Malý münsterlandský ohař

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2015 10:18
Christin

XXX.XXX.216.96

Dobrý den, chtěly bychom si pořídit malého münsterlandského ohaře. Fenka by ale nebyla lovecky vedená, byl by to spíše společenský pes. A bydlel by v bytě. Četla jsem pár zkušeností zde na internetu, ale názory se rocházejí. Jaké máte zkušenosti? Děkuji :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2015 10:56

Christin napsal(a):
Dobrý den, chtěly bychom si pořídit malého münsterlandského ohaře. Fenka by ale nebyla lovecky vedená, byl by to spíše společenský pes. A bydlel by v bytě. Četla jsem pár zkušeností zde na internetu, ale názory se rocházejí. Jaké máte zkušenosti? Děkuji :).

Prosím, nekažte to plemeno, pokud chcete jen společníka, tak se zaměřte na společenská plemena.

16.8.2015 11:56
Christin

XXX.XXX.216.96

Chápu, přitom když si otevřu wikipedii, tak je psáno že se tento pes chová jako společenský. Pořád nevím jakého pejska si pořídit.. Neměla by jste typ? Psi jako jorkšír, bišonek, čivava, krysařík atd. v žádném případě nechci. Vždy jsem měla jen labradory a vlčáky, jenže ty jsou do našeho bytu moc veliký..

16.8.2015 12:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Taky jsem mívala velký, nikdy by mě nenapadlo,
že budu mít čívu. A jsem ztracená... .

16.8.2015 12:09
hunter

XXX.XXX.22.6

Neřekl bych, že NO a labrador jsou plemena moc velká do bytu. Nároky na pohyb a zaměstnání budou mít velmi podobné, no možná o něco málo vyšší, než MMO.
Stále je třeba mít na paměti, že MMO je stále lovecké plemeno s větší potřebou fyzické i psychické zátěže. Díky fyzickým předpokladům se stále více rozšiřuje mezi "městské" myslivce, protože neuvažujete o loveckém výcviku, nemá cenu vypisovat jeho pracovní výhody a nedostatky.
Pokud se vám líbí ohaři, ale nechcete se věnovat myslivecké kynologii, doporučil bych maďarského ohaře, v chovu je mnoho jedinců, kteří se v praxi vůbec nepoužívají. Jsou jen aktivními společníky.

16.8.2015 12:10

Christin napsal(a):
Chápu, přitom když si otevřu wikipedii, tak je psáno že se tento pes chová jako společenský. Pořád nevím jakého pejska si pořídit.. Neměla by jste typ? Psi jako jorkšír, bišonek, čivava, krysařík atd. v žádném případě nechci. Vždy jsem měla jen labradory a vlčáky, jenže ty jsou do našeho bytu moc veliký..

A co třeba Dánsko švédský farmářský pes?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/50136435/Danish-Swedish-farmdog.php.

16.8.2015 12:21
Christin

XXX.XXX.216.96

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co třeba Dánsko švédský farmářský pes?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/50136435/Danish-Swedish-farmdog.php.

Ten je pěkný, ale je jich tu docela málo. Bohužel, paní z inzerátu má už jen psi. Já bych radši fenu, ale děkuji.

16.8.2015 12:27
Christin

XXX.XXX.216.96

hunter napsal(a):
Neřekl bych, že NO a labrador jsou plemena moc velká do bytu. Nároky na pohyb a zaměstnání budou mít velmi podobné, no možná o něco málo vyšší, než MMO.
Stále je třeba mít na paměti, že MMO je stále lovecké plemeno s větší potřebou fyzické i psychické zátěže. Díky fyzickým předpokladům se stále více rozšiřuje mezi "městské" myslivce, protože neuvažujete o loveckém výcviku, nemá cenu vypisovat jeho pracovní výhody a nedostatky.
Pokud se vám líbí ohaři, ale nechcete se věnovat myslivecké kynologii, doporučil bych maďarského ohaře, v chovu je mnoho jedinců, kteří se v praxi vůbec nepoužívají. Jsou jen aktivními společníky.

Labradora jsem už v baráku měla. Naštěstí jen chvíli, protože byl přítelovo mámi. Hrůza, pes bych nevychovaný, ale hlavně chlupy všude.. Strašně chlupů.. A vůbec se v jeho přítomnosti v klidu nenajíte. Jinak ta naše labradorka, ta poslouchala na slovo, ale pořád jsou to takový trdla. Radši bych něco klidnějšího.. Ohaře znám, jen by mi zajímalo, jedstli je mezi MMO a maďarským takový rozdíl co se týče lovu.. Přečetla jsem si, že maďarský ohař s dětmi vychází vcelku dobře, respektuje je, ale některé dětské hry mu můžou být nepříjemné… Asi bych měla drobet strach..

16.8.2015 12:35

Christin napsal(a):
Ten je pěkný, ale je jich tu docela málo. Bohužel, paní z inzerátu má už jen psi. Já bych radši fenu, ale děkuji.

Pokud by Vám nevadil větší pes, ta ještě Český horský pes.

16.8.2015 12:48
koňadra

XXX.XXX.128.31

hunter napsal(a):

Jo, maďarští ohaři (jako výmaráci) jsou pro myslivost ztraceni. Tak, Christin prosím, nekažte další plemeno, které je ještě v myslivosti použitelné. Všeobecně ale je nutno říci, že lovecká plemena, která mají velký lovecký pud, majitelům z řad nemyslivců přináší spíše více starostí než radostí.

16.8.2015 12:53
hunter

XXX.XXX.22.6

Christin napsal(a):
Labradora jsem už v baráku měla. Naštěstí jen chvíli, protože byl přítelovo mámi. Hrůza, pes bych nevychovaný, ale hlavně chlupy všude.. Strašně chlupů.. A vůbec se v jeho přítomnosti v klidu nenajíte. Jinak ta naše labradorka, ta poslouchala na slovo, ale pořád jsou to takový trdla. Radši bych něco klidnějšího.. Ohaře znám, jen by mi zajímalo, jedstli je mezi MMO a maďarským takový rozdíl co se týče lovu.. Přečetla jsem si, že maďarský ohař s dětmi vychází vcelku dobře, respektuje je, ale některé dětské hry mu můžou být nepříjemné… Asi bych měla drobet strach..

S každým nevychovaným psem je těžké soužití, to ale není o plemenné příslušnosti. Chlupy jsou téměř z každého psa. Zatím, co popisujete, by mohla být určitá varianta pudl - nelíná, k dětem jsou tolerantní, jsou to i aktivní psi, kteří však snáší poměrně lehce i nic nedělání.

Řekl bych, že MMO má pořád více chuti do práce, než maďarský ohař, ze kterého se opravdu stává pes společenský. Pro lidi, kteří se nechtějí věnovat lovu, ale jsou aktivní, je stále lepší volbou maďar, než ostatní ohaři.
Nevycházejte z obecných popisků na internetu. I když se bude zdát, že si protiřečím, tak k dětem má lepší vztah MMO.
Sice nejsem odborník na plemena, která se mi zdají vhodnější, tak mě třeba někdo opraví, ale pudl nebo některý z bull teriérů se mi zdá jako vhodnější volba.

16.8.2015 13:01
Christin

XXX.XXX.216.96

hunter napsal(a):
S každým nevychovaným psem je těžké soužití, to ale není o plemenné příslušnosti. Chlupy jsou téměř z každého psa. Zatím, co popisujete, by mohla být určitá varianta pudl - nelíná, k dětem jsou tolerantní, jsou to i aktivní psi, kteří však snáší poměrně lehce i nic nedělání.

Řekl bych, že MMO má pořád více chuti do práce, než maďarský ohař, ze kterého se opravdu stává pes společenský. Pro lidi, kteří se nechtějí věnovat lovu, ale jsou aktivní, je stále lepší volbou maďar, než ostatní ohaři.
Nevycházejte z obecných popisků na internetu. I když se bude zdát, že si protiřečím, tak k dětem má lepší vztah MMO.
Sice nejsem odborník na plemena, která se mi zdají vhodnější, tak mě třeba někdo opraví, ale pudl nebo některý z bull teriérů se mi zdá jako vhodnější volba.

Pudla opravdu nee... A na žádnýho bull teriéra bych si asi netroufla, už vůbec ne s malým dítětem doma. Ale jinak děkuji, asi to už vzdám, protože si nemůžu vybrat již několik měsíců.

16.8.2015 13:16

Christin napsal(a):
Pudla opravdu nee... A na žádnýho bull teriéra bych si asi netroufla, už vůbec ne s malým dítětem doma. Ale jinak děkuji, asi to už vzdám, protože si nemůžu vybrat již několik měsíců.

Ještě mě teđ napadl Český strakatý pes.

16.8.2015 13:26
Christin

XXX.XXX.216.96

Nápady máte dobré, jen vždy dáte příklad psa, který se těžko shání. Mě třeba napadla ještě borderka, ale tý by se v bytě také nelíbilo. Dnes se máme jet podívat ke známím na štěňata labradora, tak opravdu doufám, že si žádný domů neodvezem, protože ve 2kk by jsme se tu už ani nehnuli

16.8.2015 13:51

Christin napsal(a):
Nápady máte dobré, jen vždy dáte příklad psa, který se těžko shání. Mě třeba napadla ještě borderka, ale tý by se v bytě také nelíbilo. Dnes se máme jet podívat ke známím na štěňata labradora, tak opravdu doufám, že si žádný domů neodvezem, protože ve 2kk by jsme se tu už ani nehnuli

Ale co Vás nemá, strakáčů už je dneska dost
http://www.kchmpp.cz/plemena/cesky_strakaty_pes.html
koukněte se na všechny chovat.stanice.

16.8.2015 14:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Pokud by Vám nevadil větší pes, ta ještě Český horský pes.

Do bytu ?
Kavalír.

16.8.2015 14:15

rapotacka11 napsal(a):
Do bytu ?
Kavalír.

Když měli ovčáky a labradory...

16.8.2015 14:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

A když chtějí něco menšího ?

16.8.2015 14:18
Christin

XXX.XXX.216.96

Ano, měli jsme ovčáky a labradory, ale v baráku. Bohužel, teď jsme v bytě.. Ovčáka bych si koupila hned, ale opravdu by jsme ho museli přešlapovat :D Nad kavalírem jsem přemýšlela, ale děsí mě že jsou prý dost často nemocní...

16.8.2015 14:20

Christin napsal(a):
Ano, měli jsme ovčáky a labradory, ale v baráku. Bohužel, teď jsme v bytě.. Ovčáka bych si koupila hned, ale opravdu by jsme ho museli přešlapovat :D Nad kavalírem jsem přemýšlela, ale děsí mě že jsou prý dost často nemocní...

Aha.
Jo, trpí na srdíčko a ledviny a často i na rakovinu.

16.8.2015 14:22
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šeltie?

16.8.2015 14:24
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Toller?

16.8.2015 14:28
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Mimochodem Maly munsterlandsky ohar neni zas tak malysmajlík, jak se jmenuje, maji ho svagri u domku, porizovali ho jako"vhodneho" k detem a dost jim zdrha a lovi Sice se sam vrati, ale s ulovkem Samozrejme ze ho lovecky nevedou

16.8.2015 14:30
Christin

XXX.XXX.216.96

Lexaurin napsal(a):
Toller?

Jee ten je krásný...

16.8.2015 14:33
Christin

XXX.XXX.216.96

Lexaurin napsal(a):
Mimochodem Maly munsterlandsky ohar neni zas tak malysmajlík, jak se jmenuje, maji ho svagri u domku, porizovali ho jako"vhodneho" k detem a dost jim zdrha a lovi Sice se sam vrati, ale s ulovkem Samozrejme ze ho lovecky nevedou

No už jsem ho z hlavy vypustila.. Ale je to fakt těžký najít psa, pro kterého nebudu muset přes půlku republiky, nepotřebuji pp, takže ani za 15 000, -, středního vzrůstu, k dětem...

16.8.2015 14:33
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Christin napsal(a):
Jee ten je krásný...

Krasny a nejmensi z retrivru, u nas ho ma par lidi v byte a jsou s nim spokojeni.Nekteri ho maji jen jako spolecnika, jini s nimi cvici vse mozne, myslim, ze je to vsestranny pes. pekne ovladatelni.

16.8.2015 14:41
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Christin napsal(a):
No už jsem ho z hlavy vypustila.. Ale je to fakt těžký najít psa, pro kterého nebudu muset přes půlku republiky, nepotřebuji pp, takže ani za 15 000, -, středního vzrůstu, k dětem...

Pokud to ma byt partak na cca 15 let, pul republiky by nemel byt problem

16.8.2015 14:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Nepíšete, jak staré máte dítě. Plánujete druhé...
Jestli ano, odložila bych to. Dobře to zvažte.

Jinak : http://hobby.idnes.cz/ix-plemena-spolecenska-07g-/atlas-psu.aspx?klic=143009.

Nebo štěně nějakýho hezkýho voříška.

16.8.2015 14:56
Christin

XXX.XXX.216.96

Dítěti je 13měsíců, a druhé plánuji tak za rok..

16.8.2015 15:01
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Christin napsal(a):
Dítěti je 13měsíců, a druhé plánuji tak za rok..

No, poridit ted stene muze byt dobre, ze by v podstate vyrustali spolu, a za rok by uz byl pejsek vychovany, ale urcite by bylo treba usmernovat prcka aby stene netyranyzoval.

16.8.2015 15:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Ne.
Vždyť sama vidíte, že dítě zabere veškerý volný čas.
A štěněti se musíte taky věnovat !
Jinak z toho vyroste chudák na haltině, bez přivolání, atd.
Radím ne. Počkat až děti odrostou.

16.8.2015 15:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

No je to na zvazeni, na druhou stranu ta vychova stenete, behani vencit psi mimino, co s prckem...

16.8.2015 15:16
Christin

XXX.XXX.216.96

Jasně, myslím že malej už ví co smí a nesmí. Samožřejmě, sem tam zatahá za kůži, ale jinak se mazlí s fenkou rodičů :)
Jinak dítě opravdu nezabere veškerý volný čas.. Nechápu, proč bychom nemohli mít pejska.. Bude to u nás veselejší, bude to důvod proč opět chodit do lesa a hlavně to bude takové bolestné, místo tatínka.. Myslím, že pro psa je to 100x lepší, než být doma sám min.8 hodin a čekat než Vy přijdete z práce a vyvenčíte ho. Já můžu chodit několikrát za den ven...
Začátky budou těžké, ale myslím, že to zvládneme :).

16.8.2015 15:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Bolestné ?

Dcera má teď 2 děti za sebou, vidím o čem to je.
Ale máte pravdu, jděte do toho, jistě to zvládnete.
Pak se pochlubte .

16.8.2015 15:28
Christin

XXX.XXX.216.96

Já mám jedno a to že bych ráda druhé, vůbec nemusí vyjít...To jako lidi co mají dítě si nemůžou pořídit psa nebo co? Nechápu proč ta ironie...
Měla jsem to napsat jinak.. prostě bych ráda psa, abychom se nějak zabavili a malý nechodil celý den a ptal se na tátu..

16.8.2015 15:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Pes místo po tátovi nezaplácne.
Až mu budou 4 roky, kluk (i holka) vymění vše i psa, za (třeba) kamarádova otce.
A být sama na děcko a na psa ?
Já vím, co času děcko zabere, když ho chce člověk trochu rozvíjet.
Nestačí jen krmit a přebalovat (do 3 let).
Ale jak myslíte...

16.8.2015 15:47
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Christin napsal(a):
Já mám jedno a to že bych ráda druhé, vůbec nemusí vyjít...To jako lidi co mají dítě si nemůžou pořídit psa nebo co? Nechápu proč ta ironie...
Měla jsem to napsat jinak.. prostě bych ráda psa, abychom se nějak zabavili a malý nechodil celý den a ptal se na tátu..

Znam i spoustu lidi, co si nemohou vynachvalit kolik meli na materske na psa casu, takze zalezi na vas, nejste nezkusena, to si musite rozhodnout sama...Ja jako dite, tedy starsi nez vase, jsem take nemela tatu a porad jsem chtela spriznenou dusi a zadonila jsem, ze chci brachu, segru, nebo psa, nemela jsem nic a cely zivot mi neco chybelo. Tak ted mam psy tri- odrikaneho nejvetsi kus. ☺ Rozhodne pes tatu nenahradi, ale opetuje lasku a deti vyrustajici se zviretem jsou bohatsi, takze ja vam fandim nejste nerozumna a nejdete fo toho bezhlave informujete se...

Neregistrovaný uživatel

16.8.2015 16:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Christin napsal(a):

A proč neadoptovat nějakého voříška z útulku?
Očividně žádné plemeno nechcete (pes bez PP je pouze padělkem daného plemene, pokud chcete dané plemeno, tak průkaz původu potřebujete), tak útulek by pro vás měla být jasná volba... A útulky jsou pomalu na každém kroku...

Dále, jak již zaznělo, otce pes nenahradí... A pořídit psa, jen aby zabavilo dítě, je taky zcestný nápad. Ten pes zaměstná vás, né dítě. Na vás bude venčení, krmení, výchova, výcvik, né na dítěti. Dítě si se psem pohraje párkrát za den, pak to přestane bavit psa nebo dítě.

16.8.2015 16:19

Musterland je docela oříšek i pro zkušeného člověka, znám jich několik, lovecky vedených, je to neřízená střela s obrovským temperamentem a chutí lovit, a přitom dost obtížně zvládnutelný.Do bytu by mohl být, to neříkám že ne, ale je to pes který potřebuje lovecký výcvik, pokud tedy nechcete psa kterého pustíte z vodítka a on vám na několik hodin zmizí v poli.Můžu ho srovnat třeba s kritizovaným bíglem, a s klidným svědomím říct že bígl je proti němu líný kliďas, to neznamená že vám ho doporučuji.Pokud nechcete dělat lovecký výcvik nepořizujte si ohaře, žádného, ani madarského ne, ik dyž jsou snadněji ovladatelní, když narazíte na zvíře z pracovního rodu zblázníte se z něj.Neberte si ani tollera jak vám tu někdo doporučuje, je to pes který musí mít zaměstnání, jinak vám z bytu udělá kůlničku na dříví.Já bych doporučila něco ze společenských psů, český strakatý, americký kokr, střední špic, kavalír, šeltie, pudl apod. jinak se musím zastat labradorů, to že jste měli vy doma nevychovaného psa, nebyla vina plemene ale psa, pokud jste nezvládli vychovat labradora, zapomeňte na ohaře, jakéhokoliv.

16.8.2015 16:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):
Pes místo po tátovi nezaplácne.
Až mu budou 4 roky, kluk (i holka) vymění vše i psa, za (třeba) kamarádova otce.
A být sama na děcko a na psa ?
Já vím, co času děcko zabere, když ho chce člověk trochu rozvíjet.
Nestačí jen krmit a přebalovat (do 3 let).
Ale jak myslíte...

Souhlas. Teď je paní na mateřské a jak se zdá je sama na dítě. A myslí si, že má dost času i na psa - budiž. Ale co bude až bude chodit do práce, dítě do školky, později do školy, a to je ještě horší, přibydou úkoly, dítěti kroužky... ještě bude tolik času na psa? I já jsem měla v bytě psa, dítě, práci, ale také manžela, takže jsme se mohli střídat. Sama bych si na to asi netroufla. A stejně jsme se co nejdřív hlavně kvůli psovi odstěhovali do baráku. Kdyby alespoň Christin bydlela v baráku, tam se to s tím psem dá zvládat podstatně lépe.

16.8.2015 16:26
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Musterland je docela oříšek i pro zkušeného člověka, znám jich několik, lovecky vedených, je to neřízená střela s obrovským temperamentem a chutí lovit, a přitom dost obtížně zvládnutelný.Do bytu by mohl být, to neříkám že ne, ale je to pes který potřebuje lovecký výcvik, pokud tedy nechcete psa kterého pustíte z vodítka a on vám na několik hodin zmizí v poli.Můžu ho srovnat třeba s kritizovaným bíglem, a s klidným svědomím říct že bígl je proti němu líný kliďas, to neznamená že vám ho doporučuji.Pokud nechcete dělat lovecký výcvik nepořizujte si ohaře, žádného, ani madarského ne, ik dyž jsou snadněji ovladatelní, když narazíte na zvíře z pracovního rodu zblázníte se z něj.Neberte si ani tollera jak vám tu někdo doporučuje, je to pes který musí mít zaměstnání, jinak vám z bytu udělá kůlničku na dříví.Já bych doporučila něco ze společenských psů, český strakatý, americký kokr, střední špic, kavalír, šeltie, pudl apod. jinak se musím zastat labradorů, to že jste měli vy doma nevychovaného psa, nebyla vina plemene ale psa, pokud jste nezvládli vychovat labradora, zapomeňte na ohaře, jakéhokoliv.

Ja znam hodne lidi s tollerem a fakt nedevasti, a to s nimi podnikaji v podstate 1 vetsi a treba aportujici prochazku denne, jinak normalne vyvenci a psi jsou doma klidni, dokonce to odpovida charskteristice, kterou uvadi jedna chovna stanice, tak to chce se obratit primo na majitele.

16.8.2015 17:37
Christin

XXX.XXX.59.65

Tak koukám, že mě pochopila jediná Lexaurin. Já právě taky v dětství neměla tátu(vlastně 2x do víkendu ano) a ještě k tomu jsme bydleli na samotě, takže v okolí nebyli ani děti a já vyrůstala s vlčákem.. Ráda na to vzpomínám...
Na stranky utulku koukam, ale chci stěně,3 roky starého psa si opravdu k dítěti pořizovat nebudu, když nevím jak by mohlo zareagovat.. Takže zatím nic...
Dále, nemám nic proti labradorům, ten nevychovanej byl teď už expřítelovo matky. Naše labradorka podávala i kolíčky co vám spadli při věšění prádla.. Ten nevychovanej nebyl můj, stačí pořádně číst.
Jinak by mě opravdu zajímalo, kdy si má teda člověk pořídit psa, podl některých.. Na to není správná doba asi nikdy.. Já prostě nevidím problém si pořídit psa když jsem na md a mám na něj čas.. A na to jsem se vlastně neptala, chtěla jsem slyšet jaká plemena mi doporučíte. A jinak bych třeba ráda radu ohledně krmiva.. Jaká značka je nejlepší? Třeba pro toho labradora, a kolik toho měsíčně projí?

16.8.2015 17:59
angí

XXX.XXX.243.79

No ono jde spíš o to, že pokud máte tak malé dítě, které teprve nedávno začlo chodit a možná zatím jen leze, tak ten pes větší rasy roste přece jen rychleji, i když stále vypadá a chová se jako štěně. Nebojí te se, že dítě může, i když nerad párkrát porazit nebo na něj šlápnout a může mu i nějak vážně ublížit. Já sama mám dvě měnší děti, teď už teda né tak malé, ale já si to moc nedokážu představit. Nebo vůbec než se vám psa podaří vychovat, tak honit po ulici malé dítě a do toho psa. Nebo táhnoucí pes na vodítku a k tomu vést v druhé ruce malé dítě.
Ono to může být i dost nebezpečné.

16.8.2015 18:00

Christin napsal(a):
Tak koukám, že mě pochopila jediná Lexaurin. Já právě taky v dětství neměla tátu(vlastně 2x do víkendu ano) a ještě k tomu jsme bydleli na samotě, takže v okolí nebyli ani děti a já vyrůstala s vlčákem.. Ráda na to vzpomínám...
Na stranky utulku koukam, ale chci stěně,3 roky starého psa si opravdu k dítěti pořizovat nebudu, když nevím jak by mohlo zareagovat.. Takže zatím nic...
Dále, nemám nic proti labradorům, ten nevychovanej byl teď už expřítelovo matky. Naše labradorka podávala i kolíčky co vám spadli při věšění prádla.. Ten nevychovanej nebyl můj, stačí pořádně číst.
Jinak by mě opravdu zajímalo, kdy si má teda člověk pořídit psa, podl některých.. Na to není správná doba asi nikdy.. Já prostě nevidím problém si pořídit psa když jsem na md a mám na něj čas.. A na to jsem se vlastně neptala, chtěla jsem slyšet jaká plemena mi doporučíte. A jinak bych třeba ráda radu ohledně krmiva.. Jaká značka je nejlepší? Třeba pro toho labradora, a kolik toho měsíčně projí?

Na granule se vykvajzněte, pokud chcete krmit kvalitně a ještě levně, tak krmte normálně vařeným, maso, kosti, vnitřnosti, přílohy, atd.

16.8.2015 18:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Christin napsal(a):

Bydleli jste na samotě - v bytě? Předpokládám, že asi ne a o tom to celé je. Být sama na psa v bytě a dítě je docela náročné. Podle některých vhodná doba k pořízení psa opravdu není asi nikdy, ale v tomto vašem případě momentálně taky ne, ať si o tom myslíte něco jiného. Vy vidíte jen to, že TEĎ máte na psa čas, ale co bude za 3,4 roky? Na téma granulí zde je tisíc jiných vláken, chce to si něco přečíst. Nejlepší značka totiž neexistuje. Každý pes snáší něco jiného. Kolik měsíčně prožere (u nás tedy jedí lidé) je taky otázka, na kterou se nedá odpovědět. Když budete kupovat granule za 2 tisíce, tak sežere 2 tisíce (ten pytel 15 kg sežere určitě) + nějaké další potraviny k tomu. Vy chcete na složité otázky jednoduché odpovědi, ale ty prostě neexistují.

16.8.2015 18:13
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Christin napsal(a):

Ja si ten psi deficit zase kompenzovala na chalupe na vesnici, kde jsem mazlila vsechny volne se pohybujici psiska. A nejvetsi laska byl jezevcik, ktery na me vzdy cekal pred chalupou nez se probudim, spaval se mnou ve stanu atp. Byla to laska jako hrom, taky na to moc rada vzpominam. Ale psum varim, granule uz bych jimnedavala, kdyz vidim, jak jim smakuje varene a kdyz vim, jak jedna ma fenka mela diky granulim citlive zazivani neschopne stravit cokoli jineho.

16.8.2015 18:19
angí

XXX.XXX.243.79

Lexaurin napsal(a):
Ja si ten psi deficit zase kompenzovala na chalupe na vesnici, kde jsem mazlila vsechny volne se pohybujici psiska. A nejvetsi laska byl jezevcik, ktery na me vzdy cekal pred chalupou nez se probudim, spaval se mnou ve stanu atp. Byla to laska jako hrom, taky na to moc rada vzpominam. Ale psum varim, granule uz bych jimnedavala, kdyz vidim, jak jim smakuje varene a kdyz vim, jak jedna ma fenka mela diky granulim citlive zazivani neschopne stravit cokoli jineho.

Ale to vám určitě nebylo 13 měsíců.

16.8.2015 18:23
hunter

XXX.XXX.22.6

Christin napsal(a):

Chcete plemeno, které málo líná, je vhodné k dětem a nejspíš se neplánujete věnovat některé kynologické disciplíně. Pro psa nechcete jezdit daleko a nechcete do něj dávat kolem 15tisíc, nemáte zájem ani o historii daného jedince a ani o přibližný náčrt temperamentu.
To splňuje pouze voříšek.

Pokud chcete určité plemeno, tak musí mít PP. Takže si zjistěte, jaké chovatelské stanice se vyskytují ve vzdálenosti, která je pro vás přijatelná. Z toho pak vyřaďte ty, které nesplňují finanční nároky, pak vyřaďte pracovní linie a nakonec dejte na estetická kritéria...tak a máte svého favorita. Jiný způsob, jak vám doporučit konkrétní plemeno neznám.

Vláken zabývajících se granulemi tu je požehnaně. Já krmím TOTW a Essentials. Krmná dávka se odvíjí dle velikosti a aktivity psa, což se bude různit. Orientačně se můžete podívat na doporučené denní dávkování u konkrétních krmiv.

16.8.2015 18:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Christin napsal(a):

A jeste, byl tu zminovan kavalir, super pejsek, nekonfliktni, oddany, velikost, si myslim, pro vas ideal. Z ame dcera s nim vyrustala a diky nemu se vrhla kynologickym smerem. Ted ma jeste jednu fenecku, zachranila ji zmnozirny.Ta prvni byla fenecka, a byla uzasna, ta se jen tetelila aby ji mohla splnit jakekoliv prani. Co se nemoci tyce, je treba peclive vybrat, psa rozhodne s PP a vysetrene rodice. Jinak kazde plemeno ma nejaky ten sklon k urcitym nemocem, nejzdravejsi jsou
proste vorisci☺.

16.8.2015 18:48
Christin

XXX.XXX.59.65

koňadra napsal(a):
Bydleli jste na samotě - v bytě? Předpokládám, že asi ne a o tom to celé je. Být sama na psa v bytě a dítě je docela náročné. Podle některých vhodná doba k pořízení psa opravdu není asi nikdy, ale v tomto vašem případě momentálně taky ne, ať si o tom myslíte něco jiného. Vy vidíte jen to, že TEĎ máte na psa čas, ale co bude za 3,4 roky? Na téma granulí zde je tisíc jiných vláken, chce to si něco přečíst. Nejlepší značka totiž neexistuje. Každý pes snáší něco jiného. Kolik měsíčně prožere (u nás tedy jedí lidé) je taky otázka, na kterou se nedá odpovědět. Když budete kupovat granule za 2 tisíce, tak sežere 2 tisíce (ten pytel 15 kg sežere určitě) + nějaké další potraviny k tomu. Vy chcete na složité otázky jednoduché odpovědi, ale ty prostě neexistují.

Jasně, určitě je lepší pořídit si psa za pár let až budu muset chodit do práce a nikdo na něj nebude mít čas..Ne nevidím to teď, ale představte si, že jsem to zvážila pečlivě a znova říkám, neptala jsem se na Vaše názory, zda-li mít psa teď nebo až budou děti dospělí, protože jinak fakt nevím kdy by měla být ta vhodná doba..

16.8.2015 18:53
Christin

XXX.XXX.59.65

Jinak děkuji všem ostatním za normální rady a pomoct s výběrem plemene.

16.8.2015 19:10
Vanee

XXX.XXX.157.127

Christin napsal(a):

Ja by som k malým deťom naopak doporučovala jedno z bull plemien, ideálne staffordshirského bullteriéra. Pokiaľ náhodou plemená nepoznáte a veríte novinárskej kampani o krvilačných zabijákoch, tak bull plemená boli po celú dobu šľachtené k absolútnej neagresivite voči človeku - preto sú najvyužívanejšie v canisterapeutii, taký staffbulík je v anglicku prezývaný "nanny dog", teda pes opatrovateľka. Čo sa týka vzťahu k ľuďom, tak srdečnejší pes snáď ani nie je, po človeku nevyštartuje nikdy, má to geneticky dané. To sa hodí hlavne pri malých deťoch, pokiaľ mu spôsobí niečo bolestivé, nechňapne, čo neznamená, že si s nimi dieťa má robiť čo chce... Je pravda, že ten vzťah k iným psom je o čosi problematickejší, u staffbulíka či anglického bullteriéra, popríp. minibullteriéra ani nie, u pitbulla je dlhodobé vychádzanie s iným psom takmer nemožné, spolu so staffordshirským teriérom je to zároveň pes dosť temperamentný. Za mňa staffbulík a anglický bullteriér áno

Samozrejme je treba podotknúť, že toto platí len pri chove s PP. Nie je to zaslepená propagácia PP, dneska bull plemená vďaka novinovej kampani lákajú rôzne pochybné indivíduá, ktoré vidia v bullovi drsného psa a zabijáka, takýto ľudia sú aj často ich producentmi, stačí im, že pes má štvorcovú hlavu a hneď je to pitbull, stafford, to im je jedno... V takom psovi je samozrejme prekrížené čokoľvek, pokiaľ sa vytratia zábrany napadnúť človeka a pridá sa dementný majiteľ, potenciálne nebezpečný pes je na svete. Všetky "nevyprovokované" uhryznutia bullmi mali na rováši psy bezPP, čistokrvné to proste nemajú v povahe...

Pokiaľ sa vám bull nepáči, tak je celá škála malých plemien rôzneho temperamentu, vyhovovať by mohol napr. malý bradáč (knírač) atď.

Skvelá voľba je aj útulok, tam je celá kopa šteniat, u ktorých sa dá veľkosť odhadnúť a zároveň sú človekom nepoškvrnené, útulkové šteňa je na tom častokrát psychicky lepšie ako malé plemeno z množiarne, odkiaľ žiaľbohu pochádza veľká časť "čiváv", "yorkov" a iných "čistokrvných bezPP" z rady spoločenských plemien. Vidieť "matku" žiaľbohu nestačí, veľa množiarní ma taktiku, že šteňa vyberú z klietky a premiestnia do bytu, kde ho s jednou dobre živenou fenou predvedú záujemcom, no jeho skutočnú matku samozrejme neuvidíte... Čiže pokiaľ niekto netrvá na ukážkovom príslušníkovi plemena, útulku by som sa nebála, ani dospelých psov. Väčšina z nich je bezproblémových.

16.8.2015 19:20
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Vanee napsal(a):
Ja by som k malým deťom naopak doporučovala jedno z bull plemien, ideálne staffordshirského bullteriéra. Pokiaľ náhodou plemená nepoznáte a veríte novinárskej kampani o krvilačných zabijákoch, tak bull plemená boli po celú dobu šľachtené k absolútnej neagresivite voči človeku - preto sú najvyužívanejšie v canisterapeutii, taký staffbulík je v anglicku prezývaný "nanny dog", teda pes opatrovateľka. Čo sa týka vzťahu k ľuďom, tak srdečnejší pes snáď ani nie je, po človeku nevyštartuje nikdy, má to geneticky dané. To sa hodí hlavne pri malých deťoch, pokiaľ mu spôsobí niečo bolestivé, nechňapne, čo neznamená, že si s nimi dieťa má robiť čo chce... Je pravda, že ten vzťah k iným psom je o čosi problematickejší, u staffbulíka či anglického bullteriéra, popríp. minibullteriéra ani nie, u pitbulla je dlhodobé vychádzanie s iným psom takmer nemožné, spolu so staffordshirským teriérom je to zároveň pes dosť temperamentný. Za mňa staffbulík a anglický bullteriér áno

Samozrejme je treba podotknúť, že toto platí len pri chove s PP. Nie je to zaslepená propagácia PP, dneska bull plemená vďaka novinovej kampani lákajú rôzne pochybné indivíduá, ktoré vidia v bullovi drsného psa a zabijáka, takýto ľudia sú aj často ich producentmi, stačí im, že pes má štvorcovú hlavu a hneď je to pitbull, stafford, to im je jedno... V takom psovi je samozrejme prekrížené čokoľvek, pokiaľ sa vytratia zábrany napadnúť človeka a pridá sa dementný majiteľ, potenciálne nebezpečný pes je na svete. Všetky "nevyprovokované" uhryznutia bullmi mali na rováši psy bezPP, čistokrvné to proste nemajú v povahe...

Pokiaľ sa vám bull nepáči, tak je celá škála malých plemien rôzneho temperamentu, vyhovovať by mohol napr. malý bradáč (knírač) atď.

Skvelá voľba je aj útulok, tam je celá kopa šteniat, u ktorých sa dá veľkosť odhadnúť a zároveň sú človekom nepoškvrnené, útulkové šteňa je na tom častokrát psychicky lepšie ako malé plemeno z množiarne, odkiaľ žiaľbohu pochádza veľká časť "čiváv", "yorkov" a iných "čistokrvných bezPP" z rady spoločenských plemien. Vidieť "matku" žiaľbohu nestačí, veľa množiarní ma taktiku, že šteňa vyberú z klietky a premiestnia do bytu, kde ho s jednou dobre živenou fenou predvedú záujemcom, no jeho skutočnú matku samozrejme neuvidíte... Čiže pokiaľ niekto netrvá na ukážkovom príslušníkovi plemena, útulku by som sa nebála, ani dospelých psov. Väčšina z nich je bezproblémových.

Kampan nekampan, nezlobte se na me, ale pokud pes sice neni agresivni k lidem, ale je agresivni k ostatnim psum, porizenim takoveho plemene do prepsene spolecmosti riskuji, ze se mi pes serve se psem jinym, a ja to s ditetem za ruku budu resit. Dekuji nechci, to radeji obecne nekonfliktni plemeno s mensi tlamou☺.

16.8.2015 19:22
angí

XXX.XXX.243.79

Nebo Tibetského Terriéra.

16.8.2015 19:26
skaia

XXX.XXX.104.146

Lexaurin napsal(a):
Kampan nekampan, nezlobte se na me, ale pokud pes sice neni agresivni k lidem, ale je agresivni k ostatnim psum, porizenim takoveho plemene do prepsene spolecmosti riskuji, ze se mi pes serve se psem jinym, a ja to s ditetem za ruku budu resit. Dekuji nechci, to radeji obecne nekonfliktni plemeno s mensi tlamou☺.

Kdesi jsem četla, že zmiňovaný stafordšírský bulteriér není plemeno s vyblokovaným sociálním chováním, na rozdíl od am. starfordšírského teriéra.

16.8.2015 19:43

Dobře vychovaný stafordšírský bulteriér nemá s ostatními psy výraznější problém. je jasné že dva jedinci stejného pohlaví si někdy do oka nepadnou, ale není o nic agresivnější než kterýkoliv jiný pes. jen je třeba počítat s tím že oproti jinému plemenu má při své malé velikosti značnou sílu. jeho výchova není složitá a k dětem se hodí. Můj švagr jich má několik a další znám z okolí i ze cvičáku.ovšem moc se mě nelíbí ta otázka kolik pes projí. Jak už vám tu psali projí to co mu dáte, když koupíte pytel za 400 projí je když koupíte za 2000 sní je taky.Ale větší náklady než krmivo je veterinární péče. Může se stát že budete mít štěstí, zdravého psa, který půjde jednou za rok na očkování. Ale co když pes zdravý nebude, nebo co když se mu něco stane, pak částky rázem lítají do desítek tisíc, co budete s tím psem dělat potom?

16.8.2015 19:50
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

angí napsal(a):
Nebo Tibetského Terriéra.

Jo jo, toho mam doma, ale k tak malemu diteti bych ho nedoporucovala, je dost casove narocny, jinak muj a deti milacek, pro kazdou lumparnu, vesely hravy pes, ale mam puboše.

16.8.2015 19:52
conie

XXX.XXX.206.202

Christin napsal(a):

Jen malá poznámka - zvláště v dnešní době, pokud si vyberete plemeno, tak při koupi psa bez PP vlastně nemáte vůbec záruky, že jde o vámi vybrané a vysněné plemeno. Jestli chcete skutečně kamaráda, nechcete s PP, proč se nepodívat po útulcích? Na netu jich najdete mnoho a můžete si vybrat. Bohužel teď, na konci prázdnin, budou v útulcích "k dostání" i štěňata, která se omrzela a přece si je lidi nevezmou do paneláku, že? Pokud si vyberete konkrétní plemeno, vybírejte pak s PP. Do výběru bych přidala pinče - trpasličí nebo německý. Proč zavrhujete pudlíky? Je na výběr ze 4 velikostí a mnoha barev, naprosto nelínající, do bytu a k dětem ideální. Trochu údržba srsti, jednou za 2 měsíce stříhání a máte bezva kamaráda na hodně let.

16.8.2015 19:53
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

skaia napsal(a):
Kdesi jsem četla, že zmiňovaný stafordšírský bulteriér není plemeno s vyblokovaným sociálním chováním, na rozdíl od am. starfordšírského teriéra.

Stafbul mi 2x napadl fenku, zname pitbul zabil 8maltezaka-proste mu vyrval kus krku a sezral, brrr, potrebuji mit laskave jedince, neco takoveho neeee.

16.8.2015 19:55
conie

XXX.XXX.206.202

Před chvílí jsem se vrátila od feny amstafa, která se snaží zakousnout svoje týdenní štěňata, pokousala veterináře až na šití atd. Byla jsem povolána na radu a pomoc, ale mám dojem, že i vlastní lidičky se feny začínají bát.

16.8.2015 20:01

conie napsal(a):
Před chvílí jsem se vrátila od feny amstafa, která se snaží zakousnout svoje týdenní štěňata, pokousala veterináře až na šití atd. Byla jsem povolána na radu a pomoc, ale mám dojem, že i vlastní lidičky se feny začínají bát.

Amstafa tady snad nikdo nedoporučoval nebo jo ?

16.8.2015 20:01
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

conie napsal(a):

No prave, oboustranna duvera je pro vztah zaklad, a je-li plemeno v povedomi s takovymi zazitky, duvera znacne pokulhava, staci kdyz zacne stene drosku drnejdi hru a lidi uz pisou na ifaunu, ze maji agresivni stene zacnou se ho bat a to je cesta do pekel. Nejlepsi lecba je prevence-jine plemeno.

16.8.2015 20:05
Helena15

XXX.XXX.89.52

Christin napsal(a):

Nějak si neumím představit kdybych byla sama s 13 měsíčním dítětem, jak bych řešila venčení štěněte. Se štěňátkem se musí běhat ven velmi často, vždy když se probudí, nebo napapá, prostě mockrát za den a i v noci. Jinak se čistotnosti nenaučí. A když začne dítě plakat, vzbudí štěně a to bude chtít čůrat. Tak nevím jak se toto řeší, protože štěně nebude s čůráním čekat než obléknu dítě a nechat dítě doma samotné bych se také neodvážila. Mít psa v domku se zahrádkou, nebo v bytě je docela rozdíl. Asi bych si pořídila pejska teprve až bude dítě starší.

16.8.2015 20:06
Vanee

XXX.XXX.157.127

Ono istá nevraživosť voči rovnakému pohlaviu je vlastne pre psa prirodzené, hlavne pes x pes. Dobre socializovaný a vychovaný staffbulík či anglický bullík by nemali mať so psami problém, samozrejme výnimky sa nájdu, ale plemenný znak to nie je. Stafford je na tom o čosi horšie, pitbull sa k "nevraživosti" šľachtí, čiže to už vôbec nie. Ale ako hovorím, staffbulík pri dobrej výchove bez väčších problémov, anglický bullík či minibullík tiež. Tam je ale pravda, že už cena šteňaťa je vysoká a so zdravím je všetko mimo pitbulla pomerne zle - žiaľbohu daň za to, keď sa plemeno chová len kvôli exteriéru...

16.8.2015 20:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nevím, proč tady řešíte stafbula, když je stejně nad cenové možnosti zadavatelky. Tedy když má být kvalitní s PP.

16.8.2015 20:37
angí

XXX.XXX.243.79

Lexaurin napsal(a):
Jo jo, toho mam doma, ale k tak malemu diteti bych ho nedoporucovala, je dost casove narocny, jinak muj a deti milacek, pro kazdou lumparnu, vesely hravy pes, ale mam puboše.

To bude, ale každý štěně časově náročnější, když nechce "gaučáky".
Mě stejně příjde nejlepší pro pani, podle toho co píše, to co už tu bylo napsáno. Nějaký malý kříženeček malých ras nebo žádný.
Pořizovací cena minimální, projí také míň a v případě nemoci, také menší výdaje za veterinu.
Plus je také to, že o křížencích se říká, že jsou dlouhověcí a zdravější a kdyby byl z útulku, tak tím ještě udělá dobrý skutek.
Nehledě na to, že pokud jí dítě začíná chodit, tak jí ta pravá zábava teprve čeká...
A nějak mi nesedí, když je s dítětem sama, jak může plánovat druhé za rok. Plus, když řeší kolik stojí granule a že je problém si pro pejska si dojed a bydlí někde na samotě. Už vidím, pokud si teda pořídí toho Labradora, jak v kočárku táhne z města např.15kg granulí, nebo jak jezdí bůch ví kam vlakem na jatka, pro několik kilo masa a kostí, aby psovi uvařila.

16.8.2015 20:58

angí napsal(a):
Mě stejně příjde nejlepší pro pani, podle toho co píše, to co už tu bylo napsáno. Nějaký malý kříženeček malých ras nebo žádný.
Pořizovací cena minimální, projí také míň a v případě nemoci, také menší výdaje za veterinu.
Plus je také to, že o křížencích se říká, že jsou dlouhověcí a zdravější a kdyby byl z útulku, tak tím ještě udělá dobrý skutek.
Nehledě na to, že pokud jí dítě začíná chodit, tak jí ta pravá zábava teprve čeká...
A nějak mi nesedí, když je s dítětem sama, jak může plánovat druhé za rok. Plus, když řeší kolik stojí granule a že je problém si pro pejska si dojed a bydlí někde na samotě. Už vidím, pokud si teda pořídí toho Labradora, jak v kočárku táhne z města např.15kg granulí, nebo jak jezdí bůch ví kam vlakem na jatka, pro několik kilo masa a kostí, aby psovi uvařila.

Na jatka nemusí jezdit, dneska už je firem, které rozváží krmné maso, mraky.

17.8.2015 07:28

Christin napsal(a):
Jasně, určitě je lepší pořídit si psa za pár let až budu muset chodit do práce a nikdo na něj nebude mít čas..Ne nevidím to teď, ale představte si, že jsem to zvážila pečlivě a znova říkám, neptala jsem se na Vaše názory, zda-li mít psa teď nebo až budou děti dospělí, protože jinak fakt nevím kdy by měla být ta vhodná doba..

No vidíte, já si psa pořídila (do bytu), když bylo mladšímu 11 let a oba kluci už se psem mohli pomoci třeba s venčením. Já už nemusela lítat kolem dětí ale měla jsem čas se plně věnovat psu a to jsem si nepořídila žádné takové akční plemeno jako jsou psi lovečtí. A to jako zaměstnaná.

17.8.2015 07:32

angí napsal(a):

A ona psala že bydlí na samotě, nikde sem nic takového nečetla, ani že by neměla auto, proč by tahala něco na kočárku.Ona spíš řešila to že nemá moc peněz, a taky že nechce pro psa daleko, ale pochopila sem to spíš kvůli tomu že se jí nechce jet přes celou republiku, třeba si autem netroufá, nebo nemá na benzín.Stejně sem taky názoru že by měla počkat až jí odrostou děti a pak si pořídit psa. Co bude třeba se psem když budou děti nemocné, nebude s níma moc ven, nebo třeba bude muset zůstat s děckem v nemocnici.krom toho co jsme pochopila nemá moc peněz, z čeho chce finanocovat péči o psa, Aby to nebylo jako to co tu chodí kolem, děti v kočárku, štěně na volno, lítá a otravuje kde koho a minule jedno skončilo pod autem, protže honit děcko na jedné straně, a štěně na druhé moc dobře nejde.

17.8.2015 07:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Christin napsal(a):
Jasně, myslím že malej už ví co smí a nesmí. Samožřejmě, sem tam zatahá za kůži, ale jinak se mazlí s fenkou rodičů :)
Jinak dítě opravdu nezabere veškerý volný čas.. Nechápu, proč bychom nemohli mít pejska.. Bude to u nás veselejší, bude to důvod proč opět chodit do lesa a hlavně to bude takové bolestné, místo tatínka.. Myslím, že pro psa je to 100x lepší, než být doma sám min.8 hodin a čekat než Vy přijdete z práce a vyvenčíte ho. Já můžu chodit několikrát za den ven...
Začátky budou těžké, ale myslím, že to zvládneme :).

(Habe) - protže honit děcko na jedné straně, a štěně na druhé moc dobře nejde.

Proč by měla honit děcko?
Je mu 13 měs. a malej už ví co smí a nesmí...

17.8.2015 07:46
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Jejda to jsou spekulace...

17.8.2015 07:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Lex. máte dítě ?

17.8.2015 13:40

Známá si pořídila štěně, když byla těhotná, aby těhotenství lépe snášela, chodila ven a nenudila se. To celkem vyšlo. Když se dítě narodilo, tak to také ještě nějak šlo. Když bylo kloučkovi někde kolem těch 13-15 měsíců, vzala jsem ho v kočárku na procházku - bez psa.V parku jsem ho pustila z kočáru, aby capkal a dočkala jsem se údivu : On chodí ? My jsme mysleli, že je postižený, maminka ho nikdy z kočárku nevyndavá.
( asi to není jen tak, honit každého na jiné straně ).
Cesta na hřiště, pískoviště mezi děti - zapovězená ! Pes na hřiště nesmí. Zažila jsem jednou - nechala psa uvázaného před hřištěm u lampy. Celou dobu střídavě štěkal a vyl.
( chodit na procházku zvlášť s dítětem, zvlášť se psem - problém, a to zmiňovaná maminka měla k děcku i tatínka ). Takže když šel klouček do školky, byl silně nesocializovaný a bál se dětí.
A to si zadavatelka vybírá poměrně akční plemeno.

17.8.2015 13:48

Známá si pořídila štěně, když byla těhotná, aby těhotenství lépe snášela, chodila ven a nenudila se. To celkem vyšlo. Když se dítě narodilo, tak to také ještě nějak šlo. Když bylo kloučkovi někde kolem těch 13-15 měsíců, vzala jsem ho v kočárku na procházku - bez psa.V parku jsem ho pustila z kočáru, aby capkal a dočkala jsem se údivu : On chodí ? My jsme mysleli, že je postižený, maminka ho nikdy z kočárku nevyndavá.
( asi to není jen tak, honit každého na jiné straně ).
Cesta na hřiště, pískoviště mezi děti - zapovězená ! Pes na hřiště nesmí. Zažila jsem jednou - nechala psa uvázaného před hřištěm u lampy. Celou dobu střídavě štěkal a vyl.
( chodit na procházku zvlášť s dítětem, zvlášť se psem - problém, a to zmiňovaná maminka měla k děcku i tatínka ). Takže když šel klouček do školky, byl silně nesocializovaný a bál se dětí.
A to si zadavatelka vybírá poměrně akční plemeno.

Nečetla jsem celou diskuzi, ale tohle mi připadá trošku přitažené za vlasy. Znám spousty rodin s malými dětmi a psi (a to někdy hoodně akčními) a ani jedna strana nijak netrpí.. Podle toho, co píšete, by žádné rodiny s dětmi nemohli mít psa..

17.8.2015 13:59

Nečetla jsem celou diskuzi, ale tohle mi připadá trošku přitažené za vlasy. Znám spousty rodin s malými dětmi a psi (a to někdy hoodně akčními) a ani jedna strana nijak netrpí.. Podle toho, co píšete, by žádné rodiny s dětmi nemohli mít psa..

Psa můžou mít rodiny s malými dětmi, ale někdy je to potíž. A ne každý to zvládne.
Zadavatelka je na dítě sama, má vyřešené, kdo bude dítě hlídat, když bude chtít jít jenom se psem ? Troufne si nechat dítě samotné doma, když pes bude potřebovat venčit odpoledne, kdy dítě spí ? Nechá dítě samotné doma při večerním venčení, kdy už dítě spí, ale pes ještě ven musí ? Pes se musí venčit ráno i když leje a je jinak hnusně. Bude dítě oblékat a brát s sebou, nebo ho nechá doma samotné ?
Sama máma s maličkým dítětem má dost starostí i bez psa ( většinou i těch finančních).

17.8.2015 14:38
balisek

XXX.XXX.7.13

Marně přemýšlím, kdy je vlastně vhodná doba na psa. V mladém věku ne, protože jistě budete trajdat po světě a za zábavou, nejste finančně zajištění, nemáte vyřešené bydlení a vůbec...Usadili jste se, zakládáte rodinu a pokukujete po psovi? Zapomeňte! Přijdou děti a pečovat současně o psa a harata zaručeně nezvládnete.Děcka Vám už trochu odrostla a Vy byste si chtěli pořídit psa?! Ani náhodou! Chodíte přece do práce, nejste 9 hodin denně doma a ten chudák nemůže zůstávat takovou dobu sám. Jste v důchodu a těšíte se, že jste konečně vhodným adeptem na vlastníctví psa? Ještě to tak! Je obecně známo, že starým lidem neslouží zdraví, určitě brzy skončíte v špitále nebo rovnou pod drnem a kdopak se o nebohého psa postará?

Pečovala jsem současně o dvě děti a dva psy (manžel představoval pomoc spíše formální), aniž bych z jedněch či druhých vychovala deprivované asociály. Naopak to pro mě bylo velice příjemné období, kdy jsem měla dost času na děcka i psiska.

PS: Když děti spaly a psi potřebovali vyvenčit, vzala jsem si před barák elektronickou "chuvičku". V dešti haranti dostali pláštěnku - nejsou přece z cukru.

17.8.2015 14:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Paní nemá dobré podmínky.
Pořídit si teď psa bude nezodpovědné.
Nepochlebuji jí, říkám jen pravdu, kterou nechce slyšet.
Cítí se osaměle, ale pes to nevyřeší.
Jestli jí je teď mizerně, bude jí se štěnětem ještě hůř.
Vy co jí radíte, aby do toho šla si nevidíte
na špičku nosu.
Dítě v tomhle věku nemůže spustit z očí. Musí poklidit,
nakoupit, uvařit (pokud mu v mikrovlnce neohřeje sklenku čehosi z Kauflandu).
Pak se mu musí věnovat, ne si hrát se psem.
Malé štěně potřebuje taky spoustu času....

17.8.2015 17:12

" Marně přemýšlím, kdy je vlastně vhodná doba na psa. V mladém věku ne, protože jistě budete trajdat po světě a za zábavou, nejste finančně zajištění, nemáte vyřešené bydlení a vůbec...Usadili jste se, zakládáte rodinu a pokukujete po psovi? Zapomeňte! Přijdou děti a pečovat současně o psa a harata zaručeně nezvládnete.Děcka Vám už trochu odrostla a Vy byste si chtěli pořídit psa?! Ani náhodou! Chodíte přece do práce, nejste 9 hodin denně doma a ten chudák nemůže zůstávat takovou dobu sám. Jste v důchodu a těšíte se, že jste konečně vhodným adeptem na vlastníctví psa? Ještě to tak! Je obecně známo, že starým lidem neslouží zdraví, určitě brzy skončíte v špitále nebo rovnou pod drnem a kdopak se o nebohého psa postará? "

Kdyby byla v současné době v Čechách tak asi desetina psů ( to je v jednom paneláku 1 místo deseti...), bylo by to myslím tak akorát.
Pak by třeba ohaři nechodili vedle kočárku na metrové haltině, bordery by nelikvidovaly byty v paneláku, bullové by nezakusovali čivavy...
Ale zase - o čem bychom si psali na iFauně smajlík

17.8.2015 17:13

rapotacka11 napsal(a):
Paní nemá dobré podmínky.
Pořídit si teď psa bude nezodpovědné.
Nepochlebuji jí, říkám jen pravdu, kterou nechce slyšet.
Cítí se osaměle, ale pes to nevyřeší.
Jestli jí je teď mizerně, bude jí se štěnětem ještě hůř.
Vy co jí radíte, aby do toho šla si nevidíte
na špičku nosu.
Dítě v tomhle věku nemůže spustit z očí. Musí poklidit,
nakoupit, uvařit (pokud mu v mikrovlnce neohřeje sklenku čehosi z Kauflandu).
Pak se mu musí věnovat, ne si hrát se psem.
Malé štěně potřebuje taky spoustu času....

Znáte to, když se chce, všechno jde.

17.8.2015 18:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

rapotacka11 napsal(a):
Lex. máte dítě ?

Mam 2 deti a 3 psy☺.

17.8.2015 18:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Znáte to, když se chce, všechno jde.

Jo, znám to moc dobře, proto jí to rozmlouvám.

17.8.2015 20:30
sufle

XXX.XXX.49.81

Lexaurin napsal(a):
Mam 2 deti a 3 psy☺.

Já mám 3 děti a 2 psy a taky dobrý.

17.8.2015 20:57

sufle napsal(a):
Já mám 3 děti a 2 psy a taky dobrý.

Taky znám jednu, vychovala při malém dítěti ( cca 2 roky ) vrh štěňat středního plemene v bytě. Úplně v pohodě. Babička jí vařila, žehlila, chodila s dítětem ven. Vychovat vrh štěňat - brnkačka.

17.8.2015 21:17
koňadra

XXX.XXX.128.31

Sufle a Lexaurin - máte obě děti a psy. Otázka je, jak jsou děti staré a žijete-li s nimi samy bez partnerů, babiček apod. a také, kde žijete - v bytě, baráku?
Starší dítě může alespoň na chviličku pohlídat to mladší, v baráku lze venčení zjednodušit vypuštěním psa na zahradu, nemocné dítě může pohlídat babička, když musím (denně) se psem na 2 h ven...
Prostě vidím to tak, že samotná ženská s miminem v bytě si chce komplikovat život ještě se psem. Souhlasím s orionkou. Kromě toho, co napsala ve svých příspěvcích bych ještě dodala, co bude christin dělat, když třeba bude muset pobýt s dítětem pár dní v nemocnici? Prostě já to vidím jako nezodpovědnost vůči dítěti i psu.
Reálně to vidím jen tehdy, pokud by měla partnera, nebo "použitelné" rodiče (samozřejmě, kterým by pes nebyl na obtíž). Ale o tom christin nepíše nic. Ona prostě chce psa. Ale co může nabídnout ona jemu? To neřeší.

17.8.2015 21:24
panda H

XXX.XXX.49.186

Taky znám jednu, vychovala při malém dítěti ( cca 2 roky ) vrh štěňat středního plemene v bytě. Úplně v pohodě. Babička jí vařila, žehlila, chodila s dítětem ven. Vychovat vrh štěňat - brnkačka.

Orionko, tak tohle je super, to by se mi taky líbilo a to tak, že mooóc...

17.8.2015 21:36
panda H

XXX.XXX.49.186

koňadra napsal(a):
Sufle a Lexaurin - máte obě děti a psy. Otázka je, jak jsou děti staré a žijete-li s nimi samy bez partnerů, babiček apod. a také, kde žijete - v bytě, baráku?
Starší dítě může alespoň na chviličku pohlídat to mladší, v baráku lze venčení zjednodušit vypuštěním psa na zahradu, nemocné dítě může pohlídat babička, když musím (denně) se psem na 2 h ven...
Prostě vidím to tak, že samotná ženská s miminem v bytě si chce komplikovat život ještě se psem. Souhlasím s orionkou. Kromě toho, co napsala ve svých příspěvcích bych ještě dodala, co bude christin dělat, když třeba bude muset pobýt s dítětem pár dní v nemocnici? Prostě já to vidím jako nezodpovědnost vůči dítěti i psu.
Reálně to vidím jen tehdy, pokud by měla partnera, nebo "použitelné" rodiče (samozřejmě, kterým by pes nebyl na obtíž). Ale o tom christin nepíše nic. Ona prostě chce psa. Ale co může nabídnout ona jemu? To neřeší.

A co když pes onemocní ? Někde něco spatnyho sežere, zvracení, průjmy atp. letět na veterinu jednou stačit nebude, třeba taky 2,3 x, pokud léčení nezabere, je toho spousta, co muže dělat s malym dítětem, velke problémy, ale rika se : kdo chce kam...

17.8.2015 21:46
koňadra

XXX.XXX.128.31

panda H napsal(a):
A co když pes onemocní ? Někde něco spatnyho sežere, zvracení, průjmy atp. letět na veterinu jednou stačit nebude, třeba taky 2,3 x, pokud léčení nezabere, je toho spousta, co muže dělat s malym dítětem, velke problémy, ale rika se : kdo chce kam...

Taky mě to napadlo, není to až tak vzácné, že pes má tyto problémy.

17.8.2015 22:34
panda H

XXX.XXX.49.186

Konadro, my, kdo psa -psy mame, tak máme představu a zkušenosti, co se muže a třeba nemůže stát a průjem, nebo zvracení, je to nejmenší - skoro.... jenom pitome žihadlo od vosy a litala jsem kolem male fenky, jak kolem ditete... ta paní bude na všechno sama a tak zakonite, bude něco, nebo někoho sidit, a je ted uplne jedno, jestli to bude dite nebo tedy " jen pes ", obojí je prostě spatne...urcite bych stěně v její situaci zatím neresila, snad az později....

18.8.2015 08:20
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

No, mně přijde děsné, že o soukromí zadavatelky nikdo nic v podstatě neví, jaké má zázemí atd atp...jen že má malé dítě, které je bez táty, ale co už všichni vydedukovali, tak to je mazec...

18.8.2015 08:28

Nikdo nic nevydedukoval, nikdo nepíše, že to tak bude u ní. Jen nás pár napsalo, co už jsme viděly, zažily a jak to taky může vypadat - dopadnout. Zadavatelka jistě zváží své možnosti - zázemí - a rozhodne se pochopitelně sama.

18.8.2015 08:31
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Nikdo nic nevydedukoval, nikdo nepíše, že to tak bude u ní. Jen nás pár napsalo, co už jsme viděly, zažily a jak to taky může vypadat - dopadnout. Zadavatelka jistě zváží své možnosti - zázemí - a rozhodne se pochopitelně sama.

Myslím, že ji zajímalo plemeno, ne takovéto "dedukce" postavené na útžkovitých informacích.. Předpokládám, že není nesvéprávná, zkušenost má se psy i s dítětem a hlavně už nediskutuje, takže další "dedukce" hlasu lidu jsou k ničemu...

18.8.2015 08:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Lexaurin napsal(a):
No, mně přijde děsné, že o soukromí zadavatelky nikdo nic v podstatě neví, jaké má zázemí atd atp...jen že má malé dítě, které je bez táty, ale co už všichni vydedukovali, tak to je mazec...

Mně přijde děsné, jak může někdo, kdo by tedy měl vědět,
o čem péče o roční dítě je, doporučit pořízení štěněte.

18.8.2015 08:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Lexaurin
- takže další "dedukce" hlasu lidu jsou k ničemu...

Nepochybně! nebo .

18.8.2015 08:37
panda H

XXX.XXX.49.186

Lexaurin napsal(a):

Ano,100 lidi,100 ruznych názoru, je urcite ale 100x lepší, ze je ted " mazec " na Faune v diskuzi, než pak v reálu s malym děckem a na vse třeba uplne sama. Aspoň si to pořádne rozmysli a rozhodne se správne a ne jen zbrkle a nekoukat nalevo ani napravo. Myslím, že diskutující to s paní mysli fakt dobře a "rapotacka" to napsala dobře..

18.8.2015 08:47
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

panda H napsal(a):
Ano,100 lidi,100 ruznych názoru, je urcite ale 100x lepší, ze je ted " mazec " na Faune v diskuzi, než pak v reálu s malym děckem a na vse třeba uplne sama. Aspoň si to pořádne rozmysli a rozhodne se správne a ne jen zbrkle a nekoukat nalevo ani napravo. Myslím, že diskutující to s paní mysli fakt dobře a "rapotacka" to napsala dobře..

Psala, časem možná druhé dítě- myslíte, že na jeho pořízení bude taky "sama" ? Všichni chytří...člověka roznesou na kopytech, jedinný důsledek takového praní špinavého prádla bude, že se lidi na nic ptát ani nebudou...

18.8.2015 09:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Nepořizovat,
jsme radily osamělé ženě s ročním děckem.
Všimněte si prosím.

18.8.2015 09:07
panda H

XXX.XXX.49.186

Lexaurin napsal(a):
Psala, časem možná druhé dítě- myslíte, že na jeho pořízení bude taky "sama" ? Všichni chytří...člověka roznesou na kopytech, jedinný důsledek takového praní špinavého prádla bude, že se lidi na nic ptát ani nebudou...

To nikdo netvrdí, ale je vzdy lepší se pořádne rozmyslet a vse promyslet a souhlasim plne s Orionkou co napsala vyse.... dite ani pes nejsou věc, kde je postavíte, tak tam je zase za hodinu najdete, co hodina, za minutu...nemyslím, že by se tady pralo nějake spinave prádlo, ja to tak neberu, snažím se napsat svuj názor a je na zadavatelce, jestli si z něho něco vezme, nebo ne -a to pak už jde opravdu mimo mně.

18.8.2015 09:22

Zcela upřímně :
zadavatelka plánuje druhé dítě cca za rok! Bez ohledu na to, jestli tam nějaký chlap je nebo ne (nic o podmínkách, že se psu bude věnovat i někdo jiný nepíše), mít dvě tak malé děti + štěně je nezodpovědné, nejen vůči tomu psu, ale i těm dětem. Co když to druhé dítě nebude mimino, co je 10 minut vzhůru a 4 hodiny prospí...já měla s prvním dítětem takový záhul, že jsem ani na záchod nemohla, a to jsme bydleli u mých rodičů a všichni jsme padali na hubu. Co když to štěně nebude miláček co se nahamá a pak půl dne prospí, co když to nebude pohodový bezproblémový pes...? Copak je nějaký problém být na 100%maminou, a až bude to druhé a zadavatelka usoudí, že "to pude", tak psa řešit až pak?
A že je zkušená - fakt to z jejích příspěvků vyplývá?

18.8.2015 09:27
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

rapotacka11 napsal(a):
Nepořizovat,
jsme radily osamělé ženě s ročním děckem.
Všimněte si prosím.

To je přesně to o čem píšu, jak víte, že je osamělá ? Tento "závěr" učinili "babočkové" na základě pár slov...

18.8.2015 09:31
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Zcela upřímně :
zadavatelka plánuje druhé dítě cca za rok! Bez ohledu na to, jestli tam nějaký chlap je nebo ne (nic o podmínkách, že se psu bude věnovat i někdo jiný nepíše), mít dvě tak malé děti + štěně je nezodpovědné, nejen vůči tomu psu, ale i těm dětem. Co když to druhé dítě nebude mimino, co je 10 minut vzhůru a 4 hodiny prospí...já měla s prvním dítětem takový záhul, že jsem ani na záchod nemohla, a to jsme bydleli u mých rodičů a všichni jsme padali na hubu. Co když to štěně nebude miláček co se nahamá a pak půl dne prospí, co když to nebude pohodový bezproblémový pes...? Copak je nějaký problém být na 100%maminou, a až bude to druhé a zadavatelka usoudí, že "to pude", tak psa řešit až pak?
A že je zkušená - fakt to z jejích příspěvků vyplývá?

Nepíši, že je zkušená, ale že zkušenost má, čili to není úplný laik, co se psa týče, který psa viděl max na obrázku...

A co když teprve to druhé dítě nebude miláček, a co kydž zítra bude konec světa...co pak ?

18.8.2015 09:34

"A co když teprve to druhé dítě nebude miláček, a co kydž zítra bude konec světa...co pak ? "
Jaká je pravděpodobnost, že bude zítra konec světa?
Jaká je pravděpodobnost, že druhé dítě nebude jenom spát a jíst (nemluvě o tom prvním)?

vo tom to je!

18.8.2015 09:36

Lexaurin napsal(a):
To je přesně to o čem píšu, jak víte, že je osamělá ? Tento "závěr" učinili "babočkové" na základě pár slov...

Ať je to jak je, vrazit ročnímu dítěti psa místo táty...není dobrý nápad.
A to není spekulace, to vyplývá z příspěvku zadavatelky. Ptá se na tátu - dám mu štěně - ať tu díru zaplácnem. Vždyť je to nesmysl, roční dítě se klidně může štěněte ohaře
(vlastně jakéhokoliv) bát.
Co třeba věnovat se dítěti naplno a trošičku mu tu ztrátu vynahradit. Ne ho místo toho začít "šidit" péčí o štěně.
Snad v té diskuzi končím, asi bych začala být nepříjemná.

18.8.2015 09:38
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Ať je to jak je, vrazit ročnímu dítěti psa místo táty...není dobrý nápad.
A to není spekulace, to vyplývá z příspěvku zadavatelky. Ptá se na tátu - dám mu štěně - ať tu díru zaplácnem. Vždyť je to nesmysl, roční dítě se klidně může štěněte ohaře
(vlastně jakéhokoliv) bát.
Co třeba věnovat se dítěti naplno a trošičku mu tu ztrátu vynahradit. Ne ho místo toho začít "šidit" péčí o štěně.
Snad v té diskuzi končím, asi bych začala být nepříjemná.

Jo, já taky končím, už nepříjemná jsem.

18.8.2015 09:42
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

"A co když teprve to druhé dítě nebude miláček, a co kydž zítra bude konec světa...co pak ? "
Jaká je pravděpodobnost, že bude zítra konec světa?
Jaká je pravděpodobnost, že druhé dítě nebude jenom spát a jíst (nemluvě o tom prvním)?

vo tom to je!

Ne, je to "vo tom", že kdyby zadavatelka nenastínila nic ze svého soukromí, protože to není její povinnost, tato diskuze by se ubírala úplně jiným směrem. Ale ona to s důvěrou udělala, a teď po pár "radách" zmizela a stejně se zařídí podle svého, protože o ní vlastně nikdo NIC POŘÁDNÉHO NEVÍ.

18.8.2015 13:21
koňadra

XXX.XXX.138.226

Lexaurin napsal(a):
Ne, je to "vo tom", že kdyby zadavatelka nenastínila nic ze svého soukromí, protože to není její povinnost, tato diskuze by se ubírala úplně jiným směrem. Ale ona to s důvěrou udělala, a teď po pár "radách" zmizela a stejně se zařídí podle svého, protože o ní vlastně nikdo NIC POŘÁDNÉHO NEVÍ.

Lexaurin - jak už psali jiní - nastínili jsme zadavatelce jen možné komplikace. Rozhodnout se musí samozřejmě sama. Ale pokud chtěla poradit plemeno, tak asi musela nastínit nějaké informace o zázemí, které psu může nabídnout, ne? Asi je rozdíl doporučit plemeno např. lenošným lidem do garsonky a aktivním lidem z baráku, co chtějí dělat canicros. A když jsem z toho, co zadavatelka o sobě uvedla, nejen já vydedukovala, že pořízení jakéhokoliv psa v tuto chvíli může být pro zadavatelku spíš velká komplikace, tak na tom asi něco bude, ne? Pes se nepořizuje proto, aby s ním zalepila "díru po tatínkovi", zvlášť u tak malého dítěte. Vždyť je to bl.ost. Já mám pocit, že zadavatelka má zatím dost starostí sama se sebou a pes není plyšová hračka, která se jen tak dá odstavit do kouta, až to přestane zvládat. Asi by si především měla zvážit všechny ty věci, co jsme tady uváděli, jestli má na všechny situace nějaké řešení. Jestli nemá, zbytečně si bude komplikovat život. Ale je to její život. Akorát - taková maličkost - že na to doplatí ten pes. A lexaurin - nejste náhodou advokát?

18.8.2015 13:39

Lexaurin napsal(a):

Všichni čtoucí ví to, co sama napsala. Žádné relevantní informace pro výběr plemene to nebyly (jako třeba jakým způsobem hodlá se psem trávit čas), zato o motivaci informace padly - důvod k "chození do lesa" a "prostě bych ráda psa, abychom se nějak zabavili a malý nechodil celý den a ptal se na tátu.. " (toť doslovná citace). Směr, kterým se tato debata vyvíjí, je zcela logický...

18.8.2015 14:41
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

koňadra napsal(a):
Lexaurin - jak už psali jiní - nastínili jsme zadavatelce jen možné komplikace. Rozhodnout se musí samozřejmě sama. Ale pokud chtěla poradit plemeno, tak asi musela nastínit nějaké informace o zázemí, které psu může nabídnout, ne? Asi je rozdíl doporučit plemeno např. lenošným lidem do garsonky a aktivním lidem z baráku, co chtějí dělat canicros. A když jsem z toho, co zadavatelka o sobě uvedla, nejen já vydedukovala, že pořízení jakéhokoliv psa v tuto chvíli může být pro zadavatelku spíš velká komplikace, tak na tom asi něco bude, ne? Pes se nepořizuje proto, aby s ním zalepila "díru po tatínkovi", zvlášť u tak malého dítěte. Vždyť je to bl.ost. Já mám pocit, že zadavatelka má zatím dost starostí sama se sebou a pes není plyšová hračka, která se jen tak dá odstavit do kouta, až to přestane zvládat. Asi by si především měla zvážit všechny ty věci, co jsme tady uváděli, jestli má na všechny situace nějaké řešení. Jestli nemá, zbytečně si bude komplikovat život. Ale je to její život. Akorát - taková maličkost - že na to doplatí ten pes. A lexaurin - nejste náhodou advokát?

Ano, pořád píši o tom samém, jsou to "dedukce" a vlastní pocity, jak sama píšete, na základě kusých informací, to je celé. Nebo jak víte, že na to doplatí ten pes ? Máte věštecké schopnosti ?
Já znám několik lidí v okolí bydliště, kteří si pro změnu pořizovali psy za svobodna, pak se lidi rozmnožili a psi jsou na vedlejší koleji, zavíráni na dlouhé hodiny na balkon, necháváni samotní dlouhé hodiny doma atd atp, takže dle tohoto by si psy neměli v žádném případě pořizovat lidi svobodní, kteří někdy plánují svazek manželský?Ne ne, je to o každém jednotlivci, o tom, jak chápe pouto, které si se zvířetem udělá, o citu a rozumu, o vlastní morálce, o zodpovědnosti...není to o tom, jestli je člověk sám s dítětem, bez dítěte, svobodný, starý mladý atd atp.
A ne, advokát nejsem.

18.8.2015 14:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

Lexaurin napsal(a):
Ano, pořád píši o tom samém, jsou to "dedukce" a vlastní pocity, jak sama píšete, na základě kusých informací, to je celé. Nebo jak víte, že na to doplatí ten pes ? Máte věštecké schopnosti ?
Já znám několik lidí v okolí bydliště, kteří si pro změnu pořizovali psy za svobodna, pak se lidi rozmnožili a psi jsou na vedlejší koleji, zavíráni na dlouhé hodiny na balkon, necháváni samotní dlouhé hodiny doma atd atp, takže dle tohoto by si psy neměli v žádném případě pořizovat lidi svobodní, kteří někdy plánují svazek manželský?Ne ne, je to o každém jednotlivci, o tom, jak chápe pouto, které si se zvířetem udělá, o citu a rozumu, o vlastní morálce, o zodpovědnosti...není to o tom, jestli je člověk sám s dítětem, bez dítěte, svobodný, starý mladý atd atp.
A ne, advokát nejsem.

Ano, máte naprostou pravdu. Ale z toho, jak se zde Christin projevovala, si právě myslím, že ještě pro ni není ten správný čas na psa. A řekla bych, že pro některé lidi ten správný čas nenastane nikdy a stejně si toho psa pořídí a potom to dopadá tak, jak píšete. Je to opravdu o tom, jaké pouto má každý jednotlivý člověk ke svému psu a tudíž jak se dříve či později nechá ovlivnit okolnostmi a jinými lidmi ve svém okolí (třeba novým partnerem). A protože pro Christin v tuto chvíli není prioritní splnění nějaké dlouhodobé touhy po psu, ale "zalepení díry po tatínkovi svému maličkému dítěti" (to - uznejte - není zrovna nejšťastnější důvod pro pořízení psa), nemyslím si, že by zrovna ona to s tím vztahem ke psu a odpovědností za to zvíře myslela tak úplně vážně. To je celé.
Advokát nejste, ale mohla byste být .

18.8.2015 15:34
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

koňadra napsal(a):
Ano, máte naprostou pravdu. Ale z toho, jak se zde Christin projevovala, si právě myslím, že ještě pro ni není ten správný čas na psa. A řekla bych, že pro některé lidi ten správný čas nenastane nikdy a stejně si toho psa pořídí a potom to dopadá tak, jak píšete. Je to opravdu o tom, jaké pouto má každý jednotlivý člověk ke svému psu a tudíž jak se dříve či později nechá ovlivnit okolnostmi a jinými lidmi ve svém okolí (třeba novým partnerem). A protože pro Christin v tuto chvíli není prioritní splnění nějaké dlouhodobé touhy po psu, ale "zalepení díry po tatínkovi svému maličkému dítěti" (to - uznejte - není zrovna nejšťastnější důvod pro pořízení psa), nemyslím si, že by zrovna ona to s tím vztahem ke psu a odpovědností za to zvíře myslela tak úplně vážně. To je celé.
Advokát nejste, ale mohla byste být .

Řeknu vám jen tolik, kdyby mi moje maminka v dětství, po té, co jsem taky zůstala bez otce, pořídila pejska, byla bych určitě šťastnější, než nemít tátu ani pejska.Tátu nenahradí nic, ale ta vzájemná citová vazba se zvířetem, dá mnoho...mnoho dobrého, vychovává, dítě se učí dávat, poznávat, orientovat se v neverbální komunikaci, nejen myslet ale i cítit, já v tom smysl vidím a ano, matka má více práce, ale je-li ochotná do toho jít, fandím jí.

18.8.2015 20:36
Christin

XXX.XXX.216.96

Děkuji Lex. za podporu. Pejska si pořídím, koukám po Kavalírovi a po štěňátkách z útulku. Už se na něj těšíme a dokavaď je hezky, je to pro mě snažší, protože zůstáváme u rodičů na vesnici, kde naštěstí máme patro pro sebe, takže pejsek bude jak s námi tak i na zahradě.
Tímto bych ráda, aby se diskuze UZAVŘELA.

18.8.2015 23:20
sufle

XXX.XXX.162.82

Děti mám relativně malé, nemám doma babičku, psy mám v RD (v bytě) a neplánuji štěňata. Ale s jedním dvouletým dítětem si vrh dokáži představit. Ovšem já nechovám a nikdy nebudu.

18.8.2015 23:40
sufle

XXX.XXX.162.82

koňadra napsal(a):

Tak samozřejmě, že mám širší rodinu, která může pohlídat jak děti, tak psy, ale nežijí s námi. Mám manžela, který je celý den v práci a na barák, děti a psy jsem v podstatě sama. Na veterině jsem dostkrát byla i s dětma. Nechce se mi rozepisovat, co a jak dělám, myslim si, že zadavatelka má vlastní rozum a zná své možnosti a schopnosti (snad).
V podstatě jsem se do diskuze nechtěla zapojovat, jen mi přišlo vtipné, že mám ty počty s Lexaurin naopak, tak jsem to pro odlehčení napsala.

Jo a také patřím k lidem, kteří právě na mateřské měli nejvíce času se pejskům věnovat, ale chápu, že každý to má jinak.

4.2.2016 15:30
holitscher

XXX.XXX.252.254

MMO je ideální pes ven, ne do města.Chce hodně pohybu, ale není nezbytně nutné ho vést lovecky.Máme ho už půl roku a je to s ním nádhera.Chytrá, laskavá k dětem, hravá a poslušná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík