Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2023 21:17
mauinek

XXX.XXX.16.21

Dobrý den,
prosím o radu. Máme 1,5 roku starého mopse, jako stěně měl problém s průjmy a osvědčili se nám BritCare Salmon&Potato Puppy, z kterých jsme plynule přešli na Adult se stejnou příchutí. Pes má ideální váhu a dle Vet je zdravý jako řípa. Na granulky, které dostává ráno a večer, se vždy vrhnul jako blesk, hovinka měl normální.
NICMÉNĚ, teď jsme objednali další 12kg pytel, výrobce začal dělat jiný obal, už nepíše Salmon & Potato, ale pouze Salmon (složení uvádí naprosto identické) a problém nastal, když jsme pytel otevřeli. Granule mají jiný tvar, jinak voní, pes je nechce žrát a když už je sežere, tak má kašovitý průjem.
Poraďte prosím, nějakou slušnou alternativu! Potřebuji na rychlo vyzkoušet něco, co by mu mohlo chutnat.

17.3.2023 21:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

maso

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2023 21:38

Vítejte v začarovaném kruhu. Granuláři mají obecně trochu problém s trávením a ve hledání je to svým způsobem vždycky pokus/omyl. A někdy do té míry, že psovi rozsekáte trávicí soustavu na kaši, zvlášť u plemen mops třeba. Tady nikdo neodhadne, co váš pes zvládne bez následků. Pro majitele psů na normální stravě těžko představitelná procedura postupného přecházení na jiné granule je taky sázka do loterie.

17.3.2023 21:40

Abych nebyla potvora, tak třeba jehněčí Marpy jsou nekomplikované krmivo, které psi většinou snáší bez problému. Nebo bezobilné Barking Heads.

17.3.2023 21:51

Brit ted menil receptury - vsechny
A historicky -kdykoliv se tohle delo, k lepsimu to nebylo

neumim poradit jinou znacku, musite zkouset

17.3.2023 22:28

jo, brit má u mě v tomhle velký vroubek, teď

protože Nora od torze žrala jejich endurance - stačí menší množství, nebobtná - a teď prostě nemám pokračování, nakoupila jsem obrovskou hromadu v doprodeji a prostě odkládám rozhodnutí o tom, čím teda budu krmit dál (protože yoggies jako jediný další sušenky, o kterých vím, že nebobtnají, tak dobře mě asi neplatí)

no a kočky, teda v zásadě Macík, tam zase po dlouhém zkoušení seděl fitmin salmon (ten kocour má průjem nebo aspoň plynatost celkem po čemkoliv včetně třeba vajíčka) a šup, změna receptury a po té nové se mi posrali úplně všichni. další krmení, které docela dával, bylo ive beautiful hair, to je brit, taky už nedělají.

prostě "nové, lepší", chuj s tím.

Vicky.Pollard

17.3.2023 23:35
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

protože Nora od torze žrala jejich endurance - stačí menší množství, nebobtná - a teď prostě nemám pokračování, nakoupila jsem obrovskou hromadu v doprodeji a prostě odkládám rozhodnutí o tom, čím teda budu krmit dál (protože yoggies jako jediný další sušenky, o kterých vím, že nebobtnají, tak dobře mě asi neplatí)

no a kočky, teda v zásadě Macík, tam zase po dlouhém zkoušení seděl fitmin salmon (ten kocour má průjem nebo aspoň plynatost celkem po čemkoliv včetně třeba vajíčka) a šup, změna receptury a po té nové se mi posrali úplně všichni. další krmení, které docela dával, bylo ive beautiful hair, to je brit, taky už nedělají.

Co mám ozkoušené, tak minimálně bobtnají Wolfsbluty, bereme ty batátové a bramborové (kůň, krůta, kachna a koza). Jen ta cena...

18.3.2023 05:58
bery25

XXX.XXX.33.75

Vicky.Pollard napsal(a):
Co mám ozkoušené, tak minimálně bobtnají Wolfsbluty, bereme ty batátové a bramborové (kůň, krůta, kachna a koza). Jen ta cena...

tiež magnusson

18.3.2023 06:03
bery25

XXX.XXX.33.75

to malo byt asi fuj s tim

18.3.2023 06:40
impact

XXX.XXX.9.56

Aha, tak vidím, že nasraných je nás dost a těch, co skupovali starý řady taky.

Jinak pro zadavatelku - losos a brambory má i Sam's Field. Když mi do zprávy pošlete kód na Zásilkovnu, klidně Vám v pondělí kilo pošlu.

https://www.jkanimals.cz/cs/potreby-pro-psy/granule-pro-psy/adult-salmon/

Případně kdybyste byla náhodou někde Přerov - Kroměříž, klidně si je můžete vyzvednout dneska u nás.

18.3.2023 06:49

předně - výrobcům to říkejte
třeba s těmi hnusy jednoho dne přestanou
měnili recepturu? jako zmrzlé maso za zkažené zmrzlé maso se salmonelou?
mohli jste chytit vadnou šarži
a podle ní můžete mít doma blbé i ty ostatní tam vyráběné značky
běžně se to dělá tak - vím, že pes žere výhradně toto, nemoc, vet, nahlásit... výrobce stahuje

yogýs = lukullus, markus m.
nebobtnají i jiné lisované a pečené
https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/lukullus
https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/luposan
https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/markus_muhle

18.3.2023 08:36

mohli jste chytit vadnou šarži

18.3.2023 08:52

brambory -losos jsou i tyhle: Simpsons Premium Adult Sensitive losos & brambory, a zarucene se vyrabi jinde nez Sam´s field a Brit

asi jsem paranoidni, ale bojim se, jestli se nezmeni ted vsechny znacky, co se tam vyrabi

18.3.2023 10:09

četla jsem odpovědi na dotazy změn receptur:
dali jsme více masa a přidali probiotika

to je docela směšné
to nebude ten důvod
myslím, i podle komentářů v zahraničí a i jiných značek, koupili někde dostupnější, levnější maso, jablka, cokoli... koupilo to třeba i víc výrobců
a dopadlo to takto
a po té surovině by se ale mohlo pátrat
mně by to teda vadilo hodně
jestli to nebyla nějaká vadná surovina, tak třeba hodně jablek?
ale Kváš říká - více masa
tak co si myslet

Simpsons jsou naše nejoblíbenější. Na extrudované granule hezky voní a roky si drží docela dostačující kvalitu.

Možností je hodně... vadné balení. Už materiál obalu, skladování, překupníci, díra v obale a žluklý tuk.

Takže su paranoidní asi víc :-)

Hned se dá zkusit Canagan, prodává Zvěrokruh, býval v Kauflandu.

18.3.2023 11:14

jestli to nebyla nějaká vadná surovina, tak třeba hodně jablek

to "maso" bude uplne jine, ne jablka....

no a jestli dobre koukam, slozeni je jine a ne ze neni - krom zmeny "masa" - hrach tam predtim nebyl, vlaknina se zvedla - a tak...

jsem, bohuzel, uz pametnik, pamatuju jeste jejich Aport granule
a pamatuju si, jak byval jen modrý Brit a co se s nim stalo po tom, co se "vylepsil" a rozdelil na brit a Brit care...
zadny, ze smula na spatnou sarzi. Jsou to jine gracle, no...

18.3.2023 11:42

jo, tak to já starší čísla analytická neznám
mě nenapadlo, že se lidé nepodívali
takhle je to jasné
a to maso určitě, třeba i tuk, kdo ví, jiný zdroj... tak už to bude vadné nafurt, no :-)

18.3.2023 17:46
Tery56

XXX.XXX.65.199

Nedám dopustit na Acanou. V předešlých příspěvcích někdo psal, že změnili majitele, ale není to pravda. A granule Brit, to je největší humus a ještě nově přidávají do nich hmyzí protein a ještě se tím chválí. Klidně je možné, že z toho má váš pes ty problémy

18.3.2023 17:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

O co všechno jsou "ochuzeni" lidé, co krmí normálně

Marně přemýšlím, kdy měl nějaký můj pes trávicí problémy...

18.3.2023 17:56

Tery56 napsal(a):
Nedám dopustit na Acanou. V předešlých příspěvcích někdo psal, že změnili majitele, ale není to pravda. A granule Brit, to je největší humus a ještě nově přidávají do nich hmyzí protein a ještě se tím chválí. Klidně je možné, že z toho má váš pes ty problémy

Tak určitě
https://www.petfoodindustry.com/blogs/7-adventures-in-pet-food/post/11724-mars-adds-to-large-pet-food-portfolio-with-champion-deal

Acana & Orijen nejdřív přestěhovala část výroby do Kentucky, čímž se zařadila mezi hnusy,
hned se jim prokázalo, že čerstvé ryby ta krmiva neviděla ani z rychlíku,
no a teď je vlastní Mars, což je největší hnus na světě.
https://www.mars.com/news-and-stories/press-releases-statements/mars-petcare-completes-acquisition-of-champion-petfoods
Podívejte se, co vše Mars vlastní, od krmiv, kosmetiku po bla bla.
A kromě pár receptur Orijenu ta krmiva nikdy špičková nebyla.
Akorát hromady luštěnin a v případě Acany humusácké moučky.

Jé, to jsem zase dnes upřímná.

Jenže to jsou vše ověřitelná fakta

Ta česká značka, kterou tady nevyslovujeme, je taky "dobrá",
ale hmyzí protein do toho netahejte, nemáte ponětí, co to je, z čeho se skládá a kde se bere.

To zas někde jede kampaň fesjbůk, co :-)

Zatímco hmyz chovat kvůli proteinu může každý a ničemu neubližuje,
vozit krmivo z Ameriky a Kanady loděmi přes oceán je
ultra ekologické, že :-) :-)

18.3.2023 18:01

lupus4 napsal(a):

Nora si to GDV vyrobila konzumací zmrzlé mumifikované kuřice, kterou měla někde na zahradě zahrabanou od léta

a s novým žaludkem prostě už celou drůbež nedá, max menší kuře a i to je jak kdy a může to skončit celé vyblité. kosti prostě vadí.

no a Macík, ten se pokadí celkem po čemkoliv a po dlouhém bádání je to nejlepší na granulích nějaké prémiové kvality, tzn. žádné bezobilné tentononc, nějaká rýže nebo i kukuřice, hlavní moučka ne kuře.

18.3.2023 18:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

lupus4 napsal(a):

Už jsem si vzpomněl
Vojtíšek (5kg) asi před 9ti lety , kdy sežral půlku na zahradě zapomenutého melouna - min kg , napřed vypadal, že bude mít alespoň 9 štěňat a pak to z něj vcelku rychle "vylítalo"...

18.3.2023 18:04
Tery56

XXX.XXX.65.199

No myslím, že vím přesně o co jde

18.3.2023 18:07
Tery56

XXX.XXX.65.199

Tak určitě
https://www.petfoodindustry.com/blogs/7-adventures-in-pet-food/post/11724-mars-adds-to-large-pet-food-portfolio-with-champion-deal

Acana & Orijen nejdřív přestěhovala část výroby do Kentucky, čímž se zařadila mezi hnusy,
hned se jim prokázalo, že čerstvé ryby ta krmiva neviděla ani z rychlíku,
no a teď je vlastní Mars, což je největší hnus na světě.
https://www.mars.com/news-and-stories/press-releases-statements/mars-petcare-completes-acquisition-of-champion-petfoods
Podívejte se, co vše Mars vlastní, od krmiv, kosmetiku po bla bla.
A kromě pár receptur Orijenu ta krmiva nikdy špičková nebyla.
Akorát hromady luštěnin a v případě Acany humusácké moučky.

Jé, to jsem zase dnes upřímná.

Jenže to jsou vše ověřitelná fakta

Ta česká značka, kterou tady nevyslovujeme, je taky "dobrá",
ale hmyzí protein do toho netahejte, nemáte ponětí, co to je, z čeho se skládá a kde se bere.

To zas někde jede kampaň fesjbůk, co :-)

Zatímco hmyz chovat kvůli proteinu může každý a ničemu neubližuje,
vozit krmivo z Ameriky a Kanady loděmi přes oceán je
ultra ekologické, že :-) :-)

Přesně vím o co jde

18.3.2023 18:18

Tery56 napsal(a):
Přesně vím o co jde

Tak povídejte.
Můj druhý výmysl:
https://www.petfoodprocessing.net/media/photos/22-champion-petfoods-dogstar-kitchens
Hmyz obsahuje chitin a propukne z toho rakovina.

Do granulí se používají larvy Hermetia illucens.
To jsou mouchy, prosím; jejich larvy.

Chitin je v řasách, bakteriích, houbách, ...
takže nemůžeme jíst nic
a granule, kde jsou kvasinky a řasy, což je 99 % granul, taky nejíst.

Pak máme problém s tím, že je to nestravitelné. Tak jasně, ulity se nejí. Teda lidé je nejí.
Jí, ale neví o tom, jinak by neplácali takové krávoviny.
Ulity, schránky korýšů... všude to je sto padesát let.

Hmyzí protein je docela dobrý, má všecky potřebné aminokyseliny,
samozřejmě něco limitujícího, určitě methionin.
Každý protein má nějakou limitující.

Nejhorší je krmit jedny granule s jedním zdrojem furt dokola, furt hovězí, chudák pes žere jen popcorn
a ty aminokyseliny, co je jich tam málo, musí vyrábět. Zbytečná práce.
Hmyzí protein proč ne? Hmyzí granule jako jediné jídlo? Ani omylem.

Vozit potraviny a krmiva přes půl planety? Fuj.
A taky mi přijde dost na hlavu, že má každý plastový kompost
a poslední dobou i plastové komposty na balkoně. A je hrozně eko a bio a psovi sype jedny hnusné granule,
ne proto, že pes je nemocen, ale že páníček je líný, ale souzní s přírodou,
pěstuje žížaly v plastovém kyblíku.
A kupuje si na mytí Dove a Jar, ale že se tam testuje na zvířatech, to už nevidí.

My prostě nevidíme souvislosti.

18.3.2023 18:56

A tohle znáte?

Belgie 2021 a dál.. i léta předtím....samozřejmě nejen Belgie ... jen jedna z globálně problematických špiček ledovce cizorodých látek v potravinách a krmivech:

https://www.petrbroz.eu/vecne-chemikalie-vs-antverpy/

https://www.bloomberg.com/graphics/2022-3m-pfas-toxic-forever-chemicals-europe/

Diskuze o tom, které granule, je v kontextu nejen výše uvedeného, směšná - odpověď posledních cca 10 let je pořád stejná: žádné granule.

18.3.2023 19:32

A tohle znáte?

Belgie 2021 a dál.. i léta předtím....samozřejmě nejen Belgie ... jen jedna z globálně problematických špiček ledovce cizorodých látek v potravinách a krmivech:

Diskuze o tom, které granule, je v kontextu nejen výše uvedeného, směšná - odpověď posledních cca 10 let je pořád stejná: žádné granule.

Nemám čas číst takové dlouhé věci, Zem je zasviněná, jo,
chce se tím říct, že máme kontaminovanou půdu atp., takže máme jedovaté jídlo?
A to je něco nové?
Jak se to týká té které značky granul a hmyzu z farmy?
Jím hodně ryb, budu svítit :-)

18.3.2023 19:55

A tohle znáte?

to s granulemi souvisí jak, konkrétně?

pokud se bojíte věčných chemikálií, tak v kontextu asi posledních sta let platí, nežrat nic a radši si to hned hodit.

18.3.2023 19:58

pokud se bojíte věčných chemikálií, tak v kontextu asi posledních sta let platí, nežrat nic a radši si to hned hodit.

To říkal už spolužák na škole před těmi mnoha lety - ideál je kapačka do žíly, jinak je to samá chemie.

18.3.2023 20:25

Je to stále o tom samém - zmiňovaná změna receptury souvisí s dostupností a cenou vstupů, nikoliv s myšlenkou na blaho a zdraví konzumenta.

Nebojím se věčných chemikálií tak, že bych z nich a jim podobných nespala, ale je dobré si uvědomit, že v odkazu zmiňované Antverpy jsou v Belgii, tedy "civilizovaná" Evropa - západní civilizace, prsící se legislativou, směrnicemi, Reachem...co teprve tam, kde si mohou dělat násobně menší starosti s podnikáním?

18.3.2023 21:13

belgie = vývozce vepřů
samozřejmě že jde o cenu
ale snad si nikdo nemyslel něco o blahu konzumentů, lidí i psů

18.3.2023 22:10
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):

Mně když sežrala krabičku sádla, to se poblila celkem rychle a hamburger z mletého masa, který proste někousala a polkla celý, hadice jedna .

Megí ...já dávala Malině Orijeen k snídani, ale přestala to mít ráda, zkusila jsem pár dalších značek a momentálně dostává Yoggies a Marp, ty jí docela chutnají. Spíš to ale má jako takovou pojistku, aby ráno náhodou nehladověla. Ráno o jídlo nějak nestojí.

19.3.2023 12:51
Mí

XXX.XXX.237.43

Canagan.

Brigit.ka

21.3.2023 09:53
Brigit.ka

XXX.XXX.65.39

Zdravím,
řeším stejný problém. S novým obalem změnili i složení (dle složení na původním i novém obalu). Do té doby mi tč. 6měs. stěně prospívalo. Teď řeším průjmovitou stolici a s tím nutnou změnu granulí. Psala jsem na stránky výrobce, co se stalo, odpověděli ze přidali víc masa, ať přecházíme na granule pozvolna... kecy .
Složení masa a rýže je procentuálně stejně na starém i novém obalu, změna je u ostatních složek ve složení. Už jen to že mi lžou o složení, urychlilo mé rozhodnutí a změně výrobce. Zatím jsme ve fázi hledání vhodných granulí.

21.3.2023 09:56

Brigit.ka napsal(a):
Zdravím,
řeším stejný problém. S novým obalem změnili i složení (dle složení na původním i novém obalu). Do té doby mi tč. 6měs. stěně prospívalo. Teď řeším průjmovitou stolici a s tím nutnou změnu granulí. Psala jsem na stránky výrobce, co se stalo, odpověděli ze přidali víc masa, ať přecházíme na granule pozvolna... kecy .
Složení masa a rýže je procentuálně stejně na starém i novém obalu, změna je u ostatních složek ve složení. Už jen to že mi lžou o složení, urychlilo mé rozhodnutí a změně výrobce. Zatím jsme ve fázi hledání vhodných granulí.

Můžete starý a nový obal vyfotit a dát sem?
Mě to zajímá, jak to vypadá. Díky

25.3.2023 21:40
EvitaHor

XXX.XXX.224.49

My bereme granule od Marp, jsou bez obilovin, proto jsou šetrnější na zažívání. Mrkněte tady www.marppetfood.cz

26.3.2023 09:52

EvitaHor napsal(a):
My bereme granule od Marp, jsou bez obilovin, proto jsou šetrnější na zažívání. Mrkněte tady www.marppetfood.cz

Na čtvrtým místě zase hrách, proč?
Nevím no, že by byla třeba nadprodukce hrachu? Do barfu jsem hrách nikdy nepřidávala.

26.3.2023 11:01

Hrách je nejlevnější.
Skutečné složení:
sušené kuře, brambory sladké, brambory, kuře, vejce a hrách

165 korun za kilo brambor s kuřetem, to se na mě nezlobte, výrobce je mi fuk, ale tohle snad už nemůže nikdo kupovat, leda někdo poblblý tím, že si myslí, že pes se prodává v základní výbavě s granulemi.

A to se netýká jen této značky.

Marp hol. losos je ještě horší než to kuře, na lososa koukám, abych to porovnala s Brit care losos,
to je teda dost hnus - lososový protein a spousta sodíku v BC za 100 Kč (asi,nevím, esi to jsou staré/nové pytle),
Marp natural (levnější řada) - to je zas pytel brambor, losos a bramb. bílkovina za 140 kilo.

Carnilove mám brát jako holistic nebo nejnižší řadu ever?
salmon meal (25%), salmon hydrolyzed (20%), yellow peas (20%), herring meal (10%), chicken fat

To je vtip?

Fakt za takové pytle odpadků dáváme od 100 do 200 za kilo?
Dyť to je normálně Propesko křížené s Pedigree.

26.3.2023 11:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.159

Noo, teď stojím, před rozhodnutím, jaké granule zvolit pro mimina a moc mi nepomáháte🤔.
Vždycky jsem jim posledních 14 dní přidávala Farminu nebo Brit Care, aby byli zvyklí i na granule a bylo to i dostupné pro nové majitele, ale Farmina i BC upravily receptury i ceny tak, že už tuhle jejích hru hrát nechci 🤮.

Dáte mi někdo typ na slušné granule s dobrým poměrem cena x výkon, aby to bylo pro nové majitele udržitelné i z dlouhodobého hlediska?

26.3.2023 11:38

Už není moc možností.
Chce to asi sehnat chovatelské balení, tzn. domluvit se s distributorem (Hájek?) Essential
a to samé udělá nový majitel.
Nevím, esi má něco takového Barking heads, Marp holistic (Pučálka). https://www.pucalka.cz/cs/chovatelsky-program/
https://www.hpf.cz/cs/chovatelsky-klub
nebo jim radši napsat.
Další dobré jsou Simpsons, ale ty prodává Bitiba (levnější než zoohit) a s nimi se nedomluvíte, je to jen prodejce.

26.3.2023 11:45
libuko

XXX.XXX.81.163

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Noo, teď stojím, před rozhodnutím, jaké granule zvolit pro mimina a moc mi nepomáháte🤔.
Vždycky jsem jim posledních 14 dní přidávala Farminu nebo Brit Care, aby byli zvyklí i na granule a bylo to i dostupné pro nové majitele, ale Farmina i BC upravily receptury i ceny tak, že už tuhle jejích hru hrát nechci 🤮.

Dáte mi někdo typ na slušné granule s dobrým poměrem cena x výkon, aby to bylo pro nové majitele udržitelné i z dlouhodobého hlediska?

Jo, s těma cenama je to na.... Jako alternativa k ND LG byla dobrá Alleva, řada natural, tam ale půjdou ceny nahoru. Úplně špatně nevychází Primordial (kupované po 2ks nebo prostě někde výhodněji 🙂).

26.3.2023 11:46

Distributor Barking H. je Noviko.
https://www.noviko.cz/znacky-pet

26.3.2023 16:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Už není moc možností.
Chce to asi sehnat chovatelské balení, tzn. domluvit se s distributorem (Hájek?) Essential
a to samé udělá nový majitel.
Nevím, esi má něco takového Barking heads, Marp holistic (Pučálka). https://www.pucalka.cz/cs/chovatelsky-program/
https://www.hpf.cz/cs/chovatelsky-klub
nebo jim radši napsat.
Další dobré jsou Simpsons, ale ty prodává Bitiba (levnější než zoohit) a s nimi se nedomluvíte, je to jen prodejce.

Essential vyloženě chovatelské balení myslím nemá. A s Hajkem se noví majitele asi taky nedomluvi, pokud nemají CHS. Já tam CHS registrovanou mám, a i tak ta cena není žádný zázrak, oproti tomu jak se pohybují normálně.

Tak jsem schválně mrkla - bez nějaké registrace bych totožné granule jinde sehnala o 20 Kč dražší 😀

26.3.2023 16:20
libuko

XXX.XXX.47.2

marcelaamax napsal(a):
Essential vyloženě chovatelské balení myslím nemá. A s Hajkem se noví majitele asi taky nedomluvi, pokud nemají CHS. Já tam CHS registrovanou mám, a i tak ta cena není žádný zázrak, oproti tomu jak se pohybují normálně.

Tak jsem schválně mrkla - bez nějaké registrace bych totožné granule jinde sehnala o 20 Kč dražší 😀

Essential má jako chovatelskou recepturu Breeder Living 12kg, nemají ji tam dlouho, o ničem jiném taky nevím.

26.3.2023 16:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):
Essential má jako chovatelskou recepturu Breeder Living 12kg, nemají ji tam dlouho, o ničem jiném taky nevím.

Pro mě 12 kg pytel není úplně zajímavý 🤔

26.3.2023 16:33

Určitě musí být CHS, samozřejmě.
I kdyby 12kg pytel, to přece neva, koupí se víc ks.
Tady se o tom taky psalo, kdo to byl... dvacka to určitě nebyla. Ale taky to nebylo letos.

Některé eshopy mají lepší ceny, když se koupí dva tři pytle, taky různé slevy po registraci a tak.

Nakupuji na tom Bitiba, protože 3 a 5 % dolů pokaždé + sběr známek = 400 sleva.
Jsou to takové maličkosti, vím. Každá koruna dobrá...
Essential tam nemají.

Spíše počítám, že nic levného a dobrého už nikdy nebude.

26.3.2023 16:35
libuko

XXX.XXX.47.2

Pro mě 12 kg pytel není úplně zajímavý 🤔

Rozumím....u Tebe by asi šly ty 18kg Barking Heads, Noviko mívá i "natržena" balení za super cenu, jenže pro budoucí majitele štěňátek bude tahle značka koupena klasicky pak docela drahá. Nevím jak se teď pohybuje ta chovatelská farmina, jestli to není navzdory všemu nejrozumnější volba.

26.3.2023 16:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Určitě musí být CHS, samozřejmě.
I kdyby 12kg pytel, to přece neva, koupí se víc ks.
Tady se o tom taky psalo, kdo to byl... dvacka to určitě nebyla. Ale taky to nebylo letos.

Některé eshopy mají lepší ceny, když se koupí dva tři pytle, taky různé slevy po registraci a tak.

Nakupuji na tom Bitiba, protože 3 a 5 % dolů pokaždé + sběr známek = 400 sleva.
Jsou to takové maličkosti, vím. Každá koruna dobrá...
Essential tam nemají.

Spíše počítám, že nic levného a dobrého už nikdy nebude.

Nemám problém s 12 kg jako takovým, ale ty ceny jsou oproti chovatelským balením někde jinde👎

26.3.2023 16:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):
Rozumím....u Tebe by asi šly ty 18kg Barking Heads, Noviko mívá i "natržena" balení za super cenu, jenže pro budoucí majitele štěňátek bude tahle značka koupena klasicky pak docela drahá. Nevím jak se teď pohybuje ta chovatelská farmina, jestli to není navzdory všemu nejrozumnější volba.

Ekonomicky určitě jo, ale noví majitelé pak stejně musí přejít na N&D, protože se k Farmině nedostanou.

Pak mi ještě cenově dobře vychází Fitmin, ale jestli odpovídá i rozumnou kvalitou nevím - jak granule normálně nekupuju, tak už v tom nemám takový rozhled.

26.3.2023 16:57

Ekonomicky určitě jo, ale noví majitelé pak stejně musí přejít na N&D, protože se k Farmině nedostanou.

Pak mi ještě cenově dobře vychází Fitmin, ale jestli odpovídá i rozumnou kvalitou nevím - jak granule normálně nekupuju, tak už v tom nemám takový rozhled.

fitmin jsem jednou koupila noře, děsně po tom zhubla

a teda jedly to kočky do změny receptury, po které se všechny čtyři neskutečně posraly, takže fitmin má u mě velký vroubek

26.3.2023 16:58

Když budou noví majitelé kupovat po více pytlech, bude i v běžných eshopech cena docela ok,
pod 1400 - shop4dog aktuálně.

Jednu výhodu ty značky mají - pravděpodobně se nepřestanou prodávat.

Fitmin purity, nebo jak se to jmenuje, nevypadal zle. Cenově ale mimo...

Ještě je Wolfsblut ok, ale cenově teď ani nevím,
stejné jako Marp, Barking, ...jsou Best breeder - menší privat label, raději nespoléhám.

Jinak bohužel... ale nebojte, všichni dostaneme přidáno :)

26.3.2023 17:40
libuko

XXX.XXX.47.2

Fitmin, pokud se bavíme o střední řadě, tedy bílé pytle (ne černé), tak co jsem se potkala, tak psům sedí. Co se týká řady For life, tak bych byla opatrnejsi, možna ne každy pes dá ten játrový nástřik co dělají kvůli chutnosti 🙂. Fitmin má i věrnostní program 7+1 nebo 10+1. Co vím, tak Fitminu byl vytýkán hlavně způsob konzervace, oproti tomu ale stál argument, že zatímco oni tu konzervaci přiznají, tak ti co koupi hotovou moučku, tak už to uvádět nemusí, i když ty látky tam stejně jsou. Ale třeba zareaguje někdo povolanejsi.

26.3.2023 17:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):
Fitmin, pokud se bavíme o střední řadě, tedy bílé pytle (ne černé), tak co jsem se potkala, tak psům sedí. Co se týká řady For life, tak bych byla opatrnejsi, možna ne každy pes dá ten játrový nástřik co dělají kvůli chutnosti 🙂. Fitmin má i věrnostní program 7+1 nebo 10+1. Co vím, tak Fitminu byl vytýkán hlavně způsob konzervace, oproti tomu ale stál argument, že zatímco oni tu konzervaci přiznají, tak ti co koupi hotovou moučku, tak už to uvádět nemusí, i když ty látky tam stejně jsou. Ale třeba zareaguje někdo povolanejsi.

Já mám právě jeden vrcholově sportující odchov od Fitminu zasponzorovaný a čuba vypadá parádně.
Mně jde s granulama jen o to štěněcí období - kvůli lidem, protože ne každý se cítí na to mít štěně jen na mase.

26.3.2023 18:24

U nás dost frčí ty Marpy (i poslední mimina mého psa, chovka jinak na barfu) a nikdy si nikdo nestěžoval.

26.3.2023 18:59

Krmím Applaws. No, krmím - štěněčí pro malá plemena má jako pamlsky pro chůzi u nohy (pro přivolání máme lákavější pamlsky), dospělácké pro malá plemena si občas zobne po večeři.

Ale taky je tam hrášek. A nevím, jaká největší balení mívají. Často tu tahle značka nezaznívá, možná jste je ani nezaregistrovala. Proto to píšu.

26.3.2023 19:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.159

Krmím Applaws. No, krmím - štěněčí pro malá plemena má jako pamlsky pro chůzi u nohy (pro přivolání máme lákavější pamlsky), dospělácké pro malá plemena si občas zobne po večeři.

Ale taky je tam hrášek. A nevím, jaká největší balení mívají. Často tu tahle značka nezaznívá, možná jste je ani nezaregistrovala. Proto to píšu.

Zaregistrovala, jen se snažím najít něco všeobecně dostupného v rozumné ceně - to Applaws není.
Cílem není to, abych já přikrmovala granulemi za 150Kč/kg kvůli novým majitelům, ale ti pak přešli na nějakou sra...💩 typu Happy Dog, protože granule za 2000+ /měsíc dávat nechtějí a všude na cvičákách probíhá masírka od těch co krmí economy šrotama👎. Ve světě sportovky lidi investují obrovské peníze do výcviku (tréninky, pamlsky, obrany, akce + benzín), mají psů víc a většinou se pohybují v komunitě, která nekrmí psy dobrými granulemi, takže to je v tomto takové trochu závadové prostředí.
Chci, aby u toho krmení ode mě vydrželi nebo si dobrovolně na něco lepšího nebo na maso, ne aby se nechali strhnout davem hned při prvním závozu nějakého hnusu na cvičák nebo reklamou na super granule z Hornbachu, "které jsou vlastně Marp jen dělaný pro Hornbach s dotovanou cenou" (tohle si lidi opravdu povídají a věří tomu🙄)

26.3.2023 19:38

26.3.2023 19:44

"které jsou vlastně Marp jen dělaný pro Hornbach s dotovanou cenou" (tohle si lidi opravdu povídají a věří tomu{/i

tak fitmin treba vyrabi grancle pro mountfield
znas to -na kazdem sprochu...
ale pro ty retezce proste vyrabi grancle stejne linky, no

26.3.2023 19:44

Sleduji dost lidí od musherských sportů, a toto mě, musím říct, velmi udivuje. Do vybavení a akcí investují nemalé peníze, tráví spoustu času tréninky (a i čas jsou peníze), psi jsou ve velké zátěži a ti lidi je krmí šíleným šrotem a ještě to propagují jako top krmivo.

26.3.2023 19:53

kdyz oni ti psi na tom makaji.
tisickrat si muzete rikat, ze je to srot a chemie - kdyz ti psi na tom ziji, funguji a dozivaji se i vysokeho veku.

ono to ma svoje duvody, proc to tak je.

26.3.2023 19:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

"které jsou vlastně Marp jen dělaný pro Hornbach s dotovanou cenou" (tohle si lidi opravdu povídají a věří tomu{/i

tak fitmin treba vyrabi grancle pro mountfield
znas to -na kazdem sprochu...
ale pro ty retezce proste vyrabi grancle stejne linky, no

Tohle samozřejmě vím, ale receptury jsou těch řetězců, jen je to dělané na lince Fitminu. Hornbach a podobní se nezaměřují na žádnou odbornou skupinu zákazníků a jejich jedinou motivací je nízká cena, aby ten stréc s tetkó, co přijeli pro věci na zahradu rovnou naložili i ten pytel žrádla pro Azora, zbytek je jim fuk.

Už se mi právě stalo, že jsem měla štěňata na Farmině a noví majitelé se nechali zmasirovat od někoho z rodiny tím, že Starvita je super prémiové žrádlo a je to Hornbachem dotovaný Marp, a že zbytečně platí balík za kvalitou stejné granule ...🙄

26.3.2023 19:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

kdyz oni ti psi na tom makaji.
tisickrat si muzete rikat, ze je to srot a chemie - kdyz ti psi na tom ziji, funguji a dozivaji se i vysokeho veku.

ono to ma svoje duvody, proc to tak je.

Jo, a přesně proto hledám spíš recenzí na granule v této kategorii.

26.3.2023 19:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

mno Fitminem krmí (jako přílohu) jen sprinteři a přidávají maso (většinou)
na dlouhotrvající výkon to zkrátka není...a díky "složení" být ani nemůže

26.3.2023 20:09

Právě že na výkon to je. Ať se ten šrot jmenuje jakkoli, pokud dám granule s odpovídajícím množstvím proteinu, tuku a cukrů, pes bude makat a neumře v šesti letech.
To jsou ty výzkumy vědců z Hills, kterými opovrhujeme...

Starvita je Mountfýld :-) strategie, no.

26.3.2023 20:10
libuko

XXX.XXX.47.2

Tohle samozřejmě vím, ale receptury jsou těch řetězců, jen je to dělané na lince Fitminu. Hornbach a podobní se nezaměřují na žádnou odbornou skupinu zákazníků a jejich jedinou motivací je nízká cena, aby ten stréc s tetkó, co přijeli pro věci na zahradu rovnou naložili i ten pytel žrádla pro Azora, zbytek je jim fuk.

Už se mi právě stalo, že jsem měla štěňata na Farmině a noví majitelé se nechali zmasirovat od někoho z rodiny tím, že Starvita je super prémiové žrádlo a je to Hornbachem dotovaný Marp, a že zbytečně platí balík za kvalitou stejné granule ...🙄

Budu tady asi za kacíře, ale teď jsem pytel starvity krmila (výhra na závodech), takže jsem se trošku mrkla co krmim a žádná hrůza mi to neprislo....Složení: vykostěné krůtí maso 25 %, sušené krůtí maso 23 %, bramborové vločky, hrášek 14 %, bramborový škrob, sušené hovězí a vepřové 5,5 % (sušené hovězí 4,5 % a sušené vepřové 1 %), drůbeží tuk, sušené řepné řízky 4 %, hydrolyzovaný živočišný protein, kvasnice 2,5 %, celulóza, vitaminy a minerální látky, lososový olej 0,5 %, extrakt z yuccy schidigery 0,1 %, sušená mrkev 0,1 %, směs bylinek 0,1 % (rozmarýn, tymián, petržel), chondroitin sulfát (270 mg/kg), glukosamin sulfát (200 mg/kg). Cena okolo 1300,-, což taky není úplně ekon....to si oproti farmine stejně moc nepomohli...

26.3.2023 20:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):
Budu tady asi za kacíře, ale teď jsem pytel starvity krmila (výhra na závodech), takže jsem se trošku mrkla co krmim a žádná hrůza mi to neprislo....Složení: vykostěné krůtí maso 25 %, sušené krůtí maso 23 %, bramborové vločky, hrášek 14 %, bramborový škrob, sušené hovězí a vepřové 5,5 % (sušené hovězí 4,5 % a sušené vepřové 1 %), drůbeží tuk, sušené řepné řízky 4 %, hydrolyzovaný živočišný protein, kvasnice 2,5 %, celulóza, vitaminy a minerální látky, lososový olej 0,5 %, extrakt z yuccy schidigery 0,1 %, sušená mrkev 0,1 %, směs bylinek 0,1 % (rozmarýn, tymián, petržel), chondroitin sulfát (270 mg/kg), glukosamin sulfát (200 mg/kg). Cena okolo 1300,-, což taky není úplně ekon....to si oproti farmine stejně moc nepomohli...

To už bylo před 6 lety a ta cena byla tenkrát kolem 700 a štěně na tom moc dobře nevypadlo - proto mi to tak utkvělo v hlavě.

26.3.2023 20:19
libuko

XXX.XXX.47.2

To už bylo před 6 lety a ta cena byla tenkrát kolem 700 a štěně na tom moc dobře nevypadlo - proto mi to tak utkvělo v hlavě.

Tak to jasně, už si to moc nepamatuju, ale jo, býval to šrot a pak nějak přidávali tu vyšší řadu a i tu inovovali......popravdě jsem ten výherní pytel taky moc nechtěla, ležel mi tu přes půl roku, ale došlo na něj 🙂.

26.3.2023 20:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):
Tak to jasně, už si to moc nepamatuju, ale jo, býval to šrot a pak nějak přidávali tu vyšší řadu a i tu inovovali......popravdě jsem ten výherní pytel taky moc nechtěla, ležel mi tu přes půl roku, ale došlo na něj 🙂.

Aha, tak to já zase nevím, že přidali lepší řadu - furt jsem žila v době, kdy jsem četla to složení.

26.3.2023 20:27

Chovatelská Farmina pro štěňata LG 20 kg jehněčí je teď aktuálně za 2084,76, kuřecí za 1713,86, jehněčí bez obilovin za 2298,63 a superprémium kuřecí za 1324,83.

Už jsem dlouho nebrala, ale vzhledem k tomu, jak je teď drahý Wolfsblut, který jsem brala jako záložní, kdyby něco, tak asi zase začnu.

26.3.2023 20:33

Stejné složení Starvita, Fitmin, Polaris... a jen ty dvoje poslední mají uvedeno na konci "s antioxidanty, konzervanty".
Takže Mountfýld tradičně podvádí.
Applaws jsem kdysi vyřadila, protože jsem někde našla ve složení moučku.
Jestli je tam i dnes, nevím.

26.3.2023 20:34
libuko

XXX.XXX.47.2

Aha, tak to já zase nevím, že přidali lepší řadu - furt jsem žila v době, kdy jsem četla to složení.

Jj, nemá smysl se v tom pitvat, ale pro pobavení, mají ještě vivavitu, cena okolo 900,- .....složení: Maso a výrobky živočišného původu (24% drůbeží), pšenice, kukuřice, vedlejší výrobky rostlinného původu (řepné řízky 2 %, yucca schidigera 0,5 %, FOS 0,5 %), oleje a tuky (drůběží tuk), rýže 5%, minerální látky (chondroitin sulfát 270 mg/kg, glukosamin chlorid 200mg/kg), pivovarské kvasnice

26.3.2023 20:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

Právě že na výkon to je

megi čemu říkáš výkon ? 15 min plnýho cvalu ? No , na to to stačí, ale na několik hod ani náhodou...
asi ani netušíš, že netušíš...

26.3.2023 20:39

lupus4 napsal(a):
Právě že na výkon to je

megi čemu říkáš výkon ? 15 min plnýho cvalu ? No , na to to stačí, ale na několik hod ani náhodou...

Máš pravdu :)

26.3.2023 20:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):
Jj, nemá smysl se v tom pitvat, ale pro pobavení, mají ještě vivavitu, cena okolo 900,- .....složení: Maso a výrobky živočišného původu (24% drůbeží), pšenice, kukuřice, vedlejší výrobky rostlinného původu (řepné řízky 2 %, yucca schidigera 0,5 %, FOS 0,5 %), oleje a tuky (drůběží tuk), rýže 5%, minerální látky (chondroitin sulfát 270 mg/kg, glukosamin chlorid 200mg/kg), pivovarské kvasnice

Jo, nějaké takové složení to tenkrát mělo 🤮

26.3.2023 20:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
Právě že na výkon to je

Jenomže já srovná mám psy, kteří mají podobný druh zátěže, takže tady to zadání splňují.
Nicméně mi jde v tuto chvíli spíš o granule pro štěňata.

26.3.2023 20:56

no takhle - drzim ti palce, at najdes...
hledam porad a porad je to nejaky kompromis.
nahoru sly cenove vsechny grancle, vetsina uz soucasne se zvysenou cenou i snizila kvalitu.
ta farmina je jeste porad zlata vlastne

26.3.2023 21:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

no takhle - drzim ti palce, at najdes...
hledam porad a porad je to nejaky kompromis.
nahoru sly cenove vsechny grancle, vetsina uz soucasne se zvysenou cenou i snizila kvalitu.
ta farmina je jeste porad zlata vlastne

Tak pak zůstanu u ní.
Možná ještě zvážím ten Fitmin.

26.3.2023 21:19

BHT ne... to už radši Farmina...ale to má výhodu akorát té CHS...

27.3.2023 18:22

a zkoušel jste někdo krmiva hulín?

27.3.2023 19:21

Vesměs komentáře na ifauně jsou takové, že hromada odpadu. Už je to ale pár let, recepty se mohly změnit.
Lisované granule jsou běžně takové tvrdé, lesklé, hladké, fakt hodně slisované. Jako pro morčátka jsem měla kdysi.
Ale ty z Hulína takové nebudou, budou hrubé, budou se hodně rozpadat.
A o to Vám jde, že? Kvůli torzi.
Když si bude pes zvykat pomalu, třeba mu to sedne.

27.3.2023 21:39

A jít po těch za studena lisovaných? Magnusson má tuším chovatelské balení a cenově to taky není taková hrůza. Nicméně moji psi nad tím dost ohrnovali nos, zkoušela jsem tyhle i Lukullusy jakože za studena lisované, i ty dražší Yoggies a kluky to proste nenadchlo.

Jinak fitmin jsem taky zkoušela, taky z toho nebyli dvakrát odvareni. Hovnouse na tom neměli nic moc. Nicméně nekrmime jen granule, krmím barf i granule, jsou zvyklí na všechno (mám teď problém se skladováním masa v takovém množství).

Můžete kouknout na topstein, kamarádka používá ve své chs tosa inu, psi jí na tom prospívají, ale nejsem si jistá, jestli existují nějaké chovatelské balení, nebo kupuje klasicky 15 kg pytle. Cenově to myslím vycházelo kolem 100 Kč/kg, což pro případné majitele nemusí být taková hrůza.

27.3.2023 23:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A jít po těch za studena lisovaných? Magnusson má tuším chovatelské balení a cenově to taky není taková hrůza. Nicméně moji psi nad tím dost ohrnovali nos, zkoušela jsem tyhle i Lukullusy jakože za studena lisované, i ty dražší Yoggies a kluky to proste nenadchlo.

Jinak fitmin jsem taky zkoušela, taky z toho nebyli dvakrát odvareni. Hovnouse na tom neměli nic moc. Nicméně nekrmime jen granule, krmím barf i granule, jsou zvyklí na všechno (mám teď problém se skladováním masa v takovém množství).

Můžete kouknout na topstein, kamarádka používá ve své chs tosa inu, psi jí na tom prospívají, ale nejsem si jistá, jestli existují nějaké chovatelské balení, nebo kupuje klasicky 15 kg pytle. Cenově to myslím vycházelo kolem 100 Kč/kg, což pro případné majitele nemusí být taková hrůza.

Do 100 Kč/kg je taková společenský snesitelná cena - v této kategorii granulí bych si tak představovala se pohybovat👍.

28.3.2023 08:19

Do 100 Kč/kg je taková společenský snesitelná cena - v této kategorii granulí bych si tak představovala se pohybovat👍.

Topstein Fish Crunchies for dogs Puppy and Junior - Extrudovaná kukuřice, rybí moučka, sádlo, kukuřičný lepek, celá sušená vejce, Frukto-oligosacharidy (FOS), komplex vitamínů a minerálů, aditiva CEE. No uff.

28.3.2023 08:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Topstein Fish Crunchies for dogs Puppy and Junior - Extrudovaná kukuřice, rybí moučka, sádlo, kukuřičný lepek, celá sušená vejce, Frukto-oligosacharidy (FOS), komplex vitamínů a minerálů, aditiva CEE. No uff.

To fakt začíná kukuřicí?!😱

28.3.2023 08:34

To fakt začíná kukuřicí?!😱

No jo, jen jsem to zkopírovala. Bez úprav. Koukla jsem i na jiná složení v podobné cenové kategorii, a fakt Vám to nezávidím, nevím, co bych vybrala. Samá moučka a výlisky…

28.3.2023 08:35

Magnusson jsou pečené, je to dobré jídlo, ale lehkému ovčáku nebude stačit.
Farm fresh/Topstein se svými dietními 3200 kcal nebo v jiných zas moučka, některé jsou bezobilné, jo, ale tak to můžeme rovnou zůstat u N&D, kterých aspoň nemusí pes sníst tolik, nebo vzít úplně cokoli, co nemá
napsané "antioxidanty povolené EU".
Lisované aktivnímu ovčákovi lehkého typu taky nebudou stačit.
Toho, co bude mít pod 3500 kcal, se bude muset dávat víc, takže cena tak nízko nezůstane. Nehledě na nepohodlí psa, který toho do sebe musí natlačit hodně.

28.3.2023 08:38
Ouško4

XXX.XXX.8.30

U nás na cvičáku hodně jede Kaniko, naše trenérka na tom má dvě sportovní maliny a chválila si to, ale já to složení nedokážu posoudit.

28.3.2023 08:44

Koupím Essential beginning pro štěkanátka, výkonově jsou stejně jak N&D (4000 kcal),
pro dospělé Essential stamina, dtto.
Tuku a proteinu mají hromadu, takže se ničím dokrmovat bokem nemusí.

28.3.2023 08:47

Ouško4 napsal(a):
U nás na cvičáku hodně jede Kaniko, naše trenérka na tom má dvě sportovní maliny a chválila si to, ale já to složení nedokážu posoudit.

Kaniko active+/puppy (3896 kcal/kg): Jehněčí maso 37% (dehydrované jehněčí maso 26%, čerstvé jehněčí maso a vnitřnosti 11%, tj. 3% v sušině), loupaná rýže 27%, hovězí škvarky 18 %, hovězí lůj 12 %, sušené cukrovarské řízky, sušená jablka, lososový olej 1 %, lněné semínko, sušená mrkev, sušené ovoce (brusinky, ostružiny, granátové jablko), dýňové semínko, inulin z čekanky 0.1 %, glukosamin, chondroitin sulfát, juka 0.01 %.

No tak aspoň to nezačíná kukuřicí. Otázka je, co ty škvarky a lůj.
Ale mají každý šestý pytel zdarma, takže cenově to bude lehce přes stovku na kg.

28.3.2023 08:51

To složení znám... Nativia používá škvarky, lůj a loupanou rýži; takto to písávala.
Myslím, že Nativia špatnou konzervaci nějak neměla.
Ale jistota není.

28.3.2023 09:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No jo, jen jsem to zkopírovala. Bez úprav. Koukla jsem i na jiná složení v podobné cenové kategorii, a fakt Vám to nezávidím, nevím, co bych vybrala. Samá moučka a výlisky…

Takto 1500 za 15 kg pytel si nemyslím, že je zrovna economy krmení. To splňuje bez problémů i ta Farmina.

Granule jsou sr...💩 všechny - některé víc, některé hodně a některé míň. To je bohužel realita. A přijde mi, že i výrobci, kteří měli slušné reference odhodili zábrany a začali s recepturama a surovinama dost podvádět👎.

Já granule nekrmím, takže už to tak aktivně nesleduju (mí psi nejsou kosmonauti, aby žralí amarouny), a za poslední dobu se toho tolik změnilo, že jen koukám 😱.

28.3.2023 09:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To složení znám... Nativia používá škvarky, lůj a loupanou rýži; takto to písávala.
Myslím, že Nativia špatnou konzervaci nějak neměla.
Ale jistota není.

Kdysi jsem někde Nativii vyhrála, ale byl to úplný šunt typu supermarketovka - dala jsem to sousedce😱. Je to už ale tak 10 let, tak věřím, že se posunuli k lepšímu.

28.3.2023 09:18

Farm fresh - maji nekolik rad - ty Crunchies jsou nejhorsi, ty lepsi rady jsou krmitelne ( konzervace je otazka i u nich), ale cena je zase uplne jinde.
Jinak u tehle granuli jsem vubec nepochopila pointu, ze podle ceho skladaji receptury. Kazda "prichut" ma uplne jine slozeni.
Jednu dobu jsem davala hovezi - byly to jedny z prvnich grancli, co se zase z hoveziho zacali vyrabet. Neuskodily, nenadchly, pak je zdrazily a prestaly me bavit

Essential - cenove odpovida jen Breeder. ten jsem nezkousela. Stamina a spol je mimo limit i v B2B - a mym sportakum nestacila. Tohle jsou grancle, ktery papirove maji byt idealni, fakticky me nenadchly

Magnusson -samotne nestaci, jako priloha k masu jsou super, ale to nepotrebujes.

Za studena lisovane - markus -nestacil, lukuluss - jako ty, co delaji s vodou ale uz jsem to tady psala. Ja to mela fakt strach to krmit. Dokrmila jsem pytel jako pamlsky a tim jsem skoncila.
Kojici matce treba ani omylem bych to nedala....

Me to az desi, co jsem vsecho zkousela :-D

28.3.2023 09:38
libuko

XXX.XXX.81.163

Napadlo by mě navýšit cenu štěňátka a do výbavy přidat 20kg pytel farminy nebo prostě toho chci aby krmili. To je odhadem na 2 měsíce, takže stendo bude mít dobrý základ. Pak je šance, že alespoň první majiteli koupený pytel je podle rad chovatele, no a pak už si to stejně všichni řeší po svém, to nejde ovlivnit.

28.3.2023 10:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.159

libuko napsal(a):
Napadlo by mě navýšit cenu štěňátka a do výbavy přidat 20kg pytel farminy nebo prostě toho chci aby krmili. To je odhadem na 2 měsíce, takže stendo bude mít dobrý základ. Pak je šance, že alespoň první majiteli koupený pytel je podle rad chovatele, no a pak už si to stejně všichni řeší po svém, to nejde ovlivnit.

Přesně takto jsem to dělala - kdo neměl přístup k Farmině a chtěl, tomu jsem granule objednala na cestu.
Jen mě zajímaly i jiné možnosti, než Farmina.

Po této diskuzí - za kterou všem děkuju 👍, docházím k závěru, že ta Farmina bude pořád nejlepší alternativa.

28.3.2023 10:28

No, je otázka, esi se smířit s nějakou hnusnou složkou a mít nižší cenu,
nebo se smířit s tím, že ty lepší budou kolem 150 za kilo... nevím váhu dospělého psa a tedy dávku na den.

Kupuji růžové beginning, ne že mám štěně, ale že jsou malé, což tady chutná, aj kočkám, u nás se jede na hromadu proteinu a tuku a to tady je,
nemám špatné svědomí a
když vezmu dva pytle, tak 123/kg,
tři pytle = 119/kg,
to je už dobrá cena. Na dnešní totálně vyšinuté poměry.

Nebo se fakt může vzít Kaniko ala Nativia a ta Nativia stojí méně. Tady to nikdo jíst nechtěl, ani ty "lepší" real meat. Suché, bez vůně, divné.

Že tu jsou nějaké menší značky, to asi nemá smysl, protože mohou taky rychle skončit.

A co teda, petrahei, stačilo, jaké granule Vašim psům?

28.3.2023 10:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.159

No, je otázka, esi se smířit s nějakou hnusnou složkou a mít nižší cenu,
nebo se smířit s tím, že ty lepší budou kolem 150 za kilo... nevím váhu dospělého psa a tedy dávku na den.

Kupuji růžové beginning, ne že mám štěně, ale že jsou malé, což tady chutná, aj kočkám, u nás se jede na hromadu proteinu a tuku a to tady je,
nemám špatné svědomí a
když vezmu dva pytle, tak 123/kg,
tři pytle = 119/kg,
to je už dobrá cena. Na dnešní totálně vyšinuté poměry.

Nebo se fakt může vzít Kaniko ala Nativia a ta Nativia stojí méně. Tady to nikdo jíst nechtěl, ani ty "lepší" real meat. Suché, bez vůně, divné.

Že tu jsou nějaké menší značky, to asi nemá smysl, protože mohou taky rychle skončit.

A co teda, petrahei, stačilo, jaké granule Vašim psům?

Ale tady nejde o mě - já granule nekrmím a nebudu.
Jde o budoucí majitele - těžko je můžu nutit kupovat nejdražší granule, tak hledám kompromis, který bude schůdný pro všechny.

V naší komunitě lidí nemívají jediného psa a tréninky je měsíčně stojí několik tisíc nebo jsou to služební psi a mají cenový strop na krmení.

28.3.2023 11:04
lenocka

XXX.XXX.32.235

A co tohle?

Složení: sušené vykostěné hovězí 31%, čerstvé vepřové 15%*, nahý oves, hovězí loj**, kukuřice, celé sladkovodní bílé ryby 7%*, vepřový tuk**, hydrolyzovaný hovězí kolagen, sušené celé brusinky 3%, petržel, mrkev, huminové látky, sušené šípky, špenát, květ ibišku, květ vřesu, list brusinky

* hodnota je uváděná v sušině
** konzervovaný vit.E

Analytické složky: Protein 28%, hrubý tuk 18%, anorganické látky 7,5%, vláknina 3,5%, vápník 1,6%, fosfor 1,1%, vlhkost 8%
3681 kcal/kg

Cena 1050 za 10kg

Mě se líbí. Bez luštěnin, bez kvasnic. Krmila jsem, spokojenost. Dost vápníku pro rostoucí mimča

28.3.2023 11:48

Bodreek. Mně to přijde stejné jak Nativia - složením.
Ten výrobce dělá víc podobných. Lara. Nebo tak nějak to bylo.

28.3.2023 14:51

Koupím Essential beginning pro štěkanátka, výkonově jsou stejně jak N&D (4000 kcal),
pro dospělé Essential stamina, dtto.
Tuku a proteinu mají hromadu, takže se ničím dokrmovat bokem nemusí.

Megi zeptám se, Essential beginning large breed jsem koupila pro štěndo, začla krmit asi v 10 týdnech, přechod z Fitminu od chovatelky. Krmím ten Essential napůl s masem. Např. ráno granule, oběd maso, večer granule. 2. den ráno maso, oběd maso, večer granule. Je to tak v pořádku? Vet mě u rostoucího štěněte varoval krmit jen maso, samozřejmě ne jen holé maso, ale s přílohami, zeleninou, bylinky atd.

28.3.2023 14:55

Bodreek. Mně to přijde stejné jak Nativia - složením.
Ten výrobce dělá víc podobných. Lara. Nebo tak nějak to bylo.

V cem je Bodreek podobny Nativii? Nebo - jaké N.?

28.3.2023 15:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

Megi zeptám se, Essential beginning large breed jsem koupila pro štěndo, začla krmit asi v 10 týdnech, přechod z Fitminu od chovatelky. Krmím ten Essential napůl s masem. Např. ráno granule, oběd maso, večer granule. 2. den ráno maso, oběd maso, večer granule. Je to tak v pořádku? Vet mě u rostoucího štěněte varoval krmit jen maso, samozřejmě ne jen holé maso, ale s přílohami, zeleninou, bylinky atd.

Jestli jsou tepelně extrudované, tak je úplně jedno co je "v nich". Napsané složení tak blbě nevypadá, jen mne zaráží, že neuvádí kolik čeho je...

Jinak maso a granule nemusíte tak striktně oddělovat, klidně míchejte dohromady

28.3.2023 15:44

V cem je Bodreek podobny Nativii? Nebo - jaké N.?

Mi to tak připomnělo kvůli loji, to moc granulí nemá. Delikan a Nativia. Nativia dřív psala
taky něco kolem složení, že "v sušeném stavu"... nebo čerstvém stavu, už nevím,
ale nikdo jiný to nedělal. Nativia real meat.
A Dog´s love, což je od nich taky. Asi.
Jako by někde byl sklad hovězího loje. A škvarek.

28.3.2023 15:47

Mně se to zdá v pohodě. Nepapá šmejd, večer má co trávit, zná maso i granule,
a ještě funguje a je hezký? No tak co. :)

28.3.2023 15:56

A teď jsem koukala, že pytle 12,5 kg končí, mají tam psané 10kg. A cena zůstane?

28.3.2023 17:43
dadu

XXX.XXX.33.64

Též jsem krmila Brit Care. Přešla jsem na Rasco a zatím (cca dva měsíce) plná spokojenost - malá spotřeba, malý odpad

28.3.2023 22:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.159

Štěně ve vývinu potřebuje hlavně minerální látky ve správném poměru - to je důležitější než bylinky.
Jinak mám na mase odchované už 3 generace, a absolutně bez problémů 👍
Psi na granulích jsou jak brojleři - rostou stejnoměrně, jsou baculatí, vypadají pěkně, ale nemyslím si, že je to ideální

Je to určitě pohodlnější a pro nezkušeného majitele nebo majitele problémového plemene bezpečnější, ale určitě to není ta jediná správná cesta😉..

29.3.2023 00:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

i já jen po mateřské linii např.
Daisy Dortýn (koupená) - 1.gen dcera -C´Dark Mary of H.k. nar. 2.8.90 - 2.gen.J´Dark Star of H.k. nar.14.4.94 - 3. gen. Olie of H.k. nar. 2.7.01 - 4.gen. Pelly of.H.k nar.19.12.05...
vše na mase, exteriér výborný + s chutí do práce špičkovou
někomu to holt nevysvětlíte a raději věří nesmyslům z reklam, či "znalcům" co nikdy nic neodchovali (mimo 2 či 3 koupených štěňat)

29.3.2023 04:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):

i já jen po mateřské linii např.
Daisy Dortýn (koupená) - 1.gen dcera -C´Dark Mary of H.k. nar. 2.8.90 - 2.gen.J´Dark Star of H.k. nar.14.4.94 - 3. gen. Olie of H.k. nar. 2.7.01 - 4.gen. Pelly of.H.k nar.19.12.05...
vše na mase, exteriér výborný + s chutí do práce špičkovou
někomu to holt nevysvětlíte a raději věří nesmyslům z reklam, či "znalcům" co nikdy nic neodchovali (mimo 2 či 3 koupených štěňat)

Nechci ty vety obhajovat, protože většina jich jen ze zcela zjištných důvodů mele nesmysly o tom, že pes musí žrát granule, protože jedině ty jsou super hyper vyvážené a nasadí tomu korunu tím, že pes je všežravec a do krmení vidí jak husa do flašky...🙄

Ale bavila jsem se se svým vetem, a on mi říkal že začal lidem doporučovat granule u štěňat po té, co se dostal do módy barf a začaly mu do ambulance chodit zase ve větším množství štěňata s křivicí - to prý předtím 20 let skoro neviděl. A tady mu musím bohužel dát za pravdu, protože lidi neumí myslet a nevidí u štěněte křivý nohy nebo prošlapy až na zem a často tím krmením nadělají víc škody než užitku 🙄. On sám přiznává, že výživa není jeho odbornost a je pro něj snazší ty lidi poslat na granule nebo na konzultaci k nějakému výživáři.

29.3.2023 05:25

Nechci ty vety obhajovat, protože většina jich jen ze zcela zjištných důvodů mele nesmysly o tom, že pes musí žrát granule, protože jedině ty jsou super hyper vyvážené a nasadí tomu korunu tím, že pes je všežravec a do krmení vidí jak husa do flašky...🙄

Ale bavila jsem se se svým vetem, a on mi říkal že začal lidem doporučovat granule u štěňat po té, co se dostal do módy barf a začaly mu do ambulance chodit zase ve větším množství štěňata s křivicí - to prý předtím 20 let skoro neviděl. A tady mu musím bohužel dát za pravdu, protože lidi neumí myslet a nevidí u štěněte křivý nohy nebo prošlapy až na zem a často tím krmením nadělají víc škody než užitku 🙄. On sám přiznává, že výživa není jeho odbornost a je pro něj snazší ty lidi poslat na granule nebo na konzultaci k nějakému výživáři.

Téma nohy je pro mě jako červený hadr na býka. A mám z toho největší obavy u našich štěňat, aby si majitele dali říct, neprekrmovali, neprehaneli to s pohybem.
Já se maximálně snazila u obou mých psů, bohužel u druhého se mi to nepovedlo a má nohy trochu od sebe - ještě čekám, že se mu postoj trochu spraví zmohutnenim hrudníku.
Ale když na to někoho upozorním, tak jsem blbka co tomu nerozumí, vet říkal nohy v pohodě, tak pes v pohodě. Zkoušela jsem jedne paní v jisté fb skupině zachránit mladého SAO. Neustále přidávala fotky, kde pes totálně rozjeté a proslapnute nohy, poradit si nenechala, pes má teď cca rok a půl, nohy katastrofické a řeší kulhani po delší procházce....
Není to podle mě jen krmením, ale protože lidi mají svůj rozum, nenechají si poradit a odnese to akorát ten pes.

29.3.2023 07:42

Protože štěně se nemá krmit masem, ale "kostmi". Ale zkuste si vyfotit misku skeletů na instagram... to nebudou žádná srdíčka, sledující ani nic.
Vraťte se o 40 let zpět, dával psovi někdo maso? To si já nepamatuji, já až 20 25 let zpět, ale to už byla jiná doba,
ať mi nikdo neříká, že za komoušů šel někdo
kupovat kusové hovězí a drůbeží na měsíc.
Tisíce let se psi krmili fakt zbytky a bylo v tom hodně, hodně obilných kaší a tak podobně.
Možná si nalovili potkany na farmě a zajíce u stáda, ale tohle zdobení mističek se nekonalo určitě.

Už jsem četla i názor, že takový veliký pes jako SAO nesmí jako štěně moc chodit...

29.3.2023 08:03

Krive nohy stenat jdou vidat i na granclich i na mase. A kdyz to majitel videt nechce, zadne rady neprijme...

Ale - nikdy to neni jen vec samotne vyzivy.
Ale celeho managmentu psa. A jeho geneticke vybavy.

Kdyz pes v roce viditelne kulha po normalni prochazce - vice nez chybu vyzivy bych ocekavala vyvojovou ortopedickou vadu...

29.3.2023 08:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Protože štěně se nemá krmit masem, ale "kostmi". Ale zkuste si vyfotit misku skeletů na instagram... to nebudou žádná srdíčka, sledující ani nic.
Vraťte se o 40 let zpět, dával psovi někdo maso? To si já nepamatuji, já až 20 25 let zpět, ale to už byla jiná doba,
ať mi nikdo neříká, že za komoušů šel někdo
kupovat kusové hovězí a drůbeží na měsíc.
Tisíce let se psi krmili fakt zbytky a bylo v tom hodně, hodně obilných kaší a tak podobně.
Možná si nalovili potkany na farmě a zajíce u stáda, ale tohle zdobení mističek se nekonalo určitě.

Už jsem četla i názor, že takový veliký pes jako SAO nesmí jako štěně moc chodit...

Dřív se chodilo na jatka a pro zbytky z jídelen - psům se bral od řezníka maximálně pajšl skelety a vařilo se to na cvičákách ve velkých kotlech s těstovinami, dál se do toho roboran a nazdar. Na dědinách psi žralí zbytky a spařený šrot s dobytkem ...

Ne, že by se mi po té době stýskalo, ale to ježdění na jatka pro maso + těstoviny/vločky mi zůstaly dodnes a psi si nestěžují.
...ale nemám instáč a mám alergii na slovo barf🤫.

29.3.2023 09:16

Krive nohy stenat jdou vidat i na granclich i na mase. A kdyz to majitel videt nechce, zadne rady neprijme...

Ale - nikdy to neni jen vec samotne vyzivy.
Ale celeho managmentu psa. A jeho geneticke vybavy.

Kdyz pes v roce viditelne kulha po normalni prochazce - vice nez chybu vyzivy bych ocekavala vyvojovou ortopedickou vadu...

Jeden můj odchov jen na barfu a nohy křivý jako prase, přešli na grancle a dobrý. U mýho psa to bylo naopak.

29.3.2023 09:55
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Já jsem případ člověka, co BARF nezvládl a podělal.
Co bylo špatně, jestli kvalita vstupních surovin, nebo skladba celkově...netuším dodnes. A strašně mě to mrzí.
Ale co mě strašně zaujalo (a vyděsilo), kolik psů jsme potkávali na veterině s podobnýma nebo skoro úplně identickýma problémama, a všichni měli společné to, že to byli barfovaný psi.
Totalně rozhozený trávení, průjmy, zvracení, překyselování, podrážděný žlučníky, slinivky, anebo příznaky na IBD...

Vím, že se říká, že to není raketový inženýrství, ale já mám normálně strach, když se to teď trošku uklidnilo (na granulích + kombinace granule a vařený), se k tomu syrovýmu masu vrátit, protože u nás to prostě nebylo dobrý. A pánbůh jak stojí nade mnou ví, jak jsem to myslela fakt dobře a za ten Barf jsem bojovala dlouho. 😢

29.3.2023 10:07

Ouško4 napsal(a):
Co bylo špatně, jestli kvalita vstupních surovin, nebo skladba celkově...netuším dodnes. A strašně mě to mrzí.
Ale co mě strašně zaujalo (a vyděsilo), kolik psů jsme potkávali na veterině s podobnýma nebo skoro úplně identickýma problémama, a všichni měli společné to, že to byli barfovaný psi.
Totalně rozhozený trávení, průjmy, zvracení, překyselování, podrážděný žlučníky, slinivky, anebo příznaky na IBD...

Vím, že se říká, že to není raketový inženýrství, ale já mám normálně strach, když se to teď trošku uklidnilo (na granulích + kombinace granule a vařený), se k tomu syrovýmu masu vrátit, protože u nás to prostě nebylo dobrý. A pánbůh jak stojí nade mnou ví, jak jsem to myslela fakt dobře a za ten Barf jsem bojovala dlouho. 😢

A víte teď, co přesně bylo špatně?

29.3.2023 10:46
Ouško4

XXX.XXX.68.89

A víte teď, co přesně bylo špatně?

Netuším. Chvilku jsem si myslela, že to celou dobu byla alergie, ale asi nebyla, protože třeba teď jeden pes žere dvě složky, na které by podle jedněch laboratorních rozborů měl být velmi silně alergický (kuře, rýže), a přitom je úplně v pohodě.
Navíc, už jsem to taky myslím někde dřív psala, na ty alergie mám otestováno ve dvou laboratořích nezávisle na sobě a výsledky byly úplně jinak. Na totéž krevní sérum vyšel v Laboklinu pes jako naprosto zdráv (v nulách včetně příloh), a v Genomii jako těžký alergik s reakcí na úplně všechno.

Jinak mám vyšetřeno úplně všechno, co jde (kromě gastroskopie a kontrastního rentgenu, na které jsme v té době nešli, protože klinické příznaky dle vetky, ještě nebyly tak závažné - protože pes nehubnul, nebyl apatický, celou dobu byl aktivní a veselý, sportoval a s chutí žral...krom doby, kdy (opakovaně a dlouhodobě) zvracel nestrávené kosti a maso nastřídačku se žlučníkovými šťávami.

Takže já fakt dodnes nevím.

29.3.2023 11:02

Myslím, že případ Ouško4 je takový specifický, že to s krmením masem jako takovým nemá nic.
Špatný dodavatel, navíc tam (esi si pamatuji) nebyla jistota, že se pes nedojídá něčím bokem, viz dieta a "zdá se mi oplácaný".
Něčím se trávení pochroumalo a pak už to byl kolotoč.
Ale výsledky těch dvou laborek jsou fakt vtipné.
Řekla jste jim to?
Jako jeden ukazatel, jo, je takový, že odpovídá akorát tomu, co pes jedl, druhý by ne/měl ukázat alergii.
To fakt byl v tomhle takový rozdíl?

29.3.2023 11:23
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Myslím, že případ Ouško4 je takový specifický, že to s krmením masem jako takovým nemá nic.
Špatný dodavatel, navíc tam (esi si pamatuji) nebyla jistota, že se pes nedojídá něčím bokem, viz dieta a "zdá se mi oplácaný".
Něčím se trávení pochroumalo a pak už to byl kolotoč.
Ale výsledky těch dvou laborek jsou fakt vtipné.
Řekla jste jim to?
Jako jeden ukazatel, jo, je takový, že odpovídá akorát tomu, co pes jedl, druhý by ne/měl ukázat alergii.
To fakt byl v tomhle takový rozdíl?

Jojo, IgG i IgE byly úplně jinak, ale fakt úplně.

Jenže mě to i vetka říkala "že mi to říkala", že tyhle testy jsou fakt úplně k ničemu. Že je tolik falešně pozitivních a i falešně negativních výsledků, že oni už to nedělají, a všem pacientům to rozmlouvají, že to jsou úplně, ale fakt vyhozené peníze, že za Eliza je prostě nepřesná.
Jsou zastánci nasazení eliminační diety.

Já to tenkrát chtěla a vynutila jsem si to, že to prostě chci. Zpětně uznávám, že to fakt byly vyhozené peníze.

Ale je fakt, že jednou rozhozené trávení je na hrozně dlouho...a pak třeba stačí jen trošku něco někde blbě olíznout, a když je ten pes citlivej, tak už se v tom plácá znova. Mě se teď, pár dní zpět, třeba druhej pes strašlivě zeblil, protože při venčení olízal pravděpodobně asi chcanky háravé feny. A to jsem ho fakt okřikla, (nepomohlo, vábení bylo silnější, včetně cvakání brady a pěny u huby), a než jsem pro něho došla a odtáhla ho, tak se toho nalízal a pak mi doma strašně zvracel. 😢

29.3.2023 11:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ouško4 napsal(a):
Jojo, IgG i IgE byly úplně jinak, ale fakt úplně.

Jenže mě to i vetka říkala "že mi to říkala", že tyhle testy jsou fakt úplně k ničemu. Že je tolik falešně pozitivních a i falešně negativních výsledků, že oni už to nedělají, a všem pacientům to rozmlouvají, že to jsou úplně, ale fakt vyhozené peníze, že za Eliza je prostě nepřesná.
Jsou zastánci nasazení eliminační diety.

Já to tenkrát chtěla a vynutila jsem si to, že to prostě chci. Zpětně uznávám, že to fakt byly vyhozené peníze.

Ale je fakt, že jednou rozhozené trávení je na hrozně dlouho...a pak třeba stačí jen trošku něco někde blbě olíznout, a když je ten pes citlivej, tak už se v tom plácá znova. Mě se teď, pár dní zpět, třeba druhej pes strašlivě zeblil, protože při venčení olízal pravděpodobně asi chcanky háravé feny. A to jsem ho fakt okřikla, (nepomohlo, vábení bylo silnější, včetně cvakání brady a pěny u huby), a než jsem pro něho došla a odtáhla ho, tak se toho nalízal a pak mi doma strašně zvracel. 😢

nevím zda to platí obecně, ale já , když Rumouše takhle neuhlídám - dvě feny na zahradě - tak jakmile to zjistím, narvu do něj něco , třeba piškot, nebo tak něco. Jednak to zamezí tomu debilitnímu cvakání zubů, který mě děsně vadí,ač je mi jasný, že příroda, že jo, ale prostě to nesnáším, a druhak to aspoň trochu "naředí" ten humáč.
(bože jak tohle jááá nesnááášim!)

29.3.2023 11:43
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Zrzavci napsal(a):
nevím zda to platí obecně, ale já , když Rumouše takhle neuhlídám - dvě feny na zahradě - tak jakmile to zjistím, narvu do něj něco , třeba piškot, nebo tak něco. Jednak to zamezí tomu debilitnímu cvakání zubů, který mě děsně vadí,ač je mi jasný, že příroda, že jo, ale prostě to nesnáším, a druhak to aspoň trochu "naředí" ten humáč.
(bože jak tohle jááá nesnááášim!)

No přesně 😢
A to oba moji psi dokáží ve vteřině přepnout do totálních bezmozků...mají prostě off.
Letošní jaro bylo šílený ...pár těch týdnů, kdy "to" asi vrcholilo, jsem ani nebyla schopna normálně venčit na takových těch frekventovaných trasách, protože to bylo o nervy pořád cvakající psy "odervávat" od něčeho na zemi.
Museli jsme fakt hluboko do lesa, na takové ty trasy, kde moc lidí nevenčí.

Občas mě napadaly takové myšlenky, že je oba nechám vykastrovat, a bude klid, a oběma jsem jim dopodrobna líčila, jak kulky padají na nerezovou misku a všude čpí desinfekce. 🤣

A unavenej pes, hodnej pes, evidentně neplatí, moji psi chodí denně 15 km, a když jsem v rámci "hárá všechno okolo" kilometry ještě navýšila, jedinej, kdo večer odpadl a neměl chuť na sex, jsem byla já 🤣🤣🤣

29.3.2023 11:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ouško4 napsal(a):
No přesně 😢
A to oba moji psi dokáží ve vteřině přepnout do totálních bezmozků...mají prostě off.
Letošní jaro bylo šílený ...pár těch týdnů, kdy "to" asi vrcholilo, jsem ani nebyla schopna normálně venčit na takových těch frekventovaných trasách, protože to bylo o nervy pořád cvakající psy "odervávat" od něčeho na zemi.
Museli jsme fakt hluboko do lesa, na takové ty trasy, kde moc lidí nevenčí.

Občas mě napadaly takové myšlenky, že je oba nechám vykastrovat, a bude klid, a oběma jsem jim dopodrobna líčila, jak kulky padají na nerezovou misku a všude čpí desinfekce. 🤣

A unavenej pes, hodnej pes, evidentně neplatí, moji psi chodí denně 15 km, a když jsem v rámci "hárá všechno okolo" kilometry ještě navýšila, jedinej, kdo večer odpadl a neměl chuť na sex, jsem byla já 🤣🤣🤣

No mít to takhle zdvojený, to musí být něco. Já zas naopak to mám blbý doma, kde to musím hlídat o to víc.
Taky jednu dobu blul jak Alik. Tak jsem se na to musela zaměřit.

Mně tak ani asi nevadí, že je bezmozek, ale že se tváří fakt vypatlaně a mlátí tu sklovinu.

29.3.2023 12:08
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Zrzavci napsal(a):
No mít to takhle zdvojený, to musí být něco. Já zas naopak to mám blbý doma, kde to musím hlídat o to víc.
Taky jednu dobu blul jak Alik. Tak jsem se na to musela zaměřit.

Mně tak ani asi nevadí, že je bezmozek, ale že se tváří fakt vypatlaně a mlátí tu sklovinu.

No on je to celkově humáč, třeba na výstavách nebo na cvičáku (kde je velký pohyb cizích psů) si to fakt hodně hlídám, aby kluci nikde nic nelízali.
Jenže letos přes zimu bylo hodně psích akcí i přímo u nás doma (agility soustředění v hale, třeba, a to se tam za víkend protočilo třeba 60 psů, kteří samozřejmě obchcali úplně všechno přilehlé i odlehlé), a doma "na svým" psy samozřejmě mám puštěný na volno, takže pokaždý šli, a podrobně prozkoumali stopy vetřelců na teritoriu (a všechno samozřejmě olízali), takže jsem do toho všeho ještě přes svátky řešila psincák (naštěstí s úplně lehkým průběhem, stačil jitrocel a vit.C), o to horší pak bylo, když mi tady někdo roznesl průjem (to bylo poslední, co jsme ještě neměli a co nám chybělo ke kompletní gastro diagnóze 🤣), a pozitivní giardie.
Pak jsem si z toho už dělala srandu, že co si nedotáhnu od azylových psů který jdou třeba že slovenských osad...to mi sem zavlečou bezohledný lidi, který si prostě neodpustí vynechat jednou cvičák, když jim průjmuje nebo pokašlává pes.

29.3.2023 13:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ouško4 napsal(a):
No on je to celkově humáč, třeba na výstavách nebo na cvičáku (kde je velký pohyb cizích psů) si to fakt hodně hlídám, aby kluci nikde nic nelízali.
Jenže letos přes zimu bylo hodně psích akcí i přímo u nás doma (agility soustředění v hale, třeba, a to se tam za víkend protočilo třeba 60 psů, kteří samozřejmě obchcali úplně všechno přilehlé i odlehlé), a doma "na svým" psy samozřejmě mám puštěný na volno, takže pokaždý šli, a podrobně prozkoumali stopy vetřelců na teritoriu (a všechno samozřejmě olízali), takže jsem do toho všeho ještě přes svátky řešila psincák (naštěstí s úplně lehkým průběhem, stačil jitrocel a vit.C), o to horší pak bylo, když mi tady někdo roznesl průjem (to bylo poslední, co jsme ještě neměli a co nám chybělo ke kompletní gastro diagnóze 🤣), a pozitivní giardie.
Pak jsem si z toho už dělala srandu, že co si nedotáhnu od azylových psů který jdou třeba že slovenských osad...to mi sem zavlečou bezohledný lidi, který si prostě neodpustí vynechat jednou cvičák, když jim průjmuje nebo pokašlává pes.

No a tak...........nepocházely všechny ty věci, co oni měli , právě z tohodle?

29.3.2023 13:30

Zrzavci napsal(a):

a proc to nemaji ted na granclich?

29.3.2023 13:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

a proc to nemaji ted na granclich?

No to byl jen nápad, mohla by to třeba být unikající souvislost - já nevím, jak měli rozložený akce, třeba v době granclí žádný akce nebyly a mohlo se zdát, že to souvisí? Teď na granclích jsou a taky mají potíže.

29.3.2023 13:55
Ouško4

XXX.XXX.67.135

Zrzavci napsal(a):

Všechno "tohle" co jsme teď měli, jsme měli vždycky diagnózu.
Srajda z giardií, potvrzeny giardie a nasazen Entizol + Panacur.
Opakovaná kontrolní kopro - pro sichr, už byla čistá.

To divný zvracení předtím, na dvou klinikách nikdo nepřišel na to, proč. Po všech vyšetřeních byl vždycky výsledek "klinicky zdravý pes", a dali nám gastro granule s tím, že je to pravděpodobně je to nějaká potravní intolerance.

29.3.2023 14:01

a ono to bylo špatné maso

29.3.2023 15:31

Štěně ve vývinu potřebuje hlavně minerální látky ve správném poměru - to je důležitější než bylinky.
Psi na granulích jsou jak brojleři - rostou stejnoměrně, jsou baculatí, vypadají pěkně, ale nemyslím si, že je to ideální

Je to určitě pohodlnější a pro nezkušeného majitele nebo majitele problémového plemene bezpečnější, ale určitě to není ta jediná správná cesta😉..

Moje baculatá teda fakt není, no jsou jí 4 měsíce. Když dostane maso, tak v krmné dávce jsou vždycky kosti, zatím drcené krky a skelety na drtičce kostí. Musím drtit, protože je hltavec a když jsem jednou dala skelet, no myslela jsem, že se udusí. Hrůza, děs. Bylinkama to jen tak posolím, ne každý den, dostává od Dromy ten bylinný mix, přidám i zeleninu a balancer od Dromy. A jak a čím dosáhnout vyvážený poměr minerálních látek? Nějaký roboran, nebo co? Já jsem z toho krmení dost na větvi, mám strach, aby dobře vyrostla a křivé nohy bych fakt nechtěla. Předešlá byla tak do roka a půl na granulích, jo, maso taky dostávala, ale ne, tak často, na mase byla až později po tom roce, granule minimálně, no a křivé nohy neměla. A gratuluju ke štěňátkům, jsou tak nevinný, za 3 měsíce to bude jiná liga.

29.3.2023 15:44

Však ten balancer je pojistka, k tomu žádný další roboran potřeba není (a ten s K3 už vůbec).

30.3.2023 21:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ouško4 napsal(a):

To je ten důvod, proč jsem se u Maliny bála jen barfovat. Tak má nakonec od všeho trochu, tedy granule, barfové kostky, nebo koule a i konzervy. Zažívání má hodně dobrý, což asi nebude výsledek mé činnosti, ale spíš to má asi dané od přírody. Jako potomek vesnických vořechů bude asi mít v genech přežít na čemkoliv. Jako štěně jsem jí hodně pozorovala a co chvíli jsem měla pocit, že má rozjetý křivý nohy. Ona i měla tendenci se stavět hodně ke stěně, jakoby se jí špatně stálo. To už nedělá, přijde mi akorát nasvalená a nohy asi taky křivé nemá. Vlastně jediné po čem se mi v poslední době poblila bylo vepřové sádlo, co ukradla ze stolu a větší kus barfu, který zhltala bez kousání. Jednu chvíli měla stravu jen z barfu a pořád brkala a žrala trávu, tak to zase mixuju, ráno grancle s konzervou, večer grancle nebo rýže s barfem. Přijde mi, že jí to sedí víc než maso. Ostatně předešlému psovi jsme syrové nemohli dávat vůbec, ten se zeblil skoro pokaždé.

monab

2.4.2023 13:33
monab

XXX.XXX.168.213

2.4.2023 13:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

jasně, odřezků z buvolů jsou tuny, ještě že je tam ten hrách

2.4.2023 14:27

protože další nicky jsme jim zablokovali hlášením...

co hrášek, hrách, ale ten vlčí bob

2.4.2023 15:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

vlčí bob - to bude asi pro vlky

ještěže, když se povaří, není jedovatý

2.4.2023 15:49

on to bude spíše bob polní, obecný, koňský

2.4.2023 16:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

on to bude spíše bob polní, obecný, koňský

a buvol nebo bizon (buffalo) na pytli buffalo vevnitř buvol , pak bob vlčí x polní

maj v tom bordel hoši
at´ ten nebo ten , nevěřím na mil tun odřezků

PS. jen na okraj - buvol x bizon = neplodné potomstvo

2.4.2023 16:25

a tak oni ti Italové buvoly chovají poměrně ve velkém(hlavně v Kampánii už od 7. století). A téměř výhradně na mléko neb mozzarella je z bůvolího mléka. A oni mozzarelly vyprodukují obrovské množství. A když krávy dodojí, co s nimi... a taky co s býčky (maso nicmoc - buvol se chová pro mléko)... takže zdroj masa by byl - pokud ty granule jsou Italské

2.4.2023 16:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

pokud ty granule jsou Italské

to jsou, tak to by asi šlo, jen ten nápis buffalo je blbost

2.4.2023 16:45

tak s buvolem by to na obale fakt vyhráli :D
kdysi jsme to tu... ten bob tam snad byl psaný jako bob
prostě
bob a bobek
vstávat a cvičit
králíci z klobouku
víc bych to asi nerozebírala

2.4.2023 17:03
libuko

XXX.XXX.47.2

lupus4 napsal(a):
a buvol nebo bizon (buffalo) na pytli buffalo vevnitř buvol , pak bob vlčí x polní

maj v tom bordel hoši
at´ ten nebo ten , nevěřím na mil tun odřezků

PS. jen na okraj - buvol x bizon = neplodné potomstvo

Pro zajímavost, jak je buvol anglicky? Jako Google translator to nezvládl a přeložil buvola i bizona stejně.

2.4.2023 17:19

v italstine je tam napsano "fagioli"
a cele to slozeni tam maji jinak -ty buvoli treba obsahuji 8% suseneho veproveho - to se nikde v cestine nevyskytuje :-)

2.4.2023 17:20

libuko napsal(a):
Pro zajímavost, jak je buvol anglicky? Jako Google translator to nezvládl a přeložil buvola i bizona stejně.

buffalo, a italsky je to bufalo

2.4.2023 17:28
Doron

XXX.XXX.2.79

buffalo, a italsky je to bufalo

Bison je bizon.
Wisent zubr.
Jsem vygooglovala.
Moc složitý, kašlu na to, budu všemu říkat buffalo:))

2.4.2023 17:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

Řád sudokopytníci (Artiodactyla)
Čeleď turovití (Bovidae)
Podčeleď tuři (Bovinae)
Rod bizon (Bison)
Binomické jméno
Bison bison
poddruhy Bizon lesní (B. b. athabascae)
Bizon prérijní (B. b. bison)

ti italští budou
Čeleď turovití (Bovidae)
Podčeleď tuři (Bovinae)
Rod asijský buvol (Bubalus)
Binomické jméno
Bubalus arnee f. bubalis

pochází z

Podčeleď tuři (Bovinae)
Rod asijský buvol (Bubalus)
Binomické jméno
Bubalus arnee

Poddruhy
Arni indický (B. arnee arnae)
Arni asámský (B. arnee fulvus)
Arni cejlonský (B. arnee migona)
Arni bornejský (B. arnee hosei)
Tamarau (B. (arnee) mindorensis)

obyč překladač to nerozlišuje, třeba nám to přeloží naše "mexičanka"

2.4.2023 17:39
libuko

XXX.XXX.47.2

v italstine je tam napsano "fagioli"
a cele to slozeni tam maji jinak -ty buvoli treba obsahuji 8% suseneho veproveho - to se nikde v cestine nevyskytuje :-)

Jo, s tím vepřovým je ty zajímavé, zítra se mrknu přímo na pytel, jestli jde o vynechání v překladu, či co.

2.4.2023 17:50

Tak já to teda našla jinak... a tak jsem to nějak viděla i naposled, když se tu zmínilo, akorát místo proteinu bylo psané nějaké maso, on to bude separát nakonec beztak.
https://misterpetsrl.com/images/primordial-cane/MSP55_Primordial_Dog_Buffalo___Mackerel.pdf

Je tam favino a to je opravdu bob, který se papá. Nedávno jsem někde viděla, že to lidé jí i samotné, že to je hrozně dobré. Hm. Vynechám.
Do English to mají přeložené správně.

edit.: jo, už vím, kdysi jsme to tahali z letáku, ale byl italsky
https://misterpetsrl.com/images/PRIMORDIAL_BROCHURE_ENG.pdf

2.4.2023 18:01

A jak to, že mně gůgl přeložil buvola správně? A petrahei má taky správně. Že vy se nesnažíte?

2.4.2023 18:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

takže je jak ?

2.4.2023 18:23

buffalo s jedním f :D
Xerxová to vykoumala - mozzarella di bufala

2.4.2023 18:35
Doron

XXX.XXX.2.79

lupus4 napsal(a):
takže je jak ?

Buvol- buffalo
Bizon- bison

2.4.2023 18:49

buffalo s jedním f :D
Xerxová to vykoumala - mozzarella di bufala

Xerxovou totiž před pár lety ty černý bahenní "krávy" překvapily. Nebyla v Asii ani v Africe, byla u Paesta v Kampánii. A poblíž antických sloupů se všude v rákosí váleli černí bůvoli. A na nich volavky A to mi nesedělo do mého studia přírodopisu... A tehdy jsem se dozvěděla, že bez bůvolů není mozzarelly a bez mozzarelly Ital nevaří. A že ty bůvoly tam kvůli mléku chovají už od pradávna...

2.4.2023 19:52

Fňuk, kňů. Oni mi změnili i recepturu u Marpu? Dříve Senior Light bílkovina/tuk bylo 20/7, teď 21/8. Plus další detaily. Si říkám, proč se mi vořechus začal drbat a vykusovat (breberky nemá), i ty grancle jsou míň cítit rybinou. Echich. Se z toho poseru, s jeho diagnozama najít něco vyhovujícího zase...

2.4.2023 20:18
Doron

XXX.XXX.2.79

Xerxovou totiž před pár lety ty černý bahenní "krávy" překvapily. Nebyla v Asii ani v Africe, byla u Paesta v Kampánii. A poblíž antických sloupů se všude v rákosí váleli černí bůvoli. A na nich volavky A to mi nesedělo do mého studia přírodopisu... A tehdy jsem se dozvěděla, že bez bůvolů není mozzarelly a bez mozzarelly Ital nevaří. A že ty bůvoly tam kvůli mléku chovají už od pradávna...

Jestlipak jsou stejně krotcí jako krávy?
Myslím kvůli dojení.

2.4.2023 20:19

libuko napsal(a):
Jo, s tím vepřovým je ty zajímavé, zítra se mrknu přímo na pytel, jestli jde o vynechání v překladu, či co.

kouknete, prosim.
ono to veprove je v ITA granclich taky dost caste -ty jejich sunky protrebuji hafo prasatek

cetla jsem na to u Hajka - predpokladam, ze jeho text kopiruje vetsina dalsich...
a maji ted v nabidce i nejakou dalši radu od stejneho vyrobce s ryzi - Vivere

2.4.2023 20:20

Doron napsal(a):
Myslím kvůli dojení.

A tak, když na nich v Indonésii nebo Vietnamu jezdí děti...

2.4.2023 20:22

Doron napsal(a):
Myslím kvůli dojení.

muzete na exkurzi

asi to bude trochu jiny chov nez ceska stracena., tak jsem si o tom ted cetla.

http://www.buvolifarmaohar.cz/

2.4.2023 20:24

Koukněte na Best Breeder Senior / Light Fish & Rice = klon Marpu asi, dělá se beztak tamtéž, jsou to receptury z katalogu.
Ještě byly stejné Carneeval, už nejsou, Barking heads celé změněné, tam už taky nic,
pak jsou Marp holistic
a končí to u Wolfsblut :-/
https://www.krmimkvalitne.cz/best-breeder-senior-light-fish-rice_z450/#546

2.4.2023 20:25
Doron

XXX.XXX.2.79

Mám na hlídání šetiáčka a dostal s sebou tyhle granule.
Moji psi by mu je nejradši sežrali.
Čtu složení, ale houby se v tom vyznám.
Neznáte někdo prosím?

2.4.2023 20:28

Doron napsal(a):
Mám na hlídání šetiáčka a dostal s sebou tyhle granule.
Moji psi by mu je nejradši sežrali.
Čtu složení, ale houby se v tom vyznám.
Neznáte někdo prosím?

To nechcete. :-) Je to něco jiného, než jim dáváte Vy, tak to chcou sežrat, no.
Představte si to jako salám, párek - ve složení by mělo být: maso sušené, maso mleté, maso čerstvé, ... a je tam: drůbeží protein.
Chcu to jíst? Nechcu.

plaka: musíte se ale jich zeptat, esi je to složení opravdu takové, jako mají na webu! Protože esi se měnilo kvůli cenám něčeho, tito to asi udělají také.

2.4.2023 20:51
Doron

XXX.XXX.2.79

To nechcete. :-) Je to něco jiného, než jim dáváte Vy, tak to chcou sežrat, no.
Představte si to jako salám, párek - ve složení by mělo být: maso sušené, maso mleté, maso čerstvé, ... a je tam: drůbeží protein.
Chcu to jíst? Nechcu.

plaka: musíte se ale jich zeptat, esi je to složení opravdu takové, jako mají na webu! Protože esi se měnilo kvůli cenám něčeho, tito to asi udělají také.

Oni to chcou 🤣.
Já svým dávám hlavně syrový.
Ale jeho chovatelka to doporučila, a prý mám dávat max deset deka denně, že mají sklony k tloustnutí.
Nevím, proč vybrali zrovna tyhle, možná ten" losos" kvůli srsti?

2.4.2023 20:54
janaa

XXX.XXX.174.242

Ta Josera složení vypadá obzvláště odpudivě.
Ovšem tuhle jsem viděla ve složení granulí "proteiny z jehňat". Tak to mě rozsekalo

2.4.2023 21:12
Doron

XXX.XXX.2.79

janaa napsal(a):
Ta Josera složení vypadá obzvláště odpudivě.
Ovšem tuhle jsem viděla ve složení granulí "proteiny z jehňat". Tak to mě rozsekalo

Tak já jim poradím, ať vyberou něco lepšího!
Já to nezkoumala, myslela jsem kdoví co to nemají:)))

2.4.2023 21:15
Doron

XXX.XXX.2.79

muzete na exkurzi

asi to bude trochu jiny chov nez ceska stracena., tak jsem si o tom ted cetla.

http://www.buvolifarmaohar.cz/

Pochopila jsem z toho, že když máte bůvoly, těžko můžete odjet na dovolenou 😅.

2.4.2023 21:38
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Fitmin jsme koupila jednou kočkám, kompletně se po něm po.., všechny, i popelnice které. Chovatelka, od které budeme mít štěně má psy na mase a taky řeší granule pro mimina, něco říkala o Primordial

2.4.2023 21:39
Doron

XXX.XXX.2.79

Koukněte na Best Breeder Senior / Light Fish & Rice = klon Marpu asi, dělá se beztak tamtéž, jsou to receptury z katalogu.
Ještě byly stejné Carneeval, už nejsou, Barking heads celé změněné, tam už taky nic,
pak jsou Marp holistic

Tak Marp bych mohla doporučit paničce toho šetiáčka..
A co myslíte? Light nebo normální?
Je to roční pejsek, trochu při těle.
Bože můj, ty granule to je fakt věda, vůbec nechápu, jak se v tom dokážete orientovat:(!

2.4.2023 21:52

pak jsou Marp holistic

Asi příspěvek pro mě, díky. To je fakt jak přes kopírák, achjo. By mě zajímalo, co mu v tom "novým" Marpu začlo vadit. Se picnu.

2.4.2023 22:27

Doron napsal(a):
Tak Marp bych mohla doporučit paničce toho šetiáčka..
A co myslíte? Light nebo normální?
Je to roční pejsek, trochu při těle.
Bože můj, ty granule to je fakt věda, vůbec nechápu, jak se v tom dokážete orientovat:(!

Marp klidně doporučte, roční zvíře snad nemusí být na light či seniorkách. Jestli má páníčky, kteří ho budou futrovat bokem - tu něco od stolu, tu něco od linky, tu pamlsek - stejně se vykrmí jak čuník. Lepší udělat bububu na majitele a scénu, že pes nemohl chodit, zakulhal kvůli nadváze.
Já granule taky neovládám, krmím přirozeně. I ten můj rozbitej originál vořech vyrostl na syrové stravě. Proto mě naprdne, když chronikovi změní složení bobulí, které mu doteď vyhovovaly.

3.4.2023 00:09
Doron

XXX.XXX.2.79

Marp klidně doporučte, roční zvíře snad nemusí být na light či seniorkách. Jestli má páníčky, kteří ho budou futrovat bokem - tu něco od stolu, tu něco od linky, tu pamlsek - stejně se vykrmí jak čuník. Lepší udělat bububu na majitele a scénu, že pes nemohl chodit, zakulhal kvůli nadváze.
Já granule taky neovládám, krmím přirozeně. I ten můj rozbitej originál vořech vyrostl na syrové stravě. Proto mě naprdne, když chronikovi změní složení bobulí, které mu doteď vyhovovaly.

Abych se přiznala, taky jsem ho začala krmit přirozeně.
Nevím, jak dlouho u nás bude, mám dva další psy a on byl prostě pořád hladovej a tím pádem nervní.
Teď se nají dosyta, paradoxně zhubnul a dostal se do formy a úplně se vyklidnil.
Má ale asi víc pohybu než dřív.
Spíš jde o to, že až se vrátí domů, bude zase na granulích , tak bych ráda, aby byly dobrý.
Oblíbila jsem si ho:).
Nicméně, moji psi jeho granule považují za pamlsek největší:).

Jinak Vás plně chápu, vždycky mě naštve, když se změní něco, co dobře fungovalo.

3.4.2023 09:00
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Z těch granulí a doplňků aby se člověk picnul, fakt.
Existuje vůbec ještě nějaká značka granulí, co v poslední době nezměnila složení ani výrobce, a má tu kvalitu ještě jakštakš zachovanou ?
Marp teda ne, Farmina taky ne (oboje jsem měla za kvalitní), stejně jako Canvit výrobce doplňků pro barf, než jste tady začali házet číslama, boha jeho, cosi na devátou.. kristepane, jde na mě dyskalkulie.
🙈🙈🙈

3.4.2023 09:20
Doron

XXX.XXX.2.79

Ouško4 napsal(a):
Existuje vůbec ještě nějaká značka granulí, co v poslední době nezměnila složení ani výrobce, a má tu kvalitu ještě jakštakš zachovanou ?
Marp teda ne, Farmina taky ne (oboje jsem měla za kvalitní), stejně jako Canvit výrobce doplňků pro barf, než jste tady začali házet číslama, boha jeho, cosi na devátou.. kristepane, jde na mě dyskalkulie.
🙈🙈🙈

Já měla pocit, že ženský psaly, že Marp jo 😴😴😴

3.4.2023 09:54
hanDy7

XXX.XXX.117.226

Ouško4 napsal(a):
🙈🙈🙈

Essential je podle mého celkem kvalitní :-)

3.4.2023 10:03
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Takže u granulí se mění složení, hmmm, ale u takových těch gastro, co chce člověk koupit při problému, tam by snad takovýhle věci hrozit neměly?

Pes má trable, čeká nás veterina (vím, že ještě nic nevím) a doufám, že je to jen tím, že posvačil schovaninu z kompostu, protože začínám mít trochu schízu z těch vláken o mase. Když nespím, koketuju s myšlenkou, přejít na granule (aspoň na čas), pak si přečtu tohle vlákno a mám chuť pojíst čokoládu na zklidnění.

3.4.2023 10:42
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Rronjabutterfly napsal(a):
Takže u granulí se mění složení, hmmm, ale u takových těch gastro, co chce člověk koupit při problému, tam by snad takovýhle věci hrozit neměly?

Pes má trable, čeká nás veterina (vím, že ještě nic nevím) a doufám, že je to jen tím, že posvačil schovaninu z kompostu, protože začínám mít trochu schízu z těch vláken o mase. Když nespím, koketuju s myšlenkou, přejít na granule (aspoň na čas), pak si přečtu tohle vlákno a mám chuť pojíst čokoládu na zklidnění.

Já když si přečtu jakékoli vlákno o složení čehokoli...mám chuť už nežrat nikdy nic ani já, ani psi 🤣🤣🤣

3.4.2023 11:07
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

No, Ouško, zrovna Vy, jste mi vlezla do snu (tedy Vaše story). Takže nejen nejíst, ale i nespat!

No jsem zvědavá, začínám mít obavu, že se nemění jen složení granulí, ale že třeba šetří i dodavatelé masa při jeho skladování.

Nic, omlouvám se za plevelení.

3.4.2023 12:34
libuko

XXX.XXX.149.225

kouknete, prosim.
ono to veprove je v ITA granclich taky dost caste -ty jejich sunky protrebuji hafo prasatek

cetla jsem na to u Hajka - predpokladam, ze jeho text kopiruje vetsina dalsich...
a maji ted v nabidce i nejakou dalši radu od stejneho vyrobce s ryzi - Vivere

Jo, tak na obale ty vepřové proteiny mají, takže přesně jak říkáte, špatný popis u Hájka na webu a tím pádem i všude 🙂.
Na Vivere jsem taky koukala, ale zatím nevyzkoušeno, asi se odhodlám při příštím zdražení Primordialu.

3.4.2023 14:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

No a není lepší se tomuhle všemu vyhnout a krmit normálně, než pořád luštit jaké "jedy" jsou kde a v čem schované ? Nechápu ty pokusy stále dokola s už zničeným zažíváním a místo toho mít psa bez problémů ?

3.4.2023 14:57

dyť to maso je vadné

3.4.2023 15:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

dyť to maso je vadné

který

3.4.2023 15:13

recenze poslední rok dopsimisky:
Objednávám už pár let. Vždy bylo vše cajk. Nicméně dnes se mi zopakoval zážitek s Vetamixem, který se stal před několika lety - aneb místo drštěk trávenina, obsah žaludku. A to ve více než 50% balíčku. Takovej humus jsem dlouho neviděla.

Jedine pozitivum byla doprava, po dlouhe dobe jsme dali Do psi misky posledni sanci. Velka chyba. Chovna stanice 12 psu, ktery jsou na maso zvykly, po nakrmeni od teto firmy, jiz druhy den silne prujmy, zvraceni.

Falco před 8 měsíci: zkažené hovězí, ale ti nemají špatné recenze skoro vůbec
Vetamix, tak to by se sem nevešlo...

jo, od navýšení "výroby" od covidu, kdy si lid pořídil obří množství zvířat,
až po loňské zdražování všeho,
je o hubu si koupit maso i v krámě pro lidi a nejen maso

a ceny v barfshopech odpovídají tomu, co dostanu?
nemyslím tím, že je to k pos...

eště že ty BHT BHA do granul jsou levné :D

3.4.2023 15:18

lupus4 napsal(a):
který

Ale bez legrace, jo?
Vždy jsem se snažila podpořit místní, české, regionální. Od loňska se ta kuřata nedají, s prominutím, žrát. Ani zvěř to nechce. Hovězí a vepřové, co jsem mívala z jiného zdroje, tak mají o 50 % nahoru, ale mají toho hrozně málo a vše ostatní mají z dovozu.
Jdu do jiného krámu... kuře celé se jíst dá, samotná stehna kuřecí ne. Asi si někdo neumyl ruce nebo mu nejde chlaďák. A za to mám platit? Dyť to je na kafilerku.
A já su úplně chudák, protože moje slépky jíst nebudu :-)

3.4.2023 16:00

lupus4 napsal(a):
který

Treba konkretne posvar.
V lete se s tim krmit casto nedalo a ze maji mletiny zvlastni vuni -po nejakem koreni? o tom jsme se bavili pred 10ti lety uz.
A to ten vetsinou neprodava syrove maso, ale tepelne osetrene.

a jo, kdyz se k nemu dostanu, krmim ho dal. Jako maso z dalsich zdroju.

3.4.2023 16:10
Ouško4

XXX.XXX.8.30

lupus4 napsal(a):
No a není lepší se tomuhle všemu vyhnout a krmit normálně, než pořád luštit jaké "jedy" jsou kde a v čem schované ? Nechápu ty pokusy stále dokola s už zničeným zažíváním a místo toho mít psa bez problémů ?

Já bych strašně ráda krmila "normálně" , nicméně na dle vás "normálně" se mi oba psi bohužel zdravotně rozsypali tak, že dál krmit "normálně" už nešlo.

Zažívání se srovnalo na granulích. Navzdory všem teoriím jak je to strašně špatný.
Jo, radost z toho fakt nemám, jestli to chcete slyšet. Strašně ráda bych zase krmila syrovým masem, ale momentálně k tomu fakt nemám odvahu, jsem ráda, že se v rámci možností srovnali.

Že se snažím vzdělávat ve složení granulí, ptám se zkušenějších a čtu, je špatně?
Předtím jsem zase měla všechny knížky od Novosádový a knížku od Fritzový.

Myslíte, že jsou moji psi první, kterým prostě Barf z nějakého důvodu nesedl?

Já si to nemyslím, tak přece je na tom nebudu za každou cenu trápit, jen proto, že je to "to nejsprávnější". Někdy prostě člověk musí udělat kompromis. I když je mě to samotný líto.

3.4.2023 16:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

recenze poslední rok dopsimisky:
Objednávám už pár let. Vždy bylo vše cajk. Nicméně dnes se mi zopakoval zážitek s Vetamixem, který se stal před několika lety - aneb místo drštěk trávenina, obsah žaludku. A to ve více než 50% balíčku. Takovej humus jsem dlouho neviděla.

Jedine pozitivum byla doprava, po dlouhe dobe jsme dali Do psi misky posledni sanci. Velka chyba. Chovna stanice 12 psu, ktery jsou na maso zvykly, po nakrmeni od teto firmy, jiz druhy den silne prujmy, zvraceni.

Falco před 8 měsíci: zkažené hovězí, ale ti nemají špatné recenze skoro vůbec
Vetamix, tak to by se sem nevešlo...

jo, od navýšení "výroby" od covidu, kdy si lid pořídil obří množství zvířat,
až po loňské zdražování všeho,
je o hubu si koupit maso i v krámě pro lidi a nejen maso

a ceny v barfshopech odpovídají tomu, co dostanu?
nemyslím tím, že je to k pos...

eště že ty BHT BHA do granul jsou levné :D

A teď si na druhou stranu napište granule, které stojí za ho.no a popíšete x stránek

Vůbec nehájím přemrštěné ceny barf šopů, chytli se toho samozřejmě vykukové , co chtějí vydělat co nejvíc (jako každej obchodník) no, nenakupuju tam...
je to o dostupnosti ...
kuřecí stehno (na cibuli a suš. houbách) jsem měl zrovna k obědu s jasmínovou rýží, když to umíte udělat (a to já umím) - jíst se to dá, dokonce se nebojím napsat, že jsem si pošmáknul,

u masa ale pořád vidím, co pes má v misce...nemusím luštit záhadná složení, zkratky konzervantů atd...atd...
Ještě , že už za pár dnů už zmizím na Šumavu, želvy už čekaj až je vyndám ze sklepa
PS. moje kapacita číst a čelit různým plkům je po zimě zcela naplněna a je třeba upgradovat organismus

3.4.2023 16:26

Já mám teda kočky, ale taky krmím granulema...proč? Protože maso prostě ani jedna nežere...a to ani vařené...zkoušela jsem to fakt dlouho, kvalitní od řezníka, v různých podobách, ale nežerou mi ani vařené, ani vývar...nic...protože to jsou konzervy co byli jako koťata zvyklí na granule. Jo, Willy mi jako kotě párkrát sežral akorát hovězí, jenže to vždy vyzvracel.

Stejně tak se zase říká, že kočky nemají mít v granulích vůbec žádné obiloviny...což je sice hezký, ale kocour mi na "čistě masových" granulích často průjmoval, proto musím přidávat i nějaké low grain a míchat to. To mu sedí nejvíc...kočky spokojené, bobky ukázkové...jediné co semtam žerou jsou ještě applaws a cosma konzervy...
Je to nejsprávnější krmení? Asi ne. Ale kočka je kočka a ty naše raději umřou hlady, než aby sežrali něco, na co nejsou zvyklí a zvyknout se mi je na něco jiného nepovedlo...raději drží hladovku.

Jo, další kotě bych si už asi vybrala v chovce, kde krmí "přirozenou stravou" nebo to alespoň kombinují...což je teď už jaksi jedno.
Pokud jim to sedí, vypadají dobře, zdravotně taky ok...tak to asi už řešit nebudu...jediné co se teda snažím řešit je složení a kvalita těch "amarounů" a konzerv.

3.4.2023 16:27
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Mám psa na mase desátým rokem. Jo, měl strávením velký problémy. Po čase se to upravilo a žila jsem v tom, že se nám to podařilo vytrénovat. Mohl sežrat ledacos a byl v pohodě.
První problém přišel cca před dvěma měsíci. Druhej den byl ale v pohodě, na dietě jsem ho nechala tři týdny.
Teď v pátek škrundal, popásal trávu, dieta, převařuju i vodu. Včera vypadal líp, dnes opět škrundání a první, co udělal venku, bylo, že se vrhl na trávu. Zítra veterina.

Mám obavu, že šla dolů kvalita masa u výrobce, s rozvozem jsem nikdy problém neměla, naopak, jsem je vždy doporučovala. S rozvozem to chci probrat, jestli memají nějakou zpětnou vazbu.

Jestli víte, kde sehnat slušný, libový, pěkný maso a teda tak, aby to za měsíc bylo celý zvíře, tak mi to, prosím, řekněte. A teda, aby to nebylo kuře, ryby, vepř.
Samozrejmě, že do granulí jít nechci, ale jo, začínám mít strach, že s kvalitou to půjde někam, když každej řeší, jak ušetřit.
Ale tak nejdřív musím zjistit, co za trabl u nás je, no.

3.4.2023 16:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

pro Tenurri
dovolím si zacitovat z příspěvku kamaráda, račte si povšimnout kocourova hedvábného lesku

.K bráně mě běží přivítat můj divoký kocour, potom jdeme spolu nachytat plotičky, protože vím, že je kocour miluje.

3.4.2023 16:55

to je kocour evropský čili obecný (to já poznám - kočka mourovatá, kočka černá, kočka bílá, kočka)

jsem věděla, že mi někdo (kdo ještě ne?) řekne, že neumím vařit

3.4.2023 17:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak ono je sice super, že vidím, co psovi dávám do misky, ale pokud vám ten pes na tom neprospívá, má problémy a není ve své kůži, tak je vám to vcelku k prdu. Nebo alespoň mně - já primárně řeším to, jak prospívá pes, jak je jemu, a pak nějaké svoje vnitřní nastavení. No a pokud na mase měsíce řešíte zdravotní problémy, pak teda, ač neradi, zkusíte granule, a ejhle, je po problému - no tak já naprosto chápu, že majitel na těch granulích zůstane, i když třeba tak nějak vnitřně nesouhlasí. Já jsem teda fenu na maso nakonec vrátila a dobrý (vrátila jsem ji tam asi hlavně kvůli tomu, že psy mám dva, ten druhý na mase byl, mně moc nevyhovovalo krmit každého jinak, plus to maso doma bylo, takže se to zkoušelo. Nemít druhého psa na mase, tak jsem ji možná na těch granulích nechala taky).

V blízkém okolí mám teď dva podobné případy, kdy maso dělalo neplechu (a bylo to horší než u nás), i přesto, že ti psi na tom mase byli x let, včetně jejich předchůdců, no majitele přešli na granule a je klid.

Takže jo, když to jde, není problém, tak je to fajn, ale jakmile se ten problém vyskytne, tak člověk přemýšlí trochu jinak.

3.4.2023 18:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

ntvl, to je zas demagogie jak sviňa. Já někde tvrdím, že musí krmit psa masem ?

Já se jen divím, že mění nevyhovující amarouny za jiné , možná ještě horší a vůbec neuvažují , o přirozeném krmení. A vaše zkušenost s 2 (4) psy, je jen zkušenost s 2 (4).psy.

Už abych byl na Šumavě.
howgh

3.4.2023 19:11
Ouško4

XXX.XXX.225.15

lupus4 napsal(a):
ntvl, to je zas demagogie jak sviňa. Já někde tvrdím, že musí krmit psa masem ?

Já se jen divím, že mění nevyhovující amarouny za jiné , možná ještě horší a vůbec neuvažují , o přirozeném krmení. A vaše zkušenost s 2 (4) psy, je jen zkušenost s 2 (4).psy.

Už abych byl na Šumavě.
howgh

Ale já přece nic neměním.

Moji psi už jsou delší dobu srovnaný na kombinaci granule + vařené maso + přílohy.

Já se jen ze zvědavosti zajímám o názory na složení jiných granulí, abych měla přehled a byla ve vobraze, na tom přece není nic špatně? Nebo i tohle je špatně ?

3.4.2023 19:17
Ouško4

XXX.XXX.225.15

marcelaamax napsal(a):
Tak ono je sice super, že vidím, co psovi dávám do misky, ale pokud vám ten pes na tom neprospívá, má problémy a není ve své kůži, tak je vám to vcelku k prdu. Nebo alespoň mně - já primárně řeším to, jak prospívá pes, jak je jemu, a pak nějaké svoje vnitřní nastavení. No a pokud na mase měsíce řešíte zdravotní problémy, pak teda, ač neradi, zkusíte granule, a ejhle, je po problému - no tak já naprosto chápu, že majitel na těch granulích zůstane, i když třeba tak nějak vnitřně nesouhlasí. Já jsem teda fenu na maso nakonec vrátila a dobrý (vrátila jsem ji tam asi hlavně kvůli tomu, že psy mám dva, ten druhý na mase byl, mně moc nevyhovovalo krmit každého jinak, plus to maso doma bylo, takže se to zkoušelo. Nemít druhého psa na mase, tak jsem ji možná na těch granulích nechala taky).

V blízkém okolí mám teď dva podobné případy, kdy maso dělalo neplechu (a bylo to horší než u nás), i přesto, že ti psi na tom mase byli x let, včetně jejich předchůdců, no majitele přešli na granule a je klid.

Takže jo, když to jde, není problém, tak je to fajn, ale jakmile se ten problém vyskytne, tak člověk přemýšlí trochu jinak.

Marcelko, a přišla jsi na to, čím ty vaše problémy tenkrát byly způsobeny, nebo taky nevíš, a časem to prostě odeznělo?

3.4.2023 19:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ouško4 napsal(a):
Marcelko, a přišla jsi na to, čím ty vaše problémy tenkrát byly způsobeny, nebo taky nevíš, a časem to prostě odeznělo?

Hele nemám ponětí. Zkoušela jsem maso nejdřív zavádět postupně, pomalu. A problémy se vracely. Takže zpátky na granule. A po case jsem zase zkusila maso, téměř ze dne na den a dobrý, už je na něm dlouho a bez problému, takže fakt netuším 🤷‍♀️

3.4.2023 19:30

lupus4: proč si prostě nevypnete internety doma?

Ouško4: a co je kdo, že určuje, co je špatné, a proč by Vás to mělo zajímat?

3.4.2023 19:31
Ouško4

XXX.XXX.225.15

marcelaamax napsal(a):
Hele nemám ponětí. Zkoušela jsem maso nejdřív zavádět postupně, pomalu. A problémy se vracely. Takže zpátky na granule. A po case jsem zase zkusila maso, téměř ze dne na den a dobrý, už je na něm dlouho a bez problému, takže fakt netuším 🤷‍♀️

To je případ pro Muldera a Scullyovou 🤣

3.4.2023 19:35
Ouško4

XXX.XXX.225.15

lupus4: proč si prostě nevypnete internety doma?

Ouško4: a co je kdo, že určuje, co je špatné, a proč by Vás to mělo zajímat?

Chtěla bych umět číst složení a poznat podle popisu kvalitu/nekvalitu, chtěla bych se v tom orientovat, třeba jako vy, protože vy máte neuvěřitelný rozhled a znalosti o recepturách, jednotlivých složkách, o výrobcích. A tak.

Nic jiného v tom prosím nikdo nehledejte.
Někoho třeba zajímá móda, bulvár a celebrity...mě zajímá krmení a příroda.

3.4.2023 19:46

lupus4 napsal(a):

Já zase nechápu tyhle výkřiky na ryze granulovém tématu. Holt existují psi, pro které jsou lepší bobule. Mám psa se zničeným zažíváním (než se mu pokazilo, byl na přirozené stravě), granule jsou pro něj jediná relativně udržitelná varianta. Jasně, jsou i lidé, kteří krmí grancle z pohodlnosti nebo si nevěří, že by správně poskládali krmnou přírodní stravu.
Vy nikdy nezklamete, vždy vystartujete jak čertík z krabičky.
Já někde tvrdím, že musí krmit psa masem ?
Tvrdíte to téměř v každém svém příspěvku, který se týká krmení psů.

3.4.2023 20:18
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Ouško, Plaka atd. Lidi, mám takovej dotaz. Ti, kteří jste měli u psa rozhozený trávení, jakejma krmíte granulema? Můj Loki měl problém s trávením už odmala, granule, co nám sedly, byly tyhle Brit Care. Jenže, jak změnili recepturu, tak už to zas není úplně ono. Teď jsem koupila Marp holistric, ale zajímalo by mě, čím právě krmíte. A ti, co krmíte masem....odkud berete? :)

3.4.2023 20:56
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Huskyjanina napsal(a):
Ouško, Plaka atd. Lidi, mám takovej dotaz. Ti, kteří jste měli u psa rozhozený trávení, jakejma krmíte granulema? Můj Loki měl problém s trávením už odmala, granule, co nám sedly, byly tyhle Brit Care. Jenže, jak změnili recepturu, tak už to zas není úplně ono. Teď jsem koupila Marp holistric, ale zajímalo by mě, čím právě krmíte. A ti, co krmíte masem....odkud berete? :)

https://shop.zufrikteam.cz/index.php/barf-mrazene

3.4.2023 21:09

Pozor - někteří prodávají zboží jiných/hafec výrobců.
Kdysi jsem kupovala od dopsimisky, bylo to čerstvé, žádné ultra mini mleté kousíčky, žádné hromady kostí, řidiči výborní, ceny ok.
To už je ale let...
Chválen byl Tutani.

3.4.2023 21:19

Můj pes nemá rozhozené trávení, on ho má po akutním zánětu slinivky zničené. Následně se mu odporoučely ledviny, chronické selhávání jsme náhodou s vetkou zachytily velmi brzy. Do toho mu občas blbnou játra.
Po pokusech s vařenou stravou (chutnala mu, ale neumím vyčarovat na tyhle tři problémy dietu, horšily se mu krevní testy) jsem najela na Marp senior light, myslím, že Megi onehdá poradila. Grancle mu seděly a dva roky nebyl problém. Až teď se začal drbat po sežrání 12kg pytle a části načnutého 18kg pytle. Jsem v pytli taky, bo je tam ta změněná receptura, sice malinkato, ale u mýho citlivky se to hned projeví.
Původně: Hrubá bílkovina 20%, Hrubé tuky 7%, Hrubá vláknina 5%, Popeloviny 7%, Vlhkost 8,5%, Calcium 0,85%, Fosfor 0,55%, Omega 3 1,3%, Omega 6 0,63%, Energie: 3100 kcal/kg

Nyní: Hrubá bílkovina 21%, Hrubé tuky 8%, Vláknina 4%, Popeloviny 6,5%, Vlhkost 8%, Vápník 0,9%, Fosfor 0,6%, Omega 3 0,5%, Omega 6 1,6%
Me Kcal / kg 3410

Pokoukávám po Marp Variety Slim and Fit, to se nejvíc asi blíží složením a snad se neudrbe. Řada Holistic je fajn, jen pro něj nevhodná. Edit - ještě dumám, že drbání vořechovic nemusí být tou drobnou změnou ale zhoršením jeho stavu, uvidím po kontrole v dubnu.

Fenu krmím stále přirozeně, beru od Falka a objednávám z lokálních jatek. Plus kuřecí skelety od řezníka.

3.4.2023 21:37
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Pozor - někteří prodávají zboží jiných/hafec výrobců.
Kdysi jsem kupovala od dopsimisky, bylo to čerstvé, žádné ultra mini mleté kousíčky, žádné hromady kostí, řidiči výborní, ceny ok.
To už je ale let...
Chválen byl Tutani.

No na ty Do psí misky jsem už koukala, ceny jsou přijatelný.

3.4.2023 21:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Huskyjanina napsal(a):

Fena měla vet dietu od Vet expert, pak byla na Marp senior. Jinak granule mám v záloze porad, občas je dávám, když zapomenu vyndat maso nebo tak, aktuálně Farminu, občas beru Essential (ty jsem dávala i stenatum).

Maso beru už dlouho od Žufrika, když nestihnu zavoz tak z do psi misky nebo masožravci. Kuřecí kosti beru většinou v masně.

Vicky.Pollard

3.4.2023 22:53
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33

Ouško4 napsal(a):
Já bych strašně ráda krmila "normálně" , nicméně na dle vás "normálně" se mi oba psi bohužel zdravotně rozsypali tak, že dál krmit "normálně" už nešlo.

Zažívání se srovnalo na granulích. Navzdory všem teoriím jak je to strašně špatný.
Jo, radost z toho fakt nemám, jestli to chcete slyšet. Strašně ráda bych zase krmila syrovým masem, ale momentálně k tomu fakt nemám odvahu, jsem ráda, že se v rámci možností srovnali.

Že se snažím vzdělávat ve složení granulí, ptám se zkušenějších a čtu, je špatně?
Předtím jsem zase měla všechny knížky od Novosádový a knížku od Fritzový.

Myslíte, že jsou moji psi první, kterým prostě Barf z nějakého důvodu nesedl?

Já si to nemyslím, tak přece je na tom nebudu za každou cenu trápit, jen proto, že je to "to nejsprávnější". Někdy prostě člověk musí udělat kompromis. I když je mě to samotný líto.

Ouško, mám stejný případ doma. Taky jsem se mermomocí snažila krmit barfem, dokonce pes v 90 % případů dostával lidskou kvalitu, žádné mletiny z barf shopů... A po pár letech pokusů jsem to vzdala a nejvíc mi prospívá na granulích. Takže krmíme jak Vy - dělíme se o naše jídlo a "dorovnáváme" to granulema. Jak to s masovou složkou přeženeme, je lítáníčko-mrzeníčko.

4.4.2023 04:53
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Huskyjanina napsal(a):

Já si nechávám míchat od Bohemia Pet food, včetně příloh, které od nich beru zvlášť, a dávám do vařeného masa.
Psům kupodivu vůbec nevadí jakékoli obilné přílohy, žerou kvanta ovesných vloček, pohanku... a taky žerou úplně veškerou zeleninu a ovoce - přidávala jsem postupně, pomale jednu položku po druhé. A pořád postupně přidáváme.

Jednomu mému psovi vůbec nesedl Wolfsblut, na který jsme přecházeli po gastro granulích.
Druhý pes na nich byl v pohodě, ale ten, který měl celkově horší průběh (citlivější zažívání), tomu to vůbec nesedlo a blil i po Wolfsblutu. Sice ne v takové intenzitě jako po syrovém, ale pořád to nebylo o.k.

4.4.2023 07:27

"Psům kupodivu vůbec nevadí jakékoli obilné přílohy"

oni byli normalne otraveni masem!
nechci si z toho delat legraci, ale fakt o tom premyslim.
ze to mozna nebyla ani ta kvalita jako spis mnozstvi, co nedavali.

mame v rodine nemocneho knirace. po obrovskych davkach kortikoidu skoro umrel. traveni ma uplne v prcicich.
posledni rok se zkouselo kde co - no, "skocil" na varenem. vice priloh, vetsinou testoviny, obcas ryze a varene mlete. ale tak tretina jen. az na tom se mu zase ulevilo.

4.4.2023 10:19
Ouško4

XXX.XXX.225.15

"Psům kupodivu vůbec nevadí jakékoli obilné přílohy"

oni byli normalne otraveni masem!
nechci si z toho delat legraci, ale fakt o tom premyslim.
ze to mozna nebyla ani ta kvalita jako spis mnozstvi, co nedavali.

mame v rodine nemocneho knirace. po obrovskych davkach kortikoidu skoro umrel. traveni ma uplne v prcicich.
posledni rok se zkouselo kde co - no, "skocil" na varenem. vice priloh, vetsinou testoviny, obcas ryze a varene mlete. ale tak tretina jen. az na tom se mu zase ulevilo.

I to je možnost, že jim prostě nevyhovovalo tolik syrového masa.

Já fakt jela hlavně maso (příloh minimum, protože oba psi měli, i přes velké množství pohybu, sklony k tloustnutí), do toho sice zelenina a ovoce, ale i tu jsem často nahrazovala právě třeba zelenýma dršťkama, takže v misce denně reálně bylo minimálně třičtvrtě živočišné složky, spíše více (někdy i třeba 90%)...prostě chápete.

Ten průběh už jsem psala hodněkrát, začalo to zvracením nestrávených kostí, celkově psi hodně brkali , mlaskali, a žrali trávu, pak se zvracení stupňovalo a nakonec to přešlo úplně v nějakou gastritidu, kdy už mi blili všechno (nestrávené kusy masa x hodin po nažrání), nebo naopak žluč a šťávy, a pořád žrali trávu a bylo vidět, že jim prostě není dobře.
Narvala jsem x tisíc do veteriny (šlo to až do desítek tisíc, doufám že tohle nečte můj chlap), bez jakékoli diagnózy, pokaždé jsme odsaď šli s tím stejným, že "klinicky zdravý psi".

Někdo už tady psal, že pes obecně prostě není uzpůsobenej na tolik masa. Odjakživa psi žrali zbytky a já to teď vidím, že oba jsou spokojený, když mají víc přílohy, klidně i hafo zeleniny a masa v tom jen trošku.
A prostě se jim ulevilo na granulích, třeba mě za to zabte a umlaťte a zahrabejte pod rododendron.

4.4.2023 10:28

Však granule jsou ta příloha. Pokud teda zrovna nekrmíte, co já - hromada proteinu a tuku.
Granule jsou samý sacharid, samý cukr = rohlík.

Někteří psi prostě nejsou na samotné maso.
A když pes sportuje, tak ty cukry potřebuje.
A taky si myslím (není pravidlo), že čím větší pes, tím víc přílohy.
On na to má i vybavení.

Na granulích (vet atp.) se uleví, protože jsou šetřící. Není tolik tuku, bílkovin, není tolik práce se zpracováním,
bílkoviny jsou navíc většinou v jednodušší formě (hnusnější, ale jednoduše stravitelnější).

4.4.2023 15:18
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Tak on Lokišák neblije, ale se po*ere. A s přílohama je u něj vůbec problém,. protože z toho vybere maso a přílohy nechá. Nějaký vločky, rýži, kolínka...to by vůbec nevzal do huby :D Takže hledám nějaký granule, co by mu nevadily v podstatě, jako přílohu k masu.

4.4.2023 17:15
Terven

XXX.XXX.103.178

Ouško4 napsal(a):
Já si nechávám míchat od Bohemia Pet food, včetně příloh, které od nich beru zvlášť, a dávám do vařeného masa.
Psům kupodivu vůbec nevadí jakékoli obilné přílohy, žerou kvanta ovesných vloček, pohanku... a taky žerou úplně veškerou zeleninu a ovoce - přidávala jsem postupně, pomale jednu položku po druhé. A pořád postupně přidáváme.

Jednomu mému psovi vůbec nesedl Wolfsblut, na který jsme přecházeli po gastro granulích.
Druhý pes na nich byl v pohodě, ale ten, který měl celkově horší průběh (citlivější zažívání), tomu to vůbec nesedlo a blil i po Wolfsblutu. Sice ne v takové intenzitě jako po syrovém, ale pořád to nebylo o.k.

Tak nějak si to taky myslím, s tím množstvím masa, a snažím se to s ním nepřehánět.
Dávám přílohy...ono mimochodem, u slinivkáře je to nutnost, tam je ta dieta na pŕílohách přímo postsvená.
Mám zkušenost, že po obilných vločkách kadí větší objemy, ale problém jim jinak nedělají.
Brambor, batát, dýně - to je zn. ideál.
Rejže nesedí pinčový.
Taky mi přijde logický, psa, původem odpadkožravce, nekrmit čistě masem.
Ale možná se tu staví janaa, která, tuším, zas vůbec nedává přílohy. Krmí jenom masokosti a možná si psi nasbírají něco v přírodě a na zahradě - a zřejmě na tom prosperujou a vzkvétají.
Takže asi nejde všechny psy narazit na jedno kopyto...

4.4.2023 18:33

Ještě tam jsou další věci jako např. vláknina. V granulích bývá tak nějak přiměřeně. Oni to mají spočítané.
Doma jídlo tak: maso, kosti, tuk, kapka oleje, lísteček bylinky, borůvka, brambory.

Mohlo by v tom střevě něco dlouze hníti. :-)

4.4.2023 20:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Ještě tam jsou další věci jako např. vláknina. V granulích bývá tak nějak přiměřeně. Oni to mají spočítané.
Doma jídlo tak: maso, kosti, tuk, kapka oleje, lísteček bylinky, borůvka, brambory.

Mohlo by v tom střevě něco dlouze hníti. :-)

Jestli to právě nebude o tom, že to mají spočítané...
Pes prapředek - sběrač odpadků nic spočítaný neměl, odpadky prostě nejsou vyvážený už z principu
Třeba je to tak, že naše psí "racionální strava", ať už granulová nebo uvědomělej barf, je moc šetrná a pak psa rozhodí jakákoliv odchylka od normálu.
Furt přemejšlíme, aby se pes po tom nepotento...
Mě vždycky může šlehnout, když kikiny sežerou myš, zbytky z koňských kyblíků včetně doplňků pro zlepšení kvality rohoviny, tvrdý pečivo, kořínky, hlínu, kočičince...a nic se nestane.
A jakmile mi ujede ruka při přípravě mističek a je tam o mikrogram něčeho navíc, hned se poserou....to by jednomu hráblo
Co mě naštvalo nejvíc - už je načase vrátit pinčovou na barf, nevidím nic, co by tomu mělo bránit. Venku sežere myš- bobek luxusní.
Pak dostane do misky syrový bio krůtí prso a pos.ere se...trochu přeháním, ale v principu to tak je.
Další věc, která mi (a jistě nejenom mě ) občas šrotuje - já hodnotím zejména podle bobků. Až na výjimky každej ten bobek vezmu do ruky (i když přes pytlík) a zhodnotím ho pomocí všech smyslů krom chuti
Fůra lidí dle mýho vůbec netuší, jak vypadá hov.no jejich psa. Venčí se prostě někde v přírodě, kde není nutno to sbírat, případně na zahradě, kde to nikdo nenajde.
Občas vídám i ve městě ignoranty, kteří to nesbírají - kolikrát jsem pozorovala, jak madam hovoří do mobilu, zatímco z jejího psa padá něco, z čeho bych tejden nespala

4.4.2023 20:34

Já tedy přílohy krmím výjimečně, ale u loveckého psa se mi to zdá vlastně docela přirozené. Nic nepočítám, nejsem úzkostlivá, nevážím psa ani jídlo a 💩 má parádní. Je zvyklý i na trávení laktózy, oba milujeme mléčné výrobky, rád si dá vajíčko, ovoce. Zeleninu preferuje vařenou a “sacharidové” přílohy vyloženě miluje (obzvlášť když mu dopřeji i s masovým vývarem), ale neúměrně se po nich zakulacuje, takže je nedostává často. Jediné, z čeho měl pravidelně průjem, byly granule, takže doma žádné nemáme. A zítra se určitě po…, protože se dneska venku napil z naprosto odporné kaluže. :-)

A pár dní zpátky jsem zrovna krmila neprané dršťky a přemýšlela o tom, že nijak extrémně nesmrdí, a ani nikdy nesmrděly. To když připravuji nám, lidem, ledvinky, je to jiná liga. To jen tak mimochodem, vzpomněla jsem si, že se tady ten zápach dost probíral…

4.4.2023 20:53

Jsem chtěla říct, že v granulích to mají spočítané správně, protože to dlouhá léta testovali na psech.

Myš ten malý dobrmánek sní celou? Kožíšek, kostičky, tuk, očička, uši, drápky, ocásek, zrní v bříšku a hlínu se stéblem sena?
;-)

Praprapes sežral to, co našel a co potřeboval.
Prapes sežral to, co zbylo lidem a co našel, když zdrhnul.
Pes žere to, co mu dáme.

Megynkovi prasátkovi bylo blbě jen z pár jídel v životě. Pár zkoušek jisté značky granul, občas nějaká konzerva (ale vyloženě zle, jako že jde blinkat nebo něco podobného, to ne),
sežrané zelené maso. Ne, nebyly to dršťky neprané. Bylo to kdysi dávno maso.
Přílohy ona papat nebude. Jen trávu na zahradě, u potoka a tak.

4.4.2023 20:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Já tedy přílohy krmím výjimečně, ale u loveckého psa se mi to zdá vlastně docela přirozené. Nic nepočítám, nejsem úzkostlivá, nevážím psa ani jídlo a 💩 má parádní. Je zvyklý i na trávení laktózy, oba milujeme mléčné výrobky, rád si dá vajíčko, ovoce. Zeleninu preferuje vařenou a “sacharidové” přílohy vyloženě miluje (obzvlášť když mu dopřeji i s masovým vývarem), ale neúměrně se po nich zakulacuje, takže je nedostává často. Jediné, z čeho měl pravidelně průjem, byly granule, takže doma žádné nemáme. A zítra se určitě po…, protože se dneska venku napil z naprosto odporné kaluže. :-)

A pár dní zpátky jsem zrovna krmila neprané dršťky a přemýšlela o tom, že nijak extrémně nesmrdí, a ani nikdy nesmrděly. To když připravuji nám, lidem, ledvinky, je to jiná liga. To jen tak mimochodem, vzpomněla jsem si, že se tady ten zápach dost probíral…

Měla jsem to přesně tak, celý léta. Nebyla jsem úzkostlivá, nic jsem nevážila. Vikina žrala maso, kosti, vnitřnosti, dršťky, vajíčka, mléčný výrobky, ovoce, zeleninu. Dokonce i ty granule - a bobky byly pořád luxusní.
Loni v létě se cosi pokazilo...načala si slinivku - možná žraním lískových oříšků, ale jistě to nevím.
Jaksi mě opustila ta dřívější bezstarostnost. Od tý doby fungujem na vařené dietě (libový netučný maso plus příloha plus vařená zelenina), občas veterinární dieta Royal Canin.
Momentálně už se dlouho drží, má dobrý období, takže si občas troufnu vystrčit růžky - šoupnu jí třeba kousek sušený zvěřiny, bez problémů už žere sušený plíce, sem tam sušenou rybičku. Z čeho mám radost - už dává i syrovou zeleninu - strouhanou mrkev, řepu. To byl ještě nedávno problém.
Když krájím maso na prkýnku, přijde loudit a vyfasuje kousek syrovýho (kuře, krůta) ...opět bez problému.
Takže mi svítá jiskřička naděje, že slinivka zregenerovala.

4.4.2023 21:07
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Terven napsal(a):
Jestli to právě nebude o tom, že to mají spočítané...
Pes prapředek - sběrač odpadků nic spočítaný neměl, odpadky prostě nejsou vyvážený už z principu
Třeba je to tak, že naše psí "racionální strava", ať už granulová nebo uvědomělej barf, je moc šetrná a pak psa rozhodí jakákoliv odchylka od normálu.
Furt přemejšlíme, aby se pes po tom nepotento...
Mě vždycky může šlehnout, když kikiny sežerou myš, zbytky z koňských kyblíků včetně doplňků pro zlepšení kvality rohoviny, tvrdý pečivo, kořínky, hlínu, kočičince...a nic se nestane.
A jakmile mi ujede ruka při přípravě mističek a je tam o mikrogram něčeho navíc, hned se poserou....to by jednomu hráblo
Co mě naštvalo nejvíc - už je načase vrátit pinčovou na barf, nevidím nic, co by tomu mělo bránit. Venku sežere myš- bobek luxusní.
Pak dostane do misky syrový bio krůtí prso a pos.ere se...trochu přeháním, ale v principu to tak je.
Další věc, která mi (a jistě nejenom mě ) občas šrotuje - já hodnotím zejména podle bobků. Až na výjimky každej ten bobek vezmu do ruky (i když přes pytlík) a zhodnotím ho pomocí všech smyslů krom chuti
Fůra lidí dle mýho vůbec netuší, jak vypadá hov.no jejich psa. Venčí se prostě někde v přírodě, kde není nutno to sbírat, případně na zahradě, kde to nikdo nenajde.
Občas vídám i ve městě ignoranty, kteří to nesbírají - kolikrát jsem pozorovala, jak madam hovoří do mobilu, zatímco z jejího psa padá něco, z čeho bych tejden nespala

Se divím že ještě nikoho z výrobců granulí nenapadlo udělat hypoalergenní řadu "monoprotein myš" 😂😂 , protože sežraný myši těm psům asi nevadí, a to dokonce ani ty odleželý 😁

4.4.2023 21:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Ouško4 napsal(a):
Se divím že ještě nikoho z výrobců granulí nenapadlo udělat hypoalergenní řadu "monoprotein myš" 😂😂 , protože sežraný myši těm psům asi nevadí, a to dokonce ani ty odleželý 😁

Díra na trhu, prostě....
Ale bojím se, že farmová myš chovaná za účelem semletí do granulí nebude totéž, co vlastníma silama vyhrabaná luční, s přídavkem hlíny

5.4.2023 00:57
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Díra na trhu, prostě....
Ale bojím se, že farmová myš chovaná za účelem semletí do granulí nebude totéž, co vlastníma silama vyhrabaná luční, s přídavkem hlíny

Fascinuje mě, že Malina potřebuje menší kousky do misky všeho. Jak tam má něco většího, tak je z toho nešťastná, ale myš dokáže sežrat i za běhu a pohoda

10.4.2023 19:30
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Koukám, že krmit granule má je snad ještě větší věda než krmit masem. Já bych ráda krmila masem, ale bojím se, abych to dobře nastavila, vyvážila, nakombinoval a štěně neodrovnala, takže koukám taky na granule, ať mám nějakou berlu,ale jsme z toho jelen.

11.4.2023 11:11

Rezzzy napsal(a):
Koukám, že krmit granule má je snad ještě větší věda než krmit masem. Já bych ráda krmila masem, ale bojím se, abych to dobře nastavila, vyvážila, nakombinoval a štěně neodrovnala, takže koukám taky na granule, ať mám nějakou berlu,ale jsme z toho jelen.

Mám jenom kocoury. Domácí. Krmím všechno. Maso, vnitřnosti, kuřecí skelety, konzervy, syrová vejce, granule... Nevím, nakolik je můj příspěvek směroplatný.

Až (jestli) budu mít někdy psa, budu to dělat stejně.

11.4.2023 17:02
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Mám jenom kocoury. Domácí. Krmím všechno. Maso, vnitřnosti, kuřecí skelety, konzervy, syrová vejce, granule... Nevím, nakolik je můj příspěvek směroplatný.

Až (jestli) budu mít někdy psa, budu to dělat stejně.

Já takto krmíme kočky, celý den mají granule, minimalne 2x denně mají maso(jak kdy, kapsa, svalovina, srdce, vnitřnosti) když si vzpomenu, dám vejce. Můj starý pes měl granule, maso, konzervy, ovozel, prostě všechno, byl zdrav, bobky jak z učebnice, mohl sežrat či chtěl a nikdy nic, asi moc čtu ty internetu, ale hodně se teď píše, že granule v kombinaci s masem nee. Tak jednou mi to fungovalo, tak proč ne podruhé, ale hodně vidím nazor že je to špatně

Vini

11.4.2023 19:48
Vini

XXX.XXX.109.194

Kupujeme granule Ontario.Jinak pejsek baští maso, skelety, vejce, tvaroh s medem občas.Jablka měl rád jako štěně, teď je nechce.A někdy si najde největší mňamku-bobek::(Taky to asi není jídelníček jak má být,ale pes je zdraví v pohodě.

17.4.2023 20:12

tak kočky už náhradu mají, jmenuje se to bardog a prý je to moc dobré a macíkovy bobky taky vypadají docela slušně

ale Nora granule Hulín nežere. Radši by zdechla.

18.4.2023 22:55

Můj pes nemá rozhozené trávení, on ho má po akutním zánětu slinivky zničené. Následně se mu odporoučely ledviny, chronické selhávání jsme náhodou s vetkou zachytily velmi brzy. Do toho mu občas blbnou játra.
Po pokusech s vařenou stravou (chutnala mu, ale neumím vyčarovat na tyhle tři problémy dietu, horšily se mu krevní testy) jsem najela na Marp senior light, myslím, že Megi onehdá poradila. Grancle mu seděly a dva roky nebyl problém. Až teď se začal drbat po sežrání 12kg pytle a části načnutého 18kg pytle. Jsem v pytli taky, bo je tam ta změněná receptura, sice malinkato, ale u mýho citlivky se to hned projeví.
Původně: Hrubá bílkovina 20%, Hrubé tuky 7%, Hrubá vláknina 5%, Popeloviny 7%, Vlhkost 8,5%, Calcium 0,85%, Fosfor 0,55%, Omega 3 1,3%, Omega 6 0,63%, Energie: 3100 kcal/kg

Nyní: Hrubá bílkovina 21%, Hrubé tuky 8%, Vláknina 4%, Popeloviny 6,5%, Vlhkost 8%, Vápník 0,9%, Fosfor 0,6%, Omega 3 0,5%, Omega 6 1,6%
Me Kcal / kg 3410

Pokoukávám po Marp Variety Slim and Fit, to se nejvíc asi blíží složením a snad se neudrbe. Řada Holistic je fajn, jen pro něj nevhodná. Edit - ještě dumám, že drbání vořechovic nemusí být tou drobnou změnou ale zhoršením jeho stavu, uvidím po kontrole v dubnu.

Fenu krmím stále přirozeně, beru od Falka a objednávám z lokálních jatek. Plus kuřecí skelety od řezníka.

Lidé zde mají rádi zpětné vazby, tak update po druhém dubnu. Pes vořech má výsledky testů krve a moči "v normě, včas podchycený chronický ledvinář". Čili se vyskytla silná alergická reakce na změněnou recepturu granulí, nešlo o zhoršení jeho stavu.
Moc děkuji Megi, že mi radí ohledně granulí v SZ. Objednala jsem mu Marp Variety Slim and Fit, jestli v řádu pár týdnů kožní reakce (frajer si bude obden máchat zasažené partie v calm šampónu) ani po změně žrádla neustoupí, poprosím moudré hlavy, aby mi sestavily jídelníček vařené/syrové stravy.

18.4.2023 23:16
Terven

XXX.XXX.103.178

Lidé zde mají rádi zpětné vazby, tak update po druhém dubnu. Pes vořech má výsledky testů krve a moči "v normě, včas podchycený chronický ledvinář". Čili se vyskytla silná alergická reakce na změněnou recepturu granulí, nešlo o zhoršení jeho stavu.
Moc děkuji Megi, že mi radí ohledně granulí v SZ. Objednala jsem mu Marp Variety Slim and Fit, jestli v řádu pár týdnů kožní reakce (frajer si bude obden máchat zasažené partie v calm šampónu) ani po změně žrádla neustoupí, poprosím moudré hlavy, aby mi sestavily jídelníček vařené/syrové stravy.

Ten vařenej jídelníček by se mi taky hodil. Ono o barfu je toho všude plno, pokud někdo vaří, už je to horší.
Kosti samozřejmě vařit nelze, slinivkářce nedám ani vnitřnosti, takže zbývá libová svalovina plus sacharidová příloha - poměry jsou mi známy. S doplňkama je to horší, potřebovala bych konkrétněji...informace jsou nahodilé a často se rozcházejí.
Případně časem bych možná mohla uvažovat o slinivkářským barfu, slinivka je teď "hodná", ale na to bych taky potřebovala, aby nade mmou bděl guru

18.4.2023 23:31

Terven napsal(a):
Ten vařenej jídelníček by se mi taky hodil. Ono o barfu je toho všude plno, pokud někdo vaří, už je to horší.
Kosti samozřejmě vařit nelze, slinivkářce nedám ani vnitřnosti, takže zbývá libová svalovina plus sacharidová příloha - poměry jsou mi známy. S doplňkama je to horší, potřebovala bych konkrétněji...informace jsou nahodilé a často se rozcházejí.
Případně časem bych možná mohla uvažovat o slinivkářským barfu, slinivka je teď "hodná", ale na to bych taky potřebovala, aby nade mmou bděl guru

Soucítím. A se sebou soucítím ještě víc, protože řešit u psa ledviny + slinivku je nad mé barf či vařené schopnosti. U něj nejde experimentovat, jakmile by se něco rozhodilo, je to v renaultu.
Granule, které dva roky vyhovovaly, jsou najednou shit (myšleno na něj, pro jiné psy to je asi stále dobrá volba).

20.4.2023 20:31
janaa

XXX.XXX.174.242

Kam s tím, asi sem.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-sekora-by-koukal-psi-a-kocky-budou-jist-ve-velkem-brouky-a-cvrcky-229725

A za deset let se budou lidi divit,co to těm psům dělá

20.4.2023 20:59

Tak oni se diví už teď, bych řekla. Aneb toto vlákno před měsícem založené...

20.4.2023 21:01

Prosím, já to nechápu.
Co je na tom revolučního?
1) PAN Sekora
2) hmyz tohle fakt nespraví
3) můžu si koupit pět jiných značek už teď, a budu čekat na vafo, až udělá tu revoluci, aha

20.4.2023 21:07

Nevím, co lidem tak vadí na hmyzím proteinu; co by mělo vadit psům,
ale mě napadlo, když chce měnit ta imaginární jehňátka za larvy much, tak to bude vadit stále stejně, protože tam bude stále chybět část potřebných bílkovin.
To pak je to... DM, DCM, zapomněla zase.

To je nenapadlo říct gůglovi "insect granule"?
Zajímavé.

20.4.2023 21:12

Megi - přišlo mi vzhledem k názvu tématu fajn sem hodit aktuální rozhovor. Toť vše.
Btw, když jsem byla se psem na kontrole, bavily jsme se s vetkou právě o přídavku hmyzího proteinu do granulí, netvářila se na to vůbec pozitivně, že mají teď zvláštních alergiků v ordinaci docela dost.

20.4.2023 21:39

"netvářila se na to vůbec pozitivně, že mají teď zvláštních alergiků v ordinaci docela dost"

kdyz s tema granulema vyjeli jine firmy, pro mnoho alergiku, co uz nemohli nic - to byl docela zazrak

20.4.2023 21:51

No. Já to nechápu.
Udělali to tenkrát snad kvůli alergikům.

Povídal mi známý, že se to teď dává do chleba nebo co a že to je nebezpečné. Prý proto, že hmyz do sebe nasává škodliviny z prostředí.
To jsem si myslela, že dělá rýže s arsenem. :-) A kvůli tomu se sleduje. Nebo tak něco.

Když si na farmu navezu květináče, do toho otestovanou hlínu a nasadím hmyz, ty vajíčka na maso zkaženém, nebo čím se živí, copak já vím,
co tam jako bude blbě?

Blbě bude, až někdo bude krmit pořád jen jedněmi granulami, kde nebudou dodané důležité aminokyseliny. Methionin, l-karn. a taurin do hmyzích dávají.
Pak tu je kontaminace z linky, vadné brambory, rýže, pšenice, kdo ví,
ale ani vet diety nejsou zcela ok, kontaminace jiným proteinem je známá věc,
takže to je těžký všecko tohle.

Však zajímavé to je! Už se těším na tu cenovku, ta bude dvojnásobná než jiných výrobců,
o to tady v tom šlo, že jo. :-)

20.4.2023 22:32
libuko

XXX.XXX.47.2

No. Já to nechápu.
Udělali to tenkrát snad kvůli alergikům.

Povídal mi známý, že se to teď dává do chleba nebo co a že to je nebezpečné. Prý proto, že hmyz do sebe nasává škodliviny z prostředí.
To jsem si myslela, že dělá rýže s arsenem. :-) A kvůli tomu se sleduje. Nebo tak něco.

Když si na farmu navezu květináče, do toho otestovanou hlínu a nasadím hmyz, ty vajíčka na maso zkaženém, nebo čím se živí, copak já vím,
co tam jako bude blbě?

Blbě bude, až někdo bude krmit pořád jen jedněmi granulami, kde nebudou dodané důležité aminokyseliny. Methionin, l-karn. a taurin do hmyzích dávají.
Pak tu je kontaminace z linky, vadné brambory, rýže, pšenice, kdo ví,
ale ani vet diety nejsou zcela ok, kontaminace jiným proteinem je známá věc,
takže to je těžký všecko tohle.

Však zajímavé to je! Už se těším na tu cenovku, ta bude dvojnásobná než jiných výrobců,
o to tady v tom šlo, že jo. :-)

Občas mám problém Vás chápat, ale v tomhle případě k poslednímu odstavci zkusím 🙂. Ty granule už existují, řada Brit care sustainable. Ostatně jednu recepturu s podílem hmyzu už měl Brit v nabídce docela dlouho, tuším s nějakou rybou.

21.4.2023 06:42

libuko napsal(a):
Občas mám problém Vás chápat, ale v tomhle případě k poslednímu odstavci zkusím 🙂. Ty granule už existují, řada Brit care sustainable. Ostatně jednu recepturu s podílem hmyzu už měl Brit v nabídce docela dlouho, tuším s nějakou rybou.

Koukala jsem. Na ty rybí. A teď ty... pěkný český název. :-)
To jsou ale s příchutí jakože. On tam říká, že nahradí jehně hmyzem; jiné maso v tom nebude.
Přijde mi trochu divné, že nevím, jaký hmyz kupuji. Překvapuje mě, že to teda někdo, jak říkáte, asi kupoval už déle.
Ty lepší granule od někoho jiného stojí přes dva tisíce, levnější kolem tisícovky - a ty mají jen malinko larev.
Proč by ti, co to dělají už dlouho, nedali larev víc?
To mi trochu vrtá hlavou.
Výsledné granule jsou totiž tak slabé, že bych je mohla dávat jen jako knedlík k masu.
Něco v tom ještě bude, možná o tom píše petfoodindustry.

Jsem si přečetla kousek výzkumu akumulace těžkých kovů (kadmium),
kde zkoumali larvy až devatenáctý den a krmili rýží - a to dopadlo nejhůř. Tak jasně, rýže...
A pak jsem se podívala, kdo to chová.
Výrobna krmiv v Poznani. A krmí je týden a konec.

29.4.2023 09:03

Tak jsem cetla ted reakce na zmenu slozeni Britu a je to tak, opet se historie opakuje - " vylepseni slozeni" znamena, ze psum prestali sedet...mraky reakci....
Zadne zlepseni receptur, prosta snaha o zlevneni vyroby.

Ale co me ted tada zaskocilo je novy argument, proc ze psu padaji obrovské hromady odpadu a je to porad OK

Tech perel od obchodaka Britu, jak psy "donutit" zrat jejich grancle je na to FB tedy vice -uz je mi z toho zase uzko.

29.4.2023 10:22

Tak jsem cetla ted reakce na zmenu slozeni Britu a je to tak, opet se historie opakuje - " vylepseni slozeni" znamena, ze psum prestali sedet...mraky reakci....

Ale co me ted tada zaskocilo je novy argument, proc ze psu padaji obrovské hromady odpadu a je to porad OK

Tech perel od obchodaka Britu, jak psy "donutit" zrat jejich grancle je na to FB tedy vice -uz je mi z toho zase uzko.

Však to je hrozné! On je výživář!
Viděla jsem před chvíli na fb příspěvek, že dokonce krev. Ne, to není normální, a jako kdyby mi výživář řekl, že je to ok, a psovi se pak něco stane, tak na něj podám žalobu.

29.4.2023 14:47
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Však to je hrozné! On je výživář!
Viděla jsem před chvíli na fb příspěvek, že dokonce krev. Ne, to není normální, a jako kdyby mi výživář řekl, že je to ok, a psovi se pak něco stane, tak na něj podám žalobu.

On je možná vyžívář, ale placený Britem, já mám na něho alergii, možná i díky němu mám silnou averzí vůči celému Britu. Hodně se projevuje na FB ohledně výživy koček

29.4.2023 14:56
janaa

XXX.XXX.174.242

Jakože pes prakticky sejří vlastní střevo?

29.4.2023 15:31

janaa napsal(a):
Jakože pes prakticky sejří vlastní střevo?

ale tak jo, střevní sliznice se neustále obnovuje, ty zralé enterocyty žijí asi tři dny, pak odpadnou a jsou nahrazeny novými, něco jak kůže, třeba. no a jsou pak součástí trusu

ale pokud některé žrádlo dělá víc hoven než jiné, není to tím, že by se najednou těch buněk odlupovalo víc, prostře stravitelnost asi nebude nic moc.

29.4.2023 17:04
janaa

XXX.XXX.174.242

ale tak jo, střevní sliznice se neustále obnovuje, ty zralé enterocyty žijí asi tři dny, pak odpadnou a jsou nahrazeny novými, něco jak kůže, třeba. no a jsou pak součástí trusu

ale pokud některé žrádlo dělá víc hoven než jiné, není to tím, že by se najednou těch buněk odlupovalo víc, prostře stravitelnost asi nebude nic moc.

Tak to jasný, pokud ale někdo tvrdí, že kvůli tomu jde ze psa hromada hoven, tak je to deb..l bez pardonu

29.4.2023 17:27

Ještě zpět k hmyzímu protejnu, barzojíci mají hmyz jako chipsy, když můžou naloví si kobylky a cvrčky, jednou jsme jim je i cíleně koupili. Ale teda prý hovězí nebo králík za ně nevymění😁. Včera dokonce, když vybouchnul nečekaně pelech, tak jeden sežral i kousky molitanu a to pak bylo "hovnisko" jak by řekl Brití výživář, i střevo krásně oloupalo. Aby se toho nakonec někdo nechytl jako inovace🙈. 😁🤣

30.4.2023 09:18

tak dalsi hlaska - a ja si vzdycky myslela, ze zradlo ma psovi chutnat ?

30.4.2023 09:46

co je to za skupinu?

30.4.2023 10:37

Granulari

30.4.2023 10:47
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Někde psal, že kočkám stačí granule, že mokrý kočka nepotřebuje

30.4.2023 10:51

Rezzzy napsal(a):
Někde psal, že kočkám stačí granule, že mokrý kočka nepotřebuje

on musi mit nejaky komplot s veterinama

30.4.2023 12:28

on musi mit nejaky komplot s veterinama

Já jsem vet a tohle netvrdím. Barfuji i rybičky.

30.4.2023 12:53

Já jsem vet a tohle netvrdím. Barfuji i rybičky.

Nejste praktikující vet.
Brát provize za granule, či nebrát.
Ale tohle spíše hraničí s provizemi za operace.

30.4.2023 13:26

Nejste praktikující vet.
Brát provize za granule, či nebrát.
Ale tohle spíše hraničí s provizemi za operace.

provize za granule, to už dáááávno ne. v podstatě je to tak, že všechno lze koupit na internetu levněji než se to prodává ordinacím za velkoobchodní cenu.

veterinář tomu tak maximálně může jako blbec dělat křoví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík