Americky stafordširsky terier

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chov. stanice přijímá rezervace...
15000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Přeji všem krásný den, 🙂
Potřebuji se vypovídat jinak už mě asi jebne.
Přítel si bez mého souhlasu pořídil psa anglický bulteriér
Nemá ho přímo od chovatele ale od překupníků, kteří ho nezvládali a tak ho na půl roce nabídli k prodeji,
A samozřejmě přítel Neználek,si ho od nich koupil aniž by věděl jak s ním zacházeli a odkud vlastně pochází, není s PP takže množka.
Psovi je Ted momentálně rok.a hodně zlobí ničí vše co mu přijde do cesty kouše kabely vyžírá koš skáče po všech a po všem,Priteli jsem řekla ať sním jde na cvičák byl jednou jedinkrát,Tam mu řekli že má nevychovaný ho spratka,. Už tam sním nikdy nešel urazilo ho to ,
Máme doma ještě kočku, která je že psa na nervy.
Přítel se psa ani nesnaží vychovává prostě ho nechá ať si dělá co chce
Uživatel s deaktivovaným účtem
No máte pravdu, pes je nevychovaný spratek, ovšem co s tím....nabízí se několik možností....dát příteli ultimátum a když se nebude snažit s tím něco udělat, tak ho opustit.......nechat to tak jak to je, tak max si stěžovat, jakej je pes hroznej....výsledek si myslím, že ale bude takový, že vztah půjde do kopru a od přítele nakonec odejdete a nebo to vzít sama do ruky a psa prostě vychovat sama a přítele teda taky, aby vám do té výchovy neházel vidle.
Takže psu nastavit jasná pravidla, zapracovat na poslušnosti, vychovávat laskavě, ale důsledně, vše nejlépe v součinnosti s odborníkem, který vám ukáže jak na to.
Hodně štěstí, ať už to dopadne jakkoliv.
?
https://www.facebook.com/watch/Stafordi-spol-2068766243219904/
https://www.vaspes.com/clanky/internatni-vycvik.html
https://vycvikpsuliberec.webnode.cz/internatni-vycvik/
Nebo ho dejte někomu, kdo má chuť a čas se mu věnovat.
Ne do bytu. Může být většinu roku venku.
Ja to chápu. Ja zas neměla ráda manželova kocoura, donesl ho v půl roce a kocour mydlil mého stejně starého. Manžel kočky miluje, toho obzvlášť, připadal si jako samaritán, že ho zachránil( to je pravda).
Takže, když nebyl doma, byla má výchova. A šlo to i u kocoura.
Musíte holt se toho ujmout vy, nastavit pravidla a příteli říct, ať si po něm uklízí, ale stejně to tak dál nepůjde. A najít dobrý cvičák a budete mít super psa. Mimochodem, znám pár bulteriérů, kteří na cvičáku dokázali celkem dost.
"Ne do bytu. Může být většinu roku venku."
tak zrovna anglický bullterier je plemeno vhodné spíše do bytu, než ven.
Popadla bych tygra a řekla čau, jste z nich na nervy evidentně oba. S partnerovým přístupem ke psovi a ignorováním vašich názorů v tak zásadní věci, jako je jeho pořízení, perspektiva soužití na růžovém obláčku asi nehrozí.
napsal(a):
Popadla bych tygra a řekla čau, jste z nich na nervy evidentně oba. S partnerovým přístupem ke psovi a ignorováním vašich názorů v tak zásadní věci, jako je jeho pořízení, perspektiva soužití na růžovém obláčku asi nehrozí.
Pokud je tam ale láska k příteli, tak ta ASI zahluší i to, že přivlekl nevychovaného psího spratka (který za to nemůže) a přítel s tím nemíní nic dělat. Tak to bohužel chodí...
fikovnice
napsal(a):
Pokud je tam ale láska k příteli, tak ta ASI zahluší i to, že přivlekl nevychovaného psího spratka (který za to nemůže) a přítel s tím nemíní nic dělat. Tak to bohužel chodí...
No, ale na jak dlouho zahluší?? Vydrží to zadavatelka měsíc, půl roku, rok, dva roky, deset let???
Láska se pomalu změní na permanentní vztek, podrážděnost, hádky.......pokud psí spratek zůstane psím spratkem.
Zadavatelko já vás fakt chápu! Mám něco trochu podobného - přítel má (už měl při našem seznámení) ohařku, kdyby byla člověk, řeknu, že je to bezohlednej sobeckej fracek. Vychovávaná ve smečce ohařů s přístupem “Nojo, to jsou ohaři, oni jsou blázni”. Mám ovšem tu výhodu, že v pracovní dny jsem sama se psy, a tak se mi podařilo ji časem víceméně převychovat. Teď má fena ale VELKEJ průšvih (nesměla jsem být tak razantní, jak bych chtěla a vymstilo se to) a mám opravdu problém ji mít ráda
Podle mě je jediná možnost získat nějak souhlas, abyste se psem pracovala vy, a psa předělat k obrazu svému. Bude to trvat, ale půjde to.
Vážně vás chápu, je to blbá patová situace..
lenocka
napsal(a):
Zadavatelko já vás fakt chápu! Mám něco trochu podobného - přítel má (už měl při našem seznámení) ohařku, kdyby byla člověk, řeknu, že je to bezohlednej sobeckej fracek. Vychovávaná ve smečce ohařů s přístupem “Nojo, to jsou ohaři, oni jsou blázni”. Mám ovšem tu výhodu, že v pracovní dny jsem sama se psy, a tak se mi podařilo ji časem víceméně převychovat. Teď má fena ale VELKEJ průšvih (nesměla jsem být tak razantní, jak bych chtěla a vymstilo se to) a mám opravdu problém ji mít ráda
Podle mě je jediná možnost získat nějak souhlas, abyste se psem pracovala vy, a psa předělat k obrazu svému. Bude to trvat, ale půjde to.
Promiňte, ale chudák ohařka...
To, že ji nemáte ráda, ona vycítí...a těžko s ní budete nějak smysluplně pracovat, těžko bude ona ochotná plnit nějaké Vaše povely a vůbec výchovu... Asi to nelze nějak jednoduše si přikázat, že budu mít někoho (vč. zvířete) ráda, ale...já si to nějak neumím představit. Sdílet bydlení (je-li to tak) se psem, kterého bych neměla ráda.
fikovnice
napsal(a):
Promiňte, ale chudák ohařka...
To, že ji nemáte ráda, ona vycítí...a těžko s ní budete nějak smysluplně pracovat, těžko bude ona ochotná plnit nějaké Vaše povely a vůbec výchovu... Asi to nelze nějak jednoduše si přikázat, že budu mít někoho (vč. zvířete) ráda, ale...já si to nějak neumím představit. Sdílet bydlení (je-li to tak) se psem, kterého bych neměla ráda.
Ano, ta fena v podstatě chudák je. 5let bez disciplíny, až na pár základních povelů rostla jako dříví v lese, poslechla až když se na ní fakt houklo..a nebo se vypnula… No a najednou se věci změnily. Jenže jak začala fungovat normálně, tak jsem ji měla radši a radši, už mi jen vadilo jak usurpuje tu moji mladší, ale jinak to šlo. Jenže před pár dny zabila naše kotě, se kterým půl roku žila, já ho vypiplala z vyděšenýho zanedbanýho uzlíčku a ona si ho jen tak “pro zábavu?” zabije 😢
Věděla, že na něj nesmí, využila toho, že jsem byla na služebce..a je po kočce. A není to první kočka. Jo, fakt s ní teď mám velkej problém, bohužel. Bylo by to na delší povídání.
Chtěla jsem jen říct, že zadavatelku chápu, i když si uvědomuju, že ty zvířata za to vlastně nemůžou 🙁
lenocka
napsal(a):
Ano, ta fena v podstatě chudák je. 5let bez disciplíny, až na pár základních povelů rostla jako dříví v lese, poslechla až když se na ní fakt houklo..a nebo se vypnula… No a najednou se věci změnily. Jenže jak začala fungovat normálně, tak jsem ji měla radši a radši, už mi jen vadilo jak usurpuje tu moji mladší, ale jinak to šlo. Jenže před pár dny zabila naše kotě, se kterým půl roku žila, já ho vypiplala z vyděšenýho zanedbanýho uzlíčku a ona si ho jen tak “pro zábavu?” zabije 😢
Věděla, že na něj nesmí, využila toho, že jsem byla na služebce..a je po kočce. A není to první kočka. Jo, fakt s ní teď mám velkej problém, bohužel. Bylo by to na delší povídání.
Chtěla jsem jen říct, že zadavatelku chápu, i když si uvědomuju, že ty zvířata za to vlastně nemůžou 🙁
Tak to je smutné - to zabití koťátka...
Taky by mě to nazlobilo...a asi máte tedy více důvodů ji nemít ráda...je to škoda, no.
Třeba by Vám zde zkušení poradili co a jak.
lenocka
napsal(a):
Koťátka je mi líto.
Ale bylo rozumné pořizovat kotě k ohařce? Obecně ke psu nezvyklému na kočky, ke psu, který usurpuje asi vaši vlastní fenu (usuzuji z "...už mi jen vadilo jak usurpuje tu moji mladší..."), ke psu nepříliš vychovanému, a v neposlední řadě ke psu loveckému?
"ona si ho jen tak “pro zábavu?” zabije "
ne, to není pro zábavu
to je pud
lovecký, překvapivě u loveckého psa
"A není to první kočka"
a po této citaci se už musím zdržet komentáře
Já ale psala, že by to bylo na delší povídání! Těch okolností je víc, o tom ale tahle diskuze není. Kočku ještě jednu máme 1,5roku a s ní fena žije v pohodě, bohužel kotě asi nepřijala nebo jak to říct. V minulosti, kdy jsem jí ještě neměla v držení, prý nějaké životy na svědomí měla. Víte ono se podle pár řádků snadno soudí, realita je trochu jiná.
“a po této citaci se už musím zdržet komentáře“. To jste hodná, děkuju, byl by zbytečný :)
napsal(a):
"ona si ho jen tak “pro zábavu?” zabije "
ne, to není pro zábavu
to je pud
lovecký, překvapivě u loveckého psa
"A není to první kočka"
a po této citaci se už musím zdržet komentáře
Jestli je to některý z německých ohařů, tak tam je ta vrozená ostrost na škodnou, oproti některým jiným ohařům, poměrně vysoká už na startu…
lenocka
napsal(a):
Já ale psala, že by to bylo na delší povídání! Těch okolností je víc, o tom ale tahle diskuze není. Kočku ještě jednu máme 1,5roku a s ní fena žije v pohodě, bohužel kotě asi nepřijala nebo jak to říct. V minulosti, kdy jsem jí ještě neměla v držení, prý nějaké životy na svědomí měla. Víte ono se podle pár řádků snadno soudí, realita je trochu jiná.
“a po této citaci se už musím zdržet komentáře“. To jste hodná, děkuju, byl by zbytečný :)
Ale to, že zabil pes kočku je vaše chyba a ne chyba toho psa. Nechat kotě se psem, u kterého vím, že je zabiják koček prostě je chyba člověka.
Přisuzujete psovi lidské myšlení a to je špatně. Pro ni je to kořist a škodná, takže pud jí velí kotě zabít Když je pod povelem a kotě nezabije, tak je vychovaná a nejde říct, že to byla její chyba, že mimo povel se řídila pudy.
Stejně jako když pes zabije jiného psa. To není chyba psa, ale člověka.
Podcenili jsme to, ano, víme. Netušíte, jak moc nás to mrzí.
Nicméně se odmítám smířit s tím, že je normální, aby vraždila členy rodiny doma, na naší zahradě. Tohle prostě neberu. Je dost chytrá, aby odsunula skříň, aby mohla otevřít okno včetně otočení kličky a obrtlíků … takže inteligence má dost. Teorii hradního míru vysvětloval už Konrad Lorenz
sousedi mají moskevačku a něco jako BŠO, žádná lovecká plemena
měli 3 kocoury
jeden bydlel doma, feny ho akceptovaly
jednou ho potkaly na zahradě....kocour už není
ti dva venkovní se přestěhovali k nám
"Nicméně se odmítám smířit s tím, že je normální, aby vraždila členy rodiny doma, na naší zahradě. "
no boží
hlavně že to pomohlo tomu kotěti
je dobré žít v realitě....
lenocka
napsal(a):
No a pak je další otázka....ne všichni lidi na světě jsou pejskaři, ne všichni lidi na světě mají chuť udělat práci (vychovat psa) za někoho, kdo se neptal, psa si pořídil, ale nevychoval.
Jako pokud by si pořídil psa můj manžel, i kdybych psa nechtěla, tak jsem pejskař a ve společné domácnosti bych se toho ujmula.....vidím, jak rozmazluje Ginu, jak mě defakto okřikuje, když po feně něco chci nebo mě přímo nabádá, ať feně ustoupím..
příklad: ležím na svém oblíbeném místě na gauči a přijde Gina udělá to svoje vysoké hmmmmm...jakože já si sem chci lehnout....já jí tak max řeknu, že má smolíčka, ať si jde lehnout na druhý gauč a nebo vedle mě a zbytek projevů ignoruju. Vím, že fena to zkusí ještě jednou...2x...max 3x a když vidí, že nic, tak si lehne jinam. No ale v tomto čase na mě volá manžel z kuchyně "nevidíš, že Ginuška si tam chce lehnout...tak jí tam pusť a lehni si na druhý gauč" a já mu říkám, že tohle je MOJE MÍSTO a že rozhodně feně takhle ustupovat nebudu.
Madam se teda sebere a jde si "postěžovat" k páníčkovi a slyším "No Ginuško, panička je na tebe zlá, viď??" a jako "odškodné dostane fena ještě pamlsek.
Tím jsem chtěla demonstrovat, že si asi všichni umíte představit, jak by to u nás dopadlo, kdyby psy vychovával manžel.... a mě, která ke psu nemá vztah, není pejskař, nechce se tím zabývat, by někdo poradil, ať to vezmu do svých rukou a psa vychovám sama??
No nějaká to možná z lásky k příteli, a aby to doma klapalo i se psem, udělá. Některou to možná nakonec chytne tak, že se z ní stane psí člověk a psa defakto svému příteli sebere.
No a já se svojí náturou bych asi poslala do zadele přítele i se psem a nebo bych měla nonstop vztek, takže domácí atmosféra určitě úžasná.....
lenocka
napsal(a):
Podcenili jsme to, ano, víme. Netušíte, jak moc nás to mrzí.
Nicméně se odmítám smířit s tím, že je normální, aby vraždila členy rodiny doma, na naší zahradě. Tohle prostě neberu. Je dost chytrá, aby odsunula skříň, aby mohla otevřít okno včetně otočení kličky a obrtlíků … takže inteligence má dost. Teorii hradního míru vysvětloval už Konrad Lorenz
Jenže to není otázka psí inteligence. Tu byste měla projevit vy a přiznat si, že máte doma potencionálního zabijáka koček. Který to může udělat kdykoliv znovu.
Dyť píšu, že máme rok a půl kočku, která (zatím?) žije, chodí domů i ven. Kotě nikdo jen tak nevyhodil napospas! Měli jsme ho 4měsíce doma, hlídali a korigovali ohařku. Poslední 2měsíce už žilo venku, domů chodilo jíst. Věřili jsme,že už je začleněno, potkávali se na zahradě, fena ho ignorovala. A pak jsem odjela..
Závidím vám váš černobílý a předvídatelný svět 😕
A k původnímu tématu: ač si naše podcenění uvědomujeme, lásku k feně to jaksi nenavodí
napsal(a):
Jenže to není otázka psí inteligence. Tu byste měla projevit vy a přiznat si, že máte doma potencionálního zabijáka koček. Který to může udělat kdykoliv znovu.
Dobře, přiznávám si. Pak nevidím jiné východisko, než že druhou půlku života stráví v kotci. Je to takhle Ok?
lenocka
napsal(a):
Dobře, přiznávám si. Pak nevidím jiné východisko, než že druhou půlku života stráví v kotci. Je to takhle Ok?
Když nebudete doma, ano. Nebo se smířit s tím, že můžete přijít i o druhou kočku.
lenocka
napsal(a):
Ne, postavte se před zrcadlo, dejte si pár facek a pochopte, že je to jen a jen vaše vina. Je tak snadné hodit ji na psa. Až si tohle srovnáte v hlavě, můžete mít dál fenu ráda.
A vyřešte oddělování kočky. Na to nemusí být fena v kotci.
napsal(a):
Ne, postavte se před zrcadlo, dejte si pár facek a pochopte, že je to jen a jen vaše vina. Je tak snadné hodit ji na psa. Až si tohle srovnáte v hlavě, můžete mít dál fenu ráda.
A vyřešte oddělování kočky. Na to nemusí být fena v kotci.
Půjdu proti proudu. Orionko - promiňte, kolik "seconhandových" psů máte na kontě? Váš odsusek je hodně ostrý. Myslíte, si, že to Lenočce je jako jedno, co se stalo? že jí to nebolí? Předpokládám, že v daný okamžik feně uvěřila, že to je v pořádku, pod kontrolou. Jen on ten němec je sám o sobě trošku specifický v tomhle ohledu a pokud si ho nevymazlíte - myslím výchovou, od malička, funguje často jinak.
Nevíte - resp. nevíme - nikdo z nás, jakou práci za sebou Lenočka s tím psem má. Mohla se na něj klidně vykašlat, což? Co všechno už s ní dokázala napravit, kam ji dokázala posunout. Abych byla spravedlivá - nejspíš bych odsuzovala stejně jako vy, kdyby mi rukama neprošla Tali. Věřte, že byly situace, kdy jsem ji pro bolest ať už fyzickou, nebo i psychickou (v době, kdy přišla a udělala mi na zemi malý peklíčko. mi odcházela moje máma a já poslední co jsem chtěla a potřebovala bylo to, aby se mnou mlátila o zem a připravovala mi každodenní stres, protože jsem se bála, co z jejích vylomenin vzejde. ) neměla ani trošilinku ráda. Ale věděla jsem, že když to nezvládnu, namele ji někdo do buřtů, protože o ni nikdo stát nebude. Z toho co Lenocka napsala tuším, co všechno dělala ,dělá a i dělat bude a že z té feny nikdy nebude takový pes, na jakého doposud byla vždy zvyklá a na jaké jsme zvyklí, když si je vychováme.
Už to asi na vás, Orionko, nečeká, abyste si vyzkoušela boty v kterých ona chodí, nicméně vím, že byste pak soudila trošku jinak. On by totiž leckdo takovýho psa posunul hezky o dům dál. Ona to neudělala, a nedělá.
Lenočko - není to lehký, nebude to lehký, držím palce, ať máte dostatek trpělivosti. A je pravda, že ona za to nemůže, to je fakt, jen si to člověk řiká 100000000 za sebou a pak to po 100000001 nejde. Nevím, jak vaše čuba, ale Tali má navíc smůlu v tom, že s ní všichni neuvěřitelně šíbovali, bůhví-jak zacházeli, takže ten vztah k lidem je slabý a ještě je navíc leckdy trošánek .........retard. Tak třeba vám to pomůže, abyste si řekla, že může být ještě hůř. Nicméně - teď feně nemůžete věřit, jak se zachová, stojíte na začátku. Tak to zvládněte, já vám držím palce.
lenocka
napsal(a):
Tak si rozmyslete, jestli chcete mít ohařku nebo kočky. Fena za to nemůže a hláška z rozčilení, že bude v kotci kvůli kočkám, které jsou v podstatě nezávislé na člověku, je dost hnusná. A to jsem duší kočkař. Kotě se třeba rozběhlo, feně udělalo pudové "cvak" a mrně to prostě nestihlo. Starší kočka už asi ví, třeba nějaký výpad už taky zažila a přežila. Taky bych z toho byla hotová, ale jako viníka bych za to nenáviděla tak akorát sebe.
Kdysi mi kocour svlékl z kůže přes mřížku klece křečíka - mazlíka, když jsem nebyla doma. Po dvou letech "mírového" soužití. I po 20ti letech je mi ze sebe samé zle, jaký jsem byla i....t. Džungarák po něm běžně lezl a nic. Byla jsem neempatický bezmozek a ještě jsem pro svůj dobrý pocit šla Karlovi koupit flák masa jako omluvu, že jsem na něj v první chvíli řvala jak siréna.
napsal(a):
Tak si rozmyslete, jestli chcete mít ohařku nebo kočky. Fena za to nemůže a hláška z rozčilení, že bude v kotci kvůli kočkám, které jsou v podstatě nezávislé na člověku, je dost hnusná. A to jsem duší kočkař. Kotě se třeba rozběhlo, feně udělalo pudové "cvak" a mrně to prostě nestihlo. Starší kočka už asi ví, třeba nějaký výpad už taky zažila a přežila. Taky bych z toho byla hotová, ale jako viníka bych za to nenáviděla tak akorát sebe.
Kdysi mi kocour svlékl z kůže přes mřížku klece křečíka - mazlíka, když jsem nebyla doma. Po dvou letech "mírového" soužití. I po 20ti letech je mi ze sebe samé zle, jaký jsem byla i....t. Džungarák po něm běžně lezl a nic. Byla jsem neempatický bezmozek a ještě jsem pro svůj dobrý pocit šla Karlovi koupit flák masa jako omluvu, že jsem na něj v první chvíli řvala jak siréna.
Ollie - předpokládám, že Lenočka kočku už měla, když přišel přítel s ohařkou bez výchovy. Jedinej, kdo naopak o výchovu ohařky usiluje je Lenočka.
Když ono je to těžký.... Znám dost podobnou situaci z blízkého okolí... Kamarádka měla kočky, celý život, nastěhovala si domů přítele se štěnětem, štěndo si na kočky krásně zvyklo. Spali spolu na gauči, vyhřívali se na zahradě, žrali spolu z jedné misky, pes klidně od misky odešel a nechal žrádlo kočkám.... No a po několika letech pes žral, kočka šla okolo, pes po ní skočil a bylo po kočce... Z ničeho nic... Do té doby sebemenší problém ani náznak...
Nemyslím si, že by oni něco podcenili, oni to nemohli tušit... Jo jasně, je to pořád kočka a pes, ale nepředpokládám, že při takovém bezproblémovém soužití někdo psa od kočky separuje, nebo naopak, kdyby ho separovali, tak takové bezproblémové soužití asi s kočkami neměl..
Kamarádka není vyloženě pejskařka, sama by si psa nepořídila, ale tohohle psa měla ráda, než se to stala. Pak s tím taky měla docela problém a psa už moc nemusela... Jo a mimochodem, stalo se to za přítomnosti všech doma...Stáli pár metrů od nich, ale nezmohli nic, byla to vteřina..
marcelaamax - plemeno?
a jo, stane se, nepředvídatelné a bohužel
a třeba proto nikdy nepomůžu nějakému útulkáčkovi
potřebuji k nule přiblížit takovou pravděpodobnost
takže štěně, plemeno, a pokud možno jedinec (v tom jsem skeptická)
zrzavci, tohle není o míře snahy lenočky (ale bylo by zajímavé vědět ani ne kolik času a úsilí, ale JAK...učí? potlačuje?)
tohle je o respektování faktů:
pes lovec + pes už kočku zabil
tečka, howgh
je to životě či smrti
tohle má (tedy pro mě) prioritu nejvyšší
Zrzavci napsala : Váš odsusek je hodně ostrý. Myslíte, si, že to Lenočce je jako jedno, co se stalo? že jí to nebolí? Předpokládám, že v daný okamžik feně uvěřila, že to je v pořádku, pod kontrolou.
Já Len. nevyčítám, že se to stalo. Já jí jen vyčítám, že z toho obviňuje psa a ještě navíc, že ji za to nemůže mít ráda.
lenocka napsala : Nicméně se odmítám smířit s tím, že je normální, aby vraždila členy rodiny doma, na naší zahradě. Tohle prostě neberu.
To je to, co mi vadí. Ona se nemíní smířit s tím, že fena bude vždycky pro kočky nebezpečná.
lenočka napsala : Pak nevidím jiné východisko, než že druhou půlku života stráví v kotci. Je to takhle Ok?
Takže podle mne trestá fenu za něco, co je "hřích", selhání, lidí. A nechce hledat jiné východisko, než prostě potresta fenu za lidskou chybu.
Ta ohařka tam byla, přijmula jednu kočku, nějak to ustála a pak přišlo kotě......
A už vůbec se mi nelíbí, že chce rozhodovat o feně, která je jejího přítele. Nebo než se seznámili, byla fena trvale v kotci?
Láme to přes koleno. Je to ohař, ale já chci, aby sounažíval s kočkami.
“Ta ohařka tam byla, přijmula jednu kočku, nějak to ustála a pak přišlo kotě......”
Tak to tedy ne! Kočka tu byla první, s fenou se sžily rychle a snadno (možná zdánlivě?). Až po roce jsme zkusili kotě, hlídali, atd. Bohužel ho asi nepřijala tak, jako kočku, která tu byla před ní. Jo, já si teď už uvědomuju, že jsme jí neměli věřit, ale po půl roce klidu…no, ukamenujte mě… Mmchd to, že v minulém bydlišti pozabíjela malá koťata, jsem se dozvěděla až nedávno :/
Co se týká kotce, jaké trestání sakra? Furt mi tu píšete, že je musím oddělit. Kočka je venkovní, feny jsou teď v kotci obě když nejsme doma, doděláváme plot. Řešení: zůstane v kotci i nadále, žádná změna. Zavřená kočka je k ničemu a trpěla by víc, než ten pes. A ani za nic nemůže.
“ale bylo by zajímavé vědět ani ne kolik času a úsilí, ale JAK...učí? potlačuje?“
Rok a půl důsledné převýchovy počínající přivoláním a odvoláním, trváním na povelu i za cenu, že ostatní jde stranou. Komplet převýchova pohybu na volno. Narážíte na použití EO? Jo, do volné přírody ho nosí. Díky němu se může proběhnout na volno a je okamžitě odvolatelná, použila jsem impuls cca 5x?, jinak občas zvukový signál. Myslete si co chcete, ale jí to zachránilo od života na vodítku a zvířatům v lese životy.
Zrzavci děkuji, vy jste jako jedna z mála pochopila kontext situace. Já si ohaře nepořídila, nikdy loveckého nechci, k mému životu se absolutně nehodí. Svojí fenu jsem si vychovala řekla bych velmi dobře…a pak mi doma přistálo tohle 5letý tornádo. Bylo by asi na kilometr, než bych vypsala, co všechno dokázala provést, první měsíce s ní byl očistec, kdy mě, ač za to tedy nemohla, strašně štvala. Prostě to tak je, já mám ráda vychovaný zvířata (i děti), rozmazlený nedisciplinovaní frackové ve mně lásku jaksi nevzbuzují - a to je původní téma diskuze, už do téhle psát nebudu. Kdo má trochu empatie, ten chápe, co jsem chtěla říct.
"Narážíte na použití EO?"
ne
nebo ne primárně
ptám se, jak byla fena učena na kotě
No je to celý smutný, jasně, že pak si člověk může tlouct hlavou o zeď, že je to jeho vina, ale...
kde je ta hranice, kdy si můžeme říct, že nejsme jen ukolébané, ale že pes je pro kočku bezpečný....kde je ta hranice, kdy si můžeme říct, že můžeme být v klidu, že pes kočce neublíží.
Vždyť spousta lidí má kočku i psa, pořizuje kotě v době, kdy už tam pes je....
Tak vám tak nevím, kdyby mi pes fungoval s jednou kočkou a následně dalších půl roku i s kotětem, tak já osobně bych teda "ukolébaná" byla.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.81
lenocka
napsal(a):
“Ta ohařka tam byla, přijmula jednu kočku, nějak to ustála a pak přišlo kotě......”
Tak to tedy ne! Kočka tu byla první, s fenou se sžily rychle a snadno (možná zdánlivě?). Až po roce jsme zkusili kotě, hlídali, atd. Bohužel ho asi nepřijala tak, jako kočku, která tu byla před ní. Jo, já si teď už uvědomuju, že jsme jí neměli věřit, ale po půl roce klidu…no, ukamenujte mě… Mmchd to, že v minulém bydlišti pozabíjela malá koťata, jsem se dozvěděla až nedávno :/
Co se týká kotce, jaké trestání sakra? Furt mi tu píšete, že je musím oddělit. Kočka je venkovní, feny jsou teď v kotci obě když nejsme doma, doděláváme plot. Řešení: zůstane v kotci i nadále, žádná změna. Zavřená kočka je k ničemu a trpěla by víc, než ten pes. A ani za nic nemůže.
“ale bylo by zajímavé vědět ani ne kolik času a úsilí, ale JAK...učí? potlačuje?“
Rok a půl důsledné převýchovy počínající přivoláním a odvoláním, trváním na povelu i za cenu, že ostatní jde stranou. Komplet převýchova pohybu na volno. Narážíte na použití EO? Jo, do volné přírody ho nosí. Díky němu se může proběhnout na volno a je okamžitě odvolatelná, použila jsem impuls cca 5x?, jinak občas zvukový signál. Myslete si co chcete, ale jí to zachránilo od života na vodítku a zvířatům v lese životy.
Zrzavci děkuji, vy jste jako jedna z mála pochopila kontext situace. Já si ohaře nepořídila, nikdy loveckého nechci, k mému životu se absolutně nehodí. Svojí fenu jsem si vychovala řekla bych velmi dobře…a pak mi doma přistálo tohle 5letý tornádo. Bylo by asi na kilometr, než bych vypsala, co všechno dokázala provést, první měsíce s ní byl očistec, kdy mě, ač za to tedy nemohla, strašně štvala. Prostě to tak je, já mám ráda vychovaný zvířata (i děti), rozmazlený nedisciplinovaní frackové ve mně lásku jaksi nevzbuzují - a to je původní téma diskuze, už do téhle psát nebudu. Kdo má trochu empatie, ten chápe, co jsem chtěla říct.
Ja teda nechapu proc je nutny za kazdou cenu mit venkovni kocku co nadela vic skody jak užitku. Ale vase vec. Kdo chce kocku mel by ji mit zabezpecenou. Stejne vam ji jednou neco prejede nebo zakousne.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja teda nechapu proc je nutny za kazdou cenu mit venkovni kocku co nadela vic skody jak užitku. Ale vase vec. Kdo chce kocku mel by ji mit zabezpecenou. Stejne vam ji jednou neco prejede nebo zakousne.
Venkovní kočky chytají myši. Kdo má stáj, ocení. Zabezpečit nelze. Ale měli jsme vždycky všechny kastrované. Kočky i kocoury.
napsal(a):
Venkovní kočky chytají myši. Kdo má stáj, ocení. Zabezpečit nelze. Ale měli jsme vždycky všechny kastrované. Kočky i kocoury.
Kočky škody dělají, to tu víme všichni...
Ale lidé je měli, mají a mít budou. My tu můžeme tak leda šířit osvětu, aby lidé fakt kočky kastrovali, aby se nemnožily, hlavně na dědinách, geometrickou řadou.
Jinak, jak je známo, mám dvě bytovky a NOČNÍHO kocoura - a u něj jsem přesvědčená, že v současném jeho stadiu (věk, lenost) už by snad nelovil ani myši...a to ani, kdyby mu přeběhla po těle. Téměř takto jsem to totiž zažila. Pak ji chytil, jako grandiózní dar se jal ji komplet živou věnovat mně, a přes moje "příkazy", ať ji ihned chytne a zadáví, myš po chvíli vplula víceméně netknuta do vysoké trávy... Když byl ještě mlaďoch, jezdil se mnou na chalupu, miloval to tam a chodil tam také ven na noc. A to jsem fakt přísahám nacházela druhý den mrtvolky myší v řádu desítek!!! Ptáčka ani jednou jedinkrát - asi proto, že chodil ven v noci...i když samozřejmě za svůj život mohl nějakého zabít, o čemž já ale nevím.
Jinak já také trochu měním názor na "Lenocku". Nakopat by potřeboval s prominutím její přítel. Pokud "Lenocka" fungovala s vychovaným svým psem, kočkou (kočkami?), tak to s nimi evidentně umí . Je otázka, jak je ještě ohařka ohebná stran převýchovy a zda se do toho "Lenocce" bude chtít. A také, zda to tedy přítel povolí a nebude výchovu kazit. Každopádně, když jsem psala, že oddělování od kočky je základ, tak to si myslím nadále.
Orionko - píšete jí, že si má stoupnout před zrcadlo a dát si facku
á Len. nevyčítám, že se to stalo. Já jí jen vyčítám, že z toho obviňuje psa a ještě navíc, že ji za to nemůže mít ráda.
To že za to nemůže mít psa ráda, je , řekla bych celkem pochopitelné, když pominu to, že se pravděpodobně dost dlouho potíže s tím psem štosují - a to si piště, že se štosují, moc dobře si to pamatuju, není den, aby se něco nepo...., když pominu, že jí šikanuje její vlastní fenu, tak prostě ZABILA živého tvora, vypiplaný kotě s kterým před tím nějak fungovala. Chápete, že to jde zpracovat těžko? Četla jste, že přes všechny ty zádrhele jí měla radši a radši - tedy si k ní hledala cestu a pak se stalo tohle? Umíte se vcícit? Čtete co ona píše?
Ona se nemíní smířit s tím, že fena bude vždycky pro kočky nebezpečná.
Kde jste přišla na tohle? Sakra přece nevíte co ten člověk dělá, nedělá, jak je - není fena zabezpečená, něco si pouze domýšlíte, ale realita bude někde jinde, chápete? Stejně jako zadavatelka si Lenočka prostě potřebovala ulevit na duši a vy ji tady - aniž byste věděla - věděli - spráskáte bičem jak hovado stálník koně. Znovu zopakuju, že Lenočce asi z toho není dobře na duši, feně důvěřovala, protože na tom pracovala a pak se stane tohle. To, že se s tím nechce smířit- s tím, že zabíjí členy smečky, neznamená, že fenu nezabezpečí.
Ta ohařka tam byla, přijmula jednu kočku, nějak to ustála a pak přišlo kotě....
ne vy opradu nečtete -a to nejste ale teda jediná, co Lenočka píše. Podívejte se do toho textu poctivě ještě jednou.
Věřte, že když jste člověk, který je zvyklý mít psy vychované, fungující na myšlenku a pak vám do života nedobrovolně vtrhne neovladatelný tornádo s kterým děláte neskutečný věci a buď nepostupujete vůbec, nebo malinkatýma krůčkama, tornádo, kterýmu jste tak nějak navíc u zadní části těla a tornádo, který svým chováním de facto dost zničí váš svět na jaký jste zvyklý, svým chováním si uzurpuje spoustu vašeho času, na úkor ostatních, protože prostě s ním musíte hodně, hodně a ještě asi 100x hodně moc pracovat /a výsledky jsou navíc chabé/, tak vám leckdy není úplně fajn a tu cestu ke psu si hledáte. A Lenočka si ji, řekla bych, poctivě hledala. Nemáte ani zbla tucha, jak těžko se to hledá.
A už vůbec se mi nelíbí, že chce rozhodovat o feně, která je jejího přítele
Jestli se vám něco může nelíbit - což je paradox, protože Vám je do toho putna, ale budiť - tak je to naopak přístup jejího přítele. Který přišel s fenou v takovém stavu v jakém byla a to,kam se fena posunula je práce Lenočky. Znovu napíšu, až pokud byste nějakou dobu chodila v křuskách, který má obuty Lenočka, tak pak teprve můžete soudit. Vy ty boty nenosíte.
hm_
a třeba proto nikdy nepomůžu nějakému útulkáčkovi
potřebuji k nule přiblížit takovou pravděpodobnost
já to chápu, ale tím spíš, že máte vymazlence od miminka, můžete těžko pochopit, že někdy můžete dělat veletoče a nedojdete tam, kam si představujete a je vůbec jedno, jak moc pozitivně a po krůčkách, nekrůčkách, tak jak jsem já zvyklá taky, budete pracovat, protože ten pes je něčím specifický a kdybyste ze sebe šestsetkrát Frantu Šustu udělala, tak to prostě nebude nikdy to vono.
Leckdy taky můžete zabezpečovat do alelujá a postupovat po pikomilimetrech a stejně je vám to k prdu - Flekatá na krátkým vodítku, jištěná navíc košem, jdeme po cestě v lese - pink a je to. Ptáče už nežije. Věřte, věřte, že v ten moment vám vůbec není lehko na duši a toho psa fakt nemilujete- to je vlastně ještě vzkaz pro Orionku. Pro mě je život vzácný, dělám se svými psy vždy maximum pro to, aby neohrožovali ostatní zvířata, je to pro mě vysoká priorita, stejně jako jejich svoboda pohybu a podřídím tomu mnohé, aby to tak bylo a fungovalo. A pak dostanete do ruky zvíře, kde ani kdybyste ji venčila v kleci, tak to nebude bezpečný. Pak si ten vztah k tomu zvířeti opravdu musíte hledat.
zrzavci, myslím že v emocích jsi trošku paralelně.....
"Ona se nemíní smířit s tím, že fena bude vždycky pro kočky nebezpečná.
Kde jste přišla na tohle?"
no přesně tady :
"Nicméně se odmítám smířit s tím, že je normální, aby vraždila členy rodiny doma, na naší zahradě. Tohle prostě neberu. Je dost chytrá, aby odsunula skříň, aby mohla otevřít okno včetně otočení kličky a obrtlíků … takže inteligence má dost. Teorii hradního míru vysvětloval už Konrad Lorenz"
"já to chápu, ale tím spíš, že máte vymazlence od miminka, můžete těžko pochopit, že někdy můžete dělat veletoče a nedojdete tam, kam si představujete a je vůbec jedno, jak moc pozitivně a po krůčkách, nekrůčkách, tak jak jsem já zvyklá taky, budete pracovat, protože ten pes je něčím specifický a kdybyste ze sebe šestsetkrát Frantu Šustu udělala, tak to prostě nebude nikdy to vono.!"
Zrzavci, jsem tvrdý realista (muž tvrdí že těžký pesimista, bohužel život dává za pravdu mně) a opravdu chápu, velmi a všechno chápu.....
Včetně toho, že k výchově a výcviku patří i mechanické zabezpečení, například.
Včetně toho, jaké rozdíly v důsledcích jsou u různých přístupů k tomu výcviku.
Jak velký rozdíl ve výsledku umí udělat výcvik "nesmíš" od výcviku "dělej to a to", zejména u řešení problémů.
Včetně respektu k tomu psu, realistickému zvážení čeho je a není schopen (ve smyslu naučit se, do jaké míry atd.), respektu ke zvířeti jako instinktivnímu, pudovému tvorovi.
"Leckdy taky můžete zabezpečovat do alelujá a postupovat po pikomilimetrech a stejně je vám to k prdu - Flekatá na krátkým vodítku, jištěná navíc košem, jdeme po cestě v lese - pink a je to. Ptáče už nežije."
Zrzavci, možná tomu nebudeš věřit, ale respektuji, a velmi, i toto - nešťastnou náhodu. Prostě se stane. Zabezpečení maximální, ale VŠE předvídat nelze.
hm_
"Ona se nemíní smířit s tím, že fena bude vždycky pro kočky nebezpečná.
Kde jste přišla na tohle?"
no přesně tady :
"Nicméně se odmítám smířit s tím, že je normální, aby vraždila členy rodiny doma, na naší zahradě.
Je to výkřik, nic víc, je to výkřik v momentě, kdy to zpracovává. Taky jsem se nechtěla smířit s tím, že mám doma vraha. pro mě naprosto neakceptovatelná věc.
Znovu zopakuju, kdo v té, či podobné situaci nebyl, tak prostě neposoudí.
Včetně respektu k tomu psu, realistickému zvážení čeho je a není schopen (ve smyslu naučit se, do jaké míry atd.), respektu ke zvířeti jako instinktivnímu, pudovému tvorovi.
no ......... ono ftipné v tenhle moment je to, že ten pes toho de-facto schopen je, ale musí chtít, musí mít na vás vazbu, bez ní máte totálně prázdné ruce. A to je to, co - ne vlastní vinou - Lenočka prostě nejspíš teď nemá (a co jí, jak si tak hodně odhaduju, tuze žere, protože na to není zvyklá, a nejde jí s tím pracovat) natáhnout na sebe pětiletýho němce, kterej si žil, tak jak popisuje je složitý, o to víc, že jí to hatí druhá půle.
Ona je ten, kdo se psem pracuje, pracuje se psem, který ji povahově nesedí - a věřte, že to fakt není jednoduchý - takže každej, kdo kritizuje, by si tohle měl uvědomit. A nic, já zas jdu, jen jsem chtěla, aby věděla, že ne všichni tady práskaj odsuzujícně bičem jako Orionka, protože vím, že jí ta duše bolí.
Zrzavci, pořád se míjíme.....
ALE, a použiji citát někde ze začátku diskuze :
"Víte ono se podle pár řádků snadno soudí, realita je trochu jiná."
ANO, je to tak
tohle je písmenková diskuze, a účastníci reagují na ta písmenka, která sem kdo (a kdy) napíše. Nic víc a nic míň! Realitu nevidíme, jen ta písmenka....
Napíšu to jen stručně : ten můj výkřik měl len...pomoct. Mockrát pomohl mě, ať už se jednalo o průšvih psů nebo dětí. Úleva přišla právě v okamžiku, kdy jsem řekla: jo, jsem blbá a už se nezlobím. Pro obě strany a především pro mě.
Když v sobě bude len. ten odpor k feně živit....
je to cesta do pekel. Třeba já bych s někým, kdo nesnáší mého psa, nebyla.
...
"tak prostě ZABILA živého tvora"
Mrtvého by zabila těžko.
Hlavně je to pes, je to šelma, je to predátor....i když některý někdy vypadá jako mazlík.
napsal(a):
...
"tak prostě ZABILA živého tvora"
Mrtvého by zabila těžko.
Hlavně je to pes, je to šelma, je to predátor....i když některý někdy vypadá jako mazlík.
Mrtvého by zabila těžko
???
a vy si myslíte, že má-li doma ohaře,a dělala s ní vše to co píše /a pravdpodobně mnohem víc/, že to jako neví? Zvlášť, když lovečáka nikdy nechtěla? Čtěte to pořádně.
napsal(a):
Zrzavci, pořád se míjíme.....
ALE, a použiji citát někde ze začátku diskuze :
"Víte ono se podle pár řádků snadno soudí, realita je trochu jiná."
ANO, je to tak
tohle je písmenková diskuze, a účastníci reagují na ta písmenka, která sem kdo (a kdy) napíše. Nic víc a nic míň! Realitu nevidíme, jen ta písmenka....
Asi jo, míjíme
účastníci reagují na ta písmenka, která sem kdo (a kdy) napíše.
no to mi právě přijde, že ne, protože kdyby to četli všichni pořádně, uvidí to tam. Jenže si tam každý dosazuje svoje cosi. Jinak by nemohly být reakce jaké jsou.
napsal(a):
Napíšu to jen stručně : ten můj výkřik měl len...pomoct. Mockrát pomohl mě, ať už se jednalo o průšvih psů nebo dětí. Úleva přišla právě v okamžiku, kdy jsem řekla: jo, jsem blbá a už se nezlobím. Pro obě strany a především pro mě.
Když v sobě bude len. ten odpor k feně živit....
je to cesta do pekel. Třeba já bych s někým, kdo nesnáší mého psa, nebyla.
No to jí opravdu pomohl.
Ona ho nesnáší natolik, že s ním pracuje, to je co?
Zrzavci
napsal(a):
Mrtvého by zabila těžko
???
a vy si myslíte, že má-li doma ohaře,a dělala s ní vše to co píše /a pravdpodobně mnohem víc/, že to jako neví? Zvlášť, když lovečáka nikdy nechtěla? Čtěte to pořádně.
To nebyla reakce na ni. Citované je váš výrok. Včetně zdůraznění velkým pismem. Přiznám, že mě to od vás překvapilo.
Ale možná v zápalu emocí rychleji píšete......
Mmchd to, že v minulém bydlišti pozabíjela malá koťata, jsem se dozvěděla až nedávno :/
Dcera přivedla 6l.labradorku, měli jsme 2 kočky
Fena šílela touhou je zabít, kdykoli je spatřila.
Nenávist byla až hmatatelná.
Bývalý majitel mi potom řekl, že ano, ona kočky ne.
Kdysi svůj pozemek si prý "vyčistila".
Poprvé nám proletěla pletivem kotce, vyděsila nás všechny.
Kočky zvládly utéct, pak se bály domů ... .
Přesvědčila jsem ji, že toto tedy ne.
Nebylo to přes odměny. (zvířata nemlátím)
Svou nelibost jsem jí dávala důrazně najevo.
No, šílená anabáze.
Nakonec se spřátelily, byla jim oporou před cizími kočkami.
Ale bylo to náročné.
Tak jsem si zavzpomínala ...
napsal(a):
To nebyla reakce na ni. Citované je váš výrok. Včetně zdůraznění velkým pismem. Přiznám, že mě to od vás překvapilo.
Ale možná v zápalu emocí rychleji píšete......
to jsem pochopila, že reagujete na mne, nicméně nechápu Vás a to, že vás něco ode mne překvapuje.. To zdůraznění je tam záměrně, protože to asi nebyla pohodová chvilka, když se to stalo. Vůbec vám nerozumím, ale to je jedno, neshodneme se, tak to nemá cenu nějak hrotit. Nemůžete opravdu soudit něco, co jste neprožila, asi takhle. Ono se to snadno ťuká do tý klábosnice, když ví člověk kulový.
Zrzavci
napsal(a):
to jsem pochopila, že reagujete na mne, nicméně nechápu Vás a to, že vás něco ode mne překvapuje.. To zdůraznění je tam záměrně, protože to asi nebyla pohodová chvilka, když se to stalo. Vůbec vám nerozumím, ale to je jedno, neshodneme se, tak to nemá cenu nějak hrotit. Nemůžete opravdu soudit něco, co jste neprožila, asi takhle. Ono se to snadno ťuká do tý klábosnice, když ví člověk kulový.
A vy víte, co jsem prožila? Vidíte, a mně píšete cosi o botách.
Přirozeně, nevím, co jste prožila - taky jsem se ptala, kolik secondhandových psů jste měla, zatím jste neodpovídala, nicméně předpoklad je, že člověk který si prožije obdobnou situaci má pro druhého a jeho frustraci celkem pochopení.
edit a tady nešlo o nic jiného, než o vyjádření frustrace, nebylo zapotřebí udílení ani rad, ani facek. těch pak nejméně.
Nechce se mi do toho moc motat, protože takovou zkušenost nemám. V mnoha věcech mám určitě máslo na hlavně. Přestože se snažím předvídat, tak mnoho věcí jsem určitě podcenila a že se nikdy nic nestalo, tak to bylo spíš o štěstí.
Prostě se mi chce napsat..."kdo jsi bez viny, tak hoď kamenem".
Ve své podstatě souhlasím s tím, co píše Zrzavci.
Zrzavci, a jsi si jistá, že jsi to vlákno četla od začátku?