Belgický ovčák malinois

Prodám Belgického ovčáka Malinoise - Chovatelská stanice Z Krásného kraje n...
16000 Kč
Ahoj, mam rok a pul malinu. Vse bez problemu ale najednou mi zacla lézt vsude do skrini… dnes si otevřela i mrazak a vyžrala vse co mohla. Hrašek, zeleninu, maso, hranolky atd. Ven chodi 3x denne a basti 2x denne. Nevim Uz co s ni. Je to cca 14 dni kdy vleze fakt vsude. Kdyz jsem v praci nebo s dcerkou venku udela doma bordel a vypada to tu jak po bitvě.
Nejaky napad? Klec se mi do bytu nevejde :(
Majdulator007
napsal(a):
Ahoj, mam rok a pul malinu. Vse bez problemu ale najednou mi zacla lézt vsude do skrini… dnes si otevřela i mrazak a vyžrala vse co mohla. Hrašek, zeleninu, maso, hranolky atd. Ven chodi 3x denne a basti 2x denne. Nevim Uz co s ni. Je to cca 14 dni kdy vleze fakt vsude. Kdyz jsem v praci nebo s dcerkou venku udela doma bordel a vypada to tu jak po bitvě.
Dobrý den,
já bych skusila v mé nepřítomnosti náhubek .
Dája
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vse bez problemu ale najednou mi zacla lézt vsude do skrini
kdyz ona tady ifauna, ma historii prispevku.
A ne, nebyla do ted bez problemu.
Omezit prostor kam po byte ve vasi nepritomnosti muze a - zamestnat.
Ale uz to dela a umi. O to je tezsi zlozvyky odstranit.
Majdulator007
napsal(a):
Asi blbě krmíte. Viz petrahei - vaše vlákno z 24.9.
rapotacka11
napsal(a):
Klec se mi do bytu nevejde :(
A 3 čoklové jo?
Který je ten třetí? Dopídila jsem se k malině a asijezevčíkovi.
lupus4
napsal(a):
Mohla byste popsat její běžný den ?
Rano dostane nazrat pak jdeme na hodinu ven a Ja jdu s dcerou do skoly a do prace. Jak prijedu beru ji na hodinu znovu ven. Vecer kolem 7-8 dostane nazrat a jdem na 2h ven.. venku si nechce hrat nic je spis takova ze kdyz nekam sednem nebo neco tak si lehne a je u nas. Zadny ze by chtela blbnout s míčkem nebo klacky Vubec.
Majdulator007
napsal(a):
Rano dostane nazrat pak jdeme na hodinu ven a Ja jdu s dcerou do skoly a do prace. Jak prijedu beru ji na hodinu znovu ven. Vecer kolem 7-8 dostane nazrat a jdem na 2h ven.. venku si nechce hrat nic je spis takova ze kdyz nekam sednem nebo neco tak si lehne a je u nas. Zadny ze by chtela blbnout s míčkem nebo klacky Vubec.
A to ty čtyři hodiny jen někde bloumáte nebo posedáváte? Mentální práce nic?
rapotacka11
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3720889/znackujici-fena
Teda, máte paměť a přehled!
žabičkamodrá
XXX.XXX.203.208
Co zkusit dětské zámky? přilepit a přidělat všude možně i na mrazák, na lednici a tak, dokázala by i tak to otevřít?
Majdulator007
napsal(a):
Ne neposedame, Litam s ni jak Ja tak dcera ale ji to během chvile prestane bavit.. povely atd ji nebavi ani s pamlskama ani hrou…
Tohle nezni moc jako typicka malina. Treba ji jen neumite spravne namotivovat? Ptam se z vlastni zkkusenosti. Predchoziho psa jsem totiz motiivovat na cviceni moc neumela a vypadalo to, ze ho to nebavi, ale pak jsem se to naucila a nebylo nic, co by pesan nechtel delat ci ho neco nebavilo :)
Jinak dobre protipsi opatreni jsou krome detskych pojistek tez suche zipy a urcite vyjdou i levneji
Ze svých skromných zkušeností bych řekla, že ten (ne)zájem je výsledek vedení psa. Že to není tak, že psa nic nezajímá a tím diskuze (mezi psovodem a psem) končí. Je potřeba dostat se (psovoda) do aktivní role - změnit mindset a vymanit se z té reaktivní role, kdy je všechno v režii psa a psovod se jen nechá unášet proudem…
Zkuste tu malinu vzít k někomu schopnému a zkušenému, nechte si ukázat, jak nastavit trénink tak, aby ji to bavilo, jak ji rozehrát, jak získat její pozornost. Vybrala jste si pracovní plemeno, tak se musíte kousnout a zamakat na tom. Samozřejmě budete muset zapracovat i na těch zlozvycích, ale obecně i v tomto směru pomáhá režim, rituály a rovnováha mezi odpočinkem a prací (oběma složkami - fyzickou i psychickou).
Prolítla jsem ještě Vaše starší vlákna… Praštilo mě do očí, že malá kříženka doma značkovala a malina se v 10 měsících odmítala venčit venku a vykonávala potřebu rovněž doma, to je zvláštní souhra. Taky jste psala, že je vyhublá a často 💩 - tohle už jste vyřešila? Jestli to není jedno s druhým - není zvyklá na spolupráci vs. je apatická, protože jí dlouhodobě není dobře… Asi by to bylo dobré řešit komplexně a víc do hloubky…
Majdulator007
napsal(a):
Trochu jsem nepochopila, proč jste si jako třetího psa pořídila zrovna malinu. Co jste si od ní slibovala?
janaa
napsal(a):
Že dělá bordel malina v tomhle režimu,nedivím se,nudí se. Nicméně to,že se zblázní až tak,že vybrakuje mrazák a sežere zmrzlý potraviny,to fakt normální není. Takže bych udělala komplet zdravotní prohlídku,krev,moč atd.
kolegyně měla podivně se chovající fenku knírače - taky měla záchvaty žravosti (bochník chleba, guláš z hrnce) a byla na plemeno podivně líná a nevyrovnaná (přitom pracovní linie)... A ona to byla špatně fungující štítná žláza. Nasazení léků neskutečně změnilo povahu fenky. Přišlo se na to brzy - a už roky je vše o.k.
napsal(a):
kolegyně měla podivně se chovající fenku knírače - taky měla záchvaty žravosti (bochník chleba, guláš z hrnce) a byla na plemeno podivně líná a nevyrovnaná (přitom pracovní linie)... A ona to byla špatně fungující štítná žláza. Nasazení léků neskutečně změnilo povahu fenky. Přišlo se na to brzy - a už roky je vše o.k.
Kamarádky RR měl tyhle záchvaty,když onemocněl cukrovkou. On byl schopnej sežrat i mouku
rapotacka11
napsal(a):
Někdo by řekl hrůza, ale je to vlastně
šťastný, dobře živený, dokonale zaměstnaný a vyžitý
mladý pes.
Jste si jistá, že zadavatelka pochopí ironii?
AnnaAlex
XXX.XXX.48.104
Majdulator007
napsal(a):
Chyba bude v tom, že krmíte před venčením. Pes by měl po krmení zůstat nejméně hodinu v klidu. Nažraný pes je líný a chce odpočívat.
Krmte ji až po vyvenčení a bude venku aktivnější. I pamlsky za odměnu si bude brát nadšeně. Vyvenčená a potom nakrmená taky nebude doma tak řádit a jídlo krást.
Jako bývalá majitelka žravé feny a vynalézavé zlodějky musím říct, že mi tohle nepřijde nijak složité. Prostě mechanicky zabráním feně rabovat. Ať už tady někdo zmiňoval dětské pojistky na ten mrazák...všechno v eventuelním dosahu feny uklidím, prostory, do kterých je fena schopná se dostat zajistím proti otevření a čubině nechám nějakou velkou hovězí kost na okus popř. nějakej kong ze kterého vypadávají mňamky a nebo ze které se dá vylízat nějaká psí paštika a fertig.
Nechám jí tam krabici s namuchlanými letáky, novinami mezi které umístím nějaké mňamky....prostě něco, čím se fena bezpečně zabaví.