Jak se vám dnes venčí 2.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2022 19:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Snad se na vás stihnu v Brně kouknout...

Pokud nás stihnete, určitě se k nám hlaste, ráda se seznámím naživo
V sobotu štěkáně čuvači třída štěňat, v neděli tibet třída otevřená, ale ansabl pojede celý, takže nás určitě nepřehlédnete

3.6.2022 19:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Jen tak pro pobavení - koupila jsem v Kiku utěrky z mikrovlákna - nemohla jsem je tam nechat

3.6.2022 22:17

Atheira napsal(a):
Mimo téma venčení. Dává se u vás tetanovka do ramene nebo do zadku? Mám k tomu i takovou úsměvnou story.

Dřívávějc do zadele...naposled jsem dostala do ramene.

3.6.2022 22:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dřívávějc do zadele...naposled jsem dostala do ramene.

Tak to vypadá, že se fakt všude dává do ruky. Jenom u mýho doktora se zastavil čas nebo co, ale to je jedno, mám to z krku, to je hlavní.

4.6.2022 15:05
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Tetanovka do zadku.

Jinak u nás otevřel očička první kluk, ten největší, co už pokořil kilo váhy. 😊

Jůůů, Ali, pošli mi, prosím, zas něco třeba i soukromě - videjko (?) - že bychom zkusily ten můj WA...
Pejsek nádhernej!!!

4.6.2022 15:09
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Lidi, tak máme 11 štěňátek. 6 holek a 5 kluků.

Alenko, a oni se narodili (štěníci) 24. nebo 25. 5. (nebo jindy)?

4.6.2022 15:48

fikovnice napsal(a):

Alenko, a oni se narodili (štěníci) 24. nebo 25. 5. (nebo jindy)?

Jani, 24.5. od 5 od rána do cca 2 odpoledne.
A další fotky z dneška. Už otevřeli očka všichni.

4.6.2022 15:51
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Nádhera ....a tím pádem budou slavit narozeniny na moje jmeniny, stejně tak jako dalších asi 250 Jan zde!

4.6.2022 15:51
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Ten s bílým znakem na hlavičce...

4.6.2022 15:54
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Atheira napsal(a):
Tak to vypadá, že se fakt všude dává do ruky. Jenom u mýho doktora se zastavil čas nebo co, ale to je jedno, mám to z krku, to je hlavní.

TETAVAX:
Vakcína proti tetanu určená pro všechny osoby bez rozdílu věku. Vakcína se očkuje do horní části paže.

Záleží možná i na tom, zda to nebylo od jiného výrobce...?

4.6.2022 16:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Nádhera ....a tím pádem budou slavit narozeniny na moje jmeniny, stejně tak jako dalších asi 250 Jan zde!

Diví se tomu někdo, že to jsou další ifaunový Jany? Já teda ne. To udělali schválně, aby zapadli.

4.6.2022 16:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
TETAVAX:
Vakcína proti tetanu určená pro všechny osoby bez rozdílu věku. Vakcína se očkuje do horní části paže.

Záleží možná i na tom, zda to nebylo od jiného výrobce...?

Taky jsem říkala, jestli se vakcína nedělá ve více verzích. Dřív to nikdo neřešil, že je na jednu věc víc vakcín začali lidi řešit až s covidem.
No, ale on určitě někde našel nějakou prošlou ještě z minulýho režimu, bych se nedivila.

4.6.2022 17:17
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Atheira napsal(a):
Diví se tomu někdo, že to jsou další ifaunový Jany? Já teda ne. To udělali schválně, aby zapadli.

A hned nárůst o 11 nových Jan!

4.6.2022 17:19
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Atheira napsal(a):
Taky jsem říkala, jestli se vakcína nedělá ve více verzích. Dřív to nikdo neřešil, že je na jednu věc víc vakcín začali lidi řešit až s covidem.
No, ale on určitě někde našel nějakou prošlou ještě z minulýho režimu, bych se nedivila.

Já na to ještě nekoukala... V případě zájmu kouknu, co je na trhu za přípravky...anebo samozřejmě Vy sama na toto můžete nahlédnout do databáze SÚKLu. Ono pokud to má být i.m. - tak se obvykle píše "doporučení" do kterého svalu jít. Ale nemusí to být nutně dodrženo. Pokud tedy pro to nejsou nějaké další důvody.

4.6.2022 17:21
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Atheira napsal(a):

Asi nechtěli být ani Vladimírové, ani Violy...

4.6.2022 17:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Já na to ještě nekoukala... V případě zájmu kouknu, co je na trhu za přípravky...anebo samozřejmě Vy sama na toto můžete nahlédnout do databáze SÚKLu. Ono pokud to má být i.m. - tak se obvykle píše "doporučení" do kterého svalu jít. Ale nemusí to být nutně dodrženo. Pokud tedy pro to nejsou nějaké další důvody.

Zas až tak moc mě to netankuje, je to docela jedno. Jen mě to překvapilo, protože všichni kolem jásaj, že už se to očkuje jinak než dřív.

4.6.2022 17:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Asi nechtěli být ani Vladimírové, ani Violy...

Oni věděli, že budou áčkoví, tak že žádná Jana z toho stejně nebude... Takže teď by měli mít všichni oficiálně druhé jméno Jana. Každé by mělo za kmotru jednu zdejší Janu.

4.6.2022 17:49
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Atheira napsal(a):
Oni věděli, že budou áčkoví, tak že žádná Jana z toho stejně nebude... Takže teď by měli mít všichni oficiálně druhé jméno Jana. Každé by mělo za kmotru jednu zdejší Janu.

Já bych řekla při tom počtu, že každý štěník bude mít za kmotru nejméně deset zdejších Jan!

4.6.2022 18:08

fikovnice napsal(a):
Ten s bílým znakem na hlavičce...

Jani, oni to mají všichni, někdo větší, někdo menší a hlavně na těch tmavých hlavičkách je to hodně vidět. Zájemcům se to moc líbí, je to asi raritka, tak ji chtějí.

4.6.2022 19:17
eni

XXX.XXX.88.61

Úžasní!!! Úplně cítím jejich vůni....jsou krásní!

4.6.2022 19:35

Yodí venčení tohoto týdne - v pátek se ze štěněte stal dorostenec - je mu půl roku

4.6.2022 20:14

fikovnice napsal(a):

To by mě zajímalo, jestli opravdu záleží, do kterého svalu. U zvířat je místo im. aplikace podle druhu, potencionálního jatečného využití, případně podle věku.

4.6.2022 20:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já ani nevím, jestli jsem to sem dávala nebo ne. V květnu Larůnyje oslavila šesté narozeniny a teď v červnu nás čekají další psí narozeniny. Opět nevíme přesné datum, ale letos už osmnácté.

4.6.2022 20:53

Atheira napsal(a):
Já ani nevím, jestli jsem to sem dávala nebo ne. V květnu Larůnyje oslavila šesté narozeniny a teď v červnu nás čekají další psí narozeniny. Opět nevíme přesné datum, ale letos už osmnácté.

Kráásné úsměvy! 🌷 Teda 18 let, v kondici, to je sen! Jak je na tom zdravotně? A zdá se mi to nebo Laruš tu bouličku u čumáku ještě neměla?

4.6.2022 21:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kráásné úsměvy! 🌷 Teda 18 let, v kondici, to je sen! Jak je na tom zdravotně? A zdá se mi to nebo Laruš tu bouličku u čumáku ještě neměla?

Koukáte správně, neměla... dohromady ji má tak 10 dnů, i to se uvádělo jako info, když se posílal vzorek do té laborky. Uvidíme, uvidíme. Já to mažu poctivě, jak mi vetka řekla, přijde mi to takové zploštělejší a že to není tak holé, jako když jsem vám to sem fotila, tak uvidíme, nic jiného než čekat teď asi nejde.

Dragouš je zdravotně ok. Jak říká vetka, stáří není nemoc. Ale je prostě starý, takže mu to úměrně věku taky chodí. Spíš se hůř rozchází, pak procházku normálně ujde. Děda tempem, ale ujde. To je pro nás hlavní. Dokud chodí a má zájem o svět, je všechno v pořádku. A občas už nemá bystrou mysl toho mladíka, co nosil z houští uhnilý srnčí nohy. Někdy prostě jde a najednou zapomene kam. Občas se rozejde třeba do brambor nebo do vysoký trávy v zadní části zahrady, případně kamkoli, kam běžně vůbec nechodí a asi jak si to pak v momentě uvědomí, že asi ani neví, kde je, tak se o sebe bojí a spustí strašnou sirénu, aby ho někdo přišel vysvobodit a hrozně nadšeně se pak směje, když zjistí, že tam jsme.
Před dvěma týdny jsme ho dovezli autem k potoku, kam dřív chodíval každý den a je vidět, že si to pamatuje a po cestě v lese uháněl k vodě, ani mu to ty nohy úplně nestíhaly, pak chvíli pozoroval Laru, jak se honí za klacky a asi to v něm probudilo jeho vlastní zápal a po proudu se snažil dohonit plující větvičku. No, nedohonil ji, on už fakt nemá takovou koordinaci a jistotu, ale podali jsme mu jinou a měl snahu si s ní hrát, i když mu to už moc nejde. Většinou se ale chladí už hlavně v bedně na zahradě, protože ve vedrech hodně rozmýšlíme, jakou dálku ujde a jak mu bude v tom autě a tak. Ale i na tu zmrzku si občas ještě zajede. Celý život miluje vanilkovou.
Ale tak je to práce, takový psí dědouš, ne že ne. Úplně první ohlas stáří přišel, když už nemohl zůstat v noci na zahradě (on je celý život venkovní, když jsme ho našli, pes doma tady prostě neexistoval, přes to nejel vlak), protože jak byla tma, tak většinu noci proštěkal. Naučili jsme ho na nový režim, že chodí večer spát do kotce a je v pohodě.
Má za sebou dvě mrtvice, ze kterých se zmátořil, tu první měl myslím před čtyřmi a druhou před třemi lety. V obou případech jsme si mysleli, že už to je konečná, ta první byla horší a na veterině byl několik hodin a dlouho se nevědělo, jestli přežije, ale druhý den už zase coural po světě. U té druhé byl doma, veterinářka přijela za ním, ale když dorazila, tak on už, že ho to umírání nebaví a chce jít chodit po zahradě.
Jeho největší starosti jsou prostě teď to, že je hůř pohyblivý a občas škobrtne a kecne si na zadek, nebo se občas zapomene a je hluchý, takže potřebuje bedlivější dozor než potřeboval dřív. Občas je to náročný, někdy jsem naštvaná, když mi třeba zničí kytky, protože tamtudy jde a jak je to tam nerovný, kecne do toho nebo tuhle byl s ním takový těžší den, pořád za mnou chodil, když jsem pracovala venku a zasekával se mi pod stolem a za židlí a ten večer mi pak u grilovačky ukradl a oslintal rohlíky, zatímco jsem mu opékala špekáček, a ono to teď zní jako hrozná blbost a že člověk se tomu má zasmát, ale já po tom nadávala, jak už jsem toho prostě měla po krk.Ne jemu, ale tak prostě do vzduchu, občas člověku bouchnou saze, když je toho moc. Jenže to i se starýma lidma je to někdy na palici.
Ale viditelně mu to nebrání užívat si života, dokud to jde. Akorát jsme před nedávnem zjistili, že jak jsme mu teď celou zimu na trvalo dávali kabátky, na den i na noc, tak on si zvykl, že před spaním převlékne bundu a když teď, jak je teplo, ji nedostane, tak i v kotci houká. Musí prostě dostat pyžamko, tak jsme pořídili reflexní vestu, protože to jediný nehřeje, ale zachová se mu ten rituál oblíkání, a dáváme mu to. Je spokojený, už zase v klidu spí.

edit: A teda když je chladno, tak je potřeba ho hlídat, aby neležel na dešti v trávě, protože on si málokdy sám dojde někam, kde nezmokne. Nejde ho hlídat 24/7, takže to často zachraňovaly nepromokavý kabáty, takže zůstal suchý i když se takhle někde vyprdelil a jakmile to bylo jen trochu možné, odváděli jsme ho na deku do verandy, kde se mu i vyměnil kabát a on tam pak už dospal. Teď v létě ho při krátkých přeháňkách necháváme, kde chce být, ono je mu to příjemné, udělali jsme mu i letní sestřih, protože má medvědí kožich s hodně hustou podsadou. Ale jinak, když prší třeba celý den v kuse, tak má pláštěnku a snažíme se, aby neležel na studeném a v mokru nějak moc dlouho.

4.6.2022 21:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vlastně si vzpomínám, že ještě jeden vážnější problém měl. To bylo ještě před těma mrtvicema. On byl zvyklý v létě zalézat pod auto a jak stárnul a nohy se mu horšily, byl schopný tam zalézt a už neuměl moc vylézat. Fakt jsme se snažili mu zamezit přístup, ale vždycky si nějaký vyrobil. Jednoho dne tam zalezl a už nevylezl. Nebyl se schopný vůbec zvednout. Dojela veterinářka a dostával nějaký čas injekce a zase se rozchodil. Pak dostával tablety, později přípravek v oleji a teď má nově flex vet od dromy.

4.6.2022 21:47

Atheira napsal(a):
Vlastně si vzpomínám, že ještě jeden vážnější problém měl. To bylo ještě před těma mrtvicema. On byl zvyklý v létě zalézat pod auto a jak stárnul a nohy se mu horšily, byl schopný tam zalézt a už neuměl moc vylézat. Fakt jsme se snažili mu zamezit přístup, ale vždycky si nějaký vyrobil. Jednoho dne tam zalezl a už nevylezl. Nebyl se schopný vůbec zvednout. Dojela veterinářka a dostával nějaký čas injekce a zase se rozchodil. Pak dostával tablety, později přípravek v oleji a teď má nově flex vet od dromy.

Díky za vyčerpávající info, má se u vás dobře kluk jeden ščastnej, jak by napsala paní, víte která 😉😁 bělouš má shodou okolností u čumáku taky bělavý malý pupínek a nejde mi to zmáčknout, ale je to po zbytku klíštěte, co si mistr sám odstraňoval, tak furt nevím, co s tím 🤷‍♀️ by si vet asi ťukala na čelo....je to furt stejný.

4.6.2022 21:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Díky za vyčerpávající info, má se u vás dobře kluk jeden ščastnej, jak by napsala paní, víte která 😉😁 bělouš má shodou okolností u čumáku taky bělavý malý pupínek a nejde mi to zmáčknout, ale je to po zbytku klíštěte, co si mistr sám odstraňoval, tak furt nevím, co s tím 🤷‍♀️ by si vet asi ťukala na čelo....je to furt stejný.

Přervaný klíšťata neřeším. Stalo se, není to katastrofa, zatím se vždycky všechny poklíšťový pupence nebo zapomenutý hlavičky zahojily v pohodě. Myslím, že můžete být v klidu a nechat bělouše bez děsivýho doktora.

4.6.2022 21:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Yodí venčení tohoto týdne - v pátek se ze štěněte stal dorostenec - je mu půl roku

Krásné fotky, jako vždy .

Jen k tomu chlupatému labroušovi - znala jsem dlouhosrstého rotvajlera, a opravdu PP měl (normálně FCI), byl to nestandard. Znala jsem jednoho jediného, ale možné to asi je. Tak nevím, jestli je to možné i labroušů? Nebo jestli to nějak prostě geneticky možné není... Z těch fotek nedokážu říct, jestli mi to přijde jako labrador nebo ne , ale nějaký retrívr určitě. A ono ty chlupy dělají fakt hodně, ten rotvík taky vypadal divně, a kdybych ho neznala, asi bych si myslela, že je to s něčím křížené.

4.6.2022 22:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):

Jen k tomu chlupatému labroušovi - znala jsem dlouhosrstého rotvajlera, a opravdu PP měl (normálně FCI), byl to nestandard. Znala jsem jednoho jediného, ale možné to asi je. Tak nevím, jestli je to možné i labroušů? Nebo jestli to nějak prostě geneticky možné není... Z těch fotek nedokážu říct, jestli mi to přijde jako labrador nebo ne , ale nějaký retrívr určitě. A ono ty chlupy dělají fakt hodně, ten rotvík taky vypadal divně, a kdybych ho neznala, asi bych si myslela, že je to s něčím křížené.

Já takhle viděla dlouhosrstou akitu. Taky s PP. Do té doby jsem v životě neviděla, že by se dlouhosrstý akity taky "vyráběly".

4.6.2022 23:35
fikovnice

XXX.XXX.134.153

Jani, oni to mají všichni, někdo větší, někdo menší a hlavně na těch tmavých hlavičkách je to hodně vidět. Zájemcům se to moc líbí, je to asi raritka, tak ji chtějí.

Mně se to také líbí ...a ten jeden štěník se mi zdálo, že má ten bílý znak výraznější... Však víš, že můj prostřední kocour má bílou náprsenku a bílé tlapky - mám tyto barevné znaky ráda!

4.6.2022 23:35
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jů velká gratulace psí mamince. Jsou nádherní !!!

4.6.2022 23:37
fikovnice

XXX.XXX.134.153

eni napsal(a):
Úžasní!!! Úplně cítím jejich vůni....jsou krásní!

...když se nestane něco nečekaného, tak si je poňuchňám!!!!
...takže i očichám...a dám vědět!

4.6.2022 23:48
fikovnice

XXX.XXX.134.153

To by mě zajímalo, jestli opravdu záleží, do kterého svalu. U zvířat je místo im. aplikace podle druhu, potencionálního jatečného využití, případně podle věku.

Obecně i.m. aplikace se lišívá dle toho, zda jde o dospěláka nebo dítě. U dospěláka klasicky nejčastěji zadek nebo paže/rameno, u malého dítěte je zas doporučován sval na stehně.

A např. teď koukám na Tetanol Pur a ten lze aplikovat jak i.m., tak s.c.

A k výše mnou zmíněnému Tetavaxu je info toto:
Vzhledem k tomu, že jde o adsorbovanou vakcínu, je doporučeno podat vakcínu intramuskulárně k minimalizaci výskytu lokálních nežádoucích účinků. Doporučeným místem aplikace je anterolaterální strana stehna u kojenců a batolat a oblast deltového svalu u dospělých. (tj. ta paže/rameno)

ALE: K aplikaci může být též použit hluboký subkutánní způsob podání.

Jo a našla jsem celkem dobrou tabulku stran očkování, odkládám :-):
https://www.vakciny.net/document-view?id=755

4.6.2022 23:51
fikovnice

XXX.XXX.134.153

Atheira napsal(a):

Nebylo by tedy toto řešení pro L.ž., pokud chce Worku přece jen ještě zde chvíli udržet CHODÍCÍHO...???

Btw, víte, jaké injekce a tbl. dostával?

5.6.2022 06:17

marcelaamax napsal(a):

dlouhá srst se občas objeví - u rotvíků i u těch akit (kamarád měl ve svém prvním vrhu amerických akit nestandardního dlouhosrsťáka - a mně se líbil ze všech štěňat nejvíc). Proto jsem se tady ptala, jestli i u labíků. A překvapila mě Janaa, že se s tím nikdy nepotkala - a myslím, že z nás tady má ty labíky nejvíc v oku - a zná linie naše i cizí... No a i proto, že jsme míjeli ve vedru dva potoky a jeden rybník - a on tam ani nos nestrčil... tak si myslím, že to čistý labík nebyl - to Janaa hlásila jako jednoznačný vlohový rys

ještě dvě poslední fotky

5.6.2022 07:36

jako mi to takhle figurálně jako labrador připadá
a genomia u tohoto plemene test "dlouhé" srsti nabízí (což tedy automaticky neznamená, že ta nějaká genová varianta u tohoto plemene může nastat)

5.6.2022 07:39
Atheira

XXX.XXX.167.201

fikovnice napsal(a):
Nebylo by tedy toto řešení pro L.ž., pokud chce Worku přece jen ještě zde chvíli udržet CHODÍCÍHO...???

Btw, víte, jaké injekce a tbl. dostával?

Jej, to už je let, neměla jsem tehdy ještě Laru, mohlo mu být tak 11. Vůbec nevím, jak se ty injekce jmenovaly. Tablety dostával normální chondro od canvit, ale po pár letech je přestal přijímat.
My mu k tomu dáváme i ještě různé senior multivitaminy, údajně na podporu mozkové činnosti a tak. Jestli je to jen tahák ba peníze a pes je jaký je, protože si vytáhl šťastný los nebo na těch doplňcích něco je, to těžko říct.

5.6.2022 08:35
janaa

XXX.XXX.174.173

Hele,tak teoreticky má společný předky labík a novofundlanďák,takže se může jednou za sto let stát. Ale prostě neviděla,neslyšela jsem o tom tady,ani v cizině. Mě to přijde jako něco jako labík se srstí flata. Ale kdo ví. Ono co si budeme povídat,možný je prakticky vždycky všechno

5.6.2022 09:36

fikovnice napsal(a):
Mně se to také líbí ...a ten jeden štěník se mi zdálo, že má ten bílý znak výraznější... Však víš, že můj prostřední kocour má bílou náprsenku a bílé tlapky - mám tyto barevné znaky ráda!

Na těch tmavších hlavičkách je to víc vidět. Toto je holčička, která se narodila jako první, je trošku menší než ostatní, i když nijak jinak za nimi nezaostává. Jmenuje se Aida.

5.6.2022 09:57

Sarah01 to jsou tak krásní "plyšáci", jsem z nich úplně na měkko

5.6.2022 10:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.57

Na těch tmavších hlavičkách je to víc vidět. Toto je holčička, která se narodila jako první, je trošku menší než ostatní, i když nijak jinak za nimi nezaostává. Jmenuje se Aida.

Ostatní už mají také vybraná jména?
Jsem zvědavá, jak se všichni jmenují

5.6.2022 11:05

Fiona.Praha napsal(a):
Ostatní už mají také vybraná jména?
Jsem zvědavá, jak se všichni jmenují

Jména mám, někteří majitelé ale chtějí svoje. Aidě ale zůstane a jí pak můžou říkat, jak chtějí. Dvě majitelky si vybraly Aimy a Anabella pro holky, pro kluka si jeden majitel vybral Andyho. Ostatní uvidíme. Nabídla jsem jim jména Arwen, Airin, Aisha a Angie, pro kluky Aron, Amon, Alan, Arny.

5.6.2022 11:12

Jména mám, někteří majitelé ale chtějí svoje. Aidě ale zůstane a jí pak můžou říkat, jak chtějí. Dvě majitelky si vybraly Aimy a Anabella pro holky, pro kluka si jeden majitel vybral Andyho. Ostatní uvidíme. Nabídla jsem jim jména Arwen, Airin, Aisha a Angie, pro kluky Aron, Amon, Alan, Arny.

Se tu rozplývám, infantilně žvatlám nad mobilem, jak jsou božanští, tihleti puclíkové...

A zamáčkla jsem slzu, ty víš...

Jsou nádherný, klustoprdi .

Aida je jak šéf gremlinů

5.6.2022 12:14

Se tu rozplývám, infantilně žvatlám nad mobilem, jak jsou božanští, tihleti puclíkové...

A zamáčkla jsem slzu, ty víš...

Jsou nádherný, klustoprdi .

Aida je jak šéf gremlinů

Aida je jak šéf gremlinů

...něco podobnýho mě taky napadlo.

5.6.2022 20:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lidi, vy jste tady každá znalá v něčem jiným, třeba mi to pomůžete rozseknout. Myslíte, že může po manipulaci masti s kortikoidy bolet hlava? Mně to přijde jako úplně dementní teorie, protože přijdu do kontaktu s minimálním množstvím, ale opakuje se to fakt přesně a zdánlivě v souvislosti... Mažu Laře to na té tlamě mastí Flucinar. Jak radila vetka, vždycky jen malinkaté množství, nějakou dobu roztírat, aby se to vstřebalo a nezůstala tam vrstva, protože má tendenci samozřejmě blízat, tak aby si tam jazykem nenabírala tu mast do huby.
Beru vždycky úplně mini množství a hned potom si vždy umyju ruce, ale vypozorovala jsem, že hodinu až dvě po tom, co s tou mastí pracuju, mě bolí hlava jako blázen. Taková ta pulzující bolest, co jde zezadu dopředu. Důvodů může být x, ale já jsem člověk, kterýho hlava nebolí, prostě i když všechny kolem třeští palice z tlaku, ofouknutí, kdovíčeho, mě ne. Nějaký ženský hovadiny a bolení hlavy z pms neznám. Migrény neznám. Ani když jsem nemocná, netrpím na bolesti hlavy, jen kdysi u dost hnusný chřipky a u kovidu mě hlava bolela, jinak fakt ne. V příbalovým letáku to mezi nežádoucíma účinkama není a nejde mi do hlavy, i kdyby bylo, že nějaký roztírání na malíčku by tohle zvládlo, toho množství je fakt nula nula prd.

5.6.2022 21:04

Mě takhle bolívá hlava od páteře, nekroutíte se při aplikaci nějak nestandardně? Jestli to má souvislost s mastí? Může být, příště si vemte rukavice a uvidíte, vylučovací metoda.
https://www.youtube.com/watch?v=pQ0UCv2vVA4

5.6.2022 21:25
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Atheira napsal(a):
Lidi, vy jste tady každá znalá v něčem jiným, třeba mi to pomůžete rozseknout. Myslíte, že může po manipulaci masti s kortikoidy bolet hlava? Mně to přijde jako úplně dementní teorie, protože přijdu do kontaktu s minimálním množstvím, ale opakuje se to fakt přesně a zdánlivě v souvislosti... Mažu Laře to na té tlamě mastí Flucinar. Jak radila vetka, vždycky jen malinkaté množství, nějakou dobu roztírat, aby se to vstřebalo a nezůstala tam vrstva, protože má tendenci samozřejmě blízat, tak aby si tam jazykem nenabírala tu mast do huby.
Beru vždycky úplně mini množství a hned potom si vždy umyju ruce, ale vypozorovala jsem, že hodinu až dvě po tom, co s tou mastí pracuju, mě bolí hlava jako blázen. Taková ta pulzující bolest, co jde zezadu dopředu. Důvodů může být x, ale já jsem člověk, kterýho hlava nebolí, prostě i když všechny kolem třeští palice z tlaku, ofouknutí, kdovíčeho, mě ne. Nějaký ženský hovadiny a bolení hlavy z pms neznám. Migrény neznám. Ani když jsem nemocná, netrpím na bolesti hlavy, jen kdysi u dost hnusný chřipky a u kovidu mě hlava bolela, jinak fakt ne. V příbalovým letáku to mezi nežádoucíma účinkama není a nejde mi do hlavy, i kdyby bylo, že nějaký roztírání na malíčku by tohle zvládlo, toho množství je fakt nula nula prd.

"Atheiro", neměla by... Nedovedu si představit, kolik byste masti musela absorbovat. A i tak - kortikoidy určitě bolest hlavy nevyvolávají. Jedna z indikací je např. edém mozku.

Jediné, co mě napadá, nejste při aplikaci masti třeba v nějakém zkrouceném posedu nebo něco takového...?

5.6.2022 21:27
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Atheira napsal(a):

+ psychika je mocná čarodějka...
Můžete si myslet, že jste třeba tvrďačka (já Vás až tak moc neznám), ale najednou aplikujete mast u svého zvířete na něco, o čem ještě nevíte, co to je... Je klidně možné, že mě by hlava taky bolela...

5.6.2022 21:32
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):
"Atheiro", neměla by... Nedovedu si představit, kolik byste masti musela absorbovat. A i tak - kortikoidy určitě bolest hlavy nevyvolávají. Jedna z indikací je např. edém mozku.

Jediné, co mě napadá, nejste při aplikaci masti třeba v nějakém zkrouceném posedu nebo něco takového...?

Taky si myslím, že by neměla...protože jsou lidi, kteří s ní nejenom manipulují, ale taky si jí mažou na sebe - a hlava je nebolí.
Spíš, jestli to, Atheiro, nemažete ve stejnou denní dobu a nesouvisí to s něčím jiným, co tou dobou na vás působí.

5.6.2022 21:51
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Terven napsal(a):
Taky si myslím, že by neměla...protože jsou lidi, kteří s ní nejenom manipulují, ale taky si jí mažou na sebe - a hlava je nebolí.
Spíš, jestli to, Atheiro, nemažete ve stejnou denní dobu a nesouvisí to s něčím jiným, co tou dobou na vás působí.

Ano. Ono, když mi prolítnou hlavou indikace pro KS, tak tam fakt není důvod pro bolest hlavy... Plus i ta absorpce při topické aplikaci bude zanedbatelná...myslím do organismu "Atheiry".

5.6.2022 22:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
+ psychika je mocná čarodějka...
Můžete si myslet, že jste třeba tvrďačka (já Vás až tak moc neznám), ale najednou aplikujete mast u svého zvířete na něco, o čem ještě nevíte, co to je... Je klidně možné, že mě by hlava taky bolela...

To si nemyslím, já nad tímhle až tak jakoby nepřemýšlím. Mám pocit, že jsem se stresovala ohledně "nevím, co jí zase je" už dost, občas byly i dny, kdy jsem nebyla schopná se soustředit na práci, protože jsem prostě nevěděla... Docela mě překvapilo, jak mě tohle po psychický stránce vlastně nerozhodilo.
Nicméně, hodně jsem řešila, aby to nežrala a tak. Úplně nějak se nekroutím, Lara spolupracuje. Já to mažu třikrát denně a pravidelně mám pak krátkodobý bolehlav, který přejde.
Jak píšu už v úvodu, přišlo mi to úplně dementní, skrz tu mast samotnou i její množství, ale všimla jsem si, že se to takhle přesně opakuje.

Ale všechno se nějak vyvíjí a mění, třeba na mě prostě jenom dolehlo vedro a divný tlaky ve vzduchu, i když mi to dřív nedělalo problémy. + mám poslední dobou pocit, že je všeho fakt moc a člověk se nezastaví, tak asi prost nějaký erupce a všechno se vším

5.6.2022 22:16
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Atheira napsal(a):
To si nemyslím, já nad tímhle až tak jakoby nepřemýšlím. Mám pocit, že jsem se stresovala ohledně "nevím, co jí zase je" už dost, občas byly i dny, kdy jsem nebyla schopná se soustředit na práci, protože jsem prostě nevěděla... Docela mě překvapilo, jak mě tohle po psychický stránce vlastně nerozhodilo.
Nicméně, hodně jsem řešila, aby to nežrala a tak. Úplně nějak se nekroutím, Lara spolupracuje. Já to mažu třikrát denně a pravidelně mám pak krátkodobý bolehlav, který přejde.
Jak píšu už v úvodu, přišlo mi to úplně dementní, skrz tu mast samotnou i její množství, ale všimla jsem si, že se to takhle přesně opakuje.

Ale všechno se nějak vyvíjí a mění, třeba na mě prostě jenom dolehlo vedro a divný tlaky ve vzduchu, i když mi to dřív nedělalo problémy. + mám poslední dobou pocit, že je všeho fakt moc a člověk se nezastaví, tak asi prost nějaký erupce a všechno se vším

Jj, všechno se vším... Poslední dny je u nás "prádelna", a mě třeba bolí hlava teď téměř permanentně. Já dost nesnáším vedra. Každopádně u Vás bych to s těmi KS nespojovala.

5.6.2022 22:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě takhle bolívá hlava od páteře, nekroutíte se při aplikaci nějak nestandardně? Jestli to má souvislost s mastí? Může být, příště si vemte rukavice a uvidíte, vylučovací metoda.

Jo, to mívá celý život sestra. Zrovna předevčírem jsme se nějak bavily a ona "to je stejně divný, že tebe nikdy nebolí krční páteř ani záda, ani hlava, to bych taky chtěla"... je to čarodějnice, proklela mě.

5.6.2022 22:19
fikovnice

XXX.XXX.134.226

...tak až teď čtu, že to zkroucení/divný posed při aplikaci nás napadlo současně. Respektive Vy jste to písla, a já Váš koment jen prolítla a napsala jsem totéž.

5.6.2022 22:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Jj, všechno se vším... Poslední dny je u nás "prádelna", a mě třeba bolí hlava teď téměř permanentně. Já dost nesnáším vedra. Každopádně u Vás bych to s těmi KS nespojovala.

I když teda po psychický stránce by to mohlo být třeba ne skrz psa, ale skrz tu mast jako takovou, aniž by mi to nějak došlo. Já mám od mámy nějak vštípený, že kortikoidy jsou fuj, ty ne, těm se vyhnout. Ona je v mládí na něco vyfásla a měla na ně nějaký hnusný reakce, bývala nějak oteklá a tak, takže když mohla, postěžovala si, že doktor, co neví, napíše kortikoidy, který příčinu toho problému stejně nevyřeší a tak... Možná to je celý tím, že mám takhle podvědomě podsunutý, že je to fuj.

Prádelna je u nás taky právě děsná. Ale, z čeho mám radost, tak nejsou kloši! Zatím jsem nepotkala ani jednoho. Možná se děsím dne, kdy přijdou a budu jich mít zas plnou hlavu.

5.6.2022 22:28
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Atheira napsal(a):
I když teda po psychický stránce by to mohlo být třeba ne skrz psa, ale skrz tu mast jako takovou, aniž by mi to nějak došlo. Já mám od mámy nějak vštípený, že kortikoidy jsou fuj, ty ne, těm se vyhnout. Ona je v mládí na něco vyfásla a měla na ně nějaký hnusný reakce, bývala nějak oteklá a tak, takže když mohla, postěžovala si, že doktor, co neví, napíše kortikoidy, který příčinu toho problému stejně nevyřeší a tak... Možná to je celý tím, že mám takhle podvědomě podsunutý, že je to fuj.

Prádelna je u nás taky právě děsná. Ale, z čeho mám radost, tak nejsou kloši! Zatím jsem nepotkala ani jednoho. Možná se děsím dne, kdy přijdou a budu jich mít zas plnou hlavu.

Jj, podvědomí umí divy...
A k tomu ta pitomá prádelna - mě jednak bolí hlava, víc než jindy páteř a hlavně se potím jak čuně s prominutím!

5.6.2022 22:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Jj, podvědomí umí divy...
A k tomu ta pitomá prádelna - mě jednak bolí hlava, víc než jindy páteř a hlavně se potím jak čuně s prominutím!

Jinak před hodinou jsem mazala a zas se mi to rozjelo. Ale možná prostě jenom potřebuju líp spát a míň kafe. Víte, jak se všude udává taková ta hladinka... že člověk, co pravidelně chlemtá kafe, udržuje už pak hladinku, která se postupně zvyšuje (jednou jsem si dala bezkofeinovej tejden a já vám přísahám, že jsem měla bolehlav a zimnici někdy na pátým dni, po kávičce mi bylo zase hej!). Možná už mám taky tu hladinku pěkně vyšponovanou a prádelna v kombinaci s "je toho moc" obdobím, léčivem, se kterým mě doma strašili a kdovíčím ještě...
Asi bych měla jít radši spát.

nebo...a to mě napadlo jen v souvilosti s tím, jak jsem v noci po covid očkování myslela, že se reálně pobleju, mám prostě jenom přehnanou reakci na tu moji prdelní tetanovku. Časově by to odpovídalo, google tvrí 1-3 dny.

5.6.2022 22:39
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Atheira napsal(a):
Jinak před hodinou jsem mazala a zas se mi to rozjelo. Ale možná prostě jenom potřebuju líp spát a míň kafe. Víte, jak se všude udává taková ta hladinka... že člověk, co pravidelně chlemtá kafe, udržuje už pak hladinku, která se postupně zvyšuje (jednou jsem si dala bezkofeinovej tejden a já vám přísahám, že jsem měla bolehlav a zimnici někdy na pátým dni, po kávičce mi bylo zase hej!). Možná už mám taky tu hladinku pěkně vyšponovanou a prádelna v kombinaci s "je toho moc" obdobím, léčivem, se kterým mě doma strašili a kdovíčím ještě...
Asi bych měla jít radši spát.

nebo...a to mě napadlo jen v souvilosti s tím, jak jsem v noci po covid očkování myslela, že se reálně pobleju, mám prostě jenom přehnanou reakci na tu moji prdelní tetanovku. Časově by to odpovídalo, google tvrí 1-3 dny.

Jj, i reakce po očkování to může být...

ALE: Já teď měla streamovanou přednášku na závislosti (i jsem tam měla připojené některé lidi odtud) a kofein vyvolává regulérně poměrně silnou závislost a absťák (nebo naopak předávkování) = bolest hlavy, a to poměrně šílená. Přitom se na to celkem málo myslí. Tak třeba jsme na to teď přišly...

5.6.2022 22:40
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Jo a jako asi jedinou reakci po COVID očkování jsem měla též nauzeu - dost hnusnou!

5.6.2022 22:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Děkuji fikovnice, že jste mi tady byla takovou mou berličkou při detektivní práci - proč Atheiru třeští hlava - slyším v dálce bouřku, musím ještě venčit.
Venčící fotku bohužel nemám. Jen videa a na ty se, očividně, ifauna vykvajzla a vkládat nejdou. Tak posílám na pozdrav morčetky.

Chtěla jsem je vyfotit v pelíšcích a houpacích sítích, jak se chystaj spát, ale jednak jsou ty fotky tmavý (a s bleskem nenene) a pak mi taky hned začaly vylejzat a sunout se, co bude k jídlu.

5.6.2022 22:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Jj, i reakce po očkování to může být...

ALE: Já teď měla streamovanou přednášku na závislosti (i jsem tam měla připojené některé lidi odtud) a kofein vyvolává regulérně poměrně silnou závislost a absťák (nebo naopak předávkování) = bolest hlavy, a to poměrně šílená. Přitom se na to celkem málo myslí. Tak třeba jsme na to teď přišly...

No že vyvolává závislost a umí i absťák jsem se přesvědčila. Já fakt měla regulerní zimnici (neměřila jsem se, tak nemůžu tvrdit, že i teplotu, ale byla jsem o tom přesvědčená), hlava jsem myslela, že se mi rozskočí, to ráno jsem byla fakt v hajzlu. Jeden hrnek kafíčka a do dvaceti minut mi bylo jako v ráji.

5.6.2022 23:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Děkuji fikovnice, že jste mi tady byla takovou mou berličkou při detektivní práci - proč Atheiru třeští hlava - slyším v dálce bouřku, musím ještě venčit.
Venčící fotku bohužel nemám. Jen videa a na ty se, očividně, ifauna vykvajzla a vkládat nejdou. Tak posílám na pozdrav morčetky.

Chtěla jsem je vyfotit v pelíšcích a houpacích sítích, jak se chystaj spát, ale jednak jsou ty fotky tmavý (a s bleskem nenene) a pak mi taky hned začaly vylejzat a sunout se, co bude k jídlu.

Máte to nádherný. Já jsem ve fázi dilematu, jak vyřešit morčounům komfortní bydlení - momentálně mají klec cca 110 cm.
Zvažuju klasickou Ferplast 140, kterou má půlka morčecí skupiny a nemůže si jí vynachválit. Anebo něco o fous menšího a vyhnanýho do patra.
Vypadá to, že zvítězí ta stočtyřicítka. Z jistých, ehm, důvodů klec u nás nemůže být na zemi, tudíž by byla na stole 105 cm dlouhým a na každé straně by kousek přečníval - předpokládám, že problém se statikou by být neměl, ne? Nejste někdo statik?

6.6.2022 07:47
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Atheira napsal(a):

"Atheiro", já pak nějak vytuhla...:-).
Tak až teď děkuji za pozdrav a zdravím zase já do začátku nového týdne!

6.6.2022 07:50
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Atheira napsal(a):
No že vyvolává závislost a umí i absťák jsem se přesvědčila. Já fakt měla regulerní zimnici (neměřila jsem se, tak nemůžu tvrdit, že i teplotu, ale byla jsem o tom přesvědčená), hlava jsem myslela, že se mi rozskočí, to ráno jsem byla fakt v hajzlu. Jeden hrnek kafíčka a do dvaceti minut mi bylo jako v ráji.

Jj, možná jsem to psala i zde.
Znám kazuistiku - soubor dam, které trpěly na víkendové bolesti hlavy...pořád se nemohlo na nic přijít, ani co je spojuje. A bylo to jednoduché - všechno to byly sekretářky, které krom toho, že samy kávy vařily, tak je také v týdnu popíjely. Když pak o víkendu kávy vynechaly, dostavil se dost výrazný absťák, typicky právě s bolestmi hlavy.

6.6.2022 08:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jsem večer odešla venčit a vylezu ze dveří, přijde mi, že slyším povrkávat kunu. Teď je období, kdy je jich tady kolem fakt dost, takže není nic divnýho je slyšet. Občas v noci spustí ty svoje strašidelný skřeky, to je teprv něco.
No, otevřu branku a tam kuna. Nejdřív ani neměla v plánu utéct, spíš jako kdyby mi chtěla vynadat, že se na nás nemůže dozvonit, že je dost, že jdu. Lara spustila řev, že probrala půlku vesnice a všechno to tady řvalo jedno přes druhé. Ale chvíli to vypadalo, že se ta kuna nedá a bude se rvát. Nakonec si to rozmyslela a utekla do túje, odkud na nás vrčela ještě když jsme se vracely.

6.6.2022 08:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Máte to nádherný. Já jsem ve fázi dilematu, jak vyřešit morčounům komfortní bydlení - momentálně mají klec cca 110 cm.
Zvažuju klasickou Ferplast 140, kterou má půlka morčecí skupiny a nemůže si jí vynachválit. Anebo něco o fous menšího a vyhnanýho do patra.
Vypadá to, že zvítězí ta stočtyřicítka. Z jistých, ehm, důvodů klec u nás nemůže být na zemi, tudíž by byla na stole 105 cm dlouhým a na každé straně by kousek přečníval - předpokládám, že problém se statikou by být neměl, ne? Nejste někdo statik?

Statik nejsem, ale klece jsem takhle mívala taky. Za mě úplně v pohodě.

6.6.2022 09:01

Atheira napsal(a):
Statik nejsem, ale klece jsem takhle mívala taky. Za mě úplně v pohodě.

Nemělo by to vadit, ale pokud chce mít Terčem jistotu, může klec podložit ještě nějakou deskou.

6.6.2022 09:59

Terven napsal(a):

Měli jsme to taky takhle a nevadilo to, nikdy to ta morčátka nepřevážila.

6.6.2022 10:11
Terven

XXX.XXX.110.191

Měli jsme to taky takhle a nevadilo to, nikdy to ta morčátka nepřevážila.

Díky...chci jim dopřát větší bydlení, protože s volným běháním po bytě to není žádná sláva. To by šlo jedině, pokud by byly obě psice pryč - a plánuju to taky, no. Zpočátku jsem činila nějaký pokusy jakože je seznámit, ale těch morčat je mi líto, protože feny fakt touží je sežrat, chňapou po nich zubama. Asi bych je dokázala vydrilovat, že si nebudou všímat morčete u mě na klíně, ale pokud by se to rozeběhlo po podlaze, byl by konec. Když se pinčová zubama pustí do slepice, nedělám si iluze.

6.6.2022 10:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Díky...chci jim dopřát větší bydlení, protože s volným běháním po bytě to není žádná sláva. To by šlo jedině, pokud by byly obě psice pryč - a plánuju to taky, no. Zpočátku jsem činila nějaký pokusy jakože je seznámit, ale těch morčat je mi líto, protože feny fakt touží je sežrat, chňapou po nich zubama. Asi bych je dokázala vydrilovat, že si nebudou všímat morčete u mě na klíně, ale pokud by se to rozeběhlo po podlaze, byl by konec. Když se pinčová zubama pustí do slepice, nedělám si iluze.

Hlavně i kdyby o ně psi jevili zájem jen "informativní" a ne hnedka žrací, ta morčata budou vyděšená a vystresovaná. Na opravdu hodnýho a vyklidněnýho psa by si časem zřejmě zvykla, ale s tím, když si nemůžete být jistá jestli a kdy se do nich pustí, to je podle mě nereálné.

6.6.2022 11:05

Atheira napsal(a):

To se mi nezdá. Jako jo, kortikoidy se vstřebávají i kůží, ale sama píšete, že tohle je množství 0,0 prd.

6.6.2022 11:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

To se mi nezdá. Jako jo, kortikoidy se vstřebávají i kůží, ale sama píšete, že tohle je množství 0,0 prd.

My už se tu kolem toho mezitím posunuly. Pravděpodobně jsem prachobyčejná smažka nebo po očkování nebo všechno dohromady. Ale díky za reakci.

6.6.2022 12:43

Terven napsal(a):

Já teda jednou polevila v ostražitosti, zrovna jsem umývala box a morče jsem nechala běhat po bytě, ono se teda víceméně schovávalo za květináčem, tak jsem si říkala, že pohoda, pes si ho nevšímá. No, jen jsem se v koupelně otočila, tak slyším šílený pištění, tak jsem běžela do kuchyně a pes samozřejmě morče v tlamě, ale nezkřivil mu ani vlásek. Od tý doby jsem si dávala pořádně pozor.

6.6.2022 13:12

My máme doma trochu raritu, dva barzoje kamarády s králíčkem. Potvůrka kilová je drzý jak opice, chrti spí a on klidně přihopká a okusuje jim chlupy na ocase. Pořád jim říkám - je to kámoš, ne žrádlo, ale je pravda, že takhle puštěný je jen, když jsme doma. Králíček je vůbec drzoun, máme ještě kočky a ty má už vycvičený 😁, s jeho sebevědomím si nedovedu představit, že by měl třeba 50kg jako barzoj, to by velel celé smečce.

6.6.2022 13:36

My máme doma trochu raritu, dva barzoje kamarády s králíčkem. Potvůrka kilová je drzý jak opice, chrti spí a on klidně přihopká a okusuje jim chlupy na ocase. Pořád jim říkám - je to kámoš, ne žrádlo, ale je pravda, že takhle puštěný je jen, když jsme doma. Králíček je vůbec drzoun, máme ještě kočky a ty má už vycvičený 😁, s jeho sebevědomím si nedovedu představit, že by měl třeba 50kg jako barzoj, to by velel celé smečce.

Tak můj afgán byl vysloveně morčecí chůvička.....morčata mi lítala na volno na zahradě, on mezi nima chodil a nebo ležel. Dokonce, když se malé morčátko "ztratilo" rodičům a sedlo si a začalo na ně volat, tak se šel podívat, co se prckovi přihodilo.

S králíkama byl teda problém spíš v kleci, když k ní pes přišel, tak měli amok....když byli venku z klece, tak na pohodu, asi ten uzavřený prostor byl problém.

Jediné s čím byl trochu problém byla korela, dokud chodila po zemi nebo i lezla po psu tak dobrý, ale jak zamávala křídly, tak ten instinkt převážil a chrťák měl tendenci po ní chňapat.

No prostě jsem měla asi vadnýho chrta bez loveckých zabijáckých onstinktů.

6.6.2022 14:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak můj afgán byl vysloveně morčecí chůvička.....morčata mi lítala na volno na zahradě, on mezi nima chodil a nebo ležel. Dokonce, když se malé morčátko "ztratilo" rodičům a sedlo si a začalo na ně volat, tak se šel podívat, co se prckovi přihodilo.

S králíkama byl teda problém spíš v kleci, když k ní pes přišel, tak měli amok....když byli venku z klece, tak na pohodu, asi ten uzavřený prostor byl problém.

Jediné s čím byl trochu problém byla korela, dokud chodila po zemi nebo i lezla po psu tak dobrý, ale jak zamávala křídly, tak ten instinkt převážil a chrťák měl tendenci po ní chňapat.

No prostě jsem měla asi vadnýho chrta bez loveckých zabijáckých onstinktů.

Čím jsem si proboha zasloužila, že mám takový dva malý zabijáky? Ani na okamžik nepochybujou, že je to jídlo.
Jelikož nebožka Terina byla nemlich to samý, vrtá mi hlavou, jestli není chyba ve mě??

6.6.2022 14:18

Terven napsal(a):
Čím jsem si proboha zasloužila, že mám takový dva malý zabijáky? Ani na okamžik nepochybujou, že je to jídlo.
Jelikož nebožka Terina byla nemlich to samý, vrtá mi hlavou, jestli není chyba ve mě??

jestli není chyba ve mě?

No nevím, odkoukali to ti psi od vás....zakusujete zvířata na potkání??

6.6.2022 15:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):

No tak vzhledem k tomu, že pinčová má v genech likvidovat havěť, řekla bych, že máte prostě normální psy. Já bych Laře pod čumákem doma po podlaze morčata taky nepustila, ale ve venkovním výběhu je hlídá, chodí se na ně koukat a když morčata začnou pískat, jak zaznamenají pohyb a myslí si, že se nese svačina, takže pískají a běží se na ni podívat, strašně jí to rozradostní a začne po zahradě běhat jako splašená a nakonec zapadne do dolíku u túje a tam se točí dokola. Dělá to třeba když přijede nečekaná návštěva, kterou už dlouho neviděla nebo tak. Když je zima a jsou doma, vypouštím je v takové malé místnosti, kde do dveří upevním díly ze skládacího výběhu, takže na sebe s Larou vidí a neřeší se navzájem.
Ale nepochybuju o tom, že v blbej čas, na blbým místě, by prostě šla a zakousala je. Víte, ona i řada těch hezkých kamarádství psů a morčat končí blbě. Zkratem, náhodou... Je to prostě tam. Stejně jako si tady všichni zaťukáme na čelo, když někdo chce k čivavě v letech pořídit třeba štěně rotvíka, je vcelku normální, že psi s morčaty jsou dost nejistá kombinace.

6.6.2022 15:07
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ještě jsem neviděla králíka, co by nebyl drzá mrcha rozcapená, král světa a pán vesmíru... Asi jsou prostě takoví. A stejně bych se bála, že s ním psům jednou dojde trpělivost a vysvětlí mu, jak svět stojí..

6.6.2022 15:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
No tak vzhledem k tomu, že pinčová má v genech likvidovat havěť, řekla bych, že máte prostě normální psy. Já bych Laře pod čumákem doma po podlaze morčata taky nepustila, ale ve venkovním výběhu je hlídá, chodí se na ně koukat a když morčata začnou pískat, jak zaznamenají pohyb a myslí si, že se nese svačina, takže pískají a běží se na ni podívat, strašně jí to rozradostní a začne po zahradě běhat jako splašená a nakonec zapadne do dolíku u túje a tam se točí dokola. Dělá to třeba když přijede nečekaná návštěva, kterou už dlouho neviděla nebo tak. Když je zima a jsou doma, vypouštím je v takové malé místnosti, kde do dveří upevním díly ze skládacího výběhu, takže na sebe s Larou vidí a neřeší se navzájem.
Ale nepochybuju o tom, že v blbej čas, na blbým místě, by prostě šla a zakousala je. Víte, ona i řada těch hezkých kamarádství psů a morčat končí blbě. Zkratem, náhodou... Je to prostě tam. Stejně jako si tady všichni zaťukáme na čelo, když někdo chce k čivavě v letech pořídit třeba štěně rotvíka, je vcelku normální, že psi s morčaty jsou dost nejistá kombinace.

To, co předvádí Lara, když vidí běhající a pískající morčata, bych řekla, že je náhradní chování .
Vypumpuje jí to adrenalin, kterej se musí nějak zužitkovat a když je nemůže lovit...
Ten výběh po bytě, aby byli v bezpečí před psy, to bych potřebovala pořešit.

6.6.2022 16:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
To, co předvádí Lara, když vidí běhající a pískající morčata, bych řekla, že je náhradní chování .
Vypumpuje jí to adrenalin, kterej se musí nějak zužitkovat a když je nemůže lovit...
Ten výběh po bytě, aby byli v bezpečí před psy, to bych potřebovala pořešit.

Ona tohle ale dělá i jindy, troufám si tvrdit, že úplně nezvládá nával emocí větší než malý a vlažný. V podstatě když se jí něco hodně líbí, dělá tohle. U lidí, zvířat, tak obecně. No a pak třeba i když si s ní někdo chce blbnout a začne vytáčet hlas do takovýho toho vysokýho pištění, co hodně vídám u lidí, co si hrajou se psy nebo se je snaží nějak motivovat, tak jí rupne v kouli. Možná to není ani o těch morčatech jako o tom pískání, fakt nevím. Proto vždycky instruuju - mluv na ni normálně, nepišti. A co myslíte, že lidi udělaj v prvním momentě, kdy ji chtěj pochválit?
Když je naopak situace vypjatá druhým směrem, tak řve. V obou situacích nevnímá. Musí se na ni mluvit buď včas - než to udělá - nebo až když se vyklidní.

7.6.2022 06:57
domi.t

XXX.XXX.5.87

Packu na to,že som to najrozkošnejšie levíča,čo zabudlo dorásť😊

7.6.2022 11:38
Trickyvoo

XXX.XXX.151.226

Atheira napsal(a):
Ona tohle ale dělá i jindy, troufám si tvrdit, že úplně nezvládá nával emocí větší než malý a vlažný. V podstatě když se jí něco hodně líbí, dělá tohle. U lidí, zvířat, tak obecně. No a pak třeba i když si s ní někdo chce blbnout a začne vytáčet hlas do takovýho toho vysokýho pištění, co hodně vídám u lidí, co si hrajou se psy nebo se je snaží nějak motivovat, tak jí rupne v kouli. Možná to není ani o těch morčatech jako o tom pískání, fakt nevím. Proto vždycky instruuju - mluv na ni normálně, nepišti. A co myslíte, že lidi udělaj v prvním momentě, kdy ji chtěj pochválit?
Když je naopak situace vypjatá druhým směrem, tak řve. V obou situacích nevnímá. Musí se na ni mluvit buď včas - než to udělá - nebo až když se vyklidní.

Vysoké pištění dostává Malinu taky do tran. Což obvykle dělají děti a já jí pak vidím na očích, jak začíná být mimo. Obvykle se snažím odvrátit hrozící katastrofu, ale jak nejsem poblíž, tak padne za oběť dcera. Malina se do ní zakousne jak do pískací hračky, což znásobí pištění a jsme v kruhu. Když třeba potřebuji nechat Malinu doma a odejít z domu jen z dcerou, tak jí už napomínám, ať nepiští, že nepotřebujeme Malinu nastartovat.

7.6.2022 12:16

Trickyvoo napsal(a):
Vysoké pištění dostává Malinu taky do tran. Což obvykle dělají děti a já jí pak vidím na očích, jak začíná být mimo. Obvykle se snažím odvrátit hrozící katastrofu, ale jak nejsem poblíž, tak padne za oběť dcera. Malina se do ní zakousne jak do pískací hračky, což znásobí pištění a jsme v kruhu. Když třeba potřebuji nechat Malinu doma a odejít z domu jen z dcerou, tak jí už napomínám, ať nepiští, že nepotřebujeme Malinu nastartovat.

Jo jo, pištění děcka hlavně v kombinaci se štěnětem a nebo mladým psem, který se nechá snáze strhnout....to je kapitola sama o sobě.

Nicméně ono to není jen s dětmi, manžel se třeba se psy nadšeně vítá a pak nadává, když na něj skáčou, pokuď jsou mokří, že bude špinavej. Nevím, jak už mám vysvětlit, že zásada je neskákat nikdy, protože jak pes pozná, že teď je sucho a že si může skočit a že teď má mokrý packy a nemůže.

7.6.2022 12:39

Trickyvoo napsal(a):

"Malina se do ní zakousne jak do pískací hračky"

😂😂🤣👍

7.6.2022 20:49

My jsme právě dnes oslavili 2 týdny a máme se čile k světu, někteří už vážíme 1,5 kg.
Na potretovkach jsou zatím jen 3 holčičky, víc bude zítra, sama to bohužel nedám.

7.6.2022 21:01

My jsme právě dnes oslavili 2 týdny a máme se čile k světu, někteří už vážíme 1,5 kg.
Na potretovkach jsou zatím jen 3 holčičky, víc bude zítra, sama to bohužel nedám.

Ti jsou roztomilost sama převlečená do štěněcího kožíšku 😍🥰
A ty holčičky se srdíčkem na čelíčku❤️😘

7.6.2022 21:25

To je ten správný mateřský plurál!

8.6.2022 08:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Musím vychválit do nebes nový psí náčiní! Koupila jsem Laře fejkový furminator. Nějaký 8in1 ze zoohitu a je to naprosto dokonalá věc. Nějaký vyčesávací rukavice nebo klasický hřebínky ať se jdou zahrabat. A Larůnyji se to samozřejmě hrozně líbí, protože to příjemně drbe. Včera si u toho dokonce lehla na žabáka, natáhla zadní nohy a užívala wellness.

8.6.2022 08:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nechci v žádném případě strašit, ale to na druhý fotce má v oku zlobení už teď! To určitě bude drak!

8.6.2022 09:04

Atheira napsal(a):
Nechci v žádném případě strašit, ale to na druhý fotce má v oku zlobení už teď! To určitě bude drak!

To budou všichni. Zatím si užívám toho, že většinu dne prospí a řvou jen, když mají hlad nebo jim schází máma. V noci jsou moc hodní.

8.6.2022 10:11
Katka12345

XXX.XXX.57.248

Sarah, máte ta štěňátka naprosto kouzelná 😍 máte můj obdiv!

U nás dnes takto. Venku prší, psovi to vadí. Stojí u dveří, dívá se na mě a poštěkává, ať mu otevřu. Tak otevřu, on vidí, že venku prší a tváří se, jak kdyby to byla moje chyba. Močový měchýř dnes jako zázrakem vyprázdnit nepotřebuje. Hlavně, že když spíme, tak potřebuje na záchod a zkontrolovat zahradu co dvě hodiny...

8.6.2022 11:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Sarah - ona má na šošoli srdíčko!!!!! Jeditiíííí to je hora lásky s pečetí!

8.6.2022 11:47

Zrzavci napsal(a):
Sarah - ona má na šošoli srdíčko!!!!! Jeditiíííí to je hora lásky s pečetí!

Jj, asi budu mít problém ji někomu dát, ach jo. Teda vlastně obě holčičky, které jsou nejtmavší. Jedna se narodila jako první a ukázala ostatním jakousi, snad pomyslnou, ale pro mě skutečnou cestu a ta druhá se zase narodila jako poslední, celá zelená od plodovky. Jsou to moje srdcovky.

8.6.2022 17:46

Katka12345 napsal(a):

U nás dnes takto. Venku prší, psovi to vadí. Stojí u dveří, dívá se na mě a poštěkává, ať mu otevřu. Tak otevřu, on vidí, že venku prší a tváří se, jak kdyby to byla moje chyba. Močový měchýř dnes jako zázrakem vyprázdnit nepotřebuje. Hlavně, že když spíme, tak potřebuje na záchod a zkontrolovat zahradu co dvě hodiny...

Jak to děláte že máte bílého čuvače u nás to hraje všemi barvami neustále... Bílý počítám bude jen na výstavu

8.6.2022 20:12
Katka12345

XXX.XXX.57.248

Jak to děláte že máte bílého čuvače u nás to hraje všemi barvami neustále... Bílý počítám bude jen na výstavu

To on umí taky všechny barvy 😁
Tak třikrát do týdne je hnědý, protože pán je labužník a věčně se válí v koňském 💩, a pak je taky dost často nažloutlý, protože když se nikdo nedívá tak se dlábí kočičíma granulema.

8.6.2022 23:58
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Katka12345 napsal(a):
To on umí taky všechny barvy 😁
Tak třikrát do týdne je hnědý, protože pán je labužník a věčně se válí v koňském 💩, a pak je taky dost často nažloutlý, protože když se nikdo nedívá tak se dlábí kočičíma granulema.

Mě ta jeho běloba taky zaujala - moc pěkný psisko!

9.6.2022 08:15

Katka12345 napsal(a):

Teda ten Váš pes je tak krásnej! 😍 Tomu bych ledacos odpustila 😊 Ráda se tady kochám štěníkama i dospělákama...

9.6.2022 08:39
Joohana

XXX.XXX.69.35

Spíš ztmavne, takže zlatá to bude určitě.

Je nádhernej, zlaťáci se mi líbí uzlatí, krémoví tolik ne...A je problém zlatého najít.

9.6.2022 08:42
Joohana

XXX.XXX.69.35

fikovnice napsal(a):

Já jsem taky Jana...A první dítě se mi narodilo taky 24.5....Znamení ? Ještě že jsou všichni zadaní

9.6.2022 12:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Když jsme u těch bílých psů - včera fena přichycena při činu, jak se snaží z bílé udělat hnědou

9.6.2022 13:08

Joohana napsal(a):
Já jsem taky Jana...A první dítě se mi narodilo taky 24.5....Znamení ? Ještě že jsou všichni zadaní

Nejsou! Dva klučíci volní! (teda alespoň ještě včera byli)

9.6.2022 14:54
Joohana

XXX.XXX.69.35

Nejsou! Dva klučíci volní! (teda alespoň ještě včera byli)

Nepomáháte . Kdepak, to bych se pak stala rozvedenou paní, štěně zlaťáka má ten můj halama na hraní u sousedů, to mu musí stačit (a mně taky)

9.6.2022 14:55
Katka12345

XXX.XXX.96.194

Teda ten Váš pes je tak krásnej! 😍 Tomu bych ledacos odpustila 😊 Ráda se tady kochám štěníkama i dospělákama...

Mu taky spousta věcí projde. Lupne po nás okem a všechno je zapomenuto.
Má nás omotané kolem prstu.
Nejrozmazlenější pes v okolí...

9.6.2022 15:54
Katka12345

XXX.XXX.57.248

Katka12345 napsal(a):
Mu taky spousta věcí projde. Lupne po nás okem a všechno je zapomenuto.
Má nás omotané kolem prstu.
Nejrozmazlenější pes v okolí...

Vzpomněla jsem si v souvislosti s tím na fotky, co jsem měla v počítači ještě ze zimy, tak přidávám.
Manipulátor...

9.6.2022 17:15

Bože kdybych já uměla udělat takový oči a kdybych u toho byla tááák neodolatelně roztomilá.....život by byl hned o něco jednodušší.

9.6.2022 19:37
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

marcelaamax napsal(a):
Když jsme u těch bílých psů - včera fena přichycena při činu, jak se snaží z bílé udělat hnědou

To mi něco připomíná

9.6.2022 19:57
Fatia

XXX.XXX.134.127

Já mám taky prasopsa. I přechozí fena byla...

9.6.2022 20:06
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Fatia napsal(a):

Ta 2. fotka...
Ale jak se pěkně souměrně vybarvila, že? I ten konec ocasu (předpokládám) a podvozek tak jako hezky - rovně zabarvený!

9.6.2022 20:19
Fatia

XXX.XXX.134.127

fikovnice napsal(a):
Ta 2. fotka...
Ale jak se pěkně souměrně vybarvila, že? I ten konec ocasu (předpokládám) a podvozek tak jako hezky - rovně zabarvený!

jojo, byla jak polomáčená sušenka, rovnoměrně namočená do tmavé čokolády, ehm, bláta přesně po bradavky, včetně konce ocásku. jsem ji pak městem vedla radši na vodítku, aby se hlavně nikoho nedotkla. To bláto, a pak tedy i fena, dost nepěkně zavánělo. Doma pak dostala hadicí (dekontaminace). Jinak byla vcelku roztomilý pes :)

9.6.2022 21:44

Fatia napsal(a):

Druhá fotka - krásně polomáčený.

amstafron

10.6.2022 06:25
amstafron

XXX.XXX.35.25

Já jak blbě vidím, tak jsem si celou dobu myslela, že na té 2. fotce je ovečka. Přemýšlela jsem, proč někdo do diskuze o psech dává ovci....

10.6.2022 06:56
Atheira

XXX.XXX.191.139

amstafron napsal(a):
Já jak blbě vidím, tak jsem si celou dobu myslela, že na té 2. fotce je ovečka. Přemýšlela jsem, proč někdo do diskuze o psech dává ovci....

V tomhle vlákně? Vy tu moc dlouho nejste, co? 😂 😂

10.6.2022 07:23
Katka12345

XXX.XXX.41.184

Atheira napsal(a):
V tomhle vlákně? Vy tu moc dlouho nejste, co? 😂 😂

Tady člověka spíš překvapí, když se tu objeví pes 😁

10.6.2022 18:00
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Teda už nevím přesně, kde jsme řešili to kouření ve společných prostorách, na balkóně, apod. Ale asi tady... Zajímavé řešení problému...

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/spor-sousede-koureni-balkon-lesna.A220610_153239_brno-zpravy_mos1

10.6.2022 18:23
Trickyvoo

XXX.XXX.141.165

amstafron napsal(a):

Ona toho psa má Fatia jako profilovou fotku a já si poměrně dlouho myslela, že tam má ovci, než jsem to rozklikla. Jen mi bylo divné , že o té ovci nikdy nikde nemluvila

10.6.2022 19:03

Chtěla jsem vložit video, jestli se nahraje, ale už to ani nejde vložit, tak jen dva snímky z toho videa, jak se včera večer venčilo nám. Hlavně Čert a Brook překvapily, myslela jsem, že tyhle dvě stěží dovleču před barák se vyčůrat, a ono ne, byla z toho krásná půlhodinová procházka v polích.

10.6.2022 19:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Chtěla jsem vložit video, jestli se nahraje, ale už to ani nejde vložit, tak jen dva snímky z toho videa, jak se včera večer venčilo nám. Hlavně Čert a Brook překvapily, myslela jsem, že tyhle dvě stěží dovleču před barák se vyčůrat, a ono ne, byla z toho krásná půlhodinová procházka v polích.

Tak do polí bych se v tomhle teda hodně bála.

10.6.2022 20:19
fikovnice

XXX.XXX.139.21

"Chingis", a jak se vede Tori Rose?

10.6.2022 20:37
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Nádhera! Já jsem ujetá na bouřky a přírodní živly 🙂

10.6.2022 20:59
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Huskyjanina napsal(a):

Já taky, ale když je teda buřina blízko a když udeří jo hrom...tak si pamatuji, že jednou na chalupě jsem takto zdrhala ze záchodu ještě ne úplně oblečená - přišlo mi, že mně to bouchlo za zadkem!

11.6.2022 10:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

My jsme včera výletili, dneska to vidím na venčení "jen" u vody a plavání

11.6.2022 10:33
janaa

XXX.XXX.174.173

marcelaamax napsal(a):
My jsme včera výletili, dneska to vidím na venčení "jen" u vody a plavání

Není to Riegerova stezka?

11.6.2022 10:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

janaa napsal(a):
Není to Riegerova stezka?

Ano, přesně tak

11.6.2022 11:12

to má Janaa za humny...

11.6.2022 12:43
janaa

XXX.XXX.174.173

to má Janaa za humny...

Přesněěě

11.6.2022 13:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

janaa napsal(a):
Přesněěě

No vidíš to, já vím, že si mi určitě už někdy psala, odkud jsi, ale úplně jsem to zapomněla .

Jinak jsem se trochu obávala, že na stezce nebude moc k hnutí a bude tam mraky lidí, ale byla jsem opravdu příjemně překvapena . Nebyl tam vůbec nikdo, jestli jsme za celou cestu potkali 10 lidí průběžně, tak je to hodně, ale byl pátek, o víkendu to asi bude horší.

11.6.2022 16:46

Však je jarmark, co na rígrovce. Voda, šutr, nic.

11.6.2022 18:36

štěňátko stále roste - venčení tohoto týdne:

11.6.2022 20:26

Xerxová, na Vaše fotky koukám moc ráda, máte na nich nejen impozantního psa, ale i hezkou přírodu.
A ta potvůrka na jedné z fotek bude čerstvě vylíhnutý lišaj šeříkový. Nemá ještě napumpovaná křídla, řekla bych..

11.6.2022 20:28

Xerxová, na Vaše fotky koukám moc ráda, máte na nich nejen impozantního psa, ale i hezkou přírodu.
A ta potvůrka na jedné z fotek bude čerstvě vylíhnutý lišaj šeříkový. Nemá ještě napumpovaná křídla, řekla bych..

A já si říkala, že mi je ten motýl nějak povědomý!

11.6.2022 20:40

dík za určení - věděla jsem, že lišaj, ale ještě jsem nehledala jaký. Takže mám ulehčenou práci.
bylo čerstvě vysekáno kolem lavičky a ta zřejmě vyrušená potvůrka lezla v trávě směr noha od lavičky...

11.6.2022 20:59

Není zač Bohužel musím konstatovat, že dříve jsem rozeznala kdejakou hmyzí "žoužel", ale spousta se mi už tak nějak postupně vykouřila z hlavy... Ale tenhle má ještě krásně čerstvé barvy.

12.6.2022 12:30

U nás včera začala sezóna ježků. Jsem zvědavá, kolik jich letos bude.

12.6.2022 20:58
domi.t

XXX.XXX.250.67

Nám sa ako vždy venčí skvele🥰 Len treba chodiť naozaj skoro ráno alebo neskoro večer,lebo cca od 10:00 tu máme kvalitný výpek,každý deň okolo 30 a viac stupňov...a každý mi dá za pravdu,že skoré ráno v lese má neskutočne čaro ✨

12.6.2022 22:36

Nafotili jsme holčičky. Teď během víkendu byly návštěvy zájemců, takže kluky zatím nestíhám, ale fotky v nejbližší době určitě budou. 😊

12.6.2022 23:24

Huskyjanina napsal(a):

Já právě taky. :-) Trochu mi ty mračna a bouřky v období dešťů kompenzují ostatní nedostatky místního podnebí a krajiny.

12.6.2022 23:36

fikovnice napsal(a):
"Chingis", a jak se vede Tori Rose?

Tori Rose pozdravuje a děkuje za optání.
Má se v rámci možností dobře. Má problémy s páteří - nějaký výrůstek utlačující míchu, kulhá, od veta dostala jen gabapentin a chondro, do operace se jim nechce. Chci jít ještě na jinou kliniku, nelíbí se mi mít v sedmi letech z aktivního psa důchodce s procházkami "okolo komína".

13.6.2022 08:16
janaa

XXX.XXX.174.173

Nafotili jsme holčičky. Teď během víkendu byly návštěvy zájemců, takže kluky zatím nestíhám, ale fotky v nejbližší době určitě budou. 😊

Alčo,jsou prostě kouzelné

13.6.2022 10:46
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ali, to už nie sú myšičky,ale "ozajstní" malí retrieveri

Sú prekrásni a zavýjajú luxusne!

13.6.2022 10:51

Xerxová: lišaj je nádherný, takového jsem ještě neviděla. A dovolím si konstatovat, že štěník konečně vypadá jako doga a je nádherný!

13.6.2022 12:40
fikovnice

XXX.XXX.132.72

Tori Rose pozdravuje a děkuje za optání.
Má se v rámci možností dobře. Má problémy s páteří - nějaký výrůstek utlačující míchu, kulhá, od veta dostala jen gabapentin a chondro, do operace se jim nechce. Chci jít ještě na jinou kliniku, nelíbí se mi mít v sedmi letech z aktivního psa důchodce s procházkami "okolo komína".

Fíííha, ta se má! Když tedy odhlédnu od té páteře! Nikdy nezapomenu na ty někdejší fotky - jak se vydala na cestě za Vámi, jak byla vyhublá, měla ty šílené prošlapy...
Děkuji Vám za ni!

13.6.2022 13:38

....byli jsme s Kelišem na prodlouženém víkendu ZKO Kácov...luxusní prostředí a zázemí....Keliš se naučil chdit žebřík, aportovat buřta přes áčko a 40 centimetrů metrovku...pronásledoval figuranta na souši i ve vodě....zkusil si trénink s psy bombaři Armády ČR, tedy on pouze se vzorky skořice....bylo to moc fajn a zjištuju, že Keliš začíná být psem neomezených možnosti

13.6.2022 14:07

Xerxová: lišaj je nádherný, takového jsem ještě neviděla. A dovolím si konstatovat, že štěník konečně vypadá jako doga a je nádherný!

příští víkend je klubovka - nejedeme vystavovat (a ehmmm - asi nikdy vystavovat nebudeme, jeden špičák není zatím zcela o.k. - ale ještě dorůstá a možná se srovná), jedeme se kouknout a setkat se sourozenci.
Na začátku prázdnin mizíme na 14 dní s vnoučaty... Takže jestli by mohla být nějaká akcička Ploužnicová, tak leda ve víkendu 25.- 26. 6. Efe, Janaa... co vy na to?? Není nutné, já jen že po prázdninách už jako štěnítko nebude vypadat ani náhodou. Už teď má kohoutek u desky kuchyňského stolu...

13.6.2022 14:35

příští víkend je klubovka - nejedeme vystavovat (a ehmmm - asi nikdy vystavovat nebudeme, jeden špičák není zatím zcela o.k. - ale ještě dorůstá a možná se srovná), jedeme se kouknout a setkat se sourozenci.
Na začátku prázdnin mizíme na 14 dní s vnoučaty... Takže jestli by mohla být nějaká akcička Ploužnicová, tak leda ve víkendu 25.- 26. 6. Efe, Janaa... co vy na to?? Není nutné, já jen že po prázdninách už jako štěnítko nebude vypadat ani náhodou. Už teď má kohoutek u desky kuchyňského stolu...

Aaaaa, 25.6. mám závody s morgánětem

13.6.2022 15:52

tak hlavně ať se vám daří a máte úspěšný závodní den

13.6.2022 16:01

....byli jsme s Kelišem na prodlouženém víkendu ZKO Kácov...luxusní prostředí a zázemí....Keliš se naučil chdit žebřík, aportovat buřta přes áčko a 40 centimetrů metrovku...pronásledoval figuranta na souši i ve vodě....zkusil si trénink s psy bombaři Armády ČR, tedy on pouze se vzorky skořice....bylo to moc fajn a zjištuju, že Keliš začíná být psem neomezených možnosti

Jako Keliš je určitě šikovný kluk, ale upřímně já nevycházím z úžasu, kolik toho takovej malej pejsek zvládá....samozřejmě je to i vaše zásluha.

13.6.2022 16:10

Jsem malej, ale šikovnej!

13.6.2022 17:03

Jako Keliš je určitě šikovný kluk, ale upřímně já nevycházím z úžasu, kolik toho takovej malej pejsek zvládá....samozřejmě je to i vaše zásluha.

..ó děkuji..vyřídím mu to

13.6.2022 17:04

Jsem malej, ale šikovnej!

13.6.2022 17:27

...hodně štěstí nebo zlomte vaz?

13.6.2022 17:36

Díky díky, ale vzhledem k mé totální časové tísni vůbec netrénujeme, takže si spíš uřízneme ostudu. Ale aspoň se mládě zase okouká.

13.6.2022 20:01
13.6.2022 20:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Díky díky, ale vzhledem k mé totální časové tísni vůbec netrénujeme, takže si spíš uřízneme ostudu. Ale aspoň se mládě zase okouká.

Co je to za závody?

13.6.2022 20:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Gratuluju, to je krása
Já tvrdím, že malí psi jsou omezení jenom velikostí, jinak zvládnou všechno jako velcí.
Přidávám foto, jak se nám dnes nevenčí, i když venku samozřejmě byly.
Vikina má falešku, to asi nemusím hlásit, to je vidět

13.6.2022 21:34

Terven napsal(a):
Gratuluju, to je krása
Já tvrdím, že malí psi jsou omezení jenom velikostí, jinak zvládnou všechno jako velcí.

...děkuju moc.....je škoda, že se s nimi nedělá víc.....chudera malá....

13.6.2022 22:29

Terven napsal(a):
Gratuluju, to je krása

Tak vám se taky narodilo "štěňátko"... ...no to známe, kavkazandě se "narodil" plyšovej mýval.

14.6.2022 05:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak vám se taky narodilo "štěňátko"... ...no to známe, kavkazandě se "narodil" plyšovej mýval.

Želva, představte si...

14.6.2022 06:51
domi.t

XXX.XXX.104.67

Jej kráľovská výsosť sa chcela fotiť a dokonca nechala doma aj svoj typický nasra.tý SAO výraz...tak mi nedalo nepodelit sa o jej rozkošný ksichtík. Ona je občas reklama na šťastie 😊

14.6.2022 10:29
fikovnice

XXX.XXX.132.157

U nás teď z okna.

Duha je pro mě symbol štěstí!

14.6.2022 12:38

Terven napsal(a):
Co je to za závody?

Jako minule - WR hobby, in hand disciplíny pro neobsedlé koně - toto je 3. kolo.

15.6.2022 21:42

Naše mimina mají tři týdny. Začalo se papat z misky a je to všude.

15.6.2022 21:49
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrovna dneska jsem si říkala, že nebyla dlouho žádní zlatouší miminka. No úplně mám cukání, jestli takového pejska taky nepotřebuju .

15.6.2022 21:54
fikovnice

XXX.XXX.132.86

Nádhera!!!

15.6.2022 21:55
fikovnice

XXX.XXX.132.86

Co jim teď Ali dáváš do mističek?

15.6.2022 21:56
fikovnice

XXX.XXX.132.86

...abych věděla, s jakou výslužkou pro štěnda mám přijet!

15.6.2022 22:17

Tři týdny ....bože to to letí....

16.6.2022 07:21

fikovnice napsal(a):
Co jim teď Ali dáváš do mističek?

Jani, mají jednu velkou společnou, odpoledne dám fotku. A začala jsem do mlíčka dávat takové štěněcí granulky, jmenuje se to Starter a je to lepší, než jim dávat jen samotný mlíko, protože jinak jsou celí ulepení.

16.6.2022 07:23

Trickyvoo napsal(a):
Zrovna dneska jsem si říkala, že nebyla dlouho žádní zlatouší miminka. No úplně mám cukání, jestli takového pejska taky nepotřebuju .

Já jsem je včera trošku sprchovala, aby nebyli tak ulepení od mlíka, a trvalo mně to skoro dvě hodiny......každého pořádně vytřít do sucha, pomazlit, případně mi usnuli v náruči.

16.6.2022 12:51

16.6.2022 12:57

Dávám fotku s tou miskou.

To je pecka! Štěňátkové sluníčko! 🥰

Co psí maminka, ještě tu bandu zvládá?

16.6.2022 13:30

...jak neumím číst, tak jsem přečetla.."dávám fotku s tou maskou" a říkám s jakou maskou a koukám na fotku, než jsem si jí zvětšila (musim si zvětšit skoro všechno, protože prd vidim), tak zkoumám, co je to za masku.......a pak si to zvětším a ona je to miska a kolem hromada psích miminek a dělaj hamiky papiky .

Jako vážení, já o sobě vim, že jsem ohledně psů infantilní a používám zdrobnělinky, ale ruku na srdce...když vidíte takovouhle fotku, tak vás nenapadají výrazy typu "ježušky, malý prdelinky dělaj hamiky, ťuťu ňuňu"?.....no jestli ne, tak máte nějakou poruchu infantilního spektra a nebo jste děsný tvrďačky.

16.6.2022 13:39

Už jsem to tu psala a hrdě zopakuji: při pohledu na štěkaňata bozínkuju. Většinou "Boze, pudelky majinkatý". Ale nesmí mě nikdo slyšet, aby má aura děsný tvrďačky nedošla úhony

16.6.2022 13:46

Mamka už toho má plný kecky, je hodně unavená. Ale snaží se pořád pečovat, pořád je čistí, i když jí říkám, ať se na to vykašle, že to uklidím. Štěňátka už mají zoubky, tak si myslím, že i to kojení musí být pro ni bolestivý, navíc oni jsou fakt pěkný draci.

16.6.2022 13:48

Škoda, že nejde vložit video zkoušky sirén

16.6.2022 13:49

Mamka už toho má plný kecky, je hodně unavená. Ale snaží se pořád pečovat, pořád je čistí, i když jí říkám, ať se na to vykašle, že to uklidím. Štěňátka už mají zoubky, tak si myslím, že i to kojení musí být pro ni bolestivý, navíc oni jsou fakt pěkný draci.

No teď to asi začne být sranda....ažto bude kousací banda...

16.6.2022 15:09

Škoda, že nejde vložit video zkoušky sirén

Tady je s videama blbý. Už jsem to zkoušela vložit a nejde to.

16.6.2022 22:56
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

...jak neumím číst, tak jsem přečetla.."dávám fotku s tou maskou" a říkám s jakou maskou a koukám na fotku, než jsem si jí zvětšila (musim si zvětšit skoro všechno, protože prd vidim), tak zkoumám, co je to za masku.......a pak si to zvětším a ona je to miska a kolem hromada psích miminek a dělaj hamiky papiky .

Jako vážení, já o sobě vim, že jsem ohledně psů infantilní a používám zdrobnělinky, ale ruku na srdce...když vidíte takovouhle fotku, tak vás nenapadají výrazy typu "ježušky, malý prdelinky dělaj hamiky, ťuťu ňuňu"?.....no jestli ne, tak máte nějakou poruchu infantilního spektra a nebo jste děsný tvrďačky.

No takhle přes monitor se celkem držím, jsou to miminka, zlatouškové, ale jak mluvím s Malinou, když je hodná. Beruška zlatá, broučíneček, princeznička hodňoučká, která má krásné pacinečky a pak se rozhlédnu, jestli mě někdo neslyší, protože když takhle slyším mluvit dospělou ženskou se psem, tak mi to přijde usmévné, no ale ono se tomu asi nedá odolat .

17.6.2022 00:09
fikovnice

XXX.XXX.134.43

Jéé, já mám stejnou nebo podobnou misku pro mé tři kočičáky!
Ale Tvoje štěkanátka jsou kolem mísy rozprostřeni a nalepeni na ni, jako na zlatou žílu!

17.6.2022 00:10
fikovnice

XXX.XXX.134.43

Jo jo, to je dobré přirovnání!

17.6.2022 08:25

Trickyvoo napsal(a):
No takhle přes monitor se celkem držím, jsou to miminka, zlatouškové, ale jak mluvím s Malinou, když je hodná. Beruška zlatá, broučíneček, princeznička hodňoučká, která má krásné pacinečky a pak se rozhlédnu, jestli mě někdo neslyší, protože když takhle slyším mluvit dospělou ženskou se psem, tak mi to přijde usmévné, no ale ono se tomu asi nedá odolat .

Říká se, že na malé děti by člověk neměl šišlat...že by s nimi měl mluvit normálně, předpokládám, že kvůli tomu, že se učí mluvit, tak aby to od nás odposlouchalo správně.

Pes má tu výhodu, že ho sice "učíme mluvit", ale jiným způsobem a tudíž můžeme šišlat od rána do večera a nic tím nezkazíme.....a bonus navíc...zkuste být infantilní na svého lidského puberťáka a ještě třeba před jeho kamarády, to už s vámi vaše dítě do smrti smrťoucí (tzn. hodně dlouho) nepromluví........zatímco na psa můžu šišlat a být infantilní i před jeho kamarády a pes z toho má ještě radost.

Teda na veřejnosti se snažím krotit, ale občas mi to stejně ujede....navíc někdy to ani není nějakým mým rozplýváním, ale jedná se o regulérní a fungující povel na přivolání "hopi hopi k mamince" a udělej hačánky.... ....vidle mi do toho hází Mates, který na "hopi, hopi" vůbec nereaguje (o Gině se ani nebavim, tý je to praqkticky jedno, co si žbrblám), takže po dlouhých letech opravdu používám povel "ke mně" a je to divný...a bohužel i na SEDNI mi reaguje líp než na HAČÁNKY.
Už jsem tady psala, že mi padá brada z toho, jak (zatím) Mates poslouchá bez nějakého mého většího přičinění, tak jsem asi koupila štěně, které už je naprogramované na poslušnost, ale bohužel se mi nějak nepodařilo změnit tovární nastavení a na moje povely hačánky, hajkyky, hopi hopi nereaguje a je nastavený na standard sedni, lehni, ke mně....

17.6.2022 14:09

17.6.2022 14:25

Jak jste na tom po včerejšku?

Před chvílí jsem koukala na seznamu, že někde to bylo s kroupama hustý....a koukám, že u vás.
U nás ničehož nic, žádný bouřky, déšť, natož kroupy.

17.6.2022 15:27
Katka12345

XXX.XXX.0.108

Nás teď čeká pár dní leháro. Pes si uhnal zánět ucha, tak má marodku.
Dnes jsme byli na veterině, byl to boj. Přes noc se mu to nějak strašně rychle zhoršilo, tak už mu ošetření nebylo vůbec příjemné... Naštěstí máme na zdejší doporučení skvělou trpělivou doktorku.
Stejně je z toho člověk takový nešťastný. Doma ho prohlížím pořád, snažím se tu manipulaci fakt trénovat, uši čistím, oči, zuby prohlížím, a pak člověk přijde na veterinu, stačí trochu stresu a pes vypadá jak největší asociál 😔

17.6.2022 15:40

Před chvílí jsem koukala na seznamu, že někde to bylo s kroupama hustý....a koukám, že u vás.
U nás ničehož nic, žádný bouřky, déšť, natož kroupy.

Nás to jenom lízlo, většina spadla na Blanensku.

17.6.2022 15:59

Katka12345 napsal(a):
Dnes jsme byli na veterině, byl to boj. Přes noc se mu to nějak strašně rychle zhoršilo, tak už mu ošetření nebylo vůbec příjemné... Naštěstí máme na zdejší doporučení skvělou trpělivou doktorku.
Stejně je z toho člověk takový nešťastný. Doma ho prohlížím pořád, snažím se tu manipulaci fakt trénovat, uši čistím, oči, zuby prohlížím, a pak člověk přijde na veterinu, stačí trochu stresu a pes vypadá jak největší asociál 😔

No ono asociál.....někteří pejsci jsou u veta na pohodu, ale pak přijde něco, co je bolestivé...ošetření je bolestivé a to už se nelíbí.
Myslím, že s tímhle je to jak u dětí, kterým člověk nemůže vysvětlit proč mu ten člověk-doktor dělá bolest.

No a když to bolí moc, tak i drsňákům může dojít trpělivost.

17.6.2022 16:11

a já svého psa na veterinu uvádím jako agresivního asociála a odcházím s výtkou, proč pomlouvám takové hodné zvíře

tedy krom uší, tam je taky hodný (stojí a nechá se ošetřit) ale extra uřvánek (to je zvuk, jako když slon troubí)

17.6.2022 16:20
Katka12345

XXX.XXX.0.108

a já svého psa na veterinu uvádím jako agresivního asociála a odcházím s výtkou, proč pomlouvám takové hodné zvíře

tedy krom uší, tam je taky hodný (stojí a nechá se ošetřit) ale extra uřvánek (to je zvuk, jako když slon troubí)

Něco takového zažíváme, když ho někdo vidí přes plot na zahradě. To dělá čest svému plemeni a hlídá majetek opravdu exkluzivně.
A vždycky poznámka: To nemůžete mít toho psa takového zuřivého, to vám někoho na procházce pokouše.
A vysvětluje těm lidem, že ten stejný pes běžně chodí po vánočních trzích, po obchodech, po kempech, nechá se ošmatlávat od všech a naprosto to miluje, a že to je v klidu, protože "není v práci".

Nás teď čeká týden kapání do uší doma a z toho třeba strach nemám vůbec, protože ten pes by si ode mě nechal prst do zad*u strčit, když by viděl, že mi to dělá radost 😁

17.6.2022 16:30

A tak já třeba jsem asociál......když si představím, jak je i dnes medicína v některých případech mučením...
Taky nebudu potichu koukat do zdi, když se mi doktor bude v něčem bolestivě vrtat....resp. bude mít štěstí, když ho nekousnu a budu se vehementně dožadovat toho, ať mi dají nějaké super drogy, abych bolest necítila.....nemáte??, tak bych prosila narkózu.

17.6.2022 16:45

Takhle to mám u kocoura. Dát jej do přepravky je stejné jako nacpat rozzuřenou gorilu do síťovky. Vždycky teče krev. Moje. A u veterináře se "rozteče" strachy a nechá si líbit úplně všechno. Naštěstí. Jo a vysílá jenom cestou - mňau! mňau!! mňau!!! MŇAU!!! atd.

17.6.2022 16:50

A tak já třeba jsem asociál......když si představím, jak je i dnes medicína v některých případech mučením...
Taky nebudu potichu koukat do zdi, když se mi doktor bude v něčem bolestivě vrtat....resp. bude mít štěstí, když ho nekousnu a budu se vehementně dožadovat toho, ať mi dají nějaké super drogy, abych bolest necítila.....nemáte??, tak bych prosila narkózu.

Jsem taky asociál. Bolestivé zákroky mi vadí a dopředu to hlásím.

17.6.2022 17:12
fikovnice

XXX.XXX.133.123

Jak jste na tom po včerejšku?

Psala jsem jinde...
Včera jsem přednášela v Třebíči - večer - a jela jsem Čeňkem. Hned v Rosicích nás to chytlo - přívalák, buřina a následovaly kroupy! Tak jsem kvůli autu odmítala dál jet - odstavili jsme to pod jakousi stříšku, jenže to bylo nekonečné a my už museli jet. V Náměšti říkám kolegyni:"Tady je úplně bílo!" A ona:"To je spadané nějaké chmýří ze stromů..." No, přijeli jsme do centra a fakt všude bílo - samozřejmě z krup. Zajímavé je, že posluchači z Třebíče mi řekli, že u nich nebylo skoro nic... No a návrat zpět až kolem 22.h a opět pršení a blesky takové, že to vždy rozčíslo celou oblohu!
Seminář + přednáška super, ale teda takovou cestu jsem ještě nezažila! Ještě jsem ani nezkoumala, zda mi kroupy nenadělaly na Čeňkovi ďolíky...

17.6.2022 19:51
janaa

XXX.XXX.174.173

My už přes týden venčíme brzy ráno a pozdě večer,některé dny ještě dopoledne - všechno vyhánění zvěře před sečením. My mrtvý,psi mrtvý,ale ten pocit za to stojí. Jen se nám samozřejmě nevyhnuly pracovní "úrazy", Adélka osinu v třetím víčku,páčili jsme jí čtvrt hodiny, a ve středu Cácora abces na stehně jak blázen,další osina. A to mě nepřestane fascinovat,jak roční trdlo baví veterina a veškerý ošetřování. Naposled jí bez umrtvení šili nohu,tentokrát řezání,dlabání,čištění, ona leží,čumí na to,děsně jí to baví, a čeká,odkud přiletí ňamka. Pak seskočí ze stolu, čmajzne v rohu ordinace ležící míček a začne ho vetce nosit,blázen jen tedy díky atb ruším další zkoušky,není jak trénovat,když je furt v klidovým režimu,že

17.6.2022 20:04

janaa napsal(a):
My už přes týden venčíme brzy ráno a pozdě večer,některé dny ještě dopoledne - všechno vyhánění zvěře před sečením. My mrtvý,psi mrtvý,ale ten pocit za to stojí. Jen se nám samozřejmě nevyhnuly pracovní "úrazy", Adélka osinu v třetím víčku,páčili jsme jí čtvrt hodiny, a ve středu Cácora abces na stehně jak blázen,další osina. A to mě nepřestane fascinovat,jak roční trdlo baví veterina a veškerý ošetřování. Naposled jí bez umrtvení šili nohu,tentokrát řezání,dlabání,čištění, ona leží,čumí na to,děsně jí to baví, a čeká,odkud přiletí ňamka. Pak seskočí ze stolu, čmajzne v rohu ordinace ležící míček a začne ho vetce nosit,blázen jen tedy díky atb ruším další zkoušky,není jak trénovat,když je furt v klidovým režimu,že

všechno vyhánění zvěře před sečením

Tak za tohle velký dík a díky všem, majitelům luk, kteří na ty zvířata myslí.

S tou veterinou...tak tohle je výhra v loterii, teda nemyslím, že musíte na nějaké ošetření, ale pes, co to takhle snáší.

17.6.2022 20:08

janaa napsal(a):

Cácorka je šílenec Dík za srnčátka

17.6.2022 20:45
janaa

XXX.XXX.174.173

všechno vyhánění zvěře před sečením

Tak za tohle velký dík a díky všem, majitelům luk, kteří na ty zvířata myslí.

S tou veterinou...tak tohle je výhra v loterii, teda nemyslím, že musíte na nějaké ošetření, ale pes, co to takhle snáší.

V honitbě patřící k bažantnici vyháníme každý rok. V místě bydliště za to léta bojuju a letos se snad konečně ledy pohnuly. Sice stále s velkými rezervami,ale alespoň něco, a věřím,že příští rok to zas bude lepší. Jen tedy všechny louky prohání jen naše bloncky, přizvat k tomu někoho dalšího,to budu muset postupně a velmi opatrně

Ad Cácora, ne nadarmo říkám,že se mi vrátila Fanynka,jen další z asi tisíce věcí,které dělá Cácora jako ona, a nikdo jiný. Fanda chodila na veterinu s nadšením,ať jí dělali cokoli. Nutno říct,že Cácorky máma a bába jsou taky spolupracující, i velký rány od prasat jsme vždycky šili jen s lokálkou,ale tohle vyložené nadšení,to projevovala jen Fanča, a teď Cácora

18.6.2022 00:08

Tak jsem se inspirovala u Sarah 😃

Taky áčkový vrh😂😂

18.6.2022 05:37

Tak jsem se inspirovala u Sarah 😃

Taky áčkový vrh😂😂

já si říkám, proč sem strká fotku upečené přizdobené placky... Gratulace ke šnečkům

my jedeme venčit dneska daleko - jedeme na Vysočinu na klubovku - dvě stovky dog na jednom místě (a asi i víc - Yoda taky není v katalogu, neb jedeme jen očumovat) je vždycky zážitek. I když pamatuji časy, kdy jich bylo i více než tři sta

18.6.2022 05:47

já si říkám, proč sem strká fotku upečené přizdobené placky... Gratulace ke šnečkům

my jedeme venčit dneska daleko - jedeme na Vysočinu na klubovku - dvě stovky dog na jednom místě (a asi i víc - Yoda taky není v katalogu, neb jedeme jen očumovat) je vždycky zážitek. I když pamatuji časy, kdy jich bylo i více než tři sta

Tak si to v Řásné užijte. Bude to krásná podívaná. A posuzuje mimo jiné pan Václavík. Toho mám jako posuzovatele ráda.

18.6.2022 05:57

Katka12345 napsal(a):

Buďte v klidu. Můj pes by si ode mě nechal zaživa urezat nohu, ale jakmile na něj chce sáhnout vet, tak se řídí tibetským heslem, že cizí lidi jsou vetřelci hodní vraždy a sežral by půl ordinace. Náhubek je u nás must have. Aspoň že druhý pes má rozum a zároveň je dárce krve, veterinu zvládá s grácií, jako všechno.

18.6.2022 05:59

Tak si to v Řásné užijte. Bude to krásná podívaná. A posuzuje mimo jiné pan Václavík. Toho mám jako posuzovatele ráda.

Jsem na něj zvědavá, máme ho v Brně příští týden. Ještě jsem ho neměla tak uvidíme, jak bude moc řešit psy v letní srsti...

18.6.2022 20:24

Václavík je předseda klubu - ale už je to dávno, když choval dogy... Posuzoval dneska hárlekýny. Černé posuzoval maďarský rozhodčí - Yodovu bráchovi Yukimu zadal VN2 - s tím, že je na svůj věk příliš veliký a "macatý"... a Yoda je bráchovi ve stavbě těla hodně podobný... Takže by nám asi taky kondici vytknul jako příliš blahobytnou...
Ale je pravda, že dogy mají hodně rozdílné stavby těla i v dospělosti - od skoromastifů po skorochrty. Já raději ty štíhlé elegantní... ale bojím se bojím, že mi vyroste stodola...
Fotky nějaké budou - ale teprve se stahují a bude se hodně mazat.

Jinak vedro děsné... jako první šli do kruhu veteráni - ještě před štěníky. Psi i fenky... aby měli ještě chladno. A vedle kruhů byly stany, kam se do stínu přesouvali aktuálně neposuzovaní jedinci - takže nemuseli stát v kruhu... tam byl na sluníčku vždy jen jeden, s výjimkou hromadných běhů a závěrečného zadání pořadí. Takže to šlo. My šli chvíli i na procházku k rybníku - ale Yodu jsem k namočení noh nepřesvědčila (na rozdíl ode mě, on tam nevstoupil)

18.6.2022 20:29

Xerxová
Jinak vedro děsné... jako první šli do kruhu veteráni - ještě před štěníky. Psi i fenky... aby měli ještě chladno.
Skvělý a rozumný přístup od organizátora! Jak staří byli nejstarší z veteránu?
V tropech dozí klubovka, tam musely kemry a slinty lítat...

18.6.2022 20:35
janaa

XXX.XXX.174.173

Václavík je předseda klubu - ale už je to dávno, když choval dogy... Posuzoval dneska hárlekýny. Černé posuzoval maďarský rozhodčí - Yodovu bráchovi Yukimu zadal VN2 - s tím, že je na svůj věk příliš veliký a "macatý"... a Yoda je bráchovi ve stavbě těla hodně podobný... Takže by nám asi taky kondici vytknul jako příliš blahobytnou...
Ale je pravda, že dogy mají hodně rozdílné stavby těla i v dospělosti - od skoromastifů po skorochrty. Já raději ty štíhlé elegantní... ale bojím se bojím, že mi vyroste stodola...

Jinak vedro děsné... jako první šli do kruhu veteráni - ještě před štěníky. Psi i fenky... aby měli ještě chladno. A vedle kruhů byly stany, kam se do stínu přesouvali aktuálně neposuzovaní jedinci - takže nemuseli stát v kruhu... tam byl na sluníčku vždy jen jeden, s výjimkou hromadných běhů a závěrečného zadání pořadí. Takže to šlo. My šli chvíli i na procházku k rybníku - ale Yodu jsem k namočení noh nepřesvědčila (na rozdíl ode mě, on tam nevstoupil)

Mě tedy z fotek Youda nepřijde blahobytnej ale je pravda,že to asi bude jak u labíků,těch typů je hodně a rozdíly veliké,a pak záleží na rozhodčím,co se mu líbí. Těším se na fotky

18.6.2022 20:58
Atheira

XXX.XXX.255.9

I my užívaly prosluněnou a řádně propečenou sobotu. Koupačka byla! Zítra vstávám brzy, abych mohla upéct levandulové sušenky. To přes den fakt nejde.

18.6.2022 21:16

Xerxová
Jinak vedro děsné... jako první šli do kruhu veteráni - ještě před štěníky. Psi i fenky... aby měli ještě chladno.

jak byli staří - nevím... Neboť jsem nedokázala sehnat katalog - neb jsem nebyla přihlášená a paní ve výstavní kanceláři netušila, kde je zbytek katalogů... Já si ho koupit chtěla.

Ale černý pes veterán byl ve skvělé kondici a byl i málo šedivý - připadal mi hodně Nighta (však jemu do veteránského věku chybělo pár dní).

Flusy nelítají - do kruhu všichni nastupují s ručníky... Jinak mě nepřestane fascinovat, jak jsou všichni psi i fenky narovnáni těsně vedle sebe ve stínu, šlape se přes pelechy, sdílí se občas nechtěně miska s vodou... košík nemá nasazený žádná, vyštěknutí je slyšet výjimečně a je tam klid a pohodička...

18.6.2022 22:13

tak tedy venčení 28. týdenního štěníka - tedy vlastně už dorostence

19.6.2022 07:13
janaa

XXX.XXX.174.173

tak tedy venčení 28. týdenního štěníka - tedy vlastně už dorostence

Krása. A souhlasím,žluté a žíhané jsou prostě nej (samozřejmě vyjma Yody )

19.6.2022 07:47

janaa napsal(a):
Krása. A souhlasím,žluté a žíhané jsou prostě nej (samozřejmě vyjma Yody )

no jasně - a proto jsem pro Aronce a Xerdovi měla plášťovou Betu, která měla být žíhaným psem... A černého NIghta, kterého jsme kupovali v době, kdy v Evropě nebyl žádný vhodný žlutý či žíhaný pejsek... a teď Yodu, kdy mi německý žlutý pejsek utekl o den (kdy byla na něj složená záloha). Mimochodem od té doby, kdy jsme koupili Yodu (ne - nelituju) - se snad každý týden objeví vrh žluto-žíhaný, kde bych si fakt vybrala...
Asi nám ti barevně nejhezčí nejsou souzení - a upřímně, nevím, jestli ještě po Yodovi bude další mamut (stárneme, fyzička zatím drží, ale...) ... Ale jestli, tak zase konečně správně barevnej

19.6.2022 08:32

Pan Václavík - CHS "z Urozených CS"... Svého času pojem, bych řekla...

Yoda se mi zdá tak akorát, ale je to subjektivní. Já mám radši ty malinko těžší, ne moc, ale dogy, kde je ta hmota trochu znát, ne dogy do chrta... A úplně nejvíc žluté s výraznou tmavou maskou... To ale neznamená, že jiné barvy se mi nelíbí, je to jen preference... kdysi jsem měla (možná ještě někde mám) sešitový román pro děti o černé doze, pes se jmenoval Ir... pak jsem chtěla černou dogu. To by neprošlo, tak jsem měla úplnou náhodou černého psa, ale nejmenoval se Ir. To jméno se mi taky líbí. Ale pořád se s ním nějak míjím...

19.6.2022 08:43

Yoda se mi zdá tak akorát, ale je to subjektivní. Já mám radši ty malinko těžší, ne moc, ale dogy, kde je ta hmota trochu znát, ne dogy do chrta... A úplně nejvíc žluté s výraznou tmavou maskou... To ale neznamená, že jiné barvy se mi nelíbí, je to jen preference... kdysi jsem měla (možná ještě někde mám) sešitový román pro děti o černé doze, pes se jmenoval Ir... pak jsem chtěla černou dogu. To by neprošlo, tak jsem měla úplnou náhodou černého psa, ale nejmenoval se Ir. To jméno se mi taky líbí. Ale pořád se s ním nějak míjím...

Za mě taky jedině žíhaná s tmavou maskou, popř. žlutá. Iru mám doma

19.6.2022 08:55

tak to já ještě ho jako aktivního chovatele pamatuji - poslední vrh měl 97 a to už jsme dogařili...

Byla tam včera hezká řádka krásných dog. Nechováme - jezdíme tam jen pro potěchu oka a kouknout, kam ten dozí svět spěje.

19.6.2022 09:26

tak to já ještě ho jako aktivního chovatele pamatuji - poslední vrh měl 97 a to už jsme dogařili...

Byla tam včera hezká řádka krásných dog. Nechováme - jezdíme tam jen pro potěchu oka a kouknout, kam ten dozí svět spěje.

Tak já ho taky pamatuji jako aktivního chovatele, na MVP Brno jako vystavovatele... A vůbec, když kouknu na web klubu německých dog, tak fůra dnes už nechovajících CHS s přídomkem CS mi něco říká... A to nejsem dogař - srdcař...

19.6.2022 10:34

Tak já ho taky pamatuji jako aktivního chovatele, na MVP Brno jako vystavovatele... A vůbec, když kouknu na web klubu německých dog, tak fůra dnes už nechovajících CHS s přídomkem CS mi něco říká... A to nejsem dogař - srdcař...

hodně se svět kolem dog proměnil v čase. Hodně známých tváří jsme nepotkali... některé již nepotkáme nikdy, jiné odradilo vedro a někteří se stáhli... Klubové stránky byly dobře rozjeté, pak se měnil správce, převáděly se systémy - a řada dat najednou není... (třeba Night měl komplet vyplněný rodokmen i s fotkama předků - a není tam nic). Ale data z výstav a bonitací a hlavně zápisy vrhů i importů jsou.
Tak některé stanice CS se změnily v FCI s jiným jménem - takže třeba Yoda je Catley ranch, ale Cobra Dog-ranč CS - fenka, která je snad ve všech rodokmenech černoskvrnitých je od stejné chovatelky... Ale máte pravdu - svět se změnil a jména Odeon, z Nad kašny, z Cianky, Allav, Velan... už málokdo zná. Moc pamatujeme - ale oni to ti mladí taky umí

19.6.2022 21:02
domi.t

XXX.XXX.250.67

Ževraj to bol ťažký víkend! 😇😃

Konečne som sa sem dostala,lebo ako je leto,teplo,do pol 10 úplne svetlo,tak chceme všetko stihnúť,vidieť,zažiť...teraz som padla do postele výnimočne o 21:00 a Nefret to zalomila dokonca ešte skôr,lebo víkend mala tak nabity,že na jedného psa to bolo(skoro) moc 😅

19.6.2022 21:12

Venčení ráno a dopo ještě ujde. I pár setkání se psy bylo. Bělouš se s jednou kráskou i o vodu rozdělil 😊
Vložila bych krátké videjko s psí hrou, ale nejde to, možnost vložení videa zmizela 🤷‍♀️

19.6.2022 21:18

Atheira napsal(a):
I my užívaly prosluněnou a řádně propečenou sobotu. Koupačka byla! Zítra vstávám brzy, abych mohla upéct levandulové sušenky. To přes den fakt nejde.

Vaše fena je v těch brýlích prostě kočka 😁

19.6.2022 21:43
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak dnešní venčení. Že bude u vody narváno s tím se počítalo. Že tam bude hafo psů to je taky normálka. Ale že na našem místě bude blbka se 4 vořechy (žlutý menší NO) navolno !! bez obojků !! to jsem fakt nečekala. Psi mi srazili kolo, poskákali osušku (nejen mně), probíhali mezi lidma štěkali házeli na nás písek a ta "panička" na ně řvala na celou pláž. Když jsem jí řekla ať je dá na vodítko a umravní tak mne poslala do pr*ele s tím že když se mi to nelíbí ať jdu jinam že oni tam byli dřív. Na to jsem opáčila že na to místo chodíme 15 let a že se koupou především lidi a trochu ohleduplnosti by neškodilo.
Smečka se celkem 6x vyřítila na další přicházející psy, pokaždé rvačka.
Ona to jen okomentovala "promiňte"
Chlap jedoucí na kole se psem na vodítku se málem vysekal.
Litovala jsem že zrovna nešel nějaký pitbul.
Na závěr dvěma připnula na krk elektriku ovšem nic se nezměnilo psi ji neposlechli dál lítali a otravovali lidi i další psy.
Očistec hadr už asi přestanu k vodě o víkendu jezdit.
Když jsme měli ještě Arga tak i ve vodě měl obojek a na souši vždy uvázán ke stromu.
Jen ještě musím dodat že je tam vlastně vstup zakázán, zákaz venčit psy, zákaz rybolovu. není to veřejné koupaliště ale roky to tam funguje bez problémů, toto jsem zažila poprvé.
Lidi jsou agresivní z vedra a z problémů.
Já pořád vozím piškotky (psí) a když jsou v okolí psi nemám s nima žádný problém naopak si s nima hraju a plavu pokud to páníčci dovolí.
Tak snad jste měly lepší víkend.
Mimochodem - jak byste na takovou paní reagovaly?
Psi vypadali že je to asi máma a její štěnata. Taková ta domácí množírnička.

19.6.2022 21:58

Vozit s sebou prádelní šňůru a svázat je k sobě a následně ke stromu? Co na to ostatní?

19.6.2022 23:40

tak to je sila
par takovych a polezeme kanalama....

jsem dojela od Sazavy v pul jedenacte - chodim tam se psy az skoro za tmy, abych neotravovala. a i tak se citim blbe, kdyz je musim povelovat moc hlasite.
pres den tam nechodim, moc lidi -a presne -i kdyz to neni verejne koupaliste, neni tam zadny zakaz psu - je tam moc lidi a neni kazdy zvedavy na moje psy....

20.6.2022 00:40
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

GAELLE napsal(a):
Tak dnešní venčení. Že bude u vody narváno s tím se počítalo. Že tam bude hafo psů to je taky normálka. Ale že na našem místě bude blbka se 4 vořechy (žlutý menší NO) navolno !! bez obojků !! to jsem fakt nečekala. Psi mi srazili kolo, poskákali osušku (nejen mně), probíhali mezi lidma štěkali házeli na nás písek a ta "panička" na ně řvala na celou pláž. Když jsem jí řekla ať je dá na vodítko a umravní tak mne poslala do pr*ele s tím že když se mi to nelíbí ať jdu jinam že oni tam byli dřív. Na to jsem opáčila že na to místo chodíme 15 let a že se koupou především lidi a trochu ohleduplnosti by neškodilo.
Na závěr dvěma připnula na krk elektriku ovšem nic se nezměnilo psi ji neposlechli dál lítali a otravovali lidi i další psy.
Když jsme měli ještě Arga tak i ve vodě měl obojek a na souši vždy uvázán ke stromu.
Jen ještě musím dodat že je tam vlastně vstup zakázán, zákaz venčit psy, zákaz rybolovu. není to veřejné koupaliště ale roky to tam funguje bez problémů, toto jsem zažila poprvé.
Já pořád vozím piškotky (psí) a když jsou v okolí psi nemám s nima žádný problém naopak si s nima hraju a plavu pokud to páníčci dovolí.

Ta měla buď o kolečko míň nebo víc, ale nedovedu si představit, co jí vedlo s tolika nezvládnutými psy na místě, kde byla taková koncentrace lidí. Třeba psi jen neměli svůj den, to se stát může, ale každý normální člověk, pokud může, by se sbalil a šel s nimi jinam.

20.6.2022 07:59
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Trickyvoo napsal(a):
Ta měla buď o kolečko míň nebo víc, ale nedovedu si představit, co jí vedlo s tolika nezvládnutými psy na místě, kde byla taková koncentrace lidí. Třeba psi jen neměli svůj den, to se stát může, ale každý normální člověk, pokud může, by se sbalil a šel s nimi jinam.

Stačilo by kdyby je uvázala v chládku pod stromy. Ale ta k*áva neměla ani obojky !!! natož vodítko nebo nějakou šňůru.
A jinak 20 metrů od pískovny je Labe kde by s nima mohla být bez problémů celý den.

20.6.2022 09:48
20.6.2022 09:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Pár fotek z ohrádky.

Ta čtvrtá fotka! To chci. Vrátím ho, nebojte! Chci ho jen dokud bude roztomilý a nekousací.

20.6.2022 10:04

Atheira napsal(a):
Ta čtvrtá fotka! To chci. Vrátím ho, nebojte! Chci ho jen dokud bude roztomilý a nekousací.

Zatím nekouše žádnej, jsou fakt moc hodní. Byla jsem varována, že to začne cca kolem 6. týdne.
Možná jsou unavení z těch veder.

20.6.2022 10:06
janaa

XXX.XXX.174.173

Zatím nekouše žádnej, jsou fakt moc hodní. Byla jsem varována, že to začne cca kolem 6. týdne.
Možná jsou unavení z těch veder.

Jsou zlatý,u nás se rve všechno od čtvrtého týdne vždycky ty hodný štěkanátka obdivuju

20.6.2022 11:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Pro "Balu" (Chovatelka Ukrajinka z Poltavy)

20.6.2022 11:29
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Pár fotek z ohrádky.

Nádherní !!! Gratulace psí mamince. Kolik jich vůbec je?

20.6.2022 12:00
fikovnice

XXX.XXX.132.114

GAELLE napsal(a):

11...

20.6.2022 12:03

GAELLE napsal(a):
Pro "Balu" (Chovatelka Ukrajinka z Poltavy)

Nádherní!!!!!

20.6.2022 12:13

GAELLE napsal(a):

Jj, máme Klapzubovu jedenáctku.

20.6.2022 12:20

Jj, máme Klapzubovu jedenáctku.

To je stejně masakr. Na ultrazvuku viděl vet 4 a pak se jich vykulí 11😃

Věděla jsi před porodem, že jich bude až tolik?

20.6.2022 12:29

GAELLE napsal(a):

V tomhle případě bych nechala řešit kluky, potažmo zlatého, který zjednat pořádek umí a to dost nekompromisně... volala pcr, napadení nezajistenym zvířetem. V tomhle je malá výhoda mít obří psy, jednak si do nich málokdo troufne a potom, v případné rvačce mají velkou šanci to ustát.
Samozřejmě pes není zbraň a není v mém zájmu v klucich tohle podporovat, ale pokud by nás takoví psi obtěžovali, bylo by to vyřešeno raz dva.

20.6.2022 12:35

Jinak my včera zamířili se smečkou do řeky, tak jsme trochu vyprali kožichy. Štěně šlo s ponikem krátkou, dospělí šli večer delší procházku, užili jsme si to všichni. Fotek moc nemám, nějak nebyla energie fotit

20.6.2022 12:53

To je stejně masakr. Na ultrazvuku viděl vet 4 a pak se jich vykulí 11😃

Věděla jsi před porodem, že jich bude až tolik?

Na ultrazvuku prý nikdy není vidět přesný počet, zvlášť teda ještě, když jsme byli teprve na zjištění cca 27. den březosti. Je to prý vidět na rentgenu chvíli před porodem, ale já jsem na něj s fenkou nešla. Po porodu se stejně musí na veterinu, jestli tam případně nezůstaly nějaké placenty, takže po poradě s více chovateli jsem se rozhodla takto.

20.6.2022 14:24

Jinak my včera zamířili se smečkou do řeky, tak jsme trochu vyprali kožichy. Štěně šlo s ponikem krátkou, dospělí šli večer delší procházku, užili jsme si to všichni. Fotek moc nemám, nějak nebyla energie fotit

Nějak se nemůžu dopočítat...dva tibeti, dvě čuvačky a kde mám čuvačí miminečko??
Nebo blbě vidím??

20.6.2022 14:24

Pár fotek z ohrádky.

Jé ono už to kouká, chodí, sedí a směje se to

20.6.2022 14:33

@GAELLE

holka upřímně nevim, jak bych se zachovala, já jsem takovej pitomec, že se moc ozvat neumim. Spíš se divim, že jí ty psy někdo nenakopnul.

No nastoupit k této vodní ploše já se Sárou a vyřítit se na nás smečka, tak by se možná zmenšil počet obtěžujících psů, ignorantská slečna by měla svých starostí dost a na mě by bylo podáno trestní oznámení, že jí můj pes napadnul její psy.

Slečna by potřebovala pořádně proplesknout.

Nebo nevím...pokud je na tom místě vyhláškou zakázaný pohyb psů na volno, potažmo koupání, tak volat městskou policii. Ale chápu, že když je na to člověk sám, tak se mu do toho moc nechce, kdyby se jí "postavila" větší skupina přítomných a dali jí ultimátum, buď si spacifikuj psy nebo se pakuj a nebo zavoláme měšťáky, tak by to možná zabralo.

20.6.2022 14:43

Nějak se nemůžu dopočítat...dva tibeti, dvě čuvačky a kde mám čuvačí miminečko??
Nebo blbě vidím??

Psala jsem v příspěvku že cuvatko bylo na kratší procházce s koníkem, dospělí šli na delší. Fotky prcka jsou ve foťáku, pak taky dodám
Malý chodí někdy zvlášť, někdy s klukama, někdy s holkama, někdy se vsema. Je třeba aby uměl fungovat venku i bez smečky

20.6.2022 15:11
GAELLE

XXX.XXX.66.235

@GAELLE

holka upřímně nevim, jak bych se zachovala, já jsem takovej pitomec, že se moc ozvat neumim. Spíš se divim, že jí ty psy někdo nenakopnul.

No nastoupit k této vodní ploše já se Sárou a vyřítit se na nás smečka, tak by se možná zmenšil počet obtěžujících psů, ignorantská slečna by měla svých starostí dost a na mě by bylo podáno trestní oznámení, že jí můj pes napadnul její psy.

Slečna by potřebovala pořádně proplesknout.

Nebo nevím...pokud je na tom místě vyhláškou zakázaný pohyb psů na volno, potažmo koupání, tak volat městskou policii. Ale chápu, že když je na to člověk sám, tak se mu do toho moc nechce, kdyby se jí "postavila" větší skupina přítomných a dali jí ultimátum, buď si spacifikuj psy nebo se pakuj a nebo zavoláme měšťáky, tak by to možná zabralo.

Tak ono je to těžké. Ve své podstatě tam nemá nikdo z nás co dělat. Ani lidi ani psi.Akorát jednou jsem volala policajty na úchyla který tam normálně masturboval. Předtím jsem ho ještě vyfotila.
No být tam Argo tak ho odvážu a taky by měla asi problém.
Stačilo kdyby býval prošel nějaký ten pitbul nebo staford. Bohužel zrovna nic.
Myslím že je to jen otázka času než to dopadne s těma čoklama špatně. A poměrně jí to i přeju za tu bezohlednost a drzost.

20.6.2022 16:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Achjo, našla jsem holuba! Nevím, co s ním, ale stejně jsem ho vzala sem a nakrmila ho a schovala... Řekněte mi, že jste tady z většiny i přeborníci na holuby se správnýma holubíma kontaktama!

20.6.2022 16:14

Atheira napsal(a):
Achjo, našla jsem holuba! Nevím, co s ním, ale stejně jsem ho vzala sem a nakrmila ho a schovala... Řekněte mi, že jste tady z většiny i přeborníci na holuby se správnýma holubíma kontaktama!

kolegyni z práce se minulý týden na zahradu nastěhoval kroužkovaný holub - sice dost krotký, ale chytit se nedal... Dal si vločky a vodu - bála se, co na to jejich jejich kočka. Na mé doporučení napsala na holubovou sekci na ifauně... a nic. Naštěstí jejich známý znal holubáře, ten doporučil nalíčit past (posloužila polovina staré klece a klacík s provázkem... následoval úspěšný odlov, odečtení telefonu z kroužku... a holub byl polský ztracený a chovatel si pro něj dojel... Takže konec dobrý...

Prý se po nakrmení a odpočinku většinou "najdou" a odletí. Tahle holubička byla mladá, prý se asi chytla divokého hejna a ztratila se. Tři dny bydlela v Harcově, než se vrátila za hranice...

20.6.2022 16:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

kolegyni z práce se minulý týden na zahradu nastěhoval kroužkovaný holub - sice dost krotký, ale chytit se nedal... Dal si vločky a vodu - bála se, co na to jejich jejich kočka. Na mé doporučení napsala na holubovou sekci na ifauně... a nic. Naštěstí jejich známý znal holubáře, ten doporučil nalíčit past (posloužila polovina staré klece a klacík s provázkem... následoval úspěšný odlov, odečtení telefonu z kroužku... a holub byl polský ztracený a chovatel si pro něj dojel... Takže konec dobrý...

Prý se po nakrmení a odpočinku většinou "najdou" a odletí. Tahle holubička byla mladá, prý se asi chytla divokého hejna a ztratila se. Tři dny bydlela v Harcově, než se vrátila za hranice...

Tenhle asi neodletí, on je fakt jinak v pořádku, ale má špatné křídlo. Hned kotlil nastrouhanou mrkev a celkově nahodil v té kleci docela chill a pohodu, je docela přátelský a evidentně zvyklý na manipulaci. Ale má jedno křídlo takové trošku šejdrem. Podle čísla na kroužku je to pravděpodobně holub německý, což mě dost děsí, protože si nedovedu představit, jak by se můj nález dostal až někam do Německa a někdo si pro něj přijel.
Našla jsem na jedné stránce kontakty na různé chovatele, jeden je i tady docela z blízka, tak jsem zkusila napsat jemu, uvidím, no.

20.6.2022 16:48
Katka12345

XXX.XXX.0.108

Atheira napsal(a):

Nám se nedávno nastěhoval holub na dvůr, měl kroužek. Volali jsme nejbližšímu holubáři, ten nám poradil, jak holuba chytit, narvali jsme ho do kočičí přepravky a pánovi odvezli. Má lepší kontakty než my.
Holub byl fešák, ale po***l nám celý práh 😁

20.6.2022 18:11

Xerxová

nejstarší doga byla skoro deset (ročník 2012). Nejhezčí veterán výstavy byl devítiletý černý pes IRAM von Wiederholz. Moc se mi líbil. Byl úžasný i v pohybu - věk by mu nehádal vůbec nikdo.

20.6.2022 18:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak holub je němčour a zítra ráno pojede do povolanějších rukou. Teď jsem ho přendávala do většího na noc a vypadá, že už mu docela otrnulo. Je takovej narovnanější, působí, že mu naskočilo sebevědomí a taky uschnul a tváří se, jako by nebyl holub, ale páv.

Zato nás teď při venčení chytla bouřka jako blázen. Seděli jsme v sezení pod stříškou v lese, protože přes déšť nejen nebylo vidět, ale buřina byla teda obrovská. Shodli jsme se, že je riskantnější v tom pokračovat dál než si dřepnout pod ten domeček.

20.6.2022 18:44

Atheira napsal(a):
Tak holub je němčour a zítra ráno pojede do povolanějších rukou. Teď jsem ho přendávala do většího na noc a vypadá, že už mu docela otrnulo. Je takovej narovnanější, působí, že mu naskočilo sebevědomí a taky uschnul a tváří se, jako by nebyl holub, ale páv.

Zato nás teď při venčení chytla bouřka jako blázen. Seděli jsme v sezení pod stříškou v lese, protože přes déšť nejen nebylo vidět, ale buřina byla teda obrovská. Shodli jsme se, že je riskantnější v tom pokračovat dál než si dřepnout pod ten domeček.

u nás skoro nepršelo - ten 1.5 mm nepropršelo ani stromy. Sucho tady pokračuje

jo a dík za holuba

20.6.2022 18:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

u nás skoro nepršelo - ten 1.5 mm nepropršelo ani stromy. Sucho tady pokračuje

jo a dík za holuba

Tady průtrž už podruhý. Prvně dopoledne a pak mezi pátou a šestou odpo. Vody fakt hromada. Jak jsem se musela hned fénovat a převlékat, přijdu si teď, jak když jsem se půl dne koupala v bazénu. Takový ten pocit v létě po plavání prostě...

A boty určitě budou smrdět! Nechala jsem je venku i s ponožkama a uvidím, jestli jim to bude stačit nebo to bude na praní.

20.6.2022 21:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Zrovna jsem vám - evidentně s křížkem po funuse - chtěla hodit odkaz na
https://www.facebook.com/holubisrdce

Jinak já jsem dneska strávila pěkný dvě hoďky na morčecí veterině. Azyláček Cipísek si pořídil absces na čelisti
Řeknu vám, co se týče veteriny, zlatí psi. Morče u toho ošetření příšerně vříská, což není nic pro moje nervy. Máme fůru medikamentů a propriet na proplach....a strašně bych uvítala něco jako OČR i na zvířata

Přidejte reakci

Přidat smajlík