Labradorský retrívr s PP čokoládová štěňátka

Prodám Labradorského retrívra - Chovatelská stanice Chocco dream nabízí k r...
Dohodou
Dobrý den,
zvažujeme pořízení psího parťáka k dětem, dokud jsou ještě malé. Jelikož jsme ale přes den v práci (mezi 6-15hod) a děti ve školce, škole, tak to vždy o půl rok odložíme a ve finále už vybíráme 2 roky.
Já vybral kvůli dětem labradora, malé plemena se nám nelíbí a BŠO, NO atd zase jako začátečníci nepořídíme.
Máme zahradu a domek, bohužel stěně i odrostlé v době bez dozoru zřejmě zničí zrekonstruovaný interiér. Manželka pak vystěhuje mě i psa.
Otázka tedy zní bude pes negativně nést pobyt na zahradě nebo v suterénu, když nebudeme doma? Sklep je 100m² s tím, že nyní mohl jít na zahradu.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jako samozřejmost beru, že když si pořídím štěně, tak si beru alespoň 14 dní dovolené.
Pokud by mělo pak štěndo zůstávat v době vaší nepřítomnosti samo na zahradě, tak bych kvůli jeho bezpečnosti volila raději prostorný kotec s boudou.
To samé, pokud by mělo být v suterénu s nějakým vchodem na zahradu...ohraničit mu prostor v suterénu...aby tam měl pelíšek, misky s vodičkou a tak a stejně tak ohradit nějaký výběh, když vyjde z toho sklepa.
A samozřejmost je ho na prostředí a na samotu zvykat.
Ráno před odchodem vstát dříve, se štěndem si pohrát, vyvenčit, nakrmit....no i tak bych se asi s někým domluvila, aby se minimálně jednou přišel na štěně juknout...zkontrolovat, nakrmit, pohrát si s ním....
A co se zrekonstruovaného interiéru týče, tak pozor...štěnďata a třeba i mladí psi můžou udělat nepozorovaně škody i ve vaší přítomnosti...ono to může vypadat, že hodné štěňátko někde padlo za vlast a ono vám mezitím okouše nohu od stolu, poškrábe zeď, rozžužlá...do toho nutno počítat s nějakým tím bordelíčkem, který prostě není, pokud doma nemáte zvíře...
A to samé pak zahrada...pes na zaradě něco vyhrabe, něco podupe, něco vyškubne, rozkouše hadici, přemístí květináče, což se pejskům dělá špatně neboť nemají ručičky, takže to končí povalením a přemístěním obsahu, roztrhá podsedáky, okouše dřevěný nábyteček. Často se psům taky může povést rozplést pletivo plotu a nebo vykousnout plaňku...
Prostě celkově je prostě nutné počítat s tím, že doma to rozhodně nemusí být byteček jak z katalogu a nebo to stojí podstatně větší uklízecí úsilí...to samé zahrada nemusí být s angickým trávníčkem a květinami...pokud budete mít štěstí/smůlu na psího zahradníka.
A nepodezírám vás z toho, že nemáte nastudováno, ale nedá mi, abych nezmínila, že štěně může být kousavec a jako mlaďoch, kdy ještě neodhadne svojí velikost a překypující temperament z něj může udělat dělovou kouli porážející dětičky..
Host2323
XXX.XXX.168.110
Sklep + výběh na zahrádku nezní špatně ale na samotu je potřeba štěně zvyknout, takže na představu že privezete v sobotu psa domů a v pondělí všichni hurá do práce a do školy radši zapomeňte. Chce to pár týdnů intenzivního nácviku být takhle dlouho o samotě. Samozřejmě odstranit nebezpečné věci z dosahu a poskytnout bezpečné hračky + vyřešit polední krmení.
Ještě bych dodala, že je potřeba myslet na to, že štěňátko by mělo papat 5x denně a to si v režimu, kdy je štěně samo 9 hodin tak nějak neumím představit.
Pes není hračka pro děti...
Co mu nabízíte za aktivity ? Výchova bude na dospělých, žena asi extra nadšená není a vy na to budete mít čas a chuť ? (a vědomosti ?)
Nebo nakonec skončí nešťastný, nevycválaný, osamělý chudák v kotci (sklepě).
Z vašeho popisu mám pocit, že byste si nic pořizovat neměli...
myslím si, že si chcete pořídit psa primárně pro sebe. na tom není celkem nic špatného, ale labrador je dost aktivní a navíc společenský pes, trvalé bydlení ve sklepě mu vyhovovat moc nebude
no a pokud je žena na pořádek, krásné rekonstrukce a bydlenka, tak to je se psem zcela nekompatibilní.
rapotacka11
napsal(a):
https://www.facebook.com/reel/867363394355329/?s=single_unit
Já jsem teda hrozná, ale asi bych Malinu zastavila. Ona je chuděra už tak zvyklá, že se vyhne i bahnu a já ani nevím, jestli protože mi to vadí a nebo to vadí i jí. Nechám jí napochodovat jen k bahnu u potoka, aby se třeba osvěžila, ale to taky než do něj vstoupí, se podívá na mě, co tomu říkám. Kdyby tak se ještě ptala o dovolení, neže někoho seštěká a tak. Tam má teda svou hlavu, páč ví, že štěkání fakt nerozumím.
welsiot
napsal(a):
Dobrý den,
zvažujeme pořízení psího parťáka k dětem, dokud jsou ještě malé. Jelikož jsme ale přes den v práci (mezi 6-15hod) a děti ve školce, škole, tak to vždy o půl rok odložíme a ve finále už vybíráme 2 roky.
Já vybral kvůli dětem labradora, malé plemena se nám nelíbí a BŠO, NO atd zase jako začátečníci nepořídíme.
Máme zahradu a domek, bohužel stěně i odrostlé v době bez dozoru zřejmě zničí zrekonstruovaný interiér. Manželka pak vystěhuje mě i psa.
Otázka tedy zní bude pes negativně nést pobyt na zahradě nebo v suterénu, když nebudeme doma? Sklep je 100m² s tím, že nyní mohl jít na zahradu.
Děkuji.
Zas u malého plemena je pak výhoda, že můžou venčit i děti sami, když jsou větší. Potkávám jich takhle celkem dost.
Jinak taky dost záleží na tom, jakou zábavu chcete i pro své děti. Pokud je vaším hobby chodit na procházky a lítat po lese, tak na to je pes super. Do bazénu, na hrad, zábavního centra a dost často ani na hřiště si sebou psa nevezmete. Já jsem proto ráda, že mám někoho na tenhle případ, kdo mi psa vyvenčí. Musíte počítat s dovolenou, prostě zvažte, jak chcete trávit čas.
Děti také bývají často nemocné a pak venčení zbyde na jednom z vás.
Já mám aktuálně psa a sedmiletou dceru, která je často nemocná a to se prostě z mužem střídáme ve venčení. Okamžiky, kdy někam vyrazíme celá rodina i se psem, je tak málo.
Navíc mám zrovna dost temperamentního psa, ze kterého výskající děti dělají nevidícího blázna. Takže moje dítě si už dává pozor, aby před psem neprojevilo moc energie.
K té samotě, pokud je pes dobře unavený, tak vám těch sedm hodin asi doma i prospí, když už je dospělý.
Trickyvoo
napsal(a):
Já jsem teda hrozná, ale asi bych Malinu zastavila. Ona je chuděra už tak zvyklá, že se vyhne i bahnu a já ani nevím, jestli protože mi to vadí a nebo to vadí i jí. Nechám jí napochodovat jen k bahnu u potoka, aby se třeba osvěžila, ale to taky než do něj vstoupí, se podívá na mě, co tomu říkám. Kdyby tak se ještě ptala o dovolení, neže někoho seštěká a tak. Tam má teda svou hlavu, páč ví, že štěkání fakt nerozumím.
No, popravdě labradora nebo goldena občas těžko zastavíte. Z těch mých to naštěstí nikdo nedělá, jen starší feňule si někdy nabere vodu z kaluže na hlavu. Většinou teda z čistější kaluže, ale pravda občas taky přijde jako prase. Zrovna minulý týden, všichni dostali krásný nový obojky a ještě jim říkám: ne abyste si je hned zaprasili.
No řekněme si to na rovinu...ono to na první pohled vypadá až romanticky ...krásný slunečný den, zelená travička na zahrádce a na ní si dětičky hrají, pobíhají a mazlí se s laboušským štěňátkem vulgo ideálním rodinným psem a teď střih a realita...děti běhají po zahradě a proč běhají, protože na ně "útočí" štěně, kouše je, skáče po nich, ve snaze je chytit jim natrhne tričko, drápne je, děti vřískají "au au, on mě kousnul...". Načančaný interiér je sci-fi, protože možná v reklamě je kouzelné labouší miminko, které je hodňoučké, čisťoučké a určitě voňavoučké a vykukuje z košíku...realita, kouše všechno, co je v jeho dosahu, to je schopno rozebrat na atomy a děti kříčí "mamííí, tatííí...Punťa nám rozkousal hračku...natrhl mi tričko..ukradl mi z ruky rohlík....au au a kousá nás"...nevadí, zavřeme ho na chvíli do chodby, ať se chlapec uklidní....po chvíli...no je tam nějakej hodnej, jdeme se na něj podívat...no hodnej je, protože urval a okousal obvodové lišty podlahy, rozdrápal zeď a okousal botník....a z věšáku se mu nějak povedlo sundat paničky hedvábnou šálu a rozebrat jí na atomy.
No nic...tak tě dáme na zahradu...a co to, co to, kdo to tady vykopal uprostřed trávníku past na Popelku, kdo vyhrabal tulipány a proč mám na prahu u dveří včera zasazený keřík zlatnice i s kořeny??
Chci tím říct, že člověk si jde koupit štěňátko a domů si může přivést něco, co jenom jako roztomilé štěndo vypadá, ale ve skutečnosti je to "agresivní" ďábel a ničitel světů (neříkám, že to tak musí být, může to být andílek, ale je nutno počítat i s touto variantou) a že takové štěňátko nemusí být ten vysněný kámoš pro malé děti...jasně jednou bude, až přezubí, až ho vychováte, až mu poskytnete dostatek vhodných aktivit, až mu věnujete hafec času, až dospěje, tak to bude ten nej pes na světě. Ale pokud je v rodině někdo, kdo nemá pejskařskou dušinku, i kdyby zatím neprobuzenou, zakuklenou.....no může to být problém.
Nevím jak to mají ostatní, ale z mého pohledu a to už mám psy 33 let, je velký rozdíl mezi pejskařskou a nepejskařkou domácností, protože na psa musíme myslet vždy až na prvním místě, protože je na nás 100% odkázaný, ať už jde o jídlo, venčení, aktivity, společnost...
Tak si jenom říkám, jestli i manželka zadavatele je připravená na možnost "katastrofického scénáře", který jsem nastínila výše....
welsiot
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
Labradoří štěně vám zničí i exteriér, nikdy jsem neviděla hezčí měsíční krajinu než u souseda poté, co si pořídil labradora.
A převálcovat menší děti taky umí pěkně takový labradoří dorostenec, ale tam hodně záleží na odolnosti dětí, třeba můj synovec se v 8 letech bál i štěněte bordery, labradora by teda nerozdejchal tutově a jeho ségra už v 5 letech byla nadšená z kousanců a vodrbanejch šatů a ukousanejch vlasů od mého psa.
Mně jedna dlouholetá známá říkala, jak si po smrti manžela pořídila štěňátko labradora do bytu. Za rok musela nechat kompletně zrekonstruovat celou předsíň, kde ho nechávala jako štěně, když odešla do práce.
No a teda chci říct, ono je to taková naivní představa začátečníků, už jsem to párkrát slyšela - štěňátko bude mít volný přístup do zahrady když nebudeme doma a tam si bude pobíhat a bude šťastné a spokojené - a bez zkušeností těm lidem nedochází, že štěňátko nebaví jen tak bezcílně pobíhat, ale baví ho hrabat a kousat, samo nejlépe se hrabe v záhonech a květináčích a takových věcí na kousání je venku a některé, třeba větve, tak pěkně drží a hejbou se a ta super možnost ohlodávat pergolu, nábytek, hadice a podobný věci, to se nedá odolat a ano, pak když všechno přehrabe a pokouše, tak je štěňátko šťastné a spokojené a toto minimálně den co den rok, někdy i dva. A pak je prostě jen na zvážení lidí, jestli pak taky budou šťastní a spokojení, že mají psa.
Kamarádka přišla ke goldenovi jak slepý k bubnům. Jedna rodina si ho pořídila do paneláku a vidinou úžasného rodinného psa. Nakonec pes skončil na balkoně, prý se ho děti bojí.
Když se ho ujala, neuměl nic, dnes je z něj canisterapeuticky pes, miluje děti.
Tím jsme jenom chtěla říct, že i když z něj může být úžasný rodinný pes, dá to práci, čas, nervy a trpělivost. Ale když se to zanedbá, může to být katastrofa
Ona ta zahrada může být pro malé štěně i vcelku nebezpečná. Stačí si přivézt domů štěňátko, které žere kamení, a člověk má po hehe.
napsal(a):
Ona ta zahrada může být pro malé štěně i vcelku nebezpečná. Stačí si přivézt domů štěňátko, které žere kamení, a člověk má po hehe.
To taky, my máme třeba jednu sousedku, které bych nevěřila ani nos mezi očima, takže pes na zahradě sám nikdy nebude, časem je v plánu kotec s výběhem daleko od plotu
assil
napsal(a):
No a teda chci říct, ono je to taková naivní představa začátečníků, už jsem to párkrát slyšela - štěňátko bude mít volný přístup do zahrady když nebudeme doma a tam si bude pobíhat a bude šťastné a spokojené - a bez zkušeností těm lidem nedochází, že štěňátko nebaví jen tak bezcílně pobíhat, ale baví ho hrabat a kousat, samo nejlépe se hrabe v záhonech a květináčích a takových věcí na kousání je venku a některé, třeba větve, tak pěkně drží a hejbou se a ta super možnost ohlodávat pergolu, nábytek, hadice a podobný věci, to se nedá odolat a ano, pak když všechno přehrabe a pokouše, tak je štěňátko šťastné a spokojené a toto minimálně den co den rok, někdy i dva. A pak je prostě jen na zvážení lidí, jestli pak taky budou šťastní a spokojení, že mají psa.
Zapomnělas na jednu úžasnou věc - čerstvě vyprané prádlo na šňůře
Víte co je zajímavý? Že nikdy nikdo nevznese dotaz na téma - jaký je vlastně život se štěnětem? Co to obnáší, co nás čeká, na co si máme dát pozor, jak začít vychovávat,jaký režim nejlépe a pod.
Moc se mi líbí, jak to tu uvádíte na pravou míru, ale chtěla bych říct, že ve výsledku jsou s tím pejskem i hezké chvíle! Samozřejmě až poté, co se posbírají a zametou kusy rozkousaných věcí A na procházce je také několik moc hezkých a pohodových momentů, vždy mezi výukou slušného chování, nácvikem nutných povelů, učením nelovení, nežraní hnusů, a samozřejmě pokud není zima, tma a není člověk nachcípanej nebo nemá spánkovej deficit (kvůli psovi samozřejmě) A to mám už dospěláka, dřinu se štěnětem bych nechtěla
Zrzavci
napsal(a):
Víte co je zajímavý? Že nikdy nikdo nevznese dotaz na téma - jaký je vlastně život se štěnětem? Co to obnáší, co nás čeká, na co si máme dát pozor, jak začít vychovávat,jaký režim nejlépe a pod.
Protože ty lidi nenapadne, že by je čekalo něco extra, zničeným bytem a zahradou se nikdo nechlubí, ani tou těžkou prací se štěnětem, takže znají jen roztomilá štěňátka, co někde potkají, která se dají krásně pomazlit a dospělé vychované psy, kteří v klidu jdou u nohy a nebo leží v hospodě pod stolem nebo dělají na zahradě dekoraci. Vůbec netuší kolik je za tím času a práce a že to netrvá týdny, ba ani měsíce, ale spíš roky.
Jinak doporučuji k přečtení knihu Marley a já. Labrador ve sklepě (nebo to byla garáž?) se tam probírá snad v první kapitole.
Osobně bych, hlavně pro dobro vašeho manželství, vybírala klidné, “samovychovatelné” plemeno, nic temperamentního.
No budu teď mluvit jen o současné pyrenejce a nebudu zmiňovat psy minulé...doma všude chlupy, nekonečný boj, hlavně, když se líná, tak je to fakt na to jít se pověsit na švestku, na gaučích přehozy, které se musí pravidelně prát (tak jasně, nemusela by lézt na gauč, ale na druhou stranu já chci ležet s ní a na zem se mi nechce), odchlupovací válečky mám doma, v autě, v práci a i tak není výsledek kolikrát 100%, zaplať pánbůh za obložení chodby dřevěnýma palubkama, protože když z nich myju ten černý, špinavý pruh ve výšce čuby, tak si neumím představit to mít na vymalované zdi. Z části zahrady, kam mají psi přístup bez mojí přítomnosti, udělala madam za ty téměř 3 roky, co jí máme, měsíční krajinu...a prostě vysadit něco mimo stromů, a i to se musí hlídat, když je stromek malej, aby ho nepřitáhla i s kořeny do obýváku, je sci-fi, o nějakých kytkách v květináči kam dosáhne nemůže být řeč. Tráva již neexistuje a ještě je tam vykopáno pár děr...což je určitě záměr, pokud se bude v noci plížit přes zahradu zloděj, tak si na tuty zlomí hnátu, já tam minule zapadla, když jsem šla věšet prádlo a díra byla nově vyhrabaná...viděla jsem andělíčky, ale kotník to naštěstí vydržel. A těch peněz kolik měsíčně stojí?? ...Když budu počítat dobu dožití čuby třeba jen 10 let, tak bych za to měla novej nebo zánovní auťák. Teď mám starej...terénní...žere to jak malej tank a proč ho mám?? No protože to je praktický pro mě a PSY.
Ale jak se říká, buď budu mít doma načančáno, hezkou upravenou zahrádku a prachy a nebo....nebo budu mít Ginu ...no takže mám doma bordel, ze zahrady měsíční krajinu a neušetřím ani korunu, protože naklizenej byt, anglickej trávníček a kytičky a novej auťák nemůže konkurovat tomu, že žiju se psem. A je to jen malá daň za tu psí lásku. Prostě, když Ginu (potvoru umíněnou, tvrdohlavou, trucovitou, vzteklinu jednu vzteklou, něžňoučkou mazlindu, trpělivou moudrou dámu, krásnou bílou princezničku) miluješ, tak není, co řešit.
Myslím, že celé toto vlákno by měl zadavatel dát přečíst manželce...a jestli i přesto všechno, co může s pořízením psa nastat, bude souhlasit, no tak s chutí do toho a vítejte mezi nás "psí blázny".
Ono hodně záleží na tom, jak moc je manželka tolerantní. Většinou takové ty načančané paničky, které mají doma naklizeno, nesnesou ani chloupek. Tím nechci pána urazit, nikdo tady nevíme, jaká jeho manželka je, že jo.
Ale na druhou stranu mě mile a příjemně překvapil, že chce do labradora jít a že vůbec chce psa, protože v poslední době mám čím dál větší pocit, že chlapů pejskařů hodně ubývá, je to vidět i na různých psích akcích a i jinde ve veřejným prostoru. Většina chlapů chce, aby žena denně vařila, věnovala se vůbec domácnosti a o víkendu provozovala sporty typu lyže nebo kolo, příp. motorka.
napsal(a):
Ono hodně záleží na tom, jak moc je manželka tolerantní. Většinou takové ty načančané paničky, které mají doma naklizeno, nesnesou ani chloupek. Tím nechci pána urazit, nikdo tady nevíme, jaká jeho manželka je, že jo.
Ale na druhou stranu mě mile a příjemně překvapil, že chce do labradora jít a že vůbec chce psa, protože v poslední době mám čím dál větší pocit, že chlapů pejskařů hodně ubývá, je to vidět i na různých psích akcích a i jinde ve veřejným prostoru. Většina chlapů chce, aby žena denně vařila, věnovala se vůbec domácnosti a o víkendu provozovala sporty typu lyže nebo kolo, příp. motorka.
Ale tak on člověk nemusí být načančaná panička, může prostě mít rád kolem sebe hodně uklizeno - tak jako to má moje druhá půle. Taky si musel zvyknout, že život se psy je o větším úklidu - a zaplať nadbůch za vynález toho robotickýho vysavače, který tohle hodně ošéfuje a za různý úklidový vychytávky.
Je teda pravda, že psy na gauči momentálně nemáme, takže to musím já k nim, když se chci s nima povalovat, ale až to bude v rekonstrukci trošku dál, tak bude i psí gauč. nicméně bez psa na gauči se dá i tak dobře žit a je to určitý kompromis. Stejně jako to, že prostě holt víc člověk uklízí. taky mám ráda kolem sebe čisto - takže třeba do ložnice ani psi, ani kocour nechodí i kvůli alergii. Ale jinak, když každý den jezdí robot, tak je to pohoda. Pozná se to i na menším množství prachu, na který mám takovou tu rukavici a plus metličku. A doma je pořád čisto. Skorem bez námahy - neb nejsem vnitřně uklízecí maniak. To zase ne. Takže si to ujednoduším, co to jde.
assil
napsal(a):
Protože ty lidi nenapadne, že by je čekalo něco extra, zničeným bytem a zahradou se nikdo nechlubí, ani tou těžkou prací se štěnětem, takže znají jen roztomilá štěňátka, co někde potkají, která se dají krásně pomazlit a dospělé vychované psy, kteří v klidu jdou u nohy a nebo leží v hospodě pod stolem nebo dělají na zahradě dekoraci. Vůbec netuší kolik je za tím času a práce a že to netrvá týdny, ba ani měsíce, ale spíš roky.
No jo, nenapadne. TJá vím, to máš pravdu, protože si nic nezjiš´tujou. Mám v živý paměti, jak jsem tehdy právě prolejzala ohaří fórum, abych si udělala představu o čem to je a byla jsem za to ráda.
Zrzavci
napsal(a):
Ale tak on člověk nemusí být načančaná panička, může prostě mít rád kolem sebe hodně uklizeno - tak jako to má moje druhá půle. Taky si musel zvyknout, že život se psy je o větším úklidu - a zaplať nadbůch za vynález toho robotickýho vysavače, který tohle hodně ošéfuje a za různý úklidový vychytávky.
Je teda pravda, že psy na gauči momentálně nemáme, takže to musím já k nim, když se chci s nima povalovat, ale až to bude v rekonstrukci trošku dál, tak bude i psí gauč. nicméně bez psa na gauči se dá i tak dobře žit a je to určitý kompromis. Stejně jako to, že prostě holt víc člověk uklízí. taky mám ráda kolem sebe čisto - takže třeba do ložnice ani psi, ani kocour nechodí i kvůli alergii. Ale jinak, když každý den jezdí robot, tak je to pohoda. Pozná se to i na menším množství prachu, na který mám takovou tu rukavici a plus metličku. A doma je pořád čisto. Skorem bez námahy - neb nejsem vnitřně uklízecí maniak. To zase ne. Takže si to ujednoduším, co to jde.
A tak taky nejsem prase, taky mám ráda uklizeno. Před pár lety jsem koupila vysavač primárně na čištění koberců a to byla chyba, jak se záhy ukázalo. Koberce jsem totiž z větší části zrušila a na ty předložky, který zůstaly, je lepší si zaplatit profi čištění. Takže robotickej pomocník je taky v nebližší době v plánu.
Jinak u nás je po zkušenostech vstup do mojí ložnice taky zakázán, chlupáči mají svoji.
napsal(a):
A tak taky nejsem prase, taky mám ráda uklizeno. Před pár lety jsem koupila vysavač primárně na čištění koberců a to byla chyba, jak se záhy ukázalo. Koberce jsem totiž z větší části zrušila a na ty předložky, který zůstaly, je lepší si zaplatit profi čištění. Takže robotickej pomocník je taky v nebližší době v plánu.
Jinak u nás je po zkušenostech vstup do mojí ložnice taky zakázán, chlupáči mají svoji.
No přesně- mají svoje a člověk se i líp vyspí. Teda já určitě. Mám lehký spaní, vzbudí mě všechno a pak mi dlouho trvá, než usnu, takže vrtící se, drbající se a blemcající se psí kámoš je vrah mýho spánku
Koberce taky nemáme - jen v ložnici jeden kousek, takovýho tlusťocha (ale robot ho zvládne)
No já na ten robotický nedám fakt dopustit. I tím, že uklízí, když my jsme venku, že jo. když psi línají, pustím ho ráno -když se psi venčí a pak odpoledne znovu. Až mi odejde normální klasický vysavač, uvažuju nad tím tyčovým. že ten je víc v pohotovosti, když už člověk náhodou potřebuje. A co se mi při úklidu taky hodí, je takový ten ruční. I proto, že máme kachlový sporák s pecí a jak se přikládá, tak to člověk hned vycune a je to. A zjistila jsem, že naše útulková bábrdlína nemá vůbec nic proti tomu, když jí tím přejíždím po kožíšku. Bohužel jako jediná .
Zrzavci
napsal(a):
No přesně- mají svoje a člověk se i líp vyspí. Teda já určitě. Mám lehký spaní, vzbudí mě všechno a pak mi dlouho trvá, než usnu, takže vrtící se, drbající se a blemcající se psí kámoš je vrah mýho spánku
Koberce taky nemáme - jen v ložnici jeden kousek, takovýho tlusťocha (ale robot ho zvládne)
No já na ten robotický nedám fakt dopustit. I tím, že uklízí, když my jsme venku, že jo. když psi línají, pustím ho ráno -když se psi venčí a pak odpoledne znovu. Až mi odejde normální klasický vysavač, uvažuju nad tím tyčovým. že ten je víc v pohotovosti, když už člověk náhodou potřebuje. A co se mi při úklidu taky hodí, je takový ten ruční. I proto, že máme kachlový sporák s pecí a jak se přikládá, tak to člověk hned vycune a je to. A zjistila jsem, že naše útulková bábrdlína nemá vůbec nic proti tomu, když jí tím přejíždím po kožíšku. Bohužel jako jediná .
No ale taky pro zadavatele nezapomeň poznamenat, že ty máš ohaře, kteří jsou vlastně naháči a že z labradora padá těch chlupů asi tak milionkrát víc.
assil
napsal(a):
No ale taky pro zadavatele nezapomeň poznamenat, že ty máš ohaře, kteří jsou vlastně naháči a že z labradora padá těch chlupů asi tak milionkrát víc.
No to padá, to padá. Na to, aby měl člověk představu to chce navštívit někoho, kdo labroše doma má. Zas já mám ale ohaře tři, kdy dva jsou holoprtky a Tali podsadu má. A línat dokážou taky moc hezky - proto to taky občas jezdí dvakrát denně. Tak myslím, že jeden labroš toho za tři ohaře ale neudělá.
Zrzavci
napsal(a):
No to padá, to padá. Na to, aby měl člověk představu to chce navštívit někoho, kdo labroše doma má. Zas já mám ale ohaře tři, kdy dva jsou holoprtky a Tali podsadu má. A línat dokážou taky moc hezky - proto to taky občas jezdí dvakrát denně. Tak myslím, že jeden labroš toho za tři ohaře ale neudělá.
Tak jestli bude denně devět hodin ve sklepě, tak doma zase tolik nepořádku neudělá…
Osobně jsem také "zblbnula" a pes si nás slušně ochočil. Ať už na začátku psí školka 3x týdně, hotely hledat podle možnosti mazlíčka, ať je nemocný kdokoli, čuba se musí proběhnout, všude chlupy nebo bláto, sliny.... na druhou stranu, rodiče mají psa na zahradě. Ven jde sem tam se švagrovou a prostě nejsme v ideálním světě. Mne bolí srdce, že jdeme dovnitř a jejich pes je venku sám, ale ona chvilku kouká a pak jde obejít zahradu, vyplašit ptáky, lehnout na sluníčko, vykoupat do vaničky a znovu oběhnout atd atp.
Prostě není to chudák uvázaný na řetězu nebo v kotci 2x4m.
Ani lidi si nedělají co chtějí, nežijou všichni v 9+2 s velkou zahradou a luxusní dovolenou kdovíkde.
Pán chce psa, ať ho má :) jen s tím labíkem si užije možná víc, než by chtěl. Ale žít se psem, který se mu nelíbí je půl radosti.
Zrzavci
napsal(a):
A já bych si to ráda přečetla, hrubou představu mám a počítám s nejhorším, já mám zkušenost jen s odrostlým štěnětem, mít úplného prcka pro mě bude premiéra.
Rezzzy
napsal(a):
A já bych si to ráda přečetla, hrubou představu mám a počítám s nejhorším, já mám zkušenost jen s odrostlým štěnětem, mít úplného prcka pro mě bude premiéra.
Na Vás jsem si vzpomněla, když jsem viděla toto, možná by Vás to zajímalo: https://akosopsom.mn.co/landing/plans/285085/products/10930402 . (Nejsem member, ale věřím, že obsah bude kvalitní.)
S prckem je za mě nejhorší spánková deprivace, ale to Vy, jako zkušená matka, zvládnete levou zadní. Nejhorší je puberta, a to už znáte. :-))
napsal(a):
Na Vás jsem si vzpomněla, když jsem viděla toto, možná by Vás to zajímalo: https://akosopsom.mn.co/landing/plans/285085/products/10930402 . (Nejsem member, ale věřím, že obsah bude kvalitní.)
S prckem je za mě nejhorší spánková deprivace, ale to Vy, jako zkušená matka, zvládnete levou zadní. Nejhorší je puberta, a to už znáte. :-))
Jo, nespat, to už mám natrénované, to mě nerozhodí, puberty se bojím, u psa i u dětí, u dětí to bude ale horší, delší
Tak ono to chce ten režim taky trochu přizpůsobit. Náš labík rozžvýkal přívod k vysavači, což byla jednoznačně naše chyba - nechali jsme otevřené dveře do obýváku a neuklidili vysavač, takže hanba na nás.
Ze stejného důvodu venku ohryzal sedátko na cyklistickém kole a sem tam trochu zahradničil, ale žádný ničitel to nebyl. Jednak k tomu asi ani neměl nějaké sklony, ale hlavně měl vlastní záliby a aktivity, ve kterých byl velmi podporován, a taky jsme se ho snažili mít jen v těch místnostech, kde mu nic nehrozilo a kde on nehrozil ničemu.
Takže pokud budete mít normálního psa a ne rozeného ničitele, dá se to z větší části ošéfovat a nějaké velké problémy ani nevzniknou.
Rezzzy
napsal(a):
Tak o loužích a bobcích už asi něco víte, to je házení dřívího do lesa, ale možná člověk zapomene, nebo netuší, jak málo se vyspí, než se štěndo naučí čistotnosti, že lítá ven v nočním úboru - doporučuju v tomto mezidobí mít něco v čem se nemusíte stydět vycválat ve dvě v noci ven a potkat souseda na chodbě paneláku (pokud nebydlíte v domě) . Ad ty loužičky ještě - celkem se hodí, když se člověk předzásobí kuchyňskýma utěrkama, jsou dost praktický.
Taky je dobrý projít si obydlí očima štěněte a odhalit maximum věci (stejně něco přehlídnete), které může zničit a můžou mu být potenciálně nebezpečný a to odstranit. Pokud máte koberce - pryč s nima. stejně jako u dětí bych zabezpečila zásuvky, dráty. Domácí chemie pryč z dosahu. Atd, atd.
Je fajn mít "fárplán" či prostě představu na co se při výchově zaměřit hned od začátku. Já třeba mezi prioritou na sídlišti měla to, že jsem cíleně od prvních momentů vedla štěně k tomu, že pod balkony a k popelnicím se nechodí. Stejnou prioritou pro mě je, učit štěně zastavovat se u obrubníku a následně ho pak učit přecházet na povel. Učení samostatnosti, pobytu na místečku, zvykání na obojek, vodítko, pak i košík. Sedni, lehni, ke mně, klidná chůze na vodítku. Pochopitelně základy, ne nějaký drilování, všechno hrou. Ono se toho může zdát hodně, ale co si člověk do štěnítka nacpe, dokud nasává jako houba, to posléze po pubertě jako když najde. V mým "fahrplánu" je i učení štěnítka na klikr a posléze hraní si s klikrem. Při učení štěnda přivolávání se výborně hodí mít k ruce partnera, kdy si štěně člověk mezi sebou posílá a odměňuje a buduje tak zadarmo právě to přivolání a ešče si štěndo hezky unaví, takže ho z procházky pak nese v náručí..
ad to procházení obydlí - pokud člověk bydlí v domě se zahradou, je dobrý si takhle projít zahradu a rostliny v ní. ty jedůvky pro čas štěněte ustřihnout/odstranit.
Ach já vám děsně závidím!
Rezzzy
napsal(a):
Já mám jednu radu! Fotit, fotit, fotit! Úplný prcek bude jen chvilinku, tak ať je řádně zaznamenán :D Předchozí fenku jsem měla od mimina, ale fotek mám žalostně málo, těch ouplně štěněcích fakt jen pár.
Jo a kupte si ty šíleně drahý holinky!
Fatia
napsal(a):
Já mám jednu radu! Fotit, fotit, fotit! Úplný prcek bude jen chvilinku, tak ať je řádně zaznamenán :D Předchozí fenku jsem měla od mimina, ale fotek mám žalostně málo, těch ouplně štěněcích fakt jen pár.
To mate pravdu, bývalého psa ve štěněcim věku mám snad jen 3 fotky, ale v dnešní době mobilu ti půjde snáz.
napsal(a):
a stopovačku
a píšťalku
a ledvinku
a vybírejte školku
a koukejte po případných vhodných kámoších, s těmi se dopředu na ulici seznamujte, abyste je pak mohla přepadnout se štěnětem.
Jo napadá mě - já jsem ten člověk, co nezve hned návštěvy domů v době, kdy přinesu štěně. Nechám mu pár dní na rozkoukání se, na klid, na to aby nás vnímal. Návštěvy si užijeme potom.
napsal(a):
A možná nemusí mít šíleně drahý holínky třebas by jí vyhovovaly tyhlety?
https://www.lesazahrada.cz/zimni-damske-holinky-alaska-eva--do-30--c-36/?variantId=489573
mám už druhý a jsem z nich nadšená, jsou hrozně lehounký (spešl matroš) , chodím v nich po loukách celoročně - v zimě s tou vložkou, v létě je nosím kvůli klíš´tatům a to bez tý vložky. Drahá půle je má taky a je z nich taky unešenej.
Já vím, žes říkala nějakou specifičnost, co tyhle holínky mají, jen si nevybavím jakou?
Zrzavci
napsal(a):
Tak o loužích a bobcích už asi něco víte, to je házení dřívího do lesa, ale možná člověk zapomene, nebo netuší, jak málo se vyspí, než se štěndo naučí čistotnosti, že lítá ven v nočním úboru - doporučuju v tomto mezidobí mít něco v čem se nemusíte stydět vycválat ve dvě v noci ven a potkat souseda na chodbě paneláku (pokud nebydlíte v domě) . Ad ty loužičky ještě - celkem se hodí, když se člověk předzásobí kuchyňskýma utěrkama, jsou dost praktický.
Taky je dobrý projít si obydlí očima štěněte a odhalit maximum věci (stejně něco přehlídnete), které může zničit a můžou mu být potenciálně nebezpečný a to odstranit. Pokud máte koberce - pryč s nima. stejně jako u dětí bych zabezpečila zásuvky, dráty. Domácí chemie pryč z dosahu. Atd, atd.
Je fajn mít "fárplán" či prostě představu na co se při výchově zaměřit hned od začátku. Já třeba mezi prioritou na sídlišti měla to, že jsem cíleně od prvních momentů vedla štěně k tomu, že pod balkony a k popelnicím se nechodí. Stejnou prioritou pro mě je, učit štěně zastavovat se u obrubníku a následně ho pak učit přecházet na povel. Učení samostatnosti, pobytu na místečku, zvykání na obojek, vodítko, pak i košík. Sedni, lehni, ke mně, klidná chůze na vodítku. Pochopitelně základy, ne nějaký drilování, všechno hrou. Ono se toho může zdát hodně, ale co si člověk do štěnítka nacpe, dokud nasává jako houba, to posléze po pubertě jako když najde. V mým "fahrplánu" je i učení štěnítka na klikr a posléze hraní si s klikrem. Při učení štěnda přivolávání se výborně hodí mít k ruce partnera, kdy si štěně člověk mezi sebou posílá a odměňuje a buduje tak zadarmo právě to přivolání a ešče si štěndo hezky unaví, takže ho z procházky pak nese v náručí..
ad to procházení obydlí - pokud člověk bydlí v domě se zahradou, je dobrý si takhle projít zahradu a rostliny v ní. ty jedůvky pro čas štěněte ustřihnout/odstranit.
Děkuji, na louže jsme vybaveni, děti už teda spolehlivě chodí na nočník, zato začínají utíkat koťata, úspěšnost na záchod mají 80%, což je super. Naštěstí noční venčení můžu jak chci, ale s čelovkou, je nás tu 5 baráku a tma jak v pytli, jedovatý snad nic není, ale nebezpečné mi připadá snad vše. No už se těším a zároveň se bojím. Učení na vodítku a přivolání bude hodně důležité, přesto že bydlíme v horní dol i, rádi jezdíme různé na výlety. Pomalu už sháním vhodné osy na socializaci.Cekani u obrubníků se dobře učilo ve městě, tady nemáme ani chodníky, tak to hrozit nebudu, ale ve městě to byla fakt nutnost.
Já doufám, že to aspoň trochu naučí děti uklízet, říkám to horem dolem, teď přidávám i větu, že co nebude uklizené, pes zlikviduje, ale nikdo mě nebere vážně, se pak budou divit.
Ji AK manžel měl dřív představu, že pes bude bydlet na zahradě, pak pochopil, že teda bude doma a včera z něj vypadlo, že jeho dobrman bydlel v jeho posteli
Rezzzy
napsal(a):
Děkuji, na louže jsme vybaveni, děti už teda spolehlivě chodí na nočník, zato začínají utíkat koťata, úspěšnost na záchod mají 80%, což je super. Naštěstí noční venčení můžu jak chci, ale s čelovkou, je nás tu 5 baráku a tma jak v pytli, jedovatý snad nic není, ale nebezpečné mi připadá snad vše. No už se těším a zároveň se bojím. Učení na vodítku a přivolání bude hodně důležité, přesto že bydlíme v horní dol i, rádi jezdíme různé na výlety. Pomalu už sháním vhodné osy na socializaci.Cekani u obrubníků se dobře učilo ve městě, tady nemáme ani chodníky, tak to hrozit nebudu, ale ve městě to byla fakt nutnost.
Já doufám, že to aspoň trochu naučí děti uklízet, říkám to horem dolem, teď přidávám i větu, že co nebude uklizené, pes zlikviduje, ale nikdo mě nebere vážně, se pak budou divit.
Ji AK manžel měl dřív představu, že pes bude bydlet na zahradě, pak pochopil, že teda bude doma a včera z něj vypadlo, že jeho dobrman bydlel v jeho posteli
....manžel měl dřív představu, že pes bude bydlet na zahradě, pak pochopil, že teda bude doma a včera z něj vypadlo, že jeho dobrman bydlel v jeho posteli .....
Ne... ne.... já se mu fakt vůbec neposmívám, vůbec ne!
Zrzavci
napsal(a):
a stopovačku
a píšťalku
a ledvinku
a vybírejte školku
a koukejte po případných vhodných kámoších, s těmi se dopředu na ulici seznamujte, abyste je pak mohla přepadnout se štěnětem.
Jo napadá mě - já jsem ten člověk, co nezve hned návštěvy domů v době, kdy přinesu štěně. Nechám mu pár dní na rozkoukání se, na klid, na to aby nás vnímal. Návštěvy si užijeme potom.
Až na tu píšťalku jsem vybavena, jen stopovačku je 20 let stará, ale použita jen asi 2x, teď jsme koukala, snad to napíšu dobře, na biothan, celkem se mi ten materiál zamlouvá.
Holínky mám, tady to ani jinak nejde, jeden rok jsme měli i zahradu pod vodou, je tu mraky spodní vody, ale raději nosím ponorky nebo v létě sandály, co nateče,zase vyteče.
Ledvinka jsme si pořídila nedávno, tak mě napadlo, že se bude hodit, ale nějak si na to nemůžu zvyknout, jsem ji nenosila ani v devadesátkách, teď mám teda pěknou, sportovní.
Manžel pobavil
Zrzavci
napsal(a):
Vycválat ve dvě v noci ven
Na druhou stranu, v tuhle dobu moc sousedů nepotkáte. Ani v paneláku. nebo ano?
Zrzavci
napsal(a):
....manžel měl dřív představu, že pes bude bydlet na zahradě, pak pochopil, že teda bude doma a včera z něj vypadlo, že jeho dobrman bydlel v jeho posteli .....
Ne... ne.... já se mu fakt vůbec neposmívám, vůbec ne!
Taky to tady kdysi psala jedna přispěvatelka.
Chtěla psa, manžel zvyklý z domova, že ten patří ven k boudě. Posléze slevil, že teda jorkšír, který nebude doma překážet, Ale rozhodně ne do ložnice a do postele!
A po třech týdnech sám vyrobil schůdky, aby se fenka nemusela doprošovat, kdo ji do té postele vyzvedne.
napsal(a):
Taky to tady kdysi psala jedna přispěvatelka.
Chtěla psa, manžel zvyklý z domova, že ten patří ven k boudě. Posléze slevil, že teda jorkšír, který nebude doma překážet, Ale rozhodně ne do ložnice a do postele!
A po třech týdnech sám vyrobil schůdky, aby se fenka nemusela doprošovat, kdo ji do té postele vyzvedne.
Ona je tchýně taky trochu magor do zvířat, má kočky, 2 psy, papoucha,tchán na oko dělá ofuky a pak jim na tajňačku dává mlsky, drbe a nenápadně si je zve na gauč a pak se na oko diví, kde se tam to zvíře vzalo
Skoro 50 reakcí jsem nečekal, přečetl jsem vše. Některé i dvakrát a děkuji. Pokud psa koupím, tak se o něj samozřejmě budu starat já, ne malé děti. Ale kvůli nim jsem ochotný vzdát se nějakého osobního komfortu, který s tím jde ruku v ruce. Pes by byl samozřejmě s námi v domě, to štěněcí období 2az3 týdny bychom se vystřídali na dovolené. Mně spíš šlo o tu přímou zkušenost, jak mladý pes snáší tuhle změnu místa, kdy ráno jde do jiného prostředí, než normálně vegetí po zbytek dne. Stěně bych pak vybíral určitě klidnější, než divočáka.
Jaké jsou tedy ještě klidnější větší plemena, které jdou k dětem? Já zvažoval ještě berňáka, ale to už je opravdu tele. A bobtaila ale toho jsme měli v rodině a ta péče o srst je v zimě očištec.
welsiot
napsal(a):
Skoro 50 reakcí jsem nečekal, přečetl jsem vše. Některé i dvakrát a děkuji. Pokud psa koupím, tak se o něj samozřejmě budu starat já, ne malé děti. Ale kvůli nim jsem ochotný vzdát se nějakého osobního komfortu, který s tím jde ruku v ruce. Pes by byl samozřejmě s námi v domě, to štěněcí období 2az3 týdny bychom se vystřídali na dovolené. Mně spíš šlo o tu přímou zkušenost, jak mladý pes snáší tuhle změnu místa, kdy ráno jde do jiného prostředí, než normálně vegetí po zbytek dne. Stěně bych pak vybíral určitě klidnější, než divočáka.
Jaké jsou tedy ještě klidnější větší plemena, které jdou k dětem? Já zvažoval ještě berňáka, ale to už je opravdu tele. A bobtaila ale toho jsme měli v rodině a ta péče o srst je v zimě očištec.
Tak hlavně vybírejte pečlivě chs kvůli zdraví a nepodpořte žádnou množku...
Kupte si knihy od Šusty, ať víte co a jak a proč
F.Šusta :
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
prostudujte správnou výživu a pak s chutí do toho
http://manwe.eu/index.php/co-najdeme-v-granulich
http://manwe.eu/index.php/krmeni-tat
četla diskuzi manželka ?
tak s chutí do toho
"Já zvažoval ještě berňáka, ale to už je opravdu tele"
ale houby, je to taková prdka malá......
štěně bude malinké a člověk to pak vnímá jinak, ten růst a konečný vzrůst
a, vzhledem k dětem, není to nejpodstatnější kohoutková výška a hmotnost, ale zejména temperament a povaha
za sebe - berňáka v pohodě, labradora - no nejsem sadomaso ....
edit : za takového fajn rodinného psa, k dětem, je považována dlouhosrstá kolie, například
Dlouhosrstou kolii jako psa k dětem doporučuji i já. Navíc je jemná, miluje děti, je citlivá (žádný vyloženě tank), lehce cvičitelná a hodně přizpůsobivá.
Péče o srst mi nepřijde tragická. Častěji se češe jen za ušima a jinak má srst samočistící (přijde od bahna, necháte oschnout a ono to z ní opadá).
Za mě vhodnější než labrador. :)
napsal(a):
"Já zvažoval ještě berňáka, ale to už je opravdu tele"
ale houby, je to taková prdka malá......
štěně bude malinké a člověk to pak vnímá jinak, ten růst a konečný vzrůst
a, vzhledem k dětem, není to nejpodstatnější kohoutková výška a hmotnost, ale zejména temperament a povaha
za sebe - berňáka v pohodě, labradora - no nejsem sadomaso ....
edit : za takového fajn rodinného psa, k dětem, je považována dlouhosrstá kolie, například
Já bych se taky klonila k berňákovi spíš než k labradorovi. Jsou to fajn psy, jen já jsem chtěla psa, kdyby někde něco cokoliv, kterého unesu sama, takže na mě je to obr.
Mám berňáka. Já teda mám asi z nějaké samovycvičitelné linie.. opravdu poslouchá a dokonce i povel, který mi uklouzne a který jsem neúčila. Je s ním lehké pořízení. Navíc majitelé berňáků mi tvrdí, že to jsou takové velké hravé děti a ta chuť do hry jim vydrží i v dospělosti. Bohužel berňuškové jsou jako plemeno profláklí zdravotními problémy a tak je potřeba vybírat i mezi štěňaty s PP…já jsem púvodně chtěla štěně z CHS Queen Elsa, nakonec to neklaplo a brali z jiné CHS, ale když jsem studovala rodokmeny, odchovy, psy z této chovky hlavně s ohledem na délku dožití, tak za mě patří tahle chovka v ČR určitě mezi TOP. …. a zmiňovaná dlouhosrstá kolie mi přijde taky jako dobrá volba.
A ja som práve opačný pól - za mňa labrador je super. Sama som ho kupovala deťom a od vtedy (bože to je už tých rokov 20!) je to pre mňa srdcovka. Lepšieho psa som nemala. Berňáka mali známi, a to bola katastrofa. No po tých rokoch žitia so psami som došla k jedinému záveru - 20% je genetika a 80% výchova. Labrador bude úplne super, ale musí mať veľa primeraného vyžitia (asi ale ako každý pes). My sme ho mali v byte, ale vonku bol s nami denne aj 5 hodín a veľa plával - to miloval vrátane potápania. Do spálne a obývačky nechodil (od prvého dňa mal zakázané). Chlpy sú naozaj nekonečný boj ... Výchova a "výcvik" musí byť samozrejme na dospelákovi, ale deti s ním fungovali úplne v pohode - poslúchal všetkých. Šteňacie hryzenie je veľmi individuálna záležitosť - my sme prišli iba o jednu papuču a nohu na vešiaku . Terajší moskovák rozhrýzol iba hadicu na dvore, nespočetné množstvo papierových obalov z vajec a hubky na riad -tie si cielene bral priamo z dresu. Na začiatok je však šteňa práca na dva úväzky, po roku sa však dá už povedať, že je to pes parťák. Ak sa nastavia pravidlá a tie sa bez pardónu dodržiavajú STÁLE nemusí to byť vôbec zas až taká katastrofa. Neviem prečo, ale pre mňa bola väčšia výzva nechať psa bez dozoru na záhrade ako doma. Doma to viem ako-tak zabezpečiť, aby nedochádzalo k mimoriadnym škodám, ale nudiaci sa pes na záhrade je asi riadny ničiteľ a neodhadnete čo zrovna bude preň tá najlepšia zábava. U nás sa teda viac vychovával pes na záhrade - ale mám teraz pokoj - pes chodí aj v úžitkovej záhrade pekne po cestičkách - nebehá po hriadkach. Neloví sliepky - ale vie ich pekne zahnať, keď niektorá vybehne z ich sektora. Mačky naháňa iba cudzie. Takto to vyzerá ako ideál, ale naozaj to nebolo bez práce. Ale pre toto ja asi tých psov mám. Rada s nimi "pracujem" a vždy sú to moji naj priatelia
Rezzzy
napsal(a):
Ona je tchýně taky trochu magor do zvířat, má kočky, 2 psy, papoucha,tchán na oko dělá ofuky a pak jim na tajňačku dává mlsky, drbe a nenápadně si je zve na gauč a pak se na oko diví, kde se tam to zvíře vzalo
U baráku teda já ještě od prvního dne učím, že za plot se nejde bez povelu, pak můžu nechat branku nebo vrata otevřený když je potřeba nebo když děti zapomenou a pes nevyběhne.
A protože výjezd z garáže mám na dvůr a ne za plot, tak učím že jak se otvírá garáž, pes jde do kotce, nehodlám si ho přejet. Teď už to sám dotáhl tak daleko, že běží do kotce sám jen vyjdu z baráku a trvalo mi dlouho než jsem identifikovala jak pozná, že pojedu autem a nejdu na bus a jediný co mě napadlo, že mám v ruce klíče od auta.
assil
napsal(a):
U baráku teda já ještě od prvního dne učím, že za plot se nejde bez povelu, pak můžu nechat branku nebo vrata otevřený když je potřeba nebo když děti zapomenou a pes nevyběhne.
A protože výjezd z garáže mám na dvůr a ne za plot, tak učím že jak se otvírá garáž, pes jde do kotce, nehodlám si ho přejet. Teď už to sám dotáhl tak daleko, že běží do kotce sám jen vyjdu z baráku a trvalo mi dlouho než jsem identifikovala jak pozná, že pojedu autem a nejdu na bus a jediný co mě napadlo, že mám v ruce klíče od auta.
JO! To máš velkou pravdu, taky učím, že bez povelu se z branky nejde, sedí se a čeká se. To je dobrá bezpečnostní pojistka.
Teď už to sám dotáhl tak daleko, že běží do kotce sám jen vyjdu z baráku
pupik malej veleinteligentní
assil
napsal(a):
To je dobrý nápad, děkuju, můžeme pak zkusit učit. Plot už máme skoro hotový
"Takto to vyzerá ako ideál, ale naozaj to nebolo bez práce."
a přesně o to jde
o tu práci, kolik a jakou
vždy vzpomenu mého známého, po super vycvičeném rotvíkovi pořídil jako "snazšího" labradora, kvůli ženě a dceři, z tzv. výstavní linie........no jaderná elektrárna hadr, pes zcela živelný živel, už jenom získání a nějaké udržení jeho pozornosti stálo kupu práce........lovecké plemeno, no
"Na začiatok je však šteňa práca na dva úväzky"
měla jsem HW, mám PHP - toto neznám
ani zdemolovaný interiér, ne že by nenechali kluci žádnou stopu.....
štěně samo na zahradě - samo si hraje, samo se učí
a majiteli se to nemusí moc líbit
napsal(a):
"Takto to vyzerá ako ideál, ale naozaj to nebolo bez práce."
a přesně o to jde
o tu práci, kolik a jakou
vždy vzpomenu mého známého, po super vycvičeném rotvíkovi pořídil jako "snazšího" labradora, kvůli ženě a dceři, z tzv. výstavní linie........no jaderná elektrárna hadr, pes zcela živelný živel, už jenom získání a nějaké udržení jeho pozornosti stálo kupu práce........lovecké plemeno, no
"Na začiatok je však šteňa práca na dva úväzky"
měla jsem HW, mám PHP - toto neznám
ani zdemolovaný interiér, ne že by nenechali kluci žádnou stopu.....
štěně samo na zahradě - samo si hraje, samo se učí
a majiteli se to nemusí moc líbit
Jó, pozornost. Makám na tom se zrzavým atomovým reaktorem intenzivně čtyři měsíce, a stále nejsem 100% spokojená (i když jsme už udělali opravdu velké pokroky). Masakr. Když si někdo pořídí psa v podobném stylu “kvůli dětem”, musí pak dost koukat. A myslím, že spousta takových psů neskončí dobře, že to hodně lidí s nimi prostě vzdá.
napsal(a):
Jó, pozornost. Makám na tom se zrzavým atomovým reaktorem intenzivně čtyři měsíce, a stále nejsem 100% spokojená (i když jsme už udělali opravdu velké pokroky). Masakr. Když si někdo pořídí psa v podobném stylu “kvůli dětem”, musí pak dost koukat. A myslím, že spousta takových psů neskončí dobře, že to hodně lidí s nimi prostě vzdá.
Když to vezmu kolem a kolem, tak taky trochu kvůli dětem, abych od nich mohla na chvilku zmizet, nechat je s dráhou polovickou a zmizet do luk a lesů . Samozřejmě že to není důvod, pes mi už prostě moc chybí, mám s ním plány, mám pro něj podmínky , do září čas na učení čistotnosti a nácvik samoty, .
Rezzzy
napsal(a):
Když to vezmu kolem a kolem, tak taky trochu kvůli dětem, abych od nich mohla na chvilku zmizet, nechat je s dráhou polovickou a zmizet do luk a lesů . Samozřejmě že to není důvod, pes mi už prostě moc chybí, mám s ním plány, mám pro něj podmínky , do září čas na učení čistotnosti a nácvik samoty, .
Já tím myslela výběr plemene. Že bych nevybírala plemeno podle toho, co se dětem líbí, nebo co je ve filmech a reklamách prezentováno jako “rodinný pes”, ale spíš podle kompatibility a časových možností. Osobně bych v té zadavatelově konfiguraci sáhla asi po dlouhosrsté kolii.
napsal(a):
Já tím myslela výběr plemene. Že bych nevybírala plemeno podle toho, co se dětem líbí, nebo co je ve filmech a reklamách prezentováno jako “rodinný pes”, ale spíš podle kompatibility a časových možností. Osobně bych v té zadavatelově konfiguraci sáhla asi po dlouhosrsté kolii.
Jo tak, už to chápu. No starší dcera (10 let) by si přála huskouna, ČSV nebo maliňáka. Má chudák smůlu, na ta plemena si netroufám, i když pro ČSV mám už letitou slabost, možná časem, až prtata povyrostou a ji bude práce se psem bavit a bude schopna se jakš takš postarat.
Rezzzy
napsal(a):
Jo tak, už to chápu. No starší dcera (10 let) by si přála huskouna, ČSV nebo maliňáka. Má chudák smůlu, na ta plemena si netroufám, i když pro ČSV mám už letitou slabost, možná časem, až prtata povyrostou a ji bude práce se psem bavit a bude schopna se jakš takš postarat.
Jako trénink na ČSV a vzhledovou náhradu haskouna pořídit lapinu.
Rezzzy
napsal(a):
A tetkon jsem zvědavá, ešivá napíše někdo, to, co napadlo hned z první mě. Assil má evidentně dobrý náběh
Zrzavci
napsal(a):
A tetkon jsem zvědavá, ešivá napíše někdo, to, co napadlo hned z první mě. Assil má evidentně dobrý náběh
Však ty domino lapiny některý jakoby haskounům z voka vypadly.
Rezzzy
napsal(a):
Já jsem to asi někde přehlédla - jaké plemeno budete mít?
napsal(a):
Já jsem to asi někde přehlédla - jaké plemeno budete mít?
Já se to úplně stydím napsat, většinu života jdu proti proudu, teď budu mít australaka , do nedávná jsme netušila, že jich je tolik, znala jsem jednoho asistenčního a jednoho bez PP. Oba naprosto super, pak jsem narazila na jednu CHS a láska veliká začala. Je fakt, že mi to zabralo skoro rok, vybrat plemeno a CHS
welsiot
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
A Vám držím palce ať dobře vyberete, bude to zahul, ale bude to i krásný, já sama se těším jak malý dítě, řekla bych víc než děti , s dětma trénuju rychlé odchody na rychlé venčení, a tak
Rezzzy
napsal(a):
Já se to úplně stydím napsat, většinu života jdu proti proudu, teď budu mít australaka , do nedávná jsme netušila, že jich je tolik, znala jsem jednoho asistenčního a jednoho bez PP. Oba naprosto super, pak jsem narazila na jednu CHS a láska veliká začala. Je fakt, že mi to zabralo skoro rok, vybrat plemeno a CHS
Díky za info. A přeji pohodový život se čtyřnohým parťákem.
My jsme vybírali loni klidnou chodku. Předchozí, která odešla v roce 2009, klidná byla. Ačkoliv se ta naše tvářila celou dobu u chovatelky klidně a spíše "mouchy snězte si mě", doma rozvinula svůj potenciál a je to nebojácná, velmi temperamentní, chytrá (až moc), neunavitelná fena, která si od první chvíle, kdy jsme ji dovezli, hlídá své teritorium (zahradu). Venku si hraje se všemi velikostmi psů od čivav (pokud se majitelé nebojí) po středoasijce. Nemáme ambice na nějaké sporty, ale ona by určitě nějaké uvítala. A to jsme chtěli spíš "zápecnici". Člověk míní...
Když už jsme tak zadavateli odbočili a protože na mě - bohužel -vykouknul při příchodu na stránku zrovna tenhle inzerát, tak mám prostě puzení to sem dát - asi že aby se mi ulevilo, poté, co jsem to četla:
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/4028920/pejsek-jmenem-marley/
Tříletej jakolabrador, kterej doplatil na to, že si ho pořídí někdo, kdo ví prt, a ne, co pes potřebuje. Nemají prostředky, ale hlavně museli mít psa :-/ . A ooo ty světe div se, je hlučnej a vadí sousedům. No aby nebyl, když s největší pravděpodobností má vyžití nula, nula prt.
Je hrozná škoda, že je tak snadný pořídit si štěně a mít psa.
Zrzavci
napsal(a):
Když už jsme tak zadavateli odbočili a protože na mě - bohužel -vykouknul při příchodu na stránku zrovna tenhle inzerát, tak mám prostě puzení to sem dát - asi že aby se mi ulevilo, poté, co jsem to četla:
Tříletej jakolabrador, kterej doplatil na to, že si ho pořídí někdo, kdo ví prt, a ne, co pes potřebuje. Nemají prostředky, ale hlavně museli mít psa :-/ . A ooo ty světe div se, je hlučnej a vadí sousedům. No aby nebyl, když s největší pravděpodobností má vyžití nula, nula prt.
A ještě lehčí je pořídit si děti
Zrzavci
napsal(a):
Já jsme původně koukala po nějakém klidném plemenu, pak mě známá, co nás zná a chová BOCky, přivedla na myšlenku, koukat i jinam, pak jsme vzponaly na mého již zesnulého psa, který nebyl žádný zrovna klidný gaučový povaleč, i když válení na gauči měl taky rád.
Rezzzy
napsal(a):
Já jsme původně koukala po nějakém klidném plemenu, pak mě známá, co nás zná a chová BOCky, přivedla na myšlenku, koukat i jinam, pak jsme vzponaly na mého již zesnulého psa, který nebyl žádný zrovna klidný gaučový povaleč, i když válení na gauči měl taky rád.
Důležitý je, aby pes a člověk k sobě pasovali, aby ten výběr sednul. Je dobře, že jste koukala tak dlouho. Já jsem třeba prvního psa nevybírala vůbec, to si vybral o mě, jinak by skončil bůhvíjak. Byl to teroš se vším všudy a myslela jsem, že teroš už navždy, sedli jsme si povahou a potřebama. A pak přišla .....vižla. Člověk v psím kožíšku a to byl konec, blafla jsem jak papír a od tý doby hořim
Zrzavci
napsal(a):
Důležitý je, aby pes a člověk k sobě pasovali, aby ten výběr sednul. Je dobře, že jste koukala tak dlouho. Já jsem třeba prvního psa nevybírala vůbec, to si vybral o mě, jinak by skončil bůhvíjak. Byl to teroš se vším všudy a myslela jsem, že teroš už navždy, sedli jsme si povahou a potřebama. A pak přišla .....vižla. Člověk v psím kožíšku a to byl konec, blafla jsem jak papír a od tý doby hořim
Já jsem se šla tehdy do útulku jen podívat a bylo, láska na první pohled. Chudák viděl smeták, hned se strach počůral a já si řekla, toho tady nemůžu přeci chudáčka nechat. Byl to úžasný pes
Zrzavci
napsal(a):
Jsem strašně zvědavá, jak to dopadne, které štěně bude to moje, pes nebo fenka, osobně mám v hlavě kluka, ale to bude asi tím, že fenek se bojím, asi bych potřebovala slyšet víc kladu. Náladovost, hárání, zánět dělohy, mléčné listy, falešná březost, to jsou věci, kterých se opravdu bojím. Já měla kluka, táta měl erdelteriera, taky kluka, holek já moc neznám a kluci ve vrhu jsou jenom 2
Zrzavci
napsal(a):
No divila byste se, jak soused koukal v prosinci na mou vycházku v medvídkovým pyžamu
Foto by nebylo?
Rezzzy
napsal(a):
Jsem strašně zvědavá, jak to dopadne, které štěně bude to moje, pes nebo fenka, osobně mám v hlavě kluka, ale to bude asi tím, že fenek se bojím, asi bych potřebovala slyšet víc kladu. Náladovost, hárání, zánět dělohy, mléčné listy, falešná březost, to jsou věci, kterých se opravdu bojím. Já měla kluka, táta měl erdelteriera, taky kluka, holek já moc neznám a kluci ve vrhu jsou jenom 2
Těšte se a neočekávajte, a´t si to můžete užít co nejvíc. Já osobně si taky víc rozumím s hošíčkama - tak jako obecně. No a vidíte - osud mi navál do cesty už třetí fenu, všechny tedy z druhý ruky, sama bych po fence cíleně nešla právě z těch Vámi jmenovaných důvodů, hárání, pyometra, mléčná lišta a faleška. Já myslím, že pro ně ani nemám ten pravý cit.
Rezzzy
napsal(a):
Bych se přidala do toho tématu těch fen - mně osobně holky od zvířat přijdou zajímavější v povaze, což se dá brát jako výhoda (i když často to taky není žádná výhra, někdy docela výzva), s kluky mám zkušenost, že jsou takoví bramboroví.
Jinak jako nevim, ty feny mají řadu nevýhod, vyrovnat to se psem jde snad jen tehdy, když si vytáhnete nezřízenýho úchyla, se kterým vám hárání bude způsobovat problémy i se psem. Mým životem (aniž bych to dřív mohla nějak ovlivnit) prošlo podstatně větší množství psů a zpětně chápu proč. Všechno s nima bylo jednoduchý, zdravotní problémy téměř žádný v tom rozsahu a tak běžný, co řešily feny atd atd
Rezzzy - fenky sú ovládateľnejšie, prítulnejšie nejančia kedykoľvek sa vyskytne v okolí háravka (teda výnimky samozrejme existujú). Za mňa však už len fenka - háranie sa dá ustrážiť. Ak nechcem šteňatá je tu možnosť kastrácie, alebo uchovním. Spomínané zdravotné problémy môžu, ale nemusia byť, mnohému sa dá predísť. To len margo toho, že ste chceli počuť klady chovu fenky . A naozaj u mňa asi po siedmych psoch osudovo prišla fenka (úplne naopak to vyšlo lebo dohovorený a obkukaný bol pes, no toho dali iným a mne zvýšila fenka) a odvtedy už chcem len fenky. Aj som odchovávala šteňatá, aj som kastrovala aj som mala nekastrovanú bez odchovu - to proste priniesol vždy iba život.
Rezzzy
napsal(a):
Přijde mi, že feny jsou obecně snášenlivější. I když je to kus od kusu. Můžete vychytat všechno možné.
Měla jsem feny a teď mám psa. Líbí se mi ta energie a chuť pracovat. Očůrávání každého rohu a delší procházky mi nevadí. Co už mi vadí je, řešit neolizování loužiček a zkoušení krást polštáře, aby je obskakoval. Makáme na tom, je to puberťák, ale s fenou jsem toto nezažila. :)
Kolem mě je více psů, kteří jsou nesnášenliví k jiným psům. S fenou bych tu měla o krapet jednodušší život.
Přijde mi takový méně citlivý než feny (ne méně mazlivý, ten můj je přísavka).
Hodně jsem četla, že borderky a australani nemusí moc často děti. Překvapilo mě to.
Australáků znám tolik se špatnými povahami, že jsem proti nim zaujatá. Ale jinak jsou to krásní pejsci. :)
napsal(a):
Rezzzy - fenky sú ovládateľnejšie, prítulnejšie nejančia kedykoľvek sa vyskytne v okolí háravka (teda výnimky samozrejme existujú). Za mňa však už len fenka - háranie sa dá ustrážiť. Ak nechcem šteňatá je tu možnosť kastrácie, alebo uchovním. Spomínané zdravotné problémy môžu, ale nemusia byť, mnohému sa dá predísť. To len margo toho, že ste chceli počuť klady chovu fenky . A naozaj u mňa asi po siedmych psoch osudovo prišla fenka (úplne naopak to vyšlo lebo dohovorený a obkukaný bol pes, no toho dali iným a mne zvýšila fenka) a odvtedy už chcem len fenky. Aj som odchovávala šteňatá, aj som kastrovala aj som mala nekastrovanú bez odchovu - to proste priniesol vždy iba život.
Tak to jste ještě neviděla moji fenu. Ta umí překvapit kdykoliv se jí zachce. Ale jo, přítulná je.
napsal(a):
.............. fenky sú ovládateľnejšie, prítulnejšie nejančia .............
proč , proč tohle někdo kdysi dávno neřekl týhle flekatý?
Nevím, jestli jsem jen měla “štěstí”, ale myslím, že je to tak trochu plemenná dispozice - viděla jsem dost AUO samců, kteří měli problém s jinými samci. Takže já bych si vybrala fenku (a protože jsem povrchní, tak pěkně barevnou :-) ), tím spíš, kdybych bydlela na vesnici, kde ta socializace na další psy není jednoduchá sama o sobě.
Rezzzy
napsal(a):
Píšete, že už máte vybranou chovnou stanici. I tak mi to nedá....
Známá prodává tohoto fešáka. Chovatelská stanice MARTVIK. Pesanům se věnuje maximálně, jsou povahově vyrovnanî, zdraví, dělají různé kynologické sporty...
Zrzavci
napsal(a):
No, to radši ani nezmiňuju, aby mě neměl někdo za Hitlera. ale prostě jsem zastáncem toho, že na pořízení živého tvora by měl mít člověk glejt nějakej.
Já bych teda nechtěla žít ve společnosti, kde budu muset mít glejt na pořízení dítěte či psa. Přijde mi to jako šílená představa. Kdo a jak by měřil, jestli jsem vhodný adept na dítě či (jen?) psa, zda mohu mít kočku nebo chovat papoušky. Možná tak kdyby ten glejt udělovat bůh, mimozenšťani... Prostě nějaká objektivní nezávislá entita :D
napsal(a):
Píšete, že už máte vybranou chovnou stanici. I tak mi to nedá....
Známá prodává tohoto fešáka. Chovatelská stanice MARTVIK. Pesanům se věnuje maximálně, jsou povahově vyrovnanî, zdraví, dělají různé kynologické sporty...
Děkuji, je to fešák, ale já jsme na ty černochy, čekám na ten vrh už dost dlouho, tak ještě chvilku vydržím,
napsal(a):
Nevím, jestli jsem jen měla “štěstí”, ale myslím, že je to tak trochu plemenná dispozice - viděla jsem dost AUO samců, kteří měli problém s jinými samci. Takže já bych si vybrala fenku (a protože jsem povrchní, tak pěkně barevnou :-) ), tím spíš, kdybych bydlela na vesnici, kde ta socializace na další psy není jednoduchá sama o sobě.
Aj a to je pravda ale! Taky mám tuhle zkušenost.
Fatia
napsal(a):
Já bych teda nechtěla žít ve společnosti, kde budu muset mít glejt na pořízení dítěte či psa. Přijde mi to jako šílená představa. Kdo a jak by měřil, jestli jsem vhodný adept na dítě či (jen?) psa, zda mohu mít kočku nebo chovat papoušky. Možná tak kdyby ten glejt udělovat bůh, mimozenšťani... Prostě nějaká objektivní nezávislá entita :D
Tak jakože asi by to šlo udělat, ale co by se pak dělalo s těma dětma vzniknutými mimo systém... Ale je pravda, že když vidím, jak se týrají děti, psi... Jak některé ženy rodí děti, které pak prodají... nebo třeba i po porodu hned zabije...
Člověk vyhodí zvíře z auta, uváže, rozseká sekerou.
Tak chápu, že to člověka napadne. Ale bylo by to hrozně komplikované, aby to bylo fér a aby to nebylo uplatitelné zneužitelné a podobně...
Ale u těch psů se o tom už uvažovalo v minulosti. Že by člověk potřeboval nějakou licenci na to vlastnit zvíře. Podobně jako má člověk řidičák na řízení auta.
Fatia
napsal(a):
Ale jo, já vím. Tohle prostě je psáno - aspoň teda z mojí strany, nechci mluvit za Rezzy - s ohledem na velký množství dětí žijících ve špatných podmínkách (nepéče, týrání, odložení... a tak.
Ale ta způsobilost by se prostě hodila. Vezmi si to jen u psů - kdejaký...........tadáááááá .... má psa, protože ho mají fšicí. A jak ti psi žijí?
Je pravda, že neošéfovalo by se stejně všechno - viz třeba Tali-protože tam by prostě ten papír dostali, abych sáhla do svého okruhu, ale hodně by se eliminovalo, kdyby nemohl chovat kde kdo psa.
Lily2
napsal(a):
Tak jakože asi by to šlo udělat, ale co by se pak dělalo s těma dětma vzniknutými mimo systém... Ale je pravda, že když vidím, jak se týrají děti, psi... Jak některé ženy rodí děti, které pak prodají... nebo třeba i po porodu hned zabije...
Člověk vyhodí zvíře z auta, uváže, rozseká sekerou.
Tak chápu, že to člověka napadne. Ale bylo by to hrozně komplikované, aby to bylo fér a aby to nebylo uplatitelné zneužitelné a podobně...
Ale u těch psů se o tom už uvažovalo v minulosti. Že by člověk potřeboval nějakou licenci na to vlastnit zvíře. Podobně jako má člověk řidičák na řízení auta.
Ono by stačilo, kdyby orgány v případě zanedbání péče, týrání či napadení konaly, jak mají.
Vy mi s těma fenkama dáváte, no za pár týdnů bude jasno. Do kastrace fenky bych asi šla, ale nejsem si úplně jistá, co mám kočky, tam ten rozdíl je taky dost velký, holky vs kocouři, kocouři jsou taky o dost žravější a reaguji na klikr, holky na to prdí,jo a kocouři vyhledávají společnost mých dětí, což nechápu vůbec.Muj pes byl taky nesnášenlivý, ale nějak jsme se s tím naučila žít, teď zpětné vidím, kde jsem v tom dělala chyby.
Zrzavci
napsal(a):
Ale jo, já vím. Tohle prostě je psáno - aspoň teda z mojí strany, nechci mluvit za Rezzy - s ohledem na velký množství dětí žijících ve špatných podmínkách (nepéče, týrání, odložení... a tak.
Ale ta způsobilost by se prostě hodila. Vezmi si to jen u psů - kdejaký...........tadáááááá .... má psa, protože ho mají fšicí. A jak ti psi žijí?
Je pravda, že neošéfovalo by se stejně všechno - viz třeba Tali-protože tam by prostě ten papír dostali, abych sáhla do svého okruhu, ale hodně by se eliminovalo, kdyby nemohl chovat kde kdo psa.
Ono by uplně stačila pro začátek ta US soft verze, kdy prostě na držení psa musíš mít úřední koupenou licenci. Licence stojí pár korun, ale člověk prostě nemůže se rozhodnout z minuty na minutu, že chce psa a koupit ho z prvního inzerátu nebo sebrat u souseda, musí nejprv na ten úřad.
Ne jak u nás, že psa hlášíš až potom. A dost často tam je součástí licence souhlas s neohlášenými kontrolami. A ve spoustě míst ještě další věci, ale ty už by byly na diskuzi.
Zrzavci
napsal(a):
Já žila velkou část života v Praze, na sídlišti, chvíli jsme dělala i na sociálce, to jsem nedávala. Těch případů, že ženská rodila jedno dítě za druhým, děti různě po ústavech, v lepším případě u prarodičů,někdy i u otců, do 36 let štíhlá 9 děti, pak skončila jako ležák (drogy), jiná žena, trochu jednodušší se nedokázala o děti postarat, tak ji je odebrali, našla dalšího frajera, udělala si další, zase ji je odebrali,a tak bych mohla pokračovat, tyrani, zanedbání, ....a takových je bohužel víc, než si myslíme
U zvířat by to šlo nějak korigovat podstatně jednodušeji. Já byla třeba překvapená, že na zřízení CHS není nic potřeba, množení je ještě jednodušší
Rezzzy
napsal(a):
Vy mi s těma fenkama dáváte, no za pár týdnů bude jasno. Do kastrace fenky bych asi šla, ale nejsem si úplně jistá, co mám kočky, tam ten rozdíl je taky dost velký, holky vs kocouři, kocouři jsou taky o dost žravější a reaguji na klikr, holky na to prdí,jo a kocouři vyhledávají společnost mých dětí, což nechápu vůbec.Muj pes byl taky nesnášenlivý, ale nějak jsme se s tím naučila žít, teď zpětné vidím, kde jsem v tom dělala chyby.
Psi se samci mívají dle mého víc otevřené konflikty. U fen je to spíše tichá nenávist, co vidím kolem sebe. Nejdou do konfliktu, pokud druhý nějak neotravuje.
Taky bych se podívala čeho je v okolí nejvíce. To může taky zpříjemnit život. A neobchcávání v obchodech a při návštěvách je u fenky bonus. Pes to zkouší, u feny se tohle nemusí vůbec řešit. Sice jsou nějaké výjimky, že i fena občůrává, ale výjimečně.
A jo, přijde mi, že pes je víc do cvičení než fena. :)
assil
napsal(a):
Ono by uplně stačila pro začátek ta US soft verze, kdy prostě na držení psa musíš mít úřední koupenou licenci. Licence stojí pár korun, ale člověk prostě nemůže se rozhodnout z minuty na minutu, že chce psa a koupit ho z prvního inzerátu nebo sebrat u souseda, musí nejprv na ten úřad.
Ne jak u nás, že psa hlášíš až potom. A dost často tam je součástí licence souhlas s neohlášenými kontrolami. A ve spoustě míst ještě další věci, ale ty už by byly na diskuzi.
No jasně, prostě něco málo by se vymyslet dalo. Já bych byla i pro nějaký základní testy, kterými by majitel musel projít. Chápu, že pro důchodkyni, který s malým pesanem chodí po okolí na vodítku se to může zdát blbý, nicméně-zase by to bylo o tom, kdo toho psa chce mít, musí prokázat snahu a základní znalosti, dostavit se někam, třeba na "pohovor.. Opět by to eliminovalo pořizování ščenátek pro osamnělé staré rodiče, který jsou pak vláčeni přerostlým teletem tak dlouho, až pes nakonec buď něco provede, nebo skončí bůhví jak. Psů je jak.........přibývají, pak tím pádem přibývají odložení, psů z dědictví je taky nespočet. Stát by venkoncem ušetřil na péči o odložené psy. Ubylo by zájemců, ubylo by množkařů, ubylo by psů žijících v klecích........
Rezzzy
napsal(a):
Já žila velkou část života v Praze, na sídlišti, chvíli jsme dělala i na sociálce, to jsem nedávala. Těch případů, že ženská rodila jedno dítě za druhým, děti různě po ústavech, v lepším případě u prarodičů,někdy i u otců, do 36 let štíhlá 9 děti, pak skončila jako ležák (drogy), jiná žena, trochu jednodušší se nedokázala o děti postarat, tak ji je odebrali, našla dalšího frajera, udělala si další, zase ji je odebrali,a tak bych mohla pokračovat, tyrani, zanedbání, ....a takových je bohužel víc, než si myslíme
U zvířat by to šlo nějak korigovat podstatně jednodušeji. Já byla třeba překvapená, že na zřízení CHS není nic potřeba, množení je ještě jednodušší
Jo přesně z tohodle důvodu se na to koukám taky tak.
Lily2
napsal(a):
Psi se samci mívají dle mého víc otevřené konflikty. U fen je to spíše tichá nenávist, co vidím kolem sebe. Nejdou do konfliktu, pokud druhý nějak neotravuje.
Taky bych se podívala čeho je v okolí nejvíce. To může taky zpříjemnit život. A neobchcávání v obchodech a při návštěvách je u fenky bonus. Pes to zkouší, u feny se tohle nemusí vůbec řešit. Sice jsou nějaké výjimky, že i fena občůrává, ale výjimečně.
A jo, přijde mi, že pes je víc do cvičení než fena. :)
Jednou jsem viděla bitku fén, už to vidět nechci. Za 3 roky, co tady bydlíme jsme potkala psa na procházce párkrát, ale zase jezdíme hodně na výlety, tak hledám intenzivně psy na socializaci, bude i školka od září
Zrzavci
napsal(a):
Jo přesně z tohodle důvodu se na to koukám taky tak.
Dneska bych to teda vyhodila z baráku všechno, holka je nemocná, tak jsme doma, kluk se nudí. Já začala uklízet, udělala jsem kuchyň, chodbu, dala jsme koťatům nový záchod, syn zatím rozdrobil nevím co po celé obýváku a části kuchyně a kočka vysypala celý hajzlik, tak znovu do toho
Rezzzy
napsal(a):
Jednou jsem viděla bitku fén, už to vidět nechci. Za 3 roky, co tady bydlíme jsme potkala psa na procházce párkrát, ale zase jezdíme hodně na výlety, tak hledám intenzivně psy na socializaci, bude i školka od září
Jo, když se feny pustí do boje, tak se často nevzdávají, ale mezi cizími mi to přijde fakt výjimečné. Problém bývá ve smečce doma, když se feny nepohodnou... I když jsem slyšela o podobných fatalních případů i mezi psy samci.
Jinak doporučuji si najít někde, kde ví co dělají. Už bych zpětně nechtěla to, že po každé si na začátku hrají. Protože u štěňat to bývá ok. Ale u dospělých si pak už dost z nich hrát nechce a ten můj na začátku pořád očekává hru a stresuje se, že není. Takže pracujeme na větší ignoraci psů i na cvičáku (venku na procházkách problém nemám).
Dnes už vím o lidech, ke kterým bych šla hned se štěnětem.
Dobré je sehnat hodné a vyrovnané dospělé psy. Což mi přijde jako největší problém.
Řízené socializačky jsou parádní. Budeme teď chodit na jedny. :) Můj teda nemá problém se psy, ale chci, aby se naučil lépe komunikovat a nebyl tolik hrr. :)
Zrzavci
napsal(a):
No jasně, prostě něco málo by se vymyslet dalo. Já bych byla i pro nějaký základní testy, kterými by majitel musel projít. Chápu, že pro důchodkyni, který s malým pesanem chodí po okolí na vodítku se to může zdát blbý, nicméně-zase by to bylo o tom, kdo toho psa chce mít, musí prokázat snahu a základní znalosti, dostavit se někam, třeba na "pohovor.. Opět by to eliminovalo pořizování ščenátek pro osamnělé staré rodiče, který jsou pak vláčeni přerostlým teletem tak dlouho, až pes nakonec buď něco provede, nebo skončí bůhví jak. Psů je jak.........přibývají, pak tím pádem přibývají odložení, psů z dědictví je taky nespočet. Stát by venkoncem ušetřil na péči o odložené psy. Ubylo by zájemců, ubylo by množkařů, ubylo by psů žijících v klecích........
Nemyslím si, že by to nějak pomohlo. Vždycky by musel být nějaký orgán, který by to musel kontrolovat. Nejde něco nařídit a čekat, že to lidi budou dělat. To máte to samé, jak s nahlašováním tří a více fen starších jednoho roku, kdo z množitelů to dělá?
napsal(a):
Nemyslím si, že by to nějak pomohlo. Vždycky by musel být nějaký orgán, který by to musel kontrolovat. Nejde něco nařídit a čekat, že to lidi budou dělat. To máte to samé, jak s nahlašováním tří a více fen starších jednoho roku, kdo z množitelů to dělá?
Však co bychom chtěli, od ledna měl být funkční ten registr psů, máme skoro květen a místo registru máme co?
assil
napsal(a):
Však co bychom chtěli, od ledna měl být funkční ten registr psů, máme skoro květen a místo registru máme co?
Jo, velký kulový.
Zrzavci
napsal(a):
Sarah, Assil
jasně, žijem v Český republice, tady se neustále něco vyhlašuje a poté nevymáhá. Málem jsem si kdysi způsobila kýlu, když praha vyhlásila antiplivací vyhlášku
Nekouření na zastávkách taky nic moc.
Zrovna včera jsem slyšela nějaký podcast o tom, že Praha už není schopná ani vybírat pokuty za špatný parkování a že na Praze 1 jsou lidi, kteří mají i 90 pokut bo je to pro ně lepší, protože pak se jim to nějak slučuje do jedný a místo 90x2000 zaplatí 2000 jenom jednou.
Ale co bychom chtěli od státu, kterej je schopnej bagatelizovat i rozmlácený mimino.
assil
napsal(a):
Zrovna včera jsem slyšela nějaký podcast o tom, že Praha už není schopná ani vybírat pokuty za špatný parkování a že na Praze 1 jsou lidi, kteří mají i 90 pokut bo je to pro ně lepší, protože pak se jim to nějak slučuje do jedný a místo 90x2000 zaplatí 2000 jenom jednou.
Ale co bychom chtěli od státu, kterej je schopnej bagatelizovat i rozmlácený mimino.
90x2000 zaplatí 2000 jenom jednou.
cože???
já vůbec nechápu, že stát nemá zájem vydělat si lehce peníze. Jako ještě asi jsem schopná polknout možná to parkování, protože v Prahé toho místa fakt moc není. Nicméně prase, co parkuje na přechodu bych tvrdě vosolila, to už je fakt o lenosti dotáhnout tu prd.l někam dál. Ale jízda ve vyhrazeným pruhu? když jedu do práce, tak jen ta těch dvacet minut by to hodilo neskutečnej balík peněz od těch šmejdů, který předjíždí poctivce, co dodržujou předpisy. A měli by to téměř bez námahy.
Zrzavci
napsal(a):
cože???
já vůbec nechápu, že stát nemá zájem vydělat si lehce peníze. Jako ještě asi jsem schopná polknout možná to parkování, protože v Prahé toho místa fakt moc není. Nicméně prase, co parkuje na přechodu bych tvrdě vosolila, to už je fakt o lenosti dotáhnout tu prd.l někam dál. Ale jízda ve vyhrazeným pruhu? když jedu do práce, tak jen ta těch dvacet minut by to hodilo neskutečnej balík peněz od těch šmejdů, který předjíždí poctivce, co dodržujou předpisy. A měli by to téměř bez námahy.
U někoho to jde, u někoho to nejde, když moje ex tchýně vezla svoji matku na pohotovost, někdy v 10 večer, parkoval u ní v Holešovicích na modré zóně, vydělí ji, jak vede starou, 90 letou paní do auta a stejně ji dostala, nechápu, je to hnus a pak tu čtu toto
Zrzavci
napsal(a):
cože???
Je to trošku víc, ale moc jsem se nesekla aneb čím víc pokut máš tím líp
Po sloučení můžete dostat pokutu maximálně v její horní hranici, což je 2500 Kč, navýšenou o 50 %, což je plus 1250 Kč. Dále si k pokutě musíte připočítat 1000 Kč poplatek za správní řízení.
assil
napsal(a):
Je to trošku víc, ale moc jsem se nesekla aneb čím víc pokut máš tím líp
Po sloučení můžete dostat pokutu maximálně v její horní hranici, což je 2500 Kč, navýšenou o 50 %, což je plus 1250 Kč. Dále si k pokutě musíte připočítat 1000 Kč poplatek za správní řízení.
Tak k čemu to pak je, k prdu
Zrzavci
napsal(a):
Aha, a jaká by byla kritéria? Třeba pro tu důchodkyni?
špatná vymahatelnost. Za přestupek nemůžete auto třeba zabavit nebo mu sundat registrační značky. Ono kdyby se z oněch míst pravidelně odtahovalo, tak by to taky vypadalo jinak. Ale obec musí ručit za to, že odtahované auto bude v pořádku, jakož i vozidla okolní, a na to v CZ není technika, a určitě by se našel někdo, kdo by obvinil obec i z nízkého stavu paliva v nádrži... taky ten odtah musí někdo zaplatit, obec musí mít zabezpečené odstavné plochy.... žádná sranda. Víc potíží než užitku, za tu dvojku, která by z toho kápla.
napsal(a):
špatná vymahatelnost. Za přestupek nemůžete auto třeba zabavit nebo mu sundat registrační značky. Ono kdyby se z oněch míst pravidelně odtahovalo, tak by to taky vypadalo jinak. Ale obec musí ručit za to, že odtahované auto bude v pořádku, jakož i vozidla okolní, a na to v CZ není technika, a určitě by se našel někdo, kdo by obvinil obec i z nízkého stavu paliva v nádrži... taky ten odtah musí někdo zaplatit, obec musí mít zabezpečené odstavné plochy.... žádná sranda. Víc potíží než užitku, za tu dvojku, která by z toho kápla.
Říkali tam, že v případě opakoveného porušení lze nastavit tak, aby šlo cokoliv, od zrušení slučování těch pokut, až po body a sebrání řidičáku, jenže není politická vůle. Oni ví spezetku a ví kolik kdo má pokut a po kolikátý už platí,. takže nebyl by problém to i vystupňovat.
Za mě i furt lepší než jen pokuty by na tyhle lidi platily botky.
no jistě, že je to otázka politické vůle :-)
Botky by byly fajn, ale kolik jich má která obec na skladě? By je nasadili při první pochůzce, a pak by je z těch lidí tahali půl roku...
Rezzzy
napsal(a):
Jen tak ze zvědavosti z jakého vrhu budete mít štěně? :) Klidně do SZ.
Já mam fenu AUO a už bych fenu nechtěla, psi jsou jednoduší ale pokud nemáte podmínky mít fakt výbornou socializaci a cit na výchovu psa nebo štěstí na povahu tak relativně velké množství psů australáků bude rádo konfliktních a mít 30kg psa co se chce rvát asi není úplná sranda. A to píšu jako někdo kdo plánuje psa AUO.
Evv
napsal(a):
Jen tak ze zvědavosti z jakého vrhu budete mít štěně? :) Klidně do SZ.
Já mam fenu AUO a už bych fenu nechtěla, psi jsou jednoduší ale pokud nemáte podmínky mít fakt výbornou socializaci a cit na výchovu psa nebo štěstí na povahu tak relativně velké množství psů australáků bude rádo konfliktních a mít 30kg psa co se chce rvát asi není úplná sranda. A to píšu jako někdo kdo plánuje psa AUO.
Píšu zprávu, chovatelka to ještě nedala veřejné tak at něco nepropalim.
Teda napíšu, až zjistím jak, myslela jsme, že to bude lehké ale není a teď jedu do práce
Atheira
napsal(a):
Bych se přidala do toho tématu těch fen - mně osobně holky od zvířat přijdou zajímavější v povaze, což se dá brát jako výhoda (i když často to taky není žádná výhra, někdy docela výzva), s kluky mám zkušenost, že jsou takoví bramboroví.
Jinak jako nevim, ty feny mají řadu nevýhod, vyrovnat to se psem jde snad jen tehdy, když si vytáhnete nezřízenýho úchyla, se kterým vám hárání bude způsobovat problémy i se psem. Mým životem (aniž bych to dřív mohla nějak ovlivnit) prošlo podstatně větší množství psů a zpětně chápu proč. Všechno s nima bylo jednoduchý, zdravotní problémy téměř žádný v tom rozsahu a tak běžný, co řešily feny atd atd
Můj první pes byl sice úžasňák, ale to hárání fen v okolí nezvládat úplně dobře. Minimálně týden kňučel ve dne v noci. Vážně jsem uvažovala o kastraci. Byl to ale chytrolín, moje mamka říkala psí profesor a to a něj celkem sedělo. Nevím, zda někdy neleznu psa, se kterým si budu tak rozumět.
Nicméně ve finále to byl jen měsíc za rok, kdy byl takhle nesnesitelnej.
Malinino první háraní mě teda zaskočilo, smutný pes bez energie, všude krve, jakoby jsme jí zabili a pak ještě falešla. Ona byla mimo tři měsíce, třeba to první je tak drsný a pak už je to v pohodě, ale já si představila, že budu mít psa mimo v podstatě půl roku. Dodnes nesnese, aby jí nějaký pes čuchnul k zadku, hned vidím, že po něm chňape zuby a uskakuje.
No a povaha, nevím, psa jsem s takovou povahou neměla. Někdy hrozně něžná, jindy kousavá bestie a jak byla paličatá. Taková povýšená dáma, na opičky jí neužije.
Takže taky docela uvažuju,jestli je to u fen nějaký častější jev, tak nevím, jestli ještě nějakou budu mít.
napsal(a):
Aha, a jaká by byla kritéria? Třeba pro tu důchodkyni?
:-)
Balu - tak jsme v čistě hypotetické rovině. Je Vám to jasný, že jo? A těžko tady teď vystřihnu komplet nějaký proces, když na to navíc nemám prostor a čas. Nicméně kdyby se člověk-jako majitel psa musel dostavit k nějakému testovacímu pohovoru, už to bude zase něco, co určitý procento lidí vyloučí a nebude docházet k tomu, že syn bude osmdesátileté matce chtít pořídit z útulku postarší vižlu, aby měla maminka společnost, to uznejte. Protože to by se musela dostavit i ta důchodkyně a nebylo by to pro ni překvapeníčko. Patřil - li by ke psu nějaký ten certifikáte, kde by bylo pár základních informací a plus třeba i informace o složené "záloze", která by ke psu patřila a byla-li by tu i dostatečná kontrola - když už mají psi ty čipy, stačilo by tam k tomu dostat tyhle informace, propojit to a na ulici by to bylo zkontrolovatelné čtečkou. Jenže - to by to muselo fungovat a to by musel mít někdo zájem a to by............. jsme v té hypotetické rovině. A když už jsme v ní, tak pes, který by měl složené nějaké základní zkoušky ovladatelnosti by mohl mít určité úlevy v poplatcích ......a můžeme si vymýšlet dál. Ale je to ztráta času, protože žijeme v takové společnosti, v jaké žijeme.
Zrzavci
napsal(a):
:-)
Balu - tak jsme v čistě hypotetické rovině. Je Vám to jasný, že jo? A těžko tady teď vystřihnu komplet nějaký proces, když na to navíc nemám prostor a čas. Nicméně kdyby se člověk-jako majitel psa musel dostavit k nějakému testovacímu pohovoru, už to bude zase něco, co určitý procento lidí vyloučí a nebude docházet k tomu, že syn bude osmdesátileté matce chtít pořídit z útulku postarší vižlu, aby měla maminka společnost, to uznejte. Protože to by se musela dostavit i ta důchodkyně a nebylo by to pro ni překvapeníčko. Patřil - li by ke psu nějaký ten certifikáte, kde by bylo pár základních informací a plus třeba i informace o složené "záloze", která by ke psu patřila a byla-li by tu i dostatečná kontrola - když už mají psi ty čipy, stačilo by tam k tomu dostat tyhle informace, propojit to a na ulici by to bylo zkontrolovatelné čtečkou. Jenže - to by to muselo fungovat a to by musel mít někdo zájem a to by............. jsme v té hypotetické rovině. A když už jsme v ní, tak pes, který by měl složené nějaké základní zkoušky ovladatelnosti by mohl mít určité úlevy v poplatcích ......a můžeme si vymýšlet dál. Ale je to ztráta času, protože žijeme v takové společnosti, v jaké žijeme.
Já jsem obecně pro co nejméně regulací, zákazů, příkazů a dalších zbytečných šikanózních záležitostí.
Opravdu se nechci dožít toho, že nějaký znuděný ouřada bude rozhodovat, jestli si smím za své peníze a do své nemovitosti pořídit zvíře. Podívejte se jak je to dnes - pokud jsou někde týraná zvířata, většinou nedojde k jejich odebrání, ale majiteli se udělá "tytyty!". A jestliže dojde k odebrání, stejně je postih tyrana směšný. I když existuje legislativa, která potrestání umožňuje. A tak by to bylo i kdyby se uskutečnilo to, co navrhujete. Vždycky si svině najdou cestičku a bití na tom budou obyčejní lidé, třeba babička, co nechce být úplně osamělá, ale cvičenou opičku na úřadě ze sebe dělat nebude.
Já bych šla cestou citelných postihů všech těch množitelů, tyranů, tresty odnětí svobody na tvrdo. Jenže to neklapne, i kdyby byla vůle - je trend tresty odnětí svobody eliminovat, protože vězeň stojí stát fůru peněz. Práci stát vězňům není schopen zajistit, tak je musí živit.
napsal(a):
Já jsem obecně pro co nejméně regulací, zákazů, příkazů a dalších zbytečných šikanózních záležitostí.
Opravdu se nechci dožít toho, že nějaký znuděný ouřada bude rozhodovat, jestli si smím za své peníze a do své nemovitosti pořídit zvíře. Podívejte se jak je to dnes - pokud jsou někde týraná zvířata, většinou nedojde k jejich odebrání, ale majiteli se udělá "tytyty!". A jestliže dojde k odebrání, stejně je postih tyrana směšný. I když existuje legislativa, která potrestání umožňuje. A tak by to bylo i kdyby se uskutečnilo to, co navrhujete. Vždycky si svině najdou cestičku a bití na tom budou obyčejní lidé, třeba babička, co nechce být úplně osamělá, ale cvičenou opičku na úřadě ze sebe dělat nebude.
Já bych šla cestou citelných postihů všech těch množitelů, tyranů, tresty odnětí svobody na tvrdo. Jenže to neklapne, i kdyby byla vůle - je trend tresty odnětí svobody eliminovat, protože vězeň stojí stát fůru peněz. Práci stát vězňům není schopen zajistit, tak je musí živit.
No ano, udělá se tytyty, a někdy ani to ne, mám nyní dvakrát za sebou tuhle zkušenost.Ale kdyby se to dělalo pořádně, kdyby byla vůle, chování takových lidí maximalisticky zaštajfovat, bylo by to jiné. Proto píšu o hypotetický rovině.
Já jsem obecně velmi svobodomyslný život, ale pokud by měly být kroky, které povedou skutečně k tomu, že psům a zvířatům na světě bude uleveno, tak se klidně naučím dělat hvjézdu a pak ji před komisí předvedu i s kotoulem. Opravdu.
Nekoukám na to jen ze svého hlediska, ale především z toho jejich-myšleno zvířat. není to pěkný, co kolikrát zažívají. Takže pro mě osobně cokoliv, co by bylo funkční, by´t by to komplikovalo život mně, ale ulehčilo bytí jim, by bylo přijatelný a rozhodně bych s tím neměla problém. Ale muselo by to být funkční a musela by být ta vůle to řešit. A ta není. proto ta hypotetická rovina. Věřím tomu, že kdo má rád psy, by´t i důchodkyně a toho psa by opravdu skutečně chtěl, tak rád k nějakýmu pohovoru zajde. Stejně tak jako by rád složil kauci úměrnou svému důchodu a velikosti pořizovaného psa.
Společnost má k ruce už tolik možností, které by mohla využívat k tomu, aby chránila slabé, že je velmi smutný, že je nechce využívat. Páč.......práce, že jo.
Zrzavci
napsal(a):
No ano, udělá se tytyty, a někdy ani to ne, mám nyní dvakrát za sebou tuhle zkušenost.Ale kdyby se to dělalo pořádně, kdyby byla vůle, chování takových lidí maximalisticky zaštajfovat, bylo by to jiné. Proto píšu o hypotetický rovině.
Já jsem obecně velmi svobodomyslný život, ale pokud by měly být kroky, které povedou skutečně k tomu, že psům a zvířatům na světě bude uleveno, tak se klidně naučím dělat hvjézdu a pak ji před komisí předvedu i s kotoulem. Opravdu.
Nekoukám na to jen ze svého hlediska, ale především z toho jejich-myšleno zvířat. není to pěkný, co kolikrát zažívají. Takže pro mě osobně cokoliv, co by bylo funkční, by´t by to komplikovalo život mně, ale ulehčilo bytí jim, by bylo přijatelný a rozhodně bych s tím neměla problém. Ale muselo by to být funkční a musela by být ta vůle to řešit. A ta není. proto ta hypotetická rovina. Věřím tomu, že kdo má rád psy, by´t i důchodkyně a toho psa by opravdu skutečně chtěl, tak rád k nějakýmu pohovoru zajde. Stejně tak jako by rád složil kauci úměrnou svému důchodu a velikosti pořizovaného psa.
Společnost má k ruce už tolik možností, které by mohla využívat k tomu, aby chránila slabé, že je velmi smutný, že je nechce využívat. Páč.......práce, že jo.
A to já tomu zase nevěřím, že ta důchodkyně přijde na pohovor. Některá možná ano, ale spousta ne.
Soused důchodce před pár týdny náhle přišel o psa a sháněl co nejrychleji nového. Několikrát jsem se o tom bavila s ním a jeho dcerou, páč jsem zrovinka chodila po baráku s novým psem čerstvě přivezeným z útulku. A tak mi přišlo, že už jen sehnat vhodnýho nechtěnýho psa v dostupný vzdálenosti a pokud možno brzy, byl pro ně dost nadlidský úkol. Natož ještě kdyby měli někde dělat pohovory a nevím co dalšího.
Zrzavci
napsal(a):
Píšete, že jste svobodomyslná, ale nevadilo by vám, kdyby vám kus té svobody ukrojili. Mně ano. Na to, abych si myslela, že tím, že mě bude na úřadě kádrovat nějaký ouřada, který má oproti mně minimum znalostí z kynologie, ale zato moc se po mně povozit, nějak změním život psů (zvířat), jsem příliš stará a málo naivní. Doufám, že podobné nápady nenajdou mezi politiky úrodnou půdu. I když by to mohl být zdroj financí do státního rozpočtu, takže by se to vysilateli signálů mohlo hodit.
Rezzzy
napsal(a):
Já chápu obě, zákazu a příkazů je dost, ale, pokud by měl budoucí majitel podniknout nějaké kroky k tomu, aby si mohli pořídit zvíře, nějaké procento lidí by to jistě odradilo. Na hajzlíky by to bylo krátký, ti si vždycky cestu najdou, ale nějaká eliminace by byla
Jo, byla. Eliminace těch nejslabších...
napsal(a):
Píšete, že jste svobodomyslná, ale nevadilo by vám, kdyby vám kus té svobody ukrojili. Mně ano. Na to, abych si myslela, že tím, že mě bude na úřadě kádrovat nějaký ouřada, který má oproti mně minimum znalostí z kynologie, ale zato moc se po mně povozit, nějak změním život psů (zvířat), jsem příliš stará a málo naivní. Doufám, že podobné nápady nenajdou mezi politiky úrodnou půdu. I když by to mohl být zdroj financí do státního rozpočtu, takže by se to vysilateli signálů mohlo hodit.
No a mě ne, protože ty zvířata jsou pro mě přednější, té svobody mi zas tak neubylo.
Balu - znvou vám připomenu, že hovoříme čistě hypoteticky ano? Tím pádem z toho vypadává "ouřada" kynologicky nevzdělaný, ale sedí tam někdo, kdo má stejný zájem o psy, jako ten, komu na psech záleží. Mluvím stále o tom, že by musela být ve společnosti vůle! něco SKUTEČNĚ řešit a ne zas dělat komplikace. Stojím nohama na zemi. Nicméně, POKUD by ta vůle byla a vedlo by to k nápravě toho, v čem nyní zvířata žijí, tak já osobně nemám problém si ze svého kvůli nim ukrojit.
napsal(a):
A to já tomu zase nevěřím, že ta důchodkyně přijde na pohovor. Některá možná ano, ale spousta ne.
Soused důchodce před pár týdny náhle přišel o psa a sháněl co nejrychleji nového. Několikrát jsem se o tom bavila s ním a jeho dcerou, páč jsem zrovinka chodila po baráku s novým psem čerstvě přivezeným z útulku. A tak mi přišlo, že už jen sehnat vhodnýho nechtěnýho psa v dostupný vzdálenosti a pokud možno brzy, byl pro ně dost nadlidský úkol. Natož ještě kdyby měli někde dělat pohovory a nevím co dalšího.
No jistě. Už vidím svou mamku, jak jde na úřad poníženě žádat o to, aby si mohla pořídit psa a ještě tam nese prachy.
napsal(a):
No brzy........ to je ono, musí to nutně být tak brzy? Nemůžu já jako člověk, pokud by ty kroky, které mám podniknout vedly k tomu, že zvířena bude mít lepší život, se trošku přizpůsobit? Tak by to nebylo za týden, ale za dva. Nemusíme na všechno koukat jen z úhlu vlastních potřeb, přeciž. Než se pes najde, můžu mít vyřízeno to ostatní.
Rezzzy
napsal(a):
Já chápu obě, zákazu a příkazů je dost, ale, pokud by měl budoucí majitel podniknout nějaké kroky k tomu, aby si mohli pořídit zvíře, nějaké procento lidí by to jistě odradilo. Na hajzlíky by to bylo krátký, ti si vždycky cestu najdou, ale nějaká eliminace by byla
Moc tomu nevěřím, že by byla vůbec nějaká eliminace. A navíc lidi, kteří by to fakt brali zodpovědně, by byli zbytečně šikanování, protože na někom si ten stát svoje ty tyty vybít musí, že jo. A přesně, jak píše keriton, lidi by chtěli štěně hned nejlíp z vedlejší vesnice a pokud by to nešlo legálně, tak by obešli, co by se dalo, a pořídili by si ho nelegálně. Navíc nikdo by to nekontroloval. Vemte si, kolik už teď je různých nařízení, omezení, příkazů, zákazů a kdo to kontroluje?
Před měsícem jsem zdárně dokončila ŘP, cca 2 týdny jezdím a nestačím koukat....kamiony jezdí pořád stejnou rychlostí, jak v obci, tak mimo obec, lepí se na zadek u světel, osobáky v obci, která je krátká, rovná a nemá chodníky, úplně klidně jezdí devadesátkou, blinkry nic, o přednosti z vedlejší ani nemluvím a ještě se chlap z auta kouká, jako co si to dovoluju. Jo, pak se někdo rozčiluje, že některé obce vydělávají miliony na přestupcích zaznamenaných radarem.
napsal(a):
No jistě. Už vidím svou mamku, jak jde na úřad poníženě žádat o to, aby si mohla pořídit psa a ještě tam nese prachy.
proboha - proč poníženě? A vám by vadilo, pokud by kauce - vratná - vedla k tomu, že se nějak narovnají životní podmínky pro psy, ty peníze složit? Nelze na to koukat z toho pohledu, že psům obecně by to přispělo k lepšímu žití? Bavíme se čistě hypoteticky a vy i s tou hypotézou máte problém?
napsal(a):
Moc tomu nevěřím, že by byla vůbec nějaká eliminace. A navíc lidi, kteří by to fakt brali zodpovědně, by byli zbytečně šikanování, protože na někom si ten stát svoje ty tyty vybít musí, že jo. A přesně, jak píše keriton, lidi by chtěli štěně hned nejlíp z vedlejší vesnice a pokud by to nešlo legálně, tak by obešli, co by se dalo, a pořídili by si ho nelegálně. Navíc nikdo by to nekontroloval. Vemte si, kolik už teď je různých nařízení, omezení, příkazů, zákazů a kdo to kontroluje?
Před měsícem jsem zdárně dokončila ŘP, cca 2 týdny jezdím a nestačím koukat....kamiony jezdí pořád stejnou rychlostí, jak v obci, tak mimo obec, lepí se na zadek u světel, osobáky v obci, která je krátká, rovná a nemá chodníky, úplně klidně jezdí devadesátkou, blinkry nic, o přednosti z vedlejší ani nemluvím a ještě se chlap z auta kouká, jako co si to dovoluju. Jo, pak se někdo rozčiluje, že některé obce vydělávají miliony na přestupcích zaznamenaných radarem.
Sarah - hypoteticky, píšu stále hypoteticky. A hned na začátku zmiňuji, že v téhle společnosti to je neralizovatelné, leč kdyby byla vůle skutečně něco řešit, že řešení by se určitě našlo a stopro i lepší než to moje, který jsem vystřelila od boku.
Zrzavci
napsal(a):
proboha - proč poníženě? A vám by vadilo, pokud by kauce - vratná - vedla k tomu, že se nějak narovnají životní podmínky pro psy, ty peníze složit? Nelze na to koukat z toho pohledu, že psům obecně by to přispělo k lepšímu žití? Bavíme se čistě hypoteticky a vy i s tou hypotézou máte problém?
Se spoustou co by kdyby problém nemám. Ale právě proto, že je to co by kdyby. Takže třeba kdyby KVS konala, jak má, nemuselo by se řešit vůbec nic dalšího.
napsal(a):
Se spoustou co by kdyby problém nemám. Ale právě proto, že je to co by kdyby. Takže třeba kdyby KVS konala, jak má, nemuselo by se řešit vůbec nic dalšího.
No ne, KVS řeší až kroké poté, co něco nastane, tedy když deb....il, který se rozhodl, že si pořídí zvířata si je pořídil. Nicméně ano, KVS nekoná, jak říkám, mám čerstvou zkušenost.
Nicméně hovor byl o tom nastavit pravidla tak, aby ten bezmozek, co se právě bez toho mozku rozhodl, musel udělat i nějaký kroky, který už samy o sobě by vedly k tomu, že se mu do toho pořízení nebude chtít investovat čas, peníze. zatímco ten, kdo psy opravdu má rád a má je v krvi, to klidně udělá, právě proto, že mu na těch psech záleží. Lidi ze psů udělali rohlíky, který můžou mít, kdy si zamanou a nakládat s nimi tak jako se starým rohlíkem. Tedy zahodit.
Zrzavci
napsal(a):
No a mě ne, protože ty zvířata jsou pro mě přednější, té svobody mi zas tak neubylo.
Balu - znvou vám připomenu, že hovoříme čistě hypoteticky ano? Tím pádem z toho vypadává "ouřada" kynologicky nevzdělaný, ale sedí tam někdo, kdo má stejný zájem o psy, jako ten, komu na psech záleží. Mluvím stále o tom, že by musela být ve společnosti vůle! něco SKUTEČNĚ řešit a ne zas dělat komplikace. Stojím nohama na zemi. Nicméně, POKUD by ta vůle byla a vedlo by to k nápravě toho, v čem nyní zvířata žijí, tak já osobně nemám problém si ze svého kvůli nim ukrojit.
Kde vezmete na každý obecní úřad úředníka, který "má stejný zájem o psy, jako ten, komu na psech záleží"?
Vy vůbec nechápete (nebo je vám to jedno?), že pokud připustíme další úbytek svobody, tak za chvíli nebudeme mít žádnou? Po malých nepatrných krůčcích jí bude ubývat.
Vám to zřejmě nebude vadit až do chvíle, kdy vám úředník nedá štempl abyste si mohla pořídit psa. Ale to už bude pozdě.
Jo, pak se někdo rozčiluje, že některé obce vydělávají miliony na přestupcích zaznamenaných radarem.
to jsou moudré obce, nechápu, že se takhle nechová stát. Jak jsem - nevím zda tady? - někde zmiňovala, jen za jednu mou cestu do práce, na poměrně krátkým úseku, by policie pro stát vybrala neskutečný prachy za jízdu ve vyhrazeným pruhu. neskutečný prachy. A bezpracně.
jestliže je situace nastavená tak, že policie nepokutuje rychlou jízdu do stopadesáti na dálnici, tak........o čem to je?
No osobně myslím, že jestli by měl někdo problém s tím dojít na úřad, tak by si vůbec neměl pořizovat psa, se kterým jaksi bude muset chodit minimálně na procházky a na veterinu.
Ona ale celá takhle certifikace by vázla na tom kdo by ty certifikáty vydával a kdo by určoval kdo je vydávat může a co by musel splňovat, což by zřejmě dělal nějaký úředník od stolu, jako všechno u nás a dopadlo by to katastroficky stejně jako všechno.
Zrzavci
napsal(a):
Hypoteticky - jak by psům obecně přispělo k lepšímu žití, že by moje peníze byly deponovány na účtu obecního úřadu (nebo jiného úřadu) a obec či stát s nimi mohl nakládat a tedy z nich i využívat úroky, tedy s nimi hospodařit?
Kdy by, dle vaší hypotézy, byla kauce vratná?
Zrzavci
napsal(a):
Jo, pak se někdo rozčiluje, že některé obce vydělávají miliony na přestupcích zaznamenaných radarem.
to jsou moudré obce, nechápu, že se takhle nechová stát. Jak jsem - nevím zda tady? - někde zmiňovala, jen za jednu mou cestu do práce, na poměrně krátkým úseku, by policie pro stát vybrala neskutečný prachy za jízdu ve vyhrazeným pruhu. neskutečný prachy. A bezpracně.
jestliže je situace nastavená tak, že policie nepokutuje rychlou jízdu do stopadesáti na dálnici, tak........o čem to je?
Prosím tě, kdy jsi naposledy viděla někde stát policii a vybírat pokuty? Já tak někdy před 10 lety, teď na to policii kašle a jen čeká na fotky z radarů.
Je to jen prostě malá část toho, jak tady v tomhle státě nic nefunguje.
assil
napsal(a):
No osobně myslím, že jestli by měl někdo problém s tím dojít na úřad, tak by si vůbec neměl pořizovat psa, se kterým jaksi bude muset chodit minimálně na procházky a na veterinu.
Ona ale celá takhle certifikace by vázla na tom kdo by ty certifikáty vydával a kdo by určoval kdo je vydávat může a co by musel splňovat, což by zřejmě dělal nějaký úředník od stolu, jako všechno u nás a dopadlo by to katastroficky stejně jako všechno.
No! prááávě! děkuju. A o tom to je.
assil
napsal(a):
To přece není o fyzických možnostech toho člověka, ani o ochotě chodit se psem ven a na veterinu. Mě by uráželo, že o tom, co si mohu pořídit za své peníze, měl rozhodovat nějaký úředník.
napsal(a):
Hypoteticky - jak by psům obecně přispělo k lepšímu žití, že by moje peníze byly deponovány na účtu obecního úřadu (nebo jiného úřadu) a obec či stát s nimi mohl nakládat a tedy z nich i využívat úroky, tedy s nimi hospodařit?
Kdy by, dle vaší hypotézy, byla kauce vratná?
Balu - viz Assil. dál to nemá cenu rozvádět, budeme se točit dokolečka na něčem, co stejně nikdy nebude realizováno. Já zmínila jen to, že možnosti, jak odradit v první linii potenciální blbečky, či alespoň část z nich, by se nějaký daly najít, zda ty moje - dle vás blbý, nebo zcela jiný, funkčenější, už je zase teoretizování, ale najít by se nějaké kroky daly, kdyby BYLA VŮLE, ta nejni - a jak koukám, třeba i mezi pejskaři samotnými- viz zrovna Vy, tak proč tím ztrácet čas, ne?
No ne, KVS řeší až kroké poté, co něco nastane, tedy když deb....il, který se rozhodl, že si pořídí zvířata si je pořídil. Nicméně ano, KVS nekoná, jak říkám, mám čerstvou zkušenost.
Ne, oni nekonají ani, když se něco fakt děje a třeba něco opravdu vážnýho. Viz třeba tento případ https://1url.cz/CrApR
Zrzavci
napsal(a):
Nicméně hovor byl o tom nastavit pravidla tak, aby ten bezmozek, co se právě bez toho mozku rozhodl, musel udělat i nějaký kroky, který už samy o sobě by vedly k tomu, že se mu do toho pořízení nebude chtít investovat čas, peníze. zatímco ten, kdo psy opravdu má rád a má je v krvi, to klidně udělá, právě proto, že mu na těch psech záleží. Lidi ze psů udělali rohlíky, který můžou mít, kdy si zamanou a nakládat s nimi tak jako se starým rohlíkem. Tedy zahodit.
Drtivá většina těch průšvihů co řeší KVS začínala jako normální chovy. Až postupem doby se z nich stal průšvih, ať už jde o týraná hospodářská zvířata, nebo množky. Takže na začátku by ten člověk prošel přes úředníka v pohodě. Vaše hypotetické šikanózní nápady jaksi ztrácejí smysl, že...
napsal(a):
Ne, oni nekonají ani, když se něco fakt děje a třeba něco opravdu vážnýho. Viz třeba tento případ https://1url.cz/CrApR
Já vím, :-( .
Zrzavci
napsal(a):
Balu - viz Assil. dál to nemá cenu rozvádět, budeme se točit dokolečka na něčem, co stejně nikdy nebude realizováno. Já zmínila jen to, že možnosti, jak odradit v první linii potenciální blbečky, či alespoň část z nich, by se nějaký daly najít, zda ty moje - dle vás blbý, nebo zcela jiný, funkčenější, už je zase teoretizování, ale najít by se nějaké kroky daly, kdyby BYLA VŮLE, ta nejni - a jak koukám, třeba i mezi pejskaři samotnými- viz zrovna Vy, tak proč tím ztrácet čas, ne?
Já bych byla ráda, kdybyste mi odpověděla.
Já si koupím auto, za své peníze, proč by měl nějaký úředník rozhodovat, jestli ho můžu řídit.
Většinu tady štve, že si psa může pořídit každý pablb, neřeší se množky, týrání, když tady Zrzavci, čistě teoreticky navrhne řešení, které je stejně v této zemi nereálné, kafrate, že se nenechate omezovat.
Tak já fakt nevím
Zrzavci
napsal(a):
Já vím, :-( .
Jako tento případ je fakt strašný. A oni to nechají být, až se to rozroste do neuvěřitelných rozměrů. Nechápu.
Zrzavci
napsal(a):
to jsou moudré obce, nechápu, že se takhle nechová stát.
ne, to nejsou moudre obce, to jsou obce, co si pokutama financuji svuj rozpocet
viz.pripad Jihlava ap.
radar na miste, kde se jezdi rychle, ale nikoho neohrozuji -ne, neni to spravne, ale tady by byla na miste obcasna kntrola a ne radar na dosypani penez do obec. rozpoctu
napsal(a):
Drtivá většina těch průšvihů co řeší KVS začínala jako normální chovy. Až postupem doby se z nich stal průšvih, ať už jde o týraná hospodářská zvířata, nebo množky. Takže na začátku by ten člověk prošel přes úředníka v pohodě. Vaše hypotetické šikanózní nápady jaksi ztrácejí smysl, že...
Moje hypotetické nápady nemají smysl přece od samého počátku, neb hlavně řešení a hledání způsobů stojí na vůli společnosti a ta zde není. A znovu říkám, je to od boku, nemám prostor vymýšlet (navíc když to ani není realizovatelné :-) ) proto nechápu, proč to tak prožíváte? byla to jen zmínka k tomu, že KDYBY byla vůle, tak by se určitě něco vymyslet dalo a stoprocentně by to musel vymyslet někdo s větším zkušenosti, a lepším kvíkvé, než mám já. . Já nesedím v parlamentu a nelobuju usilovně o zákon, který znemožní Balu pořídit si psa :-)
napsal(a):
to jsou moudré obce, nechápu, že se takhle nechová stát.
ne, to nejsou moudre obce, to jsou obce, co si pokutama financuji svuj rozpocet
viz.pripad Jihlava ap.
radar na miste, kde se jezdi rychle, ale nikoho neohrozuji -ne, neni to spravne, ale tady by byla na miste obcasna kntrola a ne radar na dosypani penez do obec. rozpoctu
Já nevím, co měla Sarah na mysli, ale za mě prostě - není-li dodržován předpis, je-li porušován, tak má být pokutován. To je jasná rovnice, ne? Pokud tam nejedu přes povolenou rychlost - bez ohledu na to, kde to je, tak nic nevyberou. POkud jedu, tak mě skásnou a je to jejich právo.
zatímco ten, kdo psy opravdu má rád a má je v krvi, to klidně udělá, právě proto, že mu na těch psech záleží.
ne, dalsi zakazy a narizeni nic dobreho pro psy neprinese.
Posledni povinne hlaseni vice fen - i kastrovanych - na SVS je jen takova perlicka, jak by to dopadlo v realu....
a zrovna u psu - ona casto jen ta laska nestaci. zase- xy pripadu - mam rad pejsky, dojdu na urad, zaplatim kauci -a?
Co dal? pomuze to v tom, ze psa dokazu naucit ani sedni ? dokazu ho nakrmit, osetrit, zabranit nakryti?
Zrzavci
napsal(a):
Já nevím, co měla Sarah na mysli, ale za mě prostě - není-li dodržován předpis, je-li porušován, tak má být pokutován. To je jasná rovnice, ne? Pokud tam nejedu přes povolenou rychlost - bez ohledu na to, kde to je, tak nic nevyberou. POkud jedu, tak mě skásnou a je to jejich právo.
Jsem reagovala na ty "moudre obce" - a ze kdyz nekona stat....
ano, poruseni rychlosti, je poruseni rychlosti - o tom se nepru
napsal(a):
zatímco ten, kdo psy opravdu má rád a má je v krvi, to klidně udělá, právě proto, že mu na těch psech záleží.
ne, dalsi zakazy a narizeni nic dobreho pro psy neprinese.
Posledni povinne hlaseni vice fen - i kastrovanych - na SVS je jen takova perlicka, jak by to dopadlo v realu....
a zrovna u psu - ona casto jen ta laska nestaci. zase- xy pripadu - mam rad pejsky, dojdu na urad, zaplatim kauci -a?
Co dal? pomuze to v tom, ze psa dokazu naucit ani sedni ? dokazu ho nakrmit, osetrit, zabranit nakryti?
Hilfe - hilfe - je to čistě teoreticky o nastavení prvního nárazníku, kterej odradí kdejako Érykůůů, protože to pro ni bude moc. Já neobhahuju svůj nápad,stoprocentně by inteligentní společnost, za jakou se evropan může považovat - byla schopná s uvážením a ohledem na věc něco skutečně funkčního vymyslet, já jsem jen čurda. Čurda, která posléze nebude mít problém vzít na vědomí, že mě to třeba nějak omezí, ale bude mi to fučík, pokud to pomůže těm psům.
To, že to máme ve společnosti jinak, to je věc jiná. Ale jsem si jistá, že něco funkčního by se vymyslet dalo. Nic víc, nic míň. Nekoukejte na to z pohledu dnešní situace pěti fen a nefunkční KVS. Jde o to, že možnost by společnost stoprocentně měla, většina věcí je řešitelných, jen to řešení najít a pak ho taky vymáhat.
Zrzavci
napsal(a):
na co? jsem Vám , myslím?? . odpověděla na všechny příspěvky, nebo ne? jeslti ne, tak mi to sem hodte
ale fakt nechápu, co Vás tak bere?
Napsala jsem to už, tak ještě jednou - nemám ráda zbytečnou šikanu. A zde by byla zbytečná a rozhodně by neplnila účel, jaký by, dle vás, měla plnit. Důvod jsem dostatečně vysvětlila ve svých předchozích příspěvcích.
Zrzavci
napsal(a):
Jo, takhle přesně jsem to myslela.
Jinak jo, policajti jsou málo vidět a většinou jen, když mají nějaký akce, viz třeba sobota minulý víkend. Ale taky vím, že je jich málo, nábory se dělají, ale problém je, že z těch mladých dnes málokdo splní fyzické testy. Asi by je aspoň ti dopraváci měli zrušit.
napsal(a):
Jsem reagovala na ty "moudre obce" - a ze kdyz nekona stat....
ano, poruseni rychlosti, je poruseni rychlosti - o tom se nepru
No, jak říkám, nevím co máte na mysli s jihlavou, ale prostě pokud obec vybírá za porušení rychlosti a doplńuje si tím rozpočet, tak.........jsou bezohlední a nezodpovědní řidiči prostě dobrovolnými dárci. Že je tam radar asi vědí. Tož já nevím kde je problém. I pokud to obec dělá účelově - jsou to ti řidiči co překračují a ty peníze jim dávají. Jinak tou nerozumím, ale nemám detaily.
Zrzavci
napsal(a):
Hilfe - hilfe - je to čistě teoreticky o nastavení prvního nárazníku, kterej odradí kdejako Érykůůů, protože to pro ni bude moc. Já neobhahuju svůj nápad,stoprocentně by inteligentní společnost, za jakou se evropan může považovat - byla schopná s uvážením a ohledem na věc něco skutečně funkčního vymyslet, já jsem jen čurda. Čurda, která posléze nebude mít problém vzít na vědomí, že mě to třeba nějak omezí, ale bude mi to fučík, pokud to pomůže těm psům.
To, že to máme ve společnosti jinak, to je věc jiná. Ale jsem si jistá, že něco funkčního by se vymyslet dalo. Nic víc, nic míň. Nekoukejte na to z pohledu dnešní situace pěti fen a nefunkční KVS. Jde o to, že možnost by společnost stoprocentně měla, většina věcí je řešitelných, jen to řešení najít a pak ho taky vymáhat.
Nekoukejte na to z pohledu dnešní situace pěti fen a nefunkční KVS
3 fen Mate je nahlasene?
prvni naraznik bude fungovat jen na slusne lidi - a ti se umi slusne chovat i ted.
Akorat se temhle lidem bude ztrpcovat zivot .
A ti ostatni to obejdou jako to delaji ted...
napsal(a):
Napsala jsem to už, tak ještě jednou - nemám ráda zbytečnou šikanu. A zde by byla zbytečná a rozhodně by neplnila účel, jaký by, dle vás, měla plnit. Důvod jsem dostatečně vysvětlila ve svých předchozích příspěvcích.
No vidíte a pro mě by to prostě nebyla šikana,ale způsob jak halt i když ukrojím ze svýho, přispěju k tomu, že si kdejakej jouda aspoň trošinku rozmyslí, zda si psa pořídí a nebo ne, páč lidi jsou liný a když bude muset někam dojít, nebude se mu chtít, Zatímco tomu, kdo má psa rád to zas tolik vadit nebude. Byl to, proboha Balu jen nápad, chápete to? Já nic takovýho neprosazuju, jen mluvím o tom, že NĚCO by se vymyslet dalo a musela by být vůle ve společnosti. A ta prostě není. Vy vidíte šikanu i v prostým vteřinovým nápadu, přiznám se, že nerozumím, co tak řešíte, já Vás nikam nenutím chodit, nepředvolávám nic. kašlete na to.
Zrzavci
napsal(a):
No, jak říkám, nevím co máte na mysli s jihlavou, ale prostě pokud obec vybírá za porušení rychlosti a doplńuje si tím rozpočet, tak.........jsou bezohlední a nezodpovědní řidiči prostě dobrovolnými dárci. Že je tam radar asi vědí. Tož já nevím kde je problém. I pokud to obec dělá účelově - jsou to ti řidiči co překračují a ty peníze jim dávají. Jinak tou nerozumím, ale nemám detaily.
Vybirani pokud na miste, kde to sype na ukor mist, kde je to opravdu nebezpecne - to je co mi vadi.
napsal(a):
Nekoukejte na to z pohledu dnešní situace pěti fen a nefunkční KVS
3 fen Mate je nahlasene?
prvni naraznik bude fungovat jen na slusne lidi - a ti se umi slusne chovat i ted.
Akorat se temhle lidem bude ztrpcovat zivot .
A ti ostatni to obejdou jako to delaji ted...
Rumíček nejni fena, na to pozor, je to neředěnej heteráč.
Musel by se vymyslet nárazník, kterej prostě ty Éryky a spol odradí,aspoň část. A musel by být vymahatelný a musela by být společnost, která ho vymáhat bude. A já věřím, že vymyslet by se to dalo, že to nevymyslím já, ještě neznámená, že to nejde. Neodradí to vždy všechny, ale část to prostě eliminuje.
Jistě, že by to opruz byl i pro slušný, ale já za sebe, bych to prostě překousla, pokud by to bylo skutečným přínosem k řešení.
Tak to se Rumickovi omlouvam - ale chapete tu absurditu? Jak malo stacilo a byla byste dostupna na dalsi verejnem zbytecnem seznamu....
A to jste dobra, ze byste prekousla dalsi absurdni omezeni. Me to proste vadi.
napsal(a):
Vybirani pokud na miste, kde to sype na ukor mist, kde je to opravdu nebezpecne - to je co mi vadi.
Jo, chápu. Ale v principu, vybírají oprávněně, tak je na lidech, aby jim to nedávali-myšleno, neporušovat předpisy. Pak se třeba přesunou. POkud furt tam jezdí lidi jak prasata, tak jim to dávají bezpracně.
napsal(a):
Tak to se Rumickovi omlouvam - ale chapete tu absurditu? Jak malo stacilo a byla byste dostupna na dalsi verejnem zbytecnem seznamu....
A to jste dobra, ze byste prekousla dalsi absurdni omezeni. Me to proste vadi.
Jo, vím a chápu. Ale tady u nás to je podle mě všechno špatně. Možná něco s dobrou vírou vymýšlený, ale špatně.
což ale neznamená že to NEJDE vymyslet líp, funkčně a vyžadovat to. Zrušit to, co nefunguje, je absurdní a zavést to, co skutečně bude fungovat a zvířatům zlepší život.
a jo, pokud by to bylo pro dobro zvířat, tak se klidně omezím. I bych na ten úřad šla, nechala se vyzpovídat, doložit klidně očkovák mojí babičky a svoje příjmy, který rozhodně stát stejně nemá problém vědět a složit z nich nějakou kauci, kterou by mi pak stát po úmrtí psa vrátil. Že by s mojí třeba tisícovkou mezitím vesele nakládal by mi bylo fučík, protože by mě hřál fakt, že některé - i když ne všechny Éryky to odradilo od toho, že si pořídí čokla.
rapotacka11
napsal(a):
Moje zkušenost: KVS byla na místě a nekonala.
Jo, to tak bývá v mnoha případech. KVS přijede a už dopředu svůj příjezd avizuje. Dotyčný si dá, co je možné, do pořádku, co nestihne, tak odveze jinam a má vystaráno.
napsal(a):
Omyl, zde veterinární správa konala:
"Veterináři při kontrole v obou objektech zjistili, že zhruba třetina zvířat je vyhublá. Protože tím došlo k porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, navrhli všechny psy odebrat."
"...nově proto navrhli snížit počet chovaných psů."
Návrh je předložen obci, ta o něm rozhoduje. KVS nemůže nic nařizovat ani vymáhat, ta může pouze navrhovat.
assil
napsal(a):
Prosím tě, kdy jsi naposledy viděla někde stát policii a vybírat pokuty? Já tak někdy před 10 lety, teď na to policii kašle a jen čeká na fotky z radarů.
Já u nás vím aspoň o 3 místech, kde občas stojí
Ano, to o ohlášené první kontrole ukládá předpis. Málo platné, KVS je jen úřednictvo. Pokud nebudou dodržovat zákonný postup kontrol, někdo jim to na tom základě napadne, a celý případ tím shodí ze stolu. Tak to je.
"kamiony jezdí pořád stejnou rychlostí, jak v obci, tak mimo obec, lepí se na zadek u světel, osobáky v obci, která je krátká, rovná a nemá chodníky, úplně klidně jezdí devadesátkou"
žijeme asi dost jinde...
díky bodovému systému si devadesátku v obci lajzne málokdo, jezdím velmi, coby zaměstnanec každý den, a neexistuje
kamiony se lepí na zadek - no nelepí, asi normálně stojí na světlech, jak se má, ono by jinak vytvářeli kolonu 3 x delší, než nutnou, a zablokovali provoz třeba na křižovatce předcházející
"že policie nepokutuje rychlou jízdu do stopadesáti na dálnici,"
ono je spíše k diskuzi ten limit 130......
"Ona ale celá takhle certifikace by vázla na tom kdo by ty certifikáty vydával a kdo by určoval kdo je vydávat může a co by musel splňovat, což by zřejmě dělal nějaký úředník od stolu"
tak zrovna toto by asi problém nebyl, včetně zařazení chovu pod státní dohled
certifikace všeho možného existují a kupodivu ten štempl úředníka je v procesu až to poslední
"Prosím tě, kdy jsi naposledy viděla někde stát policii a vybírat pokuty? Já tak někdy před 10 lety, teď na to policii kašle a jen čeká na fotky z radarů."
tak tohle by bylo fajn.....
u nás toto tedy neplatí, ne že by pořád všude stáli, oni prosím pořád jezdí a chytají
"Co dal? pomuze to v tom, ze psa dokazu naucit ani sedni ? dokazu ho nakrmit, osetrit, zabranit nakryti?"
to by přeci bylo - ověření základních znalostí - součástí hypotetické certifikace psovoda......
assil
napsal(a):
No právě. A tady na tý plzeňský, kdyby měli dopolko dvě auta u dvou křižovatek, tak má stát hnedle prašule a bez velký námahy. když se nebude vymáhat, nebudou mít lidi důvod dodržovat nic. tak to prostě je. je to stejný jako s psíma bobkama - kdyby chodili měšťáci a dávali pokuty, tak ano, vždy se najde procento, který sbírat nebude /poznámka pro toho, kdo by rád argumentoval, že ..../, ale pokud bude strážník vidět v ulicích- což není, proto nechápu, proč ho ze svých daní platím - budou si lidi dávat bacha obecně na takový ty prasárničky jako je odhazování odpadků, nesbírání bobků, a jiný věcičky.
napsal(a):
Omyl, zde veterinární správa konala:
"Veterináři při kontrole v obou objektech zjistili, že zhruba třetina zvířat je vyhublá. Protože tím došlo k porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, navrhli všechny psy odebrat."
"...nově proto navrhli snížit počet chovaných psů."
Návrh je předložen obci, ta o něm rozhoduje. KVS nemůže nic nařizovat ani vymáhat, ta může pouze navrhovat.
Ale nestalo se naprosto nic, i když různé záchranné spolky nabízely svoji pomoc, dokonce se hlásili i konkrétní zájemci o ty pejsky. Odebrán nebyl jediný pes a paní vesele množí dál.
žijeme asi dost jinde...
díky bodovému systému si devadesátku v obci lajzne málokdo, jezdím velmi, coby zaměstnanec každý den, a neexistuje
Bylo to předevčírem, tu rychlost jsem viděla zaznamenanou na radaru, bylo to auto, které mě předjíždělo ještě před tou vesnicí, jelo přesně 92. V životě jsem tam policii měřit neviděla a ten radar jen upozorňuje řidiče na aktuální rychlost. Konkrétně obec Široká Niva.
napsal(a):
žijeme asi dost jinde...
Bylo to předevčírem, tu rychlost jsem viděla zaznamenanou na radaru, bylo to auto, které mě předjíždělo ještě před tou vesnicí, jelo přesně 92. V životě jsem tam policii měřit neviděla a ten radar jen upozorňuje řidiče na aktuální rychlost. Konkrétně obec Široká Niva.
U nás policajti pravidelně nepravidelně stojí a loví. Na konci dvou malinkatých obcí. Do obou to vede z kopce a dost řidičů to tam švihá.
napsal(a):
Ale nestalo se naprosto nic, i když různé záchranné spolky nabízely svoji pomoc, dokonce se hlásili i konkrétní zájemci o ty pejsky. Odebrán nebyl jediný pes a paní vesele množí dál.
Tak to musíte ale pranýřovat tu obec, která to zazdila. A ne KVS. KVS skutečně pravomoci nemá, a jak řečeno, udělali, co bylo v jejich silách. Vězte, že takových kauz, kdy se nic nepohne, mají strašně moc, je to demotivující, spousta těch úředníků je vyhořelá a otupělá. Dneska na KVS nahlásí kdejaký soused vedlejší slepice a KVS to musí prověřit, chca nechca. Dál mají samozřejmě vlastní plán kontrol užitkových chovů a ještě dělají ty následné ověřovací kontroly. Tady bych skutečně vinu na KVS nesvalovala, oni mají svého dost, a bohužel v tom nic víc dělat nemohou, protože prostě jsou bezzubí. Je to taky štve, to mi věřte.
Obce a obce s rozš. působností jsou přesně ty orgány, na kterých to krachne. Protože je to moc náročné, protože na to nemají peníze, protože na to nemají lidi (on by s tím dobrovolníkem nebo spolkem musel někdo jednat, zajistit zákonný postup, muselo by se to dostatečně odůvodnit a ono zabavení soukromého majetku, tj. odebrání zvířat, to skutečně v naší svobodné zemi není jen tak, to už musí bejt, aby se to stalo. Dále často dotyčné spolky chtějí finanční spoluúčast obce (věřte nevěřte). A vemte si, že každý spolek nebo jednotlivec, který si vezme odebraný psí chlup, by musel podstoupit tohle byro kolečko, takže ten úředník by s každým jedním z nich musel podstoupit byro kolečko. Kde na to má ta obec vzít kapacitu. Úřednictvo je přebujelé, státní správa je moloch, teď nevím kolik procent veškerých zaměstnanců jsou ti ve státní správě, ale i přesto nemají na obcích prostě na tohle prostor, protože spolu s počtem úředníků roste i počet byro úkonů, které musejí zpracovávat...
napsal(a):
To přece není o fyzických možnostech toho člověka, ani o ochotě chodit se psem ven a na veterinu. Mě by uráželo, že o tom, co si mohu pořídit za své peníze, měl rozhodovat nějaký úředník.
Hm, takže jste pro to, aby se zrušilo povolování veškerých zvířat? Protože je dost zvířat, na který musíte mí povolení už dnes.
Proč by měl nějaký úředník rozhodovat, jestli si můžu pořídit tygra? Vémola by asi s váma momentálně souhlasil.
Zrzavci
napsal(a):
No právě. A tady na tý plzeňský, kdyby měli dopolko dvě auta u dvou křižovatek, tak má stát hnedle prašule a bez velký námahy. když se nebude vymáhat, nebudou mít lidi důvod dodržovat nic. tak to prostě je. je to stejný jako s psíma bobkama - kdyby chodili měšťáci a dávali pokuty, tak ano, vždy se najde procento, který sbírat nebude /poznámka pro toho, kdo by rád argumentoval, že ..../, ale pokud bude strážník vidět v ulicích- což není, proto nechápu, proč ho ze svých daní platím - budou si lidi dávat bacha obecně na takový ty prasárničky jako je odhazování odpadků, nesbírání bobků, a jiný věcičky.
no, jak se to tady vyvíjí směrem k represím, musím souhlasit s balu
zpočátku jsem to chápala jako nějaké hypotetické opatření vzdělávací
něco jako prokazatelné předání, a ze strany zákazníka prokazatelné seznámení s "návodem k použití"
i něco jako "řidičák" či "zbrojní průkaz"
to je obvyklé
ale teď je to tlačeno k trestům trestům a trestům, a ty, jak víme, nebo bychom vědět mohli/y, k pozitivnímu posunu vedou málokdy
Abyste mohla mít psa, musíte to už teď nahlásit na obci, platit za to poplatek, mít ho očkovaného a čipovaného. Když ho nenahlásíte a neplatíte poplatek, máte zakázáno mít psa.
Mimochodem, ta paní s těmi retrievery, ta jistě platí obecní poplatky za psy... To by se dalo pěkně doměřit, přidat úroky z prodlení... a nic z toho, protože je to nevymahatelné. A když to dotáhnete na exekuci, tak jí zabaví peníze a nebude mít na žrádlo pro psy.
Caty
napsal(a):
Ale ty děti nejsou zas tak malé, chodí do školy/školky. Nejsou to batolata. Labíse č.2 jsme pořizovali, když bylo dceři 7 a byli naprosto úžasní parťáci.
tak to bolo aj u nás - dcéra ho dostala za prvé vysvedčenie a prežil s ňou až do druhého ročníka vysokej školy. Najmladšieho som kočíkovala so psom
assil
napsal(a):
Hm, takže jste pro to, aby se zrušilo povolování veškerých zvířat? Protože je dost zvířat, na který musíte mí povolení už dnes.
Proč by měl nějaký úředník rozhodovat, jestli si můžu pořídit tygra? Vémola by asi s váma momentálně souhlasil.
Vémolou si to zabila /to je děs, jak tohlne stvoření momentálně vykoukne úplně všude, buď ten prvok a nebo jeho prvoková, donedávna o těchto jedincích moc nikdo nevěděl a teď tím - odhaduju, protože tyhle zprávy nejedu , stačí mi ty náhledy - lidi žijou, když to furt vychází dokola/
napsal(a):
Abyste mohla mít psa, musíte to už teď nahlásit na obci, platit za to poplatek, mít ho očkovaného a čipovaného. Když ho nenahlásíte a neplatíte poplatek, máte zakázáno mít psa.
Mimochodem, ta paní s těmi retrievery, ta jistě platí obecní poplatky za psy... To by se dalo pěkně doměřit, přidat úroky z prodlení... a nic z toho, protože je to nevymahatelné. A když to dotáhnete na exekuci, tak jí zabaví peníze a nebude mít na žrádlo pro psy.
No a to je ta nevymahatelnost. Já nikde neříkám, že v týhle společnosti by to dávalo smysl, to si prosím, může každý přečíst v mých příspěvcích opakovaně, jsem jak kolovrátek. Říkám jen, že KDYBY společnost chtěla, měla vůli, tak by se dozajista NĚCO - nevím co, neberte pořád můj prvotní návrh jako něco daného :-) - určitě vymyslet a praktikovat dalo, 99% věcí má řešení, to jedno procento je na smrt, ta řešení nemá. A za tím si stojím. Stejně tak jako za tím, že pokud by to bylo něco co jsem tu zmínila já , tak osobně nemám problém ukrojit si ze svýho pohodlí, pro někoho svobody a peněz. POKUD tím bude pomoženo zvířectvu.
U těch retrívrů splečnost, stát, úřad, nekoná a proto je to tak rozjetý, kdyby byla nějaká páka, která by bábě tohle zatrhla, nemuselo by jich tam tolikatě strádat. A ...já tu páku neznám, ale věřím tomu, že společnost, která má umělou inteligenci by měla při dobré vůli, možnost něco vymyslet. Kvíkvé na to ta společnost má, stejně jako různý technický vymoženosti.
napsal(a):
no, jak se to tady vyvíjí směrem k represím, musím souhlasit s balu
zpočátku jsem to chápala jako nějaké hypotetické opatření vzdělávací
něco jako prokazatelné předání, a ze strany zákazníka prokazatelné seznámení s "návodem k použití"
i něco jako "řidičák" či "zbrojní průkaz"
to je obvyklé
ale teď je to tlačeno k trestům trestům a trestům, a ty, jak víme, nebo bychom vědět mohli/y, k pozitivnímu posunu vedou málokdy
viz teď příspěvek pro Buggyru.
napsal(a):
No, ona na to žrádlo nemá už teď nebo teda neměla už předloni. :-(
Zrzavci, já s vámi v hypotéze naprosto souhlasím :-)
Já si totiž ze svého pohodlí pro pohodlí zvířat již dávno ukrajuji
napsal(a):
No, ona na to žrádlo nemá už teď nebo teda neměla už předloni. :-(
Jj, to jsem pochopila. Ale tomu pokuty bohužel nepomůžou.
Jestlipak některý z těch spolků za babou přišel, a nabídnul jí kastraci zvířat zdarma?
napsal(a):
Jestlipak některý z těch spolků za babou přišel, a nabídnul jí kastraci zvířat zdarma?
A k cemu by to bylo?
Proc by na to pristupovala?
oni se ji tam asi nerozmnozuji omylem.
zakaz drzeni zvirat - a az pak resit ty chudaky psy -ale rozhodne ne u ni.
Ty spolky chtěly přece pomoci. Takto by těm zvířatům pomohly. A ona by na to přistoupit nemusela, ale nabídka by padla. Ono totiž by se chtělo pomáhat, ale jen nějakým způsobem. Jen takovým, který se líbí.
Jestli se jí tam nerozmnožují omylem, to teda nevím.
Zákaz držení zvířat by musel někdo vymoci. A jsme zase u toho. Co bude obec dělat se stovkou psů. Zákaz držení zvířat by se mohl vydat, ale byl by nevymahatelný.
Napadá někoho, jak tenhle systém posunout k lepšímu? Jak udělat tyhle věci vymahatelnějšími? Kde na to vzít lidi, peníze, jaké legislativní prostředky?
jedna známá pracuje na malé obci a vím, jaké problémy mají s bezprizornými psy. Spádové útulky bývají hodně drahé, často se navíc psů nechtějí zbavovat - neb poplatky z obcí je dobře živí... a vysvětlujte pak lidem v obci, že chodník nebude, plánovaná výsadba aleje třešní nebude... neb se platí "vořeši" v útulku...
Já jen doufám, že povinné čipování alespoň v něčem pomůže - že se sníží množství zcela anonymních psů a obce budou moci placení nalezenců přehodit na majitele (nebo na původní majitele, kteří neprokáží, že už pes není jejich)
Ona to tu jedna starostka i vysvětlovala, že to taková Hurvínkovská není, jak si někteří představují....
napsal(a):
jedna známá pracuje na malé obci a vím, jaké problémy mají s bezprizornými psy. Spádové útulky bývají hodně drahé, často se navíc psů nechtějí zbavovat - neb poplatky z obcí je dobře živí... a vysvětlujte pak lidem v obci, že chodník nebude, plánovaná výsadba aleje třešní nebude... neb se platí "vořeši" v útulku...
Já jen doufám, že povinné čipování alespoň v něčem pomůže - že se sníží množství zcela anonymních psů a obce budou moci placení nalezenců přehodit na majitele (nebo na původní majitele, kteří neprokáží, že už pes není jejich)
Povinné čipování nepomohlo a nepomůže. Protože není povinná registrace čipu. Takže i načipovaní psi jsou často nadále naprosto anonymní.
assil
napsal(a):
Trocha demagogie? Celou dobu se přece bavíme o psech. A povolení jejich pořízení a držení. Ale to vy dobře víte.
napsal(a):
Mýlíte se!
Ne, abych mohla mít psa, nýbrž až mám psa, tak ho nahlásím na obci a zaplatím za něj daň z přepychu, tedy poplatek. A když neplatím, nikdo mi držení psa nezakáže, ale budou po mně vymáhat zaplacení toho poplatku.
napsal(a):
Trocha demagogie? Celou dobu se přece bavíme o psech. A povolení jejich pořízení a držení. Ale to vy dobře víte.
Vím, ale taky nerozděluju zvířata na ty, které si ochranu zaslouží a ty které ne. A pokud lidem nevadí byrokratické kolečko, když si chtějí pořídit tygra, nevím, proč by jim totéž mělo vadit u psa.
Celý je to o tom, že psi jsou levní a snadno dostupní a co je levné a snadno dostupné, toho si lidi neváží, takže podle mě by dost pomohlo udělat psy drahými a nesnadno dostupnými.
Ono jako mít psa není jaksi obecné právo člověka.
A ono jaksi jsou věci, který fungujou, viz třeba ty USA, kde se jim podařilo v některých státech úplně vymýtit puppy mills, ale jsou to věci dost restriktvní, což je u nás neprůchodný. Jo, víte například, že když v USA máte nepovoleného psa, tak vám prostě nikdo nepojistí barák a domácnost? U nás by z toho měla většina lidí osypky. A to je ještě to nejmenší.
"takže podle mě by dost pomohlo udělat psy drahými a nesnadno dostupnými."
ale fujtajbl
to by tak pomohlo plemenům do kytek a vůbec nijak by to negarantovalo kvalitu majitelů, jen jejich movitost
a ta fakt zárukou ničeho není, dokonce ani ne kvalitní výživy či veterinární péče
napsal(a):
ale fujtajbl
to by tak pomohlo plemenům do kytek a vůbec nijak by to negarantovalo kvalitu majitelů, jen jejich movitost
a ta fakt zárukou ničeho není, dokonce ani ne kvalitní výživy či veterinární péče
Ono by to ničemu neuškodilo, kdyby některá plemena šla do kytek.
napsal(a):
ale fujtajbl
Kvalitu majitelů nebudete moc garantovat nikdy, ale rozhodně by to snížilo počet majitelů, kteří přinesou psa z hospody, uvážou ho na řetěz a občas mu hodí zbytky.
assil
napsal(a):
Vím, ale taky nerozděluju zvířata na ty, které si ochranu zaslouží a ty které ne. A pokud lidem nevadí byrokratické kolečko, když si chtějí pořídit tygra, nevím, proč by jim totéž mělo vadit u psa.
Celý je to o tom, že psi jsou levní a snadno dostupní a co je levné a snadno dostupné, toho si lidi neváží, takže podle mě by dost pomohlo udělat psy drahými a nesnadno dostupnými.
kdyz jste eta u tech tygru - tech kauz, kdy jsou chopvem tyrana tahle zvirata ( nevhodnym mistem k chovu zejmena) je taky docela dost...
a zase - k cemu jim bylo byrokraticke kolecko? Jak je ochranilo?
napsal(a):
kdyz jste eta u tech tygru - tech kauz, kdy jsou chopvem tyrana tahle zvirata ( nevhodnym mistem k chovu zejmena) je taky docela dost...
No ono to byrokratické kolečko pro tygry (velké exoty) vzniklo docela nedávno, takže se jeho účinek teprve uvidí :-)
assil
napsal(a):
Kvalitu majitelů nebudete moc garantovat nikdy, ale rozhodně by to snížilo počet majitelů, kteří přinesou psa z hospody, uvážou ho na řetěz a občas mu hodí zbytky.
Nevím, jak je to jinde, ale u nás na vesnici má psy na řetězu nebo trvale v kotci v naprosté většině případů tzv. “vyšší střední třída”, lidé s pěknými domy a drahými auty. Cca třetina z nich k tomu má voliéru s papoušky.
assil
napsal(a):
Ono by to ničemu neuškodilo, kdyby některá plemena šla do kytek.
Tak hlavně, že to nebude to vaše plemeno, že?
To je fakt, u nás ten haskoun je taky v kotci vyšším než širším u novostavby s travičkou sestříhanou podle šablony. Doma to nechtějí a na zahradu nepustí, aby to nevydupal. Jich sousedka říkala, že ho občas berou na stopce na procházky (jakože jednou týdně, když je pěkné počasí).
Zatímco podvraťáci chudých důchodců lítají po půlce vesnice
napsal(a):
Mě jich zas nepřijde tolik a mám dojem, že ty ubikace se chodí kontrolovat předem.
A přijde se na to a řeší se to. Na rozdíl od těch psů, ti se neřeší, protože je jich hodně a nejsou na to peníze. Kdyby jich bylo míň, řešilo by se to líp.
Jak psáno vejš, obec si prostě nevezme na hrb stovku psů z množky, protože prostě na to nemá. Je to prostě celý špatně nastavený.
napsal(a):
Nevím, jak je to jinde, ale u nás na vesnici má psy na řetězu nebo trvale v kotci v naprosté většině případů tzv. “vyšší střední třída”, lidé s pěknými domy a drahými auty. Cca třetina z nich k tomu má voliéru s papoušky.
U nás ne, u nás jsou psi na řetězu u těch chudejch, kteří k těm psům přišli víceméně zadarmo a to včetně jednoho malýho jorkmuta, toho je mi fakt líto, ten má jen štěstí, že jsou takový teplý zimy. Papoušky teda naštěstí nemá nikdo.
napsal(a):
ale fujtajbl
Přesně tak, psi jsou právě drazí až dost a to nahrává množkám.
napsal(a):
Tak hlavně, že to nebude to vaše plemeno, že?
Kdyby s mojim plemenem bylo něco tak blbě, že by bylo lepší kdyby šlo do kytek, tak by mi to taky nevadilo. Však je jich na výběr dost. Akorát mě by se to asi nestalo neb netoužím vlastnit chodící veterinu.
assil
napsal(a):
...udělat psy drahými a nesnadno dostupnými.
A zase na tom nebudou biti ti, proti kterým tím míříte, protože ti si vždycky najdou cestičku.
Kolik lidí chce chovat tygra? V dětství v pěti letech asi většina, ale v dospělosti málokdo. Moje sestra třeba v té době chtěla ocelota. Já jsem chtěla koně. Ona měla v dospělosti kočku, já psy.
Vy nevidíte rozdíl mezi chovem a držením divokých nedomestikovaných zvířat a chovem a držením psa - psů? Pro mě je to rozdíl značný. Takže je jen v pořádku, že pořízení tygra vyžaduje povolení na rozdíl od pořízení psa a kočky.
napsal(a):
Ona je tam trochu jiná situace. Ona kastraci bude odmítat, protože to je původně PP chov, ona je přesvědčená o kvalitě svých psů, i když žádné štěně už PP nedostane.
napsal(a):
Ty spolky chtěly přece pomoci. Takto by těm zvířatům pomohly. A ona by na to přistoupit nemusela, ale nabídka by padla. Ono totiž by se chtělo pomáhat, ale jen nějakým způsobem. Jen takovým, který se líbí.
Jestli se jí tam nerozmnožují omylem, to teda nevím.
Zákaz držení zvířat by musel někdo vymoci. A jsme zase u toho. Co bude obec dělat se stovkou psů. Zákaz držení zvířat by se mohl vydat, ale byl by nevymahatelný.
Napadá někoho, jak tenhle systém posunout k lepšímu? Jak udělat tyhle věci vymahatelnějšími? Kde na to vzít lidi, peníze, jaké legislativní prostředky?
Zvíře může propadnout státu. Psi nezůstávají nikde na národním výboru, jsou většinou předem domluveni, kde budou bydlet, o to se vůbec nebojím.
Peněz je tady přece dost. Stačí místo nějakého zbytečného výzkumáku či ministerstva nastěhovat do té budovy mladé veterináře, absolventy zemědělek, nějaké ty jejich pomocníky z řad nezaměstnaných jako náplň veřejně prospěšných prací, dobře ohodnotit, aby neúplatní,
to máte sto much mrtvých. Takhle si můžu vymýšlet celý den...
Jsme úplně prťavá zemička a tolik problémů s držiteli zvířat?
Neuvěřitelné.
Zákaz držení, chovu zvířat a péče o ně máme v § 74a a je tam právě proto, aby byl nějaký trest v případě zvířat, pro které není nutné povolení, lze jej uložit i jako samostatný.
Aha. Není nutné povolení. Aha?!
napsal(a):
...udělat psy drahými a nesnadno dostupnými.
A zase na tom nebudou biti ti, proti kterým tím míříte, protože ti si vždycky najdou cestičku.
Kolik lidí chce chovat tygra? V dětství v pěti letech asi většina, ale v dospělosti málokdo. Moje sestra třeba v té době chtěla ocelota. Já jsem chtěla koně. Ona měla v dospělosti kočku, já psy.
Vy nevidíte rozdíl mezi chovem a držením divokých nedomestikovaných zvířat a chovem a držením psa - psů? Pro mě je to rozdíl značný. Takže je jen v pořádku, že pořízení tygra vyžaduje povolení na rozdíl od pořízení psa a kočky.
Taky jsem chtěla poznamenat, že chov psů a divokých zvířat se nedá moc srovnávat. Že je k pořízení šelem třeba povolení, je v pořádku. Nikdo by asi nechtěl, aby si tady lvi a tygři běhali na volno po loukách, polích a lesích.
Ale psi jsou také nebezpeční. Od pokousání jiných psů, dalších zvířat, způsobení dopravní nehody, ...
Na každé zvíře potřebuji znalosti o jeho chovu a podmínky k chovu.
assil
napsal(a):
Nejsou, dneska jsou levnější než dřív a proto je jich taky dneska daleko víc. A taky díky granulím.
Mně teda pes za 30 - 50 tis. levnej nepřijde. Některý plemena až za 70 tis.
Zrzavci
napsal(a):
Vy tu v podstatě navrhujete to, čím si stejně každý, kdo má psa ze spolků, musí projít, stejně tak člověk, co má papíráka. Tohle by byla nepříjemnost pro ty, co nakupují rádoby rasu z Bazoše.
napsal(a):
Ale psi jsou také nebezpeční. Od pokousání jiných psů, dalších zvířat, způsobení dopravní nehody, ...
Na každé zvíře potřebuji znalosti o jeho chovu a podmínky k chovu.
Tak budeme regulovat a zakazovat vše, co je nebezpečné, co kouše? Psy, kočky, králíky, myši, krysy, potkany, fretky, papoušky (ary zobákem ucvaknou prst jen to fikne), husy (štípou), kohouty (měli jsme kdysi hrozně zlého, mockrát dědečka pokloval)?
Je hodně divné, co se tu děje. Nikdo nemá tolik psů jako Češi. Chvíli vedlo Rumunsko, ale tam bude polovina na ulici, to nepočítám.
10,5 milionů lidí, rozloha mrňavá a přes 2 miliony psů (registrovaných).
A nemáme lidi, kteří by na to trochu dohlédli, když ti současní nestíhají... a soudy, skrz ty své trapné tresty, nechají ty dva miliony psů týrat dál.
To je úplně zbytečná debata. Napadá mě jen, jestli jim neposlat pár tisíc oznámení o týrání, o čemž by pak napsaly noviny, což by někde někomu rozsvítilo. Na Marsu možná, já vim.
Psi nezůstávají na národním výboru a mají domluvené bydlení zpravidla tam, kde za jejich ubytování musí ta obec platit. A kde vezme ta obec peníze v rozpočtu? Peněz je dost, ale kdo je dá té obci? Kde je vezmete (komu)?
Zákaz državy zvířat můžeme uplatnit, pokud se o ta zvířata postaráme. A jsme u toho.
Nadto ona nemusí držet, může držet její partner, který má evidentně zbroják, takže je drženíschopný
Může držet její babička, teta, bezdomovec hlášený na MěÚ.
Začíná a končí to na tom, že je třeba ty psy sebrat a někam umístit. Za peníze. A kde se vezmou peníze?
Zrzavci
napsal(a):
Ale Assil nemluví jen o psech s PP. Mluví o nich obecně. Dneska si psa může koupit opravdu už každý, ze psa se stal rohlik.
No to potom jo, ale zase proč by vořech měl stát desetitisíce?
napsal(a):
Tak budeme regulovat a zakazovat vše, co je nebezpečné, co kouše? Psy, kočky, králíky, myši, krysy, potkany, fretky, papoušky (ary zobákem ucvaknou prst jen to fikne), husy (štípou), kohouty (měli jsme kdysi hrozně zlého, mockrát dědečka pokloval)?
a děti, nezapomínejte na děti
Zrzavci
napsal(a):
Ale Assil nemluví jen o psech s PP. Mluví o nich obecně. Dneska si psa může koupit opravdu už každý, ze psa se stal rohlik.
A v minulosti nemohl? Vždyť podvraťáci se rozdávali zadarmo. Stejně jako koťata.
napsal(a):
a děti, nezapomínejte na děti
Děti především!
Trickyvoo
napsal(a):
Vy tu v podstatě navrhujete to, čím si stejně každý, kdo má psa ze spolků, musí projít, stejně tak člověk, co má papíráka. Tohle by byla nepříjemnost pro ty, co nakupují rádoby rasu z Bazoše.
Nu asi ano, jen by to byl někdo nezainteresovaný na rozdíl od těch z chovatelů, kteří nekoukají na to, komu psa dají a podstatný je pro ně jen prodej. Je to o nějakém tom kroku komplikujícmí rozhodnutí těm, který se právě teď rozhodli, že nutně potřebujou mít psa, poříděj si ho aniž by věděli, chtěli a pak ho odloží. Ne všechny, ale určitý procento pablbů by nějaká taková zarážka mohla odradit. Já pokud něco opravdu chci, tak o to usiluju. Pablb se v tomto případě rozhodne a může mít psů v daný moment okamžitě kolik chce. Což není pro psy úplně dobře. Alespoň já to tak vnímám a proto jsem ochotna v takovém případě odsunout své já do pozadí a tu komplikaci absolovat klidně taky.
napsal(a):
Psi nezůstávají na národním výboru a mají domluvené bydlení zpravidla tam, kde za jejich ubytování musí ta obec platit. A kde vezme ta obec peníze v rozpočtu? Peněz je dost, ale kdo je dá té obci? Kde je vezmete (komu)?
Zákaz državy zvířat můžeme uplatnit, pokud se o ta zvířata postaráme. A jsme u toho.
Nadto ona nemusí držet, může držet její partner, který má evidentně zbroják, takže je drženíschopný
Začíná a končí to na tom, že je třeba ty psy sebrat a někam umístit. Za peníze. A kde se vezmou peníze?
Je to na pytel, prostě neřešitelný. Včera jsem četla zprávu, že 5 lidí z Pražských služeb si rozdělilo odměny ve výši tuším 18 milionů, náměstkyně kvůli tomu odstoupila. Takže peníze by byly, ale jen někde a jen na něco.
napsal(a):
Kohouty atp. si chovatelé regulují sami. Já třeba žádného nemám. Jde do polévky. Zlé si nikdo nenechává.
Ano, regulovat, pokud se chovatelé psů nemohou chovat stejně jako ti chovatelé kohoutů.
Vadí Vám příkaz ohledně náhubku na psovi v některých částech Brna, ve vlaku, v MHD?
Mně ne. Vadí mi, že v celém katastru obce nesmím psa pustit z vodítka. Ani s náhubkem.
Ale přežiju to, jsou horší věci na světě.
Neregulujme, řešme to, že máme miliony psů, které jsou těm nahoře (desítky let) úplně ukradení.
napsal(a):
Je to na pytel, prostě neřešitelný. Včera jsem četla zprávu, že 5 lidí z Pražských služeb si rozdělilo odměny ve výši tuším 18 milionů, náměstkyně kvůli tomu odstoupila. Takže peníze by byly, ale jen někde a jen na něco.
To je přesně jak v České poště. Krachuje prý, ruší pobočky, propouští lidi, ale vedení si vyplatilo pohádkové odměny.
napsal(a):
To je přesně jak v České poště. Krachuje prý, ruší pobočky, propouští lidi, ale vedení si vyplatilo pohádkové odměny.
Ano, taky přijdeme o svoji poštu s osobním přístupem. Budu muset chodit na tu velkou hlavní, kterou bytostně nesnáším.
napsal(a):
No to potom jo, ale zase proč by vořech měl stát desetitisíce?
Aby z něj nebyl třeba ten rohlík? Jako je třeba z andulek, kdy živou bytost koupíte - dneska už nevím za kolik, ale před deseti lety za stovku, aby pak ten pták prožil celej život zalígrovanej v klícce v zahuleným obýváku?
Sarah prostě nechováme se my lidi obecně ke zvířatům ani trošáneček dobře. Psů je jak......... víme jak.... rozhodně by psům prospělo kdyby jich bylo výrazně míň. Kdyby si kdejaký poblblo nemohlo pořídit KAVKAZANA do paneláku, jako jsem to zažila já, kdyby pesany jako Megí měli jen lidi s mozkem, kdyby.....kdyby..., kdyby to bylo nastavený celý jinak.
napsal(a):
Ale. Naposledy tady byli psi papírově rozebráni ještě dřív, než byli rozvezeni do spolků a útulků. Moc se neohřáli, zas tak drahé to nebylo.
Se psy v tomto problém není, to máte u koní.
Těch trestů, opatření, máme k dispozici hodně, stačí jich dát pár naráz, to se smí.
Spíše mi řekněte, proč se ty tresty nedávají? Třeba proto, že až dopadnou množírnu nějakého politika, který ji má napůl s úředníkem, tak aby pro ně trest 3 dny domácího vězení nebyl podezřelý?
napsal(a):
Kohouty atp. si chovatelé regulují sami. Já třeba žádného nemám. Jde do polévky. Zlé si nikdo nenechává.
Ano, regulovat, pokud se chovatelé psů nemohou chovat stejně jako ti chovatelé kohoutů.
Vadí Vám příkaz ohledně náhubku na psovi v některých částech Brna, ve vlaku, v MHD?
Mně ne. Vadí mi, že v celém katastru obce nesmím psa pustit z vodítka. Ani s náhubkem.
Neregulujme, řešme to, že máme miliony psů, které jsou těm nahoře (desítky let) úplně ukradení.
V Brně můžete pustit psa na volno s náhubkem. Ta vyhláška snad stále platí. Nevadí mi, že pes má mít náhubek, moji psi vždy byli zvyklí, že vycházka rovná se náhubek, vodítko, obojek. Bohužel to hodně lidí nedodržuje a pouští psy na volno bez náhubku. Mně to nevadí, ale může to vést k represi, tedy že bude zakázán volný pohyb psů i s náhubkem. A to nechci.
Zrzavci
napsal(a):
A bylo jich tolik, jako dneska?
Ale vůůůůbec, však jsme neměli sami co jíst, pes je darmožrout. :-)
Zrzavci
napsal(a):
A bylo jich tolik, jako dneska?
Nebylo. To až životní styl posledních desetiletí udělal ze psa módní záležitost. Stejně jako se módní stala cyklistika.
napsal(a):
"Neregulujme, řešme to, že máme miliony psů, které jsou těm nahoře (desítky let) úplně ukradení."
a to se tady uplne upozadil fakt, ze se ze psu stal vlastne velmi vyznamny byznys
nema cenu nejak perzekuovat jednotlive majitele - kdyz je vlastne zadouci hodne psu.
protoze to porizeni stene ve mnozce je jen a jen spicka ledovce. tihle psi zivi cele jedno ekonomicke odvetvi. od vyrobcu obleckue pres hracky, zradlo, vycvik po veterinu a pohrebni sluzby
btw. hlidani chovu kockovitych selem neni zadna novinka -jen se postupne pritvrzuje, neb nic nemaka
napsal(a):
Nebylo. To až životní styl posledních desetiletí udělal ze psa módní záležitost. Stejně jako se módní stala cyklistika.
Tak. A jsme u toho balu. Tehdy nic takovýho nebylo potřeba, protože prostě to nebyla móda. Dneska to móda je, dneska na toho psa mají i lidi, kteří by jo dřív nekoupili a asi by je to ani nenapadlo, ale má ho přece každej, viz reklamy s ta´tkou, mamkou, dětma a psíčkem. Situace už je jiná a proto by bylo vhodný, kdyby někdo - nikoliv já -dokázal vymyslet něco, co tomu aspoň trošku postaví bariéru a těm psům pomůže. A bude-li to na úkor těch kteří psy milují, tak pokud je opravdu milují, udělají ten úkrok, myslím, rádi.
a to se tady uplne upozadil fakt, ze se ze psu stal vlastne velmi vyznamny byznys
nema cenu nejak perzekuovat jednotlive majitele - kdyz je vlastne zadouci hodne psu.
protoze to porizeni stene ve mnozce je jen a jen spicka ledovce. tihle psi zivi cele jedno ekonomicke odvetvi. od vyrobcu obleckue pres hracky, zradlo, vycvik po veterinu a pohrebni sluzby
tak! A proto tady ani ta vůle to nějak narovnat nikdy bohužel nebude. Ke škodě těch psů, koček, koní, andulek , křečků, králíků atd.
napsal(a):
A v minulosti nemohl? Vždyť podvraťáci se rozdávali zadarmo. Stejně jako koťata.
Mohl, ale nepořídil neb uživit psa, zvlášť většího, bez granclí nebo dovozu barfu až do domu byl docela záhul. Jo, byli psi na vesnicích krmení zbytkama, ale i tak jich bylo málo neb to se radši dalo užitečným slepicím nebo praseti.
Já mám za to, že tresty se nedávají, protože jsou nevymahatelné. A pokud dáme pokuty a vymůžeme je exekucí, tak nebude na žrádlo pro psy. Nezavřeme bábu, co má množku, protože ona množku nemá, množku má její přítel. Zahájíme řízení na jejího přítele, ale ten už množku nemá, milá paní, teďka bratranec.
A vlastně každý z nich má jen dva psy, to je paní náhoda, že se to sešlo na jedné zahradě, víte babička šla do důchoďáku, tak jsme se jí o něj museli postarat, sestřenka je v Edžyptě, cérka zase jela na víkend k dědoj. No a súseda tu na kafi vidíte, že tu je s námi, žejo.
Ale určitě by úředníky potěšilo, že můžou dát pokutu každému jednomu z těch lidí, a vymáhat ji. Jako jo, kdyby do toho někdo šel, dostane ode mě čokoládovou medaili ze sámošky, o tom žádná.