Jak se vám dnes venčí 2.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2022 06:52
fikovnice

XXX.XXX.133.63

Terven napsal(a):
Zrovna jsem vám - evidentně s křížkem po funuse - chtěla hodit odkaz na
https://www.facebook.com/holubisrdce

Jinak já jsem dneska strávila pěkný dvě hoďky na morčecí veterině. Azyláček Cipísek si pořídil absces na čelisti
Řeknu vám, co se týče veteriny, zlatí psi. Morče u toho ošetření příšerně vříská, což není nic pro moje nervy. Máme fůru medikamentů a propriet na proplach....a strašně bych uvítala něco jako OČR i na zvířata

Jak se to stane - absces u morčete? U mého kocoura to bylo jasný - byl pokousanej jiným, pravděpodobně tím oranžovým zákeřňákem!

21.6.2022 07:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven, nemáte představu, odkud jsou? Nemůžu to tam najít a nechci je otravovat, pokud by to bylo úplně mimo, protože holuba nemám jak dovézt. S pánem jsme byli domluveni na čtvrtou ráno - respektive s jeho kolegou z práce, co vozí zboží a pojede kolem, kleklo mu auto. Předběžně jsme domluveni na čtvrtek, pokud holub nepoputuje jinam.

Fikovnice - O něco se píchne, u hlodavců se to, podle toho, co si tak všímám, stává bohužel docela často.

21.6.2022 08:30
janaa

XXX.XXX.174.173

Tak opět ranní vyhánění, louky promocene, tak dnes jen dospělá zvěř. Čtyři bloncky se mnou u nás v honitbe, dvě s panickem na loukách patřících k bažantnici

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2022 08:41

Atheira napsal(a):
Terven, nemáte představu, odkud jsou? Nemůžu to tam najít a nechci je otravovat, pokud by to bylo úplně mimo, protože holuba nemám jak dovézt. S pánem jsme byli domluveni na čtvrtou ráno - respektive s jeho kolegou z práce, co vozí zboží a pojede kolem, kleklo mu auto. Předběžně jsme domluveni na čtvrtek, pokud holub nepoputuje jinam.

Fikovnice - O něco se píchne, u hlodavců se to, podle toho, co si tak všímám, stává bohužel docela často.

Nebo od zubu(ů).

21.6.2022 08:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebo od zubu(ů).

Ale tak zuby jsou u morčat docela problém a kdyby s nimi bylo něco v nepořádku, vyřešení abscesu nepomůže, protože se musí primárně řešit ty zuby. To morče by nebylo schopné žrát...na zuby se snad veterinářka podívala?

21.6.2022 08:47

Terven napsal(a):
Zrovna jsem vám - evidentně s křížkem po funuse - chtěla hodit odkaz na
https://www.facebook.com/holubisrdce

Jinak já jsem dneska strávila pěkný dvě hoďky na morčecí veterině. Azyláček Cipísek si pořídil absces na čelisti
Řeknu vám, co se týče veteriny, zlatí psi. Morče u toho ošetření příšerně vříská, což není nic pro moje nervy. Máme fůru medikamentů a propriet na proplach....a strašně bych uvítala něco jako OČR i na zvířata

..ten je krásnej.....

21.6.2022 09:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Ale tak zuby jsou u morčat docela problém a kdyby s nimi bylo něco v nepořádku, vyřešení abscesu nepomůže, protože se musí primárně řešit ty zuby. To morče by nebylo schopné žrát...na zuby se snad veterinářka podívala?

Jo jo, zuby má v cajku. Je to buđ kousnutím (jsou tam dvě dírky) nebo si tam zapíchl cokoli ze sena.
U morčat jsou abscesy častá věc. Sotva jsem se vyjádřila, co máme za problém, recepční na veterině pronesl ironicky: "To jsme tu dlouho neměli..."
Odkud je ten holubí azyl, to bohužel netuším.

21.6.2022 09:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Jo jo, zuby má v cajku. Je to buđ kousnutím (jsou tam dvě dírky) nebo si tam zapíchl cokoli ze sena.
U morčat jsou abscesy častá věc. Sotva jsem se vyjádřila, co máme za problém, recepční na veterině pronesl ironicky: "To jsme tu dlouho neměli..."
Odkud je ten holubí azyl, to bohužel netuším.

Přeju rychlý vyléčení.
Holuba jsem teď odvezla do zdejšího obchodu, kam zrovna přijel chovatel, co ho včera viděl na fb, takže už je v povolanějších rukou.

21.6.2022 09:21
Terven

XXX.XXX.110.191

..ten je krásnej.....

Děkuju. dlouhosrstý morčata nemusím, ale doteď jsem znala jenom peruánce, kterým nejsou vidět oči. Tohle vypadá, že bude plemeno šeltie nebo mix šeltie a to se mi líbí.

21.6.2022 10:01

Terven napsal(a):
Děkuju. dlouhosrstý morčata nemusím, ale doteď jsem znala jenom peruánce, kterým nejsou vidět oči. Tohle vypadá, že bude plemeno šeltie nebo mix šeltie a to se mi líbí.

..tak ho pozdravujte a ať je brzy v pohodě....

21.6.2022 10:34
elisak

XXX.XXX.194.232

My venčili celý víkend (od pátku) na klubový akci (sraz + bonitace). Efík má bonitaci úspěšně za sebou. Super akce, počasí vyšlo parádně, bylo to mezi lesy, takže tam bylo celkem fajn, ale utahaný jsme ještě teď.

Navíc jsem se ještě pořádně nevyspala. Sousedi si pořídili štěndo, evidentně ho nechávaj na zahradě hned od začátku a každý den od 5 ráno štěká a naříká. Je mi ho líto a jsem celkem naštvaná, nevím k čemu toho psa maj. Toho předchozího jsem za 3 roky viděla jednou, když se na návsi očkovalo, jinak se ze zahrady nepodíval. Byl to nějakej kříženec bulla, to bude nejspíš i tohlo štěndo.

21.6.2022 10:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):

Prý není vidět hlava!!
Dovolte! Peruáncům hlava vidět je. Stačí, když si zvolíte, který konec to je.

21.6.2022 15:28
fikovnice

XXX.XXX.132.43

Atheira napsal(a):

Aha, tak to jsem netušila - to píchnutí se. Díky!
I "Kometě"!

21.6.2022 18:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Prý není vidět hlava!!
Dovolte! Peruáncům hlava vidět je. Stačí, když si zvolíte, který konec to je.

Píšu oči, ne hlava

21.6.2022 18:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Píšu oči, ne hlava

No, předpokládám, že oči nejsou na zadku.

22.6.2022 08:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jdu si postěžovat, jak jsem se včera vytočila při venčení .

To jsem si pořád chválila, jak tady máme klid, žádní psi, žádné situace, že se na vás řítí pes na volno.... No tak včera na nás takhle vyletěl BOM. Přivolání nic. A majitelka opakovala, že je to štěně, že nám nic neudělá (ale asi jí nějak nedocházelo, že by něco moji psi mohli udělat jemu, a to teda přátelsky fakt nevypadali), jako štěně teda rozhodně nevypadal, nebo hoodně odrostlé štěně. Pes lítal mezi mnou s fenou, a přítelem se psem, a odchytit se ho nedařilo. Naštěstí se nakonec nic nestalo, ale bylo to o fous, protože psi od sebe byli fakt kousíček, kdyby zůstal přítel se psem stát na místě, tak jsou psi v sobě, pořád rychle couval... Já chápu, že se to stane, a asi bych měla mnohem více pochopení, kdyby majitelka alespoň projevila trochu slušnosti, omluvila se.. ale ona naopak reagovala dle mě až arogantně, ve stylu co šílím, že o nic nejde, a největší blbec jsem tam já, přišlo mi to až takové jako povýšené.... Když jsem na psa řvala, když letěl na mě a na fenu, aby vypadnul, tak jsem dostala ještě vynadáno, ať po psovi neřvu...

Jo a už naprosto chápu ten instinkt majitelů malých psů, kteří své psy zvednou do náruče - včera jsem svou ne úplně miniaturní fenu zvedla taky , ani nevím proč, nějak intuitivně, přišlo mi to v tu chvíli jako nejlepší nápad... I když zpětně - z vlastní zkušenosti vím, že pes v náruči druhého psa zajímá ještě mnohem víc, než pes normálně na zemi, ale stejně jsem to udělala. Nevím jestli spíš s úmyslem ubránit případně fenu a nebo chránit toho druhého psa, fena navíc hárá a je vzteklá.

Sama dobře vím, že psi nejsou stroje, že se to stát může, ale já bych si v takové situaci sypala popel na hlavu a tisíckrát se omlouvala, ten přístup byl to, co mě na tom mrzelo nejvíc.

22.6.2022 08:56

marcelaamax napsal(a):

To jsem si pořád chválila, jak tady máme klid, žádní psi, žádné situace, že se na vás řítí pes na volno.... No tak včera na nás takhle vyletěl BOM. Přivolání nic. A majitelka opakovala, že je to štěně, že nám nic neudělá (ale asi jí nějak nedocházelo, že by něco moji psi mohli udělat jemu, a to teda přátelsky fakt nevypadali), jako štěně teda rozhodně nevypadal, nebo hoodně odrostlé štěně. Pes lítal mezi mnou s fenou, a přítelem se psem, a odchytit se ho nedařilo. Naštěstí se nakonec nic nestalo, ale bylo to o fous, protože psi od sebe byli fakt kousíček, kdyby zůstal přítel se psem stát na místě, tak jsou psi v sobě, pořád rychle couval... Já chápu, že se to stane, a asi bych měla mnohem více pochopení, kdyby majitelka alespoň projevila trochu slušnosti, omluvila se.. ale ona naopak reagovala dle mě až arogantně, ve stylu co šílím, že o nic nejde, a největší blbec jsem tam já, přišlo mi to až takové jako povýšené.... Když jsem na psa řvala, když letěl na mě a na fenu, aby vypadnul, tak jsem dostala ještě vynadáno, ať po psovi neřvu...

Jo a už naprosto chápu ten instinkt majitelů malých psů, kteří své psy zvednou do náruče - včera jsem svou ne úplně miniaturní fenu zvedla taky , ani nevím proč, nějak intuitivně, přišlo mi to v tu chvíli jako nejlepší nápad... I když zpětně - z vlastní zkušenosti vím, že pes v náruči druhého psa zajímá ještě mnohem víc, než pes normálně na zemi, ale stejně jsem to udělala. Nevím jestli spíš s úmyslem ubránit případně fenu a nebo chránit toho druhého psa, fena navíc hárá a je vzteklá.

Sama dobře vím, že psi nejsou stroje, že se to stát může, ale já bych si v takové situaci sypala popel na hlavu a tisíckrát se omlouvala, ten přístup byl to, co mě na tom mrzelo nejvíc.

Chápu, že jste naštvaná přístupem majitelky BOM. Taky bych byla. Omluvit se měla.

Ale nechápu, proč, když to byl pes a nechoval se agresivně vůči vaší feně (on se dle popisu asi vůbec nechoval agresivně), jste o ni měla strach až tak, že jste ji vzala do náruče. Neznám vaši fenu, ale předpokládám, že když by se cizí pes k ní přiblížil příliš a ona by to nechtěla, tak zavrčí a chňapne po něm, tedy úplně normálně mu dá najevo, že takhle ne.

22.6.2022 09:07

Zmena chovani z pratelskeho na utok je zrovna u malinaka otazka setiny vteriny.
Tam finguje jedine - nesmi prijit na kontakt.
Me by teda ani nenapadlo nechat ochuchavat sveho psa od nezvladnuteho BOM a jeste at si to vyresi sami

Matelka ji neuvedomuje, ze vypousti po okoli odjistenou zbran.

22.6.2022 09:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Chápu, že jste naštvaná přístupem majitelky BOM. Taky bych byla. Omluvit se měla.

Ale nechápu, proč, když to byl pes a nechoval se agresivně vůči vaší feně (on se dle popisu asi vůbec nechoval agresivně), jste o ni měla strach až tak, že jste ji vzala do náruče. Neznám vaši fenu, ale předpokládám, že když by se cizí pes k ní přiblížil příliš a ona by to nechtěla, tak zavrčí a chňapne po něm, tedy úplně normálně mu dá najevo, že takhle ne.

Já jsem psala, že jsem ji do náruče vzala prostě nějak instinktivně, ani nevím proč.

on se dle popisu asi vůbec nechoval agresivně
Neznám vaši fenu, ale předpokládám, že když by se cizí pes k ní přiblížil příliš a ona by to nechtěla, tak zavrčí a chňapne po něm, tedy úplně normálně mu dá najevo, že takhle ne.

Jako upřímně musím říct, že toho psa jsem v té situaci vůbec nebyla schopná odhadnout... Když nejdřív vyletěl na psa, tak mi to úplně přátelské nepřipadalo....

Můj pes taky dával jasně najevo, ať se nepřibližuje, hned od začátku, jenže ten druhý pes na to nereagoval, a stejně se k němu přibližoval...V jednu chvíli mi to přišlo, že se do sebe fakt pustí, že i ten druhej pes nad tím uvažoval....

A i kdyby mu fena jasně dala najevo, že takhle ne, tak kde já mám jistotu, že ten pes na to bude reagovat? A že třeba nevyjede taky?

Jo a ještě, popisovala jsem ho jako psa, ale já vlastně nevím, jestli to byl pes nebo fena. To jsem si v té chvíli nevšimla. Jen majitelka mluvila jakože "on", ale to mohlo být ve smyslu jako pes...

22.6.2022 09:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Me by teda ani nenapadlo nechat ochuchavat sveho psa od nezvladnuteho BOM a jeste at si to vyresi sami

Jojo, navíc bych vyloženě neřekla, že ten pes za námi šel v "přátelském smyslu". Spíš tak nějak jako čekal a nevěděl. Ale v případě, že by došlo vyloženě na nějaký bližší negativní kontakt, tak nevím nevím jak by reagoval...ale tipuji si jak....Vzhledem k tomu, že pár BOM znám...

Ono to asi nebylo úplně tak, že by tam byl pes vypuštěnej, majitelka tam měla auto s vozíkem na psy (v něm minimálně jednoho dalšího psa) a s tímhle psem tam nejspíš cvičila, no a pak jsme se tam objevili my a pes nás viděl dřív, než majitelka, ta sice začala hned na psa řvát, ale marně.. My jsme teda nejdřív slyšeli volání, a až potom viděli psa, byli tam tak jako schovaní. Myslím, že to zrovna není ten typ člověka, co by se psem chodil na volno a nechával ho lítat za psy, to zase ne, spíš se to stalo výjimečně. Proto bych to i pochopila, jen kdyby ten přístup byl trochu jiný.

22.6.2022 12:03

Já nevím, nějak se zdráhám přijmout, že by měli být maliňáci něco jiného než jiní psi ve smyslu instinktů a chování vůči feně, kor háravé feně... To by musel být pes magor, kdyby útočil na fenu... Jiná situace je pes - pes, tam by mě to taky nenechalo klidnou.

22.6.2022 12:05
fikovnice

XXX.XXX.135.153

Já nevím, nějak se zdráhám přijmout, že by měli být maliňáci něco jiného než jiní psi ve smyslu instinktů a chování vůči feně, kor háravé feně... To by musel být pes magor, kdyby útočil na fenu... Jiná situace je pes - pes, tam by mě to taky nenechalo klidnou.

Já mám u malin tak nějak přirozený respekt, snad ještě větší než u velkých pastevců...
Ale háravku si též myslím, že by pes-samec nenapadl.

22.6.2022 12:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak já zrovna malinaky takové magory znám 😉, kteří by v jistých situacích klidně útočili i na fenu (psi)…

Ale jak jsem psala, já jsem v tu chvíli nevěděla, jestli je to pes nebo fena… a proste jsem nechtěla zkoušet jak to dopadne, když se k sobě dostanou…

Edit.: jako fakt mě v tu chvíli nenapadlo “hele fena hárá, nech to bejt, te nikdo neublíží” 😀. Navíc to bylo cele hrozně rychlé a dost vyhrocená situace a atmosféra.

22.6.2022 12:11

Vložím se jen malou poznámkou : Moje střední kníračka, zcela nekonfliktní, měla prokouslá záda a nohu od NO, když ho slušně nechala přejít a vyhýbala se mu.
Takže to, že pes feně neublíží .......

22.6.2022 12:17
janaa

XXX.XXX.174.173

Vložím se jen malou poznámkou : Moje střední kníračka, zcela nekonfliktní, měla prokouslá záda a nohu od NO, když ho slušně nechala přejít a vyhýbala se mu.
Takže to, že pes feně neublíží .......

Ano,před dvěmi lety mi roční labinu napadl samec NO, a také prokouslá záda. A to byla ještě naparfémovaná od háravky v nejlepším,ale jak pravila majitelka "ono by mu to bylo jedno, i kdyby hárala"

22.6.2022 12:27

Janaa, orionka - se psem, co napadne fenu, musí být něco špatně - podle mého názoru. Za těch víc jak 40 let, co se pohybuji kolem psů, se mi to nestalo a ani v okolí si nevzpomínám... Mívala jsem psy i feny...
U mladého nevycválance bych to nepředpokládala, spíš u psa, který je celý život internován na dvoře či v kotci a běžně nechodí ven a nesetkává se se psy, a tak neví, jak se chovat...

22.6.2022 12:35
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Je to asi 2 měs., taky se mi to stalo.
Baba řvala: MUSÍTE to pochopit ...
Omluva?
Fuj.

22.6.2022 13:17
janaa

XXX.XXX.174.173

Janaa, orionka - se psem, co napadne fenu, musí být něco špatně - podle mého názoru. Za těch víc jak 40 let, co se pohybuji kolem psů, se mi to nestalo a ani v okolí si nevzpomínám... Mívala jsem psy i feny...
U mladého nevycválance bych to nepředpokládala, spíš u psa, který je celý život internován na dvoře či v kotci a běžně nechodí ven a nesetkává se se psy, a tak neví, jak se chovat...

Jasně,že to není normální,ale těch asociálů je čím dál víc, alespoň co vidím nebo slyším okolo. Takže bych se na to,že pes nenapadne fenu rozhodně nespoléhala Už jsem zažila psa,co mi napadl fenu u kusu na honu, psa,co se obořil do feny,když ho umravnila,že se k ní nečuchá (ten pak chtěl něco vysvětlovat i mě,ale to neměl dělat )

22.6.2022 13:24

rapotacka11 napsal(a):

Je to asi 2 měs., taky se mi to stalo.
Baba řvala: MUSÍTE to pochopit ...
Omluva?
Fuj.

Jo, a nejlepší je ještě hláška: v komunikaci se mnou je třeba použít vlídný tón. 😂

22.6.2022 13:55

marcelaamax napsal(a):

No asi tak...nemělo by, ale stát se to může, když se nic nestane, tak zaplať pánbůh ale stát se to mě, tak prvoplánově se snažím odchytit svého psa, následně se pořádně omluvit...ano nasypat si popel na tu hlavu...a následně odejdu kanálem, protože se budu hódně stydět.

Sama jsem se hodně omlouvala běžkyni, když mi za ní zdrhla Gina...a to si té běžkyně Gina defakto nevšímala, nešla do kontaktu, jen prostě běžela souběžně s ní a když se paní zastavila, tak zastavila taky a šla si čuchat nějaký křovíčko......i tak jsem se ujistila, že je všechno v pohodě a omluvila jsem se za čubu, přestože se nic nestalo.

22.6.2022 14:13

Ten NO, který mi napadl fenu žil v paneláku v sídlišti, péči měl slušnou. Ven se s ním pochopitelně chodilo. Byl to magor.
Nic už není jako dřív

22.6.2022 18:04

Malinak neni nadpes, ale je pes, co umi ublizit a ublizi velmi citelne druhemu psu i cloveku na prvni dobrou. Oni nenafaji do vzduchu 😀
Vic asi uz vedet nechci, abych zkoumala dal, jak je na tom tenhle jeden konkretni ( i jinak je nevychovany - na prvni pohled)

22.6.2022 19:25

My si dnes užívali na zahradě, všichni vytuhli a teď spí.

22.6.2022 19:35

To je prostě neskutečný, že za tak "malinkou" chvilinku je ze slepého, válečku, co se tak nějak plazí, takovýhle pejsek.

22.6.2022 19:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Malinak neni nadpes, ale je pes, co umi ublizit a ublizi velmi citelne druhemu psu i cloveku na prvni dobrou. Oni nenafaji do vzduchu 😀
Vic asi uz vedet nechci, abych zkoumala dal, jak je na tom tenhle jeden konkretni ( i jinak je nevychovany - na prvni pohled)

Ono mně hlavně u těch maliňáků přijde, že jsou takoví nevypočitatelní, že mění fakt ze sekundy na sekundu... A jakože nějakou psí komunikaci nakoukanou mám, tak u tohohle psa jsem vůbec nebyla schopná odhadnout, jestli jde v dobrém nebo ve zlém, a co udělá....

Plus k tomu, že "normální" pes feně neublíží - já fakt v tu chvíli nemůžu vědět, jestli zrovna ten pes normální je (krom toho, že jsem ani nevěděla jestli je to pes, samec). A bohužel zrovna pár "cvičákových" psů, kteří moc do přímého kontaktu se psy nepřijdou, a neumí se chovat ani k fenám, znám...

Ale nechtěla jsem tady řešit plemeno... Prostě mě naštvala ta situace, a ten přístup majitelky nejvíce, toť vše. Ale naštvalo by mě to úplně stejně, i kdyby to nebyl BOM , jen třeba kdyby to byl rozvrtěný retrívr, tak bych možná byla víc v klidu.. Tady jsem fakt nevěděla, a asi hrálo roli i to, že ty maliny znám a vím, že umí rychle reagovat, a jak.

22.6.2022 20:04

marcelaamax napsal(a):
Ono mně hlavně u těch maliňáků přijde, že jsou takoví nevypočitatelní, že mění fakt ze sekundy na sekundu... A jakože nějakou psí komunikaci nakoukanou mám, tak u tohohle psa jsem vůbec nebyla schopná odhadnout, jestli jde v dobrém nebo ve zlém, a co udělá....

Plus k tomu, že "normální" pes feně neublíží - já fakt v tu chvíli nemůžu vědět, jestli zrovna ten pes normální je (krom toho, že jsem ani nevěděla jestli je to pes, samec). A bohužel zrovna pár "cvičákových" psů, kteří moc do přímého kontaktu se psy nepřijdou, a neumí se chovat ani k fenám, znám...

Ale nechtěla jsem tady řešit plemeno... Prostě mě naštvala ta situace, a ten přístup majitelky nejvíce, toť vše. Ale naštvalo by mě to úplně stejně, i kdyby to nebyl BOM , jen třeba kdyby to byl rozvrtěný retrívr, tak bych možná byla víc v klidu.. Tady jsem fakt nevěděla, a asi hrálo roli i to, že ty maliny znám a vím, že umí rychle reagovat, a jak.

No já si říkala, že je štěstí, že jste nebyla se psy sama......

22.6.2022 20:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No já si říkala, že je štěstí, že jste nebyla se psy sama......

Taky jsem si říkala, a to běžně chodím sama.... Myslím, že hrálo roli i to, že jsme zůstali stát několik metrů od sebe, a byl mezi námi prostor, pes nevěděl, kam dřív.... Což byla teda spíš náhoda, že jsem se zdržela o pár metrů dál .

22.6.2022 21:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Pes ve většině případů nenapadne fenu, ale určitě to není pravidlo a já osobně si teda myslím, že se psem, co ji napadne, nutně nemusí být něco špatně.
Ono hodně záleží na důvodu napadení.
Malou kníračku z naší rodiny napadl pes - samec NO, skončila šitá na veterině.
Podle mě, pokud pes například brání své území, tak pohlaví narušitele není podstatné.
Moje Vikina je s přibývajícími léty čím dál větší solitér, hnedtak někdo jí nepadne do noty. Kupodivu mnohem líp vyjde s fenou než se psem. Na samce dost často nepěkně startuje, setkání s fenama bývá v pohodě.

22.6.2022 21:20
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já mám taky zatím tu zkušenost, že psi na feny neútočí, spíš naopak. V ulici, co byly feny, tak prostě je všichni psi respektovali a neštěkali na ně, ale pes na psa štěkal. V okolí psi, kteří se nesnášeli s mým psem, tak jak zjistili, že mám štěně fenku, tak se hned začali chovat přátelsky.

22.6.2022 21:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Terven napsal(a):
Pes ve většině případů nenapadne fenu, ale určitě to není pravidlo a já osobně si teda myslím, že se psem, co ji napadne, nutně nemusí být něco špatně.
Podle mě, pokud pes například brání své území, tak pohlaví narušitele není podstatné.
Moje Vikina je s přibývajícími léty čím dál větší solitér, hnedtak někdo jí nepadne do noty. Kupodivu mnohem líp vyjde s fenou než se psem. Na samce dost často nepěkně startuje, setkání s fenama bývá v pohodě.

Jo, tak ono záleží na situaci, přesně jak píšete...

Kamarádka má třeba psa, který je kamarád se všemi, s fenami, i se psy. Vyjde s každým, umí komunikovat. Tráví hodně času na společných procházkách a tak. Ale pes nesmí mít hračku... V tu chvíli se mění a je schopný tvrdě napadnout i fenu... což si bohužel nedopatřením vyzkoušeli....

Ale Balu to asi myslela tak jako obecně, za normální situace, kdy se dva psi (respektive pes s fenou) normálně potkají venku. Jenže mě třeba ani ta "naše" situace nepřišla normální, běžná, bylo to vyhrocené, nečekané, a myslím, že klidně i to může být pro nějakého psa důvod, proč reagovat jinak, i kdyby běžně s fenami vycházel... Zrovna v tom, že pes neublíží feně bych třeba víc věřila nějakému tulákovi, který je prostě zvyklý se tak nějak sám pohybovat mezi psy, nějakému "samorostovi" než pracovnímu psu, který se zrovna vymkne kontrole...

22.6.2022 22:05
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

marcelaamax napsal(a):

Já šla včera s Malinou na psí louku, tak jí pustím a vidím už z dálky, že tam jsou další 4 psi na volno a běhají spolu. Malina má doháráno, tak si říkám, fajn, zaběhá si s jinými pejsky. Jenže najednou, oni vidíc černého psa, co ztuhnul v pozorovacím módu, začali psi připínat na vodítka a já už nestihla nic, protože Malina v tu chvíli jako správný "zabiják" vyrazila do útoku. Tři pejsi byli hned v náručích a poslední větší tedy čelil tomu, co přijde. Malina tedy k němu přiběhla a zas zastavila a čekala, jestli si bude hrát. Tak jsem pak doběhla a omlouvala se, že měsíc nebyla z vodítka a trochu jsem takovou reakci nečekala a že je to štěně, fenka a že si chce jen hrát, čímž jsem je uklidnila a tak nám teda ty pejsky na hraní půjčili a byla to sranda. Všichni se štěkotem naháněli toho "velkého" černého psa a Malina byla šťastná jak blecha. No sice já vím, že je Malina štěně a zatím na jakýkoliv útok reaguje, že jen hledí, ale věřím, že si ti majitelé asi o půlku menších psů kákli, co se bude dít a mně teda bylo fakt trapně. Sice psí louka, tak myslím, že je běhání nekonfliktních psů dovoleno, ale i tak mi bylo trapně, že je Malina vyděsila.

Po delší době jsme šly její trasou, protože je na ní hodně psů, tak jsme je nechtěla dráždit háravkou. Jeden ze psů, který na ní normálně štěká, tak měl na krku "satelit". Pobavilo mě, jak Malina, když to zblikla, na něj chvíli zkameněle zírala a pak pootevřela tlamu a začala zrychleně dýchat, jakoby se mu smála .
Taky mě pořád baví, jak miluje děti. Po dvou psech, jeden z dětí panický strach, druhý jejich pozornost jen strpěl, mě baví, jak s Malinou potkáme maminku s tak rok a půl starým dítětem, takže si koukali akorát do očí, ona zastaví a začne vrtět ocáskem a má upřímnou radost a je šťastná, když jí chlapeček začně hladit. Má to teda svá úskalí, potkat takových dětí pár po sobě, tak se mi "přetočí" a začne po nich chňapat, jako po obřích pískacích hračkách, ale už se zastaví, když jí řeknu, že ne. Ona je nyní celkově dost hodná, jen jak jsme jí neměla nyní pod palcem, tak přestala reagovat na povel "ke mně", ale když řeknu "pojď kě mně, musím tě připnout na vodítko", tak to přijde, asi potřebuje vědět, že jí nevolám jen tak z rozmaru, ale má to svůj důvod .
O víkendu jsme taky byli v mini Zoo a tam mě potěšila, že se chovala už velmi způsobně a se zvířátky se jen očuchávala.

22.6.2022 22:34

Terven napsal(a):

Snad tu diskutujeme o situaci, kdy se potkají psi venku, a ne o situaci, kdy do teritoria (zahrady, dvora) jednoho psa vejde druhý. Moji psi by nenapadli cizí fenu ani v tomto případě. Prostě fena jim voněla a ani kdyby na ně byla agresivní, tak by se do ní nepustili. Považuji to za normální psí chování.

22.6.2022 23:06

..to jsou puclici zlatý....

22.6.2022 23:14

marcelaamax napsal(a):
Jo, tak ono záleží na situaci, přesně jak píšete...

Kamarádka má třeba psa, který je kamarád se všemi, s fenami, i se psy. Vyjde s každým, umí komunikovat. Tráví hodně času na společných procházkách a tak. Ale pes nesmí mít hračku... V tu chvíli se mění a je schopný tvrdě napadnout i fenu... což si bohužel nedopatřením vyzkoušeli....

Ale Balu to asi myslela tak jako obecně, za normální situace, kdy se dva psi (respektive pes s fenou) normálně potkají venku. Jenže mě třeba ani ta "naše" situace nepřišla normální, běžná, bylo to vyhrocené, nečekané, a myslím, že klidně i to může být pro nějakého psa důvod, proč reagovat jinak, i kdyby běžně s fenami vycházel... Zrovna v tom, že pes neublíží feně bych třeba víc věřila nějakému tulákovi, který je prostě zvyklý se tak nějak sám pohybovat mezi psy, nějakému "samorostovi" než pracovnímu psu, který se zrovna vymkne kontrole...

..ja si beru Keliše do náručí automaticky, protože už prostě majitelům psů nevěřím a hlavně při jejich velmi časté větě volané z dálky, že jejich pes si chce jenom hrát....nemám pak problém psa dát na zem pokud je pes normální, ale od jistého konfliktu prostě razim cestu prevence.....

23.6.2022 08:08
domi.t

XXX.XXX.248.112

Nefret chcela pozdraviť "tetičky" z Ifauny,tak nahodila pozu č. 12 a posielam všetkým pusu a pac.

A ja Vám želám krásny,už letný deň ☀️

23.6.2022 08:55

domi.t napsal(a):
Nefret chcela pozdraviť "tetičky" z Ifauny,tak nahodila pozu č. 12 a posielam všetkým pusu a pac.

A ja Vám želám krásny,už letný deň ☀️

Kluci zdraví Nefretku

Přemýšlím, jestli mám normální psy, totiž především zlatak, vyjde vesměs s každým, pokud k němu vyloženě nejde druhý pes v módu "jdem si rovnat pindiky".
Ale už mi skočil i do feny, když byl moc doterny, fena ho cvakla a pan král se rozhodl, že po něm žádná barbina cvakat nebude. Jinak z konfliktu s cuvackama odchází na 98%,když ho ale starší fena jednou chytla do krve za pysk, neváhal se otočit i na ni. A to myslím že mám socializovane psy dobře

23.6.2022 09:01
Joohana

XXX.XXX.157.168

Já je žeru, jsou nádherní !

23.6.2022 09:14
Joohana

XXX.XXX.157.168

Já jsem tedy dřív štěně k ostatním psům spíš pouštěla (na vodítku), ale od cca 8 měsíců je vůči stejně velkým a větším samcům, nebo řvoucím psům reaktivní. Je mu fuk, jestli je to zlaťák nebo jiné plemeno, ti, co nesnáší, mají asi nějaký pach, co mu vadí. A cizí tedy seřve preventivně. Má třeba oblíbeného cane corso a nesnáší vipeta .
No pracujeme na ignoraci samců.

Na volno se konfliktům spíš vyhýbá, ale jak říkám, teď už nemám odvahu pustit ho na volno mezi samce, ani na cvičáku se starými známými. Stalo se nám ale, že k nám v lese přiběhl pes, vypadal jako nějaká doga, ale nebyl zase moc velký, cca 65 v kohoutku. Ten můj se ráchal v potoce a když ho viděl, byl dvěma skoky u něj, na druhé straně vody, já k nim nemohla. Chlapci byli v tenzi, ale naštěstí oba vyhodnotili, že by to bylo vyrovnané a rozešli se v míru.

23.6.2022 11:36

Už papáme každý ze svojí misky.

23.6.2022 11:47

Na první pohled před rozkliknutím jsem myslela, že vkládáš fotku dvou nohavic štrůdlu

23.6.2022 11:48

Jak jedou😂

Pořád jsou to andílci, nebo už vystrkují růžky? To bude asi hodně zajímavé při takovém počtu 😇

23.6.2022 11:55
fikovnice

XXX.XXX.133.99

Ali, máš tam svého/své oblíbence?

23.6.2022 12:27

Všimli jste si těch efektně ohnutých ocásků?
Když koukám na ksichtoknížce na videa krmících se kozének, ty s ocáskama mydlí z jedné strany na druhou. A zlatá štěkaňata očividně volí postavení skoby.

23.6.2022 12:54
fikovnice

XXX.XXX.133.99

Když koukám na ksichtoknížce na videa krmících se kozének, ty s ocáskama mydlí z jedné strany na druhou. A zlatá štěkaňata očividně volí postavení skoby.

Já si všimla, že ocásky jsou sem tam rozmázlé, jak jima zřejmě radostně vrtí!

23.6.2022 12:55
fikovnice

XXX.XXX.133.99

...ale máš pravdu... Vrtichvostů je tam relativně málo. Spíše jsou tam skobáci!

23.6.2022 14:03

fikovnice napsal(a):
Ali, máš tam svého/své oblíbence?

Jani, mám jich několik a každou chvíli někoho jiného. 😉😊

23.6.2022 14:06

Jak jedou😂

Pořád jsou to andílci, nebo už vystrkují růžky? To bude asi hodně zajímavé při takovém počtu 😇

Občas při hře pěkně vrčí, hlavně kluci, a dnes jedna fenka začala příšerně řvát, když jí jiný sourozenec už příliš dlouho rval ucho. To se seběhli všichni dospěláci, co že se to děje.

24.6.2022 04:42
fikovnice

XXX.XXX.133.99

Občas při hře pěkně vrčí, hlavně kluci, a dnes jedna fenka začala příšerně řvát, když jí jiný sourozenec už příliš dlouho rval ucho. To se seběhli všichni dospěláci, co že se to děje.

A co, zakročili nějak? Mamina? Dráček?
Jak je vlastně Dráček bere? Je to opatera?
(Floky miloval všechna všecička mláďata. Už jsem tu asi psala, že mě jednou běžel tryskem přivítat a něco mu bloncalo v tlamě ze strany na stranu a ocas si mohl uvrtět. A ono to kotisko! Naštěstí je držel strašně opatrně a kotě přežilo bez úhony! ).

24.6.2022 16:14

janaa napsal(a):
Zadej si "psí jména" do googlu a vyjede tisíc kalendářů já neporadím,dávám zásadně klasická česká

Jinak tu mám na hlídání dvě blondýny,jak pravil chlap, tady fakt není pro čokla kam šlápnout

Joooo a jsou to ty Vaše blondýny 😁👍přišel mi dnes časopis a vykoukla na mne z něj tahle Vaše fotka Vašich 12 psích vočí + dvě voči k tomu navíc 🐾 a pěkné psaní k tomu 🌷

24.6.2022 16:24
janaa

XXX.XXX.174.173

Joooo a jsou to ty Vaše blondýny 😁👍přišel mi dnes časopis a vykoukla na mne z něj tahle Vaše fotka Vašich 12 psích vočí + dvě voči k tomu navíc 🐾 a pěkné psaní k tomu 🌷

Ježiš,a o tom já nic nevím. To asi stáhli z FB. Pes přítel nebo který?

24.6.2022 16:50

janaa napsal(a):
Ježiš,a o tom já nic nevím. To asi stáhli z FB. Pes přítel nebo který?

Jj, Pes přítel....píšou " z našeho facebooku" 😊

24.6.2022 17:07
Caty

XXX.XXX.51.50

janaa napsal(a):
Tak opět ranní vyhánění, louky promocene, tak dnes jen dospělá zvěř. Čtyři bloncky se mnou u nás v honitbe, dvě s panickem na loukách patřících k bažantnici

Jani a jak se ty labinky chovají, když v trávě to srnče najdou? Jen hlásí, nenapadne je ho aportovat?

24.6.2022 17:13
janaa

XXX.XXX.174.173

Caty napsal(a):
Jani a jak se ty labinky chovají, když v trávě to srnče najdou? Jen hlásí, nenapadne je ho aportovat?

Nejstarší by aportovala,takže ta chodila až teď koncem,když vím,že už jsou srnčata běhací,jinak všechno považuje za aport. Nutno říct,že i když mi třeba donesla muflonče (to nebylo při vyhánění),tak nebylo tknutý a vím jistě,že ho pak máma normálně přijala. Jinak některé hlásí, některé prostě "ukazují",točí se dokola na místě. Ale jinak primárně je to o tom ideálně ten prostor zapachovat a procházet tak,aby si mláďata srna odvedla někam do bezpečí. Plus ta malá nemají téměř žádný pach,takže tam je to samozřejmě i o náhodě....

Jj, Pes přítel....píšou " z našeho facebooku"
Tak to musím kouknout

25.6.2022 15:17

fikovnice napsal(a):
A co, zakročili nějak? Mamina? Dráček?
Jak je vlastně Dráček bere? Je to opatera?
(Floky miloval všechna všecička mláďata. Už jsem tu asi psala, že mě jednou běžel tryskem přivítat a něco mu bloncalo v tlamě ze strany na stranu a ocas si mohl uvrtět. A ono to kotisko! Naštěstí je držel strašně opatrně a kotě přežilo bez úhony! ).

Ne, Jani, nezakročili. Ví, že jsou to mimina a že se postarám já. Dráček je jen pozoruje z uctivé vzdálenosti a když se k němu nějaké vydá, tak prchá. 😄

25.6.2022 15:18

My dnes s Dráčkem na Intercanis v Brně dodělali Českého šampiona. 😊

25.6.2022 16:57
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Gratulace veliká.

25.6.2022 17:37

Dráčkovi to moc sluší ...a ta medaile 🥇, no krasaveček...a on se ještě k tomu tak pěkně směje 🐾

25.6.2022 20:45

na delší dobu poslední sobotní venčící fotky (i když možná budou - ale nevím, jaké bude připojení a jak budu další dvě soboty stíhat... )
Něco z lesa v Jizerkách a něco od Žitavy - když už to Sasko máme za humny

25.6.2022 21:37

na delší dobu poslední sobotní venčící fotky (i když možná budou - ale nevím, jaké bude připojení a jak budu další dvě soboty stíhat... )
Něco z lesa v Jizerkách a něco od Žitavy - když už to Sasko máme za humny

Kuk je nejlepší! To je s nějakým zoomem?

25.6.2022 21:41

Kuk je nejlepší! To je s nějakým zoomem?

ne - to je foťák položený na molu a zvědavá žebrající labuť. Jsou tam zvyklé na lidi - takže agresivní nejsou. Jen Yodu držím od nich dál... přeci jen naštvaný labuťák by nebyl dobrý kamarád

25.6.2022 21:46

ne - to je foťák položený na molu a zvědavá žebrající labuť. Jsou tam zvyklé na lidi - takže agresivní nejsou. Jen Yodu držím od nich dál... přeci jen naštvaný labuťák by nebyl dobrý kamarád

Se nedivím. Tenhle pohled z oka do oka... Ale foto opravdu skvělé.

25.6.2022 23:13

Dráčkovi velká gratulace, já jsem tento týden na veterině potkala taky krásného goldena. Líbila se mi moc jeho barva. Nebyl smetanový, tak, jak většinou goldeny vidím, ale opravdu tmavě zlatý. Moc hezký. Paní ho prý měla někde z Prahy.
Sarah, prosím vás, chtěla jsem se zeptat, jak jste psala o těch prostříhávacích nůžkách. Jaké máte, nevím, jaké koupit. Fena je po té kastraci, jak ovečka, potřebuju to na břicho a kalhotky, má tam opravdu hodně huňatou srst. Nebo, co nějaký stříhací strojek, dívala jsem se na to, je jich ohromné množství, nevím, co vybrat.

25.6.2022 23:22

Dráčkovi velká gratulace, já jsem tento týden na veterině potkala taky krásného goldena. Líbila se mi moc jeho barva. Nebyl smetanový, tak, jak většinou goldeny vidím, ale opravdu tmavě zlatý. Moc hezký. Paní ho prý měla někde z Prahy.
Sarah, prosím vás, chtěla jsem se zeptat, jak jste psala o těch prostříhávacích nůžkách. Jaké máte, nevím, jaké koupit. Fena je po té kastraci, jak ovečka, potřebuju to na břicho a kalhotky, má tam opravdu hodně huňatou srst. Nebo, co nějaký stříhací strojek, dívala jsem se na to, je jich ohromné množství, nevím, co vybrat.

Já nakupuju v tomto obchodě a myslím, že mám tyto nůžky, ale pro vás by možná stačily i nějaké levnější, pokud nebudete fenku stříhat na výstavy.
https://www.veterinarnikosmetika.cz/nuzky-solingen-nts-efilacni-6-15-2-cm--jednostranne-30-zubu/
Strojek neporadím, nepoužívám, tak nemám vůbec přehled.

25.6.2022 23:53

Já nakupuju v tomto obchodě a myslím, že mám tyto nůžky, ale pro vás by možná stačily i nějaké levnější, pokud nebudete fenku stříhat na výstavy.
https://www.veterinarnikosmetika.cz/nuzky-solingen-nts-efilacni-6-15-2-cm--jednostranne-30-zubu/
Strojek neporadím, nepoužívám, tak nemám vůbec přehled.

Děkuji za info, koupím podobné, oni jsou totiž i oboustranné, takže koupím jednostranné, tenhle rozměr. Kdepak na výstavy, za měsíc jí bude 11, je ráda, že chodí na běžné procházky, natož běhat někde v kruhu. Ve čtvrtek jsme se byli koupat a plavat, ježíši, jak ta si to užívala, plavala s námi, chytala vodu, blbla. Ona právě díky té ovečkové srsti dlouho schne, tak do večera byla suchá, musí se pak vyčesat, jinak by plstnatěla. Ty kalhotky má prostříhané normálníma nůžkama i břicho má ostříhané.

26.6.2022 07:19

26.6.2022 07:38
fikovnice

XXX.XXX.133.250

Ali, Ty jsi byla v Brně???
Já bych se bývala šla na výstavu kouknout.

Jinak samozřejmě VELIKÁ gratulace!

26.6.2022 07:53

fikovnice napsal(a):
Ali, Ty jsi byla v Brně???
Já bych se bývala šla na výstavu kouknout.

Jinak samozřejmě VELIKÁ gratulace!

Jj, Jani, byla, ale je to vždycky takové hrozně hektické a včera obzvlášť. Přijeli jsme chvíli předtím, než se začalo vystavovat naše plemeno a tentokrát to navíc rozhodčí bral hrozně rychle. A já pak zase rychle spěchala domů za štěňaty.
A děkuji.

26.6.2022 07:57
fikovnice

XXX.XXX.133.250

Jj, Jani, byla, ale je to vždycky takové hrozně hektické a včera obzvlášť. Přijeli jsme chvíli předtím, než se začalo vystavovat naše plemeno a tentokrát to navíc rozhodčí bral hrozně rychle. A já pak zase rychle spěchala domů za štěňaty.
A děkuji.

Alenko, já mám teď zas blbé období - furt zkouším, do toho nějaká virózka...
Ale s naší domluvou počítám a napíšu víc osobně...

26.6.2022 12:03
domi.t

XXX.XXX.250.67

Kopce síce veľmi nemáme,ale rovinky...tie máme ukážkové! 🥰 Všade,kam sa pozrieš,je borovica🌲Škoda,že sa sem nedá okrem fotky nahrať aj ich vôňa,je to božííí!

26.6.2022 21:56
fikovnice

XXX.XXX.134.241

Tak se jdu také pochlubit s venčící příhodou. I když bych to měla dát spíše na "Okrasné" ptactvo!!! (slovo "okrasné" je v uvozovkách naprosto cíleně, neb to nespadá ani do užitkového ptactva!)
Jela jsem po delší době obhlédnout chalupu a zahradu. Při návratu samozřejmě u domu komplet obsazené parkoviště. Já tam obvykle sedím v autě a čekám, než někdo odjede, ptž ta fluktuace volných míst tam je...i když teď večer už moc šance nebyla. Stála jsem pod takovým rozložitým stromem a v autě popíjela kávu. No, a byla jsem přímo na úrovni lavičky, kterou máme u paneláku a kam chodím občas s někým pokecat. Koukám, že tam sedí a následně leží strašlivé individuum - už od prvního pohledu. A ten můj pohled na něj (že jsem mu jej věnovala) byla veliká chyba!!! Neboť individuum se rozhodlo, že vyvenčí svého ptáka! A tak venčil, čuměl při tom na mě - a já byla kombinovaně naštvaná, zároveň se mi chtělo smát, neb to své nedochůdče provětrával PŘÍMO pod záznamovými kamerami, co máme na domě!!!
Jelikož zkušeností s exhíky mám snad milión, tak mě to nějak extrémně nepobouřilo...ale chodí tam děti, a malé děti! A na té lavičce sedávají i maminy s kočárky... No, myslím, že lavičce se teď obloukem vyhnu, přinejmenším, dokud nepřijde nějaký výrazný liják!!!

26.6.2022 21:58

Zdravíme po výstavním víkendovém maratonu
Štěně nakonec Nadějný 1, ale posudek hezky, jen je prostě ve fázi růstu sama noha, samé ucho nicméně moc chválil povahu a socializaci. Ještě všem vytreme zrak

Zlatý tibetak Výborná 1, CAC, málem Res. CACIB, ale i za CACe jsem ráda
Náročná cesta autem bez klimy zakončena procházkou lesem do řeky, teď už celý ansabl spinká úplně unaven.

26.6.2022 22:25

Štěně nakonec Nadějný 1, ale posudek hezky, jen je prostě ve fázi růstu sama noha, samé ucho nicméně moc chválil povahu a socializaci. Ještě všem vytreme zrak

Náročná cesta autem bez klimy zakončena procházkou lesem do řeky, teď už celý ansabl spinká úplně unaven.

..velká gratulace všem vystavovaným...

26.6.2022 23:13

Moc blahopřeji!

Nakonec jsem se na vás mrknout nebyla, nemohla jsem, vůbec jsem nebyla na výstavě.

27.6.2022 06:50
domi.t

XXX.XXX.131.130

Luci,to sú krásne výsledky! Obrovká gratulácia!

Nefretka posiela celej posádke pusu a pac

27.6.2022 08:24
janaa

XXX.XXX.174.173

Všem gratuluju ke krásným výstavním výsledkům.
My byly včera s Cácorkou a Bínou na ověření vrozených vlastností retrieverů a obě holky odešly v plných bodech a Cácorka coby nejmladší vyhrála,mám z nich radost.

27.6.2022 09:52

janaa napsal(a):
My byly včera s Cácorkou a Bínou na ověření vrozených vlastností retrieverů a obě holky odešly v plných bodech a Cácorka coby nejmladší vyhrála,mám z nich radost.

Taky velká gratulace

27.6.2022 10:58
aluska

XXX.XXX.197.205

Všem moc gratuluji, MIreček byl taky v Brně, v sobotu. Poprvé šel ve třídě pracovní v 17ti měsících. Pan rozhodčí posuzoval přísně a Mirďa si se svou ležérní elegancí vyťapkal V1 CAC

27.6.2022 11:25

fikovnice napsal(a):
Tak se jdu také pochlubit s venčící příhodou. I když bych to měla dát spíše na "Okrasné" ptactvo!!! (slovo "okrasné" je v uvozovkách naprosto cíleně, neb to nespadá ani do užitkového ptactva!)
Jela jsem po delší době obhlédnout chalupu a zahradu. Při návratu samozřejmě u domu komplet obsazené parkoviště. Já tam obvykle sedím v autě a čekám, než někdo odjede, ptž ta fluktuace volných míst tam je...i když teď večer už moc šance nebyla. Stála jsem pod takovým rozložitým stromem a v autě popíjela kávu. No, a byla jsem přímo na úrovni lavičky, kterou máme u paneláku a kam chodím občas s někým pokecat. Koukám, že tam sedí a následně leží strašlivé individuum - už od prvního pohledu. A ten můj pohled na něj (že jsem mu jej věnovala) byla veliká chyba!!! Neboť individuum se rozhodlo, že vyvenčí svého ptáka! A tak venčil, čuměl při tom na mě - a já byla kombinovaně naštvaná, zároveň se mi chtělo smát, neb to své nedochůdče provětrával PŘÍMO pod záznamovými kamerami, co máme na domě!!!
Jelikož zkušeností s exhíky mám snad milión, tak mě to nějak extrémně nepobouřilo...ale chodí tam děti, a malé děti! A na té lavičce sedávají i maminy s kočárky... No, myslím, že lavičce se teď obloukem vyhnu, přinejmenším, dokud nepřijde nějaký výrazný liják!!!

Volala jste na policii?

27.6.2022 11:30

janaa napsal(a):

..moc gratuluju..

27.6.2022 11:31

aluska napsal(a):
Všem moc gratuluji, MIreček byl taky v Brně, v sobotu. Poprvé šel ve třídě pracovní v 17ti měsících. Pan rozhodčí posuzoval přísně a Mirďa si se svou ležérní elegancí vyťapkal V1 CAC

27.6.2022 11:41

Jé, koukám, že nás na té výstavě bylo víc, škoda, že jsme se nepotkali.

27.6.2022 12:39

No, tak my dneska venčily na veterině....přišlo mi, že Ginuš má nějaké bolesti břicha, ale na veterině mě vyvedli z omylu, že byly to záda. To mě u takhe mladýho psa, navíc když není zima a nemohla prochladnout, nenapadlo...takže tak překvapeně říkám, čím že se to mohlo stát a prý stačí, že někde blbě skočila, je to pes velký a toto nebývá zas až tak vzácné.
Tak dostala injekci na bolest a zánět a doufám, že to bude dobrý, že tam nebudeme muset znovu.

Nicméně jsme potkali na veterině super čivaváka, co se vůbec nebál, nevychyloval, takže se Ginuškou pěkně očuchávali.....teda paničky zásluha to není, měla asi v tomhle štěstí na psa. No ale co se týče výchovy jinak, tak tam to asi trochu pokulhávalo......prý "když přijdu k mámě, tak ta má jorkšíry a ty hned vyžene z pelechů a nechce je tam pustit......tak jsem se tak zmínila, že to je na ní, aby mu podobné chování zatrha.....no to nejde, to by totiž mohl paničku pokousat, ony to mají čivavy v popisu plemene, jakože agresivitu na majitele. No já teda nevím, ale se divím kolik lidí si teda takové agresivní plémě pořizuje .
To teda zlatej pastevec .

27.6.2022 13:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

No, tak my dneska venčily na veterině....přišlo mi, že Ginuš má nějaké bolesti břicha, ale na veterině mě vyvedli z omylu, že byly to záda. To mě u takhe mladýho psa, navíc když není zima a nemohla prochladnout, nenapadlo...takže tak překvapeně říkám, čím že se to mohlo stát a prý stačí, že někde blbě skočila, je to pes velký a toto nebývá zas až tak vzácné.
Tak dostala injekci na bolest a zánět a doufám, že to bude dobrý, že tam nebudeme muset znovu.

Nicméně jsme potkali na veterině super čivaváka, co se vůbec nebál, nevychyloval, takže se Ginuškou pěkně očuchávali.....teda paničky zásluha to není, měla asi v tomhle štěstí na psa. No ale co se týče výchovy jinak, tak tam to asi trochu pokulhávalo......prý "když přijdu k mámě, tak ta má jorkšíry a ty hned vyžene z pelechů a nechce je tam pustit......tak jsem se tak zmínila, že to je na ní, aby mu podobné chování zatrha.....no to nejde, to by totiž mohl paničku pokousat, ony to mají čivavy v popisu plemene, jakože agresivitu na majitele. No já teda nevím, ale se divím kolik lidí si teda takové agresivní plémě pořizuje .
To teda zlatej pastevec .

Nedávno jsme se tady taky bavili. Vedle mají jorkmuta. Spíš tak docela omylem než že by byli psí lidi. Maj ho rádi, ale není tam takový to "pořídím si psa a vím, co dělám nebo se aspoň snažím"
Letní ticho, všechno, co může, to spí někde ve stínu a najednou odvedle:
"Proč mě kouše, mami, proč mě kouše! PROČ MĚ KOUŠEE!"
Já vím, není to vtipný. Ale vlastně taky jako je...

27.6.2022 14:15

Atheira napsal(a):
Nedávno jsme se tady taky bavili. Vedle mají jorkmuta. Spíš tak docela omylem než že by byli psí lidi. Maj ho rádi, ale není tam takový to "pořídím si psa a vím, co dělám nebo se aspoň snažím"

Pravda...je a není to vtipný. 🤦‍♀️ Já včera vyčesávala Leona z rodiny, protože na něj nemají moc čas a potom, co jsem vyčesala plnou igelitku chlupů, tak už nechtěl držet a varoval mne vrčením a chytáním za ruku...no já jim toho 2letého puboše vychovávat nebudu a vyčesávat už taky radši ne. 🤷‍♀️To bělouš drží u všeho, co je potřeba a šmitec.

27.6.2022 15:37

Atheira napsal(a):

U většiny mých štěňat se mi chce volat to samé

27.6.2022 19:10

Všem, co byli na výstavě, velká gratulace, nás už se to netýká. Dneska u nás přes 30, tak jsme se sebrali a jeli k vodě zchladit tělo. Bylo tam fajn

27.6.2022 19:25

Teď říkali ve zprávách na Nově, že nad Chomutovem pršelo ....tak to jsem asi nějak prošvihla a nebo co. Jestli teda neměli na mysli těch pár kapek, co spadlo.
Ale bydlím na kraji Chomutova, tak to se už možná nepočítá a možná v centru lilo jak z konve.
Nicméně je zataženo, tak možná v noci sprchne a bude se lépe dýchat.

27.6.2022 21:26
fikovnice

XXX.XXX.133.211

fikovnice napsal(a):

Lidi, takhle nas raná jsem už dlouho nebyla!!!
Nějak se mi to rozleželo v hlavě a napsala jsem našemu předsedovi byt. sdružení, ať nemaže kamerové záznamy ze včera a co se mi stalo. Vznikla tak nechutná SMS přestřelka, že je mi opravdu fyzicky zle. Dokonce jsem volala na Měšťáky...
Dotyčný ko.ot (a "Orionka" mi pro tentokrát snad promine) mi poslal x SMS typu, že mám nevšední zážitek, kdo že takovéto zážitky má a gradovalo to tím, že každý normální se na takové úchyly nedívá a úplně top, že jej mám tedy udat!
Poliši mi řekli, že náš předseda je idi ot a dem ent, a že bagatelizace absolutně není na místě. Ten člověk od nás zareagoval výše uvedenými SMS, ale začínalo to tím, že jsem mu napsala, že o tyto "nevšední zážitky" jsem byla mnohokrát obohacena v mládí a že o ně nestojím!!! Následovalo jeho:"Fakt? Mně se to nestalo (to mi napíše chlap s VŠ vzděláním!!!) a ani nikomu v mém okolí!" Gradovalo to tím, co píšu výše. Napsala jsem mu, že ignorace se doporučuje, ale že také může jít o schvalování t.č. nebo přečinu. Na to on, ať jej tedy udám.... A přitom na začátku byla OBYČEJNÁ PROSBA, ať zatím nemaže videozáznamy (po pár dnech se automaticky přehrávají).
Ježiš, takto mě už extrémně extrémně dlouho nikdo nevytočil!!!!

Jak já jsem vytočená, to si snad ani nejde představit!

27.6.2022 21:33

fikovnice napsal(a):
Lidi, takhle nas raná jsem už dlouho nebyla!!!
Nějak se mi to rozleželo v hlavě a napsala jsem našemu předsedovi byt. sdružení, ať nemaže kamerové záznamy ze včera a co se mi stalo. Vznikla tak nechutná SMS přestřelka, že je mi opravdu fyzicky zle. Dokonce jsem volala na Měšťáky...
Dotyčný ko.ot (a "Orionka" mi pro tentokrát snad promine) mi poslal x SMS typu, že mám nevšední zážitek, kdo že takovéto zážitky má a gradovalo to tím, že každý normální se na takové úchyly nedívá a úplně top, že jej mám tedy udat!
Poliši mi řekli, že náš předseda je idi ot a dem ent, a že bagatelizace absolutně není na místě. Ten člověk od nás zareagoval výše uvedenými SMS, ale začínalo to tím, že jsem mu napsala, že o tyto "nevšední zážitky" jsem byla mnohokrát obohacena v mládí a že o ně nestojím!!! Následovalo jeho:"Fakt? Mně se to nestalo (to mi napíše chlap s VŠ vzděláním!!!) a ani nikomu v mém okolí!" Gradovalo to tím, co píšu výše. Napsala jsem mu, že ignorace se doporučuje, ale že také může jít o schvalování t.č. nebo přečinu. Na to on, ať jej tedy udám.... A přitom na začátku byla OBYČEJNÁ PROSBA, ať zatím nemaže videozáznamy (po pár dnech se automaticky přehrávají).
Ježiš, takto mě už extrémně extrémně dlouho nikdo nevytočil!!!!

Jak já jsem vytočená, to si snad ani nejde představit!

By mě zajímalo, kdyby se ten "zážitek" nestal tobě, ale třeba jeho dceři, vnučce....jestli by to pak byla taky taková legranda....to asi nee...

27.6.2022 21:39
fikovnice

XXX.XXX.133.211

By mě zajímalo, kdyby se ten "zážitek" nestal tobě, ale třeba jeho dceři, vnučce....jestli by to pak byla taky taková legranda....to asi nee...

Přesně! I to jsem mu napsala!!!
Stará se o slabomyslnou matku, která přesně na té lavičce sedává!!! Doma mívá neteř, které může být +- 15 let.
Jani, ten mě teda dostal!!!

27.6.2022 21:41

Všem, co byli na výstavě, velká gratulace, nás už se to netýká. Dneska u nás přes 30, tak jsme se sebrali a jeli k vodě zchladit tělo. Bylo tam fajn

.je nadhernej

27.6.2022 22:00

fikovnice napsal(a):
Stará se o slabomyslnou matku, která přesně na té lavičce sedává!!! Doma mívá neteř, které může být +- 15 let.

No darmo se neříká, že nejhorší srážka je s blbcem.....na to vštšinou člověk nemá prostě patrony, tak max může mít ten vztek.

27.6.2022 22:03
fikovnice

XXX.XXX.133.211

No darmo se neříká, že nejhorší srážka je s blbcem.....na to vštšinou člověk nemá prostě patrony, tak max může mít ten vztek.

Jj, mně pomohlo, že jsem to sem vypsala...a omlouvám se za neslušná slova a vůbec takový obsah, ale ze mě to muselo ven!
Plus jsem napsala vše pár přátelům a to na adresu našeho předsedy padala ještě silnější slova...

Tak už jsem se trochu vyklidnila!

27.6.2022 22:32

fikovnice napsal(a):
Jj, mně pomohlo, že jsem to sem vypsala...a omlouvám se za neslušná slova a vůbec takový obsah, ale ze mě to muselo ven!
Plus jsem napsala vše pár přátelům a to na adresu našeho předsedy padala ještě silnější slova...

To je děs, fikovnice. Udělala jste dobře, že jste zavolala policii.

28.6.2022 00:57

fikovnice napsal(a):

Komu není shůry dáno...

28.6.2022 12:21
fikovnice

XXX.XXX.133.211

To je děs, fikovnice. Udělala jste dobře, že jste zavolala policii.

28.6.2022 15:45

fikovnice napsal(a):

Ne, udělala jste dobře. Dvakrát. Že jste se tady vypsala (znáte to, sdělená starost...) a že jste zavolala tu policii. A dotyčný předseda je opravdu kolosální b.l.b. (VŠ vzdělání s tím nesouvisí, jak vidno).

28.6.2022 17:02

Naše štěňátka dnes mají 5 týdnů. O víkendu jsme měli fotografku.
Zatím holky, později vložím kluky, až si je stáhnu.

28.6.2022 17:08
Dája6

XXX.XXX.236.162

Dobrý den 😜,
pane joooo to je taková krása💘, berušky se vyvedli.
Už se těším na kulíšky.
Dája

28.6.2022 17:10

Ty jsou miloucke ❤️
Konečně retrívr ve správné barvě, mi se ti smetanovi tolik nelíbí...

28.6.2022 17:27

..jedyty, ja chci taky mimi a hned....

28.6.2022 17:32

jo
a proto by zveřejňování takových fotografií mělo být trestné jako týrání člověka.....

28.6.2022 17:44

jo
a proto by zveřejňování takových fotografií mělo být trestné jako týrání člověka.....

Neblbněte, nebo sem Sarah přestane ty fotečky vkládat...

28.6.2022 17:45

jo

..plně souhlasím, já už se tady ouplně kroutim, jak já bych si je poňúfakovala....

28.6.2022 17:58

Tak jako neumím si představit, že bych si přišla vybrat štěně, už jen teď podle fotek mám 3 favoritky a nechtěla bych to pak ještě vidět naživo. To je snad fakt lepší, když na mě štěně zbyde.

28.6.2022 18:07

Ty jsou miloucke ❤️
Konečně retrívr ve správné barvě, mi se ti smetanovi tolik nelíbí...

Mě se třeba smetanoví líbí....resp. obecně se mi líbí bílí psi, ale tak nějak mi to připadá jako """degradace""" plemene ....jakože ZLATÝ retrívr má být prostě zlatý a ne smetanový.
Ve své podstatě je dneska spíš raritní potkat opravdu pěknýho zlaťáka a je to škoda.

Mám z toho takovej pocit...to je jako kdyby černý ruský teriér byl ve variantě světlejší šedá....šedá je dobrá, ale ne u ČERNÉHO ruského teriéra.

28.6.2022 18:09

Klidně můžete všichni přijet pomazlit, ale myslím, že to máte moc daleko. Nejblíž asi fikovnice a ta se pomazlit přijede.

28.6.2022 18:45

A kluci. Bohužel jména si vybrali majitelé sami a mnou navrhované neprošlo ani jedno.

28.6.2022 19:35

Půjčím Vám svého Gremlina, ono Vás to přejde…

Sarah, je to i neuvěření, že už je jim pět týdnů! Jsou k sežrání, každému z nich posílám pusu a mamince jednu extra. :)

28.6.2022 19:41
Dája6

XXX.XXX.236.162

A kluci. Bohužel jména si vybrali majitelé sami a mnou navrhované neprošlo ani jedno.

No já to píšu čím dál, tím krásné, fakt si nejde vybrat ani kulíška💘.
Povedlose na 100%.
Dája

28.6.2022 19:44

Dája6 napsal(a):
No já to píšu čím dál, tím krásné, fakt si nejde vybrat ani kulíška💘.
Povedlose na 100%.
Dája

Myslím, že vzhledem k počtu se povedlo minimálně na 150%...😉👍

28.6.2022 19:46
Dája6

XXX.XXX.236.162

Ano máte na 150% pravdu👍

28.6.2022 19:52

Jojo, povedli se, akorát mamka už z nich chudák plešatí.

28.6.2022 20:01

Klidně můžete všichni přijet pomazlit, ale myslím, že to máte moc daleko. Nejblíž asi fikovnice a ta se pomazlit přijede.

I kdybys bydlela o ves vedle, tak bych nepřišla, neb bych měla kleptomanské sklony. Dost možná bych nenápadně náhodné štěkáně schovala pod bundu a vymlouvajíce se na náhlou nevolnost prchla a tebe prachsprostě okradla

A brala bch kluka! Nejspíš Swarzenegera.

28.6.2022 20:24

Půjčím Vám svého Gremlina, ono Vás to přejde…

Sarah, je to i neuvěření, že už je jim pět týdnů! Jsou k sežrání, každému z nich posílám pusu a mamince jednu extra. :)

...ja vim

28.6.2022 21:57
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Pejsi jsou nádherní, ale jména se mi teda moc nelíbí, fenky mají naopak jména pěkná všechny. Artura jsem měla potkana.
Na fotkách vypadá nejvíc zlatá ta Aimee.

28.6.2022 22:22
fikovnice

XXX.XXX.135.168

Ne, udělala jste dobře. Dvakrát. Že jste se tady vypsala (znáte to, sdělená starost...) a že jste zavolala tu policii. A dotyčný předseda je opravdu kolosální b.l.b. (VŠ vzdělání s tím nesouvisí, jak vidno).

Děkuji moc!
Nakonec mé naštvání pokračovalo ještě dnes ráno... Když jsem si uvědomila, že mi ten pablb - CHLAP!!! - jako argument píše, že je divné, že on se s exhíkem ještě nesetkal!!!

28.6.2022 22:26

Trickyvoo napsal(a):
Pejsi jsou nádherní, ale jména se mi teda moc nelíbí, fenky mají naopak jména pěkná všechny. Artura jsem měla potkana.
Na fotkách vypadá nejvíc zlatá ta Aimee.

Jména jsem nechala na majitelích. Je lepší, když si sami vyberou a fakt tak budou pejskovi říkat, než když jim dám jména já a používat je nebudou.

28.6.2022 22:34
fikovnice

XXX.XXX.135.168

Jména jsem nechala na majitelích. Je lepší, když si sami vyberou a fakt tak budou pejskovi říkat, než když jim dám jména já a používat je nebudou.

Ali, jména jsem v předlouhé diskuzi zatím nenašla... Proč to není rovnou Amy? Bylo by to dle mé velké oblíbenkyně Amy Winehouse - ten její hlas (klobouček!); ale zas ten její konec - tragédie... Přesto já ji a její hlas prostě zbožňuji!

28.6.2022 22:35
fikovnice

XXX.XXX.135.168

ANOOOOO, a už mám absťák!
A už teď DĚKUJI za tu možnost!

28.6.2022 22:41

fikovnice napsal(a):
Ali, jména jsem v předlouhé diskuzi zatím nenašla... Proč to není rovnou Amy? Bylo by to dle mé velké oblíbenkyně Amy Winehouse - ten její hlas (klobouček!); ale zas ten její konec - tragédie... Přesto já ji a její hlas prostě zbožňuji!

Jani, majitelka chtěla Aimy, tak to tak má.
Jména jsou přímo u fotek.

28.6.2022 22:48
fikovnice

XXX.XXX.135.168

Jani, majitelka chtěla Aimy, tak to tak má.
Jména jsou přímo u fotek.

Aha, takže rozkliknout jednotlivé fotky...?
Ale nebudou ještě v době mého příjezdu pryč, že ne?
Trochu mě, pravda, vyděsilo, že jejich maminka plešatí...

28.6.2022 23:29
fikovnice

XXX.XXX.135.168

Ali, počítáš prosím s tím, že je budu 24h denně dlachnit?

29.6.2022 00:47
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

V nějakým vlákně jsme se bavili, možná tady, že jsou fenky vyčůrané. Jako mě dostává jak Malina u pootevřených dveří čeká, až jí někdo otevře, ale pokud ty dveře vedou na ulici a dalo by se utéct, tak to je rozrazí jak velá voda. Nebo brácha jí měl v sobotu v hospodě a došly mu mlsky, tak ho Malina donutila jít domů, tam mu naznačila, že má nabrat mslky a když je nabral do pamlskovníku, tak se už stavěla ke dveřím, že jdou zpět do hospody .

29.6.2022 00:53
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tady obrázky, co nafotil brácha, vycházka a dvě s louděním mlsek. Zvláštní je, že po mě mslky nějak vůbec neloudí.

29.6.2022 07:04
Terven

XXX.XXX.110.191

Mě se třeba smetanoví líbí....resp. obecně se mi líbí bílí psi, ale tak nějak mi to připadá jako """degradace""" plemene ....jakože ZLATÝ retrívr má být prostě zlatý a ne smetanový.
Ve své podstatě je dneska spíš raritní potkat opravdu pěknýho zlaťáka a je to škoda.

Mám z toho takovej pocit...to je jako kdyby černý ruský teriér byl ve variantě světlejší šedá....šedá je dobrá, ale ne u ČERNÉHO ruského teriéra.

Mně se ti smetanoví líbí víc, protože mívají lepší pigmentaci - černý čenichy. A taky proto, že k stáru na nich není tolik vidět ta šedivá hlava.
Ale je pravda to, co píšete - zlaťák by měl bejt zlatej

29.6.2022 08:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Náhodou, jména dobrý. Ve světě, kdy je každej pes Andy je třeba takovej zlaťák Andreas fakt prda!

29.6.2022 08:41

A kde se nacházíte?

29.6.2022 09:30
janaa

XXX.XXX.174.173

Ali,krásný povedený vrh. Jména jsou putna,stejně si je pak upraví a budou na ně volat nějak A jinak Albus je supeeer

29.6.2022 10:15
fikovnice

XXX.XXX.55.7

Tak můj favorit je asi Andreas!

29.6.2022 10:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Sarah ..... jsoooou celý zlatí a nádherní a úžasní a fuj, já vám hrozně závidím.
Brala bych Arwenku to bude malej zločinec a pak Andrewa, to bude myslitel.
Jsou fakt slaďouši.

29.6.2022 10:45

Nádherní štuclíci, já bych si teda nevybrala, protože to prostě nejde. Jsou všichni stejně krásní. Tak nějak bych přijela a vzala by jsem podle svého srdce. Na barvě by mi nezáleželo, i když se mi líbí více do tmavo zlaté. A jméno, tak to by mi bylo úplně jedno. Všichni jsou božani

29.6.2022 11:11

Sarah....buďte ráda, že všichni tady nebydlíme ve vašem okolí....to by se u vás dveře netrhly, to bychom se jeli poňufat určitě všichni

29.6.2022 11:27

fikovnice napsal(a):

Děkuji moc!
Nakonec mé naštvání pokračovalo ještě dnes ráno... Když jsem si uvědomila, že mi ten pablb - CHLAP!!! - jako argument píše, že je divné, že on se s exhíkem ještě nesetkal!!!

To je teda fakt divné Že se chlap nepotkal s exhibiciujícím chlapem. Čím to asi tak bude? Už po několikáte postrádám smajlíka nevěřícně kroutícího hlavou.

29.6.2022 12:07

Terven napsal(a):
Mně se ti smetanoví líbí víc, protože mívají lepší pigmentaci - černý čenichy. A taky proto, že k stáru na nich není tolik vidět ta šedivá hlava.
Ale je pravda to, co píšete - zlaťák by měl bejt zlatej

To právě není až tak pravda. Moje tmavě zlatá fenka, matka těch štěňátek, má černý nos celoročně, zatímco smetanový pes ho má v zimě játrový a ani teď není úplně tmavý. Tam prostě záleží na genetice, jaký měli pigment předkové. To máte to samý, jak se traduje, že světlí psi nejsou moc na práci, že jsou línější a spíš vhodní jako canisterapeuti. To taky není až tak pravda, jsou i světlí vyloženě pracanti a třeba můj smetanový pes je do práce hujer.

29.6.2022 12:08

A kde se nacházíte?

Vy asi budete nejblíž, MS Kočov u Bruntálu.

29.6.2022 12:29
fikovnice

XXX.XXX.135.168

To je teda fakt divné Že se chlap nepotkal s exhibiciujícím chlapem. Čím to asi tak bude? Už po několikáte postrádám smajlíka nevěřícně kroutícího hlavou.

Tak tak...
On je ukázkou, jak bylo praveno v Básnících, že na světě je spousta blbejch doktorů - u něj převedeno na inženýrů...

Navíc z té jedné jeho SMS téměř explicitně vyplývalo, že normální nejsem já (napsal cca "Každý normální otočí hlavu a dívá se jinam..."). Mně tu chybí asi zvracející smajlík...

29.6.2022 12:42

fikovnice napsal(a):
Tak tak...
On je ukázkou, jak bylo praveno v Básnících, že na světě je spousta blbejch doktorů - u něj převedeno na inženýrů...

Navíc z té jedné jeho SMS téměř explicitně vyplývalo, že normální nejsem já (napsal cca "Každý normální otočí hlavu a dívá se jinam..."). Mně tu chybí asi zvracející smajlík...

Omyl. Každý normální volá policii.

29.6.2022 12:47
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak Andreas a Arwen se mi líbí nejvíc. Beru oba
I jména jsou pěkná. Albuse mají mí známí a je to bouvier. U nás myslím bílá barva není povolená.
Tak hlavně ať mají všichni hodné nové majitele. Musí to být fuška vybrat ty pravé pro tolik štěnátek. Ať se všem daří !!
Fotky jsou moc pěkné akorát pro dobré porovnání a výběr bych jako potencionální majitel chtěla vidět všechny ve stejné pozici

29.6.2022 13:07

fikovnice napsal(a):
Tak tak...

No jasně....to je řešení, co se mi nelíbí, tak otočím hlavu a ono to zmizí. Až narkoman si narkoman píchne dávku a zahodí stříkačku na dětské hřiště, tak otočím hlavu, až nějaká babka upadne na chodníku, tak otočím hlavu, až nějaký týpek bude sprejovat někomu na barák, tak otočím hlavu.......a až někdo bude volat o pomoc, tak rovnou uteču, protože tak se to dělá....a až někdo tomu inženýrskýmu ignorantovi nakaká před dveře na rohožku a pochčije mu dveře, tak jen řeknu "no někoho jsem zahlédla, ale jsem normální, takže jsem otočila hlavu a dívala se jinam. (omlouvám se za popsané nechuťárny)

29.6.2022 13:13
janaa

XXX.XXX.174.173

Sarah....buďte ráda, že všichni tady nebydlíme ve vašem okolí....to by se u vás dveře netrhly, to bychom se jeli poňufat určitě všichni

Se přiznám k něčemu strašnému..... já ty štěňata zas až tak nemusím moje samozřejmě ano,když mám vrh,tak je miluju nezřízeně,ale jinak nejsem typ,který se rozplývá nad každým štěnětem. Asi nejsem správně mateřskej typ

29.6.2022 13:41

janaa napsal(a):
Se přiznám k něčemu strašnému..... já ty štěňata zas až tak nemusím moje samozřejmě ano,když mám vrh,tak je miluju nezřízeně,ale jinak nejsem typ,který se rozplývá nad každým štěnětem. Asi nejsem správně mateřskej typ

Já to takhle mám s lidskými mláďaty

29.6.2022 13:44
janaa

XXX.XXX.174.173

To já taky

29.6.2022 13:48

Štěkaňata můžu prakticky všechna. Ono se to tak božansky šmrdolí, těm neodolám. U dospělých psů už to mám jinak, tam mi psék musí sednout, musí se mi líbit, abych se nad ním rozplývala.

Třebas teď jsem viděla článek, kterak byl zvolen nejošklivější pes světa. A nezlobte se na mě, asi bych se ho dobrovolně nedotkla a už vůbec bych ho nezvládla pomazlit. Přeháním Ale bylo to fakt vobludný stvoření.

29.6.2022 13:52
Terven

XXX.XXX.103.178

To právě není až tak pravda. Moje tmavě zlatá fenka, matka těch štěňátek, má černý nos celoročně, zatímco smetanový pes ho má v zimě játrový a ani teď není úplně tmavý. Tam prostě záleží na genetice, jaký měli pigment předkové. To máte to samý, jak se traduje, že světlí psi nejsou moc na práci, že jsou línější a spíš vhodní jako canisterapeuti. To taky není až tak pravda, jsou i světlí vyloženě pracanti a třeba můj smetanový pes je do práce hujer.

Je to možný...mně to kdysi takhle někdo od zlaťáků vysvětloval, asi na cvičáku, že u těch smetanových nebývá problém s pigmentem.

29.6.2022 14:22

janaa napsal(a):

No já zase štěňata miluju...ale nejraději ty cizí. To pomuchluju, pomazlím a odevzdám majiteli.
Ale když mám štěně já, tak si furt říkám, aby už to bylo veliký a dalo se s tím "normálně" mluvit.

Stejně jako vy to mám u dětí....svoje miluju, ale jak vidím cizí mimino, tak mi dá hodně přemáhání, abych projevila alespoň zájem ze slušnosti.

Takže mateřské pudy mě fungují spíš na ty štěňata. Když přijde zákazník se štěňátkem a štěňátko třeba začne kňourat, tak hned už říkám "ale kdopa to tady kňourindá....ty jsi malé mimi", když nějakému zákazníku brečí dítě, tak mě napadá jediné "bože, už aby odešli"

29.6.2022 14:55

Já taky, ale štěňátka mám ráda všechna.

29.6.2022 14:57

Terven napsal(a):
Je to možný...mně to kdysi takhle někdo od zlaťáků vysvětloval, asi na cvičáku, že u těch smetanových nebývá problém s pigmentem.

Jj, člověk se furt učí, je to fakt nesmysl. Viděla jsem jedinýho psa, který měl i v zimě úplně černý nos a byl světlejší jak můj Drago. A i když jako dobrý pracant vypadal, tak mně řekla majitelka, že to má vydřený. Takže tak.

29.6.2022 15:12
Terven

XXX.XXX.103.178

Jj, člověk se furt učí, je to fakt nesmysl. Viděla jsem jedinýho psa, který měl i v zimě úplně černý nos a byl světlejší jak můj Drago. A i když jako dobrý pracant vypadal, tak mně řekla majitelka, že to má vydřený. Takže tak.

Aha, tak já teď nevím, jestli jsem se blbě nevyjádřila...
chtěla jsem říct, že u těch světlých vídám povětšinou černý nosy, kdežto ti zlatí je mívají často jako tenhle....ale možná jsem viděla málo vzorků
https://www.dobryden.cz/rekordy/zvirata-priroda/nejstarsi-zlaty-retrivr/

29.6.2022 15:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

No jasně....to je řešení, co se mi nelíbí, tak otočím hlavu a ono to zmizí. Až narkoman si narkoman píchne dávku a zahodí stříkačku na dětské hřiště, tak otočím hlavu, až nějaká babka upadne na chodníku, tak otočím hlavu, až nějaký týpek bude sprejovat někomu na barák, tak otočím hlavu.......a až někdo bude volat o pomoc, tak rovnou uteču, protože tak se to dělá....a až někdo tomu inženýrskýmu ignorantovi nakaká před dveře na rohožku a pochčije mu dveře, tak jen řeknu "no někoho jsem zahlédla, ale jsem normální, takže jsem otočila hlavu a dívala se jinam. (omlouvám se za popsané nechuťárny)

Mě na celé té věci štve, jak je pořád ještě normální to, že chlapi obtěžují ženský jenom z tý podstaty, že jsou ženský. Že když se ohradíte proti plácání po zadku, jste hysterka. Když se nechcete koukat na cizího ptáka, jste hysterka a tak dál a tak dál.
Tuhle taky naprosto absurdní situace. Hnusák na mě přes silnici ve městě řve "zakruť prdelkou, kočko", tak na něj stejně nevycválaně přes tu silnici houknu "svlíkni spoďáry a zaskákej mi na trampolíně"
Babka s pojízdnou taštičkou se na prasáka ani nepodívala, na mě se koukla, jak kdyby mě upalovala zaživa.
Jako proč? Já nesmím, když on může?
Takže když jeho každý nechá, aby tohle dělal, já mám sklopit hlavu a dělat, že tam nejsem? Proč?

29.6.2022 16:15

Terven napsal(a):
Aha, tak já teď nevím, jestli jsem se blbě nevyjádřila...
chtěla jsem říct, že u těch světlých vídám povětšinou černý nosy, kdežto ti zlatí je mívají často jako tenhle....ale možná jsem viděla málo vzorků
https://www.dobryden.cz/rekordy/zvirata-priroda/nejstarsi-zlaty-retrivr/

Já vám zkusím vyfotit naráz všechny ty svoje, až se zadaří. Nosy pochopitelně.

29.6.2022 16:22

Černý ruský teriér - ve vrzích se občas vyskytnou štěňata v barvě black-and-tan, plavé jako briard, nebo šedé jako stříbrný pudl. Jsou to samozřejmě nestandardní barvy. Ale ti psi jsou moc hezcí. Fotky se daly najít na ruskych stránkách. A černí s pálením se narodili nějací i zde v ČR. Tito nestandardi se mi líbí víc než třeba bílí boxeŕi.
V CHS Habrůvka se zase ve vrhu velkých kniračů pepř a sůl narodilo minimálně jedno štěně cernostříbřité, což u velkých kníračů není standardni barva.

29.6.2022 18:24

Černý ruský teriér - ve vrzích se občas vyskytnou štěňata v barvě black-and-tan, plavé jako briard, nebo šedé jako stříbrný pudl. Jsou to samozřejmě nestandardní barvy. Ale ti psi jsou moc hezcí. Fotky se daly najít na ruskych stránkách. A černí s pálením se narodili nějací i zde v ČR. Tito nestandardi se mi líbí víc než třeba bílí boxeŕi.
V CHS Habrůvka se zase ve vrhu velkých kniračů pepř a sůl narodilo minimálně jedno štěně cernostříbřité, což u velkých kníračů není standardni barva.

Jo tak všude se asi občas vyskytne nestandard barva.

Bílý boxer se mi taky moc nelíbí, ale zase mám pocit (nechci kecat), že dřív se taková štěňata utrácela. Dneska mají alespoň šanci dělat někomu radost.

29.6.2022 21:59
fikovnice

XXX.XXX.135.151

Ali, a na profilovce máš Dráčka?
Jinak také se mi víc líbí smetanoví než zlatí (nevím, zda ty barvy píšu správně, ale asi si rozumíme :-)). No a úúúplně super jsou ta štěkaňátka se srdíčkem na hlavě!!!

29.6.2022 22:02
fikovnice

XXX.XXX.135.151

Jj, přesně toto jsme si dnes říkaly s kolegyní. Že v jeho podání on půjde, uvidí někde v parku, jak chlap znásilňuje holku, ale jeho normou bude "cudně" otočit hlavu, nedívat se a odejít... De bil - musím to napsat!

29.6.2022 22:37

Atheira napsal(a):
Mě na celé té věci štve, jak je pořád ještě normální to, že chlapi obtěžují ženský jenom z tý podstaty, že jsou ženský. Že když se ohradíte proti plácání po zadku, jste hysterka. Když se nechcete koukat na cizího ptáka, jste hysterka a tak dál a tak dál.
Tuhle taky naprosto absurdní situace. Hnusák na mě přes silnici ve městě řve "zakruť prdelkou, kočko", tak na něj stejně nevycválaně přes tu silnici houknu "svlíkni spoďáry a zaskákej mi na trampolíně"
Babka s pojízdnou taštičkou se na prasáka ani nepodívala, na mě se koukla, jak kdyby mě upalovala zaživa.
Jako proč? Já nesmím, když on může?
Takže když jeho každý nechá, aby tohle dělal, já mám sklopit hlavu a dělat, že tam nejsem? Proč?

"Jako proč? Já nesmím, když on může?"
Protože dáma by se měla zachovat jako dáma a udržet si určité "dekórum" a nesnížit se na úroveň hulváta?
A vůbec, třeba to nebylo na vás, ale na tu babku s kárkou :-))

30.6.2022 07:04
domi.t

XXX.XXX.241.236

Zdravime Vás z takmer 40-stupňového Záhoria! ☀️

Musím zhodnotiť,že Nefret je absolútne prispôsobivý pes,aj čo sa počasia týka. Nie je apatická,má tuším väčší apetít než v zime,stále sa jaší v bazéniku,asistuje mi pri večernom polievaní a celkovo si užíva,že sme do noci všetci vonku. Všetky návštevy sú samozrejme JEJ návštevy😅

Tak užívajte leto a dávajte na seba aj na chlpáčov pozor🍀

P.S.:Ja nie som malá(177cm),to ona je príliš veľká! 😎

30.6.2022 07:09
Atheira

XXX.XXX.129.165

"Jako proč? Já nesmím, když on může?"
Protože dáma by se měla zachovat jako dáma a udržet si určité "dekórum" a nesnížit se na úroveň hulváta?
A vůbec, třeba to nebylo na vás, ale na tu babku s kárkou :-))

Jistě. Protože když jste ticho a jděte dál, tak halekají dál, ideálně když je jich víc, tak se smějí. Když se ozvete, co si to dovolují, tak halekají dál nebo se smějí. Pouze když se přestanete chovat "jako dáma", tak dají pokoj. Takže jedině řešení, abyste si zachovala úroveň je, teda být ticho a koukat se jinam. Takže klasika.

30.6.2022 07:23

Atheira napsal(a):
Jistě. Protože když jste ticho a jděte dál, tak halekají dál, ideálně když je jich víc, tak se smějí. Když se ozvete, co si to dovolují, tak halekají dál nebo se smějí. Pouze když se přestanete chovat "jako dáma", tak dají pokoj. Takže jedině řešení, abyste si zachovala úroveň je, teda být ticho a koukat se jinam. Takže klasika.

Jojo, taky jsem se dřív snažila chovat slušně, ale ono se to dost nevyplácí, dnes musí mít člověk ostrý lokty a hubu pořádně prořízlou. A nemusí se nutně chovat jako hulvát.

30.6.2022 08:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jojo, taky jsem se dřív snažila chovat slušně, ale ono se to dost nevyplácí, dnes musí mít člověk ostrý lokty a hubu pořádně prořízlou. A nemusí se nutně chovat jako hulvát.

Přesně tak, ono totiž když na takovýho vometáka zareagujete po jeho, tak většinou zmlkne, protože to nečeká.
Ono takovým vyhovuje, že nevíte, co si počít nebo že jste ticho a děláte, že se nic nestalo.
Že nebudu za dámu? To je mi jedno, ale logicky si nenechám líbit, co je mi nepříjemný, což obtěžování přece je... slovní nebo fyzický, to je fuk. A protože všichni kolem budou dělat, že ho nevidí, i kdyby vám sahal do kalhot... Jestli je nějaký způsob obrany ponižující a degraduje mě to na jeho úroveň? Rozhodně se pak cítím míň ponížená, než kdybych ho nechala, takže tak...

30.6.2022 09:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lidi, připomíná vám tohle nějaké konkrétní plemeno?

30.6.2022 10:01
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Atheira napsal(a):
Přesně tak, ono totiž když na takovýho vometáka zareagujete po jeho, tak většinou zmlkne, protože to nečeká.
Ono takovým vyhovuje, že nevíte, co si počít nebo že jste ticho a děláte, že se nic nestalo.
Že nebudu za dámu? To je mi jedno, ale logicky si nenechám líbit, co je mi nepříjemný, což obtěžování přece je... slovní nebo fyzický, to je fuk. A protože všichni kolem budou dělat, že ho nevidí, i kdyby vám sahal do kalhot... Jestli je nějaký způsob obrany ponižující a degraduje mě to na jeho úroveň? Rozhodně se pak cítím míň ponížená, než kdybych ho nechala, takže tak...

No vidíte, toto dilema řeším také...
Už jsem psala, že u nás v domě bydlí ma gor, který mi např. poničil opakovaně auto - vajíčka po celé jedné straně, rýhy na karosérii, apod. Ten člověk je duševně nenormální, nicméně je to velký silný relativně mladý chlap. Nikdy nepracoval, má papíry na hlavu. No a jeho nenávist vůči mně v poslední době vygradovala v to, že si např. přede mnou uplivl, a v posledních dnech mě počastuje dámským přirozením.
Už si připadám jak práskač...ale i kvůli němu jsem volala Měšťákům - zatím stran jeho anonymně. Řekli mi, že i vulgární verbální oslovení je napadení a že když se to bude opakovat, mám je volat. Opakuje se to vždy, když jej potkám. Jenže já nechápu, jak takovou věc Policii dokážu...a vzhledem k jeho "charakterovému" profilu se bojím, že se mi bude mstít na Čeňkovi a v horším případě na Fidovi. Takže celé mé okolí mi radí jej ignorovat! A mně se to nelíbí!!! Jsem snad povinna poslouchat takové nadávky, když jsem se provinila jen tím, že někdy parkuji pod jeho okny (= naprosto běžné parkoviště, kde stojí denně desítky aut)?! Jsem z něj nešťastná... Ona se ta nálada mezi lidmi fakt radikálně horší.

30.6.2022 10:07
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Edit: Ani jsem to sem už nechtěla psát...ale včera večer po návratu z práce se ke mně přibatolil další homeless z té naší lavičky. Nejdřív mě dlouho sledoval, pak přišel k mému autu, kde jsem seděla a velmi ztěžka na mě začal mluvit, spíš teda blábolit. Zabouchla jsem mu před nosem dveře auta a zůstala chvíli uvnitř... Co se to proboha s lidmi děje...? Chvílim předtím byl až do půlky ponořený do našeho kontejneru, takže tady tento asi chtěl "jen" nějaké drobáky nebo tak něco. Ale po zkušenosti s exhíkem jsem se s ním vůbec nemínila bavit.

30.6.2022 10:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
No vidíte, toto dilema řeším také...
Už jsem psala, že u nás v domě bydlí ma gor, který mi např. poničil opakovaně auto - vajíčka po celé jedné straně, rýhy na karosérii, apod. Ten člověk je duševně nenormální, nicméně je to velký silný relativně mladý chlap. Nikdy nepracoval, má papíry na hlavu. No a jeho nenávist vůči mně v poslední době vygradovala v to, že si např. přede mnou uplivl, a v posledních dnech mě počastuje dámským přirozením.
Už si připadám jak práskač...ale i kvůli němu jsem volala Měšťákům - zatím stran jeho anonymně. Řekli mi, že i vulgární verbální oslovení je napadení a že když se to bude opakovat, mám je volat. Opakuje se to vždy, když jej potkám. Jenže já nechápu, jak takovou věc Policii dokážu...a vzhledem k jeho "charakterovému" profilu se bojím, že se mi bude mstít na Čeňkovi a v horším případě na Fidovi. Takže celé mé okolí mi radí jej ignorovat! A mně se to nelíbí!!! Jsem snad povinna poslouchat takové nadávky, když jsem se provinila jen tím, že někdy parkuji pod jeho okny (= naprosto běžné parkoviště, kde stojí denně desítky aut)?! Jsem z něj nešťastná... Ona se ta nálada mezi lidmi fakt radikálně horší.

Ona policie sice tvrdí, že je máte volat a řešit, ale bezbranná je. Jako středoškolačka jsem zažila, jakým způsobem řešili nebezpečné pronásledování a výhrůžky smrtí - které byly prokazatelné, s důkazy. Přesto nebyli schopni vůbec ničeho, dokud se nic nestane. Cokoli dalšího případně do sz...
Ve vašem případě přijedou a pánovi domluví. Tím pádem hned bude jasné, odkud vítr vane a tam je na místě se skutečně bát o kocoura, protože u takového člověka nevíte...
Zaráží mě, že taková osoba žije sama? Nemá žádný dohled? Skrz prostředníka, který ho zná, byste aspoň mohla přijít na to, co mu na vás taky vadí... Chápu, že jste v dost složité situaci. Pomoct by mohlo leda to, že by vás bylo víc se stejnou zkušeností a aktivně byste hlásili policii.

30.6.2022 10:17
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Atheira napsal(a):
Ona policie sice tvrdí, že je máte volat a řešit, ale bezbranná je. Jako středoškolačka jsem zažila, jakým způsobem řešili nebezpečné pronásledování a výhrůžky smrtí - které byly prokazatelné, s důkazy. Přesto nebyli schopni vůbec ničeho, dokud se nic nestane. Cokoli dalšího případně do sz...
Ve vašem případě přijedou a pánovi domluví. Tím pádem hned bude jasné, odkud vítr vane a tam je na místě se skutečně bát o kocoura, protože u takového člověka nevíte...
Zaráží mě, že taková osoba žije sama? Nemá žádný dohled? Skrz prostředníka, který ho zná, byste aspoň mohla přijít na to, co mu na vás taky vadí... Chápu, že jste v dost složité situaci. Pomoct by mohlo leda to, že by vás bylo víc se stejnou zkušeností a aktivně byste hlásili policii.

Přesně tak...
Je nás víc v baráku, kdo o něm mluví, jinému chlapíkovi také ničí auto a dokonce mu i vyhrožoval...ale myslím, že se jej všichni bojíme. Já tedy přiznávám, že ano.
On je tak trochu jako Jekyll a Hyde. Má své oblíbence (i já mezi ně kdysi patřila) a s těmi klábosí třeba hodinu a pak lidi, které nenávidí. Žije sám, byt mu nepatří (patří jeho sestře) a dělá třeba takové věci, že neustále pouští topení ve vestibulu paneláku. Chce si tím teplem v zimě vytopit byt, což je poněkud srandovní, ptž to nemá šanci, stropy jsou odizolované. Už mu prý bylo opakovaně domlouváno - ono toto teplo pak logicky platíme všichni... Jezdí sem za ním občas sestra. Chystala jsem se s ní promluvit...ale poslední naše asi dvě setkání vypadala tak, že i ona se na mě dívala jako vrah. Čili bratříček ji nějak proti mně poštval. Navíc dle lidí odtud prý má na něj malý vliv. Svéprávnosti asi zbaven není, je schopen si třeba normálně nakoupit, atp. Je to opravdu téměř neřešitelná situace.

30.6.2022 10:18

Atheira napsal(a):

Shih-tsu

30.6.2022 10:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Přesně tak...
Je nás víc v baráku, kdo o něm mluví, jinému chlapíkovi také ničí auto a dokonce mu i vyhrožoval...ale myslím, že se jej všichni bojíme. Já tedy přiznávám, že ano.
On je tak trochu jako Jekyll a Hyde. Má své oblíbence (i já mezi ně kdysi patřila) a s těmi klábosí třeba hodinu a pak lidi, které nenávidí. Žije sám, byt mu nepatří (patří jeho sestře) a dělá třeba takové věci, že neustále pouští topení ve vestibulu paneláku. Chce si tím teplem v zimě vytopit byt, což je poněkud srandovní, ptž to nemá šanci, stropy jsou odizolované. Už mu prý bylo opakovaně domlouváno - ono toto teplo pak logicky platíme všichni... Jezdí sem za ním občas sestra. Chystala jsem se s ní promluvit...ale poslední naše asi dvě setkání vypadala tak, že i ona se na mě dívala jako vrah. Čili bratříček ji nějak proti mně poštval. Navíc dle lidí odtud prý má na něj malý vliv. Svéprávnosti asi zbaven není, je schopen si třeba normálně nakoupit, atp. Je to opravdu téměř neřešitelná situace.

Je vás víc, proto by neměl mít pifku hned na vás. Musí se to hlásit. Ideálně pokaždé, když se něco takového stane. Jasně sdělit, že se bojíte. Všichni.
Víte... jestli je psychicky nestabilní, může mu taky jednou rupnout v kouli a jít "ze srandy" vystrašit bytovku s nožem nebo kdovíčím. Nebo třeba na vážno. Nechtěla bych čekat, až mu v tý kouli fakt rupne. Ideálně si se sousedy, kteří řeší to samé, říct, co se děje konkrétně vám, z čeho máte největší obavy a na policii to hlásit opakovaně. Ono když se to desetkrát přejde a po jedenácté nahlásí, nebude to nikdo brát jako důležitou věc, budou si myslet, že zbytečně vyšilujete. Ale když se ukáže, že pán fakt obtěžuje okolí a to tak, že se lidi reálně bojí, aby jim něco neudělal, nějak se to řešit bude. Prvně domluvou samozřejmě, ale čím víc se to bude hlásit, tím víc se to také bude řešit.

30.6.2022 10:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Shih-tsu

Nemá ten náhodou placatější čumák?

30.6.2022 10:28
janaa

XXX.XXX.174.173

Mě to připomíná kříženýho jorkšíra biewera

30.6.2022 10:29
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Atheira napsal(a):
Je vás víc, proto by neměl mít pifku hned na vás. Musí se to hlásit. Ideálně pokaždé, když se něco takového stane. Jasně sdělit, že se bojíte. Všichni.
Víte... jestli je psychicky nestabilní, může mu taky jednou rupnout v kouli a jít "ze srandy" vystrašit bytovku s nožem nebo kdovíčím. Nebo třeba na vážno. Nechtěla bych čekat, až mu v tý kouli fakt rupne. Ideálně si se sousedy, kteří řeší to samé, říct, co se děje konkrétně vám, z čeho máte největší obavy a na policii to hlásit opakovaně. Ono když se to desetkrát přejde a po jedenácté nahlásí, nebude to nikdo brát jako důležitou věc, budou si myslet, že zbytečně vyšilujete. Ale když se ukáže, že pán fakt obtěžuje okolí a to tak, že se lidi reálně bojí, aby jim něco neudělal, nějak se to řešit bude. Prvně domluvou samozřejmě, ale čím víc se to bude hlásit, tím víc se to také bude řešit.

Já se už těch ostatních lidí ptala - všichni jsou starší než já, a všichni dali ruce pryč od volání Policie. Bojí se jej. To je pak těžký něco takového páchat. Mému kamarádovi řekl, že mě strašlivě nenávidí. Vyloženě takto mu to prý řekl. Kvůli tomu parkování. A ten kamarád (urostlý vysoký chlap) mi řekl, ať raději parkuji jinde... A to je také to, s čím se nechci smířit. O parkovací místa je tu boj, pod jeho okny je kamera, ale hlavně já mám málokdy na výběr, kde zaparkovat... Ten můj kamarád má relativně čerstvě založenou rodinu a je klasický sluníčkář. Když jsem mu řekla o mém úmyslu zavolat na něj Policii, odpověděl mi:"Moc to Jano hrotíš!" Myslím ale, že se jej prostě také bojí. Takže ve finále bych si na něj stěžovala buď sama nebo maximálně s tou fajn sousedkou (co mi hlídává kočky) - té dělá podobné věci, co mně - stran "pěkného pozdravu", atp.

30.6.2022 10:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Shih-tsu

Shih tzu má placatější čenichovou partii a jinej výraz.
Trochu v tom vidím maltézáka (až na tu barvu), trochu havaňáka, možná i toho biewera.

30.6.2022 11:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Atheira napsal(a):
Nemá ten náhodou placatější čumák?

Kde se tam vzal ten pes??

30.6.2022 11:06
Dája6

XXX.XXX.71.243

Atheira napsal(a):

Dobrý den,
pejsek mi připomíná Ruskou barevnou boloňku👍.
Dája

30.6.2022 11:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Shih tzu má placatější čenichovou partii a jinej výraz.
Trochu v tom vidím maltézáka (až na tu barvu), trochu havaňáka, možná i toho biewera.

Tady v okolí je pejsek, který vypadá úplně přesně takhle. Včetně barvy. Chodí do salonu, přirozeně je v obličeji zarostlejší. Myslela jsem, že je to voříšek, ale náhodné nalezení tohohle (To je taky samostatná story, povím níž) mi vnuklo myšlenku, jestli to přece nakonec nebude plemeno.
Neměla jsem zatím možnost se zeptat, co je zač.

K tomu obrázku - sestra dělala někomu hrnek na přání. Že prý s maltézákem. A myslela, že maltézák je tohleto a dala jim to tam. Očividně přišlo rozčarování ze strany paničky, že co je to...

30.6.2022 11:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ještě bych chtěla dodat, že ten živoucí exemplář z okolí, který je jak kdyby vypadl z toho obrázku, je malý pejsek, ale už "větší" malý psík. Nad 5kg určitě... Už to není kryska, ale stabilní zvířátko, který doma nezašlápnete. Možná tak 8kg?

30.6.2022 11:52
janaa

XXX.XXX.174.173

Hele,a co havanský psík?

30.6.2022 12:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
Hele,a co havanský psík?

Teď jak koukám na obrázky havaňáků, tak možná i jo. Já žila v domění, že je to miniaturní pejsek. Tak 4kg max.

30.6.2022 12:11

Atheira napsal(a):
Tady v okolí je pejsek, který vypadá úplně přesně takhle. Včetně barvy. Chodí do salonu, přirozeně je v obličeji zarostlejší. Myslela jsem, že je to voříšek, ale náhodné nalezení tohohle (To je taky samostatná story, povím níž) mi vnuklo myšlenku, jestli to přece nakonec nebude plemeno.
Neměla jsem zatím možnost se zeptat, co je zač.

K tomu obrázku - sestra dělala někomu hrnek na přání. Že prý s maltézákem. A myslela, že maltézák je tohleto a dala jim to tam. Očividně přišlo rozčarování ze strany paničky, že co je to...

To teda muselo být ROZČAROVÁNÍ!

Jak to sestra může dělat bez znalosti plemen?

30.6.2022 12:22
Terven

XXX.XXX.88.104

Atheira napsal(a):
Teď jak koukám na obrázky havaňáků, tak možná i jo. Já žila v domění, že je to miniaturní pejsek. Tak 4kg max.

Když si představíte naší Vikinu o třetinu kratší, tak to je havaňák
Samozřejmě, v různých barvách. Potvrdilo mi to už x lidí včetně majitelů havaňáků

30.6.2022 12:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

To teda muselo být ROZČAROVÁNÍ!

Jak to sestra může dělat bez znalosti plemen?

Většina lidí si pošle fotky, podle kterých se pak dělá animovaný návrh.
Návrhy se posílaj předem před dokončením produktu, kdy má zákazník právo říct, jestli o něj stojí nebo ne.
Vlastně se nestalo vůbec nic a i kdyby to ke schválení neposílali, zákazník má právo to vrátit a dostat peníze zpět.
Mají uloženou galerii, kde mají plemena psů, co už dělali + některá další jen jako návrh. Kdybych udělala takovouhle chybu, že pošlu zákaznici obrázek tohoto, jakože je to maltézák a majitelka by mi vynadala místo toho, aby se zasmála, pak si o ni pomyslím jisté bů.
Chcete teda tvrdit, že vystudovaný grafik ve firmě, kde se točí úplně všechno od rybářských produktů přes kočky až po hasiče musí mít přehled úplně ve všem... Nicméně práce grafika je dělat grafické návrhy. Jde-li o návrh na přání, nejenže se to konzultuje se zákazníkem, ale sám zákazník má minimálně poslat podklady, jak si danou věc představuje. Takovou práci nejde dělat, pokud jedna strana přijde, řekne "chci" a druhá strana se z toho posadí na pr...
Pokud máte pocit, že k takové práci je povolanější člověk, co zná všechna plemena z atlasu, budiž... Ale o to tady vůbec nešlo.

30.6.2022 13:12
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
Přesně tak...

A on bydlí nějak v přímém sousedství? Jestli je duševně nemocný, je možné, že uvěřil nějakému bludu. Třeba kvůli topení na tom patře, má za to, že mu v tom bránite pouze vy, pak si koupíte nové auto, takže nejen že jemu chudáčkovi zabránite v topení, ale jen tak splezíru, protože jste zazobaná. Pár let jsem pracovala s různými lidmi a ty ani nebyli duševně nemocný a co dokázali vymyslet za teorie, pomluvy..

30.6.2022 13:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
A on bydlí nějak v přímém sousedství? Jestli je duševně nemocný, je možné, že uvěřil nějakému bludu. Třeba kvůli topení na tom patře, má za to, že mu v tom bránite pouze vy, pak si koupíte nové auto, takže nejen že jemu chudáčkovi zabránite v topení, ale jen tak splezíru, protože jste zazobaná. Pár let jsem pracovala s různými lidmi a ty ani nebyli duševně nemocný a co dokázali vymyslet za teorie, pomluvy..

Taky si myslím, že má v hlavě představu něčeho, co vůbec nemusí souznět s realitou. Prostě věří něčemu, co se stalo jenom v jeho hlavě. Tím víc bych se ho bála, protože nikdy nevíte, co mu ta hlava poví příště.

30.6.2022 14:09

Atheira napsal(a):

A tak každý to má jinak. Kdyby na mě takhle někdo hulákal přes ulici, tak ho ignoruji. Kdyby stál vedle nebo prostě jinak blízko, tak to bych se už ohradila taky.

30.6.2022 14:26

S blaznama je to těžký. Chodil u nás v sídlišti jeden ( tedy ono se jich tam vyskytovalo a vyskytuje víc ), ten si mumlal a nosil nohu od stolu - úplně neškodný. Až jednou řekl" to seš ty, tys mě udal" a tou nohou od stolu přerazil maturantovi čelist. Naštěstí šli dva.

30.6.2022 14:28

Chcete pokračování černé kroniky?

30.6.2022 14:29
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Chcete pokračování černé kroniky?

Já ne, za poslední tři dny jí mám dost!

30.6.2022 14:35
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Jinak tady ten člověk od nás nemá psychózu - tj., že by měl bludy, atp. On naopak jedná zdánlivě racionálně. Nemá peníze, tak se domnívá, že když bydlí nad tím vestibulem, tak že si vytopí byt. V minulosti i hodně sázel (sport), takže nějaké zbytky rozumu má. Já si spíš myslím, že je to sociopat/psychopat, bohužel zlý...
S tím autem za to trochu můžu i já. Mám OCD , takže auto třeba natřikrát zarovnávám. Ale rozhodně auto netúruju (jako zas jinej člověk od nás), neparkuju v noci, a když jsem teda náhodou pod jeho oknem, tak max. slyší, že tam 3x najíždím (nemyslím, že mu tím jakkoli ubližuji). Navíc on v noci žije - má třeba dokořán okno a na plný prdy nějakou děsnou muziku... Už jeho rodiče byli bráni za podivíny, myslím, že to po nich zdědil. Ale tím, že nikdy nepracoval, tak nějakou psych. dg. má, jakou, samozřejmě nevím.
Jo, a kdybyste jej potkali v noci, vsadím se, že řada by se bála. Ten výraz v gesichtě, co nahodí, je výraz šílence!

30.6.2022 14:36

Jeden příběh měl dobrý konec. Toho magora aspoň odvezli a na pár dní zavřeli. Ale to až potom, co policajtovi ubalil takovou, až mu spadla čepice. Předcházela tomu scéna, kdy bránil lidem se psem projít sídlištěm. Ne jedněm, všem. V ruce nůž, žádný perořízek. Ale znáte to - zavřít můžou, pustit musí.

30.6.2022 14:49
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Jeden příběh měl dobrý konec. Toho magora aspoň odvezli a na pár dní zavřeli. Ale to až potom, co policajtovi ubalil takovou, až mu spadla čepice. Předcházela tomu scéna, kdy bránil lidem se psem projít sídlištěm. Ne jedněm, všem. V ruce nůž, žádný perořízek. Ale znáte to - zavřít můžou, pustit musí.

Já znám pána, který policistovi ukousl ucho. A u soudu se pak hájil, že policista měl sundanou čepici, a proto nepoznal, že je to policista. Na to jsem zůstala jen němě zírat - ta představa, že ukousnuté ucho je vlastně OK, pokud bylo ukousnuto civilistovi, mi přišla naprosto absurdní.
A jinak taky happy end - ucho přišili. :)

30.6.2022 15:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):
Já znám pána, který policistovi ukousl ucho. A u soudu se pak hájil, že policista měl sundanou čepici, a proto nepoznal, že je to policista. Na to jsem zůstala jen němě zírat - ta představa, že ukousnuté ucho je vlastně OK, pokud bylo ukousnuto civilistovi, mi přišla naprosto absurdní.
A jinak taky happy end - ucho přišili. :)

A neposuzuje se náhodou jinak, když ukousnete ucho veřejnému činiteli? Jako ne že by to v případě civilisty fakt bylo ok, ale jestli se to obojí nehodnotí jinak, tak se to nesnažil uhrát na to "lepší".

30.6.2022 15:12

Atheira napsal(a):
A neposuzuje se náhodou jinak, když ukousnete ucho veřejnému činiteli? Jako ne že by to v případě civilisty fakt bylo ok, ale jestli se to obojí nehodnotí jinak, tak se to nesnažil uhrát na to "lepší".

BINGO

30.6.2022 15:22

Atheira napsal(a):

Advokáti a soudci musí mít silný žaludek.

30.6.2022 15:42
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Atheira napsal(a):

Tak to já nevím, jak to posuzuje rozhodčí... Asi záleží, jaké mělo to ucho postavení před ukousnutím a jestli odpovídá standardu.

No, tam šlo o to, že ano, ten ukousnutý byl policista, nicméně v uniformě a všechno, akorát bez čepice. A tedy, čistě laicky, pokud byl pokousaný policista, tak by nemělo hrát roli, co má na sobě. Možná ještě tak, jestli je ve službě, třeba bych i zohlednila, jestli byl policista poznat jako ten veřejný činitel (např. jestli řekl, že je od policie atd.), ale rozhodně ne, jestli má nasazenou čepici. Takže to bylo celé úplně irelevantní.
Jinak jo, pokousat policisty je horší, to jo. Ale ono ukousnuté ucho je ukousnuté ucho, takže komu bylo ukousnuto, je maximálně přitěžující okolnost. To je stejný jako posprejovat památku a omlouvat se tím, že ta budova byla prohlášená za památku teprve toto století. V prvé řadě se sprejovat po budovách vůbec nemá (pokud k tomu nejsou vyloženě určeny), stejně jako se nemají kousat cizí uši.

30.6.2022 18:21

Atheira napsal(a):
Většina lidí si pošle fotky, podle kterých se pak dělá animovaný návrh.
Návrhy se posílaj předem před dokončením produktu, kdy má zákazník právo říct, jestli o něj stojí nebo ne.
Vlastně se nestalo vůbec nic a i kdyby to ke schválení neposílali, zákazník má právo to vrátit a dostat peníze zpět.
Mají uloženou galerii, kde mají plemena psů, co už dělali + některá další jen jako návrh. Kdybych udělala takovouhle chybu, že pošlu zákaznici obrázek tohoto, jakože je to maltézák a majitelka by mi vynadala místo toho, aby se zasmála, pak si o ni pomyslím jisté bů.
Chcete teda tvrdit, že vystudovaný grafik ve firmě, kde se točí úplně všechno od rybářských produktů přes kočky až po hasiče musí mít přehled úplně ve všem... Nicméně práce grafika je dělat grafické návrhy. Jde-li o návrh na přání, nejenže se to konzultuje se zákazníkem, ale sám zákazník má minimálně poslat podklady, jak si danou věc představuje. Takovou práci nejde dělat, pokud jedna strana přijde, řekne "chci" a druhá strana se z toho posadí na pr...
Pokud máte pocit, že k takové práci je povolanější člověk, co zná všechna plemena z atlasu, budiž... Ale o to tady vůbec nešlo.

Jasně, že nešlo. Vím, že si zákazník posílá fotku, motiv, který na hrnek chce. Taky jsem to tak dělala, když jsem objednávala hrnky s fotkami. Proto mě překvapilo, že si zákaznice neposlala fotku. Ale taky jsem si řekla, že je to třeba nová služba - že si zákazník navolī plemeno a firma má portfolio fotek, z kterého vybere to zvolené plemeno a natiskne na hrnek. V tom případě bych znalost plemen u grafika předpokládala.

30.6.2022 18:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jasně, že nešlo. Vím, že si zákazník posílá fotku, motiv, který na hrnek chce. Taky jsem to tak dělala, když jsem objednávala hrnky s fotkami. Proto mě překvapilo, že si zákaznice neposlala fotku. Ale taky jsem si řekla, že je to třeba nová služba - že si zákazník navolī plemeno a firma má portfolio fotek, z kterého vybere to zvolené plemeno a natiskne na hrnek. V tom případě bych znalost plemen u grafika předpokládala.

Co vím, tak mají takový ten základ už připravený - německý ovčák, jorkšír, bígl, zlatý retrívr a tak... prostě to, co zná každý. Mají tam i nějaká plemena koček. Nicméně většinou to funguje tak, že lidi stejně chtějí ty své i se jménem, proto si to pošlou. No, potíž je v tom, že práce s lidma je práce s lidma a když je potřeba, aby s vámi spolupracovali... víte, jak to chodí. Přitom ta nabídka vlastních motivů podle všeho vůbec není samozřejmá, respektive ji nenabízí, ale v podstatě vychází lidem vstříc. Často se jim odvděčí tím, že se jim takový zboží pak vrací nevyzvednutý a to už tuplem nikdo nechce něco, kde je jakýsi no name vořech a na druhý straně nápis Arčík. V nabídce mají mimo jiný věci i ty psí a kočičí hrnky (ty fičí na počet nejvíc, ačkoli to jsou cenově ty nejmenší objednávky). Za normálních okolností by to mělo fungovat tak, že si zákazník vybere přímo už připravenou položku na e-shopu, kde ten obrázek psa vidí. Ale to je ideální stav, ti lidi si vždycky napíšou, že chtěj něco jinýho.
Oni tam v té svojí galerii psů mají celkově docela perly. Třeba shih-tzu tam měli na féra jako shit-zu a nechápali, co je na tom špatně. Dobrmana měli výhradně kupírovanýho a tak. Jako co se psů týče, většinou když neví, tak napíšou třeba mně nebo někomu, kdo aspoň trochu ta plemena zná. Takže jestli tohle měli uložené jako maltézáka, pravděpodobně tam ještě bude maltézák jako tajný agent někde jako kdovíco.

30.6.2022 23:07
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak mě Malina večer "ukecala" na procházku. Brácha mi ztratil flexinu a na krátkým vodítku mě to nebaví, tak jsem vzala stopovačku....no Malina koukala, co jí to připínám a pak vždy zastavovala, ať si ten canc zvednu ze země, že ona to za sebou vláčet teda nebude. Já si ještě inteligentně pořídila hodně dlouhou stopovačku, tak jsem to různě motala do rukou, do sebe a Malina občas na mě koukla a úplně jsem viděla, jak ztrácím respekt, že takhle se správný vůdce teda fakt nechová .
No ale byla slečna vzorná, jen si štěkla na nějakého rybáře, co jí nechtěl dát ochutnat na co chytá ty ryby. Bylo děsné vedro, tak jsem jí zavedla k potůčku, aby se mohla osvěžit a ani tlapku si nesmočila, zatím největší odpůrce vody, co jsme doma měli.
Taky jsme pořídili i nějakou fotku.

1.7.2022 07:33

Atheira napsal(a):
Co vím, tak mají takový ten základ už připravený - německý ovčák, jorkšír, bígl, zlatý retrívr a tak... prostě to, co zná každý. Mají tam i nějaká plemena koček. Nicméně většinou to funguje tak, že lidi stejně chtějí ty své i se jménem, proto si to pošlou. No, potíž je v tom, že práce s lidma je práce s lidma a když je potřeba, aby s vámi spolupracovali... víte, jak to chodí. Přitom ta nabídka vlastních motivů podle všeho vůbec není samozřejmá, respektive ji nenabízí, ale v podstatě vychází lidem vstříc. Často se jim odvděčí tím, že se jim takový zboží pak vrací nevyzvednutý a to už tuplem nikdo nechce něco, kde je jakýsi no name vořech a na druhý straně nápis Arčík. V nabídce mají mimo jiný věci i ty psí a kočičí hrnky (ty fičí na počet nejvíc, ačkoli to jsou cenově ty nejmenší objednávky). Za normálních okolností by to mělo fungovat tak, že si zákazník vybere přímo už připravenou položku na e-shopu, kde ten obrázek psa vidí. Ale to je ideální stav, ti lidi si vždycky napíšou, že chtěj něco jinýho.
Oni tam v té svojí galerii psů mají celkově docela perly. Třeba shih-tzu tam měli na féra jako shit-zu a nechápali, co je na tom špatně. Dobrmana měli výhradně kupírovanýho a tak. Jako co se psů týče, většinou když neví, tak napíšou třeba mně nebo někomu, kdo aspoň trochu ta plemena zná. Takže jestli tohle měli uložené jako maltézáka, pravděpodobně tam ještě bude maltézák jako tajný agent někde jako kdovíco.

To mně připomnělo, jak jsem kdysi dávno kupovala synovi školní batoh ve výprodeji. Byla tam opravdu velká sleva tuším 50% a byl od Topgalu, oblíbené to značky. No, až přišel, tak mně došlo, proč byla ta sleva tak vysoká. Byl totiž z kolekce Street hit, ale na batohu to bylo napsáno jako zkratka S.hit.

1.7.2022 07:37

To mně připomnělo, jak jsem kdysi dávno kupovala synovi školní batoh ve výprodeji. Byla tam opravdu velká sleva tuším 50% a byl od Topgalu, oblíbené to značky. No, až přišel, tak mně došlo, proč byla ta sleva tak vysoká. Byl totiž z kolekce Street hit, ale na batohu to bylo napsáno jako zkratka S.hit.

1.7.2022 07:48

Chvilka klidu po jídle, vydrží jim to maximálně 10 minut.

1.7.2022 12:30
fikovnice

XXX.XXX.63.10

Chvilka klidu po jídle, vydrží jim to maximálně 10 minut.

Kde je mamina? Už chce mít klídek?

5.7.2022 08:19

Kuk, zdravíme z cest. Včera jsme dorazili už k Atlantiku. Zatím dorostenec zvládá vše dobře, má třetinu za sebou. Fotek bude po návratu asi dost... Dneska odpočinkový den, vnoučata spí, pes se válí na balkoně, rackové řvou... pohodička pohoda

5.7.2022 08:44
Atheira

XXX.XXX.252.177

My jsme u dědouše povýšily na pojizdnýho psa. Aby měl možnost se i se svýma důchodcovskýma nožkama dostat k vodě a nemuselo se autem, nebo prostě na delší vzdálenosti s námi, mamka ho vozí ve vozíku.
Strašně si to užívá. Po asfaltu jede, na lesní cestě ho vypustíme, on si chodí, jde kam chce, nemusíme přemýšlet, jak daleko se s ním dá jít, aby to ušel pak i zpět.
Sám už si i včera řekl, kdy chce zase opět naložit. Hoví si tam a směje se, kouká po světě. Na zahradě do něj chtěl taky. Vypadá, jak kdyby říkal - jo, přesně na tohle jsem čekal, to jsem chtěl.

Upozorňuji, že pes pořád normálně chodí a funguje... Jen potřebuje úlevy, jako každej starej pán.

5.7.2022 08:46

Atheira napsal(a):
My jsme u dědouše povýšily na pojizdnýho psa. Aby měl možnost se i se svýma důchodcovskýma nožkama dostat k vodě a nemuselo se autem, nebo prostě na delší vzdálenosti s námi, mamka ho vozí ve vozíku.
Strašně si to užívá. Po asfaltu jede, na lesní cestě ho vypustíme, on si chodí, jde kam chce, nemusíme přemýšlet, jak daleko se s ním dá jít, aby to ušel pak i zpět.
Sám už si i včera řekl, kdy chce zase opět naložit. Hoví si tam a směje se, kouká po světě. Na zahradě do něj chtěl taky. Vypadá, jak kdyby říkal - jo, přesně na tohle jsem čekal, to jsem chtěl.

Upozorňuji, že pes pořád normálně chodí a funguje... Jen potřebuje úlevy, jako každej starej pán.

5.7.2022 11:52

Atheira napsal(a):

Výborný 👏 psí dědoušek je opravdu spokojený....a je to asi skládací, takže se to vejde dobře i do auta, že? Teď myslím na ty ostatní, co to čtou, ne pro sebe...neřídíme. No pro velkého starouška je to dokonalý vozík 👍🌷

5.7.2022 11:54
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Atheira napsal(a):

Super Když jsem byla malá, tak jsme měli jezevčíky a odjakživa jsme byli zvyklí chodit dlouhý procházky, takže když potom zestárli, tak jsme je vozili v kočárku, aby nemuseli zůstávat doma. Když se naši rozvedli a fotr si vzal auto, tak jsme chodili na chatu pěšky, jelikož jsme měli obavu, že nám psy nevezmou do autobusu, tak jsme starší jezevčici vozili na kárce s věcma. No a takhle jezdí poslední kříženec s babičkou důchodkyní

5.7.2022 15:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Výborný 👏 psí dědoušek je opravdu spokojený....a je to asi skládací, takže se to vejde dobře i do auta, že? Teď myslím na ty ostatní, co to čtou, ne pro sebe...neřídíme. No pro velkého starouška je to dokonalý vozík 👍🌷

Jojo, je to skládací a i docela lehké.

5.7.2022 15:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Huskyjanina napsal(a):
Super Když jsem byla malá, tak jsme měli jezevčíky a odjakživa jsme byli zvyklí chodit dlouhý procházky, takže když potom zestárli, tak jsme je vozili v kočárku, aby nemuseli zůstávat doma. Když se naši rozvedli a fotr si vzal auto, tak jsme chodili na chatu pěšky, jelikož jsme měli obavu, že nám psy nevezmou do autobusu, tak jsme starší jezevčici vozili na kárce s věcma. No a takhle jezdí poslední kříženec s babičkou důchodkyní

To je skvělé! A čubina je taky skvělá, že nemá tendenci za jízdy prchat.

5.7.2022 16:07
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Atheira napsal(a):
To je skvělé! A čubina je taky skvělá, že nemá tendenci za jízdy prchat.

To je pesan. Má kšírky a ze dvou stran je přivázanej :) On sice nemá snahu utíkat, ale náhoda je blbec :)

7.7.2022 21:45
Katka12345

XXX.XXX.0.227

U nás po odpočinkovém dni (pro psa) dnes takto. Odpoledne pršelo, tak byl krásný čerstvý vzduch.

7.7.2022 22:38
Terven

XXX.XXX.103.178

Huskyjanina napsal(a):
To je pesan. Má kšírky a ze dvou stran je přivázanej :) On sice nemá snahu utíkat, ale náhoda je blbec :)

Já si říkàm, že bych je na kočárek měla zvykat s předstihem, dokud jsou relativně mladý a pružný.
Nerada bych jednou zažila panikařící stařenky 🙂

7.7.2022 22:45
Terven

XXX.XXX.103.178

Jsem trochu zabržděná, přidávám venčení skoro 14 dní starý...psice byly poprvé v životě v Praze a já poprvé v životè ve Stromovce 😃
Mimochodem, počasí podobný jako dneska...

8.7.2022 00:17
fikovnice

XXX.XXX.135.122

Katka12345 napsal(a):
U nás po odpočinkovém dni (pro psa) dnes takto. Odpoledne pršelo, tak byl krásný čerstvý vzduch.

Áááá, to je ten krásný bělouš, že?

8.7.2022 08:32

Terven napsal(a):
Jsem trochu zabržděná, přidávám venčení skoro 14 dní starý...psice byly poprvé v životě v Praze a já poprvé v životè ve Stromovce 😃

Úplně jiný pohledy na ty Tvoje dvě treperendy Boží

8.7.2022 12:47
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):

Že on vždycky fotil pes, který zrovna na fotce není . Je to focené nějak od země .

8.7.2022 12:48

U nás začalo období lumpáren, příští týden naštěstí už jedna polovina vyrazí do nových domovů. Venku pořád prší, tak jsou dnes doma, snad to bude odpoledne lepší a vyhodím je aspoň pod pergolu.
Překousali mně nabíječku k notebooku.
Video bohužel nejde vložit, tak na fotce vzácná chvilka, kdy všichni spí.

8.7.2022 17:44
Trickyvoo

XXX.XXX.167.181

U nás začalo období lumpáren, příští týden naštěstí už jedna polovina vyrazí do nových domovů. Venku pořád prší, tak jsou dnes doma, snad to bude odpoledne lepší a vyhodím je aspoň pod pergolu.
Překousali mně nabíječku k notebooku.
Video bohužel nejde vložit, tak na fotce vzácná chvilka, kdy všichni spí.

Já vám to nevěřím, že překousali nabíječku, takoví ňuňánkové. Kdo ví jak to bylo .

8.7.2022 17:47

@Sarah01 Už do nových domovů? To není možné, vždyť jim včera bylo pět týdnů.

8.7.2022 18:25

Jojo, je to tak, příští týden už to bude 50. den od porodu, tak už můžou sbalit batůžky a vyrazit.

8.7.2022 20:35
fikovnice

XXX.XXX.134.23

Když se něco nedobrého nestane, tak už brzy si je podlachním, očichám, poňufám, pomazlím atd. atd.

8.7.2022 20:37
fikovnice

XXX.XXX.134.23

fikovnice napsal(a):
Když se něco nedobrého nestane, tak už brzy si je podlachním, očichám, poňufám, pomazlím atd. atd.

Jo a sousedka mi sdělila:"A ne že přijedeš zpět se štěnětem! S kočkami Ti občas pomůžu, ale nemám sílu ještě lítat po venku se psem!!!"

8.7.2022 20:43

fikovnice napsal(a):

Jani, nevím. Jo, na mazlení jsou úžasní, to jo, ale už je to smečka raubířů. Docela už se na ten příští týden těším, až odejdou k novým páníkům. I když to obrečím, to je jasný, jsou to taky trochu moje děti.

8.7.2022 20:52

fikovnice napsal(a):

Přeju Ti to (a samozřejmě trošičku - v dobrém - závidím). Ale stejně tak chápu Sarah, že už je připravená vypustit je z hnízda. Hlavně aby měli ty nejlepší páníčky, bobečci zlatí.

8.7.2022 20:54

Jani, nevím. Jo, na mazlení jsou úžasní, to jo, ale už je to smečka raubířů. Docela už se na ten příští týden těším, až odejdou k novým páníkům. I když to obrečím, to je jasný, jsou to taky trochu moje děti.

A budeš některé z nich vídat? Nebo jsou všichni noví páníkové zdaleka?

8.7.2022 22:11

A budeš některé z nich vídat? Nebo jsou všichni noví páníkové zdaleka?

Některé určitě vídat budu. Na výstavách a nebo je cíleně navštívím, pokud to nebude majitelům vadit. Některé budu mít docela blízko, některé bohužel určitě vídat nebudu, budou v zahraničí.

8.7.2022 22:31

Kuk. Tak zatímco u Atlantiku se venčilo za teplot letních, ale snesitelných... tak Andorra uprostřed hor nás dnes přivítala výhní 35 stupňů. Večer to rychle kleslo... ale vedro má být celé tři dny. Yoda mi dělá radost, pije, žere, venčí se, spí a zvládá vše co má zcela v pohodě. Dneska končíme druhou třetinu

8.7.2022 23:16
Trickyvoo

XXX.XXX.210.16

My dneska jeli ke tchýňovým a po cestě se museli stavit v Hornbachu. K naší nemalé radosti jsme zjistili, že tam psi můžou, ale s košíkem. Malině ho občas dávám, ale stejně ho zkoušela sundat. Chvílemi byla uvnitř nejistá, chvílemi mazák. Jen jedna věc jí vyvedla z míry, naprosto věrné umělé prasátko. My na něj taky koukali, že je jak živé a Malina ho pak taky objevila a byla z toho tumpachová, vypadá to jako prasátko, nevoní to jako prasátko, nakonec na něj štěkla. Na tyhle fóry prý není zvědavá.

8.7.2022 23:34

Trickyvoo napsal(a):
My dneska jeli ke tchýňovým a po cestě se museli stavit v Hornbachu. K naší nemalé radosti jsme zjistili, že tam psi můžou, ale s košíkem. Malině ho občas dávám, ale stejně ho zkoušela sundat. Chvílemi byla uvnitř nejistá, chvílemi mazák. Jen jedna věc jí vyvedla z míry, naprosto věrné umělé prasátko. My na něj taky koukali, že je jak živé a Malina ho pak taky objevila a byla z toho tumpachová, vypadá to jako prasátko, nevoní to jako prasátko, nakonec na něj štěkla. Na tyhle fóry prý není zvědavá.

Je šikovná 👍
Ale ten košík je jí těsný, proto jí vadí...

9.7.2022 00:42
Trickyvoo

XXX.XXX.210.16

Je šikovná 👍
Ale ten košík je jí těsný, proto jí vadí...

Myslíte kolem tlamičky? Nebo jak jste to poznala? Paní ve zverimexu mi vnucovala ještě menší. No nejvíc mě dostala dcera "Mamí, Malina mě kousla" . "Jak tě mohla kousnout, když má košík" dcera: " Těmi dírami jdou podstrčit prsty" . "Tak jí tam ty prsty nestrkej, chudák pes, to se nedělá" "Já jí tam ty prsty nestrčila" . Nevím proč to naše děcko dělá, ale štve mě to. Nejvíc práce nemám se štěndem, ale s dcerou.

9.7.2022 04:57

Trickyvoo napsal(a):
Myslíte kolem tlamičky? Nebo jak jste to poznala? Paní ve zverimexu mi vnucovala ještě menší. No nejvíc mě dostala dcera "Mamí, Malina mě kousla" . "Jak tě mohla kousnout, když má košík" dcera: " Těmi dírami jdou podstrčit prsty" . "Tak jí tam ty prsty nestrkej, chudák pes, to se nedělá" "Já jí tam ty prsty nestrčila" . Nevím proč to naše děcko dělá, ale štve mě to. Nejvíc práce nemám se štěndem, ale s dcerou.

Ano, kolem čumáku. Správně by pes měl mít v košíku tolik prostoru, aby si mohl zívnout.
Další problém je, že jí jeden pásek leží přímo na nosní houbě a přijde mi, že se dotýká i vepředu, tedy že je na její čumec i krátký.

Mně tady před časem všichni doporučovali jako nejlepší typ náhubky klasický kovový. Je těžké sehnat padnoucí koš pro křížence, já nakonec kupovala od firmy Grel. Umožnili mi po předchozí domluvě objednat více ks náhubkú, co by rozměrově mohly sedět (rozměry mají uvedeny v nabídce zboží) a
po vyzkoušení doma jsem vybrala nejlépe sedící kus a zbytek vrátila zpátky.

9.7.2022 07:57

Trickyvoo napsal(a):

Ve zverimexu nebývají odborníci. Na nic. Bohužel

9.7.2022 08:57

Předtím jsem omylem vložila špatné foto. To byl náhubek moc velký 🤭😇

Nechali jsme si jiný, o něco menší a lehčí. Přidávám i foto obou náhubkú vedle sebe, velký jsme poslali dál.

9.7.2022 09:00

Ano, kolem čumáku. Správně by pes měl mít v košíku tolik prostoru, aby si mohl zívnout.
Další problém je, že jí jeden pásek leží přímo na nosní houbě a přijde mi, že se dotýká i vepředu, tedy že je na její čumec i krátký.

Mně tady před časem všichni doporučovali jako nejlepší typ náhubky klasický kovový. Je těžké sehnat padnoucí koš pro křížence, já nakonec kupovala od firmy Grel. Umožnili mi po předchozí domluvě objednat více ks náhubkú, co by rozměrově mohly sedět (rozměry mají uvedeny v nabídce zboží) a

Toto je správně zvolený náhubek! Tleskám.

9.7.2022 09:02

Předtím jsem omylem vložila špatné foto. To byl náhubek moc velký 🤭😇

Nechali jsme si jiný, o něco menší a lehčí. Přidávám i foto obou náhubkú vedle sebe, velký jsme poslali dál.

I tento. Já bych nezatracovala ani ten větší, ta hloubka je skvělá.

Edit: Když se na ty dva náhubky dívám, já bych si nechala ten větší.

9.7.2022 09:11

I tento. Já bych nezatracovala ani ten větší, ta hloubka je skvělá.

Edit: Když se na ty dva náhubky dívám, já bych si nechala ten větší.

Ten větší na něj byl moc těžký a široký, což není na fotkách z profilu vidět. Ten menší seděl líp a je i mnohem lehčí a pro psa příjemnější.

9.7.2022 09:25

Ten větší na něj byl moc těžký a široký, což není na fotkách z profilu vidět. Ten menší seděl líp a je i mnohem lehčí a pro psa příjemnější.

Jasně, chápu. Vy to posuzujete v reálu.

9.7.2022 10:45
Trickyvoo

XXX.XXX.210.16

Přiznám se, že mí psi koše nenosili. První jen 3x za život a to měl plastový. Druhý ho nepotřeboval nikdy. U Maliny jsme zvolili tenhle, protože se mi vleze do kabelky a tak nějak nepředpokládám, že by ho musela mít nějak často a dlouho. Místo na zývnutí tam asi má, chlupy můžou zkreslovat, ale zkusím ještě teda o číslo větší, jestli by jí nevyhovoval víc. Vložím ještě foto z profilu.

9.7.2022 10:55

Nezdá se mi malý. Větší náhubek jí možná posléze do očí. Zdá se mi špatné, že jí leží cvočky na hřbetu čumáku. Že nemá ten vrchní pásek, který by ho nadzvedl. Ale když je to na chvilku v obchodě..... kovové náhubky nemám ráda.( Jen konstatuji, neříkám že jsou špatně)

9.7.2022 10:56
Trickyvoo

XXX.XXX.210.16

Ve zverimexu nebývají odborníci. Na nic. Bohužel

Sebevědomí ale mívají, jakoby byli odborníci. Ta, co mi vnucovala menší, Malině způsobila zverimexové trauma. Vrhla se na ní bez varování a energicky jí ho začala zkoušet. Od té doby se Malina do zverimexu bojí a v tom konkrétním má panickou hrůzu z kasy a prodavačky. Přitom je to kontaktní pes, který podá i cizím lidem packu nebo si lehne na záda, když je jí někdo obzvlášť sympatický.

9.7.2022 11:08

Trickyvoo,
ten náhubek je špatně. Proč ne, kovový? U mě je rozhodně lepší ten, který má nasazený pes od ir.ma. Ir.ma- krásný pes, škoda, že není vidět celý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík