Jak se vám dnes venčí 2.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2022 11:28
Trickyvoo

XXX.XXX.210.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Trickyvoo,
ten náhubek je špatně. Proč ne, kovový? U mě je rozhodně lepší ten, který má nasazený pes od ir.ma. Ir.ma- krásný pes, škoda, že není vidět celý.

Protože jedu dopravním prostředkem jednou za čas 10 minut a pak jdu třeba dvě hodiny lesem, nesu vodu, misku plastové skládací a mám obavy, že se to dost pronese. Když jdu s dcerou, tak se zavazadlo ještě rozroste o náhradní oblečení a pod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2022 11:43

Trickyvoo napsal(a):
Protože jedu dopravním prostředkem jednou za čas 10 minut a pak jdu třeba dvě hodiny lesem, nesu vodu, misku plastové skládací a mám obavy, že se to dost pronese. Když jdu s dcerou, tak se zavazadlo ještě rozroste o náhradní oblečení a pod.

Tak ten kovový na takového malého psa neváží skoro nic a dá se připnout na batůžek, kabelku, či na opasek,...

9.7.2022 12:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):

Kovové náhubky neváží v podstatě nic, připnete ho na batoh a nevíte o něm. Navíc, jedete deset minut jednou za čas, ale nikdy nevíte, co se cestou přihodí. Z deseti minut může být neplánovaně hodina. Takhle narvanej košík je tak maximálně na nezbytný ošetření pro psa, co kouše, ale na cestování, jakkoli dlouhý, nikoli.

9.7.2022 13:15

Trickyvoo napsal(a):
Přiznám se, že mí psi koše nenosili. První jen 3x za život a to měl plastový. Druhý ho nepotřeboval nikdy. U Maliny jsme zvolili tenhle, protože se mi vleze do kabelky a tak nějak nepředpokládám, že by ho musela mít nějak často a dlouho. Místo na zývnutí tam asi má, chlupy můžou zkreslovat, ale zkusím ještě teda o číslo větší, jestli by jí nevyhovoval víc. Vložím ještě foto z profilu.

Z tohohle úhlu sice vypadá o něco volnější, ale stejně je to málo hluboké. A pásky na čenichu jsou blbě. U kovového náhubku se horní hrana čumáku psa nedotýká, opěrným bodem je kožený pásek, který to nadzvedává. Porovnejte si ty 2 fotky, kde a jak se náhubky dotýkají psa.

Edit: přidávám i fotky z jiných úhlů a celého psa pro Anet😉

9.7.2022 13:59

Z tohohle úhlu sice vypadá o něco volnější, ale stejně je to málo hluboké. A pásky na čenichu jsou blbě. U kovového náhubku se horní hrana čumáku psa nedotýká, opěrným bodem je kožený pásek, který to nadzvedává. Porovnejte si ty 2 fotky, kde a jak se náhubky dotýkají psa.

Edit: přidávám i fotky z jiných úhlů a celého psa pro Anet😉

Moc hezký pes, takový bígloid, ale hezčí, než čistý bígl. Má krásné barvy a hezkou hlavu

9.7.2022 14:29

Moc hezký pes, takový bígloid, ale hezčí, než čistý bígl. Má krásné barvy a hezkou hlavu

Je to bígloid, to je můj výraz 😃

Maminka čistá bíglice, tatínek venkovský oplodnovač vzhledu černého špice střední velikosti. Nehoda...😇

9.7.2022 15:48

Venčíme dnes na koních 🐎 pro bělouše zážitek, hlavu si může ukroutit....ale hlavně na koně neštěká ani nevrčí, to je nej, jinak bychom museli jít pryč...

9.7.2022 16:04
Katka12345

XXX.XXX.0.227

Venčíme dnes na koních 🐎 pro bělouše zážitek, hlavu si může ukroutit....ale hlavně na koně neštěká ani nevrčí, to je nej, jinak bychom museli jít pryč...

Vašeho pejska mám moc ráda. Vypadá jako strašný správňák 🐶

9.7.2022 16:24

Katka12345 napsal(a):
Vašeho pejska mám moc ráda. Vypadá jako strašný správňák 🐶

Děkuji, to mne těší 😊 já zase "žeru" toho vašeho...ve čtvrtek se mi moc líbily Vaše fotky ..a ta fotka s lamou, jak na ní nevěřícně kouká...co si asi myslel? Krásný moment!

9.7.2022 17:08
Katka12345

XXX.XXX.0.227

Děkuji, to mne těší 😊 já zase "žeru" toho vašeho...ve čtvrtek se mi moc líbily Vaše fotky ..a ta fotka s lamou, jak na ní nevěřícně kouká...co si asi myslel? Krásný moment!

Také děkuji 🤗
On lamy moc dobře zná, ale má superschopnost. Na všechno, na co se dívá, hledí, jako by to viděl poprvé v životě. Je to kouzelné.

9.7.2022 19:06
fikovnice

XXX.XXX.162.253

Přátelé!
Tak už jsem pomuchlala 11 štěkanátek, 1 maminu, 1 tetu a 1 babču...
Štěkanátka už jsou velcí, mazliví a umí si pořádně štěknout!

9.7.2022 19:10
fikovnice

XXX.XXX.162.253

fikovnice napsal(a):
Přátelé!
Tak už jsem pomuchlala 11 štěkanátek, 1 maminu, 1 tetu a 1 babču...
Štěkanátka už jsou velcí, mazliví a umí si pořádně štěknout!

Nejraději bych na noc aspoň dvě propašovala do postele...ale nemůžu Alence z toho dělat holubník...tak jen budu chodit obhlížet a kochat se!

9.7.2022 23:47
fikovnice

XXX.XXX.162.253

Tak a právě jsem se seznámila s pánem smečky - Dráčkem!
Nádherný a urostlý pes s mléčným zbarvením (prostě je víc do bíla :-)) a je jedním slovem úžasný!

Jo, a děcka mají bezedné žaludky a luxují misky během snad pár sekund, netřeba pak nic umývat!

10.7.2022 00:56

fikovnice napsal(a):
Nejraději bych na noc aspoň dvě propašovala do postele...ale nemůžu Alence z toho dělat holubník...tak jen budu chodit obhlížet a kochat se!

Tak si ustel u nich v ohrádce 😇

10.7.2022 12:09

Dráčka jsem na tento týden půjčila přátelům na výlet do Nitry a přivezl si 3x CAC a dokonce i BOB.

10.7.2022 12:10

Myslím, že by to nebyl dobrý nápad. Nechtěj vidět tu ohrádku ráno v 5.

10.7.2022 12:31
fikovnice

XXX.XXX.162.253

Myslím, že by to nebyl dobrý nápad. Nechtěj vidět tu ohrádku ráno v 5.

10.7.2022 12:42
fikovnice

XXX.XXX.162.253

"Sarah" u nich ze začátku spala...
Teď už se to fakt nedá...

10.7.2022 15:03
Trickyvoo

XXX.XXX.210.16

fikovnice napsal(a):
"Sarah" u nich ze začátku spala...
Teď už se to fakt nedá...

Vím, jak se umí "hemžit" jeden pes, co teprve když člověka začne žužlat, olizovat a přeskakovat 11 pejsků

10.7.2022 17:24

Trickyvoo napsal(a):
Vím, jak se umí "hemžit" jeden pes, co teprve když člověka začne žužlat, olizovat a přeskakovat 11 pejsků

Myslím, že nešlo o hemžení...

By nám fikovnici počurinkali a posrajdinkovali...😂😂

10.7.2022 17:48

Dráčka jsem na tento týden půjčila přátelům na výlet do Nitry a přivezl si 3x CAC a dokonce i BOB.

Gratuluji a prosím o vysvětlení zkratky BOB, to tu ještě nebylo, ale asi to znamená něco super, když píšeš "dokonce i"😃

10.7.2022 17:49
fikovnice

XXX.XXX.162.253

Myslím, že nešlo o hemžení...

By nám fikovnici počurinkali a posrajdinkovali...😂😂

Tak tak...a nechtěj vidět a cítit ty bobany!

10.7.2022 17:50
fikovnice

XXX.XXX.162.253

Gratuluji a prosím o vysvětlení zkratky BOB, to tu ještě nebylo, ale asi to znamená něco super, když píšeš "dokonce i"😃

Také jsem se ptala, napíšu za Alenku: Best Of Breed.

10.7.2022 18:13

fikovnice napsal(a):
Také jsem se ptala, napíšu za Alenku: Best Of Breed.

Jj, a proto i CACIB, což znamená, že když získáme ještě jednoho příští rok, tak Dráček bude mezinárodní šampion. Já ale nic neplánuju, takže uvidíme. Letos jsem chtěla CH CZ, toho máme, víc nepotřebuju. A to byl víceméně můj "slib" manželovi.

10.7.2022 19:14

Jj, a proto i CACIB, což znamená, že když získáme ještě jednoho příští rok, tak Dráček bude mezinárodní šampion. Já ale nic neplánuju, takže uvidíme. Letos jsem chtěla CH CZ, toho máme, víc nepotřebuju. A to byl víceméně můj "slib" manželovi.

Juj, tak to je fakticky něco!🏆

11.7.2022 06:01

..veliká gratulace

11.7.2022 08:45

Banda psů posílá pozdrav z městského venčení v Ostravě

11.7.2022 12:52
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ty jsou jak dva policajti nebo bachaři a mezi nimi nešťastný dopadený nebo kriminálník .

11.7.2022 13:31

Trickyvoo napsal(a):
Ty jsou jak dva policajti nebo bachaři a mezi nimi nešťastný dopadený nebo kriminálník .

ale fakt že jo

11.7.2022 14:29

Teda ti jsou tááák úžasní💕, že jsem si s dovolením? tu fotečku stáhla, abych se ještě chvíli mohla kochat a pak ji zase za pár dní smažu, slibuju ✌nezneužiju 😊
Děkuju, máte fakt úžasnou smečku! Škoda, že tam nejsou všichni, ale ty psiska by se možná nevešli zblízka ani do záběru, co? 😄

11.7.2022 14:33

Ploužnická smečka v sobotu večer - toliko k venčení.... (a já jsem seděla na zemi)

11.7.2022 15:28

Tak u nás konečně pokosili louky, takže už to není tráva nad kolena a nemusíme courat jen po cestách. Zepředu se mi samozřejmě žádná slušná fotka pesanů nepovedla, tak alespoň jedna "zadelní".

11.7.2022 17:06
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

V neděli jsme opět byli nuceni vzít Malinu sebou do Obi a najednou koukáme, že nemá náhubek, co jsme jí nasadili. Hledáme po zemi, nikde a až pak jsme ho objevili...

11.7.2022 18:06

Teda ti jsou tááák úžasní💕, že jsem si s dovolením? tu fotečku stáhla, abych se ještě chvíli mohla kochat a pak ji zase za pár dní smažu, slibuju ✌nezneužiju 😊
Děkuju, máte fakt úžasnou smečku! Škoda, že tam nejsou všichni, ale ty psiska by se možná nevešli zblízka ani do záběru, co? 😄

Ono hlavně holky s námi stále na stálo nebydlí a sama bych 5 psů nevencila. Přeci jen, jsou zvyklé hlavně na panička a tím že obě jsou záchranene, visí na něm a hůř mě přijímají jako autoritu. Když s námi není, tak mě berou, ale nevím, jak bychom zvládly krizovky. Beru to tak, že až u nás budou bydlet nastalo, ten vztah mezi námi se prohloubí

Bereme buď velké kluky a holky na větší procházky nebo na kratší prcka a holky, prcka a kluky nebo úplně zvlášť dospělé holky, dospělé kluky, štěně.
Jinak moc děkuji, těší mě, že se banda líbí

11.7.2022 22:21

Trickyvoo napsal(a):
V neděli jsme opět byli nuceni vzít Malinu sebou do Obi a najednou koukáme, že nemá náhubek, co jsme jí nasadili. Hledáme po zemi, nikde a až pak jsme ho objevili...

Šikovná holka 😃👍

11.7.2022 23:04
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Trickyvoo napsal(a):

Dala jasně najevo že chce ten nový padnoucí
a starý pověsila na hřebík.

12.7.2022 05:20
fikovnice

XXX.XXX.133.155

Klidně můžete všichni přijet pomazlit, ale myslím, že to máte moc daleko. Nejblíž asi fikovnice a ta se pomazlit přijede.

Hlásím, že tak úplně blízko to nemám...s cca 4 blouděními a jízdou po okreskách (a s nákupem) mi jízda trvala téměř 5 hodin , ale stálo to za to!
Děkuji "Sarah" za tu možnost a už teď se mi po "plyšácích" i dospělácích stýská!

12.7.2022 07:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

GAELLE napsal(a):
Dala jasně najevo že chce ten nový padnoucí
a starý pověsila na hřebík.

Myslím, že Malina ho spíš odhodila na zem a dál se jím nezabývala. Spíš ho tam někdo našel válet, tak ho tam píchnul, aby byl líp vidět.

12.7.2022 11:02
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Myslím, že Malina ho spíš odhodila na zem a dál se jím nezabývala. Spíš ho tam někdo našel válet, tak ho tam píchnul, aby byl líp vidět.

Určitě ne, on tam zrovna kolem nikdo nebyl. Ona zkoušela i o nás ho sundat.

12.7.2022 11:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Určitě ne, on tam zrovna kolem nikdo nebyl. Ona zkoušela i o nás ho sundat.

Já nechci znova vířit vody, ale tím, že jí opakovaně nasazujete nevyhovující náhubek ji kromě toho, co už jsme tu psali, učíte, že náhubek je nepříjemná věc. Bude vám pak dělat problém ji naučit i na normální košík, a to kvůli takový blbině. Víte, jak to je s chybama u psů. Ty, co uděláte, si řádně odpykáte později. Přeučovat je horší než učit.

12.7.2022 16:49
domi.t

XXX.XXX.250.67

Aj my vás zdravíme! Žijeme,sme zdravé a šťastné (klop,klop!),užívame si leto a nekonečné potulky kade tade. Je to boží!

12.7.2022 17:20
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Já nechci znova vířit vody, ale tím, že jí opakovaně nasazujete nevyhovující náhubek ji kromě toho, co už jsme tu psali, učíte, že náhubek je nepříjemná věc. Bude vám pak dělat problém ji naučit i na normální košík, a to kvůli takový blbině. Víte, jak to je s chybama u psů. Ty, co uděláte, si řádně odpykáte později. Přeučovat je horší než učit.

Ano, to se tu probíralo v pátek, pak jsme byli na chalupě a cestou zpět jsme byli v Obi. Takže i kdybych měla záměr jí ho koupit, moc příležitostí jsem neměla. Jednoduše řečeno, neměla jsem žádnou.

Dneska jsme byli mimo jiné na procháze zámeckým parkem. Tak jedna, jak Malina kouká, co kde lítá, což platí doslova.
Pořád se chystám jí ostříhat tu fousatou tlamičku, ale bojím se, že jí ústříhnu víc než jsem chtěla.

12.7.2022 18:25

Trickyvoo napsal(a):
Ano, to se tu probíralo v pátek, pak jsme byli na chalupě a cestou zpět jsme byli v Obi. Takže i kdybych měla záměr jí ho koupit, moc příležitostí jsem neměla. Jednoduše řečeno, neměla jsem žádnou.

Dneska jsme byli mimo jiné na procháze zámeckým parkem. Tak jedna, jak Malina kouká, co kde lítá, což platí doslova.
Pořád se chystám jí ostříhat tu fousatou tlamičku, ale bojím se, že jí ústříhnu víc než jsem chtěla.

Ona má ty fousiska zrzavý!😂

12.7.2022 18:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ona má ty fousiska zrzavý!😂

Jsem se zrovna chtěla zeptat, jestli je špinavá nebo má zrzavý fous... Bych jí takovou bradku nechala. Bez ní bude prostě černej pes. Takhle je speciální..

12.7.2022 19:05
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ano, má je zrzavý stejně jako můj brácha. Když spolu někam jdou, tak z toho mají lidi docela srandu

12.7.2022 19:16

Trickyvoo napsal(a):
Ano, má je zrzavý stejně jako můj brácha. Když spolu někam jdou, tak z toho mají lidi docela srandu

Já bych jí je trochu zakrátila, ale jen trochu, aby dostaly lepší tvar a nepůsobily tak urousaně.

12.7.2022 20:35

domi.t napsal(a):
Aj my vás zdravíme! Žijeme,sme zdravé a šťastné (klop,klop!),užívame si leto a nekonečné potulky kade tade. Je to boží!

Krásně tam máte a Nefretka je úžasná holka. ♥️

13.7.2022 07:05
domi.t

XXX.XXX.131.130

Krásně tam máte a Nefretka je úžasná holka. ♥️

Ali,moc ďakujeme

13.7.2022 08:49

Jsme zpátky - a máme další cestovací dogu. Yoda zvládnul pronajatý domeček, apartmány, hotel... naučil se suverénně používat výtah (lanovka by tedy byla na podstatně delší povídání - děkuji obsluze, že se smála místo aby nás vyloučila z přepravy, protože nakládky dole i nahoře byly trošku nestandardní... zato výstupy mu šly skvěle). Viděl moře i velehory. Viděl spoustu památek, městeček i velkoměsto. Zvládal davy. Kupodivu zvládal i zájem lidí kolem něj - nechával se hladit (a to on normálně od cizích moc nemusí). Skvěle žral, pil, spal... a vycházel s našimi "Trpajzlíky"... Prostě pohodička pohoda.
A už tu otravuje, že se musí do lesa... ale musí počkat, až dopere pračka a nacpu druhou...

13.7.2022 17:18

tak Vás trošku zasypu Yodou na cestách - část první (tři noci) Burgundsko (byli jsme tam už s Betou na jedné dubnové výpravě a moc se nám tam líbilo) - zemědělský kraj polí, vinic, pastvin a stará městečka a vesnice, kde se zastavil čas. Kdo četl Merleho Malevil, najednou vidí jasné reálie - dodnes obydlené hrady, kamenné vesničky. Tady je nejen první gotika, ale i antické památky (Asterix je taky povinná četba) i ty ještě starší (jeskynní malby a otisky rukou od Kramaňonců). Bydleli jsme ve starém domku se zahrádkou - paní domácí nám klíče nechala za okenicí s tím, že pokud nic nebudeme chtít, máme je tam při odjezdu vrátit...

13.7.2022 17:32

část druhá - pobyt u Atlantiku v Bidartu (4 noci). Apartmánový dům je trošku vybydlený, ale co by kamenem dohodil jsou dvě pláže, kam může (na vodítku) pes. O to víc nás pak překvapilo, že na 200 km dlouhé pláži od Španělska k Bordeaux se nedá najít pláž, kde není škrtnutý pes (a to prosím i na plážích, co web - a tváří se aktuálně - nabízí jako dog frendly...) Není problém jít se psem na pláž mimo vlajky (dozorovaná s plavčíkem), ale kupodivu tam za vámi dojede pobřežní hlídka, že tam nesmí vstupovat do moře děti... neb je to relativně nebezpečné (upozorňuji, že děti jsou vynikající plavci a neplavali jsme, nýbrž u břehu blbli ve vlnách...) O to víc překvapí, že v Bordeaux v moderní "kašně" Miroir d'eau se klidně psi cachtají (a že jich bylo)

13.7.2022 17:47

a poslední kus - 3 noci v Andoře v Aransu (a pak ještě jedna cestou). Bydleli jsme v úžasném rodinném hotelu s apartmány (chtěla jsem mít možnost vařit snídaně i večeře). Yoda se naučil jezdit výtahem, procházet kolem koní (paní domácí jezdila), navštívili jsme katarské hrady i hory. Nastoupit do stále se pohybující kabinky lanovky bylo těžké, neb má děsně úzký vchod... ale nacpali jsme ho tam... Já s Yodou pak počkala zhruba ve 2200 metrech, ostatní ještě vyjeli na vyhlídku (krásné sluneční hodiny), ale na sedačku se jít se psem nedá. A pak jsme si dali výlet k jezerům... jen kdyby nebylo takové vedro... (a já vezla do velehor horské oblečení, hezky se projelo a nevyndalo z rakve na střeše).

13.7.2022 17:57

část druhá - pobyt u Atlantiku v Bidartu (4 noci). Apartmánový dům je trošku vybydlený, ale co by kamenem dohodil jsou dvě pláže, kam může (na vodítku) pes. O to víc nás pak překvapilo, že na 200 km dlouhé pláži od Španělska k Bordeaux se nedá najít pláž, kde není škrtnutý pes (a to prosím i na plážích, co web - a tváří se aktuálně - nabízí jako dog frendly...) Není problém jít se psem na pláž mimo vlajky (dozorovaná s plavčíkem), ale kupodivu tam za vámi dojede pobřežní hlídka, že tam nesmí vstupovat do moře děti... neb je to relativně nebezpečné (upozorňuji, že děti jsou vynikající plavci a neplavali jsme, nýbrž u břehu blbli ve vlnách...) O to víc překvapí, že v Bordeaux v moderní "kašně" Miroir d'eau se klidně psi cachtají (a že jich bylo)

Fotečky parádní...všechny...ostatně jako vždy ....dovolila jsem si zkopírovat tu pro mě nej....nejvtipnější , abych nemusela vypisovat, která to je.

A teda musím konstatovat, že Yodík už je pěkný obřík

13.7.2022 19:44

Fotečky parádní...všechny...ostatně jako vždy ....dovolila jsem si zkopírovat tu pro mě nej....nejvtipnější , abych nemusela vypisovat, která to je.

A teda musím konstatovat, že Yodík už je pěkný obřík

lítacích písečných fotek máme hodně - na pláži si to užíval po čtyři večery. Fakt klika, že jsme bydleli pěšky 5 minut od místa, kam mohl oficiálně... moc jich podle všeho na pobřeží v sezóně není. Překvapilo nás to - prý zákazy psů na plážích jsou novinka letošní sezóny.

Obřík mile překvapil. I tím, že vůbec se netváří "zničeně" - naopak si dnešní skoro dvě hodiny v lese užíval naplno. Prý konečně pořádné poběháníčko na volno. V pátek se stavíme na veterině zvážit a pro tablety na odčervení (nechci si přivést srdeční červy). Jsem docela zvědavá, kolik mamutík váží.

13.7.2022 19:47
fikovnice

XXX.XXX.133.223

Alenko - "Sarah", tak co?
Už je nějaké štěkaňátko u nových majitelů? Jsem hrozně zvědavá baba!

13.7.2022 21:36

fikovnice napsal(a):
Alenko - "Sarah", tak co?
Už je nějaké štěkaňátko u nových majitelů? Jsem hrozně zvědavá baba!

Až zítra, Jani.

15.7.2022 04:18
fikovnice

XXX.XXX.132.152

Trochu OT: Jaká byla u vás buřina? A kde padaly kroupy? Brno v jednu chvíli fakt vichr takovej, že jsem se bála, že mi převrátí auto. Po ulici lítalo kdeco. A napršelo hodně. Nicméně kroupy naštěstí ne!

15.7.2022 07:07

tady včera spadlo pár kapek (0,8 mm) ... Nočník Evropy Liberec už dávno není, co býval...

15.7.2022 09:22

U nás něco napršelo, ale žádný slejvak to nebyl. Ráno bylo vše suché.

15.7.2022 12:15
Joohana

XXX.XXX.69.35

Já v tom nejhorším jela ze cvičáku, naštěstí už jsem byla skoro doma, někde v lesích bych si jet netroufla, jela jsem 20 km/h a měla jsem staženo.

A v noci byla ještě jedna pořádná bouřka, ráno v lese na naší trase apoň tři spadlé stromy - jsou suché od kůrovce a vždycky, když fouká, něco popadá.

15.7.2022 17:51

Dnes odešel do nového domova Andy, béžový kluk.

15.7.2022 19:57

Brouček malý...přeji Andymu, ať se mu doma líbí a páníky, aby si brzy omotal zcela kolem tlapek 🐾🌷

15.7.2022 22:12
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Neumím si představit to loučení.
A taky podle čeho a jak vybrat štěnátkům nové rodiny.
Tak ať se všechna mají krásně.

16.7.2022 07:50

GAELLE napsal(a):
Neumím si představit to loučení.
A taky podle čeho a jak vybrat štěnátkům nové rodiny.
Tak ať se všechna mají krásně.

Já jsem na začátku taky byla na druhé straně a jsem ráda, že chovatelka mně štěňátko svěřila. Takže i já teď věřím, že jsem štěňátkum našla ty nejlepší majitele a že se u nich budou mít dobře. Nechat si je nemůžu.

16.7.2022 12:17
fikovnice

XXX.XXX.134.115

Můj oblíbenec!!!

16.7.2022 12:19
fikovnice

XXX.XXX.134.115

Já jsem na začátku taky byla na druhé straně a jsem ráda, že chovatelka mně štěňátko svěřila. Takže i já teď věřím, že jsem štěňátkum našla ty nejlepší majitele a že se u nich budou mít dobře. Nechat si je nemůžu.

Ali, je něco nového s panem Modrým?

16.7.2022 12:29

fikovnice napsal(a):
Ali, je něco nového s panem Modrým?

Zatím ne.
Dnes odjeli fialová, žlutá a hnědý, zítra pojede ještě šedý a vínová. Doma zůstanou 4 uličníci ještě týden.

16.7.2022 12:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zatím ne.
Dnes odjeli fialová, žlutá a hnědý, zítra pojede ještě šedý a vínová. Doma zůstanou 4 uličníci ještě týden.

Ty jo odjezd 3 štěňat za den, to bych asi nedala já si plánovala odjezd maximálně jednoho štěněte za den. Vždycky jsem se ten den snažila věnovat hlavně tomu, co mělo odjet, ještě si ho užít, no a po odjezdu jsem byla hotová, a potřebovala jsem trochu času na srovnání . Asi bych to nedala ještě ten den dávat další štěně . I když na druhou stranu, možná kdyby se to takhle odbylo rychleji, tak by to ve výsledku bylo "jednodušší", probrečených méně dní . A taky jich máte víc, takže chápu.

Je teda fakt, že jsem myslela, že nejhorší bude odjezd prvního štěněte, ale ani ne, tam jsem se docela držela a začala brečet až když noví majitelé odjeli , s každým dalším štěnětem to bylo naopak horší a horší, no a nejhorší byla poslední fenečka, tu jsem měla doma dlouho, zvykla jsem si na ní já, i psi....

Ale štěňatům už bude rok, a já vím, že se všichni mají parádně a mají skvělé páníčky, a věřím, že vy jste taky vybrala ty nejlepší nové domovy .

16.7.2022 15:06
fikovnice

XXX.XXX.134.115

Zatím ne.

A jak zvládali nové rodinky? Bylo tam nějakého zaplakání si (myslím štěkaňátka)?

16.7.2022 15:41

marcelaamax napsal(a):
Ty jo odjezd 3 štěňat za den, to bych asi nedala já si plánovala odjezd maximálně jednoho štěněte za den. Vždycky jsem se ten den snažila věnovat hlavně tomu, co mělo odjet, ještě si ho užít, no a po odjezdu jsem byla hotová, a potřebovala jsem trochu času na srovnání . Asi bych to nedala ještě ten den dávat další štěně . I když na druhou stranu, možná kdyby se to takhle odbylo rychleji, tak by to ve výsledku bylo "jednodušší", probrečených méně dní . A taky jich máte víc, takže chápu.

Je teda fakt, že jsem myslela, že nejhorší bude odjezd prvního štěněte, ale ani ne, tam jsem se docela držela a začala brečet až když noví majitelé odjeli , s každým dalším štěnětem to bylo naopak horší a horší, no a nejhorší byla poslední fenečka, tu jsem měla doma dlouho, zvykla jsem si na ní já, i psi....

Ale štěňatům už bude rok, a já vím, že se všichni mají parádně a mají skvělé páníčky, a věřím, že vy jste taky vybrala ty nejlepší nové domovy .

Myslím si právě, že odjezd více kousků naráz je lepší. Aspoň pro mě. Být to každej den po jednom, tak to asi nedám. A jsem si jistá, že všichni se budou mít výborně.

16.7.2022 22:28
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Nám se venčilo docela dobře. Oběd jsme pořídili taky venku. Šli jsme do restaurace i s Malinou, Uvnitř už byli lidi s malým pejsekm a ten hned začal na Malinu štěkat, ta se jen podívala. Sedli jsme si tak, aby ten jiný pejsek na ní neviděl. Když jsme byli s Malinou v restauraci na jaře, tak nám startovala na servírku, startovala ještě tak před dvěma měsícema, ale dneska už si jí nevšímá. Jen když nám říkala, že poplet kuchař objednávku, tak na ní teda štěkla, jakoby rozumněla, ale podle mě to bylo spíš tím, že stála manželovi za zády. To už říkal i brácha, že když s ní jde do hospody, tak štěká na lidi, co se k němu blížili ze zadu. Malina byla tedy hrozně hodná, což je ona nyní po tom hárání celkově, na desetiměsíční štěně možná až moc, až si dělám starosti. Když chceme cvičit povely, tak si pojednom po dvou lehne a už nechce nic dělat a usne. Když jsem jí lákala na agility hřišti, tak si sedla a nechtěla nic dělat a přitom to předtím probíhala s nadšením. Na procházkách se nás drží, i když jde na volno. Tak nevím, je už jako dospělá, když má odháráno, ale zas tak? Oba dva psi před ní si udržovali nadšení pro hru a cvičení až do konce života. Fenku jsem ale nikdy neměla. Tak může mít třeba tu falešku a nebo smutní po mém tátovi, spali spolu v posteli, nebo jí tak ničí to vedro? Je výhřevná, v zimě nenosila obleček a fakt jí zima nebyla, spala na dlažbě a nechtěla spát v pelíšku a teď ted příšerně líná.

16.7.2022 23:00
fikovnice

XXX.XXX.134.115

Zatím ne.

Tak specielní pusu panu Modrému a panu Zelenému, ale i všem ostatním a Dráčkovi...a celé smečce!!!

17.7.2022 08:22

venčení po návratu - je zřejmé, že se rozhodně zvířátko nevrátilo unavené... Naopak, řádění na volno a lov na páníky je prý zábava větší, než gotika na cestách

18.7.2022 09:30
domi.t

XXX.XXX.250.67

My hory síce nemáme,ale pekne tu máme tiež💚☀️🌲

18.7.2022 16:50

domi.t napsal(a):
My hory síce nemáme,ale pekne tu máme tiež💚☀️🌲

Vaše nádherná a vysmátá Nefret má tak velký, dlouhý a tedy i praktický jazyk, že byste na něj mohla klidně psát rodině vzkazy 👅😃

19.7.2022 20:04
domi.t

XXX.XXX.250.67

Vaše nádherná a vysmátá Nefret má tak velký, dlouhý a tedy i praktický jazyk, že byste na něj mohla klidně psát rodině vzkazy 👅😃

To teda! A naživo je ešte dlhší! 😎Občas si myslí,že je chameleón a chytá ním hmyz😁

20.7.2022 09:32
Andrýsek3

XXX.XXX.250.238

Xerxová fotky nádherné, jak pes zvládal ta vedra? Vím, že to teď všude na západě je katastrofa a místy byly i čtyřicítky. Jen koukám na ty fotky z pláže a vím, že můj pes by tam leknul, nesnáší teploty nad 20 stupňů. Takže trpí momentálně i u nás a letní dovolenou u moře si nemůžeme dovolit. Tak snad na podzim.

20.7.2022 10:11

Andrýsek3 napsal(a):
Xerxová fotky nádherné, jak pes zvládal ta vedra? Vím, že to teď všude na západě je katastrofa a místy byly i čtyřicítky. Jen koukám na ty fotky z pláže a vím, že můj pes by tam leknul, nesnáší teploty nad 20 stupňů. Takže trpí momentálně i u nás a letní dovolenou u moře si nemůžeme dovolit. Tak snad na podzim.

vedro v Burgundsku ani pak u moře nebylo - bylo tam maximálně odpoledne kolem 25 stupňů (a noci chladné). Na pláž se psem jsme chodili hlavně večer - moře bylo teplé, vlny zlaté v zapadajícím sluníčku. Přes den jsme hodně "průzkumničili" - dítka mají smůlu - už jsou dost velká, aby poznávala svět kolem sebe místo "válecí" dovolené.
Největší vedro paradoxně bylo v Pyrenejích - ale to jsme zase na výlety chodili ráno (první lanovka byla naše) a odpoledne jsme se flákali... A večer teplota klesla pod dvacet - a to se dalo jít na pohodovou procházku.

Auto klimatizované, vždy zásoba studené vody (mrazím flašky s vodou přes noc v mrazáku a voda zůstane až do odpoledne ledová) - pes i děti zvládli celou cestu zcela v pohodě (přežila jsem i já, a já vedra nerada).

Když kouknete na předpověď počasí Biarritz (letovisko na pobřeží Atlantiku) a na Andorru - i nyní je rozdíl teplot značný. V horách je výrazně tepleji...

20.7.2022 17:52

Dorazili jsme na hotel do západních Čech a bělouš zabral celou jednu postel....ještě zůstala jedna volná 😃

20.7.2022 18:53

Dorazili jsme na hotel do západních Čech a bělouš zabral celou jednu postel....ještě zůstala jedna volná 😃

Asi zas budu za šťouru - ale nestačil by mu pelech na zemi? Přece jen - ta postel není vaše. Nebo tedy je vaše, ale jen dočasně.

20.7.2022 19:24

Asi zas budu za šťouru - ale nestačil by mu pelech na zemi? Přece jen - ta postel není vaše. Nebo tedy je vaše, ale jen dočasně.

Ale tak klidně, můžete🧐...vidíte jeho vypranou deku na které leží? a jeho pelíšek? Buď bude spát tam na svém a nebo na koberci, který tu všude je. Tlapky mu tu myji (i doma) po každé vycházce a je jedno jestli je mokro nebo sucho, i zadel myji, když je to potřeba...no a na závěr bych dodala, že když jsme přijeli, spláchla jsem ho sprchou s vlažnou vodou pro osvěžení a taky z prachu z vlaku a tak...

20.7.2022 19:27

vidíte jeho vypranou deku na které leží?

Vidím, ale zároveň vidím fousatou tlamku na nepovlečené matraci. Ale jak píšu, jsem šťoura a podle mě pes na hotelu ( penzionu, apartmanu.....) do postele nepatří.
Stejně tak mi vadí pes v restauraci na židli. Argument, že má pod sebou deku, taky moc neobstojí, když má tlamku na ubruse. Ale to už je jiný příběh.

20.7.2022 19:52

vidíte jeho vypranou deku na které leží?

Vidím, ale zároveň vidím fousatou tlamku na nepovlečené matraci. Ale jak píšu, jsem šťoura a podle mě pes na hotelu ( penzionu, apartmanu.....) do postele nepatří.
Stejně tak mi vadí pes v restauraci na židli. Argument, že má pod sebou deku, taky moc neobstojí, když má tlamku na ubruse. Ale to už je jiný příběh.

Na nepovlečenou matraci bych ho nepustila, je na ní prostěradlo🧐....ale to jen tak na závěr...je to poprvé, co asi bude spát někde na posteli, už jsme občas na ubytku třetím rokem....válí se jen tam, kde má to svoje...jo a na poslední fotce to není špína u zadních nohou, to je opálený, protože nemá podsadu a chlupů má celkově méně, takže mu tmavne přes léto kůže a vypadá pak spíše jako stříbrný než bílý...

21.7.2022 05:18

Tak Orionko hlásím, že bělouš asi četl Váš příspěvek 😃 a pozdě večer, když už jsem spala, mě pohladil packou ze země, že chce pelíšek dolů vedle mé postele tak, jako je zvyklý doma a spal tam celou noc. Božan 🌞 Teď už jsme na nohou a půjdeme do parku 🙋‍♀️

21.7.2022 08:27
domi.t

XXX.XXX.250.67

Viem,že je toto psia diskusia,ale snáď mi to prepáčite...nedá mi totiž nepodelit sa s vami o tieto fotky s 🐎🐎Bol to naozaj silný zážitok pri západe slnka😍

21.7.2022 17:36

Ani nevím jak, povedlo se mi vyfotit mrkajícího bělouše....usmívala jsem se ještě několik kilometrů po akci 😃😄

22.7.2022 11:39
domi.t

XXX.XXX.250.67

Ani nevím jak, povedlo se mi vyfotit mrkajícího bělouše....usmívala jsem se ještě několik kilometrů po akci 😃😄

Rozkošník jeden! 💙

22.7.2022 20:32

domi.t napsal(a):
Viem,že je toto psia diskusia,ale snáď mi to prepáčite...nedá mi totiž nepodelit sa s vami o tieto fotky s 🐎🐎Bol to naozaj silný zážitok pri západe slnka😍

Domi, vím, že to nemyslíš zle, fotky jsou krásné, ale prosím, nekrm cizí koně. Ničím, ani trávou. Můžou se mezi sebou pokopat kvůli zvance, oni neřeší, jak kvalitní zvanec to je, dominantnejsi koně umí být pěkně urputni, když jde o jakékoliv jídlo. Učí je to nerespektovat ohradník, když dostanou za kopnuti odměnu a tak dále. Je to takova nemoc každého konaka, že se mu otvírá kudla v kapse když někdo stojí a krmí u ohrady.

22.7.2022 21:52
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Domi, vím, že to nemyslíš zle, fotky jsou krásné, ale prosím, nekrm cizí koně. Ničím, ani trávou. Můžou se mezi sebou pokopat kvůli zvance, oni neřeší, jak kvalitní zvanec to je, dominantnejsi koně umí být pěkně urputni, když jde o jakékoliv jídlo. Učí je to nerespektovat ohradník, když dostanou za kopnuti odměnu a tak dále. Je to takova nemoc každého konaka, že se mu otvírá kudla v kapse když někdo stojí a krmí u ohrady.

Tak sice vím, že se krmit koně nemají, ale vlastně nechápu, proč vadí, když jim někdo takhle dá tu trávu, kterou mají v ohradě? Jakože ti koně se mezi sebou pak poperou, protože jeden jí dostal a druhý ne? Nebo se to bere stejně jako se psy? Cizí psi se bez dovolení taky nekrmí?

22.7.2022 21:56

Trickyvoo napsal(a):
Tak sice vím, že se krmit koně nemají, ale vlastně nechápu, proč vadí, když jim někdo takhle dá tu trávu, kterou mají v ohradě? Jakože ti koně se mezi sebou pak poperou, protože jeden jí dostal a druhý ne? Nebo se to bere stejně jako se psy? Cizí psi se bez dovolení taky nekrmí?

Žádná zvířata se bez dovolení nekrmí. Cstmr to napsal(a) přesně - koně se můžou mezi sebou poprat + se naučí nerespektovat ohradník. Jako koňák mám stejný názor.

22.7.2022 21:57
fikovnice

XXX.XXX.135.234

Trickyvoo napsal(a):

No ano, cizí psy přece není radno krmit. Druhá věc je, kolik krmičů mezi lidmi je. Bohužel...

22.7.2022 21:58
fikovnice

XXX.XXX.135.234

Žádná zvířata se bez dovolení nekrmí. Cstmr to napsal(a) přesně - koně se můžou mezi sebou poprat + se naučí nerespektovat ohradník. Jako koňák mám stejný názor.

Byla jste rychlejší...i když já koňák nejsem.

23.7.2022 04:56
domi.t

XXX.XXX.250.67

Nechcela som sa k tomu vyjadrovať...je to fotené na súkromnom ohradenom pozemku,kde sa nikto(verte mi,nikto) len tak nedostane. Hentým ohradnikom majú ohradené územie,do ktorého koníky zaháňajú tesne predtým,než idú na noc do stajni. Kŕmila som ich so súhlasom vlastníka, bol prítomný a dokonca je autorom týchto fotiek. Žiadny kôň neutrpel ujmu,žiadny nebol napadnutý iným koňom. Je možné,že pri ohradách,ku ktorým má verejnosť prístup,sú hentaké nezhody časté.

Mám poučenie do budúcna,že naozaj pokiaľ sem človek nedá celú legendu okolo fotky,tak potom musí vysvetľovať alebo "obhajovať sa".

23.7.2022 06:22
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já taky neoponovala. Jen jsem chtěla vědět, jak to je. Myslela jsem doposud, že jim lidi nosí nějaké podivnosti, ale opravdu jsem netušila, že by mohlo vadit i tohle, tedy že někdo podá trávu, která je všude kolem. Já cedulky respektuji a prostě nehladím a nekrmím nic k čemu nedostanu svolení, ani psa, který se ke mě pro to pohlazení žene a není v dosahu majitel, který by mi hlazení odkýval. Zrovna našeho psa nám krmil kde kdo, on byl jako koule a ještě jsem poslouchala, že ho nemám tak krmit. Nejhorší bylo, že měl zrovna dietu, protože přežil otravu a pak zjistím, že "hodní" lidé mu nosí kosti a podobné věci.

Domi.t jsem vlastně ani nepodezírala, že hladila a krmila cizí koně, jen že šla kolem a oni na to čekali. Tak když už se to téma naťuklo, chtěla jsem se poptat, jak to je. Znám jen jednu koňačku a tu vidím tak málo, že jsem si ještě nevzpomněla na to zeptat.

23.7.2022 06:32
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
Byla jste rychlejší...i když já koňák nejsem.

Tak jasně, já tak žiju, že cizí zvířata se nekrmí, jen mě zajímalo jestli se těm koňákům otevírá kudla v kapse jen z toho důvodu nebo je tam nějaký další. Přišlo mi, že jsem to formulovala jasně. Nečekala jsem, že mě budou lidi poučovat, že nemám krmit cizí zvířata. Krmím jen ptáčky a ty svý a občas nějakou havěť v Zoo zakoupenými granulkama.

23.7.2022 08:56

Trickyvoo napsal(a):
Tak jasně, já tak žiju, že cizí zvířata se nekrmí, jen mě zajímalo jestli se těm koňákům otevírá kudla v kapse jen z toho důvodu nebo je tam nějaký další. Přišlo mi, že jsem to formulovala jasně. Nečekala jsem, že mě budou lidi poučovat, že nemám krmit cizí zvířata. Krmím jen ptáčky a ty svý a občas nějakou havěť v Zoo zakoupenými granulkama.

To nebylo poučování, ale vysvětlení. Proč se nám občas otvírá kudla v kapse. Zažila jsem i to, že maminka podjela ohradník s kočárkem, aby si dítko mohlo pohladit a nakrmit ty hodné koníšky. A když jsem maminku upozornila, že to fakt není dobrý nápad, byla jsem označena za hovězí dobytek.

23.7.2022 09:27

Můžou se mezi sebou pokopat kvůli zvance, oni neřeší, jak kvalitní zvanec to je, dominantnejsi koně umí být pěkně urputni, když jde o jakékoliv jídlo

jako ne ze bych podporovala krmeni cizich zvirat - to urcite ne.
sama mam za sebou nekolik "veselych" historek. Od krmeni kocek vikendovymi chatari -maji urcite hlad, ze - po prihody, kdy si luftaci koupily barak na vsi, "uklizeli" a jablka ze sveho noveho sadu mi navazeli po koleckách do meho vybehu -nasla jsem kone stat snad mezi 5 ti kolecky jablek

ale nepovazuju za normalni, ze se kone ve stadu servou o steblo travy, co jim nekdo nabidne,
spokojeni kone - ne.
to si pamatuji z dob, kdy kone byly fakticky - hladovy. nebo nemaji vyresene stado.

I ta prihoda s kolecky jablek nemela nasledky.
Kone nemeli duvod se jabkama prezrat.

23.7.2022 10:45

Já teda s tím krmením cizích koní moc zkušeností nemám...tak nějak povětšinou narazím na koně (teda jestli je ohradníkem myšlen el.ohradník, tak s tím jsem se nesetkala. Za mých mladých let byly prostě ohrady a poté bylo taky běžnější mít pastviny zabezpečené ohradami a teď už jsem dlouho nikde na koně nanarazila...při procházkách)

Přiznám se, že jsem pár let u koní strávila.....taky nám chodili kolem ohrad lidi, taky se snažili nakrmit koně a musím říct, že museli mít vysloveně kliku, když byl nějaký kůň poblíž a že se nakonec k těm lidem "přišoural" a že měli lidi kliku, když ještě nakonec přišel jeden nebo dva.
Jako holka jsem o tom samozřejmě nepřemýšlela, vlastně nevím, že "naši" koně nebyli kontaktnější, že se nenaučili, že lidi u ohrady znamenají jídlo a to se na koně chodilo koukat dost lidí.
Přiznám se, že jsem taky klidně utrhla trávu u cizí ohrady a nějakýmu koni nabídla, když přišel, poplácala, pohladila...ale taky jsem nikdy nezažila, aby se u mě koně následně shlukovali a nedejbože by mezi sebou měli rozbroje...většinou fakt přišli tak max dva tři zvědavci.

Nepovažuju se, co se koní týče za úplného laika, doufám, že těch několik let, co jsem jako holka strávila opravdu každou volnou chvilku u koní a že to nebylo jenom ježdění, ale hlavně ta péče o ně.....tak to, že by mých pár stébel trávy mohl být problém, jsem vlastně zjistila až tady......že nejde o to, že já neudělám nic špatného, že prostě pohladím koně a nabídnu pár stébel trávy, která roste v ohradě....že asi jedna Sardullah by byla na pohodu, ale když budou takových Sardullah zástupy a bůh ví, co všechno koníkům nabídnou, tak to už může být velkej průšvih.

Ještě k tomu že koně mezi sebou můžou mít problém, že se můžou pokopat. To mě teda taky překvapilo..nějaký bitky...tak to jsem fakt nikdy neviděla. A teda nevím, jestli se do kategorie kůň dá počítat i poník, s těmi nemám zkušenost, tak u nás v zoo poníci jsou a můžou se krmit...samozřejmě krmivem zakoupeným přímo v zoo.......a poníci jsou naučení, jak vidí, že se někdo zastavil u ohrady, tak postupně se celé stádečko přesune tam, kde se krmí....jo občas některej kolegu tak jako odstrčí hlavou, ale ale ne nějak agresivně.

23.7.2022 13:43
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

To nebylo poučování, ale vysvětlení. Proč se nám občas otvírá kudla v kapse. Zažila jsem i to, že maminka podjela ohradník s kočárkem, aby si dítko mohlo pohladit a nakrmit ty hodné koníšky. A když jsem maminku upozornila, že to fakt není dobrý nápad, byla jsem označena za hovězí dobytek.

No jo, já si uvědomuji, že jsem poslední měsíc nějak přecitlivělá. Takhle jsem reagovala i s tím náhubkem na Atheiru a pak mě to mrzelo, protože vím, že to myslela dobře. Názorů fauňáků si vážím. Sardullah to napsala krásně.
No a ta matka, která najede s dítětem až ke koni.. No to nemám slov. Někdy ty matky používají kočárek s dítětem jako štít. Asi jich měla doma víc a byly to povolené ztráty .

23.7.2022 14:40

Trickyvoo napsal(a):
No jo, já si uvědomuji, že jsem poslední měsíc nějak přecitlivělá. Takhle jsem reagovala i s tím náhubkem na Atheiru a pak mě to mrzelo, protože vím, že to myslela dobře. Názorů fauňáků si vážím. Sardullah to napsala krásně.
No a ta matka, která najede s dítětem až ke koni.. No to nemám slov. Někdy ty matky používají kočárek s dítětem jako štít. Asi jich měla doma víc a byly to povolené ztráty .

No ono to totiž u těch koníčků vypadá bezpečně, protože koníčkové jsou hodňoučcí, kdyby byl za ohradou býk, tak tam asi nikdo kočár strkat nebude.
I když snad ani tomu bych se nedivila, když vezmu, co jsme viděla v zoologických zahradách....no aby dítě lépe vidělo na opičku?? No tak překročíme plůtek, který vymezuje, kde máme před voliérou stát, no a pak ještě prosrkáváme prstíky k opičce a pak brečíme, protože nás opička kousla.......co na tom, že na té voliéře je dokonce cedulka "pozor kouše".......toho jsem byla svědkem. O tom, že děcko posadí na zíďku, pod ním několikametrová hloubka a v té hloubce smečka vlků......

23.7.2022 16:42

Já teda s tím krmením cizích koní moc zkušeností nemám...tak nějak povětšinou narazím na koně (teda jestli je ohradníkem myšlen el.ohradník, tak s tím jsem se nesetkala. Za mých mladých let byly prostě ohrady a poté bylo taky běžnější mít pastviny zabezpečené ohradami a teď už jsem dlouho nikde na koně nanarazila...při procházkách)

Přiznám se, že jsem pár let u koní strávila.....taky nám chodili kolem ohrad lidi, taky se snažili nakrmit koně a musím říct, že museli mít vysloveně kliku, když byl nějaký kůň poblíž a že se nakonec k těm lidem "přišoural" a že měli lidi kliku, když ještě nakonec přišel jeden nebo dva.
Jako holka jsem o tom samozřejmě nepřemýšlela, vlastně nevím, že "naši" koně nebyli kontaktnější, že se nenaučili, že lidi u ohrady znamenají jídlo a to se na koně chodilo koukat dost lidí.
Přiznám se, že jsem taky klidně utrhla trávu u cizí ohrady a nějakýmu koni nabídla, když přišel, poplácala, pohladila...ale taky jsem nikdy nezažila, aby se u mě koně následně shlukovali a nedejbože by mezi sebou měli rozbroje...většinou fakt přišli tak max dva tři zvědavci.

Nepovažuju se, co se koní týče za úplného laika, doufám, že těch několik let, co jsem jako holka strávila opravdu každou volnou chvilku u koní a že to nebylo jenom ježdění, ale hlavně ta péče o ně.....tak to, že by mých pár stébel trávy mohl být problém, jsem vlastně zjistila až tady......že nejde o to, že já neudělám nic špatného, že prostě pohladím koně a nabídnu pár stébel trávy, která roste v ohradě....že asi jedna Sardullah by byla na pohodu, ale když budou takových Sardullah zástupy a bůh ví, co všechno koníkům nabídnou, tak to už může být velkej průšvih.

Ještě k tomu že koně mezi sebou můžou mít problém, že se můžou pokopat. To mě teda taky překvapilo..nějaký bitky...tak to jsem fakt nikdy neviděla. A teda nevím, jestli se do kategorie kůň dá počítat i poník, s těmi nemám zkušenost, tak u nás v zoo poníci jsou a můžou se krmit...samozřejmě krmivem zakoupeným přímo v zoo.......a poníci jsou naučení, jak vidí, že se někdo zastavil u ohrady, tak postupně se celé stádečko přesune tam, kde se krmí....jo občas některej kolegu tak jako odstrčí hlavou, ale ale ne nějak agresivně.

Ano, můžou mít problém. Jde o to, že když jsou ti koně pravidelněji krmení cizími, tak se naučí u ohrady srocovat. A pak stačí, že se hierarchicky nižší připlete moc blízko k tomu vyššímu. A hned je konflikt. A strašně rychlý, zažila jsem mockrát. člověk nemá šanci zareagovat. A když je ve špatný čas na špatném místě - ono půl tuny je půl tuny. A ten podřízený uhne klidně i přes ohradník.

Zrovna dneska mi kamarádka (u které mám ustájenou kobylu) povídala, že má "velkou" radost, protože obec plánuje zřídit zrovna kolem jejích výběhů novou turistickou stezku. Chápu ji.

23.7.2022 16:45
Katka12345

XXX.XXX.50.153

Zdravím, my se hlásíme po delší době. Máme za sebou týdenní dovolenou v jižních Čechách a bylo to skvělé.
Jediné, co nám trošku dělalo těžkosti, byly ty vedra.
35 stupňů je záhul i pro člověka, natož pro chlupatého psa... Tak jsme se snažili kombinovat program tak nějak všelijak, ať to zvládneme.
Viděli jsme toho i přes vedra opravdu hromadu a pes byl miliónový. Měli jsme štěstí, v kempu byla spousta feneček a on tam byl jediný chlap, takže si hrál jak splašený a měl to tam pod palcem.
Jen je teda úplně vyřízený a dospávat to bude tak měsíc, ale bylo to báječné.

23.7.2022 17:41

Ano, můžou mít problém. Jde o to, že když jsou ti koně pravidelněji krmení cizími, tak se naučí u ohrady srocovat. A pak stačí, že se hierarchicky nižší připlete moc blízko k tomu vyššímu. A hned je konflikt. A strašně rychlý, zažila jsem mockrát. člověk nemá šanci zareagovat. A když je ve špatný čas na špatném místě - ono půl tuny je půl tuny. A ten podřízený uhne klidně i přes ohradník.

Zrovna dneska mi kamarádka (u které mám ustájenou kobylu) povídala, že má "velkou" radost, protože obec plánuje zřídit zrovna kolem jejích výběhů novou turistickou stezku. Chápu ji.

No to mě nenapadlo...protože jsem prostě zvyklá na pevné ohrady, takže tam se to uhnutí za ohradník prostě nekoná.

Nicméně tu turistickou stezku nezávidím......jako pro mě jako pro turistu je určitě prima, že se můžu cestou podívat na koně, protože jsou úžasní, ale když člověk ví, jaký jsou lidi hovada........škoda, že se nedá kolem pastviny vysadit nějaký pichlavý křoví třeba šípek a nebo pás kopřiv, třeba by tam pak nikdo nelezl.

23.7.2022 18:01

No to mě nenapadlo...protože jsem prostě zvyklá na pevné ohrady, takže tam se to uhnutí za ohradník prostě nekoná.

Nicméně tu turistickou stezku nezávidím......jako pro mě jako pro turistu je určitě prima, že se můžu cestou podívat na koně, protože jsou úžasní, ale když člověk ví, jaký jsou lidi hovada........škoda, že se nedá kolem pastviny vysadit nějaký pichlavý křoví třeba šípek a nebo pás kopřiv, třeba by tam pak nikdo nelezl.

Spousta lidí má koně jenom za ohradníkem. Třeba z důvodu, že pastviny jsou v pronájmu. Ono chvíli trvá, než se pichlavé křoví rozroste. A kopřivy se dají přehodit. A navíc, u vchodu do výběhu ani jedno nebude.

23.7.2022 19:18

jak se venčí týden po dovolené?? Jen za humny a díky vedru hlavně ráno či večer... Psisko je jak vidno spokojené - asi mám na ty dogy neblahý vliv - mám již pátou cestovací a hlavně praštěnou - maximálně milující pohyb... A pak že klidné plemeno

23.7.2022 19:40
fikovnice

XXX.XXX.132.179

Katka12345 napsal(a):
Zdravím, my se hlásíme po delší době. Máme za sebou týdenní dovolenou v jižních Čechách a bylo to skvělé.
Jediné, co nám trošku dělalo těžkosti, byly ty vedra.
35 stupňů je záhul i pro člověka, natož pro chlupatého psa... Tak jsme se snažili kombinovat program tak nějak všelijak, ať to zvládneme.
Viděli jsme toho i přes vedra opravdu hromadu a pes byl miliónový. Měli jsme štěstí, v kempu byla spousta feneček a on tam byl jediný chlap, takže si hrál jak splašený a měl to tam pod palcem.
Jen je teda úplně vyřízený a dospávat to bude tak měsíc, ale bylo to báječné.

Posílám Bělouškovi pusu na ňufák!

23.7.2022 19:41
fikovnice

XXX.XXX.132.179

jak se venčí týden po dovolené?? Jen za humny a díky vedru hlavně ráno či večer... Psisko je jak vidno spokojené - asi mám na ty dogy neblahý vliv - mám již pátou cestovací a hlavně praštěnou - maximálně milující pohyb... A pak že klidné plemeno

A zde zase musím napsat, že ti dogouni jsou setsakra krásná zvířata!

23.7.2022 19:51

Xerxová
Jen za humny a díky vedru hlavně ráno či večer...
Opravdu díky? Nebo myslíte kvůli? Pardon za češtin okénko, jestli opravdu děkujete vedru za ranní a večerní venčení, pokorně se omlouvám.
Pan Yoda je hoch ztepilý, roste do nebes.

23.7.2022 20:09

Xerxová
Jen za humny a díky vedru hlavně ráno či večer...
Opravdu díky? Nebo myslíte kvůli? Pardon za češtin okénko, jestli opravdu děkujete vedru za ranní a večerní venčení, pokorně se omlouvám.
Pan Yoda je hoch ztepilý, roste do nebes.

vždyť víte, že se živím statistikou a metrologií a jazyky opravdu ráda nemám (a neumím, zlatá matika či fyzika)... Takže hezky opravujte, u mě se jazykář vyřádí a češtin okénko ráda přijmu Zdraví hoch ztepilý je to ještě brouček nedorostlý

23.7.2022 20:27

vždyť víte, že se živím statistikou a metrologií a jazyky opravdu ráda nemám (a neumím, zlatá matika či fyzika)... Takže hezky opravujte, u mě se jazykář vyřádí a češtin okénko ráda přijmu Zdraví hoch ztepilý je to ještě brouček nedorostlý

"🐾 je to ještě brouček nedorostlý "

Máte odhad, do jaké velikosti by mohl dorůst?

23.7.2022 21:00

"🐾 je to ještě brouček nedorostlý "

Máte odhad, do jaké velikosti by mohl dorůst?

jeho rodiče malí nejsou. Odchovy po jeho otci jsou často vysoké. Bylo to nejmohutnější štěně ze všech našich dogátek - a celý vrh (5 štěňat) byl vyrovnaný a obří.
Na sedmi a půl měsících minulý týden měl 63 kilo a zhruba (blbě se měří) 82 cm v kohoutku. Což je na výšku stejně, jako u předchozího Nighta - a ten dorostl na bonitačních 89 cm. Ale Night byl výrazně lehčího typu.

Všechno nasvědčuje tomu, že by měl být hodně veliký... ale myslím, že Nighta nepřeroste (na výšku). I proto, že už nyní Yoda zbrzdil přírůstky hmotnosti - o měsíc dřív, než lineární křivku přírůstků kil sklopil Night. Jó data - to je moje

24.7.2022 14:43

Dnes odjelo poslední štěňátko. Na fotce je s Dráčkem, ke kterému ten poslední den hodně přilnul.

24.7.2022 17:21

Dnes odjelo poslední štěňátko. Na fotce je s Dráčkem, ke kterému ten poslední den hodně přilnul.

To je pinďa oproti Dráčkovi 🥰....tak ať se mají štěníci všichni moc dobře a jsou milovaní svými páníky a paničkami po celý svůj psí život 💕 a Vy Sarah to prázdno po nich honem něčím bohulibým zaplňte...mějte se pěkně! 🙋‍♀️

24.7.2022 17:44

To je pinďa oproti Dráčkovi 🥰....tak ať se mají štěníci všichni moc dobře a jsou milovaní svými páníky a paničkami po celý svůj psí život 💕 a Vy Sarah to prázdno po nich honem něčím bohulibým zaplňte...mějte se pěkně! 🙋‍♀️

Děkuju. Určitě zaplníme, s Dráčkem se chystáme na zkoušky vodních prací. Zatím opravdu nebylo moc času cvičit, ale příští týden do toho najdeme naplno.

25.7.2022 20:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Skryjská jezírka - bombastická lokalita na současný počasí, tam vůbec nevíte o horku

26.7.2022 07:36
domi.t

XXX.XXX.131.130

Terven napsal(a):
Skryjská jezírka - bombastická lokalita na současný počasí, tam vůbec nevíte o horku

Posielame bobinám pusu a pac Sú svetové!

26.7.2022 14:36

Zapomněla jsem to hodit i sem. Dráček měl narozeniny, včera 5 let a my máme přání jediný.....hlavně zdraví, Dráčku.

26.7.2022 14:48
fikovnice

XXX.XXX.134.95

Zapomněla jsem to hodit i sem. Dráček měl narozeniny, včera 5 let a my máme přání jediný.....hlavně zdraví, Dráčku.

26.7.2022 14:50
fikovnice

XXX.XXX.134.95

fikovnice napsal(a):

Takže Dráček je Rak! Nebo už Lev? Pokud Rak, tak je jako já...

26.7.2022 14:59

fikovnice napsal(a):
Takže Dráček je Rak! Nebo už Lev? Pokud Rak, tak je jako já...

Jani, máš SZ.

26.7.2022 15:37

Smetanový miláček Dráček, sluší mu to 💕🐾 hodně zdraví Dráčku!

26.7.2022 15:47

Dráčku, všechno nej nej nej...hlavně to zdravíčko. Štěstíčko ti přát nemusím, to zajistí panička.

26.7.2022 17:40
Terven

XXX.XXX.110.191

domi.t napsal(a):
Posielame bobinám pusu a pac Sú svetové!

Děkujeme

26.7.2022 19:29
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Náš 4 denní trek po Krkonoších a Jizerských horách. Barney zvládnul krásných téměř 70km s velmi různorodým spaním (útulna s několika cizími lidmi, pod širákem v horách, v kempu) a choval se příkladně. Teď teda bude hodně hodně odpočívat.

26.7.2022 20:28
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Andrýsek3 napsal(a):
Náš 4 denní trek po Krkonoších a Jizerských horách. Barney zvládnul krásných téměř 70km s velmi různorodým spaním (útulna s několika cizími lidmi, pod širákem v horách, v kempu) a choval se příkladně. Teď teda bude hodně hodně odpočívat.

Nádherné fotky. Určitě jste si to užili. Přesně takové bývaly naše "dovolené" a výlety s Argem na Šumavě ............

26.7.2022 22:48
eni

XXX.XXX.88.61

Nádherný pes! Taky přeji vše nejlepší a hlavně ať je dlouho zdravý!!!!!!!

26.7.2022 22:49
eni

XXX.XXX.88.61

Andrýsek3 napsal(a):

Krásné fotky, krásná příroda, krásný pes!!!!

27.7.2022 08:36

domi.t napsal(a):
Nechcela som sa k tomu vyjadrovať...je to fotené na súkromnom ohradenom pozemku,kde sa nikto(verte mi,nikto) len tak nedostane. Hentým ohradnikom majú ohradené územie,do ktorého koníky zaháňajú tesne predtým,než idú na noc do stajni. Kŕmila som ich so súhlasom vlastníka, bol prítomný a dokonca je autorom týchto fotiek. Žiadny kôň neutrpel ujmu,žiadny nebol napadnutý iným koňom. Je možné,že pri ohradách,ku ktorým má verejnosť prístup,sú hentaké nezhody časté.

Mám poučenie do budúcna,že naozaj pokiaľ sem človek nedá celú legendu okolo fotky,tak potom musí vysvetľovať alebo "obhajovať sa".

Já to nemyslela špatně. Jen takové šíření osvěty. Tak se nezlob.

27.7.2022 08:46

Jinak taky se hlásíme, panička má dovolenou, tak trochu výletime. Ale zatím jen trochu, začátek dovolené se nese v doděláváni restu na domě, bohužel, přes pracovní život se těžko udržuje barák v tip top stavu. (a řekneme si na rovinu, radši jdu se psy ven, než řešit co je doma třeba udělat )

27.7.2022 13:18

Terven napsal(a):

Prosím, kde jsou ty Skryjská jezírka?
Sarah, Dráčkovi přeju hlavně hoooodně zdraví, nic není důležitějšího.
Andrýsek, krásná příroda a fotky, vám to trošku závidím, taky bych jela na takový výlet, bohužel moje fena už by to nezvládla

27.7.2022 13:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Prosím, kde jsou ty Skryjská jezírka?
Sarah, Dráčkovi přeju hlavně hoooodně zdraví, nic není důležitějšího.
Andrýsek, krásná příroda a fotky, vám to trošku závidím, taky bych jela na takový výlet, bohužel moje fena už by to nezvládla

https://www.skryjskajezirka.cz/

27.7.2022 13:31

Terven napsal(a):
https://www.skryjskajezirka.cz/

Jo,jo už jsem to našla, napsala jsem dotaz dříve, než jsem se blbec podívala na net A děkuji

28.7.2022 20:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Včera jsme šly takovou naučnou stezku - nazvala bych to výlet za pohlavními orgány - viz foto

29.7.2022 12:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Dodatečně se přidám se souhlasem. Viděla jsem to taky na vlastní oči. A nešlo o nějaký hladovějící stádo. A taky šlo o krmení trávou. Vůdčí klisna to dala tý druhý solidně sežrat :-( a taky přímo u ohrady. Píšu se zpožděním, ale jen proto, že to třeba někoho v budoucnu odradí o podobnýho nápadu.

29.7.2022 12:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Včera jsme šly takovou naučnou stezku - nazvala bych to výlet za pohlavními orgány - viz foto

Terven - vy si teda umíte užít dovolenou

29.7.2022 18:05
BlueBee

XXX.XXX.3.174

My dnes zase vyrazily k rybniku, ktery se buduje kus od nas v lese za mestem. Pinčulí to tam ma strasne rada, lita tam jak zbesila.. Je ji ted deset mesicu, v cervnu ma za sebou prvni harani a je proste bajecna, trosku jsem se bala, kdy uz to pinčííí zdrhání prijde, ale drži se kolem me neustale. Nahani vážky a žáby, co skacou hned do vody. A rybnik bude mit jmeno Netrefílek prý:-) Ale my k nemu vzdy trefime:-D No a gaučíková foto po prichodu domů:-) Krasny víkend všem, přeji..

29.7.2022 18:07
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Terven napsal(a):

Krasna pohlavni cesta:-)))) Hned juknu, kde jsou Kokotské rybniky:-D

29.7.2022 18:40

BlueBee napsal(a):

Terven se víceméně drží Berounky. Terven, můžete prosím prozdradit, kde jste ubytovaní ?

29.7.2022 20:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Terven se víceméně drží Berounky. Terven, můžete prosím prozdradit, kde jste ubytovaní ?

Ubytovaní jsme doma
Plzeň
Edit. ty Kokotský rybníky jsou vyloženě kousek a Skryjský jezírka o trochu větší kousek :-)

29.7.2022 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

BlueBee napsal(a):

Okres Rokycany

29.7.2022 20:51
Terven

XXX.XXX.110.191

BlueBee napsal(a):
My dnes zase vyrazily k rybniku, ktery se buduje kus od nas v lese za mestem. Pinčulí to tam ma strasne rada, lita tam jak zbesila.. Je ji ted deset mesicu, v cervnu ma za sebou prvni harani a je proste bajecna, trosku jsem se bala, kdy uz to pinčííí zdrhání prijde, ale drži se kolem me neustale. Nahani vážky a žáby, co skacou hned do vody. A rybnik bude mit jmeno Netrefílek prý:-) Ale my k nemu vzdy trefime:-D No a gaučíková foto po prichodu domů:-) Krasny víkend všem, přeji..

Díky za pinčí vsuvku.
Já bych pinčí zdrhání neočekávala, jsou to závisláci.
Resp. oni zdrhnou, ale jsou tak rychle zpátky, že to nestačíte zaznamenat

29.7.2022 21:02

Terven napsal(a):
Ubytovaní jsme doma
Plzeň
Edit. ty Kokotský rybníky jsou vyloženě kousek a Skryjský jezírka o trochu větší kousek :-)

Dík, máte tam doma krásně. Ale my taky - nezávidím. Ale tip na ubytko by se hodil.

30.7.2022 16:38

U nás dnes celý den prší, takže žádnej výlet.
Jak je u vás?

30.7.2022 16:58

U nás dnes celý den prší, takže žádnej výlet.
Jak je u vás?

Stejně, venčíme na zahradě, protože se do toho deště nikomu nechce😂

31.7.2022 07:19

už je doma půl roku - ve středu mu bude osm měsíců... děsně to letí. Venčení tohoto týdne - neděle na Černé Nise a jinak jen les za humny - ale statečně jsme ho dali i včera dopoledne v dešti...

31.7.2022 08:06

už je doma půl roku - ve středu mu bude osm měsíců... děsně to letí. Venčení tohoto týdne - neděle na Černé Nise a jinak jen les za humny - ale statečně jsme ho dali i včera dopoledne v dešti...

Šestá je boží !

31.7.2022 08:25

Je prostě úžasný!

31.7.2022 10:48

Šestá je boží !

setkání s dvojicí "bullíků" bylo příjemné - rozumní majitelé, vycepovaní psi (před setkáním byli na volno a reagovali ihned - já vím, ta elektrika... ale asi ví proč)
Pak jsme ještě potkali dědulu vižláka - 13 let... ten tedy měl před majiteli náskok asi 100 metrů... nám to nevadí, ale věřím, že ne každý je ze setkání s volně si klusajícím psem nadšený... dvojici výmarek nemáme na fotkách - pán na ně nahlas řval jeden povel za druhým a předváděl se, jak reagují... (bylo mi holek líto, neb strach na nich byl vidět). V týdnu jsme ještě potkali příjemného přátelského pana kóliáka... no a na poslední fotce je Pan ČERNÝ... to byl úhlavní nepřítel Nighta a důvod, proč neměl rád řadu dalších psů (hlavně velkých černých). Prostě je to psisko, které často zdrhne majitelům a v lese nás doběhne a velmi razantně se "kamarádí". Yoda je zatím v pohodě ... ale já moc nee. Opět byl včera sám

31.7.2022 10:52

Je prostě úžasný!

děkujeme - dneska jsem ho ale chtěla přetrhnout... Cvičně v lese zavolám "čekej"... a nic. Vůbec nic. Žádná reakce, ale vůbec žádná - ani pohled, ani pohnutí uchem mi nevěnoval... Zajímavé je, že po čase naběhl na normální mód docela poslušného a vychovaného dorostence. že by se pubertinka plíživě přibližovala???

31.7.2022 11:56

děkujeme - dneska jsem ho ale chtěla přetrhnout... Cvičně v lese zavolám "čekej"... a nic. Vůbec nic. Žádná reakce, ale vůbec žádná - ani pohled, ani pohnutí uchem mi nevěnoval... Zajímavé je, že po čase naběhl na normální mód docela poslušného a vychovaného dorostence. že by se pubertinka plíživě přibližovala???

No zrovna jsem se chtěla zeptat, jak jste na tom s poslušností. Já musím říct, že můj malý "Pan dokonalý" je ve fázi, kdy už nemá stopro odvolání od psa resp. odvolání ano, ale ne zastavení, když za ním jde. Zatím se mu to povedlo jednou a stačilo, naštěstí je to ťutík, který se do ničeho nehrne po hlavě, takže doběhl k paní + pes + kočár + děcko, asi dvacet metrů se vynořili na křižovatce cest a Mimiš tradá k nim, volám a nic, ale u nich se zastavil a nešel ani do nějakýho očuchávání, jen koukal, obešel je, zastavil a zase v klidu stál a koukal a pak se teda vrátil ke mně. Paní naštěstí na pohodu, měla ovčounku, tak jen zastavila a měla matese v merku. Nejhorší bylo, že jsem ani za ním nemohla běžet neboť Gina to asi vyhodnotila jako nebezpečí....Mates sám a u cizích lidí a měla jsem co dělat, abych jí udržela. Přiznám se, že jsem se bála, že pokud půjdu směrem k nim, tak už nepůjdu, ale přijedu k nim tažena v poloze ležícího střelce.
Takže jsem se spíš chystala, že jí přivážu a pro Matěje dojdu, ale než k tomu došlo, tak už se vracel. Takže chvilinka......alůe chvilinka, kdy všechny kynologický poučky jdou stranou....takže asi 3x povel ČEKEJ a pak asi 10x povel KE MNĚ (nedávejte povel, pokud si nejste jistí, že bude proveden + povel dejte jenom jednou) aneb, jak udělat všechno špatně.
Jako musím říct, že v tu chvíli by mi při tomhle problému dost pomohlo, kdyby na něj paní pořádně houkla "MAZEJ K PANIČCE " a třeba zadupala nebo se směrem k němu rozmáchla rukou. Myslím, že by to stačilo na to, aby už se k nikomu nehrnul, jenže když je dotyčnej cizí člověk trochu zkušenej, tak vidí, že to je štěndo, navíc nic nedělá, že nepředstavuje nebezpečí a navíc na takovýho roztomilouše nebude řvát.
Takže teď, když nemám dostatečný přehled, tak buď jde na vodítko a nebo jistím couračkou.
Samozřejmě od té doby je z něj zase vzorňák, ale nehodlám se nechat ukolébat, teď už si na mě nepřijde.....

31.7.2022 12:20

No zrovna jsem se chtěla zeptat, jak jste na tom s poslušností...

díky tomu, že je opatrný při setkání s cizími lidmi, tak zatím dobře reaguje na ČEKEJ, případně "razantnější" STUJ!!. Stojí jak přibitý - a já popoběhnu a připnu. Až pak se jdeme buď kamarádit a nebo procházíme kolem.
Takže kupodivu nejhorší poslušnost máme ve chvílích úplné pohodičky bez rušivých vlivů... protože chlapec usoudí, že není důvod poslouchat. Uvědomuji si, že se pohybuji na tenkém ledu - že někdy k někomu vyrazí... ale zatím žádný "černý" puntík nemá, k nikomu se bez povolení nikdy nevydal. Hodně chodí na volno, ale jakmile je provoz lidí, cyklistů... chodí na vodítku. Zatím nic extra neřeší.

Tak - teď jsem to napsala a je mi jasné, co přijde...

31.7.2022 12:42

No zrovna jsem se chtěla zeptat, jak jste na tom s poslušností...

díky tomu, že je opatrný při setkání s cizími lidmi, tak zatím dobře reaguje na ČEKEJ, případně "razantnější" STUJ!!. Stojí jak přibitý - a já popoběhnu a připnu. Až pak se jdeme buď kamarádit a nebo procházíme kolem.
Takže kupodivu nejhorší poslušnost máme ve chvílích úplné pohodičky bez rušivých vlivů... protože chlapec usoudí, že není důvod poslouchat. Uvědomuji si, že se pohybuji na tenkém ledu - že někdy k někomu vyrazí... ale zatím žádný "černý" puntík nemá, k nikomu se bez povolení nikdy nevydal. Hodně chodí na volno, ale jakmile je provoz lidí, cyklistů... chodí na vodítku. Zatím nic extra neřeší.

31.7.2022 12:45
domi.t

XXX.XXX.199.149

My sa dnes nevenčíme...jej veličenstvo má totiž nové lehátko a vyzerá to,že sa odtiaľ dnes neodlepí😉

31.7.2022 13:10

Přibližuje.

31.7.2022 14:47

setkání s dvojicí "bullíků" bylo příjemné - rozumní majitelé, vycepovaní psi (před setkáním byli na volno a reagovali ihned - já vím, ta elektrika... ale asi ví proč)
Pak jsme ještě potkali dědulu vižláka - 13 let... ten tedy měl před majiteli náskok asi 100 metrů... nám to nevadí, ale věřím, že ne každý je ze setkání s volně si klusajícím psem nadšený... dvojici výmarek nemáme na fotkách - pán na ně nahlas řval jeden povel za druhým a předváděl se, jak reagují... (bylo mi holek líto, neb strach na nich byl vidět). V týdnu jsme ještě potkali příjemného přátelského pana kóliáka... no a na poslední fotce je Pan ČERNÝ... to byl úhlavní nepřítel Nighta a důvod, proč neměl rád řadu dalších psů (hlavně velkých černých). Prostě je to psisko, které často zdrhne majitelům a v lese nás doběhne a velmi razantně se "kamarádí". Yoda je zatím v pohodě ... ale já moc nee. Opět byl včera sám

Ta fotka s p.Č. moc na pohodu nevypadá. Yoda prikrčený, ocásek stažený. P.Č. jednoznačně dominuje. Taky bych z toho dobrý pocit neměla.

31.7.2022 16:04

Ta fotka s p.Č. moc na pohodu nevypadá. Yoda prikrčený, ocásek stažený. P.Č. jednoznačně dominuje. Taky bych z toho dobrý pocit neměla.

ale tak to vím, že Yoda nadšením nesrší - to on skoro s žádným psem (tedy hlavně zpočátku). Však stále píšu, že je přehnaně submisivní. Ale nevrčí, nevyjíždí, nehrozí konflikt. Takže na rozdíl od NIghta nemusím řešit akutní problém s případnou rvačkou. Ale naštěstí je Pan Černý poměrně poslušný - když ho seřvu ať vypadne... tak to udělá.

31.7.2022 20:17
aluska

XXX.XXX.168.15

Dneska jsme jeli s Mirečkem na oblastní výstavu do Prahy, Mirďa zabodoval - výborná 1, vítěz třídy, oblastní vítěz a vítěz IV FCI skupiny . Pohár za BIG je větší než Mirďa

31.7.2022 20:48

aluska napsal(a):
Dneska jsme jeli s Mirečkem na oblastní výstavu do Prahy, Mirďa zabodoval - výborná 1, vítěz třídy, oblastní vítěz a vítěz IV FCI skupiny . Pohár za BIG je větší než Mirďa

Moc gratuluju. 👍🎉
Při dnešním šetření teda pohár nádhernej. Ale je fakt, že z oblastek nebo krajských si člověk spíš něco přiveze než z mezinárodek.

31.7.2022 21:45

aluska napsal(a):

..obr obr gratulace

1.8.2022 08:42
aluska

XXX.XXX.197.205

Moc gratuluju. 👍🎉
Při dnešním šetření teda pohár nádhernej. Ale je fakt, že z oblastek nebo krajských si člověk spíš něco přiveze než z mezinárodek.

přesně a je tam i lepší atmosféra

1.8.2022 14:03

Dočítám po týdnu a neodpustím si poznámku ke krmení koní: moje kobyla např. trávu vůbec nesmí, takže kdyby ji někdo přes ohradu nakrmil trávou, způsobí jí velmi vážné zdravotní problémy. Když řeknete laikovi, že kůň nesmí trávu, tak nejenže nevěří, ale ještě vás nařkne z týrání chudáška koníška...

1.8.2022 14:38

aluska napsal(a):

Pejsek je krásný, ale ještě krásnější je jeho jméno. Mireček, to mě dostalo

1.8.2022 20:21

aluska napsal(a):

Mireček je nádhernej a šikovnej 🌷🎖gratuluji! kolik je krasavečkovi let?

1.8.2022 21:20
aluska

XXX.XXX.168.15

Mireček je nádhernej a šikovnej 🌷🎖gratuluji! kolik je krasavečkovi let?

Mirďovi je 1,5 roku

1.8.2022 21:31

aluska napsal(a):

velká gratulace pejsovi i vám

2.8.2022 00:23
fikovnice

XXX.XXX.135.199

aluska napsal(a):
Mirďovi je 1,5 roku

Ježkovy voči - já mám celý život štěstí na Mirdy (chlapy)...

A jinak i ode mě velká gratulace , byť se ve výstavách a soutěžích skoro nevyznám!

2.8.2022 11:36
aluska

XXX.XXX.197.205

Pejsek je krásný, ale ještě krásnější je jeho jméno. Mireček, to mě dostalo

On se jmenuje Kaschmir Kamey, tak z toho prvního jména vzniklo Mireček už u chovatelky

2.8.2022 22:24

aluska napsal(a):
On se jmenuje Kaschmir Kamey, tak z toho prvního jména vzniklo Mireček už u chovatelky

Kaschmir je taky krásné jméno a jo, taky by jsem to takto vyřešila, prostě Miri, Mirísku, Mirečku. Našla jsem si ho na netu, no řeknu vám tedy, v tak mladém věku tolik ocenění z výstav, musí být opravdu vyjímečně krásný. V jezevčících se vůbec nevyznám, ale váš musí být TOP, se hold vydařil. Mě se líbí spíš krátkosrstý standart černý s pálením.

Jinak, my jsme dneska venčili v Novohradských horách. Mám to tam moc ráda, je tam krásně a hlavně minimum lidí. Potkali jsme asi 6. Musím vždycky vymyslet něco, kde není hyc, nejsou lidi a není to moc dlouhá trasa. Čubině bude příští úterý 11, dlouhé tůry už by nedala, taky je 3 týdny po operaci(odstranění sleziny), tak musíme opatrně. V Novohradkách je super teplota. Bylo tam 20°C a když jsme přijeli domů, tak 27°C Cesta vedla podél potoka, lesem, takže moc fajn. Jezdíme taky rádi na Šumavu, ale nikdy ne o prázdninách, vždycky tak září, říjen. Kvilda, Modrava, Srní a okolí, je o prázninách jak v Las Vegas, přeturistováno.

3.8.2022 06:45
domi.t

XXX.XXX.131.130

aluska napsal(a):

Mireček má nádherné papierové meno! Skvelé,že by sa kludne mohol volať Kaschmir.

Nefret je v PP INDEPENDENT WOMAN a teda volať tak na ňu v lese či na polovačke by bolo vskutku...zaujímavé

3.8.2022 07:45

Kaschmir je taky krásné jméno a jo, taky by jsem to takto vyřešila, prostě Miri, Mirísku, Mirečku. Našla jsem si ho na netu, no řeknu vám tedy, v tak mladém věku tolik ocenění z výstav, musí být opravdu vyjímečně krásný. V jezevčících se vůbec nevyznám, ale váš musí být TOP, se hold vydařil. Mě se líbí spíš krátkosrstý standart černý s pálením.

Jinak, my jsme dneska venčili v Novohradských horách. Mám to tam moc ráda, je tam krásně a hlavně minimum lidí. Potkali jsme asi 6. Musím vždycky vymyslet něco, kde není hyc, nejsou lidi a není to moc dlouhá trasa. Čubině bude příští úterý 11, dlouhé tůry už by nedala, taky je 3 týdny po operaci(odstranění sleziny), tak musíme opatrně. V Novohradkách je super teplota. Bylo tam 20°C a když jsme přijeli domů, tak 27°C Cesta vedla podél potoka, lesem, takže moc fajn. Jezdíme taky rádi na Šumavu, ale nikdy ne o prázdninách, vždycky tak září, říjen. Kvilda, Modrava, Srní a okolí, je o prázninách jak v Las Vegas, přeturistováno.

No, jo, Novohradky. Často tam turistím. Máme je za rohem.

3.8.2022 09:18
Trickyvoo

XXX.XXX.141.129

domi.t napsal(a):
Mireček má nádherné papierové meno! Skvelé,že by sa kludne mohol volať Kaschmir.

Nefret je v PP INDEPENDENT WOMAN a teda volať tak na ňu v lese či na polovačke by bolo vskutku...zaujímavé

To by bylo divné. To už pak spíš na ní volat "vaše výsosti". To k ní aspoň pasuje .

3.8.2022 12:06
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak já včera poprvé naživo viděla "labradoodla"
A na první dobrou jsem to poznala. Akorát majitelka byla italka tak jsem si s ní moc nepokecala.
Byl milý a hodný, hladila jsem si ho.

6.8.2022 11:16

dnešní venčení ukázalo, že čím jsem starší, tím jsem blbší Vždyť přeci vím, že když se na mě řítí trýýýskajíííícíííí mamut, mám stát na fleku a neuhýbat, že se vyhne... A dneska jsem to psychicky neustála (trošku jsem měla pocit, že na mě skočí - a přitom on to nedělá) a ten úkrok jsem udělala... a on se vyhnul na poslední chvíli stejným směrem... No bouchlo to - rozjetých letících 65 kilíček narazilo do mé hmoty... padli jsme oba - psík zděšeně vykvík a jinak pohodička pohoda - já si přepočítala kosti a klouby v těle - a taky dobrý... naštěstí to odnesly jen kalhoty - bahýnko z kalužky prošlo až na pozadí... ale opravdu nečistota šla jen jedním směrem

Páník fotil běžícího psíka... a má nafocenou letící choť - ale asi mu to smažu

6.8.2022 11:24
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

dnešní venčení ukázalo, že čím jsem starší, tím jsem blbší Vždyť přeci vím, že když se na mě řítí trýýýskajíííícíííí mamut, mám stát na fleku a neuhýbat, že se vyhne... A dneska jsem to psychicky neustála (trošku jsem měla pocit, že na mě skočí - a přitom on to nedělá) a ten úkrok jsem udělala... a on se vyhnul na poslední chvíli stejným směrem... No bouchlo to - rozjetých letících 65 kilíček narazilo do mé hmoty... padli jsme oba - psík zděšeně vykvík a jinak pohodička pohoda - já si přepočítala kosti a klouby v těle - a taky dobrý... naštěstí to odnesly jen kalhoty - bahýnko z kalužky prošlo až na pozadí... ale opravdu nečistota šla jen jedním směrem

Néééééé, my chcem vidět foto

6.8.2022 11:39

Tak to to dopadlo ještě dobře. A když si představím ten "kolos", i když je to ještě štěnítko a v té rychlosti, to mohlo být ještě hůř.
To chovatelka, od které jsem kupovala afgána zase vyprávěla, že když se seznámila s manželem, tak on choval dogy a ona zvyklá na to, že afgán má úžasné manévrovací schopnosti a že se vyhne vždycky i plné rychlosti, tak v klidu stála, když se na ní řítila doga, ta se ale nevyhla a skončilo to zlomenou rukou.

6.8.2022 12:42
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

To nám nemůžete udělat. Já to taky chci moc vidět.
Jinak tuhle jsem si na vás vzpomněla. Byli jsme ve Vídni a v parku byla paní s bílým pejskem a za ní chodil fotograf s obřím foťákem a fotil dokonce i v leže a manžel na to taky kouká a ptá se "Co tam dělají?" a já na to "Buď fotí kalendář a nebo paní přispívá taky na Faunu" a pak jsem si říkala, že takhle si představuju vás, vaše dogátko a vašeho muže

6.8.2022 21:07

a je tu už srpnové venčení - Yodovi bylo tento týden osm měsíců

6.8.2022 21:46

a je tu už srpnové venčení - Yodovi bylo tento týden osm měsíců

A ty "lety a pády"?

7.8.2022 00:32
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

A ty "lety a pády"?

Jojo, to už nám nedá spát, to potřebujeme vidět

My dneska byli s Malinou na venkovním koncertě a v hospodě na kafi. Oboje zmákla na výbornou, nezačala dělat vylomeniny, ani když byli kolem jiní psi. Prostě si lehla a čekala, až to skončí. Vůbec jsme toho o prázdninách zvládli dost. Byla také v Chomutově v Zoo parku, tam se chovala taky dobře, jen jedna věc. Nějaký větší kluk jí bez varování, když kolem ní procházel chtěl pohladit po zádech a udělal to i tak nějak moc energicky a Malina se po něm ohnala, sice ho nekousla, ale naznačila. Neřekla jsem ani popel, protože mě oboje překvapilo. Slyšela jsem, jak mu babička dává kázání, že ten pes ho taky mohl kousnout a že to se nedělá, aby se takhle vrhal na psa. Já v podstatě nevím, jestli jsem měla v tu chvíli napomenout, nebo jí teda mám dát košík, aby nakonec někoho nekousla? Jinak při čelním kontaktu se nechá stále hladit jak od dětí, tak žen, muži musí dřepnout a hodně podlézat, ale taky se většinou nechá. Po tom hárání byla velmi poslušná, ale teď je to teda slabší, nechce se jí nic. Dneska se nechala nalákat na hru a zase mi kousla dítě do ruky a do nohy. Přišlo mi, že tohle už jí jde a dokáže se krotit, ale asi jak bylo vedro a nic se jí nechtělo, tak je nevybouřená? Přijde mi, že začínám od nuly, provozní poslušnost vlastně tak špatná není, ale to hraní a vymýšlení nějakých blbin jí nejen přestalo bavit, ale i jakoby všechno zapomněla. No alespoň dneska jakžkaž nosila hračky a nechala si je zahazovat. To poslední měsíc fungovalo tak, že když jsem jí zahodila hračku, aby jí přinesla, tak si lehla a ani se nehla.

7.8.2022 10:55

Trickyvoo napsal(a):
Jojo, to už nám nedá spát, to potřebujeme vidět

My dneska byli s Malinou na venkovním koncertě a v hospodě na kafi. Oboje zmákla na výbornou, nezačala dělat vylomeniny, ani když byli kolem jiní psi. Prostě si lehla a čekala, až to skončí. Vůbec jsme toho o prázdninách zvládli dost. Byla také v Chomutově v Zoo parku, tam se chovala taky dobře, jen jedna věc. Nějaký větší kluk jí bez varování, když kolem ní procházel chtěl pohladit po zádech a udělal to i tak nějak moc energicky a Malina se po něm ohnala, sice ho nekousla, ale naznačila. Neřekla jsem ani popel, protože mě oboje překvapilo. Slyšela jsem, jak mu babička dává kázání, že ten pes ho taky mohl kousnout a že to se nedělá, aby se takhle vrhal na psa. Já v podstatě nevím, jestli jsem měla v tu chvíli napomenout, nebo jí teda mám dát košík, aby nakonec někoho nekousla? Jinak při čelním kontaktu se nechá stále hladit jak od dětí, tak žen, muži musí dřepnout a hodně podlézat, ale taky se většinou nechá. Po tom hárání byla velmi poslušná, ale teď je to teda slabší, nechce se jí nic. Dneska se nechala nalákat na hru a zase mi kousla dítě do ruky a do nohy. Přišlo mi, že tohle už jí jde a dokáže se krotit, ale asi jak bylo vedro a nic se jí nechtělo, tak je nevybouřená? Přijde mi, že začínám od nuly, provozní poslušnost vlastně tak špatná není, ale to hraní a vymýšlení nějakých blbin jí nejen přestalo bavit, ale i jakoby všechno zapomněla. No alespoň dneska jakžkaž nosila hračky a nechala si je zahazovat. To poslední měsíc fungovalo tak, že když jsem jí zahodila hračku, aby jí přinesla, tak si lehla a ani se nehla.

Jé...byli jste v Chomutově, škoda, že jste se nezmínila před tou návštěvou...nebo jsem to přehlédla. Jsem z Chomutova, mohla jsem vzít třeba Matese a jít s vámi
Nebo jsme se mohly domluvit a zajet třeba na louku nechat pesany poběhat....

7.8.2022 12:04
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

Jé...byli jste v Chomutově, škoda, že jste se nezmínila před tou návštěvou...nebo jsem to přehlédla. Jsem z Chomutova, mohla jsem vzít třeba Matese a jít s vámi
Nebo jsme se mohly domluvit a zajet třeba na louku nechat pesany poběhat....

Aha, tak to jsem vůbec netušila. To je škoda, to by se nám líbilo. Příště na to budu pamatovat.

Jinak Malina zjistila, že jí pomlouvám a dneska si na prochajdě hrála na slečnu vzornou.

7.8.2022 12:10

Trickyvoo napsal(a):
Aha, tak to jsem vůbec netušila. To je škoda, to by se nám líbilo. Příště na to budu pamatovat.

Jinak Malina zjistila, že jí pomlouvám a dneska si na prochajdě hrála na slečnu vzornou.

No když budete mít někdy v budoucnu cestu do Chomutova, tak se určitě ozvěte, kdž to alespoň trochu půjde, tak vás rádi osobně poznáme a Mates bude určitě z psí kamarádky nadšenej.

A co se toho druhého týče, tak to funguje i obráceně, jak vychválím třeba Ginu do nebes, jaká byla vzorňačka, tak nejpozději do týdne máme místo prochajdy horor....tak jí snad už ani chválit nebudu.

7.8.2022 12:18
Trickyvoo

XXX.XXX.210.83

No když budete mít někdy v budoucnu cestu do Chomutova, tak se určitě ozvěte, kdž to alespoň trochu půjde, tak vás rádi osobně poznáme a Mates bude určitě z psí kamarádky nadšenej.

A co se toho druhého týče, tak to funguje i obráceně, jak vychválím třeba Ginu do nebes, jaká byla vzorňačka, tak nejpozději do týdne máme místo prochajdy horor....tak jí snad už ani chválit nebudu.

Jo to znám, snažila jsem se během procházky na to ani nemyslet, že je nyní vzorná .

A díky za nabídku, určitě se příště ozvu. Škoda, že mě to nenapadlo teď.

9.8.2022 07:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já už tady dlouho nebyla a pozdě asi honit zpětně venčení a házet fotky z výletů, tak třeba zase příště si vzpomenu dřív

My máme teď čerstvé setkání se srncem. Vešly jsme na cestu a vidím, jak z lesa přichází srnec a neví o nás (to je škoda, že se to děje vždycky, když si nevezmu nic s sebou, takhle na blízko by to byla moc hezká fotka)... pohrabal nožkou, otřel se o strom a šel po cestě před náma. Lara koukala, proč se k nám přidal, mluvila jsem na ni a říkám - no kdo to s náma jde, ten je asi novej... a ona se pořád otáčí na mě s takovým tím přiblblým úsměvem "nevím, co se děje, ale je to sranda". Já se jako snažila mluvit, abych na sebe upozornila, ale on si šel dál. Fakt to bylo tak dva metry od nás, prostě jak druhej pes, takže jsem očekávala, že o nás už musí vědět. Nic. Tak jsem mu dala trochu náskok a šly jsme za ním s větším odstupem.
Ušli jsme takhle společně asi dvacet metrů, když se konečně otočil. To jsem Laru radši přidržela, protože nám začal nadávat a odskočil pryč. Z asi deseti metrů nás sledoval a pak poodešel ještě o kus dál. Bylo na něj pořád vidět, ale zdálo se, že už nás má na salámu. Tak jsme si dál procházkovaly, jak jsme zvyklé, Lara chytala větve a poskakovala. Když jsem si všimla, že srnec je zase blíž a pozoruje konkrétně Laru. V jeden moment jsem jasně viděla, jak se odhodlal a popoběhl jejím směrem, tak jsem ji hned zavolala. Jak mě slyšel, tak se zarazil a zase nás jenom skenoval. Pokračovaly jsme po cestě, že uděláme obvyklé kolečko a vrátíme se domů. Jenže on nám prostě nadběhl přes les (nevím, jestli schválně nebo to byla náhoda, ale on toho mýho psa měl fakt zaměřenýho), všimla jsem si ho pak z cesty, jak stojí v lese a kouká. Myslím, že většinu času sledoval jenom Laru, která se kolem mě motá vždycky tak do pěti metrů a mě si všiml vždycky až ve chvíli, kdy jsem se vyjádřila k tomu, co se tam dělo. Posadila jsem si Laru k sobě a čekaly jsme, co bude. Nakonec odešel, ale mám pocit, že jen díky tomu, že zrovna začalo pofukovat od nás a on konečně věděl, co jsme zač?

Je možný, že je takhle zblblej z říje? Místama mi přišlo, jestli si od pohledu (foukal mu blbej vítr, takže si to asi nemohl ověřit a s Larou mají úplně stejnou barvu) nemůže myslet, že mu leze do zelí nějakej srnec nebo nevím. Dva se přesně tady v těch místech večer pravidelně dost řežou. Nebo bylo jedno, co jsme za živočichy, ale vadily jsme mu tak jako tak, i když jsme se snažily držet od něj odstup a nevšímat si ho?

Jako, že mě bude stalkovat srnka tvářící se zle, to by mě dodnes nenapadlo.

9.8.2022 08:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ach , teď bohapustě a hrozně závidím. Novohradky nezřízeně miluju a pokaždý, když odtamtud odjíždím, rve mě to na kousíčky. Kde jste byli?

9.8.2022 08:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Já už tady dlouho nebyla a pozdě asi honit zpětně venčení a házet fotky z výletů, tak třeba zase příště si vzpomenu dřív

My máme teď čerstvé setkání se srncem. Vešly jsme na cestu a vidím, jak z lesa přichází srnec a neví o nás (to je škoda, že se to děje vždycky, když si nevezmu nic s sebou, takhle na blízko by to byla moc hezká fotka)... pohrabal nožkou, otřel se o strom a šel po cestě před náma. Lara koukala, proč se k nám přidal, mluvila jsem na ni a říkám - no kdo to s náma jde, ten je asi novej... a ona se pořád otáčí na mě s takovým tím přiblblým úsměvem "nevím, co se děje, ale je to sranda". Já se jako snažila mluvit, abych na sebe upozornila, ale on si šel dál. Fakt to bylo tak dva metry od nás, prostě jak druhej pes, takže jsem očekávala, že o nás už musí vědět. Nic. Tak jsem mu dala trochu náskok a šly jsme za ním s větším odstupem.
Ušli jsme takhle společně asi dvacet metrů, když se konečně otočil. To jsem Laru radši přidržela, protože nám začal nadávat a odskočil pryč. Z asi deseti metrů nás sledoval a pak poodešel ještě o kus dál. Bylo na něj pořád vidět, ale zdálo se, že už nás má na salámu. Tak jsme si dál procházkovaly, jak jsme zvyklé, Lara chytala větve a poskakovala. Když jsem si všimla, že srnec je zase blíž a pozoruje konkrétně Laru. V jeden moment jsem jasně viděla, jak se odhodlal a popoběhl jejím směrem, tak jsem ji hned zavolala. Jak mě slyšel, tak se zarazil a zase nás jenom skenoval. Pokračovaly jsme po cestě, že uděláme obvyklé kolečko a vrátíme se domů. Jenže on nám prostě nadběhl přes les (nevím, jestli schválně nebo to byla náhoda, ale on toho mýho psa měl fakt zaměřenýho), všimla jsem si ho pak z cesty, jak stojí v lese a kouká. Myslím, že většinu času sledoval jenom Laru, která se kolem mě motá vždycky tak do pěti metrů a mě si všiml vždycky až ve chvíli, kdy jsem se vyjádřila k tomu, co se tam dělo. Posadila jsem si Laru k sobě a čekaly jsme, co bude. Nakonec odešel, ale mám pocit, že jen díky tomu, že zrovna začalo pofukovat od nás a on konečně věděl, co jsme zač?

Je možný, že je takhle zblblej z říje? Místama mi přišlo, jestli si od pohledu (foukal mu blbej vítr, takže si to asi nemohl ověřit a s Larou mají úplně stejnou barvu) nemůže myslet, že mu leze do zelí nějakej srnec nebo nevím. Dva se přesně tady v těch místech večer pravidelně dost řežou. Nebo bylo jedno, co jsme za živočichy, ale vadily jsme mu tak jako tak, i když jsme se snažily držet od něj odstup a nevšímat si ho?

Podobně na tom byl teď nedávno manžel a to měl u sebe čokly hned tři. Byli svědky toho, jak se tam právě dva řezali jak magoři. Pak to ten jeden vzdal a vyklidil pole. A ten druhej, rozhicovanej a nabuzenej, tak když si jich všiml, tak nejen, že si je jistil, ale ještě si nakročil. Tak mu drahá půle řiká: "No poď, zkus to, mám tady vodítko a tři psy! Dostaneš do držky." :D Na souboj nedošlo. :D Mně se kdysi dávno ještě s prvním ohařem taky stalo, v polích, že jsem si říkala, že radši vyklidíme pole. Toho srnce bych asi nepřeprala. A vyprávěl mi kdysi známej, že byl jeho známej? nebo on přímo, to už si po těch letech nepamatuju, venku v lese na tůře se synem a nakráčel na něj taky nějejak parožnatej bojovník, syna ten člověk hodil za oplocenku, kde naštěstí byli a šel na milýho bojovníka s batohem. A plus si pamatuju článek z novin, kde dva malý kluky v lese napadl taky nějakej takovej rozhicovanec a tomu jednomu dal co proto. Hormon udělá zřejmně mnoho. U těch kluků si pamatuju, že se ještě řešila tuším vzteklina, tehdy to ještě nebylo u nás vztekliny prostý.

9.8.2022 08:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Podobně na tom byl teď nedávno manžel a to měl u sebe čokly hned tři. Byli svědky toho, jak se tam právě dva řezali jak magoři. Pak to ten jeden vzdal a vyklidil pole. A ten druhej, rozhicovanej a nabuzenej, tak když si jich všiml, tak nejen, že si je jistil, ale ještě si nakročil. Tak mu drahá půle řiká: "No poď, zkus to, mám tady vodítko a tři psy! Dostaneš do držky." :D Na souboj nedošlo. :D Mně se kdysi dávno ještě s prvním ohařem taky stalo, v polích, že jsem si říkala, že radši vyklidíme pole. Toho srnce bych asi nepřeprala. A vyprávěl mi kdysi známej, že byl jeho známej? nebo on přímo, to už si po těch letech nepamatuju, venku v lese na tůře se synem a nakráčel na něj taky nějejak parožnatej bojovník, syna ten člověk hodil za oplocenku, kde naštěstí byli a šel na milýho bojovníka s batohem. A plus si pamatuju článek z novin, kde dva malý kluky v lese napadl taky nějakej takovej rozhicovanec a tomu jednomu dal co proto. Hormon udělá zřejmně mnoho. U těch kluků si pamatuju, že se ještě řešila tuším vzteklina, tehdy to ještě nebylo u nás vztekliny prostý.

Tenhle teď přišel v klidu, nikde předtím nebyly slyšet známky boje, takže měl v hlavě asi jasněji a proto byl i zdrženlivější. Jednou večer jsem je ale přímo potkala oba a to jsme vyklidily pole hned, jak jsem to zaregistrovala, protože i kdyby neměli v plánu se dobít na nás, řezali se takovým způsobem, že neviděli, neslyšeli a bylo jen otázkou času, kdy nás sejmou omylem.

9.8.2022 09:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Tenhle teď přišel v klidu, nikde předtím nebyly slyšet známky boje, takže měl v hlavě asi jasněji a proto byl i zdrženlivější. Jednou večer jsem je ale přímo potkala oba a to jsme vyklidily pole hned, jak jsem to zaregistrovala, protože i kdyby neměli v plánu se dobít na nás, řezali se takovým způsobem, že neviděli, neslyšeli a bylo jen otázkou času, kdy nás sejmou omylem.

Viděla jsem video, kde se dva takhle řežou na silnici, auta ne-auta /ta pochopitelně zastavila/, mlátili s sebou o skálu vedle tý silnice - myslím, že to bylo i z ČR. Oni jsou prostě v transu, taky bych nechtěla být někde opodál.
Mohl to být třebas i jenom zvídavý jedinec a nebo měl jinou sexuální orientaci a Lara ho okouzlila

9.8.2022 09:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Viděla jsem video, kde se dva takhle řežou na silnici, auta ne-auta /ta pochopitelně zastavila/, mlátili s sebou o skálu vedle tý silnice - myslím, že to bylo i z ČR. Oni jsou prostě v transu, taky bych nechtěla být někde opodál.
Mohl to být třebas i jenom zvídavý jedinec a nebo měl jinou sexuální orientaci a Lara ho okouzlila

I to mě napadlo, jestli si nemyslí, že mu tam přišla srna. No, myslím, že se ještě potkáme, tak si na něj budu dávat pozor, vídám ho tam teď ráno častěji, ale nikdy ne takhle z blízka, pokaždé se tam jen mihne někde opodál. Vím, že je to ten samý, protože je fakt hodně výrazně do zrzava, ti ostatní oproti němu nejsou takhle hezky vybarvení.

9.8.2022 09:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
I to mě napadlo, jestli si nemyslí, že mu tam přišla srna. No, myslím, že se ještě potkáme, tak si na něj budu dávat pozor, vídám ho tam teď ráno častěji, ale nikdy ne takhle z blízka, pokaždé se tam jen mihne někde opodál. Vím, že je to ten samý, protože je fakt hodně výrazně do zrzava, ti ostatní oproti němu nejsou takhle hezky vybarvení.

No až vám sbalí Laru na své krásné paroží, to béte koukat ale!
My máme jednoho krasavce přímo za zahradou, tuhle jsem tam šla s ohaříkama, vyběhnul, mohla jsem si na něj sáhnout, jak byl kousek ode mne.

9.8.2022 09:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Fotky můžete dát i starší. Taky jsem s fotkama pozadu.
S tím srncem teda - mě to zajímá zas z jinýho úhlu. Máte takovýho přírodního psa...jak to, že v sobě nemá žádný lovecký pudy? Je to důkladnou výchovou nebo jste k tomu přišla jak slepej k houslím?
Já bych ve stejný situaci ryla držkou zem
Mám už třetího echt lovce, začínám si říkat, že chyba je ve mě. Já o tom často přemejšlím, čím to je.
Znám fůru lidí, jejichž psi jsou před zvěří úplně v klidu a vím jistě, že to není žádnou sofistikovanou výchovou. Prostě to ti psi v sobě nemají, ač to jsou často i lovecký plemena.
Kolega tvrdí, že jeho psi se bojí zajíců (pudli)...to bych si přála zažít.
Potkala jsem už vícero lidí s jezevčíky, kteří říkali, že v lese můžou všude navolno, zvěř jejich psy nebere.
Já mám vlastně jenom půl jezevčíka, druhá půlka je shih tzu -absolutní nelovec, a ta je úplně posedlá touhou lovit a stačí jí jenom pach.
Nedávno jsem u sousedního vchodu viděla na zemi andulku. Chtěla jsem se podívat, jestli není zraněná a jestli by nešla chytit, ale musela jsem nejdřív odvést psy domů. Spatřit ji pinčová, zbylo by po ní pár žlutých peříček.
No a když jsem se k andulce vrátila, stála u ní sousedka s jezevčíkem, jezevčík na ni zvědavě koukal a nic...
Vím jistě, že neprošel žádným výcvikem, sousedka ho vychovává jako dítě. Je fakt, že do lesa prakticky vůbec nepáchnou, bojí se klíšťat.
Pak šla okolo ještě malá fenka, taky mix jezevčíka, ta se dokonce lekla a ucouvla, když se andulka pohnula. Oba to jsou psi, co se venčí skoro výhradně v zástavbě, max. jezevčík možná zahrada u chalupy.
Jiná sousedka má bulteriérku a ta prý je v lese nešťastná, bojí se praskajících větviček.
Mám takovou hypotézu, jestli na vině není mj. prostředí, ve kterým se pes pohybuje jako štěně.
Já jsem Vikinu samozřejmě brala skoro denně do lesa a ke koním už jako mimino. Je v tom prostředí jako doma. Tudíž se ty pudy mohly probudit a rozvinout.
Pokud někdo štěňátko bere jenom před dům nebo do parku, dovedu si představit, že když v dospělosti spatří svou první srnu, zkoprní strachem.
Nevím...co myslíte?

9.8.2022 09:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven: Zadarmo to nebylo, ale asi jsem měla štěstí na tvárnějšího jedince a s jiným by mi to takhle nešlo, těžko soudit. Ona celkově byla jako štěně hodně nejistá a měla tendenci se "na všechno ptát" a hodně spoléhat na mě - obecně má povahu takovýho toho spolupracujícího psa, kterého zajímá, co si o daný věci myslí psovod - jakoby takhle - mám pocit, že jakákoli odměna, kterou poskytnu já, je pro ni víc než cokoli, čím by se odměnila takzvaně sama.
Já si zvykla na štěně, který se mě drží a nechá se odvolat a je božsky spolupracující (jako že je od mala labilnější teď neřeším, to je úplně jiná kapitola) V pubertě to samozřejmě zkusila, vyběhla mi za zajícem a honila ho po louce a já honila je, protože vzhledem ke zmíněnému zvyku jsem si myslela, že nepotřebuju stopovačku. Ale pak jsem zahučela do takový rozrytiny, asi od prasat a fena ztratila o zajíce zájem a přiběhla.
Od té doby jsem pracovala se stopkou, protože mi začala za zvěří vybíhat. Povedlo se mi to dotáhnout do stadia, kdy velká zvířata neřeší, ví o nich, ale ignoruje je. U menších je to složitější. Když nám pod nosem vylítne zajíc, tak jakoby nastartuje, je vidět, že by chtěla, ale udělá otočku a zajímá se, jestli bude přetahovadlo nebo jestli ji za ním pustím. Veverky a ježci jsou popravdě problematičtější, na ty mi štěká, ale aspoň už je nechce rdousit.

Obecně má ale kolem jakýchkoli zvířat jistější chování než kolem cizích psů, tam je to všelijaké, a proto tam, kde nevidím nebo neznám terén, chodí na dlouhé šňůře. Nevadí jí to, ona má stejně takovou délku, na kterou se ona sama od sebe nevzdálí, takže asi ideál.

K tomu prostředí úplně nevím... Nám určitě pomohlo, že se celý život pohybujeme v prostředí s mnoha zvířaty a asi se to díky tomu líp učilo. Ale zase z mého pozorování honí zvěř psi z měst a vesnic úplně stejně a je jedno, jak často ji vídaj.

9.8.2022 10:12

@Terven Já si to u prvního psa odmakala na stopce. Do zazvěřeného prostředí chodil od štěňátka, ale dala jsem si záležet a nikdy mi za zvěří neutekl, takže pak v dospělosti byl od zvěře 100% odvolatelný. (Ke štěněti se nevyjadřuji, tam je na soudy brzy.) U ohaře to ale zase je o dost jednodušší - člověk dopředu ví, jaký zhruba ten lovecký pud bude a jak se bude manifestovat. Plus má člověk náskok díky vystavování, ten pes prostě nevystřelí z pětníku. A taky by měl ohař zvládat klidy, takže…
Řekla bych, že mi taky hodně pomohl můj pozorovací talent a intuice, já tu zvěř umím vidět, mám na to nějaký šestý smysl.
Na důchod, až přestanu ohařům stačit, bych chtěla chrta, ale tohle je jeden z hlavních důvodů, proč z toho mám obavy…

9.8.2022 10:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ale zase z mého pozorování honí zvěř psi z měst a vesnic úplně stejně a je jedno, jak často ji vídaj.

souhlasím. Bylo zajímavý vidět, jak fena skoťáka, která nikdy neopustila městský chodník, s námi v lese v sobě probudila divoženku
Ba naopak si myslím taky, že brát psa od mala do prostředí, které pro něj pak na poslušnost bude náročnější - což příroda oproti městu vždy je - je plus, protože co se v mládí naučíš, po pubertě jako když najdeš. Pozorovat zvěř, učit se při ní být v klidu, vnímat svého majitele, to musím dostávat do štěněte hned, hned. Abych pak měla na čem stavět.

Já třeba nenechám psa - krom svýho úplně prvního, tam jsem to ještě neřešila - lovit ani myši. Nechci-li lov živýho tvora, tak komplet nic. Můžou čmuchat, zkoumat, lovit ne. Máme takovou prazvláštní hru s názvem "Zavolej Máňu" - kdy pes stojí nad myšoďurkou a řve do ní, aby myš Máňa vylezla ven. Vzniklo to kdysi dávno s mým prvním ohařem, aby měl čím vyrovnat tu frustraci.

9.8.2022 10:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Ale zase z mého pozorování honí zvěř psi z měst a vesnic úplně stejně a je jedno, jak často ji vídaj.

souhlasím. Bylo zajímavý vidět, jak fena skoťáka, která nikdy neopustila městský chodník, s námi v lese v sobě probudila divoženku
Ba naopak si myslím taky, že brát psa od mala do prostředí, které pro něj pak na poslušnost bude náročnější - což příroda oproti městu vždy je - je plus, protože co se v mládí naučíš, po pubertě jako když najdeš. Pozorovat zvěř, učit se při ní být v klidu, vnímat svého majitele, to musím dostávat do štěněte hned, hned. Abych pak měla na čem stavět.

Já třeba nenechám psa - krom svýho úplně prvního, tam jsem to ještě neřešila - lovit ani myši. Nechci-li lov živýho tvora, tak komplet nic. Můžou čmuchat, zkoumat, lovit ne. Máme takovou prazvláštní hru s názvem "Zavolej Máňu" - kdy pes stojí nad myšoďurkou a řve do ní, aby myš Máňa vylezla ven. Vzniklo to kdysi dávno s mým prvním ohařem, aby měl čím vyrovnat tu frustraci.

Přesně tak, ideál je nelovit nic - rozdělovat to na to, co se lovit může a co ne v tom dělá akorát guláš. I když ty myši spadají do té problematičtější části. Paradoxně velmi pomohlo to letošní pořízení morčat. Kdy jsem jejich přítomnost využila na lepší naučení sebeovládání kolem malých zvířat. Nenechala bych je spolu navolno, ale třeba když je mám v otevřené přepravce, může Lara bez problémů asistovat kolem a je to v klidu.
Třeba na ty ježky už mi ani neštěká a myši na polní cestě letošní rok setkání s námi přežily všechny.

Ale myslím, že si zasloužím, aby byl můj pes aspoň v něčem bezproblémovej a skvělej. I tak jsem si s ní naložila už dost. Ještě aby lovila jak šílená, to už by fakt bylo nespravedlivý.

9.8.2022 10:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci: Ještě jsem si v rámci téhle debaty vzpomněla, jak nad námi jednou letěl dravec hrozně nízko a pomalinku. Zrovna jsme si na louce hrály s aportem, takže jak proletěl, Lara se instinktivně vydala po jeho směru a čekala, až spadne. Byla z toho hrozně rozčarovaná, jak ten aport letí dlouho a pořád nic.

9.8.2022 10:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Zrzavci: Ještě jsem si v rámci téhle debaty vzpomněla, jak nad námi jednou letěl dravec hrozně nízko a pomalinku. Zrovna jsme si na louce hrály s aportem, takže jak proletěl, Lara se instinktivně vydala po jeho směru a čekala, až spadne. Byla z toho hrozně rozčarovaná, jak ten aport letí dlouho a pořád nic.

nééé vona je Jeliman. Ka - teda Jelimanka. Páč Jeliman je Rumíček, ten si totiž myslí, že je bordera a honí stíny. Jak na jaře začne pořádně šajnit sluníčko a objeví se stíny ptáků, stává se zmagořenou borderou a žije stínama. Pak přijdou motýle a to je ráj
On je jinak poměrně inteligentní (nebo takhle, byl - do doby, než přišla Flekatá, to zjistil, že stát se deb*ilem je pohodlný a přišel tomu na chuť), tak ty stíny, to ho bere teda

9.8.2022 10:40
Terven

XXX.XXX.110.191

K tématu venčení- lesní okruh a okruh kolem rybníků dneska ráno. Venku cca 10-12°C.
Nad rybníkem opar, nikde žádný lidi, jenom jedna plavkyně a ta říkala, že voda je bomba. Musí to být takhle ráno super pocit, asi si začnu nosit plavky
Jinak Vikině se na dietě ulevilo, takže celou cestu se pohybovala jako na tryskovej pohon a prokládala to záchvatama jakože "agrese", kdy dorážela, vrčela, obíhala nás v kruzích a vyžadovala házení šišek.
Byla to pro mě docela ranní rozcvička, nemám na to kondici
Chudák křehká pinčová je z takovýho drsnýho hraní znechucená

9.8.2022 12:53
aluska

XXX.XXX.197.205

domi.t napsal(a):

To jsem si vymyslela já . Správně tedy mělo být Kashmire Kamey, ale chovatelka to do PP zvrtala na Kaschmir.

9.8.2022 12:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
To jsem si vymyslela já . Správně tedy mělo být Kashmire Kamey, ale chovatelka to do PP zvrtala na Kaschmir.

Kašmír dobrý, ešče z něj mohla taky udělat Ždimíra. Ale postatný je, že je krásnej.

9.8.2022 12:56
aluska

XXX.XXX.197.205

Včera jsme se vrátili ze Slovinska, Mirďa si přivezl 3x CAC, 2x resCACIB, 1x CACIB a 1x BOS a je Slovinský šampion . Na to, že je mu 1,5 roku, tak je to můj šikulka

9.8.2022 12:58

@Zrzavci Nebo Pana Kašičku.

@aluska Gratuluji!

9.8.2022 12:59

aluska napsal(a):
Včera jsme se vrátili ze Slovinska, Mirďa si přivezl 3x CAC, 2x resCACIB, 1x CACIB a 1x BOS a je Slovinský šampion . Na to, že je mu 1,5 roku, tak je to můj šikulka

Gratuluju.

9.8.2022 13:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

@Zrzavci Nebo Pana Kašičku.

@aluska Gratuluji!

Kdyby se to zkombinovalo - Ždimír Kašička /(proč píšu Kasička?) , znělo by to skorem tak vznešeně jako Aglája Vopajšlíková

Aluško - doufám, že to neberete ve zlým, tyhle jazykový hrátky. Mireček je krasavec a i kdyby se jmenoval jako ta Aglája, bylo by to fučik, páč krásou zastíní vše. Ne vše, jako vši, ale fšécko

Edit a mimochodem ten teda umí "čumět" , to se mu to žije s takovýmdle pohledem :)

9.8.2022 13:03
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Kašmír dobrý, ešče z něj mohla taky udělat Ždimíra. Ale postatný je, že je krásnej.

muselo to bejt od K, ale chovatelka chtěla původně názvy kytek, když je CHS z Pánů louky, dovedete si představit že by se jmenoval třeba Kontryhel ???

9.8.2022 13:04

aluska napsal(a):
muselo to bejt od K, ale chovatelka chtěla původně názvy kytek, když je CHS z Pánů louky, dovedete si představit že by se jmenoval třeba Kontryhel ???

Kostival to mohl být. :-)) Nebo Kaktus. :D

9.8.2022 13:04
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Kdyby se to zkombinovalo - Ždimír Kašička /(proč píšu Kasička?) , znělo by to skorem tak vznešeně jako Aglája Vopajšlíková

Aluško - doufám, že to neberete ve zlým, tyhle jazykový hrátky. Mireček je krasavec a i kdyby se jmenoval jako ta Aglája, bylo by to fučik, páč krásou zastíní vše. Ne vše, jako vši, ale fšécko

Edit a mimochodem ten teda umí "čumět" , to se mu to žije s takovýmdle pohledem :)

no vymámil by z jalový krávy tele tím pohledem

9.8.2022 13:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):

vy jste ještě horší než my s Odettou
pomooct musim si vzít kapesník, rozplakala sem se

9.8.2022 13:06
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):

vy jste ještě horší než my s Odettou
pomooct musim si vzít kapesník, rozplakala sem se

no mě jiná kytka v mužským rodě na K nenapadla

9.8.2022 13:07

aluska napsal(a):

To jste se měla přijít poradit. Kedluben, Kokos, Kosatec, Kopr…

9.8.2022 13:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Kostival to mohl být. :-)) Nebo Kaktus. :D

Nebo Kandík a kdyby občas vypadlo to "n" ...
Ale třebas Kamzičník jako dobrý, to by šlo

A ségra by mohla být Klikva, nebo Kolopejka

9.8.2022 13:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Kapradí taky!

9.8.2022 13:09
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):

ne ne, zbožňuju jazykový hrátky

9.8.2022 13:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

no vymámil by z jalový krávy tele tím pohledem

nepochybně teda. Je strašlivý, jak se dívá- musíte být furt v klinči má vás na lonži.

9.8.2022 13:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

aluska napsal(a):

Tak třeba heřmánek by se dal schovat pod Kamila, žejo.

9.8.2022 13:11

Zrzavci napsal(a):
Kapradí taky!

To by musel být Kapraď samec, aby seděl rod. Já hlasuju pro Krvavý pomeranč.

9.8.2022 13:11
aluska

XXX.XXX.197.205

kedluben by sednul, stejně mu říkám, že má hlavu velkou jak kýbl

9.8.2022 13:56

aluska napsal(a):

gratulace

9.8.2022 14:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To by musel být Kapraď samec, aby seděl rod. Já hlasuju pro Krvavý pomeranč.

No a von ale samec je a jakej, takže jasný Kapraď samec :D :D

..."A CACIBA z dnešní světový výstavy vyhrává pes Kapraď samec z Horský louky!"

9.8.2022 14:14

Zrzavci napsal(a):
No a von ale samec je a jakej, takže jasný Kapraď samec :D :D

..."A CACIBA z dnešní světový výstavy vyhrává pes Kapraď samec z Horský louky!"

9.8.2022 14:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jo, ešče že von to neví, jak mi mu tady dáváme jmen! Ten by nám dal! :-D Roztrhal by nás na cucky

9.8.2022 14:42
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
Jo, ešče že von to neví, jak mi mu tady dáváme jmen! Ten by nám dal! :-D Roztrhal by nás na cucky

na milion malejch cucků, aby to puzzle nikdo nedal dohromady

9.8.2022 14:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
na milion malejch cucků, aby to puzzle nikdo nedal dohromady

No fšak! Dyk je to jozefpčik, musí být vzteklej zabiják a s nikým se nepárat. (ho úplně vidim, jak párá plyšáka )

9.8.2022 14:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Co já se tady směju nebohýmu Kapraďovi? když mám doma Rumíčka? Pánbůhpsí mě potrestá a příští pes se bude jmenovat nějak příšerně.

9.8.2022 14:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Co já se tady směju nebohýmu Kapraďovi? když mám doma Rumíčka? Pánbůhpsí mě potrestá a příští pes se bude jmenovat nějak příšerně.

On se fakt jmenuje Rum?

9.8.2022 15:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
On se fakt jmenuje Rum?

Ne-e. V papírech má Flake - jméno klávesáka z Rammsteinů - páč to byl vrh F. Doma se mu od malička říkalo Štajn(ník) - jako Stein - zase směr ty Rammsteini, že jo. No a kamarádka se od těch Rammsteinů posunula přemetem- Ramštajníček-Rumštajníček k Rumíčkovi. A vono se ho to nebožáka chytlo tak, jako před tím Ashe = Ešusa (svého času jsme občas venčili se známýma, co měli psa Špekáčka,výborná kombinace )

A aby toho nebylo málo, tak se mu krom Štajna, Rumíčka,Štajníčka, taky říká Gumídku...........či ......Gumo, Gumicuku..... a já už radši mlčím. Z BubiZwei je zase Baníček.

9.8.2022 15:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Ne-e. V papírech má Flake - jméno klávesáka z Rammsteinů - páč to byl vrh F. Doma se mu od malička říkalo Štajn(ník) - jako Stein - zase směr ty Rammsteini, že jo. No a kamarádka se od těch Rammsteinů posunula přemetem- Ramštajníček-Rumštajníček k Rumíčkovi. A vono se ho to nebožáka chytlo tak, jako před tím Ashe = Ešusa (svého času jsme občas venčili se známýma, co měli psa Špekáčka,výborná kombinace )

A aby toho nebylo málo, tak se mu krom Štajna, Rumíčka,Štajníčka, taky říká Gumídku...........či ......Gumo, Gumicuku..... a já už radši mlčím. Z BubiZwei je zase Baníček.

A mně se honilo hlavou - no, oni mu asi teda říkaj Rum, protože má stejnou barvu.

9.8.2022 15:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

A mně se honilo hlavou - no, oni mu asi teda říkaj Rum, protože má stejnou barvu.

No u nás je to s těma jménama fakt špatný. Nikdo nenese to svoje, i synovci - ten nejmenší byl Sádlokarton - pozn. nebyl vůbec klustý, vzniklo to z toho, že stejně jako já dával city skutečně citelně najevo, zahlodnul se do vás /taky jsem to dělala/, nebo držel a ščípal těma svejma malinkatejma sakra šikovnejma prstíkama, aby vám vyznal lásku. Takže Malej Sadista....Sádlista........a nějak prostě Sádlokarton. Co naděláte?

9.8.2022 15:10
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
No fšak! Dyk je to jozefpčik, musí být vzteklej zabiják a s nikým se nepárat. (ho úplně vidim, jak párá plyšáka )

během chvíle ho má na zádech a pak cucky lítaj

9.8.2022 15:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):

Tak to se přiznám, to se stydím za svou mizernou fantazii...já jsem vymyslela maximálně Vikulíška s Čikulíškem

9.8.2022 15:18

aluska napsal(a):
během chvíle ho má na zádech a pak cucky lítaj

Ale i před vraždou se tváří jako neščasný šafářův dvóóóóóreček

9.8.2022 15:19
aluska

XXX.XXX.197.205

je mu už dopředu líto, že ho zničí

9.8.2022 15:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No přesně!! Já přísahám, že slyšim , jak řiká tomu plyšákovi "Prosim Tě promiň, mě to děsně mrzí, ale já MUSIM!"

9.8.2022 15:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Tak to se přiznám, to se stydím za svou mizernou fantazii...já jsem vymyslela maximálně Vikulíška s Čikulíškem

Čikuli! Jsem se s Rumem zahrábnout!

9.8.2022 15:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Čikuli! Jsem se s Rumem zahrábnout!

Jo, jo, nezapomenutelnej přípravek
Vůně mýho dětství....

9.8.2022 16:10
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):

Tak první, co mě napadlo, že díky Lařiným uším si možná myslel, co je to za divnou srnku a ještě se courá po lese s člověkem, vo co jí jako jde?

9.8.2022 16:22
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):

Tak já se už toho lovícího tématu normálně bojím, ale jak už jsem psala, tak Stypík, první pes lovil myši, ale nic většího nějak nezkoušel. Díky lovení myší se stal populárním u mých příbuzných, kteří vůbec nechápali, proč si někdo pořidí psa. No a když jsme tam přišli na návštěvu a při kupčení sena jim vždy vzal stýblo trávy a běhal s ním, jakože děsná sranda a pak večer chodil a bylo slyšet, že jim tam loví myši, tak si je totálně omotal kolem packy. No ale asi tenhle můj pes byl originál a u Maliny vidím, že to rozhodně rozlišovat nebude, ptáky mi honí po zahradě míň, ale už mě mrzí, že jsem jí to nezatrhla hned od začátku. Mě ten první pes nějak rozmazlil a přišlo mi, že za toho psa nemusím myslet, že umí vyhodnit situaci celkem dobře sám. Spíš mi přišlo, že na mě v lese dává pozor. Táta s ním jezdil do lesa nakole a jednou jsem se vypravila s nimi a nejak jsem nestačila jejich tempu a v tu chvíli ten pes na mě pořád tak koukal, jestli to dám nebo ne.

9.8.2022 16:31
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
K tématu venčení- lesní okruh a okruh kolem rybníků dneska ráno. Venku cca 10-12°C.
Nad rybníkem opar, nikde žádný lidi, jenom jedna plavkyně a ta říkala, že voda je bomba. Musí to být takhle ráno super pocit, asi si začnu nosit plavky
Jinak Vikině se na dietě ulevilo, takže celou cestu se pohybovala jako na tryskovej pohon a prokládala to záchvatama jakože "agrese", kdy dorážela, vrčela, obíhala nás v kruzích a vyžadovala házení šišek.
Byla to pro mě docela ranní rozcvička, nemám na to kondici
Chudák křehká pinčová je z takovýho drsnýho hraní znechucená

Já se musím smát, ale pinčová opravdu vypadá znechuceně .

9.8.2022 17:05

aluska napsal(a):

Krokus

9.8.2022 19:33

Dají se najít i botanická jména se psí tématikou - Kakost, Kavyl, Kandík psí zub
🙊

10.8.2022 08:20
aluska

XXX.XXX.197.205

Dají se najít i botanická jména se psí tématikou - Kakost, Kavyl, Kandík psí zub
🙊

ale z toho by se pak nedal odvodit Mireček

10.8.2022 09:46

Zrzavci napsal(a):
Ach , teď bohapustě a hrozně závidím. Novohradky nezřízeně miluju a pokaždý, když odtamtud odjíždím, rve mě to na kousíčky. Kde jste byli?

Byli jsme jen na takové malé procházce, žádné tůry, vzhledem k věku a zdraví čubiny, Šli jsme od lesovny Žofín, lesem okolo potoka k rybníčku Zlatá ktiš, no a tam tak po okolí. Loni jsme byli na hoře Kamenec. Zeptám se. Kam jezdíte v Novohradkách vy? Dejte tip na výlet.
Aluska, velká gratulace Mirečkovi, opravdu se moc vyvedl, je vyjímečný a boží, musíte mít z něho velkou radost. Já už na výstavy nechodím, ale pamatuju si, jak jsem jezdívala s barzojem a získali jsme titul, je to takový zvláštní pocit, taková vnitřní radost, mě šly vždycky slzy do očí, dojetím, kolikrát jsem úplně brečela, barzojovi to bylo tak nějak šuma fuk.

10.8.2022 10:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Byli jsme jen na takové malé procházce, žádné tůry, vzhledem k věku a zdraví čubiny, Šli jsme od lesovny Žofín, lesem okolo potoka k rybníčku Zlatá ktiš, no a tam tak po okolí. Loni jsme byli na hoře Kamenec. Zeptám se. Kam jezdíte v Novohradkách vy? Dejte tip na výlet.
Aluska, velká gratulace Mirečkovi, opravdu se moc vyvedl, je vyjímečný a boží, musíte mít z něho velkou radost. Já už na výstavy nechodím, ale pamatuju si, jak jsem jezdívala s barzojem a získali jsme titul, je to takový zvláštní pocit, taková vnitřní radost, mě šly vždycky slzy do očí, dojetím, kolikrát jsem úplně brečela, barzojovi to bylo tak nějak šuma fuk.

Od Žofína ke Ktiši to miluju! Já to tam miluju celý, vůbec. my jezdíme do takovýho skromnýho penzionu v Děkanských skalinách-Mlýn u dubu, člověk musí být trošku nenáročný, Je to ale na samotě, s čoklima tam nemají problém, voda na ráchání teče pod penzionem, protože je to bývalý mlýn, se psem se může člověk v pohodě proťapat kolem a pak si vyrazit do Kaplice.

Tip na výlet se psinou - nebo samostatně? My s čoklema chodíme třeba i do Rakous - supr je právě od Lesovny na Nebelstein- kde se i dobře člověk nahoře nají, zase s čoklidem nemají problém, ale to už by asi na čubinku bylo moc? Nebo z Pohorský vsi do Karlstiftu, kde se dá taky i s čoklidem najíst dole v restauraci (my tam totiž vyrážíme , abychom oprášili tu trochu germánštiny, co jsme se naučili, nicméně ta cesta tam je moc pěkná, není nutno pochopitelně dojít až tam)
Doporučím vypravit se do Pohoří na Šumavě (co na Šumavě vlastně není). už jen cesta tam je moc hezká, můžete se pocourat po různě dlouhých trasách a hlavně v Pohoří samotném je krásný zaniklý a takový svým způsobem tajuplný kostel . Vnímal to i manžel. A mojí šéfce se tam stala hodně zvláštní věc - a to je člověk kurnik pragmatický.
Kraví hora, Kuní hora - obojí start v Hojné vodě- to by možná i s čubís šlo? V Hojné vodě necháte na parkovišti auto, než vyrazíte osvěžíte se tam v restauraci /penzion je to zároveň a až se pak vrátíte, tak pokud tam stále ještě vaří Pepe - tak si dáte pravý italský těstovinky...
Nebo courání kolem penzionu Baronův most (taky není problém najíst se a i ubytovat s čoklidem), odkud můžete vyrazit a trasu uzpůsobit zase čubís -tam to není ani žádná rasovina, hezky si ťapete v lesích a trasu si upravujete (v tomhle je chytrej telefén s mapama můj přítel, jinak ne, že mi najde trasy v lese kudy se můžu vydat, zkrátit, prodloužit a jen tak courat a dejchat v tichosti lesa.

10.8.2022 10:25

Každý rodič je pyšný, když jeho potomek dosáhne úspěchu.........no a u těch pejsků je to stejný syndrom

10.8.2022 10:33

Konstatuji, že paní Zrzavá je chodící Michelinský průvodce. Za povšimnutí stojí, že kromě pěkných procházek nezapomíná na kus žvance a tekutiny. A to já prosím pěkně fakt oceňuju, páč jídlo je takřka středobodem mého bytí. Díky za tipy!

10.8.2022 10:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Konstatuji, že paní Zrzavá je chodící Michelinský průvodce. Za povšimnutí stojí, že kromě pěkných procházek nezapomíná na kus žvance a tekutiny. A to já prosím pěkně fakt oceňuju, páč jídlo je takřka středobodem mého bytí. Díky za tipy!

No to muší bejt, vejlet s odměnou! Přece se nebudem trmácet krajinou jen tak :D

Ad ta cesta do Karlstiftu - vede to s malinkou odbočkou kolem krásnýho pramenu Lužnice, který už je v Rakousích .

10.8.2022 10:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A ještě tip - z Hojné vody na druhou stranu od Kraví hory na Vysokou horu, je taky moc hezký výlet.

A vůbec, tam ať se vydáte kamkoliv, je nádherně všade. Jen to prosím vás, lidi neříkejte těm hovadům z regálů, který se během kovidu naučili z nákupáků chodit ven a chovají se v přírodě jak ty hovada. Tahle část země je ještě pořád lidma moc nezasažená a já doufám, že se tam vypraví jen samý inteligentní skutečný milovníci přírody. Páč bych si nevodpustila, když tomu místu dělám takovou reklamu, aby na to doplatilo.

10.8.2022 12:05
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):
A ještě tip - z Hojné vody na druhou stranu od Kraví hory na Vysokou horu, je taky moc hezký výlet.

A vůbec, tam ať se vydáte kamkoliv, je nádherně všade. Jen to prosím vás, lidi neříkejte těm hovadům z regálů, který se během kovidu naučili z nákupáků chodit ven a chovají se v přírodě jak ty hovada. Tahle část země je ještě pořád lidma moc nezasažená a já doufám, že se tam vypraví jen samý inteligentní skutečný milovníci přírody. Páč bych si nevodpustila, když tomu místu dělám takovou reklamu, aby na to doplatilo.

Já myslím, že se už vrátili zas mezi regály. Před dvěma lety, před rokem člověk pomalu nenašel místo, kde by necourali. Teď už chodí podstatně míň lidí tam, kde to je oblíbený a pokud člověk jde na nějaké méně známé trasy, o kterých nepsali v časáku, tak nepotká dost často nikoho. Aspoň to takhle máme my.

10.8.2022 12:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No my jsme te´d díky rekonstrukci nikde nebyli, ale furt mi přijde, podle toho co říkají kamarádi, že lidí fšade mraky, no tak doufám, že to opadne ještě víc, než my vyrazíme. protože lidi fakt nemusím. Nebo takhle - nemusím debilitní lidi, co nevědí, jak se venku chovat a navíc po nich zůstává bordel. Jestli si blbka v lodičkách při výšlapu na Sněžku zláme haxnu mi je fučík, ale když za sebou nechá bordel -což nechá, protože má evidentně kvíkvé týkve, tak to mě můžou vzít všichni čerti.

10.8.2022 12:40
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):
No my jsme te´d díky rekonstrukci nikde nebyli, ale furt mi přijde, podle toho co říkají kamarádi, že lidí fšade mraky, no tak doufám, že to opadne ještě víc, než my vyrazíme. protože lidi fakt nemusím. Nebo takhle - nemusím debilitní lidi, co nevědí, jak se venku chovat a navíc po nich zůstává bordel. Jestli si blbka v lodičkách při výšlapu na Sněžku zláme haxnu mi je fučík, ale když za sebou nechá bordel -což nechá, protože má evidentně kvíkvé týkve, tak to mě můžou vzít všichni čerti.

Tak to mě taky točí, když někdo v lese nechává odpadky. Už i má šestiletá dcera ví, že se to nedělá. Když pak člověk někde jde, kde je vyšší koncentrace těhlech tupounů, tak si tu procházku fakt člověk neužije.

Přidejte reakci

Přidat smajlík