystavený na zahradě, ale když je zahrada dost velká, většinou je na ní místo i na zahradní domky nebo jiné technické prostory, odkladové prostory a tak.
Taky bych nechtěla mít třeba starou ledničku na zahradě, nicméně je kam ji dát, abych ji pak mohla jen vystrčit před branku, až pro elektroodpad pojedou.

Jo, tak tohle je v pohode, na to taky prostory mame. Ale třeba kdyz jsme vyhazovali obrovský gauc, tak na to prostor nebyl, nebo velkou skříň. Ale zas jasně, je to jednou za čas.

11.5.2022 14:08

janaa napsal(a):
KOČIČÍ TÉMA
Jasný,mohla bych na kočičí diskuzi,ale jsem zvyklá tady a vím,že jsou tady i kočkaři. Sousedy si adoptovala kočka. Je to starší dospělá kočka,ale velikosti odrostlého kotěte. Díky své velikosti dostávala od všech na prdku, bylo to takový vyhublý kůtě. No a v zimě zjistila,že u sousedů zmizel pes, a tak dlouho je přesvědčovala,že kočka je nej,až se jí sousedce zželelo a začala jí krmit. Takže jim teď spí na zápraží a je tam "doma". Už se nechá venku i pohladit. Sousedka si naivně myslela,že zase zmizí,ale proč by měnila dobré bidlo,že. Každopádně kočka je březí, od kdy samozřejmě nevíme, ale už jsou vidět pohyby. A teď k dotazům, kočka není určitě ani očkovaná,odčervovaná. Kdy se odčervuje,očkuje vzhledem k březosti a odchovu? Vím,jak je to u psů, a samozřejmě moje čubky jsou ošetřované pravidelně,takže jiná situace. A hlavně, kdy se po porodu může kočka kastrovat? Jasný,zeptáme se i na veterině,ale takovéto základní info od kočkoznalců by bodlo

Jinak k tématu výše, u nás sběrný dvůr je,ale jen 40kg zdarma. Takže strže,škarpy plný bordelu

Za mě - starší kočku bych už neočkovala. Odčervení neuškodí - ideální (i když dražší) je pipetka na vnější i vnitřní parazity, kvůli manipulaci. Spíš bych se zaměřila na naočkování a odčervení koťat, u nich je riziko zdravotních problémů větší. Kastrace takk cca po rřech týdnech, kdy už koťata nebudou závislá jenom na mléku. A jak někde vedle psala bodlinka, jít k vetovi, který udělá dírku na boku. (jo a bydlo ).

11.5.2022 14:19
janaa

XXX.XXX.174.196

Za mě - starší kočku bych už neočkovala. Odčervení neuškodí - ideální (i když dražší) je pipetka na vnější i vnitřní parazity, kvůli manipulaci. Spíš bych se zaměřila na naočkování a odčervení koťat, u nich je riziko zdravotních problémů větší. Kastrace takk cca po rřech týdnech, kdy už koťata nebudou závislá jenom na mléku. A jak někde vedle psala bodlinka, jít k vetovi, který udělá dírku na boku. (jo a bydlo ).

Ježiš,se stydím,jasně,že bydlo
A odčervovat se může i v březosti? Já bych třeba březí čubu neodčervila,ale je fakt,že kočka bude začervená stoprocentně. Nebo až s koťatama? Feny se odčervují ve dvou týdnech i se štěndama...
A starší kočku neočkovat proč? Já teda samozřejmě netuším,jak je stará,ale podle mě tu je celou dobu,co tu bydlím,takže osm let určitě. Díky za info

11.5.2022 15:31

"Nebo až s koťatama?"
spíš tak
se uvádí u venkovní březí kočky, když se nezná termín zabřeznutí

kočky jsou na očkování poněkud citlivější a např, jim hrozí postvakcinační sarkom, což u psů není
očkování může iniciovat propuknutí některé škaredé smrtelné kočičí nemoci (fiv, fip, felv) - kočka může být infikována ale zdravá, oslabení organismu může nemoc spustit

11.5.2022 15:38

tak jsme teď venčili v žlutém šílenství... Šli jsme naučnou stezku Karlovskými bučinami (ještě orchidejky nekvetou) - a když fouknul vítr, bylo rázem neproniknutelné žluto. Kvetou lesy - a opravdu i pes byl žlutý místo černý. Nejsme alergici, přesto oči řežou. Jsem zvědavá, jak to zvládne Yoda - víčka má hodně spadlá (a čeká se, až mu doroste hlava - a to ještě potrvá). Ono už z auta bylo vidět, jak se na Ještědu nad lesy kupí žluté mraky... jako by se pářilo z lesů - ale žlutě... To jsem už dlouho neviděla...

11.5.2022 16:22

tak jsme teď venčili v žlutém šílenství... Šli jsme naučnou stezku Karlovskými bučinami (ještě orchidejky nekvetou) - a když fouknul vítr, bylo rázem neproniknutelné žluto. Kvetou lesy - a opravdu i pes byl žlutý místo černý. Nejsme alergici, přesto oči řežou. Jsem zvědavá, jak to zvládne Yoda - víčka má hodně spadlá (a čeká se, až mu doroste hlava - a to ještě potrvá). Ono už z auta bylo vidět, jak se na Ještědu nad lesy kupí žluté mraky... jako by se pářilo z lesů - ale žlutě... To jsem už dlouho neviděla...

..s tou žlutou jste mi nahrála...nevenčili jsme ve žluté, ale na žluté....

11.5.2022 17:04
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Já alergik jsem, na trávní pyly a oči mě teda pálí fest a buď jsem nastydlá nebo alergie, ale dneska se sotva vleču. Pálí mě v krku, unavená, ale z minulosti vím, že to vůbec nemusí být nachlazení, ale právě "jen" alergie. Je děsný sucho, na zahrádce se hrozně práší, když chce člověk něco zasadit.

11.5.2022 18:44

janaa napsal(a):
Ježiš,se stydím,jasně,že bydlo
A odčervovat se může i v březosti? Já bych třeba březí čubu neodčervila,ale je fakt,že kočka bude začervená stoprocentně. Nebo až s koťatama? Feny se odčervují ve dvou týdnech i se štěndama...
A starší kočku neočkovat proč? Já teda samozřejmě netuším,jak je stará,ale podle mě tu je celou dobu,co tu bydlím,takže osm let určitě. Díky za info

U koček nehrozí transplacentární přenos škrkavek jako u fen. A starší kočky už jsou proti parazitům i infekčním chorobám dost imunní. A viz hmn - postavakcinační sarkom + zbytečná ztráta důvěry. Já bych opravdu řešila hlavně ta koťata. Aby měla snažší start do života.

11.5.2022 19:52
janaa

XXX.XXX.174.196

U koček nehrozí transplacentární přenos škrkavek jako u fen. A starší kočky už jsou proti parazitům i infekčním chorobám dost imunní. A viz hmn - postavakcinační sarkom + zbytečná ztráta důvěry. Já bych opravdu řešila hlavně ta koťata. Aby měla snažší start do života.

OK,předám informaci dál, už jsem sousedce říkala,že po porodu to musí být fofr s kastrací ono je otázka,jestli ty koťata sousedka vůbec najde, a nezačne je kočka vodit až budou velký....ale vypadá,že se docela v rámci mezí "ochočila", sáhnout na sebe od sousedky už se nechá, chytnout tedy ještě ne....

11.5.2022 20:59

janaa napsal(a):
OK,předám informaci dál, už jsem sousedce říkala,že po porodu to musí být fofr s kastrací ono je otázka,jestli ty koťata sousedka vůbec najde, a nezačne je kočka vodit až budou velký....ale vypadá,že se docela v rámci mezí "ochočila", sáhnout na sebe od sousedky už se nechá, chytnout tedy ještě ne....

U těhle toulavek je to prostě těžký. Ale dá se to. Naši statkovou Elišku jsme nakonec taky socializovali a po dvou vrzích koťat i vykastrovali.

11.5.2022 21:02
janaa

XXX.XXX.174.196

No,já hlavně doufám,že se s nima posléze nepůjde procházet k nám. Protože jak se ze začátku smečky bála,tak teď jí slušně provokuje a občas si i dost zahrává....to bych jako fakt nechtěla,no

11.5.2022 21:05
Terven

XXX.XXX.110.191

..s tou žlutou jste mi nahrála...nevenčili jsme ve žluté, ale na žluté....

Když už vás vidím ...chtěla jsem se zeptat, jak je na tom prcek s váhou...
onehdá jste psala, že trochu bojujete - přibírá nebo zhubnul?
Já už zas řeším pinčovou, tlustá dle mýho zatím není, ale už je to na hraně. Resp. tohle bych si představovala jako strop - a víc už ani deko
Hodně pamlskujem, cvičíme...budu muset ubírat z misky, nedá se nic dělat.

11.5.2022 21:36

Terven napsal(a):
Když už vás vidím ...chtěla jsem se zeptat, jak je na tom prcek s váhou...
onehdá jste psala, že trochu bojujete - přibírá nebo zhubnul?
Já už zas řeším pinčovou, tlustá dle mýho zatím není, ale už je to na hraně. Resp. tohle bych si představovala jako strop - a víc už ani deko
Hodně pamlskujem, cvičíme...budu muset ubírat z misky, nedá se nic dělat.

..žere to jako mlejn, ale vzhledem k množství pohybu se daří váhu udržet....tak zstim snad dobrý....

12.5.2022 11:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

My dneska zatím venčíme takto.
Psiska se půjdou za chvilku vyvenčit do lesa, jen taková dvacetiminutovka, pracovní pauza. Dědek před tím půjde koupat do lavoru. Odpoledne Lara půjde klasicky svou trasu i s koupáním a starouš asi pojede k potoku autem nebo půjde zase do bedny.

12.5.2022 11:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

"Nebo až s koťatama?"
spíš tak
se uvádí u venkovní březí kočky, když se nezná termín zabřeznutí

kočky jsou na očkování poněkud citlivější a např, jim hrozí postvakcinační sarkom, což u psů není
očkování může iniciovat propuknutí některé škaredé smrtelné kočičí nemoci (fiv, fip, felv) - kočka může být infikována ale zdravá, oslabení organismu může nemoc spustit

Mám dotaza - který všechno očkování tohle může spustit? I třeba vzteklina? Proti čemu teda očkovat a proti čemu ne?

12.5.2022 11:59
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Zrzavci napsal(a):
Mám dotaza - který všechno očkování tohle může spustit? I třeba vzteklina? Proti čemu teda očkovat a proti čemu ne?

"Původně se s rizikem vzniku FISS spojovaly pouze vakcíny proti vzteklině a FeLV. Následně se však FISS objevil i po ostatních vakcínách. Následně po vakcínách bylo odhalen vznik FISS i po injekcích kortikoidů, penicilinu, lufenuronu, cisplatiny nebo meloxicamu. Poslední studie prokázaly častější výskyt FISS u koček, kterým byly injekčně aplikované depotní kortikosteroidy do oblasti mezi lopatkami."
https://www.metropolevet.cz/postinjekcni-sarkom-u-kocek/

12.5.2022 12:06

Atheira napsal(a):
My dneska zatím venčíme takto.
Psiska se půjdou za chvilku vyvenčit do lesa, jen taková dvacetiminutovka, pracovní pauza. Dědek před tím půjde koupat do lavoru. Odpoledne Lara půjde klasicky svou trasu i s koupáním a starouš asi pojede k potoku autem nebo půjde zase do bedny.

Jé zase morčátka...a mají mňamku...meloun, ta moje to taky milovala

12.5.2022 12:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
"Původně se s rizikem vzniku FISS spojovaly pouze vakcíny proti vzteklině a FeLV. Následně se však FISS objevil i po ostatních vakcínách. Následně po vakcínách bylo odhalen vznik FISS i po injekcích kortikoidů, penicilinu, lufenuronu, cisplatiny nebo meloxicamu. Poslední studie prokázaly častější výskyt FISS u koček, kterým byly injekčně aplikované depotní kortikosteroidy do oblasti mezi lopatkami."
https://www.metropolevet.cz/postinjekcni-sarkom-u-kocek/

chápu to dobře, že teda nemám očkovat vůbec nic? ani tu vzteklinu?

12.5.2022 12:54

Zrzavci napsal(a):

si myslím že obecně očkování a jde o princip - oslabení organismu = "probuzení" škaredých potvor a vypuknutí nemoci

to očkování je na hlubokou úvahu
neočkuji vůbec s tím, že nebydlím někde v centru kde by žily kolonie potulných koček a riziko nákazy čímkoliv bylo nějaké vysoké

12.5.2022 13:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

si myslím že obecně očkování a jde o princip - oslabení organismu = "probuzení" škaredých potvor a vypuknutí nemoci

neočkuji vůbec s tím, že nebydlím někde v centru kde by žily kolonie potulných koček a riziko nákazy čímkoliv bylo nějaké vysoké

Děkuju moc za radu, stejně mi to říkala kamarádka. Nechci tomu prďolovi jakkoliv ublížit.

12.5.2022 13:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

jo a abych se držela tématu, fčéra se nám venčilo takhle. I s tím prďolou, kterej si na mě při zpáteční cestě počíhal, zaútočil zpoza křoví do zad a připravil mě díky žinfárktu málem vo život

12.5.2022 13:13

Zrzavci napsal(a):
chápu to dobře, že teda nemám očkovat vůbec nic? ani tu vzteklinu?

Já kdysi dávno očkovala stájové kočky aspoň proti vzteklině. Pak už ani to ne. Jak jsem psala, dospělou kočku bych neočkovala. Koťata bych zvažovala. Kamarádce letos proběhla mezi jejími kočkami nějaká viróza (má je už osmým rokem), nepřežila to 2 koťata a jejich strejda (asi roční), kojící matku se s pomocí ATB podařilo zachránit.

12.5.2022 13:17

až brýle mi napověděly, že ten levitující kocour mezi stromy má psí hlavu a jorkšír vpravo (odkdy máš jorka? ) je kocour ....

12.5.2022 13:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já kdysi dávno očkovala stájové kočky aspoň proti vzteklině. Pak už ani to ne. Jak jsem psala, dospělou kočku bych neočkovala. Koťata bych zvažovala. Kamarádce letos proběhla mezi jejími kočkami nějaká viróza (má je už osmým rokem), nepřežila to 2 koťata a jejich strejda (asi roční), kojící matku se s pomocí ATB podařilo zachránit.

děkuju vám všem, já se prostě bála, abych něco nepotento, Ať na jednu, nebo na druhou stranu, ale vypadá to, že tedy se všichni shodnete. dík ještě jednou.

12.5.2022 13:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

až brýle mi napověděly, že ten levitující kocour mezi stromy má psí hlavu a jorkšír vpravo (odkdy máš jorka? ) je kocour ....

No jorka mám proto, že ho mají dneska fšickni, ne? Je to módní vemeno? Nejni? On si Mouses myslí, že je pes, tak se za jokšíra převlíká aspoň. Je to kocór transvestita

edit - vona fakt levituje! Sem si nevšimla prve!

12.5.2022 13:40

Jsem si zahrála Kde je Waldo, jak jsem hledala, o jakém jorkšířím kocouru tu mluvíte

Jo, a levitující psék má regulérně sedlo. Černé, že by drezurní Wintec?

12.5.2022 13:42

Jsem si zahrála Kde je Waldo, jak jsem hledala, o jakém jorkšířím kocouru tu mluvíte

Já bych řekla, že spíš skokové. A přijde mi nasedláno moc vzadu.

12.5.2022 13:44

Nesedí, no. Zejména na kohoutku.

12.5.2022 13:46

tak jsem se teď naštvala - měli jsme čas na chvilkové poobědové venčení - s ohledem na vedro byla v plánu jen půlhoďka. No a na "zadní" úvrati procházky (nejdál od auta - jak jinak) se objevil volně ložený irský setr. Krásný statný pes s lehce prošedivělým čenichem. Chviličku vrtichostil, já Yodu raději připla na dlouhou stopovačku(aby mi s ním nezdrhnul), ale pak začal setr šíleně harašit. Yoda poškrábané slabiny, lehal si a vzdával se... psa jsem nemohla sundat (sundala) a Pepa ho zahnal. Jen jsme se dali do pohybu... byl setr zpátky. A opět se snažil naskočit. Pes s řevem zahnán - Yoda začal "vypínat příjem" - vedro, stres a hlavně cizí pes se vracel neustále z různých směrů... Druhé vodítko jsme neměli - na sobě tričko (na mikině bych ho snad i udržela...) navíc měl tendenci násilnit i mě... Domnívám se , že zdrhnul za háravkou a byl mimo...
Zkrátím to - Pepa zaháněl psa s klackem v ruce, já se snažila přesvědčit Yodu, že nemá ležet v chladné trávě, ale jít k autu (bez pána nepudu a chci ležet)... a máme toho všichni plné zuby. Jdu do sprchy a až pak pracovat. A takové to mělo být poklidné venčeníčko

12.5.2022 13:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mně by bylo fučík, kde má nasedláno, hlavně, kdyby měla tedy "nasedláno" taky v hlavě, to by byla krása, včera mi rozdupala nákup, protože si prostě nevšimla, že tam stojí obří taška z Ikei plná věcí. Dvakrát,dvakrát si nevšimla.

12.5.2022 13:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Sedlo má páč je to kobyla a ne pes - je to přerostlý hovádě. Jezdím na ní v údolí nakoupovat

12.5.2022 14:39
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Ono je to takové sporné - však víš, že také neočkuji - a jak můj nejmilejší kocour chytil kočičí mor... Tehdy jsem si strašlivě vyčítala, že nebyl očkován. Byl to naprostý očistec a doteď snad ani nechápu, že si ten život vybojoval...

Jinak ale také neočkuji. Respektive očkovala jsem toho nejstaršího kocoura, ale on byl z každé vakcinace tak tři dny nemocný - horečka, zle mu bylo.

Ale co vím, tak třeba "Lesnížínka" očkuje, pokud se nepletu.

12.5.2022 15:45

"a jak můj nejmilejší kocour chytil kočičí mor..."
nebyl z útulku?

12.5.2022 17:27

tak jsem se teď naštvala - měli jsme čas na chvilkové poobědové venčení - s ohledem na vedro byla v plánu jen půlhoďka. No a na "zadní" úvrati procházky (nejdál od auta - jak jinak) se objevil volně ložený irský setr. Krásný statný pes s lehce prošedivělým čenichem. Chviličku vrtichostil, já Yodu raději připla na dlouhou stopovačku(aby mi s ním nezdrhnul), ale pak začal setr šíleně harašit. Yoda poškrábané slabiny, lehal si a vzdával se... psa jsem nemohla sundat (sundala) a Pepa ho zahnal. Jen jsme se dali do pohybu... byl setr zpátky. A opět se snažil naskočit. Pes s řevem zahnán - Yoda začal "vypínat příjem" - vedro, stres a hlavně cizí pes se vracel neustále z různých směrů... Druhé vodítko jsme neměli - na sobě tričko (na mikině bych ho snad i udržela...) navíc měl tendenci násilnit i mě... Domnívám se , že zdrhnul za háravkou a byl mimo...
Zkrátím to - Pepa zaháněl psa s klackem v ruce, já se snažila přesvědčit Yodu, že nemá ležet v chladné trávě, ale jít k autu (bez pána nepudu a chci ležet)... a máme toho všichni plné zuby. Jdu do sprchy a až pak pracovat. A takové to mělo být poklidné venčeníčko

Ach jo...to teda věřím, že to byla situace na mrtvici

Edit: a když si představím, že byste s Yodíkem byla sama, bez manžela??

12.5.2022 17:44

Ach jo...to teda věřím, že to byla situace na mrtvici

Edit: a když si představím, že byste s Yodíkem byla sama, bez manžela??

to mě taky napadlo - prostě bych na stopovačku připnula setra, a věřila, že štěně půjde s námi. A volala měšťáky... A nebo by ve mně bouchly saze a toho psa bych opravdu zmydlila... a věřím, že by si to rozmyslel. Ale tak on za to nemůže a vlastně krom hrubšího "odhození" a hrozbou klackem se mu žádné újmy nedostalo... Zato já mám krvavý šrám přes lýtko a natažený sval pod kolenem... šrám od setra a sval netuším - možná, jak jsem se snažila popostrkovat štěňátko... Někdy si říkám, že by byl jork pohodlnější než stěhovat nespolupracující čtyřicetikilovou almaru (a možná už těžší)

12.5.2022 17:52

to mě taky napadlo - prostě bych na stopovačku připnula setra, a věřila, že štěně půjde s námi. A volala měšťáky... A nebo by ve mně bouchly saze a toho psa bych opravdu zmydlila... a věřím, že by si to rozmyslel. Ale tak on za to nemůže a vlastně krom hrubšího "odhození" a hrozbou klackem se mu žádné újmy nedostalo... Zato já mám krvavý šrám přes lýtko a natažený sval pod kolenem... šrám od setra a sval netuším - možná, jak jsem se snažila popostrkovat štěňátko... Někdy si říkám, že by byl jork pohodlnější než stěhovat nespolupracující čtyřicetikilovou almaru (a možná už těžší)

No doufám, že to na miminkovi nezanechá nějaké psychické následky.

12.5.2022 19:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vy jste nějaká čistá duše. Být na vašem místě já, tak už mu přiletěla. Postupem času jsem stále míň tolerantní vůči bezprizorním pobudům s majitelem v nedohlednu a všímám si, že jedna dobře mířená je často efektivnější než ohleduplný tanečky.

Myslím, že jsem tady na diskuzi o tom vůbec nepsala, ale tady v těsném okolí letos máme skvělý novinky, který jednoho majitelé nezvládaj a je agresivní, druhou majitelé nezvládaj a sice není agresivní, ale je fakt mega otravná a konstitučně spíš Shrek než pes. Tu druhou majitelé za zlobení tlučou a řvou na ni, ti druzí zas se psem komunikují ve zdlouhavých souvětích a většinou v době, kdy on krvelačně řve a drásá plot.
Oba dva se mě bojí a stačí ukázat a klidí se domů, popravdě když mě hodně vytáčeli poprvý, podruhý, potřetí, zapráskala jsem na ně elektrikou, hodně hnusně na ně houkla a teď už fakt nemusím nic říkat. Jestli si jejich majitelé myslí, že jsem pinda? Možná, ale já jim ty psy nepořídila a není moje povinnost snášet jejich každodenní ataky - ať už v dobrým nebo ne. A jestli je někdo tam nahoře, tak ví, že jsem to nejdřív zkoušela domluvou... nezájem.
Toho psa teď potkávám už jen za plotem, aspoň že to, ale stejně mu pravidelně, když jde dělat machra a vyřvávat u plotu, polohlasem a správně výhružně říkám, že z něj nadělám párky. Co, že větě nerozumí, vždycky sklopí hlavu a odkvačí pryč. A já jak už ho nemůžu ani cítit, přijde mi to prostě vtipný, i když jsem už jenom zaujatá a je to ode mě dětinský a já to vím.

Takže stát se mi to, co vám...
Já už mám pohár trpělivosti s otravnýma psama fakt přeteklej.

12.5.2022 21:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Vy jste nějaká čistá duše. Být na vašem místě já, tak už mu přiletěla. Postupem času jsem stále míň tolerantní vůči bezprizorním pobudům s majitelem v nedohlednu a všímám si, že jedna dobře mířená je často efektivnější než ohleduplný tanečky.

Myslím, že jsem tady na diskuzi o tom vůbec nepsala, ale tady v těsném okolí letos máme skvělý novinky, který jednoho majitelé nezvládaj a je agresivní, druhou majitelé nezvládaj a sice není agresivní, ale je fakt mega otravná a konstitučně spíš Shrek než pes. Tu druhou majitelé za zlobení tlučou a řvou na ni, ti druzí zas se psem komunikují ve zdlouhavých souvětích a většinou v době, kdy on krvelačně řve a drásá plot.
Oba dva se mě bojí a stačí ukázat a klidí se domů, popravdě když mě hodně vytáčeli poprvý, podruhý, potřetí, zapráskala jsem na ně elektrikou, hodně hnusně na ně houkla a teď už fakt nemusím nic říkat. Jestli si jejich majitelé myslí, že jsem pinda? Možná, ale já jim ty psy nepořídila a není moje povinnost snášet jejich každodenní ataky - ať už v dobrým nebo ne. A jestli je někdo tam nahoře, tak ví, že jsem to nejdřív zkoušela domluvou... nezájem.
Toho psa teď potkávám už jen za plotem, aspoň že to, ale stejně mu pravidelně, když jde dělat machra a vyřvávat u plotu, polohlasem a správně výhružně říkám, že z něj nadělám párky. Co, že větě nerozumí, vždycky sklopí hlavu a odkvačí pryč. A já jak už ho nemůžu ani cítit, přijde mi to prostě vtipný, i když jsem už jenom zaujatá a je to ode mě dětinský a já to vím.

Takže stát se mi to, co vám...
Já už mám pohár trpělivosti s otravnýma psama fakt přeteklej.

Práskáte elektrikou - máte paralyzér? Uvažuju o něm.
Včera venčila dcera, nakonec s kamarádkou vybraly lokalitu, kde nebyl hon ...ani nepátrám po tom, odkud ta informace vzešla
A budu teď trochu víc morčatář - umřelo nám morče Joey na lymfom a k tomu druhýmu samotnýmu mám domluvenýho morčáka z azylu.
V morčecích komunitách nejsem doma, tak si budu, Atheira, asi chodit na radu za vámi

12.5.2022 21:05
janaa

XXX.XXX.174.173

Xerxoá - to je děs. A teď si představ,že jsi sama a máš sebou háravku Jooo,murpyho zákony,to je jasný,že když plánuješ krátkou a odpočinkovou procházku a řekneš to nahlas, přivoláš opak

12.5.2022 21:14

Terven napsal(a):
Včera venčila dcera, nakonec s kamarádkou vybraly lokalitu, kde nebyl hon ...ani nepátrám po tom, odkud ta informace vzešla
A budu teď trochu víc morčatář - umřelo nám morče Joey na lymfom a k tomu druhýmu samotnýmu mám domluvenýho morčáka z azylu.
V morčecích komunitách nejsem doma, tak si budu, Atheira, asi chodit na radu za vámi

Morčáka je mi líto ....taky jsme měli Joeyho....tak snad to bude s novým kámošem klapat.

12.5.2022 21:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):

Ano, mám, pořídila jsem si ho v době, kdy za mnou po lese utíkal nahatej chlap a já si řekla, už dost... Pořvávání a úchylačení z dálky ještě překousnu, ale co je moc, to je moc. Teď si ho ale právě kvůli situaci výše popisované pořídila i máma, aby se nemusela bát chodit se psem na procházky.
Já osobně s nimi konkrétně nemám problém, při kterém bych se bála o sebe nebo fenu, pro mě jsou jen otravní. Nicméně ten pes po psech skutečně jde a tuhle jsem tady zachraňovala slečnu s labradorem, která nebyla pak ani schopná šokem dojít domů. Vím, že se říká, že ten zvuk psa, co je fakt rozhodnutý se rvát, nezastraší, ale když jsem na volání o pomoc dobíhala na dohled, držel ho za stehno a sápal se mu jakoby ke tříslům. Já běžela, řvala (sprostá jsem byla) a za běhu to pustila a on to sbalil a utíkal pryč. Ale už právě se mnou pořádně naštvanou měl zkušenost z minula, tak to možná taky hrálo roli, nevím.

Klidně choďte, mě morčata baví co jsem se naučila mluvit, ráda se podělím, když budu vědět.

edit: na ten hon jsem se ptala a jako nápad přišla jen ta verze, že kdyby třeba skupina prasat někde vyloženě ohrožovala lidi nebo jinak překážela - vybírala koše, lezla kam nemá a tak, pak by teoreticky bylo možné uspořádat hon na černou, ale jinak žádný jiný tip a do něj výraz jako - hon v květnu wtf?

13.5.2022 06:17
fikovnice

XXX.XXX.133.8

"a jak můj nejmilejší kocour chytil kočičí mor..."
nebyl z útulku?

Ano, je z depozita...
Ale onemocněl až poté, co chodí na noc ven, ale hlavně ve věku tuším 6 nebo 7 let. Už mi to časově splývá. Na další hnusné "F" nemoci mi odešli ti předchozí útulkáči - jeden na FIP, další pak na FeLV...tím jsem ztratila tady ty záchranářské úmysly, ptž v té době bylo snad 80% koček v útulcích promořených těmito jejich hnusnými chorobami...

Jinak kocour, o němž píšu, nechytil dokonce ani to FeLV, i když tehdy se prostě v bytě nedalo oddělovat, když mi stonal můj jiný tehdejší kocour na FeLV. Když umřel, nechala jsem zmiňovaného kocoura otestovat na kdeco, a tehdy byl negativní...takže se prokazatelně nakazil venku.

13.5.2022 07:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Morčáka je mi líto ....taky jsme měli Joeyho....tak snad to bude s novým kámošem klapat.

Já bych si k dospělému samci teda z vlastní pohodlnosti nevzala nic nad tři měsíce věku. (tím netvrdím, že to nejde)
Seznamovat dva dospělé nekastrované samce by se mi moc nechtělo, přišlo by mi to jako přidělávání potíží tam, kde být nemusí. Ale terven nepíše, kolik je tomu azylákovi, tak snad to bude ještě mímo.

13.5.2022 08:50
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Nám se nyní venčí blbě, jsme nemocní. Takže žádné dlouhé procházky, ukecala jsem bráchu a jinak kolem domu a zahrada. Nebo jí vezmeme na běhací procházku. To je taková ulice, kam chodím jen po ránu a ona běhá se všemi psy kolem plotu, má jich tam takhle několik a oni to s chutí hrajou s ní a pak následuje psí louka, kde si taky zaběhá a hrabe krtky. Takže je to kratší než jsme zvyklé, ale zase intentzivní a překvapivě to snaší zatím dobře, ale o víkendu už půjdeme do procházek snad naplno. Včera na zahradě se mi zas zakousla do dcery, dítě si nasadilo rukavice, Malina je celá divá z rukavic, tak se pokoušela tu rukavici stáhnout, tak dítě pištělo, tak jsem chtěla vzít Malinu za obojek a něžně jí domluvit, ale taky jsem měla rukavice, tak chtěla ukořistit tu mou a docela nepříjemně mi držela v ní malíček, manžel vyběhl, že a začal jí nadávat, čím to malé monstrum ještě víc rozdivočel, ale pustila mě a to jsem honem ty rukavice sundala a začala na ní mluvit uklidňujícím hlasem a to jí zas nějak vyplo a byla to zase naše hodná Malina. Zabránila jsem taky tomu, aby jí manžel povalil na bok na zem, což viděl onehdá na návštěvě a usoudil asi, že by to bylo na Malinu dobrý. Já mám z ní opačný dojem a neschvaluji to, i když mi fakt přijde dlouho, že tu mou dceru má pořád tendenci chytat do zubů, stačí aby se mi dítě rozpyštělo a bylo víc vzrušivých okolností a už vidím, jak se jí ta tlama otvírá. Tak jí jen řeknu "Mali" a nechá toho, ale ty rukavice včera, to bylo na ní nějak moc. Budu s ní ještě víc pilovat to Pusť, vypadala, že to chápe, ale jsou situace, kdy ten povel nějak nezná nebo náhle zapomene.

13.5.2022 09:00

"Budu s ní ještě víc pilovat to Pusť,"
jednoznačně ANO, ryze po dobrém, musí CHTÍT pouštět!
a více pilovat znamená si dát asi tak 10 x denně 5-10 pouštění
různé předměty, různá místa, různé situace (jako podám z ruky, předmět na zemi, na židli atd.)
odměny odměny odměny!

" vypadala, že to chápe, ale jsou situace, kdy ten povel nějak nezná nebo náhle zapomene."
ne nezná, ne zapomene, ale stres vypíná mozek
aby zvíře poslechlo i ve stresu, musí mít povel opravdu na úrovni reflexu, neboli automatické reakci mozku bez volního jednání

"Zabránila jsem taky tomu, aby jí manžel povalil na bok na zem,"
to je dobrá cesta jak ji naučit se preventivně bránit
a pak to bude "zničehonic"
a jako ta nejpravděpodobnější oběť "zničehonic" se nabízí dcera, jako nejslabší lidský článek
bude třeba zapravovat i na výcviku manžela

13.5.2022 09:24
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak to se shodnem. No a omlouvám se za tu hrubku, nevím, jak se tam vloudila

Manžel vidí, že sice po dobrým s ní dosahujeme nejlepších výsledků, ale už je podtlakem, kdy do něj vandrují "znalci" psů, že jí máme plácnout nebo povalit na bok a já si u ní jsem stoprocentně jistá, že by to nedopadlo dobře. Jsou psi, které takové zacházení ustojí, ale to není případ Maliny a osobně si myslím, že by se to pak otočilo proti dceři.

13.5.2022 09:47

Trickyvoo napsal(a):
Tak to se shodnem. No a omlouvám se za tu hrubku, nevím, jak se tam vloudila

Manžel vidí, že sice po dobrým s ní dosahujeme nejlepších výsledků, ale už je podtlakem, kdy do něj vandrují "znalci" psů, že jí máme plácnout nebo povalit na bok a já si u ní jsem stoprocentně jistá, že by to nedopadlo dobře. Jsou psi, které takové zacházení ustojí, ale to není případ Maliny a osobně si myslím, že by se to pak otočilo proti dceři.

Nenechte se manželem zviklat. A řeči "znalců" ignorujte. Děláte to dobře. Určitě tady čtete vlákna, jak to může dopadnout, když se tyhle metody používají.

13.5.2022 10:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Já bych si k dospělému samci teda z vlastní pohodlnosti nevzala nic nad tři měsíce věku. (tím netvrdím, že to nejde)
Seznamovat dva dospělé nekastrované samce by se mi moc nechtělo, přišlo by mi to jako přidělávání potíží tam, kde být nemusí. Ale terven nepíše, kolik je tomu azylákovi, tak snad to bude ještě mímo.

Ten novej bude tříměsíční, tak snad...

13.5.2022 10:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Ten novej bude tříměsíční, tak snad...

Můžu se zeptat, odkud ho máte zamluvenýho? Shodou okolností jsem teď zahlídla, že jeden azyl přibral nějaký tříměsíční nalezence, klasický vesnický trikolory, jak jim ráda říkám :D a jestli si vás nepletu, je asi právě i z vašeho okolí. Klidně do SZ, i když tohle je stejně plevelící vlákno.

13.5.2022 11:26
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Můžu se zeptat, odkud ho máte zamluvenýho? Shodou okolností jsem teď zahlídla, že jeden azyl přibral nějaký tříměsíční nalezence, klasický vesnický trikolory, jak jim ráda říkám :D a jestli si vás nepletu, je asi právě i z vašeho okolí. Klidně do SZ, i když tohle je stejně plevelící vlákno.

Napsala jsem sz

13.5.2022 11:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheiro,
mohla bych se zetpat, jakej ten paralyzér máte? něco praktickýho malýho? Pořád se odhodlávám to pořídit a tak bych se třeba inspirovala. jedna známá kdysi měla něco takovýho életricky nabušenýho a přitom malýho, jako malinká baterka - a tu to ostatně mělo v sobě. kdyby byl odkaz budu vděčná. Páč už to máte odzkoušený a viditelně to fungá a asi to nebude složitý na ovládání.

13.5.2022 11:43

Atheira napsal(a):

..tak já teď řeším, že jsem našla inzerát na půlročního cuye, který se nesnese s druhým morcakem své majitelky a bydlí kousek ode mně....poslala mi I videa, tak pořád řesim.....

13.5.2022 11:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

..tak já teď řeším, že jsem našla inzerát na půlročního cuye, který se nesnese s druhým morcakem své majitelky a bydlí kousek ode mně....poslala mi I videa, tak pořád řesim.....

Tak zkusit to můžete, když o těch obrmorčatech pořád tak sníte.

13.5.2022 11:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Atheiro,
mohla bych se zetpat, jakej ten paralyzér máte? něco praktickýho malýho? Pořád se odhodlávám to pořídit a tak bych se třeba inspirovala. jedna známá kdysi měla něco takovýho életricky nabušenýho a přitom malýho, jako malinká baterka - a tu to ostatně mělo v sobě. kdyby byl odkaz budu vděčná. Páč už to máte odzkoušený a viditelně to fungá a asi to nebude složitý na ovládání.

Já mám tenhle, pravděpodobně se to už nikde neprodává, nemůžu to nikde najít. Je to asi docela shit, když jsem ho kupovala, byl za cenu kolem tří stovek. Ale dělá rambajz větší než takové ty úzké dlouhé baterky a malá baterčička je v tom taky. Navíc je to fakt mrňavý, takže se to vejde do kapsy, pamlskovníku, vlastně všude.

13.5.2022 11:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Já mám tenhle, pravděpodobně se to už nikde neprodává, nemůžu to nikde najít. Je to asi docela shit, když jsem ho kupovala, byl za cenu kolem tří stovek. Ale dělá rambajz větší než takové ty úzké dlouhé baterky a malá baterčička je v tom taky. Navíc je to fakt mrňavý, takže se to vejde do kapsy, pamlskovníku, vlastně všude.

to je škoda, že nevíte, co za konkrétní kousek to je. Hele a je tam nějaká pojistka, aby to nespustila, když to budu mít právě v kapse u kalhot? Nerada bych si nedobrovolně zatančila čardáš potom

13.5.2022 12:00

Atheira napsal(a):
Tak zkusit to můžete, když o těch obrmorčatech pořád tak sníte.

..jo to je těžké, ale třeba se ubranim, chytla mně záda, mohlo by to být znamení....teď jsem nadopovana vším možným, tak raději ještě posevčkam a třeba si ho vezme někdo jiný...

13.5.2022 12:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
to je škoda, že nevíte, co za konkrétní kousek to je. Hele a je tam nějaká pojistka, aby to nespustila, když to budu mít právě v kapse u kalhot? Nerada bych si nedobrovolně zatančila čardáš potom

Pojistka tam je, taková šoupací, ze začátku jsem se hodně bála, že se povolí sama, nepůsobí úplně důvěryhodně. Ale zase když potřebujete tu věc použít, je složitá pojistka spíš ke škodě. Když je to v pohotovostní poloze, svítí červená kontrolka.

V historii na e-mailu jsem dohledala objednávku a tam uvádí jako název jen toto: Paralyzér se svítilnou 398 type 50 000 W

13.5.2022 12:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Pojistka tam je, taková šoupací, ze začátku jsem se hodně bála, že se povolí sama, nepůsobí úplně důvěryhodně. Ale zase když potřebujete tu věc použít, je složitá pojistka spíš ke škodě. Když je to v pohotovostní poloze, svítí červená kontrolka.

V historii na e-mailu jsem dohledala objednávku a tam uvádí jako název jen toto: Paralyzér se svítilnou 398 type 50 000 W

Tak jsem na to koukala, a to bude asi něco takovýhodle

https://paralyzery.heureka.cz/defense-paralyzer-beast-micro-set/?utm_source=vas-pomocnik.cz&utm_medium=affiliate&utm_campaign=21405&utm_content=Text+link#specifikace/

Musím už se k tomu dokopat a něco pořídit. Dík za připomenutí

13.5.2022 22:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jsem si vzpomněla, jak vedle řeší terven prasata a že mají přeprasíno... My asi taky (ono je to asi všude), protože si jako běžný smrtelník přidávám na konto další setkání s divočákem.

Nejsilnější zážitek byl asi tehdy, kdy jsme šli ve skupině se psama lesem, já byla vpředu a zleva slyším křupání a najednou za mnou volání "Hano, to je prase!" Já se koukla a vidím, jak přímou čarou běží prase přímo směrem, kde stojím. Jsem zavelela na psici a utíkala zpět, ale byla to rychlovka, dva metry a už nás míjela. Paní matka se třinácti selaty, běželi rovnou čarou pryč, ale nikdo ani nedutal, včetně psů. Jak jsem se nejdřív lekla, pak to byl docela zážitek, nikdy jsem neviděla tolik pyžámek takhle "na divoko". Jen jednou kdysi dávno nám přes cestu na prochajdě jakoby nic přešlo 6 prouháčů a roztomile pochrochtávali a celkově byli fakt roztomilí. Byli jsme z nich hotoví, jak jsou hezcí, ale záhy jsme se začali bát přitomnosti matky, kterou jsme neviděli. Pravděpodobně prošla ještě před malýma, minuli jsme se přesně přes zatáčku, ale radši jsme mizeli, jak rychle to šlo.

Předminulý štědrý den nám podobným způsobem křížilo cestu asi šest už dost dobře odrostlých prasat. O něco později se mi stalo, že jsme se psy na volno, já čekala na rozcestí a Lara si asi pět metrů ode mě chroupala klacek a najednou vidím, jak kus od ní za jejími zády prochází obří černý kanec. Hned jsem přivolávala a modlila se, aby si ho nevšimla, protože takhle na blízko praseti a daleko ode mě... zas natolik jí u takovýho strašidla nevěřím, že by ho nezkusila aspoň postrašit a děsně se mi klepaly nohy, fakt že jo. :D

No a teď minulý týden. Jsme byly venčit s mamkou jen Laru. Lítala po louce a chytala větve a najednou jsem si fakt reálně myslela, že přišel konec světa nebo co vlastně. Takový rány a řachy. Měla jsem z toho mžiku fakt stažený půlky, protože jsem nevěděla, co se děje, jestli padá les, střílej po nás nebo shazují bomby, Lara vyjevená jak jelito, hned jsem si ji brala k sobě, abych ji měla víc pod kontrolou. Do všech stran začaly z houští vystřelovat zděšený srnky a za moment bylo mezi stromy vidět černej tank, jak utíká pryč a demoluje u toho všechno, co mu stojí v cestě. Asi tam spalo a leklo se nás... No, nevím, kdo si káknul víc. Jestli ono, my nebo ty srny.

13.5.2022 23:14

13.5.2022 23:39

Nenačetla se stránka, posílám fotku našeho. Je to Beast defense panther 2

14.5.2022 00:46
Trickyvoo

XXX.XXX.104.162

Atheira napsal(a):
Jsem si vzpomněla, jak vedle řeší terven prasata a že mají přeprasíno... My asi taky (ono je to asi všude), protože si jako běžný smrtelník přidávám na konto další setkání s divočákem.

Nejsilnější zážitek byl asi tehdy, kdy jsme šli ve skupině se psama lesem, já byla vpředu a zleva slyším křupání a najednou za mnou volání "Hano, to je prase!" Já se koukla a vidím, jak přímou čarou běží prase přímo směrem, kde stojím. Jsem zavelela na psici a utíkala zpět, ale byla to rychlovka, dva metry a už nás míjela. Paní matka se třinácti selaty, běželi rovnou čarou pryč, ale nikdo ani nedutal, včetně psů. Jak jsem se nejdřív lekla, pak to byl docela zážitek, nikdy jsem neviděla tolik pyžámek takhle "na divoko". Jen jednou kdysi dávno nám přes cestu na prochajdě jakoby nic přešlo 6 prouháčů a roztomile pochrochtávali a celkově byli fakt roztomilí. Byli jsme z nich hotoví, jak jsou hezcí, ale záhy jsme se začali bát přitomnosti matky, kterou jsme neviděli. Pravděpodobně prošla ještě před malýma, minuli jsme se přesně přes zatáčku, ale radši jsme mizeli, jak rychle to šlo.

Předminulý štědrý den nám podobným způsobem křížilo cestu asi šest už dost dobře odrostlých prasat. O něco později se mi stalo, že jsme se psy na volno, já čekala na rozcestí a Lara si asi pět metrů ode mě chroupala klacek a najednou vidím, jak kus od ní za jejími zády prochází obří černý kanec. Hned jsem přivolávala a modlila se, aby si ho nevšimla, protože takhle na blízko praseti a daleko ode mě... zas natolik jí u takovýho strašidla nevěřím, že by ho nezkusila aspoň postrašit a děsně se mi klepaly nohy, fakt že jo. :D

No a teď minulý týden. Jsme byly venčit s mamkou jen Laru. Lítala po louce a chytala větve a najednou jsem si fakt reálně myslela, že přišel konec světa nebo co vlastně. Takový rány a řachy. Měla jsem z toho mžiku fakt stažený půlky, protože jsem nevěděla, co se děje, jestli padá les, střílej po nás nebo shazují bomby, Lara vyjevená jak jelito, hned jsem si ji brala k sobě, abych ji měla víc pod kontrolou. Do všech stran začaly z houští vystřelovat zděšený srnky a za moment bylo mezi stromy vidět černej tank, jak utíká pryč a demoluje u toho všechno, co mu stojí v cestě. Asi tam spalo a leklo se nás... No, nevím, kdo si káknul víc. Jestli ono, my nebo ty srny.

Teda na tom příběhu mě zaujala ještě jedna věc a to, že jste si ta prasátka stihla spočítat a bylo jich 13 . No my takhle naposledy potkali prase se selátky, když jsme ještě mou dceru měli v kočárku. Manžel jel s kočárkem v lese po cestě, já držela na flexině psa a šli jsme trochu nad nimi lesem, aby pes mohl čuchat, trochu jsme spolu hledali houby a když jsme se po chvíli zase sešli, tak mi manžel řekl, že mu právě přes cestu přeběhla prasnice se spoustou selátek a za chvíli jsem je viděla taky. Pro mě teda spoustu selátek, kolik jich bylo a že jsem si je chtěla spočítat mě napadlo, až když zmizela v lese. Do té doby mi šrtovalo, co jako budeme s tím dítětem a kočárem dělat, jestli to bachyně otočí na nás.

14.5.2022 06:36
Atheira

XXX.XXX.149.44

Trickyvoo napsal(a):
Teda na tom příběhu mě zaujala ještě jedna věc a to, že jste si ta prasátka stihla spočítat a bylo jich 13 . No my takhle naposledy potkali prase se selátky, když jsme ještě mou dceru měli v kočárku. Manžel jel s kočárkem v lese po cestě, já držela na flexině psa a šli jsme trochu nad nimi lesem, aby pes mohl čuchat, trochu jsme spolu hledali houby a když jsme se po chvíli zase sešli, tak mi manžel řekl, že mu právě přes cestu přeběhla prasnice se spoustou selátek a za chvíli jsem je viděla taky. Pro mě teda spoustu selátek, kolik jich bylo a že jsem si je chtěla spočítat mě napadlo, až když zmizela v lese. Do té doby mi šrtovalo, co jako budeme s tím dítětem a kočárem dělat, jestli to bachyně otočí na nás.

My počítali všichni. Bachna se selaty běžela v řadě za sebou, byla to rovná běžící čára z prasat, to se počítalo samo. Navíc jsme byli fakt blízko, jen se natáhnout a jedno pýžo si pohladit.
A dostat po čuni.

14.5.2022 09:29

dneska jsme procházku pokrátili - neb hned na počátku jsme potkali velkého černého psa (nenáviděli se s Nightem) - ale se štěňátkem Yodou si Scuby krásně hrál. No - chvíli krásně a pak opět měl naskakovací snahy... holt ten mamutí štěník je k tomu láká. Ale Yoda nadšen a díky tryskům a smykům a válení se jsme pak udělali jen krátký okruh, abychom ho nepřetáhli. Za chvíli mu dorazí Trpajzlíci... takže bude mít o zábavu (a socializaci) postaráno.

Jinak v lese je hrozné sucho (nás deště posledních týdnů obcházely), v potocích je letní množství vody, i mechy jsou suché a i díky pylu je celý les smutně šedý...

14.5.2022 09:29

My byli včera na zahradě skoro celý den, udělala jsem pár fotek v pampeliškach, než jsem je posekala. A potřebovala bych nějaký návod, jak se jich doma zbavit a jak mít zase krásný trávník. 🙏

14.5.2022 09:33

My byli včera na zahradě skoro celý den, udělala jsem pár fotek v pampeliškach, než jsem je posekala. A potřebovala bych nějaký návod, jak se jich doma zbavit a jak mít zase krásný trávník. 🙏

Vypichovat... tak to děláme my... Ale je to nekončící boj, protože vždycky odněkud přiletí semínko...

14.5.2022 09:41

když já mám ráda kvetoucí "nekvalitní" trávník - máme plno sedmikrásek, rozrazilů, pampelišek, řeřišnic...
Navíc už tři roky vlastně nesekáme (jen hodně užívané cestičky) - až když tráva doroste, tak ji Pepa vezme kosou a nasušíme voňavé seno. Jeho kolega si sena i otavy odveze pro králíky. Sekačkou zarovnáme až na podzim...

14.5.2022 09:42

Krásný trávník je ten plný pampelišek !!!

14.5.2022 09:47

když já mám ráda kvetoucí "nekvalitní" trávník - máme plno sedmikrásek, rozrazilů, pampelišek, řeřišnic...
Navíc už tři roky vlastně nesekáme (jen hodně užívané cestičky) - až když tráva doroste, tak ji Pepa vezme kosou a nasušíme voňavé seno. Jeho kolega si sena i otavy odveze pro králíky. Sekačkou zarovnáme až na podzim...

Kdybych mohla, tak dám hlasů 5 ( nebo 50 ). Všichni pláčeme, jak nejsou motýli - na těch vyvolených trávnících se neuživí. Motýli saji nektar z květů. Letních květů. Schválně, kdo má ve fotkách uloženou fotku.... krásně rozkvetlé letní louky.

14.5.2022 09:47

Jenže ty pampelišky ten trávník nakonec úplně zahluší. Manžel to právě taky vždycky tak dělal, někde vypichoval, většinou nechával a taky jsme sušili seno pro morčata. Jenže morčata už nemáme, já neumím s kosou a chtěla bych mít místo holých fleků trávu. Koupila jsem travní hnojivo a nasela tam nová semínka, ale pořád nic, tak už si nevím rady.

14.5.2022 09:50

Kdybych mohla, tak dám hlasů 5 ( nebo 50 ). Všichni pláčeme, jak nejsou motýli - na těch vyholených trávnících se neuživí. Motýli saji nektar z květů. Letních květů. Schválně, kdo má ve fotkách uloženou fotku.... krásně rozkvetlé letní louky.

14.5.2022 09:51

.díky chuti mých osmaků má přítel zahradu pampelišek prostou neb jak někde pampeliška vytáhne hlavu, okamžitě je její kořen ze země vytažen, usušen a s velkou chutí sežrán.....

14.5.2022 10:20

My dnes při venčení měli zážitek s kočkou. Obcházeli jsme zahrádkářskou kolonii a na cestičce obří, ale fakt veliká, zrzavá čičina. Fidouš se tvářil, že by ji rád pročuchal, ale přivolala jsem ho a jali jsme se jí uctivým obloukem obcházet. V tom vidím jak se kočka zvedá a ježí a nafukuje. No začala hupsat směrem k nám, bokem, záda do oblouku a vrčela jak satan. Nutno říct, že jsme si pospíšili Taková trochu hororová micinka.

14.5.2022 10:34

Kdybych mohla, tak dám hlasů 5 ( nebo 50 ). Všichni pláčeme, jak nejsou motýli - na těch vyholených trávnících se neuživí. Motýli saji nektar z květů. Letních květů. Schválně, kdo má ve fotkách uloženou fotku.... krásně rozkvetlé letní louky.

Orionko, to je všechno krásné. Na větší části pozemku máme sad, kde se seče tráva křoviňákem, dříve kosou, ale je to asi 16 arů a část je strmý svah. Problém je co s trávou, tedy případně se senem. Shrabeme a dáme na kompost. O seno nikdo nestojí, a i kdyby, aby bylo seno dobře usušené, je třeba se o něj starat, a to dělat nebudeme, na to není čas ani chuť.
A v té menší části, kde je chata, bazén, záhony a trávník, budeme trávu sekat na krátko a vypichovat pampelišky a další plevely.

14.5.2022 10:57

Pampelišky miluju, ale moc se jim u mě na zahradě nedaří, u mě byly vždy vítány, protože morčata mají pampelišky ráda...a když už jedna vyroste, tak jdu ven z baráku a potkám Ginu, jak jí nese v tlamě. No holt došlo všechno kulturní rostlinstvo, tak přišly na řadu větší plevele a když už teda jedna kytka vykvetla, byť pampeliška, tak ven s ní...přesně dle mírně upravené písně ..."šel zahradník do zahrady s motykou, s motykou, vykopal tam pampelišku velikou, velikou..."

Taky se mi moc líbí trávník posetý sedmikráskami, ale ani těm se nedaří...........co bych mohla rozdávat, tak to jsou kopřivy, ale to ta potvora bílá pastevecká netrhá.

14.5.2022 11:33

Pampelišky miluju, ale moc se jim u mě na zahradě nedaří, u mě byly vždy vítány, protože morčata mají pampelišky ráda...a když už jedna vyroste, tak jdu ven z baráku a potkám Ginu, jak jí nese v tlamě. No holt došlo všechno kulturní rostlinstvo, tak přišly na řadu větší plevele a když už teda jedna kytka vykvetla, byť pampeliška, tak ven s ní...přesně dle mírně upravené písně ..."šel zahradník do zahrady s motykou, s motykou, vykopal tam pampelišku velikou, velikou..."

Taky se mi moc líbí trávník posetý sedmikráskami, ale ani těm se nedaří...........co bych mohla rozdávat, tak to jsou kopřivy, ale to ta potvora bílá pastevecká netrhá.

Kopřiv se zbavíte rychle - mají výrazné žluté kořeny, uložené mělce pod povrchem - jednou pořádně vyrýt, kontrola, co to zvládlo a je klid.. a indikují/ vytváří kvalitní, provzdušněnou zeminu

14.5.2022 14:30

Kopřiv se zbavíte rychle - mají výrazné žluté kořeny, uložené mělce pod povrchem - jednou pořádně vyrýt, kontrola, co to zvládlo a je klid.. a indikují/ vytváří kvalitní, provzdušněnou zeminu

A navíc jsou nedozírně léčivé : "Před bezem smekni, před kopřivou klekni"

14.5.2022 14:46

A navíc jsou nedozírně léčivé : "Před bezem smekni, před kopřivou klekni"

Jo to si ani nemusím klekat....potvory pálivý

A bez mám na zahradě taky...ne teda mojím přičiněním, je to nálet. Byla jsem ráda, bez miluju, ale tak nějak se to rozrostlo do obřích rozměrů, takže přemýšlím, jestli to nějak půjde zredukovat.

14.5.2022 14:50
fikovnice

XXX.XXX.133.136

Jo to si ani nemusím klekat....potvory pálivý

A bez mám na zahradě taky...ne teda mojím přičiněním, je to nálet. Byla jsem ráda, bez miluju, ale tak nějak se to rozrostlo do obřích rozměrů, takže přemýšlím, jestli to nějak půjde zredukovat.

Bez nebo ty kopřivy?
My byli/jsme jak zabezováni, tak zakopřivováni! No a vzhledem k tomu, že bezové keře byly fakt už všude, proplétal se snad i nějakými trámy u stodoly, apod., tak část kdysi táta prostě vysekal. Část mi samozřejmě zůstala...
No, a já zas bojuju s pýrem, ale to je prostě úděl neopečovávané zahrady!

14.5.2022 14:56

Teď jsme se vrátili s Matýskem ze socializační vycházky. Byly jsme navštívit babičku. Bohužel jsme cestou potkali jenom dva pejsky a jenom s jedním z nich se mohl Matýsek pozdravit.

Ale jinak musím říct, že pro mě je fakt zvláštní, když jdu se psem co poslouchá. Tak samozřejmě je malej, příští týden mu bude půl roku, třeba nás čeká pubertální peklo, ale...řeknu "čekej"...čeká, řeknu "ke mně"...přijde ke mně, řeknu "k noze"a jde u nohy., řeknu "sedni"...sedne.......jako asi takhle nějak by to mělo vypadat, ale pro mě je to teda hodně divný. Navíc takhle poslouchá bez mého většího přičinění.

Tak čekám, jestli přijde období trucovitosti a selektivní hluchoty, abych si to pořádně "užila"

14.5.2022 15:02

Nemám momentálně fotky z venčení,ale vyfotila jsem si alespoń rozkvetlou zahradu.

14.5.2022 15:03

Nemám momentálně fotky z venčení,ale vyfotila jsem si alespoń rozkvetlou zahradu.

Bože to je kráááása

14.5.2022 15:27
elisak

XXX.XXX.194.232

My jsme venčili ve městě. Jeli jsme se kouknout na místní farmářský trhy, dát si něco dobrýho, něco málo nakoupit, došlo mi koření na grilovaný hermouše. A taky trošku socializovat kluky, vytáhli jsme nový parádní obojky. Kluci se nakonec chovali i celkem slušně. Teď vyspávají, normálně dopoledne prochrápou, tak to musí dohnat...

14.5.2022 15:31

"Ale jinak musím říct, že pro mě je fakt zvláštní, když jdu se psem co poslouchá. Tak samozřejmě je malej, příští týden mu bude půl roku, třeba nás čeká pubertální peklo, ale...řeknu "čekej"...čeká, řeknu "ke mně"...přijde ke mně, řeknu "k noze"a jde u nohy., řeknu "sedni"...sedne.......jako asi takhle nějak by to mělo vypadat, ale pro mě je to teda hodně divný. Navíc takhle poslouchá bez mého většího přičinění."

sardullah, a baví tě to?

14.5.2022 15:48

"Ale jinak musím říct, že pro mě je fakt zvláštní, když jdu se psem co poslouchá. Tak samozřejmě je malej, příští týden mu bude půl roku, třeba nás čeká pubertální peklo, ale...řeknu "čekej"...čeká, řeknu "ke mně"...přijde ke mně, řeknu "k noze"a jde u nohy., řeknu "sedni"...sedne.......jako asi takhle nějak by to mělo vypadat, ale pro mě je to teda hodně divný. Navíc takhle poslouchá bez mého většího přičinění."

sardullah, a baví tě to?

Hele já nevim...připomíná mi ovčandu...po dvouletém výcviku...
Jako třeba Jessinka, než jsem jí našla nový domov, tak měla naprosto dokonalé přivolání, i když se řítila se štěkotem k cyklistovi, tak stačilo říct "Jessinko, hopi, hopi" a v tu ránu se otočila, naprosto se jí změnil výraz a mazala radostně ke mně, ve své podstatě s ní byla docela domluva, Sára už jako tříměsíční štěně šlapala bez vodítka u nohy, přivolání taky na pohodu........ale s Matějem je to takový jiný, takový strašidelně jednoduchý. Chce se mi říct "tak moment, jaktože posloucháš, když jsem tě to neučila"

A jestli mě to baví?? No standardně chodíme na prochajdy i s Ginou a ta mi to vynahradí vrchovatě. Takže ve své podstatě doufám, že to Matesovi zůstane, že prostě tak nějak bude lehce ovladatelný a já se můžu soustředit na bílou krasavici, protože u ní musím být pořád ve střehu, přijde mi že Gina prostě dává pozor, jestli dávám pozor a když nedávám pozor, tak vymyslí bejkárnu.

Edit:
ještě bych řekla, že rozdíl je asi v tom, že každý dílčí úspěch s Ginou trvá dlouho a je to šichta, protože jí člověk prostě musí "překecat", že je potřeba, aby to dělala takhle, že je potřeba jí přesvědčit, aby respektovala můj názor alespoň někdy. Prostě, když přijdu s Ginou z naprosto pohodové procházky, tak se dmu pýchou, že jsem jí dokázala dostat do tohoto stadia, protože pořád ještě máme dny, období, kdy je to boj a psychická dřina, souboj vůlí........u Matýska je to zadarmo.

Jakože, u pyrenejky jsem pyšná na svoje "vychovatelské" úspěchy. No a u Matese??....koupila jsem si berňáka a ten je prostě hezkej, hodnej a bezproblémovej.

14.5.2022 16:12

Bože to je kráááása

Nestává se často,že kvete najednpu živý plot,magnolie i šeříky,ale letos se to povedlo.

14.5.2022 16:16

Nestává se často,že kvete najednpu živý plot,magnolie i šeříky,ale letos se to povedlo.

Mě to fakt dostalo, miluju šeříky a uvažuku i o vysazení tavolníku vzadu u plotu a ty to máš obeje a vypadá to fantasticky....

14.5.2022 16:33

Teď jsme se vrátili s Matýskem ze socializační vycházky. Byly jsme navštívit babičku. Bohužel jsme cestou potkali jenom dva pejsky a jenom s jedním z nich se mohl Matýsek pozdravit.

Ale jinak musím říct, že pro mě je fakt zvláštní, když jdu se psem co poslouchá. Tak samozřejmě je malej, příští týden mu bude půl roku, třeba nás čeká pubertální peklo, ale...řeknu "čekej"...čeká, řeknu "ke mně"...přijde ke mně, řeknu "k noze"a jde u nohy., řeknu "sedni"...sedne.......jako asi takhle nějak by to mělo vypadat, ale pro mě je to teda hodně divný. Navíc takhle poslouchá bez mého většího přičinění.

Tak čekám, jestli přijde období trucovitosti a selektivní hluchoty, abych si to pořádně "užila"

závidím. Taky jsem měla období hodného pejska... Teď se na mě po přivolání podívá, rozhlédne do všech stran, zamyslí se, vyrazí ke mně, cestou se vyčůrá... a pak tedy dorazí... a má radost, jak je vzorný.
Ale včera se ozvali dva sourozenci, jak je možné, že na ně jde "puberta" už na pěti měsících - ohluchli prý všichni... a najednou všichni jsme vytáhli stopovačky jako nutnou pomůcku... Snad jen ségra poslouchá (ale tu má chovatelka doma ve velké smečce)

V lese Yoda chodí na volno - zatím je tam vzorný. Kde je ale šance potkat psy, je špagát nutný...

14.5.2022 16:38

závidím. Taky jsem měla období hodného pejska... Teď se na mě po přivolání podívá, rozhlédne do všech stran, zamyslí se, vyrazí ke mně, cestou se vyčůrá... a pak tedy dorazí... a má radost, jak je vzorný.
Ale včera se ozvali dva sourozenci, jak je možné, že na ně jde "puberta" už na pěti měsících - ohluchli prý všichni... a najednou všichni jsme vytáhli stopovačky jako nutnou pomůcku... Snad jen ségra poslouchá (ale tu má chovatelka doma ve velké smečce)

V lese Yoda chodí na volno - zatím je tam vzorný. Kde je ale šance potkat psy, je špagát nutný...

Jak jsem psala...zatím moc nekřičím, může uplynout pár měsíců a budeme chodit na stopce taky.
Takže závist zatím není na místě.

14.5.2022 19:42

23. týden života dogouna Yody... a jeho pohled na svět kolem něj

14.5.2022 19:48
fikovnice

XXX.XXX.133.136

To je nádhera!!!
Já moc do venčících témat nechodím (už přes rok nemám koho venčit ), přesto vím, že Vaše fotky bývají jedny z nejhezčích!!!

Vlastně tím, že zrovna Vás až tak moc neznám, tak kolik těch dogounů tedy máte - Yodu a...?

14.5.2022 19:48

Pampeliškový med z květů.

14.5.2022 19:51

To už je kus chlapa.

14.5.2022 19:58

Hele já nevim...připomíná mi ovčandu...po dvouletém výcviku...
Jako třeba Jessinka, než jsem jí našla nový domov, tak měla naprosto dokonalé přivolání, i když se řítila se štěkotem k cyklistovi, tak stačilo říct "Jessinko, hopi, hopi" a v tu ránu se otočila, naprosto se jí změnil výraz a mazala radostně ke mně, ve své podstatě s ní byla docela domluva, Sára už jako tříměsíční štěně šlapala bez vodítka u nohy, přivolání taky na pohodu........ale s Matějem je to takový jiný, takový strašidelně jednoduchý. Chce se mi říct "tak moment, jaktože posloucháš, když jsem tě to neučila"

A jestli mě to baví?? No standardně chodíme na prochajdy i s Ginou a ta mi to vynahradí vrchovatě. Takže ve své podstatě doufám, že to Matesovi zůstane, že prostě tak nějak bude lehce ovladatelný a já se můžu soustředit na bílou krasavici, protože u ní musím být pořád ve střehu, přijde mi že Gina prostě dává pozor, jestli dávám pozor a když nedávám pozor, tak vymyslí bejkárnu.

Edit:
ještě bych řekla, že rozdíl je asi v tom, že každý dílčí úspěch s Ginou trvá dlouho a je to šichta, protože jí člověk prostě musí "překecat", že je potřeba, aby to dělala takhle, že je potřeba jí přesvědčit, aby respektovala můj názor alespoň někdy. Prostě, když přijdu s Ginou z naprosto pohodové procházky, tak se dmu pýchou, že jsem jí dokázala dostat do tohoto stadia, protože pořád ještě máme dny, období, kdy je to boj a psychická dřina, souboj vůlí........u Matýska je to zadarmo.

Jakože, u pyrenejky jsem pyšná na svoje "vychovatelské" úspěchy. No a u Matese??....koupila jsem si berňáka a ten je prostě hezkej, hodnej a bezproblémovej.

Berňáci jsou prdelky.S těmi ani s výcvikem nebyl žádný velký problém.Dokonce uměli i to,co jsem je neučila.Třeba nebrat jídlo od cizích.To si vždy vzpomenu na ukázku výcviku kdy jsme dělali 8 psů odložení za pochodu vleže a nějakého přihlížejícího pod vlivem, nenapadlo nic jiného, než že tomu mýmu berńákovi šel nabídnout párek.On ho samozřejmě nechtěl a nevzal si ho,ale vedle odložený pes,používaný u kriminálky,než stačil páneček cokoliv říci po něm vystartoval a srazil ho košem k zemi.Naštěstí se žádný ze psů nepřidal.
Jani dovolím si na tebe otázku,případně i na někoho dalšího ,kdo by poradil.
Mám známého měl pyrenejského horského a pyrenejského mastina,bohužel mu oba teď v krátké době odešli.Horák na rakovinu kosti a mastin na srdce.Oba byli z Prahy z CH.S.drem nebo tak nějak.Vím,že jsem na tuto stanici četla nějaké kritiky.Teď by si rád pořídil nového pyrenejce a ptal se mě na solidní stanici.Vím,že jsi se o to zajímala,nemůžeš dát nějaký tip.Děkuji i případným dalším kdo ba poradil

14.5.2022 20:02

fikovnice napsal(a):
To je nádhera!!!
Já moc do venčících témat nechodím (už přes rok nemám koho venčit ), přesto vím, že Vaše fotky bývají jedny z nejhezčích!!!

Vlastně tím, že zrovna Vás až tak moc neznám, tak kolik těch dogounů tedy máte - Yodu a...?

máme jen Yodu - je to od jara 1994 pátá naše německá doga v pořadí... ale máme vždy jedináčka.

14.5.2022 20:05

Jinak někdo pěstuje v květináči kytky,my Emila.

14.5.2022 20:21

Berňáci jsou prdelky.S těmi ani s výcvikem nebyl žádný velký problém.Dokonce uměli i to,co jsem je neučila.Třeba nebrat jídlo od cizích.To si vždy vzpomenu na ukázku výcviku kdy jsme dělali 8 psů odložení za pochodu vleže a nějakého přihlížejícího pod vlivem, nenapadlo nic jiného, než že tomu mýmu berńákovi šel nabídnout párek.On ho samozřejmě nechtěl a nevzal si ho,ale vedle odložený pes,používaný u kriminálky,než stačil páneček cokoliv říci po něm vystartoval a srazil ho košem k zemi.Naštěstí se žádný ze psů nepřidal.
Jani dovolím si na tebe otázku,případně i na někoho dalšího ,kdo by poradil.
Mám známého měl pyrenejského horského a pyrenejského mastina,bohužel mu oba teď v krátké době odešli.Horák na rakovinu kosti a mastin na srdce.Oba byli z Prahy z CH.S.drem nebo tak nějak.Vím,že jsem na tuto stanici četla nějaké kritiky.Teď by si rád pořídil nového pyrenejce a ptal se mě na solidní stanici.Vím,že jsi se o to zajímala,nemůžeš dát nějaký tip.Děkuji i případným dalším kdo ba poradil

No já se přiznám, že CHS pyrenejáků úplně zmáklý nemám, řešila jsem to za pochodu....našla jsem inzerát, zjistila, jestli mají volné štěně a pak zjišťovala, info o CHS.

Gina je z CHS z Jizerského pekla a nemůžu si teda stěžovat, jak na paní chovatelku, tak na Ginu. Pak tuším CHS Dogmania na ty jsem taky koukala, ale neměli volnou holku.

Jinak asi nejlíp na FB do skupiny pyrenejců,

Jo a hlavně ať nebere štěndo z tohodle inzerátu:

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3888540/pyrenejsky-horsky-pes-chlupaci/

Ono to možná vypadá idylicky...ale opravdu nebrat....jejich inzerát se tak 2x do roka opakuje a defakto furt stejnej....

14.5.2022 20:59

No já se přiznám, že CHS pyrenejáků úplně zmáklý nemám, řešila jsem to za pochodu....našla jsem inzerát, zjistila, jestli mají volné štěně a pak zjišťovala, info o CHS.

Gina je z CHS z Jizerského pekla a nemůžu si teda stěžovat, jak na paní chovatelku, tak na Ginu. Pak tuším CHS Dogmania na ty jsem taky koukala, ale neměli volnou holku.

Jinak asi nejlíp na FB do skupiny pyrenejců,

Jo a hlavně ať nebere štěndo z tohodle inzerátu:

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3888540/pyrenejsky-horsky-pes-chlupaci/

Ono to možná vypadá idylicky...ale opravdu nebrat....jejich inzerát se tak 2x do roka opakuje a defakto furt stejnej....

Jani díky,nevím,jestli se nepletu,ale není to stejná stanice jako ten drem nebo tak nějak?

14.5.2022 21:11

Jani díky,nevím,jestli se nepletu,ale není to stejná stanice jako ten drem nebo tak nějak?

Jo jo...myslím, že ano. Jsou dost profláklý a i na stránkách klubu je na ně varování.

Edit:
ještě mě tak napadlo...táta mojí Giny je Alvaro L´Antre du Patou, tak asi z týhle chovky bych si štěně vzala taky.

a ještě CHS „z Adršpašsko-teplických skal, tak za mě taky výborná.

15.5.2022 08:00

ano

však se podívej zde :
http://www.pyrklub.cz/pyrenejsky-horsky-pes.php

třeba From Pyrlandia, ale samozřejmě nejen

zde prosím druhý klub :
https://www.kchmpp.cz/zastresena-plemena/pyrenejsky-horsky-pes/
zde jsou i ty dvě "profláklé"

ale třeba :
https://www.patouvontraumberg.cz/
má krásné psy
(i když důvod, proč nechová pod tím prvním klubem, byl...)

15.5.2022 09:29

ano

však se podívej zde :
http://www.pyrklub.cz/pyrenejsky-horsky-pes.php

třeba From Pyrlandia, ale samozřejmě nejen

zde prosím druhý klub :
https://www.kchmpp.cz/zastresena-plemena/pyrenejsky-horsky-pes/
zde jsou i ty dvě "profláklé"

ale třeba :
https://www.patouvontraumberg.cz/
má krásné psy
(i když důvod, proč nechová pod tím prvním klubem, byl...)

Děkuji,pyrklub jsem říkala ať se podívá,ostatní jsem si napsala a předám.Byl ze ztráty psů hodně špatný ani nechtěl dalšího pořizovat,ale už se začíná koukat po inzerci.

15.5.2022 09:31
Trickyvoo

XXX.XXX.210.41

My včera byli konečně na pořádných procházkách. Cestou mě napadlo, že bysme mohli dojít k vlaku a jet zpátky vlakem. Když jsme si koupili u okýnka ve Velvarech lístek, tak jsme se dozvěděli, že vlak nejede a jezdí jen náhradní autobusová doprava a v autobuse , že nestaví tam, kam chceme jet. Jeli jsme tedy dál než jsme chtěli a zpět opět pěšky. Když jsme do busu chtěli dát Malině náhubek, ukázalo se, že je nepoužitelný, protože rozkousala přezku a já si toho nevšimla .
Odpoledne jsme pak šli na výstavu veteránů, zrovna byl komentovaný odjezd. Klidně jsme tam vlezli a až při odchodu jsme si všimli, že tam psi nesmí, asi aby nepoškrábali lak nebo nevím. Každopádně jsme z naší zlobilky udělali moc hodnou fenečku, byla nádherně unavená. Sice zas večer lumpačila, ale jen trošku.

15.5.2022 09:57

My se teď vrátili........prochajdu jsme z původního zamýšleného okruhu zkrátili na třetinu. No prostě už začala vedra a musíme začít chodit dřív ráno. A nebo spíš volit trasu lesem ve stínu a ne po lukách.
Vylezli jsme kopec...Gina funěla....já funěla (víc jak Gina a nadávala jsem si, že to je tím kouřením a tím, že jsem tlustá jak prase)......jen Mates teda lítal kolem nás s tou svojí štěněcí radostí a nasbíral do kožichu všechny bodláky, co potkal.

Jinak myslím, že o psech do večera nebudu ani vědět, že se budou buď placatit doma a nebo pod stromem a ožijou až večer.

15.5.2022 10:47

my dneska vstali se svítáním... a už v sedm ráno byli na Jizerce. Nikde nikdo (jen pár stejných bláznů, jako my), zajíci, srnky, liška, spousta ptáků... kvetoucí petrklíče, blatouchy, mokrýše, lýkovce, první úpolíny a hlavně slavné pole narcisů před Hnojovým domem.
Ve sluníčku se třpytila voda Jizerky i Safírového potoka, kukačky kukaly, Yoda byl vzorný (až na ten mostek přes Jizerku s dřevěnými průzorovými schody... nahoru jsem ho musela vystrkat, dolů sešel normálně...). Krásně tam bylo - chodíme každoročně na narcisy a nikdy se to neokouká... A i kafe s tatrankou cestou bylo.
Chvilku po deváté jsme byli zpátky u auta - a parkoviště se už začínalo plnit... A zpátky jsme jeli přes Souš a Hejnice - udělali jsme si dokonalé nedělní ráno.

15.5.2022 15:43

my dneska vstali se svítáním... a už v sedm ráno byli na Jizerce. Nikde nikdo (jen pár stejných bláznů, jako my), zajíci, srnky, liška, spousta ptáků... kvetoucí petrklíče, blatouchy, mokrýše, lýkovce, první úpolíny a hlavně slavné pole narcisů před Hnojovým domem.
Ve sluníčku se třpytila voda Jizerky i Safírového potoka, kukačky kukaly, Yoda byl vzorný (až na ten mostek přes Jizerku s dřevěnými průzorovými schody... nahoru jsem ho musela vystrkat, dolů sešel normálně...). Krásně tam bylo - chodíme každoročně na narcisy a nikdy se to neokouká... A i kafe s tatrankou cestou bylo.
Chvilku po deváté jsme byli zpátky u auta - a parkoviště se už začínalo plnit... A zpátky jsme jeli přes Souš a Hejnice - udělali jsme si dokonalé nedělní ráno.

Kafe s tatrankou, to bývala tradiční svačinka na túrách za našich mladých let.
Dnes už často tatranku nemají, jen to kafe.

15.5.2022 16:50

Kafe s tatrankou, to bývala tradiční svačinka na túrách za našich mladých let.
Dnes už často tatranku nemají, jen to kafe.

nosím s sebou v ruksaku...

15.5.2022 17:01
Trickyvoo

XXX.XXX.210.41

To mně zas přijde, že když už se něco prodává, tak ta tatranka a nějaký to kafe vždycky. Většina slušných lokálů a okýnekví, co turista potřebuje.

15.5.2022 17:58

dnešní Jizerka - spíš voda než Yoda a nějaké to kvítí k tomu

15.5.2022 18:40

šmarjá, tam je ale krásně překrásně

15.5.2022 18:56

My dnes byli s Dráčkem cvičit, hodně jsem ho teď zanedbávala, tak aby mu to klukovi nebylo líto. Fotky z výcviku zatím nemám, ale po návratu jsme byli v restauraci, notně nám vyhládlo. 😊 O mamču bylo postaráno. ♥️

15.5.2022 18:57
fikovnice

XXX.XXX.135.167

My dnes byli s Dráčkem cvičit, hodně jsem ho teď zanedbávala, tak aby mu to klukovi nebylo líto. Fotky z výcviku zatím nemám, ale po návratu jsme byli v restauraci, notně nám vyhládlo. 😊 O mamču bylo postaráno. ♥️

15.5.2022 18:58
fikovnice

XXX.XXX.135.167

Vlastně Ali, kdy má Cherrynka termín porodu - cca?

15.5.2022 20:06
aluska

XXX.XXX.168.15

Včera jsme si s Mirďou odskočili mimo výstavní kruhy a složili zkoušku vloh v II. ceně. Takže Mireček splnil podmínky pro chovnost v 16ti měsících

15.5.2022 20:38
Terven

XXX.XXX.110.191

dnešní Jizerka - spíš voda než Yoda a nějaké to kvítí k tomu

Ten váš mostek na třetí fotce je tohle - viz foto dole, že?
Já fotky z tohoto víkendu nemám, ale venčili jsme v Krkonoších. Zbytek smečky si dal stezku korunami stromů v Janských lázních, psi tam nesmějí, tak jsem s nima celkem ráda relaxovala dole, byla jsem po noční. Resp. myslela jsem, že budem relaxovat. Ale podcenila jsem Vikinu, která psychicky nedává rozdělení smečky a byla úplně vyřízená z toho, že jí část jejích lidí zmizela za turniketem. Musela jsem jí mít skoro trvale na vodítku, aby nevzala čáru zpět za nima. Nakonec jsem se s nima usadila pod kruhovou dřevěnou věží a ona si vyvracela hlavu, vždycky když malej vnuk se synem obešli jedno patro a mávali nám.
Jinak pro psy jsou dole uzamykatelný kotce, vypadají pěkně, čistě...pinčová by to ale nedala, už jednou v životě byla do kotce odložena...a nedala by to asi ani Vikina. Odkládání a zanechávání na cizích místech nesou blbě.

15.5.2022 20:54

Terven napsal(a):
Ten váš mostek na třetí fotce je tohle - viz foto dole, že?
Já fotky z tohoto víkendu nemám, ale venčili jsme v Krkonoších. Zbytek smečky si dal stezku korunami stromů v Janských lázních, psi tam nesmějí, tak jsem s nima celkem ráda relaxovala dole, byla jsem po noční. Resp. myslela jsem, že budem relaxovat. Ale podcenila jsem Vikinu, která psychicky nedává rozdělení smečky a byla úplně vyřízená z toho, že jí část jejích lidí zmizela za turniketem. Musela jsem jí mít skoro trvale na vodítku, aby nevzala čáru zpět za nima. Nakonec jsem se s nima usadila pod kruhovou dřevěnou věží a ona si vyvracela hlavu, vždycky když malej vnuk se synem obešli jedno patro a mávali nám.
Jinak pro psy jsou dole uzamykatelný kotce, vypadají pěkně, čistě...pinčová by to ale nedala, už jednou v životě byla do kotce odložena...a nedala by to asi ani Vikina. Odkládání a zanechávání na cizích místech nesou blbě.

ano - to je mostek, kde překvapivě zastávkoval dneska na schodech nahoru (doma má průzorové schody a chodí je suverénně nahoru i dolu od malička). Nedal se přesvědčit na pamlsek, ani na dobré slovo - a tak jsem ho popadla za hrudník, položila mu přední na schody a šel se mnou "násilím"... nahoře se tvářil, že vyběhl sám a klusal k páníkovi, který už byl dávno na druhé straně. Umí mě chlapec překvapit...

15.5.2022 21:13

Dnes měl bělouš o zábavu postaráno, byli jsme na návštěvě...mladá slečinka, o 40 kilíček těžší, mu poslintala celou hlavu, několikrát. No aspoň nehrozil úpal 😀 musela jsem ho doma vykoupat 🐽, ale vyřádili se....

15.5.2022 21:29

No fitky sice nic moc, ale když už vyfotit Ginu je sci.fi, jak jste si určo všimli, tak alespoň Mates je vidět celej.....

15.5.2022 21:32
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Tak tady je - nové mimi je ten vpravo. Trochu teda hoši řeší, běhají, piští, nic pro moje nervy. Ale na útoky zubama snad zatím nedošlo, tak snad ani nedojde. Prcek je evidentně i ve věku tří měsíců protřelej životem, pochází z nějaký tlupy, která byla ponechána sama sobě napospas, má mírně ožraný uši.
Takže nervní Čenda ho až tolik nerozhází.
Atheira - nemáte zkušenost dřevěnejma patrovejma klecema? Přijde mi to pro nás řešení - momentálně mají klec něco málo přes metr a zdá se mi to málo. Kdyby si lezli na nervy, ať každej má svý patro...

15.5.2022 21:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Tak tady je - nové mimi je ten vpravo. Trochu teda hoši řeší, běhají, piští, nic pro moje nervy. Ale na útoky zubama snad zatím nedošlo, tak snad ani nedojde. Prcek je evidentně i ve věku tří měsíců protřelej životem, pochází z nějaký tlupy, která byla ponechána sama sobě napospas, má mírně ožraný uši.
Takže nervní Čenda ho až tolik nerozhází.
Atheira - nemáte zkušenost dřevěnejma patrovejma klecema? Přijde mi to pro nás řešení - momentálně mají klec něco málo přes metr a zdá se mi to málo. Kdyby si lezli na nervy, ať každej má svý patro...

Já mám pro ně na ven patrovou králíkárnu s výběhem. Jako pokud jde o lezení pater, tak mi to morčata zvládají úplně v pohodě. I mi přijde, že je to baví. Běhají po tom naprosto cíleně a bez nějakýho konkrétního záměru - jako že by to musely překonat kvůli jídlu nebo vodě a dělaly to z nutnosti, to ne.
Psala jsem to tady právě někomu, že doma mám pro ně tři stovkový klece nad sebou s dřevěnýma plošinama, ale když nemohou být venku, tak jsou většinu dne puštěné v místnosti, takže v těch klecích nejsou neustále. Ale přijde mi na těch patrech právě skvělý, že si můžou trávit čas buď každá sama v nějaký konkrétní části, kde nikdo jiný není, nebo s tou, se kterou zrovna nejvíc pečou. V minulosti jsem u stejně starých holek, hlavně sester, měla ten problém, že se v klasické kleci občas proháněly a šly si na nervy. Byly dny, kdy jedna třeba měla problém s tím, že tu svou sestru prostě vidí. Ona tahle konkrétní byla ludra tak jako obecně, ale mít už tehdy patra, myslím, že by se to vyřešilo a neeskalovalo tolik. Tahle skupina mi funguje zatím úplně nejlíp a je tam nejvíc harmonie. Patra nejsou asi hlavním důvodem, ale myslím, že tomu přispívají jen pozitivně.

edit: Akorát u těch klecí a králíkáren, co jsou běžně ke koupi, je potřeba ten úhel těch schodů hodně, ale fakt celkem hodně upravit. Dělá se to příšerně prudký. Nevím pro jaký zvíře to výrobce zamýšlí, ale viděla bych na tom tak možná potkany nebo něco takovýho.

15.5.2022 21:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dnes měl bělouš o zábavu postaráno, byli jsme na návštěvě...mladá slečinka, o 40 kilíček těžší, mu poslintala celou hlavu, několikrát. No aspoň nehrozil úpal 😀 musela jsem ho doma vykoupat 🐽, ale vyřádili se....

Ale jak tam stojí! Je to její bodyguard, to je jasný!

15.5.2022 22:36
fikovnice

XXX.XXX.135.167

Atheira napsal(a):
Ale jak tam stojí! Je to její bodyguard, to je jasný!

Jsou bombastická dvojice!

15.5.2022 23:04

šmarjá, tam je ale krásně překrásně

Já se taky kochám, je to tam dost podobné, jako na Šumavě

15.5.2022 23:15

Tak přeci jen jedna fotka i s Ginuš...

16.5.2022 07:10

Tak přeci jen jedna fotka i s Ginuš...

Oba jsou moc krásní!
Ale, sardullah, co to má Gina na tlamce?

16.5.2022 07:33

fikovnice napsal(a):
Vlastně Ali, kdy má Cherrynka termín porodu - cca?

Asi za týden.

16.5.2022 08:56

Jenže ty pampelišky ten trávník nakonec úplně zahluší. Manžel to právě taky vždycky tak dělal, někde vypichoval, většinou nechával a taky jsme sušili seno pro morčata. Jenže morčata už nemáme, já neumím s kosou a chtěla bych mít místo holých fleků trávu. Koupila jsem travní hnojivo a nasela tam nová semínka, ale pořád nic, tak už si nevím rady.

Když už vypichování nestačí a pampelišky vyhrávají nad trávníkem, tak existují selektivní herbicidy, které zahubí dvouděložné rostliny, ale trávě neublíží.
Jestli ti vadí jen pampelišky a drobnější kvítka chceš zachovat, nedělej plošný postřik, ale jen lokální.

https://prima-receptar.cz/trapi-vas-plevele-v-travniku-vime-jak-na-ne/

A následně pak dosít trávu.

16.5.2022 11:45

Oba jsou moc krásní!
Ale, sardullah, co to má Gina na tlamce?

Gina má haltinu....standardně jenom nasazenou, nemá na ní připnuté vodítko, spíš takovej sichr, kdyby došlo na nějakou krizovku, když mám sebou i Matese, tak se s ní prostě nemůžu třeba dvacet minut dohadovat, kdo je vedoucí, protože to potom každou chvíli stojíme a já čekám, kdy pochopí, že jsem tvrdohlavější než ona. A teda na halti jí mám připnutou tak prvních 20-50 metrů, kdy vyjdeme z domu, tak to nadšení a snaha dotáhnout mě na travnatý pás, který začíná 3 baráky nad náma, je někdy dost úporná a zase, pokud mám i Matese, tak není prostor se s ní dohadovat, protože Mates je pak z toho zmatenej.
Pokud jdu jenom s Ginou, tak halti neberu, to není potřeba.

16.5.2022 13:35

Gina má haltinu....standardně jenom nasazenou, nemá na ní připnuté vodítko, spíš takovej sichr, kdyby došlo na nějakou krizovku, když mám sebou i Matese, tak se s ní prostě nemůžu třeba dvacet minut dohadovat, kdo je vedoucí, protože to potom každou chvíli stojíme a já čekám, kdy pochopí, že jsem tvrdohlavější než ona. A teda na halti jí mám připnutou tak prvních 20-50 metrů, kdy vyjdeme z domu, tak to nadšení a snaha dotáhnout mě na travnatý pás, který začíná 3 baráky nad náma, je někdy dost úporná a zase, pokud mám i Matese, tak není prostor se s ní dohadovat, protože Mates je pak z toho zmatenej.

umím to pochopit. Night, když dorostl, chtěl vyrazit za každým psem. V dobrém - ale nemohla jsem nechat pětasedmdesátikilového mládežníka zdrhat. Pokud byl na vodítku, chodil pak po zadních a sice věděl, že nesmí vyrazit vpřed, ale skákal do výšky... A já docela dostala strach, že ho nezvládnu. A bázlivý páník je cesta do pekel. Nesáhla jsem tehdy po haltině, ale vytáhla jsem klasický stahovák (první doga na ničem jiném nechodila, tehdy to bylo normální). Já se uklidnila. Uklidnil se časem i pes... A stahovák šel zase do krabice do sklepa.

Uvidíme, jestli mě překvapí i Yodislav... Momentálně poslušnost nicmoc - vše je zajímavější, než já. A páník se vzteká, že na fotkách nemá rád špagáty

16.5.2022 13:41

Trochu mě to překvapilo, já myslela, že máte Ginu už zvládnutou. Nechápu to dohadování o tom, kdo je vedoucí... Ale třeba to jen špatně chápu.

16.5.2022 14:46

Musím říct, že Gina je ve své podstatě už na pohodu, ale....už jsem to tady i psala...občas jsou nějaký érekce na slunci a to bych jí zabila. Pokud mám jenom Ginu, tak to řeším zastavováním a čekáním na to, až povolí vodítko, popř. pokud je prostor, tak uděláme nějaké pořadové cvičení...deset kroků tam, deset na druhou stranu, deset směr sever-severovýchod....ona se začne soustředit a jde to a nebo, když pořád stojím, když napne vodítko, tak nakonec pochopí, že se s taháním OPRAVDU nikam nedostane a je to.
Ale když mám Matese, tak je to naprd a takový manévry, abych jí srovnala do latě dělat nemůžu. Bohužel jsem zjistila, že je i problém, když na Ginu naštvaně hoknu "hele dost, já se s tebou přetahovat nebudu ", protože Matýsek pak kouká, proč se zlobim, když on je hodný chlapeček.
No naštěstí už je to opravdu zřídkavá věc. Ale pořád se to ještě děje...třeba tři týdny chodí madam naprosto na pohodu a pak vstane ráno zadelí napřed či co a je na zabití, pak je zase měsíc klid a pak mi to udělá 2x za jeden týden......období před háráním a hárání, tak to radši ani nekomentuju.

No a pokud jdeme i s Matesem, tak tam odchází z domova s připnutou haltinou a někdy j po pár metrech odepnu, protože vidím, že dneska to bude v klidu, někdy se prostě tak těší, že se mě snaží dotáhnout na tu travičku. Musím říct, že třeba náš Jack to měl podobně, akorát, že to u něj nebyla nejbližší tráva, ale první lampa.

16.5.2022 14:54

umím to pochopit. Night, když dorostl, chtěl vyrazit za každým psem. V dobrém - ale nemohla jsem nechat pětasedmdesátikilového mládežníka zdrhat. Pokud byl na vodítku, chodil pak po zadních a sice věděl, že nesmí vyrazit vpřed, ale skákal do výšky... A já docela dostala strach, že ho nezvládnu. A bázlivý páník je cesta do pekel. Nesáhla jsem tehdy po haltině, ale vytáhla jsem klasický stahovák (první doga na ničem jiném nechodila, tehdy to bylo normální). Já se uklidnila. Uklidnil se časem i pes... A stahovák šel zase do krabice do sklepa.

Uvidíme, jestli mě překvapí i Yodislav... Momentálně poslušnost nicmoc - vše je zajímavější, než já. A páník se vzteká, že na fotkách nemá rád špagáty

No tak, co se potkávání se psy týče....některýho mine bez zájmu, některýho se zájmem, ale na pohodu, u dalšího je ten zájem větši, tak si trošku zatancuje...jak já říkám....no a pak jsou tady psi, kteří se jí líbí moc moc moc, nevím jakým klíčem si je vybírá a tam je schopná vyrazit...zjistí, že mě nepřetáhne, tak se vrátí ke mně, tzn. že povolí vodítko úplně a vyrazí znovu, aby mohla razantněji škubnout.
Na tohle je mi teda haltina na dvě věci, naopak je to hodně naprdlačku, protože začne couvat a vzpínat se jak koník.......takže kvůli psům jí haltinu ani nepřipínám, ale prostě jí drapnu za obojek a pak není problém jí posadit nechat pejska projít, ale jak má byť krátký kus vodítka k dispozici, tak bude dělat divadýlko.

Jinak stahováky jsem používala leta letoucí, za mě je to velmi praktický obojek a teď nemyslím kvůli tahání.

16.5.2022 15:01
Terven

XXX.XXX.110.191

Trochu mě to překvapilo, já myslela, že máte Ginu už zvládnutou. Nechápu to dohadování o tom, kdo je vedoucí... Ale třeba to jen špatně chápu.

Taky to umím pochopit. Není to o zvládnutí nebo nezvládnutí. Je to o tom, že sardullah to vidí jako realista. Gina je mladá, plná elánu, má 60 či kolik kilo a k tomu další ne úplně malej puberťák.
Pes může být relativně spolehlivej, ale může nastat x různých nestandardních situací, na který se předem nepřipravíte a pes taky ne.
A úplně jinak se v krizové situaci koriguje jeden pes a jinak dva psi, zvláště pokud reagujou rozdílně.
Já bych řekla, že mám feny relativně civilizovaný, ovladatelný. Ale úplně jinak reagujou vylezeme-li z baráku před procházkou, kdy jim energie stříká i ušima a úplně jinak, jsou-li už vyklusaný a vyčuchaný
Takže po vyjití ven se ideálně snažím nechat je co nejdřív pobíhat a čmuchat volně, aby se odplavila horká energie a dostaly se na příjem
Myslím, že tohle není až tak o výchově - tipuju, že leckdo z místních, pokud by vypustil svoje odpočatý temperamentní psy z baráku bez zajištění, asi by měl plný ruce i nohy práce. A fakt je rozdíl jeden pes a dva psi.

16.5.2022 15:35

Takže po vyjití ven se ideálně snažím nechat je co nejdřív pobíhat a čmuchat volně, aby se odplavila horká energie a dostaly se na příjem

Jo tak nějak o tom to je....kdyby ten travnatej pruh začínal hned u našeho domu, tak je na něm hned a nebude nikam tahat, ale prostě když vylezu z baráku s natěšenou krasavicí a chci po ní, aby šla těch prvních...co já vím...cca 40 možná 50 metrů, než se dostaneme k té trávě civilizovaně a v klidu u nohy...tak to jí prostě ještě nejde.
Co já vím, třeba za rok, za dva to bude ok a třeba taky nee.

Jako opravdu musím Ginušku pochválit, procházky s ní jsou radost, ale pak, přesně ve chvíli, kdy jí někde vychválím do nebes, jak už je hodná a vůbec netahá a jak si říkám, jakou mám hodnou holku...a to období pak trvá tak dlouho, že už si řeknu, že to mám asi v kapse a že ty její trucovitý dny skončily na věky věků ámen, tak mi madam obratem předvede, že je vlastně pubescentní trucovitý játro.

Na druhou stranu, když je dobrá konstalace hvězd, tak potom jdu kolem štěkajícího psa a madam mi šlape spořádaně u nohy, zatímco druhý pes stojí na zadních a páník mu říká "podívej, jak ten pejsek hezky jde a ty jsi takový zlobidlo", tak upřímně nikdy jsem nebyla pyšnější a to měli všichni moji psi chůzi na vodítku u nohy dobře zmáklou.....ale s žádným z nich to nebyla taková psychická dřina něčeho takového dosáhnout.

Takže to, že Gina jde u nohy na povoleným vodítku v takové rozptylující situaci, tak to je pro mě větší "kynologický" úspěch, než když jsem si vycvičila ovčandu tak, že mohla na volno u nohy šlapat kdykoliv a kdekoliv, třeba Václavák plný lidí, psů a já nevím čeho ještě.
Když na procházce netáhne na vodítku, tak je to pro mě větší úspěch, než třeba u Jessinky její perfektní přivolání...prostě proto, že naučit jí netahat byla prostě fuška, zatímco přivolání u Jessinky šlo docela dobře a samo......

Prostě s Ginou je všechno strašná práce...v jejím případě opravdu hlavně ta psychická a nakonec si stejně myslím, že ty úspěchy ani nejsou moje zásluha, ale že prostě madam dospívá a je s ní prostě lehčí pořízení.

16.5.2022 19:47

..dneska byl motýl na návštěvě u mě dcery...poté co provedl hloubkovou kontrolu celeho baráku co mladí z gruntu představují a jeho přilehlého okolí, byl poducán jednou i druhou ovcí, pojedl jejich bobky a půlku tvrdého rohlíku, popil z jejich kýble, vyválel se v prachu a obalil slámou, doslova po příjezdu upadnul do hlubokého spánku ...

16.5.2022 20:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

My jsme dnešek trávili převážně u vody, a blbnutím na zahradě . Jo a ještě se podávala psí zmrzka v podobě zamražených lízacích podložek .

16.5.2022 21:52

Dnes jsem se s Alanem snažila vyfotit 7 sourozenců třískáčků.Byla to práce,ale nakonec se to povedlo i bez bílý hlavy anebo čumáku.

16.5.2022 22:10

Dnes jsem se s Alanem snažila vyfotit 7 sourozenců třískáčků.Byla to práce,ale nakonec se to povedlo i bez bílý hlavy anebo čumáku.

No jsou krásný ....a teda taková fotečka, to musela bejt šichta

17.5.2022 06:51
Atheira

XXX.XXX.224.167

Když ta zvířata dáte někam, kde je okraj, že kterého by museli dolů, tak nikam moc neodchází a je to jednodušší. A jak jsou v řadě, tak spíš pak jen tak vrtí hlavama jako "Oldo, seš tam, proč jsme tady?" Jo, to křečci, ti by popadali hned.

Já teda tleskám, že se povedlo přesvědčit psa, aby se neúčastnil.

17.5.2022 07:09

dneska se venčilo mokře - u nás konečně zapršelo - a teď ráno přímo lilo... Yoda moc ven nechtěl, ale když už tam byl, zkoumal tekoucí vodu z okapů do rybníčku, čvachtal v kalužích jak malý kluk... jen se tedy vůbec neměl čas venčit. Takže jsem venku mokla snad trojnásobný čas, než normálně...

17.5.2022 07:48

Ušáčci jsou na manipulaci celkem zvyklí,ale ten můj bílý pomocník,co má ke všemu svůj názor a jeho představa,jak mají být srovnaní, byla jiná než moje.Vím,mohla jsem ho zavřít,ale zase vemte mu tu rdost,že může asistovat

17.5.2022 08:10

..nádhera...

17.5.2022 15:34
Katka12345

XXX.XXX.26.173

My jsme to dneska vzali pořádně už od rána. Psa jsme naložili do auta, jeli do Ostravy, kde měl páníček doktora. Mezitím jsem se psem procházela město a vlezla do barf obchodu, kde byl pes vypuštěn z vodítka a zkoumal nabídku. Paní prodavačka mu nabídla asi milion bonbonů, nevzal si nic, protože na cestách se podle něj nesvačí.
Poté se přejelo do Hornbachu, kde pes vykračoval jak největší pan zahradník. Poté ještě posloužil jako hladicí objekt maličkému chlapečkovi, což má moc rád. Chlapeček se nebál ani pusinky na čumák.
Poslední zastávka v Ostravě byla v Avionu, v obchodním centru, pro kávu, takže toho se pes účastnil také.
Nakonec jsme ještě po cestě domů zastavili u páníčka v práci a do řezníka.
Doma dostal kost a myslím, že o něm do zítřka neuslyšíme.

Foto mám přímo z instagramu obchodu, kde si ho paní prodavačka jako nadšeného nákupčího fotila. Víc jsem ani nefotila, nebyl čas.
Aneb čuvač je opravdu pes univerzálního využití.

17.5.2022 16:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Katka12345 napsal(a):
My jsme to dneska vzali pořádně už od rána. Psa jsme naložili do auta, jeli do Ostravy, kde měl páníček doktora. Mezitím jsem se psem procházela město a vlezla do barf obchodu, kde byl pes vypuštěn z vodítka a zkoumal nabídku. Paní prodavačka mu nabídla asi milion bonbonů, nevzal si nic, protože na cestách se podle něj nesvačí.
Poté se přejelo do Hornbachu, kde pes vykračoval jak největší pan zahradník. Poté ještě posloužil jako hladicí objekt maličkému chlapečkovi, což má moc rád. Chlapeček se nebál ani pusinky na čumák.
Poslední zastávka v Ostravě byla v Avionu, v obchodním centru, pro kávu, takže toho se pes účastnil také.
Nakonec jsme ještě po cestě domů zastavili u páníčka v práci a do řezníka.
Doma dostal kost a myslím, že o něm do zítřka neuslyšíme.

Foto mám přímo z instagramu obchodu, kde si ho paní prodavačka jako nadšeného nákupčího fotila. Víc jsem ani nefotila, nebyl čas.
Aneb čuvač je opravdu pes univerzálního využití.

Tak to je dobrá reklama pro ten obchod, ten nadšený výraz fakt nemá chybu .

17.5.2022 17:25
Katka12345

XXX.XXX.26.173

Trickyvoo napsal(a):
Tak to je dobrá reklama pro ten obchod, ten nadšený výraz fakt nemá chybu .

On se tak sice tvářil ne kvůli nabídce, ale kvůli tomu, že měli všichni oči jen pro něj, ale to nikdo nemusí vědět 😁
Je to prostě chlap no, dáte mu pozornost a on je spokojený jak blecha.

17.5.2022 17:26
domi.t

XXX.XXX.250.67

Fotka ešte z víkendu...cez jar a leto Nefret ide v móde ráno les,potom až do večera opaľovať sa,kúpať sa v bazéne a spať😂

Len by ma zaujímalo,či vie,že je retriever a nemusí sa nonstop tváriť ako SAO? 😃

17.5.2022 17:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás celý den prší. Pro zahradu sláva, protože už hrozilo, že nebude čím zalévat. Pro Laru neštěstí. Ráno jsem jí při venčení už i vynadala, protože se chovala fakt hrozně. Vylezla za branku, najednou dřevěný nohy, ze psa kus kamene a nejde, ne, nejde, protože je déšť a to ve smlouvě na dnešek nemáme.

17.5.2022 21:02

Často se zde doporučuje špic,tak alespoń pár fotek z klubovky.

17.5.2022 21:16

domi.t napsal(a):
Fotka ešte z víkendu...cez jar a leto Nefret ide v móde ráno les,potom až do večera opaľovať sa,kúpať sa v bazéne a spať😂

Len by ma zaujímalo,či vie,že je retriever a nemusí sa nonstop tváriť ako SAO? 😃

Uznávám, že ještě než jsem dočetla příspěvek, tak jsem si říkala, co je to ta asiata

Škoda že jsi zdaleka, kluci by Nefretku milovali

17.5.2022 21:53

Takhle povyrostly Alanovi kůzlátka,ale vyfotit všechny 3 se mně nepovedlo.

17.5.2022 22:05
janaa

XXX.XXX.174.173

Závidím všem venčícím, my venčíme velmi omezeně. Ač je Cácorka s rozřízlou packou vzorný pacient,tak když vezmu ostatní ven a ona má zůstat doma,mění se v běsnící bestii takže beru holky tak třikrát týdně a jinak nám musí stačit zahrada - díkybohu za hektar zahrady a hezký počasí. Třikrát denně převazuju a už mám doma snad všechny typy botiček,co jsou. Teda nemám, zrovna jsem mluvila s paní z mushgo a přijdou další no a v sobotu by měla Cácora na mezinárodku do Litoměřic, sice jsem jet nechtěla,ale mužskej mě ukecává,ať jedeme. Fakt je,že ona je magor, a i když doma chodí jen v ponožce bez vycpávky, tak nepajdá. Tak to asi risknu a do kruhu jí to převážu bílým cobanem a děj se vůle boží. Litr je litr

18.5.2022 06:58
domi.t

XXX.XXX.131.130

Uznávám, že ještě než jsem dočetla příspěvek, tak jsem si říkala, co je to ta asiata

Škoda že jsi zdaleka, kluci by Nefretku milovali

Joj,Luci,aj ona by milovala ich! Myslím,že hlavne so "šťastnou adoptívnou matkou" by si skvele rozumela

Mne je tak lúto,že v okolí nemáme nikoho s psíkom,s ktorými by sa dalo venčiť. U nás sú tri skupiny psíčkarov:
1. nevenčia.
2. majú uvrešťané prachovečky na flexinách,ktorí po nás v momente štartujú.
3. majú agresívnych bullov(česť výnimkám!) a iné "in" plemená, kde už zdaleka je vidno nezvládnutá výchova, zanedbaná socializácia a hlavne nešťastne zvolené plemeno,čo je spolu s nekonečným egom majiteľa...to proste nechceš

Takže venčíme samy

18.5.2022 10:27

domi.t napsal(a):
Joj,Luci,aj ona by milovala ich! Myslím,že hlavne so "šťastnou adoptívnou matkou" by si skvele rozumela

Mne je tak lúto,že v okolí nemáme nikoho s psíkom,s ktorými by sa dalo venčiť. U nás sú tri skupiny psíčkarov:
1. nevenčia.
2. majú uvrešťané prachovečky na flexinách,ktorí po nás v momente štartujú.
3. majú agresívnych bullov(česť výnimkám!) a iné "in" plemená, kde už zdaleka je vidno nezvládnutá výchova, zanedbaná socializácia a hlavne nešťastne zvolené plemeno,čo je spolu s nekonečným egom majiteľa...to proste nechceš

Takže venčíme samy

U nás je to bohužel dost podobné....alespoň v lokalitě, kde procházkuju já....a když už jsme narazili na psa přiměřené velikosti ochotného si hrát s Ginou, tak to byl zase pes, který formou hry madam nevyhovoval, protože jakmile nemá druhý pes stejný styl hry jako ona, tak je to o ničem....navíc naše madam může být hrr, ale běda jak je hrrr i druhý pes ve chvíli, kdy ona se chce seznámit pomalu .....o psech, co mají jako zábavu aportování míčků a podobně, tak to si myslí svoje. Když jsme navštívili mojí kamarádku, co má borderáka, tak se šla raději bavit s jejich kocourem, protože pes "magor" jí nezajímal.

No tak jsme si museli koupit vlastního psího kámoše.

Musím říct, že to je hlavně z mojí pohodlnosti, už když jsem měla berbery, tak zjistila, že je docela fajn nemuset shánět parťáka na prochajdy. A to jsem měla dvě kamarádky se psy, ale jak to tak chodí, než jsme se domluvily, aby každá mohla a vyrazily na nějakou delší prochajdu, tak to bylo tak 2x do měsíce.

Navíc u Giny je ještě ten problém, že je nevypustitelná z vodítka, takže i kdyby nějakého procházkového kámoše měla, tak na nějaký lítání na volno to není, ale takhle, když může na zahradě řádit a lítat s druhým psem, tak si myslím, že následně pro ní prochajdy na vodítku pak nejsou tak velké zlo.

18.5.2022 13:37

Akorát jsem přemýšlela, kdo nebo co jsou to třískáčci. Při pohledu na foto mi to došlo.

18.5.2022 17:48

Akorát jsem přemýšlela, kdo nebo co jsou to třískáčci. Při pohledu na foto mi to došlo.

Tedy správně králík Tříslový černý neb jsou i další barevné rázy třísláků.

18.5.2022 17:57
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Mně se ti vaši králíčci líbí, fakt krásná barva.

18.5.2022 18:05

Trickyvoo napsal(a):
Mně se ti vaši králíčci líbí, fakt krásná barva.

Děkuji,chováme je asi 30 let.Pro svou líbivost nejsou zas tak vzácní,ale je to malé plemeno,žádný masný králík,tak mají takový svůj okruh chovatelů.

18.5.2022 18:08
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Děkuji,chováme je asi 30 let.Pro svou líbivost nejsou zas tak vzácní,ale je to malé plemeno,žádný masný králík,tak mají takový svůj okruh chovatelů.

Takže jen na okrasu? Snad vás ta otázka neurazí. Já, že jich máte tolik, ale říkala jsem si, že se taková krása snad nejí.

18.5.2022 18:18

Trickyvoo napsal(a):
Takže jen na okrasu? Snad vás ta otázka neurazí. Já, že jich máte tolik, ale říkala jsem si, že se taková krása snad nejí.

Samozřejmě,že se jí.Jí se i zakrslí králíci,ale nezabíjíte 3 kg králíka,ale jen 2kg.Holt pro více strávníků nemáte jednoho k obědu,ale dva.Zase mají krátké maso,které se rychle připraví,tolik toho nesežerou.Jako u všeho.Někdo má rád králíka 5kg a jiný zase menšího.

18.5.2022 18:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mně Lara dneska udělala ostudu!!!

Vyrazily jsme s mamkou a ségrou a taky s Larunádou courat po venku takhle společně. Na polňačce míjíme cyklistku s cyklisťátkem. Lara způsobně uhýbá, má naučený "kolo" nebo "auto"... dřív to bylo jenom "auto", ale všímala jsem si, že cyklisti po tom povelu tak divně vrávoraj a neví, která bije. Sestra s mamkou nás o něco předběhly, protože jsem Laře házela klacík a trochu ji takhle ze začátku procházky vždycky vylítám, za pochodu malinko potrénuju základní věci, vychválím do nebes a jdeme dohnat zbytek posádky.
No a pak ještě na té samé polňačce jel cyklista, oznámila jsem ho, Lara opět způsobná, super pes za milion. Ségra s mamkou asi 10m před náma a o cyklistovi nevědí. Ten zazvoní až když je v nich málem najetej, takže obě odskočí, div se nepřerazí a cyklista na ně něco houknul (prý jim pobaveně říkal "to byl šok, co?") ... no a v ten moment se za ním Lara pustila. Běžela jak o závod a řvala jak baskervil. Myslela jsem, že ji neodvolám. Nakonec mě začala vnímat až když předběhla mamku a sestru, cyklistu už viditelně víc při smyslech jen tak ležérně doštěkala a obloukem se vrátila. Já za ním volám, že se omlouvám, že tohle fakt nedělá.
No, nevím, jestli se hodí použít jeho frázi "to byl šok, co?" ale věřím, že si o mě myslel, že jsem pěkná nána.

18.5.2022 20:53

Já vím. Ale vy jste nenapsala třísláčci, ale třísKáčci.

18.5.2022 21:00

Já vím. Ale vy jste nenapsala třísláčci, ale třísKáčci.

No vidíte,jedno písmenko vedle a je to.To jsou ty starý prsty.

18.5.2022 22:17
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Mně Lara dneska udělala ostudu!!!

Vyrazily jsme s mamkou a ségrou a taky s Larunádou courat po venku takhle společně. Na polňačce míjíme cyklistku s cyklisťátkem. Lara způsobně uhýbá, má naučený "kolo" nebo "auto"... dřív to bylo jenom "auto", ale všímala jsem si, že cyklisti po tom povelu tak divně vrávoraj a neví, která bije. Sestra s mamkou nás o něco předběhly, protože jsem Laře házela klacík a trochu ji takhle ze začátku procházky vždycky vylítám, za pochodu malinko potrénuju základní věci, vychválím do nebes a jdeme dohnat zbytek posádky.
No a pak ještě na té samé polňačce jel cyklista, oznámila jsem ho, Lara opět způsobná, super pes za milion. Ségra s mamkou asi 10m před náma a o cyklistovi nevědí. Ten zazvoní až když je v nich málem najetej, takže obě odskočí, div se nepřerazí a cyklista na ně něco houknul (prý jim pobaveně říkal "to byl šok, co?") ... no a v ten moment se za ním Lara pustila. Běžela jak o závod a řvala jak baskervil. Myslela jsem, že ji neodvolám. Nakonec mě začala vnímat až když předběhla mamku a sestru, cyklistu už viditelně víc při smyslech jen tak ležérně doštěkala a obloukem se vrátila. Já za ním volám, že se omlouvám, že tohle fakt nedělá.
No, nevím, jestli se hodí použít jeho frázi "to byl šok, co?" ale věřím, že si o mě myslel, že jsem pěkná nána.

Já si myslím, že Lara bránila smečku před tím oprásklým cyklistou, kdyby to bylo společenský přijatelné, skoro by zasloužila pochvalu .

19.5.2022 06:46
Atheira

XXX.XXX.159.167

Trickyvoo napsal(a):
Já si myslím, že Lara bránila smečku před tím oprásklým cyklistou, kdyby to bylo společenský přijatelné, skoro by zasloužila pochvalu .

Já myslím, že za to ten cyklista mohl z velký části sám. Obecně nechápu, co je to za zvyk nezvonit vůbec nebo až když je máte v zádech a jet hlava nehlava. Ale fakt jsem nepředpokládala, že z toho bude tohle.

19.5.2022 07:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

No,mne Nefret včera tiež "prikúrila do kotla"

Aby sme sa dostali na pole za mestom,je treba prejsť 1,5 km ulicu. Fakt nekecám,tak je dlhá! Je to bývalá záhradkárska oblasť s chatkami, z ktorých si ľudia vystavali domy. Pri jednom dome leží fakt nádherný čierny labrador. Prisahám,že krajšieho labroša som nevidela. Vysoký,krásne nasvalený,mohutná hlava, lesklá srsť, žiadny tučný valec. Krútil chvostom,Nefret tiež,tak som ju pustila,nech sa idú cez bránu pozdraviť. Zrazu z domu vyšiel chlap(akože nič mu nebolo Tiež vysoký a krásne nasvalený,len srsť nemal ),očividne veselá kopa,tak sme sa dali do reči(čo je na mňa výkon,debaty o h.o.v.n.e. veru nevyhladávam.Asi zafungovala chémia No nič,k veci).

Po chvíli sme sa rozlúčili,išli na pole,všetko ok,cesta späť sa Nefre hrnula k psovi štýlom"kamoš môj,dlho sme sa nevideli,ako sa máš?" Pes sa tešil,ona tiež.

Až tak,že zrazu chytila rapel,vytrhla sa mi z ruky aj s vodítkom a vletela do bažiny,čo je pri tom dome. Kto vie,aké kruhy robia retrieveri,keď im zašvihá,tak chápe. Lietala ako zmyslov zbavená po tom bahne,dva metre naokolo striekala voda s bahnom...no,jasné,že tomu chlapovi zašvihala nechutne naleštené biele SUV,ktoré stálo pri dome.

Ako veľmi mohol ľutovať,že sa s nami dal do reči?

P.S: Nefret bola od nedele okúpaná,ostrihaná,načesaná...bola.

19.5.2022 07:12

Atheira napsal(a):
Já myslím, že za to ten cyklista mohl z velký části sám. Obecně nechápu, co je to za zvyk nezvonit vůbec nebo až když je máte v zádech a jet hlava nehlava. Ale fakt jsem nepředpokládala, že z toho bude tohle.

Lara vám neudělala ostudu. Naopak se zachovala ze svého pohledu správně - bránila svou smečku. Až je mi líto, že si cyklista neznečistil ty polstrované elasťáky.

19.5.2022 08:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lara vám neudělala ostudu. Naopak se zachovala ze svého pohledu správně - bránila svou smečku. Až je mi líto, že si cyklista neznečistil ty polstrované elasťáky.

Ok, tak to možná nebylo až tak hrozný, škodolibě bych mu asi taky přála, aby si trochu káknul , ale stejně si myslím, že to vyhodnotila zbytečně akčně. Podle mýho to nebylo tak akutní, aby nedbala na to, jak situaci hodnotím já a musela je za každou cenu doběhnout a zkontrolovat. Já beru psy honící kola jako trapas a pejskařskou vizitku nevalný kvality. Kolem psů i dětí (a jakýchkoli jiných zvířat, naskytnou-li se... ne teda, že jako děti jsou zvířata, ale rozumíme si :D) jezdím zásadně krokem a obloukem největším, protože nikdy nevím. Ale když mě pes na volno začne honit, tak v hlavě ty majitele hodně soudím, ne že ne.

19.5.2022 08:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo a dneska venčíme už asi tak... od čtvrté ranní? Včera jsme trávili odpoledne s našima a Lara somrovala po mamce sádlo. Náležitě se potom taky posejřila, takže lítá po venku už od brzkých ranních hodin.
A jak se na homeoffice při začínajícím létu patří, všichni si užíváme venku. A trocha morčat navíc určitě neuškodí. Mám takhle blbej vlastní hrnek. Rozhodla jsem se zkusit se opřít do instagramového profilu s mluvícími morčaty, co by měl kromě přiblblýho (ne)smyslu pro humor i trochu informační hodnotu, tak jsem si k němu nechala u sestry udělat i hrnek.

19.5.2022 16:06

Atheira napsal(a):

S těma cyklistama to je fakt....já když jdu někde, kde vím, že se cyklista minimálně občas objeví, tak se neustále jak pako ohlížím, abych si případně stáhla psy k sobě a abychom se nepletli, ale taky ne vždycky to vychytám a myslím, že snad by nebyl takový problém, když cyklista jede a vidí, že je tam ženská s "roztahanými" psy, aby zazvonil nebo třeba i zavolal "bacha jedu", aby o něm člověk věděl, abych mu měla šanci uvolnit cestu....ale to ne, to se buď kolem nás prošmejkne...ještě štěstí, že mám psy naučený na cyklisty nereagovat a nebo, když si ho všimnu, tak ani nezpomalí, aby počkal, až se odklidím z cesty.......jako možná, že je to tím, že si ani neuvědomí, že pes na něj může skočit čistě instinktivně, protože je to v tu chvíli pohybující se věc, ale taky jsem jezdila na kole a kolem dětí a psů teda hodně opatrně, protože jsou z mého pohledu nepředvídatelní.

Prostě si myslím, že na to by snad mělo být nějaké pravidlo, že když cyklista někoho předjíždí, ať už je to pěší a nebo i jiný cyklista, tak by měl dát o sobě vědět.

21.5.2022 10:24

procházka byla dneska vodítková dlouhá, kolem krásných vil, kvetoucích rododendronů a azalek... a kolem botanky a ZOO jsme příměstským lesem došli k Lesnímu koupališti a zase domů. Psík vzorný, na vodítku netáhne, od psů se vždy bez řečí rozešel požadovaným směrem, byla jsem spokojená... Pravda, když se dostal na lesní cesty, kde to dobře zná, začal lehce blbošit a pak to přišlo... VODNÍCI DVA VODNÍCI... neb se připravoval tradiční dětský pochod "Velká a malá ťapka". Ne, vyfotit se s nimi nepůjde, schovával se za nás a jasně naznačoval, že je vhodné pokračovat v cestě. A to chudák netušil, že za zatáčkou je plno obřích barevných terčů a běhá tam tlupa Indiánů v čelenkách s luky v ruce... Tak ti se mu nelíbili taky Náladu mu spravila až krásná běhací fletka a honička na volno.

21.5.2022 11:28

Přišla jsem z práce a ve chlívě,za dozoru Alana,takovéto nadělení.
Alan hned běžel hlásit,že se něco děje.
Mamina je prvnička,navíc kompletně odchovaná uměle,ale porodila a postarala se vzorně.

21.5.2022 11:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Včera jsem na procházce viděla otakárka fenyklového. Letěl přesně směrem po cestě a už z dálky jsem si říkala, co to je za motýla, že je to velký a letí oproti těm malým tak docela těžkopádně. Byla jsem z něj řádně poprděná, doteď jsem ho fakt viděla jen na obrázku. Neusadil se, letěl dál cestou, asi spěchal. Stejně jsem s sebou neměla mobil, abych si ho zvěčnila.

21.5.2022 11:48

Mamina je prvnička,navíc kompletně odchovaná uměle,ale porodila a postarala se vzorně.

..to je nádhera...

21.5.2022 11:52

..to je nádhera...

Děkuji,Alan je chtěl hned jít olizovat,ale musí počkat až se napijí a trochu rozcvičí nožičky,tak jen stojí a kouká přes ohradu.

21.5.2022 12:28

No tak mamina šikovná....
Škoda, že nebydlíme někde vedle sebe, Ginuš miluje ovečky a kozénky, určitě by si rozuměla i s Alánkem...chodily bychom na návštěvu...klidně bych i vypomohla s prací kolem zvířat..

21.5.2022 12:36

No tak mamina šikovná....
Škoda, že nebydlíme někde vedle sebe, Ginuš miluje ovečky a kozénky, určitě by si rozuměla i s Alánkem...chodily bychom na návštěvu...klidně bych i vypomohla s prací kolem zvířat..

To je škoda,Alan by měl hrací kámošku,takhle lítá po dvoře s těmi 3 staršími lotry.Kozlík ho trká,Alan mu to vrátí packou.Tuhle kozy dostaly větve černého bezu a kozy okusovaly listy a Alan větvičky,takže to vypadalo,že se krmí s kozama.Ale kukuřici s nimi z pekáče žere.On je to takový kozopes.
A práce,té je pořád dost.

21.5.2022 12:41
Joohana

XXX.XXX.157.168

S těma cyklistama to je fakt....já když jdu někde, kde vím, že se cyklista minimálně občas objeví, tak se neustále jak pako ohlížím, abych si případně stáhla psy k sobě a abychom se nepletli, ale taky ne vždycky to vychytám a myslím, že snad by nebyl takový problém, když cyklista jede a vidí, že je tam ženská s "roztahanými" psy, aby zazvonil nebo třeba i zavolal "bacha jedu", aby o něm člověk věděl, abych mu měla šanci uvolnit cestu....ale to ne, to se buď kolem nás prošmejkne...ještě štěstí, že mám psy naučený na cyklisty nereagovat a nebo, když si ho všimnu, tak ani nezpomalí, aby počkal, až se odklidím z cesty.......jako možná, že je to tím, že si ani neuvědomí, že pes na něj může skočit čistě instinktivně, protože je to v tu chvíli pohybující se věc, ale taky jsem jezdila na kole a kolem dětí a psů teda hodně opatrně, protože jsou z mého pohledu nepředvídatelní.

Prostě si myslím, že na to by snad mělo být nějaké pravidlo, že když cyklista někoho předjíždí, ať už je to pěší a nebo i jiný cyklista, tak by měl dát o sobě vědět.

Vím že už se debata posunula, ale ještě je to živé, tak se musím podělit.

Když míjíme cyklistu nebo chodce, dávám psa na vodítko, i když on na ně nereaguje a učím ho zastavit a počkat až přejedou.

Tuhle jsme šli po lesní cestě, vidím za námi cyklistu, tak jsem psa posadila k noze a čekala až přejede. Chlap furt nikde a pes najednou začal být nesvůj a odcházet mi, tak se ohlidnu a cyklista zastavil přesně metr a půl za mým zadkem a pil. Chápete to někdo ? Celý širý les kolem. Tak jsem mu řekla že jsme čekali až přejede a on se utrhl, že si může zastavit kde chce. No může, já si zas nějaké uhýbání a ohledy příště dvakrát rozmyslím.

21.5.2022 12:59

Joohana napsal(a):
Vím že už se debata posunula, ale ještě je to živé, tak se musím podělit.

Když míjíme cyklistu nebo chodce, dávám psa na vodítko, i když on na ně nereaguje a učím ho zastavit a počkat až přejedou.

Tuhle jsme šli po lesní cestě, vidím za námi cyklistu, tak jsem psa posadila k noze a čekala až přejede. Chlap furt nikde a pes najednou začal být nesvůj a odcházet mi, tak se ohlidnu a cyklista zastavil přesně metr a půl za mým zadkem a pil. Chápete to někdo ? Celý širý les kolem. Tak jsem mu řekla že jsme čekali až přejede a on se utrhl, že si může zastavit kde chce. No může, já si zas nějaké uhýbání a ohledy příště dvakrát rozmyslím.

Chápete to někdo ?

Já to chápu...člověk nepejskař si tohle vůbec nemusí uvědomovat.

Moji psi třeba nemají problém s běžnými cyklisty a pak za sebou slyšíte nějaké vrzání, otočíte se a vidíte dědulu na starším vrzajícím kole, jak jede pomalu, ale pořád ještě o fous rychleji, než jakým tempem jdu já. Tak stáhnu psy k sobě, protože už nastává trochu problém....pasteveckým čubám to celkově přišlo podezřelý, protože se od běžných cyklistů dost odlišoval a tak nebyly úplně v klidu a chlap místo, aby teda kolem nás normálně projel, tak u nás zpomalil a začal na mě mluvit...to už Ginuš "tancovala", Jessinka už i blafla, já teda ještě víc uhnula směr kopřivy u cesty a pán mi říká "to s nima máte co dělat, že jo" a začal mluvit na čuby...."no nevyváděj, já ti nic neudělám...ony se asi bojí"...no musím říct, že s rok a půl starou pyrenejkou a s půlroční kavkazandou, o kterých vím, že opravdu strach neměly a co po tomto už nebyly vůbec v klidu, jsem měla sto chutí říct, že mu brzo něco udělám já...
Ale bohužel to byl jen a jen můj problém...a jsem moc slušná na to, abych mu řekla "tak si nás nevšímejte a jeďte už konečně do zadele", takže jsem jen řekla "no, moc se jim nelíbíte, tak my to raději otočíme" a otočila jsem se a šla nějakou dobu opačným směrem, než dědek zmizel z dohledu a on tam ještě dost dlouho stál a koukal za náma.

21.5.2022 14:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já to chápu...člověk nepejskař si tohle vůbec nemusí uvědomovat.¨

Přesně, a nemusí si to uvědomit ani člověk, který psa má, ale vyloženě tím jakoby nežije, nebo má úplně jiný typ psa, nedělá s ním určité aktivity atd... Příkladem je moje známá, možná už jsem to tu kdysi psala. Byla se mnou na coursingových závodech bullů. Když běžela fena, tak jsem se domluvily, že já fenu vypustím a kamarádka mi ji na konci chytí a podrží než si pro ni doběhnu (běžela jen rovinku, takže se nevracela ke mě). No tak dobrý, chytila ji, ale vzápětí kdy jsem přicházela k nim, tak fenu pustila se slovy "utíkej za paničkou", bylo to kousek dál od dráhy, kde chodili lidi s bullama, nebo se připravovali další psi na start...fena naštěstí opravdu běžela za mnou, ale mě by ani ve snu nenapadlo ji tam takhle pustit... kamarádka si to prostě neuvědomila, přišlo jí to v pohodě.

A vidím to u hodně lidí v mnoha věcech, co se psů týče. Když se třeba snažím rozjančeného psa uklidnit při nějaké kontaktu, vítání, a ten dotyčný člověk u toho na psa neustále mluví veselým hlasem, kouká na něj a vyloženě ho vybízí , a vůbec si neuvědomí, že vám tím vlastně kazí tu vaši snahu. Stejně tak dokážu pochopit, že člověk jede na kole a zastaví pár metrů od pejskaře s tím, že má zrovna žízeň, a vůbec si neuvědomí, že by to pro psa mohl být nějaký problém..

21.5.2022 19:05
janaa

XXX.XXX.174.173

Tak hlásím,že risk vyšel, Cácorka dneska se zafačovanou nohou alá hokejka na mezinárodce v Litoměřicích výborná 4 z 10, v posudku má zdůrazněný krásný pohyb a ještě jí pan rozhočí pochválil,že je statečná,když s rozřízlou haksnou nezapajdá. Uf,máme minimálně pro letošek výstavy za sebou

21.5.2022 20:00
janaa

XXX.XXX.174.173

Nádherný pohyb, a je vidět hokejka

21.5.2022 21:02

Yoda končí 24. týden života - kolem 70 cm v kohoutku a 50 kilíček...

21.5.2022 21:05
janaa

XXX.XXX.174.173

Yoda končí 24. týden života - kolem 70 cm v kohoutku a 50 kilíček...

Koukám,že zas něco budeme muset domluvit,jen co se Cácora vyzdraví,jinak obr mimišáka už nepoznáme

21.5.2022 21:14

janaa napsal(a):
Koukám,že zas něco budeme muset domluvit,jen co se Cácora vyzdraví,jinak obr mimišáka už nepoznáme

jojo - ať hezky holka srůstá, ať se můžeme zase vidět.

21.5.2022 21:26

My jsme ještě celí, 61. den. Výkopové práce na zahradě už začaly, takže hlídám a nedovolím.

22.5.2022 16:59

Pro porovnání měsíční a denní kůzlata.Na ty starší už musí být dozor zkušeného pastevce jelikož ty už vymýšlejí lumpárny.

22.5.2022 17:19

Pro porovnání měsíční a denní kůzlata.Na ty starší už musí být dozor zkušeného pastevce jelikož ty už vymýšlejí lumpárny.

Alánek je s nima skvělej😉jeho ta společnost hodně baví....krásný fotky! 🌷

22.5.2022 17:21

My jsme ještě celí, 61. den. Výkopové práce na zahradě už začaly, takže hlídám a nedovolím.

Pěkný pupu...kolik jich tam Cácorka má? Jinak moc držím palce, ať jde vše hladce a všichni jsou zdraví 🌷🐾

22.5.2022 17:56

Alánek je s nima skvělej😉jeho ta společnost hodně baví....krásný fotky! 🌷

Jo Alan dělá dozor,když se trkají anebo když kozlík otravuje kozičky,tak to Alan rovná.Jinak je stihne umýt,sežrat nějaký ten bobek ....

22.5.2022 18:13

Jo Alan dělá dozor,když se trkají anebo když kozlík otravuje kozičky,tak to Alan rovná.Jinak je stihne umýt,sežrat nějaký ten bobek ....

prostě dělá to, pro co byl stvořen. A tak to má být

22.5.2022 18:29

prostě dělá to, pro co byl stvořen. A tak to má být

No už je to lepší,ale jako mladší byl na zabití,to by je nejraději honil a štípal.

23.5.2022 00:28
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dneska jen zahrádka a kolem domu. Včera jsme byli v muzeum parních strojů a arboretum. Malina se bála jen úzkého mostu, kdy se šlo nad kolejema, kde projížděli parní mašiny a když se v jedné místnosti spusilo asi dvacet strojů a to si myslím, že jí nevadil ani tak hluk, ten nebyl tak hrozný, ale spíš tolik věcí v pohybu. Zůstala sice klidná, ale viděla jsem, že se ten její ocásek sklopil mírně dolů. Přes ten most mě táhla jako kůň, aby to měla rychle za sebou. Ne že by bylo nutné, aby jela s námi, ale spíš chci, aby jí takové akce nepřekvapily a nebyly pro ní nějak stresující. No a včera jsem se ujistila, že ani tenhle pes nebude mít rád vodu. Přes cestu tekla malá stroužka vody a Malina jí přeskočila tak mocným skokem, aby si náhodou nožičku nesmočila, že mě fakt pobavila.
Celkově mě fascinovalo, jak to zvládala v pohodě. Nechala se hladit od dětí, v minizoo sice trochu tahala, že chtěla k zvířátkům, ale i tak se chovala docela slušně. Zatím největší ostudu dělá u nás doma, když pořád zkouší štěkat na sousedy, zvlášť, když se pokouší bavit s naším dítětem.

23.5.2022 14:07

Pěkný pupu...kolik jich tam Cácorka má? Jinak moc držím palce, ať jde vše hladce a všichni jsou zdraví 🌷🐾

Cherrynka, Cácorku má janaa.
Za přání moc děkujeme, dnes to vypadá, že rodit se bude na pohovce.

23.5.2022 15:26
BlueBee

XXX.XXX.5.5

Dnes krasna cesta kolem potoka, trosku jsme zase trenovaly mustky, neni to tak videt, ale jsou tam dost mezery a driv se mi na prechod netvářila:-) No a za potokem dva kámoši:-))) Poprve za 5 mesicu chozeni na toto misto. Asi rekreanti:-D Jinak pinčí je uz 8 mesicu a je zlata. Cekala jsem, ze nastane tezka puberta, kor u tohoto plemene, ale je proste bajecna, poslusna, cekala jsem, ze v tomto veku bude chodit jen na stopovačce a tu nosim kolem pasu:-)

23.5.2022 17:40

Dnešní první venčení,sice ne psa,ale ten asistuje.

23.5.2022 19:44

Krásné mezidruhové venčení 🤗 já se nad tím normálka dojímám 🙈

23.5.2022 20:25
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ten je do toho kůzlátka zamilovaný

Přidejte reakci

Přidat smajlík