Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2021 12:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):
naštvaná? U dítěte z DD ?

Ano naštvaná. A ne, nemyslím si, že jsou ty děti všechny chudáci, mnohým, možná většině je tam líp, než ve vlastních rodinách(už to tu někdo psal) Četla jsem x rozhovorů s dětmi z děcáků a ne, nestěžovaly si. A pokud si člověk ,,utrhne od hudby", i svým vlastním dětem jen, aby udělal radost nějakému dalšímu ano, naštvalo by mě, kdyby nad tím dotyčný ohrnoval nos a řekl mi, že chce zpátky do děcáku. Nepotřebovala bych, aby mi byl vděčný až za hrob, ale nějaké: jo, bylo mi s váma dobře, bych nejspíš čekala. Asi proto to i většina dělá, potěšit to dítě. Pokud by bylo nakrklé, že ho tahám po výletech, tak bych zřejmě byla i já. Ne, nejsem matka Tereza.

10.12.2021 12:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Považuju to za naprosto pochopitelný pocit. Akceptovat něco rozumem je něco jiného, než akceptovat něco city.
A proto se ne každý hodí pro pěstounskou nebo jinou péči. Ale to neznamená, že lesnížínka nemá srdce na správném místě nebo je nějak necitelná.
Každý jsme jiný.

Já nemluvím o srdci, nebo necitelnosti, ale přece když do něčeho takovýho půjdu musím počítat s tím, že to teda taky nemusí vyjít, že o mě takové dítě nebude stát. Nejsou to kolikrát beránci. Když jsem si brala Bubrdli, počítala jsem třeba právě i s tím že může být životem natolik zrazená, že o nás nebude stát-jako třeba kočky stodolovky, ty taky chtějí jen zázemí a člověka nepotřebujou- a že spolu prostě budeme koexistovat. Nečekala jsem ani vděk, ani lásku - to že se mi jí pak dostalo víc než přehršel, bylo skvělý, ale taky to nemuselo vyjít přece. Nemůžu být naštaná, že nefunguje "něco" co si beru jako rozbitý přece. Můžu to třeba spravit, ale taky se mi to nemusí povést.

10.12.2021 12:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lesnížínka napsal(a):
Ano naštvaná. A ne, nemyslím si, že jsou ty děti všechny chudáci, mnohým, možná většině je tam líp, než ve vlastních rodinách(už to tu někdo psal) Četla jsem x rozhovorů s dětmi z děcáků a ne, nestěžovaly si. A pokud si člověk ,,utrhne od hudby", i svým vlastním dětem jen, aby udělal radost nějakému dalšímu ano, naštvalo by mě, kdyby nad tím dotyčný ohrnoval nos a řekl mi, že chce zpátky do děcáku. Nepotřebovala bych, aby mi byl vděčný až za hrob, ale nějaké: jo, bylo mi s váma dobře, bych nejspíš čekala. Asi proto to i většina dělá, potěšit to dítě. Pokud by bylo nakrklé, že ho tahám po výletech, tak bych zřejmě byla i já. Ne, nejsem matka Tereza.

Já vím, jak děti z děcáku žijí a fungují,dělala jsem závodně atletiku a x těch dětí tam chodilo taky. Stejně jako k nám do školy chodily děti do zvláštní školy, nečekám nuny nuny princátko. To že si nestěžují neznamená lautr vůbec nic.

jo, bylo mi s váma dobře, bych nejspíš čekala.
promiň tak to fakt takhle čekat nelze. to je dost naivní představa. A zpruzelej je kolikrát i ten vlastní když máš děti dvě a toho jednoho to zkrátka nebaví.

10.12.2021 12:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych k tomu jen chtěla podotknout, že matka narkomanka je výrazně lepší varianta než matka alkoholička.

fakt?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2021 12:44

Já bych k tomu jen chtěla podotknout, že matka narkomanka je výrazně lepší varianta než matka alkoholička.

Proč?
Myslela jsem, že nejhůř jsou na tom děti matek na heroinu...

Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Emoce jsou emoce, je dobré si je přiznat a vyhodnotit.

A pak se zařídit podle rozumu😉

No já si tam nejdřív pošlu ten rozum a pak povolím případně uzdu emocím. Takhle se mi to vyplatilo se psy, tak myslím, že by to mohlo být podobný- tedy myslím uvnitř mě.

lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zníte jako pozitivní diskriminace. O to nikdo nestojí.

No tak když ne, tím je to vyřešeno Zůstanu u psů
Ne, už jsem psala, k dětem mám vztah naprosto nulový, takže pro mě by to bylo: mám dost, můžu udělat nějakému dítěti radost. Nechce, neubyde. Není co řešit

10.12.2021 12:47

Zrzavci napsal(a):
Já nemluvím o srdci, nebo necitelnosti, ale přece když do něčeho takovýho půjdu musím počítat s tím, že to teda taky nemusí vyjít, že o mě takové dítě nebude stát. Nejsou to kolikrát beránci. Když jsem si brala Bubrdli, počítala jsem třeba právě i s tím že může být životem natolik zrazená, že o nás nebude stát-jako třeba kočky stodolovky, ty taky chtějí jen zázemí a člověka nepotřebujou- a že spolu prostě budeme koexistovat. Nečekala jsem ani vděk, ani lásku - to že se mi jí pak dostalo víc než přehršel, bylo skvělý, ale taky to nemuselo vyjít přece. Nemůžu být naštaná, že nefunguje "něco" co si beru jako rozbitý přece. Můžu to třeba spravit, ale taky se mi to nemusí povést.

Vy byste fakt byla skvělá pěstounka. Máte to v sobě a vlastně už i průpravu za sebou👍

10.12.2021 12:51

Andrýsek3 napsal(a):
Tady to protahovala dost i ta matka. Ona s tím malým dokonce i hned po porodu v kojeňáku byla, sociálka ji měla pod kontrolou už v těhotenství. Pak řekla, že si jde najít práci a už se nevrátila. Babička se o dítě začala zajímat, ale vše se hodně protahovalo, tak nějak se stále čekalo, že matka bude fungovat. Pak si udělala další dítě, o malého už zase nestála, tak šla na řadu babička a jako pěstounka musela hodně věcí dokazovat, kontroly apod. Dcera nebyla biologická, ale adoptovana. No a když už to skoro vypadalo, že by to šlo, tak se vrátila matka s novým borcem a že to dítě teda chce, tak zase se začala prověřovat matka, jestli je schopna. No nebyla, dostala čas na nápravu. A samozřejmě nic. Tak pak už dostala dítě do péče ta babička. Jinak matka má doteď 4 maličké děti, všechny v péči státu.Vsechny s určitým hendikepem, ale ten o kterem píšu je na tom prý nejhůř.

Hm dříve platilo, že je dítě "právně volné" po 6 měs. nezájmu rodiče, teď jsou to dva měsíce a u kojenců a šest u starších, pak je možné dítě umístit do nové rodiny... mně přijde zajímavé, v tomto případě, že ona stíhala ty lhůty, také se dá udělat prohlášení o vzdání se nejen před soudem, ale i před úředníkem, no snad se tohle neděje často, řekla bych, že to byla shoda blbých náhod.
Také je dost hloupé, že o jednom rozhodovali tak dlouho, přišli na to, že tady dítě fakt ne, ale nechali tam další děti? To vídám hnusně často. To není normální.

Odskočím k původnímu tématu a hlásím, že dcera už je bez příznaků a nikdo jsme se od ní zatím nenakazili.🥂

lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):
Já vím, jak děti z děcáku žijí a fungují,dělala jsem závodně atletiku a x těch dětí tam chodilo taky. Stejně jako k nám do školy chodily děti do zvláštní školy, nečekám nuny nuny princátko. To že si nestěžují neznamená lautr vůbec nic.

jo, bylo mi s váma dobře, bych nejspíš čekala.
promiň tak to fakt takhle čekat nelze. to je dost naivní představa. A zpruzelej je kolikrát i ten vlastní když máš děti dvě a toho jednoho to zkrátka nebaví.

Zpruzelého vlastmího člověk pošle někam, vyříká si to s ním. To s cizím děckem přece jen nemůžu, ublížit bych mu nechtěla, myslím emočně. Ale zase ani sobě, nejsem masochistka.

10.12.2021 12:53

Řekla bych, že právně to bude stejné - návyková látka. Ale jinak máte pravdu. Takovou blbou. Pardon.

10.12.2021 12:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Vy byste fakt byla skvělá pěstounka. Máte to v sobě a vlastně už i průpravu za sebou👍

Děkuju, uvidíme, jak pak bude reál, až na to dojde. Na pěstounství jako takový jsem už starej pardál, to jsem prokoučovala i proto, že jsem si až tak nevěřila, ale na tohle víkendový zázemí bych myslím stačila. S čím bych spíš mohla mít problém je pak to dítě vrátit zpátky v případě, že si sedneme..´To jo, tak to myslím, že teda jako problémek by byl velkej, že by se mi nedařilo udržet odstup. Protože vědět, že dám dítě i třeba po půl roce do nový milující rodiny se snáší líp, než vrátit pak to dítě zase do děcáku.

10.12.2021 12:57

musí mi zde upadnout otázka - jsou rodiny postižených dětí ze strany státu dostatečně podporovány?
finančně i nefinančně?
aby třeba některé děti nekončily v ústavu z těchto důvodů?

10.12.2021 12:57

Zrzavci napsal(a):
fakt?

Jop. Děti drogově závislých matek mívají NAS - novorozenecký abstinenční syndrom, ale u dětí alkoholiček (ne že by alkohol nebyl droga, ale rozumíme si) je vysoká pravděpodobnost vzniku FAS - fetálního alkoholového syndromu.

10.12.2021 12:58

Řekla bych, že právně to bude stejné - návyková látka. Ale jinak máte pravdu. Takovou blbou. Pardon.

Já to zmiňovala kvůli tomu, že jsem tady trochu cítila rovnítko mezi narkomankou a postižením dítěte, ale ta rizika jsou prostě větší u toho alkoholu…

10.12.2021 13:09

musí mi zde upadnout otázka - jsou rodiny postižených dětí ze strany státu dostatečně podporovány?
finančně i nefinančně?

Finančně nevím, dost se v posledních letech měnilo, asi k horšímu. Ale to ostatní není úplně zlé. Je tu dost školek, spolků, zařízení, odpočinkové pobyty, pečovatelé,... a na to finance jsou, také na to, jak se tam dopravit,... v četnosti a podpoře tohoto problém zas tak nebude, ale jestli rodina dostává "pro sebe" dost, aby teda rodič mohl být jen doma, to nevím. Občas slyším hororové příběhy o tabulkách a komisích.

10.12.2021 13:14

Já to zmiňovala kvůli tomu, že jsem tady trochu cítila rovnítko mezi narkomankou a postižením dítěte, ale ta rizika jsou prostě větší u toho alkoholu…

Jo, trvalé následky, horor.

10.12.2021 13:20
assil

XXX.XXX.121.3

finančně i nefinančně?

Ne, rodina dostane normální pečovatelský příspěvek podle stupně postižení a kompenzační pomůčky stát platí některé, některé jen částečně a jiné vůbec. Vše samozřejmě po dlouhotrvající byrokracii. Nefinanční podpora žádná, to spíš neziskovky, ani vám nikdo neřekne, na co máte nárok a jak to získat.

10.12.2021 13:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jop. Děti drogově závislých matek mívají NAS - novorozenecký abstinenční syndrom, ale u dětí alkoholiček (ne že by alkohol nebyl droga, ale rozumíme si) je vysoká pravděpodobnost vzniku FAS - fetálního alkoholového syndromu.

aha, já to vnímla špatně, myslela, jsem jako že horší následky vlivem prostředí, ne tím, co matka předá dítěti fyzicky. ale i tak je to překvapující, já myslela, že spíš poškodí dítě fetka, než kořalečnice

10.12.2021 13:23
assil

XXX.XXX.121.3

assil napsal(a):
Ne, rodina dostane normální pečovatelský příspěvek podle stupně postižení a kompenzační pomůčky stát platí některé, některé jen částečně a jiné vůbec. Vše samozřejmě po dlouhotrvající byrokracii. Nefinanční podpora žádná, to spíš neziskovky, ani vám nikdo neřekne, na co máte nárok a jak to získat.

Jo a toto vše končí úderem 18.narozenin dítěte, kdy je dítě prohlášeno za dospělé a tudíž zdravé a pokud postižení nadále trvá, musí soudem určený opatrovník nebo dítě samo rozjet tento kolotoč znova.

10.12.2021 13:24
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):

Jo tak to jo. Já Vás předtím pochopila jinak. :)

10.12.2021 13:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lesnížínka napsal(a):
Zpruzelého vlastmího člověk pošle někam, vyříká si to s ním. To s cizím děckem přece jen nemůžu, ublížit bych mu nechtěla, myslím emočně. Ale zase ani sobě, nejsem masochistka.

jen se zeptám - proč jako to dítě nemůže být zpruzelý? ať vlastní, nebo cizí? Když vezmeš na výlet dítě kámošům a ono bude celou dobu plakat po mámě, tak to jako taky budeš naštvaná, že vám to zkazilo? Nebereš ho tam přeci kvůli sobě, že ne? Bereš ho tam kvůli němu a že ho to nebaví, to přece nedělá schválně. Nebaví ho to třeba proto, že ho nebaví život obecně, protože ho má s prominutím pos.aným navrch. A to ho teda má.

10.12.2021 13:25

Zrzavci napsal(a):
aha, já to vnímla špatně, myslela, jsem jako že horší následky vlivem prostředí, ne tím, co matka předá dítěti fyzicky. ale i tak je to překvapující, já myslela, že spíš poškodí dítě fetka, než kořalečnice

Ne, toto je vztaženo vyloženě na vliv těchto látek na vývoj plodu. Ale i tak se spousta lidí dívá skrz prsty spíš na těhotné narkomanky než alkoholičky, přestože alkohol má opravdu devastující účinky. FAS je horor. Kdežto z NAS se to dítě celkem rychle oklepe, a závažné trvalé následky obvykle nemá.

10.12.2021 13:27
Varaxi

XXX.XXX.150.244

https://www.databazeknih.cz/knihy/jako-stromy-bez-korenu-41273
Znáte někdo? Strašná knížka. Jako strašně dobrá, užitečná, otevře oči, i když je stará. Ale i tak strašná.

10.12.2021 13:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ne, toto je vztaženo vyloženě na vliv těchto látek na vývoj plodu. Ale i tak se spousta lidí dívá skrz prsty spíš na těhotné narkomanky než alkoholičky, přestože alkohol má opravdu devastující účinky. FAS je horor. Kdežto z NAS se to dítě celkem rychle oklepe, a závažné trvalé následky obvykle nemá.

Tak to by mě, asi jako většinu lidí, teda nenapadlo.Měla jsem za to, že přesně to bude opačně, protože mi ta nakro droga přijde silnější, než droga alkehůl. a ono ne, vida.

10.12.2021 13:37

No protože u nás se chlastá. Běžně. Hodně. Pivo, slivovice, víno, rum. Jak chleba, máslo, mlíko, vajíčka, vzduch.

10.12.2021 13:38

Varaxi napsal(a):
https://www.databazeknih.cz/knihy/jako-stromy-bez-korenu-41273
Znáte někdo? Strašná knížka. Jako strašně dobrá, užitečná, otevře oči, i když je stará. Ale i tak strašná.

A že byste tomu napsala recenzi teda? :-)

10.12.2021 13:39
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):

Já jsem začla psát, že je to děs a on to děs je ta byrokracie a pak mě napadlo ale - jak je to v jinech státech? To nevím? Třebas můžeme být rádi aspoň za tohle základní, byť těžko se toho člověk domáhá?
My si na druhou stranu spousty věcí nevažíme - vezmi mateřskou - jinde je to kolikrát šup z porodnice pomalu do procesu. A že dítě potřebuje mámu je společnosti fučik. Ty my máme tuhle vymoženost a měli bychom za ni být rádi teda. Tak třebas je to s tím pečování obdobný a jsme nevděčný? nevím.

10.12.2021 13:52
Varaxi

XXX.XXX.150.244

A že byste tomu napsala recenzi teda? :-)

Já nemůžu. Četla jsem to už dost dávno. :)
Ale pamatuju si na ten pocit, když jsem to dočetla. Ta závěrečná kapitola, kde byla rodina s tuším 16 adoptovanými dětmi a jednou vlastní dcerou vystěhována. Jen tak, protože se to hodilo, protože prachy.
Vzalo mi to veškeré iluze o tom, že na slovutném Západě bylo líp. Možná nebylo hůř. Ale líp taky ne.
A taky mi nikdy nedošlo, jak je pěstounská péče vlastně mladá. Že se formovala celý můj život, že se ještě formovat bude, než se najde systém, který jakž takž vyhovuje.
Je to o rodině, která se právě rozhodne ty děti adoptovat. Není to namátkou vybraných pár dětí, je to celá už ustálená skupina. A je to o boji s byrokracií, se školstvím, se systémem. Je to o tom, jak si lidi vyloženě házeli klacky pod nohy, jak odlišnost byla důvodem a záminkou k tomu, aby se na ty děti někdo díval zkrz prsty.
Z té psychologické stránky to není moc podrobné, ono s tolika dětmi se asi nedá každý problém probírat do podrobna. Jsou tam zmínky o stresu těch dětí, o počůrávání, okousaných nehtech, tikách... A o tom, jak obyčejný lidský přístup v naprosté většině případů prostě stačí. Nemusíme být výjimečně nadaní, abychom mohli pomoct.
Nevím. To si musí každý přečíst sám. Já už to číst asi nikdy nebudu.

10.12.2021 14:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):
jen se zeptám - proč jako to dítě nemůže být zpruzelý? ať vlastní, nebo cizí? Když vezmeš na výlet dítě kámošům a ono bude celou dobu plakat po mámě, tak to jako taky budeš naštvaná, že vám to zkazilo? Nebereš ho tam přeci kvůli sobě, že ne? Bereš ho tam kvůli němu a že ho to nebaví, to přece nedělá schválně. Nebaví ho to třeba proto, že ho nebaví život obecně, protože ho má s prominutím pos.aným navrch. A to ho teda má.

Má, ale dítě vyrůstající v nefunkční rodině, jak už se tady popisuje, alkoholici, feťáci apod. to má mnohem horší, v domově ho má rád alespoň někdo.
No kvůli sobě vůbec, já ne, to jedině ty ale právě když kvůli němu, tak by mě otrávené dítě zamrzelo, i naštvalo. Ale neboj, tahle varianta vůbec nehrozí, to byla jen reakce na to, co se stalo u Sarah.

10.12.2021 14:10
Varaxi

XXX.XXX.150.244

No protože u nás se chlastá. Běžně. Hodně. Pivo, slivovice, víno, rum. Jak chleba, máslo, mlíko, vajíčka, vzduch.

Nevím jak jinde, ale u nás to není tak zlé. Dostala jsem k osmnáctinám Magistra. Teď jsem ho našla ve sklepě, je upito asi tak 1/4 lahve. :)

10.12.2021 14:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lesnížínka napsal(a):
Má, ale dítě vyrůstající v nefunkční rodině, jak už se tady popisuje, alkoholici, feťáci apod. to má mnohem horší, v domově ho má rád alespoň někdo.
No kvůli sobě vůbec, já ne, to jedině ty ale právě když kvůli němu, tak by mě otrávené dítě zamrzelo, i naštvalo. Ale neboj, tahle varianta vůbec nehrozí, to byla jen reakce na to, co se stalo u Sarah.

No kvůli sobě vůbec, já ne, to jedině ty ale právě když kvůli němu, tak by mě otrávené dítě zamrzelo, i naštvalo.

tak tomuhle teda vůbec nerozumím, co tím chtěl básník říct.

edit a vůbec to prostě celý nechápu, prostě buď to dítě chci vzít kvůli němu a pak je mi fučík, jak se k tomu staví a nebo to dělám kvůli sobě a pak jsem naštvaná.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2021 14:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Do horších? Že by úřad/soud svěřil dítě biol. matce, která nemá podmínky? Nemyslím si to. Tam hraje velkou /vlastně asi i jedinou/ roli OSPOD a jak je důsledný. A to je většinou hodně moc. Biol. rodič nemá automaticky nárok. Je první v pořadí, ale to je tak celé. Závisí to ale na tom úředníkovi.

Ten samej ospod kterej dceru co nechtela k otci zavrel do ustavu mama za ni nesmela a jen tatinek aby si navykla?

10.12.2021 14:46
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):
Já jsem začla psát, že je to děs a on to děs je ta byrokracie a pak mě napadlo ale - jak je to v jinech státech? To nevím? Třebas můžeme být rádi aspoň za tohle základní, byť těžko se toho člověk domáhá?
My si na druhou stranu spousty věcí nevažíme - vezmi mateřskou - jinde je to kolikrát šup z porodnice pomalu do procesu. A že dítě potřebuje mámu je společnosti fučik. Ty my máme tuhle vymoženost a měli bychom za ni být rádi teda. Tak třebas je to s tím pečování obdobný a jsme nevděčný? nevím.

Nevim jak s penězma, ale vim, že třeba v Německu, když máš postižený dítě, tak dojdeš na úřad, tam ti přidělej člověka a ten s tebou všechno řeší a pomáhá ti a tak. Což si myslím je super a u nás hodně chybí, u nás nechaj každýho ať se v tom plácá a ještě buzerujou za chyby v papírech, chtějí ty samé papíry pořád dokola, spousta lidí ani nedostane všechno co má dostat, protože ani neví, na co mají nárok, pomáhají akorát neziskovky, ale i ty si musí člověk sám zjistit a oběhat sám s tím postiženým dítětem na krku.

10.12.2021 15:08

a jestli se nepletu, tak veškeré terapie, které mohou posunout dítě do stavu schopen samostatného života (ve větší míře až zcela) - v režii rodičů
dítě přeci není nemocné, je "jen" postižené......

10.12.2021 15:16

a jestli se nepletu, tak veškeré terapie, které mohou posunout dítě do stavu schopen samostatného života (ve větší míře až zcela) - v režii rodičů
dítě přeci není nemocné, je "jen" postižené......

To si nemyslím, že v režii rodičů. Říká se tomu tady neziskovky, ale ony fungují z peněz státu (a ne málo), mají od státu (a EU) platy pro své zaměstnance, peníze po klientech nechcou... samozřejmě pokud někdo bydlí na samotě, má to složité, ale tak tady máme nějaké 8 tisícové městečko a na výběr asi 10 15 organizací + školy, školky, denní, týdenní, vybavené je to dobře.
Že jsou některé úřednice zastydlé v minulém režimu a jedno neslušné slovo, to je pravda, člověk musí hledat, aby zjistil, co vše by šlo.

10.12.2021 15:17
Andrýsek3

XXX.XXX.108.191

finančně i nefinančně?

Jsou podporovány, jestli dostatečně asi musí každý posoudit sám. Mají příspěvek na péči, odvíjí se od stupně postižení, u mě mají všechny děti 4ku a tam je to kolem 20k měsíčně. Maminka nám pracuje 1 z třiceti. Jinak jsou doma. Pak jak už padlo pomáhají soukromé organizace. Ale stát pomáhá přes ranou péči a ta funguje, dle mě taky dobře. Poskytují poradenství, pomůcky, individuální práci s dítětem. Jinak mají příspěvky na speciální kočárky, vozíky, pleny. Je potřeba si to vyběhat no.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2021 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Tak už se píše o čtvrtý dávce kvůli omikronu... 😂😂😂 Za chvíli budou mít očkovaní počítání dávek jak oveček když člověk nemůže usnout😂

10.12.2021 16:37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak už se píše o čtvrtý dávce kvůli omikronu... 😂😂😂 Za chvíli budou mít očkovaní počítání dávek jak oveček když člověk nemůže usnout😂

Trošku vám to doplním. Nejde tolik o počet dávek, ale o informaci, že Pfizer chce aktualizovat vakcínu, aby byla účinnější i na nové mutace. Což je dobrá zpráva.

A ano, pro někoho to bude 4. dávka očkování, pro jiného 3. a pro někoho třeba 1.

Nejde o ty počty dávek, ale o změnu RNA ve vakcíně.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2021 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Trošku vám to doplním. Nejde tolik o počet dávek, ale o informaci, že Pfizer chce aktualizovat vakcínu, aby byla účinnější i na nové mutace. Což je dobrá zpráva.

A ano, pro někoho to bude 4. dávka očkování, pro jiného 3. a pro někoho třeba 1.

Ve vysledku je to furt mraky injekci s naprosto neodhadnutelnym ucinkem a vysledkem.

10.12.2021 17:38

Ve vysledku je to furt mraky injekci s naprosto neodhadnutelnym ucinkem a vysledkem.

A co jiného je na výběr? Střihnout si rok co rok novou mutaci covida?
Pravda, u něj už je dost možných dlouhodobých následků známých, ale já o ně moc nestojím, to radši včeličku.🐝

10.12.2021 17:44

Potřebuju pomoct něco vyřešit. Dcera měla pozitivní PCR z odběru dělaného 3.12., izolace má být 14 dní, pokud nebude mít poslední 3 dny příznaky. Ty už nemá teď, takže řeším, kdy vlastně končí těch 14 dní. A nemůžu se nějak dopočítat, jestli může mezi lidi už 17.12., nebo až 18.12.
Počítá se do izolace i ten den odběru?

10.12.2021 17:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A co jiného je na výběr? Střihnout si rok co rok novou mutaci covida?
Pravda, u něj už je dost možných dlouhodobých následků známých, ale já o ně moc nestojím, to radši včeličku.🐝

Jestli vy nejste narkomanka

10.12.2021 17:51

lesnížínka napsal(a):
Jestli vy nejste narkomanka

Já teď spíš kalkuluju, jestli se nevykašlu na booster původní vakcíny v lednu a nepočkám si rovnou na ten upgrade. Psali, že by mohl být už v březnu. Ušetřila bych si 1 dávku 😉

10.12.2021 17:52

Potřebuju pomoct něco vyřešit. Dcera měla pozitivní PCR z odběru dělaného 3.12., izolace má být 14 dní, pokud nebude mít poslední 3 dny příznaky. Ty už nemá teď, takže řeším, kdy vlastně končí těch 14 dní. A nemůžu se nějak dopočítat, jestli může mezi lidi už 17.12., nebo až 18.12.
Počítá se do izolace i ten den odběru?

Den odběru se nepočítá.

10.12.2021 17:53
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Den odběru se dle mého názoru počítá. Aspoň mi to tak vyšlo dle nás.

Jinak jsem ráda, že jste všichni odolali 👏

10.12.2021 17:55

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Den odběru se dle mého názoru počítá. Aspoň mi to tak vyšlo dle nás.

Jinak jsem ráda, že jste všichni odolali 👏

Tak to by mě zajímalo, páč takhle mě instruovala hygiena.

10.12.2021 17:55

Dámy, děkuji za názor, ale zatím je to remíza 😁
1:1

Neregistrovaný uživatel

10.12.2021 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

To by bylo jako říct že nechcete riskovat x mutací chřipky každej rok😂
Tetanovku si taky pichejte co 3 roky. Co kdyby náhodou 😂😂

10.12.2021 17:59

Gůgl říká, že se den odběru počítá. Tolik k jednotnému přístupu hygieny

10.12.2021 18:02
Andrýsek3

XXX.XXX.39.238

Taky myslím, že se počítá. :)

10.12.2021 18:12

Hygiena právě řekla, že má izolaci do 17.12. a mě nenapadlo se zeptat, jestli včetně 17.12., nebo jestli to znamená, že 17.12. už může mezi lidi.

10.12.2021 18:20

To by bylo jako říct že nechcete riskovat x mutací chřipky každej rok😂
Tetanovku si taky pichejte co 3 roky. Co kdyby náhodou 😂😂

Leithian
Jestli nechcete, aby se to tady zase zvrhlo v dohadování zastánců a odpůrců očkování, tak to tu prosím sama znovu nerozviřujte.

Já jsem jen popsala svůj postoj, ale vy už zase troubíte do útoku.
O vaše posměšky nestojím.

10.12.2021 19:16
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Pro případ, že někdo pochyboval o tom, že lidé jsou v podstatě dobří, kopíruju jeden příspěvek z lamer.cz:
<a> čau, tak kolik sis vydělal?
<b> pět litru, to je slušny na čtyrdení makačku... a co ty?
<a> šest ;-)
<b> hajzle... ale co bych chtel, tady v tý naší p-deli platí málo
<a> ale nejvíc stylově si vydělal <c> v Praze
<b> jo? kolik tam berou?
<a> to nevim, ale on šel po městě, uklouznul na náledí a vymknul si kotník
<a> a jak ho to bolelo, tak se opřel o barák
<a> než se vzpamatoval, tak před sebou měl stovku v drobných a pětieurovku

Neregistrovaný uživatel

10.12.2021 19:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Leithian
Jestli nechcete, aby se to tady zase zvrhlo v dohadování zastánců a odpůrců očkování, tak to tu prosím sama znovu nerozviřujte.

Já jsem jen popsala svůj postoj, ale vy už zase troubíte do útoku.
O vaše posměšky nestojím.

A víte že je mi to celkem úplně fuk? Já taky nestojím o hafo věcí a mám smolika. To přežijete.

10.12.2021 19:31

A víte že je mi to celkem úplně fuk? Já taky nestojím o hafo věcí a mám smolika. To přežijete.

Aha, tak to jste mě teda setřela 😱

Cítíte se líp???

Neregistrovaný uživatel

10.12.2021 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Aha, tak to jste mě teda setřela 😱

Cítíte se líp???

Líp? Ne. Dobře? Jo. Fajn večer pohodička. Ifauna mě faaakt nerozhází.

10.12.2021 20:12
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Nelze vysvětlit, tam kde mozek nestačí. Když nestačí ani na to, aby si uvědomil, že je škoda, to tady zase vířit a nejdůležitější je pro ten organismus si zase vykřiknout. Jsou lidé co pochopí, dovtípí se a některým prostě není shůry dáno. Tak holt se cyklí a cyklí aaaaaaž jsou úplně zacyklený .

10.12.2021 20:17
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Zrzavci napsal(a):
Nelze vysvětlit, tam kde mozek nestačí. Když nestačí ani na to, aby si uvědomil, že je škoda, to tady zase vířit a nejdůležitější je pro ten organismus si zase vykřiknout. Jsou lidé co pochopí, dovtípí se a některým prostě není shůry dáno. Tak holt se cyklí a cyklí aaaaaaž jsou úplně zacyklený .

Osobně tuto a některé další prostě přeskakuji. Co nekrmíte, to zajde samo.

10.12.2021 20:23
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Gerhild napsal(a):

Osobně tuto a některé další prostě přeskakuji. Co nekrmíte, to zajde samo.

Jojo, to jsem si pak taky nad válením těsta říkala, že jsem měla napsat. Chtěla jsem připomenout jednoho zdejšího élementa z dob starých, který když se do toho položil, tak přes to, že ho znám trošku jinak než ostatní, bylo lepší někdy prostě nereagovat, páč se to vymlátilo samo o zeď.

10.12.2021 20:32

Jak chutnají včelí úly s krémem z vařených žloutků?

10.12.2021 20:33
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Líp? Ne. Dobře? Jo. Fajn večer pohodička. Ifauna mě faaakt nerozhází.

A zde si milí studenti povšimneme typického nedostatku empatie v soudku hlubokého jájismu. Neboli -Já si chodím na Ifaunu, ale je mi fučík, jestli třeba tu Ifaunu rozhodím, stejně jako ustálenou společnost ve které bych se ráda pohybovala. Že jsou pak tací jedinci na okraji společnosti není vůbec překvapivé. Říká se tomu - Koleda, koleda Štěpáne, aneb co jsem si vykoledoval, to mám.

10.12.2021 20:33
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Nevim a to mám u Domečku celej fčelín

10.12.2021 20:35

Zrzavci napsal(a):
Nevim a to mám u Domečku celej fčelín

:-) takže tam dám hodně alkoholu, dobře :)

10.12.2021 20:42
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

:-) takže tam dám hodně alkoholu, dobře :)

ale no jistě, hodně alkoholu předefším. Já zvrhla do vaječňáku skorem celej rum, moc mi toho nezbylo. Ale........ je lůkcusní. Ten vaječňák. A až půjdu na procházku s ohaříkama a v bundě budu mít placatku vaječňáku a krabičku s išlovým cukrovím - můžu si bejt jistá, že i když se ztratím -asi po stý na tom stejným místě u bludnýho kořena, že přežiju :D

10.12.2021 20:50

@Zrzavci A co pečeš kromě išláků? Hoď něco do Žracího vlákna. Já letos nedělám ani ořechy, nic. Stromeček taky nebude. 🤷‍♀️

10.12.2021 20:57
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

@Zrzavci A co pečeš kromě išláků? Hoď něco do Žracího vlákna. Já letos nedělám ani ořechy, nic. Stromeček taky nebude. 🤷‍♀️

upeču už asi jen vanilkový rohlíčky co vlastně nejsou vanilkový, protože je po upečení / v těstě je mega oříšků/ už neobaluju prasácky v cukru. Takže vlastně asi oříškový rohlíčky to jsou. A nebo spíš měsíčky. Ořechový, protože jen vyválím placku a vykrajuju kolečkem měsíčky.
Stromeček nemusí být, bude větef, neboj, důležitý je, udělat si ve dvou tu atmosféru. Do žracího vlákna dám spíš ten recepis na to bílý svářo. s mededm .Bože to je mana, asi budu mít nedostatek bílýho vína

10.12.2021 21:04
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Zrzavci to trefila, chlastem se nikdy nic nezkazí.
Tedy já jsem to jako mládě chlastem poněkud pokazila, když jsem měla hlídat Salko, které jsme vařili do domácího likéru a máma mi neprozřetelně svěřila hlídání, aby se voda, v které stála plechovka, nevyvařila. Jelikož jsme s tehdyještěnemanželem vedle koštovali jiný likér, na Salko jsem ani nevzdechla. Vzdechla jsem až ve chvíli, kdy plechovka bouchla. Matka vůbec neocenila Český kras, v který se naše kuchyň proměnila včetně velice efektních stalaktitů a stalagmitů (ba i stalagnáty by se našly), a já jsem tak strávila svátky malováním kuchyně.

10.12.2021 21:07
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Gerhild napsal(a):
Zrzavci to trefila, chlastem se nikdy nic nezkazí.
Tedy já jsem to jako mládě chlastem poněkud pokazila, když jsem měla hlídat Salko, které jsme vařili do domácího likéru a máma mi neprozřetelně svěřila hlídání, aby se voda, v které stála plechovka, nevyvařila. Jelikož jsme s tehdyještěnemanželem vedle koštovali jiný likér, na Salko jsem ani nevzdechla. Vzdechla jsem až ve chvíli, kdy plechovka bouchla. Matka vůbec neocenila Český kras, v který se naše kuchyň proměnila včetně velice efektních stalaktitů a stalagmitů (ba i stalagnáty by se našly), a já jsem tak strávila svátky malováním kuchyně.

Neee, to musela být ale krásná typicky vánoční výzdoba . Máteře občas oplývají značným nedostatkem fantazie A to říkám přes to, že jsem právě dneska, tady v Domečku při tvoření cukroví uronila kroupu nad tím, že je hrozná škoda, že tohle už máma prostě nestihla. Fantazií taky neoplývala - když jsem omylem do vánočky zapracovala strouhaný sýr místo mandlí, pracovala k žinfárktu
Aspoň že pak dodatečně uznala, že lepčí vánočku jsme nikdá neměli. A zajímací bylo, že když jsme pokusně udělali pak to samý, už to nevyšlo.

Co jste to u toho Salka požívali?

10.12.2021 21:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To jako proč? Co u vás kdo provedl, že se vám Ježíšek zastřelil?

10.12.2021 21:22
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Zrzavci napsal(a):
Neee, to musela být ale krásná typicky vánoční výzdoba . Máteře občas oplývají značným nedostatkem fantazie A to říkám přes to, že jsem právě dneska, tady v Domečku při tvoření cukroví uronila kroupu nad tím, že je hrozná škoda, že tohle už máma prostě nestihla. Fantazií taky neoplývala - když jsem omylem do vánočky zapracovala strouhaný sýr místo mandlí, pracovala k žinfárktu
Aspoň že pak dodatečně uznala, že lepčí vánočku jsme nikdá neměli. A zajímací bylo, že když jsme pokusně udělali pak to samý, už to nevyšlo.

Co jste to u toho Salka požívali?

Byla to velice působivá Punkevní a Sloupsko-šošůvská jeskyně v jednom, ale matky žel bývají přízemní tvorové, řekla bych až se sklonem k vulgárnímu materialismu. Vánočka se sýrem, vždyť za to by vám dneska každý utrhal ruce.
Požívali jsme likér z aronie, ten vyrábí tchán na chalupě, a mě to přes pilný dosavadní trénink nějak zmohlo.

10.12.2021 21:26

Zrzavci napsal(a):
upeču už asi jen vanilkový rohlíčky co vlastně nejsou vanilkový, protože je po upečení / v těstě je mega oříšků/ už neobaluju prasácky v cukru. Takže vlastně asi oříškový rohlíčky to jsou. A nebo spíš měsíčky. Ořechový, protože jen vyválím placku a vykrajuju kolečkem měsíčky.
Stromeček nemusí být, bude větef, neboj, důležitý je, udělat si ve dvou tu atmosféru. Do žracího vlákna dám spíš ten recepis na to bílý svářo. s mededm .Bože to je mana, asi budu mít nedostatek bílýho vína

Ha! Bílý svařák mě hodně hodně hodně zajímá! To se poděl!

10.12.2021 21:27

lesnížínka napsal(a):
To jako proč? Co u vás kdo provedl, že se vám Ježíšek zastřelil?

Last minute stěhování. Já bych se nejradši zastřelila taky (kvůli tomu stěhování). 😬

10.12.2021 21:34

Last minute stěhování. Já bych se nejradši zastřelila taky (kvůli tomu stěhování). 😬

Tak jste si to dlouho přála a teď si budete stěžovat :D žádný střílení nebude, pošlete mi film :-)
Strom v květináči dáte po cestě s poslední židlou.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2021 21:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Zrzavci napsal(a):
A zde si milí studenti povšimneme typického nedostatku empatie v soudku hlubokého jájismu. Neboli -Já si chodím na Ifaunu, ale je mi fučík, jestli třeba tu Ifaunu rozhodím, stejně jako ustálenou společnost ve které bych se ráda pohybovala. Že jsou pak tací jedinci na okraji společnosti není vůbec překvapivé. Říká se tomu - Koleda, koleda Štěpáne, aneb co jsem si vykoledoval, to mám.

Jestli vy k životu potřebujete zástupy anonymních lidí co vás pleskají po rameni je mi vás líto 😂
Mě stačí rodina, pár přátel a fajn kolegové v práci. Nemusím lizt do zadku každýmu na netu jen aby někdo naaaahodou nedostal psotnik z toho že mu nepřizvukuju. A že se vám to nelíbí je váš problém a ne můj.

10.12.2021 21:40
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Ha! Bílý svařák mě hodně hodně hodně zajímá! To se poděl!

Píšu teď z mobila, tak to bude asi prasácký, počítadlo obsadila druhá půle a pracuje tam stavebně. Takže vezmeme kaserólek do něj nasypeme trochek sušenýho zázvoru, pár hřebíčků, klasicky skořici a badyán obé mletý taky jako skořice .škrabkou naškrabeme na plátky oloupaný jablíčka a vkydneme med. Necháme na plotně lehce vzkypět, aby se vůně připojili. Zalijeme hojně vínem a přivedeme k varu..Než k tomu dojde, stáhneme z ohně, precedime do hrnku, kam jsme taky nastrouhali škrabkou pár plátků jablka a pijeme. MŇÁÁAM

10.12.2021 21:44
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Jestli vy k životu potřebujete zástupy anonymních lidí co vás pleskají po rameni je mi vás líto 😂
Mě stačí rodina, pár přátel a fajn kolegové v práci. Nemusím lizt do zadku každýmu na netu jen aby někdo naaaahodou nedostal psotnik z toho že mu nepřizvukuju. A že se vám to nelíbí je váš problém a ne můj.

a jedití! vono se nam to vztekýnká?

Gerhild, já vím, já vím, ale když já jsem požila ten svařák a právě se bavim. Mam to jako after party.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2021 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Zrzavci napsal(a):
a jedití! vono se nam to vztekýnká?

Gerhild, já vím, já vím, ale když já jsem požila ten svařák a právě se bavim. Mam to jako after party.

Právě že nevztekynká ale královsky se baví jak pár zdejším jedincům může rupnout žilka 😂

10.12.2021 22:02

Zrzavci napsal(a):
Píšu teď z mobila, tak to bude asi prasácký, počítadlo obsadila druhá půle a pracuje tam stavebně. Takže vezmeme kaserólek do něj nasypeme trochek sušenýho zázvoru, pár hřebíčků, klasicky skořici a badyán obé mletý taky jako skořice .škrabkou naškrabeme na plátky oloupaný jablíčka a vkydneme med. Necháme na plotně lehce vzkypět, aby se vůně připojili. Zalijeme hojně vínem a přivedeme k varu..Než k tomu dojde, stáhneme z ohně, precedime do hrnku, kam jsme taky nastrouhali škrabkou pár plátků jablka a pijeme. MŇÁÁAM

Zrzavci, ten Váš recept taky vyzkouším, úplně mi už teče slina 😜, ale vzteklinou to není, nebojte 🙂...té už je tu plno a tu já nerada...já ráda pozitivní a inspirativní lidičky, jako jste Vy 🌷 zbožňuju Váš humor, ten v tomhle vlákně dost chyběl, díky 👍🥂 pohlazení ohaříkům...

10.12.2021 22:11
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Právě že nevztekynká ale královsky se baví jak pár zdejším jedincům může rupnout žilka 😂

Ale božinku, právě jste mi skvěle vyplnila chvilku mezi druhým a třetím plechem, vydrzte mi ještě na ty následující dva. Díky.

10.12.2021 22:30
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Zrzavci, ten Váš recept taky vyzkouším, úplně mi už teče slina 😜, ale vzteklinou to není, nebojte 🙂...té už je tu plno a tu já nerada...já ráda pozitivní a inspirativní lidičky, jako jste Vy 🌷 zbožňuju Váš humor, ten v tomhle vlákně dost chyběl, díky 👍🥂 pohlazení ohaříkům...

Je to geniální. V tom medu se to koření rozvoní a pak, když se ty vůně a chutě spojí - lůkcus.

10.12.2021 22:30
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Zrzavci napsal(a):
Ale božinku, právě jste mi skvěle vyplnila chvilku mezi druhým a třetím plechem, vydrzte mi ještě na ty následující dva. Díky.

Dovolím si parafrázovat ir.mu:

Zrzavci
Jestli nechcete, aby se to tady zase zvrhlo v dohadování zastánců a odpůrců očkování a dalších žabomyších válek, tak to tu prosím sama znovu nerozviřujte.

Prosím. Moc prosím. Toto už nemá hlavu ani patu. Protože přísahám, že Vám možná žilka nerupne, ale by klidně mohla. Já už další Hru o trůny nedám.

10.12.2021 22:35
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Varaxi napsal(a):

Zrzavci
Jestli nechcete, aby se to tady zase zvrhlo v dohadování zastánců a odpůrců očkování a dalších žabomyších válek, tak to tu prosím sama znovu nerozviřujte.

Prosím. Moc prosím. Toto už nemá hlavu ani patu. Protože přísahám, že Vám možná žilka nerupne, ale by klidně mohla. Já už další Hru o trůny nedám.

Jasný, jdu vařit radši to svářo.

10.12.2021 22:38
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Zrzavci napsal(a):
Jasný, jdu vařit radši to svářo.

:) Taky dobrý. Já jsem cinklá ouzem. :)

10.12.2021 22:42
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Varaxi napsal(a):
:) Taky dobrý. Já jsem cinklá ouzem. :)

Tak ešče trošku upít a budete cinklá o zem

10.12.2021 22:59
Andrýsek3

XXX.XXX.39.238

Si tímhle kompenzujete ten váš demonstrativní odchod? Ani pes neštěkl. 🐶

10.12.2021 23:06

Tak jste si to dlouho přála a teď si budete stěžovat :D žádný střílení nebude, pošlete mi film :-)
Strom v květináči dáte po cestě s poslední židlou.

Kdybyste jen věděla… 😳 Nebudu zabíhat do detailů, ale tahle změna není ani kýžená, ani šťastná. Ani žádný nový film jsem neviděla. Jenom Mimoně (C’est banana, miam, miam!), kteří ani nejsou noví. Rozpoložením jsem někde mezi Doktorem Živagem a Bridget Jonesovou. 😅

10.12.2021 23:07

Zrzavci napsal(a):

To zní super, vyzkoušíme. Dík.

10.12.2021 23:10

Ale jmelí! Všimli jste si, co se letos urodilo jmelí? Na stromech to vypadá, jako taková orlí hnízda.

Ano, ztratila jsem nit, žáby i myši mám celkem ráda, tudíž jejich hrdlení nevidím ráda.

Co místní marodi? Kromě Irmy dítka mi teď nikdo další nenaskakuje...

10.12.2021 23:11
Zrzavci

XXX.XXX.1.157

Fuj a ted jsem našla nechutnou.hrubku a nejde mi to opravit Chutě se propojilY

Neregistrovaný uživatel

11.12.2021 00:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Varaxi napsal(a):

Zrzavci

Ta byla náhodou celkem dobrá. Ale na kvality Tolkiena nebo některých dalších přeci jen úplně nedosahuje.

11.12.2021 07:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kdybyste jen věděla… 😳 Nebudu zabíhat do detailů, ale tahle změna není ani kýžená, ani šťastná. Ani žádný nový film jsem neviděla. Jenom Mimoně (C’est banana, miam, miam!), kteří ani nejsou noví. Rozpoložením jsem někde mezi Doktorem Živagem a Bridget Jonesovou. 😅

To je mi líto. Stěhovat už bych se nechtěla nikdy, šmarjá fakt nikdy, jedině všechno nechat a odejít jen s jedním kufrem jak na dovču. A už vůbec ne před Vánocema. I když já mám před každýma Vánocema stejně pocit, že to tu do rychtyku nikdy nedám a žádné Vánoce beztak nebudou. Těšení na Vánoce je u mě tudíž nulové, vždycky, dycynky jen stres Tak vám přeju, ať to zvládnete nakonec možná líp, než já

11.12.2021 07:57

Ale jmelí! Všimli jste si, co se letos urodilo jmelí? Na stromech to vypadá, jako taková orlí hnízda.

Ano, ztratila jsem nit, žáby i myši mám celkem ráda, tudíž jejich hrdlení nevidím ráda.

Moje neočkované dítko je pozitivní od včera, zeťák to bude vědět dnes a my až ve středu, protože jsme se viděli všichni i s jejich dětma, tak jsme se objednali na test na úterý. My s mužem očkovaní jsme. Nikomu nic zatím není.

11.12.2021 08:01

Zní to děsivě🤔, ale víte, že se říká, že vše zlé pro něco dobré.....někdy ovšem až s odstupem....ať je brzy vše zase jen dobré odetto 🌷držím palce!

11.12.2021 08:31
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Ta byla náhodou celkem dobrá. Ale na kvality Tolkiena nebo některých dalších přeci jen úplně nedosahuje.

Já nevím. V prvním díle umřela Lady a já pak už nic víc nechtěla vidět. :)
A pak jsem tomu dala druhou šanci; kámoši se na to mrkli dřív a napsali mi, v kolikáté minutě umřou další zvířátka, ať vlci, nebo draci. Jenže vynechali toho koně, tak jsem skončila definitivně. :)

11.12.2021 09:07
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Držím palce Vahine, ať jsou všichni v pořádku, Odettě, aby se všechno srovnalo podle jejích představ, a Zrzavcům, aby jí hostitelská/pěstounská péče klapla - troufám si říct, že pro to má všechny předpoklady

11.12.2021 14:04

Tchýně je už pár dní na JIP s různými komplikacemi od covidu a dalších různých nemocí...

11.12.2021 14:10

Tchýně je už pár dní na JIP s různými komplikacemi od covidu a dalších různých nemocí...

Držím palce, aby byla brzy v pořádku.

neverend

11.12.2021 18:25
neverend

XXX.XXX.213.247

lupus4 napsal(a):
trochu hodím vidle do toho bezbřehého tlachání a pak "fikce"

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/dokument-pfizeru-priznava-dochazi-k-ohromnemu-narustu-nezadoucich-ucinku/?fbclid=IwAR10eENMCW1n4pj0yRePzJ8yveCFd_yKbJKi_3f_K8dM4CqAR8gCUNX6wLc

Kdyby náhodou covid nezabral, máme tu pro jistotu ještě očkování.😀 Je to taková humání verze dopisu "dostavte se k odstřelu".😀 Pokud bude očkování povinné tak mizím.😁

11.12.2021 18:52

Velmi zajímavé informace, hlavně ta poslední část...
https://www.osel.cz/12054-covid-19-tri-novinky-jedna-dobra.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=Av6GN69HcEw-202112111619&dop_id=14475388

ta poslední část je zajímavá, ale jak se může vědět, že stejně ta látka nevadí v syntéze jakéhokoliv proteinu v lidském těle.

že to nezabije hned buněčnou kulturu neznamená, že to nezabije pacienta

a věci interferující s nukleovými kyselinami jsou obecně mutagenní/karcinogenní/toxické

11.12.2021 19:34

ta poslední část je zajímavá, ale jak se může vědět, že stejně ta látka nevadí v syntéze jakéhokoliv proteinu v lidském těle.

že to nezabije hned buněčnou kulturu neznamená, že to nezabije pacienta

a věci interferující s nukleovými kyselinami jsou obecně mutagenní/karcinogenní/toxické

To mě u toho napadalo taky. Ale zas pokud by to bylo fakt na principu zámku a klíče, že by to nemohlo škodit jinde, než v žádoucím místě...
Nevím, ale stojí za to to prověřovat dál.

11.12.2021 20:02
boikana

XXX.XXX.64.140

lupus4 napsal(a):
trochu hodím vidle do toho bezbřehého tlachání a pak "fikce"

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/dokument-pfizeru-priznava-dochazi-k-ohromnemu-narustu-nezadoucich-ucinku/?fbclid=IwAR10eENMCW1n4pj0yRePzJ8yveCFd_yKbJKi_3f_K8dM4CqAR8gCUNX6wLc

Zvlastni, ze tu fikci zminujete...

"AC24.cz (AC24) je zpravodajský web přinášející informace z českého i zahraničního prostředí. Sám se tituluje jako nezávislý, Ministerstvem vnitra je však považován za „alternativní“ a je jím dlouhodobě sledován jako dezinformační a šířící proruskou propagandu.[1] Web byl založen v roce 2011.[2] Jeho zakladatelem je podnikatel Ondřej Geršl, jehož proklamovaným cílem při zakládání webu bylo změnit myšlení lidí, debatovat o současném světě v širších souvislostech a klást nepříjemné otázky, „které možná boří falešné jistoty kolem nás“.[3] V květnu 2014 pak byla do obchodního rejstříku zapsána obchodní firma AC24 s.r.o., která je vydavatelem stejnojmenného serveru a několika dalších.[4]

Podle think-tanku Evropské hodnoty je server AC24.cz častým šiřitelem nepravdivých zpráv, které buď překrucují, nebo špatně překládají zahraniční zdroje. Think-tank uvádí konkrétní příklady, na nichž demonstruje, k jakým manipulacím v článcích na webu dochází, a upozorňuje na jeho konspirační povahu.[5] Články ze serveru AC24.cz jsou šířeny za pomoci několika facebookových stránek současně.

Jako parodie na tento dezinformační web a jemu podobné vznikl web AZ247.cz, který s podtituly „víc než jen pravda“ nebo „nikdo nám nediktuje, o čem smíme lhát“ publikuje satirické články."

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/AC24.cz

11.12.2021 20:14

boikana napsal(a):

"AC24.cz (AC24) je zpravodajský web přinášející informace z českého i zahraničního prostředí. Sám se tituluje jako nezávislý, Ministerstvem vnitra je však považován za „alternativní“ a je jím dlouhodobě sledován jako dezinformační a šířící proruskou propagandu.[1] Web byl založen v roce 2011.[2] Jeho zakladatelem je podnikatel Ondřej Geršl, jehož proklamovaným cílem při zakládání webu bylo změnit myšlení lidí, debatovat o současném světě v širších souvislostech a klást nepříjemné otázky, „které možná boří falešné jistoty kolem nás“.[3] V květnu 2014 pak byla do obchodního rejstříku zapsána obchodní firma AC24 s.r.o., která je vydavatelem stejnojmenného serveru a několika dalších.[4]

Podle think-tanku Evropské hodnoty je server AC24.cz častým šiřitelem nepravdivých zpráv, které buď překrucují, nebo špatně překládají zahraniční zdroje. Think-tank uvádí konkrétní příklady, na nichž demonstruje, k jakým manipulacím v článcích na webu dochází, a upozorňuje na jeho konspirační povahu.[5] Články ze serveru AC24.cz jsou šířeny za pomoci několika facebookových stránek současně.

Jako parodie na tento dezinformační web a jemu podobné vznikl web AZ247.cz, který s podtituly „víc než jen pravda“ nebo „nikdo nám nediktuje, o čem smíme lhát“ publikuje satirické články."

A podle stejné Wikipedie jsou Evropské hodnoty nevládní neziskovka v čele s Jakubem Jandou. Víme kterým. 😉

11.12.2021 20:17

boikana napsal(a):

bez ohledu na to, co si myslíte vy nebo elfové o tom webu, ten dokument "5.3.6 CUMULATIVE ANALYSIS OF POST-AUTHORIZATION ADVERSE EVENT REPORTS OF PF-07302048 (BNT162B2) RECEIVED THROUGH 28-FEB-2021"

opravdu existuje.

12.12.2021 01:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

No ještě aby zmiňovali něco, co vůbec neexistuje....

Co takhle EMA?
https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/treatments-vaccines/vaccines-covid-19/covid-19-vaccines-key-facts

zaujalo např. V současné době není známo, jak dlouho trvá imunita proti COVID-19 po očkování.

a dáleEMA se podívala na výsledky studií na Comirnaty a spikevaxua dospěla k závěru, že další dávky těchto vakcín mohou být podány lidem s těžce oslabeným imunitním systémem nejméně čtyři týdny po druhé dávce.

nějak jsem z toho nepochopil, proč to furt chtěj rvát do dětí...

12.12.2021 02:20
GAELLE

XXX.XXX.66.235

něco optimistického na dobrou noc :)
Malá izraelská studie potvrzuje data Pfizeru z týdne: očkovaní dvěma dávkami Comirmaty před 5-6 měsíci nemají proti omikronu žádnou neutralizační schopnost.
Ti, kdo obdrželi booster před měsícem, mají signifikantní ochranu - i když je ve srovnání s ochranou proti deltě 4x nižší. twitter.com/ReutersWorld/s…

12.12.2021 07:53

boikana napsal(a):

Ministerstvo vnitra považuje dnes za nebezpečného konspirátora a proruského propagandistu i důchodce bez očkování 🙂
Pro mě jsou dezinformace výkřiky typu Levínského, Flegra, Hamáčkovy mrazáky, Blatného kolektivní imunita atd.

Fíkovnice držím vám pěsti ať se rozhodnete v souladu se sebou, ať už to bude jakkoli. Pesana nemám a mít už asi nebudu, ale chodím sem ráda kvůli vám, Bodlince, a pár dalším, protože mě zajímají vaše názory. Jste moc fajn člověk, bez arogance v projevu, který často zklidňuje situace a je srdečný a lidský, nenechte se semlít touhle dobou, bude líp, odpočívejte a užívejte každou malou radost.

12.12.2021 10:07
fikovnice

XXX.XXX.135.123

Ministerstvo vnitra považuje dnes za nebezpečného konspirátora a proruského propagandistu i důchodce bez očkování 🙂
Pro mě jsou dezinformace výkřiky typu Levínského, Flegra, Hamáčkovy mrazáky, Blatného kolektivní imunita atd.

Fíkovnice držím vám pěsti ať se rozhodnete v souladu se sebou, ať už to bude jakkoli. Pesana nemám a mít už asi nebudu, ale chodím sem ráda kvůli vám, Bodlince, a pár dalším, protože mě zajímají vaše názory. Jste moc fajn člověk, bez arogance v projevu, který často zklidňuje situace a je srdečný a lidský, nenechte se semlít touhle dobou, bude líp, odpočívejte a užívejte každou malou radost.

Jejda, to jsem nečekala. Ano, chtěla jsem odejít...ale ona iFAUNA je i závislost (což samozřejmě není dobře! ).
Děkuji srdečně a upřímně!
I já s Vámi názorově velmi souzním.

12.12.2021 12:48

Tak moje babička prohlásila, že jestli bude vakcinace proti koroně povinná, radši půjde za dědou.

bude se počítat mezi oběti koronaviru nebo špatné politiky?

12.12.2021 16:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

12.12.2021 17:07
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Tak moje babička prohlásila, že jestli bude vakcinace proti koroně povinná, radši půjde za dědou.

Jako je to vážná věc, v našem domově důchodců, při loňském zákazu návštěv zemřelo mnoho staroušku steskem. Sešli prý týden po týdnu .
Na covid ani jeden nezemřel,byť zavlečený tam byl 😔
Pro ty staré lidi je měsic strašně dlouho.
Snad už se toto opakovat nebude.

12.12.2021 17:19

12.12.2021 17:21

...nebo jako oběť dezinformátorů?

12.12.2021 17:24

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Jako je to vážná věc, v našem domově důchodců, při loňském zákazu návštěv zemřelo mnoho staroušku steskem. Sešli prý týden po týdnu .
Na covid ani jeden nezemřel,byť zavlečený tam byl 😔
Pro ty staré lidi je měsic strašně dlouho.
Snad už se toto opakovat nebude.

...Pro ty staré lidi je měsic strašně dlouho.
Snad už se toto opakovat nebude...

Teď už jsou naštěstí návštěvy možné a tak razantní zákaz pochybuju, že by se opakoval.

12.12.2021 17:29

proč dezinformátorů?

prostě nechce. má k lékařské péči podobný názor jako já, akorát je jí vysoce přes 80. Internet nemá, dezinformátory nesleduje, ale lékařům se vyhýbá z principu.

A prostě představa doživotní vakcinace každé tři měsíce, to je lepší umřít. taky si to myslím.

12.12.2021 17:30

hypotetický scénář povinné vakcinace - já bych asi normálně emigrovala.

12.12.2021 17:32

Očkování už povinné je. Od března. Ne? Pro některé. Ta nová rozpadající se vláda teda prohlásila, že to zruší, to by ale musela umět aspoň psát.
Dezinformátoři :D už máte někdo nějaký relevantní zdroj - účinnost? Firmu Pf. ne, to jsou vlastenci from Izrael.

12.12.2021 17:35

Nemít psa, už jsem pryč. Ale tak mě napadá, bude pobyt podmíněný očkováním, nebo mi stačí jiné občanství a nemusím se očkovat?

12.12.2021 17:39

Nemít psa, už jsem pryč. Ale tak mě napadá, bude pobyt podmíněný očkováním, nebo mi stačí jiné občanství a nemusím se očkovat?

to záleží na tom, jak by to ti kokoti hodlali vymáhat. pokud by tím byl podmíněn třeba vstup na pracoviště, na občanství nezáleží.

a emigrovat se určitě dá i se psem.

ale prostě natvrdo říkám, že přes povinné očkování u mě prostě nejede vlak.

12.12.2021 17:53

proč dezinformátorů?

prostě nechce. má k lékařské péči podobný názor jako já, akorát je jí vysoce přes 80. Internet nemá, dezinformátory nesleduje, ale lékařům se vyhýbá z principu.

A prostě představa doživotní vakcinace každé tři měsíce, to je lepší umřít. taky si to myslím.

Tak jestli je takový svéráz odjakživa, tak je to jiná.

Já jenom vím, jaké informace hltá moje mamka, pak je ze všeho vyplašená.

12.12.2021 17:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

"svatí očkovaní" nebo jen bezmezně věřící "všemu dobrému shora" ?

Víte kolik mil zemře ročně na tuberu ? A je taky "kapánek" nakažlivá - zkuste pohledat
A víte proč z toho není "světová akce" ? Protože je to problém chudých zemí a nekynou z toho žádný prachy...a že ji i k nám už zase zatáhli (afričani , ukrajinci, atd.)

12.12.2021 17:57

proč dezinformátorů?

Jaké asi strašné zážitky a zkušenosti musí mít vaše rodina, že máte tak negativní vztah k lékařům.

12.12.2021 17:57

lupus4 napsal(a):

Víte kolik mil zemře ročně na tuberu ? A je taky "kapánek" nakažlivá - zkuste pohledat
A víte proč z toho není "světová akce" ? Protože je to problém chudých zemí a nekynou z toho žádný prachy...a že ji i k nám už zase zatáhli (afričani , ukrajinci, atd.)

Všemu dobrému shora náhodou fakt věřím, ale nemyslím tím naši vládu 😉

12.12.2021 18:03
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Kam budete emigrovat?
Silně benevolentní ke covidu jsou státy v Jižní Americe, Africe, nebo třeba taková Severní Korea, Rusko?😃 Ne vážně, ani reálně nevím, jak jsou na tom ostatní státy EU?

12.12.2021 18:04

lupus4 napsal(a):

Mě třeba tubera v chudých zemích nechává chladnou. Ale zavedla bych opět povinné očkování proti tubeře u nás, tak jak se očkovalo dřív.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 18:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

A už toho mám dost. Je to tu zas. Jakmile si někdo dovolí ne chtít vakcínu zdejší harpyje se na něj sesypou a už to jede. Hlta dezinformace, je hloupa, a mraky dalších rejpancu. Hlavně že jste hystericky když si toto neockovany dovolí vůči vám. Stejnej postup. To je pak hysterie až na půdu. Takže vás vyzývám začnete se chovat slušně nebo se nedivnte ze neocko po vás už budou sprostě řvát.

12.12.2021 18:20

A už toho mám dost. Je to tu zas. Jakmile si někdo dovolí ne chtít vakcínu zdejší harpyje se na něj sesypou a už to jede. Hlta dezinformace, je hloupa, a mraky dalších rejpancu. Hlavně že jste hystericky když si toto neockovany dovolí vůči vám. Stejnej postup. To je pak hysterie až na půdu. Takže vás vyzývám začnete se chovat slušně nebo se nedivnte ze neocko po vás už budou sprostě řvát.

Od vás ta výzva fakt sedí.

12.12.2021 18:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

povinné očkování proti tubeře u nás, tak jak se očkovalo dřív.

jj, jsem pro, ale to je očkování, které funguje a ne že to chytím pak ještě třikrát
proti covid prej zaručí lehčí průběh, ale komu a kdy, se vlastně neví a každý jen doufá, že on bude ten "vyvolený" kterýmu to na ty 3? 4? měsíce zabere

Ale já nemám nic proti očkovaným...kdybych chodil do práce, asi bych už taky asi byl..

Ale při současném stylu života to fakt nepovažuji za nutné ...nejdu mu nijak naproti, ruce si meju , v krámu mám respíka (cca 20 min/týden) a jinak 2 - 4 hod/denně v lese...
Že nemůžu do kina a salónů krásy mě fakt netrápí...

a nátlak "svatejch" mám u

12.12.2021 18:23
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lupus4 napsal(a):

jj, jsem pro, ale to je očkování, které funguje a ne že to chytím pak ještě třikrát
proti covid prej zaručí lehčí průběh, ale komu a kdy, se vlastně neví a každý jen doufá, že on bude ten "vyvolený" kterýmu to na ty 3? 4? měsíce zabere

Ale já nemám nic proti očkovaným...kdybych chodil do práce, asi bych už taky asi byl..

Ale při současném stylu života to fakt nepovažuji za nutné ...nejdu mu nijak naproti, ruce si meju , v krámu mám respíka (cca 20 min/týden) a jinak 2 - 4 hod/denně v lese...

Souhlas. Mám to podobně.

12.12.2021 18:26

to záleží na tom, jak by to ti kokoti hodlali vymáhat. pokud by tím byl podmíněn třeba vstup na pracoviště, na občanství nezáleží.

a emigrovat se určitě dá i se psem.

ale prostě natvrdo říkám, že přes povinné očkování u mě prostě nejede vlak.

Už máte i pěknej moravskej slovník! :-) :-)
Eště že pracuju doma. Pokud se z tohohle stane povinné, pak stát dává odškodné. To je to, co jim brání, si myslím. A jestli tu vyhlášku, co bude od března, nestihnou zrušit, tak se může stát, že zdravotníci, policisté atp. půjdou někam jinam.
Nebojte, esi to povinné někdy bude doopravdy, tak až v době, kdy to bude mít formu sirupu :-)

12.12.2021 18:27

Klidně řvěte, když se vám uleví! Jinak myslím, že zrovna na vás tady kdekdo kašle.

neverend

12.12.2021 18:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Ono spíš jde jak bude povinost se nechat očkovat vymáhána? Už se prý chystají žaloby a hlavně víte jaká je tady vymahatelnost práva.😁 Prosoudíme se za pár let ke konci covidu.😀

Andrýsek3 napsal(a):
Kam budete emigrovat?
Silně benevolentní ke covidu jsou státy v Jižní Americe, Africe, nebo třeba taková Severní Korea, Rusko?😃 Ne vážně, ani reálně nevím, jak jsou na tom ostatní státy EU?

asi ta jižní amerika. mohla bych určitě sehnat nějaké kontakty přes práci, koneckonců dělám pro mezinárodní společnost a španělsky by se člověk naučil.

ne, myslím to fakt vážně.

prostě povinný očkování je u mě ve stejným chlívečku jako třeba zabavení domu nebo tak.

lupus4 napsal(a):

Mám to podobně, jn s tím rozdílem, že jsem očkovaná :-)). A chodím do práce - ale tam mi očkování nikdo nenutil.
Nemám nic proti neočkovaným. V práci při kontaktu s veřejností nerozlišuji - náhubek chci po každém. Moje psice ho taky v autobuse nosí.

12.12.2021 18:40
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

asi ta jižní amerika. mohla bych určitě sehnat nějaké kontakty přes práci, koneckonců dělám pro mezinárodní společnost a španělsky by se člověk naučil.

ne, myslím to fakt vážně.

prostě povinný očkování je u mě ve stejným chlívečku jako třeba zabavení domu nebo tak.

Kamarád tam taky odletěl, jakmile se začaly objevovat čím dál striktnější opatření. Krásné fotky měl. Byl tam teda asi nakonec půl roku, on je takový, že nevydrží dlouho na jednom místě. Já bych asi nedala to teplo. 😃 ale na pár týdnů bych se tam určitě chtěla někdy podívat.

12.12.2021 18:43

lupus4 napsal(a):

Nesrovnávala jsem očkování proti tuberkulóze s očkováním proti covidu. To až vy.
Mně je úplně jedno, jestli se vy, nebo kdokoliv jiný nechá nebo nenechá očkovat. Co mi jedno není, je to, že především neočkovaní plní nemocnice a JIP, kvůli nim padají zdravotníci na hubu a odkládají se operace. Počty nakažených v posledních dnech klesají, za nějakou dobu budou klesat i počty pacošů v nemocnicích. A snad další vlna bude mírnější. I díky tomu, že se zvyšuje počet očkovaných,,ať už důvodem očkování bylo cokoliv..

12.12.2021 18:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

asi ta jižní amerika.

tak to bys musela asi na voru, nebo unést letadlo
páč bez OP (očkovák) tě do ničeho nepustí

12.12.2021 18:56

lupus4 napsal(a):
asi ta jižní amerika.

v minulosti se lidi prostřihávali dráty

tak by to nějak šlo i dnes

i kdyby na voru

12.12.2021 18:58

lupus4 napsal(a):
asi ta jižní amerika.

jo, do brazílie vakcinace netřeba, třeba teď rychlý google

ono cíl je utéct někam, kde kvůli tý čínský chřipce nevyšilují a ty země tím pádem většinou i přijímají lidi ze zahraničí bez opiček

12.12.2021 19:00

i kdyby na voru

Na vor je to daleko, budete muset někam po souši směrem na východ.

12.12.2021 19:08

Nerozčilujte se, vždyť je to zbytečný....
🌲🌲🌲
Můžu odbočit? Chci se už dlouho zeptat, jak dopadly Vaše zvířátka? Jestli přežili hadi, když jste byla nemocná? Asi to bylo hodně náročné, ale Vy se jen tak nedáte a svoje zvířátka určitě taky jen tak nenecháte....jak to tedy dopadlo? Dobře?
Díky

12.12.2021 19:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jaké asi strašné zážitky a zkušenosti musí mít vaše rodina, že máte tak negativní vztah k lékařům.

Nejspíš stejné jako ta moje

12.12.2021 19:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Kamarád tam taky odletěl, jakmile se začaly objevovat čím dál striktnější opatření. Krásné fotky měl. Byl tam teda asi nakonec půl roku, on je takový, že nevydrží dlouho na jednom místě. Já bych asi nedala to teplo. 😃 ale na pár týdnů bych se tam určitě chtěla někdy podívat.

Já jsem vyhodnotila jako dobrý Honduras. Levné bydlení a často tam prší Muž prý, že by radši mezi menší mag.ry. No těžko pohledat

12.12.2021 19:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

i kdyby na voru

Aby sme začaly schraňovat petky

12.12.2021 19:26

Aha, Brazílie... co vím o Brazílii... kafe. To stačí :-)
Může tam bojový pes?

12.12.2021 19:28
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

lesnížínka napsal(a):
Já jsem vyhodnotila jako dobrý Honduras. Levné bydlení a často tam prší Muž prý, že by radši mezi menší mag.ry. No těžko pohledat

Mně by chyběly lesy. Když bych se chtěla stěhovat, tak nejlépe zase někam, kde se střídají roční období nebo je spíše zima, než teplo. Taková Kanada i určité části USA. V Evropě Rakousko, Švýcarsko nebo sever. Mám ráda Nizozemsko nebo VB, ale to nemastný neslaný pršavý počasí by mě zabilo. 🙈 No a celoroční teplo bych nezvládla vůbec. 😃

12.12.2021 19:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

Kostarika

12.12.2021 19:32
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Aha, Brazílie... co vím o Brazílii... kafe. To stačí :-)
Může tam bojový pes?

Vás tam přivítají. A může hrát fotbal!
https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/psi-kavarny-jsou-nuda-v-brazilii-maji-pro-mazlicky-prvni-fotbalovy-stadion-40033770

12.12.2021 19:36

Andrýsek3 napsal(a):
Vás tam přivítají. A může hrát fotbal!
https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/psi-kavarny-jsou-nuda-v-brazilii-maji-pro-mazlicky-prvni-fotbalovy-stadion-40033770

To je teda pěkná ... brát psa do takového hluku. A nejsme bígl :D
Ale když je odtamtud fila, tak by to asi šlo. Dilema. Brazílie vs Krkonoše.

12.12.2021 19:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lupus4 napsal(a):
Kostarika

No Kostarika je bez debat úžasná, ta je v hledáčku už dlouho. Je ale také drahá a to dost. Za chvíli jsme také důchodci

12.12.2021 19:40
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

To je teda pěkná ... brát psa do takového hluku. A nejsme bígl :D
Ale když je odtamtud fila, tak by to asi šlo. Dilema. Brazílie vs Krkonoše.

Krkonoše ❤

12.12.2021 19:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

lesnížínka napsal(a):
No Kostarika je bez debat úžasná, ta je v hledáčku už dlouho. Je ale také drahá a to dost. Za chvíli jsme také důchodci

jak drahá , 2 trička, plavky + chatrč v zátoce, ryby + banány, důchod jen na pívo 60% lesa, hory kol 3000mnm,

12.12.2021 19:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lupus4 napsal(a):
jak drahá , 2 trička, plavky + chatrč v zátoce, ryby + banány, důchod jen na pívo 60% lesa, hory kol 3000mnm,

Pravda, na hadrech(botách) se tam asi hódně ušetří Nakolik přesně vyjde chatrč...je fakt, že jsme nezjišťovali, páč u nás není nikdo až tak manuálně zručný, aby to dával do kupy. Jako jó, přibouchat prkno hřebíkem umím, i přišroubovat ...no a opravovat geberity...to mi tam asi nebude k ničemu

12.12.2021 20:05

lesnížínka napsal(a):
Nejspíš stejné jako ta moje

my máme další doktorský "zářez"
a dál už by to bylo nepublikovatelné

12.12.2021 20:05

Jestli jsou tam pavouci, tak tam nejedu. 😀

12.12.2021 20:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Když jsme u té exotiky, můžu se zeptat? Byl jste někdo někde v pralese? Z pralesa jsem nadšená, kolik je tam flory a fauny, ale....naprosto, ale fakt úplně mě šokovalo, jakový to dělá hluk, doslova řev. Nějakých cikád či čeho, chvílema nebylo slyšet vlastního slova a vážně jsem uvažovala o tom, že bych snesla sluchátka jak Otík A to mi vždycky bliká kontrolka. Nějaká Kanada...taky úžas, konkrétně pro mě, co taky nesnáší horko, ale chlapa bych tam nedostala. Minulý týden mi oznámil, že z baráku vyleze až s jarem

12.12.2021 20:09

Andrýsek3 napsal(a):
Krkonoše ❤

Není tam sníh. Megý říkala - a ty nevíš, co udělal Kevin, když ho nutili trávit Vánoce na Floridě?!
(nemám argument, jdu čekat na novou vakcínu)

12.12.2021 20:10

lesnížínka napsal(a):
Pravda, na hadrech(botách) se tam asi hódně ušetří Nakolik přesně vyjde chatrč...je fakt, že jsme nezjišťovali, páč u nás není nikdo až tak manuálně zručný, aby to dával do kupy. Jako jó, přibouchat prkno hřebíkem umím, i přišroubovat ...no a opravovat geberity...to mi tam asi nebude k ničemu

A taky za energie se tam ušetří, to je další +

12.12.2021 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A taky za energie se tam ušetří, to je další +

to určitě, ona tam asi elektrika ani není natažená

12.12.2021 20:12

Jestli jsou tam pavouci, tak tam nejedu. 😀

Pavouci jsou skoro všude.
To byste musela až někam do polárních pustin. A postavit si iglú...

12.12.2021 20:14

lesnížínka napsal(a):
to určitě, ona tam asi elektrika ani není natažená

Ani plynovod😁

12.12.2021 20:17

Tam maj tv šlapací, že jo :-)

12.12.2021 20:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Pavouci jsou skoro všude.
To byste musela až někam do polárních pustin. A postavit si iglú...

Asi i tam, jak to nasněžilo, potkali jsme tohoto malého trosečníka na zasněžené cestě v zahradě

12.12.2021 20:34

lesnížínka napsal(a):
Asi i tam, jak to nasněžilo, potkali jsme tohoto malého trosečníka na zasněžené cestě v zahradě

Chybí mu noha. Nebo blbě vidím...

12.12.2021 20:38

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Nesrovnávala jsem očkování proti tuberkulóze s očkováním proti covidu. To až vy.
Mně je úplně jedno, jestli se vy, nebo kdokoliv jiný nechá nebo nenechá očkovat. Co mi jedno není, je to, že především neočkovaní plní nemocnice a JIP, kvůli nim padají zdravotníci na hubu a odkládají se operace. Počty nakažených v posledních dnech klesají, za nějakou dobu budou klesat i počty pacošů v nemocnicích. A snad další vlna bude mírnější. I díky tomu, že se zvyšuje počet očkovaných,,ať už důvodem očkování bylo cokoliv..

Zdravotnici padaj na hubu proto ze praktici se ke covidum chovaj jako kdyz by mel nekdo tezky zapal plic a oni rekli bud doma. To je to samy. Kdyby lecili hned nemuseli by padat na hubu v nenocnicich. Mezi nami kolegyne od mamky z práce byla drzena v nemocnici i kdyz ji bylo fajn testy cajk a vse cajk a ani na revers ji domu pustit nechtěli. Toliko k tomu proc padaj chudinky v nemocnicoch na hubu. Kdyby nehonili cisilka a lecili vcas je svatej klid. Tak to tu prosim na nas nehazejte laskavě

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 20:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Andrýsek3 napsal(a):
Mně by chyběly lesy. Když bych se chtěla stěhovat, tak nejlépe zase někam, kde se střídají roční období nebo je spíše zima, než teplo. Taková Kanada i určité části USA. V Evropě Rakousko, Švýcarsko nebo sever. Mám ráda Nizozemsko nebo VB, ale to nemastný neslaný pršavý počasí by mě zabilo. 🙈 No a celoroční teplo bych nezvládla vůbec. 😃

Jo vás žít v Maine v takový TR90 by byla psina vidět. Fakt že jo. 😂😂😂

12.12.2021 20:48
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Jako u nás na koupáku.
z FB
V Berlíně dostanou naočkovaní pásky,
aby nemuseli být v každém obchodě kontrolováni.
Zdroj:Berliner Rundfunk 91,4 FM.

12.12.2021 20:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

rapotacka11 napsal(a):
Jako u nás na koupáku.
z FB
V Berlíně dostanou naočkovaní pásky,
aby nemuseli být v každém obchodě kontrolováni.
Zdroj:Berliner Rundfunk 91,4 FM.

já bych jim tetoval číslo vakcíny na ruku, hodně drobně, aby se jim tam vešlo 99 x přeočkování
(to taky uměj, jako "tábory" pro neposlušný)

12.12.2021 21:04

Zdravotnici padaj na hubu proto ze praktici se ke covidum chovaj jako kdyz by mel nekdo tezky zapal plic a oni rekli bud doma. To je to samy. Kdyby lecili hned nemuseli by padat na hubu v nenocnicich. Mezi nami kolegyne od mamky z práce byla drzena v nemocnici i kdyz ji bylo fajn testy cajk a vse cajk a ani na revers ji domu pustit nechtěli. Toliko k tomu proc padaj chudinky v nemocnicoch na hubu. Kdyby nehonili cisilka a lecili vcas je svatej klid. Tak to tu prosim na nas nehazejte laskavě

Nesnažte se zbytečně. Já vím, že je to vaše oblíbená teorie, ale je jaksi jednoduchá. A nepravdivá. Ale je škoda energie vám ji vyvracet.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Nesnažte se zbytečně. Já vím, že je to vaše oblíbená teorie, ale je jaksi jednoduchá. A nepravdivá. Ale je škoda energie vám ji vyvracet.

Asi jako vaše že za všechno zlo teď s nemocí mohou neockovany. Stejná zaslepenost kterou vyčítate mě. Tak přestaňte být pokrytec aspoň.

Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Jo vás žít v Maine v takový TR90 by byla psina vidět. Fakt že jo. 😂😂😂

Co máte za problém? 😊

Chcete mi říct, že se mi to jen zdálo, když mi dětská lékařka řekla, že mám dítě prostě nechat doma, nejezdit k ní, dát paralen a kdyby něco, tak nic?
Takhle mě ranit. Jako že lžu :-)

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 21:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Andrýsek3 napsal(a):
Co máte za problém? 😊

Já žádnej. Jen ten že by to prostě bylo zajimavy vás tam vidět.

12.12.2021 21:13

lupus4 napsal(a):
já bych jim tetoval číslo vakcíny na ruku, hodně drobně, aby se jim tam vešlo 99 x přeočkování
(to taky uměj, jako "tábory" pro neposlušný)

To už je schválené. A neočkované, aby lidi na první pohled odlišili, prý budou tetovat na čelo. Ale ještě není jasné, jestli text nebo nějakou značku.

12.12.2021 21:17
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Já žádnej. Jen ten že by to prostě bylo zajimavy vás tam vidět.

Nějaký přesný důvod? Očividně mě znáte jak svý boty. ;)
Od Kinga mám přečteného jen pár knížek, takže nevím jaké chuťovky hodil přímo do tohoto konkrétního místa, ale když mě chcete urazit, tak buďte aspoň konkrétní.

12.12.2021 21:19

Chcete mi říct, že se mi to jen zdálo, když mi dětská lékařka řekla, že mám dítě prostě nechat doma, nejezdit k ní, dát paralen a kdyby něco, tak nic?
Takhle mě ranit. Jako že lžu :-)

To nevím. U nás doktorka ordinuje. Jen je třeba předem zavolat. Stejně to funguje u "dospělácké" doktorky.

12.12.2021 21:33

Nevím, co máte s těma praktikama. U nás ordinují, jen objednávají, aby se jim neplnily čekárny. Takže chodit na čas je nutné. Dostala jsem sprdunk ( mírný ), že jsem to stihla o půl hodiny dřív. Tři obvody s jednou čekárnou a ordinovaly všechny.

12.12.2021 21:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Kdo může za tuto covid vlnu ?
Logicky musí následovat otázka, kdo za současnou situaci podle vás může?

Vláda a odpovědní lidé byli od konce srpna informováni o tom, že lidé po dvou dávkách očkování a neprodělaném onemocnění mohou přenášet infekci. Česká vakcinologická společnost na konci srpna dala doporučení ke třetím dávkám očkování, ve kterém uvádí, že lidé po dvou dávkách mohou být infekční, proto je nutné je očkovat třetí dávkou. Současně ale platilo politické rozhodnutí, že očkovaní lidé se nebudou testovat, protože veřejnost potřebuje mít benefit, aby chodila k očkování. Bagatelizovali riziko, že očkovaní lidé mohou mít koronavirus na svých sliznicích, a budou šířit virus ve společnosti. Takže virus společností prolézal jako skrytý požár lesem a my jsme hasili požár u neočkovaných, ale kvůli infekčním očkovaným se požár šířil. Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků před tím varovalo od září, institut Pro Libertate od poloviny října dával první podněty proti nesmyslně nastaveným mimořádným opatřením. Bohužel členové MeSES (Mezioborová skupina pro epidemické situace, pozn. red.) říkali, že pokud očkovaní mají virus, tak ho v sobě mají tak málo, že nikoho nakazit nemohou. Stačí si projít archivy, co kdo psal a říkal, a bude vám to zcela jasné.
zdroj
https://zivotvcesku.cz/ockujme-jen-ty-co-to-skutecne-potrebuji-imunolozka-zuzana-kratka-rekla-kdo-po-cesku-roznesl-koronavirus/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=669431&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=nxhHEOnbXJO-202112122025&dop_id=14534591

neverend

12.12.2021 21:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Hlavně se nehádejte.. Vždyť to stejně nastupující vláda zruší.🙂

12.12.2021 21:38
Ouško4

XXX.XXX.225.15

proč dezinformátorů?

Promiňte, bodlinko, přestože nepochybuji o Vaší vysoké inteligenci, k Vašemu poslednímu odstavci bych ráda napsala, že tohle může napsat jen neuvěřitelně hloupý člověk.

Rouháte se Vy i Vaše babička a je to skoro na pár facek.
Existují nemoci a jejich léčby, které člověku tak komplikují život, že ty lidi by bez rozmýšlení brali posrané doživotní očkování ( i kdyby každé tři měsíce), jen aby mohli žít.
Žeru denně hrst léků, ze kterých mě už postupně vypadaly zuby, vlasy (kortikoidy, glukokortikoidy, imunosupresiva) a mohla bych napsat několikadílnou knihu o tom, jak se kurwa blbě žije, když do sebe denně ládujete takové chemické svinstvo, jen abyste se udrželi co nejdýl v remisi.
A jestli mě to něčemu naučilo, jestli vůbec tohle může být k něčemu dobrý, tak obrovské pokoře k životu.
Podobné výkřiky evidentně zdravých a znuděných lidí mě až bolí.

12.12.2021 21:44

neverend napsal(a):
Hlavně se nehádejte.. Vždyť to stejně nastupující vláda zruší.🙂

V květnu? Nebo se ustaví dřív ?

12.12.2021 21:44
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Ouško4 napsal(a):
Promiňte, bodlinko, přestože nepochybuji o Vaší vysoké inteligenci, k Vašemu poslednímu odstavci bych ráda napsala, že tohle může napsat jen neuvěřitelně hloupý člověk.

Existují nemoci a jejich léčby, které člověku tak komplikují život, že ty lidi by bez rozmýšlení brali posrané doživotní očkování ( i kdyby každé tři měsíce), jen aby mohli žít.
Žeru denně hrst léků, ze kterých mě už postupně vypadaly zuby, vlasy (kortikoidy, glukokortikoidy, imunosupresiva) a mohla bych napsat několikadílnou knihu o tom, jak se kurwa blbě žije, když do sebe denně ládujete takové chemické svinstvo, jen abyste se udrželi co nejdýl v remisi.
A jestli mě to něčemu naučilo, jestli vůbec tohle může být k něčemu dobrý, tak obrovské pokoře k životu.

Taky mi přijde, že se lidé hrozně rouhaji. Taková maminka od dvou malých dětí, že když je ten covid tak nebezpečný, tak ať klidně na něj chcípne, že ji to je jedno, ale chce s dětmi chodit normálně plavat (narazela na restrikce) . Nechápu, jak dokáže člověk, co má doma malý děti říct, že by klidně "chcípnul". Věřím, že to ani tak nemyslela a kdyby na to došlo, tak fakt nebude nadšeně ležet na smrtelné posteli (ať už by byl důvod jakýkoliv), ale takových hrdinů je plný internet.

Vám přeji mnoho zdraví. 🌷

12.12.2021 21:49

Ouško4 napsal(a):

Ona to tak bodlinka nemyslí, jen kecá. Nezlobte se na ni. Vám přeji, ať vás už nic špatného nepotkává a ať je vám co nejvíc dobře.

12.12.2021 21:51

Ouško4 napsal(a):

tak já to beru jako obrovský rozdíl, jestli se léčíte

nebo jestli to děláte jen proto, aby vás stát nechal na pokoji. a ten druhý důvod je pro mě teda nepřijatelný

a babička je možná riziková skupina, ale pokud prohlásí, že už má odžito a že na tom zas až tak nelpí, je to její volba

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Ouško4 napsal(a):

Lidus nic proti. Ale to ze ty jsi nemocna je smutny. Ale tohle je jak chtit abysme. My vsichni ostatni zrali to samy co ty a trpeli s tebou. Proč?

neverend

12.12.2021 21:53
neverend

XXX.XXX.213.247

V květnu? Nebo se ustaví dřív ?

Snad dřív.🙂 Demonstrace prostě žádná vláda nechce.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 21:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Nikdo nemá právo kecat do životů jiným. Kdo chce at si píchá co chce. Kdo nechce ať to nedělá. A ať jedni na druhý neplivou jed. A ze ty trpís takto je smutny a nikdo ti to tu neprejem. Naopak. Ale vis prd. Cim si prosli ti ostatni a proc maji nazor jaky maji. Me zas pradedu zabili v nemocnici. Mam proto nenavidet vsecky doktory? Ne. Stejne jako ty nemas aoudit ostatni podle sebe. A kdyz jsi to nakousla. Fakt nejsi jedina co stala. Nebo stoji jednou nohou na druhym brehu.

12.12.2021 21:58
fikovnice

XXX.XXX.133.48

Já se Vás "Bodlinko" nedávno ptala, jaký máte plán, až to bude povinné, vzpomínáte...?
A velmi ráda se budu mýlit, nicméně k té povinnosti to dle mě směřuje...
Vy máte výhodu, že ač jste zdravotník - lékařka, tak ne humánní...

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Andrýsek3 napsal(a):
Nějaký přesný důvod? Očividně mě znáte jak svý boty. ;)
Od Kinga mám přečteného jen pár knížek, takže nevím jaké chuťovky hodil přímo do tohoto konkrétního místa, ale když mě chcete urazit, tak buďte aspoň konkrétní.

Kinga doporucuju vzít komplet. A nevnímat ty scifi a horor prvky. Člověk pak získá krásnou představu o tom že stěhováním tam by si na životním standartu fakt nepomoh.

12.12.2021 22:00

Andrýsek3 napsal(a):
Taky mi přijde, že se lidé hrozně rouhaji. Taková maminka od dvou malých dětí, že když je ten covid tak nebezpečný, tak ať klidně na něj chcípne, že ji to je jedno, ale chce s dětmi chodit normálně plavat (narazela na restrikce) . Nechápu, jak dokáže člověk, co má doma malý děti říct, že by klidně "chcípnul". Věřím, že to ani tak nemyslela a kdyby na to došlo, tak fakt nebude nadšeně ležet na smrtelné posteli (ať už by byl důvod jakýkoliv), ale takových hrdinů je plný internet.

Vám přeji mnoho zdraví. 🌷

on ten koronavirus má smrtnost nula nula prd, na to se často zapomíná.

že novináři hlásí neustále, že za dva roky to zahlušilo 35000 lidí, hlavně starých, nemocných a obézních, možná zní jako hodně, ale blbá chřipka v roce 1995 způsobila nadúmrtí 6000.

Prostě lidi umírají. Neumřou na tohle, umřou na něco jiného.

12.12.2021 22:02

Platí to i pro ty, co se očkovat nechali až teď, že třetí dávku musí mít do konce března? Nebo platí nadále, že 9 měsíců od druhé dávky? Asi už ty internety číst nebudu.

12.12.2021 22:04

fikovnice napsal(a):
Já se Vás "Bodlinko" nedávno ptala, jaký máte plán, až to bude povinné, vzpomínáte...?
A velmi ráda se budu mýlit, nicméně k té povinnosti to dle mě směřuje...
Vy máte výhodu, že ač jste zdravotník - lékařka, tak ne humánní...

v čr je to asi neaktuální, protože ty zákonné překážky pořád trvají. tzn. jen nějakou vyhlášku sundá ústavní soud, to se asi nebojím.

no a ta jižní amerika to kdyžtak fakt jistí. budu se pak jen zpovzdálí smát, jak se tady budou počítat nakažení a hospitalizovaní jak teď a budou se zkracovat intervaly mezi tímhle nefunkčním očkováním až se bude chodit každý pondělí a čekat, jak dlouho to všichni vydržíte.

12.12.2021 22:08
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Kinga doporucuju vzít komplet. A nevnímat ty scifi a horor prvky. Člověk pak získá krásnou představu o tom že stěhováním tam by si na životním standartu fakt nepomoh.

Já si na životním standardu polepšovat nepotřebuji. Vyjmenovala jsem země, které se mi líbí vzhledem k přírodě.

12.12.2021 22:12
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Lidus nic proti. Ale to ze ty jsi nemocna je smutny. Ale tohle je jak chtit abysme. My vsichni ostatni zrali to samy co ty a trpeli s tebou. Proč?

Bože z který části mého příspěvku něco takového vyplývá?
Já to psala jen jako reakci na to, že někdo vykřikuje že "radši bude mrtvej", než...doplň si sám. Třeba preventivní očkování.

Tohle jsou tak strašlivý kecy, že tohle neberu ani ve srandě. To je na tři facky z každý strany.

neverend

12.12.2021 22:16
neverend

XXX.XXX.213.247

v čr je to asi neaktuální, protože ty zákonné překážky pořád trvají. tzn. jen nějakou vyhlášku sundá ústavní soud, to se asi nebojím.

no a ta jižní amerika to kdyžtak fakt jistí. budu se pak jen zpovzdálí smát, jak se tady budou počítat nakažení a hospitalizovaní jak teď a budou se zkracovat intervaly mezi tímhle nefunkčním očkováním až se bude chodit každý pondělí a čekat, jak dlouho to všichni vydržíte.

Dá se najmout soukromé letadlo..🙂 Tedy ne že bych ti chtěl radit, ale kdyby náhodou.🙂

12.12.2021 22:23
fikovnice

XXX.XXX.133.48

Hlásím další COVID! Delta! Ta kámoška, co se o mě starala v době mého těžkého COVIDu... Budu s ní pozdě večer/v noci telefonovat, ale poslala mi MMS s fotkou teploměru 39.5 .
Začalo jí to nějakým 37.8 a ztrátou chuti... Není samozřejmě nejmladší, ale štíhlá a bývalá vrcholová sportovkyně, tak snad bude OK...

12.12.2021 22:27
fikovnice

XXX.XXX.133.48

Jj, já byla pryč a ono tu přibylo plno příspěvků, tak jsem o Vašem plánu sestavit si vor a prchnout, četla až pak...

Jinak si myslím, že stran lékové formy vakcíny, by se logicky měli zaměřit na výrobu očkování v nosním spreji (ev. kapkách). Tím neříkám, že pak do očkování Vy konkrétně půjdete, to samozřejmě nevím. Jen si vybavuji, že máte paniku z injekcí - a to píšu bez jakéhokoli posměchu.

12.12.2021 22:34
fikovnice

XXX.XXX.133.48

Ouško4 napsal(a):

"Ouško", nevím, zda Vám mám psát...nechci se Vás rozhodně dotknout.
Každopádně mrzí mě Váš zdravotní stav...i proto, že mám také velké zdravotní problémy a počty léků (tedy jiných než Vy) raději ani nepočítám (nedávno bohužel u jedné kategorie jsem musela přejít na náplasťovou formu...)...

Nicméně, pokud stará osoba vyhodnotí, že už tady nechce být (a důvodem může být cokoli - třeba je pro ni opravdu představa nutnosti opakované vakcinace neakceptovatelná), tak by to mělo být její právo... A to píšu já, která ve svém věku např. stále nemám jasno, jak nakládat s eutanázií - jsem spíše pro (ale se smíšenými pocity).

neverend

12.12.2021 22:35
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Hlásím další COVID! Delta! Ta kámoška, co se o mě starala v době mého těžkého COVIDu... Budu s ní pozdě večer/v noci telefonovat, ale poslala mi MMS s fotkou teploměru 39.5 .
Začalo jí to nějakým 37.8 a ztrátou chuti... Není samozřejmě nejmladší, ale štíhlá a bývalá vrcholová sportovkyně, tak snad bude OK...

Fíkovnice to je mi líto. Zvlášť u člověka co se druhým snaží pomoci.😐 Držím jí,ač ji neznám všechny palce.🙂 Ať získá to nejlepší očkování na světě,totiž vlastní protilátky.🙂

12.12.2021 22:40
fikovnice

XXX.XXX.133.48

neverend napsal(a):
Fíkovnice to je mi líto. Zvlášť u člověka co se druhým snaží pomoci.😐 Držím jí,ač ji neznám všechny palce.🙂 Ať získá to nejlepší očkování na světě,totiž vlastní protilátky.🙂

Děkuji moc ! Ano, je to moje nejbližší přítelkyně... Neví, od koho se nakazila... Je to zdr. sestra, ale nepracuje v nemocnici, nýbrž jako domácí péče - a své staré pacienty, které denně obchází, má očkované. No, to je asi jedno, hlavně, aby to měla bez komplikací!

12.12.2021 22:43

fikovnice napsal(a):
"Ouško", nevím, zda Vám mám psát...nechci se Vás rozhodně dotknout.
Každopádně mrzí mě Váš zdravotní stav...i proto, že mám také velké zdravotní problémy a počty léků (tedy jiných než Vy) raději ani nepočítám (nedávno bohužel u jedné kategorie jsem musela přejít na náplasťovou formu...)...

Nicméně, pokud stará osoba vyhodnotí, že už tady nechce být (a důvodem může být cokoli - třeba je pro ni opravdu představa nutnosti opakované vakcinace neakceptovatelná), tak by to mělo být její právo... A to píšu já, která ve svém věku např. stále nemám jasno, jak nakládat s eutanázií - jsem spíše pro (ale se smíšenými pocity).

Kamarád měl hrůzu ze stárnutí. Říkával : "Do třiceti a dost. Pořádný strom v zatáčce a nazdar". A ve třiceti se mu nějak nechtělo, ani ve čtyřiceti, ani v padesáti.......prostě kecal.
Znám dost osmdesátiletých, které život baví a proto bodlinčino prohláení ( respektive její babičky ) také mám za rouhání. A hlavně jsem si téměř jistá, že kecá ( pardon, o té staré paní ), právo, neprávo. A proto se to Ouško4 dotklo.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 22:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Ouško4 napsal(a):
Bože z který části mého příspěvku něco takového vyplývá?
Já to psala jen jako reakci na to, že někdo vykřikuje že "radši bude mrtvej", než...doplň si sám. Třeba preventivní očkování.

Tohle jsou tak strašlivý kecy, že tohle neberu ani ve srandě. To je na tři facky z každý strany.

A ted si pleskni ty. Myslim si ze zenska 80 let ma v malicku vic zazito nez ty v celym tele a ma plny právo rozhodovat o sobe sama a ne abys ji oznacovala za skoro bl bku. Ji je fuk co delas ty tak se prober a nerikej ostatnim jak maj zit.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 22:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Kamarád měl hrůzu ze stárnutí. Říkával : "Do třiceti a dost. Pořádný strom v zatáčce a nazdar". A ve třiceti se mu nějak nechtělo, ani ve čtyřiceti, ani v padesáti.......prostě kecal.
Znám dost osmdesátiletých, které život baví a proto bodlinčino prohláení ( respektive její babičky ) také mám za rouhání. A hlavně jsem si téměř jistá, že kecá ( pardon, o té staré paní ), právo, neprávo. A proto se to Ouško4 dotklo.

Ale ona nema co soudit nazory ostatních. Sorry ale tohle ne. Nechce se očkovat nechce. Tim neni nezodpovedna vuci společnosti max vuci sama sobe a to vaem muze bejt u zadele a jak to ma nebo ne nevite nikdo.
Kurnajs ste tady jak ty hyeny co ae vrhly na majitelku zabavenejch barevnejch jorku z jidrichohradecka aniz by se obtezovali zjistit info. Který ae ale nehodi do krámu.

12.12.2021 22:50
12.12.2021 22:55
fikovnice

XXX.XXX.133.48

No, já obecně vím, že u většiny lidí je to tak, že čím vyšší věk, tím větší lpění na životě, respektive to je zkušenost mé sestřenice z ARO. Takže v tomto s Vámi souhlasím... Ale myslíte, že neexistují výjimky? Já samozřejmě netuším, zda to babička "Bodlinky" myslí vážně...vlastně by se dalo říct, že to bylo zamyšlení se právě nad tím právem dobrovolného odchodu.

Stran eutanázie (já vím, to je OT) - psala jsem tu párkrát, že kdybych mohla vrátit čas, asi bych předávkovala tátu opiáty. Na to utrpení se nedalo ani dívat, procházelo mi každým pórem mého těla, ničilo mě to, bylo to čiré šílenství. A ano, vím, že teď píšu o odlišné situaci...

12.12.2021 22:57
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Tady ale nikdo neřeší, že se 80ti léta paní nechce očkovat. Ale, že se člověk rouhá takovým způsobem. To bych radši umřel, než.. A zrovna takový důvod, očkovaný je každý a taky jste svým rodičům nenadávali, že vás radši měli zabít, než do vás píchnout ty jedy.
I nemocný člověk by si třeba přál raději umřít, a u něj má ten důvod aspoň hlavu a patu. A když na to dojde, tak má strach každý..

12.12.2021 22:58

No tak hurá tam. Zrovna jižní amerika je tak super, že se tam každý chechtá...

Ups. Počkat..
https://www.cestovni-nemoci.cz/kontinenty/jizni-amerika-2

12.12.2021 23:00
fikovnice

XXX.XXX.133.48

Ale ona nema co soudit nazory ostatních. Sorry ale tohle ne. Nechce se očkovat nechce. Tim neni nezodpovedna vuci společnosti max vuci sama sobe a to vaem muze bejt u zadele a jak to ma nebo ne nevite nikdo.
Kurnajs ste tady jak ty hyeny co ae vrhly na majitelku zabavenejch barevnejch jorku z jidrichohradecka aniz by se obtezovali zjistit info. Který ae ale nehodi do krámu.

Nechceš k tomu (jorci) založit nové vlákno zde? Já to už v médiích četla, na FB chodím minimálně...ale jestli se rozpoutal nějaký flame, tak by třeba zde nějaké info, jak to ve skutečnosti je, mohlo pomoct.

12.12.2021 23:03
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Ups. Počkat..

Jako je pravda, že nějaký očko zrovna tam bude taky třeba. 😃

https://www.ockovacicentrum.cz/cz/brazilie

12.12.2021 23:04

fikovnice napsal(a):
Nechceš k tomu (jorci) založit nové vlákno zde? Já to už v médiích četla, na FB chodím minimálně...ale jestli se rozpoutal nějaký flame, tak by třeba zde nějaké info, jak to ve skutečnosti je, mohlo pomoct.

...ja se pridavam - o pejscich z teto kauzi jsem videa videla... a vazne se najde nekdo, kdo tvrdi, ze to co tam je, tam neni?????

12.12.2021 23:06
fikovnice

XXX.XXX.133.48

Ups. Počkat..

V rychlosti jsem to prolítla. A opravdu mi nejde o jakoukoli hádku či rozepři, jen chci říct, že velká řada těch nemocí je přítomných i zde v ČR.

12.12.2021 23:07

fikovnice napsal(a):
V rychlosti jsem to prolítla. A opravdu mi nejde o jakoukoli hádku či rozepři, jen chci říct, že velká řada těch nemocí je přítomných i zde v ČR.

...v jake mire?

12.12.2021 23:08
fikovnice

XXX.XXX.133.48

...ja se pridavam - o pejscich z teto kauzi jsem videa videla... a vazne se najde nekdo, kdo tvrdi, ze to co tam je, tam neni?????

A máte odkaz na nějaké video? Já jen něco málo četla na nějakém serveru...už nevím kde, ale chodím na iDNES, tak možná tam...?

12.12.2021 23:09

...zdejší klasika. Nejsem vaše sekretářka...

fikovnice

XXX.XXX.133.48

...v jake mire?

Já nevím, fakt se nechci hádat a fakt jsem to jen prolítla. Stran kvantity - počtu případů u některých infekcí samozřejmě věřím, že jsme bezpečnější země. A některé z uvedených infekcí tu logicky nejsou vůbec, to je pravda. Ale jiné, třeba všechny hepatitidy, ano.

Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

fikovnice napsal(a):
A máte odkaz na nějaké video? Já jen něco málo četla na nějakém serveru...už nevím kde, ale chodím na iDNES, tak možná tam...?

Dogpoint převzal některé ze psů, má na sociálních sítích fotky. Video jsem viděla taky už nevím kde.

12.12.2021 23:12
fikovnice

XXX.XXX.133.48

...zdejší klasika. Nejsem vaše sekretářka...

Ne, nejste, to jste trefila správně.
Nicméně, já, mám-li video k dispozici, a někdo zde má o ně zájem, je nasdílím. Pokud to není nějak protiprávní, apod.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Majitelka byla 23 dní na jipce s těžkou mrtvickou. Pak tri tydny v nemocnici. V současné době netusim jestli je už doma. O psy se měl starat jeji syn. Všichni jsou papíroví. Ma zcela legalni chs a vsichni chovni maj ceny z vystav. My od ni mame na chov nevhodneho jorka. Ktereho si nechavala 3 roky neb kazdej na nem chtel mnozit a za plnou cenu ho davat odmitla.
Syn se na to vyprd. Ona netusila co se děje. Zjistila to nahodou. Momentálně vím že ma stale nepohyblivou pravou ruku. O psy bylo dokud byla doma perfwktne postarano. Cesano, krmeno. Dle libosti venku na zahrade mimo jine udrzovane.
Psy už nikdy nejspi neuvidi. Je mi lito psu. Ze je zabil ten komu verila. Zbytek zdevastoval a ona se vrati do prazdnyho zahumusenyho baraku a.. A nejspis nic. Dik zdravotnímu stavu buhvi.
Je mi ji neskutecne lito. Stejně jako tech psů.
Osobne jsem 5let zpet u ji doma byla. Visela barak, pozemek a vsechny psy. A odprisahnu vsude ze ti psi byli naprosto cajk. Čistí, ti co nelitali zrovna na zahrade i nacesani. Spousta duchodcu. Starych psu se jako mnohe jine chovky nezbavovala ale nechavala dožít. A ze bych jich mohla u jorku jmenovat dost a dost. Mazlili jsme jich tehdy nejmin 30. Bokem byli jen brezi feny nebo se stenaty. A i ty jsem videla. V baráku mela krom provozniho bordelu (když 20 psu vlitne z uprseny zahrady a dvora z bahynka dovnitr...) uklizeno a cisto. Vic info do sz.

12.12.2021 23:20

fikovnice napsal(a):

https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/psy-podminky-vykaly-drapy-vorlicek-plavsko-veterinari-chovatel.A211210_152507_budejovice-zpravy_khr

fikovnice napsal(a):
Ne, nejste, to jste trefila správně.
Nicméně, já, mám-li video k dispozici, a někdo zde má o ně zájem, je nasdílím. Pokud to není nějak protiprávní, apod.

Zájem je fajn. Ale všichni musejí projít procesem...

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Majitelka byla 23 dní na jipce s těžkou mrtvickou. Pak tri tydny v nemocnici. V současné době netusim jestli je už doma. O psy se měl starat jeji syn. Všichni jsou papíroví. Ma zcela legalni chs a vsichni chovni maj ceny z vystav. My od ni mame na chov nevhodneho jorka. Ktereho si nechavala 3 roky neb kazdej na nem chtel mnozit a za plnou cenu ho davat odmitla.
Syn se na to vyprd. Ona netusila co se děje. Zjistila to nahodou. Momentálně vím že ma stale nepohyblivou pravou ruku. O psy bylo dokud byla doma perfwktne postarano. Cesano, krmeno. Dle libosti venku na zahrade mimo jine udrzovane.
Psy už nikdy nejspi neuvidi. Je mi lito psu. Ze je zabil ten komu verila. Zbytek zdevastoval a ona se vrati do prazdnyho zahumusenyho baraku a.. A nejspis nic. Dik zdravotnímu stavu buhvi.
Je mi ji neskutecne lito. Stejně jako tech psů.
Osobne jsem 5let zpet u ji doma byla. Visela barak, pozemek a vsechny psy. A odprisahnu vsude ze ti psi byli naprosto cajk. Čistí, ti co nelitali zrovna na zahrade i nacesani. Spousta duchodcu. Starych psu se jako mnohe jine chovky nezbavovala ale nechavala dožít. A ze bych jich mohla u jorku jmenovat dost a dost. Mazlili jsme jich tehdy nejmin 30. Bokem byli jen brezi feny nebo se stenaty. A i ty jsem videla. V baráku mela krom provozniho bordelu (když 20 psu vlitne z uprseny zahrady a dvora z bahynka dovnitr...) uklizeno a cisto. Vic info do sz.

Mamka je s ni v kontaktu. Nicméně není vhodné ji ted bombardovat vzkazy. Do sz kdo bude chtít ať se mi ozve. Dám průběžné info.
A věřte mi že jsem blila, brečela a zhadala se s chlapem neb mě tohle proste vzalo. Už jen proto že se to mě osobně prostě týká.
Skoro jsem doufala ze ona je ta mrcha. Celá realita je neskonale hnusnejsi.
Predstavte si ze vas odvezou. Vy máte domluveno s rodinou ci známými ze se postaraji. A najednou ve chvili kdy je vam zle na max se dozvite ze cast vasich zvirat je mrtva a zbytek nejspis nikdy neuvidite. Mam blby hady a 6 papousku. Ale jen ta predstava me která se všemu směje do ksichtu dostává do kolen.

12.12.2021 23:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Odkaz k očko do Brazílie jsem nečetla, ale je tam povinná (vlastně byla, před 15lety, možná už je to jinak?) žlutá zimnice a doporučená antimalarika.

12.12.2021 23:25
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Nezlobte se na mě, ale za 23 dní nepéče těm psům nepřeroustou drápy. Už jen to, že má někdo 50 psů, z toho 16 štěňat (cca 4 vrhy zaráz? ) a visí to vše na jednom jediném člověku. 🤷‍♀️

12.12.2021 23:33

Andrýsek3 napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale za 23 dní nepéče těm psům nepřeroustou drápy. Už jen to, že má někdo 50 psů, z toho 16 štěňat (cca 4 vrhy zaráz? ) a visí to vše na jednom jediném člověku. 🤷‍♀️

Je to nesmysl... Celé.

12.12.2021 23:34

Mamka je s ni v kontaktu. Nicméně není vhodné ji ted bombardovat vzkazy. Do sz kdo bude chtít ať se mi ozve. Dám průběžné info.
A věřte mi že jsem blila, brečela a zhadala se s chlapem neb mě tohle proste vzalo. Už jen proto že se to mě osobně prostě týká.
Skoro jsem doufala ze ona je ta mrcha. Celá realita je neskonale hnusnejsi.
Predstavte si ze vas odvezou. Vy máte domluveno s rodinou ci známými ze se postaraji. A najednou ve chvili kdy je vam zle na max se dozvite ze cast vasich zvirat je mrtva a zbytek nejspis nikdy neuvidite. Mam blby hady a 6 papousku. Ale jen ta predstava me která se všemu směje do ksichtu dostává do kolen.

Odebrali skoro 50 zvířat. To přece není běžná chovka. V takovém množství se ani nedá o psy dobře postarat - péče o srst je přece u jorka, zvlášť výstavního, náročná. A není jen péče o srst, ale i o drápy, oči, uši. Psu je třeba se věnovat, štěňata socializovat. Nevěřím, že před hospitalizací bylo všechno v pořádku, a "chovatelka" všechnu péči okolo padesáti psů uspokojivě zvládala včetně péče o štěňata.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Andrýsek3 napsal(a):

23 dnů na jip!!!! Dalších x týdnů na běžném oddělení nemocnice!!!!

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Odebrali skoro 50 zvířat. To přece není běžná chovka. V takovém množství se ani nedá o psy dobře postarat - péče o srst je přece u jorka, zvlášť výstavního, náročná. A není jen péče o srst, ale i o drápy, oči, uši. Psu je třeba se věnovat, štěňata socializovat. Nevěřím, že před hospitalizací bylo všechno v pořádku, a "chovatelka" všechnu péči okolo padesáti psů uspokojivě zvládala včetně péče o štěňata.

Balu ja tam byla. Bylo to cajk. Odebráno 47 psů. Z toho 16 štěňat která už byla zamluvena a zazalohovana. Chovnych fen par. Zbytek duchodci.

12.12.2021 23:38

Přesně.
Ta hrůza se nestala během pár dní.
Tuhle šílenost dopustit trvá roky :(

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Ja jsem taky mnozka jen proto ze mam 160 hadů a ne jen 20? Co na tom ze ze 160 je pulka mimin a z druhy pulky pulka zvirata nevhodna k chovu. To nikdo nevidite ale sem hnusna mnozka ze si dovolim. Nemit vami schvaleny počet a obcas neco rozmnožit

12.12.2021 23:40

Balu ja tam byla. Bylo to cajk. Odebráno 47 psů. Z toho 16 štěňat která už byla zamluvena a zazalohovana. Chovnych fen par. Zbytek duchodci.

Takže stabilně 31 psů? Byla jste tam, jak sama píšete, před pěti lety. To je dlouhá doba. Tehdy měla taky tolik zvířat?

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Přesně.
Ta hrůza se nestala během pár dní.
Tuhle šílenost dopustit trvá roky :(

Ne netrva. Psi byli zahovneni. Teklo jim z oci a byli spinavi. To se da vyrobit i za kratší dobu jak dva měsíce.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

A je mi to jasný. Odebrat zvirata tady nekomu z vas. Jsou to ho vada. Kre teni. A je to naky spiknuti. Ale jen proto ze dotycnyho neznate je vsecko pravda. Mezi nami jorkum se zuby kazi dost casto uz od 5,6 let. Takze to jak spolky vykrikujou jakej maj chrup je hezky ale bohuzel naprosto bezny. Ukazte mi jakyhokoli jorka dospelyho s ukazkovym chrupem bez jedinyho kazu.

12.12.2021 23:42

47 psů - 16 štěnat... = 31 psů ... jako vážně je to ok? Kde????? Umí zde někdo venčit 31 psů za den - a min. dvakrát...?
Pokud ano - chci mít jeho super schopnosti....

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

47 psů - 16 štěnat... = 31 psů ... jako vážně je to ok? Kde????? Umí zde někdo venčit 31 psů za den - a min. dvakrát...?
Pokud ano - chci mít jeho super schopnosti....

Ma pozemek. Dvur a zahradu. Psi mohou ven kdykoli se jim chce. Tedy dokud ji neodvezli. Prostorne je to dost. Hezkych par tisic m ctverecnich. Troska blata v prujezdu jinak krasna trava a obri zahrada.

12.12.2021 23:46

Ja jsem taky mnozka jen proto ze mam 160 hadů a ne jen 20? Co na tom ze ze 160 je pulka mimin a z druhy pulky pulka zvirata nevhodna k chovu. To nikdo nevidite ale sem hnusna mnozka ze si dovolim. Nemit vami schvaleny počet a obcas neco rozmnožit

Jak můžete srovnávat hady a psy? Pes potřebuje jinou péči než had. Já vím o hadech minimum, jsou mi odporní, ale že nepotřebují žrát každý den vím, a je taky jasné, že nepotřebují žádnou interakci s člověkem. Sama jste psala, že je nakrmíte a vyčistíte jim terária a šlus. Žádné věnování se jim, učení, cvičení, společné soužití. A jestli máte množku hadů? To musíte vědět vy. Z mého pohledu ano, ale já nevím, jak to u hadů chodí.

12.12.2021 23:48

A jo - psi se preci venci sami... Zahrada staci...
Vite - nekomu se obcas neco vymkne z ruky...
Stane se.
Ale toto?

12.12.2021 23:49
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Tak snad jde hlavně o ta zvířata, ne? Pokud je paní ve špatném zdravotním stavu je jen dobře, že ti psi se dál netrápí.. Ona se postarat momentálně nezvládne, nikdo jiný očividně taky ne. Až bude v pořádku může se soudit a dokazovat. Teď je důležité, že o ty psy bude postaráno, budou mít co jíst a pít a někdo jim konečně ostříha drápy.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Jak můžete srovnávat hady a psy? Pes potřebuje jinou péči než had. Já vím o hadech minimum, jsou mi odporní, ale že nepotřebují žrát každý den vím, a je taky jasné, že nepotřebují žádnou interakci s člověkem. Sama jste psala, že je nakrmíte a vyčistíte jim terária a šlus. Žádné věnování se jim, učení, cvičení, společné soužití. A jestli máte množku hadů? To musíte vědět vy. Z mého pohledu ano, ale já nevím, jak to u hadů chodí.

Balu. Ja nerikam ze si dotycna neukousla vetsi sousto. Jen rikam ze dokud ji neodvezli bylo vse naprosto cajk. Ze by me vlastni dite takhle ojebalo jako jeji syn ji si nedokazu představit. A to je pro mne ta pravá hyena. Protoze to on ublizil psum a svoji vlastni mame. Nikdo jinej. Ano. Měla mit vic jisteni. Nebydlim tak daleko aby kdybych tusila ze se neco deje nemohla kazdej den jezdit na kontroly a resit kdyz by neco.
Zas narovinu. Kdyz se vychcije a vysere pes. Je zahumusenej. Kdyz se vysere a vychcije had. Chcipne na bakterky kdyz se to nevycisti hned. Jediny jejich plus je ze je nemusim krmit kqzdej den a vymesujou se dle krmeni vetsinou.
A tim ze jste me oznacila za mnozku u mne koncite. Sorry.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Balu. Ja nerikam ze si dotycna neukousla vetsi sousto. Jen rikam ze dokud ji neodvezli bylo vse naprosto cajk. Ze by me vlastni dite takhle ojebalo jako jeji syn ji si nedokazu představit. A to je pro mne ta pravá hyena. Protoze to on ublizil psum a svoji vlastni mame. Nikdo jinej. Ano. Měla mit vic jisteni. Nebydlim tak daleko aby kdybych tusila ze se neco deje nemohla kazdej den jezdit na kontroly a resit kdyz by neco.
Zas narovinu. Kdyz se vychcije a vysere pes. Je zahumusenej. Kdyz se vysere a vychcije had. Chcipne na bakterky kdyz se to nevycisti hned. Jediny jejich plus je ze je nemusim krmit kqzdej den a vymesujou se dle krmeni vetsinou.

Protoze to by potom musel vejt mnozka kazdej kdo hady rozmnozi

12.12.2021 23:52

No tím hůř. Pani co je do té situace dostala, se bude soudit? Bude se rvát s lidma co je dávají do pořádku?

12.12.2021 23:57

To jste mi to teda dala!

Tvrdím a budu tvrdit pořád, že postarat se o 31 psů tak, aby byli kvalitně zaopatřeni po materiální stránce, i po stránce péče o tělo i o duši, není v moci jedné osoby. Kolik času denně se může věnovat jednomu každému psovi? A do toho 16 štěňat s potřebou socializace, intenzívního věnování?

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 00:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

To jste mi to teda dala!

Tvrdím a budu tvrdit pořád, že postarat se o 31 psů tak, aby byli kvalitně zaopatřeni po materiální stránce, i po stránce péče o tělo i o duši, není v moci jedné osoby. Kolik času denně se může věnovat jednomu každému psovi? A do toho 16 štěňat s potřebou socializace, intenzívního věnování?

Pokud je dotycna osoba nonstop doma tak to lze velice jednodusse.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 00:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

Víte co. Se ru na to. Jděte do pr....
Končím na tomhle vlákně. Odsoudit tu umite všechny. To vám jse dobře. Na víc se nemůžete nikdo.
A příklad? Momentálně 154 hadů.
Z toho 30 chovnych. Dalších 30 mimina s nejistou budoucnosti. Zbytek nevhodny na chov z x důvodu. Ale jo sem kurba mnozka. Sem kurba mnozka co narvala 3 mega do zvirat aniz by se ji vratila aspon desetina. A sem ta kurba co to dela dal.
Ze vy neumite obstarat vic jak 1 psa je hezky ale neninto slovo svaty.
Jsou situace a pripady kdy to jde. To ze vy to neumite neznamena ze to nejde.
Jdete do haje. Fakt už.

Přidejte reakci

Přidat smajlík