Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
V sobotu jsme byly u rybníka a Cherry vlítla do vody, tak jsem jí ještě hodila pár aportů. Bylo opravdu vedro, já byla jen v tričku a vzhledem k tomu, že ocásek má úplně ale úplně vylínalý, tak mě bohužel nenapadlo ho vysušit ručníkem. No a do rána byl mrtvej. Já bych si toho ani nevšimla, ale syn mi u snídaně povídá: podívej na Cherry, nevrtí ocáskem a má ho tak divně dolů. Tak mi to bylo hned jasný. Opatrně jsem ho prohmatala a fakt otok jak blázen. Takže v neděli jsem ji ani nenechala ležet na zahradě v trávě, byla hezky doma na vetbedce. Včera ráno byl za plotem ježek a to už Cherry vypadala, že je v pohodě, ocásek krásně nahoru. Ještě to není úplně v pohodě, ale je to na dobré cestě, na veterinu už to není.
Dneska u nás pršelo, tak jsem ukecávala Malinu, že se jí nechce, ale ona říkala, že to není tak zlý, tak jsme teda šli a ono opravdu to nebylo tak zlý. Dali jsme si trasu, kde nás pak domů měl přiblížit autobus, už jsme dva měsíce žádným nejeli. Otráveně jsem si na svou venčící pidikabelku přípla ten kovový náhubek s myšlenkou, jak bude překážet, těžký a cinkat, on vědíc, že mám předsudky, nedělal ani jedno z toho. Šli jsme po cyklostezce a pak kus vesnicí, kde byl provoz a žádné chodníky, tak to vyžadovalo hezkou chůzi na vodítku. No Malina to zvládla pěkně. Pak teda cesta busem, byla jsem zvědavá, co na nový náhubek bude říkat, doma si ho nechtěla nasadit, ale na zastávce to přijala jako obvykle a vypadalo i, že je s tímhle náhubkem docela spokojená. Uvidíme příště, on jí nejdřív nevadil ani ten nylonový. Pak jsme šli vyzvednout dceru ze školy a opět se mi potvrdilo, že přítomnost naší dcery v ní probouzí totálně neovladatelného satana. Takže dcera vyběhne ze školy, hodí mi do náručí tašku s botama, tělocvikem, krabičku od svačiny, u toho pořád mluví a Malina začne cupovat vodítko a u toho všeho ženeme na kroužek. No musí být na nás pohled .

Tak se musím pochlubit, štěňátko z mého prvního odchovu Arwenka získala dnes na oblastní výstavě v Kelči ocenění VN2, druhá byla jen kvůli věku, má teprve 4 měsíce.

napsal(a):
Tak se musím pochlubit, štěňátko z mého prvního odchovu Arwenka získala dnes na oblastní výstavě v Kelči ocenění VN2, druhá byla jen kvůli věku, má teprve 4 měsíce.
Gratuluji!

Dopoledne u nás pršelo, tak do lesa na prochajdu jsme šli až odpoledne. Na houby jsem ani nijak nechtěla, ale manžel, že vezme košík a dobře udělal. Během hodinky byl plný. Sbíráme jen ty zaručeně jedlé, známé houby z radiátorů mám strach.Našli jsme i krásné praváčky. V lese bylo nádherně, psina se prošla a byla spokojená.
Teď pro zrzavci. V pátek jsme byli v Novohradkách, jak jste dala tip na Kraví horu. Vyšli jsme z Hojné Vody po modré, tak kousek to šlo. Potom se vedle modré objevila červená, po červené odbočka vlevo a lesem do prudkého stoupání, mezi kořeny a kameny. No, docela teda náročná trasa. Byla jsem ráda, když jsme dolezli nahoru. Je tam i rozhledna. Čubajs to dala, ale po druhé už bych tou cestou nešla. Zpátky se šlo líp. Byli jsme i v tom kostele v Pohoří na Šumavě, nijak zvlášť na mě tajuplně nepúsobil, zato akustika tam byla perfektní. Taky jsme se stavili v penzionu Baronův most a bohužel bylo zavřeno. Ale jinak výlet dobrý.

napsal(a):
Dopoledne u nás pršelo, tak do lesa na prochajdu jsme šli až odpoledne. Na houby jsem ani nijak nechtěla, ale manžel, že vezme košík a dobře udělal. Během hodinky byl plný. Sbíráme jen ty zaručeně jedlé, známé houby z radiátorů mám strach.Našli jsme i krásné praváčky. V lese bylo nádherně, psina se prošla a byla spokojená.
Teď pro zrzavci. V pátek jsme byli v Novohradkách, jak jste dala tip na Kraví horu. Vyšli jsme z Hojné Vody po modré, tak kousek to šlo. Potom se vedle modré objevila červená, po červené odbočka vlevo a lesem do prudkého stoupání, mezi kořeny a kameny. No, docela teda náročná trasa. Byla jsem ráda, když jsme dolezli nahoru. Je tam i rozhledna. Čubajs to dala, ale po druhé už bych tou cestou nešla. Zpátky se šlo líp. Byli jsme i v tom kostele v Pohoří na Šumavě, nijak zvlášť na mě tajuplně nepúsobil, zato akustika tam byla perfektní. Taky jsme se stavili v penzionu Baronův most a bohužel bylo zavřeno. Ale jinak výlet dobrý.
Jé. Novohradky... Tam chodíme docela často. S turisty.
Já si dneska s Malinou na procházku do lesoparku vzala tašku na houby, co kdyby ...no a našla jsem. Bylo všude takových hub, přitom je to naše vycházková trasa a nikdy jsem tam prostě tolik hub neviděla. I jsem kvůli tomu upadla, páč jsem nekoukala pod nohy, jen na houby a ono to dost kouzalo .

Trickyvoo
napsal(a):
Já si dneska s Malinou na procházku do lesoparku vzala tašku na houby, co kdyby ...no a našla jsem. Bylo všude takových hub, přitom je to naše vycházková trasa a nikdy jsem tam prostě tolik hub neviděla. I jsem kvůli tomu upadla, páč jsem nekoukala pod nohy, jen na houby a ono to dost kouzalo .
https://search.seznam.cz/?q=hnojn%C3%ADk+obecn%C3%BD&oq=hnojn%C3%ADk&aq=0&ms=12782&ks=25&sourceid=top&thru=sugend&sId=CCwWxlkSrw_j-uBzJK5w&sgId=MC4zNDkwNTA4NjY4MDU4MTIyIDE2NjQ1MjE3NTcuODUx&ctx=zCgrzagYwO-cOslw1qg27vJZ0Ee4AvXYSqT5rd7nQ9yvRv7SXghsh9TEtIdDELslPR_SZfiTpHXvGC0qtjXyzw
Bílá houba je hnojník. Je jedlý. Ale jen zcela čerstvé mladé plodnice. Výhoda - nikdo je nesbírá a roste jich dost. Zaměnitelný je minimálně.

Včera jsme s Kazi provedly (my ženy - mamka, neteř a já) nácvik jízdy šalinou. Nejprve na konečné, kde jsme několikrát nastupovaly a vystupovaly do stojící šaliny, sedly si, počkaly až se zavřou a otevřou dveře. Měly jsme to domluvené s řidičkou. A pak naostro nástup do šaliny a jízda. Kazi vše zvládla s klidem a v pohodě.
Nám se prosím včera venčilo takhle. Pro mě osobně supr fotka, protože Bubrdle na ní hezky zvládá odložení, prtka jedna důchodcovská. Někdy je to s opravou, ale na to má nárok. A taky zkoušíme chůzi na volno právě, jak je vidno. A taky si hezky vyčmuchala svůj čtvereček.
Trickyvoo
napsal(a):
Satan má světlý klobouk...
Koloděj? Kovář? Tyhle houby mi upřímně přijdou hrozně nedůvěryhodný a nerozeznala bych je od sebe s jistotou.
napsal(a):
Včera jsme s Kazi provedly (my ženy - mamka, neteř a já) nácvik jízdy šalinou. Nejprve na konečné, kde jsme několikrát nastupovaly a vystupovaly do stojící šaliny, sedly si, počkaly až se zavřou a otevřou dveře. Měly jsme to domluvené s řidičkou. A pak naostro nástup do šaliny a jízda. Kazi vše zvládla s klidem a v pohodě.
Gratulju . Připomnělo mi to, jak jsem Bubi a posléze Tali, taky takhle učila. Malý ohaříky ne, ty jsem čapla do náručí a jelo se, ale dospělý přišlíky přesně takhle. Domluvila jsem se s řidičem a zkoušelo se. S Tali nás dokonce řidič aktivně popovezl, ač neměla náhubek a nic, byli jsme na konečný sami samotinký, tak nás svezl. Tak ať se daří i dál.

Zrzavci
napsal(a):
Gratulju . Připomnělo mi to, jak jsem Bubi a posléze Tali, taky takhle učila. Malý ohaříky ne, ty jsem čapla do náručí a jelo se, ale dospělý přišlíky přesně takhle. Domluvila jsem se s řidičem a zkoušelo se. S Tali nás dokonce řidič aktivně popovezl, ač neměla náhubek a nic, byli jsme na konečný sami samotinký, tak nás svezl. Tak ať se daří i dál.
My ji v náručí nenosíme. Má 4 měsíce a šlape po svých. Chtěli jsme, aby se naučila nastupovat a vystupovat, aby nejančila. Taky to bylo bez náhubku, jelo se jen dvě zastávky. A byla to šalina nízkopodlažní. Do vysoké zas někdy jindy.
Zrzavci
napsal(a):
Nám se prosím včera venčilo takhle. Pro mě osobně supr fotka, protože Bubrdle na ní hezky zvládá odložení, prtka jedna důchodcovská. Někdy je to s opravou, ale na to má nárok. A taky zkoušíme chůzi na volno právě, jak je vidno. A taky si hezky vyčmuchala svůj čtvereček.
To je kolekce ohařú...ještě by se tam vyjímal výmar 🤣
Terven
napsal(a):
To je kolekce ohařú...ještě by se tam vyjímal výmar 🤣
Dejte pokoj s výmarem! Stačí jeden germán. A ostatně výmara už se mi pokoušel natlačit na výcvik pán, co nám dodává kontejnery na suť. Nic takovýho. Když už tak francouze, ale to jsou takový janci, že na to teda už momentálně kapacita nejni. Zlatý moje zrzatý prciny , abych tak parafrázovala ten starej gynekologickej ftip.
napsal(a):
My ji v náručí nenosíme. Má 4 měsíce a šlape po svých. Chtěli jsme, aby se naučila nastupovat a vystupovat, aby nejančila. Taky to bylo bez náhubku, jelo se jen dvě zastávky. A byla to šalina nízkopodlažní. Do vysoké zas někdy jindy.
No my museli v náručí, byli to totiž takový ohaří minihoustičky, jeli s náma šalinou hnedle jak přišli dom.

@Zrzavci Máš krásně zaohaříno, hned bych Ti poslala do školky Gremlina. 😂
@balu Gratuluju k socializačnímu úspěchu! My trénovali tramvaj zrovna minulý víkend a taky dobrý. Ale já mám víc štěstí než rozumu, moje štěně je v tomhle hrozný salámista, takže já první jízdu prokrmovala a odměňovala klid, a na zpáteční cestě už pospával rozpláclý na boku. Jeli jsme 8 stanic. Teď mám v plánu automyčku, to jsme ještě nezkoušeli. 😅
nezavěšujte, prosím, jste v pořadí......nezavěšujte, prosím, jste v pořadí......nezavěšujte, prosím, jste v pořadí......nezavěšujte, prosím, jste v pořadí......nezavěšujte, prosím, jste v pořadí......nezavěšujte, prosím, jste v pořadí......
napsal(a):
@balu Gratuluju k socializačnímu úspěchu! My trénovali tramvaj zrovna minulý víkend a taky dobrý. Ale já mám víc štěstí než rozumu, moje štěně je v tomhle hrozný salámista, takže já první jízdu prokrmovala a odměňovala klid, a na zpáteční cestě už pospával rozpláclý na boku. Jeli jsme 8 stanic. Teď mám v plánu automyčku, to jsme ještě nezkoušeli. 😅
No vidiš, a Ty ho furt pomlouváš, zapomněla jsem dodat.

napsal(a):
Díky. Ono to jde tak nějak samo. Kazi se nebojí, je akorát strašně zvědavá, a to je v tomto případě dobře. Jinak je to keliška, která musí být u všeho a často nemá čas se ani nažrat. Takže musí mamka stát u ní, dokud se nenažere.
Myčku v plánu nemáme, to nepotřebujeme. Ale bude následovat autobus a pak vlak. V autě jezdí v pohodě. Zatím ji mamka drží, a musíme rozseknout, jak ji vozit, dokud je malá. Jestli postroj se spojkou do pásového úchytu nebo přepravku. Ale asi zvítězí ten postroj. A až bude velká, bude jezdit na volno vzadu v kufru, máme mříž.

@Zrzavci Nene, teď jsem ho chválila i vedle v kousacím vlákně. 😜 Jinak socializačně je boží dlouhodobě, on se vůbec netváří, že by byl někde poprvé, nic není problém. Klidně leží na úzkém peróně, necelý metr od něj projede nákladní vlak 100 km/h, a on ani nezvedne hlavu (nebožtík ohařík by se zbláznil, ten tohle velký rušno nedával). Včera jsme byli socializovat ve městě, šel třeba kolem sbíječky, a nezájem. Spíš musím líp balancovat ten jeho drive, efektivněji ho učit odpočívat. Ale dneska je fakt vzornej, asi ten poslední špičák bolel nesnesitelně, protože to, co předváděl, bylo naprosto neskutečný. 😳
@balu To je beruška. :-) To je dobře, že je zvědavá, to se to pak seznamuje a socializuje skoro samo. Jen ji asi taky budete muset učit odpočívat? Nebo umí sama vypnout a jen tak být?
Tak já myčku taky v zásadě nepotřebuju, ale je to nový vjem, a ty já beru všechny. Vlak máme za sebou, na bus se teprve chystáme, ale na to asi budu muset nejdřív naučit náhubek, a na to teď nemám prostor, teď trénujeme jiné věci. Nicméně auto, vlak i tramvaj bez problému, tak neočekávám, že by bus překvapil. To jsem spíš zvědavá na loď, chci zkusit přívoz.
Já zatím vozím na pásu a jezdím s ním vzadu, ale teda zrovna včera mi dvakrát (!) vycvakl můj pás, samotného bych se ho tam bála nechat, aby se neodpoutal. Jezdíme hlavně delší trasy (cca 200 km), a ne vždycky jde zastavit, kdyby něco.
Odetta (nebožtík ohařík by se zbláznil, ten tohle velký rušno nedával) - asi spojeno s jeho nemocí, že jo? . Rumíček taky zvládal všechno levou zadní. On byl obecně přesně ten pes co umí jít ze vzruchu do klidu jako profík, i jsem to v něm různě při hrách podporovala.
tak neočekávám, že by bus překvapil.
no hele, hehe, abys nebyla překvapená ale. Rumouš třeba autobus vnímal hůř, než tramvaj, evidentně mu vadil zvuk dveří při otvírání, zavírání.

Zrzavci
napsal(a):
Odetta (nebožtík ohařík by se zbláznil, ten tohle velký rušno nedával) - asi spojeno s jeho nemocí, že jo? . Rumíček taky zvládal všechno levou zadní. On byl obecně přesně ten pes co umí jít ze vzruchu do klidu jako profík, i jsem to v něm různě při hrách podporovala.
tak neočekávám, že by bus překvapil.
no hele, hehe, abys nebyla překvapená ale. Rumouš třeba autobus vnímal hůř, než tramvaj, evidentně mu vadil zvuk dveří při otvírání, zavírání.
Nevím, hele, byl takový od malička, a i když jsem se snažila a pravidelně a kontrolovaně ho těm velkým ruchům vystavovala, nikdy s tím nebyl v pohodě, bylo na něm vidět, že se v tom hodně necítí. Mohlo to mít spojitost s epkou, těžko říct. Nebyl problém vzít ho do výstavní haly plné lidí a psů, ale takový ten městský ruch, kdy jezdí hodně aut, sem tam někdo zatroubí, do toho tramvaje… to snášel těžce, tak jsem ho do toho pak ani nenutila, žili jsme v poklidu a nebylo to nutné.
Tak třeba taky překvapí, možný to je. 🙈 Musím vyzkoumat, jak moc striktní je to u nás s náhubkama, že bychom to vyzkoušeli o to dřív.

Zrzavci
napsal(a):
Odetta - mě to jen tak napadlo, že ty různý právě nárazový zvuky jsou dráždivý a nepříjemný.
Tak třeba na pískání brzy otevřených dveří v City Elephantu vůbec nereagoval, a mně to rve uši. Hodně si u něj všímám, že nové věci vůbec neřeší, ale o to víc řeší, když je něco jinak než obvykle, tak nevím, jestli to není pastevec v přestrojení? Šli jsme třeba dva dny zpátky starým sadem. Spousta ovocných stromů, o většinu se nikdo nestará (jen o pár relativně nově dosazených). Těch stromů jsou tam desítky. Najednou se Gremlin zasekl, tak jsem tak přemýšlela, co se děje… a on byl jeden (!) stromek čerstvě opletený proti okusu. Já bych si toho asi ani nevšimla. Ono pak stačí, abych k tomu došla a dotkla se toho, pak to vezme v pohodě, ale při té prvotní reakci vypadá jak bůh pomsty. 😂

Že je něco jinak, řeší megý tak... zastaví se, naježí se... a jde to počůrat.

Dnes jsme zkoušely náhubek. Nekupovaly jsme, protože jsme zkusily ten, který kdysi koupil syn pro nalezeného psa, když si myslel, že u nich pes zůstane. Ale majitel se našel, tak jim zbyl náhubek.
Je to kovový náhubek a Kazi celkem sedí. Napřed jsem jí ho nasadila jen tak, abych naměřila délku řemínku za uši, a pak ji ho nasadila a přetáhla přes uši. Chvíli se snažila ho setřepat, ale uklidnila se a pak už šla normálně. Nechaly jsme ji ho jen chvili. A zítra zas...
Atheira
napsal(a):
Satan má světlý klobouk...
Koloděj? Kovář? Tyhle houby mi upřímně přijdou hrozně nedůvěryhodný a nerozeznala bych je od sebe s jistotou.
Taky jsem neměla odvahu to sebrat, prostě takhle rudá houba...no to nemůže být jedlý. Byla krásná to zas jo. Zrovna dneska jsem si dělala smaženici z mnou nasbíraných hub...a dobrý, zatím žiju, není mi blbě a byla dobrá
napsal(a):
https://search.seznam.cz/?q=hnojn%C3%ADk+obecn%C3%BD&oq=hnojn%C3%ADk&aq=0&ms=12782&ks=25&sourceid=top&thru=sugend&sId=CCwWxlkSrw_j-uBzJK5w&sgId=MC4zNDkwNTA4NjY4MDU4MTIyIDE2NjQ1MjE3NTcuODUx&ctx=zCgrzagYwO-cOslw1qg27vJZ0Ee4AvXYSqT5rd7nQ9yvRv7SXghsh9TEtIdDELslPR_SZfiTpHXvGC0qtjXyzw
Bílá houba je hnojník. Je jedlý. Ale jen zcela čerstvé mladé plodnice. Výhoda - nikdo je nesbírá a roste jich dost. Zaměnitelný je minimálně.
Jo, já si to pak právě taky gůglila, takže jsem zjistila že to má být super, jen se musí brát ty hodně mladé a rychle zpracovat. Tak to možná půjdu zkusit.
napsal(a):
Díky. Ono to jde tak nějak samo. Kazi se nebojí, je akorát strašně zvědavá, a to je v tomto případě dobře. Jinak je to keliška, která musí být u všeho a často nemá čas se ani nažrat. Takže musí mamka stát u ní, dokud se nenažere.
Myčku v plánu nemáme, to nepotřebujeme. Ale bude následovat autobus a pak vlak. V autě jezdí v pohodě. Zatím ji mamka drží, a musíme rozseknout, jak ji vozit, dokud je malá. Jestli postroj se spojkou do pásového úchytu nebo přepravku. Ale asi zvítězí ten postroj. A až bude velká, bude jezdit na volno vzadu v kufru, máme mříž.
Tak to je jak naše Malina.Když jsem teď naposledy dělala moučník, tak stála i na zadních, aby viděla do mísy. Pozorovala mě s takovým zápalem, že když pak můj muž vstoupil do kuchyně, tak viděl psa, který stál na zadních a slyšel mě, jak jí vysvětluji, co dělám, co tam zrovna přidávám a proč . Příště asi bude umět Malina ten dezert sama. Dneska se smáli lidi na křižovatce, protože se tam zastavila a sledovala, co se tam děje. Zrovna šel pán s holí, malá holka honila psa, protože jí neposlouchal, auta jeli zajímavě za sebou...nevím, jí zajímá prostě všechno, pořád se zastavuje a sleduje, co se kde děje. Já jí v tom nebráním, když nespěcháme.
Jinak my používáme postroj, dali jsme jí ho hned na začátku. Je to super, sedí na zadní sedadče vedle dcery. Na delší cesty pak máme dokonce i pelíšek, který se taky připne k pásu a ona pak do toho pelíšku, ale to už asi pro vás moc nebude. To je spíš pro psy do dvacetikilo, i když dělají i myslím pro větší psy. Dobrý pak na tom je, že když někam jedeme, ten pelíšek jí z auta vyndáme a ona je pak hned všude doma.
Přikládám foto, ale tady je pelíšek zamatlaný od kosti. Tak to moc nevypadá dobře, ale jinak je super.

a je tu už říjen. Tento týden bylo docela vlhko (tj. fotky jsou tmavé), venčení za humny jsme proložili středečním rodinným pouštěním draků a dneska jsme obešli kus jizerskohorských bučin

napsal(a):
a je tu už říjen. Tento týden bylo docela vlhko (tj. fotky jsou tmavé), venčení za humny jsme proložili středečním rodinným pouštěním draků a dneska jsme obešli kus jizerskohorských bučin
Krásné fotky, zrovna včera jsem říkala, že brzy zamíříme do Oldřichovského sedla a do lesů, že už začnou zlátnout buky. Tohle období a taky jarní rašení buků miluju.

napsal(a):
Krásné fotky, zrovna včera jsem říkala, že brzy zamíříme do Oldřichovského sedla a do lesů, že už začnou zlátnout buky. Tohle období a taky jarní rašení buků miluju.
ještě nepřemrzly, a tak na krásnou zlatou barvu si musíme počkat... Ale začínají červenat a žloutnout kleny, už se to barvit začíná. Na Viničné bylo lidí jak na Václaváku - ale my jsme seběhli lesem dolů "do údolí" a šli k Šolcáku spodem. A pak po neznačených cestách a na Viničnou se napojili u křižovatky s modrou. Takže ty davy byly jen chvíli.
Dneska jsme obešli větší okruh kolem Břehyně - třetina cesty bahnitá cesta, třetina zpevněná a třetina písková cesta pod tlapátky. A překrásné ráno u Břehyňského rybníka. Doufám, že bude psisko relaxovat, nalítal toho docela dost

já vím, že fotky sem cpu v sobotu... ale mi to nedá - dneska bylo u Břehyně opravdu krásně
napsal(a):
já vím, že fotky sem cpu v sobotu... ale mi to nedá - dneska bylo u Břehyně opravdu krásně
Jen je sem cpi,já se vždycky kochám. A co obřík,stále nesmočí ani nožku?
Jinak trochu chlubení, Cácorka včera byla na svých prvních klubových podzimních zkouškách a v konkurenci 21 psů, z nichž někteří už mají i všestranné zkoušky a jsou to psi čtyř,pětiletí, to všem natřela, vyhrála celé zkoušky, a získala v roce a půl svůj první titul CACT,takže je to můj malý čekatel šampiona práce

janaa
napsal(a):
Jen je sem cpi,já se vždycky kochám. A co obřík,stále nesmočí ani nožku?
Jinak trochu chlubení, Cácorka včera byla na svých prvních klubových podzimních zkouškách a v konkurenci 21 psů, z nichž někteří už mají i všestranné zkoušky a jsou to psi čtyř,pětiletí, to všem natřela, vyhrála celé zkoušky, a získala v roce a půl svůj první titul CACT,takže je to můj malý čekatel šampiona práce
veliká gratulace. Cácorka je holka šikovná (a ty jsi taky holka šikovná) Až vám skončí hony... ozvěte se. Dojeli bychom na procházku, až budete mít chvilku času...

napsal(a):
Já byla o víkendu synovi na svatbě. 😊
No tak alespoň trochu té radosti....no tak gratuluju novomanželům a moc jim přeju, aby jim to vydrželo....a aby těch životních mráčků a nedejbože bouřek bylo co nejméně a pokud budou, tak aby to byly jen přeháňky a aby zase brzy vysvitlo sluníčko.

napsal(a):
ještě nepřemrzly, a tak na krásnou zlatou barvu si musíme počkat... Ale začínají červenat a žloutnout kleny, už se to barvit začíná. Na Viničné bylo lidí jak na Václaváku - ale my jsme seběhli lesem dolů "do údolí" a šli k Šolcáku spodem. A pak po neznačených cestách a na Viničnou se napojili u křižovatky s modrou. Takže ty davy byly jen chvíli.
Dneska jsme obešli větší okruh kolem Břehyně - třetina cesty bahnitá cesta, třetina zpevněná a třetina písková cesta pod tlapátky. A překrásné ráno u Břehyňského rybníka. Doufám, že bude psisko relaxovat, nalítal toho docela dost
Bezděz...na ten jsem koukala o dovolené každý den s ranní kávou.
Já už jsem se cítila trapně, že na síti nesdílím žádný houby, tak konečně...

Terven
napsal(a):
Já už jsem se cítila trapně, že na síti nesdílím žádný houby, tak konečně...
Ježiši, po šesti letech vidim konečně Vikinky očička!
napsal(a):
Ježiši, po šesti letech vidim konečně Vikinky očička!
Proč jste něco neřekla?
Samozřejmě, normálně má voči
Dnes jsme se konečně dohrabali do lesa... Houbařský úspěch, pěkná procházka, nezmokli jsme, Boe se projela vlakem, autobusem a navíc mi ukázkově zapózovala! Modelku mám doma. V lese dostává pro jistotu stopovačku, dnes to bylo opravdu pro jistotu, fungovala jako hodinky. Zlatá je, ta moje psice.
Fatia
napsal(a):
Dnes jsme se konečně dohrabali do lesa... Houbařský úspěch, pěkná procházka, nezmokli jsme, Boe se projela vlakem, autobusem a navíc mi ukázkově zapózovala! Modelku mám doma. V lese dostává pro jistotu stopovačku, dnes to bylo opravdu pro jistotu, fungovala jako hodinky. Zlatá je, ta moje psice.
Závidím ty delší nožičky
Trickyvoo
napsal(a):
To jo, jsou jako ségry, ale hned jsem si řekla, tak jo, Vikina oči má, ale Boe? Nevypadá to
Ale jo, fakt je má!

Zdravíme po slunečném víkendu. Konečně jsme vyfotili celou naši smečku společně dohromady

fikovnice
napsal(a):
Takže pořád ještě rostou?
dofčil jsem zpracovávala sameťákové peklo + nějací praváčci +kozáčci+ křemenáč + ryzce, holubinka a bedla na večeři
pes nas.štvaný jak bomba , nesnáší to čekání, než tu záplavu posbírám
a to jsme na žádné houby nešli, jen na naši malou "kolem chalupy", protože u nás furt prší a prší a prší, s krátkými okny bez deště
letos, u nás, jsou sameťáci teprve poprvé

napsal(a):
dofčil jsem zpracovávala sameťákové peklo + nějací praváčci +kozáčci+ křemenáč + ryzce, holubinka a bedla na večeři
a to jsme na žádné houby nešli, jen na naši malou "kolem chalupy", protože u nás furt prší a prší a prší, s krátkými okny bez deště
tady taky sameťáci začínají růst až teď...
napsal(a):
Téééda, úplně závidím! A úplně ty nádherné houby vidím před sebou...
napsal(a):
Křemenáč/janek je v jednotném čísle neb jsi našla jen jeden? Jak jsem psala, já snad v životě janka nenašla. Ale kozáci jsou také nádherné houby. A mně se líbí i babky a sbírám je - když jsou mladé - sametově hnědý klobouk a pod ním krásná žlutá...
Dokonce třeba do smaženice já radši ty babky než praváky, ptž mám ráda "blemtavé" houby...
Tak dneska Malina překvapila, jakoby věděla, že jsem jí v jiném vláknu ošklivě pomlouvala, tak dneska u školy vodítko nervala. Přitom jsme šly rovnou z domu, takže nebyla vyběhaná. Čekaly jsme u školy, zakecala jsem se s jinou maminkou a pak když vyšla dcera, tak po ní neskákala, hezky jí přivítala, chválila jsem jí. Asi se snížilo napětí tím, že jsem mluvila s tou jinou maminkou a nebo náhoda. Hezky klidně jsme doprovodily dceru na kroužek a pak šly na procházku. No vše probíhalo v klidu, pak jsme došly do míst, kde jsem jí dřív pouštěla z vodítka, ale od doby, kdy mi kousek od toho místa prohnala kočku, už jí nepouštím. No Malinu někdy nechávám pobíhat na flexině a zvládá perfektně povel, "odmotej se", to když má obejít nějako překážku, kterou zamotala do vodítka. No a já sbírala kaštany a ona oběhla křoví a stála vedle mě na cestě a já jí pořád vybízím ať se odmotá a ona jakože nechápe. Obíhat to křoví se mi nechtělo a vytáhnout vodítkem kolem něj, to už nešlo. Tak jsem jí odepla, stojí vedle mě a je na vteřinu jsem chytla vodítko oběma rukama, abych ho vytáhla z křoví a v tu chvíli věděla, že jí nestihnu chytit vystřelila jako střela a lítala tam všude kolem mě jako blázen, Na ke mně teda nepřiběhla hned, ještě udělala jedno kolečko a pak se postavila ke mně bez očního kontaktu a hleděla kamsi do dáli, nechala se připnout a pokračovaly jsme v cestě a zas vzroný pes. Tak asi náhoda, ale celý mi to přišlo, jakobych jí padla do léčky .

fikovnice
napsal(a):
Ali, ten, co jej znám nebo ten starší?
Jani, je to ten starší, Kuba.
My včera využily příležitosti a nakoukly do pražské Obory hvězda. A tam vám byla sranda. Boe se rozhodla, že kariéra fotomodelky je lákavá. Takže jsme pořádně potrénovaly povel "hopinky". Zjistila jsem, že ta psina je na pérkách, z místa je schopna vyskočit nečekaně vysoko a ještě u toho vypadá elegantně a ladně!
Fatia
napsal(a):
My včera využily příležitosti a nakoukly do pražské Obory hvězda. A tam vám byla sranda. Boe se rozhodla, že kariéra fotomodelky je lákavá. Takže jsme pořádně potrénovaly povel "hopinky". Zjistila jsem, že ta psina je na pérkách, z místa je schopna vyskočit nečekaně vysoko a ještě u toho vypadá elegantně a ladně!
Heeeej venčila jsi v mých bývalých vodách. Tam bylo kámošů, co? A jen bacha, ač se to nezdá..... tam to srnčí taky je.
Zrzavci
napsal(a):
Heeeej venčila jsi v mých bývalých vodách. Tam bylo kámošů, co? A jen bacha, ač se to nezdá..... tam to srnčí taky je.
My tam byly skoro samy, až jsem se bála uhnout z hlavní cesty :)

Fatia
napsal(a):
Už u dalšího příspěvku přemýšlím, jak na ni voláte. Jinak - je krásná a knírače nezapře :-))
Trickyvoo
napsal(a):
Tak dneska Malina překvapila, jakoby věděla, že jsem jí v jiném vláknu ošklivě pomlouvala, tak dneska u školy vodítko nervala. Přitom jsme šly rovnou z domu, takže nebyla vyběhaná. Čekaly jsme u školy, zakecala jsem se s jinou maminkou a pak když vyšla dcera, tak po ní neskákala, hezky jí přivítala, chválila jsem jí. Asi se snížilo napětí tím, že jsem mluvila s tou jinou maminkou a nebo náhoda. Hezky klidně jsme doprovodily dceru na kroužek a pak šly na procházku. No vše probíhalo v klidu, pak jsme došly do míst, kde jsem jí dřív pouštěla z vodítka, ale od doby, kdy mi kousek od toho místa prohnala kočku, už jí nepouštím. No Malinu někdy nechávám pobíhat na flexině a zvládá perfektně povel, "odmotej se", to když má obejít nějako překážku, kterou zamotala do vodítka. No a já sbírala kaštany a ona oběhla křoví a stála vedle mě na cestě a já jí pořád vybízím ať se odmotá a ona jakože nechápe. Obíhat to křoví se mi nechtělo a vytáhnout vodítkem kolem něj, to už nešlo. Tak jsem jí odepla, stojí vedle mě a je na vteřinu jsem chytla vodítko oběma rukama, abych ho vytáhla z křoví a v tu chvíli věděla, že jí nestihnu chytit vystřelila jako střela a lítala tam všude kolem mě jako blázen, Na ke mně teda nepřiběhla hned, ještě udělala jedno kolečko a pak se postavila ke mně bez očního kontaktu a hleděla kamsi do dáli, nechala se připnout a pokračovaly jsme v cestě a zas vzroný pes. Tak asi náhoda, ale celý mi to přišlo, jakobych jí padla do léčky .
Tak ta první foto, to je něco pro mě!
napsal(a):
Už u dalšího příspěvku přemýšlím, jak na ni voláte. Jinak - je krásná a knírače nezapře :-))
Plným jménem je Boebee, čti Boubí. Volám na ni Boe, Boubí, Boubino, Boubinko, Bonino a mnoho dalších zkomolenin (někdy třeba no ty vole :D). Vzniklo to tak, že v útulku jí říkali Babu a já nechtěla babu :D Ale zas jsem ji nechtěla uplně změnit jméno, když na to BB už alespoň trochu reagovala, Takže jsem vymyslela Boe, ale chyběla mi tam druhá slabika... Vylezlo z toho Boebee.

fikovnice
napsal(a):
Pěkná, že?

Fatia
napsal(a):
Plným jménem je Boebee, čti Boubí. Volám na ni Boe, Boubí, Boubino, Boubinko, Bonino a mnoho dalších zkomolenin (někdy třeba no ty vole :D). Vzniklo to tak, že v útulku jí říkali Babu a já nechtěla babu :D Ale zas jsem ji nechtěla uplně změnit jméno, když na to BB už alespoň trochu reagovala, Takže jsem vymyslela Boe, ale chyběla mi tam druhá slabika... Vylezlo z toho Boebee.
Dík za vysvětlení. Boubí...atd - to zní normálně.
V nějakém filmu, nebo dokonce seriálu bylo dítě Babú - a vy jste to nechtěla pro fenu :-))

napsal(a):
Dík za vysvětlení. Boubí...atd - to zní normálně.
V nějakém filmu, nebo dokonce seriálu bylo dítě Babú - a vy jste to nechtěla pro fenu :-))
Julie Lescautová, její dcera.

napsal(a):
Julie Lescautová, její dcera.
No dík. Ani to nebylo americké :-))
fikovnice
napsal(a):
Já toho hada překročila a šla, vůbec jsem si ho nevšimla, ale dcera začala děsně ječet, tak jsem se vrátila, abych se podívala. Hadů se nebojím, jen těch jedovatých.
No a jak jste se ptala jestli houby ještě rostou, tak rostou, dneska jsem našla pár sametových hříbků jen tak při procházce městským lesem. Šla jsem po cestě a najednou vidím pěkného hříbečka přímo vedle mě a tak se rozhlédnu a ono jich na stráni nademnou bylo víc a já na to ani nic neměla. Použila jsem látkovou tašku, bude zítra vepřová panenka na houbách, už se těším.
Jinak Malina dneska byla neskutečná. Šla na volno a že jede kolo jsem poznala podle ní, protože skočila na kraj a hnala se ke mně. Já ta kola neslyšela ani jednou. Pořád si mě hlídala ne já jí. Vůbec nechápu ten obrat, tu absolutní poslušnost. Hledala jsem pak v lese cestu, o které mi vyprávěl muž, tak to říkám Malině, že tam někde má být cesta a strom přes potok, tak mě tam zavedla a pak pořád přebíhala přes kládu přes potok, ale to jsem teda já neměla odvahu jít taky. Když jsem sbírala ty hříbky, tak lítala v kruzích kolem mě, tak někdo to vidět, tak se fakt pobaví. Když já tam pomalu v nirváně sbírám rozvážně hříbky a kolem mě černý pes lítá kosmickou rychlostí v kruzích. Dnešní vycházku jsme si obě užily....no je mi jasné, že až přestanu být ostražitá, tak mi zas něco vyvede, ale to je už takový koloběh .

Včera bylo nádherně, celé odpoledne jsme byli venku. Bohužel fotky nemám, opět jsem zapomněla mobil. Mám nějak pocit, že je v přírodě čím dál více nas.ráno, asi už lidi nemají na splachování nebo co. Už třetí obojek od ho.vna, nestačím to prát.

napsal(a):
Dnešní svítání cestou do práce
my ráno byli na Rašovce - kochat se krásným ránem, když to šlo... (dneska učím od oběda až do večera). Krása - výhledy úžasné. Jen tedy opět jsou tam všude ohradníky a krávy - telata umí projít (přesně ví, kde je drát výš a podlezou) a musí se jen po cestě sevřené dráty. Takže Yoda byl celou dobu na vodítku. Vlastně naštěstí byl na vodítku - krávy mu nevadí, ale tři srnky ho zaujaly moc... holt už má sebevědomí na rozdávání a doba, kdy se po zvěři jen zvědavě koukal (a já stihla vždy ho raději přicvaknout na vodítko) je momentálně pryč... Tam kde je zazvěříno, bude teď špagát nutný. Snad se časem vrátí do pozorovacího módu - teď mu nevěřím. Ale stále držíme čisté konto - zatím po žádném zvířeti (ani domácím, ani divokém) nevyběhl...
Trickyvoo
napsal(a):
Já toho hada překročila a šla, vůbec jsem si ho nevšimla, ale dcera začala děsně ječet, tak jsem se vrátila, abych se podívala. Hadů se nebojím, jen těch jedovatých.
No a jak jste se ptala jestli houby ještě rostou, tak rostou, dneska jsem našla pár sametových hříbků jen tak při procházce městským lesem. Šla jsem po cestě a najednou vidím pěkného hříbečka přímo vedle mě a tak se rozhlédnu a ono jich na stráni nademnou bylo víc a já na to ani nic neměla. Použila jsem látkovou tašku, bude zítra vepřová panenka na houbách, už se těším.
Jinak Malina dneska byla neskutečná. Šla na volno a že jede kolo jsem poznala podle ní, protože skočila na kraj a hnala se ke mně. Já ta kola neslyšela ani jednou. Pořád si mě hlídala ne já jí. Vůbec nechápu ten obrat, tu absolutní poslušnost. Hledala jsem pak v lese cestu, o které mi vyprávěl muž, tak to říkám Malině, že tam někde má být cesta a strom přes potok, tak mě tam zavedla a pak pořád přebíhala přes kládu přes potok, ale to jsem teda já neměla odvahu jít taky. Když jsem sbírala ty hříbky, tak lítala v kruzích kolem mě, tak někdo to vidět, tak se fakt pobaví. Když já tam pomalu v nirváně sbírám rozvážně hříbky a kolem mě černý pes lítá kosmickou rychlostí v kruzích. Dnešní vycházku jsme si obě užily....no je mi jasné, že až přestanu být ostražitá, tak mi zas něco vyvede, ale to je už takový koloběh .
Já jsem zde známá svou hadofobií...
Myslela jsem, že je na hady už zima. Docela jste mě překvapila, vypadala, že se dost vlnila, ne?
fikovnice
napsal(a):
Já jsem zde známá svou hadofobií...
Myslela jsem, že je na hady už zima. Docela jste mě překvapila, vypadala, že se dost vlnila, ne?
Hadofobie? V tom případě nevím, zda vám mám to vlnění potvrdit, aby to s vámi trochu nezamávalo. No zrovna vylezla ze skrýše a někam mířila a když jsem jí začala fotit, znejistěla a nemohla se rozhodnout, zda pokračovat nebo zase zalézt, takže ano, fotila jsem vaši noční můru
Mirďa si odskočil do Srbska a vrátil se jako šampion a grand šampion Srbska. A hned v pondělí se mu narodily děti, holka a dva klucí
Tak u nás jsou fakt žně...
Já ráda sbiram a jim, s krajenim to pak tak žhavé není, ale vařit z nich už je zase super
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak u nás jsou fakt žně...
Já ráda sbiram a jim, s krajenim to pak tak žhavé není, ale vařit z nich už je zase super
Taky jsem zas dneska byla. Tedy původně jsem si říkala, že na to jídlo dneska asi máme hub dost, tak se půjdeme jen projít s Malinou, ale vzala jsem si nožík a papírovou tašku a už po cestě jsem zamířila do lesa..však ona se může procházet a já budu koukat po houbách. Ještě jsem si říkala ,že je kolem jedné odpoledne, což je super čas. Lidi jsou buď v práci nebo půjdou za chvíli na odpolední. Nooo, na důchodce jsem zapomněla. Narazila jsem hned na dva houbaře zrovna v takovém lesíku, takže by se dalo říct, že jsme udělali rojnici a pročesali les. Našla jsem pár hříbku pod bukama a pobavilo mě, že tam někdo šel přede mnou pár hub pošlapal, ale že by něco sebral nevypadalo. Podle mě je neviděl.
Malina byla v lese hodná, ale pak sprdla houbaře, že nám bere houby, tak musela na vodítko.
Ahojte! Hlásim sa po dlhšej dobe,zato s novym prírastkom v rodine 😉
Brat si totiž adoptoval jazvečíka. Volá sa Jerry,má 16 mesiacov a je to riadny zjav😁Obrovský maznák,ešte väčší divoch,vášnivý aporter...a ako je malý,tak je hlučný! Ten pes vyštekáva každý pohyb,nič mu neunikne.
Bohužiaľ to vyzerá tak,že doposiaľ nebol v kontakte so žiadnymi psami. Zo (asi)strachovej agresie po každom neuveriteľné reve,vzpina sa...toto bude nadlhšie,ale nič nie je nemožné,že áno😉 Už sa zoznámil aj s Nefret,samozrejme po nej hneď vyštartoval s obrovským revom. Hviezda nahodila jej SAO výraz a chvíľočku ho nechala,ale keď videla,že to klobáskove čudo neprestáva a cerí zuby,zaštekala tak,až sme nadskocili. Treskla ho labkou,mladý sa zkludnil...a začal znovu,už ale pri tom krútil chvostom. Nechcel odísť ani domov,možno nabudúce to už bude lepšie,lebo Nefret reagovala ukážkovo a nechala by ho,ak by nerobil ten hluk. Som na ňu hrdá,že to tak krásne ustála,lebo hentake malé pištiace príšery fakt neznáša a vie sa veľmi rázne ohradiť.
A tu už je mladý nespratník😍

domi.t
napsal(a):
Ahojte! Hlásim sa po dlhšej dobe,zato s novym prírastkom v rodine 😉
Brat si totiž adoptoval jazvečíka. Volá sa Jerry,má 16 mesiacov a je to riadny zjav😁Obrovský maznák,ešte väčší divoch,vášnivý aporter...a ako je malý,tak je hlučný! Ten pes vyštekáva každý pohyb,nič mu neunikne.
Bohužiaľ to vyzerá tak,že doposiaľ nebol v kontakte so žiadnymi psami. Zo (asi)strachovej agresie po každom neuveriteľné reve,vzpina sa...toto bude nadlhšie,ale nič nie je nemožné,že áno😉 Už sa zoznámil aj s Nefret,samozrejme po nej hneď vyštartoval s obrovským revom. Hviezda nahodila jej SAO výraz a chvíľočku ho nechala,ale keď videla,že to klobáskove čudo neprestáva a cerí zuby,zaštekala tak,až sme nadskocili. Treskla ho labkou,mladý sa zkludnil...a začal znovu,už ale pri tom krútil chvostom. Nechcel odísť ani domov,možno nabudúce to už bude lepšie,lebo Nefret reagovala ukážkovo a nechala by ho,ak by nerobil ten hluk. Som na ňu hrdá,že to tak krásne ustála,lebo hentake malé pištiace príšery fakt neznáša a vie sa veľmi rázne ohradiť.
A tu už je mladý nespratník😍
Klobáskové čudo Slovenština je nádherný jazyk! Vyrostla jsem na ní stejně jako češtině a polštině. A "šlonzačtině".

aluska
napsal(a):
Mirďa si odskočil do Srbska a vrátil se jako šampion a grand šampion Srbska. A hned v pondělí se mu narodily děti, holka a dva klucí
Mireček je všestranný šampión a borec🥇je moc dobře, že se postaral o genetickou stopu a mimíšci budou šikovní i po taťkovi 🐾🍀 Vy jste teda taky neuvěřitelná, jak Mirďovi umožňujete jeho talent ukázat světu 😉...no já vím, že je za tím hodně práce, času a všeho....gratuluji!
A štěkaňátka ať jsou zdravá a čilá!

Včera jdu vypustit psy na zahradu...kolem desáté večer, poslední venčení před spinkáním. Já se ještě zdržela na chodbě, abych tam porovnala deky a vetbedku, následně vyjdu ven a slyším z tújí Matese, takové hučení, mručení, občas vysokým hláskem štěknutí...tak tam jdu, volám ho k sobě nic, pořád ty zvuky. No jako vyděsilo mě to, si říkám "bože to má nějakej záchvat a nebo se zašprcnul třeba hlavou mezi větve a nemůže se z toho dostat"...tma jak v zadeli, prd vidím, tak letím domů pro telefon, abych si posvítila, oběhnu ty túje na místo, kde slyším Matese a jak tam posvítím, tak ho akorát vidím, jak vybíhá druhou stranou na dvorek...na tom místě, kde byl nikde nic...no tak běžím na dvorek..."Matějíčku, zlato, pocem, copak se ti stalo" ...prdlajs se mu stalo...našel ježka.
Nejlepší na tom je, že ho musel odnést na ten dvorek určitě 2-3 metry, protože pochybuju, že jsem na ně posvítila ve chvíli, kdy Mates mizel a ježek vyskočil minimálně 30 cenťáků na kaskádu a tryskem to vzal pod strom...to odnesení by asi nebylo nic divnýho, ale ježek byl óbr ježek, takovej kusanec jsem ještě na zahradě neměla...obrovská a hodně pichlavá koule a Mates je sice do vejšky už jako Gina, ale ještě není medvěd, takže prostě malá hlava, malá tlama....vůbec nechápu, jak se mu toho ježka povedlo přemístit.
No už jsem přestala zakapávat proti klíšťákům, ale budu muset zakápnout proti blechám.

Jen esi to nebyl ten dikobraz!

napsal(a):
Jen esi to nebyl ten dikobraz!
Nééé dikobraza poznám, viděla jsem je v zoologické zahradě a taky jsem viděla film Neuvěřitelná cesta, kde se ten americký buldog Chance (nevím, jak se to jeho jméno píše) s dikobrazem setkal a stěžoval si, že ho kousnul zadkem (dikobraz psa) a všude měl bodliny...a takhle Mates nevypadal
napsal(a):
Včera jdu vypustit psy na zahradu...kolem desáté večer, poslední venčení před spinkáním. Já se ještě zdržela na chodbě, abych tam porovnala deky a vetbedku, následně vyjdu ven a slyším z tújí Matese, takové hučení, mručení, občas vysokým hláskem štěknutí...tak tam jdu, volám ho k sobě nic, pořád ty zvuky. No jako vyděsilo mě to, si říkám "bože to má nějakej záchvat a nebo se zašprcnul třeba hlavou mezi větve a nemůže se z toho dostat"...tma jak v zadeli, prd vidím, tak letím domů pro telefon, abych si posvítila, oběhnu ty túje na místo, kde slyším Matese a jak tam posvítím, tak ho akorát vidím, jak vybíhá druhou stranou na dvorek...na tom místě, kde byl nikde nic...no tak běžím na dvorek..."Matějíčku, zlato, pocem, copak se ti stalo" ...prdlajs se mu stalo...našel ježka.
Nejlepší na tom je, že ho musel odnést na ten dvorek určitě 2-3 metry, protože pochybuju, že jsem na ně posvítila ve chvíli, kdy Mates mizel a ježek vyskočil minimálně 30 cenťáků na kaskádu a tryskem to vzal pod strom...to odnesení by asi nebylo nic divnýho, ale ježek byl óbr ježek, takovej kusanec jsem ještě na zahradě neměla...obrovská a hodně pichlavá koule a Mates je sice do vejšky už jako Gina, ale ještě není medvěd, takže prostě malá hlava, malá tlama....vůbec nechápu, jak se mu toho ježka povedlo přemístit.
No už jsem přestala zakapávat proti klíšťákům, ale budu muset zakápnout proti blechám.
No ale oteplilo se a Fido hned přišel se dvěma přisátými klíšťaty, takže ještě ty mrchy budou aktivní! Oni jsou beztak aktivní skoro celej rok. V únoru jsem už chalupovým kocourům klíšťata vytahovávala.

....dnešní závod dle ZZO1 Všestranný pes Zbraslavi a Kelišovo první místo 81 bodů, škoda 10 bodů za áčko, ale i rozhodčí řekla, že je v tak ostrém úhlu, že pes jeho velikosti nemá šanci, ..dal ho do poloviny....jinak se jí moc líbil a vyzdvihla jeho radost a chuť do práce ....ráno když jsme přijeli na cvičák a tam se v mokré trávě z Keliše stala běhen pár minut mokrá koule, která si nechtěla ani lehnout ani sednout, jsem to viděla dost černě...ale zabojoval a dal to...

napsal(a):
....dnešní závod dle ZZO1 Všestranný pes Zbraslavi a Kelišovo první místo 81 bodů, škoda 10 bodů za áčko, ale i rozhodčí řekla, že je v tak ostrém úhlu, že pes jeho velikosti nemá šanci, ..dal ho do poloviny....jinak se jí moc líbil a vyzdvihla jeho radost a chuť do práce ....ráno když jsme přijeli na cvičák a tam se v mokré trávě z Keliše stala běhen pár minut mokrá koule, která si nechtěla ani lehnout ani sednout, jsem to viděla dost černě...ale zabojoval a dal to...
Moc gratuluju, v takové konkurenci. 👍🏆

napsal(a):
Je prostě nejlepší!

a je tu sobota - jsem si říkala, že když jsem už tu barevnou podzimní Břehyni vywebila netradičně v neděli, že nebude dost hezkých fotek... Ale je - neboť tento týden se povedl a počasí bylo úžasné.

napsal(a):
Moc gratuluju, v takové konkurenci. 👍🏆
.......diky moc....

napsal(a):
Je prostě nejlepší!
...ale tak.....přiznejme si upřímně, že je to i o štěstí.....ale díky moc....
napsal(a):
Evi, nádhera a obrovská gratulace!!!

napsal(a):
a je tu sobota - jsem si říkala, že když jsem už tu barevnou podzimní Břehyni vywebila netradičně v neděli, že nebude dost hezkých fotek... Ale je - neboť tento týden se povedl a počasí bylo úžasné.
Krásné Ptačí kupky jednou přes Liberec, podruhé přes Nisu :-) A barvičky už kouzelné !

fikovnice
napsal(a):
Evi, nádhera a obrovská gratulace!!!
... diky moc Jani

napsal(a):
Kouzelné ! Vedle NO na 2. místě !! :-)

napsal(a):
Kouzelné ! Vedle NO na 2. místě !! :-)
.....no to zrzavý je malinois....diky

napsal(a):
.....no to zrzavý je malinois....diky
To máte jedno : Hodinky nebo holinky - obojí se natahuje :-)) V telefonu velikost fotky..........ještě že jsem nekomentovala toho 3., černý flek.

napsal(a):
To máte jedno : Hodinky nebo holinky - obojí se natahuje :-)) V telefonu velikost fotky..........ještě že jsem nekomentovala toho 3., černý flek.
..tak to byl kříženec, velký sympaťák....

https://www.youtube.com/watch?v=7n53kvCWj7I
Sbíráte někdo sluky ?
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=7n53kvCWj7I
Sbíráte někdo sluky ?
Kdepak, nemám odvahu.
My byli ve čtvrtek na houbách celorodinně. Už na začátku lesa nás uvítali nádherné houby, které jsem viděla poprvé. No a pak jsme vlezli do lesa a všude obrovská spousta hříbků, i starých. Evidentně tam před námi nikdo nebyl, za chvíli jsme měli plný košík a šli domů.

Kdysi jsme je sbírali na Děčínsku. Nevím, jestli na Liberecku nerostou, nebo je míjím. Vlastně mi je to video připomnělo. Ale asi bych stejně neměla odvahu je jíst :-)

Nádherný den, že? 🌞 prošli jsme se 17 km po naší rovině, zpět jsme jeli vlakem a nepřišel průvodčí a měli jsme to zadarmo 💣🍀

my dneska brzičko ráno sedli do auta a jeli daleko - až za hárlekýnským bráchou Yeagrem. Sraz na nutrální půdě - Dlouhá louka. Trasa výletu byla nakonec výrazně pokrácená, neb ty dva blbouni tak řádili, že by to snad ani neušli... A tak jen jedna rozhledna a jedna skalní vyhlídka (i tak to byla procházka na 3 hodiny)... Já měla často Yodu na vodítku, Yeager byl často navolno - neb brácha měl navíjecí vodítko a byli bychom pořezáni všichni... Navolno oba současně jen na přehledných místech a i tam jsme jim to museli vždy po chvíli odpískat... neb by snad ani nechodili. Užili si to moc. Ale pak u chalupy šlo kamarádění stranou - jednak únava, jednak "to je moje"... došlo na vrčení a tak jsem Yodu na chvilku raději zavřela v autě (překvapil mě - usnul tam jak špalek). My s páníkem si dali vynikající držkovku... a jeli jsme zase zpátky z hor krušných do hor jizerských...

napsal(a):
dnešní souboj mamutů...
Vidím dobře? Je harlekýn ještě trochu větší? Ač je to neuvěřitelné!
( A koukali jste na Bořeň ? ) Užili jste si to parádně.

napsal(a):
Vidím dobře? Je harlekýn ještě trochu větší? Ač je to neuvěřitelné!
( A koukali jste na Bořeň ? ) Užili jste si to parádně.
Brácha je vyšší - vždyť pořád říkám, že je Yoda prťavec... sice mohutný - ale na Nighta výškou nemá a tedy nám přijde malý. Ale musím taky napsat, že brácha je sice vyšší, ale už nemá "boule" na nohách, Yoda ještě ano...
Já se po týdnu a něco vrátila z Kapverd a naše příroda mi i za tu chvilku vážně začala chybět. Takže hned další ráno jsem naložila Kenjiho a udělali si výlet na naše nejoblíbenější místo pro pozorování východu Slunce.
Do vstávání před 4 jsem se tedy musela hooodně nutit, protože do ranního ptáčete má sakra daleko, ale rozhodně se to vyplatilo. Takhle hezký východ jsem už nějakou dobu neviděla Škoda, že sem nejdou přidávat videa

alcamer
napsal(a):
Já se po týdnu a něco vrátila z Kapverd a naše příroda mi i za tu chvilku vážně začala chybět. Takže hned další ráno jsem naložila Kenjiho a udělali si výlet na naše nejoblíbenější místo pro pozorování východu Slunce.
Do vstávání před 4 jsem se tedy musela hooodně nutit, protože do ranního ptáčete má sakra daleko, ale rozhodně se to vyplatilo. Takhle hezký východ jsem už nějakou dobu neviděla Škoda, že sem nejdou přidávat videa
To musel být velmi silný a krásný zážitek 🌷máte moc pěkné fotky! Zírám na ně s hubou dokořán a žasnu 😉👍díky!

napsal(a):
Jak ten týpek na třetím místě na Keliše čumí
napsal(a):
I od nás mega gratulace
Je to borec , malý vzrůstem, velký sdrcař ...
Jak si tak trůní důstojně na 1 mezi obříkama.
Doufám, že se panička řádně plácla přes kapsu za odměnky
alcamer
napsal(a):
A koukám, z Radobýlu ... ! Jsme asi skoro sousedky :-)
Tam já chodím často na západ sluníčka... jelikož mám do ranního ptáčete taky hoooodne daleko

napsal(a):
Jak ten týpek na třetím místě na Keliše čumí
....jj

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
I od nás mega gratulace
Je to borec , malý vzrůstem, velký sdrcař ...
Jak si tak trůní důstojně na 1 mezi obříkama.
Doufám, že se panička řádně plácla přes kapsu za odměnky
..moc děkuji.....no jo to on je, ale někdy i ku své škodě.....no nepřeháněla jsem to, pejsek je to skromný, netřeba ho kazit přemirou darů a navíc mi to nadělil k narozeninám
napsal(a):
Mireček je všestranný šampión a borec🥇je moc dobře, že se postaral o genetickou stopu a mimíšci budou šikovní i po taťkovi 🐾🍀 Vy jste teda taky neuvěřitelná, jak Mirďovi umožňujete jeho talent ukázat světu 😉...no já vím, že je za tím hodně práce, času a všeho....gratuluji!
A štěkaňátka ať jsou zdravá a čilá!
Teď zrovna cvičíme na norovačky. Sice už loveckou zkoušku nepotřebuje, máme vlohy, ale je to norník , ne ?
napsal(a):
To musel být velmi silný a krásný zážitek 🌷máte moc pěkné fotky! Zírám na ně s hubou dokořán a žasnu 😉👍díky!
Děkuju
Chodíme tam docela často, občas tam i přespáváme a stejně jsem pokaždé učarovaná
To místo je hrozně fotogenické, tady jsou fotky někdy z března/dubna a taky nádhera

alcamer
napsal(a):
Děkuju
Chodíme tam docela často, občas tam i přespáváme a stejně jsem pokaždé učarovaná
To místo je hrozně fotogenické, tady jsou fotky někdy z března/dubna a taky nádhera
často se chodíváme kochat krásou přírody v čase šikmého světla, když sluníčko vstává nebo se chystá jít spát... Jen to Středohoří máme z ruky.
Radobýl nám dlouho nevycházel - nakonec jsme ho dobyli letos v dubnu - a Yodas byl ještě roztomilé štěnítko. Jen tedy za svítání to nebylo
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
A koukám, z Radobýlu ... ! Jsme asi skoro sousedky :-)
Tam já chodím často na západ sluníčka... jelikož mám do ranního ptáčete taky hoooodne daleko
Bydlíme kousíček od Litoměřic, takže je to možné :)
A vyloženě na západ Slunce jsme tam nikdy nebyli, tak to musíme brzy napravit.

aluska
napsal(a):
... velká gratulace k titulu i otcovství.....přečetla jsem a shlédla ty krásné štuclíky opožděně.....
napsal(a):
..moc děkuji.....no jo to on je, ale někdy i ku své škodě.....no nepřeháněla jsem to, pejsek je to skromný, netřeba ho kazit přemirou darů a navíc mi to nadělil k narozeninám
V tom případě Evi i velká gratulace Tobě - především zdravíčko ať slouží!

fikovnice
napsal(a):
V tom případě Evi i velká gratulace Tobě - především zdravíčko ať slouží!
..diky moc Jani

napsal(a):
Na fauně jsem dlouho nebyla, taky mě dostal ten coroňák, horečky, zimnice atd. tak to čtu až teď. Evi, mooc velká gratulace, je to velký úspěch. Kelišek je prostě VYJÍMEČNÝ pejsek. Ještě se zeptám, nemúže pes dostat koronu od paničky?

@chameleonHugo Moc gratuluju, Kiliánek je boží (a Vy taky)! Ať se daří i nadále. :-)

napsal(a):
Na fauně jsem dlouho nebyla, taky mě dostal ten coroňák, horečky, zimnice atd. tak to čtu až teď. Evi, mooc velká gratulace, je to velký úspěch. Kelišek je prostě VYJÍMEČNÝ pejsek. Ještě se zeptám, nemúže pes dostat koronu od paničky?
..ježíš tak to mně moc mrzí...moc díky za gratulaci....ja nevím o nikom ze svého okoli, kdo by to na psa přenesl..a už jsi v pořádku..

napsal(a):
@chameleonHugo Moc gratuluju, Kiliánek je boží (a Vy taky)! Ať se daří i nadále. :-)
...děkuji moc až se pýřim i za Keliša

napsal(a):
Ne.

napsal(a):
Ne.
Tak to taky ráda čtu...uf! 🙏

napsal(a):
Ne.
Když to mohli lidi dostat od netopýrů ?

napsal(a):
Když to mohli lidi dostat od netopýrů ?
Já jenom vím, že přenášejí vzteklinu. Coronavirus nechytím ani od kočky.

napsal(a):
Naštěstí :-). Nemusíme mít ode všeho.

napsal(a):
Otázka ale zněla, jestli může pes dostat koronu od paničky. V tom případě je odpověď ano. Pes nebo kočka koronáč od člověka chytit mohou, je to prokázané. Viz
A total of 48 cats and 54 dogs from 77 households were tested for Covid antibodies and their owners asked about their interaction with their pets.
About 67% of the owned cats and 43% of the owned dogs tested positive, compared with 9% of dogs and cats from an animal shelter and 3% of stray cats in the area.
A quarter of the pets displayed a symptom of the disease, from loss of appetite to difficulty breathing.
And although most cases were mild, three were severe.
https://www.bbc.com/news/health-57666245
Tak my máme prekvapivo nie práve najlepší zážitok z veteriny.
Malo to byť obyčajné očkovanie,ale Nefret buď nemala svoj deň alebo to tak proste necítila...na vyšetrovací stôl vyskočit odmietla,vyložiť ju tam doktor nemohol. Pricucla sa ku mne a navela navela ju ďobol tam,na zemi 😁Vážiť sa ona nebude. Zuby neukáže. Prečo preboha by jej mal pozerať niekto do uší? Na odmeny ti s*e*r*e*m. Popočúvanie už bolo asi nieco scifi,lebo sa veľmi rázne ohradila. Tak sme prehliadku ukončili,doktor vzal vodítko,že ju vyvedie von. To sa ohradila druhý krát,veď na JEJ vodítko môže siahnuť IBA mama a nie nejaký chlap v plášti...a už sme si to švihali domov.
Vždy chodila na veterinu úplne kľudná,vysmiata,tentokrát obrat o 180 stupňov...SAO-ška moja radikálna😉

domi.t
napsal(a):
Malo to byť obyčajné očkovanie,ale Nefret buď nemala svoj deň alebo to tak proste necítila...na vyšetrovací stôl vyskočit odmietla,vyložiť ju tam doktor nemohol. Pricucla sa ku mne a navela navela ju ďobol tam,na zemi 😁Vážiť sa ona nebude. Zuby neukáže. Prečo preboha by jej mal pozerať niekto do uší? Na odmeny ti s*e*r*e*m. Popočúvanie už bolo asi nieco scifi,lebo sa veľmi rázne ohradila. Tak sme prehliadku ukončili,doktor vzal vodítko,že ju vyvedie von. To sa ohradila druhý krát,veď na JEJ vodítko môže siahnuť IBA mama a nie nejaký chlap v plášti...a už sme si to švihali domov.
Vždy chodila na veterinu úplne kľudná,vysmiata,tentokrát obrat o 180 stupňov...SAO-ška moja radikálna😉
Se nedivím...,prej očkování...očkování vypadá tak, že nastoupím do ordinace, pes je normálně na zemi, přidržím hlavu..pro jistotu, doktor naočkuje, čehož si medvědi ani nevšimnou a nej opruz je, že pak vetovi "dlouho" trvá než nám to zapíše do očkováku, do karty a než zaplatíme.
No a vám se z toho nějak vyklubala celková prohlídka😎
A řekla bych, že to ještě dopadlo dobře, taky na to mohla hodit bobek a to doslova, jako Beuna od Efe...🤣🤣
Domi,já až na vyjímky,když je to fakt nutné (třeba šití), holky na stůl nezvedám. Dokud jsou na zemi,tak jsou si jisté, jak jsou na stole,tak se bude něco dít. Očkujem teda doma, ale ani si toho nevšimnou. I krev bereme na zemi. Až teda na Cácoru,ta je vytlemenec pořád, zem,stůl,strop
Ženy,ja som najviac prekvapená z toho,aký "mamánek"z nej tých 5 minút bol😁Ona je riadna nezavisláčka,no teraz ju tuším ku mne nejaká vyššia sila prilepila či čo,haha.
Inak môj otec svojho írskeho sestra voľakedy ockoval tak,že mu privreli hlavu do dverí a veterinár ho rýchlo ďobol😁Do toho psa že vošiel diabol,keď išiel na veterinu. A áno,náhubok mal vždy. To len tak,keď už máme túto tému😉
napsal(a):
Se nedivím...,prej očkování...očkování vypadá tak, že nastoupím do ordinace, pes je normálně na zemi, přidržím hlavu..pro jistotu, doktor naočkuje, čehož si medvědi ani nevšimnou a nej opruz je, že pak vetovi "dlouho" trvá než nám to zapíše do očkováku, do karty a než zaplatíme.
No a vám se z toho nějak vyklubala celková prohlídka😎
A řekla bych, že to ještě dopadlo dobře, taky na to mohla hodit bobek a to doslova, jako Beuna od Efe...🤣🤣
Taky myslím, že ta prohlídka dopadla přímo báječně. Mohlo to být horší

domi.t
napsal(a):
Mě takhle jednou doktorka se smála černému tibetakovi, protože na ni zle povrkaval už v čekárně. Že prý největší psi se nejvíc boji.
No pak v ordinaci se náramně divila, že tep má naprosto klidný, že on se asi nebojí. Tak jsem ji prozradila, že opravdu nebojí, že ji prostě chce zabít
Mě už teď děsí vyšetření očí co musíme podstoupit kvůli entropia. Byla jsem se zlatakem, doktorka naprosto nadšená jak vychovaný pes je, jak skvělé drží ani se nehne, že by se na něm mohli učit studenti. Poprosila jsem ji, ať si na to vzpomene až dojedu s černým problém je že to ani nenatrenujeme. Ode mě by si nechal zaživa urezat pacicku, ale jak na něj má sahat někdo cizí, nedejbože doktor, tak to už bere jako narušení osobního prostoru a důvod ke kousání. Na výstavách to jakž takž chápe, že ho rozhodčí osahava, ale veterina je pro něj sprostě slovo. Myslím, že kdyby venku proti nám běžel masový vrah a veterinář, bude mě bránit spíš před tím vetem

Máte to krásně barevně vyladěné 😁.
napsal(a):
Mě takhle jednou doktorka se smála černému tibetakovi, protože na ni zle povrkaval už v čekárně. Že prý největší psi se nejvíc boji.
No pak v ordinaci se náramně divila, že tep má naprosto klidný, že on se asi nebojí. Tak jsem ji prozradila, že opravdu nebojí, že ji prostě chce zabít
Mě už teď děsí vyšetření očí co musíme podstoupit kvůli entropia. Byla jsem se zlatakem, doktorka naprosto nadšená jak vychovaný pes je, jak skvělé drží ani se nehne, že by se na něm mohli učit studenti. Poprosila jsem ji, ať si na to vzpomene až dojedu s černým problém je že to ani nenatrenujeme. Ode mě by si nechal zaživa urezat pacicku, ale jak na něj má sahat někdo cizí, nedejbože doktor, tak to už bere jako narušení osobního prostoru a důvod ke kousání. Na výstavách to jakž takž chápe, že ho rozhodčí osahava, ale veterina je pro něj sprostě slovo. Myslím, že kdyby venku proti nám běžel masový vrah a veterinář, bude mě bránit spíš před tím vetem
"Šťastna adoptívna matka"sa ako dôležito tvári,Luci! Sú božskí💙💙💙

a je tu půlka října... po nedělním dalekém výletu za hárlekýnským bráchou (fotky byli už před týdnem) jsme jen pochodovali v lese za humny. A taky tedy civilizací před vrátky - ale tam páník většinou foťák nenosí...

....tak včera jsme si s Kelišem sáhli na dno a za plného deště nastoupili na tavody, byl tedy z toho deště otrávený jako já a podle toho jsme také dopadli respektive ziskali s 85 body šesté místo z jedenácti účastníků na druhou stranu jsem zjistila, že i v dešti má dlouhodobe odložení,....ale jinak to bylo moc fajn setkání se spoustou známých a dokonce jsem tam potkala holčinu se kterou jsme v sedmnácti začaly chodit na cvičák, ona tehdy s malým kniracem a já s půjsenym NO....Keliš je ta bílá skvrnka v dáli .jo a byl tam v obležení děti zavodicich rodičů, takže se asi v mnoha rodinách začne řešit zda k ovčounovi motýla či nic

Je moc šikovný, že to zvládnul. 👍

napsal(a):
Je moc šikovný, že to zvládnul. 👍
..děkuji moc, rozhodčí ho jmenovala hrdinou....no a dneska krásně počasí.....

napsal(a):
....tak včera jsme si s Kelišem sáhli na dno a za plného deště nastoupili na tavody, byl tedy z toho deště otrávený jako já a podle toho jsme také dopadli respektive ziskali s 85 body šesté místo z jedenácti účastníků na druhou stranu jsem zjistila, že i v dešti má dlouhodobe odložení,....ale jinak to bylo moc fajn setkání se spoustou známých a dokonce jsem tam potkala holčinu se kterou jsme v sedmnácti začaly chodit na cvičák, ona tehdy s malým kniracem a já s půjsenym NO....Keliš je ta bílá skvrnka v dáli .jo a byl tam v obležení děti zavodicich rodičů, takže se asi v mnoha rodinách začne řešit zda k ovčounovi motýla či nic
No tak kdyby měl za paničku mě, tak by neměl ani to šestý místo..to by se neúčastnil, přeci nenechám takovýho pejska na dešti😯
Jako obecně musím říct, že sice tady občas prohlašuju, že i malinký pejsek je pejsek a mělo by mu umožněno být normálním psem, tak já bych byla asi ta, co by to nedokázala...a takovém droboučkej motýlek by byl opečovávaným rozmazlencem.
Ale na druhou stranu je super, že existuje takový Keliš, protože kdybych měla malýho pejska, tak by pro mě byl velkou inspirací.
napsal(a):
Je to borec a hrdina. Malina by se mi na to v takovém počasí vykašlala. Odmítá se jít i vyčůrat na zahradu .

napsal(a):
No tak kdyby měl za paničku mě, tak by neměl ani to šestý místo..to by se neúčastnil, přeci nenechám takovýho pejska na dešti😯
Jako obecně musím říct, že sice tady občas prohlašuju, že i malinký pejsek je pejsek a mělo by mu umožněno být normálním psem, tak já bych byla asi ta, co by to nedokázala...a takovém droboučkej motýlek by byl opečovávaným rozmazlencem.
Ale na druhou stranu je super, že existuje takový Keliš, protože kdybych měla malýho pejska, tak by pro mě byl velkou inspirací.
.....no ono bylo naštěstí vcelku teplo, takže to bylo jenom hodně nepříjemné a navíc jsme mohli být u kamen v klubovně, vozim s sebou deku a ručníky, takže tím, že je bez podstady, tak je vždycky za chvíli suchý, bílý a nadýchaný....je zvyklý se mnou chodit ven I za deště, takže úplně bez tréninku to také nebylo.....jo to on tedy inspirativní je, ale víceméně na blbosti

Trickyvoo
napsal(a):
Je to borec a hrdina. Malina by se mi na to v takovém počasí vykašlala. Odmítá se jít i vyčůrat na zahradu .
...díky..ja bych tak chtěla rozumného pejska, co nechce na vítr, déšť a do zimy ....bohužel Keliš vyžaduje svižné venčeni i v takovém počasí.....ale zase v takovém dešti co byl občas včera pravda nevenčíme.....

Teď jsme se vrátili z lesa a teda musím říct, že je normálně vedro. Chtěla jsem mamce nasbírat pár hub na smaženici, což se zadařilo, akorát bohužel jsou to převážně babky. Takže bude mít takovou jednodruhovku. Prochajdu jsme nakonec zkrátili asi na hoďku a půl, protože krasavice bílá už nasrstila na zimu a paničku takhle na podzim nenapadlo vzít sebou vodu a já šla sice nalehko, ale i tak jsem nakonec byla vlastně navlečená. Ale jinak super, jestli počáso vydrží, tak zítra už vyrazíme patřičně vybavení, aby se psi mohli občerstvit a mohli jsme courat dýl.

domi.t
napsal(a):
U nás dnes 23 stupňov a azuro☀️A Nefret hodila "jemný"pózing😁
Zas nastává doba, kdy bych se k vám stěhovala.

my dneska výjimečně výletili poo - neb babča (89 let) byla od čtvrtka na "školním výletě". A jeli jsme ji vyzvednout do Polevska - a tak jsme si předtím naplánovali výlet z Antonínova údolí u Mařenic na Naději a zpátky. Docela dost lidí, takže více méně vodítková procházka. Ale psisko si to užilo i tak. Doneslo v kožichu pár klíšťat i klošů, bylo vedro - ale potok byl stále blízko. Nakonec jsme si díky zkratce zpestřili cestu o jednu blbou lávku (velké mezery mezi prkýnky) - ale pes to velmi opatrně a občas s dopomocí (posun zadní packy mimo spáru) zvládnul a jeden brod... stejně už jsem měla boty cestou mokré skrz díky bahnu... tak jsem je alespoň omyla.
Výhledy cestou kolem Klíče, Ortelu, Lemberka... neskutečně krásný sluníčkovatý podzim

napsal(a):
my dneska výjimečně výletili poo - neb babča (89 let) byla od čtvrtka na "školním výletě". A jeli jsme ji vyzvednout do Polevska - a tak jsme si předtím naplánovali výlet z Antonínova údolí u Mařenic na Naději a zpátky. Docela dost lidí, takže více méně vodítková procházka. Ale psisko si to užilo i tak. Doneslo v kožichu pár klíšťat i klošů, bylo vedro - ale potok byl stále blízko. Nakonec jsme si díky zkratce zpestřili cestu o jednu blbou lávku (velké mezery mezi prkýnky) - ale pes to velmi opatrně a občas s dopomocí (posun zadní packy mimo spáru) zvládnul a jeden brod... stejně už jsem měla boty cestou mokré skrz díky bahnu... tak jsem je alespoň omyla.
Výhledy cestou kolem Klíče, Ortelu, Lemberka... neskutečně krásný sluníčkovatý podzim
A kde jsou fotky? :-)

napsal(a):
A kde jsou fotky? :-)
Budou tradičně až v sobotu....

U nás dnes takové teplo nebylo, jen asi 13 stupňů, ale i tak na podhůří Jeseníků hezky. Byli jsme celý den na zahradě, už se to konečně rýsuje, zbývá mi zryt poslední záhon a zasít tam trávu, s pěstováním zeleniny končím.
Na procházku jsme šli až k večeru, holky až za soumraku, tak to už jsem nefotila.

napsal(a):
Budou tradičně až v sobotu....
Sobota byla včera, ne? :-)
napsal(a):
U nás dnes takové teplo nebylo, jen asi 13 stupňů, ale i tak na podhůří Jeseníků hezky. Byli jsme celý den na zahradě, už se to konečně rýsuje, zbývá mi zryt poslední záhon a zasít tam trávu, s pěstováním zeleniny končím.
Na procházku jsme šli až k večeru, holky až za soumraku, tak to už jsem nefotila.
Ali, krásně zbarvené stromy...podzim!

domi.t
napsal(a):
Ste samozrejme vítaná! 😊
Děkuji.

domi.t
napsal(a):
U nás dnes 23 stupňov a azuro☀️A Nefret hodila "jemný"pózing😁
Medvědí kluci pozdravuji slečnu princeznu Nefret
Kolem druhý hodiny v noci se šli rafani na zahradu vyčůrat. Chvíli tam i štěkali. Pak přišla Mijunka a lehla si do pelíšku. Přikryla jsem ji dekou. Přišla Bess a zalezla ke mě pod peřinu. Po delší chvíli přišel Idor a vyskočil na postel a seděl na polštáři. Olizoval se a pomlaskával. Asi zase žral hlínu blboun. Pak dvakrát blafnul. Jo, slyšela jsem, pohladil tě. Začala jsem ho hladit a rukou narazila na něco ostrýho. Ne, to určitě ne !!. Rozsvítila jsem lampičku a ten osel přitáh do postele ježka.......

Prostě má sociální cítění, v posteli prý zazimuje dokonale 😁
napsal(a):
Medvědí kluci pozdravuji slečnu princeznu Nefret
Nefretka ďakuje a tiež pozdravujeme celú vašu bandu💙
Dnes sme trocha doladili jesennú výzdobu pred vchodovymi dverami a zasa sa chcela fotiť🤣Človek len vyberie mobil a Nefret už sedí a čaká🤣A potom chce fotku aj vidieť, všetko odkukala odo mňa,herečka.
I kolií kluci zdraví osazenstvo.
Škoda že mám možnost fotit jen na mobil (a blbej mobil).
Včerejší západ slunce, když padla mlha v údolí, byl úplně jak z nějakého mystického filmu. Škoda že to nešlo zachytit.

aluska
napsal(a):
neklaplo to, ježek mazal ven stejně rychle jako se dostal dovnitř
Takže jste ježka taky vynesla v zubech? 😜 😀
O nočním samovenčení psa, které jste popsala, já-bytovčák, jen tajně sním...🙈 až bude bělouš stár, budu mít u postele asi hromádku i s botama a pomažeme 😀 možná dám inzerát, že vyměním to svoje za přízemí a dám mu klíče 🤷♀️

Tak dnes odpoledne stejná trasa s babčou, ale celý okruh už nedala, musely jsme se vrátit.
Dneska ráno se mi postarala Bessča o ranní rozcvičku. Vlítla dírou v plotě do areálu koupaliště a samozřejmě spadla do čistícího jezírka, ze kterýho nemohla ven. Musela jsem přelízt 2,5 metru vysokej drátěnej plot, slovenskou blběnu vyndat, za kšíry jsem jí nesla jak tašku s nákupem, aby cestou trochu okapala , dírou v plotě jí strčit zase ven a přelízt zpátky. Přežily jsme obě ..... 😂😂, Doufám že teď bude pár dnů klid, snad...
napsal(a):
Takže jste ježka taky vynesla v zubech? 😜 😀
O nočním samovenčení psa, které jste popsala, já-bytovčák, jen tajně sním...🙈 až bude bělouš stár, budu mít u postele asi hromádku i s botama a pomažeme 😀 možná dám inzerát, že vyměním to svoje za přízemí a dám mu klíče 🤷♀️
Od března do konce října ( podle počasí), spím s otevřenýma dveřma od baráku, aby mohli chodit ven jak chtějí. Je to hlavně kvůli klukům, ale stejně občas cestou ven krůpnou na dveře, zmetci....

aluska
napsal(a):
Od března do konce října ( podle počasí), spím s otevřenýma dveřma od baráku, aby mohli chodit ven jak chtějí. Je to hlavně kvůli klukům, ale stejně občas cestou ven krůpnou na dveře, zmetci....
Tak v létě tak spím taky, ale teda v březnu ani v říjnu bych to už nedala. I když teď je tepleji, než v září. 😊

Terven
napsal(a):
Tak Vikina by možnost jít ven v noci jistě uvítala. Ale rozhodně ne kvůli čůrání
Kvůli ježkům? 😃

aluska
napsal(a):
Dneska ráno se mi postarala Bessča o ranní rozcvičku. Vlítla dírou v plotě do areálu koupaliště a samozřejmě spadla do čistícího jezírka, ze kterýho nemohla ven. Musela jsem přelízt 2,5 metru vysokej drátěnej plot, slovenskou blběnu vyndat, za kšíry jsem jí nesla jak tašku s nákupem, aby cestou trochu okapala , dírou v plotě jí strčit zase ven a přelízt zpátky. Přežily jsme obě ..... 😂😂, Doufám že teď bude pár dnů klid, snad...
Teda Vy máte věci 🙈 ještě že tak 🍀adrenalin Vám asi pomohl přelézt plot...
No a o semtámo celou noc pro chlupáče od března do října, to je jistě tajný sen všech kotcových a útulkových psů 🤷♀️....a vlastně i chlupatých bytovčáků, když to vezmem do důsledku....mně, pokud bych teda měla stejné podmínky a možnosti, by doma asi vykostili 🤔 🤪
Vaši psi se mají moc dobře 🐶 i psi těch ostatních, co to praktikují...
napsal(a):
Tak v létě tak spím taky, ale teda v březnu ani v říjnu bych to už nedala. I když teď je tepleji, než v září. 😊
Naštěstí bydlím v patře, dveře jsou pootevřený jenom tak aby se vešel jezevčík, no a teď je dlouho teplo že ještě ani doma netopím. Kdyby bylo chladněji, tak už by bylo i dole zavřeno.
napsal(a):
Teda Vy máte věci 🙈 ještě že tak 🍀adrenalin Vám asi pomohl přelézt plot...
No a o semtámo celou noc pro chlupáče od března do října, to je jistě tajný sen všech kotcových a útulkových psů 🤷♀️....a vlastně i chlupatých bytovčáků, když to vezmem do důsledku....mně, pokud bych teda měla stejné podmínky a možnosti, by doma asi vykostili 🤔 🤪
Vaši psi se mají moc dobře 🐶 i psi těch ostatních, co to praktikují...
ta blbka tam spadla už jednou, v zimě a než jsem se pro ní dostala tak už začala tuhnout......

aluska
napsal(a):
Naštěstí bydlím v patře, dveře jsou pootevřený jenom tak aby se vešel jezevčík, no a teď je dlouho teplo že ještě ani doma netopím. Kdyby bylo chladněji, tak už by bylo i dole zavřeno.
Jj, taky netopím, doma je pořád 22, sluníčko to vyhřeje. :-) Ale přece jen bydlím teď v baráčku sama, tak nemám odvahu. A kdyby k nám nedejbože někdo vlezl, ti moji by mu ještě snad uvařili kafe.
napsal(a):
Jj, taky netopím, doma je pořád 22, sluníčko to vyhřeje. :-) Ale přece jen bydlím teď v baráčku sama, tak nemám odvahu. A kdyby k nám nedejbože někdo vlezl, ti moji by mu ještě snad uvařili kafe.
já jsem v patře taky sama, v přízemí ve vejminku od pondělí do pátku je 81 letý otec,( chodí pořád do práce a jejich domu by to měl každý den asi 30 km, tak v týdnu bydlí u mě a na víkend jede za mamkou) ale nevím jestli by se vzdudil

aluska
napsal(a):
já jsem v patře taky sama, v přízemí ve vejminku od pondělí do pátku je 81 letý otec,( chodí pořád do práce a jejich domu by to měl každý den asi 30 km, tak v týdnu bydlí u mě a na víkend jede za mamkou) ale nevím jestli by se vzdudil
To možná by se nikdo nevzbudil , je to spíš o takovém tom vnitřním klidu "nejsem tu úplně sama". I když vlastně je to dost nelogický, když spíš v létě se různí lidi víc potulují po nocích, než na podzim, to je zase fakt.
napsal(a):
To možná by se nikdo nevzbudil , je to spíš o takovém tom vnitřním klidu "nejsem tu úplně sama". I když vlastně je to dost nelogický, když spíš v létě se různí lidi víc potulují po nocích, než na podzim, to je zase fakt.
vždyť přece máme psy, já sice jen malý lejtkaře, ale slyší všechno co se v noci na zahradě jen šustne a letí hlídat , a teď jestli začnou všechny noční návštěvníky zahrady nosit až do postele.....

napsal(a):
Tak dnes odpoledne stejná trasa s babčou, ale celý okruh už nedala, musely jsme se vrátit.
..je nádherná a fotky moc hezké....ta druhá se mi moc líbí...
janaa
napsal(a):
Já teda nechat otevřeno,tak ty smradi budou celou noc na každý šustnutí lítat ven a řvát Plus teda oni se mnou chrápou v posteli, a tam se chodí suchý,čistý
se mnou taky chrápou v posteli, za vchodovejma dveřma leží osuška, na který si aspoň malinko osuší packy, než po ní přejdou a ráno vyklepu peřiny , no Míja s Mirdou si jdou pravidelně v deset ven poštěkat, to na ně musím houknout a jinak je docela klid. Už jsou naučený
aluska
napsal(a):
se mnou taky chrápou v posteli, za vchodovejma dveřma leží osuška, na který si aspoň malinko osuší packy, než po ní přejdou a ráno vyklepu peřiny , no Míja s Mirdou si jdou pravidelně v deset ven poštěkat, to na ně musím houknout a jinak je docela klid. Už jsou naučený
Hele,já si úplně představuju,jak ve dvě ráno mě probudí a podupá osm čoklů, protože poletěj ven řvát, nejlépe bude venku lejt, takže za chvíli mě nejen podupou,až půjdou zpátky, ale ještě mě zabahněj a celá postel bude smrdět jak mokrej pes. A v tuhle dobu mě ještě zasypou jabkama a hruškama

"Naštěstí bydlím v patře, dveře jsou pootevřený jenom tak aby se vešel jezevčík,"
máme stejný režim, jen to "pootevření" je na těch psovo 70 kg
a manžel spí v podstatě hned u dveří (z předsíně do obýváku), a když teď byly studené noci, a bylo povinně zavřeno, tak špačkoval, že mu je vedro

napsal(a):
"Naštěstí bydlím v patře, dveře jsou pootevřený jenom tak aby se vešel jezevčík,"
máme stejný režim, jen to "pootevření" je na těch psovo 70 kg
a manžel spí v podstatě hned u dveří (z předsíně do obýváku), a když teď byly studené noci, a bylo povinně zavřeno, tak špačkoval, že mu je vedro
No jo no, zvykl si. Já taky musím brzy k ránu otevírat okno, protože už se dusím.

napsal(a):
..je nádherná a fotky moc hezké....ta druhá se mi moc líbí...
Děkuju. Je to jen mobilem, ale bylo moc krásně, tak to potom v tom lomu hraje všema barvama.
https://www.lidovky.cz/cestovani/jirka-votejpka-nomadi-nomad-karavan-vanlife-aljaska-zlato-cesta-cestovani.A221014_130226_ln-cestovani_ape?
synovi zveřejnili článek o jejich cestování na Yukonu

fikovnice
napsal(a):
Teď to možná ještě bude chtít odblešení...
Nemusí, u nás za letošní podzim tři ježci a blecha žádná.
Už holt ani ti ježci nejsou, co to bývalo.

aluska
napsal(a):
od jara dostávají pipety na blechy a klíšťata
.....obávám se, že bylo myšleno vaše odblešeni......

Tak my teda na noc zavíráme, aby psi nočním šrěkotem nerušili sousedy a nás. Ale jinak jsme jak pozvánka pro zloděje, od jara do podzimu dveře celek den dokořán a vzhledem k tomu, že mám nyní psi, co si neumějí otevřít dami dveře, tak ani nezamykáme, takže jediná překážka pro případného pobudu je pastevecká čuba a to je teda větší zabezpečení než zamčený dveře a alarm? No tak na to máme Matese, to je takovej plašan a na hlášení je za tmy reaktivnější než Gina a hodně hlasitej.
Takže už to vidím živě v barvách, jak by zlodějíček otevřel dveře a....měl by štěstí, že za dveřma není Sára (to je teda lepší i pro nás, protože odpadá dilema..kam s mrtvolou), ale že je tam " jen" Gina a ta by dotyčnému spíše předvedla hororové divadlo, aby ho zahnala. V každém případě si myslím, že by to byl obecně takovej řev, že by půl ulice bylo auf, cože se to u té Sardullah děje.

napsal(a):
Tak my teda na noc zavíráme, aby psi nočním šrěkotem nerušili sousedy a nás. Ale jinak jsme jak pozvánka pro zloděje, od jara do podzimu dveře celek den dokořán a vzhledem k tomu, že mám nyní psi, co si neumějí otevřít dami dveře, tak ani nezamykáme, takže jediná překážka pro případného pobudu je pastevecká čuba a to je teda větší zabezpečení než zamčený dveře a alarm? No tak na to máme Matese, to je takovej plašan a na hlášení je za tmy reaktivnější než Gina a hodně hlasitej.
Takže už to vidím živě v barvách, jak by zlodějíček otevřel dveře a....měl by štěstí, že za dveřma není Sára (to je teda lepší i pro nás, protože odpadá dilema..kam s mrtvolou), ale že je tam " jen" Gina a ta by dotyčnému spíše předvedla hororové divadlo, aby ho zahnala. V každém případě si myslím, že by to byl obecně takovej řev, že by půl ulice bylo auf, cože se to u té Sardullah děje.
A ráno by si řekli "to tam zas bylo kraválu" a překročili vaší mrtvolu....

napsal(a):
A ráno by si řekli "to tam zas bylo kraválu" a překročili vaší mrtvolu....
No tak nějak nespoléhám na to, že by mi kvůli nějakému psímu řevu někdo běžel na pomoc, spíš di myslím, že ten řev by způsobil, že dotyčný už nevede nadále pokračovat do domu a raději se pokusí utéci..no a já v tu chvíli již volám na policii, beru zbraně a jdu bránit moje psy.....ale myslím, že je to spíš sci-fí.

Já bych měla strach, že k nám někdo vleze. O dotyčného. Ostré je u nás všechno, jen se obávám, že by z něj moc nezbylo. A taky aby se u přirozeného barfovani neservali psi, černý je na jídlo haklivy a dámám se krmení taky nebere

aluska
napsal(a):
neklaplo to, ježek mazal ven stejně rychle jako se dostal dovnitř
Když jsem byla malé děcko, přinesla jsem si taky jednou děsně nenápadně v dětské tašce do postele malého ježka 🙈Ten můj ježek taky musel tenkrát zpátky k ostatním ven....neprošlo to ani mně 🙂 později tam se mnou spávalo občas na chvíli moje morče mazel...tahala jsem domů natajno i toulavého psa a krmila ho a koupala....a esli mě poštípaly blechy, to už nevím 😀...dík, že jste mi to připomněla...doma si se mnou fakt užili 😀

napsal(a):
Když jsem byla malé děcko, přinesla jsem si taky jednou děsně nenápadně v dětské tašce do postele malého ježka 🙈Ten můj ježek taky musel tenkrát zpátky k ostatním ven....neprošlo to ani mně 🙂 později tam se mnou spávalo občas na chvíli moje morče mazel...tahala jsem domů natajno i toulavého psa a krmila ho a koupala....a esli mě poštípaly blechy, to už nevím 😀...dík, že jste mi to připomněla...doma si se mnou fakt užili 😀
..u nás obdobně....jedinou blechu, kterou jsem kdy chytla byla z autobusu....při příchodu domů jsem byla pečlivě maminkou prohlížena, zda v záňadří nepřináším domů hady, žáby ještěrky, šneky, kobylky, myši a inou havěť.....
Ještě jeden kolií spam ❤️
Miluju podzim, miluju ticho, miluju to šustění listí pod nohama.
A jako bonus k tomu dva čumáčky, které se vás každou chvíli, když vás míjí, přijdou jen tak mimochodem letmo dotknout, aby vám řekli, že vás samozřejmě taky milují. Pokud teda zrovna netahají klacek 😂
napsal(a):
..u nás obdobně....jedinou blechu, kterou jsem kdy chytla byla z autobusu....při příchodu domů jsem byla pečlivě maminkou prohlížena, zda v záňadří nepřináším domů hady, žáby ještěrky, šneky, kobylky, myši a inou havěť.....
Až tak?
Ty jsi byla schopná v záňadří domů donést hady nebo myši??

janaa
napsal(a):
To by mě taky zajímalo a v jakým věku. Já bych třeba v záňadří nepřinesla nic ani teď
Já taky ne.

fikovnice
napsal(a):
Až tak?
Ty jsi byla schopná v záňadří domů donést hady nebo myši??
..byla, tehdy nebylo nic, čeho bych se bála nebo štitila.....byli u nás i brouci, pakobyljy, strašilky....mamča se dílem všeho štitila a dílem bála....taťka se mnou pak za mého brekotu chodil vracet zpět, odkud to bylo přineseno.....o křečcích, morčat a koťat jsem si vymýšlela různé strastiplné příběhy, jak jsem je našla, ale ani to mi nepomohlo, ale psa jsem si opravdu nedovolila přivézt domů nikdy....zato jsem venčila komukoli z blízkého I širšího okolí.....
Ouško4
napsal(a):
Ještě jeden kolií spam ❤️
A jako bonus k tomu dva čumáčky, které se vás každou chvíli, když vás míjí, přijdou jen tak mimochodem letmo dotknout, aby vám řekli, že vás samozřejmě taky milují. Pokud teda zrovna netahají klacek 😂
Taky jsem si zrovna tohle říkala, když jsem dneska za celou procházku nikoho nepotkala a šustila si tím listím. Manžel třeba nemá podzim vůbec rád kvůli tomu, že jsou kratší dny. Dneska ale bylo tak nádherně, šustila jsem si lesem, dívala se, co kde roste nebo lítá, třeba krásná fialová houba, nádherný žlutý motýlek a Malina kolem mě kroužila a občas se řítila na mě tak, že jsem se bála, že to do mě napere v plné rychlosti, ale vždy se jako zázrakem vyhne. Jednou jí to ale určitě nevyjde a to budu ráda, že je to vlastně malý pes.
Trickyvoo
napsal(a):
Taky jsem si zrovna tohle říkala, když jsem dneska za celou procházku nikoho nepotkala a šustila si tím listím. Manžel třeba nemá podzim vůbec rád kvůli tomu, že jsou kratší dny. Dneska ale bylo tak nádherně, šustila jsem si lesem, dívala se, co kde roste nebo lítá, třeba krásná fialová houba, nádherný žlutý motýlek a Malina kolem mě kroužila a občas se řítila na mě tak, že jsem se bála, že to do mě napere v plné rychlosti, ale vždy se jako zázrakem vyhne. Jednou jí to ale určitě nevyjde a to budu ráda, že je to vlastně malý pes.
Se omlouvám, ale zaujalo mě, že má doma obojek...nosí ho nonstop?
Piraňa šustící listím
A ten čumáček, co se dotkne lýtka, když běží kolem mě, ten znám taky
bassrock
napsal(a):
Piraňa šustící listím
A ten čumáček, co se dotkne lýtka, když běží kolem mě, ten znám taky
Závidím všem, co mají psy, který baví běhat po cestách, občas si čuchnou a jsou spokojení.
Vikinu to táhne kamkoli mimo cestu, do podrostu, prostě kam jí vede nos.
A jo, umím docílit, aby šla s námi po cestě či aspoň plus mínus po cestě , ale vidím na ní, že jí to neba, cesta je nuda, když vedle je tolik zajímavých pachů a zákoutí.
Aby nebyla frustrovaná, občas se s ní někde zastavím, k něčemu ji pustím, dám "rozchod" na louce - tam se teda realizujou obě
Ono pinčová má taky všelijaký zájmy, ale víc si mě hlídá, dobíhá.
Venku vídám asi milion lidí se psy, co je následujou po cestácha vypadají spokojeně. Tuhle jsem si povídala s jedněmi majiteli, zatímco mý feny s jejich třema bernskýma honičema kypřili louku. A povzdechla jsem si, proč nemám normální psy jako většina ostatních a chlap řekl, že já je normální mám a nenormální jsou tamti

Terven
napsal(a):
Závidím všem, co mají psy, který baví běhat po cestách, občas si čuchnou a jsou spokojení.
Vikinu to táhne kamkoli mimo cestu, do podrostu, prostě kam jí vede nos.
A jo, umím docílit, aby šla s námi po cestě či aspoň plus mínus po cestě , ale vidím na ní, že jí to neba, cesta je nuda, když vedle je tolik zajímavých pachů a zákoutí.
Aby nebyla frustrovaná, občas se s ní někde zastavím, k něčemu ji pustím, dám "rozchod" na louce - tam se teda realizujou obě
Ono pinčová má taky všelijaký zájmy, ale víc si mě hlídá, dobíhá.
Venku vídám asi milion lidí se psy, co je následujou po cestácha vypadají spokojeně. Tuhle jsem si povídala s jedněmi majiteli, zatímco mý feny s jejich třema bernskýma honičema kypřili louku. A povzdechla jsem si, proč nemám normální psy jako většina ostatních a chlap řekl, že já je normální mám a nenormální jsou tamti
Já mám obojí, pes chodí zásadně po cestě a vždycky se ohlídne, jestli už mě vidí a jsem v dosahu. Taková procházka je pohoda, ideální, když je člověk unavený a nechce se mu toho psa moc hlídat. Nesmí být ovšem v dosahu hnůj, to je pak jiná. Instinkt je prostě instinkt.
Kdežto holky, ty vždycky šmejdí v křoví, čuchají a občas najdou taky ho.no. Tam prostě musím být v pozoru.
U nás na Záhorí má jeseň pomalší nástup,ale tiež prispievam pár fotkami🍂Milujem farby,takže moja hipisácko-cigánska duša jasá😍

Já závidím lidem, jejichž psi, když dělají nálet, se jim v poslední sekundě vyhnou, protože to moje pako to do mě většinou v plně rychlosti narve. 😳 Předsednutí při přivolání máme tak těsné, že se mě občas chytá předními packami za koleno, aby nepřepadl dozadu. 🙈
Jinak chůze po cestě je v pohodě, většinou tak sám od sebe chodí, jen když ho chytne běhání kruhů, tak proletí čímkoli, co je zrovna v cestě. A když je někde bláto a voda, tak to je taky jistota…
Trickyvoo
napsal(a):
No vlastně jo a asi je to špatně? Nosila ho proto, abych jí mohla v něčem zabránit, takže jako držadlo na psa, ale je fakt, že už funguje na gesta a povely, tak bych jí ho mohla sundávat.
U Maliny se mi to zdá zbytečný, i kdyby nefungovala zrovna jako hodiny. Smysl by mi to dávalo u nějakého asociála, se kterým je komplikovaná manipulace, v tom případě klidně i v kombinaci s vodítkem. A já osobně mám radši postroj, mně se chytání a tahání za krk příčí.
U civilizovaného, byť třeba mírně neposlušného psa, mi to přijde zbytečný. Pro toho psa je jistě taky příjemnější, když může být aspoň doma nahej
Terven
napsal(a):
U Maliny se mi to zdá zbytečný, i kdyby nefungovala zrovna jako hodiny. Smysl by mi to dávalo u nějakého asociála, se kterým je komplikovaná manipulace, v tom případě klidně i v kombinaci s vodítkem. A já osobně mám radši postroj, mně se chytání a tahání za krk příčí.
U civilizovaného, byť třeba mírně neposlušného psa, mi to přijde zbytečný. Pro toho psa je jistě taky příjemnější, když může být aspoň doma nahej
No máte pravdu. U předešlých psů jsme vždy sundávali na noc a říkali jim "tak pojď do pyžama" . Pes číslo dvě, Timík, pak ráno čekal s obojkem v hubě. Malina mi pak všude "protekla" i tam, kam jsem potřebovala, aby mi nešla, ale to už neplatí. Tak bude na noc taky v pyžamu .

Ouško4
napsal(a):
" a šustila jsem si tím listím" 😁😁😁
To je tak krásný. 😂😂😂
Kdo jste si ještě pošustil, dávejte fotky, ať se můžu kochat 😍
Taky jsme si dnes šustily a nakonec nás zlákalo asi poslední podzimní houbaření ...
Nám kus od domu sebrali kus pěkný přírody obří dopravní stavbou. Vedle staveniště zůstala loučka ladem, bydlí tam fůra myší a ty moje se tam těší víc než na psí hřiště
Ostatní civilizovaní psi chodí kultivovaně okolo po cestě.
Ve vedlejším vchodě bydlí paní se dvěma samojedkama, který jsou podobně úchylný, ta tam medituje stejně často jako já. Dneska jsme tam mířily, ona už se vracela...ptala jsem se, jestli nám tam nějaký myši nechaly
Mám z tý loučky moc milou příhodu...kikiny hrabaly jako o život, já jsem čučela do mobilu a odepisovala na zprávu. Najednou těsně u mě zastavil zakuklenec na terénním motocyklu a povídal, že má v plánu jezdit vedle na navezených hromadách, bude to vrčet...tak aby se pejskové nebáli.
Byla jsem z toho úplně paf, zablekotala jsem cosi, že se bát určitě nebudou.
Bohužel jsem zapomněla poděkovat, což by bylo určitě víc než vhodný, protože taková slušnost se dneska nevidí a od toho zakuklence mě šokovala.
Po chvíli tam přišla matka s batoletem v kočárku, chtěla mu ukázat bagry na staveništi, ale bála se vjet do dráhy motorkáři. Chlap na motorce zastavil a ať prý se nebojí a klidně jde, že je pustí...a fakt čekal asi pět minut, dokud ženská tlačila kočár podél staveniště.
Cestou domů byla pinčovej zima, podcenila jsem to a nevzala jí nic na sebe .
Na noseworkových závodech jsme se nedávno potkaly se psí celebritou- Guliverkem z Fideláku (krysařík), někteří jistě znají - a ten se nosil u paničky pod bundou. Řekla jsem si, že, kurňa, ten pinč nebude o tolik větší a zkusila jsem narvat pinčovou pod mikinu.
No, nezapla jsem to ani na kousek, má děsně dlouhý hnáty, prostě to neklaplo. Musela bych si kupovat oblečení XXL, abych tam nacpala pinče
Piraňa běhá po cestách, ale na loukách si dává rozchod a též myšičkuje. Ale není norník, prostě skočí ladný skok z místa do výšky a rypákem přistane v zemi a pak spokojeně pokračuje do dalšího místa odskoku.
A když já vlezu mimo cestu, je z toho celá nesvá a snaží se mě nalákat zpátky. A to nemluvím o situaci, kdy jsem byla s rodiči a bráchou na houbách - to byla úplně odrovnaná psychicky, jak jsme se jí všichni neukázněně rozprchávali po lese.
Prostě honák, má to v sobě
A když jedeme na vyjížďku a nedejpsíbůh koně nejdou za sebou, ale v houfu, v nejhorším možném scénáři se jeden odpojí - tak to je Piraňa na prášky

My jsme včera šli do lesa a narazili jsme na místo, kde měli asi majitelé lesa na hromadě umístěné sazenice modřínů posypané nějakým práškem. Mělo to zvláštní vůni, která teda mně nijak nevadila, ale pes nechtěl ani za nic projít kolem. Zřejmě to bylo nějaké chemické ošetření proti okusu zvěře, zatím jsem se s tím nesetkala. Nevíte někdo, co to mohlo být za chemikálii?
Tak já zase včera šplhala tentokrát do oplocenky, abych vysvobodila ježka ze spárů zabijáckých jezevčíků. Dva jsem stihla lapit cestou a přivázat s vodítkem ke stromu, pro další dva jsem musela lízt přes plot. Oni se tam prosákli velkýma okama v pletivu. Psa jsem zase prostrčila okem ven a zařvala na něj aby už tam nelez, lidožravku jsem přivázala na flexinu, přehodila přes plot a spustila dolů a já přelezla. Pak jsem to všechno posbírala a už jen na vodítkách jsme dokončili procházku....

bassrock
napsal(a):
Piraňa běhá po cestách, ale na loukách si dává rozchod a též myšičkuje. Ale není norník, prostě skočí ladný skok z místa do výšky a rypákem přistane v zemi a pak spokojeně pokračuje do dalšího místa odskoku.
A když já vlezu mimo cestu, je z toho celá nesvá a snaží se mě nalákat zpátky. A to nemluvím o situaci, kdy jsem byla s rodiči a bráchou na houbách - to byla úplně odrovnaná psychicky, jak jsme se jí všichni neukázněně rozprchávali po lese.
Prostě honák, má to v sobě
A když jedeme na vyjížďku a nedejpsíbůh koně nejdou za sebou, ale v houfu, v nejhorším možném scénáři se jeden odpojí - tak to je Piraňa na prášky
A to nemluvím o situaci, kdy jsem byla s rodiči a bráchou na houbách - to byla úplně odrovnaná psychicky, jak jsme se jí všichni neukázněně rozprchávali po lese.
Jo, z toho byla na prášky i moje ovčanda...protože takové nezodpovědné stádo, jako byla naše rodina, co nejde v hloučku, ale ...rozprchne se po lese...

Terven
napsal(a):
Nám kus od domu sebrali kus pěkný přírody obří dopravní stavbou. Vedle staveniště zůstala loučka ladem, bydlí tam fůra myší a ty moje se tam těší víc než na psí hřiště
Ostatní civilizovaní psi chodí kultivovaně okolo po cestě.
Ve vedlejším vchodě bydlí paní se dvěma samojedkama, který jsou podobně úchylný, ta tam medituje stejně často jako já. Dneska jsme tam mířily, ona už se vracela...ptala jsem se, jestli nám tam nějaký myši nechaly
Mám z tý loučky moc milou příhodu...kikiny hrabaly jako o život, já jsem čučela do mobilu a odepisovala na zprávu. Najednou těsně u mě zastavil zakuklenec na terénním motocyklu a povídal, že má v plánu jezdit vedle na navezených hromadách, bude to vrčet...tak aby se pejskové nebáli.
Byla jsem z toho úplně paf, zablekotala jsem cosi, že se bát určitě nebudou.
Bohužel jsem zapomněla poděkovat, což by bylo určitě víc než vhodný, protože taková slušnost se dneska nevidí a od toho zakuklence mě šokovala.
Po chvíli tam přišla matka s batoletem v kočárku, chtěla mu ukázat bagry na staveništi, ale bála se vjet do dráhy motorkáři. Chlap na motorce zastavil a ať prý se nebojí a klidně jde, že je pustí...a fakt čekal asi pět minut, dokud ženská tlačila kočár podél staveniště.
Cestou domů byla pinčovej zima, podcenila jsem to a nevzala jí nic na sebe .
Na noseworkových závodech jsme se nedávno potkaly se psí celebritou- Guliverkem z Fideláku (krysařík), někteří jistě znají - a ten se nosil u paničky pod bundou. Řekla jsem si, že, kurňa, ten pinč nebude o tolik větší a zkusila jsem narvat pinčovou pod mikinu.
No, nezapla jsem to ani na kousek, má děsně dlouhý hnáty, prostě to neklaplo. Musela bych si kupovat oblečení XXL, abych tam nacpala pinče
Guliver je velká osobnost, s jeho majitelkou jsme si napsaly....onehda na závodech mi o něm vyprávěla rozhodčí, že čekala pod tím jménem a výčtem složených zkoušek nějakého psa typu NO, BOM.....a ona pani přinesla na ruce, krysku, tak se smála.....

napsal(a):
A to nemluvím o situaci, kdy jsem byla s rodiči a bráchou na houbách - to byla úplně odrovnaná psychicky, jak jsme se jí všichni neukázněně rozprchávali po lese.
Jo, z toho byla na prášky i moje ovčanda...protože takové nezodpovědné stádo, jako byla naše rodina, co nejde v hloučku, ale ...rozprchne se po lese...
Když nahání vlastní stádo, je to v pohodě. Nám fena sehnala pěkně do hloučku návštěvníky lesa zcela cizí. Nebyla ani ovčanda, ani honák, ale kníračka. Bylo to o to zajímavější, že to bylo v Německu a omlouvali jsme se lámanou. Zase ale Němci byli ukáznění, neremcali a hezky v hloučku čekali, až si ji odvedeme.
napsal(a):
Když nahání vlastní stádo, je to v pohodě. Nám fena sehnala pěkně do hloučku návštěvníky lesa zcela cizí. Nebyla ani ovčanda, ani honák, ale kníračka. Bylo to o to zajímavější, že to bylo v Německu a omlouvali jsme se lámanou. Zase ale Němci byli ukáznění, neremcali a hezky v hloučku čekali, až si ji odvedeme.
A co je těch případů pasoucích BOCek! Onehdá jakási nahnala maminky s kočárky v parku pěkně na jedno místo do řady!
napsal(a):
To vlastně dělat Stypík, ten první taky, co ten se nás nanaháněl dokupy, ale i doma to dělal. Pořád se nějak nemohl smířit s tím, že všechny nás v jedné místnosti dlouhodobě neudrží a v lese, ten starostlivý pohled, jestli to zvládáme. Nikdy jsme nepoužívali vodítko, zaběhl se tam jen jednou a podle mě omylem. Táta z toho byl tenkárt celý mimo a vyprávěl, jak taťka vlítl do nějakého křoví pro houbu a najednou vidí, že pes běží někam do kšá, ale nedělal si starosti, protože věděl, že to hned otočí a vrátí se, ale on nějak uvěřil, že má toho tátu pořád někde před sebou na cestě hnal tak poměrně dlouho a když pak pochopil, že ne, tak se teda začal vracet a to už potkal tátu, jako ho pronásleduje na kole. Já tehdy s nimi v tom lese nebyla, ale přišla jsem domů a už jak mě pes vítal, tak jsem viděla, že by mi rád něco sdělil. Když pak táta začal, co mu prý pes v lese provedl, tak mi pes skočil na klín a se sklopenýma ušima na mě tak zoufale hleděl. Nejraději by mi zacpal tlapkama uši, abych ty ošklivé pomluvy neslyšela...Dodnes si myslím, že těžce nesl, že se mu ta jedna ovečka zaběhla a ještě jí hledal jinde než byla .
aluska
napsal(a):
Tak já zase včera šplhala tentokrát do oplocenky, abych vysvobodila ježka ze spárů zabijáckých jezevčíků. Dva jsem stihla lapit cestou a přivázat s vodítkem ke stromu, pro další dva jsem musela lízt přes plot. Oni se tam prosákli velkýma okama v pletivu. Psa jsem zase prostrčila okem ven a zařvala na něj aby už tam nelez, lidožravku jsem přivázala na flexinu, přehodila přes plot a spustila dolů a já přelezla. Pak jsem to všechno posbírala a už jen na vodítkách jsme dokončili procházku....
a já si někdy myslím, že je to náročný, když jdu s tím rozvýskaným dítětem a psem...ne není, je to pohoda, díky

a je tu sobota - zatím stále je to parádní podzim. A i když dneska ráno pršelo, zase se pro změnu našla běhací nerozbitná psí baba. takže Yoda nadšen...

Ještě jeden report pro Ouško : dnes jsme si pošustili v jizerskohorských bučinách, byl nádherný den.

...dneska Keliš splnil zkoušku IGBH1 za 80 bodů, sice byla ráno mlha, ale po desáté se udělalo nádherně....

IBGH to je, ta zkratka - a gratuluji !

napsal(a):
IBGH to je, ta zkratka - a gratuluji !
....teď na to koukám jak jsem to překlepla....už jsem to po sobě bohužel nepřečetl a děkuji za opravu a gratulaci...

fikovnice
napsal(a):
"Emo", ta Vaše psice je okouzlující a z iFAUNOVÝCH psíků ji mám zařazenou mezi největšími sympaťačkami. Opravdu moc se mi líbí!
Děkuji, vyřídím😊

fikovnice
napsal(a):
Tak Evi další gratulace!
No a morčeti provádí totéž, co kočenám?
...děkuji Jani,.kdepak, k močatům akorát chodí mlsat botky.....jinak to je můj obřik cuy, který Keliše tak trochu dorůstá.....

napsal(a):
Ještě jeden report pro Ouško : dnes jsme si pošustili v jizerskohorských bučinách, byl nádherný den.
Na Poustevníkův kámen u Hejnic si půjdeme zašustit ve čtvrtek... Máme tu vnučku (a zítra večer dorazí i vnuk - už je na gymplu a má jinak prázdniny, než ta malá) a tak je "rozpis akciček" na každý den. Dneska vodopády na Jedlové... Čerpám dovolenou a užívám si to. Pes si to taky užívá. Je zcela mrtev, neb u všeho musí asistovat.

napsal(a):
Na Poustevníkův kámen u Hejnic si půjdeme zašustit ve čtvrtek... Máme tu vnučku (a zítra večer dorazí i vnuk - už je na gymplu a má jinak prázdniny, než ta malá) a tak je "rozpis akciček" na každý den. Dneska vodopády na Jedlové... Čerpám dovolenou a užívám si to. Pes si to taky užívá. Je zcela mrtev, neb u všeho musí asistovat.
Má být krásně, to si ten týden pěkně užijete. Cestou zpět k Šolcáku jsme narazili na zajímavé místo. Vypadá to jako louka k provádění nějakých obřadů nebo obětiště. Chodíváme tudy často, ale nikdy dřív nás nenapadlo odbočit kousek z cesty ....