Štěně mě bere jako štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2015 17:43
Saska28

XXX.XXX.209.197

Dobrý den,
je mi teprve 12 let ale přišla jsem se s vámi poradit. Asi před měsícem jen si domů přivezli štěně a všechno bylo OK, teď má 4,5 měsíců.
Jenže poslední dobou mě začíná brát jako šténě, jako někoho sobě rovnýho. Taťku třeba poslouchá ale mě vůbec. Kolikrát volám pokud možno co nejvíce autorativně ale nic, taťka zavolá jednou a on přiběhne.
Se mnou si ale rád hraje, neposedí u mně v klidu... Dokonce si na mě sem tam i dovolí a zavrčí. Nechápu co dělám špatně.
Poradí mi někdo jak by mě mohl brát vážně? Dělám vše co nejlíp jak mi radí bývalá chovatelka, taťka, ségra,.. Nic nepomáhá. :/
Hezký večer a děkuji za každou malinkou radu.

26.12.2015 17:45
manbea

XXX.XXX.18.54

A co máš za plemeno?

26.12.2015 17:59
Saska28

XXX.XXX.209.197

Cairn terrier (Kern teriér).

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2015 18:11

Ahoj, ty jsi ve svých dvanácti letech pořád dítě a ten pes to ví. On k tobě nebude mít respekt, jako má k dospělému chlapovi. Jsi proste jeho parťák a ne šéf, tak si s nim užívej blbnutí a on až vyroste, tak se jistě zklidní pokud máš přesto pocit, že to není v pořádku, tak se s ním přihlaš na dobrý cvičák, kde ti pořádně ukážou, jak s ním pracovat. Tím nic nezkazíš

26.12.2015 18:15
Saska28

XXX.XXX.209.197

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, ty jsi ve svých dvanácti letech pořád dítě a ten pes to ví. On k tobě nebude mít respekt, jako má k dospělému chlapovi. Jsi proste jeho parťák a ne šéf, tak si s nim užívej blbnutí a on až vyroste, tak se jistě zklidní pokud máš přesto pocit, že to není v pořádku, tak se s ním přihlaš na dobrý cvičák, kde ti pořádně ukážou, jak s ním pracovat. Tím nic nezkazíš

Dobrá, já jenom že s ním chodím často ven, víc než třeba taťka a neškodilo by kdyby alespoň to ke mně uměl kdyby se něco stalo :).

26.12.2015 18:36
scylla

XXX.XXX.150.32

Saska28 napsal(a):
Dobrý den,
je mi teprve 12 let ale přišla jsem se s vámi poradit. Asi před měsícem jen si domů přivezli štěně a všechno bylo OK, teď má 4,5 měsíců.
Jenže poslední dobou mě začíná brát jako šténě, jako někoho sobě rovnýho. Taťku třeba poslouchá ale mě vůbec. Kolikrát volám pokud možno co nejvíce autorativně ale nic, taťka zavolá jednou a on přiběhne.
Se mnou si ale rád hraje, neposedí u mně v klidu... Dokonce si na mě sem tam i dovolí a zavrčí. Nechápu co dělám špatně.
Poradí mi někdo jak by mě mohl brát vážně? Dělám vše co nejlíp jak mi radí bývalá chovatelka, taťka, ségra,.. Nic nepomáhá. :/

Ty bys vyhledávala společnost někoho, kdo by s tebou jednal autoritativně?

hornet

26.12.2015 18:41
hornet

XXX.XXX.111.238

scylla napsal(a):
Ty bys vyhledávala společnost někoho, kdo by s tebou jednal autoritativně?

Myslím že píšete nesmysli, on si s ní hraje a její společnost asi vyhledává.

26.12.2015 18:48

Saska28 napsal(a):
Dobrá, já jenom že s ním chodím často ven, víc než třeba taťka a neškodilo by kdyby alespoň to ke mně uměl kdyby se něco stalo :).

Jasně to chápu, na to by se hodilo kouknout po nějakém dobrém cvičáku v okolí, kde určitě poradí. Pro pejska je to super i v tom, že se seznámí s ostatními psy a lidmi.
Pokud chodíš často na procházky, tak s sebou ber pamlsky a trénovat. Je dobré odměny střídat. Mít různé druhy pamlsků a kromě nich ho třeba někdy pro změnu odměnit oblíbenou hračkou, pomazlením a nebo i hrou. Pokaždé když poslechne tak ho něčím takovým odměnit, ať se to střídá a není to pokaždé to stejný.
Na internetu najdeš různé rady, jak na přivolání, jenom tady na fauně se to řešilo mockrát. Zadej si tady do vyhledávače přivolání a vyjede ti to diskuze, kde se to řešilo a určitě tam najdeš nějakou radu, co ti pomůže.

26.12.2015 20:09

Někdo si dokáže získat autoritu u psa i v mladším věku, někdo nikdy...

26.12.2015 20:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Saska28 napsal(a):
Dobrý den,

Ahoj, kerníci milují děti
Chodí si za tebou hrát, ví že jsi lidské mládě. Vrčet na sebe nenech, klidně ho plácni, je to teriér, on z toho žádné trauma mít nebude. Neposlouchá tě, zkouší, co si může dovolit a začal/a s tím u toho nejmladšího. Vyzkoušej, co tvého kerníka baví, jestli balonek nebo přetahování a tak si s ním hraj.
Odkud máš kerníka? Jsou to skvělí psi, ale ne pro každého.

27.12.2015 01:14
Šarina

XXX.XXX.231.146

Pes poslouchá toho, kdo s ním cvičí, kdo se jím zabývá. Teď má autoritu taťka, protože to je dospělý člověk. Pokud chceš pro pejska být autorita ty, musíš se mu věnovat, vyraž s ním na cvičák, připravuj mu žrádlo atd...hlavně ale teď nezapomeň, že je to psí miminko, takže tak k němu musíš přistupovat. (Za miminkovskou hru ho netrestej, nepochopil by to. Hra je prostě hra, štěně s tebou chce blbnout, při tom tě nebude respektovat... )
Pokud to myslíš vážně s tou "kynologií", jdi s pejskem na cvičák a pod vedením zkušených ho začni učit to, co má pes umět... tak si s ním vybuduješ vztah, že ti časem bude taťka závidět... hlavně ale nezapomeň, že na tom vztahu musíš pracovat, to se nedá "naordinovat" nějakými jednoduchými recepty...

27.12.2015 07:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Fiona.Praha napsal(a):
Chodí si za tebou hrát, ví že jsi lidské mládě. Vrčet na sebe nenech, klidně ho plácni, je to teriér, on z toho žádné trauma mít nebude. Neposlouchá tě, zkouší, co si může dovolit a začal/a s tím u toho nejmladšího. Vyzkoušej, co tvého kerníka baví, jestli balonek nebo přetahování a tak si s ním hraj.

Buďte ráda, že si s vámi chodí hrát, tím docílíte dobré vztahy. Vrčení ve hře není nic zvláštního, psi při hrách často vrčí a nemyslí tim nic špatného. V žádném případě ho neplácej, pes nikdy ničím nebijte, neplácejte ho. Nezkouší vás, co si může dovlit, to je blbost. Je to štěně, které zatím kromě psích her nic neumí a je potřeba ho postupně, vlídně a srozumitelně, všemu naučit. Nemluv s ním autoritativně, tím mu požadavek nevysvětlíš, ale spolehlivě mu znechutíš učení. Užívejte si štěněte a dbejte na svůj cit a rozum, je to mimino.

hornet

27.12.2015 08:25
hornet

XXX.XXX.111.238

scylla napsal(a):
Buďte ráda, že si s vámi chodí hrát, tím docílíte dobré vztahy. Vrčení ve hře není nic zvláštního, psi při hrách často vrčí a nemyslí tim nic špatného. V žádném případě ho neplácej, pes nikdy ničím nebijte, neplácejte ho. Nezkouší vás, co si může dovlit, to je blbost. Je to štěně, které zatím kromě psích her nic neumí a je potřeba ho postupně, vlídně a srozumitelně, všemu naučit. Nemluv s ním autoritativně, tím mu požadavek nevysvětlíš, ale spolehlivě mu znechutíš učení. Užívejte si štěněte a dbejte na svůj cit a rozum, je to mimino.

Tak toto už je lepší dobrá rada

27.12.2015 08:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

scylla napsal(a):

Dík za radu, ale moje štěně to není

27.12.2015 10:35
Šarina

XXX.XXX.231.146

"Vrčet na sebe nenech, klidně ho plácni, je to teriér, on z toho žádné trauma mít nebude. "

S tím nesouhlasím. Vrčení je normální součást štěněcí hry. To není žádná agrese, dominance, či něco podobného. Štěňata při hře vrčí, štěkají, koušou se navzájem...

Zadavatelka:... ty jseš pro to štěně taky štěně, tak proč by se s tebou mělo hrát jinak? Naopak, tuto hru můžeš využít k navázání vztahu, už při ní můžeš začít s "výchovou"- když se štěně rozblázní natolik, že kousání přežene, můžeš dát najevo, že to je už příliš (hlasem, třeba vykřikneš "au") a hru ukončíš. Tak se štěně učí, kde jsou mantinely hry. Teď, co má ostré zoubky, i hravé kousání bolí fest, ale když vytrváš a neagresivně(!) mu budeš dávat najevo, co je dovolené a co už ne, naučí se to. Postupně. Ale určitě štěně neplácej, ani jinak netrestej!...
A pokud můžeš, najdi v okolí nějakej cvičák či školičku pro štěňata, prostě něco, kam bys s pejskem mohla chodit cvičit...

A užívej si jeho štěněcí věk, hrozně rychle to pomine...

27.12.2015 10:42
Saska28

XXX.XXX.209.197

Fiona.Praha napsal(a):

Vím že milují a ani bych nechtěla psa co jen poslouchá jak hodinky a nechce se mazlit :)
Myslela jsem to jenom tak, že bych potřebovala kdyby mě alespoň poslechl když poslouchá taťku. On to ke mně umí ale u mně nic :/
My chodíme do takového parku pro psy kde je několik překážek, cvičák to přímo není.
A kerna mám z chovatelské stanice - oni se moc jinde sehnat nedají. Jsou to úžasné psy a my jsme chytli nádhernou povahu :).

27.12.2015 11:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Saska28 napsal(a):
Vím že milují a ani bych nechtěla psa co jen poslouchá jak hodinky a nechce se mazlit :)
Myslela jsem to jenom tak, že bych potřebovala kdyby mě alespoň poslechl když poslouchá taťku. On to ke mně umí ale u mně nic :/
My chodíme do takového parku pro psy kde je několik překážek, cvičák to přímo není.
A kerna mám z chovatelské stanice - oni se moc jinde sehnat nedají. Jsou to úžasné psy a my jsme chytli nádhernou povahu :).

Zajímalo mne odkud ho máš - vím, že je to málopočetné plemeno, proto se ptám odkud smajlík. Snad to není tajné.

27.12.2015 15:34
anonymx

XXX.XXX.139.255

Saska28 napsal(a):

Vis, i pes ktery posloucha jak hodinky je mazlik. To se ani nahodou nevylucuje.
a jak ho to privolani ucis?
Cvicak ti radime ne proto, ze jsou tam prekazky, ale proto ze jsou tam zkuseni, kteri ti poradi. A nechci ti brat iluze, ale mas teriera u ktereho je nesmirne dulezita duslednost a s tim asi v tvem veku budes mit problem. A jeho povahu poznas az v dospelosti.
A kde delas chybu? Uz jenom treba v tom, ze ho volas xkrat a on stejne neprijde. Vezmi si ho na snuru a zavolej jednou. Privolani je tady popisovano mockrat. Pracuj s nim, uc ho ruzne cviky a za chvili te bude respektovat.

27.12.2015 18:08

Fiona.Praha napsal(a):

Co to zase radíte za pí.oviny? Jaké plácání?! Jak vůbec můžete vědět, v jaké situaci a proč na ni vrčí? Radíte blbosti.

27.12.2015 18:16
anonymx

XXX.XXX.139.255

Pi.oviny? Pravda je, ze nevime kdy a proc vrci ani co.je.mineno tim ze si dovoluje. Mozna je placnuti zbytecne a mozna je na.miste. je to terier a je pravdepodobne ze narusta a zkousi kam muze.

27.12.2015 18:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Co to zase radíte za pí.oviny? Jaké plácání?! Jak vůbec můžete vědět, v jaké situaci a proč na ni vrčí? Radíte blbosti.

ZASE? Blbosti? Asi si mne s někým pletete, ne?
Máte pravdu, neplácat, když vrčí - počkat až pořádně kousne a pak se jít poradit sem, co má dělat se psem, který ji kousnul.

27.12.2015 18:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

anonymx napsal(a):
Pi.oviny? Pravda je, ze nevime kdy a proc vrci ani co.je.mineno tim ze si dovoluje. Mozna je placnuti zbytecne a mozna je na.miste. je to terier a je pravdepodobne ze narusta a zkousi kam muze.

Předpokládám, že vrčením nebylo míněno, že když se tahají o uzlík, tak si štěndo dodává sílu vrčením. Ale že vrčením bylo myšleno, že vrčí, když se mu něco nelíbí.
Je to teriér, i když cca 4 měsíční, potřebuje usměrnit i od toho nejmladšího člena rodiny.

27.12.2015 20:38
Šarina

XXX.XXX.231.146

Fiona.Praha napsal(a):
Předpokládám, že vrčením nebylo míněno, že když se tahají o uzlík, tak si štěndo dodává sílu vrčením. Ale že vrčením bylo myšleno, že vrčí, když se mu něco nelíbí.
Je to teriér, i když cca 4 měsíční, potřebuje usměrnit i od toho nejmladšího člena rodiny.

Právě... nevíme, proč vrčí, ale je to malé štěně a radit 12tileté slečně bez zkušeností, aby ho plácla, když si podle jejího úsudku "něco dovolí", to je špatná rada. Protože na 99% bude to potrestání nespravedlivé, v nesprávný čas, štěněti jen zamotá hlavu a k dobrému vztahu určitě nepřispěje.

Zadavatelka např. píše, že volá na štěně "co nejvíce autorativně" a ono neposlechne... no to je všechno špatně, přece. V tomto kontextu si umím představit i to trestání jako prováděné špatně.

Sasko28, zapomeň na velitelský hlas! Malé štěně voláme, spíše tedy lákáme co nejlaskavěji a máme v zásobě dost pamlsků. Odměňujeme za vše, co udělá dobře (pamlsek, míček, hra...). Autoritativní povel není nic, co by štěně lákalo k tobě přijít, naopak. Musíš ho volat tak, aby se mohlo přetrhnout, jak k tobě poletí pro pamlsek, pohlazení, zablbnutí s míčkem... na autoritu zatím zapomeň, štěně tě musí milovat, musí ti důvěřovat a aby to bylo možné, musí ti ROZUMĚT (a ty jemu).
Opravdu ti radím vyrazit na nějaký dobrý cvičák.

pajajs

27.12.2015 20:42
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):

Usměrnit se dá i jinak než fyzickým trestem, který spíš než usměrnění přinese problémy v budoucnosti v podobě strachu z rukou, nebo určitý spouštěč agresivního chování..

27.12.2015 20:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Šarina napsal(a):
Právě... nevíme, proč vrčí, ale je to malé štěně a radit 12tileté slečně bez zkušeností, aby ho plácla, když si podle jejího úsudku "něco dovolí", to je špatná rada. Protože na 99% bude to potrestání nespravedlivé, v nesprávný čas, štěněti jen zamotá hlavu a k dobrému vztahu určitě nepřispěje.

Zadavatelka např. píše, že volá na štěně "co nejvíce autorativně" a ono neposlechne... no to je všechno špatně, přece. V tomto kontextu si umím představit i to trestání jako prováděné špatně.

Sasko28, zapomeň na velitelský hlas! Malé štěně voláme, spíše tedy lákáme co nejlaskavěji a máme v zásobě dost pamlsků. Odměňujeme za vše, co udělá dobře (pamlsek, míček, hra...). Autoritativní povel není nic, co by štěně lákalo k tobě přijít, naopak. Musíš ho volat tak, aby se mohlo přetrhnout, jak k tobě poletí pro pamlsek, pohlazení, zablbnutí s míčkem... na autoritu zatím zapomeň, štěně tě musí milovat, musí ti důvěřovat a aby to bylo možné, musí ti ROZUMĚT (a ty jemu).
Opravdu ti radím vyrazit na nějaký dobrý cvičák.

Nepředpokládám, že rodiče nechají 12ti letou holku se 4 měsíčním štěnětem (a ještě teriérem) o samotě a dělej, co umíš.
Má dcera byla poprvé u výchovy psa v 9ti letech. Byl to sice "její" pes, ale rozhodně to nebylo o tom, že by nás (rodiče) nezajímalo, jak se k psovi chová. Vychovávali jsme společně, dcera se učila, jak se k psovi chovat a psí štěně bylo rádo, že má lidské štěně smajlík.

27.12.2015 20:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

pajajs napsal(a):
Usměrnit se dá i jinak než fyzickým trestem, který spíš než usměrnění přinese problémy v budoucnosti v podobě strachu z rukou, nebo určitý spouštěč agresivního chování..

Plácnutí přinese problém v budoucnosti v podobě strachu z rukou?
V mém okolí všechna štěňata všech možných ras a velikostí přišla do styku s plácnutím rukou a žádný z dospělých psů se rukou nebojí, ani páníčkových ani cizích.
Nevěřím tomu, že jste svého psa nikdy neplácl/a, nešťouchl/a, nestrčil/a do něj rukou nebo nohou.
Tak nevím, jestli to byl jen takový výkřik do tmy nebo máte pod pojmem plácnutí zafixováno něco úplně jiného než to ve skutečnosti je.

pajajs

27.12.2015 21:00
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):
Plácnutí přinese problém v budoucnosti v podobě strachu z rukou?
V mém okolí všechna štěňata všech možných ras a velikostí přišla do styku s plácnutím rukou a žádný z dospělých psů se rukou nebojí, ani páníčkových ani cizích.
Nevěřím tomu, že jste svého psa nikdy neplácl/a, nešťouchl/a, nestrčil/a do něj rukou nebo nohou.
Tak nevím, jestli to byl jen takový výkřik do tmy nebo máte pod pojmem plácnutí zafixováno něco úplně jiného než to ve skutečnosti je.

Nikdy ne úmyslně. Fyzické tresty nepodporuju.

27.12.2015 21:16
anonymx

XXX.XXX.139.255

To ja zase jo, pod pojmem "fyzicky trest" si asi kazdy predstavujeme neco jineho. Psi nikdy nebiju, nikdy jim nepusobim bolest, ale klidne je trepnu pres zadek. Spis takove prekvapeni, upozorneni. Kdyz stene opravdu vyvadi neco zivotu nebezpečného. A verejne priznavam, ze kdyby na mne muj pes zavrcel mimo hru, tak dostane takovou pres tlamu, ze uz to nikdy nezkusi. Jenze na rozdil od vetsiny zde ja presne poznam kdy je to potřeba. S mymi psy to nikdy potřeba nebylo, jen u par "na vychovu".

27.12.2015 21:37

Fiona.Praha napsal(a):
Máte pravdu, neplácat, když vrčí - počkat až pořádně kousne a pak se jít poradit sem, co má dělat se psem, který ji kousnul.

Ano, mám peavdu, neplácat. Jak víte, že chování 12ti leté dívky 4 měsíční štěně pr své 12ti leté paničce nerozumí a proto vrčí? proč hned ve všem vidíte dominanci?

27.12.2015 21:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

anonymx napsal(a):
To ja zase jo, pod pojmem "fyzicky trest" si asi kazdy predstavujeme neco jineho. Psi nikdy nebiju, nikdy jim nepusobim bolest, ale klidne je trepnu pres zadek. Spis takove prekvapeni, upozorneni. Kdyz stene opravdu vyvadi neco zivotu nebezpečného. A verejne priznavam, ze kdyby na mne muj pes zavrcel mimo hru, tak dostane takovou pres tlamu, ze uz to nikdy nezkusi. Jenze na rozdil od vetsiny zde ja presne poznam kdy je to potřeba. S mymi psy to nikdy potřeba nebylo, jen u par "na vychovu".

Mám to stejně.
Taky své psy plácnu rukou nebo do nich strčím nártem nohy. Nikdo z nich si to nebere a nebral nijak osobně. Také to beru tak, že je to spíš takové upozornění, že se mi něco nelíbí, nebo chci upoutat pozornost, vytrhnout z moc velkého soustředění, atd.
Kdo chce, pochopí. Kdo nechce, nepochopí a zveličí.

27.12.2015 21:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ano, mám peavdu, neplácat. Jak víte, že chování 12ti leté dívky 4 měsíční štěně pr své 12ti leté paničce nerozumí a proto vrčí? proč hned ve všem vidíte dominanci?

Co to melete? Musíte si za každou cenu obhájit blbost, kterou jste napsala? Kdo psal o dominanci?
Můj názor je plácnout. Tím psovi určitě žádné trauma nezpůsobí.
Nechci, aby na mne štěně vrčelo, protože se mu něco nelíbí, tak ho plácnu, ať se Vám to líbí nebo ne. Nebudu čekat, až se z vrčení stane výpad a kousnutí.
Až to štěně tu 12ti letou holčičku kousne, protože ho včas neplácla už za vrčení, tak mají udělat rodiče, co? Zbavit se psa, protože dali na rady někoho, kdo tvrdí, že pes se při vrčení nemá plácnout?

pajajs

27.12.2015 21:47
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):
Mám to stejně.
Taky své psy plácnu rukou nebo do nich strčím nártem nohy. Nikdo z nich si to nebere a nebral nijak osobně. Také to beru tak, že je to spíš takové upozornění, že se mi něco nelíbí, nebo chci upoutat pozornost, vytrhnout z moc velkého soustředění, atd.
Kdo chce, pochopí. Kdo nechce, nepochopí a zveličí.

Osobně jsem teda zastánce klidného důsledného NE.. Ono když se to provede správně, tak je to 100x lepší jak nějaké plácnutí a pes to taky pochopí líp.. Můj názor.

27.12.2015 22:22
anonymx

XXX.XXX.139.255

pajajs napsal(a):
Osobně jsem teda zastánce klidného důsledného NE.. Ono když se to provede správně, tak je to 100x lepší jak nějaké plácnutí a pes to taky pochopí líp.. Můj názor.

To by mne teda zajimalo jak vasi psi vedi, co NE znamena. Ti moji tak ze je to spojene s trepnutim. Bez toho bych mohla ne opakovat do nekonecna a jim by to bylo jedno nebo by to povazovaly za dobrou reakci, stejne jako "dobra rada" reagovat na kousani "au". To jsem zkusila jednou a reakce stenete byla "hura, ona konecne spravne reaguje".

27.12.2015 22:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

pajajs napsal(a):

12ti letá holka u zřejmě prvního psa má říct klidné a důsledné NE?
To jsou rady

27.12.2015 22:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):
Co to melete? Musíte si za každou cenu obhájit blbost, kterou jste napsala? Kdo psal o dominanci?
Nechci, aby na mne štěně vrčelo, protože se mu něco nelíbí, tak ho plácnu, ať se Vám to líbí nebo ne. Nebudu čekat, až se z vrčení stane výpad a kousnutí.
Až to štěně tu 12ti letou holčičku kousne, protože ho včas neplácla už za vrčení, tak mají udělat rodiče, co? Zbavit se psa, protože dali na rady někoho, kdo tvrdí, že pes se při vrčení nemá plácnout?

Já bych slečně poradila začít chodit k nějakému výcvikáři nebo na cvičák. Já co jsem asi tak od 13ti let chodila na cvičák, tak mě tam uplně skvělě všechno učili, a učili mě hlavně to, že nejdůležitější je právě si se psem vybudovat vztah, jinak ať ho naučím co ho naučím, tak prostě pokud mě nebude brát vážně a nebudem spolu mít dobrý vztah, prostě ty povely dělat nebude, a nebo je bude dělat jen proto, že musí, a to jsem nechtěla. Začala jsem tam chodit až když psovi byli dva roky a o to těší to bylo, pes mě ze začátku na cvičáku totálně ignoroval a vláčel. Co si budem povídat, byla jsem z toho celkem špatná, ale kdybych nezačala chodit na ten cvičák, asi bych do teď nemohla psa pustit z vodítka. Chytlo mě to tak, že jsme doma trénovali každý den, a snad každý týden jsem na cvičáku viděla pokroky, pak už to bylo naprosto v pohodě a viděla jsem, jak mě pes tak nějak začíná brát smajlík Jinak pokud jsem si se psem hrála a vrčel v rámci hry, tak jsem to vůbec neřešila. Pokud dělal něco, co se mi nelíbilo tak znal povel NE, a pokud jsem ho potřebovala nějak "probrat, upoutat" tak stačilo jen takové "šťouchnutí".

pajajs

27.12.2015 22:37
pajajs

XXX.XXX.143.14

anonymx napsal(a):
To by mne teda zajimalo jak vasi psi vedi, co NE znamena. Ti moji tak ze je to spojene s trepnutim. Bez toho bych mohla ne opakovat do nekonecna a jim by to bylo jedno nebo by to povazovaly za dobrou reakci, stejne jako "dobra rada" reagovat na kousani "au". To jsem zkusila jednou a reakce stenete byla "hura, ona konecne spravne reaguje".

Citováno z knížky.
"Když vás štěně štípne (nebo cokoli jinéhp), musíte klidně, ale rozhodně postoupit směrem k němu způsobem, který ho přiměje, aby udělalo několik kroků zpět. Když ustupuje, udržujte s ním stálý oční kontakt a říkejte rozhodně slovo, které používáte pro korekci např. "ne". Pak zůstaňte naprosto nehybně stát, už nedělejte ani neříkejte nic, co by ho mohlo vyprovokovat nebo vyděsit. Já navíc na štěně ukážu, abych mu dala tělesným signálem ještě důrazněji najevo, že ho koriguji. Pokud štěně vaši první korekci neakceptuje a snaží se udělat další výpad, tak celý proces zopakujte, ale přitom mějte stále na paměti, že musíte zachovat klid a ticho a po zkorigování zůstat naprosto nehybně stát, udržovat s ním oční kontakt a přimět ho, aby ustoupilo. Jakmile štěně ustoupí a přestane přičemž s vámi stále udržuje oční kontakt, znamená to, že vaši korekci akceptovalo. V ti chvíly zcela uvolněte posto, přeruště oční kontakt a použijte slova, která bude mít štěně vždycky spojená s odměnou a správným chováním"
Konkrétně je to knížka o borderkách "Border kolie od A do Z" a ta paní chová borderky od mala..

pajajs

27.12.2015 22:38
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):
12ti letá holka u zřejmě prvního psa má říct klidné a důsledné NE?
To jsou rady

To ése dá napsat o 12ti leté holce "mlátícího" psa..

27.12.2015 22:43
anonymx

XXX.XXX.139.255

Pajajs- vtipne. Ja zase odmala chovam NO a ti "nepasou", ale zakousnou a drzi a zadacatelka ma kerna. Takze moudra z knizky o borderach jsou na p...

27.12.2015 22:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

pajajs napsal(a):
To ése dá napsat o 12ti leté holce "mlátícího" psa..

Mlátícího? A to je právě ono - plácnutí není mlácení.
Kdo chce pochopí, kdo nechce zveličí.

27.12.2015 22:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

pajajs napsal(a):
Citováno z knížky.
"Když vás štěně štípne (nebo cokoli jinéhp), musíte klidně, ale rozhodně postoupit směrem k němu způsobem, který ho přiměje, aby udělalo několik kroků zpět. Když ustupuje, udržujte s ním stálý oční kontakt a říkejte rozhodně slovo, které používáte pro korekci např. "ne". Pak zůstaňte naprosto nehybně stát, už nedělejte ani neříkejte nic, co by ho mohlo vyprovokovat nebo vyděsit. Já navíc na štěně ukážu, abych mu dala tělesným signálem ještě důrazněji najevo, že ho koriguji. Pokud štěně vaši první korekci neakceptuje a snaží se udělat další výpad, tak celý proces zopakujte, ale přitom mějte stále na paměti, že musíte zachovat klid a ticho a po zkorigování zůstat naprosto nehybně stát, udržovat s ním oční kontakt a přimět ho, aby ustoupilo. Jakmile štěně ustoupí a přestane přičemž s vámi stále udržuje oční kontakt, znamená to, že vaši korekci akceptovalo. V ti chvíly zcela uvolněte posto, přeruště oční kontakt a použijte slova, která bude mít štěně vždycky spojená s odměnou a správným chováním"
Konkrétně je to knížka o borderkách "Border kolie od A do Z" a ta paní chová borderky od mala..

Motáte jablka s hruškama. Výchova borderek a teriéra je rozdílná.
Borderka je extra měkké plemeno, což se o teriérovi říct nedá. Očividně kerna neznáte, tak si to zaměňte třeba za bulteriéra (toho určitě znáte), srovnával/a byste jejich výchovu?

27.12.2015 22:47
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Já myslím, že by hlavně bylo dobré, kdyby zadavatelka napsala, v jaké situaci na ní pes vrčí, já to pochopila tak, jakože na ní vrčí právě při hře.

pajajs

27.12.2015 22:49
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):
Mlátícího? A to je právě ono - plácnutí není mlácení.
Kdo chce pochopí, kdo nechce zveličí.

Kdo nepochopí uvozovky s tím je těžké se bavit..

To anonymx: Sice to je knížka o borderkách, ale je tam plno věcí, který se dají použít u ostatních plemen.. "Jenze na rozdil od vetsiny zde ja presne poznam kdy je to potřeba" a vy si myslíte, že 12ti letá holčička ten správnej moment pozná jo?

pajajs

27.12.2015 22:52
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):
Motáte jablka s hruškama. Výchova borderek a teriéra je rozdílná.
Borderka je extra měkké plemeno, což se o teriérovi říct nedá. Očividně kerna neznáte, tak si to zaměňte třeba za bulteriéra (toho určitě znáte), srovnával/a byste jejich výchovu?

Určitě bych teda svému 12ti letému dítěti nedovolil, aby bez jakýchkoliv zkušeností "plácalo" (změnil jsem pro vás slovo v uvozovkách) takové plemeno, jako je bullterier..

27.12.2015 22:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
Já myslím, že by hlavně bylo dobré, kdyby zadavatelka napsala, v jaké situaci na ní pes vrčí, já to pochopila tak, jakože na ní vrčí právě při hře.

Já to pochopila tak, že píše o vrčení mimo hru a o tom, že k ní štěndo nepřijde, když ho zavolá. Já doufám, že zadavatelka napíše odkud je a tak jí lépe někdo poradí, kam jít na cvičák nebo s kým se kde sejít a poradit.
Jestli je to jejich první pes, možná ani rodiče přesně nevědí, jak se štěnětem komunikovat.
Kerni jsou úžasní, milují děti, jsou empatiční, ale nesmí se podcenit výchova.

27.12.2015 22:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

pajajs napsal(a):
Určitě bych teda svému 12ti letému dítěti nedovolil, aby bez jakýchkoliv zkušeností "plácalo" (změnil jsem pro vás slovo v uvozovkách) takové plemeno, jako je bullterier..

Očividně nemáte zkušenosti ani s výchovou bulíka

27.12.2015 22:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

pajajs napsal(a):
Kdo nepochopí uvozovky s tím je těžké se bavit..

To anonymx: Sice to je knížka o borderkách, ale je tam plno věcí, který se dají použít u ostatních plemen.. "Jenze na rozdil od vetsiny zde ja presne poznam kdy je to potřeba" a vy si myslíte, že 12ti letá holčička ten správnej moment pozná jo?

Máte pravdu, nebavte se se mnou, vychovala jsem už pár teriéru a o borderkách nic nevím

27.12.2015 22:59

Fiona.Praha napsal(a):

Tak za prvé nic nemelu, za druhé říkám, aby dítě zbytečně neplácalo štěně, jelikož dítě v 90% neodhadne správný moment ani to, jestli ten čin za plácnutí stojí.

27.12.2015 23:01
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):
Já to pochopila tak, že píše o vrčení mimo hru a o tom, že k ní štěndo nepřijde, když ho zavolá. Já doufám, že zadavatelka napíše odkud je a tak jí lépe někdo poradí, kam jít na cvičák nebo s kým se kde sejít a poradit.
Jestli je to jejich první pes, možná ani rodiče přesně nevědí, jak se štěnětem komunikovat.
Kerni jsou úžasní, milují děti, jsou empatiční, ale nesmí se podcenit výchova.

No myslím, že pokud se ptá na to tady, tak rodiče asi neví. Snad napíše odkud je smajlík Měla jsem to stejně, s tím, že já jsem se o psy zajímala a měla jsem toho dost načteno, takže jsem vlastně teoreticky věděla víc než rodiče, ale chyběla ta praxe. Že je tady v okolí cvičák jsem zjistila právě až když psovi byli dva roky. Rodiče hned souhlasili a na cvičák mě každou neděli vozili a čekali tam na mě, za což jsem celkem vděčná, protože jsem znala spoustu jiných dětí, kteří na cvičák taky chtěli, ale rodičům se to zdálo jako kravina, se psem někam jezdit, tak prostě měli smůlu.

pajajs

27.12.2015 23:01
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):
Očividně nemáte zkušenosti ani s výchovou bulíka

Očividně ne no.. Ale co, vy si zůstaňte u toho vašeho "plácání" já si zůstanu u důslednosti. To co si vybere zadavatelka je čistě její věc. Někdo tu psal, že u 12ti leté holky si nedokáže představit důsledné a klidné NE, já si zase u 12ti leté holky nedokážu představit správně použité a načasované plácnutí..

27.12.2015 23:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak za prvé nic nemelu, za druhé říkám, aby dítě zbytečně neplácalo štěně, jelikož dítě v 90% neodhadne správný moment ani to, jestli ten čin za plácnutí stojí.

Jasan, je lepší počkat na kousnutí, rozumím

27.12.2015 23:05
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

S tím souhlasím. Nejsem proti mírnému plácnutí když je to potřeba, ale neradila bych to 12ti leté holčině. Myslím, že ten pes by si to mohl vzít i tak, že ruka mu působí bolest a ruky se začít bát. Já kdybych jako dítě toho psa se kterým jsem chodila na cvičák plácala, tak by mi to bylo uplně k ničemu, protože pes by si z toho absolutně nic nedělal, bylo by mu to uplně jedno. Ale to je taky o povaze psa no.

27.12.2015 23:07
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):

Tak podle mě by si na to kousnutí mohla právě zadělat tím plácáním, pokud neví jak a kdy to udělat. Že by prostě plácala, až by se to psovi přestalo líbit a po ruce by vyjel.

27.12.2015 23:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
No myslím, že pokud se ptá na to tady, tak rodiče asi neví. Snad napíše odkud je smajlík Měla jsem to stejně, s tím, že já jsem se o psy zajímala a měla jsem toho dost načteno, takže jsem vlastně teoreticky věděla víc než rodiče, ale chyběla ta praxe. Že je tady v okolí cvičák jsem zjistila právě až když psovi byli dva roky. Rodiče hned souhlasili a na cvičák mě každou neděli vozili a čekali tam na mě, za což jsem celkem vděčná, protože jsem znala spoustu jiných dětí, kteří na cvičák taky chtěli, ale rodičům se to zdálo jako kravina, se psem někam jezdit, tak prostě měli smůlu.

Nebo rodiče radí - no musíš říct klidné a důsledné NE a holčičce to nejde a štěně pořád vrčí. Tak se jde poptat na nějakou diskusi, jestli by jí někdo neporadil něco, co by zabralo. Věřím tomu, že chce mít ze štěnda parťáka právě ona ze všech členů rodiny nejvíc.
Snad se ještě objeví a vyjasní, kdy na ni štěndo vrčí.

pajajs

27.12.2015 23:10
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):
Nebo rodiče radí - no musíš říct klidné a důsledné NE a holčičce to nejde a štěně pořád vrčí. Tak se jde poptat na nějakou diskusi, jestli by jí někdo neporadil něco, co by zabralo. Věřím tomu, že chce mít ze štěnda parťáka právě ona ze všech členů rodiny nejvíc.

A nebo ho plácají jak pominutí a už teď mají zaděláno na pořádný problém.

27.12.2015 23:10
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Fiona.Praha napsal(a):

Ale kdyby jí rodiče řekli, ať ho za to začne plácat, tak to taky nebude nejlepší volba. Podle mě pokud neví ani rodiče, a pořídili slečně teriéra, tak by jí taky měli zaplatit nějaký lekce u výcvikáře, v psí školičcce nebo tak.

27.12.2015 23:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

pajajs napsal(a):
A nebo ho plácají jak pominutí a už teď mají zaděláno na pořádný problém.

To dost pochybuji, museli by ho mlátit jako žito, nikoliv občas plácnout.
Očividně slovo plácnout nechápete, teda spíš se tak tváříte.
Plácla Vás máma přes ručičku jako malé dítko, abyste nesahal na sporák/kamna/vařič (abychom neslovíčkařili), abyste se zbytečně nespálil?
Předpokládám, že ani po tomhle jste nepochopil, protože Vás doma určitě máma nikdy neplácla, nedala pohlavek, neodstrčila... takže nevíte o čem píší.

Vzhledem k tomu, že takhle debata nevznikla kvůli Vám, ale jedné holce, co má štěně mnou oblíbené rasy, je zbytečné s Vámi pokračovat v debatě, abyste pochopil význam slova plácnutí a rozlišil ho od slova mlácení.

pajajs

27.12.2015 23:30
pajajs

XXX.XXX.143.14

Fiona.Praha napsal(a):
To dost pochybuji, museli by ho mlátit jako žito, nikoliv občas plácnout.
Očividně slovo plácnout nechápete, teda spíš se tak tváříte.
Plácla Vás máma přes ručičku jako malé dítko, abyste nesahal na sporák/kamna/vařič (abychom neslovíčkařili), abyste se zbytečně nespálil?
Předpokládám, že ani po tomhle jste nepochopil, protože Vás doma určitě máma nikdy neplácla, nedala pohlavek, neodstrčila... takže nevíte o čem píší.

Vzhledem k tomu, že takhle debata nevznikla kvůli Vám, ale jedné holce, co má štěně mnou oblíbené rasy, je zbytečné s Vámi pokračovat v debatě, abyste pochopil význam slova plácnutí a rozlišil ho od slova mlácení.

Já slovo plácnout chápu velice dobře. Otázka zní, jestli ho správně pochopí 12ti letá holčička, která podle vás nemůže říct ani klidně a důsledně NE.

27.12.2015 23:30

marcelaamax napsal(a):
Tak podle mě by si na to kousnutí mohla právě zadělat tím plácáním, pokud neví jak a kdy to udělat. Že by prostě plácala, až by se to psovi přestalo líbit a po ruce by vyjel.

přesně.

27.12.2015 23:34

Fiona.Praha napsal(a):

No to víte, že jo.

28.12.2015 06:43
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Plácání, tedy bití psa, je kravina, ať je to jakékoli plemeno. Je to malé štěně, které komunikuje tak, jak bylo naučené se sourozenci, nehledejte v tom hned nesmysly. Opravdu se divím, kde může člověk s vašimi zkušenostmi dojít k takovýmto názorům.

28.12.2015 06:44
scylla

XXX.XXX.150.32

pajajs napsal(a):
Citováno z knížky.

Co je to za pamflet? Který blb to napsal?

28.12.2015 06:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Fiona.Praha napsal(a):

Bavíte se o štěněti, proč ho chcete bít?

28.12.2015 06:49
scylla

XXX.XXX.150.32

Saska28 napsal(a):
Dobrý den,

Napíšu vám SZ, tady se toho moc rozumného nedozvíte. Hlavně se prosím vás vykašlete na jakékoli plácání, štěkot zákazových povelů a autoritativní tón při práci se štěnětem.

28.12.2015 06:50
anonymx

XXX.XXX.139.255

Tak tentokrat se Scylla souhlasim na 1000%. To je takovy blabol a to je mirne receno. Dokonce je takove chovani velmi skodlive a z hlediska psychiky stenete mnohem vic nez mirne trepnuti pres zadecek.

29.12.2015 10:09
Saska28

XXX.XXX.209.197

Děkuji tedy za všechny rady, něco málo jsem si z toho vyvodila :) Kerník na mě vrčí při hře ALE i někdy, když si chce nechat svoje soukromí, jestli mě chápete. On má tedy proschlo a k tomu přepravku a když si vleze do přepravky tak tam chce mít klid- protože když ho chci vytáhnout, zavrčí si na mě.
Ale nebila bych ho, to bych mu udělat nedokázala... Snažím se o pozitivní výcvik :) ale já nechci mít žádného na 100% vycvičeného psa :) hlavně hrát, to je hlavní pro nás oba myslím.
Jen mi nepřijde dobré srovnávat kerna s borderkou nebo bulltetierem. Ano, je to teriér ale za to si myslím, že úplně jiný teriér než ostatní :) navíc tohle je hrozný zlatíčko, ani jsem si nemyslela že bude tak hodný. Povahu má skvělou, poslední co bych chtěla je, aby se mě ještě k tomu bál kdybych ho bila:).

29.12.2015 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

Saska28 napsal(a):
Děkuji tedy za všechny rady, něco málo jsem si z toho vyvodila :) Kerník na mě vrčí při hře ALE i někdy, když si chce nechat svoje soukromí, jestli mě chápete. On má tedy proschlo a k tomu přepravku a když si vleze do přepravky tak tam chce mít klid- protože když ho chci vytáhnout, zavrčí si na mě.
Ale nebila bych ho, to bych mu udělat nedokázala... Snažím se o pozitivní výcvik :) ale já nechci mít žádného na 100% vycvičeného psa :) hlavně hrát, to je hlavní pro nás oba myslím.
Jen mi nepřijde dobré srovnávat kerna s borderkou nebo bulltetierem. Ano, je to teriér ale za to si myslím, že úplně jiný teriér než ostatní :) navíc tohle je hrozný zlatíčko, ani jsem si nemyslela že bude tak hodný. Povahu má skvělou, poslední co bych chtěla je, aby se mě ještě k tomu bál kdybych ho bila:).

Tak já bych se psa z přepravky ani nesnažila vytáhnout, ani do pelíšku mu nelezu, je to jeho místo, kde má svůj klid a nikdo ho tam nebude otravovat. Pokud bych se chtěla pomazlit nebo tak něco, stačí ho zavolat a on přijde.

29.12.2015 10:20

marcelaamax napsal(a):
Tak já bych se psa z přepravky ani nesnažila vytáhnout, ani do pelíšku mu nelezu, je to jeho místo, kde má svůj klid a nikdo ho tam nebude otravovat. Pokud bych se chtěla pomazlit nebo tak něco, stačí ho zavolat a on přijde.

29.12.2015 10:40
anonymx

XXX.XXX.27.66

No já tedy nevím jak vy, ale pes by měl se sebou nechat manipulovat kdekoliv a kdykoliv. Co když mu něco bude a vy ho budete muset ošetřit na pelíšku nebo prostě vytáhnout z kenelky? Tohle chování bych tedy netolerovala ani omylem. Za chvíli bude vrčet když bude na gauči, na křesle, v obýváku, v kuchyni, ... a když si to dovolí v tomhle věku, tak za pár měsíců rafne. Chcete se vsadit?
Saska28 - asi bys opravdu měla okamžitě utíkat na cvičák, aby ti vysvětlili, že hra a výcvik je jedno a totéž. Ono se totiž vše učí hrou, ale ne bezúčelnou a jedině tak tě bude někdy poslouchat.

29.12.2015 10:59
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
No já tedy nevím jak vy, ale pes by měl se sebou nechat manipulovat kdekoliv a kdykoliv. Co když mu něco bude a vy ho budete muset ošetřit na pelíšku nebo prostě vytáhnout z kenelky? Tohle chování bych tedy netolerovala ani omylem. Za chvíli bude vrčet když bude na gauči, na křesle, v obýváku, v kuchyni, ... a když si to dovolí v tomhle věku, tak za pár měsíců rafne. Chcete se vsadit?
Saska28 - asi bys opravdu měla okamžitě utíkat na cvičák, aby ti vysvětlili, že hra a výcvik je jedno a totéž. Ono se totiž vše učí hrou, ale ne bezúčelnou a jedině tak tě bude někdy poslouchat.

Tak pokud by mu něco bylo a chtěla bych ho ošetřit, tak si ho právě zavolám k sobě. Pokud by to nešlo tak bych si pro něj došla, ale určitě bych ho netahala z přepravky jen tak pro nic za nic. Je to prostě jeho místo na odpočinek, a moc dobře to ví. Pokud třeba leží na posteli a jdu se s ním pomazlit a on nemá náladu na mazlení, tak prostě skočí dolu a jde si do pelíšku, tam už ho nechám bejt.
Je to stejný jako s miskou se žrádlem, učím ho, že musí sedět a může začít žrát až když mu řeknu. Vím, že bych mu kdykoliv mohla misku se žrádlem vzít nebo do ní šáhnout, ale jen tak pro nic to nedělám.
Ale nemám problémové psy, u problémového psa je třeba dobré postupovat jinak, ale to bych řešila s odborníkem.

29.12.2015 11:16
Šarina

XXX.XXX.231.146

Určitě za ním nechoď, když je zalezlý ve své přepravce!
A už vůbec ho nevytahuj ven!

To je naprosto zásadní chyba a štěně vrčí právem !
Není to hračka a má právo na své soukromí.
Vypadá to, že doma bohužel nemáte žádné zkušenosti se psy, protože tohle ti měli rodiče vysvětlit v okamžiku, kdy jste si štěně přinesli... pokud psa taháš, kdy se zlíbí tobě i když on dává najevo, že chce mít klid, tak riskuješ, že tě doopravdy kousne, a navíc právem!

Když před tebou utíká, schovává se či jenom nereaguje a ty používáš "autoritativní povely", (spolus tím, že ho taháš z přepravky atd.), pak děláš úplně všechno pro to, abyste se parťáky nikdy nestali

Tady se ukázalo, že rada štěně "plácnout", byť v jiných situacích to může být zcela na místě, pro tuto situaci opravdu vůbec vhodná není.

29.12.2015 11:24
Šarina

XXX.XXX.231.146

anonymx napsal(a):

Nesouhlasím! Manipulovat ano, ale ne tak, že unavené štěně zaleze do pelíšku a slečna si chce hrát, tak ho tahá ven... tohle nemá s "oprávněnou manipulací" co dělat. I pes má právo dát najevo, že chce mít klid. A jak líp to udělá, než že zaleze na palíšek a při vyrušení zavrčí? Proč by to člověk (navíc zcela nezkušený) neměl respektovat?
Mám psy 40 let, ale nikdy mě nenapadlo psa, který si chce odpočinout, zbytečně otravovat. A naše děti, které se psy vyrůstaly, to věděly od nejútlejšího věku. Vlastně to bylo to první, co jsem je učila: neotravovat dopočívající vlastní psy a bez dovolení nešahat na ty cizí...

29.12.2015 13:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Saska28 napsal(a):

Nevím, proč vytahuješ štěně z přepravky. Není to plyšák, je to živý tvor, který potřebuje odpočívat. Přepravka nebo pelíšek je místo, kde chce mít soukromí, ať se ti to líbí nebo ne. Pokud ho chceš z přepravky "dostat", musíš to dokázat díky zavolání, ukázáním mňamky, hračky, ale určitě ne, po něm hrábnout a vytáhnout ho ven.
Zkus si představit, že je noc, spíš, něco hezkého se ti zdá, někdo přijde bez varování, chytne tě za nohu a vytáhne tě ven. A bude u toho očekávat, že budeš nadšením bez sebe. Budeš?
Nechceš 100% vycvičeného psa - chceš si hrát? Přečetla sis něco o výchově psa? Kern je původní plemeno, málopočetné, lovecké, zatím žádný gaučák. Je to skvělý pes, ale ne pro každého.
Pokud máš dojem, že když ho plácneš, nebo do něj strčíš, tak ho biješ - nedělej to, očividně to nedokážeš rozlišit.

22.12.2015 jsi založila diskusi - Důvěra:
Dobrý den,
Jak si získat znovu důvěru psa? Něco jsem udělala a pejsek mi teď nevěří, je to ještě štěně :( prosím o pomoc, stále se odvrací, není u mě ani rád a ani se mi nepodívá do očí :(

COPAK JSI MU UDĚLALA? Možná proto na tebe vrčí.

pajajs

29.12.2015 13:22
pajajs

XXX.XXX.143.14

Tak normální pes než kousne (většinou ani nechce skutečně kousnout, ale nedáte mu na výběr), tak dá několik signálů, který značí, že ho máte nechat..

11. Kousnutí
10. Chňapnutí
9. Vrčení
8. Strnulost, upřený pohled
7. Lehnutí nohama vzhůru
6. Plazení, uši stažené dozadu
5. Přikrčený postoj, stažený ocas
4. Snaha odejít pryč
3. Odvracení těla, podávání tlapky
2. Odvracení hlavy
1. Olizování nosu, zívání.

29.12.2015 16:12

Fiona.Praha napsal(a):
Nevím, proč vytahuješ štěně z přepravky. Není to plyšák, je to živý tvor, který potřebuje odpočívat. Přepravka nebo pelíšek je místo, kde chce mít soukromí, ať se ti to líbí nebo ne. Pokud ho chceš z přepravky "dostat", musíš to dokázat díky zavolání, ukázáním mňamky, hračky, ale určitě ne, po něm hrábnout a vytáhnout ho ven.
Zkus si představit, že je noc, spíš, něco hezkého se ti zdá, někdo přijde bez varování, chytne tě za nohu a vytáhne tě ven. A bude u toho očekávat, že budeš nadšením bez sebe. Budeš?
Nechceš 100% vycvičeného psa - chceš si hrát? Přečetla sis něco o výchově psa? Kern je původní plemeno, málopočetné, lovecké, zatím žádný gaučák. Je to skvělý pes, ale ne pro každého.
Pokud máš dojem, že když ho plácneš, nebo do něj strčíš, tak ho biješ - nedělej to, očividně to nedokážeš rozlišit.

22.12.2015 jsi založila diskusi - Důvěra:
Dobrý den,
Jak si získat znovu důvěru psa? Něco jsem udělala a pejsek mi teď nevěří, je to ještě štěně :( prosím o pomoc, stále se odvrací, není u mě ani rád a ani se mi nepodívá do očí :(

COPAK JSI MU UDĚLALA? Možná proto na tebe vrčí.

No, možná ho plácla v úplně blbou chvíli, úplně nezaslouženě. A pak na něj autoritativně zařvala, aniž by věděl proč. Co by ne, je to přece tvrďák terier.

29.12.2015 16:14

anonymx napsal(a):

Pes od vůdce snad, ale ne štěně od dítěte, jen tak z rozmaru !
Možná pes spal, zrovna když ona si přivedla kamarádky a chtěla ho předvádět. Myslíte, že vrčel neprávem ?

29.12.2015 18:00
anonymx

XXX.XXX.142.107

pajajs napsal(a):
Tak normální pes než kousne (většinou ani nechce skutečně kousnout, ale nedáte mu na výběr), tak dá několik signálů, který značí, že ho máte nechat..

11. Kousnutí
10. Chňapnutí
9. Vrčení
8. Strnulost, upřený pohled
7. Lehnutí nohama vzhůru
6. Plazení, uši stažené dozadu
5. Přikrčený postoj, stažený ocas
4. Snaha odejít pryč
3. Odvracení těla, podávání tlapky
2. Odvracení hlavy
1. Olizování nosu, zívání.

Proboha kam vy na ty nesmysly chodite?

Neregistrovaný uživatel

29.12.2015 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Saska28 napsal(a):

A nezkoušela jsi povely za kokino? já když byla děcko tak naši boxeři ze mě měli pískátko tahali mě, skákali na mě a nikdy mě neposlechli, pak jsem si vzala piškot a odkoukala povely co dělají naši a psi za piškot pak šlapaly jak hodinky a klidně jsem pak s jedním mohla jít ven na vycházku a i když jsem ho pustila z vodítka na poli tak přišel na přivolání a na piškot

9.3.2016 09:51
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

Saska28 Tak jak to pokračuje? Docela by mě u některých příspěvků zajímalo, jak se to vyvíjí dále smajlík

9.3.2016 12:30
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Někdo si dokáže získat autoritu u psa i v mladším věku, někdo nikdy...

Hlavně pes asi uznává jen jednoho vůdce skupiny, nebo se pletu?

Sasko, zkus to pamlskem. Když řekneš "ke mně" a pes přijde, hned ho odměň.
U nás to funguje - za piškot by naše zvíře šlo i do cirkusu. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík